בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!

זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.
אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.
יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.

הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:
נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.
יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.

הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.

עוגת גבינה מיוחדת במינה
04/06/14 17:03
450צפיות
עוגת גבינה מיוחדת במינה
כבר שבוע או יותר אנחנו מדברים על כל המתכונים האפשריים, עוגות קינוחים
ומה לא.
אחרי כל האוכל של אתמול נותר לעשות היום וכל השבוע קיזוזים גדולים במה שנכנס
לנו לפה.אז רק טעימה נוספת קטנה מארוחת הערב של אתמול.

זו העוגה שהכנתי אתמול לכבוד החג המקסים שרובו לבן.

אחי היקר דאג לנו לעוגה מופלאה מבסקוטי שווה כל ביס
איזו עוגה יפה - נראית נפלא
07/06/14 10:51
54צפיות
שבת שלום וכל טוב לך ולמשפחתך.
º
העוגה נראית סוף הדרך
10/06/14 15:01
18צפיות
תודה רבה
10/06/14 18:47
24צפיות
תודה רבה כן העוגה באמת טעימה, אך עם המון המון קלוריות למי שסופר.
אבל שווה כל ביס לא כל יום מכינים ואוכלים דברים כאלה.
עוגה
05/06/14 23:29
115צפיות
100 גרם קונפלור בכוס?
º
כוס אחת
06/06/14 08:07
27צפיות
הכוונה לכוס של 200 מ"ל - דורלקס או
06/06/14 08:07
36צפיות
חד-פעמית.
º
בכוס? אפשר גם בצלחת!
06/06/14 12:43
21צפיות
º
:- D
06/06/14 12:51
10צפיות
אגרול סיני במלית ירקות
05/06/14 18:13
310צפיות
 אגרול סיני במלית ירקות
אגרול  סיני במלית ירקות
מקור ותמונות:אילנית12

לפוסט המלא עם שאר התמונות
פה



אגרול שהכנתי מהירקות שהיו לי בבית

חלק טיגנתי וחלק קטן אפיתי

האפויים יצאו מעט יבשים(תמונה בסוף)

במתכון אין כמויות  מדוייקות הכל לפי טעמכם



חומרים:



ווק או סיר רחב ועמוק



1 בצל בינוני חתוך לרצועות דקות

נבטים(השתמשתי בעבים,קניתי בסופר)

כ2 -3 גזרים מגורדים בפומפיה על הצד העבה

כרוב לבן חתוך לרצועות דקות

1 חבילה עלי סיגר (בסופר במדפי הקפואים)

כמה שיני שום טריות  קצוצות

כ 1 כף רוטב סויה

קמצוץ מלח

קורט סוכר

פלפל שחור

הכנה:

מטגנים את הבצל במעט שמן עד לשקיפות ,מוסיפים את הירקות ואת התבלינים ומקפיצים כ3 דקות על אש גבוהה תוך כדי ערבוב.

מכבים את הגז ומכניסים את  התערובת למסננת להגרת נוזלים,מקררים .

שמים במרכז העלה  1 כף גדושה מהתערובת  מקפלים את השוליים מגלגלים בהדיקות לסיגר  לקראת הסוף מדביקים  בעזרת מים בקצות האצבעות.

מטגנים כשהצד  המודבק כלפי מטה  בשמן עמוק חם עד להזהבה.

אפיה:

מחממים תנור 170 מעלות ,משמנים תבנית מניחים את האגרול מברישים אותו מלמעלה במעט שמן

ואופים כ10 דקות או עד שהוא משחים מעט.

בהצלחה/אילנית12

:תמונות מקניין ווסטפילד הענק בלונדון:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?Ent...





נראה מעולה - אשים בבוקר בפינת
05/06/14 21:11
30צפיות
"המתכון היומי שלי".

תודה על המתכון והתמונה היפה.
º
רבה.
05/06/14 22:39
7צפיות
לחמים צרפתיים של בונז'ור - סקירת מוצרים
04/06/14 23:20
246צפיות
בגט ולחם מקמח מלא עם גבינת שום ופטרוזיליה - נירהמ1
בשיתוף הנהלת .

ביום חמישי לפני שבוע קיבלתי בגטים ולחמים צרפתיים מקמח מלא מהסדרה החדשה של בונז'ור. הקפאתי אותם לשבועות, הפשרתי והגשתי עם ממרחים וחמאת שום.

מהבגטים הכנתי טוסטונים (ברוסקטות) אותם מרחתי בחמאה עם שום וחיממתי בתנור עד שקיבלו גון חום-זהוב.

עבור הלחמים הכנתי שני ממרחי גבינת שמנת, האחד עם בצל ירוק פפריקה ושמן זית והשני עם שום טרי, פטרוזיליה ושמן זית. כמו כן, הכנתי גם חמאה רכה עם שום ופטרוזיליה.

עם הלחמים הוגשו גם סלטים, גבינות בשלות (קממבר וברי), כדורי מוצרלה בשמן זית, לבנה ביתית: אחת עם שמן זית וזעתר, והשניה עם בזיל אדום ושמן זית, זיתים (קלמטה וזיתים שבורים), וכן יינות לבנים (שרדונה וסוביניון בלאן).

הלחמים מקמח מלא היו גרעינים, הקרום מתפצפץ וטעים. הבגטים שהיו עם עגבניות מיובשות זכו גם הם להצלחה רבה.

למרות שהגשתי גם מאכלים אחרים כמו פשטידות ופסטה, שחוסלו גם הם, בסוף הערב לא היה גם זכר ללחמים שהוגשו עם הגבינות, חמאת השום והסלטים.
º
ותמונה נוספת של הלחמים עם ממרחי גבינה
04/06/14 23:22
181צפיות
לחם צרפתי עם ממרחי גבינה - נירהמ1
º
מעולים
05/06/14 22:38
8צפיות
º
נפלא.
08/06/14 16:21
3צפיות
מתכון מוס בטעם תות
04/06/14 12:15
257צפיות
מתכון מוס בטעם תות
מצרכים
2 מעדני סויה בטעם תות
1 כוס חלב סויה ווניל
1 פודינג ווניל
2 כפות סוכר
1 שמנת צמחית
1 קופסה של פירות יער קפואים

אופן ההכנה
להקציף בקערת מקסר עם וו הקצפה (בלון) את השמנת הצמחית, הפודינג , 2 כפות סוכר
1 כוס חלב סויה, לקצף יציב. לאחר מכן יש להוסיף בצורת קיפול את שני מעדני הסויה בטעם
תות. להניח בתחתי הגביעים מעט מפירות היער לשפוך מעל חלק מהבלילה שהקצפנו, ומעל
שוב מעט פירות יער.
להכניס לקרור רצוי למשך 24 שעות

בתאבון
בוקר אור אתי - נראה מצויין. תודה
05/06/14 08:06
22צפיות
על המתכון והתמונה היפה. אשים בפינת "המתכון היומי שלי בפייסבוק".
שוב תודה רבה
05/06/14 12:15
14צפיות
תודה רבה על הפירגון אשמח מאוד לעזור לך בעוד הרבה מתכונים שונים
גם חלביים וגם לטבעוניים שבחבורה

יום טוב לך ושבוע טוב
º
05/06/14 14:07
2צפיות
º
שולחן החג אתמול
04/06/14 20:30
264צפיות
 שולחן החג אתמול
עוד תמונה.היה פוקאצ'ות
04/06/14 20:34
212צפיות
 עוד תמונה.היה פוקאצ'ות
פשטידת תרד וגבינה
בורקסים+ביצים קשות
ירקות  טריים חתוכים
פירות
מלבי בכוסות אישיות
מטבלי גבינה בטעם פסטו ופפריקה עם קרקרים
קוביות גבינה בטעמים
אבטיח
עוגות גבינה
פשטידת תירס
ומי שלא אוכל גבינות
פיתות חומוס וציפס
תמונות נהדרות - נראה שהכנת חאפלה
04/06/14 23:10
30צפיות
רצינית.
º
חח.
05/06/14 09:47
4צפיות
יוגורט ביתי
03/06/14 21:32
72צפיות
חג שמח לכולם,
עשיתי יוגורט (פעם ראשונה) היוגורט נמצא בסיר טרמוס הודי.
היוגורט נראה מצוין לאחר 6 שעות, הסיר בחלקו עשוי מנירוסטה האם להוציא את היוגורט מהסיר ולהעבירו לכלי זכוכית או להשאירו באותו הסיר עד שיקבל את רמת החמיצות שאני רוצה?
תודה וחג שבועות שמח.
בוקר אור - סליחה שראיתי את שאלתך רק
04/06/14 10:14
34צפיות
עכשיו.

אם היוגורט עדיין בתרמוס, תוציא אותו ותאכסן בצנצנת זכוכית מעוקרת, גם בגלל שחם מאוד היום וגם בגלל שהוא יכול להחמיץ.

חג שמח.
יוגורט ביתי
04/06/14 19:33
40צפיות
בהנחה שהכנת יוגורט מחלב בתוספת אנזים וחיידקי מחמצת, קררת לכ-45 מע' צ' לאחר החימום, עליך לשמור אותו בטמפ' זו למשך 6-7 שעות. החמיצות תהיה תלויה בסוג וכמות חיידקי המחמצת ובמשך האינקובציה. זמן מעבר למצוין יניב יוגורט חמוץ יותר.
שמירה במקרר ב-4-5 מע' צ'.
º
מעולה
05/06/14 11:22
5צפיות
חג שמח לכל דיירי הבית - "חלביים"
03/06/14 11:25
171צפיות
חג שמח לכל דיירי הבית - "חלביים"
וסמויים.

החג הכי יפה בשנה, הוא דווקא החג של הפורום הזה, חג השבועות.

מלאו אסמינו בר-הגבעטרון

חג שבועות תעשה לך
עממי
מילים: מן המקורות
לחן: ידידיה אדמון
ביצוע: עוזי חיטמן

וחג שבועות תעשה לך,
ביכורי קציר חיטים.

הזורעים בדמעה
ברינה יקצורו.

ארץ נתנה יבולה
ארץ זבת חלב ודבש!


שירי שבועות
º
"חלביים"="חלביים" ו"סמויים"
03/06/14 11:26
14צפיות
חג שמח :) שאלה לי לגבי אפייה
03/06/14 16:53
21צפיות

בטוסטר אובן. כל פעם שאני מכינה בו עוגות בתבניות אינגליש קייק, פעם שעברה הייתה זו עוגת טחינה
ועכשיו עוגת יוגורט, נהיה לה מעין בקע לכל האורך. אני ממש לא מבינה למה זה קורה. אם מישהי תוכל להאיר את עיני אז ממש אשמח..
אם זו עוגה בחושה אז יש בקעים לפעמים - קבלי
03/06/14 17:36
29צפיות
טיפ. כשאת שמה את הבלילה בתבנית, תאחזי את התבנית למעלה משני הצדדים, ותחבטי (לא מאוד חזק) את התבניות בשיש, פעם, פעמיים ושלוש, העוגה תהייה ישרה (עד כמה שאפשר).

אני עושה זאת גם עם עוגות טורט וגם עם עוגות בחושות.
כמה דברים טובים יש בחג הזה
02/06/14 18:23
333צפיות
כמה דברים טובים יש בחג הזה
הי חברים וחברות כמה דברים טובים יש בחג הזה, ולמרות שהוא בעצם מסמל גם
את היבול הטוב של ארץ ישראל שלנו אנחנו נצמדים רק לגבינות. איך אומרים כל הטבעוניים
שבחבורה יש המון ירקות ופירות שאפשר גם להכין מטעמים טובים לא פחות. אבל אין מה לעשות
כולם אוהבים להצמד לגבינות הנהדרות ושפע המתכונים הנהדרים שכולם מכינים.
מתכון טוב שעשיתי שבוע שעבר לטבעונית שלי המקסימה ביתי היקרה.
ועכשו אני באמת לא מפרסמת כרגע את מעדני סויה אבל בהחלט ניתן לעשות גם עם מעדני חלב
טובים מאוד

אז חג שמח לכולם ולהשתדל לא צריך לטעום מכל הדברים יש עוד יום .
נשמח לראות את המתכון שהכנת לבת
02/06/14 21:34
63צפיות
הטבעונית.

חג שמח.
תודה
02/06/14 22:14
129צפיות
קודם כל תודה רבה אחרי התוכנית כל בוטק זה רק מחזק אותי כל פעם מחדש שצריך להיות צמחוני או טיבעוני.
עד כמה אפשר להמשיך לעבוד עלינו בבשר. כנראה שאנחנו שוכחים ומתפתים לקנות אתתהבשר הזבל שמוכרים
לנו ברשתות השיווק. איפה באמת משרד הבריאות מה הם עושים במשרדים חוץ מלשתות קפה בקפיטריה?
ולעניינו בבקשה מתכון.http://www.tapuz.co.il/Forums2008/Popups/MsgPrevie...
אתי, אין שום דבר בקישור שהבאת
03/06/14 00:46
44צפיות
ובקשר לנושא שהעלית, אנחנו אמנם פורום אוכל חלבי, אבל, אם אנשים רוצים לאכול בשר לי אין כל בעיה עם זה.

אני דוגלת ב"חיה ותן לחיות". זכותך לחשוב מה שאת רוצה, אבל את לא יכולה להכתיב לאחרים לחשוב כך. זה כפייתי מדי.

חג שמח.
בוקר טוב, עכשיו פתחתי את קובץ ה-word
03/06/14 09:57
32צפיות
שהבאת והוא לא בדיוק טבעוני. יש שם חלב. הייתי שמה אותו בפינת "המתכון היומי שלי" בפייסבוק, אבל לא צורפה תמונה. בכל זאת, תודה על המתכון.
לבקשתך המתכון
03/06/14 16:09
56צפיות
עוגת אוריאו
מצרכים:
16 יח' עוגיות אוריאו
50 גר' מחמאה
2 מעדני סויה בטעם שוקולד
2 שמנת מתוקה
1 פודינג שוקולד
1 כוס חלב סויה
2 כפות סוכר
אופן ההכנה:
לפורר את עוגיות האוריאו ולהניח בקערה בגודל בינוני. להמיס במיקרו את 50 גר מחמאה ולהוסיף לפירורי העוגיות. לשטח בתבנית בגודל 24 ס"מ
להקציף את השמנת המתוקה+ הפודינג שוקולד+ כוס חלב+2 כפיות סוכר +כוס חלב.
לאחר מכן יש להוסיף את מעדני השוקולד ולערבב בצורת קיפול , לשפוך ע"ג העוגיות. ישנה אפשרות לפזר פירורי עוגיות לקישוט.
אתי - שאלה: במתכון יש שמנת מתוקה, מה הופך
03/06/14 16:15
35צפיות
אותו למתכון טבעוני, זה שיש מעדני סויה ומשקה סויה?

אשמח, אם תוכלי, להוסיף גם תמונה וקרדיט לבעל המתכון כדי שאוכל לשים בפינת "המתכון היומי שלי" בפייסבוק.

חג שמח וכל טוב לך ולמשפחתך.
הי נירה
03/06/14 16:22
150צפיות
הי נירה
מה שהופך את המתכון לטבעוני הוא שמנת צמחית, חלב סויה, וכמובן מעדני סויה.
ציינתי שהמתכון מתאים מאוד לשומרי הכשרות שבנינו .ולא רק לצמחונים /טבעוניים.
אני כבר שולחת לך את התמונות של שני המתכונים.

בנתיים חג שמח לך ולבני משפחתך.
המשך
03/06/14 16:24
105צפיות
המשך
מתכון נוסף
תודה על התשובה - כתוב במתכון
03/06/14 16:51
39צפיות
(תקני אותי אם אני טועה) שמנת מתוקה. האם תוכלי לתקן את המתכון ולכתוב במקום שמנת מתוקה שמנת צמחית, כדי שנוכל לקרוא לו מתכון טבעוני (כהגדרתך), או פרווה?

אשמח אם תתקני ותכניסי שוב עם התמונה.

תודה מראש וחג שמח.
בוקר טוב וחג שמח
04/06/14 06:54
26צפיות
אין לי שום בעיה אם את רוצה לשנות את המתכון ,אבל בהחלט אפשר
להוסיף שניתן רק בסוף שאפשר לעשות עם שמנת צמחית.
אני מאשרת בכייף כל שינוי שנראה לך ולהעלות בכל במקום שתרצי
חג שמח ויום טוב
אתי, אם זה לא קשה לך וסליחה על הטרחה
04/06/14 10:07
28צפיות
בבקשה, תקני את המתכון ותביאי אותו מתוקן. אני לא יכולה לתקן מתכון של מישהו, רק בעל המתכון יכול לתקן.
אהלן וחג שמח! קרתה לי תקלה (העוגה כעת בתנור..
03/06/14 13:52
89צפיות
אני כזה מצחיק! שכחתי לשים כ-40 גרם קמח + מעט אבקת אפייה במתכון שבו יש בערך קילו גבינות, ו 5 ביצים (ועוד חצי בערך. כולל קציפת חלבון כמובן). כמובן סוכר לא חסר.  שמתי אמבט מים חמים בתחתית התנור (דבר שעוזר באמת לייצב את העוגה כשאין בה קמח/קורנפלור). השאלה האם העוגה תתנהג יפה גם עם הטעות המרגיזה? כל כך התבאסתי כשזה קרה!
מה הניסיון שלכם/ן אומר?
אם היא תישאר רכה ולא תיחתך יפה
03/06/14 14:13
68צפיות
תוכל להגיש אותה בכוסות יין יפות, עם פירות חתוכים לקוביות,  ורוטב פירותי כלשהו או וניל, וכמובן, אפשר עם כדור גלידה. הפאשלה יכולה להיות טעימה מאודש.

חג שמח,

º
מאודש=מאוד
03/06/14 14:13
6צפיות
תודה רבה על העידוד :) הטעם של הבלילה, והתחתית
03/06/14 14:51
48צפיות
הכל יצא מעולה, ...הפרדתי כבר את הדפנות עם פלטה, היא רוטטת כפי שצריכה עוגת גבינה לרטוט (למרות שאין לי מושג אף פעם עד כמה הן צריכות לשקשק)

מי יודע? אולי לאחר הצינון והקירור במקרר היא תהיה יציבה מספיק כדי לשאת פרוסה?
הרי יש עוגות גבינה אפויות ללא קמח בסופו של דבר, ולא מוסיפים להן קמח או קורנפלור.  
אז הינב כמה הפתעות:
הינה תמונה ממש מעכשיו!
ויש גם בונוס, תמונה של קיש פטריות שהכנתי :)

º
הינה העוגה נחה לה...
03/06/14 15:00
236צפיות
הינה העוגה נחה לה...
º
והינה הקיש ... (+כמה משאריות הבצק והרויאל)
03/06/14 15:00
200צפיות
והינה הקיש ... (+כמה משאריות הבצק והרויאל)
תמונות נהדרות - נשמח גם לראות
03/06/14 15:15
23צפיות
את העוגה הפרוסה, לכשתפרוס אותה.

חג שמח וכל טוב.
אופס, התמונה יפה, אבל לא שאלתי איזה קיש
03/06/14 15:17
37צפיות
הכנת? הקלתית נראית חלקה ויפה. מושלמת. מלית חצילים?
º
זה קיש פטריות פורטבלו ושמפיניון+גבינת תום :)
03/06/14 15:30
24צפיות
º
ותודה על המחמאה כמובן!
03/06/14 15:37
11צפיות
טעים. אחרי החג, כשתוכל, נשמח
03/06/14 15:43
23צפיות
לקבל את המתכונים עם התמונות וחוות דעת. אני, מצדי, אשמח לשים אותם בפינת "המתכון היומי שלי" בפייסבוק, וגם על הקיר שלי.

תודה מראש וחג שמח.
º
ותודה כמובן על המחמאות.
03/06/14 15:51
12צפיות
º
מה שמגיע, מגיע!
03/06/14 16:16
7צפיות
סופ"ש שמח! אז כפי שהובטח- הינה התמונות:)
06/06/14 19:18
88צפיות
סופ"ש שמח! אז כפי שהובטח- הינה התמונות:)
גם של העוגה המורה וגם של פרוסה- שלמרבה המזל , יצאה שלמה ויפה, למרות המחסור בקמח (סביר ךהניח שהיה עוד יותר יציב עם קמח!)
º
והינה פרוסה! בתיאבון :)
06/06/14 19:19
78צפיות
והינה פרוסה! בתיאבון :)
יצאה מושלמת. כל הכבוד
07/06/14 00:40
13צפיות
סוף שבוע נעים וכל טוב.
עוגת גבינה פרורים ללא גלוטן
03/06/14 11:41
182צפיות
עוגת גבינה פרורים ללא גלוטן
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?Ent...

מקור המתכון- לא ידוע

מצרכים:

500 גר' גבינה לבנה

2 חבילות אינסטנט וניל

500 גר' שמנת מתוקה

1/2 כוס סוכר

שרוול של חבילת פתי בר

קפה המורכב מכף נס קפה עם מים חמים

אופן ההכנה:

לסדר 2 שכבות של פתי בר בתבנית.

לשפוך מעל מעט מהקפה המוכן  (אני שופכת עם כף עד שהביסקוויטים רטובים מעט)

לערבב היטב את מצרכי המלית ולשפוך אותה על הביסקוויטים.

לפורר את הביסקוויטים שנותרו ולפזרם מעל המלית.

לקרר היטב ולהנות

* את המתכון לעוגה הזו ניתן בקלות להפוך לנטול גלוטן אם ממירים את הביסקוויטים לביסקוויטים ללא גלוטן.

עדי - נראה ונקרא מעולה, אבל
03/06/14 12:31
48צפיות
לא יכולה לפרסום אותו כמתכון ללא גלוטן אם לא כתוב בחומרים בפירוש ביסקוויטים ללא גלוטן.

האם תוכלי לשנות בחומרים לביסקוויטים ללא גלוטן? אם כן, נא עשי זאת, שימי את המתכון עם התיקון והתמונה, ואני, מצדי, אשים בפינת "המתכון היומי שלי" וגם על הקיר שלי, עוד היום.
º
בהחלט, כבר משנה, תודה רבה וחג שמייח
03/06/14 13:12
20צפיות
מתכון מתוקן- עוגת גבינה פירורים ללא גלוטן
03/06/14 13:17
158צפיות
מתכון מתוקן- עוגת גבינה פירורים ללא גלוטן
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?Ent...

מצרכים:

500 גר' גבינה לבנה

2 חבילות אינסטנט וניל

500 גר' שמנת מתוקה

1/2 כוס סוכר

שרוול של חבילת ביסקוויטים ללא גלוטן

קפה המורכב מכף נס קפה עם מים חמים

אופן ההכנה:

לסדר 2 שכבות של ביסקוויטים בתבנית.

לשפוך מעל מעט מהקפה המוכן  (אני שופכת עם כף עד שהביסקוויטים רטובים מעט)

לערבב היטב את מצרכי המלית ולשפוך אותה על הביסקוויטים.

לפורר את הביסקוויטים שנותרו ולפזרם מעל המלית.

לקרר היטב ולהנות

* את המתכון לעוגה הזו ניתן בקלות להפוך לעוגה עם גלוטן אם ממירים את הביסקוויטים הנטולים לפתי בר.
עדי - תודה על המתכון והתמונה היפה
03/06/14 13:22
94צפיות
חג שמח וכל טוב - נירה
אשים בפינת "המתכון היומי שלי", וגם על הקיר שלי.

חג שמח וכל טוב לך ולמשפחתך.
10 דקות מזמנך ואני אודה לך לנצח. ;)
03/06/14 08:33
45צפיות

אם את/ה מורה/יועצ/ת/מנהל/ת ויש עולים/מהגרים בביה"ס שלך, אשמח אם תוכל/י לענות על השאלון:

אני יודעת שזו תקופה לחוצה ואשמח להתגייסות ולמענה.
השתתפות במחקר מקנה כניסה להגרלה ע"ס 100 שח.
תודה!!
כתובות אינטרנט מצורפות:
|*| פורום 24 נפתח בתפוז |*|
02/06/14 12:11
15צפיות
|פצצה| אנו שמחים לבשר על פתיחתו של הפורום לסדרה המצליחה 24. שש שנים אחרי ירידת הסדרה המקורית, 24 חזרה לעונה חדשה ומותחת!

אתם מוזמנים להיכנס כבר עכשיו ולהתעדכן בפרקים השבועיים וכמובן להיזכר בעונות הקודמות.
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...
º
עוגת גבינה אוראו ופניני קראנץ
02/06/14 09:41
303צפיות
עוגת גבינה אוראו ופניני קראנץ
כתובות אינטרנט מצורפות:
יפצ'וק - העוגה נראית ונקראת נפלא, אבל
02/06/14 10:50
86צפיות
שכחת את המתכון כדי שאשים אותו בפינת "המתכון היומי שלי".

שימי את המתכון, כולל קישור לבלוג, ואני, מצדי, אשמח לשים אותו בפינת "המתכון היומי שלי".

תודה מראש.
עוגת גבינה אוראו
02/06/14 11:08
149צפיות
             
            
 
           מצרכים:
          750 גרם גבינה לבנה 5% מסוננת כחצי שעה
          1 שמנת חמוצה
          5 ביצים L (בטמפרטורת החדר)
          3/4 כוס סוכר
          גרידת לימון מחצי הפרי
         13 עוגיות אוראו
          3 כפות גדושות קורנפלור
          3 כפות גדושות פודינג וניל
         לציפוי:
         1 שמנת מתוקה 38%
         1/2  שקית אינסטנט וניל צרפתי
         100 פניני קרמל קראנץ (בחנויות מתמחות)
       
        הכנה:
       1.מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה חצי כוס סוכר
          ממשיכים להקציף עד שנוצר קצף יציב אך לא נוקשה מדי         
       2.בקערה נפרדת מערבבים במטרפה ידנית חלמונים עם רבע כוס סוכר
          גבינה לבנה, שמנת חמוצה וגרידת לימון.       
          בסוף מוסיפים את היבשים:קורנפלור ופודינג וניל
          ממשיכים לערבב עד שהתערובת אחידה וללא גושים           
       3.מערבבים יחד את קצף החלבונים ואת תערובת הגבינה
          בתנועות קיפול בעזרת מרית.
       4.יוצקים לתבנית עגולה משומנת קוטר 26 (אפשר גם תבנית מרובעת
          מרובעת בינונית חד פעמית) חצי מתערובת הגבינה והחלבונים,
         מפזרים סביב את עוגיות האוראו ויוצקים את שאר התערובת           
       5.מניחים תבנית עם מים חמים בתחתית התנור ואופים שעה ורבע
        (תלוי בתנור).
         תחילה אופים בחום של 220 מעלות(לא טורבו) כרבע שעה
         עד שהעוגה תופחת ומזהיבה מלמעלה.
         מוציאים את העוגה,מעבירים סכין ומשחררים
         מהדפנות(מונע סדקים ושומר על גובה העוגה).
         מורידים את החום ל-170מעלות(לא טורבו)
         וממשיכים לאפות עוד כשעה.לאחר כיבוי התנור
        משאירים את העוגה בתנור עוד כחצי שעה לפחות
        מבלי לפתוח את הדלת מצננים היטב.
      6. מקציפים שמנת מתוקה  ואינסטנט לקצפת יציבה
          מורחים מעל ומפזרים פניני קרמל

         טיפ: בשביל לשמור על דפנות לבנות של העוגה אפשר
                לעטוף ולצפות את התבנית בנייר כסף מבחוץ

את הרעיון לעוגה עם מעט שינויים לקחתי מהבלוג:
מעולה - אשים עם המתכון גם קישור
02/06/14 11:14
17צפיות
לבלוג.

תודה רבה וחג שמח לך ולמשפחתך.
יפצ'וק - טוב ששמת את המתכון משום
02/06/14 11:27
46צפיות
שהקישור ששמת לא טוב. נכנסת לבלוג, חיפשתי את העוגה ולקחתי משם את הקישור הנכון. עכשיו שניהם בפינת "המתכון היומי שלי" וגם על הקיר שלי.

אם תרצי לראות מה אני משתפת, חפשי אותי כנירה מנסה.
º
נכנסת=נכנסתי |טמבל)ית (אני)
02/06/14 12:22
7צפיות
º
מתנצלת על הבלבול מהאייפון היה קשה...תודה|חיבו
02/06/14 14:00
8צפיות
º
העונג כולו שלי
02/06/14 14:51
7צפיות
עוגת גבינה ללא אפיה
02/06/14 07:06
367צפיות
 עוגת גבינה ללא אפיה
עוגת גבינה אישית ללא אפיה

לפוסט המלא עם כל התמונות

כאן
מקור ותמונות:אילנית12

מהירה בכמה דקות עבודה.

צריכה  להתייצב במקרר.

כמות 8 כוסות אישיות.

חומרים והכנה:

1 שרוול של ביסקוויט פטי בר וניל טחונים

1 אינסטנט פודינג (80 גרם)

1 שמנת מתוקה (250 מ"ל)

3/4 כוס חלב  קר של כוס חד פעמית

1 כוס סוכר כוס חד פעמית-או פחות-לפי טעמכם

500 גרם גבינה לבנה אני שמתי 3% אפשר גם עם יותר אחוזים.

1 כפית תמצית וניל

לקישוט:,אגוזים/,תותים/ דובדבנים



הכנה:

מקציפים את החלב ,הפודינג,והשמנת במהירות גבוהה

לקצפת  יציבה.

מוסיפים את התמצית,הגבינה הסוכר ומערבבים היטב היטב.

מפזרים ביסקווטים בתחתית הכוס מעל זה מוסיפים קרם גבינה

מעל זה שוב ביסקוויטים וכן הלאה.

לעטוף בנילון נצמד לשים במקרר

לפחות 4 שעות

לאכול ולהתענג

חג שבועות שמח לכולם.

תמונות מחיפה:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?Ent...



נראית נפלא - תודה על המתכון והתמונה היפה
02/06/14 08:18
21צפיות
אשים בפינת "המתכון היומי שלי".

תודה רבה.

חג שמח דליה.
º
בשמחה חג שמח.
02/06/14 12:13
3צפיות
º
רעיון מעולה...ומהיר
02/06/14 09:32
12צפיות
º
רבה.
02/06/14 12:12
2צפיות

עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה