•    הממשלה אישרה רפורמה אנטי חברתית שעתידה לפגוע קשות בצבור בעלי המגבלה במקום לסייע להם. בניגוד למטרה שהציבה לעצמה. סקירה קצרה. נרשם בחודש מאי 2005. הממשלה אימצה את המלצותיה של הוועדה הממלכתית לבדיקת צורכי הנכים הקרויה וועדת לרון. הוועדה הוסתרה מהציבור במשך שלוש שנים רצופות. כך, לא ניתן היה לחלוק עליה. בפועל, מונתה הוועדה לאחר השביתה הגדולה. המלצות הוועדה נועדו להקל על שילובם של בעלי מוגבלויות בשוק העבודה. הממשלה הקציבה לביטוח הלאומי חצי שנה לצורך גיבוש תיקוני החקיקה הדרושים לשם יישום ההמלצות, והקימה ועדת מעקב ליישום המסקנות. בתאריך 10.07.2005 הייתה פגישה של הוועדה המייעצת. את הישיבה פתח יו"ר הוועדה ח"כ לשעבר עו"ד מרדכי וירשובסקי המארח,בישיבה הושמעו דברים מפי כבוד השופט לרון בזכות הדו"ח וקריאה לאופוזיציה שלא לטרפד את הדו"ח. אחריו נשא דברים מנכ"ל משרד הרווחה ויושב ראש וועדת היישום לדו"ח לרון פרופ´דב.גולדנברג בדבריו, דיווח לוועדה כי ועדות המשנה החלו בפעולתן ובכוונתו לטרפד כל ניסיון לפתוח נושאים שלא מצויים בדו"ח לרון לדיון מחודש ו/או שינויים. בהמשך, נשמעו דברים שונים וניתנה אפשרות לאורחים המתנגדים לדו"ח להביע דעתם. בעקבות הדברים שהושמעו, הודיעו ליו"ר הוועדה גורמים שנכחו במקום על התנגדותם הנחרצת ליצוג של "מטה המאבק" בוועדות. זאת לאור העובדה שארגונם איננו הארגון ה"יציג" של הנכים. לאור ההתנגדות הנחרצת לשינוי המתבקש נשלח מכתב לראש הממשלה(שר הרווחה)ואחרים. הצטרפו לעשייה למענכם. היום 21.05.2-13 המצב גרוע משהיה וחוק לרון פוגע עדין ברבים. חשוב לצאת לעבודה ,לא בעזרת ניצול ציני ותשלום פחות משכר מינימום. עוד בבלוג טיולים בעולם ובארץ,בעלי חיים,צמחים,מדע,עולם הולך ונעלם. אוכל,ספרים,ודברים טובים
  • 26 באוקטובר 2014
 

 
פורסם ב-29 באוקטובר 2011, 7:32 במדור מתכונים
 

 סלט סלק תפוחי אדמה ושמנת

 

סלק


החומרים:
סיר עבה
1 ק"ג סלק קלוף  וחתוך לקוביות

 

תפוחי אדמה

1 קילו  תפוחי אדמה אדומים קלופים (לא חובה) וחתוכים לקוביות
3 שיני שום כתושות דק
1 בצל קצוץ דק
1 כף קימל (לא הכרחי)
1/2 כפית טימין או עלה
2 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה דק
1 עלי סלרי קצוץ דק (אני לא משתמשת)
1 כף חומץ בן יין
1 כף מיץ מיץ לימון טרי
2 ליטר ציר ירקות או מים
1/2 כוס שמן זית
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס
1 שמנת חמוצה או יוגורט כבשים

אופן ההכנה:
מחממים את השמן בסיר גדול. כאשר הסיר חם מאוד מכניסים את השום והבצל.
(כאשר הבצל נעשה שקוף מוסיפים קימל ומערבבים לא חובה).
כאשר הבצל שקוף מוסיפים את קוביות הסלק, תפוחי האדמה, הפטרוזיליה,והטימין ומערבבים
כ- שלוש דקות. מוסיפים מיץ לימון וחומץ ומערבבים דקה או שתיים. מתבלים במעט מלח ופלפל שחור.
מוסיפים את הציר הירקות או מים ומביאים לרתיחה
מנמיכים את האש וממשיכים בבישול כשעה בסיר מכוסה עד שתפוחי האדמה והסלק יתרככו.
(הארה, אני לא אוהבת שהירקות מבושלים רך מידי)
מגישים חם או קר, עם שמנת חמוצה או יוגורט שמכניסים לצלחות ההגשה. או לערבב הכל יחד ולהגיש.


בתאבון

 

http://סיוע-בביטוח-לאומי-וזכויות-נכים-חינם.com


 אם אהבתם לחצו על דרגו אותי + תודה

המטבח של מאיר השמן

לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל לעשרות ילדים בבת ים.

המטבח מופעל באמצעות תרומת חינם של סדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ לחצו כאן