לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום מתכונים.

אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.

אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.

זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.

כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 

אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?

 

ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:

אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים

אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.

שימרו על זכויות יוצרים

פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.

לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 

 

והכי חשוב - תהנו!

 

** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
הודעה חדשה

מתכון לחצ'פורי - מאפה גבינות

מאת: מאיה 72
14/04/04 20:37
מתכון לחצ'פורי - מאפה גבינות

לבצק:
1 ק"ג קמח
450cc מים
60cc שמן (1/4 כוס)
1 ביצה
כפית שטוחה מלח
3 כפות חומץ
3 כפות וודקה
1 אבקת אפיה

למלית:

1 ק"ג חמד
250 גר' גבינה בוגרית
1 קוטג' או גבינה כחושה
2 ביצים

ההכנה:

ללוש את כל החומרים לבצק רך, להשתדל לא להוסיף קמח גם אם זה נראה קצת דביק. ככל שלשים יותר – ככה קל יותר לפתוח את הבצק (סה"כ ללוש 10-15 דקות). לכסות את הבצק ולשים בצד לשעה. לחלק ל-24 חתיכות. לפזר על כל חתיכה מעט קמח וללוש אותה לצורת כדור. לכסות היטב ושוב לשים בצד לשעה לפחות.

ועכשיו מתחילה העבודה...

לרדד כל כדור לעלה בקוטר כ-20 ס"מ. להניח את העלה על משטח מקומח ולקמח את העלה. לרדד בצורה כזו עוד 11 עלים, להניח אחד על השני ולקמח כל עלה לפני שמניחים עליו עלה נוסף. בסוף הופכים את הערמה על נילון נצמד כך שהעלה שרידדנו ראשון יהיה כעת העליון. מנסים לפתוח את העלה העליון, אם הוא לא נפתח בקלות מכסים במגבת ומשהים למספר  דקות. מכינים קערית עם כוס שמן בשביל לשמן את העלים. במידת הצורך מוסיפים עוד שמן.

אופן פתיחת העלה - לוקחים מגש עגול בקוטר של כ-35 ס"מ או תבנית מלבנית בגודל דומה. שמים את המגש על קערה להגבהה. פותחים כל עלה לעלה דק, כמעט שקוף (כמו לשטרודל). קודם מותחים את הקצוות עם קצות האצבעות ואח"כ מרימים את הבצק ועם גב היד מותחים גם את החלק הפנימי. מניחים את העלה על המגש (אפשר לשמן מעט את המגש בתחילת העבודה בלבד). מפזרים עם קצות האצבעות שמן על העלה ( טובלים פעם פעמיים את קצות האצבעות בשמן ומפזרים בצורה שווה על כל העלה). מקפלים את העלה בצורה הבאה - מביאים קצה תחתון וקצה עליון לכיוון המרכז, בצורה כזו שהם יחפפו בקצוות בכמה ס"מ (לא לקפל ל-3). שוב לשמן מעט את העלה ולהביא קצה ימין וקצה שמאל למרכז באותו אופן כמו קודם. לשים כף גדושה ממלית הגבינה במרכז העלה שנוצר ולשטח אותה מעט עם סכין משומנת. להביא 2 קודקודים מנוגדים למרכז ולקפל מעליהם את שתי הקודקודים האחרים, מתקבלת צורת מעויין. מעבירים לתבנית טפלון או תבנית מרופדת בנייר אפיה. כשהתבנית מתמלאת משמנים כל חצ'פורי מלמעלה. אופים בטמפ' של 220 מע' כ-25 דק' - עד שהם זהובים. עדיף לצנן אותם על רשת.  
עכשיו צריך להתחיל את אותו תהליך עם 12 הכדורים שנשארו בצד...  
אם לא מעוניינים בכל הכמות אפשר מראש להכין חצי כמות מהבצק או להקפיא את הכדורים עטופים היטב.
 
תגיות:
מתכון לחצ'פורי - מאפה גבינות
<< ההודעה הנוכחית
14/04/04 20:37
5292צפיות
מתכון לחצ'פורי - מאפה גבינות

לבצק:
1 ק"ג קמח
450cc מים
60cc שמן (1/4 כוס)
1 ביצה
כפית שטוחה מלח
3 כפות חומץ
3 כפות וודקה
1 אבקת אפיה

למלית:

1 ק"ג חמד
250 גר' גבינה בוגרית
1 קוטג' או גבינה כחושה
2 ביצים

ההכנה:

ללוש את כל החומרים לבצק רך, להשתדל לא להוסיף קמח גם אם זה נראה קצת דביק. ככל שלשים יותר – ככה קל יותר לפתוח את הבצק (סה"כ ללוש 10-15 דקות). לכסות את הבצק ולשים בצד לשעה. לחלק ל-24 חתיכות. לפזר על כל חתיכה מעט קמח וללוש אותה לצורת כדור. לכסות היטב ושוב לשים בצד לשעה לפחות.

ועכשיו מתחילה העבודה...

לרדד כל כדור לעלה בקוטר כ-20 ס"מ. להניח את העלה על משטח מקומח ולקמח את העלה. לרדד בצורה כזו עוד 11 עלים, להניח אחד על השני ולקמח כל עלה לפני שמניחים עליו עלה נוסף. בסוף הופכים את הערמה על נילון נצמד כך שהעלה שרידדנו ראשון יהיה כעת העליון. מנסים לפתוח את העלה העליון, אם הוא לא נפתח בקלות מכסים במגבת ומשהים למספר  דקות. מכינים קערית עם כוס שמן בשביל לשמן את העלים. במידת הצורך מוסיפים עוד שמן.

אופן פתיחת העלה - לוקחים מגש עגול בקוטר של כ-35 ס"מ או תבנית מלבנית בגודל דומה. שמים את המגש על קערה להגבהה. פותחים כל עלה לעלה דק, כמעט שקוף (כמו לשטרודל). קודם מותחים את הקצוות עם קצות האצבעות ואח"כ מרימים את הבצק ועם גב היד מותחים גם את החלק הפנימי. מניחים את העלה על המגש (אפשר לשמן מעט את המגש בתחילת העבודה בלבד). מפזרים עם קצות האצבעות שמן על העלה ( טובלים פעם פעמיים את קצות האצבעות בשמן ומפזרים בצורה שווה על כל העלה). מקפלים את העלה בצורה הבאה - מביאים קצה תחתון וקצה עליון לכיוון המרכז, בצורה כזו שהם יחפפו בקצוות בכמה ס"מ (לא לקפל ל-3). שוב לשמן מעט את העלה ולהביא קצה ימין וקצה שמאל למרכז באותו אופן כמו קודם. לשים כף גדושה ממלית הגבינה במרכז העלה שנוצר ולשטח אותה מעט עם סכין משומנת. להביא 2 קודקודים מנוגדים למרכז ולקפל מעליהם את שתי הקודקודים האחרים, מתקבלת צורת מעויין. מעבירים לתבנית טפלון או תבנית מרופדת בנייר אפיה. כשהתבנית מתמלאת משמנים כל חצ'פורי מלמעלה. אופים בטמפ' של 220 מע' כ-25 דק' - עד שהם זהובים. עדיף לצנן אותם על רשת.  
עכשיו צריך להתחיל את אותו תהליך עם 12 הכדורים שנשארו בצד...  
אם לא מעוניינים בכל הכמות אפשר מראש להכין חצי כמות מהבצק או להקפיא את הכדורים עטופים היטב.
והנה התמונות של אופן ההכנה
14/04/04 20:39
502צפיות
והנה התמונות של אופן ההכנה


מחלקים את הבצק
º
מרדדים את הבצק
14/04/04 20:41
259צפיות
מרדדים את הבצק
מתחילים לפתוח את הבצק
14/04/04 20:42
233צפיות
מתחילים לפתוח את הבצק
שמתי בצק אחד לפני ואחד אחרי כדי לקבל קנה מידה
º
וככה נראה הבצק לאחר המתיחה
14/04/04 20:45
233צפיות
וככה נראה הבצק לאחר המתיחה
º
משמנים ומקפלים
14/04/04 20:46
207צפיות
משמנים ומקפלים
º
המשך
14/04/04 20:47
153צפיות
המשך
º
מחכים להמשך התמונות...
14/04/04 20:57
118צפיות
המחשב הפסיק לשתף פעולה
14/04/04 21:09
52צפיות
כל התמונות כבר כאן
º
מוסיפים את המלית
14/04/04 21:01
149צפיות
מוסיפים את המלית
3 פעמים כיפאק למאיה. מה זה מאיה,
14/04/04 21:44
73צפיות
נראה מסובך.   זה בצק פילו???? בצק שטרודל????   דומה למה????
תודה.
זה דומה לבצק של שטרודל, אם רוצים
14/04/04 22:32
71צפיות
להכין שטרודל מכינים את אותו בצק בתוספת 2 כפות סוכר
º
תודה, מאיה, מקסים.
14/04/04 23:02
39צפיות
º
מקפלים
14/04/04 21:03
171צפיות
מקפלים
º
ושוב מקפלים
14/04/04 21:05
148צפיות
ושוב מקפלים
º
מניחים בתבנית ומצפים בשמן
14/04/04 21:06
126צפיות
מניחים בתבנית ומצפים בשמן
º
ולאחר האפיה זה נראה כך:
14/04/04 21:07
156צפיות
ולאחר האפיה זה נראה כך:
º
מאיה יומתחננת לסדנה
14/04/04 22:19
51צפיות
º
הרגת אותי רוצה עכשיו
15/04/04 07:21
37צפיות
º
נ ה ד ררררר
14/04/04 21:09
25צפיות
מאייייייייייייייייייייייייייייייייה
14/04/04 21:28
26צפיות
אין לך מושג כמה זמן חיפשת תשרשור הזה,המאפה הזה נכנס אצלי בשקט ברשימת אחד הדברים הכי טעימים שיש,עשית מצווה היום!
המון תודה!
º
טעים שאי אפשר להפסיק לאכול
14/04/04 21:35
31צפיות
º
אני רוצה סדנה להכנת חצ'פורי!!!
14/04/04 21:46
634צפיות
º
מהבוקר חיכיתי רק לזה. מזל שמצאת
14/04/04 22:24
31צפיות
מאיה.....תודה!! עכשיו מחכים
14/04/04 21:57
18צפיות
להבטחה.
מאיה, תודה!! עכשיו מחכה
14/04/04 21:58
10צפיות
להבטחה.
מקסיםםםם כל הכבוד.....
14/04/04 22:08
14צפיות
כן ירבו סדנאות און ליין, אני בעדך



º
תודה על השיתוף
14/04/04 22:16
11צפיות
רק רציתי להגיד ש....
14/04/04 22:30
32צפיות
אני זכיתי לאכול מהחצ'פורי
הנהדר הזה של מאיה
ומאז אנחנו חברות...
כמה שזה טעים ...
º
אפשר גם ביס ....... מיקי
14/04/04 22:34
11צפיות
זה מאוד קל להציע לי ביס בוירטואלי..
15/04/04 10:04
18צפיות
בואי נראה אותך אשה ומציעה לי ביס באמת.

כל הכבוד והמון תודה על הסדנה המצולמת. במתכון זה נשמע אפשרי ולא מסובך - עד שראיתי את העלה ה"פתוח". זה פחות ממילימטר עובי! זה השלב שבו קיבלתי רגליים קרות. טוב, גם לזה יש לי פיתרון... אני פשוט אמצא עוד שניים כמוני ואזמין אותם לעשות את זה איתי ביחד... ככה זו גם תהיה קבוצת תמיכה אם לא יצליח לנו הרידוד...

מה שכן, חצ'פורי זה מאפה מדהים. יש לנו חמישה גרוזינים בחברה, ככה שחמש פעמים בשנה (בימי ההולדת שלהם) יש לי חצ'פורי לארוחת 10 - וזו עשר של ארוחה...

מיקי.
º
גם אני אכלתי לא רק את
14/04/04 23:08
11צפיות
Y Y Y Y Y מאיה מה עשית לי
14/04/04 23:04
23צפיות
עכשיו חזרתי מהלימודים מתה מרעב ומה אני רואה
ח-צ-'-פ-ו-ר-י
מכורה למאכל הזה
מאיה העם דורש חצפורי
נראה מעולהההההה
מירבלי...לארגן לך מפגש חצ'פורי?
14/04/04 23:06
27צפיות
לא יודעת, פעם אחרונה שביקשתי מפגש הסכימו לי
º
בטחחחחחחחחחח
14/04/04 23:10
16צפיות
º
מאיה תודה , נראה מדהים
15/04/04 02:02
13צפיות
אוי המון תודות
15/04/04 10:48
19צפיות

מחפשת כבר הרבה זמן את המתכון הזה עם ההדרכה
תבורכי
Flix
איל יוסינגר אדריכלים

איל יוסינגר אדריכלים

צרכים עזרה בתכנון מקום יחודי משלכם? לפרטים נוספים>>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
לעמוד הפורום