00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

משחקת באוכל

אלפחורס

הפעם האחרונה שהכנתי אלפחורס היתה לפני שנה בערך. הבצק היה כזה סיוט, ולעבוד בלי חותכן עוגיות בכלל היה בלתי אפשרי, שהכרזתי קבל עם ועדה שאני, לא מכינה יותר אלפחורס בלי חותכן! וכאן, באמצע המדבר התל אביבי, ידוע שצריך ללכת בגשם, בקור, בבוץ ובשרב 40 יום ו-40 לילה כדי להשיג חותכן עוגיות, ולכן בצורה מוצדקת ביותר (וחס וחלילה, לא סתם מעצלנות), עברה לה שנה בלי אלפחורס.
בסופ"ש האחרון, אחרי שהחלטתי להכין מתכון כלשהו (בהמשך יעלה גם לכאן...) שהצריך 6 חלבונים, הבנתי שסוף סוף הגיעה השעה להכין אלפחורס, אולי העוגיות הטעימות ביותר שיש.
אני השתמשתי ב-6 חלמונים, אבל אתם יכולים להשתמש גם ב-4 או 5. מניסיוני, ככל שיש יותר חלמונים הבצק יותר נוח לעבודה והעוגיה יוצאת יותר טעימה.
גם לגבי גרידת הלימון שאני מוסיפה - אני אישית אוהבת את הטעם, אבל חשוב מאוד (!) לא לשים יותר מדי (ממש, גירוד או שניים), אחרת הלימון מאוד בולט ולטעמי זה כבר לא כזה טעים. אם רוצים - אפשר לוותר לגמרי.
 
המצרכים
150 גרם חמאה רכה (כלומר, חמאה שישבה בחוץ עד שאפשר למעוך אותה עם אצבע, או לחלופין, הומסה חלקית (!) במיקרו)
3/4 כוס סוכר
6 חלמונים (זה הצהוב...)
כוס וחצי קמח
כוס וחצי קורנפלור (לא קמח תירס, אלא הדבר הלבן הזה שנראה כמו אבקת סוכר)
חצי שקית אבקת אפייה
כפית סודה לשתייה
טיפה גרידת לימון
ריבת חלב (מאחר ואנחנו לא בארגנטינה, כנראה שתאלצו להסתפק בריבת חלב רגילה מהסופר. או שתכינו לבד!)
 
מתחילים עם החמאה והסוכר: מקציפים ביחד בעזרת מיקסר, עד שנוצרת קציפה תפוחה ורכה. מוסיפים את החלמונים וממשיכים להקציף עד שהם נטמעים היטב בתערובת.
 
 
מוסיפים את החומרים היבשים (אבקת אפייה, סודה לשתייה, לימון, קמח וקורנפלור) ומקפלים בעדינות בעזרת מרית.
לצערי אין לי תמונה מהשלב הזה, אבל הבצק שמתקבל צריך להיות מאוד מאוד פירורי, וסביר להניח שתחשבו שעשיתם משהו לא בסדר. אז לא, הכל בסדר, ככה הבצק אמור להיות. חשוב מאוד להקפיד על מינימום התעסקות עם הבצק - אנחנו רוצים שהוא יישאר פירורי ונימוח, ושלא יהפוך חס וחלילה לפריך, כי אז כל הקטע של האלפחורס נהרס.
 
בשלב הזה הכי טוב להכניס את הבצק למקרר לכמה שיותר זמן (שעה, שעתיים). ככל שהוא יהיה יותר קר יהיה יותר קל לעבוד איתו אח"כ. אם אין לכם זמן או סבלנות, תכניסו לפחות ל-10 דקות, אבל תתכוננו ליותר עצבים בשלב קריצת העוגיות :)
 
אחרי שנתנו לבצק להתקרר, מרדדים אותו הכי דק שאפשר על משטח עבודה נקי (הבצק דיי שומני ואין צורך בקימוח המשטח). מה זה הכי דק? אני אוהבת את האלפחורים שלי עדינים וקטנים, אז אני מרדדת לעובי 2-3 מ"מ.
לאחר הרידוד, קורצים עוגיות בעזרת חותכן (רצוי לא לוותר ואפילו לרכוש קורצן במיוחד. 4 ש"ח בשוק הכרמל), או בעזרת כוס שוט (שוב, אני אוהבת עוגיות קטנות...).
 
 
בשלב הזה, אני הכי ממליצה לקלף את שאריות הבצק מסביב לעיגולים שקרצנו, כך שעל משטח העבודה יישארו רק העוגיות עצמן. בצורה כזו הצורה העגולה לא תיהרס כשנעביר אותן לתבנית.
 
 
כמובן שמהבצק שנשאר אנחנו עושים עוד סיבוב של עוגיות. לי יצאו 4 תבניות גדולות של תנור מלאות בעוגיות (אל תשכחו שאח"כ זה מצטמצם לחצי כמות כי עושים סנדביצ`ים, ובכל מקרה העוגיות האלה מתחסלות...).
מסדרים על תבנית עם נייר אפיה עם רווח של ס"מ בין עוגיה לעוגיה, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל4-6 דקות. חשוב מאוד בסיבוב הראשון להשגיח ולהוציא את העוגיות לפני שהן מתחילות להזהיב - הן צריכות להישאר לבנות לחלוטין! אצלי בתנור זה לוקח בול 4 וחצי דקות. אין כמעט הבדל באיך שהעוגיות נראות לפני ואחרי האפייה:
 
לפני:
 
אחרי:
 
נותנים לעוגיות להתקרר, ואז מגיע השלב הכיפי!
הופכים את כולן על הגב, ומורחים חצי מהן בריבת חלב. אני מורחת עם מרית פיצית וגאונית, אבל אפשר עם כפית או סתם סכין.
 
 
סוגרים עם עוגיה נוספת (להדק בעדינות עם היד, העוגיות עדינות מאוד), ושומרים בכלי סגור מחוץ למקרר. לדעתי העוגיות טעימות יותר למחרת ההכנה, כי הריבה קצת נספגת והן יותר עסיסיות. כמובן שזה לא מונע ממני לבלוס את כולן באותו יום...
 
 
 
 
מתכון מקוצר:
 
המצרכים
150 גרם חמאה רכה (כלומר, חמאה שישבה בחוץ עד שאפשר למעוך אותה עם אצבע, או לחלופין, הומסה חלקית (!) במיקרו)
3/4 כוס סוכר
6 חלמונים (זה הצהוב...)
כוס וחצי קמח
כוס וחצי קורנפלור (לא קמח תירס, אלא הדבר הלבן הזה שנראה כמו אבקת סוכר)
חצי שקית אבקת אפייה
כפית סודה לשתייה
טיפה גרידת לימון
ריבת חלב (מאחר ואנחנו לא בארגנטינה, כנראה שתאלצו להסתפק בריבת חלב רגילה מהסופר. או שתכינו לבד!)
 
ההכנה
מקציפים חמאה וסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ורכה. מוסיפים את החלמונים וממשיכים להקציף עד שהם נטעמים בקציפה.
מוסיפים את שאר החומרים ועוברים לקפל עם מרית עד לקבלת בצק אחיד ופירורי.
רצוי להכניס למקרר ל10 דקות עד שעתיים.
מרדדים דק ככל האפשר וקורצים עיגולים. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 4-6 דקות - חשוב לא לתת לעוגיות להזהיב! מקררים, מורחים על חצי מהעוגיות ריבת חלב ומסנדבצ`ים. בתיאבון!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל Levinzone אלא אם צויין אחרת