לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:

פורום "אופיס", ב'תפוז', הוא חלק מקהילת ה"משתמשים הכבדים" במחשב.

מאחר וכולנו מעוניינים להפיק את המרב מחבילת ה"אופיס" של "מיקרוסופט" - מן הסתם תמצאו אצלנו "טיפים" ו"פטנטים", שונים, לייעול ושכלול השימוש בתוכנות "אופיס" למיניהן.

חשוב לזכור שחברי הקהילה עושים מלאכתם בהתנדבות(!) - מתוך רצון לעזור לזולת – ואינם חייבים דבר לאף אחד מהמבקרים כאן.

הח"מ חרט על דגלו לשמור, בקנאות, על רמתו המקצועית של פורום זה - שנחשב בעיני מומחי 'אופיס', באשר הם, לפורום המוביל בתחומו - גם אם יימצא צורך להילחם על כך.

במקביל להצגת פתרונות הוצבה מטרה נוספת והיא - ל
הדריך וללמד דרכי 
שימוש בתוכנות החבילה ולא להסתפק רק בהצגת פיתרונות במובן של "ללעוס וגם לבלוע".

לא אחת תפגשו גולשים זועמים על שהח"מ מפנה חלק ממרצו ל
הדר
כה, במקום להציג להם את הפיתרון וחסל. יעידו כל אותם עשרות ומאות שחזרו להודות על שניתנה להם ההזדנות להתאמץ ולהגיע לפיתרון בכוחות עצמם. הניסיון מוכיח שגולש המוצא לבדו את הפיתרון [גם אם בלוית הדרכה והכוונה] מרגיש, ברוב המקרים, הרבה "יותר טוב עם עצמו".

פה ושם תיתקלו גם במצבים שההערות/הארות לא ממש מוצאות חן בעיני מי שהן מכוונות אליו.

מטרתנו העיקרית:


ציינו את גרסת ה'אופיס' ומע' ההפעלה וכתבו את השאלה בפרוטרוט!
צטטו שגיאה או הציגו PrnScr. לבעיות 'אקסל' הציגו קובץ ולא תמונה
> > 
תקנון הפורום - נא לקרוא ולהפנים את ההנחיות המנהלתיות             ‏‏‏

המשך...
הודעה חדשה

הגדרת תצורת הערות
07/10/14 16:11
43צפיות

שלום,
האם יש דרך שברירת המחדל להערה תהיה מוגדרת כמו בקובץ המצ"ב?
אם לא מוגדר כך ייתכנו בעיות בקיבוצים של עמודות ובמידה ויש הרבה הערות
(משתמש לפעמים בשמירת נוסחאות לכל עמודה) להגדיר הערה הערה זה כאב ראש...
תודה,
OFFICE 2010
WIN7
 
הרץ את המקרו, שלהלן, בעבור הגיליון הפעיל . . .
07/10/14 16:44
13צפיות
 Sub Format_Comments()
    For Each cmt In ActiveSheet.Comments
          cmt.Shape.Placement = xlMoveAndSize
    Next
End Sub
 
º
אנסה, תודה.
08/10/14 09:14
1צפיות
אקסיל 2010 עברית
07/10/14 08:06
27צפיות
נא לראות קובץ מצורף, השאלה שלי מופיעה בפנים.
אשמח אם תוכלו לעזור לי.
תודה מראש,
אם הבנתי את כוונתך - ראי הנוסחה בעמודה I
הודעה זו מכילה תמונות
07/10/14 09:48
27צפיות
היא נותנת את התוצאה של עמודה F
לא לזה התכוונתי
07/10/14 11:19
17צפיות
לדוגמא תא E3 יש עבורו כפוליות כי בF3 קיבלתי מס' 1
אותו ערך של E3 נמצא בגיליון עבור לקוח אחר 3616
אני רוצה לדעת לכל פריט שיש לו כפוליות בעמודה E שייתן לי את הלקוחות שלו 
תודה 
אוקיי, הבנתי. היכן ואיך את רוצה לקבל את התוצאות ?
07/10/14 13:20
20צפיות
סמני בבקשה אצלך בקובץ 2-3 פריטים כפולים והראי ידנית איך והיכן את רוצה לראות את התוצאה !
צרפי כמובן את הקובץ לכאן.
º
ובינתיים - טבלת הציר הבאה תשמח לתת לך את התוצאות המבוקשות
הודעה זו מכילה תמונות
07/10/14 13:54
14צפיות
º
אתה יכול בבקשה להעלות את קובץ האקסל עם טבלת הציר תודה
07/10/14 14:25
3צפיות
בבקשה - מזלך שעדיין לא מחקתי את הקובץ
07/10/14 14:52
16צפיות
יחד עם זאת -  לא ענית לי על שאלתי הקודמת -  איך היית רוצה לקבל את התוצאה.
אני מניח כי טבלת הציר עונה לדרישתך ?
שימי לב כי נעשה סינון ערכים על CONCATENATE   ונבחרו רק אלו  שהסה"כ גדול מ-1
איך ניתן לשלוף
12/10/14 11:13
6צפיות
עבור הנתון המופיע  אצל יותר מלקוח אחד את :
מס' קרטון , משקל , תאריך ולקוח
תודה
º
העליתי קובץ שבתוכו סימנתי שני פריטים כפולים
07/10/14 16:13
2צפיות
אם ציפית למשהו כמוצג, בעמודה "J", בתמונה שלהלן . . .
הודעה זו מכילה תמונות
07/10/14 16:30
24צפיות
הנה משהו שנשלף מהשרוול (ניתן להכניס את בדיקת ה-IF אל תוך ה- UDF) אבל זה ממש לא קריטי...

כדי ללמוד אודות UDF ("פונקציה מותאמת אישית") עייני במאמרי הפורום > בקטגוריה: 'אקסל' > תת-קטגוריה: 'מקרואים'
 
איך להוסיף שורות מרווח לגיליון מלא?
07/10/14 14:47
16צפיות
יש לי גיליון מלא בנתונים, איך אני יכול להסיף שורה מרווח בין כל שורות הגיליון?
משתמש באופיס 2013
אתה רוצה להוסיף 1,048,075 שורות
07/10/14 14:58
12צפיות
**  זה הפירוש שלי ל"כל שורות הגיליון"
ואם לא - כדאי מאד שתצרף קובץ עם דוגמא של התוצאה הרצויה....
נניח שיש לי 200 שורות של מידע
07/10/14 15:16
13צפיות
ורצה להפוך את זה לאקסל של 400 שורות כאשר בין כל שורת מידע יש שורת רווח
 
הרץ את המקרו שלהלן . . .
07/10/14 15:32
20צפיות
הנ"ל, בהנחה שהמידע נמצא גם בעמודה "A".
 Sub Add_Rows()
     Application.ScreenUpdating = False
     LR = Cells(Rows.Count, 1).End(xlUp).Row
     For R = LR To 2 Step -1
           Rows(R).Insert
     Next
     Application.ScreenUpdating = True
End Sub
 
המרת קובץ PDF לוורד - דרך אופיס 2010
07/10/14 10:25
19צפיות
הצלחתי להמיר קובץ PDF לוורד
בעת ההמרה הטקסט שינה כיוון ומופיע בכתב "מראה".
האם יש דרך לסדר זאת ? (במחשב שלי אני עובדת עם אופיס 2010, אך אוכל לעבוד במחשב אחר עם גרסה נחותה יותר 2003).
º
איך, בדיוק, המרת את קובץ ה-PDF ל-'וורד'?
07/10/14 10:40
9צפיות
עם תוכנות חינמיות ברשת
07/10/14 10:53
26צפיות
למה את מתכוונת בביטוי "כתב מראה"?
07/10/14 11:46
13צפיות
כתבי כאן דוגמה למילה או שתיים - מהי המילה המקורית ומה מתקבל אצלך ב'וורד'.
למשל
07/10/14 11:58
16צפיות
המילה תרגום כתובה : םוגרת
בדקי את האפשרות הבאה
07/10/14 12:29
24צפיות
הוקידי והתקיני את התוכנה החינמית "הפוך על הפוך".
לאחר התקנתה - סמני את הטקסט והקישי על המקש F6.
יש לתוכנה הזאת תכונות נוספות, ממש "חובה" למשתמשי 'וורד'.
חג שמח.
וואו איזה פלא
07/10/14 12:37
18צפיות
רב תודות
איזה תכונות נוספות היא מציעה?
 
כבר החכמתי...
שלל תכונותיה מוסברות מוצגות בתוכנה עצמה.
07/10/14 14:35
11צפיות
תוכלי גם להקליק, קליק ימני, על סמליל התוכנה (שליד השעון במחשב) ותראי את התכונות העיקריות.
הקפאת שורה ועמודות בו זמנית באקסל
07/10/14 13:02
12צפיות
אהלן,
האם יש דרך להקפיא שורה ראשונה וגם עמודות A-E בו זמנית?
בוודאי
07/10/14 13:07
24צפיות
אתה צריך לעמוד בתא שמעליו ומימינו (שמאלו בגיליון שכיוונו משמאל לימין) אתה רוצה להקפיא.
במקרה שלך F2, מכיוון שמעליו נמצאת שורה מס' 1 ומימינו העמודות A-E
כעת לחץ על תצוגה>הקפא חלוניות>הקפא חלוניות
º
יא אללה! תודה רבה
07/10/14 14:20
2צפיות
ביטול הסרת 0 בתחילת מספר - אקסל 2013
06/10/14 11:26
33צפיות
ב"ה
אני עורך רשימת מספרי טלפון, לייבוא לתוכנה מסויימת.
עקב הדרישות היחודיות של התוכנה. אני צריך שלא תושמט הסיפרה 0 בתחילת המספר. על אף שאני מוריד את ה"-" באמצע המספר (כעת אני מסיר באמצעות החלף.
הייתי רוצה פשוט להגדיר לאקסל (ברמת המסמך, ואם לא אז ברמת התוכנה) שלא יוריד אותם.
 
אני מכיר את הפתרון של הגדרת התא כטקסט, אך ההחלפה גורם לו להפוך להיות מוגדר כמספר.
כמו כן אם אני מנסה באמצעות עיצוב בהחלף להגדירו כטקטס, הוא מוסיף לי גרש ` - בתחילת המספר. ושוב התוכנה עליה אני מייבא, לא יודעת איך להתמודד אם זה 
אופיס 2013.
 
{{מצאתי WORKAROUND מעצבן....
1) לעשות החלף, ואז נמחק לי ה0, בהתחלה.
2) בעמודה סמוכה: 
 =CONTANTE ("0",A1)
 
ואח"כ להעתיק ולהדביק ערכים בלבד.
מחפש אבל דרך פשוטה יותר}}
לתצוגה מתאימה באקסל עצב כבתמונה המצורפת
הודעה זו מכילה תמונות
07/10/14 01:11
23צפיות
אני לא יודע אם זה יעזור ליצוא.
אם לא, אתה יכול לשקול להשתמש בעמודת עזר עם הנוסחה ("TEXT(A1,"0#########=
º
העיצוב תאים מותאם אישית, עובד מעולה. תודה
07/10/14 10:20
15צפיות
ואיך, בדיוק, ה-"0" מיובא לתוכנה המסוימת . . .
07/10/14 10:28
19צפיות
זו השאלה, שצריכה להישאל, בהנחה שלא מדובר בתוכנת OCR.
לא מצליח לחבר חשבון gmail לאוטלוק 2013
06/10/14 16:07
16צפיות
שלום לכולם,
 
עבדתי לפני מליון מדריכים וכל הזמן אני מקבל הודעה 
הגדרתי את gmail עצמו שהוא יתמוך בIMAP, הקשתי באוטלוק בהגדרות הנוספות לפי מה שצריך,
 
וכל פעם כאשר אני לוחץ על בדיקת הגדרות חשבון, תמיד זה נכשל:
"היכנס לשרת הדואר הנכנס (imap) : החיבור לשרת הופסק. אם בעייה זו נמשכת...
"שלח הודעת דואר אלקטרוני לצורך בדיקה הזמן שהוקצב לפעולה תם...
 
ניסיתי להחליף סיסמא גם ל Gmail להיכנס ולצאת. שום דבר. תמיד אני מגיע לשלב שבו אני מקבל הודעה שצריך להזין סיסמא, למרות שאני מזין אותה החלונית הזאת קופצת שוב ושוב.. 
 
מה עוד עלי לבצע?
עזרתכם...
07/10/14 09:30
9צפיות
אשמח לעזרה
הקישור במאמר בנושא LOOKUP - לא עובד
06/10/14 22:28
19צפיות
המאמר:
הפונקציות HLOOKUP, VLOOKUP ו-MATCH:

הקישור בתוכו אמור לפתוח קובץ וורד אבל במקום זאת מתקבל דף עם הודעה: 
No web site is configured at this address.
 
בכל מקרה, אשמח לקבל הפניה למאמר (מעודכן ומומלץ) אחר לגבי LOOKUP.
 
תודה מראש 
אם לא תתעצלי ותקישי "פונקציה LOOKUP" בגוגל תקבלי...
06/10/14 23:47
12צפיות
לפחות 5-6 מאמרים.
להלן אחד מהם (של מיקרוסופט)  
וחוץ מזה יש הסבר מצוין בעזרה של אקסל לכל משפחת הפונ' של LOOKUP 
האמת? אני מעדיפה סרטונים ביוטיוב
07/10/14 00:00
19צפיות
אבל מכיוון שכבר נתקלתי בתקלה (כי בשאלה אחרת שלי הופניתי למאמרים), ראיתי לנכון לציינה כאן, ועל הדרך ביקשתי מאמר מעודכן ומומלץ תחת זה המבוטל.
 
ועם כל זאת, עדיין לדעתי יש מקום למאמרי הפורום...
 
תודה וחג שמח.
º
גם את מאמרי הפורום צריך לקרוא......
07/10/14 00:07
7צפיות
אם המאמר ריק אז אין מה לקרוא בו...
07/10/14 00:16
14צפיות
לא סתם ציינתי: "ועם כל זאת, עדיין לדעתי יש מקום למאמרי הפורום..."
פשוט חבל כי זה ניהול ידע מצוין.
הקישור ה"שבור" תוקן . . .
07/10/14 00:17
21צפיות
‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏
º
תודה :)
07/10/14 00:29
4צפיות
סימון 10% עליונים לפי שנה - EXCEL 2007 WIN 7
06/10/14 21:03
16צפיות
כיצד אני יכול בטבלה הנוכחית לסמן את ה10% העליונים לכל שנה?
כך שלשנת 2003 הוא יציג את ה10% העליונים אך גם לשנת 2004 הוא יציג את ה10% העליונים
 
 
בנוסף איך מבצעים זאת אם הייתי רוצה שהוא יסמן לדוגמא בצבע אחד את ה10% העליונים ובצבע אחר את ה20% העליונים (מלבד ה10% שכבר סומנו)?
כדאי שתסביר יותר טוב....
06/10/14 21:20
13צפיות
למה אתה קורא "10% עליונים או 20% עליונים" ???
סמן על הקובץ שצירפת את התוצאה הרצויה - ידנית - וצרף שוב.
ובינתיים קרא בעזרה אודות עיצוב מותנה.
 
בדוק האם הפונקציה שלהלן מקדמת אותך . . .
06/10/14 21:38
28צפיות
במציאת ה- Threshold של ה- 0.9 (10% עליונים) של שנת 2003 - שעל פיו תוכל להגדיר 'עיצוב מותנה'.
 =PERCENTILE(IF(E$5:E$24=2003,F$5:F$24),0.9)


 
אני לא מול מחשב שולחני, כרגע, לכן . . .
06/10/14 22:10
21צפיות
אם אתה מקבל תוצאה לא 'הגיונית' נסה להפוך את הנוסחה ל'נוסחת מערך'.
 
כוונתי שבמקום הקשת: Enter תסיים אותה בהקשת: Ctrl+Shift+Enter
 
 
º
כן זה נוסחאת מערך - ותודה נראה לי שהצלחתי!
06/10/14 22:26
13צפיות
BKF . .
07/10/14 00:07
9צפיות
‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏
גיבוי ספר כתובות ב OUTLOOK 2003
06/10/14 23:00
11צפיות
אני לא מוצא דרך לגיבוי ספר הכתובות.
 
האם ישנה תוכנה חיצונית אשר יכולה לעשות  זאת  ?
 
בתודה.
ראה את הסרטון הבא:
07/10/14 00:05
15צפיות
º
הקישור מתייחס לחלונות XP אני משתמש בחלונות 7
07/10/14 11:57
4צפיות
בעיה קטנה- השעון בשורת המשימות משתנה מעצמו
06/10/14 21:52
9צפיות
השעון בצד שמאל למטה, בשולחן העבודה, כל פעם מחסיר שעה. 
לפעמים גם פעמיים ביום.
?
לא קשור לפורום
06/10/14 23:47
10צפיות
אבל נסה לשנות את אזור הזמן של המחשב לזמן אתונה.
הקפצת ALERT
06/10/14 11:31
29צפיות
יש לי טבלה עם 2 עמודות
אני רוצה שיהיה לי ALERT כתוב בתא כאשר יש לי בעמודה אחת AFTER ובעמודה שנייה Out of Stock
שה ALERT יהיה After:Out of Stock

Before/After       quantity
Before        Out of Stock
Before                       20
After        Out of Stock
After                        35
אחת האפשרויות מוצגת בתמונה שלהלן . . .
הודעה זו מכילה תמונות
06/10/14 14:56
35צפיות
אפשרות נוספת תהיה בעזרת 'עיצוב מותנה' הנשען על בדיקת התנאי שבנוסחה.
 
נצלש
06/10/14 15:52
21צפיות
מה אומר הפרמטר & בנוסחה שהצגת?
º
שרשור טקסט
06/10/14 15:59
15צפיות
אפשר הסבר?
06/10/14 16:05
19צפיות
אפשר הסבר יותר מפורט?
תודה רבה
º
ה'אמפרסנד' מחליף את הפונקציה: Concatenate . . .
06/10/14 16:22
12צפיות
הסבר מפורט
06/10/14 18:29
14צפיות
"A"&"b"="Ab"
התאריך הסורר
06/10/14 13:10
34צפיות
שלום רב מיכאל, וכולם!
 
אנא עזרו לי, מה אני עושה עם התאריך הסורר הזה,
איך אני ממיינת את התאריכים מהמוקדם ביותר עד המאוחר ביותר, ככה שיסתדרו כמו שצרוך???
נקעה נפשי, מה לא ניסיתי...
חלונות 7, אופיס 2010
תודה וחג שמח,
חתול
 
אגב, כולם תאריכים בחודש אוקטובר,
06/10/14 13:18
24צפיות
אני רואה עכשיו שאחד מהם גם החליט גם להתהפך, בנוסף לכל...
תיקון תאריכים
06/10/14 13:27
29צפיות
סמני את עמודת התאריכים -
נתונים>טקסט לעמודות.
בשלב השלישי של האשף, סמני שמדובר בתאריך ואשרי.
רגע...
06/10/14 13:31
27צפיות
אולי בקובץ המקור כל התאריכים היו בחודש אוקטובר, אבל בחודש הזה, התאריך הסורר כהגדרתך הוא בחודש דצמבר!
כנראה שיבאת את הנתונים מתוכנה אחרת, וכל התאריכים שיכולים להתפרש בשתי צורות שונות (יום וחודש) יובאו הפוך, ולעומתם התאריכים שאין אפשרות לטעות בהם, יובאו כפי שהם, אבל נקלטו כטקסט.
הטיפול צריך להיות בקובץ המקור, או ביבוא מחודש ותקין (לא יודעת מהו מקור הנתונים שלך אז לא יכולה להגיד לך איך עושים את זה)
תודה רבה, מעין!
06/10/14 13:58
27צפיות
אבל האמת היא ש"קובץ המקור" הוא קובץ אקסל, שהתאריכים בו הוקלדו ידנית!
אני יודעת, מישהו עשה בלגן, אבל איך אני מסדרת את זה עכשיו???
כבר הקלדתי הכל מחדש, לא עזר!
(כמובן שבמקור הטבלה כוללת עוד הרבה עמודות ושורות, שמחקתי...).
אני מצרפת עכשיו את המקור של כל הבלגן - האם יש דרך לסדר את התאריכים, שכולם יהיו אותו הדבר?
אם זה כרוך בהקלדה מחדש, לא אכפת לי, רק תנחו אותי צעד צעד איך לעשות.
אגב, אני גם לא יודעת
06/10/14 14:07
23צפיות
אותו אדם שהקליד את זה, מה הוא עשה לא בסדר, כלומר איך בכלל זה הגיע למצב הזה?
אני אפילו לא יודעת מה להגיד לו להבא, ממה הוא צריך להימנע, כדי שזה לא יקרה שוב.
תעברי תא תאו
06/10/14 14:12
22צפיות
ותראי שחלק מהנתונים מוקלדים עם מפריד לוכסן וחלק עם מפריד נקודה.
תאריכים מקלידים עם מפריד לוכסן (אחרת הוא קורא אותם כטקסט)
יש לך מזל
06/10/14 14:10
26צפיות
פשוט תעקבי אחרי ההוראות בתגובתי הקודמת של 'טקסט לעמודות' והכל יסתדר
º
תודה רבה, עכשיו הבנתי מאיפה הבעיה נוצרה!
06/10/14 17:17
9צפיות
בהנחה שאותו 'סורר' הוא אכן 10/12/2014 . . .
06/10/14 14:26
32צפיות
אין [אצלי] שום בעיה למיין [בלי שום הכנה מוקדמת] בלחיצה על לחצני AZ, ZA בלבד.
 
אם את מרגישה צורך להריץ 'טקסט לעמודות' - אין צורך, במקרה שלך, לעבור את כל השלבים.
 
די יהיה בסימון העמודה > 'טקסט לעמודות' > 'סיום'.
 
* פעולה, פשוטה, זו הופכת את כל ערכי העמודה לערכים נומריים המעוצבים, ממילא, כ'תאריך'.
מיכאל, תודה רבה!
06/10/14 17:21
19צפיות
אכן, בסופו של דבר התאריך ההפוך האחד הזה גרם לכל הבעיות, איזה מעצבן זה היה, עכשיו הבנתי מה קרה.
º
היא כתבה בפירוש שכל התאריכים באוקטובר
06/10/14 19:05
8צפיות
לחצן מותאם אישית
06/10/14 15:46
24צפיות
אופיס 2003
האם אפשר לשנות סמל?
אפשר, גם, כבקישור שלהלן . . .
06/10/14 16:39
16צפיות
הנה, כאן.  ‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏
 
איך מזיזים בוורד
06/10/14 16:17
19צפיות
מילה/שורה  שורה אחת למעלה.
º
מדובר בתוכנת אופן אופיס.
06/10/14 17:38
6צפיות

עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה