לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!

זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.
אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.
יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.

הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:
נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.
יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.

הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.

שאלה של חמוצים.סלק בחומץ.
21/09/14 10:02
35צפיות
סלק מקלפים אותו לפני בישול או אחרי?יש למישהו מתכון מוצלח. תודה
סלט סלק/נירהמ1
הודעה זו מכילה תמונות
21/09/14 10:36
111צפיות
את הלימון שבמרינדה ניתן להחליף בחומץ (אני אוהבת לימון).

סלט סלק פשוט שבפשוטים/נירהמ1
מקור המתכון: נירהמ1, בית אמא

http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?For...


מקלפים כמה סלקים שרוצים וחותכים לפלחים
מרתיחים בסיר גדול מים עם כפית וחצי מלח
ומבשלים את הסלק עד שהוא מתרכך מעט (אבל שיישאר מעט קשה ולא סמרטוטי)
מסננים ומקררים

מכינים מרינדה מ:
מיץ מלימון עסיסי
6-5 שיני שום כתושות
וכ-1/4 כוס שמן קנולה
קורט מלח

- מכניסים לצנצנת עם מכסה שנאטם היטב ומשקשקים (רצוי עם מוסיקה בקצב הסמבה, זה מאוד יקל על העבודה "הקשה" של הניעור).
- שמים את הסלק בקערה ויוצקים עליו את הרוטב, מערבבים ומגישים
*יפה לקשט עם כוסברה או פטרוזיליה טריה-טריה.

בהצלחה!
סלט סלק/נירהמ1
º
תודה
21/09/14 19:44
4צפיות
º
בעונג רב. שנה טובה ומתוקה
21/09/14 20:07
2צפיות
לכולם כאןנירוש תגעגעגעגעתי
הודעה זו מכילה תמונות
21/09/14 09:56
75צפיות
בדרך כלל בעבר היית פותחת שרשור מתכונים לערב החג (כולל מתכונים בשריים) ולשם כך הגעתי, לחלוק איתכם את המתכונים הטעימים הטובים ובחלקם החדשים שלי.
בנוסף מחפשת מתכון לערב החג הקרוב, למעשה לברכות מאפה עם מנגולד לפי העידה הסורית, יש לי אורח מאוד מכובד, שמדבר על המאפה הזה, אימו ז"ל היתה מכינה ואין מתכון, האם יש למישהי משהו כזה או דומה, אשמח מאוד לשמח את האורח המיוחד....זו בעצם אמורה להיות פשטידה, לא גדולה.
תודה לכולם בברכת חג שמח ושנה נפלאה לכולנו. גילה
גילה - היכנסי...
21/09/14 10:19
32צפיות
גם אני התגעגעתי.
אני בדיוק מכינה את שרשור המתכונים, ובהמשך היום גם אשים אותו כאן ואנעץ.
בינתיים, שנה טובה ומתוקה לך וליקירייך.
º
21/09/14 10:47
2צפיות
º
21/09/14 11:44
2צפיות
|*|נפתח פורום חוכמת ההמונים|*|
18/09/14 14:28
5צפיות
|נורה|פורום חוכמת ההמונים הוקם בשבילכם, הגולשים והגולשות שמעוניינים להשתמש בחוכמת ההמונים כדי לקבל עצות, תשובות, רעיונות וכל דבר אחר שיעניין אתכם.
חוכמת ההמונים יכולה לעזור ולהועיל בכל מקרה שבו אתם רוצים מגוון של דעות, מאנשים שונים אשר עוסקים בתחומים שונים, כדי לסייע לכם להגיע למסקנה מסויימת, רעיון או אפילו החלטה, בכל נושא שעולה על רוחכם.

מוזמנים להיכנס כבר עכשיו... ואל תשכחו להיות יצירתיים :-)

http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...
מה עושים עם גבינה גיאורגית?
14/09/14 22:43
36צפיות
שלום לכולם,
קיבלתי מקרובי משפחה שהיו בגיאורגיה גוש יפה של גבינה חצי-קשה (אין תווית אז קצת קשה לי לאפיין אותה מעבר לזה).
אשמח למתכונים / רעיונות מה אפשר לעשות איתה. אני מנחשת שחצ'יפורי זו אופציה, אז אשמח למתכון אם למישהו יש אחד טוב - אבל גם לעוד רעיונות. 
תודה רבה! 
אפשר גם סמבוסק
15/09/14 07:31
29צפיות
גבינה
אפשר גם בורקס-בורקיטס ממולא בגבינה
15/09/14 10:05
40צפיות
ותפוחי אדמה, או גבינה ותרד, גבינה וחצילים, ועוד...ועוד...
אילנית12 הכינה אצ'רולי חצ'פורי נפלא של מאיה72. המתכון עם גבינה בולגרית, אבל אפשר בהחלט עם הגבינה הגרוזינית, הרבה יותר אותנטי.
º
תודה לשתיכן!
16/09/14 16:29
3צפיות
º
ֻֻֻ
16/09/14 16:48
3צפיות
|*|נפתח פורום ייעוץ רוחני|*|
11/09/14 17:29
5צפיות
|@|לפעמים הרגשתם שאין תשובות לשאלות שלכם אצל הפסיכולוג או הרופא?

יש רגעים בהם צריך להניח לרגע בצד את הטכנולוגיה ולחזור לשורשים, לרוח.
לרגל השנה החדשה -  בואו להתייעץ, לשאול ולפרוק את כל שעל ליבכם בפורום ייעוץ רוחני.

מחכים לכם שם עם תשובות:  
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...
מבושל ברוטב פלפלים ועגבניות
הודעה זו מכילה תמונות
11/09/14 07:02
316צפיות
דג מבושל ברוטב עגבניות ופלפלים,עם רוטב אדום סמיך
מקור ותמונות:אילנית12 בלוג מתכונים.
זהירות הולך עם זה הרבה לחם/חלה.
אני משתמשת בדגים טריים קונה בחנות דגים והם מוציאים עצמות ומפלטים אותו לפרוסות פילה.
חומרים: סיר רחב
שמן זית או קנולה
1 דג מפולט ל4 חתיכות שטוף היטב וסחוט מהמים
הפעם השתמשי בדג בורי ,אפשר כל דג.
חצאי שום טרי כמות לפי טעמכם.
לימון טרי סחוט לפי הטעם
1 פלפל גמבה גדולה או 2 קטנות חתוכות לקוביות  קטנות(לעיתים אני מקלפת אותן לפני זה מעט בקולפן)
1 פלפל חריף (לא חובה) חתוך לעיגולים
עגבניות מרוסקות בערך 1 כוס  או מעט יותר השתמשתי  משימורים.)אפשר טריים לחצות את העגבניות ולגרר אותן רצוי עגבניות בשלות אדומות)
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כף תבלין לדגים
מלח פלפל שחור לפי הטעם.
הכנה:
מחממים סיר רחב שמים מעט שמן מוסיפים את השום
מערבבים  מטגנים אותו עד לשקיפות בלבד לא לשרוף אותו.מוסיפים מיד את הפלפלים כולל חריף (אם החלטתם להוסיף. )את העגבניות הפפריקה  והתבלינים.
מוסיפים מים  רותחים אני הוספתי בין כוס וחצי לשתי כוסות  מביאים הכל לרתיחה ומבשלים כ15 דקות בערך  בסיר מכוסה על אש בינונית.
יש לערבב מדי פעם.
לאחר מכן להוסיף בעדינות את הדגים ואת הלימון  ומבשלים עוד כ20 דקות.
לשים לב  ולבדוק מדי פעם אם הרוטב לא התייבש.
טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
בהצלחה למכינים.
 
בואו לצפות בבלוג הנוסף שלי בתמונות של האקווריום בברצלונה:
 
 
 
ואיך אפשר בלי חלה
הודעה זו מכילה תמונות
11/09/14 07:10
211צפיות
לכל התמונות של החלה אפשר לראות בבלוג שלי
חלה מתוקה שלי.
אילנית12
החומרים:לחלה אחת גדולה.
(כשהכנתי השתמשתי בכוס מידה של 200 מ"ל.)
25 גרם שמרים
 סוכר לפי הטעם,אני שמתי קצת פחות מחצי כוס
קורט מלח
1 חלמון
רבע כוס שמן קנולה
חצי קילו קמח לבן
בערך  כוס מים חמימים ,או כמה שנכנס.
 
 
ההכנה:
לערבב את כול החומרים להוסיף את המים בהדרגה.
ללוש בערך 10 דקות, עד שמתקבל בצק חלק,אם יש צורך להוסיף מעט  קמח.
להשהות למנוחה של חצי שעה .לאחר חצי שעה  להוציא אוויר וללוש מעט ,ולהשאיר שוב להתפחה לשעה וחצי בערך.
ליצור חלה/לחמניות להבריש חלמון ביצה ושומשום.
אפשר אחרי העיצוב,להשהות שוב לתפיחה.
לאפות בחום בינוני.בתנור שחומם מראש.
בתמונה הראשונה יצרתי צמה מ3 חלקית והנחתי בתבנית אינגלייש קייק

הערות:ניתן להוסיף צימוקים
   אפשר להכין לחמניות.
 
תמונות מקניון ממילא בירושלים:
בוקר אור דליה - החלה והדג נראים נפלא
11/09/14 10:19
30צפיות
אשים בפינת המתכון היומי שלי.
תודה על המתכון והתמונות היפות.
תודה רבה,ראיתי
11/09/14 12:58
13צפיות
עכשיו
º
בעונג רב
11/09/14 19:40
4צפיות
התווסף למאמרים בקטגוריה "דגים-דגים"
22/09/14 20:12
9צפיות
הנה הקישור:

http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article...

תודה על המתכון והתמונה היפה.
º
מעולה תודה רבה
22/09/14 21:23
2צפיות
º
בעונג רב
23/09/14 08:22
|גביע|טקס תפוח הזהב 2014|גביע|
09/09/14 18:53
15צפיות
התאספנו לנו אתמול צוות הנהלת הפורומים בסינמטק תל אביב ביחד עם מבחר המנהלים מכל רחבי הפורומים והאשכולות של הפרדס.
המנהלים המקסימים והמוכשרים, שמשקיעים את כל כולם וליבם בפורומים, הם הליבה של הפרדס. ואחרי שעות, ימים ואפילו שנים של השקעה, רצינו לנצל את ההזדמנות כדי להגיד להם משהו חשוב: תודה!

האירוע התחיל עם אוכל איטלקי, מינגלינג ומפגש מרגש. והמשיך עם הקרנה מיוחדת של סרטון מבית היוצר של הנהלת הפורומים|!| :
http://tinyurl.com/mnkz7yf


בהמשך עוד נהנינו מהופעה מגניבה ומקפיצה של הMagical Mystery Tour עם כל שירי הביטלס האהובים ואוהבים עוד יותר, אבל לא לפני שערכנו כפי מיטב המסורת את טקס תפוח הזהב של שנת 2014|!|



סקרנים לדעת מי היו הזוכים|?|


|*|הפורום המבטיח: מבשלים כשר
הבת המתהוללת

|*|הפורום החברתי: הורים לילדים ביסודי
הפתעות נעימות ו-הפוך עם ראש כפול

|*|הפורום המקצועי: סלולארי
z1george

|*|פורום 24/7: האח הגדול
Maybe Mary ו-תרמוס עם נענע

|*|הפורום לשעות הפנאי: טיולים וחופשות בחו"ל
דניאלה1311

|*|והמנהל הוותיק
OrEl74 (מפורום NBA)
אריה31 (מפורום מצעדים וביקורת מוזיקה)
Aלון (מפורום  BDSM ויחסי שליטה)



|כתר|תודה לכל המנהלים של תפוז על התרומה הנפלאה והיום-יומית שלהם לאתר! |כתר|


מוזמנים לקבל קצת טעימה ממה שהיה לנו, בעזרת התמונות שלנו מהארוע:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=4321846
|*|נפתח פורום חוויות ובילויים בארץ
08/09/14 12:24
12צפיות
|דגל|רוצים לדעת איזה הופעות שוות יש השבוע? רוצים להמליץ על מקומות בילוי? מחפשים מה לעשות הסופ"ש?
פתחנו במיוחד בשבילכם את פורום חוויות ובילויים בארץ, היכנסו לפורום ותוכלו לשתף, לעדכן ולהתעדכן בכל הופעה/טיול/ אטרקציה אפשרית|!|

מוזמנים להיכנס קישור הבא:
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumpage.aspx?f...
גלידת סורבה
07/09/14 16:30
58צפיות
כשעושים סורבה מפירות טריים ומקפיאים נוצרים קריסטלים מהנוזלים, האם יש חומר מסוים למנוע את הקרסטליזציה כמו בחנויות לממכר גלידה?   
ערב טוב אפשר להימנע מהקריסטלים על ידי ריסוק הגלידה
07/09/14 18:07
46צפיות
במעבד מזון.
בתהליך ההקפאה צריך כל פעם להוציא את הגלידה כשהיא קופאת בצדדים, ולערבב עם מזלג לכיוון מרכז הקופסה, וכך כמה פעמים עד שהמרקם הופך למרקם הידוע של סורבה.
ודבר נוסף, אם מכינים את הסורבה במכונת גלידה הוא יוצא הרבה יותר חלק.
פילו - האפשר להקפיא
05/09/14 14:20
67צפיות
מכינה פילו במילוי גבינות האם אפשר להקפיא אחרי המילוי או לאפות ואז להקפיא?
º
לאפות ורק לאחר אפייה וקירור להקפיא
06/09/14 07:25
32צפיות
מארחת משפחה למחר בערב, מחפשת רעיונות למנות...
04/09/14 14:27
138צפיות
לרוב אני מכינה:
 
2 פשטידות
3 סוגי סלטים
לעיתים - מרק ירקות העונה...
ומשהו מירקות אפויים (ירקות בתנור וכד')
לחם אפיה ביתית
ומעט ממרחים
 
אשמח לגוון ברעיונות חדשים!
 
מה הולך אצלכן?
 
חשוב שהעקרון יהיה: מנות מהירות וקלות להכנה, טעימות ומרשימות במראה!
 
תודה מראש!
 
 
 
נקרא מצוין. הייתי מוסיפה מטבלי גבינה, גבינות
05/09/14 13:07
75צפיות
קשות, ירקות חתוכים ויין, וכמובן גם קינוחים.

בהצלחה,
º
האם טוסטר אובן Davo 1508 הוא טוב?
05/09/14 12:32
32צפיות
ארוח
04/09/14 16:43
86צפיות
שלום
אני מארחת כ-100 איש לארוחת ערב(אמצע שבוע,כולם רעבים) חלבי בצורת בופה.
לא יודעת את הכמויות שאכין ושיהייה בשפע. מבקשת את עזרתכן.
 
בוקר אור - אף פעם לא אירחתי כל כך הרבה אנשים בבית
05/09/14 10:50
72צפיות
אבל, חושבת ש-15-10 פשטידות, מסוגים שונים (קישואים, פטריות, תפוא"ד, ועוד) יספיקו. תוסיפי לזה גם סלטים (חצילים, קישואים, ירקות, ביצים, ועוד), או ירקות חתוכים, לחם טוב, גבינות, פירות, יין לבן קר, שתייה קלה, וקינוחים כמו גלידות, מאפינס, סופלה שוקולד, מה שאוהבים.

בהצלחה,
עוגיות חצי חצי חמאת בוטנים ולוטוס
הודעה זו מכילה תמונות
04/09/14 13:49
305צפיות
עוגיות חצי חצי חמאת בוטנים ולוטוס קראנצ'
מצרכים ל-40 עוגיות
100 גר' חמאה רכה
50 גר' סוכר דמררה
50 גר' סוכר לבן
100 גר' חמאת בוטנים
3 כפות ממרח לוטוס קראנצ'(אפשר נוטלה,אגוזים)
1 ביצה (לארג')
200 גר' קמח
1/3 כפית סודה לשתיה
קורט מלח
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות
במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ושני סוגי סוכר כ-5 דקות במהירות גבוהה עד
לקבלת קרם אוורירי
מנמיכים את המהירות ומוסיפים חמאת בוטנים וממשיכים לערבל למרקם חלק
מוסיפים ביצה ומערבלים עד שהיא נטמעת
מוסיפים קמח מלח וסודה לשתיה מערבלים עוד מעט
מחלקים את העיסה לשניים מוסיפים לאחת את ממרח הלוטוס ומערבבים
מגלגלים כדורים משני סוגי הבצק בגודל שווה
מניחים שני כדורים  אחד חמאת בוטנים והשני ממרח לוטוס בתוך חותחן בצורת לב  מחלצים
בזהירות ומניחים בתבנית עם נייר אפייה
אופים כ-12 דקות עד שהעוגיות יציבות
או-אה!! יפות! אישית רק נראה לי שילוב של נורא מתוקות
04/09/14 14:24
34צפיות
עם נורא שמנות... לא?
אפשר לוותר על הסוכר
04/09/14 14:56
26צפיות
שילוב של חמאת בוטנים מעט מלוח ...והלוטוס  זה בסדר
איזה יפות אשים את המתכון בפינת
04/09/14 16:09
22צפיות
המתכון היומי שלי ואשתף גם על הקיר שלי.

תודה על המתכון והתמונה היפה.
תמונות ממוזיאון השוקולד
הודעה זו מכילה תמונות
02/09/14 19:34
210צפיות
בברצלונה.
תמונות ממוזיאון השוקולד בברצלונה.
בתמונה הראשונה בבלוג זה השוקולד שקיבלנו בכניסה למוזיאון
לפני זה נשאלנו מאיזו מדינה אנו.השוקולד איכותי עם 70% מוצקי קקאו
היה טעים...
בתמונה השניה פולי קקאו אמיתיים
במוזיאון ישנם גם מסכי טלוויזיה גדולים המסבירים את תהליך ההקאו עד שהוא נהפך לשוקולד.
תהנו!
איזה יופי - דליה יש רק תמונה אחת
הודעה זו מכילה תמונות
03/09/14 13:00
123צפיות
את יכולה לשרשר את כולן אם את רוצה, ושימי גם קישור לבלוג.
אכניס את התמונות של מוזיאון השוקולד ושל הביקור בשוק "לה-בוקריה" לקישורים.

תמונות נפלאות. תודה רבה.
 
תודה,אשים חלק מהתמונות
הודעה זו מכילה תמונות
03/09/14 15:22
105צפיות
את כולן קשה לי ,צריכה להקטין אותן .בבלוג הכנסתי בלי להקטין.
 
º
שמתי בקישורים. תודה רבה
04/09/14 11:24
14צפיות
º
04/09/14 12:54
1צפיות

עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה