לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:


ברוכים הבאים  

הפורום הוא הבית הווירטואלי שלנו. 


זהו בית תומך ומחבק הנותן מקום לכל אחת ואחד,


דרכו גם נפגשנו כמה פעמים, בוודאי תבחינו שנוצרו קשרים אישיים מבורכים.


אתם מוזמנים להשתתף ולהביע דעה בכל נושא המעניין אתכם,


ברומו של עולם או בפן האישי, הכל מתקבל בברכה.


בואו שבו עמנו 


 



 כאן מתבטאים סב-סבתא גנובים
בחגיגה של דעות והוויה  מי בא?
הודעה חדשה

לכל מי שזוכר:
22/10/14 20:19
17צפיות
את רחל ויעקב צמח מנתניה מראשוני הכותבים בפורום.
בצער רב אני מודיעה למי שזוכר על פטירתו של יעקב שהיה חבר טוב וקרוב.
יהי זכרו ברוך.
הצטערתי לשמוע על פטירתו של יעקב. זוכרת שנפגשנו כמדומני
22/10/14 21:13
13צפיות
באוטובוס של שויי. 
מסרי תנחומי לרחל
אמסור. אבל ממי?
22/10/14 22:17
11צפיות
אכן נפגשנו באוטובוס של שויי.
º
שלומית , לא שמתי לב שאני בשם השני שלי.
23/10/14 13:24
7צפיות
היי דורית
24/10/14 12:44
6צפיות
עכשיו את מוכרת.........מה זה החלפת השמות?
אמסור לרחל.
שבת שלום לכולם
הסבר
25/10/14 03:27
6צפיות
כשאני מוסרת הודעות בקומונה של החברים שלנו בשם הועד, אני משנה את שמי , כך יודעים שזו הודעה שלא דוקא על דעתי בלבד.
פשוט שכחתי לשנות את שם המשתמש שלי
º
ושוב לא שמתי לב
25/10/14 03:31
3צפיות
שבוע עבר לו מהר, ממחר שעון חורף,
24/10/14 07:44
10צפיות
עברתי שבוע קשה של שפעת לאחר חיסון, עדיין לא במיטבי,
כך שמתחסנים זה לא אומר שלא מקבלים את השפעת,
ממחר צריך להעביר את השעון שעה אחורה
הדסה
24/10/14 12:32
5צפיות
תרגישי בטוב!
º
שבת שלום וחודש טוב
24/10/14 12:33
4צפיות
|*| נפתח פורום קצת אחרת |*|
22/10/14 11:22
3צפיות
מי מאיתנו לא מרגיש שונה לפעמים? או מוזר? שקשה לנו להשתלב בחברה.
פורום קצת אחרת נועד לאנשים שמרגישים קצת שונים וחריגים בחברה ורוצים להכיר אנשים שמרגישים כמוהם.

אתם מוזמנים להיכנס כבר עכשיו ולייעץ ולהתייעץ, לחבק ולנחם, לשתף בחוויות טובות ובחוויות לא טובות, לחלוק רגשות ופשוט לדבר.
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...
פניני - לשון,, או זריקת מרץ, על הבוקר,,,
20/10/14 19:59
19צפיות
"זריקת -עידוד"  להזדרז   לגן:
הנכדה בת השש, יש לה שיטה, לעודד את אחותה בת השלוש,(שנמצאת בגן פרטי) :
 בבוקר היא אומרת לה: "את יודעת שהיום התעוררת מאוחר ,ושכדאי לך להזדרז ולהתלבש הכי  מהר ולהגיע מיד לגן, לפני שכול הילדים יחסלו לך את כול הקציצות, שמגישים שם לארוחת הצהריים,,
הקטנה רק שמעה  קציצות שעומדות להתחסל, התלבשה במהירות הבזק,
אפילו אמא שלה הופתעה ולא האמינה שזה קורה,כי תמיד הקטנה מתמהמהת  ,
כשצריך להתלבש  בבוקר. .
שאלה אמא את האחות הגדולה איך קרה כזה מהפך ?
והילדה הגדולה לקחה בידה מקל  והשיבה :
"את לא רואה אמא ,שיש לי מקל קסמים ביד? "
 
 
º
נחמד
24/10/14 12:27
3צפיות
המבורגר צמחוני נפלא בטעמו,שמתאים למבוגרים וגם לנכדים,,
19/10/14 22:42
22צפיות
מתכון טעים וקל הכנה,שילדים מאוד אוהבים, (מצרכים שנמצאים לרוב בכול בית),
רק 10 דקות עבודה, ויש לנכדים ולכם , יופי של המבורגר, בטעם של עוד..
 
המצרכים הדרושים:
חצי כוס עדשים  ירוקות.(לברור מתוכם פסולת, ולשטוף היטב).
בצל בינוני קצוץ גס.
גזר גדול מגורר
קישוא מגורר
שם שום גדולה כתושה.
בטטה קטנה מגוררת.
לתיבול 1/4 כפית פפריקה חריפה,
1/4 כפית כמון,
 מלח .(להוסיף אותו רק בסוף.)
2 גרגרי פלפל-אנגלי טחונים.(אופצייה).
ההכנה :
בסיר בינוני לצקת 3 כפות שמן זית- ולטגן את הבצל , כ- 2 דקות ,עד שנעשה שקוף,
 
מוסיפים לסיר הבצל ,את כול שאר הירקות המגוררים,(מומלץ לגורר בדיסקית המגרדת של מעבד -המזון).
ולהוסיף את חצי כוס העדשים השטופות.  
 
להוסיף כוס וחצי מים רותחים,מעט כמון ,1/4 כפית פפריקה -חריפה,
ומבשלים כ-15 דקות.
 
ולאחר שמתרככים העדשים, והירקות, מסננים ,
 
לאחר הסינון מהנוזלים,מעבירים לקערה ומוסיפים:
  7 כפות פירורי-לחם  (אני טוחנת טוסטים לפירורי-לחם. 
1/2 כפית מלח וטועמים,אם צריך עוד מוסיפים לפי טעמכם. 
 
לבסוף ,
מוסיפים 2 ביצים טרופות,מערבבים הכול ביחד לתערובת אחידה,
(אם התערובת מעט  דלילה ,מוסיפים עוד כף אחת פירורים,אבל לא יותר) .
 
בתבנית גדולה חד -פעמית, מניחים נייר אפייה ומשמנים במעט שמן,
מהתערובת שבקערה יוצרים קציצות גדולות, ומניחים בתבנית.
האפייה:
 אופים בתנור  180 מעלות חום, כ- 15 דקות מכול צד, עד להזהבה יפה.
ולא מאמינים ,כמה פשוט וכל כך טעים !!!
 
 
 
תודה רבה שרון
20/10/14 19:43
9צפיות
ינוסה בקרוב. נקרא שזה טעים מאד
º
shron
24/10/14 12:29
11צפיות
|*|נפתח פורום תוכנית לידה|*|
19/10/14 11:56
8צפיות
|@|לקראת לידה? כנראה שחששות ומחשבות לא מפסיקות ללוות אותך. בואי להתייעץ עם מיילדת מקצועית בעלת ניסיון רב בתחום שתשמח לענות לך על כל שאלה.
הפורום ילווה אותך ברגעי השיא ? לקראת הלידה, במהלכה ובימים הלא פשוטים שאחריה.
זה הזמן והמקום לחלוק עם אחרות את השאלות הקשות שעולות בך ? האם הבעל צריך להיות נוכח בחדר הלידה? מה עושים אם לא מתחברים למיילדת? איך מתמודדים ביום שאחרי? ועוד...

מחכים לך עכשיו עם כל התשובות, בפורום תוכנית לידה:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...
º
מוכנות ללדת את הנכדים.
19/10/14 22:45
8צפיות
º
20/10/14 17:51
2צפיות
בוקר אור לאחר החגים..
17/10/14 08:20
12צפיות
מקווה שעד חנוכה יהיה שקט ושלווה..עברו ימים צפופים
למדי....גם אנו זקוקים למנוחה....
שבת שלום וסוף שבוע נעים לכולם
17/10/14 19:14
7צפיות
שבת של מנוחה אחרי כל החגים האלו, וחזרה נעימה לשגרה
|*|נפתח פורום האבא החדש|*|
13/10/14 12:29
1צפיות
|*|העולם השתנה, ההורות השתנתה וכיום לאבא תפקיד חשוב ומרכזי בגידול ילדיו.
לכן פתחנו פורום במיוחד בשבילכם האבות (וגם אימהות) את פורום האבא החדש.

מוזמנים להיכנס כבר עכשיו ולדבר, לשאול, להתייעץ וגם סתם לפרוק.
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...
שבוע טוב לכולם..לא נכנסתי מזה זמן
13/10/14 07:22
20צפיות
ברוכים הבאים החדשות..לגבי האם נכון אמרה שרון
צריך לראות דיעה אחרת.אפילו בבית חולים אחר...
אני עשיתי זאת במקרה אחר פניתי באופן פרטי לרופא
ועם האבחנה ביקרשתי הפניה לבית חולים אחר...
מאחלת בריאות לכולם..אני עסוקב בזמן האחרון
בטיפול בנכדים בקטנים שכבר החלו את החורף...
שלום לכם חברי הפורום
12/10/14 11:12
27צפיות
שמי בתיה
גננת בגימלאות, סבתא לנכד מקסים
הייתי רוצה לברך אתכם בשנה טובה וחג שמח
ברוכה הבאה בתיה
12/10/14 21:42
13צפיות
שמחים שהצטרפת לפורום שלנו
מאחלים גם לך שנה טובה וחג שמח. 
ניתוח להסרת בלוטת התריס אצל בת 74
12/10/14 14:19
31צפיות

ום רב
אני שואלת לגבי אמא שליאמא שלי בת 74 בנאדם בריא כל השנים לא מעשנת.אלמנה. אמורה לעבור השבוע ניתוח להסרת בלוטת התריס. מטופלת במשך 4 שנים במרפאות אמבולטוריות בבית החולים איכלוב ורק לאחרונה הסכימו סוף סוף לבצע לה את הניתוח. היא עצמאית וצלולה
קצת רקע
 במשך השנה האחרונה ביקרה עשרות פעמים בחדר מיון .
היא  הורידה במשקלה  השנה 20 ק"ג , ובפרט 15 ק"ג ב4 חודשים האחרונים כיום שוקלת 58 ק"ג  לעומת 74 בחודש אפריל השנה , ו83 ק"ג לפני שנה.
סובלת מבעיות בליעה  שנובעות בין השאר מקשיי בליעה ( שעברו בירור גסטרו שיצא תקין וקבע שהירידה במשקל אינה קשורה לבעיה במערכת העיכול), בנוסף – תלונות חוזרות כל השנה- על כאבים בצוואר, צרידות, כאבי ראש, קוצר נשימה,כאבים בעצמות וחולשה  ולאחרונה כאבים חזקים בבית החזה מצד ימין.
בכל ביקוריה במיון ניתקלה ביחס עויין ביותר מצד רופאה מסוימת במיון שסרבה לאשפז את אימי במצבה – וטענה כי אימי מדמיינת והזמינה לה פסיכגראטר.
בסופו של דבר אחרי הרבה לחצים הסכימו לעשות לאמא שלי ניתוח להוצאת בלוטת התריס.והיא אמורה לעבור את הניתוח השבוע כאמור. הרופאים כתבו :
כל התלונות שלה לאורך תקופה ארוכה   מקורם בבלוטת תריס מוגדלת  אשר יצרה בעית דיספגיה קשה אצל אימי,כפי שהרופאים כתבו.כמו כן כתבו שאמי  סובלת  מזפק רב קשרי עם קשריות גדולות עם ממצא  פוליקולי בשני האונות---- חייב ניתוח ,.הבלוטה  שלה הכפילה את עצמה  היום לעומת 2012 – שמאל : 7.5*7*4 ס"מ  , ימין – 6*5*3.5 ס"מ. כמו כן סובלת מקוצר נשימה כאבים בחזה וצרידות. כמו כן תאים פוליקולארים בשני האונות.
השאלה שלי הן מה הסיכונים בניתוח כזה? הרופאים ידברו איתנו אני מניחה אבל אני אשמח לשמוע אם מישהו בגיל כזה עבר ניתוח להסרת בלוטת התריס באיכילוב ומה הסיכונים ממה צריך להיזהר
מה החוויות שלכם מהניתוח
תודה וחג שמח
 
ההמלצה שלי היא,,,
12/10/14 19:18
22צפיות
לקבל חוות דעת שנייה :לגשת עם תוצאות הבדיקות לבית החולים,
ולבקש לקבל חוות דעת שנייה אצל  המנתח האנדוקרינולוג.
כך עשיתי בעבר, וזה בהחלט מומלץ בשביל השקט הנפשי שלכם,ולהסרת דאגות  ,
וגם יתכן שבחוות דעת שניה התבררו לכם דברים שלא ידעתם,ויהיה חשוב לבדוק אותם.
º
תודה
15/10/14 21:56
30צפיות
המלצה לממרח בריא וטוב שמתאים גם לרגישים לגבינות ,,
11/10/14 13:37
38צפיות
  ממרח גבינה נפלא מ-שקדים:  (קל להכנה ,טעים ומחזק את הגוף,)
  וכך מכינים:
1)    בערב יש להשרות במים ,כוס אחת שקדים,(200 גרם) ,
       ולמחרת בבוקר לקלף את קליפתם החומה והדקה. 
 
2)    לרסק את השקדים הקלופים במעבד -המזון ,עד לקבלת מרקם גרגרי דק מאוד,
       ומעבירים לקערית קטנה.
 
 3)  מתבלים בכף שמיר (לקצוץ- דק דק) ,
      שן -שום כתושה, כף שמן -זית איכותי,כפית גדושה מיץ לימון,  
     (אפשר גם יותר מכפית מיץ לימון -או שתוסיפו קצת פחות, הכול לפי טעמכם).
     אפשר להוסיף כפית כוסברה קצוצה,מי שאוהב.
     ולבסוף ,להוסיף 1/4 כפית מלח  או יותר ,הכול לפי טעמכם.
   
    לערבב היטב במעבד המזון, ולמרוח על פרוסת לחם קימל .שילוב הממרח עם הקימל -טעים במיוחד.
    את הממרח אפשר גם למרוח על קרקרים ,או על פריכיות אורז, ולקשט עם פרוסות מלפפון /זיתים.
 
   ממרח השקדים מחזק מאוד את הגוף ,ומעשיר את העצמות בסידן .
  פיתרון נפלא וטעים למי שרגיש ואלרגי לגבינות . (ממרח שקדים ניתן לשמור במקרר 7 ימים, בלי בעייה).
   
 כדאי לדעת: 
 ערכם התזונתי של השקדים:
השקדים הם מזון נפלא עשיר במינרלים, ויטמינים, חומצות שומן איכותייות ,ויסודות קורט.
100 גרם שקדים מכילים:
18.5 גרם חלבון
54 גרם שומן
255 מ"ג סידן
4.5 מ"ג ברזל
800 מ"ג אשלגן
ויטמינים B1 B2 B3
חומצה פולית
אבץ
מגנזיום
ויטמין E
סיבים תזונתיים
 
נשמע מצויין
12/10/14 11:14
21צפיות
אפשר להכין את אותו מתכון גם עם קשיו שהושרה למשך הלילה, המרקם יוצא חלק ועשיר כמו של גבינה שמנה
º
12/10/14 19:20
4צפיות
º
מה רע בגבינה עם שמיר ושום כתוש?
21/10/14 15:11
7צפיות
תשובה ל - APRSMO N
21/10/14 19:38
5צפיות
 יקירה,
 ישנם  אנשים רבים וגם ילדים ,אשר רגישים למוצרי חלב וגבינה,ולכן נמנעים מאכילתם,(בגלל אלרגייה),
 ולכן זהו מתכון מעולה שנותן פיתרון טוב עבורם, אשר  עשיר בסידן ובעוד מינרלים ו-ויטמינים .
 
º
אכן את צודקת, לאלה זה מתאים.
22/10/14 12:34
3צפיות
חג שמח ושישי יחדיו, שנמשיך לחגוג
10/10/14 09:01
11צפיות
בכל חול המועד
חג שמח ושבת שלום
10/10/14 15:17
10צפיות
שיהיה לכולנו סוף שבוע נעים
נמשכת ההרשמה לקורס פיסול איכותי בברזל וטכניקות נוספות
10/10/14 13:05
11צפיות

סטודיו 36  
       גלריה לפיסול וסדנאות אמן
   
        קיבוץ אייל, טלפון: 054-5380373
          אתר הסטודיו36 – www.studio36.co.il
          מייל-  reznikart@walla.com
 
מהחיים  הטובים בגיל השלישי לברזל וברונזה
גם אתם יכולים לפסל......
 
אתם   שעבדתם קשה כל החיים סוף סוף הגעתם למנוחה  ויכולים לעשות משהו לעצמכם סטודיו 36 לפיסול פותח לכם אפשרות של חוויה ויצירה.
 
שמעון רזניק, פסל ויוצר, בעל ניסיון של 40 שנים בלימוד והדרכת בני נוער ומבוגרים בעלי צרכים מיוחדים, פתח לאחרונה את סטודיו 36- סטודיו ייחודי ללימוד פיסול ברשת, ברזל וברונזה.
 
הסטודיו  בקיבוץ אייל שליד כפר סבא, הוא כל מה שחלמתם עליו, כפרי, שלו, רגוע, עמוס בכלי יצירה ובראשם פסל ואמן שאוהב ללמד ורואה באמנותו שליחות.
 
אז מה אפשר ללמוד? אפשר להגיע לסדנא חד פעמית בת 3 שעות להתנסות אישית עם חומרי היצירה: ברזל, ברונזה, חמר, רשת ולצאת עם יצירה קטנה ושלנו. אפשר להרשם לחוג שבועי של שלושה חודשים ולהקדיש 3 שעות שבועיות ללימוד אינטנסיבי יותר, ואפשר אפילו ללמוד בקורס שנתי ולהפוך לפסלים של ממש – כי כל אחד יכול לפסל.
 
החלה ההרשמה לקורסי בוקר וערב שיתקיימו בימים ראשון ושלישי בין השעות 09.00-12.00,
18.00-21.00.
קורסי הסטודיו יפתחו בחודש אוקטובר 2014
פרטים והרשמה בטל- 0545380373
סטודיו 36 –קיבוץ אייל
 
 
 
 
 
האם לחם מקמח -חיטה מרעיל אותנו ,קיראו כאן כתבה בנושא,,
08/10/14 09:48
20צפיות
הבעיה של מוצרים ללא גלוטן הוא המחיר
08/10/14 13:08
18צפיות
גבוה פי 2 ו 3 ממוצרים רגילים, אני מכחרה זאת
בגלל שביתי רגישה לגלוטן
כשכולם יפסיקו לקנות לחםם חיטה,ויקנו ללא גלוטן ,ירד המחיר ,,,
08/10/14 13:43
22צפיות
המחיר לפי היצע  וביקוש,אם תהיה דרישה רק ללחם ללא גלוטן, המחירים ירדו.
כיום זה המחיר גבוה כי המאפה ללא גלוטן נעשה במיוחד ,רק לאחוז נמוך מהאוכלוסייה.
בערך אבל לא מדוייק
12/10/14 11:18
16צפיות
דרישה גבוהה מעלה את המחיר
היצע גבוה מוריד
כדי שיהיה היצע גבוה צריך מודעות לנושא ושוק גדול יותר
ייצור או יבוא גדול מוריד עלויות ורק כך יהיה אפשר לראות ירידה במחירים

עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הוד��ה נעוצה