לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
הסתרת שרשור מעל 
פורום מתכונים
ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 

הנהלת הפורום:

אודות הפורום מתכונים

ברוכים הבאים לפורום מתכונים.
אתם מוזמנים לשתף מתכונים, לשאול שאלות, להעיר הערות ובעיקר להנות.
אנא כבדו כל אדם באשר הוא וכל שאלה באשר היא.
זיכרו שאין שאלות טיפשיות ואל תתבישו לשאול כל דבר.
כולם פה ישתדלו לעזור, אבל מצד שני אף אחד פה לא עובד עבור אף אחד... תהיו מנומסים 
אם יש בקשות דחופות והיסטריות ואתם בדיוק באמצע הבישול - לא יהיה יותר פשוט להתקשר למישהו?
 
ואחרי ההקדמה, אנא כבדו את חוקי הפורום:
אל תעלו תמונות של מנות בלי מתכונים
אל תפרסמו לינקים לבלוגים שלכם בלי צירוף המתכון.
שימרו על זכויות יוצרים
פרגנו. הכנתם משהו והצליח? שתפו.
לפני שאתם עונים בעוקצנות - כנסו רגע לנעלים של השואל. 
 
והכי חשוב - תהנו!
 
`
x
הודעה מהנהלת הפורום
** בלוגרים יקרים - אין להעלות הודעה שמכילה קישור לפוסט-מתכון שלכם ללא המתכון המלא. תודה **
המשך >>

ריבת תפוז ננסי

מאת: yaelbm
12/12/07 13:22
חיפשתי מתכונים ברשת ומצאתי שצריך לבשל את התפוז בשלמותו להוצאת המרירות.
אשמח לקבל מתכונים לריבה
וגם שאלה - האם אפשר לחתוך את התפוז לחצאים/רבעים/פרוסות.
אני מעדיפה פרוסות, ככה שאפשר יהיה לשים על פרוסת לחם, מאשר תפוזים שלמים.

תודה

ריבת תפוז ננסי
<< ההודעה הנוכחית
12/12/2007 | 13:22
36
4642
חיפשתי מתכונים ברשת ומצאתי שצריך לבשל את התפוז בשלמותו להוצאת המרירות.
אשמח לקבל מתכונים לריבה
וגם שאלה - האם אפשר לחתוך את התפוז לחצאים/רבעים/פרוסות.
אני מעדיפה פרוסות, ככה שאפשר יהיה לשים על פרוסת לחם, מאשר תפוזים שלמים.

תודה

ריבת תפוזונים Rebeccan
12/12/2007 | 14:11
2
834

מאת: Rebeccanו   15/09/07 | 22:01

ריבת תפוזונים Rebeccan  

הכי קל שבעולם -

שוטפים את התפוזונים, חורצים באמצע, בלי לחתוך לגמרי

מכניסים לסיר גדול, מכסים במים, ומניחים כלי מעל התפוזונים, כך שלא יצופו מדי במים

מביאים לרתיחה - מבשלים 5 דקות ולא יותר, מסננים.

חוזרים על הפעולה פעם שניה - אבל התהליך מסלק את המרירות. אישית אני אוהבת את המרירות ומרתיחה פעם אחת בלבד

מעבירים את התפוזונים המבושלים חלקית לסיר, מפזרים מעל סוכר - 700-800 גרם סוכר, לכל 1 קילוגרם של פרי.

מוסיפים תבלין - סטאר אניס, או מקל וניל או משהו דומה

מביאים לרתיחה - מבשלים עד להתגבשות - כשעה עד שעה וחצי. מערבבים כל הזמן, למניעת חריכה.

לקראת סוף הבישול - מעקרים צנצנות, ממלאים, הופכים הצנצנות על המכסה - עד לצינון

מחזיק מעמד שנתיים ללא קירור.


סליחה על הבורות - לא צריך גם לימון במתכון ?
13/12/2007 | 10:39
1
149
לא צריך לימון
13/12/2007 | 10:43
142


לימון תורם לשני דברים בריבה -

1 - טעם - מעט חמיצות

2 - פקטין

מכיוון שזו ריבה המבוססת על תפוזונים - אין צורך בלימון



שלום לך ,ריבת תפוז סיני.
12/12/2007 | 14:50
7
395
שלום לך.
ככה אני עושה את הריבה שלי.
שטוף הטיב את התפוזים ומיבש אותם כמה שאפשר.
חוצה אותם לחצי וסוחט אותם בעל מסננת כאשר מתחת למסננת שם קערה לספיגת הנוזלים.
שמור את הנוזלים.
את החצאים שהם ללא הגלעינים כמובן (כי הכל נשאר במסננת ושומר אותם), מתחיל לפרוס אותם לרוחב פרוסות דקות כמה שאפשר.
לוקח את המיץ מהקערה וכל התפוזים הפרוסים ומערבב,שקול ואז שם בסיר לרתיחה (יש לזכור את המשקל),שרתח אני מוריד מהאש ומקרר הכל ,מידי פעם מערבב בכדי לאדות כמה שאפשר את הנוזלים,שוב אני מרתיח הכל ושוב מקרר .
עכשיו העסיה יותר יבשה ,עכשיו אני מוסיף סוכר ביחס אחד על אחד,מערבב הטיב ושם על האש עם שני מבודדי אש.
לוקח פז גזה גדול וכפול במרכז מרוקן מהמסנת את כל הגלעינים וקושר הטיב את פז הגזה (פד גזה כזה שמשתמשים במרפאות,יש לקנות בשני גדלים בביתי מרקחות של מראפה הקרובה),שאני בטוח שאין מצב שגלעין אחד יברח אני שולח אותו לסיר.
עכשיו הטיפ עבורך,לקנות ראש קטן של גינג'ר טרי (בסופר ביג או בסופר דיל) בערך 50 גרם יוצא כמה עשרות של אגורות,מלקף את כל הקליפה וזורק לסיר של הריבה .
חושב מאוד לערבב מיידי פעם ולהביא לרתיחה ,ושוב לקרר את הכל ולבדוק את הסמיכות והזגגויות של הריבה ויצא כרצונך יפה מאוד.
להכין מראש צנצנות שטופות ונקיות,להרתיח מים בסיר נפרד שהמים רתוחים להנמיך את האש,לקחת צנצנת ומכסה ללטבול במים החמים ,להוציא את הצנצנת בעזרת כילי ארוך ובעזרת מגבת מטבח להפוך את הצנצנת להוריד את כל המים,עכשיו אפשר למלא את הצנצנת ולסגור הטיב ולהפוף אותה על המכסה ולהניח בכיור ,וככה למלא את כל הצנצנות .
המלצה שהיו כמה צנצנות קטנות לחלוקה לבני המשפחה.
אחר שהתקרר לשטוף את הצנצנות .
אהה שכחתי בטרם תמלאי את הצנצנות להוציא את הראש של הגינג'ר והשקית של הגלעינים מהסיר.
עם תעשי כמו שכתבתי לעיל יצא לך ריבה ממש בצבע תפוז כתום יפה.
אגב שאני הולך לבקר חברים או בני משפחה אני לוקח רק דבר אחד צנצנת של ריבה עטופה יפה.
צריך הרבה סובלות לחותך את החצאים.
לבירות ובהצלחה.
פפריקה כרמיאל
פפריקה - זו ריבת תפוזים, או תפוזונים ?
12/12/2007 | 15:27
6
96
נראה לי שזה ריבת תפוזים, לא ננסי, לא ?
12/12/2007 | 16:42
71
זה תפוז סיני ,הקטנים האלה כמו ביצה של יונה
12/12/2007 | 18:43
4
111
איך אתה מצליח לסחוט מהם משהו ?
12/12/2007 | 18:52
3
78


בקושי יש שם מיץ

המטרה היא להוציא את הגלעינים .
12/12/2007 | 19:52
2
85
רגע, יש בזרעים פקטין
12/12/2007 | 19:58
1
84


שמסייע בקרישת הריבה

אני משאירה ללא הוצאת הגרעינים - רק לאחר הבישול מסלקים


אני לא יודע מה יש בגרענים.עודה שזה עובד.
13/12/2007 | 11:52
54
אני רוצה שהתפוזים הקטנים יהיו פרוסים
12/12/2007 | 16:43
13
113
לא שלמים.
איך עושים זאת ?
מה שאני עשיתי באחת הפעמים שהכנתי ריבת תפוזוני
12/12/2007 | 17:47
12
226
מה שאני עשיתי באחת הפעמים שהכנתי ריבת תפוזוני
לאחר בישול (פעם אחת) ושטיפה להסרת המרירות - חתכתי לפרוסות בסכין, ייבשתי כמה דקות בתנור כדי להשיג יציבות ולאחר מכן הכנתי בערך לפי התהליך כמו שרבקה ציינה.
אני הנחתי כאלו על עוגת גבינה - יצא מדהים.

מגי
מגי נשמה .מה עשו חכמים?????????????
12/12/2007 | 18:47
2
105
ערב טוב מגי נשמה טובה.
בלי לפגוע בכבודך.
אני פשוט לא תופס למה אנשים כן אנשים מחליפים מים לזיתים.
מחליפים מים לפירות מרים .
הרי כל הטוב שבפרי הוא שנעשה בלי כל רתיחה ושפיכת המים.
אז מה עם קצת מריר לדברי "זקני ציון המרירות של פרי הוא בריא מאוד.
לבריאות
סליחה עם פגעתי בך.
פפריקה
כלל וכלל לא פגעת בכבודי מאיר יקירי, ככה אני
12/12/2007 | 19:40
1
67
עושה ושכל אחד יעשה מה שבא לו, בלי שום קשר לכבודי ולטעמי. אני לא כל כך אוהבת את הטעם המאוד מריר, גם של הזיתים וגם של התפוזונים ולכן אני מבשלת, מחליפה מים ואז ממשיכה ובנוגע לבריא - גם על זה יש לי השגות (למרות דיעותיהם של זקני ציון).
ושוב, אל דאגה - לגמרי לא פגעת בכבודי ולא בי, נהפוך הוא - אני תמיד שמחה לשמוע עוד דיעות ועוד דרכי הכנה, רק כך אנחנו לומדים.

מגי
מגי איך נאמר בקומונה הנפלאה הזאת
12/12/2007 | 19:56
46
מגי ערב טוב.איך נאמר בקומונה הנפלאה הזאת : "את גדולה מהחיים"
כמה שאת כייפית ונשמה .

פפריקה
רגע רגע רגע - זה נראה מדהים
12/12/2007 | 20:22
7
90
PLEASE
אפשר את המתכון המלא ...
כולל את הריבה מההתחלה וכולל העוגה והכל
בבקשה - זה המתכון לעוגת גבינה
13/12/2007 | 10:15
6
81
מקור המתכון: דודו חמוד

לפני הכל - לקחת תבנית מהתנור ולמלא אותה במים רגילים, להכניס אותה לתנור האפיה, (העוגה תאפה במים רותחים) ולהדליק תנור ל-200 מעלות.

חומרים לעוגה:
1 ק"ג גבינה לבנה 5%
1 גבינת נפוליאון (250 גרם)
2 גביעים שמנת - במקור יש "שמנת של פעם", אני שמתי שמנת רגילה 15% שומן.
6 ביצים מופרדות
2 כוסות סוכר
2 שקיות סוכר וניל
6 כפות אבקת קורנפלור

אני אפיתי בתבנית מתפרקת מרובעת בגודל 22X22 ס"מ (אפשר לאפות את העוגה בתבניות אחרות).

חמאה לשימון התבנית.

להפריד את הביצים ולהקציף את החלבונים כ 5 דקות.
להוסיף 1 כוס סוכר ולהקציף לקצף יציב ונוקשה.

בקערה נפרדת לערבב את כל שאר החומרים, לקפל את קצף החלבונים לתערובת הגבינות, לצקת הבלילה לתבנית משומנת היטב.
לאפות כ-20 דקות בחום גבוה, 200 מעלות, להוריד את טמפ' התנור ל-150 מעלות ולאפות עוד כ-40 דקות.לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה בתנור עוד כחצי שעה.
לצנן לחלוטין עד להתייצבות מוחלטת לפני שמקשטים.

את קישוט העוגה עשיתי כך:
ציפיתי אותה בקונפיטורה (רק בחלק החלק יותר, ללא הפרי) וציפיתי בשבבי שקדים מולבנים וקלויים קלות.
על העוגה פשוט ערמתי מהקונפיטורה. חמיצות-מתיקות הקונפיטורה השתלבו באופן נפלא עם המתיקות העדינה של העוגה ועם הקרירות שלה. ההצלחה הייתה מסחררת.

קונפיטורה:
חרצתי לרוחב (משום שידעתי שאני רוצה לפרוס) תפוזונים ובישלתי כ-5 דקות. שפכתי את המים, שטפתי היטב וחתכתי לפרוסות (סכין שף טובה תעזור לך רבות). הנחתי את פרוסות התפוזונים על תבנית מרופדת בנייר אפיה ובחום נמוך (אם אני זוכרת 160 מעלות) וייבשתי במשך כרבע שעה. לאחר מכן בישלתי כקוניפטורה - על כל 1 ק"ג פרי, 750 גר' סוכר, מיץ מחצי לימון וחצי כפית פיקטין.
זהו - כך נראית הקונפיטורה שעל העוגה.

מגי


גררררר אפשר ישירות לפרוס
13/12/2007 | 10:44
2
44


מבלי לחרוץ וכו'

פורסים וישר בישול של 5 דקות

ואח"כ המשך וכו'

אני מניחה שאת צודקת, אבל לא למדת שאני לא עושה
13/12/2007 | 10:52
1
31
שום דבר חפיף?

מגי
לא חפיף, נהפוך הוא
13/12/2007 | 10:54
25


זה שפורסים מראש רק מקל על העבודה

לא סיכמנו שאת תעבדי שעות מיותרות

אלא אם כן התוצרת מגיעה
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
אלי





מדהים ועוד שאלות -
13/12/2007 | 12:33
2
22
1. מה עם החלמונים ? מוסיפים לתערובת הגבינות ?
2. פקטין ? מאיפה ? אפשר לוותר ?
3. מה עם התבנית מלאה במים ? מה ואיך עושים עם זה ?

תודה
1. החלמונים יהיו בתוך תערובת הגבינה והשאר.
13/12/2007 | 13:53
1
14
2. אפשר בהחלט ללא פקטין (שעוזרת בקרישת הריבה). את יכולה לקחת ליבה של תפוח, לעטוף בבד גזה ולהכניס לקונפיטורה, יש כאלו שלא שמים כל גורם מקריש.

3. את התבנית של העוגה מושיבים בתוך תבנית של התנור מלאה במים (שאותה ממלאים במים לפני הכנת העוגה). זהו עוגה שנאפית ו"מתבשלת" במים חמים בעת ובעונה אחת.

מגי

תודה רבה !
13/12/2007 | 20:04
7
נראה מהמם !
אנסה בקרוב
מהמם!!!
13/12/2007 | 13:15
9
התחלתי להכין ויש לי שאלות
14/12/2007 | 15:59
9
61
הרתחתי את התפוזים, הם יצאו די מסמורטטים.
אחכ חציתי אותם לרוחב כי אני לא רוצה ריבה של שלמים אלא פרוסות וייבשתי אותם בתנור.
השלב הבא זה פשוט לבשל עם סוכר ?
מה עם מים ?
מה עם נוזלים ?
HELP ...

מה להוסיף חוץ מסוכר ?
לימון ? וניל ?

שבת שלום
שאלות
14/12/2007 | 21:31
8
40
ייבשתי את התפוזונים החצויים בתנור.
עכשיו הם ממש יבשים.
איך לבשל אותם ? רק עם סוכר?
זה נראה לי יהיה מאוד יבש ...
אולי להוסיף מיץ או פלחי תפוזים (רגילים).
מה להוסיף לתפוזונים המיובשים ע"מ להפוך זאת לריבה ???

תודה
הם לא צריכים להיות כל כך יבשים, ובכל זאת
14/12/2007 | 21:36
7
48
עכשיו לבשל אותם כמו קונפיטורה רגילה - על כל 1 ק"ג פרי 800 גר' סוכר וזמן בישול ממושך. את יכולה לראות מתכון שנתנה רבקה בתחילת השרשור.

מגי
אבל עכשיו כשהם כבר התייבשו
14/12/2007 | 21:39
6
33
גם השארתי אותם בתנור והלכתי ... ( לא מקצועית )
אז אולי להוסיף גם תפוזים רגילים ?
מה דעתך ?
חבל, אם כך הפרוסות מאוד התייבשו. אולי תוסיפו
14/12/2007 | 21:42
5
37
רבעי תפוזים רגילים ותכיני ריבה בתהליך רגיל - אני מאמינה שהם יתרככו שוב במהלך בישול הקוניפטורה (אני מקווה).

מגי
אז איך להכין?
14/12/2007 | 21:46
4
42
להוסיף לתפוזונים רבעי תפוזים רגילים + סוכר ולבשל ?
אז שאלה אחרונה -
15/12/2007 | 08:24
3
35
להוסיף לתפוזונים רבעי תפוזים רגילים + סוכר ולבשל ?

ועוד אחת
15/12/2007 | 08:33
2
29
לגבי משקל התפוזים - אין לי מושג ...
אז כמה סוכר לשים ?
על כל 1 ק"ג פרי (לא חשוב אם מעורבבים כמה
15/12/2007 | 09:57
1
77
סוגי פרי) שמים 750-1000 גר' סוכר (לפי הטעם) ולבשל כמו שהיית מבשל כל קוניפטורה רגילה.

מגי
תודה רבה
15/12/2007 | 12:50
15
ושבת כיפית !
***נצל"ש לשאלה על ריבה ללא סוכר או...
15/12/2007 | 11:35
57
מאד מופחתת סוכר
רוצה שיהיה גם ביתי וגם לא כ"כ משמין.
כרגע הפרי המועדף הוא קלמנטינות או תפוזים שיש על העץ
אשמח לשמוע את דעתכם/הצעתכם/רעיונותכם וכו'
הודעות אחרונות
11:41 | 29.08.15 אורחים בפורום
11:14 | 28.08.15 רגיל לא מיוחד
09:26 | 27.08.15 yair_bar
16:17 | 26.08.15 שמרית211
23:25 | 25.08.15 אורחים בפורום
10:55 | 25.08.15 דאלי עיצובים
Flix וידאו
חם בפורומים של תפוז
לא מצליחה לתמוך בו
לא מצליחה לתמוך בו
מפחיד אותי שיהיה קשה למצוא עבודה, שנחיה בתת תנאים....
לא מצליחה לתמוך בו
לא מצליחה לתמוך בו
מפחיד אותי שיהיה קשה למצוא עבודה, שנחיה בתת תנאים....
מעצבים את מטבח חלומותיכם?
מעצבים את מטבח חלומותיכם?
עכשיו בפורום מטבחים, על מה פשוט אסור לכם לוותר?
מעצבים את מטבח חלומותיכם?
מעצבים את מטבח חלומותיכם?
עכשיו בפורום מטבחים, על מה פשוט אסור לכם לוותר?
אוהבים את תפוז?
אוהבים את תפוז?
עשיתם לייק לדף הפייסבוק שלנו? בואו לקבל את
אוהבים את תפוז?
אוהבים את תפוז?
עשיתם לייק לדף הפייסבוק שלנו? בואו לקבל את
מקרא סימנים
בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ