לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
הסתרת שרשור מעל 
פורום מתכונים
ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 
`
x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

מימונה- קדימה מימונה

27/04/05 14:11
שרשרו לכאן מתכוני מימונה עבור כל גולשי תפוז.
תגיות:

טל של שחר

מימונה- קדימה מימונה
<< ההודעה הנוכחית
27/04/2005 | 14:11
69
527
שרשרו לכאן מתכוני מימונה עבור כל גולשי תפוז.
מלכת המימונה ראשונהמופלטה
27/04/2005 | 18:07
15
76
צילום וביצוע-WAN
כמובן.
כי לכבודה כל הטכס הצבעוני והמיוחד הזה.


והמופלטה - מלכת הערב

מאת: wanו   22/04/03 | 08:43

מופלטה-

1 ק"ג קמח רגיל-
2 כפיות מלח
3 כפות שמן רגיל
500 מ"ל מי ברז

הכנה:

לנפות קמח לקערה גדולה , להוסיף שמן ומלח , להוסיף את המים . כל הכמות.

ללוש בידיים או במיקסר.
ללוש לישה רצופה של לפחות 10 דקות.

הבצק שיתקבל צריך להיות רך ונעים לעבודה . לא דביק. אם דביק מדי, אפשר להוסיף קמצוץ קמח.
להעביר למשטח עבודה, ללוש עוד כ- 5 דקות.
לחלק לשלושה כדורים. כל כדור לגלגל לנקניק, לחתוך עם סכין . או לתלוש חתיכות בגודל של כדור פינג פונג.

לכדרר בצק לכדור חלק.

את כל הבצק לכדרר, להניח בתבנית אפיה או כל מגש אחר שיכול להכיל אותם או . שאפשר לחלק לשני כלים.
לכסות ולהניח בצד מכוסה בששמן לפחות שעה עד שעתיים.

לטיגון:

לחמם מחבת כבדה, על משטח השיש או משטח עבודה. לקחת כדור לפתוח אותו ביד לעיגול דק מאד , להניח על המחבת החמה.

מופלטה מטגנים רק מצד אחד.אך את הראשון אני מטגנת משני הצדדדים.

לפתוח עוד עיגול להניח על העיגול שכבר במחבת.
להמשיך כך . תוך כדי שהופכים כל פעם את העיגול שהינחנו אחרון למטה שיהיה על התחתי של המחבת.והששכבה שמוכנה מעליו.
ומדי פעם כשכבר מצטברים כמה עיגולים להעבירם. לכלי ולכסות.
אני מניחה בסיר נירוסטה עם מכסה כשבתחתית יש נייר סופג.ומעל גם נייר סופג שהאדים לא ירטיבו את המופלטה . אך ישמרו עליה חמה .

ובקיצור. להניח עיגול אחד לטיגון. כשמוכן להפוך.
להניח עליו עוד עיגול, ומיד להופכו למטה .וחוזר חלילה.


להגשה-

דבש, חמאה, או כל ריבה טובה אחרת, סירופ מייפל.

כוס תה עם נענע ריחנית ומתוקה.

והרבה שמחה.
|

דרך אגב הפירוש של השם מופלטה- הוא מהמילה משוטחת, שטוחה.

ובין  ביס ללגימת תה. להשמיע אנחות הנאה .שכל יוצאי עדות המזרח מכירים....ויש כמובן לברך "בתירבחו ותיסעדו"



מקור : אמא של Wan

תרבחו ותסעדו




ממליצה לכל מחפשי מתכוני מימונה
28/04/2005 | 08:10
5
68
מימונה של WAN 2003
לא ללכת כל כך רחוק....כל המתכונים ויש המון נמצאים כאן ממש בפורומנו...

בקישורים.
יש מבחר .
וכלום לא משתנה משנה לשנה...
זו אותה מימונה
אותם המתוקים....(רק טריים )
רק האורחים משתנים.....
ואני בטוחה שמגזינים רבים ברשת אף השתמשו במתכונים מפה.
וגם מאתר קוסקוס המהולל.
אז בהחלט יש במה להתגאות באוסף שיש לנו פה בפורום...
וממליצה למחפשי מתכונים להכנס לדף הקישורים שלנו כאן בפורום.

כי כל המתכונים שם בעצם מסתובבים ברשת..תחת שמות של אחרים...

אז אל תלכו רחוק...
הכל פה בבית....

וכמובן שמי שמביא לכאן מתכונים חדשים...
רצוי לציין האם נוסו על ידו..
כך יהיה קל לחברים פה  להכין..
כי הזמן קצר והמלאכה מרובה .אין זמן לטעויות...

ותרבחו ותסעדו עוד מעט....
העיקר שכל עם ישראל אימץ לו את המנהג המדהים הזה של עדתנו המפוארת.
וטוב שכך...

מנהג שלפי עניות דעתי לא קיים אצל שום עדה....

חג שמייח עוד ערב חג לפנינו.
תהנו מכל רגע.
אני כן.









כתובות אינטרנט מצורפות:
לפעמים צריך להזיז את עמוד החשמל
28/04/2005 | 09:18
8
wan את מדהימה
28/04/2005 | 09:37
1
5
הגדירו אותך כקוסמת ואכן - זה מה שאת.
הסתכלתי ועיינתי ובחנתי והתלהבתי מכל הקישורים של מאכלי המימונה שלך. וכל המחמאות שחילקו לך לאורך השנים 2X. אבל זה לא מפתיע. תמיד המאכלים שלך יפים, אסטטיים, מיוחדים ומה שניסיתי- מ ו צ ל ח י ם
את נהדרת
תרבחו ותסעדו מפה אליך.
פל תודה לך הסמקתי תהני
28/04/2005 | 17:58
6
תודה לך על הכל אלופה, אבל... יש עוד
29/04/2005 | 01:57
1
2
עדה בארץ שחוגגת את חג האביב כמו המימונה והיא העדה הכורדית עם חגיגות הסהרנה.

המקבילה שלהם למופלטה במימונה  עם שמרים אומנם זו הזלוביה,אם כי מטוגנת בשמן, שנאכלת כמו שהיא או מרוחה בחמאה ודבש.
הבצק המקביל לטיגון של המופלטה על הסאג'(ללא השמן וללא שמרים) הוא הלחמא רכיכה, המשמש כעין מצות כשלעצמו במצב מיובש והוא כה דק ממש כמו נייר.
הכורדים/ות פה זוכרים/ות מהסבתות שלהם, וריבות ודברי מתיקה לא חסרים גם אצלהם רק שהם יותר עס בסיס של טחינה ודבש/סילאן, קישואים, ריבת כרעה סילחי, וריבות דלעת בצורות שונות,  וכו'.

גם החג שלהם הוא חג מסורתי ארצי.

ואין, אין על מתכונייך שאני מאמץ בחום רב הרבה פעמים.

"תרבחו ותסעדו" כי למחר דיאטה כסח.

תודה וחג שמח.

בידידות, מוטי.
מוטי יקר ראשית תודה לך
29/04/2005 | 07:34
1
אני שמחה שיש שימוש למתכוניי.
אני חולקת בשמחה.
ושמחה שיש מי שנהנה...

לגבי הסהרנה,אשמח אם תביא לנו כמה מתכונים מעדתך.

ומאחלת לך סהרנה שמייח.

האם זה נחגג באותו היום?

שמעתי על הסהרנה..אך לא קישרתי אותו למנהג  המימונה.
המימונה נחגגה כבית פתוח  במרוקו..לארח את השכנים הלא יהןודיים וכמובן את היהודים..חברים ומשפחה.
wan, אני רואה שליד המופלטה
28/04/2005 | 09:44
2
4
יש צלחת עם כל מיני ממרחים.

מה בדיוק יש שם?
ומה מתאים להגיש עם המופלטה חוץ מדבש וחמאה?
טל -יש שם מרוזיה על יד המופלטה.
28/04/2005 | 13:32
1
2
וכדורי תמרים מגולגלים בשקדים
נשיקות מרנד קוקוס שלי

עם מופלטה מגישים כוס תה עם נענע.
או לואיזה.
חמאה.
דבש.

בשנה שעברה אצל אמא גם הכנו-סילאן עם טחינה.

שערות חלבה -הילדים זללו.אני אוהבת אותה עם דבש וחמאה כך כמו במקור.

אפשר להכין חמאת דבש מוכנה מראש.
או חמאת סילאן.
בעצם אפשר לאכול עם הכל .
זה כמו טורטייה.
אפשר גם עם מלוח
אפילו עם כבד קצוץ.
למלא במרוזיה..
אין סוף.
תודה
29/04/2005 | 11:01
שהם יאכלו עם הכל .
אני רק אחראית לטיגון המופלטות. תחביב שרכשתי לפני שנתיים.....
(לפני זה אפילו לא ידעתי מה זה מופלטה
כדורים בשמן
28/04/2005 | 18:04
1
5
נשמה חמודה המתקון שלך מאוד נחמד אבל שכחת לכתוב שאת הכדורים של הבצק צריך לעשות עם הידים טבולות בשמן ועל המגש למרוח שמן כך שהם לא יתייבשו
חוץ מזה אים אצליכם יכולים לחכות שעה שעתיים מצאת החג עד שהמופלטה מוכנה אז כל הכבוד לכם
תירבחו ותיסעדו
יעל 741 למופלטה הזו לא צריך ידיים ו
28/04/2005 | 18:37
19
יעל 741 למופלטה הזו לא צריך ידיים ו
ומגש משומן.
הן טובלות בשמן ..אמבט שמן.
ראי את המתכון.
ובשרשור המתכונים שצורף..יש הבהרות ..שלמי שאין זמן יכול לחכות גם חצי שעה..
זכור לי ששאלו אם אני לא טועה...

לכן מוציאים כדור מהמגש ...הכדור טבול כולו בשמן...

ואין בעיה לפתוח.
כן אנחנו מחכים..כי חוגגים אצלנו כל הלילה..
ועורכים שולחן כהלכתו..עם דג,חיטה,בירה ,וכל מה שצריך...
מימונה כהלכתה נחגגת עד השעות הקטנות.תוך אכילה שתיה וריקודים.

ראי צילום כאן כיצד נראה מגש כזה...
ומקווה שהסברתי  לשביעות רצונך.

חג שמח
ותרבחו ותסעדו...

המופלטה הכי טעימה בעולם!!באחריות!
28/04/2005 | 18:23
15
WAN לא הייתי כאן מלא זמן,אבל התגעגעתי....וידעתי לאן לבוא כשאצטרך מעניינים למימונה!!!
בכל שנה בזכות מתכונייך יש לי יותר אורחים,ובגללך מעטים המאמינים לי שאני אשכנזיה.....
WAN האם בלי שמרים?
29/04/2005 | 12:44
1
3
נתנו היום בעיתונים מתכוני מופלטה והכל עם שמרים.
שרה
אני מכינה ללא שמרים -ולא רק אני עוד
29/04/2005 | 13:12
4
רבים...

ממליצה לנסות גם וגם..
אם את מכינה יותר מ1 ק"ג.

ותראי את ההבדל.
מי מלכת המימונה אם לא את WAN?
30/04/2005 | 15:17
25
מימונה - המעדנים
27/04/2005 | 21:50
15
8
מתוך גיליון 170 של על השולחן


איך מכינים מופלטה,שבקייה, מרוזיה ועוד.

קרין גורן ויעל אבן עזרא מעל השולחן מביאות מתכונים למעדנים האלו ועוד,בלינק הבא.
כתובות אינטרנט מצורפות:
מה ההבדל בין מופלטה לבצק בלינצ'ס?
27/04/2005 | 22:34
14
4
וסליחה מראש על הבורות...אבל לפחות בתמונה נראה לי זהה
הבליצנס שאני מכירה הם רכים יותר
27/04/2005 | 22:45
8
2
יש בהם חלב ומים וביצים והיחס של הקמח הוא שונה לנוזלים..

אבל בטח יש דמיון בין הקרפ לבליצנס לפנקייק למופלטה.. והעיקון של מחבת מטוגן ומתוק באמת מזכיר את הענין..
מופלטה עשויה מקמח שמרים ומים=בצק
27/04/2005 | 22:57
7
4
ובלינצ'ס זה עם ביצים וחלב והבצק בכלל זה בלילה ,ולא בצק לעומת המופלטה שעושים כדורי בצק ומרדדים לעלה.
ובנוסף פותחים כל כדור בצק בשמן,אחרת
28/04/2005 | 00:02
2
זה יותר קשה לעיבוד, יותר קשה בפה, ויש לפתוח דק דק עד שקיפות חלקית כמו בצק לשטרודל, ולא הופכים בטיגון אלא מניחים האחד על גבי השני.

הכי הכי טעים, מרוח בחמאה ודבש.
בתאבון.

בידידות, מוטי.
מופלטה טובה לא מכילה שמרים וממליצה
28/04/2005 | 07:48
5
5
לכולם לנסות ולראות את ההבדל.

היתרון= הריקועים נשארים רכים גם למחרת...ולא נעשים מסטיקיים כמו בצק עם שמרים.

אנא של מוגלי נסי ..לא תתאכזבי.
WANתודה על ההסבר
28/04/2005 | 12:43
2
1
לא הבנתי מה ההבדל כשזה בלי שמרים...
את צודקת,אני מכינה עם שמרים ולמחרת הם כמו מסטיק
ולא טובים למאכל...
הפעם אני אכין לפי המתכון שלך
מופלטה ככל שתעמוד בשמן כך
28/04/2005 | 13:08
1
3
רכותה והקלילות בה היא תמתח.
ממש כמו נייר.
ללא קרעים..
מומחיות נמדדת באפשרות לפתוח ללא כל חור
מבחן החמות אם נישאת למרוקאי...
במבחן הזה נכשלתי...
28/04/2005 | 14:43
2
אצלי תמיד יש חורים במופלטות...
חמותי לא נותנת לאף אחד לגעת או להתקרב,
אפילו לא לבנות שלה...
כשממהרים במימונה להכין בזמן קצר
28/04/2005 | 16:26
1
5
8 ק"ג מופלטה עדיף לשים שמרים בבצק, זה יותר מהיר ויותר קל לעיבוד.
והכל מתחסל בכל מקרה.
אמא של אין לזה קשר למהירות
28/04/2005 | 16:34
2
השמרים לא נחוצים ולא מוסיפים כלום.
הבצק לא צריך התפחה בכלל.
אצלנו מכינים מ10 ק"ג קמח..שישאר גם לבוקר המחרת..
ובכל זאת ללא שמרים.

נסי חלק ללא ותשווי.

בכל אופן כמובן שיש כאלה שמכינים משמרים..
אני רק המלצתי...

תרבחו ותסעדו.
נירה 63 מופלטה לא עשויה מבלילה ואיל
28/04/2005 | 08:22
3
13
נירה 63 מופלטה לא עשויה מבלילה ואיל
ואילו בלינצ'ס עשוי מבלילת ביצים...

מרקם שונה לחלוטין.

אפשר אפילו להכין מעליה ביצת עין עם גבינה צהובה ולקפל לחבילות לארוחת בוקר -מעדן.
חבילת מופלטה עם ביצת עין
28/04/2005 | 08:24
1
16
חבילת מופלטה עם ביצת עין
הריבות- גם גזר וגם תפוזים- מה
28/04/2005 | 09:06
3
מקלפים ומה משאירים קליפה? לא הבנתי.
תודה על ההסברים,אנסה להכין מופלטה ה
28/04/2005 | 16:33
6
תיקון
28/04/2005 | 22:02
בלינצם זה בלילה שלקמח מיים ביצים שמן.וזה המתכון חצי קילו קמח שתיי ביצים רבע כוס שמן קורט מלח קורט סוכר מיים לפי ספיגה
קישורי מימונה משנים קודמות
28/04/2005 | 09:42
21
15
תודה
28/04/2005 | 10:03
20
2
עוגיות שקדיות ב-7 דקות.
28/04/2005 | 10:34
19
15
05:01 | 05/11/04     עוגיות 7 הדקות משקדים. מומלץ בחום.ו pirge   ו


300 גרם שקדים מולבנים
חצי כוס סוכר
חלבון
את החלבון והסוכר לערבב עם מזלג ולהוסיף את השקדים.
להעביר לתבנית, על ניר אפיה, בעזרת 2 כפיות את התערובת.
לשטח מעט שיהיו שטוחות ודקות.
אופים רק 7 דקות.
העוגיות נטעמו אצל גיסתי ונרשמו לפי מתכון שקיבלתי ממנה.


נשיקות אגוזים
28/04/2005 | 10:37
6
9
נשיקות אגוזים

4 חלבונים
מוקצפים עם כוס סוכר עד שיהיה קצף חזק.
מוסיפים: 100 גרם אגוזים קצוצים ואם רוצים מוסיפים גם  50 גרם צימוקים.
מוסיפים גם כף מיץ לימון ומערבבים ביחד בעדינות.
צרים עוגיות לתוך ספלוני נייר או לתבנית שעליה ניר אפיה .
אופים חצי שעה בחום 160 מעלות.
על העוגיות להתקרר בתוך התנור.
הרעיון מתוך הקורס לכלכלת בית\עדה עומר
רייבה מקוקוס
28/04/2005 | 10:39
5
7
רייבה מקוקוס
חצי כוס קוקוס
חבילה מרגרינה
כוס אבקת סוכר
2 כוסות קמח
כף מי ורדים  או שקית אבקת סוכר
שקדים מולבנים לקישוט
לערבב היטב מרגרינה ואבקת סוכר.
להוסיף את היתר וללוש בצק.
לתת לבצק לנוח 10 דקות. בחוץ ולא במקרר.
לעשות כדורים קטנים ולנעוץ באמצע שקד.
לאפות על ניר אפיה.
לבדוק אחרי 20 דקות.
הבצק נשאר לבן.  התחתית מזהיבה.  והעוגיות מוכנות.
שבלולי תמרים באבקת סוכר
28/04/2005 | 10:43
4
5


4 כוסות קמח רגיל
שקית אבקת אפיה
מרגרינה רכה
4\1 כוס שמן
2\1 כוס מים פושרים מהברז
3 כפות סוכר
לחלק ל-3 .   לפתוח עלים, למרוח ממרח תמרים ואגוזים קצוצים.
לגלגל לרולדה ולפרוס לפרוסות יפות.
את הפרוסות להשכיב על ניר אפיה בתבנית ולאפות לגוון זהוב.
אחרי האפיה לקרר----- לפזר אבקת סוכר.

גלילות מרציפן שקדים
28/04/2005 | 10:47
3
4


לשים בסיר קטן:
150 גרם שוקולד מריר
כוס מים
2 כפות סוכר
2 כפות קקאו
ל ה ר ת י ח  תוך עירבוב   ולסגור את האש.
להוסיף:
200 גרם בסקויטים"פתי בר" מפוררים
           לחלק התערובת ל-2.
                       ל ק ר ר.
מלית:
150 גרם שקדים טחונים  ועוד 12 שקדים קלויים חצויים
100 גרם חמאה רכה.
שקית אבקת סוכר של 100 גרם.
ל ע ר ב ב בקערית., את השקדים הטחונים , אבקת סוכר, וחמאה רכה.
לשטח על ניר פרגמנט את עיסת השוקולד והבסקויטים
אפשר לקחת כל פעם חתיכה ולהצמיד שיהיה  משטח אחיד.
מעל למרוח חצי מעיסת השקדים.
לסדר לאורך שקדים חצויים.
לגלגל לרולדה בעזרת הניר.
ניתן לשמור במקרר--------------- וניתן להקפיא. איך שרוצים..
להגיש בתוך ספלוני ניר.
                יש אפשרות להכין במקום 150 גרם שקדים-----עם 150 גרם קוקוס.
תנסו------ותתענגו מאד
הגירסה שונתה מעט מהמקור שנתתי פה לפני חודש  .
השינוי של השקדים בהשראתה של גיסתי.

קליפות מפומלה מסוכרות
28/04/2005 | 10:52
2
1
קליפות פומלו מסוכרות. כמו שאמרת....ו pirge / מתכונים   ו 12:34 | 01/02/05  


10:43 | 10/11/04     פומלות -קליפות מסוכרות - ממש לעונהו pirge   ו


קליפות מסוכרות מפומלו  -   מעדן אמיתי
מעיתון בטעם של עוד. תנובה

קליפות מ-2 פומלות
קילו סוכר
3 כוסות מים
מיץ מ-2 לימונים
מסירים בעדינות את הקליפה הצהובה ומשאירים את הבשר הלבן של הקליפה.
חותכים לרצועות או ריבועים.
משרים במים 24 שעות.

מחליפים מים  כ-5 פעמים במשך ההשריה .

מכניסים את הקליפות לסיר עם 6 כוסות מים ומרתיחים פעם אחת.
מעבירים למסננת.
מכניסים לסיר רחב את הסוכר עם 3 כוסות מים ומרתיחים חצי שעה,
עד לקבלת סירופ סמיך. מוסיפים את מיץ הלימון.
סוחטים היטב את קליפות הפומלו ומכניסים לסירופ.
מבשלים חצי שעה עד שהנוזלים יתאדו.  מידי פעם מערבבים מסביב
לשולי הסיר.
בעוד המעדן חם מאד, מעבירים לצנצנות נקיות ויבשות.
אוטמים היטב.

סיגרים ברוטב דבש
28/04/2005 | 10:55
1
3
סיגרים ברוטב דבשו pirge / מתכונים   ו 07:47 | 24/06/04  


של לינדה סבג מרמלה
בצק:
חצי כוס מים
חצי כוס שמן
3 כוסות קמח רגיל
ביצה
קורט מלח
מלית:
4\\3 כוס סוכר
כוס קוקוס
100 גרם צימוקים
100 גרם אגוזים
קורט ציפורן
קורט קינמון
רבע כוס מים
סירופ:
כוס וחצי סוכר
2 כוסות מים
חצי לימון
ההכנה:
לשים את מצרכי הבצק ומרדדים עלה גדול. את העלה מגלגלים לגליל
וחותכים לפרוסות בעובי של חצי ס"מ.
כל פרוסה "פותחים" במערוך (מרדד), שמים מעט מילוי בקצה ומגלגלים.
מטגנים בשמן עמוק ועל אש נמוכה, לצבע זהוב.
מלית:
מבשלים את הצימוקים, הסוכר והמים, רק עד שהסוכר יימס.
מוסיפים את יתר המצרכים.  מערבבים.
דבש סירופ:
מבשלים את חומרי הסירופ עד לקבלת גוון  קוניאק.

טובלים כל עוגיה בדבש. שומרים בצנצנת סגורה.

ריבת בננות ותפוחים
28/04/2005 | 10:57
1
ריבת בננות תפוחים ברוטב אשכוליותו pirge / מתכונים   ו 19:12 | 13/03/05  


ריבת בננות מכינים כך:ו pirge   ו 18:04 | 13/03/05  


ריבת בננות ותפוחי עץ ברוטב אשכוליותו pirge / בישול לילדים   ו 08:32 | 31/08/04  


קילו וחצי סוכר
2 כוסות מיץ אשכוליות טבעי
קילו וחצי תפוחי עץ גרנד חמוצים
קילו וחצי בננות בשלות מאד
קולפים את התפוחים. את קליפות התפוחים חותכים לקוביות ולא משנה הגודל והצורה.  את התפוחים  מגררים על פומפיה גסה לתוך קערה.
התפוחים מקבלים גוון חום.
קולפים ומועכים את הבננות למחית חלקה בקערה אחרת.
בסיר גדול מחממים את הסוכר ומיץ האשכוליות. כשהסוכר נמס
מוסיפים את קליפות התפוחים ומבשלים 10 דקות.
בעזרת כף מחוררת מוציאים את הקליפות ומשאירים לנישנוש......
מוסיפים לסיר את הבננות ומבשלים 10 דקות על להבה בינונית,מסירים מדי פעם את הקצף. בוחשים.
מוסיפים את התפוחים ללא הנוזלים שהצטברו בקערה.
מבשלים ביחד חצי שעה.
מסירים קצף ובוחשים.   מגבירים את הלהבה ומסירים את הקצף שנוצר.
מכבים את האש.
מעבירים לצנצנות נקיות.
מתאים על לחם,     בתוך יוגורט,    עם שמנת ,   על בסקוויטים,וסתם בכפית ליד התה\\\\קפה.
של שלום בוינג'ו, מארגנטינה.


באיזה חום לאפות?? תודה
28/04/2005 | 12:02
8
6
השאלה ביחס לעוגיות שקדים ב7 דקות
28/04/2005 | 12:03
5
אצלי חום רגיל=175.
28/04/2005 | 12:08
6
6
במתכון ריבת תפוזים, האם עליי
28/04/2005 | 12:14
4
1
להרתיח כמה פעמים את התפוזים על קליפתם?
בגלל המרירות
28/04/2005 | 12:21
3
3
טוב, כבר לא הרתחתי ונראה לי שזה
28/04/2005 | 12:32
1
אבוד...
ריבת תפוזים ולימון איםן צורך להרתיח
28/04/2005 | 13:06
1
3
אחרת היה מצויין..אני משתדלת לכתוב ברורו עד כמה שאפשר.
רק לרסק הכ יחד.
המרירות מוסיפה.
בהצלחה
תודה. הרגעת אותי.
28/04/2005 | 13:14
1
תודה.. גם על התשובה לעוף בלימון..
28/04/2005 | 19:32
2
מספר שאלות
28/04/2005 | 16:23
1
4
מה זה שקדים מולבנים? פשוט שקדים מקולפים? לא צריך לחתוך/לקצוץ אותם? וחלבון אחד ל300 גרם שקדים?
תודה וחג שמח
עוגיות שקדים על כמות כזו אני שמה
28/04/2005 | 16:36
5
2 חלבונים.

וצריך לקנות שקדים מולבנים פרוסים.
לא פשוט מקולפים..
מקולפים וגם פרוסים דק.
תודה על המתכון
01/05/2005 | 19:10
1
אכן עוגיות טעימות מאוד וקלות להכנה.
תודה
רק אני לא מבינה ובמיוחד כשהמימונה ח
28/04/2005 | 17:15
4
6
לה ביום שבת, איך, איך, הם מספיקים לאפות להכין ולהגיש את כל העוגות והעוגיות למיניהן שמכילות קמח, שצריך לאפות אותן, מה לא שמים על השבת, ופתאום יש קמח ממקום נעלם? נשגב מבינתי.
מלו 2
28/04/2005 | 17:50
1
8
מלו 2
מימונה בעיקרון היא סביב בית פתוח.
מופלטה
ומתוקים.
ריבות
עוגיות כמו שקדים,קוקוס ,בוטנים וכו'.
תמרים ממולאים מרציפן או קוקוס.
ועוד...

לכן לא רואים כמעט מגשים עם עוגות ועוגיות עם קמח.

למי שיש כאלה על השולחן הוא כזה שחוגג את המימונה אך לא מקפיד אולי בעיניני הפסח..
אך יש ענין מכירת חמץ..ואז לעניות דעת אפשר לאחסן קמח.
בכל אופן .
את הריבות למינהן..
והעוגיות מכינים במהלך החג.
ריבות מכינים במשך כל השנה לפי עונות הפירות.

ויש סיפור שלי למימונה...
ממליצה לקרוא..
ולהבין איך המקפידים קונים קמח במוצאי החג.

הסיפור פורסם בשנת 2003- פה בפורום.
לקראת החג.

וממליצה לקרוא.
נכתב כזכרון וראייה של המימונה דרך עיניים שלי כילדה.

מקווה שמובן עכשו נושא העוגות.


מימונה וכל השאר באתר תרבות מרוקו
28/04/2005 | 17:56
20
מימונה וכל השאר באתר תרבות מרוקו
ממליצה לבקר בפורום תרבות מרוקו בתפוז.

המון חומר לקרוא על העדה המפוארת, הציבעונית, מכניסת האורחים  והמיוחדת הזו.

בקישור למטה מקןוה שיעבור יש כתבה שלי על המימונה.

אם הקישור לא עובד.
נתן להכנס דרך פורום תרבות מרוקו בתפוז.
למעלה בסרגל י ש בירוק את אתר פורום תרבות מרוקו.
להקליק עליו.
וזה מביא לעמוד..ללחוץ על פולקלור -שם על המטבח ..ושי מה לראות.
בהצלחה
וחג שמייח
כתובות אינטרנט מצורפות:
שכחת שהן מרוקאיות ?
28/04/2005 | 17:58
1
4
סופר וו'מן במטבח...
לא רק
28/04/2005 | 18:03
1
מחפשת מתכון של עוגיות אגוזיםוציפורן
28/04/2005 | 19:50
1
היש מישהו שיכול לעזור
תודה רבה
מימונה
29/04/2005 | 01:02
5
יש אתר שקוראים לו קוסקוס ויש המון מתכונים של ריבות וכל הדברים הטובים שאוכלים במימונה
רציתי לשאול לגבי החלמונים
29/04/2005 | 11:01
1
יש הרבה מתכונים שמשתמשים בחלבונים ואז מה עושים עם החלמונים?
האם יש איזה מתכון שאפשר להשתמש בהם?
מופלטה
29/04/2005 | 16:14
7
שלום לwan  איזה כמות יוצאת מקילו קמח
מופלטה
29/04/2005 | 16:14
5
שלום לwan  איזה כמות יוצאת מקילו קמח
הנה השרשור
30/04/2005 | 07:54
8
יש סיכוי להקפיץ אותו?
ערב המימונה
30/04/2005 | 10:51
5
שלום לכולם,

אני מעוניין לבקר עם בני בן החמש היום בערב אצל משפחה החוגגת את המימונה ולהראות לו ( וגם לי ) תרבות שונה ומאכלים טעימים שונים ומיוחדים לחג, אשמח לקבל הזמנה או מידע לגבי מקום בו אפשר להתארח.

בברכה,

אבי
משי גולדמן על המימונה +מתכונים
30/04/2005 | 13:44
16
כתובות אינטרנט מצורפות:
ועוד נקודת מבט על המימונה- טל איתן
30/04/2005 | 13:46
6
כתובות אינטרנט מצורפות:
חגיגות מימונה במסעדות תל-אביב
30/04/2005 | 14:13
5
ומתכון למופלטה יאפית?!
כתובות אינטרנט מצורפות:
הודעות אחרונות
Flix וידאו
חם בפורומים של תפוז
אוהבים את תפוז?
אוהבים את תפוז?
עשיתם לייק לדף הפייסבוק שלנו? בואו לקבל את
אוהבים את תפוז?
אוהבים את תפוז?
עשיתם לייק לדף הפייסבוק שלנו? בואו לקבל את
מקרא סימנים
בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ