בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!

זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.
אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.
יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.

הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:
נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.
יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.

הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.

תמונות משוק לה בוקריה בברצלונה
הודעה זו מכילה תמונות
19/08/14 16:46
43צפיות
º
תמונות מרהיבות ויפהפיות - תודה על השיתוף
19/08/14 19:29
8צפיות
º
בשמחה!
19/08/14 20:44
1צפיות
הרגלי בישול
18/08/14 20:10
26צפיות
שלום לכולם, אנחנו קבוצה של 3 סטודנטים לשיווק העורכים מחקר לפרוייקט הגמר שלנו בנוגע להרגלי צריכת מזון. נשמח אם תשתתפו בסקר שלנו ותעזרו לנו :)
º
כיצד מקלפים אגוזי מקדמיה ושישארו שלמים ?
17/08/14 15:18
27צפיות
בוקר אור - חושבת שקילוף אגוזי מקדמיה הוא
18/08/14 09:17
27צפיות
די בעייתי. קליפתם קשה מאוד ולא ניתנת לפיצוח עם מפצח אגוזים רגיל. נראה לי שצריך מכשיר כדי שיאחז אותם בין הצבתות שלו ואז מפצחים אותו עם פטיש.

בכל מקרה, יש לי חברה וירטואלית שמגדלת אגוזי מקדמיה. אשאל אותה איך הם עושים זאת ואשתדל לחזור לכאן עם תשובה מלומדת יותר.
 
תשובתה של החברה היא שצריך קודם
18/08/14 10:17
21צפיות
לשים את האגוזים בתוך מלחציים, להדק ורק אז לשבור.
בהצלחה.
|*|נפתח פורום סדרות ישראליות|*|
17/08/14 14:48
4צפיות
|טי-וי|אוהבים את הסדרה נויורק? חולים על משפחת זגורי? רוצים להיזכר בעופרה מלגעת באושר?
פתחנו במיוחד בשבילכם את פורום סדרות ישראליות בו תוכלו לדבר על כל היצירות הישראליות מכל השנים!

מוזמנים להיכנס כבר עכשיו ולדבר על סדרות ישראליות מהעבר, מההווה ושיהיו בעתיד:
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumpage.aspx?f...
עזרה עם אפיית חלות בבקשה
14/08/14 13:33
51צפיות
הבעיה שלי באפית החלות - הן משחימות לפני סוף זמן האפיה. במתכון של קרין גורן- 180 מעלות 35 דקות. הן משחימות לי יותר מדי (חוששת להוציא קודם כדי שיאפה היטב בפנים.)
ניסיתי להנמיך חום אחרי 20 דקות. לא ממש שיפר אתץ המצב.
ושאלה נוספת באותו עניין- התנור שלי לא גדול ( בוש) 2 חלות בקושי נכנסות במגש (אחרי ההתפחה)
ואני רוצה בקומה נוספת לאפות כמה לחמניות בו זמנית. איך לעשות את זה נכון?
תודה
את יכולה לנסות לקצר את משך האפייה
14/08/14 15:12
40צפיות
מ-35 ל-30 דקות. להוציא את החלה, להקיש על תחתיתה, אם תשמעי צליל חלול זה אומר שהיא אפויה, ואם לא תאפי עוד 5 דקות.
אני אופה חלה בין 30-25 דקות. יוצאת מעולה.
בקשר לאפייה בשתי קומות, עם התנור טורבו ניתן לעשות זאת (משום שהוא מפזר את החום במידה שווה, פחות או יותר בתנור). אם אני רואה שהתבנית התחתונה משחימה מעט פחות מהעליונה אני מחליפה בין בין התבניות כך שהאפייה תהיה שווה.

תודה נירה. טורבו זה אומר שהמאוורר עובד נכון?
14/08/14 15:57
22צפיות
ואז משום מה משחים עוד יותר מהר.....
אני אופה הכל בטורבו (מאוורר כמו שאת קוראת לו)
14/08/14 16:32
34צפיות
הוא אופה מהר יותר, ומקצר את זמן האפייה.
זהו בדיוק מה שקורה לי. אז השאלה היא
14/08/14 17:49
32צפיות
אם החלות משחימות מאוד- וגם נעשה חום בתחתית- אני יכולה להיות בטוחה שהן עשויות בפנים?
תקישי על התחתית, אם תשמעי צליל חלול הן מוכנות
14/08/14 19:35
23צפיות
תקררי על רשת.
º
תודה
14/08/14 22:59
3צפיות
º
ֻֻֻ
14/08/14 23:01
1צפיות
אפיה עם טורבו שונה מאפיה רגילה
16/08/14 15:49
29צפיות
יש עדיפות למה שנקרא "טורבו אקטיבי", הכוונה לכך שסביב המאוורר יש גם גוף חימום טבעתי נוסף.
באפיה עם טורבו שני מגשים, אחד המגשים על המסילה הנמוכה ביותר והשני על המסילה הרביעית אם יש חמש מסילות.
היתרון של אפיה בטורבו הוא חיסכון. או שמורידים טמפרטורה או שמקצרים זמנים.
צריך להוריד את הטמפרטורה ב-20-40 מע' בתלות במה שאופים.
חשוב שתבדקי את חוברת ההפעלה של התנור.
אני ממליץ לך לבדוק את החום האמיתי בתוך התנור בעזרת מד חום לתנור, אני מצאתי חריגה של 30!!! מעלות יותר בתנור הקודם שלנו! 
º
כדאי להוריד את התבנית לחלק התחתון בתנור
14/08/14 16:14
15צפיות
הפיצה האגדית של אבא שלי
הודעה זו מכילה תמונות
15/08/14 20:54
120צפיות
כל ביקור באיטליה חייב לכלול ערב פיצה אחד לפחות כי הפיצה של אבא שלי היא לא סתם פיצה, היא פיצה אגדית.
הפעם אבא שלי היה אחרי ניתוח גב ולכן נאלץ לשחרר קצת את המושכות ולאפשר לי להשתתף באופן פעיל בהכנה ועל הדרך, לימד אותי דבר או שניים שלא ידעתי על התיאוריה והפפרקטיקה של הכנת פיצה נפוליטנית (אפילו שהוא רומאי).
 
נראית מעולה ושאלה
16/08/14 10:43
39צפיות
למה מצורף רק קישור ולא המתכון עצמו?
בתפוז מקפידים על כך שיהיו גם מתכונים, ולא רק קישורים.
להבא, שימי את המתכון עם תמונה אחת וכתבי לתמונות נוספות, ואז שימי את הקישור לבלוג.
אני מצידי אשים את המתכון פלוס הקישור לבלוג בפינת "המתכון היומי שלי" בפייסבוק, וכך תרוויחי כניסות נוספות גם מהפייסבוק. הולך?
תודה מראש,
עזרה בבקשה!
15/08/14 09:51
64צפיות
הכנתי פשטידת ברוקולי (תערובת גבינות + ברוקולי), ורק לאחר האפייה נזכרתי ששכחתי לתבל
יש בפשטידה מעט בולגרית ופרמזן אבל ממש ברמת הדוגמית.
זה אבוד בשלב הזה או שבכל זאת אפשר עוד לעשות משהו (חוץ מלהכין חדש... )?
תודה רבה!
למה אבוד? - תגישי עם סלט עשיר ותשימי גם
15/08/14 12:23
41צפיות
תבלינים על השולחן כמו פלפל גרוס, מלח ובזיליקום קצוץ, ויש לך יופי של ארוחה.

שבת שלום.
תודה רבה! אבל...
15/08/14 13:59
39צפיות
זה לאירוח גדול, עם הרבה מנות נוספות שיוגשו במזנון.
האם אפשר להסיק מהתשובה שלך שאפשר לבנות על זה שהטעמים של המאכלים האחרים יטשטשו את חוסר התיבול של הפשטידה הזו?...
האם יש טעם לזרות פפריקה מלמעלה? או אולי לערבב גבינה צהובה מגוררת עם קצת מלח ופלפל ולהקרים מלמעלה? זה יכול לעבוד?
 
חשבתי שזו פשטידה אחת - בכל מקרה, אם זה אירוח
15/08/14 17:17
38צפיות
גדול, את יכולה לוותר על פשטידה אחת ולהגיש מטעמים אחרים במקומה.
צורת החשיבה שלך עם בזיקת תבלינים וגבינה למעלה היא מקורית, אבל, אם זה לאירוח, לא הייתי עושה זאת. הייתי מכינה משהו אחר ומקפיאה את הפשטידה הזאת לפעם אחרת.
 
אני הייתי מגישה...
19/08/14 11:29
12צפיות
מחסור בתיבול עדיף לדעתי מהגזמה...
תמיד אפשר להוסיף מעט מלח או פלפל לפי הטעם...
 
את יכולה להגיש בצד רוטב (שמנת פטריות, שמנת פסטו) מתובל וככה זה יחפה על המחסור בתיבול :)
º
19/08/14 13:34
1צפיות
מתכונים לטו באב - חג האהבה העברי
הודעה זו מכילה תמונות
11/08/14 11:36
139צפיות
אתם מוזמנים, אם אתם רוצים, גם לשים מתכונים.

חג שמח לחברי הפורום וסמוייו.
עוגת ביסקוויטים עם קרם וניל ותותים
ארוחה רומנטית/מRאה ואוצR
11/08/14 11:37
83צפיות
ארוחה רומנטית/מRאה ואוצR

http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article...
נראה מעולה תודה
13/08/14 20:41
6צפיות
נראה מעולה תודה 
º
העונג כולו שלי
13/08/14 21:28
2צפיות
ארוחת יום הנישואין של דודו חמוד
11/08/14 11:38
95צפיות
ארוחת יום הנישואין של דודו חמוד

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?For...

 
ארוחת יום הנישואין של רננות
11/08/14 11:39
41צפיות
ארוחת יום הנישואין של רננות

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?For...
צנצנת מתנה עם עוגת "עשה זאת בעצמך"/קרין גורן
11/08/14 11:40
48צפיות
צנצנת מתנה עם עוגת "עשה זאת בעצמך"/קרין גורן
כפי שהוכן וצולם ע"י revi1985

http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article...
קרמליטות ועוד/דודו חמוד
11/08/14 11:41
35צפיות
קרמליטות ועוד/דודו חמוד

http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?for...
עוגת תותים וג'לי/עיישה כפי שהוכן וצולם ע"י טניה טעימלי
11/08/14 11:42
30צפיות
עוגת תותים וג'לי/עיישה
כפי שהוכן וצולם ע"י טניה טעימלי

http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article...
עוגת ביסקוויטים עם קרם וניל ותותים/נירהמ1
הודעה זו מכילה תמונות
11/08/14 11:44
120צפיות
עוגת ביסקוויטים עם קרם וניל ותותים/נירהמ1

http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=771&aId=81135

 
עוגת ביסקוויטים עם קרם וניל ותותים
º
תודה נירה עזרת לי
14/08/14 08:04
7צפיות
º
בוקר אור טלי, בעונג רב
14/08/14 08:18
3צפיות
º
איך מכינים גבינה קשה מיוגורט עיזים?
11/08/14 22:24
15צפיות
אפשר להכין גבינת לאבנה - פשוט שמים את
11/08/14 23:18
39צפיות
היוגורט לתוך חיתול אותו שמים על מסננת שמונחת על קערה, שמים במקרר ומדי פעם שופכים את המים שניגרים לקערה.
לאחר כחצי יממה אפשר כבר להשתמש בגבינה.
אם רוצים אותה קשה יותר כדי שאפשר יהיה להכין ממנה כדורונים, אותם אפשר לשים בצנצנת, לשים עשבי תיבול או זעתר, להציף בשמן ולסגור במכסה, פשוט מסננים כיממה יממה וחצי, תלוי בסמיכותו של היוגורט.
לא יודעת איך מכינים גבינה קשה (דמויית צפתית, או בולגרית) מיוגורט.

בהצלחה
אי אפשר להכין גבינה קשה מיוגורט
12/08/14 21:42
27צפיות
הדבר היחיד שאפשר להכין מיוגורט זה לבנה!
להכין גבינה קשה צריך להתחיל מ-0, מחלב גולמי.
milch - תודה על התשובה גם ממני
13/08/14 10:06
16צפיות
יום טוב.
פורום דם אמיתי נפתח ב|תפוז|!
11/08/14 16:52
5צפיות
|ערפד| אנו נמצאים בשיאה של העונה האחרונה של דם אמיתי!
בבון טמפס קיים דו קיום בין הערפדים לבני אנוש, בלב ארצות הברית, עיירה דמיונית. רוצים לספר כמה אתם מעריכים מלצרית בעלת יכולות טלפתיות? רוצים להיזכר ברגעים גדולים מהעונות הקודומות?

בואו לדבר על הסדרה בפורום דם אמיתי
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumpage.aspx?f...
|*|נפתח פורום פוליטיקה עולמית |*|
11/08/14 11:14
1צפיות
|גלובוס|רוצים לדעת מה קורה עכשיו בממשלת בארה"ב? מעוצבנים על פוטין? רוצים ללמוד מהאירופאים?
פתחנו בשבילכם את פורום פוליטיקה עולמית. בפורום תוכלו להתווכח  על סוגיות העומדות על סדר היום, לדבר על אירועים פוליטיים המתרחשים היום בעולם ועל השלכתם הבינלאומית.

היכנסו כבר עכשיו |שמאל|
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...
תחליף לביצה בקציצות ירק
08/08/14 18:37
52צפיות
אהלן, מה אפשר לשים בתערובת קציצות כדי שהקציצות שאכין לא יתפרקו? מדובר בעשבי תיבול (פטרוזיליה-כוסברה-בצל ירוק-נענע-שמיר) עם הרבה עלי סלרי, גמבה, בצל, לחם/פירורי לחם וגבינת עיזים. האם להוסיף שמן זית? זה יספיק כדי להחזיק את הקציצות? והאם באפייה בתנור קציצות ללא ביצה יחזיקו מעמד טוב יותר מאשר קציצות מתערובת שכללה ביצים?
 
תודה לכולם/ן ושבת שלום-:)
חושבת שאפשר לשים "בשר" טחון מהצומח (סויה)
09/08/14 11:56
22צפיות
לתוך התערובת, לשים במקרר לכמה לשעות כדי שהחלבון יקשור את כל הרכיבים, ואז להכין.
בהצלחה! ושבת שלום גם לך
יש מרכיבים שמחליפים בייצים, קראתי שטחינה גולמית
10/08/14 13:14
37צפיות
יכולה להחליף בייצים...
מליצה לשאול גם בפורום תזונה צמחית וטבעונית...
º
10/08/14 16:02
4צפיות
תחליפי ביצים בקציצות
14/08/14 08:08
26צפיות
הכי נגיש זה טחינה , מעט טחינה לתערובת.
כמו כן כף זריעי שיפון טחונים מושרים במים והופכים לג'ל מתאים גם .
 
º
14/08/14 11:21
1צפיות
מאפה מהיר במילוי גבינות מלוחות
הודעה זו מכילה תמונות
06/08/14 11:28
532צפיות
המתכון הוא בהשראת בצק ספידי מהבלוג של רחל מזרחי "מה אוכלים היום" :)
רק שאצלי הוא מקמח כוסמין במקום קמח מלא.
החומרים הדרושים:
לבצק:
2 כוסות קמח כוסמין
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מים רותחים
למלית:
100 גרם גבינת שמנת 5%
1 בצל קצוץ מטוגן
50 גרם קשקבל מגורר
100 גרם גבינה בולגרית של גד 5%
1 כף תערובת לסלטים וממרחים של "טעם וריח"

לציפוי:
1 ביצה טרופה מדוללת במעט מים
אופן ההכנה:
את הבצק הזה ניתן גם להכין ידנית. בקערה שמים את הקמח עם אבקת האפייה, מלח ושמן ולבסוף את המים הרותחים, מערבבים עם מזלג עד שאין גושים ונוצר בצק גמיש ונוח לעיבוד. אין צורך לקרר.

מרדדים לעלה מלבני, מורחים את המלית לאורך הצלע הקרובה אלינו ומקפלים פעם אחת לגלילה עד המרכז. מהמרכז חותכים פסים-רצועות לכל רוחב העלה ומקפלים אותן על הגליל חזרה אלינו.

מצפים בביצה טרופה ואופים בטורבו בתנור שחומם מראש ל-180 כ-30 דקות או עד שהמאפה מזהיב יפה.

פורסים לפרוסות ומגישים.
 
המאפה הזה מזכיר את החלה .....
06/08/14 12:36
94צפיות
שבקישור הזה.
ההבדל ככל הנראה הוא בעיקר בבצק, שאינו בצק שמרים הפעם.
התמונה הזכירה לי את המאפה הקודם....
תודה,
רעיה
חביבה - נראה נפלא. תיכף אשים בפינת
06/08/14 12:38
48צפיות
המתכון היומי שלי.
תודה על המתכון והתמונה היפה.
º
תודה נירה,
06/08/14 13:04
14צפיות
צודקת רעיה, בענין העיצוב. לגבי הבצקים - ההבדל הוא
06/08/14 13:02
59צפיות
כמו בין שמיים וארץ  :)
|*|פורום אכילת יתר ב|תפוז| אנשים|*|
06/08/14 11:17
15צפיות
|שמאל| סובל מהפרעות אכילה, אכילת יתר, או מהתמכרויות מזון?
פורום אכילת יתר הוא בית חם ומחבק לכל מי שרק מחליט שמעכשיו מבקש את חייו בחזרה.

אנו מזמינים אתכם לקבל טפיחה וחיבוק, לשאול ולייעץ, לשתף ולהשתתף.
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumpage.aspx?f...
צריכה עזרה לאודישן !
05/08/14 10:06
55צפיות
חברים הוזמנתי לאודישן של תכונית בישול, צריכה להביא מנת דגל, ללא אפשרות לחימום/קירור או הכנה במקום...
בעיקרון אני טובה במתוקים, יש לי סופלה ניפלא, אך מה אפשר לשלב עימו?
רעיונות - דחוףףף 
אם הסופלה מלוח תגישי עם רוטב
05/08/14 11:47
37צפיות
טעים שיעטר את הצלחת ותוסיפי סלט מעניין שישלב עלים ופירות (פירות יער, רימון). שיהיו צבעים שימשכו את העין מסביב. השופטים אוכלים גם בעיניים.

בהצלחה!
סופלה שוקולד
05/08/14 12:04
25צפיות
מדובר על סופלה שוקולד...... יש לך רעיון ?
 
אולי רוטב טופי
05/08/14 12:06
20צפיות
זה יכול לשדרג לך את המנה.
לדעתי, השילוב האידיאלי הוא גלידת וניל, ואולי גם קצפת. 
אם תהיה לך אפשרות כזו, זה יכול להיות מרשים.
אל תשכחי שסופלה, למרות המורכבות שבהכנה, עדיין זו מנת קינוח די קלאסית ומוכרת, את חייבת לחשוב על שדרוג גם על ידי הפרזנטציה שתהיה מרשימה וגם על ידי כל מיני תוספות קטנות שלא יגנבו את ההצגה אבל כן ייתנו נוכחות לסופלה.
 
בהצלחה!
רוטב טופי הוא רעיון נהדר. אפשר גם קרם אנגלז (וניל) ולקשט
05/08/14 13:28
26צפיות
בפירות יער.
אפשר גם עם רוטב הטופי להגיש גלידת וניל שעליה לטפטף מעט מרוטב הטופי בצורת פסים.

עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה