77
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הטלה-רחל בניאש מזרחי

פחזניות - אקלר- שתמיד מצליח



חזרנו מטיול בבולגריה

נולדתי בבולגריה ועליתי ארצה בגיל שנתיים
מרגע שעליתי לכתה א סרבתי לדבר בולגרית
כי המורה אמרה לדבר רק עברית.
אחרי מספר ימים בבולגריה כל הבולגרית חזרה אלי והתחלתי לדבר בולגרית שוטפת.
בשנות ה80 ביקרתי חודש בבולגריה, והמצב שם היה נורא ואיום, הכל היה אפור ומיושן,
היו חנויות אך לא היה מה לקנות,
הפעם ראיתי חנויות מודרניות,
סופרים מלאים כל טוב,
אנשים שמחים ולא מתלוננים,
בכל עיר מדרחוב יפה.מלא מסעדות בתי קפה הומים,וגינות מטופחות.


צילמתי חלק ממה שאכלנו במסעדות . הרבה מאכלים מוכרים ומעט חדשים בקרוב אנסה.
השבוע חשקה נפשי בפחזניות  (אקלר) מתכון ישן של אימי שתמיד מצליח
.

פחזניות אקלר/רחל מזרחי
מצרכים

1 כוס מים
120 ג"ר חמאה
1 כוס קמח
3 ביצים
מעט שמן לשימון הידיים
שוקולד או אבקת סוכר

מילוי :שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג בטעם  וניל וכוס חלב

הוראות הכנה


לבשל את המים והחמאה עד להמסה
להוריד מהאש ,   להוסיף את הקמח 
לערבב בכף עד שהופך לגוש,
 מקררים ,
להעביר לקערת הקצפה,
להכניס כל פעם ביצה אחת, לערבל עד שהתערובת מסמיכה
לשמן את הידיים לקחת כף גדושה
להעביר לידיים המשומנות , ליצור כדור
להניח במרחקים גדולים,
לקחת מזלג ולעבור על הפחזניות.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל250 מעלות
במשך 20 דקות, אימי אומרת שאסור לפתוח את התנור.

מקררים את הפחזניות על רשת. חוצים את הפחזנית

מקציפים את המילוי וממלאים.
אפשר לקשט למעלה בשוקולד או אבקת סוכר,
טעים גם בלי וחוסך קלוריות.


אין לקדם פוסט זה

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

31 תגובות

אולי תאהבו גם
המיטב
אולי תאהבו גם
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל rmizrahe אלא אם צויין אחרת