לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:

פורום "אופיס", ב'תפוז', הוא חלק מקהילת ה"משתמשים הכבדים" במחשב.

מאחר וכולנו מעוניינים להפיק את המרב מחבילת ה"אופיס" של "מיקרוסופט" - מן הסתם תמצאו אצלנו "טיפים" ו"פטנטים", שונים, לייעול ושכלול השימוש בתוכנות "אופיס" למיניהן.

חשוב לזכור שחברי הקהילה עושים מלאכתם בהתנדבות(!) - מתוך רצון לעזור לזולת – ואינם חייבים דבר לאף אחד מהמבקרים כאן.

הח"מ חרט על דגלו לשמור, בקנאות, על רמתו המקצועית של פורום זה - שנחשב בעיני מומחי 'אופיס', באשר הם, לפורום המוביל בתחומו - גם אם יימצא צורך להילחם על כך.

במקביל להצגת פתרונות הוצבה מטרה נוספת והיא - ל
הדריך וללמד דרכי 
שימוש בתוכנות החבילה ולא להסתפק רק בהצגת פיתרונות במובן של "ללעוס וגם לבלוע".

לא אחת תפגשו גולשים זועמים על שהח"מ מפנה חלק ממרצו ל
הדר
כה, במקום להציג להם את הפיתרון וחסל. יעידו כל אותם עשרות ומאות שחזרו להודות על שניתנה להם ההזדנות להתאמץ ולהגיע לפיתרון בכוחות עצמם. הניסיון מוכיח שגולש המוצא לבדו את הפיתרון [גם אם בלוית הדרכה והכוונה] מרגיש, ברוב המקרים, הרבה "יותר טוב עם עצמו".

פה ושם תיתקלו גם במצבים שההערות/הארות לא ממש מוצאות חן בעיני מי שהן מכוונות אליו.

מטרתנו העיקרית:


ציינו את גרסת ה'אופיס' ומע' ההפעלה וכתבו את השאלה בפרוטרוט!
צטטו שגיאה או הציגו PrnScr. לבעיות 'אקסל' הציגו קובץ ולא תמונה
> > 
תקנון הפורום - נא לקרוא ולהפנים את ההנחיות המנהלתיות             ‏‏‏

המשך...
הודעה חדשה

הודעה נעוצה לממשק ה'תפוזי' הוספה אפשרות עריכת הודעות . . .
20/10/14 22:41
7צפיות
הסברים - כאן.

 
שאלה באקסל
21/10/14 20:54
21צפיות
אקסל 2010
שאלה 1 האם יש אפשרות שאקסל ימלא לי טבלה של כל הדברים שמצויין בטבלה X שיש במלאי ללא הפונקציה של סינון אלא שימלא שורה אחרי שורה??
שאלה 2 האם יש אפשרות לעשות אימות נתונים לפי תנאי מסוים דהיינו אם הקטגוריה היא משקאות שיפתח קטגוריה של משקאות ואם הקטגוריה היא קפה שיפתח רשימה אחרת
 
השאלות מוסברות בקובץ המצ"ב
אז ככה . . .
הודעה זו מכילה תמונות
21/10/14 21:09
33צפיות
לשאלה 1 - היעזרי במוצע בתמונה שלהלן.
 
לשאלה 2 - בקרי ב'אלבומי הפורום', בקטגוריה 'אקסל', וחפשי תמונות המתייחסות ל'אימות נתונים דינאמי'.
 
 
קושי בהבנת התשובה
21/10/14 21:36
19צפיות
1. תודה רבה
2. ניסיתי לעשות מה שכתבת ומשום מה הנוסחה לא מאושרת מצ"ב צילום מסך
3. מה עושה פונקציית SMALL?
אז ככה . . .
21/10/14 21:47
21צפיות
1. צילומים אני שולח למוזיאון ה"לובר".
 
2. אם תעיין ותתמקד בכל שטח התמונה, שהצגתי, אתה עשוי לעלות על הטעות.
 
 
הבהרה
21/10/14 21:57
21צפיות
אם כוונתך לסיים את הנוסחה כנוסחת מערך ניסתי ואז צצה לי הודעת השגיאה
בגיליון בו הקלדת את הפונקציה
22/10/14 08:32
19צפיות
כותרות הטבלה בשורה 5 ???
חוסר הבנה
23/10/14 19:02
אני חושב שכן, כותרת הטבלה בשורה 5!
תתקן אותי אם אני טועה
המרת תאריכים (2 שאלות)
23/10/14 16:27
9צפיות
שלום,
 
בגליון המצורף ישנם 2 טאבים. העמודה הראשונה מייצגת את התאריכים המתקבלים היום בבסיס הנתונים, והעמודה השניה מייצגת את הפורמט בה נדרשים התאריכים.
 
איך ממירים את התאריכים בהתאם?
הערה - השינוי אינו נדרש רק בתצוגת המידע (עיצוב תא) אלא שכך ישמר הנתון בתא.
 
תודה
אז ככה . . .
23/10/14 17:43
10צפיות
בהנחה שאתה מעדיף לשנות את תצוגת תאי עמודה "A" - הייתי מציע להריץ את המקרו שלהלן המותאם לגיליון 'תאריכים 1.
האלטרנטיבה - הצבת נוסחה, בעמודת-עזר "B" > הפיכתה ל'ערכים' ומחיקת עמודה "A".

מהר"מ אתה מוזמן לחשוב ולכתוב קוד, דומה, לגיליון 'תאריכים 2'.
  Sub Convert_Textual_Date()
      LR = Cells(Rows.Count, 1).End(xlUp).Row
      For R = 2 To LR
            Cells(R, 1) = Application.Text(Cells(R, 1), "[$-0409] mmm-yyyy")
      Next
End Sub
 
מציאת הערך הגבוה ביותר וסימונו
23/10/14 14:14
10צפיות
שלום,
צריכה עזרה בכתיבת הנוסחה לטבלת האקסל הבאה:
אני מעוניינת שהנוסחה תסמן/ תדגיש/ תחזיר את הערך (או את השם) של הילד שיהיה מצטיין השבוע. כלומר הילד שקיבל את הציון הסופי הגבוה ביותר.
בכדי לדעת במהירות איזה ילד הצטיין השבוע.
מצורפת הטבלה.
 
תודה רבה.
עיצוב מותנה לפי התאור הבא:
הודעה זו מכילה תמונות
23/10/14 14:38
29צפיות
  1. בחרי את הטווח B3:N8
  2. בחרי - עיצוב מותנה > עריכת כלל עיצוב
  3. בחרי אפשרות "השתמשת בנוסחה וכו' וכו'.."
  4. הכניסי את הנוסחה המצוינת ב-4 ולחצי אישור
אם יהיו שניים או יותר תלמידים עם אותו ציון -  כולם יסומנו 
למרות הפתגם: "לא מעוקצו ולא מדבשו" . . .
23/10/14 17:11
12צפיות
אם תמשיך ככה עוד תגרום לי "להתאהב" בך...
 
גם לסמן את כל הטווח וגם למספר את התהליך, בגוף התמונה, - זה יותר מדי...
ואם את רוצה גם נוסחה המחזירה את שם המצטיין:
הודעה זו מכילה תמונות
23/10/14 14:54
6צפיות
ושוב -  אם יש שניים או יותר בעלי ציון מכסימלי -  הנוסחה תתן רק את הראשון מבין השווים !
(כמובן שאפשר גם לתת את שניהם/שלושתם ויותר ע"י הרחבת הנוסחה)
אם כבר אז כבר ...
23/10/14 15:43
9צפיות
מן הסתם תהיי זקוקה גם לגיליון ריכוז שיציג במרוכז את המצטיינים השבועיים ואת המצטיין בכל התקופה.
בקובץ המצורף הוספץי גיליון כזה. צביעת המצטיין נעשית בעיצוב מותנה.
שימי לב שלמרות סדר השמות השונה בין שני הגליונות בגיליון ריכוז הם מקבלים את הציון הנכון להם.
הוספת גליונות שבועיים עם מספרים רצים תעדכן באופן אוטומטי את גליון הריכוז - לא צריך לגעת בו.
 
wordpad מבלגן לי את סדר המילים כאשר אני כותב בעברית ובאנגלית
22/10/14 21:21
57צפיות
יש לי wordpad והבעיה שלי שכאשר אני כותב בעברית ואז רוצה לכתוב מילה באנגלית ואחרי זה להמשיך לכתוב בעברית אז ה wordpad מבלגן את הסדר של כל המלים שמופיעים במשפט
זה קורה לי גם כאשר אני כותב בעברית ב wordpad ואז אני מוסיף איזשהו סימן פיסוק כמו למשל פסיק וממשיך לכתוב אחרי הפסיק ואחרי זה שומר את המסמך ואחרי זה כשאני פותח את קובץ הטקסט הזה גם אז אני שם לב שכל הסדר של המילים שמופיעים במשפט עם סימן הפיסוק התבלגנו
איך אני פותר את הבעיה הזאת?
היי חברי פורום יקרים אני מחכה לתגובותיכם...
23/10/14 16:07
5צפיות
אם מישהו מחברי הפורום יודע משהו שקשור לשאלה ששאלתי אז אני מאוד אשמח לקרוא את תגובתו
איך מוסיפים חומר מסורק באופיס 2013
23/10/14 14:04
7צפיות
שלום רב
אופיס 2013 עברית- רשומה ועדכנית בהתאם, מותקנת בשני המחשבים, שיש בהם חלונות 8 עברית, שמחובר להם שני סורקים, מעוניין לייבא חומר סרוק, הרוב מודפס אבל יש בכתב יד, לייבא ולשמור במחשב ואם אצטרך אח"כ אוכל להדפיסם, לא מצאתי אפשרות כמו שיש באופיס 2003 של ייבוא מסורק
איך אוכל לייבא ולשמור ישירות לוורד
תודה על מענה
עמירם
בעיה בכתיבת הודעות באוטלוק
23/10/14 13:42
2צפיות
קיבלתי מחשב חדש עם אופיס 2007.
באוטלוק אני לא מצליח לכתוב הודעות בעברית (שפת ברירת החדל, ללא סימן של ' או אות באנגלית בהתחלה. בהמשך גם יש בעיה דומה שהכתיבה נתקעת ואני נאלץ לסמן ' לפני שאני ממשיך בכתיבה.
אודה לעזרה.
תחרות סודות השפים ב|תפוז| אנשים!
23/10/14 11:33
1צפיות
|*|אנחנו מזמינים אתכם לשתף אותנו ואת גולשי האתר בטיפים המקוריים שלכם לחיים קלים במטבח! היכנסו כבר עכשיו לפורום ניהול בית, כתבו לנו על טיפ משלכם לחיים קלים במטבח ותוכלו לזכות בשוברים לחנות "לגעת באוכל".

לפרטים נוספים והשתתפות:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?for...
עיגול סיכום של מספרים תמיד כלפי מעלה
23/10/14 10:15
15צפיות
º
ROUNDUP
23/10/14 10:40
9צפיות
º
ROUNDUP(SUM(A1:A10),)= . . .
23/10/14 10:50
7צפיות
מספר סימוכין אוטומטי באקסל
22/10/14 10:36
35צפיות
שלום,
אני מעוניין ליצור קובץ/תבנית אקסל, שתיצור מספר סימוכין חדש בכל פעם שיפתח.
ללא אפשרות שאותו המספר יופיע פעמיים.
צריך להיות נעול למשתמשים, מלבד אפשרות לשמירתו בשם אחר - עבור הנתונים הקיימים בו עם המספר סימוכין שנוצר.
תודה מראש
נסה את הקובץ המצורף - פתח אותו
22/10/14 18:34
27צפיות
      חשוב -  חשוב -  אחרי שתוריד את הקובץ מכאן - שנה את שמו ל-  MyTemplate.xlsm
  • הכיתוב המופיע בתאים הצהובים הוא רמז לשם הקובץ שיפתח וישמר עם הלחיצה על לחצן "הכן קובץ חדש"
  • הקובץ החדש יקבל את השם  "הצעה מספר #" - כאשר # הוא המספר המופיע בתא K4
  • קובץ המסטר - MyTemplate יסגר אוטומטית ואתה תשאר על הקובץ החדש שנוצר. תוכל להכניס בו מה שתרצה ולשמור אותו. הוא ישמר בתיקיה C:\TEMP
  • להכנת קובץ חדש פתח שוב את הקובץ MyTemplate - כעת - בתא K4  יופיע המספר הבא ובתאים הירוקים תקבל הודעה מהו המספר האחרון שנוצל.
  • אם פתחת את קובץ האב ולא ניצלת את לחצן "הכן קובץ חדש" -  תוכל לסגור את קובץ האב והמספר לא יקודם !
  • שים לב כי הקוד מוגן -  כדי להמחיש לך שהוא יהיה נעול למשתמש ההדיוט או המתחיל (משתמש מנוסה יוכל בקלות להכנס אליו)
  • לצורך הניהול הכנסתי גם מקרו RESET  לאיפוס המספרים בקובץ האב.  כמובן שאין צורך לצרפו.
  • כמובן שניתן לשנות את מנח כל הכיתובים והשמות כרצונך.
  • נסה ותהנה.
לא פשוט...
23/10/14 07:53
18צפיות
לדעתי מבלי לשמור קובץ משותף עם כל (!) המספרים שנוצלו ומיקום (path) הקובץ - העסק לא יהיה סגור:
קח לדוגמה את קובץ התשובה שקיבלת - וכמשתמש הדיוט - פשוט שמור אותו (לא דרך הכפתור) = כפילות...
קח את אותו קובץ שנה בו ידנית את המספר כלפי מטה - הפעל את המאקרו = כפילות...
 
אל תיפול בפח של ניהול הזמנות או תעודות משלוח במקום שלא מיועד לזה - הפתרונות באקסל מספיק טובים ברמה התיאורטית, ולא מספיק טובים למתן הסברים בביקורת של הרשויות !
אקסל 2013 מציאת ערך מרבי
22/10/14 20:47
14צפיות
שלום,
 
איך אני יכולה למצוא את התאריך המרבי בעמודה לפי תנאים מסויימים
התוצאה המתבקשת מצורפת בקובץ
 
תודה
אפשר ככה
הודעה זו מכילה תמונות
22/10/14 21:34
22צפיות
הנוסחה הינה נוסחת מערך. אין להקליד את הסוגריים המסולסלים. יש לסיים את הנוסחה ע"י הקשה בו-זמנית על CTRL+SHIFT+ENTER
שאלה נוספת לגבי הנוסחה
22/10/14 21:50
10צפיות
אם אני רוצה שלקוד C יבחר התאריך המרבי כאשר הסוג הוא 1 או 3, כלומר האם אני יכולה להוסיף OR?
זה העקרון - תלוי היכן תקחי את ה-1 וה-3
22/10/14 22:17
23צפיות
הנוסחה הבאה הוכנסה לתא C16 והיא בודקת את הקוד C  ואת הסוגים "1"  ו-"3"   המוכנסים ידנית.
 {=MAX((A$2:A$11=A16)*((B$2:B$11=3)+(B$2:B$11=1))*C$2:C$11)}
 
אם את מכניסה את הקריטריונים (1 ו-3) לתוך הנוסחה . . .
22/10/14 23:21
19צפיות
אזי, נהוג להשתמש (בתא C14) בנוסחת המערך שלהלן:
   {=MAX((A$2:A$11=A14)*(B$2:B$11={1,3})*C$2:C$11)}
 
º
וככה זה יראה אם תכניסי אותם לתוך תאים . . .
הודעה זו מכילה תמונות
23/10/14 02:20
16צפיות
º
שיפור קטן - זוג הסוגריים האחרון מיותר - C$2:C$11*
22/10/14 21:52
8צפיות
התקנת חשבון דואר ב-Outlook
22/10/14 22:08
4צפיות
יש לי מחשב עם windows 7 שמותקן עליו office 2007. ניסיתי לראשונה היום להגדיר את את ה-outlook  לחשבון ה- exchange  שלי, אך הוא בשלב אימות השם הוא נתקע ומאז אני לא מציחה להמשיך את התהליך. הוא מודיע לי כי הוא לא מצליח להכנס ל-exchange. אני לא סיימתי את תהליך ההתקנה וכעת אני לא מצליחה להכנס כדי להמשיך את התקנה. מה עלי לעשות? 
צביעת ציון 'נכשל' בצבע אדום בגליון אקסל
22/10/14 16:44
7צפיות
שלום וברכה.
אני משתמש באופיס 2010.
 
יצרתי גליון ציונים לקבוצת תלמידים, ברצוני להגדיר שבאופן אוטומטי ציון מתחת 60 יסומן בצבע אדום.
 
כיצד ניתן לעשות זאת?
 
תודה רבה.
סימון התאים > 'עיצוב מותנה' > 'קטן מ-60' > עיצוב צבע..
22/10/14 16:47
5צפיות
אם אינך מכיר את ההליך - חפש ב"גוגל" אודות: Excel Conditional Formatting
אקסל 2010. בחירה מרשימה.
22/10/14 03:19
26צפיות
שלום,
בבחירה מרשימה לפעמים הרשימה נפתחת מתחילתה (כפי שבדר"כ אני מעוניין), ולפעמים היא נפתחת בסופה וצריך לגלול כלפי מעלה כדי להגיע לראש הרשימה.
לא הצלחתי למצוא איך שולטים על הנ"ל.
בקובץ המצורף בכל אחד מהגליונות יש רשימות שנפתחות בעמודות D ו-E. שתיהן נפתחות לי בסוף במקום בהתחלה.
 
פשוט...
22/10/14 07:55
23צפיות
הרשימה נפתחת על הערך המינימלי (גם אם לא מסודרת לפיו).
הוספת שורות ריקות בסוף הגדרת השם.
אופציה 1: הגדר את השם היכן שיש נתונים (למשל רשימת השעות)
אופציה 2: הגדר שם "דינמי" (למשל בפעולות - אם ייתכן ופעולות יתווספו בהמשך)
 
להבא - צרף גיליונות לא מוגנים ולא מוסתרים
הרחבה לאופציה 2 של ZIV
הודעה זו מכילה תמונות
22/10/14 09:21
28צפיות
כדי להגדיר את הטווח באופן דינאמי אתה יכול להיעזר בפונקציית OFFSET עם שימוש בפרמטר Height.
בצילום המסך המצורף אתה יכול לראות את הגדרת השם "פעולות". תגדיר את שאר השמות שהטווח שלהם יכול להשתנות בהתאם.
לגבי טווחים שלא משתנים, כפי שהציע זיו, פשוט תגדיר את הטווח המדויק של התאים.
אפשר גם לעבוד עם "טבלה" כדי לקבל טווח דינמי
הודעה זו מכילה תמונות
22/10/14 11:45
25צפיות
  • אני אוהב להגדיר את טווח הנתונים כ"טבלה"  ולתת לה שם -  ראה בתמונה MyList
  • ההמשך ברור -  שם זה מהווה מקור הרשימה לאימות. הטווח גדל ו/או קטן אוטומטית עם שינוי אורך הטבלה.
º
בסדר גמור. תודה לשניכם
22/10/14 11:17
6צפיות
אני רק אניח את זה פה . . .
22/10/14 11:47
31צפיות
איך זה שהגדרת את שם הטווח 'פעולות' שיתחיל מ-A6 במקום מ- A2
º
פשוט טעות. תוקן. תודה.
22/10/14 12:31
5צפיות
|*| נפתח פורום קצת אחרת |*|
22/10/14 11:18
2צפיות
מי מאיתנו לא מרגיש שונה לפעמים? או מוזר? שקשה לנו להשתלב בחברה.
פורום קצת אחרת נועד לאנשים שמרגישים קצת שונים וחריגים בחברה ורוצים להכיר אנשים שמרגישים כמוהם.

אתם מוזמנים להיכנס כבר עכשיו ולייעץ ולהתייעץ, לחבק ולנחם, לשתף בחוויות טובות ובחוויות לא טובות, לחלוק רגשות ופשוט לדבר.
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...
עמדה - שירותי משרד והנהלת חשבונות

למה לשבור את הראש?

כל שירותי המשרד והנהלת חשבונות במקום אחד. לפרטים >>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה