•    אוכל של בית חם לחובבי בישול כמוני כתבות שונות המלצות וקצת צחוק
  • 2 בספטמבר 2014
 

 
פורסם ב-18 בנובמבר 2011, 0:26 במדור מתכונים
 

מתכון נלקח מספר אפייה רות ואלעזר מרקין. ספר אפייה קטן וישן עם מתכונים נפלאים

 

מצרכים:

בצק:

1/2 חבילה מרגרינה

2 חלמונים

2 כפות גדושות סוכר

1.5 כוס קמח תופח

 

לקצף:

4 חלבונים

כוס ושליש סוכר

 

קרם:

1 שמנת מתוקה (אפשרי 2)

3 כפות סוכר

1 כפית נס-קפה

לטעום עם מתוק עם לא להוסיף עוד כף סוכר

 

קישוט:

1/4 חמאה או מעט מרגרינה

1 כף קקאו

2 כפות חלב

1.5 כף סוכר

 

אופן הכנה:

את העוגה אופים בשני שלבים:

שלב 1 -

 לקצף:

1. לחמם תנור מראש 170 מעלות. בקערה לשים את החלבונים להקציף ולאחר שהקצף מתחיל להתייצב להוסיף בהדרגה את הסוכר תוך כדי הקצפה, עד שהקצף יוצא חזק וקשה מאוד.

2.להוריד את חום התנור ל130 מעלות חום חלש מאוד, לרפד תבנית מרובעת בנייר אפייה ולשמן אותה מעט במרגרינה או שמן טיפונת ולשפוך את הקצף ומיישרים אותה.

לאפות כשעה, עד שהקצף התקשה  והתייבש ונפרד מהדפנות, להיזהר לא להשחים את הקצף.

3. מוציאים את הקצף מהתנור ומניחים על מגבת, מורידים ממנו את הנייר פרגמנט ומקררים.

שלב שני-

לבצק:

4. לשים את כל החומרים בקערה לערבב עד שנוצר פירורי בצק.

5. לרפד בנייר אפייה תבנית מרובעת שגודלה זהה לגודל התבנית בה אפינו את הקצף.                        לשמן את הנייר אפייה במרגרינה או מעט שמן ולהניח את פירורי הבצק בתבנית ולאחד את הפירורים ביד ולשטח.

6. לאפות בחום חזק בערך 10 דקות עד להזהבה בהירה מאוד ולהוציא ולקרר.

הכנת הקרם:

7. לוקחים את החומרים ומקציפים לקצף מוצק.

הכנת העוגה:

8. לוקחים את הבצק האפוי ומניחים מעליו את הקרם ומשטחים ומעליו את הקצף.

לקישוט:

9. בסיר על הגז שמים סוכר, חלב וקקאו וממיסים על אש קטנה, לבסוף מוסיפים את המרגרינה, מורידים מהאש ובכף יוצקים את הציפוי בעיגולים או סתם קוים על הקצף הלבן לקישוט.

10. לשים במקרר רצוי 24 שעות לפני ההגשה או כמה שעות מראש.

בתאבון