בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!

זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.
אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.
יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.

הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:
נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.
יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.

הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.

לקראת שבת עוגת גבינה ספירלה עם ריבת חלב וקרם
12/06/14 20:10
381צפיות
לקראת שבת עוגת גבינה ספירלה עם ריבת חלב וקרם
חרובים ללא סוכר

החומרים הדרושים:  
לבסיס:
כ-150 גרם אגוזים טחונים
1-2 כפות פירורי לחם מקמח מלא
1-2 כפות סוכרלוז
100 גרם חמאה

לעוגה:
500 גרם גבינת טוב טעם 5%
200 גרם גבינת שמנת 5%
200 מ"ל (1 גביע) שמנת חמוצה 15%
250 מ"ל שמנת להקצפה 38%
6 ביצים
1 כוס סוכרלוז
4 כפות קמח מלא או קמח כוסמין לבן מנופה
1 כפית תמצית וניל

לחלק א של תערובת הגבינה:

להוסיף 2-3 כפות ריבת חלב LIGHT

לחלק ב של תערובת הגבינה:
להוסיף 2-3 כפות קרם חרובים ללא סוכר
1 כפית נס קפה
1 כפית קינמון
2 כפות קקאו
אופן ההכנה:  
הבסיס:
לעבד את כל המרכיבים לעיסה ולמרוח אותה על תחתית משומנת של תבנית 24-26 מתפרקת . לשמור במקפיא עד להרכבת העוגה.

תערובת הגבינות:

את הגבינות והשמנת החמוצה שמים על בד חיתול או מגבת נייר רב פעמית לסינון הנוזלים למשך כשעה.

את השמנת להקצפה שמים במיקסר ומעבדים לקצפת רכה שאחר כך תשולב בתערובת הגבינות. מוציאים לכלי נפרד.

להקציף במיקסר את הגבינות,שמנת , סוכרלוז , וניל וביצים . מוסיפים את הקצפת בעדינות ולבסוף את הקמח המנופה.

מחלקים את התערובת בין 2 קערות .

לתערובת א מוסיפים את ריבת החלב ומערבבים היטב.
לתערובת ב מוסיפים את קרם החרובים, קקאו, קינמון וקפה נמס.

מעבירים כל תערובת לכד נפרד, מוציאים את תבנית העוגה מהמקפיא ומתחילים לצקת במרכז התחתית "טבעות" של ריבת חלב ושל קרם חרובים לסירוגין- עד גמר כל הכמות.

לפני האפייה מכניסים קערה עם מים חמימים לתנור.

אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 2-3 דקות , מנמיכים את החום ל160-170 וממשיכים לאפות בערך כ1.5 שעות. משאירים את העוגה בתנור הכבוי כשעה ורק אז מוציאים אותה. מכניסים אותה למקרר לשעתיים ורק אז משחררים מהתבנית.

כתובות אינטרנט מצורפות:
נראה מעולה - תודה על המתכון
12/06/14 23:44
193צפיות
קפה עם מאפינס תפוחים ואגוזים - הוכן וצולם ע"י נירהמ1
והתמונה היפה. אשים בבוקר בפינת "המתכון היומי שלי".

ברוכה הבאה ל"חלבי". הפורום חמים, נעים ומאוד טעים. את מוזמנת להישאר.
תודה על ההזמנה, אני מאוד אוהבת מאכלי חלב
13/06/14 11:47
49צפיות
וגבינות. :)
מעולה.זוכרת אותך עוד שהיה
13/06/14 12:48
71צפיות
לך אתר מתכונים.
הכנתי ממנו כמה מתכונים מעולים
ברוכה הבאה
תודה, אילנית, האתר עדיין חי וקיים :)
13/06/14 13:25
70צפיות
וכתובתו מופיעה בבלוג שלי בדף הראשי. שמחה מאוד על הברכות שלך ושל נירה, מחמם את הלב ♥♥♥
º
13/06/14 13:36
11צפיות
º
עכשיו באמת הסמקתי , עשיתן לי את היום
13/06/14 13:53
31צפיות
º
13/06/14 13:53
2צפיות
אופס - חביבה, את מ"חביבה על הצלחת"?
13/06/14 13:37
64צפיות
אתר נפלא.
כמובן, נירה, גם הבלוג שלי נקרא כך :)
13/06/14 13:43
58צפיות
ותודה על המחמאה בשם "הנהלת האתר"...
סליחה שלא שמתי לב לשם הבלוג
13/06/14 13:46
46צפיות
תיכף אירשם לקבלת עדכונים.
אז הכנתי קציפת תותים מתכון מעולה.
13/06/14 15:51
244צפיות
 אז הכנתי קציפת תותים מתכון מעולה.
האם הוא מופיע בבלוג בתפוז? בזמנו לקחתי מהאתר
את בודאי מתכוונת לקצפת ורודה?
13/06/14 17:32
201צפיות
את בודאי מתכוונת לקצפת ורודה?
לא , עדיין לא העברתי אותו לבלוג, אבל יש רבים אחרים בסגנון.
º
כן לזה התכוונתי.טעיםםםםם
13/06/14 17:49
24צפיות
º
13/06/14 18:08
6צפיות
הקפאת פיצה לפני אפיה
12/06/14 15:12
54צפיות
מה עדיף להקפיא רק את הבצק
או את הבק עם כל התוספות עליו?
משך ההקפאה הוא סך הכל ליומיים
(מתכננת יום הולדת לבן רוצה לעשות הרבה פיצות אבל לא להתעסק עם הפיות ביומולדת עצמו)
אני חושבת שעדיף להקפיא רק בצק..
12/06/14 15:51
45צפיות
רוטב אפשר להכין ולשים במקרר ותןספות טריות...

בהצלחה
אם הבצק פריך אין כל בעיה להקפיא
12/06/14 19:46
51צפיות
בצק שמרים אני לא מקפיאה, אבל חושבת שאפשר לאפות את הבצק בתבנית כ-20-15 דקות (חצי אפייה), לקרר ולהקפיא, ואז לפני האפייה להוציא ולהפשיר.
בדיוק פורסם מתכון לבצק שמתאים להקפאה...
13/06/14 00:15
47צפיות
º
מעולה - תודה רוזי
13/06/14 00:27
7צפיות
º
13/06/14 07:52
2צפיות
עוגת נס קפה
11/06/14 21:57
403צפיות
עוגת נס קפה

לפוסט המלא:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?Ent...
עוגה מעולה שפירסמתי לפני 5 שנים

עוגה טעימה הכנתי אותה כמה פעמים גם לימי הולדת

קיבלתי את המתכון  לפני כמה שנים מגולשת בשם ורד- satr



עוגת נס קפה שוקולד וקוקוס
מידת הכוס: 200 סמ"ק
תבנית מס` 24

מצרכים:
100גרם שוקולד מריר מגורר(להשאיר מעט לקישוט)
100 גרם קוקוס טחון
3/4 כוס קמח לבן רגיל
1 אבקת אפיה
1/4 כוס סוכר (בנוסף) =סה"כ סוכר 1/1/4 כוסות
1 כף שמן
6 ביצים מופרדות (אילנית:שמתי 5 ביצים גדולות מס` 1)
1 כוס סוכר להקצפת הביצים

(אני אילנית הוספתי לתערובת העוגה גם 1 כפית תמצית רום)


הרטבת העוגה:
1 כוס נס קפה ללא חלב =מים רותחים +1 כפית קפה נמס
לציפוי:
1  מיכל שמנת מתוקה(250 מ"ל)
1 כף סוכר
1 כפית נס קפה
להקציף הכל  עד לקבלת קרם יציב

לקישוט:פירורי שוקולד מגורד


הכנה:
מקציפים 6 חלבונים עם כוס סוכר,(את הסוכר מוסיפים בהדרגה)אחרי שהקצף מתקשה מוסיפים את כל תערובת המצרכים ( חוץ מהשמן.)
+ החלבונים ומערבבים יחד עד שמתקבלת עיסה אחידה,מוסיפים את השמן.
מערבבים היטב .מעבירים לתבנית משומנת ולתנור בחום בנוני 170   מעלות עד שקיסם יוצא יבש
בערך 35-40 דקות.
כשהעוגה יוצאת מהתנור שופכים עליה מיד 1  כוס נס קפה חם(ללא חלב,רק אבקת נס קפה ומים רותחים ) אני אילנית חוררתי אותה עם קיסם על מנת שהנוזל יחדור יותר.
אחרי שהעוגה מעט התקררה  מצפים בקרם  שהכנו ומפזרים פירורי שוקולד לקישוט.

בהצלחה לכולם/אילנית12!

תמונות טריות מנמל ת"א
כדאי לראות:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?Ent...
נראית נפלא - אשים בפינת המתכון היומי שלי
12/06/14 06:40
27צפיות
תודה ויום נעים דליה.
º
בשמחה
12/06/14 06:47
8צפיות
נראית מעולה...
12/06/14 07:03
32צפיות
(כמה זמן לא הייתי פהההההה!!!!!)
נירה, נפלא ששמת קישור בפייסבוק :)
היי חפי - באמת לא היית כאן זמן רב
12/06/14 09:01
151צפיות
קפה עם עוגת פירות קיץ - הוכן וצולם ע"י נירהמ1
מה שלומך?

אני משתדלת מאוד לשים בכל יום את המתכונים שמובאים לכאן בפינת "המתכון היומי שלי".

תישארי קצת. הנה, הכנתי לך גם קפה, עם משהו קטן בצד.
תודהההה מה שלומך?
12/06/14 12:02
19צפיות
מזמן לא ראינו אותך.
עוגה ישורים ...
12/06/14 09:21
106צפיות
כל הזמן רק מישרים
º
מה שנכון, נכון!
12/06/14 09:33
9צפיות
º
חחח,צודקת
12/06/14 12:01
15צפיות
פאי שזיפים באייריש קרים
11/06/14 14:51
286צפיות
פאי שזיפים באייריש קרים
פאי מרשים וטעים כאחד !
עם אופציה ללא גלוטן, כנסו והרוויחו
עכשיו בבלוג  באהבה, פה בקישור:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?Ent...

פאי שזיפים באייריש קרים

מצרכים:

לבצק התחתית:

130 גרם חמאה
100 גרם אבקת סוכר (אפשר פחות)
כף תמצית וניל
1 ביצה
חצי כוס קורנפלור
כוס קמח

* סלסלת שזיפים טריה, מגולענים וחצויים
* 2 כפות  ליקר אייריש קרים
* 3 כפות סוכר חום דחוס

לקרם:

100 גרם שקדים טחונים
100 גרם אבקת סוכר
1 ביצה
3 כפות קורנפלור
כף קמח
100 גרם חמאה רכה

אופן הכנה:

בקערה יש להניח את חצאי השזיפים, לערבב עם ליקר האייריש קרים והסוכר.
להניח בצד..

בקערה נוספת או במיקסר, ללוש את מרכיבי הבצק, לבצק רך וחלק.
לשטח אותו בתבנית פאי מס` 26, משומנת קלות בספריי שמן.
ולאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות, בערך 15 דקות.
להוציא מהתנור ולצנן קלות בצד.

להכנת הקרם:
במעבד מזון יש לערבל את כל מרכיבי הקרם.

לאחר שהתחתית נאפתה והצטננה קלות, יש ליצוק את הקרם באופן שווה מסביב.

לסדר מעל הקרם את חצאי השזיפים, לאפות עוד 35 דקות.

באופציה ללא גלוטן פשוט להמיר את הקמח בקמח ללא גלוטן.
(קמח תמי או קמח קונדיטור) - יוצא מעולה

רות פוזדירקה
רותי - נראה טעים להפליא
11/06/14 15:59
23צפיות
מה שלומך? סימנתי לך מינוס על כך שמזמן לא היית כאן.

אשים את המתכון בפינת "המתכון היומי שלי".

תודה על המתכון והתמונה היפה.
היי נירה יקרה תודה על המילים החמות שלך...
11/06/14 18:17
23צפיות
שמחה שאהבת, תמיד טוב להיות פה..
את יודעת עיסוקים, עניינים לא חסר.
חיבוק מותק
רות
ודאי שאני יודעת וגם מבינה
11/06/14 19:27
16צפיות
התבדחתי קצת.
º
נראת נפלא.
12/06/14 09:22
4צפיות
º
תודה לך, שמחה שאהבת
12/06/14 19:27
6צפיות
זהירות ממכר!!!
11/06/14 08:14
298צפיות
 זהירות ממכר!!!
מצרכים לכ-30 עוגיות




500 גר' קמח לבן רגיל

150 מ"ל שמן קנולה

150 מ"ל מים

125 גר' חמאה רכה

1 אפיה

1 סוכר וניל                                                                                                                             

                                                                                                                                      

חומרים למלית

150 מ"ל טחינה גולמית                                                                                                         

100 גר' אבקת סוכר

75 גר' קוקוס

חומרים לסירופ

200 גר' סוכר

240 מ"ל  מים

2 כפות דבש

1/4 לימון עם הקליפה



לציפוי

200 גר' קוקוס קלוי

אופן ההכנה

הכנת הבצק-שמים בקערת המיקסר עם וו גיטרה את כל המרכיבים ומעבדים במהירות נמוכה

עד לאיחוד

אוספים את הבצק לכדור מכסים בניילון ניצמד ומעבירים  למקרר לחצי שעה

הכנת הסירופ-שמים בסיר את כל המרכיבים מלבד הדבש ומביאים לרתיחה של 15 דקות

מוסיפים את הדבש ומבשלים עוד 10 דקות מצננים

הכנת העוגיות

מרדדים  את הבצק על משטח מקומח לעלה ברוחב 7 ס"מ ואורך 40 ס"מ יוצרים משולשים(לפי דוגמא)

שמים מעט מלית בחלק הרחב של כל משולש ומגלגלים לחלק הצר

שמים את העוגיות בתבנית ואופים כ-25 דקות

טובלים כל עוגייה בסירופ ומצפים בקוקוס קלוי

צהריים טובים - נראה מעולה. שמתי
11/06/14 14:44
38צפיות
את המתכון בפינת "המתכון היומי שלי".

תודה על המתכון והתמונה היפה.
תפוגת אבקת Gainer
10/06/14 21:52
35צפיות
מישהו יודע כמה זמן אפשר להשתמש באבקת לאחר אימון (gainer), לאחר תאריך התפוגה הפורמאלי?
º
שנתחדש על הנשיא שעדיין לא נבחר?
10/06/14 15:04
33צפיות
למרות שהייתי בוחרת מועמד אחר, מצטרפת
10/06/14 15:09
43צפיות
לברכה שלך.
לחמניות שום עם גבינת סימפוניה ב10 דקות עבודה
10/06/14 14:17
272צפיות
לחמניות שום עם גבינת סימפוניה ב10 דקות עבודה
לחמניות עשירות בטעם. מתאימות גם להכנה עם קמח ללא גלוטן.
מאד קל להכינן . וילדים מאד אוהבים אותן .
המצרכים
½3 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
200 גר גבינת סימפוניה שום שמיר
3 כפות שמן זית אכותי יד מורדכי
2 ביצים
50 ג"ר גבינה צ`אדר מגורדת
50 גר גבינה מלוחה מגורדת
1 כפית שום גבישי
½ כפית מלח
ההכנה
במעבד מזון לעבד את כל המצרכים עד קבלת כדור בצק .
לשמן ידים וליצור 12 כדורים ולשים בתבנית מאפינס(כ80 גרם) לכל לחמניה
לשמן בשמן זית
לעטר בשומשום ,קצח או פרמז`ן
לאפות כ20-30 דקות בחום בינוני עד הזהבה .
שדרוגים בבלוג שלי
כתובות אינטרנט מצורפות:
מרק יוגורט וכדורי בורגול -מאכל דרוזי
10/06/14 14:22
159צפיות
מרק יוגורט וכדורי בורגול -מאכל דרוזי
מרק יוגורט קר זה הוא מאכל דרוזי שלמדתי להכין מתמי חברתי הדרוזית, מרק צונן של יוגורט עיזים שבתכו שוחים כדורי בורגול, אכלנו את זה קר מאד .ניתן לאכול גם חם .

כדורי הבורגול
½ ק"ג בורגול דק מושרה במים לשעה מסונן וסחוט היטב
1 כוס קמח
1 כפית פלפל שחור
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה חריפה
מעט קינמון
מלח לפי הצורך
מערבבים הכל ביחד
ללוש היטב
לכדרר כדורים בינוניים בגודל כדור פינגפונג ולא יותר בכדאי שיתבשל היטב.
מרק היוגורט
½1 ליטר יוגורט
½1 ליטר מים
1 ביצה
מלח, ומלח לימון ,מקל קינמון  פלפל שחור לפי הצורך
מרתיחים את המים
מערבבים את הביצה עם היוגורט
ומתחילים למזוג יוגורט למים בהדרגה ,
מערבבים היטב עד שרותח. במידה ונוצרים גושים יש לסנן לפני הוספת כדורי הבורגול
מוספים את כדורי הבורגול ליוגורט,
מבשלים חצי שעה על אש בינונית.
מקררים היטב
כתובות אינטרנט מצורפות:
שני המתכונים נראים מעולה - אשים
10/06/14 14:32
33צפיות
אותם בפינת "המתכון היומי שלי".

תודה על המתכונים והתמונות היפות.
הבטחתי ואני מקיימת שבועות 2014 בביתנו הקט
08/06/14 13:16
302צפיות
הבטחתי ואני מקיימת  שבועות 2014 בביתנו הקט
מבט על שולחן החג לפני שהגיעו אליו המנות העיקריות ...
לארוחת החג הוזמנו כ 30 איש
08/06/14 13:33
281צפיות
לארוחת החג הוזמנו כ 30 איש
על השולחן היו המטעמים הבאים ...

פשטידת פילו [ בניצה של קרין גורן]
פשטידת בלינצס [ תמונה הבאתי לפי החג]
פשטידת גבינה סגורה [ מתכון נהדר של פירגה]
רולדת תרד וגבינה [ מתכון של ליאור נבו]
טרין חצילים [מתכון של מנדיי]
קיש בטטות וגבינת עזים גם הוא של מנדיי  [ נאפה בתבנית מלבנית ולא כקיש]
קראנץ מלוח במילוי פסטו ופטה [ מתכון של שי לי ליפא]
כרובית ברוטב בשמאל
אצבעות לבאנה אפויות [ חובה בכל שנה] מתכון מהרשת ואין לי מושג למי הקרדיט
שטרודל פרומעז [ גם הוא חובה בכל שנה והמתכון המנצח הוא של פירגה]
עד כאן המאפים [אם לא פיספסתי משהו ]...
לכל אלה התווספו סלטים וציזיקי
עוגות מדהימות שהכינה האחיינית
וקלסונס שהכין גיסי.

ושנזכה כולנו לשנה הבאה

מצרפת תמונות ומתכונים ....

מאפה גבינות סגור
08/06/14 13:41
313צפיות
מאפה גבינות סגור
המתכון של פירגה

המצרכים לבצק בקערה:
200 גרם מרגרינה רכה (אפשר חמאה)
קמח תופח 350 גרם –להתחיל ללוש עם 2 כוסות ולהוסיף לפי הצורך
מיכל שמנת חמוצה
קורט מלח לטעם
אופן ההכנה:
ללוש ולאחסן שעה במקרר.
לחלק לשניים ולרדד כל חלק לגודל תבנית 27X33
לשטח חלק אחד בתבנית המשומנת.  
לפזר עליו 250 גרם גבינה בולגרית ולגרר מעל הבולגרית 200 גרם צהובה.
לא חובה אבל אפשר להוסיף: מיכל קוטג' או גבינת טוב -טעם ,או גבינה לבנה 5%
[אני הוספתי קוטג']
לכסות את הגבינות בעלה השני
לחתוך לריבועים עד סוף התבנית
לשים בכוס 2 ביצים ולמלא את הכוס בחלב או שמנת מתוקה לבישול ומעט פלפל שחור .
לבחוש היטב.
לצקת את הבלילה על המאפה באופן שווה. רצוי עם כף.
לאפות בחום 175 מעלות עד שיקבל צבע חום יפה.

אני יצקתי שליש מתערובת הביצים והחלב על הגבינות לפני הכיסוי
ואת שני השליש הנותרים על המאפה.
רולדת תרד וגבינה
08/06/14 13:53
261צפיות
רולדת תרד וגבינה
רולדת תרד וגבינה/ ליאור נבו
בתמונה הצמודה למתכון שלה יש גם רולדת בטטה..

אני הכנתי רק את זו העשויה תרד ומילאתי בגבינת שום שמיר
וזו התוצאה


טרין חצילים
08/06/14 13:58
241צפיות
טרין חצילים
טרין חצילים המתכון של מנדיי.

נראה מרהיב ושילוב הטעמים נפלא
לצערי לא נפרס כראוי ובכל זאת קצר מחמאות.

קיש בטטה גבינת עזים וטימין
08/06/14 14:08
250צפיות
קיש בטטה גבינת עזים וטימין
את המתכון של קיש בטטה גבינת עזים וטימין לקחתי מהבלוג אוכל ודברים טובים.

קיבלתי את המלצתה של מנדיי והחלפתי את הרוזמרין בטימין,
אפיתי בתבנית מלבנית והתוצאה היתה נהדרת.
º
קראנץ מלוח במילוי פסטו ופטה
08/06/14 14:11
231צפיות
קראנץ מלוח במילוי פסטו ופטה
º
כרובית ברוטב באשמל
08/06/14 14:29
238צפיות
כרובית ברוטב באשמל
º
איך הכנת את הכרובית??
10/06/14 15:00
31צפיות
אצבעות לאבנה אפויות
08/06/14 14:32
272צפיות
אצבעות לאבנה אפויות
אשלים את המתכון מהבית.
שטרודל פרומעז המפורסם של פירגה
08/06/14 14:36
279צפיות
שטרודל פרומעז המפורסם של פירגה
המתכון מכאן

מלית : 2 חבילות גלילי גבינת "פרומעז" וזהו….. מחלקים כל גליל ל-2 חצאים ארוכים
את הבצק ללוש ביד:
200 גרם גבינת קשקבל מגוררת
1 כוס קמח רגיל
100 גרם אגוזי מלך קצוצים דק
6 כפות שומשום
2 כפות שמנת חמוצה
80 גרם חמאה מומסת
מעט פלפל שחור
לחלק את הבצק ל-2 להניח כ
ל חלק על ניר אפיה ולשטח עם היד לצורת מלבן
להניח בצד ולאורך את 2 חצאי הגליל. להיעזר בניר לגלגל לכרוכית
(את הניר לזרוק).
מניחים על ניר אפיה ואופים בחום 180 מעלות חצי שעה.צריך להיות בצבע חום.
תהנו.
º
אחרונה חביבה ...
08/06/14 14:53
241צפיות
אחרונה חביבה ...
הערה ... המאפים נפרסו לפני שהוגשו אל השולחן
08/06/14 14:02
99צפיות

רובם מצולמים בשלמותם ובתבניות האפיה
וטוב שכך, משום שלא הספקתי לצלם אחרי שנפרסו.
איזה חאפלה - הכל נראה נפלא
08/06/14 14:18
44צפיות
מכיוון שיש כאן גם מתכונים וקישורים למתכונים, אשים את השרשור הזה בקישורי הפורום.

תודה על השיתוף.
התווסף לקישורי הפורום בקטגוריה
08/06/14 14:22
44צפיות
"ארוחות גולשים".

נירוש חשוב היה לי לתת קרדיט גם בקישור למקור
08/06/14 14:31
64צפיות
מקווה שזה מתאים.

º
מעולה
08/06/14 14:37
17צפיות
WOWW עשית אותי רעבה
08/06/14 16:20
43צפיות
הכל נראה נפלא .
|*|פורום The Voice נפתח ב|תפוז|
08/06/14 13:08
10צפיות
ארבעה אישים גדולים מתחום המוזיקה הישראלית מתחרים ביניהם על מציאת הקול הגדול הבא של ישראל -אביב גפן, שרית חדד, שלומי שבת והשופט החדש מוש בן ארי בוחרים את הזמרים אותם ירצו לקדם, באופן בלתי מושפע ממראה חיצוני - בעזרת "האודישן העיוור" - והופכים למנטורים שלהם|!|

הפרק הראשון של העונה השלישית ישודר היום בערב ואתם מוזמנים לפורום The Voice המחודש כבר עכשיו:
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumpage.aspx?f...
עוגת גבינה מיוחדת במינה
04/06/14 17:03
458צפיות
עוגת גבינה מיוחדת במינה
כבר שבוע או יותר אנחנו מדברים על כל המתכונים האפשריים, עוגות קינוחים
ומה לא.
אחרי כל האוכל של אתמול נותר לעשות היום וכל השבוע קיזוזים גדולים במה שנכנס
לנו לפה.אז רק טעימה נוספת קטנה מארוחת הערב של אתמול.

זו העוגה שהכנתי אתמול לכבוד החג המקסים שרובו לבן.

אחי היקר דאג לנו לעוגה מופלאה מבסקוטי שווה כל ביס
איזו עוגה יפה - נראית נפלא
07/06/14 10:51
54צפיות
שבת שלום וכל טוב לך ולמשפחתך.
º
העוגה נראית סוף הדרך
10/06/14 15:01
18צפיות
תודה רבה
10/06/14 18:47
24צפיות
תודה רבה כן העוגה באמת טעימה, אך עם המון המון קלוריות למי שסופר.
אבל שווה כל ביס לא כל יום מכינים ואוכלים דברים כאלה.
עוגה
05/06/14 23:29
118צפיות
100 גרם קונפלור בכוס?
º
כוס אחת
06/06/14 08:07
27צפיות
הכוונה לכוס של 200 מ"ל - דורלקס או
06/06/14 08:07
37צפיות
חד-פעמית.
º
בכוס? אפשר גם בצלחת!
06/06/14 12:43
21צפיות
º
:- D
06/06/14 12:51
10צפיות
אגרול סיני במלית ירקות
05/06/14 18:13
316צפיות
 אגרול סיני במלית ירקות
אגרול  סיני במלית ירקות
מקור ותמונות:אילנית12

לפוסט המלא עם שאר התמונות
פה



אגרול שהכנתי מהירקות שהיו לי בבית

חלק טיגנתי וחלק קטן אפיתי

האפויים יצאו מעט יבשים(תמונה בסוף)

במתכון אין כמויות  מדוייקות הכל לפי טעמכם



חומרים:



ווק או סיר רחב ועמוק



1 בצל בינוני חתוך לרצועות דקות

נבטים(השתמשתי בעבים,קניתי בסופר)

כ2 -3 גזרים מגורדים בפומפיה על הצד העבה

כרוב לבן חתוך לרצועות דקות

1 חבילה עלי סיגר (בסופר במדפי הקפואים)

כמה שיני שום טריות  קצוצות

כ 1 כף רוטב סויה

קמצוץ מלח

קורט סוכר

פלפל שחור

הכנה:

מטגנים את הבצל במעט שמן עד לשקיפות ,מוסיפים את הירקות ואת התבלינים ומקפיצים כ3 דקות על אש גבוהה תוך כדי ערבוב.

מכבים את הגז ומכניסים את  התערובת למסננת להגרת נוזלים,מקררים .

שמים במרכז העלה  1 כף גדושה מהתערובת  מקפלים את השוליים מגלגלים בהדיקות לסיגר  לקראת הסוף מדביקים  בעזרת מים בקצות האצבעות.

מטגנים כשהצד  המודבק כלפי מטה  בשמן עמוק חם עד להזהבה.

אפיה:

מחממים תנור 170 מעלות ,משמנים תבנית מניחים את האגרול מברישים אותו מלמעלה במעט שמן

ואופים כ10 דקות או עד שהוא משחים מעט.

בהצלחה/אילנית12

:תמונות מקניין ווסטפילד הענק בלונדון:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?Ent...





נראה מעולה - אשים בבוקר בפינת
05/06/14 21:11
30צפיות
"המתכון היומי שלי".

תודה על המתכון והתמונה היפה.
º
רבה.
05/06/14 22:39
7צפיות
לחמים צרפתיים של בונז'ור - סקירת מוצרים
04/06/14 23:20
251צפיות
בגט ולחם מקמח מלא עם גבינת שום ופטרוזיליה - נירהמ1
בשיתוף הנהלת .

ביום חמישי לפני שבוע קיבלתי בגטים ולחמים צרפתיים מקמח מלא מהסדרה החדשה של בונז'ור. הקפאתי אותם לשבועות, הפשרתי והגשתי עם ממרחים וחמאת שום.

מהבגטים הכנתי טוסטונים (ברוסקטות) אותם מרחתי בחמאה עם שום וחיממתי בתנור עד שקיבלו גון חום-זהוב.

עבור הלחמים הכנתי שני ממרחי גבינת שמנת, האחד עם בצל ירוק פפריקה ושמן זית והשני עם שום טרי, פטרוזיליה ושמן זית. כמו כן, הכנתי גם חמאה רכה עם שום ופטרוזיליה.

עם הלחמים הוגשו גם סלטים, גבינות בשלות (קממבר וברי), כדורי מוצרלה בשמן זית, לבנה ביתית: אחת עם שמן זית וזעתר, והשניה עם בזיל אדום ושמן זית, זיתים (קלמטה וזיתים שבורים), וכן יינות לבנים (שרדונה וסוביניון בלאן).

הלחמים מקמח מלא היו גרעינים, הקרום מתפצפץ וטעים. הבגטים שהיו עם עגבניות מיובשות זכו גם הם להצלחה רבה.

למרות שהגשתי גם מאכלים אחרים כמו פשטידות ופסטה, שחוסלו גם הם, בסוף הערב לא היה גם זכר ללחמים שהוגשו עם הגבינות, חמאת השום והסלטים.
º
ותמונה נוספת של הלחמים עם ממרחי גבינה
04/06/14 23:22
185צפיות
לחם צרפתי עם ממרחי גבינה - נירהמ1
º
מעולים
05/06/14 22:38
8צפיות
º
נפלא.
08/06/14 16:21
3צפיות
מתכון מוס בטעם תות
04/06/14 12:15
263צפיות
מתכון מוס בטעם תות
מצרכים
2 מעדני סויה בטעם תות
1 כוס חלב סויה ווניל
1 פודינג ווניל
2 כפות סוכר
1 שמנת צמחית
1 קופסה של פירות יער קפואים

אופן ההכנה
להקציף בקערת מקסר עם וו הקצפה (בלון) את השמנת הצמחית, הפודינג , 2 כפות סוכר
1 כוס חלב סויה, לקצף יציב. לאחר מכן יש להוסיף בצורת קיפול את שני מעדני הסויה בטעם
תות. להניח בתחתי הגביעים מעט מפירות היער לשפוך מעל חלק מהבלילה שהקצפנו, ומעל
שוב מעט פירות יער.
להכניס לקרור רצוי למשך 24 שעות

בתאבון
בוקר אור אתי - נראה מצויין. תודה
05/06/14 08:06
22צפיות
על המתכון והתמונה היפה. אשים בפינת "המתכון היומי שלי בפייסבוק".
שוב תודה רבה
05/06/14 12:15
14צפיות
תודה רבה על הפירגון אשמח מאוד לעזור לך בעוד הרבה מתכונים שונים
גם חלביים וגם לטבעוניים שבחבורה

יום טוב לך ושבוע טוב
º
05/06/14 14:07
2צפיות

עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה