לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!

זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.
אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.
יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.

הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:
נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.
יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.

הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.

עזרתכן בבקשה, מי ראה ושמר/הדפיס?
17/12/14 12:05
67צפיות
לפני כמה ימים הופיע בעמוד הראשי של תפוז, מתכון בצק שמרים , שמרדדים, קורצים ממנו עיגולים, ממלאים בפסטו וגבינות ,
 מקפלים כל עיגול לחצי, ושוב לחצי, ומסדרים בתבנית עגולה,
 המתכון נעלם לי, ואני מאוד מקווה שמישהו ראה ויוכל לשלוח לי,  מתקבל לחם צביטות
 ממש יפה, מלוא התבנית.
תודה לטורחים ולמשיבים, חג אורים שמח.
 
נדמה לי שהמתכון המתואר הוא של מוטי בר און מהבלוג
17/12/14 12:30
47צפיות
"אוכל מכל הלב", אבל במתכון שאת קישורו אני מצרפת כאן, מוטי נותן קרדיט לאתר פסטו, ולא ממלא בפסטו.
בכל מקרה, חושבת שניתן למרוח את עיגולי הבצק בפסטו לפני מלית הגבינה, ולסגור לקלצונה כמתואר במתכון.
המתכונים של מוטי מעולים אחד-אחד!
הנה הקישור:
"קלצונה" - כיסוני בצק שמרים במלית גבינות/אתר פסטו
מהבלוג של מוטי בר און

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?entryId=1057591

אל תשכחי לספר איך יצא.

בהצלחה וחג אורים שמח,
 
הנה המתכון
18/12/14 06:44
47צפיות
דליה - הבאת יופי של מתכון, אבל במתכון שהיא
18/12/14 08:33
28צפיות
ביקשה רשום לרדד עיגולים, לשים מלית, לקפל לחצי ואז שוב לחצי. זה לא מתכון של בריוש, וזה שהבאת כן.

לא נורא. יהיו כאן שני מתכונים טעימים.

חג אורים שמח,
זה היה לפני כמה ימים בעמוד
18/12/14 10:10
28צפיות
הראשי של תפוז
 
º
18/12/14 10:58
1צפיות
לכל מי שטרחו והשיבו
18/12/14 18:02
10צפיות
אני כל כך מעריכה את הרצון הטוב שלכם לעזור,
 גם אם זה לא קלע בול. 
תודות לכולכם,
 חג אורים מהנה ומלבב
º
חג אורים שמח
18/12/14 23:34
אילנית את פשוט גדולה,
18/12/14 18:01
9צפיות
זה פשוט זה, קלעת בול,
תודה, סופ"ש נעים וחנוכה מקסים
שמחתי לעזור
18/12/14 18:48
3צפיות
חנוכה שמח.
º
18/12/14 23:31
º
המתכון נראה נפלא! שמרתי אותו.
18/12/14 20:27
6צפיות
º
19/12/14 07:18
|*|נפתח פורום מטבחים|*|
15/12/14 15:12
19צפיות
|בועה|חולמים על מטבח חדש לבית? קניתם דירה מקבלן ואתם רוצים לדעת איך לשדרג את המטבח מבלי לקרוע את הכיס?
בפורום מטבחים החדש של תפוז תוכלו לבשל לעצמכם את מטבח חלומותיכם בעזרת מומחים בתחום.

היכנסו כבר עכשיו:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?f...


מחלבת המושבה?!
10/12/14 12:38
78צפיות
צריכה את עזרתכם, מישהו יודע איפה ניתן לקנות גבינות של מחלבת המושבה? גרה באזור המרכז. התארחתי אצל חברים בצפון וממש התלהבתי מהגבינות!
הייתי שמחה לעזור, אבל איני יודעת איפוא ניתן למצוא את
12/12/14 10:46
26צפיות
הגבינות של מחלבת המושבה.
שבת שלום, באתר הבית של מחלבת המושבה מופיעים
12/12/14 20:05
61צפיות
המקומות שבהן אפשר למצוא את הגבינות
http://www.hamoshava.co.il/#!-/cffv  ברשת שופרסל, יינות ביתן ובטיב טעם
עוגת שוקולד לבן
11/12/14 09:21
98צפיות
היי,
אני מחפשת מתכון לעוגת שוקולד לבן..מצאי כמה מתכונים באינטרנט אבל הדעות היו חלוקות..
לפני כמה שנים הכנתי ממתכון שבבסיסו העוגה הייתה עוגת שוקולד חלב עם ציפוי של שוקולד לבן ואני הפכתי אותה, כך שהעוגה הייתה שוקולד לבן והציפוי שוקולד לבן.
בנוסף, חשוב לי שהעוגה תהיה "שטוחה" כי ארצה לקשט אותה .. (או שאפשר להפוך חח)
תודה רבה :)
העוגה עצמה?
11/12/14 16:11
63צפיות
הטעם חלש מדי בעירבוב עם קמח כי שוקולד לבן עדין. אני ממליץ ללכת על ציפוי לבן או מלית של שכבת קרם עם שקלד לבן.
אוקיי נשמע לי מעולה:)
11/12/14 16:16
24צפיות
יש לך מתכון במקרה? מצאתי מתכון של עוגת גבינה עם שוקולד לבן ואוריאו שנראית מעולה, השאלה כמה ירגישו את השוקולד הלבן.. כי אני לא רוצה שהגבינה תהיה דומיננטית.. הנה http://www.shirley-nemesh.com/2010/11/1889
תודה לך !:)
בכיף!
11/12/14 16:29
22צפיות
אל חסויה, גם אני חושש שטעם הגבינה יתגבר אבל אפשר לנסות עוגת גבינה או עוגת שוקו בציפוי שוקו לבן או שכבת קרם שוקו לבן.
º
מעולה תודה לך !:)
11/12/14 16:53
6צפיות
האם הכוונה לעוגה קרה, או אפויה, אם הכוונה לעוגה קרה
11/12/14 21:28
33צפיות
את יכולה להכין דו-קולד, או טריקולד. ואם זו עוגה אפויה את יכולה להכין עוגת גבינה עם שוקולד לבן.
במאמרי הפורום יש מתכונים מעולים גם לעוגות הקרות וגם לאלה האפויות.

תיכנסי למאמרים, לקטגוריה "עוגות" שמתחתיה יש תתי-קטגוריות ותבחרי שם מה שמתאים לך.
º
ובקשר למתכונים של שירלי נמש - הם מעולים
11/12/14 21:29
25צפיות
תודה לך :)
12/12/14 11:11
14צפיות
הכוונה לאפויה, אחפש במאמרים.
תודה רבה :)
º
בבקשה. העונג כולו שלי
12/12/14 12:47
11צפיות
מבקשת הסבר על שמרים -תודה
09/12/14 11:26
50צפיות
מה הבדל בין שמרים יבשים בשקית ו-שמרית.
תודה
º
09/12/14 17:03
4צפיות
ערב טוב יערה - ההבדל בין שמרים יבשים לשמרית
09/12/14 17:26
66צפיות
הוא ששמרים יבשים מחזיקים זמן רב. הם מגיעים בשקיות בודדות, או בשקית אחת גדולה יותר. ניתן לשמור אותם חודשים במקרר או בפריזר. "שמרית" אלו שמרים טריים בקוביה או מגורענים בשקית. בשמרים הטריים צריך להשתמש מהר על מנת שלא ימותו.
עדיף תמיד להשתמש בשמרים טריים ולהחזיק גם שמרים יבשים לזמנים שאין בבית שמרים טריים.
תודה נירה. האם עדיף פירושו שהתוצאה טובה יותר עם שמרית?
09/12/14 17:37
24צפיות
אני משתמשת בשמרית לחלות אבל באמת לפעמים אין לי שקית זמינה או שקרה שלמרות שהתאריך היה בתוקף שקית שהיתה במקרר אצלי שבועיים לא התפיחה היטב.
האם השימוש ביבשים שונה? התוצאות?
תודה
אני אוהבת את השמרים בקוביה. אבל יש לי בפריזר גם שמרים יבשים
09/12/14 19:42
44צפיות
למקרה שארצה לאפות עם שמרים ואין לי שמרים טריים. גם השמרים היבשים מעולים. וגם לי קרה ששמרים טריים התיישנו ולא תפחו, ולכן זה טוב שיש בנמצא גם שמרים יבשים.
היחס בין שמרים יבשים לטריים הוא - 2 כפות שמרים יבשים (22 גר')=1 קוביה (50 גר') שמרים טריים, או שקית שמרים מגורענים של שמרית.
º
תודה הסבר מצויין
09/12/14 21:01
3צפיות
º
בעונג רב. אם תרצי הסברים נוספים אני תמיד כאן
09/12/14 21:04
מעבר להסבר המקיף של נירה....
11/12/14 20:01
35צפיות
אני משתמשת רק בשמרים יבשים, הפסקתי מזמן לקנות את הטריים של שמרית.
קונה ½  ק"ג בואקום, כאשר אני פותחת את השקית - אני שומרת בצנצנת זכוכית סגוה בדלת המקרר.
מעולם  לא נתקלתי בבעיה כל שהיא, ואני משתמשת באריזה הפתוחה לאורך זמן של כמה חודשים.
בהצלחה!
 
רעיה
º
11/12/14 21:23
2צפיות
º
טוב לדעת תודה
11/12/14 22:15
2צפיות
º
טוב לדעת תודה
11/12/14 22:15
1צפיות
גם אני משתמשת הרבה בשמרים יבשים של 500 גר'
18/12/14 18:08
2צפיות
אך לא שמרתי אותם במקרר כי אם בקופסה סגורה היטב בארון מטבח, ולא קרה כלום, זה קריטי?
 בעבר הרביתי להשתמש בשמרים טריים קוביה ושימרית,
אכן  היתרון בשמרים היבשים היא זמינותם 
º
מעניין!
11/12/14 16:15
3צפיות
נושא ספיישל המתכונים השבוע: מתכונים לחנוכה
הודעה זו מכילה תמונות
50תגובות
09/12/14 04:56
254צפיות
השרשור יופיע בשער תפוז.
אני מצדי אכניס אותו למאמרים ולקישורי הפורום וגם לפינת "המתכון היומי שלי" בפייסבוק.
אתם מוזמנים לשרשר מתכונים.
תודה רבה וחג אורים שמח לכל דיירי הפורום וסמוייו,

(המשך...)
השרשור יופיע בשער תפוז.
אני מצדי אכניס אותו למאמרים ולקישורי הפורום וגם לפינת "המתכון היומי שלי" בפייסבוק.
אתם מוזמנים לשרשר מתכונים.
תודה רבה וחג אורים שמח לכל דיירי הפורום וסמוייו,
חג שמח לכל דיירי הבית וסמוייו
האם ל-פוקסי יש אתר או בלוג?שאפו פוקסי
11/12/14 10:14
39צפיות
אהבתי את הסדנאות שלו -המתכונים שלו  מצולמים וברורים.
 
שאפו פוקסי - תודה .
אין אתר
11/12/14 16:23
45צפיות
אל מירה, לפעמים עם המתכון יש אתר ליצירת קשר
|*| נפתח פורום תופעות ואסונות טבע |*|
07/12/14 18:20
2צפיות
|ברק|הרוחות מאיימות להעיף לכם את הגג? גשמי הזלעפות מזכירים לכם טייפון? חולמים לצלם טורנדו מקרוב? הייתם בניו אורלינס בזמן הוריקן קתרינה?  
הפורום יעסוק בכל אסונות הטבע המוכרים ברחבי העולם, כגון: רעידות אדמה, צונאמי, התפרצויות געשיות, סופות חול, סופות טרופיות וטורנדו, גשמי זעם, שטפונות, שריפות ענק, מפולות (שלגים, בוץ), בצורות ועוד.

זה המקום לדבר על התופעות שגורמות לנו לחשוב שהטבע כועס, מוזמנים להיכנס כבר עכשיו:
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumpage.aspx?f...
אז אחרי שהתפוז דחה את כניסתי שוב ושוב ושוב ,
הודעה זו מכילה תמונות
06/12/14 12:58
229צפיות
הצלחתי !!! וחוזרת לעדכן (כי הבטחות חייבים לקיים :) )...
סביר שלא תזכרו (איך אפשר ?  אירועים שקורים אצלינו בשבוע מספיקים לשנה שלמה במקום שפוי אחר על פני הגלובוס)...
אז ככה : פעם שאלתי אם מישהי ניסתה להכין אלפחורס מגלילי בצק (סתם כי אני לא מאד אוהבת לרדד...ועם זאת מאד אוהבת אלפחורס). 
ולא. אף אחת לא ניסתה. וכנראה שגם אני לא הייתי מנסה (כי לא ממש בא לי להזביל בצק שטרחתי עליו. כלומר אם הניסיון לא היה מצליח) אלמלא קרה המקרה , ובו פשוט לא הצלחתי בשום אופן לרדד את הבצק.
הוא נקרע וסרב להיענות לחיזורים שלי , ואז כשכבר הצלחתי לרדד ולקרוץ לא הצלחתי להרים את עיגולי הבצק , שממש נדבקו לנייר האפייה שמתחת.
באבחת יד (ובעצבים) אספתי את כל הבצק הסורר וזרקתי לפח. וכשהתכוונתי לזרוק גם את יתרת הבצק , זו שטרם נעשה בה שימוש , הבליחה לה המחשבה שהנה , הגיעה לה ההדמנות לייצר גלילי בצק אלפחורס וחיתוכם לאחר ההקפאה , מקסימום אזביל את הבצק הזה אחרי הניסיון...
ואיזה כיף ...זה הצליח...וככה הרבה יותר קל...וכמעט כל שבוע יש בבית אלפחורס או גלילים במקפיא (למקרה ש...)
(חייבת להודות שהם קצת פחות יפים מאחיהם המסותתים...אבל הם טעימים לא פחות...ואם כל הסביבה ואני מרוצים אז :הבל היופי...")
 
(המתכון של מיקי שמו (מתוך "המיטב") ורק אופן ההכנה השתנה מרידוד וקריצה (לאחר קירור הבצק) ליצירת גלילים , הקפאתם ופריסתם לאחר הפשרה קצרה)
אלפחורס מגלילי בצק
וואו, איזה יפים ומדוגמים!
הודעה זו מכילה תמונות
06/12/14 16:02
131צפיות
איזה יופי שחזרת לדווח. תודה רבה. לא זוכרת את השאלה, אבל זוכרת אותך.

ברוכה השבה. הנה, הכנתי לך עם אלפחורס (מבצק מרודד). הייתי שמחה לחלוק את המתכון, אבל הוא מתכון מקורס, והוא מוגן בזכויות יוצרים.
אלפחורס - הוכנו וצולמו ע"י נירהמ1
תודה,נירה...על הקפה ועל שלושת הדוגמניות: נראות פשוט מעולה
06/12/14 20:13
41צפיות
º
העונג כולו שלי
06/12/14 20:52
8צפיות
נושא ספיישל המתכונים השבוע:מתכונים מהמטבח הפולני
הודעה זו מכילה תמונות
02/12/14 09:19
322צפיות
מכיוון שפתחתי בעבר שרשורים בנושא "מאכלי עדות בישראל", אך לא היה ייצוג מספיק ליוצאי פולין (מה לעשות שאנחנו אומה מעורבת שאוהבת מטעמים מכל העדות?), אשמח אם תתרמו ממתכוניכם.
אני, מצדי, אוסיף את המתכונים למאמרי וקישורי הפורום וגם לפינת "המתכון היומי שלי" בפייסבוק.

תודה מראש,
גפילטע פיש - הוכן וצולם ע"י ד ר ו מ י ת 1
גפילטע פיש הוכן וצלם ע"י ש712 (שרית-ב)
גפילטע פיש מהמטבח המזרח-אירופאי/ד ר ו מ י ת 1
הודעה זו מכילה תמונות
02/12/14 09:24
142צפיות

גפילטע פיש מהמטבח המזרח-אירופאי/ד ר ו מ י ת 1
מקור המתכון והתמונה: ד ר ו מ י ת 1
ממאמרי פורום אוכל חלבי

החומרים:
3 קרפיונים  בינוניים
3 גזרים
2 בצלים גדולים
1 ראש שום  מפורק  וקלוף
מלח, פלפל שחור, סוכר
3 ביצים שלמות
קמח מצה
2 שקיות של 14 גר' ג'לטין (לא הכרחי)

הכנה:
- מבקשים ממוכר הדגים שיטחן לכם את הדגים ויארוז את הראשים ואת השידרה.  את זה אני נוהגת לעשות  באותו יום שאני מבשלת את הדגים, ויום לפני ההגשה.
- לציר: מרתיחים בסיר שטוח וגדול את הראשים והשידרות, גזרים, בצל, וחצי מכמות שיני השום, ומתבלים לפי הטעם. *יש כאלה שמעדיפים יותר מתקתק ויש כאלה (כמוני) שמעדיפים טעם יותר מפולפל. רצוי לטעום לאחר הרתיחה ולתקן טעמים מבשלים לאחר הרתיחה כחצי שעה, מסננים את הרוטב ומחזירים אותו לסיר.
-  חותכים את הגזרים לפרוסות אלכסוניות, רצוי בעזרת סכין שעושה דוגמה משוננת.
- לקציצות: טוחנים במעבד מזון את הבצל והמחצית השנייה של השום, מוסיפים את הקרפיון הטחון, 3 ביצים ומתבלים לפי הטעם בקצת סוכר, מלח ופלפל שחור (אני כאמור אוהבת הרבה פלפל שחור, אבל זה ענין של טעם), מוסיפים בזהירות קמח מצה  רק עד ש"תופס". *אם מעבד המזון קטן, כדאי לעשות ב-2 נגלות את התהליך הזה.  
- מעבירים לקערה ובשלב זה אני עושה מה שהסבתות עשו, טועמת טיפונת מהעיסה (למרות שרבים נגעלים מזה...) כדי לתקן טעמים.
- מרתיחים את הציר המסונן, יוצרים בעזרת ידיים לחות צורה של קציצות מאורכות ומניחים בזהירות בסיר שכבה מעל שכבה, מרתיחים שנית, מעבירים ללהבה נמוכה, ומבשלים עם  מכסה מעט פתוח בערך שעה.
- מעבירים בזהירות את הקציצות לקערות הגשה שטוחות. *אם אוהבים רוטב קרוש, כדאי בשלב זה לערבב בתוך הציר החם 2 שקיות ג'לטין ולשפוך דרך מסננת דקה על הקציצות, מסדרים על כל קציצה עיגול גזר ולמקרר.
למחרת יש  גפילטע פיש נהדר שמקושט להפליא עם רוטב קרוש  וטעים.

הערה של דרומית:
מספיק בערך ל-30 קציצות ומתחסל בהתלהבות רבה גם על ידי אנשים שנשבעו שהם שונאים גפילטע פיש.

תיהנו,
ד ר ו מ י ת 1
גפילטע פיש - הוכן וצולם ע"י ד ר ו מ י ת 1
גפילטע פיש/ש712
הודעה זו מכילה תמונות
02/12/14 09:32
936צפיות

גפילטע פיש/ש712
מקור המתכון: ש712 (שרית-ב) בהשראת ניצי18 ז"ל, מוואלה
הוכן, צולם והובא ל"חלבי" ע"י: ש712 (שרית-ב)
ממאמרי פורום אוכל חלבי

"מאוד אוהבת גפילטע פיש, התגעגעתי לטעמים של הדג של אמא ז"ל אז החלטתי להעז ולעשות מעשה ולהכין בכוחות עצמי, אך לא העזתי להכין במו ידיי. נמאס לי לפתוח צנצנת מהמוכנות ולהשליך לפח, לפחד שלא יצליח, לחוסר היכולת לשאת את ריח הדג טרם בישולו, אך אזרתי כוח, קראתי מתכונים שונים, את העבודה הקשה עשה עבורי מוכר הדגים, הסיר עור, הוציא אידרות וגם טחן את הפילטים של הקרפיון, ובא לציון גואל בשלב ראשון .
מכל המתכונים שקראתי, לקחתי מפה ומשם רעיונות, הרכבתי עיסה שהוכיחה את עצמה להרבה יותר מהמצופה .
תודה מיוחדת לניצי  מוואלה, שממנה לקחתי את הרעיון  להכנת הציר , בשינויים קלים שלי ."(שרית)

חומרים:
1 ק"ג דג קרפיון טחון (נדרשו 3 ק"ג דגים כדי לקבל 1 ק"ג דג טחון)
3 ביצים טרופות
2 כפות סוכר
2 כפיות פלפל שחור גרוס טרי
2 כפיות מלח
½ כוס קמח מצות +2 כפות גדושות (פחדתי שלא יתפרק ולכן הוספתי את 2 הכפות הנותרות כי העיסה הייתה קלילה – שרית)
4 כפות שמן
2 בצלים גדולים מגוררים גס וסחוטים מעט

- מערבים לעיסה ומשהים מכוסה לייצוב וספיגת טעמים (אפשר להכין יום לפני ולהשהות במקרר) -
אני הכנתי בינתיים את הציר לבישול הדגים (שרית)

לציר:
2 בצלים גדולים מאוד, פרוסים לטבעות גסות
4 גזרים פרוסים לטבעות עבות
ראשים ואידרות הדגים
פלפל, מלח, סוכר - אין לי כמויות, באמצע הבישול טעמתי והוספתי לפי טעמי (בתום הבישול שיפרתי את הטעמים סופית  - שרית)
מים לכיסוי ועוד שיגיע לחצי גובה הסיר (השתמשתי בסיר עם בסיס רחב וגבוה)

- מבשלים שעה ועוד חצי שעה או יותר עד להתפוררות הדגים, מסננים במסננת, מסננים שוב במסננת דקה - מתקבל ציר צלול ושקוף .
- רוחצים את הסיר מהבישול, ומעבירים לתוכו את הציר המסונן .
- מוסיפים 3 גזרים קלופים ופרוסים לפרוסות אלכסוניות ומשוננות, מביאים את תכולת הסיר לרתיחה, מוסיפים את קציצות הדגים ומבשלים כשעה וחצי .*במהלך חצי זמן הבישול טועמים ומשפרים טעמים .

הערות של שרית:
*ניצי המליצה להכין הציר מבעוד יום ולהכניס הקציצות לציר קר. אני בישלתי באותו יום ובציר רותח הכנסתי הקציצות.
**הדגים יצאו טעימים מאוד מאוד ודי הזכירו בטעמם את הדגים של אמא ז"ל .
***כל מי שאכלו, אמר שהדגים נפלאים בטעמם. אז מי אני שאגיד אחרת, אכן טעימים לעילא ובצירוף החזרת שהכנתי הייתה חגיגה...
 
תיהנו,
שרית-ב
 
גפילטע פיש - הוכן וצולם ע"י ש712 (שרית-ב)
גפילטע פיש - הוכן וצולם ע"י ש712 (שרית-ב)
גפילטהפיש מסלמון.
הודעה זו מכילה תמונות
05/12/14 07:21
109צפיות
אותו מתכון בדיוק כמו מקרפיון, יוצא טעים טעים.
 
 
כבד קצוץ לגמרי פולני.
הודעה זו מכילה תמונות
05/12/14 07:30
154צפיות
חצי ק"ג כבדים
8 ביצים קשות
2 בצלים גדולים מטוגנים
מלח לפי הטעם
פלפל לפי הטעם
קורט סוכר לשבירת מרירות הכבדים
שמן לטיגון.
לטגן את הכבדים עג שהם מוכנים להוציא מהמחבת, לטגן את הבצל
עד שנהייה שקוף וקצת יותר, לקרר, לקרר גם את הביצים, לטחון במטחנת בשר (הכי טוב)
או במעבד מזון עד לטחינה הרצויה, להוסי, כף שמן לערבב ולאחסן בקופסה.
 
בתאבון ושבת שלום.
חמין לשבת, עם קיגעלה
הודעה זו מכילה תמונות
05/12/14 07:34
193צפיות
שזה המילוי של הקישקע.
יש כאן רק תמונה (בלי מתכון) - פולנים יזילו ריר בגלל התמונה
05/12/14 09:08
83צפיות
שלך ואת לא מוסיפה מתכון? - זה לא פייר. אני לא מאוכלי החמין, אבל אלה שכן, ודאי ירצו להכין.
נראה נפלא - תודה על המתכון והתמונה היפה
05/12/14 09:05
45צפיות
אוסיף למאמרי הפורום ואפרסם בפינת "המתכון היומי שלי".
אופס, לא יכולה לפרסם את המתכון הזה משום שהוא בשרי
05/12/14 09:06
59צפיות
אבל לא אמחק אותו מהשרשור, כך שהוא יוכל להישאר בקישורי הפורום. תודה רבה.
º
נראה מעולה - תודה רבה
05/12/14 09:04
11צפיות
קוגל ירושלמי/ש712
הודעה זו מכילה תמונות
02/12/14 18:18
192צפיות
קוגל ירושלמי/ש712
מקור המתכון: ש712, מתכון אנונימי שקיבלה בטיול
הוכן, צולם והובא ל"חלבי" ע"י: ש7123 (שרית-ב)

" לפני שנים השתתפתי בטיול למיטיבי לסת, כן לסת, והיינו גם בבני ברק שם קיבלנו מתכון אנונימי, אבל טעים טעים..." (שרית-ב)

400 גר' אטריות דקות
1 כף מלח

- מבשלים, מסננים, שוטפים ומוסיפים מעט שמן למניעת הדבקה של האטריות.

¾ כוס שמן
¾ כוס סוכר

- ממיסים בסיר לצבע ענברי, לא לערבב שלא יווצרו גושים (אני נענעתי מעט את הסיר – שרית), להיזהר שהסוכר לא יישרף (הופך למר), מוסיפים לאטריות ומערבבים בזריזות, אם הסוכר יתגבש הוא יימס באפייה .
- מוסיפים כפית מלח, כף גדושה פלפל שחור (אני שמתי כפית וחצי, מספיק חריף ).
- מוסיפים 5 ביצים טרופות ו-100 גר' אטריות מאותו סוג לא מבושלות ומערבבים היטב (אני הוספתי 1/2 כוס צימוקים בהירים – שרית).

*השתמשתי בסיר לאפיית ג'חנון/קובנה בקוטר 20 ס"מ  (יש לי גם סיר ענק כשאני מכינה להרבה אנשים ומכפילה כמות – שרית).
- מרפדים את הסיר או התבנית בנייר אפייה, כולל הדפנות, יוצקים את התערובת ומכסים בנייר אפייה (גוזרים עגול( משומן (אני כיסיתי גם במכסה הסיר – שרית).
- אופים ב-100 מעלות שש שעות - אפשר כל הלילה .
- מסירים את המכסה והנייר, מגבירים את החום ל- 200 מעלות ואופים עד להשחמה .
*נהוג לאכול הקוגל הזה עם מלפפון חמוץ . אצלנו לא, לכן הרשיתי לעצמי להוסיף מעט צימוקים (שרית) .

תיהנו,
שרית-ב
קוגל ירושלמי - הוכן וצולם ע"י ש712 (שרית-ב)
"קרטופל קוגל" – פשטידת תפוחי אדמה ממאה שערים/הים רגוע
הודעה זו מכילה תמונות
02/12/14 18:21
204צפיות
"קרטופל קוגל" – פשטידת תפוחי אדמה ממאה שערים/הים רגוע
מקור המתכון: הים רגוע (טלי א.ג.) מהבלוג "על אוכל וזנזוני מוח"

קישור למתכון בבלוג של טלי:

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?Ent...

"עוד מתכון שלמדתי משכנתי, גיטה שיינדלה, שגדלה במאה שערים.
המתכון מתאים לסיר ג'חנון בנוני או תבנית חסינת חום..." (טלי)

החומרים:
10-8 תפוחי אדמה בינוניים, מגוררים על פומפיה גסה
2 בצלים גדולים מגוררים
4 כפות קמח, מעורבב עם כפית שמרים (לא חייבים שמרים אבל לקבלת מאפה גבוהה במיוחד עדיף)
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

- מערבבים היטב ומניחים בצד.

2 בצלים בינוניים קצוצים דק

- מטגנים עם 100  גר' שמאלץ (שומן עוף או אווז) או 1/2 כוס שמן קנולה ובוחשים היטב עם תפוחי האדמה,

מוסיפים:
4 ביצים בינוניות

- בוחשים עד קבלת תערובת אחידה .
- משמנים תבנית חסינת אש (סיר ג'חנון מתאים מאוד), מעבירים את עיסת הפשטידה לתבנית, משטחים, משמנים ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני-נמוך, כשעה שעה-וחצי,  עד שקיסם עץ שננעץ יוצא יבש (אני אופה כל הלילה בתנור - טלי).
מגישים חם ורבים על החלקים הקריספיים בדפנות התבנית.

תיהנו,
טלי
"קרטופל קוגל" - הוכן וצולם ע"י הים רגוע (טלי)
º
שמאלץ הוא לא חלבי
05/12/14 20:55
19צפיות
ע מזרחי, הים רגוע כתבה שמאלץ או 1/2 כוס שמן קנולה. זאת אומרת
05/12/14 22:10
29צפיות
שאפשר להכין את זה גם עם שמן, למי שלא אוכל שומן מן החי.
"לטקעס" – לביבות תפוחי אדמה בטעם של פעם/pirge
הודעה זו מכילה תמונות
02/12/14 18:23
210צפיות

"לטקעס" – לביבות תפוחי אדמה בטעם של פעם/pirge
מקור המתכון והתמונה: פירגה

החומרים:
4 תפוחי אדמה גדולים---מקולפים--- מגוררים במגררת גסה---סחוטים היטב
1 בצל אחד מקולף מגורר במגררת גסה
1 ביצה או יותר - להחליט בסוף אם להוסיף.....
1 כף שמנת חמוצה
1 כוס "פתיתית" (פתיתי תפוחי אדמה) או 3-4 כפות קמח - או 2 כפות קמח מצה
מלח ופלפל שחור

- מטגנים בשמן בחום בינוני מ-2 הצדדים עד להשחמה.
- מוציאים על ניר סופג.

*אפשר לאפות בתבניות מאפינס (פירגה).

תיהנו,
פירגה
"לטקעס" - הוכן וצולם ע"י פירגה
יאמי!
11/12/14 16:35
3צפיות
אל נירה, תודה על המתכוןן נראה טעים! 
"צימעס" טעים-טעים/clcl
הודעה זו מכילה תמונות
02/12/14 21:07
145צפיות
"צימעס" טעים-טעים/clcl
מקור המתכון והתמונה: חנה'לה (clcl)

החומרים:
8 גזרים גדולים וטריים - קלופים וחתוכים לקוביות קטנות (לא קטנטנות))
1 כף שמן
4-3 כפות סוכר
½ 1 כפיות קינמון
קורט מלח
¼ כוס מיץ לימון סחוט טרי
חופן נדיב של צימוקים שטופים

הכנה:
- שמים בסיר את הגזר החתוך + השמן, מכסים ומערבבים מידי פעם.
- כשהגזר מתרכך מוסיפים את שאר הרכיבים, מערבבים ומבשלים עוד כ-15 דקות.

תיהנו,
חנה'לה

 
"צימעס" - הוכן וצולם ע"י חנה'לה (clcl)
סלט מלפפונים טריים ושמיר של חנה'לה/clcl
הודעה זו מכילה תמונות
02/12/14 21:14
179צפיות
סלט מלפפונים טריים ושמיר של חנה'לה/clcl
מקור המתכון והתמונה: חנה'לה (clcl)

החומרים:
8 מלפפונים טריים
1/4 צרור שמיר טרי, קצוץ  
2 כפות  שמן  
4-5 כפות חומץ
3 כפיות  סוכר  

הכנה:
- פורסים את המלפפונים לפרוסות דקות (דקה במעבד מזון).
- מוסיפים את רכיבי התיבול, מערבבים היטב, משהים למשך כחצי שעה ומגישים.

תיהנו,
סלט מלפפונים טריים ושמיר - הוכן וצולם ע"י clcl
"ציבלה" - סלט ביצים מטוגן/clcl
הודעה זו מכילה תמונות
02/12/14 21:23
178צפיות
"ציבלה" - סלט ביצים מטוגן/clcl
מקור המתכון והתמונה: clcl (חנה'לה)

"מתאים מאוד לבראנץ' או ארוחת ערב.
טעים מאוד וגם נשמר היטב במקרר, רק לפני ההגשה הבאה לחמם קלות..." (חנה'לה)

החומרים:
7-6 בצלים גדולים, קצוצים לקוביות בינוניות  
9-8 ביצים  
3 כפות  שמן  +  50 גר'  מרגרינה  
מלח  
פלפל שחור  

הכנה:
מחבת בקוטר רחב
- מקצצים את הבצל.
- מניחים במחבת ללא שומן ומאדים את הבצל עד שמקבל מרקם שקוף וצבע זהבהב.
- לאחר שהבצל התרכך לחלוטין מוסיפים למחבת את השמן והמרגרינה ומטגנים עד המסת המרגרינה.
- יוצקים את הביצים ומערבבים במתינות עד התגבשותן.
- מגישים חם עד פושר.

תיהנו,
חנה'לה
"ציבלה" - הוכן וצולם ע"י חנה'לה (clcl)
קיגל מתוק שיצא עכשיו מהתנור
הודעה זו מכילה תמונות
02/12/14 21:24
205צפיות
המתכון 
קוגל פולני מתוק מאיטריות - הקוגל של אמא ז"ל
 מתכון של יוכי גלבוע זכאי 
 
  [קוגל פולני מתוק מאיטריות - הקוגל של אמא ז"ל]
מרכיבים:
400 גרם אטריות ביצים - מבושלות במי מלח, שטופות במים קרים ומסוננות
3 יחידות ביצים
4 כף/ות ריבה - תות/משמש/שזיפים או אחרת - כפות גדושות.
אגוזים - חופן קצוץ - לא חובה
צימוקים - חופן - לא חובה
2 תפוח גרנד אלכסנדר - מגוררים על פומפיה
0.5 כוס/ות סוכר - לפי הטעם
1 כפית/ות תמצית וניל
1 כפית/ות קינמון
אבקת סוכר - לקישוט
   
אני הוספתי רחת  וכמו כן הוספתי 2 כפות קקאו ומעט שמן
אופן ההכנה:
לערבב היטב את כל מרכיבי הקוגל (להוציא אבקת האפייה).
לשמן תבנית אפיה ולהכניס את התערובת. לחמם תנור ל- 180 מעלות.
לאפות כחצי שעה עד שהקוגל זהוב. לאחר שמתקרר להוציא מהתבנית ולקשט באבקת סוכר. להגיש כקינוח או כעוגה.
 
 

 
 
מרכיבי הקיגל מעורבבים
הקיגל מוכן
הקיגל עשוי במנגטים
º
הילה - איזה יופי של מתכון ותמונות רבה
03/12/14 00:12
33צפיות
º
03/12/14 06:55
4צפיות
"בולבניק" – קיגל תפוחי אדמה אפוי/clcl
הודעה זו מכילה תמונות
02/12/14 21:53
178צפיות
"בולבניק" – קיגל תפוחי אדמה אפוי/clcl
מקור המתכון והתמונות: חנה'לה (clcl)

החומרים לתבנית פיירקס מלבנית גדולה:
5 תפוחי אדמה לבנים, לא מבושלים ומרוסקים  
2 תפוחי אדמה לבנים, מבושלים ומרוסקים  
1 בצל גדול, מרוסק  
5-4 כפות גדושות קמח  
2ביצים  
מלח, פלפל שחור  
1  שקית אבקת אפייה  

הכנה:
- מאחדים את תפוחי האדמה המרוסקים, הבצל, הקמח והביצים.
- מתבלים במלח ופלפל שחור (בהתאם לטעם האישי), ומערבבים לקבלת מסה אחידה.
- יוצקים לתבנית (משומנת עליה מפזרים מעט קמח מצה או פירורי לחם).
- אופים בתנור שחומם מראש, בחום בינוני, עד השחמה. לקראת סוף האפייה מפזרים קוביות מרגרינה - הן משחימות את הקוגל לצבע כהה יותר.

הערה:
תוספת תפוחי האדמה המבושלים והמרוסקים גורמת לכך שהקוגל יישאר בצבע לבן ולא יקבל גוון אפרפר.

תיהנו,
חנה'לה
"בולבניק" אפוי - הוכן וצולם ע"י חנה'לה (clcl)
"בולבניק של חנה'לה" – קיגל תפוחי אדמה/clcl
הודעה זו מכילה תמונות
03/12/14 01:41
138צפיות
"בולבניק של חנה'לה" – קיגל תפוחי אדמה/clcl
מקור המתכון: חנה'לה, clcl

החומרים:
1 תפוח אדמה גדול, מבושל
4 תפו"א בינוניים+, קלופים וחתוכים לרבעים
1 בצל גדול, קלוף וחתוך לרבעים
2 ביצים שלמות
6-5 כפות קמח לבן + 1 אפיון שלם
¼ 1 כפיות מחוקות מלח  
¼ כפית פלפל שחור

הכנה:
- בפוד פרוססור עם להב הפלדה מרסקים את תפוחי האדמה הלא מבושלים + הבצל, מוסיפים את תפוח האדמה המבושל וממשיכים בריסוק.
- מעבירים לקערה נוחה לערבוב, מוסיפים את 2 הביצים,+ הקמח והאפיון ומערבבים עד הבלעתם במסה.
- מוסיפים את התיבול ומערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול (לטעמי הכמות המצויינת מדוייקת – חנה'לה).
- מחממים שמן במחבת טפלון בקוטר 26 ס"מ בעלת דפנות גבוהות, לפני העברת המסה למחבת - מטלטלים במתינות את המחבת ומשמנים את דפנותיה.
- יוצקים את מסת ה"בולבניק" למחבת ומטגנים ללא מכסה במשך מספר דקות, ואז מורידים ללהבה נמוכה (במקום הלהבה הגבוהה).
- מכסים במכסה ומטגנים עד הזהבה יפה, כ- 20 דקות ואז הופכים על צלחת בקוטר מתאים ומחזירים למחבת (אין צורך לשמן שוב), מכסים את המחבת ומטגנים שוב עוד כ-20-25 דקות על
להבה נמוכה.  ב-5 הדקות האחרונות מסירים את המכסה.

הצעות הגשה:
*תוספת למנה בשרית, עם רוטב בשרי.
**כתוספת למנת דגים, עם ציזיקי או תבשיל ירקות כגון גיובץ'.
***כנשנוש עצמאי - אוכלים עם שמנת.
****כקינוח  - לפזר סוכר/ריבה טובה.

תיהנו,
חנה'לה
"בולבניק" - הוכן וצולם ע"י חנה'לה (clcl)
קיגל'ה אטריות עם תפוחים ואגוזים - גם ללא סוכר
הודעה זו מכילה תמונות
02/12/14 19:02
155צפיות
החומרים הדרושים:
250 גרם אטריות רחבות או דקות
50 גרם חמאה/מרגרינה בטעם חמאה
2/3 כוס סוכר או ממתיק אחר
1 כוס צימוקים(אם אוהבים)
2/3 כוס אגוזים קצוצים
3 תפוחי עץ גרנד קלופים ןחתוכים לקוביות
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1/4 כפית קינמון
1 שמנת חמוצה או יוגורט 3%

לקישוט: לפזר מעט קינמון או למרוח בריבת שזיפים או כל ריבה אחרת.
אופן ההכנה:
לבשל את האטריות בסיר גדול עם מי מלח כ-8 דקות.
לסנן ולהוסיף את החמאה/מרגרינה - לערבב היטב.
להוסיף את יתר החומרים ולהמשיך לערבב עד שלא ישארו עקבות ביצה ושמנת.

לשמן תבנית עגולה 24, להניח בה את התערובת ולאפות בתנור חם 180 מעלות כ-40 דקות, או עד שהקוגל משחים.

לצנן מעט, להפוך על צלחת הגשה ולקשט בקינמון או ריבה(אפשר דיאטטית)
טיפים מיוחדים:
ניתן להחליף את האטריות באותה כמות אורז מבושל.
אפשר לקשט בכל סוג ריבה שאוהבים.
לתמונות נוספות בקישור הבא : http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1...
º
נראה נפלא - תודה על המתכון והתמונות היפות
02/12/14 20:44
16צפיות
המתכונים הוכנסו לקטגוריה "מתכוני עדות בישראל"
03/12/14 02:19
38צפיות
לתת-קטגוריה "פולין"

הנה הקישור לתת-הקטגוריה:

http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/default...

מחר אכניס את המתכונים גם לפינת "המתכון היומי שלי".

תודה על המתכונים הנפלאים.

 
כל המתכונים הוכנסו גם לפינת "המתכון היומי שלי"
03/12/14 03:26
43צפיות
בפייסבוק וגם לקישורי הפורום, בקטגוריה "שרשורים לפי נושאים", כך שניתן יהיה למצוא את השרשור בכל עת שרוצים תחת השם "ספיישל מתכונים מהמטבח הפולני" 2.12.2014

תודה לכולם על המתכונים הטעימים והתמונות היפות.
סבתי היתה מבשלת "גולומבקי" -כרוב ממולא באורז מתוק וצימוקים
05/12/14 08:32
74צפיות
מעדן שאין כדוגמתו! 
וגם מרק תפוחי אדמה, צוואר ממולא (תחליף לקישקע) כי בזמן תקופת הצנע של דוב יוסף הקישקעס של הבקר כנראה הצטמקו...
(שימו לב לחתימה שלי)
אפונה ירוקה - מטרת השרשור הזה היא מתכונים
05/12/14 09:03
71צפיות
מהמטבח הפולני. האם יש באמתחתך את המתכונים עליהם את מדברת? אם כן, נשמח אם תוסיפי אותם כאן, יחד עם תמונות.
אשמח לשים את מתכונייך במאמרי הפורים ובפינת "המתכון היומי שלי בפייסבוק". תודה מראש.
וגם ג'דוסקה זופה-'מרק העניים' מרק שום 5 דקות הכנה
05/12/14 08:34
101צפיות
ויומיים אחרי זה לא לצאת מהבית כי מריחים משום...
כרוב כבוש,מאכל פולני....
08/12/14 18:15
27צפיות
  קופסת כרוב כבוש
1 בצל יבש
מעט שמן,ופ.שחור
 
פותחים את קופסת הכרוב הכבוש,וללחוץ שהמים ייצאו..
לחתוך בצל לקוביות,ולהוסיף בין 1 לחצי כף שמן,ופ.שחור,קמצוץ מלח...
מישמיש - איזו הפתעה. כמה זמן שלא ראינו אותך
09/12/14 16:38
7צפיות
תודה רבה על המתכון. אולי יש באמתחתך גם צילום שלו? - אשמח להכניס את המתכון יחד עם התמונה לקטגוריה מאכלי עדות בישראל, תת קטגוריה "פולין".
|*|נפתח פורום תמ"א 38|*|
02/12/14 18:12
12צפיות
|פירמידה|חיזוק של מבנים ישנים כנגד רעידות אדמה אמנם משפר את עמידותם, אך לא בהכרח עד כדי הנדרש בתקן - לפעמים אף לא קרוב לכך.
בשביל זה פתחנו לכם את פורום תמ"א 38 - תוכנית המתאר הארצית לחיזוק מבנים קיימים בפני רעידות אדמה!

מה מקבלים הדיירים במסגרת הליך תמ"א 38? איך מתמודדים עם דייר סרבן ? איך בודקים חברה יזמית שבאה להציע לכם את שירותיה? כמה חניות צריך להוסיף במסגרת התמ"א  ?
מוזמנים להיכנס כבר עכשיו לפורום, לשאול כל שאלה ולקבל ליווי צמוד במשך כל התהליך
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?f...
היי יש ברשותי כרטיסים לפנטזיה ואני מעוניינת להתחלף ביום
02/12/14 12:50
25צפיות
שלום לכולם!!!
יש ברשותי 3 כרטיסים לפנטזיה לתאריך 17.12 יום ד' בשעה 18:30 בת"א ברחוב האנגר 11
ואני מעוניינת להחליף לתאריך אחר עם מישהי/ו שיש להם גם 3 כרטיסים למופע מי שיש ברשותו ומעוניין גם להחליף 
אשמח שיצור קשר בהודעה פרטית
תודה!!!
נושא ספיישל מתכוני השבוע הוא תפוחי אדמה
הודעה זו מכילה תמונות
51תגובות
24/11/14 20:29
225צפיות
אתם מוזמנים לשרשור מתכונים.
השרשור יופיע בשער תפוז.
אני מצדי אשים את המתכונים בפינת המתכון היומי שלי בפייסבוק, במאמרי ובקישורי הפורום.
תודה מראש,

(המשך...)
אתם מוזמנים לשרשור מתכונים.
השרשור יופיע בשער תפוז.
אני מצדי אשים את המתכונים בפינת המתכון היומי שלי בפייסבוק, במאמרי ובקישורי הפורום.
תודה מראש,
"בטטה וואדה" - כדורי תפוחי אדמה הודים - הוכן וצולם ע"י אילנית12
גבינת צ'דר דלת-שומן
26/11/14 21:12
34צפיות
שלום לכולם.
מישהו יודע היכן ניתן להשיג גבינת צ'דר דלת שומן בישראל?
 
תודה.
לא שמעתי על גבינת צ'דר דלת שומן, אולי הכוונה לדלת כולסטרול?
26/11/14 21:37
16צפיות
גבינת צ'דר דלת כולסטרול מכינים עם שומן צמחי ולכן היא דלת כולסטרול (אבל זה לא הופך אותה לדלת שומן).
אם הכוונה לדלת כולסטרול, אפשר למצוא אותה באריזות ואקום או במעדניות בסופר.
בכל מקרה, הגבינה לא טעימה כמו הגבינה המקורית.
האמת היא שנתקלתי בביטוי "גבינת צ'דר דלת-שומן" באיזה כתב-עת
26/11/14 21:52
24צפיות
שאני קורא במסגרת מתכון. העתקת הביטוי לאשורו אל תוך מנוע החיפוש של גוגל מניבה מספר תוצאות (לא ממחוזותינו כמובן), כגון הגבינה הזו (בגרסתה המגוררת, או גרסת "הספגטי", אם תרצי) והגבינה הזו (בגרסת הגוש השלם). כאמור, לפי המצויין ע"ג האריזה הגבינה הזו דלת שומן ולא דלת כולסטרול (הכל ביחס לגרסה המקורית כמובן, דל שומן הוא עניין יחסי כמו בכל דבר בעולמנו).

על כל פנים, את סבורה כי הגבינה בארצנו איננה זהה בטעמה לטעמה של הגרסה המקורית כפי שנמכרת בחו"ל? ובגרסה שאיננה דלת שומן (וככל הידוע לך כמובן), יש מחלבות קמעונאיות בארץ שמקפידות על ייבוש הגבינה והקשייתה בתהליך ייצור ארוך ממושך?
 
תודה.
בוקר טוב - אני לא מומחית גדולה בגבינות
27/11/14 08:56
37צפיות
ולא קונה בדרך כלל גבינות בוטיק, אלא גבינות בסופר, אבל יצא לי לטעום גבינת צ'דר אמיתית, והטעם לא זהה.
יש בפורום אדם שמבין הרבה יותר ממני בגבינות, הניק שלו milch, אתה יכול להפנות את השאלה אליו גם במסר וגם כאן בפורום (כדי שגם אנחנו נחכים).

בהצלחה,
גבינת צ'דר דלת-שומן
03/12/14 19:15
35צפיות
אינני מומחה לגבינות מתועשות ובטח שלא בקיא ברזי היצורו של יצרני הגבינות השונות.
ידועות לי מספר עובדות על תהליכי יצור תעשייתי: מרגה הכנסת החלב אל המחלבה, התהליך הראשון הוא הפרדה מוחלטת של השומן. השלב הבא הוא פיסטור. כדי לקבל מוצרי חלב מכל הסוגים בעלי תכולת שומן כרצוי, מוחדרת כמות השומן בתהליך הכנת המוצרים. כך זה בניגוד להכנת גבינות בשיטות ביתיות.
דברים נוספים שמשפיעים על המירקם והטעם הם סוג החלב, איכותו וטעמו (בהתאם לזן הפרה ותזונתה - בארץ הכל זהה), סוגי חיידקי המחמצת (בד"כ יעודיים לסוגים שונים של גבינות) ומשך זמן האבחלה/יישון ותנאיו.
º
הבנתי, תודה!
03/12/14 19:24
7צפיות
º
milch - תודה על התשובה גם ממני
03/12/14 21:10
7צפיות
º
ברצון ובשמחה!
04/12/14 07:26
2צפיות
הודעה זו מכילה תמונות
04/12/14 09:42
27צפיות
תודה רבה.
היביסקוס - צולם ע"י נירה מנסה
|*|נפתח פורום תרבות סין|*|
25/11/14 14:33
1צפיות
|גלובוס| אוהבים אגרול, ג'קי צ'אן ודרקונים?
אנו מזמינים אתכם לבקר בפורום החדש בתפוז-תרבות סין!
בפורום תוכלו לדון בסין, בתרבות הסינית ובהשפעתה על העולם שלנו, על ביקור במדינה, ממשק עם תושביה, פעילות עסקית ומגע עם אנשי העסקים המקומיים, וכמובן בשפה הסינית ובלימוד שלה.

אתם מוזמנים להיכנס לפורום כבר עכשיו:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

גלישה מהנה! |תפוז|
My pharm -מדבקות הרזיה

פוקוקסנטין-הקץ לתחושת רעב

סלים פאץ' - מדבקת הרזייה מהפכנית >> לפרטים >>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה