00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

מרק בורשט – מרק סלק ובשר

מרק בורשט –  מרק סלק ובשר

 

מרק מסדרת מרקי סבתא , מרק של פעם , מרק פשוט להכנה ,עשיר בתוכן ומשביע . מרק מזרח אירופאי אסלי , מרק עם המון גרסאות בחלקן עם בשר וירקות בחלקן ללא בשר .

ואפילו ישנה גרסה שסבתי הייתה מכינה כבורשט ( חמיצה ) קר עם קוביות תפוחי אדמה חמים  שבושלו במים בנפרד וכף שמנת חמוצה במרכז הצלחת  הסמוקה מהסלק .

מרק שמזכיר לי את סבתא שלי סבתא דורה אי שם בסוף שנות ה60  ....אין היום אנשים כאלה ....מלאך

 המרק שהכנתי הוא מרק המכיל בשר וירקות שהתבשל לאיטו כמה שעות טובות על אש נמוכה . מרק מעולה.

 

מרכיבים

600-700 גר' בשר בקר

3 בצלים גדולים קצוצים גס

6 שיני שום קצוצות

4 סלק  ( 2 חתוכים לקוביות , 2 מגורדים גס )

6 גזרים חתוכים לטבעות

4 עגבניות מגורדות

1 רסק עגבניות – 100 גר'

2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות

צרור פטרוזיליה קצוץ

צרור עלי שמיר קשור בחוט

מעט עלי סלרי

4-5 גבעולי סלרי קצוצים דק

מלח

פלפל שחור

פפריקה מתוקה

1 כף סוכר

2 כפות קמח

 

הכנה

לטגן את הבצלים במעט שמן עד לשקיפות , להוסיף את שיני השום הקצוצות ולערבב כ2-3 דקות .

להוסיף את הקמח ולבחוש היטב ולהוסיף מים עד גובה חצי הסיר .

להוסיף את הבשר , הירקות , עשבי התיבול ורסק העגבניות .

להוסיף מים עד כמעט קצה גובה הסיר , להביא לרתיחה ולהנמיך לאש נמוכה ביותר .

לתבל בנדיבות ולבשל כ3 שעות . לבחוש מידי פעם את החומרים ששוקעים בתחתית הסיר ,

לבדוק ולתקן טעמים . המרק הופך במשך הבישול מאדום לחום כהה ונראה נהדר . . בסיום הבישול להוציא את צרור עלי השמיר .

 בתאבון

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

30 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת