לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!

זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.
אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.
יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.

הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:
נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.
יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.

הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.

איך מכינים ריבת תפוזים? התפוזים כבר על האש..
31/12/14 16:41
44צפיות
אני רוצה להכין ריבת תפוזים. הרתחתי 8 תפוזים בנוניים במים והוספתי קילו סוכר. אני לא מבינה
מה עשיתי לא בסדר כי זה אפילו לא מתקרב להיות ריבה..
האם ניתן לתקן?
 
את המים בהם מרתיחים את התפוזים פעם ראשונה
31/12/14 19:13
48צפיות
צריך לשפוך.
פשוט דוקרים את התפוזים, מרתיחים במים נקיים, שופכים את המים, ממלאים שוב ואז מוסיפים סוכר ולימון.

הנה, בקישור יש מתכון מצוין לקונפיטורת תפוזים:

קונפיטורת תפוזים/איתמר דוידוב, מ-ynet

http://www.ynet.co.il/Ext/Chn/Food/CdaFood_RecipeP...

בהצלחה,

 
תודה על התשובה. עשיתי מה שאמרת בסוף
01/01/15 14:40
33צפיות
רק היה לי חבל על קילו סוכר ששפכתי בתוך המים...יצא מאוד טעים.
למדתי לפעם הבאה
חושבת שאפילו שזרקת קילו סוכר זה יצא זול וטעים יותר
01/01/15 16:59
24צפיות
מאשר הריבות הקנויות.

שמחה שהצליח לך.
|*|פורומים תיירותיים חדשים בתפוז|*|
01/01/15 11:01
6צפיות
|מטוס|מתכננים חופשה בישראל או בחו"ל? מחפשים מסלול מיוחד שיתאים גם לילדים? רוצים להתעדכן בדילים החמים ביותר בבתי המלון בארץ ובחו"ל?
היכנסו כבר עכשיו לפורומים התיירותיים החדשים של תפוז!

פורום חופשה באילת:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?f...

פורום חופשות סקי:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?f...

פורום טיולים בארה"ב:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?f...

פורום טיולים בגרמניה:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?f...

פורום מלונות בישראל:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?f...

פורום תאילנד:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?f...
פאי גבינה עם תפוח ופירות יער ללא סוכר
הודעה זו מכילה תמונות
28/12/14 13:04
178צפיות
עוגה קלה מאוד להכנה והתוצאה טעימה ביותר.
החומרים הדרושים:
לתחתית:
250-300 גרם ביסקיוויטים או עוגיות ללא סוכר
50 גרם חמאה
1/2 כוס כמו סוכר (סוכרלוז)
50 גרם אגוזים קצוצים
למלית:

250 גרם (1 גביע) גבינה 5%
2 ביצים טרופות
1 גביע יוגורט 3%
1 כוס סוכרלוז
1 כפית תמצית וניל
1 כפית מיץ לימון
1 תפוח עץ פרוס עם הקליפה
כ-50 גרם פירות יער או דובדבנים טריים או קפואים

לציפוי: מעט פירורי ביסקוויט/עוגיות על המלית
אופן ההכנה:
התחתית:
מעבדים את כל המרכיבים ומשטחים את התערובת בתבנית פאי 24 (מתפרקת) משומנת. מקפיאים עד להרכבת העוגה.

המלית:
מערבבים את כל חומרי המלית פרט לפירות . יוצקים על תחתית הפאי ומישרים. מסדרים יפה מסביב את פרוסות התפוח , מערבבים את פירות היער עם שאריות התפוח ומסדרים אותם במרכז העוגה. מפזרים מלמעלה מעט פירורי עוגיות.

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 כ-חצי שעה.

מצננים מעט את העוגה, ואז מעמידים אותה על קופסת שימורים ומשחררים את המסגרת ומעבירים את העוגה לצלחת הגשה. שומרים במקרר.

מתקבלת עוגה לא גבוהה אבל צבעונית ומרעננת ביופייה ובטעמה..
הערה:
מספיקה כמות של 1.3/4 כוס לתחתית. מהיתר ניתן להכין כדורי שוקולד.. או לשמור במקפיא לפעם הבאה.
המתכון בפינת "המתכון היומי שלי" בפייסבוק וגם
28/12/14 14:17
30צפיות
במאמרי הפורום בקטגוריה "עוגות", תת-קטגוריה "עוגות ללא סוכר (גם עוגות גבינה)"

הנה הקישור:
פאי גבינה עם תפוח ופירות יער – ללא סוכר/haviva9

http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article...

תודה על המתכון והתמונות היפות.

 
º
תודה נירה
28/12/14 18:33
4צפיות
º
בעונג רב
29/12/14 01:46
2צפיות
מה זה String Cheese? יש לה שם עברי?
28/12/14 13:43
41צפיות
והאם ניתן לקנות את הגבינה הזו בארץ בגרסה דלת-שומן?
 
תודה.
התרגום של string cheese זה גבינת מחרוזת
28/12/14 14:27
94צפיות
בתמונות הגבינה נראית בכל מיני צורות: מחרוזת, צמה, רצועות.

אין לי מושג איפוא קונים אותה בארץ.
גבינת חוטים, לא גבינת מחרוזת
28/12/14 15:03
44צפיות
קונים אותה בסופרמרקט. יש לתנובה גבינה כזו.
זה נקרא "אצבעות מוצרלה".
לשים לא לא לקנות "אצבעות עמק" שזה לא אותו הדבר.
תודה מיכל - זה היה תרגום של גוגל טרנסלייט
28/12/14 16:25
30צפיות
למה אנשים קונים אצבעות מוצרלה? זה בטח יקר יותר. אפשר לקנות חתיכת מוצרלה ולחתוך לרצועות, לא?
זו לא מוצרלה רגילה
28/12/14 22:01
29צפיות
זה מוצר שחביב מאד על הילדים.  אנחנו היכרנו אותו בארה"ב ושמחנו מאד כשהתחילו לייצר גם בארץ.
אפשר לפרק אותו לחוטי גבינה כשאוכלים.
נוח לקחת אותו מחוץ לבית כחטיף לטיולים או לביה"ס.
מעולם לא ראיתי את המיצר...
28/12/14 16:35
28צפיות
מכירה רק את אצבעות העמק...
 
זה נמצא במעדנות או יל המדפים כמו העמק?
זה באריזה מאד דומה לאצבעות עמק
28/12/14 22:03
30צפיות
יש שוני קטן בצבע. מוצאים אותם אחד ליד השני במדף.
אצבעות עמק זה סתם מקלות גבינה. זה לא string cheese
נושא ספיישל המתכונים השבוע מתכונים דיאטתיים
הודעה זו מכילה תמונות
22/12/14 17:15
184צפיות
לאחר החג הכי משמין בשנה יש צורך לפצוח בדיאטה.
אשמח אם תשרשרו כאן מתכונים דיאטתיים של תוספות, סלטים, מרקים.
המתכונים יהיו ב"תפוז אנשים" ובערוץ האוכל של תפוז.
אני מצדי, אשים אותם במאמרי הפורום ובפינת "המתכון היומי שלי" בפייסבוק.
תודה מראש,
שעועית אדומה ברוטב יוגורט ושום - הוכן וצולם ע"י נירהמ1
שעועית אדומה ו/או שחורה עם רוטב יוגורט ושום/נירהמ1
הודעה זו מכילה תמונות
22/12/14 17:21
91צפיות
שעועית אדומה ו/או שחורה עם רוטב יוגורט ושום/נירהמ1
מקור המתכון והתמונה: נירהמ1
ממאמרי פורום אוכל חלבי

החומרים:
שעועית אדומה ו/או שחורה (אפשר גם שעועית לבנה) מושרית במים לפחות חצי יממה (אני משרה גם יממה לפעמים)
מיץ לימון ומעט שמן (אני שמה קנולה)
מלח, פלפל שחור גרוס 
לרוטב יוגורט ושום:
2-1 מכלים יוגורט (תלוי בכמות הסועדים)
כמה שיני שום כתושות
פפריקה מתוקה (אפשר להוסיף מעט פפריקה חריפה)
מעט שמן לחימום הפפריקה

הכנה:
- מרתיחים את השעועית, שופכים את המים עם הקצף, מכסים שוב במים נקיים ומבשלים עד שרך – מדי פעם צריך להסיר את הקצף שמתאסף על פני המים.
- מסננים ושוטפים היטב במים קרים.
- שמים את השעועית האדומה בקערה ומוסיפים מלח, פלפל שחור גרוס, מיץ לימון ומעט שמן.
- מערבבים את היוגורט עם השום.
- שמים בצלחת הגשה את השעועית, שמים במרכז את רוטב היוגורט.
- מחממים מעט (אבל ממש מעט) את השמן, מוסיפים את הפפריקה, משהים כמה שניות ויוצקים מעל היוגורט.
- מגישים קר עם פלחי לימון, צנוניות, או כל ירק שאוהבים, מקשטים במעט כוסברה ו/או פטרוזיליה. רצוי עם לחם טרי ליד.

תיהנו,
 
שעועית אדומה ו/או שחורה ברוטב יוגורט ושום - הוכן וצולם ע"י נירהמ121
תרד מאודה ברוטב יוגורט ושום/נירהמ1
הודעה זו מכילה תמונות
22/12/14 17:24
72צפיות
תרד מאודה ברוטב יוגורט ושום/נירהמ1
מקור המתכון: נירה מנסה, מתכון יהודי ספרדי אותנטי מבית אמי המנוחה
ממאמרי פורום אוכל חלבי

החומרים:
1 חבילה גדולה של תרד תורכי – קונים בשוק - אפשר להכין גם עם עלי חמציץ, או פאזי (מנגולד)
½ 2 מכלי יוגורט טבעי
6 שיני שום כתושות (אפשר יותר למי שאוהב)
1 כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית פפריקה חריפה
שמן קנולה

הכנה:
- משרים את התרד בכיור עם הרבה מים על מנת שהחול ישקע, מסננים ושוטפים היטב תחת מים זורמים.
- מרתיחים מים עם כפית מלח וחולטים את התרד לדקה-שתיים, מסננים ומעבירים למי קרח לצינון ושמירה על הצבע הירוק.
הכנת הרוטב:
- מערבבים את היוגורט עם שום ומעט מלח (אפשר גם בלי מלח - יש מלח ביוגורט אני אוהבת בלי מלח) – ומשאירים בצד.
- מחממים מעט שמן במחבת (במשך כדקה – לא יותר).
- מוסיפים לשמן את הפפריקה ומערבבים קלות (במשך שניות אחרת הפפריקה מקבלת טעם מר) ומורידים מהאש.
- שמים את התרד על צלחות אישיות, יוצקים מעל התרד את רוטב היוגורט, ועל היוגורט (בעזרת כף) מטפטפים מרוטב הפפריקה שילוב הצבעים של התרד-יוגורט-פפריקה יפהפה.
טיפ: הכי טעים להגיש עם לחם שחור טרי כדי לנגב את הרוטב.

תיהנו,
תרד מאודה ברוטב יוגורט ושום - הוכן וצולם ע"י נירהמ12
סלט בורגול מרענן
הודעה זו מכילה תמונות
22/12/14 18:57
203צפיות
מצרכים
2 כוסות בורגול מושרה כחצי שעה                                                                                 
1 כוס גרגרי חומוס מבושל
1 כוס קוביות גזר מבושלות
1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות קטנות
1/2 פלפל ירוק חריף חתוך לקוביות
3 גבעולי סלרי חתוך דק
מיץ מלימון שלם
1 כוס פסטה פנה
מלח
פלפל שחור גרוס
3 כפות שמן זית
1/4 כוס שקדים מולבנים
1/4 כוס פיסטוק
3 שיני שום חתוכים לרצועות
אופן ההכנה
מטגנים את השקדים,פיסטוק,ושיני שום בשמן  עד להשחמה קלה
מוסיפים לבורגול את כל הירקות והתבלינים
מפזרים מעל את השקדים ,הפיסטוק והשום         
ניתן לאחסן במקרר עד 3 ימים                                                   

 
º
נראה נפלא - תודה על המתכון והתמונות היפות
23/12/14 08:47
4צפיות
º
23/12/14 13:36
2צפיות
במאמרים, בקטגוריה "סלטים ורטבים לסלט"
25/12/14 10:47
15צפיות
הנה הקישור:

סלט בורגול מרענן/yafchuk1

http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article...

תודה על המתכון והתמונות היפות.
º
25/12/14 14:58
1צפיות
מרק ירקות, עדשים כתומים, וגריסים דיאטתי/נירהמ1
הודעה זו מכילה תמונות
22/12/14 17:27
122צפיות
מרק ירקות, עדשים כתומות, וגריסים דיאטתי/נירהמ1
מקור המתכון: נירהמ1, עצמי
ממאמרי פורום אוכל חלבי

החומרים:
1 כוס עדשים כתומים (השתמשתי בעדשים אורגנים) – אני שוטפת ומשרה את העדשים עד לגמר חיתוך הירקות
1/2 כוס גריסים – אני משתמשת בגריסים מלאים – אפשר גם גריסי פנינה (כנ"ל – לשטוף ולהשרות)
6-5 שיני שום – פרוסות
2 בצלצלי שאלוט - קצוצים
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
5-4 תפוחי אדמה – חתוכים לקוביות
2 בטטות – חתוכות לקוביות
1 גזר – חתוך – עיגולים, או קוביות - איך שרוצים
2 בצל סגול בינוני-גדול – אני עושה שני חתכים בצורת צלב כמעט עד התחתית, בבישול הוא מתפרק מעצמו
1 קלח תירס – אני מעמידה את התירס על בסיסו ו"מגלחת" ממנו את השיניים בעזרת סכין חדה
1/2 כפית כמון
1/2 כפית קארי
1/2 כפית כורכום
מלח, פלפל שחור גרוס טרי

הכנה:
- שמים את הבצל, השום, השאלוט, תפוחים האדמה, הבטטה, התירס והפלפל בסיר גדול בלי מים וצורבים את הירקות – זה נותן למרק טעם מעולה, כאילו שמנו ציר ירקות. רק צורבים, להיזהר שלא לחרוך
- מוסיפים את העדשים, הגריסים והתבלינים
- מכסים במים ומרתיחים – תוך כדי הרתחה מסירים את הקצף (שנקרא גם "ג'יפה" בעברית צחה)
- כשהמרק מגיע לרתיחה, טועמים, מתקנים תיבול, מסירים את שארית הקצף, מעבירים לאש בינונית שגם אותה מורידים לחצי ומבשלים עד שהירקות רכים-רכים וכמעט מתמסמסים.
להגשה:  שמנת חמוצה, או פרומעז/גד עז, או כל גבינת עזים אחרת – אני שמתי הפעם גבינת עזים לבנה טריה 5%, אפשר במקום לפזר למעלה גבינת פרמזן, וכמובן עשבי תיבול, כמו: פטרוזיליה, כוסברה, או שמיר – אני שמתי כוסברה ומכיוון שאני מבשלת את המרק ללא שמן, זילפתי מעל שמן זית.

הערות:
קל ופשוט להכנה.

תיהנו,
מרק ירקות עם עדשים כתומות וגריסים - הוכן וצולם ע"י נירהמ1
נזיד חומוס/אילנית12
הודעה זו מכילה תמונות
22/12/14 17:29
83צפיות

נזיד חומוס/אילנית12
מקור המתכון והתמונה: דליה (אילנית12) מהבלוג "אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה)
ממאמרי פורום אוכל חלבי

החומרים:
1 כוס חומוס מבושל (אפשר מקופסה)
2 עגבניות אדומות, חתוכות לקוביות קטנות
1 בצל קצוץ
שום כתוש, 4 שיניים בערך
כוסברה טרייה קצוצה
מלח, פלפל שחור, כמון, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה

הכנה:
- מטגנים את הבצל, מוסיפים את שאר הירקות.
- מוסיפים את החומוס והתבלינים, מוסיפים מעט מים בערך חצי כוס.
- מבשלים על אש קטנה כ-20 דקות.
- מפזרים מעל בכוסברה.
*מצוין עם אורז.

תיהנו,
אילנית
נזיד חומוס - הוכן וצולם ע"י אילנית12
קינואה עם גזר/pirge
הודעה זו מכילה תמונות
22/12/14 17:31
86צפיות
קינואה עם גזר/pirge
מקור המתכון והתמונה: פירגה (Pirge Cohen)
ממאמרי פורום אוכל חלבי

מכניסים לסיר:
4 כפות שמן קנולה
בצל קצוץ
מטגנים עד להזהבה
מוסיפים:
1 כוס גזר חתוך לקוביות קטנטנות
2 כוסות קינואה שטופה היטב

- מטגנים כ-2 דקות - מערבבים כל הזמן שלא יידבק לתחתית הסיר.
- מוסיפים 4 כוסות מים מהבריטה/ברז.
- מעט מרק עוף, מעט מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, פטרוזיליה טרייה קצוצה, ערבבים ומרתיחים.
- סוגרים במכסה תואם.
- מבשלים על להבה נמוכה 20 דקות – מכוסה כל הזמן.

תיהנו,
פירגה
קינואה עם גזר - הוכן וצולם ע"י פירגה
טאבולה קינואה/WAN
הודעה זו מכילה תמונות
22/12/14 17:35
75צפיות
טאבולה קינואה/WAN
מקור המתכון: WAN
הוכן, צולם והובא ל"חלבי" ע"י ak5 ז"ל
ממאמרי פורום אוכל חלבי

"אל הקינואה התוודעתי לפני יותר מעשור. בלימודי בישול בריאותי. בתי אז החליטה  להיות צמחונית. הצלחתי בעזרת הקינואה למלא לה את החסר וגם אנחנו אוהבים אותה בכל מיני אופנים.
הסלט יוצא ממש ממש טעים וקל לעיכול... " (וואן)"

החומרים:
½ כוס קינואה שטופה היטב ומסוננת
1 כוס מים רותחים
1 זר פטרוזיליה טרייה, קצוצה דק
1 בצל סגול, קצוץ דק לפי כמות וטעם
2 עגבניות אדומות, קשות, מגולענות וחתוכות לקוביות
ויניגרט ליים ותפוז:
1תפוז גדול
ליים בכמות ליצירת כמות רוטב של כחצי כוס (אם אין ליים אפשר להמיר במיץ תפוז או מנדרינות)
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
מעט סוכר
 
הכנה:
- שמים את הקינואה השטופה והמסוננת בסיר ומייבשים על האש, עד ששומעים קולות פצפוץ, מוסיפים מים ומביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים כ-15-10 דקות. מסירים מהאש ומניחים ל-15 דקות מכוסה (או עד קירור).
- מפוררים במזלג.
- מערבבים יחד את הירקות הקצוצים, הוויניגרט והתבלינים  ויוצקים מעל הקינואה.
*אפשר לקשט בצנוברים קלויים או בשומשום מלא קלוי.
פשוט מעדן. מומלץ.

תיהנו,
ak5
טאבולה קינואה של WAN - הוכן וצולם ע"י ak5
סלמון בתוספת ירקות ותפוחי אדמה מאודים-מתכון מאולתר/chli
הודעה זו מכילה תמונות
22/12/14 17:45
78צפיות
דג סלמון בתוספת ירקות ותפוחי אדמה מאודים - מתכון מאולתר/chli
מקור המתכון והתמונה: chli (שונטל)
ממאמרי פורום אוכל חלבי

- מניחים בתבנית שני פילטים של דג סלומון טרי, מוסיפים מעל ירקות קצוצים, שעועית ירוקה חתוכה, מעט גמבה חתוכה לקוביות, פטריות, מעט שמן מעל מלח ופלפל לבן.
- מניחים מעל נייר כסף ומכניסים לתנור לחצי שעה בערך.
- מגישים עם תפוחי אדמה מאודים, רוטב גבינה ומעט מיונז, שום כתוש ופטרוזיליה.

תיהנו,
chli
דג סלמון בתוספת ירקות מאודים - הוכן וצולם ע"י chli
לוקוס אפוי ביין ושום/pirge
הודעה זו מכילה תמונות
22/12/14 17:47
57צפיות
לוקוס אפוי ביין ושום/pirge
מקור המתכון והתמונה: פירגה (Pirge Cohen)
ממאמרי פורום אוכל חלבי

 "להכין ולהגיש, זה כל הסוד..." (פירגה)

 4 פרוסות לוקוס שמנמנות, טריות ויפות.

שמים בקערה:
¼ כוס יין לבן
4 כפות שמן זית
 טימין
מלח גס, פלפל שחור גרוס טרי
פלפל אדום חריף, פפריקה אדומה
מיץ מ-2 לימונים
פרוסות מ-10 שיני שום גדולות

- משרים את הדג עוד  10 דקות בתערובת התיבול.
- מורחים תבנית צרה וארוכה בכף גדושה טחינה גולמית.
- מסדרים שכבת תפוחי אדמה שבושל תחילה ממליחים ומפלפלים.
- מסדרים את הדג מעל תפוחי האדמה ויוצקים את הרוטב.
- מזלפים עוד שמן זית ומשתדלים שכל פרוסות השום יהיו מעל לדג.
- סוחטים 2 חצאי עגבנייה בשלה מעל לדג ומפזרים עוד פפריקה.
- אופים בחום 180מעלות כ-20 דקות.
- הופכים את הדגים  בעזרת מרית גדולה וממשיכים לאפות עוד 7 דקות.
- הופכים הכל לצלחת הגשה ומצרפים לכל מנה חצאי לימון ופרוסות עגבניה.
- מגישים בלי תפוחי האדמה ששימשו כמצע לדגים.

תיהנו,
פירגה
דג לוקוס אפוי ברוטב יין ושום - הוכן וצולם ע"י פירגה
סלט טאבולי מקינואה/pontch1
הודעה זו מכילה תמונות
22/12/14 17:50
266צפיות
סלט טאבולי מקינואה/pontch1
מקור המתכון והתמונה: pontch1
ממאמרי פורום אוכל חלבי

"סלט קיצי מרענן וטעים כל כך !!
מה עוד שקינואה בריאה אז בכלל יש לנו סלט שכולו הנאה.
בני ביתי התמכרו לטעמים ואני ממליצה בחום... (pontch1)

החומרים לקינואה:
1 כף שמן
½ 1 כוסות קינואה
3 כוסות מים
1 כף אבקת מרק

הכנה:
- בסיר כבד מחממים מעט את השמן, מעבירים את הקינואה ומערבבים שכל השמן ייספג.
- מוסיפים מים ואבקת מרק ומבשלים בערך 12 דקות, או עד שכל המים נספגים לחלוטין בקינואה והיא הופכת להיות שקופה - מבריקה מעט.
- מצננים.

החומרים לטאבולי:
3 עגבניות תמר
1 בצל סגול בינוני
חופן פטרוזיליה
חופן עלי נענע טריים
מלח
שמן זית
מיץ מ-2 לימונים

הכנה:
- קוצצים את העגבניות, הבצל פטרוזיליה והנענע ומעבירים לקערת הטאבולי, מערבבים היטב, מתבלים במלח, שמן זית ומיץ הלימונים ומערבבים.
- מאפסנים לשעה במקרר לאיחוד טעמים.
- מגישים ומתענגים.

תיהנו,
pontch1

 
סלט טאבולי מקינואה - הוכן וצולם ע"י pontch1
קינואה פיקנטית מוגשת חם או קר/silvey
הודעה זו מכילה תמונות
22/12/14 17:54
63צפיות

קינואה פיקנטית מוגשת חם או קר/silvey
מקור המתכון והתמונה: צביה (silvey)

"קינואה פיקנטית של צִביה - אפשר לאכול חם או קר..." (livey)

החומרים:
1 כוס קינואה יבשה (יש לברור קודם)
1 כף שמן זית/קנולה
1 בצל יבש בינוני קצוץ דק דק
½ פלפל אדום קצוץ לקוביות קטנות
1 גזר מגורד על פומפיה דקה
פלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
2 כוסות מים רותחים
1 כף אבקת מרק או לחילופין, מלח לפי הטעם

הכנה:
- מטגנים את הבצל בשמן החם עד לשקיפות.
- מוסיפים את הפלפל והגזר ומאדים קלות כ- 5 דקות.
- מוסיפים קינואה, מערבבים היטב.
- מוסיפים, בזהירות, כי זה מתיז, 2 כוסות מים רותחים, תבלינים, מערבבים עד שרותח שוב.
- מקטינים את הלהבה, מכסים סיר ומבשלים בין 20-30 דקות, עד שהקינואה מקבלת את הצורה האופיינית לה, דהיינו, רואים את ה"חוטים הלבנים"...
- סוגרים להבה, מחכים כ-10 דקות, מערבבים כדי להפריד גרגרים.

תיהנו,
צביה
קינואה פיקנטית - הוכן וצולם ע"י silvey
קציצות קינואה תפוחי אדמה ועדשים אפויות/pirge
הודעה זו מכילה תמונות
22/12/14 17:57
56צפיות

קציצות קינואה תפוחי אדמה ועדשים אפויות/pirge
מקור המתכון והתמונה: פירגה

החומרים:
1 כוס קינואה שטופה היטב ומסוננת
¾ כוס עדשים כתומות
1 תפוח אדמה מקולף, מבושל ומעוך גס
1 צרור בצל ירוק קצוץ
2 ביצים
2 פרוסות לחם קל מושרות, סחוטות ומפוררות גס
½ כוס קמח מלא
מלח ופלפל
5 כפות שמן קנולה

הכנה:
- מבשלים את העדשים והקינואה ביחד בסיר גדול מלא מים רותחים. בודקים אחרי 30 דקות שהם רכים, ומסננים את עודף המים.
- שמים בקערה את כל המצרכים ולשים.
- מרפדים תבנית בניר  אפיה לא משומן.
- יוצרים קציצות בידיים רטובות קלות ומניחים קציצות עגולות וגדולות ללא מרווחים.
- אופים במעט שמן לצבע שזוף מ-2 הצדדים.
 
תיהנו,
פירגה
קציצות קינואה - הוכן וצולם ע"י פירגה
דג אמנון בתנור/ninga3
הודעה זו מכילה תמונות
22/12/14 17:59
93צפיות
דג אמנון בתנור/ninga3
מקור המתכון: גילה כהן-אבי (ninga3)

קונים פילטים של דג אמנון/מושט (יש בכל מרכול)

משרה לדגים (משרים לילה קודם):
2 עגבניות
2 פלפלים אדומים מתוקים
  ½חבילה כוסברה קצוצה
¾ כף שום כתוש
1 כף  גדושה פפריקה מתוקה מרוקאית
מלח גס
פלפל שחור גרוס בנדיבות
½ כוס שמן קנולה

- מרסקים במעבד מזון את כל המוצרים (פרט לדגים כמובן).
- מסדרים את הדגים בתבנית חד פעמית גדולה (נכנסים 8 פילטים)
- יוצקים על הדגים את הרוטב והירקות.
- מכסים בנייר כסף ומשהים לילה במקרר, או לפחות כמה שעות.
- אופים ללא כיסוי ב-180 מעלות כשעה (כן כן זו לא טעות. מצוין)
*מבטיחה לך הרבה מחמאות (גילה)

תיהנו,
גילה
אמנון בתנור - הוכן וצולם ע"י ninga3
דג מבושל ברוטב פלפלים ועגבניות/אילנית12
הודעה זו מכילה תמונות
22/12/14 18:05
75צפיות

דג מבושל ברוטב פלפלים ועגבניות/אילנית12
מקור המתכון: דליה (אילנית12) מהבלוג "אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה"
ממאמרי פורום אוכל חלבי

" משתמשת בדגים טריים שאותם אני קונה בחנות, שם מוציאים את עצמות דג ומפלטים אותו לפרוסות פילה.
זהירות הולך עם זה הרבה לחם/חלה...." (אילנית12)
ה
חומרים לסיר רחב:

שמן זית או קנולה
1 דג מפולט ל-4 חתיכות, שטוף היטב וסחוט מהמים - הפעם השתמשי בדג בורי, אבל אפשר כל דג.
חצאי שום טרי,  לפי הטעם
לימון טרי סחוט לפי הטעם
1 פלפל גמבה גדולה או 2 קטנות חתוכות לקוביות  קטנות (לעיתים אני מקלפת אותן לפני זה מעט בקולפן)
1 פלפל חריף (לא חובה), חתוך לעיגולים
עגבניות מרוסקות בערך 1 כוס  או מעט יותר השתמשתי בעגבניות משומרות (אפשר להשתמש בעגבניות טריות, לחצות את העגבניות ולגרר אותן. רצוי עגבניות בשלות אדומות)
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כף תבלין לדגים
מלח, פלפל שחור, לפי הטעם

הכנה:
- מחממים סיר רחב, שמים מעט שמן, מוסיפים את השום, מערבבים  ומטגנים עד לשקיפות בלבד, זהירות לא לשרוף אותו. מוסיפים מיד את הפלפלים כולל חריף (אם החלטתם להוסיף), את העגבניות והתבלינים (פפריקה, תבלין לדגים, מלח ופלפל).
- מוסיפים מים  רותחים (אני הוספתי בין כוס וחצי לשתי כוסות), מביאים לרתיחה ומבשלים כ-15 דקות בערך, בסיר מכוסה, על אש בינונית ומערבבים מדי פעם.
- לאחר מכן מוסיפים בעדינות את הדגים ואת הלימון,  ומבשלים עוד כ-20 דקות.
*לשים לב  ולבדוק מדי פעם אם הרוטב לא התייבש.
- טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.

הערות של אילנית בגוף המתכון.

תיהנו,
אילנית
דג מבושל ברוטב פלפלים ועגבניות - הוכן וצולם ע"י אילנית12
דג סול בתנור/אילנית12
הודעה זו מכילה תמונות
22/12/14 18:07
80צפיות
דג סול בתנור/אילנית12
מקור המתכון והתמונה: דליה (אילנית12) מהבלוג "אוכל טעים ומגוון במטבח של דליה"
ממאמרי פורום אוכל חלבי

חומרים:
2 פילטים של  דגי סול (באריזות אישיות בסופרים)
מיץ מלימון טרי לפי הטעם
2 כפות כוסברה טרייה קצוצה(לא חובה)
שיני שום לפי הטעם
2 כפות שמן זית
1 עגבניה אדומה מגוררת
תבלין לדג, פפריקה חריפה/מתוקה, מלח

הכנה:
- שמים בקערה את כול הרכיבים, משרים כחצי שעה לספיגת טעמים, ואופים בחום בינוני בערך 20 דקות (תלוי בתנור).

תיהנו,
אילנית
דג סול בתנור - הוכן וצולם ע"י אילנית12
ביסקוטי תמרים ואגוזים מופחת קלוריות
הודעה זו מכילה תמונות
22/12/14 18:41
164צפיות
בסקוטים קרספיים מתקתקים משתדכים מצוין לקפה והכי כייף ששניים  כאלה עם  הקפה,
שומרות אותי במסגרת של האכילה הנכונה  ועושות לי מתוק בפה וטוב בנשמה.
המצרכים 
2 ביצים
½ כוס סוכר חום
1 כוס קמח מלא
¼ כוס מיץ תפוזים 
½ כוס אגוזים קציצים 
½ כוס תמרים קצוצות
ההכנה
 מערבבים את כל החומרים היטב עד קבלת תערובת אחידה
מעבירים לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפיהב ומשתטחים 
אופים 20 דקות בחום של 200 מעלות 
מוצאים מהתנור ומקררים 
פורסים דק משתחים על ניר אפיה 
מייבשים בתנור שחומם ל150 מעלות עד שהעוגיות משחימות ומתייבשות.
לפירוט קלורי בבלוג שלי   
º
טלי - תודה על המתכונים והתמונות היפות
23/12/14 08:47
9צפיות
במאמרים, בקטגוריה "עוגיות", תת-קטגוריה "עוגיות עם קמח מלא"
25/12/14 10:49
14צפיות


הנה הקישור:
ביסקוטי תמרים ואגוזים מופחת קלוריות/הים רגוע

http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article...

תודה על המתכון והתמונה היפה.
 
ריזוטו קולורבי בעגבניות דיאט
הודעה זו מכילה תמונות
22/12/14 18:52
132צפיות
רוטב סמיך וטעים של עגבניות טריות, ובתוכו לבשל קוביות קטנטנות של קולורבי ותפוחי אדמה. מתכון זה לרב אני מכינה רק עם תפוחי אדמה אבל בגלל רצוני להפחית בכמות הפחממות שלבתי קולורבי שהפתיע בטעמו הטעים עם העגבניות .1 בצל קצוץ 
לטגן/ ולאדות  את הבצל (לפי המתכון של טיגון בצל עם מעט שמן)
להוסיף 
2 שיני שום קצוצות 
לערבב ולהוסיף
2 כוסות קוביות עגבניות(כאמור השתמשתי בעגבניות שרי)
לטבל במלח, פלפל שחור, פפריקה ומעט צ'לי גרוס וכפית שמן זית
לבשל כעשר דקות ללא מכסה עד קבלת רוטב סמיך 
להוסיף
1 תפוח אדמה חתוך לקוביות קטנות
3 קולורבי חתוכים לקוביות קטנות
1 קישוא חתוך לקוביות קטנות
להוסיף 
2 כוסות מים אולי יותר תלוי גם יספגו תפוחי אדמה והקולורבי. 
לבשל עד ריכוך מלא ומדי פעם לבחוש. 
נהדר להגיש את זה עם קינואה מבושלת או כסומת
ריזוטו קולורבי
טלי - שאלתי אותך במסר, אבל אם לא ראית אותו, אשאל גם כאן
25/12/14 11:40
34צפיות
מה הופך את התבשיל שלך ל"ריזוטו" אם אין בו אורז?

רוצה להכניס את המתכון למאמרים, אבל, אם נשמט האורז מרשימת החומרים (אולי), אשמח אם תשיבי גם כאן.

תודה מראש.
 
המרקם הזכיר ריזוטו ...
27/12/14 10:08
18צפיות
זה הכל ...
וצר לי לא מספיקה להגיע למסרים ....
º
הבנתי - תודה על התשובה
27/12/14 11:24
4צפיות
סלט בסגנון סיני
הודעה זו מכילה תמונות
23/12/14 07:02
262צפיות
החומרים הדרושים:
1 גזר
1 מלפפון
1-2 צנון לבן או אדום
3-4 עלים של כרוב סיני/ או חסה/כרוב לבן
1 פלפל אדום
1 פלפל צהוב
חתיכת זנגוויל טרי מגורר או קוביית ג`ינג`ר של דורות
1 קובית צ`ילי של דורות
1/2 לימון (מיץ וקליפה מגוררת)
עלי נענע, פטרוזיליה ושמיר קצוצים
סוכר, מלח, פלפל שחור גרוס לפי טעם
1-2 כפות חומץ
1-2 כפות רוטב סוייה
מעט סומסום לקישוט
אופן ההכנה:
לגרד בפומפייה את הגזר,צנון והמלפפון, לחתוך לרצועות דקות את עלי החסה/כרוב סיני, לחתוך לרצועות דקיקות את הפלפלים, להוסיף זנגוויל מגורר, לערבב את כל הירקות, להוסיף לימון, חומץ, סוייה ותבלינים לפי טעם.
לפזר סומסום מלמעלה לקישוט.
נראה טעים להפליא - תודה על המתכון והתמונות
23/12/14 08:49
14צפיות
היפות.
אצרף לשרשור מתכוני הדיאטה.
º
חן חן
23/12/14 10:15
1צפיות
º
23/12/14 10:58
4צפיות
במאמרים, בקטגוריה "סלטים ורטבים לסלט"
25/12/14 10:50
9צפיות
הנה הקישור:

סלט בסגנון סיני/haviva9

http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article...

תודה על המתכון והתמונות היפות.
תודה לכולם. השרשור נמצא גם בקישורים, בקטגוריה
25/12/14 10:52
8צפיות
"שרשורים לפי נושאים", גם במאמרי הפורום וגם בפינת "המתכון היומי שלי" בפייסבוק.
אפשר עזרה..?
22/12/14 19:12
93צפיות
מישהו/י יודעים מה לעשות עם מרק כרישה ותפו"א שיצא קצת מריר (הטעם המריר בא מהכרישה כנראה...)
רעיונות לשדרוג לפני שהאורחים מגיעים...?
(החומרים למרק הם כרישה, תפו"א, טימין, תבלינים, שום וקישוא)
 
לא מכירה פתרונות קסם, אבל חושבת שאפשר להוסיף
23/12/14 08:51
68צפיות
כפית סוכר ולטעום. אולי הסוכר ישפר את הטעם.
במאכלים עם חמיצות ומרירות יתר (חצילים, עגבניות, פלפלים) אני מוסיפה מעט סוכר. אולי גם במקרה של מרירות זה יועיל.
º
זה מה שעשעיתי בסוף.. אכן עזר! תודה!
23/12/14 10:30
14צפיות
º
מעולה - העונג כולו שלי
23/12/14 10:58
9צפיות
|*| נפתח פורום קולות צפים |*|
22/12/14 16:55
5צפיות
|רמקול| בחירות 2015 מתקרבים בצעדי ענק, ואם אתם מתלבטים למי להצביע אז פורום קולות צפים הוא המקום בשבילכם!
אתם מוזמנים להיכנס כבר עכשיו לפורום, ולשתף אותנו בלבטים שלכם לגבי הבחירות הקרובות.

לכו תדעו, אולי תגבשו דעה כבר עכשיו :-)
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumpage.aspx?f...

|שמאל|בנוסף, אנחנו מזמינים אתכם לפורומים הבאים:

פורום בחירות 2015
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?f...

פורום מפלגת הליכוד
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumpage.aspx?f...

פורום מפלגת העבודה
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

ואם עוד לא הכרתם..
|*|בלוג בחירות 2015 הרשמי של תפוז|*|
בבלוג כותבים פוליטיקאים מהמעלה הראשונה, פעילים פוליטיים והוגי דעות.

מוזמנים להתעדכן בכל מה שחם!
http://www.tapuz.co.il/blog/net/userblog.aspx?fold...
עזרתכן בבקשה, מי ראה ושמר/הדפיס?
17/12/14 12:05
260צפיות
לפני כמה ימים הופיע בעמוד הראשי של תפוז, מתכון בצק שמרים , שמרדדים, קורצים ממנו עיגולים, ממלאים בפסטו וגבינות ,
 מקפלים כל עיגול לחצי, ושוב לחצי, ומסדרים בתבנית עגולה,
 המתכון נעלם לי, ואני מאוד מקווה שמישהו ראה ויוכל לשלוח לי,  מתקבל לחם צביטות
 ממש יפה, מלוא התבנית.
תודה לטורחים ולמשיבים, חג אורים שמח.
 
נדמה לי שהמתכון המתואר הוא של מוטי בר און מהבלוג
17/12/14 12:30
124צפיות
"אוכל מכל הלב", אבל במתכון שאת קישורו אני מצרפת כאן, מוטי נותן קרדיט לאתר פסטו, ולא ממלא בפסטו.
בכל מקרה, חושבת שניתן למרוח את עיגולי הבצק בפסטו לפני מלית הגבינה, ולסגור לקלצונה כמתואר במתכון.
המתכונים של מוטי מעולים אחד-אחד!
הנה הקישור:
"קלצונה" - כיסוני בצק שמרים במלית גבינות/אתר פסטו
מהבלוג של מוטי בר און

http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?entryId=1057591

אל תשכחי לספר איך יצא.

בהצלחה וחג אורים שמח,
 
הנה המתכון
18/12/14 06:44
252צפיות
דליה - הבאת יופי של מתכון, אבל במתכון שהיא
18/12/14 08:33
139צפיות
ביקשה רשום לרדד עיגולים, לשים מלית, לקפל לחצי ואז שוב לחצי. זה לא מתכון של בריוש, וזה שהבאת כן.

לא נורא. יהיו כאן שני מתכונים טעימים.

חג אורים שמח,
זה היה לפני כמה ימים בעמוד
18/12/14 10:10
115צפיות
הראשי של תפוז
 
º
18/12/14 10:58
8צפיות
לכל מי שטרחו והשיבו
18/12/14 18:02
95צפיות
אני כל כך מעריכה את הרצון הטוב שלכם לעזור,
 גם אם זה לא קלע בול. 
תודות לכולכם,
 חג אורים מהנה ומלבב
º
חג אורים שמח
18/12/14 23:34
11צפיות
אילנית את פשוט גדולה,
18/12/14 18:01
82צפיות
זה פשוט זה, קלעת בול,
תודה, סופ"ש נעים וחנוכה מקסים
שמחתי לעזור
18/12/14 18:48
37צפיות
חנוכה שמח.
º
18/12/14 23:31
4צפיות
º
המתכון נראה נפלא! שמרתי אותו.
18/12/14 20:27
34צפיות
º
19/12/14 07:18
3צפיות
|*|נפתח פורום מטבחים|*|
15/12/14 15:12
35צפיות
|בועה|חולמים על מטבח חדש לבית? קניתם דירה מקבלן ואתם רוצים לדעת איך לשדרג את המטבח מבלי לקרוע את הכיס?
בפורום מטבחים החדש של תפוז תוכלו לבשל לעצמכם את מטבח חלומותיכם בעזרת מומחים בתחום.

היכנסו כבר עכשיו:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?f...


מחלבת המושבה?!
10/12/14 12:38
111צפיות
צריכה את עזרתכם, מישהו יודע איפה ניתן לקנות גבינות של מחלבת המושבה? גרה באזור המרכז. התארחתי אצל חברים בצפון וממש התלהבתי מהגבינות!
הייתי שמחה לעזור, אבל איני יודעת איפוא ניתן למצוא את
12/12/14 10:46
39צפיות
הגבינות של מחלבת המושבה.
שבת שלום, באתר הבית של מחלבת המושבה מופיעים
12/12/14 20:05
94צפיות
המקומות שבהן אפשר למצוא את הגבינות
http://www.hamoshava.co.il/#!-/cffv  ברשת שופרסל, יינות ביתן ובטיב טעם
תודה לכן :)
29/12/14 16:07
4צפיות
הבנתי שזה נמצא בכל רשת שופרסל דיל, פשוט הגבינות נמכרות במעדניה במשקל ולא על המדף בגביעים. קניתי ביוחננוף :)
עוגת שוקולד לבן
11/12/14 09:21
168צפיות
היי,
אני מחפשת מתכון לעוגת שוקולד לבן..מצאי כמה מתכונים באינטרנט אבל הדעות היו חלוקות..
לפני כמה שנים הכנתי ממתכון שבבסיסו העוגה הייתה עוגת שוקולד חלב עם ציפוי של שוקולד לבן ואני הפכתי אותה, כך שהעוגה הייתה שוקולד לבן והציפוי שוקולד לבן.
בנוסף, חשוב לי שהעוגה תהיה "שטוחה" כי ארצה לקשט אותה .. (או שאפשר להפוך חח)
תודה רבה :)
העוגה עצמה?
11/12/14 16:11
100צפיות
הטעם חלש מדי בעירבוב עם קמח כי שוקולד לבן עדין. אני ממליץ ללכת על ציפוי לבן או מלית של שכבת קרם עם שקלד לבן.
אוקיי נשמע לי מעולה:)
11/12/14 16:16
51צפיות
יש לך מתכון במקרה? מצאתי מתכון של עוגת גבינה עם שוקולד לבן ואוריאו שנראית מעולה, השאלה כמה ירגישו את השוקולד הלבן.. כי אני לא רוצה שהגבינה תהיה דומיננטית.. הנה http://www.shirley-nemesh.com/2010/11/1889
תודה לך !:)
בכיף!
11/12/14 16:29
31צפיות
אל חסויה, גם אני חושש שטעם הגבינה יתגבר אבל אפשר לנסות עוגת גבינה או עוגת שוקו בציפוי שוקו לבן או שכבת קרם שוקו לבן.
º
מעולה תודה לך !:)
11/12/14 16:53
7צפיות
האם הכוונה לעוגה קרה, או אפויה, אם הכוונה לעוגה קרה
11/12/14 21:28
52צפיות
את יכולה להכין דו-קולד, או טריקולד. ואם זו עוגה אפויה את יכולה להכין עוגת גבינה עם שוקולד לבן.
במאמרי הפורום יש מתכונים מעולים גם לעוגות הקרות וגם לאלה האפויות.

תיכנסי למאמרים, לקטגוריה "עוגות" שמתחתיה יש תתי-קטגוריות ותבחרי שם מה שמתאים לך.
º
ובקשר למתכונים של שירלי נמש - הם מעולים
11/12/14 21:29
40צפיות
תודה לך :)
12/12/14 11:11
22צפיות
הכוונה לאפויה, אחפש במאמרים.
תודה רבה :)
º
בבקשה. העונג כולו שלי
12/12/14 12:47
18צפיות
מבקשת הסבר על שמרים -תודה
09/12/14 11:26
78צפיות
מה הבדל בין שמרים יבשים בשקית ו-שמרית.
תודה
º
09/12/14 17:03
5צפיות
ערב טוב יערה - ההבדל בין שמרים יבשים לשמרית
09/12/14 17:26
108צפיות
הוא ששמרים יבשים מחזיקים זמן רב. הם מגיעים בשקיות בודדות, או בשקית אחת גדולה יותר. ניתן לשמור אותם חודשים במקרר או בפריזר. "שמרית" אלו שמרים טריים בקוביה או מגורענים בשקית. בשמרים הטריים צריך להשתמש מהר על מנת שלא ימותו.
עדיף תמיד להשתמש בשמרים טריים ולהחזיק גם שמרים יבשים לזמנים שאין בבית שמרים טריים.
תודה נירה. האם עדיף פירושו שהתוצאה טובה יותר עם שמרית?
09/12/14 17:37
40צפיות
אני משתמשת בשמרית לחלות אבל באמת לפעמים אין לי שקית זמינה או שקרה שלמרות שהתאריך היה בתוקף שקית שהיתה במקרר אצלי שבועיים לא התפיחה היטב.
האם השימוש ביבשים שונה? התוצאות?
תודה
אני אוהבת את השמרים בקוביה. אבל יש לי בפריזר גם שמרים יבשים
09/12/14 19:42
70צפיות
למקרה שארצה לאפות עם שמרים ואין לי שמרים טריים. גם השמרים היבשים מעולים. וגם לי קרה ששמרים טריים התיישנו ולא תפחו, ולכן זה טוב שיש בנמצא גם שמרים יבשים.
היחס בין שמרים יבשים לטריים הוא - 2 כפות שמרים יבשים (22 גר')=1 קוביה (50 גר') שמרים טריים, או שקית שמרים מגורענים של שמרית.
º
תודה הסבר מצויין
09/12/14 21:01
7צפיות
º
בעונג רב. אם תרצי הסברים נוספים אני תמיד כאן
09/12/14 21:04
6צפיות
מעבר להסבר המקיף של נירה....
11/12/14 20:01
59צפיות
אני משתמשת רק בשמרים יבשים, הפסקתי מזמן לקנות את הטריים של שמרית.
קונה ½  ק"ג בואקום, כאשר אני פותחת את השקית - אני שומרת בצנצנת זכוכית סגוה בדלת המקרר.
מעולם  לא נתקלתי בבעיה כל שהיא, ואני משתמשת באריזה הפתוחה לאורך זמן של כמה חודשים.
בהצלחה!
 
רעיה
º
11/12/14 21:23
6צפיות
º
טוב לדעת תודה
11/12/14 22:15
9צפיות
º
טוב לדעת תודה
11/12/14 22:15
4צפיות
גם אני משתמשת הרבה בשמרים יבשים של 500 גר'
18/12/14 18:08
21צפיות
אך לא שמרתי אותם במקרר כי אם בקופסה סגורה היטב בארון מטבח, ולא קרה כלום, זה קריטי?
 בעבר הרביתי להשתמש בשמרים טריים קוביה ושימרית,
אכן  היתרון בשמרים היבשים היא זמינותם 
º
מעניין!
11/12/14 16:15
12צפיות
נושא ספיישל המתכונים השבוע: מתכונים לחנוכה
הודעה זו מכילה תמונות
50תגובות
09/12/14 04:56
573צפיות
השרשור יופיע בשער תפוז.
אני מצדי אכניס אותו למאמרים ולקישורי הפורום וגם לפינת "המתכון היומי שלי" בפייסבוק.
אתם מוזמנים לשרשר מתכונים.
תודה רבה וחג אורים שמח לכל דיירי הפורום וסמוייו,

(המשך...)
השרשור יופיע בשער תפוז.
אני מצדי אכניס אותו למאמרים ולקישורי הפורום וגם לפינת "המתכון היומי שלי" בפייסבוק.
אתם מוזמנים לשרשר מתכונים.
תודה רבה וחג אורים שמח לכל דיירי הפורום וסמוייו,
חג שמח לכל דיירי הבית וסמוייו
האם ל-פוקסי יש אתר או בלוג?שאפו פוקסי
11/12/14 10:14
63צפיות
אהבתי את הסדנאות שלו -המתכונים שלו  מצולמים וברורים.
 
שאפו פוקסי - תודה .
אין אתר
11/12/14 16:23
69צפיות
אל מירה, לפעמים עם המתכון יש אתר ליצירת קשר
|*| נפתח פורום תופעות ואסונות טבע |*|
07/12/14 18:20
3צפיות
|ברק|הרוחות מאיימות להעיף לכם את הגג? גשמי הזלעפות מזכירים לכם טייפון? חולמים לצלם טורנדו מקרוב? הייתם בניו אורלינס בזמן הוריקן קתרינה?  
הפורום יעסוק בכל אסונות הטבע המוכרים ברחבי העולם, כגון: רעידות אדמה, צונאמי, התפרצויות געשיות, סופות חול, סופות טרופיות וטורנדו, גשמי זעם, שטפונות, שריפות ענק, מפולות (שלגים, בוץ), בצורות ועוד.

זה המקום לדבר על התופעות שגורמות לנו לחשוב שהטבע כועס, מוזמנים להיכנס כבר עכשיו:
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumpage.aspx?f...
Flix

עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה