בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום קפה!

הפורום נוסד בנובמבר 2001 כמקום מפגש לחובבי ואוהבי קפה, על-ידי אילן די, אשר אותו החליף ערן כרמון בנובמבר 2002, כשאליו הצטרף רם איבגי, וביחד ניהלו ותרמו מנסיונם האישי ואהבתם לנושא.
נושאים רבים קשורים לתרבות הקפה, ומטרת הפורום היא לעסוק ברובם אם לא בכולם. בפורום מספר רב של גולשים בעלי ידע ונסיון רב, אשר שמחים לתרום ולחלוק את ידיעותיהם עם הכלל.
בעלי בתי קפה, יבואנים וכל העוסקים בתחום לפרנסתם מוזמנים אף הם להשתתף בפורום ולתרום מניסיונם. אולם, אין מקום לתכנים מסחריים בפורום. הודעות על מכירות וקניות יש לפרסם בלוחות הפורום בלבד. לא יורשו פרסומים באמצעות הפורום ואלה ימחקו. פרסומים על מבצעים לחברי הפורום ניתן לפרסם רק בתאום עם מנהל הפורום.

החל מחודש מאי 2007 התחלתי לנהל את פורום קפה מתוך אהבה וזיקה לתחום, ושמתי לי למטרה להמשיך את הזרמת וחלוקת המידע בין המשתתפים ולהעשיר את תכניו של הפורום כמה שיותר.
כולי תקווה לקיים מפגשי פורום רבים, על-מנת לשבור את המחסום הוירטואלי, אשר לא פעם מביא ל"היתקלויות" לא נעימות ומיותרות. אבקש מכל המשתתפים לשמור על תרבות שיחה ולזכור שמאחורי כל הודעה עומד מישהו שאוהב קפה, ומאחוריו עומד מישהו חשוב יותר: בן-אדם. הודעות בעלות אופי פוגע/זלזלני/מסית יימחקו ללא אזהרה מוקדמת.

הפורום שייך לכולנו. גם לכם! כולם מוזמנים להשתתף בו.

ליאור ינאי

ברוכים הבאים לפורום קפה.
אנו מתעלמים בהפגנתיות או עונים בציניות אכזרית,כששואלים אותנו איזה מכונה של נספרסו או מכונת קפסולות לקנות! נספרסו זה לעצלנים! נספרסו זה חילול הקודש!
 פורום קפה עוסק בתחביב הקפה, בקליית קפה, מכונות קפה  ותרבות קפה, אך אינו פורום צרכנות ולכן אנו נמנעים מלהמליץ על מכונות קפה ביחס תקציב.
הודעה חדשה

האם שגעת הטבעונות תתחיל לשחות לי בכוס הקפה?
22/01/14 18:31
185צפיות
ראשית אני מזהיר מראש, אני ממש, אבל ממש לא אוהב את אופי הפעולה של הטבעונים המיליטנטיים, צמחונים פונדמנטליסטים וארגוני הצלת בעלי חיים שמתעסקים במה מונח על הצלחת שלי מעוררים בי כעס לא קטן.
אני שואל תמיד איפה עובר הגבול... האםקרקס זו התעללות, הרי זו מסורת ארוכת שנים וגם אין כמעט קרקסים היום...
האם לגדל כלב בבית מגורים משותף זו התעללות? האם חיות חווה כמו סוס או פרד בשביל לחרוש אדמה זו התעללות והאם הסוס של עגלת העלטא זעכן?

בכלמקרה ההזדעקות הגיעה עד למטעי הקפה באינדונזיה וויאטנם והלחץ הציבורי עושה שת שלו.
ישנם עסקי קפה כיום לא יכניסו קפה לואק לעסקיהם .
º
הכל חרבונא
24/01/14 10:01
42צפיות
מתחרפנים סתם !
24/01/14 14:47
72צפיות
לי אכפת מסחר הוגן וגידול נכון וטבעי ללא תוספות למינהם מה שנקרא.
לגבי קפה
24/01/14 14:48
80צפיות
היי דובי יש לך גאוטמלה וברזיל  בחנות?

הפפואה למה הוא בעיקר יהיה טוב ?

איזה עירבוב של זנים אני יכול לעשות בכדי להנות מקפה טורקי בפינגן וממים חמים מקומקום?
תודה לך וסופ"ש מהנה:)
שאלה תמימה לשחום...פורפבור...
27/01/14 01:57
57צפיות
ה-36 מציין מה?

שנים או סנטימטרים?

מכונת קפה ותמי 4
23/01/14 11:08
146צפיות
גם לי יש מכונה לטיסימה + וקונה כל הזמנה מסיר אבנית ב27 ₪
לידיעתך וגם מבירור מול תמי 4
המסנן של תמי 4 אינו מסנן "אבנית" הוא מסנן רק לכלוך וחיידקים
עם אתה רוצה מסנן אבנית זה רק בריטה, שאגב יש לי והוריד לי את כמות הניקיונות של המכונה

יום טוב !!
בוקר טוב אליהו
24/01/14 10:00
104צפיות
ויש גם שיטה לא לזרוק את מסנני הבריטה אלא לחדש את הפילטרים ע"י החלפת יונים. נשמע מסובך?
יש בפורום "שיטת אדיקט"
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?For...
שכתב מי שהמליץ. כלומר שטיפה על מי מלח ואחר כך במים נקיים והפילטר מסיר שוב אבנית. אפילו איזו מדענית עשתה בדיקת כל המלחים לפני ואחרי והביאה טבלת EXCELL של תוצאות מפילטר בריטה לאחר שעבר טיפול החלפת היונים לעומת מי ברז ולעומת מים מפילטר בריטה חדש.
תמי4 מכיל פילטר פחם בנוסף לפילטר לחלקים זעירים כמו חול ואבק. בפרוש אינו מתימר להסיר מלחים. הסידן והזרחן שבמים חשובים מאד לגוף. לעצמות ולדם ולעוד הרבה תהליכים.
חיידקים לא גורמים כלום כשהם ממים מהברז. יש בקיבה חומצה מילחית שלמשל אם נפלטת היא ממיסה את השינים. אז החומצה לא מאפשר לחיידקים להמשיך.
לדעתי תמי4 זה מוצר ממש כמו למכור למישהו מאורר ולהגיד לו שזה עוזר לנשימה. (לא מקרה של לחץ למתקשים בנשימה בלילה.)
במי ברז רגילים משתמשים להכל כולל מי שתיה ישר לכוס. חבל על בזבוז הכסף לתמי4. אלא הכייף למים רותחים ו/או קרים זמינים מיידי כל היום.
רק במזיגת מים חמים מבר תמי 4, המים עוברים
26/01/14 22:10
56צפיות
דרך כדוריות סיליפוס המונעות הצטברות אבנית בדוד המים החמים של התמי בר. אפשר למזוג מים רותחים לכלי ולהמתין לצינונם ואז למזוג מים ללא אבנית למכונת הקפה.

http://www.tami4.co.il/service/general-qna/48
המלצה על מכונת קפה :)
23/01/14 01:06
224צפיות
שלום וברכה :)

אני מעוניין לקנות מכונת קפה. לאור כל ההתעוררויות שלי בבוקר, וההרגל לשתות בבתי קפה, אני כבר לא יכול כ"כ לסבול את הטעם של הטייסטר צ'ויס\ג'ייקובס\נס קפה עלית (בע).
בתור ברמן קפה אני יודע שגם המכונות האוטומטיות לא יוציאו כמובן כוס קפה כמו במכונה מקצועית אך עדיין אני רוצה לעלות ברמה..

אשמח להמלצות על מכונת קפה

אני בן אדם יחיד בבית ככה שמהמכונה ייצאו ביום 1-2 כוסות קפה ליום גג.
מה שחשוב שיהיה ניתן להעביר במכונה קודם כל מים שהצינורות יתחממו והקפה ייצא חם..
חשוב גם שלמכונה תהיה אפשרות לעשות רק הקצפה, למקרה שארצה רק להקציף חלב בלי להכין קפה..
רציתי לדעת האם כדאי גם לקנות מכונת קפה יד שניה? (מבחינת אחריות, האם זה מתקלקל או שעדיף לקנות חדש כבר)

והכי חשוב הדגם..
אני ראיתי שיש לילוו את המכונה של לוואצה שהיא מוכרת ואני טעמתי מהקפה הזה והוא די סבבה והמכונה עולה כשליש מהלטיסימה של נספרסו

http://www.lavazzamodomio.co.il/?CategoryID=178&am...

ראיתי גם שהלטיסימה של נספרסו דגם מומלץ, אבל הבנתי גם שנספרסו זה בעיקר השם
אז רציתי לדעת האם כדאי להשקיע עליה או לקחת כבר את המכונה של לוואצה ב500 ש"ח, או שמא לקחת נספרסו באיזור ה1300 ש"ח?

איתי שיש כל מיני דגמים כמו :

מכונת אספרסו Nespresso Lattissima Plus
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=801364

מכונת אספרסו Nespresso Citiz & Milk C120
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=727882

מכונת אספרסו C55 Umilk כולל מקציף Nespresso
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=860792


אשמח לעזרה

בתודה מראש :)
º
אפוד וקסדה יש לך כבר?
23/01/14 09:01
85צפיות
º
מה זה קשור?
23/01/14 12:52
67צפיות
º
תקרא את הכותרת של הפורום...
23/01/14 13:37
81צפיות
º
->
23/01/14 23:19
22צפיות
º
24/01/14 00:01
22צפיות
לא לגעת בלטיסימה!
24/01/14 00:33
160צפיות
אתה לא אוהב לעבוד קשה ואתה לא אוהב לנקות. כל המכונות הללו עם כדי הקצפה אוטומטיים זה מאוד נוח כי בלחיצת כפתור אחת יש לך רפה עם0 חלב ומבלי שתטריח את עצמך בהקצפה, לנקות את זה, זה עונש, וכמות התקלות שזה מייצר .....

תגיד, למה שללת מכונה אוטומטית לחלוטין למשל?
הגעתי להחלטה .. :)
24/01/14 01:49
111צפיות
אני אלך או על ה-Nespresso CitiZ & Milk C121 או על Nespresso Lattissima Plus

על מה אתם ממליצים חברים יקרים?

תודה :)
אנחנו לא ממליצים על נספרסו...
24/01/14 01:55
126צפיות
..בעיקר כי אנחנו רואים בקפה קצת יותר ממוצר צריכה שבא ארוז בקפסולה משעממת...

מבחינתי קפה מקפסולות זה ברמת חילול הקודש..
אני רק שאלה
29/01/14 15:34
62צפיות
ציטוט: "...בתור ברמן קפה אני יודע..."

שאלה ראשונה: מה זה "ברמן קפה"? בריסטה?

בהנחה שהתשובה לשאלה הראשונה היא כן...

שאלה שנייה: בתור בריסטה, אתה מתייעץ פה ובסוף מחליט ללכת על קפסולות? העבודה שלך לא חשפה אותך לעומק ההבדלים בין טוב, רע, ומכוער? באמת שלא?

שאלה שלישית: זאת פשוט עוד פרסומת סמויה לנספרסו...?
נוחות כפרהה נוחות
30/01/14 02:12
48צפיות
אתה קם בבוקר כולך בעצבים רק תן לשתות קפה עכשיו תתחיל לטחון לי פולים בחייאת רבק תלחץ על הכפתור בנספרסו ויש לך קפה מוכן למה כל הקשקושים האלה?
שום בעייה
30/01/14 06:42
42צפיות
יש לי טיימר שמדליק את מכונת הקפה חצי שעה לפני שאני קם. טוחן את הפולים ועושה אספרסו כפול כל בוקר, דבר ראשון בבוקר, בכיף, ובלי שום קשקושים.
קפה בכפתור זה לא פיתרון ליקיצה בעצבים
30/01/14 08:53
37צפיות
צריך לפתור קודם את היקיצה בעצבים (להפסיק לעשן, למשל?)
אירוח בנושא התביעה נגד מאסטר שף
23/01/14 09:37
59צפיות
|אקשן|האם תכניות הריאליטי משקפות לנו את המציאות?
עם עליית העונה הרביעית של מאסטר שף, חשף אסף הלפרין את חוויותיו מההשתתפות באודישנים.
אסף עומד בראשה של תביעה ייצוגית על סך 16 מליון שקלים כנגד הפקת התכנית והוא יתארח היום משעה 15:00 בפורום טלוויזיה ויענה על השאלות שלכם סביב הפרשה.
שימו לב, ניתן לשאול שאלות גם בכינוי אורח
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?for...
מבקש המלצה למכונה לקפה טחון
20/01/14 22:18
95צפיות
מחפשים מכונה פשוטה ברמת השימוש, למשתמשים בפעם הראשונה, שרוצים מכונה לקפה טחון.
התקציב שיש הווא 1000 שח.
האם יש משהו פשוט ואמין?
המליצו לי על מכונות מסוג pascale
ואני לא יודעת עליהן כלום. מישהו מכיר ויודע?
כמו כן, מה לגבי סאקו או גאג'יה - לא מצאתי דגמים כמעט בתקציב הזה.
האם יש כיוון נוסף?
יש הרבה כאלו בביג דיל או בזאפ.
21/01/14 11:50
95צפיות
אפשר למצוא דלונגי, כרומקס וכו'.
אבל אני אישית דוגל בללכת על מכונה יותר יקרה, שבספו של דבר תפיק קפה איכותי.
אני מבין את המחשבה שאומרת שלא כדאי להשקיע במכונה יקרה בפעם הראשונה. אבל:
מניסיון, חלק גדול מאלו שרכשו מכונה פשוטה, התאכזבו מהקפה שקיבלו ובסופו של דבר המכונה הפכה לפיל לבן בבית.
כדי לקבל קפה איכותי צרכים מכונה איכותית. ובמיוחד מטחנה. טחינת הקפה בסמוך לחליטה זה חלק מטעם הקפה.
קפה טחון ששכב כמה ימים לעולם לא ייתן אותו טעם.
בהצלחה שלמה.
אין מכונה כזאת ,זה מידבקה שמישהו מדביק
30/01/14 20:52
23צפיות
אפשר באותה מידה מכונת אלפונסו פליפה
קפה ומאפה במתנה :)
20/01/14 18:23
119צפיות
º
60 ש"ח לחודש זה לא ממש מתנה
20/01/14 22:01
37צפיות
|*|נפתח פורום האישה הטובה
20/01/14 16:44
16צפיות
אנו שמחים לבשר על פתיחתו מחדש של הפורום לסדרה המצליחה - האישה הטובה.
אם גם אתם צופים אדוקים, אתם מוזמנים לפורום להעביר חוויות מהעונה החדשה ולהתעדכן בכל מה שחשוב.
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumpage.aspx?f...
פודים מומלצים? (כן, ברצינות)
18/01/14 15:33
99צפיות
אני נוסע מחר לחו"ל ל-10 ימים וכהרגלי אקח איתי את ה-Handpresso. כדי לחסוך מקום אני שוקל להשתמש הפעם בהתקן לפודים במקום לקחת את המטחנה הידנית. מניסיון בודד עם פוד של מאורו התוצאה סבירה. פחות טובה מקפה טרי, אבל יותר טובה מהזוועות שאני רגיל לקבל בחו"ל כשאני לא לוקח את ה-Handpresso. למישהו יש המלצות לפודים של חברה ספציפית? אני מעדיף תוצרת הארץ אלא אם כן יש יתרון מובהק למוצר מיובא.

תודה!
החברה הישראלית היא כיס קפה
19/01/14 00:16
87צפיות
אבל בחו"ל יש המון פודים בסופר ומאד זול - תקנה שם
תודה. אני אבדוק את זה.
19/01/14 09:43
62צפיות
בימים הראשונים לא יצא לי לעבור בסופרמרקט, אז אני מתכוון לקנות בארץ.
טוב, יש תובנה אחת. להמנע מפודים של בריסטו.
19/01/14 17:34
74צפיות
ביקרתי באמיגו בראשון והיו להם פודים של כיס-קפה, של בריסטו ושל עוד חברה איטלקית שאני לא מכיר. על הראשונים לא היו תאריכי תפוגה (שלא לדבר על קליה), או לפחות אני והמוכר לא הצלחנו למצוא אותם. לקחתי את הבריסטו, וצר לי לומר אבל לקפה הזה יש בעיקר טעם של קפה ישן. תאריך התפוגה הוא אמנם עוד חצי שנה, אבל הקפה הזה בקושי ראוי לשתיה. וניסיתי אותו גם עם הפילטר הרגיל של ה-Handpreso, גם עם הפילטר עם הלחץ המוגבר (ריסטרטו), גם בלי דחיסה וגם עם. דרעק. אכלתי אותה.

אגב, לאמיגו אין פודים בודדים וזה חבל מאוד. במקום לקנות אריזה של 20 פודים שיילכו עכשיו לפח, הייתי קונה 5 מכל סוג, וכך מגדיל את הסיכוי שלפחות חלק מהקפה יהיה באיכות טובה יותר.
º
ניראה גאדט מגניב אבל מבאס שחייב מים חמים
29/01/14 16:57
12צפיות
|אקשן|הקרנה מיוחדת של סרט משובח
19/01/14 16:13
24צפיות
|*|המבקרים ברחבי העולם כבר משבחים את הסרט עטור הפרסים ומועמדויות לאוסקר "מועדון הלקוחות של דאלאס" ולכם יש עכשיו הזדמנות לצפות בו לפני כולם בהקרנה מיוחדת רק לגולשי תפוז|!|
לפרטים והרשמה לחצו כאן
למכירה בהזדמנות יד ראשונה מרופא קפה
18/01/14 14:51
191צפיות
למכירה:
*1 - מכונת קפסולות "שלי".  לקפסולות לוואצה. קומפקטית, שחורה, במצב כמו חדש. { אם שמך שלי - זאת המכונה בשבילך! ואם לא..זה הזמן לביקור במשרד הפנים :) }
*2 - מכונת saeco הרמוניה שחורה במצב מצוין
*3 - 3 קילו קפה" דנסי אורו". פג תוקף  2015
*4 - טמפר (דוחסן) 58 מ"מ , ידית עץ

לפרטים, שאלות, בירורים והצעות נא להשאיר הודעה בשרשור.

יום טוב לכולם
כמה אתה רוצה על הדוחסן
19/01/14 11:41
88צפיות
ואיזה דוחסן זה בכלל? יש תמונה ?
יכולים להמליץ לי ? ...
17/01/14 17:34
153צפיות
על אתרי קפה (בעברית) טובים ?

boy
המסביר הלאומי
18/01/14 13:53
113צפיות
גלעד ישמח לעזור לך גם אישית. אפשר גם דרך הפייסבוק.
http://negro.co.il/
º
תודה
18/01/14 14:25
30צפיות
º
במה אתה מתעניין במיוחד?
19/01/14 00:19
42צפיות
ובאותו ענין בערך: מחפש הוראות הכנה בפרנץ' פרס
19/01/14 10:30
54צפיות
כמויות, זמנים וכו'. מישהו מכיר לינק עם הנחיות טובות?
תודה.
מצורף קישור
19/01/14 11:00
55צפיות
º
תודה
19/01/14 15:19
17צפיות
רמת טחינה למכונת אסקסו
16/01/14 13:33
96צפיות
שלום
רכשתי מכונת אספרסו של אסקסו בייסיק ומטחנת קפה של גראף 70.
האם מישהו יודע מה רמת הטחינה - יש שם סקאלה של מ- 1 עד 24.
בכל הניסיוניות שלי יוצא קפה ללא קרמה ( ניסיתי רמה 6,10,24).
תודה
כמה הצעות
16/01/14 18:21
68צפיות
תמדוד כמה זמן לוקח לשוט אספרסו (כ-30 סמ"ק של קפה) לזלוג מרגע שאתה לוחץ על כפתור החליטה. אתה צריך לכוון לחליטה שלוקחת כ-25 עד 30 שניות. אם הזמן קצר יותר נסה להגדיל את כמות הקפה או לטחון דק יותר. אם קשה לסגור את הידית סימן שהכנסת יותר מדי קפה. במקרה כזה נסה להוריד את הכמות ולטחון יותר ויותר דק (ניסוי וטעייה), עד שאתה מגיע לזמן החליטה הנ"ל.

אם הזמן ארוך מדי בצע את הפעולות הנגדיות - טחינה יותר גסה ו/או פחות קפה. אם אתה משתמש ב-7 או 8 גרם לשוט אספרסו אז הפרמטר העקרי שאיתו אתה צריך לשחק הוא עובי הטחינה.

אם כל הפרמטרים (כמות הקפה הטחון בסלסלה, זמן החליטה וכמות הקפה בכוס) עומדים במספרים שלמעלה ועדיין חסר קרמה, הקפה כנראה לא מספיק טרי. נסה להשתמש בפולים אחרים.
מידת טחינה של קפה
16/01/14 20:47
61צפיות
תודה רבה , אכן היה קשה לסגור את ידית החליטה , נראה שאני צריך להפחית קצת מהקפה. לגבי טחינה דקה יותר - ידוע לך האם זה לכוון 1 או 24 ?
עובי טחינה
16/01/14 21:53
57צפיות
טחן לכף ידך! תלמד להרגיש את התוצאה וכך תזהה את העובי מיידית גם ללא החליטה.
º
מה שהוא ^ אמר
16/01/14 23:45
29צפיות
קשה לדעת בלי לראות את הקפה...
16/01/14 23:11
41צפיות
ההגיון יכול להגיד ש-24 זה הגודל הכי גדול של הקפה, או ש-24 זו רמת הטחינה הגבוהה ביותר (כלומר - הכי דק).

עשה ניסוי (למרות שכבר עשית).
טחן קפה ב-24. אם התוצר שלך יוצא במרקם של קמח, קיבלת קפה לאספרסו.
אם התוצר שלך יוצא טיפה יותר דק ממלח גס, קיבלת את התוצאה ההפוכה (קפה לפלנג'ר, שאני מניח שזה לא מה שאתה רוצה)
כל רמה באמצע מתאימה לשיטת חליטה אחרת...
רמת הטחינה 1 לא תתאים לך - יש לשנות
17/01/14 17:58
53צפיות
קיבלת עם המכונה 3 שייבות
שים לב - המטחנה נבנת לשוק הארופאי השותה בדרך כלל קפה פילטר. לכן במצב אמצע היא מתאימה לפילטר ובקצה העדין שלה היא מתאימה למכונות אספרסו פשוטות.
כדי לשנות את זה יש לפתוח את המכונה, לפתוח את הבורג למעלה עם מפתח 10 - שים לב זו הברגה הפוכה. יש להחזיק את גלגל השיניים עם מקל עץ קטן שמכניסים ברווח שבין הגלגל לדופן (אפשר את הידית של כף עת או מברשת עץ)
מרימים את גלגל השיניים מוסיפים שייבה וסוגרים.
עכשיו תקבל את האסקסו בסביבות 10.
בהצלחה שלמה
שאלה, אם פותחים את הבורג,
17/01/14 18:59
51צפיות
איך זה גורם למטחנה לטחון יותר דק? זה לא להפך?
º
שכחת את הדיסקה הנוספת?
18/01/14 13:51
29צפיות
צודק
18/01/14 14:38
31צפיות
קראתי שוב והבנתי,
הוספת שייבה מצמצמת את המרחק בין הסכינים
º
זה מקרב את הסכינים התחתונים לסכינים העליונים
18/01/14 22:13
15צפיות
רמת טחינה למכונת אסקסו
18/01/14 21:03
35צפיות
תודה רבה על העצה , נראה לי קצת מסובך - אני אעזר ב"אמיגו" - משם קניתי את המכונה והמטחנה .
בכל זאת אני רוצה להבין - רמת הטחינה הכי גבוהה במטחנה זו לא מספיקה למכונת אסקסו כלומר לצריך לטחון דק יותר ממה שהמטחנה מסוגלת עכשיו ?
ומה הקצה העדין 1 או 24 ?
רמת טחינה למכונת אסקסו
18/01/14 21:08
30צפיות
ועוד שאלה בעיניין : האם קפה טחון של לוואצה למשל או אילי יצליחו להוציא מהמכונה את הקרמה המיוחלת ?  
לפי התמונה בקישור הבא:
18/01/14 21:10
32צפיות
קישור לתמונה

על יד מספר 1 כתוב FINE, משמע זו הטחינה הדקה יותר
OK הקישור לא הצליח, חפש את המילה fine
18/01/14 21:12
24צפיות
בטח בצד השני כתוב coarse
תודה רבה , אנסה בינתיים רמת טחינה 1 עד שאפתור
18/01/14 21:50
21צפיות
את הבעייה הטכנית של הוספת השייבה
לא מסובך
18/01/14 22:16
31צפיות
רמת הטחינה הדקה היא 1 מתאימה לדלונגי, סאקו ידנית, כרומקס וכו'
אסקסו, גאג'יה, מכונות E61, רנצ'יליו וכו' זה לא מספיק דק.
וזה לא מסובך. בכל מקרה תוכל ללכת לחנות שקנית והם יסבירו לך.
שלמה
º
תודה רבה על העזרה , נתתי לי את הכיוון .
18/01/14 22:34
36צפיות
לא יודעת אם זה הפורום המתאים - נספרסו
14/01/14 15:41
156צפיות
מתתלבטת לגבי שתי מכונות של נספרסו - לטיסימה וCITIEZ&MILK .

אשמח לשמוע בעד ונגד

תודה
נספרסו זה לעצלנים!
14/01/14 23:40
174צפיות
ובשביל לפרנס את תאגיד הרשע נסטלה!

ובעיקר לפראיירים שמוכנים לשלם 450 ש"ח לקילו קפה ממוצע עד בינוני בלתי טרי בעליל שדחוס בקפסולה שאינה ידידותית לסביבה.


לרוויה......
º
14/01/14 23:43
27צפיות
º
15/01/14 07:53
19צפיות
תודה. הבנתי.
15/01/14 16:22
403צפיות

לפחות בפורום של נספרסו מדברים בצורה קצת יותר תרבותית....
נוכלים תמיד
15/01/14 16:59
136צפיות
יימכרו את מרכולתם במתק שפתיים ורפרוף עפעפיים ששובה את לב התמימים.
º
15/01/14 17:06
25צפיות
תרבותית?
16/01/14 01:01
125צפיות
אדרבא... לא חושב שדיברתי בצורה לא תרבותית ....

תגידי, סתם שאלה, אם היה בתפוז נניח פורום  בישול מרקים, היית מעלה בדעתך לשאול איזה מרק של קנור עדיף?
פורום קפה הוא פורום שעוסק בתחביב ורק בתחביב, לא בצרכנות נבונה.
רוצה המלצה על צרכנות נבונה? צרכנות נבונה היא שצריך לעודד את העסקים הקטנים ולא את התאגידים, רוכשים מוצר ארטיזן במחיר שווה ערך ושווה נפש ולא מוצר תעשייתי נטול נשמה..

רוצה המלצה ממני בכל זאת לגבי נספרסו? אל תגעי בלטיסימה, זו חרא של מכונה והמקציף חלב דורש ניקוי אובססיבי וקנטרני ואחוז התקלות גבוהה באוטפן יחסי למכונות של נספרסו(ואת זה כבר אמרתי בתור טכנאי)

לרוויה שיהיה לך, אם תשקלי לעסוק בתחביב הקפה, את יותר ממוזמנת, קחי סיכון יש פה כרישים, אריות ודובים... כולם חיות כאן
הדרך להצהרת העצלנות שלך רצופה באלפי מכונות
15/01/14 20:52
136צפיות
שנזרקו וזיהמו כי בעליהן התייאשו מלחלוט, היא רצופה באלפי אנשים שלא נכנסו לעולם הקפה כי שמעו שזה מלכלך ומייאש וצורך זמן רב. והנה בא תאגיד הרשע וסיפק מוצר שכל אב ואם נער ונערה וכל איש ואישה, יכולים לחלוט בכיף, נקי, די טעים ובעלות שהיא עדיין סבירה למדי.

נכון שיש כמה חובבי קפה שחולטים, וטוחנים, ודוחסים ועושים קולינג פלאש, ומסננים מאבנית, ושומרים שהקפה יהיה טרי, וסופרים 25 שניות, ועוקבים אחרי הבלונד, ומכיילים את המכונה, וקונים סילסלה כפולה, ומחכים אחרי שהקציפו את החלב לחליטה ו.. וגם ו-...

ויש כאלה ששמים קפסולה, לוחצים, ונהנים. הם די צודקים וזה ממש לא עצלנות.
למה לפסול אותם כמצורעים מוזרים שקונצרן הרשע לכד אותם.

נראה שאת האג'נדה לצריכה איכותית של קפה ותרבות הקפה צריך להפיץ לא על השמצת היריב הרשע אלה ע"י שכנוע ענייני וחיובי.

המצאת
15/01/14 21:24
129צפיות
קופסאת השימורים סומנה כמהפכה בתחום המזון,קל,טעיםוזול.

אף בר-דעת לא אוכל היום מקופסאות פח.

הקפסולה בקפה מקבילה לשימורים במזון.
º
על האנלוגיה המענינת
15/01/14 21:30
74צפיות
ברשותך אקח את הקרדיט על האנלוגיה הזו
16/01/14 14:53
93צפיות
ברשותך,לי זכות הבכורה
16/01/14 16:49
81צפיות
בהודעה שלי בפורום זה מה-27.12.2013
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...


בשעה 14.10
16/01/14 16:54
71צפיות
אני יקה,מה לעשות.
º
כבוד!
16/01/14 18:13
29צפיות
די..אתה צורב טונה או פותח קופסא. מוציא
16/01/14 07:34
84צפיות
אפונה מהתרמיל או פותח קופסא. גם לטחון חומוס שהיה בשימורים לסלט ביתי נותן תוצאות סבירות לעומת ההרפתקאה של השריה יומיים, ובישול שעות.

תמשיך
16/01/14 09:24
72צפיות
לשתות קפסולות בצבעים זרחניים
ולאכול משחת חומוס מקופסא
אין בעיה.

שוקי.... מרמרת עושה קמטים
16/01/14 13:36
81צפיות
סתם מתוך סקרנות... מישהו קרא לאחרונה את הכותר של הפורום?
לגבי כותרת הפורום
16/01/14 14:52
74צפיות
אמנם טוב שכבר אין שם הפניה לקריאת מאמר שמעולם לא נכתב, אבל מה שיש שם כרגע בעייתי לא פחות. ציטוט:

אנו מתעלמים בהפגנתיות או עונים בציניות אכזרית,כששואלים אותנו איזה מכונה של נספרסו או מכונת קפסולות לקנות! נספרסו זה לעצלנים! נספרסו זה חילול הקודש!

הגישה הזו לא מאפיינת את כל המשתתפים ואפשר לראות בתגובות אחרות בדיון הזה שפותחת הדיון כן קיבלה גם תשובות עניינות. נספרסו הוא אולי קפה יקר וגרוע (טוב, לא אולי), אבל הוא בהחלט לא נמצא מחוץ לתחומי העיסוק שרלוונטיים לפורום. כל דבר שקשור בדרך עקיפה או ישירה לקפה לגיטימי לדיון.

פורום קפה עוסק בתחביב הקפה, בקליית קפה, מכונות קפה  ותרבות קפה, אך אינו פורום צרכנות ולכן אנו נמנעים מלהמליץ על מכונות קפה ביחס תקציב.

גם זה לא נכון. בעלי עניין מנועים מלהמליץ על מכונות קפה, אבל שאר המשתתפים בהחלט יכולים לעשות זאת. הקאטץ' הוא שדווקא לבעלי עניין יש יותר אפשרות לנסות מגוון מכונות מאשר למשתתפים אחרים, הארד-קור ככל שיהיו, אבל אין ממש דרך קלה לפתור את זה (אלא אם בעלי העניין מוכנים שמשתתפי מהפורום יבואו אליהם כדי להתנסות במכונות שונות ולכתוב עליהן ביקורות בפורום).
שמתי לב לשינוי מזמן, הוא קורע מצחוק
16/01/14 18:42
61צפיות
נניח, רק נניח לשם הדוגמה שהתוצר של נספרסו היה טרי וטעים וידידותי לסביבה.
רק על המחיר המופקע יש לנו חובה מוסרית להתריע גולשים תמימים.
במוכונות נספרסו לא צריך לנקות אבנית?...
17/01/14 09:35
58צפיות
אין לכלוך לנקות בכלל???

אני לא רוצה להרחיב בעניין מהות הפורום ואם באמת הגישה של דובי נכונה. אך, אני בהחלט יכול להבין מאיפה היא מגיעה... הוא מעדיף פורום עם פחות הודעות אבל משתמשים קבועים שיקדמו את רמת הדיון למשהו קצת יותר גבוה מאיזו מכונת נספרסו כדאי. אם כל יום יכנס אחד חדש אחר וישאל את אותה שאלה ששאל אחד כמוהו שביקר באותו יום בבוקר, זה לא יתרום באמת לפורום, ויגרום לבריחת הקבועים. אז אני מבין אותו. אם אפשר היה לנסות לשמר את אותם מזדמנים, יכול להית שכן, רוב הסיכויים שלא.

לעניין תגובתך ה -איך לאמר זאת בעדינות- די דמגוגית. ככל דמגוגיה ניסית לנפח ולהציג את העולם השני כשחור וכציני. אך הוא לא כזה בהחלט!
במכונות ידניות, אמנם עקומת הלימוד היא גבוה יותר, אך כעבור תקופת  של הכרות לא ארוכה במיוחד מגיעים לתוצאות טובות בהרבה מהשגר ושכח של תעשיית הפנטזיות של נספרסו. אם האדם רוצה רק לנפק אספרסו, ללא הקצפה, הרי זה פשוט עוד הרבה יותר. אורך כהנת מנת אספרסו לא ארוכה משמעותית, והניקוי, לא אורך יותר זמן מלרוקן את סלסלת הקפסולות המזהמות שלך.
לא חייבים להשתמש בהקצפה, גם משתמש במכונה ידניות יכול לבחור משום מה להשתמש בכד הקצפה הזה שהופך חלב לבועות אמבטיה, אם באמת רצונו בכך... והלכלוך... לא פחות. הסרחון שעולה מהכדים האלה, אלוהים ישמור...

בקיצור, כפי שאתה אמרת, השאלה היא מה הלקוח מחפש, אם הוא מחפש לייפסטייל, מיתוג, פוזה ובלי הרבה קפה, ובהשלייה של ללא הרבה מאמץ אזי נספרסו עושה את זה מצוין.
אם הוא פשוט אוהב קפה. אז אין ברירה אחרת ממכונה אספרסו ידנית.

*אני מחזיק מכונת אספרסו גאג'יה פיור במשך שנתיים, נהנה ממנה כל רגע, מכין לי את הכוס קפה היומית, מארח חברים, וממש לא מכיר את הסיוט שאתה מתאר בתגובתך. ולא כפי שאתה יכול להבין מסוג המכונה אני לא מהמשוגעים המטורפים לדבר, אבל בהחלט מחפש את כוס הקפה הטובה ביותר, וגם ביחס לעלות, כמובן כמו כולם לא אוהב לנקות יותר מידי, וממש אין צורך. 5 ד' יש קפה ומכונה שמוכנה לתפעול חוזר.

יאללה, אני זז לקפה של הבוקר.
סופ"ש מהנה לכולם
אני בעד מכונה עם ראש וסלסלה לקפה טחון.
15/01/14 08:40
88צפיות
הסיבה שקפה טחון טרי יותר בהרבה מקפה שערבבו ודחסו לקפסולה מתי שהוא.
גם מכונת קפסולות דורשת תחזוקה בגלל הצטברות אבנית ומשקעים.
התפוקה של מכונת קפסולות שונה מסוג הקפסולה ותכולתה. לשנות טעם אפשר תמיד להוסיף למשל סוכר וניל לקפה שבכוס או כל חומר טעם משונה אחר כמו הל וכו'.
צריך לעבוד קשה ועם מכונה עם ראש וסלסלה כדי
15/01/14 20:57
70צפיות
להוציא מוצר היוצא באפס מאמץ ממכונת נספרסו.
בחלק ניכר מהמקרים וברבות מאוד מאוד מהמכונות עם סלסלה וראש, הנמכרות בהון לא הגיוני, אדם ממוצע שרק רוצה בתמימותו לשתות קפה "כמו בארומה", יצליח לחלוט משהו ששונה מפיפי דלוח. ומי כמונו יודע...הפורום מלא בתסכולים שעוברים עלינו באי הצלחות. ואנחנו המומחים. מה יגידו האנשים הפשוטים?
גם במכונה רצינית וגם בנספרסו אפשר באפס מאמץ,
16/01/14 14:58
62צפיות
להוציא תוצר שאינו ראוי לשתיה יותר מ"פיפי דלוח".

ההבדל הוא שעם מכונה נורמלית אפשר גם להוציא קפה נורמלי, ובהרבה פחות מאמץ ממה שאתה מתאר. כמובן שכמו בכל תחום כדי לקבל את המקסימום צריך להתמקצע, אבל זה ממש לא הכרחי. מה שכן זה כיף, ולכן כל כך הרבה אנשים מתייחסים לתחביבים שלהם בכזו רצינות.
זה הפורום המתאים למרות מה שכותבים.
16/01/14 07:59
95צפיות
קודם כל מזל טוב על התמדתך וולט דיסני צודק.
לטיסימה יותר פשוטה לשימוש, אבל אני הייתי בוחר ב-CITIEZ&MILK בגלל אפשרויות הניקוי.
מניסיון מיכל החלב של הלטיסימה נשאר  (בגלל עצלנות) במכונה והחלב מחמיץ.
וקצת שאלה אולי בכל זאת לשנות את דעתך.
כמה קפה את שותה ביום?
אם מדובר מעל 3 כוסות ביום תחשבי על מכונת אספרסו אוטומטית שטוחנת את הקפה, חולטת ומנקה - והכל בלחיצת כפתור
כמו שאומרים - לעצלנים
שלמה
º
תודה רבה!!!
16/01/14 22:00
25צפיות
נספרסו זה כן טוב !!!
16/01/14 11:40
107צפיות
לא מסכים עם העמדה שלא צריך לגעת בנספרסו.
מאוד מבין את הטענה כי ההתעסקות בכל המכונה ובכל הטחינה והכל יכול להיות לפעמים מאוד מייאש עד כדי כך שנאלצים לחזור אפילו לנס קפה כדי לא להתעסק עם זה.
תתחילי בנספרסו, ואולי אחר כך תראי כי טוב ותתקדמי הלאה.
עכשיו בנספרסו רוב המכונות אותו הדבר רק שוני בעיצוב והשאלה איזה עיצוב מוצא חן בעינייך יותר.
אבל, את העלת 2 מכונות שונות - אחת ללא מקציף מובנה אלא אחד חיצוני והשניה עם הקצפה פנימית שלה אבל לא הקצפת קיטור.
כמו כתבו כאן ישנם הרבה בעיות על הלטיסימה ועם מערכת ההקצפה שלה ולכן הייתי ממליץ לנסות קודם את הסיטיז ולראות איך הולך לפני שידרוג מתאים בהמשך.
האמת גם נספרסו ישנה את החיים עם כוס אספרסו נעים בבוקר תוך חצי דקה.
לא מקבל גם את הסגנון של תשובתו של דובי אבל זה כבר עניין סגנוני ...
תהני, ובהצלחה
וממתי הומור ציני גם אם דלוח....
16/01/14 13:33
90צפיות
הוא דבר רע?
הומור ציני ואולי גם דלוח ...
20/01/14 13:31
34צפיות
למי שמכיר את ההומור הציני מקרוב, אני יכול להגיד לך שמי שציני יודע לזהות צניות מרחוק ולכן לא נפגע, אבל מי שלא ציני יכול להיפגע ובגלל שאינו ציני הפגיעה היר גדולה יותר (מניסיון ...), ובטח מי שלא מכיר אותך יכול להיפגע ולא לחזור לפורום הזה יותר - וחבל, לא זו המטרה כאן, לדעתי ...
תודה
16/01/14 22:03
69צפיות
כרגע יש לי את ה U אבל יש בהן בעיה והחברה מוכנה להחליף לי אותה.
הלטיסימה נראית לי נוחה יותר כי אין צורך להתעסק עם מקציף החלב - להכניס למקרר זה עניין שולי  מבחינתי.
עד עכשיו הקצפתי במקציף האירוצ'ינו שלהם. יצא בסדר.

האם ההקצפה של הלטיסימה שונה?

תודה על שתשובה העניינית.
לטיסימה מול סיטיז
20/01/14 13:29
44צפיות
במקרה כזה הייתי ממליץ לך לפנות אליהם ולבקש הדגמה על המכונות ולטעום.
חוזר כל מה שנאמר כבר על המכונות ולאחר מכן תוכלי לשקול את הקניה הבאה שלך.
אישית, וזו רק המלצה אישית שלי, אני אוהב כמה שיותר פשוט, כמה שיותר עצלנות וכמה שיותר טעים - הייתי הולך על הסיטיז ...
תהני ובהצלחה,
מי ששותה נס קפה כדי שלא יהיה לא בלגן
23/01/14 23:50
26צפיות
מי ששותה נס קפה כדי שלא יהיה לא כאב ראש עם מכונת האספרסו , ממש לא בפורום הנכון
לא שתיתי נס כבר 15 שנה , ולא נראה לי שיש משהו שיגרום לי לשתות כזה.
º
יהיה לו
23/01/14 23:51
8צפיות
השדרוג הראשון שלי מקפה שחור....
15/01/14 13:48
119צפיות
אהלן לכולם :]

ראיתי פה הרבה דיונים על מכונות קפה, אבל ברשותכם הייתי רוצה לחזור צעד או שניים לאחור - למקינטה.
אני שותה קפה בצורה אובססיבית כבר 13 שנה. עד היום אני לא יודע אם אני מכור לקפאין, לטעם, לריח, או סתם ללשבת עם כוס קפה ולהירגע לרבע שעה.
אני שותה בין 4 ל-8 כוסות ביום (ראיתי שאנשים מציינים פה מספר כוסות..). כן, הרופאה שלי יודעת. לא, אני לא מחפש מכון גמילה.
עד כה הייתי שותה קפה שחור בעיקר. פה ושם קפה נמס (כן, כן... אני גם מתבייש בזה).  לרוב, אני מכין קפה שחור ישר בכוס - בלי פינג'ן. כשבא לי לפנק את עצמי או כשיש חברים שיחלקו איתי, אני עושה בפינג'ן. כשממש ממש בא לי, אני קולה פולים ירוקים, טוחן ועושה בפינג'ן.
אלא שלאחרונה מתחיל להמאס לי מהטעם של קפה שחור. אני כבר רוצה המון זמן לקנות מכונה, אבל מה לעשות - הכסף לוחץ. הקניה של המכונה וקנייה של פולים לא ריאליים כרגע בשבילי. ואז חבר הכין לי קפה במקינטה. אגב, הוא הכין לי קפה שחור של עלית במקינטה, ועדיין איכשהו הטעם היה אחר. הוא לא השתלט לי על בלוטות הטעם באגרסיביות ולא השאיר אותי עם טעם של סיגריה. הוא עדיין היה קפה משקית שאלוהים יודע מתי קלו וטחנו אותו, אבל משודרג.
וכך החלטתי לקנות מקינטה. היא צריכה להגיע כל יום.
אבל על הדרך אמרתי לעצמי שאם לא אשקיע במכונה, לפחות שאשקיע בקפה סביר לכל הפחות - חסל סדר קפה טורקי.

וכאן אני צריך עזרה:
1. מחיר הוא פאקטור חשוב. אולי הכי חשוב. אני בתקווה למצוא קפה טוב במחיר של עד 90 ש"ח לקילו, ובתקווה שכבר יהיה טחון למקינטה.. ראיתי כמה שעולים פחות, אבל אני לא מכיר...
2. ניסיתי לחפש באינטרנט מדריך לאיזה פולים אני רוצה. הבעיה היא שרוב המדריכים מדברים בשפה שאני לא מבין. עד היום, ניסיתי לטחון פולים לאספרסו ולעשות מהם קפה שחור, אבל הטעם היה חמוץ. כמו שאמרתי, מדי פעם אני קולה וטוחן פולים ירוקים, שזה סבבה כי אני שולט במידת הקליה שלהם - אבל זו עבודה ארוכה שלא תמיד יש לי כוח אליה.  אני גם לא יודע להגדיר איך אני אוהב את הקפה שלי. יש לי ידידה טובה שעבדה באילנ'ס ונתנה לי לטעות תערובות. אני זוכר רק שפחות אהבתי תערובת שהיא הגדירה כ"פירותית" ויותר אהבתי את התערובות החזקות, שהן לא מרות מדי וכמעט ואין בהם חמיצות.  זהו.   כל המלצה תתקבל בברכה, אני אוהב לנסות קפה.
3. עלה לי רעיון מטורף להזמין קפה מאי-ביי.  כמה זה מטורף?
כמה שאלות מקדימות ברשותך...
15/01/14 17:14
77צפיות
האם יש לך מטחנה? אם כן, האם היא משתמשת בלהבים או בדיסקיות (כלומר מאפשרת שליטה בעובי הטחינה)?

איזו מקינטה הזמנת?

באיזו שיטת קלייה השתמשת והאם היית מעדיף כן לקלות בבית אם התהליך היה פשוט יותר (לחיצה על כפתור של מכשיר חשמלי)?
תשובות...
15/01/14 17:31
65צפיות
1. אני משתמש במטחנת תבלינים, שמשתמשת בלהבים. יש לי גם מטחנה גדולה, לדגנים, שמשתמשת באבני ריחיים קטנות כאלו שבה אני יכול לשלוט על עובי הגרגירים, אבל אני לא בטוח שאוכל לטחון בה קפה בלי להשאיר עקבות ריח וטעם...  עם הלהבים אני פחות או יותר מצליח לשלוט על עובי הגרגירים, אבל מטבע הדברים - לא על כולם...
2. מקינטה למתחילים כזו.. מאלומיניום, גנרית לחלוטין. נפח של שתי כוסות (100 מ"ל)
3. אני קולה על הגז - בד"כ בפינג'ן שאחר כך יכיל את הקפה. ניסיתי בתנור, אבל יש לי פחות שליטה על הטמפרטורה כך. בנוסף, אני קולה-טוחן כל פעם רק למנה-שתיים, כך שזה עובד טוב.  אני מניח שהייתי שמח אם היתה לי האפשרות לקלות בעצמי כמות גדולה ולדעת מה תהיה התוצאה (אני מניח שאתה מדבר על קולה חשמלי שכזה..?)
אז ככה
15/01/14 18:44
66צפיות
מטחנת תבלינים עוברת איכשהו עם מקינטה, אבל היא מאוד לא מהנה לשימוש והתוצאה לא עקבית. אני מאוד ממליץ לך לעבור למטחנת דיסקיות. תוכל למצוא לדעתי מטחנה יד שניה סבירה בכ-300 ש"ח.

אם טעמת את התוצר של מקינטה דומה לזו שהזמנת ואתה מרוצה, אז סביר להניח שתהיה מרוצה גם מזו. לדעתי אפשר לקבל קפה טוב יותר בשיטות הכנה אחרות, אבל בשלב הזה עדיף לדעתי להתרכז בדברים אחרים - המטחנה וחומר הגלם.

לגבי קליה, אם אתה יכול לחיות עם כמויות קטנות (ועם הצריכה שלך בהחלט יש ספק) אז אולי כדאי לך לבדוק שימוש במכשיר פופקורן Grandix. המחיר הוא כ-150 ש"ח ויש לא מעט משתמשים מרוצים. למיטב הבנתי השימוש קל יותר מקליה בשיטה שבה אתה משתמש. אם אתה מעוניין לקלות כמויות גדולות יותר (נניח 300 גרם) אז המחיר קופץ משמעותית. קולה Gene ייעלה כ-1500 ש"ח יד שניה או כפול מזה לחדש. מצד שני, לאורך לא הרבה זמן הוא יחזיר את ההשקעה ויתחיל לחסוך לך כסף, במיוחד עם הכמויות שאתה שותה. מעבר לכסף היתרון הגדול הוא כמובן באיכות התוצאה - תוכל לקבל בדיוק את הקפה שאתה רוצה ולוודא שהוא תמיד טרי.
שיטות הכנה אחרות = מקינטות אחרות..?
15/01/14 19:17
58צפיות
או שהכוונה היא למכונות קפה?  שמעתי על מקינטות ששכחתי את שמן שמצליחות לייצר לחץ כפול מזה של מקינטה רגילה...  אני רוצה לראות שאני באמת משתמש בדבר הזה לפני שאני משקיע כמה מאות שקלים במקינטה...  אם הכוונה היא למכונת קפה, זה קצת גדול עליי כרגע... ואני לא ממש רוצה להכניס לי קפסולות הביתה...

קליה:
האמת, זה משהו שתמיד התעניינתי בו...  אבל שוב, יש את עניין המחיר.. כמו שאמרת, הכמויות שאני צורך דורשות קולה טיפה יותר גדול מהרגיל והמחיר שציינת נראה לי בכלל לא ריאלי... אני מבין את עניין ההשקעה לטווח ארוך, אבל כאן עולה שאלה חדשה:  האם מגוון הפולים הירוקים גדול כמו הקלויים?  או שההבדל בפולים הקלויים הוא רק בקלייה? (חוץ מהחלוקה לערביקה ורובוסטה)
לא רק. יש הרבה שיטות אחרות.
16/01/14 15:10
38צפיות
המקינטות שמייצרות לחץ נקראות בריקה, והתוצר שלהן לא בהכרח טוב יותר מזה של מקינטה רגילה. הוא פשוט שונה. לדעתי הוא נופל משמעותית ממה שאפשר לקבל עם מכשיר Handpresso שעולה סכום דומה.

יש לי בבית הרבה ציוד להכנת קפה ותדירות השימוש די מקבילה להעדפות שלי. לפי הסדר מהיותר בשימוש לפחות:

מכונת אספרסו ידנית - אלקטרה מיקרוקאסה א-לבה, מבוססת מנוף
Handpresso (נהדר לנסיעות לחו"ל ופתרון מעולה למי שלא רוצה להשקיע הרבה במכונת אספרסו)
מכונת אספרסו משאבה - גאג'יה טבה
מכשיר להכנת קפה בוואקום של בודום
מקינטה בריקה
משפך פילטר של מליטה
פרנץ' פרס של בודום
מכשיר אירופרס לחליטת קפה פילטר בלחץ
מקינטה פשוטה

משום מה אני לא מכין קפה טורקי למרות שיש לי פינג'אן מתאים בבית (כן שותה כשאחרים מכינים אותו). כמו כן אין לי מכשיר דריפ (הפילטר של מליטה מספיק דומה), ואני לא שותה קפה נמס (למרות שיש לי בבית כי יש מי שמתעקשת).
ולגבי הקליה,
16/01/14 15:22
52צפיות
מייבאים לארץ עשרות סוגים של קפה ירוק. המחירים משתנים ואפשר בקלות למצוא לא מעט זנים בפחות מ-45 שקלים לקילו. תבדוק את החנויות שבלינק הזה.

גם אחרי פחת זה יהיה הרבה יותר זול מקניה של קפה קלוי באיכות מקבילה. אם אתה שותה 8 ספלים ביום (60 גרם) אז אתה אמור לצרוך בערך 2 קילו בחודש. ההפרש בין קפה ירוק לקפה קלוי יהיה בערך 100 ש"ח לחודש, מה שאומר שתוך שנתיים וקצת תחזיר את העלות של קולה Gene ותתחיל "להרוויח" 100 ש"ח כל חודש. אם סכום הקנייה הראשוני עדיין נראה לך מרתיע אולי כדאי לשקול לשלם על הקולה בעסקת קרדיט עם הרבה תשלומים. זה אומר שבמקום לשלם לנצח 100 ש"ח כל חודש לחנות שממנה אתה קונה קפה, תשלם את את הסכום לחברת האשראי עבור משהו שימשיך לשמש אותך הרבה שנים אחרי שתסיים לשלם עבורו. אמנם עסקת קרדיט תגדיל קצת את הסכום הכולל שתשלם, אבל בהשוואה לסכום שתוציא לאורך זמן על קפה קלוי זה בטל בשישים.
הלינק הראשון לא עבר. ניסיון נוסף:
16/01/14 15:27
56צפיות
וואו!!
16/01/14 16:43
47צפיות
והנה אני הייתי הולך לשוק האתיופי וקונה חתול בשק בצורה פולי קפה...

איזה כיף..

שמע, עשית לי ממש חשק... יש סיכוי שזה בהחלט יהיה הפרוייקט הבא שלי..
כשאחליט ואוכל לקנות מכונת אספרסו, אדע היכן להתייעץ...
בנוגע לקולה, עכשיו אני באמת רואה את הבדלי המחירים המשמעותיים.. יש משהו בדבריך..
זה יוצא אפילו זול יותר מקפה שחור של עלית...
שני סוגי הקפה הנפוצים בחנויות אתיופיות
16/01/14 18:46
53צפיות
הם קולומביה אקסלסו (קולומביה בדרגה ירודה למדי)
ואתיופיה דג׳ימה, גם הוא באיכות ירודה למדי.
הימצאותו של הקפה בקרבת תבלינים חזקים למדי כגון ברברה ושות׳
לא תורמת.
מדי פעם, באופן מאוד לא סדיר, מביאים גם יירגצ׳ף/יירגקפה לא רע בכלל.
בכל מקרה, קפה באיכות טובה עולה בקושי כמה שקלים נוספים, כך שאין טעם להמר
ועדיף להזמין ממקור ותיק ובעל מוניטין כגון אמיגו.
המחירים של אמיגו גבוהים
17/01/14 00:04
50צפיות
אני מציע שתעיף מבט על המחירים של חנויות אחרות בלינק שהעליתי למעלה, כולל חנויות וותיקות ואמינות כגון caffeolle.co.il
º
סבבה
17/01/14 11:23
15צפיות
ואם אתה בכל זאת רוצה לקנות קפה קלוי
17/01/14 06:58
57צפיות
במחיר סביר: אני קונה בספורה ומאד מרוצה
המחיר 74 שח לקילו:

http://www.sapore.co.il/

כמה עצות מאחד שעבר חלק מהדרך
19/01/14 00:12
300צפיות
לפני הרבה שנים התחלתי עם מכונת נספרסו.

במקביל עברתי למקינטה רגילה ובריקה. לצורך זה רכשתי מטחנת דיסקיות לא יקרה.

במקביל ההתחלתי לשתות קפה פילטר בעזרת מכשיר פשוט של בודום.

בהדרגה נטשתי את המקינטה הרגילה שלי והתמכרתי לבקיה ( היו לי שני גדלים של בריקה).

בעניין הקפה. קניתי קפה לא טחון במקומות שונים ולאחרונה בדואר ( יקר יותר מ 90 ש"ח לק"ג)

בשלב הזה גוועה מכונת הנספרסו שלי ( C -150)  ונותרתי בשמחה רבה עם הבריקות שלי.\

אני מציע לך להתנסות בקפה ממקינטה - בריקה ופילטר. אלה שתי צורות מיצוי טובות.

מי שמעדיף קפוצ'ינו יכול להוסיף מקציף ידני של בודום או של ביאלטי.

ובסוף, נטשתי את כל אלה ועתה אני בעליה של מונה אוטומטית שמחירה 6000 ש"ח.

הצעתי : להתחיל בדרך שתיארתי.

ולעניין כמויות הקפה. אין נזק בכמויות אלה של קפה וכנראה יש תועלת בריאותית מוכחת ( זה קשור למקצוע שלי, רופא של אנשים)





מכונה זו אכן התחנה הסופית...
19/01/14 07:38
29צפיות
אבל כרגע צריך להתפשר קצת...
אבל תודה על העצות...   חבל לי שלא ידעתי על הבריקה לפני שהזמנתי את המקינטה הזו...
ניחא - אם אני אראה שיש לי שימוש רצוף בה, אני אשדרג :]

בעניין הבריאות והקפה -
אני יודע שאין הוכחות בכלל שקפה מזיק לבריאות. אני רק יודע שרוב האנשים חושבים ככה.
הרופאה שלי, אגב, לא חושבת ככה. יכול להיות כי היא רופאה חדשה יחסית. יכול להיות גם שזה בגלל שהיא פשוט רופאה מעולה.
ובכל מקרה - כל הרופאים עד אליה הפצירו בי להפחית בכמויות הקפה. במיוחד הרופאים בצבא (שם שתיתי 10-15 כוסות. לילות ארוכים) שראו שיש לי לחץ דם גבוה ואמרו שהקפה עלול להרוג אותי.   אף אחד מהם לא התייחס לעובדה שאני שוקל 120 קילו. (הפלא ופלא - הורדתי 35 קילו ונכנסתי לכושר ועכשיו הלחץ דם שלי רגוע ושליו).
וגם אם זה היה קצת מזיק - לא אכפת לי. לכל אחד יש את הרעל שלו. אני לא מעשן ולא שותה, אני שומר על כושר ואוכל בריא. על הדרך, אני ממש נהנה מקפה.. אז מותר לי :]
עוזר באבוּא
14/01/14 12:27
79צפיות
מדובר על מחקר בנושא קפאין ושיפור זכרון
15/01/14 17:16
37צפיות
כל כך קשה לכתוב כותרת מפורשת?
פרסום בתפוז - תפוז עסקים

לפרסום העסק שלך בתפוז

השאר פרטים כאן >>>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה