לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום מתכונים.

אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.

אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.

זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.

כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 

אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?

 

ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:

אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים

אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.

שימרו על זכויות יוצרים

פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.

לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 

 

והכי חשוב - תהנו!

 

** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
הודעה חדשה

סופלה שוקולד חם של קארין גורן

14/02/08 13:19
סופלה שוקולד חם של קארין גורן
המתכון הוא של מסעדת "אינגריד" המסעדה של השף אורי לוי
ואכן בקינוחים המנה נקראת "סופלה שוקולד בלגי עשיר עם הפתעה לבנה
הביאה קארין גורן
"רכיבים ל-4 מנות זוגיות ענקיות:  
בספלים לבנים ענקיים

300 גרם שוקולד מריר
250 גרם חמאה
חצי כוס סוכר (100 גרם)
2 ביצים שלמות + 6 חלמונים
2 כפיות ברנדי (10 מ"ל)
חצי כוס קמח (70 גרם)
להחביא בפנים (לא חובה):
8-12 קוביות שוקולד לבן
לקישוט:
אבקת סוכר
להגשה:
4 כדורי גלידה

אופן ההכנה:

• מחממים תנור ל-200 מעלות.
• ממיסים שוקולד, חמאה וסוכר במיקרוגל או מעל סיר אדים.
• בקערה נפרדת טורפים ביצים, חלמונים וברנדי.
• מוזגים מעט מתערובת השוקולד החמה לקערה עם הביצים ומערבבים היטב. מעבירים את כל תערובת הביצים לקערה עם תערובת השוקולד ומערבבים היטב (תהליך זה נקרא השוואת טמפרטורות ומבטיח שהביצים לא ייקרשו במגע עם השוקולד החם).
• מוסיפים קמח וטורפים עד שהתערובת חלקה ללא גושים.
• מוזגים את התערובת לכלים, עד 3/4 גובה הדפנות. מטביעים במרכז כל כלי 2-3 קוביות שוקולד לבן.
• אופים כ-20 דקות, עד ששולי העוגה יציבים והמרכז עדיין נוזלי.
• מוציאים מהתנור ומגישים מיד (לא שוכחים להזהיר את האורחים שהכלים לוהטים). מומלץ לקשט עם אבקת סוכר מלמעלה ולהגיש עם כדור גלידה (עדיף להניח את הגלידה בקערית נפרדת ולא מעל העוגה החמה, שלא תימס מהר מדי).
 
תגיות:
סופלה שוקולד חם של קארין גורן
<< ההודעה הנוכחית
14/02/08 13:19
47760צפיות
סופלה שוקולד חם של קארין גורן
המתכון הוא של מסעדת "אינגריד" המסעדה של השף אורי לוי
ואכן בקינוחים המנה נקראת "סופלה שוקולד בלגי עשיר עם הפתעה לבנה
הביאה קארין גורן
"רכיבים ל-4 מנות זוגיות ענקיות:  
בספלים לבנים ענקיים

300 גרם שוקולד מריר
250 גרם חמאה
חצי כוס סוכר (100 גרם)
2 ביצים שלמות + 6 חלמונים
2 כפיות ברנדי (10 מ"ל)
חצי כוס קמח (70 גרם)
להחביא בפנים (לא חובה):
8-12 קוביות שוקולד לבן
לקישוט:
אבקת סוכר
להגשה:
4 כדורי גלידה

אופן ההכנה:

• מחממים תנור ל-200 מעלות.
• ממיסים שוקולד, חמאה וסוכר במיקרוגל או מעל סיר אדים.
• בקערה נפרדת טורפים ביצים, חלמונים וברנדי.
• מוזגים מעט מתערובת השוקולד החמה לקערה עם הביצים ומערבבים היטב. מעבירים את כל תערובת הביצים לקערה עם תערובת השוקולד ומערבבים היטב (תהליך זה נקרא השוואת טמפרטורות ומבטיח שהביצים לא ייקרשו במגע עם השוקולד החם).
• מוסיפים קמח וטורפים עד שהתערובת חלקה ללא גושים.
• מוזגים את התערובת לכלים, עד 3/4 גובה הדפנות. מטביעים במרכז כל כלי 2-3 קוביות שוקולד לבן.
• אופים כ-20 דקות, עד ששולי העוגה יציבים והמרכז עדיין נוזלי.
• מוציאים מהתנור ומגישים מיד (לא שוכחים להזהיר את האורחים שהכלים לוהטים). מומלץ לקשט עם אבקת סוכר מלמעלה ולהגיש עם כדור גלידה (עדיף להניח את הגלידה בקערית נפרדת ולא מעל העוגה החמה, שלא תימס מהר מדי).
מהמם!!! איזה גובה! אור זו פשוט התעללות!
14/02/08 13:20
231צפיות
והסופלה הזה כ"כ מתאים למזה"א הסגרירי שבחוץ
º
נראים מעולה!!
14/02/08 13:39
107צפיות
יו נראה מעולה, אפשר ביס ?
14/02/08 13:47
90צפיות
בעצם אפשר את כל הסופלה ???
כעת אני כבר יודעת איזה קנוח אכין למחר
14/02/08 13:53
105צפיות
בערב......
º
מעולה פשוט מעדן,
14/02/08 13:59
116צפיות
º
מ-ד-ה-י-ם !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
14/02/08 14:13
111צפיות
תודה רבה לכולם ולמי שרוצה להכין את הסופלה
14/02/08 14:22
339צפיות
יש לשים לב לזמני אפייה אני אפיתי פחות מ-20 דקות יש לעשות לו בייבי סיטר ולבדוק מדי פעם עם קיסם
באמצע צריך להיות נוזלי.

בהצלחה
בהחלט התעללות!! אני מוחה דורשת משלוחה
14/02/08 15:10
146צפיות
יקירתי זה פשוט מהממממם נראה כ"כ תפוח ושוקולדי משהו משהו!
º
סיוי מותק, עד שיגיע אלייך הסופלה יפול
14/02/08 15:20
84צפיות
נהדרים...ושאלה
14/02/08 15:16
159צפיות
כמה זמן התפיחה מחזיקה מעמד
לו זה הספיק לעמוד מבלי שנגעו בזה..?
אם מישהו התאפק בכלל..חח


דונה
לדונה קישוט
14/02/08 20:22
145צפיות
הסופלה הזה הוא לא מהסוג שתופח ומיד נוחת
שימי לב המתכון דומה לעוגת שוקולד חמה אבל ככה קארין גורן קוראת לו אז מי אני שאני אשנה את שמו
אבל תכלס סופלה אמיתי נוחת מיד אחרי הוצאתו מהתנור .
וגם לא אכלנו את זה מיד וזה שמר על הגובה
יש למלא את הכוסות כמעט עד הסוף זה לא עולה הרבה וגם לא גולש
º
תודה
14/02/08 20:50
45צפיות
º
סופלה מקסימים
14/02/08 15:21
121צפיות
שאלה לגבי הספלים דווקא
14/02/08 16:27
243צפיות
אין לי קוקוטים בבית או תבנית לסופלה. איך אפשר לדעת אם הכוס חסינת חום בתנור?
לגבי הספלים
14/02/08 20:15
250צפיות
אלו ספלי קפה מקרמיקה .
כל ספל מקרמיקה חרסינה יהיה טוב
עדיף שתקני תבניות לבנות לסופלה מוכרים בהום סנטר או באייס
אור, איזה יופי! יצאו נהדרים
14/02/08 16:56
144צפיות
ומאוד אהבתי את ההגשה בספלים האלו. מקסים!!
יש לי מתכון דומה אבל פרווה!!
14/02/08 18:19
547צפיות
היי חבר'ה!
אני חדשה פה...והייתי חייבת לשתף אתכם במתכון מעולה לסופלה...כמעט כל שבוע אני עושה ויוצא מעולה!!
מצרכים:
5 ביצים
250 גר' שוקולד מריר
3/4 כוס קמח
100 גר' אבקת סוכר
כף ברנדי (לא חובה)
200 גר' מרגרינה
הכנה:
להמיס את השוקולד במיקרו עם המרגרינה, לשבור את הביצים אחת אחת ולטרוף מהר מהר כדי שלא תיהיה חביתה :)...להוסיף לבלילה את הסוכר והקמח (רצוי לנפות), וכן את הברנדי. לשפוך לקעריות משומנות היטב (כ- 8 יחידות), להכניס לתנור שחומם מראש ל200 מעלות למשהו כ15 דקות. כמו שרשום למעלה עד שהדפנות אפויות והביפנים נוזלי. כמובן שאפשר להחביא שוקולד ביפנים.

תהנו!! יוצא ממש טוב...
º
תודה וברוכה הבאה, רואים שאת מתוקה
14/02/08 21:55
137צפיות
º
תודה תודה!!
14/02/08 22:42
90צפיות
Flix
FOODPAGE

כל המתכונים במקום אחד

המסעדות מגיעות אליכם הבייתה. כל אחד יכול! לפרטים>

Make my wed - ארגון חתונות

אל תתפשרו על החתונה שלכם

מארגני החתונות המובילים ביותר בלחיצת כפתור >>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
לעמוד הפורום