בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:

פורום "אופיס", ב'תפוז', הוא חלק מקהילת ה"משתמשים הכבדים" במחשב.

מאחר וכולנו מעוניינים להפיק את המרב מחבילת ה"אופיס" של "מיקרוסופט" - מן הסתם תמצאו אצלנו "טיפים" ו"פטנטים", שונים, לייעול ושכלול השימוש בתוכנות "אופיס" למיניהן.

חשוב לזכור שחברי הקהילה עושים מלאכתם בהתנדבות(!) - מתוך רצון לעזור לזולת – ואינם חייבים דבר לאף אחד מהמבקרים כאן.

הח"מ חרט על דגלו לשמור, בקנאות, על רמתו המקצועית של פורום זה - שנחשב בעיני מומחי 'אופיס', באשר הם, לפורום המוביל בתחומו - גם אם יימצא צורך להילחם על כך.

במקביל להצגת פתרונות הוצבה מטרה נוספת והיא - ל
הדריך וללמד דרכי 
שימוש בתוכנות החבילה ולא להסתפק רק בהצגת פיתרונות במובן של "ללעוס וגם לבלוע".

לא אחת תפגשו גולשים זועמים על שהח"מ מפנה חלק ממרצו ל
הדר
כה, במקום להציג להם את הפיתרון וחסל. יעידו כל אותם עשרות ומאות שחזרו להודות על שניתנה להם ההזדנות להתאמץ ולהגיע לפיתרון בכוחות עצמם. הניסיון מוכיח שגולש המוצא לבדו את הפיתרון [גם אם בלוית הדרכה והכוונה] מרגיש, ברוב המקרים, הרבה "יותר טוב עם עצמו".

פה ושם תיתקלו גם במצבים שההערות/הארות לא ממש מוצאות חן בעיני מי שהן מכוונות אליו.

מטרתנו העיקרית:


ציינו את גרסת ה'אופיס' ומע' ההפעלה וכתבו את השאלה בפרוטרוט!
צטטו שגיאה או הציגו PrnScr. לבעיות 'אקסל' הציגו קובץ ולא תמונה
> > 
תקנון הפורום - נא לקרוא ולהפנים את ההנחיות המנהלתיות             ‏‏‏

המשך...
הודעה חדשה

גליון נוכחות בשתי מחלקות שונות
22/07/14 08:50
15צפיות
בוקר טוב לחברי הפורום, יש לי קבוצת עובדים אשר עובדים בשתי מחלקות שונות, במחלה אחת כמה שעות ובמחלקה אחרת כמה שעות.
לכל מחלקה סעיף תקציבי אחר ותעריף אחר לשעה.
לאחר 9.5 שעות עבודה ביום , העובדים זכאים לתשלום של שעות נוספות, (עד שעתיים ראשונות מעבר ל-9.5 שעות  125% ומעבר 150%).
את השעות הנוספות צריך לחשב לפי התעריף באותו סעיף תקציבי ולפי השכר באותה מחלקה.
חשבתי לבנות קובץ עם 4 עמודות, כניסה ויצאה + כניסה ויציאה ולדווח בכל מחלקה את הכניסה והיציאה אשר רלוונטי .
אשמח אם מישהו כאן בפורום יוכל לעזור לי בבניית גליון או להסביר לי כיצד לבנות אותו.
יום רגוע!
יובל
הרעיון, הכללי, מוצג בקישורי הפורום. . .
22/07/14 09:51
14צפיות
> בקטגוריה: "Excel".

שם הקישור: 'קובץ דוגמה של חישוב שעות עבודה ושעות נוספות´.
º
מיקי, לא הצלחתי להבין, האם תוכל לעזור לי?
22/07/14 12:28
5צפיות
מה אני לא עושה בסדר?
22/07/14 13:19
9צפיות
מיקי שלום,
מצאתי את הקובץ תודה.
משהו לא מסתדר לי בקובץ המצורף.
אני רוצה להגיע לתוצאה שלאחר 9:30 שעות עבודה העובד יהיה זכאי לתשלום שעות נוספות כאשר התשלום עבור השעות הנוספות יהיה מתוך התקציב של אותה מחלקה.
לאחר 9:30 שעתיים ראשנות 125% וכל יתר השעות 150%.
אשמח אם תוכל לעזור לי בבקשה.
יובל
אז ככה . . .
22/07/14 15:05
4צפיות
אז ככה . . .
מה הכי לא בסדר היא פתיחת 'אשכול' חדש במקום להמשיך את הדיון ב'אשכול' הקודם.

שים לה - להבא - להתנהל נכון.

התמונה המצ"ב מציגה את העיקרון בנוגע לשאלתך, כפי  שאני הבנתי אותו.

היה ולא הבנתי נכון - לא צריכה להיות, לך, שום בעיה "לשחק" עם הנוסחאות ולהתאימן לנדרש.
עיצוב הוספת כיתוב
22/07/14 14:29
3צפיות
לגבי כיתוב שמוסיפים מתחת לאיור (בדר"כ במסמכים ארוכים)
כך שייה : איור 1, איור 2 וכו'
האם ניתן לשנות את הגודל ולעשות BOLD באופן אוטומטי כך שכל פעם שאוסיף  כיתוב זה יהיה בעיצוב ששיניתי
ולא בעיצוב המקורי


אם כן, איך אפשר לעצב את זה?
איך עושים grouping ב VBA למעלה?
22/07/14 13:51
3צפיות
שלום,

כדי לעשות grouping 'למעלה' (הכוונה שה פלוס / מינוס יהיה מעל (!) השורה), אני נכנס ל Subtotal, ומסיר את הסימון של ה checkbox שסיכום יהיה למטה.

שתי שאלות:
1. האם אין דרך להגדיר זאת ללא דרך התפריט של subtotal?
2. מהי הפקודה ב VBA כדי ליצור שורת grouping למעלה?

(הקלטתי מאקרו, וראיתי שבשני המקרים - שורת הפקודה הינה זהה: Rows.Group)

אופיס 2010.

תודה
|תפוז| אנשים למען חיילי צה"ל
22/07/14 11:57
3צפיות
|חייל| אנחנו מזמינים אתכם להיכנס לפורום הורים ועוד, ולכתוב מכתב או לצייר ציור עם ילדיכם עבור החיילים בחזית.

את כל הפוסטים וההודעות מהבלוגים והפורומים נרכז בעמוד ייעודי, נדפיס ונשלח לחיילים בדרום.
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?for...
בעיה ב- calculation טופס בוורד prof. 2010
22/07/14 09:07
11צפיות
בעיה ב- calculation טופס בוורד prof. 2010
שלום,

פרסמתי פה בקשת עזרה אך לא קיבלתי עדיין תגובות, בינתיים בגלל לחץ הזמן חפרתי חפרתי וחפרתי והצלחתי לבנות משהו לבד.

כעת אני תקועה עם בעיה אחת- בפקד text של legacy forms קורה משהו מאוד מוזר כשמנסים לבצע calculation.
כדי להמחיש את הבעיה הגדרתי את החישוב הכי פשוט- שדה ששווה לשדה אחר. למעשה, נראה שהוא פשוט משכפל את המספר ולא מעתיק אותו.
אני מצרפת צילום מסך ואשמח לעזרתכם. תודה!
קבלו ביטול
22/07/14 10:52
5צפיות
שמתי שדה מחשב במקום וזה בסדר...
בניית מאקרו הפותח גליונות חדשים
21/07/14 20:58
15צפיות
שלום לכולם,
אני צריך מאקרו המעתיק שורה מגליון ראשי ומדביק אותה בהדבקה מיוחדת - בצע חילוף בגליון חדש עד שהטבלה נגמרת.
מצ"ב גליון דוגמא
תודה רבה לעוזרים
בדוק את הקוד המוצע בתמונה המצ"ב . . .
21/07/14 21:40
21צפיות
בדוק את הקוד המוצע בתמונה המצ"ב . . .
‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏
הוא כותב שיש הודעת ששגיאה בשורה הבאה
21/07/14 22:15
15צפיות
SH.RANGE("A"&R&":d"&R).COPY
אתה יודע למה?
תודה רבה
"הרווחים לצה"ל" . . .
21/07/14 22:21
18צפיות
השווה את הקוד שלי לקוד שהקלדת - אחד לאחד...

אם לא יעבוד - צרף את הקובץ ובו המקרו.
ניסיתי לסדר את זה בדרך אחרת
21/07/14 22:22
15צפיות
אבל הקוד לא עובד מצ"ב
תודה רבה על העזרה
שתי הערות . . .
21/07/14 22:28
26צפיות
1. אם אתה שולט" כ"כ טוב ב- VBA, מדוע שאלת אותנו

2. אל תנסה לשכתב את שפת ה- VBA. היצמד לתחביר הנכון.
    בסה"כ היה עליך להקליד את מה שהצעתי.
מקבל את הערותיך
21/07/14 22:36
24צפיות
אני לא שולט ומנסה ללמוד כמה שאני יכול.
הקוד נתקע כנראה  שלא העתקתי טוב.
תוכל לבדוק איפה טעיתי?
תודה רבה
עם כל הצער שבדבר - התשובה שלילית . . .
21/07/14 22:42
21צפיות
93.93% מהעבודה עשיתי בשבילך - לך נותר רק להקליד נכון.

ולמרות האמור לעיל - הנה אני צועד לקראתך ואומר שיש, בקוד שהצגת, שתי שגיאות תחביר.
תתמקד ב...
21/07/14 23:43
19צפיות
pastespacial - PasteSpecial

aplication - Application

אתה יכול להגיע לפקודות השגויות אם תלחץ על כפתור ה-Debug בתיבת ההודעה של השגיאה. לאחר שתעשה זאת השורה עם הפקודה השגויה תיצבע בצהוב.
איך ממזגים 2 עמודות בוורד
21/07/14 14:01
22צפיות
יש לי טבלה עם 40 שורות ב-2 עמודות, עמודה אחת שם פרטי עמודה אחת שם משפחה . אני רוצה למזג את 2 העמודות לעמודה אחת באופן ששם פרטי ומשפחה יהיו באותו תא. איך עושים זאת לכל השורות ביחד?
אז ככה . . .
21/07/14 17:03
19צפיות
1. ההכרזה שבראש דף הפורום מופנית גם אליך.

2. האפשרות הפשוטה - העתקת הטבלה ל'אקסל' > שרשור השמות, בעזרת נוסחה, לתא שלישי > העתקת/הדבקת הובלה - בת 3 העמודות - בחזרה למסמך > מחיקת 2 העמודות הימניות.

3. האפשרות המתוחכמת המצריכה שימוש בקוד VBA.

*** בחר וחזור עם משוב לגבי כל מה שכתבתי לעיל.
אפשר גם להשאר רק ב WORD
21/07/14 18:41
20צפיות
בשני תנאים:
1 מלא את התנאי הראשון של מיקי.
2 תסכים להסברים בעברית לפקודות באנגלית ( הממשק שלי אנגלי).
אני מעז לחשוב שהפתרון  מעט יותר פשוט מהעברה ל EXCEL.
'כדור הבדולח' שלי רק חזר מתיקון . . .
21/07/14 18:53
22צפיות
'כדור הבדולח' שלי רק חזר מתיקון . . .
והיה ובוא פועל כראוי וכוונתך למוצג בתמונה המצ"ב - רצוי שתבדוק איזה תו מופיע בין שני השמות.

אם לא לכך "התכוון המשורר" - אחזיר אותו למעבדה ואדרוש את כספי בחזרה.

בגדול - אפשר למחוק את הקו, האנכי, המפריד בין שני התאים ולקבל את שני השמות "כאילו" בתא אחד.

אפשר להניח שהוא מבקש תצוגה נאותה ולא מתכוון לבצע 'מניפולציות' על השמות.
אני מאד מקווה שיש לך את כתובת
21/07/14 19:11
32צפיות
אני מאד מקווה שיש לך את כתובת
המעבדה
כדור בדולחך לא עובד:) ויש להחזירו לתיקון.
אני יכול להסביר בקיצור את כוונתי. לך אפשר גם באנגלית
בחירת כל הטבלה ו:
שלב 1 convert table to text  בחירת TAB  כמפריד.
שלב 2 convert text to table  בחירת מספר עמודות 1 ו separate text at paragraph
ראה תמונה, מה מתקבל.

בנוסף, השואל לא אמר שהוא לא רוצה לראות קו באמצע. הוא רוצה את שני השמות בתא אחד.
שתי הערות
21/07/14 19:14
14צפיות
1 בשלב ראשון אפשר לבחור גם SPACE
2 התוצאה תהיה טבלה ברוחב של הטבלה המקורית, רוחב זה יש לשנות - אם רוצים.
אחרי בחירת SPACE
21/07/14 19:18
16צפיות
אחרי בחירת SPACE
זה נראה יותר טוב. כאמור, יש לטפל ברוחב הטבלה.
זה לא "נראה יותר טוב" . . .
21/07/14 19:25
18צפיות
ככה זה צריך להיראות.

דראעק של מעבדה... Sorry
º
קורה ממש לא נורא
21/07/14 19:29
5צפיות
ואם אתה רוצה שזה יהיה מושלם . . .
21/07/14 19:31
13צפיות
תוסיף הערה שלישית המציינת שיש לסמן את האפשרות 'התאם אוטומטית לתוכן'.
ולמען הסר כל ספק . . .
21/07/14 20:58
18צפיות
אני מכיר, ולא מהיום, את הפיצ'ר 'המר טבלה לטקסט' אבל מימיי לא נתקלתי בהמרה הפוכה.

אז, כפי שאומר הפתגם: "כל יום אני לומד משהו חדש..."
BKF*
21/07/14 21:05
11צפיות
* כל הזכויות שמורות למיקי:)
עכשיו אני מתחיל להיות מודאג . . .
21/07/14 21:45
17צפיות
הזיכרון כבר לא כמו שהיה - וברשותך, אחליף את המילה "מימיי" למשהו כמו: "ב-6 השנים האחרונות" שכן >>> ‏‏http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?for...

"...וכל מילה מיותרת".
º
21/07/14 22:43
1צפיות
שחרור נעילת קובץ אקסל
21/07/14 15:27
22צפיות
היי מיכאל,
יש לי קובץ אקסל שנעלתי ואיני זוכר את הסיסמא.
האם ישנה דרך לשחזר את הסיסמא?
תמיד כדאי להתחיל בחיפוש באתר.
21/07/14 18:58
16צפיות
פנה שמאלית למעלה.
בנוסף, חלק מההנחיות לשאול, היא לציין את גרסת היישום.
אם לא תמצא, אז נסה תשובה  שמיקי כבר נתן פעם באתר. אולי יתאים לך.
טבלת חלוקת חוגים לפי כיתות
20/07/14 16:12
34צפיות
שלום לחברי הפורום,
צריך את עזרתכם לפרויקט שאני צריך לבצע.
חלוקה שבועית של חוגים לכיתות מבלי שאף כיתה לא תתפספס...
הערות:
45 כיתות
5 חוגים
כל כיתה תקבל אחת לשבוע חוג שונה משבוע קודם שעבר וחזור חלילה...
צריך איזה שיטה / רעיון איך לבצע את זה בצורה חכמה ולא ידנית אחד אחד

תודה מראש

אם הבנתי נכון
20/07/14 18:11
23צפיות
אז זה די פשוט.
ראה קובץ כולל הנוסחאות.
תודה אבל אני מחדד...
20/07/14 19:21
26צפיות
א. תודה
ב. שכחתי לציין שהחוג עובד בכל יום שעתיים, שעה לכל כיתה

כלומר לא כל יום יש חוג בכל כיתה !
אחת לשבוע יש שעה אחת כל כיתה וכל שבוע חוג אחר
כל חוג עובד שעתיים ביום

בוקר טוב
21/07/14 08:25
21צפיות
היי...
זה די דחוף לי ...
מישהו ?
בוקר אור, אנחנו " עובדים" כאן בהתנדבות
21/07/14 12:59
17צפיות
יש לנו עוד עיסוקים, לא צריך לזרז.........
ראה הקובץ המצורף.
מתחילן צמרת
21/07/14 13:24
13צפיות
ראשית תודה רבה !!!!
כמובן שגם סליחה אם התפרש מדברי שאני בא בגישת דרישה כאילו שעובדים פה בשבילי, ברור לי שאנשים עוזרים עם כוונה ורצון טוב !

יש מצב לקבל הסבר קצר כיצד עובדות הנוסחאות ?
מה אני משנה חוץ שם החוג ומספר הכיתה ?
נניח שהתווסף/ירד חוג או כיתה מה אני משנה...?

שוב מבלי להלחיץ ולזרז ...

תודה
ראשית, התנצלותך מתקבלת. רק רציתי להניח את
21/07/14 16:05
17צפיות
הדברים בפרספקטיבה הנכונה:)
שנית:
הנוסחה :
|הקוד|
=IF(AND(MOD((COLUMN()-1)*55+ROW()-1,45)>0,MOD((COLUMN()-1)*55+ROW()-1,45)<11),INDEX(חוגים!$A$1:$A$10,MOD((COLUMN()-1)*55+ROW()-1,45),1)," ")
|סקוד|
הסברים:
45  = זה מספר הכיתות. אם מספר הכתות משתנה, אז גם מספר זה משתנה.
10 = מספר החוגים ( כלומר 5 חוגים , כל חוג פעמיים) , אם מספר החוגים משתנה , למשל "קופץ" ל6 אז ה10 יהפוך ל 12.
היכן מופיע ה"10"? בשלושה מקומות.
ב"55" שזה בדיוק 45+10.
בAND - השארית בין 1 ל10 , כלומר גדולה מ0 אבל קטנה מ11 ( או 13  - אם נאמץ את הדוגמא של 12 {6 חוגים} ).
בטבלת החוגים  בלשונית "חוגים". ואז הביטוי
|הקוד|
$A$1:$A$10
|סקוד|
יהפוך ל ( אם נאמץ את דוגמת ה12):
|הקוד|
$A$1:$A$12
|סקוד|
שחק מעט עם הנוסחה והנתונים, אחרי שתגבה את קובץ המקור .

את מספר השבועות אתה יכול "למתוח" לפי הצורך, רק תזכור להעתיק את הנוסחאות בגרירה.
קריא: בחירה של תא בשורה 2, ולחיצה על הצלב הקטנטן שנמצא בגבול השמאלי התחתון של התא, וגרירה לפי הצורך.
בהצלחה בשינויים.

אולי כדאי לך לחכות מעט, יתכן ויגיע פתרון עם נוסחה יותר קצרה.....
תודה !
21/07/14 17:29
8צפיות
תודה רבה !
עזרת לי מאוד ,
אשמח לדעת אם יש פתרון פשוט יותר...
אביחי
שאלה נוספת באקסל
20/07/14 19:52
33צפיות
אני מנסה לבנות 3 רשימות של אימות נתונים

עכשיו אני רוצה בכל אחת לבחור נתונים מתוך רשימה של S1...S8
עכשיו אם בחרתי נגיד בS1בתא a1  אז בa2 וa3 אני לא אוכל לבחור בו .

בניתי מטריצת עזר (בעמודות B C D) שאומרת לי מה כבר מופיע השאלה היא איך אני מנסחת את זה בתוך האימות נתונים. תודה על העזרה (מצורף הקובץ)
זו הנוסחא שניסיתי לשים ולא עבד
20/07/14 19:59
17צפיות
|הקוד|
=OFFSET(A1,,,SUM(--(OR(A1:A8=D11,A1:A8=D12))))
|סקוד|
זה מחזיר לי רק s1
אחת האפשרויות מוצצעת בקישור שלהלן . . .
20/07/14 20:32
22צפיות
º
בתמונה, אפשרות נוספת מזווית שונה . . .
20/07/14 20:38
13צפיות
בתמונה, אפשרות נוספת מזווית שונה . . .
שאני מנסה לשים את הנוסחא זה לא עובד
20/07/14 21:53
4צפיות
מצרפת את הקובץ

המון תודה על העזרה
אפשרות נוספת היא באמצעות מקרו אירוע...
20/07/14 20:41
10צפיות
של שינוי ערך בתא.
לאחר הבחירה של הערך, המקרו בודק אם יש יותר ממופע אחד של הבחירה. אם הערך קיים מתקבלת הודעה מתאימה והקלט מבוטל.
כדי לראות את הקוד תקישי עכבר ימני על הלשונית של שם הגיליון (למטה) ובחרי ב"הצג קוד"
אני לא רוצה להדביק כאן את הקוד עקב הבעיות בהצגת קוד בפורום.
הצלחתי בקובץ המצורף לבחור S2
20/07/14 21:48
11צפיות
בכל עמודה A
º
האם את מאפשרת הפעלת מאקרו בהגדרות האבטחה?
20/07/14 22:03
6צפיות
º
חיובי
20/07/14 22:17
4צפיות
שחקי עם הקובץ המצורף
20/07/14 21:50
19צפיות
מקווה שלזה התכוונת.
**  יש כמובן טבלת עזר.
**  בחרי עבור A1  את אחד ה- S  וראי מה קורה בטבלאות העזר
**  גשי לתא מול A2 וראי שהערך  שבחרת עבור A1  לא קיים יותר ברשימה.
**  כנ"ל עבור A3  וכו' וכו'.
ניתן לפשט ולהקטין את הנוסחה בעמודה I
20/07/14 21:55
14צפיות
ע"י שימוש ב-  IFERROR

פשוט את הקובץ המקורי בניתי בגירסת 2003
עובד רק שאלה קטנה
20/07/14 22:15
19צפיות
איפה הגדרת את myList וכיצד?
פתחי את "מנהל השמות"
20/07/14 22:48
14צפיות
פתחי את "מנהל השמות"
ושם תראי את הגדרת ה"שם" (ראי בתמונה)

**  וזה גם מה שהוסבר במפורט בתמונה שבהצבתי מהבוקר בשעה 10:29
º
די בעמודת עזר אחת בלבד . . .
20/07/14 22:44
12צפיות
מצגת + מקרו + קובץ שמע
19/07/14 19:20
19צפיות
שלום.
PP 2010

יצרתי מצגת-חידון.

למצגת הוספתי קובץ שמע. כשאני לוחץ על אחת התשובות מופיעה תיבת המשוב בה כתוב האם התשובה בה בחרתי נכונה, אם לאו.
כשמופיעה התיבה המוזיקה נפסקת ורק לאחר לחיצה על אישור המוזיקה ממשיכה.

אני מבקש לדעת האם יש דרך להימנע מעצירת המוזיקה בזמן הופעת התיבה. אני רוצה שהתיבה תופיע אך המוזיקה תמשיך להתנגן ללא הפסקה.

שאלה נוספת:
בשקופית האחרונה, לחיצה על תוצאה מציגה את מס' התשובות הנכונות. כשאני לוחץ על אישור השקופית נשארת מוצגת. אני מעוניין שהלחיצה תציג שקופית שחורה (סיום). ניסיתי לשנות דרך הגדרות פעולה, אבל אז זה בא במקום המאקרו שמציג את מס' התשובות הנכונות.

האם יש דרך להביא לכך שהמאקרו (ענית על X תשובות נכונות מתוך Y) יוצג ושלחיצה על אישור תעביר לשקופית שחורה?

תודה רבה
אז ככה . . .
19/07/14 22:20
26צפיות
אז ככה . . .
1. לא חיטטתי הרבה ולכן אין לי תשובה חד-משמעית בקשר להפסקת המוסיקה בעת הופעת ה0 MsgBox.
    בדוק, ב"גוגל", אם יש פיתרון לזה - היה ואין, שקול שימוש ב-TextBox.

2. המצגת רחוקה מלהיות מושלמת שכן אני בצלחתי ללחוץ פעמיים - במהירות - על תשובה, נכונה, מסוימת והתוצאה הסופית היתה 4 מתוך 4.

3. בנוגע לסיום המצגת - בדוק את המקרו המוצע בתמונה המצ"ב.

תודה עבור התגובה +
20/07/14 18:33
6צפיות
תודה עבור התגובה.

אבדוק את שהצעת.

לגבי הערה 2:
ניתן לעשות משהו כדי למנוע את המצב הזה של לחיצה (כפולה) שתביא למצב כאילו תשובה אחת היא 2 תשובות?

הצעות נוספות לשיפור יתקבלו בברכה.

רוב תודות.
בעיה בוורד
20/07/14 14:21
17צפיות
טקסט עם רק אפור
לקוחה שלי
כותבת מכתב ומעתיקה אליו טקסט
ויוצא רקע אפור
איך אפשר לסלק את הרקע האפור?
במקום הדבקה רגילה במסמך . . .
20/07/14 15:43
21צפיות
יש להדביק בעזרת: 'הדבקה מיוחדת' > 'טקסט שאיננו מעוצב'.
תשובה
20/07/14 16:42
11צפיות
תודה על התשובה
אבדוק ואחזיר תשובה שזה עזר
איך ממירים EXCEL ל PDF עם קישורים עובדים?
17/07/14 15:13
42צפיות
אני רוצה לקחת גיליון EXCEL 2010
ולהפוך אותו ל PDF עם קישורים פעילים.

save as PDF וגם BULLZIPDF  מנוונים לי את הקישורים.

יש תוכנה אחרת מומלצת?

תודה
º
הכוונה להיפר-קישורים
17/07/14 15:14
15צפיות
לאיזה קישורים את מתכוונת
17/07/14 16:25
29צפיות
ביצעתי באקסל 2010 5 סוגי קישורים:
1) כתבתי את המילה 'וואלה' וממנה עשיתי קישור לאתר של 'וואלה'.
2) כתבתי את הביטוי www.walla.co.il והקשתי אנטר (נוצר קישור).
3) כתבתי את המילה 'מצגת' וממנה עשיתי קישור למצגת פ"פ במחשב שלי.
4) כתבתי את הביטוי 'גיליון 2' ועשיתי קישור ל'גיליון 2'.
5) הגדרתי תא כלשהו ב'שם' מסויים. בתא אחר כתבתי מילה ועשיתי קישור אל ה'שם'.
יצרתי קובץ PDF באמצעות 'שמירה בשם' ובקובץ שנוצר שלושת הקישורים הראשונים עבדו. שני הקישורים האחרונים לא עבדו.
יש סוג נוסף של קישורים שאליהם את מתכוונת?
תודה, הכוונה לראשון
17/07/14 16:50
20צפיות
כתובה מילה כלשהי בעברית, וממנה יש קישור לתמונה בURL חיצוני

קישור כזה, בעיקרון, עובד
17/07/14 16:55
21צפיות
אלא אם יש בעיה במיקום התמונה ב-URL.
עובד באקסל, לא ב PDF
17/07/14 16:58
19צפיות
ניסיתי לעשות save as PDF - הקישורים לא עבדו.
ניסיתי להדפיס למדפסל PDF (BULLZIP)  - הקישורים לא עבדו.


הצלחתי להפעיל אותם רק בעזרת תוכנת המרה ONLINE.

אני מחפשת חלופה שלא תהיה בעזרת האינטרנט, אלא תוכנה שתשב לי מקומית במחשב. אני משוכנעת שיש כאלה חינמיות... אבל לא מוצאת.

בביטוי "לא עובד" אני מתכוונת שזה לא קישור
17/07/14 16:59
15צפיות
סתם טקסט עם קו תחתון... לא פעיל, לא לחיץ
נקרא לי מוזר...
17/07/14 17:06
26צפיות
כפי שכתבתי - קישור "רגיל" (אל URL חיצוני) עובד באקסל וגם ב-PDF שנוצר ב"שמירה בשם".
תנסי ליצור קישור מתא כלשהו שבו יש מילה אל כתובת של אתר כמו Walla וליצור PDF.
לא עובד
17/07/14 17:20
22צפיות
עשיתמ מה שאמרת ושמרתי כ PDF.

זה לא עבד. המילה העברית ואללה שמקושר אליה http://www.walla.co.il/ - לא עובד, זה לא קישור לחיץ
אבל בניסיון נוסף שעשיתי שבו בטקסט כתוב במפורש http://www.walla.co.il/ - זה כן עובד.

אני רוצה ששניהם יעבדו, כפי שזה בתוכנת המרה אונליין...
אף אחד לא יודע?
18/07/14 15:55
13צפיות
אשמח לעזרה
אולי תעלי קובץ דוגמה כדי לראות...
20/07/14 11:46
7צפיות
אם זאת בעיה כללית או משהו שקורה רק אצלך
הנה הקובץ. אשמח לעזרה
20/07/14 12:46
13צפיות
(קצת ניוונתי דברים מיותרים)
לדעתי - הממיר ל PDF
20/07/14 18:18
13צפיות
לא יכול להמיר נוסחאות EXCEL, כמו:
|הקוד|
=HYPERLINK(SUBSTITUTE(GooglePictures,"blabla",B6),"קישור")
|סקוד|
הוא מצליח בONLINE
20/07/14 20:41
9צפיות
באחת מתוכנות האונליין זה עובד.
אני מחפשת ממיר שיעשה אותו הדבר בלי הצורך להשתמש באונליין
וורד יותר מוצלח בזה מאקסל
20/07/14 20:08
12צפיות
אם את מעתיקה את הטבלה ומדביקה אותה במסמך וורד, את יכולה לשמור את מסמך הוורד כקובץ PDF (כולל הקישורים).
מצורף קובץ ה-PDF של סוף התהליך.
תודה, אבל אני לא רוצה WORD
20/07/14 20:40
10צפיות
יש לי גיליונות עצומי מימדים באקסל, כולל סיכומים וכמה גליונות....
אולי זה יעזור
21/07/14 00:41
12צפיות
עייני בקובץ, שיניתי מעט: קיצרתי את לינק החיפוש למשהו יותר אנושי, יצרתי עמודת עזר שמאחדת ב"פלוס" שם מדעי המורכב משני מילים או יותר, ואת העמודה הזו שירשרתי ללינק החיפוש. התוצאה, גם אם אינה צבועה בכחול, הופכת ללינק כאשר "ממירים" לקובץ PDF. אשמח להסביר עוד אם תרצי, בפרטי.
תודה רבה על ההשקעה, אבל זה לא מה שביקשתי
21/07/14 08:50
8צפיות
אני לא רוצה שיראו את כל הדבר הארוך הזה, כי זה לא יכנס לעמוד הדפסה... (רוחב הטבלה בפועל ממלא עמוד "עד הקשקש"...)

כמו כן, זה לא עובד לדברים כמו בטבלה התחתונה.

אני רוצה כלי שיתן לי מה שנותן כלי אונליין: אותו דבר בדיוק, שנראה אותו דבר, אבל מכיל קישורים פעילים...




אני אחדד את הבעיה
21/07/14 13:15
10צפיות
הבעיה שלך היא עם החלק של ה-"FRIENDLY NAME" בסינטקס של הפונקציה. מאחר וה-PDF היא תוכנה חיצונית, היא לא מפענחת פונקציות של אקסל. זה לא יקרה, גם לא עם תוכנות צד שלישי. כל שאר הלינקים, כולל פונקציית היפרלינק ללא "שם" ש"מחביא" מאחוריו לינק, יעבדו לך. הפתרונות שעלו פה לא מושלמים, אבל זה מה שיש. מציע לך אפשרות אחרונה: שימוש בגליון של גוגל. הוא דווקא כן יעבוד כי את הרינדור לפורמט PDF הוא עושה "בבית" ועל הדרך גם פותר לך את הפונקציה. בהצלחה!
היא כן מפענחת עובדה שזה עובד...
22/07/14 12:25
1צפיות
אמנם עובד רק בתוכנות המרת קבצים ONLINE, אבל עובד.
אז אשאר איתן... בלית ברירה.
תודה לכולכם!!!!!!
עזרה באימות נתונים באקסל 2010
19/07/14 21:39
22צפיות
יש לי בעיה הבאה אני עושה בחירה מתוך רשימה באימות נתונים. עכשיו הרשימה היא עמודה מטבלה שמשתנה בגודל.

נגיד והמשתמש בטעות לא הזין ערך בטבלה (כלומר מופיע תא ריק בטבלה) אני רוצה שהוא לא יאפשר לבחור אותו בעמודה הנגררת כיצד אני עושה זאת?


בברכה
שתי אפשרויות
19/07/14 22:41
31צפיות
1.  בניית רשימת עזר ללא תאים ריקים בעמודה סמוכה -  באמצעות נוסחת מערך. רשימה זו תהווה בסיס לאימות.
2.  "ניקוי" הרשימה המקורית ע"י מעבר אל >  מיוחד > תאים ריקים.  מחיקת התאים והזזת השאר כלפי מעלה.

דוגמאות לנ"ל -  רק על קובץ שתצרפי עם הבעיה המפורטת.
שאלה לגבי שתי האופציות
19/07/14 22:47
22צפיות
1. איך צריכה להיראות פקודת הנוסחא לניקוי הרשימה למשל?
2. איך מגיעים למעבר אל? זה מופיע בתפריט? לחצן ימני? וזה לא משהו שיתעדכן אוטומטית נכון?


בברכה
האם קראת היטב את תגובתי ?
19/07/14 23:54
13צפיות
קראי שוב את השורה האחרונה.
מצורף קובץ
20/07/14 05:32
10צפיות
אני מנסה לבחור נתון ב E29 ע"י אימות נתונים ורוצה להוריד תאים ריקים מעמודה A (חיבור 2 היא נקראת)

המון תודה על העזרה
º
התמונה המצ"ב תיתן לך הכוונה ראשונית ...
20/07/14 02:35
16צפיות
התמונה המצ"ב תיתן לך הכוונה ראשונית ...
וכיצד יש להתעלם באימות נתונים מהשורות הריקות
20/07/14 05:34
16צפיות
בסוף?

המון תודה
בהמשך להצעתו של מיכאל...
20/07/14 10:03
17צפיות
בהמשך להצעתו של מיכאל...
במקום להפנות באימות הנתונים לתאים בעמודה B, את יכולה לכתוב את הנוסחה שבצילום המסך
גם ככה - כמובן בהמשך להצעת מיכאל...
20/07/14 10:29
26צפיות
גם ככה -  כמובן בהמשך להצעת מיכאל...
שימי לב למקור אימות הנתונים
וכך עושים זאת עם "מעבר אל..."
20/07/14 11:09
14צפיות
מתייחס לתמונה שהעליתי בהצבה מעל זו..

**  בחרי את טווח B2:B23
**  לחצי על F5  או  CTRL+G
** לחצי:  מיוחד > ריקים > אישור
** הכנסי לתא המסומן הראשון ולחצי לחצן ימין בעכבר
**  בחרי  "מחיקה"  >  "הסט תאים למעלה" >  אישור

הנה קיבלת רשימה ללא ריקים באותו מקום....
עזרה- בעיה באופיס!
20/07/14 10:05
19צפיות
שלום,
הדלקתי את המחשב לפני כיומיים,  וכל האייקונים של האופיס הפכו לפתיחה באמצעות ורושמים לי שהקיצור דרך לא תקין, כמובן שאין מה לומר וכל הקבצים של האופיס לא נפתחים.

ניסיתי להסיר את האופיס ולהתקין מחדש- אבל ההסרה לא מתקבלת, הכנסתי את הדיסק של האופיס,  כונן הדיסקים מראה שיש דיסק ואת הנפח של הדיסק, אך לא מראה את הלוגו של האופיס.

אני לא מצליחה להסיר, להתקין להריץ את התיקון של האופיס, כלום לא מתקבל

נכנסתי לאתר של אופיס הצאט הטכני שלהם משום מה לא פעיל, בטלפון אי אפשר להשיג אותם נאמר לי המספר לא תקין.

מה עלי לעשות???

תודה רבה!
º
דרך אגב מדובר באופיס 2013
20/07/14 10:06
8צפיות
º
מקפיצה!!
21/07/14 12:17
3צפיות
º
מקפיצה
21/07/14 12:17
2צפיות
clearnet

בעיות עם המחשב?

כלירנט פתרונות מחשוב מתקדמים לפרטים נוספים היכנסו כעת >


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה