לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
הסתרת שרשור מעל 
פורום אנדוקרינולוגיה
ד"ר תורגמן שלום רב,אני בן 39 אני לא מטופל בתרופות קבלתי הבוקר תוצאות של איסוף שתן 24 ובדיקת דם Calcium (U)/24 hr התחום בין 0-300... - פורום אנדוקרינולוגיה המשך

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אנדוקרינולוגיה

אנדוקרינולוגיה הינו אולי תת המקצוע הרחב ביותר של הרפואה. רוב הנשאלים כלל אינם ידועים מהו המקצוע עם השם המוזר הזה. כאשר אנו עונים כי כי זהו תחום הרפואה שעוסק בבעיות הורמונאליות, רוב האנשים חושבים בראש ובראשונה על בעיות פריון, גיל המעבר, ואולי על בעיות בתפקוד בלוטת התריס וחילוף חמרים. אנדוקרינולוגיה היא כל זאת והרבה יותר. באנדוקרינולוגיה מבררים ומטפלים בבעיות גדילה אצל ילדים ובבעיות בהתבגרות, כגון התבגרות מוקדמת או מאוחרת. אכן בעיות פריון לעיתים קרובות נובעות מהפרעות הורמונליות ומטופלות ע"י אנדוקרינולוגים. אבל האנדוקרינולוגיה מתפרסת גם כן על בעיות הרבה יותר נפוצות באוכלוסיה כמו:-סוכרת-שומני דם גבוהים-יתר לחץ דם-השמנת יתר-ירידה בצפיפות העצם (אוסטאופורוזיס) גם בנשים וגם בגברים-הפרעות בתפקוד המיניחוץ מנושאים אלה אשר נוגעים בצורה זו או אחרת לכמעט כל אחד מאיתנו בשלב זה או אחר של החיים, האנדוקרינולוגיה באה גם לברר ולטפל בבעיות בתפקוד בלוטות הורמונליות כמו בלוטת התריס (בלוטת המגן, תיירואיד), בלוטת יותרת התריס (פראתיירואיד), בלוטת יותרת הכליה (אדרנל), ובלוטת יותרת המוח (היפופיזה). במכון האנדוקריני בבית החולים צוות רחב ומקצועי של רופאים מומחים, אחיות, ואנשי מעבדה אשר תרמו להפוך את המכון לאחד הגדולים והחדשנים בארץ.המכון נמצא בניהולו של פרופ´ נפתלי שטרן שהינו אחד המומחים בארץ ליתר לחץ דם. ד"ר יונה גרינמן מומחית בנוירואנדוקרינולוגיה (גידולים והפרעות בבלוטת ההיפופיזה). ד"ר יאנה טרוסטנצקי מומחית בתחום ביופסיה במחט דקה של קשריות בבלוטת התריס. היא מבצעת את הביופסיה תחת אולרהסאונד, וצברה כבר נסיון של אלפי בדיקות, כאשר כל אחד יודע שמהמנות הבדיקה תלויה בעיקר בנסיון המבצע. ד"ר מירב בז מתמחה בבעיות ההורמונאליות המיוחדות של חולים לאחר השתלות. ד"ר גלינה שנקרמן מפעילה מרפאת ההשמנה של המרכז הרפואי בצדם של הכירורגים. המכון פעיל כל יום ורואה במשך השנה בין 8000 ל-9000 מטופלים.וקצת על עצמי:אני בוגרת של הפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. התמחתי תחילה ברפואה פנימית בביה"ח שיבא. לאחר מכן התמחתי במשך 4 שנים באנדוקרינולוגיה וסוכרת של מבוגרים וילדים בבית ספר לרפואה של אוניברסיטת וושינגטון בסנט לואיס, מיזורי, ארה"ב. עם שובי לביה"ח עסקתי במיוחד בסוכרת ועזרתי להקים את מרפאת סוכרת נעורים של קופת חולים מכבי. לאחרונה ביליתי שוב שלוש שנים בארה"ב במחקר בתחום שומני הדם וטרשת העורקים. אני מתכוונת לשלב את שטחי המומחיות הללו ולפתח מערך להורדת התחלואה הכלילית גם כמניעה שניונית אצל אנשים שכבר חלו במחלת לב, וגם כמניעה ראשונית, אצל אנשים עם גורמי סיכון כמו יתר לחץ דם, שומני דם גבוהים, סוכרת והשמנת יתר.יחד איתכם ובשבילכםדר´ קרן תורגמןמומחית באנדוקרינולוגיה
`
x
הודעה מהנהלת הפורום
המידע והעצות בפורום הינו כללי וחלקי בלבד, ואיננו בא להחליף יעוץ מקצועי ואישי, המבוסס על נתונים אישיים של כל מטופל.  לפיכך, ``תפוז``, המרכז הרפואי ת``א ורופאיו אינם אחראים לנזק שיגרם עקב הסתמכות על מידע זה, ולהתאמת או אי התאמת העצות לכל מטופל.
המרכז הרפואי ת"א ע"ש סוראסקי גם בפייסבוק ובטוויטר
המשך >>

עודף סידן בשתן

מאת: אלמוני
15/09/10 23:30
ד"ר תורגמן שלום רב,

אני בן 39 אני לא מטופל בתרופות
קבלתי הבוקר תוצאות של איסוף שתן 24 ובדיקת דם
Calcium (U)/24 hr התחום בין 0-300 היה לי 451
Uric Acid (U)/ 24hr התחום 250-750 היה לי 788
WBC תחום בין 4.5-11 היה לי 3.5
המוגלובין 14.6
Platelets היה בתחום 209
Neutrophils % תחום 40-75 היה לי 39.9
Lymphocytes % תחום 40-75 היה לי 51
Neutrophils # תחום 1.8-7.7 היה לי 1.38
TSH היה 1.19 בדיקה קודמת מלפני חודש נמוך מ 0.03
FT4 תחום 10.3-19.7 היה לי 11.9
FT3 תחום 3.5-6.5 היה לי 5.45
חשוב לי לציין שבמשך כמה חודשים מתחת TSH נמוך מ 0.03 והורמוני בלוטת התריס היו קצת מעבר לתחום,
התפתחה אצלי דלקת בלוטת התריס,כנראה בעקבות הפסקת ליתיום מלפני שנה שהופסק בהדרגה,
הנוטרופילם היו אצלי ברמה תקינה במשך לקיחת הליתיום,היו סביב 53-57,ספירת דם תמיד היתה אצלי יחסית נמוכה ,נא סביב 3.6-4.2
Neutrophils # היה סביב 2.2.-2.6 בזמן לקית הליתיום.

חשוב לי לציין שאני לא תימני כך שהתוצאות לא בגלל המוצא.
אני סובל מאבנים בכליות ללא סימפטומים וגילו אצלי גם אבנים בכיס מרה
לפני כמה שנים
אני מוטרד מעודף הסידן בשתן ,אשמח מאוד לתגובתך,
לצערי אין לי תוצאה עדכנית של סידן בדם,לפני שנה התוצאה היתה תקינה,אבל היה עודף קל של סידן באיסוף שתן,עכשיו המצב החמיר.
נאמר לי להמעיט בצריכת מוצרי חלב עתירי סידן וכך גם אנהג.
אני מאוד אודה לך על תגובתך
בברכת גמר חתימה טובה  
  


עודף סידן בשתן
<< ההודעה הנוכחית
15/09/2010 | 23:30
2
555
ד"ר תורגמן שלום רב,

אני בן 39 אני לא מטופל בתרופות
קבלתי הבוקר תוצאות של איסוף שתן 24 ובדיקת דם
Calcium (U)/24 hr התחום בין 0-300 היה לי 451
Uric Acid (U)/ 24hr התחום 250-750 היה לי 788
WBC תחום בין 4.5-11 היה לי 3.5
המוגלובין 14.6
Platelets היה בתחום 209
Neutrophils % תחום 40-75 היה לי 39.9
Lymphocytes % תחום 40-75 היה לי 51
Neutrophils # תחום 1.8-7.7 היה לי 1.38
TSH היה 1.19 בדיקה קודמת מלפני חודש נמוך מ 0.03
FT4 תחום 10.3-19.7 היה לי 11.9
FT3 תחום 3.5-6.5 היה לי 5.45
חשוב לי לציין שבמשך כמה חודשים מתחת TSH נמוך מ 0.03 והורמוני בלוטת התריס היו קצת מעבר לתחום,
התפתחה אצלי דלקת בלוטת התריס,כנראה בעקבות הפסקת ליתיום מלפני שנה שהופסק בהדרגה,
הנוטרופילם היו אצלי ברמה תקינה במשך לקיחת הליתיום,היו סביב 53-57,ספירת דם תמיד היתה אצלי יחסית נמוכה ,נא סביב 3.6-4.2
Neutrophils # היה סביב 2.2.-2.6 בזמן לקית הליתיום.

חשוב לי לציין שאני לא תימני כך שהתוצאות לא בגלל המוצא.
אני סובל מאבנים בכליות ללא סימפטומים וגילו אצלי גם אבנים בכיס מרה
לפני כמה שנים
אני מוטרד מעודף הסידן בשתן ,אשמח מאוד לתגובתך,
לצערי אין לי תוצאה עדכנית של סידן בדם,לפני שנה התוצאה היתה תקינה,אבל היה עודף קל של סידן באיסוף שתן,עכשיו המצב החמיר.
נאמר לי להמעיט בצריכת מוצרי חלב עתירי סידן וכך גם אנהג.
אני מאוד אודה לך על תגובתך
בברכת גמר חתימה טובה  
  


עוד תוספת חשובה
15/09/2010 | 23:38
1
179
עשיתי גם בדיקת נוספת שלהלן תוצאותיה
אימונולוגיה

Kappa Light Chain-(B) תחום 220-440 היה לי 342 mg/dl
Lambda Light Chain-(B) תחום 110-240 היה לי 165 mg/dl
Kappa-Lambda Ratio תחום 1.35-2.65 היה לי 2.07

גמר חתימה טובה ואשמח להתייחסות



זו כנראה הסיבה לאבנים
18/09/2010 | 20:34
177
צריך גם למדוד הפרשת נתרן בשתן. במידה ויש הפרשה מוגברת של נתרן כביטוי לצריכת נתרן גבוהה מדי, זה גורם בעקבותיו להפרשת סידן מוגברת. כך שאם זה גם גורם ניתן להשפיע ע"י הפחתת צריכת מלח. יש גם אפשרות להפחית הפרשה זו עם תרופה. כמון שצריך גם לוודא שהסיבה איננה היפרפראתירואידיזם. ספירת הדם לא קשורה לנושא.
הודעות אחרונות
23:45 | 04.08.15 אורחים בפורום
00:00 | 03.08.15 אורחים בפורום
23:41 | 02.08.15 האמיתית
15:33 | 02.08.15 אורחים בפורום
11:06 | 02.08.15 אורחים בפורום
23:13 | 01.08.15 אורחת חדשה באתר
16:00 | 01.08.15 אורחים בפורום
08:45 | 01.08.15 אורחים בפורום
08:33 | 01.08.15 אורחים בפורום
08:06 | 01.08.15 אורחים בפורום
17:54 | 31.07.15 אורחים בפורום
21:03 | 30.07.15 אורחים בפורום
21:36 | 29.07.15 אורחים בפורום
Flix וידאו
חם בפורומים של תפוז
הכלבה בדיכאון
הכלבה בדיכאון
עכשיו בפורום, איך להפחית את העצבות שלה?
הכלבה בדיכאון
הכלבה בדיכאון
עכשיו בפורום, איך להפחית את העצבות שלה?
חולם בספרדית
חולם בספרדית
ברצלונה, מדריד וטולדו - התמונות שיעשו לכם חשק
חולם בספרדית
חולם בספרדית
ברצלונה, מדריד וטולדו - התמונות שיעשו לכם חשק
מוכרת לי מפעם
מוכרת לי מפעם
לפגוש אהוב ישן מלפני 20 שנה - מקרה או שלא?
מוכרת לי מפעם
מוכרת לי מפעם
לפגוש אהוב ישן מלפני 20 שנה - מקרה או שלא?
מקרא סימנים
בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ