בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:

פורום "אופיס", ב'תפוז', הוא חלק מקהילת ה"משתמשים הכבדים" במחשב.

מאחר וכולנו מעוניינים להפיק את המרב מחבילת ה"אופיס" של "מיקרוסופט" - מן הסתם תמצאו אצלנו "טיפים" ו"פטנטים", שונים, לייעול ושכלול השימוש בתוכנות "אופיס" למיניהן.

חשוב לזכור שחברי הקהילה עושים מלאכתם בהתנדבות(!) - מתוך רצון לעזור לזולת – ואינם חייבים דבר לאף אחד מהמבקרים כאן.

הח"מ חרט על דגלו לשמור, בקנאות, על רמתו המקצועית של פורום זה - שנחשב בעיני מומחי 'אופיס', באשר הם, לפורום המוביל בתחומו - גם אם יימצא צורך להילחם על כך.

במקביל להצגת פתרונות הוצבה מטרה נוספת והיא - ל
הדריך וללמד דרכי 
שימוש בתוכנות החבילה ולא להסתפק רק בהצגת פיתרונות במובן של "ללעוס וגם לבלוע".

לא אחת תפגשו גולשים זועמים על שהח"מ מפנה חלק ממרצו ל
הדר
כה, במקום להציג להם את הפיתרון וחסל. יעידו כל אותם עשרות ומאות שחזרו להודות על שניתנה להם ההזדנות להתאמץ ולהגיע לפיתרון בכוחות עצמם. הניסיון מוכיח שגולש המוצא לבדו את הפיתרון [גם אם בלוית הדרכה והכוונה] מרגיש, ברוב המקרים, הרבה "יותר טוב עם עצמו".

פה ושם תיתקלו גם במצבים שההערות/הארות לא ממש מוצאות חן בעיני מי שהן מכוונות אליו.

מטרתנו העיקרית:


ציינו את גרסת ה'אופיס' ומע' ההפעלה וכתבו את השאלה בפרוטרוט!
צטטו שגיאה או הציגו PrnScr. לבעיות 'אקסל' הציגו קובץ ולא תמונה
> > 
תקנון הפורום - נא לקרוא ולהפנים את ההנחיות המנהלתיות             ‏‏‏

המשך...
הודעה חדשה

הודעה נעוצה לממשק ה'תפוזי' הוספה אפשרות לערוך הודעה . . .
03/09/14 00:45
2צפיות
הסבר, אפשר למצוא, כאן.
שורות
02/09/14 13:07
28צפיות
היי
שאלה, יש לי בכל 3 שורות נתונים מ 1 ועד 1000.
וברצוני להוסיף בכל 3 עוד 2 שורות לכל האורך איך עושים זאת?
xp  2010  תודה
קלי קלות - מצרפים קובץ !! עם דוגמא של מצוי ורצוי !!!
02/09/14 14:30
16צפיות
כלומר - המצב לפני  והמצב אחרי. ולא, אין צורך בכל הנתונים עד 1000 .....
º
בבקשה
02/09/14 19:39
5צפיות
º
אהבתי, מאד, את ה"ו..." . . .
02/09/14 20:28
11צפיות
º
מיקי אתה משהו
02/09/14 20:50
7צפיות
גם אתה, חביבי, גם אתה . . .
02/09/14 21:01
16צפיות
האם אתה מעונין שאריץ כלי סריקה אדמיניסטרטיבי ואציג, לך, את מס' הפעמים שלא טרחת להצמיד קובץ
 
יש מקרים בהם זה מתחיל "לצאת מהאף..." וזה אחד מהם.
 
אבל, הסר דאגה מלבך - העובדה שבמהרה בימינו יוצג לך פיתרון - היא זו שגורמת לאותה "מחלת שכחה", כרונית, שמספר גולשים - ותיקים - לוקים בה.
 
חבל שאין בידי כלים לחייב את התומכים לשתוק עד שההכרזה שבראש דף הפורום תחלחל...
 
º
צודק! צריך להוסיף עוד מלבד מה ששלחתי?
02/09/14 21:17
5צפיות
מה יש לכם אתם עם הבנת העברית ......
02/09/14 21:15
13צפיות
הנה ציטוט מתוך מה שכתבתי:
..."כלומר - המצב לפני  והמצב אחרי...."
 
איך אני יכול לדעת מה זה:  "מתחת לתל-אביב" ?  האם זה כולל או לא את עמודה  A  ?  עם מיזוג התאים ???
º
שולח קובץ יותר מובן
02/09/14 21:19
4צפיות
בבקשה מסודר יותר
02/09/14 21:22
10צפיות
גיליון ישן
וגיליון חדש שארצה שיהיה.
תודה
הכנס את הקוד המצורף למודול והפעל אותו
02/09/14 22:01
21צפיות
Sub AddRows()
lr = Cells(Rows.Count, 2).End(xlUp).Row
    For r = lr To 1 Step -1
        If r Mod 3 = 2 And r > 4 Then
            Range("B" & r).EntireRow.Select
            Selection.Insert Shift:=xlDown
            Range("B" & r).EntireRow.Select
            Selection.Delete Shift:=xlUp
        End If
    Next
End Sub
גם הקוד הזה - שקצת יותר קצר ויעיל יעבוד.
Sub AddRows()
lr = Cells(Rows.Count, 2).End(xlUp).Row
    For r = lr To 1 Step -1
        If r Mod 3 = 2 And r > 4 Then Range("B" & r & ":B" & r + 1).EntireRow.Insert
    Next
End Sub
סתם, כך, כדי לספק את סקרנותי . . .
02/09/14 22:15
22צפיות
לאחר ש'ישבת עם עצמך' והגעת למסקנה שהקוד מסורבל, ארוך, ויש בו [רחמנא ליצלן] "93" פקודות Select ולאור העובדה ש'תפוז' הואילו, בטובם, לאפשר עריכת הודעות [מה שאכן עשית] מדוע השארת את הקוד הראשון

והנ"ל בלי שהתייחסתי, כלל, לאפשרות של פישוט המקרו הקצר...
º
העצלות מאריכת חיים (יש תאוריה כזו - בחיי)
02/09/14 23:26
4צפיות
תודה, האם יש אפשרות
02/09/14 23:14
16צפיות
אחרת ללא מודול באופיס 2010 המתוחכם?
º
לדעתי - לא.
02/09/14 23:24
1צפיות
ודאי שיש - ואפילו פשוטה מאד . . .
הודעה זו מכילה תמונות
02/09/14 23:30
15צפיות
החזק את מקש ה-Ctrl לחוץ והקלק על מס' השורות המוקפים באדום.

בסיום - הרפה מהמקש > לחץ קליק ימני על אחת השורות, שסומנו, ובחר ה'הוסף'...

היעזר בתמונה שלהלן:
 
º
זה ברור (אבל עם 1000 שורות!)
02/09/14 23:39
4צפיות
º
כן - השיטה, הזו, עובדת היטב גם עם 1,000 שורות . . .
02/09/14 23:49
3צפיות
מאקרו לאקסל שמארגן חדש עמודות
02/09/14 16:07
16צפיות
שלום לכולם.
אני עובד במעבדה בבית חולים ויש לנו מכשיר שמודד ערכים מסויימים לחולים ונותן פלט אקסל.
המכשיר מיושן והפלט שהוא נותן לא נוח וצריך לעבד אותו כדי שיתאים לתוכנה שמארגנת את הגליונות הרפואיים.
כרגע זה נעשה באופן ידני מה שהופך את התהליך לאיטי ומסורבל ויכול גם להוביל לטעויות.
לכל האחיות והלבורנטים שעובדים איתי המצב לא מפריע וזה לא ממש מעניין אותם, אבל לדעתי עם מאקרו אחד לאקסל אפשר יהיה לחסוך עשרות שעות של עבודה.
 
האם יש מישהו שמוכן לעזור לי לבנות מאקרו כזה?
אני לא יכול להעלות קבצים לדוגמא בגלל חסיון רפואי, אבל אם מישהו יכול לעזור לי בפרטי אז אודה לו\לה מאוד.
 
תודה.
אוקיי שיניתי את הקובץ כדי להעלות לפה
02/09/14 16:36
13צפיות
ככה שלא יכיל פרטים חסויים.
הנה קובץ לדוגמה כאשר נעשו 6 מדידות שונות. למכשיר יש יכולות לבצע בין 1 ל8 מדידות כל מדידה מופיעה בתור Chnl
כל צ'אנל מקבל שורה עם רווח בין שתי מדידות, רק שהפלט מנסה להתאים את השורות לדף A4 ולכן הוא בנוי באופן מעצבן ומסורבל.
 
ככה הקובץ צריך להיראות
02/09/14 16:40
13צפיות
(יש פה מדידות מכמה מקבצים שונים, אבל זה העיקרון)
כל הנתונים ממדידה אחת בשורה אחת, כל הפרטים הכלליים על המדידה בראש העמוד וכו'.
איך לכתוב את המאקרו ככה שיעביר את הנתונים וגם ייקח בחשבון שמספר המדידות משתנה ולכן גם מיקום התאים משתנה?
האם יש דרך להגיד לו לחפש מחרוזת מסויימת למשל chnl ולהעתיק כל מה שנמצא באותה שורה\עמודה למשל, או משהו בסגנון?
 
מבקש עזרה ב EXCEL 2013 ומיון אוטומטי של טבלת פיווט
01/09/14 23:03
19צפיות
תודה מראש,
כאמור, EXCEL 2013.
מ"ה : WIN 7
ראה קובץ מצורף.
יש טבלה בגליון DATA , שמכילה שדות:
  1. תאריך
  2. שם
  3. סכום
  4. שם ספק
יצרתי טבלת פיווט והוספתי  כלי פריסה לפי שם הספק.
מעונין שבאופן אוטומטי, כשאתקתק תאריך ראשון ותאריך שני ( ראהPIVOT גליון  A1 עד B2 )
ומתוך כלי הפריסה אבחר שם ספק.
אקבל טבלת פיווט רק של הספק ורק בין התאריכים המבוקשים עם הסכום המתאים, כמובן.
כניסה למיון שדה התאריך וסימון התאריכים הרצויים, ידנית, לא מעשי 
כי הטבלה כאן מצומצמת ביותר .
הטבלה המקורית מכילה מעל 10000  שורות DATA ורשימת התאריכים ( שהיא הקובעת בעצם את בעית הסימון הידני במיון) משתרעת על פני יותר משנה (מעל 400 נתונים). והטבלה תלך ותתארך עם הזמן.
תודה מראש.
לא בדיוק מה שביקשת אבל אולי יעזור לך
02/09/14 01:29
18צפיות
קודם כל - יש לך 6 שורות בהן התאריך הוא לא באמת תאריך ואתה צריך לתקן את זה לפני שתוכל להמשיך
 
לאחר התיקון - כמו שהוספת כלי פריסה אתה יכול להוסיף ציר זמן ואז בתוכו לבחור טווח תאריכים
 
(נמצא בלשונית ניתוח > תיבת סינון > הוספת ציר זמן...
 
בהצלחה
תודה, עונה חלקית
02/09/14 12:37
9צפיות
לחודשים הכלי מצויין, כלומר אם רוצים לסנן בין  1 בינואר לבין  31 מרץ - זה מצוין.
לימים, הרבה פחות נוח.
בכל אופן, תודה.
כעת גם הבנתי את נושא התיקון של התאריכים השגויים:)
בדיקת נותנים באקסס
02/09/14 08:02
19צפיות
שלום
יש לי מסד נתונים מלא עם תלמידים שהזמינו שקיבלו ספרים
ויש לי טבלה נוספת שרשום בה כל הספרים שהתלמיד צריך לקבל
 
אני לכל תלמיד צריך להיות בדיוק את אותם הספרים
 
איך אני יכול לבדוק איזה תלמיד לא קיבל ספר מסויים (המסד נמצא בקובץ אקסל כרגע, אבל אשמח לתשובה גם באקסס)
 
תודה רבה
הכל תלוי באופן שבו בנוי מסד הנתונים שלך
02/09/14 08:42
13צפיות
תעלה את הקובץ לכאן (אם הפרטים חסויים שנה אותם) ואז נוכל לנסות לעזור.
אני מצרף דוגמא
02/09/14 08:55
11צפיות
יצרתי קובץ דומה לנתונים שלי
 
בכרטיסיה הראשונה מופיע רשימת התלמידים עם הספרים שיש להם
 
ברטיסיה השניה יש את רשימת הספרים שצריך להיות לכל תלמיד
 
 
תודה רבה
טבלת ציר פשוטה
02/09/14 09:32
11צפיות
הרעיון הכללי בקובץ המצ"ב
תודה רבה.. שאלה נוספת
02/09/14 09:58
11צפיות
קודם כל תודה רבה..
 
אבל יש לי כמה שאלות נוספות
 
1) הטבלה החדשה שנוצרה היא על סמך הספרים שנמצאים אצל התלמידים ולא הספרים שנמצאים בכרטיסיה השניה (לכל התלמידים אין תנ"ך), איך אפשר לסדר את זה?
 
2) איך אני יכול להוסיף גם את שם המשפחה לעמודות (ניסיתי להוסיף וזה נותן לי על כל תלמיד סה"כ - אפשר לבטל את זה?)
 
3) האם יש אפשרות להפעיל פקד מאקרו שיעשה את זה אחר כך אוטומטי? (סתם כדי להכיר את זה יותר, לא חובה)
 
תודה רבה
עזרת לי מאוד...
תשובות נוספות
02/09/14 12:25
12צפיות
1. טבלת ציר עד גרסת 2010 פועלת על קלט שטוח, כלומר - טבלה אחת בלבד.
על מנת לעבוד על יותר מטבלה אחת, צריך 2013 (לא עובד כל כך טוב) או powerpivot.
במקום זה, הייתי מציעה לך פתרון פשוט ופרקטי יותר-  צור תלמיד פיקטיבי והוסף לו את כל הקורסים. בדרך הזאת, תופיע לך רשימת הקורסים המלאה.
2. כשאתה עומד בטבלת הציר, עבור לכרטיסית עיצוב ושם תוכל להסיר את סיכומי הביניים והסכומים הכוללים
3. אוטומציה של מה? ברגע שטבלת הציר קיימת, כל מה שצריך זה לרענן אותה
º
הקדש 5 דקות, בפינה שקטה, כדי להבין את המוצע בתמונה ...
הודעה זו מכילה תמונות
02/09/14 11:29
25צפיות
הזנה ידנית לשורה שהעותקה ידנית
02/09/14 12:02
13צפיות
אהלן,
לפני שבוע עזרתם לי להעתיק מגליון לגלון.
הבעיה עכשיו היא שאני מוסיף נתונים ידניים לשורה שהועתקה אוטמטית אבל ברגע שנכנסת לי שורה חדשה הוא מעדכן רק את השורות האוטומטיות והידניות נשארות קבועות ולכן הנתונים שאני מקבל לא נכונים.
מצ"ב הקובץ עם דוגמא (העמודה X התאריך צריכה להיות להיות לשורות גולן וניסוי אבל ברגע שהכנסתי את ישראל הוא עולה למעלה)
 
תודה מראש
 
תחרות 8 שעות של שקט ב|תפוז|
02/09/14 10:11
3צפיות
|שמאל| שלב ההצבעות מתחיל ובחירת הזוכה בידיים שלכם! בואו להצביע לשמונה השעות שהכי קסמו לכם!, ותזכו את חביב הקהל בטיפול פנים בלוקסיטן.
היכנסו כבר עכשיו לפורום הורים לפעוטות והגיבו עם האייקון |כן| להודעה שאתם רוצים שתזכה.

לפרטים נוספים והשתתפות:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?for...

|מטוס| לפני חודשיים יצאנו בתחרות מאגמה צ'לנג' - מסע נשי לארמניה. אנו גאים להציג לכם את הבלוג של הזוכה בתחרות!
אצם מוזמנים להיכנס ולקרוא חוויות מהמסע המופלא!

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?Ent...
דגשים בורחים שמאלה ב-WORD וב-PUBLISHER
01/09/14 13:09
11צפיות
הי, האם לעוד מישהו כאן יש ניסיון בעבודות עם ניקוד?
 
אני בינתיים עובדת על 2003, בקרוב על 2013. 
 
עד עכשיו יש לי ניסיון טוב סה"כ בעריכת ספרים על תוכנה זו מבחינת חיבור פשוט של איורים וטקסט ואפשרות מצוינת למיקום מדויק יחסית ל-WORD. 
 
יש באג שמאוד מציק לי ואני מחפשת אם יש לו פיתרון. אחרי ניקוד בעזרת MELINGO למשל, אחרי שאני מעתיקה את הטקסט המנוקד לתוך WORD או אחרי שאני מנקדת בניקוד ידני והכל כאילו בסדר, מתגלה פתאום שבהרבה מילים הדגש באותיות בורח חצי רווח הצידה ונמצא בין שתי האותיות.
 
הנה דוגמא: 
לְמַטָּה הדגש אצלי מופיע בין הט' לה', לא בתוך הט'. כאן על המסך זה נראה בסדר ואצלי לא. 
 
נראה לי שזה קורה יותר כאשר האות מנוקדת גם בדגש וגם בניקוד נוסף, אבל לא רק. וכן יש לא מעט מופעים של דגש עם עוד ניקוד שכן נשאר במקום הנכון שלו. 
 
למישהו יש ידע מספיק לעזור עם זה? לעניין הפונטים: במקרה זה אני משתמשת בפונט דויד פשוט שאין לו בעיה להיטמע, אבל היתה לי בעיה דומה עם עוד פונטים שאמורים להיות מוטמעים בסדר. 
 
אם לא יודעים כאן אולי אפנה למלינגו לשאול בענייני תכנות ניקוד....
 
יום טוב ותודה
 
 
 
 
 
חומר למחשבה בענין אחר
01/09/14 17:44
8צפיות
ציינת שבקרוב תעברי ל-2013.
אל תמהרי "לזרוק" את 2003... אם יש לך אפשרות להתנסות במחשב אחר על ה-2013 - עשי זאת.
אם תחליטי ש2013 מתאים לך - ואין לך מחשב נוסף, עדיין מציע לשמור על 2003. יש אפשרות ששתי התוכנות תהיינה על מחשב אחד (חפשי הדרכה כיצד להתקין שני 'וורד' (או אופיס) על מחשב אחד.
הגם שיש ברשותי 2003, 2007, 2010 ו-2013 - הרי שעבודות עריכה, הכנה לדפוס וכד' אני עושה ב-2003... זאת ועוד - משום מה, הפקת תוכן עניינים כשהכותרות ממוספרות 1, 1.1, 1.1.1, בעיקר אם רוצים נקודה בין ה-1 הראשי לטקסט - יוצאת משובשת להפליא... התיקון הוא.... לעשות זאת ב-2003...
כך למשל, אם את עובדת עם עמיתים ואתם משתמשים בהערות בלון (בצידי המסמך) תופתעי לגלות, שב-2013 נעלם המספור האוטומטי של ההערות (מה שאִפשר שיחה עם מישהו על הערה 12, או 45)...
בקיצור, "ישן מפני חדש תוציאו"? - לא תמיד...
אני רוצה לסייג ולומר, שהנ"ל נכתב רק משום שציינת שיש לך ניסיון בעריכת ספרים - כלומר, את עוסקת בכך, ובהקשר לכך, לא הייתי ממהר לעבור ל-2013.
אני יותר ממסכימה אתך....
01/09/14 22:53
10צפיות
למעשה נמנעתי במכוון מלעבור לתוכנה אחרת כלשהי ויש לי עוד המון דוגמאות למה אני לא רוצה את הבאה. אני אישית גם לא סובלת את התפריטים כפי שהתחילו לעשות אותם מ-2007 ואילך.
 
יש לי מחשב אחר  שעליו 2003 ואני באמת מאוד רוצה לשמור עליה. דבר אחד בדקתי והוא שב-2013  החזירו את האפשרות להשתמש בבלונים למחיקות ותוספות במקום שכל אלה יבלבלו את המגיה בתוך הטקסט בצורה מרגיזה כמו בתוכנות העקוב אחר שינויים הקודמות שמאז 2003 ומכאן פתיחותי בכלל לחשוב על 2013.
 
אני אישית חושבת כמוך שמרוב רצון לשינויים הם לא קלטו ש-2003 היתה תוכנת השיא שלהם מהמון המון בחינות. 
 
גם תפקוד הסגנונות והשימוש בהם הרבה יותר נהיר וברור ולכן שמיש לדעתי ב-2003. מאוד מרגיז כשהתחילו לתכנת את הסגנונות כך שכל שינוי הכי קטן יתעדכן אוטומטית בתוכנה כאילו זה איזה סגנון ביניים חדש -  חלון הסגנונות מתמלא ככה בים של "סגנונות משנה" חדשים עם פירוט יתר מרגיז של כל שינוי קטן שעשית לפני שנייה, כך שמאוד קשה ככה לשלוט בנושא - מה שב-2003 בעצם עבד נהדר.
 
אני על סף כניעה לצורך ב-2013 מכל מיני סיבות אחרות ובאמת רציתי לשמור על שתי התוכנות במקביל, תודה רבה על העידוד בכיוון זה! כי למרות חומר שקראתי בנושא - חלק הופניתי אליו בפורום זה - לא הייתי בטוחה שזה לא יהיה סוג של קטסטרופה לנסות להשאיר אותן על אותו מחשב ואני עדיין חוששת שזה יעשה לי בלגן ובאגים. 
 
טוב לשמוע מבעל נסיון, באמת תודה....
 
בברכה.... תומר
 
 
 
 
שתי התייחסויות
01/09/14 23:23
7צפיות
שלום תומר,
ברשותך, 2 הארות:
1) לגבי שמירת שינויים בסגנוות - יש אפשרות למניעת 'מעקב אחר עיצוב'  וזה לא השתנה בגרסאות 2007-2010 ('אפשרויות וורד' > 'מתקדם' > 'אפשרויות עריכה' > מסירים את הסימון מהתיבה 'עקוב אחר עיצוב').
2) בענין השימוש בבלונים - בכל הגרסאות עד 2013 ניתן לשלוט ב"מה יוצג" (למשל, אפשר להציג רק טקסט שנוסף, ולא להציג טקסט שנמחק וכד'). החידוש/שינוי המשמעותי הוא ב-2013, שם נוספו אפשרויות של הצגה/הסתרה של ההערות, בדיוק מהסיבה שציינת בקשר לריבוי המידע שמפריע למשתמשים.
השינוי המשמעותי ביותר לגבי (עובד הרבה עם הערות בלון לסטודנטים) הוא נוחיות רבה יותר לתגובה להערות - זה נראה כמו דיון בפורום (שרשור אחד מתחת לשני כשמגיבים להערה קודמת. הבעיה ה"עיקרית" היא ביטול המספור האוטומטי של הערות כפי שכתבתי בהודעה הקודמת. "כביש עוקף" לכך הוא שינוי הסגנון של טקסט בלונים (או טקסט הערה, לא זוכר כרגע...) כך שהוא יכיל מספור.
תודה על כל ה'טיפים'!
02/09/14 08:32
6צפיות
הרעיון שלך לעקיפת הבעיה עם מספור ההערות נראה לי מעולה אם זה עובד. 
אנסה לעשות מה שאמרת ומקווה שזה יעבוד גם אצלי - להפסיק את המעקב אחרי עיצוב.
 
בכל אופן מתכוונת לעשות כל מאמץ להשאיר את שתי הגרסאות זמינות לי. 
 
מאחלת לך יום נעים !
 
ת.
יריה באפילה
01/09/14 22:40
15צפיות
נסי לנקד את אותה מילה פעמיים:
פעם קודם הדגש ואחכ התנועה, ופעם להיפך.
יש הבדל ?
יש! נראה לי שקלעת בול
01/09/14 23:06
9צפיות
השאלה איך העניין הזה נוצר בטקסט שנוקד במלינגו (אני מתייעצת איתה במקביל). הסתבר למשל שבהעתקה לכתבן notebook הבעיה כאילו נעלמת. 
 
השאלה גם אם במלינגו יש סדר מסוים לניקוד המילה.... 
 
וכמובן שיתכן שחלק מהמילים שבהן זה קרה (אולי כולן? קשה לי לשחזר) נוקדו מחדש על ידי כיוון שלא זוהו נכון ע"י הנקדן של מלינגו ואז עשיתי את זה בסדר הלא נכון. 
 
בכ"א זיהוי הבעיה זו התקדמות משמעותית מבחינתי, כי ההרגשה של חוסר שליטה בתוכנה שאני חייבת לשלוט בה וגם בתוצאה שאני מגישה היתה ההיבט הכי גרוע של הבעיה הזאת
 
תודה רבה!!
איך לבטל תצוגת סימון מרווחים וסימני סוף שורה, בתצוגת מסמך ?
02/09/14 00:21
11צפיות
וורד 2003  החליט פתאום להציג במסמך נקודות במקום מרוחים  וסימון הדומה ל  ף  בסופי שורה.
 
איך למנוע זאות ?
º
חפש את סימן ה"פאי" (ראה ציור) ולחץ עליו.
הודעה זו מכילה תמונות
02/09/14 00:26
5צפיות
º
אפשר גם ע"י הקשה בו זמנית על Ctrl+Shift+8
02/09/14 14:21
3צפיות
קשרי גומלין באקסל
01/09/14 22:53
18צפיות
ווינדוס 8 אופיס 2013
האם אפשר לקחת נתונים בטבלת ציר משני טבלאות לפי קשרי גומלין או לחילופין למצוא נוסחה שתמצא את הקשר בין שני הגליונןת מצו"ב קובץ לדוגמא
בדוק, ב'עזרה' של 'אקסל', אודות הפונקציה: VLOOKUP . . .
01/09/14 23:32
13צפיות
‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏
º
תודה רבה רבה
01/09/14 23:50
5צפיות
º
BKF . . .
02/09/14 01:19
3צפיות
אקסל - חישוב תאים תוך כדי התעלמות מטקסט
01/09/14 17:39
17צפיות
היי כולם
אני מעוניין לבצע חישוב של 3 תאים שבהם יש את הנתונים הבאים
a1 - 50 guys
b1 - 30 children
c1 - 20 ladies
 
אני רוצה שהחישוב יתבצע בצורה כזו שאני אקבל אקבל בתא D4 את התוצאה הסופית שאמורה להיות 100 (בלי טקסט לאחר מכן)
האם זה אפשרי? חשוב לציין, שאני לא מעוניין להפריד בין הטקסט למספרים, צריך ששניהם יהיו באותו התא.
 
תודה רבה
אפשר ככה
הודעה זו מכילה תמונות
01/09/14 18:22
26צפיות
הנוסחה היא נוסחת מערך. אין להקליד את הסוגריים המסולסלים.
יש לסיים את הנוסחה ע"י הקשה בו-זמנית על CTRL+SHIFT+ENTER
 
סליחה -  לא התחשבתי במספרי התאים שלך. שנה בעצמך לפי הצורך
שאלת vlookup באקסל
31/08/14 15:25
34צפיות
שלום לכם,
 
הסתבכתי קצת עם השימוש ב- vlookup. יש לי טבלה אחת שמכילה קודים של ארצות (טור C) ושנים (טור E). הורדתי מאתר קרן המטבע הבין-לאומית טבלה שמפרטת את ה- GDP בארצות שונות לפי שנים (לארצות הטבלה הזאת יש את אותם הקודים כמו בטבלה בראשונה). האם יש לי דרך לשלב בין הטבלאות ולייבא לטבלה הראשונה את ה- GDP לשנה מסויימת דרך פונקציית ה- vlookup? אני מצרפת את הטבלאות.
 
תודה רבה מראש על העצות! 
º
והקובץ השני
31/08/14 15:26
16צפיות
º
נסי להדגים ידנית את מה שאת רוצה לקבל
31/08/14 23:18
13צפיות
נסיון להדגים ידנית
01/09/14 16:33
17צפיות
אז ככה, אם יש לי בטבלה הראשונה 193 בקוד של המדינה והשנה היא 1997, אני רוצה ללכת לטבלה השניה לשורה של מדינה 193 לקחת את נתוני ה- GDP עבור שנת 1997 (במקרה הזה 23880.302). לאחר מכן, לחזור עם הנתון לטבלה הראשונה ולהכניס אותו לטור F (מצ"ב הטבלה הראשונה עם הנתון החדש). מקווה שעכשיו זה קצת יותר ברור...
אם, גם, את אוהבת את החים הטובים והקלים . . .
הודעה זו מכילה תמונות
01/09/14 17:51
26צפיות
העבירי/העתיקי את טבלת מקור הנתונים לקובץ הראשי [לגיליון נוסף] > סמני את אותה והחילי עליה את השם: DATA.

כעת, כל שנשאר לך הוא להשתמש בפונקציה VLOOKUP שתניב את המוצג בתמונה שלהלן:
 
º
תודה רבה!
02/09/14 10:11
1צפיות
אם הבנתי את כוונתך - נסה לפי התמונה
הודעה זו מכילה תמונות
01/09/14 17:53
26צפיות
השם file2.xlsx ניתן לקובץ השני עם הנתונים.
הנוסחה אחידה לכל הטווח הצהוב.
º
תודה רבה!
02/09/14 10:12
2צפיות
פקודת מאקרו לגרף
01/09/14 15:49
26צפיות
שלום לכולם,
אני רוצה להכין פקודת מאקרו שמכינה גרף פשוט ממידע הנמצא ב2 עמודות.
כאשר אני מנסה להפעיל את המאקרו על לשונית עבודה אחרת הגרף כולל את המידע על הלשונית הראשונה בה התבצע הקלטת הפקודה.
כאשר אני מנסה בפקודת המאקרו למחוק את שם הקובץ ("xxx !") הוא לא מוחק אותו.
יש דרך לעשות זאת ולקבל את המידע ולא כל פעם את הגרף המקורי?
תודה, אמתי
º
קרא את ההנחיות למעלה - הפנם וצרף קובץ !! עם הנסיונות והסבר
01/09/14 16:14
7צפיות
אז ככה . . .
01/09/14 16:42
21צפיות
אין מושג כזה "לא מוחק אותו" [תתאמן כמה דקות ב'הורדת ידיים' ונסה שוב].

אם לא תצליח - מחק את כל הפקודה והכנס, במקומה, את שלהלן, כשאתה משנה/מתאים את טווח מקור הנתונים לנדרש על ידך.
 ActiveChart.SetSourceData Source:=ActiveSheet.Range("$A$2:$B$6")
 
המשך
01/09/14 16:57
21צפיות
אוקיי, תודה
המערכת היא windows 7 64 bit ואופיס 2010.
אני התכוונתי לשאול לגבי התוכנת האקסל עצמה ולא בעריכה דרך VBA.
כאשר אני מסמן את העמודות שיופיעו בגרף הוא מוסיף אוט' את שם הלשונית ולאחר השמירה של נתוני הטבלה
מופיע שם הלשונית גם כאשר אני מוחק אותו.
אני אנסה לעשות זאת דרך ה VBA אבל אני חדש בנושא.
תודה, אמתי
º
קבל את התנצלותי על שלא שמתי לב שאינך מדבר על מקרו. . .
הודעה זו מכילה תמונות
01/09/14 17:08
15צפיות
המשך
01/09/14 17:29
6צפיות
סליחה על חוסר ההבנה, כפי שציינתי אני חדש בתחום - איך יש לתאר פעולה בקובץ אקסל עצמו במהלך קליטת מאקרו?
הייתי רוצה לעשות מלכתחילה את הפעולה באמצעות אקסל ואם אין אפשרות אז בתכנות באמצעות הVBA.
מה צריך לשנות בקוד אם כן? למחוק את המילים 'near inductor'!
?
תודה וסליחה,
אמתי
הקוד שהתקבל
01/09/14 17:08
11צפיות
זה הקוד שיצא ב VBA:
 Sub Macro2()
'
' Macro2 Macro
'

'
   ActiveSheet.Shapes.AddChart.Select
   ActiveChart.ChartType = xlXYScatterLines
   ActiveChart.ClearToMatchStyle
   ActiveChart.ChartStyle = 20
   ActiveChart.ClearToMatchStyle
   ActiveChart.SeriesCollection.NewSeries
   ActiveChart.SeriesCollection(1).Name = "=""average"""
   ActiveChart.SeriesCollection(1).XValues = "='near inductor'!$A$3:$A$89"
   ActiveChart.SeriesCollection(1).Values = "='near inductor'!$B$3:$B$89"
   ActiveSheet.Shapes("Chart 2").ScaleWidth 1.11875, msoFalse, msoScaleFromTopLeft
   ActiveSheet.Shapes("Chart 2").ScaleHeight 1.2204859288, msoFalse, _
       msoScaleFromBottomRight
   Range("D2").Select
   Selection.ClearContents
   With Selection.Interior
       .Pattern = xlSolid
       .PatternColorIndex = xlAutomatic
       .ThemeColor = xlThemeColorDark1
       .TintAndShade = 0
       .PatternTintAndShade = 0
   End With
   ActiveSheet.ChartObjects("Chart 2").Activate
   ActiveSheet.ChartObjects("Chart 2").Activate
   ActiveSheet.Shapes("Chart 2").ScaleWidth 1.5009312942, msoFalse, _
       msoScaleFromTopLeft
   ActiveSheet.Shapes("Chart 2").ScaleHeight 1.0953059957, msoFalse, _
       msoScaleFromTopLeft
   ActiveSheet.ChartObjects("Chart 2").Activate
   ActiveSheet.Shapes("Chart 2").IncrementLeft -128.25
   ActiveSheet.Shapes("Chart 2").IncrementTop 5.25
   ActiveSheet.ChartObjects("Chart 2").Activate
   ActiveSheet.Shapes("Chart 2").ScaleWidth 1.0521091744, msoFalse, _
       msoScaleFromTopLeft
   ActiveSheet.ChartObjects("Chart 2").Activate
   ActiveSheet.Shapes("Chart 2").ScaleHeight 1.0337662338, msoFalse, _
       msoScaleFromBottomRight
End Sub

 
היכן אפשר להוריד טבלה לחישוב עמלה לאדריכל?
01/09/14 12:20
25צפיות
איך נהוג לחשב עמלה מלמעלה או מלמטה - הסתבכתי עם זה
º
הסתבכת עם מה ? היכן זה ? ומה אתה צריך ?
01/09/14 16:19
8צפיות
זה מאד פשוט . . .
01/09/14 16:56
23צפיות
בצע את שני החישובים ואם אתה הוא האדריכל - אמץ את זה המציג את התוצאה הגבוהה בן השניים.
 
אם אתה הלקוח..., אני מניח שתדע באיזה חישוב לבחור גם בלי עזרתי.
טעינת קובץ CSV ע"י מאקרו
הודעה זו מכילה תמונות
01/09/14 16:13
18צפיות
שלום,
 
כאשר אני מקליק פעמיים על קובץ CSV - הוא נפתח מייד באקסל, ללא ה wizard.
כאשר אני פותח את הקובץ מאקסל (2013), נפתח ה wizard.
 
ברצוני לפתוח את קובץ CSV שנמצא על שולחן העבודה שלי, ע"י VBA. הבעיה - כאשר אני מקליט מאקרו, בשורת הפקודה מופיעים כל הערכים מתוך ה wizard. איך טוענים קובץ CSV עם ערכי ברירת מחדל (ממש כמו שפותחים את הקובץ מתוך סייר ולא מתוך אקסל)?
 
הנה שורת הקוד המוקלטת:
Workbooks.OpenText Filename:="C:\Users\aaa\Desktop\temp.csv", Origin:= _
        xlWindows, StartRow:=1, DataType:=xlDelimited, TextQualifier:= _
        xlDoubleQuote, ConsecutiveDelimiter:=False, Tab:=True, Semicolon:=False, _
        Comma:=False, Space:=False, Other:=False, FieldInfo:=Array(1, 1), _
        TrailingMinusNumbers:=True
 
 
תודה
נסה את הקוד הבא
01/09/14 16:32
13צפיות
Workbooks.OpenText Filename:="C:\Users\aaa\Desktop\temp.csv"
 
 

עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה