לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום מתכונים.

אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.

אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.

זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.

כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 

אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?

 

ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:

אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים

אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.

שימרו על זכויות יוצרים

פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.

לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 

 

והכי חשוב - תהנו!

 

** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
הודעה חדשה

מתכון לקובה בורגול עיראקי לפרינסס

מאת: מירבלי
26/05/03 04:29
מתכון: קובה בורגול

רכיבים:
ק'ג בורגל "דרשה" דק
כף מלח
1.5 כוס קמח
כפית מלח
כפית כורכום

למלית:
1 ק"ג בצל
1 ק"ג בשר טחון בינוני (צלעות בקר)
100 גרם צנוברים
3 כפות  צימוקים שחורים קטנים
כפית גדושה פלפל,
כף קארי
4 כפות שמן

אופן הכנה:
בורגול:
לשטוף היטב את הבורגול. להשאיר מעט מים לשמירה על רטיבותלהוסיף קמח לשיעורין (בשיטת "כמה שלוקח"), ללוש היטב עד יצירת מרקם של בצק.להניח בצד.

מלית:
בשר – להשחים  מראש את הבשר (ללא שמן)בצל – להשחים מראש בצל שנקצץ בינוני.לערבב בסיר בצל מושחם, צנוברים, צימוקים, פלפל, קארי ושמן. להוסיף את הבשר המושחם לסיר ולהשחים שוב את כל התערובת כ-1/4 שעה.אם התערובת יבשה מידי להוסיף עוד מעט שמן.להעביר לקערה גדולה ולקרר.

קובה:
מעיסת הבורגול להכין כדורים בגודל של כדור פינג-פונג (במשקל של כ-30 גרם).  גם כאן שיטת "לפי העיין" עובדת יפהלהשטיח את הכדור ביד ול"קער" אותו מעט – למלא עם מלית ולסגור שוב לכדור עגול. להשטיח שוב את הכדור .  אם נוצרו סדקים, ניתן לתקנם בעזרת עיסת בורגול.אם יש קושי בעבודה עם עיסת הבורגול – אפשר ללחלח (לא להרטיב) מעט את העיסה.

בישול
להרתיח מים בסיר גדול  ולהוסיף  כפית מלח + כפית כורכום.להכניס את הקובה ולבשל עד שהקובה צפה על פני המים ואז להוציא בכף מחוררת.לא להכניס בבת- אחת כמות גדולה של קובה – כדי שטמפרטורת המים לא תיפול בבת-אחת.
אפשר ורצוי לטגן במעט שמן עד לקבלת קליפה שחומה ופריכה.קל מאד להקפיא קובה ולשלוף מנות בודדות לפי הצורך.
מקור המתכון אמא שלי

בהצלחה ובתיאבון
 
תגיות:
מתכון לקובה בורגול עיראקי לפרינסס
<< ההודעה הנוכחית
26/05/03 04:29
763צפיות
מתכון: קובה בורגול

רכיבים:
ק'ג בורגל "דרשה" דק
כף מלח
1.5 כוס קמח
כפית מלח
כפית כורכום

למלית:
1 ק"ג בצל
1 ק"ג בשר טחון בינוני (צלעות בקר)
100 גרם צנוברים
3 כפות  צימוקים שחורים קטנים
כפית גדושה פלפל,
כף קארי
4 כפות שמן

אופן הכנה:
בורגול:
לשטוף היטב את הבורגול. להשאיר מעט מים לשמירה על רטיבותלהוסיף קמח לשיעורין (בשיטת "כמה שלוקח"), ללוש היטב עד יצירת מרקם של בצק.להניח בצד.

מלית:
בשר – להשחים  מראש את הבשר (ללא שמן)בצל – להשחים מראש בצל שנקצץ בינוני.לערבב בסיר בצל מושחם, צנוברים, צימוקים, פלפל, קארי ושמן. להוסיף את הבשר המושחם לסיר ולהשחים שוב את כל התערובת כ-1/4 שעה.אם התערובת יבשה מידי להוסיף עוד מעט שמן.להעביר לקערה גדולה ולקרר.

קובה:
מעיסת הבורגול להכין כדורים בגודל של כדור פינג-פונג (במשקל של כ-30 גרם).  גם כאן שיטת "לפי העיין" עובדת יפהלהשטיח את הכדור ביד ול"קער" אותו מעט – למלא עם מלית ולסגור שוב לכדור עגול. להשטיח שוב את הכדור .  אם נוצרו סדקים, ניתן לתקנם בעזרת עיסת בורגול.אם יש קושי בעבודה עם עיסת הבורגול – אפשר ללחלח (לא להרטיב) מעט את העיסה.

בישול
להרתיח מים בסיר גדול  ולהוסיף  כפית מלח + כפית כורכום.להכניס את הקובה ולבשל עד שהקובה צפה על פני המים ואז להוציא בכף מחוררת.לא להכניס בבת- אחת כמות גדולה של קובה – כדי שטמפרטורת המים לא תיפול בבת-אחת.
אפשר ורצוי לטגן במעט שמן עד לקבלת קליפה שחומה ופריכה.קל מאד להקפיא קובה ולשלוף מנות בודדות לפי הצורך.
מקור המתכון אמא שלי

בהצלחה ובתיאבון
ועוד קובה עם מרק דלעת ברוטב חמוץ מת
26/05/03 04:35
19צפיות
קובה סולת עם דלעת ברוטב חמוץ מתוק




לבצק הקובה:
1 כוס סולת
מים
מעט מלח
למלית:
250 גרם חזה עוך טחון או קצוץ דק
3 כפות פטרוזיליה קצוצים דק
1 בצל, קצוץ דק
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
לרוטב:
3 כפות שמן
1/2 ק"ג דלעת קלופה, חתוכה לקוביות
3 כפות רסק עגבניות
מיץ מלימון אחד
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
3-2 כפות סוכר



* מכינים בצק למעטפת הקובה: בקערה עם מים קרים משרים את הסולת כ10- דקות. מסננים. מוסיפים מלח ולשים לבצק אחיד ורך מאוד ככל האפשר.
* מכינים את מלית הבשר: בקערה אחרת מערבבים את הבשר עם פטרוזיליה, בצל, מלח ופלפל.
* מכינים את הרוטב: בסיר גדול עם שמן מטגנים מעט את קוביות הדלעת. ממלאים במים רק עד לגובה הדלעת, ומוסיפים רסק, לימון, מלח, פלפל וסוכר. מביאים לרתיחה ומבשלים כ20- דקות או עד שהדלעת מתרככת.
* מעצבים את הקובות: לוקחים חופן מתערובת הסולת ויוצרים כדורים בגודל כדור פינג-פונג. עם האצבע יוצרים גומה במרכז כל כדור, ולתוכה דוחסים כפית מלית בשר. מהדקים את המעטפת על המילוי, ומחזירים לו את צורת הכדור. מכינים כך את כל התערובת.
* מכניסים את הקובות לתוך סיר הרוטב ומוסיפים עוד מעט מים, אם צריך. מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות. טועמים ומתקנים תיבול.
מקור המתכון אמא שלי
בהצלחה ובתיאבון


ומתכון לקובה עם מרק דלעת חמוץ מתוק
26/05/03 04:38
14צפיות
קובה סולת עם דלעת ברוטב חמוץ מתוק




לבצק הקובה:
1 כוס סולת
מים
מעט מלח
למלית:
250 גרם חזה עוך טחון או קצוץ דק
3 כפות פטרוזיליה קצוצים דק
1 בצל, קצוץ דק
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
לרוטב:
3 כפות שמן
1/2 ק"ג דלעת קלופה, חתוכה לקוביות
3 כפות רסק עגבניות
מיץ מלימון אחד
מלח ופלפל שחור, טחון טרי
3-2 כפות סוכר



* מכינים בצק למעטפת הקובה: בקערה עם מים קרים משרים את הסולת כ10- דקות. מסננים. מוסיפים מלח ולשים לבצק אחיד ורך מאוד ככל האפשר.
* מכינים את מלית הבשר: בקערה אחרת מערבבים את הבשר עם פטרוזיליה, בצל, מלח ופלפל.
* מכינים את הרוטב: בסיר גדול עם שמן מטגנים מעט את קוביות הדלעת. ממלאים במים רק עד לגובה הדלעת, ומוסיפים רסק, לימון, מלח, פלפל וסוכר. מביאים לרתיחה ומבשלים כ20- דקות או עד שהדלעת מתרככת.
* מעצבים את הקובות: לוקחים חופן מתערובת הסולת ויוצרים כדורים בגודל כדור פינג-פונג. עם האצבע יוצרים גומה במרכז כל כדור, ולתוכה דוחסים כפית מלית בשר. מהדקים את המעטפת על המילוי, ומחזירים לו את צורת הכדור. מכינים כך את כל התערובת.
* מכניסים את הקובות לתוך סיר הרוטב ומוסיפים עוד מעט מים, אם צריך. מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות. טועמים ומתקנים תיבול.
מקור המתכון אמא שלי
בהצלחה ובתיאבון


מתכון לקובה עם מרק ובמיה
26/05/03 05:04
19צפיות
קובה במיה

חומרים לקובה
500 גרם סולת
מלח
300 גרם עוף טחון או קצוץ דק
1 בצל גדול, קצוץ דק
פלפל שחור
מלח
למרק:
1 בצל גדול, קצוץ
2 כפות שמן
גרם רסק עגבניות
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
מיץ מ-1 לימון
1 כפית סוכר
מלח ופלפל
1/2 ק"ג במיה אפשרי גם קפואה


אופן הכנת הבצק
שמים את הסולת בקערה עם 1/2 כפית מלח. מרטיבים במים, עד לקבלת עיסה רכה ולערבב לתערובת בצקית רכה וגמישה.
אופן הכנת המלית:
מערבבים את העוף הטחון, הבצל,הפטרוזיליה ומעט פלפל ומלח לפי הטעם.
אופן הכנת הקובה:
מרטיבים את כפות הידיים כדי שעיסת הסולת לא תידבק אליהן, לוקחים מהבצק מעט  בערך בגודל של כדור פינג פונג, מגלגלים לכדור ומשטחים בידיים.
שמים מהמלית באמצע, וסוגרים את בצק מגלגלים לכדור .
עורכים את כל הקובות על מגש או קרש חיתוך
אופן הכנת המרק:
בסיר גדול מטגנים את הבצל במט שמן עד שיתרכך ויזהיב.  מוסיפים את יתר החומרים  ואת המים . מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומתחילים להכניס את הקובות לתוך המרק אחד אחד עד שהן צפות למעלה לא להכניס את כולם יחד אלא אחד אחד עד שכולם כבר בפנים. וכולם מתחילים לצוף למעלה
להמשיך ולבשל עוד כ-1/2 שעה וליטרוף

מקור המתכון אמא שלי
בהצלחה ובתיאבון
מירבי, את גדולה מהחיים
26/05/03 08:24
1צפיות
תודה... ואני מציע ש...
26/05/03 09:52
6צפיות
מי שיש לו עוד מתכונים עירקים (בדוקים)... יצרף את המתכונים לשרשור... ונכניס את השרשור כקישור לאוכל עירקי.
שלרם
26/05/03 10:32
6צפיות
מעין ממתק - נשמע נורא, אבל טעים טעים...

2 ק"ג לפת
8 כפות סוכר
מים

לנקות את הלפת מהקצוות ומחוטים למיניהם.
לחתוך לרבעים או יותר, לפי הגודל.
להכניס לסיר ולמלא מים עד לכיסוי. להוסיף 8 כפות סוכר.
להרתיח. להנמיך את האש ולבשל כל הלילה, בסיר מכוסה למחצה. מדי פעם להוסיף מים. בסופו של תהליך נותרים כמחצית מהנוזלים והלפת שחומה וטעימה. אוכלים "על הבוקר" .

בתאבון
סביח
26/05/03 10:35
7צפיות
ארוחת בוקר עיראקית, אח"כ מקנחים בשלרם.

חמינדוס-ביצים שבושלו כל הלילה
פיתות חמות
פטרוזיליה בשפע
עמבה
מלח, פלפל
ירקות פרוסים.


להכניס לפיתה ול...התעלף (רק אחרי שאוכלים, לא לפני).
º
רנה שכחת את החצילים בסביח
26/05/03 14:57
4צפיות
וואי..וואי - הכי חשוב - רגע!
26/05/03 15:06
3צפיות
הרגשתי שמשו חסר

בוחרים חצילים יפים, צרים ומבריקים. מקלפים אותם ופורסים לכל האורך פרוסות דקיקות (לא יקרה כלום אם תפרסו לרוחב).
חוצים את הפרוסות. מניחים על צלחת ובוזקים מלח. נותנים לחצילים להגיר נוזלים. סוחטים היטב ממש כמו שסוחטים סמרטוט ומטגנים.

אין, אין סביח בלי חצילים.

בתאבון

סביח זה ראשי תיבות של
26/05/03 17:17
12צפיות
סלט ביצים יותר חציל.
רנה, בישול כל הלילה
26/05/03 10:39
3צפיות
ולהוסיף מים מידי פעם?

, אני ישנה
כן. כל הלילה.. יאלה תתעוררי
26/05/03 11:23
2צפיות
כתבתי. מידי פעם להוסיף מים, אבל לא צריך להתעורר בשביל זה
שימי על הפלטה.
אצלנו - בעלי רואה ספורט עד אחרי חצות, אז הוא שומר על הסיר. אח"כ הוא מכבה ואיך שמפציע הבוקר ואני איתו, אני רצה להדליק וככה עוד איזה שלוש ארבע שעות (הילדים מתעוררים בצהריים) זה כמו כל הלילה.

באמת, שכל אחד יעשה את החשבון והבדיקות שלו. אפשר להתחיל לבשל ארבע שעות לפני שהולכים לישון לכבות ולבשל שוב בבוקר, אפשר להכניס לפלטה אחרי שמרתיחים, ממש בלילה, אפשר לבשל על אש קטנה כל הלילה.. מה שבא
|חיבוקרנה הייתי צריכה להוסיף ולרשום
26/05/03 11:28
8צפיות
מי שרוצה לטעום מהקובה
שיסע לרנה ויטעם
לא.לא.לא.לא אין. נגמר..
26/05/03 11:36
2צפיות
לא לבוא
עג'ה בג'יבן
26/05/03 16:29
11צפיות
או בתרגום חופשי - מעין פשטידת ירק וגבינה מטוגנת - מתאים לשבת בבוקר, ליד הסביח. יש המון סוגים -בד"כ לפי הדמיון, הטעם והמוזה.

קוצצים 1 בצל יבש גדול , 4 עלי בצל ירוק, חופן כוסברה והרבה פטרוזליה
סוחטים מנוזלים היטב ומניחים בקערה
מוסיפים:
2 ביצים
2 כפות קמח תופח (או קמח רגיל בתוספת חצי כפית אבקת אפיה)
2 כפות גבינה לבנה
כוס גבינה צהובה מגוררת או בולגרית.
מתבלים במלח, פלפל
מערבבים היטב.

מחממים על אש בינונית-גבוהה מחבת בינונית וגבוהה, עם 3-4 כפות שמן.
כשמתחיל לרתוח שופכים את התערובת, משטחים לעיגול מסודר, מכסים ומניחים ל- 5 דקות על אש גבוהה.
לאחר מכן, בודקים שזה זהוב בקצוות ומנמיכים את האש לנמוכה ומכסים שוב - לעוד 10-12 דקות. בודקים בעזרת תרבד שהבסיס יציב וזהוב במידה, ואז הופכים בזהירות, תוך הוספת 3 כפות שמן נוספות.
ושוב - אש גבוהה 5 דקות, נמוכה עוד 12 דקות בערך.
(כל הרעיון לתת לזה בסיס טוב ויציב לפני ההפיכה כי אחרת תצא 'מקושקשת')

הופכים על צלחת, חותכים לשמיניות וזהו.

וריאציות נוספות:
תפו"א מגורד עם בצל וגבינות, קישואים, כרובית מבושלת ומרוסקת, ועוד.

וריאציה פשוטה יותר:
חצי קופסת קוטג' וחצי גבינה לבנה, חופן גבנ"צ מגוררת
עלי פטרוזיליה קצוצים ועלי מנטה
כף פירורי לחם
3 כפות קמח תופח
ביצה אחת
מלח, פלפל
(אם התערובת נוזלית מדי - להוסיף פירורי לחם וקמח)  

מערבבים, מטגנים במחבת לפי ההוראות.

  

º
מתכון: קובה בורגול של מירבלי
26/05/03 10:14
27צפיות
º
מתכון: קובה סולת עם דלעת ברוטב חמוץ
26/05/03 10:15
57צפיות
º
מתכון: קובה במיה של מירבלי
26/05/03 10:17
9צפיות
מתכון: סמבוסק
26/05/03 10:18
18צפיות
מתכון: סמבוסק

החומרים לבצק:
1 ק"ג קמח רגיל
1 שקית שמרית 50 גרם (השתמשתי ב2 שקיות שמרים יבשים של 11 ג´ כ"א)
1 כפית מחוקה סוכר
1.5 כפיות מחוקות מלח
600 מיל´ מים חמים
מערבלים 5 דקות רצופות בקרס לישה
(לשתי ביד, אחרי ששמתי את השמרים היבשים עם המים והסוכר לתסיסה 10 דקות)
מכסים את הקערה במגבת מטבח (מרחתי את הבצק בקצת שמן סביב, שלא יתייבש)
ושמים במקום חמים להכפלת הנפח.

החומרים למילוי - 2 אפשרויות לבחירה:
מלית בשר: (זה המילוי שהכנתי - מהיר)
6 כפות שמן
4 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות
(הוספתי כמה שיני שום קצוצות)
1 ק"ג בשר בקר טחון
1/2 כפית מלח
1/2 כפית אבקת מרק עוף
1/2 כפית סוכר
1 כפית כורכום
1 כפית פלפל שחור טחון
40 גבעולי פטרוזיליה (רק העלים - קצוצים גס)
(לא התאפקתי והוספתי - תבלין לקבב וחוויאג´ למרק)
מטגנים לפי הסדר (חוץ מהפטרוזיליה), עד שהבשר מוכן.
מוסיפים את הפטרוזיליה ומכבים את האש.
(מומלץ לטעום ולשפר תיבול)

מלית חומוס: (צריך להכין לילה קודם)
6 כפות שמן
4 בצלים בינוניים קצוצים גס
500 גרם גרגירי חומוס מושרים לילה שלם ב10 כוסות מים
10 כוסות מים (לבישול)
1 כפית מחוקה סודה לשתיה
1 כף מחוקה מלח
2 כפיות מחוקות פלפל שחור
2 כפיות מחוקות כמון
1 כפית כורכום
1 כפית סוכר

מטגנים בצל בשמן עד להזהבה. לא שופכים את השמן.
מבשלים את החומוס שעה וחצי מרגע הרתיחה.
מסננים את המים, מעבירים למעבד מזון, להב פלדה, ומועכים לפירה גבשושי מעט.
מחזירים לתוך הסיר, מערבבים עם התבלינים ועם הבצל, כולל השמן.

אופן הכנה:
הכנת הסמבוסק:
כשהבצק תפח, שופכים אותו על משטח מקומח היטב. מגלגלים את גוש הבצק מכל צדדיו בקמח, וזהו, הוא לא נדבק יותר (לא קימחתי, הבצק לא היה דביק הודות לשמן שמרחתי קודם)
לוקחים חתיכות מהבצק - כ45 חתיכות, בגודל של כ30 גרם כל אחת - גודל של ביצה מס´ 4
כל כדורון מרדדים על משטח מקומח
(במקום קמח מרחתי קצת שמן על השולחן ועל המערוך - חד פעמי, אחר כך לא צריך - לא נדבק!)
לצורה אליפטית של כ10 על 15 ס"מ (כדאי שיהיה כמה שיותר דק - הכי טעים!)
שמים במרכז כף מלית, מקפלים את הבצק ומהדקים טוב טוב בצביטות חזקות (אם לא, ייפתח בטיגון כשהבצק יתפח)
שמים על מגש מקומח גדול (שוב מרחתי טיפת שמן במקום קמח. כדאי להשאיר קצת רווח,
הסמבוסק "גודלים" עד שמסיימים להכין את כל הכמות).
במחבת גדולה יוצקים שמן בגובה סנטימטר.
כשהשמן חם מכניסים את הכיסונים (לפי הסדר!! הראשונים קודם) בזהירות שלא יתיז, ומשאירים רווח של סנטימטר בין אחד לשני.
כשמזהיב הופכים, מזהיבים גם את הצד השני, מוציאים בכף מחוררת ומניחים על נייר סופג.
(כשמוציאים מהטיגון, המרקם כמו של "קרש", אבל אחרי כמה שניות, הם מתרככים)

חלום בטעם של עוד!

מומלץ בחום!!!

הערות:
רשמה: דניאלה
אני רוצה להמליץ בחום על "סמבוסה" של אודטה (שאצלנו נקראים "סמבוסק") -
כיסוני בצק שמרים מטוגנים ממולאים במלית בשר או חומוס.
אצלנו מכינים תמיד עם חומוס, אבל מקוצר זמן, הכנתי עם בשר.
מה שנשאר הקפאתי בשקיות קטנות, וחילקתי.
התגובות היו נלהבות, בלשון המעטה.

מקור המתכון:
ספר הבישולים של אודטה

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
פתיחת קובץ
26/05/03 17:29
6צפיות
החגיגה העירקית נפלאה בעונה זו של עוגת גבינות. אך אויה, הקבצים שלך
לא נפתחים, ונשארתי עם חצי תאוותי בידי...
שאלה לגבי קובות לעיראקים שבינינו
26/05/03 10:32
15צפיות
אני יודעת שיש כל מיני וריאציות להכנת קובות. אני רואה שבמתכונים פה משתמשים רק בסולת ומים. הקובה לא יוצאת קשה מדי? אני יודעת שחלק מוסיפים לחם רטוב וסחוט וחלק מוסיפים בשר טחון או בשר עוף טחון. מה ההמלצה שלכם כדי שהקובה תצא רכה ולא כדור פינגפונג?
מרב- אני מוסיפה גם שמן
26/05/03 10:38
5צפיות
אני מוסיפה מים עד שהבצק רך מאוד ולא קשה - ואז הקובה יוצאת רכה.
מירב אני מוסיפה
26/05/03 10:40
8צפיות
לתערובת של הסולת ומים גם בורגול דק
מקבלת תשובה מלא ערקית? אבל
26/05/03 10:40
12צפיות
מכינה קובה מזה כ-30 שנה
באופן אישי אצלנו בבית לא מעדיפים שמעטפת הקובה תהיה רכה, מן הטעם הזה אני מכינה ביחס של 1/4 ל-1/2 (ז"א על כל חצי קילו סולת 1/4 ק"ג ג'ריש) סולת וג'ריש (ג'ריש זה גריסים טחונים ) .
לגבי בשר עוף או טחון אני נוהגת להכין בפסח קובה מאורז טחון עד למרקם של פרורי לחם בערך (האורז הושרה לפני כן 24 שעות במים) ומוסיפה בשר עוף ובשר בקר טחון למעטפת הקובה ואז לשה לבצק וממלאת.
פנינה
אצלינו לא מוסיפים שמן אלא מים לבצק
26/05/03 11:02
6צפיות
רך מאוד
סמבוסק חומוס עיראקי
26/05/03 11:00
11צפיות
סמבוסק חומוס שאמא שלי עושה כבר שנים
החומרים לבצק:
3/4 חבילת מרגרינה
1 קג' קמח רגיל
1 אבקת אפיה
1 כף מחוקה מלח
2-3 כוסות מים (בערך או עד קבלת בצק רק אך לא דביק)
החומרים למלית:
1/2 קג' חומוס מושרה מהלילה
1 כף מלח
2 קג' בצל
1/2 כף כמון
1/2 כף כורכום
2 כפות פלפל שחור
1 כף פפריקה מתוקה
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה לבצק:
ממיסים את המרגרינה במיקרו בקערה ומערבבים את יתר חומרי הבצק (אין צורך בהתפחה היות ואין שמרים בבצק) ומוסיפים את המים ומערבבים את הכל ומניחים את הבצק בצד
אופן ההכנה למילוי:
מבשלים בסיר את החומוס המושרה עד להרתחה ושופכים את המים ממלאים את הסיר במים מחדש
וממשיכים לבשל עד לרתיחה שניה מנמיכים את הגז וממשיכים לבשל עד לריכוך החומוס לאחר הריכוך מורידים מהאש
שופכים את המים ומועכים את החומוס עם מועך של פירה עד לריסוק ומעיכת מלאה ומניחים בצד
לטגן בסיר נפרד את הבצל עם מעט שמן עד שהבצל הופך לשקוף (לא להשחימו)
לערבב את החומוס עם הבצל ולהוסיף את התבלינים ולערבב עד ליצירת עיסה קשה
לעשות מהבצק עיגולים בגודל של כדור פינג פונג
לפתוח עם מערוך כל עיגול ועיגול ולמלא בכף וביד נדיבה עם המלית את הבצק ולסגור (זה נסגר בקלות)
לאחר מילוי הבצק עם החומוס לטגן משני הצדדים עד להשחמה ולטרוף
בהצלחה ובתאבון
מקור המתכון אמא שלי
º
מתכון: סמבוסק חומוס של מירבלי
26/05/03 11:15
14צפיות
מתכון לפיתה עיראקית (לאפה)
26/05/03 11:58
75צפיות
מתכון לפיתה עיראקית (לאפה)
מתכון: פיתה עיראקית לאפה

רכיבים:
1 ק"ג קמח לחם מנופה
700 מ"ל מים חמימים בערך
3 כפות שמרים יבשים
3 כפות סוכר
כף גדושה מלח גס
חצי כוס שמן זית

אופן הכנה:
לשים את כל החומרים ללא המלח (קודם היבשים)
כשמתחיל להיווצר בצק מוסיפים המלח
לשים  20 דקות
מפסיקים, מורחים הבצק בשמן ומתפיחים התפחה ראשונה

לישה שניה של הבצק
התפחה שניה

לישה שלישית
חלוקה ל 10 כדורים (לפיתות יחסית גדולות) והתפחה על מגש

במקביל שמים על הגז סאדג' או ווק הפוך עד שממש רותח

כל כדור מותחים ידנית לפיתה דקה עם האצבעות טבולות בשמן
מניחים על הסאדג' עד שהקצוות נהיות חומות ומעט תופחות
הופכים לצד שני לעוד דקה
מקור המתכון אמא שלי
בהצלחה ובתיאבון
למי שלא יודע מה זה סאג' מצרפת תמונה להמחשה
וסאג' כזה אפשר לקנות בדלייאת אל כרמל ומחירו 18 ש"ח ליחידה
º
תגידי, אפשר גם בגריל או בתנור?
26/05/03 12:09
10צפיות
º
האמת לא יודעת לא ניסיתי בתנור
26/05/03 12:12
5צפיות
º
מתכון: פיתה עיראקית לאפה של מירבלי
26/05/03 12:25
458צפיות
מתכון להכנת עמבה עיראקית
26/05/03 14:16
23צפיות
עמבה עיראקית
לחומרים:
1 קג' מנגו ירוק ובוסר
תבלין לעמבה (נמכר בחנויות התבלינים)
3 כפות גדושות מלח
1 כוס מים (בערך)
אופן ההכנה:
לקלף את המנגו ולפרוס לרצועות דקות (את הגרעין לזרוק) ולהמליח
להכניס את המנגו המומלח לקופסה סגורה למשך 4 ימים עד שבוע
עד שהמנגו מפריש נוזלים
ולערבב מידי יום את המנגו
לאחר ארבעה ימים בערך
להוציא את המנגו מהקופסה לקערה
להוסיף את התבלין של העמבה+עוד כף מלח+כוס מים
ולערבב טוב טוב את העמבה
להכניס חזרה לקופסה סגורה ולהשהות יומיים ולאכול
מקור המתכון: אמא שלי
בהצלחה ובתיאבון
º
מתכון: עמבה של מירבלי
26/05/03 14:24
43צפיות
קשרי מנגו-עמבה
26/05/03 17:20
5צפיות
מנגו הוא פרי כל כך טעים, איך יכול להיות שיוצאת ממנו עמבה???
סמבוסק חומוס של מירבלי מומלץ בחום!
26/05/03 11:26
13צפיות
אבל זהירות- ממכר! ואל תבנו על הקפאה מפני שלא נשאר מה להקפיא!
מתכון:קובה בורגול מטוגנת של יניבניב
26/05/03 12:02
10צפיות
מתכון: קובה בורגול מטוגנת של יניבניב

רכיבים:
למעטפת:
2 כוסות בורגול דק
1/2 ק"ג בשר עגל טחון יחד עם בצל אחד
1/2 כפית בהרט
מעט מלח
כוס אחת של מים חמים

למלית:
1 בצל קצוץ
1/2 ק"ג בשר כבש טחון
צרור קטן של פטרוזיליה קצוצה
1/2 כפית בהרט
1/4 כוס צנוברים קלויים
מעט שמן, מלח ופלפל

אופן הכנה:
משרים את הבורגול לשעה במים, מערבבים את כל חומרי המעטפת לבצק אחיד.

למלית:

מטגנים את הבצל, מוסיפים בשר ומפוררים 10 דקות, מתבלים במלח, פלפל, פטרוזיליה ובהרט, מצננים.

יוצרים מהבצק כדורים בגודל של ביצה, בעזרת אצבע יוצרים במרכזם חור, דוחסים לתוכו כמה שיותר מלית, סוגרים, מהדקים ואז פוחסים מעט בידיים כדי לקבל צורה של קובה.
מטגנים בשמן עמוק עד הזהבה, מעבירים לנייר סופג לדקה ומגישים.

הערות:


מקור המתכון:
יניבניב

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
מתכון: הבקלאווה של יניבניב
26/05/03 12:03
2צפיות
מתכון: הבקלאווה של יניבניב

רכיבים:
לבקלאווה:
עלי בצק פילו חתוכים לרצועות אורך
100 גרם שקדים טחונים דק לאבקה
רוזטה לפי הצורך
חמאה מומסת

לסירופ:
1 כוס סוכר
1 כוס מים
1 כף מי ורדים

אופן הכנה:
מערבבים אבקת שקדים עם רוזטה עד שמגיעים למרקם של פלסטלינה.
מניחים כדור של מלית בתחתית כל רצועת בצק ומקפלים למשולשים כמו פסטלים.
מעבירים לתבנית, מורחים בחמאה מומסת ואופים בחום של 180 מעלות, כ- 10 דקות, עד הזהבה.
מבשלים את כל מרכיבי הסירופ כמה דקות, עד שכל הסוכר נמס, מצננים קלות.
טובלים את הבקלאוות החמות בסירופ הקר לכמה שניות ומצננים.

הערות:
יניבניב 30.3.2003

מקור המתכון:
יניבניב

הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
איזה כיף, שרשור של קובה בשבילי |שמש
26/05/03 15:18
6צפיות
איזו דרך נחמדה לפתוח את היום. תודה מירב!
סילאן
26/05/03 15:55
6צפיות
סילאן, זאת החרוסת של העדה העיראקית. בפסח שמים כלי עם סילאן על השולחן, ממלאים בפיקאנים קצוצים דק ואוכלים על המצה.

אז ככה:

להשרות תמרים מגולענים ובלי קליפה (עדיף) במים כל הלילה, במקרר.
לבשל עם המים עד לרתיחה ולכבות את האש. לקרר מעט.
להכניס לשקיק בד ולסחוט עד שהתמרים בתוך השקיקי יבשים ותפלים.
לאדות את ה"מיץ" הסחוט עד שנותר נוזל סמיך (כאשר מתחיל להיווצר קצף, או כשמרימים עם כף והופכים הסילאן לא נשפך בקלות).

אנחנו מכינים כל שנה כמה צנצנות ומחלקים לכל המשפחה. מתוך סיר מלא תמרים, יוצאת צנצנת סילאן. המון עבודה, אבל שווה כל מאמץ.
קובה אדומה
26/05/03 17:04
10צפיות
לבצק
2 כוסות סולת
כפית מלח
מים

מילוי
250 גרם בשר בקר צלעות קצוץ קטן
2 בצלים בינויים קצוצים קטן
עלי סלרי קצוצים
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה

למרק
3 כפות שמן
1 בצל קטן
4 שיני שום פרוסות
2 סלק אדום
עלי סלרי עם הגבעול
1 עגבניה גדולה מרוסקת
חצי כוס מיץ לימון סחוט טרי
3 כפות סוכר

אופן ההכנה
המילוי,,,אני נוהגת לטחון ברשת הבינונית בשר בקר
את הבצל לקצוץ קטן,לפזר עליו כף מלח,ולעסות את הבצל עם המלח,ולהשהות
לשטוף את הבצל מהמלח ולסחוט,
על הבצל אני שמה את התבלינים מערבבת היטב ומוסיפה לבשר
מוסיפה את הסלרי הקצוץ
מערבבת היטב לאיחוד כל הטעמים,

מכינה את המרק
מטגנת את הבצל בשמן
מוסיפה שום פרוס
עגבניה מרוסקת
סלק אדום קלוף ופרוס
סלרי עלים+גבעולים
מלח+פלפל שחור+פפריקה מתוקה
מי שאוהב חריף יכול להוסיף פפריקה חריפה
מיץ הלימון+הסוכר
ומאדים מעט ללא המים
לאחר מכן מוסיפים מים למרק

למעטפת הסולת
לשים בקערה את הסולת+מלח
מוסיפים מים תוך כדי לישה
הבצק צריך להיות רך
משהים כמה דקות לספיגת הנוזלים

צרים כדורים קטנים בגודל פינג פונג
ממלאים במילויסוגרים ומגלגלים לכדורים קטנים
כשהמרק רותח להכניס את הקובות
לתת רתיחה על אש גבוהה
להכניס כף במרכז ולהזיז את הקובות כדי להפרידן,
לא לערבב,
להנמיך את האש לבשל 20 עד 25 דקות
בהצלחה



אני מקוה שהבנתם את המתכון
יותר קל לי להסביר,
אנגריי תבשיל חצילים ברוטב חמוץ מתוק
27/05/03 01:19
14צפיות
אנגריי תבשיל חזה עוף וחצילים ועגבניות ותפוחי אדמה ברוטב חמוץ מתוק
לחומרים:
2 חצילים קלופים ופרוסים
1 כפית מלח
שמן לטיגון
4 כפות שמן
6 בצלים פרוסים דק
1/2 קג' בשר כתף חתוך לקוביות-אמא שלי שמה במקום הבשר פרוסות חזה עוף
6 עגבניות פרוסות
1/2 חב' פטרוזיליה קצוצה דק
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כוס מיץ לימון טרי-אפשר גם משומר
3 כפות סוכר
אופן ההכנה:
1 חותכים את החצילים לפרוסות ומפזרים עליהם מלח,משרים ל-20 דקות ושוטפים וסוחטים אותם טוב טוב,מחממים שמן במחבת ומטגנים את החצילים משני הצצדים עד להשחמה
2 בסיר מטגנים את הבצל עד להזהבה ,מוסיפים את העוף או הבשר והפטרוזיליה ומתבלים במלח,פלפל,מיץ לימון וסוכר.
ומוסיפים את המים מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-30 דקות
3 מסדרים שכבה של פרוסות עגבניות וחצילים מעל הבשר או העוף (אמא שלי משדרגת את המתכון עם הוספת פרוסות תפוחי אדמה מטוגנות) ומטלטלים קלות את הסיר כדי שהרוטב יצפה את העגבניות והחצילים
4 מכסים ומבשלים על להבה נמוכה מאוד כ-40 דקות
בהצלחה ובתיאבון
מקור המתכון אמא שלי



Flix
סיידר מטבחים

סיידר מטבחים

חולמים על המטבח המושלם? לפרטים נוספים>>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
לעמוד הפורום