בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!

זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.
אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.
יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.

הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:
נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.
יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.

הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.

עוגת שושנים דמוית שמרים
23/05/14 10:30
264צפיות
עוגת שושנים דמוית שמרים
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?Ent...

מעתיקה את המתכון לבצק מהבלוג- מתוקים שלי

עוגת שושנים דמוית שמרים/ מתוך  Our Best Bites
לבצק –

מצרכים:

3/4 כוס גבינת קוטג`

1/3 כוס יוגורט או ריוויון

1/4 כוס סוכר

60 גר` חמאה מומסת

1 כפית תמצית וניל

2 כוסות קמח

1 שקית אבקת אפייה

1/2 כפית מלח

1/4 כפית סודה לשתייה

מחממים תנור ל – 200 מעלות.

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר (או מעבד המזון) מערבלים יחד את הקוטג`, היוגורט, הסוכר, החמאה המומסת ותמצית הווניל. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח והסודה לשתייה ומעבדים רק עד לקבלת בצק.

מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומרדדים אותו בעזרת מערוך לעלה דק בגודל של כ – 30 על 40 ס"מ.

אני מרחתי שוקולד השחר, גילגלתי לרולדה ופרסתי ל-12 פרוסות.

הנחתי 4 שושנים בשלוש תבניות אינגליש קייק ואפיתי כ-20 דק' עד הזהבה.

עדי - נראה מעולה. אשים
23/05/14 11:12
40צפיות
את המתכון והתמונה היפה בפינת "המתכון היומי שלי".

תודה רבה ושבת שלום.
º
תודה נירה יקרה, שבת שלום
23/05/14 22:59
9צפיות
º
נפלא . מאמצת בחום
26/05/14 07:27
6צפיות
º
26/05/14 09:28
1צפיות
ארוחה מעולה קלת הכנה
20/05/14 21:16
420צפיות
ארוחה מעולה קלת הכנה
הוזמנתי לביקור במפעל של ‘מוטי שף'  ועל הביקור אספר בנפרד . מהביקור יצאתי עם שפע ממרחים ובדרכי הביתה עצרתי בעדן טבע ונצלתי מבצע של רכשית שני ממרחים ב30 שח.( מחיר רגיל בין 21-25 אז כדאי לנצל מבצע)  והשלמתי בעוד שני ממרחים שיהיה למעדני שבועות חשבתי . אולם אמש(שבת) שבת של מנוחה וסטלבט- טלפון המודיע על חברים שמגיעים . חשק וכח להתחיל לבשל לא היה. נזכרתי בממרחי מוטי שף המעולים והחלטתי לשדרג בהם את הארוחה .
בזמן שהבן נסע לכפר יאסיף ודאג לקניבורים אני שלפתי מהמקפיא לקט נורמדי אותו בשלתי במיקרו תבלתי בכף ממרח פסטו.
הנחתי על מצע חסה ובצל קצוץ שתובל במעט מלח ולימון .מעל פזרתי שפע של  שקדים אגוזי מלך וגרעיני חמניה . מסביב פזרתי מעט קורטונים  וסלט חגיגי וטעים היה מוכן במהירות .
חצילונים במבחר טעמים
20/05/14 21:20
255צפיות
חצילונים במבחר טעמים
חצילונים שנקטפו מהגינה עלו על המנגל קולפו ונמרחו בממרח פסטו וממרח זעתר הוגשו על מצע טחינה ..ולוקלקו
כתובות אינטרנט מצורפות:
חציל בממרח לימונים כבושים
20/05/14 21:22
185צפיות
חציל בממרח לימונים כבושים
של מוטי שף
הפתיתים בעגבניות
20/05/14 21:28
255צפיות
הפתיתים בעגבניות
1 שמן זית
1 כוס של פתיתים
קורט מלח
קורט פלפל שחור
1 כף קטשופ
1 כפית ממרח עגבניות מיובשות
½ 1 כוסות מים
מאדים את הפתיתים בשמן זית.
מטבלים במלח ובפלפל
מוסיפים את ממרח העגבניות המיובשות והקטשופ , מערבבים.
מוסיפים מים רותחים, מכסים את הסיר ומנמיכים את האש.
משאירים להתבשל כ-12 דקות על אש נמוכה.
מכבים את האש ובעזרת מזלג מאווררים את הפתיתים.
מכסים את הסיר שוב ומשאירים כ-10 דקות.

תהנו
חלה עם בצק פוליש וממרחים
20/05/14 21:37
228צפיות
חלה עם בצק פוליש וממרחים
חלה שאפיתי בשישי ממתכון של הלוחשת לאוכל שמילאתי בממרחי מוטי שף היתה השוס של הארוחה וקצרה תשבוחות רבות.
העתק הדבק
חומרים ל- 2 חלות ענקיות או 3 בינוניות

לבצק מקדים (פוליש) להכין יום לפני

1.5 כוסות קמח

3/4 כוס מים

1/4 כפית שמרים יבשים

הכנת הפוליש

לערבב הכל יחד ולהשאיר מכוסה מחוץ למקרר לפחות 12 שעות.

חומרים לחלות

פוליש

800 גרם קמח (אם השתמשתם לפוליש מחבילת קמח חדשה אז לשים את יתרת הקמח)

2 כפות שמרים יבשים

2 ביצים בטמפרטורת החדר

5 כפות סוכר

1/2 כוס שמן

1 כף גדושה מלח

1.5 כוסות מים פושרים

אופן הכנת החלות

לשים בקערת המיקסר קמח ושמרים ולערבב היטב.
להוסיף את הפוליש, את  הסוכר, שמן וביצים ולהתחיל ללוש במהירות נמוכה תוך הוספת מים בהדרגה.
להוסיף מלח וללוש 10 דקות רצוף.
הבצק צריך להיות רך וגמיש אבל לא דביק.
לרסס קערה גדולה בשמן ולשים את הבצק להתפחה. לרסס גם את הבצק. לכסות בניילון נצמד או בשקית גדולה ולהתפיח במקום חמים שעתיים (לא פחות ובחורף אפילו 3 שעות). אני משכיבה את הבצק לישון מתחת לפוך.
אחרי שעתיים, לחלק את הבצק - אם רוצים שתי חלות ענקיות (קליעה של 4) אז מחלקים לשמונה חלקים שווים.
לתת לבצק מנוחה של 10 דקות כדי שיהיה קל יותר לקלוע צמה. לקלוע מכל 4 חתיכות צמה או כל צורה ולהניח בתבנית עם נייר אפייה להתפחה של 30-40 דקות בקייץ ובחורף אפילו שעה.   
למרוח ביצה, לפזר שומשום או קצח או פרג ולאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות 40 דקות או עד שהחלות שחומות ויפות.
להוציא מהתנור ולצנן על גבי רשת כשהחלות מכוסות במגבת מטבח.


אני חלקתי לשישה חלקים לשתי חלות גדולות
כל חלק רדדתי ומרחתי האחד בממרח פסטו של מוטי שף והשניים האחרים בממרח עגבניות מיובשות
קלעתי צמה ואפתי בתבנית יעודית לחלה .
נטרף
קוגל תפוחי עץ
20/05/14 21:52
379צפיות
קוגל תפוחי עץ
לא זוכרת מי העלתה מתכון זה ועשתי אותו ע"פ הזכרון .
לשמן תבנית עגולה ולפזר פרורי לחם הוספתי לפרורי הלחם מעט גרנולה  (הפעם הכנתי בשתי תבניות קוטר 20)

לקלף בערך 10 תפוחי גרנד ,להוציא את הליבה ולפרוס דק מאד(הפעם חלקתי את התפוח בעזרת מכשיר ל16 פלחים ,  לטעמי עדיף לחתוך דק )
בתבנית שכבת פרוסות תפוחים,מפזרים אגוזים קצוצים,שוב תפוחים ועליהם קינמון,וצימוקים ושוב אגוזים קינמון וצימוקים עד לשפת התבנית

לערבב לבלילה חלקה
כוס קמח
אבקת אפיה
כוס סוכר
1/2 כוס שמן
3 ביצים שלמות

לשפוך מעל לתפוחים
לתת לבלילה לחלחל לכל השכבות
לאפות בחום של 180 עד שמשחים יפה
מתאים להגיש חם או קר

בהצלחה
כתובות אינטרנט מצורפות:
הלזה יקרא: "קוגל"?... חשבתי ש"קוגל" זה
31/05/14 18:53
10צפיות
שם של אותו הדבר רק בשילוב איטריות...

עפ"י המתכון זה נשמע לי כמו עוגת תפו"ע ולא קוגל...
היי טלי - הכל נראה מצוין
21/05/14 02:06
38צפיות
תודה על הסקירה והמתכונים.
טלי - אכניס את מתכוני הפתיתים והקוגל
21/05/14 11:17
39צפיות
לפינת המתכון היומי שלי בפייסבוק.

שוב תודה רבה.
תודה נירה
21/05/14 16:05
28צפיות
מתכון הקוגל תפוחי עץ הוא של פרומית
שמתי אותו בבוקר. אנסה לשנות
21/05/14 17:46
36צפיות
את הקרדיט.
שבועות בפתח - מתכונים לחג
71תגובות
18/05/14 09:40
4382צפיות
אתם מוזמנים להוסיף משלכם.

בתמונה: טורט גבינת ריקוטה...

(המשך...)
טורט גבינת ריקוטה - הוכן וצולם ע"י נירהמ1
אתם מוזמנים להוסיף משלכם.

בתמונה: טורט גבינת ריקוטה...
|*|פורום קולנוע ישראלי נפתח ב|תפוז|
19/05/14 13:02
2צפיות
|רמקול|בשנים האחרונות הקולנוע הישראלי מראה פריחה של ממש, עם סרטים כמו "בופור", "ואלס עם באשיר", "עג'מי" ואחרים, נראה שאנחנו בדרך הנכונה לכבוד והצלחה בינלאומיים.
אך לא צריך לשכוח את הסרטים הנוסטלגיים, כמו "סאלח שבתי", "מבצע יונתן", סדרת "אסקימו לימון", "אלכס חולה אהבה", "מבצע סבתא" ועוד רבים וטובים.

לכן פתחנו בשבילכם את פורום קולנוע ישראלי וסרטי בורקס |!|

מוזמנים להיכנס כבר עכשיו :-)
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...
המלצה על קייטרינג חלבי
18/05/14 11:37
38צפיות
היי לכולם,
מקווה שזה בסדר שאני שואלת כאן..
אולי תוכלו לעזור לי.
אנחנו רוצים לעשות בריתה לבת שלנו בארוע מצומצם של בערך 120 איש וממחפשים קייטרינג חלבי איכותי.(אזור מודיעין)
אנחנו עושים את האירוע בשטח..לכן אני מחפשת מישהו שיכול להביא איתו את הכל (שולחנות,כיסאות,כלים....)
אשמח להמלצות!
תודה ושבוע טוב.
הדר - תיכף אשלח לך במסר מספר טלפון
18/05/14 11:44
24צפיות
של שף שהמלצתי עליו לחברה שביקשה שף חלבי לאירוע פרטי. האירוע היה הצלחה.

בדיוק לפנייך, מישהי כאן בפורום ביקשה שף לסדנה פרטית והמלצתי עליו, כך שיש לי עדיין את המספר. כאמור, תיכף אשלח לך במסר.
-ושאלה למטה
18/05/14 11:04
118צפיות
ברצוני להמליץ על עוגת גבינה הזאת:http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?ent...

-מהו קצף יציב? הכנתי לא פעם את העוגה -נוושלמת,טעימה ורכה.אנ ממליצה מאוד לסנן את הגבינות והשמנת.
- כמו כל פעם אני מקציפה חלבונים ורק שיש בועות כאלה כזה מוסיפה בהדרגה את הסוכר.כשרציתי להוסיף את הקצף לעיסת הגבינה -היה נראה שהקצף יותר מידי קשה-ז"א : היה לי קשה ולקח לי זמן לערבב עם עיסת הגבינה.
איך יודעים מתי להפסיק פעולת המיקסר ובכלל מה אמור להיות כשיודעים שזה קצף יציב?
סליחה על הבורות.תודה רבה
עוגה מעולה - על מנת לדעת אם הקצף יציב
18/05/14 11:17
111צפיות
פשוט מפסיקים את פעולת המיקסר וכשמוציאים את המקצפים נוצרים זיזים על הקצף.

אצרף את הודעתך עם הקישור לשרשור שבועות שפתחתי.

תודה רבה.
>ודה רבה. עכשיו הבנתי שעשיתי קצף נוקשה
18/05/14 11:37
41צפיות
ובכל זאת - העוגה יצאה מושלמת-בלי סדק וזהובה מלמעלה.שבוע טוב
מעולה. המתכון הוא של טורט גבינה קלאסי
18/05/14 11:42
61צפיות
לתבנית גדולה. שמחה שהצליח לך.

שמתי קישור למתכון בשרשור שבועות.
מחפשת שף לסדנת בישול פרטית בבית לבת מצווה
18/05/14 10:00
28צפיות
מישהו יכול להמליץ?

תודה,
שרון.
היי שרון - במשך היום אחפש לך
18/05/14 10:27
30צפיות
שפים לסדנה בבית, וגם אתן לך מספרי טלפון במסר.

לא יכולה לעשות זאת עכשיו משום שאני עסוקה בשרשור שבועות. ברגע שאסיים אוכל להתפנות לבקשתך. איתך הסליחה.
º
תודה רבה :)
18/05/14 10:53
3צפיות
º
לתחילת השבוע...
18/05/14 10:25
28צפיות
שניה לפני שבועות...
18/05/14 10:27
237צפיות
 שניה לפני שבועות...
הסופ"שים שלי עוברים מהר מידי, מבלי לשים לב הם נגמרים בצ'יק וכשמגיע יום ראשון אני נשארת עם טעם של עוד.
כך גם היה לי עם חלב העיזים* המלא החדש של תנובה אותו קיבלתי להתנסות בשבוע שעבר. הוא היה לי כל כך טוב וטעים שבלי לשים לב, בתוך שלושה ימים, חיסלתי לבד את כל הקרטון.
אף פעם לא העזתי להכניס חלב עיזים הביתה, עם גבינות עיזים העזתי גם העזתי, אבל משהו בחלב הפחיד אותי, בעיקר בגלל הטעם.
הופתעתי לגלות את הטעם הנהדר של החלב העיזים המעולה של תנובה שעבד נהדר גם עם הקפה ההפוך של בבוקר (כולל הקצפת החלב במקציף של המכונת קפה!) וגם עם דגני הבוקר שאני מאוד אוהבת.
לא הורגש טעם לוואי (שזה בעיקר מה שחששתי ממנו) והתחושה בבטן הייתה קלה ונעימה, ללא כבדות או כאבי בטן שנשארים אצלי לא פעם לאחר צריכה של חלב רגיל.
עכשיו אני זוממת להכין איתו איזה קינוח מעניין לחג שבועות, עוד לא סגורה על מה, אבל אין לי ספק שהקינוח יקבל תפנית הרבה יותר בריאה עם החלב הזה, מאשר עם כל חלב אחר.
יש לכן רעיונות למתכונים מעניינים בשבילי? אשמח לקבל אם כן!


*גילוי נאות – החלב התקבל לסקירה.  
º
שרון - תודה רבה על הסקירה
18/05/14 10:57
13צפיות
º
בכיף ובשמחה
18/05/14 12:01
5צפיות
רוצה להכין רוטב שמנת עם ירקות - לפסטה!
16/05/14 00:27
65צפיות
יש לי: חציל, בטטה, קישוא , גזר, בצל ושום. נראה לכם שאפשר מכולם ביחד? האם את החציל לטגן קוביות לפני כן? והכלל - האם חציך משתלב ברוטב שמנת מתוקה?
אשמח לרעיונות וכמובן - איזה תבלינים להוסיף לזה. (=פטרוזיליה, כוסברה, טימין, בזיליקום?...)
לרוב אני אוהבת: כורכום או אגוז מוסקט
יהיה טעים מאוד אם תטגני את קוביות החציל
16/05/14 00:43
46צפיות
החציל משתלב נפלא עם שמנת מתוקה או חמוצה.

תבלינים: מלח, פלפל שחור גרוס, שום כתוש.

אפשר להוסיף מעט בזיליקום.
תודה! בזיליקום הולך ברוטב שמנת?? מסתדרים
16/05/14 14:50
26צפיות
יחד? מעולם עוד לא ניסיתי...

ואגב - איך מסמיכים את השמנת המתוקה עבור רוטב סמיך במידה הרצויה - לפסטה? אני יודעת רק בטכניקת הרביכה: חמאה, 1-2 כפות קמח, כוס מרק צח (או בלי) ושמנת מתוקה - מחממים על אש קטנה...
אבל אני מניחה שזו לא הדרך הנכונה עבור רוטב שמנת לפסטה... איך כן?
בעבר, פשוט חממתי אותה על האש אבל היא ממש לא משתנה! נשארה נוזלית כמעט אותו הדבר... אז מה הסוד? מה השיטה?
אלונה - מהמתכון שאני מצרפת תעתיקי
16/05/14 17:52
44צפיות
את רוטב האלפרדו.

רוטב אלפרדו

בבהחלחה, {4U|
אז זהו, שהשמנת לא מסמיכה אצלי...
16/05/14 20:21
20צפיות
היא מתבשלת ומתבשלת ומתבשלת עד שהיא בעיקר מתאדה...

מה אני עושה לא טוב?
את יכולה להוסיף כף קמח, או קורנפלור
16/05/14 21:01
16צפיות
מדולל במעט מים.
מאפניס חמוציות/צימוקים עם חמישה מוצרים בלבד
16/05/14 06:49
234צפיות
 מאפניס חמוציות/צימוקים עם חמישה מוצרים בלבד
מאפניס חמוציות/צימוקים טעים עם  מתכון בחמישה מוצרים בלבד ו 5 דקות

עבודה .רוצו להכין  
מקור:עיתון ישן
הכנה ותמונות:אילנית12


החומרים:ל 12 מאפינס בינונים.
.
השתמשתי בתבנית מאפניס  לב,יצאו לי 8 מאפניס גדולים מאוד.




1 וחצי כוס  קמח מלא תופח מאליו(או קמח לבן תופח)


שליש כוס סוכר חום


2 גביעי יוגורט בטעם פרי(אני השתמשתי בטעם תות ,כל גביע

150 גרם.)


50 גרם חמוציות יבשות /צימוקים(לעיתים אני מוסיפה גם אגוזי מלך שבורים)


2 ביצים.

הכנה:

מחממים תנור ל170 מעלות


משמנים  היטב תבנית שקעים.

מערבבים בקערה,קמח,סוכר,בקערה אחרת טורפים את

היוגורט עם הביצים ומוסיפים לתערובת הקמח.


מערבבים יחד עד שהתערובת מתאחדת,ומקפלים פנימה את

החמוציות/צימוקים.


מחלקים את התערובת בין השקעים,אופים כ 30דקות ,או עד

שקיסם יוצא יבש.


(עדיין לא ניסיתי  להכין עם קמח לבן,אשמח לקרוא מי שהכין)


בהצלחה/אילנית12

תמונות מרהיבות מהספארי ברמת גן:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?Ent...

נראה מעולה - תודה על המתכון
16/05/14 09:56
16צפיות
והתמונה היפה. אשים בפייסבוק.
º
רבה.
16/05/14 12:26
2צפיות
ספגטי ברוטב עגבניות/נירהמ1
16/05/14 10:44
183צפיות
ספגטי ברוטב עגבניות - הוכן וצולם ע"י נירהמ1
זה מה שאני מכינה להיום בצהריים.

ספגטי ברוטב עגבניות/נירהמ1
מקור המתכון והתמונות: נירהמ1
ממארי פורום "אוכל חלבי"

תמונות ישנות. סליחה על האיכות.
º
יאמי..
16/05/14 12:27
4צפיות
º
16/05/14 15:52
לדעתי צריך לחוקק חוק בפורום....
20/05/14 10:13
23צפיות
כל מי ששם תמונה מגרה כזאת, מחוייב לשלוח לחברי הפורום טעימות :)
º
20/05/14 11:38
1צפיות
נשאר לי עוגיות קוקוס מחג
15/05/14 19:45
35צפיות
פסח ואני רוצה להכין איתם משהו...
טחנתי אותם לפירורים... ולא יודעת איך להמשיך,,
אשמח לרעיונות ..
תכיני כדורי שוקולד
15/05/14 20:31
28צפיות
תמיסי שוקולד מריר בשמנת מתוקה ותערבבי לתוכו את פירורי העוגיות.
תודה ...זה לא יהיה
15/05/14 21:02
27צפיות
נוזלי מידי?
לא אמרת מהו משקל העוגיות?
15/05/14 21:33
21צפיות
את יכולה להוסיף פירורי ביסקוויטים או עוגה אם ייצא נוזלי.
יש לי מתכון מעולה לכדורי שוקולד. אני עושה
16/05/14 00:24
57צפיות
מזה נקניק שוקולד ואז פורסת לפרוסות. ההרכב של הנקניק הוא כזה: חצי כוס סוכר + חצי כוס מים + 2 כפות קקאו + 75 גר' חמאה + תמצית שקדים = ממיסה בסיר על האש. כשהכל נמס ומתאחד  - מכניסה פנימה שברי בסקוטים מחבילה אחת (טור כזה עטוף בניר צלופן שקוף. כמדומני שוקל 125 גר'). אם משקל פרורי העוגיות שלך מתאים = אז ממליצה על המתכון! כשמתקרר, מורחת את זה על ניר אפיה ומגלגלת לגליל. מכניסה להקפאה ופורסת כשצריך להגיש את זה. האורחים המזדמנים שלי - מתים על זה!
תודה..
24/05/14 15:09
1צפיות
לקחתי ממך את המתכון :)
כתובות אינטרנט מצורפות:
ל"ג בעומר כבר כאן חברים - מתכונים
13/05/14 17:26
145צפיות
תמונת המדורה  נאספה ברשת - כל הזכויות שמורות לבעלי התמונה
אתם מוזמנים לשרשר מתכונים.

השרשור יועבר לקישורי הפורום.
רוטב לפיתוח על המנגל/היהלום שבכתר
13/05/14 17:31
156צפיות
הוכן וצולם ע"י היהלום שבכתר
רוטב לפיתוח על המנגל/היהלום שבכתר
מקור המתכון והתמונה: היהלום שבכתר

"רוטב מעולה. חושבת שילדים יאהבו אותו גם ליד המדורה..." (נירה)

חומרים:
1 חבילה כוסברה קצוצה
5-6 שיני שום גדולות כתושות
כוס שמן סויה/קנולה/תירס/זית (אני שמה סויה)
1 כף גדושה פפריקה מרוקאית מתוקה
1 כף גדושה גריל עוף
1 כפית שטוחה מלח
1 כפית שטוחה פלפל שחור
1 כפית שטוחה כמון

- מערבבים הכל ביחד.

הכנה:
- לפתוח כל פיתה לשניים (לא לחתוך, אלא לפתוח כמו למילוי)
- למרוח רוטב משני הצדדים ולצלות על המנגל
- מקבלים מעין טוסט פיצה קריספי מעדן  הבעיה היא הנשנוש של הפיתה שאי - אפשר להפסיק.
- הכי טעים עם פיתה לאפה או פיתה עירקית.

בתיאבון,

היהלום שבכתר
תפוחי אדמה בגריל או על אש פתוחה/נירהמ1
13/05/14 17:35
37צפיות
תפוחי אדמה בגריל או על אש פתוחה/נירהמ1
מקור המתכון: נירהמ1, עצמי
ממאמרי פורום אוכל חלבי

"זה לא בדיוק מתכון. רבים מכינים ככה תפוחי אדמה בגריל. צורת ההגשה היא כמו שאני נוהגת להגיש אותם.
אפשר להגיש את תפוחי האדמה האלה כארוחה קלה וטעימה. קל להכין, דיאטתי, טעים וקל לעיכול.
ניתן להכין אותם גם במדורה. פשוט עוטפים כל תפוח אדמה ביריעת ניילון נצמד לפני ששמים במדורה.
צר לי, אבל לא יצא לי לצלם את ההכנה..." (נירה)

החומרים:
תפוחי אדמה גדולים רחוצים כמספר הסועדים – מבושלים בקליפתם (מבשלים רק עד שהם מתרככים מעט, לא בישול ארוך כדי שלא יתפרקו)

הכנה:
- מורחים את תפוחי האדמה במעט שמן (זית או קנולה).
- צולים על אש פתוחה, או בגריל עד שהם משחימים.

*מגישים את תפוחי האדמה חצויים עד חציים, לתוך החריץ מכניסים חמאת שום מעט פטרוזיליה-כוסברה, ומגישים בלוויית שמנת חמוצה או קרם פרש, סלטים או ירקות חתוכים, ויין לבן צונן.

תיהנו,
º
ביריעת ניילון-נצמד=ביריעת אלומיניום
13/05/14 23:23
6צפיות
שיפודי גבינת חלומי וירקות/נירהמ1
13/05/14 17:37
31צפיות
שיפודי גבינת חלומי וירקות/נירהמ1
מקור המתכון: נירהמ1, עצמי
ממאמרי פורום אוכל חלבי

החומרים:
שיפודי עץ – אותם רצוי להשרות במים כמה שעות לפני ההכנה (כשהם לחים הם לא נשרפים בקלות)
2 חפיסות גבינת חלומי – חתוכות לקוביות בינוניות שאפשר לנעוץ על שיפוד
ירקות חתוכים בעובי שניתן לנעוץ על שיפוד – בצל ועגבנייה
למרינדה:  
שמים בקערה מעט שמן זית, 1 כפית חומץ בלסמי, כמה טיפות טבסקו ירוק, או טבסקו עם שום (שני הסוגים מעולים – אפשר לשים כמה טיפות משניהם), 2 שיני שום כתושות, ומערבבים.

הכנה:
- משפדים קוביית גבינה, בצל, עגבנייה, שוב קוביית גבינה, וכך הלאה לפחות 4-3 קוביות גבינה על שיפוד.
- מורחים את השיפודים משני הצדדים במרינדה.
- צולים על אש פתוחה, או בגריל ביתי עד שהגבינה משחימה-מזהיבה.
מגישים עם ירקות חתוכים, בגטים (או לחם כפרי) ויין צונן.

תיהנו,
איך אני אוהבת גבינת חלומי...
14/05/14 18:24
11צפיות
היום בערב הולכים להכין לנשנושים עם האח הגדול :)
בהצלחה|פרח - אל תשכחי
14/05/14 19:05
5צפיות
לספר לנו איך יצא.
מתכונים לל"ג בעומר שהובאו ע"י אילנית12
13/05/14 17:38
31צפיות
מתכונים לל"ג בעומר שהובאו ע"י אילנית12
מקישורי פורום "אוכל חלבי"
מאכלים לשדרוג ארוחת המדורה/ורד ברלל
13/05/14 17:39
17צפיות
לא רק תפוחי אדמה - מתכוני פויקה של אריאל כהן
13/05/14 17:42
16צפיות
מתכונים נהדרים לל"ג בעומר מ"מתכונים.נט"
13/05/14 17:43
24צפיות
מתכונים לל"ג בעומר של חיליק גורפינקלֻֻ
13/05/14 17:49
6צפיות
מעלה את החום – מתכונים לל"ג בעומר של חיליק גורפינקל, מ"סגנון", nrg מעריב

אין עשן בלי אש: מתכונים עם תפוחי אדמה, מוואלה
13/05/14 17:51
14צפיות
מתכוני ל"ג בעומר ממאקו
13/05/14 17:51
14צפיות
מתכונים מסביב למדורה ממאקו
13/05/14 17:53
17צפיות
גררררר,מתכונים מעולים
13/05/14 20:41
17צפיות
שמת...תודה
דליה - היכנסי
13/05/14 20:46
30צפיות
אצלי החג הזה הוא לא כייף. בל"ג בעומר אני כלואה ונצורה בביתי, אחרת אפשר יהיה לאשפז אותי. אני נחנקת בקלות רבה מהעשן והסירחון. שונאת את ל"ג בעומר. הלכתי למדורות רק כשהילדים היו קטנים.

חג שמח וכל טוב.
אני גם סוגרת
13/05/14 22:05
23צפיות
אבל שנה שעברה שמתי לב שהיו פחות מדורות
אצלנו היו מדורות בכל פינה
13/05/14 22:46
16צפיות
על כל מ"ר הייתה מדורה עם משפחות וערמות של ילדים. הם מבעירים מכל הבא ליד. פלסטיק,.מזרנים ישנים, צמיגים, ועוד.

מקווה לעבור בשלום את המדורות של השנה.
מקווה שהשנה יהיו פחות מדורות
14/05/14 14:40
13צפיות
ופרוייקט צמצום המדורות יצליח . המטרה שיעשו מדורות מרכזיות ובכך יקטינו את זהום האויר.
פרויקט בחסות BetterToday קהילה חברתית למען סביבה טובה יותר
כתובות אינטרנט מצורפות:
º
14/05/14 14:56
1צפיות
דלעת ערמונים
14/05/14 16:09
35צפיות
כמו תפוח אדמה לעטוף בנייר כסף ולשים במדורה ...
יתאמו גם הדלעות הערמונים הכתומות וגם הירוקות .
º
רעיון מעולה. תודה טלי
14/05/14 16:15
9צפיות

עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה