00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אוכל מכל הלב

צלי בקר בבירה

 
צלי בקר בבירה
 
המתכון פשוט פצצה של טעמים השילוב הנפלא של המון בצל ,שום ,בשר שייטל מעולה
וכל זה מתבשל בבירה ....פשוט שיכרון חושים
 
 



קרבונד – צלי בשר בבירה/ מהמטבח באהבה-רות סירקיס(8-6 מנות)

"זהו תבשיל צלי ממוצא בלגי. קוביות בשר גדולות מתבשלות בכמות גדולה של בירה ובצל ויחד הם יוצרים מאכל טעים ועסיסי בתוך רוטב חום, חלקלק ועשיר."

1 קג` בשר כתף חתוך לנתחים גדולים של 5*5 סמ` - שמתי 1.5 ק"ג בשר שייטל
6 כפות שמן
500 ג` בצל
2 כפות קמח
1 כף סוכר
1 כף חומץ
2 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל
2 גזרים
4 שיני שום
1 בקבוק בירה לבנה (330 מל`) (השתמשתי בקרלסברג)
1 כוס מרק - שמתי מרק בצל
2 כפות פטרו` קצוצה


1.ננגב קלות את הנתחים ונטגן אותם בשמו חם מאוד במחבת גדולה עד שישחימו מכל הצדדים. כדאי לטגן חצי כמות בפעם אחת, להוציא ולטגן את המחצית השנייה.
2.נניח את כל הבשר המטוגן על צלחת. באותה מחבת נטגן את הבצל עד שיתרכך וישחים מעט, כ-7 דק`. נוסיף את הקמח והסוכר ונטגן הכל יחד עוד כ-3 דק`.
3.נשים את הבשר והבצלים בסיר בישול כבד או בכלי חסין אש לאפייה בתנור. נוסיף את החומץ, פלפל, מלח, ירקות, שום ובירה.
4.ניצוק את המרק למחבת, נבחש בכף עץ כדי להמיס את מיצי הבשר שנדבקו לדפנות ונעביר את הכל לסיר.
5. בישול הקרבונד בסיר כבד על הכירה: נביא לרתיחה, נכסה את הסיר, נקטין את האש ונבשל שעתיים-שעתיים וחצי על אש בינונית נמוכה.

-בישול בתנור: יש להביא לרתיחה ראשונה על הכיריים ולהעביר לתנור שחומם מראש לחום בינוני של `160, שם נבשל-נאפה במשך שעתיים-שעתיים וחצי או עד ריכוך נתחי הבשר.

* לפני ההגשה נפזר פטרו` קצוצה
** אפשר לבשל גם בסיר לחץ. לבשל 20 דק` תחת לחץ (בישלתי 40-50 דק`), לכבות את האש ולהניח ללחץ לרדת מעצמו- כחצי שעה.
הערה חשובה שלי : לא לדלג על שלב 4
עירבוב המרק עם מיצי הבשר שנדבקו לתחתית המחבת חשובים להעברת טעמי הבשר לרוטב.
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

38 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל baronm10 אלא אם צויין אחרת