00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

זהבית שקד- עיצובים, סדנאות והפעלות יצירה

פאי תפוחים עם שינויים שלי

פאי תפוחים / מתוך מוסף שף מלאישה
עם שינויים שלי שימו לב להערות
 


המרכיבים לתבנית פאי מתפרקת בקוטר 28 ס"מ

לקלתית
1/2 1 כוסות קמח
1/4 כוס סוכר
1/4 כפית מלח
130 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 חלמון גדול טרוף

השינוי שלי לקלתית :
הכפלתי כמויות כדאי לשים גם למעלה

למלית
4 תפוחי גרנד סמית קלופים
4 תפוחים מזן גולדן דלישס קלופים
50 גרם חמאה
2 כפיות קליפת לימון מגוררת
2 כפיות מיץ לימון טרי
1/2 כוס סוכר
1/2 1 כפיות תמצית וניל
1/4 כפית קינמון טחון או אגוז מוסקט טחון

השינוי של למלית:  
לא השתמשתי בלימון
הוספתי אגוזי מלך קצוצים
זן אחד של תפוחים

לקישוט
2 תפוחים מסוג גרני סמית, קלופים חצויים ניקיים מליבות ופרוסים דק
30 גרם חמאה מומסת
2 כפות סוכר

לזיגוג
3 כפות ריבת משמש

השינויים שלי לקישוט:אני דילגתי על השלבים האלו כי הכנתי את הדוגמא למעלה

ההכנה:

1.    הקלתית: מערבבים את הקמח, הסוכר והמלח בקערת המערבל, מוסיפים את החמאה ומערבלים עד שנוצרים פירורים. מוסיפים את החלמון ומערבלים רק עד שנוצר גוש בצק. אם הבצק לא מתגבש מוסיפים 1-2 כפות מים ומערבבים קלות.
2.    יוצרים מהבצק כדור ומשטחים לצורת עיגול, עוטפים בניילון ומאחסנים במקרר שעתיים (עד לילה).
3.    מרפדים משטח בנייר אפייה ומקמחים אותו קצת. מסירים את הניילון מהבצק ומרדדים לעלה עגול,(כמובן שבמקרה שלי חציתי את הבצק ל-2 לפני הרידוד), הגדול קצת מקוטר התבנית. הופכים את הבצק בזהירות על התבנית, מסירים את הנייר ומהדקים לתחתית ולדפנות, מקפיאים רבע שעה, עד שהבצק קר מאוד.
4.    המלית: חותכים את התפוחים לקוביות, ממיסים את החמאה בסיר על להבה בינונית, מוסיפים את התפוחים ומבשלים 5 דקות. מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים רבע שעה, תוך ערבוב מידיי פעם, עד שהתפוחים רכים. מוסיפים את קליפת הלימון, המיץ, הסוכר, תמצית הווניל והקינמון /אגוז מוסקט ומבשלים 10 דקות, עד שהתפוחים רכים והסוכר נמס.  מועכים המזלג ומצננים (אני לא מעכתי אותם).

5.    מחממים את התנור לחום בינוני – 180 מעלות.

6.    דוקרים את הבצק במזלג ומכסים ברדיד אלומיניום, מפזרים שעועית או כל דבר אחר המשמש כמשקולת ואופים 20 דקות. מסירים את המשקולת ואת האלומיניום ואופים כ- 10 דקות נוספות עד להזהבה. מוציאים ומצננים אך לא מכבים את התנור.

7.    הקישוט: מורחים את שכבת רסק התפוחים על הקלתית, ומסדרים עליו את פרוסות התפוחים, כך שיחפפו זו לזו. מברישים בחמאה וזורים את הסוכר.

8.    אופים 45 דקות עד שהתפוחים רכים, מצננים 10 דקות. מסירים את דפנות התבנית ומצננים בטמפ` החדר.

9.    הזיגוג: מדללים את הריבה ב-2 כפות מים רותחים, וכשהעוגה קרה מברישים אותה. מאחסנים במקרר עד שבוע.

בתאבון.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל זהבית שקד אלא אם צויין אחרת