לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:

פורום "אופיס", ב'תפוז', הוא חלק מקהילת ה"משתמשים הכבדים" במחשב.

מאחר וכולנו מעוניינים להפיק את המרב מחבילת ה"אופיס" של "מיקרוסופט" - מן הסתם תמצאו אצלנו "טיפים" ו"פטנטים", שונים, לייעול ושכלול השימוש בתוכנות "אופיס" למיניהן.

חשוב לזכור שחברי הקהילה עושים מלאכתם בהתנדבות(!) - מתוך רצון לעזור לזולת – ואינם חייבים דבר לאף אחד מהמבקרים כאן.

הח"מ חרט על דגלו לשמור, בקנאות, על רמתו המקצועית של פורום זה - שנחשב בעיני מומחי 'אופיס', באשר הם, לפורום המוביל בתחומו - גם אם יימצא צורך להילחם על כך.

במקביל להצגת פתרונות הוצבה מטרה נוספת והיא - ל
הדריך וללמד דרכי 
שימוש בתוכנות החבילה ולא להסתפק רק בהצגת פיתרונות במובן של "ללעוס וגם לבלוע".

לא אחת תפגשו גולשים זועמים על שהח"מ מפנה חלק ממרצו ל
הדר
כה, במקום להציג להם את הפיתרון וחסל. יעידו כל אותם עשרות ומאות שחזרו להודות על שניתנה להם ההזדנות להתאמץ ולהגיע לפיתרון בכוחות עצמם. הניסיון מוכיח שגולש המוצא לבדו את הפיתרון [גם אם בלוית הדרכה והכוונה] מרגיש, ברוב המקרים, הרבה "יותר טוב עם עצמו".

פה ושם תיתקלו גם במצבים שההערות/הארות לא ממש מוצאות חן בעיני מי שהן מכוונות אליו.

מטרתנו העיקרית:


ציינו את גרסת ה'אופיס' ומע' ההפעלה וכתבו את השאלה בפרוטרוט!
צטטו שגיאה או הציגו PrnScr. לבעיות 'אקסל' הציגו קובץ ולא תמונה
> > 
תקנון הפורום - נא לקרוא ולהפנים את ההנחיות המנהלתיות             ‏‏‏

המשך...
הודעה חדשה

עיגול סיכום של מספרים תמיד כלפי מעלה
23/10/14 10:15
29צפיות
º
ROUNDUP
23/10/14 10:40
18צפיות
º
ROUNDUP(SUM(A1:A10),)= . . .
23/10/14 10:50
18צפיות
מספר סימוכין אוטומטי באקסל
22/10/14 10:36
46צפיות
שלום,
אני מעוניין ליצור קובץ/תבנית אקסל, שתיצור מספר סימוכין חדש בכל פעם שיפתח.
ללא אפשרות שאותו המספר יופיע פעמיים.
צריך להיות נעול למשתמשים, מלבד אפשרות לשמירתו בשם אחר - עבור הנתונים הקיימים בו עם המספר סימוכין שנוצר.
תודה מראש
נסה את הקובץ המצורף - פתח אותו
22/10/14 18:34
39צפיות
      חשוב -  חשוב -  אחרי שתוריד את הקובץ מכאן - שנה את שמו ל-  MyTemplate.xlsm
  • הכיתוב המופיע בתאים הצהובים הוא רמז לשם הקובץ שיפתח וישמר עם הלחיצה על לחצן "הכן קובץ חדש"
  • הקובץ החדש יקבל את השם  "הצעה מספר #" - כאשר # הוא המספר המופיע בתא K4
  • קובץ המסטר - MyTemplate יסגר אוטומטית ואתה תשאר על הקובץ החדש שנוצר. תוכל להכניס בו מה שתרצה ולשמור אותו. הוא ישמר בתיקיה C:\TEMP
  • להכנת קובץ חדש פתח שוב את הקובץ MyTemplate - כעת - בתא K4  יופיע המספר הבא ובתאים הירוקים תקבל הודעה מהו המספר האחרון שנוצל.
  • אם פתחת את קובץ האב ולא ניצלת את לחצן "הכן קובץ חדש" -  תוכל לסגור את קובץ האב והמספר לא יקודם !
  • שים לב כי הקוד מוגן -  כדי להמחיש לך שהוא יהיה נעול למשתמש ההדיוט או המתחיל (משתמש מנוסה יוכל בקלות להכנס אליו)
  • לצורך הניהול הכנסתי גם מקרו RESET  לאיפוס המספרים בקובץ האב.  כמובן שאין צורך לצרפו.
  • כמובן שניתן לשנות את מנח כל הכיתובים והשמות כרצונך.
  • נסה ותהנה.
לא פשוט...
23/10/14 07:53
28צפיות
לדעתי מבלי לשמור קובץ משותף עם כל (!) המספרים שנוצלו ומיקום (path) הקובץ - העסק לא יהיה סגור:
קח לדוגמה את קובץ התשובה שקיבלת - וכמשתמש הדיוט - פשוט שמור אותו (לא דרך הכפתור) = כפילות...
קח את אותו קובץ שנה בו ידנית את המספר כלפי מטה - הפעל את המאקרו = כפילות...
 
אל תיפול בפח של ניהול הזמנות או תעודות משלוח במקום שלא מיועד לזה - הפתרונות באקסל מספיק טובים ברמה התיאורטית, ולא מספיק טובים למתן הסברים בביקורת של הרשויות !
אקסל 2013 מציאת ערך מרבי
22/10/14 20:47
24צפיות
שלום,
 
איך אני יכולה למצוא את התאריך המרבי בעמודה לפי תנאים מסויימים
התוצאה המתבקשת מצורפת בקובץ
 
תודה
אפשר ככה
הודעה זו מכילה תמונות
22/10/14 21:34
35צפיות
הנוסחה הינה נוסחת מערך. אין להקליד את הסוגריים המסולסלים. יש לסיים את הנוסחה ע"י הקשה בו-זמנית על CTRL+SHIFT+ENTER
שאלה נוספת לגבי הנוסחה
22/10/14 21:50
18צפיות
אם אני רוצה שלקוד C יבחר התאריך המרבי כאשר הסוג הוא 1 או 3, כלומר האם אני יכולה להוסיף OR?
זה העקרון - תלוי היכן תקחי את ה-1 וה-3
22/10/14 22:17
32צפיות
הנוסחה הבאה הוכנסה לתא C16 והיא בודקת את הקוד C  ואת הסוגים "1"  ו-"3"   המוכנסים ידנית.
 {=MAX((A$2:A$11=A16)*((B$2:B$11=3)+(B$2:B$11=1))*C$2:C$11)}
 
אם את מכניסה את הקריטריונים (1 ו-3) לתוך הנוסחה . . .
22/10/14 23:21
28צפיות
אזי, נהוג להשתמש (בתא C14) בנוסחת המערך שלהלן:
   {=MAX((A$2:A$11=A14)*(B$2:B$11={1,3})*C$2:C$11)}
 
º
וככה זה יראה אם תכניסי אותם לתוך תאים . . .
הודעה זו מכילה תמונות
23/10/14 02:20
28צפיות
º
שיפור קטן - זוג הסוגריים האחרון מיותר - C$2:C$11*
22/10/14 21:52
11צפיות
התקנת חשבון דואר ב-Outlook
22/10/14 22:08
8צפיות
יש לי מחשב עם windows 7 שמותקן עליו office 2007. ניסיתי לראשונה היום להגדיר את את ה-outlook  לחשבון ה- exchange  שלי, אך הוא בשלב אימות השם הוא נתקע ומאז אני לא מציחה להמשיך את התהליך. הוא מודיע לי כי הוא לא מצליח להכנס ל-exchange. אני לא סיימתי את תהליך ההתקנה וכעת אני לא מצליחה להכנס כדי להמשיך את התקנה. מה עלי לעשות? 
צביעת ציון 'נכשל' בצבע אדום בגליון אקסל
22/10/14 16:44
11צפיות
שלום וברכה.
אני משתמש באופיס 2010.
 
יצרתי גליון ציונים לקבוצת תלמידים, ברצוני להגדיר שבאופן אוטומטי ציון מתחת 60 יסומן בצבע אדום.
 
כיצד ניתן לעשות זאת?
 
תודה רבה.
סימון התאים > 'עיצוב מותנה' > 'קטן מ-60' > עיצוב צבע..
22/10/14 16:47
14צפיות
אם אינך מכיר את ההליך - חפש ב"גוגל" אודות: Excel Conditional Formatting
º
תודה רבה!
25/10/14 21:36
2צפיות
אקסל 2010. בחירה מרשימה.
22/10/14 03:19
32צפיות
שלום,
בבחירה מרשימה לפעמים הרשימה נפתחת מתחילתה (כפי שבדר"כ אני מעוניין), ולפעמים היא נפתחת בסופה וצריך לגלול כלפי מעלה כדי להגיע לראש הרשימה.
לא הצלחתי למצוא איך שולטים על הנ"ל.
בקובץ המצורף בכל אחד מהגליונות יש רשימות שנפתחות בעמודות D ו-E. שתיהן נפתחות לי בסוף במקום בהתחלה.
 
פשוט...
22/10/14 07:55
31צפיות
הרשימה נפתחת על הערך המינימלי (גם אם לא מסודרת לפיו).
הוספת שורות ריקות בסוף הגדרת השם.
אופציה 1: הגדר את השם היכן שיש נתונים (למשל רשימת השעות)
אופציה 2: הגדר שם "דינמי" (למשל בפעולות - אם ייתכן ופעולות יתווספו בהמשך)
 
להבא - צרף גיליונות לא מוגנים ולא מוסתרים
הרחבה לאופציה 2 של ZIV
הודעה זו מכילה תמונות
22/10/14 09:21
36צפיות
כדי להגדיר את הטווח באופן דינאמי אתה יכול להיעזר בפונקציית OFFSET עם שימוש בפרמטר Height.
בצילום המסך המצורף אתה יכול לראות את הגדרת השם "פעולות". תגדיר את שאר השמות שהטווח שלהם יכול להשתנות בהתאם.
לגבי טווחים שלא משתנים, כפי שהציע זיו, פשוט תגדיר את הטווח המדויק של התאים.
אפשר גם לעבוד עם "טבלה" כדי לקבל טווח דינמי
הודעה זו מכילה תמונות
22/10/14 11:45
34צפיות
  • אני אוהב להגדיר את טווח הנתונים כ"טבלה"  ולתת לה שם -  ראה בתמונה MyList
  • ההמשך ברור -  שם זה מהווה מקור הרשימה לאימות. הטווח גדל ו/או קטן אוטומטית עם שינוי אורך הטבלה.
º
בסדר גמור. תודה לשניכם
22/10/14 11:17
8צפיות
אני רק אניח את זה פה . . .
22/10/14 11:47
41צפיות
איך זה שהגדרת את שם הטווח 'פעולות' שיתחיל מ-A6 במקום מ- A2
º
פשוט טעות. תוקן. תודה.
22/10/14 12:31
7צפיות
|*| נפתח פורום קצת אחרת |*|
22/10/14 11:18
2צפיות
מי מאיתנו לא מרגיש שונה לפעמים? או מוזר? שקשה לנו להשתלב בחברה.
פורום קצת אחרת נועד לאנשים שמרגישים קצת שונים וחריגים בחברה ורוצים להכיר אנשים שמרגישים כמוהם.

אתם מוזמנים להיכנס כבר עכשיו ולייעץ ולהתייעץ, לחבק ולנחם, לשתף בחוויות טובות ובחוויות לא טובות, לחלוק רגשות ופשוט לדבר.
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...
שאלה באקסל, יש אפשרות לעשות רשימה אין סופית בטור מסוים שזה
22/10/14 04:41
29צפיות
במקום לגרור את התאריך או הפונקציה, כל פעם למטע?
והאם אפשר לעשות את אותו דבר עם גוגל דריב בטבלת אקסל?
תגדיר "רשימה אין סופית" ותן דוגמא בקובץ
22/10/14 09:28
26צפיות
**  תן כמה עשרות או מאות- אתה לא חייב לרוץ עד אין סוף....(מה זה ?)
אפשר, גם, ככה . . .
22/10/14 10:40
38צפיות
1. בתא A1 הקלידי את התאריך הראשון ולאחר לחיצה על Enter החזירי את הסמן לתא A1.
 
2. הציבי את הסמן בחלונית ה'שם' [שבקצה המרוחק של שורת הנוסחאות] > הקלידי, בה, את כתובת התא האחרון (למשל: A123456) והקישי: Shift+Enter.

3. כשהטווח סומן > גשי, ברצועת התפריט, ללשונית 'בית' > בקבוצה 'עריכה' הקליקי על 'מילוי' > 'סידרה...' והקישי: Enter.
 
º
תודה, הצלחתי
22/10/14 21:16
5צפיות
שאלה באקסל
21/10/14 14:59
56צפיות
שלום למומחים
יש לי שתי שאלות:
1 מצורף קובץ ובו מספרי מקטי"ם שחלקם לא כתובים בפורמט נכון. האם אפשר לעשות עליהם וילוקאפ?
2 איך אפשר להפוך מספר לעיצוב של טקסט?
מודה לכם
כהן
מצורף קובץ אקסל 10
שתי תשובות
הודעה זו מכילה תמונות
21/10/14 15:27
43צפיות
1.  לא יודע בדיוק למה הכוונה. מה את רוצה לעשות עם המספרים למשל 1201 או 1209 וכו'  ?
מלאי ידנית בעמודה   B  את התוצאה הרצויה שהיית רוצה לראות והיכן ?
2.   לשאלה 2 -  ראי תמונה מצורפת.
תודה.
21/10/14 17:21
23צפיות
לאחר שהגדרתי לעצמי את בקשתי.... נראה שמצאתי פתרון חלקי..אנסה אותו ואבדוק
ותודה גם על התשובה השניה
סי כהן
אם תרצה לבדוק האם כל המקטים בתחום נמצאים בעמודה E ...
21/10/14 18:11
43צפיות
אם תרצה לבדוק האם כל המקטים בתחום בעמודה A נמצאים בעמודה E תוכל להיעזר בקובץ המצורף.
שים לב שתחום כמו 4601-4603 יחזיר את התשובה "לא" שכן בעמודה E יש רק את 4603.
הנוסחאות בבעמודה B הן נוסחאות מערך שלצערי יצאו ארוכות...
 
º
"ללא מילים" . . .
הודעה זו מכילה תמונות
21/10/14 20:25
33צפיות
º
עם מילה אחת: IFERROR...
21/10/14 22:58
23צפיות
º
לו רק ידעתי כיצד משתמשים בה . . .
22/10/14 00:51
12צפיות
ללא מילים - שים לב לנוסחה העליונה....
הודעה זו מכילה תמונות
21/10/14 22:05
36צפיות
וזה רק למקרה הפרטי הזה של 4 ספרות מכל צד -  בדיוק כפי שנשאלה השאלה.
 
אגב, לפי מה שאני הבנתי הגברת היתה רוצה לראות אם אחד משני הצדדים נמצא ברשימה (?) -  במקרה כזה, התנאי של ה-IF יהיה 0<  (במקום 2=)
זה לא ממש אותו הדבר...
21/10/14 22:56
34צפיות
אם במקום 1209 תכתוב בעמודה E את המספר 1210 הנוסחה שלך תיתן YES למרות ש-1209 לא יהיה קיים ברשימה, וכמו שאני מבין את השאלה התשובה צריכה להיות NO.
 
º
ההבדל בינינו הוא בפירוש השאלה - והשואלת לא תרמה לפירוש
22/10/14 00:26
12צפיות
בהנחה שגם את "שונאת" עמודות עזר . . .
21/10/14 16:35
52צפיות
ומעוניינת לשנות את טווח המספרים ל'טקסט' - פעלי כך:

* סמני את הטווח: A23:A26 > ברצועת התפריט 'נתונים' > 'טקסט לעמודות' > 'הבא' > 'הבא' > סמני את תיבת הבחירה 'טקסט' > 'סיום'.
 
º
איזה אלגנטי! תודה
21/10/14 17:22
16צפיות
אם תרצי לבחון את התדרך התכנותית . . .
הודעה זו מכילה תמונות
21/10/14 20:18
26צפיות
נסי ליישם את המוצע בתמונה שלהלן:

 
ודרך נוסחתית שלבטח ניתן לקצר, במעט, . . .
הודעה זו מכילה תמונות
21/10/14 21:55
43צפיות
מוצגת בתמונה שלהלן:

 
ואת בדיקת ה-IF בראשונה ניתן לקצר, במעט, למשהו כמו. . .
22/10/14 10:04
19צפיות
  =IF(OR(A2=E$2:E$15),"Yes",...
 
מבנה נתונים
הודעה זו מכילה תמונות
22/10/14 08:04
23צפיות
הכל נעשה פשוט יותר אם שומרים על מבנה נתונים אחיד בכל עמודה באקסל: 
מצ"ב צילום מסך. תלוי בפרשנות של השאלה, אבל אם הכוונה היא למצוא קיום קצוות הטווח או לפחות מק"ט אחד בטווח - הפיתרון לא דורש מומחיות באקסל.
הודעה מאקסס 2007
הודעה זו מכילה תמונות
21/10/14 14:04
23צפיות
שלום חברים
בקובץ אקסס 2007 יש לי שאליתה שמאחדת נתונים מכמה טבלאות ( הטבלאות מקשורות לטבלה שנמצאת בקבצי אקסל 2007 )
היום שנסיתי לפתוח את השאליתה אני מקבל הודעה שהטבלה החיצונית הינה בתבנית הצפויה  , ראו בקשה בתמונה המצורפת
למה הכוונה ?  עד היום הכול עבד בסדר
אודה לעזרתכם
תודה רבה
º
השתנה משהו בקובץ המקור ?
22/10/14 07:59
7צפיות
שלום ziv98
22/10/14 08:20
12צפיות
באחד מקבצי האקסל ( קובץ המקור) משהו השתבש , עשיתי שמור בשם וזה הסתדר
לא ברור לי מה השתבש אבל זה חזר לעבוד בסדר
יום נעים
עידכון מיקרוסופט אאוטלוק ואיך לא להקליד סיסמאות הקבצים בו...
21/10/14 22:16
16צפיות

החלפתי כונן במחשב וחלק מכל הבלאגן זה גם להתקין מחדש את המיקרוסופט אאוטלוק (אופיס 2010, win7).
מה שעשיתי זה לגבות את התיקיות באאוטלוק הקודם, והוא מבקש סיסמה על מנת לסגור אותם.
השלב הבא היה להגדיר את החשבון ואז סימנתי קובץ נותנים קיים, הוא דרש את הסיסמא ואז העלה את התיקייה והודעות חדשות
לתוך התוכנה. 
הבעיה היא שאני לא מבינה מה עשיתי כי עכשיו כל פעם שאני נכנסת מחדש לאאוטלוק הוא מבקש ממני את הסיסמאות של כל תיקייה (משמע
על הגדרת חשבון) שיש לי. איך אפשר למנוע את הצורך להכניס על פעם סיסמאות?

מיון באקסל
21/10/14 18:01
30צפיות
אני רוצה למיין מספריים באקסל, העניין שיש לי בקובץ מעל 300000 מספרים - ברגע שאני מבצע מיון (או סינון) זה לוקח לפעמים 5 דקות לפעמים יותר זמן, שאלתי היא האם זה קשור למעבד של המחשב - או שזה קשור נטו לתוכנה של אופיס?
ואם זה קשור למעבד, אם יהיה לי מעבד יותר מהיר למחשב זה יבצע יותר מהר את המיון?
כנראה חומרה
( לעמוד שלי בתפוז עסקים )
21/10/14 18:21
17צפיות
כי אצלי אני ממין מיליון שורות בשניות 
בדיקה
21/10/14 19:56
22צפיות
נקי את העיצובים מכל הגיליון ונסי למיין או לסנן.
האם המהירות השתפרה?
לא
21/10/14 20:02
16צפיות
גם בלי עיצובים - לא משתפר
אני יציין שבמספרים ישנו גם נוסחאות..
 
º
אקסל 2013 ?
22/10/14 07:58
12צפיות
º
2007
23/10/14 01:06
3צפיות
הצגת מיקום המסמך על גבי המסמך - WORD
21/10/14 18:42
24צפיות
שלום
אשמח לדעת אם יש דרך אוטומאטית לכך שמיקום הקובץ של וורד יופיע בתחתית המסמך עצמו.
(לדוג: שירה/המסמכים שלי/תואר ראשון/ שנה ג/קורס חשבונאות...)
וכשאשמור את המסמך בתיקייה הזאת - הכיתוב יופיע על הדף.
באקסל יש פונקציה כזאת - האם גם בוורד??
 
תודה רבה אנשים יפים וטובים.
מקובל, בעזרת הצבת 'שדה' - כמוצע בתמונה שלהלן . . .
הודעה זו מכילה תמונות
21/10/14 19:09
18צפיות
יש להציב את הסמן בתוך הכותרת התחתונה לפני ביצוע התהליך.
windows live mail - outlook 2010
21/10/14 13:54
12צפיות
את איזה תוכנה כדאי להעדיף windows live mail או outlook 2010 ?
איזה יתרונות וחסרונות יש לכל אחד מהם?
מה אם יכולות החיפוש בתוך המיילים של כל אחד מהתוכנות?
אני יותר מבטוח שלא תצא בידיים ריקות . . .
21/10/14 14:36
18צפיות
מהקישור הזה.
 
power point - היפר קישור לוידאו
הודעה זו מכילה תמונות
21/10/14 13:07
16צפיות
יש מצב לבטל את השאלה הזו ?
 
כשאני עושה היפר קישור לסרטון, ואני עובר אליו במהלך ההצגה, הוא מעדכן אותי שהקובץ עלול להכיל וירוסים בלה בלה בלה והאם אני רוצה לעבור אליו ?
 
 
ובאותו הקשר - עוד שאלה
21/10/14 13:54
12צפיות
אני מכיר 2 דרכים לצירוף סרטון למצגת.
 
א - קישור לקובץ נפרד.
ב - הטמעת הסרטון במצגת.
 
הבעיה שלי עם א היא הדרישה למעבר מפאואר פוינט לנגן (עם השאלה שהצגתי בתחילת השרשור) והדרישה לחזרה מהנגן למצגת בסוף הסרטון.
 
הבעיה שלי עם ב היא האם אפשר להציג אייקון/תמונה קטנה בעמוד הרלוונטי אך שבהפעלת הסרטון, הוא יופעל על מסך מלא ללא צורך בהתאמות נוספות ובסוף הסרטון הוא ייעלם ונוכל להמשיך לדבר על העמוד במצגת.
 
תודה.
 
(אני בעצם שואל איך הכי כדאי להצמיד את הסרטון למצגת כך ש:
1. על העמוד יוצג רק אייקון/תמונה.
2. בלחיצה על האייקון, הסרטון יוצג על מסך מלא.
3. עם תום הסרטון החזרה לאותו עמוד תדרוש מינימום של פעולות (כלום / לחיצת עכבר אחת)

עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה