בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום קפה!

הפורום נוסד בנובמבר 2001 כמקום מפגש לחובבי ואוהבי קפה, על-ידי אילן די, אשר אותו החליף ערן כרמון בנובמבר 2002, כשאליו הצטרף רם איבגי, וביחד ניהלו ותרמו מנסיונם האישי ואהבתם לנושא.
נושאים רבים קשורים לתרבות הקפה, ומטרת הפורום היא לעסוק ברובם אם לא בכולם. בפורום מספר רב של גולשים בעלי ידע ונסיון רב, אשר שמחים לתרום ולחלוק את ידיעותיהם עם הכלל.
בעלי בתי קפה, יבואנים וכל העוסקים בתחום לפרנסתם מוזמנים אף הם להשתתף בפורום ולתרום מניסיונם. אולם, אין מקום לתכנים מסחריים בפורום. הודעות על מכירות וקניות יש לפרסם בלוחות הפורום בלבד. לא יורשו פרסומים באמצעות הפורום ואלה ימחקו. פרסומים על מבצעים לחברי הפורום ניתן לפרסם רק בתאום עם מנהל הפורום.

החל מחודש מאי 2007 התחלתי לנהל את פורום קפה מתוך אהבה וזיקה לתחום, ושמתי לי למטרה להמשיך את הזרמת וחלוקת המידע בין המשתתפים ולהעשיר את תכניו של הפורום כמה שיותר.
כולי תקווה לקיים מפגשי פורום רבים, על-מנת לשבור את המחסום הוירטואלי, אשר לא פעם מביא ל"היתקלויות" לא נעימות ומיותרות. אבקש מכל המשתתפים לשמור על תרבות שיחה ולזכור שמאחורי כל הודעה עומד מישהו שאוהב קפה, ומאחוריו עומד מישהו חשוב יותר: בן-אדם. הודעות בעלות אופי פוגע/זלזלני/מסית יימחקו ללא אזהרה מוקדמת.

הפורום שייך לכולנו. גם לכם! כולם מוזמנים להשתתף בו.

ליאור ינאי

ברוכים הבאים לפורום קפה.
פורום קפה עוסק בתחביב הקפה, בקליית קפה, מכונות קפה  ותרבות קפה, חברי הפורום רואים בנספרסו/קפסולות כמוצר שאינו נכלל בתחביב ועל כן אין לנו תשובות לגבי מוצרי נספרסו/קפסולות ואיננו יכולים להמליץ או לתת תשובות על מוצרים אלו.
הודעה חדשה

המליצו לי עליה Eco 310w של delonghi
29/04/14 14:04
93צפיות
מה דעתכם?
לרמה של קפה ארומה וסביר שהקפה גם יירכש שם (טחון).
º
לקפה הפוך.
30/04/14 06:42
40צפיות
פה יש לא מעט חוות דעת
30/04/14 16:07
80צפיות
º
זה לא אותו דגם.
30/04/14 18:22
33צפיות
שלח קישור לדגם שאתה מדבר עליו
01/05/14 10:35
39צפיות
כמו כן, בכדי להינות מקפה "כמו בארומה" אתה חייב לרכוש גם מטחנה ולא לרכוש קפה טחון.
גם לא כתוב w
01/05/14 14:22
40צפיות
º
תוכל להוסיף בטוש
01/05/14 19:12
19צפיות
לא מכיר את הדגם היפה הזה. מכיר את ה EC220 ולכ
01/05/14 19:27
47צפיות
ן אמליץ עליו. יש לי כזה בעבודה ואנחנו עושים איתו יופי של אספרסו וקפוצ'ינו. אני מניח ששני הדגמים עושים אספרסו דומה אבל נראה לי שב220 קל יותר לשנות את הפיה של הקיטור כך שניתן יהיה להקציף איתה הקצפה מקצועית (מיקו בועות ולא בועות סבון). מה זאת אומרת לשנות? - לגלף את המעטפת החיצונית שלה (בזהירות) ולהשאיר רק את הפיה הפנימית.
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=847918
º
מיקו = מיקרו
01/05/14 19:29
11צפיות
אפילו זולה יותר. סבבה. אז לקנות? או שיש
02/05/14 07:42
31צפיות
לך הצעה טובה יותר סביב המחיר הזה. לא הייתי רוצה להשקיע )בשבילי זה להשקיע...אני לעולם לא אקנה מכונה ב-5000 ש"ח כמו שאנשים כטן קונים (. מה דעתך?

אגב גם בדגם שאני העליתי הפיה הזאת ניתנת לפירוק. ראיתי בסרטון.
במחיר שלה אני לא מכיר משהו יותר טוב אבל יש טו
02/05/14 23:51
29צפיות
בות ממנה שלא מתקרבות ל5000 ש"ח. כל מיני גאג'יות למשל. בכל מקרה אתה צריך גם מטחנה.
כמו שאמרתי. קפה ארומה מספק בהחלט ומתכוונת
03/05/14 08:59
31צפיות
לקנות מהם טחון. תודה.
לא אמרתי שהוא לא מספק אבל אם לא תטחן במקום זה
03/05/14 18:48
24צפיות
אתה רחוק מאד מלחוות את אותה חוויה. כבר עדיף קפסולות.
יש לי "מטחנה" שטוחנת סוכר לאבקה או שקדים
04/05/14 23:04
21צפיות
לקמח שקדים. האם מספיק?
לא יודע באיזו מטחנה מדובר. כנראה שלא תתאים לק
05/05/14 13:07
20צפיות
פה.
º
תודה
06/05/14 09:48
10צפיות
מספר שאלות לאספרסואי המתחיל
01/05/14 08:56
99צפיות
אהלן כולם :]

לפני כחודש בערך רכשתי את מכונת הקפה הראשונה שלי (גאג'יה קלאסיק) ואת המטחנה (אסקסו iMini) ואחרי בערך 100 כוסות אספרסו, אספתי כמה שאלות, ואני מנצל את הידע העצום פה בפורום כדי לשאול...

1. בחלק מהפעמים הקפה יוצא בצורה לא שווה מהמשפכים. כלומר - מהמשפך הימני של הפורטפילטר הוא עובר לפעמים לטפטוף כאשר בשמאלי הזרימה נשארת אחידה. חשוב לציין שזה לא רק במשפך אחד - זה משתנה. עשיתי למכונה ניקוי יסודי, גם של אבנית (המכונה נקנתה משומשת), כולל פירוק של הראש וניקוי שלו. כשהמסננת של הראש (החלק הראשון בראש שמפרקים, עם הבורג פיליפס) מפורקת ונשאר רק הראש עם ארבעת יציאות המים, המים יוצאים בצורה שווה (בערך) מארבעתם.  מכל אלו - הבנתי שהבעיה היא בדחיסה שלי - שאינה שווה. האם אני צודק, או שיש משהו אחר?  אם אני צודק (וזו שאלה קצת מפגרת), האם יש למישהו טיפים לצורת דחיסה נכונה?
2. אחרי התעקשות מרובה - אני מצליח להוציא סינגלים סבירים. אבל הם עדיין רק סבירים, וזה מבאס. מה זמן זרימת הקפה שדורש סינגל? כמובן שאני משתדל למלא 50 מ"ל, והגעתי כמעט למצב שהקפה לא מגיע למצב שקוף לקראת שלושת-רבעי כוס, אבל עדיין - הדאבלים שלי פשוט הרבה-הרבה יותר טובים.  בעיה נוספת שיש לי עם הסלסלה של הסינגל, ויכול להיות שהיא קשורה, היא שאני הרבה פעמים שם יותר מדי קפה - לרמה שהקפה נדחס נגד הראש. אני ממלא ומשטח עד לקצת פחות משפת הסלסלה, אבל יש גבול מאוד דק בין כמות שכשאני דוחס אותה אני רואה קצת מהמתכת שבתחתית הסלסלה, לבין כמות שאחרי שאני דוחס אני לא מצליח להבריג את הידית עד הסוף כי הקפה נדחס נגד הראש. יכול להיות שהסלסלה שלי לא מתאימה למכונה (הסלסלה היא של רנצ'יליו)? יכול להיות שאם ארכוש סלסלה ייעודית של גאג'יה הבעיה תפתר?
3. הדאבלים שלי יוצאים בהחלט לשביעות רצוני - אבל לפרפקציוניסט שבי מפריע משהו. העיקרון העיקרי עליו הקפדתי כשניסיתי למצוא רמת טחינה היה צבע הקפה שהמכונה מפיקה עד סוף השוט, והזמן שלוקח להפיק את השוט. הגעתי למצב מספק בו ב-20-23 שניות יוצא לי נוזל בצבע חום-דבש, סמיך, עם קרמה יפה (מיותר לציין שאני לא משתמש בשטות הזו של "הקרמה המושלמת). אבל כשאני מבריג את הידית החוצה אני מגלה שהעוגה של הקפה רטובה. אני לא מדבר על לחות - אני מדבר על כמות מים שממש צריך לרוקן לפני שדופקים את העוגה החוצה. העוגה עצמה, אגב, לא רטובה במיוחד - היא יציבה ונשארת בשלמותה אחרי שדפקתי אותה החוצה.  האם זה תקין? האם יש משהו שאפשר לעשות כדי לשפר את זה?
4. שאלה לא קשורה שסתם מעניינת אותי - עכשיו כשאני רואה את ההתעסקות הדרושה בחליטת כוס קפה טובה, אני באמת לא מבין איך קפסולות עובדות. איך הקפה מוחזק בקפסולה? האם הוא דחוס? אם כן - איך משאירים אותו דחוס? אם לא - איך בכל זאת יוצרים קפה מהדבר הזה?

זהו בינתיים...  אני בטוח אזכר במשהו אחר עוד שעה...
סליחה על החפירה :]
כמה תשובות
01/05/14 20:37
77צפיות
1. חוסר איזון בין הכוסותנובע בדרך כלל מדחיסה לא אחידה ולא ישרה של הקפה. קנה טמפר מקצועי ממתכת

2. תמלא פחות קפה בסלסלה הבודדת. שוט אספרסו זה 30 מ"ל ולא 50
שוט כפול: 60 מ"ל
קיטור חזק לבית - יש דבר כזה ?
30/04/14 09:06
134צפיות
קיטור חזק לבית - יש דבר כזה ?
יש לי בעבודה מכונה מסחרית לקפה עם קיטור חזק שעושה לי קפה חם ומוקצף בתוך 30 שניות.
יש משהו ביתי במחיר שפוי ?
º
תגדיר מחיר שפוי....
30/04/14 17:28
49צפיות
אני מניח סביב 300-500 שח
30/04/14 17:55
58צפיות
למעשה רק הקיטור הוא שחשוב לי
לא... אין.... 300-500 למכשיר כזה זה לא מחיר..
30/04/14 18:35
85צפיות
...ריאלי למחולל קיטור שאתה מצפה שיתן תוצאה של ספיקת קיטור ממכונה שיש לה דוד לחץ בנפח 3 ליטר.

יש קפוצ'ינטור מופעל קיטור  לרכישה ב"קופמה" היבואן של מכונות ניבונה, אבל זה לא מוט הקצפה עוצמתי, זה קפוצ'ינטור....


עדיף שתקנה מכונת קפה איכותית טובה כמו רנצ'יליו סילביה או אוסקר ,במכונות הללו יש מקציף מעולה, רק שתצטרך להפרד בין 3000-5000 ש"ח וזה לא שפוי לקנות מכונת אספרסו איכותית וטובה הבייתה....
איזו מכונה יש לך..?
01/05/14 09:04
53צפיות
אפשר להוציא קצף סביר מאוד ממכונות מסויימות עם דוד קטן. יש לי גאג'יה קלאסיק ואני מצליח להקציף בסדר גמור (כמובן שלא באותה איכות של קצף שהייתי יוצר עם מכונה מסחרית, אבל עדיין).
אחד הטיפים שממש עזרו לי (ותאמץ את זה גם לעבודה כשיש לך זמן וכוח) הוא לשים את כד החלב במקפיא כמה דקות לפני ההקצפה. זה הקפיץ לי את הרמה של הקצף בכמה רמות. יש השמים גם את החלב לכמה דקות עד שמגיעה לטמפ' של כמעט קפיאה, אבל אני אף פעם לא זוכר להוציא אותו בזמן ואז יש לי גושי קרח...
לא הקצף חשוב לי כמו הרתיחה
01/05/14 10:14
47צפיות
קניתי "קומקום" להקצפה וחימום חלב ומתברר שאולי הוא מקציף אבל מחמם בשביל ילד קטן לפני השינה ולא בשביל קפה - בקיצור לא מרתיח.
עד עכשיו אני מרתיח על גז אבל זה משהו כמו 3-4 דקות ואין לי עצבים להמתין אז אני מתפנה לעיסוקיי וחוזר כשהכל גולש לכל הכיוונים.
הקיטור מאפשר רתיחה בתוך 20 שניות וזה תענוג עילאי. אין כמו לקבל קפה רותח בזמן כ"כ קצר.
זה כל הסיפור.
º
אז גם מיקרוגל קטן יספיק להרתחת חלב...
01/05/14 11:26
23צפיות
מיקרוגל הורס את ההרכב המולקולרי של האוכל
01/05/14 14:12
54צפיות
לא בשביל משהו,
אבל כשאני ארצה סרטן במעיים, אני אתחיל לחמם דברים במיקרוגל.
כמעט כל דבר שאתה מחמם בו מזיק. עוד לא
01/05/14 14:24
55צפיות
נבראו המחבת או הסיר שניתן לנקותם ללא שיפשוף בסקוטש כזה או אחר. כלומר כל פעם אחרי נקוי אתה עובר על כללי השימוש בכלי=נחשף לחומרים מזיקים.
תהיה בריא פנומן-אבל אשמח לראות מחקר מדעי אחד
01/05/14 18:05
58צפיות
שתומך בטענה שלך.

אם בא לך, אתה מוזמן לקרוא כאן על סכנות המיקרו.
שם זה התחיל
01/05/14 20:00
51צפיות

עם המדענים השוויצרים והרוסים
http://www.cspinet.org/nah/04_05/microwavemyths.pd...

תודה רבה על המאמר המאלף
03/05/14 20:39
27צפיות
אני ממליץ גם לך לקרוא אותו דרך אגב.
אולי הוא יעזור לך להתגבר על הפחד מהמיקרו...
קפסולות קפה
29/04/14 16:12
106צפיות
האם יש קפסולות למכונה הקפה שזה נס קפה
האמת..
30/04/14 21:33
74צפיות
שלא שמעתי על דבר כזה...
פורום פונדקאות בחו"ל נפתח ב|תפוז|
29/04/14 12:13
8צפיות
|מוצץ|הורות באמצעות פונדקאות הופכת לדרך נפוצה ומקובלת להביא ילד לעולם, בשנים האחרונות אנו רואים עליה משמעותית במספר האנשים אשר עוברים תהליך פונדקאות בחו"ל.
הפורום הוקם על מנת להעניק לגולשים מידע בנוגע להליכי פונדקאות אשר מתבצעות בחוץ לארץ. החל מאלו מדינות אפשר לבצע את ההליך, החוקים השונים ועד למחירים.
כל אלו שעברו כבר בדרך הזאת, לאלה שעוברות ועוברים בה עכשיו, למתחילים לגשש, או שכבר נמצאים עמוק בפנים, כולם - הורים מיועדים ופונדקאיות, מוזמנים להשתתף ולשתף בו.

http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...



שאלה על מטחנת רנצ'יליו רוקי
27/04/14 10:56
127צפיות
שלום חברים!
האם המטחנה הזאת יכולה לטחון גם פולים ירוקים, לא קלויים, או שזה עלול לפגוע בלהבים?
תודה
דודי
עזוב אותך מדיאטות כאלה
27/04/14 17:55
93צפיות
תוכל הכל רק במידה...ותעשה ספורט.
ממש לא
27/04/14 19:00
95צפיות
טחינת קפה ירוק תתקע את המטחנה מיידית.
אפילו אל תנסה
תודה למשיבים
28/04/14 11:11
71צפיות
למעשה אני טוחן מזה כשבועיים שלושה תערובת שבה יש כ25-30% פולים ירוקים והשאר קלויים. המכונה טוחנת את הקפה. השאלה אם אינני מזיק לה..
º
מזיק
28/04/14 22:05
34צפיות
יש לך מזל...
29/04/14 10:21
74צפיות
שלרוקי יש מנוע גדול עם מומנט ארוך וסכין חזק.
המתטחנה תנזק במקום הכי פחות צפוי, בסיס הסכין ברוטור, החלק שמחבר בין ציר מנוע המטחנה לבין הסכין המסתובב.   אם אחרי ה"ניסוי" הזה, המתחנה תתחיל לטחון לא אחיד וגם כשתסגור עד הסוף את הטחינה לדקה ביותר , היא לא תצליח לטחון הכי דק לאספרסו, אל תתפלא.....  סימן שהבסיס הזה התעוות. יכול להיות שגם ציר המנוע. יכול להגרם פה מצב בלתי הפיך.
לטחינה של קפה ירוק אתה צריך צ'ופר 28 ס"ם לטחינת תבלינים או בשר למטבח מוסדי כזו:
כתובות אינטרנט מצורפות:
º
תודה דובי
30/04/14 23:42
19צפיות
טפטוף באיניסיה של נספרסו גם לאחר שמסתיימת
28/04/14 13:38
58צפיות
החליטה המקורית ( נאמר לאחר 3 דקות מתום החליטה) הוא BUILD IN ולטובתו נבנה מגש לאגירת המים או שניתן להפטר מזה בדרך יצירתית?.
º
לא תקין, לפנות למרכז השירות.
29/04/14 09:31
22צפיות
º
או לעשות טיפול ניקוי אבנית....
29/04/14 09:32
21צפיות
º
תודה (כבר פחדתי שתיתן לי בראש). הנ"ל חדשה.
29/04/14 09:36
20צפיות
º
תכין ת'עורף לצ'אפחה
29/04/14 10:03
23צפיות
האם למישהו יש ניסיון עם Crema C7?
28/04/14 00:27
63צפיות
מכונת האספרסו שלי שבקה חיים ואני שוקל לרכוש את ה-C7, שהיא די חדשה בשוק. האם למישהו יש ניסיון איתה? תודה על העזרה :)
מצטרף לשאלה. אתמול הדגימו לי אותה..
28/04/14 07:29
55צפיות

ממה שראיתי, היא אוטומטית לחלוטין ועושה "הכל", טוחנת לבד, מוזגת את האספרסו, מקציפה לבד ומוסיפה את החלב בסופו של תהליך.  סבבה לגמרי.
נראה לי שאם היו לה ציצים, הייתי מתחתן איתה.

מצד שני, אוטומטיזציה ברמה שכזו מוּעדת לים של תקלות.

נו, אז למי יש ניסיון של כמה שנים איתה?  מה-MTBF שלה?
כמה עולה שירות?  החלפים?

אשמח לתובנות,

תָּמִיר
המלצה למכונת קפה one touch
24/04/14 00:36
144צפיות
שלום,

אני שוקל לקנות מכונת קפה one touch ואני מתלבט בין juar micro ena 9 לבין Saeco intelia, שתיהן בסביבות 5000 ש״ח. אשמח לשמוע את דעתכם. האם יש מכונה אחרת מומלצת?

תודה! עומר.
היתרון הבולט של סאקו...
25/04/14 07:45
130צפיות
מבין השתים הוא זמינות מעבדות, זמינות חלקי חילוף, פשטות טיפול ותחזוקה שוטפת.  החסרונות, פלסטיקיות וונראות מעט פחות יפה בדגם הפשוט, גודל.

היתרון של יורה, אמינות גבוה עיצוב יפה ורמת גימור חזותי יפה וגודל פיזי קומפקטי יותר.  חסרונות, מעט מעבדות תיקון.

לא שיש לי העדפה דווקא לסאקו, אבל רק בגלל זמינות השירות,כנראה שזו הבחירה הנכונה.
לא לשכוח שמכונת קפה, אינה מוצר ביתי רגיל, תנאי העבודה של המכשיר והמורכבות שלה, גבוהים משל כל מכשיר ביתי, גם אם שותים כוס ביום. מכונת קפה בניגוד לכל מכשיר ביתי אחר, דורש טיפולים תקופתיים.   צריך לטפל במכונה כל שבוע וע"פ ההוראות.
הטיפולים עהם פשוטים, ניקוי פשוט שלא לוקח יותר מאשר 10 דקות הכולל שטיפה לצורך ניקוי יחידת חליטה, ניגוב עם מטלית רכה לחה קלות, את איזור יחידת החליטה ולדאוג לרוקן את מגרת הפסולת על בסיס יומי.   פעם בתקופה ועל פי קשיות המים, לטפל במכונה לניקוי אבנית. פעם ב500 כוס, לנקות את יחדת החליטה עם כמוסת ניקוי ושימון עם משכת סיליקון שמסופקת עם המכונה. מי שידאג לטיפולים הללו, בזמן, (ובאמת שכמות השקעת הזמן והמאמץ הנדרשים היא קטנה מאוד), ישמור על אמינות המכונה וימנע את רוב התקלות והמכונה תשאר אמינה מאוד לאורך שנים ארוכות.
היתרון הבולט של סאקו...
25/04/14 20:17
88צפיות
תודה רבה דובי! אם אני הולך לכיוון של סאקו קפוצינו one touch הבנתי שיש שני דגמים: minuto ו-intelia. מה מהם עדיף? שוב תודה על העזרה! עומר.
קודם כל לא לגעת בוואן טאץ'
25/04/14 20:42
110צפיות
אלא אם כן ניקיון של הקראף וכל מה שקשור בניקוי יסודי של משקעי חלב.

נכון, יותר קל ללחוץ על כפתור אחד בשביל להכין קפה... מצד שני זה פותח חלון למגוון תקלות מעצבנות שכמעט כולן תלויות בתחזוקה ונקיון.
אגב שלא תבין לא נכון, זה לא הסאקו אינטליה סובלת מהצרה הזו, אלו כל המכונות הללו שיש להן קראף חלב.....לא משנה איך קוראים למכונה או מי היצרן...
לגבי השוואה בין האינטליה למינוטו, המינוטו קומפקטית יותר, מבחינת פונקציות כמעט זהה, מבחינת מבנה המכונה, האינטליה יותר מאסיבית.
קודם כל לא לגעת בוואן טאץ'
25/04/14 21:46
84צפיות
אז אתה מציע לקנות מכונת אספרסו (ללא הקצפת חלב built-in), ולרכוש בנפרד מקציף חלב? אם הבנתי אותך נכון, אז איזו מכונת אספרסו מומלצת? תודה!!
לא הבנת אותי נכון....
26/04/14 18:05
76צפיות
אתה מתכנן לקנות מכונת וואן טאצ' שהמחשבה שעומדת מאחורי זה היא, שיהיה לך יותר קל....  נכון?! אז"ש! מכונות ואן טאצ' חוסכות לך את שלב ההקצפה בלבד ובתמורה דורשת ממך המון המון עבודה בניקוי ותחזוקה , נוספת שבסוף יגררו אחריה תקלות שיעצבנו אותך לאללה כי החלב יהיה חם/קר מידי, יפסיק לזרום, ישבר לך הקראף (שעולה 740 ש"ח.... כולה חתיכת פלסטיק מאוד שבירה)... בשביל מה לך?!

את האינטליה/מינוטו/יורו/כל מכונת קפה אוטומטית באשר היא ניתן לרכוש בגרסת וואן טאצ' או בגרסת אספרסו... גרסת האספרסו מאפשרת לך הקצפת חלב עם צינורית הקצפה רגילה המופעלת ע"י קיטור, ולא דורשת תחזוקה מדקדקת ולא מצריכה מעבר לניקוי פשוט כלום. מה שאני אומר.... החלטת ללכת נניח על האינטליה? בחירה מצויינת, קח את גרסת האספרסו עם מקציף הקיטור ולא את הוואן טאצ' עם הקראף חלב.
ודרך אגב מה שכתבתי כאו נכון גם לגבי....
26/04/14 18:13
66צפיות
... הלטיסימה של נספרסו...   קראף חלב ומקציפי וואן טאץ' במכונות אספרסו אוטומטיות זה חרא פטנט שהופך להיות פצצת סירחון מלא בחלב קרוש וסתחמות בדיזות, לפעמים בית גידול לרימות זבובונים, שכמעט כל מי שקנה את זה , כשזה נשבר או נסתם בפעם השלישית/רביעית, רצים וקונים מקציף חשמלי חיצוני...
עדיף אם כבר, קפוצ'ינטור חיצוני שמתלבש על צינורית ההקצפה ובעל צינורית יניקה היישר מקרטון החלב או הקצפת קיטור רגילה עם כד הקצפה.
º
חפש JURA למינהם
25/04/14 14:46
61צפיות
º
אופס. לא ראיתי טעות בכתיבת הדגם.
25/04/14 14:47
46צפיות
יש לי יורה ואני שמח בחלקי
27/04/14 18:22
56צפיות
אני מחזיק יורה ומתחזק אותה לפי ההוראות.

משמע מחליף פילטר כשצריך, מנקה לפי ההוראות ( המכונה מצווה עליך לנקות).
כל יום אני מנקה את ראש המוכנה. עד היןם הכל כשורה. אין תקלות.



אם כבר מדברים על Jura
29/04/14 22:11
34צפיות
אצלי בעבודה עברו מנספרסו (אני לא רוצה לדעת כמה הם משלמים על קפסולות לחודש, כנראה סכום דימיוני) לאוטומטית של ג׳ורה.

...

...

...

...

המכונה הוחזרה כעבור שבוע.
צייתנות זה לא צד חזק אצל הישראלים,
ומכונה ש״מצווה״ עליך למלא קפה ולנקות כל מיני חלקים פשוט לא מתאימה לאופי המקומי הממוצע.
על קריאת הוראות בכלל אין על מה לדבר.
אבל אצלי על השיש, זה עובד.
30/04/14 00:24
30צפיות
והתחזוקה פשוטה להפליא
מליטה סולו בת שלוש התקלקלה שוב
24/04/14 10:46
99צפיות
יש לי את המכונה הזו כבר 3 שנים,
לפני מספר חודשים תיקנתי אותה בעלות של 650 ש"ח, המטחנה התקלקלה, ותיקנו אותה.
עכשיו היא טוחנת וזורקת לי את כל התוצרת למיכל הזבל, ממלאת לי את המגש מים, אבל הכוס נשארת ריקה, או שהיא שמה לי כמות קטנה מאוד של קפה בכוס, כנראה השאר נזרק לזבל.
כואב לי מאוד לתקן אותה שוב, כי סביר להניח שבגלל שזו תקלה שונה, ובגלל שהיא כבר הרבה מעבר לכל אחריות, אז מתחיל הירהורי כפירה לכיוון מכונות קפסולות זולות (שיש כאלו שיעלו לי כמו לתקן את הנוכחית)
בקיצור זה המצב.

לקחת בחשבון שאישתי ממש ממש לא מתלהבת להוציא שקל על המכונה הזו או חדשה.

[אגב הקפה מקל על הכאבי ראש שלי]
התקלה שאתה מתאר....
25/04/14 07:19
86צפיות
מאוד קלה לתיקון.
סתם שאלה... מתי הוצאת פעם אחרונה את יחידת החליטה וניקית אותה ?
יח' החליטה נוקתה שילשום
25/04/14 08:30
57צפיות
המליצו לי לבדוק ולנקות שוב, אני אנסה אכן שוב לנקות.
לא הצליח הניקוי החוזר
25/04/14 15:38
44צפיות
עכשיו גם המים יוצאים מתחתית המכונה, ושום דבר לכוס
תעבור למכונה ידנית
25/04/14 14:45
47צפיות
ומטחנה בנפרד.
מכונה עם ידית וסלסלה לקפה טחון.
אני לקוי ראיה, מעדיף אוטומטית
25/04/14 15:37
54צפיות
האם יהיה לי קל להשתמש בנספרסו?
במחיר של תיקון המכונה אני כבר יכול לקנות את הזולות של נספרסו.
שוב.... אתה קופץ למסקנות מהר מידי...
25/04/14 19:16
64צפיות
התקלה הזו יכולה להגרם משתי אפשרויות, אחת מחבר הקורסור שמחבר בין יחידת החליטה לשסתום מעבר המים מן המכונה ליחידה, יכול להיות שנשבר/נסדק/התייבש, נקרע, התקלף לו האטם. תקלה פשוטה ומאוד זולה לתיקון.
אפשרות שניה צינור שהתנתק בין הטרמובלוק(מחמם המים) לסשתום הניהול/מעבר.   בשני המקרים מדובר בתקלה פשוטה שאינה יקרה לתיקון.
תודה על התגובה דובי דבש
25/04/14 19:27
46צפיות
האם תוכל להמליץ על מקום שמתקן מכונות של מליטה בירושלים?
כי יקר לי לנסוע/לשלוח במשלוח למעבדה שלהם בנשר.
תודה
שבת שלום.
שימו לב לתוספת החדשה להודעות
23/04/14 10:22
148צפיות
"תחומי עניין רלוונטים" זו תוספת של תפוז ולא של הכותב.
עדכון מתפוז
23/04/14 18:33
93צפיות
"בשעות האחרונות הורדנו מהרשימה ביטויים לא רלוונטיים והשארנו ביטויים עניינים בלבד. אם אתם נתקלים בביטויים נוספים שבעיניכם לא מתאימים, אם יש לכם המלצות לביטויים אחרים, אשמח לקבל על כך מסר אישי (המסר להנהלת הפורומים - מ).

שינינו את השם ל"תגיות" (במקום תחומי עניין)

התגיות מופיעות אך ורק בעמוד ההודעה.

ישנו קו מפריד והתגיות מופיעות מתחת לכפתור הלייק.

לחיצה על התגיות מובילה לפתיחתן בדף חדש."
לאחרונה היו שם תגיות הזויות
23/04/14 23:01
60צפיות
פשוט חבורת ליצנים, אין לי הגדרה אחרת לפארסה הזאת.
פולים חצי קלויים?
20/04/14 20:29
193צפיות
פולים חצי קלויים?
היי,

אני חדש בעניין הפולים, לא קולה בעצמי.

קניתי פולים של לוואצה- רוסה ושמתי לב למשהו שנראה מוזר בעיניי בתמונה המצורפת

משמאל- הפולים שנראים לי נורמליים, והם גם פריכים יותר ופחות מרירים מאשר הפולים שמימין, את השרוף הקטן לא טעמתי
הפולים שמימין נראים לי רק חצי קלויים

האם החתיכות הקטנות של הפולים הם סתם שברים של פולים רגילים?
יש תובנות? נפלתי על שקית פולים לא טובה או שאני סתם ירוק?

תודה!
הם לא נראים טוב.
20/04/14 21:19
120צפיות
וזה לא מפתיע,יצרני שמן-זית ממותגים איטלקים ידועים נאשמו לאחרונה בזיוף.
ייתכן שהנגע  פשה גם לתחום הקפה.
קשה מאוד ״לנתח״ פולים קלויים
20/04/14 21:34
98צפיות
הרבה יותר קל לפני הערבוב והקלייה.
החתיכות הקטנות הם פולים שבורים, אין פה שום בעיה.

אחת הסיבות להבדלים בצבעים היא פשוט מקור שונה לפולים -
ייתכן שהשמאליים מברזיל והימניים מאינדונזיה, או להפך.
לחלופין / ו / או ייתכן גם שהשמאליים מסוג ערביקה והימניים מסוג רובוסטה.

חוץ ממקרים נדירים של קלייה באמת דפוקה (לא סביר אצל ענק כמו לוואצה),
צורת הפולים לא מעידה על הטעם. יש פולים מכוערים להפליא לפני ואחרי קלייה בעלי טעם נהדר (אתיופים למיניהם?)
ויש פולים יפים וגדולים וחלקים שטעמם לא מוצלח. כמו כן, יש פולים שנקלים בצורה אחידה, ויש כאלה
ששום דבר לא יגרום להם להיקלות בצורה אחידה, עקב שיטת הייבוש שלהם.

מתנצל אם חפרתי...
אתה רציני?
20/04/14 21:41
80צפיות
אם אני מעמיד במסדר את פולי הקפה מהתערובת שבה אני משתמש,
כל פול דוגמן,ערביקה או רובוסטה,כולם היו יכולים לככב בסרטון פרסומת.
רציני לגמרי
21/04/14 00:46
75צפיות
אם התערובת שלך מורכבת רק מערביקות בעיבוד רטוב, זה יכול להיראות יפה מאוד.
פולים בעיבוד יבש נוטים להיות פחות יפים, בהכללה גסה.
כבר נתקלתי בקפה נהדר (ירגקפה או סידמו, לא זוכר) שנראה כמו אוסף של פולים קטנים ומצ׳ומקים, כל אחד בגודל שונה.
רובוסטה מונסון, מכיר?

כמובן שיש דפקטים כגון חורים שנגרמו מחרקים, פול עם כתם שחור או פול שלא הבשיל (קלייה לא אחידה אופיינית) -
אלה משפיעים לרעה על הטעם, אין פה ויכוח.
גם לי נראה ששני השמאליים הם רובוסטה
21/04/14 20:44
48צפיות
הם עגולים וגדולים.
היתר נראים פ'סדר. קלויים מעט פחות.
בזמן הקליה הפולים מתנפחים בדומה לפופקורן. הם נחלשים ואולי נשברו במעברים או בשקית לאחר האריזה.
לי אין ת'בעייה. אני קולה לבד. רובוסטה, אתיופיה, ברזיל, קולומביה.
חח עברת על כל האפשרויות ולא אמרת כלום
21/04/14 20:46
42צפיות
פרט לזה שיש הרבה אפשרויות
בוא נעשה לך סדר בתמונה הזו...
21/04/14 21:36
113צפיות
נתחיל עם פולים שנראה כאילו רק הצהיבו ומקבלים צבע צהוב עפר בקלייה, אבל לא מצליחים להגיע לחום כהה ויפה...
נתחיל עם הפול הימני ביותר (נקרא לו מס' 1 ) נראה כמו  ערביקה ברזיל, כנראה מזן לא מובחר, כנראה סנטוס, יש לו חור קטן של תולעת לייד הנבט, מה שכנראה עצר את ההבשלה של הפרי ולכן אופי המרקם של הפול עצמו נשאר דחוס יותר, הוא היה נקלה בקלייה באצווה קטנה יותר, סביר להניח שהיה גם כן נשאר חצי קלוי, אגב אם תשבור אותו ותריח, תגלה שאין לו כמעט ריח של קפה, אלא קצת יותר דומה לטוסט.

פול מס' 2, זה שליידו סובל מעצירה של התפתחות הפול בשל  מטציה גנטית בשיח, גם הוא ערביקה, כנראה גם ברזיל,  אם תשים לב יש לו מין נקודה שחורה לייד הנבט סקצה של ה"חיוך" אבל בצד הקמור. פגם גנטי זה גורם לכך שהפול אוגר כמות אדירה של מים ואחוז הלחות בפול גבוהה לכדי 30% גם לאחר היבוש ולכן לא מצליח (למעט הנבט) להגיע לשלב פירוליטי ולכן רק הנבט משחיר, היתר נשאר צהוב.

פול מס' 3,4 שניהם נפגעו מפטריה , יש עליהם סימנים "מנומרים, לכן התפתחותם נעצרה, המבנה של הפול נשאר דחוס והפסיק להתפתח על אף שכמעט והגיע לבגרות, שוב התוצאה לחות רבה יותר, לא מצליח להגיע עם יתר הפולים לשלב הפירוליטי  הפול השבור מס,5 פגם גנטי שנקרא קונכייה רובם משחימים חלקם הקטן לא פול שבור מס'6 כנראה נשבר בקלייה או במגש הקירור  גם הוא כנראה סבל מפגם או תולעת ולא סיים קלייה...
פול מס' 7 הגדול לייד הקונכייה,  רובוסטה ויאטנם או אוגנדה , מוטאנט של ממש, גם לפי הגודל... הרבה לחות ויבוש לא אחיד או בשלב יבוש בקלייה או בשלב היבוש בחווה, חלק גדול מהקליפה עוד עליו מה שאומר שזו שמשה כ"שמיכה" שכלאה את הלחות בפול ולא נתנה לו להמשיך להקלות, גם הוא יהיה בעל תחונות "אפוי" ועם ריח שיזכיר מעט בצל מטוגן. כמוהו גם הפול שליידו מס' 8

פול מס' 9 זה שלייד השבור קולומביה עם מוטציה גנטית אופיינית לזן, הוא אגב נראה הכי "קלוי" מהחבורה, זביר להניח שהוא היה יבש יותר מיתר הפולים בתוף... אגב תופעם הצהובים מחמירה ככל שהקפה יותר "מאוסם" כלומר כשהפולים עומדים במחסן זמן רב מאוד מהקטיף ועד הקלייה.
כמו שחשבתי
21/04/14 21:41
70צפיות
פולים פתולוגים אחד אחד.
משהו רקוב בממלכה.
אז זהו שלא.....
21/04/14 21:48
83צפיות
יש פרוטוקול מאוד ברור של הSCAA שאומר בקלייה חד זנית כמה מותר שיהיו מכל סוג של פגם , אני מצפה וברור לי שאי אפשר לספר לאף יצרן, פולים שהם במאת האחוזים נקי מפגעי תולעים, פטריות ופגמים או מוטציות גנטיות...   בקפה רובוסטה, זה בולט יותר, בערביקה זה בולט פחות, מכיוון שמדובר בתערובת ויכול להיות שגם נקלתה כתערובת, יכול להיות שתהליך היבוש בקלייה היה קצר מהמתאים ליחס הלחות הכללי בתערובת והתוצאה שיהיו יותר פולים צהובים.
אין כאן משמעות אבסולוטית ל"חסכנות" של היצרנים.
יתרה מזאת, היות הקפה הוא גידול אורגני שמושפע ממזג האוויר, מכמות חשיפה לשמש, לקור, למחלות כמו פטרייות שתוקפות שיחיי קפה, תולעי ונוחלים שונים, יכול להיות שהעונת קטיף אחת בחוות גידול אחת  יהיו הבדלים אדירים בכמות הפגמים , משנה לשנה. יחד עם זאת פגמים שמופיעים בקלייה עשויים להיות בולטים יותר בשנה זו או אחרת. כל הרעיון באחידות ביצור המוני, היא אם בקר האיכות מצליח לאמוד את ההבדלים הללו, לשנות תערובת או פרופיל קלייה בהתאם לתנאים של כל אצוות סקים שמגיעה לשערי המפעל.
כשר אבל מסריח
21/04/14 21:53
59צפיות
מאמין למה שאתה אומר
אבל בתערובות שאני משתמש
לא נתקלתי ברעות חולות שכאלה.
איני יודע באיזו תערובת אתה משתמש, אבל....
21/04/14 22:12
96צפיות
ישנם מפעלים שעובדים ישירות עם חוואים ומפעילות את החוות כלכלית ומכאן שלחקלאי הזה יש יותר כח להתמודד עםן מצבים כגון פטריית עלה מחליד, או זוחלים ורמסים, לאומת כאלו שקונות מטריידר שמבטיח להם מחירים זולים יותר. ישנם גם טריידרים שעובדים עם חוואים ועם בקרות איכות גבוהות כי הם מתחייבים ללקוחותיהם על סטנדרט איכות מסויים..

תמיד צריך לזכור, יותר רובוסטה, יותר פולים זולים כמוו רובוסטה ויאטנם/אוגנדה/חוף השנהב/הודו AB,  וערביקה מזנים נחותים מבטיחים בפירוש יותר תופעת פולים צהובים בתערובת הקלויה. אם אתה שותה קפה מתערובת שיש בה 100% ערביקה, הסיכוי מראש שתתקל בפגמים הללו, קטן מאוד באופן מאוד מאוד משמעותי.
נאפולי טבעה בי את חותם
23/04/14 14:55
65צפיות
האספרסו מאז שגרתי בה.
20-30% רובוסטה בתערובת הנאפוליטנית שלי.
ומי שיטמין שם פולים נגועים
הקאמורה תעמיד אותו אל הקיר.
אוהב קפה אמיתי מערבב כך את התערובות שלו. 30%
23/04/14 16:28
70צפיות
רובוסטה, לפחות..

כל חובבי הערביקה העדינה...או שאין להם טעם או שהם...

דובי - אל תמחק....חחחחחחחחחחחח...תן להתקפות להתחיל....
קבל תיקון: אוהב אספרסו אמיתי
23/04/14 23:05
51צפיות
אני לא מוצא שום סיבה להוסיף רובוסטה לקפה פילטר, למשל,
חוץ מהיוצא-מהכלל ששמו מונסון. גם זה, לא תמיד.

באספרסו זה אחלה.

תודה רבה לכל העונים!
23/04/14 22:35
50צפיות
פניתי ללוואצה לשאול אם זו האיכות אליה הם כיוונו במוצר או שסתם נפלתי על תוצרת פגומה
מה שאתה כנראה לא מבין שהמוצר שבידך לא פגום ..
23/04/14 23:06
68צפיות
יש אחוז מסויים של פולים צהובים בכל אצוות קלייה  וכמות הפגומים שהראית אינה גדולה כלל ואפילו לא מעוררת אצלי תהייה או התרשמות לרעה...
בשקית של קילו, יש בערך תנובה של חמישה וחצי שיחי קפה... אי אפשר להמנכ באופן מוחלט מהתופעה הזו ואם מדובר על כמות שהראית על 350 גרם קפה קלוי,  אפשר להגדיר אותו כקפה די איכותי.
אתה צודק, באמת לא הבנתי אם הקפה פגום או לא
24/04/14 00:19
55צפיות
אני גם לא יודע מה אחוז הצהובים בתערובת, אבל לא הייתי צריך להתאמץ במיוחד לשלות אותם החוצה והכמות שהצגתי היא רק כמדגם מייצג של הצהובים בלבד. הרוב של התערובת הוא חום כמו השניים השמאליים ולרוב ללא כתמים, לא התכוונתי ליצור מצג כאילו הרוב הוא צהוב, רק רציתי להבין מה פשר הפולים המוכתמים/בהירים הללו.

אני מניח שלא מפורסם אחוז הצהובים ו/או השרופים הסביר בתערובת קילו, לכן שאלתי אותם.

ישנה תוכנית של נשיונל גיאוגרפיק על תעשיות ענק ומראים שם מפעל של אילי, חלק מהתהליך שם כולל הוצאה אוטומטית של פולים פגומים, אולי גם עוד חברות משתמשות בזה.
פורום עד סוף העולם מגיע ל|תפוז|
22/04/14 18:33
10צפיות
|גלובוס| עד סוף העולם מחברת מחדש עשרה זוגות גרושים ולוקחת אותם להרפתקה באי אקזוטי בפיליפינים. כדי לסיים את ההרפתקה בהצלחה הם יצטרכו לשים את משקעי העבר מאחור, לשלב ידיים פעם נוספת, להתמודד עם השדים מעברם ולגעת מחדש במה שפעם חיבר אותם. הזוג שינצח יזכה במיליון שקלים שייסגרו בתכנית חיסכון עבור ילדיהם המשותפים.

אתם מוזמנים לדבר על התוכנית בפורום עד סוף העולם
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...
הסברים ממצים על קפה וקלייה ע"י גלעד
21/04/14 20:56
97צפיות
"אקדמיה לקפה"
http://negro.co.il/?page_id=75
המטחנה שלי מלאה בעננות המעיבה על מבריקותה....
17/04/14 14:31
108צפיות
איך מבריקים שוב את הבסיס מאלומיניום, של הקיי 3?
אולי כדאי לנסות את אחד החומרים המבריקים
18/04/14 08:31
62צפיות
נירוסטה
לא לא
18/04/14 18:41
67צפיות
זה רק יחמיר את המצב.
ניקוי רק עם חומץ.
כאמור חומץ אמור להיות מחומם ורצוי להספיג מטלית רכה ולעטוף את גוף האלומיניום ,ומדי פעם להזליף עליה חומץ חם .
כך גם אני מנקה ברזי מטבח.
החומץ של מלפפונים לא הולך אף פעם לפח ,תמיד לניקוי הברזים
העננות באלומיניום אינה משיירי אבנית. להערכתי,
19/04/14 01:38
48צפיות
יש לבצע הברקה מקצועית עם ניירות שיוף דקים מאד...אשאל את רוני...
הברקת אלומיניום
19/04/14 10:46
53צפיות
קודם כל לא לנקות עם שום חומר חומצי בדיוק כמו שלא מנקים מיכלי אלומיניום של מכונת קפה עם חומר חומצי.

לכל שיטה ביתית צריך לשטוף היטב במי סבון את הכלי, להסיר את הל הסבון וליבש.

אפשר להשתמש בניר לטש בדרגה 400 ולהגיע עד 800 ואף יותר. בסוף לבצע הברקה  עם סוג של בד פלאנל/רך.

שיטה ביתית נוספת היא שימוש באבקת קרם טרטר (ניתן לקנות בכל חנות לצרכי אפיה, היום לא חסרים כאלה) ומים. לערבב חלקים שווים של אבקה ומים ליצירת מישחה ועם זה לעבוד. לבסוף, לשטוף שוב במים ולייבש.

בהצלחה! ספר לנו איך יצא.
חומר מצויין לליטוש מאוד עדין של אלומיניום
20/04/14 01:48
57צפיות
במקור מיועד לניקל אבל עושה עבודה גם על אלומיניום, חומר שמיובא ע"י חברת "יעקובי" שנקרא : PEEK  בא בכופסה מוכספת עם הדפס כחול, בפנים ישנה שפופרת עם משכה בצבע תכלת שמכילה חול מיקרוני  שרוף ושעווה. כל מה שצריך זה סמרטוט רך, מעט ממשכת הPEEK וטיפה סבלנות...  לנגב ולקרצף בתנועה מעגלית ולאחר מכן עם סמרטוט רך נקי ללא משכה ולאחר מכן נייר סופג רגיל של מטבח, זה יבריק את גוף המטחנה ממש כחדשה ואף יצפה אותה במעט שעווה כך שלקורוזיה יקח הרבה זמן להתפתח שוב. אגב ממליץ מאוד על החומר הזה גם לבעלי מכונות רנצ'יליו סילביה שמפתחות כתמים לבנים או חומים על גבי שטח המכונה.
אגב גם משחת פוליש לרכב אקסטרה עדינה למכוניות בצבעים מטאליים, ללא אלמנט צבעוני או פגמנט בפנים, יכולה להתאים.
לא לא לא לא לא !!!!!!!!! לא חומץ !!!!!!
19/04/14 10:39
70צפיות
חומץ חם הוא מצוין לתקוף אלומיניום ולגרום לקורוזיה.
הברזים שלך בבית הם ציפוי ניקל או כרום שהם שונים לחלוטין מאלומיניום.
לגבי החומץ של המלפפונים עדיף שתנצל אותם להכנת טחינה ואפית לחם!
º
טחינה אני מבין, אבל לחם? סוד מקצועי כלשהו?
19/04/14 12:34
25צפיות
שוב לא לא לא
19/04/14 16:24
41צפיות
שום סוד מיקצועי. בהנחה שאתה מודע לטעמי לחמי המחמצת, מקובל להשתמש במי גבינה ליצור טעם חמצמץ בלחם. כיוון שבמי הכבישה של מלפפונים נוצרת גם כן חומצה לקטית, אפשר להשתמש גם בזה.
וואלה, לקטית בחמוצים. ידעתי ושכחתי. תודה!
19/04/14 22:01
43צפיות
איי איי איי, אמצע פסח ואנחנו לא סתם מדברים על לחם, אלא על שאור.
אבל אין כמו טעם חמצמץ ״אמיתי״ ממחמצת בת כמה שנים,
אני מניח מן הסתם שיש לך גם תרביות לגבינה באותו סגנון
חידקים ומה לא...
20/04/14 21:25
26צפיות
הספקתי להכין מספר פעמים מחמצת שאור מאד מיוחדת ולהשתמש בה לא מעט. נוצר תמיד מצב שאין אפשרות להתמיד באפיה סדרתית וכתוצאה מכך בעיקר זורקים חומר. הסוף תמיד רצח...של המחמצת.
לגבי גבינות, אני בד"כ "גונב" את החיידקים מה"גיל" והיוגורט. במקביל אני משתמש גם במחמצות/חיידקים תעשייתיים שמגיעים בצורת אבקה.
ברזי מטבח זה לרוב פליז מצופה כרום או ניקל
19/04/14 21:16
35צפיות
אין שם אלומיניום.
מנקים עם סקוטש וטיפה סבון.
פרסום בתפוז - תפוז עסקים

בעל עסק קטן?

זה הזמן שלך להופיע בפורומים! למידע השאר את פרטיך כאן >>>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה