בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום מתכונים.

אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.

אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.

זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.

כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 

אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?

 

ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:

אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים

אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.

שימרו על זכויות יוצרים

פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.

לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 

 

והכי חשוב - תהנו!

 

** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
הודעה חדשה

סופלה שוקולד חם של קארין גורן

14/02/08 13:19
סופלה שוקולד חם של קארין גורן
המתכון הוא של מסעדת "אינגריד" המסעדה של השף אורי לוי
ואכן בקינוחים המנה נקראת "סופלה שוקולד בלגי עשיר עם הפתעה לבנה
הביאה קארין גורן
"רכיבים ל-4 מנות זוגיות ענקיות:  
בספלים לבנים ענקיים

300 גרם שוקולד מריר
250 גרם חמאה
חצי כוס סוכר (100 גרם)
2 ביצים שלמות + 6 חלמונים
2 כפיות ברנדי (10 מ"ל)
חצי כוס קמח (70 גרם)
להחביא בפנים (לא חובה):
8-12 קוביות שוקולד לבן
לקישוט:
אבקת סוכר
להגשה:
4 כדורי גלידה

אופן ההכנה:

• מחממים תנור ל-200 מעלות.
• ממיסים שוקולד, חמאה וסוכר במיקרוגל או מעל סיר אדים.
• בקערה נפרדת טורפים ביצים, חלמונים וברנדי.
• מוזגים מעט מתערובת השוקולד החמה לקערה עם הביצים ומערבבים היטב. מעבירים את כל תערובת הביצים לקערה עם תערובת השוקולד ומערבבים היטב (תהליך זה נקרא השוואת טמפרטורות ומבטיח שהביצים לא ייקרשו במגע עם השוקולד החם).
• מוסיפים קמח וטורפים עד שהתערובת חלקה ללא גושים.
• מוזגים את התערובת לכלים, עד 3/4 גובה הדפנות. מטביעים במרכז כל כלי 2-3 קוביות שוקולד לבן.
• אופים כ-20 דקות, עד ששולי העוגה יציבים והמרכז עדיין נוזלי.
• מוציאים מהתנור ומגישים מיד (לא שוכחים להזהיר את האורחים שהכלים לוהטים). מומלץ לקשט עם אבקת סוכר מלמעלה ולהגיש עם כדור גלידה (עדיף להניח את הגלידה בקערית נפרדת ולא מעל העוגה החמה, שלא תימס מהר מדי).
 
תגיות:
סופלה שוקולד חם של קארין גורן
<< ההודעה הנוכחית
14/02/08 13:19
45481צפיות
סופלה שוקולד חם של קארין גורן
מהמם!!! איזה גובה! אור זו פשוט התעללות!
14/02/08 13:20
226צפיות
º
נראים מעולה!!
14/02/08 13:39
103צפיות
יו נראה מעולה, אפשר ביס ?
14/02/08 13:47
86צפיות
כעת אני כבר יודעת איזה קנוח אכין למחר
14/02/08 13:53
101צפיות
º
מעולה פשוט מעדן,
14/02/08 13:59
115צפיות
º
מ-ד-ה-י-ם !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
14/02/08 14:13
109צפיות
תודה רבה לכולם ולמי שרוצה להכין את הסופלה
14/02/08 14:22
330צפיות
בהחלט התעללות!! אני מוחה דורשת משלוחה
14/02/08 15:10
145צפיות
º
סיוי מותק, עד שיגיע אלייך הסופלה יפול
14/02/08 15:20
83צפיות
נהדרים...ושאלה
14/02/08 15:16
156צפיות
לדונה קישוט
14/02/08 20:22
144צפיות
º
תודה
14/02/08 20:50
44צפיות
º
סופלה מקסימים
14/02/08 15:21
115צפיות
שאלה לגבי הספלים דווקא
14/02/08 16:27
238צפיות
לגבי הספלים
14/02/08 20:15
247צפיות
אור, איזה יופי! יצאו נהדרים
14/02/08 16:56
142צפיות
יש לי מתכון דומה אבל פרווה!!
14/02/08 18:19
490צפיות
º
תודה וברוכה הבאה, רואים שאת מתוקה
14/02/08 21:55
133צפיות
º
תודה תודה!!
14/02/08 22:42
85צפיות

עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
לעמוד הפורום
Flix