• שלום אורח
  • הרשמה
  • כניסה למערכת
  • TapuzConnect

כניסה לניהול הבלוג
שם משתמש:
סיסמא:
כניסה

תוצאות חיפוש תגית: 

מציג 1-10 מתוך 20 רשומות
 1  2  הבא 
אריסה טוניסאית
אריסה אריסה טוניסאית רסק פלפלים חריף הפעם רשומה חריפה משמשת לכריכים,לתבשיל דגים ,שקשוקה ועוד.. פלפלים יבשים אפשר לקנות בשווקים לאחרונה ראיתי גם בחבילות קטנות בסופרים. יש מתוקים ויש חריפים חובה להשתמש בכפפות ובמקום מאוורר פה השתמשתי 150 גרם פלפל...
קציצות בשר וסולת (קוקלאות)
בע"ה קציצות בשר וסולת (קוקלאות) הקוקלאות הטעימות האלה מקבלות כל פעם תלבושת אחרת כשהן נכנסות לבקר בתבשילים שונים. יש המטגנים אותן לפני ויש שלא, יששמכינים דמוי אצבע רחבה ויש עגולות... וכו`... אנחנו אוהבים אותן עם אפונה ברוטב...
נכתב ב: פנינת המטבח של פנינת המטבחו| 22 בינואר 2011, 11:37
פריקסה - לחמניות טוניסאיות משגעות
מתכון מעולה לפריקסה שקיבלתי מחמותי שהורישה לה חמותה ז"ל וראוי שיעבור מדור לדור. הלחמניות שמתקבלות כל כך טעימות ורכות כמעט כמו סופגניות לא מתוקות ומי שלא מכין אותן פשוט לא יודע מה הוא מפסיד   פריקסה - לחמניות טוניסאיות...
נכתב ב: סברו זה לא רק פיצה של המטבח של סברוו| 10 במאי 2010, 21:36
פשטידה טוניסאית
        "מעקוד"-פשטידה טוניסאית(תבנית: 24-26 או 2 תבניות אינגלייש קייק/תבנית מרובעת בינונית.       חומרים: 6 תפוחי אדמה בינונים מבושלים  מסוננים ומעוכים כמו פירה בערך  1 קילו 400 6 ביצים 2 ביצים...
מקבּוּבָּה
                                                              מקבּוּבָּה         סלט נהדר מחברתי נירהמ1 שקיבלה מאחותה.   מתחילה להכין סלטים מהיום. זה הסלט הראשון צולם חם חם   מקבּוּבָּה – סלט פלפלים טוניסאי מבושל   הערות שלי באדום.   חומרים: 4-5 פלפלים ירוקים בהירים 4-5 פלפלים אדומים(גמבה) 1 פלפל חריף (אופציונאלי) 8-10 עגבניות אדומות ומוצקות 2 ראשי שום קלופים וקצוצים (לא כתושים אלא קצוצים בסכין) שמן לטיגון 2 כפיות פפריקה מתוקה 1 כפית פפריקה חריפה ½ כפית פלפל שחור 1 כפית מלח 1 כף סוכר   הכנה: מנקים וקוצצים לחתיכות קטנות את הפלפלים קוצצים את העגבניות ומנקזים את הגרעינים והנוזלים מחממים שמן בסיר עם תחתית כבדה ומוסיפים שתי שיני שום שבורות (הן מוסיפות הרבה טעם לשמן) כשהשמן חם מוסיפים את הפלפלים ומטגנים עד שהם משחימים-מזהיבים (להיזהר לא לשרוף כי הפלפלים מקבלים טעם מר) להוסיף את העגבניות הקצוצות ולהמשיך לטגן לאחר שהעגבניות התרככו דיין מוסיפים את השום וממשיכים לבשל על אש קטנה לצמצום הנוזלים לאחר שהמים בתבשיל הצטמצמו במקצת מוסיפים את התבלינים ואת הסוכר וממשיכים לבשל עד שהנוזלים מצטמצמים לגמרי. וזהו.   הערות: השתמשתי בשום ירוק טרי.טעמו יותר עדין   את העגבניות חציתי לחצי והוצאתי את הגרעינים בכפית,ולאחר מכן שמתי במסננת להגרת הנוזלים. יש לערבב לעיתים קרובות את התבשיל. בישלתי בסיר פתוח. עדיף להשתמש בסיר רחב. שמן לטיגון שמתי בערך 3-4 כפות שמן קנולה. מי שלא אוהב הרבה שום,ניתן להפחית מהכמות. בהצלחה!   בדיחה מעולה:שלושה חברים שנפגשים        http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1829942    

מרק סולת טוניסאי
מרק סולת טוניסאי מרק סמיך וטעים  אשר קיבלתי אותו מהגולשת לינדה .מתכון נוסטלגי טוניסאי מבית אביה ז"ל.המתכון הובא באתר מתכונים:  "המטבח של איה" הערות שלי באדום חומרים: 1 ליטר מים(הוספתי בערך עוד כוס מים מכיוון שהמרק היה מאוד מאוד...
דֶבּלָה - מלכת המטבח הטוניסאי.
 הדבלה היא "עוגיה" מבית אמי ז"ל הטוניסאית שתמיד מזכירות את פורים משום שאת ה"עוגיות" האלו נהגו להכין לפני פורים, כחלק ממשלוח המנות.ולמה עוגיה במרכאות? משום שבגודלה הדבלה מזכירה יותר צלחת מעופפת  ולא ממש עוגיה - אך הדבלה נחשבת...
נכתב ב: Pastaghetti של MAGIGו| 18 בינואר 2010, 08:48
בנטז`- קציצות טוניסאיות מטוגנות
 לקציצות הנפלאות האלו יש לי שתי גרסאות להכנה , האחת  למדתי מחמותי ואת זאת שאביא לכם היום, מחברתי, את שתיהן אני מאוד אוהבת והילדים מחסלים אותן כאילו היו חטיפים. אני נוהגת להגישאותן לצד אורז אדום וסלטים תוצרת ...
נכתב ב: סברו זה לא רק פיצה של המטבח של סברוו| 3 בינואר 2010, 07:42
מפרום-תפוחי אדמה ממולאים בבשר
הכנת המפרום דורשת מעט עבודה, אבל התוצאה שווה כל ביס. כל מילה שאוסיף מיותרת!!! מפרום - תפוחי אדמה ממולאים בשר מצרכים לקציצות:7 תפוחי אדמה (אם חסר ניתן להוסיף)1/2 קילו בשר טחון2 חלמונים 3 פרוסות לחם (שהושרו במים ונסחטו היטב)1 בצל גדול...
נכתב ב: סברו זה לא רק פיצה של המטבח של סברוו| 12 בנובמבר 2009, 08:33
קוסקוס אמיתי בקלי קלות
מי אמר שבשביל להכין קוסקוס אמיתי , טעים, ואוורירי צריך לעבוד קשה. אין כאן שלבים וסיבוכים, הכי פשוט להכנה והכי טעים שיש.למדתי להכין אותו מחברה טובה . לא האמנתי לה כשסיפרה לי שזה כל כך פשוט . ביקשתי לבוא לראות איך היא מכינה ואכן הפלא ופלא...
נכתב ב: סברו זה לא רק פיצה של המטבח של סברוו| 10 בנובמבר 2009, 07:36
 1  2  הבא 
Copyright©1996-2014, תפוז אנשים בע"מ