00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

בית אמיתי

צלפים כבושים- מעדן ים תיכוני

צלפים כבושים. מעדן מצידי הדרך.
 
היה היה רבי אחד וקראו לו רבי אלעזר הקפר, כלומר מומחה לכיבוש קפריסין, או בלעז  Capparis .ובעברית מודרנית צלף.
עכשיו הזמן ללקט ולכבוש צלפים.
הצלף הוא שיח קוצני ולו פרחים לבנים ואבקנים גדולים סגולים. הפרחים נפתחים לפנות ערב ומושכים את פרפרי הלילה ואת הדבורים בבוקר.
אותנו מענינים ניצני הפרחים והפירות הקטנים.
קוצי הצלף נוטים כלפי מטה והפקעים כלפי מעלה וכך אפשר להימנע מדקירות מעצבנות.
קמים מוקדם בבוקר נועלים נעלים גבוהות ויוצאים לחיק הטבע. בשולי כבישים ושדות בחורשות מוארות ובשדות נטושים תךמצאו את שיחי הצלף איספו לכלי את הניצנים הקטנים של הפרחים( אם מבצבץ הצבע הלבן של הפרח דלגו עליו. איספו גם את הפירות הקטנים שרק חנטו, לפני שהזרעים שבתוכם מתקשים כאבנים קטנות, ושובו לביתכם בשלום.
המתכון:
שני שליש כוס מים, שליש כוס חומץ. כף מחוקה מלח. שתי שיני שום, עלה דפנה אחד. גבעול אחד של שמיר.
יש לשים את הצלפים בצינצנת ולכסות אותם בתערובת.כמות אחת כנ"ל תספיק לצנצנת של 200 CC . ואם אתם כובשים יותר הכפילו את הכמות לפי היחס הנ"ל.
לאכסן כחודשיים לפני שאפשר להתחיל להנות ואז אי אפשר להפסיק. מתאים לכל מיני סלטים ותבשילים.
בקרוב יבואו כמה מתכונים

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל beitamitai אלא אם צויין אחרת