בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
הפורום עוסק בעיקר בטבעונות וצמחונות מטעמים אידאולוגיים של שמירה על בעלי חיים וזכויותיהם, אך כמובן שנדון גם על ההיבטים הבריאותיים, הסביבתיים, החברתיים והבינלאומיים של התופעה. נקבל בשמחה כל מידע חיוני לצמחונים וטבעונים, עצות תזונתיות, קישורים לכתבות בנושא,  דיונים אידאולוגיים הנוגעים לזכויות בעלי חיים ושמירה עליהם, עצות מהמטבח הצמחוני-טבעוני וכמובן מתכונים (אנא סמנו אותם ב לנוחיות כולם).

לעומת זאת לא נקבל השמצות, קללות, הצפות והודעות בעלות ניסוח בוטה.

אין מקום לצורת התבטאות שמעכירה את האוירה בפורום. האוירה היחידה שנאפשר בפורום הינה מקבלת, תומכת ומנומסת ולא באופן שמקטין, מקניט ופוגע בגולשים. מי שלא מסוגל לכך מוזמן להשתמש בכל שאר ערוצי הביטוי בתפוז, לרבות מסרים אישיים וקומונות, ולדלג על כתיבה בפורום זה.

הודעות העוסקות בגופו של גולש ולא בגופו של עניין ימחקו.

ביקורת על התנהלות הפורום ניתן להעביר למנהלים במסר אישי. אין להעלות ביקורת על התנהלות הפורום על דפי הפורום עצמו.

יש להקפיד על ניסוח הודעות באופן מכובד המאפשר דיון.

אין לכתוב הודעות המפגינות זלזול מופגן בצמחונות או טבעונות. 

 שימו לב-הפורום אינו מספק ייעוץ מקצועי בנושאי תזונה ורפואה, המעוניינים בייעוץ אישי או בהרכבת תפריט מתבקשים לפנות לבעל מקצוע מתאים ולא להסתמך על דברים שנכתבים בפורום פתוח באינטרנט.

 חופש הביטוי מאפשר כתיבה חופשית בפורום בהתאם לאמונתיו, רצונותיו ומחשבותיו של כל אדם באשר הוא, אך יש לזכור שלפורום יש נושא, מהות ואידיאולוגיה כמו לכל פורום אחר, ולפיכך למנהלי הפורום שמורה הזכות בהתאם לשיקול דעתם למחוק כל הודעה שתכתב אשר תשלול את אידיאולוגית הפורום ותעודד פגיעה בבעלי-חיים. הפורום מיועד לצמחונים וטבעונים, לפי ההגדרות המקובלות בחברה. לא יתקבלו הודעות המשמיצות או פוגעות בקהילות הנ"ל.

יש להמנע מפרסום מתכונים המכילים רכיבים מן החי, תוך התחשבות בקהילה הטבעונית בפורום ובאידאולוגיה המשותפת שלנו. המעוניינים להעלות מתכונים המכילים ביצים וחלב מוזמנים לפנות לפורום "תזונה צמחונית וטבעונית".

 שתהיה לכולנו כתיבה מהנה ופוריה

 פורום זה הינו אידיאולוגי במהותויש להמנע מפרסום המלצות או מתכונים הנוגדים את רוח הפורום ומכילים רכיבים מן החי,
וכן מבקשה או מתן עצות ומידע על צריכה בפועל של מוצרים מן החי.
המידע והעצות בפורום אינם מהווים תחליף לייעוץ רפואי ומקצועי. תפוז אינו ערב לנכונות המידע, ולא יהיה אחראי לנזק שייגרם כתוצאה מהסתמכות עליו.
המשך...
הודעה חדשה

º
קישורים
24/07/14 08:02
40צפיות
חדשות הטבעונות - מהדורה 11
24/07/14 08:35
139צפיות
https://www.youtube.com/watch?v=p4ZcI-hiDXQ

הנושאים:

- על טבעונות במגזר הערבי
  עתליה אומרת: "אנחנו מקווים שהמודעות לסבלם של בעלי החיים חוצה מגזרים.."
   אני רק רוצה להרחיב את זה בימים אילו - אני מקווה שהמודעות לסבלם של אחרים חוצה שטחים ומדינות.

- על טבעונות בצבא

- על אימוץ חולדות כחיות מחמד
  שאלה: אבל צריך להחזיק אותן בכלוב?

- יריד מנטה מרקט המתרחב

לא מודעות ולא נעליים.
24/07/14 10:50
124צפיות
אנשים מאחלים מחלות ומוות לאנשים אחרים מהצד שלהם, רק בגלל שהם מחזיקים בדעה אחרת. שלא לדבר על האויב.
ואנחנו מצפים שהם יבינו שזה לא בסדר לאכול דג
אבל לא כולם
24/07/14 12:43
71צפיות
ואני מקווה שהמגמה הזאת תתרחב
בדיוק כמו שמגמת הטבעונות ואהבת בעלי חיים באשר הם מתרחבת
בעלי חיים שיוצרים אומנות מאמר מה BBC
24/07/14 15:11
78צפיות
אני כמובן מעדיף שיהיו חופשיים בטבע- אך הידיעה שהם יוצרים אומנות מגדילה את האהדה אליהם



http://www.bbc.com/future/story/20140723-are-we-th...
אז כולם חוגגים את הנשיא הצמחוני הראשון
26/07/14 21:35
75צפיות
ואף אחד לא מזכיר שהוא לא ממש צמחוני. מצד אחד, אין דרך טובה יותר להשריש את התפיסה שגם צמחונים אוכלים דגים, מצד שני, אין דרך אחרת למנף את הבחירה שלו/בו.
באסה.

לדוגמה:
http://anonymous.org.il/rivlin
מזכיר לי ויכוח עקר שניהלתי לפני מספר ימים
27/07/14 17:38
31צפיות
כאשר אישה דתייה אחת אמרה בשיחה בסלון שהיא צמחונית ועל הדרך סיפרה על הדגים שהיא אכלה. באופן מאוד מיותר אמרתי לה שהיא צמחונית בדיוק כמו דתי אורתודוכסי שמצהיר שהוא דתי שנוסע בשבת.
תרנגולות חולות- סרט מהעיתון גרדיאן באנגלית
27/07/14 19:45
68צפיות
 
סרט וידאו באנגלית על תעשית העופות שחולים באנגליה- כתוצאה מחלות אצל אוכלי עוף
º
תעשית העופות שחולה- אופוס
27/07/14 21:08
8צפיות
איזה מן סוג ממרח זה טפנד?
26/07/14 03:14
106צפיות
אני יודעת שיש משהו של טפנד זיתים טפנד זה עשוי רק מזיתים או שיש טפנדים נוספים
מה הופך את הטפנד לטפנד ששונה ממרח רגיל אחר?
טפנד זה ממרח זיתים.
26/07/14 14:49
93צפיות
השם בא מהדיאלקט הצרפתי המדובר בפרובנס
http://en.wikipedia.org/wiki/Tapenade
זה ממרח זיתים - אבל לא תמיד טבעוני
26/07/14 17:43
100צפיות
ממרח זיתים שחורים וממרח זיתים ירוקים של "אוליביה" הם נהדרים בעיניי, וטבעוניים לגמרי.

יש במעדניות ממרחים מתוצרת איטליה וטורקיה שגם הם מעולים, אבל חייבים לבדוק את רשימת הרכיבים. חלק מהם מכילים אנשובי.



º
תודה לעונים
26/07/14 22:02
5צפיות
איך מרסקים עגבניות והאם אפשר במקום להשתמש
24/07/14 01:27
167צפיות
ברסק עגבניות?
שאלהבהקשר לתבשיל הזה...
http://veg.anonymous.org.il/art233.html
תודה מראש!
ועוד שאלה...
24/07/14 01:30
68צפיות
איך מודדים כמויות בגרם ואיך בסמ"ק?
הבנתי שיש דבר כזה כוסות מדידה? זה לסמ"ק?
עגבניות מרסקים לרוב בפומפיה.
24/07/14 01:46
193צפיות
אפשר גם במעבד מזון. אפשר לקנות עגבניות מרוסקות בקופסת שימורים.
רסק עגבניות זה לא אותו דבר (זה מוצר שכבר עבר בישול ומיצוי והמרקם והטעם שלו אחרים).

סמק = מיליליטר. אכן כוסות מדידה.
גרם שוקלים במשקל מטבח (עולה כ-100-150 שח).
º
לא החלפת את המקלדת בסוף?
24/07/14 07:12
26צפיות
טרם.
24/07/14 11:02
82צפיות
אבל אפשר לומר שמצאתי דרכים להסתדר בינתיים.
לא?
º
עובדה שלא אם שמתי לב!
24/07/14 12:16
13צפיות
º
זה רק כי יש לך ידע מוקדם
24/07/14 16:04
12צפיות
טריק לריסוק עגבניות
24/07/14 09:14
149צפיות
לקוסמת הורודה: כשצריך שתי עגבניות מרוסקות כמו במתכון שנתת, אז מרסקים בפומפיה, באופן הבא - חותכים כל עגבניה לשני חצאים. מרסקים כל חצי בנפרד, מהצד החתוך, כך שרק התוכן של העגבניה מתרסק, והקליפה משמשת כמגן לאצבעות.

כדאי לך לקנות כוסות מדידה בחנויות למוצרים מוזלים. זה לא יקר וזה מאד שימושי. בדרך כלל זה מגיע בסט של כוס אחת, חצי כוס ורבע כוס.

ואם את רוצה לרסק כמות גדולה של עגבניות, אז הנה טריק לריסוק עגבניות.

הבן שלי למד מחבר שלו את השיטה הבאה לרסק עגבניות למלוואח ולג'חנון.

לוקחים כמה עגבניות וקוצצים לקוביות גדולות. מכניסים לכלי פלסטיק עמוק ומוסיפים מעט מלח. דוחפים פנימה בלנדר מוט ומרסקים בתנועות למעלה-למטה ובאלכסון סיבובי, עד שהכל מרוסק.

מחכים דקה או יותר ואז מגישים עם ג'חנון או מלאווח.

מה שיפה בשיטה הזאת זה שמרסקים את העגבניות עם הקליפה. הריסוק בבלנדר מוט מפורר את הקליפה לגמרי (וגם את הגרעינים), ולא מרגישים חתיכות קליפה ברסק. והכי חשוב, הקליפות והגרגרים המרוסקים גורמים לרסק להיות יותר סמיך, יציב וטעים.

למתקדמים: מוסיפים לכלי גם שן שום, קצת אבקת צ'ילי וטיפ טיפה כמון.

25/07/14 21:31
22צפיות
הבלוג שלך הוא חוויה קולינרית מדהימה
זזה לראות שם מתכוניםםםםםםם
º
תודה!! שבת שלום!
26/07/14 00:25
4צפיות
אפשר גם במעבד מזון? מתלבטת אם לקנות מעבד
26/07/14 00:27
34צפיות
מזון או בלנד מוט...
רוצה להפוך מרקים לחלקים יותר ולהכין שייקים בריאותיים...
שני מכשירים לשימושים שונים
26/07/14 00:54
42צפיות
אם ניתן, מומלץ להחזיק גם וגם.
אם צריך לבחור אחד בגלל תקציב, אז בלנדר מוט כנראה עדיף. זול משמעותית ומספק רבים משימושי מעבד. למרקים משתמשים במוט ולא במעבד.  
שייקים מכינים בבלנדר, מכשיר נפרד.
º
למה אי אפשר להכין שייקים בבלנדר מוט?
26/07/14 01:08
9צפיות
אולי אפשר עם מגבלות.
26/07/14 01:56
47צפיות
לא בטוח שכל דבר ניתן לטחון בבלנדר מוט (עלים? אגוזים?).
אולי אפשר להכין שייקים של פירות.
על כל פנים, כל העניין נראה לי לא נוח וגם צפוי להשפריץ קשות.
לא למטרה הזו הוא נועד.
º
ומה לגבי הכנת שייקים במעבד מזון?
26/07/14 03:14
7צפיות
º
במעבד מיני. לא באחד מהגודל הסטנדרטי.
26/07/14 12:50
8צפיות
º
ותודה
26/07/14 01:16
4צפיות
מעבד מזון, בלנדר ובלנדר מוט
26/07/14 09:05
37צפיות
להפוך מרקים לחלקים - הכי טוב עם בלנדר מוט.

שייקים בריאותיים - הכי טוב עם בלנדר רגיל, עם מיכל גדול ומנוע חזק. לא חייבים משהו יקר, יש בלנדרים טובים במחירים סבירים בחנויות למוצרי חשמל.

אפשר להכין שייקים עם בלנדר מוט (כן, הוא מרסק גם אגוזים ועלים ירוקים) אבל יש עם זה כמה בעיות. צריך כלי פלסטיק צר ועמוק שהמוט ייכנס לתוכו ותוכלי לטחון את השייק עם מינימום השפרצות. צריך לרסק את הכל ביד במשך כמה דקות בתנועות סיבוביות, שזה קצת ניג'וס. ובסוף יוצאת כמות קטנה יחסית, כוס או כוס וחצי. אז כן, זה אפשרי, אבל בלנדר רגיל הרבה יותר נוח לזה.

לגבי עגבניות מרוסקות, אז אפשר גם בבלנדר רגיל או במעבד מזון, אבל שניהם משאירים חתיכות קטנות של קליפה שלא כל כך נוח לאכול אותן. לעומת זאת, בלנדר מוט מרסק את העגבניה עם הקליפה והגרעינים לרסק חלק לגמרי, ולא מרגישים חתיכות קליפה.

תודה עזרת מאוד!
26/07/14 09:22
28צפיות
מה הבלנדר מוט לא מגיע עם כלי פלסטיק עמוק יחד איתו?
יש כאלה שכן ויש כאלה שלא
26/07/14 17:39
18צפיות
אני קניתי אחד זול ב-99 ש"ח שלא מגיע עם כלי אבל עושה עבודה מצויינת.

האמת שהכנתי בדיוק את המתכון הזה עם עגבניות
24/07/14 14:33
71צפיות
חתוכות לא-כזה-דק. כה טעים! אוהבת עגבניות
השיטה שלי-עגבניות מגורדות.
25/07/14 21:16
51צפיות
לחתוך עגבניה לחצי
להוציא את הצ'ופצ'יק

ואז לגרד בעדינות במגרדת-פומפיה.

לפעמים גם מגרדים אצבעות , אבל עם תרגול, אני כבר שנים עושה ככה-מתרגלים ולא קורה כלום לאבצעות.

אני הייתי עושה עם עגבניות מגורדות ולא עם רסק.
רסק בכללי אני בכלל לא משתמשת.
כי זה לא אותו הטעם.
º
תודה לכולכם מקסימים!
26/07/14 00:24
6צפיות
איך אפשר להפוך מנה כזאת לטבעונית?
25/07/14 21:25
125צפיות

לינק
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?Ent...

אשמח לרעיונות
פתאום בא לי פיצה
להחליף את השמנת החמוצה בשמנת טופוטי
26/07/14 14:41
65צפיות
שמנת מתוקה יש צמחית (אולי היא מתכוונת לשמנת לבישול שגם כן יש צמחית).
במקום גבנ''צ, גבינת קשיו או אחד המתכונים האחרים לגבינות טבעוניות שאפשר לגגל או למצוא בפורום (חפשי בבלוג של גבי. יש לו שם מתכון לגבינה לפיצה).
º
תודה רבה
26/07/14 15:32
7צפיות
ויש מתכונים טבעוניים מראש
26/07/14 14:45
52צפיות
כמו הפלא הזה שהכירה לנו Adic1
http://mashudov.wordpress.com/2012/09/04/tomato_ki...
אפשר לגגל פשוט ''פשטידת פסטה טבעונית'' ולקבל מתכונים שונים
(לדעתי גם במתכון המקורי אין צורך בביצה).
צמחונות - ההתחלה
26/07/14 11:12
73צפיות
שלום רב

בני בן ה 16 החליט להיות צמחוני.

אשמח לקבל המלצות על מה לתת לו לאכול במקום הבשר שאכל עד היום.

במקביל אשמח לקבל כל המלצה ו/או חומר בנושא זה.

דרור
ערכים תזונתיים עיקריים שמתקבלים מבשר
26/07/14 12:43
72צפיות
הם ברזל, חלבונים ו-B12.

חלבונים מהצומח: אין כל כך צורך להשקיע מחשבה. הם נמצאים בכל דבר.
אם בכל זאת רוצים צריכת חלבונים גבוהה, תזונה צמחית עשירה בחלבונים היא כזו שמבוססת על דגנים ו/או קטניות.

ברזל: בעיקר בעלים ירוקים וקטניות (סויה, חומוס, עדשים, סוגי שעועית טריה). גם בטחינה מלאה.
בכל מזון באשר הוא יש מעכבי ברזל ביוכימיים כלשהם. אבל תכולת הברזל בנ''ל גדולה מספיק כדי שכמות כלשהי תספג מכל דבר שאוכלים עד לסך כולל של צריכה יומית נאותה (ניתן למעקב פשוט ע''י בדיקות דם תקופתיות).
בכל זאת חשוב לשים לב בצריכת ברזל: להפריד את צריכתו ממוצרי חלב, קפה/תה/קולה (מעכבי ספיגה מובהקים) ולהצמיד את צריכתו לויטמין C (עגבניות, לימון, גמבה) שמעלה משמעותית את הספיגה.

B12 - היחיד שלא ניתן להשיגו בתזונה מהצומח. מיוצר ע''י חידקים. את ה-B12 צורכים בטבלית מציצה מתחת ללשון פעמיים בשבוע.
ביקרתם כבר באתר אנונימוס בנושא התזונה?
26/07/14 12:46
47צפיות
מקום להתחיל בו (יש להם הרבה מאמרים מעמיקים יותר בנושא תזונה).
אנונימוס גם מספקים יעוץ מסובסד ע''י תזונאית. לינק בתחתית העמוד
http://veg.anonymous.org.il/cat2.html
זה לא קרה מעולם - בישולים לסופ''ש
25/07/14 23:14
95צפיות
לא קרה מעולם שפחתתי את השרשור הזה.

הקונפורמיסטים שוב אירחו אצלם ארוחת ערב טבעונית. הפעם משהו קטן. חמות אחת וזוג חברים קרניסטים עם שני ילדים.
הקרניסטים הביאו:
אורז לבן
ממולאים
עוגת שוקולד
שני סלטים: ערבי וסלט עלים-שרי-זיתים.

הטבעוני הכין:
צ'ילי נון קרנה
פאי רועים (פאי שכולו ''בשר'')
צ'יפס

הקרניסטים עפו לגמרי על הפאי רועים וכרגיל היה יותר מדי אוכל.
כרגיל אצל הקונפורמיסטים חסרים דברים לאירוח: קטשופ (נראה שלילדים לא אכפת לאכול צ'יפס בלי), קפה שחור לאחרי, קינוח (מזל שהחמות הצילה עם העוגה. אין על חמות שיודעת לגגל),
נענע - כי שכחנו שהפסקנו עם חליטות ובגינה שלנו אין כלום חוץ מלמון-גראס (אולתר משהו נחמד מלמון-גראס ושקית חליטה מוכנה).
סה''כ היה מוצלח לעילא ולעילא, והאמת שזה כבר לא מפתיע אף צד. ככל הנראה קרניסטים הפסיקו לבוא עם ציפיות לאף מעוקם בארוחה טבעונית.
נמצאה הסיבה לסכסוך
25/07/14 04:28
252צפיות
אז התארחתי הערב לערב יין אצל חבורת חובבי יין. הרבה יין משובח (באמת הרבה ובאמת משובח). כצפוי, המנה העיקרית היתה דג, אבל שאלו מי לא אהב דגים והציעו קציצות במקום...... עם זאת, רק מכל הסלטים שלפני היה אפשר לשבוע ובכיף.
כצפוי, תוך כדי שירה בליווי גיטרות חובבים, החלו הדיונים על הצבע האדום, גם זה שמביא איתו טילים, וגם זה שמעורר שדים חבויים אצל הטובים באנשים. משם גלשה השיחה ל"למי מותר להפגין כשתותחים רועמים  ולמי לא" (הקונצנזוס היה די רחב) ואז עברו לענייני יפי נפש, גיס חמישי ומי צריך ללכת לעזה.

אבל קצת אחרי שהרוחות להטו, ובגלל שאחי החליט שנמאס לו וניסה להבהיר לאנשים כיצד השיח שלהם נשמע, רק אז הובהר לי מה מקור הבעיה.
הבעיה, כפי שטען בחריפות, עורך דין לוהט וסמוק לחיים, תוך ביס מהדג ולגימת קברנה משובח, היא "השמאלנים הטבעונים".
משם לא נותר לנו אלא להמשיך את השירה, ולקנח  בשיר "אני מבטיח לך ילדה שלי קטנה שזו תהיה המלחמה האחרונה".

אבל מה שכן, שווה היה לבוא עם המטוס האחרון לארץ
ולו בשביל צלחת המנגו והתאנים שאני מחסל כל ערב אחרי קטיף אצל החותנים.
שיהיה לכולנו שקט.
טוב שנמצאה הסיבה!
25/07/14 09:53
104צפיות
מקווה שתהיה לכם חופשה נעימה למרות המצב...
כבר באתי לכתוב בתדהמה:
25/07/14 11:18
138צפיות
"אתה רוצה לומר שהשיח הישראלי המחליא הגיע עד לקהילה הישראלית בארה"ב?!" ולהוסיף גם "" אחד.
ואז הסתבר שאתה פה




אני חושב שהיחידות שיכולות להתעודד מהמצב הן הפרות והתרנגולות. הן תמשכנה להשחט בהמוניהן, אבל סוף השעבוד מתקרב. ניני-ניני-ניני-ניני-ניניהן אולי יהיו חופשיים, כיוון שהספינה שנקראת התרבות האנושית שוקעת (ייאי?) בהדרגה ובהתמדה.
אם אתה חושש שהשיח לא הגיע לארה"ב
25/07/14 11:32
138צפיות
ובענייני טבעונות עסקינן, אז אני מזמין אותך לחפש בפייסבוק את הטבעונית הרו-פודיסטית הנודעת שירלי בר (שמתגוררת בניו יורק) ולנסות לקרוא במשך שתי דקות שלמות את מה שהולך שם. אזהרה מראש- זה לא קל.

דיסקליימר, אין לי שום בעיות עם אנשי ימין, שמאל, ומרכז, בין אם הם טבעונים ובין אם הם לא. יש לי בעיה עם ... טוב, אתה כבר תקרא את הגיגי הגברת.
אומג! ודפ!
25/07/14 12:10
103צפיות
אבל תודה על דקה של צחוק
צחוק יפה לבריאות - הרופאים ממליצים לצחוק
לצחוק זה טוב
25/07/14 12:25
84צפיות
אני כבר מזמן לא מסוגל לצחוק מהדברים הללו. פעם הייתי כועס, היום אני רק עצוב.
תמיד ידעתי שאני הסיבה האמיתית
25/07/14 11:45
102צפיות
גם שמאלנית, גם טבעונית, גם אישה, ועוד פמיניסטית [השם ישמור, אבל גם אתאיסטית אז כנראה שלא אסתמך על זה ]. לא היה צריך בכלל לחפש את הסיבה מלכתחילה כשהיא כה גלויה מול עינייך הרואות.
מסור דרישת שלום.
25/07/14 17:32
100צפיות
מעולם לא ידעתי שיש לי כוח כל כך רב בידיים. בסוף השב"כ באמת יבוא אלי באישון לילה. מפחיד לחיות פה (ולא בגלל הרקטות).
ואם כבר, אז
25/07/14 17:38
79צפיות
מנהלות הפורום, חברות מואדמות ושאר גולשים קבועים ומסורים - אני מבקש להתנצל על הדלילות בתגובות שלי לאחרונה.
המצב הנפשי קצת רעוע בימים אלו (מסיבות אישיות בעיקר), ויחד עם גועל הנפש המילולי שפושה ברחבי הארץ (והפייסבוק, כולל במעוזים טבעוניים) - הסאה הוגדשה ומרצי ירד מאוד.
אז לא - לא נעלמתי מכאן. אני קורא את התגובות. אבל גם אם יש לי משהו לומר, קשה לי לכתוב יותר מדי לעת עתה. מבקש סליחה מכולם/ן ומקווה לימים טובים יותר לכול.
בן, נראה לי שרק שייק חלבה בבר קיימא
25/07/14 18:05
72צפיות
ירים את מצב רוחך....

אם הרמז לא היה ברור, אז..
רחרחתי אפשרות למפגש עם גידי שמר?
25/07/14 23:02
64צפיות
יש אופציה למפגשון פורום על רקע הטילים אם כבר הזדמנת לשכונה?
אם לא למענם אז למען מצב הרוח של וג'טליאן
º
לאכול דגים זה אבל תינוקות של צרעות???
25/07/14 19:34
29צפיות
º
אל תשכח את הסברס, הם גם מדהימים עכשיו
25/07/14 19:35
25צפיות
האח הגדול
24/07/14 12:51
196צפיות
צפיתי בפרק אתמול אבל הייתי עייפה וקצת מופתעת מכדי לכתוב
אבל חייבת להוציא

אחרי השרשור הקודם על הפיצוץ בין טל לעינב ונופר בגלל אכילת בשר והתענגות עליו ליד טל בלי שיש לך אפשרות לעזוב

אתמול שודרו קטעים בהם הדיירים חולקו לשתי קבוצות שתכננו חתונה לזוג מהדרום שמתחתן בשבת בבית האח הגדול

היה הזוי... לא רק שטל היתה באותה קבוצה עם שתי הבנות הנל
אלא היתה צריכה לשמוע על הרכבת התפריט ולצפות בהגשתו לבני הזוג
אני לא חושבת שבתפריט של אף אחד מהקבוצות היתה מנה אחת טבעונית שלא לדבר על צמחונית

יכול להיות שלא שודרו קטעים בהם טל מתנגדת או לפחות מביעה איזושהי תרעומת?
או ש...


למה הזוי?
24/07/14 12:58
161צפיות
בכל החתונות הגשה שהייתי בהן (להבדיל מחתונות בופה) לא היתה מנה טבעונית (וגם לא צמחונית), והייתי צריכה לבקש במיוחד (וגם קיבלתי).
מה יש לה להתנגד? זו לא החתונה שלה, והיא לא מחוייבת להשתתף בהכנת האוכל.
מעבר למשימה, מדובר בחתונה של זוג אמיתי שהוא לא טבעוני.
חתונת דמים זה הסטדנרט לצערי.
נדמה לי שקראתי איפשהו שטל התבאסה מזה, וזה גם הגיוני, אבל לא היתה דרמה. לא משהו שמעניין לשדר.
לא צופה באח הגדול
24/07/14 13:23
138צפיות
אבל לפי מה שהבנתי מדיבורים בפייסבוק וכו' זה לא שסתם מגישים בשר באותה חתונה אלא יש כוונה להגיש גם כבד אווז!
כששמעתי על זה באמת תהיתי איך טל תגיב לכך וזה נשמע באמת כמו עוד איזושהי קונספירציה אנטי טבעונית.

בכלל כל הקטעים המדוברים מוכיחים שוב מעבר לכל ספק את מה שכבר היה ידוע מראש: שזאת תוכנית תת רמה מהסוג הנחות ביותר וטוב שאני לא צופה בה. (ובכלל, בימים אלה שכל יום נהרגים עוד ועוד חיילים, את מי בכלל מעניינת תוכנית הזבל הזאת?)
אני לא שותפה לתחושבת הקונספירציה הזאת
24/07/14 13:33
122צפיות
גם אני קוראת אותה בפייסבוק, והיא נראית לי קצת מנותקת.
לפעמים נדמה לי שיש טבעונים שחיים בבועה ושוכחים שבעולם הלא טבעוני יש נורמות אחרות.
כן, אחת ההצעות היתה כבד אווז. לצערי, למרות שנתקלתי בהרבה טבעונים שחושבים אחרת, לא מדובר בטאבו. הרבה מקומות מגישים כבד אווז כמאכל יוקרתי, והרבה אנשים לא רואים בהחרמה שלו כקונצנזוס.
אגב, ויגן פרנדלי סימנו באחד מהאירועים שלהם מסעדה באשקלון כמומלצת באיזה פסטיבל אוכל, ומדובר במסעדה שמגישה כבד אווז.
לגבי היתר את צודקת, מדובר בתכנית תת רמה מהסוג הנחות ביותר, אני כבר מתה שטל תעוף משם כדי שלא יהיה לי תירוץ לבהות באיכככ הזה (סתם סתם )
אגב, בוואלה יש טור מה זה מצחיק על האח הגדול, קבלו:
http://e.walla.co.il/?w=/5126/2768673
אגב כבד אווז - לא הוצע מחוץ לחוק?
24/07/14 14:16
80צפיות

וחוץ מזה סתם התבאסתי שלא היה אפילו משפט שקשור איכשהו?
וגם היה לי מוזר שהיא בכלל היתה בקבוצה אחת עם השתיים שגרמו לה כזה שבר גדול!
º
* הוצע=הוצא
24/07/14 14:16
9צפיות
הגידול שלו הוצא מחוץ לחוק בישראל
24/07/14 15:19
86צפיות
אבל אין חוק שאוסר על ייבוא.
זה נכון שטל באה לקדם אג'נדה (ואני לא חושבת שיש אחד שלא יודע את האג'נדה שלה) אבל אין להפקה מחוייבות או ציפיה ריאלית לתת לה להכניס את האג'נדה הזאת בכל תכנית.
שידרו שעינב מוודאה איתה שהיא מבינה שיהיה בשר אצלם, וטל ענתה לה שמן הסתם גם בקבוצה השניה זה המצב.
עינב ונופר לא גרמו לה שום שבר, הן אכלו בשר ודיברו על זה, לא היתה מצידן שום פרובוקציה, אלא רק חוסר רגישות.
הקהל אוהב למיין את המשתתפים לאויבים ולידידים של הפייבוריט שלהם, אבל המציאות בבית היא קצת יותר מורכבת ודינמית מזה.
ממה שהבנתי
24/07/14 15:20
61צפיות
היצור בארץ נאסר, אבל סחר בזה קיים מחו"ל.
אתמול היא ואלדד צרחו לאח הגדול שיביא להם מנה
24/07/14 14:27
156צפיות
טבעונית, ואלדד ביקש בפירוש את ההמבורגר של "טבע-דלי" (להזכירכם, הוא הפך לטבעוני רק בבית ).
+ לגבי העניין, היא הביאה הסתייגות אבל היה
24/07/14 14:30
112צפיות
ברור שזה אבוד מראש (בפעם הקודמת שהיא יצאה עליהן בגלל הבשר, זה פירק אותה לכמה ימים טובים עד ששקלה לצאת מהבית.. זה מאוד סוחט נפשית), היא הסבירה להן שם ואף אחד לא הקשיב והיא כנראה לא רצתה לריב על זה ולהתמוטט שוב.. אגב, במהלך הטעימות עם בני הזוג היא קמה ונכנסה הביתה, לא  שמים לב לזה בתוכנית ששודרה כי זה צולם כך שפחות ישימו לב אבל בהחלט אפשר לראות שהיא לא שם..
חבל שלא הראו שהיא קמה בשלב הטעימות
24/07/14 14:55
97צפיות
אני לא שמתי לב לזה וחשבתי כל הזמן איך היא עומדת בזה..
אני מקווה שיראו את הבקשה הרועמת שלה ושל אלדד בשידור בשבת
אני זוכרת שקארתי במאקו בחדשות מהבית
24/07/14 14:30
139צפיות
או משהו כזה שטל מאוד התנגדה לכבד אווז....

לא חושבת שהייתה לה ברירה....
לא מדובר בחתונה שלה והזוג אוכל בשר...

דווקא בקבוצה השנייה הציעו פסטלים צמחוניים בנוסף לבשריים...
היה לי מוזר שהקבוצה שלה לא הציעה בכלל אופציה לצמחונים...
יתכן שהיא התעייפה?
24/07/14 14:57
99צפיות
ראיתי שהיא התמקדה בצילום (והיתה טובה מאוד) ובשמלה
אולי זה עזר לה לעבור את המשימה עם שפיות
אולי...אני חושבת שהיא גם הבינה שהיא אגרסיבית
24/07/14 15:06
94צפיות
מידי ועושה נזק...

בהתחלה לא סבלתי אותה אבל לאחרונה היא התחילה להתחבב עלי...
היא לא בן אדם רע...אני חושבת שהיא מאוד מסורה למטרה שלה ולפעמים היא פוגעת באנשים בלי לשים לב....

אגב...מאוד הופתעתי שהיא אמרה שהבת שלה מכה את בעלי החיים כי ככה מחנכים אותם...המשפט הזה ממש לא מתאים לה וממש הופתעתי..
ועוד לגבי כבד האווז - מכתב להפצה
24/07/14 15:06
82צפיות
מכתב שנשלח להפקת האח הגדול בנושא פיטום אווזים
https://www.facebook.com/270708916422580/photos/np...
טל התנגדה לכבד אווז וגם הסבירה להם
25/07/14 12:06
101צפיות
על הפיטום וכמה שזה נורא אבל זה לא עניין אותם.
היא גם ניסתה להכין אופציות טבעוניות אבל האח הגדול הסביר להם שהם צריכים להחליט על 2 מנות פתיחה, מנה ראשונה אחת, מנה עיקרית אחת, תוספת, סלטים וקינוח. למרבה הצער הם בחרו גם בקבבוני תינוק וגם בכבד אווז בתור מנות פתיחה.
בהגשת הטעימות לזוג טל קמה והלכה לסלון והיתה מאוד מבואסת. היא חזרה כשנגמר החלק של הטעימות והיתה נסערת, חלק מהדיירים האחרים נתנו לה כזה מבט של "הכל בסדר?" והיא לאט לאט התאוששה ויצאה מזה.
היא ידעה שזה קרב אבוד ושהיא תעשה נזק אם תתפרץ אז היא התרחקה מהחלקים של האוכל והתמקדה בדברים אחרים - לקחה על עצמה את הצילום והיתה תותחית בזה. גם באירוע היא היתה חיובית ושמחה וצילמה והיתה נחמדה לכל האורחים וביימה את הזוג לצילומים יפים והיתה מדהימה. היא הפיקה מהמשימה הזו את הכי טוב שיכלה ועשתה את זה בגבורה (אני לא הייתי עומדת בזה כמוה).
מחפשת המלצות על חנויות ציוד לבע"ח במרכז
23/07/14 19:33
116צפיות
אני צריכה לארגן משלוח גדול של מזון, ארגז חול וחול קריסטאלי לחבר ששומר על חתול לחצי שנה, אשמח להמלצה על חנויות/חנויות אינטרנטיות שאינן מחזיקות בע"ח, בעלות מחירים סבירים ורצוי זולים, שעושות משלוחים לאזור רמת גן. ובכלל, אם יש לכם סיבה טובה לרצות שחנות ספציפית תרוויח כסף, אשמח לדעת.

תודה
אלה, הביביסיטר וה-

נ"ב - מחפשת ביביסיטרים מוצלחים לעוד שני ו בעל צרכים מיוחדים, לשלושה חודשים החל מסוף אוקטובר לרגל נסיעה לחו"ל. אם אתם מכירים אנשים טובים ומתאימים אשמח מאוד לדעת.

שוב תודה
היפופוטם
23/07/14 21:10
74צפיות
http://www.all4pet.co.il/infopage.asp?page=191
*אנו מספקים ציוד לכלבים, חתולים, ציפורים דגים וחיות קטנות אחרות ואיננו סוחרים בבע"ח !*

בלי קשר יש להם מחירים טובים והם נחמדים בצורה קיצונית.
º
תן לחיות- יושבים בשוהם, מחירים טובים.
23/07/14 21:21
17צפיות
º
עושים משלוחים.
23/07/14 21:22
5צפיות
החנות של עמותת "חברים לחיים"
24/07/14 07:16
45צפיות
80% מהרווחים הם להצלת כלבים.
משלוחים לכל הארץ.
החנות:
http://www.f4l.org.il/
אתר העמותה:
https://sites.google.com/a/pets4life.co.il/heb/
º
בייביסיטר בביתך?
24/07/14 14:33
16צפיות
º
זו לא תהיה אפשרות. הבית מאוכסן
24/07/14 17:49
12צפיות
תודה לכולם על התשובות
24/07/14 17:53
52צפיות
מקסים לגלות חנויות מוצלחות שלא מנצלות חיות, ואפילו תורמות להן.
שאלה שמטרידה אותי
23/07/14 01:01
286צפיות
לפני כיומיים אכלתי עם אחותי בג'פאניקה והזמנתי מוקפץ טבעוני. המנה הגיעה כאשר בטעות עשו אותה עם נטיפי ביצה. המלצר התנצל והציע להכין לי מנה חדשה. אחותי טענה שבכך אני מעודד בזבזנות והמנה תיזרק לפח דבר שהוא כמובן ממש לא אקולוגי. אני כן ביקשתי להכין את המנה מחדש ללא ביצה, אבל השאלה המקננת בי היא האם עשיתי נכון. אני מודה שאם היו מכינים לי את המנה בטעות עם עוף במקום הטופו לא הייתה לי דילמה, אבל בעיניי ביצה לא שקולה לבשר דבר שהוא כמובן פסיכולוגי מכיוון שכנראה ביצה כרוכה ביותר סבל מאשר בשר תרנגולת.
מה נכון לעשות ?
שאלה טובה
23/07/14 07:45
183צפיות
בטווח הרחב, טבעונות היא אקולוגית יותר, הרבה יותר.
כשפורטים את ההשפעה של טבעונות/ טבעונים על הסביבה, בוודאי שנמצא גם לא מעט דוגמאות שבהן קידום הטבעונות עושה נזק סביבתי:
חלוקת פלאיירים היא לא סביבתית, ארגון הפגנה הוא לא סביבתית, אפילו להסיע כלב לוטרינר זה לא סביבתי.
לדעתי, למעשה שעשית- החזרת המנה יש השפעה חשובה על העברת המסר של טבעונות, בדיוק כמו שהפגנות ופלאיירים עושים.
נכון, תמיד יש אפשרות שהעובד לא הפנים ושהמנה נזרקה לשווא, אבל סביר שאם נמשיך לנדנד ולהתעקש, זה רק יעזור להפנמה של המסר, גם אם זה יעשה ממטרה כלכלית בלבד כצעד ראשון.
קרה לי משהו דומה
23/07/14 09:09
130צפיות
כשהזמנתי בארומה סלט ירושלמי וביקשתי בלי ביצה. בסופו של דבר, קיבלתי עם ביצה והתלוננתי. מנהל המשמרת הסתכל על ההזמנה וראה שהעובד בקופה לא טרח לציין את הבקשה שלי ונזף בו ש"עכשיו המנה הזאת הולכת לפח". זה לא היה לי נעים בכלל, אבל לפחות ככה כנראה יקפידו יותר ויזרקו בסופו של דבר פחות מנות שגויות... אגב, לא בטוח בכלל שזה נזרק, אני לא אתפלא אם פשוט יתנו את זה למישהו אחר שיזמין את המנה, או שהעובדים יאכלו את זה.
שווה לדעת שלפעמים לא זורקים לפח, אלא משאירים
23/07/14 11:32
157צפיות
לעובדי המטבח והמלצרים לנשנש תוך כדי המשמרת. (בייחוד כשעוד לא נגעו במנה)
במקרה שלי כן אכלתי מהמנה
23/07/14 12:56
149צפיות
כך שאני מאמין (ומקווה) שהם כן זרקו אותה.
כשהייתי בטיול בקנדה שנה שעברה קניתי בסופרמרקט ממקרר, שחשבתי בטעות שהוא טבעוני, שניצולוני סויה שגיליתי בדיעבד שמכילים ביצה. למרות זאת אני לא זרקתי את השניצלונים שנשארו אלא סיימתי אותם כי לא ראיתי ערך בלזרוק את האוכל לפח. האבסורד מבחינתי הוא שאם הייתי מגלה שהם מכילים בשר אני בוודאות לא הייתי ממשיך לאכול מהם למרות שלדעתי ביצה גרועה מבשר - סתם נקודה למחשבה שעלתה אצלי
האמת היא שטעם הביצה במוקפצים למשל הוא
24/07/14 14:26
69צפיות
ממש מורגש, קרה לי כבר כמה פעמים שפשוט יצאתי עם בחילה נוראית אחרי כמה ביסים - יש טעם מאוד distinctive לביצים, ואחרי תקופה שלא נגעתי, זה עשה לי רע ממש..
(זה מצחיק, כי פעם מזמן חברה טבעונית אכלה בטעות משהו עם ביצה וממש נתקפה כאב בטן וחשבתי שזה משונה ביותר, אבל זה ממש ככה ).

ככה שאני ממש מזדהה עם ההחזרה מהפן הזה. זה כמו להזמין כל דבר ולקבל איתו משהו שטעמו דוחה אותך.. את יודעת כמה מנות במסעדות מוחזרות עקב כמה עלי כוסברה לקישוט?
נקודתית זה נכון שזה בזבוז ולא אקולוגי
23/07/14 11:48
120צפיות
אבל לטווח הרחוק זה חשוב להקפיד כדי שלא ימשיכו לעשות טעויות כאלה ובכך טבעונים לא יוכלו להיות טבעונים כי לאף אחד לא יהיה אכפת אם יש או אין ביצה במנה שלהם. הדרך היחידה שנותני שירות לומדים זה ע"י הפידבק והנזק לכיס, מנה שנזרקה תוביל לזהירות יתר להבא כי זה עולה להם כסף.
מעבר לזה שאם היו מגישים לי מנה עם ביצה אני לא הייתי מסוגלת פיזית לאכול אותה כי מעבר למחשבות על התרנגולות והאפרוחים - אחרי שלא נגעתי בביצים כ"כ הרבה זמן, יש להן טעם נוראי (מנסיון- טעמתי בטעות ביס של אטריות מפאד תאי ואפילו שלא היתה בביס עצמו ביצה, הטעם שלה השתלט על כל הטעמים האחרים וזה היה בלתי נסבל).
כשמגישים לי סלסלת לחם עם הפלסטיק הקטן של החמאה אני מיד מחזירה את זה כדי שלא יזרקו. וכשאני מזמינה סלט אני מראש אומרת לא להביא רטבים כדי שזה לא ייזרק סתם.
כשאני מזמינה קפה על סויה אני מוודאת פעמיים ושלוש עם המלצר/ית שהם הבינו ורשמו סויה כדי שלא יתבלבלו ויכינו סתם קפה עם חלב פרה.
עניין של הרגל, גם של הלקוחות וגם של נותני השירות.
האמת שזו שאלה די מוזרה בעיניי.
23/07/14 13:59
124צפיות
אם היית מזמין פסטה ברוטב עגבניות והיית מקבל פסטה ברוטב פסטו לא היית מחזיר את המנה?
אם היית מזמין צ'יפס ובמקומו מקבל אורז, לא היית מבקש שיחליפו לך?
בעיניי זה בדיוק אותו הדבר. הזמנת משהו מסוים וקיבלת משהו אחר. כמובן שתבקש להחזיר את המנה ולקבל במקומה את מה שהזמנת. אין קשר טבעוני או אקולוגי או וואטאבר.
אני אומנם צמחונית ולא טבעונית אבל אם הייתי
23/07/14 18:44
169צפיות
טבעונית ומקבלת מנה שמכילה ביצה בטעות לא הייתי אוכלת והייתה מבקשת להחליף...
יש מצב שאת הצמחונית היחידה כאן?
23/07/14 18:55
127צפיות
עושה רושם שכל היתר טבעונים.
º
אני חושבת שיש עוד כמה :) בודדים....
23/07/14 18:55
35צפיות
לא הספקתי להניד עפעף וכבר ענית:)
23/07/14 19:00
124צפיות
הקלות שבה זה מתואר לעיתים פה לא כ"כ ברורה לי.
אם כי בתור מי שמצמצם צריכת מהחי בכלל ובשר בעיקר (היום אכלתי קציצה אחת אחרי התנזרות של שלושה שבועות), אני מתחיל לראות שככל שעובר הזמן באמת מתרגלים.
כנראה שבאמת זה עניין של הרגל ולמידת העניין.
כמה זמן את צמחונית אגב?
14 שנה כבר....
23/07/14 19:07
112צפיות
גם את מגיבה מהר :)
אתה מגיב*
23/07/14 19:12
87צפיות
כן גם אני מגיב די מהר (כשאני על המחשב)
אגב, הצצה בכרטיס האישי היתה מונעת את הבלבול
אבל זה בסדר גמור.
14 שנה זה המון ואם הגיל שכתוב בכרטיסך (אני מסתכל רואה?נאה דורש נאה מקיים)נכון התחלת להיות צמחונית בגיל 13?
מצטערת...פשוט אני לומדת בין לבין :)
23/07/14 19:19
99צפיות
כן...עוד מעט 14 שנה....באוקטובר אהיה בת 28...
רכבתי על סוסים ועבדתי בחווה ובשלב מסויים לא יכולתי לאכול את החיות ששיחקתי איתן...

האמת שבשר לא ממש חסר לי...

מודה שלפעמים יש דברים שאני מצטערת שלא טעמתי מעולם (שוורמה, המבורגר עם גבינה וסטייק שמנת פטריות) ולפעמים יש מאכלים שאני מתגעגעת אליהם (על האש, שניצל של אמא ועוד כמה.) אבל לרוב אני מסתדרת עם זה...

פירות ים מעולם לא אכלתי וזה ממש לא מושך אותי...
דגים גם לא ממש אהבתי...

אתה טבעוני/צמחוני?...
רואים שאת לומדת ולא מרוכזת במה שכאן
23/07/14 19:26
91צפיות
גם אני קצת לומד בין לבין (לא משהו יותר מדי מעניין...)
חח כתבתי בהודעה שכותרתה לא הספקתי להניד עפעף:
"אם כי בתור מי שמצמצם צריכת מהחי בכלל ובשר בעיקר (היום אכלתי קציצה אחת אחרי התנזרות של שלושה שבועות)"
כלומר, אני עדיין לא צמחוני וקל וחומר לא טבעוני, אבל ער לנושא בואי נגיד כך.
יפה שעוד מעט את בת 28 ועוד מעט 14 שנים בצמחונות-חצי מחייך למעשה.
º
הזמן עובר מהר מידי :) עוד מעט בית אבות חחחח
23/07/14 20:42
17צפיות
º
תוסיף עוד אחד לרשימה
23/07/14 21:07
23צפיות
º
23/07/14 21:22
6צפיות
º
גידי אתה צמחוני?...היית בטוחה שאתה טבעוני...
23/07/14 21:34
32צפיות
צמחוני, אמנם יותר קרוב לטבעונות מאשר לצמחונות
23/07/14 21:55
151צפיות
אבל בהחלט נופל תחת הגדרות צמחוניות
במידה ואינכם יודעים. לי זה היה חדש.
24/07/14 12:19
119צפיות
באפר עצמות - מגיע בעיקר מדרום אמריקה - משתמשים בין היתר בתעשיית פורצלן, קרמיקה, ואלומיניום.
לחם כוסמין
22/07/14 21:40
101צפיות
אני מנסה לאפות לחם כוסמין, הוא בכלל לא תופח.
מה הסיבה?
זה המתכון:
http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/4671

תודה לעונים!
הרבה אופציות
22/07/14 23:08
67צפיות
כל אחד מהאפשריויות יכולה לגרום לאי תפיחה, ולבטח צירוף של יותר:
1. מדידה בכוסות ולא במשקל היא בלתי מדויקת ויכולה לגרום ל-
2. כמות קטנה של מים לעומת הקמח. גם כך המתכון לא משהו - יש בו כמות קטנה מדי של נוזלים שגורמת לבצק קשה שמתקשה לתפוח.
3. שמרים ישנים שכבר עבר זמנם. (כמות השמרים במתכון גדולה מדי - יותר מפי שניים ממה שבאמת צריך).
4. זמן תפיחה בלתי מספק.
5. זמן לישה בלתי מספק (לפחות 8 דקות במיקסר או 15 דקות ביד)
יש את ענין הקמח?
23/07/14 07:49
41צפיות
כלומר, איך מתנהגים עם קמח כוסמין, יש הבדל?
אני לשתי המון זמן, הוספתי יותר נוזלים ומדדתי בכוס מדידה.
.ומה בכל זאת אני יכולה לעשות עם הבצק?
תודה
בצק שלא תפח - זורקים
23/07/14 07:53
51צפיות
קמח כוסמין מתנהג בעיקר כמו קמח מלא.
סופח יותר מים מקמח לבן, ומפתח רשת גלוטן קצת כמו כמו קמח לבן.
אם עשית הכל כמו שצריך, נשאר השמרים. צריך לוודא שהם עדיין טובים.
איך עושים את זה?
שמים כף שמרים בכוס מים עם כמה כפות קמח (בלילה כמו של פנקייק) ורואים אם זה מבעבע אחרי 10 דקות.
אם לא, אז זורקים וקונים חדש.
אם כן, אז השמרים בסדר ובכל זאת זה משהו שלא עשית בסדר.
השמרים היו חדשים קניתי אותם אתמול
23/07/14 17:59
26צפיות
אבל אולי זאת באמת הבעיה
יש עוד אפשרויות
23/07/14 08:41
60צפיות
לדעתי השמרים שבהם השתמשה השפית הן מסוג "שמרית", כי זה מתאים לכמות (22 גרם) ולתפיחה המהירה (3-4 דקות). צריך לנסות את המתכון עם "שמרית".

עוד בעיה היא בשלבים 7-8 (לערבב כפית סילאן עם 2 כפות מים ולמרוח על הלחמניות, לטבול כל לחמנייה בשומשום מכל כיווניה ולהחזיר לתבנית). השלב הזה נדרש אחרי התפיחה השניה של 30 דקות, והטבילה בשומשום עלולה להרוס את הבועות שנוצרו בבצק, ואז הלחמניות לא יתפחו בתנור כמו שצריך. במקום השלבים האלה, אני הייתי מוותר על "טבילה" כזו. הייתי מתפיח מלכתחילה את הלחמניות על מצע של שומשום, מורח סילאן מלמעלה בעדינות, מפזר את השומשום על הלחמניות ומכניס לתנור.

º
לא הגעתי לשלב של ההתפחה השנייה בכלל
23/07/14 18:01
4צפיות
אפיית לחם כוסמין
23/07/14 14:51
43צפיות
קצת קשה יותר לאפות לחם כוסמין מלחם רגיל.

מה שאני ממליצה זה ללכת ע"פ המתכון אבך באמת לתת יותר דגש לשמרים ולעזרה להם.
שמרים יבשים הם שמרים מיובשים ולכן לעיתים יותר חלשים, לכן מומלץ וזה מה שאני עושה ויוצא לי מדהיםם.
אני משתמשת בשמריים טריים ומשפר ( באים באריזה ביחד והם 100% טבעיים) זה נותן לי תפיחה מעולה, המשפר עוזר לשמרים לתפוח במיוחד עם קמח מלא או כוסמין, גם מקבלים בסוף לחם אוורירי מאוד.

ממליצה בחום5614
השתמשתי בשמרים טריים, לא ייבשים
23/07/14 18:00
34צפיות
יש לך מתכון ללחם כוסמין שאת ממליצה, גם לחם תירס יכול להיות טוב עבורי

תודה רבה
אם כך, זו כנראה הבעיה.
23/07/14 19:33
37צפיות
שמרים יבשים "חזקים" יותר משמרים טריים (בניגוד למה שנכתב מעלי).
זה נובע מהעובדה ששמרים טריים מכילים גם מים, ושמרים יבשים הם נטו שמרים.
לכן היחס בין שמרים טריים ליבשים הם 1:3.
כלומר אם כתוב במתכון 22 גרם שמרים יבשים, צריך 66 גרם שמרים טריים.
תודה רבה, אם יש לך מתכון ללחם כוסמין
23/07/14 23:15
24צפיות
אני מאוד אשמח
מתכון ללחמניות כוסמין
24/07/14 11:22
19צפיות
היי יש לי אחלה מתכון ללחמניות כוסמין
3.3/4 קמח כוסמין לבן
1 כף מלח
2 כפות סוכר
1/2 שקית שמרים טריים(25 גרם )
1/2 משפר אפייה (בא בצמוד לשקית) עוזר לי לתפיחה
1/4+1 מים פושרים

מערבבים את החומרים קלות ואז במהירות בינונית עד שהוא חלק. מתפיחים עד הכפלת נפח.
מחלקים ללחמניות קטנותת (בערך 15 חתיכות) מניחים בתבנית לתפיחה נוספת של חצי שעה. אפשר לפזר מעט קמח ומים מעל ואופים 18 דקות עד שהלחמניות נפרדות

מקווה שברור :)

º
מאוד ברור, תודה רבה
24/07/14 18:10
4צפיות
º
מאוד ברור, תודה רבה
24/07/14 18:10
2צפיות
אני מעדכנת פה.. מכיון שעזרו לי כאן בהמלצות...
23/07/14 05:59
159צפיות
לפני כשבועיים שאלתי פה על מנדי - הקייטרינג הטבעוני.
אז הזמנתי..
הנקניקיות הן הצלחה גדולה אצל הילדים. כולם אהבו.
גם ההמבורגרים - לפחות אצל הגדולות שלי (הקטנים עוד לא טעמו)
את השניצלים רק אני אהבתי... אותם לא אזמין שוב... (כלומר, הם מאוד טעימים בעיני, אבל לא אני קהל היעד, אני לא זקוקה לתופסת הזו כדי לקרוא לארוחה שלי ארוחה )
תןדה עך ההמלצות!


º
על העדכון, שמחה שאהבו!
23/07/14 07:35
18צפיות
בתור אדם שאוכל בשר
21/07/14 21:00
285צפיות
אני מעדיף בתור פשרה שכל אחד יאכל את מה שחשוב לו לאכול.
כשאתה אוכל בשר אתה פוגע בבע"ח שלא לצורך
21/07/14 21:06
166צפיות
אז אני דוחה את הפשרה שלך.
אבל אתה מבין את זה שאני בתור אדם אוכל בשר
21/07/14 22:11
174צפיות
לא אסכים להצעה שלך להיות צמחוני.
אז אין לך ברירה אחרת.
בתור בעלת עבדים
21/07/14 23:19
191צפיות
אני מעדיפה בתור פשרה שכל אחד ישתמש או לא ישתמש בעבדים כרצונו.
גם אני אנטישמי וחושב צריך להרוג את כל היהודים
21/07/14 23:28
167צפיות
אני מעדיף בתור פשרה שכל אחד יהרוג או לא יהרוג את מי שמתחשק לו.

נסכם את הדיון הזה בכך ש
22/07/14 01:42
172צפיות
אני לא מוכן לא באלימות ולא לא באלימות להיות צמחוני.
אתה חוזר שוב ושוב על המשפט התמוה הזה
22/07/14 20:26
88צפיות
האם מישהו ניסה להכריח אותך באלימות להיות צמחוני?

אכילת בשר היא זו שגורמת לאלימות כלפי חסרי ישע.
.
22/07/14 01:47
112צפיות
אני לא מוכן לא באלימות ולא לא באלימות להיות צמחוני.
אז אל....
22/07/14 02:27
130צפיות
תיהיה צימחוני וגם אל אל תיהיה צימחוני.. פשוט תיהיה טיבעוני ובא וגם בא בא לציון הגואל!

לימים שקטים.
º
אנחנו מעדיפים שכל אחד יחיה
22/07/14 13:07
41צפיות
משרשור זה נמחקו תגובות
22/07/14 13:49
150צפיות
חברה', כולכם כבר מכירים את חוקי הפורום, זה לא חדש לכם.
מי שלא מסוגל להתאפק עם כתיבה לגופו של גולש, שמורה לו הזכות לא להגיב.
תודה
זו איננה פשרה
22/07/14 15:44
105צפיות
ולא ברור לי מדוע באת להציע אותה.
חומוס פול ביצה
22/07/14 17:25
170צפיות
אף על פי שאני כבר כמה שנים טבעוני, כשאכלתי היום חומוס בלי ביצה בחומוסייה, נזכרתי פתאום שהשילוב של ביצה בחומוס עם פול הוא מוצלח מבחינת הטעם והמרקם.

יש למישהו חלופה טבעונית מוצלחת שתיתן אפקט דומה?
יש לי יש לי יש לי
22/07/14 18:53
155צפיות
בנאלי אבל עובד: קוביות טופו רך עם קאלה נאמק שנטחנה טוב טוב, זה ממש מתעתע.
לא להשרות, לא למהול, לא לחכות. הטעם של הגופרית מתפוגג. להמליח ולאכול במקום.
º
תודה, אלזי!
24/07/14 08:54
10צפיות

עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה