לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!

זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.
אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.
יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.

הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:
נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.
יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.

הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.

º
איך מכינים מלפפונים חמוצים במלח?
02/08/15 12:55
3צפיות
|*|הפורומים מתחדשים|!|
30/07/15 15:47
9צפיות
גולשות וגולשים יקרים,
תפוז עובר תהליך התחדשות של שיפור חוויית המשתמש באתר.
אנו גאים ושמחים לבשר כי ביום שלישי הקרוב 4.8, החל משעות הצהריים אנו צפויים לעלות עם מערכת פורומים חדשה.
למעשה, הפיתוח נמצא בשלביו הסופיים ואנו עמלים כעת על בדיקות מקדימות.

לאחר ההשקה נמשיך לייצר שיפור מתמיד של האתר וגרסת הפורומים, כאשר אנו נשמח להמשיך ולקבל מכם פידבקים בשוטף בפורום משוב, מסרים אישים ומיילים.
ברצוננו לעדכן כי אנו עובדים בימים אלו גם על גרסה חדשה לאתר המותאם בסלולר ולבלוגים.

בין החידושים שצפויים לעלות ביום שלישי:
- מראה חדיש ועדכני
- אפשרות לכתוב הודעות בצורה מהירה יותר
- אפשרות לעקוב אחרי פורומים אהובים
- אייקונים חדשים ומשודרגים
- ממשק עבודה נוח ויעיל
ועוד...


שימו |לב| במערכת החדשה שצפויה לעלות ביום שלישי החתימות יוסרו באופן גורף עד לעליית מערכת חתימה משודרגת יותר (עליה עובדים בימים אלה).
לידיעתכם, במידה ותרצו לשמור את מה שכתוב בחתימה שלכם, אתם מוזמנים לעשות זאת עד יום שלישי בבוקר.

סופ"ש נעים |הלוואי|
צוות תפוז
מה הגבינה האהובה עליכם?
28/07/15 17:53
34צפיות
מעניין אותי איזה גבינות אנשים אחרים ממש אוהבים, לי באופן אישי יש אובססיה לגבינות כבר שנים.
יהיה מעניין!
שאלה קשה...
01/08/15 15:55
15צפיות
מהצהובות:
 
פרימה בלפרדו
 
אולד אמסטרדם
 
גאודה
 
ואיזו גבינה מהולנד שיש בה כמהין...
 
 
 
אני מאוד אוהבת גם חלומי ומוצרלה מטוגנות בפפרורי לחם.
 
 
 
גבינת שמנת צרפתית בטעם שום שמיר, ברח לי השם... מתחיל באות ב'.
 
היא נמכרת ברוב הסופרים.
 
 
 
גבית וחולה- גבינה מותכת למריחה שכבר לא ראיתי הרבה זמן.
 
 
 
הגבינה החדשה דל גד- גבינת שמנת 30% ממש טעימה!!
הגבינה ששכחת איך קוראים לה - בורסן
01/08/15 20:38
13צפיות
בורסן אני דווקא מעדיפה עם עירית.
גבינות צהובות אני לא אוכלת.
לבנות וחצי קשות- לבאנה מיוגורט כבשים,פטינה, בולגרית וצפתית. 
נכון!!!!
01/08/15 21:11
8צפיות
גם  עם העירית גם טובה.
º
פשוט קוטג'!
02/08/15 12:54
4צפיות
עוגיות
27/07/15 14:44
44צפיות
ברצוני להכין עוגיות טחינה ואין לי מתכון האם יש לכם מתכון?
עוגיות טחינה ושקדים (בטעם חלבה)/חלבה של בני סיידא
27/07/15 15:39
50צפיות

עוגיות טחינה ושקדים (בטעם חלבה)/חלבה של בני סיידא, מוסף "שף" של "לאשה"
 
החומרים מספיקים ל-40 עוגיות:
350 גר' קמח תופח 
1 כוס סוכר 
1 כוס טחינה גולמית 
200 גר' מרגרינה בטעם חמאה או חמאה, רכה
2 שקיות סוכר וניל 
 לעיטור:
100 גרם שקדים חצויים מולבנים

הכנה:
- מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס) ומרפדים שתי תבניות של התנור בנייר אפייה.
- שמים בקערה את הקמח, הסוכר, הטחינה, המרגרינה או החמאה וסוכר הווניל ולשים לבצק חלק ואחיד. מחלקים את הבצק ל 40 כדורים שווים.
- משטחים מעט כל כדור ומניחים את בתבניות במרווח של 5 ס"מ זה מזה.  נועצים בכל עוגיה חצי שקד.
- אופים 15-20 דקות, עד שהעוגיות זהובות קצת, אך עדיין בהירות.
- מוציאים מהתנור, מצננים 10 דקות ומעבירים לקופסה סגורה.

בהצלחה,
 
שאלה
26/07/15 12:45
48צפיות
מה זה חוץ מכוהל ??? זה מסוכן ?
מרירות בפה
26/07/15 12:24
55צפיות
בפברואר השנה חליתי בדלקת ריאות קשה ואושפזתי כ-חודשיים, מאז, הפה שלי מר וכל דבר שבא לפי, נושא גם טעם מר. כך שאני לא נהנית מאוכל ואפילו מים שאני שותה כאילו אני שותה תרופה, חיי נפגמו והדבר מפריע לי מאד, כי למרות שאני מרגישה תחושת רעב,האוכל שבא בקרבי לא נעים לי ואני אוכלת רק כדי להשביע את תיאבוני , אני הייתי מוותרת על אוכל אילמלא תחושת הרעב שמציקה לי כי  כל דבר שבא בפי לא טעים לי לצערי. מה עושים?
שלום לכם , שאלה....
24/07/15 12:30
76צפיות
האם מישהי מכירה את מאפה הגלילה עם גבינת פרומעז של פירגה ?  אשמח לשמוע המלצות או דיס למי שהכינה , האם מומלץ? האם כדאי להשקיע בגבינת פרומעז?
תודה מראש
אני הכנתי גלילות עם פרומעז של פירגה ויצאו מעולה !
24/07/15 14:10
69צפיות
 
וזאת מכיוון שהם מוסברים באופן מדוייק,וקלים להכנה.
תודה לך שרון ויש לי שאלה ...
24/07/15 15:56
62צפיות
את השומשום מגלגלים עם הבצק או מפזרים מעל ?
ניסיתי לשאול אותה באתר שלה אך טרם ענתה לי.תודה
תשובה לשאלתך,את השומשום ללוש בתוך הבצק עם כול יתר החומרים .
24/07/15 16:06
50צפיות
לערבב לבצק, קמח ,חמאה, שומשום ,ואת כול שאר החומרים.
הרבה תודה שרון , בינתיים גם פירגה ענתה
24/07/15 16:11
59צפיות
המתכון מעולה....
24/07/15 19:31
58צפיות
אני חוצה גליל פרומעז ל-2 ושמה חצי בכל מנת מאפה.
 
º
באיזו ארץ הומצאה הגבינה היבשה הלבנה ומה השם העולמי שלה?
21/07/15 17:43
25צפיות
º
למה את מתכוונת "הגבינה היבשה הלבנה"?
22/07/15 13:58
11צפיות
º
טוב טעם של טרה וכנען של תנובה
22/07/15 22:13
9צפיות
אלה שמות מסחריים ואתן לך דוגמאות
23/07/15 17:49
36צפיות
לפני הכל, חשוב לדעת שמקורן של כמעט כל הגבינות לסוגיהן ממנזרים ברחבי העולם.
יש גבינה לבנה מיוצרת מחלב + חומץ שמוכרת מהודו ומערבה עד דרום אמריקה תחת שמות שונים במדינות השונות.
גבינת TVOROG למשל שידועה גם כ-QUARK ושינויים קלים בכתיב , דומה לטוב-טעם, מיוצרת מחלב בקר מקורה במספר ארצות: אוסטרליה, אוסטריה, ביאלרוס, צ'כיה, דנמרק, גרמניה, הולנד, הונגריה, נורבגיה, פולין, רוסיה, שוודיה וארה"ב.
גבינת LIPTAUER שמעט יותר רכה, מקורה מסובך, גרמני/הונגרי מן העיר ליפטאו ההונגרית שנמצאת כיום בסלובקיה.
הרשימה עוד ארוכה....
ספיישל מתכוני מאפים
הודעה זו מכילה תמונות
22/07/15 07:17
112צפיות
נשמח אם תוסיפו מתכונים מאמתחתכם.

מראש
פוקאצ'ה עם עגבניות מיובשות, פלפלים קלויים וגבינת חלומי - הכנה וצילום נירהמ1
בייגלה/milch
הודעה זו מכילה תמונות
22/07/15 07:20
98צפיות

בייגלה/milch
מקור המתכון והתמונה: milch

החומרים ל-10 בייגלך גדולים:
1 ק"ג קמח
4 כפיות שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים
1 כף סוכר
1 כף מלח
2/3 2 כוסות מים פושרים (650 מ"ל)
200 גר' שומשום

הכנה:
- מנפים את הקמח לקערת המיקסר. מוסיפים את השמרים היבשים, הסוכר והמלח ומערבבים.
- מוסיפים את המים בהדרגה תוך לישה בקרס לישה במהירות איטית-בינונית (אם משתמשים בשמרים טריים, יש להמיס אותם בקערית נפרדת ב-2/3 כוס מהמים עם כפית אחת מהסוכר, להשהות מספר דקות עד שיתססו ואז להוסיפם לקמח).
- לשים במשך כ-7 דקות עד שהבצק יהפוך לכדור רך ומאוד גמיש. (אפשר גם ללוש ידנית במשך כ-10 דקות, עד הבצק יהפוך גמיש).
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשהים לתפיחה עד הכפלת הנפח, כשעה-שעה וחצי.
- מכינים בצד צלחת שטוחה עם מים. על צלחת שטוחה אחרת מפזרים שומשום בשכבה אחידה.
- מוציאים את הבצק מהקערה ולשים אותו כדקה עד שיצא ממנו האוויר והוא יחזור לגודלו המקורי.
- מחלקים את הבצק ל-10 חלקים. על גבי משטח חלק מגלגלים מכל חלק גליל באורך של כ-40 ס"מ וסוגרים אותו תוך הידוק הקצוות לעיגול בקוטר של כ-13 ס"מ.
- מרימים בעדינות את העיגול בשתי הידיים וטובלים אותו במהירות במים* ומיד בשומשום, משני הצדדים.
- ממשיכים כך עם שאר החלקים, כשבין אחד לשני מוסיפים עוד שומשום לצלחת.
- מניחים את הבייגלך בתבניות שטוחות על נייר אפייה במרחק מה זה מזה, מכסים במגבת או בניילון רפוי ומתפיחים כ-40 דקות.
- בינתיים מחממים את התנור לחום גבוה מאוד °220.
- אופים כ-15 דקות עד שהשומשום מתחיל להשחים, מוציאים מהתנור ומקררים על רשת.
*לקבלת קרום שחום יותר אפשר לגלגל את הבייגלה בחלב במקום במים ולטבול בשומשום.

הערה של milch: החלפתי חלק מן הקמח, מים ושמרים במחמצת שאור במקום לזרוק אותה.

תיהנו,
milch

 
בייגלה - הכנה וצילום milch
פרעצל שמיניות/פירגה
הודעה זו מכילה תמונות
22/07/15 07:28
89צפיות

פרעצל שמיניות/פירגה
מקור המתכון והתמונה: פירגה (Pirge Cohen)

החומרים:
4 כוסות קמח לבן
1 כוס קמח קראנצ'י לאפית לחם 
3 כפות סילאן
2 כפות סוכר לבן
1/2 1 כפות שמרים יבשים
2 כוסות מים חמימים
1 כף חמאה מומסת
1 כפית מלח
 
הכנה:
- שמים בקערה את החומרים היבשים.
- יוצקים לאמצע הקערה את הרטובים ולשים היטב (אני את השלב הזה מכינה באופה הלחם שלי). הלישה אורכת 5 דקות. בודקים שהבצק לא דליל מדי, ואם כן, מוסיפים כף קמח או לפי הצורך.
- מוציאים ושמים בקערה מכוסה בניילון נצמד.
- מכניסים למקרר למינימום 8 שעות או יותר.
- מוציאים ומפשירים לטמפרטורת החדר, בערך כשעה.
- מכינים נקניק ארוך ושמן באורך של 60 ס"מ. חותכים לאורך 12 יחידות של 5 ס"מ כל אחת. מכל יחידה עושים שרוך צר וארוך באורך 50 ס"מ או 52 ס"מ. מכינים את צורת הספרה 8 ומהדקים באמצע השמונה.
או בצורת הפרעצל המקורי: מגלגלים את השרוך בלי קמח על גבי השיש. מהשרוך הארוך יוצרים את צורת האות U הפוכה. מצליבים את 2 הצדדים אחד על השני ומקפלים אחד למעלה ואחד מתחת. מהדקים.
- מניחים על תבנית מצופה בניר אפיה לא משומן. רצוי להניח קרוב לתנור חם כדי שיתפחו (התפחה- כפול מגודלם).
- מברישים בביצה טרופה מהולה בכף יין יבש אדום או לבן. אפשר למהול בכף סילאן או חלב. מפזרים שומשום או מלח עבה.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות. מכניסים לאפיה של לא יותר מ-15 דקות.
 
הערה של פירגה:
אפשר להרתיח חצי סיר מים ולטבול את הביגלים אחרי שתפחו- במים הרותחים לכדקה, להוציא לייבוש על נייר סופג או מגבת, ואז להכניס לאפיה (לא לשכוח להבריש בביצה ולפזר את התוספת שבחרתם).
פעולה הזו גורמת לפרעצל להתקשות יותר. מי שאוהב בצק קשה, כדאי שישתמש בשיטת המים הרותחים.

תיהנו,
פירגה
פרעצל - הכנה וצילום פירגה
מיני חלות מתוקות/אילנית12
הודעה זו מכילה תמונות
22/07/15 07:31
78צפיות

מיני חלות מתוקות/אילנית12
מקור המתכון והתמונה: אילנית12 (Dalia Ilanit Mor) מהבלוג "אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה)

לפוסט המלא בבלוג של אילנית:

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?Ent...

"מיני חלות מתוקות שהכנתי לשבת.
במקום מיני חלות אפשר להכין חלה אחת גדולה..." (אילנית)

החומרים ל-6 יחידות:
כוס מידה=200 מ"ל (כמו כוס חד פעמית לשפתיה קרה)
25 גרם שמרים טריים או 1 כף שמרים יבשים
סוכר לפי הטעם, אני שמתי קצת פחות מחצי כוס
קורט מלח
1 חלמון
¼ כוס שמן קנולה
½ ק"ג קמח לבן, מנופה
בערך 1 כוס מים חמימים (לא רותחים) - לפעמים יש צורך ביותר אם כן להוסיף עוד בהדרגה.
להברשה:
1 חלמון פלוס כמה טיפות של מים ושמן  

הכנה:
- מערבבים את כול החומרים ומוסיפים בהדרגה את המים.
- לשים  10 דקות, (אני לשתי במיקסר) עד שמתקבל בצק חלק, מוסיפים מעט קמח או מים (אם יש צורך).
- משהים למנוחה של חצי שעה. לאחר חצי שעה לשים מעט (לשתי ביד כדקה אחת), ומתפיחים שעה וחצי בערך.
- מכינים תבנית ומניחים עליה נייר אפייה, יוצרים חלות (או לחמניות), מברישים את החלות בחלמון ביצה מהול בכמה טיפות של מים ושמן. אפשר גם לפזר מעל החלות שומשום ומתפיחים שוב חצי שעה.
- אופים בחום בינוני במרכז התנור, בתנור שחומם מראש בערך 20 דקות, או מעט יותר.
- ניתן להוסיף צימוקים.

תיהנו,
אילנית
מיני חלות מתוקות - הכנה וצילום אילנית12
לחם זיתים/אילנית12
הודעה זו מכילה תמונות
22/07/15 07:34
57צפיות
לחם זיתים/אילנית12
מקור המתכון והתמונה: אילנית12 (Dalia Ilanit Mor) מהבלוג "אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה"

החומרים לשתי כיכרות:
3 כוסות קמח לבן
1/2 1 כוסות קמח מלא
50 גר' שמרים (אפשר טריים)
3 כפות שמן זית
1 כף מלח
1/2 1 כוסות (לפי ספיגה) מים פושרים
זיתים

הכנה:
*למי שמשתמש בשמרים טריים,יש צורך להמיס אותם עם כף סוכר ומים פושרים.
- מאחדים את כל החומרים חוץ מהזיתים.
- לשים בערך 7-6 דקות. למי שיש מיקסר עדיף יותר ללוש בעזרתו.
*אם יש צורך להוסיף מעט קמח.
- נותנים לבצק לנוח בערך שעה וחצי במקום חמים.
- אחרי שעה וחצי לשים שוב בערך 5 דקות על משטח מקומח.
- מוסיפים את הזיתים ומעצבים לשתי כיכרות.
- מניחים בתבנית ניר אפיה מקומח, ומניחים לכיכרות לתפוח בערך שעתיים.
- חורצים חריצים על הכיכרות, ומפזרים קמח.
- מכניסים לתנור מחומם, עם תבנית מים רותחים ואופים בחום של 180 מעלות בערך 25 דקות.

תיהנו,
אילנית
לחם זיתים - הכנה וצילום אילנית12
לחם זיתים ועירית/אילנית12
הודעה זו מכילה תמונות
22/07/15 07:36
29צפיות

לחם זיתים ועירית/אילנית12
מקור המתכון והתמונה: אילנית12 (Dalia Ilanit Mor) מהבלוג "אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה"

החומרים לכיכר אחת גדולה:
2 כוסות קמח לבן ללחם,שטיבל 2(אפשר רגיל)
2 כוסות קמח מלא
2 כפות שמן זית
1 כפית מלח
1/4 1 כוסות מים פושרים, או כמה שתופס
25 גר' שמרים (חצי קוביה)
1 כף זעתר טחון (תבלין) או לפי הטעם
זיתים מגולענים
עירית קצוצה

הכנה:
- מאחדים את כול החומרים, חוץ מהזיתים והעירית.
- לשים בערך 10 דקות.
- מתפיחים 40 דקות,לאחר 40 דקות מוציאם אוויר ולשים מעט.
- יוצרים צורה, מוןסיפים את הזיתים והעירית ומשאירים לתפיחה עד להכפלת נפח.
- חורצים חריצים ואופים בחום 190 מעלות בערך 25 דקות (תלוי בתנור).
- לפני האפיה שמים תבנית נוספת של מים רותחים בתוך התנור.

תיהנו,
אילנית
לחם זיתים ועירית - הכנה וצילום אילנית12
לחם סיציליאני/MAGIG
הודעה זו מכילה תמונות
22/07/15 07:59
349צפיות

לחם סיציליאני/MAGIG
מקור המתכון והתמונה: מגי (Magi Glücker)

"לחם פשוט (מתוך מבחר גדול למדי של לחמים סיציליאניים) מתוך הספר: Pane. Il piacere di prepare pane in casa של Anna Gennari ..." (מגי)

החומרים ל-2 כיכרות גדולות:
750 גר' קמח פסטה (מסוג שטיבל 9 או אחר, טחון דק יותר)
300 גר' קמח לחם (מסוג שטיבל 2(
550 מ"ל מים חמימים
12 גר' שמרים יבשים או 30 גר' שמרים טריים
30 גר' שמן זית
20 גר' מאלט (או דבש)
20 גר' מלח
קמח פסטה לפיזור על נייר האפיה

הכנה:
- בקערת מיקסר מערבבים את השמרים ב-5 כפות מהמים וטיפה מהמאלט. מניחים ל-10 דקות ומוסיפים את שאר המים.
- מערבבים את שני סוגי הקמח, ומרכיבים וו לישה במיקסר. במהירות נמוכה מוסיפים את הקמח (כולו) בהדרגה, מוסיפים את שאר המרכיבים, מעלים את המהירות לבינונית ולשים במשך 10 דקות. במידה והבצק רך מידי, אפשר להוסיף כף-שתיים קמח. המרקם של הבצק צריך להיות יציב וגמיש ולגמרי לא דביק.
- מכסים את הקערה ובה הבצק ומתפיחים עד להכפלת הנפח לפחות. מוציאים אויר, מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות ומחלקים את הבצק לשני חלקים שווים.
- מעצבים בעדינות ובקלילות כל חלק של הבצק לכיכר עגולה ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה שעליו פוזר קודם קמח פסטה.
- מכסים את התבנית ובה הכיכרות במגבת מטבח גדולה או בשקית ניילון גדולה. לאחר כחצי שעה מורחים מים במברשת על פני הכיכרות ומפזרים שומשום. מבצעים חתכים על פני הלחם בסכין חדה מאוד (החיתוך לריבועים כפי שאני חתכתי - צורת חיתוך מאוד מקובלת בסיציליה). מכסים שוב בעדינות את הכיכרות ומתפיחים עוד כ-40 דקות.
- מחממים תנור מראש לחום בינוני 180 מעלות ואופים את הכיכרות כ-60-40 דקות. מוציאים ומצננים על רשת.

תיהנו,
מגי
לחם סיציליאני - הכנה וצילום MAGIG
לחם טוסקאני עם עגבניות וזיתים/eingedi
הודעה זו מכילה תמונות
22/07/15 08:06
43צפיות

לחם טוסקאני עם עגבניות וזיתים/eingedi
מקור המתכון: שף קובי מזרחי (eingedi)
הוכן עם שינויים קלים וצולם ע"י: נירהמ1 (נירה מנסה)

"הלחם יצא נפלא. פשוט יפהפה, וכמו שקובי אמר 'הצרה הגדולה שלו, שלא מפסיקים לאכול ממנו' – המלצה חמה.
הכנתי ללחם הזה עגבניות מיובשות שאותן השריתי יום קודם במים רותחים, כשהמים התקררו, סחטתי היטב את העגבניות, שמתי בצנצנת נקיה וכיסיתי בשמן זית.
היו לי שתי פשלות בהכנה – האחת, שכחתי לקנות זיתים שחורים (אוהבת לקנות זיתי קלמאטה בשוק. לא אוהבת את הזיתים ה'מושחרים'), והשניה ששכחתי לערבב
את רסק העגבניות עם הנוזלים. הוספתי את רסק העגבניות בשלב הלישה על השיש (היה קצת לכלוך – אבל לא משהו שמים וסבון לא יכולים לנקות) - יסלחו לי קובי והטוסקאני
שנתן לו את המתכון.
כמו כן, בגלל שהכנתי עם קמח מלא רציתי לשדרג את הלחם והכנתי (יום קודם) לו גם סטרטר מקמח מלא (המתכון למטה בהערות)..." (נירה)

ואחרי הקדמה כזאת ארוכה - למתכון:

"מידי פעם נעים להשקיע קצת מאמץ ולהכין לחם טוב
הלחם הזה טעים והצרה הגדולה שלו כמו גם הלחם של ידידי רובנס
שלא מפסיקים לאכול ממנו…" (קובי)

החומרים:
700 גר' קמח לבן
2 כפות שמרים יבשים
3 כפות סוכר
קורט מלח
חופן עגבניות מיובשות סחוטות משמן זית וקצוצות 
20 זיתים שחורים קצוצים (כאמור, שכחתי לקנות זיתים שחורים אז השתמשתי בירוקים – נירה)
3 כפות רסק עגבניות
400 סמ"ק מים
3 כפות שמן זית
עוד קצת קמח לקימוח - או לתוספת לבצק 

הכנה:
- מחברים את כל החומרים היבשים + עגבניות וזיתים.
- מוסיפים למים את רסק העגבניות והשמן.
- מוסיפים את הנוזלים לקמח ולשים עד שמקבלים בצק חלק - אם צריך אז עוד קצת קמח זה בסדר, אבל סבלנות ולישה ארוכה מניבים תוצאה טובה.
- מתפיחים שעה. מוציאים אויר ומעצבים צורה.
- מכפילים נפח בהתפחה נוספת. 
- מכניסים לתנור חם מאוד ל-10 דקות.
- מורידים חום ואופים עוד 40-30 דקות על 180 מעלות.
- מורידים לעוד 5 דקות על רשת בתנור, ומצננים בחוץ 20 דקות על רשת.

הערות (של נירה):
- הכנתי עם קמח מלא 2/3 קמח מלא ו-1/3 קמח לבן רגיל.
- בגלל שהכנתי עם קמח מלא לא רציתי שהלחם יהיה דחוס מדי אז הכנתי לו סטרטר (מיום קודם):
2 כוסות קמח מלא
1 כף שמרים (אותה הורדתי מכמות השמרים של המתכון – דהיינו כשהכנתי את הבצק למחרת הוספתי כף אחת)
1/4 כפית מלח (אותה "קברתי" בתוך הקמח לפני ששמתי את השמרים)
1 כף סוכר חום
2 כוסות מים פושרים (400 מ"ל)

הכנת הסטרטר:
- מערבבים הכול עם כף עץ לדייסה, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לתסיסה על השיש. כשרואים בועות על הבלילה מכניסים את הקערה למקרר לחצי יממה לפחות. למחרת מכינים את הבצק, שמים בקערה את הקמח הנותר, כף שמרים, 1/2 כפית מלח, את הסטרטר ולשים.
- הבצק מאוד נוח לעבודה, לא היה צריך להוסיף לו קמח, אבל מה שכן הוספתי זה 1/2 כוס נוספת של מים פושרים – קמח מלא סופח הרבה נוזלים.
- השאר – כמו במתכון.

תיהנו,
לחם טוסקאני של קובי מזרחי - הכנה וצילום נירהמ1
לחם טוסקאני של קובי מזרחי - הכנה וצילום נירהמ1
לחם טוסקאני של קובי מזרחי - הכנה וצילום נירהמ1
לחם "פושטי" עם קמח מלא/נירהמ1
הודעה זו מכילה תמונות
22/07/15 08:15
49צפיות
לחם "פושטי" עם קמח מלא/נירהמ1
מקור המתכון והתמונה: נירהמ1 (נירה מנסה)

החומרים:
3 כוסות קמח לבן 
1/2 3 כוסות קמח מלא
1/2 כוס קמח לבן ללישה על השיש
2 כפות שטוחות שמרים
1 כף סוכר
1/2 1 כפיות מלח
2 כוסות מים פושרים 
1 כוס מים להוספה במידת הצורך (קמח מלא דורש יותר נוזלים)
תבנית מלאה למחצה במים כדי ליצור אדים בתנור – היא צריכה להיות בתנור עד תום האפייה.

הכנה:
- בקערה גדולה שמים קמח שמרים וסוכר.
- שמים את המלח ו"קוברים" אותו בקמח לא ליד השמרים.
- מוסיפים את המים ולשים לבצק רך, אך לא דביק מדי, תוך כדי הוספת נוזלים (במידת הצורך(.
- מקמחים את השיש, מעבירים אליו את גוש הבצק.
- לשים תוך הוספת קמח, קמצוץ בכל פעם (ממש בקמצנות).
- לשים לפחות רבע שעה – ככל שלשים יותר כך הלחם יוצא אוורירי יותר.
- מתפיחים שלוש התפחות בקערה מכוסה במגבת:
מתפיחים התפחה ראשונה עד שהבצק מכפיל את נפחו, נועצים בעדינות אגרוף במרכז כדור הבצק כדי להוריד את הנפח, צרים שוב לכדור ומתפיחים שוב עד שהבצק מכפיל את נפחו, צרים צורה ללחם או מחלקים ושמים בתבניות ומתפיחים שוב.
- מחממים תנור ל-220 מעלות (כ-10 דקות), אופים את הלחם כ-20-15 שעה בחום של 220 מעלות, מורידים את החום ל-200 מעלות ואופים עד שהלחם משחים. מוציאים, מקישים על תחתיתו - אם הצליל חלול הלחם אפוי, אם לא, מוציאים את הלחם מהתבנית, שמים אותו על רשת התנור ואופים עוד כמה דקות. בודקים שוב, אם הצליל חלול מוציאים ומקררים על רשת.

הערות של נירה:
1. החומרים לכיכר אחת גדולה או לאחת בינונית ואחת קטנה או – שתיים בינוניות או שלוש קטנות (איך שרוצים) אפשר לאפות גם בתבניות של לחם. אני אוהבת כיכר אחת גדולה.
2. את הלחם הזה מוכרחים ללוש היטב כדי שייצא רך ואוורירי, והוא זקוק לשלוש התפחות - חשוב מאוד לא לעשות קיצורי דרך.
3. מחכים בסבלנות עד שהלחם מתקרר לפני שחותכים, אחרת הוא נראה דחוס ובצקי. שווה לחכות!

תיהנו,
לחם "פושטי" - הכנה וצילום נירהמ1
לחם "פושטי" - הכנה וצילום נירהמ1
לחמניות רכות ונפלאות עם תפוח אדמה/lliAsh
הודעה זו מכילה תמונות
22/07/15 08:18
85צפיות

לחמניות רכות ונפלאות עם תפוח אדמה/lliAsh
מקור המתכון והתמונה: אלנה (Elena Ilganaev)

הרכיבים ל-20 יחידות קטנות: 
כוס מידה בינ"לך 240 מ"ל
2/3 כוס מחית תפוחי אדמה (אפשר פירה מוכן)
1/3 כוס חלב (80 מ"ל) חמים
1/2 כוס מים (120 מ"ל) חמימים
5 כפות חמאה רכה מאוד (70 גר')
1/4 כוס סוכר (50 גר' (
1/2 1כפיות מלח
1 ביצה
4-3 1/2 כוסות קמח לבן (500-560 גר')
20 גר' שמרים טריים (או 7 גר' יבשים)
אופציה: 1 כף שמיר טרי קצוץ  
לציפוי:
1 ביצה טרופה עם 1 כף מים
גרעינים/זרעונים לפי הטעם  

הכנה:
- מערבבים את מחית תפוח האדמה יחד עם החמאה הרכה עד לקבלת מרקם אחיד.
- מוסיפים את החלב והמים ומערבבים היטב. 
- מוסיפים את המלח והסוכר ולערבב שוב.
- מנפים לקערת המיקסר 500 גר' מהקמח, מפוררים פנימה את השמרים ומערבבים היטב.
- יוצרים גומה במרכז ויוצקים פנימה את התערובת הרטובה ושוברים לתוכה את הביצה.
- לשים 3 דקות על מהירות נמוכה עד שכל החומרים מתאחדים.
- ממשיכים ללוש 10 דקות נוספות תוך כדי הוספת קמח במידת הצורך עד לקבלת בצק חלק, גמיש ודביק ממש מעט.
*אם רוצים לקראת סיום הלישה מוסיפים את השמיר הקצוץ.
- משמנים קערה גדולה בשמן זית ומעבירים אליה את הבצק. מתפיחים כ-90-60 דקות, או עד הכפלת הנפח.
- מכינים תבנית 37x25, או תבנית חד פעמית מלבנית הכי גדולה שיש ומשמנים בנדיבות בשמן זית/אחר.
- חובטים בבצק בעזרת אגרוף כדי להוציא ממנו את האוויר ומחלקים ל-20 פיסות שוות (מומלץ להיעזר במשקל מטבח).
- משטחים כל פיסה, אוספים את הקצוות פנימה, ומעצבים לכדור מהודק.
- מעבירים את הכדורים אל התבנית ושומרים על רווחים ביניהם (כמו שמצולם בפוסט הזה).
- מכסים במגבת מטבח/נילון נצמד ומשאירים להתפחה שניה עד להכפלת הנפח.
- מושכים בעדינות את הלחמניות התפוחות בביצה ומפזרים גרעינים/זרעונים, אם רוצים.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-190 25-20 דקות, עד הזהבה יפה. הלחמניות תופחות ונושקות-מתחברות אחת kשניה וזה גם שומר על הרכות שלהן.
- בתום האפיה מוציאיםמהתנור ומצננים על רשת.

הערות של אלנה:
1. שמתי קצת פחות סוכר והבצק שלי היה קצת יותר מדביק, אבל באופן נסבל וזה גם תרם למרקם רך יותר.
2. חלק מהלחמניות מילאתי בתערובת של פטרוזיליה+שמיר+שום קצוץ דק+שמן זית.

בהצלחה ובתיאבון!
אלנה
לחמניות רכות ונפלאות עם תפוח אדמה - הכנה וצילום lliAsh
פוקאצ'ה עם קמח מלא/נירהמ1
הודעה זו מכילה תמונות
22/07/15 08:22
76צפיות

פוקאצ'ה עם קמח מלא/נירהמ1
מקור המתכון והתמונה: נירהמ1

החומרים:
1/2 3 כוסות קמח מלא
3 כוסות קמח לבן
עוד קצת קמח ללישה על השיש
50 גר' שמרים טריים (קוביה) או 2 כפות שמרים יבשים (בקיץ אפשר פחות)
1 כפית סוכר חום מומס במעט מים
1/2 1 כפיות מלח
2 כפות קצח
מעט טימין
עלי רוזמרין קצוצים
2 כפות שמן קנולה לבצק
שמן זית בנדיבות למריחה על הפוקאצ'ה
מלח גס לפיזור על הפוקאצ'ה
מעט שום גבישי גם כן לפיזור על הפוקאצ'ה
וכמובן רוזמרין וטימין
1/2 2 כוסות מים 
ועוד קצת מים בכוס עם יהיה חסר (קמח מלא סופח יותר נוזלים(

הכנה:
- שמים את כל החומרים היבשים בקערה.
- מוסיפים את המלח ומכסים בקמח שלא יבוא במגע עם השמרים.
- מוסיפים את השמרים ןהסוכר.
- מוסיפים את עשבי התיבול ואת הנוזלים, לשים לבצק רך ודביק במקצת ועוברים ללישה על השיש,
לשים לפחות 15 דקות תוך כדי הוספת קמצוץ קמח מדי פעם
- משטחים את הבצק על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה.
- ליצירת הגומות בבצק נועצים את האצבעות בבצק עד שהן מגיעות כמעט לתחתית התבנית.
- מפזרים למעלה  את השום הגבישי, הרוזמרין הקצוץ והטימין.
- מזלפים על הפוקאצ'ה (בנדיבות) שמן זית, מפזרים מעט מלח גס למעלה.
- שמים כלי עם מים בתחתית התנור ומחממים ל-200 מעלות צלסיוס.
- אופים את הפוקאצ'ה כ-10 דקות ב-200 מעלות.
מנמיכים את החום ל-180 מעלות ואופים עד שמשחים.

הערות של נירה:
1. ניתן להכין את הפוקאצ'ה עם כל מיני תוספות - בתמונה הכנתי אותה עם גבינת חלומי, עגבניות מיובשות ופלפלים קלויים. בחג השבועות האחרון הכנתי אותה עם שום כתוש ועגבניות מיובשות.
2. כשאני ממהרת אני מכינה אותה כפוקאצ'ה  אחת ענקית על תבנית תנור תעשייתי-ביתי. ניתן כמובן לחלקה ולהכין פוקאצ'ות קטנות יותר.

תיהנו'
פוקאצ'ה עם קמח מלא - הכנה וצילום נירהמ1
º
כמויות מדויקות של מים חומץ ומלח להכנת שיפקה
18/07/15 17:19
45צפיות
מוסיפים לכל שתי כוסות (400 מ"ל) 1 כף מלח
18/07/15 22:05
41צפיות
ו-1/4 כוס (50 מ"ל) חומץ.

היי נירוש
01/08/15 14:24
11צפיות
אני רק אורחת סמויה, אין לי מתכונים להוסיף, אבל עדיין מבקרת בפורום שלך כמימים ימימה.
הרבה פעמים קשה לי להבליג אז פעם אחת מרשה לעצמי: מרגיזות אותי שאלות כמו זאת שכאן הגבת אליה, בלי שלום, בבקשה, ואפילו לא ניסוח מנומס בצורת שאלה. כאילו שאת עובדת אצלו ומתבקשת לעשות עוד משהו קטן לפני קבלת המשכורת
וגם מילת תודה על תשובתך אני לא רואה בשבועיים האחרונים.
כדי להצחיק אותך קצת אני מוסיפה שני סמלים שבטח יזכירו לך משהו מהעבר של הפורום הזה:
בוקר אור נחמה - מה שלומך? ותשובה:
הודעה זו מכילה תמונות
02/08/15 08:58
6צפיות
התרגלתי כבר לאורחים פורחים שנכנסים, שואלים, מבקשים מתכון ולא טורחים להגיד שלום, בבקשה, ואפילו לא תודה.

בכלל, לאחרונה הפורום מתנהל בעצלתיים. בשנתיים שפרשתי מהפורום רוב הגולשים-חברים עברו לפייסבוק.

אני נמצאת כאן בעיקר בגלל שיש לי פינה חמה בלב לפורום הזה.

יום נעים וכל טוב,
צילום: נירה מנסה
מחפשת דיסקית / פומפיה לחיתוך ירקות לגפרורים
16/07/15 12:47
46צפיות
שלא יוצא רסק, ולא דק מדי, גפרורים פריכים.
אשמח לקבל תשובה בבקשה,
 ממי שיש לו וניסה בבית, לא משמיעה, ואם יש תצלום עוד יותר טוב.
בתודה מראש.
Börner תוצרת גרמניה...
17/07/15 17:12
51צפיות
יש לי את כל הסט, בארץ החלק של הגפרורים נמכר בנפרד והוא ממש-ממש מעולה! חשוב להשתמש עם מחזיק הירק!
אל תתפשרי על תחליפים במיקרה הזה! רק את המקורי!
הקלידי בגוגל ותמצאי חנויות של כלי בית שמוכרות את המוצר.
יש לי את כל הסט, תודה על התגובה
18/07/15 15:18
41צפיות
חשבתי שהמציאו משהו אחר בינתיים
º
סכין טובה עושה את העבודה מצויין
18/07/15 22:07
28צפיות
נירה , יש לי , תודה
19/07/15 17:09
27צפיות
 
 
חותכן ג'וליאן
הודעה זו מכילה תמונות
19/07/15 18:21
116צפיות
קניתי בזמנו אצל טישלר.
מצורפת תמונה.
יש לי גם קולפן נוח יותר לעבודה  - הדגמה בקישור.
בקישור - הכוונה לקולפן הכחול בתמונה הראשונה, ולא לקולפן בהדגמה.
לא מוצאת סרטון עם הקולפן הכחול.
 
ובקישור הזה הקולפן אליו אני מתכוונת.
 
היי נראה פשוט ורב תכליתי
20/07/15 11:21
29צפיות
יופי של דבר
טעמים ירוקים ערוץ 11- מישהו יודעת איפה ניתן למצוא את המתכוני
17/07/15 19:51
54צפיות

המתכונים?..
זאת תוכנית בישול חדשה של אינה שהייתה במאסטר שף.
 
לא הצלחתי למצוא באינטרנט...
 
º
http://www.teamim.co.il/
17/07/15 23:09
33צפיות
בפייסבוק ,להקליד:טעמים ירוקים ,שם מופיעים המתכונים,,
24/07/15 14:13
10צפיות
|*|פורומים חדשים בתפוז|*|
16/07/15 11:12
6צפיות
|פרח|מחפשים עבודה? מתלבטים מה לכתוב בקורות החיים?
בפורום דרושים עובדים תוכלו לקבל הכוונה מלאה בדרך לעבודה המושלמת עבורכם!

|שמאל|היכנסו עכשיו:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

|מטוס|חולמים על חופשה חלומית באיטליה? מתכננים מסלול הטיול ברומא ויש לכם בתלבטיות?
בפורום טיולים לאיטליה תמצאו את כל המידע הנדרש!

|שמאל|היכנסו עכשיו:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

|כסף|יש לכם שאלות בתחום הבנקאות? נתקלים בקשיים מול המערכת הבנקאית?
בפורום תביעות בנקים תוכלו לשאול ולהתייעץ!

|שמאל|היכנסו עכשיו:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

|נורה|מעצבים מחדש את הבית ומתלבטים לגבי תאורה? מעוניינים לדעת מהו סוג התאורה החסכוני ביותר עבורכם?
בפורום ייעוץ תאורה תמצאו את כל המידע הנחוץ!

|שמאל|היכנסו עכשיו:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

|אופניים|חולמת על אופניים חשמליים? שללו לך את רשיון הנהיגה ואתה מחפש דרך נוחה להתנייד?
בפורום אופניים חשמליים תוכלו למצוא את כל המידע הנדרש!

|שמאל|היכנסו עכשיו:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

|מחשב|עומדים לפתוח עסק חדש? יש לכם שאלות לגבי הגדלת רווחים?
בפורום עסקים תוכלו לשאול ולהתייעץ!

|שמאל|היכנסו עכשיו:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

|@|מתלבטים לגבי מכשיר שמיעה? מעוניינים לדעת מהו המכשיר שמתאים ביותר עבורכם?
בפורום מכשירי שמיעה תוכלו למצוא את כל המידע הנדרש!

|שמאל|היכנסו עכשיו:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...
MEATLESS MONDAY -קישואים עגולים במילוי בורגול ועדשים
15/07/15 12:02
79צפיות
 

7 קישואים עגולים
למילוי :

1/2 כוס בורגול
1/2 כוס עדשים חומות
בצל קצוץ
מלח פלפל לפי הטעם
חופן חמוציות
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
מעט שמן לטיגון
לרוטב
1 רסק עגבניות קטן +מים
3-4 כפות שמן
תבלינים: מלח, מעט סוכר, פלפל שחור, אבקת מרק בטעם עוף, רכז רימונים
אופן ההכנה:
מסירים מהקישואים את החלק העליון  ומרוקנים את הקישואים מתוכן,


השתמשתי בכלי שמוציא כדורים והשארתי דפנות דקות למדיי.
משרים את הבורגול במשך שעה במים רותחים, מסננים מנוזלים.
את העדשים משרים במים במשך  30 דקות במים חמים, מסננים מנוזלים.



מטגנים בצל קצוץ במחבתעד שמזהיב יפה מוסיפים לו את הבורגול והעדשים.
מתבלים הכל במלח ופלפל שחור, מערבבים היטב ומסירים מהאש.
מוסיפים לתערובת הבורגול חמוציות , פטרוזיליה קצוצה ומערבבים.


ממלאים את הקישואים העגולים במלית הבורגול  ומסדרים בתבנית בתבנית אפייה.


מכינים את הרוטב:
מערבבים בקערה רסק עגבניות עם שמן 3 כוסות מים ותבלינים.
שופכים את רוטב העגבניות על הקישואים הממולאים שבתבנית וביניהם.
מכסים את תבנית הקישואים ביריעת אלומיניום
ומכניסים לתנור בחום 200 מעלות למשך  45 דקות.
מסירים את הכיסוי מורידים טמפ' ל-170 מעלות 40 דקות נוספות.
הקישואים מתרככים אבל לא מידיי וזה מוכן
 
º
מאמצת בחום.
15/07/15 21:05
6צפיות
הכנתי ביום שישי....
20/07/15 14:19
27צפיות
יצא טעים ונחמד.
כמות המלית היתה גדולה ממה שהצטרכתי, אז חלק פיזרתי יחד עם פנים הקיש/ואים מסביב לממולאים, ו8מחלק אחר "הינדסתי" מרק בתוספת שעועית מש , לוביה, גזר ותפוחי אדמה.
תודה,
רעיה
º
20/07/15 22:33
2צפיות
מתכון איטלקי משגע !!
13/07/15 22:44
125צפיות
אופן ההכנה :
1. מתחילים להכין הבצק : מכניסים למיקסר 1 ק"ג קמח עם שמרים מוסיפים 2.5 כפות מלח ומתחילים לערבב במהירות איטית מוסיפים 600 מ"ל מים בהדרגה ו 4 כפות שמן זית ממשיכים לערבב במשך 7 דקות במהירות איטית ומניחים את הבצק בצד להתפחה של כשעה.
2.לאחר מכן פותחים 2 עיגולים של בצק לעיגול גדול שיכסה את כל התבנית ויבלוט מעל הגבולות של התבנית 
3. משמנים מעט את התבנית בשמן על מנת שהבצק לא ידבק 
4.מניחים את הבצק התחתון מעל התבנית ומהדקים את הקצוות מטה בגבולות התבנית
5.מפזרים את המילוי (ניתן לשנות את המילוי כפי שאתם אוהבים) ברוקולי , עגבניות חתוכות , זיתים ירוקים , בצל , גבינת ריקוטה , גבינה בולגרית מפזרים מעל גבינת מוצרלה/צהובה מתבלים בפלפל שחור , אורגנו , פלפל שאטה , ומלח לפי הטעם 
6. טורפים ביצה בקערה קטנה ומברישים את קצוות הבצק התחתון על מנת להדביק את החלק העליון.
7. מניחים את החלק העליון של הבצק על גבי התבנית ומהדכים היטב את הבצקים בקצוות.
8.מהדקים בעזרת מערוך  את קצוות הבצק אשר עוברות את גבול התבנית על מנת לקבל צורה יפה עגולה ומהודקת
9. מברישים בביצה את החלק העליון מוסיפים שומשום מעל המאפה.
10. לקבלת צורה יפה לוקחים סכין משוננת ובעדינות מעבירים חיתוכים קלים על הבצק בצורה אלכסונית.
11. מחממים תנור מראש לחום של 190 מעלות ומכניסים לאפייה של כחצי שעה או עד להשחמה מלאה
המתכון נלקח מאתר Xchef
Flix
פורום ייעוץ תאורה

פורום ייעוץ תאורה

בחירת התאורה המושלמת! לפרטים נוספים>>

Make my wed - ארגון חתונות

מתחתנים?

אנחנו כאן בשבילכם לכל שלבי הארגון לפרטים נוספים לחצו כאן >>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה