00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

קולינרי ועוד

מרק קרם חצילים ולבנה



במהלך לימודי הבישול שלי אצל אורן גירון, למדנו להכין מרק קרם חצילים..
אני מאוד אוהבת חצילים ולאחרונה אני באופן קבוע מכינה לפחות 10 חצילים קלויים עם מעט טחינה כל שבוע.

אין כמו חציל.

למרק עשיתי כמה שינויים שהופכים את המתכון לדל שומן :)

החומרים:

6 חצילים בינוניים
1 בצל קצוץ
3 שיני שום חתוכות גס
2 כפות שמן זית
25 גרם חמאה
1/2 כוס יין לבן
1 ליטר חלב
מלח, פלפל שחור גרוס

למרק יותר קרמי - אופציונלי
250 מ"ל שמנת מתוקה

לבנה עיזים לקישוט
עירית קצוצה לקישוט

אופן הכנה:
* קולים את החצילים מקלפים ומסננים.
* מאדים בסיר בצל ושום בשמן זית וחמאה עד לשקיפות. מוסיפים את החצילים והיין לבן ומאדים למשך 5 דקות.
* מוסיפים חלב ותיבול ומבשלים 15 דקות
* מרסקים את המרק למרקם אחיד וחלק
* מביאים לרתיחה, (מוסיפים את השמנת מתוקה). מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
מעבירים לכוסיות הגשה ומעל שמים כף לבנה ומקשטים בעירית.

- גרסת קיצור למתכון: 1 ק"ג סלט חצילים קלויים טבעי (ניתן להשיג בסופרים ובמעדניות)
מקור המתכון:
על בסיס מתכון של אורן גירון

* את התמונה צילמה נטלי לוין, עוגיו.נט

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

9 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל מעיין נדיר אלא אם צויין אחרת