לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:

פורום "אופיס", ב'תפוז', הוא חלק מקהילת ה"משתמשים הכבדים" במחשב.

מאחר וכולנו מעוניינים להפיק את המרב מחבילת ה"אופיס" של "מיקרוסופט" - מן הסתם תמצאו אצלנו "טיפים" ו"פטנטים", שונים, לייעול ושכלול השימוש בתוכנות "אופיס" למיניהן.

חשוב לזכור שחברי הקהילה עושים מלאכתם בהתנדבות(!) - מתוך רצון לעזור לזולת – ואינם חייבים דבר לאף אחד מהמבקרים כאן.

הח"מ חרט על דגלו לשמור, בקנאות, על רמתו המקצועית של פורום זה - שנחשב בעיני מומחי 'אופיס', באשר הם, לפורום המוביל בתחומו - גם אם יימצא צורך להילחם על כך.

במקביל להצגת פתרונות הוצבה מטרה נוספת והיא - ל
הדריך וללמד דרכי 
שימוש בתוכנות החבילה ולא להסתפק רק בהצגת פיתרונות במובן של "ללעוס וגם לבלוע".

לא אחת תפגשו גולשים זועמים על שהח"מ מפנה חלק ממרצו ל
הדר
כה, במקום להציג להם את הפיתרון וחסל. יעידו כל אותם עשרות ומאות שחזרו להודות על שניתנה להם ההזדנות להתאמץ ולהגיע לפיתרון בכוחות עצמם. הניסיון מוכיח שגולש המוצא לבדו את הפיתרון [גם אם בלוית הדרכה והכוונה] מרגיש, ברוב המקרים, הרבה "יותר טוב עם עצמו".

פה ושם תיתקלו גם במצבים שההערות/הארות לא ממש מוצאות חן בעיני מי שהן מכוונות אליו.

מטרתנו העיקרית:


ציינו את גרסת ה'אופיס' ומע' ההפעלה וכתבו את השאלה בפרוטרוט!
צטטו שגיאה או הציגו PrnScr. לבעיות 'אקסל' הציגו קובץ ולא תמונה
> > 
תקנון הפורום - נא לקרוא ולהפנים את ההנחיות המנהלתיות             ‏‏‏

המשך...
הודעה חדשה

עזרה דחופה בוורד!!!
22/06/15 18:01
81צפיות
יש לי מסמך בעל 64 עמודים, ואני רוצה לצמצם אותו ל 2 עמודים
איך אני עושה זאת בדרך הכי קלה שיש?
זה מאוד חשוב לי למבחן שיש לי...
תודה!
º
רק תבהיר לנו שאתה לא רציני .....
22/06/15 19:11
32צפיות
שליפים
23/06/15 09:48
38צפיות
הכל אפשרי. הסיכוי שתצליח לקרוא משהו, גם באמצעות מיקרוסקופ, הוא אפסיים
מוכן... אני רק רוצה להכיל את הכול...
23/06/15 19:05
38צפיות
וכן אני רציני!!!
ראיתי מקרים מעולם
 
º
הרבה יותר פשוט ללמוד, היטב, ולהתכונן במהלך השנה ...
23/06/15 19:17
21צפיות
פונק' אקסל
23/06/15 14:08
38צפיות
שלום
אולי מישהו יודע אילו פונק' משתמשים בתור כלכלן ו/או עובד רכש ?
 
נכנסתי לexcelis fun והתחלתי... אבל יש שם משהו קרוב ל 2000 סרטונים.... 
אני יודעת שיש אינסוף דברים ללמוד באקסל, אולי מישהו יוכל לכוון אותי למשהו  ספציפי?
 
רשימה חלקית. תתחיל איתה. מחר אבחן אותך
( לעמוד שלי בתפוז עסקים )
23/06/15 15:16
27צפיות
מצ"ב קובץ
º
תודה רבה
23/06/15 20:23
8צפיות
לדעתי זה עובד הפוך...
23/06/15 18:43
26צפיות
קודם את אומרת לעצמך מה את רוצה לעשות, ואז באה השאלה איך עושים את זה באקסל.
לשאלות ספציפיות גוגל והפורום ישמחו לעזור. וחשוב להדגיש כבר עכשיו. יש הנחיות למעלה בדף הפורום איך לשאול שאלות על אקסל. צריך לצרף קובץ דוגמה של הבעיה ולדווח על גירסת האופיס ומערכת ההפעלה.
בהצלחה
אני מחפש קורס טוב שיהיה אונליין בתשלום שיש לו מטלות ומבחן
23/06/15 12:47
19צפיות

אני מחפש קורס טוב שיהיה אונליין בתשלום שיש לו מטלות ומבחן בסוף לנושאים הבאים:
 
1.אקסס.
2.VBA לאקסל
 
אתם בטח מקבלים את השאלות האלו הרבה אבל הקורס לVBA  הוא בשביל עובד חברה וחשוב לנו שיהיה לו מבחן ומטלות במהלך הקורס על מנת שיבדוק שהוא באמת הפנים את החומר.
דרישות נוספות:
א.הקורסים צריכים להיות באנגלית.
2.שיהיה מורה מלווה שאפשר לשאלות שאלות במיל במקרה הצורך.
 
אשמח מאוד להמלצות.
 
"השוואת מסמכים" באקסל
23/06/15 11:50
22צפיות
האם יש דרך להשוות שני גליונות אקסל כדי לראות הבדלים בנתונים ביניהם (בדומה האפשרות המובנית בוורד)?
אופיס 2013.
אחת האפשרויות תהיה . . .
23/06/15 12:05
22צפיות
 בהנחה ששמות הגיליונות הם:  Sheet1 ו -: Sheet2  הוסף גיליון שלישי ובתא A1 הקלד את שלשלהן וגרור את הנוסחה לכל הטווח הפעיל של הגיליונות.

תוכל להוסיף בדיקת IF כדי להסתיר את תוצאת ה- TRUE או FALSE ו/או להוסיף 'עיצוב מותנה' לאחת התוצאות כדי להדגישה. 
  =Sheet1!A1=Sheet2!A1
 
º
תודה
23/06/15 12:30
5צפיות
שאלה פשוטה למומחים באקסל
21/06/15 09:12
86צפיות
איך אני מייצר נוסחא שתופעל על תאים מדולגים ?
כלומר אם יש לי מספרים בתאים A1, B1, C1, D1 אז אין בעיה לעשות ממוצע על (A1:D1).
אבל אם נניח יש לי מספרים בכל תא שלישי ? נניח A1, D1, G1, J1 ...
האם יש דרך להפעיל נוסחא שתגיד לו לפעול על כל תא שלישי ולא לאסוף את כל התאים ?...
 
 
º
אפשר, גם, כבתמונה שלהלן . . .
הודעה זו מכילה תמונות
21/06/15 09:42
83צפיות
אתה שפיץ !!!
21/06/15 09:46
39צפיות
אין עליך.
המון המון תודה
סליחה על השאלה הנוספת
23/06/15 09:47
26צפיות
ואני מסתכל על הדוגמא שצירפת.
בהנחה שאין מספרים נוספים בין התאים הצהובים.
אם אני רוצה לדרג את המספרים מהקטן לגדול כך שהתוצאה תהיה:
11 - 1 - - - 54 - 2 - - - 76 - 3 - - - 120 - 4
זה מסובך ?...
אני לא בטוח שאני מבין את המילה "לדרג" . . .
23/06/15 10:21
24צפיות
והעובדה ש"ויתרתי" לך עלך הצמדת קובץ (בשאלה הראשונה) לא מעידה על טוב לב לזמן ארוך.
 
אצלנו, נהוג לצרף קובץ בכל שאלה ואם ניתן - להקליד, ידנית, את התוצאה המבוקשת...
 
אבל כפרה עליך
23/06/15 11:26
28צפיות
בשביל מה להצמיד קובץ ולהעמיס על שרתי תפוז קבצים מיותרים,
אם השאלה היא מספיק ברורה ?
ועזרתך לא תסולא בפז וחשובה מאין כמוה.
לדרג משמע מהמספר הקטן לגדול ולהפך.
 
קובץ מצורף.
 
כדאי לא לערבב ארטיקים עם דירוגים ולהקדיש לדירוגים שורה נפרדת
23/06/15 11:44
27צפיות
במקרה כזה הנוסחה לדירוג הנתון בעמודה B תהיה 
  =IF(B7>0,RANK(B7,$B7:$N7,1),"")
גרור אותה שמאלה עד סוף הנתונים
מודגם בקובץ מצורף
אני אתמודד עם העומס על שרתי 'תפוז' . . .
הודעה זו מכילה תמונות
23/06/15 11:48
28צפיות
ואחת הדרכים להציג את הדירוג מוצגת בתמונה שלהלן:
 
תודה רבה לשניכם
23/06/15 11:56
16צפיות
נוסחאות מסובכות כאלה מלאכתם של גאונים.
לידיעת מנהל הפורום - אתה יותר קרוב ומכיר את "ההנהלה"
הודעה זו מכילה תמונות
22/06/15 21:39
42צפיות
האם שמת לב כי מזה כמה ימים,  לכל הצבה בפורום (וגם בפורומים אחרים) מתווספת אוטומטית ומיידית ההערה: "בוצעה עריכה בהודעה זו"
נראה לי כמו באג ?
וכמה אתה "פחות קרוב" . . .
22/06/15 21:49
39צפיות
ידווח בהזדמנות הראשונה כשאשוחח עם נציג ההנהלה (זו לא תקלה, קריטית, שמשביתה ו/או גורעת מההנאה).
 
תודה על תשומת הלב.
 
טבלת ציר פשוטה - הנחיות
22/06/15 16:00
32צפיות

אני רוצה לקחת טבלה פשוטה שיש בה נתונים של אנשים ועמודה נוספת שבה רשום  יום בשבוע בו הם מוזמנים.
אני רוצה שטבלת הציר תיצר רשימה שבה מופיע היום בשבוע ומספר האנשים המוזמנים ליום זה.
אפשר לקבל קצת הדרכה?
הסתבכתי עם זה.
 
º
אפשר, גם, כבתמונה שלהלן . . .
הודעה זו מכילה תמונות
22/06/15 16:39
39צפיות
º
תודה רבה
23/06/15 08:38
5צפיות
pivot table או משהו אחר (למכורי XL כבדים)
21/06/15 08:43
196צפיות
שלום,
מצ"ב דוגמא לטבלה שאני מחפש עבודה פתרון, בסיס הנתונים בגיליון DB, דוגמא לתוצאה הרצויה בeg
המטרה פשוטה, הפקת דוח מוצרים למשתמש מתוך דוח שכולל לכל פריט שורה נפרדת, כך שאם למשתמש יש 100 פריטים של 3 מוצרים שונים, אז צריך 3 שורות, אחת לכל מוצר.

ניסיתי לבצע זאת עם PT אבל אני מקבל ריכוז לפי מספר משתמש ואני צריך טבלה פשוטה לפי המופיע בדוגמא (גיליון e.g.)
 
תודה,
אייל
גם הפחות כבדים יכולים להשתתף ?
21/06/15 09:04
66צפיות
ההבדל היחיד הוא שהכמות אחרי התאור
אקסל - רשימה נפתחת
22/06/15 13:15
29צפיות

א. ברצוני למלא את הטבלה  המצ"ב . אני רוצה שעמודה פרויקט ועמודה נושא יהיו רשימות נפתחות מגליון אחר. כיצד מגדירים זאת?
ב. האם ניתן להגדיר שהקלט לטבלה יהיה מתוך טופס שהשדות בו הם עמודות בטבלה? אם כן - כיצד ?
 
בעזרת 'אימות נתונים' . . .
22/06/15 13:21
20צפיות
חפשי, ב"גוגל", מידע אודות: 'אימות נתונים' ו/או: 'Data Validation' ובקרי, גם, במאמרי הפורום.
תודה וכיצד מגדירים רשימה נפתחת מורכבת
22/06/15 14:07
23צפיות
אכן קראתי את מאמרך במאמרי הפורום ופעלתי על פיו.
אני רוצה שהרשימה הנפתחת תכיל קוד ושם פרויקט, כאשר יהיה נ יתן להכניס ערך או על ידי הקלדת קוד קצר כמו 1 או 2 או על ידי בחירה ברשימה נפתחת ובחירה באמצעות העכבר. האפשרות השניה כבר זמינה כרגע, אולם לא ברור לי כיצד להגדיר את האפשרות הראשונה. 
מצ"ב הגליון .
תודה על העזרה.
'אימות נתונים' נועד להקל על המשתמש . . .
הודעה זו מכילה תמונות
22/06/15 14:21
35צפיות
ואילו, את, מנסה "להכביד" עליו.

הגדירי אימות נתונים' > 'מרשימה' שנראית בתמונה, שלהלן, ובעזרת העכבר (ולא בקלדה) בחרי את הערך המשולב.
 
בכל זאת
22/06/15 14:38
19צפיות
אבל כאשר מקלידים ברצף באמצעות המקלדת , זה מאד מאט  לעבור פתאום לעכבר. הנוח ביותר היה , וכך גם מוגדר בתוכנות מתקדמות שניתן להקליד קוד שמומר לטקסט
אז ככה . . .
22/06/15 14:43
24צפיות
1. כדי "להמיר" קוד לטקסט אין שום צורך באמות נתונים' וניתן להסתפק בפונקציה: VLOOKUP.
 
2. ואם נחזור לשיטת ה'אימות' - אזי כשמקלידים, ברצף, והסמן מוצב בתא האימות - ניתן להרחיב את הרשימה בעזרת שילוב המקשים: ALT+חץ למטה > לגלול ולבחור בערך הדרוש.
 
º
מה התועלת במספור - במצב זה?
22/06/15 14:40
14צפיות
לא זכור לי שאני הצעתי לך להשתמש בקוד פרויקט . . .
22/06/15 15:24
22צפיות
אם את מעוניינת לפשטק - עשי שימוש ב-VLOOKUP (הקשת קוד תציב את שם הפרויקט) או ב'אימות נתונים' שיטופל מהמקלדת - כפי שהצעתי בתגובתי הקודמת.
 
יש דרכים מסורבלות יותר אבל אני לא אכנס ולא אציע אותן...
שאיבת נתונים מטופס
22/06/15 15:27
20צפיות
יש מצב לקלוט נתונים על ידי טופס?
יש אפשרות לשלב שעון עצר?
 
שאלה באקסל
22/06/15 10:41
31צפיות
שלום לכולם.
אולי תוכלו לסייע לי בפתרון לבעיה שאני מנסה לפתור באמצעות אקסל:
יש לי טבלה עם נתונים.
אני רוצה ליהיה לי מאקרו שישלח את הנתונים לגליון אחר בשם "ארכיון" ששם הם יישמרו ויצטברו. כמו כן שימחק את הנתונים ההתחלתיים.
הבעיה היא שכשאני ממלא נתונים חדשים ומריץ את המאקרו  שוב אז הנתונים שהיו בגליון ארכיון נדרסים ע"י החדשים.
 
איך אפשר לצבור אותם ללא מחיקתם?
 
תודה לעוזרים.
אולי תשתמש בהצעה שקיבלת לפני שנתיים . . .
22/06/15 11:09
33צפיות
כדי לדעת כיצד "קופצים" לשורה האחרונה (בתוספת 1 זה יקפוץ לשורה הראשונה הריקה שמתחת לנתונים שכבר קיימים.
 
ודרך אגב - אצלנו נהוג לקרוא את ההכרזה שבראש דף הפורום ולפעול כמתבקש, בה, בכל שאלה שמציגים כאן.
 
העתקת תאים באקסל - רק את הערכים בלי הנוסחאות
21/06/15 22:39
26צפיות
מצורפת דוגמה.
כשהעתקתי את עמודה I לגיליון אחר (גליון 4) הוא רוצה שאסמן במפורש שאני רוצה את הערכים ולא את הנוסחאות. אחרת- אני מקבל שגיאות.
יש אפשרות שהוא יעתיק את הערכים אוטומטית?
ז.א. להוסיף איזו פקודה בתוך הנוסחה שבעמודה I, כך שכבר ההעתקה לעמודה Iבגיליון 1 כבר תהיה רק עם הערכים ובלי הנוסחאות.
 
תודה מראש!
נ.ב.
אני מתעסק באקסל עם תעודות של בית ספר יסודי, לכן "חירבשתי" משהו בדוגמה, בכדי לא להעלות דברים אמיתיים. איתכם הסליחה...
אין אפשרות כזאת באקסל אבל...
21/06/15 23:01
23צפיות
אם תעמוד בגיליון4 בתא A1, תכתוב בשורת הנוסחאות =
תעבור בגיליון1 לתא I1 ותלחץ Enter, תקבל תוצאה ללא שגיאה.
לאחר מכן אתה יכול לגרור את הנוסחה למטה
 
תודה על התגובה, לא כל כך מתאים במקרה שלי
21/06/15 23:14
16צפיות
אני צריך להעביר המון נתונים מקבצים לקבצים.
תקלה בפתיחת אקסל ע"י double click
21/06/15 19:57
21צפיות
אני עובד על מחשב עם חלונות 8.1 ושתי גירסאות אופיס: 2003 ו-2013.
רוב השימוש שלי הוא עם וורד ואקסל 2003.
וורד עובד בצורה מושלמת, גם פתיחת מסמכים מתוך וורד וגם לחיצה כפולה על קובץ doc.
באקסל 2003 יש תקלה: אפשר לפתוח קובץ xls רק מתוך אקסל, ע"י File open.
לחיצה כפולה על קובץ xls פותחת אקסל אבל הקובץ לא נפתח כמצופה, ומופיעה הודעת השגיאה הבאה:
There was a problem sending the command to the program

חיפשתי בגוגל את כל הפתרונות האפשריים כדי לפתור את התקלה ואלה הפעולות שכבר ביצעתי ולא פתרו את התקלה:
1. מתוך אקסל - Help -> Detect and repair
2. הסרה של אופיס 2003 והתקנה מחדש
3. הרצת שתי הפקודות הבאות מתוך תיקיית אופיס 2003:
excel /unregserver
excel /regserver
הפקודה האחרונה גורמת להודעת שגיאה הבאה:
One of your object libraries (sldole32.tlb) is missing or damaged.

שחזור הקובץ הרלוונטי ממחשב אחר לתיקיית C:\Windows\System32 לא פתרה את התקלה.
אשמח מאוד לרעיונות נוספים...
 
אם האפשרות, שבתמונה, מסומנת אצלך . . .
הודעה זו מכילה תמונות
21/06/15 20:46
24צפיות
בטל את הבחירה והפעל, מחדש, את 'אקסל'.
 
אחרי שכתבתי כאן את ההודעה
21/06/15 22:00
21צפיות
הגעתי דרך גוגל לפורום שדיבר על האופציה הזאת, אבל המצב היה הפוך: האפשרות הזו לא היתה מסומנת, ומישהו הציע לסמן אותה.
אחרי שסימנתי המצב לא השתנה לצערי...
 
אחד החסרונות העצומים של חלונות 8.1, בין כל שאר התכונות החשובות וההכרחיות שהיו בכל הגירסאות הקודמות ובוטלו בגירסה זו, הוא שהקישור בין סיומת לבין אפליקציה שפותחת אותה כמעט בלתי ניתן לשינוי.
במערכות ההפעלה עד XP הבחירה היתה לפי סיומת, ולכל סיומת אפשר היה לבחור תוכנה ופרמטרים. מאוד נוח.
בחלונות 7 ו-8 הבחירה של File Association הרבה יותר פרימיטיבית, וכשאני נכנס בחלונות 8 להגדרות האלה עבור אקסל - יש רשימה של סיומות עם תיבות סימון ליידן, לייד כמעט כולן מסומן V אבל אי אפשר לבטל אותו! לא ברור לי מה עומד מאחורי זה.
אם מישהו מכיר דרך לקשר תוכנה לסיומת בחלונות 8.1 בדומה למערכות ההפעלה הקודמות, אשמח מאוד לשמוע, כולל התחפרויות ב-registry.
אז ככה . . .
הודעה זו מכילה תמונות
21/06/15 22:43
25צפיות
'שייוך' קבצים לתוכנה מסוימת - נוגע למערכת ההפעלה ולכן שייך לפורום 'חלונות' (253).

אני הייתי מנסה עוד משהו:

אתר, במחשבך את הקובץ: EXCEL.EXE > לחץ עליו קליק ימני ובדוק אם שתי האפשרויות (שבתמונה) לא מסומנות. 
 
עוד בעיה במיון לפי 2 רמות (2 שדות מיון)
21/06/15 15:36
14צפיות
היי, יש לי 2 עמודות. A ו B .. עמודה A מייצג אזור מגורים ועמודה B מייצג עיר.
 
אני ממיין לפי סינון 2 רמות, A + B
 
אבל אפשר לראות שהמיון לא תקין. יש לי בגוש דן דרום בסוף שלו את העיר "בת ים" שאמור להיות למעלה ..
ובגוש דן צפון יש בסוף את העיר גבעתיים שגם אמור להיות יותר למעלה ב ג'
 
המון תודה על העזרה !
 
 
אם תדאג שבשתי העמודות, לצד השמות, לא יהיו רווחים...
21/06/15 15:53
21צפיות
המיון יתבצע כמצופה...
ידעתי שאני אפול על שטויות
21/06/15 16:15
46צפיות
המון תודה !!
זה לא שטויות וזה קשור, מאד, ל'ניסיון בשטח' . . .
21/06/15 16:25
21צפיות
זה קורה, בדרך כלל, כשמייבאים נתונים ממערכות חיצוניות.
 
אמנם, במקרים כאלו נצפה תו רווח (או תו נסתר אחר) לפני/אחרי כל המחרוזת - אבל יש מקרים שרק בחלקן.
 
º
בכל מקרה תודה על העזרה
22/06/15 20:49
6צפיות
בעיה במיון שדה תאריך באקסל
21/06/15 12:44
22צפיות
צהריים טובים !
יש לי שדה של תאריך עם תאריכים שאני רוצה למיין מהישן לחדש .. בהתחלה זה ממויון יפה אבל אם תסתכלו לקראת הסוף למטה
המיון לא עובד טוב ותארכים חדשים נמצאים לפני תאריכים ישנים
 
אין לי מושג למה .. אשמח לעזרה
 
תודה !
אז ככה . . .
21/06/15 13:21
31צפיות
כש- A266 יהיה תאריך "נורמאלי" יש מצב שהכל יעבוד.
 
בנוסף, הקלק על האות העמודה "A" בתפריט גש ל'נתונים' > 'טקסט לעמודות' > 'הבא' > 'הבא' > 'סיום.
אין לך מושג אך עזרת לי !!!!
21/06/15 15:19
14צפיות
המון תודה
מה לעשות כדי שאתר שנבנה sharepoint design 2007, יפתח ב 2013?
21/06/15 11:46
9צפיות
מה לעשות כדי שאתר שנבנה באמצעות sharepoint design 2007, יפתח
בגירסת 2013?
להיעזר ב"גוגל" ולחפש אחר המחרוזת . . .
21/06/15 12:14
18צפיות
Migrate sharepoint designer 2007 to 2013
 
º
24/06/15 12:34
6צפיות
º
בדיוק, איזה סוג של תגובה היא זו . . .
24/06/15 12:47
3צפיות
קראתי בגוגל
24/06/15 12:57
3צפיות
קראתי בגוגל וראיתי שהשינוי תלוי בפעילות של  מקום אכסון האתר
ולא משמעותי לאתר שלי.
ארכיון הודעות
Flix
אביעד מחשבים

אביעד מחשבים

תיקוני מחשבים,מכירה,יעוץ וליווי הגעה עד בית הלקוח לפרטים>>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה