לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!

זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.
אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.
יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.

הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:
נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.
יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.

הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.

עוגת שמרים עם תפוחים מבצק ללא
הודעה זו מכילה תמונות
28/09/14 08:11
249צפיות
ביצים וללא חמאה/מרגרינה
מקור ותמונות:אילנית12 בלוג מתכונים.
 
עוגת שמרים במלית תפוחים מבצק ללא ביצים ועל בסיס שמן.
מתכון  פרווה .הבצק מעולה ורך מאוד גם לאחר יום.
המתכון ללא ביצים,למעט ההברשה לפני האפיה
אם נמנעים מביצים אפשר למרוח בטחינה גולמית מהולה במים(טיפ של נמושקה-טובה.)
אפשר כל מלית
כוס מידה סטנדרטי -250 240 סמ"ק
הכמות מאוד גדולה,אפשר להכין חצי כמות
לאחר האפיה אני מקפיאה,כי העוגות נחטפות..
חומרים:
1 ק"ג קמח לבן מנופה-לשים חצי כוס בצד יתכן שיהיה צורך למשטח עבודה.
50 גרם שמרים או 2 כפות שמרים יבשים
1/2 כוס שמן קנולה
1 כפית גרידת תפוז,אם אין אפשר לשים גרידת לימון
1/2 כוס סוכר בשבילי זה הספיק  אפשר יותר.
1 כפית תמצית וניל
1.5 (אחד וחצי) כוסות מים פושרים אם יש צורך להוסיף מעט יותר
קורט מלח
 
הכנת הבצק:
לשים בקערה את החומרים היבשים,להוסיף את שאר החומרים עם המים (אני מתחילה עם 1 3/4 כוס לאחר מכן אם צריך מוסיפה את שאר המים 
 את הקורט מלח אני מוסיפה בסוף.
ללוש 10 דקות
לאחר הלישה למרוח את היד בשמן ולמרוח את הבצק מכל הצדדים בשמן.
להשאיר לתפיחה  מכוסה כשעה וחצי שעתיים (תלוי במזג האוויר  יתכן שיקח יותר
זמן אם באותו יום יהיה קריר)
לאחר התפיחה לחלק את הבצק כ 5  או 6 חלקים
ולהתחיל למלות.
מלית תפוחים:(אפשר כל מלית)
כ 2 ק"ג תפוחים מתוקים מקולפים ומגוררים על הצד הגס וסחוטים היטב)את המיץ אפשר לשתות)
1 כף קינמון טחון
1 כפית תמצית רום אם אין אפשר וניל
סוכר תלוי במתיקות התפוחים-אני הוספתי 3/4 כוס
3/4 כוס צימוקים או אגוזים(אפשר גם ביחד)
למריחה על הבצק :שומן:חמאה ממומסת או שמן או דבש ,ריבה חלקה.
הפעם מרחתי דבש.
לאחר שסחטנו את התפוחים מוסיפים את שאר החומרים טועמים אם חסר סוכר.
מרדדים עלה בצק לא דק ולא עבה מדי מורחים ריבה או מה שבחרתם מוסיפים את מלית התפוחים מגלגלים ומהדקים היטב
שמים בתבנית שמרופדת בנייר אפיה
מורחים חלמון ביצה או טחינה מהולה במים  .לוקחים סכין חדה ומסמנים פרוסות על הרולדה לא עד הסוף.
אופים ב170-180 מעלות)תנור חומם מראש) עד להזהבה.אצלי בטורבו היה מוכן תוך 20 דקות.
ניתנת להקפאה./אילנית12
אמא-ספר חדש של רם אורו
מרגש מאוד
כל הפרטים בבלוג הנוסף שלי:
נראית נפלא - אשים בפינת המתכון היומי ובמאמרים
28/09/14 08:48
13צפיות
תודה על המתכון והתמונה היפה.
העוגה התווספה למאמרי הפורום בקטגוריה "עוגות", תת-קטגוריה
28/09/14 09:12
29צפיות
"עוגות שמרים".

הנה הקישור:

http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article...

שוב תודה על המתכון הטעים.

שבוע טוב וכל טוב,
פששש איזו זריזות
28/09/14 10:42
9צפיות
ראיתי עכשיו.
תודה
º
בעונג רב
28/09/14 13:36
2צפיות
שאלה בקשר לעוגת טריקולד
23/09/14 12:50
116צפיות
שלום,
הכנתי את העוגה לפני 3 ימים והיא ממתינה לערב ראש השנה.
העוגה נמצאת במקפיא ואני אמורה להעביר אותה למקרר כחצי שעה לפני הארוחה.
האם אח"כ מחזירים אותה למקפיא או שהיא כבר נשארת במקרר. (סליחה על שאלה של מאותגרים...)
בעקרון, עוגה שהופשרה מקומה במקרר, אבל, אם אין
23/09/14 14:08
75צפיות
בעוגה ג'לטין, כדאי לאכסן שוב בפריזר על מנת לשמור על יציבותה.
במידה ותרצי תשובה מפורטת יותר, בבקשה, שימי כאן קישור למתכון כדי שנוכל להשיב.
חג שמח ושנה טובה ומתוקה.
 
תודה על התשובה. מצורף המתכון
23/09/14 22:32
93צפיות
העוגה נראית משהו-משהו, אבל, מכיוון שאין בה
23/09/14 22:51
60צפיות
ג'לטין, היא לא תשרוד זמן רב במקרר.
עדיף לאחסן אותה בפריזר, אם נשאר משהו.
שנה טובה ומתוקה.
 
היא נראית משהו משהו בצילום של הכתבה
23/09/14 22:54
46צפיות
מכיוון ששלי במקפיא כבר כמה ימים אין לי מושג איך היא נראית.
...יש לי יסוד סביר להניח שהיא לא נראית כמו בתמונה.
 
הייתי חייבת לנסות להכין אותה.מקווה שתהיה אכילה. 
תודה על האופטימיות
טיפ: כשאת חותכת את העוגה, כדי שהיא לא תתפרק,
23/09/14 22:58
64צפיות
שימי לידך כוס עם מים רותחים, תטבלי את הסכין לכמה שניות, תנגבי ואז תחתכי. החתכים יהיו חלקים ויפים.

ועוד דבר, אם הכנת לפי ההוראות, היא בטוח יצאה טעימה.
אני חוששת שהבעיה בחומרי הגלם
23/09/14 23:02
46צפיות
(שלא אני קניתי)  שוקולד מריר הביאו לי אחד 70% ואחד 85%
 
ודבר נוסף , נדמה לי שלא המתנתי מספיק עד שהשוקולד יתקרר כדי שהשמנת לא תימס.
 
תודה על מילות העידוד. מבטיחה לחזור ולעדכן איך יצא. 
º
בכל זאת בהצלחה - נשמח לשמוע איך יצאה
24/09/14 09:52
16צפיות
הילדים אהבו
24/09/14 20:21
44צפיות
אני נותנת לעוגה ציון 6. היא לא ממש יצאה כמו בתמונה. נמוכה יותר. סך כל הטעמים: טעים. טעם של שוקולד וקצפת. למרות שהעברתי אותה למקרר חצי שעה לפני שאכלנו אותה עדיין הייתה קשה (לא קפואה) ובכל זאת מתוקה. לא נראה לי שאנסה להכינה שוב בקרוב. 
איזה יופי - שמחה שיצאה לך מוצלחת
25/09/14 02:01
36צפיות
פעמים רבות העוגות נראות בתמונות גבוהות יותר, וזאת בשל זווית הצילום.
בעיקרון, עוגות מוס הן לא גבוהות במיוחד.
אם העוגה קשה, אפשר להמשיך להפשיר אותה מעט מחוץ למקרר.
אם תרצי מתכונים נוספים של "טריקולד", פשוט תגידי - יש במאמרי הפורום מתכונים נהדרים לטריקולד של חיים קונדיטור ושל ניקי-ב. שניהם טובים.
שנה טובה ומתוקה.
 
º
תודה על העידוד. אחפש את המתכונים הנ"ל
25/09/14 12:23
11צפיות
º
26/09/14 15:30
2צפיות
לא ניסיתי את של ניקי.ב
10/10/14 07:35
16צפיות
אבל של חיים קונדיטור מעולה.!
כל פעם זאת הצלחה.
ראש השנה כבר כאן - מתכונים לראש השנה 2014
הודעה זו מכילה תמונות
50תגובות
21/09/14 13:51
646צפיות
אתם מוזמנים גם להוסיף מתכונים.
השרשור יוכנס לקישורי הפורום כך שניתן יהיה למצוא אותו בכל עת.

חג שמח ושנה טובה ומתוקה.
...

(המשך...)
אתם מוזמנים גם להוסיף מתכונים.
השרשור יוכנס לקישורי הפורום כך שניתן יהיה למצוא אותו בכל עת.

חג שמח ושנה טובה ומתוקה.
 
גבינת Harzer cazer, מישהו מכיר?
21/09/14 22:31
54צפיות
טעמתי גבינה גרמנית בשם Herzer cazer או Herzer roller, זו גבינה צהובה מאוד טעימה שעשויה מחלב רזה 1-3% שומן, לפעמים מכילה קימל.
ניסיתי למצוא בארץ ולא הצלחתי.
מישהו מכיר ויודע איפה אפשר לקנות? 
בוקר אור - נסי למצוא את הגבינה בחנויות כמו
22/09/14 03:11
41צפיות
"מכלת גבינות" ברחוב אבן גבירול בתל אביב, או בחנויות של באשר - יש אחת בשוק הכרמל ואחת בשוק מחנה יהודה. בשתי החנויות יש מבחר עצום של גבינות.

בהצלחה
 
º
וכמובן שנה טובה ומתוקה
22/09/14 03:15
5צפיות
תודה רבה, ניסיתי ב"באשאר"
22/09/14 13:22
34צפיות
הגעתי לבעלים עצמו והראיתי לא את העטיפה, הוא לא יודע במה מדובר.
תודה על התגובה ושנה טובה
כתבתי לך שאת יכולה לנסות גם ב"מכלת גבינות". אבנר אילנאי הוא
22/09/14 13:25
27צפיות
מומחה לגבינות. תוכלי למצוא את המספר דרך גוגל.
º
תודה, אנסה לברר אצלו.
22/09/14 13:43
7צפיות
º
שנה טובה ומתוקה
22/09/14 13:45
5צפיות
גבינה בסיגנון HAVARTI עם קימל
הודעה זו מכילה תמונות
23/09/14 19:16
132צפיות
זו גבינה שהכנתי בעצמי ואני מודה שהגזמתי עם כמות הקימל.
יש צורך בידע בסיסי ++ בהכנת גבינות בבית, חלב גולמי ואנזים.
נראית נפלא - חבל שאתה לא גר קרוב, הייתי קונה
23/09/14 20:46
40צפיות
איזה חריץ קטן.
milch, חג שמח ושנה טובה ומתוקה לך וליקיריך.
תודה נירה! שנה טובה גם לכם!
24/09/14 07:12
35צפיות
אל תצטערי, מה שאני מכין זה לא למטרות מסחר, רק לצריכה עצמית ושל בני המשפחה.
º
פרח|
24/09/14 09:51
10צפיות
º
וואו, זה ניראה טעים!!!
28/09/14 20:31
5צפיות
המתכונים שניתנו בשרשור החג ע"י אילנית12, יפצ'וק והמתכון של
22/09/14 18:27
74צפיות
אלנה (lliAsh) התווספו גם למאמרי הפורום, בקטגוריה "חגים", תת-קטגוריה "ראש השנה".
כמו כן, ניתן יהיה למצוא את השרשור בעתיד גם בקישורי הפורום, בקטגוריה "מאכלי החגים".

שנה טובה ומתוקה,
|*|פתחנו פורום לסדרה האהובה עליך|!|
21/09/14 17:33
13צפיות
לרגל העונה החמה ביותר בטלוויזיה, פתחנו את הפורומים הבאים:

|טי-וי| פורום מחשבות פליליות
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumpage.aspx?f...

|טי-וי| פורום נקמה
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?f...

|טי-וי| פורום אוואטר והאגדה של קורה
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?f...

|טי-וי| פורום האישה הטובה
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?f...

|טי-וי| פורום שקרניות קטנות
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?f...

|טי-וי| פורום על טבעי SuperNatural
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?f...

|טי-וי| פורום נויורק
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

|טי-וי| עד עצם היום הזה
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?f...


אם הפורום לסדרה האהובה עליך עדיין לא נפתח, אתה מוזמן לפנות אלינו במסר אישי ולהציע את פתיחתו.
תפוחים מסוכרים
21/09/14 13:03
39צפיות
שלום בשלנים.
אני רוצה להכין תפוחים מסוכרים.
בכל המתכונים אני רואה
שצריך גלוקוזה לפי ליטרים
אבל גלוקוזה שקונים היא לפי ק"ג.
ובשום מקום אין לי המרה מה עושים?
מתכון דוגמא:
24 תפוחים
500 גרם סוכר
חצי ליטר גלוקוזה
100 מל מים
צבע מאכל.
בבקשה אם מישהו יודע
תודה
אפשר לקנות גלוקוזה בקופסאות קטנות יותר
21/09/14 13:42
26צפיות
בחנויות המתמחות, כמו 4Chef, לגעת באוכל, או מיסטר קייק.
הנה מתכון קל להכנה לתפוחים מסוכרים של הקונדיטורית קרין גורן. הכמויות הן בכוסות וחופנים, כך שלא תסתבכי.

המתכון ניתן תוך הסבר בסרטון וידאו, כך שתצטרכי לרשום אותו:

http://www.youtube.com/watch?v=2x5Z-FvKLr0

חג שמח ושנה טובה ומתוקה
 
נירה תודה רבה
21/09/14 19:21
12צפיות
תודה נירה על העזרה עם התפוחים המסוכרים
בעונג רב - אם את/ה מכין/ה תספר/י איך יצא
21/09/14 20:05
11צפיות
בהצלחה.
חג שמח ושנה טובה ומתוקה.
שאלה לגבי אחסון אוכל,
20/09/14 18:53
45צפיות
אני מתכוונת להכין מספר מאכלים חלביים, הכוללים לזניה, קנלוני ובצקי שמרים ממולא גבינות, שאמורים להיאכל רק אחרי בין יומיים לשלושה ימים מרגע שהוכנו. (בגלל החג הארוך.)
מה הדרך הכי טובה לשמור עליהם שכשאגיש אותם יהיו הכי טריים שניתן? מקרר? מקפיא? אולי את הקנלוני והלזניה עדיף במקרר ואילו את הבצקי שמרים במקפיא?
מה דעתכן?
תודה.
 
אם את רוצה לשמור על טריות כדאי להכין את בצק השמרים
21/09/14 09:46
47צפיות
לאפות, ורק אז להקפיא.
קנלוני ולזניה, כדאי להכין ממש לפני ההגשה כדי שלא יספחו יותר מדי נוזלים.
חג שמח ושנה טובה ומתוקה.
תודה,
21/09/14 10:45
13צפיות
בלתי אפשרי עבורי להכין את הלזניה והקנלוני לפני ההגשה, כי מדובר בבית דתי ואי אפשר לאפות בחג.
תוכלי להכין לפני כניסת החג ולחמם על פלטת שבת
21/09/14 11:44
16צפיות
את מאפה השמרים גם אפשר להפשיר לפני כניסת החג.

חג שמח ושנה טובה ומתוקה.
 
º
גם לזניה ניתן להקפיא. הפשרה איטית לפני החימום
23/09/14 10:57
12צפיות
º
23/09/14 14:53
3צפיות
שאלה של חמוצים.סלק בחומץ.
21/09/14 10:02
37צפיות
סלק מקלפים אותו לפני בישול או אחרי?יש למישהו מתכון מוצלח. תודה
סלט סלק/נירהמ1
הודעה זו מכילה תמונות
21/09/14 10:36
123צפיות
את הלימון שבמרינדה ניתן להחליף בחומץ (אני אוהבת לימון).

סלט סלק פשוט שבפשוטים/נירהמ1
מקור המתכון: נירהמ1, בית אמא

http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?For...


מקלפים כמה סלקים שרוצים וחותכים לפלחים
מרתיחים בסיר גדול מים עם כפית וחצי מלח
ומבשלים את הסלק עד שהוא מתרכך מעט (אבל שיישאר מעט קשה ולא סמרטוטי)
מסננים ומקררים

מכינים מרינדה מ:
מיץ מלימון עסיסי
6-5 שיני שום כתושות
וכ-1/4 כוס שמן קנולה
קורט מלח

- מכניסים לצנצנת עם מכסה שנאטם היטב ומשקשקים (רצוי עם מוסיקה בקצב הסמבה, זה מאוד יקל על העבודה "הקשה" של הניעור).
- שמים את הסלק בקערה ויוצקים עליו את הרוטב, מערבבים ומגישים
*יפה לקשט עם כוסברה או פטרוזיליה טריה-טריה.

בהצלחה!
סלט סלק/נירהמ1
º
תודה
21/09/14 19:44
5צפיות
º
בעונג רב. שנה טובה ומתוקה
21/09/14 20:07
2צפיות
לכולם כאןנירוש תגעגעגעגעתי
הודעה זו מכילה תמונות
21/09/14 09:56
84צפיות
בדרך כלל בעבר היית פותחת שרשור מתכונים לערב החג (כולל מתכונים בשריים) ולשם כך הגעתי, לחלוק איתכם את המתכונים הטעימים הטובים ובחלקם החדשים שלי.
בנוסף מחפשת מתכון לערב החג הקרוב, למעשה לברכות מאפה עם מנגולד לפי העידה הסורית, יש לי אורח מאוד מכובד, שמדבר על המאפה הזה, אימו ז"ל היתה מכינה ואין מתכון, האם יש למישהי משהו כזה או דומה, אשמח מאוד לשמח את האורח המיוחד....זו בעצם אמורה להיות פשטידה, לא גדולה.
תודה לכולם בברכת חג שמח ושנה נפלאה לכולנו. גילה
גילה - היכנסי...
21/09/14 10:19
34צפיות
גם אני התגעגעתי.
אני בדיוק מכינה את שרשור המתכונים, ובהמשך היום גם אשים אותו כאן ואנעץ.
בינתיים, שנה טובה ומתוקה לך וליקירייך.
º
21/09/14 10:47
3צפיות
º
21/09/14 11:44
3צפיות
|*|נפתח פורום חוכמת ההמונים|*|
18/09/14 14:28
6צפיות
|נורה|פורום חוכמת ההמונים הוקם בשבילכם, הגולשים והגולשות שמעוניינים להשתמש בחוכמת ההמונים כדי לקבל עצות, תשובות, רעיונות וכל דבר אחר שיעניין אתכם.
חוכמת ההמונים יכולה לעזור ולהועיל בכל מקרה שבו אתם רוצים מגוון של דעות, מאנשים שונים אשר עוסקים בתחומים שונים, כדי לסייע לכם להגיע למסקנה מסויימת, רעיון או אפילו החלטה, בכל נושא שעולה על רוחכם.

מוזמנים להיכנס כבר עכשיו... ואל תשכחו להיות יצירתיים :-)

http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...
מה עושים עם גבינה גיאורגית?
14/09/14 22:43
41צפיות
שלום לכולם,
קיבלתי מקרובי משפחה שהיו בגיאורגיה גוש יפה של גבינה חצי-קשה (אין תווית אז קצת קשה לי לאפיין אותה מעבר לזה).
אשמח למתכונים / רעיונות מה אפשר לעשות איתה. אני מנחשת שחצ'יפורי זו אופציה, אז אשמח למתכון אם למישהו יש אחד טוב - אבל גם לעוד רעיונות. 
תודה רבה! 
אפשר גם סמבוסק
15/09/14 07:31
31צפיות
גבינה
אפשר גם בורקס-בורקיטס ממולא בגבינה
15/09/14 10:05
45צפיות
ותפוחי אדמה, או גבינה ותרד, גבינה וחצילים, ועוד...ועוד...
אילנית12 הכינה אצ'רולי חצ'פורי נפלא של מאיה72. המתכון עם גבינה בולגרית, אבל אפשר בהחלט עם הגבינה הגרוזינית, הרבה יותר אותנטי.
º
תודה לשתיכן!
16/09/14 16:29
6צפיות
º
ֻֻֻ
16/09/14 16:48
4צפיות
|*|נפתח פורום ייעוץ רוחני|*|
11/09/14 17:29
6צפיות
|@|לפעמים הרגשתם שאין תשובות לשאלות שלכם אצל הפסיכולוג או הרופא?

יש רגעים בהם צריך להניח לרגע בצד את הטכנולוגיה ולחזור לשורשים, לרוח.
לרגל השנה החדשה -  בואו להתייעץ, לשאול ולפרוק את כל שעל ליבכם בפורום ייעוץ רוחני.

מחכים לכם שם עם תשובות:  
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...
מבושל ברוטב פלפלים ועגבניות
הודעה זו מכילה תמונות
11/09/14 07:02
334צפיות
דג מבושל ברוטב עגבניות ופלפלים,עם רוטב אדום סמיך
מקור ותמונות:אילנית12 בלוג מתכונים.
זהירות הולך עם זה הרבה לחם/חלה.
אני משתמשת בדגים טריים קונה בחנות דגים והם מוציאים עצמות ומפלטים אותו לפרוסות פילה.
חומרים: סיר רחב
שמן זית או קנולה
1 דג מפולט ל4 חתיכות שטוף היטב וסחוט מהמים
הפעם השתמשי בדג בורי ,אפשר כל דג.
חצאי שום טרי כמות לפי טעמכם.
לימון טרי סחוט לפי הטעם
1 פלפל גמבה גדולה או 2 קטנות חתוכות לקוביות  קטנות(לעיתים אני מקלפת אותן לפני זה מעט בקולפן)
1 פלפל חריף (לא חובה) חתוך לעיגולים
עגבניות מרוסקות בערך 1 כוס  או מעט יותר השתמשתי  משימורים.)אפשר טריים לחצות את העגבניות ולגרר אותן רצוי עגבניות בשלות אדומות)
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כף תבלין לדגים
מלח פלפל שחור לפי הטעם.
הכנה:
מחממים סיר רחב שמים מעט שמן מוסיפים את השום
מערבבים  מטגנים אותו עד לשקיפות בלבד לא לשרוף אותו.מוסיפים מיד את הפלפלים כולל חריף (אם החלטתם להוסיף. )את העגבניות הפפריקה  והתבלינים.
מוסיפים מים  רותחים אני הוספתי בין כוס וחצי לשתי כוסות  מביאים הכל לרתיחה ומבשלים כ15 דקות בערך  בסיר מכוסה על אש בינונית.
יש לערבב מדי פעם.
לאחר מכן להוסיף בעדינות את הדגים ואת הלימון  ומבשלים עוד כ20 דקות.
לשים לב  ולבדוק מדי פעם אם הרוטב לא התייבש.
טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
בהצלחה למכינים.
 
בואו לצפות בבלוג הנוסף שלי בתמונות של האקווריום בברצלונה:
 
 
 
ואיך אפשר בלי חלה
הודעה זו מכילה תמונות
11/09/14 07:10
218צפיות
לכל התמונות של החלה אפשר לראות בבלוג שלי
חלה מתוקה שלי.
אילנית12
החומרים:לחלה אחת גדולה.
(כשהכנתי השתמשתי בכוס מידה של 200 מ"ל.)
25 גרם שמרים
 סוכר לפי הטעם,אני שמתי קצת פחות מחצי כוס
קורט מלח
1 חלמון
רבע כוס שמן קנולה
חצי קילו קמח לבן
בערך  כוס מים חמימים ,או כמה שנכנס.
 
 
ההכנה:
לערבב את כול החומרים להוסיף את המים בהדרגה.
ללוש בערך 10 דקות, עד שמתקבל בצק חלק,אם יש צורך להוסיף מעט  קמח.
להשהות למנוחה של חצי שעה .לאחר חצי שעה  להוציא אוויר וללוש מעט ,ולהשאיר שוב להתפחה לשעה וחצי בערך.
ליצור חלה/לחמניות להבריש חלמון ביצה ושומשום.
אפשר אחרי העיצוב,להשהות שוב לתפיחה.
לאפות בחום בינוני.בתנור שחומם מראש.
בתמונה הראשונה יצרתי צמה מ3 חלקית והנחתי בתבנית אינגלייש קייק

הערות:ניתן להוסיף צימוקים
   אפשר להכין לחמניות.
 
תמונות מקניון ממילא בירושלים:
בוקר אור דליה - החלה והדג נראים נפלא
11/09/14 10:19
32צפיות
אשים בפינת המתכון היומי שלי.
תודה על המתכון והתמונות היפות.
תודה רבה,ראיתי
11/09/14 12:58
14צפיות
עכשיו
º
בעונג רב
11/09/14 19:40
5צפיות
התווסף למאמרים בקטגוריה "דגים-דגים"
22/09/14 20:12
10צפיות
הנה הקישור:

http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article...

תודה על המתכון והתמונה היפה.
º
מעולה תודה רבה
22/09/14 21:23
4צפיות
º
בעונג רב
23/09/14 08:22
1צפיות
|גביע|טקס תפוח הזהב 2014|גביע|
09/09/14 18:53
16צפיות
התאספנו לנו אתמול צוות הנהלת הפורומים בסינמטק תל אביב ביחד עם מבחר המנהלים מכל רחבי הפורומים והאשכולות של הפרדס.
המנהלים המקסימים והמוכשרים, שמשקיעים את כל כולם וליבם בפורומים, הם הליבה של הפרדס. ואחרי שעות, ימים ואפילו שנים של השקעה, רצינו לנצל את ההזדמנות כדי להגיד להם משהו חשוב: תודה!

האירוע התחיל עם אוכל איטלקי, מינגלינג ומפגש מרגש. והמשיך עם הקרנה מיוחדת של סרטון מבית היוצר של הנהלת הפורומים|!| :
http://tinyurl.com/mnkz7yf


בהמשך עוד נהנינו מהופעה מגניבה ומקפיצה של הMagical Mystery Tour עם כל שירי הביטלס האהובים ואוהבים עוד יותר, אבל לא לפני שערכנו כפי מיטב המסורת את טקס תפוח הזהב של שנת 2014|!|



סקרנים לדעת מי היו הזוכים|?|


|*|הפורום המבטיח: מבשלים כשר
הבת המתהוללת

|*|הפורום החברתי: הורים לילדים ביסודי
הפתעות נעימות ו-הפוך עם ראש כפול

|*|הפורום המקצועי: סלולארי
z1george

|*|פורום 24/7: האח הגדול
Maybe Mary ו-תרמוס עם נענע

|*|הפורום לשעות הפנאי: טיולים וחופשות בחו"ל
דניאלה1311

|*|והמנהל הוותיק
OrEl74 (מפורום NBA)
אריה31 (מפורום מצעדים וביקורת מוזיקה)
Aלון (מפורום  BDSM ויחסי שליטה)



|כתר|תודה לכל המנהלים של תפוז על התרומה הנפלאה והיום-יומית שלהם לאתר! |כתר|


מוזמנים לקבל קצת טעימה ממה שהיה לנו, בעזרת התמונות שלנו מהארוע:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=4321846

עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה