לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום מתכונים.

אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.

אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.

זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.

כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 

אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?

 

ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:

אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים

אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.

שימרו על זכויות יוצרים

פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.

לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 

 

והכי חשוב - תהנו!

 

** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
הודעה חדשה

עוגת טחינה וסילאן נפלאה

מאת: fairy_mi
30/01/12 01:54
מתכון מומלץ לעוגה נפלאה ונמסה בפה בטעם חלבה עדין,
יוצאת מאוד גבוהה. זמן האפייה אצלי היה ארוך מן המצוין.
למרות כל הקלוריות של הטחינה והסילאן והשמנת, לפחות נתנחם בעובדה שאין בה חמאה כלל... אולי... :)





עוגת טחינה וסילאן

רכיבים:
1/2 כוס (100 גרם) טחינה גולמית  
1/3 כוס (90 גרם) סילאן
2 (100 גרם) ביצים
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1/2 1 כוסות (200 גרם) קמח
1 כפית (5 גרם) אבקת אפיה

לסירופ:
1/4 כוס (50 מ"ל) מים
1/4 כוס (50 גרם) סוכר

לקישוט:
1 כוס (100 גרם) פיסטוקים גרוסים גס

אופן הכנה:
1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים את התבנית
2. מערבבים בקערה את הטחינה והסילאן ומניחים בצד.
שמים את הביצים והסוכר בקערת מערבל ומקציפים כ 5 דקות, עד שנוצר קצף בהיר ואוורירי.
מוסיפים מחצית מכמות השמנת המתוקה ומערבבים קלות.
מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה וומערבבים, עד שנוצרת עיסה אחידה.
מוסיפים את יתרת השמנת המתוקה ומערבבים היטב.
מוסיפים את עיסת הטחינה והסילאן ומערבבים.
יוצקים לתבנית חצי מכמות העיסה. עליה חצי מכמות הפיסטוקים .
אופים 45-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא כמעט יבש.
3. הסירופ: בזמן שהעוגה נאפית בתנור, שמים את הסוכר והמים בסיר קטן ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שהסוכר נמס. מצננים. **הסוכר מסמיך כשהוא מתקרר**
4. מיד כשהעוגה יוצאת מהתנור, יוצקים עליה את הסירופ ומשהים אותה לצינון מלא. מפזרים את יתרת הפיסטוקים ומגישים.

הערות:
תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ

זמן הכנה: כשעה וחצי
דרגת קושי: קל
איך שומרים: 3-4 ימים בכלי אטום בטמפ' החדר

מקור המתכון:  דנה שטיינוול "עוגת השבוע" של "לאשה"

 
מחפשת מתכון מוצלח לעוגה בחושה של טחינה
29/01/12 09:54
399צפיות
º
עוגת טחינה בחושה של קרין גורן
29/01/12 12:15
6387צפיות
עוגת טחינה וסילאן נפלאה
<< ההודעה הנוכחית
30/01/12 01:54
7105צפיות
המרכיבים לעוגת הטחינה הם לתבנית אינגליש 1?
30/01/12 12:01
247צפיות
החומרים אכן לתבנית כיכר אחת
30/01/12 12:07
178צפיות
º
תודה רבה!
30/01/12 12:13
62צפיות

עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
לעמוד הפורום
Flix