00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מהנדס על האש

בקרת מסעדה: מסעדת האורחים

הלכנו לטייל ביערות הכרמל. הטיול הזה היה בנוהל פדלעות. כלומר: 5 דקות הליכה, שעה רביצה בצל, 5 דקות הליכה חזרה לאוטו  ו-"אני רעבה, איפה אוכלים?"  בחרנו מקום מוכר וטוב, והחלטתי לספר עליו.
 
אני לא מבקר. אני גם לא מתיימר להיות. אין לי הכשרה ובטח שלא כישרון.  מה גם שלא עשיתי שום קורס בנושא, אז אני לא מוסמך.
 
אבל!!! אני כן עשיתי קורס בבקרה, ואפילו עברתי אותו בהצלחה.  לכן זאת לא ביקורת מסעדה אלא ... בקרת מסעדה!
 
בקרת מסעדה: מסעדת האורחים
 
מיקום:
וואלה, לא סגור על זה.  זה על הכביש שמחבר בין עוספיה לדלית-אל- כרמל, ממש לפני הירידה לדלית-אל-כרמל, מצד ימין אם אתם באים מכיוון עוספיה.  אם תשאלו מישהו מקומי, הוא בטח יגיד שזה "מול המוסך של <תושב כפר כלשהו>"  אני אפילו לא יודע לאיזה כפר זה שייך, אבל תכלס, מה זה משנה?
 
סגנון:
המסעדה בכפר דרוזי עם שלט "אוכל של אמא".  איזה סגנון זה כבר יכול להיות?
 
אוכל:
(אני יודע רק מה שניסיתי ו-או גנבתי מהצלחות של אחרים)
 
מנסף: (מי שלא מכיר, אורז עם כבש. מכינים בחתונות, לכן נקרא גם מנסף החתן) מעולה.  אפילו התינוקת שלי טרפה את זה בתיאבון.
 
במיה: ללקק את האצבעות. (הייתי חייב כי האכלתי את התינוקת שלי עם הידיים).  נכון, זה לא בשרי, אבל זה מה-זה שווה, אל תוותרו על זה.
 
ממולאים: לא משהו. עדיף ללכת על איזה שיפוד.
 
חומוס: סבבה. לא יזכה בתואר בינלאומי, אבל בהחלט מכובד.
 
סלטים: כמו שצריך.  אין תלונות.
 
אווירה:
יש נוף מדהים של הכרמל, לחלק מהשולחנות (אל תבואו עם כלב, לכלבים לא מגיע נוף).  המסעדה עצמה מסודרת כמו כל מסעדה מזרחית עממית אחרת, בלי יומרות מיותרות.  השירות היה סביר, לא יותר.
 
סיכום:
אם אתם באיזור, תקפצו לביקור.  אני נותן דירוג של 4 סטייקים מתוך 5, בגלל הבמיה.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

דוקטרינת הבלוג
אקסיומות בסיסיות בבישול מהיר (או בישול למהנדסים 1מ`):
1. מה שאפשר - על האש. זה הכי מהר, הכי טעים, הכי בריא, מסריח לשכנים ולא בתוך הבית, ואין מה לנקות אחרי זה.
2. ארוחה שלא כוללת איזה סוג של חיה מתה היא לא ארוחה. זה אולי חטיף, או קינוח, אבל זהו. "אוכל בלי חלבון - זה עלבון" (אני צריך לחשוב על פתגם יותר טוב). חוץ מבשר צריך גם ירק או שניים, בשביל לעזור לבשר להתעכל.
3. אוכל שצריך לעבוד עליו כל היום שיבשל מי שלא עובד כל היום.
4. אם אי אפשר למצוא את זה בסופר, זה לא קיים. פה לא יהיו מתכונים עם כמהין (איך מבטאים את זה?)
5. האיבר הראשון שטועם את האוכל הם העיניים. דקה של סידור על הצלחת משפרת את הטעם לפחות כמו כפית של MSG. אשתי פעם אמרה לי על מנה שהכנתי:
"זה מאד טעים אבל זה נראה כמו אוכל של כלבים."
6. אוכל מעובד זה ללוזרים. מי שעיבד אותו שיאכל אותו.
7. מה שיש בבית באותו הרגע זה מה שיש, ועם זה ננצח. אם תשים את כל השאריות ביחד במחבת, הם בדרך כלל יסתדרו ביניהם.
8. בישול זה כמו הנדסה - זה לא מדע מדויק, זה יותר עניין של ניסוי וטעייה. כמויות מדוייקות זה משהו טוב בתיאוריה, אבל אני לא מאמין בלמדוד "350 גרם חזה עוף". יש יותר עוף? שים יותר בצל.
9. אומרים שהדרך ללב של גבר עוברת דרך הקיבה. מסתבר שנשים מתוכננות בדיוק אותו הדבר.
אין דרך טובה יותר להגיד "אני אוהב אותך" מאשר סטייק אנטריקוט מיושן
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל iouziel אלא אם צויין אחרת