בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!

זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.
אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.
יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.

הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:
נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.
יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.

הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.

ברוקולי מוקפץ
26/02/14 19:28
283צפיות
ברוקולי מוקפץ
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?Ent...

המצרכים:

תפרחת ברוקולי מחולקת לפרחים בינוניים

4 שיני שום

מעט שמן זית

לימון טרי

מלח/פלפל גרוס

אופן ההכנה:

יש לשטוף את הברוקולי היטב, להרתיח בסיר עם מים.

לסנן מהנוזלים.

לחמם במחבת שמן זית עם השום הקצוץ

להוסיף את הברוקולי ולהקפיץ, להמליח ולפלפל.

לסחוט מיץ מלימון אחד ישר למחבת ולהגיש.

תהנו
מעולה
26/02/14 20:17
40צפיות
ברוקולי מאוד בריא.
º
נפלא ארוחת ערב...עשית לי חשק..תודה.
27/02/14 21:33
9צפיות
שלום לכולם אני צריכה עזרה למתכון בבקשה
26/02/14 11:45
90צפיות
מוצלח שאתם יכולות להמליץ לי ..
תפו"א ואורז צהוב ..
תודה לעוזרים/ות��
נעמה מה שלומך? לאורז הצהוב תוסיפי בבישול
26/02/14 20:16
58צפיות
מעט כורכום.
ותפוחי אדמה התכוונת בתנור או בבישול?
קוגל ירושלמי בסיסי אותנטי
23/02/14 20:46
349צפיות
 קוגל ירושלמי בסיסי אותנטי
קוגל ירושלמי בסיסי אותנטי

מקור-רות סירקיס / ספר הפשטידות העולמיות

הכנה ותמונות:אילנית12

עם הערות שלי.


מעדן.


הקוגל הוא שמה ביידיש של פשטידת איטריות גבוהה ושחומה.את הפשטידה הזו מאפיין טעם חריפות ומתיקות כמו במעדנית בשכונות החרדיות  בירושלים ובבני ברק
את הקוגל הזה הכנתי המון פעמים  מאוד אהבתי את הטעם והפשטות.חלק אני מקפיאה.
אוכלים בטמפרטורת החדר
לעיתים מכינה בשתי תבניות אינגלייש קייק
הכנתי גם בתבנית 22 .
מכיוון שאני אוהבת קינמון הוספתי לתערובת 1 כף קינמון


החומרים הדרושים:כוס מידה סטנדרטית 240-250- סמ"ק
תבנית אפיה עגולה עמוקה קוטר 20  עומק 9 ס"מ
כף עץ
סיר גדול רחב להכנת הקרמל
קערה מזכוכית אני הכנתי בקערה גדולה מנירוסטה.


400 גרם  אטריות דקיקות(מצורפת תמונה בבלוג)


2 כפות שמן צמחי


חצי כוס סוכר חום כהה    

4  ביצים גדולות


1 כף מלח שטוחה

1-2 כפיות פלפל שחור טחון


להכנת הקרמל:

1/3 כוס שמן צמחי
1 כוס סוכר
.
הכנה:

מבשלים את האטריות עם מי מלח,2 עד 3 דקות,עד שהן כמעט רכות.מסננים היטב,שמים בקערת זכוכית גדולה (לא פלסטיק,וזה חשוב!),ומערבבים עם 2 כפות השמן,למניעת הידבקות.
מכינים קרמל:
יוצקים חצי מהשמן לסיר בינוני רחב בעל תחתית כבדה.מפזרים את הסוכר הלבן על פני כל שטח התחתית.מחממים את הסיר,ועומדים לידו כל הזמן כדי להשגיח ,תהליך המסת הסוכר מתרחש לאט לאט עד שהסוכר מזהיב או משחים,בהתחלה אין לבחוש, אם הסוכר משחים מדי להנמיך להבה.כאשר כל הסוכר נמס וקיבל צבע מוסיפים את יתרת השמן ובוחשים בכף העץ,נזהרים מהבעבוע שנוצר. בוחשים עד שהקרמל נהיה נוזלי.יוצקים אותו על קערת האיטריות.
בוחשים היטב עד שכל האיטריות מכוסות בקרמל,מצננים מעט.
(לעיתים נוצרים גושים בקרמל אין מה לדאוג הם נמסים באפיה.)
ממיסים  בכוס/קערה את הסוכר החום ע"י הוספת כף מים רותחים ויוצקים על האטריות.בוחשים ומתבלים.טועמים ומתקנים תיבול.
בקערה נפרדת טורפים את הביצים ומוסיפים לאיטריות.מערבבים שוב ,

משמנים את תחתית התבנית,.
שמים בתנור,ואופים בערך שעתיים,170 מעלות או עד שהפשטידה חומה ומוצקה.
אפשר גם לאפות כל הלילה,בחום נמוך,כמו חמין.
אני אפיתי שעתיים בדיוק

מכיוון שאני לא אוהבת את האיטריות מלמעלה  קשות  ,לפני האפיה כשאני יוצקת את הבלילה  אני מניחה נייר אפיה על התבנית ומעל נייר האפיה שמה מסביב נייר אלומיונים ככה אני מקבלת את האיטריות מלמעלה רכות.(כמובן אתם לא חייבים)
מוציאים מהתנור מחכים מעט שהקוגל יתקרר עוטפים ומכניסים למקרר
לאחר מכן לפרוס רק כשהקוגל קר.
בשלב זה אפשר לחלק למנות ולהקפיא
טיפ:את סיר שהכנו בו את הקרמל לשים סבון כלים ומים חמים לאחר כמה שעות ניתן לשטוף את הסיר בקלות.
טעים מאוד...
בהצלחה./אילנית12

לכל התמונות הטעימות:

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?Ent...

סגולות הכורכום כדאי לקרוא:

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?Ent...



.בנוסף אולי תאהב/י את:
º
בצלחת
25/02/14 10:30
124צפיות
 בצלחת
קליפות תפוזים מסוכרות
25/02/14 10:35
126צפיות
 קליפות תפוזים מסוכרות
קליפות תפוזים מסוכרות מצופות בקוקוס/אילנית12



מתכון מבית אימי עליה השלום!

מאוד טעים.

אני אוכלת כנישנוש אפשר גם לשלב את הקליפות בעוגת תפוזים ,חותכים לרצועות ומכניסים לעיסת העוגה  (מתכוונת להכין בקרוב)

את המתכון מכינים עם סוכר  ומיץ לימון

כמות הסוכר אמורה להיות באותו משקל הקליפות.

אני הכנתי כמות קטנה יחסית אבל יצאה לי צנצנת ועוד קופסא קטנה.

חומרים והכנה:

350 גרם קליפות בערך זה היה בערך  מ 5  תפוזים גדולים

סוכר באותו משקל של הקליפות:350 גרם

1 כפית מיץ מלימון טרי

1/4 כוס מים (כוס מידה 250 סמ"ק)

קוקוס.

שוטפים את הקליפות מחממים סיר גדול ורחב מרתיחים מים .כשהמים מבעבעים מכניסים את הקליפות ומכסים את הסיר

מרתיחים 5 דקות.

שופכים את המים ומרתיחים שוב .חוזרים על הפעולה הזו 3 פעמים כדי להוציא את המרירות מהקליפות.

לאחר מכן שמים את הקליפות הסוכר,הלימון והמים על להבה בינונית

ומבשלים ללא מכסה בערך חצי שעה או עד שהסירופ מסמיך ומצטמצם.

לא לעזוב את הגז  צריך להשגיח . מדי פעם לערבב בעדינות.

לאחר שזה מתקרר לקחת צלחת עם קוקוס ולטבול כל קליפה בקוקוס

שמים בקופסא או בצנצנת במקרר

בהצלחה./אילנית12

לפוסט המלא עם תמונות נוספות
כאן




.שוקולד מריר (פרווה)(השף הלבן)  
ייעוץ ברכישת מיקסר
23/02/14 13:01
34צפיות
שבוע טוב לכולם!
רציתי לרכוש את המיקסר של Kenwood kMix Stand Mixer
אבל משום מה אני רואה בזאפ על גבול החשוד המון תגובות שהוא נוטה להתקלקל.
http://www.zap.co.il/ratemodel.aspx?modelid=691583

בכל אופן רצתי לדעת אם המיקסר של KM353/5/7 NOSTALGIA קנווד.
מומלץ?
תודה.


היו הרבה דיונים בנושא הזה.הנה
25/02/14 10:28
31צפיות
פה.

http://www.tapuz.co.il/search2009/?q=%D7%9E%D7%99%...

לי יש קיצ'אנאיד כך שלא יכולה לעזור
עוגת השבת נשמח לשמוע מה מכינים
20/02/14 06:49
118צפיות
לסופ"ש הקרוב
אצלי תהיה גלילת תמרים שלא מאכזבת
20/02/14 06:52
399צפיות
 אצלי תהיה גלילת תמרים שלא מאכזבת
לעולם.

בעבר פירסמתי אבל חייבת לפרסם שוב המתכון מאוד מומלץ

הפעם קרובת משפחתי הכינה  וצילמתי כשהייתי אצלה.(התמונה הראשונה)

ניתן גם להקפיא אחרי האפיה.מתכון מוצלח.אפשר כל מלית.

מקור: שף אנטואן

הכנה ותמונות:אילנית12

הכמות מאוד גדולה.

אפשר להכין חצי כמות

מידת הכוס :-250 240 סמ"ק



החומרים לבצק-אני הוספתי 1 כפית תמצית וניל לבצק

1 קילו קמח  לבן רגיל פחות כוס(860 גרם)

2 שקיות אבקת אפיה

200 גרם חמאה  בטמפרטורת החדר(או מרגרינה בטעם חמאה)

1כוס מים- לעיתים במקום המים שמה מיץ תפוזים

1 כוס שמן-השתמשתי בקנולה

למלית:

2 קופסאות של ממרח תמרים כל קופסא  בת 450 גרם

אגוזי מלך קצוצים

אבקת סוכר(בסוף)

הכנה:

מעבדים את הקמח, אבקת האפיה, החמאה השמן והמים לבצק  במיקסר בעזרת וו גיטרה(אפשר ביד) לישה מאוד קצרה.

עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למנוחה וקירור של מינימום חצי שעה (ניתן גם להשאיר כל הלילה )



מחלקים את הבצק ל-6 חלקים.

פותחים כל חלק לעלה מלבני ודק, (על משטח מקומח)מורחים שכבה של ממרח תמרים, מפזרים אגוזי מלך ומגלגלים לגלילה הדוקה.

מניחים את הגלילות על תבנית ובה נייר אפיה ומכניסים למקרר לקירור של מינימום שעה.

מוציאים מהמקרר פורסים לפרוסות (לא עד הסוף) ומכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

אופים כ 20-25 דקות עד שהעוגיות מזהיבות קלות,תלוי בתנור יש צורך לשים לב.

מוציאים מפזרים אבקת סוכר  מחכים לקירור מלא, מפזרים שוב אבקת סוכר ומאחסנים בקופסה אטומה.

בהצלחה למכינים /אילנית12

לפוסט המלא עם תמונה נוספת:

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?Ent...
תמונות מהטיילת בתל אביב:

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?Ent...




.בנוסף אולי תאהב/י את:  
נראה כמו העוגיות האולטימטיביות לקפה
20/02/14 11:07
66צפיות
תודה על המתכון והתמונה היפה.



נירה
º
העוגיות האהובות עלי
22/02/14 19:32
33צפיות
º
תודה! גם עלי
22/02/14 20:07
10צפיות
אני מכינה קרנץ שוקולד - יש מתכון
20/02/14 11:30
398צפיות
קפה עם קרנץ שוקולד - הוכן וצולם ע"י נירהמ1
של הנס ברטלה לבצק שמרים בסיסי שלפיו אני מכינה.
º
נראת חבל"ז
20/02/14 12:13
29צפיות
º
תודה רבה
20/02/14 14:15
9צפיות
העוגות שלכן נראות ומריחות ונקראות...מאמא מיה
21/02/14 22:02
36צפיות
יש להן טעם של בית וזכרונות נעימים ורחוקים.
לי יש רוגאלך שוקולד מיוחדים, רולדת שמרים גבינה,
ועוגיות טעימות.  אבל לא הכנתי קניתי..."התעצלתי".
º
רבה.
22/02/14 16:38
2צפיות
אילנית, בהזדמנות זו אפשר לקבל בבקשה
22/02/14 14:59
62צפיות
את המתכון שהעלת לפני כמה שבועות של בשקוטים?
תודה
בוודאי מקווה שלזה התכוונת,ביסקוטי פירות יבשים
22/02/14 16:37
245צפיות
בוודאי מקווה שלזה התכוונת,ביסקוטי פירות יבשים
מנדלברויט
ביסקוטי פירות יבשים.
מקור ותמונות:אילנית12

עוגיות נהדרות לטבילה קפה/תה

אני מכינה אותן כל ימות השנה.



חומרים:כוס מידה סטנדרטית-240—250 סמ"ק

2 כוסות קמח לבן תופח

3 ביצים גדולות

1 חלמון

1 כפית תמצית וניל

גרידת תפוז או לימון בערך 1 כף

1/2 כוס סוכר

1 כוס פירות יבשים חתוכים אני הוספתי גם  מעט אגוזי מלך.

הכנה:

שמים במיקסר בוו גיטרה  את כל החומרים חוץ מהפירות יבשים

לשים לישה מאוד קצרה עד שהחומרים מתגבשים ונוצר בצק.

(אם חלילה התערובת פירורית להוסיף כף מים קרים)

לאחר מכן  מניחים על שולחן עבודה ,להוסיף את הפירות יבשים והאגוזים ,לקמח משטח עבודה ליצור 2 או 3 נקניקים עבים

לניח נייר אפיה על התבנית ,לאפות בחום בינוני בערך 20 דקות או עד להשחמה קלה.

מצננים היטב פורסים לפרוסות ואופים שוב כ10 דקות.

בהצלחה למכינים.

אילנית12
תודה רבה אילנית, הכנתי אותם לפני חודש
24/02/14 17:43
28צפיות
והם יצאו מדהימים, עכשיו אנצור את המתכון.
כיף לשמוע
24/02/14 18:30
9צפיות
אני גם רוצה להכין שוב,יש לי פירות יבשים ,אנצל אותם.
º
באיזה פירות יבשים את השתמשת אילנית?
24/02/14 18:26
8צפיות
צימוקים,חמוציות,משמש מיובש
24/02/14 18:31
14צפיות
לעיתים גם  מעט ג'ינג'ר מסוכר או פפאיה מסוכרת.
הוספתי גם אגוזע מלך.
בהצלחה
º
תודה רבה!!
25/02/14 06:42
1צפיות
º
נפלא!!!
22/02/14 19:32
13צפיות
ואצלי טארט פקאן ושוקלד
22/02/14 19:23
302צפיות
ואצלי טארט פקאן ושוקלד
טארט/פאי שוקולד פקאן ( מקור מחברת מתכונים של אמי עם שינוןיים שלי)
(תבנית הטארט 24)

2 כוסות קמח
1 כפית אפיה
6 כפות סוכר
1/8 כפית מלח
לערבב היטב במעבד מזון  והוסיף
100 גר חמאה קרה חתוכה לקוביות
ללוש עד קבלת תערובת פירורית
להוסיף
1 ביצה
1 כף מים
ללוש עד התגבשות לבצק. המינמום האפשרי
לעטוף בניילון נצמד ולאשפז במקרר לחצי שעה .

המילית
בקלחת לשים
1 כוס סוכר
1 כף קורנפלור
1/2 כוס קקאו
לערבב ולהוסיף
1 כוס סילאן ( במקור סירופ תירס)
1/4 כוס חלב
לבשל עד קבלת תערובת המוגנית
להוסיף
50 גר חמאה
לערבב עד המסה ולקרר מעט
לטרוף בקערה
3 ביצים
להוסיף את קרם השוקולד לקערת הביצים ולטרוף היטב.
להוסיף
2 כוסות אגוזי פקאן קצוצים גס
לערבב היטב

1 כוס חצאי פקאנים

הרכבת הטארט
לחמם תנור ל180 מעלות
לרדד את הבצק ולרפד תבנית פאי
לצקת את תערובת השוקולד אגוזים
לסדר את חצאי הפאקנים
להכניס לתנור ולאפות כ30 דקות עד התקשות השוקולד
כתובות אינטרנט מצורפות:
פשששש העוגה נראת סוף
22/02/14 20:05
26צפיות
הדרך
תודה על המתכון
איז גבינה אתם אוהבים
19/02/14 20:08
248צפיות
 איז גבינה אתם אוהבים
לאכול או לשלב במאפים?
עונה.ונשמח למתכונים עם גבינות
19/02/14 20:11
95צפיות
פרמז'ן
בולגרית
צפתית
קשקבל
ג'אבן-גבינה מלוחה עיראקית
לאחרונה גם  גבינת חלומי
מאפניס גבינה וזיתים
19/02/14 20:16
291צפיות
 מאפניס גבינה וזיתים
מאפניס גבינה וזיתים

פשטידה אישית.

אני הכנתי אישיות.



מקור ותמונה:אילנית12


חומרים:כמות כ15 יח' תבניות של מאפניס

מידת הכוס:250 סמ"ק



2 כוסות קמח לבן בתוספת 2 כפיות אבקת אפיה(כ360 גרם)אפשר להשתמש בקמח תופח

חופן זיתים מגולענים אני השתמשתי בקלמטה אבל אפשר כל סוג גם ירוקים.

250 גבינה פטה,או כל גבינה קשה אחרת

4 ביצים מס'1

1 גביע קטן יוגורט טבעי לבן (150 מ"ל)

3/4 כוס שמן קנולה

קורט פלפל שחור

כ1/4 כפית זעתר טחון (לא חובה)

הכנה:

מנפים קמח,מוסיפים את הזיתים לתוך הקמח ומערבבים.

מוסיפים ביצים,יוגורט,שמן,תבלינים ומערבבים היטב היטב.

מפוררים ביד את הגבינה ומערבבים ערבוב אחד קל בעדינות.

משמנים תבניות מאפניס וממלאים בתערובת.

אופים בחום בינוני 180 מעלות כ25 דקות או עד שהמאפה מזהיב.

מקררים ומשחררים מהתבנית.

אוכלים בטמפרטורת החדר.

אני אוכלת ישר מהמקרר.(בקיץ כמובן)

בהצלחה/אילנית12



איזו גבינה??????????.
19/02/14 20:26
64צפיות
בולגרית
צפתית
גבינת שמנת...
צהובה
פרמזן
ועוד כמה שהשארתי מאחור ביבשת הגדולה...
נראים מעולה - תודה על המתכון והתמונה
19/02/14 20:44
29צפיות
היפה. כשאוכל, אשים אותו בפינת "המתכון היומי שלי".

נירה
אני אוהבת לשלב במאפים את הגבינות הבאות:
19/02/14 20:42
78צפיות
בראש ובראשונה מוצרלה (גם בגוש וגם טרייה); גבינת צ'דר (היא נהדרת במאפים), גבינה בולגרית, גבינת חמד (מאוד עדינה וטעימה, עם מליחות מתונה), וכמובן פרמזן.

לאכול ככה, אני אוהבת גבינה בולגרית, צ'דר, גבינת שמנת שאני מכינה לבד (מוסיפה לה כל מיני טעמים, כמו שום, או בצל ירוק, או בזיליקום אדום, עירית ועוד, וגם תבלינים) ופרמזן כשאני מכינה פסטה.

יופי של סקר.


נירה
מעולה ועם אבטיח אני אוהבת
19/02/14 20:48
26צפיות
גבינה מלוחה או בולגרית או גבינה מלוחה אחרת.
מחכה לקיץ
גם אני אוהבת ככה. טעים גם עם מלון
19/02/14 20:58
22צפיות
וענבים, בתוספת לחם טרי.
מוצרלה שכחתי,את המוצרלה אני מוסיפה
19/02/14 21:50
212צפיות
מוצרלה שכחתי,את המוצרלה אני מוסיפה
לפיצות הביתיות שאני מכינה מדי פעם
היא אכן נהדרת בפיצות ובפשטידות - הרבה
20/02/14 11:08
33צפיות
יותר טעימה ופחות מכבידה מגבינה צהובה.

אגב, "גבינה צהובה" (גבנ"צ) זו המצאה ישראלית. בכל העולם קוראים לה גבינה קשה.
º
20/02/14 12:14
השאלה צריכה להיות איזה גבינה את לא אוהבת ?
22/02/14 19:39
33צפיות
ועל זה אין לי תשובה עוד לא נמצא הגבינה הזו ...
לאחרונה משתמשת הרבה למאפים בפרז'ן , קממבר, צ'דר , גודה  ותום ...
º
"התום" גם מעולה.
22/02/14 20:04
18צפיות
שלום האם הגיוני להוסיף קינואה למרק אפונה?
19/02/14 21:40
53צפיות
למה? לא יודעת, פשוט בא לי... נראה לי יכול להוסיף למרקם סמיך... מה דעתכם?
לסמיכות זה לא יוסיף
19/02/14 22:29
51צפיות
מה שיכול להוסיף סמיכות אלה עדשים כתומות.

אבל קינואה תוסיף למרקם, לטעם וכן לערך התזונתי (חלבון מלא).
תודה! האמת שהייתי חייבת להעמיד את הסיר והוספת
20/02/14 00:16
61צפיות
והוספתי ....לפני התשובה... נראה בסדר. נטעם בשישי...
קינואה... אני
20/02/14 17:53
45צפיות
מוסיפה קבוע כמעט לכל מרק שאני מכינה.
לא הרבה - אולי חצי כוס.


רעיה
בישול הוא יצירה .
22/02/14 19:35
31צפיות
בשלי לפי תחושות הבטן שלך ועם הרבה אהבה . זה תמיד מצליח.
בוקר אור "חלביים" ו"סמויים"
19/02/14 12:29
211צפיות
סלט גזר עם פילטים של תפוז ותותי-שדה - הוכן וצולם ע"י נירהמ1
החלפתי את הניק שלי מנירהמ1 לנירהדמ1, וזאת בשל קשיים להיכנס לפורום בניק הישן.

מי שכתב אלי מסרים לניק הישן, בבקשה כתבו אותם לזה שכאן.


יום נעים וכל טוב,

נירה
תתחדשי עם הניק החדש...
19/02/14 18:17
179צפיות
כלניות.....
וממש מוזר לי, י זה לא המקרה הראשון שאני נתקלת בעובדה שאנשים משנים ניק עקב בעיות כניסה לתפוז.
למזלי - לי זה עוד לא קרה.

ואם לא היית כותבת - לא שמתי לב לתוספת של האות "ד".

רעיה
רעיה תודה - חושבת שברגע שתהיה לי
19/02/14 18:30
65צפיות
סיסמה חדשה אחזור לניק הקודם.

תודה על הפרחים המקסימים.

נירה
נירה....
19/02/14 18:35
152צפיות
נירה....
אני נמצאת כרגע בפורום ניהול בית (1676) ושם יש שרשור שלם על הבעיות שהיו בתפוז.
חלק מהקוראות כותבות שהצליחו להיכנס עם הניק הישן, לאחר שהחליפו ניק וסיסמא.

ככל הנראה אפשר לפנות להנהלת הפורומים ולבקש לחזוק לניק הישן.

רעיה

ועוד כלנית מהגינה
נירוש מה נשמע??
19/02/14 20:30
27צפיות
העיקר שאת  שם מאחורי הניק.
ערב טוב ירושלמית - מה שלומך?
19/02/14 20:37
22צפיות
אני תמיד כאן. מרגישה מצוין. תודה רבה.


נירה
רעיה קראתי היום באינטרנט
19/02/14 20:36
45צפיות
שהאקרים פרצו חשבונות של אלפי גולשים בתפוז והעתיקו משם את הסיסמאות. זו הייתה הסיבה לכך שרבים לא יכלו להיכנס בניקים ובסיסמאות שלהם. הסיסמאות הישנות נחסמו.
עוגת ברבי שוקולד וגם עוגת
19/02/14 07:16
251צפיות
עוגת ברבי שוקולד וגם עוגת
תפוזים "הלו קיטי" ליום הולדת.

את העוגת שוקולד הכנתי לפי המתכון של נירה שויאר

הסברים לגבי העוגת ברבי:

את העוגות של עוגת הברבי הכנתי מ 2 עוגות שוקולד עוגת אחת עגולה בתבנית רגילה או עם חור והשניה בתבנית קוגלוף.

את העוגות הכנתי מעוגת השוקולד הזו שתמיד לא מאכזבת בימי הולדת.

את הבובה עטפתי אותה בנילון נצמד חוץ מהידיים והראש(חבל שתתלכלך בקרם אפשר לאחר מכן להשתמש בה).

הקרם שבחרתי הוא בצבע ורוד הפעם קניתי צבע מאכל ורוד בג`יל.

השתמשתי 4 שמנת מתוקה ו4  פודינג אינסטנט ו2 כוסות חלב קר 200 מ"ל (כוסות חד פעמי הפשוטות)

את הקרם הקצפתי וכמה שניות לפני שסיימתי הוספתי כמה טיפות של הצבע מאכל.

סוכריות גומי בערך 1 ק"ג

מכינים  את העוגות רצוי שיהיו באותו קוטר.אצלי לא היו באותו קוטר נאלצתי לחתוך מסביב כדי להגיע לאותה המידה של התבנית קוגלוף.

שלב א:

העוגה הראשונה  מאחר ולא השתמשתי בתבנית עם חור במאצע הוצאתי ממרכז העוגה בעדינות חלק ממנה עד שנוצר חור_(לאחר שהתקררה)  חציתי אותה לשניים מרחתי קרם בנדיבות שמתי מעל את החצי השני שלה הידקתי היטב בעדינות.

שלב ב:

כעת כדי שנדביק את העוגה השניה שהיא קוגלוף שוב מרחתי קרם וורוד ושמתי את העוגת קוגלוף.

כעת מצפים מסביב על מנת שנדביק את הסוכריות  גומי(למעשה רציתי להדביק מרשמלו בצורות לבבות אבל לא מצאתי)

לאחר הציפוי שמים בעדינות את הסוכריות .שמים את הבובה במרכז אם יש הרבה רווח בחור העוגות  אפשר לזרוק סוכריות בפנים.מכניסים למקרר להתיצבות.

הכי היה חשוב לי שלא רק המראה היה מצויין אלא הטעם של העוגות  והן לא איכזבו.

העוגה השניה היא עוגת תפוזים של דרומית  ומעל שמתי גנאש שוקולד,לאחר שהתייצב במקרר שמתי את הדף.
בהצלחה/אילנית12

 לראות לכל התמונות של העוגות היפות:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?Ent...









º
עוגת "הלו קיטי"
19/02/14 07:25
208צפיות
 עוגת "הלו קיטי"
º
מבט מפנים
19/02/14 07:27
176צפיות
 מבט מפנים
העוגה נראית מעולה - אשים אותה מחר
19/02/14 18:31
30צפיות
בפינת "המתכון היומי שלי". תודה על המתכון והתמונות היפות.

נירה
º
תודה רבה.
19/02/14 19:48
3צפיות
º
אילנית נראה נפלא...כל הכבוד!!
19/02/14 20:20
3צפיות
º
תודה מקסימה
19/02/14 20:32
3צפיות
עוגת ברבי שוקולד וגם עוגת
19/02/14 07:17
153צפיות
עוגת ברבי שוקולד וגם עוגת
תפוזים "הלו קיטי" ליום הולדת.

את העוגת שוקולד הכנתי לפי המתכון של נירה שויאר

הסברים לגבי העוגת ברבי:

את העוגות של עוגת הברבי הכנתי מ 2 עוגות שוקולד עוגת אחת עגולה בתבנית רגילה או עם חור והשניה בתבנית קוגלוף.

את העוגות הכנתי מעוגת השוקולד הזו שתמיד לא מאכזבת בימי הולדת.

את הבובה עטפתי אותה בנילון נצמד חוץ מהידיים והראש(חבל שתתלכלך בקרם אפשר לאחר מכן להשתמש בה).

הקרם שבחרתי הוא בצבע ורוד הפעם קניתי צבע מאכל ורוד בג`יל.

השתמשתי 4 שמנת מתוקה ו4  פודינג אינסטנט ו2 כוסות חלב קר 200 מ"ל (כוסות חד פעמי הפשוטות)

את הקרם הקצפתי וכמה שניות לפני שסיימתי הוספתי כמה טיפות של הצבע מאכל.

סוכריות גומי בערך 1 ק"ג

מכינים  את העוגות רצוי שיהיו באותו קוטר.אצלי לא היו באותו קוטר נאלצתי לחתוך מסביב כדי להגיע לאותה המידה של התבנית קוגלוף.

שלב א:

העוגה הראשונה  מאחר ולא השתמשתי בתבנית עם חור במאצע הוצאתי ממרכז העוגה בעדינות חלק ממנה עד שנוצר חור_(לאחר שהתקררה)  חציתי אותה לשניים מרחתי קרם בנדיבות שמתי מעל את החצי השני שלה הידקתי היטב בעדינות.

שלב ב:

כעת כדי שנדביק את העוגה השניה שהיא קוגלוף שוב מרחתי קרם וורוד ושמתי את העוגת קוגלוף.

כעת מצפים מסביב על מנת שנדביק את הסוכריות  גומי(למעשה רציתי להדביק מרשמלו בצורות לבבות אבל לא מצאתי)

לאחר הציפוי שמים בעדינות את הסוכריות .שמים את הבובה במרכז אם יש הרבה רווח בחור העוגות  אפשר לזרוק סוכריות בפנים.מכניסים למקרר להתיצבות.

הכי היה חשוב לי שלא רק המראה היה מצויין אלא הטעם של העוגות  והן לא איכזבו.

העוגה השניה היא עוגת תפוזים של דרומית  ומעל שמתי גנאש שוקולד,לאחר שהתייצב במקרר שמתי את הדף.
בהצלחה/אילנית12

 לראות לכל התמונות של העוגות היפות:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?Ent...









בוקר אור "חלביים" ו"סמויים"
16/02/14 07:19
173צפיות
אמנון ותמר - צולם ע"י נירהמ1
מאחלת לכולם שבוע טוב וכל טוב.
מבקשת המלצה מעבד מזון
13/02/14 09:43
56צפיות
שלום,

מה מומלץ? חשוב לי: מגררת עדינה וגם - מכינה הרבה שייקים.

אשמח להצעותכם,

תודה!
מומלץ שיתאים לצרכים שלך
13/02/14 15:36
45צפיות
לשייקים אין צורך במעבד מזון,אלא בבלנדר סטיק


אם בכל זאת את רוצה מעבד מזון אני ממליצה על מג'מיקס הוא אלוף!


חנה  
כמו שחנה כתבה, אפשר ללכת על מג'ימיקס
13/02/14 18:25
53צפיות
אבל, יש כיום כמה וכמה מעבדי מזון טובים, כמו של קנווד, פיליפס ועוד. כדאי לעשות סקר שווקים ולבדוק עם איזה חלקים הם באים, ואם מחירם אכן משתלם.
לשייקים : תבדקי גם בלנדרים עם מנוע טוב.
17/02/14 16:16
29צפיות
של 600 וואט.
ועם מיכל איכותי.
ראי כאן דוגמא:http://www.wallashops.co.il/%D7%91%D7%9C%D7%A0%D7%...
º
אם הקישור לא עובר ,נסי שנית ואז זה יעבור.
17/02/14 16:17
18צפיות
קרם שוקולד לבן
10/02/14 18:41
188צפיות
האם אפשר להכין קרם שוקולד לבן באותו אופן שמכינים שוקולד חום
הכוונה ל 100 גרם שוקולד מריר עם מיכל שמנת מתוקה?
האם זה תופס באותו אופן ל 100 גרם שוקולד לבן?
איזה קטע!!!
11/02/14 12:56
134צפיות
בדיוק נכנסתי לשאול את השאלה הזאת.... :)

מצרפת גם שאלה בקשר למוס שוקולד לבן...אין מכינים?..

תודה!!
תשובה: היחס הוא 2 שוקולד לבן ל-1
11/02/14 18:12
121צפיות
מכל שמנת מתוקה.
מחחמים שמנת עד לסף רתיחה, מורידים מהאש, מוסיפים שתי חפיסות שוקולד לבן, מערבבים היטב וכשקר מאכסנים בפריזר. לאחר כמה שעות כשהקרם מתקרר היטב אפשר לצפות איתו כמות שהוא, או להקציף.
עזרה-אין לי סוכר/תמצית וניל-זה בעייתי?
09/02/14 16:59
62צפיות
רוצה לעשות טורט כדי לעשות עוגת קצפת ותותים אין לי וניל...זה בעייתי??
הכוונה לסוכר וניל או תמצית וניל?
10/02/14 03:00
35צפיות
מה הכמות שלהם במתכון?
º
לקצפת? אז שימי כף פודינג וניל
10/02/14 08:29
28צפיות
º
"גנבת" לי את המילים מהמקלדת
10/02/14 09:05
14צפיות
שוק' רמלה לוד
08/02/14 09:52
163צפיות
האם מתקיים היום שוק רמלה לוד בעין המפרץ או במקום אחר בצפון?
º
ביג רגבה ימי שני ושבת
08/02/14 20:16
54צפיות

עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה