לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!

זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.
אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.
יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.

הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:
נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.
יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.

הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.

מחפשת רעיונות לסוגי סלטים
19/10/14 21:28
6צפיות
היי לכולם.
אני מחפשת רעיונות לסלטים עבור ארוחת ערב חגיגית
אשמח לרעיונות טעימים ומקוריים..
 
תודה!
תגובה-מקבץ סלטים
19/10/14 21:45
13צפיות
|*|נפתח פורום תוכנית לידה|*|
19/10/14 11:54
1צפיות
|@|לקראת לידה? כנראה שחששות ומחשבות לא מפסיקות ללוות אותך. בואי להתייעץ עם מיילדת מקצועית בעלת ניסיון רב בתחום שתשמח לענות לך על כל שאלה.
הפורום ילווה אותך ברגעי השיא ? לקראת הלידה, במהלכה ובימים הלא פשוטים שאחריה.
זה הזמן והמקום לחלוק עם אחרות את השאלות הקשות שעולות בך ? האם הבעל צריך להיות נוכח בחדר הלידה? מה עושים אם לא מתחברים למיילדת? איך מתמודדים ביום שאחרי? ועוד...

מחכים לך עכשיו עם כל התשובות, בפורום תוכנית לידה:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...
סביצ'ה בבית? זה קל! 4 מתכונים/ynet
19/10/14 08:39
7צפיות
סביצ'ה בבית? זה קל! 4 מתכונים/ynet

"אוהבים מנות דג נאות? תתפלאו לגלות שקלי קלות להכין אותן בבית. איציק הראל ("דגים 206") מלמד אתכם לפרוס סשימי סלמון כמו בסושיות, סביצ'ה לוקוס עם זיתים וביצה וגם 2 מנות דגים שהתחפשו: סטייק טרטר, הפעם מטונה אדומה וקרפצ'יו ורדרד מדג אינטיאס..."

הנה הקישור להנאתכם:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4557164,00...

תיהנו,
בצק פסטה: המדריך המלא להכנת ספגטי, רביולי וגם ניוקי/ynet
19/10/14 08:33
14צפיות

בצק פסטה: המדריך המלא להכנת ספגטי, רביולי וגם ניוקי/ynet

"פסטה זה טוב ויפה, אבל איך מכינים את זה בבית? המדריך המלא להכנת פסטה, ניוקי, רביולי גבינות, ספגטי טבעוני ואפילו דפים של לזניה..."

בקישור מתכונים נהדרים:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4491644,00...

תיהנו,
התייעצות לגבי עוגת גבינה
17/10/14 09:43
26צפיות
בוקר טוב,
 
בהכנת עוגת גבינה אפויה, האם יש צורך לפני הכנסת העוגה לחמם את התנור או רק לאחר הכנסתה מחממים אותו?
 
תודה מראש
בוודאי שיש צורך לחמם את התנור. מחממים לפי ההוראות
17/10/14 10:35
15צפיות
במתכון.
 
º
תודה
17/10/14 11:07
4צפיות
º
17/10/14 11:56
2צפיות
ולסיום חג סוכות.....
הודעה זו מכילה תמונות
16/10/14 14:28
107צפיות
בהשראת 1מדינת ישראל (מנהלת פורום בישול לילדים מס' 744) הכנתי גם השנה סוכה "אכילה" לנכד שלי.
מחלק מהבצק הכנתי חלה קטנה גם כן לפי העיצוב שלה.
מצרפת כמה תמונות וקישור לסוכה מהשנה שעברה, ראשית הסוכה של שוש.
 
הסוכה שלי מהשנה שעברה כאן:
 
וכמה תמונות מהשנה.
 
רעיה
מקסים - אשים בקישורי הפורום על מנת שבשנה
הודעה זו מכילה תמונות
16/10/14 16:18
58צפיות
הבאה מי שירצה יוכל להכין לפי ההוראות של שוש ושלך.

תודה רבה על התמונות המרהיבות.

חג שמח ומועדים לשמחה.
היביסקוס - צולם ע"י נירהמ1
בכיף ו............
הודעה זו מכילה תמונות
16/10/14 19:13
42צפיות
איפה מצאת היביסקוס כל כך יפה?
ובהזדמנות זו - אשים תמונה של סקדוקוס, קניתי לפני הרבה שנים במבצע פקעות קיץ של יודפת (כבר לא מביאים פקעות קיץ לצערי).
והוספתי גם נרינה או קרינדונה (לא סגורה על השם).
השנה הוא קצת השתגע, אבל בכל זאת הסכים לפרוח.
 
רעיה
תמונות נהדרות - ובאשר להיביסקוס, בעירי
16/10/14 21:39
22צפיות
יש היביסקוסים בכל מקום שרק תסתכלי. אני מצלמת אותם המון.
הוכנס לקישורי הפורום לקטגוריה "מאכלי החגים"
16/10/14 16:25
15צפיות
שוב תודה לשוש ולך.
º
עוגת גבינה נאפתה וקוררה. האם ניתן לאפות שוב
16/10/14 09:50
58צפיות
עוגת גבינה שלא נאפתה
16/10/14 10:17
51צפיות
שלום לך אופה יקרה
לפני שנדון בבעיה עצמה ברצוני להציע לך ראשית להתייעץ עם בעלך
איש נבון וחכם
חג שמח
º
לא
16/10/14 11:04
14צפיות
תוספת שמנת מתוקה לעוגת גבינה אפויה קלאסית
15/10/14 15:44
38צפיות
יש מתכון של עוגת גבינה שאני מכינה באופן קבוע, המתכון הוא של הבלוגרית "CooknBake".
 
לאחרונה יצא לי לטעום עוגת גבינה שמנת אפויה של רולדין והוקסמתי...
 
חשבתי להוסיף שמנת מתוקה למתכון...
 
זה המתכון:
 
מצרכים:
750 גר` גבינה לבנה 5%
חבילה אינסטנט פודינג וניל 
4 כפות קורנפלור
¾ כוס סוכר
5 חלמונים
2 סוכר וניל
מערבבים הכל ביחד בקערה גדולה
 
מקציפים:
5 חלבונים
¼ כוס סוכר בהדרגה
מכינים קצף נוקשה ומוסיפים אותו לתערובת הגבינה.
 
חשבתי - או להוריד בכמות הגבינה ולהוסיף שמנת 250 מ"ל. 
או להוסיף למתכון 250 מ"ל שמנת מתוקה בלי להוריד מכמות הגבינה...
 
מה דעתכם? העוגה תצליח? זה רעיון טוב? 
אם כן - להוריד מכמות הגבינה או לא? ואם כן - כמה גרם?
 
אני לא רוצה כרגע לנסות מתכון אחר לחלוטין, גם כי אני אוהבת נורא את המתכון הזה וגם בגלל שהוא יחסית הגיוני מבחינת קלוריות ועוגת אחרות נורא שמנות...
לא הייתי משנה מתכון של CooknBake המתכונים שלה מצויינים
15/10/14 21:38
36צפיות
הייתי לוקחת מתכון אחר שעושה שימוש בשמנת חמוצה וממירה במתוקה, אבל לא מתכון שעושה שימוש בגבינות מאוד שמנות (לא 30%), השינוי יעלה בצורה משמעותית את הקלוריות בעוגה.

בהצלחה,
חג שמח ומועדים לשמחה לכל דיירי הפורום וסמוייו
15/10/14 05:26
13צפיות
לאבנה
11/10/14 16:24
24צפיות
הכנתי לאבנה בייתי, עשיתי הכל כמו שצריך ויצא לי לא חמוץ בכלל.
כעת זה עומד בקירור במקרר.
 
יש דרך לשנות את החמיצות בשלב הזה?
ומה יכל להשתבש?
לאבנה שמכינים בבית אף פעם לא יהיה חמוץ כמו זה שקונים
11/10/14 17:13
45צפיות
וזאת בגלל שלמוצר התעשייתי מוסיפים מלח לימון. לדעתי, המוצר הביתי טעים הרבה יותר.

וישנה סיבה נוספת, כל יצרן מכין את היוגורט שלו בחמיצות שונה (היוגורט של תנובה, למשל, חמוץ מזה של שטראוס). אני מכינה מיוגורט בכד, אבל הכנתי גם מדנונה ויצא מצוין, אם כי מתקתק יותר.
ואת מלח הלימון )או לימון? (
11/10/14 17:41
19צפיות
אפשר להוסיף גם בשלב הנוכחי?
אני לא משתמשת במלח לימון - אולי milch יראה
11/10/14 18:09
27צפיות
את שאלתך וישיב (הוא מבין בגבינות).

אני אוהבת את הלאבנה שלי עם חמיצות מתונה.
אבל חמיצות מתונה מרגיש ממש כמו גבינה לבנה
11/10/14 18:24
20צפיות
מה בעצם ההבדל אז?
לדעתי, הלאבנה הביתית חמוצה יותר מאשר
11/10/14 18:31
28צפיות
גבינה לבנה.
לאבנה ביתית
13/10/14 19:57
23צפיות
אנא רשמי את הדרך והחומרים לפיהם הכנת את הלאבנה
לא להוסיף מלח לימון!
לא הוספתי:)
13/10/14 22:58
21צפיות
ניסיתי להוסיף מיץ לימון, כמו שייעצה לי מישהי במסרים כאן(וכמעט הגיעה להדריך אותי כיצד מכינים מאפים מבצק לאכול עם הלאבנה! אני מוקסמת בכל פעם מחדש מהנשים המדהימות שיש כאן).
קניתי יוגורט של 4.5 אחוז(עם הפקק האדום.
לכליטר וחצי של היוגורט הוספתי כחצי מיכל שמנת חמוצה 15%.
רבע כפית מלח.
הגיר נוזלים לילה וחצי. בסוף שמתי על זה משקולת.
 
כתבתי לכם ולאחר מכן מקרר.
 
אז עכשיו זה מובן - מכיוון ששמת שמנת חמוצה טעמה של הלאבנה
14/10/14 06:44
23צפיות
התעדן ונעשה מתקתק יותר ולכן היא דומה יותר לגבינה לבנה. גם עם שמנת חמוצה הגבינהטעימה מאוד.
אני לא שמה שמנת חמוצה ולכן התוצאה אצלי חמוצה יותר.
וחבל שהגולשת נשארה סמויה ולא הדריכה גם אותנו.
טוב, זו כבר הבחירה שלה:)
14/10/14 12:27
17צפיות
אבל גם לי לקח זמן להגיח החוצה ולכתוב:)
º
העיקר שהגחת בסוף
14/10/14 14:28
7צפיות
ברוך שלא עשני אישה...
14/10/14 08:09
31צפיות
לא נורא, טעות נפוצה להניח שרק נשים עוסקות בהכנת אוכל. גדולי המבשלים/שפים הם גברים!
נירה צודקת, מה שהכנת זו גבינה על בסיס יוגורט. אם תוסיפי גם שמנת להקצפה תקבלי מוצר שנקרא "גבינת יוגורט".
לאבנה היא תוצר המשך של יוגורט, על בסיס יוגורט נטו!
בהצלחה!
בוקר אור milch. אתה צודק בהחלט. היום הגברים כבשו
14/10/14 08:26
24צפיות
בסערה את המטבח, והם בשלנים ושפים מופלאים.

גם בביתי הגברים מבשלים, אבל, כנראה מעצלות, הם מעדיפים שאני אבשל.

חג שמח ומועדים לשמחה.
בןקר טוב גם לך
14/10/14 09:08
20צפיות
גם אני מבשל לא מעט בביתנו ולא מחוסר ברירה אלא מבחירה.
שמעתי פעם משפט שיכול להתפרש כשוביניסטי (אם גבר המציא אותו) ויחד עם זאת גם היתולי:
אומרים שנשים מכינות אוכל וגברים מבשלים!
 
milch - היכנס...
14/10/14 09:23
18צפיות
אני נכנסת למטבח משום שאני אוהבת לבשל (ובמיוחד לאפות).
לא ניכנס לשאלה אם זה שוביניסטי או לא, אבל, בביתי, אני מכינה (עושה את הקניות ומכינה את כל החומרים) וגם מבשלת!
ברוך שעשני כרצונו. מה עם הבנת הנקרא?
14/10/14 12:26
24צפיות
אם תשים בצד את רגשות הנחיתות.. תבין שלא כתבתי מאום ממה שפרשת.
אלא כתבתי שיש כאן נשים מדהימות ומופלאות.
אין בעד מה על העזרה
14/10/14 12:36
20צפיות
עם כמויות הידע והנסיון שיש לי בתחומים רבים, רגשי נחיתות זה משהו שלא קשור אלי כלל!
אולי להיפך וטוב לי כך!
תמיד מצחיק אותי שאנשים מצטטים את הברכה מתוך בורות
14/10/14 12:39
18צפיות
עצומה כל כך בלי להבין לחלוטין כמה יופי וכמה זכות, כמה תודה יש בה.
אחחח.
לאבנה...
13/10/14 20:02
20צפיות
ככל שידוע לי לא מוסיפים מלח לימון בתעשיה.
כידוע, את הלבנה מכינים מיוגורט ואת דרגת החמיצות קובעים באמצעות סוג וכמות חיידקי המחמצת ולפ משך האינקובציה.
היוגורט שח שטראוס עדין יותר כיוון שחלק מחיידקי המחמצת מומתים בתהליך היצור.
ממליץ לך להכין יוגורט/לאבנה מיוגורט 4.5% הפשוט של תנובה כמקור לחיידקי מחמצת, הוא אמור להיות הכי נמכר בשוק. לכן, כאשר תאריך פג התוקף הוא 5-7 שבועות, החיידקים הכי פעילים.
º
13/10/14 20:42
1צפיות
מזון לגוף ולנשמה
12/10/14 13:17
77צפיות
ברוכים הנמצאים
מזון יוגי הוא מזון שמיועד לאפשר לגוף איזון ושקט שמאפשרים מודעות רוחנית
זאת דרך בישול שהתפתחה בהודו ויש בה מקום מרכזי מאוד למאכלי חלב
 
כתבתי על כך פוסט בשם "מזון יוגי" ואשמח לשמוע את תגובותיכם
ותודה שאירחתם אותי כאן 
 
טל
מזון צבעוני ויפהפה - תאווה לעיניים
13/10/14 16:41
40צפיות
בטוח שגם טעים. מזון לאנרגיה רוחנית.

ברוך הבא ל"חלבי". הפורום חמים, טעים ומכניס אורחים. אתה מוזמן להישאר.
תודה לך
14/10/14 04:19
10צפיות
המקום אכן מכניס אורחים ונעים לעין וללב
º
תודה לך
14/10/14 06:40
2צפיות
שאלה: פאי ממולא בשוקולד מקקאו
הודעה זו מכילה תמונות
12/10/14 19:35
93צפיות
שהקקאו בושל ולאחר האפיה הפאי בסדר והשוקולד קצת שרוף. אם אני מצליח להוציא את השוקולד הקצת שרוף-נשאר עם פאי אפוי. במה אני יכול למלא אותו ושתצא עוגה שלמה ללא אפיה כמובן. ואם לאפות את המילוי-ואחר כך להכניס במקום הקצת שרוף- איך לאפות ומה לאפות. התבנית 26 עגולה-העוגה [הפאי כבר מחוץ לתבנית]
ערב טוב עמיקם - ברוך הבא ל"חלבי". אם הקלתית אפויה
12/10/14 19:41
31צפיות
כבר ואתה רוצה לרוקן את הפאי ולמלא במלית חדשה, תוכל לעשות זאת עם קרם פטיסייר מעורב בקצפת, או בקרם גבינה עם קצפת.
אפשר גם בפודינג אינסטנט וניל.

בהצלחה,
החלפתי את המלית בפאי ב'עוגת שוקולד במיקרו'
13/10/14 20:53
22צפיות
שמצאתי עם הכתובת הנ"ל. היו לי את החמרים וקערה עגולה [לאורז] במיקרו. עם קוביות שוקולד כבר עשיתי עוגה כזו בעבר. עם קקאו זה זול יותר [כי שוקולד ללא סוכר יקר.]
זו שנשרפה אתמול בישלתי את הקקאו ונראה ששרפתי בעת הבישול כי גם אפיתי וגם זה קצת יותר מדי בתנור כי צבע הפאי יותר מחום בהיר. בסוף הטעם של העודכה מהמיקרו בסדר ואם אצפה בכלל לא יראו כלום.
הפכתי את העוגה על צלחת והפכתי לתוך הפאי.
אני מקפיא את העוגה בפרוסות ואוכל אותה במשך חודש- הכל אגב עם תחליף 'כמו סוכר'. בכל אופן תודה.
º
שמחה שהסתדרת חג שמח ומועדים לשמחה עמיקם
13/10/14 20:56
4צפיות
|*|נפתח פורום האבא החדש|*|
13/10/14 12:27
2צפיות
|*|העולם השתנה, ההורות השתנתה וכיום לאבא תפקיד חשוב ומרכזי בגידול ילדיו.
לכן פתחנו פורום במיוחד בשבילכם האבות (וגם אימהות) את פורום האבא החדש.

מוזמנים להיכנס כבר עכשיו ולדבר, לשאול, להתייעץ וגם סתם לפרוק.
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...
הסתיו כבר כאן וזה אומר שעונת המרקים החלה אשמח אם תנדבו
10/10/14 09:56
446צפיות
מתכונים טעימים למרקים חמים ומנחמים.
את המתכונים אשים גם בפינת "המתכון היומי שלי" בפייסבוק וגם במאמרי הפורום.

חג שמח ומועדים לשמחה.
מרק ירקות עשיר עם עדשים כתומות וגריסים/נירהמ1
הודעה זו מכילה תמונות
10/10/14 09:52
176צפיות
הסתיו כבר כאן, זאת אומרת שמבחינתי עונת המרקים החלה.

מרק ירקות עשיר עם עדשים כתומות וגריסים/נירהמ1
מקור המתכון והתמונה: נירהמ1
ממאמרי פורום אוכל חלבי

החומרים:
1 כוס עדשים כתומים (השתמשתי בעדשים אורגנים) – אני שוטפת ומשרה את העדשים עד לגמר חיתוך הירקות
1/2 כוס גריסים – אני משתמשת בגריסים מלאים – אפשר גם גריסי פנינה (כנ"ל – לשטוף ולהשרות)
6-5 שיני שום – פרוסות
2 בצלצלי שאלוט - קצוצים
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
5-4 תפוחי אדמה – חתוכים לקוביות
2 בטטות – חתוכות לקוביות
1 גזר – חתוך – עיגולים, או קוביות - איך שרוצים
2 בצל סגול בינוני-גדול – אני עושה שני חתכים בצורת צלב כמעט עד התחתית, בבישול הוא מתפרק מעצמו
1 קלח תירס – אני מעמידה את התירס על בסיסו ו"מגלחת" ממנו את השיניים בעזרת סכין חדה
1/2 כפית כמון
1/2 כפית קארי (לא הכרחי)
1/2 כפית כורכום
מלח, פלפל שחור גרוס 
מעט שמן זית לזילוף מעל המרק
להגשה: שמנת חמוצה, או גבינת פרומעז/גד עז (מה שיש) וכוסברה/פטרוזיליה (אופציונלי) וכמובן מעט שמן זית לזילוף
 
הכנה:
- שמים את הבצל, השום, השאלוט, תפוחים האדמה, הבטטה, התירס והפלפל בסיר גדול בלי מים וצורבים את הירקות – זה נותן למרק טעם מעולה, כאילו שמנו ציר ירקות. רק צורבים, להיזהר שלא לחרוך
- מוסיפים את העדשים, הגריסים והתבלינים, מכסים במים ומרתיחים, תוך כדי הרתחה מסירים את הקצף (שנקרא גם "ג'יפה" בעברית צחה)
- כשהמרק מגיע לרתיחה, טועמים, מתקנים תיבול, מסירים את שארית הקצף, מעבירים לאש בינונית שגם אותה מורידים לחצי ומבשלים עד שהירקות רכים-רכים וכמעט מתמסמסים.
- בהגשה: יוצקים בנדיבות שמנת חמוצה, או שמים פרוסת גבינת פרומעז/גד עז, או כל גבינת עזים אחרת – אני שמתי הפעם גבינת עזים לבנה טריה 5%, אפשר במקום לפזר למעלה גבינת פרמזן, וכמובן עשבי תיבול, כמו: פטרוזיליה, כוסברה, או שמיר – אני שמתי כוסברה ומכיוון שאני מבשלת את המרק ללא שמן, זילפתי מעל שמן זית.
 
הערות:
קל ופשוט להכנה.

תיהנו,
מרק ירקות עשיר עם עדשים כתומות וגריסים - הוכן וצולם ע"י נירהמ1
"אביקס קון ארוז" - מרק שעועית עם אורז/נירהמ1
הודעה זו מכילה תמונות
10/10/14 10:07
223צפיות
"אביקס קון ארוז" - מרק שעועית עם אורז/נירהמ1
מקור המתכון: נירהמ1, מתכון אותנטי מהמטבח היהודי-ספרדי של אמא
ממאמרי פורום אוכל חלבי

החומרים לסיר די גדול:
1/2 2 – 3 כוסות שעועית לבנה שטופה היטב – מושרית במים כחצי יממה. השעועית סופגת את הנוזלים, צריך להוסיף עוד מים מדי פעם שהשעועית תכוסה היטב
3 בצלים בינוניים – חתוכים לפרוסות דקות
כמה תפוחי אדמה – קלופים וחתוכים לרבעים
1 קופסה קטנה של רסק עגבניות
2 כפיות סוכר (לנטרול החומציות של רסק העגבניות)
1/2 1 כפיות מלח
פלפל שחור גרוס טרי
1/2 כפית כמון (במקור אין כמון)
1 כפית גדושה פפריקה מתוקה (מי שאוהב יכול להוסיף גם פפריקה חריפה)
שמן קנולה לטיגון

הכנה:
- שמים את השעועית לאחר השריה בסיר גדול עם תחתית כבדה, מכסים במים ומביאים לרתיחה
- שופכים את השעועית למסננת ושוטפים היטב תחת מים זורמים, מחזירים לסיר ומרתיחים שוב – מדי פעם מסירים את הקצף שצף מעל המים, ומבשלים עד שהשעועית מתרככת (לא לשים מלח עד שהשעועית מתרככת).
- מטגנים את פרוסות הבצל בשמן קנולה עד שהן מזהיבות-משחימות (זהירות לא לשרוף שהבצל לא יקבל טעם מר).
- שופכים את הבצל המטוגן, יחד עם השמן לסיר עם השעועית – משאירים קצת מהבצל לקישוט המנה.
- מוסיפים את רסק העגבניות, תפוחי האדמה התבלינים והסוכר, מערבבים ומבשלים כשעה-שעה וחצי על אש קטנה.
הגשה: מגישים את המרק עם ערימה קטנה של אורז לבן במרכז ומעל מקשטים בבצל מטוגן.

תיהנו,
"אביקס קון ארוז" - הוכן וצולם ע"י נירהמ1
מרק פטריות וגריסים דיאטתי/נירהמ1
הודעה זו מכילה תמונות
10/10/14 10:19
100צפיות
מרק פטריות וגריסים דיאטתי/נירהמ1
מקור המתכון והתמונה: נירהמ1, עצמי
ממאמרי פורום אוכל חלבי

החומרים:
1 סלסלת פטריות שמפיניון – קטנות, יפות ונקיות (לבדוק שהרגל לא נפרדת עדיין מהראש – אלה הכי טעימות) פרוסות לפרוסות בינוניות
1 ראש שום מקולף וחצוי לשניים (השום מכיל המון סוכר ונותן למרק טעם מתקתק במקצת)
3-2 גזרים יפים – חתוכים לטבעות
1/2 שורש פטרוזיליה
4-5 תפוחי אדמה – חתוכים לקוביות קטנות
1 כוס גריסים מבוררים ומושרים במים (אני משרה עד שאני גומרת לקצוץ את הירקות), בינתיים הגריסים תופחים
1בצל גדול שלם חתוך בצורת צלב כמעט עד התחתית (הוא יתפרק לבד בבישול)
1/2 1 כפיות מלח (או יותר, לפי הטעם)
פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
מעט כורכום (אבל ממש מעט)
1 גליל גבינת פרומעז, או שמנת חמוצה (להגשה) – בדיאטה אפשר לוותר על הגבינה ובמקום לטפטף 2 כפות שמן זית בהגשה.
שמים בסיר עם תחתית עבה:
את הבצל השלם
קצת משיני השום החצויות
חלק מהגזר הקצוץ
שורש הפטרוזיליה
חלק מתפוחי האדמה
חלק מהפטריות הקצוצות
- צורבים את הירקות כמה דקות (להשגיח שלא לשרוף – רק לצרוב) – צריבת הירקות נותנת טעם מרוכז של הירקות למרק.
- מוסיפים את הירקות שנשארו ואת הגריסים, ממלאים במים ומרתיחים.
- מקפים (מסירים) מהמרק את הקצף שנוצר עד שהמרק צלול.
- מוסיפים את התבלינים ומבשלים עד שהירקות כמעט מתפוררים.
- מתקנים טעמים – אם צריך.
*מי שאוהב יכול להוציא את הירקות לקערה נפרדת, למעוך במיקסר "מקל" ולהחזיר חזרה לסיר (אנחנו אוהבים את הירקות שלמים).
טיפ: בהגשה שמים עיגול מגבינת הפרומעז - או כף גדושה שמנת חמוצה במרכזה של קערית המרק, מי שאוהב יכול לזלף גם מעט שמן זית, ומגישים.

בתיאבון!
 
מרק פטריות וגריסים דיאטתי - הוכן וצולם ע"י נירהמ1
מרק בטטות פשוט וטעים ללא שמן/אילנית12
הודעה זו מכילה תמונות
10/10/14 10:38
110צפיות
מרק בטטות פשוט וטעים ללא שמן/אילנית12
מקור המתכון והתמונה: אילנית12
ממאמרי פורום אוכל חלבי

"מרק סמיך, טעים ומשביע.
יוצאת כמות גדולה בערך 5 צלחות כמו בתמונה.
אפשר להכין חצי כמות..." (אילנית12

החומרים:
כ-1 ק"ג בטטות (3 גדולות מאוד) חתוכות לעיגולים
כ-5 כוסות מים
מלח, פלפל
1/4 כפית כורכום
1/4 כפית אבקת מרק עוף/חוואייג' למרק
כמה עלי כרפס שלמים
1 עגבניה גדולה בשלה מקולפת וחתוכה לרבעים

הכנה:
- מרתיחים את כול החומרים, מנמיכים להבה ומבשלים עד שהבטטות מתרככות (בערך חצי שעה, או פחות).
- מוציאים את הכרפס (אנו כבר לא זקוקים לו), טוחנים  את המרק בבלנדר למחית חלקה ומחממים שוב על להבה קטנה.
- טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
*אפשר לקשט בשמיר טרי קצוץ/פטרוזיליה/כוסברה

בתיאבון,
אילנית
מרק בטטות ללא שמן - הוכן וצולם על ידי אילנית12
מרק "כאילו תימני"/ענתי42
הודעה זו מכילה תמונות
10/10/14 10:56
91צפיות
מרק "כאילו תימני"/ענתי42
מקור המתכון והתמונות: ענתי42
ממאמרי פורום אוכל חלבי

"חייבת לומר הכנתי היום את המרק  על דעת עצמי זה עם טעם של כאילו מרק תימני וזה מזה טעים משהו..." (ענתי)
 
החומרים:
5 תפוחי אדמה מחולקים כל אחד ל-4
1 בצל שלם
8 שיני שום כתוש
2 גזר פרוס
1 עגבנייה מרוסקת בפומפייה
חצי צרור כוסברה קצוץ
1 כף אבקת מרק עוף
1 כף רסק עגבניות
1 כף שמן זית
1 כף תבלין חוואייג' למרק
קורט מלח

הכנה:
- שמים בסיר: תפוחי אדמה, שום, בצל, גזר, כוסברה, עגבנייה מרוסקת, כף שמן, ממלאים את הסיר במים ושמים על האש.
כשמתחיל לרתוח מוסיפים כף רסק, תבלין חיואג', אבקת מרק ומלח ומבשלים על אש קטנה.

תיהנו,
ענתי
מרק כאילו תימני - הוכן וצולם ע"י ענתי42
מרק אפונה של אמא/ענתי42
הודעה זו מכילה תמונות
10/10/14 11:08
89צפיות
מרק אפונה של אמא/ענתי42
מקור המתכון: ענתי42, בית אמא
מקור התמונה: ענתי42
ממאמרי פורום אוכל חלבי

החומרים:
1/2 1 כוסות אפונה יבשה
1/2 כוס עדשים אדומים --לשים את העדשים והאפונה בקערה עם מים
1 גזר פרוס
1 בצל קצוץ
1 עגבניה ליקצוץ
2 תפוחי אדמה לקלף לקוביות
2 כפות שמן זית
2 כפות אבקת מרק
חצי צרור שמיר קצוץ
 
הכנה:
- שמים בסיר שמן, בצל, עגבניה, גזר, שמים על האש, מערבבים, מוסיפים חצי מכמות השמיר ומערבבים שוב.
-  מוסיפים תפוחי אדמה.
- מסננים את האפונה עם העדשים מקערת המים, מעבירים לסיר, מערבבים, מוסיפים מים, ומבשלים.
- מוסיפים אבקת מרק ואת השמיר ומבשלים על אש קטנה.

תיהנו,
ענתי
מרק אפונה של אמא - הוכן וצולם ע"י ענתי42
מרק אפונה עשיר בטעם של פעם/pirge
הודעה זו מכילה תמונות
10/10/14 12:44
511צפיות
מרק אפונה עשיר בטעם של פעם/pirge
מקור המתכון והתמונה: פירגה
ממאמרי פורום אוכל חלבי

"מבשלים את האפונה בסיר בנפרד עד שתתרכך ובסיר השני מבשלים את המרק עם הירקות.
אחר כך משדכים את הסירים ויוצא מרק עשיר וטעים מאוד..." (פירגה)

½ 2 כוסות אפונה יבשה
סיר מלא מים
- מרתיחים ומבשלים את האפונה עד שתהיה כמו דייסה. כשעה או יותר. *צריך להוסיף לסיר מדי פעם  מים   רותחים כי הם מתאדים בזמן הריכוך.
- כשהאפונה דייסתית מכבים את הלהבה ומכינים את המרק.
בסיר אחר בינוני שמים:
3 כפות שמן
פפריקה
כמון
פלפל שחור
מעט כורכום
*את המלח עדיין לא שמים
- בוחשים היטב.
- מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים בבחישה כ-2 דקות.
- מוסיפים 2 תפוחי אדמה גדולים -  מקולפים -  חתוכים לקוביות, 2 גזרים קלופים חתוכים לפרוסות דקות,
ראש סלרי נקי שלם, כוס עלי סלרי קצוצים, כוס עלי פטרוזיליה טרייה קצוצה, ממלאים מים ומרתיחים. מורידים להבה ומבשלים עד לריכוך הירקות.
- משדכים את 2 הסירים לסיר אחד.
- מוסיפים מים רותחים שימלאו את הסיר ומרתיחים רתיחה אחת.
- מוסיפים מלח ומרק עוף לטעם, או רק מלח.
- מכבים להבה ומשפרים תיבול.
- בשלב זה, כותשים לתוך הסיר 3  שיני שום טריות.
- מגישים עם בצקניות. את הבצקניות מכינים ממש לפני הארוחה.
בצקניות:
2 ביצים
כף שמן
כוס מים
מלח ופלפל
- מערבבים, מוסיפים כוס קמח רגיל וטורפים לבלילה סמיכה.
- יוצקים למרק הרותח כפיות מהבלילה ומבשלים כ-5 דקות.
- מגישים מיד.

תיהנו,

פירגה
מרק אפונה עשיר בטעם של פעם - הוכן וצולם ע"י פירגה
שרשור נפלא עם המון מתכוני מרקים
10/10/14 12:49
32צפיות
באדיבות חברי הפורום המקסימים.

מתכוני מרקים

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?For...

תיהנו,
מרק אפונה וגריסים
הודעה זו מכילה תמונות
10/10/14 16:19
107צפיות
החומרים הדרושים:
250 גרם אפונה יבשה
250 גרם גריסים
1 קופסא גזר/אפונה או 1/3 שקית סנפרוסט
2 בצלים קצוצים
2-3 שיני שום קצוצות
3-4 כפות שמן זית לטיגון
3 גבעולי סלרי עלים + חצי חבילה שמיר
כ-3 כפות מרק עוף
מלח, פלפל שחור, זעתר יבש
מים רותחים לכיסוי הירקות
אופן ההכנה:
שוטפים את האפונה במים עד שיוצאים מים צלולים. שמים בקערה ומשרים במים כשעה-שעתיים.
כנ"ל לגבי הגריסים.
בסיר מזהיבים את הבצלים והשום בשמן זית , מוסיפים אפונה וגריסים, בוחשים קלות , ויוצקים מים רותחים פי שתיים מכמות האפונה והגריסים. מוסיפים את תוכן הקופסא אפונה גזר(ללא המים)או הסנפרוסט, מתבלים באבקת מרק ויתר התבלינים. שמים את הסלרי והשמיר בשקית קוקי סגורה, מחוררים אותה במזלג בשניים שלשה מקומות ומניחים אותה בתוך סיר המרק.
מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש, מכסים חלקית את הסיר ומבשלים כשעה או יותר עד שהאפונה והגריסים רכים.
מדי פעם בודקים אם יש מספיק מים בסיר כי האפונה היבשה והגריסים נוטים לספוג נוזלים. אם חסר להוסיף רק מים רותחים ולא קרים, אחרת האפונה נשארת קשה.
לקראת סוף הבישול טועמים ואם יש צורך מתקנים תיבול לפי הטעם.
מתקבל מרק עשיר ומשביע שמתאים במיוחד לימי החורף.
חביבה, בינתיים הכנסתי את המתכון למאמרי
10/10/14 18:34
34צפיות
הפורום. הנה הקישור כדי שתראי כמה יפה נראה שם המתכון עם התמונות:

http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article...

ביום ראשון אכניס גם לפייסבוק.

שוב תודה על המתכון והתמונות היפות.

חג שמח ומועדים לשמחה.
מרק אפונה וגריסים
10/10/14 21:18
31צפיות
תודה נירה וחג שמח
מרק דלעת בקערית לחם
הודעה זו מכילה תמונות
10/10/14 20:31
75צפיות
מרק דלעת בקערת לחם
מקור ותמונות:אילנית12
לפוסט המלא עם כל התמונות:
 
 
מאוד מתאים לאירוח או לפינוק אישי
אפשר להשתמש בלחם עגול קנוי או ביתי.
את המרק עם הלחם  מגישים מיד סמוך להגשה.
כי  הלחם מהר מתרכך.
מגישים עם צלחת מתחת.
אפשר כמובן לא לחם,אלא בקערות אישיות.
 
 
חומרים:
500 גרם דלעת חתוכה לקוביות
1 בצל בינוני  קצוץ
עלי כרפס טריים שלמים,(לא חתוך)
ראש סלרי החלק הלבן מגורד על הצד הגס
1 עגבניה אדומה קטנה,חתוכה לרבעים
תבלינים:מלח,פלפל שחור
1 כפית אבקת מרק עוף/אבקת חוואג' למרק
קורט ג'ינג'יר טחון(אם אין לא נורא)
לקישוט:
פטרוזליה טריה קצוצה
גבינה צהובה מגוררת אני השתמשתי בפרמז'ן.)
הכנה:
לחמם  מעט שמן זית ,להשקיף את הבצל
להוסיף את הדלעת,התבלינים,העלי כרפס,ראש הסלרי,העגבניה
לצקת מים עד גובה התבשיל
לכסות .להביא לרתיחה.
להנמיך להבה ולבשל כ20 עד 25 דקות.
להוציא את העלי הכרפס.
לטחון את המרק בבלנדר.
לטעום אם חסר תיבול.
לוקחים את הלחם מוציאים את "הכיפה",מוציאים את הבפנים של הלחם.
וממש סמוך להגשה(עם צלחת מתחת) למזוג בעדינות  את המרק.
(לא חובה להגיש עם גבינה המרק טעים גם בלי)
בהצלחה/אילנית12
.
 
                בדיחה: גבר שרצה להיות אישה ליום אחד

 
המתכון במאמרים בקטגוריה "תבשילים", תת-קטגוריה "מרקים"
11/10/14 16:54
13צפיות
מחר אשים גם בפינת המתכון היומי שלי.

הנה הקישור:
מרק דלעת בקערת לחם/אילנית12

http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article...

תודה על המתכון והתמונות הנפלאות.
º
רבה.נראה יפה שם.
11/10/14 20:24
7צפיות
מרק אפונה עם פסטת פוזילי
הודעה זו מכילה תמונות
10/10/14 22:05
85צפיות
מרק אפונה קצת אחרת
1 חבילה פוזילי ברילה, מבושלת לפי הוראות היצרן
2 כוסות אפונה יבשה שטופה ומסוננת
10 שיני שום טריות פרוסות
4 גבעולי סלרי אמריקאי חתוכים לקוביות (לשמור את העלים)
1 בצל חתוך לקוביות
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
2-3 גבעולי נענע (לא חובה)
2-3 עגבניות טריות חתוכות לקוביות
3-5 כוסות מים (תלוי בסמיכות של המרק שאתם מעדיפים)
2 כפות שמן זית לטיגון
מלח לפי הטעם
פלפל שחור
 
אופן ההכנה:
1. מטגנים בסיר עמוק עם מעט שמן זית את הבצל, פרוסות השום והסלרי.
2. מוסיפים את האפונה והמים, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה כשעה (עד שהאפונה
   מתרככת ומתחילה להתפורר).
3. מוסיפים לסיר את העלים של הסלרי והפטרוזיליה (ונענע, לפי הטעם), מתבלים וטוחנים בעזרת
    בלנדר-מוט ליצירת מרק חלק וקטיפתי, טועמים ומשפרים טעם.
4. מוסיפים את הפסטה המבושלת ואת קוביות העגבניות, מערבבים ומגישים מיד.
המתכון של השף יניב פרטוש....אני וויתרתי על הקרוטונים

 
יפצ'וק - הוספתי את המתכון למאמרי הפורום לקטגוריה "תבשילים"
11/10/14 17:09
21צפיות
תת-קטגוריה "מרקים".

הנה הקישור למתכון במאמרים:

מרק אפונה קצת אחרת/שף יניב פרטוש

http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article...


מכיוון שזה מתכון עם זכויות יוצרים של שף יניב פרטוש לא יכולה לשים בפינת המתכון היומי אלא רק במאמרי הפורום. איתך הסליחה. את המתכונים האישיים שלך מבטיחה להכניס גם למאמרים וגם לפינת המתכון היומי שלי בפייסבוק.

תודה על המתכון הטעים והתמונה היפה.
 
º
תודה נירה
11/10/14 19:13
9צפיות
מרק שעועית וקציצות הודו שבוע טוב
הודעה זו מכילה תמונות
11/10/14 19:16
98צפיות
מצרכים
8-10 מנות
2 כוסות שעועית לבנה מבושלת חלקית                                                              
3 כפות שמן זית                                                                                      
10 פטריות שמפיניון חתוכות לפרוסות
1 בצל גדול קצוץ דק
4 שיני שום קצוצים דק
4 עגבניות קלופות וקצוצות
2 גזרים מגוררים גס
1 קופסת עגבניות מרוסקות
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה ללא חומרים משמרים
1 כפית מרק עוף
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
לקציצות
400 גר' בשר הודו אדום
3 כפיות פירורי לחם
1 ביצה
חופן פטרוזיליה קצוצה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
הכנה
מחממים שמן מוסיפים את הבצל מזהיבים מוסיפים גזר שום ופטריות ומטגנים כ-5 דקות
מערבבים מדי פעם
מוסיפים את העגבניות משני הסוגים מוסיפים שעועית ואת התבלינים מוסיפים מים עד
3/4 גובה מביאים לרתיחה מנמיכים ומבשלים כשעה וחצי
מערבבים בקערה את מרכיבי הקציצות לתערובת אחידה מכינים קציצות קטנות
מעבירים למקרר
מוסיפים למרק ומבשלים עוד 20 דקות
יפצ'וק - היכנסי בבקשה...
11/10/14 22:06
78צפיות
חושבת ששכחת שאנחנו פורום אוכל חלבי ושהמתכונים כאן הם או "חלביים" או "פרווה".
אולי יש באמתחתך מתכון חלבי או פרווה שאוכל להכניס למאמרים במקום המתכון הזה (שנראה מיליון $, אבל לא חלבי או פרווה)?
תודה מראש.
º
בוקר טוב מתנצלת שוב��
12/10/14 07:38
39צפיות
יפצ'וק, אם את רוצה, אוכל למחוק את המתכון
12/10/14 07:40
50צפיות
הזה ותכניסי אותו שוב, אבל בלי כדורי הבשר. הולך?
º
אפשר...מבטיחה להכין ולצלם בלי בשר
19/10/14 21:42
1צפיות
מרק יוגורט וכדורי בורגול
הודעה זו מכילה תמונות
17/10/14 21:24
25צפיות
מרק יוגורט קר זה הוא מאכל דרוזי שלמדתי להכין מתמי חברתי הדרוזית, מרק צונן של יוגורט עיזים שבתכו שוחים כדורי בורגול, אכלנו את זה קר מאד .ניתן לאכול גם חם .
 
כדורי הבורגול
½ ק"ג בורגול דק מושרה במים לשעה מסונן וסחוט היטב
1 כוס קמח
1 כפית פלפל שחור
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה חריפה
מעט קינמון
מלח לפי הצורך
מערבבים הכל ביחד
ללוש היטב
לכדרר כדורים בינוניים בגודל כדור פינגפונג ולא יותר בכדאי שיתבשל היטב.
מרק היוגורט
½1 ליטר יוגורט
½1 ליטר מים
1 ביצה
מלח, ומלח לימון ,מקל קינמון פלפל שחור לפי הצורך
מרתיחים את המים
מערבבים את הביצה עם היוגורט
ומתחילים למזוג יוגורט למים בהדרגה ,
מערבבים היטב עד שרותח. במידה ונוצרים גושים יש לסנן לפני הוספת כדורי הבורגול
מוספים את כדורי הבורגול ליוגורט,
מבשלים חצי שעה על אש בינונית.
בחורף נאכל חם. בקיץ מקררים היטב ואוכלים קר.
 
מרק יוגורט וכדורי בורגול
המתכון במאמרים בקטגוריה "תבשילים", תת-קטגוריה "מרקים"
18/10/14 18:56
1צפיות
הנה הקישור בשבילך:

מרק יוגורט וכדורי בורגול/הים רגוע

http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article...

תודה על המתכון והתמונה היפה.
מרק קרם ירקות עם קטניות וקציצות קינואה
הודעה זו מכילה תמונות
17/10/14 21:28
29צפיות
מרק מסדרת המרקים החמים שלי
המצרכים
1כוס שעועית שחורה מושרת ללילה (עדיף להנביטה הפעם לא הספקתי)
1כוס עדשים שחורות מושרת לפחות לשעיתיים.
2 עלי דפנה
בצל שלם קלוף
שורש סלרי קלוף ונקי(אופציה)
שורש פטרוזליה( אופציה)
1 בצל גדול פרוס גס
4 שיני שום חצויות
1 גזר פרוס דק
1פלפל אדום חתוך לקוביות גדולות
2 ענפי סלרי פרוס גס
2 כפות שמן( צריך חצי כוס אני קצצתי)
אופציה : פלפל חריף /צ`לי חתוך גס
תיבול
אבקת מרק בתית
1כפית כמון טחון טרי (טיפ בפינת הטיפים)
מלח, ופלפל
חצי כוס פטרוזליה קצוצה
חצי כוס שמיר קצוץ
ההכנת הקטניות
את השעועית הבצל השלם ועלי הדפנה  לבשל בסיר לחץ עם מים חצי שעה (בסיר רגיל עד ריכוך)
להוציא אדים מסיר הלחץ להוציא את הבצל, השורשים ועלי הדפנה, הם סיימו תפקידם 
להוסיף עדשים( במידה וחסר מים להוסיף מים רותחים)
לסגור את הסיר להביא לרתיחה ולכבות.
הכנת קרם הירקות 
במחבת או סיר שטוח
לשים את כל הירקות והתבלינים( למעט אבקת המרק)
עם השמן ולאדות עם כיסוי,לערבב מדי פעם, עד שכל הירקות רכים.כ 15-20 דקות
להוסיף כוס מים רותחים ולבשל 5 דקות.
להוסיף את הירק
לטחון בבלנדר יד או מעבד מזון למרקם חלק
את קרם הירקות להוסיף לסיר עם מרק הקטניות להוסיף אבקת מרק, לערבב ולבשל כרבע שעה.
אני הנחתיי את סיר על הקמין. למשך כשעתיים.
לתקן תיבול .
להגיש לצד לביבות הקינואה.
 
נראה מעולה - אשים אותם מחר גם בפינת המתכון היומי וגם
18/10/14 14:13
4צפיות
במאמרי הפורום.

תודה על המתכונים והתמונות היפות.
המתכון במאמרים בקטגוריה "תבשילים", תת-קטגוריה "מרקים"
18/10/14 18:57
2צפיות
הנה הקישור בשבילך:

מרק קרם ירקות עם קטניות וקציצות קינואה/הים רגוע

http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article...

מחר אכניס את שני המתכונים גם לפינת "המתכון היומי שלי".

תודה על המתכון והתמונה היפה.
שמתי הבוקר את שני המתכונים גם בפינת המתכון היומי שלי
19/10/14 08:27
1צפיות
תודה רבה. שבוע טוב וכל טוב.
עוגיות אלפחורס טעימות חבל"ז
הודעה זו מכילה תמונות
09/10/14 09:20
117צפיות
מתכון לאלפחורס
מקור: בני סיידא
הכנה ותמונות:אילנית12
בלוג מתכונים.
כל התמונות בקישור:
עוגיות מעולות מבצק פריך שמתפצח בפה.
קשה להפסיק לנשנש אותן 
כמות לקריצת העוגיות-40 יח'-כוס מידה 240-250 סמ"ק.
הכנתי גדולים הם מתפשטים באפיה
להבא אכין עיגולים יותר קטנים.
הערות שלי באדום
 
לבצק:
100 גרם חמאה רכה
3/4 כוס סוכר
1 ביצה
1 חלמון
1 כפית קליפת לימון מגוררת
150 גר' קורנפלור
1 כוס קמח
1 כפית א. אפיה
מלית:
ריבת חלב
קוקוס

מקציפים את החמאה והסוכר 2 דקות (הקצפתי בבלון הקצפה )מוסיפים את הביצה והחלמון, ומערבבים. מוסיפים את קליפת הלימון, קורנפלור, קמח ואבקת אפיה ולשים לקבלת בצק פריך ללוש כ2  דקות  אני המשכתי ללוש ביד כדקה בערך.מניחים בצד לשעה.(שמתי במקרר כשעה בערך)
מחממים תנור ל- 170 מעלות
מרדדים את הבצק לעלה בעובי 0.5 מ"מ (יש לקמח מערוך ומשטח עבודה)קורצים ממנו עיגולים בקוטר 4 ס"מ ומניחים בתבנית.
אופים עד להזהבה 15 דקות.
מקררים
מורחים מעט ריבת חלב בין שתי העוגיות ומעט בקו התפר ומגלגלים את קו התפר בקוקוס.
(מורחים כמות נדיבה של הריבה מצמידים עוגיה לוחצים קלות כדי שהריבה תצא וישר מצפים בקוקוס)
בהצלחה./אילנית12
המלצה על ספר חדש של בישול ואפיה עיראקים אותנטים
כל הפרטים בבלוג הנוסף שלי:
 
 
נראה מעולה - המתכון במאמרים?
09/10/14 10:44
18צפיות
אם לא, אשמח להוסיף אותו יחד עם התמונות הנפלאות.

תודה על המתכוןן והתמונות הנהדרות.
חושבת שהוא לא במאמרים
09/10/14 13:48
14צפיות
תודה
תודה לך. אשמח לשים אותו במאמרים
09/10/14 18:06
5צפיות
ואם זה היה מתכון שלך, גם בפייסבוק.
המתכון במאמרים, בקטגוריה "עוגיות", תת-קטגוריה
09/10/14 18:35
18צפיות
"עוגיות קמח לבן".
אחרי שהכנסתי את המתכון ראיתי שהוא כבר קיים במאמרים. מכיוון שהפעם הייתה תמונה נוספת, מחקתי את הקודם.
הנה, תראי כמה הוא נראה טוב במאמרים:

http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article...

שוב תודה על המתכון והתמונות היפות.
ראיתי נראה שם מעולה
10/10/14 08:24
11צפיות
תודה!
שמת גם במתכון היומי?
בעונג רב - דליה, היכנסי...
10/10/14 08:57
12צפיות
לא שמתי ב"המתכון היומי" וזאת משום שזה מתכון עם זכויות יוצרים. אם המתכון היה שלך הייתי שמה גם שם.
º
בסדר גמור
10/10/14 12:13
2צפיות
º
נראה טעים
10/10/14 07:57
4צפיות
º
10/10/14 08:11
1צפיות
º
תודה מקסימה.
10/10/14 08:25
1צפיות

עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה