לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!

זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.
אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.
יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.

הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:
נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.
יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.

הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.

לזניה
14/04/15 16:13
36צפיות
שלום אשמח למתכוני לזניה לאו דווקא קלאסיים חשבתי לכיוון לזניית בטטות/פסטו/חצילים כול רעיון אחר
בבקשה קישור למאמרי הפורום, לקטגוריה "פסטה ורטבים"
14/04/15 21:05
26צפיות
חיפשתי שם מתכון ללזניית בטטות, אבל לא מצאתי.

את יכולה לנבור שם כמה שאת/ה רוצה.

פסטה ורטבים:

http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/default...

תיהני/ה

 
מה המרכיבים של בהרט למרק \בהרט לחמוצים?
14/04/15 10:27
28צפיות
איזה מרכיבי תבלין יש במתכון ש הבהרט חמוצים?
רכיבים לבהרט - קבל תשובה בקישור המצ"ב
14/04/15 11:27
35צפיות
בהרט לחמוצים:

http://www.tapuz.co.il/forums2008/ViewMsg.aspx?For...

יום טוב,
 
תרבחו ותסעדו|יין
הודעה זו מכילה תמונות
11/04/15 08:40
481צפיות
מופלטה
1 ק"ג קמח רגיל
4 כוסות מים(חד פעמית)
2 כפות סוכר
1-1/2 כפות מלח
1 כף שמרים יבשים
1 ביצה
1/2 כוס שמן קנולה
אופן ההכנה
בקערה מערבבים קמח,סוכר,מלח,ושמרים
מוסיפים ביצה ומים ולשים עד לקבלת מירקם אחיד ורך
מורחים מעט שמן על הבצק ומתפיחים כ-30 דקות
משמנים מגש רחב וקורצים כדורים בגודל פינג פונג ומניחים במגש לתפיחה של 20 דקות נוספות
מחממים מחבת מתחילים לפתוח את הבצק בתנועות סיבוביות עד שמתקבל עלה דק
מניחים במחבת ופותחים עוד כדור בצק הופכים את הראשון מניחים מעל את השני עד שיש
לפחות 7 מופלטות ומתחילים שוב
מורחים חמאה,דבש ומתענגים
 
"תרבחו ותסעדו"
היי יפה'לה, תרבחי ותסעדי - המופלטות נראות
11/04/15 18:55
49צפיות
מעולה.
יש לי כרגע בעיה במחשב ולא יכולה לשים במאמרים, אבל אשים מחר בפייסבוק.

תודה על המתכון והתמונה היפה. חג שמח.
הוכנס למאמרים, לקטגוריה "חגים", תת-קטגוריה "מימונה"
15/04/15 08:12
23צפיות
הנה הקישור:

מופלטה/yafchuk1

http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article...

תודה על המתכון והתמונה היפה.
º
תודה נירה
15/04/15 08:17
7צפיות
פסח כשר ושמח|חגשמח|
02/04/15 13:50
21צפיות
גולשים יקרים,
|@|רצינו לספר לכם שחג האביב הבא עלינו לטובה, מלווה בהתרגשות רבה גם מבחינתנו:
יחד עם עונת הפריחה והצמיחה, גם אנחנו בתפוז עוברים שינוי מהותי והתחדשות, אותו תרגישו גם אתם בקרוב.

ועד אז - חג פסח כשר ושמח לכם ולבני משפחותיכם|!|
אוהבים,
צוות תפוז אנשים
חג אביב שמח ופורח לכל דיירי ה
הודעה זו מכילה תמונות
03/04/15 08:57
99צפיות
וסמוייו.
חג אביב שמח ופורח - נירהמ1
º
05/04/15 08:17
6צפיות
נירה,לכול בנות הפורום,אני מחפשת משהו....
07/04/15 15:43
94צפיות
מתכו,שאם אני ל טועה,ניקרא צלי שש קומות,זה נימצא בתוך הספר :ילדים מבשלים,לא של רות סירקיס
זהו צלי ירקות,עם כרוב ירוק,בטטה,וכדו,,
אודה לכולם אם למישהי יש את המתכון,אז בבקשה לישלוח לי או לפורום.
בתודה מקרב לב,כול בני המישפחה שלי...
היי מישמש - הפכתי את גוגל, הרמתי כל אבן כדי למצוא
08/04/15 17:18
54צפיות
את המתכון, אך לצערי לא מצאתי.

מועדים לשמחה.
שאלה לגבי חימום פשטידות:
01/04/15 13:49
103צפיות
תפקידי בכח לליל הסדר: פשטידות.
אני מתכוונת להכין בחמישי... איך לחמם בשישי אחרי יותר מ 24 שעות במקרר?
(בטטות, פיטריות, קישואים)
תודה וחג שמח
תקפיאי לאחר ההכנה והקירור ותפשירי
01/04/15 15:25
61צפיות
בערב החג.

חג שמח וכל טוב.
תודה. אבל אני רוצה להגיש חם! איך לחמם? באיזה טמפ'?
01/04/15 18:08
39צפיות
האם מכוסה או לא? 
אחרי ההפשרה חממי תנור ל-180 מעלות וחממי
01/04/15 21:03
60צפיות
במשך 15-10 דקות.

בהצלחה.
º
בוקר טוב,,,,,,וחג שמח נירה ולכולם....
02/04/15 09:20
19צפיות
º
מישמיש חג שמח וכל טוב לך ולמשפחתך
02/04/15 20:47
12צפיות
מי יכול לעזור?
31/03/15 21:36
70צפיות
שלום חברות, אני מחפשת מתכון מתאים של פירות יער קפואים למלא 3 שכבות מרנג וביניהן קצפת עם גבינת מסקרפונה, ועל זה פירות יער, גם מעל השכבה העליונה יש פירות יער, 
 מה עושים עם פירות יער קפואים, האם מסננים אותם מהרוטב, לפני שמניחים על הקצפת גבינה, האם שמים עם הרוטב? אני לא מכירה את המילית הזאת.
מדאם לולו פרסמה מתכון  השבוע, עם מילית תות שדה, ואני רוצה להחליף את התותים בפירות יער. 
תודה על עזרתכן, מחר אני רוצה להשלים קניות אז...
יש מתכונים שבהם יש זיגוג פירות שם עושים שימוש
31/03/15 22:39
53צפיות
גם בנוזלים (מבשלים את הנוזלים עם סוכר וקורנפלור), אבל אם רק שמים את הפירות מעל מליות (כמו גבינות, או קצפת), בדרך כלל מסננים מהנוזלים.

בכל מקרה, לא אוכל ממש לחוות דעה אם לא אראה את המתכון. האם תוכלי לשים כאן קישור למתכון? אם כן, אוכל לפרט יותר לאחר שאראה אותו.
 
תודה נירה, אני מאוד מעריכה שעוזרים לי,
01/04/15 14:46
37צפיות
ובדרך כלל גם מתיחסת כמו עכשיו, פשוט לא ראיתי את המחשב מאתמול עד לרגע זה...
 
נעזרתי, תודה וחג שמח,
º
שמחה שנעזרת. חג שמח וכל טוב
01/04/15 15:24
10צפיות
ספיישל מתכונים לפסח
הודעה זו מכילה תמונות
41תגובות
24/03/15 20:13
1138צפיות
אשמח אם תוסיפו מתכונים, עם תמונות יפות לשרשור.
תודה מראש וחג שמח,

(המשך...)
אשמח אם תוסיפו מתכונים, עם תמונות יפות לשרשור.
תודה מראש וחג שמח,
טריקולד קפה-אייריש קרים - הוכן וצולם ע"י ד ר ו מ י ת 1
|*|פורומים חדשים בתפוז|*|
26/03/15 11:38
10צפיות
|*|האם אתם בעלי עסק קטן או בינוני וצריכים הכוונה בכל הנוגע להתנהלות הפיננסית מול הבנק? האם אתם מכירים את קרנות הסיוע שעומדות לרשות העסק שלכם?
פורום מימון עסקים בהנהלה חדשה ואתם מוזמנים להיכנס לפורום ולהתייעץ:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

|*|יש לכם שאלות לגבי החזרי מיסים? אתם מעוניינים לקבל יותר מידע בנוגע למס רכישה?
היכנסו עכשיו לפורום דיני מיסים וקבלו את כל התשובות לשאלותיכם:
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumpage.aspx?f...

|*|את סובלת מצניחת רחם? יש לך שאלות לגבי חיזוק שרירי רצפת האגן?
היכנסי עכשיו לפורום רצפת האגן והעלי את שאלותיך בנושא:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...
מזמינה אתכם לפוסט החדש שלי לכבוד החג
25/03/15 10:44
119צפיות
רעיונות לעיצוב השולחן וגם תפריט מיוחד לסעודת החג
 
היי חנה'לה, תודה על ההזמנה. ביקרתי
25/03/15 13:17
33צפיות
בבלוג. השולחן מפואר והתקרובת נהדרת. כל הכבוד.

לא יכולתי להגיב משום שאין לי דואר ב-gmail או בוורדפרס.

חג שמח וכל טוב.
|*|נפתח פורום גישור|*|
22/03/15 14:30
6צפיות
|שמאל|יש לכם סכסוך משפחתי על ירושה? קלקלתם את היחסים עם השכנים?
כנראה שהליך גישור הוא הפתרון בשבילכם!

היכנסו עכשיו לפורום גישור והעלו את שאלותיכם בנושא:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...
º
איפה קונים סיר פלא
22/03/15 06:10
56צפיות
º
בשווקים ובחנויות כלי בית
23/03/15 05:14
32צפיות
סלט פרוסות חצילים בתחמיץ/clcl
הודעה זו מכילה תמונות
19/03/15 07:16
411צפיות
 
סלט פרוסות חצילים בתחמיץ

פרוסות חצילים בתחמיץ
מקור:clcl
תמונה והכנה:אילנית12
 
חומרים:
 
2 חצילים - ארוך, צר וקל, פרוס דק
1/2 ראש שום - קלוף וכתוש
1 פלפל אדום - קלוי, קלוף וחתוך לקוביות קטנות(אני אילנית קליתי על הגז)
1 פלפלון חריף - חתוך דק-דק
פטרוזיליה - קצוצה דק
1/3 כוס חומץ  (אני אילנית/דליה השתמשתי בחומץ תפוחים)
1+1/2 כוסות מים
2-3 כפית/ות מלח
1 כפית/ות פלפל שחור
שמן - לטיגון
 
אופן ההכנה:
הכנה מראש:
לפרוס החצילים דק מאוד ולהניח בקערה גדולה + 4 -5 כפות מלח. להניח צלחת גדולה ועליה כלי כבד אחר כדי שפרוסות החצילים תשארנה שקועות במים.
לאחר כ- 1 שעה (אפשר גם יותר) להוציא את פרוסות החצילים ובין כריות כפות הידיים לסחוט אותן.
במחבת עם שמן חם לטגן משני הצדדים וישירות מהמחבת להניח בכלי אחסון שיהיה עמוק ויאפשר הכנת המשרה.
בין שכבה לשכבה לפזר שום כתוש.
עם סיום הטיגון להכין המשרה:
כ- 1 כוס וחצי מים,
1/3 כוס חומץ
2-3 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור
לערבב את כל המרכיבים וליצוק ע"ג פרוסות החצילים.
לפזר בשכבה העליונה בנדיבות את הפטרוזיליה הקצוצה, את הפלפל האדום החתוך והפלפלון החריף.
מומלץ להכין אף יומיים לפני ההגשה.
 טעים מאוד./אילנית12
לבלוג שלי:
נראה נפלא - תודה על המתכון והתמונה היפה
19/03/15 15:44
20צפיות
אשים מחר בפינת המתכון היומי שלי.
º
בכיף
19/03/15 16:26
7צפיות
אילנית במקור סלט פרוסות חציל בתחמיץ
05/04/15 23:56
24צפיות
זה מהספר של רות סירקיס
בוקר טוב רותי זה המתכון שקיבלתי
06/04/15 08:38
24צפיות
מבעלת המתכון,לא צויין שזה מהספר.
º
12/04/15 14:32
3צפיות
º
06/05/15 00:08
3צפיות
ספיישל מתכוני ממולאים
הודעה זו מכילה תמונות
10/03/15 08:03
132צפיות
אשמח אם תוסיפו ממתכונים מאמתכתכם.
את המתכונים אשים בפינת המתכון היומי שלי וגם במאמרים ובקישורי הפורום.
כרוב ממולא - הוכן וצולם ע"י נירהמ1
חצילים ממולאים/ענתי42
הודעה זו מכילה תמונות
10/03/15 08:05
176צפיות
חצילים ממולאים/ענתי42
מקור המתכון והתמונה: ענתי42

החומרים:
6 חצילים קטנים מרוקנים
2 כוסות אורז נקי ושטוף
1 בצל גדול קצוץ
2 עגבניות קצוצות
1 כפית אבקת מרק
1 כפית מלח
1 כף רסק עגבניות
¼ כוס שמן זית
½ כפית בהרט עירקי
פלפל שחור גרוס
פפריקה מתוקה

הכנה:
- בקערה שמים את כל המצרכים חוץ מהבצל ורסק עגבניות את הבצל לטגן מעט ואז להעביר לקערה, לערבב הכל יחד ולמלא כל חציל 3/4 גובה. לא עד הסוף.
- שמים על האש סיר עם שמן מוסיפים רסק עגבניות, מערבבים ומעבירים את האורז שנישאר בקערה, מערבבים היטב, שמים מעל את החצילים, מוסיפים מים ומבשלים על אש קטנה, מדי פעם בודקים שלא חסר מים ואם צריך, מוסיפים.
- לאחר 20 דקות מעבירים לתנור ואופים שעתיים בחום 120 מעלות.

תיהנו,
ענתי
חצילים ממולאים - הוכן וצולם ע"י ענתי42
"מדיאס" חצילים/pirge
הודעה זו מכילה תמונות
10/03/15 08:09
150צפיות
"מדיאס" חצילים/pirge
מקור המתכון והתמונה: Pirge Cohen

מקלים חציל ארוך, וחותכים לפרוסות – אפשר להשאיר כמו סנדוויץ'

החומרים למלית:
גבינה צפתית קשה מגוררת
גבינה צהובה
ביצה
מלח ופלפל
*אני (פירגה) שמתי גבינה פטה, קוטג' וצהובה

- מערבבים וממלאים את הפרוסה

מכינים בצלחת:
פירורי לחם מעורבבים בקמח רגיל

- טובלים את הפרוסה הממולאת בגבינות מ-2 הצדדים ומטגנים במחבת טפלון מ-2 הצדדים.
- מעבירים לתנור - *להניח על נייר ,ואופים עד שהחצילים משחימים.

מכינים רוטב יוגורט:
יוגורט מתובל בשום, שמיר, נענע, מלח ופלפל, שמן זית, ואפשר גם מלפפון ירוק או חמוץ חתוך דקיק.
מערבבים.
מגישים את הפרוסה עם כף יוגורט מעל.

תיהנו,
פירגה
"מדיאס" חצילים - הוכן וצולם ע"י פירגה
כרוב ממולא/נירהמ1
הודעה זו מכילה תמונות
10/03/15 08:12
113צפיות

כרוב ממולא/נירהמ1
מקור המתכון והתמונה: נירה מנסה (נירהמ1)

"הוכן לאחר ביקור בשוק של רמלה, שם ראיתי כרוב שטוח (נקרא בערבית 'בלאדי'), שמתאים במיוחד לממולאים. העלים שלו דקים ועדינים יותר וקל מאוד לגלגל אותם. כמובן שמיד קניתי ובשבת הגשתי בארוחת צהריים גם ממולאים טעימים ונפלאים..." (נירה)

החומרים לסיר גדול:
1 כרוב שטוח (הוא מתאים יותר לממולאים) - מופרד לעלים ומרוכך במים רותחים
2 כוסות אורז שטוף – מבושל למחצה
1 צרור קטן פטרוזיליה
1 צרור קטן כוסברה
4-3 גבעולי בצל ירוק
*מי שאוהב יכול להוסיף גם כמה שיני שום קצוצות (אני מאוד אוהבת, אבל הבת שלי ביקשה הפעם בלי שום)
מלח, פלפל שחור גרוס טרי

לרוטב:
1 עגבנייה מגוררת
1 בצל בינוני מגורר
*מי שאוהב יכול להוסיף גם כמה שיני שום קצוצות
1 קופסא רסק עגבניות
2 כפיות סוכר (לסיר גדול - לא לוותר הסוכר מנטרל את החומציות של העגבניות)
2 כפות קימל (הוא לא מורגש כל כך, אבל מונע תופעות לוואי של כרוב)
½ 1 כפיות מלח, פלפל שחור גרוס
½ כפית שום גבישי (או שום טרי כמובן)
מים לדילול הרוטב כ-2 כוסות (שמתי לפי העין – צריך שיהיה מספיק רוטב שיכסה כמעט לגמרי את הממולאים)
שמן

הכנה:
- מבשלים את הרוטב עד שמוכן.
 - חותכים את החלק הקשה של העלה (בחלקים הקשים השתמשתי אחר כך לסלט כרוב טעים).
- שמים כ-3-2 כפות ומלית מגלגלים.
- מסדרים את הממולאים בסיר רחב עם תחתית כבדה, ויוצקים מעל את הרוטב.
- מבשלים על להבה קטנה עד שמוכן (כשעתיים-שלוש).
*מגישים חם.

תיהנו,
כרוב ממולא - הוכן וצולם ע"י נירהמ1
עגבניות ממולאות בירקות מוקרמות בשמנת וגבינה/pirge
הודעה זו מכילה תמונות
10/03/15 08:15
109צפיות

עגבניות ממולאות בירקות מוקרמות בשמנת וגבינה/pirge
מקור המתכון והתמונה: פירגה (Pirge Cohen)

"לפני השינה כהרגלי הראש עובד על מתכונים חדשים. כנראה שחלמתי חלום נפלא על עגבניות ממולאות, והנה לפניכם הפתרון לחלום. " (פירגה)

החומרים לתבנית פאי משומנת היטב:
5 עגבניות יפות בשלות אדומות וקשות
קופסה גדולה תירס, ללא נוזלים
3 בצלים קצוצים
4 כפות שמן
½ כוס אגוזים קצוצים או צנוברים - לא חובה
1 בטטה קטנטונת חתוכה לקוביות (מבושלת)
1 תפוח אדמה קטנטן חתוך לקוביות (מבושל) מבשלת אותם ביחד במיקרו 5 דקות שיישארו אל דנטה
פטרוזיליה, אורגנו, שמיר קצוצים - או מה שאתם אוהבים
1 מיכל שמנת מתוקה
½ 1 כוסות גבינת פרמז'ן או אחרת (אפשר מעורב)
מלח, פלפל שחור, כפית סוכר, קורט אגוז מוסקט

הכנה:
- מוציאים את התוכן מחצאי העגבניות, את התוכן הקצוץ מכניסים למעבד מזון.
- הופכים את חצאי העגבניות על נייר מגבת להגרת נוזלים כשעה.
- במחבת עמוקה מטגנים את הבצלים ומפרישים 1/4 כמות לרוטב העגבניות. כשהבצלים מוזהבים מוסיפים את התירס, הבטטה, האגוזים, תפוח האדמה, הירק והתיבול, ומערבבים.
- מפעילים  את מעבד המזון עם העגבניות עד למחית.
- מוסיפים למעבד המזון את הבצל שהופרש, השמנת, הגבינה ומערבבים ביד.
- מתבלים במעט מלח ופלפל שחור.
- מוסיפים כמות של כוס מהרוטב למחבת ומערבבים תוך בחישה על להבה בינונית, עד שאין כמעט נוזלים
- ממלאים את העגבניות בנדיבות במלית ומסדרים בתבנית הפאי המשומנת, יוצקים מעל ומסביב לעגבניות את הרוטב שנשאר במעבד המזון.
- אופים בתנור חם בחום של 175 מעלות כ-20 דקות, או עד שרואים שהכל מקבל גוון זהוב יפה.
מגישים חם עם פוקאצ'ה שלי.

טיפים של פירגה:
1. מי שלא אוהב תירס ימיר לפטריות.
2. אפשר לפזר לפני ההגשה מעט צנוברים קלויים.

תיהנו,
פירגה
עגבניות ממולאות הוכן וצולם ע"י פירגה
עגבניות ממולאות ממרח כרובית/ד ר ו מ י ת 1
הודעה זו מכילה תמונות
10/03/15 08:17
87צפיות
עגבניות ממולאות ממרח כרובית/ד ר ו מ י ת 1
מקור המתכון והתמונה: יהודית גפר (דרומית)

- חותכים את חלקה העליון של העגבנייה, מרוקנים ושומרים את מכסה העגבנייה.
- מבשלים כרובית, מרסקים במעבד מזון עם כמה כפות טחינה גולמית טובה, קצת לימון סחוט טרי, 2 שיני שום כתושות, מלח ופלפל שחור טחון טרי.
- ממלאים את העגבניות, מכסים ב"מכסה" של העגבנייה ומקשטים.

תיהנו,
דרומית
עגבניות ממולאות קרם כרובית - הוכן וצולם ע"י דרומית
עגבניות ממולאות גבינה בולגרית/Ira m
הודעה זו מכילה תמונות
10/03/15 08:21
407צפיות

עגבניות ממולאות גבינה בולגרית/Ira  m
מקור המתכון והתמונה: אירה מסלר (Ira m) 

החומרים:
6 עגבניות   
שמיר
2 שיני שום
100 גר' גבינה בולגרית
1/2 פלפל אדום
מלח ופלפל  

הכנה:
- חותכים את העגבניות לשתיים, מוצאים עם כפית את התוכן. ממליחים את תוכן העגבניה ושמים הפוך על מפית לכ-10 דקות. (לניקוז הנוזלים).  
- חותכים את השמיר ואת השום דק דק (אני חותכת את השמיר עם המספריים), שמים קצת מלח ופלפל חריף ומערבים.
- לוקחים את הגבינה הבולגרית ומועכים עם המזלג ומערבבים ביחד עם השמיר.
- חותכים רצועות דקות של פלפל אדום ומערבבים עם הגבינה.
- ממלאים את העגבניות.
- שומרים במקרר, ואוכלים...

תיהנו,
אירה
עגבניות ממולאות גבינה בולגרית - אירה
פלפלים ממולאים/ענתי42
הודעה זו מכילה תמונות
10/03/15 08:24
137צפיות

פלפלים ממולאים/ענתי42
מקור המתכון והתמונה: ענתי42

החומרים ל-7 פלפלים ירוקים ואדומים:
שמים בקערה:
1/2 1 כוסות אורז שטוף
1 גזר מגורד בפומפייה
1 בצל קצוץ שטוגן קלות
1 עגבנייה קצוצה
2 שני שום כתושות
נענע קצוצה
קצת נענע יבשה
קורט מלח
כפית סוכר
קצת מלח לימון
פלפל שחור גרוס
2 כפות שמן זית

מצרכים לרוטב בסיר:
3 כפות שמן זית
1 בצל מטוגן עד הזהבה
2 שום כתוש
1 כפית פפריקה אדומה
עלי נענע קצוצים
קצת נענע יבשה
1 עגבניה קצוצה
כף גדולה רסק עגבניות
קורט מלח
כפית סוכר
קצת מלח לימון

הכנה:
- מכינים את הרוטב בסיר, מוסיפים כוס מים ומערבבים.
- ממלאים את הפלפלים ומעל כל פלפל פרוסת עגבנייה ועלה נענע, ומסדרים בסיר עם הרוטב. כשהכל מסודר מוסיפים מים, ומבשלים על אש קטנה.

הערה של ענתי:
כל אחד יכול להוסיף תבלינים שהוא אוהב, יותר חמוץ או פחות חמוץ.

תיהנו,
ענתי
פלפלים ממולאים - הוכן וצולם ע"י ענתי42
כרוב ממולא באורז/ש712
הודעה זו מכילה תמונות
10/03/15 08:28
95צפיות

כרוב ממולא באורז/ש712
מקור המתכון והתמונה: שרית בסט (ש712)

"המתכון מבית אמא ז"ל, עם שינויים שלי היא לא שמה אבקות מרק, הייתה שמה בשל קצוץ קטן. אני הוספתי ירקות לצמחוניה שלי.
גם לא היו לה כמויות מדויקות, ככה לפי העין. היה לה גם מין משפט מצחיק שהסביר את העשייה ללא כמויות מוגדרות) "...שרית)

החומרים:
1 ראש כרוב גדול   

- מכניסים לשקית לחורר מס' נקבים ולמיקרו ל - 15 דקות, מסירים עלים שמתקלפים בקלות ואם צריך להכניס לעוד מספר דקות - אמא ז"ל הייתה מרתיחה את הכרוב בסיר מים, יש ששמים את הכרוב ללילה במקפיא.

חומרים למלית:
2 כוסות אורז לבן שטוף היטב עד שהמים שקופים
4   גלדי שום כתוש
3 גזרים מגוררים גס
1 פלפל ירוק חתוך קטן ( שמתי פלפל מזן נהריה , ירוק בהיר)
1 בצל גדול חתוך קטן
3 כפות פטרוזיליה קצוצה 
 6כפות שמן
1 עגבנייה גדולה חתוכה קטן
תבלינים: כפית פלפל שחור, כפית גדושה מלח, כף פפריקה מתוקה (שמתי פפריקה בשמן), כף אבקת מרק

החומרים לרוטב:
200 גר' רסק עגבניות (2 קופסאות קטנות)
1 כוס מים חמים
מיץ מ-2 לימונים גדולים ועסיסיים ( שמתי 1/2 2)
1 כף שמן
1 כפית פלפל
  1/2כפית מלח
כף אבקת מרק
כף אבקת מרק בצל

 הכנה:
- במחבת גדולה מטגנים קלות ב-6 כפות שמן את הבצל עד ששקוף.
-  מוסיפים שום, פלפל, גזר ועגבנייה למספר דקות תוך ערבוב.
- מורידים מהאש מוסיפים תבלינים ואת האורז .
- שמים כף מלאה בקצהו של כל עלה מקפלים כל צד לאמצע ומגלגלים לגליל (את העלים הגדולים חציתי לשניים והוצאתי את החלק הקשה).
- שמים בסיר רחב ושטוח 3 כפות שמן ולסדר את הגלילים שתי וערב עד לגובה 3/4 מהסיר .
- יוצקים מים חמים לגובה הכרוב (הנחתי צלחת מעל) מכסים הסיר ומבשלים בישול איטי 3/4 שעה על אש קטנה.
- מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים על פני הכרוב (אני הוספתי 4 כפיות סוכר כדי לקבל את הטעם שאני אוהבת) ומבשלים על אש קטנה עוד חצי שעה .

בתיאבון תיהנו,
שרית-ב
כרוב ממולא - הוכן וצולם ע"י שרית-ב
כרוב ממולא במלית צמחונית/zhavaeli
הודעה זו מכילה תמונות
10/03/15 08:31
97צפיות
כרוב ממולא במלית צמחונית/zhavaeli
מקור המתכון והתמונה: זהבה שומרי (zhavaeli)

"עד היום חנה לי כרוב ענק משם בהקפאה והיום הפשרתי מחוץ למקרר. העלים יצאו כמו חתיכת בד, ממש קל לקפל ומכל עלה שהיה גדול מאוד הכנתי 2 ממולאים..." (זהבה)

מלית צמחונית:
טיגנתי את הבצל, הוספתי פטריות והמשכתי לטגן
הוספתי חופן שמיר קצוץ
עגבנייה אחת גדולה קצוצה
¼ 1 כוסות אורז לא מבושל
אבקת מרק בטעם עוף
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
ומילאתי את הכרוב

*אפשר לשים כל רוטב שאוהבים עם רסק עגבניות.

תיהנו,
זהבה
כרוב ממולא במלית צמחונית - הוכן וצולם ע"י זהבה שומרי
כרוב ממולא בעדשים טבעוני
הודעה זו מכילה תמונות
20/03/15 11:39
173צפיות
מנה צמחונית שפתחתי עבור הטבעונים שבחבורה וכבשה את כולם בטעמה המיוחד .

1 כרוב  רצוי שטוח ורחב 
שאני חותכת את הלב הקשה ממרכז הכרוב ומאדה עטוף בניילון במיקרו כ10- 15 דקות תלויי בגודל ,
מקררת ומפרידה את העלים (לפעמים אחרי שמורידה עלים ראשונים מחזירה למיקרוגל להמשך ריכוך)
, חתכת מעט מהחלק הקשה שבעלה הכרוב ומעצם המרכזית. והוא משמש כמצע בתחתית הסיר 
למלית
2 בצלים גדולים קצוצים דק ומטוגנים 
½ כוס פתתי שפע (פתיתי סויה ) מושרים וסחוטים- לא חובה 
½ כוס עדשים כתומות מבושלות על דנטה
½ כוס עדשים שחורות מבושלות מבושלות על דינטה
1 כוס אורז מלא עגול / אורז אדום מבושל על דנטה 
לערבב בקערה ולהוסיף 
3 כפות רכז עגבניות(28-30)(קופסה שלמה לכל התבשיל)
1 כף שמן(רצוי זית )
½-¼ כוס מים 
מלח פלפל כפית סוכר או תחליף.
לאוהבי הפיקנטיות  1/2 כפית צ'לי גרוס

לרוטב 
½1 ליטר ציר מרק רותח (אפשר מאבקת מרק בתית)
רכז עגבניות (קופסה פחות המות שסמנו במילוי)
½ כפית כרוכום
1 כף סילאן 
מלח ופלפל 

הרכבת המנה 
לרפד סיר רחב ושטוח ברצועות עלי כרוב, 
למלא את עלי הכרוב ולסדר בצפיפות על שכבת הכרוב הקצוץ 
לצקת הרוטב על הכרוב ולהוסיף מים עד כיסויי הכרוב .
לבשל על אש קטנה כשעה וחצי עד שעתיים .להוסיף מים במידת הצורך, 
לתקן תיבול ברבע השעה האחרונה.
להשאיר להתקרר היטב .
טעים יותר ביום המחרת .
לטיפים ושדרוגים בבלוג שלי 
º
נקרא טעים - אשים במאמרים ובפייסבוק
23/03/15 05:15
1צפיות
המתכון במאמרים בקטגוריה תבשילים, תת קטגוריה ממולאים
23/03/15 15:21
6צפיות
הנה הקישור:

כרוב ממולא בעדשים – טבעוני/הים רגוע

http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article...

תודה על המתכון והתמונה היפה.
טוסט פטריות פורטבלו וירקות קלויים מופחת שומן
20/03/15 11:45
54צפיות
בין שכבות פטריות מסתתר גבינה מותכת וטעימה. 
המתכון מהבלוג שלי 
 
4 פטריות פורטבלו גדולות בלי הרגל
2 פרוסות בצל
6 עגבניות שרי חצויות
לצלות הכל על מחבת פסים משומן בספרי שמן
להניח על טוסטר פטריה צלויה
עליה להניח פרוסה בצל
ועגבניות שרי
מעל להניח
1 עמק ביס 5%
ופרוסות דקות של גבינה בולגרית 3%
לסגור בשכבה שניה של פטריה
לסגור את הטוסטר עד להתכת הגבינות ..
לפזר מעל מעט פרמזן ולהגיש.
נקרא מעולה - האם תוכלי, בבקשה, לשים כאן
23/03/15 05:13
16צפיות
גם תמונה כדי שאוכל לשים בפייסבוק?
תודה רבה.
º
טוסט פורטבלו וירקות מופחת קלוריות ..
הודעה זו מכילה תמונות
23/03/15 10:16
86צפיות
º
נראה מעולה. תודה רבה
23/03/15 13:04
4צפיות
המתכון במאמרים בקטגוריה תבשילים, תת קטגוריה ממולאים
23/03/15 15:23
4צפיות
הנה הקישור:

טוסט פטריות פורטבלו וירקות קלויים – מופחת שומן/הים רגוע

http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article...

תודה על המתכון והתמונה היפה.
עלי ח`וביזה ממולאים באורז ועשבי תיבול
הודעה זו מכילה תמונות
20/03/15 11:52
83צפיות
כייף לאסוף עלי חוביזה בעונה ולהכין מהם מטעמים 
למתכון 
 מהמתכון  יצאו כ100 יחידות.
 כ120 עליחוביזה טריים -אני חולטת אותם בקערה עם מים רותחים
בסיר לטגן
2 בצלים גדולים קצוצים דק
1 כף שמן זית 
לטגן עד שקיפות 
להוסיף כוס תערובת גפרורי שקדים מלובנים וצנוברים 
לטגן עד השחמה קלה
לאורז
 1 קג אורז בחצי בישול
 1כף שטוחה מלח 
1/2 כפית כרכום
1 כפית פלפל שחור טחון טרי 
4 כוסות מים רותחים
לכסות להרתיח ולכבות את האש. 
לקרר מעט ולהוסיף
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/2כוס עלי  נענע קצוצה
1/2כוס שמיר קצוץ
מיץ מלימון טרי, בנוני
לטעום ולתקן תיבול 
לבישול:
מים רותחים לכיסוי הממולאים
1 כף מיץ לימון
1 כף שמן זית
מילוי העלים
פורשים עלה על משטח העבודה כשהחלק החלק כלפי מטה (העורקים למעלה),
מניחים כפית מהמלית ומקפלים את החלק הרחב, לאחר מכן את צידי העלה פנימה ומגלגלים לחלק הצר. 
ממלאים את כל העלים
מרפדים סיר שטוח ורחב במספר עלי חוביזה לא ממולאים כתחתית,(לרב עושה שימוש בעלים הקרועים)ובפרוסות עגבניות או תפוח אדמה מפזרים שום קצוץ 
מסדרים את הממולאים בשכבה אחת צפופה. 
אם צרכים להכין עוד שכבה מפרדים בין השכבות בשכבת עגבניות ושום קצוץ 
יוצקים בעדינות מים רותחים מומלחים,מוספים מיץ מלימון ושמן זית
מכסים בצלחת זכוכית ומביאים לרתיחה עדינה, מכסים ומבשלים שעה ורבע.
טעים לאכול חם אבל גם קר מהמקרר מאד טעים.
בשלב זה ניתן להקפיא  בקופסאות אטומות.
מגישים עם פלחי לימון.
לשדרוג בבלוג שלי 
נראה כמו עלי גפן - תודה על המתכון והתמונה
20/03/15 17:26
7צפיות
היפה. אשים ביום ראשון בפינת "המתכון היומי שלי".

סוף שבוע נעים.
המתכון במאמרים בקטגוריה תבשילים, תת קטגוריה ממולאים
23/03/15 15:19
3צפיות
הנה הקישור:

עלי חוביזה ממולאים באורז ועשבי תיבול

http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article...


תודה על המתכון והתמונה היפה.
 
חצילים במילית אגוזים וחומוס/טבעוני
הודעה זו מכילה תמונות
24/03/15 09:55
57צפיות
מנה נפלאה שהוכנה עבור טבעונים  של חציל ממולא בגרגרי חומוס, פאקנים, עשבי תיבול וטחינה. מצופה טמפורה וציפוי קרספי של פרורי לחם ושומשום 
2 חצילים פרוסים לפרוסות בעובי כ2 ס"מ . כאשר בכל פרוסה ליצור כיס למילוי להמליח ולהשאיר שעה על מסננת או רשת( אני מניחה על רשת התנור ומתחת תבנית)
המילית
במעבד מזון לשים 
בצל קטן 
4 שיני שום 
1 כוס עשבי תיבול (כוסברה /פטרוזליה זעתר וכו)
1לימון כבוש ( לחלופים ממעט מיץ לימון וגרדת לימון)
1 כף אריסה ( אני שמתי הפעם כפית סחוג)
לקצוץ היטב 
ולהוסיף 
1/2 קופסה גרגרי חומוס(שימורים) 
1 כוס אגוזי פקאן 
לטחון מעט ולהעביר לקערה 
להוסיף 
גרגרי חומוס(כל מה נשאר מהקופסה)
1-2 כפות  טחינה
לתבל ב מלח, פלפל 
לערבב הכל ולהוסיף מעט מים לאיחוד. 
טמפורה לטיגון 
כוס קמח/ אפשר קמח חומוס  
3/4 כוס סודה
כף רוטב סויה 
2 כפות צ`לי מתוק
לערבב הכל לרביכה 
ציפוי קרספי 
פרורי לחם זהובים 
שומשום 
לערבב 
הכנה 
למלא את פרוסות החציל במלית  
לתבול בטמפורה 
אפשר לטגן כך 
אבל אפשר לטבול בציפוי פרורי לחם והשומשום
לטגן עד צבע צהוב.
להגיש עם רוטב עגבניות טריות עם שום וכוסברה , טחינה וסלטים. 
המתכון מהבלוג שלי 
נראה נפלא - תודה על המתכון והתמונה היפה. בינתיים
28/03/15 18:27
5צפיות
שמתי את המתכון במאמרים, בקטגוריה תבשילים, תת-קטגוריה "ממולאים"

הנה הקישור:

חצילים במלית אגוזים וחומוס/הים רגוע

http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article...

מחר אשים גם בפינת המתכון היומי שלי.

תודה על המתכון והתמונה היפה.
 
גלילי דג סול במילויי חובזה אפוי עם טחינה היום אני
הודעה זו מכילה תמונות
24/03/15 10:02
52צפיות
1 ק"ג דג סול מופשר ומושרה במלח ולימון.
למלית החובזה
1 בצלי קצוץ דק
1 ראש שום פרוס לפרוסות דקות 
לטגן במעט שמן זית עד שקיפות 
להוסיף 
1 ק"ג עלי חובזה/מנגולד או תרד  (אין צורך לקצץ)
לאדות מעט ולתבל במלח ופלפל שחור גרוס וןמעט מיץ לימון .
לקרר 
הציפויי 
טחינה מלאה מוכנה עם הרבה לימון ושום.
הרכבת המנה
מכינים תבנית פאי מאורכת שמורחים עליה מעט טחינה גולמית .
לוקחים פרוסת דג מיבשים במקבת ניר ממלחים ומפלפלים .
מנחים בחלק הרחב של הדג כף גדושה מהמלית ומגלגלים לכיוון הזנב .
מנחים בצפיפות בתבנית כשקצה הגלגול למטה 
מורחים טחינה על הדג 
אופים בחום 200 מעלות 20-25 דקות 
לשדרוגים 
במאמרים, "תבשילים" תת קטגוריה ממולאים
28/03/15 18:29
2צפיות
הנה הקישור:

גלילי דג סול במלית חובזה אפויים בטחינה/הים רגוע

http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article...

אשים מחר גם בפינת המתכון היומי שלי.

תודה על המתכון והתמונות היפות.
דלעת ערמונית במילית פטריות וחצילים טבעונית
הודעה זו מכילה תמונות
24/03/15 10:19
57צפיות
מתכון מהבלוג שלי 
זמן ההכנה : כ-40 דקות 
זמן אפיה: כ-20 דקות 
מספר מנות: למזנון 12, כמנה 6 כמנה ראשונה. 
המרכיבים
6 דלעת ערמונים (לבחור את הירוקות והמוצקות )
לרכך במקרוגל מעט .(אלדנטה ) לחצות ולנקות מגריענים 
1 חציל קלוי קלוף (למתעצלים ניתן להשתמש בחציל על האש כ200 גר) 
1 בצל קצוץ דק
1 כף שום כתוש
250 גרם פטריות טריות קצוצות 
1 קופסת רסק עגבניות 
½ כוס צ'לי מתוק/חריף 
100 גרם אגוזים קצוצים/צנוברים
לתיבול:
מלח, פלפל, פפריקה מתוקה/חריפה, מעט סוכר, 
המלית 
לטגן מעט את הבצל להוסיף פטריות ולאדות כ 5-8 דקות 
להוסיף חציל קלוי קצוץ ,צ'לי ורסק עגבניות מערבבים ומבשלים עד שמסמיך
מתבלים מערבבים מבשלים 5 דקות טועמים ומשפרים תיבול.
מסרים מהאש ומוסיפים אגוזים מערבבים .
הרכבת המנה 
משמנים את את הדלעות 
ממלאים במלית בתבנית משומנת קלות בספרי שמן.
אופים כ 20 דקות בחום בנוני . 
ונהנים ממעדן , כיף להגיש לצד סלטים .
לדרוגים ותוספת גבינות
במאמרים "תבשילים", תת קטגוריה "ממולאים"
28/03/15 18:31
4צפיות
הנה הקישור:

דלעת ערמונים במלית פטריות וחצילים – טבעוני/הים רגוע

http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article...


מחר אשים גם בפינת המתכון היומי שלי.

תודה על המתכון והתמונה היפה.
VITAMIX דגם 5200 ב 3,000 ש"ח?
11/03/15 11:57
34צפיות
ע"מ לא להחשד בפרסום, לא נמנה את יתרונות המוצר אלא רק אומר שהחלטנו שזה המוצר שאנו רוצים,
המחיר הזול ביותר שמצאתי הוא כ 3,000 ש"ח (לאחר הנחת מזומן), האם מישהו מכיר מקום זול יותר?
 
חשבתי לרכוש בחו"ל אבל קשה למצוא דגם 220V, וגם כאשר יש אז הוא יקר,
שלא לדבר עם המשקל (כ 8 ק"ג) שיש לשלוח לארץ, מיסים וכו'.
 
1. מישהו מכיר מקום זול יותר לרכישה בארץ? (רכישה מסודרת, עם אחריות וכו')
2. מישהו מכיר מקום פרקטי לרכישה בחו"ל, אבל דגם של 220V? (נניח שאת המשלוח אני יכול לעשות עם בן משפחה שמגיע לארץ)
3. האם לרכוש את הדגם של 110V (שהוא זול משמעותית) ולהשתמש בשנאי בארץ זה פרקטי?
 
תודה
Flix
פורום מטבחים

משפצים את המטבח?

בואו לדבר על זה בפורום מטבחים ולחסוך אלפי שקלים >>>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה