לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
הסתרת שרשור מעל 
פורום מתכונים
ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 
`
x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

אז היום בא לי להכין קובנה

מאת: al55
21/09/04 21:17
ולשתף אתכם בחוויה דרך תמונות.
הכנתי לפי ההראות שלי והשתמשתי
לקובנה רק במחצית הבצק לסיר בגודל 20 .

מהמחצית השניה הכנתי זלביה שזה מין לביבות
מטוגנות מאוד טעימות, שעליהן זילפתי דבש.

קודם כל המתכון לקובנה .

מתכון: קובנה של אלונה

רכיבים:

1 קג' קמח לבן
2 כפות מלח
חצי כוס סוכר
2 כפות שמרים יבשים
כ-3 כוסות מים פושרים

לפתיחה:1 מרגרינה רכה

אופן הכנה:

להכניס את כל החומרים לקערת מקסר וו לישה לערבל עד שכל החומרים מתאחדים.הבצק צריך להיות רך.לא נוזלי.במידת הצורך להוסיף קמח.להתפיח עד להכפלת נפח.
לקמח משטח עבודה.לחלק את הבצק ל-2 לפתוח לעלה גדול לא דק במיוחד למרוח חצי מהמרגרינה לגלגל לרולדה מהצד הצר יותר.לחלק את הרולדה לקטעים של 4 סמ' ולחתוך יוצא כמו עוגת שושנים.לסדר בסיר אחד ליד השני.להמשיך באותו אופן עם הבצק שנותר.להתפיח עד שהבצק תופח לגובה 3/4 בסיר.לאפות בתנור חם מאוד כחצי שעה.[אני אופה בתחתית התנור כשחום התנור מופעל על למטה בלבד]השעות הערב המאוחרות להכניס לתנור חום 100 מעלות עד למחרת.יוצאתקובנה מעניינת בצורתה.כל אחד לוקח לו שושנה ואין צורך להשתמש בסכין.
בהצלחה.אלונה.
אנחנו אוכלים את זה עם רסק עגבניות+סחוק+ביצה קשה חומה.

הערות:
דניאלה: מ-ע-ד-ן אמיתי!!! 1/2 כמות לסיר קובנה מס' 24 -  אחרת (לדעתי) קיימת סכנת גלישה...

מקור המתכון:
al55

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2



אלונה
אז היום בא לי להכין קובנה
<< ההודעה הנוכחית
21/09/2004 | 21:17
61
2786
ולשתף אתכם בחוויה דרך תמונות.
הכנתי לפי ההראות שלי והשתמשתי
לקובנה רק במחצית הבצק לסיר בגודל 20 .

מהמחצית השניה הכנתי זלביה שזה מין לביבות
מטוגנות מאוד טעימות, שעליהן זילפתי דבש.

קודם כל המתכון לקובנה .

מתכון: קובנה של אלונה

רכיבים:

1 קג' קמח לבן
2 כפות מלח
חצי כוס סוכר
2 כפות שמרים יבשים
כ-3 כוסות מים פושרים

לפתיחה:1 מרגרינה רכה

אופן הכנה:

להכניס את כל החומרים לקערת מקסר וו לישה לערבל עד שכל החומרים מתאחדים.הבצק צריך להיות רך.לא נוזלי.במידת הצורך להוסיף קמח.להתפיח עד להכפלת נפח.
לקמח משטח עבודה.לחלק את הבצק ל-2 לפתוח לעלה גדול לא דק במיוחד למרוח חצי מהמרגרינה לגלגל לרולדה מהצד הצר יותר.לחלק את הרולדה לקטעים של 4 סמ' ולחתוך יוצא כמו עוגת שושנים.לסדר בסיר אחד ליד השני.להמשיך באותו אופן עם הבצק שנותר.להתפיח עד שהבצק תופח לגובה 3/4 בסיר.לאפות בתנור חם מאוד כחצי שעה.[אני אופה בתחתית התנור כשחום התנור מופעל על למטה בלבד]השעות הערב המאוחרות להכניס לתנור חום 100 מעלות עד למחרת.יוצאתקובנה מעניינת בצורתה.כל אחד לוקח לו שושנה ואין צורך להשתמש בסכין.
בהצלחה.אלונה.
אנחנו אוכלים את זה עם רסק עגבניות+סחוק+ביצה קשה חומה.

הערות:
דניאלה: מ-ע-ד-ן אמיתי!!! 1/2 כמות לסיר קובנה מס' 24 -  אחרת (לדעתי) קיימת סכנת גלישה...

מקור המתכון:
al55

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2



הבצק תופח, שימו לב לבועות
21/09/2004 | 21:32
20
214
הבצק תופח, שימו לב לבועות
תפיחת הבצק ארכה שעה אחת כך הכל.
פתיחת הבצק ומריחת מרגינה או חמאה
21/09/2004 | 21:33
19
170
פתיחת הבצק ומריחת מרגינה או חמאה
מעל פיזרתי קצח.
גלגול העלה לרולדה שמנה
21/09/2004 | 21:44
18
136
גלגול העלה לרולדה שמנה
וחיתוך לקטעים ברוחב 4 סמ'.
לסדר בסיר "שושנים" ולהתפיח
21/09/2004 | 21:49
17
131
לסדר בסיר "שושנים" ולהתפיח
עד שהבצק יגיע ל-3/4 מגובה הסיר.
כך זה נראה לאחר התפיחה
21/09/2004 | 21:51
16
138
כך זה נראה לאחר התפיחה
ולפני האפיה.
ו......הקובנה מוכנה
21/09/2004 | 21:55
15
122
ו......הקובנה מוכנה
אפשר לאכול ממנה כבר,
או להכניס לתנור ללילה.
לדעתי הקובנה טעימה יותר לאחר לילה בתנור.
אלונה, אין כמוך!
21/09/2004 | 21:56
39
איזה טעים זה נראה
ופרוסה מהקובנה
21/09/2004 | 21:57
12
102
ופרוסה מהקובנה
מהבצק שנשאר הכנתי "זלביה"
21/09/2004 | 21:59
7
103
מהבצק שנשאר הכנתי "זלביה"
לביבות בסיגנון תימן.
ועליהם זילפתי דבש.
הזלביה מזכירה מאוד את הספינג'.
נראה מדהים
21/09/2004 | 22:02
27
בייחוד הקובנה.
אין כמו בצק רך וריחני.
יאמי
שערוריה
22/09/2004 | 09:23
34
בבקשה אפר מתכון לזלביה ?
23/09/2004 | 08:42
3
30
אני מתכננת להכין הלילה למחר בבוקר
החצי יהיה מאושר
גם מהקובה ואני אפתיע אולי עם הזלביה שלך
איך מכינים ? תודה
אפר= אפשר כמובן
23/09/2004 | 08:43
35
ashlaya
23/09/2004 | 22:24
1
25
המתכון לזלביה הוא אותו מתכון כמו של הקובנה.
רק אופן ההכנה שונה כמובן.
אופן הכנת הזלביה
23/09/2004 | 22:28
62

אופן הכנת הזלביה

יש לעבוד בידיים רטובות מעט.

קורצים חתיכת בצק בגןדל כדור פינג פונג
מותחים את הבצק  בין שתי הידיים לצורת עיגול.
וזורקים לשמן לא חם מידי.
מכסים את הסיר ומחכים שהלביבה תהיה בצבע זהוב כהה,
הופכים לצד שני ממשיכים לטגן ללא מכסה,
כשחם לזלף דבש.
אלונה, שאפו על הביצוע והמצגת
23/09/2004 | 10:30
22
אני בטוחה שזה גם ממש, אבל ממש, טעים.
דור
נראה נהדר. אנסה בסוכות להכין
22/09/2004 | 06:08
14
נראה טעים חבל שזה בשלט רחוק
22/09/2004 | 09:40
12
לא עמדתי בפיתוי ועכשיו אני אחרי
22/09/2004 | 10:57
33
ארוחת בוקר של קובנה מעולה השוני היחידי בין המתכונים שלנו זה המלח אני שמה כפית מלח.

את רואה מה את עושה
יש כאן נשים הרות!!! את יודעת???
22/09/2004 | 11:08
23
כל הכבוד!
מהמם!
שלגיה!
נראה מצויין
22/09/2004 | 08:42
10
מצטערת לא עומדת בזה מדהים
21/09/2004 | 22:02
5
15
יוווווווווו, איך שבא לי.
בהתחלה דאגתי כשלא ראיתי את התמונות... עכשיו אני מצטערת שראיתי.
עשר בלילה ויש לי חשק לבצק...
בכל זאת, אסתפק במה שיש.
לילה טוב
נועה
גמני כבר לא יכול יותר
21/09/2004 | 23:06
4
14
יום שישי אני מכין קובנה

נראה פשוט קל טעים ומבטיח..........

רק לא הבנתי איך עשית את הסופגניות? רק לטגן עיגולי בצק לאחר התפיחה?
צחי, כנס
21/09/2004 | 23:14
3
15
אופן הכנת הזלביה

יש לעבוד בידיים רטובות מעט.

קורצים חתיכת בצק בגןדל כדור פינג פונג
מותחים את הבצק  בין שתי הידיים לצורת עיגול.
וזורקים לשמן לא חם מידי.
מכסים את הסיר ומחכים שהלביבה תהיה בצבע זהוב כהה,
הופכים לצד שני ממשיכים לטגן ללא מכסה,
כשחם לזלף דבש.
המוני תודות
21/09/2004 | 23:33
1
8
הבן שלי מתחננן כבר שבועות למשהו בסגנון הזה
(גם לטריפוליטאים יש משהו דומה........בעצם כמעט לכל עדה)

ולאחרונה גיליתי את נפלאות הבצקים וכמה שזה פשוט וקסום לאפות בבית לחמניות חלות וכאלו...........

אז ביום שישי אדווח איך יצא

ושוב תודה לך אלונה על התגובות המהירות תמיד
תודה רבה לכולכם
21/09/2004 | 23:46
7
מצאתי את התשובה - תודה
23/09/2004 | 08:45
13
הוכנס לקישורי הפורום !
21/09/2004 | 22:05
2
11
בשבילך..........
21/09/2004 | 22:25
1
25
בשבילך..........
מה זה קשור עכשיו לקובנה?
21/09/2004 | 22:31
19
אלונה YYYY יש לי חלש אייך
21/09/2004 | 22:16
6
12
את מנסה אותי ככה, נראה מדהים.......................
ילה עושים מפגש אני רוצה קובנה
פנינה
מה פנינה ? נעשה מפגש קובנה יאללה
21/09/2004 | 22:22
41
יאלה את גבר? בואי נפגש...
21/09/2004 | 22:26
3
8
לא אלונה אני מאוד לא גבר אז.....
22/09/2004 | 03:50
2
10
איאפשר להפגש בגלל זה?
אם זה ממש חשוב אתעניין אם אפשר לעשות משהו לטובת הענין ואם לא אז אולי בכל זאת נפגש? מה רק עם גברים את נפגשת?
פנינה
פנינה
22/09/2004 | 17:45
1
6
מאז שיש לי 2 גברברים בבית הפסקתי להפגש עם גברים.
בקשר לפגישה יאלה תכנני מתי, כדאי לך יש לי טאבון בחצר.
אלונה... אפשר גם? להצטרף?
23/09/2004 | 02:09
8
פנינה, שבת אלינו! מה שלומך?|4u
23/09/2004 | 10:34
12
נראה נהדר, כמה מעלות זה חם
22/09/2004 | 06:40
2
14
מאוד? כל משך האפייה זה עם חום למטה? אם אני יכין בצהריים ויכניס לחצי שעה  בערב זה יהיה בסדר לשים את זה לילה?

תודה וגמר חתימה טובה.
תשובות לאמא של בר ומאי
22/09/2004 | 16:45
1
19
200 מעלות לחצי שעה.
לאחר אפיית הקובנה בחום גבוה במשך חצי שעה,
בלילה מאוחר להכניס לתנור בחום 120 מעלות למשך 5 שעות.
תודה, גמר חתימה טובה
22/09/2004 | 19:43
19
רגע רגע... לא הבנתי
22/09/2004 | 09:34
1
19
איך אופים?

על חום גבוה כחצי שעה או על 100 מעלות לכל הלילה?

או אולי שניהם?
יערה קודם על חום גבוה
22/09/2004 | 17:10
20
ואח"כ מנמיכים לחום 100-120 מעלות ואופים לילה או 5 שעות.
אלונהאין כמוך!
22/09/2004 | 09:49
3
אפית הקובנה לאלונה
22/09/2004 | 13:31
1
24
היי
אם אני מכינה את הקובנה לשבת, אז חצי שעה בתנור על חום גבוה, רק החלק התחתון ואז כל הלילה בתנור?
ואם אני רוצה להכין קובנה ולאכול מיד איך אופים?

תודה
רונה. ראי את התשובה שנתתי קודם.
22/09/2004 | 17:21
15
קובנה זה המאכל האהוב עלי ביותר...
22/09/2004 | 22:07
14
16
אני נמנעת מלהכין אותו בתדירות גבוהה... כי הוא מאד משמין..
בכל מקרה אני מעשנת ענף של גפן או רימון ומכניסה אותו לסיר לכמה שניות ... הריח המדהים... חוץ מזה שהוא רץ לשכנים ובחזרה... ? הוא נשאר בדפנות הסיר... ונותן ערך מוסף לטעם...

אותו הענף... מתאים גם לצנצנת של הסמנה

חללית. אני לא מאמינה, גם אני עושה
23/09/2004 | 00:24
13
10
סמנה, זה נקרא אצלינו "כיבאי"

ברוך בואך לפורום
תודה אלונה... את אלופה...
23/09/2004 | 01:56
12
7
קראתי חלק מהמתכונים שלך... כולל זה של החלה שכל כך רציתי... והתרשמתי מהרבה דברים... חוץ מזה שאת אומנית באפיה... יש לך גם את הכישרון להורות ולהמחיש את אהבתך למטבח... וזה לא מובן מאליו לכל אחת .

חוץ מזה שיש לכם פורום מדהים... את גם מעשנת את הסיר של הג'חנון?

לא יודעת מי צילם את התמונה של הג'חנון...אבל זה גרם לקיבה שלי להתכווץ מהר מאד מצער... על היופי, הריח והטעם שאינם בהיישג ידי.

וחוץ מזה.. מה שדוחף אותי להצליח עם המאכלים התימניים, זאת העובדה שאני מנסה לשחזר בכל פעם מחדש... את הריח בבית של סבתא שלי שתזכה לחיים ארוכים.

כל הכבוד לך... את כבר מזמן בליגת האלופים מבחינתי...

חללית על המחמאות
23/09/2004 | 08:47
11
4
אני לא מעשנת את הסיר אבל יש מספיק ריח בסמנה שאני יוצקת
על הקובנה בהגשה.
כל התמונות הם צילומים שאני צילמתי כולל הגחנון.
יש מתכונים תימניים נוספים שהכנסתי לפורום.

שיהיה לך יום נפלא
מכיון שרק בשבוע האחרון גיליתי את
23/09/2004 | 10:11
8
14
הפורום המדהים הזה... אשמח מאד להתעדכן במתכונים למאכלים התיימניים שרשמת כאן...

יום קסום לך...
לרוזית מרק תימני משודרג
23/09/2004 | 13:39
7
15


מרק תימני נהדר

מרק זה אני מכינה  ליום שישי בצהריים אותו אנו אוכלים עם חילבה ופיתות.
טעים מאוד .
החומרים
3 כרעי עוף מפורקים
2 כפות חוייג' למרק
מלח לפי הטעם
בצל גדול חתוך לשניים
1 גזר חתוך
2 קישואים-לא חובה
2 תפוח אדמה
2 כפות שמן קנולה או אחר
בסיר גדול לשים שמן וחוייג' ואת שאר החומרים לאדות על אש בינונית
עד שכל הירקות והעוף יצהיבו. להפוך מידי פעם.
להוסיף מים עד לכיסוי העוף.
להוסיף 1 עגבניה גדולה ואדומה חתוכה לארבע
לבשל כשעה להוסיף מים אם צריך.
להוסיף חצי חבילה קוזברה קצוצה
2 שיני שום מעוכות
2 כפות מרק עוף
להמשיך לבשל עוד כ-10 דקות.
בתיאבון.

מקור המתכון: אלונה


חילבה
23/09/2004 | 13:42
11

מתכון חילבה מקורית ואסלית.

להשרות 1/2 כוס גרגירי חילבה במים למשך לילה או 8 שעות
להחליף מים מידי פעם כדי להוציא את המרירות של החילבה.
להקציף את החילבה עם מעט מים קרים להוסיף עגבניה מגורדת ,
להמשיך בהקצפה בערך 10 דקות.
תבלינים:
1/2 חבילה קוזברה טריה וטחונה עם 2 שיני שום-לטחון במג'מיקס.
מלח
קורט פלפל שחור
1/3 כפית: ציפורן, הל,כמון.
מיף לימון לפי הטעם.

לערבב לתוך החילבה ולקרר.

מומלץ מאוד להקפיא למנות.

נשמר 3 ימים במקרר.

למי שאוהב חילבה , זהו מתכון מצויין.

אוכלים עם מרק תימני ופיתות   מעדן.



אלונה

  

אלונה... אני מכינה את המרק בערך
23/09/2004 | 22:11
5
14
כמוך... ויש לי שאלה לגבי החוואיג'...
את החוואיג' שלי אני מכינה בעצמי...ביחס של..  1 כורכום  1 כמון 2 פלפל שחור... ואם אשים 2 כפות חוואיג' במרק הוא יהיה מאד חריף בגלל הפלפל שחור.

אשמח אם תוכלי לרשום לי את היחס של המרכיבים בחוואיג' שלך... ואני מבטיחה לרשום על הצנצנת.. ה"חוואיג' של אלונה"

וחוץ מזה מרקיז הכל בסדר... ותודה על המרק והמשך לילה מקסים לך.
חללית, את החוויג אני קונה מוכן
23/09/2004 | 22:22
4
14
בתבליני תם בראש העין, לפעמים אני מקבלת משלוחים משם.
מחכה לטלפון....
את מחכה לטלפון שלי?
23/09/2004 | 22:48
3
7
בואי נחשוב איך לעשות את זה.... אולי דרך הצ'ט של הפורום... בפרטי?
או צ'אט אחר?
תשלחי לה מסר
24/09/2004 | 00:18
2
8
היא תראה את זה בזמן שנוח לך, ואת תוכלי לשמור על הפרטיות של המספר.

לחצי על השם שלה ויפתח הכרטיס האישי. שם, בצד ימין, תהיה האפשרות לשלוח מסר.

בתיאבון לשתיכן... מהאשכנזיה.
זה מה שעשיתי , תודה
24/09/2004 | 00:58
15
המון תודה לך המרחפת ...
24/09/2004 | 09:18
4
דרך אגב אוכלים אצלינו בבית ... גם קיגל וגפילטע פיש... זכר לימים ההם.. שגדלנו עם אשכנים חרדים בעיר הקודש בני ברק. ואמא שלי מדברת קצת אידיש... (לא צוחקת !)

חוץ מזה... שיהיה לך יום טוב, וצום קל (אם את צמה). וגמר חתימה טובה .
ועוד משהו ששכחתי לומר לך...
23/09/2004 | 10:13
1
21
הצילומים שלך מאד ברורים ויפים.
ומכיון שאני מתעניינת בצילום - רציתי לשאול עם אייזה מצלמה את מצלמת.?
התמונות נקיות , ברורות והאור מושלם.
יש לי 2 מצלמות דיגיטליות
23/09/2004 | 10:50
12
אחת פשוטה של hp
השניה משוכללת יותר של מינולטה דגם z1
אלונה.... לגבי הרסק עגבניות...
23/09/2004 | 02:00
13
אני שמה מלח, חוואיג' (בלי לפחד), ושמן זית... ולפעמים הרסק נגמר... עוד הרבה לפני שבת בבוקר...

יום מקסים לך.
הודעות אחרונות
Flix וידאו
חם בפורומים של תפוז
דיכאון החגים
דיכאון החגים
אנחנו נשואים כבר 7 שנים וכך היה בכל שנה מחדש
דיכאון החגים
דיכאון החגים
אנחנו נשואים כבר 7 שנים וכך היה בכל שנה מחדש
בתוך החדר האינטימי שלי
בתוך החדר האינטימי שלי
עכשיו בפורום, טיפים מעולים לשדרוג חדר הילדים
בתוך החדר האינטימי שלי
בתוך החדר האינטימי שלי
עכשיו בפורום, טיפים מעולים לשדרוג חדר הילדים
אוהבים את תפוז?
אוהבים את תפוז?
עשיתם לייק לדף הפייסבוק שלנו? בואו לקבל את
אוהבים את תפוז?
אוהבים את תפוז?
עשיתם לייק לדף הפייסבוק שלנו? בואו לקבל את
מקרא סימנים
בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ