לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!

זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.
אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.
יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.

הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:
נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.
יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.

הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.

"גאלט" מעטפת חמאה שקדים ודובדבנים
23/06/14 21:34
236צפיות
"גאלט" מעטפת חמאה שקדים ודובדבנים
"גאלט" - מעטפת קינוח משגע
עם פירות קיץ שאי אפשר לעמוד בפניהם
המתכון עכשיו פה בקישור:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?Ent...

"גאלט" מעטפת בצק חמאה בדובדבנים

מצרכים:

לבצק:

200 גרם חמאה רכה
1 ביצה
קורט מלח
100 גרם שקדים טחונים
חצי כוס אבקת סוכר
כף תמצית וניל
2 כוסות קמח רגיל -
ללא גלוטן יש להמיר את הקמח הרגיל בקמח קונדיטור או קמח תמי ללא גלוטן + חצי כוס קורנפלור
כף גרידת לימון - לא חובה

* שקדים שלמים מולבנים או פרוסים לפיזור מעל

למילוי:

סלסלת דובדבנים טריים (מגולענים)
או צנצנת דובדבנים חמוצים בסירופ, מסוננים
2 כפות קונפיטורת תות שדה או כל טעם שתבחרו
1 כף ליקר או רום
1 שקית סוכר וניל

אופן ההכנה:

בקערה גדולה יש לערבב את מרכיבי הבצק וללוש לבצק חלק ואחיד.
לתת לו לנוח כשעה במקרר.

בקערה נפרדת יש לערבב את הדובדבנים המגולענים, עם הוניל, הליקר והקונפיטורה
לתערובת אחידה.

לאחר קירור הבצק יש להניח בצד חלק ממנו בגודל כדור טניס בערך, (במקרר)
לשטח את הבצק, (החלק המירבי) ולרדד על נייר אפיה, לעלה עגול בעובי כס"מ וחצי,
(בערך בגודל של תבנית אפיה עגולה חד פעמית רגילה).

להניח את המילוי במרכז העלה, ולקפל את השוליים, אפשר בעזרת הנייר,
יש להקפיד שהבצק יהיה מקורר היטב,
אחרת הבצק יתפורר בשלבים אלה.
לאחר שקיפלנו את שולי הבצק, נותרנו עם צורת מעטפת.

יש להוציא את הכדור הנותר מהמקרר, ולגרר אותו מעל הדובדבנים אשר במעטפת.

לפזר מעל הכל, שקדים פרוסים מולבנים -
ולהעביר לתנור אפיה שחומם מראש ל180 מעלות כ-35-30 דקות.
עד להזהבה יפה.

בהגשה אפשר לפזר אבקת סוכר.

רות פוזדירקה
נראה נפלא - אוהבת עוגות פירות
23/06/14 23:44
16צפיות
אשים בפינת המתכון היומי שלי.

תודה על המתכון והתמונה הנהדרת.
תודה נירה! הפירות של הקיץ הכי כייפים...|
24/06/14 10:00
13צפיות
ואני מנסה למצות את העונה עד כמה שניתן
דובדבנים במקרה הזה, זאת חולשה אצלנו בבית..
שוב תודה והמשך יום מקסים,
רות
דובדבנים זו החולשה של כולם
24/06/14 12:02
13צפיות
ושלי גם משמשים.

המשך יום מקסים גם לך.
º
נראה ונשמע טעים וקייצי......
24/06/14 20:40
5צפיות
קנלוני תרד גבינות ולבבות ארטישוק
23/06/14 19:16
201צפיות
 קנלוני תרד גבינות ולבבות ארטישוק
מצרכים

קופסת קנלוני

200 גר` עלי תרד

4 ראשי ארטישוק משומרים חתוכים לקוביות                                     

1 בצל

200 גר` גבינה בולגרית במליחות מעודנת                                                

200 גר` גבינה טוב טעם

1 ביצה

2 כפות קמח

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס

3 כפות שמן                                                

200 גר' גבינה צהובה מגוררת

לרוטב עבניות

1 קופסת עגבניות מרוסקות

3 שיני שום קצוץ דק

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית סוכר

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס

ההכנה

1.מניחים בסיר רחב מעט שמן ומטגנים בצל עד להזהבה

2.מוסיפים את עלי התרד וראשי ארטישוק מערבבים מעט עד לריכוך,מצננים

3.מערבבים את הגבינות,ביצה,קמח ,מלח ,פלפל , התרד,ראשי ארטישוק לתערובת אחידה

4. ממלאים את הקנלוני ומניחים בתבנית חסינת חום/חד פעמית בינונית

5.בסיר שמים את העגבניות ומביאים לרתיחה מתבלים מערבבים ומבשלים עוד כרבע שעה

6.שופכים בזהירות את הרוטב על הקנלוני ומכסים בנייר כסף

7.אופים כ-20 דקות מורידים את הנייר כסף מפזרים גבינה צהובה ואופים עוד כ-10 דקות
נראה ונקרא טעים-טעים - תודה על המתכון
23/06/14 23:46
8צפיות
והתמונה היפה. אשים בפינת המתכון היומי שלי.
טורטיות ממולאות טונה וירקות
19/06/14 11:34
132צפיות
שלום מעוניינת להכין למפגש חברים טורטיות חתוכות כמו סושי האם ניתן להכין מראש .הטורטיות מוכנות
אשמח לקבל המלצות .
תודה ושבת שלום
את הטורטיות מכינים סמוך לזמן ההגשה
19/06/14 14:08
93צפיות
הכנתן לא צורכת זמן רב, כך שזו לא בעיה.

אם תרצי מתכון, פשוט תגידי. יש בפורום מתכון מעולה לטורטיות של אילנית12.
ויש עוד כמה וכמה מתכוני טורטיה שניתן
19/06/14 14:10
79צפיות
למצוא בקלי-קלות דרך מנוע החיפוש.
טואטיות ממולאות טונה וירקות
19/06/14 14:16
85צפיות
תודה לך על התשובה המהירה.אשמח לקבל מתכונים למילוי.
טורטיה ממולאה טונה וירקות/אילנית12
19/06/14 14:39
87צפיות
וגם מתכון להכנת הטורטיה עצמה/בישול צמחוני
19/06/14 14:45
51צפיות
כפי שהובא ע"י ד ר ו מ י ת 1

טורטיה/בישול צמחוני

רכיבים:
½ 1 כוס קמח לבן מנופה
1 כוס קמח תירס דק מנופה (בעקרון עדיף maize Meal ולא קמח פולנטה)
1 כוס מים חמים
קורט מלח

הכנה:
מערבבים את 2 סוגי הקמח בקערה ויוצרים גומה במרכז. יוצקים לגומה את המים ומערבבים לאט ביד את כל החומרים עד ליצירת בצק חלק.
מחלקים ל16- מנות. מרדדים כל מנה לרדיד עגול בקוטר 20 ס"מ בערך.
מכסים בניילון נצמד וחוזרים על התהליך עם כל שאר המנות.
מחממים מחבת יבשה בעלת תחתית כבדה או משטח טיגון.
מנחים טורטייה אחת במחבת וכאשר שולי הרדיד מתקפלים קצת הופכים לצד השני.
לפי מה שכתוב כאן, אין צורך בשמן אבל אולי כדאי לשמן קצת בין רדיד אחד לשני.
טורטיות ממולאות וןנה וירקות
22/06/14 10:34
28צפיות
שבוע נפלא
תודה רבה על המתכונים אעדכן לאחר הכנתם בטוחה שיהיה טעים .
יום נפלא
º
בהצלחה. שבוע טוב וכל טוב
22/06/14 10:45
2צפיות
מחפשת סדנת בישול / אפייה / קונדיטוריה
18/06/14 17:24
35צפיות
שלום לכולם:)
שמי שני ואני מחפשת סדנת בישול / אפייה / קונדיטוריה חד פעמית כמתנה לחברה ליום הולדת במחיר סביר.
מחפשת משהו שיהיה באיזור של חיפה / קריות / עמקים לטווח הקרוב (היום הולדת מתרחש שבוע הבא).

מישהי / מישהו מכיר/ה ויכול/ה לעזור?

תודה,
שני
חפשי, דרך גוגל, את מספר הטלפון
18/06/14 17:54
48צפיות
של "סו שף" בחיפה. יש להם סדנאות.

את יכולה לשלוח גם מסר למאקי (שלומית מסו-שף) דרך מערכת המסרים של תפוז.

כמו כן, יש סדנאות נפלאותבמטבח של מאיר השמן בבת ים  (טובי השפים והקונדיטורים בארץ מעבירים שם סדנאות בהתנדבות) . צריך לברר שם מתי סדנת האפייה הקרובה.

בהצלחה,
תבשיל פטריות,בצל,כרובית, תפוח אדמה ובטטה -
18/06/14 13:35
408צפיות
תבשיל פטריות,בצל,כרובית, תפוח אדמה ובטטה -
ארוחה קלה..

החומרים הדרושים:
2 סלסלות פטריות שמפיניון
מיץ לימון
2-3 בצלים פרוסים
6-8 שיני שום, רצוי שום ירוק בעונה
4 תפוחי אדמה קלופים ומבושלים וחתוכים לרבעים
1 בטטה קלופה מבושלת וחתוכה לפרוסות
1 כרובית קטנה מפורקת לפרחים קטנים ומבושלת
מלח, פלפל לבן, תערובת תבלינים של טעם וריח לסלט
1 כפית בהראט
1/4 כפית כורכום
קורט אגוז מוסקט
זעתר טחון
1 ביצה טרופה
1 כף אבקת מרק עוף
חופן נדיב של פטרוזיליה ושמיר קצוצים
לטיגון - שמן זית מעורב עם קנולה וחמאת עיזים
כ-1/2 כוס מים חמים - אם צריך

אופן ההכנה:
מסדרים את המרכיבים על משטח העבודה ורק אז מתחילים עם הבישולים. ההכנה לוקחת יותר זמן מאשר הבישול עצמו והרכבת המנה.

מנקים את הפטריות ופורסים אותן, מזלפים עליהן מעט מיץ לימון למניעת השחרה.

מטגנים את הבצלים ושיני השום בשמן זית/קנולה/חמאה עד להזהבה קלה. מוסיפים תבלינים, מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן עד שהן מתרככות מעט. אם רואים שהנוזלים בסיר נגמרים מוסיפים כחצי כוס מים חמים וממשיכים לבשל על אש קטנה.

מוסיפים אל תבשיל הפטריות את פרחי הכרובית המבושלים, ואת תפוחי האדמה ובוחשים קלות. מוסיפים גם את פרוסות הבטטה, הביצה הטרופה ולבסוף את הפטרוזיליה והשמיר ומערבבים. מגישים מיד.
טעים במיוחד!
 

מתאים כארוחה קלה בפני עצמה או כתוספת לבשרים, עוף ודגים.
כתובות אינטרנט מצורפות:
חביבה - נקרא מעולה
18/06/14 16:35
38צפיות
האם אפשר לוותר על אבקת המרק, או שהיא חיונית לתבשיל (בכל זאת, מרק עוף, אנחנו ב"אוכל חלבי", לא)?

אשמח אם תשיבי.
בטח אפשר לשים בטעם עוף...
18/06/14 16:48
33צפיות
אני צמחונית ותמיד מחליפה...

אף פעם לא הבנתי איך עושים אבקה מעוף...

גם כשאכלתי בשר(וואו זה היה מזמן..) השתמשתי באבקות רק בטעם ולא בשריות...
נראה לי שאפשר, אני משתמשת בה מתוך הרגל..
18/06/14 17:11
20צפיות
אפשר בהחלט לוותר. אני גם לא משוכנעת כמה "עוף" יש באבקה הזו.
ואני הוצאתי את האבקות למיניהן בטעם
18/06/14 17:21
38צפיות
או אמיתיות מהבית.

אשים אותה בפינת "המתכון היומי שלי".

חביבה ורוזי, תודה על התשובה.
º
אשים אותה=אשים את המתכון
18/06/14 17:21
14צפיות
º
תודה רבה, נירה
18/06/14 17:35
5צפיות
º
18/06/14 17:39
2צפיות
פאי שוקולד אה לה פריז
18/06/14 08:25
327צפיות
 פאי שוקולד אה לה פריז
פאי שוקולד  אה לה פריז

לקלתית

250 גר' קמח

3/4 כוס חד פעמי אבקת סוכר

1 ביצה

100 גרם מחמאה( מזולה)

5 כפות מים קרים

1 כף גרירת תפוז

למילויי שוקולד:

200 גרם מחמאה(מזולה)

3 שוקולד מריר

4 ביצים

4 כפות סוכר

לציפויי שוקולד:

1 שוקולד מריר

50 גרם מחמאה

אגוזים ברס לקישוט

4 עלי שוקולד בטעם תפוז

אופן ההכנה

לקלתית

מערבבים בקערה המיקסר מחמאה מומסת ואבקת סוכר טורפים פנימה את הביצה

מוסיפים קמח עד לקבלת בצק אחיד (לא יותר מדי)  מסדרים את הבצק בתבנית (כמו בתמונה)

מעבירים למקפיא ל-10 דקות

מוציאים מהמקפיא שמים נייר אפייה ומעל חומוס או שעועית ולתנור ל 20 דקות עד

להזהבה ב -180 מעלות.

בסיר ממיסים שוקולד ומחמאה ,ובמיקסר מקציפים ביצים שלמות עם סוכר לקצף תפוח .

מאחדים בין שניהם וברגע שהפאי יוצא מהתנור מוזגים על הקלתית ואופים בערך 8 עד 10 דקות .

גם אם לא יציב לגמרי כשיתקרר זה יתייצב ,ממיסים  במיקרוגל שוקולד עם מחמאה ויוצקים מעל

מקשטים עם אגוזי ברס ומניחים את עלי השוקולד תפוז מעל
נקרא מעולה ויפהפה - אשים בפינת
18/06/14 09:16
28צפיות
"המתכון היומי שלי".

תודה על המתכון והתמונה הנפלאה.
º
תודה
18/06/14 09:22
5צפיות
בעונג רב יפה'לה...
18/06/14 10:06
13צפיות
שלחתי לך מסר.
חלת שבלול וכיסונים במילוי גבינות מלוחות
17/06/14 11:25
460צפיות
חלת שבלול וכיסונים במילוי גבינות מלוחות
החומרים הדרושים:
הבצק:
500 גרם קמח רגיל או כוסמין לבן מנופה
1.5 כף שמרים יבשים או 25 גרם טריים
1 כף משפר אפייה
300 מ"ל חלב פושר (כ-1.1/4 כוס)
1 ביצה
3 כפות שמן
1 כף מלח

למלית הגבינות:
200 גרם גבינת שמנת 5% בטעם בצל
50 גרם קשקבל
כ-150 גרם גבינה בולגרית של גד 5%
1 בצל קצוץ מטוגן
1 כף תערובת תבלינים לסלטים וממרחים של "טעם וריח"

לציפוי: 1 ביצה טרופה מדוללת במעט מים

אופן ההכנה:
ללוש בצק מכל המרכיבים - לישה של כ-10 דקות עד שנוצר בצק גמיש שאינו נדבק לקערה. להשאיר לתפיחה של כ-1.5 שעות או עד שמכפיל את נפחו. לאחר שתפח להוציא את האוויר, להעביר לקערה ולכסות ולהשאיר במקרר עד למחרת.

בינתיים מכינים את המלית (גם אותה ניתן להכין יום קודם) - מאחדים את כל הגבינות עם הבצל והתבלינים לעיסה אחידה.

למחרת מחלקים את הבצק לכדורים לפי הצורך, משטחים וממלאים בכף מהמלית ומגלגלים לפי הצורה הרצוייה.

הפעם - חילקתי את הבצק ל-4 חלקים - 2 חלקים יותר גדולים ו-2 חלקים קטנים יותר.

מחלק 2 גדול רידדתי עלה די גדול ומלאתי במלית לאורך הצלע הקרובה אלי, גלגלתי פעם אחת על מנת לסגור לרולדה , כאשר את יתר העלה חתכתי לרצועות בסכין חדה וקיפלתי כל אחת מעל הרולדה בכיוון אלי. עכשיו התחלתי לגלגל את הרולדה סביב עצמה לשבלול והנחתי אותה בתוך מסגרת הצמה.

חלק 3 ניסיתי לעצב קישוט של ורדים (אבל לצערי, הם לא צלחו והתוצאה הסופית שהם נראים כמו קרניים של החילזון..) בכל אופן הנחתי אותם בקצה החלה.

משאירים את החלה לתפיחה אחרונה של שעה,מצפים בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. לאחר כ-3 דקות מתחילת האפייה מנמיכים את החום ל170-180 ואופים סך הכל כ-30 דקות, או עד שהחלה זהובה ומוכנה.

חלק 4 - חילקתי ל4 כדורים - רציתי לנסות להכין פיתות ממולאות במלית ומטוגנות במעט שמן במחבת. פתחתי כל כדור לעיגול, הנחתי כף מלית במרכז וסגרתי. שוב רידדתי לעיגול וטיגנתי קצרות במחבת. התוצאה לא הייתה לטעמי , כי הכיסונים לא נראו מספיק מוכנים אז הכנסתי אותם לתנור לכ-10 דקות.



מחלק 1 גדול עיצבתי 2 גלילים ופיתלתי אותם לצמה - שהיא מסגרת החלה.
כתובות אינטרנט מצורפות:
גם יפהפיה וגם נראית מעולה
17/06/14 11:56
22צפיות
אשים בפינת "המתכון היומי שלי" בפייסבוק.

תודה על המתכון והתמונה היפה.
º
,תודה נירה, איזה כיף :)
17/06/14 12:53
7צפיות
נראה ונקרא מעולה!
17/06/14 18:17
42צפיות
מקווה שהבנתי נכון.
מ-2 החלקים הגדולים את יוצרת את החלק הפנימי והחיצוני של החלה.
עם 2 החלקים הקטנים אפשר ל"שחק" באופן חופשי, או אולי להגדיל את החלה.

אני מתכוונת להכין ביום שישי ולקחת בשבת לבת שלי.

תודה,

רעיה
º
רעיה - כתבי לה מסר
17/06/14 19:57
17צפיות
º
אכתוב מחר....
17/06/14 21:35
12צפיות
נכון מאוד, הבנת נכון. במחשבה שנייה הייתי
17/06/14 22:31
33צפיות
עושה חלוקה מחדש - הייתי מכינה חלה גדולה יותר במקום ההתעסקות עם ה"קישוטים" שלא צלחו ובמקום הכיסונים. מאחלת לך בהצלחה!
º
|תודה | חושבת שאעשה חלה אחת גדולה.
18/06/14 21:01
12צפיות
º
בהצלחה
18/06/14 22:43
8צפיות
החלה בתבנית....
20/06/14 14:19
28צפיות
אחרי שאאפה אותה, אצלם שוב.

תודה רבה!

רעיה
º
צילמת?
20/06/14 16:55
12צפיות
כן... אבל אין לי כוח להעביר
20/06/14 21:35
132צפיות
קיש גבינות בעיטור פרוסות בטטה
עכשיו מהמצלמה למחשב.
רק כעת סיימתי את הבישולים למחר במטבח.

בכל אופן - נראה מצוין, מקווה שימצא חן בעיני הבת שלי, הנכדות וכל מי שיהיה נוכח מחר.

שבת שלום!

רעיה
לא נורא, כשתוכלי אשמח
20/06/14 22:27
13צפיות
שבת שלום
הבקסטריט בויז מגיעים ל|תפוז| אנשים!
16/06/14 11:40
10צפיות
|מאוהב|אי אפשר להתעלם מהעבודה שאחת מלהקות הבנים הכי פופולאריות בעולם מגיעה לארץ!
הבקסטריט בויז כבשו את העולם, והיו להקת הבנים הכי גדולה של שנות ה-90, ובכלל. בשנת 1993 התאחדו חמישה בחורים צעירים - איי ג'יי מקלין, האווי דורו, ניק קרטר, קווין ריצ'רדסון ובריאן ליטרל - ויצרו את מעצמת העל שנקראת ה"בקסטריט בויז". אז רגע לפני שהם מגיעים לארץ בואו להיזכר בלהקה הכי שווה שיש ולהתעדכן בכל מה שחדש|!|

|*|היכנסו עכשיו לפורום הבקסטריט בויז|*|
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...
לקראת שבת עוגת גבינה ספירלה עם ריבת חלב וקרם
12/06/14 20:10
391צפיות
לקראת שבת עוגת גבינה ספירלה עם ריבת חלב וקרם
חרובים ללא סוכר

החומרים הדרושים:  
לבסיס:
כ-150 גרם אגוזים טחונים
1-2 כפות פירורי לחם מקמח מלא
1-2 כפות סוכרלוז
100 גרם חמאה

לעוגה:
500 גרם גבינת טוב טעם 5%
200 גרם גבינת שמנת 5%
200 מ"ל (1 גביע) שמנת חמוצה 15%
250 מ"ל שמנת להקצפה 38%
6 ביצים
1 כוס סוכרלוז
4 כפות קמח מלא או קמח כוסמין לבן מנופה
1 כפית תמצית וניל

לחלק א של תערובת הגבינה:

להוסיף 2-3 כפות ריבת חלב LIGHT

לחלק ב של תערובת הגבינה:
להוסיף 2-3 כפות קרם חרובים ללא סוכר
1 כפית נס קפה
1 כפית קינמון
2 כפות קקאו
אופן ההכנה:  
הבסיס:
לעבד את כל המרכיבים לעיסה ולמרוח אותה על תחתית משומנת של תבנית 24-26 מתפרקת . לשמור במקפיא עד להרכבת העוגה.

תערובת הגבינות:

את הגבינות והשמנת החמוצה שמים על בד חיתול או מגבת נייר רב פעמית לסינון הנוזלים למשך כשעה.

את השמנת להקצפה שמים במיקסר ומעבדים לקצפת רכה שאחר כך תשולב בתערובת הגבינות. מוציאים לכלי נפרד.

להקציף במיקסר את הגבינות,שמנת , סוכרלוז , וניל וביצים . מוסיפים את הקצפת בעדינות ולבסוף את הקמח המנופה.

מחלקים את התערובת בין 2 קערות .

לתערובת א מוסיפים את ריבת החלב ומערבבים היטב.
לתערובת ב מוסיפים את קרם החרובים, קקאו, קינמון וקפה נמס.

מעבירים כל תערובת לכד נפרד, מוציאים את תבנית העוגה מהמקפיא ומתחילים לצקת במרכז התחתית "טבעות" של ריבת חלב ושל קרם חרובים לסירוגין- עד גמר כל הכמות.

לפני האפייה מכניסים קערה עם מים חמימים לתנור.

אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 2-3 דקות , מנמיכים את החום ל160-170 וממשיכים לאפות בערך כ1.5 שעות. משאירים את העוגה בתנור הכבוי כשעה ורק אז מוציאים אותה. מכניסים אותה למקרר לשעתיים ורק אז משחררים מהתבנית.

כתובות אינטרנט מצורפות:
נראה מעולה - תודה על המתכון
12/06/14 23:44
198צפיות
קפה עם מאפינס תפוחים ואגוזים - הוכן וצולם ע"י נירהמ1
והתמונה היפה. אשים בבוקר בפינת "המתכון היומי שלי".

ברוכה הבאה ל"חלבי". הפורום חמים, נעים ומאוד טעים. את מוזמנת להישאר.
תודה על ההזמנה, אני מאוד אוהבת מאכלי חלב
13/06/14 11:47
50צפיות
וגבינות. :)
מעולה.זוכרת אותך עוד שהיה
13/06/14 12:48
72צפיות
לך אתר מתכונים.
הכנתי ממנו כמה מתכונים מעולים
ברוכה הבאה
תודה, אילנית, האתר עדיין חי וקיים :)
13/06/14 13:25
71צפיות
וכתובתו מופיעה בבלוג שלי בדף הראשי. שמחה מאוד על הברכות שלך ושל נירה, מחמם את הלב ♥♥♥
º
13/06/14 13:36
11צפיות
º
עכשיו באמת הסמקתי , עשיתן לי את היום
13/06/14 13:53
31צפיות
º
13/06/14 13:53
2צפיות
אופס - חביבה, את מ"חביבה על הצלחת"?
13/06/14 13:37
64צפיות
אתר נפלא.
כמובן, נירה, גם הבלוג שלי נקרא כך :)
13/06/14 13:43
60צפיות
ותודה על המחמאה בשם "הנהלת האתר"...
סליחה שלא שמתי לב לשם הבלוג
13/06/14 13:46
46צפיות
תיכף אירשם לקבלת עדכונים.
אז הכנתי קציפת תותים מתכון מעולה.
13/06/14 15:51
248צפיות
 אז הכנתי קציפת תותים מתכון מעולה.
האם הוא מופיע בבלוג בתפוז? בזמנו לקחתי מהאתר
את בודאי מתכוונת לקצפת ורודה?
13/06/14 17:32
203צפיות
את בודאי מתכוונת לקצפת ורודה?
לא , עדיין לא העברתי אותו לבלוג, אבל יש רבים אחרים בסגנון.
º
כן לזה התכוונתי.טעיםםםםם
13/06/14 17:49
25צפיות
º
13/06/14 18:08
6צפיות
הקפאת פיצה לפני אפיה
12/06/14 15:12
53צפיות
מה עדיף להקפיא רק את הבצק
או את הבק עם כל התוספות עליו?
משך ההקפאה הוא סך הכל ליומיים
(מתכננת יום הולדת לבן רוצה לעשות הרבה פיצות אבל לא להתעסק עם הפיות ביומולדת עצמו)
אני חושבת שעדיף להקפיא רק בצק..
12/06/14 15:51
46צפיות
רוטב אפשר להכין ולשים במקרר ותןספות טריות...

בהצלחה
אם הבצק פריך אין כל בעיה להקפיא
12/06/14 19:46
51צפיות
בצק שמרים אני לא מקפיאה, אבל חושבת שאפשר לאפות את הבצק בתבנית כ-20-15 דקות (חצי אפייה), לקרר ולהקפיא, ואז לפני האפייה להוציא ולהפשיר.
בדיוק פורסם מתכון לבצק שמתאים להקפאה...
13/06/14 00:15
46צפיות
º
מעולה - תודה רוזי
13/06/14 00:27
8צפיות
º
13/06/14 07:52
2צפיות
עוגת נס קפה
11/06/14 21:57
419צפיות
עוגת נס קפה

לפוסט המלא:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?Ent...
עוגה מעולה שפירסמתי לפני 5 שנים

עוגה טעימה הכנתי אותה כמה פעמים גם לימי הולדת

קיבלתי את המתכון  לפני כמה שנים מגולשת בשם ורד- satr



עוגת נס קפה שוקולד וקוקוס
מידת הכוס: 200 סמ"ק
תבנית מס` 24

מצרכים:
100גרם שוקולד מריר מגורר(להשאיר מעט לקישוט)
100 גרם קוקוס טחון
3/4 כוס קמח לבן רגיל
1 אבקת אפיה
1/4 כוס סוכר (בנוסף) =סה"כ סוכר 1/1/4 כוסות
1 כף שמן
6 ביצים מופרדות (אילנית:שמתי 5 ביצים גדולות מס` 1)
1 כוס סוכר להקצפת הביצים

(אני אילנית הוספתי לתערובת העוגה גם 1 כפית תמצית רום)


הרטבת העוגה:
1 כוס נס קפה ללא חלב =מים רותחים +1 כפית קפה נמס
לציפוי:
1  מיכל שמנת מתוקה(250 מ"ל)
1 כף סוכר
1 כפית נס קפה
להקציף הכל  עד לקבלת קרם יציב

לקישוט:פירורי שוקולד מגורד


הכנה:
מקציפים 6 חלבונים עם כוס סוכר,(את הסוכר מוסיפים בהדרגה)אחרי שהקצף מתקשה מוסיפים את כל תערובת המצרכים ( חוץ מהשמן.)
+ החלבונים ומערבבים יחד עד שמתקבלת עיסה אחידה,מוסיפים את השמן.
מערבבים היטב .מעבירים לתבנית משומנת ולתנור בחום בנוני 170   מעלות עד שקיסם יוצא יבש
בערך 35-40 דקות.
כשהעוגה יוצאת מהתנור שופכים עליה מיד 1  כוס נס קפה חם(ללא חלב,רק אבקת נס קפה ומים רותחים ) אני אילנית חוררתי אותה עם קיסם על מנת שהנוזל יחדור יותר.
אחרי שהעוגה מעט התקררה  מצפים בקרם  שהכנו ומפזרים פירורי שוקולד לקישוט.

בהצלחה לכולם/אילנית12!

תמונות טריות מנמל ת"א
כדאי לראות:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?Ent...
נראית נפלא - אשים בפינת המתכון היומי שלי
12/06/14 06:40
28צפיות
תודה ויום נעים דליה.
º
בשמחה
12/06/14 06:47
8צפיות
נראית מעולה...
12/06/14 07:03
32צפיות
(כמה זמן לא הייתי פהההההה!!!!!)
נירה, נפלא ששמת קישור בפייסבוק :)
היי חפי - באמת לא היית כאן זמן רב
12/06/14 09:01
155צפיות
קפה עם עוגת פירות קיץ - הוכן וצולם ע"י נירהמ1
מה שלומך?

אני משתדלת מאוד לשים בכל יום את המתכונים שמובאים לכאן בפינת "המתכון היומי שלי".

תישארי קצת. הנה, הכנתי לך גם קפה, עם משהו קטן בצד.
תודהההה מה שלומך?
12/06/14 12:02
20צפיות
מזמן לא ראינו אותך.
עוגה ישורים ...
12/06/14 09:21
108צפיות
כל הזמן רק מישרים
º
מה שנכון, נכון!
12/06/14 09:33
9צפיות
º
חחח,צודקת
12/06/14 12:01
15צפיות
פאי שזיפים באייריש קרים
11/06/14 14:51
305צפיות
פאי שזיפים באייריש קרים
פאי מרשים וטעים כאחד !
עם אופציה ללא גלוטן, כנסו והרוויחו
עכשיו בבלוג  באהבה, פה בקישור:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?Ent...

פאי שזיפים באייריש קרים

מצרכים:

לבצק התחתית:

130 גרם חמאה
100 גרם אבקת סוכר (אפשר פחות)
כף תמצית וניל
1 ביצה
חצי כוס קורנפלור
כוס קמח

* סלסלת שזיפים טריה, מגולענים וחצויים
* 2 כפות  ליקר אייריש קרים
* 3 כפות סוכר חום דחוס

לקרם:

100 גרם שקדים טחונים
100 גרם אבקת סוכר
1 ביצה
3 כפות קורנפלור
כף קמח
100 גרם חמאה רכה

אופן הכנה:

בקערה יש להניח את חצאי השזיפים, לערבב עם ליקר האייריש קרים והסוכר.
להניח בצד..

בקערה נוספת או במיקסר, ללוש את מרכיבי הבצק, לבצק רך וחלק.
לשטח אותו בתבנית פאי מס` 26, משומנת קלות בספריי שמן.
ולאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות, בערך 15 דקות.
להוציא מהתנור ולצנן קלות בצד.

להכנת הקרם:
במעבד מזון יש לערבל את כל מרכיבי הקרם.

לאחר שהתחתית נאפתה והצטננה קלות, יש ליצוק את הקרם באופן שווה מסביב.

לסדר מעל הקרם את חצאי השזיפים, לאפות עוד 35 דקות.

באופציה ללא גלוטן פשוט להמיר את הקמח בקמח ללא גלוטן.
(קמח תמי או קמח קונדיטור) - יוצא מעולה

רות פוזדירקה
רותי - נראה טעים להפליא
11/06/14 15:59
24צפיות
מה שלומך? סימנתי לך מינוס על כך שמזמן לא היית כאן.

אשים את המתכון בפינת "המתכון היומי שלי".

תודה על המתכון והתמונה היפה.
היי נירה יקרה תודה על המילים החמות שלך...
11/06/14 18:17
24צפיות
שמחה שאהבת, תמיד טוב להיות פה..
את יודעת עיסוקים, עניינים לא חסר.
חיבוק מותק
רות
ודאי שאני יודעת וגם מבינה
11/06/14 19:27
16צפיות
התבדחתי קצת.
º
נראת נפלא.
12/06/14 09:22
5צפיות
º
תודה לך, שמחה שאהבת
12/06/14 19:27
6צפיות
זהירות ממכר!!!
11/06/14 08:14
329צפיות
 זהירות ממכר!!!
מצרכים לכ-30 עוגיות




500 גר' קמח לבן רגיל

150 מ"ל שמן קנולה

150 מ"ל מים

125 גר' חמאה רכה

1 אפיה

1 סוכר וניל                                                                                                                             

                                                                                                                                      

חומרים למלית

150 מ"ל טחינה גולמית                                                                                                         

100 גר' אבקת סוכר

75 גר' קוקוס

חומרים לסירופ

200 גר' סוכר

240 מ"ל  מים

2 כפות דבש

1/4 לימון עם הקליפה



לציפוי

200 גר' קוקוס קלוי

אופן ההכנה

הכנת הבצק-שמים בקערת המיקסר עם וו גיטרה את כל המרכיבים ומעבדים במהירות נמוכה

עד לאיחוד

אוספים את הבצק לכדור מכסים בניילון ניצמד ומעבירים  למקרר לחצי שעה

הכנת הסירופ-שמים בסיר את כל המרכיבים מלבד הדבש ומביאים לרתיחה של 15 דקות

מוסיפים את הדבש ומבשלים עוד 10 דקות מצננים

הכנת העוגיות

מרדדים  את הבצק על משטח מקומח לעלה ברוחב 7 ס"מ ואורך 40 ס"מ יוצרים משולשים(לפי דוגמא)

שמים מעט מלית בחלק הרחב של כל משולש ומגלגלים לחלק הצר

שמים את העוגיות בתבנית ואופים כ-25 דקות

טובלים כל עוגייה בסירופ ומצפים בקוקוס קלוי

צהריים טובים - נראה מעולה. שמתי
11/06/14 14:44
38צפיות
את המתכון בפינת "המתכון היומי שלי".

תודה על המתכון והתמונה היפה.
תפוגת אבקת Gainer
10/06/14 21:52
36צפיות
מישהו יודע כמה זמן אפשר להשתמש באבקת לאחר אימון (gainer), לאחר תאריך התפוגה הפורמאלי?
º
שנתחדש על הנשיא שעדיין לא נבחר?
10/06/14 15:04
35צפיות
למרות שהייתי בוחרת מועמד אחר, מצטרפת
10/06/14 15:09
43צפיות
לברכה שלך.
ABSHOP - גאדג'טים ומוצרים

המקלחת שלך...

מעולם לא ניראתה ככה! הזמינו עכשיו >>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה