לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:

פורום "אופיס", ב'תפוז', הוא חלק מקהילת ה"משתמשים הכבדים" במחשב.

מאחר וכולנו מעוניינים להפיק את המרב מחבילת ה"אופיס" של "מיקרוסופט" - מן הסתם תמצאו אצלנו "טיפים" ו"פטנטים", שונים, לייעול ושכלול השימוש בתוכנות "אופיס" למיניהן.

חשוב לזכור שחברי הקהילה עושים מלאכתם בהתנדבות(!) - מתוך רצון לעזור לזולת – ואינם חייבים דבר לאף אחד מהמבקרים כאן.

הח"מ חרט על דגלו לשמור, בקנאות, על רמתו המקצועית של פורום זה - שנחשב בעיני מומחי 'אופיס', באשר הם, לפורום המוביל בתחומו - גם אם יימצא צורך להילחם על כך.

במקביל להצגת פתרונות הוצבה מטרה נוספת והיא - ל
הדריך וללמד דרכי 
שימוש בתוכנות החבילה ולא להסתפק רק בהצגת פיתרונות במובן של "ללעוס וגם לבלוע".

לא אחת תפגשו גולשים זועמים על שהח"מ מפנה חלק ממרצו ל
הדר
כה, במקום להציג להם את הפיתרון וחסל. יעידו כל אותם עשרות ומאות שחזרו להודות על שניתנה להם ההזדנות להתאמץ ולהגיע לפיתרון בכוחות עצמם. הניסיון מוכיח שגולש המוצא לבדו את הפיתרון [גם אם בלוית הדרכה והכוונה] מרגיש, ברוב המקרים, הרבה "יותר טוב עם עצמו".

פה ושם תיתקלו גם במצבים שההערות/הארות לא ממש מוצאות חן בעיני מי שהן מכוונות אליו.

מטרתנו העיקרית:


ציינו את גרסת ה'אופיס' ומע' ההפעלה וכתבו את השאלה בפרוטרוט!
צטטו שגיאה או הציגו PrnScr. לבעיות 'אקסל' הציגו קובץ ולא תמונה
> > 
תקנון הפורום - נא לקרוא ולהפנים את ההנחיות המנהלתיות             ‏‏‏

המשך...
הודעה חדשה

2 שאלות קטנות על וורד
18/07/15 23:23
19צפיות
התחלתי לכתוב מסמך ואני ממשיך אותו. רציתי לשאול איך אפשר להגדיר על כל המספרים מעל 1000 שיהיו עם פסיק אחרי 3 אפסים. כלומר שהמספר אלף יופיע כך 1,000 ולא כך 1000. אני מדגיש - כולל כבר מה שקיים במסמך.
 
איך עושים קו מרוסק מתחת למילים?
 
מדובר באופיס 2007 אבל יש לי אפשרות לעבוד עם 2003 ואף עם גוגל דוקס אם זה נוח יותר.
 
תודה רבה לעונים
לאחר שתסיים את כתיבת המסמך, הרץ את המקרו שלהלן . . .
הודעה זו מכילה תמונות
19/07/15 01:01
27צפיות
   Sub AddThousandsCommaDelimiter()
      On Error Resume Next
      Application.ScreenUpdating = False
      WC = ActiveDocument.Words.Count
      W = 1
      Do While W <= WC
            If Val(ActiveDocument.Words(W)) > 999 Then
               ActiveDocument.Words(W).Select
               Selection = Format(ActiveDocument.Words(W), "#,###,###,###") & " "
               WC = WC + Int(Len(Selection) / 3)
               W = W + Int(Len(Selection) / 3)
            Else
               W = W + 1
            End If
      Loop
      Application.ScreenUpdating = True
End Sub
 
ולעניין קו תחתי מרוסק (לא שאני מבין "בשביל מה זה טוב") - היעזר בתמונה שלהלן:
 
תודה על התגובה. בקשר לראשון-אני לא יודע מה
19/07/15 20:46
13צפיות
זה מקרו. במקום להתעסק עם זה - האם יש אפשרות להגדיר שמעתה והלאה הכל יהיה עם פסיק אחרי 3 ספרות?
מחפש פיתרון למאקרו VBA באקסל שעוזר לשנות גודל של תמונות שמור
18/07/15 21:46
25צפיות
מחפש פיתרון למאקרו VBA באקסל שעוזר לשנות גודל של תמונות שמורות במחשב לגודל אחר.
אין לי קצה חוט מאיפה להתחיל.
אשמח לסיוע.
ניסתי לשים שאלה בפורם בינלואמי לא כל כך הבנתי את הפיתרון.

כאחד חדש ! ממש חדש ! בפורום - צרף קובץ.....
19/07/15 10:58
18צפיות
עם דוגמאות של תמונה מצויה ותוצאה רצויה.
ואגב,  למה אתה קורא "שמורות במחשב" ? האם התמונה מוטבעת באקסל או לא ?
תמונות והסבר
19/07/15 16:21
14צפיות
תודה על העזרה,
אתה צודק בדרישה.
לשאלתך.
1.התמונות אינן נמצאים באקסל אלא שמורות בכונן הקשיח של המחשב.
2.מצורף לכאן שני תמונות
 
pil1 וpil2
ואת שניהם עשית לגדול החדש שהwidth = 300
שמות הקבצים החדשים הם:
pil1rzize
pil2rezize2
 
º
אז למה להכניס אקסל באמצע ? ולא צרפת כלוווום....
19/07/15 17:34
10צפיות
תמונות מצורפות
הודעה זו מכילה תמונות
19/07/15 19:36
16צפיות
המאקרו המתוכנן הוא חלק ממודל אם מספר מאקרויים שמטפלים בנתונים ששמורים באקסל לכן הייתי רוצה לנהל את שינוי גודל התמונות מתוך האקסל.
 
אני מצרף להודעה הזו את התמונות.
שוב תודה על העזרה
 
זה מה שאני יכול להציע
19/07/15 20:30
21צפיות
הכנס לתא M3 ובחר גודל רצוי מתוך רשימת האימות.
office 2007/WINDOS XP
19/07/15 17:01
18צפיות
שלום
באקסל 2007 יש לי כיתוב באנגלית באותיות קטנות. אני רוצה להפוך את כל המלל לאותיות דפוס גדולות, באנגלית (אותיות רישיות) איך אני עושה זאת?
שאלה שניה - בתא -בעמודה יש לי מילה כתובה.  אני רוצה לעשות סימון של קוו על המילה עצמה (לקווקו את המילה באמצע)
איך עושים זאת
אודה על מתן שתי תשובות
אז ככה . . .
19/07/15 17:13
20צפיות
קיימות מספר דרכים לבצע אצת מבוקשך - אבל כדי לחסוך את השימוש בנוסחאות ו/או מקרואים הייתי מציע כדלקמן:
 
1. העתיקי את הטווח בדרוש למסמך ריק ב-"Word".
 
2. סמני את כל הטקסט ולחצי על שילוב המקשים: Shift+F3 (כל לחיצה ממתגת).
 
3. לאחר שהטקסט שונה, לשביעות רצונך, - העתיקי והדביקי אותו בחזרה בגיליון ה'אקסל'.
 
 
אפשר ככה...
19/07/15 17:17
19צפיות
1.  השתמשי בפונקציה  UPPER  למשל,   (B1=UPPER(A1
2.  עצבי את התא - עיצוב > גופן > אפקט > קו חוצה.
הפרדת מספרים באקסל
19/07/15 16:20
18צפיות
היי חברים,
מצורף אקסל.  גירסה: 2010
יש לי רשימת חשבונות המופרדים עם נקודה. הפורמט הוא כזה: 5 ספרות, נקודה, 3 ספרות, נקודה, 2 ספרות.
אני צריכה לצור 3 טורים כך שבטור הראשון יופיעו 5 הספרות, בטור השני 3 הספרות ובטור שלישי 2 הספרות.
חשוב שהאפסים גם יופיעו.
לדוגמה - מספר חשבון כזה:  61050.210.08
התוצאה צריכה להיות 3 טורים:  טור 1: 61050  טור 2: 210   טור 3: 08
 
ניסיתי לעשות data, text to column
אך מה שקרה הוא שהטור השני (של 3 הספרות) והשלישי (של 2 ספרות) יצאו שגויים.
בטור של 2 הספרות האפס לא הופיע. ובטור של 3 הספרות הופיע לעתים 0 במקום 3 ספרות (ראו בגליון SHEET1).
ניסיתי לעצב את התאים כמספר, כטקסט, כג'נרל, או התאמה אישית. לא הצליח.
אני משערת שזה רק שאלה של עצוב תאים אבל לא יודעת איזה עצוב להגדיר.
תודה
הערה נוספת
19/07/15 16:28
16צפיות
לגבי 3 הספרות האמצעיות - במידה ומדובר ב "000" אני צריכה שהוא יחזיר לי 3 אפסים ולא 0 אחד.
 
 
º
אפשר, אולי, כבתמונה שלהלן . . .
הודעה זו מכילה תמונות
19/07/15 16:38
29צפיות
את העמודה של ה-3 ספרות עצבי במותאם אישית 000.
הודעה זו מכילה תמונות
19/07/15 16:42
28צפיות
את העמודה עם שתי הספרות עצבי 00
מצורף צילום מסך של ה-3
º
למיכאל ול iyyi תודה רבה
19/07/15 17:54
8צפיות
רשימת מקורות בוורד בעברית
19/07/15 16:21
8צפיות
שלום!
הוספתי רשימת מקורות, אולם המקורות ברשימה יוצאים עם סוגריים הפוכים לאלו שהיו באזכור המקורי.
האם יש מה לעשות?
 
היפר קישור באקסל
19/07/15 16:00
13צפיות
שלום רב ,
יש לי דוח באקסל שלו אני צריכה להוסיף היפר קישור .
 
סוג ההיפר קישור הוא : מייל
 
אני צריכה לשלוח את הקובץ לגורם מחוץ לחברה
 
כיצד ניתן לבצע זאת?
אופיס 2013 ...
19/07/15 14:50
14צפיות
האם אפשר לשנות את צבע הממשק ..בעיקר באאוטלוק... להפוך אותו ליותר 'חי' ולא עם צבעים משעממים בגוון אפור ...?..
שאלת USER FORM VBA כללית
19/07/15 14:21
10צפיות
שלום רב,
 
האם יש דרך כאשר אני מוסיף ליוזר פורם טקסטבוקס / קומבובוקס / כפתורים או לא משנה מה , האם יש דרך לעצב את המאפיינים שלהם מראש, כלומר שאגדיר שהברירת מחדל שלהם תהיה גודל פונט מסוים, צבע מסוים , ימין לשמאל וכו'... ?
 
חיפשתי בהגדרות העורך VBA אבל לא מצאתי משהו מיוחד :(
 
אקסל 13.
 
בברכה.  
שבוע טוב
19/07/15 00:03
105צפיות
אשמח להסבר/הכוונה לסידור הקובץ.
אני הכנתי קובץ מעקב לכמה לקוחות שלי שלא משלמות כל הזמן ישר אלא בחלקים חלקים.
או שמשלמים על חשבון, או (לרוב) נשארות בחוב, ועכשיו לקראת סוף שנה של הגנים מעונינות לסגו את החוב.
בקובץ כפי שתראו הכנתי את כל הנתונים (מס' הזמנה, תאריך, על מה וכו' ומצד שני כל נושא התשלומים) ובהערות רשמתי כל הזמן, מה שלום מראש, מה נשאר חוב 
לפי מה שציינתי אצלי בקבלות וש להן העתק, לא בוח ששמרו .
עשיתי חישוב ולא יתכן שזה מה שחייבים (כאן יש רק חלק ממה שרשום). 
אחרי המגילה (ביקשתם לא לחסוך במילים ) איך אני מחשבת כולל מה ששולם ע"ח, ומה שנשאר חוב. כדי שיצא נכון.
 
יש לי אופיס 10. ווינדוס 7. והכל בעברית כמובן .
תודה ושבוע טוב ומבורך לכולם.
 
 
לאקסל קל לחשב מספרים. קשה לו יותר לחלץ אותם מההערות
19/07/15 11:02
23צפיות
לכן, כדאי לך להוסיף עמודה למקדמות בטבלת ההזמנות.
כמו כן, את צריכה בטבלת התשלומים להקדיש שורה לכל תשלום להזמנה. אם יש תשלום על 3 הזמנות, לא יודעים איך זה מתחלק.
את החישוב של הסכום הנותר כדאי לנהל בעמודה מחושבת (בשביל זה האקסל קיים...) ולא בהערות.
ניתן לראות מיד שעל הזמנה 1 שולם סכום גבוה יותר מסכום ההזמנה.
מצורף קובץ עם הדגמה של ההמלצות.
ראשית תודה רבה על המענה. ו שעונה רק
22/07/15 21:38
5צפיות
עכשיו. שבוע לחוץ
ראיתי את הקובץ דוגמא שהכנת.
האם ניתן לבצע על אותו עקרון כפי שאני הכנתי. שמן הסתם רשום בקבלה אחת שהוצאתי עבור 3 הזמנות שבוצעו.
כמובן חלקן לא שולמו במלואן וחלקן כן שולמו בהתאם להזמנה.
הזמנה מס' 1, שולמה במלואה משום מה שינתי לקראת זה שהעליתי את הקובץ לכאן.
אין לי בעיה להוסיף עוד עמודות לקובץ, מה שצריך.. אבל שוב האם ניתן כפי שרשמתי בדוגמא שלי.. לבצע את החישוב על 3 הזמנות יחד.
אולי אם אני מאחדת בשורות את ההזמנות שעבורן בוצעה ההזמנה?
 
אשמח לכל ההערה/ההארה לגבי הקובץ והדרך.
 
 
מסמך באופיס 2007 עם עקוב אחר שינויים - לא מופיעים באופיס2013
16/07/15 23:49
10צפיות
עדין יש לי אותו בדיסק און קי ובמחשב הישן שם יש את האופיס 2007 זה נפתח עם כל ההערות והשינויים.
מה לעשות?
מ. הפעלה ווינדואז 7 אולטימייט.
נסה להיעזר בהסברים בבלוג שלהלן . . .
17/07/15 00:25
20צפיות
לא קל לי עם ההסבר הזה - יש משהו יותר ידידותי למשתמש?
19/07/15 10:05
9צפיות
האם אין הסבר בעברית ועם תהליך יותר פשוט? מה ביקשנו? מעבר מוורד 2007 ל 2013 עם שימור ה'עקוב אחר שינויים'... - לא אמור להיות פרוייקט.
º
בדוק שמסומנת אצלך האפשרות הזאת
הודעה זו מכילה תמונות
20/07/15 07:24
25צפיות
יצירת שני קיצורים בתפריט מהיר לצביעה בצבעים שונים
הודעה זו מכילה תמונות
16/07/15 12:50
42צפיות
שלום,
 
אני עובד על מסמך מייגע והגעתי למסקנה שאני צריך לצבוע את השורה עליה אני עובד.
אז אני צובע שורה , מסיים העבודה עליה, צובע אותה ללא צבע, וצובע שורה מתחתיה וחוזר חלילה.
 
יצרתי קיצור על הסרגל המהיר אלא שהוא כל הזמן מתעדכן עם הצבע האחרון!!
 
האם יש אפשרות ליצור שנים כאלו שאינם מתעדכנים בצבע האחרון.
 
אפשר כמובן במאקרו, אבל אולי אפשר משהו פוט יותר?
 
בתודה
יפאל
אז ככה . . .
16/07/15 15:08
33צפיות
1. מה שהצגת איננו 'קיצור דרך' ((במובן האקסלי של המילה) אלא צלמית פקודה פנימית של התוכנה שממילא נמצאת ברצועת התפריט.

2. כדי להגדיר קיצור דרך לצב מסוים - יהיה עליך להשתמש במקרו שאליו תקשר צלמית ייעודית בסרגל לגישה מהירה.

**** תשומת לבך שהמקרו אמור "לשבת" בקובץ הפרטי: PERSONAL כדי שיהיה נגיש מכל חוברת עבודה עליה תעבוד.

הקוד - לצביעת שורה שלמה בצהוב - נראה כך: 
 Sub Row_Color_Yellow()
      Selection.EntireRow.Interior.ColorIndex = 6
End Sub
 
תודה והמשך
19/07/15 08:19
11צפיות
תודה רבה,
 
אבל אני צריך המשך:
אני יוצר מקרו ארוך יותר על פי הבסיס שנתת לי:
1. אני צובע את השורה על ידי לחציה על עכבר בטור המספרים מימין.
2. מפעיל את המקרו . צריך מספר לצבע הלבן. ( מהו?) כי השורה כבר צבועה
3. צריך את הפקודה לרדת שורה .
2. מפעיל את המקרו עם הצבע הצהוב. אם המספרים שאופיס מביא לי כשבחרתי צבעים במקרו הם תקפים? משהו עם 6 או 7 ספרות.
 
תודה
 
יפאל
 
אז ככה . . .
19/07/15 09:40
16צפיות
אם הבנתי נכון - אתה מבקש להדגיש את השורה עליה אתה עובד.

היה וכך הוא - אינך זקוק לצבעים אלא לשני מקרואי האירוע שבהמשך.

בקשר לטבלת הצבעים המשרתת את ה- ColorIndex, היעזר בקישור שלהלן (בקודי הצבע שבעמודה השניה משמאל)

http://dmcritchie.mvps.org/excel/colors.htm
 
 Private Sub Worksheet_SelectionChange(ByVal Target As Range)
    Target.EntireRow.Select
    Target.Activate
End Sub

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    If Target.Text = "" Then Exit Sub
    Target.Offset(1, 0).Select
End Sub
 
משימות בOUTLOOK מסומנות כהושלמו למרות שלא
18/07/15 19:16
3צפיות
שלום,
 יש לי חלונות 8 ואופיס PROFFESIONAL PLUS 2013
יש לי משימות באאוטלוק שאני עובד עליהם במשך זמן מסוים ומשנה להם תאריך מדי פעם וגם שם תזכורות
אבל יש לי בעיה שלפעמים משימה שמקבלת תאריך עתידי עם תזכורת עדיין מסוממנת בצבע אפור עם קו חוצה עליה, כאילו שהיא כבר הושלמה
בפועל, במועד הנכון המשימה תתזכר אותי
אבל מבחינת התצוגה לא ברור לי למה זה ככה
ניסיתי את שינוי ההגדרות באאולוק אבל זה לא עוזר
 
תחילת עבודה excel
18/07/15 17:09
19צפיות
יש לי מערכת הפעלה windows 7 והאופיס שלי מ-2010. הכנתי טבלה לפי סגנון שקבוע ב "עצב כטבלה". בחרתי באפשרות של: לטבלה שלי יש כותרות. עכשיו אני מנסה לערוך שינויים כמו למשל שהעמודה הראשונה והשנייה יהיו ללא גבול, כלומר עמודה אחת. אני מנסה לבחור אותם וללכת לעיצוב עמודות, אבל השינוי לא מתקבל. מה אני לא עושה בסדר? האם עצם העובדה שבחרתי סגנון טבלה מראש, לא מאפשר לי לערוך שינויים? האם אני לא בוחרת את העמודות בצורה הנכונה? האם יש דרך אחרת לבצע שינוי זה?
הצלחתי כבר לבד באמצעות יישור, מרכוז וגלישת טקסט
18/07/15 17:56
10צפיות
וורד לא בודק שגיאות הקלדה בעברית
הודעה זו מכילה תמונות
18/07/15 12:43
17צפיות
יש לי וורד 2010. הוא בודק שגיאות באנגלית, אבל לא בעברית (ורוסית).  כלומר הוא מסמן שהכל תקין, למרות שיש שגיאות.
צילומסך
אז ככה . . .
18/07/15 16:51
15צפיות
לדעתי אתה אמור לרכוש ולהתקין את ערכת השפה העברית.

לפני שאתה משלם כ- 100 ש"ח - הרם טלפון למח' התמיכה של MS ותברר שזה אכן כך (09-7625400).

הנה גם הקישור המתאים:  http://www.microsoftstore.com/store?Action=DisplayPage&Locale=en_US&SiteID=msusa&id=ThreePgCheckoutShoppingCartPage
 
בניית גרף מקלות
הודעה זו מכילה תמונות
18/07/15 09:01
22צפיות
שלום לכולם! מישהו יכול לתת לי כיוון איך לבנות את הגרף שצירפתי? תודה רבה!!
הכיוון הכללי מוצג בתמונה שלהלן . . .
הודעה זו מכילה תמונות
18/07/15 11:44
22צפיות
את שמות הסדרות וכו'... השארתי לך למלא...
º
מיקי תודה רבה על התגובה המהירה זה היה מועיל מאוד
18/07/15 12:16
7צפיות
ארכיון הודעות
Flix
מרכז החזרי מס-imas

מרכז החזרי מס-imas

החזרי מס,ראיית חשבון,ליווי ויעוץ לפרטים נוספים>>

פורום הדברת מזיקים

מזיקים בבית?בואו לדבר

על זה בפורום הדברת מזיקים היכנסו עכשיו >>>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה