לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:

פורום "אופיס", ב'תפוז', הוא חלק מקהילת ה"משתמשים הכבדים" במחשב.

מאחר וכולנו מעוניינים להפיק את המרב מחבילת ה"אופיס" של "מיקרוסופט" - מן הסתם תמצאו אצלנו "טיפים" ו"פטנטים", שונים, לייעול ושכלול השימוש בתוכנות "אופיס" למיניהן.

חשוב לזכור שחברי הקהילה עושים מלאכתם בהתנדבות(!) - מתוך רצון לעזור לזולת – ואינם חייבים דבר לאף אחד מהמבקרים כאן.

הח"מ חרט על דגלו לשמור, בקנאות, על רמתו המקצועית של פורום זה - שנחשב בעיני מומחי 'אופיס', באשר הם, לפורום המוביל בתחומו - גם אם יימצא צורך להילחם על כך.

במקביל להצגת פתרונות הוצבה מטרה נוספת והיא - ל
הדריך וללמד דרכי 
שימוש בתוכנות החבילה ולא להסתפק רק בהצגת פיתרונות במובן של "ללעוס וגם לבלוע".

לא אחת תפגשו גולשים זועמים על שהח"מ מפנה חלק ממרצו ל
הדר
כה, במקום להציג להם את הפיתרון וחסל. יעידו כל אותם עשרות ומאות שחזרו להודות על שניתנה להם ההזדנות להתאמץ ולהגיע לפיתרון בכוחות עצמם. הניסיון מוכיח שגולש המוצא לבדו את הפיתרון [גם אם בלוית הדרכה והכוונה] מרגיש, ברוב המקרים, הרבה "יותר טוב עם עצמו".

פה ושם תיתקלו גם במצבים שההערות/הארות לא ממש מוצאות חן בעיני מי שהן מכוונות אליו.

מטרתנו העיקרית:


ציינו את גרסת ה'אופיס' ומע' ההפעלה וכתבו את השאלה בפרוטרוט!
צטטו שגיאה או הציגו PrnScr. לבעיות 'אקסל' הציגו קובץ ולא תמונה
> > 
תקנון הפורום - נא לקרוא ולהפנים את ההנחיות המנהלתיות             ‏‏‏

המשך...
הודעה חדשה

הודעה נעוצה לממשק ה'תפוזי' הוספה אפשרות עריכת הודעות . . .
20/10/14 22:41
1צפיות
הסברים - כאן.

 
שתי שאלות על טבלת ציר
21/10/14 01:07
7צפיות
שתיים נפרדות, לכל אחת קובץ מצורף (דומה)
מדובר באקסל 2010
טיפול בתאריך (קיבוץ על מנת לפלטר)
21/10/14 01:10
7צפיות
כל עוד שדה התאריך ממוקם כתוית עמודה או תוית שורה, אפשר לקבץ אותו, למשל לשנים, ואז להפעיל עליו פילטר, על מנת לבחור שנה מסויימת.
אם אני רוצה למקם את השדה כמסנן דוחות, כלומר השדה שמעל הטבלה – אין לי את האפשרות לקבץ אותו ולכן כשמפעילים עליו פילטר, רואים את כל התאריכים הבדידים ולא ניתן לבחור שנה.
הפתרון שמצאתי הוא למקם את השדה כתוית שורה, לקבץ אותו, ורק אז להעביר אותו למיקום של מסנן דוחות. בקובץ המצורף, בגיליון "סיכום-תאריך כמסנן דוחות", שדה התאריך מופיע כמסנן דוחות והוא לא מקובץ (כי שם אין אפשרות) ולכן כל התאריכים בדידים ואי אפשר לבחור שנה כלשהי. בגיליון "סיכום-תאריך בשורה", התאריך מופיע כתווית שורה והוא מקובץ >> אפשר לבחור שנה כלשהי.
זה נראה לי חוראני. יש פתרון אחר?
 
אקסל 2010
תודה!
שדה מחושב
21/10/14 01:13
3צפיות
האפשרות שמוכרת לי לבניית שדה מחושב בטבלת ציר היא בנייה של נוסחה בין השדות השונים ו-4 פעולות חשבון.
מה קורה אם רוצים לחשב משהו באותו שדה, לפי הערכים השונים?
בטבלה המצורפת יש רשומות עבור סכומים של לקוחות: סכום של הכנסה, הגדלה והוצאה.
אם רוצים עבור כל לקוח חישוב של הכנסה ועוד תוספת פחות הוצאה, אך 3 הסכומים האלו הם באותו שדה (עמודת סכום), וישנה עמודה נוספת (סוג), האם יש דרך לחשב זאת? או שחייבים להפריד את עמודת הסכום ל-3 עמודות נפרדות עבור 3 שדות (הכנסה, תוספת והוצאה).
כמובן שאפשר היה גם לשנות את נתוני ההוצאה לשליליים ולחשב סכום רגיל, אך זה לא הפתרון שחיפשתי (לפעמים החישוב הוא לא דווקא חיבור וחיסור).
 
אקסל 2010,
תודה!
קישור בין אקסל למקטע בוורד
20/10/14 22:49
5צפיות
יש לי תוכנת הפעלה ווינדוס 7 ותוכנות אופיס 2007 . איך עושים קישור בין תא אחד באקסל למקטע ( פיסקה מסוימת) מתוך וורד. לחיצה על התא באקסל שתוביל אותי לאותה פיסקה ולא לכל המכתב בוורד
אפשר, גם, ככה . . .
21/10/14 00:46
3צפיות
1. נניח ששם המסמך הוא: MyDocument.docx
 
2. במסמך: הצב את הסמן בתחילת הפסקה והוסף 'סימניה' (Bookmark) וקרא לה: Bookmark1

3. ב'אקסל:  הכנס 'היפר-קישור' לתא, המיועד, עם הפנייה לכתובת:  MyDocument.docx#Bookmark1

*** כל הנ"ל בהנחה ששני הקבצים שמורים באותה תיקייה.
º
איך מסכמים את כמות אנשים שמגיעים לאירוע?
21/10/14 00:03
8צפיות
יש אומרים שספירת רגליים וחלוקה ב-2 תציג את הכמות . . .
21/10/14 00:35
6צפיות
אבל אני, במקומך, הייתי ממתין לתגובות נוספות ו/או נרשם ל'תפוז' > חוזר לפורום הזה > מדוח באיזה סוג תוכנה/גרסה אתה משתמש > מצמיד קובץ ובו רשימת המוזמנים, [רצוי לאחר שינוי השמות לשמות פיקטיביים] ומקווה לטוב...
אקסל 2010 גרסה עברית - תיבת דו שיח באנגלית
20/10/14 22:32
8צפיות
אקסל 2010 גרסה עברית - הכתיב בתיבות הדו שיח צמוד לימין. איך מצמידים את הכתיב לשמאל במקרה של כיתוב באנגלית?
סימון רשומות בין 2 טבלאות
20/10/14 16:03
11צפיות
היי
יש לי 2 טבלאות:
האחת עם 3000 לקוחות
השניה עם 700 לקוחות
איך אני מסמן רק את הלקוחות מהרשימה השניה (700 לקוחות) בטבלה הראשונה של ה 3000 לקוחות
את היתרה (2300 ) אני רוצה למחוק
 
תודה מראש
אתה יכול לסמן בצבע בעזרת שימוש ב-COUNTIF בעיצוב מותנה
20/10/14 16:35
12צפיות
ואם יש לך אקסל מגרסה 2007 ומעלה אתה יכול לסנן לפי הצבע ולמחוק את מה שצריך.
תשובה מפורטת יותר תתקבל אם תעלה קובץ דוגמה ותדווח על גרסת האקסל.
קובץ דוגמא
20/10/14 17:21
12צפיות
היי
מצב קובץ
טבלה ימנית עם ה 3000 שמות טבלה שמאלית עם 700 שמות
רוצה לסמן בטבלה הימנית רק את השמות שמופיעים בטבלה השמאלית
בקובץ המצורף ...
20/10/14 17:43
14צפיות
  1. הזזתי את "טבלת ה-700" למטה כדי שיהיה אפשר למחוק שורות מ"טבלת ה-3000" (הימנית)
  2. סימנתי את התאים A2:A21 ובחרתי בעיצוב מותנה > כלל חדש > לפי נוסחה
  3. השתמשתי בנוסחה COUNTIF($A$25:$A$44,$A2)=0= שים לב לקיבועים
  4. בעיצוב בחרתי מילוי אדום
  5. עכשיו אפשר לסנן את שורות הטבלה לפי צבע אדום (לא קיים בטבלת ה-700) ולאחר מכן למחוק אותן.
בהצלחה
עובד מעולה רק
20/10/14 20:45
12צפיות
שאלה אחרונה איך אני ממיין לפי צבע?
תודה רבה רבה :)
לא ממיין. מסנן!
20/10/14 20:52
8צפיות
  1. סמן את הטבלה
  2. בתפריט בחר ב: נתונים > סנן
  3. לחץ על משולש הסינון שבשורה  הראשונה ובחר באפשרות של "סנן לפי צבע"
עד שהספקתי לרשום זוב הודעה לביטול אז
20/10/14 20:57
11צפיות
אכן מצאתי את זה תודה..
לאחר שסננתי רק את הצבועים ומחקתי. משהו מוזר: ברשימה קצרה של ה 700 (במקרה האמיתי 727) ולאחר הסינון נשארו לי מהרשימה המלאה (של ה 3000) רק 692 ולא 727
מה יכולה להיות הבעיה?
 
הימור מבלי לראות הנתונים
20/10/14 21:03
6צפיות
יש הבדלים קטנים כמו רווח לפני או אחרי או אולי גם תווים לא נראים
אם מנח הטבלאות זהה לדוגמה ו"בא לך" לטעום ממנעמי VBA...
הודעה זו מכילה תמונות
20/10/14 18:21
13צפיות
נסה להריץ את הקוד המוצע בתמונה שלהלן.

(התמונה מציגה את תוצאת ריצת המקרו)

 
סימון שגיאות כתיב בוורד 2013
20/10/14 20:24
4צפיות
ערב טוב
המסמכים שלי אינם מדגישים שגיאות כתיב באדום - כיצד אני מגדירה אופציה זו?
 
תודה
בקשת עזרה נוספת עם vlookup
20/10/14 04:13
43צפיות
שלום לכם,
אודה ואבוש שכבר שאלתי בעבר שאלה דומה מאוד בפורום. עם זאת, לצערי כאשר נדרשתי להתמודד עם משהו דומה מחדש לא הצלחתי משום מה לעשות זאת.
אז ככה, יש לי טבלת אקסל עם שני גליונות- גליון אחד (table1) שבו יש קודים של ארצות ושנים, וגליון שני (table2) שבו יש קודים של ארצות וערכים של משתנה בשם latentmean שמשתנה ממדינה למדינה ומשנה לשנה. מה שאני צריכה זה לקחת את ערכי ה- latent mean מ- table2 ולהוסיף את הערך ל- table1. כך למשל, עבור מדינה עם קוד 900 בשנת 1995 ערך ה- latentmean צריך להיות 1.76101453115543. הנוסחה שאותה ניסיתי היא:
"=VLOOKUP(A2,table2,match(C2,table2!($B2:$B1000,),)"
עם זאת, הנוסחה לא עובדת (בטח בגלל טעות די גסה שלי...). אני מצרפת את הטבלא עם שני הגליונות ואשמח לעזרתכם/ עצתכם.
 
תודה רבה מראש וסליחה על ההצקה החוזרת.
אפשרות אחת
20/10/14 08:55
39צפיות
כיוון שכל צירוף של cow/year ב - table2 הוא ייחודי:
 =SUMIFS(table2!C:C,table2!B:B,C2,table2!A:A,A2)
 
אפשרות שניה (קצת יותר רחבה) . . .
20/10/14 10:35
26צפיות
תהיה בעזרת הנוסחת המערך שלהלן.

היא איננה סותרת את הצעתו של ziv98 - אלא באה כדי להציג דרך נוספת שיודעת לטפל גם אם הערך המוחזר הוא 'טקסטואלי'.
(רוצה לומר - אם בעמודה "C" הערך המאוחזר היה שם של מדינה ו/או כל מלל אחר - הנוסחה של ziv98 תחזיר 0 בעוד שהנוסחה, שלהלן, תאחזר כל סוג של ערך).
  =INDEX(table2!C:C,MATCH(A2&C2,table2!A:A&table2!B:B,))

 
המון תודה רבה לשניכם!
20/10/14 20:10
10צפיות
מתוך עניין - אין לבעיה הזאת פתרון דרך vlookup, או שהפתרון הוא פשוט מסורבל יותר?
נוסחת מערך - ספירה
19/10/14 13:04
36צפיות
שלום רב,
 
זקוק לנוסחת מערך - מצורף קובץ עם הסבר ופתרון רצוי.
 
אקסל 2013 וינדוס 7
 
תודה !
אז ככה...
19/10/14 14:11
24צפיות
1. איך המערכת אמורה לדעת שצהוב-1 וצהוב2 נופלים תחת הקטגוריה של צהוב?
2. האם אתה מתעקש על נוסחת מערך, או שאתה מבקש פתרון כלשהו?
הבנתי...
19/10/14 14:14
25צפיות
אני לא נכנסת כרגע למיפוי, ויוצאת מתוך נקודת הנחה שיש לך עמודה נוספת עם שם הצבע הנכון על פי טבלת המיפוי (אפשר ליצור עמודה כזאת בשניות...).
מכיוון שאתה עובד על אקסל 2013, תוכל ליצור טבלת ציר עם מודל נתונים, ושם אחת מאפשרויות החישוב היא ספירה ייחודית.
אם הכיוון הזה נכון לך, אפשר יהיה לתת פירוט נוסף (:
 
יותר פשוט מפשוט . . .
הודעה זו מכילה תמונות
19/10/14 15:20
45צפיות
ואם לא הייתי נתון, עדיין, תחת השפעת ה'עייפת' - הייתי משתדל לקצר עוד קצת...
 
תודה אבל..
19/10/14 15:36
25צפיות
הנוסחה אמורה לעבור דרך טבלת המפוי.
וזאת למה כי לא הצלחת איתה ו/או בלעדיה .
19/10/14 15:43
22צפיות
1. בשום מקום לא ראיתי הסבר ו/או דרישה, מפורשת, שיש צורך להיעזר ב"טבלת המיפוי".

2. ראיתי טווח שמעליו כתוב: 'תוצאה רצויה' ולזאת התייחסתי.

3. אני יכול להראות לך הרבה "מומחים" שמציבים טבלאות ועמודות-עזר כדי לפתור בעיה - "רק" כי אינם יודעים אחרת.

4. כלל לא טרחתי לבדוק את נוסחתך (רק עכשיו ראיתי שהיא מפנה לטבלת המיפוי)

5. אם אתה זקוק למעבר דרך 'טבלת המיפוי' (פעולה שכלל איננה נחוצה) התאם את הנוסחה, שהצעתי, לדרישותיך...
זאת משום ש..
19/10/14 15:54
40צפיות
אולי בעתיד יהיה כתוב במקום "צהוב12" - "משה".
 
לגבי 5 - אני אנסה.. :)
º
"אין תגובה" . . .
19/10/14 16:07
13צפיות
אני לא קרוב לפתור את זה :(
19/10/14 16:34
22צפיות
אין לי מושג .
º
תשנה ל"משה" זה יעזור לך בפיתרון . . .
19/10/14 16:39
22צפיות
º
תגיד לי, אתה לא חושב שמיצית את הסגנון הזה ?
19/10/14 17:14
11צפיות
º
שלילי . . .
19/10/14 17:21
10צפיות
º
19/10/14 20:34
6צפיות
נסה להסתדר בלעדיו
19/10/14 19:44
34צפיות
הבן אדם אנציקלופדיה של אקסל, אבל נוהג לעיתים להוציא את המיץ לגולשים תמימים שנופלים ברשתו
עדיף להסתדר בלעדיו
בהצלחה
 
אני הרבה דברים אבל, תמים, לא!
19/10/14 20:32
24צפיות
תודה בכול אופן על העצה.
שילוב של הצעת מיכאל בעמודה M ועמודת עזר C יתן לך את מבוקשך
19/10/14 21:54
25צפיות
שים לב למשה...
תודה !
20/10/14 19:59
8צפיות
אין על משה.
חיפוש ערך בעמודה בתוך מספר טבלאות
19/10/14 18:49
34צפיות
איך אפשר לחפש ערך (מספר) בתוך מספר טבלאות אשר נמצאים במספר לשוניות והחזרת תכולת התא של הכותרת בטבלה שבה נמצא הערך?
המוסבר בקישור ישמש לך כנקודת מוצא לקראת פיתרון . . .
19/10/14 19:26
30צפיות
הנה, כאן.
 
לאחר מספר ניסיונות להתאמת הנוסחה לטבלאות שלי - התייאשתי
20/10/14 13:54
26צפיות
אפשר לקבל עזרה נוספת?
ברצוני לקבל לצד מספר הפריט את שם הגליון.
תודה
"אל תתייאש - עשן כנסת 6" (פרסומת לסיגריות בשנות ה-50).
20/10/14 14:48
25צפיות
אם תשים לב - הטבלאות, שבדוגמה, הינן קונסיסטנטיות (ממוקמות באותן עמודות) ואצלך אין זה כך.
 
מעבר לכך, ערך החיפוש מופיע בעמודה הראשונה ואילו אצלך בשנייה.
 
הייתי מציע שתהפוך את הסדר ותדאג להציבן באותן עמודות.
 
אם אין מניעה להעביר, הכל, לגיליון אחד - נוסחת VlookUp, פשוטה, תאחזר את הנדרש.
 
º
תיקנתי "קצת" את הקובץ שלך - בדוק והשווה
20/10/14 15:03
11צפיות
'אופיס דיפו' נסגר וכולם נקראו לחזור ולכתוב בעיפרון ...
הודעה זו מכילה תמונות
20/10/14 15:29
35צפיות
בשביל מה כל ה"ממבו ג'מבו" שהוספת, בכל הגיליונות, בעמודה "D" 
 
תזכיר לי מי שלח את השואל לאתר עם נוסחה כאורך הגלות כדי שיוכל
20/10/14 16:58
15צפיות
אח"כ להתנער ממנה באלגנטיות...?
אני מבין שכלל לא טרחת לבחון את הצעתי משעה 15:29 . . .
20/10/14 17:40
27צפיות
כשאני מפנה שואל לאתר ומציין, במפורש, [ציטוט]: "המוסבר בקישור ישמש לך כנקודת מוצא לקראת פיתרון..."  זה, בעיקר, כי:
 
1. אני קצר בזמן לכדי הציג פיתרון.
2. לא מתחשק לי להתעסק, באותו רגע, ב'אקסל'.
*** כל התשובות נכונות.
 
אבל, מי שמחפש תירוצים ומנסה להתנער מאחריות שבהצגת נוסחה כפולה, באורכה, מהדרוש (וזה לפני שאני מתייחס לכמות התווים, המבוזבזים, בעמודות העזר בכל הגיליונות) ועוד הגדיל לעשות בהסתמכו על המוצע, באותו אתר, - זה אתה.
*** הרבה זמן לא ראיתי, אצלך, שימוש בארגומנט: (FALSE,...

 
הוספת אותן עמודות מזכירה, לי, נשכחות בדמות הצעת נוסחאות, שונות, לעמודות שונות - שגרמה להולדת מטבע הלשון: "93".

דרך אגב, אם הפניית השואל לאתר, ובו נוסחה באורך הגלות, נחשבת ל"חוסר אחריות" - איך תסביר את העובדה שהנוסחה שהצעת (העושה שימוש ב- 939,393 תווים מבוזבזים בעמודות העזר) ארוכה ב- 2-3 תווים מהנוסחה 'הגלותית' שהוצעה באותו אתר
 
º
נרגעת
20/10/14 18:29
7צפיות
כל הנ"ל נכתב בשַאנְטִי ואחרי 10 דקות של מדיטציה . . .
20/10/14 18:39
15צפיות
אם תבקש, יפה, אשמח לחזור על עיקרי הדברים אחרי שמישהו יחתוך אותי ברמזור ו/או יעקוף אותי כשאעצור לפני מעבר חצייה...
מיקי "נדלק"
20/10/14 19:09
11צפיות
סימני קריאה
צבעים
BOLD
קו תחתון
כשהוא נדלק, הוא שולף את כל הרפרטואר
 
דעתי (הלא מחייבת)
20/10/14 18:48
5צפיות
כאשר מבנה הנתונים זהה - לא מחלקים את הנתונים לטבלאות שונות:
הקם טבלה אחת, הוסף בה עמודה "מחסן" וחייך יהיו פשוטים בהרבה.
איך אמצא אותיות מפותלות לוורד 2010
20/10/14 17:01
9צפיות
י
בעיה בהפעלת אאוטלוק
19/10/14 07:35
19צפיות
ביומיים אחרונים האאוטלוק הפסיק לעבוד והופיעה ההודעה הבאה:
"אין אפשרות להפעיל את ההאוטלוק.אין אפשרות לפתוח את קבוצת התיקיות.הגיה לקובץ אאוטלוק נדחתה.
חסרה לך ההרשאה לגישה לקובץ"
אך אני יכול לתקן את זה?
תודה
קובי
 
תלוי
20/10/14 13:22
11צפיות
אם אתה ברשת - פנה אל מי שמנהל אותה
אותו דבר אם אינך אדמניסטרטור במחשב מקומי - תן לעצמך כל ההרשאות
אם זה קובץ מקומי - חפש תוכנות שמתקנות קבצי אאוטלוק והפעל אותן עליו
עצמאי מהבית
20/10/14 13:55
7צפיות
אני עובד כעצמאי מהבית.
לפי התשובה שלך אני צריך לחפש תוכנות מתקנות.
יש לך המלצות לגבי תוכנות ?
 
תודה
ראה כאן
20/10/14 15:08
13צפיות
עדיין לא הולך
20/10/14 16:37
3צפיות
ניסיתי לעשות מה שאמרת.מצאתי קבצים שגויים.כשאני רוצה לתקן אותם הוא אומר שהקובץ הוא לקריאה בלבד.האם זה משנה שזה ג'ימייל שיושב על האאוטלוק?
º
איך להמיר פאורפוינט לpdf?
20/10/14 08:10
5צפיות
התקן "מדפסת" pdf
20/10/14 13:19
6צפיות
יש תוכנות רבות ברשת שמתקינות כאילו מדפסת שאתה מדפיס אליה ובפועל היא יוצרת קובץ pdf
התוצאה בו תהיה בדיוק זו כמו לו היית מדפיס את זה
חפש du pdf או אחרות.
אפשרות אחת
20/10/14 16:12
5צפיות
אם ברשותך פ"פ 2007 ומעלה, אפש ליצור קובץ PDF ישירות מתוך התוכנה.
במצב 'שמירה בשם' בחלונית 'שמור כסוג' - גוללים אחר האפשרויות ובוחרים PDF
אקסס - סגירה אוטומטית של מסד הנתונים כאשר הוא לא בשימוש
20/10/14 11:26
12צפיות
בע"ה
 
שלום וברכה.
באקסס 2013 או 2010 (זה בערך אותו דבר למירב ידיעתי), אני רוצה ליצור טופס סגירה אוטומטית, שברגע שהמערכת תזהה שהמשתמש לא השתמש במערכת במשך 20 דקות (לדוגמא) היא תציג לו טופס שיספור במשך דקה לאחור, ובסופו יסגור אוטומטית את מסד הנתונים עם שמירת כל השינויים שהמשתמש ביצע (אם היו).
 
אשמח לעזרה בנושא.
 
שבוע טוב,
ליאור.
מאד פשוט ובכלל לא קשה . . .
20/10/14 15:07
11צפיות
כפי שתיווכח כאן.
º
תודה רבה ! בסוף גם מצאתי אתר של מייקרוסופט שמביא קוד מוכן
20/10/14 15:15
7צפיות
קבצי אופיס נפתחים ולאחר גלילה הם נשברים... ?
20/10/14 08:53
11צפיות

º
רק אם הם לא מספיק חזקים
20/10/14 08:59
6צפיות
גם במחשב אחר?
20/10/14 13:17
5צפיות
אם לא - בדוק כרטיס תצוגה הגדרותיו והדרייבר שלו
עמדה - שירותי משרד והנהלת חשבונות

למה לשבור את הראש?

כל שירותי המשרד והנהלת חשבונות במקום אחד. לפרטים >>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה