לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום קפה!

הפורום נוסד בנובמבר 2001 כמקום מפגש לחובבי ואוהבי קפה, על-ידי אילן די, אשר אותו החליף ערן כרמון בנובמבר 2002, כשאליו הצטרף רם איבגי, וביחד ניהלו ותרמו מנסיונם האישי ואהבתם לנושא.
נושאים רבים קשורים לתרבות הקפה, ומטרת הפורום היא לעסוק ברובם אם לא בכולם. בפורום מספר רב של גולשים בעלי ידע ונסיון רב, אשר שמחים לתרום ולחלוק את ידיעותיהם עם הכלל.
בעלי בתי קפה, יבואנים וכל העוסקים בתחום לפרנסתם מוזמנים אף הם להשתתף בפורום ולתרום מניסיונם. אולם, אין מקום לתכנים מסחריים בפורום. הודעות על מכירות וקניות יש לפרסם בלוחות הפורום בלבד. לא יורשו פרסומים באמצעות הפורום ואלה ימחקו. פרסומים על מבצעים לחברי הפורום ניתן לפרסם רק בתאום עם מנהל הפורום.

החל מחודש מאי 2007 התחלתי לנהל את פורום קפה מתוך אהבה וזיקה לתחום, ושמתי לי למטרה להמשיך את הזרמת וחלוקת המידע בין המשתתפים ולהעשיר את תכניו של הפורום כמה שיותר.
כולי תקווה לקיים מפגשי פורום רבים, על-מנת לשבור את המחסום הוירטואלי, אשר לא פעם מביא ל"היתקלויות" לא נעימות ומיותרות. אבקש מכל המשתתפים לשמור על תרבות שיחה ולזכור שמאחורי כל הודעה עומד מישהו שאוהב קפה, ומאחוריו עומד מישהו חשוב יותר: בן-אדם. הודעות בעלות אופי פוגע/זלזלני/מסית יימחקו ללא אזהרה מוקדמת.

הפורום שייך לכולנו. גם לכם! כולם מוזמנים להשתתף בו.

ליאור ינאי

ברוכים הבאים לפורום קפה.
פורום קפה עוסק בתחביב הקפה, בקליית קפה, מכונות קפה  ותרבות קפה, חברי הפורום רואים בנספרסו/קפסולות כמוצר שאינו נכלל בתחביב ועל כן אין לנו תשובות לגבי מוצרי נספרסו/קפסולות ואיננו יכולים להמליץ או לתת תשובות על מוצרים אלו.
הודעה חדשה

הסבת מכונת קפה רגילה לקפסולות
04/10/14 12:39
133צפיות
שלום,
הזמנתי מכונת קפה רגילה מחול, והיא בדרך לפה.
יש לכם רעיונות איך אפשר להסב אותה לקפסולות של נספרסו?
זו המכונה:
היא בדרך לפה, ואם אתם שואלים למה הזמנתי מחול, הסיבה שיותר חשוב לי הקצפה אוטומטית מכל דבר, ובארץ אין משהו כזה זול.
למה בכלל להסב אותה דווקא....
04/10/14 14:51
142צפיות
לקפסולות של איכספרסו?
 
בלי שום קשר לעובדה שלא ניתן... רק בגאג'יה היו פעם פעם ... לפני המון שנים מתאמים לזוועה וגם כשנספרסו ניסו להחדיר את הזוועות שלהם לשוק המוסדי והעסקי, ללא הצלחה כי המוצר לא עמד בסטנדרטים הנחוצים לשוק המוסדי מקצועי, ברגע שנספרסו הבינו שאינם מצליחים לעבור בשלום ולהצליח בשוק המוסדי מקצועי,הם ויתרו עליו די בקלות. הם כיוונו את כל מערך השיווק שלהם לביתי והמשרדי...
 
אילו היית קורא קצת על המוצר שרכשת, היית מגלה שניתן להפעיל את המכונה עם פודים סטנדרטיים... אם תשאל אותי, והשיקול הוא אי התעסקות וניקיון, דווקא הפודים יתנו לך תוצאה טובה, נקיה ומאוד מספקת.
תודה על התגובה!
04/10/14 16:06
82צפיות
אני לא מספיק אנין טעם בענייני קפה, ונספרסו נותנים לי מגוון ועמידות.
השאלה האם פודים נותנים לי גם מגוון טעמים ועמידות (ובמחיר דומה)?
הפודים יתנו לך
04/10/14 20:38
90צפיות
נוזל בצבע חום,
אשליות בצבע קפה.
º
אז עדיף קפסולות?
04/10/14 21:59
44צפיות
º
זו נבלה וזו טרפה. אם כבר, עדיף הפודים: יותר מגוון ויותר זול.
04/10/14 22:44
39צפיות
עדיף למה?
04/10/14 23:08
68צפיות
הצבעוניות הססגונית זועקת- סכנה לפניך
התוצאה ממחישה את גודל ההונאה.
ממש כמו צפרדע רעילה או חרקים נוצצים בצבעים מתכתיים
06/10/14 20:21
56צפיות
כולם רעילים.
בטבע זה נועד להרתיע
06/10/14 20:34
50צפיות
כדאי שצרכן הקפסולות יגיע למסקנות הנכונות.
קנה 3 קפסולות
06/10/14 20:19
76צפיות
פתח אותם שפוך התכולה לסלסלה.
זה הדבר ההכי אידיוטי שחשבתי שעושים.
וברצינות. למכונת קפה שופכים אך ורק קפה טחון טרי. טרי זה אומר שנטחן במטחנת קפה לעובי הדרוש רגע לפני ההכנה. עכשיו יותר ברור?
הסבת מכונת קפה טחון לקפסולות
12/10/14 19:24
56צפיות
היי 
בהמשך לכל מה שנאמר בענין ההסבה חסרונות ויתרונות...
בד"כ הדברים הם כמו שנאמרו אבל,
במקרה של המוצר הנל ומאחר וחזרתי מהתערוכה בברלין בה הוצג מוצר זה,
אציין שספציצפית למכונה זו ישנה ורסיה המאפשרת לשים את כל סוגי הקפסולות עם מתאם !!!
נכון שזה סוג של פשרה אבל זה אפשרי,
אצלנו יש מכונה שהוזמנה במיוחד עם שינוי זה בשם "פסקל כרום פרו" "pascal chrom pro",
המאפר לעבוד עם קפה טחון,פודים וקפסולות במידה הנקראת "פויינט" ,
זאת אומרת שאפשר לשים מבחר רב של סוגי קפה בידית כמו:לוואצה,מסטה,פסקל,פערה,מאורו וכו'.
כך שכפי הנראה ניתן לשים למכונה זו ידית עם מתאם לקפולות פוינט.
 
אלון קדמה
º
לא הבנתי את מה שרשמת..
13/10/14 22:39
16צפיות
ון למקינטה ארוז בוואקום
04/10/14 20:02
80צפיות
שלום וברכה לכולם,שאלה עניינית:נתקלתי על מדפי הסופר השכונתי בקפה ארוז בשקיות וואקום ועל האריזה כתוב "מתאים גם למקינטה".?כגון קפה לנדוור,illy,ואחרים פחות מוכרים לי.על האריזה של קפה לנדוור היה כתוב "מתאים גם לפילטר וגם למקינטה".
מי שניסה אותם,איך הטעם ?
ברור לי שהוואקום לא יחזיק מעמד אחרי פתיחה,איך ניתן לאחסן בצורה הטובה ביותר?
 
כמובן שאני לא מוותר על קפה טחון טרי כל בוקר,פשוט לטיולים ומילואים זה הרבה יותר נוח.
לטיול
06/10/14 20:23
39צפיות
לטיול הכל הולך. אפילו לעשות על האש קפה שחור, גם תה צמחים!
איך מכניסים את הקפסולה
06/10/14 07:11
61צפיות
והאם כל סוג ניכנס לידית הנינעלת
רק קפסולה שמותאמת למכשיר
10/10/14 20:43
29צפיות
כל מכשיר עם הקפסולות שלו .
אם כי יש הרבה סוגים שמתאימים למכונה של נספרסו.
 
|*| נפתח פורום תקשיבו לזה |*|
05/10/14 13:25
11צפיות
|תו|לכל אחד יש טעם מוזיקלי שונה אם זה פופ, רוק, אלטרנטיבי או אולי מזרחית.
אנחנו מזמינים אתכם לפורום בו תוכלו לחשוף את טעמכם האישי - פשוט מצרפים את הקליפ להודעה (אתם יכולים לכתוב כמה מילים), ונותנים לכולם לשמוע!

אנחנו מחכים לכם בפורום תקשיבו לזה :-)

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumpage.aspx?f...


האזנה נעימה :)
צבע מזיגת הקפה
01/10/14 15:28
174צפיות
עד לפני כחודש היתה לי  מכונת Via Veneto.
כעת קניתי מכונה של Mellita
 
ובכן, שמתי לב שבמכונה הישנה, כשהייתי מזרים את הקפה, צבע הזרימה היה מתחיל מכמעט שחור ורק לאחר כמה שניות (להערכתי כ-3 שניות) הזרם היה מתחיל להלבין ולהיות פחות ופחות כהה.
 
במכונה החדשה, הזרם מלבין כמעט במיידי (פחות משניה).
 
לתומי חשבתי שזה נובע ממיצוי פחות חזק של הקפה במכונה האוטומטית אבל כשהתקשרתי לחברה שממנה קניתי, הבחורה אמרה לי שהבנתי בדיוק להפך ומיצוי הקפה במכונה החדשה הוא יותר חזק ולובן הזרם נובע מהקרמה שהמיצוי הזה מייצר.
 
היא אמרה שזרם כהה של קפה מעיד על חוסר מיצוי.
 
ובכן, אני שואל אל חכמי הפורום.
האמנם?  האם במכונה החדשה המיצוי טוב יותר והבחורה צודקת?
 
תודה למגיבים,
 
תָּמִיר
 
כשאתה מכין שתי כוסות בזו אחר זו, גם בשנייה אתה מקבל את אותם
01/10/14 18:43
112צפיות
צבעים?
º
כן. אותו הדבר.
01/10/14 19:27
45צפיות
לדעתי, או שהמכונה לא מגיעה לחום מספיק גבוה או שבגלל שחסרה
02/10/14 16:05
89צפיות
פעולת הדחיסה במכונה אוטומטית אז אין מספיק לחץ ולכן המיצוי לא מספיק טוב או שסוג הקפה השתנה או שעומק הקלייה שלו השתנה. מדובר באותו קפה?
מוזר שבפורום עתיר ידע בנושא, לא עונים על שאלה כ"כ פשוטה
02/10/14 16:09
93צפיות
שהרי הסוגיה הזו קשורה לעצם ההכנה וההבנה של התהליך.
אז אולי בכל זאת?
 
 
אשמח אם מישהו "בכיר" יגיב ויאמר את דעתו.
תודה,
 
תָּמִיר
 
אולי בגלל שהיא הייתה פשוטה מידי :)
02/10/14 16:12
96צפיות
לגבי השאלה הפשוטה - ברור שהיא טועה. הצבע הלבן מעיד על חוסר מיצוי. ניסיתי להבין למה זה קורה.
צוחק, בדיוק כשכתבתי שאף אחד לא עונה, ענית !
02/10/14 16:13
87צפיות
 
תודה.
 
אז מה המסקנה?  המיצוי אכן לא מספיק חזק במכונה החדשה?
או כפי שהבחורה טענה, במכונה הישנה לא מיצתה מספיק והצבע מייחס ל"קרמה"?
 
תָּמִיר
 
º
אוףף, אתה עונה לפני שאני שואל..
02/10/14 16:14
52צפיות
º
02/10/14 23:35
12צפיות
הנה הטיפים שלי לשימוש במכונה החדשה ;
05/10/14 07:12
91צפיות
בלי קשר למכונה הפרטית שלך, הצבע של האספרסו אמור להתחיל בשחור, ואז להפוך להיות בצבע דבשי - זהבי. אח"כ הצבע מתפוגג ואתה מקבל יותר מים מקפה בתמצית (המשך עם הזרמת המים בשלב זה רק כשאתה רוצה אספרסו 'ארוך' ). 
אם לא כך 'מהלך הצבעים אצלך' ;
  • בדוק ראשית לכל את טריות הפולים בהם אתה משתמש. קנה תערובת פולים טריים, רצוי מאחד הקולים המקומיים הטובים שיש לנו. 
  • טחינה - הטחינה גסה מידי (אגב אם קנית קפה טחון לאספרסו מוכן, מאד יכול להיות שהטחינה גסה מידי) ודחיסה לא מספקת גם הם יגרמו לקפה דלוח וחמצמץ. 
  • 'כלל האצבע' הוא - אתה צריך להגיע למיצוי של הקפה לאספרסו בתוך 25-30 שניות.
  • המשחק וההבנה של מכונה חדשה לוקח זמן. נסה לנטרל את המרכיבים שבדרך על ידי שימוש במוצרים איכותיים (קפה, טחינה, דחיסה) ואז להוציא מהמכונה את המיטב שלה.
  • אולי שווה לקחת את המכונה אל מומחה שיראה לך כיצד להשתמש ולהפיק ממנה את המיטב, לפחות שיראה לך למה המכונה שלך מסוגלת להגיע, ומה הדרך שאתה צריך לעבור עד שם.
  •  
(אני כותב לך כל זאת כמי שעבר כבר 4-5 מכונות בחייו, וכל פעם יש 'עקומת למידה' מחודשת, גם במכונות פשוטות וגם במכונות טובות ומורכבות יותר).
בהצלחה  
טעות נפוצה לגבי אספרסו ארוך
08/10/14 00:05
65צפיות
אסור "למשוך" מעבר למנה התקנית כי המים האלו, בלשון המעטה, לא טעימים והורסים למעשה את הטעם של הקפה הטוב שקדם להם. לכן, עבור אספרסו ארוך יש לערבב מנת אספרסו עם מנת מים חמים נקיים. מומלץ למזוג את הקפה על המים ולא להיפך על מנת שלא לשרוף את הקפה.
ביקורת: קפה בטעם חרא
30/09/14 14:26
232צפיות
שלום לכולם, שמח לראות שיש פורום לאוהבי קפה.
היום קניתי קפה טחון איטלקי לוואנצה מאטינו (Lavazza Mattino)
שמתי במקינטה ו... הטעם פשוט חרא
המחיר הוא 13 ש"ח למאה גרם שזה סביר לקפה איכותי
יש מצב שזה הקפה המפורסם שנותנים לחתולי בר לאכול פולים ואז אוספים אותם מהצרכים שלהם?
תרשה לי להיות מתחכמת ולשאול....
30/09/14 15:11
190צפיות
מאיפה אתה יודע טעמוש ל חרא מה הוא? ;)
בורצינות - זה לא אמור להשפיע, גם אם זה היה בצרכים של חיה כלשהי. שוטפים את זה היטב מסיבות היגייניות כמובן.
חחח
30/09/14 15:20
136צפיות
ידעתי שהשאלה הזו תגיע.. אז אשתי מאכילה אותי מידי פעם...
 
º
02/10/14 16:00
16צפיות
מדובר בקפה לואקה
03/10/14 16:33
90צפיות
שהפולים אכן עוברים במערכת העיכול של קוף או דמוי קוף. ונחשב קפה מאד מאד יקר. לא טעמתי ולא אטעם.
º
תרשה לי להיות מתחכמת ולשאול....
30/09/14 15:11
79צפיות
מסקנה:
02/10/14 10:14
94צפיות
מסקנה:
הטריות של הקפה חשובה עד מאד. 
זה לא שלוואצ'ה לא יודעים לעשות קפה, אבל הטריות היא זו שמדברת. 
 
עדיף בהרבה לקנות קפה בפולים אצל אחד הקולים המקומיים כאן בארצנו ( גם דובי דבש שלנו נמנה עליהם.... ), ואז לטחון לבד לפני עשיית הקפה. 
בחג האחרון טחנתי קפה לשלושה ימים מראש, וההבדל באיכות הקפה בין היום הראשון לשלישי הייתה ממש מורגשת !
 
 
 
צודק
02/10/14 15:59
63צפיות
באמת עד כה הייתי נוהג לקנות קלוי טחון ולא הייתי מאוכזב. 
לגבי טחינה בבית זה באמת חדש לי. האם שייך לטחון במעבד מזון? 
º
לא!
02/10/14 16:01
29צפיות
קפה טוחנים במטחנה שמיועדת לטחון קפה
03/10/14 16:40
58צפיות
כי עובי האבקה-גרגרים משפיעה מאד על אופי הקפה. למשל קפה טחון לרמה של קפה טורקי שאם שמים במכונת אספרסו ודשוחסים עלול שהקפה בכלל לא ימזג מהראש או שיהיה שרוף ודלוח.
וודאי
04/10/14 21:02
37צפיות
אני מודע להבדלים בעובי
יש לך המלצה על מטחנה ידנית?
ידנית שמחוברת עם כבל לחשמל
06/10/14 20:25
26צפיות
ויש בה מנוע. כן.
על טעם ועל ריח
03/10/14 16:37
48צפיות
איין להתווכייח.
קונים קולה קפה ופולים ירוקים או פולי קפה קלויים.
 
קונים, וזה חובה!!, מטחנה למכונת קפה.
בוחרים בשיטת הלטעום ולהתכונן זני קפה.
עושים קפה מהאבקה הטריה שנטחנה הרגע.
ובא שלום על ישראל (- מיועד לדובי דבש).
מטחנה
04/10/14 21:06
44צפיות
אני כבר שנתיים עם מקינטה. בד"כ קונה טחון טרי. הענין שתערובת טובה זה קצת יקר +35 ש"ח ל100 גר' 
טרם התנסיתי בטחינה בבית, אני בטוח שהטעם יותר טוב
לגבי הקפה הטחון שקניתי בסופר יש לו טעם לוואי מגעיל ודוחה אני מתכוון לזרוק אותו לפח
אשמח להמלצה על מטחנה טובה במחיר סביר
בעניין מטחנה ובעניין מחיר הקפה
05/10/14 07:20
43צפיות
350 ש"ח לקילו קפה - זה טירוף.... 
קפה קלוי טוב אמור לעלות בסביבות 70 - 120 ש"ח לקילו. 
אמור היכן אתה גר ואנסה לכוון אותך למקום טוב לקנייה באזור (אם אני מכיר..). 
 
לגבי מטחנה למקינטה, זה יותר פשוט מאשר מטחנה למכונת אספרסו שם צריך דיוק יותר גדול וטחינה יותר דקה. 
המעבר מקפה טחון לקפה בטחינה עצמית הוא מהלך שמביא איתו 'שמחה גדולה'. 
קפה טחון שקנית טוב ליום-יומיים בלבד מרגע הטחינה !
 
עשה חיפוש כאן בפורום (ואולי גם בפורום הנוסף לקפה...) ותמצא המון מידע וידע בנושא. 
 
 
 
|*| נפתח פורום תעלומות |*|
02/10/14 11:03
10צפיות
|חיזר|האם הם כאן ממש מעלינו?, האם הם טובים או רעים?,  האם לא מגלים לנו את האמת? מה הם מסתירים? וממה הם מפחדים?
אם השאלות האלה מסקרנות אתכם, אתם מוזמנים להיכנס כבר עכשיו לפורום תעלומות.

בפורום תוכלו להתעדכן במקרי התעלומות החדשים מהארץ והעולם,  כי זה רק עניין של זמן, עד שנגלה את האמת :-)
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...
º
האם כוסות הפלסטיק לטעימות בנספרסו מכילות ביספינולA ?
01/10/14 21:25
76צפיות
º
זה הארומה של האספרסו
02/10/14 21:22
37צפיות
º
אז מומלץ להפסיק לטעום בדוכנים שלהם?
05/10/14 21:30
22צפיות
שאלה : אבנית במכונת קפה
30/09/14 14:00
73צפיות
גיסי רוצה למסור לי מכונה יחסית ישנה שלו (בת שנתיים) שהוא לא משתמש, לדבריו הסיבה שהוא קנה מכונה חדשה זה שאבנית סתמה את המכונה הישנה והציעו לו תיקון בהרבה מדי כסף, אז בכל מקרה הוא קנה מכונה חדשה ובישנה הוא שם  את החומר נגד אבנית של מדיח הכלים ועכשיו לדבריו היא עובדת מצויין.
 
מה אתם אומרים ? חומר כזה יכול לפגוע במכונה ? האם שווה לקבל מכונה אחרי טיפול כזה ?
 
מה הבעיה?
30/09/14 14:44
69צפיות
תפעיל על ריק כמה פעמים כלומר עם מים בלי קפה וזה ינקה את המערכת. 
דבר שני תמיד להשתמש במים מסוננים
אני לא מבין מה הדילמה נותנים לך תיקח לוקחים ממך תברח 
בא נגיד אחרת
04/10/14 09:29
35צפיות
אם גיסך זורק את המכונה הישנה OK זה בסדר גמור. רק שיגיד י איפה.
 
בתכלס חייבים לבצע ניקוי להסרת אבנית מכל מכונת קפה. זה כמו שמסירים אבן קומקום. כלי להמעיט בטיפול רצוי להשתמש במיכל בריטה. המים מהבריטה עוברים שיחלוף יונים (כלומר החלפת יוני הסידן בחומר אחר אם אני מסביר טוב או לא לא יודע בעצמי.)
התוצאה מים מהבריטה יותר חומציים ולא יוצרים משקעים ביחוד בדוד או בגוף חימום המים.
תתחדשו!
מחפש ידית חילופית למכונת Saeco Magic Cappuccino
30/09/14 10:44
33צפיות
האם יש ידיות של מכונות אחרות שיכולות להתאים ? היכן אפשר להשיג ידית במחיר נוח ?
משהוא חדש
29/09/14 23:46
65צפיות
מתחיל..
27/09/14 10:34
156צפיות
מחפש מורה נבוכים לעשיית קפה ממכונה,מצד אחד אני רוצה
משהו יותר איכותי מהקפסולות הפופולאריות ומצד שני בגלל שאני מתחיל אני 
מתאר לעצמי שאני צריך משהו יותר בסיסי...
אם מישהו יכול לכוון אותי ממש מההתחלה אני אשמח..
אני חולה קפה ככה שאין לי בעיה להפוך את זה לתחביב מרכזי
תודה מראש!
ברוך הבא
27/09/14 15:08
99צפיות
התחלתי עם נס קפה, טורקי מורתח ועברתי למקינטה.
משם למכונה סבירה chromex 180D. יש לה ידית שבתוכה סלסילה/מסננת לפי כמות המנות. שמים קפה טחון שאני טוחן. גם את הפולים הירוקים אני קולה בעצמי.
דואגים למים ללא מלחים במיכל. דוחסים את הקפה שבסלסילה מבריגים לראש ומסיטים "המפסק המכני" והאספרססו זולג לכוס מחוממת.
היתרון שטוחנים את הקפה סמוך להכנה. נוצר מרקם אוורירי - קרמה ונהנים.
לגבי הקצפת חלב זה תהליך שנעשה במקביל בטכניקה שונה. אני לא משתמש בכלל בהקצפה.
תתחיל ברכישת מכונה יד שניה. הרבה קונים או מקבלים מתנה ומתפטרים ממנה.
תשאל לגבי דגמים ספציפיים. כאן הפורום מקצועי. יש עם דוד/ים חימום מאלומיניום יש מנחושת ויש צורות חימום שונות.
בהצלחה
תודה..
27/09/14 16:01
55צפיות
דודי...
לגבי הפרקטיקה בעבר פה ושם הפעלתי מכונה
בתקופה לפני שהיה מידע כמו היום..
השאלות שאין לי עדיין תשובה
1.איזה סוגי מכונה אני צריך לחפש?
2 מה התקציב שכדאי לי לשים (יד שנייה\חדש)
איזה סוגי קפה וכו..
אני מבין שזה פורום מקצועי מהקריאה הראשונה..
יש מקום יותר "ידידותי" בישבילי לקבל מידע או שאני אוכל להיעזר פה..
שתבינו...
27/09/14 16:03
64צפיות
את הרמת ידע שלי לגבי המיכשור,הייתי צריך לפתוח
וויקיפדיה בישביל לדעת מה זה מקינטה ובריסטה.....
אל דאגה - זה המקום הנכון להתחיל.
27/09/14 16:38
58צפיות
אבל תתחיל מזה שתספר למה אתה חותר: מהם סוגי הקפה שאתה אוהב, ומה התקציב שברשותך?
כעיקרון..
27/09/14 16:47
57צפיות
אני שותה בבית בין 3 ל4 נס קפה טסטר צ'וייס..בקפה שחור
אני לא נוגע (לא אוהב) בסוגי קפה של מכונות אני לא יודע להבדיל..
לגבי תקציב, כמה כדאי לי להשקיע בישביל התחלה פלוס?
 
º
מה אתה אוהב לשתות בבית קפה? אספרסו? קפוצ'ינו? פילטר?
27/09/14 17:22
34צפיות
בדרך..
27/09/14 17:51
76צפיות
כלל או אספרסו או קפוצינו...
אוקיי..
28/09/14 15:42
50צפיות
הצעת לי בתחילת השירשור מכונת קפה  chromex 180D..
כדאי לחפש יד שנייה?
תמתין
27/09/14 18:24
76צפיות
כולם בסופ"ש של ראש השנה.
 
אחרי...
28/09/14 07:08
63צפיות
חפירה די ארוכה בפורום הגעתי למסקנה (ואני מקווה שהמומחים מסכימים איתי)
שכדאי שאני אתחיל בקנייה של מקינטה עם כל הציוד הנלווה אליה,אחרי שאני אגבש טעם
בקפה אני אעבור למכונה יותר מקצועית...
לפי הטופיקים לגבי מקינטה אני מבין שבריקה (2\4) היא הכי פופולארית,בתור מתחיל 
כדאי לי איתה?
לגבי הקפה כדאי לי לקנות מוכן או שכדאי לי לטחון?הבנתי שאם לקנות למקינטה
מטחנה כדאי את זאת http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=753830?
לגבי מקציף כדאי את זה http://www.landwer.co.il/bialetti-tuttocrema-6?
אם אני טוחן פולי קפה או קונה טחון האמת שאין לי מושג במה להתחיל ובאיזה כמויות
מצטער על החפירה...תודה מראש!
 
לדעתי תתחיל ישר ממכונת קפה
28/09/14 15:11
68צפיות
לא מקינטה ולא קפסולות.
אני התחלתי עם מקינטה בריקה והיא בבית לטיולים כשאין חשמל.
הצעת..
28/09/14 15:54
69צפיות
לי לקנות יד שנייה,יש כמה סוגים שעליי להתמקד בהם?
אני בטח אצטרך טוחן ומקציף,הדוגמאות הנ"ל שהבאתי 
רלוונטיות?
אני משתמש בכזו. קבלתי אותה באתר אגורה.
28/09/14 18:04
63צפיות
עלתה לי רק הנסיעה למבשרת.
ניקיתי את משקעי האבנית. הוספתי דוחסן וסלסלה מנה אחת ואני משתמש להנאתי כבר שנה.
כשתקנה ביד2 תבקש שיראו לך איך להכין קפה וזו הדרך לוודא שהמכונה פחות או יותר תקינה.
א. מטחנה. לא טוחן. ב. המקציף הוא חלק מהמכונה (צינורית הקיטור
28/09/14 18:16
52צפיות
) ולא צריך לקנות בנפרד. מה תקנה תלוי בתקציב שלך.זה יכול להתחיל ב500 ש"ח (דלונגי יד 2 + מטחנת להבים) ולהיגמר בקרוב ל20000 ש"ח.
החלטתי..
28/09/14 22:24
69צפיות
לשמוע בעצתכם וללכת על מכונה יד 2 מסוג דלונגי..
ביד 2 יש כמה דגמים שנמכרים בחצי מחיר מחדש וכמעט כולם טוענים
שבקושי נעשה בהם שימוש...
הדגמים ונמחירים שמצאתי הם
ec220-150 שח (חדשה עולה 530)
ec 200-290 שח (חדשה עולה 700)
ec700-650 שח (חדשה עולה 1500)
ec 750-550 שח (חדשה עולה 1400)
איזו מבין הדגמים כדאי לי לבחור?
 
º
לי בעבודה יש את ה220 והיא סבבה לגמרי
29/09/14 00:12
43צפיות
אני קונה...
29/09/14 07:15
65צפיות
את ה220 חדשה (529 שח) עם אחריות שנה 
ייקח לה כמה ימים להגיע,בזמן הזה אני רוצה לקנות פולי קפה
איזה סוגים כדאי לי להתחיל? 
איזו מטחנה? אפשר עם זו? http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=753830
תודה לכל מי שעזר
בהצלחה
29/09/14 15:22
54צפיות
1. אופתע אם יש 220 חדשות במלאי. אם אין אז גם הדגם שמעליו (310) טוב.
2. היות וב220/310 יש מגביר קרמה, היא פחות רגישה לדיוק בטחינה ולכן המטחנה שציינת יכולה להתאים.
ובאיזה...
29/09/14 18:26
52צפיות
פולי קפה להתחיל?
תודה יהודה..
אתיופיה, ברזיל, קולומביה, הודו
04/10/14 09:32
41צפיות
רק שרובוסטה יתן חוזק מבחינת קופאין אבל טעם פחות מאשר הערביקה.
תתחדש
תודה..
05/10/14 20:23
26צפיות
דודי..
היום קיבלתי את הדלונגי 220 עכשיו זה שלב 
הניסוי והטעיה...
מבחיננת ניקיון של האבנית,יש איזה חומר שצריך להוסיף למיכל כל כמה פעמים?
ובכלל ניקיון כללי איך אני שומר עליה?
תודה
תתחדש ותהנה. מברוק
06/10/14 20:12
45צפיות
עדיף להשתמש ב"פילטר" בריטה. התוצר הם מים מעט חומציים שהאבנית לא נבנית בגוף החימום ובפיה.
דובי גם כתב שמשתמשים לניקוי בחומצה פולמרית. יש לקנות חומצה כזו בחנויות למכונות קפה שנותנות שרות.
מאז שאני משתמש לא עשיתי שום ניקוי. פרט ללפני השימוש. אני שם בבקבוקים מי גשם. עדיין יש לי מלאי משנה שעברה. אני לוקח את הסיכון שהמים פשוט מתחממים מאד בתוך המכונה. מקסימום עובש/חיידקים/וירוסים/אצות נשרפים ב90 מעלות. חח
בהכנת קפה יש תהליך למידה. צריך לדעת כמה להדק את הקפה שבסלסלה לעומת עובי הטחינה / כמה לחות הקפה הטחון ספג. ועוד.
מבקש המלצה למקציב חלב אוטומטי
28/09/14 18:46
46צפיות

עדיף כזה שקל לנקות אותו
 
המליצו לי על המקציף של נספרסו אבל ניתן לרכוש אותו רק אם יש לך מכונה שלהם (ולי אין :)
 
תודה מראש!
סורי
28/09/14 19:04
54צפיות
עכשיו ראיתי שיש שירשור דומה בעמוד :)
הייתי צריך להריץ חיפוש לפני ששלחתי.
יש מקציף עם בטריות שמסובב קפיץ בצורת עיגול
06/10/14 20:27
22צפיות
עובד, מקציף חבל"ז. לדעתי אפשר להקציף בו גם חלבון לעוגת ליקח.
מחקתי את שרשור המכונה מYELLO ואני....
28/09/14 14:18
124צפיות
חייב להגיד מספר דברים ובאופן שאינו משתמע לשתי פנים.
  1. פורום קפה הוא מקום מפגש  ידידותי וחברי ומשול לא יותר מאשר "שיחת סלון" או הברברת שלייד שולחן האוכל בארוחת חג. כך גם, יש ליחס את משקל הדברים הנאמכים בו!
  2. המידע שנמסר בפורום, גם על ידי, הינו מידע שאינו נתמך ע"י שום גורם חיצוני, אף אחד מהכותבים כול אני, אינו מיצג בכתיבתו מעל דפי הפורום, אף אחד מלבד עצמו! לא יבואנים, לא משווקים ולא נותני שירות זה או אחר.
  3. אין ולא תהיה לגיטימציה להשמיץ אף חברה יבואנית של מכונות קפה!
  4. אין ולא תהיה לגיטימציה להשמיץ את המשווקים!
  5. אין ולא תהיה לגיטימציה להשמצת נותן שירותים ובעלי מקצוע המתחום!
  6. הפורום לא יהפוך לזירת ניגוח!  כולם מוזמנים להתדיין בתרבות שיח ראויה! מי שיש לו קובלנה או טענה ורוצה לספר לנו סיפור השתלשלות המקרים מול יבואן/משוק/נותן שירותים, יעשה זאת בתיאור מלא של המקרה!
  7. מי שמעלה סיפור שכזה, בהכרך שיצפה ממני או כל חבר אחר בפורום להציג באופן היפוטתי גם צד שני או שיצפה כי דובר מטעם הנקבל , יענה על קובלנותיו אם בעצמו, בשמו או על ידי !
  8. מי שקשה לו עם הקונספט של לקבל תשובות שאינן עולות עם צפיותיו  לפוציניו מוציניו קולקטיבי, מוזמן שלא להשתתף ולהעלות דיונים!
  9. מי שלא עמיד לחום, שלא יכנס למטבח!!!
  10. השרשור הוסר מאחר שהרגשתי שהפך , די באשמתי , להתנצחות  שאינה מוסיפה לי כבוד. הסרתי אותו מתוך שיקול עצמי ומבלי שהופעל עלי לחץ משום גורם למעט המצפון הרועש שלי, איני מפחד מאיומי תביעות דיבה נטולות עילה, מי שחושב שיש לו עילה לתבוע דיבתו נגדי , שינסה את מזלו.
|*|נפתח פורום הפרעת אישיות גבולית
28/09/14 11:18
9צפיות
|סיוע|הפרעת אישיות גבולית נחשבת לאחת ההפרעות הנפשיות הנפוצות בארץ ובעולם. לכן פתחנו פורום לכל מי שמתמודד עם ההפרעה הזו.
הפורום הוא המקום בו תוכלו לשתף, לתמוך, להכיר אנשים שמתמודדים עם קשיים דומים ולראות שאתם לא לבד בזה.

מוזמנים כבר עכשיו לפורום הפרעת אישיות גבולית
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...
פורום עדשות מגע ומשקפיים

חדש בתפוז!

פורום עדשות מגע ומשקפיים להתייעצות עם בעלת מקצוע היכנסו >>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה