לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום מתכונים.

אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.

אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.

זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.

כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 

אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?

 

ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:

אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים

אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.

שימרו על זכויות יוצרים

פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.

לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 

 

והכי חשוב - תהנו!

 

** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
הודעה חדשה

מימונה- קדימה מימונה

27/04/05 14:11
שרשרו לכאן מתכוני מימונה עבור כל גולשי תפוז.
 
תגיות:
מימונה- קדימה מימונה
<< ההודעה הנוכחית
27/04/05 14:11
527צפיות
שרשרו לכאן מתכוני מימונה עבור כל גולשי תפוז.
מלכת המימונה ראשונהמופלטה
27/04/05 18:07
76צפיות
צילום וביצוע-WAN
כמובן.
כי לכבודה כל הטכס הצבעוני והמיוחד הזה.


והמופלטה - מלכת הערב

מאת: wanו   22/04/03 | 08:43

מופלטה-

1 ק"ג קמח רגיל-
2 כפיות מלח
3 כפות שמן רגיל
500 מ"ל מי ברז

הכנה:

לנפות קמח לקערה גדולה , להוסיף שמן ומלח , להוסיף את המים . כל הכמות.

ללוש בידיים או במיקסר.
ללוש לישה רצופה של לפחות 10 דקות.

הבצק שיתקבל צריך להיות רך ונעים לעבודה . לא דביק. אם דביק מדי, אפשר להוסיף קמצוץ קמח.
להעביר למשטח עבודה, ללוש עוד כ- 5 דקות.
לחלק לשלושה כדורים. כל כדור לגלגל לנקניק, לחתוך עם סכין . או לתלוש חתיכות בגודל של כדור פינג פונג.

לכדרר בצק לכדור חלק.

את כל הבצק לכדרר, להניח בתבנית אפיה או כל מגש אחר שיכול להכיל אותם או . שאפשר לחלק לשני כלים.
לכסות ולהניח בצד מכוסה בששמן לפחות שעה עד שעתיים.

לטיגון:

לחמם מחבת כבדה, על משטח השיש או משטח עבודה. לקחת כדור לפתוח אותו ביד לעיגול דק מאד , להניח על המחבת החמה.

מופלטה מטגנים רק מצד אחד.אך את הראשון אני מטגנת משני הצדדדים.

לפתוח עוד עיגול להניח על העיגול שכבר במחבת.
להמשיך כך . תוך כדי שהופכים כל פעם את העיגול שהינחנו אחרון למטה שיהיה על התחתי של המחבת.והששכבה שמוכנה מעליו.
ומדי פעם כשכבר מצטברים כמה עיגולים להעבירם. לכלי ולכסות.
אני מניחה בסיר נירוסטה עם מכסה כשבתחתית יש נייר סופג.ומעל גם נייר סופג שהאדים לא ירטיבו את המופלטה . אך ישמרו עליה חמה .

ובקיצור. להניח עיגול אחד לטיגון. כשמוכן להפוך.
להניח עליו עוד עיגול, ומיד להופכו למטה .וחוזר חלילה.


להגשה-

דבש, חמאה, או כל ריבה טובה אחרת, סירופ מייפל.

כוס תה עם נענע ריחנית ומתוקה.

והרבה שמחה.
|

דרך אגב הפירוש של השם מופלטה- הוא מהמילה משוטחת, שטוחה.

ובין  ביס ללגימת תה. להשמיע אנחות הנאה .שכל יוצאי עדות המזרח מכירים....ויש כמובן לברך "בתירבחו ותיסעדו"



מקור : אמא של Wan

תרבחו ותסעדו




ממליצה לכל מחפשי מתכוני מימונה
28/04/05 08:10
68צפיות
מימונה של WAN 2003
לא ללכת כל כך רחוק....כל המתכונים ויש המון נמצאים כאן ממש בפורומנו...

בקישורים.
יש מבחר .
וכלום לא משתנה משנה לשנה...
זו אותה מימונה
אותם המתוקים....(רק טריים )
רק האורחים משתנים.....
ואני בטוחה שמגזינים רבים ברשת אף השתמשו במתכונים מפה.
וגם מאתר קוסקוס המהולל.
אז בהחלט יש במה להתגאות באוסף שיש לנו פה בפורום...
וממליצה למחפשי מתכונים להכנס לדף הקישורים שלנו כאן בפורום.

כי כל המתכונים שם בעצם מסתובבים ברשת..תחת שמות של אחרים...

אז אל תלכו רחוק...
הכל פה בבית....

וכמובן שמי שמביא לכאן מתכונים חדשים...
רצוי לציין האם נוסו על ידו..
כך יהיה קל לחברים פה  להכין..
כי הזמן קצר והמלאכה מרובה .אין זמן לטעויות...

ותרבחו ותסעדו עוד מעט....
העיקר שכל עם ישראל אימץ לו את המנהג המדהים הזה של עדתנו המפוארת.
וטוב שכך...

מנהג שלפי עניות דעתי לא קיים אצל שום עדה....

חג שמייח עוד ערב חג לפנינו.
תהנו מכל רגע.
אני כן.









כתובות אינטרנט מצורפות:
º
לפעמים צריך להזיז את עמוד החשמל
28/04/05 09:18
8צפיות
wan את מדהימה
28/04/05 09:37
5צפיות
הגדירו אותך כקוסמת ואכן - זה מה שאת.
הסתכלתי ועיינתי ובחנתי והתלהבתי מכל הקישורים של מאכלי המימונה שלך. וכל המחמאות שחילקו לך לאורך השנים 2X. אבל זה לא מפתיע. תמיד המאכלים שלך יפים, אסטטיים, מיוחדים ומה שניסיתי- מ ו צ ל ח י ם
את נהדרת
תרבחו ותסעדו מפה אליך.
º
פל תודה לך הסמקתי תהני
28/04/05 17:58
6צפיות
תודה לך על הכל אלופה, אבל... יש עוד
29/04/05 01:57
2צפיות
עדה בארץ שחוגגת את חג האביב כמו המימונה והיא העדה הכורדית עם חגיגות הסהרנה.

המקבילה שלהם למופלטה במימונה  עם שמרים אומנם זו הזלוביה,אם כי מטוגנת בשמן, שנאכלת כמו שהיא או מרוחה בחמאה ודבש.
הבצק המקביל לטיגון של המופלטה על הסאג'(ללא השמן וללא שמרים) הוא הלחמא רכיכה, המשמש כעין מצות כשלעצמו במצב מיובש והוא כה דק ממש כמו נייר.
הכורדים/ות פה זוכרים/ות מהסבתות שלהם, וריבות ודברי מתיקה לא חסרים גם אצלהם רק שהם יותר עס בסיס של טחינה ודבש/סילאן, קישואים, ריבת כרעה סילחי, וריבות דלעת בצורות שונות,  וכו'.

גם החג שלהם הוא חג מסורתי ארצי.

ואין, אין על מתכונייך שאני מאמץ בחום רב הרבה פעמים.

"תרבחו ותסעדו" כי למחר דיאטה כסח.

תודה וחג שמח.

בידידות, מוטי.
מוטי יקר ראשית תודה לך
29/04/05 07:34
1צפיות
אני שמחה שיש שימוש למתכוניי.
אני חולקת בשמחה.
ושמחה שיש מי שנהנה...

לגבי הסהרנה,אשמח אם תביא לנו כמה מתכונים מעדתך.

ומאחלת לך סהרנה שמייח.

האם זה נחגג באותו היום?

שמעתי על הסהרנה..אך לא קישרתי אותו למנהג  המימונה.
המימונה נחגגה כבית פתוח  במרוקו..לארח את השכנים הלא יהןודיים וכמובן את היהודים..חברים ומשפחה.
wan, אני רואה שליד המופלטה
28/04/05 09:44
4צפיות
יש צלחת עם כל מיני ממרחים.

מה בדיוק יש שם?
ומה מתאים להגיש עם המופלטה חוץ מדבש וחמאה?
טל -יש שם מרוזיה על יד המופלטה.
28/04/05 13:32
2צפיות
וכדורי תמרים מגולגלים בשקדים
נשיקות מרנד קוקוס שלי

עם מופלטה מגישים כוס תה עם נענע.
או לואיזה.
חמאה.
דבש.

בשנה שעברה אצל אמא גם הכנו-סילאן עם טחינה.

שערות חלבה -הילדים זללו.אני אוהבת אותה עם דבש וחמאה כך כמו במקור.

אפשר להכין חמאת דבש מוכנה מראש.
או חמאת סילאן.
בעצם אפשר לאכול עם הכל .
זה כמו טורטייה.
אפשר גם עם מלוח
אפילו עם כבד קצוץ.
למלא במרוזיה..
אין סוף.
תודה
29/04/05 11:01
שהם יאכלו עם הכל .
אני רק אחראית לטיגון המופלטות. תחביב שרכשתי לפני שנתיים.....
(לפני זה אפילו לא ידעתי מה זה מופלטה
כדורים בשמן
28/04/05 18:04
5צפיות
נשמה חמודה המתקון שלך מאוד נחמד אבל שכחת לכתוב שאת הכדורים של הבצק צריך לעשות עם הידים טבולות בשמן ועל המגש למרוח שמן כך שהם לא יתייבשו
חוץ מזה אים אצליכם יכולים לחכות שעה שעתיים מצאת החג עד שהמופלטה מוכנה אז כל הכבוד לכם
תירבחו ותיסעדו
יעל 741 למופלטה הזו לא צריך ידיים ו
28/04/05 18:37
19צפיות
יעל 741 למופלטה הזו לא צריך ידיים ו
ומגש משומן.
הן טובלות בשמן ..אמבט שמן.
ראי את המתכון.
ובשרשור המתכונים שצורף..יש הבהרות ..שלמי שאין זמן יכול לחכות גם חצי שעה..
זכור לי ששאלו אם אני לא טועה...

לכן מוציאים כדור מהמגש ...הכדור טבול כולו בשמן...

ואין בעיה לפתוח.
כן אנחנו מחכים..כי חוגגים אצלנו כל הלילה..
ועורכים שולחן כהלכתו..עם דג,חיטה,בירה ,וכל מה שצריך...
מימונה כהלכתה נחגגת עד השעות הקטנות.תוך אכילה שתיה וריקודים.

ראי צילום כאן כיצד נראה מגש כזה...
ומקווה שהסברתי  לשביעות רצונך.

חג שמח
ותרבחו ותסעדו...

המופלטה הכי טעימה בעולם!!באחריות!
28/04/05 18:23
15צפיות
WAN לא הייתי כאן מלא זמן,אבל התגעגעתי....וידעתי לאן לבוא כשאצטרך מעניינים למימונה!!!
בכל שנה בזכות מתכונייך יש לי יותר אורחים,ובגללך מעטים המאמינים לי שאני אשכנזיה.....
WAN האם בלי שמרים?
29/04/05 12:44
3צפיות
נתנו היום בעיתונים מתכוני מופלטה והכל עם שמרים.
שרה
אני מכינה ללא שמרים -ולא רק אני עוד
29/04/05 13:12
4צפיות
רבים...

ממליצה לנסות גם וגם..
אם את מכינה יותר מ1 ק"ג.

ותראי את ההבדל.
º
מי מלכת המימונה אם לא את WAN?
30/04/05 15:17
25צפיות
מימונה - המעדנים
27/04/05 21:50
8צפיות
מתוך גיליון 170 של על השולחן


איך מכינים מופלטה,שבקייה, מרוזיה ועוד.

קרין גורן ויעל אבן עזרא מעל השולחן מביאות מתכונים למעדנים האלו ועוד,בלינק הבא.
כתובות אינטרנט מצורפות:
מה ההבדל בין מופלטה לבצק בלינצ'ס?
27/04/05 22:34
4צפיות
וסליחה מראש על הבורות...אבל לפחות בתמונה נראה לי זהה
הבליצנס שאני מכירה הם רכים יותר
27/04/05 22:45
2צפיות
יש בהם חלב ומים וביצים והיחס של הקמח הוא שונה לנוזלים..

אבל בטח יש דמיון בין הקרפ לבליצנס לפנקייק למופלטה.. והעיקון של מחבת מטוגן ומתוק באמת מזכיר את הענין..
מופלטה עשויה מקמח שמרים ומים=בצק
27/04/05 22:57
4צפיות
ובלינצ'ס זה עם ביצים וחלב והבצק בכלל זה בלילה ,ולא בצק לעומת המופלטה שעושים כדורי בצק ומרדדים לעלה.
ובנוסף פותחים כל כדור בצק בשמן,אחרת
28/04/05 00:02
2צפיות
זה יותר קשה לעיבוד, יותר קשה בפה, ויש לפתוח דק דק עד שקיפות חלקית כמו בצק לשטרודל, ולא הופכים בטיגון אלא מניחים האחד על גבי השני.

הכי הכי טעים, מרוח בחמאה ודבש.
בתאבון.

בידידות, מוטי.
מופלטה טובה לא מכילה שמרים וממליצה
28/04/05 07:48
5צפיות
לכולם לנסות ולראות את ההבדל.

היתרון= הריקועים נשארים רכים גם למחרת...ולא נעשים מסטיקיים כמו בצק עם שמרים.

אנא של מוגלי נסי ..לא תתאכזבי.
WANתודה על ההסבר
28/04/05 12:43
1צפיות
לא הבנתי מה ההבדל כשזה בלי שמרים...
את צודקת,אני מכינה עם שמרים ולמחרת הם כמו מסטיק
ולא טובים למאכל...
הפעם אני אכין לפי המתכון שלך
מופלטה ככל שתעמוד בשמן כך
28/04/05 13:08
3צפיות
רכותה והקלילות בה היא תמתח.
ממש כמו נייר.
ללא קרעים..
מומחיות נמדדת באפשרות לפתוח ללא כל חור
מבחן החמות אם נישאת למרוקאי...
במבחן הזה נכשלתי...
28/04/05 14:43
2צפיות
אצלי תמיד יש חורים במופלטות...
חמותי לא נותנת לאף אחד לגעת או להתקרב,
אפילו לא לבנות שלה...
כשממהרים במימונה להכין בזמן קצר
28/04/05 16:26
5צפיות
8 ק"ג מופלטה עדיף לשים שמרים בבצק, זה יותר מהיר ויותר קל לעיבוד.
והכל מתחסל בכל מקרה.
אמא של אין לזה קשר למהירות
28/04/05 16:34
2צפיות
השמרים לא נחוצים ולא מוסיפים כלום.
הבצק לא צריך התפחה בכלל.
אצלנו מכינים מ10 ק"ג קמח..שישאר גם לבוקר המחרת..
ובכל זאת ללא שמרים.

נסי חלק ללא ותשווי.

בכל אופן כמובן שיש כאלה שמכינים משמרים..
אני רק המלצתי...

תרבחו ותסעדו.
נירה 63 מופלטה לא עשויה מבלילה ואיל
28/04/05 08:22
13צפיות
נירה 63 מופלטה לא עשויה מבלילה ואיל
ואילו בלינצ'ס עשוי מבלילת ביצים...

מרקם שונה לחלוטין.

אפשר אפילו להכין מעליה ביצת עין עם גבינה צהובה ולקפל לחבילות לארוחת בוקר -מעדן.
º
חבילת מופלטה עם ביצת עין
28/04/05 08:24
16צפיות
חבילת מופלטה עם ביצת עין
הריבות- גם גזר וגם תפוזים- מה
28/04/05 09:06
3צפיות
מקלפים ומה משאירים קליפה? לא הבנתי.
º
תודה על ההסברים,אנסה להכין מופלטה ה
28/04/05 16:33
6צפיות
תיקון
28/04/05 22:02
בלינצם זה בלילה שלקמח מיים ביצים שמן.וזה המתכון חצי קילו קמח שתיי ביצים רבע כוס שמן קורט מלח קורט סוכר מיים לפי ספיגה
קישורי מימונה משנים קודמות
28/04/05 09:42
15צפיות
º
תודה
28/04/05 10:03
2צפיות
עוגיות שקדיות ב-7 דקות.
28/04/05 10:34
15צפיות
05:01 | 05/11/04     עוגיות 7 הדקות משקדים. מומלץ בחום.ו pirge   ו


300 גרם שקדים מולבנים
חצי כוס סוכר
חלבון
את החלבון והסוכר לערבב עם מזלג ולהוסיף את השקדים.
להעביר לתבנית, על ניר אפיה, בעזרת 2 כפיות את התערובת.
לשטח מעט שיהיו שטוחות ודקות.
אופים רק 7 דקות.
העוגיות נטעמו אצל גיסתי ונרשמו לפי מתכון שקיבלתי ממנה.


נשיקות אגוזים
28/04/05 10:37
9צפיות
נשיקות אגוזים

4 חלבונים
מוקצפים עם כוס סוכר עד שיהיה קצף חזק.
מוסיפים: 100 גרם אגוזים קצוצים ואם רוצים מוסיפים גם  50 גרם צימוקים.
מוסיפים גם כף מיץ לימון ומערבבים ביחד בעדינות.
צרים עוגיות לתוך ספלוני נייר או לתבנית שעליה ניר אפיה .
אופים חצי שעה בחום 160 מעלות.
על העוגיות להתקרר בתוך התנור.
הרעיון מתוך הקורס לכלכלת בית\עדה עומר
רייבה מקוקוס
28/04/05 10:39
7צפיות
רייבה מקוקוס
חצי כוס קוקוס
חבילה מרגרינה
כוס אבקת סוכר
2 כוסות קמח
כף מי ורדים  או שקית אבקת סוכר
שקדים מולבנים לקישוט
לערבב היטב מרגרינה ואבקת סוכר.
להוסיף את היתר וללוש בצק.
לתת לבצק לנוח 10 דקות. בחוץ ולא במקרר.
לעשות כדורים קטנים ולנעוץ באמצע שקד.
לאפות על ניר אפיה.
לבדוק אחרי 20 דקות.
הבצק נשאר לבן.  התחתית מזהיבה.  והעוגיות מוכנות.
שבלולי תמרים באבקת סוכר
28/04/05 10:43
5צפיות


4 כוסות קמח רגיל
שקית אבקת אפיה
מרגרינה רכה
4\1 כוס שמן
2\1 כוס מים פושרים מהברז
3 כפות סוכר
לחלק ל-3 .   לפתוח עלים, למרוח ממרח תמרים ואגוזים קצוצים.
לגלגל לרולדה ולפרוס לפרוסות יפות.
את הפרוסות להשכיב על ניר אפיה בתבנית ולאפות לגוון זהוב.
אחרי האפיה לקרר----- לפזר אבקת סוכר.

גלילות מרציפן שקדים
28/04/05 10:47
4צפיות


לשים בסיר קטן:
150 גרם שוקולד מריר
כוס מים
2 כפות סוכר
2 כפות קקאו
ל ה ר ת י ח  תוך עירבוב   ולסגור את האש.
להוסיף:
200 גרם בסקויטים"פתי בר" מפוררים
           לחלק התערובת ל-2.
                       ל ק ר ר.
מלית:
150 גרם שקדים טחונים  ועוד 12 שקדים קלויים חצויים
100 גרם חמאה רכה.
שקית אבקת סוכר של 100 גרם.
ל ע ר ב ב בקערית., את השקדים הטחונים , אבקת סוכר, וחמאה רכה.
לשטח על ניר פרגמנט את עיסת השוקולד והבסקויטים
אפשר לקחת כל פעם חתיכה ולהצמיד שיהיה  משטח אחיד.
מעל למרוח חצי מעיסת השקדים.
לסדר לאורך שקדים חצויים.
לגלגל לרולדה בעזרת הניר.
ניתן לשמור במקרר--------------- וניתן להקפיא. איך שרוצים..
להגיש בתוך ספלוני ניר.
                יש אפשרות להכין במקום 150 גרם שקדים-----עם 150 גרם קוקוס.
תנסו------ותתענגו מאד
הגירסה שונתה מעט מהמקור שנתתי פה לפני חודש  .
השינוי של השקדים בהשראתה של גיסתי.

קליפות מפומלה מסוכרות
28/04/05 10:52
1צפיות
קליפות פומלו מסוכרות. כמו שאמרת....ו pirge / מתכונים   ו 12:34 | 01/02/05  


10:43 | 10/11/04     פומלות -קליפות מסוכרות - ממש לעונהו pirge   ו


קליפות מסוכרות מפומלו  -   מעדן אמיתי
מעיתון בטעם של עוד. תנובה

קליפות מ-2 פומלות
קילו סוכר
3 כוסות מים
מיץ מ-2 לימונים
מסירים בעדינות את הקליפה הצהובה ומשאירים את הבשר הלבן של הקליפה.
חותכים לרצועות או ריבועים.
משרים במים 24 שעות.

מחליפים מים  כ-5 פעמים במשך ההשריה .

מכניסים את הקליפות לסיר עם 6 כוסות מים ומרתיחים פעם אחת.
מעבירים למסננת.
מכניסים לסיר רחב את הסוכר עם 3 כוסות מים ומרתיחים חצי שעה,
עד לקבלת סירופ סמיך. מוסיפים את מיץ הלימון.
סוחטים היטב את קליפות הפומלו ומכניסים לסירופ.
מבשלים חצי שעה עד שהנוזלים יתאדו.  מידי פעם מערבבים מסביב
לשולי הסיר.
בעוד המעדן חם מאד, מעבירים לצנצנות נקיות ויבשות.
אוטמים היטב.

סיגרים ברוטב דבש
28/04/05 10:55
3צפיות
סיגרים ברוטב דבשו pirge / מתכונים   ו 07:47 | 24/06/04  


של לינדה סבג מרמלה
בצק:
חצי כוס מים
חצי כוס שמן
3 כוסות קמח רגיל
ביצה
קורט מלח
מלית:
4\\3 כוס סוכר
כוס קוקוס
100 גרם צימוקים
100 גרם אגוזים
קורט ציפורן
קורט קינמון
רבע כוס מים
סירופ:
כוס וחצי סוכר
2 כוסות מים
חצי לימון
ההכנה:
לשים את מצרכי הבצק ומרדדים עלה גדול. את העלה מגלגלים לגליל
וחותכים לפרוסות בעובי של חצי ס"מ.
כל פרוסה "פותחים" במערוך (מרדד), שמים מעט מילוי בקצה ומגלגלים.
מטגנים בשמן עמוק ועל אש נמוכה, לצבע זהוב.
מלית:
מבשלים את הצימוקים, הסוכר והמים, רק עד שהסוכר יימס.
מוסיפים את יתר המצרכים.  מערבבים.
דבש סירופ:
מבשלים את חומרי הסירופ עד לקבלת גוון  קוניאק.

טובלים כל עוגיה בדבש. שומרים בצנצנת סגורה.

ריבת בננות ותפוחים
28/04/05 10:57
1צפיות
ריבת בננות תפוחים ברוטב אשכוליותו pirge / מתכונים   ו 19:12 | 13/03/05  


ריבת בננות מכינים כך:ו pirge   ו 18:04 | 13/03/05  


ריבת בננות ותפוחי עץ ברוטב אשכוליותו pirge / בישול לילדים   ו 08:32 | 31/08/04  


קילו וחצי סוכר
2 כוסות מיץ אשכוליות טבעי
קילו וחצי תפוחי עץ גרנד חמוצים
קילו וחצי בננות בשלות מאד
קולפים את התפוחים. את קליפות התפוחים חותכים לקוביות ולא משנה הגודל והצורה.  את התפוחים  מגררים על פומפיה גסה לתוך קערה.
התפוחים מקבלים גוון חום.
קולפים ומועכים את הבננות למחית חלקה בקערה אחרת.
בסיר גדול מחממים את הסוכר ומיץ האשכוליות. כשהסוכר נמס
מוסיפים את קליפות התפוחים ומבשלים 10 דקות.
בעזרת כף מחוררת מוציאים את הקליפות ומשאירים לנישנוש......
מוסיפים לסיר את הבננות ומבשלים 10 דקות על להבה בינונית,מסירים מדי פעם את הקצף. בוחשים.
מוסיפים את התפוחים ללא הנוזלים שהצטברו בקערה.
מבשלים ביחד חצי שעה.
מסירים קצף ובוחשים.   מגבירים את הלהבה ומסירים את הקצף שנוצר.
מכבים את האש.
מעבירים לצנצנות נקיות.
מתאים על לחם,     בתוך יוגורט,    עם שמנת ,   על בסקוויטים,וסתם בכפית ליד התה\\\\קפה.
של שלום בוינג'ו, מארגנטינה.


º
באיזה חום לאפות?? תודה
28/04/05 12:02
6צפיות
º
השאלה ביחס לעוגיות שקדים ב7 דקות
28/04/05 12:03
5צפיות
º
אצלי חום רגיל=175.
28/04/05 12:08
6צפיות
במתכון ריבת תפוזים, האם עליי
28/04/05 12:14
1צפיות
להרתיח כמה פעמים את התפוזים על קליפתם?
º
בגלל המרירות
28/04/05 12:21
3צפיות
טוב, כבר לא הרתחתי ונראה לי שזה
28/04/05 12:32
1צפיות
אבוד...
ריבת תפוזים ולימון איםן צורך להרתיח
28/04/05 13:06
3צפיות
אחרת היה מצויין..אני משתדלת לכתוב ברורו עד כמה שאפשר.
רק לרסק הכ יחד.
המרירות מוסיפה.
בהצלחה
º
תודה. הרגעת אותי.
28/04/05 13:14
1צפיות
º
תודה.. גם על התשובה לעוף בלימון..
28/04/05 19:32
2צפיות
מספר שאלות
28/04/05 16:23
4צפיות
מה זה שקדים מולבנים? פשוט שקדים מקולפים? לא צריך לחתוך/לקצוץ אותם? וחלבון אחד ל300 גרם שקדים?
תודה וחג שמח
עוגיות שקדים על כמות כזו אני שמה
28/04/05 16:36
5צפיות
2 חלבונים.

וצריך לקנות שקדים מולבנים פרוסים.
לא פשוט מקולפים..
מקולפים וגם פרוסים דק.
תודה על המתכון
01/05/05 19:10
1צפיות
אכן עוגיות טעימות מאוד וקלות להכנה.
תודה
רק אני לא מבינה ובמיוחד כשהמימונה ח
28/04/05 17:15
6צפיות
לה ביום שבת, איך, איך, הם מספיקים לאפות להכין ולהגיש את כל העוגות והעוגיות למיניהן שמכילות קמח, שצריך לאפות אותן, מה לא שמים על השבת, ופתאום יש קמח ממקום נעלם? נשגב מבינתי.
מלו 2
28/04/05 17:50
8צפיות
מלו 2
מימונה בעיקרון היא סביב בית פתוח.
מופלטה
ומתוקים.
ריבות
עוגיות כמו שקדים,קוקוס ,בוטנים וכו'.
תמרים ממולאים מרציפן או קוקוס.
ועוד...

לכן לא רואים כמעט מגשים עם עוגות ועוגיות עם קמח.

למי שיש כאלה על השולחן הוא כזה שחוגג את המימונה אך לא מקפיד אולי בעיניני הפסח..
אך יש ענין מכירת חמץ..ואז לעניות דעת אפשר לאחסן קמח.
בכל אופן .
את הריבות למינהן..
והעוגיות מכינים במהלך החג.
ריבות מכינים במשך כל השנה לפי עונות הפירות.

ויש סיפור שלי למימונה...
ממליצה לקרוא..
ולהבין איך המקפידים קונים קמח במוצאי החג.

הסיפור פורסם בשנת 2003- פה בפורום.
לקראת החג.

וממליצה לקרוא.
נכתב כזכרון וראייה של המימונה דרך עיניים שלי כילדה.

מקווה שמובן עכשו נושא העוגות.


מימונה וכל השאר באתר תרבות מרוקו
28/04/05 17:56
20צפיות
מימונה וכל השאר באתר תרבות מרוקו
ממליצה לבקר בפורום תרבות מרוקו בתפוז.

המון חומר לקרוא על העדה המפוארת, הציבעונית, מכניסת האורחים  והמיוחדת הזו.

בקישור למטה מקןוה שיעבור יש כתבה שלי על המימונה.

אם הקישור לא עובד.
נתן להכנס דרך פורום תרבות מרוקו בתפוז.
למעלה בסרגל י ש בירוק את אתר פורום תרבות מרוקו.
להקליק עליו.
וזה מביא לעמוד..ללחוץ על פולקלור -שם על המטבח ..ושי מה לראות.
בהצלחה
וחג שמייח
כתובות אינטרנט מצורפות:
שכחת שהן מרוקאיות ?
28/04/05 17:58
4צפיות
סופר וו'מן במטבח...
º
לא רק
28/04/05 18:03
1צפיות
מחפשת מתכון של עוגיות אגוזיםוציפורן
28/04/05 19:50
1צפיות
היש מישהו שיכול לעזור
תודה רבה
מימונה
29/04/05 01:02
5צפיות
יש אתר שקוראים לו קוסקוס ויש המון מתכונים של ריבות וכל הדברים הטובים שאוכלים במימונה
רציתי לשאול לגבי החלמונים
29/04/05 11:01
1צפיות
יש הרבה מתכונים שמשתמשים בחלבונים ואז מה עושים עם החלמונים?
האם יש איזה מתכון שאפשר להשתמש בהם?
מופלטה
29/04/05 16:14
7צפיות
שלום לwan  איזה כמות יוצאת מקילו קמח
מופלטה
29/04/05 16:14
5צפיות
שלום לwan  איזה כמות יוצאת מקילו קמח
הנה השרשור
30/04/05 07:54
8צפיות
יש סיכוי להקפיץ אותו?
ערב המימונה
30/04/05 10:51
5צפיות
שלום לכולם,

אני מעוניין לבקר עם בני בן החמש היום בערב אצל משפחה החוגגת את המימונה ולהראות לו ( וגם לי ) תרבות שונה ומאכלים טעימים שונים ומיוחדים לחג, אשמח לקבל הזמנה או מידע לגבי מקום בו אפשר להתארח.

בברכה,

אבי
º
משי גולדמן על המימונה +מתכונים
30/04/05 13:44
16צפיות
כתובות אינטרנט מצורפות:
º
ועוד נקודת מבט על המימונה- טל איתן
30/04/05 13:46
6צפיות
כתובות אינטרנט מצורפות:
חגיגות מימונה במסעדות תל-אביב
30/04/05 14:13
5צפיות
ומתכון למופלטה יאפית?!
כתובות אינטרנט מצורפות:
Flix
Make my wed - ארגון חתונות

אל תתפשרו על החתונה שלכם

מארגני החתונות המובילים ביותר בלחיצת כפתור >>

פורום מטבחים

משפצים את המטבח?

בואו לדבר על זה בפורום מטבחים ולחסוך אלפי שקלים >>>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
לעמוד הפורום