לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
הסתרת שרשור מעל 
פורום מתכונים
ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 
`
x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

עוגת טחינה וסילאן נפלאה

מאת: fairy_mi
30/01/12 01:54
מתכון מומלץ לעוגה נפלאה ונמסה בפה בטעם חלבה עדין,
יוצאת מאוד גבוהה. זמן האפייה אצלי היה ארוך מן המצוין.
למרות כל הקלוריות של הטחינה והסילאן והשמנת, לפחות נתנחם בעובדה שאין בה חמאה כלל... אולי... :)





עוגת טחינה וסילאן

רכיבים:
1/2 כוס (100 גרם) טחינה גולמית  
1/3 כוס (90 גרם) סילאן
2 (100 גרם) ביצים
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1/2 1 כוסות (200 גרם) קמח
1 כפית (5 גרם) אבקת אפיה

לסירופ:
1/4 כוס (50 מ"ל) מים
1/4 כוס (50 גרם) סוכר

לקישוט:
1 כוס (100 גרם) פיסטוקים גרוסים גס

אופן הכנה:
1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים את התבנית
2. מערבבים בקערה את הטחינה והסילאן ומניחים בצד.
שמים את הביצים והסוכר בקערת מערבל ומקציפים כ 5 דקות, עד שנוצר קצף בהיר ואוורירי.
מוסיפים מחצית מכמות השמנת המתוקה ומערבבים קלות.
מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה וומערבבים, עד שנוצרת עיסה אחידה.
מוסיפים את יתרת השמנת המתוקה ומערבבים היטב.
מוסיפים את עיסת הטחינה והסילאן ומערבבים.
יוצקים לתבנית חצי מכמות העיסה. עליה חצי מכמות הפיסטוקים .
אופים 45-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא כמעט יבש.
3. הסירופ: בזמן שהעוגה נאפית בתנור, שמים את הסוכר והמים בסיר קטן ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שהסוכר נמס. מצננים. **הסוכר מסמיך כשהוא מתקרר**
4. מיד כשהעוגה יוצאת מהתנור, יוצקים עליה את הסירופ ומשהים אותה לצינון מלא. מפזרים את יתרת הפיסטוקים ומגישים.

הערות:
תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ

זמן הכנה: כשעה וחצי
דרגת קושי: קל
איך שומרים: 3-4 ימים בכלי אטום בטמפ' החדר

מקור המתכון:  דנה שטיינוול "עוגת השבוע" של "לאשה"

פיית העוגיות
אתם מוזמנים לבקר בבלוג המתוק  שלי!
http://the-cookie-fairy.blogspot.com

וגם לקשקש איתי בעמוד של פיית העוגיות בפייסבוק
http://www.facebook.com/sweet.cookie.fairy
מחפשת מתכון מוצלח לעוגה בחושה של טחינה
29/01/2012 | 09:54
5
417
וסילאן , יש המלצות ?
עוגת טחינה בחושה של קרין גורן
29/01/2012 | 12:15
6814
עוגת טחינה וסילאן נפלאה
<< ההודעה הנוכחית
30/01/2012 | 01:54
3
7298
מתכון מומלץ לעוגה נפלאה ונמסה בפה בטעם חלבה עדין,
יוצאת מאוד גבוהה. זמן האפייה אצלי היה ארוך מן המצוין.
למרות כל הקלוריות של הטחינה והסילאן והשמנת, לפחות נתנחם בעובדה שאין בה חמאה כלל... אולי... :)





עוגת טחינה וסילאן

רכיבים:
1/2 כוס (100 גרם) טחינה גולמית  
1/3 כוס (90 גרם) סילאן
2 (100 גרם) ביצים
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1/2 1 כוסות (200 גרם) קמח
1 כפית (5 גרם) אבקת אפיה

לסירופ:
1/4 כוס (50 מ"ל) מים
1/4 כוס (50 גרם) סוכר

לקישוט:
1 כוס (100 גרם) פיסטוקים גרוסים גס

אופן הכנה:
1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים את התבנית
2. מערבבים בקערה את הטחינה והסילאן ומניחים בצד.
שמים את הביצים והסוכר בקערת מערבל ומקציפים כ 5 דקות, עד שנוצר קצף בהיר ואוורירי.
מוסיפים מחצית מכמות השמנת המתוקה ומערבבים קלות.
מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה וומערבבים, עד שנוצרת עיסה אחידה.
מוסיפים את יתרת השמנת המתוקה ומערבבים היטב.
מוסיפים את עיסת הטחינה והסילאן ומערבבים.
יוצקים לתבנית חצי מכמות העיסה. עליה חצי מכמות הפיסטוקים .
אופים 45-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא כמעט יבש.
3. הסירופ: בזמן שהעוגה נאפית בתנור, שמים את הסוכר והמים בסיר קטן ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שהסוכר נמס. מצננים. **הסוכר מסמיך כשהוא מתקרר**
4. מיד כשהעוגה יוצאת מהתנור, יוצקים עליה את הסירופ ומשהים אותה לצינון מלא. מפזרים את יתרת הפיסטוקים ומגישים.

הערות:
תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ

זמן הכנה: כשעה וחצי
דרגת קושי: קל
איך שומרים: 3-4 ימים בכלי אטום בטמפ' החדר

מקור המתכון:  דנה שטיינוול "עוגת השבוע" של "לאשה"

המרכיבים לעוגת הטחינה הם לתבנית אינגליש 1?
30/01/2012 | 12:01
2
260
העוגה נראית מעולה. האם המרכיבים במתכון הם לתבנית אינגליש קייק אחת בלבד?
תודה
החומרים אכן לתבנית כיכר אחת
30/01/2012 | 12:07
1
183
מתקבלת עוגה אחת גבוהה ותפוחה למדי :)
עוגה פשוטה להכנה לטעמי מאוד טעימה
בהצלחה ולבריאות :)
תודה רבה!
30/01/2012 | 12:13
64
הודעות אחרונות
Flix וידאו
חם בפורומים של תפוז
דיכאון החגים
דיכאון החגים
אנחנו נשואים כבר 7 שנים וכך היה בכל שנה מחדש
דיכאון החגים
דיכאון החגים
אנחנו נשואים כבר 7 שנים וכך היה בכל שנה מחדש
בתוך החדר האינטימי שלי
בתוך החדר האינטימי שלי
עכשיו בפורום, טיפים מעולים לשדרוג חדר הילדים
בתוך החדר האינטימי שלי
בתוך החדר האינטימי שלי
עכשיו בפורום, טיפים מעולים לשדרוג חדר הילדים
אוהבים את תפוז?
אוהבים את תפוז?
עשיתם לייק לדף הפייסבוק שלנו? בואו לקבל את
אוהבים את תפוז?
אוהבים את תפוז?
עשיתם לייק לדף הפייסבוק שלנו? בואו לקבל את
מקרא סימנים
בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ