בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:

פורום "אופיס", ב'תפוז', הוא חלק מקהילת ה"משתמשים הכבדים" במחשב.

מאחר וכולנו מעוניינים להפיק את המרב מחבילת ה"אופיס" של "מיקרוסופט" - מן הסתם תמצאו אצלנו "טיפים" ו"פטנטים", שונים, לייעול ושכלול השימוש בתוכנות "אופיס" למיניהן.

חשוב לזכור שחברי הקהילה עושים מלאכתם בהתנדבות(!) - מתוך רצון לעזור לזולת – ואינם חייבים דבר לאף אחד מהמבקרים כאן.

הח"מ חרט על דגלו לשמור, בקנאות, על רמתו המקצועית של פורום זה - שנחשב בעיני מומחי 'אופיס', באשר הם, לפורום המוביל בתחומו - גם אם יימצא צורך להילחם על כך.

במקביל להצגת פתרונות הוצבה מטרה נוספת והיא - ל
הדריך וללמד דרכי 
שימוש בתוכנות החבילה ולא להסתפק רק בהצגת פיתרונות במובן של "ללעוס וגם לבלוע".

לא אחת תפגשו גולשים זועמים על שהח"מ מפנה חלק ממרצו ל
הדר
כה, במקום להציג להם את הפיתרון וחסל. יעידו כל אותם עשרות ומאות שחזרו להודות על שניתנה להם ההזדנות להתאמץ ולהגיע לפיתרון בכוחות עצמם. הניסיון מוכיח שגולש המוצא לבדו את הפיתרון [גם אם בלוית הדרכה והכוונה] מרגיש, ברוב המקרים, הרבה "יותר טוב עם עצמו".

פה ושם תיתקלו גם במצבים שההערות/הארות לא ממש מוצאות חן בעיני מי שהן מכוונות אליו.

מטרתנו העיקרית:


ציינו את גרסת ה'אופיס' ומע' ההפעלה וכתבו את השאלה בפרוטרוט!
צטטו שגיאה או הציגו PrnScr. לבעיות 'אקסל' הציגו קובץ ולא תמונה
> > 
תקנון הפורום - נא לקרוא ולהפנים את ההנחיות המנהלתיות             ‏‏‏

המשך...
הודעה חדשה

החלפת שפת הממשק של אופיס 2003
24/04/14 19:28
8צפיות
לפני הרבה שנים נרכש אופיס 2003 בשפת ממשק אנגלית.

ברצוני להחליף לשפת ממשק עברית.
האם גרסה זו ניתנת להורדה ?
האם יש דרך להחליף את שפת הממשק מבלי להתקין מחדש ?

אשמח לקבל כול מידע מסייע.
אז ככה . . .
24/04/14 19:48
5צפיות
גם בימים שגרסה זו היתה פופולארית, מי שרכש "Office 2003" באנגלית, לא קיבל דיסק לשינוי שפת הממשק לעברית.

יוצאות מן הכלל היו ן הגרסאות האנגליות, שנרכשו בחוזה רישוי, (VLK) שם ניתן להתקין MLPK ולשנות את שפת הממשק, - לעברית.

למיטב זכרוני, זה היה כרוך בתשלום של כ- 100 ₪.

בהנחה שאתה עונה על הקריטריון, הנ"ל, תתקשר ל'מיקרוסופט' כדי לברר אפשרות רכישה - למרות שאני מאד סקפטי...]

מה לגבי תוקף המספר הסראלי על גרסה עברית ?
24/04/14 21:45
היה ואני מארגן/מתקשר למייקרוסופט ומשיג את הדיסק עם הגרסה העברית, האם המספר הסריאלי תקף לגביו ?
דחוף דחוף - אקסל
24/04/14 12:51
31צפיות
היי
אני מעוניין למצוא את סכום המ"ר של הדירות הריקות ( מצ"ב דוג )
אני מניח שזה IF או משהו כזה ...
תודה מראש
º
היכן הדוגמא ?
24/04/14 13:13
7צפיות
אה, טעות שלי ... הנה
24/04/14 13:20
15צפיות
תודה
º
בבקשה
24/04/14 13:27
7צפיות
אפשר, גם, כבתמונה המצ"ב . . .
24/04/14 15:35
13צפיות
אפשר, גם, כבתמונה המצ"ב . . .
ובהינף אצבע הרווחת 10 מ"ר...
לשחזר מסמך אקסל שנשמר עליו בטעות תוכן אחר
24/04/14 14:30
17צפיות
היה לי קובץ אקסל ששמור עליו כל נתוני העסק שלי מחודש ינואר... פתחתי אותו והעתקתי עליו את כל נתוני חודש פברואר עכשיו במקום ללחוץ שמירה בשם לשמור אותו כקובץ חדש שמרתי אותו בטעות על חודש ינואר... עכשיו בגלל שזה רק תחילת חודש פברואר אין לי עדיין גיבוי של ינואר וכל נתוני העסק שלי נעלמו!!! יש איזה דרך לשחזר את המסמך שנשמר? אם הוא היה נמחק או פגום היה בהרבה יותר קל אבל בגלל ששמרתי עליו בטעות זה בעיה אחרת... מישהו יכול לעזור לי בבקשה? אני אודה לו מאד! תודה!
בעוד שבוע זה תחילת חודש מאי . . .
24/04/14 14:54
16צפיות
קבצים המכילים נתונים עסקיים ואחרים, נהוג לגבות אחת לשבוע ולא כל 2-3 חודשים...
אקסל 2010- הפרדת טקסט למספר עמודות
24/04/14 10:51
14צפיות
השאלה בגוף הקובץ

תודה רבה
אם הבנתי נכון
24/04/14 11:26
13צפיות
ויש אנשים שטוענים כי לעיתים אני לא מבין נכון.
נסה את הפקודה הבאה.
כרטיסיה-נתונים.
קבוצה-כלי נתונים
פקודה-טקסט לעמודות.
שתי אפשרויות...
24/04/14 11:33
26צפיות
1. באמצעות נתונים>טקסט לעמודות>מופרד>אחר ללחוץ על מקש ALT ולהקיש בלוח המקשים הצדדי 0010 לאחר מכן>הבא> ולסמן את ההתחלה מ-$B$1
2. באמצעות נוסחאות. בתא B2 כתוב את הנוסחה:
=LEFT(A2,FIND(CHAR(10),A2)-1)
בתא C2 כתוב את הנוסחה:
=RIGHT(A2,LEN(A2)-FIND(CHAR(10),A2))
תיקון לטקסט לעמודות
24/04/14 11:38
20צפיות
אתה לא חייב להגדיר את התו המפריד. אקסל יעשה זאת אוטומטית
ראשית- האפשרות הראשונה עובדת פגז
24/04/14 12:11
18צפיות
עובד מעולה בדוגמא שלי
צירפתי קובץ עם נתון מקורי מהקובץ שלי - כנראה שמשהו בנתון קצת מוזר ולכן גם אני לא מצליח לבצע את מה שהצעת.

אודה אם צישהו יוכל להסתכל על הקובץ/נתון ולהגיד לי היכן קבור הכלב..

תודה רבה
נראה שיש בעייה עם הקובץ
24/04/14 12:57
15צפיות
מצורף קובץ נוסף - אודה לפיתרון בעזרת נוסחה (לא טקסט לעמודות)

תודה
º
אפשר, גם, כבתמונה המצ"ב . . .
24/04/14 13:42
14צפיות
אפשר, גם, כבתמונה המצ"ב . . .
הדפסה של הערות דובר
24/04/14 12:49
10צפיות
חברה קצת הסתבכתי-אני מעונינת להדפיס מצגת עם הערות הדובר שלה, אבל היתי שמחה לו יכולתי לכלול בדף A4 שתי שקופיות כולל הערות הדובר שלהן-פשוט משום שאחרת מדובר בכמות מטורפת של דפים שמתבזבזת.
יש דרך לעשות זאת?
יש לי אופיס 07

תודה
º
הסתדרתי-תודה רבה
24/04/14 12:58
3צפיות
שדרוג/רכישת אופיס לתלמידים
23/04/14 23:46
18צפיות
היי
הבנתי כי אפשר לרכוש/לשדרג באופן מוזל אופיס למי שיש לו ילד/ה במערכת החינוך.
איך עושים זאת? למי פונים?
תודה
אסף
פונים למקום הכי טריוויאלי . . .
24/04/14 01:10
24צפיות
תודה
24/04/14 12:45
7צפיות
תודה רבה לך
בעיונת באוטלוק
23/04/14 12:27
20צפיות
בעיונת באוטלוק
רוצה לצור דוא"ל חדש ולצרף אליו קובץ תמונה.

לוחץ קליק ימני על הקובץ ובוחר "שלח אל" + "נמען דואר" ומקבל את השגיאה הבאה :

אולי בכול זאת ? + המשך
24/04/14 12:29
4צפיות
מה קורה אם אני מתקין את האופיס מחדש ?
האם הנתונים הקיימים ישארו ? ... בעיקר האוטלוק.

יש סכוי הזה יביא לבעיה פתרון ?
דואגים לחתולים ב|תפוז|
24/04/14 12:14
2צפיות
|חתול| היום בשעה 20:30 , נארח בפורום חתולים את נעמי דוד , מטפלת ברפואה וטרינרית משלימה והמנהלת האקדמית של המסלול להכשרת מטפלים ברפואה וטרינרית.
נעמי תשמח לדבר על פתרונות טבעיים לטיפול רפואי גם עבור מאכילי חתולי רחוב - טיפולים שאפשר לעשות גם כשאין אפשרות לגעת בחיה החולה.

כמובן שאפשר גם לשאול על בעלי חיים באופן כללי ולא רק חתולים, בקישור הבא:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?for...
מישהו יודע איך מוסיפים לגרף ציר Y נוסף?
24/04/14 11:14
3צפיות
עם ערכים שונים?
אני מעוניין להלביש גרף קו על גרף עמודות.

תודה.
º
קובץ מצורף+שתי דוגמאות לשיטות שונות.
24/04/14 11:22
5צפיות
º
מעולה, תודה רבה!
24/04/14 11:51
4צפיות
אאוטלוק 2010-מיילים תקועים ב Outbox
22/04/14 14:15
23צפיות
שלום לכולם,

תופעה מאוד מוזרה,
פותח את האאוטלוק בבוקר, מיילים יוצאים והכול בסדר אבל כעבור מס' שעות-עושה Send/Receive אבל המיילים נתקעים...
יש לי את כל העדכונים האחרונים של האופיס,
האם זו תופעה מוכרת? יש רעיונות?
מיילים תקועים
22/04/14 17:11
17צפיות
היי tapuz71,

הדבר יכול להיגרם כתוצאה ממייל בעל נפח גדול שנתקע בתיבת הדואר היוצא.
נסה למחוק את כל המיילים הנמצאים בתיקיית הOutbox.

אורן
לא הגיוני כי אז גם סגירת האאוטלוק ופתיחתו...
22/04/14 23:12
11צפיות
מחדש לא היו פותרים את הבעיה...
נסה, אולי, ככה . . .
23/04/14 10:05
12צפיות
'קובץ' > 'אפשרויות' > 'תוספות' > בחלונית הגלילה 'נהל', שבחלק התחתון, בחר ב'תוספות COM > ביצוע...' ובטל את הבחירה מכל ה'תוספים'.

***  סגור והפעל, מחדש, את התוכנה.

בינתיים נראה בסדר...
24/04/14 08:51
15צפיות
שזה נהדר,
יש עוד אפשרויות לתופעה הזו במידה וזה לא יפתור?

תודה רבה!
כמובן שיש - ואפילו הרבה . . .
24/04/14 09:43
13צפיות
ירידה מהארץ היא אחת מהן...
חישוב דינמי בעזרת שם אזור
22/04/14 15:39
42צפיות
excel 2010

יש לי מבנה נתונים קבוע (טורים), כאשר אין לי יכולת לדעת כמה נתונים אני מקבל (שורות)
הנתונים לא ממויינים.
אני צריך לגזור אותם, ולבצע עליהם חישובים.
בחרתי בשימוש ב-PIVOT לסידור הנתונים, ועליו בניתי "שמות אזור" וקראתי להם בתוך החישובים.

אני תקוע בהפיכת שם האיזור לדינמי כך שלא תהייה תלות במספר הערים למחוז בקלט הבא.
חלק מהחישובים מצריכים פרוט לרמת שורה, ולכן אני לא יכול לנצל את האגריגציה של ה-PIVOT.
ואני מנסה לא להפעיל VB בעסק הזה

הציעו לי כאן בעבר להתשמש בטבלה, לא הצלחתי לממש אותה.

לעזרכתם אודה.
הנה - ע"י שימוש בטבלה וללא PIVOT
22/04/14 19:41
39צפיות
הנה -  ע"י שימוש בטבלה וללא PIVOT
**  הנתונים הוגדרו כ"טבלה".
**  שים לב ל-2 הנוסחאות במסגרות התכלת. הן אחידות ל-3 המחוזות (גרירה כלפי מטה)
**  שים לב כי הנוסחה הימנית הינה נוסחת מערך.

מקווה כי תוכל להשלים את שאר הנוסחאות עבור 3 העמודות הנותרות.  כמו כן עבור "נקבה".

הצעת ייעול:

**  אפשר להכניס בתא  L21 אימות נתונים -  רשימה - "זכר,נקבה"  ולבחור אחד מהם -  ואז טבלת התוצאה תשתנה לפי הבחירה.
הנוסחה עבור תא O22 קצת השתבשה בגלל העברית....
22/04/14 19:53
34צפיות
הנוסחה עבור תא O22 קצת השתבשה בגלל העברית....
הנה הנוסחה המדויקת.
º
אפשר גם בלי טבלת ציר ובלי שמות
23/04/14 23:07
10צפיות
אם איני טועה - הוא ביקש דינמיות לרשימה !
23/04/14 23:30
11צפיות
כלומר -  אני הבנתי כי הרשימה עשויה לגדול -  ולכן פתרון הטבלה אינו תלוי במספר השורות וכל שורה חדשה מתווספת לחגיגה במקום המתאים -  לפי המחוז, המין והערך.
º
24/04/14 02:00
נוסחאות מאפשרות דינמיות
24/04/14 07:55
19צפיות
שינוי הנוסחה בתא H10 בקובץ שהעליתי למשהו שיראה כמו
=AVERAGE(IF((A$3:A$10000=G10)*(C$3:C$10000=F$9),D$3:D$10000))
תאפשר להוסיף כמה שורות שהוא ירצה.
(לא לשכוח -  נוסחת מערך).
PowerPivot
24/04/14 05:12
12צפיות
תוסף חינמי ל 2010 (מובנה ב 2013).
מאפשר לך ליצור שדות מחושבים גם על ערכים מקובצים.
על מנת לראות את הקובץ המצ"ב עליך להתקין את התוסף
(לא הבנתי מה אמורה להיות תוצאת העמודה האחרונה)
צפיה בתוכן הודעת שוליים (footnote)- וורד 2010
21/04/14 23:50
19צפיות
וורד 2010-win7, במחשב אחד , בעת עמידה עם העכבר על המלה המקושרת-רואים את תוכן הודעת השוליים בצורה יפה וברורה, אולם במחשב אחר (עם אותה תוכנה ומע' הפעלה, רק במימשק עברי) מופיעה לשניה הודעה עם תוכן ההודעה, אולם היא נעלמת, וצריך לנסות לתפוס את הנקודה המאוד מדוייקת בכדי לראות את תוכן ההודעה.
אני מדגיש שהודדעה קיימת, וניתן לראותה בתחתית העמוד, אולם מאוד חשובה לי היכולת לצפות בה בעת עמידה על המלה המקושרת, כפי שניתן במחשב הראשון.
תודה
הקפצת שאלה
23/04/14 23:26
7צפיות
האם מישהו יודע תשובה, או להפנות אותי לאן שהוא?
בפורום לא הצלחתי למצוא מענה קודם.
יודגש שהבעיה היא בהגדרות המחשב, מאחר שאותו קובץ מציג את הערת השוליים במחשב אחר בצורה טובה.
שלום
23/04/14 23:16
13צפיות
שלום
המחשב שלי מחובר למסך טלוויזיה שטוחה.
עד לפני כמה ימים יכולתי לפעמים לראות תכנים מהמחשב על גבי מסך הטלוויזיה (לא במקביל).
מישהו סידר לי את זה פעם במחשב ועכשיו פתאום השתנו ההגדרות ואני לא מצליחה לסדר את זה לבד.
אני מצרפת צילום מסך.

זה כאילו "הצג מסך 2" זה המחשב אבל כשאני לוחצת "הצג מסך 1" זה לא מראה אותו בטלוויזיה ותמיד זה כן היה מצליח.
אולי עשיתי משהו לא נכון עכשיו כי ניסיתי לסדר את זה לבד וזה התבלגן לי.
אשמח לעזרה במיידי. תודה רבה!
תמונת מסך נוספת
23/04/14 23:20
8צפיות
תמונת מסך נוספת
כשאני עוברת ב"צגים" ל"הצג את שולחן העבודה בצג 1", זה מה שמופיע לי (בקובץ).
איך עושים fade out לשיר שמנוגן במצגת PowerPoi
23/04/14 22:40
7צפיות
היי,
יש לי PowerPoint 2013,
צירפתי קובץ מוזיקה שאני רוצה להשמיע במהלך המצגת.
סימנתי אחרי כמה שקופיות אני רוצה שהנגינה תפסיק (כי אני רוצה להחליף את השיר בשיר אחר).

הבעיה שהמוזיקה נפסקת באחת וזה נשמע פשוט קטוע ולא טוב.....
הבנתי שיש דרך לעשות fade out לשיר כך שלפני שהוא ייפסק הוא יעשה fade out וכל יעלם באלגנטיות.
הבעיה שלא הצלחתי לגרום לזה לפעול... אני מסמן fade out של כמה שניות - אבל זה לא עושה כלום...

מישהו מכיר את האופציה הזו ויכול לעזור בבקשה?

אגב - לאחר שהכל יסתדר,
איך אני אורז את קבצי המוזיקה כך שיהיו חלק מובנה במצגת (בלי שצריך להעביר אותם ידנית למחשב בו תוצגת המצגת)?

תודה!
רם
בקשת מאקרו להוספת תמונה מסורק ל-וורד ול-אקסל
21/04/14 21:31
39צפיות
בוורד 2003 אפשר היה להוסיף תמונה מסורק ע"י:  הוספה>תמונה>מסורק ...והסורק היה נפתח וכו'....
בגירסאות 2010 ו-2013 אין אפשרות כזו  (הסורק הוסר) יש לכתוב מאקרו.
מה המאקרו עבור וורד ? ומהו עבור אקסל ?  (יש הבדל ב"שם הסורק" )  תודה חיים
אין צורך בשום מקרו . . .
21/04/14 22:10
51צפיות
אין צורך בשום מקרו . . .
אני מכיר 3 דרכים [ללא מקרו].

הנה, בתמונה המצ"ב, אחת מהן - בה מוצע להקצות שילוב מקשים לפקודת 'הוספת תמונה מסורק'.
בקשת מאקרו להוספת תמונה מסורק ל-וורד ול-אקסל
22/04/14 01:24
38צפיות
הצלחתי כפי שהצעת ! ע"י הוספת  צירוף מקשים אבל רק ב WORD
ב- EXCEL לא מצאתי התאמה אישית של לוח המקשים ! אולי יש לך הצעה לגבי EXL ?  
תודה , עזרת לי מאד חיים
לפני שאני מציג לך מקרו ל'אקסל' . . .
22/04/14 13:44
43צפיות
אמור,נא, מהי שפת רצועת התפריט ב"אופיס" שלך
בקשת מאקרו להוספת תמונה מסורק ל-וורד ול-אקסל
22/04/14 22:24
24צפיות
עברית
אם כך - נעבור למקרו . . .
22/04/14 22:48
25צפיות
אתה מוזמן להכניסו ל'חוברת עבודה אישית' [Personal] או לקובץ תבנית חוברת.XLTM

חפש ב"גוגל" הנחיות בנוגע להכנסת מקרו ל'חוברת עבודה אישית' והוספת צלמית ל'סרגל הגישה המהירה' [QAT] כדי שתוכל להשתמש בפיצ'ר הזה בקלות גם בעתיד.

אם מדובר בשימוש לעתים רחוקות - תוכל להריצו בעזרת [F5].

הקוד הוא:

Sub InsertPicfromScannerOrCamera()
     On Error Resume Next
     Application.CommandBars.FindControl(ID:=1764).Execute
End Sub
בקשת מאקרו להוספת תמונה מסורק ל-וורד ול-אקסל
22/04/14 23:00
14צפיות
תודה רבה.  בקרוב אבצע, מקווה בהצלחה.   למען "הסדר הטוב" וגם פרקטית (לא לזכור בע"פ צירוף מקשים ב-WORD) אשמח אם גם ב-WORD יהיה לי מאקרו.
(רק אם בא לך לכתוב לי)  תודה מראש.  חיים,
לא בטוח שיעבוד ב- "Word 2013" . . .
22/04/14 23:13
20צפיות
אמור לעבוד היטב ב- "2007/2010".

Sub InsertPicfromScannerOrCamera()
      On Error Resume Next
      WordBasic.InsertImagerScan
End Sub
בקשת מאקרו להוספת תמונה מסורק ל-וורד ול-אקסל
23/04/14 22:06
6צפיות
תודה. עזרת לי מאד. חיים
מור פתרונות מחשוב

טכנאי מחשבים בירושלים?

מור, פתרונות מחשוב במרחק הקלקה מכם היכנסו עכשיו!


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה