לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:

פורום "אופיס", ב'תפוז', הוא חלק מקהילת ה"משתמשים הכבדים" במחשב.

מאחר וכולנו מעוניינים להפיק את המרב מחבילת ה"אופיס" של "מיקרוסופט" - מן הסתם תמצאו אצלנו "טיפים" ו"פטנטים", שונים, לייעול ושכלול השימוש בתוכנות "אופיס" למיניהן.

חשוב לזכור שחברי הקהילה עושים מלאכתם בהתנדבות(!) - מתוך רצון לעזור לזולת – ואינם חייבים דבר לאף אחד מהמבקרים כאן.

הח"מ חרט על דגלו לשמור, בקנאות, על רמתו המקצועית של פורום זה - שנחשב בעיני מומחי 'אופיס', באשר הם, לפורום המוביל בתחומו - גם אם יימצא צורך להילחם על כך.

במקביל להצגת פתרונות הוצבה מטרה נוספת והיא - ל
הדריך וללמד דרכי 
שימוש בתוכנות החבילה ולא להסתפק רק בהצגת פיתרונות במובן של "ללעוס וגם לבלוע".

לא אחת תפגשו גולשים זועמים על שהח"מ מפנה חלק ממרצו ל
הדר
כה, במקום להציג להם את הפיתרון וחסל. יעידו כל אותם עשרות ומאות שחזרו להודות על שניתנה להם ההזדנות להתאמץ ולהגיע לפיתרון בכוחות עצמם. הניסיון מוכיח שגולש המוצא לבדו את הפיתרון [גם אם בלוית הדרכה והכוונה] מרגיש, ברוב המקרים, הרבה "יותר טוב עם עצמו".

פה ושם תיתקלו גם במצבים שההערות/הארות לא ממש מוצאות חן בעיני מי שהן מכוונות אליו.

מטרתנו העיקרית:


ציינו את גרסת ה'אופיס' ומע' ההפעלה וכתבו את השאלה בפרוטרוט!
צטטו שגיאה או הציגו PrnScr. לבעיות 'אקסל' הציגו קובץ ולא תמונה
> > 
תקנון הפורום - נא לקרוא ולהפנים את ההנחיות המנהלתיות             ‏‏‏

המשך...
הודעה חדשה

הודעה נעוצה לממשק ה'תפוזי' הוספה אפשרות עריכת הודעות . . .
24/10/14 11:05
8צפיות
 
הסברים - כאן.
 
משהו מציק אחרי הגדרת ג'ימייל באווטלוק 2010
הודעה זו מכילה תמונות
25/10/14 22:45
10צפיות
שלום,
 
אחרי שהגדרתי את הג'ימייל שלי באווטלוק, אני מבצע בדיקת מיילים חדשים, והבדיקה עוברת בשלום, אך יש שם משהו תקוע שמדבר על סנכרון.. זה תקוע שם דקות ארוכות ולא נראה שזה הולך להעלם. מישהו יודע מה זה ואיך אפשר לבטל את זה ? תודה רבה.
 
 
נסה להיעזר בקישור שלהלן . . .
25/10/14 23:39
12צפיות
זה שכאן.
 
לפני שאתה מבצע את המוצע במאמר - בדוק ודווח מהו פרק הזמן שהוגדר בין 'שליחה/קבלה' אוטומטיים
(לחץ על שילוב המקשים: Alt+Ctrl+S כדי לוודא זאת).
מצויין !!
26/10/14 00:12
5צפיות
עובד נהדר !
 
תודה.
מישהו פה פעם ביצע המרה של חשבון ב-Incredimail ל-Outlook 2010
25/10/14 22:47
7צפיות
חיפשתי ברשת וזה נראה מסובך מאוד מאוד מאוד...
 
יש לא מעט תוכנות, אך עולות כסף להפוך מיילים ל-PST או ל-EML.
 
 
בעיה בכתיבת הודעות באוטלוק
23/10/14 13:42
17צפיות
קיבלתי מחשב חדש עם אופיס 2007.
באוטלוק אני לא מצליח לכתוב הודעות בעברית (שפת ברירת החדל, ללא סימן של ' או אות באנגלית בהתחלה. בהמשך גם יש בעיה דומה שהכתיבה נתקעת ואני נאלץ לסמן ' לפני שאני ממשיך בכתיבה.
אודה לעזרה.
נסה להיעזר במוסבר במאמר ממאמרי הפורום . . .
25/10/14 11:59
14צפיות
 
הנה, זה שכאן.
 
כל הכבוד - אכן התקנתי ODIR
25/10/14 22:11
3צפיות
בס"ד
הסרתי והכל הסתדר.
כעת אתקין רק כשאצטרך ומיד אסיר.
אין אפשרות לעצב צורות בוורד ארט
הודעה זו מכילה תמונות
25/10/14 20:32
19צפיות
שלום רב,
 
בוורד ארט שלי אין אפשרות לעצב את הכתב בחצי עיגול וכיו"ב.
אופיס 2013 חוקי על חלונות 7 64 ביט.
מצרף תמונה שמראה שאיקון ההמרה אפור.
 
נסה, אולי, ככה . . .
הודעה זו מכילה תמונות
25/10/14 21:02
20צפיות
סמן את אובייקט ה- WordArt ופעל כמוצג בתמונה שבהמשך.

אם אתה זקוק לעיצוב הישן, לעתים תכופות, - שמור את המסמך (ב'שמירה בשם') כסוג "97-2003".

במצב זה ההוספה והעיצוב, של ה-"WordArt" יהיו בדיוק כפי שהיית רגיל בגרסאות הקודמות.
 
º
זהו, שאצלי לא מופיעה השורה של התפריט : המרה
25/10/14 21:30
9צפיות
יצירת תפריט ניווט בין גליונות אקסל. (גרסה 2010).
25/10/14 13:28
19צפיות
ברצוני ליצור איזה תפריט/סרגל שתכליתו היא לדפדף בין גיליונות שונים בחוברת העבודה, נראה לי שיש דרך יותר פשוטה מלהשתמש ב userforms ואני לא זוכר מה היא (או שהתבלבלתי עם תוכנה אחרת). אשמח להכוונה בנושא.
תודה רבה, והמשך יום מהנה!
 
º
"ללא מילים" . . .
הודעה זו מכילה תמונות
25/10/14 13:40
30צפיות
º
תודה רבה.
25/10/14 13:57
7צפיות
איך מוסיפים חומר מסורק באופיס 2013
23/10/14 14:04
23צפיות
שלום רב
אופיס 2013 עברית- רשומה ועדכנית בהתאם, מותקנת בשני המחשבים, שיש בהם חלונות 8 עברית, שמחובר להם שני סורקים, מעוניין לייבא חומר סרוק, הרוב מודפס אבל יש בכתב יד, לייבא ולשמור במחשב ואם אצטרך אח"כ אוכל להדפיסם, לא מצאתי אפשרות כמו שיש באופיס 2003 של ייבוא מסורק
איך אוכל לייבא ולשמור ישירות לוורד
תודה על מענה
עמירם
מסובך...
24/10/14 19:19
21צפיות
במסגרת התעללותה של מיקרוסופט בלקוחותיה - האופציה המצויינת לסריקת מסמך ישירות לתוך 'וורד' שב-2003 - הוסרה בגרסאות 2007 ומעלה....
אני שומר על גרסת 2003 למטרה זו וגם לסידור כל מיני "בלגנים" שנוצרים בגרסאות מ-2007 ומעלה (במיוחד ענייני תוכן עניינים). כשאני צריך להוסיף תמונה מסורק לתוך מסמך 'וורד', אני פותח את המסמך ב'וורד' 2003 מוסיף את התמונה וממשיך לעבוד על הקובץ ב-2003...
באופיס 2007-2010 הפיתרון שהוצע הוא מקרו קטנטן, שלא עובד ב-2013... (כבר אמרתי שמיקרוסופט מתעללת בלקוחותיה...).
אם אין ברשותך 2003 - מציע לך להקליד ב'גוגל' את הביטוי office 2013 add picture from scanner  ולבחון את הפתרונות המוצעים.
הצב את שני המקרואים, שבמצ"ב, ב'עורך המקרואים' . . .
הודעה זו מכילה תמונות
24/10/14 20:22
23צפיות
והרץ את המקרו SCAN.

אם אתה מבצע סריקות כדרך קבע - שקול לקשר את המקרו לצלמית ייעודית, אותה תציב ב'סרגל הגישה המהירה' (QAT).

למרות שכעת אתה "מסודר" תוכל לחפש מקרואים נוספים/דומים ברחבי הרשת.

שים לב
עליך לסמן את הספריה: Windwos Image Acquisition Library v2.0 כמוצג בתמונה שלהלן:
 
המרת תאריכים (2 שאלות)
23/10/14 16:27
27צפיות
שלום,
 
בגליון המצורף ישנם 2 טאבים. העמודה הראשונה מייצגת את התאריכים המתקבלים היום בבסיס הנתונים, והעמודה השניה מייצגת את הפורמט בה נדרשים התאריכים.
 
איך ממירים את התאריכים בהתאם?
הערה - השינוי אינו נדרש רק בתצוגת המידע (עיצוב תא) אלא שכך ישמר הנתון בתא.
 
תודה
אז ככה . . .
23/10/14 17:43
45צפיות
בהנחה שאתה מעדיף לשנות את תצוגת תאי עמודה "A" - הייתי מציע להריץ את המקרו שלהלן המותאם לגיליון 'תאריכים 1.
האלטרנטיבה - הצבת נוסחה, בעמודת-עזר "B" > הפיכתה ל'ערכים' ומחיקת עמודה "A".

מהר"מ אתה מוזמן לחשוב ולכתוב קוד, דומה, לגיליון 'תאריכים 2'.
  Sub Convert_Textual_Date()
      LR = Cells(Rows.Count, 1).End(xlUp).Row
      For R = 2 To LR
            Cells(R, 1) = Application.Text(Cells(R, 1), "[$-0409] mmm-yyyy")
      Next
End Sub
 
תודה רבה!
24/10/14 17:13
16צפיות
הנה הקוד השני:
Sub Convert_Textual_Date()
       LR = Cells(Rows.Count, 1).End(xlUp).Row
       For R = 2 To LR
             Cells(R, 1) = Application.Text(Cells(R, 1), "[$-0409] dd.mm.yyyy  HH:mm:ss")
       Next
End Sub
 
כמעט . . .
הודעה זו מכילה תמונות
24/10/14 17:22
27צפיות
1. במקרה הזה אין צורך להשתמש ב: [0409-$] ואין צורך בשני רווחים בין התאריך לשעה.
 
2. להבא - כשאתה מבקש להציג קוד מקרו - לחץ על הצלמית המוקפת בתמונה והדבק, שם, את הקוד.
 
טוב. עוד שאלה קטנטנה בנושא:
24/10/14 17:35
16צפיות
1. למה בטאב השני לא צריך את ה קוד 409?
2. מאיםה אקסל יודע שהחודש הינו ראשון ב'סטרינג', ולאו דוקא השני? (פורמט ארה"ב לעומת שאר העולם)?
 
תודה
אפשר גם סתם ע"י לחיצה על "כוון טקסט LTR " והדבקה רגילה...
24/10/14 17:56
32צפיות
למי שלא אוהב את הרקע האפור-כהה.
(הקוד הועתק כלשונו)  
הערה: במקרה כזה יש לכתוב את כל העברית לפני הקוד כי אח"כ אין אפשרות לחזור לצד ימין ללא "קילקול" הטקסט האנגלי. 

Sub Convert_Textual_Date()
       LR = Cells(Rows.Count, 1).End(xlUp).Row
       For R = 2 To LR
             Cells(R, 1) = Application.Text(Cells(R, 1), "[$-0409] dd.mm.yyyy  HH:mm:ss")
       Next
End Sub
 
 
שאלה באקסל
24/10/14 13:26
35צפיות
שלום חברים,
מצ''ב חוברת עבודה אקסלית עם השאלה בפנים.
יש לי אקסל 2010
ווינדוס 7
תודה רבה
º
אפשר, גם, כבתמונה שלהלן . . .
הודעה זו מכילה תמונות
24/10/14 13:33
43צפיות
º
תודה רבה
24/10/14 17:02
6צפיות
מציאת הערך הגבוה ביותר וסימונו
23/10/14 14:14
23צפיות
שלום,
צריכה עזרה בכתיבת הנוסחה לטבלת האקסל הבאה:
אני מעוניינת שהנוסחה תסמן/ תדגיש/ תחזיר את הערך (או את השם) של הילד שיהיה מצטיין השבוע. כלומר הילד שקיבל את הציון הסופי הגבוה ביותר.
בכדי לדעת במהירות איזה ילד הצטיין השבוע.
מצורפת הטבלה.
 
תודה רבה.
עיצוב מותנה לפי התאור הבא:
הודעה זו מכילה תמונות
23/10/14 14:38
55צפיות
  1. בחרי את הטווח B3:N8
  2. בחרי - עיצוב מותנה > עריכת כלל עיצוב
  3. בחרי אפשרות "השתמשת בנוסחה וכו' וכו'.."
  4. הכניסי את הנוסחה המצוינת ב-4 ולחצי אישור
אם יהיו שניים או יותר תלמידים עם אותו ציון -  כולם יסומנו 
למרות הפתגם: "לא מעוקצו ולא מדבשו" . . .
23/10/14 17:11
33צפיות
אם תמשיך ככה עוד תגרום לי "להתאהב" בך...
 
גם לסמן את כל הטווח וגם למספר את התהליך, בגוף התמונה, - זה יותר מדי...
ואם את רוצה גם נוסחה המחזירה את שם המצטיין:
הודעה זו מכילה תמונות
23/10/14 14:54
26צפיות
ושוב -  אם יש שניים או יותר בעלי ציון מכסימלי -  הנוסחה תתן רק את הראשון מבין השווים !
(כמובן שאפשר גם לתת את שניהם/שלושתם ויותר ע"י הרחבת הנוסחה)
בהמשך להודעה הקודמת - נוסחת המערך המצורפת....
הודעה זו מכילה תמונות
23/10/14 21:48
34צפיות
תיתן לך עמודה עם ריכוז כל השמות של כל בעלי המכסימום -  אחד, שניים או יותר תלמידים.
במקרה שבתמונה - יש שניים כאלו -  הראשון והשלישי.
שימי לב כי זו נוסחת מערך. יש לסיים את הקלדתה בלחיצה בו-זמנית על CTRL+SHIFT+ENTER.
º
שער ה- $ 'מטפס' ואין צורך בשני "איפים" . . .
23/10/14 22:12
25צפיות
האם לזה התכוון המשורר ?
24/10/14 10:36
32צפיות
דווקא מוצאים חן בעיני  האיתגורים האלו....
  {=IFERROR(INDEX(A$3:A$8,SMALL(IF(RANK(N$3:N$8,N$3:N$8)=1,ROW($3:$8)-2,""),ROW()-2)),"")}
 
º
עדיין 3 תווים מיותרים . . .
24/10/14 11:03
15צפיות
מה יהיה - לא תיתן לי מנוחה ?
24/10/14 12:56
30צפיות
 =IFERROR(INDEX(A$3:A$8,SMALL(IF(RANK(N$3:N$8,N$3:N$8)=1,ROW($3:$8)-2),ROW()-2)),"")
 
מי שרוצה להיות 'אקסליסט' אמיתי . . .
24/10/14 13:24
37צפיות
לא יכול לנוח על 'זרי דפנה' וזאת אני אומר הרבה לפני שאתייחס למשפט: "מוצאים חן בעיני האיתגורים האלו..."

וכל מה שמעל 10% חיסכון בדיו מחייב התייחסות (ה-% מחושב בין הנוסחה המקורית לזו האחרונה).
אם כבר אז כבר ...
23/10/14 15:43
41צפיות
מן הסתם תהיי זקוקה גם לגיליון ריכוז שיציג במרוכז את המצטיינים השבועיים ואת המצטיין בכל התקופה.
בקובץ המצורף הוספץי גיליון כזה. צביעת המצטיין נעשית בעיצוב מותנה.
שימי לב שלמרות סדר השמות השונה בין שני הגליונות בגיליון ריכוז הם מקבלים את הציון הנכון להם.
הוספת גליונות שבועיים עם מספרים רצים תעדכן באופן אוטומטי את גליון הריכוז - לא צריך לגעת בו.
 
בעיה באאוטלוק 2010
הודעה זו מכילה תמונות
23/10/14 20:44
14צפיות
משום מה האאוטלוק לא נפתח , מצורפת הודעת השגיאה.
האם יש תקלה כללית או שרק אצלי היא מופיעה.
מחשב עם חלונות 7, אופיס 2010.
תודה,
רעיה
שאלה באקסל
21/10/14 20:54
38צפיות
אקסל 2010
שאלה 1 האם יש אפשרות שאקסל ימלא לי טבלה של כל הדברים שמצויין בטבלה X שיש במלאי ללא הפונקציה של סינון אלא שימלא שורה אחרי שורה??
שאלה 2 האם יש אפשרות לעשות אימות נתונים לפי תנאי מסוים דהיינו אם הקטגוריה היא משקאות שיפתח קטגוריה של משקאות ואם הקטגוריה היא קפה שיפתח רשימה אחרת
 
השאלות מוסברות בקובץ המצ"ב
אז ככה . . .
הודעה זו מכילה תמונות
21/10/14 21:09
50צפיות
לשאלה 1 - היעזרי במוצע בתמונה שלהלן.
 
לשאלה 2 - בקרי ב'אלבומי הפורום', בקטגוריה 'אקסל', וחפשי תמונות המתייחסות ל'אימות נתונים דינאמי'.
 
 
קושי בהבנת התשובה
21/10/14 21:36
33צפיות
1. תודה רבה
2. ניסיתי לעשות מה שכתבת ומשום מה הנוסחה לא מאושרת מצ"ב צילום מסך
3. מה עושה פונקציית SMALL?
אז ככה . . .
21/10/14 21:47
37צפיות
1. צילומים אני שולח למוזיאון ה"לובר".
 
2. אם תעיין ותתמקד בכל שטח התמונה, שהצגתי, אתה עשוי לעלות על הטעות.
 
 
הבהרה
21/10/14 21:57
31צפיות
אם כוונתך לסיים את הנוסחה כנוסחת מערך ניסתי ואז צצה לי הודעת השגיאה
בגיליון בו הקלדת את הפונקציה
22/10/14 08:32
33צפיות
כותרות הטבלה בשורה 5 ???
חוסר הבנה
23/10/14 19:02
23צפיות
אני חושב שכן, כותרת הטבלה בשורה 5!
תתקן אותי אם אני טועה
º
צרף כטקסט את מה שהקלדת
24/10/14 09:16
8צפיות
º
בבקשה
25/10/14 23:19
2צפיות
wordpad מבלגן לי את סדר המילים כאשר אני כותב בעברית ובאנגלית
22/10/14 21:21
86צפיות
יש לי wordpad והבעיה שלי שכאשר אני כותב בעברית ואז רוצה לכתוב מילה באנגלית ואחרי זה להמשיך לכתוב בעברית אז ה wordpad מבלגן את הסדר של כל המלים שמופיעים במשפט
זה קורה לי גם כאשר אני כותב בעברית ב wordpad ואז אני מוסיף איזשהו סימן פיסוק כמו למשל פסיק וממשיך לכתוב אחרי הפסיק ואחרי זה שומר את המסמך ואחרי זה כשאני פותח את קובץ הטקסט הזה גם אז אני שם לב שכל הסדר של המילים שמופיעים במשפט עם סימן הפיסוק התבלגנו
איך אני פותר את הבעיה הזאת?
היי חברי פורום יקרים אני מחכה לתגובותיכם...
23/10/14 16:07
10צפיות
אם מישהו מחברי הפורום יודע משהו שקשור לשאלה ששאלתי אז אני מאוד אשמח לקרוא את תגובתו
º
אם במקרה מישהו בפורום יודע משהו שקשור לנושא אז אשמח לקרוא
25/10/14 09:48
4צפיות
עיגול סיכום של מספרים תמיד כלפי מעלה
23/10/14 10:15
25צפיות
º
ROUNDUP
23/10/14 10:40
14צפיות
º
ROUNDUP(SUM(A1:A10),)= . . .
23/10/14 10:50
14צפיות
מספר סימוכין אוטומטי באקסל
22/10/14 10:36
39צפיות
שלום,
אני מעוניין ליצור קובץ/תבנית אקסל, שתיצור מספר סימוכין חדש בכל פעם שיפתח.
ללא אפשרות שאותו המספר יופיע פעמיים.
צריך להיות נעול למשתמשים, מלבד אפשרות לשמירתו בשם אחר - עבור הנתונים הקיימים בו עם המספר סימוכין שנוצר.
תודה מראש
נסה את הקובץ המצורף - פתח אותו
22/10/14 18:34
32צפיות
      חשוב -  חשוב -  אחרי שתוריד את הקובץ מכאן - שנה את שמו ל-  MyTemplate.xlsm
  • הכיתוב המופיע בתאים הצהובים הוא רמז לשם הקובץ שיפתח וישמר עם הלחיצה על לחצן "הכן קובץ חדש"
  • הקובץ החדש יקבל את השם  "הצעה מספר #" - כאשר # הוא המספר המופיע בתא K4
  • קובץ המסטר - MyTemplate יסגר אוטומטית ואתה תשאר על הקובץ החדש שנוצר. תוכל להכניס בו מה שתרצה ולשמור אותו. הוא ישמר בתיקיה C:\TEMP
  • להכנת קובץ חדש פתח שוב את הקובץ MyTemplate - כעת - בתא K4  יופיע המספר הבא ובתאים הירוקים תקבל הודעה מהו המספר האחרון שנוצל.
  • אם פתחת את קובץ האב ולא ניצלת את לחצן "הכן קובץ חדש" -  תוכל לסגור את קובץ האב והמספר לא יקודם !
  • שים לב כי הקוד מוגן -  כדי להמחיש לך שהוא יהיה נעול למשתמש ההדיוט או המתחיל (משתמש מנוסה יוכל בקלות להכנס אליו)
  • לצורך הניהול הכנסתי גם מקרו RESET  לאיפוס המספרים בקובץ האב.  כמובן שאין צורך לצרפו.
  • כמובן שניתן לשנות את מנח כל הכיתובים והשמות כרצונך.
  • נסה ותהנה.
לא פשוט...
23/10/14 07:53
22צפיות
לדעתי מבלי לשמור קובץ משותף עם כל (!) המספרים שנוצלו ומיקום (path) הקובץ - העסק לא יהיה סגור:
קח לדוגמה את קובץ התשובה שקיבלת - וכמשתמש הדיוט - פשוט שמור אותו (לא דרך הכפתור) = כפילות...
קח את אותו קובץ שנה בו ידנית את המספר כלפי מטה - הפעל את המאקרו = כפילות...
 
אל תיפול בפח של ניהול הזמנות או תעודות משלוח במקום שלא מיועד לזה - הפתרונות באקסל מספיק טובים ברמה התיאורטית, ולא מספיק טובים למתן הסברים בביקורת של הרשויות !

עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה