לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום מתכונים.

אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.

אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.

זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.

כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 

אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?

 

ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:

אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים

אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.

שימרו על זכויות יוצרים

פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.

לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 

 

והכי חשוב - תהנו!

 

** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
הודעה חדשה

אז היום בא לי להכין קובנה

מאת: al55
21/09/04 21:17
ולשתף אתכם בחוויה דרך תמונות.
הכנתי לפי ההראות שלי והשתמשתי
לקובנה רק במחצית הבצק לסיר בגודל 20 .

מהמחצית השניה הכנתי זלביה שזה מין לביבות
מטוגנות מאוד טעימות, שעליהן זילפתי דבש.

קודם כל המתכון לקובנה .

מתכון: קובנה של אלונה

רכיבים:

1 קג' קמח לבן
2 כפות מלח
חצי כוס סוכר
2 כפות שמרים יבשים
כ-3 כוסות מים פושרים

לפתיחה:1 מרגרינה רכה

אופן הכנה:

להכניס את כל החומרים לקערת מקסר וו לישה לערבל עד שכל החומרים מתאחדים.הבצק צריך להיות רך.לא נוזלי.במידת הצורך להוסיף קמח.להתפיח עד להכפלת נפח.
לקמח משטח עבודה.לחלק את הבצק ל-2 לפתוח לעלה גדול לא דק במיוחד למרוח חצי מהמרגרינה לגלגל לרולדה מהצד הצר יותר.לחלק את הרולדה לקטעים של 4 סמ' ולחתוך יוצא כמו עוגת שושנים.לסדר בסיר אחד ליד השני.להמשיך באותו אופן עם הבצק שנותר.להתפיח עד שהבצק תופח לגובה 3/4 בסיר.לאפות בתנור חם מאוד כחצי שעה.[אני אופה בתחתית התנור כשחום התנור מופעל על למטה בלבד]השעות הערב המאוחרות להכניס לתנור חום 100 מעלות עד למחרת.יוצאתקובנה מעניינת בצורתה.כל אחד לוקח לו שושנה ואין צורך להשתמש בסכין.
בהצלחה.אלונה.
אנחנו אוכלים את זה עם רסק עגבניות+סחוק+ביצה קשה חומה.

הערות:
דניאלה: מ-ע-ד-ן אמיתי!!! 1/2 כמות לסיר קובנה מס' 24 -  אחרת (לדעתי) קיימת סכנת גלישה...

מקור המתכון:
al55

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2



 
אז היום בא לי להכין קובנה
<< ההודעה הנוכחית
21/09/04 21:17
2339צפיות
הבצק תופח, שימו לב לבועות
21/09/04 21:32
199צפיות
הבצק תופח, שימו לב לבועות
פתיחת הבצק ומריחת מרגינה או חמאה
21/09/04 21:33
152צפיות
פתיחת הבצק ומריחת מרגינה או חמאה
גלגול העלה לרולדה שמנה
21/09/04 21:44
121צפיות
גלגול העלה לרולדה שמנה
לסדר בסיר "שושנים" ולהתפיח
21/09/04 21:49
119צפיות
לסדר בסיר "שושנים" ולהתפיח
כך זה נראה לאחר התפיחה
21/09/04 21:51
121צפיות
כך זה נראה לאחר התפיחה
ו......הקובנה מוכנה
21/09/04 21:55
101צפיות
ו......הקובנה מוכנה
אלונה, אין כמוך!
21/09/04 21:56
34צפיות
º
ופרוסה מהקובנה
21/09/04 21:57
86צפיות
ופרוסה מהקובנה
מהבצק שנשאר הכנתי "זלביה"
21/09/04 21:59
89צפיות
מהבצק שנשאר הכנתי "זלביה"
נראה מדהים
21/09/04 22:02
23צפיות
º
שערוריה
22/09/04 09:23
26צפיות
בבקשה אפר מתכון לזלביה ?
23/09/04 08:42
24צפיות
º
אפר= אפשר כמובן
23/09/04 08:43
29צפיות
ashlaya
23/09/04 22:24
21צפיות
אופן הכנת הזלביה
23/09/04 22:28
52צפיות
אלונה, שאפו על הביצוע והמצגת
23/09/04 10:30
21צפיות
º
נראה נהדר. אנסה בסוכות להכין
22/09/04 06:08
13צפיות
º
נראה טעים חבל שזה בשלט רחוק
22/09/04 09:40
12צפיות
לא עמדתי בפיתוי ועכשיו אני אחרי
22/09/04 10:57
30צפיות
יש כאן נשים הרות!!! את יודעת???
22/09/04 11:08
23צפיות
º
נראה מצויין
22/09/04 08:42
9צפיות
מצטערת לא עומדת בזה מדהים
21/09/04 22:02
14צפיות
גמני כבר לא יכול יותר
21/09/04 23:06
12צפיות
צחי, כנס
21/09/04 23:14
15צפיות
המוני תודות
21/09/04 23:33
7צפיות
º
תודה רבה לכולכם
21/09/04 23:46
7צפיות
º
מצאתי את התשובה - תודה
23/09/04 08:45
11צפיות
הוכנס לקישורי הפורום !
21/09/04 22:05
10צפיות
º
בשבילך..........
21/09/04 22:25
20צפיות
בשבילך..........
º
מה זה קשור עכשיו לקובנה?
21/09/04 22:31
18צפיות
אלונה YYYY יש לי חלש אייך
21/09/04 22:16
11צפיות
º
מה פנינה ? נעשה מפגש קובנה יאללה
21/09/04 22:22
37צפיות
º
יאלה את גבר? בואי נפגש...
21/09/04 22:26
8צפיות
לא אלונה אני מאוד לא גבר אז.....
22/09/04 03:50
10צפיות
פנינה
22/09/04 17:45
6צפיות
º
אלונה... אפשר גם? להצטרף?
23/09/04 02:09
7צפיות
º
פנינה, שבת אלינו! מה שלומך?|4u
23/09/04 10:34
11צפיות
נראה נהדר, כמה מעלות זה חם
22/09/04 06:40
13צפיות
תשובות לאמא של בר ומאי
22/09/04 16:45
18צפיות
º
תודה, גמר חתימה טובה
22/09/04 19:43
19צפיות
רגע רגע... לא הבנתי
22/09/04 09:34
18צפיות
יערה קודם על חום גבוה
22/09/04 17:10
19צפיות
º
אלונהאין כמוך!
22/09/04 09:49
2צפיות
אפית הקובנה לאלונה
22/09/04 13:31
23צפיות
º
רונה. ראי את התשובה שנתתי קודם.
22/09/04 17:21
14צפיות
קובנה זה המאכל האהוב עלי ביותר...
22/09/04 22:07
14צפיות
חללית. אני לא מאמינה, גם אני עושה
23/09/04 00:24
8צפיות
תודה אלונה... את אלופה...
23/09/04 01:56
5צפיות
חללית על המחמאות
23/09/04 08:47
2צפיות
מכיון שרק בשבוע האחרון גיליתי את
23/09/04 10:11
13צפיות
לרוזית מרק תימני משודרג
23/09/04 13:39
15צפיות
חילבה
23/09/04 13:42
11צפיות
אלונה... אני מכינה את המרק בערך
23/09/04 22:11
14צפיות
חללית, את החוויג אני קונה מוכן
23/09/04 22:22
13צפיות
את מחכה לטלפון שלי?
23/09/04 22:48
6צפיות
תשלחי לה מסר
24/09/04 00:18
7צפיות
º
זה מה שעשיתי , תודה
24/09/04 00:58
12צפיות
המון תודה לך המרחפת ...
24/09/04 09:18
3צפיות
ועוד משהו ששכחתי לומר לך...
23/09/04 10:13
20צפיות
יש לי 2 מצלמות דיגיטליות
23/09/04 10:50
10צפיות
אלונה.... לגבי הרסק עגבניות...
23/09/04 02:00
12צפיות

עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
לעמוד הפורום
Flix