לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
הפורום עוסק בעיקר בטבעונות וצמחונות מטעמים אידאולוגיים של שמירה על בעלי חיים וזכויותיהם, אך כמובן שנדון גם על ההיבטים הבריאותיים, הסביבתיים, החברתיים והבינלאומיים של התופעה. נקבל בשמחה כל מידע חיוני לצמחונים וטבעונים, עצות תזונתיות, קישורים לכתבות בנושא,  דיונים אידאולוגיים הנוגעים לזכויות בעלי חיים ושמירה עליהם, עצות מהמטבח הצמחוני-טבעוני וכמובן מתכונים (אנא סמנו אותם ב לנוחיות כולם).

לעומת זאת לא נקבל השמצות, קללות, הצפות והודעות בעלות ניסוח בוטה.

אין מקום לצורת התבטאות שמעכירה את האוירה בפורום. האוירה היחידה שנאפשר בפורום הינה מקבלת, תומכת ומנומסת ולא באופן שמקטין, מקניט ופוגע בגולשים. מי שלא מסוגל לכך מוזמן להשתמש בכל שאר ערוצי הביטוי בתפוז, לרבות מסרים אישיים וקומונות, ולדלג על כתיבה בפורום זה.

הודעות העוסקות בגופו של גולש ולא בגופו של עניין ימחקו.

ביקורת על התנהלות הפורום ניתן להעביר למנהלים במסר אישי. אין להעלות ביקורת על התנהלות הפורום על דפי הפורום עצמו.

יש להקפיד על ניסוח הודעות באופן מכובד המאפשר דיון.

אין לכתוב הודעות המפגינות זלזול מופגן בצמחונות או טבעונות. 

 שימו לב-הפורום אינו מספק ייעוץ מקצועי בנושאי תזונה ורפואה, המעוניינים בייעוץ אישי או בהרכבת תפריט מתבקשים לפנות לבעל מקצוע מתאים ולא להסתמך על דברים שנכתבים בפורום פתוח באינטרנט.

 חופש הביטוי מאפשר כתיבה חופשית בפורום בהתאם לאמונתיו, רצונותיו ומחשבותיו של כל אדם באשר הוא, אך יש לזכור שלפורום יש נושא, מהות ואידיאולוגיה כמו לכל פורום אחר, ולפיכך למנהלי הפורום שמורה הזכות בהתאם לשיקול דעתם למחוק כל הודעה שתכתב אשר תשלול את אידיאולוגית הפורום ותעודד פגיעה בבעלי-חיים. הפורום מיועד לצמחונים וטבעונים, לפי ההגדרות המקובלות בחברה. לא יתקבלו הודעות המשמיצות או פוגעות בקהילות הנ"ל.

יש להמנע מפרסום מתכונים המכילים רכיבים מן החי, תוך התחשבות בקהילה הטבעונית בפורום ובאידאולוגיה המשותפת שלנו. המעוניינים להעלות מתכונים המכילים ביצים וחלב מוזמנים לפנות לפורום "תזונה צמחונית וטבעונית".

 שתהיה לכולנו כתיבה מהנה ופוריה

פורום זה הינו אידיאולוגי במהותו. אין לפרסם המלצות ומתכונים הנוגדים את רוח הפורום ומכילים רכיבים מן החי. נא המנעו מבקשה או מתן עצות ומידע על צריכה בפועל של מוצרים מן החי. להמשך תקנון הפורום -->
המידע והעצות בפורום אינם מהווים תחליף לייעוץ רפואי ומקצועי. תפוז אינו ערב לנכונות המידע, ולא יהיה אחראי לנזק שייגרם כתוצאה מהסתמכות עליו.
המשך...
הודעה חדשה

מהצפון באהבה: אוכל טבעוני בצפון הארץ
20/07/15 21:00
96צפיות
פורסם היו בYNET ולא ראיתישמישהו העלה...
 
כתבתי לא מזמן ואנצל את ההזדמנות להדגיש:
20/07/15 21:24
118צפיות
דובי זה אחלה מקום.
ובבודהה בורגר התחלפו לא מזמן הבעלים, ויש להם פיצה מדהימה(הההההההההההה), באמת.
 
זהו.
אפשר גם?
21/07/15 01:55
88צפיות
הההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההההה.
º
מעולה, אני רואה שהפנמת :)
21/07/15 11:03
11צפיות
האם צריך לטחון את זרעי הצ'יה
20/07/15 17:01
52צפיות
האם צריך לטחון את זרעי הצ'יה
º
לא
20/07/15 17:24
10צפיות
º
סושי טבעוני, במה אפשר למלא כשהאבוקדו כבר לא אופציה?!
18/07/15 06:56
45צפיות
אני רגישה לאבוקדו
18/07/15 07:06
111צפיות
וממלאת בטופו, פטריית שיטאקה, בטטה, גזר, מלפפון או כל ירק אחר שבא
את הטופו את פשוט חותכת לרצועות? את הבטטה את מבשלת?
18/07/15 08:55
71צפיות
גזר אני חותכת דק עם קולפן.
אף פעם לא קניתי פיטריות שיטאקה- איפה קונים ואיך עובדים איתם?
האמת היא
18/07/15 09:03
83צפיות
שלא אני חותכת/מבשלת אלא המסעדה שממנה אני מזמינה
אבל כן, אפשר לחתוך טופו לרצועות דקות, לתבל נניח ברוטב סויה, וגם את הבטטה אפשר לבשל ולחתוך לרצועות דקות.
º
תודה, אנסה!
18/07/15 14:23
8צפיות
º
גזר, מלפפון, גמבה, עירית
18/07/15 18:50
9צפיות
פיטריות שיטאקי, עירית/ בצל ירוק, שומשום שחור
19/07/15 07:37
89צפיות
בחנויות או מחלקות אסייתיות אפשר למצוא קמפיו (דלעת יפנית ממותקת) ודייקון (צנון יפני כבוש).
טופו: פורסת דק ומטגנת משני צדדים, תוך כדי הטיגון מזליפה רוטב סויה על הפרוסה על הצד העליון.
כשפריך וזהוב מניחה על נייר סופג וחותכת לרצועות.
 
º
תודה, את הדלעת והצנון קונים מוכן? רק לשים בפנים?
19/07/15 12:50
9צפיות
כן, הדלעת מגיעה ברצועות
19/07/15 13:53
45צפיות
ואת הצנון צריך לחתוך. פעם הוא היה בא באריזות קטנות, היום זה גדול מדי בשבילי ואם אין איזה ערב סושי המוני אני לא טורחת לקנות.
º
כיף ללמוד דברים חדשים.
19/07/15 13:57
8צפיות
º
מקווה שתאהבי!
19/07/15 14:46
11צפיות
הייתי בחנות עדן טבע, הדלעת רצועות לא נראה טוב,
20/07/15 13:15
53צפיות
בלי קשר המחירים שם פשוט הונאה.....הכל כמעט פי שתיים מכל חנות אחרת.
שמעי, הן באמת לא פאר היצירה הויזואלית
הודעה זו מכילה תמונות
20/07/15 16:21
92צפיות
והן גם לא זולות, אבל הן טעימות! וכשהן בתוך הסושי הן לא נראות מכוערות.
אני שמה אותן בסושי דאווין (אורחים).
בסושי ביתי אני הולכת על האפשרויות הפשוטות יותר.
אגב, אני מוסיפה גם מיונז טבעוני וזה מאוד משדרג כשאין אבוקדה.
יש מיונז טבעוני חדש יחסית שנקרא אמריקן גארדן, נשמר על המדף (לא בקירור) עם מכסה כחול. הוא לא פחות ממדהים!
זה נראה ככה:
רק עם כיתוב בעברית.
 
 
אחפש את המיונז , זה לא הולך אצלי כל כך, ואם תאריך התפוגה שלו
20/07/15 16:31
43צפיות
ארוך אקנה, זה מהקירור טוב לחודש בערך.
האמת שלא שמתי לב לתאריך התפוגה שלו
20/07/15 16:38
46צפיות
אבל הוא עושה רושם רציני ויציב.
 
º
הדלעת שאני ראיתי נראית ממש מגעילה , אריזה שונה.
20/07/15 18:49
7צפיות
º
טוב, זה פשוט נשמע מדהים
19/07/15 19:08
25צפיות
הטופו? יש לו טעם של חביתה, נורא מוזר!
20/07/15 07:26
57צפיות
גם אחיינית של הלוקיישנית אמרה שיש לזה טעם של חביתה. תנסה, תנסה!
תזכורת- מפגש לא רשמי בבר קיימא ברביעי הקרוב
17/07/15 16:57
144צפיות
º
אטנדינג+ מגהצת ותולה כבר מעכשיו את שמלת המלמלה שלי
17/07/15 20:31
31צפיות
מה, יש קוד לבוש?
19/07/15 18:56
51צפיות
גם אני מתכננת להגיע
º
אין חובת שמלות, אבל מלמלה זה עניין חשוב
19/07/15 19:05
10צפיות
יאיי! אני אביא לך סיכת זב"ח לענוד על דש הבגד
20/07/15 07:25
44צפיות
כקוד לבוש אלטרנטיבי, הולך?
º
רץ! קבענו
20/07/15 08:28
9צפיות
º
20/07/15 10:31
4צפיות
אשמח להגיע
17/07/15 20:41
75צפיות
רק כדאי שנדע, באיזה שעה?
בסביבות שבע וחצי בערב
17/07/15 23:17
107צפיות
בלי נדר
מלח מים, מלח מים
הקש בסייטן
חייב מלח?
18/07/15 17:29
96צפיות
אבל אולי אחרוג מהרגלי ואזמין שייק חלווה, בתקווה לצאת מזה בשלום.
º
השייק שלך- עלי
18/07/15 17:58
17צפיות
º
זה השייק האהוב עלי
19/07/15 07:38
13צפיות
º
גם אני אגיע!
21/07/15 09:09
8צפיות
º
ככל הנראה אגיע גם אני.
21/07/15 10:29
9צפיות
º
מה נהיה ממך? קצת לוחצים עליך ואת נשברת?
21/07/15 12:37
8צפיות
º
תמיד הייתי עלה נידף ברוח.
21/07/15 12:43
7צפיות
º
מגיעה אמן
21/07/15 11:52
7צפיות
ומביאה איתה את talpa!
21/07/15 12:39
25צפיות
כשהעם לא כותב בפורום, כל האמצעים לגיטימיים, כולל ספויילרים ואאוטניג אם יהיה צורך.
תודה.
ההודעה עוד מגיבה להקפצות? חשבתי להביא
21/07/15 19:42
59צפיות
כמה ספרים שצריכים לצאת מהבית שלי
בדרך כלל אני מניחה בספסל ברחוב, אבל אם מישהו מעוניין אשמח להביא
 
יעל הדיה - רביעי בערב
מייקל שייבון - איגוד השוטרים הידיים
ג׳ומפה להירי - קרקע לא מוכרת
בלה גוטרמן - צביה האחת (ביוגרפיה של צביה לובטקין)
ארקדי שבצנקו - הינתקות ממוסקבה
Josef skvorecki - the cowards
אני אשמח לג'ומפה להירי ואם מישהו אחר לא ירצה
22/07/15 08:05
23צפיות
אז גם מייקל שייבון
º
שלך!
22/07/15 08:24
6צפיות
º
תודה
22/07/15 09:00
5צפיות
כולי סקרנות מאיפה הגיעה התגית להודעה שלי
22/07/15 08:29
26צפיות
מוכנה להצהיר שלא אני שמתי אותה שם! מוזר
נכנס מתישהו מתפוז פיצ'ר לא רלוונטי שהכניס תגיות אוטומטית.
22/07/15 09:00
22צפיות
לא ראיתי לאחרונה השפעה שלו. גם בהודעה שלך לא רואה תגיות. מעניין אם זה מושפע מחוסמי שיט למיניהם.
מוזר! חי נפשי שבבוקר ראיתי תגית
22/07/15 11:40
20צפיות
ואפילו לחצתי עליה בסקרנות! עכשיו איננה
אשמח להמלצות
19/07/15 20:30
56צפיות
על מפיצי ריח טובים  מאוד וטבעיים ונעימים לבית
 
תודה לכם
עדשים שחורות- צריכה עזרה
16/07/15 22:20
132צפיות
אז.. איך מבשלים את זה?
באינטרנט יש כל מיני דעות סותרות. יש כאלה שכותבים שצריך להשרות כמה שעות ויש כאלה שאומרים שלא.
שנית- מה היחס של כמות המים לכוס קטניה שחורה?
שלישית- בחלק מהכתבות נאמר שיש  להביא לרתיחה ואח"כ לבשל 20-40  ( כמה זמן באמת?)
חלק אומרים להביא לרתיחה ולהמשיך עוד 5-10 דקות.
האם לבשל במכסה בסגור או חצי סגור.
אני רוצה לעשות סלט עדשים שחורות קר. האם בישול של 500 גרם עדשים זה הרבה?
האם לדעתכם מספיק לימון או להוסיף חומץ בלסמי ו... גם סוכר?
אשמח לעזרה
תודה!
 
תשובות
17/07/15 05:43
119צפיות
כדאי להשרות, אבל לא חייבים להרבה זמן
פשוט לדאוג שהמים יכסו היטב את העדשים. עדיף תמיד לשים פחות ממה שאת מעריכה מאשר יותר, ואז להוסיף מים אם רואים שהעדשים ספגו את המים אבל עדיין לא מוכנות
אין זמן נכון או לא נכון. את פשוט צריכה לטעום ולראות מה מתאים לך. אני אישית אוהב שאם הן הולכות לסלט קר הן יהיו נגיסות יותר.
מכסה סגור
לא הבנתי מה השאלה לגבי ה- 500 גר׳
אגב, אם את מנביטה אותן, את אפילו לא חייבת לבשל
לימון ועשבי תיבול יעשו את העובדה. אם את רוצה להשתמש בפטנט נחמד- תרסקי במעבד מזון חצי מלפפון קלוף ותוסיפי
 
º
אפשר הסבר לגבי המלפפון? זה בשביל טעם?..
17/07/15 07:57
20צפיות
לא יודע אם טעם זו התשובה המתאימה
17/07/15 14:10
68צפיות
הייתי מגדיר את זה יותר ״רעננות״ שהוא מוסיף. נתקלתי בזה במתכון שמישהי הביאה פה בפורום, ואימצתי
ראשית תודה על ההתייחסות(:
17/07/15 12:29
60צפיות
לפני שראיתי את ההודעה אז כבר השרתי לילה שלם.
משהו מוזר קרה... כל הצבע השחור נשטף והם הפכו לעדשים בצבע ירוק
לא הבנתי כמה מים יש להוסיף בבישול הקטניות?   500 גרם עדשים מה כמות המים?
האמת היא שמעולם לא מדדתי
17/07/15 14:09
53צפיות
אני פשוט שם את העדשים בסיר ואז מוסיף מים עד לכיסוי ופלוס. כמה פלוס? קשה לי לומר. לא הרבה, אבל כאמור- אני דואג לבדוק מדי פעם את העדשים ואם צריך- אני פשוט מוסיף
בסוף יצא טעים(:
20/07/15 14:30
19צפיות
השרתי ללילה שלם ואז בישלתי 20 דקות. הוספתי בצל ירוק פטרוזיליה נענע לימון ומלח.
בפעם הבאה נראה שאקנה מיץ לימון משומר כי הייתי צריכה לחתוך 6 לימונים.
תודה(:
יש שני סוגים של עדשים שחורים, עד כמה שזכור לי
17/07/15 22:00
57צפיות
ופעמים רבות זה הופך להיות ירוק. בכל אופן 500 גרם עדשים שחורים זה המון לדעתי, והייתי ממליצה עכשיו שתקפיאי קצת כדי שכשתרצי יהיה לך מוכן מהפריזה. אני אוהבת להכין עדשים עם אורז/בורגול/קינואה ובטטות, על מצע של בצל מטוגן. כמות מים כמו של אורז, לא הרבה מעבר, כי העדשים כבר הושרו, ואז כשרותח תבלינים (כמון מתחבר לזה יופי, גם מלח ופלפל, תמיד). 
דווקא חוסל אחרי יום(:
20/07/15 14:33
19צפיות
אכלתי את זה  כמו חטיף. קצת פה קצת שם  ונתתי לעוד אנשים.
כשכתבת  עדשים עם אורז/בורגול וכו' האם התכוונת לבשל באותו סיר?
בני סיידא עושה את זה בנפרד
20/07/15 20:51
19צפיות
בורגול בקערה עם מים רותחים חצי שעה, עדשים רבע שעה בערך במים ואז מחברים, יחד עם בצלים מטוגנים. אבל אני, מחמת העצלנות, תמיד עושה ביחד. ויוצא בסדר גמור, עם האורז, מתכוונת. את הבורגול אני לא מבשלת, רק משרה. 
º
אוקיי, תודה(:
22/07/15 17:44
2צפיות
הסיבה שראית כ"כ הרבה גרסאות שונות
19/07/15 07:39
64צפיות
היא שזה לא עד כדי כך קריטי.
תנסי, תטעמי ותחליטי מה הכי טוב בשבילך.
הנה מתכון מומלץ:
 
º
צודקת(: תודה!
20/07/15 14:33
3צפיות
לסלט את פשוט יכולה לבשל בהרבה מים
19/07/15 09:53
55צפיות
ואז לסנן, כמו שמבשלים פסטה. כמו גידי גם אני אוהבת אותן נגיסות ולא רכות במקרה כזה. אם השרית אותן לילה שלם קודם, קרוב לודאי שעשר דקות יספיקו לכך. פשוט תוציאי כמה, תטעמי ואם מוכן - להוריד מהאש ולסנן (אני גם שוטפת במים קרים, להפסיק את הבישול שנמשך מהחום).
לתבשיל צריך לשים כמות שלא תשאיר אותך עם יותר מדי נוזלים (מרק) או עם פחות מדי (תבשיל יבש או שרוף)... אבל כמו שאמרו לך פה - פשוט תבדקי באמצע ואם צריך תוסיפי.
מבחינת תיבול יש שלוש גרסאות שאני אוהבת:
- מטגנת קלות בשמן זית שום ופלפל ירוק חריף קצוץ (חצי או פחות אם את לא ממש אוהבת חריף) ולפעמים גם קצת אורגנו טרי, ומוסיפה לעדשים יחד עם מיץ לימון, מלח, עגבניות חתוכות קטן ופטרוזיליה קצוצה.
- מתבלת במלח, שמן זית, לימון (פה יתאים גם בלסמי) ומעט סילאן ומוסיפה קוביות צלויות או מטוגנות של בטטה (שלפעמים אני מקרמלת אותן בסילאן בטיגון) וקצת עלי בייבי או פטרוזיליה קצוצה.
- אם יש לך לימון כבוש ואת אוהבת את זה, אז תוספת לימון כבוש חתוך גס עם נוזלי הכבישה שלו ופטרוזיליה לעדשים המוכנות - לא צריך כלום בנוסף...
דווקא ניסיתי בלסמי
20/07/15 14:38
27צפיות
כף קטנה לנסיון על קצת עדשים והטעם היה נוראי. לא ידעתי שסילאן יכול להתאים כאן.
אני אהבתי את השילוב של פטרוזילה ונענע קצוצות.
תודה לך(:
º
פטרוזיליה ונענע זה באמת שילוב מהמם
20/07/15 16:31
9צפיות
זה נשמע קצת כמו 1 באפריל (וגם גוגל עדיין לא שמע על זה)
16/07/15 11:11
205צפיות
אבל בידיעות אחרונות מסופר שמהיום מקדונלדס מוכרים גם בורגר צמחוני (כולל חלבון ביצה) שמבוסס על עגבניה, איכשהו. הביקורת די חיובית.
מהכתבה השטחית לא ברור אם זה רק בישראל או משהו עולמי.
זה בעיקר נשמע כמו ידיעה משנות ה-80
16/07/15 11:19
167צפיות
גם כשהם מחליטים באיחור היסטרי לתת מענה לצמחונים, זה בורגר עם ביצה.
כמה מהפכני מצידם
º
16/07/15 11:45
9צפיות
הבורגר מפורסם בצמחוני, לא כטבעוני...
17/07/15 16:41
97צפיות
עוד עשור הם יוציאו משהו טבעוני...
 
אגב, זהגם לא בדיוק צמחוני כי זה מטוגן יחד עם המוצרים הבשריים שלהם...
כנראה שהאלץ לוותרעל ההמבורג עגבניה שלהם...
º
אכן, זה מה שכתבתי
17/07/15 20:12
15צפיות
יש פה אבל סוג של הטעייה...
17/07/15 20:12
73צפיות
לא מצידך כמובן אלא מצד מקדונלדס...
אם המוצר מטוגן עם בשר איך הוא צמחוני?
אני דווקא מקווה שעוד 10 שנים
17/07/15 20:25
66צפיות
מקדונלדס' כבר לא יהיו קיימים.
תכל'ס גם אם הבורגר שלהם היה טבעוני לחלוטין לא הייתי אוכלת שם. מקדונלדס' הוא פשוט התגלמות הרוע האנושי וזה לא רק בגלל ההתעללות בבעלי חיים.
זה מסוג הארגונים שבעולם מתוקן אין להם מקום.
יכולה רק לשמוח על כך שהם נמצאים בהפסדים וכבר נאלצו לסגור מאות סניפים. כיוון טוב.
אני חושב שבישראל אחוז הצמחונים גבוה יותר מאשר בחול פרט להודו
16/07/15 13:12
112צפיות
אבל גם אחוז הטבעונים גבוה. ולכן חבל שהוא מכיל ביצה
לא בדקתי אם זה כבר צץ באינטרנט/פייסבוק, אבל דובר על
16/07/15 20:18
86צפיות
שף ישראלי בעל מסעדה בהולנד(?) שפיתח את זה עבור מקדונלדס. לא כתוב במפורש שזה מקדונלדס ישראל, אבל זה נשמע קצת סביר. אולי החברה העולמית תאמץ את זה גם, מי יודע
זה כבר פורסם ב-YNET ובמאקו
16/07/15 20:38
80צפיות
מדובר במושיק רוט, שיש לו מסעדה עם כוכבי מישלן בהולנד. הוא כבר הגיש משהו דומה במסעדה שלו כמנת פתיחה, וגם בהולנד בסופרמרקטים ועוד מקומות, ועכשיו מקדונלדס עושים פיילוט בישראל.
אין לזה באמת קשר לטבעונות (מכיל גבינה וחלבון ביצה) ובקושי לצמחונות (מטוגן יחד עם מנות בשריות) - יותר למנה "מיוחדת" שזוכה ליחסי ציבור ולשף שרוצה ש"יאכלו את האוכל שלי בכל העולם".
הנסיינים במאקו כבר הספיקו לטעום ולא אהבו.
 
 
º
הם נתקעו אי שם בשנת 2010. עוד לא הפנימו שטבעונות זה הדבר.
17/07/15 01:22
23צפיות
משככי כאבים חזקים טבעוניים?
14/07/15 17:07
104צפיות
ולא בסירופ/טיפות
אני יודעת שזה לא מה ששאלת
14/07/15 19:29
110צפיות
אבל משהו שכדאי לדעת לגבי משככי כאבים בכלל:
 
מכירה תרופות סבתא
14/07/15 19:30
96צפיות
 
אפשר לשאול במה מדובר? (תרופה לכאבי שינים שונה מכאבי מחזור למשל)
º
כאבי שיניים )טיפול שורש)
15/07/15 06:15
22צפיות
קרח והרבה
15/07/15 07:46
67צפיות
כשעקרו לי את השינים האחוריות זה מה שהכי עזר... פשוט שמתי קרח עטוף בבד דק (לא קרח אמיתי אלא הדברים האלו  מפלסטיק ששמים בתוך מיכלים כדי לשמור אותם קרים). זה גם ממש עזר למנוע נפיחות.
אופטלגין זה לא טבעוני?
16/07/15 13:25
86צפיות
אם כן, זה אמור לעבוד לכאבי שיניים (נמסר לי ע"י גורם מוסמך!).
את כבר אחרי עקירה?
שורדת?
º
דלקת בשן. טיפול שורש
18/07/15 10:43
14צפיות
|*|פורומים חדשים בתפוז|*|
16/07/15 11:12
8צפיות
|פרח|מחפשים עבודה? מתלבטים מה לכתוב בקורות החיים?
בפורום דרושים עובדים תוכלו לקבל הכוונה מלאה בדרך לעבודה המושלמת עבורכם!

|שמאל|היכנסו עכשיו:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

|מטוס|חולמים על חופשה חלומית באיטליה? מתכננים מסלול הטיול ברומא ויש לכם בתלבטיות?
בפורום טיולים לאיטליה תמצאו את כל המידע הנדרש!

|שמאל|היכנסו עכשיו:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

|כסף|יש לכם שאלות בתחום הבנקאות? נתקלים בקשיים מול המערכת הבנקאית?
בפורום תביעות בנקים תוכלו לשאול ולהתייעץ!

|שמאל|היכנסו עכשיו:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

|נורה|מעצבים מחדש את הבית ומתלבטים לגבי תאורה? מעוניינים לדעת מהו סוג התאורה החסכוני ביותר עבורכם?
בפורום ייעוץ תאורה תמצאו את כל המידע הנחוץ!

|שמאל|היכנסו עכשיו:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

|אופניים|חולמת על אופניים חשמליים? שללו לך את רשיון הנהיגה ואתה מחפש דרך נוחה להתנייד?
בפורום אופניים חשמליים תוכלו למצוא את כל המידע הנדרש!

|שמאל|היכנסו עכשיו:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

|מחשב|עומדים לפתוח עסק חדש? יש לכם שאלות לגבי הגדלת רווחים?
בפורום עסקים תוכלו לשאול ולהתייעץ!

|שמאל|היכנסו עכשיו:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

|@|מתלבטים לגבי מכשיר שמיעה? מעוניינים לדעת מהו המכשיר שמתאים ביותר עבורכם?
בפורום מכשירי שמיעה תוכלו למצוא את כל המידע הנדרש!

|שמאל|היכנסו עכשיו:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...
מתכון לפיצה טבעונית 100%
16/07/15 11:01
97צפיות
שאלה לגבי בדיקות דם - בעיקר עניין האומגה 3
15/07/15 12:04
72צפיות
אז עשיתי בדיקות דם עכשיו ונראה שאין ערכים של אומגה 3 ככה, אבל ה-HDL שלי קצת נמוך (36). אני יודע שהוא קשור בין היתר או בעיקר לספורט ולאומגה 3 - וספורט אני עושה הרבה. עיקר האינטייק שלי של אומגה 3 זה מזרעי צ'יה שאני אוכל עם קורנפלקס בערך 4 פעמים בשבוע (כפית-שתיים כל פעם). זה אמור להספיק? אני זוכר ששמעתי מתישהו שמצ'יה/פשתן מקבלים את הפרקורסור של חומצת השומן הזאת, אז יכול להיות שהגוף (בכללי או שלי) לא עושה עבודה מעולה ביצירה של חומצת השומן ממולקולת האם? יש דרך שהיא טובה יותר לצרוך את הצ'יה (למשל יבשה לעומת כשהיא מפרישה את הג'לי הזה שלה)?
מבחינת שמן, אני משתמש בעיקר בקנולה, לפעמים בזית, כי אני זוכר גם ששמעתי על היחס אומגה 3/6 שבקנולה הוא טוב יותר. אבל אולי אני צריך להתחיל לקחת גם שמן פשתן, או בכלל כדורי אומגה 3?
תודה מראש על עזרה/הצעות/הארות
 
ובלי קשר, ה-B12 שלי ירד מ-240 ל-162 בשנה האחרונה..
אני חושב
15/07/15 12:22
74צפיות
שאין להסיק על רמות HDL נמוכות כקשורות בהכרח לאומגה-3. HDL נובע מהרבה גורמים, כמו צריכת שומן כללית, גנטיקה וכמובן, כפי שכתבת, גם ספורט.
לי תמיד היו תוצאות HDL נמוכות (ואף נמוכות ממה שיש לך), גם כאשר נטלתי תוסף DHA, שכביכול אמור "לעזור" לגוף באמצעות ייתור ההמרה של חומצת האם (ALA).
בבדיקת הדם האחרונה ערכי ה- HDL עלו, וזאת לאחר שנה של פעילות גופנית (אימוני כוח) בתדירות של ארבע פעמים בשבוע.
הם נמצאים כעת ב"נורמה", אבל הדבר עדיין אינו חשוב בעיני כמו ערכי ה- LDL - למיטב הבנתי האחרון הוא ביומרקר הרבה יותר מהימן.
מובן שאם ברצונך להעלות בכל זאת את רמות ה- HDL, יש כמה דברים שניתן לעשות.
ניתן ליטול תוספים מסוימים, או להעלות את צריכת השומן החד בלתי-רווי (אומגה-9), כמו אבוקדו, שמן זית/קנולה, שקדים ועוד סוגים מסוימים של אגוזים (מקדמיה, קשיו...).
גם שומנים רוויים (כמו קוקוס) עשויים להעלות HDL, אבל אישית לא הייתי ממליץ לבנות עליהם - הם עלולים להעלות גם את ה- LDL.
עד כמה שזה יכול להישמע מוזר, שומנים רב בלתי-רוויים (כולל אומגה-3, אך בעיקר אומגה-6) עלולים לגרום לעתים לתופעה הפוכה - להוריד את רמות ה- HDL. הווה אומר - טחינה כנראה לא הכי תעזור פה, וגם לא אגוזי מלך או זרעי פשתן/צ'יה.
 
לגבי B12 - האם נטלת תוסף? אם לא, זה הזמן להתחיל. טבלית מתחת ללשון פעמיים-שלוש בשבוע לפחות, ואולי בהתחלה כדאי ליטול בכל יום - כדי שיעלה מהר יותר.
אם נטלת תוסף בקביעות - סימן שיש בעיה, וכדאי להתייעץ עם רופא. במקרים כאלה, ייתכן שמתן הוויטמין בזריקות הוא התשובה לבעיה.
תודה רבה על התשובה!
15/07/15 21:06
44צפיות
ה-LDL שלי באמת נמוך באופן סבבה, וקצת הייתי מודאג מה-HDL אבל יותר בהקשר של האומגה 3. אז תודה על ההבהרה בקשר לכל הסיפור הזה.
בקשר ל-B12, לקחתי בהתחלה באופן קבוע, אבל בשנה האחרונה באמת יותר ספורדי (וכנראה פחות בכמות). אני אקח עכשיו באופן תדיר יותר, ובעוד שנה אני אבדוק אם התוסף לא מספיק טוב בשבילי.
שוב תודה רבה
רוצה להפוך לצמחוני
13/07/15 02:49
186צפיות
1) אני צריך דיאטנית שתגיד לי מה לאכול ואיך אני צריך המלצה למישהי טובה באזור המרכז-השרון.
2) אפשר לפתח כושר טוב (שרירים וכו') ללא אכילת חלבון מהטבע? אני שואל כי רוב הפעמים שמראים אנשים צמחונים הם נראים מאוד דקיקים.
3) אני כרגע נמצא קצת מעל המשקל הרצוי שלי (30 קילו ) מישהו פה עשה את המעבר לצמחונות כשהוא היה שמן?
 
תודה לעוזרים
אהלן
13/07/15 03:37
112צפיות
1. רשימה של דיאטנים בשרון:
 
2. יש הרבה צמחונים דקיקים, אבל יש גם צמחונים מוצקים, רחבים, שמנים, ושרירניים. יש הכל.
לא יודע למה אתה מתכוון בדיוק במושג "חלבון מהטבע" (אולי בלי אבקות?) אבל כן, אפשר. צריך להיות מעט מודע אבל לגמרי אפשרי
 
3. בתזונה נכונה יש לך סיכוי מצויין להוריד את העודף ואז להתחיל לעבוד על בניית מסה. 
אהלן
13/07/15 20:35
59צפיות
רשימה קצת קטנה האמת אבל תודה. אם מישהו יכול להמליץ על מישהו מניסיון אישי זה יהיה מצוין.
חלבון מהטבע (הייתי צריך לכתוב חלבון מהחי אבל השעה הייתה מאוחרת) כמו חומוס, טופו ושעועית - אני לא ממש מכיר חלבונים אחרים מהטבע, אני קצת בנושא אני יודע.
 
ממליצה על אתגר 22+
13/07/15 03:41
113צפיות
לא בדיוק צמחונות אלא טבעונות, אבל יש באתגר תמיכה של תזונאיות, מדריכים, ספורטאים וכו'. הכל דרך הפיסבוק עם תמיכה סו]ר חיובית וממש כיף :)
 
ומה שהכי מדהים זה שהוא חינם לחלוטין! נרשמים פה:
מה באמת המדיניות לגבי מי שרוצה לעבור לצמחונות?
13/07/15 03:44
116צפיות
לא חשבתי על הנקודה הזו
באתגר מתחייבים לנסות 22 ימי טבעונות
13/07/15 16:15
89צפיות
ולאחריה ניתנת אפשרות לנסות אתגר נוסף או לעבור לקבוצת הבוגרים.
קבוצת הבוגרים מיועדת לטבעונים חדשים או למי שמעוניין לעבור לטבעונות, ללא הגדרות של זמן וקצב מצד המדריכים/ המנהלות.
º
אני מעדיף פגישה אחד על אחד אבל אני אבדוק את זה תודה
13/07/15 20:36
15צפיות
"רוב הפעמים שמראים אנשים צמחונים" - איפה הראו לך כאלה?
13/07/15 15:39
101צפיות
צמחונים דקיקים זה משהו שבאמת ראית לאחרונה או שזו תמונה כלשהי שצרובה לנו במוח מהתרבות הכללית?
אני מכיר גם טבעונים מרופדים היטב, אין קשר לכלום.
אכן,
13/07/15 16:23
73צפיות
הלוואי שזה היה כל כך פשוט להפוך ל"דקיקה" בטבעונות
טלוויזיה וחברים באמת
13/07/15 20:23
74צפיות
תמיד כשאמרתי שאני רוצה להפוך לצמחוני אמרו לי שהשיער שלך ינשור ואתה תהיה חלש יותר וכל השטויות האלה. גגלתי את זה ומתברר שזה באמת בולשיט
הורדתי 11 קילו בטבעונות הרוב וחלק בצמחונות אבל עם דיאטנית
13/07/15 16:31
84צפיות
העיקר זה לא לאכול גאנק פוד לאכול דגנים מלאים לוותר על הסוכר חטיפים ועוד....
המשקל יורד לבד לאט לאט.
יש לי להוריד עוד 25 קילו
º
הדיאטנית שעבדת איתה עובדת בשרון או בתל אביב במקרה?
13/07/15 20:37
16צפיות
של קופת החולים
13/07/15 20:40
65צפיות
כאשר הBMI גבוה מאוד ויש סוכרת יש זכאות לדיאטנית
הדיאטנית היא מירושלים
ברוך הבא לפורום
13/07/15 16:32
75צפיות
אפשר לשאול למה אתה מעוניין לעבור לצמחונות?
אם זה מתוך מוסר, אז גם אני ממליצה על מעבר לטבעונות בעזרת אתגר 22.
לגבי השאלה השלישית שלך:
אנשים עברו לצמחונות/ טבעונות כשהם בתהליכי הרזיה, תהליכי השמנה, תהליכי כניסה לכושר, החלמה ממחלה, החלמה מפרידה, הכנת חתונה, תהליכי הפריה, הריון, ילדות, ינקות, התבגרות, הזקנות, יציאה מהארון וכל תהליך נפשי/ פיזיולוגי אחר שאתה יכול להעלות על דעתך.
אין שום הגבלה, אפשר לשלב כל תהליך עם טבעונות/ צמחונות.
תודה
13/07/15 20:19
56צפיות
זה שילוב של הרבה דברים ... רציתי להיות צמחוני / טבעוני מאז שהייתי בן 20 ואף פעם לא אזרתי את האומץ לעשות את זה. אני רוצה להפוך להיות לצמחוני, בגלל הבריאות שלי המוסריות וגם דאגה לאקולוגיה של העולם. פשוט הגיע הזמן שאני אעשה את זה ואקיים את ההבטחה שהבטחתי לעצמי.
אני כנראה יהיה טבעוני - מוצרי חלב גם עכשיו אני לא קונה (אלא עם זה גלידות או שוקולדים ) ואין לי בעיה להיפרד מביצים. אני אולי אוכל פעם בכמה זמן פירות ים או דג סלמון, אבל זה יהיה נדיר.
טוב לדעת
אני רזיתי 30 קילו במעבר לטבעונות בריאה. מה שבעיקר עזר הוא
14/07/15 19:42
109צפיות
הורדת חלב ומוצריו. ידוע שבחלב ישנם הורמוני גדילה דמויי אינסולין שמגדילים את הרעב והרצון בסוכרים.
 
בנוסף גמלתי את עצמי גם מסוכרים ועברתי לאכל מלאים - חיטה/אורז/קוסקוס  וכו' מלאים.
 
זה באמת בולשיט לגבי טבעונים חלשים וכו'. יש כ"כ הרבה ספורטאים ואלופים ללא כדורים, שהם טבעונים.
זה מיתוסים שיצרני הבשר/חלב מתאמצים לחזק כדי שחו"ח אנשים לא יעברו לטבעונות.
 
מאחלת לך בהצלחה! לך על זה. גם בריאות וגם שמירה על הטבע.
º
תודה אני מתחיל את התהליך שבוע הבא
15/07/15 00:55
19צפיות
ההיפך (בלי שיש לי התנגדות לבחירה שלך)
21/07/15 14:35
26צפיות
חלב ניגר מומלץ להורדה במשקל ולהורדה בלחץ דם
"
כל המוסיף (מוצרי חלב), גורע (שומן בגוף)
תאריך:
06.12.2009
ממצאים ממספר מחקרים מצביעים על כך שיתכן שסידן במזון ובמוצרי חלב עשוי להשפיע על השימוש במקורות אנרגיה בגוף והמטבוליזם של תאי השומן, דבר שמוביל לירידה במשקל ובכמות השומן בגוף.
 
במחקר קודם הראו שהגברת צריכת הסידן במזון, במקביל לצמצום צריכת האנרגיה הכללית, מגבירה את הירידה במשקל ובכמות השומן בגוף באופן משמעותי.
הגברת צריכת הסידן מ-400 ל-1,200 מ"ג ליום,  הגבירה את הירידה במשקל ובשומן ב-26 ו-28% במשך 24 שבועות. כאשר המקור לסידן היה מוצרי חלב ולא תוספי סידן, ההשפעה הייתה משמעותית יותר והירידה במשקל ובשומן הוגברה ב64 ו-70% בהתאמה.
 
מנגד דוקא דגנים מלאים משמשים להאבסת בעלי חיים  - דיאטות דלות עמילנים במקום דלות שומן מצליחות יותר
מיתוס נוסף: אין בחלב שום הורמונים שמשפיעים כי הם מתפרקים בעיכול - עובדה לא מקבלים תיסוף הורמונים בתזונה אלא בזריקה/מדבקה.
עם כל הצניעות-הורדתי כך 30 קג. המחקרים של מועצת החלב
21/07/15 19:51
9צפיות
מעניינים כשלג דאשתקד.
אני.
15/07/15 15:58
69צפיות
עם זאת, עשיתי את הטעות הנוראה של לרדת במשקל עשרות קילוגרמים בלי ספורט (ובעיקר - בלי אימוני כוח ומשקולות).
זה הביא אותי אמנם למשקל הרצוי (יש שיגידו נמוך מדי), אבל מסת השריר שלי דולדלה גם כן, ובגדול.
לכן אני ממליץ בלהט לא לרדת במשקל בלי לשלב אימוני כוח (אירובי לא מספיק). הרבה יותר מייגע לבנות מחדש שריר מאשר לשמר את מה שכבר קיים. שלא לדבר על... הקושי (כן, קושי! פסיכולוגי לחלוטין) לעלות במשקל לצורך זה.
 
אינני נוטל תוספי-חלבון. זה עסק מיותר ויקר. המצבים הריאליים היחידים שבהם הם עשויים להועיל יותר מאוכל הם:
1. כאשר מדובר באנשים עם קיבולת נמוכה של הקיבה (וזו, לרוב, לא בעיה נפוצה אצל אנשים עם משקל עודף).
2. אצל מפתחי-גוף מקצועיים, שזקוקים לתזונה הרבה יותר קפדנית ככל שהעסק מתקדם (ופה כבר מדובר בתחביב למעשה, ופחות באורח-חיים בריא - כי גם לנשיאת משקל רב בצורת שריר [ולא שומן] יש תביעות גופניות).
יש אמנם אנשים שמעדיפים אבקות-חלבון כי זה יותר נוח - בדיוק כמו אנשים שמעדיפים מזון מהיר על-פני מזון ביתי שהוכן מרכיבים גולמיים. זה לגיטימי, כמובן, אבל פחות כדאי לטעמי.
למה למה למה?
13/07/15 13:01
234צפיות
נו, מה לעשות.
13/07/15 14:06
160צפיות
º
אכן חבל. חבל לחטט לאנשים בחיים הפרטיים שלהם
13/07/15 16:13
51צפיות
13/07/15 16:25
125צפיות
ואם כבר אז לפחות לתת פירוט כלשהו בתוכן ההודעה על מה מדובר כדי שלא ניכנס לידיעות רכילותיות וזולות בעל כורחנו.
אני לא בעד לתת פירוט על חיים אישיים של אחרים
13/07/15 16:33
117צפיות
אם היו רוצים לפרט, היו יכולים לעשות זאת בעצמם.
כנראה לא הובנתי
13/07/15 16:51
108צפיות
הכותב נתן קישור בלי רמז למה מדובר, ובלי לתת לנו, הגולשים להחליט אם לפתוח את הקישור. בפירוט התכוונתי שהיה טוב אם הוא היה כותב על מה מדובר ולא סתם לזרוק קישור לחלל הפורום.
צודקת, באמת לא הבנתי אותך נכון
13/07/15 16:59
89צפיות
וצודקת גם שזה מעצבן כשיש לינק בלי הסבר.
אז לטובת הקוראים התמימים:
טל גלבוע ובן זוגה נפרדו.
אם רוצים לדבר על זוגיות, תרגישו מוזמנים לעדכן את הפורום בחיי האהבה שלכם!
האם חוקי להזמין אבקת חלבון המפ לארץ?
09/07/15 22:23
86צפיות

משום מה אני לא מצליח למצוא תשובה באף מקום.
הבנתי ששמן המפ כן חוקי, אבל לגבי אבקת חלבון אני לא מוצא כלום.
לא אכפת לי שזה יעצר במכס לבדיקה, רק לא רוצה להסתבך בגלל זה.
אשמח לתשובה מפורטת

º
כן. הזמנתי וזה הגיע בלי בעיה. טעם נוראי.
09/07/15 23:49
36צפיות
וואלה
10/07/15 11:02
78צפיות
איזו חברה?
º
Nutiva
10/07/15 14:40
21צפיות
העובדה שזה הגיע לא מעידה על החוק
11/07/15 01:43
117צפיות
במכס לא בודקים כל מעטפה וחבילה שמגיעים לארץ. הרבה סחורה לא חוקית מגיעה לארץ בדואר ואני לא אתפלא אם רובה גם מגיע לנמענים בלי בעיה. בדיוק כמו שהרבה סחורה שע"פ החוק מחייבת תשלום מס לא נבדקת ומגיעה לנמענים בלי בעיה.
º
נכון
11/07/15 14:58
14צפיות
העובדה שזה הגיע
12/07/15 08:08
108צפיות
מפתיעה כשלעצמה. נראה שככל שהטכנולוגיה מתקדמת, שירותי הדואר מתדרדרים ונשחקים. בדיוק כמו הרפואה הציבורית.
º
12/07/15 13:11
7צפיות
נכון
12/07/15 18:19
68צפיות
אולי אנשי הדואר עושים דווקא, כדי שיותר אנשים ישתמשו במשלוח אקספרס (EMS) שמכניס לכיסים שלהם הרבה כסף מעמלות הזויות ולא מוצדקות 
האם אני חייב להיות טבעוני כדי להתמודד בשינוי האקלים- לינק
12/07/15 17:46
82צפיות
ארכיון הודעות
Flix
פורום עדשות מגע ומשקפיים

חדש בתפוז!

פורום עדשות מגע ומשקפיים להתייעצות עם בעלת מקצוע היכנסו >>

פורום השקעות נדל

רוצים לקנות נכס בארה"ב?

פורום השקעות נדל"ן בארה"ב הצטרפו לשיחה עכשיו >>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה