לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום קפה!

הפורום נוסד בנובמבר 2001 כמקום מפגש לחובבי ואוהבי קפה, על-ידי אילן די, אשר אותו החליף ערן כרמון בנובמבר 2002, כשאליו הצטרף רם איבגי, וביחד ניהלו ותרמו מנסיונם האישי ואהבתם לנושא.
נושאים רבים קשורים לתרבות הקפה, ומטרת הפורום היא לעסוק ברובם אם לא בכולם. בפורום מספר רב של גולשים בעלי ידע ונסיון רב, אשר שמחים לתרום ולחלוק את ידיעותיהם עם הכלל.
בעלי בתי קפה, יבואנים וכל העוסקים בתחום לפרנסתם מוזמנים אף הם להשתתף בפורום ולתרום מניסיונם. אולם, אין מקום לתכנים מסחריים בפורום. הודעות על מכירות וקניות יש לפרסם בלוחות הפורום בלבד. לא יורשו פרסומים באמצעות הפורום ואלה ימחקו. פרסומים על מבצעים לחברי הפורום ניתן לפרסם רק בתאום עם מנהל הפורום.

החל מחודש מאי 2007 התחלתי לנהל את פורום קפה מתוך אהבה וזיקה לתחום, ושמתי לי למטרה להמשיך את הזרמת וחלוקת המידע בין המשתתפים ולהעשיר את תכניו של הפורום כמה שיותר.
כולי תקווה לקיים מפגשי פורום רבים, על-מנת לשבור את המחסום הוירטואלי, אשר לא פעם מביא ל"היתקלויות" לא נעימות ומיותרות. אבקש מכל המשתתפים לשמור על תרבות שיחה ולזכור שמאחורי כל הודעה עומד מישהו שאוהב קפה, ומאחוריו עומד מישהו חשוב יותר: בן-אדם. הודעות בעלות אופי פוגע/זלזלני/מסית יימחקו ללא אזהרה מוקדמת.

הפורום שייך לכולנו. גם לכם! כולם מוזמנים להשתתף בו.

ליאור ינאי

ברוכים הבאים לפורום קפה.
פורום קפה עוסק בתחביב הקפה, בקליית קפה, מכונות קפה  ותרבות קפה, חברי הפורום רואים בנספרסו/קפסולות כמוצר שאינו נכלל בתחביב ועל כן אין לנו תשובות לגבי מוצרי נספרסו/קפסולות ואיננו יכולים להמליץ או לתת תשובות על מוצרים אלו.
הודעה חדשה

|*|אלון גל מגיע לפורום עסקים|*|
04/02/15 11:31
4צפיות
|שמאל|אחד הדברים החשובים ביותר שכל בעל עסק חייב להשקיע בו במהלך כל השנה הוא קידום העסק שלו, וזאת על מנת להגדיל הכנסות בכמה שפחות הוצאות.
אלון גל מגיע להתארח בפורום עסקים ולהשיב על שאלותיהם של בעלי העסקים בכל הקשור להתמודדות עם אתגרי התקציב של העסק, מה עושים שנקלעים לקשיים פיננסים, ואיך מרימים ומקדמים  את העסק בזמן החשוב ביותר, כאשר הוא נקלע למשבר.

האירוח יערך ביום ראשון, ה-8 בפברואר בין השעות 18:00-20:00. אתם מוזמנים להיכנס לפורום כבר עכשיו ולהעלות את שאלותיכם!
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?for...



|שמאל|הילד שלכם סובל מאדמומיות בעור? יובש או גרד? כדאי שתבדקו את זה!
מחר, יום חמישי, ה-5 בפברואר, בין השעות 11:00-13:00, ד"ר יצחק קונפינו, מומחה בנושא אסטמה של העור אצל ילדים, יגיע להתארח בפורום הורים לפעוטות.

זאת ההזדמנות שלכם להתייעץ בכל נושא שקשור למחלה, התמודדות ודרכי טיפול.
אתם מוזמנים לשרשר שאלות כבר מעכשיו!
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?for...
מכונה חדשה בתקציב של עד 2500 ש"ח
31/01/15 11:02
56צפיות
הי חוזר לשאול את השאלה הנשאלת.
בתקציב הנתון, מהי המכונה המומלצת להפקת אספרסו איכותי וגם עבור קפה הפוך (כלומר הקצפת חלב)?
אם היה לי כסף הייתי קונה אוסקר חדשה אבל זה לא המצב.  בלוחות יד 2 השונים ההיצע מוגבל מאוד וגם הבנתי מקריאה שאם לא יודעים מה עבר על המכונה אז זו יכולה להיות הרפתקאה יקרה.
אדגיש כי יש לי מטחנה טובה בבית אז אין לי צורך במטחנה.
 
אודה על כל עצה טובה.
תסבירו לי את עניין המקינטה
30/01/15 11:33
102צפיות
לא כ"כ הבנתי מה ההבדל בין להכין קפה במקינטה
לבין קפה בקומקום. 
והאם יש הבדל אם אתם משתמשים בקפה מוכן קנוי
או בפולים שאתם קולים?(לעניין המקינטה)
תודה
מקינטה
30/01/15 12:34
99צפיות
במקינטה לחץ הקיטור שנוצר מהרתחת המיים משמש כדי לדחוף את המיים דרך הקפה הטחון. הלחץ מאפשר מיצוי עמוק יותר של הקפה, והעובדה שהמגע של המים עם הקפה מוגבל לזמן קצוב (בניגוד לאופן הכנת קפה טורקי, למשל) מאפשר שליטה יותר טובה בחליטה.
בקפה שחור
06/02/15 16:42
51צפיות
בקפה שחור הטמפרטורה בערך 100 מעלות. הוא שוהה במים הרבה זמן. המיצוי מקסימלי. כמות המים בקפה שחור היא כ200 CC.
 
לעומת מקינטה שיוצרת לרוב קפה בסגנון אספרססו. במקינטה של ביאלטי הטמפרטורה פחות מ-90 מעלות. יש משקולת עם אטם גומי שגורם לעוד יותר לחץ אדים והמיצוי נעשה עם קרמה נעימה.
מי שמתרגל לטעם של קפה ממקינטה לא יכול לחזור לשתות קפה שחור דלוח.
לקפה בוץ הקפה טחון לדרגה מאד גבוהה, אבקתי.
למקינטה צריך טחון לבינוני ולא דוחסים.
אם כך אני שותה קפה דלוח?
07/02/15 14:35
29צפיות
האמת? כשאני שותה קפוצ'ינו בבית קפה או קפה מגורען בבית
מקומקום זה מרגיש לי אותו דבר.
שחור אני שותה עם הל וחלב והטעם עדין ומיוחד.
באמת מעניין הטעם מהמקינטה. סתם סקרנות.
תודה לשניכם.
 
אם יש פריצה של המים אז בהכרח הטמפרטורה
07/02/15 18:00
30צפיות
מעל 100 מעלות ,בדומה לסיר לחץ.
בערך 120 מעלות.
 
מכונת קפה Pascale
25/01/15 21:06
98צפיות
מבקש חוות דעת של מי שהתנסה
באחת החנויות הוצעה לי מכונת קפה של מותג שמעולם לא שמעתי  - Pascale. המחיר כ 1600 ש"ח.  המכונה נראית אחלה, גוף אלומיניום, נראית כמכונה שבנויה היטב, מגש לחימום כוסות שמרגיש אפקטיבי.  בחנות מחזיקים את כל המותגים אבל בטווח המחירים שאני חיפשתי המוכרת היתה מוכנה להישבע על המכונה הזו גם מול הגאגיה.
אשמח לקבל חוות דעת אם מישהו מכיר והתנסה.
Pascale זה שם מותג מקומי של קפה קדמה
26/01/15 14:17
87צפיות
בפועל זו מכונת קפה של Breville ESP6SXL
אפשר להשיג אותה יותר בזול כאן
למישהו מיכם יש מקציף חשמלי?
28/01/15 09:19
52צפיות
 מתוך סקרנות, אם חלב לא אמור להיות מורתח
זה אומר שהמקציפים החשמליים רק מחחמים את החלב
לטמפרטורה של 70 מעלות?
איך אתם מקציפים את החלב שלכם?(אם אתם אוהבים את תוספת החלב)
תודה
 
 
יש לי 2 סוגים
06/02/15 16:44
23צפיות
ידני עם מנוע ובטריות שמסובב סליל בתוך הכוס. לוחצים על הלחצן ונוצר המון קצף.
 
משהו כמו כוס גבוהה עם בוכנת רשת. שופכים גם חלב קר. מפמפמים ונוצר המון קצף.
יש לך פלאנג'ר
07/02/15 14:31
11צפיות
או פרש-פרס (כאן לימדו אותי איך קוראים לזה)
היה לי את הראשון ובטיפשותי העפתי אותו .
את השני יש לי והוא נהדר.
איזה כיף חלב מוקצף. חולה על זה. שמה מלא-מלא
תגיד, ניסית עם חלב מעל 3% שומן? 
סקרנית איך זה יוצא. עוד יותר סמיך וקצפתי? מממ יאמי
כן. פלאנג'ר. עם חלב רגיל 3%
07/02/15 22:37
20צפיות
יוטבתה, טרה או תנובה.
הבעיה שלא מחמם ת'חלב. אז שם מעט כדי שהקפה לא יתקרר לגמרי. החלב משמש גם להמתקת הקפה. יש בו גם אלבומין שזה סוכר חלב.
סוכר חלב זה לקטוז
08/02/15 21:13
15צפיות
אלבומין אאל"ט זה בכלל סוג של חלבון
צודק. טעיתי. לקטוז זה סוכר חלב.
08/02/15 21:25
9צפיות
אלבומין זה החלק החשוב מהחלבון בחלב.
שאלה על הרתחת חלב
23/01/15 16:35
49צפיות
אני חולת קפה אבל אין לי מכונה.
בד"כ שותה מה שנקרא נס,שחור + חלב.
ברצוני לשאול לגבי בתי הקפה, שמתי לב שהקפה חם
אך לא רותח
האם ייתכן שהחלב לא מורתח לגמרי כלומר ב 100 מעלות?
ואיך הוא יוצא סמיך? 
(כלומר למה אצלי בהרתחה על הגז לא יוצא סמיך ואני צריכה להקציף
אותו בפרקולטור ואז הוא כמו חלב של בתי קפה 
תודה מראש
 
מחממים את החלב. מחממים מראש גם את הכוס.
24/01/15 14:39
28צפיות
לי אין סבלנות, אז שופך חלב קר לקפה ושותה אותו פושר.
לא מרתיחים חלב
24/01/15 19:39
35צפיות
פיסטור נעשה עד 72 מעלות ,מעבר לזה החלב מתפרק ומאבד את המירקם .
אולי בבתי קשה משתמשים בחלב שמן 9%
 
º
התחלת טוב עד ה9%. מה פתאום 9%? משתמשים ב-3%.
24/01/15 21:33
26צפיות
אתה רציני? לא הייתי מעלה על דעתי
25/01/15 10:51
25צפיות
מכיון שהטעם ממש טוב והקצפת סמיכה.
זו ממש הפעתה.
לבדוק טמפרטורה ממש מצריך מד חם
25/01/15 10:56
19צפיות
נו טוב. מסתפקים במה שיש.
תודה
הקצפת חלב
24/01/15 22:41
34צפיות
כמו שכתבו מעלי, חלב לא מרתיחים, כי בטמפרטורת רתיחה הוא נשרף ומקבל טעם רע. הוא יוצא סמיך כי בתהליך ההקצפה מחדירים לתוכו בועיות אויר (תהליך די דומה ליצירת קצפת משמנת למשל, רק יוצא פחות סמיך) - מה שלא קורה כשרק מחממים אותו על הגז. אם יש לך מתקן שמקציף (דרך אגב, אני די משוכנע שזה לא פרקולטור ) הוא עושה תהליך דומה של החדרת אויר לחלב - רק בטכניקה אחרת.
כן פרקולטור
25/01/15 10:47
26צפיות
אין לי מתקן מקציף חשמלי.
יש לי פרקולטור ידני ואחרי שאני מרתיחה חלב אני מעבירה לפרקולטור ומקציפה
שמתי לב שעם חלב 3% זה יוצא ממש קצפת טובה
ועם חלב 1% חצי קצפת.
אני מבינה שצריך לא להרתיח (הבעיה שאני אוהבת רותח 
תודה
למדתי דבר חדש
25/01/15 13:01
18צפיות
חלב שמן אכן "מחזיק" את ההקצפה טוב יותר.
לגבי הפרקולטור - יש מצב שלמדתי דבר חדש. איך בדיוק את משתמשת בו כדי להקציף חלב?
אז ככה
25/01/15 15:32
16צפיות
רק נוודא שאנחנו מדברים על אותו דבר כן?
המיכל השקוף עם הידית והמססנת+רשת.
אחרי הרתחת חלב אני מעבירה למיכל את החלב
סוגרת מכסה, ומעלה ומורידה מהר מהר את הידית
וזה ממש מקציף.
אגב עדיף לשים עד חצי המיכל , כך לא נשפך
ויוצא ממש טוב.
זה לא פרקולטור. זה פרנש פרס (french press) והוא אכן מקציף מצ
25/01/15 22:51
26צפיות
וין
אוקיי. לא ידעתי שכך נקרא
26/01/15 08:03
20צפיות
גם בגוגל כותבים "פרקולטור" וזו התוצאה.
תודה .
עכשיו נשאלת השאלה, מה זה פרקולטור?
זה המיכל ששמים בו את הקפה ומרתיחים על הגז?
אוקי, זה כבר יותר הגיוני
26/01/15 20:42
21צפיות
יכול להיות שאת מתבלבלת עם פלאנג'ר (ולא פרקולטור).
פרקולטור נראה ככה:
 
º
אכן. מהיום אומר פלאנג'ר
27/01/15 10:52
17צפיות
פלאנג'ר מילולית זה פומפיה אז בכל זאת עדיף להשתמש במינוח
הודעה זו מכילה תמונות
30/01/15 08:32
51צפיות
french press
המכשיר הראשון שצץ בארץ (כ 30 שנה ) היה תוצרת Bodum וכך אני קורא לו .
 
או בקיצור P.R
30/01/15 11:30
24צפיות
הוא ממש יפה זה בתמונה.
שמע, מכשיר פשוט וממש טוב.
º
הפוך F.P
30/01/15 11:52
12צפיות
פרקולטור
30/01/15 08:17
20צפיות
בסרטים מארה"ב,קונוס של פילטר שמניחים בו קפה טחון ושופתים עליו מים רותחים ,והקפה מטפטף לכלי מלמטה.
בקיצור קפה דלוח ,זה קפה אמריקאי.
 
להקצפה של קפה חם (לא מרתיחים)
26/01/15 17:41
30צפיות
יש פלאנג'ר כמו בוכנה שמפמפמים והחלב יוצא אורירי.
יש גם מקציף ידני על בטריות זול ומאד מאד נוח להקציף איתו.
בדיוק. הפלאנג'ר מאד טוב.
27/01/15 10:54
26צפיות
המקציף הידני, זה עם העיגולד לא מוצלח לדעתי.
כמו שקיבלתי כך נתתי.
הפלאנג'ר מעולהההההההההההה בייחוד עם חלב 3%
יאמייייייייייי
º
האם גרגרי הל בקפה זה בריא ? ולמה?
25/01/15 09:22
24צפיות
זה בטוח לא מזיק
25/01/15 10:59
31צפיות
כי לכל תבלין יש את היתרונות שלו.
אני חושבת ששמים הל מתוך שיפור הטעם (לדעתי זה ממש משובח עם הל)
והניחוח אווווווווווווו למי שאוהב=גן עדן
אני לא אוהב הל. בכלל.
07/02/15 22:42
12צפיות
ברח' העצמאות בתוך תחנת דלק יש יצרן קפה. נדמה לי סמי. עצרתי לשרותים ונכנסתי. הבחור היה זורק חופן הל לכל התערובת. בקשתי מנת קפה. הוא הגיש לי שכלל הל. אמרתי לו שאני לא אוהב אז הוא הוציא תרמוס ומזג לי קפה כל כך חזק וטעים שברכתי אותו. כנראה שזה מה שהוא שותה בעצמו.
קפה סומטרה וקפה קונה בארץ
24/01/15 14:04
48צפיות
שלום,
אני מחפש את זני הקפה Kuna ו-Sumatra לטובת בישול בירה, מישהו יודע איפה אפשר להשיגם בארץ? אם כן אז איפה? אם לא אז האם יש תערובות או זנים אחרים שיחסית דומים?
סומטרה יש בקפה רות בפתח תקווה
24/01/15 21:13
32צפיות
קונה אולי יהיה באווה קפה בחיפה (היה להם אותו בעבר במחירון).
 
אני בספק אם כתוספת לבישול בירה יהיה הרבה הבדל גדול בין הפולים הנ"ל לבין פולי ערביקה אחרים, אבל אני צריך לראות את המתכון ואת הכמויות.
ז'ורז' כלומניק הגיע עד העיתונות....
21/01/15 07:13
46צפיות
|*| מעבר שרתים והשבתה של האתר |*|
19/01/15 12:01
10צפיות
היום בלילה אתר תפוז יעבור לשרתים חדשים. השרתים החדשים שרתים חזקים ומודרניים יותר שאמורים לתמוך בצורה טובה יותר באתר, למנוע נפילות משמעותיות ולאפשר גלישה מהירה ומהנה יותר.

החל מחצות ועד 7 בבוקר האתר יושבת לשם העברת השרתים.


ייתכן שחלק מכם יחווה בעיות או שגיאות בעת המעבר ואחריו. נשמח לקבל מכם דיווחים בצורה מסודרת על כך בפורום משוב או בפנייה אישית forums@tapuz.co.il.


שיהיה לנו בהצלחה |@|

|*|פורומים עסקיים חדשים בתפוז!|*|
18/01/15 14:32
4צפיות
בעלי עסקים קטנים ובינוניים? שוחים לבד בין הכרישים הגדולים? הצטרפו לפורומים העסקיים של תפוז!

|סביון|פורום נשים בעסקים
אם את מנהלת עסק וחיי משפחה במקביל, הצטרפי עכשיו לקהילת הוונדר-וומנז הישראליות:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?f...

|סביון|פורום מימון עסקים
אם העסק שלכם נתקע בבעיית תזרים ומשקיעים סוררים, בואו למצוא פתרונות קסם:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?f...

|סביון|פורום יעוץ עסקי
גם אם אתם כבר לא חדשים בעסק ומכירים איזו שיטה או שתיים, אולי תחסכו פה כמה שקלים:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?f...


שאריות הקפה יוצאות די נוזליות
17/01/15 17:51
47צפיות
יש לנו מכונת קפה מסוג gaggia brerra כבר בערך 3 שנים
ולאחרונה השאריות קפה יוצאות במצב די נוזלי במקום איך שהם אמורות לצאת . 
מה יכולה להיות הבעיה פה?
 
תודה
º
נסו לטחון מעט יותר גס
17/01/15 18:20
25צפיות
º
אבל זה לא ששינינו מתישהו את עובי הטחינה..
17/01/15 20:07
17צפיות
מה הענין ,הקפה יוצא לא טוב?
18/01/15 12:35
28צפיות
אמרו לך שהעוגיה צריכה להיות יבשה?
נוזלי זה טוב,יוצא בקלות מהמסננת.
 
עובי הטחינה לא צריך להיות קבוע
18/01/15 12:58
34צפיות
קפה הוא מוצר שתלוי בלחות הסביבתית, בקליה הספציפית וכו'
º
19/01/15 11:36
5צפיות
שתי אפשרויות.....
21/01/15 07:11
24צפיות
הראשונה תלוייה בטריות הקפה
השניה  תלוייה ב תקינות המכונה.   האם ניקית את יחידת החליטה עם גלולת נקיון  לניקוי פנימי של היחידה?, האם המכונה נקייה מאבנית?, מה זמן הטחינה והאם זמן הטחינה לא התקצר מאוד לאחרונה?
סאייקו - xsmall - דליפת מים
15/01/15 11:11
56צפיות
סאייקו xsmall בן שש לערך.
מעולם לא היו בעיות.
מוציא קפה נחמד, לא חזק ודחוס אבל מתאים לכל חיך ואפשר לבחור את הפולים האהובים יותר (נהנה יותר מדאדא אבל תמיד מנסה מחדש ...).
בכל מקרה, לאחרונה התחיל לדלוף מים רק כאשר עובד ומבצע חליטה של הקפה.
הציעו לי לבצע ניקוי אבנית אשר עשיתי אבל ללא הואיל.
מה דעתכם?
תודה רבה,
בני
זה דומה להיא שמגמגמת רק כאשר היא מדברת
16/01/15 19:29
47צפיות
תבדוק מנין הדליפה ,ואם צריך להוריד דפנות תוריד .
ואם לא יודע אז תפנה לשרות.
 
האם ניקית את.....
21/01/15 07:03
21צפיות
תא החליטה וסביבת יחידת החליטה? מתחת ליחידת החליטה יש חריר ניקוז, אם הוא נסתם תהיה נזילה של מים מלוכלכים מצד ימין של המכונה, אם יש נזילה של מים נקיים, קפוץ למעבדה עם המכונה, יכול להיותץ ששסתום הבטחון במכונתך סיים את חייו, התיקון פשוט וזול., אין דרמה בXSMALL המכונה מאוד אמינה.
גאגיה סינכרוני דיגיטל - מיכל מים דולף
14/01/15 09:48
52צפיות
לפני כשבועיים פתאום המכונה התחילה לדלוף, ברמה שממלאים מים בלילה ובבוקר היא יושבת בתוך שלולית.
הדליפה היא בוודאות חיצונית, בחיבור בין מיכל המים למכונה עצמה.
כאשר המיכל עומד על השיש בפני עצמו הוא לא דולף, כלומר הדליפה היא או במנגון הקפיץ של המיכל או באטמים של המכונה עצמה.
האם יש דרך לבודד את הבעיה למיכל או למכונה, או שאני פשוט צריך להחליף את כל אזור האטמים שם?
האם אפשר להשיג את החלקים האלה בארץ?
תודה!
צריךלהחליף את האטם הטבעתי...
14/01/15 17:15
62צפיות
במחבר שמחבר בין מיכל המים לגוף המכונה....
יש דרך לגרוםלולהיות סגור יוצר וצמוד לפטמה של המיכל , אבל יותר פשוט ומומלץ להחליף אותו...
קפוץ אלי, אתן לך אטם כזה ואדריך אותך איךלפתור את התקלה הזו.
 
תודה! אקפוץ
14/01/15 17:41
30צפיות
(האתר שלך לא עובד)
º
תודה רבה, הבעיה נפתרה
25/01/15 10:48
7צפיות
נפתחו פורומים פוסט טראומה וגמילה מעישון
14/01/15 13:45
8צפיות
|חיבוק| מעכשיו אתם לא לבד!
מציאות החיים בכלל והמציאות הישראלית בפרט עלולות להעמיד אותנו בפני אירועים המהווים איום על חיינו, גופנו או על אלו של האנשים הקרובים לנו, כמו תאונות דרכים, פיגועים, תאונות עבודה, תקיפות מיניות ועוד.
לכן פתחנו במיוחד בשבילכם את פורום פוסט טראומה.

פורום זה מיועד לאנשים אשר הם עצמם או יקיריהם חוו אירועים טראומטיים, ומכוון לתת מענה לשאלות הנוגעות להתמודדות, מניעת התפתחותה של הפרעה פוסט טראומטית, ליווי בן משפחה אשר עבר טראומה ועוד.
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?f...


|סיגריה| ידוע שהרבה מעשנים רוצים להפסיק לעשן אך לא סומכים על עצמם שאכן יצליחו. יש מעשנים שהפסיקו וחזרו לעשן ויש מעשנים לשעבר שמידי פעם רוצים לעשן סיגריה אבל יודעים שזה עלול להסתיים בעישון החפיסה כולה ולכן פשוט לא מעשנים.
אתם רוצים להפסיק לעשן, אך קשה לעשות זאת לבד?

מוזמנים להיכנס לפורום גמילה מעישון וננסה לתת לכם עצות, רעיונות, סיוע ומידע בכל הקשור לעישון ולהפסקת עישון.
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumpage.aspx?f...
Flix
FOODPAGE

כל המתכונים במקום אחד

המסעדות מגיעות אליכם הבייתה. כל אחד יכול! לפרטים>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה