בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!

זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.
אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.
יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.

הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:
נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.
יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.

הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.

מחפשת מתכון לברוקולי
02/08/14 01:21
מישהו יודע איך מכינים מעין מחית כזו של ברוקולי? מין פירה כזה (ללא תפוחי אדמה) עם ברוקולי מבושל?
 
 
תודה!
לחמניות כוסמין
הודעה זו מכילה תמונות
31/07/14 19:59
29צפיות
החומרים הדרושים:
2 כוסות קמח רגיל
2 כוסות קמח כוסמין
1.5 כף מלח
1 כף סוכר או כמוסוכר
1/2 שקית שמרית +1/2 שקית משפר אפייה או
1.5 כף שמרים יבשים
1/2 שקית משפר אפייה
כ-1.5 כוס מים פושרים
1/4 כוס שמן קנולה או תירס
לציפוי וקישוט:
ביצה טרופה עם מעט מים
סומסום, פרג או זעתר טחון, מלח גס
אופן ההכנה:
מנפים את הקמחים לקערה. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב.
מוסיפים סוכר, שמרים, משפר אפייה ומים בהדרגה ולבסוף את השמן. מעבדים לבצק ולשים בין 10-15 דקות עד שמתקבל בצק גמיש וחלק.
משמנים ידיים בשמן ומצפים את הבצק סביב סביב וכן את הקערה.
משאירים לתפיחה מכוסה במגבת לחה לשעה בערך או עד שיכפיל את נפחו.

מוציאים את הבצק, טופחים עליו להוצאת האויר ולשים מעט. מחלקים לכדורים (בערך 10-12 תלוי בגודל). מניחים למנוחה ל-10 דקות.

מרדדים כל כדור למלבן ומיד לגליל וקולעים לחמניות. משאירים אותן לתפיחה על תבנית מרופדת בנייר אפייה בין 20-30דקות.

בינתיים מחממים את התנור ל-180 ומכניסים כלי עם מים חמים בתחתית.

מורחים את הלחמניות בביצה טרופה ומפזרים סומסום מלמעלה.
אופים כ-15-20 דקות עד הזהבה.

מצננים אותן על רשת. שומרים בכיסוי מגבת למניעת התיבשות.
לחמניות כוסמין
הלחמניות נראות נפלא - תודה
הודעה זו מכילה תמונות
31/07/14 22:20
15צפיות
על המתכון והתמונה היפה.
אשים בבוקר בפינת המתכון היומי שלי.
לילה טוב חביבה.
º
תודה, נירה, גם התמונה שלך נהדרת :)
31/07/14 22:42
1צפיות
º
העונג כולו שלי. שבת שלום
01/08/14 09:39
מחקר עולמי על רגשות חברתיים - נשמח למשתתפים!
31/07/14 12:21
3צפיות
סליחה עלך ההתפרצות לפורום... 
אנו זקוקים למשתתפים במחקר ממש מעניין:
מדובר במחקר עולמי על רגשות חברתיים ומדיה מקוונת. מילוי השאלון יכול לקחת 10 דקות אבל גם יותר מכך (זה תלוי רק בך ובכמה סרטונים תבחר/י לצפות).
נשמח מאוד לכמה שיותר משתתפים!
קישור לשאלון המחקר

 
חיי מדף של בצק?
30/07/14 12:59
2צפיות
שלום
אני מתעסק בבצק זמן רב...
בדר"כ אני מכין את הבצק כמה שעות לפני הכנתו (פוקצ'ה, פיצה, לחם וכו...) בגלל התפחה...(חצי ל-1 שעה)
אני מעוניין "לקצר" את זמן ההכנה על ידי כך להכין יום מראש או כמה ימים אם ניתן להקפיא או לקרר.
ניסיתי פעם אחת לקרר לילה לפני ויצא שהוא התייבש ופעם אחרת יצא שהוא המשיך לתפוח בתוך המקרר....
פעם אחרת הקפאתי ולמחרת נאלצתי להמתין עד שיפשיר, גם ככה בזבזתי זמן כמו להכין מחדש וגם יצא כשהוא מופשר - נרטב.
האם יש איזשהו רעיון איך "לקרר" את הבצק (לעצור את ההתפחה רק לכמה שעות טובות) ולהשתמש בו רק זמן קצר אחרי שמוציאים מהמקרר ויתנהג כאילו הוא טרי? (ימשיך את ההתפחה או מוכן לשימוש מיידי)
הערה: מדובר בכמויות גדולות ולא איזה 1 או 2 ק"ג....כך שעבודת הלישה גוזלת זמן רב.
 
תודה
 
 
כבר לא זוכרת איך עושים את זה, אבל חושבת
30/07/14 17:00
2צפיות
שצריך להוסיף לבצק משפרי אפיה, להתפיח חצי התפחה, ורק אז להקפיא. כשמוציאים, מפשירים מתפיחים שוב (עד לשני שליש מהנפח) ואז אפשר להמשיך בתהליך האפייה.

אין ניסים ואין קיצורי דרך!
30/07/14 17:49
2צפיות
אחת השיטות לשיפור טעמו של בצק שמרים היא התפחה איטית במקרר, אך עדיין התפחה. את ההתפחה אפשר לעצור רק ע"י הקפאה!
מערבבים את כל החומר ולשים היטב לקבלת בצק. נותנים לו לעמוד בטמפרטורת החדר למשך חצי שעה (אוטוליזה) ואז מעבירים ללילה למקרר. השהייה במקרר חשובה מאד ומפתחת טעמים בבצק שלא מתקבלים אחרת. ביום למחרת, מוציאים את הבצק מהמקרר ונותנים לו לעמוד שעתיים בטמפרטורת החדר. מחלקים לכדורים בגודל רצוי. אם לא משתמשים בכולם, ניתן בשלב זה להקפיא. לשאר הכדורים נותנים לנוח, מכוסים, שעתיים נוספות.
הפשרת הבצק הקפוא צריכה להיות באיטיות במקרר.
אגב, גם בדומינו'ס פיצה מקפיאים ומפשירים באיטיות.

 
milch - בקורס קונדיטוריה לימדו
30/07/14 19:00
3צפיות
אותנו שניתן להקפיא בצק שמרים לאחר הוספת משפרי אפייה ולאחר חצי התפחה. הבצק שהה בפריזר כמה ימים עד שהוצאנו, הפשרנו, והמשכנו מאיפוא שהפסקנו.
השיטה היא אותה שיטה בה משווקים מוצרים מבצק שמרים כמו של "בונז'ור" ודומיו. בבתי הקפה, סופרים ובתי המאפה מקבלים אותו כשהוא קפוא.
בבית אני נמנעת מקיצורי דרך. מכינה, מתפיחה ואופה, ולכן לא זוכרת בדיוק את השיטה אותה למדתי.
 
נירה
30/07/14 19:19
7צפיות
מה שלימדו אותך בקורס קונדיטוריה, אינו נוגד את מה שרשמתי, אפשרות הקפאה לאחר התפחה ראשונה. בצק לרוב סוגי הלחמים אני מתפיח כ-1/2 שעה (בהתאם לטמפרטורת הסביבה באותו זמן) ובצקים עשירים בשומן 1-1 1/2 שעות לפני ההכנסה להקפאה. לגבי משפרי אפיה, אין קשר בינם לתהליך שאנחנו דנים בו. יש מספר סוגי משפרי אפיה טבעיים לחלוטין ולא אלה שמצורפים לשימרית והנהוגים בתעשיה. אני נמנע להשתמש בהם באופן עקרוני.
אחד ממשפרי ההתפחה הנפוצים הוא ויטמין C והוא קיים במרבית הקמחים המסחריים.
milch
הודעה זו מכילה תמונות
31/07/14 00:16
7צפיות
גם אני דיברתי על חצי התפחה ורק לאחר מכן הקפאה.
ובאשר למשפרי אפייה של שמרית, הם לא נכנסים אלי הביתה!
ובכל זאת, למרות מה שלימדו אותי, מעולם לא הקפאתי בצק שמרים (רק של עוגיות מסויימות שיש בהן מעט מאוד שמרים).
בסך הכל ניסיתי לענות לשאלה.
לילה שקט.
 
תודה לעונים
31/07/14 11:07
1צפיות
החלטתי לפעול ב-2 מישורים:
1. שימוש בבצק עד 24 שעות - קירור. כאשר זמן הפשרתו קצר מאוד, כשאני מעוניין להשתמש בו תוך זמן קצר מאוד. אכניס לקירור ללא התפחה מוקדמת כאשר בקירור הוא יתפח באיטיות. (אני לא צריך התפחה שניה במתכון שלי). השאלה שלי כאן האם ככל שהזמן עובר במקרר (עד 24 שעות) אני צריך להפחית בכמות השמרים או להגביר עוצמת הקירור?
2. הקפאה - אשתמש בשיטה זו כאשר אני מעוניין להשתמש בבצק רק בשלב יותר מאוחר (בני כמה ימים) ומעוניין להפשיר באיטיות (לא משתמש בבצק הקפוא תוך 2-3 שעות אלא אחרי כ-6 שעות למשל בלי להעבירו לקירור). במקרה זה צריך קודם כל להתפיח לפני הקפאתו בהתפחה מלאה או חצי התפחה? איך שומרים את קרום הבצק שלא יתייבש בהקפאה? למרוח שמן או ניילון? המקפיא שלי הוא מהדור ישן שאין בו קירור יבש ולכן יוצא כך שהבצק הקפוא מקבל רטיבות כשהוא מופשר - האם צריך להחליף מקפיא "מתקדם" (טכנולוגיית קירור יבש) ?
תודה
 
תשובות והבהרות...
31/07/14 11:49
2צפיות
1. התפחה במקרר היא בגדר המלצה לקבלת התפתחות טעמים בבצק, חמיצות עדינה למשל. אין חובה להתפחה במקרר. משך ההתפחה במקרר הוא לרוב 8-12 שעות ללא צורך בוויסות כמות השמרים או טמפרטורת המקרר. אין לי נסיון עם התפחה מעבר לזה, אך אינטואיטיבית יתכן ויש צורך או להפחית בכמות השמרים או להעלות טמפרטורת מקרר. עליך לבצע ניסוי ואני הייתי בוחר בהפחתה בכמות השמרים ולא נוגע במקרר במידה והוא מכיל דברי מזון נוספים.
2. הפשרת בצק קפוא חייבת להתבצע באיטיות במקרר והיא דורשת יותר מ-6 שעות בתלות בגודל גושי הבצק. המונח המקובל הלא מיקצועי הוא: "להעביר למקרר למשך לילה". כנ"ל לגבי ההתפחה במקרר.
ההמלצה הנפוצה לשמירת פני הבצק מהתיבשות היא אכן מריכה בשמן או עטיפה ברדיד מתכווץ. להקפאה מומלץ על שני הדברים יחד. להתפחה רגילה אפשר למרוח שמן על הבצק ולכסות עם מגבת מטבח לחה. כאשר אני מתפיח במקרר אי מסתפק בכיסוי של הקערה בשקית ניילון. מדובר במנות של 1 ק"ג קמח לכל היותר.
אין כל קשר בין התרטבות הבצק וסוג המקפיא! התופעה היא תוצאה של התאבות עקב מעבר מטמפ' מאד נמוכה לטמפ' גבוהה ולכן דרושה ההפשרה האיטית.
 
התווספות כפתור עריכה חדש ב|תפוז|
30/07/14 13:36
2צפיות
אנו שמחים להודיע שהחל מהיום נוספה לפורומים אפשרות חדשה- עריכת הודעה|!|

ניתן לערוך את ההודעה עד רבע שעה מפרסומה (גם אם נוספו לה תגובות),

ולאחר מכן יהיה כתוב על גבי ההודעה שהיא נערכה.



|*| איך עורכים את ההודעה?|*|

לאחר פרסומה, יש לפתוח את ההודעה בפורום.

בשורה הכחולה שבתחתית ההודעה, בסופה (צד שמאל שלה) יופיע: ">עריכה".

לחיצה על "עריכה" יכניס חזרה לתוכן ההודעה ויהיה ניתן לערוך ולשנות אותה לחלוטין!



בכל עניין (טכני או כללי) ניתן לפנות אלינו באחת מהדרכים הבאות:

?    בשרשור המיועד בפורום משוב:  http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

?     במסר ל"הנהלת הפורומים"

?    למייל: forums@tapuz.co.il.
רעיון מצויין, אולי אפשר להוסיף את האפשרות
30/07/14 18:10
1צפיות
הזאת גם לתגובות ברשומות ? תודה
אבקת ביצים
30/07/14 17:16
4צפיות
איפה ניתן לרכוש אבקת ביצים ומה המחיר?
º
הייתי שמחה לעזור אבל איני יודעת
30/07/14 19:02
º
בסופר פארם.חמי קנה שם בזמנו
31/07/14 21:40
2צפיות
עוגת פחזניות ליום הולדת של הבן
הודעה זו מכילה תמונות
29/07/14 11:56
20צפיות
עוגת פחזניות
פחזניות
חמאה גדולה 200 גרם
2 כוסות מים
2 כוסות קמח פלוס כף.
כפית מלח
כף וחצי סוכר
5 בצים L
מילוי פחזניות :
שמנת מתוקה
פודינג וניל
2 כפות אבקת נוגט.
כוס חלב
קרם העוגה :
2 פודינג וניל צרפתי
2 כוסות חלב
2 שמנת מתוקה.
ציפוי העוגה :
שמנת מתוקה
2 שוקולד טורטית.
אופן ההכנה :
פחזניות- על אש קטנה ממיסים את החמאה עם המים הרותחים הסוכר והמלח
מערבבים טוב עד לרתיחה.
מוסיפים את הקמח במהירות ומערבבים היטב בכף עץ
יוצא  לכם גוש של בצק לא לפחד זה בסדר.
מעבירים לקערה של המיקסר ומצננים מעט  
מוסיפים  את הביצים בכל פעם ביצה אחת עד שהיא נטמעת בבצק
אם היא תהיה נוזלית יהיה קשה לכם לעצב צורה ולקבל פחזנייה תפוחה ויפה
לכן בביצה ה-5  אני ממליצה לעצור ולבדוק את צמיגות הבצק
להכניס לשקית זילוף לשים צנתר פרח ולהכין פחזניות
אחרי זילוף אופים בתנור בחום 180 עד הזהבה (כ-25 דקות)
בזמן הקירור מכינים את מילוי הפחזניות. תחילה נשים את הפודינג וניל ואבקת הנוגט [אבקת נוגט
מוצאים בכל חנות מתמחה כגון לגעת באוכל וכד ]
נערבב ורק אח"כ  נוסיף את החלב שמנת מתוקה. אגב,הוספת הנוגט בזמן ההקצפה לא מומלצת כי
היא עלולה לשבור את המרקם הקצפתי.
מקציפים במיקסר בדרגה נמוכה עד שכל החומרים מתערבבים היטב ואח"כ מעלים לדרגה הכי
גבוהה עד קבלת קצף יציב.
חוצים את הפחזניות, ממלאים אותם בקרם ומניחים בתבנית אפיה 28. עגולה. או כל תבנית אחרת.
עוברים לשלב הכנת המילוי, כמו מקודם מערבבים במיקסר את כל החומרים עד לקבלת קצף יציב.
הערה חשובה אני בחרתי אינסטנט וניל צרפתי, והוא משתלב פשוט נפלא עם מילוי הנוגט.
אל תוותרו על הנוגט. מאמץ קטן לחנות ויש לכם עוגה מהסרטים .
אחרי שהקרם וניל צרפתי מוכן מעבירים  לתבנית עם הפחזניות  מיישרים מסביב את הקרם.
עוברים לשלב האחרון הציפוי
2 חפיסות השוקולד טורטית  ממיסים במיקרו למשך דקה וחצי, מוסיפים שמנת מתוקה , מערבבים
 טוב עד קבלת אחידות וברק.
מכניסים לעוד 15 שניות ועוד ערבוב קל
יוצקים על הקרם  מיישרים עוטפים ומעבירים להקפאה
יפצ'וק - נראה נפלא. תודה על המתכון והתמונה
29/07/14 16:35
היפה.
אשים בפינת המתכון היומי שלי.
º
29/07/14 17:16
מתכוני דגים מדהימים לתשעת הימים [כי מי צריך בשר?!]
29/07/14 16:05
5צפיות
לכל מי שמעונין-לא רק לצמחונים
29/07/14 14:36
4צפיות
נפתחה קבוצה חדשה של צמחונים בפייסבוק- "צמחונים מבשלים" כולכם מוזמנים להנות מהמתכונים
 אחד של השני..
https://www.facebook.com/groups/348423541980878/
מה תרצו שיהיה בדור הבא של הפורומים?
28/07/14 13:19
6צפיות
אנו מתחילים בימים אלו  תהליך אפיון ועיצוב מחדש של הפורומים בפרדס ומאוד מעוניינים שאתם תהיו שותפים לו.

  
כרגע אנחנו ממש בתחילת התהליך ונשמח לקבל מכם הצעות... מה פורום החלומות שלכם?

|שמש| איפה בעיניכם החוזקות של הפורומים|?|  באילו דברים לדעתכם אסור לגעת|?|
|שמש| אילו פיצ'רים חסרים לכם|?| מה לדעתכם כדאי להוסיף|?|


אתם מוזמנים להגיב בפורום פורומים 2015

עליית עמוד ההודעה החדש ב|תפוז|
27/07/14 11:59
10צפיות
גולשות וגולשים יקרים,
היום העלנו את עמוד הוספת הודעה החדש בכל הפורומים :-)

העמוד החדש כולל:
- עורך חדש בעמוד ההודעה שיאפשר הדגשת טקסט, לינקים, גדלי וצבעי פונט שונים.
- העלאת מספר תמונות  / סרטוני וידיאו / קבצים אחרים להודעה אחת.

בכל עניין (טכני או כללי) ניתן לפנות אלינו בשרשור המיועד בפורום משוב, במסר ל"הנהלת הפורומים" או למייל forums@tapuz.co.il.
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?for...

שבת שלום "חלביים" ו"סמויים"
25/07/14 16:06
48צפיות
צולם ע"י נירה מנסה
מאחלת לכל עם ישראל שבת רגועה ושקטה.
עוגת שמרים ברוטב קרמל סופ"ש שקט
25/07/14 08:44
139צפיות
עוגת שמרים ברוטב קרמל  סופ"ש שקט
מצרכים לבצק:

60 גרם חמאה

1 כוס חלב                                                                                   

1 כפית תמצית וניל                                                                                 

1/2 כוס סוכר

2 ביצים טרופות

4 כוסות קמח שמרים אסם

2 כפות שמן קנולה

חמאה להברשה

לרוטב הטופי:

60 גרם חמאה

3/4 כוס סוכר חום

1 מיכל שמנת מתוקה

כפית תמצית וניל

3/4 כוס אגוזי מלך, קצוצים גס

100 גר' אגוזי פקאן שלמים

למילוי:

1 כוס סוכר חום

1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים

1 כפית קינמון                                                                                                

25 גר' חמאה מומסת להברשה

אופן הכנה:

הבצק:

ממיסים את החמאה במחבת על הגז.

שמים במיקסר את החלב, וניל, סוכר והחמאה המומסת ומערבלים.

מוסיפים את הביצים.

מוסיפים את הקמח שמרים בהדרגה (אחת-אחת), תוך כדי פעולת הלישה של המיקסר.

לשים במיקסר עוד 4-5 דקות, עד שמתקבל בצק רך וגמיש, אך לא דביק

שמים בקערה את השמן ומעבירים את הבצק לקערה.

מטלטלים את הקערה כך שכל הבצק יתכסה בשמן.

מכסים בנייר ניצמד ומניחים בצד לשעה לתפיחה                                                                                         

רוטב הטופי:

מחממים במחבת את החמאה.

מערבבים אליה את הסוכר, השמנת המתוקה ותמצית וניל ומבשלים דקה-שתיים, עד שנוצר רוטב מעט סמיך.

מעבירים את הרוטב לתבנית בעלת דפנות גבוהות.

מפזרים את אגוזי המלך והפקאן מניחים בצד

המילוי, יצירת השושנים והאפייה:

מערבבים את הסוכר החום, הקינמון ואגוזי המלך הקצוצים.

מקמחים את משטח העבודה ולשים את הבצק.

מורחים את הבצק במעט חמאה ומפזרים עליו את תערובת הסוכר והאגוזים בשכבה דקה ואחידה.

מגלגלים פנימה את הבצק בצורה רולדה הדוקה.

חותכים את הבצק לפרוסות.

מסדרים את שבלולי העוגות בתבנית עם הרוטב בתחתית, צמודים זה לזה.

מניחים בצד לתפוח חצי שעה.

מכניסים לתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות כחצי שעה.

הופכים את התבנית על גבי צלחת כך שציפוי הרוטב יהיה כעת מלמעלה.
נראה ונקרא טעים להפליא - איפה הקפה?
25/07/14 10:13
21צפיות
תיכף אשים את המתכון בפינת המתכון היומי שלי.

תודה על המתכון והתמונה היפה.

סוף שבוע רגוע ושקט יפצ'וק.
תודה נירה את גורמת לי
25/07/14 13:13
18צפיות
סוף שבוע שקט שיחזרו לשלום כל חיילינו אמן!
º
אמן ואמן
25/07/14 14:45
3צפיות
סלט פירות מיוחד
24/07/14 09:46
164צפיות
סלט פירות מיוחד
מתכון טעים ומרענן וקל מאוד לביצוע.

החומרים הדרושים:
1 מלון קטן
2 נקטרינות
3 שזיפים
2 מנגו מקולפים ופרוסים
20 דובדבנים אדומים טריים מגולענים
20 דובדבנים צהובים טריים מגולענים
3-4 תאנים גדולות בשלות ופרוסות
כפית ליקר פירות (לימונצ'לו או רימונים או אחר)
2-3 כפות סוכר

אופן ההכנה

חותכים את המלון ומוציאים ממנו כדורים בעזרת כף פריזיאן.
מכניסים את הנקטרינות והשזיפים למים רותחים לדקה-שתיים ומיד מקלפים את הקליפה החיצונית, פורסים אותם לפרוסות.
מוסיפים להם את יתר הפירות,הסוכר והליקר ומסדרים בקערה שקופה.
מצננים היטב ומגישים.

אפשר להגיש עם קצפת או כדור גלידה.
כתובות אינטרנט מצורפות:
נראה כמו הקינוח האולטימטיבי לקיץ
24/07/14 11:34
16צפיות
תיכף אשים בפינת המתכון היומי שלי.

תודה על המתכון והתמונה היפה.
º
תודה נירה,
24/07/14 13:18
2צפיות
º
בעונג רב
24/07/14 14:35
שאלה, האם אפשרי להקפיא פירה?
20/07/14 07:03
60צפיות
בשל אילוצים כאלה ואחרים, הכנתי כמות גדולה של פירה(שני שקים של תפוחי אדמה)

יצאה לי כמות די גדולה, והפירה יצא די טעים, כואב לי הלב שאצטרך לזרוק כל כך הרבה עוד כמה ימים.

חשבתי להקפיא חצי, אבל מהניסיון שלי עם תפוחי אדמה מבושלים שמקפיאים אותם, הם לא יוצאים טוב מהפריזר.

פירה עדיין לא יצא לי להקפיא, אבל התחושה שלי היא שזה לא ממש עובד.

האם מישהו כאן אי פעם הקפיא פירה וכשהוא הפשיר הוא היה אכיל?

אגב לפירה הוספתי בסה"כ חבילת חמאה ומלח.

אודה לכם על תשובה מהירה(כרגע כל הפירה עדיין במקרר)

שבוע טוב ושקט שיהיה לכם
הכוונה לשקים או שקיות?
20/07/14 10:17
58צפיות
אתה מבשל לגדוד?

בכל מקרה, פירה לא ישרוד בפריזר וייצא מימי.

אם השאריות קטנות, ניתן להכין מהן לביבות. פשוט מוסיפים ביצים, פירורי לחם ועשבי תיבול (אפשר גם גבינות קשות, או טונה).
º
וכמובן שבוע טוב ושקט גם לך ולכולם
20/07/14 10:19
18צפיות

עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה