לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
הסתרת שרשור מעל 
פורום קפה
ברוכים הבאים לפורום קפה!הפורום נוסד בנובמבר 2001 כמקום מפגש לחובבי ואוהבי קפה, על-ידי אילן די, אשר אותו החליף ערן כרמון בנובמבר 2002, כשאליו הצטרף רם איבגי, וביחד ניהלו ותרמו מנסיונם האישי ואהבתם לנושא.נושאים רבים קשורים לתרבות הקפה, ומטרת הפורום היא לעסוק ברובם אם לא בכולם. בפורום מספר רב של גולשים בעלי ידע ונסיון רב, אשר שמחים לתרום ולחלוק את ידיעותיהם עם הכלל.בעלי בתי קפה, יבואנים וכל העוסקים בתחום לפרנסתם מוזמנים אף הם להשתתף בפורום ולתרום מניסיונם. אולם, אין מקום לתכנים מסחריים בפורום. הודעות על מכירות וקניות יש לפרסם בלוחות הפורום בלבד. לא יורשו פרסומים באמצעות הפורום ואלה ימחקו. פרסומים על מבצעים לחברי הפורום ניתן לפרסם רק בתאום עם מנהל הפורום.החל מחודש מאי 2007 התחלתי לנהל את פורום קפה מתוך אהבה וזיקה לתחום, ושמתי לי למטרה להמשיך את הזרמת וחלוקת המידע בין המשתתפים ולהעשיר את תכניו של הפורום כמה שיותר.כולי תקווה לקיים מפגשי פורום רבים, על-מנת לשבור את המחסום הוירטואלי, אשר לא פעם מביא ל"היתקלויות" לא נעימות ומיותרות. אבקש מכל המשתתפים לשמור על תרבות שיחה ולזכור שמאחורי כל הודעה עומד מישהו שאוהב קפה, ומאחוריו עומד מישהו חשוב יותר: בן-אדם. הודעות בעלות אופי פוגע/זלזלני/מסית יימחקו ללא אזהרה מוקדמת.הפורום שייך לכולנו. גם לכם! כולם מוזמנים להשתתף בו.ליאור ינאי

הנהלת הפורום:

אודות הפורום קפה

ברוכים הבאים לפורום קפה!הפורום נוסד בנובמבר 2001 כמקום מפגש לחובבי ואוהבי קפה, על-ידי אילן די, אשר אותו החליף ערן כרמון בנובמבר 2002, כשאליו הצטרף רם איבגי, וביחד ניהלו ותרמו מנסיונם האישי ואהבתם לנושא.נושאים רבים קשורים לתרבות הקפה, ומטרת הפורום היא לעסוק ברובם אם לא בכולם. בפורום מספר רב של גולשים בעלי ידע ונסיון רב, אשר שמחים לתרום ולחלוק את ידיעותיהם עם הכלל.בעלי בתי קפה, יבואנים וכל העוסקים בתחום לפרנסתם מוזמנים אף הם להשתתף בפורום ולתרום מניסיונם. אולם, אין מקום לתכנים מסחריים בפורום. הודעות על מכירות וקניות יש לפרסם בלוחות הפורום בלבד. לא יורשו פרסומים באמצעות הפורום ואלה ימחקו. פרסומים על מבצעים לחברי הפורום ניתן לפרסם רק בתאום עם מנהל הפורום.החל מחודש מאי 2007 התחלתי לנהל את פורום קפה מתוך אהבה וזיקה לתחום, ושמתי לי למטרה להמשיך את הזרמת וחלוקת המידע בין המשתתפים ולהעשיר את תכניו של הפורום כמה שיותר.כולי תקווה לקיים מפגשי פורום רבים, על-מנת לשבור את המחסום הוירטואלי, אשר לא פעם מביא ל"היתקלויות" לא נעימות ומיותרות. אבקש מכל המשתתפים לשמור על תרבות שיחה ולזכור שמאחורי כל הודעה עומד מישהו שאוהב קפה, ומאחוריו עומד מישהו חשוב יותר: בן-אדם. הודעות בעלות אופי פוגע/זלזלני/מסית יימחקו ללא אזהרה מוקדמת.הפורום שייך לכולנו. גם לכם! כולם מוזמנים להשתתף בו.ליאור ינאי
הוספת הודעה

צרף
תמונה וידיאו קובץ
קבצים המצורפים להודעה

x
הודעה מהנהלת הפורום
ברוכים הבאים לפורום קפה.
פורום קפה עוסק בתחביב הקפה, בקליית קפה, מכונות קפה  ותרבות קפה, חברי הפורום רואים בנספרסו/קפסולות כמוצר שאינו נכלל בתחביב ועל כן אין לנו תשובות לגבי מוצרי נספרסו/קפסולות ואיננו יכולים להמליץ או לתת תשובות על מוצרים אלו.
המשך >>

רוצים לזכות בכרטיס זוגי לוואן ריפבליק|?|
15/02/2015 | 11:47
6
|תו| וואן ריפבליק, להקת הרוק פופ המצליחה, פותחת את מסע ההופעות האירופאי שלה בישראל ולכם גולשי תפוז יש הזדמנות לזכות בכרטיסים להופעה הבלתי נשכחת.
היכנסו עכשיו לפורום פופ וספרו לנו מיהו הכוכב האישי שלכם בהשראת השיר Counting Stars, ואולי תזכו בכרטיס זוגי|!|

לפרטים נוספים והשתתפות: http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?for...
מחפש מקום שבו אפשר לקנות קפה טחון/פולים באזור ראשון לציון
12/02/2015 | 17:01
6
57
שלום לכולם,
 
יש לי פרקולטור בבית ובדיו נגמר לי הקפה.
את הקפה האחרון קניתי בצפון וטחנו לי אותו שם (קניתי קילו).
הודעה מתחתי רשום בהחלט עדיף לקנות פולים ולטחון לבד. אגב יש הבדל במחיר?
 
בקיצור מחפש מקום טוב ולא יקר שבו ניתן לקנות קפה, באזור ראשון לציון.
אגב לדעתכם היות ונניח ואין מקום שכזה מתחת לבית. כמה קפה לקנות בהנחה שאני לא רוצה לרוץ כל כמה ימים ולקנות קפה. 
אשמח לעזרתכם.
תודה על הסבלנות מראש.
לפרקולטור אתה לא צריך טחינה מדוייקת. אתה יכול להסתפק במטחנה
13/02/2015 | 00:06
2
63
זולה כגון מטחנת להבים של דנונגי ולהינות מקפה טחון טרי.
ראשית תודה. וקפה?
13/02/2015 | 07:38
1
47
היכן מומלץ לקנות פולים? ומה הכמות שכדאי לקנות?
אני קונה אצל מי שענה לך - יהודה בדיחי ,
13/02/2015 | 23:00
82
 
הוא לא רחוק מראשון לציון.
מצטרפת להמלצה על קפה בוטיק
14/02/2015 | 20:12
50
קונה שם כבר כמה שנים. המחיר סביר והאיכות מעולה (משתמשים בבריקה ובמקינטה).
אני קונה בספורה. מחיר זול וקפה טוב: 79 שח לקילו
17/02/2015 | 06:22
46
יש להם מספר סניפים:
 
 
יש את אסיה באיזור המחסנים הלוגיסטיים
17/02/2015 | 13:36
41
שמאלה כשנוסעים מבית דגן לכיוון רמלה.
יצא לי לקנות קילו פולי קפה קלויים באיכות?? ומחיר משהו כמו 50 ש"ח לקילו לפני מע"מ. לא בטוח שיש שם עדיף לשאול קודם.
שאלה
14/02/2015 | 13:26
42
אני רוצה לנסות כמה סוגים של פולי קפה,של חברות שונות (לוואצה,בריסטוט,מאורה וכד)
הבעיה שמה שמצאתי באינטרנט נע בין חצי קילו לקילו (הרוב) ואם אני אתחיל לקנות כל חברה 
עם הסוגים שלה אני לא אגמור... מישהו יודע אם יש אפשרות לקנות בכמויות יותר קטנות?
אם יש לינקים אני אשמח..
תודה מראש!
 
כמה זמן מחזיק קפה בבית?
11/02/2015 | 12:53
14
92
כמה זמן מחזיק קפה קלוי?
האם יש הבדל אם כבר טחנתם אותו ושמתם בקופסא?
תודה
אוהו. הכלל אומר (גם חוש הריח הטעם והמבט) לטחון ולהכין קפה.
11/02/2015 | 18:59
1
74
לפעמים אני מתעצל אז טוחן כמות גדולה יותר ושם בצנצנת אפילו כמה ימים. כמות גדולה, זה אומר ל2 או 3 מנות.
קפה טרי נותן גם קרמה יותר מקפה ישן.
11/02/2015 | 19:00
29
קפה קלוי נהיה טוב לשתיה 3 ימים לאחר הקליה ומחזיק מעמד שבועים
11/02/2015 | 21:28
10
69
קפה טחון טוב לשתיה מיידית ועד מספר שעות לאחר הטחינה. אחרי יום אחד כבר מורגש הבדל בטעם ובקרמה. אם מחזיקים את הטחון במקום לא חם, חשוך, וחסר אוויר - אולי יחזיק יומיים.
אם כך האם ניתן לומר לגבי הפודים והקפסולות
12/02/2015 | 08:54
4
51
ששמים בהם חומר שימור
או שהם עוברים תהליך כימי כלשהו
שהם מחזיקים חצי שנה?(זה מה שקראתי)
(אחרת לא מובן לי, אם הם נכנסים טריים
למיכל הם אמורים להחזיק בדיוק את אותו הזמן
כפי שאתם מציינים).
בקפסולות/פודים מוסיפים בד"כ חנקן
12/02/2015 | 09:15
3
94
ויש אריזות למיניהן עם ואקום. אמצעים שונים להשגת אותה מטרה -
מניעת מגע של חמצן עם הקפה.
 
כמו שאת מבינה מהתגובות, זה מעכב את דעיכת הטעם
אבל לא מונע את הדעיכה. היא בלתי נמנעת. היא כמו הגורל.
שום היבריס של חברות ענק בסגנון סנטלה לא ידחה את הקץ.
 
זה קורה. וזה טרגי.
12/02/2015 | 14:52
11
הם גם משתמשים במגביר קרמה בשביל להסתיר את חוסר הטריות.
13/02/2015 | 12:36
29
איזה מתח איזו דרמה
17/02/2015 | 13:38
36
אהבתי את הנמשל. הקץ...
פולי קפה טחון מחזיקים רק שבועיים?
13/02/2015 | 12:30
4
50
חשבתי יותר...
לא טחון - קלוי! בקליה תעשייתית מחזיקים קצת יותר: 3-4 שבועות.
13/02/2015 | 12:33
3
32
אופס...
13/02/2015 | 16:08
2
51
התכוונתי לקלוי,3-4 שבועות כבר נשמע יותר נורמלי...
טריות קפה
15/02/2015 | 12:08
1
50
עד מתי הלחם טרי, בשר או כל מוצרי מזון אחרים?
 
חמצן, לחות והטמפרטורות "מבשלים" כל חומר אורגני, זה מה יש.
 
הקפה לא יוצא דופן. יש עזרים המאיטים את התהליך, לא עוצרים. ואקום,  קרור וכימיכלים הם חלק מהמנגנון. יש כלל אצל המהדרים, פולי קפה ירוק-שנתיים, פולי קפה קלוי-שבועיים, טחון-שעתיים. זהו.
 
 
מזכיר את הבדיחה שרצה בווטסאפ על סופגניה
17/02/2015 | 13:40
34
אצל נשים.
חח
דקה בפה
יום בבטן
שנה בתחת
תודה על התשובות כיף ללמוד.
15/02/2015 | 21:28
11
עזרתכם בנוגע לרכישת מטחנת אוסקר נובה סימונלי מיד שניה
10/02/2015 | 20:03
7
89
שלום חברים,
יש לי גאג'יה קולור שקניתי יד שניה לא מזמן, ומתחיל להתרגל אליה.
עכשיו רוצה מטחנה טובה כדי להשלים את התמונה.
כבר חודשיים אני רואה מודעה של אוסקר נובה סימונלי באתר "יד2".
הבחור רוצה 750 ש"ח, ואומר שהיתה בשימוש רק כמה פעמים. חדשה עולה 1500 ש"ח.
השאלה שלי קצת מוזרה -
אני גר בדרום, והבחור מנהריה. ככה שאין לי ממש אפשרות נורמלית לגשת לראות את המטחנה.
מה שכן - דודה שלי גרה בנהריה, ויכולה פשוט ללכת ולקנות אותה ממנו עבורי.
השאלה שלי היא קצת מוזרה, וכזאת:
1. האם במקרה נתקלתם במודעה ההיא? יודעים משהו לגבי אמינות הבחור?
2. האם נראה לכם הגיוני לקנות את המטחנה בלי לראות אותה, ולקחת קצת סיכון?
בטלפון הוא נשמע לי אמין, אבל קשה לדעת...
ומשום מה המטחנה מוצגת שם כבר חודשיים (אולי כי הוא גר רחוק באמת)
אשמח לשמוע דעתכם
נובה סימונלי אוסקר היא מכונת אספרסו, לא מטחנה
10/02/2015 | 22:44
4
71
אני מניח שהוא מוכר נובה סימונלי גרינטה, אבל לא הייתי משלם 750 ש"ח עבורה, ובוודאי שלא הייתי רוכש מבלי לבדוק תקינות.
 
ב-150 ש"ח נוספים אתה יכול לרכוש מטחנה כגון אסקסו i-mini חדשה מהחנות שכוללת סט תכונות דומה מאוד גם אם הרכיבים שלה מעט שונים. כלומר מטחנה ללא מחלק מנות (יתרון בעיני), סטפלס (כנ"ל), טחינה עד רמת קפה טורקי (מדד שכל מטחנה נורמלית צריכה לעמוד בו), אין טיימר (אי אפשר לקבל הכל בתקציב הזה).
i-mini ב-900? איפה?
10/02/2015 | 23:07
3
48
כאן:
10/02/2015 | 23:23
2
69
תודה רבה. יש לך במקרה ניסיון עם החנויות האלה?
12/02/2015 | 09:10
1
23
לא, אין לי
12/02/2015 | 09:50
15
לא מומלץ ללא בדיקה. בבדיקה יש לבדוק לא רק שהיא עובדת אלה שקל
11/02/2015 | 08:35
1
79
לכוון איתה את הטחינה. לי יצא לסתבך איתה בקטע הזה פעם. אתה צריך מכונת קפה ליד כי במישוש הגרגירים קשה לשים לב תמיד. צריך לטחון, להזרים מנה, לשים לב לזרימה, לשנות טחינה לכיוון מסויים (או לגס יותר או לדק יותר), לטחון שוב אותה כמות, להזרים מנה ולראות את ההבדל בזרימה לעומת הפעם הקודמת (אם אין הבדל - זו בעיה), לכוון שוב לכיוון המנוגד, להזרים מנה ולראות את השינוי.
מאד מפתה לקנות אותה אם יש לך אוסקר באותו הצבע אבל כמטחנה היא לא הרשימה אותי.
עדיין מתלמד
11/02/2015 | 17:50
40
מבין מה אתה אומר, אבל לא כזה מומחה, ככה שיהיה לי קשה ליישם ולהבין.
ממה שכולכם פה אומרים עושה רושם שפשוט כדאי לי באמת לקנות את האסקסו מיני החדשה, שעכשיו ירדה בכמה מקומות אל 900 ש"ח. לא להסתבך עם משומשות. לא בגלל שהן לא טובות, אלא בגלל שבאמת אין לי מושג איך לבדוק אותן...
אני עדיין בשלב של ללמוד את המכונת גאג'יה קולור שקניתי לפני חודשיים... יש הרבה פרמטרים, ובטוח שאני עדיין רחוק מלהוציא את הקפה הכי איכותי שאני יכול.
גם מבחינת תפעול המכונה, וגם מבחינת הקפה שאני מכניס...
 
|*|פורומים תיירותיים חדשים בתפוז!|*|
11/02/2015 | 16:27
4
פותחים את עונת התיירות עם מיטב מומחי הטיולים, אז איפה תהיה החופשה הבאה שלכם?

יוון והאיים
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

כפרי נופש באירופה
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

טיולים בארה"ב קנדה
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?f...

טיולים בשוויץ
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

נופש לשומרי מסורת
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?f...
שאלת תם על קלייה בבית ועוד.
08/02/2015 | 09:30
16
84
1. האם ניתן לקלות חופן פולים במחבת בבית?
2. אם אני רוצה לקנות קפה טרי מה שנקרא 
מחנות מיוחדת לקפה (כמו שאתם קונים) ורוצה 
שיצא לי כמו אספרסו אבל ללא מכונה או מקינטה
זה אפשרי או שהגזמתי? כלומר אני ארגיש טעם יותר 
משובח מאשר הקפה שאני קונה מוכן בסופר?
תודה מראש
יש ארכיון לפורום, יותר מעשר שנים על הנושא
08/02/2015 | 10:02
1
67
הכול נכתב עשרות פעמים שוב ושוב. צריך קצת לחפור (גוגל יכול לעזור).
אפשר לקלות במחבת אבל התוצאה לא משהו, איך שלא הופכים את זה.
מטחנה צמודה בבית היא פריט חיוני וקריטי להבטחת הטריות.
אין מה להשוות בין קפה קלוי טרי (אחרי מנוחה של יומיים)
לבין כל קפה מסחרי שהוא, בסופר או בבית קפה,
בתנאי שהקפדת לא לעשות שטויות בקליה (קורה לכולם).
 
קפה שמוכן מקפה נמס הוא חיה שונה לחלוטין מקפה שהוכן במכונת אספרסו.
לא אקבע כאן מה טוב יותר, על טעם וריח וגו',
אבל זאת השוואה בין תפוחים לעגבניות.
 
קפה קלוי טרי יגבור על מקבילו הקנוי/תעשייתי בכל צורת הכנה,
מקינטה/אספרסו/פילטר ושות'.
למען הסר ספק, גם כאן כדאי להימנע מהשוואת תפוחים לעגבניות
ואין להשוות קפה פילטר לאספרסו, אלו משקאות שונים, על טעם וריח וגו'.
תודה רבה. החכמתי.
08/02/2015 | 11:38
20
אל תתחילי במחבת. זה לא!
08/02/2015 | 21:18
54
קליית קפה זה די דומה וכמו לעשות פופקורן. תתחילי בקליה של 2 כפיות קפה ירוק במכשיר ביתי לפופקורן. זה הכי קרוב לקולה יעודי.
אני מכיר את negro.co.il שהוא כל הזמן מוסיף הסברים איך לטחון וביחוד איך לקלות קפה. הוא מאיזור עמק חפר.
 
איך את מתכוונת להכין קפה? בלי מקינטה, בלי מכונת קפה? אם בקומקום, יצא קפה שחור טורקי אבל הגרגרים יתווספו ויפריעו בפה. צריך יהיה לסנן. לא בטוח שהארומה של אספרססו תתוסף לטעם הקפה. לדעתי לא יצליח.
 
קפה טרי שנטחן ממש לפני החליטה יהיה עם ריח שזה הארומה ו"קצף" שזה הקרמה הרבה יותר מקפה טחון ששהה כמה זמן בשקית במגירה. הזמן מאד לרעת הארומה ולרעת הטעם.
ממליץ לחפור קצת ברשת על קליה טחינה ושיטות להכנת קפה
09/02/2015 | 10:28
34
בינתיים ננסה לענות על השאלות:
כמובן שניתן לקלות על מחבת בבית.
עדיף להתחיל מכמות קטנה ולהשתמש במחבת/סיר/קלחת יעודיים לעניין, הם פשוט נוטים להשחיר בזמן הקליה וקשה עד בלתי אפשרי לנקות.
קליה כזאת דורשת ערבוב של הקפה לאורך כל התהליך, ושימוש נבון בחושי הראיה השמיעה והריח כדי לזהות את השלבים השונים בקליה,
לדעת מתי להגביר או להחליש את הלהבה ומתי לסיים את התהליך.
קחי בחשבון שקליה כזאת היא עסק מסריח ומעשן ועתיר מוץ ככה שמומלץ לעשות זאת במרפסת ולא ממש בבית.
יכול להיות שיהיה לך עדיף להתחיל עם פולי קפה קלויים בתור "מתחילה" בעולם הקפה,
ולהתחיל בנסיונות קליה בשלב יותר מתקדם בקריירת הקפה שלך.
 
קפה טרי (קפה ירוק) אפשר לקנות ב"חנות מיוחדת לקפה" כמו שכתבת, אבל אפשר גם למצוא בשווקים שונים,
בתי קפה מסוימים חנויות תבלינים וכו'.
 
אספרסו יוצא ממכונת אספרסו. מוקה יוצא ממקינטה, קפה בוץ יוצא מכוס ומים רותחים - כל שיטה מוציאה את הקפה שלה,
כל אחת מצריכה טחינה שונה של הקפה, ולכל אחת ניתן להתאים תערובת קפה משלה.
את כל השיטות האלו ורבות אחרות אפשר להכין בבית, אבל טעם וסופר הם דברים מאד סוביקטיבים כך שאני לא ממש יכול לענות על השאלה האחרונה
 
בהצלחה!
אוקיי, מכל התשובות כאן אין טעם בקלייה במחבת
09/02/2015 | 13:33
11
35
מכל מה שכתבתם אני מוותרת על רעיון הקליה.
(מכונת פופקורן עדיין אין לי אם כי לא יקר לרכוש מיני)
לא רוצה לשרוף שום דבר בייחוד לא מחבת חדשה.
ולא בא לי ריח עשן ושרוף בבית.
קראתי קצת מאמרים, אכן נראה מסובך. בייחוד אם אין מכונת קלייה.
אני אשקול לקנות מקינטה (ואתאים לו את הקפה מחנות "מיוחדת").
עד אז אני אמשיך עם הקומקום והחלב המוקצף שזה פינוק נהדר.
תודה רבה לכולכם. תמיד כיף ללמוד.
גם כשהקלייה תקינה ומוצלחת יש ריח עשן ושרוף בבית
09/02/2015 | 21:52
10
42
זה חלק מהקסם.
אני קולה בעזרת המכשיר המכאני הקסום הזה -
רוב הקולים משתמשים במכשירים פחות ידניים וקלים יותר לשימוש כגון הג'ין קפה.
 
אחדד את מה שכתבתי קודם לכן - הסדר הוא:
1. קפה טרי (אפשר לקנות ממקור טוב, לא חייבים לקלות לבד)
2. טחינה רגע לפני ההכנה בלבד.
זה כל הסוד. השאר נתון לפרשנויות אישיות וטעם אישי.
גם זו מכונה מרשימה מאד
10/02/2015 | 08:28
9
43
אהבתי את הנחושת.
הרבה עבודה עם מכונה כזו?
כמה זמן לוקח לך לקלות חופן?
כן, זה דורש התעסקות
10/02/2015 | 10:09
8
35
קיימת גם גרסה ממונעת, אבל מעולם לא טרחתי לשדרג.
200 גרם בכל מחזור, בערך 15 דקות קלייה ועוד כמה דקות לקירור וניעור המוץ.
בדרך כלל מבצע 4 קליות ברצף תוך כדי צפייה/האזנה למשהו,
בערך שעה וחצי, פעם ב-10 ימים. יש תחביבים שגוזלים הרבה יותר זמן.
שמע, עבודה רצינית
10/02/2015 | 11:45
3
38
(4 קליות ברצף. צריך הרבה כח).
 אני  מניחה ששכרה בצידה.
אחרי עבודה כזו אני עוד יותר יכולה להבין
מה זה קפה אמיתי שלאחריו "אין" אופציה לחזור
לקפה מוכן ומקומום.
אני מלאת התפעלות. כל הכבוד.
זה כמו להגיד לבשלן חובב...
10/02/2015 | 23:04
2
42
"איך יש לך כוח לקלף גזר למרק?!"
כוח? מה כוח? זה מה שאני אוהב לעשות.
11/02/2015 | 09:05
3
12/02/2015 | 09:51
4
ספרתי. 800 גרם לBATCH...
17/02/2015 | 13:46
3
15
אתה ספוּג קפאין?
אכן. ככה זה כששותים פילטר
17/02/2015 | 22:58
2
17
אני מנחש שאילו הייתי ממצה את הקפה בעזרת מכונת אספרסו בלבד
הייתי שותה פחות. הכמויות שאני שם בפילטר/דריפ הן מזעזעות, לפעמים 20 גרם למנה.
כמויות |
18/02/2015 | 11:26
1
11
25 גרם קפה למנת נוזל מפולטר 250-300 סמ״ק הוא היחס הנכון, הסר דאגה מקיבתך. בבדיקת דם אפשר לזהות שהיחס בין כדוריות דם לנוזל השחור נשאר יציב לטובת הקפה, כמו שמקובל בקהליתינו.
20/02/2015 | 00:48
2
קופיקס
07/02/2015 | 22:47
7
115
בחנתי את המנה הכפולה שלהם.
בכוס נייר חד פעמית. טעים. שווה את 5 הש"ח ואת השניה שחיכיתי בתור.
שימשיכו ככה.
מה זה מנה כפולה?
08/02/2015 | 09:16
6
83
של קפה? קפה כפול? ועדיין 5 ש"ח.
מכיוון שאני לא שורץ הרבה בבתי קפה,
08/02/2015 | 21:08
5
83
המונח לא מדוייק.
המזיגה שמשני היציאות של הראש יוצא לכוס אחת. אספרססו כפול.
נחכה לפורום שישלים את המונח.
זה נחשב חזק יותר? אתה מרגיש בטעם?
09/02/2015 | 13:37
55
אני שותה קפוצ'ינו.
האמת אני אוהבת את הקפה שלהם.
(למעשה כל קפה בבית קפה טעים לי)
הצעתי להם לעשות כוס כפולה(כלומר יותר גדולה)
לחולי הקפה כמוני, אבל עדיין אין הענות.
 
אנחנו הבנו אותך. המונח המקובל הוא אספרסו כפול.
09/02/2015 | 14:09
3
70
כשמו (כפי שאתה בעצם קראת לו), זה משקה שמורכב משתי מנות של אספרסו - 60 מ"ל משקה מ-14 גרם קפה.
 
יהודה יש לי שאלה לגבי חוזק
09/02/2015 | 18:38
2
61
האם יש קפה (אספרסו, קפו'צינו וכל השאר....כל השמות המפוצצים האלו) שנחשב הכי חזק מבחינת המיצוי שלו?
אני תהיתי לגבי קפה ממכונות שבעצם יש מיצוי אבל זה לא בהכרח חזק כי כל התערובת
נשארת במכונה.
לעומת קפה נמס למשל שכל התערובת נמסה ו 5 גרם זה 5 גרם שנכנסים לגוף.
(כלומר מבחינתי זה למעשה הקפה הכי חזק שקיים)
מה אתה אומר?
אשמח לדעתך תודה.
נס קפה הוא לא קפה. הוא מיצוי של קפה שייבשו אותו. לא ניתן להש
09/02/2015 | 23:18
60
וות לדעתי כי חמישה גרם של נס קפה הם לא שווי ערך לחמישה גרם של קפה טחון לפני חליטה. בעיקרון, ככל שתשימי יותר מיצוי מרוכז של קפה (בין אם זה מיצוי מיובש כמו נס קפה ובין אם זו מנת אספרסו) עם כמה שפחות מים/חלב, תקבלי משקה "חזק״ יותר.
בעעעע
19/02/2015 | 22:46
8
פרופיל קליה בג'ין - פשוט או מורכב?
07/02/2015 | 14:11
4
80
אז ככה, 
לפני כחודשיים קניתי ג'ין קפה והתנסיתי קצת בקליות שונות. 
בדרך כלל יצא נחמד אך לעיתים ובזנים מסויימים, ואפילו בהשוואה לקליית הפופקורן... יצא פשוט מגעיל. 
 
הזן האחרון שחיסלתי כקילו ממנו עד שיצא כמו שצריך היה גואטמלה אנטיגואה, זן איכותי לכל הדעות רק שפשוט לא הצלחתי להוציא ממנו שום דבר טעים. 
 
פרופיל הקליה ה"מורכב"  שהשתמשתי בו כלל ייבוש, קליה בטמפרטורת ביניים, עליה למקסימום עד פיצוץ ראשון והורדה קטנה של הטמפרטורה עד פיצוץ שני - את הפרופיל המומלץ הזה שאבתי מהאינטרנט והוא הומלץ על ידי מספר חברי פורום (מתחרה). 
 
לפני מספר ימים פגשתי את הדוב  לגמרי במיקרה ושאלתי אותו על הנושא, הוא הסתכל בתמיהה והמליץ לי לבטל את הייבוש (לא שימושי בקליית חד זני), לכוון את המכשיר כמעט עד המקסימום, לעבור פיצוץ ראשון, להגיע לפיצוץ שני והפסיק מיידית את הקליה. 
 
אתמול טעמתי את התוצאה שהייתה... מפתיעה מאוד... אחרי זריקת קילו קפה לזבל יצא לי קפה טעים מאוד עם טעם נעים של קקאו. 
 
אז ראשית, תודה דובי דבש - שיחה של 7 דקות איתך עזרה לי מאוד וחסכה המון כאב ראש (ובטן) מיותרים. 
 
שנית,  קראתי במספר מקומות את ההמלצה להורדת טמפרטורת בין הפיצוצים ואשמח לדעת האם  יש לזה שימוש בכלל בזנים מסוימים או בקולים מסויימים... 
 
המון תודה ושבת שלום  :) 
סליחה מנצלש"ת
07/02/2015 | 14:46
2
58
 סקרנית(פעם ראשונה שומעת על המכשיר)
גיגלתי וראיתי מכונה אדומה (ביתית) יפיפייה.
האם הגי'ן- זו מכונה רק לקליית קפה או לכל דבר?
האם קלית בזה חומוס למשל?
מה שעושים בה יותר טוב מקלייה בתנור למשל?
תודה (ואיזה כיף לך ותמשיך להינות)
 
להסב את תשומת ליבך
07/02/2015 | 17:36
1
67
למעלה בפורום מופיע חומוס?
כאשר תשמעי מה מחיר ה gene  לא תרצי לקלות בו חומוס .
התוף של ה gene סובב כל הזמן על צירו ,למען לא נשרוף את פולי הקפה.
 
הבנתי. ראיתי סרטון במכונה גדולה. המכונה מרשימה מא
08/02/2015 | 09:25
47
 
 
לא יודע לגבי הג׳ין, אבל הורדה של טמפרטורה?
08/02/2015 | 01:05
53
לא מצלצל הגיוני, איך שאני לא הופך את זה.
קלייה יותר איטית? בסדר, אבל להוריד? ממש לא.
מה שנקרא, ״כתוב באינטרנט״... 
דובי כצפוי קלע בכל דבר, אין צורך בייבוש,
ולדעתי הגואטמלה הוא דווקא אחד הזנים הקלים לקלייה, ממנו התחלתי את התחביב.
 
בשורה התחתונה: - keep it simple.
זה נכון תמיד ונכון אף יותר כשרק מתחילים בתחביב.
למכונת קפה שלי
05/02/2015 | 09:41
1
92
היי אני מחפשת למכונת קפה שלי שהתקלקלה NESPRESO PLUS ואני מחיפה.
מצאתי כאן רשימה של חברות שעושות תיקון מכונות קפה בקריות, השאהלה לי האם יש למישהו מושג עליהם? כי זה פעם ראשונה שלי ואין לי מושג לא מבינה בזה..
תודה מרואש
במקרה זה עדיף תחנת שרות של היבואן .
07/02/2015 | 17:38
36
יש מצב שעבור דברים קטנים לא מחייבים כלל.
 
קפסולות - נספרסו.
07/02/2015 | 00:59
5
66
היי לכולם :)
רציתי לדעת איזו קפסולות של נספרסו אני צריכה לקנות אם אני רוצה קפוצ׳ינו ״רגיל״, בלי טעמים מיוחדים, פשוט טעם של בית קפה.
 
תודה :)
לא נותנים קטלוג עם הקפסולות?
07/02/2015 | 14:38
4
49
סליחה כן? סתם תהייה, כי בטח יש לך את המכונה
(לי אין מכונה בכלל)
אני רוצה להסב את תשומת ליבך לכתוב למעלה:
כאן בפורום הם לא רואים בנספרסו כחלק מתרבות הקפה...
 
שאלה: איזו מכונת קפה יש לך?
07/02/2015 | 22:44
3
26
כל הטעמים של נספרסו ניתן לראות באתר של נספרסו ישראל
11/02/2015 | 16:09
2
16
אבל שאלתי את טיפונת133
11/02/2015 | 18:56
1
27
אני לא מתעניין בנספרסו בכלל.
אני? אני יש לי קומקום, פינג'אן ופלנג'ר
17/02/2015 | 12:25
17
המכונה באה לי בחלומות 
 
 
שאלה..
04/02/2015 | 21:51
9
122
למישהו יש מושג מאיפה יערות הכרמל קונים את פולי הקקאו שלהם?
תודה מראש!
 
פולי..
05/02/2015 | 14:39
8
81
קפה כמובן...
נסגר הפורום??..או שכולם עברו ל..
06/02/2015 | 13:11
7
83
קפסולות??
איך נדע? אולי תשאל אותם?
06/02/2015 | 22:24
6
30
שאלתי..
07/02/2015 | 07:29
5
53
שני מלצרים,אף אחד לא ידע לתת לי תשובה....
אם אני לא טועה, בריסטו bristot מוסדי כלשהו
08/02/2015 | 01:08
4
35
אבל יכול להיות שאני טועה.
בכל מקרה, זה היה בדיוק כמו שציפיתי מבית מלון,
קפה בינוני-רע עם תפקוד חלש של הבריסטות.
אני..
09/02/2015 | 14:50
22
חושב שהקפה שלהם מצוין,על זה נאמר "על טעם
וריח אין מה להתווכח"..
אתה מתכוון לזה..
09/02/2015 | 14:59
2
22
כן, משהו בכיוון הזה:
09/02/2015 | 22:00
1
23
קיימת לפחות עוד גרסה אחת עבור מוסדות, בצבע אחר, אבל שוב, הזיכרון שלי כבר לא מה שהיה פעם.
 
או! נקודה חשובה, מזל שאפשר לערוך הודעות:
כשהייתי שם באירוע חברה כלשהו, אחת מהקולגות ביקשה לדעת מה מכיל אחד המרקים
ופשוט קיבלה מהשף האחראי את המתכון.
בקיצור, בטח תוכל לפתור את התעלומה בשיחת טלפון לאדם הנכון.
כן..
10/02/2015 | 13:12
12
בקשה למתכון מהשף במלון הזה זה חלק מהבילוי....
זה גם רעיון לבקש מהשף עצמו...
|*|פורומים חדשים בתפוז|*|
05/02/2015 | 16:49
3
|בלוןכ|פורום מדריכים, איך עושים?
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

|בלוןכ|פורום משפחות חד הוריות
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

|בלוןכ|פורום יומני הערפד והמקוריים
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

|בלוןכ|פורום לגליזציה
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

|בלוןכ|פורום קאפקייקס
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

|בלוןכ|פורום מתכונים קלים ופשוטים
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

|בלוןכ|פורום בישול מולקולרי מודרני
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

|בלוןכ|פורום גוגל אנליטיקס
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

|בלוןכ|פורום הפנטהאוז 18+
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

|בלוןכ|פורום זאב צעיר
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...
רכישת BAZERRA BZ07
04/02/2015 | 14:04
1
86
אודה למי שיש ברשותו את מכונת הקפה הנ"ל אם יועיל לשתף אותי בכללי או בפרטי boaz@golaw.co.il
במידת שביעות רצונו ( או אי שביעות רצונו ) מהמכונה האמורה ( אודה גם להתייחסות לדגם האמור לעומת דגמים אחרים ולא רק למכונה)

יש ברשותי היום את הרנציליו סילביה סוג 2 כבר 4 שנים שבהחלט עושה קפה מצויין אבל אני מעוניין להשתדרג למכונה ברמה גבוהה יותר אבל כפוף למגבלות התקציב של כ- 5K עד 6K

מלבד איכות האספרסו כמובן, חשוב לי שהמכונה תוכל בו זמנית לבצע חליטה ולהקציף חלב ( מחליף חום שהוא הסיבה לבחירת הדגם הנ"ל) , אני רוצה מכונה קומפקטית ולא מאסיבית מדי בדומה למה שיש לי כיום, והיות ואינני מקצוען אני זקוק למכונה "סובלנית" שגם באי דיוקים ברמת טחינה ו/או ברמת הלחיצה וההידוק עדיין "תרחם" ותדע להניב תוצאות מכובדות.

אציין גם שהתפנקתי עד היום שכן ברנציליו שלי הותקן PID כך שלא הייתי צריך לחשוש מגלישת טמפרטורה ואי אילו רעות חולות ואני רוצה לדעת שבמכונה הבאה שאקנה אוכל לקבל קפה איכותי גם ללא ה- PID, אם הבנתי נכון מקריאה בפורום הדרך להתמודד עם העניין הינו ה- COOL FLUSH

תודתי מראש לעונים

בעז
השאלה היא
07/02/2015 | 17:52
40
מה רע ב Rancilio Silvia - V2  ?
שידרוג ל Bezzera BZ07 זה שידרוג טוב ,אין צורך ב PID למרות שמציעים אותו .
מציע למתוח קצת את התקציב וללכת על הנסיכה Bezzera Giulia .לא תצטער
 
 
|*|אלון גל מגיע לפורום עסקים|*|
04/02/2015 | 11:31
4
|שמאל|אחד הדברים החשובים ביותר שכל בעל עסק חייב להשקיע בו במהלך כל השנה הוא קידום העסק שלו, וזאת על מנת להגדיל הכנסות בכמה שפחות הוצאות.
אלון גל מגיע להתארח בפורום עסקים ולהשיב על שאלותיהם של בעלי העסקים בכל הקשור להתמודדות עם אתגרי התקציב של העסק, מה עושים שנקלעים לקשיים פיננסים, ואיך מרימים ומקדמים  את העסק בזמן החשוב ביותר, כאשר הוא נקלע למשבר.

האירוח יערך ביום ראשון, ה-8 בפברואר בין השעות 18:00-20:00. אתם מוזמנים להיכנס לפורום כבר עכשיו ולהעלות את שאלותיכם!
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?for...



|שמאל|הילד שלכם סובל מאדמומיות בעור? יובש או גרד? כדאי שתבדקו את זה!
מחר, יום חמישי, ה-5 בפברואר, בין השעות 11:00-13:00, ד"ר יצחק קונפינו, מומחה בנושא אסטמה של העור אצל ילדים, יגיע להתארח בפורום הורים לפעוטות.

זאת ההזדמנות שלכם להתייעץ בכל נושא שקשור למחלה, התמודדות ודרכי טיפול.
אתם מוזמנים לשרשר שאלות כבר מעכשיו!
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?for...
מכונה חדשה בתקציב של עד 2500 ש"ח
31/01/2015 | 11:02
60
הי חוזר לשאול את השאלה הנשאלת.
בתקציב הנתון, מהי המכונה המומלצת להפקת אספרסו איכותי וגם עבור קפה הפוך (כלומר הקצפת חלב)?
אם היה לי כסף הייתי קונה אוסקר חדשה אבל זה לא המצב.  בלוחות יד 2 השונים ההיצע מוגבל מאוד וגם הבנתי מקריאה שאם לא יודעים מה עבר על המכונה אז זו יכולה להיות הרפתקאה יקרה.
אדגיש כי יש לי מטחנה טובה בבית אז אין לי צורך במטחנה.
 
אודה על כל עצה טובה.
תסבירו לי את עניין המקינטה
30/01/2015 | 11:33
4
103
לא כ"כ הבנתי מה ההבדל בין להכין קפה במקינטה
לבין קפה בקומקום. 
והאם יש הבדל אם אתם משתמשים בקפה מוכן קנוי
או בפולים שאתם קולים?(לעניין המקינטה)
תודה
מקינטה
30/01/2015 | 12:34
3
100
במקינטה לחץ הקיטור שנוצר מהרתחת המיים משמש כדי לדחוף את המיים דרך הקפה הטחון. הלחץ מאפשר מיצוי עמוק יותר של הקפה, והעובדה שהמגע של המים עם הקפה מוגבל לזמן קצוב (בניגוד לאופן הכנת קפה טורקי, למשל) מאפשר שליטה יותר טובה בחליטה.
בקפה שחור
06/02/2015 | 16:42
2
51
בקפה שחור הטמפרטורה בערך 100 מעלות. הוא שוהה במים הרבה זמן. המיצוי מקסימלי. כמות המים בקפה שחור היא כ200 CC.
 
לעומת מקינטה שיוצרת לרוב קפה בסגנון אספרססו. במקינטה של ביאלטי הטמפרטורה פחות מ-90 מעלות. יש משקולת עם אטם גומי שגורם לעוד יותר לחץ אדים והמיצוי נעשה עם קרמה נעימה.
מי שמתרגל לטעם של קפה ממקינטה לא יכול לחזור לשתות קפה שחור דלוח.
לקפה בוץ הקפה טחון לדרגה מאד גבוהה, אבקתי.
למקינטה צריך טחון לבינוני ולא דוחסים.
אם כך אני שותה קפה דלוח?
07/02/2015 | 14:35
29
האמת? כשאני שותה קפוצ'ינו בבית קפה או קפה מגורען בבית
מקומקום זה מרגיש לי אותו דבר.
שחור אני שותה עם הל וחלב והטעם עדין ומיוחד.
באמת מעניין הטעם מהמקינטה. סתם סקרנות.
תודה לשניכם.
 
אם יש פריצה של המים אז בהכרח הטמפרטורה
07/02/2015 | 18:00
30
מעל 100 מעלות ,בדומה לסיר לחץ.
בערך 120 מעלות.
 
מכונת קפה Pascale
25/01/2015 | 21:06
1
98
מבקש חוות דעת של מי שהתנסה
באחת החנויות הוצעה לי מכונת קפה של מותג שמעולם לא שמעתי  - Pascale. המחיר כ 1600 ש"ח.  המכונה נראית אחלה, גוף אלומיניום, נראית כמכונה שבנויה היטב, מגש לחימום כוסות שמרגיש אפקטיבי.  בחנות מחזיקים את כל המותגים אבל בטווח המחירים שאני חיפשתי המוכרת היתה מוכנה להישבע על המכונה הזו גם מול הגאגיה.
אשמח לקבל חוות דעת אם מישהו מכיר והתנסה.
Pascale זה שם מותג מקומי של קפה קדמה
26/01/2015 | 14:17
87
בפועל זו מכונת קפה של Breville ESP6SXL
אפשר להשיג אותה יותר בזול כאן
למישהו מיכם יש מקציף חשמלי?
28/01/2015 | 09:19
5
52
 מתוך סקרנות, אם חלב לא אמור להיות מורתח
זה אומר שהמקציפים החשמליים רק מחחמים את החלב
לטמפרטורה של 70 מעלות?
איך אתם מקציפים את החלב שלכם?(אם אתם אוהבים את תוספת החלב)
תודה
 
 
יש לי 2 סוגים
06/02/2015 | 16:44
4
24
ידני עם מנוע ובטריות שמסובב סליל בתוך הכוס. לוחצים על הלחצן ונוצר המון קצף.
 
משהו כמו כוס גבוהה עם בוכנת רשת. שופכים גם חלב קר. מפמפמים ונוצר המון קצף.
יש לך פלאנג'ר
07/02/2015 | 14:31
3
11
או פרש-פרס (כאן לימדו אותי איך קוראים לזה)
היה לי את הראשון ובטיפשותי העפתי אותו .
את השני יש לי והוא נהדר.
איזה כיף חלב מוקצף. חולה על זה. שמה מלא-מלא
תגיד, ניסית עם חלב מעל 3% שומן? 
סקרנית איך זה יוצא. עוד יותר סמיך וקצפתי? מממ יאמי
כן. פלאנג'ר. עם חלב רגיל 3%
07/02/2015 | 22:37
2
20
יוטבתה, טרה או תנובה.
הבעיה שלא מחמם ת'חלב. אז שם מעט כדי שהקפה לא יתקרר לגמרי. החלב משמש גם להמתקת הקפה. יש בו גם אלבומין שזה סוכר חלב.
סוכר חלב זה לקטוז
08/02/2015 | 21:13
1
15
אלבומין אאל"ט זה בכלל סוג של חלבון
צודק. טעיתי. לקטוז זה סוכר חלב.
08/02/2015 | 21:25
9
אלבומין זה החלק החשוב מהחלבון בחלב.
שאלה על הרתחת חלב
23/01/2015 | 16:35
19
51
אני חולת קפה אבל אין לי מכונה.
בד"כ שותה מה שנקרא נס,שחור + חלב.
ברצוני לשאול לגבי בתי הקפה, שמתי לב שהקפה חם
אך לא רותח
האם ייתכן שהחלב לא מורתח לגמרי כלומר ב 100 מעלות?
ואיך הוא יוצא סמיך? 
(כלומר למה אצלי בהרתחה על הגז לא יוצא סמיך ואני צריכה להקציף
אותו בפרקולטור ואז הוא כמו חלב של בתי קפה 
תודה מראש
 
מחממים את החלב. מחממים מראש גם את הכוס.
24/01/2015 | 14:39
30
לי אין סבלנות, אז שופך חלב קר לקפה ושותה אותו פושר.
לא מרתיחים חלב
24/01/2015 | 19:39
3
37
פיסטור נעשה עד 72 מעלות ,מעבר לזה החלב מתפרק ומאבד את המירקם .
אולי בבתי קשה משתמשים בחלב שמן 9%
 
התחלת טוב עד ה9%. מה פתאום 9%? משתמשים ב-3%.
24/01/2015 | 21:33
1
28
אתה רציני? לא הייתי מעלה על דעתי
25/01/2015 | 10:51
26
מכיון שהטעם ממש טוב והקצפת סמיכה.
זו ממש הפעתה.
לבדוק טמפרטורה ממש מצריך מד חם
25/01/2015 | 10:56
20
נו טוב. מסתפקים במה שיש.
תודה
הקצפת חלב
24/01/2015 | 22:41
11
35
כמו שכתבו מעלי, חלב לא מרתיחים, כי בטמפרטורת רתיחה הוא נשרף ומקבל טעם רע. הוא יוצא סמיך כי בתהליך ההקצפה מחדירים לתוכו בועיות אויר (תהליך די דומה ליצירת קצפת משמנת למשל, רק יוצא פחות סמיך) - מה שלא קורה כשרק מחממים אותו על הגז. אם יש לך מתקן שמקציף (דרך אגב, אני די משוכנע שזה לא פרקולטור ) הוא עושה תהליך דומה של החדרת אויר לחלב - רק בטכניקה אחרת.
כן פרקולטור
25/01/2015 | 10:47
10
28
אין לי מתקן מקציף חשמלי.
יש לי פרקולטור ידני ואחרי שאני מרתיחה חלב אני מעבירה לפרקולטור ומקציפה
שמתי לב שעם חלב 3% זה יוצא ממש קצפת טובה
ועם חלב 1% חצי קצפת.
אני מבינה שצריך לא להרתיח (הבעיה שאני אוהבת רותח 
תודה
למדתי דבר חדש
25/01/2015 | 13:01
9
19
חלב שמן אכן "מחזיק" את ההקצפה טוב יותר.
לגבי הפרקולטור - יש מצב שלמדתי דבר חדש. איך בדיוק את משתמשת בו כדי להקציף חלב?
אז ככה
25/01/2015 | 15:32
8
16
רק נוודא שאנחנו מדברים על אותו דבר כן?
המיכל השקוף עם הידית והמססנת+רשת.
אחרי הרתחת חלב אני מעבירה למיכל את החלב
סוגרת מכסה, ומעלה ומורידה מהר מהר את הידית
וזה ממש מקציף.
אגב עדיף לשים עד חצי המיכל , כך לא נשפך
ויוצא ממש טוב.
זה לא פרקולטור. זה פרנש פרס (french press) והוא אכן מקציף מצ
25/01/2015 | 22:51
7
28
וין
אוקיי. לא ידעתי שכך נקרא
26/01/2015 | 08:03
6
21
גם בגוגל כותבים "פרקולטור" וזו התוצאה.
תודה .
עכשיו נשאלת השאלה, מה זה פרקולטור?
זה המיכל ששמים בו את הקפה ומרתיחים על הגז?
אוקי, זה כבר יותר הגיוני
26/01/2015 | 20:42
4
21
יכול להיות שאת מתבלבלת עם פלאנג'ר (ולא פרקולטור).
פרקולטור נראה ככה:
 
אכן. מהיום אומר פלאנג'ר
27/01/2015 | 10:52
3
19
פלאנג'ר מילולית זה פומפיה אז בכל זאת עדיף להשתמש במינוח
30/01/2015 | 08:32
2
55
french press
המכשיר הראשון שצץ בארץ (כ 30 שנה ) היה תוצרת Bodum וכך אני קורא לו .
 
או בקיצור P.R
30/01/2015 | 11:30
1
24
הוא ממש יפה זה בתמונה.
שמע, מכשיר פשוט וממש טוב.
הפוך F.P
30/01/2015 | 11:52
13
פרקולטור
30/01/2015 | 08:17
20
בסרטים מארה"ב,קונוס של פילטר שמניחים בו קפה טחון ושופתים עליו מים רותחים ,והקפה מטפטף לכלי מלמטה.
בקיצור קפה דלוח ,זה קפה אמריקאי.
 
להקצפה של קפה חם (לא מרתיחים)
26/01/2015 | 17:41
1
32
יש פלאנג'ר כמו בוכנה שמפמפמים והחלב יוצא אורירי.
יש גם מקציף ידני על בטריות זול ומאד מאד נוח להקציף איתו.
בדיוק. הפלאנג'ר מאד טוב.
27/01/2015 | 10:54
27
המקציף הידני, זה עם העיגולד לא מוצלח לדעתי.
כמו שקיבלתי כך נתתי.
הפלאנג'ר מעולהההההההההההה בייחוד עם חלב 3%
יאמייייייייייי
חם בפורומים של תפוז
לא מצליחה לתמוך בו
לא מצליחה לתמוך בו
מפחיד אותי שיהיה קשה למצוא עבודה, שנחיה בתת תנאים....
לא מצליחה לתמוך בו
לא מצליחה לתמוך בו
מפחיד אותי שיהיה קשה למצוא עבודה, שנחיה בתת תנאים....
מעצבים את מטבח חלומותיכם?
מעצבים את מטבח חלומותיכם?
עכשיו בפורום מטבחים, על מה פשוט אסור לכם לוותר?
מעצבים את מטבח חלומותיכם?
מעצבים את מטבח חלומותיכם?
עכשיו בפורום מטבחים, על מה פשוט אסור לכם לוותר?
אוהבים את תפוז?
אוהבים את תפוז?
עשיתם לייק לדף הפייסבוק שלנו? בואו לקבל את
אוהבים את תפוז?
אוהבים את תפוז?
עשיתם לייק לדף הפייסבוק שלנו? בואו לקבל את
Flix וידאו
FOODPAGE
כל המתכונים במקום אחד
קומונות
קומונה לרוכבי אופני-הרים.קומונת AM כשמה כן היא - All Mounta...
כאן תקבלו מבזקי-חדשות בזמן אמת ודיווחים ראשוניים מסביב לשעו...
עדכונים שוטפים
22:36 | 27.08.15 אורחים בפורום
18:52 | 19.08.15 thener
19:44 | 14.08.15 אורחים בפורום
16:21 | 11.08.15 אסתי08
12:18 | 09.08.15 Lechoke Lames
01:10 | 09.08.15 חוכך בדעתו 2
09:29 | 03.08.15 דובי86
17:18 | 02.08.15 Lechoke Lames
10:40 | 29.07.15 אורחים בפורום
09:01 | 29.07.15 אורחים בפורום
מקרא סימנים
בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ