לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!

זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.
אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.
יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.

הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:
נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.
יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.

הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.

שכבות טארט שוקולד וניל ורוטב טופי נוגט
הודעה זו מכילה תמונות
06/10/14 10:51
202צפיות
מתאים לתבנית של תנור סטנדרטי
מצרכים לרולדה אחת
4 ביצים
1/2 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס קמח
1 כפית אבקת אפיה
2 כפות קורנפלור
1 כף שמן
קליפת לימון מגוררת מתפוז
למלית
2 שמנת מתוקה
1 אינסטנט וניל צרפתי
1 אינסטנט שוקולד מריר
2 כוסות חלב
לזילוף
50 גר' שוקולד מריר מומס במיקרו
50 גר' שוקולד לבן מומס במיקרו
אופן ההכנה
לחמם תנור ל-170 מעלות
משמנים תבנית מרפדים בנייר אפייה ומשמנים גם אותו מפזרים מעט אבקת סוכר
מקציפים ביצים סוכר ותמצית וניל  עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה במשך 7 דקות
מוסיפים קמח,אבקת אפיה,גרידת תפוז,וקורנפלור ומערבלים לאט עד לאיחוד החומרים מוסיפים שמן ומערבבים מעט
משטחים את התערובת בתבנית ואופים כ-20 דקות  בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד שהעוגה זהובה
מכינים נייר אפייה חדש מפזרים אבקת סוכר מוציאים את העוגה והופכים על נייר האפייה
מורידים את נייר האפייה הופכים שוב וחוצים את הטורט לחצי
מכינים רולדת שוקולד לפי המתכון וממירים רבע כמות קמח בקקאו מצננים וחוצים את הטורט
סה"כ 4 חצאים
מקציפים 1 שמנת מתוקה,1 אינסטנט וניל, 1 כוס חלב לקצפת יציבה
מקציפים 1 שמנת מתוקה 1 אינסטנט שוקולד מריר, 1 כוס חלב לקצפת יציבה
מרכיבים את העוגה
מניחים טורט וניל מורחים מחוררים את הטורט עם קיסם מורחים רוטב טופי נוגט וקצפת קרם שוקולד מעל 
מניחים את הטורט שוקולד ושוב מחוררים את הטורט מורחים רוטב טופי קצפת בטעם וניל 
מסיימים עם קצפת בטעם שוקולד
מזלפים מעל שוקולד מריר ומעל שוקולד לבן
 
***לרולדת  שוקולד להמיר 1/4 כוס קקאו עם 1/4 כוס קמח
 
נראה נפלא - תוד העל המתכון והתמונות
06/10/14 12:03
18צפיות
המעולות. תיכף אשים בפינת המתכון היומי וגם במאמרי הפורום.

שנה טובה וגמר חתימה טובה יפצ'וק.
º
תודה...גמר חתימה טובה
06/10/14 13:55
1צפיות
יאפצ'וק - העוגה גם במאמרי הפורום וגם
06/10/14 12:54
18צפיות
ב"המתכון היומי שלי" בפייסבוק.

הנה הקישור לעוגה במאמרי הפורום (תראי כמה היא יפה שם):

http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article...
שוב, תודה על המתכון והתמונות היפות.
|*| נפתח פורום תקשיבו לזה |*|
05/10/14 13:27
16צפיות
|תו|לכל אחד יש טעם מוזיקלי שונה אם זה פופ, רוק, אלטרנטיבי או אולי מזרחית.
אנחנו מזמינים אתכם לפורום בו תוכלו לחשוף את טעמכם האישי - פשוט מצרפים את הקליפ להודעה (אתם יכולים לכתוב כמה מילים), ונותנים לכולם לשמוע!

אנחנו מחכים לכם בפורום תקשיבו לזה :-)

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumpage.aspx?f...


האזנה נעימה :)
קירמול סוכר
02/10/14 13:34
49צפיות
הי

נואשתי מריבוי נסיונות לקרמל סוכר ואשמח להצעותיכם.
אציין שהקירמול הוא לשם הכנת פשטידת/קיגל אטריות.

אני שם כחצי כוס סוכר וכחצי כוס מים, כמדומני.
הבעיה היא לא בקרמול עצמו. קניתי מדחום ואני יודע שיש להסיר את הסוכר והמים מהאש במידה והם מגיעים לטמפרטורה של כ-170 מעלות צלזיוס, וכך אני עושה. הבעיה היא שברגע שאני שופך את הסוכר המקורמל לקערת האטריות, תוך פחות משניה הוא מתגבש ומתקשה, ואני לא מצליח לערבב כמו שצריך, כך שנוצרים גושי סוכר ענקיים. אולי אחר כך זה נמס באפייה בתנור, אבל לא מעורבב באופן אחיד.

ניסיתי כל מיני שיטות, והדבר לא עולה בידי.
אשמח לשמוע מכם רעיונות.
תודה ושנה טובה!
 
במתכון המצ"ב לא מקרמלים את הסוכר עם מים, אלא
02/10/14 16:55
43צפיות
בשמן.

קוגל ירושלמי - מתוך אוסף המתכונים שליקט וערך גדעון אלפרט ז"ל

http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article...

כשאני מכינה פשטידה מתוקה, אני מורחת את תחתית התבנית בחמאה ומפזרת מעל החמאה את הסוכר. כשהופכים את הפשטידה היא מבריקה עם ציפוי קרמל יפהפה.

בהצלחה וגמר חתימה טובה.
נמס באפיה,הנה מתכון מעולה לקוגל ירושלמי
הודעה זו מכילה תמונות
04/10/14 20:34
156צפיות
קוגל ירושלמי בסיסי אותנטי
מקור-רות סירקיס / ספר הפשטידות העולמיות
הכנה ותמונות:אילנית12
 
לפוסט המלא עם תמונות נוספות
מעדן.
הקוגל הוא שמה ביידיש של פשטידת איטריות גבוהה ושחומה.את הפשטידה הזו מאפיין טעם חריפות ומתיקות כמו במעדנית בשכונות החרדיות  בירושלים ובבני ברק
את הקוגל הזה הכנתי המון פעמים  מאוד אהבתי את הטעם והפשטות.חלק אני מקפיאה.
אוכלים בטמפרטורת החדר
לעיתים מכינה בשתי תבניות אינגלייש קייק
הכנתי גם בתבנית 22 .
מכיוון שאני אוהבת קינמון הוספתי לתערובת 1 כף קינמון
החומרים הדרושים:כוס מידה סטנדרטית 240-250- סמ"ק
תבנית אפיה עגולה עמוקה קוטר 20  עומק 9 ס"מ
כף עץ
סיר גדול רחב להכנת הקרמל
קערה מזכוכית אני הכנתי בקערה גדולה מנירוסטה.
 
400 גרם  אטריות דקיקות(תמונה בבלוג)
 2 כפות שמן צמחי
חצי כוס סוכר חום כהה   
4  ביצים גדולות
1 כף מלח שטוחה
1-2 כפיות פלפל שחור טחון
להכנת הקרמל:
 1/3 כוס שמן צמחי
1 כוס סוכר
.
הכנה:
מבשלים את האטריות עם מי מלח,2 עד 3 דקות,עד שהן כמעט רכות.מסננים היטב,שמים בקערת זכוכית גדולה (לא פלסטיק,וזה חשוב!),ומערבבים עם 2 כפות השמן,למניעת הידבקות.
מכינים קרמל:
יוצקים חצי מהשמן לסיר בינוני רחב בעל תחתית כבדה.מפזרים את הסוכר הלבן על פני כל שטח התחתית.מחממים את הסיר,ועומדים לידו כל הזמן כדי להשגיח ,תהליך המסת הסוכר מתרחש לאט לאט עד שהסוכר מזהיב או משחים,בהתחלה אין לבחוש, אם הסוכר משחים מדי להנמיך להבה.כאשר כל הסוכר נמס וקיבל צבע מוסיפים את יתרת השמן ובוחשים בכף העץ,נזהרים מהבעבוע שנוצר. בוחשים עד שהקרמל נהיה נוזלי.יוצקים אותו על קערת האיטריות.
בוחשים היטב עד שכל האיטריות מכוסות בקרמל,מצננים מעט.
(לעיתים נוצרים גושים בקרמל אין מה לדאוג הם נמסים באפיה.)
ממיסים  בכוס/קערה את הסוכר החום ע"י הוספת כף מים רותחים ויוצקים על האטריות.בוחשים ומתבלים.טועמים ומתקנים תיבול.
בקערה נפרדת טורפים את הביצים ומוסיפים לאיטריות.מערבבים שוב ,
משמנים את תחתית התבנית,.
שמים בתנור,ואופים בערך שעתיים,170 מעלות או עד שהפשטידה חומה ומוצקה.
אפשר גם לאפות כל הלילה,בחום נמוך,כמו חמין.
אני אפיתי שעתיים בדיוק
מכיוון שאני לא אוהבת את האיטריות מלמעלה  קשות  ,לפני האפיה כשאני יוצקת את הבלילה  אני מניחה נייר אפיה על התבנית ומעל נייר האפיה שמה מסביב נייר אלומיונים ככה אני מקבלת את האיטריות מלמעלה רכות.(כמובן אתם לא חייבים)
מוציאים מהתנור מחכים מעט שהקוגל יתקרר עוטפים ומכניסים למקרר
לאחר מכן לפרוס רק כשהקוגל קר.
בשלב זה אפשר לחלק למנות ולהקפיא
טיפ:את סיר שהכנו בו את הקרמל לשים סבון כלים ומים חמים לאחר כמה שעות ניתן לשטוף את הסיר בקלות.
טעים מאוד...
בהצלחה./אילנית12
 
סגולות הכורכום כדאי לקרוא:
דליה - נראה נפלא. יש במאמרים?
04/10/14 23:22
14צפיות
לא יכולה לשים בפינת המתכון היומי משום שזה מתכון מספר (אסור להעתיק מתכונים מספר בשל זכויות יוצרים, ואם מביאים מאתרים באינטרנט אסור לשים את המתכון אלא רק קישור למתכון), אבל יכולה לשים במאמרים (אם אין).

תודה על המתכון והתמונות היפות.

שבוע טוב וכל טוב,
הכנסתי למאמרים לקטגוריה "מאפים שונים"
05/10/14 01:30
17צפיות
תת-קטגוריה "פשטידות מתוקות".

הנה הקישור:

http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article...

תודה על המתכון הטעים והתמונות היפות.
תודה רבה
05/10/14 07:40
6צפיות
נראה טוב במאמרים
º
בכייף
05/10/14 13:42
1צפיות
º
לכל דיירי הפורום וגולשיו - גמר חתימה טובה
הודעה זו מכילה תמונות
03/10/14 11:50
41צפיות
פלומריה ריחנית (פיטנה) - צולם ע"י נירהמ1
מתכונים ליום הכיפוריםאתם מוזמנים להוסיף גם
30/09/14 17:12
75צפיות
המתכונים יתווספו למאמרי הפורום ולקישורים.
עוגיות בּוּלוּ של שף Ayuda
הודעה זו מכילה תמונות
30/09/14 17:14
265צפיות
עוגיות בּוּלוּ של שף Ayuda ממאמרי הפורום, כפי שהוכנו ע"י אילנית12

http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article...
מכינה היום
הודעה זו מכילה תמונות
01/10/14 06:29
167צפיות
זה לא מוקדם מדי ? אין לי זמן אחר.
נירוש יש לי תמונות חדשות של הבולו בבלוג
הנה אחת מהן:
 
מעולה - אשתמש בתמונה הזאת כשאשים בפייסבוק
01/10/14 06:55
33צפיות
וגם אוסיף אותה למאמרים.

אם את מכינה היום, זה בהחלט לא מוקדם. את יכולה להקפיא את הכיכרות האפויות וביום שישי להפשיר לחתוך ולאפות אפייה שנייה. החתך יהיה יפה יותר ומדויק יותר (תמיד כך לאחר הקפאה), כך שהעוגיות תהיינה מושלמות.

תודה רבה על התמונה החדשה וחתימה טובה.
 
בשמחה
01/10/14 07:16
9צפיות
חתימה טובה.
שרשור מתכוני יום הכיפורים 2008
30/09/14 17:15
81צפיות
שרשור מתכוני יום הכיפורים 2008

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?For...
שרשור נפלא של מתכוני יום הכיפורים 2009
30/09/14 17:17
54צפיות
שרשור מתכוני יום הכיפורים 2009 (מתכונים נפלאים אחד-אחד)

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?For...
טורט תפוזים
הודעה זו מכילה תמונות
02/10/14 06:35
231צפיות
טורט תפוזים עוגה  אוורירית וגבוהה.
עוגת שמכינה באופן קבוע ותמיד קוצרת מחמאות. 
העוגה פורסמה לפני כמה שנים הכנתי שוב עם הערות ותמונות חדשות
הפעם הכנתי עם תבנית מרובעת שקניתי.
העוגה יוצאת מאד גבוהה.
מקור דרומית הפעם עם כמה שינויים שערכתי(אילנית12)
 
שימו לב כוס המידה 200 סמ"ק- כוס פשוטה עם הידית  או כוס פשוטה  חד פעמית
רכיבים:
5 ביצים גדולות מס` 1
1 כוס וחצי סוכר
2 שקיות סוכר וניל
1/2 כוס שמן קנולה
3/4  כוס מיץ תפוזים סחוט  טרי
קליפה מגוררת מתפוז שלם ומלימון שלם
2 כוסות קמח תופח
התחלתי להוסיף לתערובת :מי זהר או תמצית תפוזים נותן לעוגה ארומה מיוחדת  לשים כמה טיפות בערך חצי כפית בלבד.מוכרים בחנויות תבלינים או בסופרים בבקבוקונים זעירים.
מוסיפים עם שאר החומרים.
אופן הכנה:
1) מערבבים במיקסר את החלמונים עם 1/2  כוס סוכר, 2 שקיות סוכר וניל, 1/2 כוס שמן , 3/4  כוס מיץ תפוזים  וקליפת התפוז והלימון המגוררת.
2)  מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הקמח התופח.
3)  מקציפים את החלבונים עם כוס סוכר  לקצף קשה ומקפלים לתוך התערובת .
אופים בתבנית עגולה מס` 26  או 2 תבניות אינגלייש קייק  משומנות היטב ,בחום 180 מעלות בערך 40  דקות.  (כך זה בתנור שלי, כדאי לבדוק עם קיסם אם  העוגה מוכנה...).  העוגה יוצאת גבוהה מאד.לפזר מעט אבקת סוכר בסיום האפיה.
 
ניתן להכין גם בתבניות אינגלייש קייק.
ממליצה בחום./אילנית12
לפוסט המלא עם תמונות של העוגה והתבנית:
 
 
 
דליה - נראה נפלא. תיכף אשים בפינת
02/10/14 16:43
12צפיות
המתכון היומי שלי.

תודה על המתכון והתמונה היפה.

גמר חתימה טובה.
 
º
תודה,גם לכם
02/10/14 21:04
2צפיות
|*| נפתח פורום תעלומות |*|
02/10/14 11:04
6צפיות
|חיזר|האם הם כאן ממש מעלינו?, האם הם טובים או רעים?,  האם לא מגלים לנו את האמת? מה הם מסתירים? וממה הם מפחדים?
אם השאלות האלה מסקרנות אתכם, אתם מוזמנים להיכנס כבר עכשיו לפורום תעלומות.

בפורום תוכלו להתעדכן במקרי התעלומות החדשים מהארץ והעולם,  כי זה רק עניין של זמן, עד שנגלה את האמת :-)
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...
יש לי מעבד מזון בלי וו גיטרה
01/10/14 12:06
24צפיות
יש צורך לקנות מיקסר? או שיש אפשרות להמיר מתכונים כדי שיעבדו עם מעבד מזון?
תודה!:)
עוגות בחושות אפשר גם במעבד מזון, אבל כשיש לך בצק שמרים
01/10/14 13:58
40צפיות
צריך מיקסר, או שאת בצק השמרים תוכל/י להכין ביד, ואם יש לך מקצף חשמלי ידני, אפשר להקציף גם עוגות.

לי יש מיקסר של קנווד kmm750, אבל הוא משמש אותי בעיקר להכנת בצקי שמרים. את השאר אני מכינה במקצף חשמלי ידני.
 
|*|נפתח פורום הפרעת אישיות גבולית
28/09/14 11:19
11צפיות
|סיוע|הפרעת אישיות גבולית נחשבת לאחת ההפרעות הנפשיות הנפוצות בארץ ובעולם. לכן פתחנו פורום לכל מי שמתמודד עם ההפרעה הזו.
הפורום הוא המקום בו תוכלו לשתף, לתמוך, להכיר אנשים שמתמודדים עם קשיים דומים ולראות שאתם לא לבד בזה.

מוזמנים כבר עכשיו לפורום הפרעת אישיות גבולית
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...
עוגת שמרים עם תפוחים מבצק ללא
הודעה זו מכילה תמונות
28/09/14 08:11
238צפיות
ביצים וללא חמאה/מרגרינה
מקור ותמונות:אילנית12 בלוג מתכונים.
 
עוגת שמרים במלית תפוחים מבצק ללא ביצים ועל בסיס שמן.
מתכון  פרווה .הבצק מעולה ורך מאוד גם לאחר יום.
המתכון ללא ביצים,למעט ההברשה לפני האפיה
אם נמנעים מביצים אפשר למרוח בטחינה גולמית מהולה במים(טיפ של נמושקה-טובה.)
אפשר כל מלית
כוס מידה סטנדרטי -250 240 סמ"ק
הכמות מאוד גדולה,אפשר להכין חצי כמות
לאחר האפיה אני מקפיאה,כי העוגות נחטפות..
חומרים:
1 ק"ג קמח לבן מנופה-לשים חצי כוס בצד יתכן שיהיה צורך למשטח עבודה.
50 גרם שמרים או 2 כפות שמרים יבשים
1/2 כוס שמן קנולה
1 כפית גרידת תפוז,אם אין אפשר לשים גרידת לימון
1/2 כוס סוכר בשבילי זה הספיק  אפשר יותר.
1 כפית תמצית וניל
1.5 (אחד וחצי) כוסות מים פושרים אם יש צורך להוסיף מעט יותר
קורט מלח
 
הכנת הבצק:
לשים בקערה את החומרים היבשים,להוסיף את שאר החומרים עם המים (אני מתחילה עם 1 3/4 כוס לאחר מכן אם צריך מוסיפה את שאר המים 
 את הקורט מלח אני מוסיפה בסוף.
ללוש 10 דקות
לאחר הלישה למרוח את היד בשמן ולמרוח את הבצק מכל הצדדים בשמן.
להשאיר לתפיחה  מכוסה כשעה וחצי שעתיים (תלוי במזג האוויר  יתכן שיקח יותר
זמן אם באותו יום יהיה קריר)
לאחר התפיחה לחלק את הבצק כ 5  או 6 חלקים
ולהתחיל למלות.
מלית תפוחים:(אפשר כל מלית)
כ 2 ק"ג תפוחים מתוקים מקולפים ומגוררים על הצד הגס וסחוטים היטב)את המיץ אפשר לשתות)
1 כף קינמון טחון
1 כפית תמצית רום אם אין אפשר וניל
סוכר תלוי במתיקות התפוחים-אני הוספתי 3/4 כוס
3/4 כוס צימוקים או אגוזים(אפשר גם ביחד)
למריחה על הבצק :שומן:חמאה ממומסת או שמן או דבש ,ריבה חלקה.
הפעם מרחתי דבש.
לאחר שסחטנו את התפוחים מוסיפים את שאר החומרים טועמים אם חסר סוכר.
מרדדים עלה בצק לא דק ולא עבה מדי מורחים ריבה או מה שבחרתם מוסיפים את מלית התפוחים מגלגלים ומהדקים היטב
שמים בתבנית שמרופדת בנייר אפיה
מורחים חלמון ביצה או טחינה מהולה במים  .לוקחים סכין חדה ומסמנים פרוסות על הרולדה לא עד הסוף.
אופים ב170-180 מעלות)תנור חומם מראש) עד להזהבה.אצלי בטורבו היה מוכן תוך 20 דקות.
ניתנת להקפאה./אילנית12
אמא-ספר חדש של רם אורו
מרגש מאוד
כל הפרטים בבלוג הנוסף שלי:
נראית נפלא - אשים בפינת המתכון היומי ובמאמרים
28/09/14 08:48
13צפיות
תודה על המתכון והתמונה היפה.
העוגה התווספה למאמרי הפורום בקטגוריה "עוגות", תת-קטגוריה
28/09/14 09:12
27צפיות
"עוגות שמרים".

הנה הקישור:

http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article...

שוב תודה על המתכון הטעים.

שבוע טוב וכל טוב,
פששש איזו זריזות
28/09/14 10:42
8צפיות
ראיתי עכשיו.
תודה
º
בעונג רב
28/09/14 13:36
2צפיות
שאלה בקשר לעוגת טריקולד
23/09/14 12:50
108צפיות
שלום,
הכנתי את העוגה לפני 3 ימים והיא ממתינה לערב ראש השנה.
העוגה נמצאת במקפיא ואני אמורה להעביר אותה למקרר כחצי שעה לפני הארוחה.
האם אח"כ מחזירים אותה למקפיא או שהיא כבר נשארת במקרר. (סליחה על שאלה של מאותגרים...)
בעקרון, עוגה שהופשרה מקומה במקרר, אבל, אם אין
23/09/14 14:08
72צפיות
בעוגה ג'לטין, כדאי לאכסן שוב בפריזר על מנת לשמור על יציבותה.
במידה ותרצי תשובה מפורטת יותר, בבקשה, שימי כאן קישור למתכון כדי שנוכל להשיב.
חג שמח ושנה טובה ומתוקה.
 
תודה על התשובה. מצורף המתכון
23/09/14 22:32
91צפיות
העוגה נראית משהו-משהו, אבל, מכיוון שאין בה
23/09/14 22:51
58צפיות
ג'לטין, היא לא תשרוד זמן רב במקרר.
עדיף לאחסן אותה בפריזר, אם נשאר משהו.
שנה טובה ומתוקה.
 
היא נראית משהו משהו בצילום של הכתבה
23/09/14 22:54
43צפיות
מכיוון ששלי במקפיא כבר כמה ימים אין לי מושג איך היא נראית.
...יש לי יסוד סביר להניח שהיא לא נראית כמו בתמונה.
 
הייתי חייבת לנסות להכין אותה.מקווה שתהיה אכילה. 
תודה על האופטימיות
טיפ: כשאת חותכת את העוגה, כדי שהיא לא תתפרק,
23/09/14 22:58
62צפיות
שימי לידך כוס עם מים רותחים, תטבלי את הסכין לכמה שניות, תנגבי ואז תחתכי. החתכים יהיו חלקים ויפים.

ועוד דבר, אם הכנת לפי ההוראות, היא בטוח יצאה טעימה.
אני חוששת שהבעיה בחומרי הגלם
23/09/14 23:02
44צפיות
(שלא אני קניתי)  שוקולד מריר הביאו לי אחד 70% ואחד 85%
 
ודבר נוסף , נדמה לי שלא המתנתי מספיק עד שהשוקולד יתקרר כדי שהשמנת לא תימס.
 
תודה על מילות העידוד. מבטיחה לחזור ולעדכן איך יצא. 
º
בכל זאת בהצלחה - נשמח לשמוע איך יצאה
24/09/14 09:52
14צפיות
הילדים אהבו
24/09/14 20:21
42צפיות
אני נותנת לעוגה ציון 6. היא לא ממש יצאה כמו בתמונה. נמוכה יותר. סך כל הטעמים: טעים. טעם של שוקולד וקצפת. למרות שהעברתי אותה למקרר חצי שעה לפני שאכלנו אותה עדיין הייתה קשה (לא קפואה) ובכל זאת מתוקה. לא נראה לי שאנסה להכינה שוב בקרוב. 
איזה יופי - שמחה שיצאה לך מוצלחת
25/09/14 02:01
33צפיות
פעמים רבות העוגות נראות בתמונות גבוהות יותר, וזאת בשל זווית הצילום.
בעיקרון, עוגות מוס הן לא גבוהות במיוחד.
אם העוגה קשה, אפשר להמשיך להפשיר אותה מעט מחוץ למקרר.
אם תרצי מתכונים נוספים של "טריקולד", פשוט תגידי - יש במאמרי הפורום מתכונים נהדרים לטריקולד של חיים קונדיטור ושל ניקי-ב. שניהם טובים.
שנה טובה ומתוקה.
 
º
תודה על העידוד. אחפש את המתכונים הנ"ל
25/09/14 12:23
11צפיות
º
26/09/14 15:30
2צפיות
לא ניסיתי את של ניקי.ב
10/10/14 07:35
14צפיות
אבל של חיים קונדיטור מעולה.!
כל פעם זאת הצלחה.
ראש השנה כבר כאן - מתכונים לראש השנה 2014
הודעה זו מכילה תמונות
50תגובות
21/09/14 13:51
636צפיות
אתם מוזמנים גם להוסיף מתכונים.
השרשור יוכנס לקישורי הפורום כך שניתן יהיה למצוא אותו בכל עת.

חג שמח ושנה טובה ומתוקה.
...

(המשך...)
אתם מוזמנים גם להוסיף מתכונים.
השרשור יוכנס לקישורי הפורום כך שניתן יהיה למצוא אותו בכל עת.

חג שמח ושנה טובה ומתוקה.
 
גבינת Harzer cazer, מישהו מכיר?
21/09/14 22:31
53צפיות
טעמתי גבינה גרמנית בשם Herzer cazer או Herzer roller, זו גבינה צהובה מאוד טעימה שעשויה מחלב רזה 1-3% שומן, לפעמים מכילה קימל.
ניסיתי למצוא בארץ ולא הצלחתי.
מישהו מכיר ויודע איפה אפשר לקנות? 
בוקר אור - נסי למצוא את הגבינה בחנויות כמו
22/09/14 03:11
41צפיות
"מכלת גבינות" ברחוב אבן גבירול בתל אביב, או בחנויות של באשר - יש אחת בשוק הכרמל ואחת בשוק מחנה יהודה. בשתי החנויות יש מבחר עצום של גבינות.

בהצלחה
 
º
וכמובן שנה טובה ומתוקה
22/09/14 03:15
4צפיות
תודה רבה, ניסיתי ב"באשאר"
22/09/14 13:22
34צפיות
הגעתי לבעלים עצמו והראיתי לא את העטיפה, הוא לא יודע במה מדובר.
תודה על התגובה ושנה טובה
כתבתי לך שאת יכולה לנסות גם ב"מכלת גבינות". אבנר אילנאי הוא
22/09/14 13:25
26צפיות
מומחה לגבינות. תוכלי למצוא את המספר דרך גוגל.
º
תודה, אנסה לברר אצלו.
22/09/14 13:43
7צפיות
º
שנה טובה ומתוקה
22/09/14 13:45
5צפיות
גבינה בסיגנון HAVARTI עם קימל
הודעה זו מכילה תמונות
23/09/14 19:16
130צפיות
זו גבינה שהכנתי בעצמי ואני מודה שהגזמתי עם כמות הקימל.
יש צורך בידע בסיסי ++ בהכנת גבינות בבית, חלב גולמי ואנזים.
נראית נפלא - חבל שאתה לא גר קרוב, הייתי קונה
23/09/14 20:46
38צפיות
איזה חריץ קטן.
milch, חג שמח ושנה טובה ומתוקה לך וליקיריך.
תודה נירה! שנה טובה גם לכם!
24/09/14 07:12
34צפיות
אל תצטערי, מה שאני מכין זה לא למטרות מסחר, רק לצריכה עצמית ושל בני המשפחה.
º
פרח|
24/09/14 09:51
10צפיות
º
וואו, זה ניראה טעים!!!
28/09/14 20:31
4צפיות
המתכונים שניתנו בשרשור החג ע"י אילנית12, יפצ'וק והמתכון של
22/09/14 18:27
69צפיות
אלנה (lliAsh) התווספו גם למאמרי הפורום, בקטגוריה "חגים", תת-קטגוריה "ראש השנה".
כמו כן, ניתן יהיה למצוא את השרשור בעתיד גם בקישורי הפורום, בקטגוריה "מאכלי החגים".

שנה טובה ומתוקה,
|*|פתחנו פורום לסדרה האהובה עליך|!|
21/09/14 17:33
11צפיות
לרגל העונה החמה ביותר בטלוויזיה, פתחנו את הפורומים הבאים:

|טי-וי| פורום מחשבות פליליות
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumpage.aspx?f...

|טי-וי| פורום נקמה
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?f...

|טי-וי| פורום אוואטר והאגדה של קורה
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?f...

|טי-וי| פורום האישה הטובה
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?f...

|טי-וי| פורום שקרניות קטנות
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?f...

|טי-וי| פורום על טבעי SuperNatural
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?f...

|טי-וי| פורום נויורק
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

|טי-וי| עד עצם היום הזה
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?f...


אם הפורום לסדרה האהובה עליך עדיין לא נפתח, אתה מוזמן לפנות אלינו במסר אישי ולהציע את פתיחתו.
תפוחים מסוכרים
21/09/14 13:03
35צפיות
שלום בשלנים.
אני רוצה להכין תפוחים מסוכרים.
בכל המתכונים אני רואה
שצריך גלוקוזה לפי ליטרים
אבל גלוקוזה שקונים היא לפי ק"ג.
ובשום מקום אין לי המרה מה עושים?
מתכון דוגמא:
24 תפוחים
500 גרם סוכר
חצי ליטר גלוקוזה
100 מל מים
צבע מאכל.
בבקשה אם מישהו יודע
תודה
אפשר לקנות גלוקוזה בקופסאות קטנות יותר
21/09/14 13:42
22צפיות
בחנויות המתמחות, כמו 4Chef, לגעת באוכל, או מיסטר קייק.
הנה מתכון קל להכנה לתפוחים מסוכרים של הקונדיטורית קרין גורן. הכמויות הן בכוסות וחופנים, כך שלא תסתבכי.

המתכון ניתן תוך הסבר בסרטון וידאו, כך שתצטרכי לרשום אותו:

http://www.youtube.com/watch?v=2x5Z-FvKLr0

חג שמח ושנה טובה ומתוקה
 
נירה תודה רבה
21/09/14 19:21
11צפיות
תודה נירה על העזרה עם התפוחים המסוכרים
בעונג רב - אם את/ה מכין/ה תספר/י איך יצא
21/09/14 20:05
9צפיות
בהצלחה.
חג שמח ושנה טובה ומתוקה.

עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה