00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהנדס על האש

שרימפס (חסילונים) בגריל כניסוי מדעי

אי שם לקראת סוף עידן הקנוזואיקון, הגיח לעולם יצור משונה עם מעט מידי שיער ויותר מדי שכל.

הייצור הזה לאחר המון זמן הצליח ליצור משהו מופלא - אש. כנראה שהוא לא קרא לזה "אש" אז, אלא משהו יותר דומה ל"נַה" או
"גְנְח" או "אוֹוֹוֹוֹ", אבל העקרון ברור.  בכל אופן, כל הסיפור הזה התרחש לפני כמיליון שנה.

מיליון שנה.

זה המון זמן, ים של זמן.  ובמשך כל הזמן הזה, אותו יצור (שנקרא לו לשם פשטות אדם), אוכל את טרפו לאחר שצלה אותו על האש.  כך שבמהלך התפתחות האדם היו רק 2 אפשרויות לאכול:
1. לא מבושל
2. על האש

ובכמה אלפי שנים האחרונות החלו לצוץ כל מיני שיטות מוזרות לייצור אוכל:
- לטגן בשמן
- לבשל בסיר עם מים
- לבשל בתנור שפועל על משהו מופלא אחר - חשמל

הבעייה המרכזית היא שאחרי מיליון שנה של לאכול על האש, חוש הטעם שלנו הסתגל לצורת הבישול הפרימיטיבית ביותר, וכל השאר פשוט לא עובד.

על מנת להוכיח את טענתי, הביטו בדוגמאות הבאות:
מזון:                             צורת בישול מועדפת על ידי הומו ספיאנס:
בקר                             על האש
עוף                               על האש
דגים                             על האש (בתור נייר אלומיניום, אבל עדיין נחשב)
תפוח אדמה                    על האש (אפילו בתוך המדורה)
חציל                             על האש

אני מקווה שאתם מבינים את הרעיון...

בחיי יצא לי לאכול הרבה שרימפס:
- מטוגן
- בחלב קוקוס
- מוקפץ
- ברוטב עגבניות
ועוד ועוד...

אבל לא יצא לי אף פעם לאכול שרימפס על האש. למה? לא יודע, יש תעלומות שלעולם לא נפתור.

בכל אופן, החלטתי שעל סמך עקרון הרוב, הדרך הכי מוצלחת לבשל שרימפס צריכה להיות... מנחשים?

נכון, על האש.  הבעיה היא שלא היה לי מתכון ולא היה לי שום מושג איך צריך לבשל.  קודם כל הייתי צריך דרך נוחה להניח אותם על הגריל - להלן "שיפוד".  בנוסף, לא ידעתי איזה סוג של תבלין מתאים, אז עשיתי ניסוי מדעי:
ייצרתי קבוצת בקרה:
- שיפוד שרימפס ללא תיבול בכלל.
בנוסף תיבלתי את התיבולים הבאים:
- חמאה ושום
- תיבול מזרחי (כמון, פלפל, שום וכו)
- צ`ילי מתוק
- עוד משהו שאני לא זוכר.

בכל אופן, את כל השיפודים בישלתי במשך זמן זהה, כך שלא יהיו חריגות, וקיבלתי את התוצאה המדעית הבאה:


ביצעתי בדיקות בקרב 2 גורמים בלתי תלויים (אני ואשתי).  טעמנו מכל אחד מהשיפודים, רשמנו הערות וחילקנו ציונים על פי 4 קריטריונים: פרזנטציה, מקוריות, תעוזה, ושמלת ערב. (כן כן, אני עושה את כל הניסויים האלה בשביל שאתם לא תצטרכו)
לאחר סיכום הנקודות הגענו למקסנה כי המנצח הוא:

שרימפס בגריל עם חמאה ושום
מצרכים:
- שקית שרימפס קפוא, לא מבושל
  איך יודעים אם קונים מבושל? מזל שלשרימפס יש מנגנון זיהוי:
  מבושל - ורוד, לא מבושל - אפור
  (אפשר לקנות ב"טיב טעם", עדיף לקנות מקולף, לחסוך זמן)
- חמאה
- שום

... עכשיו שאני חושב על זה, היה די מיותר לרשום את כל המצרכים.  אפשר להבין אותם לבד מהכותרת.  בעצם גם את ההערה הזאת היה מיותר לרשום... אני אפסיק עכשיו.

אופן ההכנה:
1 מפשירים את החסילונים (שרימפס) ע"י השרייה במים קרים. הם מפשירים תוך 5 דקות.
2. מקלפים (אם לא מקולף) ומשפדים כך שכל הזנבות פונים לאותו הכיוון (הקפדה על משמעת זה חובה)
3. מורחים את החבר`ה בחמאת שום.  איך עושים חמאת שום?
   עצלנים: משתמשים בספריי בטעם חמאה ואח"כ מפזרים שום גבישי
   משקיענים (אלק): ממיסים חמאה, מוסיפים שום כתוש.
4. זורקים את השיפודים על הגריל.  הופכים כל דקה.  כשרואים שהצבע הפך מאפור ללבן-ורוד, מורידים מהאש.

אם לא הייתי מעריץ מושבע של האנטריקוט, המתכון הזה היה אצלי מס 1`, (אולי מס` 2, אחרי הפילה בקר)

בתיאבון!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

דוקטרינת הבלוג
אקסיומות בסיסיות בבישול מהיר (או בישול למהנדסים 1מ`):
1. מה שאפשר - על האש. זה הכי מהר, הכי טעים, הכי בריא, מסריח לשכנים ולא בתוך הבית, ואין מה לנקות אחרי זה.
2. ארוחה שלא כוללת איזה סוג של חיה מתה היא לא ארוחה. זה אולי חטיף, או קינוח, אבל זהו. "אוכל בלי חלבון - זה עלבון" (אני צריך לחשוב על פתגם יותר טוב). חוץ מבשר צריך גם ירק או שניים, בשביל לעזור לבשר להתעכל.
3. אוכל שצריך לעבוד עליו כל היום שיבשל מי שלא עובד כל היום.
4. אם אי אפשר למצוא את זה בסופר, זה לא קיים. פה לא יהיו מתכונים עם כמהין (איך מבטאים את זה?)
5. האיבר הראשון שטועם את האוכל הם העיניים. דקה של סידור על הצלחת משפרת את הטעם לפחות כמו כפית של MSG. אשתי פעם אמרה לי על מנה שהכנתי:
"זה מאד טעים אבל זה נראה כמו אוכל של כלבים."
6. אוכל מעובד זה ללוזרים. מי שעיבד אותו שיאכל אותו.
7. מה שיש בבית באותו הרגע זה מה שיש, ועם זה ננצח. אם תשים את כל השאריות ביחד במחבת, הם בדרך כלל יסתדרו ביניהם.
8. בישול זה כמו הנדסה - זה לא מדע מדויק, זה יותר עניין של ניסוי וטעייה. כמויות מדוייקות זה משהו טוב בתיאוריה, אבל אני לא מאמין בלמדוד "350 גרם חזה עוף". יש יותר עוף? שים יותר בצל.
9. אומרים שהדרך ללב של גבר עוברת דרך הקיבה. מסתבר שנשים מתוכננות בדיוק אותו הדבר.
אין דרך טובה יותר להגיד "אני אוהב אותך" מאשר סטייק אנטריקוט מיושן
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל iouziel אלא אם צויין אחרת