בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:

פורום "אופיס", ב'תפוז', הוא חלק מקהילת ה"משתמשים הכבדים" במחשב.

מאחר וכולנו מעוניינים להפיק את המרב מחבילת ה"אופיס" של "מיקרוסופט" - מן הסתם תמצאו אצלנו "טיפים" ו"פטנטים", שונים, לייעול ושכלול השימוש בתוכנות "אופיס" למיניהן.

חשוב לזכור שחברי הקהילה עושים מלאכתם בהתנדבות(!) - מתוך רצון לעזור לזולת – ואינם חייבים דבר לאף אחד מהמבקרים כאן.

הח"מ חרט על דגלו לשמור, בקנאות, על רמתו המקצועית של פורום זה - שנחשב בעיני מומחי 'אופיס', באשר הם, לפורום המוביל בתחומו - גם אם יימצא צורך להילחם על כך.

במקביל להצגת פתרונות הוצבה מטרה נוספת והיא - ל
הדריך וללמד דרכי 
שימוש בתוכנות החבילה ולא להסתפק רק בהצגת פיתרונות במובן של "ללעוס וגם לבלוע".

לא אחת תפגשו גולשים זועמים על שהח"מ מפנה חלק ממרצו ל
הדר
כה, במקום להציג להם את הפיתרון וחסל. יעידו כל אותם עשרות ומאות שחזרו להודות על שניתנה להם ההזדנות להתאמץ ולהגיע לפיתרון בכוחות עצמם. הניסיון מוכיח שגולש המוצא לבדו את הפיתרון [גם אם בלוית הדרכה והכוונה] מרגיש, ברוב המקרים, הרבה "יותר טוב עם עצמו".

פה ושם תיתקלו גם במצבים שההערות/הארות לא ממש מוצאות חן בעיני מי שהן מכוונות אליו.

מטרתנו העיקרית:


ציינו את גרסת ה'אופיס' ומע' ההפעלה וכתבו את השאלה בפרוטרוט!
צטטו שגיאה או הציגו PrnScr. לבעיות 'אקסל' הציגו קובץ ולא תמונה
> > 
תקנון הפורום - נא לקרוא ולהפנים את ההנחיות המנהלתיות             ‏‏‏

המשך...
הודעה חדשה

º
כיצד ליצור קובץ אקסל חדש מתוך אקסל VBA? תודה.
14/08/14 14:10
12צפיות
ככה:
14/08/14 14:16
23צפיות
|הקוד|
Workbooks.Add
|סקוד|
שאלה על POWERPIVOT
13/08/14 10:40
47צפיות
אני מנסה ליצור דוח בעזרת POWERPIVOT
יש לי לצורך העניין  2 טבלאות מכירות: אחת של 2013 והשניה של 2014.
יש בשתי הטבלאות את אותן כותרות, אותן עמודות ואותם שמות פריטים וכו. רק השוני הוא במכירות הכספיות.
כשאני מנסה לחבר בין הטבלאות אני לא מצליח. יש הערה שאומרת שיש נתונים כפולים (כנראה בגלל שיש שמות פריטים\מוצרים זהים בשתי הטבלאות).
איך מתגברים על זה? האם לא לשם כך נוצר ה POWERPIVOT  לחבר בין טבלאות?
 
"איפה דני" . . .
13/08/14 11:01
43צפיות
בשאלתך, מצאתי, 3 עבירות התנהלות.
 
נסה לכפר עליהן.
מצ''ב האקסל
13/08/14 21:36
33צפיות
יש לי אקסל 2010
ווינדוס 7
זה לא קובץ 'אקסל' - זו תמונה . . .
13/08/14 21:39
24צפיות
הקלד את הודעת השגיאה ב"גוגל" ועיין בתוצאות.
 
בהצלחה
בלי לראות את הקובץ...
14/08/14 04:47
24צפיות
POWERPIVOT יודע לקשר בין טבלאות באמצעות קשרי גומלין ומפתחות.
לדוגמה - אם בטבלה אחת יש לך תיעוד של מכירות, ובה כל מוצר נמכר כמה פעמים, ובטבלה שנייה יש לך רשימת מקטים ומחירים, ובה כל מקט מופיע פעם אחת בלבד (כמובן...), תוכל לקשור בין שתי הטבלאות ולשלוף את מחיר המקט אל טבלת המכירות.
(זה כמובן הרבה יותר מורכב מהדוגמה הפשוטה שניתנה כאן שיכולה להפתר באקסל באמצעות VLOOKUP, אך היא יכולה לתת לך כיוון...)
מיכאל, יש את הנתונים והטבלאות ב- POWERPIVOT WINDOW
14/08/14 11:17
17צפיות
נכון שיש צילום, אבל זה רק להראות את הערה שאני מקבל.
בדיוק כפי שההודעה אומרת...
14/08/14 11:34
23צפיות
בשתי הטבלאות שלך יש כפילויות.
הקישור בPP הוא מצד הרבים לצד היחיד, אבל בטבלאות שלך אין יחיד ורבים, אלא שתי טבלאות רבים.
מכיוון שלא הצלחתי לפתוח את הקובץ (בעיות תאימות), אוכל לתת לך רק את הכיוון הכללי:
צור טבלת תאריכים רציפים שתתפרש משנתיים לפני התאריך הראשון ועד שנתיים אחרי התאריך האחרון ויבא אותה אל מודל הנתונים.
קשר אל הטבלה הזאת את שתי הטבלאות שלך.
 
הסברים בנוגע להודעות שגיאה מחפשים ב"גוגל" . . .
14/08/14 12:04
18צפיות
אין לי, יותר, מה להוסיף על הנאמר לעיל.
º
תקוע איך שומרים - פאוור פוניט
14/08/14 11:26
10צפיות
º
Ctrl+S . . .
14/08/14 12:08
8צפיות
איך עוברים ממצב לא מקוון למצב מקוון
14/08/14 10:59
13צפיות
איך עוברים ממצב לא מקוון למצב מקוון באאוטלוק 2010
º
אפשר, גם, כבתמונה שלהלן . . .
הודעה זו מכילה תמונות
14/08/14 11:06
17צפיות
סיכום גליונות office 2007
13/08/14 10:11
42צפיות
איך אפשר לסכם את סכום סה"כ הגליונות  בגליון אחד "סה"כ גליונות"
מצ"ב קובץ
º
גם ככה
הודעה זו מכילה תמונות
13/08/14 10:53
47צפיות
º
תודה ויום טוב
13/08/14 11:00
23צפיות
אם הקלדת את הנוסחה כפי שהוצעה - אתה ב"צרות". . .
13/08/14 11:11
36צפיות
‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏
שתי אופציות
13/08/14 11:47
33צפיות
1. SUM('חודש 1-14'!D25,'ניקוי 3-14'!D27,'ניקוי 5-14'!D28,'ניקוי 7-14'!D27)=
2. SUM(גיליון1:גיליון3!B5) של u333
שתיהם עבדו
 
לא זכור לי שביקשתי ממך אופציות . . .
13/08/14 11:49
30צפיות
אם לא הבנת את כוונתי - במילה "צרות" - תשאל/תבקש הבהרות...
מה לא תקין בנוסחה של u333
13/08/14 11:54
25צפיות
אם אני היבנתי למה צריך הבהרות אלה אם יש עוד נוסחאות לרוונטיים
בנוגע לתקינות - שאל אותו . . .
13/08/14 11:56
33צפיות
אני לא כתבתי דבר, וחצי דבר, בקשר לתקינות...

כיוונתי, יותר, לעניין ההקלדה של מה שהוצע והדגשתי זאת עם 'סימן קריאה'.

אבל, רד מזה. משום מה יש לי הרגשה שחידושים וקיצורים לא, ממש, ימצאו חן בעיניך...
 
בקובץ דוגמה
13/08/14 13:20
31צפיות
שהיצגתי לא היתה לי בעיה
אבל בקובץ המקורי היתה לי בעיה
עקב כמה נסיונות היבנתי איפה מקור הביעה
בגליונות הסיכומים היו באותה עמודה אבל בשורות שונות
בכל הגליונות הם צריכות להיות באותה עמודה ושורה
עד שנוסחת u333 התאימה
בכל זאת תודה למיקי ול- U333
לא צריכה להיות, לך, שום בעיה . . .
13/08/14 14:25
34צפיות
במקרים כמו שתיארת - נהוג לסכם את עמודה "B", שבכל גיליון, בעמודה אחרת [לא חשוב, כלל, באיזה תא/שורה/עמודה יחושב הסיכום - כל עוד אין זה בעמודה "B"].
 
כעת, כל שעליך לעשות הוא להשתמש בנוסחה השואבת את הערכים מכל הגיליונות אבל במקום להפנותה לתא מסוים [B5] הפנה אותה למלוא העמודה: B:B.
 
האמור לעיל מתייחס לשימוש בנוסחאות גיליון.
 
ניתן, כמובן, לכתוב מקרו קצרצר, שסורק את הגיליונות - צובר ומחזיר את סכומי עמודות "B".
º
תודה מיקי הבעיה שלי שאין לי ידע במקרו
13/08/14 14:38
11צפיות
ואפשר גם....
13/08/14 14:39
33צפיות
  • להשאיר את הגיליונות 1  2  וכו' כמו שהם -  עם סיכום בתא התחתון של עמודה B  (לא חייב כמובן באותה שורה)
  • לבצע את מה שהציע מיכאל - דהיינו להפנות את נוסחת הסיכום למלוא עמודת B של כל הגיליונות
  • להוסיף בנוסחת התוצאה -  "חלקי 2"  (2/)
תודה u333
13/08/14 15:07
27צפיות
בו נוכל את העוגה לאט
לפי מה שאתה אומר למחוק את הסיכום בכל הגיליונות בעמוד B  
להפנות את נוסחת הסיכום למלוא עמודת B של כל הגיליונות
למה חלקי 2?
לא ולא ולא !
13/08/14 17:14
21צפיות
  • תא הסיכום חייב להשאר  (לכן יש לחלק התוצאה ב-2)
  • הצעתי בסה"כ מאפשרת שתא הסיכום בכל גיליון לא חייב להיות באותה שורה אלא בתא כלשהוא בעמודה B -  אבל הוא חייב להיות !
ואז, כשירצה להוסיף רשומות יהיה עליו להוסיף שורות. . .
13/08/14 15:10
36צפיות
מעל לתא הסיכום.

אפשר היה להבין, את הצורך בדינאמיות, באחת מהצבותיו, 
 
כדי לקבל דינאמיות, לשמה, נהוג להציג את נוסחת הסיכום בעמודה שונה או להציבה בשורה 1 אבל אז יהיה צורך בנוסחה קצת יותר "מתוחכמת".
º
מורה טוב תלמידים טובים
הודעה זו מכילה תמונות
14/08/14 10:25
22צפיות
תמונה
תלמיד בינוני [לא מתערב בהשלכות לגבי כישורי המורה]. . .
הודעה זו מכילה תמונות
14/08/14 10:53
23צפיות
ולו בגלל:

1. המוצג בתמונה שלהלן.

2. כשמציגים תוצאת אחת עם 2 ספרות עשרוניות ומבקשים להציג תוצאה זהה - בעזרת נוסחה שונה - מציגים, גם אותה, עם 2 ספרות עשרוניות.

*** האם בדקת, ב"גוגל", כיצד מסכמים הרבה גילניונות, בלי שיהיה צורך להקליד את שם הראשון והאחרון
 
 
º
לא בדקתי אני אבדוק תודה
14/08/14 11:01
6צפיות
אקסל VBA 3 שאלות
13/08/14 16:10
25צפיות
שלום,
כתבתי קוד קצר באקסל 97, זה אמור לעבוד בסוף על גרסה מתקדמת יותר, כנראה 10.
יש לי 3 שאלות:
1. אני רוצה לבטל מתוך הקוד את השורות הריקות.
2. יש עמודות שהוספתי להן ערך מתוך הקוד והן מוצגות כ-%. אני רוצה להציגן כמספר רגיל. לדוג' עמודות H,I,J. הוספתי אותן ע"י הפקודה:
 CurrColumnH = "H" & i
         Range(CurrColumnH).Value = "12"
את כל ה"עריכה" הזו, אני רוצה לבצע מתוך הקוד.
3. כל יום אני אמורה לקבל קובץ במייל ולבצע עליו את קטע הקוד הזה. כיצד ניתן לבצע זאת?
תודה.
 
 
אז ככה . . .
13/08/14 16:27
31צפיות
לשאלה: 1+2 - עשי שימוש במקרו שלהלן [יצאתי מנק ' הנחה שניתן להסתמך על תאי עמודה "A"].

לשאלה 3 - עשי שימוש בחוברת אישית [PERSONAL] או בסתם קובץ שיהיה פתוח לצד הקובץ שאת מקבלת, על בסיס יומי, והריצי אותו כשהגיליון הנבחר הוא זה עליו יש לבצע את הפעולות.
  Sub Delete_Empty_Rows()
      LR = Cells(Rows.Count, 1).End(xlUp).Row
      For R = LR To 2 Step -1
            If IsEmpty(Cells(R, 1)) Then Cells(R, 1).EntireRow.Delete
      Next
      Columns("H:J").NumberFormat = General
End Sub
 
הייתי רוצה שזה ירוץ אוטו אוטומאטית ברגע שייפתח קובץ אקסל עם
14/08/14 04:01
9צפיות
שם מסויים או מתיקיה מסויימת.
זה מיועד למישהו שאינו שולט טוב במחשב.
תודה.
תוכלי להיעזר בקישור שלהלן . . .
14/08/14 09:41
14צפיות
אבל איך לבצע שלא יופעל על כל אקסל שנפתח אלא רק על זה שאני
14/08/14 10:42
6צפיות
מקבלת במייל וגם אז רק מכתובת מסוימת.
האם אפשר לכתוב פונקציה חיצונית ב- VBA ואותה להפעיל על הקובץ המתקבל?
 
תודה.
בקובץ 'פרטי' [PERSONAL] . . .
14/08/14 10:48
12צפיות
חפשי ב"גוגל" אודות: EXCEL 2010 PERSONAL MACRO
º
חישוב משכורות מסובך
14/08/14 08:25
15צפיות
תוכלי לנסות להיעזר בקובץ דוגמה שייתן לך כיוון . . .
14/08/14 09:37
20צפיות
תודה על התשובה המהירה
14/08/14 10:22
14צפיות
אבל כבר עיינתי בקובץ הזה והוא לא ממש עזר לי
אני צריכה לחשב שעות רצופות ולא רצופות איך אני עושה את זה ?
ואני צריכה לחלק איכשהו את שעות העבודה לפי תבנית מסויימת של 24 שעות שתכלול את כל התנאים של מע' השכר.
איך אני עושה את זה ?
עזרה בפאוורפוינט 2010
14/08/14 06:52
4צפיות

שלום רב,
עלי להכין מצגת ובמקום העבודה שלי יש לי פאוורפוינט 2010. מצאתי template מאד יפה, ובחרתי דגם של שקופית שמאפשרת לי להעלות תמונה ולכתוב משהו בצד. הבעייה שנתקלתי בה היא שהתמונות נקטעות זאת אומרת לא רואים את כל התמונה גם לא בזמן הצגת המצגת וכמובן זאת תקלה רצינית כי אני רוצה שיראו כל הדמויות המצולמות. מה עלי לעשות כדי שהתמונה תופיע במלואה?
במידה שלא אצליח אעבור לגירסת פאוורפוינט 2007 שאני מכירה יותר אבל במקרה הזה הייתי רוצה למצוא templates פחות שגרתיים במידת האפשר. מהיכן אפשר להוריד אותם?
אשמח לתשובה מהירה. עלי לסיים את המצגת כבר היום.
תודה מראש על כל עזרה
תשובות
14/08/14 08:43
5צפיות
כדי לנסות ולבחון [ציטוט] "מה לעשות כדי שהתמונה תופיע במלואה" - צריך לראות על מה מדובר. הכיני מצגת בת 2 שקופיות עם הטמפלט שמוצא חן בעיניך, והעלי אותה לכאן. כמו כן, העלי לכאן את אחת התמונות (רק את קובץ התמונה) שבאחת השקופיות כדי לראות את ההבדל בין התמונה ה"מלאה" לבין זאת שנראית כשהיא במצגת.
בקשר לתבניות נוספות לפאוארפוינט - כתבי במנוע חיפוש את הביטוי free powerpoint templates ובחני את התוצאות.
ראי, לדוגמה, כאן, ותבניות של מיקרוסופט פה.
תודה לך על התשובה המהירה
14/08/14 09:20
5צפיות
אחרי שכתבתי, נוכחתי לדעת שהדרך הכי טובה למקרה שלי זה להכין
אלבום תמונות, כי בדיוק מדובר על עשר תמונות שהציבור בחר מתוך 110 תמונות ואני מציגה אותן מהתמונה העשירית לתמונה הראשונה.
מכיוון שאני לא בקיאה בתוכנה לוקח לי קצת זמן למצוא כל דבר. למשל, ראיתי שניתן לעשות מסגרת כפולה לכל תמונה דבר שגיליתי במקרה ועכשיו
אני לא מצליחה להגיע לאותו המקום. אני משערת שבסופו של דבר אני אתגבר על זה. תודה על כל הטמפלטיים שהפנית אותי אליהן.
אי ביטול USERFORM
הודעה זו מכילה תמונות
13/08/14 16:54
37צפיות
שלום לכולם,
 
אני רוצה ליצור סיטואציה פשוטה מאוד, שבה אני מחייב את המשתמש בקובץ האקסל לבחור בין שתי אפשרות שנמצאות בתוך USERFORM - אסור שתהיה שום אופציה להעלים את היוזרפורם בצורה שהיא לא דרך הכפתורים של גביה.
מן הסתם כמובן שביטלתי את האיקס הקבוע שסוגר את היוזרפורם אבל נשארתי עם סיטואציה שאני בספק אם הרבה אנשים הבחינו שהיא קיימת להעלמת יוזרפורם.
 
הסיטואציה היא : כאשר היוזרפורם פתוח ולוחצים קליק ימני בעכבר על הלשונית אקסל שנמצאת ב"שורת המשימות" שבוינדוס   (ראה תמונה) - אנחנו נשאל "האם אנחנו רוצים לשמור את השינויים שעשינו בקובץ אקסל", אם באותו המעמד נלחץ "ביטול" הרי שנשארנו בתוך קובץ האקסל וגם היוזרפורם נסגר (נא לנסות זאת בבית).
יש פתרון, מישהו ?
אקסל 07 וינדוס 07
עד היום לא שמעתי על 'תופעת טבע' כמו אצלך . . .
הודעה זו מכילה תמונות
13/08/14 17:26
29צפיות
אבל תמיד יש 'פעם הראשונה'...
 
מאחר ולא הצלחתי לשחזר את התופעה - הנה צילום של מה שמוצג אצלי לאחר קליק, ימני, על צלמית הקובץ ב'שורת המשימות'.
 
רגע רגע רגע...
13/08/14 18:06
25צפיות
נראה לי שלא עשית טוב.
בדיוק לאחר המוצג בתמונתך אם תלחץ על "סגור חלון" אתה תשאל "האם לשמור שינויים שבצעת ב... " (יש לדאוג מראש לעשות שינויים בכדי שתהיה שאלה).
כתשובה לדו-שיח הזה יהיו לך 3 אופציות "כן, לא, ביטול"
 
תלחץ על ביטול - ותגיד לי אם היוזרפורם לא נעלם.... 
קח גם 3 דקות . . .
13/08/14 18:12
21צפיות
אני מתעמק, ככל יכולתי, בשאלה שנשאלת כאן - ומצפה שהשואל יציג את כל התהליך שהוא מבצע כדי שאוכל לשחזר את הבעיה.
 
קרא שוב את שאלתך הראשונה - ואמור אם פרטת בה את מה שציינת בתגובתך האחרונה
 
ד"א, האם הצגתי מספיק 'סימני קריאה'
 
 
תשובה:
13/08/14 18:27
25צפיות
כן. פרטתי בדיוק אותו הדבר אולי בניסוח קצת שונה.
מה שכן, אולי, היה צורך בשימוש יותר מדוייק של סימני פיסוק, אבל מאחר ולא מדובר על פורום שעוסק בלשון, בוא ננסה להתגבר על מחסום השפה לשם ביאור הקושיה עצמה.
 
הכי טוב בתרשים זרימה:
תהליך:
1. פתח את הקובץ שהעלתי
2. עשה בו שינוי כל שהוא (תזין סתם מספר באחד התאים)
3. פתח את היוזרפורם
4. לחץ קליק ימני על הצלמית אקסל שבשורת הנוסחאות
5. לחץ "סגור חלון"
6. בשאלה "האם לשמור" - לחץ - "ביטול"
 
עכשיו ספר לי האם היוזרפורם ישנו.
ככל שתמשיך כך אתבצר . . .
13/08/14 18:38
21צפיות
מצדי אתה מוזמן לבדוק את כל ה'פסיקים' וה'נקודות' אבל בסוף תתמקד בטקסט ואמור לי האם מה שכתבת, כעת, בסעיף 5 הופיע בשאלתך
צודק, לא שמתי לב.
13/08/14 19:24
16צפיות
ועכשיו לעצם העניין או שאתה ברוגז עכשיו בגלל זה ?
º
אקסל 2010 + וינדווס XP - זה לא קורה. אין אפשרות לסגור !
13/08/14 17:28
8צפיות
º
האם עשית כמו שעכשיו כתבתי למיכאל ?
13/08/14 18:09
5צפיות
אכן כך - עשיתי הכל בדיוק
13/08/14 19:23
14צפיות
  • אני מבין כי אתה מתכוון לצלמית אקסל שבשורת המשימות של ווינדוס ולא בשורת הנוסחאות !!!
  • כאשר אני לוחץ על הצלמית שבשורת המשימות - גם עם לחצן ימין - או שמאל -  לא קורה כלום !!!  כל עוד הטופס פתוח !!!  נ-ק-ו-ד-ה !
מפתיע..
13/08/14 19:55
14צפיות
תודה על הניסוי !
 
אולי בגלל ה XP ..
מהי המטרה הסופית של שאלתך . . .
13/08/14 17:49
14צפיות
האם אתה מעוניין למנוע, מעצמך, לסגור את ה'טופס' או ממשתמש אחר.
 
אם רק מעצמך - תתנהל בזהירות.
 
אם מאחרים - לא נראה לי שתוכל למנוע זאת ממשתמש מנוסה [מבטיח לא לגלות לאף אחד...]
ניסיתי עכשיו גם על הלפטופ שלי
13/08/14 17:58
13צפיות
וגם זה קורה אותו דבר.
 
ודאי שמדובר על משתמש אחר, אבל לא על משתמש מקצוען, שכן סיטואציה כזו יכולה לקרות בתום לב, כמו שהיא קרתה לי שהבחנתי בה והיא יכולה ממש לשבש לי קובץ ענק אם היא תתרחש..
ורק דרך אגב....
13/08/14 17:57
18צפיות
כדי למנוע סגירת הטופס ע"י ה-"X" הסוגר - אין צורך להעלים אותו ע"י המקרו ה"מסובך"
ניתן להשתמש גם במקרו הבא:
Private Sub UserForm_QueryClose(Cancel As Integer, CloseMode As Integer)
  If CloseMode = vbFormControlMenu Then
    Cancel = True
    MsgBox "השתמש בלחצן סגור-טופס"
  End If
End Sub
טוב עליתי על דרך יצירתית למנוע את הסוגיה
13/08/14 20:02
15צפיות
THISWORKBOOK.SAVE
לפני היוזרפורם, תמנע את הצגת השאלה.
טבלת אקסל שתעזור לי לחשב משכורת
10/08/14 23:07
41צפיות
 
טור א: יום בחודש
טור ב: שעת התחלה
טור ג: שעת סיום
טור ד: שיחשב כמה שעות עבדתי בכל יום (ג פחות ד)
טור ה: שיכפיל בשכר שעתי קבוע (וייתן לי כמה הרווחתי היום בסיס)
טור ו: סה"כ המכירות בכל יום בשקלים
טור ז: שיכפיל את טור ו ב0.02 (2%) (כדי לקבל את התוספת ממכירות)
טור ח: שיבצע פעולת חיבור של טור ה עם טור ז ויתן לי את סה"כ השכר היומי
שורה של סה"כ בתחתית הטורים (מחברת את כל התאים שבכל הטור שמעליה)
 
WIN 7
OFFICE 2013
כפי שוודאי הבנתם, אין לי שום נסיון בכתיבת טבלאות אקסל.
תודה!
למיטב שיפוטי והכרתי אין לך ניסיון בניסוח שאלה . . .
הודעה זו מכילה תמונות
11/08/14 00:26
69צפיות
וזאת, אני אומר, מתוך הנחה שאתה מספיק מנוסה להקים טבלת נתונים גולמיים בעצמך [כמו הנתונים שבגופן שחור] ומכאן שהמשפט: "כפי שוודאי הבנתם, אין לי שום נסיון בכתיבת טבלאות אקסל" - בומבסטי לטעמי...

לגבי נוסחאות - קשה לי לשפוט ולכן, להבא, הצג קובץ 'אקסל' ובו כל מה שאתה כן יודע להציג וזאת, בעיקר, כדי לחסוך לנו "הזעה מיותרת".
עד אז היעזר במוצע בתמונה שלהלן:
 
עובדים על זה...
הודעה זו מכילה תמונות
11/08/14 23:08
39צפיות
תודה רבה!
בתא G2 כתבתי את הפקודה f2*g$1=  הוא מצליח לבצע את החישוב אבל אז דווקא התא f2 מציג במקום את הערך המספרי שהיה בו אזשהו תאריך מוזר..
נסה, אולי, "G" במקום "g" . . .
11/08/14 23:28
26צפיות
וגם אם המוצג, בתא, הוא רק עיצוב 'תאריך ארוך' של הערך 1,000 זה לא אמור למנוע ממך לצרף קובץ כפי שנדרש בכל שאלה/בעיה ב'אקסל'.
º
הקובץ המצורף
12/08/14 07:08
13צפיות
כתבת: "נח" עם 7 שגיאות . . .
12/08/14 09:30
24צפיות
1. עמודה "F" אמורה להיות מעוצבת כסוג 'מטבע'.
 
2. תא U1 כנ"ל. [ממתי מקלידים ₪ לצד הערך ].
 
3. בדוק, היטב, את הנוסחה שבתא G2.
   מה, לדעתך, יקרה כשתגרור אותה במורד עמודה "G"
 
איך אפשר לכתוב נואך עם שבע שגיאות??
הודעה זו מכילה תמונות
12/08/14 20:22
29צפיות
הערות מספר 1 ו 2 מאוד הועילו. לא ידעתי שאפשר לסמן משבצת כ"מטבע".
הערה מספר 3 (ראה ציטוט למטה) לא מובנת לי פעמיים. גם בגלל המשפט הראשון וגם בגלל השני:
"3. בדוק, היטב, את הנוסחה שבתא G2.
   מה, לדעתך, יקרה כשתגרור אותה במורד עמודה G"

משפט ראשון: - הנוסחה שכתבתי נראית לי דומה לזו שכתבת בעצמך. (ראה תמונתך המצורפת פה)
משפט שני: - אין לי מושג מה יקרה. בכלל לא ידעתי שקיימת אפשרות לגרור נוסחאות.
גם עכשיו אחרי שגילית לי שאפשרות כזאת קיימת ניסיתי כל מיני אפשרויות ולא הצלחתי לעשות את זה בפועל. 
(אם זה אפשרי הייתי שמח לגרור גם ערכים גולמיים למשבצות נוספות. למשל עלות הנסיעה שמופיעה בתא H2 תהייה רלוונטית גם לכל התאים שמתחתיה)
תודה רבה
אני דומה לבראד פיט. האם זה יעזור לי עם אנג'לינה
12/08/14 20:41
56צפיות
לאחר תגובתך האחרונה - לא נותר לי אלא להמליץ לך - בחום - לרכוש ספר טוב על 'אקסל' ולהתחיל ללמוד.
 
אל תיקח את זה קשה - אבל מתגובתך אני מסיק שאין לך שום ניסיון ב'אקסל' - גם לא בנוגע ל'קיבוע כתובות' של תאים.
 
לא בדקתי, אבל לדעתי תוכל למצוא, ב"גוגל", כמה הוצאות ספרים שעדיין מציעים ספרי 'אקסל' - בעברית - ואל תתבאס אם ידובר בהם בגרסאות מיושנות
 
גם ספרים על גרסאות 2000/2002/2003 יהיו לך לעזר, רב, בשלב הראשון.
 
חכה אל תתייאש ממני כל כך מהר (:
13/08/14 18:35
9צפיות
הבנתי איך גוררים נתונים גולמיים ונוסחאות.
תסביר לי רק את הטעות שלי בעמודה G
º
R$1*F2= . . .
13/08/14 18:40
6צפיות
º
תודה רבה
13/08/14 18:40
10צפיות
בהנחה שעדיין לא רכשת ספר טוב . . .
13/08/14 18:59
20צפיות
הנה משהו שיעזור לך להבין את נושא ה'קיבועים'.
בהחלט עזר
13/08/14 19:34
4צפיות
תודה 
איפוס לברירת מחדל
13/08/14 09:19
22צפיות
יש לי בעיה שאני שולח דואר עם תמונה כאשר מחזירים לי  אני מקבל בלי תמונה,
אני רוצה שכאשר אני מקבל את ההודעה אקבל עם מה ששלחתי,
אצל השולח זה לא בעיה, כששולח לאחרים זה עובד, אני מחפש דרך לאפס את האוטלוק חזרה לברירת המחדל שלו
האם יש דרך כזו?
זו ברירת המחדל של האאוטלוק
13/08/14 15:43
13צפיות
אם אתה רוצה שהקבצים המצורפים יטיילו הלוך ושוב בקש מהמשיב להעביר אליך את המייל ולא לבצע "השב".
לחיצה על "השב" מחזירה את ההודעה ללא הקבצים המצורפים.
וכך הוא "מאבד" את כתובת הנמען . . .
13/08/14 16:09
15צפיות
ואם מדובר בנמענים נוספים, ב- CC ו- BCC, הוא ב"צרות צרורות".
 
מעבר לעובדה שניתן לחשוב על מקרו - שיבצע 'השב' כולל צרופות - משתמש ממוצע יכול לבצע 'השב' ולגרור את הצרופות מחלון המייל, הנכנס, אל עבר זה העומד להישלח.
 
כשנדרש להציב מספר צרופות - בוחרים בהן עם Shift או Ctrl לחוצים [לפי העניין] ואז גוררים אל עבר גוף המייל העומד להישלח.
אין אפשרות לפתוח office open xml
13/08/14 15:32
8צפיות
כיתוב האומר:
"אין אפשרות לפתוח את קובץ office open xml מאחר שיש בעיות בתוכן. אשמח לעזרתכם
לממשק ה'תפוזי' הוספה אפשרות עריכת הודעות. . .
הודעה זו מכילה תמונות
10/08/14 12:05
99צפיות
כדי לערוך הודעה יש להקליק על 'עריכה' בסרגל התחתון [שבתמונה].

תשומת לבכם לעובדה ש:

1. העריכה תתאפשר במשך 15 דקות מעת כתיבת ההודעה/תגובה (לאחר מכן הצלמית תיעלם).

2. בתחתית ההודעה יוצג כיתוב המציין ש'בוצעה עריכה בהודעה זו'.

3. ניתן להצמיד את כל הקבצים שברשימת המאופשרים (הכיתוב: DOCS מטעה ואין להתייחס אליו)
 
º
אגב, גם אם נכנסת כבר לעריכה ועברו 15 דק' לא תוכל לשלוח
13/08/14 11:48
13צפיות
טוב מאד . . .
13/08/14 11:51
36צפיות
כשהחלטת לערוך - ערוך ואל תענה לטלפונים ואל תכין קפה...
 
זה על משקל: If you want to shoot - shoot. Don't talk
תיקון קטן
13/08/14 22:57
31צפיות
זה הנוסח המקורי  https://www.youtube.com/watch?v=DZXlhSgq7us
When you have to shoot - shoot - Don't talk
סיבוב קטן של תמונה בוורד
12/08/14 09:30
35צפיות
בוורד 10 יש אפשרות ,כאשר מקליקים על תמונה,לסובב אותה /ליישר אותה. בעזרת עיגול ירוק מעל התמונה המסומנת.אולם שאני רוצה לסובב מעט
מאד 2-5 מעלות, הפנקציה אינה רגישה מספיק,גם אם אני משתמש חלופית בסרגל למעלה,שמאפשר החלטה על שיעורי תזוזה...
מצב דוגמה. ונסו וראו שזה בלתי אפשרי
אפשר, גם, ככה . . .
12/08/14 09:52
53צפיות
קליק ימני על התמונה > 'גלישת טקסט' > בחר אפשרות פרט לראשונה.

לאחר שסיימתי את תגובתי בדקתי התנהגות תמונה שהוספתי למסמך, בגרסת "2010", ולא נתקלתי בתופעה שתיארת - גם לא כשהבחירה היתה 'בשורה עם טקסט'.

בדוק הוספת תמונה אחרת במסמך חדש.
תודה אך לא ברור לי הקשר בין גלישה לסיבוב
12/08/14 11:20
29צפיות
ומצורפת תמונה אחרת קצת עקומה , האם אפשר ליישרה בכמה מעלות בלבד?!
ובאותה הזדמנות איך אפשר לסלק את
12/08/14 11:22
22צפיות
חצי המסגרת/קו ישר מימין ולמטה. לא הולך לי עם החדות/בהירות
º
בעזרת "חתוך"
12/08/14 11:28
26צפיות
האם הבעיה, כעת, היא בהבנת הסיבה . . .
12/08/14 11:54
29צפיות
והאם הצלחת לסובב אותה בעדינות בדרך שהצעתי [שזו היתה מטרת תגובתי]
לא הצעת לסובב בעדינות
12/08/14 12:13
20צפיות
זה כבר ניסיתי לפני פנייתי לפורום. הצעת גלישת טקסט. אגב המלבן עקום עוד במקור מקובץ PDF שהעתקתי ממנו.
תודה רבה וממתין.
º
חבוב, 'עדינות' היא פועל יוצא מכישורי היד/עכבר שלך. . .
12/08/14 13:15
14צפיות
לגופו.הצעת :דרך 'גלישה'.בדקתי .לא ראיתי שזה מתקשר לסיבוב
12/08/14 15:25
11צפיות
פספסתי?!
אולי תסביר אחרת שיהיה עוד מועיל יותר עבורי?
אנחנו הדיוטות בנושא.
תודה
º
כלומר:מה לסובב?
12/08/14 15:26
5צפיות
האם ניסית ככה ?
12/08/14 18:26
21צפיות
  1. בחר את התמונה
  2. עיצוב אוביקט > סידור > סובב > אפשרויות סיבוב נוספות
  3. גודל > סיבוב -  וכאן ניתן לסובב מעלה מעלה (רק במעלות שלמות)
האם ניסית לסובב עם העכבר . . .
12/08/14 18:38
18צפיות
1. האם נתקלת בבעיה כלשהי לסובב בקפיצות של 1°
 
2. האם ניסית לסובב - עם העכבר - כשמקש Ctrl לחוץ
    [היתה לזה משמעות/חשיבות בגרסאות המיושנות].
 
 
אז ככה - לאחר כמה נסיונות
12/08/14 19:02
27צפיות
  1. אין לי כל בעיה לסובב עם העכבר -  קשה לשלוט על מעלה בודדת -  לפעמים קופץ ב-2 או 3 מעלות - תלוי בעכבר, במשטח ובגיל (של המסובב - לא העכבר !)
  2. בגירסאות ישנות - עד כמה שאני זוכר -  לחיצה על CTRL כאשר יש 4 חיצים -  היתה מעדנת את תנועת האוביקט  - באמצעות החיצים - ימינה-שמאלה  ולמעלה-למטה בלבד.
  3. ואחרון חביב - מה שכן מצאתי - בחירת האוביקט ולחיצה על החיצים ימינה-שמאלה עם לחיצה בו-זמנית על ALT מסובבת את האוביקט ימינה או שמאלה בקפיצות מדויקות של 15 מעלות.
אז ככה . . .
12/08/14 20:15
26צפיות
1. השאלה נסובה על סיבוב 'מעודן' ובדאי שלא בקפיצות של 15°.
 
2. ניתן לסובב את האובייקט - בקפיצות של 1° - גם בעזרת החיצים בתנאי שמחזיקים CTRL+ALT לחוצים.
 
3. בכל מקרה - כדי לאפשר את סיבוב האובייקט - סביב נק' החיתוך של שני אלכסוניו - יש לעצבו כפי שציינתי בתגובתי הראשונה.

4. לעניין 'היד הרועדת' - אני רואה בכך יתרון  שכן הרעידות, אצלי, אינן סימטריות ולכן רעידה אחת מסובבת, ימינה, ב- 3° והשניה ב- 2° שמאלה - וכך, כל זוג רעידות, מסתיים בסיבוב של 1° ימינה.
קראתי בעיון ולא הצלחתי.ההזה המינמלית להערכתי כ 10 מעלות
13/08/14 10:14
11צפיות
בשורה השלישית בשרשור זה הבאתי מסמך לדגומה.אולי אתם תצליחו בתכלס?!
º
אילו רק ידעתי איך להפעיל את פונקצייתROTATE ב PDF המקורי...
13/08/14 11:25
8צפיות
º
יש לי רק מעטפת אקרובט רידר חינמי ואין בו ROTATE
13/08/14 11:27
4צפיות
כשתגיע לבעיית סיבוב תמונה בקובץ TXT אשמח לעזור . . .
13/08/14 11:54
17צפיות
עד אז - פרשתי מהדיון, ה'עקר', הזה...
º
למה לכעוס?! בשורה השלישית מלמעלה תמונה וורד שקשה לסובבה במעט
13/08/14 12:34
7צפיות
מי אמר שאני כועס אני פורש כדי לא להתחיל לכעוס. . .
13/08/14 12:37
15צפיות
חורה לי, העובדה, שאתה אפילו לא קרוב להבין את מה שעלול להכעיסני.
 
בכל מקרה שיהיה בהצלחה...
º
האם החלטת סוף-סוף אם זה WORD או PDF ???
13/08/14 13:10
5צפיות
º
זה וורד כמצורף בשורה שלישית למעלה בשרשור.אולם זה מועתק מ PDF
13/08/14 14:38
3צפיות
אופיס 365 בעיית סנכרון
12/08/14 19:09
28צפיות
הייהתקנתי היום אופיס 365. מדובר באופיס 2013.מערכת הדואר מוגדרת כ exchange של אופיס 365.יצאתי את כל הדואר הקיים כקובץ PST ויבאתי אותו לאאוטלוק החדש.בוצע סינכרון עם הממשק הוובי ודרך הדפדפן אני רואה את המיילים. כלומר המילים נמצאים על השרת אך כשאני ניגש לאותה תיקייה דרך האאוטלוק למרות שבשורת המצב כתוב כי התיקיה מעודכנת לא מוצגים פרטי הדואר.איך ניתן לראות את המילים הקיימים גם באאוטלוק
"צרת רבים נחמת ******" . . .
13/08/14 09:35
22צפיות
1. אם תריץ חיפוש, ב"גוגל", אחר: OUTLOOK 365 Exchange missing mail Inbox - תבין ש"אתה בחברה טובה".
 
2. האם, כלקוח "365", אינך זכאי לתמיכת MS
הבעיה היא לא בINBOX
13/08/14 10:08
16צפיות
את הINBOX אני רואה, הבעיה היא בכל שאר התיקיות.
 
אתה יודע מה דעתי על 'שאלות מחופפות' - נכון ...
13/08/14 10:37
18צפיות
1. אם אני הייתי שואל כך - האם אתה היית מבין ומפרש את צמד המילים: "לאותה תיקייה" כ"שאר התיקיות"
 
2. אני מניח שתחת אותה מחרוזת חיפוש ו/או עם תיקון קל בנוסח - תמצא גם התייחסות לבעייתך.
 
3. מעניין, שלמרות 2 הסעיפים בתגובתי - מצאת לנכון להגיב רק על אחת...
אז ככה
13/08/14 11:27
14צפיות
  1. לא הבנתי את השאלה, ציינתי במפורש כי הבעיה היא לא ב INBOX אלא בשאר התיקיות.
  2. ברור שחיפשתי עם תיקון קל בנוסח ואכן מצאתי התייחסות אך טרם הצלחתי לפתור את העניין.
  3. כפי שניתן לראות משעת הצבת השאלה הראשונה, התחלתי לבצע את העניין אתמול בערב. אני אכן זכאי לתמיכת MS בשעות העבודה.... בכל מקרה שאלתי גם פה הן כדי לקבל תשובה והן על מנת שאולי התשובות יסייעו גם לאחרים.
  4. בכל מקרה, ברגע שהעניין יפתר אדווח מה הפעולות הנדרשות לפיתרון.
  5. ותמיד תודה על כל ניסיון לסייע.
 
צר לי שעליי להתנצח איתך . . .
13/08/14 11:31
12צפיות
מה שקובע הוא מה שציינת בשאלתך, אמש... וכל היתר הם ניסיונות, לא הכי מוצלחים, לטשטש את ה'חיפוף'...
 
סיימתי את מה שהיה לי לתרום בנושא...
אין צורך להתנצח ויש גם פיתרון
13/08/14 12:13
13צפיות
בוא נסכם את ה"התנצחות" כאי הבנה.
לגבי הפיתרון:
מדובר בהגדרות תצוגה בOUTLOOK
יש לבטל את הסינון בתצוגה (בהתקנה כנראה ברירת המחדל היא סינון).
נכנסים ללשונית תצוגה
בוחרים בהגדרות תצוגה
יפתח חלון, לוחצים על קבץ לפי
יפתח עד חלון ואז  ב"קבץ פריטים לפי" מגדירים "ללא"
כל המיילים מכל התיקיות מופיעים.
º
זה בדיוק מה שמוצג בתוצאות החיפוש הראשונות ב"גוגל". . .
13/08/14 12:35
10צפיות

עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה