לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
הסתרת שרשור מעל 
פורום אוכל חלבי
ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל חלבי

ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.
`
x
הודעה מהנהלת הפורום
המשך >>

עוגיות "בולו"-עוגיות טוניסאיות

21/09/09 08:51
בלוג המתכונים שלי:
מאכלי עדות מאכלים צמחוניים ועוד. כול המתכונים בבלוג כשרים.


http://www.tapuz.co.il/blog/userBlog.asp?FolderName=dalia55

בלוג נוסף :שירה,סיפורים,בדיחות,טיולים  ועוד http://www.tapuz.co.il/blog/userBlog.asp?FolderName=ilanit12
לצמים ביום כיפור,שרשור מתכוני עוגות/עוגיות
21/09/2009 | 08:40
94
1211
ל"שבירת" הצום (כולל קרדיט)
שרשור מתכונים/רעיונות צמחוניים לארוחה
21/09/2009 | 08:42
2
37
מפסקת.
מרקים,פשטידות ועוד
מרק ירוק בריאותי
21/09/2009 | 08:45
14
אני אילנית עדיין לא הכנתי,יתכן שאכין לגיסתי הצמחונית.
אם אתם רוצים להכין ארוחה מפסקת בריאותית אורגנית, לפניכם מתכון למרק ירוק וקניידעלך של השף גיל נתן, ממסעדת Humanature. המרק הירוק עשיר בעיקר בוויטמין A, C, בברזל, בסידן ובמינרלים נוספים שמקורם בתרד, פטרוזיליה, מנגולד ושמיר.
ב.

מרק ירוק/שף גיל נתן.
הביאה לפורום:אילנית12

חומרים:
2 כפות שמן זית לאידוי
3 בצל קצוץ
חבילה תרד לחתוך לרצועות
חבילה מנגולד לחתוך לרצועות
1 כף שום כתוש
1/2  לימון פרסי
1 כוס שמיר קצוץ
2 כוסות פטרוזיליה קצוצה
3 כפות מיץ לימון
2 ליטר ציר ירקות (על בסיס ירקות שורש, אפשר גם מים למתעצלים)
1/2 ליטר מים
מעט כורכום
מלח, פלפל

אופן הכנה:
מאדים בסיר עמוק עם מעט שמן בצל עד שמתרכך.
מוסיפים שום, לימון פרסי, תרד, מנגולד.
מוסיפים נוזלים (ציר ו/או מים) ומביאים לרתיחה.
מבשלים 10 דקות
מוסיפים עשבי תיבול ומביאים לרתיחה נוספת.
מוסיפים מיץ לימון, כורכום, מלח ופלפל טועמים ומשפרים טעמים לפי הצורך.

קניידעלך

חומרים:
1/2 ק"ג קמח מצה
1/2 ליטר מים
3 כפות שמן תירס
3 ביצים
מלח, פלפל
סיר עם מים רותחים

אופן הכנה:
1. מערבבים את כל החומרים
2. יוצרים כדורים בגודל רצוי
3. מכניסים לסיר עם מים רותחים כמה יחידות במקביל, כאשר צף, ממתינים עוד דקה ומוציאים.




טיפים לאנשים שצמים
21/09/2009 | 21:31
31
טיפים לאנשים שצמים - לעבור את הצום בקלות/אתר "זולו"

1. רצוי להרבות בשתיית מים כבר מהבוקר עד לסעודה המפסקת - המטרה להרוות את הרקמות ולכן רצוי להימנע משתיית משקאות המכילים קופאין כמו קפה או תה אלו גורמים ליציאת נוזלים מהגוף ועלולים לגרום לחוסר בנוזלים במהלך הצום ( כדי להימנע מכאבי ראש יש להקטין את צריכת המשקאות הללו בהדרגה מספר ימים לפני יום  הצום ).

2. מאכלים המכילים חלבונים הם מאכלים המגדלים ומאריכים את תחושת השובע כגון: עוף מבושל ( רצוי לא שניצל ), דגים אפיים בתנור (לא מטוגנים), שקדים לא קלויים , ביצים קשות וכדומה.

3. לא מומלץ לשתות שתייה מוגזת - שתייה מוגזת "מנפחת את הבטן".

4. יש להימנע ממאכלים מתובלים ומטוגנים - מאכלים אלו גורמים לצימאון ומזרזים את תחושת הרעב(כמו מלח, שום, חמוצים , פלפל ותבלינים אחרים ).

5. רצוי שהסעודה המפסקת תכלול: תפוחי אדמה, אורז, פסטה, טחינה, מאכלים עם סויה טופו ועם סיבים. מאכילים המכילים פחמימות מספקים אנרגיה לזמן ארוך - הפחמימות המתפרקות לאט בגוף ומונעות את נפילת הסוכר בדם.

6. רצוי להימנע מאכילת ממתקים, מזונות מתוקים המכילים סוכרים -  אלו מתפרקים מהר יוצרים תחושת שובע לזמן קצר שלאחריה רמת הסוכר יורד מהר יותר ונוצרת תחושת חולשה, עייפות ואף כאבי ראש.

7. יש להקדיש זמן מספיק לארוחה המפסקת שיאפשר אכילה בנחת ולא במהירות.

8. רצוי מאוד להימנע מפעילות גופנית במהלך הצום.

9. חובה להימנע מלשהות בשמש - רצוי לשהות במקום קריר ומוצל.

10. את שבירת הצום יש לבצע בהדרגה: להתחיל בשתייה ממותקת עם פרוסה אחת של עוגה יבשה או פרוסת לחם אחת עם ממרח דק. רק לאחר כחצי שעה ניתן לאכול ארוחה קטנה וקלה. שעה לאחר מכן אפשר לחזור בהדרגה לאכילה רגילה.

גמר חתימה טובה וצום קל.

קישור שרשור עוגות ועוגיות משנה שעברה
21/09/2009 | 08:47
43
עוגיות "בולו"-עוגיות טוניסאיות
<< ההודעה הנוכחית
21/09/2009 | 08:51
356
עוגת תפוזים/דרומית
21/09/2009 | 10:57
5
126
עוגת תפוזים אוורירית וגבוההו ד ר ו מ י ת 1   ו
23:34 | 23/02/05

מקור התמונה:אילנית

מככבת בביתנו פעמים רבות.

מתכון: עוגת תפוזים אוורירית וטעימה

רכיבים:
6 ביצים מופרדות מס' 2 (או 5  ביצים מס' 1)
כוס וחצי סוכר
2 שקיות סוכר וניל
1/2 כוס שמן קנולה
3/4  כוס מיץ תפוזים סחוט  טרי
קליפה מגוררת מתפוז שלם ומלימון שלם
2 כוסות קמח תופח

אופן הכנה:
1) מערבבים במיקסר את החלמונים עם 1/2  כוס סוכר, 2 שקיות סוכר וניל, 1/2 כוס שמן , 3/4  כוס מיץ תפוזים  וקליפת התפוז והלימון המגוררת.

2)  מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הקמח התופח.

3)  מקציפים את החלבונים עם כוס סוכר  לקצף קשה ומקפלים לתוך התערובת .

אופים בתבנית עגולה מס' 26 או בתבנית קוגלהוף גבוהה (עם ארובה) בחום 180 מעלות בערך 40  דקות.  (כך זה בתנור שלי, כדאי לבדוק עם קיסם אם  העוגה מוכנה...).  העוגה יוצאת גבוהה מאד.

הערות:


מקור המתכון:
ד ר ו מ י ת 1


ואפשר גם כך
21/09/2009 | 10:58
54
אילניתי , העוגה יפהפיה !
21/09/2009 | 13:38
1
12
יש לי שתי תבניות שושנה , ואף פעם לא חשבתי שאפשר להכין בהן . כמות התערובת נראתה לי גדולה מדי .

השושנה המקסימה שלך תפאר כל שולחן !

שרית-ב
שרית .את מוזמנת להוסיף לשרשור
21/09/2009 | 15:48
8
גם עוגות/עוגיות
איזו עוגה יפהפייה!
23/09/2009 | 11:04
1
21
כמה שהתבניות האלה משדרגות, אפילו עוגות פשוטות, ואיך שאני אוהבת עוגות תפוזים, יא אללה...

שנה טובה יקירתי

נטלי
23/09/2009 | 11:27
מדוע לא ניתן
21/09/2009 | 12:22
4
15
לפתוח את האלבום ולהגיע למתכונים?
את מתכוונת לאלבום שלי?
21/09/2009 | 12:25
3
10
פתיחת האלבום
21/09/2009 | 12:41
2
11
כן אילנית התכוונתי לאלבומים שלך.
ניסיתי לפתוח כדי לראות את המתכונים
ואופן הכנתם ולא הצלחתי לפתוח
משום מה
אין אפשרות לראות את המתכונים
21/09/2009 | 13:02
1
11
אם תרצי מתכון ספציפי אשרשר לך אותו
או אתן קישור
מתכון
23/09/2009 | 13:36
16
תודה לך אילנית
"קרוקה"-ביסקוטי מהמטבח האלג'יארי
21/09/2009 | 12:24
35
קינוח שמקובל להגישו במוצאי יו"כ/לפתן
21/09/2009 | 15:13
1
29
מתכון: לפתן פירות יבשים עם גרגירי רימון

רכיבים:
300 גר' משמשים מיובשים
50 גר' צימוקים
100 גר' לדר
1 כוס סוכר
3 רימונים בשלים
50 גר' אגוזי מלך גרוסים גס
30 גר' צנוברים קלויים

אופן הכנה:
שוטפים את המשמשים והצימוקים, מוסיפים 1/2 2  ליטר מים ומביאים לרתיחה. מכבים את האש.
מוסיפים לסיר את הסוכר והלדר ולא בוחשים. מקררים ומאחסנים במקרר ללילה.
מוציאים את הגריגירים מהרימונים ומחלקים בין מלחות ההגשה. מניחים על גרגירי הרימון מס' משמשים וצימוקים ויוצקים מנוזלי הלפתן. מקשטים כל צלחת באגוזים וצנוברים.

הערות:
מקובל להגיש במוצאי יום כיפור
מעולה רעיון נפלא
21/09/2009 | 15:49
4
תודה.
מאפיינ'ס בננות אגוזים
21/09/2009 | 16:39
2
29
מאפינ'ס בננות עבורי הוא קינוח קליל ועדין, עוגה קטנה וטעימה לסיים ארוחה או לשבירת צום יום כיפור.
הן נהדרות לניצול בננות בשלות שמריחות נפלא, אבל אף אחד לא מוכן לגעת..


מאפיינ'ס בננות ואגוזים - Joy of Baking

1 ו-3/4 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
3/4 כוס סוכר
1 כוס אגוזים קצוצים
1/4 כפית מלח
1 כפית קינמון
3 בננות בשלות מעוכות
113 גרם חמאה מומסת
2 ביצים בלולות
1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית שקעים בספריי שמן, בתוך כל שקע להניח עטרת נייר, למאפיינ'ס.
בקערה גדולה לערבב קמח סוכר אבקת אפיה סודה לשתייה מלח קינמון ואגוזים ולהניח בצד.
בקערה אחרת לאחד בננות חמאה מומסת ביצים ותמצית וניל.
בעזרת כף עץ להעביר את תערובת הבננות לתוך תערובת היבשים (קמח) ולקפל בעדינות רק עד שהכל מתאחד למרקם רך ודביק.
להעביר3/4 מהתערובת לתוך תבנית השקעים המוכנה ולאפות בין 25 ל-30 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז המאפייינ'ס יוצא יבש.

בתיאבון.

WOW, איזה מתכונים נהדרים שרשרת
21/09/2009 | 18:02
4
יישר כוחך ותודה
פונצי תודה
23/09/2009 | 07:34
3
עוגת שיש
21/09/2009 | 16:41
43
עוגת שיש נהדרת ומלטפת, מהסוג שכיף ליד הקפה רכות בטעמים.


עוגת שיש קפה וינאית - מיקי שמו המיטב

200 גרם חמאה רכה
2 כוסות סוכר
4 ביצים
3 וחצי כוסות + כף קמח
2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית אבקת קפה נמס
1/2 כוס חלב
2 גביעים שמנת חמוצה
1 כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מתפוז אחד (לא חובה)
100 גרם שוקולד מריר קצוץ

אופן ההכנה:
לחמם תנור ל-170 מעלות.
בקערת המיקסר לערבב חמאה וסוכר עם וו גיטרה כ-5 דקות במירהות בינונית. מוסיפים ביצים בהדרגה, אחת אחר השנייה עד שנבלעת בתערובת.
בקערה אחרת לערבב קמח אבקת אפייה וקפה נמס ולהוסיף לתערובת הביצים, לערבל רק עד שנבלעים בתערובת.
להנמיך את מהירות המיקסר, לוהסיף חלב, שמנת תמצית וניל וקליפת תפוז ולערבל עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
ממיסים שוקולד על קערת בן מארי.
יוצקים 2/3 מתערובת העוגה לתבנית משומנת, יוצקים מעל את השוקולד המומס ומכסים ביתרת התערובת.
מערבבים בעזרת סכין או קיסם ליצירת מראה השיש.
אופים כ-70 דקות בתנית עגולה או שעה בתבנית אינגלייש קייק, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.
שומרים מחוץ למקרר עד 5 ימים.

גיוונים:
מחליפים את החלב במיץ תפוזים
מחליפים את השוקולד המריר ב-150 גרם שוקולד חלב
מחליפים את השמנת החמוצה בגביע יוגורט 3%.

הערות:
אני הכנתי בתבנית פאי ויצאה עוגה יפיפיה והספיק לי לעוד עוגה בתבנית אינגלייש קייק.
ביסקוטי פירות יבשים
21/09/2009 | 16:45
29
אצלנו בבית תמיד אחרי הצום אכלנו חלה עם מעט שמן זית ומלח ואז ליד הקפה עוגות בולו ועוגיות יבשות
רעיון נהדר לעוגות יבשות הם עוגות הביסקוטי בתוספת של פירות יבשים.

ביסקוטי פירות יבשים - רוני ונציה

100 גרם חמאה רכה
2 כוסות קמח
1 כוס סוכר
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1 כפית אבקת אפיה
1/4 כפית סודה לשתיה
מעט מלח
1 כוס פירות יבשים חתוכים לחתיכות קטנות

אופן ההכנה
בקערת המיקסר מערבלים חמאה וסוכר עד לקבלת קרם אחיד וחלק.
מוסיפים ביצים בהדרגה, אחת בכל פעם
מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הקמח, אבקת האפיה, סודה לשתיה מלח ותמצית הוניל ומערבלים
מוסיפים את הפירות היבשים וממשיכים לערבל 2 דקות נוספות, עד שהפירות נבלעים בתוך הבצק.
מעבירים את הבצק (דביק מאוד) בידיים רטובות לתבנית מרופדת בנייר אפיה ויוצרים כיכר
מהבצק יוצאים 2 כיכרות.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25 דקות, מוציאים ומצננים לחלוטין
חותכים את הכיכרות לפרוסות ומניחים בתבנית תנור על נייר אפיה ואופים שוב בין 10 ל-20 דקות עד שפרוסות העוגה הופכות להיות זהובות שחומות.

בתיאבון!
עוגה בחושה ב-5 דקות עבודה
21/09/2009 | 16:48
50
עוגה נהדרת שזמן הכנתה בדיוק 5 דקות ולא מלכלכים יותר מכלי אחד.

אני הכנתי בתבניות אנגליש קייק קטנטנות..
אפשר לגוון ולשלב בעוגה אוכמניות, או חלבה קקאו וסוכר, אני בחרתי לשלב אגוזים וקינמון, יצא טעייייייייים..

עוגה בחושה ב-5 דקות - קרין גורן

4 ביצים
2 מיכלי שמנת מתוקה
11/2 כוסות סוכר (300 גרם)
1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
1/2 כפית מלח
2 כוסות קמח תופח (280 גרם)

אופציה לשילוב
1/2 כוס סוכר חום
2 כפות קינמון
מעט אגוזים קצוצים


אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות.
בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, שמנת מתוקה, סוכר, סוכר וניל ומלח במשך דקה-שתיים עד שהסוכר נמס בחלקו והתערובת מסמיכה מעט.
מוסיפים קמח תופח (או קמח רגיל ואבקת אפיה) וטורפים רק עד לקבלת בלילה חלקה ודלילה יחסית.
שופכים לתבנית משומנת את בלילת העוגה, מוסיפים את השילוב ומסימים בשכבה נוספת של הבלילה.

אופים כ-40 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוה יוצא יבש לגמרי (עם פירורים לחים) והעוגה זהובה וריחנית.



עוגה בחושה עם פירות יבשים
21/09/2009 | 16:51
1
22
עוגת פירות יבשים
מקור המתכון נירהמ1 - השינויים שלי בסוף

3 כוסות קמח תופח (או קמח רגיל בתוספת אבקת אפייה)
200 גרם חמאה רכה
1 וחצי כוסות סוכר
3 ביצים
1 שמנת חמוצה (או כוס מיץ תפוזים או כוס חלב)
קליפות תפוזים או אשכוליות מסוכרות
דובדבנים מסוכרים
תמרים יבשים
משמשים יבשים
צימוקים כהים מושרים במים חמים ל-10 דקות
אגוזי מלך קצוצים גס
קליפת לימון מגוררת
קליפת תפוז מגוררת
2 סוכר וניל
2 כפות רום
1 שקית אבקת סוכר

אופן ההכנה:

בקערה גדולה לנפות קמח + אבקת אפיה ולהוסיף את הפירות היבשים ולערבב ביחד בקערת המיקסר לערבב חמאה רכה + סוכר לתערובת קרמית להוסיף ביצים , כל פעם אחת ולערבב היטב אחרי ההוספה. להוריד את מהירות המערבל ולהוסיף בהדרגה את הקמח המעורבב עם הפירות היבשים להוסיף את השמנת ואת הרום לשמן 2 תבנית אינגליש קייק ולאפות 45 דקות או עד שמזהיב וקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.

הערות:

    * אני השתמשתי בשקית פירות יבשים שכללה פפאיה, מישמיש אננס קוקוס אוכמניות יבשות צימוקים אגוזים
    * הוספתי שוקולד צ'יפס
    * במקום שמנת חמוצה הוספתי כוס שמנת מתוקה וחצי כוס חלב
    * לא הוספתי קליפות לימון או תפוז מגוררות
    * לא השתמשתי ברום, הוספתי במקום כפית תמצית וניל
    * העוגה יוצאת טעימה טעימה טעימה!
פונצ'י , הכל הצליח לך וטעים לי מאוד !
24/09/2009 | 00:54
8
כעכ מלוח..
21/09/2009 | 16:54
6
26
ואם לא רוצים עוגות מתוקות ודווקא אוהבים את הפריך והמלוח , אז גם לשאר האוכלסיה יש עוגיות נהדרות לתחילת צום או לשבירת הצום.

כעכ מלוח
ק"ג קמח
2.5 מרגרינה בלי מלח רכה
1 כפית מלח
2 שקיות אבקת אפיה
מים
שומשום
ביצה בלולה למריחה
אופן הכנה:

לחמם תנור ל-200 מעלות

בקערת המיקסר בעזרת וו גיטרה לערבב קמח מרגרינה מלח ואבקת אפייה מוסיפים בהדרגה את המים עד לקבלת בצק אחיד ורך.
לאפסן שעתיים במקרר.
לקחת פיסת בצק ליצור גליל נקניק צר, ליצור עיגולים סגורים
למרוח ביצה לפזר שומשום
המשך..
21/09/2009 | 16:55
1
6
ולאפות בתנור שחומם מראש 20 דקות או עד שהעוגיות שחומות.
pontch1 איזה יופי של מתכונים תודה לך|
21/09/2009 | 18:18
13
זה נראה מעולה!
22/09/2009 | 14:47
3
יוצא כמו עבאדי? קשה?
או שיותר עוגייתי - פריך?

נטלי
הי נטלילילי
22/09/2009 | 17:17
2
2
תודה רבה

אלה מסוג העוגיות היותר פריכות.. נפלאות וטעימות.
מעולה, אם כך אנסה אותן
23/09/2009 | 11:02
2


נטלי
מעולה, אם כך אנסה אותן!
23/09/2009 | 11:02
1
רבה

נטלי
איזה שרשור מועיל ונהדר
22/09/2009 | 00:13
2
רבה לכל העושות במלאכה .
תודה רבה על המתכונים הנפלאים .
תודה לפונץ ולאפי על שיתוף הפעולה
22/09/2009 | 10:03
7
1
שרשור מעולה ומתכונים שווים, כל הכבוד לכן
22/09/2009 | 10:19
3
עלה למאמרים.
22/09/2009 | 11:16
5
3
תודה על המתכונים הנהדרים
22/09/2009 | 11:39
4
1
בכיף
22/09/2009 | 11:42
וברוכה הבאה,את מוזמנת גם לשרשר
22/09/2009 | 11:52
2
1
מתכונים(כולל קרדיט)
יופי של שרשורי מתכונים יישר כוח למנהלות
22/09/2009 | 23:15
1
2
23/09/2009 | 06:57
אחלה שרשור עוגת דבש עם אפרסקים ואגוזי פקאן
22/09/2009 | 12:34
3
20
עוגת דבש עם אפרסקים ואגוזי פקאן
מתכון ותמונות - homets נטלי

2 תבניות אינגליש קייק

150 מ"ל מים רותחים
כפית גדושה קפה נמס שאוהבים
שקיק תה
100 גר' יוגורט טבעי/ שמנת חמוצה
150 מ"ל שמן צמחי
180 גר' סוכר
350 גר' דבש (צנצנת קטנה)
2 ביצים מספר 2
350 גר' קמח
חצי כפית אבקת אפייה
כפית סודה לשתייה
קורט מלח
כפית קינמון
גרידת לימון מלימון שלם (לא לוותר)
60-80 גר' אגוזי פקאן טבעיים קצוצים גס
4 אפרסקים גדולים חתוכים לקוביות בינוניות

ההכנה:

מחממים תנור ל160 מעלות.

במים הרותחים מניחים נס קפה ותה ונותנים לתערובת "לשבת" כך במשך מספר דקות.

בקערה טורפים יחד יוגורט, שמן, סוכר, דבש וביצים לתערובת אחידה. מוסיפים את תערובת המים עם הקפה והתה. מוסיפים פנימה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה והקינמון וטורפים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה (ולא מעבר, אחרת תצא לנו עוגת חנק).

מקפלים פנימה את האגוזים והאפרסקים ומעבירים לתבניות האפייה.
אופים במשך כ45 דקות, עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.

לתמונות נוספות, הסברים והארות, בקרו אותי בבלוג!

נטלי
נטלי בכל אחד מהמטעמיםו
22/09/2009 | 13:48
9
איזה מיבחר נטליתודה
23/09/2009 | 07:38
8
העוגה נראית כמו שאני אוהבת עסיסית
23/09/2009 | 14:52
4
עוגת גזר, פיסטוקים וצימוקים
22/09/2009 | 12:37
21
עוגת גזר, פיסטוקים וצימוקים
מתכון ותמונות - homets

2 תבניות אינגליש קייק באורך 30 סמ'

4 ביצים מספר 1 בטמפ' החדר

150 גר' סוכר חום

200 גר' סוכר לבן

100 מ"ל שמן

מיכל שמנת חמוצה

300 גר' קמח

שקית אבקת אפייה (10 גר')

קינמון, לפי הטעם

חצי כפית מלח

400 גר' גזר מגורר

80 גר' פיסטוקים קלופים לא קלויים

50 גר' צימוקים

ההכנה:

נחמם תנור ל160 מעלות.

בקערה גדולה נניח ביצים ושני סוגי סוכר ונטרוף בעזרת מטרפה לקבלת תערובת אחידה ומעט תפוחה. נוסיף פנימה את השמן בזרם דק, עד שהוא נטמע בתערובת לחלוטין. נוסיף פנימה בערבוב קל את השמנת החמוצה.

נוסיף את הקמח, אבקת האפייה, הקינמון והמלח ונטרוף במרץ רק עד קבלת תערובת אחידה, ולא יותר.

נוסיף פנימה בקיפול את הגזר המגורר, הפיסטוקים והצימוקים ונקפל רק עד שהם נטמעים לגמרי בתערובת.

נעביר לתבניות ונאפה כ30-40 דק', עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים עליו.

מצננים את העוגה בטמפ' החדר, מפדרים באבקת סוכר מעורבת עם מעט קינמון ומגישים.

איזו עוגה טעימה!

לתמונות נוספות, הסברים והארות, בקרו אותי בבלוג!

נטלי
מאפינס קפה, שוקולד ושקדים
22/09/2009 | 12:40
22
מאפינס קפה, שוקולד ושקדים
מתכון ותמונות  - homets

8-10 מאפינס גדולים

200 גר' שמנת חמוצה (קופסא)

2 ביצים

100 גר' סוכר

200 גר' קמח

50 גר' שקדים טחונים

10 גר' אבקת אפייה

כפית סודה לשתיה

40 גר' חמאה מומסת

120 גר' שוקולד צ'יפס

תמצית קפה המורכבת מכפית נס קפה מומסת ב2 כפות מים רותחים

פרוסות שקדים לקישוט

ההכנה:

מחממים תנור ל170 מעלות.

מערבבים יחד שמנת חמוצה, סוכר, ביצים, חמאה מומסת ותמצית קפה לתערובת אחידה. מוסיפים פנימה את הקמח, שקדים טחונים, אבקת אפייה, סודה לשתיה ושוקולד צ'יפס ומערבבים קלות רק עד קבלת תערובת אחידה. לא מקציפים בשום אופן, ולא מעבדים יותר מדי – עד שהתערובת מתאחדת וזהו!

מעבירים את התערובת לתבנית שקעים משומנת או עם עטרות נייר, מפזרים מעט שקדים פרוסים מעל כל מאפין ואופים כ15-20 דק', עד שקיסם המוחדר למרכז המאפינס יוצא עם פירורים לחים עליו.

לתמונות נוספות, הסברים והארות, בקרו אותי בבלוג!

נטלי
מאפינס פטל
22/09/2009 | 12:42
18
מאפינס פטל
מתכון ותמונות - homets

המצרכים:

ל 10 מאפינס בגודל רגיל.

250 גר' קמח

15 גר' אבקת אפייה

125 גר' סוכר

200 גר' שמנת חמוצה (קופסא)

גרידת לימון מחצי לימון

40 מ"ל שמן

2 ביצים

150 גר' פטל אדום קפוא

ההכנה:

בקערה גדולה נניח קמח, אבקת אפייה וסוכר ונערבב יחד. נוסיף את שאר החומרים יחדו נערבב רק עד שאחיד. רק עד שאחיד! אל תערבבו יותר מזה, בבקשה – יצאו לכם יציקות בטון, ולא נראה לי שזה מה שבא לכם.

זהו, מעבירים לתבנית מאפינס, ממלאים כמעט עד הסוף ואופים בתנור שחומם מראש ל175 מעלות משהו כמו 20 דק' או עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים עליו.

לתמונות נוספות, הסברים והארות, בקרו אותי בבלוג!

נטלי
מאפינס שוקולד תפוז |גשם|
22/09/2009 | 12:44
20
מאפינס שוקולד – תפוז (9 מאפינס גדולים)
מתכון ותמונות - homets
250 גר' קמח

15 גר' אבקת אפייה (שקית וחצי)

ביצה + חלמון

100 גר' סוכר

35 מ"ל שמן

40 מ"ל חלב

150 גר' שמנת חמוצה

גרידת תפוז מתפוז שלם

100 גר' שוקולד מריר קצוץ גס (ע"י סכין)

2 כפות ליקר קוואנטרו (ליקר תפוזים)

ההכנה:

מחממים תנור ל180 מעלות.

בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים (הכל הכל יחד!) בכף עץ גדולה, רק, אבל רק עד שנהיה אחיד. זהו! לא נוגעים יותר בתערובת, אחרת יצא לנו מאפינס חנק.

מעבירים לתבנית מאפינס ואופים כ15-20 דק'. לי לקח 17 דק' בול. עד שקיסם המוחדר למאפין אמצעי בתבנית יוצא עם פירורים לחים עליו.

מצננים לטמפ' החדר ומתאפקים לא לטרוף. זה קשה, אין ספק כי הריח משגע את כולם.

לתמונות נוספות, הסברים והארות, בקרו אותי בבלוג!

נטלי
עוגת תפוזים עסיסית
22/09/2009 | 12:46
34
עוגת תפוזים עסיסית
המתכון המקורי הוא של יעלה מYNET

החומרים הדרושים:

5 ביצים

כוס ורבע סוכר (250 גר', למדקדקים כמוני)

2 שקיות סוכר וניל (20 גר')

3/4 כוס שמן צמחי (150 גר')

3/4 כוס מיץ תפוזים (180 גר')

1 תפוז מרוסק בקליפתו

שקית אבקת אפייה (10 גר')

2 כוסות קמח לבן (280 גר')

לזיגוג וקישוט:

חצי כוס מיץ תפוזים

אבקת סוכר

ההכנה:

מחממים תנור ל150 מעלות.

נקציף את הביצים במטרפה במיקסר לקצף יציב ותפוח מאוד, במהירות גבוהה מאוד. לאחר שהביצים תפוחות נוריד את מהירות המיקסר ונוסיף את השמן ואת מיץ התפוזים בזרם דק, ונמשיך לעבד עד קבלת תערובת אחידה. חשוב להוסיף את הנוזלים באיטיות על מנת לא להפיל את הקצף.

נוציא את הקערה מהמיקסר, ונמשיך בצורה ידנית. נוסיף את התפוז המרוסק, הקמח ואבקת האפייה ונקפל בעזרת לקקן לקבלת תערובת הומוגנית. חשוב לא לערבב יותר מדי – גם כדי לא להפיל את התערובת ואת נפחה, וגם כדי לא לפתח רשת גלוטן – אחרת תצא לנו עוגת חנק.

לאחר שהתערובת מוכנה נעביר לתבניות אינגליש קייק. לי התערובת הספיקה ליותר משתי תבניות והשתמשתי גם בתבנית סיליקון חדשה שקניתי בצורה של מדליין. יוצא יפה מאוד.

אופים את העוגה כ35 – 40 דק', ומוציאים כאשר קיסם המוחדר למרכזה יוצא עם פירורים לחים. מניחים לה להצטנן לטמפ' החדר.

אפשר לשפוך על העוגה חצי כוס מיץ תפוזים לזיגוג, כמו במתכון המקורי. אני ויתרתי על זה, ומצאתי שהעוגה נשארת עסיסית וטעימה גם בלי. בוזקים אבקת סוכר מעל ומגישים!

לתמונות נוספות, הסברים והארות, בקרו אותי בבלוג!

נטלי
עוגיות טחינה ופיסטוק
22/09/2009 | 12:48
23
עוגיות טחינה ופיסטוק

מתכון של בני סיידא עם שינויים שלי

350 גר' קמח תופח (אני משתמשת בקמח רגיל + שקית אבקת אפיה)

200 גר' סוכר

כוס טחינה גולמית

200 גר' חמאה רכה

2 שקיות סוכר וניל (אני ויתרתי ושמתי כפית תמצית וניל טהורה)

לעיטור העוגיות: שקדים מולבנים חצויים (אני העדפתי פיסטוקים)

ההכנה:

מחממים תנור ל180 מעלות.

מערבבים קמח, סוכר, טחינה, חמאה ווניל ולשים לבצק חלק ואחיד. מגלגלים עיגולים קטנים ומניחים בתבנית אפייה. משטחים מעט כל עוגייה ובמרכזה נועצים שקד (או פיסטוק).

אופים כ15 דק' (לי לקח 9 דק' בדיוק, אבל עשיתי אותן קטנות מאוד). העוגיות אמורות להזהיב מעט בשוליים. העוגיות יוצאות רכות מאוד מהתנור, ולכן חייבים לחכות לצינון מוחלט לפני שנוגעים בהן.

מאחסנים בקופסא סגורה ומחלקים לכל מי שאוהב חלבה או טחינה. כנראה שזה טעים:)

לתמונות נוספות, הסברים והארות, בקרו אותי בבלוג!

נטלי
עוגיות שוקולד צ'יפס מעולות
22/09/2009 | 12:51
4
26
עוגיות שוקולד צ'יפס מעולות
מתכון ותמונות - homets

החומרים הדרושים:

225 גר' סוכר

100 גר' סוכר חום כהה

200 גר' חמאה רכה

2 ביצים

280 גר' קמח

קורט מלח

כפית אבקת אפייה

כפית סודה לשתיה

80 גר' קוואקר מהיר הכנה (כן!)

150 גר' שוקולד צ'יפס לבן איכותי

200 גר' שוקולד צ'יפס מריר איכותי



ההכנה:

מתחילים להקרים את שני סוגי הסוכר ביחד עם החמאה הרכה. מקציפים יחד בעזרת וו גיטרה עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.

מוסיפים את הביצים אחת אחת, תוך ניקוי דפנות הקערה בין הוספה להוספה. ממשיכים להקרים שתי דקות נוספות.

מוסיפים את יתר החומרים, ומעבדים את התערובת רק עד שמתקבל גוש בצק דביק.

את גוש הבצק נעביר לקירור לחצי שעה. לאחר שהבצק התמצק מעט, מגלגלים עוגיות קטנות ומסדרים בתבניות האפייה.

אופים ב180 מעלות כ10-12 דק'.

מתאפקים לא לגעת בעוגיות הרותחות. זה קשה, אבל אפשרי. מאפסנים בקופסא סגורה ומחביאים. אלה לגמרי עוגיות cookie monster !

לתמונות נוספות, הסברים והארות, בקרו אותי בבלוג!

נטלי
וואו נטלי איזה מבחר מעלף
22/09/2009 | 13:37
שרשרת רבה.
כול הכבוד לך
שניונת נשימתי נעצרה ...
22/09/2009 | 14:15
1
12
Y ,Y ,Y ,Y ,Y ,Y, איזה מבחר מהמם , כל מתכון נקרא ונראה מעולה !

חטפתי בלבלה , וההחלטה קשה במה לבחור ... נראה לי שצריך להתחיל בראשון ולפי הסדר הכתוב עד אחרון חביב ........

מרגיש לי להתחיל בעוגת הגזר , ובעוגיות עם נטיפי שוקולד/לבן ...... יאמי ..... יאמי .....

תבורכי יקירתי , בורכת בטעם טוב ובידי זהב !   תודה !

שנה טובה , בריאה ומאושרת מלאה באור ואהבה !

גמר חתימה טובה !

שרית-ב
את משגעת במתכונייך... וואו
23/09/2009 | 11:23
1
נטלי איזה שרשור הכל נראה 10
23/09/2009 | 14:58
5
עוגת תפוזים / שיש
22/09/2009 | 14:32
28

עוגת תפוזים / שיש    






מצרכים

6 ביצים מופרדים
3/4 כוס סוכר
קליפת תפוז או לימון מגוררת
קורט מלח
1 כוס מיץ תפוזים
1/2 כוס שמן
21/4 כוסות קמח
1 כפית גדושה אבקת אפיה
1/2 כוס סוכר להקצפת החלבונים







אופן ההכנה

הכנה:
1.להכניס לקערה גדולה את החלמונים , קליפת תפוז , 3/4 כוס סוכר
והמלח,
לערבב היטב עד קבלת תערובת אוורירית .

2.את השמן להוסיף לתערובת בזרם דק תוך כדי ערבוב .

3.את הקמח לערבב עם אבקת האפיה ולהוסיף לסירוגין עם המיץ תוך כדי בחישה לתערובת .

4.בקערה נפרדת להקציף את החלבונים עם הסוכר ולהוסיף לתערובת בתנועות קיפול.

5. לצקת את הבלילה לתבנית מס’ 26 משומנת, לאפות בחום 170 מעלות(בנוני) כ- 50 עד 60 דק’ .( תלוי בתנור ) , לבדוק עם קיסם או חוד של סכין אם זה מוכן .

אפשר לזרות אבקת סוכר מלמעלה ( אני לא שמה אבקת סוכר ).
העוגה יוצאת גבוהה ונימוחה ( לא חנק) - מומלצת .

הערה: מעוגה זו אפשר להכין גם עוגת שיש .
חצי מהבלילה משטחים בתבנית , ובחצי השני מוסיפים 1/4 כוס
קקאו לערבב ולצקת מעל הבלילה הלבנה ועם כף להרים מאמצע
התבנית קלפי הדופן ולמעלה . כך מסביב לתבנית ולהכניס לתנור .  




עוגיות שושנים
22/09/2009 | 14:42
34

עוגיות שושנים   /שרה בר



מצרכים

2 חב’ קטנות קמח אוסם תופח
6 חלמונים
2 מרגרינה/מחמאה
3/4 כווס מיץ תפוזים
1/2 כוס סוכר
2 סוכר וניל







אופן ההכנה

לערבב את כל המרכיבים וללוש את הבצק בעדינות לקבלת בצק רך ונעים.
ולהניח בצד למנוחה כמה דק’ עד הכנת המלית .

מלית:
6 חלבונים
1/2 כוס סוכר
1 חב’ אינסטנט פודינג וניל

להקציף את החלבונים עם הסוכר , להוסיף את הפודינג לערבב או להמשיך להקציף עד קבלת קרם אחיד .
לחלק את הבצק ל- 6 כדורים , מכל כדור לרדד עלה מלבני דק
למרוח מהמילוי עד 2 ס”מ לפני השוליים , לגלגל ולחתוך פרוסות ברוחב 2 ס”מ .
לשים בתבנית עם נייר אפיה בצד החתוך במרחק זה מזה (תופח)
ולאפות בחום 180 מעלות עד שישחימו קלות .
להוציא לאחר הצטננות לפזר אבקת סוכר .

הערה:
יש היום אינסטנט פודינג וניל עם אגוזים או פצפוצי שוקולד אפשר לגוון במקום אינסטנט פודינג וניל רגיל - לבחירתכם .




עוגה בחושה עם דובדבנים
22/09/2009 | 14:48
21
לא ידוע לי מה המקור , אכלתי אצל גיסתי , אהבתי ולקחתי ממנה מתכון שהיה רשום על פיסת נייר קטנה .

עוגה בחושה עם דובדבנים

2 כוסות קמח תופח
1/4 כפית מלח
3/4 כוס סוכר
125 גר’ חמאה מומסת
2 ביצים
1 שקית סוכר וניל
1 וחצי גביע שמנת או גיל

צנצנת לפתן דובדבנים חמוצים

לערבב את כל החומרים לבלילה אחידה מלבד הדובדבנים , לשמן תבנית 26 או תבנית מרובעת חד פעמית (אני הכנתי ב 26 )
ולפזר סוכר .
לצקת את הבלילה לתבנית , מעל לפזר את הדובדבנים ועם האצבע להכניס מעט פנימה .

ציפוי :
1/2 כוס סוכר חום
100 גר’ אגוזים קצוצים
1 כפית קנמון
50 גר’ חמאה / מחמאה

לערבב הכל לפירורים ולהכניס למקפיא 10 דקות .

לפזר את הפירורים באופן שווה על העוגה , להכניס לתנור בחום 180 מעלות כ- 40 דקות .
שטרודל תמרים
22/09/2009 | 14:52
5
23
שטרודל תמרים -שרה בר



מצרכים

בצק שק"מ
1 חב’ קמח תופח קטנה(350 גר’)
1 גביע שמנת חמוצה
1 מרגרינה

מלית:
קופסת ממרח תמרים
חופן אגוזים קצוצים
קנמון לפי הטעם
סוכר לפי הטעם
אבקת סוכר לקישוט


אופן ההכנה

מערבבים את חומרי הבצק עד קבלת בצק חלק ,להניח בצד ל- 15 דק’ מנוחה .

מחלקים את הבצק ל- 3 כדורים .
מכל כדור לרדד עלה מלבני , למרוח על כל עלה שליש ממרח התמרים עד 2 ס"מ לפני הסוף ולבזוק מעל באופן שווה מעט סוכר וקינמו ומעל לפזר אגוזים קצוצים .

מגלגלים לגלילה מהדקים את הקצוות (לקפל מעט ולדחוף לתחתית הגלילה)ומניחים בתבנית עם נייר אפיה.

להניח את כל שלולשת הרולדות באותה תבנית .

להכניס לתנור לחום בינוני כ-25 דק’ עד שיזהיבו , מוציאים מהתנור וחותכים שהרולדה עדיין חמה בצורה אלכסונית .
(אם חותכים כשהרולדה מתקררת הבצק נשבר)

לאחר שיתקרר לבזוק מעל אבקת סוכר ולשמור בקופסה סגורה.

בתאבון
שרה,תודה על המתכונים הטעימים
22/09/2009 | 16:39
1
נראה מעולה
23/09/2009 | 11:03
1
שרה המתכונים נקראים נפלא תודה לך
23/09/2009 | 15:04
1
שרה , הכל נקרא טעים והתמונות משכנעות ,
24/09/2009 | 00:57
1
1
תודה בנות על הפירגון , ותודה לכל הבנות
25/09/2009 | 00:25
ששירשרו לכאן מתכונים נהדרים
אילנית תודה על המתכונים
23/09/2009 | 05:34
1
23/09/2009 | 06:53
1
עוגת תפוז - פרג
23/09/2009 | 14:30
2
22
עוגת תפוזים ופרג
מתכון של הקונדיטורית רינת צדוק, מאפיית "לחמים", תל אביב
*************************************************************

אנא, אל תוותרו על הזיגוג, הוא השוס של העוגה. לא ניתן לראותו בתמונה, משום שאסף הצלם סבור היה שהוא אינו פוטוגני, וצילם פרוסות מהתבנית השניה, שלא זיגגתי.

כמות גרד קליפת התפוז איננה טעות: אכן נדרש גרד קליפות של ארבעה תפוזים.

המרכיבים (ל-2 תבניות אינגליש באורך 30 ס"מ):
220 גרם חמאה רכה
300 גרם סוכר
35 גרם גרד קליפת תפוז (גרד מ-4 תפוזים גדולים)
220 גרם ביצים (4 ביצים מס' 1 פחות כפית)
350 גרם קמח לבן
1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
קורט מלח
100 מ"ל מיץ תפוזים (מ-1 - 1/4 1 תפוזים גדולים)
200 גרם (1 גביע) שמנת חמוצה
50 גרם (5 כפות) פרג שלם
לזיגוג:
4 כפות מיץ תפוזים
1 כפית מיץ לימון
100 גרם (1 שקית) אבקת סוכר
1 כפית פרג שלם

לשימון: מעט חמאה מומסת/רכה

אופן ההכנה:
1.    מחממים תנור ל-180 מעלות ומכינים תבניות משומנות במעט חמאה מומסת/רכה.
2.    מקציפים חמאה רכה, סוכר וגרד קליפת תפוז עד לקבלת תערובת חלקה.
3.    מוסיפים ביצים, אחת אחרי השניה, ומקציפים עד לקבלת מסה תפוחה קלות.
4.    בקערה יבשה מערבבים/מנפים קמח, אבקת אפיה ומלח.
5.    מוסיפים את תערובת הקמח בהדרגה לתערובת הביצים, תוך הקצפה איטית.
6.    מוסיפים לקערה מיץ תפוזים ושמנת חמוצה. מקציפים במהירות איטית עד לקבלת מסה אחידה וחלקה.
7.    מוסיפים פרג שלם ומערבבים בעזרת מרית או כף.
8.    יוצקים לתבניות, מכניסים לתנור ואופים במשך 50-55 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מוציאים ומצננים בטמפרטורת החדר במשך שעה לפחות.
9.    הזיגוג: מערבבים את כל מרכיבי הזיגוג בקערית עד לקבלת קרם חלק. מזלפים על העוגה (בעזרת כפית), מניחים למשך 10-20 דקות ומגישים


עוגה מופלאה ומומלצת - שרית-ב
שרית העוגה יפיפיה
23/09/2009 | 15:07
2
לאילניתי , ו - לאילנה ,
23/09/2009 | 22:12
4
עוגת בננות
23/09/2009 | 15:42
14
עוגת בננות ואגוזי פקאן  -  מיקי שמו
*************************************

200 ג' חמאה רכה

200 ג' סוכר

3 ביצים

350 ג' קמח

10 ג' , כפית גדושה אבקת סודה לשתייה

3 בננות בשלות ומעוכות במזלג

100 ג' , 1/2 גביע יוגורט

כפית תמצית וניל

1/2 כוס אגוזי פקאן גרוסים גס / או שוקולד צ'יפס  { אני לא שמתי }

הכנה
*******

להקציף חמאה , סוכר וביצים במיקסר  כ - 10 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית .

לערבב קמח ואבקת סודה לשתייה בקערה נפרדת , להנמיך מהירות המיקסר , לנפות את תערובת הקמח לתוך תערובת החמאה .
לערבל רק עד שהיא נבלעת . להוסיף בננות מעוכות , יוגורט , וניל ואגוזים , לערבב קלות .

לצקת לתבנית  { ל - 2 תבניות אינגליש קייק אורך 25 ס"מ , או עגולה בקוטר 24 }  משומנת .

לאפות בחום 175 מע' , עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים .

שרית-ב


עוגת שיפון גזר
23/09/2009 | 16:13
1
14











עוגת שיפון גזר עם אגוזים וצימוקים  -  אבי פסטו
**************************************************



"יש ברשותי הרבה מתכונים לעוגות גזר , וזו שהכנתי אתמול , אחת הטובות והטעימות שאכלתי .
עוגה מעולה , טעימה , רכה ונימוחה עם מרקם נפלא . מומלצת מאוד !" (שרית)


מרכיבים:
************

2 כוסות קמח
3 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
2 כפיות קינמון טחון
1 כפית מלח
3/4 כוס שמן
1/4 1 כוסות סוכר חום בהיר
1/2 כוס מיץ תפוזים
5 חלמונים מס' 1
3 גזרים גדולים מגורדים דק
100 גר' אגוזי מלך קצוצים
100 גר' צימוקים בהירים (לבחירה)
5 חלבונים מס' 1
1/2 כוס סוכר לבן

הכנה:
1. מחממים את התנור ל-180°,  מכינים תבנית חלולה גבוהה (תבנית אמריקאית עם תחתית מתפרקת) לא משומנת.
2. מנפים את הקמח, אבקת האפיה, הסודה, הקינמון והמלח לקערה, מניחים בצד.
3. בקערה נוספת מערבבים את השמן, הסוכר החום הבהיר, המיץ והחלמונים.
4. מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת הנוזלים, מוסיפים את הגזר, האגוזים והצימוקים ומערבבים.
5. מקציפים את החלבונים עם 1/2 כוס הסוכר הלבן לקצף יציב, מקפלים לתערובת ב-3 פעמים.
6. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים ב-180° בשלב התחתון של התנור כ-45 דקות או עד לבדיקה עם קיסם שיוצא יבש.
7. מוציאים והופכים את התבנית על רשת, מניחים לצינון של 30 דקות בתבנית הפוכה, הופכים ומשחררים מהתבנית, מניחים לצינון מלא לפני חיתוך.



תהנו ,
שרית-ב

שרית,איזה יופי של מתכונים
23/09/2009 | 16:50
1
ותמונות
יאמי-תודה ושנה טובה לך.
חלה עם תפוחים וצימוקים
23/09/2009 | 17:47
24
חלה מתוקה עם צימוקים ותפוחים  -  אלינור רבין
*************************************************

בצק
****

1/2 5 כוסות קמח  {750 ג' }   [ אני הוספתי עוד כוס ]
שקית שמרית 50 ג'  או 2 כפות שמרים יבשים
1/2 1 כוס חלב פושר  375 מל' '
150 ג' חמאה מומסת
3/4 כוס סוכר  175 ג'
3 ביצים
כפית וניל

מלית
*******

1 ק"ג תפו"ע זהובים קלופים חתוכים לקוביות   { אני שמתי מסוגים שונים שהיו לי במקרר }
50 ג' חמאה
1/2 כוס סוכר  120 ג'
100 ג' צימוקים שרויים 10 דקות במים חמימים . לסחוט .

לערבב קמח + שמרים
להוסיף , חלב , חמאה ,סוכר , וניל
להוסיף ביצים
לערבב
לכסות ולהתפיח כ- שעה

במחבת להמס חמאה + סוכר ,  להוסיף קוביות תפוחים , להמשיך לקרמל עד אידוי הנוזלים , תוך ערבוב .
להוסיף צימוקים . לקרר .

לחלק בצק ל - חלקים.
לרדד עלה בעובי ס"מ למלא במלית , לגלגל לרולדה , לחתוך ל - 4 חלקים { אני חותכת לפעמים ל-5 או 6 }
להכניס לתבנית משומנת { אני שמתי על דך אפיה }
להתפיח 1/2 שעה .
לאפות כ - 20 דקות , 180 מע' . { אני אפיתי 1/2 שעה }

אני אפיתי בתבניות מאורכות ,חושבת שיהיה יפה  לאפות גם בעגולה


הכנתי גם כשבלול . וגם בקוקוטים אישיים .

מעולה !

שרית-ב
חלה מתוקה
23/09/2009 | 18:00
1
24
חלה מתוקה - אילנית 12
*************************

החומרים:
**********
25 גר' שמרים
סוכר לפי הטעם - אני (אילנית) שמתי קצת פחות מחצי כוס
קורט מלח
2 חלמונים
1/4 כוס שמן קנולה
1 שקית סוכר וניל
1/2 ק"גו קמח לבן (השתמשתי בשטיבל2)
בערך כוס מים חמימים, או כמה שתופס

הכנה:
********
- לערבב את כל החומרים ולהוסיף את המים.
- ללוש עד שמתקבל בצק חלק.(בערך 10 דקות) אם יש צורך להוסיף קמח. להשהות למנוחה של חצי שעה בערך.
-  לאחר חצי שעה להוציא אוויר ושוב ללוש. להתפיח שוב שעה וחצי בערך או עד להכפלת הנפח.
- ליצור חלה, ולהבריש עם חלמון ביצה ושומשום (אפשר אחרי העיצוב להשהות שוב על התבנית לתפיחה).
- לאפות בחום בינוני בתנור שחומם מראש.

טיפים של אילנית:
******************
- אפשר להוסיף צמוקים.
- אפשר להכין לחמניות.

טיפ של הוגו29 (הקונדיטור):
*****************************
- לאחר האפיה למרוח על החלה סירופ ביחס של 1:1: 1/4 כוס סוכר, 1 שקית סוכר וניל (לא חובה) ו-1/4 כוס מים - להרתיח
תוך ערבוב עד שהסוכר נמס, ולקרר.
- איך שהחלה יוצאת מהתנור למרוח במברשת.

בהצלחה!

אילנית

חלה רכה וטעימה מומלצת !
בהצלחה ,
שרית-ב

וואו,איזה יופי
23/09/2009 | 18:45
2
לחמניות בזק תפוחות
23/09/2009 | 18:22
35
לחמניות בזק אמריקאיות תפוחות  - נירה רוסו
**********************************************

המסה הספיקה לי ל - 5 שקעים בלבד. לתוך המסה בשקע הכנסתי 2 קוביות שוקולד..." (שרית)

החומרים:
1 כוס קמח רגיל
1 כוס חלב
2 ביצים גדולות
קורט מלח
וזהו !

- לחמם תנור ל - 200 מע' .לשמן תבנית של שישה שקעים ושולחים אותה לתנור ל - 10 דקות .
- בינתיים לערבב את כל החומרים במרץ ,להעביר לכלי עם פייה ויוצקים לשקעים,עד 2/3 מגובהם.
טומנים בכל שקע קוביית גבינה שתימס לתוך המאפה.
*אין הוראות אפייה , אני (שרית-ב) אפיתי עד הזהבה וקיסם שיצא יבש.

חוסל בן רגע .

שרית-ב
מבט לתוך הלחמניה
23/09/2009 | 18:27
26
מיני בראוניז
23/09/2009 | 18:48
31
המתכון לבראוניז לקוח ההבלוג של עמליה   " לא על האוכל לבדו " .

אני שרית בחרתי לאפות בתבנית שקעים מיני . בכל תבנית 24 שקעים . אפיתי 2 תבניות ועוד בקוקוטים אישיים מסיליקון כמה יחידות .

בראוניס ביס
************



חומרים:
********
200 ג' שוקולד מריר
200 ג' חמאה
1 כוס סוכר
4 ביצים
1 כו קמח רגיל
3 כפות פיצפוצי שוקולד לבן לקישוט

תבנית 25 / 30
חום תנור 180 מע'
הכנה:
להמס שוקולד וחמאה לתערובת חלקה
להוסיף סוכר
להוסיף ביצים בהדרגה ולערבב היטב בין ביצה לביצה
בסוף להוסיף קמח ולערבב לעיסה חלקה .
להכניס לתבנית ולתנור .
לאפות 5 דקות , להוציא ולפזר פיצפוצי שוקולד לבן
לאפות עוד 13 דקות לערך { סה"כ אפייה 18 - 20 דקות }
מוכן כשקיסם יוצא עם פירורים לחים.
לקרר לחתוך לקוביות  2 / 2  ס"מ
לאחסן בקופסא אטומה .


הארות שרית:
( וסליחה שהדברים מובאים לא בדיוק כמו שרשום , אני קוראת וכותבת בלשוני )

מתכון פשוט , טעים ופשוט להכנה . הם כ"כ חמודים שהיד נשלחת ללא משים לעוד אחד ועוד.... חבר מזמין חבר .....
זמן האפייה אצלי התקצר ל- 10 דקות.

שרית-ב

מיני בראוניז בהגשה
23/09/2009 | 18:51
5
25
הכל נפלא.שרק תהיה שנה מתוקה וטעימה לכולנו
23/09/2009 | 19:14
1
2
פירגוש , עם ו -
24/09/2009 | 01:00
3
עוגת הדרים
23/09/2009 | 19:30
1
20
עוגת הדרים - פירגוש
**********************


מצרכים בקערה:
*****************
4 ביצים שלמות
1/4 1 כוסות סוכר
לערבב היטב רצוי במיקסר
להוסיף:
3/4 כוס שמן ולערבב – לחילופין אפשר 200 גרם חמאה ר כ ה .
קליפה מלימון – החלק הצהוב
קליפה מ-2 תפוזים - החלק הצהוב
שקית סוכר וניל
לערבב.
לנפות מעל לחומרים 2 כוסות קמח+שקית אבקת אפיה
לערבב ולצקת לתבנית אינגליש קייק אורך 30
אפיה בתנור חם 150 מעלות כ-40 דקות או עד שהעוגה מזהיבה ומתחילה לקבל גוון חום
לבדוק בשיטת הקיסם.

אופציה ולא חובה, כשהעוגה חמה לצקת עליה רוטב:
לסחוט לכלי שמתאים למיקרו את הלימון והתפוזים
להוסיף 1/4 עד 1/2 כוס סוכר למי שאוהב יותר מתוק
לחמם במיקרו ולבחוש להמסת הסוכר
לצקת על העוגה באופן שווה
לקרר היטב ולצפות באבקת סוכר

אני שרית הוספתי קליפות הדרים מסוכרות { חצי זללתי בזמן ההכנה , מאוד אוהבת }
העוגה רכה ונימוחה , טעימה מאודדדדדד .

תהנו ,
שרית-ב
שרית כל הכבוד איזה שרשור מכובד
23/09/2009 | 19:33
4
גררר נראה מעולה!
25/09/2009 | 17:31
2
כל הכבוד, אוהבת את ההגשה שלך תמיד

נטלי
עוגת תפוחים בחושה
23/09/2009 | 19:51
27


עוגה בחושה עם תפוחים - ולנטינה
**********************************

5 חלמונים
3/4 כוס סוכר
1/5 1 כוס שמן { אני שמתי 1/4 1 כוס }
5 כפות ברנדי או ליקר
לטרוף יחד
להוסיף 4 תפוחים גדולים חתוכים לקוביות קטנות
100 ג' צימוקים
100 ג' אגוזי מלך קצוצים
{ אני הוספתי גרידה מלימון שלם , 2 כפיות תמצית וניל איכותית , כפית קינמון }
350 ג' קמח תופח , { 1/2 2 כוסות = שקית קטנה קמח אוסם תופח }
1 שקית אפיון מנופה יחד עם הקמח
לערבב

להקציף חלבונים עם 3/4 כוס סוכר לקצף רך ויציב
להבליע הקצף לתערובת בתנועות קיפול . { אני הכנסתי מעט מהקצף לתערובת וערבבתי היטב ואז את שאר הקצף .

אפיתי ברינג קוטר 24 גובה 10 ס"מ , 180 מע' טורבו 70 דקות ,בתנור שלי .
מומלץ לבדוק עם שיפוד עץ ארוך .

קישטתי באבקת סוכר ובמרכז שמתי שקית צ'פס תפו"ע .
לעוגה מירקם רך ונימוח , טעימה מאוד .

במתכון שהועלה היה כתוב לערבב הכל יחד ולהוסיף קצף .
אני כתבתי איך שאני הכנתי

עוגה נפלאה עם טעם של עוד , רכה עדינה בטעמה ונימוחה .

מומלצת בחום .

תהנו ,
שרית-ב
עוגת פרג בחושה עם אגוזי לוז
23/09/2009 | 20:02
3
17
עוגת פרג עם אגוזי לוז/שרית-ב

  
עוגת פרג בחושה עם אגוזי לוז - הוכן וצולם ע"י שרית-ב

מקור :  מחברת מתכונים ישנה

***********************************************************


                          
                      

חומרים:
*********
(הערות בסוגריים של שרית)
1/2 חבילה מרגרינה , ( אני שרית שמתי גולדבנד) .
1 כוס סוכר
2 ביצים
100 ג' פרג טחון טרי
קליפת לימון מגורדת
1 כוס לבן  ( לא היה לי לבן , אך שמנת חמוצה יש תמיד )
1/2 1 כפות ברנדי
2 כוסות קמח תופח

לקישוט : 50 ג'  חצאי אגוזי לוז לא קלויים  { אני שמתי יותר , פיזרתי בצפיפות שיכסה את כל פני העוגה }

(אפיתי בתבנית מאורכת  35/10  , התבנית שלי מורכבת מ - 2 חלקים שנכנסים זה בזה )

הכנה:
*******
- במג'ימיקס לערבל מרגרינה + סוכר  (אני השתמשתי במיקסר עם וו גיטרה )לתערובת רכה להוסיף ביצים בהדרגה .
- להוסיף ברנדי
- לערבב חומרים יבשים  כולל קליפת לימון , להוסיף לסירוגין עם השמנת  , להתחיל בקמח ולסיים בקמח  ) אלה -
- תובנות שלמדתי ורכשת עם הניסיון במשך השנים ) במקור נאמר לערבב כל החומרים .
- להעביר לתבנית משומנת , אני שמתי על נייר אפייה .
- לפזר חצאי אגוזי לוז  ולתנור .
- לאפות בחום בינוני 160 מע ' כך במקור, אני אפיתי בחום 180 מע' עד שהשיפוד יצא עם פירורים לחים והעוגה קפיצית למגע יד .

בהצלחה,
שרית-ב
מממממ.... אין מילים.... הפה מלא
23/09/2009 | 23:35
2
11
לקחתי ביס מכל עוגה . . . .
לבריאות חנה'לה , בתקווה שנהניית
24/09/2009 | 00:32
1
4
איזה מיבחר שריתוש ממש מכובד
24/09/2009 | 06:01
12
עם עוגות כאלה בבית אי אפשר לצום
25/09/2009 | 16:30
1
12
תודה על השרשור המקסים
צום קל לצמים
גמר חתימה טובה
27/09/2009 | 08:25
1
הודעות אחרונות
10:27 | 01.09.15 אורחים בפורום
07:54 | 30.08.15 אורחים בפורום
10:35 | 25.08.15 אורחים בפורום
17:19 | 21.08.15 דנהדנה99
20:30 | 18.08.15 אורחים בפורום
22:47 | 17.08.15 אשה מרציפן
11:51 | 14.08.15 אורחים בפורום
12:44 | 11.08.15 זהבית שקד
16:59 | 10.08.15 אורחים בפורום
Flix וידאו
חם בפורומים של תפוז
דיכאון החגים
דיכאון החגים
אנחנו נשואים כבר 7 שנים וכך היה בכל שנה מחדש
דיכאון החגים
דיכאון החגים
אנחנו נשואים כבר 7 שנים וכך היה בכל שנה מחדש
בתוך החדר האינטימי שלי
בתוך החדר האינטימי שלי
עכשיו בפורום, טיפים מעולים לשדרוג חדר הילדים
בתוך החדר האינטימי שלי
בתוך החדר האינטימי שלי
עכשיו בפורום, טיפים מעולים לשדרוג חדר הילדים
אוהבים את תפוז?
אוהבים את תפוז?
עשיתם לייק לדף הפייסבוק שלנו? בואו לקבל את
אוהבים את תפוז?
אוהבים את תפוז?
עשיתם לייק לדף הפייסבוק שלנו? בואו לקבל את
מקרא סימנים
בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ