בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!

זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.
אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.
יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.

הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:
נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.
יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.

הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.

10 דקות מזמנך ואני אודה לך לנצח. ;)
03/06/14 08:33
47צפיות

אם את/ה מורה/יועצ/ת/מנהל/ת ויש עולים/מהגרים בביה"ס שלך, אשמח אם תוכל/י לענות על השאלון:

אני יודעת שזו תקופה לחוצה ואשמח להתגייסות ולמענה.
השתתפות במחקר מקנה כניסה להגרלה ע"ס 100 שח.
תודה!!
כתובות אינטרנט מצורפות:
|*| פורום 24 נפתח בתפוז |*|
02/06/14 12:11
15צפיות
|פצצה| אנו שמחים לבשר על פתיחתו של הפורום לסדרה המצליחה 24. שש שנים אחרי ירידת הסדרה המקורית, 24 חזרה לעונה חדשה ומותחת!

אתם מוזמנים להיכנס כבר עכשיו ולהתעדכן בפרקים השבועיים וכמובן להיזכר בעונות הקודמות.
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...
º
עוגת גבינה אוראו ופניני קראנץ
02/06/14 09:41
312צפיות
עוגת גבינה אוראו ופניני קראנץ
כתובות אינטרנט מצורפות:
יפצ'וק - העוגה נראית ונקראת נפלא, אבל
02/06/14 10:50
88צפיות
שכחת את המתכון כדי שאשים אותו בפינת "המתכון היומי שלי".

שימי את המתכון, כולל קישור לבלוג, ואני, מצדי, אשמח לשים אותו בפינת "המתכון היומי שלי".

תודה מראש.
עוגת גבינה אוראו
02/06/14 11:08
155צפיות
             
            
 
           מצרכים:
          750 גרם גבינה לבנה 5% מסוננת כחצי שעה
          1 שמנת חמוצה
          5 ביצים L (בטמפרטורת החדר)
          3/4 כוס סוכר
          גרידת לימון מחצי הפרי
         13 עוגיות אוראו
          3 כפות גדושות קורנפלור
          3 כפות גדושות פודינג וניל
         לציפוי:
         1 שמנת מתוקה 38%
         1/2  שקית אינסטנט וניל צרפתי
         100 פניני קרמל קראנץ (בחנויות מתמחות)
       
        הכנה:
       1.מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה חצי כוס סוכר
          ממשיכים להקציף עד שנוצר קצף יציב אך לא נוקשה מדי         
       2.בקערה נפרדת מערבבים במטרפה ידנית חלמונים עם רבע כוס סוכר
          גבינה לבנה, שמנת חמוצה וגרידת לימון.       
          בסוף מוסיפים את היבשים:קורנפלור ופודינג וניל
          ממשיכים לערבב עד שהתערובת אחידה וללא גושים           
       3.מערבבים יחד את קצף החלבונים ואת תערובת הגבינה
          בתנועות קיפול בעזרת מרית.
       4.יוצקים לתבנית עגולה משומנת קוטר 26 (אפשר גם תבנית מרובעת
          מרובעת בינונית חד פעמית) חצי מתערובת הגבינה והחלבונים,
         מפזרים סביב את עוגיות האוראו ויוצקים את שאר התערובת           
       5.מניחים תבנית עם מים חמים בתחתית התנור ואופים שעה ורבע
        (תלוי בתנור).
         תחילה אופים בחום של 220 מעלות(לא טורבו) כרבע שעה
         עד שהעוגה תופחת ומזהיבה מלמעלה.
         מוציאים את העוגה,מעבירים סכין ומשחררים
         מהדפנות(מונע סדקים ושומר על גובה העוגה).
         מורידים את החום ל-170מעלות(לא טורבו)
         וממשיכים לאפות עוד כשעה.לאחר כיבוי התנור
        משאירים את העוגה בתנור עוד כחצי שעה לפחות
        מבלי לפתוח את הדלת מצננים היטב.
      6. מקציפים שמנת מתוקה  ואינסטנט לקצפת יציבה
          מורחים מעל ומפזרים פניני קרמל

         טיפ: בשביל לשמור על דפנות לבנות של העוגה אפשר
                לעטוף ולצפות את התבנית בנייר כסף מבחוץ

את הרעיון לעוגה עם מעט שינויים לקחתי מהבלוג:
מעולה - אשים עם המתכון גם קישור
02/06/14 11:14
18צפיות
לבלוג.

תודה רבה וחג שמח לך ולמשפחתך.
יפצ'וק - טוב ששמת את המתכון משום
02/06/14 11:27
46צפיות
שהקישור ששמת לא טוב. נכנסת לבלוג, חיפשתי את העוגה ולקחתי משם את הקישור הנכון. עכשיו שניהם בפינת "המתכון היומי שלי" וגם על הקיר שלי.

אם תרצי לראות מה אני משתפת, חפשי אותי כנירה מנסה.
º
נכנסת=נכנסתי |טמבל)ית (אני)
02/06/14 12:22
7צפיות
º
מתנצלת על הבלבול מהאייפון היה קשה...תודה|חיבו
02/06/14 14:00
8צפיות
º
העונג כולו שלי
02/06/14 14:51
7צפיות
עוגת גבינה ללא אפיה
02/06/14 07:06
375צפיות
 עוגת גבינה ללא אפיה
עוגת גבינה אישית ללא אפיה

לפוסט המלא עם כל התמונות

כאן
מקור ותמונות:אילנית12

מהירה בכמה דקות עבודה.

צריכה  להתייצב במקרר.

כמות 8 כוסות אישיות.

חומרים והכנה:

1 שרוול של ביסקוויט פטי בר וניל טחונים

1 אינסטנט פודינג (80 גרם)

1 שמנת מתוקה (250 מ"ל)

3/4 כוס חלב  קר של כוס חד פעמית

1 כוס סוכר כוס חד פעמית-או פחות-לפי טעמכם

500 גרם גבינה לבנה אני שמתי 3% אפשר גם עם יותר אחוזים.

1 כפית תמצית וניל

לקישוט:,אגוזים/,תותים/ דובדבנים



הכנה:

מקציפים את החלב ,הפודינג,והשמנת במהירות גבוהה

לקצפת  יציבה.

מוסיפים את התמצית,הגבינה הסוכר ומערבבים היטב היטב.

מפזרים ביסקווטים בתחתית הכוס מעל זה מוסיפים קרם גבינה

מעל זה שוב ביסקוויטים וכן הלאה.

לעטוף בנילון נצמד לשים במקרר

לפחות 4 שעות

לאכול ולהתענג

חג שבועות שמח לכולם.

תמונות מחיפה:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?Ent...



נראית נפלא - תודה על המתכון והתמונה היפה
02/06/14 08:18
21צפיות
אשים בפינת "המתכון היומי שלי".

תודה רבה.

חג שמח דליה.
º
בשמחה חג שמח.
02/06/14 12:13
3צפיות
º
רעיון מעולה...ומהיר
02/06/14 09:32
12צפיות
º
רבה.
02/06/14 12:12
2צפיות
עוגת מוס שכבות אשמח למתכון -ושאלה
01/06/14 13:03
63צפיות
עשיתי ויצאה מאוד רכה במיוחד הציפוי העליון
הקצפץח שמנת עם חלב ואינסטנט לשכבת המוס החום הוספתי שוקולד מדולל טיפונת עם חלב
ולמעלה המסתי עם חלב שוקולד חלב (לא שלך עלית של שופסל או מגה ) ושמתי שכבה יפה חשבתי שיהיה חזק אבל מיד כשהוצאתי מהמקפיא נמססססס מה זה נמס ממש מפלים מעצבן
אשמח למתכון טוב יותר....

תודה
מתכון מצוין ל"טריקולד" של ניקי ב
01/06/14 13:27
65צפיות
אין לי מושג מה קרה עם העוגה שלך, וזאת משום שלא ראיתי את המתכון.

קבלי מתכון נהדר לעוגת טריקולד יפהפיה של ניקי ב
מפחדת מג'לטין...אפשר מתכון בלי בבקשה. תודה
01/06/14 13:43
15צפיות
גם לא אוהבת תטעם והמרקם...
טריקולד בלי ג'לטין/זאת אני3
01/06/14 22:54
33צפיות
טריקולד בלי ג'לטין/זאת אני3
הנה שוב הקישור - טריקולד/זאת אני3
01/06/14 22:59
24צפיות
עוגת מוס שוקולד....
01/06/14 18:29
36צפיות
מתכון שהבת שלי הביאה מחברה שלה לפני הרבה שנים.

לבסיס:
3 ביצים
2 כפות סוכר
1 כף קקאו
1 כף קמח תופח

להכין את הבסיס כמו שמכינים טורט, או לקחת כל מתכון של טורט.

שכבה ראשונה:
2 שמנת מתוקה (אני לוקחת רק 1)
1 אינסטנט וניל
כוס חלב קר
2 כוסות או כפות (לא מצליחה לפענח...) סוכר. בכל מקרה לדעתי מספיק לשים קצת וכר.
להקציף שמנת, להוסיף אינסטנט וחלב.

קרם עליון:
200 גרם שוקולד מריר
2 ביצים
רבע כוס חלב או שמנת מתוקה אחת.


ממיסים שוקולד וחלב על אש נמוכה , בוחשים עד להמסת השוקולד.
מוסיפים את החלמונים תוך בחישה.
אחרי קירור - מקציפים את החלבונים ומקפלים לתערובת השוקולד.

קצת קשה לי לפענח את מה שהיא כתבה, מקווה שלא טעיתי.
צריך להיות אצלי מתכון נוסף, לא מוצאת אותו כרגע.
אחפש כאשר אחזור מהתעמלות.

רעיה
ביצים ממולאות באבוקדו
01/06/14 20:40
220צפיות
 ביצים ממולאות באבוקדו
ביצים ממולאות באבוקדו

מקור ותמונות:אילנית12

לפוסט המלא:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?Ent...



חצאי ביצים בממרח אבוקדו מעולה לאירוח .

זה חלק ממה שיהיה על שולחננו בערב החג מחרתיים.

אחרי החג אשים עוד תמונות ומתכונים.



החומרים .(פה ל 4 חצאי ביצים)

1 אבוקדו בינוני רך

2 ביצים קשות מס` 1

1 כפית שמן זית

2 כפות מיץ מלימון טרי או לפי הטעם

1 כף פטרוזליה טרייה קצוצה דק דק

מלח,פלפל שחור.

הכנה:

חותכים בעדינות את הביצים  הקשות לחצי ומוציאים את החלמונים.  

מועכים במזלג את האבוקדו מוסיפים את הלימון,השמן

החלמונים,פטרוזליה ,מלח פלפל

מערבבים טועמים אם חסר תיבול.

ממלאים בכף או בשקית זילוף את הביצים מגישים עם עגבניות,זיתים ועוד.

(יש אפשרות להוסיף לתערובת  חרדל למי שאוהב)

בהצלחה./אילנית12




.בנוסף אולי תאהב
ערב טוב דליה - תודה על המתכון והתמונה
01/06/14 22:17
27צפיות
היפה. אשים בפינת "מתכון היומי שלי" וגם על הקיר שלי.
º
02/06/14 07:07
2צפיות
כמה עולה לנו....
01/06/14 13:58
60צפיות
נודה להשתתפותך במחקר קצרצר שבודק את האופן שבו אנשים חושבים על מחירים בתחומי צריכה שונים.
מחקר זה נערך במסגרת תכנית מחקר בפסיכולוגיה במכללה האקדמית נתניה.
נבקש ממך לקרוא תיאור קצר של מכשיר מסוים ולאחר מכן לענות על כמה שאלות. המידע שנאסף במחקר זה הינו חסוי,  זהותך לא תיחשף ותשובותיך ישמשו רק לצורך המחקר.  חשוב לנו לקבל תשובות שמייצגות את דעותיך ועמדותיך הספונטניות והכנות.
ההשתתפות במחקר היא מרצונך החופשי. תוכל/י להפסיק את השתתפותך בכל עת וזכותך לא להשיב על שאלות מסוימות, מבלי שתהיינה לכך השלכות כלשהן לגביך.
אם תהיינה לך שאלות או הערות בקשר למחקר תוכל/י לפנות לחוקר בדוא"ל: AlutShulit@gmail.com
תודה על שיתוף הפעולה!

https://docs.google.com/forms/d/1tyfbDI0dptreB8XVp...
כמה עולה...
01/06/14 13:57
23צפיות
נודה להשתתפותך במחקר קצרצר שבודק את האופן שבו אנשים חושבים על מחירים בתחומי צריכה שונים.
מחקר זה נערך במסגרת תכנית מחקר בפסיכולוגיה במכללה האקדמית נתניה.
נבקש ממך לקרוא תיאור קצר של מכשיר מסוים ולאחר מכן לענות על כמה שאלות. המידע שנאסף במחקר זה הינו חסוי,  זהותך לא תיחשף ותשובותיך ישמשו רק לצורך המחקר.  חשוב לנו לקבל תשובות שמייצגות את דעותיך ועמדותיך הספונטניות והכנות.
ההשתתפות במחקר היא מרצונך החופשי. תוכל/י להפסיק את השתתפותך בכל עת וזכותך לא להשיב על שאלות מסוימות, מבלי שתהיינה לכך השלכות כלשהן לגביך.
אם תהיינה לך שאלות או הערות בקשר למחקר תוכל/י לפנות לחוקר בדוא"ל: AlutShulit@gmail.com
תודה על שיתוף הפעולה!

https://docs.google.com/forms/d/1fhN_VX0z6ujd-a1O4...
1, 2, 3, קנלוני לשבועות
29/05/14 21:27
189צפיות

קנלוני טעימים בשלוש גרסאות, אפשר וגם רצוי לאלתר ולהשתולל עם המילויים.
שלוש הגרסאות שלי פה
בוקר טוב - אשמח אם תשימי כאן
30/05/14 09:18
71צפיות
את שלושת הוורסיות, ואם יש, גם תמונות. אני, מצדי, אפרסם את המתכון עם הוורסיות, כולל התמונות, בפינת "המתכון היומי שלי" בפייסבוק, כולל קישור לבלוג שלך. הולך?

תודה מראש,
הולך הנה המתכון המלא
30/05/14 19:30
404צפיות
קנלוני בתנור (עם עוד כמה מטעמים)
קנלוני הם גם טעימים בטירוף וגם מהדברים שאפשר לשחק איתם בלי סוף, אבל איכשהו, מילוי צינורות הפסטה תמיד עצבן אותי, עד שגיליתי דרך פשוטה יותר ואפילו טעימה יותר.

אני לא זוכרת בדיוק מתי נפל לי האסימון המסוים הזה, יום אחד הכנתי פסטה טרייה ללזניה, אבל בעצם התחשק לי קנלוני תרד וריקוטה וגם היו לי המרכיבים, רק לא רציתי להתעסק עם הפרוצדורה של המילוי ואז הגיעה ההארה הגדולה, שאחרי שהיא הגיעה תהיתי איך הצלחתי לפספס אותה עד אז – למה למלא צינורות נוקשים אם אפשר לגלגל עלים גמישים?

זה כל כך פשוט שזה כמעט מצחיק והחלק הכי כיפי הוא שעם המילוי אפשר לשחק. שלושה מהמילויים החביבים עלי והמתאימים במיוחד לחג השבועות – כאן.

אז מה צריך?

פסטה טרייה על בסיס ביצים:

500 גרם קמח לפסטה (00)
4/5 ביצים
קורט מלח
מערימים את הקמח לצורת הר געש, מכניסים את הביצים ללוע הר הגעש ובעזרת מזלג מערבבים בהדרגה את הקמח בנוזלי הביצה. לשים עד לקבלת מרקם חלק. הבצק צריך להיות אחיד ומוצק. אם הוא קשה מדי אפשר להוסיף עד 20 מ"ל מים, אבל לא יותר.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למנוחה לחצי שעה.
חותכים מגוש הבצק חתיכה בגודל אגרוף בערך ומתחילים להעביר אותה במכונה בדרגה העבה ביותר. מעבירים מספר פעמים – אחרי כל מעבר מקפלים, פעם לרוחב ופעם לאורך, עד שהבצק נעשה אחיד ומתחיל להיראות כמו יריעת בד. בשלב זה מעבירים את המכונה לדרגה הבאה, לקנלוני מתאימה דרגת עובי 5-6.
כמו בלזניה מפסטה טרייה, אני ממליצה על בישול קל של הפסטה במשך דקה בערך, לא יותר, במים רותחים עם קצת מלח.

רוטב בשמל:

70 גרם חמאה
100 גרם קמח
800 מ"ל חלב
מלח לפי הטעם
ממיסים את החמאה בסיר עם תחתית כבדה, נזהרים שהיא לא תתחיל להשחים. מוסיפים את הקמח עד שכל החמאה נספגת. מתחילים להוסיף בהדרגה את החלב, תוך ערבוב מתמיד כדי למנוע היווצרות גושים. אפשר להיעזר במערבל ידני במקרה שישנם גושים. כאשר התערובת מתחילה לרתוח מוסיפים מלח לפי הטעם ומכבים. כאשר הבשמל חם הוא נוזלי יחסית, עם ההתקררות הוא נעשה סמיך יותר. אפשר גם להכין בשמל בתרמומיקס ואז זה הרבה יותר קל ויוצא תמיד מושלם...

מילוי תרד וגבינות

400 גרם תרד קפוא
שן שום
חמאה
מלח
פלפל טחון טרי
אגוז מוסקט
פפריקה
300 גרם ריקוטה
50 גרם פרמזן
ממיסים במחבת את החמאה. מוסיפים שום ומטגנים קלות. מוסיפים את התרד והתבלינים ומבשלים למשך כ-10 דקות. מחכים שהתערובת תתקרר ומוסיפים את הגבינות.

מילוי בטטה וגבינות:

2 בטטות גדולות
שן שום
חמאה
מלח
פלפל טחון טרי
אגוז מוסקט
פפריקה
300 גרם ריקוטה
50 גרם פרמזן
אופים את הבטטה בתנור, עטופה בנייר כסף עד שהיא מתרככת. מקלפים ומועכים במזלג. ממיסים במחבת את החמאה. מוסיפים שום ומטגנים קלות. מוסיפים את הבטטה והתבלינים ומבשלים למשך כ-10 דקות. מחכים שהתערובת תתקרר ומוסיפים את הגבינות.

מילוי סלק וגבינת עזים:

2 סלקים גדולים
300 גרם גבינת עזים רכה
מלח
פלפל טחון טרי
אופים את הסלקים בתנור עטופים בנייר כסף עד שהם מתרככים. נותנים להם להתקרר ואז טוחנים אותם במעבד מזון. מוסיפים את הגבינה, מלח ופלפל.
כיוון שטעם המילוי הזה יותר דומינטי, מומלץ להכין ממנו קנלוני קטנים יחסית או לוותר על קנלוני ולהכין ממנו רביולי, שיוצאים גם מצוינים וגם יפהפיים.

הרכבה:
חותכים את הפסטה הטרייה למלבנים בגודל אחיד ומבשלים אותם כדקה במים רותחים עם מעט מלח. במרכז כל מלבן מניחים מילוי ומגלגלים את המלבן לגליל. שמים מעט בשמל בבסיס התבנית ועליו שכבה של גלילי קנלוני ממולאים, עם הצד הפתוח כלפי מטה.
לפי הצורך יוצרים שכבה נוספת. מעל לשכבות הקנלוני שופכים בשמל בכמות שתכסה את הקנלוני ואז מפזרים מוצרלה ופרמזן. אופים בתנור בחום 200 מעלות עד ששכבת הגבינות משחימה, כעשרים דקות.

איזה יופי - אשים את המתכון, כולל התמונה
30/05/14 20:10
36צפיות
היפה, בפינת "המתכון היומי שלי" בפייסבוק ביום ראשון בבוקר.

תודה רבה וחג שמח.
נראה מעולה! גם אני עשיתי משהו דומה
01/06/14 13:33
29צפיות
בכך שהרתחתי עלי לזניה יבשים, מילאתי וגלגלתי.
אהבתי מאוד..תודה על השיתוף
º
02/06/14 10:52
אינדוקציה-כלים, חומר ניקוי וביטוח (3 באחד)
31/05/14 21:59
28צפיות
1. מהם הפרמטרים החשובים בבחירת כלים לכיריים אינדוקציה?
איזה חומר (ללא ציפוי מונע הדבקה) מומלץ? האם נירוסטה? איזה עובי תחתית? האם יש חברות מומלצות ו/או מקומות מומלצים לרכישה?

2. רכשנו כיריים אינדוקציה בצבע לבן של בוש בעלות של 3,800 ש"ח,
המתקין שהגיע להתקנה בנס ציונה (לדעתי מתקין איזורי) הציע לרכוש ערכת ניקוי ב 200 ש"ח,
מתוך עקרון (במיוחד אם אינני בודק את הנושא קודם) אינני רוכש מוצרים במעמד ההתקנה, בד"כ מדובר במחירים מופרזים.
איזה חומר ניקוי מומלץ והיכן כדאי לרכוש?

3. אותו מתקין הציע להרחיב את שנת האחריות לשנות אחריות נוספות (3-6 נוספות),
בעלות ממוצעת של כ 250 ש"ח לשנה, לדבריו במקום 650 ש"ח לשנה בהמשך (כפרמייה של כ 15% מערך המוצר).
לא הסכמתי לבצע באותו הרגע, במידה ועדיין רלוונטי, האם כדאי להרחיב מעבר לשנת האחריות הבודדת בעלות של כ 250 ש"ח לשנה?
בוקר טוב - חושבת שאתה צריך
01/06/14 10:12
28צפיות
לכתוב הודעה זו גם בפורום "עושים שוק". הם מבינים יותר בסקירת מוצרים.

לי יש  שנים רבות כיריים עם תנור (משולב), מעולם לא עשיתי לו ביטוח (אף פעם גם לא התקלקל). אני מנקה אותו באותו סבון שבו אני רוחצת כלים (לא קורה לכיריים כלום), לא משנה איזה סבון (מה שקונים באותה תקופה), התוצאה היא אותה תוצאה.

לפני כמה זמן בתי קנתה הביתה תכשיר מיוחד לניקוי כיריים. הוא נח שם עצוב מתחת לכיור משום שלא פתחתי אותו עדיין.

לא נותנת כאן שמות של מוצרים ומכשירים כדי לא לעשות פרסומת שלא בהסכמת הנהלת תפוז. הפרסומות בתפוז הן אך ורק באישור הנהלת הפורומים.

מקווה שעזרתי.

שבוע טוב וכל טוב,
תרומתי הצנועה לקראת שבועות
29/05/14 10:55
664צפיות
תרומתי הצנועה לקראת שבועות
[מתנצלת על איכות התמונה]

"פשטידת בלינצס של יהודית" כך רשום בקלסר המתכונים שלי


1 חב' של עלי בלינצ'ס [אני הכנתי בעצמי]
3 בצלים גדולים או 4 בינוניים
3 קופסאות פיטריות פרוסות – לסנן ולשטוף היטב
1 שמנת מתוקה
מלח, פלפל שחור, כף מרק פיטריות או מרק עוף(פרווה) או מרק בצל
3  ביצים גדולות

ההכנה:
לפרוס את הבצל לחצאי טבעות ולטגן עד זהוב, או לקצוץ גס.
להוסיף הפיטריות ולהמשיך לטגן תוך עירבוב מדי פעם.
לתבל לערבב היטב ולהוסיף שמנת מתוקה לבשל הכל יחד
כמה דקות.

לצנן ולהוסיף 2 ביצים.
למלא את הבלינצ'ס, לסגור כמו מעטפה ולסדר בתבנית משומנת, עם התפר למטה,
מה שנותר מהבלילה להוסיף את הביצה הנותרת, לערבב
ולשפוך מעל כל הבלינצ'ס  באופן שווה ולאפות עד שהפשטידה זהובה.

קראנץ מלוח [מתכון של שי לי ליפא]
29/05/14 11:07
528צפיות
קראנץ מלוח [מתכון של שי לי ליפא]

במילוי פסטו וגבינת פטה.

בבקשה
º
נראה מעולה!
30/05/14 16:07
23צפיות
º
תודה
31/05/14 19:10
9צפיות
ציפי - שפשפתי את העיניים כדי להיות
29/05/14 11:22
396צפיות
צולם ע"י נירהמ1
בטוחה שזו את. מה שלומך? - איזה כייף שאת כאן.

תודה על המתכונים - אשים אותם גם בפינת "המתכון היומי שלי בפייסבוק" וגם אצרף לשרשור שבועות.

חג שמח וכל טוב.
תודה נירוש שמחה לשתף
29/05/14 11:54
78צפיות

כמדי שנה מארחת כ 30 איש בשבועות
והכל מעשה ידיי להתפאר
[אוהבת את זה ומתנצלת על חוסר הצניעות]

אשתדל להביא תמונות נוספות בהמשך
גם אנחנו חוגגים אותו כדת וכדין - החג
29/05/14 12:12
69צפיות
הכי אהוב עלינו.

וכמובן שאני סולחת לך על "חוסר הצניעות".
מאחלת לך ולמשפחתך חג שמח ומהנה
31/05/14 18:55
24צפיות

אין לי ספק שהוא יהיה טעים
º
חג שמח ומהנה גם לך ולמשפחתך
31/05/14 19:37
14צפיות
נירוש חג השבועות תפור על אור1 חוץ מיתר ימות
10/06/14 14:59
2צפיות



השבוע החודשים והשנה
וואי... זה נראה פשטידה ח-ל-ו-מ-י-ת ! ! !
31/05/14 18:44
87צפיות
תוכלי בבקשה לרשום בכמה עלי בלינצ'ס השתמשת???

וואי וואי וואי.. אני הולכת להכין את זה על בטוח!!! יאמי-מאמי!!!
אם אינני טועה בחבילה יש 16 עלים
31/05/14 19:02
42צפיות

אני הכנתי כ 20 עלים.
התבנית היא חד פעמית הגדולה וכמות העלים והמילוי הספיקה.
אם תכיני מעט יותר עלים תוכלי לצופף קצת אבל תישאר לך פחות
בלילה לציפוי

ממליצה מאד על הפשטידה הזו.
תודה! אבל כזו כמות של בלינצ'סים ועוד נשאר
31/05/14 23:37
33צפיות
בשביל כיסוי מלמעלה וכל זה על בסיס שמנת מתוקה אחת?!?! את בטוחה??
אם כך - מה הכמות מהבלילה שאת מכניסה בתוך כל בלינצ'ס? כף בערך?

מה לגבי אגוז מוסקט? ניסית? אני מתה על התבלין הזה בשילוב רטבים על בסיס שמנת... וגם - תוספת של יין לבן! מה את אומרת? יש מקום להוסיף אגוז מוסקט? או א. מוסקט וגם יין?

מה עם תוספת הקרמה של גבנ"צ מגוררת? נגיד - קשקבל?... או פרמזן?...
לא שיניתי פסיק במתכון
01/06/14 00:29
30צפיות

אני מכינה קנלוני באופן דומה ושם באמת מוסיפה גבנ"צ ואגוז מוסקט
גם במילוי. יין לא הוספתי.
מכיוון שבפעמים הקודמות היתה הצלחה למתכון כפי שהוא, לא שיניתי דבר. הכמויות הרשומות הן מדוייקות. בתוך כל עלה הנחתי יותר מכף אחת.
שימי לב יש במילוי 3 בצלים ו 3 קופס' פטריות. הכמות מספיקה בהחלט גם
לכיסוי.

אגב, הפשטידה הזו נפלאה גם אחרי הקפאה.
את זו שבתמונה הכנתי לחג והיא במקפיא יחד עם עוד מטעמים שניתן היה
להכין מראש ולהקפיא.
º
תודה!
01/06/14 15:15
7צפיות
יש מצב שזה של יהודית מ"קפה יהודית"
31/05/14 18:47
56צפיות
שהיה פעם בגן העיר? מסעדה הונגרית ממטעמי המטבח ההונגרי?
יתכן. מודה שאין לי מושג מי זו יהודית
31/05/14 19:07
44צפיות

בעקבות שאלתך חיפשתי בגוגל ומצאתי את המתכון
תחת אותו שם גם בפורום מתכונים כאן ב.

על כל פנים חשוב היה לי להדגיש שהפשטידה אמנם פרי עמלי
אבל אין לי זכויות  על המתכון.
כל מילה נוספת פשוט מיותרת רק טעימה
01/06/14 16:04
22צפיות


נראה נפלא ווטעים


פשטיגדת בלינצס
01/06/14 19:01
62צפיות
האם אפשר מילוי אחר ללא פטריות, תודה
פשטידת בלינצס
01/06/14 19:03
61צפיות
האם אפשר מילוי אחר ללא פטריות, תודה
º
סליחה על הכפילות
01/06/14 19:04
9צפיות
לא אור, אבל חושבת שאפשר עם
01/06/14 20:25
35צפיות
כל מילוי, כיד הדמיון הטובה עלייך.

חג שמח רחל.
º
תודה נירה ןחג שמח
01/06/14 22:42
4צפיות
º
01/06/14 22:55
לא ניסיתי מילוי אחר אבל סומכת על נירוש בעניין
02/06/14 10:43
14צפיות

בוקר טוב ויום נעים
º
חג שמח ציפי
02/06/14 10:53
3צפיות
or1 האם המלית לא דלילה? לא יישפך מהבלינצס?
03/06/14 11:33
7צפיות
נראה מאוד טעים......
המלית אינה דלילה ואינה נוזלת מהבלינצס
03/06/14 17:24
4צפיות
חג שמח.
בוקר טוב,מחפשת מאפה יפה(מבחינת מבנה)
31/05/14 09:00
91צפיות
שאפשר לעשות מבצק פריך.
אני מתכוונת למלא אותו בזייתים וקשקבל וריקוטה, ולא בא לא סתם עיגולים או שבלולים או קרואסונים.
אפשר לעשות מזה איזה אוסף של קטנים שיוצר מאפה גדול? כי הבצק הפריך שביר יותר.

תודה רבה לכל המסייעים והמסייעות.
את יכולה לחתוך את הבצק לעיגולים
31/05/14 12:06
51צפיות
או מרובעים, לשים כל עיגול ו/או מרובע בתבניות אישיות, או בתבניות של מאפינס ולמלא.
אפשרות נוספת "מאפה שושנים"
31/05/14 17:08
46צפיות
שבלולים שמונחים בצפיפות בתבנית עגולה מתחברים יפה למאפה שושנים.. אפשר למרוח בביצה ולפזר שומשום לבן/שחור..
זה מתאים לבצק פריך?
31/05/14 17:20
23צפיות
תמיד נראה שזה לבצק שמרים.
מתאים גם לבצק פריך
31/05/14 19:42
23צפיות
את יכולה לשים את מלית הגבינה על הבצק המרודד ולגלגל לשטרודל.
º
תודה רבה
31/05/14 21:17
1צפיות
º
31/05/14 19:38
1צפיות
סלסלות פילאס תרד וגבינות
30/05/14 11:24
307צפיות
סלסלות פילאס תרד וגבינות
מאפה בצק פילאס במלית גבינות ותרד

 600 גר' חבילה בצק פילאס(מעדנות)

 200 גר' עלי תרד

 1 בצל קצוץ

200 גר' גבינה בולגרית במליחות מעודנת

200 גר' גבינה טוב טעם

2 ביצה (1 למריחה)

2 כפות קורנפלור

1 כפית מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס

1/4 כוס שומשום

3 כפות שמן קנולה

ההכנה

מוציאים את הבצק  לילה קודם להפשרה איטית במקרר

מניחים בסיר רחב מעט שמן ומטגנים בצל עד להזהבה

מוסיפים את עלי התרד מערבבים מעט ומצננים

בקערה מערבבים את הגבינות,ביצה,קורנפלור,ביצה,מלח ,פלפל ,ותרד

מניחים את בצק הפילאס המרודד  על שולחן העבודה חורצים עיגול עם חותחן/כוס

ומסמנים חצי עיגול עם החותחן כדי ליצור ידית לסלסלה (כמו בתמונה)

שמים בקצה כף מהמלית  סוגרים ולוחצים עם מזלג לסגירה

מורחים ביצה ושומשום מעל

מעבירים לאפיה ב-180 מעלות כ-30 דקות
יפצ'וק - נראה מעולה - תודה על המתכון
30/05/14 12:14
21צפיות
והתמונה היפה.

וטיפ: להבא, שימי קישור בתוך ההודעה, בשם המתכון לבלוג שלך, כך שאנשים יוכלו להיכנס ישירות למתכון בבלוג.

אשים את המתכון בפינת "המתכון היומי שלי.
º
תודה סופ"ש נעים
30/05/14 12:45
8צפיות
יפצ'וק - שלחתי לך שני מסרים
30/05/14 13:14
18צפיות
באחד תשובה קצת מבלבלת, ובשני תיקון לראשון.

סוף שבוע נעים וכל טוב,
עוגת גבינה קרה
30/05/14 06:44
427צפיות
 עוגת גבינה קרה

עוגת גבינה ג'לי פירות ללא אפיה

מהירה פשוטה וטעימה.

מקור ותמונות:אילנית12

הכנתי בשני טעמים.

כמות 2 תבניות קטנות מאוד או תבנית בינונית

לראות את כל התמונות פה:http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?Ent...


חומרים:

500 גרם גבינה לבנה 5%

1 שמנת מתוקה-250 מ"ל

1 חבילה אינסטנט פודינג וניל

1 חבילה ג'לי אננס/משמש או טעם אחר

8 כפות סוכר או פחות ,לפי טעמכם

1/2 כפית תמצית וניל

ביסקווטים פטי בר בטעם וניל קצת פחות מ 250 גרם(בפס אחד של הביסקווטים יש 250 גרם)

1 קופסא  גדולה (840 גרם)שימורים טבעות אננס משומרים בסירופ/אפרסקים או פירות אחרים

הכנה:

פותחים את קופסת האננס ומוזגים את הסירופ בקערה.מסננים את האננס או האפרסק מהנוזלים היטב .

טובלים ביסקוויטים כמה שניות בסירופ ומסדרים

בתבנית אני סידרתי 2 שכבות של ביסקוויטים.

(ישאר מעט סירופ אפשר להקפיא או לשלב אותו בסלט פירות)

מכינם קרם וניל לפי הוראות האריזה:

1 כוס  חלב קר 200 מ"ל עם שמנת מתוקה ופודינג וניל

מקציפים עד לקבלת קרם יציב.

מוסיפים תמצית וניל ,סוכר וגבינה לבנה ומערבבים היטב.

יוצקים מעל הביסקווטים  מיישרים.

מעל זה מסדרים פרוסות אננס או מה שבחרתם

מכינים ג'לי לפי הוראות האריזה

מערבבים בקערה  היטב  עדיף במטרפה ממתינים שתי דקות ומוזגים על פרוסות האננס/האפרסק

מקררים לכמה שעות במקרר.

חותכים בסכין חדה ואוכלים במזג/כפית.

בהצלחה/אילנית12


תמונות מרהיבות משוק "פורטובלו" בלונדון:

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?Ent...


סופ"ש נעים לכולם!



דליה - תודה על המתכון והתמונה היפה
30/05/14 12:19
18צפיות
אשים ב"פינת המתכון היומי שלי".
º
תודה רבה.
30/05/14 18:19
6צפיות
לזניה
28/05/14 15:27
101צפיות
שלום,
אני מעוניינת להכין לחג לזניה.
האם יש לבשל את עלי הפסטה לפני האפייה?
ערב טוב ליאת - יש מתכונים שכתוב לבשל
28/05/14 20:44
68צפיות
את עלי הלזניה, ויש כאלה שלא. הכל לפי המתכון.
עלי לזניה קנויים לא חובה לבשל
29/05/14 21:23
79צפיות

אבל חשוב שיהיו נוזלים שהפסטה תוכל לספוג.

ועל הדרך, הנה מתכון ללזניה המנצחת של אבא שלי.
º
29/05/14 22:19

עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה