בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!

זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.
אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.
יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.

הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:
נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.
יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.

הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.

º
לתחילת השבוע...
18/05/14 10:25
28צפיות
שניה לפני שבועות...
18/05/14 10:27
236צפיות
 שניה לפני שבועות...
הסופ"שים שלי עוברים מהר מידי, מבלי לשים לב הם נגמרים בצ'יק וכשמגיע יום ראשון אני נשארת עם טעם של עוד.
כך גם היה לי עם חלב העיזים* המלא החדש של תנובה אותו קיבלתי להתנסות בשבוע שעבר. הוא היה לי כל כך טוב וטעים שבלי לשים לב, בתוך שלושה ימים, חיסלתי לבד את כל הקרטון.
אף פעם לא העזתי להכניס חלב עיזים הביתה, עם גבינות עיזים העזתי גם העזתי, אבל משהו בחלב הפחיד אותי, בעיקר בגלל הטעם.
הופתעתי לגלות את הטעם הנהדר של החלב העיזים המעולה של תנובה שעבד נהדר גם עם הקפה ההפוך של בבוקר (כולל הקצפת החלב במקציף של המכונת קפה!) וגם עם דגני הבוקר שאני מאוד אוהבת.
לא הורגש טעם לוואי (שזה בעיקר מה שחששתי ממנו) והתחושה בבטן הייתה קלה ונעימה, ללא כבדות או כאבי בטן שנשארים אצלי לא פעם לאחר צריכה של חלב רגיל.
עכשיו אני זוממת להכין איתו איזה קינוח מעניין לחג שבועות, עוד לא סגורה על מה, אבל אין לי ספק שהקינוח יקבל תפנית הרבה יותר בריאה עם החלב הזה, מאשר עם כל חלב אחר.
יש לכן רעיונות למתכונים מעניינים בשבילי? אשמח לקבל אם כן!


*גילוי נאות – החלב התקבל לסקירה.  
º
שרון - תודה רבה על הסקירה
18/05/14 10:57
13צפיות
º
בכיף ובשמחה
18/05/14 12:01
5צפיות
רוצה להכין רוטב שמנת עם ירקות - לפסטה!
16/05/14 00:27
65צפיות
יש לי: חציל, בטטה, קישוא , גזר, בצל ושום. נראה לכם שאפשר מכולם ביחד? האם את החציל לטגן קוביות לפני כן? והכלל - האם חציך משתלב ברוטב שמנת מתוקה?
אשמח לרעיונות וכמובן - איזה תבלינים להוסיף לזה. (=פטרוזיליה, כוסברה, טימין, בזיליקום?...)
לרוב אני אוהבת: כורכום או אגוז מוסקט
יהיה טעים מאוד אם תטגני את קוביות החציל
16/05/14 00:43
46צפיות
החציל משתלב נפלא עם שמנת מתוקה או חמוצה.

תבלינים: מלח, פלפל שחור גרוס, שום כתוש.

אפשר להוסיף מעט בזיליקום.
תודה! בזיליקום הולך ברוטב שמנת?? מסתדרים
16/05/14 14:50
26צפיות
יחד? מעולם עוד לא ניסיתי...

ואגב - איך מסמיכים את השמנת המתוקה עבור רוטב סמיך במידה הרצויה - לפסטה? אני יודעת רק בטכניקת הרביכה: חמאה, 1-2 כפות קמח, כוס מרק צח (או בלי) ושמנת מתוקה - מחממים על אש קטנה...
אבל אני מניחה שזו לא הדרך הנכונה עבור רוטב שמנת לפסטה... איך כן?
בעבר, פשוט חממתי אותה על האש אבל היא ממש לא משתנה! נשארה נוזלית כמעט אותו הדבר... אז מה הסוד? מה השיטה?
אלונה - מהמתכון שאני מצרפת תעתיקי
16/05/14 17:52
44צפיות
את רוטב האלפרדו.

רוטב אלפרדו

בבהחלחה, {4U|
אז זהו, שהשמנת לא מסמיכה אצלי...
16/05/14 20:21
20צפיות
היא מתבשלת ומתבשלת ומתבשלת עד שהיא בעיקר מתאדה...

מה אני עושה לא טוב?
את יכולה להוסיף כף קמח, או קורנפלור
16/05/14 21:01
16צפיות
מדולל במעט מים.
מאפניס חמוציות/צימוקים עם חמישה מוצרים בלבד
16/05/14 06:49
233צפיות
 מאפניס חמוציות/צימוקים עם חמישה מוצרים בלבד
מאפניס חמוציות/צימוקים טעים עם  מתכון בחמישה מוצרים בלבד ו 5 דקות

עבודה .רוצו להכין  
מקור:עיתון ישן
הכנה ותמונות:אילנית12


החומרים:ל 12 מאפינס בינונים.
.
השתמשתי בתבנית מאפניס  לב,יצאו לי 8 מאפניס גדולים מאוד.




1 וחצי כוס  קמח מלא תופח מאליו(או קמח לבן תופח)


שליש כוס סוכר חום


2 גביעי יוגורט בטעם פרי(אני השתמשתי בטעם תות ,כל גביע

150 גרם.)


50 גרם חמוציות יבשות /צימוקים(לעיתים אני מוסיפה גם אגוזי מלך שבורים)


2 ביצים.

הכנה:

מחממים תנור ל170 מעלות


משמנים  היטב תבנית שקעים.

מערבבים בקערה,קמח,סוכר,בקערה אחרת טורפים את

היוגורט עם הביצים ומוסיפים לתערובת הקמח.


מערבבים יחד עד שהתערובת מתאחדת,ומקפלים פנימה את

החמוציות/צימוקים.


מחלקים את התערובת בין השקעים,אופים כ 30דקות ,או עד

שקיסם יוצא יבש.


(עדיין לא ניסיתי  להכין עם קמח לבן,אשמח לקרוא מי שהכין)


בהצלחה/אילנית12

תמונות מרהיבות מהספארי ברמת גן:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?Ent...

נראה מעולה - תודה על המתכון
16/05/14 09:56
16צפיות
והתמונה היפה. אשים בפייסבוק.
º
רבה.
16/05/14 12:26
2צפיות
ספגטי ברוטב עגבניות/נירהמ1
16/05/14 10:44
183צפיות
ספגטי ברוטב עגבניות - הוכן וצולם ע"י נירהמ1
זה מה שאני מכינה להיום בצהריים.

ספגטי ברוטב עגבניות/נירהמ1
מקור המתכון והתמונות: נירהמ1
ממארי פורום "אוכל חלבי"

תמונות ישנות. סליחה על האיכות.
º
יאמי..
16/05/14 12:27
4צפיות
º
16/05/14 15:52
לדעתי צריך לחוקק חוק בפורום....
20/05/14 10:13
23צפיות
כל מי ששם תמונה מגרה כזאת, מחוייב לשלוח לחברי הפורום טעימות :)
º
20/05/14 11:38
1צפיות
נשאר לי עוגיות קוקוס מחג
15/05/14 19:45
35צפיות
פסח ואני רוצה להכין איתם משהו...
טחנתי אותם לפירורים... ולא יודעת איך להמשיך,,
אשמח לרעיונות ..
תכיני כדורי שוקולד
15/05/14 20:31
28צפיות
תמיסי שוקולד מריר בשמנת מתוקה ותערבבי לתוכו את פירורי העוגיות.
תודה ...זה לא יהיה
15/05/14 21:02
27צפיות
נוזלי מידי?
לא אמרת מהו משקל העוגיות?
15/05/14 21:33
21צפיות
את יכולה להוסיף פירורי ביסקוויטים או עוגה אם ייצא נוזלי.
יש לי מתכון מעולה לכדורי שוקולד. אני עושה
16/05/14 00:24
57צפיות
מזה נקניק שוקולד ואז פורסת לפרוסות. ההרכב של הנקניק הוא כזה: חצי כוס סוכר + חצי כוס מים + 2 כפות קקאו + 75 גר' חמאה + תמצית שקדים = ממיסה בסיר על האש. כשהכל נמס ומתאחד  - מכניסה פנימה שברי בסקוטים מחבילה אחת (טור כזה עטוף בניר צלופן שקוף. כמדומני שוקל 125 גר'). אם משקל פרורי העוגיות שלך מתאים = אז ממליצה על המתכון! כשמתקרר, מורחת את זה על ניר אפיה ומגלגלת לגליל. מכניסה להקפאה ופורסת כשצריך להגיש את זה. האורחים המזדמנים שלי - מתים על זה!
תודה..
24/05/14 15:09
1צפיות
לקחתי ממך את המתכון :)
כתובות אינטרנט מצורפות:
ל"ג בעומר כבר כאן חברים - מתכונים
13/05/14 17:26
144צפיות
תמונת המדורה  נאספה ברשת - כל הזכויות שמורות לבעלי התמונה
אתם מוזמנים לשרשר מתכונים.

השרשור יועבר לקישורי הפורום.
רוטב לפיתוח על המנגל/היהלום שבכתר
13/05/14 17:31
155צפיות
הוכן וצולם ע"י היהלום שבכתר
רוטב לפיתוח על המנגל/היהלום שבכתר
מקור המתכון והתמונה: היהלום שבכתר

"רוטב מעולה. חושבת שילדים יאהבו אותו גם ליד המדורה..." (נירה)

חומרים:
1 חבילה כוסברה קצוצה
5-6 שיני שום גדולות כתושות
כוס שמן סויה/קנולה/תירס/זית (אני שמה סויה)
1 כף גדושה פפריקה מרוקאית מתוקה
1 כף גדושה גריל עוף
1 כפית שטוחה מלח
1 כפית שטוחה פלפל שחור
1 כפית שטוחה כמון

- מערבבים הכל ביחד.

הכנה:
- לפתוח כל פיתה לשניים (לא לחתוך, אלא לפתוח כמו למילוי)
- למרוח רוטב משני הצדדים ולצלות על המנגל
- מקבלים מעין טוסט פיצה קריספי מעדן  הבעיה היא הנשנוש של הפיתה שאי - אפשר להפסיק.
- הכי טעים עם פיתה לאפה או פיתה עירקית.

בתיאבון,

היהלום שבכתר
תפוחי אדמה בגריל או על אש פתוחה/נירהמ1
13/05/14 17:35
37צפיות
תפוחי אדמה בגריל או על אש פתוחה/נירהמ1
מקור המתכון: נירהמ1, עצמי
ממאמרי פורום אוכל חלבי

"זה לא בדיוק מתכון. רבים מכינים ככה תפוחי אדמה בגריל. צורת ההגשה היא כמו שאני נוהגת להגיש אותם.
אפשר להגיש את תפוחי האדמה האלה כארוחה קלה וטעימה. קל להכין, דיאטתי, טעים וקל לעיכול.
ניתן להכין אותם גם במדורה. פשוט עוטפים כל תפוח אדמה ביריעת ניילון נצמד לפני ששמים במדורה.
צר לי, אבל לא יצא לי לצלם את ההכנה..." (נירה)

החומרים:
תפוחי אדמה גדולים רחוצים כמספר הסועדים – מבושלים בקליפתם (מבשלים רק עד שהם מתרככים מעט, לא בישול ארוך כדי שלא יתפרקו)

הכנה:
- מורחים את תפוחי האדמה במעט שמן (זית או קנולה).
- צולים על אש פתוחה, או בגריל עד שהם משחימים.

*מגישים את תפוחי האדמה חצויים עד חציים, לתוך החריץ מכניסים חמאת שום מעט פטרוזיליה-כוסברה, ומגישים בלוויית שמנת חמוצה או קרם פרש, סלטים או ירקות חתוכים, ויין לבן צונן.

תיהנו,
º
ביריעת ניילון-נצמד=ביריעת אלומיניום
13/05/14 23:23
6צפיות
שיפודי גבינת חלומי וירקות/נירהמ1
13/05/14 17:37
31צפיות
שיפודי גבינת חלומי וירקות/נירהמ1
מקור המתכון: נירהמ1, עצמי
ממאמרי פורום אוכל חלבי

החומרים:
שיפודי עץ – אותם רצוי להשרות במים כמה שעות לפני ההכנה (כשהם לחים הם לא נשרפים בקלות)
2 חפיסות גבינת חלומי – חתוכות לקוביות בינוניות שאפשר לנעוץ על שיפוד
ירקות חתוכים בעובי שניתן לנעוץ על שיפוד – בצל ועגבנייה
למרינדה:  
שמים בקערה מעט שמן זית, 1 כפית חומץ בלסמי, כמה טיפות טבסקו ירוק, או טבסקו עם שום (שני הסוגים מעולים – אפשר לשים כמה טיפות משניהם), 2 שיני שום כתושות, ומערבבים.

הכנה:
- משפדים קוביית גבינה, בצל, עגבנייה, שוב קוביית גבינה, וכך הלאה לפחות 4-3 קוביות גבינה על שיפוד.
- מורחים את השיפודים משני הצדדים במרינדה.
- צולים על אש פתוחה, או בגריל ביתי עד שהגבינה משחימה-מזהיבה.
מגישים עם ירקות חתוכים, בגטים (או לחם כפרי) ויין צונן.

תיהנו,
איך אני אוהבת גבינת חלומי...
14/05/14 18:24
11צפיות
היום בערב הולכים להכין לנשנושים עם האח הגדול :)
בהצלחה|פרח - אל תשכחי
14/05/14 19:05
5צפיות
לספר לנו איך יצא.
מתכונים לל"ג בעומר שהובאו ע"י אילנית12
13/05/14 17:38
31צפיות
מתכונים לל"ג בעומר שהובאו ע"י אילנית12
מקישורי פורום "אוכל חלבי"
מאכלים לשדרוג ארוחת המדורה/ורד ברלל
13/05/14 17:39
17צפיות
לא רק תפוחי אדמה - מתכוני פויקה של אריאל כהן
13/05/14 17:42
16צפיות
מתכונים נהדרים לל"ג בעומר מ"מתכונים.נט"
13/05/14 17:43
24צפיות
מתכונים לל"ג בעומר של חיליק גורפינקלֻֻ
13/05/14 17:49
6צפיות
מעלה את החום – מתכונים לל"ג בעומר של חיליק גורפינקל, מ"סגנון", nrg מעריב

אין עשן בלי אש: מתכונים עם תפוחי אדמה, מוואלה
13/05/14 17:51
14צפיות
מתכוני ל"ג בעומר ממאקו
13/05/14 17:51
14צפיות
מתכונים מסביב למדורה ממאקו
13/05/14 17:53
17צפיות
גררררר,מתכונים מעולים
13/05/14 20:41
17צפיות
שמת...תודה
דליה - היכנסי
13/05/14 20:46
30צפיות
אצלי החג הזה הוא לא כייף. בל"ג בעומר אני כלואה ונצורה בביתי, אחרת אפשר יהיה לאשפז אותי. אני נחנקת בקלות רבה מהעשן והסירחון. שונאת את ל"ג בעומר. הלכתי למדורות רק כשהילדים היו קטנים.

חג שמח וכל טוב.
אני גם סוגרת
13/05/14 22:05
23צפיות
אבל שנה שעברה שמתי לב שהיו פחות מדורות
אצלנו היו מדורות בכל פינה
13/05/14 22:46
16צפיות
על כל מ"ר הייתה מדורה עם משפחות וערמות של ילדים. הם מבעירים מכל הבא ליד. פלסטיק,.מזרנים ישנים, צמיגים, ועוד.

מקווה לעבור בשלום את המדורות של השנה.
מקווה שהשנה יהיו פחות מדורות
14/05/14 14:40
13צפיות
ופרוייקט צמצום המדורות יצליח . המטרה שיעשו מדורות מרכזיות ובכך יקטינו את זהום האויר.
פרויקט בחסות BetterToday קהילה חברתית למען סביבה טובה יותר
כתובות אינטרנט מצורפות:
º
14/05/14 14:56
1צפיות
דלעת ערמונים
14/05/14 16:09
35צפיות
כמו תפוח אדמה לעטוף בנייר כסף ולשים במדורה ...
יתאמו גם הדלעות הערמונים הכתומות וגם הירוקות .
º
רעיון מעולה. תודה טלי
14/05/14 16:15
9צפיות
מחפשת מתכונים "לפְריקֶה"
13/05/14 11:34
65צפיות
עדיפות מתכונים שנוסו.
מעולם לא הכנתי
פְריקֶה=חיטה ירוקה.
קדימה שרשרו מתכונים
דליה - הייתי שמחה לעזור, אבל
13/05/14 13:03
57צפיות
בינתיים רק אכלתי פריקה מחוץ לבית.

אם את רוצה, אוכל לחפש לך מתכונים שייראו לי שווים וטובים.
תודה,אשמח לקבל בזמנך
13/05/14 17:04
24צפיות
הפנוי,לא דחוף.
רק לאחרונה הכרתי את הפריקה מחברתי הדרוזית
14/05/14 16:04
38צפיות
הפריקה היא חיטה ירוקה שלא עברה שם הליך.חיטה בניחוח מעושן אפשר לומר .
ועוד לא צלמתי מתכונים איתה .
הבישול הבסיסי של פריקה כמו אורז אבל על כל כוס פריקה אני שמה כוס ורבע מים .
מטגנים במעט שמן את הפריקה מוסיפה מים מלח ומבשלת כ10 דקות על אש קטנה מכוסה .
משאירים מכוסה עוד 10 דקות מאוררים את הגרגרים בעזרת מזלג.
אפשר כמו באורז לטגן בצל או שום להוסיף ירקות שונים: פטריוות, אפונה וגזר .
ניתן למלא את הפרריקה בעוף  מעולה כמילוי לעלי גפן או מנגולד.
תתיחסי אל הפריקה כמו לאורז רק שסופגת פחות מים.
במשפחתי יש שאוהבים ויש שלא אהבו את ריחה של הפריקה ...
מתכננת בשבוע הבא למלא  עלי גפן . ואז אצלם ואעלה מתכון .

אצל חברתי אכלתי סלט פריקה מפריקה מבושלת שנשארה לה מיום קודם
היא הוסיפה לפריקה המבושלת בצל ירוק, פלפל חריף, המון עלי זעתר , צנוברים קלויים ,
שפכה בנדיבות יוגורט מדולל בממעט מים והזליפה שמן זית .
מעדן
אילנית סומכת עלייך ועל היצרתיות שלך שתצרי מנה טובה
תודה יקירה,נירה גם שלחה לי כמה מתכונים
14/05/14 16:36
18צפיות
מעולים.
לא אוהבים גפילטע ? קבלו גפילטע ברוטב חריימה
14/05/14 14:51
130צפיות
לא אוהבים גפילטע ? קבלו גפילטע ברוטב חריימה
אישית מאד אוהבת גפילטע פיש המסורתי . אבל רבים סולדים ממאכל הזה .
לפסח לכל הזמנת גפילטעפיש הוספתי קופסה קטנה עם גפילטע ברוטב חריימה
ועכשיו אני מוצפת בהזמנות למעדן הזה . השילוב מדהים בטעמו .
הכנת הדגים בדיוק  כמו בהכנת הדג בגפילטע המסורתי

לתערובת הדגים

3 דגי קרפיון נקיים 2 חתוכים לפרוסות ואחד מפולט.(סה"כ כ4-5 קג )
מפרדים את בשר הדג מהעור
מוצאים את עצמות עד כמה שניתן
טוחנים פעמים
פעם שלישית טוחנים עם
3ביצים קשות
2-3 בצלים
מוספים
כ4 כפות סוכר .
כפית פלפל לבן(חשוב לבן לקבלת קציצות לבנות )
מלח לפי הטעם (בערך שתי כפיות)
4-5 ביצים טריות
4-6 כפות קמח מצה דק לפעמים יותר
אני נוהגת לערבב במקסר יד . לקבלת תערובת אורירית וקלה.
תערובת קלה ומעט דביקה ,להזהר מתוספת יתר של קמח מצה


לבישול הדג כמו הרוטב הדומה לדג הלוקוס ברוטב חריף של סבתא מסעודה

בסיר רחב שמה
פלפלים אדומים יבשים מתוקים
פלפלים שטה
על הפלפלים להיות מושרים במים וחתוכים לחצי
2-4 פלפלים ירוקים חרפים חצואים לאורך ונקיים מזרועונים.
1 חבילה קוסברה קצוצה (לא להתקמצן - הרבה חצי בתחתית וחצי על הקציצות )
10-12  שיני שום גדולות, מקולפות ופרוסות גס
4 גזרים פרוסים(2 בתחתית הסיר ושניים על הקציצות )
מערבבת בקערה
2 כפות פפריקה אדומה בשמן
פפריקה חריפה לפי הטעם
3/4 כוס שמן
נותנים לזה לעמוד כחצי שעה לשקיעת הפפריקה  
לשמן בלי הפפריקה ששקעה מוספים
¼ כפית כמון
מלח
¼ כפית כורכום
1 לימון -לפלט מהציפה והקליפה לחתוך לקוביות
2 כוסות מים

מרתיחה את הציר ומתקנת תיבול .
יוצרת מתערובת הדג קציצה אחת קטנטנה וזורקת לבישול בציר של כמה דקות .
טועמת את הקציצה ומתקנת תיבול. לשביעות רצוני.
אז מתחילה למלא את עור הדג בקציצות ולסדר בסיר בצפיפות בסיר
לפני הנחת שכבה שניה של קציצות מניחה גזר על כל חתיכת דג ממולאת ומפזרת כוסברה  .
ממלא גם את חצאי הראשי הדגים,. במידה ונשארת תערובת מכינה קציצות .
מכסה במים עד כיסוי הדג ולא יותר .מרתיחה ומנמיכה לאש קטנה .
מבשלת כשעתיים וחצי .לפני סוף הבישול טועמת את הציר ומתקנת תיבול.

שומרת מכוסה עד ארבעה ימים בקרור. ניתן להגיש קר או חם
כתובות אינטרנט מצורפות:
דלעת ערמונים ממולאת
14/05/14 14:54
141צפיות
דלעת ערמונים ממולאת
לאחרונה מרבה להשתמש בדלעת הערמונים. דלעת טעימה במיוחד ויפה להגשה .
לרב אני חותכת אותה לחצי מנקה מהגרעינים מרססת במעט שמן מלח ופלפל שחור גרוס זפזוף של סילאן/דבש
ומבשלת במיקרוגל עד ריכוך (כ10-15 דקות)לפעמים מוותרת על הפלפל וממלא בסלט פירות טרי.
הפעם בחרתי להכין אותו ממולא באורז עדשים וגבינה.

המתכון
8 דלעת ערמונים|(ירוקות הקטנות)
חצויות ומרורקנות מגרעינים
לרסס בשמן ולבשךל במיקרו גל כ 5-8 דקות (חצי בישול)

למילוי
חצי כוס אורז לבשל במים ומלח
1 כוס עדשים שחורות מושרות לשעתיים (אפשר עדשים ירוקות)ומבושלות
במחבת
שמן
את השמן לחמם על אש קטנה עם
¼ כפית זרעי כמון
¼ זרעי כוסברה כתושים מעט
להוסיף
1 בצל קצוץ דק
לטגן עד תחילת השחמה
הוסיף אורז ועדשים
לתבל
מעט, פלפל, קנמון וצ`לי גרוס
למזוג  ¼כוס חלב
ולבשל כ5 דקות עד אידועי הנוזלים
להעביר לקערה ולהוסיף
100 גרם גבינה מלוחה
חופן מקלות שקדים קלויים
חופן צנוברים קלויים
לטעום ולשפר טעמים במידת הצורך

הרכבת המנה
לחמם תנור ל180 מעלות
להניח על תבנית מצופה בנייר אפיה את הדלורית המרוככת
למלא במילוי
להניח חצי עגבניית שרי או פרוסת עגבניה(ניתן להחליף בגבינה צהובה)
ולאפות כ20-30 דקות
ולהנות
כתובות אינטרנט מצורפות:
טלי - אולי יש לך תמונה של המנה?
14/05/14 14:58
28צפיות
אם כן, אשמח לשים את שני המתכונים בפינת "המתכון היומי שלי" בפייסבוק.

תודה על שני המתכונים.
º
מצטערת טעות שלי הינה התמונה הנכונה
14/05/14 15:38
124צפיות
מצטערת טעות שלי הינה התמונה הנכונה
תודה רבה - אשים את שני המתכונים בפייסבוק
14/05/14 16:02
27צפיות
מחר בבוקר.
º
תודה
14/05/14 16:05
1צפיות
º
יאמי יאמי
14/05/14 16:37
3צפיות
שאלה :)
13/05/14 12:21
34צפיות
איזה יין (לבן) מתאים לארוחה חלבית, נניח פשטידה, גבינות וסלט?  
תודה מראש :)
אפשר "סוביניון בלאן", "שרדונה", "סמיון"
13/05/14 13:02
15צפיות
כולם טובים.
º
תודה רבה! :)
13/05/14 16:06
1צפיות
º
13/05/14 16:31
1צפיות
סקיני פסטה
10/05/14 22:14
335צפיות
מבקשת פרטים ממי שניסה:
טוב? עושה את העבודה? המלצות לקניה כדאית? מתכונים?
תודה לעונים!
בוקר טוב - הייתי שמחה לעזור, אבל
11/05/14 10:29
157צפיות
לא מכירה.
פסטה עם 9 קלוריות למאה גרם
12/05/14 18:28
190צפיות
זו פסטה שעשויה מצמח הקונג'אק- רק 9 קלוריות ל-100 גרם פסטה, וזה מתנפח בבטן וגורם לתחושת שובע:

http://skinnypasta.co.il/

יש גם נודלס שעשויים מאצות, 3 קק"ל ל-100 גרם, אין בארץ, אך ניתן להזמין באינטרנט, עושים משלוחים לישראל
http://www.iherb.com/Sea-Tangle-Noodle-Company-Kel...

בקיצור, כל האינפורמציה שיש לי היא מהאינטרנט. אני רוצה מאד לקבל חוות דעת אישית...
º
תודה על האינפורמציה
12/05/14 21:44
53צפיות
קמח תפוחי אדמה
10/05/14 20:41
55צפיות
"נתקעתי" עם שקית שלמה של קמח תפוחי אדמה מפסח..קניתי ולא מצאתי לו שימוש פסח וגם לא עכשיו..
רעיונות טעימים יתקבלו בברכה :)

תודה ושבוע טוב לכולם:)
יש מתכוני עוגות וקינוחים שמשלבים
11/05/14 10:30
63צפיות
קמחים עמילניים, כמו קורנפלור. בכל מתכון שכתוב קורנפלור אפשר להחליף בקמח תפוחי אדמה, לדוגמה: עוגות גבינה, קרם פטיסייר, פודינגים למיניהם, ועוד.
מכונת גלידה
05/05/14 00:30
199צפיות
מישהו פה יודע להמליץ לי על אחת. אני לא יודעת איך זה עובד ורוצה לקנות כמתנה לבן זוגי. אנחנו מארחים מדי פעם אז יהיה נחמד אם היא תייצר כמות טובה באופן מהיר רצוי שלא נצטרך להכניס לפריזר אם יש דבר כזה....
לאה - היום יום הזיכרון לחללי צה"ל
05/05/14 08:49
167צפיות
אשמח לענות לך מחר.
מכבד את עמדתך
05/05/14 18:24
144צפיות
לפי הגישה הזאת תפוז היו אמורים לחסום את אפשרות קיום הדיונים בפורומים.
אני לא רואה כיצד זה פוגע ביום הזיכרון.
לפי-כך, אני חושב שהיה עדיף שלא תגיבי כלל או תנעצי הודעה כי הפורום אינו פעיל ביום הזיכרון לחללי צה"ל.
אז שזו שנעצתי הודעה. אם היית פותח
05/05/14 18:35
139צפיות
אותה הייתי רואה שביקשתי.

כמו שראית בוודאי, יש כאן פעילות ערה למדי הן בימים רגילים והן בחגים, אבל, בימי זיכרון הפורום אף פעם לא פעיל.

אני מגיבה, ובאדיבות. האם אתה חושב שאני לא צריכה להיות אדיבה, לנהוג  בנימוס ולומר שהפורום לא פעיל היום?
º
אז שזו=אז זהו
05/05/14 18:36
29צפיות
צודקת! אנא קבלי את התנצלותי על כך
06/05/14 07:54
84צפיות
כעת בטוח שלשנה הבאה לא אשכח.
º
חג שמח milch
06/05/14 08:20
18צפיות
º
תודה רבה לכם אעין בקישורים
07/05/14 15:15
22צפיות
º
בעונג רב
07/05/14 17:35
9צפיות
בבקשה קישור לשרשור בנושא מכונת גלידה
05/05/14 20:39
59צפיות
מפורום "אוכל חדש" באורט, כפי שהובא ע"י raya

שרשור בנושא מכונת גלידה
º
עניתי לך בפורום קינוחים...
06/05/14 08:57
23צפיות
אתה יכול לשים את התשובה גם כאן וכך
06/05/14 10:26
40צפיות
גם אנחנו ניהנה.

תודה מראש וחג שמח.
בבקשה...
06/05/14 11:11
46צפיות
NEMOX או GAGGIA
הנראשונה בעלת נפח גדול יותר, שתיהן תוצרת איטליה.
היא תייצר כמות טובה אך לא ממש מהר, שעה+ החומר במכונה לאחר ההכנה המקדימה.
הכיני כ-3000 ש"ח.
תודה רבה - אגב, הקישור שהבאתי
06/05/14 11:48
30צפיות
גם ממליץ על GAGGIA.
הקישור לא נפתח לי
06/05/14 12:48
16צפיות
אני נוהג להמנע מהבאת כפילויות.
צודק - עכשיו הוא לא נפתח גם לי
06/05/14 14:59
16צפיות
אחפש אותו ואביא שוב.
הנה הקישור להודעה שבה שני קישורים של
06/05/14 15:03
29צפיות
נירה.....
06/05/14 17:10
28צפיות
בהתחלה חשבתי שטעית, מה לי ולמכונת גלדיה?
אחרי שתיקנת את הקישור - וואלה צודקת.
ואני בכלל לא זכרתי שכתבתי אי פעם הודעה כזו.
איך מצאת אותה בנבכי הרשת?
שאפו!

רעיה
º
06/05/14 17:16
1צפיות
זה נשמע ממש שווה
07/05/14 23:15
31צפיות
גם אני הייתי שמח למתנה כזאת
גם אני הייתי שמחה
08/05/14 09:36
18צפיות
אני מכינה גלידות ידנית. יוצא ממש טוב, אבל מכונה הייתי חוסכת לי את העבודה וגם את הקלוריות (אפשר להכין גלידה על בסיס חלב במכונה והיא לא קופאת ויש לה מרקם נהדר).
º
במכונה ניתן להכין גלדות על בסיס פירות(סורבה)
14/05/14 16:12
6צפיות
º
14/05/14 16:14
1צפיות
שיתןף פעולה של תפוז ותנובה- מוצרי סויה
07/05/14 12:52
40צפיות
שלום.

לשמחתי פנו אלי מתפוז כדי לנסות מוצרים חדשים של תנובה- מגוון מוצרי סויה.
אני צמחונית כבר 14 שנה, לא אוכלת בשר/דגים/פירות ים אבל כן אוכלת מוצרי חלב ובייצים.

מעולם לא התחברתי למוצרי סויה שמהווים תחליף למוצרי החלב.
לא סובלת חלב סויה ומעדנים של החברה המתחרה, יש להם מן טעם לוואי חזק לטעמי.
מוצרי סויה שמהווים תחליפי בשר אני אוהבת.

ביום חמישי בשעה 17:00 (לאחר תיאום) הגיע לביתי שליח חביב עם צידנית כחולה ובה מגוון מוצרים:
מארז של 2 מעדני סויה במתיקות מעודנת  מועשר בסידן ובויטמין D 1.9% שומן.
מארז של 2 מעדני סויה עם תות מועשר בסידן  ובויטמין די 1.6% שומן.
מארז של 2 מעדני סויה שוקולד מועשר בסידן  ובויטמין די 1.6% שומן.
מארז של 2 מעדני סויה המתיקות מעודנת  מועשר בסידן ובויטמין די 1.6% שומן.

את התות והאפרסק הבאתי לאמא שלי לאכול כי אני לא אוהבת מעדנים עם פירות.
לא אמרתי לה שמדובר בתחליף סויה והיא לא שמה לב, אמרה שמאוד טעים.

הכי אהבתי את המעדן במתיקות מעודנת, לא היה טעם לוואי והוא היה ממש טעים למרות אחוז השומן הנמוך.
מעדן השוקולד היה טעים והרגיש לי כמו שאר מעדני השוקולד הרגילים בשוק.

מהגביע הנוסף של המעדן במתיקות מעודנת הכנתי את המתכון הבא מהאתר "טעמים חדשים" רק שאני וויתרתי על הקינמון ובמקום הגבינה הלבנה שמתי 2 מעדנים (פחות כמה כפיות שאכלתי ככה)...יצא מאוד טעים!!!!

בלינצ'ס גבינה וקינמון






מרכיבים
4 ביצים
2 כוסות קמח
כפית שטוחה של מלח
כוס וחצי חלב
כוס וחצי מים
4 כפות שמן
חצי כוס סוכר
חצי כפית תמצית וניל
חמאה לשימון המחבת

מצרכים למילוי:
חבילת גבינה לבנה(איזה אחוז שומן שאוהבים)
כפית תמצית וניל
כף וחצי סוכר
גרידת קליפת לימון
חצי כפית קינמון טחון


הוראות הכנה

1.אופן הכנת המילוי: מערבבים היטב את כלל מצרכי המילוי ומכסים בניילון נצמד ומקררים כחצי שעה.

אופן הכנת הבלינצ'ס:

תחילה חשוב לנפות את הקמח. בקערה רחבה מערבבים את כלל מצרכי הבלינצ'ס עד קבלת בלילה אחידה ללא גושים משמנים מחבת על אש בינונית ומניחים מעט מהבלילה במרכז המחבת ומנערים אותה לצדדים כך שהתערובת תגיע לכלל צידי המחבת. לאחר שרואים בועות בכלל שטח הבלילה ניתן להפוך ולטגן כדקה נוספת.מוציאים את תערובת המילוי מהמקרר, מורחים מהתערובת כל בלינצ'ס סוגרים ומקפלים בקצוות

מגישים למרכז השולחן.  

אני אומנם לא טבעונית אבל אני כן מאמינה שארכוש את מעדן השוקולד והמעדן במתיקות מעודנת בעתיד, גם כי הן היו טעימים לי וגם בגלל אחוזי השומן הנמוכים.

תודה רבה לתפוז על ההתנסות!!
º
תיקון קטן....במעדן השוקולד זה 2% שומן...
07/05/14 13:13
11צפיות
היי רוזי - תודה על הסקירה והמתכון
07/05/14 17:38
16צפיות
האם, במקרה, יש באמתחתך גם תמונה של הבלינצס? - אם כן, אשמח אם תביאי אותה לכאן כך שאוכל לשים את המתכון בפינת "המתכון היומי שלי.

לא הספקתי לצלם :)
07/05/14 19:31
13צפיות
לקחתי את זה אתמול לאירוע וזה נאכל :(
לא הכנתי כמו גדולה....
º
לא נורא. תודה בכל זאת
07/05/14 19:57
3צפיות
º
חג עצמאות שמח לכל גולשי הפורום וסמוייו
05/05/14 20:03
101צפיות
חג עצמאות שמח לכל גולשי הפורום וסמוייו
אוהבים דגים? קבלו דג בתנור
06/05/14 09:33
211צפיות
 אוהבים דגים? קבלו דג בתנור
דג בתנור עסיסי בזכות המרינדה.

מקור ותמונות:אילנית12

אפשר כל סוג

אני קונה רק דגים טרייים.

חומרים:

דג מושט טרי מנוקה אני קונה בחנות דגים והם מנקים את הדג.לאחרונה הכנתי גם עם דג דניס.

למרינדה:

שום כתוש

מלח,מיץ מלימון טרי

פפריקה מתוקה/חריפה

שמן זית

לעיתים גם תבלין לדג

מערבבים הכל.

הכנה:מחממים תנור.

שוטפים היטב היטב את הדג חורצים חריצים באלכסון משני צידי הדג

ומתחילים למרוח בחוץ וגם בפנים את המרינדה.

מכניסים לתנור  חם לחום בינוני  כ15-20  דקות או עד שהדג מתבשל (ניתן גם להשאיר כמה שעות במקרר מכוסה בכלי לספיגת טעמים )

ולאחר מכן להכניס לתנור

בהגשה  לימון טרי.

טעים מאוד.

יום עצמאות שמח לכולם/אילנית12
המלצה על ספר:

עיניים ירוקות:נערה יהודיה מתאהבת בקצין טורקי שאינו יהודי.כל הפרטים בקישור:

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?Ent...



וגם סלט ירקות חי עם אגוזים תירס ועוד.
06/05/14 09:36
192צפיות
 וגם סלט ירקות חי עם אגוזים תירס ועוד.
סלט ירקות/אילנית12

סלט ירקות מעניין שאכלתי באירוע ושיחזרתי אותו

מתאים גם לחג העצמאות.

סלט ירקות חי עם תירס ואגוזי מלך

כמויות לפי הטעם.

חומרים:

מצע חסה(לא חובה)

עגבניות חתוכות לקוביות,מלפפונים  מגורדים,

גזרים מגורדים ,כמה עגבניות שרי שלמות

חופן אגוזי מלך, גרעיני תירס מוכנים.

סמוך להגשה:

מלח פלפל

שמן זית

ונגיעה קטנה של מיץ לימון.

לכל התמונות:

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?Ent...

בהצלחה/אילנית12
נראה מעולה כנ"ל ז"א
06/05/14 09:54
42צפיות
אשים בפינת המתכון היומי שלי.

תודה רבה
בטח שאוהבת דגים תודה עלח המתכון
06/05/14 09:52
115צפיות
צולם ע"י נירה מנסה (נירהמ1)
והתמונה היפה. אשים ב"פינת המתכון היומי".

תודה על המתכון והתמונה היפה.

חג שמח דליה.
בכיף! חג שמח
06/05/14 10:11
9צפיות
נראה נפלא .
14/05/14 15:42
2צפיות
גם הדג וגם הסלט ...
º
רבה.
14/05/14 16:04
1צפיות
יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל
04/05/14 14:39
109צפיות
יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל
מהשעה 16:00 ועד לפתיחת אירועי יום העצמאות לא ייענו בקשות למתכונים, או שאלות בנוגע למתכונים בפורום. הפעילות תתחדש בערב יום העצמאות.

יזכור עם ישראל את בניו שדמם מרווה את אדמת ארצנו. תהי נשמתם צרורה בצרור החיים.

עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה