•    "הלוחשת לאוכל", בלוג שנוצר מתוך אהבה עצומה לבישול ואפייה. מלחששת לכם פה מתכונים שווים שניסיתי עשרות פעמים ומובאים לכם כאן יחד עם טיפים וניואנסים החשובים להצלחת המתכון. מקווה שתיהנו ותספרו לחבר`ה על הבלוג כדי שגם הם יוכלו להינות. ♥ ♥ ♥
  • 23 בנובמבר 2014
 

 
פורסם ב-18 בנובמבר 2011, 21:36 במדור מתכונים
 

אם יש משהו שממש, אבל ממש קשה לי לעמוד בפניו זה עוגות גבינה. כל עוגות הגבינה לא משנה איזה. אני פשוט מתה על עוגות גבינה. וחורצ`ק  (האמצעי) יצא בדיוק כמוני, מת על עוגות גבינה מכל הסוגים. אבל הפייבוריטים שלו זה עוגת גבינה אפוייה, עוגת גבינה חמה וגביניות . אז היום לרגל חזרתו מהבסיס הכנתי לו עוגות שמרים במלית גבינה וכיוון שאני שונאת להקפיא מאפים פקדתי עליו לגמור את שתי העוגות הענקיות האלה בשישי שבת. כמובן שהוא גיחך לו "זאת הבעייה? את רצינית?" ותוך כדי שאנחנו עומדים ומדברים נעלמה לה חצי עוגה......

את הבצק לרולדות השמרים האלו אני מכינה כבר שנים על גבי שנים. המתכון בבסיסו לקוח מהספר "עוגות לכל עת".שיניתי ושיפרתי והתוצאה היא בצק קל יחסית להכנה ומדהים בטעמו. הוא מתאים לכל סוגי המליות: פרג, תפוחים, גבינה ועוד.

אפשר להכין ממנו עוגות גדולות או עוגות אישיות, כל אחד לפי טעמו ורצונו.

חומרים לבצק: מתקבלות 2 רולדות ענקיות

  • 4 כוסות קמח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 100 גר` חמאה רכה
  • 1/3 כוס סוכר
  • 2 חלמונים
  • 3/4 כוס חלב פושר
  • 1 כף תמצית וניל
  • קליפת לימון מגוררת
  • 1/4 כפית מלח
  • 200 גרם חמאה למריחה על הבצק.

ההכנה:

  1. לשים בקערת המיקסר קמח ושמרים ולערבב. להוסיף את שאר החומרים מלבד החמאה והמלח. להתחיל לערבל את הבצק במהירות בינונית 3 דקות. להוסיף חמאה רכה בהדרגה ואת המלח.ללוש עוד 5 דקות. 
  2. לתת לבצק לנוח 10 דקות.
  3. לרדד מהבצק על משטח מקומח עלה מרובע בעובי של  חצי ס"מ. למרוח על כל הבצק  את החמאה הרכה ולקפל  כמו שמקפלים שמיכה. לשים במקרר שעה או במקפיא 10 דק` (בקייץ ייתכן ויידרש יותר זמן המתנה) . לחזור על פעולת הרידוד והקיפול פעם נוספת.
  4. מהשלב הזה - ניתן לשמור את הבצק במקרר למשך כמה ימים כשהוא עטוף בניילון נצמד.

הערה: את הבצק הזה לא מתפיחים לאחר הכנתו אלא רק את המאפים המוכנים לפני אפייתם.

מלית הגבינה:

  • 750 גרם גבינה לבנה 5% מסוננת מנוזלים או כל גבינה יבשה אחרת (טבורוג, כנען)
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 חלמון ביצה
  • 1 כף גדושה קורנפלור
  • 1 כף גדושה אינסטנט פודינג וניל
  • 1 סוכר וניל
  • קליפה מגוררת מלימון שלם
  • 1/2 כוס צימוקים שהושרו חצי שעה במים רותחים (זה משאיר את הצימוקים רכים גם לאחר האפייה).
  • 30 גרם חמאה מומסת

לערבב את כל החומרים ולשים במקרר שעה להתייצבות.

לעצב ולהתפיח:

  1. לחלק את הבצק ל -2 חלקים ולרדד כל חלק למלבן בעובי חצי ס"מ.
  2. להניח חצי מהמלית לאורך מרכז המלבן.
  3. חותכים באלכסון את שולי מלבן הבצק משני הצדדים לפסים בעובי 2.5 ס"מ ובאורך 3-4 ס"מ ומקפלים פס מימין ופס משמאל כמו שתי וערב.
  4. לשים להתפחה במקום חמים למשך 45 דקות.
  5. למרוח בביצה טרופה ולאפות בחום של 180 מעלות בערך חצי שעה או עד שמקבלים צבע זהוב יפה.

סירופ:

  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/4 כוס מים
  • מיץ מחצי לימון

הכנת הסירופ:

  1. לבשל את הסוכר והמים על אש בינונית 10 דק` או עד שמסמיך מעט.
  2. לשים מיץ לימון ולבשל עוד 5 דקות.
  3. למרוח עם מברשת סירופ פושר על העוגה החמה.

מגוון מליות

ניתן למלא את הבצק הזה גם במלית תפוחים, מלית שוקולד, ריבה וקוקוס, פרג ועוד שלל מליות.