לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

המשך...
הודעה חדשה

לבבות עוף- ניקוי והכשרה

21/09/10 15:54
בס"ד

הבעל אוהב מאוד ללבות, ולרגל המנגל הקרב קניתי ויש לי שאלות..

בחיים לא הכנתי בבית לבבות עוף... וגם לא אכלתי בבית הוריי..
כך שאין לי מושג איך מנקים אותם ואיך מכשירים אותם {כן אני יודעת על האש אבל יש טיפול  מוקדם?}

 
תגיות:
לבבות עוף- ניקוי והכשרה
<< ההודעה הנוכחית
21/09/10 15:54
4117צפיות
בס"ד

הבעל אוהב מאוד ללבות, ולרגל המנגל הקרב קניתי ויש לי שאלות..

בחיים לא הכנתי בבית לבבות עוף... וגם לא אכלתי בבית הוריי..
כך שאין לי מושג איך מנקים אותם ואיך מכשירים אותם {כן אני יודעת על האש אבל יש טיפול  מוקדם?}

מקפיצה
22/09/10 09:08
616צפיות
בס"ד

אף אחד לא מכין לבבות על האש?
עד שיענו לך - תסתכלי פה
22/09/10 09:29
901צפיות
http://www.yeshiva.org.il/ask/?srch=1&cat=&search_...

מקווה שזה יעזור לך

וחג שמח
תודה רבה!
22/09/10 10:00
224צפיות
בס"ד

אני קוראת כאן שהורידו לך את הגבס...
מה עד עכשיו לא הורידו לך?????
הייתי בטוחה שכבר מזמןןןן הורידו.

למרות שאת צמחונית.. יש לך מושג אם יש איזשהו תהליך ניקוי שזה צריך לעבור?
משהו מיוחד?
אין לי שמץ
22/09/10 10:11
151צפיות
בניקוי לבבות עוף, מצטערת
התשובות בקישור שנתתי לך לא עוזרות?

בקשר לגבס - האמת שניסו להוריד בעבר, וזה החזיק מעמד 3 ימים, ובפעם השניה לשבוע(!)
מחרתיים זה יהיה 8 חודשים.
האמת שאני לא ממש בטוחה שלא יחזירו שוב... כי הרגל לא ממש בסדר, אבל הבטיחו לי שזה רק עניין של זמן, והגוף יתגבר בסופו של דבר על השברים. ואני יודעת שבעז"ה יהיה טוב!
כל הכבוד לך וויני על האופטימזם
22/09/10 10:20
191צפיות
מקווה שהרגל תבריא מהר ולא מבינה איך את בכל זאת כל כך פעילה עם האפייה. אני יודעת שכשאני הייתי חולה ולא יכולתי כמעט להשתמש בידיים שלי, בכל זאת תמיד רציתי לאפות, ואמנם הייתי אופה בידיים של כלתי, עד שבא לנו הגואל בדמות המטפל הפיליפיני והיה עוזר לי המון. אבל ב"ה היום אני כבר יכולה לבד להרים קערת מיקסר ביד אחת ולרוקן את תוכנה לתבנית. ואני גם יכולה כבר לרדד בצק בלי בעיות אבל המטפל לא נותן לי ופשוט לוקח ממני את העבודה.
תודה סבתא נעמי! רפואה שלמה גם לך!
22/09/10 10:53
92צפיות
בלי האפייה הייתי משתגעת לגמרי, לכן אני באמת מודה לקב"ה שזה ברגל
אני משתדלת להיות אופטימית כי באמת הבטיחו לי שזה רק עניין של זמן (ורופאים לא מבטיחים בד"כ כלום!), אבל אני גם בכיינית גדולה כך שהאמת שאני גם נשברת לעיתים קרובות, אבל החצי השני מייד מעודד ו"מרים" אותי.

רפואה שלמה סבתא נעמי, תרגישי טוב! אבל באמת מזל שיש לך עזרה

חג שמח!
להכשיר הבנתי איך
22/09/10 10:34
262צפיות
בס"ד

רק שלא הבנתי איך מנקים...
כי זכרתי שלפני כמה שנים הכנתי לארוחה עם חברה כל מיני חלקים כבד לבבות טחול וכו'...
וזכרתי שהיה משהו שהייתי צריכה לנקות אחד אחד ולא זכרתי מה ולא ידעתי איך.

אז התקשרתי לחברה והיא הסבירה לי שיש לחתוך בסכין חלק של שומן ואז חתך באמצע וגו'

ובקשר לגבס... וואי זה ממש מתארך. מתי יש לך שוב פעם צילום?
את נחה?? את חייבת לנוח ולא לעשות כלום
זה באמת מתארך...
22/09/10 10:46
123צפיות
אבל זה בגלל שזה יותר משבר אחד
שאני בגבס אני לא נחה.. אבל זה גם לא כואב כי לרגל יש תמיכה.
עכשיו שאני בלי - אני באמת לא יכולה להיות הרבה זמן על הרגל.
חוץ מזה שיש "מפקד" בבית שמחלק פקודות ולא נותן לי לעשות כמעט כלום
ויני כייף לשמוע
22/09/10 10:57
44צפיות


שאת כבר אחרי...ובע''ה תחזרי לעצמך לאט לאט אבל על בטוח !!!

את צריכה מנוחה ענקית ובעלך צודק, גם בעלי לא היה נותן לי לעשות כלום.
קורה, אנחנו רק בשר ודם אחרי הכל, טוב שיש אנשים לצידנו עם הרבה אהבה
שעוזרים ותומכים.


חג סוכות שמח יקירה ובריאות טובה כל השנה

תודה רבה על העידוד
22/09/10 11:08
26צפיות
תודה מכל הלב!!

חג שמח
בעז"ה שבקרוב הכל יהיה טוב יותר
22/09/10 14:23
43צפיות
בס"ד

עברת איזה שהוא ניתוח בעקבות השברים?
כי לאחים שלי גם היו כמה שברים פעם ברגל פעם ביד ועשו ניתוח לפני הגבס
נכון, גם אני
22/09/10 10:52
67צפיות


חותכת באמצע הלב ומוציאה מה שצריך, ואחרי הניקוי מבשלת מס' דקות במים רותחים
כדי להוציא את כל הג'יפה...אומנם יש לי מתכונים אבל את רוצה רק בתור ''על האש''

כנראה המתכונים שלי לא יתאימו לך...העיקר שיהיה להנאה וכייף, תחגגו

º
גמני מכינה כך.
22/09/10 11:45
76צפיות
מנוחה לרגל
22/09/10 11:12
24צפיות
מנוחה לרגל (בפרט בשלושת הרגלים.. חח..) בודאי תעזור לה לחזור לאיתנה, מקווה שהסוכות הזה (וחוה"מ) את תוכלי לנוח כראוי כל שהרגל תתאחה בקלות. בהצלחה.
חחחח - שלשת הרגלים, אהבתי
22/09/10 11:36
14צפיות
לקח לי כמה שניות לקלוט...

האמת שאני לא אוהבת לנוח, אבל בחג במילא אין ברירה.

בעז"ה יהיה בסדר (השאלה רק מתי....)

חג שמח!!
ויני, אני שמחה מאוד שהורידו לך
22/09/10 12:56
21צפיות
את הגבס.
לא ראיתי את ההודעה שלך ולא היה לי נעים לשאול.
ואני מקווה שהפעם זה אחת ולתמיד.
רפואה שלמה ובריאות טובה שתהיה לך.
וחג שמח, כמובן.
תודה רבה
22/09/10 13:58
15צפיות
חייבת להגיד לך שאני ממש מרגישה מוזר
כי אפילו חלות לא נתנו לי להכין (), בקיצור - כלום לא הכנתי לחג

אנחנו מוזמנים, והולך להיות שמח והרבה (!) משפחה ואורחים

חג שמח!
כשהיינו ילדים ועוד היינו שוחטים תרנגולות
22/09/10 10:24
336צפיות
מן הלול שלנו, אני זוכרת איך אמי היתה מראה לנו ומלמדת אותנו את כל הכללים בהכשרת עוף.
ואת הלבבות היתה קוצצת להם את ה"שפיץ" כדי שיספגו יותר מלח.
אבל היום קונים לבבות שלא הוכשרו ולכן כבר מאוחר מדי להכשירם במים ומלח, אלא רק לצלותם.
אז צריך פשוט לנקותם היטב מכל נימי הדם ולעשות להם חתך לאורך ולתקוע על שיפודים, ולצלות על האש עם מעט מלח.
כמו שמכשירים כבדים.
תודה רבה
22/09/10 10:35
105צפיות
בס"ד

את יודעת אם מותר מבחינת כשרות להשרות אותם במשרה לפני הצליה?
לא, כמובן שלא בדיוק כמו שאי אפשר
22/09/10 14:17
150צפיות
עם כבדים. כי הצליה היא ההכשרה, ועד שהם לא מוכשרים אי אפשר להשרות אותם. וגם לא צריך מספיק לתבל אותם בתבלינים יבשים תוך כדי צליה.
זהו ידעתי שאסור ולכן
22/09/10 14:21
120צפיות
בס"ד

היה מוזר לי שחברתי אמרה לי שהיא משרה אותם לפני..

עכשיו אני בבעיה.. איך אני אומרת לחברה שלי שזה אסור בלי לפגוע או משהו כזה?
מנסה להסביר
22/09/10 15:19
145צפיות
תחתכי בסכין את החלק העליון של הלב (בד"כ בצבע לבן - שומן) ואז תחתכי את הלב לאורך כמעט עד הסוף ותשטפי טוב מתחת למים, תנסי להוציא כמה שיותר מהחתיכות האדומות שמתחבאות להם (מעין דם סמיך)
תשפדי אותם , תמליחי ותפלפלי והופ... למנגל.
מניסיון כך הן גם יותר נקיות וגם יוצאות יותר עסיסיות ולא יבשות כמו לבבות שלמים.
פורום מטבחים

משפצים את המטבח?

בואו לדבר על זה בפורום מטבחים ולחסוך אלפי שקלים >>>

Make my wed - ארגון חתונות

אל תתפשרו על החתונה שלכם

מארגני החתונות המובילים ביותר בלחיצת כפתור >>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
לעמוד הפורום