00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

טיקטאק יוצא לאכול

מסעדת ניזאר

מסעדת ניזאר (אבו ג`ראר), תופיק זיאד 29, נצרת

 

אומנות החומוס

 

באופן מסורתי צפון הארץ מזוהה עם חיק הטבע. כל כך הרבה אטרקציות באזור קשורות בטבע (גנים לאומיים, נחלים שוצפים, קייקים, טיולי טרקטורונים וכו`) – ולמרבה הצער רק מעט מדי אתרים עוסקים ביצירה תרבותית. המשכן לאומנות בקיבוץ עין חרוד יוצא דופן מהבחינה הזאת. למרות ריחוקו ממוקדי התרבות המרכזיים, הוא נחשב לאחד המוזיאונים החשובים בארץ. מטרתו היא "טיפול בהיבטים שלא כוסו בהיסטוריה הרשמית של האמנות הישראלית". ביום שבת בבוקר נסענו לשם.

 

העילה לביקורינו היתה פתיחתה של תערוכה, העוסקת בציוריו של מנחם שמי – אמן הנמנה עם דור המייסדים של הציור הישראלי. שמחנו לגלות מקום, המלא בעשרות רבות של שוחרי תרבות מכל רחבי הארץ. התערוכה היתה מעניינת, מעשירה – ומאורגנת מאוד. כיף לראות אירועים כאלה מצליחים גם מחוץ למרכזי ההתרחשות השחוקים באזור המרכז. התערוכה, שתוצג כאן עד ה- 12 בדצמבר, מומלצת גם למי שאומנות אינה בראש מעייניו. כדאי גם להציץ במיצגיהם של 2 אמנים צעירים מוכשרים: גלעד אפרת ואפרת קליפשטיין. פרטים מלאים באתר המוזיאון.

 

 

לאחר 3 שעות גדושות באומנות, החל הרעב לתת את אותותיו. לכאורה היה מתבקש, לאור האווירה התרבותית שספגנו, שנלך לאכול במסעדת גורמה אנינה ומעודנת. אך מה לעשות, הבטן דרשה חומוס-פול - ולכן נסענו לנצרת (מרחק של 25 ק"מ בלבד מעין חרוד). נכנסנו למסעדת ניזאר (אבו ג`ראר), השוכנת ברחוב תופיק זיאד. זהו רחוב עממי המשופע במוסכים וחומוסיות, המהווה אנטיתזה מוחלטת למשכן לאומנות בעין חרוד.

 

לא קל להיות מסעדה בנצרת. כל-כך הרבה בתי אוכל פועלים בעיר הזאת – ולחלקם מוניטין רב שנים. מסעדת ניזאר כמעט ואינה ידועה בארץ. נסו לחפש אודותיה מידע באינטרנט – ותראו שאפילו גוגל חסר אונים. אולי זאת הסיבה, שאבו ג`ראר, באקט מגלומני משהו, הכתיר את עצמו ל"מלך החומוס" של נצרת - על אפם וחמתם של מתחריו. בדרך זו כנראה הוא מקווה למשוך את תשומת ליבם של המבקרים בעיר.

 

 

נכנסנו פנימה וזכינו לקבלת פנים לבבית וחמה, אפילו בסטנדרטים של מסעדות ערביות. המקום היה נקי, ריח טוב של פול מתבשל אפף את האוויר - והכניס אותנו מיד לאווירה הרצויה. הקהל הורכב מיהודים וערבים במינון די זהה. מגישים כאן חומוס ופול בלבד (אין אפילו מסבחה). למי שרוצה לגוון, יש גם צ`יפס-פלאפל וזהו.

 

 

הזמנו 3 מנות: חומוס גרגירים, חומוס-פול וחומוס "נקי". משחת החומוס היתה טעימה בצורה יוצאת דופן. רכה, קלילה, קרמית, חמצמצה קלות, מתמסרת ומחליקה בגרון. ניכר שמדובר בחומוס טרי מאוד, בעל טעם מובחן, ייחודי ועשיר. בשתי מילים: יצירת אומנות.

 

 

 

 גם הפול היה מוצלח, למרות שלא הגיע לגבהים שהעמיד החומוס.

 

 

במהלך הארוחה נכנס למסעדה אחד העובדים – ובידיו מגש ענק ובו פיתות טריות מהמאפייה הסמוכה. מבלי שביקשנו "אסף" המלצר את הפיתות, אלה שכבר הונחו על שולחננו, ובמקומן הניח פיתות חדשות, חמות מאוד, בעלות טעם נפלא. שאפו! כמו כן הוגשו על חשבון הבית סלט ערבי קטן קצוץ דק, צלחת חמוצים – וקפה תורכי קטן. יחד עם שתייה קלה אחת הסתכם החשבון ב- 50 ₪. באופן מפתיע לא הסכימו לקבל מאיתנו טיפ.

 

האם אבו ג`ראר הוא מלך החומוס של נצרת, כפי שהוא מעיד על עצמו? ככל הנראה כן. החומוס פה מתעלה לדעתי על זה, המוגש במסעדות ידועות בעיר כמו עימאד, אל-שייך או עבדאללה שרביני. מסעדת ניזאר מהווה תוספת חדשה, משמעותית ומבורכת למפת החומוסיות הצפונית.

 

ציון: 4.5 כוכבים

 

 

עדכון מתאריך 17/02/2012:

לאחרונה חזרתי למסעדת ניזאר. מדובר לא רק בחומוסיה הטובה ביותר בנצרת, אלא באחת הבולטות בישראל כולה. שמחתי לגלות כאן,  מעבר למשחת החומוס המשובחת, גם מסבחה נהדרת, מעודנת ומדוייקת. כיף של מקום!

מסבחה:

חומוס-גרגירים:



 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

25 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל TickTack1 אלא אם צויין אחרת