00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

בייגלה מלוחים קשים

כולנו מכירים את העוגיות המלוחות הנהדרות של עבאדי.
כבר הומצאו עשרות מתכונים בניסיון להגיע לתוצאה של אותה עוגיה קשה וטעימה והתוצאות תמיד עוברות ליד. עוד לא ראיתי עוגיה מלוחה וקשה תוצרת בית כמו העוגיות האלה, עד שטעמתי את העוגיות מהמתכון המצורף.
אחותי התקשרה אלי בשבוע שעבר צוהלת משמחה ומבשרת לי שיש לה מתכון לעוגיות המלוחות האלה והן בול!! בול!! עבאדי. "את חייבת לנסות ולפרסם בבלוג" היא אומרת לי , ואני כמו תמיד נענת לאתגרים שקשורים למטבח, מה גם שאני כל כך אוהבת את העוגיות האלה שזה עוד יותר עשה לי חשק לנסות אותן.
ואיפה טעמתי גיסתי הכינה אותן לפני ויצאו לה פשוט בול!! בול!! עבאדי .
 
הנה המתכון,
 
מרכיבים:
1 קילו קמח רגיל
2 כוסות בירה לבנה - קרלסברג
1-1/2 כוס שמן (כוס וחצי)
1/2 כוס מים
1 כף מלח גדושה
2 כוסות שומשום
 
 השתמשתי בכוס השקופה של הקפה, זו עם הידית, התכולה שלה 230 מ"ל.
 
אופן ההכנה:
מערבבים את כל היבשים, מוסיפים את השמן, המים והבירה ולשים את הבצק עד לקבלת בצק אחיד ונעים לעבודה. (אפשר ללוש גם במיקסר)
 יוצרים כדורים קטנים, דוחפים אצבע למרכז הכדור עד שנוצר חור. את החור מרחיבים לאט לאט עד שנוצר כעך יפה. אפשר להכין גם בייגלה עגולים וגם מקלות - מה שבא.
המלצה - לעשות את הבייגלה או המקלות, דקים! הם הרבה יותר טובים.
שמים את הבייגלה על תבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כחצי שעה. ניתן לאפות 2 תבניות יחד בתכנית טורבו.
יצאו 3 תבניות תנור מלאות.
לאחר שהתבנית האחרונה הייתה אפויה מספיק, כיביתי את התנור והכנסתי את שלושת התבניות בחזרה עד לייבוש מלא של הבייגלה (טיפ של גיסתי )
 
שלב הבצק
 
טעים

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

148 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת