00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

קובנה לממהרים

המתכון הזה מתאים למי שכמוני, נזכר רק בבוקר שנורא בא לו קובנה לארוחת ה"על האש" המתוכננת לצהריים.
יחסית לקובנה שנאפה כל הלילה בתנור, כאן אפשר לקצר תהליכים בחצי ולהנות מקובנה, קצת יותר בלונדיני יחסית לאח השחום, זה שישן כל הלילה בתנור, אבל חם, טעים, טרי וישר מהתנור. מה עוד אפשר לבקש
 
קובנה לממהרים
 
הבצק:
1/2 ק"ג קמח לבן
1 כף שמרים יבשים
1/2 כף מלח
2 כפות סוכר
4 כפות שמן זית
ככוס מים חמימים.
 
100 גר` חמאה מרוככת (או מרגרינה)
שומשום לקישוט
 
להכניס את כל המרכיבים לקערת המיקסר וללוש 10 דק`, עד לקבלת בצק גמיש ונוח לעבודה.
להתפיח במקום חמים, עד להכפלת נפח.
 
ועכשיו מתחיל הכייף האמיתי
תעכבו אחרי ההסברים והתמונות ותראו כמה זה פשוט.
 
לאחר שהבצק תפח, מורידים לו את הנפח ולשים לישה קצרצרה.
מחלקים את הבצק ל-7-8 חלקים שווים.
מרככים מאד 100 גר` חמאה (או מרגרינה).
לוקחים כל כדור בצק, טובלים אותו בחמאה ופותחים אותו על השיש לפיתה דקה.
מגלגלים לרולדה וקושרים ללחמניה.
 
 
מניחים בסיר ג`חנון משומן היטב, לחמניה ליד לחמניה, שכבה ראשונה ואח"כ עוד שכבה.
 
 
סוגרים את הסיר ומתפיחים פעם שניה.
 
מפזרים שומשום ומכניסים את הסיר הסגור לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לחצי שעה. פותחים את הסיר וממשיכים לאפות עד השחמה.
אם הוצאתם את הקובנה מהסיר והוא עדיין בלונדיני מידי, ניתן לאפות אותו בשלב זה ללא הסיר, על הרשת בתנור להשחמה נוספת כ-15 דק`.
 
 
ואם ממש רוצים קובנה מסורתי שחום ואמיתי כזה ששוכן כל הלילה בתנור? אין בעיה, הכניסו את הסיר בלילה לתנור שחומם ל-100 מעלות ותקבלו בבוקר קובנה שחום וטעים. יש לבדוק בבוקר מה המצב ולהוריד או להעלות טמפ` בהתאם לצורך.
 
בתאבון  
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

61 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת