פורסם ב-29 באוקטובר 2011, 7:32 במדור מתכונים
 

 סלט סלק תפוחי אדמה ושמנת

 

סלק


החומרים:
סיר עבה
1 ק"ג סלק קלוף  וחתוך לקוביות

 

תפוחי אדמה

1 קילו  תפוחי אדמה אדומים קלופים (לא חובה) וחתוכים לקוביות
3 שיני שום כתושות דק
1 בצל קצוץ דק
1 כף קימל (לא הכרחי)
1/2 כפית טימין או עלה
2 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה דק
1 עלי סלרי קצוץ דק (אני לא משתמשת)
1 כף חומץ בן יין
1 כף מיץ מיץ לימון טרי
2 ליטר ציר ירקות או מים
1/2 כוס שמן זית
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס
1 שמנת חמוצה או יוגורט כבשים

אופן ההכנה:
מחממים את השמן בסיר גדול. כאשר הסיר חם מאוד מכניסים את השום והבצל.
(כאשר הבצל נעשה שקוף מוסיפים קימל ומערבבים לא חובה).
כאשר הבצל שקוף מוסיפים את קוביות הסלק, תפוחי האדמה, הפטרוזיליה,והטימין ומערבבים
כ- שלוש דקות. מוסיפים מיץ לימון וחומץ ומערבבים דקה או שתיים. מתבלים במעט מלח ופלפל שחור.
מוסיפים את הציר הירקות או מים ומביאים לרתיחה
מנמיכים את האש וממשיכים בבישול כשעה בסיר מכוסה עד שתפוחי האדמה והסלק יתרככו.
(הארה, אני לא אוהבת שהירקות מבושלים רך מידי)
מגישים חם או קר, עם שמנת חמוצה או יוגורט שמכניסים לצלחות ההגשה. או לערבב הכל יחד ולהגיש.


בתאבון

 

http://סיוע-בביטוח-לאומי-וזכויות-נכים-חינם.com


 אם אהבתם לחצו על דרגו אותי + תודה

המטבח של מאיר השמן

לא בית תמחוי אלא מטבח שמספק אוכל לעשרות ילדים בבת ים.

המטבח מופעל באמצעות תרומת חינם של סדנאות שניתנות על ידי מיטב השפים בארץ לחצו כאן