לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
הסתרת שרשור מעל 
פורום מתכונים
ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 
`
x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

מתכון לחצ'פורי - מאפה גבינות

מאת: מאיה 72
14/04/04 20:37

לבצק:
1 ק"ג קמח
450cc מים
60cc שמן (1/4 כוס)
1 ביצה
כפית שטוחה מלח
3 כפות חומץ
3 כפות וודקה
1 אבקת אפיה

למלית:

1 ק"ג חמד
250 גר' גבינה בוגרית
1 קוטג' או גבינה כחושה
2 ביצים

ההכנה:

ללוש את כל החומרים לבצק רך, להשתדל לא להוסיף קמח גם אם זה נראה קצת דביק. ככל שלשים יותר – ככה קל יותר לפתוח את הבצק (סה"כ ללוש 10-15 דקות). לכסות את הבצק ולשים בצד לשעה. לחלק ל-24 חתיכות. לפזר על כל חתיכה מעט קמח וללוש אותה לצורת כדור. לכסות היטב ושוב לשים בצד לשעה לפחות.

ועכשיו מתחילה העבודה...

לרדד כל כדור לעלה בקוטר כ-20 ס"מ. להניח את העלה על משטח מקומח ולקמח את העלה. לרדד בצורה כזו עוד 11 עלים, להניח אחד על השני ולקמח כל עלה לפני שמניחים עליו עלה נוסף. בסוף הופכים את הערמה על נילון נצמד כך שהעלה שרידדנו ראשון יהיה כעת העליון. מנסים לפתוח את העלה העליון, אם הוא לא נפתח בקלות מכסים במגבת ומשהים למספר  דקות. מכינים קערית עם כוס שמן בשביל לשמן את העלים. במידת הצורך מוסיפים עוד שמן.

אופן פתיחת העלה - לוקחים מגש עגול בקוטר של כ-35 ס"מ או תבנית מלבנית בגודל דומה. שמים את המגש על קערה להגבהה. פותחים כל עלה לעלה דק, כמעט שקוף (כמו לשטרודל). קודם מותחים את הקצוות עם קצות האצבעות ואח"כ מרימים את הבצק ועם גב היד מותחים גם את החלק הפנימי. מניחים את העלה על המגש (אפשר לשמן מעט את המגש בתחילת העבודה בלבד). מפזרים עם קצות האצבעות שמן על העלה ( טובלים פעם פעמיים את קצות האצבעות בשמן ומפזרים בצורה שווה על כל העלה). מקפלים את העלה בצורה הבאה - מביאים קצה תחתון וקצה עליון לכיוון המרכז, בצורה כזו שהם יחפפו בקצוות בכמה ס"מ (לא לקפל ל-3). שוב לשמן מעט את העלה ולהביא קצה ימין וקצה שמאל למרכז באותו אופן כמו קודם. לשים כף גדושה ממלית הגבינה במרכז העלה שנוצר ולשטח אותה מעט עם סכין משומנת. להביא 2 קודקודים מנוגדים למרכז ולקפל מעליהם את שתי הקודקודים האחרים, מתקבלת צורת מעויין. מעבירים לתבנית טפלון או תבנית מרופדת בנייר אפיה. כשהתבנית מתמלאת משמנים כל חצ'פורי מלמעלה. אופים בטמפ' של 220 מע' כ-25 דק' - עד שהם זהובים. עדיף לצנן אותם על רשת.  
עכשיו צריך להתחיל את אותו תהליך עם 12 הכדורים שנשארו בצד...  
אם לא מעוניינים בכל הכמות אפשר מראש להכין חצי כמות מהבצק או להקפיא את הכדורים עטופים היטב.
תגיות:
מתכון לחצ'פורי - מאפה גבינות
<< ההודעה הנוכחית
14/04/2004 | 20:37
36
5308

לבצק:
1 ק"ג קמח
450cc מים
60cc שמן (1/4 כוס)
1 ביצה
כפית שטוחה מלח
3 כפות חומץ
3 כפות וודקה
1 אבקת אפיה

למלית:

1 ק"ג חמד
250 גר' גבינה בוגרית
1 קוטג' או גבינה כחושה
2 ביצים

ההכנה:

ללוש את כל החומרים לבצק רך, להשתדל לא להוסיף קמח גם אם זה נראה קצת דביק. ככל שלשים יותר – ככה קל יותר לפתוח את הבצק (סה"כ ללוש 10-15 דקות). לכסות את הבצק ולשים בצד לשעה. לחלק ל-24 חתיכות. לפזר על כל חתיכה מעט קמח וללוש אותה לצורת כדור. לכסות היטב ושוב לשים בצד לשעה לפחות.

ועכשיו מתחילה העבודה...

לרדד כל כדור לעלה בקוטר כ-20 ס"מ. להניח את העלה על משטח מקומח ולקמח את העלה. לרדד בצורה כזו עוד 11 עלים, להניח אחד על השני ולקמח כל עלה לפני שמניחים עליו עלה נוסף. בסוף הופכים את הערמה על נילון נצמד כך שהעלה שרידדנו ראשון יהיה כעת העליון. מנסים לפתוח את העלה העליון, אם הוא לא נפתח בקלות מכסים במגבת ומשהים למספר  דקות. מכינים קערית עם כוס שמן בשביל לשמן את העלים. במידת הצורך מוסיפים עוד שמן.

אופן פתיחת העלה - לוקחים מגש עגול בקוטר של כ-35 ס"מ או תבנית מלבנית בגודל דומה. שמים את המגש על קערה להגבהה. פותחים כל עלה לעלה דק, כמעט שקוף (כמו לשטרודל). קודם מותחים את הקצוות עם קצות האצבעות ואח"כ מרימים את הבצק ועם גב היד מותחים גם את החלק הפנימי. מניחים את העלה על המגש (אפשר לשמן מעט את המגש בתחילת העבודה בלבד). מפזרים עם קצות האצבעות שמן על העלה ( טובלים פעם פעמיים את קצות האצבעות בשמן ומפזרים בצורה שווה על כל העלה). מקפלים את העלה בצורה הבאה - מביאים קצה תחתון וקצה עליון לכיוון המרכז, בצורה כזו שהם יחפפו בקצוות בכמה ס"מ (לא לקפל ל-3). שוב לשמן מעט את העלה ולהביא קצה ימין וקצה שמאל למרכז באותו אופן כמו קודם. לשים כף גדושה ממלית הגבינה במרכז העלה שנוצר ולשטח אותה מעט עם סכין משומנת. להביא 2 קודקודים מנוגדים למרכז ולקפל מעליהם את שתי הקודקודים האחרים, מתקבלת צורת מעויין. מעבירים לתבנית טפלון או תבנית מרופדת בנייר אפיה. כשהתבנית מתמלאת משמנים כל חצ'פורי מלמעלה. אופים בטמפ' של 220 מע' כ-25 דק' - עד שהם זהובים. עדיף לצנן אותם על רשת.  
עכשיו צריך להתחיל את אותו תהליך עם 12 הכדורים שנשארו בצד...  
אם לא מעוניינים בכל הכמות אפשר מראש להכין חצי כמות מהבצק או להקפיא את הכדורים עטופים היטב.
והנה התמונות של אופן ההכנה
14/04/2004 | 20:39
503


מחלקים את הבצק
מרדדים את הבצק
14/04/2004 | 20:41
259
מתחילים לפתוח את הבצק
14/04/2004 | 20:42
233
שמתי בצק אחד לפני ואחד אחרי כדי לקבל קנה מידה
וככה נראה הבצק לאחר המתיחה
14/04/2004 | 20:45
233
משמנים ומקפלים
14/04/2004 | 20:46
207
המשך
14/04/2004 | 20:47
2
153
מחכים להמשך התמונות...
14/04/2004 | 20:57
1
118
המחשב הפסיק לשתף פעולה
14/04/2004 | 21:09
52
כל התמונות כבר כאן
מוסיפים את המלית
14/04/2004 | 21:01
3
149
3 פעמים כיפאק למאיה. מה זה מאיה,
14/04/2004 | 21:44
2
73
נראה מסובך.   זה בצק פילו???? בצק שטרודל????   דומה למה????
תודה.
זה דומה לבצק של שטרודל, אם רוצים
14/04/2004 | 22:32
1
71
להכין שטרודל מכינים את אותו בצק בתוספת 2 כפות סוכר
תודה, מאיה, מקסים.
14/04/2004 | 23:02
39
מקפלים
14/04/2004 | 21:03
171
ושוב מקפלים
14/04/2004 | 21:05
148
מניחים בתבנית ומצפים בשמן
14/04/2004 | 21:06
126
ולאחר האפיה זה נראה כך:
14/04/2004 | 21:07
2
156
מאיה יומתחננת לסדנה
14/04/2004 | 22:19
51
הרגת אותי רוצה עכשיו
15/04/2004 | 07:21
37
נ ה ד ררררר
14/04/2004 | 21:09
25
מאייייייייייייייייייייייייייייייייה
14/04/2004 | 21:28
5
26
אין לך מושג כמה זמן חיפשת תשרשור הזה,המאפה הזה נכנס אצלי בשקט ברשימת אחד הדברים הכי טעימים שיש,עשית מצווה היום!
המון תודה!
טעים שאי אפשר להפסיק לאכול
14/04/2004 | 21:35
2
31
אני רוצה סדנה להכנת חצ'פורי!!!
14/04/2004 | 21:46
1
634
מהבוקר חיכיתי רק לזה. מזל שמצאת
14/04/2004 | 22:24
31
מאיה.....תודה!! עכשיו מחכים
14/04/2004 | 21:57
18
להבטחה.
מאיה, תודה!! עכשיו מחכה
14/04/2004 | 21:58
10
להבטחה.
מקסיםםםם כל הכבוד.....
14/04/2004 | 22:08
5
14
כן ירבו סדנאות און ליין, אני בעדך



תודה על השיתוף
14/04/2004 | 22:16
4
11
רק רציתי להגיד ש....
14/04/2004 | 22:30
3
32
אני זכיתי לאכול מהחצ'פורי
הנהדר הזה של מאיה
ומאז אנחנו חברות...
כמה שזה טעים ...
אפשר גם ביס ....... מיקי
14/04/2004 | 22:34
1
11
זה מאוד קל להציע לי ביס בוירטואלי..
15/04/2004 | 10:04
18
בואי נראה אותך אשה ומציעה לי ביס באמת.

כל הכבוד והמון תודה על הסדנה המצולמת. במתכון זה נשמע אפשרי ולא מסובך - עד שראיתי את העלה ה"פתוח". זה פחות ממילימטר עובי! זה השלב שבו קיבלתי רגליים קרות. טוב, גם לזה יש לי פיתרון... אני פשוט אמצא עוד שניים כמוני ואזמין אותם לעשות את זה איתי ביחד... ככה זו גם תהיה קבוצת תמיכה אם לא יצליח לנו הרידוד...

מה שכן, חצ'פורי זה מאפה מדהים. יש לנו חמישה גרוזינים בחברה, ככה שחמש פעמים בשנה (בימי ההולדת שלהם) יש לי חצ'פורי לארוחת 10 - וזו עשר של ארוחה...

מיקי.
גם אני אכלתי לא רק את
14/04/2004 | 23:08
11
Y Y Y Y Y מאיה מה עשית לי
14/04/2004 | 23:04
2
23
עכשיו חזרתי מהלימודים מתה מרעב ומה אני רואה
ח-צ-'-פ-ו-ר-י
מכורה למאכל הזה
מאיה העם דורש חצפורי
נראה מעולהההההה
מירבלי...לארגן לך מפגש חצ'פורי?
14/04/2004 | 23:06
1
27
לא יודעת, פעם אחרונה שביקשתי מפגש הסכימו לי
בטחחחחחחחחחח
14/04/2004 | 23:10
16
מאיה תודה , נראה מדהים
15/04/2004 | 02:02
13
אוי המון תודות
15/04/2004 | 10:48
19

מחפשת כבר הרבה זמן את המתכון הזה עם ההדרכה
תבורכי
הודעות אחרונות
17:12 | 04.09.15 אורחים בפורום
09:15 | 04.09.15 ybo4
23:43 | 03.09.15 MOVEREP
19:55 | 03.09.15 Robin Sparkles
19:05 | 03.09.15 עידן רחל
15:41 | 03.09.15 Manutd21
14:54 | 03.09.15 דאלי עיצובים
13:03 | 03.09.15 אורחים בפורום
09:50 | 03.09.15 Maldini Girl
11:37 | 02.09.15 עדנה39
Flix וידאו
חם בפורומים של תפוז
דיכאון החגים
דיכאון החגים
אנחנו נשואים כבר 7 שנים וכך היה בכל שנה מחדש
דיכאון החגים
דיכאון החגים
אנחנו נשואים כבר 7 שנים וכך היה בכל שנה מחדש
בתוך החדר האינטימי שלי
בתוך החדר האינטימי שלי
עכשיו בפורום, טיפים מעולים לשדרוג חדר הילדים
בתוך החדר האינטימי שלי
בתוך החדר האינטימי שלי
עכשיו בפורום, טיפים מעולים לשדרוג חדר הילדים
אוהבים את תפוז?
אוהבים את תפוז?
עשיתם לייק לדף הפייסבוק שלנו? בואו לקבל את
אוהבים את תפוז?
אוהבים את תפוז?
עשיתם לייק לדף הפייסבוק שלנו? בואו לקבל את
מקרא סימנים
בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ