לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
בעולם שהופך קטן מיום ליום, ובפרט במדינה פלורליסטית כמו ישראל, מתרבים מיום ליום קשרים רומנטיים שנוצרים בין אנשים המגיעים מרקע שונה. השוני בין בני-הזוג יכול להיות על בסיס דתי, לאומי, תרבותי, אידיאולוגי, גיאוגרפי, וכל העולה על דעתכם. זוגות מעורבים מתמודדים, בנוסף לקשיים המאפיינים זוגות אחרים, עם קשיים נוספים: יחס החברה והמשפחה, שלא תמיד מעודדים ותומכים, קונפליקטים לגבי גידול וחינוך הילדים, בעיות כגון הבדלי שפה ותרבות, בעיות גיאוגרפיות וחוקיות, וקשיים רבים אחרים. ברור שיש גם יתרונות לקשרים כאלו (שזה לא יישמע כאילו שיש רק קשיים, אחרת מי צריך את זה בכלל...), וגם על הדברים הטובים ועל ה``כיף`` אפשר ואף רצוי מאד לדבר. פורום זה נועד לשמש נקודת מפגש לכל מי שחש שיש לו חיבור לנושא. נדון בבעיות, ננסה לעזור ולתמוך, ולהיעזר בנסיונם של אחרים... נשתף בהתמודדות שלנו ובסיפורים האישיים שלנו, ונקשיב זה לזה. מס` הערות קטנות: 1. לצורך שמירה על הסדר, אבקש מאד לשרשר הודעות במידה ויש קשר ביניהן, ולא לפתוח הודעה חדשה, אלא אם מדובר בנושא או דיון חדש - שאז רצוי לפתוח הודעה חדשה. 2. אני מניח שאת זה כבר כולם יודעים: אפשר לדבר על הכל, כל עוד שומרים על צורת התבטאות נאותה ולא פוגעת, בהתאם לכללי ההתנהגות הנהוגים בפורומים של תפוז ועל פי כללי הנימוס הבסיסיים. קללות,גסויות ,גזענות או העלבות אישיות מקומם לא איתנו. 3. באפשרותך להוסיף הודעה מבלי ששם המשתמש שלך ייראה, כלומר הודעה אנונימית לחלוטין. במסך כתיבת ההודעה בחלק העליון, משמאל לשם המשתמש שלך קיימת אופציה בכתום "הוספת הודעה כאורח\ת. לאחר לחיצה על האופציה תוכל להוסיף שם זמני לבחירתך. במסך הפורום יופיע כינוי זה בצירוף כוכבית. משתתפי הפורום לא יוכלו לשלוח אליך מסרים אישיים. אנא השתמש באופציה זו בתבונה. 4. הפורום אינו לוח מודעות, ולכן כל פרסומת, אישית או שיווקית, תימחק ללא הסבר (אלא אם כן הפרסום תואם איתי מראש) הדבר כולל גם הודעות סטודנטים ובקשות למחקרים וכן הפניות חוץ כגון קבוצות פייסבוק, אתרים מסחריים או שווקיים וכו'. 5. ההודעות בפורום מיועדות לנשים וגברים כאחד\ת להתראות בפורום! ועד הבית של הפורום

ערבות בנקאית
29/01/15 20:26
10צפיות
הזמנתי את בן זוגי כתייר, ולשם כך מבקשים ממני להפקיד ערבות בנקאית בנתב"ג.
מישהו יודע מה בדיוק אני אמורה לעשות? זה מספיק לכתוב להם צ'ק, או שהם לוקחים את הכסף ומחזירים רק כשהוא חוזר? צריך לקבוע תור לזה?
ומה ההמשך של התהליך?
אישור עבודה זמני
28/01/15 17:07
46צפיות
היי,
האם נדרש להמתין עד סוף התהליך לקבלת ויזת ב1 או שניתן לקבל היתר עבודה זמני עד לאישורה המיוחל של הבקשה במשרד הפנים?
שאלה נוספת - במידה והרישום הפלילי טרם הגיע חתום אפוסטיל לארץ, יש בכלל טעם להתחיל בתהליך ולקבוע פגישה במשרד הפנים? הבנתי שבכפר סבא הולך יחסית זריז...
המון תודה על עזרתכם וקיומו של הפורום המבורך הזה בתוך כל ים הבירוקרטיה הטפסים והצורך להוכיח שהזוגיות שלי לא מזוייפת...
שירי
נשואים או לא?
28/01/15 17:20
31צפיות
אפשר לקבוע פגישה בתקווה שהאישור יגיע עד שתיפגשו. מקסימום תקבלו ארכה להשלים המסמכים. 
º
לא נשואים
28/01/15 18:56
9צפיות
רישום ילד במשרד הפנים
27/01/15 21:40
53צפיות
הזמנתי תעודת לידה לביתנו בטופס מקוון באתר משרד הפנים אך זה לא הגיע.במרכז המידע נאמר לי שחסרים פרטי דת ולאום ואנו צריכים להגיע ללישכה פיזית.
אני תמה.רשמנו את הילדה בדלפק משרד הפנים בבית החולים.מאוחר יותר התקשרו אלי ממשרד הפנים ועדכנו אותי ששם המשפחה של הילדה חייב להיות כשמי,שני שמות המעוברת והמקורי אך לא הזכירו את עניין דת/לאום.
לעניות דעתי זכות ההורים לדרוש שסעיף הלאום/דת ישאר ריק.יכול להיות אדם חסר דת.
בנוהל משרד הפנים ראיתי שלאום הילד הוא כלאום האם ואיננו רוצים שהלאום בתעודה ישראלית יהיה לאום זר (פיליפינית) מה שיכול אולי לעורר בעיות בעתיד.אז מאחר ואין לאום "ישראלי" או אפילו "נוצרי" אנו מעדיפים "כלום".
נשמח לשמוע מנסיונם של אחרים.
º
אצלנו נשאר ריק, אין עם זה בעיה.
28/01/15 04:30
24צפיות
לגבי הדת והלאום
28/01/15 10:21
31צפיות
הדת יכולה להשאר ריקה. לדעתי יש בכך רק יתרונות
אני לא בטוח לגבי הלאום. אצלנו רשמו את הלאום של האם (גרמני). למיטב ידיעתי מי שלא נופל תחת הלאומים המוכרים בישראל מקבל את הלאום על פי ההגדרה הבינלאומית המקובלת (nationality)
אבל "גרמני" זה קלאסה (בריבוע-בוע)
28/01/15 15:27
29צפיות
גם שאישתי מן המזרח הרחוק ומכבדת את עמה ומולדתה היא איננה מעוניינת שהילדה תהיה משוייכת לשם בתעודות ישראליות כאשר מרכז חיינו בישראל והקטנה נולדה פה. אם נרצה,נוציא לילדה דרכון פיליפיני .
אף אחד לא מסתכל על זה
28/01/15 16:33
26צפיות
את מי מעניין הלאום? אף אחד גם לא בודק תעודות זהות היום, חוץ מאשר ערבים שבודקים אותם בשדה התעופה. לאום ששונה מאזרחות הינו המצאה ישראלית שנועדה להבדיל בין יהודים לערבים. כל מי שלא אחד מאלה זה לא ממש רלוונטי לגביו. 
המלצות למורה לנהיגה
27/01/15 19:42
31צפיות
ערב טוב לכולם,
מה שלומכם?

אולי יש מי שמכיר מורה לנהיגה חביב וטוב לבב באיזור הקריות שגם במקרה דובר לפחות אנגלית, ועם צרפתית אז עד רבה...

(לא... שיעור נהיגה זה לא המקום בו הוא רוצה ללמוד עברית.   )

תודדה לממליצים בפרטי.
איך מקבלים ויזה לביקור בני משפחה בארץ?
27/01/15 02:37
33צפיות
אמא של אשתי רוצה לבוא לבקר בארץ. (לאישתי יש א5)
כיצד אנחנו משיגים לה ויזה לביקורי קרובים בארץ? כמה זמן זה לוקח?
 
תודה
מאיזו מדינה האמא?
27/01/15 15:04
31צפיות
לא תמיד צריך ויזה בשביל זה,בתור תיירת היא יכולה להגיע לשלושה חודשים
לאחר שהיא פה ניתן להאריך את שהותה לעוד שלושה חודשים בסניף שאליו אתה משוייך
תשובה
27/01/15 15:30
52צפיות
אתה(לא אשתך!) צריך לגשת למשרד הפנים הקרוב לביתך ולהזמין את חמותך כתיירת. תביא את כל הסמסמכים שמסרת בעת פתיחת תיק, על מנת להוכיח שאכן מדובר בחמתך. כמובן, בצרוף צילום דרכון של החמה.
 
 
בהצלחה
º
חמות... לא חמה
28/01/15 20:13
9צפיות
º
מכאן הביטוי שפוך חמתך
29/01/15 11:21
7צפיות
º
קיבלתי. תודה
29/01/15 17:08
3צפיות
פתיחת עסק לנושאי תז כתומה
25/01/15 12:51
22צפיות
אז השאלה היא פשוטה- האם זה אפשרי?
מדובר על עסק קולינרי קטן.
אם למישהו יש ניסיון אשמח לדעת...
וגם שאלה בקשר לתייר עם אישור עבודה
25/01/15 13:51
15צפיות
האם תייר עם אישור עבודה יכול לעשות קורס הכשרה של משרד העבודה?
במה זה כרוך? מישהו יודע?
יכול לעשות כל קורס
27/01/15 15:06
16צפיות
אבל על חשבונו,בכסף הכל אפשר
תשובה
27/01/15 15:27
24צפיות
וודאי שהדבר אפשרי. תוכל למצוא פסוטים קודמים ובהם כל המידע בחיפוש אחורנית בפורום.
 
במידה ותרצה ייעוץ פרטני, אתה מוזמן לפנות בפרטי(אני רואה חשבון).
 
אגב, מושג קולינרי הוא רחב... אבל שתדע שבגדול עסק בתחום המזון זקוק להמון אישורים(עירייה, משרד הבריאות) וזה כאב ראש לא קטן.
 
 
 
להתגרש עם עובדת זרה
26/01/15 00:33
74צפיות
שלום,אני ישראלי גר עם עובדת זרה שנה וחצי יש לנו ילד בן חודש. היא קיבלה א-5. לא יצה לנו להקים משפחה ואני רוצה להתגרש. אם אני מתגרש משרים אותה בארץ ומגרשים אותה?
בעיקרון מגרשים
26/01/15 11:08
22צפיות
אבל יש יוצאים מן הכלל. 
רנדילו צודק, בגדול תגיד לה ביי...
26/01/15 12:38
27צפיות
אבל כמו שרנדילו אמר תמיד יש יוצא מן הכלל,
אם היא עברה חצי הליך/אישה מוכה/ילד...
אבל בגדול זה להפרד.
יש לכם ילד בן חודש?
26/01/15 17:20
28צפיות
למה אתה מתכוון כשאתה אומר שלא יצא לכם להקים משפחה?
נראה לי לא אנושי לגרש אישה חודש אחרי לידה... אולי כדאי שתחכו קצת? לטובתכם ולטובת הילד
º
מישהו יודע משהו??
26/01/15 21:13
15צפיות
º
בטוח שמישהו יודע משהו
26/01/15 21:31
14צפיות
º
תוכל לנסח את השאלה באופן ברור יותר?
27/01/15 01:03
12צפיות
עוד כותרת פרובוקטיבית של YNET
23/01/15 11:51
26צפיות
אבל גם הפעם נראה שאכן החלטת משרד הפנים ובית המשפט לגרש את האישה, היא נכונה.
 
אנו, כזוגות מעורבים אשר מקפידים להיות מסודרים ולעבוד לפי הנהלים והחוקים על מנת שיתאפשר לבני הזוג שלנו לשהות עמנו, צריכים לגנות מקרים בהם מנצלים לרעה את הנהלים על מנת לקבל מעמד בישראל.
 
 
 
סיפור מוזר
23/01/15 22:12
11צפיות
מכתבה בעיתון די קשה לדעת במה מדובר.
משרד הפנים צודק פה ושיפסיקו לבלבל במוח
25/01/15 11:59
9צפיות
 
מי ששוהה במדינה באופן בלתי חוקי צריך להיות מגורש, וזה נכון לא רק בישראל אלא גם במדינות האיחוד האירופי, בארה"ב ובטח גם באפגניסטן.
משרד הפנים צודק, במה היא יותר טובה מאיתנו
25/01/15 12:05
6צפיות
שלא תתעסק עם בירוקרטיה וניירת?
לא חוקית? ביי שבת שלום.
רוצה להשאר ולישון בשקט? ניירת ניירת ניירת,
עד אז...
חזרה לא רוצה להגיד לאן.
אנשים חצופים, יודעים רק לבכות!
º
25/01/15 12:07
1צפיות
כתוב שאשתו הצטרפה אליו כשעלה לארץ
25/01/15 14:52
11צפיות
אבל אם זה היה נכון היא היתה הופכת לאזרחית ביום העליה שהרי עולים חדשים אינם חייבים להיות יהודים.
מעבר לכך, לאור כל הפרסומים האחרונים על היותו של YNET אתר מכירת תוכן שיווקי אני לא מתייחס לשום כתבה שלו בשום קונקטסט חדשותי. 
מן הסתם מדובר בפרסומת לעורך הדין שטיפל בזוג. 
º
פרסומת למרות שלא צריך בכלל עוכר דין.
26/01/15 12:40
לא ממש רוצה לקרוא את הכתבה שוב
27/01/15 01:19
7צפיות
אבל כידוע, מהגרת זה לא ממש מה שעונה להגדרה של עולה חדשה.
לא כל מי שמגיע לישראל מוגדר כ"עולה".
יש הבדל בין עובד זר, מהגר ועולה.
לפחות ממה שאני יודע היא כן חייבת להיות יהודייה כדי להיות מוגדרת כ"עולה"
הגדרה שגם אותה אני לא ממש מקבל.
עולה הוא כל מי שמצטרף ממשפחתו של זכאי חוק השבות
27/01/15 12:08
5צפיות
כלומר אין חובה להיות יהודי. מספיק להיות נשוי לזכאי או בן/בת/אב וכד'
אפשרות להזמין את חברה שלי
23/01/15 12:40
18צפיות
אני יוצא עם משהי מהפיליפינים כבר שנה וחצי
החלטנו להתחתן והיא טסה לשם להביא את האישורים שצריך
בזמן הזה אמא שלה חלתה מאד וכרגע לא יודעים מה יהיה איתה (היא הייתה חולה קצת לפניי אבל עכשיו זה החמיר)
חברה שלי חייבת להשאר שם כדי לעזור להם
בגלל שהיא לא יכולה לחזור עכשיו לא מאריכים לה את הויזה 
היא עבדה פה 14 שנה בערך והבנתי שבגלל זה לא אוכל להזמין אותה
למשהו יש מושג מה אפשר לעשות
בכל מקרה ייקח כמה חודשים עד שהיא תוכל לחזור
למה אתה חושב שלא תוכל להזמין אותה?
23/01/15 14:23
4צפיות
אתה יכול לפתוח תיק לפי חיים משותפים כמו כל זוג מעורב, ולבקש ממשרד הפנים שיאפשר לה להגיע להתגורר עמך כבת זוגתך.
 
לפחות לפי מה שאתה כותב לא אמורה להיות בעיה חוקית.
24/01/15 14:57
5צפיות
תמיד יכולה להתעורר בעיה אצל פקיד זה או אחר אבל את זה אי אפשר לדעת מראש.
לא רואה מדוע צריכה להיות בעיה
25/01/15 14:19
5צפיות
בהנחה שהשהות שלה בעבר היתה חוקית.
אשתי הלכה למשה"פ להגיש בקשת דרכון לבת שלנו - זרקו אותה משם..
22/01/15 00:32
16צפיות
בתי רשומה כאזרחית ישראל, את טופס הבקשה מילאנו ושילמנו מראש דרך אתר האינטרנט, אני כבר חתמתי על הטופס ואשתי הגיעה עם הבת שלנו ושתי תמונות פספורט רק בשביל להניח את הטפסים שם וללכת.
א-ממה... אחרי שלא קיבלו אותה בתור המהיר, ואחרי שחיכתה כ-40 דקות, לא הסכימו לטפל בבקשה שלה כי... אני צריך לחתום על הטופס.
כשהראתה להם שכבר חתמתי על הטופס, הם אמרו לה שאני צריך להיות נוכח בזמן החתימה... לא עזר לאשתי כלום, הם לא הסכימו שהיא תשאיר את הטופס, לא הסכימו לטפל בי ללא תור (כיוון שהכל כבר נחתם ושולם למפרע, אני רק צריך להראות את הפנים שלי בשביל להתניע את התהליך)
 
הנושא פשוט מרתיח! עברתי על כל ההסבר לקבלת השירות, וגם על נוהל הטיפול בבקשה, ולא מצאתי איזכור אחד לכך שההורה חייב להיות אזרח.
כן מצאתי שבמידה וההורים נשואים: "אין אנו מוסמכים לדרוש את הסכמת ההורה השני בכתב". בכתב לא, אבל לטרטר אותי לשם אחרי שמתייחסים לאשתי כמו פסולת וזורקים אותה מהסניף - עם זה אין להם בעיה...
 
השאלה היא: מה ניתן לעשות בנושא? מול מי אפשר להתלונן על ההתנהלות הגזענית והשגויה הזו? (מנהל הסניף זה מקרה אבוד כבר מזמן...)
אני לא חושב שזה בגלל שהיא זרה
22/01/15 05:21
9צפיות
למרות שאני מכיר את משרד הפנים ומצדיק את תחושותיך, הפעם אני חייב להיות קצת לצידם. אני חושב שהם חוששים ממצב של חטיפת הילד לחו"ל. אני מבין שזה מעצבן, אבל תחשוב מה היה קורה לו הייתם נקלעים לקשיים בנישואים והיא הייתה מזייפת את חתימתך על הטופס ואז בורחת עם הילד לחו"ל?
 
 
האמת שעברה בי המחשבה לפני שכתבתי את ההודעה המקורית
22/01/15 08:43
7צפיות
ואז תהיתי מה ההבדל בין אמא זרה שתחטוף את הילד לחו"ל, לאמא ישראלית שתעשה את אותו הדבר.
טוב, אולי הטיעון שלך הוא השיקול שעמד נגד עיניהם, רק שאנחנו כבר מתקשים לראות את הדברים בצורה נקייה כי גם אחרי חמש שנים בהליך המדורג, היחס של משרד הפנים נותר מחפיר באופן עקבי בכל פניה.
 
תודה.
אתה צודק בזה שגם אמא ישראלית יכולה לחטוף
22/01/15 14:08
5צפיות
אין לי הסבר למה הם עשו מה שעשו, אני רק אומר שההתנהגות של משרד הפנים מובנת לי.
שלא נדע מצרות אם דבר כזה קורה. אני מכיר סיפור עצוב, חבר של בחור שעבדתי איתו בחברה בחו"ל, בחור צרפתי שהיה נשוי לסינית והם גרו בצרפת. נישואיהם עלו על שרטון, האמא לקחה את הילדים ועזבה לסין בלי להודיע לאבא שחזר הבייתה ומצא בית ריק. לקח לו קרוב ל-3 חודשים לאתר אותם בסין. האמא מסרבת לתת לו לראות את הילדים והוא תובע אותה בבית משפט. ההליך המשפטי בסין נמשך למעלה משנה והוא עדיין לא ראה את הילדים.
סרט רע
22/01/15 23:34
4צפיות
אין ספק שהסיפור לא טוב. יחד עם זאת, בקונוטציה זה הזכיר לי מקרה של בחורה סינית שהתחתנה עם ישראלי וגרה איתו בארץ. נישואיהם גם עלו על שרטון כי הבעל החל מתישהו להכות אותה מכות רצח...
 
זה בהחלט מקשה להבין עם מי הצדק.
 
מה שכן, כואב הלב לשמוע הן על אנשים שהגיעו למצוקה של לברוח ממדינה עם ילדים, והן על אנשים שמגיעים לבית ריק...
הייתי פונה לפניות הציבור של רשות האוכלוסין וכן למשרד המבקר
22/01/15 13:10
3צפיות
בנוהל רשום שאם שני ההורים נשואים אז דרושה הסכמת הורה אחד בלבד. 
הבוקר הייתי במשרד הפנים וקיבלתי תשובה
22/01/15 23:26
8צפיות
הלכתי ישר לאחראית על עמדות הקבלה, שאמרה לי שההורה האזרח הוא זה שחייב להגיע לחתום. אמרתי שאשמח לראות איפה זה כתוב בנוהל והתשובה שקיבלתי הייתה: "לא הכל כתוב".
אשתי יצאה בידיים ריקות אתמול, אבל לא לפני שהתווכחה איתם רבות על כך שכשאני אגיע היא רוצה לדעת שלא אחכה גם בתור.
זה עבד, כי במקביל לדבריה של האחראית, היא גם לקחה ממני את הטופס והתמונות וטיפלה אישית בבקשה.
יצאתי משם לאחר חמש דקות. לפחות זה...
 
מה שכן, זה הזכיר לנו שלפני כמה חודשים, אשתי הייתה במשרד הפנים בנושא שקשור להליך המדורג וגם אז אמרו לה לחזור עם בעלה.
 
לא העלנו על הדעת שבמקרה שקשור לבת שלנו יתייחסו אל אשתי בצורה דומה.
 
הלקח שלנו מהסיפור: בכל מה שקשור למשרד הפנים, בהתאם למקרה - או שאני אלך, או ששנינו נלך, אבל אשתי לא מגיעה לשם לבד.
אין לי ניסון עם משרד הפנים אבל להוצאת דרכונים ישראלים לבנותי
23/01/15 01:12
4צפיות
בקונסוליה אני נדרשת להגיע עם אביהן הלא ישראלי ובמידה והוא לא יכול להגיע אני צריכה להביא מסמך מנוטריון 
ותודה על ההכוונה
22/01/15 23:37
5צפיות
אני במצב רוח פחות לוחמני אחרי שטיפלו בי מהר, אבל אני אשקול פנייה לגורמים שציינת.
באמת אל תהיה במצב רוח לוחמני.
23/01/15 04:47
6צפיות
החקיקה כיום בכל העולם מחמירה בקשר לאחריות על ילדים.
קבל את זה בהבנה כנסיון להגן על הבת שלך.
ביטוח משלים בקופ"ח
22/01/15 14:28
9צפיות

שלום חברים,
בשעה טובה רשמו את בן זוגי בקופת חולים כמבוטח (אחרי קביעת התושבות). כשהתקשרתי למוקד של הקופ"ח אמרו לנו שהוא מופיע כזכאי לפי הת"ז אבל לא היתה אפשרות לסדר לו ביטוח משלים וכששאלתי מתי יהיה אפשר, אמרו לי שכנראה שבוע הבא.
מכירים את זה?
תודה
 
º
חכו שבוע. מה הבעיה?
23/01/15 04:49
3צפיות
היטל מס על עובדים זרים
21/01/15 14:34
2צפיות
בן הזוג שלי מצא עבודה ונאמר לו שירשמו אותו שם כעובד זר. אחרי שקראתי את השרשורים החשובים שהיו בפורום בנושא, הסברתי לאחראית על כוח האדם שהוא לא מוגדר כעובד זר במשרד הפנים ושהויזה שלו (ב'1) מאפשרת לו עבודה ללא הגבלה, לעומת עובדים זרים שמוגבלים לתחום מסויים. היא התייעצה עם העו"ד של החברה ואמרה ששאלו במשרד הפנים, שם אמרו להם שצריך להעסיק אותו כעובד זר, שכן עדיין אין לו ת.ז. אני מאוד מתוסכלת מכך, שכן פירוש הדבר שההיטל הזה ירד מהשכר שלו. מהשרשורים בפורום הבנתי שהכל תלוי ברצונו של המעסיק. האם יש עוד משהו שאני יכולה לעשות?
 
תודה.
יש לתעד את הסכם העבודה
21/01/15 20:25
1צפיות
שעות העבודה והשכר.
 
בניגוד למה שכתבת, חל איסור מוחלט לנכות מהעובד את ההיטל. ההיטל מוטל על המעסיק בלבד !
 
במידה ותתעדו כראוי את העבירה, תוכלו לאחר מכן לתבוע את המעסיק בשל כך.
 
 
אפוסטיל על תעודות מתורגמות
18/01/15 22:33
24צפיות
שלום לכם, 
בן זוגי מגיע מצרפת. חלק מהתעודות ניתנות באנגלית, וחלקן יש צורך לתרגם... האם את האופוסטיל ניתן להחתים על התרגום? האם זה מספק פה בארץ?
תודה רבה!
שירי
תשובה
19/01/15 12:10
15צפיות
אפוסטיל שמים רק על תעודות מקוריות. לא תרגומים.
 
את התעודות המקוריות עם האפוסטיל יש לתרגם בארץ לעברית.
ורצוי...
20/01/15 16:25
17צפיות
עם נוטריון ששולט בשפה הצרפתית או בשפת המתרגם..אבל זה לא הכרחי,רק רצוי ויכול לחסוך קצת כסף :)
דרך אגב אין צורך לתרגם את האפוסטיל ,בדרך כלל הוא מגיע עם הסבר באנגלית.
מתוק מדבש.
 
מסמכים באנגלית מתקבלים בישראל.
20/01/15 21:47
13צפיות
אין עם זה שום בעיה.
º
תודה לכולם!
20/01/15 22:10
4צפיות
האם תרגום לאנגלית יכול להספיק?
26/01/15 09:47
2צפיות
חברה שלי תרגמה את המסמכים לאנגלית ורציתי לדעת האם לדעתכם זה מספיק? דיברתי עם שתי פקידות שונות וכמובן שקיבלתי שתי תשובות שונות, אחת טענה שאין דבר כזה לתרגם לאנגלית, אלא רק אם המסמך המקורי באנגלית, והשניה טענה שזה טוב גם ככה....
אז... הדיעה שלכם עדיפה על משרד הפנים לצערי... מי יודע האם תרגום לאנגלית יספק אותם או לא?
מנסיון
20/01/15 22:49
11צפיות
כמובן אפוסטיל ניתן להעניק רק למסמך מקורי. את כל המסמכים שאין לכם באנגלית וצריכים תרגום, אני מציעה את מה שאנחנו עשינו וכך תוכלו לחסוך משמעותית בהוצאות. זה טריק שרוב האנשים לא יודעים שזה אפשרי וממש חבל.

1. בעלי תרגם בעצמו את המסמכים מצרפתית לאנגלית (ליתר ביטחון אני תרגמתי לעברית).
2. מצאנו חברת משפחה דוברת צרפתית שהסכימה לעזור ולהתייצב איתנו מול הנוטריון ולהעיד שמה שכתוב בתרגום זה אכן מה שכתוב במסמך המקורי.
3. כל מסמך מקורי נאגד יחד עם התרגום ומסמך העדות החתום.

מקווה שזה לא תלוי בגחמת הפקידים במשרד הפנים, אבל אצלנו לא היתה שום בעיה.

זהו. לא צריך לפשוט רגל בכדי לתרגם מסמכים. אפשר לבד!

כמובן שתצטרכו לוודא שהנוטריון אליו תלכו יסכים לסידור הזה.

בהצלחה
בוקר טוב!
19/01/15 09:53
57צפיות
רציתי לשאול,
לאחר שאנחנו מתחתנים באוקראינה וחוזרים, מן הסתם שהיא חוזרת על אותו דרכון,
ואז לאחר חודש-חודשיים מנפיקים לה שם חדש, שהיא התחתנה עם השם משפחה שלי, והיא צריכה ללכת ולקחת ושוב להכנס עם הדרכון הישן, ורק אז ללכת לעדכן הכל בייחד במשרד הפנים עם הדרכון החדש עם הטפסים והאפוסטילים והכל.
האם אני צודק או שיש דרך אחרת?
תודה!!
תשובה
19/01/15 12:05
26צפיות
קודם לסדר את הדרכון החדש באוקראינה, ורק לאחר מכן לפסטל ולתרגם ולהגיש למשרד הפנים.
 
זה במידה ואכן היא משנה שם. יש גם אופציה לבקש באוקראינה בעת החתונה לא לשנות שם, ואז היא נשארת עם אותו שם ואותו דרכון ולא צריך דרכון חדש.
 
 
זאת אומרת
19/01/15 13:18
26צפיות
רק לאחר שהיא מקבלת את הדרכון החדש (והיא צריכה לטוס בשביל זה)
אז לעשות אפוסטיל שם. ותרגום בארץ עם נוטריון ואז להגיש בייחד את  כל הדברים של ה-5א, כן?
לא הבנתי
20/01/15 17:57
14צפיות
אתה אומר שאתם תתחתנו באוקראינה - נכון? אז אחרי החתונה, שתישאר שם כמה שבועות לסדר את כל המסמכים, ואז תגיע לישראל.
 
לא מבין מה זה "כל הדברים של הא5". במידה וטרם פתחתם תיק, אתם מגישים את כל הדברים שצריך לפתיחת תיק.
טעות שלי
20/01/15 22:32
7צפיות
החסרתי פרט,
כרגע אנחנו בויזת ב׳1, חיים משותפים,
עוד שבועיים מתחתנים..שהיא יוצאת היא מן הסתם משתמשת בדרכון הרגיל שלה עכשיו,
בחזור גם,
שם ייקח להם חודש-חודש וחצי להנפיק חדש, שאז היא צריכה לטוס שוב ללכת להביא..והיא עדדין נכנסת עם הדרכון הישן,
ורק לאחר הכניסה מעדכנים את המשרד, וכמו שאמרתי מביאים את כל הטפסים לנשואים.
האם זה ככה?
ושוב סוגיית ההכרה באבהות..
20/01/15 16:29
45צפיות
לפעמים אני לא יודע מה עובר על האנשים בארץ הקודש..ובאיזה מצבים מעמידים את האנשים ,4 ימים בבית המעצר,בגלל סירוב של האבא לתת דיגמת דנ"א,כמה סבל אפשר לגרום לילדה קטנה.
כרגיל בצהובונים אין פרטים
20/01/15 17:17
25צפיות
האם האם והאב היו בני זוג? האם אי פעם הוכרו ככאלה? האם אי פעם הוכר האב ככזה?
מעבר לכך, לאשה הוצע לטוס חזרה לפיליפינים, מדוע סירבה? וכו'. 
מעצר של ילד כמובן לא מוצדק, רק שלא ברור מה ניתן לעשות במקרה כזה. 
לא ממש ברור עד כמה האבא הוא אבא
20/01/15 21:42
13צפיות
אני לפחות לא הצלחתי להבין את זה מהכתבה.
מקווה שאתה כן.

עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה