לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
הסתרת שרשור מעל 
פורום אופיס (מיקרוסופט)

‏פורום "אופיס", ב'תפוז', הוא חלק מקהילת ה"משתמשים הכבדים" במחשב.

מאחר וכולנו מעוניינים להפיק את המרב מחבילת ה"אופיס" של "מיקרוסופט" - מן הסתם תמצאו אצלנו "טיפים" ו"פטנטים", שונים, לייעול ושכלול השימוש בתוכנות "אופיס" למיניהן.
חשוב לזכור שחברי הקהילה עושים מלאכתם בהתנדבות(!) - מתוך רצון לעזור לזולת – ואינם חייבים דבר לאף אחד מהמבקרים כאן.

הח"מ חרט על דגלו לשמור, בקנאות, על רמתו המקצועית של פורום זה - שנחשב בעיני מומחי 'אופיס', באשר הם, לפורום המוביל בתחומו - גם אם יימצא צורך להילחם על כך.
במקביל להצגת פתרונות הוצבה מטרה נוספת והיא - להדריך וללמד דרכי שימוש בתוכנות החבילה ולא להסתפק רק בהצגת פתרונות במובן של "ללעוס וגם לבלוע".
לא אחת תפגשו גולשים זועמים על שהח"מ מפנה חלק ממרצו להדרכה, במקום להציג להם את הפתרון וחסל. יעידו כל אותם עשרות ומאות שחזרו להודות על שניתנה להם ההזדמנות להתאמץ ולהגיע לפתרון בכוחות עצמם. הניסיון מוכיח שגולש המוצא לבדו את הפתרון [גם אם בלווי הדר
כה והכוונה] מרגיש, ברוב המקרים, הרבה "יותר טוב עם עצמו".
פה ושם תיתקלו גם במצבים שההערות/הארות לא ממש מוצאות חן בעיני מי שהן מכוונות אליו.

מטרתנו העיקרית:
  לסייע לגולשים שנתקלו בבעיות תפעול/הבנת/הכרת תוכנות ה"אופיס" לשמש במה ל'ידענים' המוכנים לסייע לגולשים. 
הנכם מתבקשים להקליק על המילה 'המשך...' - במסגרת העליונה של דף הפורום -  כדי לעיין, להפנים ולפעול עפ"י המוסבר במאמר בקישור:  
לפני הצבת ‏שאלה/תגובה הקליקו כאן ועיינו בהנחיות המנהלתיות.  - זאת, ע"מ שההתנהלות, בפורום, תהיה חלקה וקלה וכך נוכל כולנו להפיק את המרב הן מהשאלות והן מהתגובות. 
*** תודה מיוחדת לחברי צוות הפורום, [ה'מואדמים'] על התמדתם ותרומתם.

מיכאל אבידן
,
2009-2016 (Microsoft® Most Valuable Professional (MVP

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אופיס (מיקרוסופט)

‏פורום "אופיס", ב'תפוז', הוא חלק מקהילת ה"משתמשים הכבדים" במחשב.

מאחר וכולנו מעוניינים להפיק את המרב מחבילת ה"אופיס" של "מיקרוסופט" - מן הסתם תמצאו אצלנו "טיפים" ו"פטנטים", שונים, לייעול ושכלול השימוש בתוכנות "אופיס" למיניהן.
חשוב לזכור שחברי הקהילה עושים מלאכתם בהתנדבות(!) - מתוך רצון לעזור לזולת – ואינם חייבים דבר לאף אחד מהמבקרים כאן.

הח"מ חרט על דגלו לשמור, בקנאות, על רמתו המקצועית של פורום זה - שנחשב בעיני מומחי 'אופיס', באשר הם, לפורום המוביל בתחומו - גם אם יימצא צורך להילחם על כך.
במקביל להצגת פתרונות הוצבה מטרה נוספת והיא - להדריך וללמד דרכי שימוש בתוכנות החבילה ולא להסתפק רק בהצגת פתרונות במובן של "ללעוס וגם לבלוע".
לא אחת תפגשו גולשים זועמים על שהח"מ מפנה חלק ממרצו להדרכה, במקום להציג להם את הפתרון וחסל. יעידו כל אותם עשרות ומאות שחזרו להודות על שניתנה להם ההזדמנות להתאמץ ולהגיע לפתרון בכוחות עצמם. הניסיון מוכיח שגולש המוצא לבדו את הפתרון [גם אם בלווי הדר
כה והכוונה] מרגיש, ברוב המקרים, הרבה "יותר טוב עם עצמו".
פה ושם תיתקלו גם במצבים שההערות/הארות לא ממש מוצאות חן בעיני מי שהן מכוונות אליו.

מטרתנו העיקרית:
  לסייע לגולשים שנתקלו בבעיות תפעול/הבנת/הכרת תוכנות ה"אופיס" לשמש במה ל'ידענים' המוכנים לסייע לגולשים. 
הנכם מתבקשים להקליק על המילה 'המשך...' - במסגרת העליונה של דף הפורום -  כדי לעיין, להפנים ולפעול עפ"י המוסבר במאמר בקישור:  
לפני הצבת ‏שאלה/תגובה הקליקו כאן ועיינו בהנחיות המנהלתיות.  - זאת, ע"מ שההתנהלות, בפורום, תהיה חלקה וקלה וכך נוכל כולנו להפיק את המרב הן מהשאלות והן מהתגובות. 
*** תודה מיוחדת לחברי צוות הפורום, [ה'מואדמים'] על התמדתם ותרומתם.

מיכאל אבידן
,
2009-2016 (Microsoft® Most Valuable Professional (MVP

הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום

ציינו את גרסת ה'אופיס' ומע' ההפעלה וכתבו את השאלה בפרוטרוט!
צטטו שגיאה או הציגו PrnScr. לבעיות 'אקסל' הציגו קובץ ולא תמונה
> > 
תקנון הפורום - נא לקרוא ולהפנים את ההנחיות המנהלתיות             ‏‏‏

 
 
 
 
 
 
המשך >>

לכל המבקרים - להלן דרך ההתנהלות בפורום זה . . .
14/08/2015 | 00:23
61
* נא לציין - בכל שאלה - את גרסת ה'אופיס' ומע' ההפעלה ולהציג השאלה בצורה הכי מפורטת שניתן בלי לחסוך במילים.
 
* לבעיות 'אקסל' יש להצמיד קובץ ולא תמונה (גם לא PDF).
 
* הודעת שגיאה יש לצטט, ככתבה וכלשונה, ורצוי להצמיד גם 'צילום מסך' (PrnScr).
 
למידע, נוסף ומפורט, הנה קישור לתקנון הפורום - אותו אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים.
 
לממשק ה'תפוזי' הוספה אפשרות עריכת הודעות . . .
14/08/2015 | 00:25
30
 
הסברים - כאן.
 
הספר: "איך להקליט מקרו שגם עובד" ועוד... . . .
14/08/2015 | 00:29
38
הספר (170 עמוד) עוסק, בין היתר, בהתאמת מקרו מוקלט לצרכים נקודתיים ועוד...

באישור מיוחד מאת המחבר, ג'ון פרנקו, ניתן להוריד (חינם) את הספר (הכתוב באנגלית - בפורמט PDF)
 
ההורדה מהקישור הזה.
 
שאלת אקסל - סיכום תאים "לא מסונכרנים" ממספר גיליונות
28/08/2015 | 12:29
1
9
מערכת הפעלה - Windows 7
Office 2010

הקובץ המצורף מכיל 4 גיליונות, כאשר הגיליון הרביעי נועד להכיל את התוצאה.
בכל אחד משלושת הגיליונות הראשונים ישנה טבלה זהה בגודלה. הטבלה מכילה 4 צבעים בעמודה הראשונה, ובעמודה הסמוכה מופיע מספר שרירותי ליד כל צבע.
המטרה היא לסכם את המספרים של כל צבע מכל הטבלאות, כאשר התוצאה תופיע בטבלה שבגיליון הרביעי (התוצאה הרצויה מופיעה שם כעת).
הבעיה: הטבלאות לא בהכרח ממוקמות באותן שורות.
חשבתי להשתמש ב-"SUMIF", אבל אני לא יודע לשלב בין מספר גיליונות במקרה הזה.
אגב, המקרה האמיתי כולל מספר רב של גיליונות, ולכן אני חייב נוסחה ייחודית, ולא סתם חיבור.
בעתיד יהיה צורך בהוספת גיליונות נוספים עם אותה טבלה, ושוב - לא בהכרח באותן שורות.
והקובץ כמובן...
28/08/2015 | 12:30
2
אקסל, לא מצליח למחוק תאים ולא את השורה כולה
28/08/2015 | 10:13
6
צריכה עזרה דחופה - הסרת וירוס מהמחשב
27/08/2015 | 20:56
1
15
הופיע לי פתאום על הדסקטופ וגם מסתבר בכל הדיסק און קיז שלי קובץ בשם SICHOST . הבנתי שזה וירוס ואני רוצה לדעת איך מסירים אותו מהמחשב ??

אנא עזרתכם בהקדם.
תודה
גוגל (מצב) או פורום חלונות
28/08/2015 | 08:22
10
תרשים עוגה מתוך עוגה (אקסל): הערכים הנמוכים בע. המשנית
27/08/2015 | 12:57
1
22
שלום.
אקסל 2010.
 
בקובץ המצורף מופיע תרשים עוגה מתוך עוגה. אני מעונין להציג בעוגה המשנית שמימין את 3 הערכים הנמוכים ביותר
לפי מה שכתוב באתר (לינק בתא D2), או לפחות לפי מה שאני מבין מהכתוב, אני אמור לקבל את 3 הערכים הקטנים ביותר. בפועל זה לא מה שקורה. אני מקבל את 3 הערכים שבתחתית הטבלה.
האם יש דרך לקבל בעוגה המשנית את שלושת הערכים הנמוכים ביותר (450, 680, 755) מבלי לשנות את הטבלה?

תודה
ד. א. ניסיתי לבדוק את זה עם הגדרת ערך בתוך פצל סדרות לפי, אך כל מה שקבלתי הוא עיגול שחור (צילום תרשים בתחתית הגיליון).
 
"מבלי לשנות את הטבלה" . . .
27/08/2015 | 22:17
14
ועד שתקבל תגובות טובות מזו - נסה למיין את הטבלה בסדר יורד עפ"י עמודה "B".
vLOOKUP הפוך - האם אפשרי
26/08/2015 | 09:11
5
35
אני עובד בגליון בכיוון ימין לשמאל. - עברית.
עמודת אינדקס שלי היא עמודה באמצע הטבלא, וצריכה להוביל לשליפת נתונים מימן לה,
בדיוק הפוך ממה שהפונקציה דורשת.

יש לי עמודת אינדקס בשמאל, ורוצה לשלוף נתונים מימין.

אפשרי הדבר?
יש כמה וכמה אפשרויות
26/08/2015 | 10:03
49
  1. ע"י שימוש ב-  Match + Index
  2. ע"י שימוש ב-UDF
כל התיחסות נוספת -  רק לאחר שתקרא את ההנחיות למעלה ותצרף קובץ עם שאלה ברורה בפנים.
דוגמה ל - index + match
26/08/2015 | 11:18
43
אפשר גם בשילוב CHOOSE
27/08/2015 | 13:29
2
32
אבל לא כל כך יעיל כשמדובר במספר רב של עמודות. אז יש צורך להקדיש זמן רב לסימון כל עמודה בנפרד.
קובץ מצורף.
עובד מצויין
27/08/2015 | 14:38
15
תודה רבה. הצלחתי לבצע את הפעולה עם האופציה הראשונה.
 
 
וכשמדובר "רק" ב- 3-4 עמודות זה כן יעיל . . .
27/08/2015 | 19:16
25
מזה כשבוע אני לא מנטר את הפורום והיום רק נכנסתי להציץ.
 
על הצעה מעין זו, כמו שלך, לא יכולתי לעבור בשתיקה...Sorry
 
זה כמו לסכם כמה תאים עם סימן "+" ביניהם במקום להשתמש בפונקציה: SUM
 
object required שמשגע אותי
27/08/2015 | 19:02
24
(windows 2003, office 2010)
אז ככה: 
מצורף קוד (זו לא התוצאה הסופית של מה שאמור לקרות
אבל כבר בשלב הזה אני נתקע )
 
יש לי בקוד שורה כזו (שעובדת):
 ws.Cells.Range("A1", "B2").Copy ws1.Cells.Range("A1", "B2")
כשאני מנסה להחליף את השורה הזו בשורה אחרת , שאמורה לכאורה לייצר את אותה התוצאה בדיוק, אני מקבל את הטעות object required:
 
 
(השינוי נחוץ לי משום שהמטרה שלי בסוף, היא להעתיק לגיליון אחד, מספר קטעים הלקוחים ממספר גיליונות שנמצאים בקבצים שונים באותה ספריה, ואני רוצה לשחק כל פעם עם הטור האחרון בקובץ המרכז, כך שהמקטעים יועתקו זה אחר זה)
 
 
למה זה קורה?
אני מרגיש שזו כנראה טעות בסיסית בהבנת העיקרון של SET או RANGE ואשמח לקבל חבל. 
 
הקובץ לדוגמא עם הקוד נקרא tapuz-copy
קובץ מידע לדוגמא מצורף כ- b
הספריה אליה אני מפנה היא c:\temp, בה נמצא קובץ b
 
תודה

פקדים מעוצבים-אקסס
27/08/2015 | 11:15
3
14
שלום,
האם קיימים פקדים מעוצבים שניתן להוסיף לטפסי אקסס?
לדוגמא - שעון. האם יש שעון מעוצב שאני יכול להוסיף לטופס?
כמובן שאני לא מדבר על תמונה, אלא על שעון אמיתי.
תודה מראש
דיגיטלי או אנלוגי ?
27/08/2015 | 12:26
2
17
דיגיטלי:
1. צור טופס, הוסף פקד מסוג תווית, עצב כרצונך (אם נוח לך - הוסף טקסט ראשוני כדי לראות את העיצוב)
2. במאפייני הטופס - תחת ארועים "בעת פסיקת שעון" הוסף את הקוד הבא (אני קראתי לתווית LBL, שנה בהתאם לשם של התווית שלך):
 Private Sub Form_Timer()
Me.Lbl.Caption = Time

End Sub
3. במאפייני הטופס - ארועים - שורה למטה - קצב פסיקת שעון - כל כמה זמן הקוד רץ במילישניות. כתוב 1000
 
התוצאה בצילום המסך
נהדר, תודה
27/08/2015 | 12:55
1
10
אגב, יש אפשרות לאנלוגי, או שזה מסובך מידי?
אנלוגי
27/08/2015 | 16:29
7
זה בעיקר משחקי טריגו...
מצב דוגמה למשהו שבניתי, אתה מוזמן להמשיך בעיצוב (לוח השנתות - קל מאוד למצוא בגוגל).
שנה סיומת לקובץ
עזרה עם power point 2013
27/08/2015 | 15:17
13
שלום לכולם
אשמח לעזרה עם בעיה שיש לי בתוכנה שבנדון:
כשאני מגיע לסוף השורה (או כאשר אני מקיש על מקש הרווח ואחר כך Back Space), הסמן הופך שפה מעברית לאנגלית. התופעה נמשכת בכל כתיבה של שקף וזה מציק.
דוגמא לשקף כזה בקובץ המצורף.
ניסיתי לגשת להגדרות מצגת בסיס אולם לא התרשמתי שאני מבין מה אני עושה. 
יתכן שזה אופייני לקבצים שנכתבו במקור בגרסאות קודמות. אולם המרתם לגירסה מתקדמת לא עזרה ויש לי הרבה קבצים כאלו.
אשמח לעזרה. 
אני משתמש במערכת הפעלה חלונות 7 בעברית ואופיס 2013 בעברית.
תודה לעוזרים
יאיר 
תיבה משולבת - הסתרה בקיבוץ
27/08/2015 | 14:40
10
היי

בניתי תיבה משולבת בקובץ, והגדרתי קיבוץ לטווח מסויים.
כשמכווצים את טווח הקיבוץ, התיבה אינה נעלמת יחד איתו ונשארת איפשהו באופן די תלוש.

בהגדרות שלה לא הצלחתי לסדר את זה

האם זה אפשרי?

תודה
אאוטלוק 2013
27/08/2015 | 14:05
7
שלום,
אם מעדכנים משהו בפגישה. כיצד ניתן לשמור אותה מבלי לשלוח עדכון לנמענים.
 
תודה,
אין חכם כבעל ניסיון ...
27/08/2015 | 12:46
2
19
שלום לכולם
אני מצרף קישור להודעה שלי מיום 21.08.15 שעה 14:19 בנושא רישום מספר בתא על ידי קליק בעכבר, לאחר בניה של הקובץ האמיתי ועבודה בקובץ במשך מספר ימים , יש בעיה ,תנועה בגליון על ידי המקלדת רושמת את המספר 1 בתאים וזה מאוד מפריע בעבודה
הבקשה היא כדלקמן :
קליק אחד בעכבר אקסל רושם את הספרה1 בתא
2 קליקים בעכבר אקסל רושם את הספרה 0.5 בתא
תנועה בתאים על יד החצים לא רושמת כולם ולא מחקת כלום
מחיקה של מספרים רק על ידי לחיצה על מקש DELETE
אודה לעזרתכם
אחת האפשרויות - למנוע כליל תנועת סמן בתוך הטווח
27/08/2015 | 13:55
1
22
ראה קובץ מצורף.
בתוך הטווח C3:AG26  אפשר להכנס ולעבור מתא לתא  אך ורק ע"י העכבר. החיצים "מתים"
בכל תא אחר - החיצים "קמים לתחייה".
תודה רבה
28/08/2015 | 00:43
1
התראה ("פופ אפ") באקסל?
25/08/2015 | 16:25
7
41
שלום לכולם
בניתי קובץ אקסל מאוד נחמד שמיידע אותי מה החיסון/טיפול הבא לכלבתולים שלי  
בקובץ יש גליון מסכם שבו רשומים החיסונים לפי תאריך עולה - מהחיסון הקרוב ביותר לחיסון הרחוק ביותר
הצלחתי אפילו לבצע פקודה כך שאם התאריך עבר את היום, החיסון והתאריך יצבעו באדום
עד כאן הכל טוב ויפה...
אבל כדי להגיע לקובץ מושלם חסרים לי 2 דברים:
1. החשוב ביותר, שלא אצטרך להכנס כל פעם לקובץ ולבדוק מי צריך לעבור חיסון ומתי אלא שהאקסל יתריע לי בעוד שהוא סגור (אולי יש אפשרות לסנכרן עם ג'ימייל, למשל?)
2. שהחיסונים בגליון סיכומים ימויינו מחדש אוטומטית כל פעם שאפתח את הקובץ 
מחיפוש בגוגל הבנתי שיש אפשרות כזאת ללא מאקרו אבל הנוסחא הייתה כל כך מורכבת שהתייאשתי עוד בהתחלה
 
אני משתמשת באופיס 2013
אני לא מצליחה לצרף את הקובץ כי הוא שוקל 22MB אבל צירפתי צילום מסך של הגליון המסכם המדובר
 
וכן יש לי גן חיות :) 
 
תודה מראש!
תעלי קובץ דוגמה עם 2-3 כלבתולים
26/08/2015 | 09:34
6
13
מצורף הקובץ
26/08/2015 | 15:11
5
14
תודה!
מבנה הנתונים הנוכחי שלך הוא בעייתי
26/08/2015 | 21:35
4
27
מלבד הקושי בתחזוקה וקושי בהתמצאות, קשה לבצע חישובים מצרפיים על כל הכלבתולים.
בקובץ המצורף הוספתי גיליון "כלבתולים" ובו ריכוז של בעלי החיים.
עמודות A:D הן עמודות קלט של נתונים. ועמודות F:H הן עמודות מחושבות.
הוספתי לנוסחת התאריך העתידי עוד מספר עשרוני קטן שתפקידו להפריד בין התאריכים הזהים.
בגיליון "סיכום" עמודה C מדרגת את כל תאריכי החיסונים מהקרוב לרחוק.
הנוסחאות בעמודות B,D שולפות את שם בעל החיים וסוג החיסון המתאים לתאריך בעמודה C.
הקובץ כרגע בנוי ל-99 בעלי חיים. אם רוצים להגיל אותו יהיה צריך להגדיל את טווח הנוסחאות בהתאם.
 
לא מסתדר לי משהו...
26/08/2015 | 22:59
3
22
בעצם במה שאתה עשית אין צורך בגליון לפי שם החיה אלא רק בגליון סיכום וכלבתולים
אבל אז אני מאבדת את האפשרות להסתכל בפרטים האישיים של כל חיה- גיל, תאריך לידה, משקל וכו' (ובקובץ המקורי גם יש תמונה נחמדה של כל אחד )
אין דרך לעשות מיון אוטומטי עם האקסל שאני יצרתי?
 
ומה לגבי ההתראות ששאלתי? יש אפשרות כזאת שהאקסל יקפיץ הודעה מבלי לפתוח אותו?
 
תודה!
 
נ.ב. - אני לא מתכננת שיהיו לי 100 בע"ח
 
ניתן להוסיף את 4 העמודות של הפרטים האישיים: ...
26/08/2015 | 23:57
18
תאריך לידה, שנים, חודשים, משקל לגיליון שהוספתי.לגבי תמונות, אפשר לחשוב על פתרון גם לזה. למשל היפר קישורים לתמונות.
 
לגבי ההתראות. ניתן ליצור מקרו שאם מתקיים תנאי מסויים יבצע כל מיני פעולות במחשב. כדי שהמקרו יפעל, צריך שקובץ האקסל ייפתח. את זה ניתן לעשות באמצעות מנגנון תזמון המשימות של Windows.
נראה לי שאני את חלקי אסיים כאן.
 
אני אקח את הקובץ עוד צעד
27/08/2015 | 09:25
1
25
מצ"ב הקובץ עם גיליון אחד:
1. השארתי עמודות ריקות למשקל + גיל
2. שיניתי את התאריכים כך שיש תאריכים שעבר זמנם (איחרת...)
3. עם פתיחת הקובץ (ובלבד שהאקסל מאפשר אצלך הרצת מאקרו) - נפתח טופס (לא מעוצב - אפשר לשחק קצת עם עיצוב) ובו 2 רשימות: טיפולים באיחור, טיפולים מתוכננים ל - 31 הימים הקרובים.
4. המיון לפי שם (כנראה שלפי תאריך הגיוני יותר, אני מקווה שברשימה יהיו מעט שורות כך שזה לא משנה).
5. את הקובץ אפשר למקם בתיקיית "הפעלה" של WIN, כך שהקובץ יעלה עם הדלקת המחשב, או אם את משתמשת הרבה באקסל - שייפתח עם הפעלת האקסל.
6. אפשר להמשיך עם טופס קדימה וגם לדווח ביצוע דרכו.
תודה רבה!!!!!!!!!
27/08/2015 | 10:41
8
הצגת סכום
26/08/2015 | 14:06
2
25
היי איך אני מגדיר את הפונקציה שמציגה לי בתחתית המסך את הסכום של מספר תאים שסימנתי, וגם את מספר הפריטים.
רצוי מאד לדייק בשאלה - אקסל ? גירסה ?
26/08/2015 | 14:44
1
29
אז אם זה אקסל
ואם זה 2007 ומעלה
אז:
לחיצה על לחצן ימין בעכבר על שורת המצב -  ועקוב אחרי התמונה.
אקסל 2003
26/08/2015 | 17:53
13
 
דרך תפריט רשימה בסרגל כלים פתחתי את סרגל נוסף והדבקתי אותו על השורת מצ"ב, אך אני לא מצליח להפעיל. 
 
תודה ,אריאל. 
עזרה עם מאקרו בהאוטלוק 2013
26/08/2015 | 17:21
10
יצרתי מקרו שיודע לפתוח תבנית מייל מוכנה ומשום מה המלל בנושא
שרשום בעברית מופיע כגבריש.
בגוף המייל אין שום בעיה והעברית מוצגת בסדר.
במחשב אחר הכל נראה תקין, כלומר אין בעיה עם המקרו או התבנית ונראה שהבעיה בהגדרות בהאוטלוק. בהשוואה בין 2 המחשבים גם ההגדרות נראות זהות. האם יש למשהוא רעיון היכן להמשיך לחפש ?
תודה
הוסחה לא ניגררת לי לתאים אחרים
26/08/2015 | 10:17
1
25
הוסחה לא ניגררת לי לתאים אחרים
משהו כזה
26/08/2015 | 11:22
32
**  דוקטור -  הבן שלי חולה 
**  טוב,  תכניס ת'בן -  נבדוק אותו...
**  אה   -  צריך להביא את הבן  
מחיקת גליונות מוסתרים - Excel 2010
25/08/2015 | 10:12
7
17
הי,
יש לי קובץ עם עשרות גליונות שרובם המכריע מוסתר ואני צריך למחוק את המוסתרים.
דרך אחת ארוכה ומייגעת היא הפכיתם לגלויים אחד אחד ומחיקתם.
האם יש דרך מהירה יותר למחוק ?
תודה
 
באמצעות מקרו קצרצר
25/08/2015 | 10:52
6
25
הכנס למודול את הקוד הבא והפעל אותו
הייתי מציע שתבדוק קודם על עותק של הקובץ 
 Sub DeleteAllHiddenSheets()
Dim ws As Worksheet
Application.DisplayAlerts = False
   For Each ws In ThisWorkbook.Worksheets
       If ws.Visible = False Then ws.Delete
   Next ws
Application.DisplayAlerts = True
End Sub
 
יש אפשרות לבחור איזה מהמוסתרים ימחקו ?
25/08/2015 | 11:28
5
6
זה לא מה ששאלת מלכתחילה.
25/08/2015 | 11:33
4
21
אצלי -  למחוק את המוסתרים  -  פירושו  - כל המוסתרים.
כעת הגיע הזמן לקרוא את ההנחיות למעלה, לצרף קובץ (לא תמונה) עם דוגמא והסבר מפורט למשל, איך אתה בוחר את הגיליונות שימחקו ?
אחת האפשרויות למשל, לבטל את "ביטול אזהרת המחיקה" שבקוד ולאשר את המחיקה -  בזמן ריצת המקרו -  אחד לאחד.
אז אחרי הדוגמא -  נמשיך.
צודק , מצורף לבקשתך
25/08/2015 | 17:46
3
20
בקובץ 3 גליונות (גליון 1 , גליון 2 , גליון 3)
גליונות 2+3 מוסתרים.
(כמובן שזו רק דוגמא ובקובץ האמיתי יש כ-70 גליונות מוסתרים)
האם בהרצת המקרו יתאפשר שתקפוץ הודעה שתשאל איזה גיליונות מוסתרים למחוק ?
תודה
 
ובכן, הצעתי היא כזו:
25/08/2015 | 23:18
2
25
  • שחק עם הקובץ המצורף.
  • יש בו 11 גיליונות גלויים ועוד 8 גיליונות מוסתרים.
  • הגיליון הראשון הינו הראשי,  קראתי לו master וממנו עושים את כל הפעולות. אין להסתיר או למחוק גיליון זה.
  • לחיצה על לחצן "הצג רשימת גיליונות מוסתרים" -  תציג את הרשימה בגיליון הראשי 
  • בעמודה B - מול כל גיליון המיועד למחיקה הכנס Yes (בדיוק, עם Y  גדולה)
  • לאחר שבדקת היטב את רשימת המחיקה (המחיקה הינה לצמיתות !!!) -  לחץ על לחצן "לחץ למחיקה" -  כל הגיליונות המסומנים ימחקו לצמיתות.
  • תוכל למחוק מידי פעם רשימה חלקית של גיליונות מוסתרים.
  • תוכל למשל לבחור קוד כלשהו במקום המילה Yes כדי להקשות על מחיקה מקרית.
בהצלחה.
כדי להקל על המשתמש הייתי משנה בקצת את הצעתך הטובה
26/08/2015 | 09:56
1
29
במקום שהמשתמש יכתוב "Yes" ליד כל שם גיליון ברשימה, הוא פשוט ימחוק מהרשימה את הגיליונות שלא יימחקו. הגיליונות הנותרים ברשימה ימחקו בלחיצה על הכפתור.
במקרה כזה המקרו למחיקת הגיליונות יכול להיראות כך:
 Sub DeleteAllHiddenSheets2()
Dim ws As Worksheet
Application.DisplayAlerts = False
pp = Sheets("master").Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row
   For sn = 3 To pp
       sName = Cells(sn, 1).Value
       If Cells(sn, 1) <> "" Then
           ThisWorkbook.Sheets(sName).Delete
       End If
   Next
Application.DisplayAlerts = True
End Sub
מודגם בקובץ המורף
אכן רעיון נחמד. אני הלכתי עוד קצת....
26/08/2015 | 11:09
25
והכנסתי לגיליון master מקרו אירוע. אם יש כבר טבלת גיליונות מוסתרים -  כניסה עם העכבר לתא מול גיליון ב-B תכניס Yes באדום.
אם מתחרט -  כניסה על תא עם Yes  -  תמחק אותו.
לאחר מכן -  לחיצה על מחיקה כרגיל.
ניתן כמובן להחליף כניסה רגילה לתא ב-B ל"דאבל-קליק".
שהמשתמש יחליט מה הכי נוח לו.
 
ביטול קישור לאינטרנט - אקסל 2010
25/08/2015 | 16:31
1
29
הי,
מצורף קובץ עם הודעה שקופצת לי בפתיחת קובץ אקסל מסוים.
יש למישהו רעיון איך איך מבטלים את הקישור ?

 
עדכון:
26/08/2015 | 10:33
10

עברתי גיליון גיליון ונטרלתי את ההיפר קישורים , לא עזר.
הקובץ שמור ב DOK  והבעיה מופיעה בפתיחה מתוך הDOK
מאידך שששמרתי עותק בשולחן עבודה הבעיה נפתרה.
 
חם בפורומים של תפוז
לא מצליחה לתמוך בו
לא מצליחה לתמוך בו
מפחיד אותי שיהיה קשה למצוא עבודה, שנחיה בתת תנאים....
לא מצליחה לתמוך בו
לא מצליחה לתמוך בו
מפחיד אותי שיהיה קשה למצוא עבודה, שנחיה בתת תנאים....
מעצבים את מטבח חלומותיכם?
מעצבים את מטבח חלומותיכם?
עכשיו בפורום מטבחים, על מה פשוט אסור לכם לוותר?
מעצבים את מטבח חלומותיכם?
מעצבים את מטבח חלומותיכם?
עכשיו בפורום מטבחים, על מה פשוט אסור לכם לוותר?
אוהבים את תפוז?
אוהבים את תפוז?
עשיתם לייק לדף הפייסבוק שלנו? בואו לקבל את
אוהבים את תפוז?
אוהבים את תפוז?
עשיתם לייק לדף הפייסבוק שלנו? בואו לקבל את
Flix וידאו
פורום מחשבים ניידים
פורום מחשבים ניידים
אביעד מחשבים
אביעד מחשבים
קומונות
קומונה לרוכבי אופני-הרים.קומונת AM כשמה כן היא - All Mounta...
כאן תקבלו מבזקי-חדשות בזמן אמת ודיווחים ראשוניים מסביב לשעו...
עדכונים שוטפים
מקרא סימנים
בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ