לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
הסתרת שרשור מעל 
פורום אופיס (מיקרוסופט)

‏פורום "אופיס", ב'תפוז', הוא חלק מקהילת ה"משתמשים הכבדים" במחשב.

מאחר וכולנו מעוניינים להפיק את המרב מחבילת ה"אופיס" של "מיקרוסופט" - מן הסתם תמצאו אצלנו "טיפים" ו"פטנטים", שונים, לייעול ושכלול השימוש בתוכנות "אופיס" למיניהן.
חשוב לזכור שחברי הקהילה עושים מלאכתם בהתנדבות(!) - מתוך רצון לעזור לזולת – ואינם חייבים דבר לאף אחד מהמבקרים כאן.

הח"מ חרט על דגלו לשמור, בקנאות, על רמתו המקצועית של פורום זה - שנחשב בעיני מומחי 'אופיס', באשר הם, לפורום המוביל בתחומו - גם אם יימצא צורך להילחם על כך.
במקביל להצגת פתרונות הוצבה מטרה נוספת והיא - להדריך וללמד דרכי שימוש בתוכנות החבילה ולא להסתפק רק בהצגת פתרונות במובן של "ללעוס וגם לבלוע".
לא אחת תפגשו גולשים זועמים על שהח"מ מפנה חלק ממרצו להדרכה, במקום להציג להם את הפתרון וחסל. יעידו כל אותם עשרות ומאות שחזרו להודות על שניתנה להם ההזדמנות להתאמץ ולהגיע לפתרון בכוחות עצמם. הניסיון מוכיח שגולש המוצא לבדו את הפתרון [גם אם בלווי הדר
כה והכוונה] מרגיש, ברוב המקרים, הרבה "יותר טוב עם עצמו".
פה ושם תיתקלו גם במצבים שההערות/הארות לא ממש מוצאות חן בעיני מי שהן מכוונות אליו.

מטרתנו העיקרית:
  לסייע לגולשים שנתקלו בבעיות תפעול/הבנת/הכרת תוכנות ה"אופיס" לשמש במה ל'ידענים' המוכנים לסייע לגולשים. 
הנכם מתבקשים להקליק על המילה 'המשך...' - במסגרת העליונה של דף הפורום -  כדי לעיין, להפנים ולפעול עפ"י המוסבר במאמר בקישור:  
לפני הצבת ‏שאלה/תגובה הקליקו כאן ועיינו בהנחיות המנהלתיות.  - זאת, ע"מ שההתנהלות, בפורום, תהיה חלקה וקלה וכך נוכל כולנו להפיק את המרב הן מהשאלות והן מהתגובות. 
*** תודה מיוחדת לחברי צוות הפורום, [ה'מואדמים'] על התמדתם ותרומתם.

מיכאל אבידן
,
2009-2016 (Microsoft® Most Valuable Professional (MVP

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אופיס (מיקרוסופט)

‏פורום "אופיס", ב'תפוז', הוא חלק מקהילת ה"משתמשים הכבדים" במחשב.

מאחר וכולנו מעוניינים להפיק את המרב מחבילת ה"אופיס" של "מיקרוסופט" - מן הסתם תמצאו אצלנו "טיפים" ו"פטנטים", שונים, לייעול ושכלול השימוש בתוכנות "אופיס" למיניהן.
חשוב לזכור שחברי הקהילה עושים מלאכתם בהתנדבות(!) - מתוך רצון לעזור לזולת – ואינם חייבים דבר לאף אחד מהמבקרים כאן.

הח"מ חרט על דגלו לשמור, בקנאות, על רמתו המקצועית של פורום זה - שנחשב בעיני מומחי 'אופיס', באשר הם, לפורום המוביל בתחומו - גם אם יימצא צורך להילחם על כך.
במקביל להצגת פתרונות הוצבה מטרה נוספת והיא - להדריך וללמד דרכי שימוש בתוכנות החבילה ולא להסתפק רק בהצגת פתרונות במובן של "ללעוס וגם לבלוע".
לא אחת תפגשו גולשים זועמים על שהח"מ מפנה חלק ממרצו להדרכה, במקום להציג להם את הפתרון וחסל. יעידו כל אותם עשרות ומאות שחזרו להודות על שניתנה להם ההזדמנות להתאמץ ולהגיע לפתרון בכוחות עצמם. הניסיון מוכיח שגולש המוצא לבדו את הפתרון [גם אם בלווי הדר
כה והכוונה] מרגיש, ברוב המקרים, הרבה "יותר טוב עם עצמו".
פה ושם תיתקלו גם במצבים שההערות/הארות לא ממש מוצאות חן בעיני מי שהן מכוונות אליו.

מטרתנו העיקרית:
  לסייע לגולשים שנתקלו בבעיות תפעול/הבנת/הכרת תוכנות ה"אופיס" לשמש במה ל'ידענים' המוכנים לסייע לגולשים. 
הנכם מתבקשים להקליק על המילה 'המשך...' - במסגרת העליונה של דף הפורום -  כדי לעיין, להפנים ולפעול עפ"י המוסבר במאמר בקישור:  
לפני הצבת ‏שאלה/תגובה הקליקו כאן ועיינו בהנחיות המנהלתיות.  - זאת, ע"מ שההתנהלות, בפורום, תהיה חלקה וקלה וכך נוכל כולנו להפיק את המרב הן מהשאלות והן מהתגובות. 
*** תודה מיוחדת לחברי צוות הפורום, [ה'מואדמים'] על התמדתם ותרומתם.

מיכאל אבידן
,
2009-2016 (Microsoft® Most Valuable Professional (MVP

הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום

ציינו את גרסת ה'אופיס' ומע' ההפעלה וכתבו את השאלה בפרוטרוט!
צטטו שגיאה או הציגו PrnScr. לבעיות 'אקסל' הציגו קובץ ולא תמונה
> > 
תקנון הפורום - נא לקרוא ולהפנים את ההנחיות המנהלתיות             ‏‏‏

 
 
 
 
 
 
המשך >>

אקסס
21/08/2015 | 19:10
5
29
שלום ,
בניתי טופס לדוגמה "חשבונית"
בפרטי הלקוחות אני רוצה להשתמש בשדה אחד לאתר את הלקוח ואז שהפרטים שלו יופיעו לי על המסך 
כמו "חיפוש לקוח" ואז שאני יקיש לדוגמה את התעודת זהות , הפרטים שלו יופיעו לי במשך החשבונית (זאת אומרת שאני ישמור את הפרטים בטופס "לקוחות" , ואז שיופיע לי גם בטופס "חשבונית" 

תודה על העזרה . 
 
תלוי במבנה מסד הנתונים
22/08/2015 | 02:08
4
22
בעקרון, אם תוסיף פקד מסוג רשימה נפתחת ותבחר באפשרות המובנית השלישית, בכל פעם שתבחר ערך מתוך הרשימה, פרטי הרשומה הרלוונטית יופיעו בטופס.
תגובה
22/08/2015 | 12:27
3
15
אוקיי , אבל הכוונה שלי היא להשים שדה אחד של "מספר תעודת זהות" > להקיש אותה ואז שיופיעו לי הפרטים של הלקוח בטופס החשבונית (שהפרטים יילקחו מטופס "פרטי הלקוח" 
נתונים באקסס לא נלקחים מטפסים אלא מטבלאות
22/08/2015 | 13:03
2
17
טופס יכול להציג נתונים של טבלה אחת או יותר
יכול להיות שטופס משנה יפתור לך את הבעיה, ויכול להיות שצריך תכנות מורכב, הכל תלוי, כפי שכבר כתבתי, במבנה הנתונים
תודה על העזרה , ועוד שאלה ..
22/08/2015 | 13:20
1
18
בניתי תוכנה מסויימת והתוכנה מפיקה מסמכים (דוחות) ללקוח מסויים , כשאני רוצה להדפיס את הדוח מופיעים לי כל הדוחות של הלקוחות האחרים .. השאלה שלי איך אני משייך לכל לקוח דוח משלו בכרטיס לקוח שלו . 
צרף את הקובץ, על מנת שנוכל לנסות לעזור
23/08/2015 | 00:29
9
רישום מספר בתא על ידי קליק על העכבר
21/08/2015 | 14:19
4
63
שלום חברים
משהו באמת הזוי ... אבל אוליי זה אפשרי 
באקסל אני מנהל פנקס חופשה לעובדים , זה הרבה הקלדות על העכבר של המספר 1 או 0.5 , הרבה יותר נוח ומהיר לי במקרה זה לעבוד רק עם העכבר 
האם יש אפשרות שקליק אחד !!! על התא אקסל ירשום את הספרה 1 ?
2 קלינקים על העכבר אקסל ירשום את המספר 0.5 ?
אוליי אתם מכירים דרכים אחרות לרשום את המספר 1 או 0.5 על ידי העכבר ? (אתם בטוחים מכירים  )
דוגמא קצרה באקסל 2007 בקובץ המצ"ב
לשאלה 'למה לא מסכם' - החלף את הקיים ב- COUNTIF וסע לשלום.
21/08/2015 | 14:35
20
נסה את מקרו האירוע הבא
21/08/2015 | 16:10
32
 Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
   If Not Intersect(Target, Range("C3:AG26")) Is Nothing Then
       If Target.Value = 0 Or Target.Value = 0.5 Then
           Target.Value = Target.Value + 0.5
       Exit Sub
       End If
   End If
End Sub
  • הטווח המדובר -  C3:AG26
  • לחיצה על העכבר בתא ריק בטווח - תקבל 0.5
  • לחיצה על תא בו יש כבר 0.5 -  תקבל 1.0
  • לחיצה נוספת לא תשפיע.
האם זה עונה ?
 
בבקשה...
21/08/2015 | 16:29
1
48
הוספתי לבקשתך מצב נוסף בו הקלקלה בודדת על תא עם תוכן מנקה את הערך שנמצא בו.
זה מבוצע ע"י שני מקרואי אירוע הראשון אירוע של בחירת תא, והשני אירוע של דאבל קליק בתא.
להלן הקוד של שני המקרואים:
 Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean)
If Intersect(Target, [c3:ag26]) Is Nothing Then Exit Sub
Target = 0.5
End Sub

Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [c3:ag26]) Is Nothing Then Exit Sub
If Target.Value > 0 Then
   Target = ""
Else
   Target = 1
End If
End Sub
מצורף קובץ הדגמה
תודה רבה רבה לשנכם
21/08/2015 | 19:50
10
סכימת עמודה עם תנאי של יוניק
21/08/2015 | 11:43
1
36
היי,

מצורף קובץ בו רשימת לקוחות עם תאריכי שליחת מכתבים.
לחלק מהלקוחות נשלחים מספר מכתבים במהלך החודש.
במקרה של לקוח שנשלחו לו למשל 5 מכתבים הוא מופיע ב 5 שורות שונות כאשר בכל שורה מופיע תאריך השליחה ובעמודה האחרונה מצוין מספר השליחות ללקוח בחודש נתון.
לספור את הלקוחות היוניקים שקיבלו מכתב אני יודע (מופיע בקובץ)
אני מחפש נוסחה שתדע לסכום את מספר השליחות (עמודה D) אך ללקוח שהיו לו 3 או 5 שליחות למשל שלא ייסכם 3*3 או 5*5 אלא ללפי
בדוגמה המצורפת, סכימה פשוטה לחודש פברואר נותנת לנו 72 ואילו סכימה של מספרי הלקוח היוניקים וכמות שליחות נותנת תוצאה של 26

תודה מראש למשיבים
לפי התוצאות שסיפקת...
21/08/2015 | 15:42
42
נראה שאתה יכול לוותר על עמודה D.
עבור חודש 1 הנוסחה יכולה להיות פשוט
 =COUNTIF($B2:$B41,F2)
לחודש 2 גרור את הנוסחה שמאלה.
מודגם בקובץ המצורף
(אם הבנתי נכון את כוונתך)
קישור למספרי סעיפים בWORD 2013
20/08/2015 | 16:48
3
22
היי,
אופיס 2013
חלונות 10

כאשר אני כותב מסמך בWORD ומשתמש במספור אוטומטי של סעיפים לפעמים בתוכן המסמך אני מציין משהו כמו "ראה סעיף X".
עכשיו לפעמים תוך כדי כתיבת המסמך מספרי הסעיפים משתנים עקב הוספה/מחיקה של תוכן.
האם ישנה דרך לקשר את "ראה סעיף X" כך שכאשר מספור הסעיפים משתנה גם X ישתנה?
תודה

כן, ניתן לעשות זאת באמצעות הפניות מקושרות וסימניות..
20/08/2015 | 22:06
2
21
בתפריט הוספה:
הפניה מקושרת - ניתן להוסיף הפניה מקושרת בצורת מספר עמוד/פיסקה או לחילופין טקסט, על פי קישור למספר סעיף בקשימה ממוספרת, הערה, הערת שוליים, איור, טבלה, כותרת או סימניה (* ראה הערת המשך למטה). על מנת לעדכן את הטקסט יש ללחוץ על ההפניה המקושרת עם הלחצן הימני של העכבר וללחוץ על עדכן שדה.
 
* סימניה - להגדיר את היעד של ההפניה בתור סימניה - לדומה את המילה הראשונה בכל סעיף להגדיר במילת מפתח שתרמז לך על מה הסעיף מדבר.
תודה
21/08/2015 | 08:24
1
11
בשמחה
21/08/2015 | 11:48
3
ביטול מחיקת הודעות אוטומטית
18/08/2015 | 13:06
8
63
שלום,
ב-microsoft outlook, ההודעות בתיבת הדואר הנכנס נמחקות באופן אוטומטי אחרי זמן מסוים. איך אני מבטלת את זה? 
תודה
אשמח לתשובה, תודה
19/08/2015 | 09:53
7
15
נסי את זה
20/08/2015 | 11:33
6
30
  1. כנסי להגדרות חשבון 
  2. דואר אלקטרוני
  3. בחרי את החשבון שבו את רוצה לטפל
  4. שינוי חשבון
  5. הגדרות נוספות
  6. בלשונית מתקדם
  7. במסירה 
  8. הסירי V מיותר
ראי ציור מצורף.
 
היא מדברת של תיקיה ולא על השרת
20/08/2015 | 14:34
5
14
נכון
20/08/2015 | 17:47
4
11
אם תהית מדוע לא התייחסתי עד כה . . .
20/08/2015 | 18:02
3
32
זה מפני ש:
 
1. אינני בטוח שאני יודע את התשובה.
 
2. אני משתדל לא להשיב לשאלות בהן לא צוינה גרסת ה"אופיס" ומתקשה להגיב על משפט כמו: "אחרי זמן מסוים..." והיה נחמד אם היית מפרטת יותר האם הן נעלמות לאחר קריאתן או גם אם ה'אאוטלוק' פועל בלי שנכנסת לתיקייה וכו'.
 
*** דרך ההתנהלות המתבקשת, מכל גולש, מופיעה בהודעה הראשונה בדף הפורום וקשה שלא לראותה.
אני מתנצלת, מודה שלא טרחתי לקרוא את ההנחיות
20/08/2015 | 19:06
2
22
אני מנסה שוב. מערכת ההפעלה ווינדוז 7, אופיס 2010
אני משתמשת שנים במייקרוסופט אאוטלוק, והכול בסדר. השבוע הוספתי עוד כתובת לקבלת מיילים באאוטלוק, ובכתובת הזאת, בתיקיית הדואר הנכנס המיילים מגיעים בלי בעיה. אבל כנראה יש איזו הגדרה שמוחקת הודעות מייל מהדואר הנכנס, אם קראתי אותן או לא. (זה נראה לי כמו הגדרה שקיימת כדי למנוע הצטברות מיילים.)
תודה, מיכאל.
יש צורך שאחזור, שוב, על סע' 2 מתגובתי הקודמת . . .
20/08/2015 | 19:28
1
15
לא, אין צורך. קראתי אותו בתשומת לב ומה שכתבתי
20/08/2015 | 19:38
26
זה כל מה שאני יודעת. אלה כל הפרטים שידועים לי.
מחפש פונקציה באקסל בסגנון של חציון MEDIAN
19/08/2015 | 19:52
2
27
הפונקציה MEDIAN מחפשת לי מתוך סדרת נתונים את הערך שבו חצי מהנתונים גבוהים/נמוכים ממנו.
אני מחפש פונקציה דומה, אבל שתמצא לי מתוך סדרת נתונים את הערך שבו שליש מהנתונים נמוכים ממנו ושני שליש גבוהים ממנו.

יש פונקציה פשוטה כזו?

תודה לעוזרים
 
בדוק את העיקרון של הפונקציה: PERCENTILE. . .
19/08/2015 | 20:30
1
35
 =PERCENTILE(A1:A100, 1/3)
 
תודה רבה לך
20/08/2015 | 16:45
17
.
אופיס 2013
20/08/2015 | 14:48
2
39
שלום
האם זוהי הגרסה העדכנית נכון להיום?
מישהו התנסה עם הגירסה הזאת? עשו שם רה אירגון למיקומי הפקודות התפריטים וכו' כמו במעבר מXP ל2010?
יש תאימות לאחור ל 2010 וXP?
שואל כי לא מוצא 2010
שינויים מינוריים למשתמש הממוצע . . .
20/08/2015 | 15:16
1
43
 
דרך אגב - את הקישור, שלעיל, ודומים לו מצאתי בקלות בעזרת "גוגל".
 
מעדיף משוב של אנשים מכאן
20/08/2015 | 16:07
14
נוסחה לחישוב מגמה
19/08/2015 | 21:22
2
37
מצורף קובץ. האם אפשרי למצוא מגמה ללא גרף?
אקסל 10
תודה ותתחדשו על הממשק החדש.
בדוק את צילום המסך והקובץ
20/08/2015 | 00:04
1
35
אם אתה רוצה לחשב את המקדמים של משוואת הישר
20/08/2015 | 14:49
27
אז אחת האפשרויות (המועדפת על ידי) היא שימוש בשילוב של INDEX ו-LINEST
כדי לקבל את המקדם של X אתה יכול להשתמש בנוסחה:
 =INDEX(LINEST(D2:D13,ROW(1:12)),1)
כדי לקבל את האיבר החופשי אתה יכול להשתמש בנוסחה:
 =INDEX(LINEST(D2:D13,ROW(1:12)),2)
 
כעיקרון ניתן לחשב בעזרת שילוב זה גם מקדמים של משוואה פולינומית.
אתה יכול לראות זאת בקובץ המצורף.
הוספת פונקציה (אקסל 10 XP)
20/08/2015 | 12:08
36
שלומות,
בלחיצה על אייקון fx ׁ(הוספת פונקציה) ברירת המחדל היא הקטגוריה         "בשימוש לאחרונה" , האם אפשר לשנות ל "הכול" ?
תודה למשיבים.
 
 
 
קבלת שגיאה - האוטלוק שולח הודעת שגיאה ולא מאפשר להוציא דואר
18/08/2015 | 10:49
1
17
האוטלוק מוציא הודעת שגיאה - חסום 5.7.1 550 , לא מאפשר להוציא דואר .
רק קבלת דואר .
מהשרת 012 , ניתן לקבל ולהוציא דואר .
 
תודה מראש לעונים,
שלמה
יתכן שששלחת כמות גדולה מדי של דברי דוא"ל, בבת אחת
20/08/2015 | 10:59
10
ולכן הספק שלך חסם את ה PORT זמנית להוצאת דוא"ל, כהגנה עצמית נגד ספאמרים.
מה עושים? ( בצע בשלבים, אחד מהם יפתור את הבעיה)
1 מכבים מדליקים את המחשב ומנסים לשלוח שנית.
2 אם יש מכתבים שלא נשלחו, נא למחוק אותם מתיבת ה OUTBOX  או "תיבת הדואר היוצא".
3 פנה לתמיכה של הספק שלך, שישחררו לך את הPORT ובפעם הבאה נסה לשלוח "חבילות" יותר קטנות ( חמישים, חמישים או אפילו עשרים עשרים).
 
כותרות אוטומטיות. מספור משתבש כל פעם מחדש
17/08/2015 | 23:21
13
31
בעיה שאני נתקלת בה באופן קבוע, ותמיד פותרת באמצעות מעקפים, מקווה שתעזרו לי למצוא פתרון אמיתי.
אני משתמשת בסגנונות של כותרות ובמספור מדורג, כך שכותרת 1 מוגדרת בתור רמה אחת, כותרת 2 רמה שניה וכו'.
בתוך המסמך יש נקודות שבהן המספור מתחיל מחדש.
(הדגמה בתחתית ההודעה).
משום מה, כל פעם מחדש משהו משתבש במספור, כמובן באופן אוטומטי המספור ממשיך, ואז אני נכנסת להגדרות מספור ומגדירה "התחל רשימה חדשה". מיד כשאני עושה זאת חלים שיבושים אדירים בכל הרישום שנעשה לפני כן, למשל, כל מקום שבו יש רמה שניה, ואני כבר הגדרתי להתחיל רשימה מחדש, הופך למספור רציף (כך שאם היה סעיף 2 ואחריו סעיף 3, אז הרמה השניה של סעיף 3 הופכת פתאום מ3.1 ל 2.2 או משהו דומה).
זה קורה שוב ושוב ושוב. 
שינוי ברמה אחת משבש כל מה שהיה לפני או אחרי.
בין היתר בשלב מסוים בגלל השיבושים סעיף שאמור להיות 4.1 מוגדר 8.2 (כי זה המשך של רשימה קודמת), אני מנסה לעשות שינוי דרך "ערך מספר" (בכפתור של מספור) והוא מסרב בהודעה בסגנון "הערך הנקבע קטן מהערך הקודם" או משהו כזה.
למישהו יש מושג איך פותרים?
 
דוגמה למספור שאני מנסה לעשות
1
2
2.1
2.2
2.2.1
...
1
2
3
3.1
3.1.1
...
1
2
3
1
1.1
וכו'
 
מצרפת תמונה ופירוט מערכת הפעלה, בתקווה למצוא פתרון
18/08/2015 | 09:45
34
מדובר באופיס 2010, מערכת הפעלה ווינדוס 8
 במסמך המצורף מופיעים צילומי מסך של המסמך. סימנתי בעיגול את הנקודות בהן המספור השתבש, כפי שניתן לראות - השיבוש נוצר מנקודה מסוימת. 
אני חושבת שזה קשור לנקודות בהן אני מתחילה מספור מחדש, כשאני מנסה להגדיר שוב מספור מחדש נוצר שיבוש חדש, כפי שניתן לראות בצילום המסך התחתון.
בזבזתי על זה אתמול כמעט שעה, ולמעשה זה קורה לי כל פעם מחדש כשאני מתעסקת במסמך עם כותרות בכמה רמות, מאד רוצה למצוא פתרון אמיתי לבעיה.
תודה!
הרהור/שאלה
18/08/2015 | 14:03
11
15
בתחילת ההודעה ציינת שאת משתמשת בסגנונות כותרת 1, כותרת 2 וכו', ולפי התיאור שלך, סגנונות הכותרת הנ"ל מעוצבים/מוגדרים כך שיכילו מספור אוטומטי.
מה שלא ברור לי הוא ענין ה"מספור מחדש".
על מה את חל המספור מחדש?
כלומר, נניח שבתחילה הגדרת את 'כותרת 1' שתתחיל במספור 1, ו'כותרת 2' 1.1'' וכך הלאה.
עכשיו - לפי תיאורך, בהמשך המסמך את מתחילה מספור חדש שמתחיל ב-1 - על מה חל המספור הזה? על סגנון 'כותרת 1' או שאת "סתם" ממספרת סעיף מסויים, ללא קשר לסגנון 'כותרת 1'.
 
 
אני עובדת באופן עקבי רק עם סגנונות של כותרות
18/08/2015 | 14:34
10
11
ד"ר ארצי - תודה רבה על התגובה.
אני מצפה בכיליון עיניים לעזרה בנושא ולמציאת פתרון לבעיה.
אכן, סגנונות הכותרת שלי מעוצבים כך שיכילו מספור אוטומטי.
 
לשאלתך, לאורך כל המסמך אני עובדת רק עם הכותרות שבסגנונות. כשאני מתחילה מספור חדש אני מגדירה את הכותרת בתור 'כותרת 1' או 'כותרת 2' בהתאם למה שצריך, ואז משנה את המספור דרך "הגדרת ערך מספור": "הגדרת ערך מספור: -> מסמנת את "התחל רשימה חדשה" ובוחרת ערך מספר 1.
כשאני עושה זאת בכותרות של רמה 1, אין שום בעיה, מרמה 2 והלאה זה לא עובד, כפי שהראיתי בצילומי המסך.
 
אגב, חשבתי היום על האפשרות שאולי הבעיה נוצרת מכך שסגנונות הכותרת מוגדרים כך שיכילו מספור אוטומטי (אני אפילו לא מצליחה להיזכר כיצד הגדרתי זאת), אולם לא ידוע לי דרך אחרת לסדר את הכותרות ברשימה מדורגת באופן אוטומטי.
הרהור 2
18/08/2015 | 17:53
9
21
עדיין לא ברור לי הענין של "התחלת מספור חדש" כשמדובר בסגנון 'כותרת' כלשהו.
כלומר, למיטב ניסיוני, השימוש בסגנונות כותרת הוא לצורך מטרה מאוד ספציפית (יצירת תוכן עניינים) ואייני מבין את ההיגיון העומד מאחורי שינוי המספור של כותרת 1 (או כל סגנון כותרת אחר).
אנסה להסביר:
נניח שבעמוד 2 יש טקסט שמוגדר ככותרת1 (נניח המילה "מבוא") ואת ממספרת אותו במספור מדורג כך שהוא ייראה '1. מבוא' (בהמשך נדון ב"איך מגדירים מספור מדורג בסגנון כותרת).
עכשיו, בעמוד 5 מופיע טקסט "הבעיה", ואת מגדירה אותו ככותרת 1. הטקסט אמור להיראות "2. הבעיה".
בהנחה שכך נמשך המסמך, אז לא הגיוני בעיני, שבעמוד 7 (למשל, יופיע טקסט, שיעוצב בסגנון כותרת 1 והוא יתחיל במספור 1....).
במילים אחרות, נשמע לי לא הגיוני שבאותו מסמך, הסגנון 'כותרת 1' (למשל) יוגדר בצורות מספור שונות (מדורג או לא מדורג).
ולשאלתך בדבר מספור מדורג ל'סגנון כותרת' הדרך המתאימה לך מוצגת באיור המצורף
 
מדובר בעבודה אקדמית שכוללת כמה פרקים, לכן המספור מתחיל מחדש
18/08/2015 | 22:18
8
10
צבי שלום
אכן, אני משתמשת בסגנון הכותרות גם בשביל התוכן אבל לא רק.
אני עובדת עם מספור מדורג בדיוק בדרך שבה אתה הראית בצילום.
העניין הוא שהמסמך אני עובדת עליו הוא עבודה אקדמאית רחבת היקף שכוללת מספר פרקים. לכן בכל פרק מתחיל מספור מחדש.
למשל
בפרק א יש 8 סעיפים. כלומר "כותרת 1" משמשת לסעיפים 1-8.
בפרק ב שמופיע באותו מסמך מיד אחרי פרק א יש 5 סעיפים. 
אכן, התוכנה מגדירה באופן אוטומטי את הסעיף הראשון בתור סעיף 9, אבל זו טעות. זה לא סעיף 9 זה סעיף 1 של פרק ב. לכן אני נכנסת להגדרת ערך מספור ומגדירה "התחל רשימה מחדש" ואז מתחילות צרות.
זאת ועוד, בכל פרק יש לכל סעיף גם תתי סעיפים.
כך למשל סעיף 1 (כותרת 1, מספר 1) כולל שני תתי סעיפים: 1.1, 1.2
וסעיף 2 כולל שלושה תתי-סעיפים: 2.1., 2.2., 2.3
באופן עקרוני אני יודעת שהתוכנה מבינה את זה, ואם עושים מספור רגיל הכל עובד טוב. אחרי 1.2 מגיע 2 ואחריו 2.1 וכו'.
אבל משום מה, במהלך המספור של התתי סעיפים כל סעיף שאני מוסיפה או מספור שאני משנה (מתחילה רשימה מחדש למשל) עושה מהומה גם בתתי סעיפים. ואז אחרי 2 לא בא 2.1. אלא 1.3 - כאילו שזה המשך של הרשימה הקודמת.
קשה לי להאמין שהבינה המלאכותית שפתחו מייקרוסופט לא מסוגלת להבין שלפעמים מספור מתחיל מחדש באמצע מסמך. עובדה שקיים כפתור של "הגדרת ערך מספור"
תודה!!
 
 
ועוד שאלה, האם תוכל להסביר לי את ענין הTOC?
18/08/2015 | 23:00
6
10
אם כבר הזכרת את הנושא של תוכן עניינים - גם התוכן כמובן משתבש מדי פעם (זו בעיה מוכרת, ככה הבנתי מגלישה זריזה).
קראתי בעיון מאמר (שלך או של מיכאל אבידן כמדומני) על שינוי הגדרות של TOC בשביל התוכן. המאמר בהיר והבנתי בדיוק מה עלי לעשות, אבל לא הבנתי למה צריך את זה.
TOC
18/08/2015 | 23:26
5
14
TOC הוא שם הסגנון של תוכן העניינים.
טקסס שמוגדר במסמך כ'כותרת1' יופיע בתוכן הענינים ושם הסגנון הוא TOC1
טקסט שבמסמך מוגדר כ'כותרת 2' יופיע בתוכן העניינים ושמו יהיה TOC 2 וכך הלאה.
צריך את זה כדי לאפשר לעצב את תוכן העניינים.
נניח שאני רוצה שהפרקים הראשיים (TOC1) יהיו בגופן 13, מודגש ומרווח של 2 נקודות לפני  ואחרי - אז מגדירים כך את הסגנון הזה (קליק ימני על הסגנון > שינוי).
אותו הדבר לגבי הכותרות TOC 2 והלאה - כל סגנון ניתן להגדרה כיצד הוא יופיע (ייראה) בתוכן העניינים.
טוב, אז אני מתחילה הכל מההתחלה וצריכה עזרה בבקשה
18/08/2015 | 23:39
4
10
1. אני מקבלת את עצתך בינתיים ורוצה לבחון איך תיראה העבודה כשהמספור בסדר רץ.
2.נכנסתי למסמך וניסיתי לשנות, אבל נתקלתי בבעיה. המספור כל הזמן נכנס בתור חלק מהגדרת הכותרת, זה שוב עושה לי בלגן שלם, כשאני עושה "שיפט טאב" או טאב כדי להפוך את הכותרת לרמה לפני או אחרי, הכל משתבש.
3. אם אני מבינה נכון כדאי שאנקה את כל הסגנונות ואגדיר אותם מחדש, כיוון שכך, אשמח לקבל את עצותיך כדי להתחיל מהתחלה ברגל ימין ובדרך הנכונה.
 
אז, ראשית, תודה על תשובתך בעניין השימוש בTOC, ברשותך אשמח להסבר נוסף - 
עד עכשיו אף פעם לא עבדתי עם TOC, עבדתי עם "כותרת 1" וזה לגמרי התאים גם בשביל מפת המסמך וגם בשביל תוכן עניינים אוטומטי.
אני לא מצליחה להבין מה היתרון של TOC על "כותרת 1" שמופיעה ברשימת הסגנונות ומותאמת לכותרת שלי.
אשמח להסבר - אבל אם מסובך, אסתדר בלי זה ואסתפק בלעשות כעצתך מבלי להבין
 
אז, מה אני עושה בפועל?
1. איך אני מנקה את כל ההגדרות של הסגנונות האוטומטיים?
2. כמה רמות של TOC יש? אני משתמשת בלפחות ארבע, אם לא חמש רמות של תתי סעיפים (כלומר מגיעה לסעיף 4.1.1.1  ואולי אפילו לסעיף 4.1.1.1.1). יהיו לי מספיק רמות TOC?
3. הTOC  מופיע בתחתית הסרגל של הסגנונות, הם לא הראשונים ברשימה, כך שאני צריכה כל פעם להרחיב את הסגל או לגלול למטה כדי למצוא אותם, יש דרך לשנות את הסדר ושהם יופיעו ראשונים?
 
תודה רבה רבה על הסבלנות ויכולת ההדרכה המופלאה
נגה
התייחסות ל-TOC ול-HEADING
19/08/2015 | 09:43
3
18
ראי את האיור המצ"ב, שבו ניסיתי להציג את ההבדל בין TOC ל-HEADING.
אנסה גם המילים:
HEADING הוא הגדרה של סגנון כותרת בתוך המסמך עצמו
 TOC הוא הגדרה של סגנון בתוך תוכן העניינים.
בתושבה קודמת כתבתי ש-TOC הוא הביטוי של HEADING בתוכן העניינים - ולכן מספר ה-TOC הוא כמספר ה-HEADING
אין כאן ענין של "יתרון" כלשהו.
אם את רוצה לשנות את העיצוב של תוכן העניינים את עושה זאת ע"י שינוי ההגדרות של TOC.
בנוסף - ראי מסר ששלחתי לך.
אין, אין אין על הפורום הזה
19/08/2015 | 09:55
2
19
ד"ר ארצי -
 תודה רבה,
גלשתי וחיפשתי, ואפילו כתבתי הודעה בתמיכה של מייקרוסופט - אין עם מי לדבר,
תודה על ההסברים המפורטים ותודה על הנכונות לעזור מעבר (בפרטי ) אני מאד מעריכה זאת.
אכן, קהיליית הגולשים היא מוח-כוורת, כל מה שצריך זו הנכונות לעזור ולשתף.
עובדת שוב על המסמך שלי
שכחתי לצרף את האיור
19/08/2015 | 11:13
1
26
לפעמים מחמאות יעילות יותר מתלונות
19/08/2015 | 22:14
14
שוב תודה
"ככה לא בונים חומה"...(בד"כ...)
18/08/2015 | 23:02
23
ה"בינה המלאכותית" של מיקרוסופט בנויה, בד"כ, לפי השימושיםהרווחים והנהוגים בעולם הכתיבה, ובכלל זה בתחום המסמכים האקדמיים, וכלל שהתחום מוכר לי, צורת העריכה שתיארת (שבכל פרק מתחיל מספור מחדש של הסעיפים) אינה רווחת, ולכן לא ניתנה לכך הדעת.
הפיתרון למבוקשך נראה לי כדלקמן:
אל תגדירי מספור כלשהו לכותרת 1 וליתר הכותרות. כל עוד הגדרת הסגנון תכלול את המספור המדורג - תתיקלי בבעיות שתיארת.
במקום זאת - השתמשי בסגנונות הכותרת לפי תוכן/רמת המסמך/כותרת ואת המספור עשי ידנית:
בכותרת 1 בחרי באייקון של מספור מדורג (זה שסימנתי או זה שמעליו), ובכותרת 2 חזרי על הבחירה באייקון המספור המדורג והקישי על טאב (זה יגדיר את הכותרת כ-1.1) בהמשך - השתמשי במברשת העיצוב כדי להחיל את מספור הכותרת על כל סעיף.
במקביל (או לחילופין) הייתי מנסה לשכנע את בעל העבודה למספר את העבודה כ"דרך הטבע".
הייתי בודקת עם בעל/ת העבודה, למה הוא/היא מבקשען את צורת המספור הלא שגרתית - כבר נוכחתי בתשובה "כי ככה רוצה המנחה" ואז הצגתי את הנחיות המוסד שהן לעיתים סותרות, ולעיתים מציינות במפורש שכל מה שלא כתוב בהנחיות נתון לבחירת הסטודנט (למשל, בהנחיות להגשת דוקטוראט באוניברסיטת חיפה).
 
מחפש נוסחה מתאימה לבעיית חיפוש באקסל
19/08/2015 | 12:35
10
72
מערכת הפעלה: Windows 7
גרסה: Office 2010
לבעיה שלי יש שני פתרונות אפשריים. פתרון אחד אני לא מצליח ליישם באמצעות נוסחה מסוימת, ואת הפתרון השני אני לא יודע ליישם כלל באמצעות נוסחה.
בקובץ המצורף ישנה טבלה בעלת שתי עמודות, ולצידה תא שיכיל את הפתרון.
המטרה היא להחזיר את סכום המספרים בעמודה B, אך רק את המספרים שיש לצידם בעמודה A מספר מסוים (לא משנה איזה). במילים אחרות, המספר 6 לא ייכלל בסיכום מאחר שלצידו אין ערך בעמודה A, ולכן התשובה הרצויה היא 16 (4+5+7).
ניסיתי ליישם דרך אחת לפתרון הבעיה: לחשב את הערכים בעמודה B שלצידם לא מופיע ערך בעמודה A, ואז לחשב את ההפרש בין סכום כל הערכים בעמודה B לבין אותם ערכים שחישבתי קודם. עשיתי את זה באמצעות הנוסחה VLOOKUP, אך משום מה הערך 0 לא מתאים למצב שבו התא ריק. במילים אחרות, רציתי שהנוסחה תחזיר את הערך 6.
אשמח לסיוע.
אז ככה....
19/08/2015 | 12:50
49
זוהי הנוסחה:
 {=SUM(IF(A1:A4<>"",B1:B4))}
הנוסחה היא נוסחת מערך.
את הסוגריים המסולסלים לא מקלידים !
יש להכניס את הנוסחה ע"י לחיצה בו-זמנית על CTRL+SHIFT+ENTER
שתי אפשרויות מקובלות (יש עוד) . . .
19/08/2015 | 12:52
55
תודה רבה לשניכם! כזה פשוט...
19/08/2015 | 13:23
16
אני נאלץ לאתגר אתכם שוב באותו עניין
19/08/2015 | 14:50
6
36
למרות שבוודאי תעמדו באתגר ללא קושי...
מסתבר שהבעיה הקודמת היתה רק חלקית.
הפעם הוספתי עמודה לטבלה בקובץ המצורף.
המטרה היא דומה: יש לסכם את המספרים בעמודה C במידה, שלפחות באחת העמודות השמאליות (A או B) יש ערך באותה שורה.
האתגר הוא לדאוג שהערך 7 לא יחושב פעמיים רק בגלל שיש ערכים גם ב-A וגם ב-B.
התוצאה הרצויה היא 18.
אנחנו "עובדים" כאן בשיטת ה'מסירות' . . .
19/08/2015 | 15:46
2
30
בפעם הראשונה הכדור במגרשנו ובפעם השניה, - במגרשך.

בהנחה שהבנת את הנוסחאות שהוצעו לך, אזי - עם כמה שינויים מינוריים - אתה יכול להגיע לתוצאה המצופה.
 
ניסיתי כל מיני דברים לפני שפירסמתי
19/08/2015 | 15:49
1
24
לא ישר רצתי לכאן.
אבל אתה יודע מה? מקבל את האתגר.
אני רק מקווה שהתשובה באמת מעבר לפינה.
ואם מעבר לשתי פינות, או אפילו שלוש . . .
19/08/2015 | 15:51
26
הרי זו הדרך ללמוד 'אקסל'.
לגבי הנוסחה שאני נתתי....
19/08/2015 | 17:50
2
39
אז, ראשית, אין אפשרות לעבוד עם אופרטורים לוגיים (AND, OR) ישירות בתוך נוסחאות מערך. יש להחליפן ב"+" עבור OR וב-"*"  עבור AND).
וכעת, הנוסחה לבעיתך החדשה תראה כך:
 {=SUM(IF((A1:A4<>"")+(B1:B4<>""),C1:C4))}
וכרגיל -  הכנסתה כנוסחת מערך.
אם החלטת "לספק לו דגים" . . .
19/08/2015 | 19:15
1
52
עזור לו לחסוך, גם, קצת דיו...
24/08/2015 | 20:02
3
קבצי אופיס לא נפתחים בווינדוס 10
19/08/2015 | 17:13
28
שלום,
התקנתי את ווינדוס 10 החדש ומאז אני לא מצליחה לפתוח קבצי אופיס שמצורפים למיילים באאוטלוק.
בקבצי אקסל מופיעה הודעה שהקובץ פגום - כשבווינדוס הקודם אותו הקובץ נפתח בלי בעיה.
בקובץ וורד- מופיעה הודעת שגיאה לפי התמונה המצורפת
בקובץ פאואר פוינט- כנ"ל. מצ"ב הודעת השגיאה.
 
גם דרך ג'ימייל לאחר הורדת קובץ אני מקבלת את אותן הודעות שגיאה..
מה אפשר לעשות?
אשמח מאוד מאוד אם תוכל לעזור לי למצוא פתרון.
תודה רבה
חגית
משמעות ההודעה המצורפת
18/08/2015 | 13:40
5
36
שלום רב.
לאחרונה קופצת לי למחשב כל הזמן ההודעה שמצורפת בקובץ.
מה משמעותה ומה צריך לעשות בעקבות זאת?
תמונות מציגים כ-JPG או PNG ולא כמסמך DOCX . . .
18/08/2015 | 14:09
4
14
קיבלתי את הערתך. ועכשיו שזה בקובץ תמונה, מה המשמעות.
19/08/2015 | 06:58
3
24
ומה צריך לעשות בנידון? 
הפעלת אופיס
19/08/2015 | 07:41
2
27
הפעלה = שלב בהתקנה (או אחריה) בו מזינים את מספר הרישיון שקיבלת שקנית את המוצר, ומאפשרים למערכת לבדוק ולרשום אותו מול בסיס הנתונים של MS.
 
לחץ על "החלף מפתח מוצר", ובצע את ההוראות.
ומה קורה במידה ואני לא מבצע זאת? האם משהו נהרס\נמחק?
19/08/2015 | 12:35
1
7
לקבצים - לא קורה כלום, האופיס במחשב יפסיק לעבוד
19/08/2015 | 13:24
7
כוכביות להפרדה בין פסקאות בוורד
19/08/2015 | 07:26
1
18
שלום.
בקובץ וורד בו הכנסתי פסקאות רבות, השתמשתי בכוכביות להפרדת כל פסקה, בצורה הזאת:
***********************************************
לוורד שלי (וינדוס 10, אופיס 2013) יש פונקציה, שברגע שאתה מסמן כמה כוכביות בשורה, הוא באופן אוטומטי משלים את הכוכביות לשורה שלמה, מעיין הפרדה בין הפסקאות. אלא... שאחרי ההשלמה, לא ניתן להיפטר משורת הכוכביות, ולא ניתן למחוק אותה בשום צורה שהיא!
(מצרף תמונה)
אשמח לעזרה!
חנן

נסהב להיעזר במאמר ממאמרי הפורום . . .
19/08/2015 | 09:13
14
זה שכאן.
 
דואר אאוטלוק
18/08/2015 | 20:18
2
19
ערב טוב.
אני משתמש עם אופיס 2010 ודואר 012.
לאחרונה כאשר אני מוריד את הדואר תא הדואר שלי ב012 לא מתרוקן מעצמו ונסתם. איך אני גורם למחיקת הדואר לאחר הורדתו.
תודה מראש.
מערכת הפעלה חלונות 7
18/08/2015 | 20:24
1
11
תודה הסתדרתי לבד
19/08/2015 | 10:21
6
הדבקת אובייקטים בוורד 13
18/08/2015 | 09:13
2
18
איני מוצאת בוורד 13 את התכונה של הדבקת אובייקטים ע"י גרירה וקונטרול שהיו בגרסאות הקודמות של וורד.
האם יש אפשרות כזאת בוורד 13
אשמח אם למישהו יש רעיון לפתור את הבעיה.
18/08/2015 | 19:20
1
11
 אני חוזרת על השאלה בניסוח שונה.     בגרסאות הקודמות ישל אופיס כולתי לצייר ריבוע   מתוך הוספה - צורות.     ויכולתי להעתיק את הצורה בעזרת לחיצה על העכבר ולחיצה על מקש קונטרול בו  זמנית.  במקום העתק - הדבק.   האם מישהו יודע, האם ישנה אפשרות כזאת  ב word 2013 ?
 
 
 
 
 
ככה זה עובד, גם, ב-"2013" . . .
18/08/2015 | 20:11
18
החזקת Ctrl לחוץ > קליק על הצורה וגרירתה למקום בו את מעוניינת בשכפולה.
קובץ DOCM לא נפתח בוורד 2007
18/08/2015 | 12:22
1
23
שלום חברים
עזרה דחופה בבקשה ממכם..
לא יודע איך זה קרה, אבל קובץ וורד שעבדתי עליו בגירסת 2007 נשמר כנראה בטעות בסיומת DOCM. עכשיו אני לא מצליח לפתוח אותו. לא ב-2007 ולא 2003
ניסיתי לשנות את הסיומת ל-DOC אך זה לא עזר. אציין רק שהמסמך כולל תמונה.
אין לי אופציה לנסות לפתוח ב-2010 על כן איני יודע אם זה עוזר
אני זקוק למסמך באופן נואש :) אודה על כל נסיון לעזרה
תודה מראש
ניסיון לעזור
18/08/2015 | 17:56
14
מצאתי אצלי הסבר עתיק לגבי הבעיה שהצגת.
ראה אם ההסבר עוזר לך.
אפשרויות קיבוץ ופירוק בהגנת גיליון
17/08/2015 | 13:37
6
30
היי
 
אני מנסה להגן על גיליון אך להשאיר את אפשרות פירוק וקיבוץ של תאים (עם סימן הפלוס) זמינה למשתמש...
 
הדבר לא אפשרי, גם כשאני מאפשר את כל הפעולות האפשריות למשתמש, עדין פעולה זו לא אפשרית בגיליון מוגן.
 
האם ניתן לפתור את העניין?
 
תודה
פתרון בעזרת הוספת מקרו באירוע פתיחת חוברת עבודה
17/08/2015 | 16:47
5
36
ההצעה המצורפת מבוססת על זה
תוסיף מקרו אירוע ברמת חוברת העבודה עם הקוד הבא:
 Option Explicit
Private Sub Workbook_Open()
   With Worksheets("sheet1")
       .Protect Password:="1234", userinterfaceonly:=True
       .EnableOutlining = True
       .EnableAutoFilter = True
       If .FilterMode Then
          .ShowAllData
       End If
   End With
End Sub
בקובץ שהעלית התאים לא היו מוגנים. בקובץ שאני מעלה הגיליון התאים מוגנים, אך למרות זאת ניתן להרחיב ולכווץ.
תודה, בהמשך לפתרון - שאלה
18/08/2015 | 09:20
4
15
בעצם הסיסמא כעת מופיעה בתוך הקוד... כך שאפשר בקלות לפתוח את הקוד, ולהסיר את ההגנה על הגיליון. יש דרך לפתור את זה? שהקוד יהיה זמין רק לאחר הסרת ההגנה?
 
ושאלה נוספת - אם אני משנה את שם הגיליון, זה לא יעבוד אני מבין, כי בקוד יש שם גיליון אחר, יש אפשרות לגרום לקוד להיות אקטיבי? ולשנות נתון כמו שם הגיליון במידה והשתנה?
 
תודה רבה :)
אתה יכול להגן על הקוד עם סיסמה
18/08/2015 | 12:12
3
26
במסך עורך המקרו סמן את חוברת עבודה זו (This Workbook).
הקש על עכבר ימין ובחר ב- VBAProject - Project Properties.
בחר ב-Protection והכנס סיסמה.
מודגם בצילום המסך המצורף
הסבר
18/08/2015 | 13:12
2
17
תודה על התשובה המהירה,
 
אבל גם כשאני שם את הקוד בלשונית הזו,
עדין אפשר לראות את הקוד, ובתוכו את סיסמת הסרת ההגנה על הגיליון.
או שעשיתי משהו לא נכון?
 
תודה
אוקי הצלחתי. תודה רבה :)
18/08/2015 | 13:14
1
7
אין שום דרך הרמטית לנעול את הקוד . . .
18/08/2015 | 14:05
20
משתמש 'אקסל' ממוצע ומעלה "מציץ" בקלות אל תוך הקוד ורואה את כל המידע ה"סודי" והפחות סודי.
 
אם אתה משתמש בקובץ בסביבת משתמשי קצה שלא מבינים הרבה, ב'אקסל', אתה מסודר - אחרת אתה ב"בעיה"...
 
הגדרת שנת לימוד
15/08/2015 | 10:34
7
78
שלום לכולם.
אני בונה טבלה שמתכללת נתוני לימוד מספר שנים אחורה. לכל נתון ישנו תאריך. הייתי רוצה להוסיף עמודה שתתן לי את שנת הלימוד הנגזרת מהתאריך. לדוגמא: בין ה 1/9/15 ועד ה 31/7/15 הייתי רוצה שבעמודה יהיה כתוב לי 2015/2016 , ובין ה 1/9/14 ועד ה 31/7/15 יהיה כתוב לי 2014/2015 וכן הלאה. תודה רבה!
תשתדלי, להבא, להתרכז בעת הצגת נתוני שאלה . . .
15/08/2015 | 11:13
58
לי נראה שהתכוונת למצורף..
15/08/2015 | 13:45
54
ושים לב כי את חודש אוגוסט הגדרתי כ"חופש". כמובן ניתן לשנות לפי הצורך.
ולמקרה שתסתבך...הנה הנוסחה:
 =IF(AND(MONTH(A2)>=1,MONTH(A2)<8),YEAR(A2)-1&"/"&YEAR(A2),IF(MONTH(A2)=8,"Holiday",YEAR(A2)&"/"&YEAR(A2)+1))
 
כפי שניתן לראות - שאלתך לא היתה הכי ברורה . . .
15/08/2015 | 14:16
53
ולכן - מהדוגמה שהצגת - אם אתה מציג, תמיד, את ה- 1/9 כתאריך התחלה ואין לידו תאריך נוסף (אותו, משום מה, הצגת בשאלתך) תוכל לנסות את הנוסחה שלהלן:
 
שנות לימודים
16/08/2015 | 07:45
2
43
שי פירון סיבך קצת את התשובה כפי שהבין אותה U333, וקבע ששנת לימודים מתחילה ב - 27/8. אפשר להכניס את ההתניה ל - IF, ואפשר בעזרת טבלת שנים (בשאלה שעוד לא נשאלה לגבי "הצג שנת לימודים כשנה עברית" - הפיתרון הזה פשוט יותר...) - מוצג בצילום המסך כ - 1.
אם אתה רוצה להתעלם משתי השנים האלה - ניתן לקדם את התאריך ב - 122 יום (הפער שבין 01/09 ל - 01/01) ולקבל עבור כל תאריך את השנה ה"ראשית" של שנת הלימודים. מה שנותר זה לחלץ את השנה פעמיים, מהראשונה להוריד 1 - מוצג כ - 2.
תודה רבה על התגובות. עזרתם לי מאוד
16/08/2015 | 09:36
1
17
השארת (לפחות אותי) במוד של סקרנות . . .
16/08/2015 | 09:50
31
התוכל לספר למה  - בדיוק - התכוונת מלכתחילה
כל הכבוד, השואל נכנס לפנתאון
17/08/2015 | 23:11
24
הוא בין הבודדים שמעלה שאלה ללא קובץ ולא זוכה למטחי יריות 
חם בפורומים של תפוז
דיכאון החגים
דיכאון החגים
אנחנו נשואים כבר 7 שנים וכך היה בכל שנה מחדש
דיכאון החגים
דיכאון החגים
אנחנו נשואים כבר 7 שנים וכך היה בכל שנה מחדש
בתוך החדר האינטימי שלי
בתוך החדר האינטימי שלי
עכשיו בפורום, טיפים מעולים לשדרוג חדר הילדים
בתוך החדר האינטימי שלי
בתוך החדר האינטימי שלי
עכשיו בפורום, טיפים מעולים לשדרוג חדר הילדים
אוהבים את תפוז?
אוהבים את תפוז?
עשיתם לייק לדף הפייסבוק שלנו? בואו לקבל את
אוהבים את תפוז?
אוהבים את תפוז?
עשיתם לייק לדף הפייסבוק שלנו? בואו לקבל את
Flix וידאו
פורום מחשבים ניידים
פורום מחשבים ניידים
אביעד מחשבים
אביעד מחשבים
קומונות
קומונה לרוכבי אופני-הרים.קומונת AM כשמה כן היא - All Mounta...
כאן תקבלו מבזקי-חדשות בזמן אמת ודיווחים ראשוניים מסביב לשעו...
עדכונים שוטפים
12:37 | 03.09.15 אברא קדבררא
08:02 | 03.09.15 אברא קדבררא
19:39 | 02.09.15 איתן מור9
14:16 | 02.09.15 michaelverbin
13:55 | 02.09.15 Haim251
09:57 | 02.09.15 gilady1
08:40 | 02.09.15 אברא קדבררא
13:51 | 01.09.15 hadarganor
22:24 | 31.08.15 melt123
מקרא סימנים
בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ