לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!

זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.
אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.
יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.

הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:
נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.
יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.

הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.

שבועות במוצ"ש
26/04/15 22:13
16צפיות
שלום לכולם,
אודה לכם לרעיונות לדברים חלביים שניתן להכין לחג שבועות בהתחשב בעובדות שהשנה הוא יחול במוצ"ש ואנו דתיים..
דברים שניתן להכין מראש וכו'..
תודה רבה
כמה רעיונות:
27/04/15 12:24
7צפיות
פשטידות ולזניות טעימות יותר בדכ ביום אחרי, סלט עלים/ירקות עם בולגרית, סלט פסטה, פטריות ממולאות ולאפות במוצש,
להכין רוטב לפני ואת הפסטה לבשל במוצש...
מתכון לעוגת גבינה פרורים
26/04/15 16:21
41צפיות
º
לא,זה לא מתכון, זו פרסומת!!!
27/04/15 11:08
2צפיות
מדריך איך מכינים עוגת גבינה
26/04/15 15:48
30צפיות
כאן תוכלו לראות איך מכמנים עוגת גבינה צפיה מהנה 
 
עזרה בתחום הגבינות בבקשה
23/04/15 06:37
51צפיות

היי,
ראיתי במתכון שאני ממש רוצה להכין שמשתמשים בגבינה בשם velveeta, שלפי ההבנה שלי היא גבינה מוכרת במטבח האמריקאי.
מישהו מכיר מה זו הגבינה הזו ואיזו אני יכולה לשים במקום בארץ? גבינה צהובה? צ'דר?
זו גבינה רכה או קשה?
תודה רבה!
 
velveeta
24/04/15 19:22
24צפיות
חיפוש בגוגל הביא אותי לכמה תוצאות.
בויקיפדיה (בקישור) יש תיאור מלא של הגבינה.
לדעתי - את יכולה להשתמש בכל גבינה צהובה שאת אוהבת או שיש לך בבית .
רעיה
זאת גבינה מעובדת...
24/04/15 20:12
24צפיות
הגבינה שהכי דומה לזה היא עמק "טוסטי גבינה בסגנון אמריקאי".
 
כיש בכל סופר וזה בדכ במקררים.
º
נצלש...ניתן להשיג בארץ גבינת ראקלט?
24/04/15 20:15
16צפיות
בוקר אור רוזי - חושבת שאפשר להשיגה בחנויות
26/04/15 07:18
9צפיות
שמתמחות בגבינות, כמו "באשר" או "מכלת גבינות". 
אני אבדוק...הבנתי שיש איתה בעיה כי היא עשויה מחלב לא מפוסטר
26/04/15 12:28
4צפיות
אטו משהו כזהאבל אני אבדוק...
תודה!
מדריך זה יעזור לך
26/04/15 15:51
8צפיות
ניקוי סיר שרוף (מפופקורן), אבקת כביסה לא עזרה
20/04/15 12:27
18צפיות

תחתית הסיר שרופה בחלק מהמקומות מפופקורן,
לנסות לגרד, לשפש, ולקרצף, לפני ואחרי השרייה במים רותחים, לא עזר,
גם להרתיח עם אבקת כביסה לא עזר.
מה עוד ניתן לנסות, שלא כולל חומרים כימיים מסוכנים?
מלח לימון? 
האם מסיר שומנים קר מיועד לכך או שזה חומר מסוכן?
אבקת אפייה ומים?
משהו אחר?
 
נסי להרתיח את הסיר עם מים בגובה 2/3
23/04/15 06:21
18צפיות
מהסיר וחצי כוס חומץ הדרים או חומץ בן יין. לאחר הרתיחה מקררים, שופכים את המים ומקרצפים עם צמר פלדה או "ספוג" מתכת.
שלום, האם מישהו מכיר סוג של מאפה שמרים שטוח עם קרם פטיסייר?
22/04/15 19:24
35צפיות
יש מאפה שטוח משמרים שאכלתי כשהייתי קטנה. הוא נראה כמו עיגול שטוח עם שוליים קצת מקופלים ועליו יש איזה שהוא קרם וניל, אני חושבת שפטיסייר.
מישהו יודע איך קוראים למאפה הזה ואולי להפנות אותי למתכון?
תודה על כל תגובה.
 
בבקשה - שלושה מתכונים למאפי שמרים שטוחים עם קרם פטיסייר
הודעה זו מכילה תמונות
23/04/15 06:17
77צפיות

"שנק" – שבלולי בצק שמרים עם קרם פטיסייר ואוכמניות/יעל גרטי, מ-ynet

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3554366,00.html

"אוראנה" – מאפה בצק שמרים עם קרם פטיסייר ומשמש/תומר כבירי/נענע10

http://food.nana10.co.il/Article/?ArticleID=970787

"דניש" וניל

http://www.litcake.co.il/tag/%D7%93%D7%A0%D7%99%D7%A9-%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9C/

ברוכה הבאה ל"חלבי". הפורום חמים, נעים ומאוד טעים. את מוזמנת להישאר.
º
תודה רבה על התשובה המפורטת!
23/04/15 09:52
7צפיות
º
העונג כולו שלי
23/04/15 10:22
3צפיות
º
יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל
הודעה זו מכילה תמונות
21/04/15 23:13
18צפיות
הי שלום ! :) שאלה לגבי איפה אפשר להשיג בארץ כמה דברים :)
18/04/15 11:00
82צפיות

הי לכולם, 
אז יש לי שאלה, איפה אפשר להשיג בארץ (אם יש בכלל..) קרמל בקופסת שימורים :) ?
ראיתי המון מתכונים שמשתמשים בזה, ופשוט אני לא מצליחה למצוא מוצר ישראלי שמזכיר את זה. 
מכירות משהו ?
המון תודה !!!

היי גם אני לא מוצאת,אפשר להכין
19/04/15 13:14
58צפיות

  רוטב קרמל
 1 כוס סוכר חום כהה
 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  50 גרם חמאה
 
  מערבבים בסיר סוכר חום, שמנת מתוקה וחמאה. מרתיחים 5 דקות, לקבלת רוטב טופי זהוב.
 
ניתן להכין מחלב מרוכז ממותק. עושים את זה הרבה בחו"ל.
22/04/15 19:31
17צפיות
קישור הוראות הכנה
 
Caramel Sauce from Sweetened Condensed Milk
 
º
יש בארץ חלב מרוכב ממותק בקופסת שימורים ? אף פעם לא ראיתי ...
22/04/15 19:40
24צפיות
º
בטח. בכל סופר של רשת מזון גדולה שהייתי היה...
22/04/15 22:51
9צפיות
ספיישל מתכוני עדות בישראל
הודעה זו מכילה תמונות
14/04/15 19:52
119צפיות
אשמח אם תשרשרו מתכוניכם.

את המתכונים אשים במאמרי הפורום וגם בפינת "המתכון היומי שלי בפייסבוק.

בתמונה "לאסי" מנגו של אילנית12 חמה (מתכון בשרשור).

תודה מראש,
לאסי מנגו - הוכן וצולם ע"י נירהמ1
"לאסי" מנגו של אילנית12
הודעה זו מכילה תמונות
14/04/15 19:59
106צפיות

"לאסי" מנגו/אילנית12
מקור המתכון: אילנית12
הוכן וצולם ע"י: אילנית12 ונירהמ1

החומרים לכוס אחת:
1 מנגו בינוני  מקולף ללא הקליפה (השתמשתי ב"מאיה")
6 כפיות יוגורט או לבן
2 כפיות סוכר, או לפי הטעם
2 טיפות מי וורדים (לא חובה)
3 קוביות קרח כתושות
 
הכנה:
- טוחנים הכל בבלנדר ושותים קר.

הערות של נירה:
1. הכפלתי את הכמות בשלוש.
2. לא שמתי סוכר (המנגו מספיק מתוק).
3. לא שמתי מי ורדים.
4. קישטתי בפתיתי קוקוס וחמוציות.

תיהנו,
אילנית
לאסי מנגו של אילנית12 - הוכן וצולם ע"י ש712
לאסי מנגו של אילנית - הוכן וצולם ע"י נירהמ1
"בטטה וואדה" – כדורי תפוחי אדמה/אילנית12
הודעה זו מכילה תמונות
14/04/15 20:02
501צפיות

"בטטה וואדה" – כדורי תפוחי אדמה/אילנית12
מקור המתכון והתמונה: אילנית12 (Dalia Ilanit Mor) מהבלוג "אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה"

החומרים:
1 ק"ג תפוחי אדמה מבושלים,  מסוננים ומעוכים כמו פירה
שיני שום קצוצות
חתיכה קטנה שורש ג'ינגר קצוץ דק, או מגורר
1 בצל קצוץ דק
1/2 1 כוסות בערך כוסברה טריה
תבלינים :
כורכום, בערך כף
הל טחון (מעט)
פלפל שחור
כוסברה טחונה
מעט גרגירי חרדל שחורים
מלח
 לבלילה:
2 כוסות קמח חומוס
2 ביצים
1 כף כורכום
מלח, פלפל
בערך כוס מים
 
 הכנה:
 -  מחממים מעט שמן במחבת.מוסיפים את הבצל השום, הג'נג'ר, ההל, גרגירי חרדל,כוסברה טחונה,פלפל שחור, מלח. *אם רוצים חריף, אפשר להוסיף פלפל ירוק חריף טרי (לחמם כמה דקות, לא להזהיב).
-  מוסיפים את תפוחי האדמה, הכוסברה הטריה והמלח, מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול.
 - מכינים את הבלילה: מערבבים הכול ביחד. הבלילה צריכה להיות  סמיכה ומעט מאוד דלילה (את המים מוסיפים בהדרגה)
 - מחממים שמן עמוק בסיר, מכינים כדורים, טובלים בבלילה ומטגנים עד להזהבה.
- טובלים בצ'אטני (לא חובה).

תיהנו,
אילנית
בטוטה וואדה - הוכן וצולם ע"י אילנית12
"דאל" – תבשיל עדשים/אילנית12
הודעה זו מכילה תמונות
14/04/15 20:04
80צפיות

"דאל" – תבשיל עדשים/אילנית12
מקור המתכון והתמונה: אילנית12 (Dalia Ilanit Mor) מהבלוג "אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה"

החומרים:
2 כוסות (חד פעמי) עדשים צהובות,אשר הושרו במים פושרים כשעה.
1 בצל גדול קצוץ
8 שיני שום חצויות (אפשר גם קצוצות)
מלח, כמון (בערך כפית), כורכום (בערך כפית)
עגבניה אדומה קלופה וחתוכה לקוביות קטנות
קורט פפריקה חריפה
חופן כוסברה טריה

הכנה:
 - מאדים מעט את הבצל עם שמן,(לא לשרוף),מוסיפים את העדשים שסיננו קודם, מערבבים, מוסיפים את העגבניה, הפפריקה, הכורכום והכוסברה, מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי ומחכים לרתיחה.
- מעבירים לאש קטנה, מידי פעם פותחים את הסיר ומערבבים. מתבשל בערך  לאחר כשעה.
- את המלח מוסיפים לפני סוף הבישול.
- כשהעדשים מתבשלות מטגנים את השום והכמון עם שמן במחבת. צריך לטגן את השום משני הצדדים, חשוב לא לשרוף אותו רק להזהיב (נשרף מהר).
- שופכים מיד את תערובת השום, הכמון והשמן לסיר של העדשים, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.

הערות של אילנית:
1. אם רוצים לשתות בתור מרק, צריך להוסיף מים.
2. מגישים עם אורז לבן ומעל  את העדשים.
3. לאחר יום במקרר התבשיל מסמיך מאוד, כדי לחמם צריך להוסיף מעט מים.
4. הכמות גדולה. אפשר להכין חצי כמות.
5. לקבלת דאל ירקרק, אותו תהליך אבל  בלי עגבניה ומוסיפים מסאלה של כוסברה בשלב הבישול.
6. מנה מזינה וטעימה.
 
תיהנו,
אילנית
דאל - תבשיל עדשים - הוכן וצולם ע"י אילנית12
תרד מבושל/אילנית12
הודעה זו מכילה תמונות
14/04/15 20:06
68צפיות
תרד מבושל/אילנית12
מקור המתכון והתמונה: אילנית12, מהבלוג "אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה"

החומרים:
תרד קצוץ
בצל קצוץ
מלח, פלפל שחור גרוס
שום כתוש
פלפל ירוק/אדום חריף חתוך לקוביות (לא חובה(
עגבניות שרי חתוכות לקוביות (או עגבנית רגילות (

הכנה:
- מאדים את הבצל בשמן, מוסיפים את התרד והתבלינים ומבשלים על אש קטנה בערך חצי שעה,  או פחות (אין צורך להוסיף מים).

תיהנו,
אילנית
תרד מבושל - הוכן וצולם ע"י אילנית12
שבת שלום, לא הבנתי משהו
17/04/15 18:47
26צפיות
במתכון כתוב:
 
החומרים:
תרד קצוץ
בצל קצוץ
מלח, פלפל שחור גרוס
שום כתוש
פלפל ירוק/אדום חריף חתוך לקוביות (לא חובה(
עגבניות שרי חתוכות לקוביות (או עגבנית רגילות (
 
באופן ההכנה כתוב:
הכנה:
- מאדים את הבצל בשמן, מוסיפים את התרד והתבלינים ומבשלים על אש קטנה בערך חצי שעה,  או פחות (אין צורך להוסיף מים).
 
לא מובן לי :מתי מוסיפים פלפלים ועגבניות?
 
תודה, הכל נראה טעים מאוד!
 
רחליקה
הייי.מוסיפים עם התרד והתבלינים
19/04/15 19:45
18צפיות
תודה על התיקון
º
תודה וחג שמח
22/04/15 22:47
1צפיות
"בארפי" פיסטוקים/אילנית12
הודעה זו מכילה תמונות
14/04/15 20:08
76צפיות

"בארפי" פיסטוקים/אילנית12
מקור המתכון והתמונה: אילנית12 (Dalia Ilanit Mor) מהבלוג "אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה"

החומרים:
1 גבינה 9% (שמתי 5% - אילנית)
1/4 1 כוסות סוכר
450 גר' אבקת חלב
קורט הל
200 גר' חמאה
2 שמנת חמוצה
צבע מאכל ירוק( לא חובה)
250 גר' פיסטוקים מקולפים מהקליפה הפנימית  וטחונים (משרים לפני זה במים רותחים ואח"כ מקלפים)
לקישוט: שקדים קלופים או פיסטוקים.
 
הכנה:
- ממיסים את החמאה על אש קטנה ומניחים לה להתקרר היטב היטב.
- לאחר שהחמאה התקררה מוסיפים את שאר החומרים ומבשלים על אש נמוכה עד בינונית במשך 25-20 דקות, עד שהתערובת מבעבעת (משגיחים, שלא ישרף), מערבבים את העיסה כל הזמן.
- מוזגים לתבנית, מקשים, מקררים ושמים במקרר.
 
*ניתן להקפיא.
 
בתיאבון,
אילנית 
בארפי פיסטוק - הוכן וצולם ע"י אילנית12
"הלווה" – קינוח הודי/אילנית12
הודעה זו מכילה תמונות
14/04/15 20:11
60צפיות

"הלווה" – קינוח הודי/אילנית12
מקור המתכון והתמונה: אילנית12 (Dalia Ilanit Mor) מהבלוג "אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה"

החומרים:           
1 ליטר חלב
1 שקית פודינג לבישול בטעם תות/ווניל  (100 גר')
1 כוס סוכר, או לפי הטעם, אפשר פחות
1 שקית "אגר אגר" של 10 גרם.(ג'לטין צמחוני)
2 טיפות תמצית ורדים (זהירות זה מר)
הל טחון בערך רבע כפית
שקדים, או פיסטוקים או צימוקים

הכנה:
- שמים בסיר את כול החומרים, חוץ מההל והתמצית ורדים.
- שמים על אש בינונית, ובוחשים ברציפות בכף עץ, עד שזה רותח, ומתחיל להתעבות, להוסיף את ההל והתמצית ולהמשיך לערבב במרץ כ-4-3 דקות.
- למזוג לכלי, לשים חצי שעה על השיש ולאחר מכן למקרר.
 
הערות אילנית:
1. ניתן להכין ב-3 צבעים-וורוד, צהוב ולבן. את הצבע הלבן מכינים מקורנפלור מאותה כמות של הפודינג.
2. יוצאת כמות ענקית אפשר לחלק בתבניות או להכין חצי כמות מכול צבע.
 
תיהנו,
אילנית
הלווה - הוכן וצולם ע"י אילנית12
הלווה - הוכן וצולם ע"י אילנית12
צ'ארדש – מטבל גבינה הונגרי/ninga3
הודעה זו מכילה תמונות
14/04/15 20:13
60צפיות

צ'ארדש – מטבל גבינה הונגרי/ninga3
מקור המתכון והתמונה: ninga3 (גילה כהן אבני)

"מטבל גבינה הונגרי שכולם אוהבים, מקבל צבע ורוד. טעים במיוחד אחרי 12 שעות (לפחות).
 מוצלח מאוד באירועים. אפשר לקשט מסביב עם רצועות ירקות בצבעים שונים (גזר, פלפלים: ירוק, אדום, צהוב, כתום, מלפפונים ירוקים, צנונית, פרחי כרובית חיה...וכו')..." (גילה)

החומרים:    
500 גר’ גבינה לבנה 5% או 9%
1 מכל שמנת 9% (אפשר גם שלי)
1 כף גדושה מיונז
1 כפית שטוחה מלח
1 כף גדושה פפריקה מתוקה (אפשר גם קצת חריפה, למי שאוהב יותר פיקנטי)
5-4 בצלים ירוקים דקיקים, קצוצים דק גם העלים הירוקים
2-1 מלפפון חמוץ קצוץ (כבוש במלח). לא חובה

- מערבבים היטב ומשפרים תיבול, אם צריך.
 
תיהנו,
גילה
ת'ארדש - הוכן וצולם ע"י ninga3
"Palacsinta"- בלינצ'ס-חביתיות הונגריות/ד ר ו מ י ת 1
הודעה זו מכילה תמונות
14/04/15 20:16
62צפיות
"Palacsinta"- בלינצ'ס-חביתיות הונגריות/ד ר ו מ י ת 1
מקור המתכון והתמונה: ד ר ו מ י ת 1 (יהודית גפר)

החומרים:
2 ביצים
1 כוס חלב
1/4 1 כוס מי סודה
1 כוס קמח
2 כפיות תמצית וניל טובה
קליפת לימון מגוררת
2 כפות סוכר
2 כפות חמאה מומסת

הכנה:
- מערבבים הכול היטב עד שלא יהיו גושים. התערובת צריכה להיות דלילה.
- מחממים מעט חמאה במחבת ומטגנים חביתיות דקות ככל האפשר.

מלית גבינה מתוקה:
1. הכי טעים לי גבינת טובורוג מתוקה עם צימוקים. אפשר גם גבינה רגילה עם צימוקים, סוכר ווניל.
2. מאד טעים גם למלא בריבה טעימה.

מלית פיטריות לבלינצ'ס:  
1 סלסילה פטריות שמפיניון טריות
1 סלסילה פטריות יער
1/3 כוס פטריות יבשות 
1 בצל יבש קצוץ
2 בצלים ירוקים קצוצים  
2 כפות קמח
שמנת מתוקה
מלח, פלפל  לבן (רצוי, טחון טרי), אגוז מוסקט (רצוי, טחון טרי)
30 גר' חמאה
1 כף שמן קנולה

הכנה:
- שוטפים ומקצצים את הפטריות.
- משרים את הפטריות היבשות במים רותחים כחצי שעה. סוחטים היטב ומקצצים.
- ממיסים את החמאה, מוסיפים את השמן  (כדי למנוע חריכה של החמאה), ומזהיבים את הבצלים.
- מוסיפים את הפטריות ומבשלים עד שהנוזלים שהן מפרישות מתאדים.
- מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.  
- מוסיפים בהדרגה את השמנת המתוקה, תוך בחישה מהירה ומתבלים לפי הטעם.
*אם הרוטב סמיך מדי, אפשר לדלל עם מעט חלב.

הערות:
1. במקום הקמח אפשר לשים 2 כפות מרק פטריות.
2. מתאים גם למילוי קונכיות בצק מכל סוג שהוא, וסתם כמנה ראשונה.
3. אפשר להוסיף לתערובת גם גבינה מגוררת מסוג פרמזן.
4. אפשר לשפוך מלמעלה רוטב בשמל וגבינה מגוררת ולהקרים מעט.

תיהנו,
יהודית
פלצ'ינטה - הוכן וצולם ע"י דרומית1
טורוש גומבוץ" – כופתאות גבינה הונגריות/ד ר ו מ י ת 1
הודעה זו מכילה תמונות
14/04/15 20:21
76צפיות

טורוש גומבוץ" – כופתאות גבינה הונגריות/ד ר ו מ י ת 1
מקור המתכון והתמונה: ד ר ו מ י ת 1 (יהודית גפר)

"יוצאת כמות גדולה וכמובן אפשר להכין רק חצי כמות ולחלק את הרכיבים בהתאם."(דרומית)

החומרים:
1 ק"ג גבינה לאפיה  (אני משתמשת ב "טוב טעם")
8 ביצים מופרדות
קורט מלח
בערך 400 גר' סולת
1 שקית פירורי לחם
100 גר'  חמאה
סוכר להגשה

הכנה:
- מערבבים את הגבינה עם החלמונים וקורט מלח. מקציפים את החלבונים ומקפלים פנימה את תערובת הגבינה.
- מקפלים פנימה את הסולת. העיסה צריכה להיות רכה ויש להיזהר לא להוסיף יותר מדי סולת כדי שהגומבוץ לא יהיו קשים.
- מרתיחים בסיר גדול מים עם מלח. בידיים רטובות מגלגלים כדורים בגודל כדור פינג פונג. מכניסים למים ומחכים לרתיחה שניה.
- מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים בערך 20 דקות, עד שהכופתאות מוכנות.
- מסננים את הכופתאות מהמים.
- בסיר גדול ממיסים את החמאה ומוסיפים את פירורי הלחם. מוסיפים פנימה את הכופתאות והופכים עד שהן מצופות היטב.
- מגישים חם עם סוכר וקינמון.

תיהנו,
יהודית
טורוש גומבוץ - כופתאות גבינה הונגריות - הוכן וצולם ע"י דרומית1
מרק דובדבנים/ד ר ו מ י ת 1
הודעה זו מכילה תמונות
14/04/15 20:23
37צפיות

מרק דובדבנים/ד ר ו מ י ת 1
מקור המתכון והתמונה: ד ר ו מ י ת 1 (יהודית גפר)

"בבית אמי, ההונגריה הגזעית מבודפשט, המרק הקר והמרענן הזה כיכב בקביעות בשבועות. לידו כמובן הגומבוץ (כופתאות גבינה), ופלצ'ינטה (בלינצ`ס) ממולאת בגבינה עם צימוקים..." (דרומית)
 
החומרים:
2 צנצנות דובדבנים מגולענים חמוצים, תוצרת הונגריה או רומניה
מים
1 כוס סוכר (בערך)
2 שמנת חמוצה

הכנה:
- שמים בסיר תכולת 2 צנצנות דובדבנים (לקנות רק ללא חרצנים!)
- מוסיפים מים לסיר בחישוב של 3 צנצנות דובדבנים מרוקנות מהדובדבנים ומלאות במים.
- מוסיפים כוס סוכר (או לפי הטעם, המרק צריך להיות מתוק), מביאים לרתיחה קלה, בוחשים היטב עד שהסוכר נמס ומכבים את האש.
- שמים בקערה גדולה 2 שמנת חמוצה, מוזגים פנימה מצקת מלאה של מרק חם ומערבבים היטב, ממשיכים לערבב פנימה את המרק עד להמסה מוחלטת של השמנת.
- מאחסנים בקערה מכוסה במקרר כ-24 שעות.
- מגישים צונן מאוד.

הערות של דרומית:
1. אפשר להחליף שמנת חמוצה אחת בשמנת מתוקה. אני מעדיפה את הגירסה החמצמצה יותר.
2. לפני ההגשה לערבב היטב.

תיהנו,
יהודית
מרק דובדבנים - הוכן וצולם ע"י דרומית1
"Kuglof" – עוגת שמרים הונגרית/טומי*
הודעה זו מכילה תמונות
14/04/15 20:26
59צפיות

"Kuglof" – עוגת שמרים הונגרית/טומי*
מקור המתכון והתמונה: טומי יונגר, מנהל פורום תרבות הונגריה
הוכן וצולם ע"י: נירהמ1 (נירה מנסה)

החומרים:
600 גר' קמח
1/2 2 כפיות שמרים יבשים - בחורף קר קצת יותר
200 גר' סוכר
250 מל חלב פושר 
3 ביצים
150 גר' חמאה או מרגרינה - בטמפרטורת החדר 
100 גר' צימוקים 
50 גר' שקדים פרוסים 
1/2 כוס ברנדי
קורט מלח
1 כפית גרד לימון
לקישוט: אבקת סוכר

הכנה:
- משרים את הצימוקים בברנדי (שעה לפחות).
- מכניסים האת כל החומרים לקערת המיקסר ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה (דביקה ולחה למדי), משמנים תבנית קוגלוף (אפשר לפזר קצת שקדים בתחתית לקישוט), שופכים את התערובת לתבנית, מכסים ומניחים להתפחה (סבלנות בקטע הזה תנו לזה זמן עד שזה תפח היטב זה אצלי זה לקח כשלוש שעות). 
- מחממים תנור ל-180 מעלות, אופים 45 דקות ןמצננים (אני מעדיף מחוץ לתבנית). 
- זורים אבקת סוכר מעל.

הערה של נירה:
בפעם הראשונה הכנתי את המתכון כמו שטומי הביא, אבל העוגה יצאה קצת יבשה למחרת ולכן, כשהכנתי בפעם השנייה הוספתי 50 גר' חמאה.

תיהנו,
טומי*
קוגלוף - הוכן וצולם ע"י נירהמ1
"מלאי" של אמא בוצי/ninga3
הודעה זו מכילה תמונות
14/04/15 20:29
62צפיות

"מלאי" של אמא בוצי/ninga3
מקור המתכון והתמונה: ninga3 (גילה כהן-אבני)

החומרים:
1/2 קילו קמח תירס (אפשרי גם אינסטנט)
1/2 כוס קמח תופח
1/2 1 כוס סוכר (אמא שמה 1/2 כוס, כי העוגה במקורה לא מתוקה כל כך)
1 שקית סוכר ווניל
1 כפית מלח
1/2 כוס צימוקים בהירים
150 גרם חמאה מומסת או רכה
4 ביצים
6 אשל 
1 קוטג'
גרידת לימון

*הבלילה אמורה להיות דלילה כך שלא להיבהל... (גילה)

הכנה:
- מערבבים חומרים יבשים יחד וחומרים רטובים לחוד ומאחדים בבחישה עדינה.
- יוצקים לתבנית משומנת, אפשר לפזר מעט גרגרי סוכר  ומעל את הבלילה. 
- מתחילים בתנור חם מאוד, 200 מעלות, על מדף תחתון של התנור, למשך כ-20-15 דקות, או עד שמתחיל לתפוח ואז מנמיכים את חום התנור ל-180-175 מעלות וממשיכים באפייה עוד כ-40 דקות = סה"כ אפיה כשעה.

תיהנו,
גילה 
מלאי - הוכן וצולם ע"י ninga3
סלט חצילים רומני/יעלי36
הודעה זו מכילה תמונות
14/04/15 20:31
55צפיות

סלט חצילים רומני/יעלי36
מקור המתכון: יעלי36, אמא
הוכן, צולם והובא ל"חלבי" ע"י: יעלי36

החומרים:
4 חצילים 
1 גמבה
3 כפות שמן זית
3 בצלים קצוצים דק
מלח
 
הכנה:
- קולים את החציל ואת הגמבה.
- מקלפים ומקצצים את החציל קצוץ-קצוץ. מקצצים את הגמבה ומוסיפים.
- מוסיפים 3 כפות שמן זית, 3 בצלים קצוצים דק ומלח, ומערבבים.

תיהנו,
יעלי
סלט חצילים רומני - הוכן וצולם ע"י יעלי36
מלפפונים כבושים/ninga3
הודעה זו מכילה תמונות
14/04/15 20:35
45צפיות
מלפפונים כבושים/ninga3
מקור המתכון והתמונה: ninga3 (גילה כהן-אבני)

חומרים והכנה:
מלפפונים קטנים וכחושים, קשים וטריים עד כמה שניתן

- שוטפים היטב ודוקרים עם מזלג בשני הקצוות (לא ממש בקודקוד - לפניו ב-2 ס"מ בערך).
- דוחסים לצינצנת בצפיפות - שכבה אחת, בפתחים שנוצרים דוחפים שיני שום חתוכות, פלפל חריף, גבעולי סלרי, גבעולי שמיר - שטופים כמובן.
- דוחסים שכבת מלפפונים שניה, ושוב חוזר הכל, ומסיימים למעלה עם עלי שמיר וסלרי.
 - מוזגים חומץ, איך שזה כשהמלפפונים דחוסים, כדי 2 ס"מ מהקרקעית, ומוזגים מים רותחים, כלומר מערבבים כפית שטוחה מלח בכל כוס מים רותחים וממלאים את הצנצנת, עד הסוף, סוגרים, ממתינים שיתקרר, מנערים ושמים על אדן החלון כמו בתמונה.

תיהנו,
גילה
מלפפונים כבושים - הוכן וצולם ע"י ninga3
סלט חצילים רומני עם בצל/ninga3
הודעה זו מכילה תמונות
14/04/15 20:37
43צפיות
סלט חצילים רומני עם בצל/ninga3
מקור המתכון והתמונה: ninga3 (גילה כהן-אבני)

החומרים:
4-3 חצילים קלויים, מרוקנים את התוכן למסננת למשך חצי שעה, עד שאין נוזלים.
3-2 פלפל אדום קלוי וקלוף – מרסקים בפולסים במג'ימיקס או מקצצים יחד עם החציל,  מועכים, ומערבבים את החצילים והפלפל ושמים בקערה /
- מוסיפים:
מיץ לימון 
מלח, פלפל
שמן (החציל אוהב הרבה) ורצוי שמן סויה 
בצל קצוץ דק דק

- מסדרים את הסלט בצלחת אובלית, משאירים שוליים פנויים, ומקשטים סביב עם פלחי או חצאי עגבניה ומעל פרוסות מלפפון ירוק.

תיהנו,
גילה
סלט חצילים רומני עם בצל - הוכן וצולם ע"י ninga3
סלט חצילים רומני עם שום ומיונז/ninga3
הודעה זו מכילה תמונות
14/04/15 20:39
49צפיות

סלט חצילים רומני עם שום ומיונז/ninga3
מקור המתכון והתמונה: ninga3 (גילה כהן-אבני)

החומרים:
4-3 חצילים קלויים – מרוקנים את התוכן למסננת למשך חצי שעה, עד שאין נוזלים.
3-2 פלפלים אדומים קלויים וקלופים – מרסקים בפולסים במג'ימיקס או מקצצים יחד עם החציל.

- מועכים, מקצצים ומועכים את החצילים והפלפל ושמים בקערה.
- מוסיפים:
מיץ לימון  
2-1 כפיות שום כתוש
2-1 כפות מיונז
מלח, פלפל

- מערבבים הכול... ונהנים!!!

גילה
סלט חצילים רומני עם שום ומיונז - הוכן וצולם ע"י ninga3
סלט חצילים רומני/ש712
הודעה זו מכילה תמונות
14/04/15 20:41
43צפיות
סלט חצילים רומני/ש712
מקור המתכון והתמונה: ש712 (שרית בסט)

- קולים על מחבת פסים שמיועדת רק לחצילים 4 חצילים גדולים, מרוקנים את בשרם למסננת ומפזרים עליהם מעט מלח לימון לבל ישחירו, מערבבים ובכל פעם מוסיפים עוד חציל שהיה מוכן. החצילים הגירו נוזלים והתקררו.
- מעבירים לקערה 1/2 מהכמות (את השאר הקפאתי – שרית)

- לחצילים בקערה מוסיפים :
בזילוף איטי טיפה יותר מ- 1/4 כוס שמן קנולה, תוך ערבוב (כמו שמכינים מיונית ביתית(
4 גלדי שום כתוש - או לפי הטעם
1 בצל גדול קצוץ לקוביות קטנות (בקוצץ ירקות)
מלח לטעם,1/2 1 כפית סוכר (זו לא טעות), ואם יש צורך עוד טיפה מלח לימון לטעם - הסלט יכול להיות אפילו שבוע במקרר ולא יחמיץ ולא יתסוס כי מכיל מלח לימון ולא לימון טבעי.

תיהנו,
שרית
סלט חצילים רומני - הוכן וצולם ע"י ש712
"סלונה" – דגים בתנור/ענתי42
הודעה זו מכילה תמונות
14/04/15 20:43
47צפיות

"סלונה" – דגים בתנור/ענתי42
מקור המתכון והתמונה: ענתי42

החומרים:
5 פרוסות דג סול 0 משרים במים עם מלח לימון 10 דקות
6 עגבניות פרוסות
4 בצלים פרוסים
1 שן שום שלמה
1/2 פלפל חריף ירוק פרוס דק
1 כף רסק עגבניות
1 כפית כורכום
1 כפית פפריקה מרוקאית מתוקה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית קארי לדגים - לא חובה
1/2 כפית סוכר
1 כף מיץ לימון

הכנה:
- מטגנים את כל הבצל ב-3 כפות שמן זית, עד לקבלת צבע זהוב.
- מעבירים חצי מכמות הבצל לתבנית, מעל הבצל מסדרים עגבניות פרוסות, מעל העגבניות מסדרים את הדגים, ושוב מעל הדגים מפזרים את הבצל המטוגן ופרוסות עגבניות.
- בצלוחית שמים כוס מים חמים, מערבבים עם רסק העגבניות ומוסיפים את כל התבלינים שברשימת החומרים
- יוצקים הכל מעל הדגים ומעבירים לתנור בחום 180 מעלות ל-45-35 דקות .

בתיאבון,
ענתי
סלונה - הוכן וצולם ע"י ענתי42
סלונה - הוכן וצולם ע"י ענתי42
"טרשי" – חמוצים עיראקיים/אילנית12
הודעה זו מכילה תמונות
14/04/15 20:46
178צפיות
"טרשי" – חמוצים עיראקיים/אילנית12
מקור המתכון והתמונה: אילנית12 (Dalia Ilanit Mor) מהבלוג "אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה"

החומרים:
כרוב, כרובית, גזר, פלפל חריף, גמבה, פלפל ירוק מתוק (אפשר כול ירק), קולורבי
שום, מלח ומים
חומץ (שמתי חומץ תפוחים)
קורט סוכר
תבלין "בהרת לחמוצים" (יש גם "בהרת לקובה") - אני עשיתי בערך 3 קילו ירקות אז שמתי 3 כפות תבלין (אילנית)

הכנה:
- מרתיחים חומץ ומים באותו יחס.
- מוסיפים: מלח, קורט סוכר ואת התבלין.
- כשרותח מוסיפים קודם את הגזר (מכיוון שהוא קצת קשה) ומבשלים כ-10 דקות.
- מוסיפים את שאר הירקות חוץ מהשום, ומבשלים בערך עוד 3 דקות. את השום מוסיפים לפני שמכבים את הגז.
- מקררים, טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
- מעבירים לצנצנות ומאכסנים במקרר. *נישאר חודשים במקרר.
 
בתיאבון,
אילנית
טרשי - הוכן וצולם ע"י אילנית12
טרשי - הוכן וצולם ע"י אילנית12
"סמבוסק בטאווה" – סמבוסק עם חומוס/אילנית12
הודעה זו מכילה תמונות
14/04/15 20:48
55צפיות

"סמבוסק בטאווה" – סמבוסק עם חומוס/אילנית12
מקור המתכון והתמונה: אילנית12 (Dalia Ilanit Mor) מהבלוג "אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה"

החומרים לבצק:
1/2 ק"ג קמח לבן 
1/2 ק"ג קמח מלא
50 גר' שמרים השתמשתי בשמרית
1 מרגרינה בטעם חמאה מומסת
2 חלמונים
בערך 2 כוסות מים פושרים או כמה שתופס (מתחילים עם ½ 1 כוסות)
1 כף שטוחה של מלח  

החומרים למלית:
½ ק"ג חומוס – משרים לילה קודם ומבשלים ללא מלח (אני בישלתי בסיר לחץ), לסנן את החומוס מהמים וטוחנים (אני טחנתי במכונת בשר - אילנית)
1 בצל בינוני קצוץ דק-דק
2 כפות תבלין בהרת לבישול 
2 כפות כמון טחון
1 כפית פפריקה מתוקה
קורט פלפל שחור
פפריקה חריפה, לפי הטעם 
1 כף כורכום
מלח

הכנת המלית:
- מטגנים את הבצל במעט שמן. לא להשחים, ומכבים את הגז.
- מוסיפים את התבלינים ומערבבים עם הבצל. 
- מוסיפים את התבלינים והבצל לעיסת החומוס. 
- טועמים ומשפרים תיבול - אם צריך.

הכנת הבצק:
- מערבבים את כול החומרים, ובסוף מוסיפים את המים - לשים 10 דקות, עד שמקבל בצק רך. *אם יש צורך מוסיפים מים או  קמח (קמח לבן).
- נותנים לבצק לנוח במקום חמים.
- לאחר  30 דקות בערך מוציאים אוויר ולשים מעט.
- נותנים לבצק לנוח עוד שעה.
- לאחר שעה, מחלקים את הבצק לכדורים קטנים, מרדדים לצורת עיגול, כמה שאפשר דק מכיוון שהבצק מתנפח בטיגון.
- שמים במרכז העיגול את המלית ומדביקים בחלמון ביצה את הקצוות (במברשת).
- מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.

הערות:
1. חשוב לפתוח את הבצק כמה שאפשר דק כי הוא מתנפח בטיגון.
2. יוצא בערך 30 יחידות גדולות או כפול מזה קטנים.
3. אפשר להכין עם קמח לבן.
4. הכנתי חצי מהכמות אפוי, מעל מרחתי חלמון ביצה ופיזרתי שומשום.
5. הכנתי את המלית יום קודם ושמתי במקרר בקערה מכוסה (בגלל חוסר זמן).
6. לאחר הטיגון אני מכניסה כל יחידה לשקית של סנדוויצ'ים, מרכזת את כל השקיות בשקית גדולה ומקפיאה.

תיהנו,
אילנית
סמבוסק בטאווה - הוכן וצולם ע"י אילנית12
"קעקעת" – כעכים עיראקיים/אילנית12
הודעה זו מכילה תמונות
14/04/15 20:50
59צפיות

"קעקעת" – כעכים עיראקיים/אילנית12
מקור המתכון והתמונה: אילנית12 (Dalia Ilanit Mor) מהבלוג "אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה
 
"כעכים עירקים. נהוג להכינם באזכרות (לא עלינו) ובבריתות..." (אילנית)
  
החומרים:
1 שקית שמרית
1 ק"ג קמח לבן (רצוי שטיבל 2)
1/2 1 חבילה מרגרינה בטעם חמאה
3 כפות חוואייג' לבצק (חובה) (קונים בחנות תבלינים)
3 חלמונים 
3 כפות שמן קנולה
1.5 כוסות מים פושרים
1/2 1 כוסות סוכר, או לפי הטעם.

 הכנה:
- ממיסים את המרגרינה.
- מכניסים את כול החומרים לקערה גדולה, מערבבים היטב ומתחילים ללוש .אם הבצק נדבק לידים מוסיפים מעט קמח, מכסים את הקערה במגבת ומניחים במקום חמים (אני שמה בתנור מכובה כחצי שעה - אילנית).
- לאחר חצי שעה בערך, מוציאים אוויר וממשיכים ללוש, ושוב שמים למנוחה של שעה וחצי בערך, או עד שהבצק מכפיל נפחו.
- מכינים משטח עבודה מקומח ומתחילים לעצב עיגולים. מכניסים לתנור לכ-25-20 דקות, בחום של 180 מעלות, ואופים עד שהכעכית מזהיבים.
*חשוב מאוד להוסיף את החוואייג', הוא עושה את כל הטעם.
**אפשר למרוח חלמון ביצה לפני האפיה (לא חובה).
 
בתיאבון,
אילנית
קעקעת - הוכן וצולם ע"י אילנית12
קעקעת - הוכן וצולם ע"י אילנית12
"קיצ'רי" – אורז עם עדשים/אילנית12
הודעה זו מכילה תמונות
14/04/15 20:52
182צפיות

"קיצ'רי" – אורז עם עדשים/אילנית12
מקור המתכון והתמונה: אילנית12 (Dalia Ilanit Mor) מהבלוג "אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה"

"יש הנוהגים לאכול את זה עם יוגורט או שמנת. אנחנו אוכלים עם חביתה ועגבניות טריות..." (אילנית)

החומרים:
2 כוסות אורז לבן (השתמשתי בבסמטי, אפשר גם פרסי) מושרה במים כחצי שעה
1/2 כוס עדשים אדומות שטופות (אפשר גם צהובות), מושרות במים כחצי שעה
כורכום, מלח, קורט כמון
שמן

- מבשלים את האורז איך שאתם רגילים.

החומרים לטיגון:
שום כתוש
פלפל שחור
כמון
בצל קצוץ
 
הכנה:
- לבשל את האורז והעדשים  עם כורכום ומלח. התבשיל צריך להיות צהוב.
- בינתיים מחממים שמן במחבת. מטגנים את הבצל והשום (לא לשרוף, רק להזהיב) ומוסיפים תבלינים.
- מוסיפים את התערובת הרותחת לסיר האורז.
- מערבבים היטב, ובודקים אם האורז התבשל.

בתיאבון,
אילנית
קיצ'רי - הוכן וצולם ע"י אילנית12
"לוזינה" – מרמלדת חבושים של אילנית/אילנית12
הודעה זו מכילה תמונות
14/04/15 20:55
41צפיות
"לוזינה" – מרמלדת חבושים של אילנית/אילנית12
מקור המתכון והתמונה: אילנית12 (Dalia Ilanit Mor) מהבלוג "אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה"

"המלצה חמה. המתכון מעולה. היו לי חבושים שייעדתי לקונפיטורה ובגלל הלוזינה הם שינו את ייעודם (מאוד אוהבת את הממתק הזה).
הכנתי את המרמלדה אתמול בלילה וכבר הבוקר היא נדגמה ליד הקפה (במקום העוגה - פחות ייסורי מצפון).
הממתק נראה יפה מזה שקונים (פשוט יפהפה - איזה צבע משגע)..." (נירה)

החומרים:
1 ק"ג חבושים מקולפים ומגוררים
1 ק"ג סוכר (לטעמי מתוק מידי, בפעם הבאה אשים פחות – אילנית)
1 כף מיץ מלימון טרי
1 כפית קינמון טחון
קורט הל טחון (לא חובה)
קוקוס

הכנה:
- מרתיחים את החבושים רתיחה אחת, כדי שיהיה קל לקלף אותם, מגרדים .
- מוסיפים לסיר את כול החומרים, חוץ מהקוקוס ומבשלים על אש קטנה, בערך שעה עד שעה וחצי - צריך לערבב לעיתים קרובות, עד שהריבה אדומה ורואים את תחתית הסיר.
- מפזרים קוקוס על תבנית, יוצקים את העיסה ומעליה שוב קוקוס.
- מקררים לילה במקרר.

הערות של אילנית:
1. אפשר להכין מהתערובת כדורים.
2. אפשר לוותר על הקוקוס ולהשתמש בממתק כריבה.

הערות של נירה:
1. הכנתי מחבושים בעלי קליפה חלקה (לא מהזן המקומי בעל השערות), אותם קל יותר לקלף וגם לחתוך לפני הבישול.
2. לאחר הקילוף והחיתוך (כמובן שהוצאתי גם את הליבות), שקלתי את הפרי,  בישלתי את הפרי עד לריכוך וסיננתי 
3. לפי המלצת אילנית הפחתתי מכמות הסוכר. ל-1.260 ק"ג השתמשתי ב-900 גר' סוכר.
4. מכיוון שאילנית אמרה שהריבה יצאה מאוד מתוקה, הוספתי גם מיץ מחצי לימון  קטן (בערך 4-3 כפות – במתכון המקורי יש כף אחת) וכפית קינמון.
5. לא שמתי הל.
6. לא ריסקתי את הפרי הוא הפך למחית תוך בישול. נשארו מעט חתיכות (שלדעתי מוסיפות לטעם).

תיהנו,
אילנית 
לוזינה - הוכן וצולם ע"י אילנית12
WOWWW יופי של שרשור נהייתי
15/04/15 06:53
18צפיות
רעבה על הבוקר
יאמי
º
15/04/15 07:36
3צפיות
רוסקיטאס-בייגלה מתוק
הודעה זו מכילה תמונות
15/04/15 08:22
97צפיות
מצרכים
3 ביצים
1 כוס סוכר
חצי כוס מיץ תפוזים                                                                                      
1 כפית גרדת תפוז
¾ כוס שמן
20 גר` אבקת אפייה
20 גר` סוכר וניל
550 גר` קמח
קוקוס
לסירופ סוכר
2 כוסות סוכר
1 כוס מים
כף מיץ לימון                                                                                     
 
שמן לטיגון עמוק
 
אופן ההכנה:
 בקערה רחבה לערבב 3 ביצים וכוס סוכר עד לקבלת בלילה בהירה                                                                           
 להוסיף חצי כוס מיץ תפוזים, גרדת תפוז,שמן,אבקת אפייה,וניל וקמח בהדרגה עד לקבלת בצק דביק
 להניח בצד כ- 20 דקות
 לוקחים חתיכות קטנות מהבצק יוצרים כדורים קטנים עם חור באמצע (כמו בתמונה)
 מחממים שמן עמוק ומטגנים עד להשחמה                                                                                                            
 מוציאים ומניחים על נייר סופג מכניסים לסירופ וטובלים בקוקוס.
 לסירופ סוכר: לבשל את כל מרכיבי סירופ הסוכר עד שהתערובת מסמיכה
 
 
נראה ממש טוב! כמה שאלות
17/04/15 10:51
15צפיות
באיזה שמן כדאי להשתמש?
והאם אפשר להשתמש בפחות קמח ולהקטין את הכמות (550 גרם קמח נשצע המון!)?
תודה
17/04/15 13:47
11צפיות
עדיף להשתמש בשמן קנולה
את כמות הקמח להקטין לפי הצורך עד לקבלת בצק דביק ,הוא מתייצב ותלוי בסוג הקמח 
 
בהצלחה סופ"ש נעים
קוסקוס וריבת דלעת
הודעה זו מכילה תמונות
15/04/15 08:26
81צפיות
מרק ירקות לקוסקוס
מצרכים
2 כפות שמן קנולה
1 בצל קצוץ דק
3 גבעולי סלרי
2 תפוחי אדמה חתוכים  לריבועים
2 גזרים חתוכים לריבועים
2 קישואים חתוכים לריבועים
1/2 קילו דלעת חתוכה לריבועים
1/4 כרוב חתוך לרצועות
1 כוס חומוס שבושל מראש / מקופסה
1 עגבנייה גדולה חתוכה לרבעים
1/2 פלפל ירוק חריף חתוך לטבעות
1 כפית כורכום
1 כפית פלפל לבן
1 כף מלח
1 כף מרק עוף
5 כרעיים (לפי מספר הסועדים)
ההכנה
בסיר גדול מטגנים בצל  עד להזהבה מוסיפים את הסלרי מתבלים בכורכום וממשיכים בערבוב
מוסיפים את כל הירקות ומטגנים עוד כ-5 דקות
מוסיפים מים עד כיסוי הירקות מוסיפים את העוף  וגרגרי החומוס מביאים לרתיחה
מתבלים  בפלפל לבן מרק עוף ומלח ומבשלים כ-40 דקות על להבה נמוכה
ריבת דלעת
1/2 ק"ג דלעת חתוכה לקוביות
כף שמן קנולה
2 כפות מיץ לימון
2 כוסות סוכר (חד פעמית לשתיה קרה)
3/4 כוס מים
1 כפית קינמון
50 גר' שקדים מולבנים/שלמים
ההכנה
מניחים את כל המצרכים בסיר ומבשלים על להבה נמוכה
קולים את השקדים ומוסיפים
מבשלים עד לאידוי הנוזלים והתרככות הדלעת
 
חומרים לגרגירי הקוסקוס: (בקישור למעלה יש הסברים ותמונות)
1 ק"ג סולת
1 כוס מים
4 כפות שמן + חצי כוס שמן
כף שטוחה מלח
כלים דרושים:
2 קערות  גדולות
מסננת לקוסקוס
סיר אידוי לקוסקוס
אופן ההכנה:
לשים על הגז את סיר האידוי עם מים ולהרתיח.
לשים בקערה רחבה  חצי מכמות הסולת ושתי כפות שמן.
ביד אחת לשפוך מים בזרם איטי וביד השנייה לערבב בתנועות סיבוביות כל הזמן.
מתחילים להיווצר גרגירים יותר גדולים.
ממשיכים כך עם רבע כוס מים בערך וכל הזמן לערבב - לוקח בערך 2 דקות.
להעביר דרך המסננת לתוך הקערה השנייה( עדיף קערה בקוטר טיפה יותר גדול מהמסננת כדי שיהיה נוח להניח אותה בפנים ולסנן).
לעשות את אותו תהליך עם החצי השני.
לשים את הגרגירים שנוצרו על החלק העליון של סיר הקוסקוס. (חובה להקפיד שהמים בסיר האידוי ירתחו ויבעבעו לפני ששמים את הסולת)
בעזרת כף ליצור גומות בגרגירים על מנת שהאדים יוכלו להגיע אליהם. לכסות במגבת מטבח ולאדות שעה.
אחרי שעה של אידוי - להעביר את הגרגירים לתוך קערה ולשפוך עליהם מייד 1/2 כוס שמן, כף מלח ו- 3 כוסות מים מהברז.
לערבב היטב עם מזלג ולהשאיר להתפחה של חצי שעה - עד שהגרגירים יבשים ותפוחים. מידי פעם לערבב עם מזלג.
אחרי שהגרגירים ספחו את כל המים והם יבשים דיים, חוזרים שוב על תהליך האידוי למשך חצי שעה. הפעם אין צורך לכסות במגבת.
טועמים את הגרגירים כדי לוודא שהם אכן מוכנים ושופכים לקערה נקייה.
לתת להם להתקרר מעט ואז להעביר שוב במסננת וזהו!!!
, נירה לכולם.....מצאתי....
15/04/15 13:58
49צפיות
צלי ירקות שש  קומות :
1 בצל גדול קצוץ,לקוביות
2 כפות שמן זית
1 כרוב ירוק בינוי,חתוך לרצועות
1 ףמלח
4 גזרים גדולים,מגוררים
1 קופסת עגבניות ,מרוסקות,מסננות 450 גרם
1 כף פפריה מתוקה
צרור גדו של פטרוזיליה
2 בטטו8ת ארוכת,חתוות לרוסות
 
מטגנים בצל,לערבב כרוב עם מלח,ולהניח על הבצל,להדק מעט,בעת בישול הנפח קטן
מעל גר
מעל עגביות,אפשר עגבניות טריות ולחתוך לרבעים,ולסדר מעל שכבת הגזר,
מל העגבניות מפזרים פטרוזיליה
מעל את פרוסות בטטות,חופפות כמו עפים,ומעליהן פפריקה..
מכסים את הסיר ומניחים לירקות להתבשל במיץ של עצמם ל להבה נמוכה,כ 40 דקות
 
בתיאבון,,המתכון הגיע בפלא מבוסטן,,מתוך הורים מבשלים,על התמונ של הספר בישול גדול וישן,ילדה עם סרט על המצח..
בהצלחה..
ומוסיפה,עוד 2 מתכונים...חצילים,,,,,,
15/04/15 14:30
37צפיות
מתקרב יום העצמאות   :
3 חצילים ,לחתוך לרצועות,אצבעות,ולטגן,
4-5 פילפילים,חיים בכול הצבעים,לרצועוצ
2-4 או יותר,שיני שום,קצוצות
חצי בקבוק קטשופ חריף
בצנצנת למקרר..
זה ניתן לי ע"י,,בחורה ששמה היה אנפה,,,
טעים,טעים,,ומוצלח..
ועוד מצילים.....
15/04/15 14:33
30צפיות
3 חצילים,לעיגולים,ברור שמקולפים,בערך עובי של 1 ס"מ,
לטגן,,,
על כול חציל 2 ביצים קשות,מגוררות
2 בצל לבן,לא גדול לקוביות..
מלח ופלפל שחור,,
עכשיו ניסיתי לאפות את החצילים בתנור,,זה בסדר,
אבל אין כמו הטעם של הטיגון,,
º
נזכור ולא נשכח!
הודעה זו מכילה תמונות
16/04/15 08:52
31צפיות
נזכור ולא נשכח!
היי, תכיר מישהי יפה תוך חמש דקות! ..........................
16/04/15 11:01
30צפיות
היי, תכיר מישהי יפה תוך חמש דקות! .......................................
כאן באתר שלי:
º
מתכון הונגרי לקולרבי מבושל ברוטב סמיך
16/04/15 13:19
46צפיות
לזניה
14/04/15 16:13
23צפיות
שלום אשמח למתכוני לזניה לאו דווקא קלאסיים חשבתי לכיוון לזניית בטטות/פסטו/חצילים כול רעיון אחר
בבקשה קישור למאמרי הפורום, לקטגוריה "פסטה ורטבים"
14/04/15 21:05
13צפיות
חיפשתי שם מתכון ללזניית בטטות, אבל לא מצאתי.

את יכולה לנבור שם כמה שאת/ה רוצה.

פסטה ורטבים:

http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/default...

תיהני/ה

 
מה המרכיבים של בהרט למרק \בהרט לחמוצים?
14/04/15 10:27
13צפיות
איזה מרכיבי תבלין יש במתכון ש הבהרט חמוצים?
רכיבים לבהרט - קבל תשובה בקישור המצ"ב
14/04/15 11:27
26צפיות
בהרט לחמוצים:

http://www.tapuz.co.il/forums2008/ViewMsg.aspx?For...

יום טוב,
 
תרבחו ותסעדו|יין
הודעה זו מכילה תמונות
11/04/15 08:40
458צפיות
מופלטה
1 ק"ג קמח רגיל
4 כוסות מים(חד פעמית)
2 כפות סוכר
1-1/2 כפות מלח
1 כף שמרים יבשים
1 ביצה
1/2 כוס שמן קנולה
אופן ההכנה
בקערה מערבבים קמח,סוכר,מלח,ושמרים
מוסיפים ביצה ומים ולשים עד לקבלת מירקם אחיד ורך
מורחים מעט שמן על הבצק ומתפיחים כ-30 דקות
משמנים מגש רחב וקורצים כדורים בגודל פינג פונג ומניחים במגש לתפיחה של 20 דקות נוספות
מחממים מחבת מתחילים לפתוח את הבצק בתנועות סיבוביות עד שמתקבל עלה דק
מניחים במחבת ופותחים עוד כדור בצק הופכים את הראשון מניחים מעל את השני עד שיש
לפחות 7 מופלטות ומתחילים שוב
מורחים חמאה,דבש ומתענגים
 
"תרבחו ותסעדו"
היי יפה'לה, תרבחי ותסעדי - המופלטות נראות
11/04/15 18:55
44צפיות
מעולה.
יש לי כרגע בעיה במחשב ולא יכולה לשים במאמרים, אבל אשים מחר בפייסבוק.

תודה על המתכון והתמונה היפה. חג שמח.
הוכנס למאמרים, לקטגוריה "חגים", תת-קטגוריה "מימונה"
15/04/15 08:12
19צפיות
הנה הקישור:

מופלטה/yafchuk1

http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article...

תודה על המתכון והתמונה היפה.
º
תודה נירה
15/04/15 08:17
6צפיות
פסח כשר ושמח|חגשמח|
02/04/15 13:50
19צפיות
גולשים יקרים,
|@|רצינו לספר לכם שחג האביב הבא עלינו לטובה, מלווה בהתרגשות רבה גם מבחינתנו:
יחד עם עונת הפריחה והצמיחה, גם אנחנו בתפוז עוברים שינוי מהותי והתחדשות, אותו תרגישו גם אתם בקרוב.

ועד אז - חג פסח כשר ושמח לכם ולבני משפחותיכם|!|
אוהבים,
צוות תפוז אנשים
Flix

עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה