לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

המשך...
הודעה חדשה

אלו מאכלים לשבת אפשר להכין כבר מיום רביעי

מאת: מחל
19/08/07 17:30
ושיחזיקו במקרר?
 
תגיות:
אלו מאכלים לשבת אפשר להכין כבר מיום רביעי
<< ההודעה הנוכחית
19/08/07 17:30
498צפיות
ושיחזיקו במקרר?
אם יש לך מקרר סביר,
19/08/07 21:07
52צפיות
אז אין סיבה שאוכל יתקלקל..
קציצות,לדוגמא.
גם שניצלים.
תפוחי אדמה אפויים...
אורז,
פסטה,
ועוד דברים רבים.

אני בדרך כלל מתחילה לבשל לשבת כבר מיום רביעי(אני איטית מאוד...אין לי ברירה אלא להתחיל כבר יומיים מראש)

אגב-יש מאכלים שתוכלי להקפיא. למשל- אני כשאני מבשלת או אופה פרוסות בשר ברוטב,אני הרבה פעמים מקפיאה,ומפשירה בבוקר אותו יום שאני צריכה לארוחת הערב- או יום לפני שאני צריכה לסעודת צהריים.
אני גם מתחילה מוקדם להכין את השבת
20/08/07 20:22
48צפיות
אבל לא למקרר אלא למקפיא.
כל הקינוחים, עוגות, פשטידות, חלות - מוכנים בתחילת השבוע ומוחזקים במקפיא עד שבת.
סלטים שניתן להקפיא: טחינה, סלק (רק מבושל ומרוסק לא מתובל),
כל פשטידה אפשר להקפיא? איך לארוז ואיך להפשיר
21/08/07 21:52
31צפיות
בצןרה הטובה ביותר?
תודה.
הקפאת פשטידות והפשרתן:
21/08/07 22:20
27צפיות
אז ככה, לשאלתך.
רוב הפשטידות ניתנות להקפאה, חוץ מכאלה עם תפוחי אדמה.
לי יש מתכנים ל:
פשטידת תירס
פשטידת פטריות
פשטידת גזר וקישואים
פאי פטריות
פאי קרנברי/דובדבנים
קיש בצל

על כל אלו אני יכולה לומר בוודאות שיוצאים מעולה מהקפאה.
אני אופה אותם לרוב בתבנית חד פעמית ומכסה בנייר כסף. לא טורחת לעטוף בעטיפה נוספת.
לגבי ההפשרה - בדרך כלל משתמשת בהן בשבת, ואז הן פשוט מונחות אחר כבוד על הפלטה של שבת.

בהצלחה!
האמת ? אני לא מתלהב לאכול פשטידות שהקפיאו
22/08/07 08:25
16צפיות
אחרי שמפשירים אותם הם נהיות רטובות יותר וחלק מהטעם הולך לאיבוד ..

עניין של טעם ...
תלוי איך מפשירים
22/08/07 11:51
20צפיות
אם ההפשרה והחימום נעשים בצורה הנכונה לא אמור להיות הבדל בטעם.(אומרת האחת שלא מקפיאה כלום )
אוכל מוקפא
22/08/07 13:04
34צפיות
יש לי פטנט טוב לשניצלים ולקציצות עוף.
לפעמים אין זמן לבשל ארוחה, אבל מתחשק באוכל בשרי טעים ומזין לכן אני עושה כך:
עם השניצלים: ביום שיש לי זמן אני מפשירה את השניצלים, דופקת אותם, מצפה אותם בביצה ובפירורי לחם מתובלים ומכניסה לכלי חד פעמי מרובע כשבין כל שניצל יש שקית ניילון למניעת הדבקות, כך אני מקפיאה את הקופסא. וביום שאני ממהרת אני פשוט מוציאה את כמות השניצלים בהם אני מעונינת ישר למחבת ואחרי דקות ספורות יש לי שניצלים מוכנים, פריכים וטריים.
עם הקציצות אני עושה את אותו הדבר, ביום שיש לי זמן אני מכינה את העיסה של הקציצות, מקפיאה אותה, וביום שאני ממהרת אני רק מכדררת קציצות ומטגנת אותם.
כתובות אינטרנט מצורפות:
º
תודה על התגובות.
24/08/07 12:06
11צפיות
מכון אבני - המכון ללימודי עיצוב ואומנות בתל אביב

מכון אבני- המכון ללימודי

עיצוב ואומנות בתל אביב לפרטים>>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
לעמוד הפורום