לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
הסתרת שרשור מעל 
פורום מתכונים
ביקשו ממני במסרים מתכונים לכמה מאכלים פרסיים, אז אני פשוט מעלה אותם לפורום."יאכלו ענווים וישבעו" (הוורסיה הפרסית ל"תרבחו... - פורום מתכונים המשך

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 
`
x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

כמה מתכונים פרסיים כבקשתכם

28/04/03 14:18
ביקשו ממני במסרים מתכונים לכמה מאכלים פרסיים, אז אני פשוט מעלה אותם לפורום.
"יאכלו ענווים וישבעו" (הוורסיה הפרסית ל"תרבחו ותסעדו"...)

כל טוב,
רונן


גם אני אפגוש את החברים שלי מפורום מתכונים במסיבת העצמאות של תפוז אנשים!
כמה מתכונים פרסיים כבקשתכם
<< ההודעה הנוכחית
28/04/2003 | 14:18
18
2591
ביקשו ממני במסרים מתכונים לכמה מאכלים פרסיים, אז אני פשוט מעלה אותם לפורום.
"יאכלו ענווים וישבעו" (הוורסיה הפרסית ל"תרבחו ותסעדו"...)

כל טוב,
רונן


גם אני אפגוש את החברים שלי מפורום מתכונים במסיבת העצמאות של תפוז אנשים!
מתכון: גונטובה (gontove) במלרע
28/04/2003 | 14:29
1
280
"גונטובה" (gontove) שפירושו: גונדי (קציצה) טובה (במחבת). בקיצור: קציצות מטוגנות ביחס הבא:
קילו בשר טחון שעשרים אחוז ממנו שומן כבש טחון,
2 תפ"א גדולים מקולפים,
2 בצלים גדולים,
צרור כוסברה או פטרוזיליה,
מלח, פלפל שחור, כמון וכורכום
טוחנים הכל יחד, משהים חצי שעה,
יוצרים קציצות ומטגנים בשמן עמוק

כל טוב,
רונן



גם אני אפגוש את החברים שלי מפורום מתכונים במסיבת העצמאות של תפוז אנשים!
גונטובה (gontove) במלרע
28/04/2003 | 14:46
132
מתכון: גורמה או רורמה סבזי
28/04/2003 | 14:31
5
271
מתכון של סבתא שלי שכמוה (וכמוהו) עדיין לא מצאתי.
קודם כל לגבי השם: מדובר במאכל פרסי המורכב מאורז פרסי שעליו שמים רוטב הנקרא "רורמה (או גורמה) סבזי", גורמה (gorme) =מעין מרק, סבזי (sabzi)=ירק (בעיקר תרד).

לאורז הלבן הפרסי האמיתי:
1 ק"ג אורז טילדה או כל בסמתי טוב אחר (לא סוגת...)
לשטוף היטב כמה פעמים (אחרי ברירה) ולהשרות עם 2 כפות מלח גס.
לבשל במי מלח רותחים בכמות גדולה, עד שנהיה אל-דנטה (יעני לא לגמרי)
לסנן ולצנן היטב.
בינתיים: לפרוס תפ"א לפרוסות בעובי חצי ס"מ, לסדר בתחתית סיר הבישול הריק ולטגן בשמן עד שישחימו.
עליהם להניח כפות של האורז לאט (כדי להשאיר מקום לאוויר)
לעשות חורים בערימת האורז עד התחתית של הסיר (מעין "ארובות")
להוסיף שמן בכמות נדיבה (בין שליש לחצי כוס) והמהדרין מוסיפים שומן כבש
לכסות היטב (הפרסים משתמשים בשמיכה הנקראת "קלפושה")
לבשל על אש נמוכה, ולכבות כשעה מרגע שיש אדים.
יוצא "אחד אחד". מעל האורז מניחים את התפ"א ("בנקר" או "תאידיג" בפרסית).

לרורמה סבזי:
להשחים בצל קצוץ בשמן
להוסיף צרורות קצוצים די דק של: פטרוזיליה, שמיר, כוזברה ותרד.
(למבקשים טעם מעניין ומוכנים להרוס את הטעם הפרסי: להוסיף מעט עלי נענע ו/או בזיליקום. דירבלאק אם אתם מגלים לסבתא שלי שאמרתי את זה).
על אש קטנה מערבבים את הכל עד שנעשית תערובת אחידה, מוסיפים מים כדי כיסוי ולא יותר, מרתיחים, מנמיכים ומכבים אחרי 3 דקות.
בסיר אחר מבשלים שעועית לבנה קטנה ששרתה לילה (2 כוסות).
במחבת מטגנים בצל קצוץ, מלח, פלפל, כמון וקוביות חזה עוף/הודו/בקר.
מערבבים הכל לסיר אחד מחממים ומגישים.

אפשרות נוספת: לבישול הסופי להוסיף חצי לימון יבש פרסי (שצבעו שחור כי מכינים אותו מאד דומה לאיך שמכינים גחלים - בתוך האדמה שכמעליו מדורה לוחשת משך 48 ש´ לפחות, אבל אנחנו פשוט קונים אותו בחנויות תבלינים טובות. בפרט בשוק לוינסקי או מחנה יהודה.

הרבה עבודה אבל שווה כל רגע של אכילה.

אשמח לדעת איך יצא.

כל טוב,
רונן


גם אני אפגוש את החברים שלי מפורום מתכונים במסיבת העצמאות של תפוז אנשים!
הרב רונן אפשר את ה- של סבתא
28/04/2003 | 14:35
83
שלך רוצה לדבר איתה משהו בנושא בזיליקום
חובה לשים לימון פרסי זה כל הטעם
28/04/2003 | 14:36
96
גורמה או רורמה סבזי
28/04/2003 | 14:49
101
הערה כללית על בישול פרסי לימון ועוד
28/04/2003 | 14:50
120
אז ככה:
בפרס חיו יהודים בפלכים שונים, בתנאי אקלים שונים ובמצאי שווקים שונה ומגוון.
בארץ מגדירים כ"בישול פרסי" בדרך כלל את המטבח הטהרני או השיראזי (וגרורותיהם, מטעמי מסחר, כמו היאזדי), אבל אני בא מבית בו המשפחה הגיעה לפני 3 דורות דווקא מהעיר משהד, המזרחית שבקהילות היהודיות בפרס.
מפאת גזירות שמד קשות, התעבורה לטהרן היתה מינימלית, וממילא גם לא הכירו כל כך את הבישול הטהרני.

סלק, לימון פרסי, רימונים ועוד כמה סממני שנחשבים אוטומטית פרסיים, לא הוכרו כל כך במשהד, אלא דווקא כשהגיעו לארץ ופגשו בשכונות משותפות (כמו שכונת הבוכארים בירושלים) גם קהילות אחרות.
הבישול המשהדי יותר דומה לבוכארי ולאפגני מאשר לזה של יוצאי טהרן.

וחוצמזה, אישית, אני לא אוהב את טעמו של הלימון הפרסי. אבל אנייודע שיש מי שלא יכולים לאכול אוכל פרסי בלעדיו. (זהירות, הוא מר, לא לאכול אותו ממש אלא לשים בתבשיל אם רוצים).

בזמנו היה כאן דיון על שטיפת אורז מבושל לפני האידוי, ואז התגלה עוד הבדל גדול בין המטבח המשהדי לטהרני (וכששאלתי את סבתא שלי היא אמרה לי: "בטח, מה לא ידעת???")...

כל טוב,
רונן


גם אני אפגוש את החברים שלי מפורום מתכונים במסיבת העצמאות של תפוז אנשים!
אוי אוי אוי כמה שאני אוהבת את זה!
28/04/2003 | 15:05
61
אבל במשפחה פרסית שהכירה לי את המאכל הנהדר והטעיםםםםםםםםםם הזה זה נקרא: חורשט סבזי.  איך זה קורה? מאכל אחד שיש לו 3 שמות שונים? אה.. ועוד דבר, שמעתי שגם מוסיפים לזה בצל ירוק ו/או סלרי ובמקום שעועית לבנה שעועית אדומה - נכון או לא נכון? אני זוכרת שזה היה ממש נזיד - סמיך כזה. ויום אחד משהי מהעבודה הביאה לפה וזה היה נורא נוזלי. איך זה יוצא?
מתכון: אוש (osh) פרסי
28/04/2003 | 14:37
1
237
אוש בפרסית זו דייסה.
מדובר על מאכל דמוי חמין בשתי וורסיות.
להלן הקלאסית:

1 ק"ג עצמות בקר
חצי כוס גרגרי חומוס
חצי כוס שעועית אדומה
חצי כוס שעועית לבנה
חצי כוס חיטה
חצי כוס גריסים
חצי כוס עדשים
חצי כוס בורגול
חצי כוס אורז עגול (לריזוטו וקובה)
מלח, פלפל, קינמון, חצי כוס שמן

מבשלים בהרבה מים את העצמות לחצי שעה
מוסיפים כל הקטניות והאורז ששרו לילה
מערבבים כל הזמן משך שעה בבישול הכי איטי ובסיר הכי כבד שאפשר
המרקם אמור לצאת דייסתי, אז אפשר לשחק בהוספת מים או אורז לפי הצורך

אחרי שעה מוסיפים התבלינים והשמן
מערבבים היטב תוך כדי בישול עוד עשר דקות
סוגרים המכסה ומכבים

אפשר להניח כל הלילה על פתילייה.

כל טוב,
רונן


גם אני אפגוש את החברים שלי מפורום מתכונים במסיבת העצמאות של תפוז אנשים!
אוש (osh) פרסי
28/04/2003 | 14:51
88
מתכון: אוש פרסי עם סלק ורימונים
28/04/2003 | 14:42
5
132
זה קצת שונה מהקודם כי הבישול קצר הרבה יותר וצריך לפני כן לבשל סלק, לקלף, לחתוך לחתיכות קטנות ולהניח בצד.

לסיר עם תחתית עבה מכניסים כוס וחצי אורז
מבשלים בהרבה מים עד ריכוך (אל דנטה פלוס)
מוסיפים צרור כוסברה קצוץ, 2 כוסות מיץ רימונים (או חצי כוס תרכיז עם כוס וחצי מים), מלח, פלפל שחור, כורכום
מבשלים תוך בחישה, על אש נמוכה, עד ריכוך דייסתי
מוסיפים את חתיכות הסלק המבושל, מערבבים היטב ומכבים
משהים סגור לספיגת טעמים

מגישים עם גונדי

כל טוב,
רונן


גם אני אפגוש את החברים שלי מפורום מתכונים במסיבת העצמאות של תפוז אנשים!
אוש פרסי עם סלק ורימונים
28/04/2003 | 14:56
1
74
המון תודה ללימור...
28/04/2003 | 15:00
30
תודה על המתכונים - ואהבתי את הגירסה
28/04/2003 | 14:58
2
44
הפרסית לתרבחו ותסעדו.

יישמר ויתוייק בתיקיית הרברונן.
הרברונן מלימון פרסי אני מכינה תה קר
28/04/2003 | 15:08
1
41
וזה נהדר.

המון זמן המראה שלו קצת הרתיע אותי. אך מאז שהכנתי ממנו משקה. אני מרבה להשתמש בו.
חשבתי שהוא מתבדח
28/04/2003 | 15:14
23
ינוסה בקרוב אצלי במטבחים
28/04/2003 | 15:09
39
תודה רבה!!!!! נראה מצויין!
28/04/2003 | 17:01
15
הודעות אחרונות
23:43 | 04.08.15 יוני3222
13:47 | 03.08.15 TCHM
13:40 | 03.08.15 TCHM
13:35 | 03.08.15 TCHM
13:22 | 02.08.15 רוגרוגית
14:03 | 01.08.15 מיכאל לנג
15:05 | 31.07.15 CapitanMorgan
00:24 | 31.07.15 גובילי
Flix וידאו
חם בפורומים של תפוז
הכלבה בדיכאון
הכלבה בדיכאון
עכשיו בפורום, איך להפחית את העצבות שלה?
הכלבה בדיכאון
הכלבה בדיכאון
עכשיו בפורום, איך להפחית את העצבות שלה?
חולם בספרדית
חולם בספרדית
ברצלונה, מדריד וטולדו - התמונות שיעשו לכם חשק
חולם בספרדית
חולם בספרדית
ברצלונה, מדריד וטולדו - התמונות שיעשו לכם חשק
מוכרת לי מפעם
מוכרת לי מפעם
לפגוש אהוב ישן מלפני 20 שנה - מקרה או שלא?
מוכרת לי מפעם
מוכרת לי מפעם
לפגוש אהוב ישן מלפני 20 שנה - מקרה או שלא?
מקרא סימנים
בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ