בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!

זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.
אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.
יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.

הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:
נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.
יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.

הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.

הודעה נעוצה יום העצמאות ה-66 כבר כאןמתכונים
24/04/14 12:55
23צפיות
"שרוליק של דוש" - מקור התמונה הקריקטוריסט דוש
אתם מוזמנים לשרשר כאן מתכונים.

השרשור יועבר לקישורי הפורום כדי שנוכל למצוא אותו בכל עת שנרצה.

חג שמח לחברי הפורום וסמוייו.
סלט אבוקדו עם צנוברים קלויים ובצל ירוק/ש712
24/04/14 12:58
16צפיות
סלט אבוקדו עם צנוברים קלויים ובצל ירוק - הוכן וצולם ע"י ש712
סלט אבוקדו עם צנוברים קלויים ובצל ירוק/נעה מסקוטלנד, פורום "מתכונים" בתפוז
הוכן, צולם והובא ל"חלבי" ע"י: שרית-ב (ש712)
ממאמרי פורום "אוכל חלבי"

"הסלט הובא לפורום מתכונים ע"י נועה סקוטלנד, ושם אימצתי אותו. לא זוכרת אם היה מתכון מדויק, זכרתי רק את קוביות האבוקדו הירוקות ועליהן צנוברים קלויים וזה נראה לי שווה ניסוי. אתמול הגיע הזמן. הכל חוסל, היה טעים..." (שרית-ב)

היו לי מספר אבוקדו בשלים אך ניתנים לחיתוך לקוביות:
- חתכתי לקוביות
- סחטתי מיץ לימון
- הוספתי מל"פ, 2 כפות שמן  ובצל ירוק קצוץ
- הקפצתי את הקערית עם התכולה לערבול התבלינים והבצל,  ומעל פיזרתי צנוברים קלויים.

תיהנו,
שרית-ב
סלט חסה עם פירות ואגוזים/ש712
24/04/14 13:03
13צפיות
סלט חסה עם פירות ואגוזים - הוכן וצולם ע"י ש712
סלט חסה עם פירות ואגוזים/ש712
מקור המתכון: מבוסס על מתכון של דצה, כפי שהוכן, שודרג וצולם ע"י שרית-ב (ש712)
ממאמרי פורום "אוכל חלבי"

"במקור של דצה היו תפוחי עץ, אני משנה מדי פעם את הפירות (ענבים, תפו"ע אפרסק - לפי העונה והטעם האישי). טעים מאוד, ומבוקש תמיד..." (שרית)

החומרים:
1 חסה עגולה - או שקית מהמקרר בסופר קרועה לחתיכות קטנות
4 גבעולי בצל ירוק חתוכים לפרוסות
100 גר' אגוזי קשיו קלויים
100 גר' צימוקים לבנים
100 גר' שומשום קלוי על מחבת, ללא שמן, תוך בחישה מתמדת
2 אפרסמונים פרוסים לרבעי פרוסות
לרוטב:
½ כוס שמן (אתמול פעם ראשונה שמתי רק 1/4 כוס שמן, ולא הורגש הבדל)
2 כפות חומץ
3 כפות מיץ לימון (אני שמתי 5 כפות חומץ במקום לימון)
1 כפית מלח
1 כפית חרדל
3 כפות גדושות ריבת משמש

- הכנסתי הכול לקוצץ אגוזים חשמלי וערבלתי לתערובת אחידה.
*את הפיצוחים והרוטב שמים בהגשה.

תיהנו,
שרית
המטבוחה של לינדה/לינדה7
24/04/14 13:29
18צפיות
המטבוחה של לינדה כפי שהוכנה לשקשוקה - הוכן וצולם ע"י ש712
המטבוחה של לינדה/לינדה7
מקור המתכון: לינדה7
מקור התמונות: שרית-ב (ש712) *שהכינה את המתכון כ"שקשוקה"
ממאמרי פורום "אוכל חלבי"

חומרים:
5-4 עגבניות גדולות אדומות  
4 פלפלים ירוקים או אדומים
3-4 פלפלים חריפים
ראש שלם של שום
תערובת תבלינים:
כפית מלח לימון, כף פלפל שחור, כף כמון, כפית חומץ או מיץ לימון, כף סוכר, רבע כוס שמן

הכנה:
- חולטים אל העגבניות (מורידים את הקליפה) חותכים לקוביות קטנות ומכניסים לסיר.
-  מוסיפים את הפלפלים שגם אותם חותכים לקוביות קטנות מאוד, לאחר מכן מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומכסים את הסיר.
- מבשלים חצי שעה בערך, מערבבים מידי פעם שלא יידבק.

הערות של לינדה:
*לא מוסיפים מים.
**יוצא כמו ריבה טעימה וחריפה.

תיהנו,
לינדה
מטבוחה מרוקאית/Rebeccan
24/04/14 13:32
10צפיות
מטבוחה מרוקאית - הוכן וצולם ע"י Rebeccan
מטבוחה מרוקאית/Rebeccan
מקור המתכון: חברתי שנשואה למרוקאי
הוכן, צולם והובא ל"חלבי" ע"י: Rebeccan
ממאמרי פורום "אוכל חלבי"

חומרים והכנה:
- ½ ק"ג  עגבניות (או יותר) - מסמנים X וחולטים במים רותחים - כדי לקלוף וקוצצים דק-דק.
- מוסיפים שיני שום שלמות (חצי ראש עד ראש שום).
- מעבירים למחבת עם 1/2 או 1/3 כוס שמן (חצי שמן זית, חצי רגיל). לאחר כמה דקות שהשום מקבל מעט צבע צהוב (זהירות לא לשרוף).
- מוסיפים את העגבניות הקצוצות - אני מכינה במחבת טפלון גדולה בצורת ווק. *אפשר ומומלץ בסיר רחב, כך שהאידוי מהיר יותר. **חשוב לערבב כל הזמן - כדי שלא ייחרך בתחתית. מתחילים על להבה גבוהה - ואחרי הרתיחה (8-5 דקות) מחלישים את הלהבה.
- מפזרים מעט מלח גס (כף מחוקה לקילו עגבניות - אני שמה מלח גס)
- את הפלפלים אני קולה על הכיריים (על רשת של המנגל). קולפים - מסלקים עורקים וגרעינים וקוצצים דק-דק. *העגבניות צריכות להתבשל לפחות שעה-שעה וחצי, עד שהנפח מצטמצם לחצי עד שליש מהנפח המקורי של העגבניות (פחות נוזלים = יותר מרוכז, יותר טעים).
- כשהעגבניות מבושלות די הצורך - מוסיפים את הפלפלים ומערבבים. *את שיני השום אפשר כבר למעוך בתוך העגבניות - פשוט למעוך כנגד שולי המחבת הגדולה - הן נימוחות ומבושלות בדיוק במידה. טיפ: אפשר גם סתם לשלוף אותן ולמרוח על לחם - תענוג.
- זהו - מערבבים הכל יחד, מבשלים עוד 5-3 דקות ומכבים את האש.

הערות של רבקה:
זה חם וחריף מאוד בתחילה אך מתמזג בטעמים בהמשך.
אם חסר מלח, אפשר להוסיף מעט.

תיהנו,
רבקה
סלט חומוס/ענתי42
24/04/14 13:34
10צפיות
סלט חומוס - הוכן וצולם ע"י ענתי42
סלט חומוס/ענתי42
מקור המתכון והתמונה: ענתי42
ממאמרי פורום "אוכל חלבי"

חומרים:  
½ ק"ג גרגרי חומוס שבושלו עם אבקת אפיה
½ כוס טחינה גולמית
מיץ מלימון שלם וקורט מלח

הכנה:
- מסננים את גרגרי החומוס ומעבירים למעבד מזון.
- מוסיפים את הטחינה, הלימון וקורט מלח ומערבלים לקבלת מרקם חלק.
הכנת הרוטב שמעל החומוס:
פלפל ירוק חריף קצוץ, 2 שיני שום כתושות, מיץ מחצי לימון, רבע כוס שמן זית וקצת מלח - מערבבים בקערה קטנה.

הרכבת המנה:
- שמים את החומוס בצלחת, מעל כמה גרגרי חומוס שלמים ומעל את הרוטב.
*אני הכנתי חצי כמות וגם המתכון שרשום הוא לחצי קילו גרגרי חומוס (ענתי)

תיהנו,
ענתי
"המרמומה של פרנסין"/יערה שרי (shusumak)
24/04/14 13:38
22צפיות
"המרמומה של פרנסין" - הוכן וצולם ע"י shusumak (יערה שרי)
"המרמומה של פרנסין"/יערה שרי (shusumak)
מקור המתכון והתמונה: יערה שרי (shusumak)
ממאמרי פורום "אוכל חלבי"

"רוטב טוניסאי שמזכיר מטבוחה, עם יותר פלפלים. מופחת שמן, שמצוין לממרח בכריך. מה גם שאפשר להכין כמות גדולה ולהקפיא, וזה בונוס לסטודנטית  ..."(יערה שרי)

רכיבים (לכ-400 גרם רוטב):
8 עגבניות בינוניות בשלות (1 ק"ג)
6 פלפלים קטנטנים (800 גרג)
2 כפות שמן
5 שיני שום קצוצות גס
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
פלפל ירוק חריף חצוי, מנוקה מגרעינים (לא חובה)

הכנה:
- לקצוץ גס את העגבניות והפלפלים ולהניח בקערה גדולה.
- לחמם את השמן בסיר רחב על אש גבוהה, ולטגן תוך כדי בחישה את העגבניות, הפלפלים והשום. לתבל במלח ופלפל. להמשיך לבחוש מדי פעם עד שמתהוות בועות אימתניות, כ 15 דקות. להנמיך את האש, להוסיף את הפלפל החריף (אם אתם משתמשים בו).
- לבשל עוד כ 45 דקות, לבחוש מדי 10 דקות, כדי למנוע מהרוטב להידבק לתחתית הסיר ולהיחרך. להסיר מהאש ולהניח לצינון, להסיר את הפלפל החריף.
- להגיש בליווי קוסקוס או אורז, או כממרח על לחם.

בתיאבון!
יערה
סלט פלפלי גמבה קלויים ועגבניות/אילנית12
24/04/14 13:40
12צפיות
סלט פלפלים קלויים ועגבניות - הוכן וצולם ע"י אילנית12
סלט פלפלי גמבה קלויים ועגבניות/אילנית12
מקור המתכון והתמונה: אילנית12
ממאמרי פורום "אוכל חלבי"

החומרים (ללא כמויות):
גמבות קלויות על אש פתוחה
עגבנית אדומות מגורדות (ללא הקליפה)
שום טרי קצוץ/כתוש
מיץ מלימון טרי
מעט שמן זית
כוסברה טרייה קצוצה (לא חובה)
פפריקה מתוקה/חריפה
מלח

הכנה:
- שמים בקערה את כול המרכיבים, חוץ מהגמבות ומערבבים היטב.
- קוצצים את הגמבות ומוסיפים לתערובת.
- משאירים במקרר לספיגת טעמים, טועמים ומתקנים תיבול.
*ישנה אפשרות להוסיף פלפל חריף אחד קלוי, ירוק או אדום.

בתיאבון,
אילנית12

סלט תפוחי אדמה בשכבות/ninga3
24/04/14 13:43
12צפיות
סלט תפוחי אדמה בשכנות - הוכן וצולם ע"י ninga3
סלט תפוחי אדמה בשכבות/ninga3
מקור המתכון והתמונה: גילה כהן-אבני (ninga3)
ממאמרי פורום "אוכל חלבי"

החומרים:
3-2 תפוחי אדמה (אני אוהבת עם קליפה אדומה, הם מתקתקים מעט) - מבושלים עם הקליפה
3-2 ביצים קשות
2 בצל ירוק או פרוסות דקות של בצל אדום
לרוטב:
מיץ מלימון טרי אחד
1-2 כפות שמן קנולה
כפית כמון
1/2 כפית פלפל לבן
מלח
- מערבבים.

הרכבת המנה:
- פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות ומניחים בצלחת, מזלפים מעט מהרוטב ומסדרים מעל פרוסות ביצה קשה ובצל שוב, מזלפים מהרוטב, ושוב מתחילים מההתחלה - תפו"א, ביצה בצל ורוטב.

תיהנו,
גילה
סלט ביצים משודרג/pirge
24/04/14 13:48
10צפיות
סלט ביצים משודרג - הוכן וצולם ע"י pirge
סלט ביצים משודרג/pirge
מקור המתכון והתמונה: pirge
ממאמרי פורום "אוכל חלבי"

"סלט ביצים שהופך שמשדרג בקלי קלות את הסלטים והופך אותם לנהדרים ומיוחדים.
אפשר ליהנות כסלט ביצים ואפשר לגוונו ע"י תוספות. בתמונה: הוספתי אבוקדו..." (pirge)

החומרים:
בצל קצוץ
שמן זית או רגיל
9-6 ביצים
מיונז
חרדל
מלח ופלפל שחור
לקישוט:
עירית קצוצה, בצל ירוק, פטרוזיליה טרייה, צנוניות, שרי, ועוד (מה שאוהבים)

הכנה:
- מבשלים את הביצים לפחות 25 דקות ומעבירים למים קרים *צינון הביצים במים הקרים ימנע מהקליפה להידבק.
- מטגנים את הבצל הקצוץ בטיפונת שמן. * מי שלא רוצה בצל מטוגן יגרר גם את הבצל.
- לתוך קערה מגררים את הביצים על מגררת גסה.
- מוסיפים 4-2 כפות מיונז, 1 כפית חרדל (לא חובה).
- מתבלים, טועמים ומשפרים.
לטעם אבוקדו - מגררים 2 אבוקדו במגררת גסה לתוך הסלט, מערבבים (ניתן להכין עם שום במקום הבצל) ומוסיפים טיפה מיץ לימון.
לטעם טונה - סוחטים טונה בשמן ומשדכים תוך ערבוב לביצים. מוסיפים טיפה מיץ לימון.
לטעם חצילים - קולים חציל, מועכים את תוכנו, משדכים לביצים ומוסיפים שום כתוש.

תיהנו,
פירגה
סלט גבינת חלומי ופטריות/שמים כחולים1
24/04/14 13:52
11צפיות
סלט גבינת חלומי וירקות - הוכן וצולם ע"י שמים כחולים1
סלט גבינת חלומי ופטריות/שמים כחולים1
מקור המתכון והתמונה: שמים כחולים1  
ממאמרי פורום "אוכל חלבי"

חומרים:
גבינת חלומי
1 קופסה של פטריות משומרות, מסוננות
שומשום
רוטב תאילנדי (או טרייאקי)

הכנה:
- מטגנים קוביות קטנות של גבינת חלומי עד להזהבה (זהירות לא לשרוף) עם מעט שמן, עדיף במחבת טפלון.
- מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן.
- מוסיפים שומשום ורוטב תאילנדי (או טרייאקי)
במקביל מכינים:
עגבניות שרי חצויות או קוביות עגבניות
מלפפון ירוק חתוך באלכסון
קרעי חסה או בעלי בייבי מגוונים
עיגולי בצל סגול
- מוסיפים מעט מלח וטיפונת שמן לירקות.
- יוצקים את הרוטב על תערובת החלומי, הפטריות והשומשום וומערבבים.

בתיאבון,
שמים כחולים

סלט דלורית ו/או דלעת/נירהמ1
24/04/14 13:54
8צפיות
סלט דלורית ו/או דלעת - הוכן וצולם ע"י נירהמ1
סלט דלורית ו/או דלעת/נירהמ1
מקור המתכון והתמונה: נירהמ1
ממאמרי פורום "אוכל חלבי"

"סלט שנולד בהברקה של רגע - הייתה לי דלורית אחת יפה במקרר, היא נראתה מיותמת ועצובה, הכנסתי אותה לתנור אפיתי, הוספתי שום אפוי (שנשאר לי מאנטיפסטי), מעט מלח, לימון ושמן, וזה מה שיצא.
הדלורית האפויה טעימה גם כמות שהיא. אפשר לאכול אותה בכפית (לא מוכרחים לעשות סלט)..." (נירה)

החומרים:
1 דלורית
1 ראש שום אפוי (נשאר לי מהאנטיפסטי - נירה)
מעט מלח (בערך 1/4 כפית)
מעט שמן קנולה (או שמן זית עדין)
3-2 כפות מיץ לימון סחוט טרי (מי שאוהב חמוץ יותר יכול להוסיף עוד קצת - נירה)
לקישוט: מעט כוסברה קצוצה (או פטרוזיליה) ועגבניות שרי (לי היו עגבניות שרי מזן "תמר" - הן מתוקות, טעימות ויפהפיות - נירה)

הכנה:
- רוחצים את הדלורית ואופים אותה בשלמותה עד שהקליפה משחימה מעט ומתפקעת, מוציאים ומקררים.
- חוצים את הדלורית לשניים ומרוקנים את תוכנה עד הקליפה הדקה (זורקים כמובן את הגרעינים).
- מקלפים את השום האפוי – נשלף מהקליפה בלחיצה קלה - מועכים יחד עם הדלורית במועך פירה, מוסיפים מעט מלח, את הלימון והשמן ומערבבים.

תיהנו,
חציל בלאדי בטחינה אורגנית/נירהמ1
24/04/14 13:57
9צפיות
חציל בלאדי בטחינה אורגנית - הוכן וצולם ע"י נירהמ1
חציל בלאדי בטחינה אורגנית/נירהמ1
מקור המתכון והתמונה: נירהמ1
ממאמרי פורום "אוכל חלבי"

החומרים:
2 חצילי בלאדי אפויים עד שהקליפה מתפקעת  
1/2 כוס טחינה אורגנית שומשום מלא
4-3 שיני שום כתושות
מיץ מחצי לימון – סחוט טרי
מים לדילול
לקישוט: כוסברה/פטרוזיליה ועגבניות שרי

הכנה:
- לאחר אפיית החצילים לחרוץ חריץ במרכז החציל, לשים על מסננת להגרת נוזלים (אם יש).
- מדללים את הטחינה במים קרים.
- מוסיפים מיץ לימון, שום כתוש ומעט מלח.
- שמים את החצילים על צלחת הגשה, יוצקים עליהם כמות נדיבה של טחינה.
- מפזרים מעל כוסברה קצוצה ומקשטים בעגבניות שרי.

תיהנו.
סלט חצילים בטעם כבד/נירהמ1
24/04/14 14:00
12צפיות
סלט חצילים בטעם כבד - הוכן וצולם ע"י אילנית12
סלט חצילים בטעם כבד/נירהמ1
מקור המתכון: נירהמ1

הוכן וצולם ע"י: אילנית12
ממאמרי פורום "אוכל חלבי"

החומרים:
1 חציל בלאדי (ללא גרעינים)
1 בצל גדול קצוץ דק
2 ביצים קשות
מלח ופלפל לפי הטעם
שמן לטיגון (מעט)

הכנה:
- מקלפים את החציל, פורסים לפרוסות דקות. מקצצים את הבצל דק.
- מטגנים את הבצל ואת החציל.
- טוחנים במיקסר מקל יחד עם הביצים הקשות ומתבלים.
*מקשטים כיד הדמיון הטובה על המכין – אני אוהבת לקשט עם ערימת טבעות בצל מטוגן במרכז ומסביב לבצל כוסברה, או פטרוזיליה קצוצה (נירה)

תיהנו.
סלט חצילים ועגבניות/zhavaeli
24/04/14 14:06
9צפיות
סלט חצילים ועגבניות zhavaeli (זהבה שומרי)
סלט חצילים ועגבניות/zhavaeli
מקור המתכון והתמונה: zhavaeli (זהבה שומרי)
ממאמרי פורום "אוכל חלבי"

החומרים:
1 חציל קלוף וחתוך לקוביות
1 עגבנייה רכה ואדומה חתוכה לקוביות
1 פלפל חתוך לקוביות
5-4 שיני שום חתוכות גס
1 פלפל חריף חתוך גס
פפריקה מתוקה, אבקת מרק עוף, מלח, שמן ו-1/4 כוס מים (בערך), כדי שהסלט יתבשל על אדים.

הכנה:
- מרתיחים על אש גדולה, בסיר לא מכוסה ומעבירים לאש קטנה, כמו מטבוחה, עד שאין בכלל נוזלים.

אזהרה (של זהבה): תרחיקו את הלחם. מסוכן!

תיהנו,
זהבה
סלט חצילים טעים-טעים/ניקי ב
24/04/14 14:08
12צפיות
סלט חצילים טעים-טעים - הוכן וצולם ע"י ניקי ב
סלט חצילים טעים-טעים/ניקי ב
מקור המתכון והתמונה: ניקי ב
ממאמרי פורום "אוכל חלבי"

חומרים:
1 בצל גדול חתוך לקוביות
2 חצילים לא קלופים, חתוכים לקוביות
2 קופסאות רסק עגבניות
½ כוס מים
1 כפית פפריקה
סוכר
א. מרק
מל"פ

הכנה:
- מטגנים את הבצל עד שהופך לשקוף.
- מוסיפים את קוביות החציל ומבשלים עד שהכול מתרכך.
- מוסיפים רסק עגבניות, מים ותבלינים.

תיהנו,
ניקי
שיפודי גבינת חלומי וירקות/נירהמ1
24/04/14 14:12
3צפיות
שיפודי גבינת חלומי וירקות/נירהמ1
מקור המתכון: נירהמ1, עצמי
ממאמרי פורום אוכל חלבי

החומרים:
שיפודי עץ – אותם רצוי להשרות במים כמה שעות לפני ההכנה (כשהם לחים הם לא נשרפים בקלות)
2 חפיסות גבינת חלומי – חתוכות לקוביות בינוניות שאפשר לנעוץ על שיפוד
ירקות חתוכים בעובי שניתן לנעוץ על שיפוד – בצל ועגבנייה
למרינדה:  
שמים בקערה מעט שמן זית, 1 כפית חומץ בלסמי, כמה טיפות טבסקו ירוק, או טבסקו עם שום (שני הסוגים מעולים – אפשר לשים כמה טיפות משניהם), 2 שיני שום כתושות, ומערבבים.

הכנה:
- משפדים קוביית גבינה, בצל, עגבנייה, שוב קוביית גבינה, וכך הלאה לפחות 4-3 קוביות גבינה על שיפוד.
- מורחים את השיפודים משני הצדדים במרינדה.
- צולים על אש פתוחה, או בגריל ביתי עד שהגבינה משחימה-מזהיבה.
*מגישים עם ירקות חתוכים, בגטים (או לחם כפרי) ויין צונן.

תיהנו.
תפוחי אדמה בגריל או על אש פתוחה/נירהמ1
24/04/14 14:13
5צפיות
תפוחי אדמה בגריל או על אש פתוחה/נירהמ1
מקור המתכון: נירהמ1, עצמי
ממאמרי פורום אוכל חלבי

"זה לא בדיוק מתכון. רבים מכינים ככה תפוחי אדמה בגריל. צורת ההגשה היא כמו שאני נוהגת להגיש אותם.
אפשר להגיש את תפוחי האדמה האלה גם כארוחה קלה וטעימה בימי חול. קל להכין, דיאטתי, טעים וקל לעיכול..." (נירה)

החומרים:
תפוחי אדמה גדולים רחוצים כמספר הסועדים – מבושלים בקליפתם (מבשלים במי מלח רק עד שהם מתרככים מעט, לא בישול ארוך כדי שלא יתפרקו)

הכנה:
- מורחים את תפוחי האדמה במעט שמן (זית או קנולה).
- צולים על אש פתוחה, או בגריל עד שהם משחימים.
*מגישים את תפוחי האדמה חצויים עד חציים, לתוך החריץ מכניסים חמאת שום מעט פטרוזיליה-כוסברה, ומגישים בלוויית שמנת חמוצה או קרם פרש, סלטים או ירקות חתוכים, ויין לבן צונן.

תיהנו.
ממרח גמבות/chli (שונטי)
24/04/14 14:15
2צפיות
ממרח גמבות/chli (שונטי)
מקור המתכון: שונטי, חברה
ממאמרי פורום "אוכל חלבי"

"כמו שרינה אומרת הכל בערך. זה ממש מעדן חייבת להעיד!!!" (שונטל)

החומרים:
5-4 גמבות אדומות קלויות
4 שיני שום
חומץ
מלח
ומעט שמן זית

- מקלפים את הפלפלים ומשאירים במסננת להגרת הנוזלים.
- טוחנים את הגמבות עם השום, 2 כפות חומץ ומעט מלח.
- בודקים תיבול ועם צריך מוסיפים גם חומץ!!
- מעבירים לצנצנת ומכסים בשמן.

הערה: נשמר טוב במקרר (שונטי)

תיהנו,
שונטי
ממרח חצילים עם גבינת פרומעז/effiba
24/04/14 14:16
2צפיות
ממרח חצילים עם גבינת פרומעז/effiba
מקור המתכון: אפרת בן-ארי (effiba)
ממאמרי פורום "אוכל חלבי"

"כמו שבעלי הגדיר לפני כמה דקות 'טעם לא נורמלי'..." (אפרת)

החומרים:
1 חציל (רצוי בלאדי)
½ גליל פרומעז (אני השתמשתי בקצת יותר משליש - נראה לי מספיק)
1 שן שום
קורט מלח (קטן)
פלפל לבן גרוס

הכנה (כמו שאני, אפרת, הכנתי) חושבת שניתן לקלות את החציל בדרך שונה (על גריל או אש גלויה):
אפיתי את החציל בקליפתו בתנור חם (200 מעלות) כ-20 דקות, עד שתוכנו התרכך. קיררתי מעט.
הכנסתי לממחה את בשר החציל ושאר ומרכיבים וערבלתי למחית אחידה.

טעים כ"כ ....

זה היה ניסיון לחקות ממרח דומה שאכלתי במסעדה ואהבתי. יצא לא פחות טעים (אפרח).

תיהנו,
אפרת
גבינות על האש/אבנר אילנאי
24/04/14 14:19
5צפיות
גבינות על האש/אבנר אילנאי
מקור המתכונים והמאמר: אבנר אילנאי, "מכולת גבינות"
ממאמרי פורום "אוכל חלבי"

"גחלים לוחשות, גריל לוהט, עשן מסתלסל. מה חסר בתמונה?
אם חשבתם על סטייק עסיסי, שיפודי פרגיות או קבב נוטף שומן, תחשבו שוב. גם גבינות אפשר לעשות "על האש". אולי זה נשמע כמו רעיון תמוה כאשר ידוע שגבינה נמסה בחום, אבל תתפלאו, קיימים מאכלים מסורתיים המבוססים על גבינה "על האש"."(אבנר אילנאי)

הנה שני מתכונים. האחד יווני והשני דרום-אמריקאי.

סָגָנָקי - קוביות חלומי על האש

סָגָנָקי הוא מתאבן יווני המבוסס על גבינה מטוגנת או צלויה. בגרסה הקפריסאית של הסָגָנָקי משתמשים בגבינת חָלוּמִי.
החָלוּמִי (Haloumi) היא גבינה קפריסאית חצי רכה. מסורתית, היא מיוצרת מחלב צאן אך כיום היא מיוצרת בעיקר מחלב פרות. מקורה הקדום בקרב הבדואים של המזרח התיכון. צבעה לבן ולמרקמה שכבות אופייניות בדומה למוצרלה. בתהליך היצור מוטבלת הגבינה במשרה של מי מלח ועלי מנטה המעניקים לה ניחוח אופייני, חמצמצות של חלב טרי ומליחות מעודנת. החָלוּמִי מיוחדת במינה בכך שבחום היא נחרכת ולא נמסה. היא מצוינת לבישול, לטיגון ולצלייה על הגריל. נפלאה עם יין קל, פירותי ומעודן כגון סוביניון בלאן או בוז'ולה.
את ה"סָגָנָקי" אפשר להכין על הגריל או לטגן עם מעט שמן במחבת טפלון.

מצרכים (ל-4 סועדים):
1 חבילת גבינת חָלוּמִי (כ- 300 גר')
4 פיתות
שמן זית, אורגנו ומיץ לימון

הכנה:
- חממו את הגריל עד לקבלת גחלים לוהטות ושמנו עם בצל בשמן זית.
- חתכו את גוש החָלוּמִי באמצע לאורכו. הברישו את פרוסות הגבינה והפיתות בשמן זית.
- הניחו את פרוסות החָלוּמִי ואת הפיתות על גריל עד לקבלת סימני צריבה על כל צד.
- חתכו את פרוסות החָלוּמִי הצרוב לקוביות ותבלו באורגנו, שמן זית ומיץ לימון.
- הגישו חם, עם פיתה וזיתי קלמטה.

ערכים תזונתיים (ל- 100 גרם גבינת חלומי):
אנרגיה: 357 ק"ל
סה"כ שומן: 27 גר'
כולסטרול: 85 מ"ג
נתרן: 900 מ"ג
פחמימות: 1.5 גר'
חלבון: 25 גר'

פְּרוֹבוֹלֶטָה - גבינת פְּרוֹבוֹלוֹנֶה על האש

פְּרוֹבוֹלֶטָה היא מנה מסורתית בארגנטינה ופרגוואי, המוגשת כמתאבן לפני אסאדו (ארוחת בשרים). הפְּרוֹבוֹלֶטָה עשויה מפרוסה מתובלת של גבינת פְּרוֹבוֹלוֹנֶה המונחת על הגריל לצלייה והיא מוגשת עם רוטב צ'ימיצ'ורי. התוצאה מפתיעה: גבינה פיקנטית עם ניחוח מעושן ומעטה פריך.
הפְּרוֹבוֹלוֹנֶה (Provolone) היא גבינה איטלקית חצי קשה מחלב פרות. מקורה בדרום איטליה אולם כיום היא מיוצרת בעיקר באזור עמק הפו שבצפון וכן במדינות נוספות באירופה ובאמריקה הלטינית. הגבינה מיוצרת במגוון צורות גלילים וקונוסים מעוגלים וגדולים והיא קשורה בחבלים אופייניים המיועדים לתלייתה. מרקמה גמיש עם חורים קטנים והוא מתקשה עם התיישנותה. צבעה חיוור וקליפתה מצופה שעווה צהובה. טעמה משתנה בהתאם לסוג הגבינה: "dolce" המעודנת עם מתיקות קלה ו- "piccante" שטעמה מורכב ועוקצני. משך ההבחלה 4 – 12 חודש. שלא כמו החלומי, גבינה זו כן נמסה בחום. היא מצוינת להמסה בתבשילים, לפיצה ולטוסטים. גבינה מיושנת מתאימה גם לגרוד כתבלין. נפלאה עם יין מיושן ובעל גוף מלא כגון קברנה סוביניון או זינפנדל.

מצרכים:
פרוסות בעובי כ- 2 ס"מ מגליל פְּרוֹבוֹלוֹנֶה צעירה (קוטר הגליל כ- 12 ס"מ). הכמות לפי חצי פרוסה לסועד.
כיכר לחם כפרי.
שמן זית, אורגנו, פלפל צ'ילי, רוטב צ'ימיצ'ורי.

הכנה:
- הוציאו את הגבינה מהמקרר לפחות שעה לפני ההכנה. גבינה בטמפרטורת החדר תספוג טוב יותר את התבלינים ותקבל מעטה פריך בעת הצלייה. הברישו את פרוסות הגבינה בשמן זית ותבלו בהרבה אורגנו ומעט פלפל צ'ילי. לחצו היטב את התבלינים לתוך פרוסות הגבינה כדי שלא ינשרו ממנה בעת הצלייה.
הדרך הטובה ביותר לצליית הגבינה היא להניחה ישר על הגריל, מה שמוסיף לגבינה ארומה מעושנת. לחסרי ניסיון טמון כאן אתגר מאחר והגבינה עלולה לנזול ולטפטף על הגחלים. הקפידו על שני כללים: שהגבינה אכן הוצאה מהמקרר לפחות שעה לפני ההכנה, ושהגריל יהיה משומן וחם מאוד. צלו כ- 2 דקות עד לקבלת מעטה פריך או סימני צריבה על הצד התחתון, אך אל תניחו לגבינה לבעבע או לטפטף. להפוך את הגבינה על הגריל עלול להיות תרגיל מסוכן וניתן להסתפק בצליית צד אחד בלבד. לשיקולכם.
לזהירים יותר עומדות שתי אפשרויות. האחת: לצלות את הגבינה במגש אלומיניום חד-פעמי או על גבי נייר כסף, והשנייה לטגן עם מעט שמן זית במחבת טפלון. גבינה שנצלתה או טוגנה יותר מידי תקבל מעטה פריך עבה ומריר.
הגישו עם לחם כפרי ורוטב צ'ימיצ'ורי.

ערכים תזונתיים:
(ל- 100 גרם גבינת פרובולונה)
אנרגיה: 357 ק"ל
סה"כ שומן: 27 גר'
כולסטרול: 69.7 מ"ג
נתרן: 886 מ"ג
פחמימות: 2.2 גר'
חלבון: 26 גר'

תיהנו, ואל תשאירו אש ביער!
אבנר אילנאי, מכולת גבינות
שרשור מתכונים ליום העצמאות ב-2007
24/04/14 14:21
5צפיות
שרשור הסלטים הגדול של הפורום
24/04/14 14:22
1צפיות
עוגיות ממאמרי הפורום
24/04/14 14:27
3צפיות
עוגות בחושות - מאפים לקפה
24/04/14 14:29
4צפיות
עוגות בחושות ממאמרי הפורום
יישר כח מנהלת!!!!!
24/04/14 21:28
איזה שפע של מתכונים, ואני לתומי חשבתי
שאם תולים דגל  אנחנו מוכנים לחגוג.
טעיתי.....
פשטידת ירקות
24/04/14 21:45
 פשטידת ירקות
פשטידת ירקות פרווה



פשטידה מהירה וטעימה!

הכל בקערה אחת.


מקור ותמונות:אילנית12
לכל התמונות:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?Ent...


חומרים:

מדדתי את הכמויות בכוס סטנדרטית 240-250  סמ"ק



1 כוס  גרגירי תירס מסוננים/אפונה

1/1/2 כוסות תפוח אדמה מגורדים על הצד הגס

1 כוס קישואים מגורדים גס

1 כוס גזר מגורד גס

1 כוס ראש סלרי מגורד גס

חופן עלי סלרי טריים (כרפס)קצוצים דק

1 כוס קמח לבן תופח

1/2 כוס שמן

4 ביצים גדולות

תבלינים לפי הטעם

אני שמתי:

מלח,פלפל שחור

1 כפית כמון

1 כפית אבקת מרק/חוואג` למרק

1 כפית כורכום.

שימו מה שאתם אוהבים.

הכנה:

לאחר גירוד הירקות יש לסחוט היטב היטב  את המיץ.

להוסיף קמח ,שמן,תבלינים,ביצים.

לערבב היטב היטב.

לצקת לתבנית משומנת גם בדפנות



ולאפות בחום 170 -180 מעלות בתנור שחומם מראש בערך 30 דקות או יותר עד שהפשטידה מתייצבת.

לקרר.לחתוך רק כשהפשטידה מתקררת.

הפשטידה טעימה אבל אחרי יום היא יותר טעימה

טיפ:במקרה היה לי סיר מרק על הגז

כל המיצים של הירקות  שסחטתי הכנסתי לסיר המרק.

בהצלחה!/אילנית12


"הנעלם" המלצה על ספר מותחן  מרתק העוסק בפרשת חטיפתם של ילדי תימן

כל הפרטים:

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?Ent...



דואגים לחתולים ב|תפוז|
24/04/14 12:21
2צפיות
|חתול| היום בשעה 20:30 , נארח בפורום חתולים את נעמי דוד , מטפלת ברפואה וטרינרית משלימה והמנהלת האקדמית של המסלול להכשרת מטפלים ברפואה וטרינרית.
נעמי תשמח לדבר על פתרונות טבעיים לטיפול רפואי גם עבור מאכילי חתולי רחוב - טיפולים שאפשר לעשות גם כשאין אפשרות לגעת בחיה החולה.

כמובן שאפשר גם לשאול על בעלי חיים באופן כללי ולא רק חתולים, בקישור הבא:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?for...
פורום עד סוף העולם מגיע ל|תפוז|
22/04/14 18:35
5צפיות
|גלובוס| עד סוף העולם מחברת מחדש עשרה זוגות גרושים ולוקחת אותם להרפתקה באי אקזוטי בפיליפינים. כדי לסיים את ההרפתקה בהצלחה הם יצטרכו לשים את משקעי העבר מאחור, לשלב ידיים פעם נוספת, להתמודד עם השדים מעברם ולגעת מחדש במה שפעם חיבר אותם. הזוג שינצח יזכה במיליון שקלים שייסגרו בתכנית חיסכון עבור ילדיהם המשותפים.

אתם מוזמנים לדבר על התוכנית בפורום עד סוף העולם
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...
סלט תפו"א וביצים לפסח
17/04/14 13:48
193צפיות
סלט תפו"א וביצים לפסח
סלט תפוחי אדמה וביצים לפסח

מקור:מהספר :"אוכל רומני מבית טוב"

הכנה וצילומים:אילנית12
גם נהדר לכל השנה.

כמות 2 צלוחיות כמו בתמונות.

חומרים:

4 תפו"א

4 ביצים קשות

1 בצל קצוץ

1/3 כוס חומץ

1/3 כוס שמן זית או קנולה

מלח,פלפל שחור גרוס(אני שמתי טחון רגיל)

לקישוט זיתים.

הכנה:

לבשל תפו"א עם הקליפה עד להתרככות.

לאחר שהתקררו מקלפים ,חותכים לקוביות או רבעים.

חותכים את הביצים , מוסיפים את שאר החומרים

מערבבים.

טועמים ומתקנים תיבול.

מאחסנים במקרר.

טעים!
חג שמח/אילנית12

ספר אוכל רומני מבית טוב

כל הפרטים:http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?Ent...

נראה מעולה - תודה על המתכון והתמונה
17/04/14 13:49
20צפיות
היפה. תיכף אשים בפייסבוק.
º
תודה
17/04/14 14:07
4צפיות
נירה על............
13/04/14 13:22
267צפיות
אמריליס
שרשור המתכונים הענקי.
מצאתי שם מתכון שמוצא חן בעיניי ואכין אותו לבת הצמחונית שלי + אורחת צמחונית.

המתכון בקישור, העזר כנגדי מכין לי עכשיו חציל קלוי...

חג שמח!

רעיה
העונג כולו שלי - תספרי איך יצא
13/04/14 17:07
54צפיות
חג שמח וכל טוב.
חוזרת לספר.....
15/04/14 20:25
64צפיות
הבת אמרה שהמאפה יצא טעים, שאלה ממה הוא מורכב.
האמת - כאשר הכנתי - נזכרתי שנתקלתי במתכון דומה שפורסם לפני הרבה שנים בפורום האוכל של אורט או IOL.
גם שם היה חציל קלוי, גבינות וביצים.
בהזדמנות אעלה את המתכון.
לא הספקתי לצלם, וכעת אני מנצלת הפוגה קצרה  כדי לכתוב.

רעיה
º
מעולה. שמחה שיצא טעים
15/04/14 20:56
9צפיות
חג שמח וכשר
13/04/14 14:09
118צפיות
חג שמח וכשר




שבוע טוב ומבורך


º
חג שמח עננה וכל חברי ה"חלבי" ו"סמוייו"
13/04/14 17:08
75צפיות
צולם ע"י נירהמ1
פסח ומימונה כבר כאן חברים - מתכונים לחג
54תגובות
04/04/14 09:57
1248צפיות
אתם מוזמנים לשרשר מתכונים.

השרשור יועבר לקישורי הפורום.

תודה מראש וחג שמח,

(המשך...)
צולם ע"י נירהמ1
אתם מוזמנים לשרשר מתכונים.

השרשור יועבר לקישורי הפורום.

תודה מראש וחג שמח,
עזרה בנושא חומוס
12/04/14 14:34
58צפיות
הכנתי חומוס,
יחד עם עגבניות שרי ושום אפויים בתנור,
כשהכנסתי הכל לתוך המעבד מזון החומוס יצא לא מספיק סמיך, מעט מימי אפילו (אני מנחשת שבגלל המיץ של העגבניות)
מה ניתן להוסיף בשביל לתת לו מרקם יותר סמיך?
שאני אדע לפעם הבאה..
תודה לעוזרים
ערב טוב - נסה/י שוב והפעם בלי
12/04/14 18:42
43צפיות
עגבניות שרי.

מועכים חומוס מבושל, מוסיפים טחינה, לימון ומעט מלח ושום.
אם את/ה רוצה גם את עגבניות השרי, אפשר לשים אותן על החומוס בעת ההגשה.

חג שמח.
º
תודה רבה!
12/04/14 19:07
6צפיות
º
בבקשה
12/04/14 20:39
4צפיות
התייעצות בנוגע לחימום אוכל
11/04/14 09:12
46צפיות
בוקר טוב לכולם, אני מתכננת להכין חריימה ולהגיש ביום למחרת. רציתי לברר איך כדאי לחמם לפני ההגשה בצורה שלא תייבש לדג את הצורה? תודה מראש לעונים
בוקר אור ליסה - לא חושבת שהדג יתייבש
11/04/14 09:59
27צפיות
משום שהוא ברוטב. מה שכן יכול לקרות בחימום ארוך הוא שהדג יתפרק.

חושבת שכדאי לחמם רק כמה דקות אחרי שרואים את הרוטב מבעבע ולהגיש מייד.
º
תודה רבה על העצה נירה
11/04/14 10:28
7צפיות
º
העונג כולו שלי. חג שמח
11/04/14 10:31
6צפיות
º
חג שמח גם לך ולכל חברות הפורום
13/04/14 17:59
5צפיות
מחפשת מתכון לעוגת גבינה עם ריקוטה
07/04/14 09:33
39צפיות
היי חבר'ה
קיבלתי מחמתי גבינת ריקוטה, 300 גרם שרכשה במעדנייה ואין לי מושג מה להכין איתה :)

אשמח למתכון לעוגת גבינה טובה עם ריקוטה. רצוי אפויה :)

תודה רבה!
עוגת גבינת ריקוטה ושוקולד לבן/נירהמ1
07/04/14 10:41
96צפיות
º
אופס - שכחתי את התמונה
07/04/14 10:42
165צפיות
עוגת גבינת ריקוטה ושוקולד לבן - הוכנה וצולמה ע"י נירהמ1
º
תודה!
09/04/14 10:33
6צפיות
º
תיהני
09/04/14 15:05
3צפיות
פאי ריקוטה ופירות- חלומי!
08/04/14 12:35
71צפיות

שלום לכן,
יצא לי להכין את הפאי  הנהדר הזה, אחרי שנתקלתי בו בטעות באתר החדש של מחלבות גד,
כולם ליקקו את האצבעות. מצרפת לינק למתכון-

הוא יכול להיות מושלם בתור עוגה לשבועות
והפעם עם לינק שעובד..
08/04/14 12:45
55צפיות
פאי ריקוטה ופרות

עוגה לשבועות
º
תודה רבה!
09/04/14 10:33
6צפיות
º
זיוה, תודה על המתכון וחג שמח
08/04/14 16:55
11צפיות
בוקר טוב חברות וחברים - שאלה לי עליכם
30/03/14 08:25
226צפיות
רצוני לרכוש כיריים חדשים, מחפשת המלצות וכיוון.
מבשלת לא מעט
בערבי חג תמיד יש מוזמנים (הפעם 18 איש לא סגור)
מידי שבועיים מגיעים הילדים והנכדים (אנחנו 13 איש)
מבשלת לא מעט, באותו מעמד מבשלת גם ליתרת השבוע...

חשבתי אולי הפעם לנסות חמש להבות, אמדוד מרכז קוטר הסיר ועד קוטר סיר נוסף (הגדולים כמובן בקוטר 32 ס"מ)ולא כל הסירים ישרים, יש מעוגלים יש טרפזים וכד'.

אשמח להצעות, להמלצות..ובעיקר במה לא לגעת.

מראש...גילה
רעיה המון תודה לך...

מביאה בפניכם שלושה דגמים, שעל פניו מאוד דומים..היתי אומרת אותה גברת בשינוי אדרת...

כיריים - דגמים נוספים - הפעם סימנס
30/03/14 08:26
153צפיות
כנסו לקובץ...תודה מראש...גילה.
בוש וסימנס זה אותו דבר בדיוק
30/03/14 08:56
67צפיות
והדגמים נראים מצויינים.
רק לא לצפות שאפשר יהיה לשים 5 סירים בו זמנית - זה אפשרי רק אם הם קטנים מאד.
היי אליזבת
30/03/14 09:18
49צפיות
אני יודעת שלא ניתן, למרות שלפעמים אני משלבת סירים גדולים וקטנים..
אני אלך עם מטר, ואמדוד, אני צריכה שבין מרכז להבה אחת לשניה יהיו 30 ס"מ,...(מדדתי אצלי ממרכז סיר אחד למישנהו...., אם זה לא יהיה כפי שצריכה, אמשיך לארבע להבות, כי חבל לי על חלק מהשיש, שהכיריים הגדולים צורכים בס"כ - 72 ס"מ, ואין לי עודפים של שיש כמשטח עבודה כמו בסרטים.... לכן חייבת להיות ממוקדת בצרכים שלי ומה שאני יכולה להפיק בעת ובעונה אחת.
בכל אופן המון המון תודה....גילה
אני עברתי מ-60 ס"מ ל-70
30/03/14 10:10
62צפיות
לפני כמה שנים "שדרגתי" את עצמי מ-60 ל-70 ס"מ. ב-60 כשהייתי שמה סיר גדול (32 ס"מ) לא יכלתי לשים
שום סיר אחר בכיריים. בכיריים הנוכחיים אני יכולה בנוסף לסיר הגדול לשים עוד סיר אחד גדול (באלכסון לשני)
או עוד שניים קטנים. מבחינתי זה שדרוג ...
מבירור שעשיתי בעבר, רק ב-90 ס"מ ניתן לנצל היטב את כל הלהבות ביחד, אבל לא היה לי מקום ל-90.
בכל אופן, בוש וסימנס הן חברות מצויינות, באיזה גודל שלא תבחרי.
היי בשנית
30/03/14 11:27
36צפיות
יש לי כיריים פושטים, שנדלקתי עליהם בשל המבנה שלהם, בצורת מעויין, ואז אפשרי לבשל על שתי הלהבות הגדולות המקבילות בצדדים....
בטלפון נאמר לי עכשיו שהמרחק בכיריים של בוש/סימנס בין להבה למרכז שני של להבה הוא 25 ס"מ וזה לא מספיק...אלך מחר לבדוק בשטח....מחפשת 30 ס"מ מרחק בין להבה ללהבה.
תודה רבה לך שוב.
לי יש כיריים משולבים עם תנור של סאוטר
30/03/14 11:03
58צפיות
חמש להבות: להבת טורבו ענקית באמצע, שתי להבות גדולות, אחת בינונית ואחת קטנה.

הכיריים-תנור מקצועיים-ביתיים, ברוחב של 90 ס"מ.

יש לי אותו כ-12 שנה. עובד נון-סטופ. מאוד מרוצה.
גילה, לא הצלחתי לשלוח לך מסר אז שלחתי
30/03/14 12:49
45צפיות
לך קישור פלוס תמונה במייל.

בהצלחה,
נירוש והמון...
30/03/14 13:54
161צפיות
נירוש והמון...
כפי שאמרתי לך, מפריעים לי הברזלים, מאוד אגרסיביים, לעומת בוש, סימנס וסול....אבל המחירים בשמיים....אם לא אמצא משהו סביר במחיר, לא מתפשרת ואשאר עם מה שיש לי....אני אוהבת את צורת הכיריים שלי, צורתם מעויין, כך שיוצא ששתי הלהבות הגדולות בצדדים, ובמרחק המאפשר לשים שני סירים גדולים בניחותה...מה שקורה בדרך כלל כשיש לי מוזמנים נוספים אני מפעילה גם פלטה חשמלית בודדה שיש לי....

ניסיתי לחפש את חברת נורמנדה, אך לא הגעתי ליעד...ולא מצאתי מייל ממך...אז בינתיים, המון המון תודה, את חברה טובה, ועל כל הנעשה אני מודה לך מכל ה-, היית תמיד מיוחדת ונשארת כזו, ישר כוח ושוב המון המון תודה.....גילה.
העונג כולו שלי. מקווה שתמצאי את מבוקשך
30/03/14 18:13
23צפיות
במהרה.
כיריים
31/03/14 11:42
38צפיות
לי יש כיריים של סימנס, ואני מרוצה מאוד. אמנם לא של 5 להבות (כי אין לי מקום). אני אצל הבת בתל אביב, לא זוכרת על מה התודה שלך........
בוקר טוב רעיה יקרה
01/04/14 07:35
111צפיות
בוקר טוב רעיה יקרה
"" - על ההתרגשות שגרמת לי ולשרית, כשראינו את ברכתך לשובנו הביתה.....
מאודדד התרגשנו ועל זה מודות לך ...ומאוד...
על התזכורת...
01/04/14 18:55
88צפיות
הגינה החורפית
חזרתי הביתה, וד"ש לשרית!

נ.ב. התמונה צולמה השנה, התאריך במצלמה לא נכון.

רעיה
º
רעיה, איזה תורמוסים יפים
01/04/14 20:07
10צפיות
אוכל כשר לפסח - בלי קטניות!
31/03/14 19:01
93צפיות
תהיתי אם אתם מכירים מאכלים חלביים (קנויים מהחנות או מתכונים) שכשרים לפסח ולא מכילים קטניות.
מתכונים לפסח כאן,,
31/03/14 20:25
166צפיות
מתכון נפלא מארטישוק כאן:
31/03/14 20:33
94צפיות
|*| פורומים חדשים בתפוז |*|
30/03/14 11:25
22צפיות
|קדימה|מנהגים רבים, מאכלים ומוזיקה הן רק חלק מהדברים המיוחדים שתמצאו בתרבות התימנית. הנכם מוזמנים להיכנס בצעד תימני לפורום תרבות תימן.
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumpage.aspx?f...


|קדימה|יש המחפשים מתכונים חדשים ונועזים ויש המשתוקקים לריח ולטעם של תבשיל מבית אמא,  אתם מוזמנים לשתף ולחוות טעמים בפורום מבשלים כשר.
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumpage.aspx?f...


|קדימה|פורום הומואים דתיים נועד לתת בית עבור כל מי שמתעניין או חלק מדת והומוסקסואליות, בואו לכתוב על כל מה שעל ליבכם.
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...
המרת שמרים טריים לשמרים יבשים
29/03/14 14:39
18צפיות
קניתי את הספר של מיקי שמו:שבתות וחגים. בספר הוא משתמש רק בשמרים טריים או בשמרית. אם אין לי את שניהם ואני רוצה להשתמש בשמרים יבשים מהו היחס שאני צריך להמיר כדי שהעוגות תצאנה מושלמות?













º
1 קוביה שמרים טריים=2 כפות שמרים יבשים
29/03/14 14:45
13צפיות
שיפדי פירות
28/03/14 09:49
62צפיות
בוקר טוב לכולם ,ברצוני להגיש שיפודי פירות .האם ניתן להכין מראש .
תודה ושבת ברוכה לכולם
ברגע שחותכים את הפירות והם באים
28/03/14 14:54
73צפיות
במגע עם אוויר הם מתחילים להשחיר, לכן עדיף להכין סמוך להגשה ולאכסן אותם מכוסים בניילון נצמד במקרר.
מגש פירות
28/03/14 15:20
51צפיות
תודה רבה
גם על מגש תעטפי היטב ותשימי במקרר
28/03/14 15:54
42צפיות
במידה ויש מקום למגש. אם לא, תחתכי סמוך להגשה, שימי בקערה ותעטפי בניילון נצמד. כשאת מגישה תצטרכי רק לשפד.
אשדוד בתפריט - פורטל המסעדות של אשדוד

מחפשים מסעדה באשדוד?

כל המסעדות במקום אחד! אשדוד בתפריט - היכנסו עכשיו!


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה