לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!

זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.
אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.
יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.

הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:
נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.
יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.

הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.

תבשיל/סלט בורגול עם שקדים
הודעה זו מכילה תמונות
21/11/14 08:37
54צפיות
וחמוציות
מומלץ
סלט בורגול עם שקדים וחמוציות
תוספת טעימה מאוד ניתנת לאכילה חמה או בטמפרטורת החדר.
מקור ותמונות:אילנית12
לפוסט המלא עם תמונה נוספת:
 
תבשיל /סלט טעים ומשביע  מכינה לעיתים במקום האורז,או לבד לארוחה קלה וטעימה.
הכמות גדולה ניתן להפחית.
חומרים:
2 כוסות בורגול גס מושרה במים קרים 1 שעה
1 גזר מגורד 
חופן שקדים טבעים לא מומלחים חצויים ללא קליפה
חופן חמוציות
חופן פטרוזליה טרייה קצוצה להוספה בסוף התבשיל
שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ דק.
תבלינים:1 כפית כורכום טחון,מלח,פלפל שחור,קורט קינמון
הכנה:
שוטפים את הבורגול ומסננים מהמים.
מטגנים (לא עמוק)בשמן זית את הבצל עד לשקיפות
מוסיפים את הגזר מערבבים מוסיפים את השקדים החמוציות הקינמון  ומטגנים כ3 דקות בערך תוך כדי ערבוב.מנמיכים להבה מוסיפים את הבורגול  והתבלינים ומבשלים כ5 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד אני השתמשתי במחבת רחבה וכף עץ.
לקראת הסוף מוסיפים פטרוזליה (לא חובה)מערבבים וטועמים אם חסר תיבול.
טעים גם בטמפרטורת החדר וגם חם.
בהצלחה למכינים./אילנית12
 
תרופות סבתא+משקה להתקררות:
 
נראה טעים להפליא - אשים גם במאמרים וגם
21/11/14 11:11
6צפיות
בפינת המתכון היומי שלי.

תודה על המתכון והתמונה היפה.
º
תודה שבת שלום.
21/11/14 11:24
1צפיות
במאמרים, קטגוריה "תוספות", תת-קטגוריה "בורגול, חיטה, שעורה,
21/11/14 13:22
19צפיות
גריסים.

הנה הקישור:
תבשיל בורגול עם שקדים וחמוציות/אילנית12

http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article...

תודה על המתכון והתמונה היפה.
º
נראה יפה שם! רבה.
21/11/14 16:33
3צפיות
º
21/11/14 21:42
º
היכן קונים פפסין ???
16/11/14 18:08
39צפיות
º
בבית מרקחת
17/11/14 04:25
21צפיות
º
אין
21/11/14 18:29
3צפיות
º
פעם קנו בבית מרקחת. איפה קונים היום? מראש
22/11/14 11:42
5צפיות
לא יודע...לא משתמשים בפפסין
22/11/14 18:36
5צפיות
אני משתמש באנזים אמיתי שמתשתמשים בתעשיה ואני גם מוכר אותו בכמויות לחובבים.
º
תודה על התשובה
22/11/14 20:57
הזדמנות לעזור לתינוקות נטושים|נחמה|
16/11/14 13:14
14צפיות
|בועית|מדי שנה ננטשים מאות תינוקות על ידי הוריהם בבתי החולים בישראל. התינוקות מאושפזים במחלקות השונות של בתי החולים, לעיתים למשך חודשים ארוכים, בלי מגע וחיבוק של אמא.
עבור כך הוקמה העמותה "חיבוק ראשון" ? כאשר תינוק ננטש מקבלת עמותת "חיבוק ראשון" פנייה רשמית מבתי החולים, ומארגנת בזריזות קבוצת מתנדבות המגיעות לבתי החולים ומייצרות עבור התינוק סביבה ביתית ומשפחתית ככל האפשר.

חברת האגיס יצאה בשיתוף פעולה עם עמותת חיבוק ראשון ותתרום 5 שקלים על כל תמונה של הורה מחובק עם תינוק/ילד שתועלה עם תיוג hugtag#!
העלו תמונה שלכם מחובקים עם הקטן או הקטנה שלכם, הוסיפו  את התגית ותתרמו 5 ש"ח לעמותה החשובה כמעט ללא מאמץ.


http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?for...
עוגת מוס לואקר יום הולדת לאלמוג
הודעה זו מכילה תמונות
13/11/14 15:47
199צפיות
יפהצ'וק, העוגה יפהפיה, אבל, שכחת לצרף את המתכון
13/11/14 20:41
29צפיות
יש רק קישור.

המדיניות של תפוז היא הכנסת המתכון ובתוכו גם קישור.

תודה מראש.
º
וכמובן, יום הולדת שמח לאלמוג. מאחלת לכם הרבה נחת ממנו
13/11/14 20:42
16צפיות
תודה נירה
13/11/14 20:49
54צפיות
המתכון
לבסיס:
160 גרם (כמעט חבילה שלמה מאורכת) וופל לואקר
80 גרם פייטה פיוטין (שבבי וופל מסוכרים) - להשיג בחנויות אפייה
120 גרם שוקולד חלב
2 כפות ממרח לואקר
למוס:
3 חלמונים
25 גרם (2 ו-1/2 כפות) סוכר
250 מ"ל (כוס ו-1/4) חלב
מעט מלח
2 גרם (1/2 כפית) ג'לטין
כף חלב
250 גרם שוקולד חלב
שאר ממרח הלואקר מהצנצנת
שני מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
לציפוי:
120 גרם שוקולד חלב
100 מ"ל שמנת מתוקה
הכנת הבסיס:
 טוחנים שבבי וופל לואקר ומערבבים עם שבבי הפייטה.
 ממיסים את השוקולד עם הממרח על בן מארי ושופכים על הוופלים.
 מערבבים היטב ומשטחים בתוך תבנית 24. מקפיאים.
להכנת המוס:
  ממיסים שוקולד וממרח לואקר על בן מארי
 מערבבים כף חלב עם 2 גרם גלטין בכוס ומניחים ל-10 דקות.
 מרתיחים בסיר קטן חלב ומעט מלח ובמקביל מערבבים היטב חלמונים עם סוכר.
  כשהחלב מגיע לסף רתיחה מבצעים השוואת טמפרטורות עם החלמונים - שופכים מעט מהחלב אל החלמונים, מערבבים נמרצות ומעבירים את
  כל תערובת החלמונים לתוך הסיר עם החלב.ממשיכים לבשל עוד מספר דקות, תוך כדי טריפה מתמדת, דקות עד לטמפרטורה של 82-84 מעלות
  או עד שהתערובת מסמיכה. מסירים מהאש.
 ממיסים את הג'לטין עם החלב במשך 15 שניות במיקרו ומערבבים לתוך קרם החלמונים.
 שופכים את הקרם שנוצר (קרם אנגלז) על השוקולד המומס דרך מסננת ומערבבים היטב עד לתערובת הומוגנית.
מקציפים שמנת מתוקה עד למרקם יוגורט ומקפלים לתוך השוקולד, בכל פעם שליש.
 מוציאים את הבסיס מהמקפיא טובלים את הוופלים המרובעים במעט קרם ומניחים במירווחים שווים בדפנות התבנית
 יוצקים על הבסיס את התערובת בעדינות ומקפיאים.
 לציפוי:
 מניחים בקערה את השוקולד.
 בסיר קטן מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה ושופכים על השוקולד.
 ממתינים דקה ומערבבים בעדינות עד להמסה מלאה של השוקולד.
 יוצקים את השוקולד במרכז העוגה ומטים את התבנית בזהירות לצדדים עד לכיסוי מושלם.
 
נקרא מעולה. האם תוכלי עוד דבר, בבקשה
13/11/14 21:17
44צפיות
להכניס את מקור המתכון? - אם הוא שלך, נא צייני זאת.

סליחה על הטרחה.
º
מקור המתכון של אורן נג'ר
14/11/14 07:38
26צפיות
תודה רבה. סליחה שהייתי צריכה לשאול, אבל...
14/11/14 08:12
42צפיות
לא רוצה שאת ואני נהיה חשופות לתביעה על זכויות יוצרים.
אשים את המתכון במאמרי הפורום.

תודה על המתכון והתמונה הנפלאה, ויום הולדת שמח לאלמוג.
המתכון במאמרי הפורום בקטגוריה "עוגות", תת-קטגוריה "עוגות מוס
14/11/14 08:49
22צפיות
הנה הקישור:

עוגת מוס לואקר/אורן נג'ר

http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=771&aId=109235

תודה על המתכון והתמונה המרהיבה.
 
מאפניס שוקולד ציפס (20 יחידות)
הודעה זו מכילה תמונות
13/11/14 11:43
177צפיות
המתכון של קארין גורן עם שינויים שלי
מאפינס סירופ שוקולד
כמות: 24 מאפינס
חומרים
4 ביצים 
2 כוסות סוכר 
1 כוס שמן 
2 מיכלים שמנת חמוצה 
1/2 כוס חלב 
1 כפית תמצית וניל 
4 כוסות קמח 
2 שקיות אבקת אפייה 
1 כפית שטוחה מלח 
1 כפית אבקת סודה לשתייה 
סירופ שוקולד, לקישוט 
שוקולד צ'יפס, לקישוט
[מאפינס סירופ שוקולד]
אופן ההכנה
להכנה במיקסר:
 מחממים תנור ל-200 מעלות. 
בקערה מערבבים ביצים, סוכר, שמן, שמנת חמוצה, חלב ותמצית וניל. 
בקערה נפרדת מנפים קמח עם אבקת אפייה, מלח ואבקת סודה. מוסיפים את הנוזלים לתערובת הקמח ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה. מערבבים פנימה שוקולד צ'יפס. 
מזלפים סירופ שוקולד בנדיבות ומערבבים מעט מאוד ליצירת דוגמת שיש. 
מרפדים תבנית מאפינס במנז'טים מנייר וממלאים בתערובת. 
מפזרים מעל שוקולד צ'יפס לקישוט. 
אופים 15-20 דקות עד שהמאפינס זהובים ריחניים וקפיציים למגע.
 
לא השתמשתי במיקסר , נעשה בפיירקס גדול ונעזרתי במטרפה(מקצף)
 השתמשתי ברבע כוס קקאו במקום סירופ שוקולד
השתמשתי בשוקולד ציפס לבן ומעט ציפס שוקולד
מנג'טים מאלומיניום
חום תנור  160 ואפייה 45 דקות
אחרי שמתקרר מקפיאה.
בהצלחה ובתאבון
נראה טעים להפליא - מכיוון שהמתכון לא שלך
13/11/14 13:44
46צפיות
לא אוכל להכניס אותו לפינת המתכון היומי שלי (בגלל זכויות יוצרים על המתכון). מה שכן אוכל לעשות, זה להוסיף אותו, עם התמונות היפות, למאמרי הפורום.
תודה רבה על המתכון והתמונות הטעימות.
הילה - המתכון במאמרים, בקטגוריה "עוגות", תת-קטגוריה
13/11/14 14:43
15צפיות
"מאפינס וסקונס".

הנה הקישור:

מאפינס סירופ שוקולד/קרין גורן

http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article...

תודה על המתכון והתמונות היפות.
º
נירה, תודה רבה
13/11/14 17:27
2צפיות
º
העונג כולו שלי
13/11/14 20:40
2צפיות
|*|פורומים חדשים בתפוז|*|
13/11/14 11:31
5צפיות
|קדימה|הוא פרץ לתודעה הציבורית בעונה השנייה של  "האח הגדול".  ב-4.3.10 זכה אלירז בתוכנית ומאז ממשיך לעבוד כל הזמן בטלויזיה, ברדיו ואף בקולנוע .
מוזמנים להיכנס כבר עכשיו לפורום ולהמשיך לתמוך, לאהוב וגם לבקר. תוכלו לחלוק איתנו מידע, תמונות , יצירות מעשי ידיכם.... הקשורים לאלירז.

היכנסו כבר עכשיו לפורום אלירז שדה
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

|קדימה| הוא הגיע למקום השני בעונה האחרונה של האח הגדול והצליח לצבור קהל מעריצים גדול ורחב!
אתם מוזמנים לבקר בפורום אלדד גל-עד בפורום תוכלו לשוחח ולדון בכל נושא שקשור באלדד - על כתבות של אלדד, עדכונים, תמונות וכל מה שתרצו.

היכנסו כבר עכשיו לפורום אלדד גל-עד
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?f...
מתכונים כחול-לבן כמו פלאפל, חומוס, טחינה, חלה, שקשוקה וכדו'
הודעה זו מכילה תמונות
09/11/14 21:03
370צפיות
השרשור יקודם בערוץ האוכל של תפוז, ואני אכניס את המתכונים לפינת המתכון היומי בפייסבוק, ואם הם חדשים, גם למאמרי הפורום.
אשמח אם תשרשרו ממתכוניכם.

תודה מראש,
סלט קישואים בטעם כבד - הוכן וצולם ע"י נירהמ1
שעועית אדומה ו/או שחורה עם רוטב יוגורט ושום/נירהמ1
הודעה זו מכילה תמונות
09/11/14 21:07
111צפיות
שעועית אדומה ו/או שחורה עם רוטב יוגורט ושום/נירהמ1
מקור המתכון והתמונה: נירהמ1
ממאמרי פורום אוכל חלבי

החומרים:
שעועית אדומה ו/או שחורה (אפשר גם שעועית לבנה) מושרית במים לפחות חצי יממה (אני משרה גם יממה לפעמים)
מיץ לימון ומעט שמן (אני שמה קנולה)
מלח, פלפל שחור גרוס 
לרוטב יוגורט ושום:
2-1 מכלים יוגורט (תלוי בכמות הסועדים)
כמה שיני שום כתושות
פפריקה מתוקה (אפשר להוסיף מעט פפריקה חריפה)
מעט שמן לחימום הפפריקה

הכנה:
- מרתיחים את השעועית, שופכים את המים עם הקצף, מכסים שוב במים נקיים ומבשלים עד שרך – מדי פעם צריך להסיר את הקצף שמתאסף על פני המים.
- מסננים ושוטפים היטב במים קרים.
- שמים את השעועית האדומה בקערה ומוסיפים מלח, פלפל שחור גרוס, מיץ לימון ומעט שמן.
- מערבבים את היוגורט עם השום.
- שמים בצלחת הגשה את השעועית, שמים במרכז את רוטב היוגורט.
- מחממים מעט (אבל ממש מעט) את השמן, מוסיפים את הפפריקה, משהים כמה שניות ויוצקים מעל היוגורט.
- מגישים קר עם פלחי לימון, צנוניות, או כל ירק שאוהבים, מקשטים במעט כוסברה ו/או פטרוזיליה. רצוי עם לחם טרי ליד.

תיהנו,
סלט שעועית אדומה ו/או שחורה ברוטב יוגורט ושום - הוכן וצולם ע"י נירהמ1
סלט קישואים בטעם כבד/נירהמ1
הודעה זו מכילה תמונות
09/11/14 21:10
160צפיות
סלט קישואים בטעם כבד/נירהמ1
מקור המתכון והתמונה: נירהמ1
ממאמרי פורום אוכל חלבי

החומרים:
5 קישואים בינוניים פרוסים לפרוסות דקות
שמן קנולה לטיגון
1 בצל גדול קצוץ דק
2 ביצים קשות
מלח ופלפל לפי הטעם

הכנה:
- מקלפים את הקישואים, פורסים לפרוסות דקות, מקצצים את הבצל דק.
- מטגנים את הבצל ואחריו את הקישואים. טוחנים במיקסר מקל יחד עם הביצים הקשות ומתבלים – הפעם פשוט מעכתי עם מועך פירה.

הערות:
מאוד קל להכנה.

תיהנו,

 
סלט קישואים בטעם כבד - הוכן וצולם ע"י נירהמ1
סלט דלורית/נירהמ1
הודעה זו מכילה תמונות
09/11/14 21:13
96צפיות
סלט דלורית/נירהמ1
מקור המתכון והתמונה: נירהמ1
ממאמרי פורום אוכל חלבי

"סלט שנולד בהברקה של רגע - הייתה לי דלורית אחת יפה במקרר, היא נראתה ממש מיותמת, אז פשוט הכנסתי אותה לתנור אפיתי, הוספתי שום אפוי (שנשאר לי מאנטיפסטי), מעט מלח, לימון ושמן, וזה מה שיצא.
הדלורית האפויה טעימה גם כמות שהיא. אפשר לאכול אותה בכפית (לא מוכרחים לעשות סלט)..." (נירה)

החומרים:
1 דלורית
1 ראש שום אפוי (נשאר לי מהאנטיפסטי)
מעט מלח (בערך 1/4 כפית)
מעט שמן קנולה (או שמן זית עדין)
3-2 כפות מיץ לימון סחוט טרי (מי שאוהב חמוץ יותר יכול להוסיף עוד קצת - נירה)
לקישוט: מעט כוסברה קצוצה (או פטרוזיליה) ועגבניות שרי (לי היו עגבניות שרי מזן "תמר" - הן מתוקות, טעימות ויפהפיות)

הכנה:
- רוחצים את הדלורית ואופים אותה בשלמותה עד שהקליפה משחימה מעט ומתפקעת. מוציאים ומקררים.
- חוצים את הדלורית לשניים ומרוקנים את תוכנה עד הקליפה הדקה.
- מקלפים את השום האפוי – נשלף מהקליפה בלחיצה קלה - מועכים יחד עם הדלורית במועך פירה.
- מוסיפים קורט מלח, את הלימון ואת השמן ומערבבים.

תיהנו,

 
סלט דלורית - הוכן וצולם ע"י נירהמ1
סלט סלק פשוט שבפשוטים/נירהמ1
הודעה זו מכילה תמונות
09/11/14 21:17
184צפיות

סלט סלק פשוט שבפשוטים/נירהמ1
מקור המתכון: נירהמ1, אמי המנוחה
הוכן, צולם והובא ל"חלבי" ע"י: נירהמ1

את הלימון שבמרינדה ניתן להחליף בחומץ (אני אוהבת לימון). נירה
- מקלפים כמה סלקים שרוצים וחותכים לפלחים.
- מרתיחים בסיר גדול מים עם כפית וחצי מלח, ומבשלים את הסלק עד שהוא מתרכך מעט
(אבל שיישאר מעט קשה ולא סמרטוטי),  מסננים ומקררים.

מכינים מרינדה מ:
מיץ מלימון עסיסי
6-5 שיני שום כתושות
וכ-1/4 כוס שמן קנולה
קורט מלח

- מכניסים את חומרי המרינדה לצנצנת עם מכסה שנאטם היטב ומשקשקים (רצוי עם מוסיקה בקצב הסמבה, זה מאוד יקל על העבודה "הקשה" של הניעור).
- שמים את הסלק בקערה ויוצקים עליו את הרוטב, מערבבים קלות ומגישים.
*יפה לקשט עם כוסברה או פטרוזיליה טריה-טריה.

תיהנו,
סלט סלק - הוכן וצולם ע"י נירהמ1
חציל בלאדי בטחינה אורגנית/נירהמ1
הודעה זו מכילה תמונות
09/11/14 21:23
349צפיות
חציל בלאדי בטחינה אורגנית/נירהמ1
מקור המתכון והתמונה: נירהמ1
ממאמרי פורום אוכל חלבי

חומרים:
2 חצילי בלאדי אפויים עד שהקליפה מתפקעת 
1/2 כוס טחינה אורגנית משומשום מלא (אפשר גם רגילה)
מיץ מחצי לימון עסיסי, סחוט טרי
4-3 שיני שום כתושות
מים מינרלים לדילול
מעט מלח
לקישוט: כוסברה ו/או פטרוזיליה ועגבניות שרי

הכנה:
- לאחר אפיית החצילים לחרוץ חריץ במרכז החציל, לשים על מסננת להגרת נוזלים (אם יש).
- מדללים את הטחינה במים מינרלים קרים.
- מוסיפים מיץ לימון, שום ומעט מלח, ומערבבים.
- שמים את החצילים על צלחת הגשה, יוצקים עליהם כמות נדיבה של טחינה, מפזרים מעל כוסברה או פטרוזיליה קצוצה ומקשטים בעגבניות שרי.

תיהנו,

 
חציל בלאדי בטחינה אורגנית - הוכן וצולם ע"י נירהמ1
פלפל צ'ומה של נירה/נירהמ1
הודעה זו מכילה תמונות
09/11/14 21:25
146צפיות
פלפל צ'ומה של נירה/נירהמ1
מקור המתכון: נירהמ1
מקור התמונה: סילבי
ממאמרי פורום אוכל חלבי

"אני מעדיפה שאת החריפות ייתן השום ולא הפפריקה החריפה (שהיא "נשכנית" יותר) ולכן אני מפחיתה
את כמות הפפריקה החריפה, מוסיפה עוד ראש שום, וגם פלפל שחור (שאין במתכון המקורי). כמו כן, אני שמה מעט מאוד מלח.
הוא משמש אצלי במקום סחוג בתוך כריכים, או כתיבול לכל מיני מאכלים..." (נירה)

החומרים:
2 ראשי שום
1 כוס שמן קנולה
2 כפיות פפריקה מתוקה
½ כפית פפריקה חריפה
½ כפית פלפל שחור גרוס  
¼ כפית מלח

- טוחנים את הכול במיקסר "מקל" ומאחסנים בצנצנת אטומה היטב במקרר.

תיהנו,
פלפל צ'ומה של נירה - תמונה של סילבי, פורום בישול לילדים
סלט טחינת קשיו ופול מצרי
הודעה זו מכילה תמונות
10/11/14 08:34
138צפיות
מנת ילדות אהובה ביותר מהבלוג שלי 
הכנת הטחינה קשיו
במעבד מזון טחנתי
1/2 כוס קשיו + רבע כוס מים עד מרקם חלק לגמרי
הוספתי
כ1 כוס טחינה גולמית
מיץ לימון טרי
4 שיני שום גדולות(אפשר להפחית או להוסיף , אני אוהבת טעם שום מודגש)
מים עד המרקם הרצוי(אני אוהבת טחינה סמיכה כמו חומוס)
לפול המצרי
במחבת שמתי את הפול עם מעט מאד מים מהמים שהיו בקופסת השימורים
בישלתי עד רתיחה הוספתי כשתי כפות טחינה כמון ומעט מלח, 
ערבבתי ומעכתי מעט את הפול.מעט. הורדתי מהאש.
 
ביצים קשות כמספר הסועדים(הטבעונים ותרו על הביצה)
הרכבת המנה
בצלחת עמוקה מזגתי טחינה
מעל הטחינה ערמתי כמות נדיבה של הפול
עטרתי בהמון פטרוזליה, עירית ושמן זית
 
הכי טעים שיש
איזה יופי של מתכונים ותמונות - תודה רבה
10/11/14 09:16
14צפיות
אשים במאמרי הפורום ובפינת המתכון היומי שלי.
טלי במאמרים: סלטים ורטבים לסלט
10/11/14 15:56
21צפיות
הנה הקישור: 
סלט טחינת קשיו

http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article...

תודה על המתכון והתמונה היפה.
קרפצ`יו זוקיני צרוב עם נגיעות שמן זית וגבינה מלוחה
הודעה זו מכילה תמונות
10/11/14 08:38
129צפיות
מנה קלילה שמתאימה לימי הקיץ לפתיחת ארוחה חלבית או כחטיף ליד שתיה חריפה .
2 זוקיני חתוכים דק בעזרת מנדולינה
למרוח בשמן זית את פרוסות הזקוני ולהמליח במעט מלח 
את הפרוסות לצרוב על  הפלנצ'ה משני הצדדים 
מקררים מעט ומגלגלים את פרוסות 
מסדרים את הגללים בצלחת 
מטפטפים מעט מיץ לימון 
מפזרים מלח גס פלפל שחור גרוס, וגבינה בולגרית צאן.(הכי טעים עם גבינת המאירי) 
טלי, היכנסי בבקשה...
10/11/14 16:01
64צפיות
הכנסתי את המתכון למאמרים, אבל אחרי שהכנסתי ראיתי שברשימת החומרים ובהכנה לא מוזכרת הגבינה המלוחה. היא מוזכרת רק בכותרת.

האם שמים את הגבינה גם בתוך גלילות הזוקיני (בתמונה רואים שהיא מפוזרת למעלה), אם כן, נא כתבי, וכתבי גם איזו כמות (ברשימת החומרים). אתקן את המתכון במאמרים כשאקבל את הנתונים ממך.

בינתיים, הנה הקישור למתכון במאמרים"
קרפצ'ו זוקיני צרוב עם נגיעות שמן זית וגבינה מלוחה/הים רגוע

http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article...

תודה מראש וסליחה על הטרחה.
 
נירה
10/11/14 17:32
41צפיות
כמו שכתוב במתכון לפזר גבינה בולגרית רק מעל ...
מפזרים מלח גס פלפל שחור גרוס, וגבינה בולגרית צאן.(הכי טעים עם גבינת המאירי)
צודקת. באמת כתוב שם - עכשיו אני צריכה לבדוק אם לא השמטתי
10/11/14 17:40
19צפיות
את פיזור הגבינה מהמתכון.
האם אני יכולה להוסיף ברשימת החומרים למטה גבינה בולגרית לפיזור על הגלילות?
סליחה על בלבול המוח.
פשוט השמטתי את השורה האחרונה וזו הסיבה
10/11/14 17:45
16צפיות
שזה לא היה ברור לי.ית אני.
המתכון תוקן.
איתך הסליחה על הטרחנות.
מנזלה - תבשיל חצילים עם רוטב עגבניות וגרגרי חומוס שלמים
הודעה זו מכילה תמונות
10/11/14 08:43
155צפיות
מנזלה
תבשיל חומוס וחצילים בעגבניות ,מתאים לצמחונים ,תבשיל שלימדה אותי חברתי אמנה מעוספיה זהו מאכל דרוזי המוגש עם אורז לבן, פיתות ולפעמים מכינים עם עוף שאותו מתגנים ומוספים על שכבת העגבניות.זה תבשיל שמתאים לימי החורף .
4 חצילים חתוכים לקוביות גדולות, ממליחים ומעברים למסננת למשך 2-3 שעות  
3 בצלים גדולים, קצוצים 
1-4פלפלים חרפים פרוסים לטבעות
1 קופסה  עגבניות חתוכות (800 גרם)
2 כפות רסק עגבניות  
1 כפית כמון טחון טרי
1/2 כפית קנמון טחון 
2 כפות אבקת מרק עוף.
1 כפית פלפל שחור  
1-2 קופסאות שמורי חומוס מבושל 
אופן ההכנה :
מנגבים את החצילים מהנוזלים ומטגנים בשמן קנולה (אני מטגנת בציפסר )
בסיר צר וגבוה  מטגנים את הבצל עם הפלפלים עד שקיפות
מעל הבצל  מניחים  חצילים. (החצילים כולם אמורים להספיק ל 3 שכבות)
מעליהם מניחים שכבה של 2/3 מהחומוס.  . 
מעליהם מניחים את החצילים,  
שופכים את יתרת גרגירי החומוס, לסיום מניחים את החצילים שנותרו. 
ממלאים במים עם התבלינים ורסק העגבניות, עד חצי מגובה תכולת הסיר, 
 מבשלים על אש גבוהה עד לרתיחה , ומעבירים לאש נמוכה.משך הבישול כשעתיים שלוש.(אצלי כרגיל על הקמין אהוב)
מגישים חם עם פיתה טובה לספיגת הרוטב או עם אורז לבן, קוסקוס וכ"ו
 לשדרוג בבלוג שלי 
 
המתכון במאמרים בקטגוריה "תבשילים" תת-קטגוריה "ירקות מבושלים"
10/11/14 16:02
10צפיות
הנה הקישור:

"מנזלה" – תבשיל חצילים ברוטב עגבניות וגרגרי חומוס שלמים/הים רגוע

http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article...

תודה על המתכון והתמונה היפה.
 
מתכון לטחינה
הודעה זו מכילה תמונות
10/11/14 13:56
170צפיות
טחינה גולמית- חצי מיכל
כוס מים קרים
כפיתּ פלוס- מיץ לימון טרי או משומר
2 כפיות שמן זית
מעט זעתר יבש
אבקת שום גבישי
מלח
את הטחינה מדללים עם המים עד למרקם שרוצים.
מוסיפים שמן זית , מיץ לימון, זעתר  אבקת שום גבישי ומלח ומערבבים היטב.
טועמים ומשפרים את הטעם במידת הצורך
מקשטים עם פפריקה מתוקה ועלי פטרוזיליה 
(הטחינה נעשתה לצהרים אך לא קושטה בפטרוזיליה משום שלא היה לי)
בתאבון
נראה נפלא - אשים את המתכון במאמרי הפורום וגם
10/11/14 14:43
12צפיות
בפינת "המתכון היומי שלי" בפייסבוק.

תודה על המתכון והתמונה היפה.
המתכון במאמרים בקטגוריה "ממרחים ומטבלים"
10/11/14 16:03
11צפיות
הנה הקישור:

טחינה מתובלת/פ הילה

http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article...
 
תודה על המתכון והתמונה היפה.
 
 
º
תודה נירה
10/11/14 16:14
2צפיות
º
העונג כולו שלי
10/11/14 16:31
סלט טחינה
הודעה זו מכילה תמונות
10/11/14 17:14
124צפיות

טחינה/אילנית12
מתכון לטחינה.
מכיוון שהטחינה עשירה בברזל ומאוד בריאה. כותבת  איכשהו את המתכון.
הטחינה הכי בריאה,היא הטחינה משומשום מלא.
אז ככה ,יוצקים לקערה עמוקה טחינה גולמית,פטרוזליה קצוצה,שום כתוש ,מיץ מלימון טרי ,מלח.
למזוג בזהירות מים קרים ולערבב עד לסמיכות הרצויה.
אם זה דליל להוסיף  טחינה ,או ההפך.טועמים ומקנים תיבול אם צריך.
בתיאבון./אילנית12
יפהפה - אשים במאמרים ובפינת המתכון היומי שלי
10/11/14 17:46
10צפיות
תודה על המתכון והתמונה היפה.
המתכון במאמרים, בקטגוריה "ממרחים ומטבלים"
10/11/14 21:48
5צפיות
הנה הקישור:

טחינה/אילנית12

http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article...

תודה על המתכון והתמונה היפה.
כדורי פלאפל
הודעה זו מכילה תמונות
10/11/14 17:18
174צפיות

מתכון לכדורי לפלאפל טעים ומדוייק
מקור:לינדה7
הכנה ותמונות:אילנית12
לפוסט המלא עם כל התמונות
 
הערות שלי  אילנית12בסוף המתכון
חומרים:

 1 ק`ג חומוס מושרה במים עם 1  שקית  אחת אבקת אפיה
 3 בצלים בינונים
 1 ראש שום מקולף
1 חבילה כוזברה
1 חבילה פטרוזליה
2-3 כפות גדושות כמון
1 כף מלח
1 כף פלפל שחור
1 שקית אבקת אפיה(בנוסף)
 מעט פרורי לחם / או לחם טחון
 הכנה:
- שוטפים את גרגירי החומוס טוחנים +כוזברה +פטרוזליה+בצל ושום
- מערבבים היטב היטב  מוסיפים תבלינים פרורי לחם ואבקת האפיה
- מערבבים ומכניסים למקרר כשעה מערבבים שוב  היטב ,מחממים שמן יוצרים עיגולים יפים ולטגן.
הערות שלי:
 הכמות גדולה,יוצא בערך 70 יח' מה שעשיתי חילקתי למנות בשקיות נילון קטנות והקפאתי.
 אני טחנתי במכונת בשר
לסנן היטב היטב את המים מהחומוס,ומעישבי תיבול אחרת העיסה תצא רטובה ולא יציבה.
 אני טחנתי ביחד עם העיסה  כ5-6  פרוסות לחם (הבפנים)שרוית במים וסחוטות.
 לא שמתי אבקת אפיה בגרגירי חומוס,לא היה צורך .השריתי לילה.ושטפתי היטב לפני הטחינה.
מטגנים בשמן עמוק.ליצירת כדורים ליצור כדור עגול ביידים רטובות ולהדק מעט.
אני קודם טיגנתי כדור אחד ובדקתי אם מתפורר, ואת הטעם אם חסר תיבול.
אם במידה והכדור מתפרק להתחיל להוסיף מעט פירורי לחם ולערבב היטב.
מתכון מצויין.
בהצלחה !/אילנית12
 
המלצה על ספר "פיתוי" על אישה נשואה שמתפתה
לגבר זר וערמומי,עד הסוף המפתיע
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=...
 

.
 

 
תמונה משכנעת ויפהפיה עם כל הרטבים
10/11/14 19:49
18צפיות
חושבת שהמתכון במאמרים, לא? אם כן, אוסיף לו גם את התמונה העכשווית.
תודה רבה על המתכון והתמונה היפה.
המתכון במאמרים בקטגוריה "קציצות, לביבות והמבורגר צמחוני"
10/11/14 21:50
15צפיות
מכיוון שהמתכון כבר במאמרים (הובא ע"י ilana552 פלוס תמונה), הוספתי את התמונה היפהפיה ואת ההערות שלך.

הנה הקישור:

פלאפל של אמא/לינדה7

http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article...
º
תודה רבה
10/11/14 22:39
3צפיות
º
10/11/14 23:20
זיתים שחורים כבושים במלח
הודעה זו מכילה תמונות
10/11/14 18:56
111צפיות
מתכון של סבתא שלי 
 זיתים שחורים רחוצים היטב
משרים במים ל12 שעות
מסננים את המים
ומשרים לעשר דקות במים רותחים
מסננים  במסננת , בד, ציפה או סלסלת קש
שתכיל את כל הזיתים שמים את הזיתים
יוצקים מלח , היחס שהיה טעים לנו או 200 ג"ר על כל ק"ג זיתים
 מערבבים עם הזיתים שמים משקולת על הזיתים
(יש התולים בחוץ בתוך שק וכל יום מנעירים)
במשך כ14 ימים כל יום מערבבים/מנערים
אחר 14 ימים טועמים עם הגיע לדרגת היבוש הרצויה, במידה ולא הגיע ממשיכים לערבב יום יום ולבדוק 
לוקח בין 14-30 יומים 
לאחר שמגיע לדרגת היבוש הרצויה משרה ל5 דקות במים רותחים 
מסנניים מהמים 
מערבבבים עם שמן זית ואפשר לתבל בלימון ופלפל חריף
ניתן לכסות בשמן זית ולהוסיף תבלינים (שום פלפל חריף חוג וכו)
ולהשאיר בצנצנת כשמכוסה בשמן זית לבישול נוסף או לשימור לתקופה ארוכה.
נקרא ונראה מעולה - אשים את המתכון במאמרים
10/11/14 19:40
5צפיות
ובפינת המתכון היומי שלי.
תודה על המתכון והתמונה היפה.
המתכון במאמרים, "חמוצים (ירקות-פירות כבושים-מוחמצים)"
10/11/14 21:51
10צפיות

הנה הקישור:

זיתים שחורים במלח/הים רגוע

http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article...

תודה על המתכון והתמונה היפה.
השרשור התווסף לקישורי הפורום, לקטגוריה "שרשורים לפי נושאים"
13/11/14 06:48
5צפיות
תחת השם:
מתכונים כחול-לבן, כמו: חומוס, טחינה, פלאפל, שקשוקה ועוד...
תודה לכולם על השרשור הנפלא.
|*|פורומים מקצועיים חדשים בתפוז|*|
11/11/14 17:35
4צפיות
|קדימה|פורום הלוואות והשקעות המונים
אחרי שבמחאה החברתית האחרונה, בה נופצו, בין היתר, גם כמה זכוכיות של אחד הבנקים המרכזיים במדינה, קמה קבוצת יזמים והחליטה לשבור את המונופול. שיטת הלוואות והשקעות המונים הגיעה לישראל ומזמינה אתכם להצטרף לאלפי הישראלים שמובילים את אחד השינויים החברתיים ההכרחיים ביותר במדינה.

היכנסו עכשיו לפורום הלוואות והשקעות המונים, בו מומחה מחכה לתת לכם מענה לכל שאלה בנושא, והכירו את השיטה לחסוך את ריביות הבנקים, להשקיע כסף בתבונה וגם להרוויח כמה ערכים:
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ForumPage.aspx?F...

|קדימה|פורום עדשות מגע ומשקפיים
הראייה היא אחד מתחומי החיים שאנחנו נוהגים להזניח ולשכוח, פעמים רבות נוצרת ירידה באיכות הראייה כתוצאה מהתנהלות לקויה בחיי היום-יום כמו הסתכלות ממושכת במסך המחשב, קריאת טקסטים מרוחקים ואפילו מעבר לא זהיר מחושך לאור.
פורום עדשות מגע ומשקפיים מציע מענה מקצועי של מומחית קלינית לשאלותיכם בנושא, למצמידי העדשות, למרכיבי המשקפיים ולמי שמעוניין לדעת עוד בנושא. מי יכול להרכיב עדשות מגע? האם ניתן להרכיב עדשות מגע גם בלילה? האם עדיף להרכיב משקפיים או עדשות? ועוד..

היכנסו עכשיו והתייעצו:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?f...
זוכים בכרטיסים למותק של פסטיבל|!|
10/11/14 12:14
3צפיות
|omg|המופעים לילדים בחופשת החנוכה מתקרבים בצעדי ענק ולכם גולשי |תפוז| יש אפשרות לזכות בכרטיס זוגי למופע הופ! מותק של פסטיבל בממלכת הקרח.
היכנסו כבר עכשיו לפורום הורים לפעוטות, הגיבו להודעת התחרות עם תמונות, סיפורים או ציורים שלכם ושל ילדכם הקשורים לחורף, ספרו את הסיפור שמאחורי התמונה ואולי תוכלו לזכות בכרטיס זוגי|!|

לפרטים נוספים והשתתפות:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?for...
רוגלך מהיר הכנה רגיל והפוך
הודעה זו מכילה תמונות
09/11/14 08:43
229צפיות
הרוגלעך הקלאסי הוא בצק שמרים דפוף עשיר בחמאה ממולא בשוקולד שמצריך שעות ארוכות של הכנה .
הרוגלעך מבצק השמרים ספידי של אמי . בצק שמרים נוח לעבודה שאינו מצריך התפחה וטעמו משובחביותר.  לאחרונה הפך להיות בצק הבית שלי.
חלק מהבצק הכנתי רוגלעך במילית שוקולד ופרג . וחלק הכנתי הכנתי רוגלך הפוך מבצק ספידי עם קמח מלא ואבקת קקאו  מליתי בממרח שקדים ושקדים וחלק בממרח חלבה. 
הרוגלעך נחטפו במהירות שיא...
בצק ספיידי שמרים ל-20-25 קוראסונים
½ 2 כוסות קמח 
2 כפיות שמרים יבשים
½כוס שמן 
½כוס מים פושרים 
2 כפות סוכר או תחליף בכמות זהה
¼ רבע כפית מלח 
ללוש במיקסר או ביד כעשר דקות . הבצק צריך להיות רך ונעים 
הערה - השתמשתי בכוס קמח רגיל וכוס וחצי קמח מלא הוספתי מעט מים.
לחלק את הבצק לשלושה חלקים 
למלית
ממרח שוקולד
מילית פרג 
בצק ספידי שמרים עם קקאו (20-25 רוגלעך)
½2 כוסות קמח (השתמשתי בקמח מלא) 
2 כפות קקאו 
3 כפות סוכר
2 כפיות שמרים יבשים 
3/4 כוס שמן 
½-3/4 כוס מים פושרים 
¼ כפית מלח. 
ללוש במיקסר או ביד לבצק רך ונעים 
לחלק את הבצק ל3 חלקים 
למלית 
ממרח חלבה 
ממרח שקדים עשיר + שקדים מלובנים פרוסים
למריחה לפני האפיה 
1 ביצה
1 כף מים
קמצוץ מלח 
קמצוץ נס קפה
לטרוף ועם מברשת למרוח על הרוגלעך לפני האפיה 
לזיגוג לאחר האפיה 
1 כוס סוכר 
1 כוס מים
1 כפית וניל
מיץ מחצי לימון 
לבשל עד קבלת סירופ סמיך 
יצירת הרוגלעך
מרדדים דק למלבן ברוחב 20 סמ בערך ( הכי נח לי על ניר אפיה ,אין צורך לקמח)
מורחים בשכבה דקה את הממרח הנבחר 
מקפלים לחצי לאורך בעזרת ניר האפיה ומרדדים מעט מעל לניר האפיה- המלית תגלוש מעט לא נורא.
חותכים למשולשים בעלי צלעות ארוכות- באלה עם ממרח השקדים פזרתי מעט פרוסות שקדים מלובנים.
מגלגלים כל משולש מהבסיס עד השפיץ ליצירת קורוסון 
מניחים על ניר אפיה בתבנית 
מורחים בתערובת הביצה 
אופים בתנור שחומם מראש ל200 מעלות כ20 דקות 
מזגגים את הרוגלך מיד עם יציאת מהתנור בסירופ לזיגוג. ומקררים .
מאחסנים בקופסה סגורה ליומים שלושה או בהקפאה. 
לטיפים ולהכנה ללא סוכר בבלוג שלי 
נראים נפלא, ולצד הקפה שחור, עוד יותר. תודה על המתכון
09/11/14 11:04
8צפיות
והתמונות היפות. תיכף אשים במאמרים וגם בפייסבוק.
 
במאמרים, בקטגוריה "עוגות", תת-קטגוריה, "עוגות שמרים"
09/11/14 11:44
10צפיות
רוגלך מהיר הכנה רגיל והפוך/הים רגוע

http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article...

המתכון הוכנס גם לפינת "המתכון היומי שלי" בפייסבוק.

תודה על המתכון והתמונות היפות.
º
תודה נירה
09/11/14 12:17
2צפיות
º
בעונג רב
09/11/14 12:36
1צפיות
נקרא ונראה טעים ביותר
10/11/14 11:21
7צפיות
ללא התפחה כלל?
 
 
|*| נפתח פורום ספורט אתגרי |*|
09/11/14 11:57
3צפיות
|שמאל|אם אתם חולים על באנג'י, צניחה חופשית וצלילה. טיול הוא לא טיול עבורכם בלי פעילות אקסטרים כלשהי. אז כנראה שהפורום הזה הוא בשבילכם!

אתם מוזמנים להיכנס כבר עכשיו לפורום ספורט אתגרי|!|
הפורום יכיל מידע, כתבות, טיפים ושיתוף חוויות לכל גולש המתעניין בספורט אקסטרים!

http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...
º
מבקשת המלצה למזרק-אקדח עוגיות מנירוסטה
06/11/14 11:12
24צפיות
היי הילה - ראי תשובתי מתחת לבקשה לעוגיות מרוקאיות, שם ביקשת
06/11/14 12:37
32צפיות
את המלצתי.
לבקשת מנהלת הבלוגיה adi ro - ספיישל מתכוני מרקים
הודעה זו מכילה תמונות
48תגובות
03/11/14 15:15
560צפיות
אתם מוזמנים/נות לשרשר את המרק המנצח שלכם.

(המשך...)
אתם מוזמנים/נות לשרשר את המרק המנצח שלכם.
מרק ירקות עם עדשים כתומות - הוכן וצולם ע"י נירהמ1
|*|נפתח פורום ברית מילה|*|
04/11/14 11:56
4צפיות
|מוצץ|ברית מילה היא המצווה הראשונה שנצטווה אברהם אבינו, ועליה נאמר במקורות כי היא גדולה משאר מצווה עשה. במצווה זו נותן היהודי בבשרו אות לקשר עם בורא עולם.
ברית המילה היא סמל יהודי מובהק, ולכן רוב מוחלט של היהודים מכל הגוונים מלים את בניהם.

עם זאת, להורים רבים מדובר באירוע רגיש ולא קל. בזמן שהציבור חוגג, התינוק כואב ומדמם.
פתחנו את פורום ברית מילה בכדי לנסות ככל האפשר לתת מקום, ואולי גם מענה, לשאלות של הורים בעניין ברית המילה ? המעשה עצמו, הטקס שסביבו, שאלות הלכתיות, התלבטויות, חששות וכל דבר שיושב לכם על הלב.

|קדימה|מוזמנים להיכנס כבר עכשיו:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...
|*|נפתח פורום בירוקרטיה|*|
02/11/14 14:28
4צפיות
|שמאל|אין דבר יותר מעצבן ומתיש מבירוקרטיה, ההמתנה הארוכה בתור, הפקידה הלא סבלנית שמסבירה לכם בסופו של דבר שצריך למלא טופס כזה ואחר.
לבסוף אתם מוצאים את עצמכם מטורטרים בכל משרד אפשרי וממתינים שעות רק בשביל לקבל את מה שמגיע לכם.

פורום בירוקרטיה יעזור לכם גולשי |תפוז| להתגבר על הבירוקרטיות המתישות,  תוכלו לשתף את הסיפורים שלכם ולתת טיפים לגולשים אחרים כיצד משיגים את מה שרוצים ביעילות ומהירות.
אם אתם מרגישים שקיבלתם שירות גרוע, שנעשה לכם עוול, שטרטרו אתכם, שלא התייחסו לפניות שלכם - היכנסו לפורום בירוקרטיה.

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumpage.aspx?f...

עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה