לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:

פורום "אופיס", ב'תפוז', הוא חלק מקהילת ה"משתמשים הכבדים" במחשב.

מאחר וכולנו מעוניינים להפיק את המרב מחבילת ה"אופיס" של "מיקרוסופט" - מן הסתם תמצאו אצלנו "טיפים" ו"פטנטים", שונים, לייעול ושכלול השימוש בתוכנות "אופיס" למיניהן.

חשוב לזכור שחברי הקהילה עושים מלאכתם בהתנדבות(!) - מתוך רצון לעזור לזולת – ואינם חייבים דבר לאף אחד מהמבקרים כאן.

הח"מ חרט על דגלו לשמור, בקנאות, על רמתו המקצועית של פורום זה - שנחשב בעיני מומחי 'אופיס', באשר הם, לפורום המוביל בתחומו - גם אם יימצא צורך להילחם על כך.

במקביל להצגת פתרונות הוצבה מטרה נוספת והיא - ל
הדריך וללמד דרכי 
שימוש בתוכנות החבילה ולא להסתפק רק בהצגת פיתרונות במובן של "ללעוס וגם לבלוע".

לא אחת תפגשו גולשים זועמים על שהח"מ מפנה חלק ממרצו ל
הדר
כה, במקום להציג להם את הפיתרון וחסל. יעידו כל אותם עשרות ומאות שחזרו להודות על שניתנה להם ההזדנות להתאמץ ולהגיע לפיתרון בכוחות עצמם. הניסיון מוכיח שגולש המוצא לבדו את הפיתרון [גם אם בלוית הדרכה והכוונה] מרגיש, ברוב המקרים, הרבה "יותר טוב עם עצמו".

פה ושם תיתקלו גם במצבים שההערות/הארות לא ממש מוצאות חן בעיני מי שהן מכוונות אליו.

מטרתנו העיקרית:


ציינו את גרסת ה'אופיס' ומע' ההפעלה וכתבו את השאלה בפרוטרוט!
צטטו שגיאה או הציגו PrnScr. לבעיות 'אקסל' הציגו קובץ ולא תמונה
> > 
תקנון הפורום - נא לקרוא ולהפנים את ההנחיות המנהלתיות             ‏‏‏

המשך...
הודעה חדשה

אקסל 2007- תאים לא מתעדכנים
15/10/14 11:18
29צפיות
שלום,
יצרתי קובץ בקאסל 2007, עם מספר נוסחאות פשוטות שמקשרות בין תאים. ישנו תא אחד הכולל מספר, והוא מקושר למספר נוסחאות בתאים אחרים.
משום מה, חלק מהתאים מתעדכנים עם שינוי המספר, וחלק לא. דבר כזה גורם מן הסתם לתוצאות לא נכונות.
מישהו יודע מה קורה פה?
תודה.
º
זה מה שקורה פה...---->
הודעה זו מכילה תמונות
15/10/14 12:33
33צפיות
אין חצי הריון
( לעמוד שלי בתפוז עסקים )
15/10/14 16:12
21צפיות
באקסל אין חצי הריון.
או שכל הקובץ לא מתעדכן לאחר שינוי נתונים, וזה כי הקובץ נמצא במצב חישוב ידני.
או שאם רק חלק לא מתעדכן לאחר שינוי נתונים, וזה כי הנוסחאות שאתה חושב שניזונות מתאים מסוימים , לא נזונות מהם.
צום נעים
 
מיילים נתקעים ב Outbox
14/10/14 17:43
29צפיות
outlook 2010 ו  Exchange 2010

לא בעיית מקום.
פשוט לא נשלח ולאחר מכן נעלמים לגמרי מהתיבה..


תודה על העדכון
15/10/14 13:00
14צפיות
יש גם שאלה , לכל שרת exchange יש מנהל שתפקידו לטפל בבעיות כאלה.
 
הסרת שקיפות מתצוגת כותרות עליונות בוורד
15/10/14 12:46
11צפיות
שלום,
האם מישהו מכם יודע אם וכיצד אפשר להסיר שקיפות מכותרות עליונות בוורד.
רק כשלוחצים על הכותרת זה חוזר לצבע רגיל. אני יודע כשמדפיסים זה יוצא בסדר, אבל חשוב לי שגם בעריכה יראו צבע מלא של התמונה ששמתי בכותרת.
אשמח מאוד לעזרה!  תודה רבה (:
אביב
º
למיטב ידיעתי, זה לא אפשרי
15/10/14 17:59
3צפיות
קיצורי מקשים באקסל
14/10/14 11:47
32צפיות
חלק מהקיצורי מקשים לא עובדים לי באקסל.
למשל - alt + d +l  אמור לפתוח לי את אימות נתונים, הוא לא פותח.
יתכן ואני לא לוחץ או נכון (איך ללחוץ, ברצף?) או שיתכן וזה לא מוגדר?

תודה רבה
מה גרסת האופיס שלך?
15/10/14 08:38
19צפיות
שלום סטודלבט.
על איזו גרסת אופיס אתה עובד?
ב- 2010 לוחצים על Alt. ליד שמות הכרטיסיות (קובץ, בית, הוספה וכו') מופיעות אותיות עבריות. ליד נתונים מופיעה האות ם' (מם סופית). יש ללחוץ על אות זו במקלדת.
בשלב הבא יש ללחוץ על האות ה' (אימות נתונים) ולאחר מכן על ת' (אימות נתונים, פותח את התיבה).
לא ברור לי איך הגעת ל-  alt + d +l...
º
זה מאד ברור למי שמשתמש בממשק אנגלי . . .
15/10/14 10:12
9צפיות
אקסל
14/10/14 14:55
37צפיות
אני מבקשת להפוך מספר עשרוני לשעה אמיתית, אבל הערך העשרוני הוא שלילי. לדוגמא: ביום אחד חסרו לי שעות ובערך העשרוני זה נראה ככה 1.92-
איך אני הופכת את זה לזמן אמיתי (שעה ודקות)? (שאמור להיות גם במינוס)
 
תודה
סמני באפשרויות האקסל את "השתמש במערכת התאריכים של 1904"
הודעה זו מכילה תמונות
14/10/14 15:18
27צפיות
את המספר העשרוני של השעות חלקי ב-24
º
תודה רבה!
14/10/14 15:43
4צפיות
איחוד רשומות מכמה קבצים
13/10/14 20:40
30צפיות
שלום וחג שמח
מצב קובץ דוגמא: מכיל 2 טורים  אחד מספר לקוח והשני שם. יש לי 3-4 קבצים (אחד לכל שנה)
כמובן שכל אחד מכיל חלק אותו דבר וחלק עם השנים גדל - נוספו לקוחות..
אני רוצה ליצור קובץ אחד שמכיל את כל הרשומות אבל ללא כפולים.
 
אשמח לקבל עזרה
 
תודה
חן
אפשר, גם, ככה . . .
13/10/14 22:36
27צפיות
1. היעזר בדיון שבקישור והתמקד בהצבות האחרונות, שבדף 3.
 
2. לאחר שקיבצת את כל הרשומות בגיליון אחד - גש לרצועת התפריט 'נתונים' > 'הסר כפילויות'.
 
נוסחאה באקסל
13/10/14 20:21
25צפיות
שלום
איך אני מבצע תרגיל פשוט של "מינוס" באקסל
לדוגמה יש לי את הספרות 34 31 שיבצע לי 3 = 31  - 34
º
אם בתא A1 יש 31 ובתא A2 יש 34 אז A3=A2-A1
13/10/14 20:38
9צפיות
אפשר, גם, כבקישור שלהלן . . .
13/10/14 20:38
24צפיות
זה, שכאן.
שאלה בנוסחאה באקסל
הודעה זו מכילה תמונות
13/10/14 21:11
30צפיות
צירפתי תמונה בקובץ את שאלתי
תמונה של אקסל
SPELLER בעברית לוורד 2007
13/10/14 12:23
18צפיות
אין לי בודק איות בעברית לוורד 2007.
איך אני יכול לפתור את הבעיה?
תודה
אין לאף אחד שום רעיון מועיל?
13/10/14 16:51
7צפיות
מערכת ההפעלה שלי היא וינדוס 8
º
מהי שפת תפריטי התוכנה . . .
13/10/14 16:58
4צפיות
º
אנגלית
13/10/14 17:00
4צפיות
אם כך, על פניו, נראה ש"איחרת את הרכבת" . . .
13/10/14 17:06
14צפיות
חבילת 'אופיס 2007' באנגלית לא כוללת בדיקת איות, דקדוק ומילונים בעברית.
 
ניתן היה, בעבר המאד רחוק, לרכוש תוסף בשם: SLP) Single Language Pack) לשינוי שפת הממשק לעברית ובד בבד לקבל את האפשרות לבדוק איות, דקדוק ומילון עברי.
 
אתה מוזמן לוודא, את הר"מ, עם מח' התמיכה של MS, בטל': 09-7625400.
 
אם אני זוכר נכון אז בעת ההתקנה
13/10/14 17:37
16צפיות
בחרתי את האנגלית, אילו הייתי בוחר עברית הייתי מקבל את האפשרות לאיות?
יתכן וכדאי לי להתקין מחדש.
º
אם על תקליטור ההתקנה, המקורי, רשום גם עברית . . .
13/10/14 19:10
6צפיות
יצירת דו"ח באמצעות טבלת ציר או כלי אחר
12/10/14 14:42
152צפיות
היי,

יש לי database די גדול; טבלה שבנויה מכמה מאות עמודות.
הכותרת של כל עמודה היא שם של קבוצה, לדוגמא קבוצה א', קבוצה ב' וכו'...
בכל עמודה מפורטים משתתפים. משתתף יכול להופיע ביותר מעמודה אחת (אבל לא יכול להופיע יותר מפעם אחת באותה עמודה).

אני מעונין ליצור דו"ח שיפיק לי לפי שם משתתף, את רשימת הקבוצות שבהן הוא מופיע.

שיחקתי עם pivot לא מעט. הדרך היחידה שהצלחתי היא לשנות את המבנה של הטבלה וגם אז, אני לא מקבל פירוט של שמות הקבוצות אלא את שמות הקבוצות בעמודה ימנית וסימון בתוך תאי הטבלה אם המשתתף מופיע בקבוצה או לא.

יש למישהו רעיון?
תודה.
תעלה קובץ לדוגמה
12/10/14 22:56
11צפיות
צור קובץ שיכיל כמה עמודות וכמה שורות וצור ידנית את התוצר הרצוי.
 
קובץ דוגמה
13/10/14 00:53
18צפיות
היי.
קוד"כ תודה :)
צירפתי קובץ. טבלה פשוטה עם חודשים קלנדריים. תחת כל אחד מהם מפורט מי עבד באותו חודש.
הדו"ח שאני רוצה הוא כזה שבו אוכל לראות לצד / מתחת לכל שם עובד, אשימה של החודשים שבהם הוא עבד. 
º
האם המידע בגיליון PIV עונה על הצרכים?
13/10/14 01:32
16צפיות
º
בדוק אם הנוסחה, המוצעת בתמונה, מקדמת אותך . . . .
הודעה זו מכילה תמונות
13/10/14 11:38
22צפיות
אם אתה פתוח לרעיונות בדבר שינוי מנח טבלת מקור הנתונים.
הודעה זו מכילה תמונות
13/10/14 16:13
12צפיות
בדוק את המוצע בתמונה שלהלן:
 
RE: גליון PIV
13/10/14 10:27
16צפיות
היי. 
עקרונית הגליון עונה על הצרכים. כמה שאלות:
1. חודש ינואר נשמט משום מה. זה משום שזו העמודה הראשונה בטבלה? 
2. אפשר הסבר (אפילו רדוד)? אני מבין שבנית איזשהו 'גליון תיווך' כדי לסדר את הנתונים בצורה אחרת ועל בסיסם את ה PIVOT? 
אז ככה...
13/10/14 10:49
22צפיות
1. צריך להוסיף בעמודה A כותרות (אפילו פיקטיביות) ולהתחיל את החודשים מעמודה B
2. השתמשתי בשיטה שנקראת UNPIVOT על מנת להפוך את טבלת הנתונים לטבלה תקנית. זו טכניקה פשוטה שמשתמשת בטווחי איחוד מרובים, ואני חושבת שיהיה לך הכי קל ללמוד אותה מיוטיוב.
בהצלחה
º
בדוק גם את המוצע בגיליון2 בקובץ המצורף
14/10/14 15:08
10צפיות
שגיאה בפתיחת אקסל 365
הודעה זו מכילה תמונות
13/10/14 12:31
21צפיות
התקנתי Office 365 Professional Plus על אחת התחנות, וכל פעם שאני פותח אקסל אני מקבל את השגיאה המצורפת:
Compile error in hidden module: WebAndHelp
לחיצה על Help שולחת אותי לדף סתמי ב  MSDN שאין בו שום דבר מועיל:
יש לכם רעיון למה ואיך לפתור את זה?
בתוצאות גוגל לא מצאתי את השגיאה הספציפית הזאת...
 
שגיאה
|*|נפתח פורום האבא החדש|*|
13/10/14 12:25
6צפיות
|*|העולם השתנה, ההורות השתנתה וכיום לאבא תפקיד חשוב ומרכזי בגידול ילדיו.
לכן פתחנו פורום במיוחד בשבילכם האבות (וגם אימהות) את פורום האבא החדש.

מוזמנים להיכנס כבר עכשיו ולדבר, לשאול, להתייעץ וגם סתם לפרוק.
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...
רשימת מילים שגויות – בוורד
12/10/14 23:01
27צפיות
שלום לכם,
אני מנסה להעלות נושא טיפה בעייתי, שאני מקווה שבכל זאת אוכל למצוא עליו תשובה כאן.

בקובץ שאני עובד עליו (באנגלית, בוורד 2007), משום מה מילה שנראית שגויה, כמו senor, לא מסומנת באדום בקובץ (הכוונה למילה שבכתיב הנכון הייתה אמורה להופיע כ-senior, "בכיר"). ביקשתי באפשרויות המתקדמות של התוכנה שהקובץ ייבדק מחדש; ואכן, הופיעו סימונים באדום מתחת לשמות רבים שאינם באנגלית - אבל המילה senor עדיין לא הופיעה כשגויה (אני מניח שהיא הוכנסה איפשהו למילון הפנימי של התוכנה בתור המילה señor).
 
האם יש אפשרות כלשהי ליצור מילון וורד דווקא של מילים שגויות? כלומר, כאלה שהתוכנה תציב קו אדום מתחתיהן למרות שבדרך כלל הן נחשבות למילים תקניות? אני בדרך כלל משתמש באפשרות ההפוכה: מזין למילון התוכנה מילים בעייתיות שאינן מוכרות באנגלית (בדרך כלל שמות בעברית או בשפות אחרות), כך שהתוכנה "תכיר" אותן ולא תסמן אותן כשגויות. כאן אני מחפש את הכיוון ההפוך - דרך לגרום לתוכנה **לא להכיר** במילים שדווקא כן נחשבות למוכרות, ולסמן אותן באדום.

אודה לכם מראש על כל רעיון או קצה חוט כלשהו.
מקשי קיצור בוורד
11/10/14 17:33
34צפיות
אהלן, לפעמים כשאני נכנס לוורד פועלים לי הקיצורי דרך עם המקשים בצורה הרגילה, למשל ctrl a לסימון הכל, ctrl s לשמירה ולפעמים כשאני פותח יש קיצורים אחרים לגמרי!! למשל שמירה זה פתאום shift f12 וביטול alt backspace במקום ה ctrl z הידוע והטוב
ווינדוס 8.1 אופיס 2007 סטודנט וורד באנגלית
מישהו מבין למה זה?
תודה
נסה, אולי, "לרענן" את קובץ התבנית NORMAL.DOTM . . .
12/10/14 13:08
17צפיות
כמוסבר כאן.
 
תודה. עשיתי לא עזר
12/10/14 14:50
11צפיות
אני חושב שזה אמור להיות קשור לשפות. כנראה ששפות שונות נותנות קיצורים אחרים, לפחות לפי מה שראיתי בחיפושים בגוגל
עוד רעיונות? מה שכן, יש קובץ קצת מוזר יותר Normal.dotm.old ואין לו סמל של וורד אלא כמו דף לבן. כל אחד שהפכתי ל OLD הפך לכמו דף לבן. 
שוב תודה
עוד מידע
הודעה זו מכילה תמונות
12/10/14 15:08
18צפיות
כשאני פותח קובץ וורד חדש אז נוצר בתיקיה קובץ חדש עם הקיצור dotm 
יש לי עכשיו בתיקיה הזו 
אגב אני לא יכול לנקד, גם לא פה, אולי זה משהו שקשור בהגדרות
12/10/14 15:23
9צפיות
מקלדת שלי?
(ניקוד: כשקפס לוק דלוק ולוחצים שיפט ומספר)
ב'חלונות 8' כבר לא מנקדים כפי שתיארת . . .
12/10/14 15:38
19צפיות
היעזר במאמר ממאמרי הפורום.
בינתיים
12/10/14 22:46
9צפיות
העברתי את השפות בווינדוס ואופיס לעברית. תוקן המצב ואני מקווה שישאר כך, קשה לדעת בגלל שגם קודם לפעמים זה כן היה עם הקיצורים ה"נכונים" ולפעמים לא
לגבי הניקוד תודה. לא ידעתי ששינו (ואיזו סיבה כבר הייתה להם?!! מעצבנים המיירקרוסופט האלה!)
 
תודה
º
זו הכוונה - קובץ התבנית NORMAL אמור להיווצר מחדש . . .
12/10/14 15:35
4צפיות
אופיס 2013 וינדוס 8
12/10/14 12:33
33צפיות
יש לי מסמך וורד שכתבתי. השפה הראשית היא בעברית, אך משולבים בו הרבה תווים באנגלית.
האם יש אפשרות להגדיר באופן אוטומטי החלפה של הפונט לכל התווים בעברית ופונט אחר לכל התווים באנגלית?
נגיד עברית David
אנגלית Times New Roman 
שיכול גם על הערות שולים.
התשובה מופיעה בגוף השאלה . . .
12/10/14 12:43
31צפיות
הרץ 'חיפוש והחלפה' (Ctrl+H) כשאתה בוחר שינוי עיצוב גופן.
גאונים המיקרוסופט האלה, חושבים על הכל אבל.
12/10/14 14:10
22צפיות
הגעתי לחלון של החיפוש -> עוד>חפש כל צורות המילה (אנגלית) ופה כבר הסתבתי.
אפשר בבקשה עזרה והכוונה?
התמונה, שלהלן, מדברת בעד עצמה . . .
הודעה זו מכילה תמונות
12/10/14 14:20
30צפיות
1. לפני הרצת 'חיפוש והחלפה' יש לסמן את כל המסמך - בעזרת: Ctrl+A

2. סעיפים 2+3 זהים פרט לסוג הגופן הנבחר.
 
תודה אנסה תכף. אבל יש לי בעיה נוספת
12/10/14 14:28
16צפיות
יש לי מסמך עם תוכן עניינים (באמצעות ההפניה).
המסמך מורכב מפרקים ונגיד פרק ב' נגמר לי ברבע עמוד חדש ומיד באותו עמוד מתחיל לי פרק ג'.
כשאני מוריד את פרק ג' לעמוד חדש באמצעות אינטר, הוא מגיע לעמוד החדש אבל הוא לא עובר להתחלה אלה יכול להגיע גם לתחתית העמוד וצריך לשחק עם זה כל הזמן, להעלות ולהוריד, במקריות גמורה.
 
האם התופעה מוכרת?
איך פותרים אותה?
º
עמוד חדש = Ctrl+Enter . . .
12/10/14 14:50
4צפיות
לא עובד לי.
12/10/14 14:35
17צפיות
סימנתי את כל הטקסט בטיימס ניו רומן 12 רגיל.
חיפשתי את הנ"ל.
הגדרתי לו להחליף את הנ"ל בדייויד 12 רגיל.
הוא כותב שלא התבצעה שום פעולה 
הצמד את הקובץ לכאן . . .
12/10/14 14:51
16צפיות
ובו 3-4 פסקאות המכילות טקסט מעורב [עברי-אנגלי]
º
עשיתי את זה כבר ידנית ב20 עמודים
12/10/14 14:59
10צפיות
º
המחשב, כנראה, "נבהל" ממני . . .
12/10/14 15:34
15צפיות
לא נראה לי, הוא חברותי מידי.
12/10/14 17:01
14צפיות
אם אני רוצה לתת שתי כותרות עליוניות שונות בעמוד זוגי ועמוד אי זוגי ובמקביל גם מספרי עמודים רציפים.
אני מסמן את הV לתן שתי כותרות לזוגי ואי זוגי.
עמוד ראשון שונה
אבל המספור עמודים עושה בעיה,  הוא סופר לי בסדרה אבל כל עמוד שני הוא מסתיר לי. ( 1, , 3 , , ,5 , , 7 ) האמצע חסרים.
איך אני מסדר את זה
הפיכת ברירת המחדל בחיפוש באקסל לפי ערכים ולא לפי נוסחאות
הודעה זו מכילה תמונות
11/10/14 23:00
22צפיות
שלום וחג שמח
ברירת המחדל בחיפוש באקס הינה לפי נוסחאות הייתי רוצה לשנות את ברירת המחדל שתהייה לפי ערכים (צילום מצורף)
אופיס 2013 חלונות 7
תודה רבה
molvy
הכנס את המקרו שלהלן ל'מודול' רגיל בקובץ PERSONAL . . .
12/10/14 00:08
39צפיות
אם המושג "קובץ PERSONAL" חדש לך - הרץ חיפוש ב"גוגל" - אחר: Excel Personal.xlsm.
 
 Sub Auto_Open()
      ActiveSheet.Cells.Find What:="", After:=ActiveCell, LookIn:=xlValues
End Sub

 
º
תודה רבה מיכאל, אנסה ליצור ולהכניס את המקרו ל PERSONLS
12/10/14 09:27
7צפיות

עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה