בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!

זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.
אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.
יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.

הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:
נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.
יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.

הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.

|*|נפתח פורום Yelem תמיכה לנוער
07/01/14 16:01
22צפיות
פורום Yelem תמיכה לנוער מופעל ע"י עובדים ומתנדבים של עמותת עלם ומיועד לבני נוער וצעירים עד גיל 21.
המתנדבים נמצאים כאן במטרה להיות מקום חם ברשת, לשיתוף, התייעצות, תמיכה והקשבה. אתם מוזמנים לכתוב ולהתייעץ.
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumpage.aspx?f...
º
משהו מכיר מסעדה טבעונית בצפון?
05/01/14 09:23
73צפיות
מה זה צפון בשבילך?
05/01/14 11:27
105צפיות
יש אנשים שמגדירים חדרה כצפון ולאחרים אפילו חיפה לא "צפונית" מספיק

בכל מקרה באתר הזה יש המלצות על מסעדות טבעוניות. אם תלחצי על "בתי עסק" תראי שיש אופציה של מסעדות (כלומר כאלה שהן ידידותיות לטבעונים ומציעות להם הרבה מנות טבעוניות) ואחרות שמוגדרות כמסעדות טבעוניות לחלוטין. יש שם גם חלוקה לפי איזורים בארץ.

ממליצה לך גם להצטרף לקבוצת "בישול טבעוני". קבוצה מאוד נחמדה, עם הרבה משתתפים, הרבה מתכונים וגם המלצות על מסעדות פה ושם.
º
תודה ליסה. יש יום הולדת לבתי ורציתי לשמחה....
07/01/14 08:28
53צפיות
אז תבדקי האתר שצירפתי
07/01/14 11:17
71צפיות
ואם יש התאמה של מסעדות באיזור שחיפשת ואת מתלבטת במי לבחור תמיד אפשר לשאול כאן או בפורום ביקורת מסעדות שהוא מאוד פעיל ותמיד יש המלצות טובות.

כל הכבוד לך שאת רוצה לשמח כך את הבת, את אמא נהדרת! מזל טוב
º
עוגה אחרי אפייה , מתי מוציאים מהתנור?
06/01/14 13:08
116צפיות
שלום אלה - יש עוגות שצריך להוציא
06/01/14 13:18
460צפיות
קפה עם בבקה - הוכן וצולם ע"י נירהמ1
מייד כדי שלא תתייבשנה, ויש כאלה שכתוב להשאיר להתקרר בתנור. הכל לפי המתכון.

ברוכה הבאה ל"חלבי". הפורום חמים, נעים ומאוד-מאוד טעים. את מוזמנת להישאר.
מרק ירקות עשיר.....
03/01/14 21:16
280צפיות
ערב טוב!

נירה- הכנתי את המרק מהמתכון שנתת כאן.
עשיתי כמובן שינויים "אישיים", כמו למשל 3 כפות סולת, ללא גריסים, ללא תבלינים.
הוספתי שורש סלרי אחד וקצת עלי סלרי.
סיר לחץ 35 דקות, הסיר עדיין סגור.
מקווה שימצא חן בעיני המשפחה מחר בחרושלים.

שבת שלום!

רעיה
º
מעולה - מקווה שימצא חן בעיני משפחתך
05/01/14 17:28
37צפיות
מצא חן... ואעוד איך מצא חן.
05/01/14 18:11
61צפיות
היה (יש עדיין) מרק טעים, מזין ובסמיכות מתאימה.
לא ריסקתי את הירקות, הסולת עשתה עבודה טובה.
הנכד הקטן אכל בגיף, 2 הנכדות - כנ"ל ובעצם כולם נהנו.
אמנם היה גם קובה סולת (כולל מרק), אבל אכלו מ-2 הסוגים.
תודה על המתכון!

רעיה
º
שמחה שאהבתם
05/01/14 19:38
5צפיות
גבינה לבנה ללא לקטוז
05/01/14 11:38
95צפיות
נכדתי המדהימה רגישה ללקטוז.

אני נורא רוצה להכין לה עוגת גבינה. עם תותים.

יש היום חלב עמיד נטול לקטוז.

האם יש למישהי/ו ניסיון בהכנת גבינה לבנה  מחלב עמיד ללא לקטוז?

אשמח לקבל עצה להכנת חצי ק"ג גבינה כזאת.

הרבה תודות

רבקה
הכנת גבינה
05/01/14 12:17
88צפיות
אינני מכיר את החלב העמיד ללא לקטוז אך מכיר חלב עמיד. החלב העמיד עבר תהליכי יצור כאלה שהוא "מפורק" באופן כזה שלא ניטן להכין ממנו גבינה כלל.
רגישות ללקטוז יכולה להיות בכמה דרגות. יש רגישות בכלל ויש אנשים שרגישים למוצרי חלב בקר בלד אך טולרנטים למוצרי חלב עיזים עקב מיבנה שונה מסוים  בין שני סוגי החלב.
חשוב לבדוק את הרגישות באופן יסודי.
º
05/01/14 17:37
4צפיות
º
תודה
06/01/14 13:42
8צפיות
º
גם מוצרים של באפלו טובים לרגישים ללקטוז.
06/01/14 06:57
21צפיות
מתכוני פסטה (לזניה ועוד)
01/01/14 13:37
151צפיות
צהריים טובים.

מכיוון שהחורף כבר כאן, וחורף אוהב מתכוני פחמימות, ולטובת קידום מתכוני פסטה בערוץ האוכל של תפוז אשמח אם תשרשרו כאן מתכוני פסטה.

שנה טובה וכל טוב.
לזניה חלבית/simad
01/01/14 13:42
474צפיות
לזניה חלבית - הוכנה וצולמה ע"י simad
לזניה חלבית/simad
מקור המתכון: סימה דרור (simad))

החומרים:
1 חבילת עלי לזניה
2 חצילים קטנים חתוכים לקוביות ומטוגנים

רוטב העגבניות בסיסי של סימה:
1 בצל גדול קצוץ
5 עגבניות אדומות ומוצקות חתוכות לקוביות
1 קופסא קטנה של עגבניות שרי מקולפות וקצוצות (עם הנוזלים(
3 גמבות אדומות (1 קצוצה לקוביות קטנות והנותרות מגוררות גס - לשמור נוזלים)
5 עגבניות מיובשות בשמן זית קצוצות
7 שיני שום כתושות
3-2 כפות רסק עגבניות
מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, כפית גדושה של סוכר (מי שאוהב חריף – ניתן להוסיף כפית שטוחה של פלפל צ'ומה)
¼ כוס מים

הכנה:
- מטגנים את הבצלים עד להזהבה קלה. מוסיפים פנימה את קוביות הגמבה והשום ומטגנים תוך ערבוב דקה-דקה וחצי.
- מוסיפים פנימה את העגבניות ומערבבים היטב, מטגנים עוד שתי  דקות (העגבניות מגירות נוזלים(
מתבלים, מוסיפים את רסק העגבניות, המים ומערבבים.
- מבשלים 5-4 דקות על אש בינונית עד להסמכה.
*חלק מהרוטב  ניתן לרסק למחית חלקה!

בניית המנה:
- מורחים מעט מרוטב העגבניות בתחתית התבנית, מסדרים שכבת עלים מסודרת, מכסים ברוטב, מפזרים חצילים ומעל מגררים גבינות (אני אוהבת להשתמש בצפתית, פטה, מוצרלה של גד ופרמזן - ביחסים שווים). חוזרים על התהליך עוד 3 פעמים כאשר בשכבה אחרונה נצפה את העלים ברוטב ומעל מפזרים גבינות, מנקדים בקוביות חמאה ואופים בתנור בחום 180 מעלות כ- 45 דקות.
כשמכינים לזניה
02/01/14 08:52
184צפיות
לא מבשלים קודם את עלי הלזניה?
º
לא בכל מתכון
02/01/14 08:54
46צפיות
אז מה החוקים?
02/01/14 08:55
66צפיות
אף פעם לא יצא לי להכין
ותמיד כשאני קוראת מתכונים אף פעם לא מצויין בהוראות ההכנה אם שמים את העלים כמו שהם או מבשלים קודם
כי זה כנראה מידע בסיסי מידי :) אבל לי, הוא בכל זאת חסר
יש מתכונים שמפורט אם לבשל או לא, ויש כאלה שלא
02/01/14 12:41
68צפיות
אם המתכון מוצא חן בעיני אני עושה מה שאני מבינה.
אם הייתי מבינה;
02/01/14 15:11
54צפיות
לא הייתי שואלת :)
אין צורך לבשל.הרוטב מבשל
02/01/14 13:53
64צפיות
אותם.
ואת צודקת ,כן צריך לרשום במתכון אם מבשלים או לא
º
תודה :))
02/01/14 15:11
11צפיות
זה תלוי בעלי הלזניה ובחרה המייצרת
02/01/14 14:04
57צפיות
יש חברות המייצרות (כתוב בהוראות ההכנה על האריזה) דפים הנדרשים לבישול מוקדם  ויש חברות המייצרות כבר דפים שלא נצרכים לבישול מוקדם.

זה הכלל.
º
תודה :)
02/01/14 15:10
7צפיות
º
+1
07/01/14 12:45
3צפיות
לזניה טונה/ניקי ב
01/01/14 13:45
298צפיות
לזניה טונה - הוכנה וצולמה ע"י ניקי ב
לזניה טונה/ניקי ב
מקור המתכון והתמונה: ניקי ב

החומרים:
דפי לזניה ללא בישול מוקדם
1 בצל גדול חתוך לקוביות
2 גזרים מגוררים
2 פלפלים חתוכים לקוביות
3 עגבניות חתוכות לקוביות
1 קופסת עגבניות מרוסקות
1 קופסת טונה
1 מכל שמנת מתוקה
אבקת מרק, סוכר, מל"פ
200 גר' פתיתי גבינה צהובה

הכנה:
- מטגנים את הבצל, מוסיפים גזרים, פלפלים, עגבניות - מטגנים עד שהכול מתרכך.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות והטונה,  מתבלים ומוסיפים שמנת מתוקה .
- מניחים  בתבנית בינונית שכבה של דפי לזניה, על הדפים יוצקים שכבה מהרוטב שהכנו, עוד שכבת דפי לזניה ואת שארית הרוטב שנשאר, מפזרים גבינה צהובה.
- מכניסים לתנור שחומם בחום בינוני, 30-25 דקות.
לזניה טונה/pirge
01/01/14 13:49
223צפיות
לזניה טונה - הוכנה וצולמה ע"י pirge
לזניה טונה/pirge
מקור המתכון והתמונה: pirge
      
"לזניה טונה רוטב אדום וגבינה
התירס, הבטטה, שילוב המתוק והחריף
חגיגה לאוהבי הטונה..."

החומרים לתבנית35x22 (לתבנית גדולה יש להכפיל כמויות):
1 כף גדושה טחינה לשימון התבנית
9  דפי לזניה ללא בישול מוקדם
1/2 2  כוסות גבינה צהובה מגוררת
2 קופסאות קטנות טונה בשמן –סחוטות היטב מהשמן

החומרים והרוטב ללזניה:
- בסיר בינוני או מחבת עמוקה לטגן  בצל גדול קצוץ ב-3 כפות שמן עד  להזהבה קלה, מוסיפים לסיר ומבשלים על הלהבה הכי קטנה:
1 בטטה קטנה מגוררת במגררת   הכי דקה
1 קופסה תירס ללא הנוזלים (משקל הקופסה לפני סינון 340 גר')
1 קופסה עגבניות מרוסקות במשקל 260 גר'
ממלאים את הקופסה של העגבניות במי ברז 3/4 מגובהה ומוסיפים לסיר.
1 כף  קטשופ רגיל או חריף
1 כף שטוחה סילאן
1 כף אבקת מרק עוף
מלח ופלפל לפי הטעם
*לרוטב חריף להוסיף כפית סחוג או הריסה

- מבשלים הכל ביחד כדקה ומכבים את הלהבה. זה הזמן להוסיף את הטונה הסחוטה ולערבב קלות וזהו.

הרכבת הלזניה:
- משמנים את תחתית התבנית בטחינה, מסדרים 3 דפי לזניה שיכסו את התחתית – כמובן ששוברים את הדפים לפי הגודל והצורך, יוצקים שכבה ראשונה של 1/4 מכמות הרוטב, מפזרים מעל 1/2 כוס גבינה צהובה. - שוב מסדרים 3 דפי לזניה שבורים לפי הצורך כדי שיכסו את המלית, מצפים בעוד 1/4 מכמות הרוטב, מפזרים עוד 1/2 כוס גבינה צהובה.
- מניחים עוד 3 דפי לזניה שבורים, יוצקים מעל את כל הרוטב שנשאר, מפזרים את יתרת הגבינה הצהובה, וקשטים את פני המאפה בפפריקה, פטרוזיליה יבשה ומעט גרעיני חמנייה, מכסים ביריעת נייר כסף ומנקבים בקיסם 4 חורים.
- מחממים תנור ל-170 מעלות ואופים 30 דקות, מסירים את נייר הכסף, ומכבים את התנור.
משאירים את הלזניה ללא הכיסוי ובתנור המכובה והסגור   10 דקות.

תיהנו,
פירגה
קישור לקטגוריה פסטה ורטבים
01/01/14 13:51
68צפיות
קטגוריה פסטה ורטבים, שם ניתן למצוא מאמרים נוספים בנושא לזניה ועוד מתכוני פסטה,  במאמרי הפורום.

תיהנו.
פסטה עם ירקות ונקניקיות - צמחוני
01/01/14 22:23
218צפיות
פסטה עם ירקות ונקניקיות - צמחוני
ארוחת פסטה זריזה הכל בצלחת אחת לדעתי אין צורך בכל תוספת .מתאימה גם לצמחונים.

250 גר פסטה קצרה מבושלת רגע לפני הארוחה.
250 גרם נקניקיות טבעול פרוסות לעיגולים ומטוגנות עד הזהבה

במחבת רחבה
3 כפות שמן זית
בצל קצוץ דק
לטגן עד שקיפות ולהוסיף
6 שיני שום קצוצות
1 גזר חתוך לגפרורים
1/2פלפל אדום חתוך לקוביות
1/2 פלפל צהוב חתוך לקוביות
לטגן כחמש דקות תוך ערבוב

להוסיף

2 כף קטשופ
2 כפות רוטב צ'לי חריף
1 כוס מים רותחים עם כפית אבקת מרק ביתית
1 כפית אורגנו
1/4 כפית צ'לי גרוס
מלח פלפל לפי הטעם
לערבב ולהביא לרתיחה
להוסיף
5 פטריות שמפניון פרוסות
5 פטריות פורטבלו פרוסות
לבשל כחמש דקות
לפני הארוחה לבשל פסטה ולערבב במחבת עם הרוטב

כתובות אינטרנט מצורפות:
פסטה פנה ברוטב בטטה ותרד טבעוני ונטול גלוטן
01/01/14 22:27
193צפיות
פסטה פנה ברוטב בטטה ותרד טבעוני ונטול גלוטן
250 גר פסטה פנה ללא גלוטן קיים מאורז או תירס Click to close
לקראת סיום בישול הרוטב לבשל את הפסטה לפי ההוראות
הרוטב
3 שיני שום קצוצות
1-2 כפית שמן קוקוס (20 גר חמאה)
לחמם במחבת על אש קטנה עד שמתחיל לרתוח
להוסיף
2 כוסות תרד קצוץ או מנוגלד
2 בטטות בנוניות קלופות וחתוכות לקוביות
לכסות ולאדות עד שהבטטה מתחילה להתרכך . לערבב מדי פעם
לתבל
1/8 כפית אגוז מוסקט טחון טרי
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
עשבי פרובנס  בנדיבות  
קמצוץ צ`לי גרוס
לערבב ולהוסיף
1/2 כוס קרם קוקוס (שמנת מתוקה)
1/2 כוס חלב סויה/אורז ( חלב)
1 מקל קינמון
לכסות  ולבשל כ30 דקות לערבב מדי פעם
לקראת הסוף להוסיף מהמים בהם בשלנו את הפסטה לדלילות הרצויה של הרוטב
להוסיף את הפסטה המסוננת, לערבב . ולהגיש
בהגשה לפזר מעט פלפל שחור ועשבי פורבנס.

* כל המתכונים שלי
סלט פסטה
02/01/14 06:48
316צפיות
 סלט פסטה




סלט פסטה קר

מקור:קרוב משפחה
הכנה ותמונות:אילנית12


סלט קליל וטעים שאכלתי במסיבה אצל קרוב משפחה ואהבתי.

אני אוהבת מתכונים מהירי הכנה ללא הרבה התעסקויות.



המתכון ללא כמויות זה תלוי כמה אתם אוהבים את התוספות

חומרים:

פסטה מבושלת אני השתמשתי בפסטה "צינורות"

מלח,פלפל שחור

שמן זית

עגבניות שרי חתוכות לטבעות

טבעות זיתים שחורים אם לא אוהבים שחורים להשתמש בירוקים

כמה עלים של בזיליקום טרי קצוץ .לא שמים הרבה אני על חצי חבילה של פסטה קצצתי כ5 עלים.

(במתכון המקורי היה גם בצל אדום קצוץ דק דק אני לא שמתי)

הכנה:

מכינים פסטה לפי הוראות היצרן מסננים היטב.

בינתיים מכינים את  שאר החומרים ללא המלח השמן והפלפל השחור.

כשהפסטה מוכנה ומתקררת מעט מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים בעדינות

מוסיפים מעט שמן זית מלח ופלפל.

ישנה אופציה להוסיף לתערובת קוביות קטנות של גבינה קשה .

בהצלחה/אילנית12

לפוסט המלא.

פסטה ברוטב רוזה
02/01/14 11:45
282צפיות
   פסטה ברוטב רוזה

1 חבילה פסטה מבושלת לפי ההוראות
1 שמנת לקצפת 38%
1 קופסא עגבניות מקולפות
1 בצל קצוץ  
3-4 פטריות קצוצות דק דק
3 שיני שום קצוצות
מלח
3 כפות צלפים חתוכים דק
גבינה צהובה מגוררת


 
להכניס את העגבניות לסיר ולקצוץ אותן לרסק סמיך. אפשר להיעזר במספרים.

לחמם את העגבניות על אש נמוכה ולהוסיף את שאר המרכיבים חוץ מהקצפת. לבשל כ 10- 12 דקות.

להוסיף את השמנת לקצפת ולחמם בשנית מספר דקות.

להניח פסטה בצלחת ולשפוך מעל מהרוטב.

לזרות מעל גבינה מגוררת.

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?Ent...

קן אטריות
02/01/14 11:52
307צפיות
    קן אטריות

קיני אטריות ממולאות בגבינות, פלפל ירוק ופטריות


לשמן היטב מגש מאפינס. להכניס אטריות לכל חור משומן, ללחוץ, להדק לצדדים ולהכין מעין קן.


חתכתי חתיכות קטנות מ 1 פלפל ירוק יתום, ערבבתי עם בולגרית 3% של גד ו"הבולגריה" המיובאת. הוספתי קופסת פטריות קטנה, ערבבתי ביחד והנחתי בתוך כל קן מעט מהמלית. למעלה פיזרתי פתיתי פרמזן וכל הכבודה הזו נכנסה לתנור חם עד שהפרמזן התחיל להשחים. ענין של איזה  7 - 10 דקות.


נשאר לכם אטריות? אתם יודעים מה לעשות  

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?Ent...



לזניה תרד
02/01/14 11:57
211צפיות
   לזניה  תרד


לזניה תרד

1 חבילה עלי לזניה טריים
12- 15 אריות לזניה - ברילה
1 ביצה

*גבינות מגוררות


להניח את עלי הלזניה בקערה עמוקה עם מים חמימים והרבה מלח. להשאיר את העלים בקערה עד שכל החוליירס והמשוקצים למיניהם צפים למעלה. תהליך זה תקף גם אם אתם קונים עלים שטופים -עאלק-.

לסנן מהמים ולשטוף פעם נוספת במים חמים. לסחוט את העלים ולחתוך אותם בעזרת הידיים או מספריים. לערבב את התרד עם ביצה אחת ולהניח בצד.


להכין 2 סוגי רטבים.  



רוטב עגבניות

3 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ
100 גר` רסק עגבניות
כפית בזיליקום
מיץ מחצי לימון
1/4 כוס יין לבן
מלח, פלפל לבן
1 כף סוכר חום כהה

לחמם את השמן בסיר ולהוסיף בצל, ולטגן עד ריכוך. לערבב ולהוסיף את שאר המצרכים. לבשל על אש בינונית עד רתיחה. להנמיך את האש ולבשל עוד כ- 10 דקות.


 


רוטב בשמל  

40 גר` חמאה
1/4 כוס קמח
2 כוסות חלב - טמפרטורת חדר
מלח ופלפל לבן לפי הטעם

להמיס חמאה בסיר קטן ולהוסיף את הקמח תוך בחישה מתמדת. להוסיף את החלב תוך ערבוב ולבסוף את התיבול. כשהרוטב מסמיך להוריד מהאש ולהניח להתקרר כדקה עד שתיים.  


*לזניה מקורית מכינים עם גבינת ריקוטה, מוצרלה ופרמזן. אני השתמשתי בגבינות שהיו לי בבית . פקורינו וקשקבל.


להכנת המנה:

על בסיס התבנית שופכים חצי מכמות רוטב הבשמל. מעל מניחים שכבת אטריות לזניה וחצי מכמות התרד. שוב שכבת אטריות ותרד.
שופכים מעל את יתרת רוטב הבשמל.

שוב מניחים שכבת אטריות. לגרר מעל את הגבינות ולשפוך על כל הכבודה הזו את רוטב העגבניות.

להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מכוסה בנייר אלומיניום
ל 30 דקות. להוריד את הנייר, לכבות את התנור ולהשאיר את התבנית בתנור לעוד  כ 10 דקות.

ניוקי פיקנטי
02/01/14 12:04
219צפיות
  ניוקי פיקנטי

ניוקי ברוטב פיקנטי

3 כוסות תפוחי אדמה מעוכים
2/3 כוס קמח תפוחי אדמה
2 ביצים טרופות
מלח

מערבבים את כל החומרים. אם התערובת רכה מידי להוסיף עוד קמח תפוחי אדמה או קמח רגיל או קמח מצה.


בידים רטובות ליצור גליל. להכניס למקרר להתקשות לבערך שעתיים. לחתוך לחתיכות קטנות. אם רוצים מעבירים כל חתיכה תחת מזלג ליצירת פסים - לא חייבים.  


לבשל במים רותחים מומלחים עד שהניוקי מתחילים לצוף מעלה.

להוציא עם כף מסננת ולהכניס מייד לרוטב.


לרוטב

1 כף שמן זית
2 עגבניות קלופות חתוכות
2 שיני שום קצוץ (או קפוא)
מספר עלי בזיליקום קצוצים דק
1 קופסא רוטב עגבניות (השתמשתי ביכין) לפסטה
מספר טיפות טבסקו
מלח ופלפל לבן לפי הטעם
1/2 כוס מים


לחמם את השמן במחבת ולהוסיף את השום והעגבניות ולהוסיף מלח. (המלח עוזר לעגבניות להגיר נוזלים)

לבשל תוך ערבוב. להוסיף את שאר החומרים בהדרגה. את הבזיליקום הקצוץ להוסיף לקראת סופו של הבישול. אם רוצים מוסיפים למעלה גבינת פרמזן.


בתיאבון

אלינוער

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?Ent...
קוגל אטריות ירושלמי עם גרנולה
02/01/14 12:09
284צפיות
  קוגל אטריות ירושלמי עם גרנולה

קוגל ירושלמי עם גרנולה

2 שקיות אטריות ביצים דקות
מלח

1 כף שמן

200 גר` חמאה

1 כוס סוכר

כף פלפל שחור

5 ביצים

1/2 כוס גרנולה עם פירות יבשים

מלח גס


לבשל את האטריות עם מלח. להעיבר למסננת ולשטוף עם מים קרים.

להעביר לתבנית פיירקס ולערבב את האטריות עם השמן.

לחמם במחבת את החמאה ולהוסיף את הסוכר. לערבב כל הזמן עד תערובת סמיכה.


לחמם תנור ל 100 מעלות.


מוסיפים את התערובת לתבנית עם האטריות ומערבבים היטב.

בקערה טורפים את הביצים ומוסיפים פלפל שחור וגרנולה. מערבבים ומוסיפים לתבנית. מערבבים היטב ובוזקים מלמעלה מלח גס.

מכסים את התבנית עם נייר אלומיניום. אופים כשעה ומורידים ל 80 מעלות. אופים עוד כ 5 שעות או עד הבוקר.

בתיאבון


אלינוער

º
ואוו, איזה רעיון טעים
02/01/14 15:14
36צפיות
º
שמחתי לשתף
02/01/14 15:28
19צפיות
נראה סוף!
05/01/14 13:20
24צפיות
לא צריך ביצים לאטריות?
פיתיות - נשנושי פיתה
01/01/14 14:35
545צפיות
פיתיות - נשנושי פיתה
זה לא רק המרק וההתכרבלות בשמיכה הפוך מול הטלויזיה. אלו הם גם הפחמימות הידועות (לפעמים) לשמצה שילוו אותנו  בימים והלילות הקרים .


לפניכם, מיני פיתות שהכנתם מהירה במילוי חומוס מטוגן עם בצל .  
אני ממליצה בחום להכפיל כמויות.  הכמות מטה מספיקה ל 24 פיתות מיני
מיני (פיתיות כפי שאנו קוראים להן) וכרגיל, אני לא אחראית על הקלוריות.
מקסימום תרוצו חצי שעה נוספת. גם מעלה דופק, גם בריא ומוריד קלוריות
והכי הכי חשוב ..... מ ח מ ם    

בחלק מהפיתיות המילוי נמצא בפנים ובחלק מהן המילוי מעל.

מיני פיתות במילוי חומוס ובצל

3/4 + 1 כוסות קמח שמרים אוסם
3/4 כוס מים פושרים
1/4 כף מלח
1/2 כף סוכר
1 כף שמן זית

מעט שמן זית לשימון

 
למילוי

1 קופסת שימורי חומוס
2 כפות שמן
1 בצל בינוני קצוץ
1 כף כמון טחון טרי
מלח

לערבב את כל חומרי הבצק ללישה מהירה לתערובת חלקה. לשמן קערה בשמן זית
ולהניח את הבצק בתוכה להתפחה. לכסות בניילון נצמד. מעל להניח מגבת עבה ולהניח
במקום חם. בימים אלה עדיף מתחת למזגן והכי טוב מתחת לפוך.


בגמר ההתפחה לרדד את הבצק. לקרוץ ממנו כדורים קטנים. להניח על נייר אפיה המונח בתנית. לכסות שוב להתפחה מהירה שניה (בערך 15 דקות)



בינתיים מחממים תנור ל 190 מעלות ומכינים את המילוי.
מחממים שמן במחבת. ממליחים ומוסיפים את הכמון. בהתחממות השמן מוסיפים
את הבצל. מטגנים בערבוב ומוסיפים את גרגרי החומוס המסוננים.

לערבב כדקה שתיים ולהוריד מהאש. למעוך את גרגרי החומוס.
לשטח כל כדור לפיתה קטנה ולהניח מעל מעט מהמילוי. אם בא לכם פיתיה ממולאה להניח
מילוי מעל ולכסות בפיתיה מעל. להדק היטב. לאפות כ15 - 20 דקות (תלוי בתנור .

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1...

בתיאבון
אלינוער

נראה מעולה - אשים מחר בפינת
01/01/14 15:28
79צפיות
המתכון היומי שלי.  בבקשה, הוסיפי קרדיט למתכון.

ומכיוון שאת כבר כאן, אולי יש באמתחתך מתכון ללזניה מנצחת? אם, כן, בבקשה, הוסיפי אותו לשרשור שפתחתי.

תודה מראש.
יש לי דווקא מתכון ללזניה
02/01/14 10:56
85צפיות
אבל לא הבנתי את ענין הקרדיט.....???


ותודה ותודה
עניין הקרדיט מאוד פשוט - באם המתכון
02/01/14 13:04
84צפיות
שלך, דהיינו את כתבת אותו והוא נוצר במטבחך כתבי מקור המתכון: ליאור המקורית8 ובאם הוא של אחרים, כתבי למי הוא שייך, דהיינו מקור המתכון: פלוני אלמוני. סֶה טוּ.
כל המתכונים שאני מעלה הם שלי
02/01/14 14:01
81צפיות
מהבלוג בתפוז. מעולם לא העליתי מתכון של אחר
ובדרך כלל אני מצרפת בתחתית המתכון את הקישור
02/01/14 14:02
60צפיות
אל המתכון
תשובה מעולה - אז אשים אותם בפינת המתכון
02/01/14 14:48
59צפיות
היומי שלי כמתכונים שלך.

תודה על התשובה.
º
חן חן וסופש קסום
02/01/14 15:27
14צפיות
º
LIKE
05/01/14 13:21
6צפיות
מיקסר... הגיע תורי להתייעץ :)
02/01/14 11:13
42צפיות
סופסוף הגיע גם תורי לקנות את המיקסר הנכסף.
אני מאוד מתלבטת.
יש היום בשוק כ"כ הרבה סוגים וחברות...
מישהו שמע על המיקסר של סאוטר?
בעקרון, אני חושבת שאלך על קנווד. פשוט לא יודעת מה כדאי...
מתלבטת בין ה-KMIX המפוספס לבין ה-770 או ה-710.
מה ההבדלים בניהם? מי יותר חזק ועמיד, שקט ואפקטיבי?

אשמח לתגובות מורחבות והסברים.
רק לשם הרקע- אני מאוד אוהבת לאפות. בעיקר בצקי שמרים ולפעיתים יותר רחוקות גם לחמים, אבל לא בסדרי גודל של יותר מ-1 ק"ג.

תודה לכל העוזרים :)
של קנווד כולם טובים - קני לפי
02/01/14 13:02
64צפיות
האפשרויות הכספיות שלך ולפי הכמויות שאת צריכה לאפות. אם את אופה הרבה תלכי על מיקסר עם קערה גדולה (7 ליטר).

לי יש קנווד Kmm750 מסדרת המייג'ור שף. עם קערה גדולה. מאוד מרוצה. לש בצק שמרים בכמויות של למעלה מ-1 ק"ג קמח בקלי קלות ובלי להתעייף.
תבניות אובליות לאפיית חלות
02/01/14 11:20
67צפיות
משהו יודע איפה אני יכולה להשיג תבניות אובליות לאפיית חלות?
בחנויות כלי בית, על מדף הכלים בסופר
02/01/14 12:58
49צפיות
ובחנויות המתמחות - "לגעת באוכל", 4Chef, ועוד...
עזרתכם בבקשה
02/01/14 11:44
90צפיות
הבעל יוצא לעבודה ב- 05.00 עם קפה/תה ועוגיה.
מגיע להפסקה של כשעה בערך ב- 10.00-11.00 ורוצה לאכול.
נמאס לו מלחם ,גבינות, טונה , ביצה קשה, ירקות חתוכים וכדומה.
להכין לבד הוא לא יכין ואין לו גם  זמן.
המטרה - להכין מראש דברים משביעים וטעימים שחלק מהם ניתנים לחימום במיקרו.
לא מסובכים מדי כי אני "מאותגרת מטבח".....
(בשר יאכל בערב).

רעיונות שעלו לי :

לזניה
סלט תפוא"ד

עזרה ?

תודה.


בבקשה - כמה וכמה רעיונות ומתכונים
02/01/14 12:53
103צפיות
עוד ממאמרי הפורום
02/01/14 12:55
49צפיות
מקישורי הפורום - ארוחות קלות
02/01/14 12:56
54צפיות
º
תודה רבה
02/01/14 22:40
9צפיות
|סיר|נפתח פורום מאסטר שף
02/01/14 09:39
33צפיות
תכנית הבישול המצליחה חזרה בעונה חדשה וטעימה מתמיד. לרגל העונה החדשה פורום מאסטר שף נפתח מחדש|!| זה המקום לדבר על התכנית ולהמליץ על מתכונים:
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumpage.aspx?f...
בראוניז אלוהי
01/01/14 08:44
489צפיות
בראוניז אלוהי
חגיגה אמתית של עוגייה שוקולדית רכה מלאה באגוזי מלך/ פקנים או אגוזי לוז ..חשוב ביותר לאפות אותה רבע אפיה אחרת תתקבל עוגיה יבשה שתתאים רק לכדורי שוקולד.

לחמם תנור ל170 מעלות
לשמן תבנית גדולה ולהניח ניר אפיה ( מה שיעזור לנו לחלץ את הבראוניז)


300 גרם שוקולד מריר השתמשתי ב60% מוצקי קקאו(בילדותי מי חשב על אכות השוקלד? הכינו ממה שיש)
300 גר חמאה(אמא הכינה ממרגרינה)
קמצוץ מלח(לא לוותר עושה נפלאות במתכוני שוקולד)
להמיס ביחד במיקרוגל בפולסים של 30 שניות ולערבב בין פעם לפעם עד איחוד והמסה מלאה. (אמא השתמשה בבן מרי )
להוסיף
1 כף ברנדי
1 כף נס קפה
2 כוסות סוכר
לבחוש היטב
6 ביצים  לאחר כל הוספה של ביצה לבחוש היטב עד הטמעה מלאה.
להוסיף
1/4 2 כוסות קמח +1 אבקת אפיה
1 כוס אגוזים קצוצים גס (השתמשתי בתערובת של אגוזים מלך ושקדים)
לערבב היטב
לצקת על ניר האפייה שבתבנית
לאפות כ- 25 דקות ולא יותר . קיסם שננעץ צריך לצאת עם המון פרורים .
לקרר .
להקלה על חיתוך העוגיות להקפיא את העוגה ולחתוך בסכים שנתבלט  במים חמים אחרי כל חיתוך .
לחתוך לקוביות בגודל הרצוי.
כתובות אינטרנט מצורפות:
נראה נפלא - אשים את המתכון
01/01/14 11:17
33צפיות
בפינת המתכון היומי שלי בפייסבוק, אבל לפני זה, אני זקוקה לקרדיט למתכון. אם הוא שלך, נא צייני זאת, ואם של אחרים צייני גם אותם.

תודה על המתכון והתמונה היפה.
ברכות לים הרגוע, מזמן לא כתבת בפורומים...
01/01/14 18:03
36צפיות
ונירה - במתכון כתוב ליד חלק מהמרכיבים מה האמא שלה שמה.
מזה אני מבינה שהמתכון של האמא עם שדרוגים של הבת...

שנה אזרחית טובה!

רעיה
מעולה.ברוכה החוזרת
01/01/14 20:47
34צפיות
נעלמת לנו.
ארוח לארוחת בוקר
31/12/13 23:38
342צפיות
הי לכולם. אני מארחת ביום ראשון הקרוב כ 15 איש בביתי לארוחת בוקר. אשמח להמלצות למתכונים מעניינים. אשמח לגוון את ארוחת הבוקר. לא רק קישים (פטריות ובצל) והסלטים שהולכים בדרך כלל אלא דברים קצת שונים
תודה
טל
קרפצ`יו זוקיני צרוב עם נגיעות שמן זית וגבינה
01/01/14 07:46
245צפיות
קרפצ`יו זוקיני צרוב עם נגיעות שמן זית וגבינה
מנה קלילה שמתאימה לפתיחת ארוחה

2 זוקיני חתוכים דק בעזרת מנדולינה
למרוח בשמן זית את פרוסות הזקוני ולהמליח במעט מלח
את הפרוסות לצרוב על  הפלנצ'ה משני הצדדים
מקררים מעט ומגלגלים את פרוסות
מסדרים את הגללים בצלחת
מטפטפים מעט מיץ לימון
מפזרים מלח גס פלפל שחור גרוס, וגבינה בולגרית צאן.
כתובות אינטרנט מצורפות:
פלפל ממולא בסלט ביצים אחר
01/01/14 07:51
99צפיות
סלט ביצים ללא מיונז
2 ביצים קשות קצוצות
½ בצל יבש בנוני קצוץ
2 גבעולי סלרי עם עלים קצוץ
מעט עלי נענע קצוצים
100 גרם גבינה לבנה 3%
2 כפות גבינה בולגרית 5% מגוררת
1 כפית פרמז'ן
מלח פלפל לבן מעט לימון .
לערבב הכל ולמלא
2 חצאי פלפל

* לארוחה ניתן להעשיר בצבע ולהכין עם פלפלים בצבעים שונים
º
לתמונה
01/01/14 07:53
45צפיות
כתובות אינטרנט מצורפות:
נקרא טעים - בבקשה הוסיפי קרדיט
01/01/14 11:18
33צפיות
כדי שאוכל לפרסם את המתכון בפינת המתכון היומי שלי. תודה רבה.
ביצה בקן תרד/מנגולד
01/01/14 08:00
54צפיות
מנה קלילה  שלאירועים גדולים אני מכינה בתבניות אישיות (חד פעמי של קיש עגול או מרובע ) מסדרת מראש בתבנית .אופה אפיה ראשונה ולפני ההגשה מוסיפה חלמונים .
לשתי מנות
2 כוסות עלי תרד טריים
4 ענפי סלרי עם העלים קצוץ
לאדות עם מעט מים עד ריכוך
להוריד מהאש ולהוסיף
1כף גבינה צהובה מגוררת ולקרר
לשים במחבת
1כף שמן זית
2 שיני שום פרוסות
מלח אטלנטי
לחמם על אש קטנה עד ריכוך השום
לקחת חופן מהתרד ולעשות שני קנים (אני עשתי ישרות על צלחות)
לצקת ½ מהשמן והשום לקן ולפזר מעט גבינה מלוחה
לצקת לקן חלבון ביצה  ולהכניס לתנור מחומם ב200 מעלות
לאפות ¼ שעה
לשים במרכז חלמון ביצה ולאפות עוד 4 דקות.
כתובות אינטרנט מצורפות:
פטריות ממולאות ב4 גבינות
01/01/14 08:02
260צפיות
פטריות ממולאות ב4 גבינות
20פטריות שמפניון נקיות ללא הרגלים
למלויי
רגלי פטריות קצוצות
200 גר גבינת שמנת(אני השתמשתי בגבינה5%)
100ג' גבונת פטה עיזים חתוכה מגוררת
100 גרם בולגרית חתוכה לקוביות קטנות
50 ג' פרמזן מגורדת
כפית שום כתוש
פלפל שחור גרוס
ההכנה
1. לערבב את חומרי המלויי
2. למלא את הפטריות
3. לסדר בתבנית על נייר אפיה לא בצפיפות
4. לטפטף מעט שמן זית ולפזר פלפל שחור גרוס
ולאפות עד הזהבה .
כתובות אינטרנט מצורפות:
º
נקרא מעולה - כנ"ל (קרדיט) - תודה
01/01/14 11:19
24צפיות
ועוד דבר - הקישורים לתמונות
01/01/14 14:22
43צפיות
לא מביאים לבלוג.

בבקשה שימי כאן את התמונות כדי שאוכל לצרפן למתכונים שאשים בפייסבוק.

תודה מראש.
בוקר אור ושנה אזרחית טובה לכל
31/12/13 13:05
121צפיות
בוקר אור ושנה אזרחית טובה לכל
דיירי "אוכל חלבי".
בוקר טוב ושנה נפלאה לכולנו
01/01/14 07:41
154צפיות
בוקר טוב ושנה נפלאה לכולנו
שתהיה לנו שנה טעימה שנה שבה נמצא בכל יום מליון סיבות לחייך ולשמוח.
º
איזו עוגה יפה - שנה טובה
01/01/14 11:15
33צפיות
|*| דרוש/ה עורכ/ת לאתר תפוז |*|
31/12/13 15:09
26צפיות
התפקיד כולל:
- איתור תכנים מעניינים והפיכתם לאייטמים מושכים אשר יוצגו בעמודים  
   הראשיים באתר.
- יצירת הסכמי תוכן ושיתופי פעולה.
- ניהול שותפי תוכן, ניהול ערוצי הפצת תוכן כגון פייסבוק.


דרישות:
- ניסיון בתוכן האינטרנט, רצוי בתחום הווידאו והבידור.
- יכולת עריכה וכתיבה מעולים.
- ידע בצילום.
- שליטה בתוכנות פוטושופ, פרמייר, אופיס.
- הבנה מציינות של פייסבוק.
- יכולת התבטאות גבוהה בכתב ובעל פה.
- יכולת עבודה עצמאית.


נא לשלוח קורות חיים למייל forums@tapuz.co.il בצירוף דרישות שכר


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה