•    "הלוחשת לאוכל", בלוג שנוצר מתוך אהבה עצומה לבישול ואפייה. מלחששת לכם פה מתכונים שווים שניסיתי עשרות פעמים ומובאים לכם כאן יחד עם טיפים וניואנסים החשובים להצלחת המתכון. מקווה שתיהנו ותספרו לחבר`ה על הבלוג כדי שגם הם יוכלו להינות. ♥ ♥ ♥
  • 22 באוגוסט 2014
 

 
פורסם ב-10 באוקטובר 2011, 8:03 במדור מתכונים
 

פזואלוס, מקרוט.......... אך כמה טעים!!!!!! אין כיפור בלי פזואלוס!!

חובה חובה לפתיחת הצום

פזואלוס - עם העוגייה המהממת הזו אני חייבת לפתוח את הצום, פשוט חייבת. אמא שלי הייתה מכינה כל שנה את העוגיות האלה ועוד הרבה כמובן לפתיחת הצום. אבל, כיוון שזה המון המון עבודה, בשנים האחרונות היא הפסיקה להכין אותן. ולכן.....נאלצתי ללמוד איך מכינים. אז דבר ראשון קניתי לי מכונת פסטה ידנית כי בלי מכונת פסטה זה אמנם יוצא טוב, אבל, לא אותו דבר. אז פריט חובה במטבח (ולא רק בשביל העוגיות האלה) זה מכונת פסטה. אני קניתי אחת מעולה בשוק הפשפשים ביפו ב. כן, רק 50 שקלים.

פזואלוס:כמות ל  - 30-40 יחידות בערך

1/2 ק"ג קמח

4 ביצים

4 כפות שמן

4 כפות מים

שמן לטיגון

אב` סוכר לפיזור

אופן הכנה

להכניס למיקסר את כל החומרים וללוש  היטב.(אפשר גם ידנית) לתת לבצק לנוח חצי שעה וללוש שוב. לחלק את הבצק ל- 10 חלקים. להעביר כל יחידת בצק במכונת הפסטה - להתחיל עם השלב הכי רחב ולאט לאט להגיע לשלב אחד לפני אחרון לקבלת בצק דק דק.

אחרי כל רידוד במכונה לתת לחלק הבצק שעבר במכונה לנוח ולהתעסק עם שאר הבצק.וככה חוזר חלילה מהתחלה עד שמסיימים את כל הבצק ויש לנו 40 עלים דקים דקים באורך של 30- 40 ס"מ וברוחב של 5 ס"מ מוכנים לטיגון.

שלב הטיגון:

לחמם שמן בסיר לטיגון עמוק.  

לקחת רצועה אחת של בצק ולנעוץ בה מזלג ארוך (מהסט ששת) בקצה אחד, תופסים ביד השנייה את הקצה השני ומכניסים את הקצה שנעוץ במזלג לשמן לשנייה אחת או שתיים בלבד. לגלגל את הבצק סביב המזלג עד לסוף הרצועה. הטיגון חייב להיות מהיר והצבע זהוב בהיר בהיר. 

הסימן להצלחה: כאשר בועות אויר תופחות בבצק בזמן הטיגון.

לפזר אבקת סוכר ולהתענג!!

כמה טיפים קטנים:

  • כיוון שיש המון רצועות בצק חיפשתי דרך נוחה להניח את רצועות הבצק המוכנות עד לשלב הטיגון. הפטנט שמצאתי הוא להניח אותן על המתקן לייבוש כביסה. כמובן שצריך לנקות אותו היטב לפני השימוש או פשוט לקנות חדש, לקמח את השלבים היטב לפני ששמים את הבצק כדי שלא יידבקו. 
  • צריך לעבוד ממש בזריזות כדי שהבצק לא יתייבש. אפשר בהתחלה להכין כמות קטנה ולטגן, את שאר הבצק שטרם עבדנו איתו לכסות במגבת מטבח ולהכין עוד- כל פעם כמות קטנה. כשתופסים את המיומנות אין צורך. מכינים את כל כמות הבצק, מכסים אותו במגבת שלא יתייבש וכמסיימים מטגנים מייד. הכי טוב וקל זה להכין בשניים- אחד מרדד במכונה ואחד מטגן.
  • לא כדאי להפעיל מזגן כשעובדים עם הבצק. צריך לעבוד בסביבה לחה- הבצק מתייבש מהר.
  • העוגיות נשמרות בכלי אטום אפילו חודש. לא לפזר אבקת סוכר על כל העוגיות מראש אלא רק ממש על העוגיות שמגישים. אבקת הסוכר "מרטיבה" את העוגיות ומרככת אותן.

 

הכנתי סרטון המסביר איך מטגנים את הפזואלוס

 

 

מקרוט - עוגיות סולת אפויות טבולות בסירופ סוכר

את העוגיות האלה אפשר גם לטגן. אני מעדיפה לאפות.

חומרים

1 ק"ג סולת

2 שקיות אבקת אפייה

1 סוכר וניל

1/2 כוס סוכר

גרודת לימון או תפוז

1 כוס שמן

1.5 כוסות מים

חומרים למילוי

1 חבילה תמרים בוואקום

1 כוס מים

2 כפות שמן

1 כף קינמון

חומרים לסירופ

1/2 ק"ג סוכר

2 כוסות מים

מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה

להכין את המילוי:

לשים בסיר תמרים, מים ושמן ולבשל על אש בינונית עד שהתערובת הופכת לממרח סמיך. להוריד מהאש ולהוסיף קינמון (אפשר להוסיף אגוזים או שקדים קצוצים). מניחים בצד להתקרר.

הבצק:

לערבב בקערה: סולת,א. אפייה, וניל וסוכר. להוסיף קליפת לימון, שמן ומים. ללוש היטב.

לתת למנוחה של 1/2 שעה.

לחלק לשישה חלקים.

בעזרת מערוך  לרדד על משטח מקומח  כל חלק לעלה דק. למרוח את ממרח התמרים ולגלגל לרולדה לשים את התפר כלפי מטה ולחתוך לעוגיות באלכסון.

לאפות בחום של 180 מעלות עד להזהבה.

סירופ

לבשל בסיר סוכר ומים עד לקבלת תערובת סמיכה. להוסיף מיץ לימון ולהרתיח עוד 10 דקות.

להנמיך את האש למינימום כדי שהסירופ ימשיך לבעבע קלות ולטבול את העוגיות לכמה שניות.

להוציא מהסירופ, לקרר מעט ולשמור בכלי אטום.

וזה המקרוט שהכינה טלי קריאף - וילומבסקי מהמתכון שלי. יצא לה מעולה!!!

 

פינת הפרגון- חברת הקבוצה אתי בן ישראל הכינה בפעם הראשונה את הפזואלוס ותראו איך יצא לה מושלם

והמושלמיםםםםם של ליזי מלכה