00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

CooknBake

לצ`זיקה - מאפה חלב ממוצא בולגרי

לצ`זיקה
 
כשאת המאפה הזה אמא שלי או הסבתא שלי הכינו לנו, זה היה ארוע משמח במיוחד.
יש כאלה שאוהבים לאכול אותו עם קינמון וכאלה שלא, אבל אין כאלה שאמרו
לא תודה כשהציעו להם חתיכה
כשיש בכוונתי להכין לצ`זיקה כנראה שיש לי במקרר חלב מיותם שאוטוטו פג תוקפו.
זה יופי של פיתרון בטעם מעולה.... ולא, אני לא מדברת על הקלוריות הנילוות אליו,
את זה אני משאירה לאחרים

לקלתית:
100 גר` חמאה רכה מאד
1.5 כוסות קמח
וכף מים

לשים את המרכיבים בקערה, ללוש לקבלת בצק אחיד ולשטח בתבנית פיירקס עגולה גדולה (28).

חשוב מאד שלא יהיה חור בבצק, אחרת הנוזלים נכנסים מתחת לבצק והמאפה יוצא הפוך.

הקרם:
1 ליטר חלב
5 ביצים
4 כפות סוכר
2 סוכר וניל

לשים את החלב בסיר בינוני ולהגיע לסף הרתחה.
להוסיף את הסוכר, והוניל ולערבב עד שהסוכר נמס.
בזמן שהחלב מתחמם יש לטרוף את הביצים עם מטרף ידני.
להוסיף את החלב לביצים בצורה הדרגתית תוך כדי שטורפים את הביצים ללא הפסקה. (אפשר וכדאי להעזר בעוד זוג ידיים, זה מקל על כל העיניין אבל אפשר גם לבד).

את תערובת החלב והביצים שופכים מעל הבצק ומכנסינים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-45 דק`.

כאמור, טעים לאכול את זה עם קינמון מעל, אבל אפשר גם בלי.
 


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

20 תגובות

בחירת העורך
מציצים מעבר לים
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל CooknBake אלא אם צויין אחרת