00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

רפי כהן - Raphael

כן, גם אני בחצילים

אז זהו, אפשר לדבר על זה ואני יותר משמח לשתף אתכם פה לראשונה ברומן שלי עם צבר ואיך קרה בכלל שהחל מהשבוע על הסלטים החדשים של צבר אפשר לראות את הפנים והחתימה שלי.

 

אז איך  הכל התחיל?

למען האמת המפגש עם נילי צור, מנכ"לית צבר כמו הרבה דברים בחיים קרה במקרה ... נפגשנו בכלל במסגרת אירוע אצלנו ברפאל ומשם התחיל שיתוף פעולה מדהים, פורה ומפרה ובעיקר מרגש.

הסתבר שצבר באותו הזמן חיפשה מקומות חדשים להתפתח אליהם ולעשות קפיצת מדרגה נוספת ולהתקרב עוד יותר לטעם המסורתי והאותנטי בסלטים שלהם, הסיפור הזה נפל עלי בהפתעה מצד אחד ובטיימינג משולם מצד שני, כי גם אני במקביל הסתובבתי עם חלום משלי וחיפשתי פלטפורמה כדי לבשל ולהפיץ דרכה אוכל אמיתי וטעים לכמה שיותר אנשים, כך שלמעשה החיבור הזה היה מתבקש ואולי אפילו בלתי נמנע.

 

איך זה עבד?

כבר כשהתחלנו את התהליך המשותף, היה לי ברור שיש כמה נושאים עקרוניים שאני לא מתכוון לוותר עליהם: ייצור של מתכונים מסורתיים מעולים, בלי להתפשר ותוך הקפדה על איכות חומרי הגלם ועל התאמת שיטות העבודה מהבית של סבתא לעבודה במפעל. אני שמח לבשר שלמרות החששו (של כולם) העקרון הזה יושם בהצלחה בסדרת הסלטים החדשה.

 

ככל שהגעתי יותר ויותר למפעל בקריית גת והכרתי את הנפשות הפועלות, את העובדים ואת הצוות המנהל - הבנתי שהגעתי למקום שאותו חיפשתי. עם הזמן, אני חושב (ומקווה) שהפכתי להיות חלק משמעותי בחיי המפעל , כמו שהם הפכו לחלק בחיים שלי. בהתחלה, אני חושב שהיה לעובדים קצת מוזר לראות אותי טועם מהסירים כדי לאזן טעמים, אבל מהר מאד אפילו הטכנולוגים התרגלו לדרישות המיוחדות שלי ותוך כדי תנועה, המפעל עבר שינויים והתאמות כדי לייצר את המתכונים החדשים בצורה הקרובה ביותר למקור - לתקופת הילדות שלי, לטעמים הראשונים שאני זוכר ולמה שהיה לי ככ חשוב לשמר וליצור.

 

ומה היום?

אז אחרי חודשים ארוכים של עבודה מאומצת (מאד), לילות בלי שינה, נסיעות לקרית גת למפעל, טעימות, תבלינים, ספקים, התלבטויות וחלום אחד שממש בימים אלה - מתגשם, אני שמח להכיר לכם את הנבחרת שלי:

 

חציל שרוף על האש עם טחינה  - חציל בלאדי שרוף על האש עם טחינה סמיכה, שמן זית וסומק

 

חומוס עם גרגרים רכים – חומוס עשוי מגרגרי חומוס מובחרים וטחינה משובחת עם לימון ושמן זית

 

פלפלים קלויים – פלפלים צבעוניים ובשרניים קלויים באש גלויה, קלופים ביד ומושרים בתחמיץ שרקחתי

 

חציל בלאדי טבעי שרוף באש עם שמן זית סורי מובחר

 

סלט  כרוב לבן וגבעולי סלרי כבושים עם חזרת לבנה וגי`נג`ר במיונז הבית

 

סלט ירקות שרופים על האש עם פלפלים מובחרים, חציל בלאדי ועגבניות טריות קלויים על האש בתיבול שלי

 

מטבוחה מרוקאית מעגבניות טריות ופלפלים טריים שמבושלים בבישול ארוך שמצמצם את הנוזלים עם פפריקה מרוקאית ותבלינים אותנטיים

 

טחינה בלאדי – טחינה אסלית משומשום קלוי וטהור עם מיץ לימון , שמן זית מובחר בתיבול עדין

 

חברים, אין דבר שישמח אותי יותר מלשמוע את דעתכם הכנה והאותנטית - טעים לכם? מה אתם חושבים? עם מה אכלתם את הסלטים? מה חשבתם על התיבולים השונים? אני באמת מחכה לקבל פידבקים מכם - זה, הכי חשוב.  

 

תודה,

 

רפי

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

21 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל רפי כהן raphael אלא אם צויין אחרת