לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
הסתרת שרשור מעל 
פורום אוכל כשר
אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!
`
x
הודעה מהנהלת הפורום
בחודש דצמבר נכתבו 1115 הודעות ......
 
הגולשות הפעילות בחודש דצמבר ...
 
אילנית 
רותי 410 
מלכה
אתי
אמא אדמה.
 
תודה מצוות אוכל כשר 
אושרת טובה ורותי 
 
 
המשך >>

ומי אמר אנא עירקי ולא קיבל קהי

מאת: נמושקה1
25/05/11 18:22
ומי אמר אנא עירקי ולא קיבל קהי
קהי של העירקים שנאכל בשבועות עם סוכר או דבש,דומה למלווח רק עם שמרים.טעים טרי.אבל אני קיצרתי את העבודה לשבועות הכנתי והקפאתי.
תגיות:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/userblog.aspx?Blogid=153770 .פתחתי  לבקשת החברים בלוג  בישול אפיה. כנסו מקווה שתהנו.
חג שבועות בפתח - איזה מתכונים מומלצים יש לכם?
22/05/2011 | 14:18
37
96
אני יודעת שיש עוד שבועיים - אבל הם יעברו בלי שנרגיש, והייתי רוצה להיערך כבר עכשיו.
יש לכם מתכונים מומלצים לפשטידות, קישים, עוגות וכו' לשבועות???
ובאותו עניין - מישהו יודע אם יש קנלוני בהכשר
22/05/2011 | 14:19
8
14
מהודר? ואם כן, איפה אפשר לקנות?
פשטידת בצל ופטריות - חלבי ...הכנתי לסעודה
22/05/2011 | 19:50
3
34
שלישית - יצא מעולה - הפשטידה קצרה מחמאות רבות...קל ומהיר הכנה:

פשטידת בצל ופטריות /יוכי (יוכי68)


מלבן של בצק עלים מרודד כגודל התבנית (תבנית מלבנית חד פעמית צרה)
2 בצלים גדולים קצוצים ומטוגנים לשקיפות
קופסת פטריות - לקצוץ / סלסלת פטריות טריות
חצי מיכל שמנת מתוקה
2 ביצים בינוניות
2 כפות גדושות קמח
מלח, פלפל, מעט א. מרק
ביצה לציפוי ומעט שומשום לקישוט

לשטח על תבנית משומנת את מלבן בצק העלים ולדקור במזלג - להשאיר שוליים.
לערבב בקערה: בצל מטוגן, פטריות, קמח, ביצים, תבלינים, שמנת מתוקה ולצקת על התחתית של הבצק (לא אפוי).
לצפות את הדפנות של הבצק בביצה ולפזר על הכל שומשום.
לאפות כחצי שעה /עד התייצבות 200 מעלות (טורבו).
לצנן מעט ולחתוך לריבועים - יוצא נהדר! יוכי
תודה, יוכי. מצרפת לרשימת האופציות
22/05/2011 | 20:58
4
אם בפשטידות עסקינן אז..
23/05/2011 | 14:12
1
13
קבלו מתכון לפשטידת בצל שלא תרצו להפסיק לאכול, פרווה, קלי קלות להכנה, מתכון שקיבלתי מדודה לפני הרבה שנים (חבל שזה הדבר היחיד שהיא ידעה להכין כמו שצריך )

6 בצלים
כוס קמח
כוס מים
3/4 כוס שמן
כף אבקת מרק עוף

לחתוך את הבצלים לחתיכות בינוניות יפות, ולערבב בקערה גדולה עם שאר החומרים. (אני אוהב לשפוך על הבצל את השמן כשהוא רותח - כמו שעושים בקוגל תפו"א, לא חייבים בכלל זה סתם להרגשה האישית שלי..

להעביר לתבנית מתאימה.
עכשיו מגיע שלב שאסור לדלג עליו ויסלחו לי כל אלה שיש להם מערכת יחסים מורכבת עם המרגרינה אבל לדעתי זה מה שעושה את הפשטידה לכל כך טעימה.
אחרי שהכל הועבר לתבנית לחתוך חתיכות דקות של מרגרינה ולפזר מעל, ולפזר מעל הכל שומשום. התוצאה שנקבל זה פשטידה עם שכבה קריספית למעלה, בדיוק כמו שפשטידה טובה אמורה להיות.

170 מעלות 20 דק'
200 כ-40 דק' עד להשחמה יפה  

ספרו איך יצא..
נשמע טוב. אבל מרגישים את הבצל?
23/05/2011 | 15:19
9
אכלתי פעם פשטידת בצל פרווה - ואני לא אוכלת בצל מבושל.
שכנעו אותי שלא מרגישים את הבצל - וצדקו. היא הייתה אוורירית וטעימה מאוד.
ודרך אגב, אין לי בעיה עם מרגרינה. לא רומן ולא שנאה (בדרך כלל אני משתמשת במחמאה. אבל זה כמעט היינו הך).
קלנולי -זה צינור חלול? אם כן אז יש
23/05/2011 | 00:19
2
16
‏@בהכשר הבדצ העדה החרדית, של חברת ה`מותג` - יש ברמי לוי, מחסני השוק, ויקטורי. ורביולי וניוקי, יש בחנות שמתמחה בזה בירושלים בכשרות הרבנות מהדרין ירושלים.
שוקו, תודה רבה. טוב לדעת,
23/05/2011 | 11:02
1
5
למרות שאני לא אזדמן למקומות האלה.
ואני לא גרה בירושלים, אבל אולי בחנות בקרית באבוב אמצא (אם לא יהיה ב"יש". וייתכן מאוד שלא יהיה).
לפחות עכשיו אני יודעת שיש דבר כזה.
ויש גם של אסם..
24/05/2011 | 06:39
5
‏@נתקלתי בזה במהלך קניות בסופר, ורשמתי לעצמי שיש דבר כזה, ופתאום שאלת. בהצלחה.
קלנולי -זה צינור חלול? אם כן אז יש
23/05/2011 | 00:30
14
‏@בהכשר הבדצ העדה החרדית, של חברת ה`מותג` - יש ברמי לוי, מחסני השוק, ויקטורי. ורביולי וניוקי, יש בחנות שמתמחה בזה בירושלים בכשרות הרבנות מהדרין ירושלים.
אצלנו הכי הולך:
22/05/2011 | 15:24
16
10
פוקצה ביתית ממרחים
סלטים כול מיני עוד לא סגור גם
פשטידות אני עדין מחפשת רעיונות לגיוון לא סגור בכלל
פסטה ברוטבים לילדים בעיקר שמנת פטריות\עגבניות
והשנה נגוון עם מאפה פסטה מאוד עשיר של אהרוני
ניוקי אספרגוס(למבוגרים)מומלץ זה חדשים שיהיו
ומתוקים הכי מצליח:
בלניצס מתוק בגבינה מתוקה
ועוגת גבינה עם שוקולד לבן בני סידא
ונוסיף עוגת דובדבנים חגיגית
ופירות אבטיח וכאלה...
אם תרצי משהו למרות שעדין לא סגור סופי יסגר תחילת שבוע הבא כרגע בתהליכי עבודה על התפריט...

קודם כול, תודה רבה על הרשימה.
22/05/2011 | 15:39
15
14
הזכרת לי את הפסטה ברוטב אלפרדו - שכחתי מזה.
יופי, נוסף לרשימה.
אם אשיג קנלוני מבודץ - אכין את המאפה שלקחתי מהבלוג של רוני טגנסקי (הקנלוני של סו אלן). נשמע טוב.
אשמח למתכון פסטה של אהרוני.
בתכנון עוגת גבינה  של פרגה - היא קוראת לזה פשטידת גבינה משוישת. עוגה טעימה להפליא.
ועוד מתכון של ברי סייג שעבר שינויים מפליגים אצלי - טארט חלווה ושוקולד.
נשאר לי משהו בשרי לערב - או פרווה - ועוגת פרווה.
בבקשה\מאפה פסטה של אהרוני
22/05/2011 | 15:51
14
11
מצרכים:


1 חבילת פסטה פנה

5 כפות שמן זית

5 עלי מרווה

1 בצל קצוץ

3 שיני שום קצוצות

2 קופסאות עגבניות תמר

שבבי צ'ילי יבשים

מלח

פלפל

250 גרם גבינת ריקוטה

כוס חלב/שמנת

3 כדורי מוצרלה

עלי בזיליקום

100 גרם גבינת פרמזן



אופן הכנה:


•מבשלים את הפסטה במים רותחים מומלחים למשך 5-7 דקות.
•מחממים את השמן בסיר ומאדים בו את המרווה, שום ובצל כשתי דקות.
•מרסקים במעבד מזון את העגבניות ומוסיפים למחבת.
•מתבלים במלח, פלפל ושבבי צ'ילי. מבשלים כעשר דקות.
•מערבבים בקערה את הריקוטה עם החלב/שמנת ומוסיפים חצי מכמות המוצרלה חתוכה לקוביות וחצי כוס גבינת פרמזן מגורדת.
•מוציאים את הפסטה מהמים ומסננים.
•מוסיפים חצי מכמות רוטב העגבניות לתערובת הגבינות ומערבבים.
•מוסיפים את הפסטה לתערובת העגבניות עם הגבינות ומוסיפים בזיליקום.
•ממלאים תבנית חסינת חום בפסטה ועליה את הרוטב עגבניות שנשאר.
•מפזרים מעל את יתרת המוצרלה ומעט פרמזן. מכסים בנייר כסף.
•אופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה, מורידים את נייר הכסף בעשר הדקות האחרונות.
אשמח לקלוני שרשמת ,תודה
תודה רבה. בהחלט אופציה אפשרית מתכון לקנלוני
22/05/2011 | 16:15
4
אתן בהודעה נפרדת - כדי שיהיה אפשר לאתר בקלות.
מתכון לקנלוני, בטטה וגבינות
22/05/2011 | 16:20
12
195
קנלוני בטטה וגבינות מהמם של סו אלן
(לקחתי מהבלוג של רוני טגנסקי - רותי)

חומרים
חבילת קנלוני אני השתמשתי בנהדרים של דה צ'קו)
שלש בטטות מבושלות ומעוכות לפירה
150 גרם גבינת קשקבל מגוררת
150 גרם פטה עיזים מפוררת
150 גרם מוצרלה מגוררת
2 בקבוקי שמנת מתוקה
1גליל פרומעז
מוצרלה מגוררת לקישוט
מלח, פלפל, מעט אגוז מוסקט

אופן ההכנה
צפו תבנית בנייר אפיה. נייר האפייה ימנע את הדבקות הקנלוני שאוהבים להיצמד לתחתית התבנית ושום דבר לא משכנע אותם אחרת, חוץ מסקוצ'ברייט ומסיר שומנים אלים. ראו הוזהרתם!
הכנת: המלית: ערבבו בקערה את פירה הבטטות, הקשקבל, הפטה והמוצרלה וחצי בקבוק הוסיפו מלח, פלפל ואגוז  מוסקט לתערובת וערבבו שמנת מתוקה (אפשר במקום חמאה מומסת, אבל בעיניי השמנת המתוקה עדינה יותר).
תנו לתערובת להתייצב במקרר כשעה. זה יתרום לבונדינג של החומרים. בעזרת שק זילוף (אם אתם מקצוענים) או שקית סנדוויצ'ים (אם אתם פרטצ'ניקים כמוני הזליפו את המלית לתוך גלילי הקנלוני. העמידו אותם ביד אחת והזליפו בשנייה.
ערכו את הגלילים בתוך התבנית. ניתן ואף מומלץ לערוך אותם בשתי קומות. זה תורם לעסיסיות המנה. שפכו בקבוק וחצי של שמנת מתוקה על הגלילים. המליחו מעט. קשטו בפרוסות פרומעז ובמעט גבינה מגוררת (ותבדקו על הדרך אם המספר של הקרדיולוג שלכם עדכני ואם הוא לא מסנן אתכם כי אתם לא ממושמעים).

הערה/שאלה שלי (רותי)
אני לא יודעת מה זה "בקבוק" שמנת מתוקה. מניחה שהכוונה למכל.
אם אני טועה ויש "בקבוק שמנת מתוקה", אשמח לדעת

אפו בחום בינוני עד שהמאפה מזהיב ונראה כמו מחמאה (חצי שעה ככה).



בקבוק זה של יטבתה
23/05/2011 | 09:00
11
13

אם אני לא טועה! כמובן שאת יכולה להשתמש במיכל!
תודה, שני. אני אבדוק אם זו אותה
23/05/2011 | 11:02
10
10
כמות, ואשתמש במיכל - לא חושבת שיטבתה מבודצת.
בדקתי לך שניהם 250 מ"ל
23/05/2011 | 11:44
9
12

ואכן לפי מה שבדקתי בנט יטבתה לא מבודצת- השף הלבן גם 250 מ"ל וגם בד"צ
תודה עזרת לי המונמונים (כמו שאומרת
23/05/2011 | 11:49
7
2
שוקו, נדמה לי)
ואני מנצלת את ההזדמנות לשאול אותך משהו אחר. אני זוכרת שזכרת כאן את פשטידת הפלאפל והבשר של אהרוני.
אצלנו לא ממש נטרפו על זה ובסוף זה באמת הפך לפשטידה בתוספת ביצים וכו'.
אתם אהבתם?
כן הזכרתי אבל עדיין לא יצא לי לנסות בסוף
23/05/2011 | 11:53
3
3

ובדיוק חברה שלי הזכירה לי את זה, וחשבתי לנסות בקרוב!
אבל אם את אומרת שלא משהו, אז לא אעשה את זה.

אגב אני בודקת לך כשרות של קנלוני- ברילה כתוב בד"צ, וגם ראיתי שכתוב איפה שהוא בנט שגם אוסם בד"צ
שני, אל תעבדי קשה כל כך. אם יש ברילה בד"ץ,
23/05/2011 | 12:17
2
7
אני אמצא. אם לא במגה - בטח ביש או במקום כלשהו בבני ברק.
אבל תודה רבה רבה.
בקשר לפשטידה, זה עניין של טעם.
ויכול להיות שהבעיה הייתה אצלי, כי מאחר שהטוסטר אובן שלי חלבי, טיגנתי אותה ולא אפיתי - ואולי כאן הייתה הבעיה.
ואני רואה שיעל למטה כתבה שאצלם זה להיט - אז שווה לא להרים ידיים.
בדרך כלל יש לי היסטוריה ארוכה של אכזבות מאהרוני - לא הולך לי אתו, והפשיטדה פשוט הצטרפה לרשימה.
תכלס לטעמי הטיגון עדיף גם ככה
23/05/2011 | 12:18
1
5

מה לא אהבת בפשטידה?
היא הייתה יבשה לטעמי - לא עסיסית וגם לא
23/05/2011 | 12:28
5
מספיק מתובלת - אבל כאן זה עניין של טעם ותמיד אפשר לטעום ולתקן תיבול.
מהעיסה של החומוס - נשארה לי יותר עיסה - הכנתי פלאפל והוא היה די טעים.
רק צריך להוסיף עוד קצת עשבי תיבול ועוד קצת תבלינים - וממש יצא פלאפל טעים.
אני רוצה להכין בקרוב פלאפל - רק שאתפנה לזה.
אצלנו זה נהפך ללהיט הפשטידת פלאפל
23/05/2011 | 11:56
2
10
הכנת אותה בדיוק לפי ההוראות או שינית משהו?
23/05/2011 | 12:18
1
8
כי לא רק אני לא התפעלתי ממנה - הייתה הרגשה שמשהו חסר.
אבל שוב, יכול להיות שזה בגלל שלא אפיתי אותה אלא טיגנתי.
אני אפיתי וטיגון קל מאוד
23/05/2011 | 12:32
8
ולא היה צריך להוסיף כלום לטעמי
זה פשוט מדהים!!
25/05/2011 | 12:43
5
כמה חפשתי עד שמצאתי ארוחת קייטרינג כשר והכי חשוב בעל תפריט עשיר..
כתובות אינטרנט מצורפות:
השנה לא נראה לי שהכין משהו חדש
23/05/2011 | 12:36
1
9
מלבד התפריט הקבוע שלנו לשבועות
ערב חג תמיד חלבי
פשטדת אטריות וגבינה של קובי בר
ירקות ממלאים גבינות של חמותי ז"ל
סלט ירקות
סלט ירוק
חומוס
עוגת גבינה הרגילה שכל שנה אני מכינה
והכל כבר יש בפורום אך אם משהו רוצה משהו ספציפי אשמח לתת אם לא ימצא
בחיפוש.

אה ושכחתי בחג עצמו אנחנו ממנגלים.....
23/05/2011 | 12:36
3
יש מתכון לפשטידה חלבית מוצלחת לא קשה להכנה.?
24/05/2011 | 00:11
3
10
שאפשר להכין יום קודם החג.?
יש לי מתכון לפשטידה חלבית קלה-קלה
24/05/2011 | 00:21
2
13
ומוצלחת.
היא הייתה הפשטידה הראשונה שהכנתי - ממש פושטית.

המצרכים:

כשליש חבילת איטריות רחבות בינוניות
1 גבינת קוטג'
150 גרם גבינה בולגרית (אני משתמשת בפטה כבשים מעודנת. היא טעימה ביותר. של מחלבות גד - אבל בינתיים היא רק בהכשר של הרבנות)
1 קופסה גבינה לבנה 5%
200-250 גרם גבינה צהובה מגוררת
4 ביצים
פלפל שחור

מבשלים את האיטריות לפי ההוראות, מערבבים את כל המצרכים ומערבבים עם האיטריות.
אופים בתנור בתבנית בינונית-קטנה עד שהפשטידה מזהיבה.
רותי יקרתי
24/05/2011 | 12:36
1
8
אני לא אוהבת גבינה בולגרית ולא פטה כבשים
חבל, כי הן נותנות את הטעם לפשטידה - אבל
24/05/2011 | 15:15
2
אם לא אוהבים - לא אוהבים, אין מה לעשות.
מקווה שתמצאי משהו שיתאים לך.
מי אמר אנא כורדי ולא קיבל קאדה
25/05/2011 | 18:12
4
41
מי אמר אנא כורדי ולא קיבל קאדה
ממכר. אם אתן רוצות שישאר לשבועות להכין כשאין אנשים בבית אחרת גם את הצלחת תאכל.........
חצי קילו קמח, חצי כף מלח,כפית סוכר,15 גרם שמרים .כוס חלב. חצי כוס מים.אפשר רק מים.לערבב היטב את הקמח מלח והסוכר.להוסיף את השמרים והחלב ומים וללוש בצק רך ונעים למגע.לתת לבצק לנוח כשעה.
מילוי : 2 חבילות גבינת חמד .(אל תנסו אחרת כי הגבינה תיזל מהבצק.)מגרדת על פומפיה גסה.
ליצור כדורים לרדד  לשים באמצע את הגבינה ,לסגור ולהדק היטב.עם המערוך לשטח את הבצק הממולא.לטגן במחבת ללא שמן.משני הצדדים.
בהצלחה
אגב גם רוטב העגבניות שליד הקאדה ממכר
ומי אמר אנא עירקי ולא קיבל קהי
<< ההודעה הנוכחית
25/05/2011 | 18:22
1
221
ומי אמר אנא עירקי ולא קיבל קהי
קהי של העירקים שנאכל בשבועות עם סוכר או דבש,דומה למלווח רק עם שמרים.טעים טרי.אבל אני קיצרתי את העבודה לשבועות הכנתי והקפאתי.
כל הכבוד על החריצות. אני מכירה את
25/05/2011 | 19:20
15
זה ממשפחה של חברת ילדות שלי.
אחיה אמר לי בילדותנו - מה את משוויצה במלאווח, זה כמו הקאי שלנו (=של העיראקים) חחח.
אוי, איזה יופי. אני לא מכירה את הקאדה,
25/05/2011 | 19:18
1
12
בחיים לא שמעתי על זה, אבל שומרת את המתכון.
לשבועות כבר לא אכין, גם אין לי זמן וגם סגרתי ביני לביני על החלק שלי בתפריט.
אבל אשתמש בו בלי נדר.
ואני מאוד אוהבת גבינה חמד (משתמשת ב"רזה" יותר, 5 אחוז והיא מאוד טעימה לי)
תודה על המתכון
הקאדה שווה כל מאמץ........
25/05/2011 | 20:07
12
טעים מאוד מאוד ונחטף כהרף עיין
בהצלחה
הודעות אחרונות
חם בפורומים של תפוז
אוהבים את תפוז?
אוהבים את תפוז?
עשיתם לייק לדף הפייסבוק שלנו? בואו לקבל את
אוהבים את תפוז?
אוהבים את תפוז?
עשיתם לייק לדף הפייסבוק שלנו? בואו לקבל את
מקרא סימנים
בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ