•    הבלוג "אוכל בטעם של עוד" מציע שפע מתכונים של אוכל טוב, פשוט, ביתי,כשר, מתאים לכל הגילאים,לכל העדות קל וכיף להכין, מלווה בתמונות ממחישות. אין סיכוי שתציצו ולא תאהבו...אז קדימה למטבח להפיץ ריחות של בישול ואפייה בהרבה הנאה.
  • 17 בספטמבר 2014
 

 
פורסם ב-30 באוגוסט 2008, 21:45 במדור כללי

עוגת גבינה אחת מהטעימות ביותר שאכלתי, מכינה אותה קבוע וממליצה בחום.
 
עוגת גבינה אפויה - ללא בסיס
 המתכון לקוח מזכרוני (יוכי) ומקורו בספר עוגת השבוע של פסקל רובין

לחמם תנור לטמפ` של 200 מעלות

5 חלבונים
1/2 כוס סוכר


להקציף חלבונים בקערה, להוסיף סוכר בזרם דק וליצור קצף יציב.

בקערה נוספת:

2 קופסאות גבינה של 250 גר` במקור 3 קופסאות
1 שמנת חמוצה
1/2 כוס סוכר
5 חלמונים
גרידת לימון
2 כפות של קמח( גדושות )

לערבב את כל החומרים וליצור בלילה אחידה.

להוסיף את הקצף בתנועות קיפול עדינות לתוך בלילת הגבינה.

לשפוך את הבלילה לתבנית עגולה 26/28 או תבנית חד פעמית בינונית מרובעת - לשמן לפני.
לאפות בחום גבוה כ- 10 דקות ולאחר מכן להנמיך ל 140 - 150 מעלות בערך למשך כשעה. (כשהעוגה התייצבה מעט אפשר להוציא מהתנור בעדינות ולהעביר סכין מסביב לדפנות ולהחזיר שוב - כך העוגה לא צונחת - אם אתם לא מיומנים בהכנת עוגות גבינה - לא להוציא את העוגה בכלל).
לא כדאי להוציא את העוגה מיד לאחר סיום האפייה אלא להשאירה בתנור עד לצינונה.

להוציא ולצפות בקרם כלשהו: שמנת מתוקה + פודינג וניל וסוכר ומעל אוכמניות/ג`לי פירות /ללא ציפוי.
הערה: אני שמה את העוגה בתבנית קפיצית מרופדת בנייר אלומיניום מסביב ובתוך תבנית תנור עם מים רותחים - אופציה - לא חובה.
העוגה נימוחה וטעימה מאוד.
בהצלחה - יוכי