לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום מתכונים.

אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.

אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.

זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.

כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 

אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?

 

ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:

אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים

אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.

שימרו על זכויות יוצרים

פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.

לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 

 

והכי חשוב - תהנו!

 

** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
הודעה חדשה

אז היום בא לי להכין קובנה

מאת: al55
21/09/04 21:17
ולשתף אתכם בחוויה דרך תמונות.
הכנתי לפי ההראות שלי והשתמשתי
לקובנה רק במחצית הבצק לסיר בגודל 20 .

מהמחצית השניה הכנתי זלביה שזה מין לביבות
מטוגנות מאוד טעימות, שעליהן זילפתי דבש.

קודם כל המתכון לקובנה .

מתכון: קובנה של אלונה

רכיבים:

1 קג' קמח לבן
2 כפות מלח
חצי כוס סוכר
2 כפות שמרים יבשים
כ-3 כוסות מים פושרים

לפתיחה:1 מרגרינה רכה

אופן הכנה:

להכניס את כל החומרים לקערת מקסר וו לישה לערבל עד שכל החומרים מתאחדים.הבצק צריך להיות רך.לא נוזלי.במידת הצורך להוסיף קמח.להתפיח עד להכפלת נפח.
לקמח משטח עבודה.לחלק את הבצק ל-2 לפתוח לעלה גדול לא דק במיוחד למרוח חצי מהמרגרינה לגלגל לרולדה מהצד הצר יותר.לחלק את הרולדה לקטעים של 4 סמ' ולחתוך יוצא כמו עוגת שושנים.לסדר בסיר אחד ליד השני.להמשיך באותו אופן עם הבצק שנותר.להתפיח עד שהבצק תופח לגובה 3/4 בסיר.לאפות בתנור חם מאוד כחצי שעה.[אני אופה בתחתית התנור כשחום התנור מופעל על למטה בלבד]השעות הערב המאוחרות להכניס לתנור חום 100 מעלות עד למחרת.יוצאתקובנה מעניינת בצורתה.כל אחד לוקח לו שושנה ואין צורך להשתמש בסכין.
בהצלחה.אלונה.
אנחנו אוכלים את זה עם רסק עגבניות+סחוק+ביצה קשה חומה.

הערות:
דניאלה: מ-ע-ד-ן אמיתי!!! 1/2 כמות לסיר קובנה מס' 24 -  אחרת (לדעתי) קיימת סכנת גלישה...

מקור המתכון:
al55

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2



 
תגיות:
אז היום בא לי להכין קובנה
<< ההודעה הנוכחית
21/09/04 21:17
2778צפיות
ולשתף אתכם בחוויה דרך תמונות.
הכנתי לפי ההראות שלי והשתמשתי
לקובנה רק במחצית הבצק לסיר בגודל 20 .

מהמחצית השניה הכנתי זלביה שזה מין לביבות
מטוגנות מאוד טעימות, שעליהן זילפתי דבש.

קודם כל המתכון לקובנה .

מתכון: קובנה של אלונה

רכיבים:

1 קג' קמח לבן
2 כפות מלח
חצי כוס סוכר
2 כפות שמרים יבשים
כ-3 כוסות מים פושרים

לפתיחה:1 מרגרינה רכה

אופן הכנה:

להכניס את כל החומרים לקערת מקסר וו לישה לערבל עד שכל החומרים מתאחדים.הבצק צריך להיות רך.לא נוזלי.במידת הצורך להוסיף קמח.להתפיח עד להכפלת נפח.
לקמח משטח עבודה.לחלק את הבצק ל-2 לפתוח לעלה גדול לא דק במיוחד למרוח חצי מהמרגרינה לגלגל לרולדה מהצד הצר יותר.לחלק את הרולדה לקטעים של 4 סמ' ולחתוך יוצא כמו עוגת שושנים.לסדר בסיר אחד ליד השני.להמשיך באותו אופן עם הבצק שנותר.להתפיח עד שהבצק תופח לגובה 3/4 בסיר.לאפות בתנור חם מאוד כחצי שעה.[אני אופה בתחתית התנור כשחום התנור מופעל על למטה בלבד]השעות הערב המאוחרות להכניס לתנור חום 100 מעלות עד למחרת.יוצאתקובנה מעניינת בצורתה.כל אחד לוקח לו שושנה ואין צורך להשתמש בסכין.
בהצלחה.אלונה.
אנחנו אוכלים את זה עם רסק עגבניות+סחוק+ביצה קשה חומה.

הערות:
דניאלה: מ-ע-ד-ן אמיתי!!! 1/2 כמות לסיר קובנה מס' 24 -  אחרת (לדעתי) קיימת סכנת גלישה...

מקור המתכון:
al55

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2



הבצק תופח, שימו לב לבועות
21/09/04 21:32
213צפיות
הבצק תופח, שימו לב לבועות
תפיחת הבצק ארכה שעה אחת כך הכל.
פתיחת הבצק ומריחת מרגינה או חמאה
21/09/04 21:33
168צפיות
פתיחת הבצק ומריחת מרגינה או חמאה
מעל פיזרתי קצח.
גלגול העלה לרולדה שמנה
21/09/04 21:44
136צפיות
גלגול העלה לרולדה שמנה
וחיתוך לקטעים ברוחב 4 סמ'.
לסדר בסיר "שושנים" ולהתפיח
21/09/04 21:49
131צפיות
לסדר בסיר "שושנים" ולהתפיח
עד שהבצק יגיע ל-3/4 מגובה הסיר.
כך זה נראה לאחר התפיחה
21/09/04 21:51
137צפיות
כך זה נראה לאחר התפיחה
ולפני האפיה.
ו......הקובנה מוכנה
21/09/04 21:55
122צפיות
ו......הקובנה מוכנה
אפשר לאכול ממנה כבר,
או להכניס לתנור ללילה.
לדעתי הקובנה טעימה יותר לאחר לילה בתנור.
אלונה, אין כמוך!
21/09/04 21:56
39צפיות
איזה טעים זה נראה
º
ופרוסה מהקובנה
21/09/04 21:57
102צפיות
ופרוסה מהקובנה
מהבצק שנשאר הכנתי "זלביה"
21/09/04 21:59
102צפיות
מהבצק שנשאר הכנתי "זלביה"
לביבות בסיגנון תימן.
ועליהם זילפתי דבש.
הזלביה מזכירה מאוד את הספינג'.
נראה מדהים
21/09/04 22:02
27צפיות
בייחוד הקובנה.
אין כמו בצק רך וריחני.
יאמי
º
שערוריה
22/09/04 09:23
34צפיות
בבקשה אפר מתכון לזלביה ?
23/09/04 08:42
29צפיות
אני מתכננת להכין הלילה למחר בבוקר
החצי יהיה מאושר
גם מהקובה ואני אפתיע אולי עם הזלביה שלך
איך מכינים ? תודה
º
אפר= אפשר כמובן
23/09/04 08:43
35צפיות
ashlaya
23/09/04 22:24
24צפיות
המתכון לזלביה הוא אותו מתכון כמו של הקובנה.
רק אופן ההכנה שונה כמובן.
אופן הכנת הזלביה
23/09/04 22:28
61צפיות

אופן הכנת הזלביה

יש לעבוד בידיים רטובות מעט.

קורצים חתיכת בצק בגןדל כדור פינג פונג
מותחים את הבצק  בין שתי הידיים לצורת עיגול.
וזורקים לשמן לא חם מידי.
מכסים את הסיר ומחכים שהלביבה תהיה בצבע זהוב כהה,
הופכים לצד שני ממשיכים לטגן ללא מכסה,
כשחם לזלף דבש.
אלונה, שאפו על הביצוע והמצגת
23/09/04 10:30
22צפיות
אני בטוחה שזה גם ממש, אבל ממש, טעים.
דור
º
נראה נהדר. אנסה בסוכות להכין
22/09/04 06:08
14צפיות
º
נראה טעים חבל שזה בשלט רחוק
22/09/04 09:40
12צפיות
לא עמדתי בפיתוי ועכשיו אני אחרי
22/09/04 10:57
31צפיות
ארוחת בוקר של קובנה מעולה השוני היחידי בין המתכונים שלנו זה המלח אני שמה כפית מלח.

את רואה מה את עושה
יש כאן נשים הרות!!! את יודעת???
22/09/04 11:08
23צפיות
כל הכבוד!
מהמם!
שלגיה!
º
נראה מצויין
22/09/04 08:42
10צפיות
מצטערת לא עומדת בזה מדהים
21/09/04 22:02
15צפיות
יוווווווווו, איך שבא לי.
בהתחלה דאגתי כשלא ראיתי את התמונות... עכשיו אני מצטערת שראיתי.
עשר בלילה ויש לי חשק לבצק...
בכל זאת, אסתפק במה שיש.
לילה טוב
נועה
גמני כבר לא יכול יותר
21/09/04 23:06
14צפיות
יום שישי אני מכין קובנה

נראה פשוט קל טעים ומבטיח..........

רק לא הבנתי איך עשית את הסופגניות? רק לטגן עיגולי בצק לאחר התפיחה?
צחי, כנס
21/09/04 23:14
15צפיות
אופן הכנת הזלביה

יש לעבוד בידיים רטובות מעט.

קורצים חתיכת בצק בגןדל כדור פינג פונג
מותחים את הבצק  בין שתי הידיים לצורת עיגול.
וזורקים לשמן לא חם מידי.
מכסים את הסיר ומחכים שהלביבה תהיה בצבע זהוב כהה,
הופכים לצד שני ממשיכים לטגן ללא מכסה,
כשחם לזלף דבש.
המוני תודות
21/09/04 23:33
7צפיות
הבן שלי מתחננן כבר שבועות למשהו בסגנון הזה
(גם לטריפוליטאים יש משהו דומה........בעצם כמעט לכל עדה)

ולאחרונה גיליתי את נפלאות הבצקים וכמה שזה פשוט וקסום לאפות בבית לחמניות חלות וכאלו...........

אז ביום שישי אדווח איך יצא

ושוב תודה לך אלונה על התגובות המהירות תמיד
º
תודה רבה לכולכם
21/09/04 23:46
7צפיות
º
מצאתי את התשובה - תודה
23/09/04 08:45
13צפיות
הוכנס לקישורי הפורום !
21/09/04 22:05
11צפיות
º
בשבילך..........
21/09/04 22:25
25צפיות
בשבילך..........
º
מה זה קשור עכשיו לקובנה?
21/09/04 22:31
19צפיות
אלונה YYYY יש לי חלש אייך
21/09/04 22:16
12צפיות
את מנסה אותי ככה, נראה מדהים.......................
ילה עושים מפגש אני רוצה קובנה
פנינה
º
מה פנינה ? נעשה מפגש קובנה יאללה
21/09/04 22:22
41צפיות
º
יאלה את גבר? בואי נפגש...
21/09/04 22:26
8צפיות
לא אלונה אני מאוד לא גבר אז.....
22/09/04 03:50
10צפיות
איאפשר להפגש בגלל זה?
אם זה ממש חשוב אתעניין אם אפשר לעשות משהו לטובת הענין ואם לא אז אולי בכל זאת נפגש? מה רק עם גברים את נפגשת?
פנינה
פנינה
22/09/04 17:45
6צפיות
מאז שיש לי 2 גברברים בבית הפסקתי להפגש עם גברים.
בקשר לפגישה יאלה תכנני מתי, כדאי לך יש לי טאבון בחצר.
º
אלונה... אפשר גם? להצטרף?
23/09/04 02:09
8צפיות
º
פנינה, שבת אלינו! מה שלומך?|4u
23/09/04 10:34
12צפיות
נראה נהדר, כמה מעלות זה חם
22/09/04 06:40
14צפיות
מאוד? כל משך האפייה זה עם חום למטה? אם אני יכין בצהריים ויכניס לחצי שעה  בערב זה יהיה בסדר לשים את זה לילה?

תודה וגמר חתימה טובה.
תשובות לאמא של בר ומאי
22/09/04 16:45
19צפיות
200 מעלות לחצי שעה.
לאחר אפיית הקובנה בחום גבוה במשך חצי שעה,
בלילה מאוחר להכניס לתנור בחום 120 מעלות למשך 5 שעות.
º
תודה, גמר חתימה טובה
22/09/04 19:43
19צפיות
רגע רגע... לא הבנתי
22/09/04 09:34
19צפיות
איך אופים?

על חום גבוה כחצי שעה או על 100 מעלות לכל הלילה?

או אולי שניהם?
יערה קודם על חום גבוה
22/09/04 17:10
20צפיות
ואח"כ מנמיכים לחום 100-120 מעלות ואופים לילה או 5 שעות.
º
אלונהאין כמוך!
22/09/04 09:49
3צפיות
אפית הקובנה לאלונה
22/09/04 13:31
24צפיות
היי
אם אני מכינה את הקובנה לשבת, אז חצי שעה בתנור על חום גבוה, רק החלק התחתון ואז כל הלילה בתנור?
ואם אני רוצה להכין קובנה ולאכול מיד איך אופים?

תודה
º
רונה. ראי את התשובה שנתתי קודם.
22/09/04 17:21
15צפיות
קובנה זה המאכל האהוב עלי ביותר...
22/09/04 22:07
16צפיות
אני נמנעת מלהכין אותו בתדירות גבוהה... כי הוא מאד משמין..
בכל מקרה אני מעשנת ענף של גפן או רימון ומכניסה אותו לסיר לכמה שניות ... הריח המדהים... חוץ מזה שהוא רץ לשכנים ובחזרה... ? הוא נשאר בדפנות הסיר... ונותן ערך מוסף לטעם...

אותו הענף... מתאים גם לצנצנת של הסמנה

חללית. אני לא מאמינה, גם אני עושה
23/09/04 00:24
10צפיות
סמנה, זה נקרא אצלינו "כיבאי"

ברוך בואך לפורום
תודה אלונה... את אלופה...
23/09/04 01:56
7צפיות
קראתי חלק מהמתכונים שלך... כולל זה של החלה שכל כך רציתי... והתרשמתי מהרבה דברים... חוץ מזה שאת אומנית באפיה... יש לך גם את הכישרון להורות ולהמחיש את אהבתך למטבח... וזה לא מובן מאליו לכל אחת .

חוץ מזה שיש לכם פורום מדהים... את גם מעשנת את הסיר של הג'חנון?

לא יודעת מי צילם את התמונה של הג'חנון...אבל זה גרם לקיבה שלי להתכווץ מהר מאד מצער... על היופי, הריח והטעם שאינם בהיישג ידי.

וחוץ מזה.. מה שדוחף אותי להצליח עם המאכלים התימניים, זאת העובדה שאני מנסה לשחזר בכל פעם מחדש... את הריח בבית של סבתא שלי שתזכה לחיים ארוכים.

כל הכבוד לך... את כבר מזמן בליגת האלופים מבחינתי...

חללית על המחמאות
23/09/04 08:47
4צפיות
אני לא מעשנת את הסיר אבל יש מספיק ריח בסמנה שאני יוצקת
על הקובנה בהגשה.
כל התמונות הם צילומים שאני צילמתי כולל הגחנון.
יש מתכונים תימניים נוספים שהכנסתי לפורום.

שיהיה לך יום נפלא
מכיון שרק בשבוע האחרון גיליתי את
23/09/04 10:11
14צפיות
הפורום המדהים הזה... אשמח מאד להתעדכן במתכונים למאכלים התיימניים שרשמת כאן...

יום קסום לך...
לרוזית מרק תימני משודרג
23/09/04 13:39
15צפיות


מרק תימני נהדר

מרק זה אני מכינה  ליום שישי בצהריים אותו אנו אוכלים עם חילבה ופיתות.
טעים מאוד .
החומרים
3 כרעי עוף מפורקים
2 כפות חוייג' למרק
מלח לפי הטעם
בצל גדול חתוך לשניים
1 גזר חתוך
2 קישואים-לא חובה
2 תפוח אדמה
2 כפות שמן קנולה או אחר
בסיר גדול לשים שמן וחוייג' ואת שאר החומרים לאדות על אש בינונית
עד שכל הירקות והעוף יצהיבו. להפוך מידי פעם.
להוסיף מים עד לכיסוי העוף.
להוסיף 1 עגבניה גדולה ואדומה חתוכה לארבע
לבשל כשעה להוסיף מים אם צריך.
להוסיף חצי חבילה קוזברה קצוצה
2 שיני שום מעוכות
2 כפות מרק עוף
להמשיך לבשל עוד כ-10 דקות.
בתיאבון.

מקור המתכון: אלונה


חילבה
23/09/04 13:42
11צפיות

מתכון חילבה מקורית ואסלית.

להשרות 1/2 כוס גרגירי חילבה במים למשך לילה או 8 שעות
להחליף מים מידי פעם כדי להוציא את המרירות של החילבה.
להקציף את החילבה עם מעט מים קרים להוסיף עגבניה מגורדת ,
להמשיך בהקצפה בערך 10 דקות.
תבלינים:
1/2 חבילה קוזברה טריה וטחונה עם 2 שיני שום-לטחון במג'מיקס.
מלח
קורט פלפל שחור
1/3 כפית: ציפורן, הל,כמון.
מיף לימון לפי הטעם.

לערבב לתוך החילבה ולקרר.

מומלץ מאוד להקפיא למנות.

נשמר 3 ימים במקרר.

למי שאוהב חילבה , זהו מתכון מצויין.

אוכלים עם מרק תימני ופיתות   מעדן.



אלונה

  

אלונה... אני מכינה את המרק בערך
23/09/04 22:11
14צפיות
כמוך... ויש לי שאלה לגבי החוואיג'...
את החוואיג' שלי אני מכינה בעצמי...ביחס של..  1 כורכום  1 כמון 2 פלפל שחור... ואם אשים 2 כפות חוואיג' במרק הוא יהיה מאד חריף בגלל הפלפל שחור.

אשמח אם תוכלי לרשום לי את היחס של המרכיבים בחוואיג' שלך... ואני מבטיחה לרשום על הצנצנת.. ה"חוואיג' של אלונה"

וחוץ מזה מרקיז הכל בסדר... ותודה על המרק והמשך לילה מקסים לך.
חללית, את החוויג אני קונה מוכן
23/09/04 22:22
14צפיות
בתבליני תם בראש העין, לפעמים אני מקבלת משלוחים משם.
מחכה לטלפון....
את מחכה לטלפון שלי?
23/09/04 22:48
7צפיות
בואי נחשוב איך לעשות את זה.... אולי דרך הצ'ט של הפורום... בפרטי?
או צ'אט אחר?
תשלחי לה מסר
24/09/04 00:18
8צפיות
היא תראה את זה בזמן שנוח לך, ואת תוכלי לשמור על הפרטיות של המספר.

לחצי על השם שלה ויפתח הכרטיס האישי. שם, בצד ימין, תהיה האפשרות לשלוח מסר.

בתיאבון לשתיכן... מהאשכנזיה.
º
זה מה שעשיתי , תודה
24/09/04 00:58
15צפיות
המון תודה לך המרחפת ...
24/09/04 09:18
4צפיות
דרך אגב אוכלים אצלינו בבית ... גם קיגל וגפילטע פיש... זכר לימים ההם.. שגדלנו עם אשכנים חרדים בעיר הקודש בני ברק. ואמא שלי מדברת קצת אידיש... (לא צוחקת !)

חוץ מזה... שיהיה לך יום טוב, וצום קל (אם את צמה). וגמר חתימה טובה .
ועוד משהו ששכחתי לומר לך...
23/09/04 10:13
21צפיות
הצילומים שלך מאד ברורים ויפים.
ומכיון שאני מתעניינת בצילום - רציתי לשאול עם אייזה מצלמה את מצלמת.?
התמונות נקיות , ברורות והאור מושלם.
יש לי 2 מצלמות דיגיטליות
23/09/04 10:50
12צפיות
אחת פשוטה של hp
השניה משוכללת יותר של מינולטה דגם z1
אלונה.... לגבי הרסק עגבניות...
23/09/04 02:00
13צפיות
אני שמה מלח, חוואיג' (בלי לפחד), ושמן זית... ולפעמים הרסק נגמר... עוד הרבה לפני שבת בבוקר...

יום מקסים לך.
Flix

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
לעמוד הפורום