בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים!

מטרת הפורום לשמש בית חם לכל מי שבוחר/ת בדרך התזונה הצמחונית/טבעונית על כל משמעויותיה, והשלכותיה.

הפורום פתוח לכולם, כל עוד שומרים על דיון תרבותי ומכבד. כל הודעה בגנות משתמש/ת ספציפי/ת ו/או בגנות דרך התזונה הצמחונית/טבעונית, תימחק והגולש יחסם.

כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו ונסיונו.

 נא לקרוא את תקנון הפורום שבמאמרים ואת תקנון הפורומים של תפוז בטרם הכתיבה בפורום.

נשמח שתישאר/י

* יש לקרוא את תקנון הפורום (במאמרים) לפני כתיבת הודעות.
* במידת האפשר, נא לשרשר מודעות על אירועים (מפגשי צמחונים, פעילויות וכד') זו לזו.
* גם דגים הם בעלי חיים. לכן, נא לא לבקש מתכונים לדגים.
המשך...
הודעה חדשה

אני נוחתת ומתאקלמת
21/08/14 00:18
30צפיות
ויצאתי לסיור חנויות, מצאתי חנות טבע בכפר וורדים, בסופר הקרוב ביותר אלינו יש מוצרי סויה למכביר! חלב, טופו של כמה חברות, יוגורטים, שמנת אלפרו משני הסוגים... אז כבר הספקתי להכין פשטידת בצל עם גיבנת סויה שמנת , קצת קמח חומוס, קצת קמח טפיוקה, תועפות בצל לבן וירוק ומלמעלה קמח תירס גס מעורב בשמרי בירה לקרנצ'יות. יצא מצויין.
מלאתי את המקפיא בקמח סורגום ואפיתי לחמניות נ"ג. ניסיתי תערובת חדשה שכוללת קמח תירס עדין וקמח חומוס במקום טף שאזל אצלנו. יצא מוצלח.
היום נאכלה כאן לזניה משבבי סויה  מועשרים בקוביות בטטה וקישואים שלא בישלתי לפני האפיה רק גילגלתי קצת בבצל מטוגן ותבלינים. מלמעלה טחנתי קישוא, בצל בטטה  ערבבתי עם חלב סויה ושמרי בירה ונוצרה שכבה בהירה פריכה ועשירה בטעם.
עודני פורקת ארגזים אבל כבר התחלנו לתלות תמונות על הקירות והחפצים מנשימים את הבית בקצב הנשימה שלנו.
הו מזל טוב
21/08/14 08:58
8צפיות
מעבר מורכב ביותר, טוב לשמוע שהתהליך מתחיל להתקרב לסיום.
כיף שמצאת מוצרים זמינים בסביבה, רק נותר לך למצוא ספק ירקות כדוגמה חובזה ואת מסודרת..
בצפון גם אפשר להשיג שלל ירק עונתי שבמרכז יותר קשה למצוא, לרוב מסופק ע"י ערבים באזור הגליל והצפון, וגם הרבה שאפשר לקטוף לבד... איזה כיף זה מקום חדש!! והצפון המקסים בכלל, אני מתגעגעת אליו.
מתכון!!
21/08/14 11:09
4צפיות
לפשטידת הבצל.
וגם לזניה. כמויות הכוונה. 
 
מאחלת התאקלמות מהירה, לעבור דירה זה תמיד מלחיץ. 
עזרה בצריכת B12, ברזל וחומצה פולית
20/08/14 23:10
26צפיות
זו פעם ראשונה שלי בפורום אז שלום לכולם (-:
יש לי שאלה בנוגע לתזונה שלי. הפסקתי לצרוך מוצרי חלב, כמו כן גם הורדתי משמעותית מכמות הבשר והביצים שהייתי רגילה כל חיי והכנסתי לתפריט ירקות,קינואה, בורגול אבל בכללי אני באמת עדיין צעירה בנושא ומנסה ללמוד עוד מתכונים ועוד טיפים על מנת להשלים את כל מה שצריך.
הבעיה היא שהגיעו תוצאות בדיקות דם לא נעימות במיוחד- B12 נמוך במיוחד, חומצה פולית וברזל גם כן מתחת לנורמה.
אשמח לקבל טיפים ומידע בנוגע למזונות המכילים את הרכיבים האלה, כמובן שזה בנוסף לתוספים שאני חייבת לקחת (כמו זריקות בטוסיק).  
בעיקרון אני יכולה למצוא טבלאות שלמות של מזונות המכילים את הרכיבים בגוגל אבל זה מה שחשוב זה גם עניין של ספיגה ושילובים של מזונות.. אז מה התורה של זה בכלל? ואם יש לכם גם מנות מנצחות עם הרכיבים הללו זה בכלל יהיה נחמד. המטרה: להיות טבעונית בריאה ומאוזנת.
תודה לעוזרים!
 
אהלן
20/08/14 23:45
22צפיות
נתחיל בפשוט- b12- תוסף בלבד (אין מקור צמחי. יש מוצרים מעושרים אבל אין צורך לצרוך דווקא אותם)- מתחת ללשון (לא חובה, אבל כדאי) פעמיים בשבוע 1000 מק״ג. ייתכן ובתחילה, בגלל הרמות הנמוכות כדאי להתחיל עם פעם ביום.
 
חומצה פולית היא בדרך כלל לא בעייתית בתזונה טבעונית, אבל גם פה את יכולה לקחת תוסף נוכח הרמה הנמוכה.
 
ברזל- קטניות (עדשים במיוחד) מבושלות ובשאיפה מונבטות קודם לכן, עלים ירוקים מסויימים (כרוב למשל). כדאי לקחת ביחד עם מקור של ויטמין c כמו פלפלים.  יש עוד, אבל אני חייב לרוץ לאוטובוס אז אשלים אחר כך או שאחרים ישלימו
ספיגה ומקורות
21/08/14 08:45
11צפיות
ברזל נספג טוב בנוכחות של ויטמין C כלומר אכילת מזונות עתירי ברזל בצד ירק/מיץ פרי עתיר ויטמין  תשפר את הספיגה
יש ברזל באפונה ירוקה יבשה- מרק אפונה עתיר פטרוזיליה ושאר עלים קצוצים מבושלים בו הוא מקור טוב לברזל, טחינה מלאה עתירה במיץ לימון סחוט טרי תספק ברזל זמין,
שבבי סויה בקציצות או ברוטב בולונז עם סלט עגבניות ליד או מיץ תפוזים סחוט טרי, 
קטניות מושרות מספקות ברזל זמין יותר מכאלה שלא. הכנת ממרח  חומוס מגרגרי חומוס שהושרו תספק מקור חביב לברזל.
אצות נורי מכילו ברזל לפיכך גלילות סושי מאורז מלא יתנו ברזל זמין וקל לעיכול.
שמרי בירה כחלק מתיבול מזון
ירקות כמו ברוקולי , חסה ופטרוזיליה. את הפטרוזיליה יש להעדיף מבושלת ולצרוך את מי הבישול כמו במקרה של מרק. 
תפוחי אדמה
צימוקים
שעועית לבנה מבושלת עם רסק עגבניות זה מאכל עתיר ברזל בפרט עם יש בו גם פטרוזיליה
בטופו יש לא מעט ברזל
עדשים גידי כבר הזכיר וכן שעועית אדומה
קינואה 
הקפדה על צריכה של מגוון זרעים וגוזים, העדפת דגנים מלאים , צריכת ויטמין  יחד עם בסמוך לאכילה תשפר את הספיגה.
לדבי B12 אין לי מה להוסיף על גידי
21/08/14 08:51
9צפיות
וחומצה פולית תתאזן בנוכחות המזונות שדיברנו בהם אפרופו ברזל
הערה- לאור העובדה של הערכים הנמוכים בללו הייתי מבקשת בדיקה נוספת, בעיקרוטן טבעונים לא אמורים לחוות חסך בחומצה פולית למשל משום שהיא מצויה מאד בקטניות בכלל ובסויה בפרט, הירקות ירוקים ,דגנים מלאים ושמרי בירה.
לא יודעת מדוע היא חסרה אצלך ולצד מחסורים נוספים כדאי להקפיד מאד על תזונה מגונת המכילה כל המרכיבים שהזכרתי אפרופו הברזל ולבדוק אם חל שינוי. אם לא יש לחפש בעיית ספידה כלשהי.
 
חשוב ולא הזכרתי- קופיאין מפריע מאד מאד לספיגת ברזל! אז קוקה קולה, קפה, תה שחור, שוקולד- להרחיק מזמני הארוחות
גם לגבי ה-B12, משתמש מההודעה שצריכת המוצרים מן החי
21/08/14 10:19
6צפיות
הופסקה לאחרונה, כיצד כל כך מהר ה-B12 הגיע לרמות כה נמוכות? אם היא הפסיקה לצרוך מוצרים  מהחי לאחרונה, זה מצריך בירור נוסף..
 
º
21/08/14 10:41
1צפיות
21/08/14 10:44
4צפיות
ספידה= ספיגה
בעיקרוטן= בעיקרון
בללו= הללו
להקפיד מאד על תזונה מגוונת עשירנ במרכיבים במשך לפחות חודש ואז לבדוק שוב
שאלת תהייה
18/08/14 10:57
114צפיות
בשנה האחרונה הפסקתי כמעט לאכול בשר, הטעם שלו השתנה פתאום. מרגיש לי לא נוח לאכול...
והתחלתי להיות צמחונית.
מאוד מעניין אותי כל עניין הטבעונות אבל קשה לי לוותר על עניין הגבינות,
אנחנו אוכלים לרוב מוצרי גבינה של עזים ולא של פרה.
איך ממלאים את החסר באוכל איטלקי לצורך העניין (אני חולת אוכל איטלקי)
במידה והחלטתי להיות טבעונית?
אהלן
18/08/14 12:30
101צפיות
קודם כל מה שקרה לך עם בשר יקרה לך גם עם חלב- זה יפסיק להיות לך טעים בשלב מסוים.
אבל לפני זה הייתי מציעה לך לנסות אחת משתי האופציות [כל אחת מתאימה לסוג אחר של אנשים]:
1. להפסיק לגמרי עם גבינות ומוצרי חלב ולעבור לדברם אחרים למשך חודש ימים לפחות.
אופציות לאותם דברים אחרים:
פיצה ללא גבינה [אפשר להזמין כמעט בכל פיצרייה ואפשר לאפות בבית]
פוקאצ'ה-בטטה [זה אלוהי!].
סלטי פסטה ללא גבינות, עם פסטו או עגבניות שרי או קישואים, יש כל מני וריאציות מדהימות.
לחם עם ממרחים אחרים שהם לא על בסיס גבינה כמו חצילים בטחינה, עגבניות מיובשות, אבוקדו...
לזניה ירקות ללא גבינות, למשל יש לזניית חצילים מדהימה ללא גבינה שאני יכולה לתת לך מתכון.
שייקים של פירות במקום קפה
 
2. דברים שהם כמו גבינה רק עשויים מהצומח. טעימים מאוד:
גבינה צהובה טבעונית [ימליצו לך אני פחות טובה בהן] לשים בטוסטים או על פיצה.
גבינת קשיו [שזה שנייה להכין, לא מסובך ולא ארוך] שהיא טובה גם על פיצה.
יוגורט סויה או אורז [חברות תנובה ואלפרו בכל סופר גדול או שניתן להכין בבית]
לזניה עם גבינת סויה או אחת קנויה או עם אחת שמכינים בבית [קלי קלות! אין טעמי לוואי].
חלב סויה/אורז/שקדים/לוז/שיבולת שועל שיש להמון חברות, ולכל אחת יש כל מני סוגים שלהם ובטעמים ומה לא. אפשר גם להכין בבית.
בולגריטופו- גבינה בולגרית שעשויה מטופו, יש לזה טעם מלוח ומרקם מאוד דומה. זה טעים בסלטי פסטה.
 
אני בתחילת הטבעונות [כל השנה וחצי הראשונות] הייתי באופציה הראשונה. אני מעדיפה לא להידבק לקונספט המוכר אלא לייצר קונספטים חדשים לגבי אוכל, זה גם מאוד עוזר בבריאות כשלומדים לחשוב אחרת על אוכל. אבל זה לא מחייב. אני מכירה אנשים שאופציה 2 יותר טובה להם בהתחלה.
 
איזו תשובה נפלאה
18/08/14 14:08
70צפיות
אני אנסה לשלב בין שתי השיטות, כי בינתיים התחושה עם מוצרי החלב עוד לא הגיעה אלי,
מה שכן עברנו ממוצרי פרה לעזים בגלל סרט שראיתי על החלב .
הבנתי שבחלב סויה ישנם הורמונים, מה שגרם לי להפסיק את השימוש בו.
לבנותיי אני משתמשת בחלב עזים למשקה הבוקר ולדגנים.
איזה חלב ניתן להחליף שאין בו יותר מידי התערבות?
אשמח למתכונים !!!!!
כיוון ואני גרה באצבע הגליל איפה ניתן לרכוש את כל הדברים המיוחדים האלה?
היי מורן, ברוכה הבאה!
18/08/14 15:09
76צפיות
קודם כל אין מה לדאוג מחלב סויה - אין בו הורמונים. בחלב של פרות ועזים יש הורמונים (שנועדו לעזור לעגל/גדי לגדול מהר). בסויה יש פיטואסטרוגנים, שהם בעצם רק דומים לאסטרוגן אבל חלשים ממנו באופן משמעותי מאוד. הסויה דווקא נקשרת להרבה מחקרים שמצביעים על מניעה והאטה של מחלות שונות וסוגי סרטן מסוימים, ומהווה חלבון מלא (מכיל את כל חומצות האמינו). במוצרי סויה מעובדים כמו חלב סויה וטופו יש גם תוספת סידן ועוד קצת ויטמינים ולדעתי ממש חבל יהיה לוותר עליהם.
יש גם חלב שקדים/אורז/שיבולת שועל/ועוד, אבל מבחינה תזונתית וגם מבחינת הטעם, אני אישית הכי מעדיפה את הסויה.
אפשר גם להכין בבית חלב שקדים למשל, זה מאוד מאוד טעים! אבל דל תזונתית בהשוואה לחלב סויה קנוי.
אם תרצי, הנה מתכון לחלב שקדים ביתי: תשרי כוס שקדים במים, ותטחני אותם עם 3.5 כוסות מים בבלנדר. את כל זה תסנני בבד של גבינות, ואז תוסיפי לחלב שיצא טיפונת מלח ואיזה שהוא ממתיק (סוכר/אגבה/ממתיק מלאכותי, או שמראש תטחני עם השקדים כמה תמרים). מומלץ להוסיף גם טיפה תמצית וניל בשביל הטעם. מומלץ לקלף את השקדים לפני הטחינה אבל לא חובה.
 
לגבי אוכל איטלקי: מה למשל את אוהבת?
פיצה אפשר להכין עם שלל גבינות טבעוניות, קנויות או ביתיות. אני ממליצה לנסות את זו:
פסטות קנויות לא מכילות ביצים, פסטות טריות אפשר להכין לבד גם בלי ביצים.
לזניה אפשר להכין טבעונית וטעימה, וגם רביולי וניוקי (את אלה יהיה קשה למצוא טבעוניים במסעדות כי בבצקים הטריים תמיד שמים ביצים).
מעבר לזה יש מלא אוכל איטלקי שלא נשען על חלב/ביצים/בשר, אם יש משהו מסוים תגידי ונמצא פתרון :)
בסופו של דבר, יש ויתור מסוים שעושים, אבל לרוב הדברים מוצאים מקבילות טבעוניות טעימות ומספקות.
 
כמה תשובות
18/08/14 16:26
66צפיות
אכן כפי שכתבה לך החיפושית בחלב סויה אין הורמונים אלא פיטואסטרוגנים. את הפיטואסטרוגנים יש בכל קטניה כמעט, כולל עדשים ושעועית, אז למה רק על הסויה מלינים? משום שיש אנשים שהאינטרס הכלכלי שלהם מאויים ע"י הסויה ולא ע"י קטניות אחרות, והאנשים האלה מאוד מאוד עשירים וחזקים [תעשיות החלב והבשר מאויימות ע"י מוצרי הסויה המתחרים, ולא מאויימות ע"י מוצרים שעועית, לפחות בינתיים]. אותם אנשים "שוכחים" לספר לנו שבחלב של חיות יש הורמונים שנועדו לעזור לתינוק להתפתח בקצב מהיר [כי החלב מיועד לתינוק של החיה הזאת ולא לבני אדם בוגרים]. בנוסף יש בחלב של פרות ועיזים עוד יותר אסטרוגן משום שכדי ליצור חלב מכניסים אותן להריון כמעט מיד אחרי הלידה הקודמת ואז אסטרוגן בכמות מוגברת שיש לאותה החיה בזמן ההיריון [כמו שיש לכל אם יונקת] עובר לחלב שוצא ממנה וישר אל מי ששותה אותו.
 
חלב סויה הוא לגמרי חלופה טובה- הן מבחינה מוסרית והן מבחינה בריאותית. אם את רוצה חלב סויה פחות מעובד אפשר לקנות כזה שהוא מכיל בעיקר סויה ומים. חלב שקדים אכן ניתן להכין בבית ואז יש בו רק שקדים ומים, בלי שאר החומרים. הוא גם מתוק וטעים לילדים. צריך לא להגזים כי שקדים זה שומני.
חלב שיבולת שועל הוא גם חלב טוב למשקה הבוקר ולדגנים לדעתי.
 
אמרי לנו מתכונים לאיזה תבשיל ונשמח לנדב לך
 
באצבע הגליל אני מניחה שיש סופרים גדולים כמו כמעט חינם, רמי לוי, יש, ביג, שופרסל וכו'... בסופרים האלו אפשר למצוא חלבי סויה, יוגורטי סויה ואורז, חלב אורז, חלב שיבולת שועל, שקדים להכין מהם חלב שקדים, גבינות סויה, טופו ועוד שלל מוצרים שהיום כלל לא נחשבים למיוחדים [אם כי עדיין מוכרים אותם במחיר מופקע מדי כאילו הם מיוחדים].
 
דברים באמת מיוחדים ניתן לקנות בחנויות טבע כמו ניצת הדובדבן, עדן טבע מרקט וכאלה... בטח יש בקרבתך לפחות חנות אחת כזו.
 
אם את במקרה גרה בקיבוץ אפשר לבקש מהסופר בקיבוץ להזמין דברים. אני יודעת שבכפר בלום בסופר הקטנטן החמוד יש חלב סויה וטופו. כנראה יש מי שקונה. אצלנו במכולת השכונתית יש חלב סויה כי יש מי שקונה...
אצבע הגליל - מקום נידח בהחלט
20/08/14 13:11
29צפיות
קרוב יותר לדרום לבנון מאשר לתל אביב
כנראה אף פעם לא הייתם באצבע הגליל...
אין שם רמי לוי, ולא חצי חינם, בשופרסל, ומגה, יש את המוצרים שהזכרת... לפעמים יש, בדרך כלל אין- ואם יש אז המבחר דל
 
אבל...
נקודת האור היא הסניף של "ניצת הדובדבן" , באיזור התעשיה המזרחי של קרית שמונה (מול הום-סנטר) שם תוכלי למצוא מגוון רב של מוצרים (נקודת החושך היא המחיר שלהם)
 
בהצלחה ובתאבון
דווקא הייתי שם המון פעמים
20/08/14 16:04
22צפיות
בכפר בלום היפייפה ובשמיר המקסים בערך אחת לשבוע. בראש פינה החמודה ובחצור המוזרה [לטעמי] בערך אחת לכמה חודשים, בקריית שמונה רבתי ואף במטולה פעם בשנה, וכמובן טיולים מיני טיולים באיזור.
אני יודעת שיש שם דברים.
קיבלת תשובות נפלאות, אז אני רק אמליץ לך
19/08/14 09:01
67צפיות
על פרויקט אתגר 22 של אנונימוס. הפרויקט מיועד לאנשים שמתעניינים להתנסות בתזונה טבעונית והוא בליווי של טבעונים ותיקים ותזונאיות, ממש כיף שם ומומלץ הוא מתקיים בפייסבוק אז צריך חשבון (אפשר לפתוח במיוחד רק לשם כך).
 
דבר ששכנע אותי לוותר על מוצרי חלב
20/08/14 23:44
25צפיות
הוא הידיעה שאין שליטה על מין הוולדות והסוגיה של מה עושים עם הזכרים שאינם רלוונטיים למשק החלב...כך שעבורי גם מי שמתייחס מעולה לחולבות שלו אבל מגדיל את העדר ונפתר מהזכרים זה לא טוב...
 
לסוגיית האיך מחליפים שתי תשובות
הראשונה זה לא העתק, זה מזון אחר
השניה- הרבה מאד מונח בדרך התיבול
לסוגיה האיטלקית - יש הרבה ירק בתפריט איטלקי, לא כל כך סלטים אבל ירקות מבושלים בהחלט וכאמור התיבול....
אכן קיבלת תשובות מעולות
21/08/14 11:08
5צפיות
אני אוסיף רק מניסיוני האישי, לגבי אוכל איטלקי, ואני מניחה שאת מתכוונת לפיצות ופסטות:
קודם כל, סייטן הוא תחליף מעולה לפסטות, לבולונז, למילויים לקנלוני או לזניה וכו׳. 
אני מפזרת לפעמים על הפסטה אגוזים קצוצים, או צנוברים, זה מאוד טעים ומזין. 
רטבי שמנת אין בעיה להכין עם שמנת אלפרו ודומותיה. אני מכינה בבית ומאוד מאוד טעים ומוצלח. 
במטבח האיטלקי יש שימוש בירקות, והרעיונות אינסופיים, אם את צריכה עזרה או הצעות למתכונים תבקשי ותקבלי בלי בעיה.
 
גם אני מאוד אהבתי לאכול גבינות וזה הדבר שחשבתי שיהיה לי הכי קשה לוותר עליו, ברמה של כל סוגי הגבינות, צרפתיות, חצי רכות, קשות וכו׳. ממש אהבתי. 
אבל אני מסתדרת עם זה מצויין.
נסי לחשוב בראש קצת על שינוי ההסתכלות על הגבינה. היום למשל אם תסתכלי על גבינה חביבה עלייך, תחשבי על הגדי שהופרד מאימו, ועל הזכרים שהלכו לשחיטה, וגם על האמא שהלכה לשחיטה בסופו של דבר. 
ככה אני מסתכלת היום על מאכלים מן החי.
 
אני גם מאוד ממליצה לנסות את אתגר 22, תוכלי לקבל הרבה תמיכה ויידע.
פחמימות השמנה
19/08/14 22:10
57צפיות

שמעו אני לא אוכל מוצרים מין החי רק יום שבת מנה קטנה ביותר !
ולמרות שאני אוכל רק פחמימות משום מה אני לא מרגיש שאני מספיק מחוטב ......
אני כן מחוטב אבל יש אנשים שממש ממש ממש !
ולמרות שאני דיי רזה....... 
יש לי תחושה שהפחמימות שאני אוכל (לחמם מלא אורז ספגטי )
מעלים אותי בשומן זה הגיוני ? אם כן אז מה נשאר לי לאכול ?
 
התשובה היא
20/08/14 13:26
39צפיות
שאין קשר בין פחמימות להשמנה, אלא בצריכה קלורית עודפת. ונכון אותו הדבר לגבי שומנים והשמנה ואף לגבי חלבונים (אם כי זה כבר קשה יותר).
הרוב מוחלט של הקלוריות בתזונה שלי מגיע מפחמימות. לא התרחשה עלייה בשומן לאחרונה, על-פי מה שבדקתי.
בשביל להיות יותר מחוטב, התשובה היא לא לאכול פחות פחמימות, אלא להעלות מסת שריר ולאחר מכן לקצץ את השומן העודף בחיטוב.
אני מכיר אנשים בעלי משקל ומבנה גוף רזה (לדוגמה, 63 ק"ג על 185 מ"ג), אך עם בטן "רכה". למה? כי אוכל הוא רק צד אחד של הסיפור.
vegetalien
20/08/14 13:38
32צפיות
איך אני ידע אם יש לי צריכה קלורית עודפת ? כי אני אוכל רק מתיי שאני רעב ...
ואיך עולים במסת שריר עלידי אימון נכון ? כי אני מתאמן ...
 
תודה רבה.

שאין קשר בין פחמימות להשמנה, אלא בצריכה קלורית עודפת. ונכון אותו הדבר לגבי שומנים והשמנה ואף לגבי חלבונים (אם כי זה כבר קשה יותר).
הרוב מוחלט של הקלוריות בתזונה שלי מגיע מפחמימות. לא התרחשה עלייה בשומן לאחרונה, על-פי מה שבדקתי.
בשביל להיות יותר מחוטב, התשובה היא לא לאכול פחות פחמימות, אלא להעלות מסת שריר ולאחר מכן לקצץ את השומן העודף בחיטוב.
אני מכיר אנשים בעלי משקל ומבנה גוף רזה (לדוגמה, 63 ק"ג על 185 מ"ג), אך עם בטן "רכה". למה? כי אוכל הוא רק צד אחד של הסיפור.
 
º
בטעות העתקתי תטקטס שלך
20/08/14 13:39
6צפיות
זה עניין מאוד אינדיבידואלי.
20/08/14 16:06
24צפיות
מאזן קלורי משתנה מאדם לאדם, ורק אתה, דרך בחינה לאורך תקופה (לא מהיום למחר), יכול לדעת מתי המשקל שלך יציב, או במגמת עלייה/ירידה.
 
לגבי האימונים - האם אתה הולך לחדר כושר? האם יש לך תכנית מסודרת? איזה סוג של אימון אתה מבצע? משקולות?
נשמע שאתה פשוט קצת אובססיבי
20/08/14 16:06
37צפיות
ודבר כזה הוא לא בריא לך.
אתה מחוטב אבל לא ממש ממש ממש? אז היה שמח בחלקך.
או שתדבר עם מאמן כושר אישי ותעשה שינוי באימונים כדי להתחטב ממש ממש ממש, בגבול הבריא [של יעוץ רפואי, לא של דעתך האישית].
די לחפש אשמה בכל מיני מוצרי מזון- לא שם תמצא לך הישועה.
אבל חיטוב
20/08/14 17:27
21צפיות
זה הרוב הגדול תזונה בלי תזונה אין תוצאות ....
 
ואני מתאמן 3 פעמיים בשבוע (לא יוכל יותר )
 
וחשוב לי להשקיע כמה שיותר כי אני גם ככה נהנה מההשקעה  ..
אז לא אכפת לי לעשות שינוים פה ושם ......
הרגלי בישול
18/08/14 20:12
60צפיות
שלום לכולם, אנחנו קבוצה של 3 סטודנטים לשיווק העורכים מחקר לפרוייקט הגמר שלנו בנוגע להרגלי צריכת מזון. נשמח אם תשתתפו בסקר שלנו ותעזרו לנו :)
יש בעיות בשאלון
19/08/14 11:15
44צפיות
אין אפשרות לתדירויות של פחות מפעם בחודש, אין אפשרות לומר שאיני צורכת אבקות מרק בשאלה על עונות השנה, כל פעם שכותבים אחר אין לכם איך להבין מזה שום דבר מחקרי כי אין מקום לפרט.
השאלון מיועד רק למי שמשתמש באבקת מרק ?
20/08/14 00:06
24צפיות
הרבה שאלות לא רלווטיות למי שלא משתמש ולא מכיר אבקות מרק,
וזה נראה כמעט כמו פרסומת להגברת הצריכה של אבקות מרק.
מה גם שנהוג לציין על השאלון מי אתם, באיזה מוסד נערך המחקר וכו'
לחם עם שמן
16/08/14 21:35
132צפיות
אמא שלי הייתה עושה לחם מלא בתנור בדרךך כלל היא הייתה מכינה אותו עם שמן
ואז אמרתי לה תנסי בלי שמן כי  יש לי מטרה גוף מחוטב כמה שיותר .
אז היא הכינה לחם בלי שמן ומשום מה הלחם ניראה לי קצת יותר יבש כזה?
ביום ביום שאחרי ...... או שאני מדמיין ?
זה הגיוני ?
מה הכמות המומלץ שכדאי לאמא שלי לעשים שמן ? 
 
 
מה אתם אומרים על פרחי בך ? בעניין של חרדות וכול מיני ? האם באמת זה דבר שמאוד עוזר או שזה חרטה ?
כף או שתיים שמן מספיקות
16/08/14 21:59
87צפיות
ובטח לא ישפיעו לרעה על חיטוב גופך.
 
לגבי פרחי באך, אשאיר את התגובות המפורטות לאלו שדבקים ברפואה אלטרנטיבית. לטעמי אין בהם יותר מפלצבו, אבל היות וגם פלצבו עובד ואני מבין שאתה בכוון של הרפואה הזו, אשאיר את הדיון לאלו שמאמינים בדרך הזו ואולי הם יוכלו לעזור יותר. 
גידי
16/08/14 22:57
68צפיות
מה המטרה של השמן אם אפשר לדעת בבקשה?
שהלחם הייה יבש זה נגרם בגלל שלא הייה שמן ? יש קשר ?
 
לגביי פרחי בך הפלצבו לא יעזור כי אני בלווחי בספק מאוד אם זה כן יעזור אז הספק הזה לא היתן לפלצבו להשפיע אליי ממש ! אז הפלצבו הזה לא יעזור .!
 
אני לא מומחה לאפיה, אבל smaak שכותבת פה היא אופה אמיתית
16/08/14 23:22
66צפיות
אז היא אולי תוכל להשלים.
תודה גידי .. יש למשהו תשובה :)?
18/08/14 14:43
33צפיות
תודה גידי .. יש למשהו תשובה :)?
בלחם צריך שמן
18/08/14 16:29
43צפיות
ושתי כפות שמן על כיכר שלמה הן לא מה שישנה את הגזרה שלך.
מה שכן הייתי מציעה לא לטגן את האוכל- זה כבר חוסך בהרבה שמן וסגרת לעצמך את הפינה הזו.
 
º
גם רבע כוס על כיכר לא תשנה את הגזרה
21/08/14 11:04
שמן ממש לא חיוני בלחם.
18/08/14 16:54
48צפיות
השמן ביחוד מאריך טיפונת את חיי המדף של הלחם.
לפעמים אני מוסיפה שמן למען הטעם. כמו שמן גרעיני חמניה למשל. אבל זה בשביל הריח, לא קשור לטעם.
 
חולקת עליך
21/08/14 10:53
1צפיות
שמן מרכך את המרקם ומעניק גמישות, מאריך חיים , משנה טעם (מאחר וקשה מאד להפריד בין ריח לטעם הרי זה כמעט הינו הך) והוא בהחלט חיוני ללחם שרוצים לאכול גם אחרי שהצטנן מהאפיה
בלחם שאנחנו אופים יש שמן
18/08/14 18:44
56צפיות
זה מאריך את החיים שלו וגורם לו להיות פחות יבש.
לגבי כמויות מומלצות- יש מליון מתכונים באינטרנט..
|*|נפתח פורום סדרות ישראליות|*|
17/08/14 14:50
1צפיות
|טי-וי|אוהבים את הסדרה נויורק? חולים על משפחת זגורי? רוצים להיזכר בעופרה מלגעת באושר?
פתחנו במיוחד בשבילכם את פורום סדרות ישראליות בו תוכלו לדבר על כל היצירות הישראליות מכל השנים!

מוזמנים להיכנס כבר עכשיו ולדבר על סדרות ישראליות מהעבר, מההווה ושיהיו בעתיד:
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumpage.aspx?f...
בישולים לאמצע השבוע
42תגובות
12/08/14 16:08
168צפיות
 עוד יום שאין מצרכים טריים בבית. קיבלתי מגיסתי המקסימה סיר אורז "שחבל שהכנתי, כי אף אחד לא אכל" בתרד ולימון וכדי לחמם אותו ולא להפר את מאזן הטעמים טיגנתי שן שום במעט שמן הוספתי מעט מים ובישלתי עדשים אדומות למרקם נגיס ואת ה"רוטב"...

(המשך...)
 עוד יום שאין מצרכים טריים בבית. קיבלתי מגיסתי המקסימה סיר אורז "שחבל שהכנתי, כי אף אחד לא אכל" בתרד ולימון וכדי לחמם אותו ולא להפר את מאזן הטעמים טיגנתי שן שום במעט שמן הוספתי מעט מים ובישלתי עדשים אדומות למרקם נגיס ואת ה"רוטב" הנ"ל שפכתי על האורז הקר.
יצא נהדר, אולי בפעם הבאה אוסיף שמיר או פטרוזיליה מיובשים.
 
 
 
 
האם אפשר להכין חלב שקדים במג'ימיקס?
14/08/14 20:50
47צפיות
אני רוצה להכין חלב שקדים ואין לי שייקר האם אפשר להשתמש במג'ימיקס במקום?
º
כן, אם הוא אטום לנוזלים אין בעיה
15/08/14 17:52
14צפיות
עזרו לצממונית עם קרייבינג מטורף?
13/08/14 20:38
150צפיות
שני מאכלים מהירים (לא השריה וכאלה,רק לזרוק למעבד או לערבב)
ממרח-דיפ שאפשר להתחרע עם חתיכת באגט או פיתה חמה?
ניסיתי לאלתר לבד את ה"חומוס" הרומני עם שעועית ובצל מטוגן ויצא מתוק זוועה.

ומשהו כמו קינוח מתותים או פירות יער אבל לא מסויה. אכלתי פעם מעין פודינג בטעם תותים שהיה ממש קליל לא "יציקה" ואני לא זוכרת מה זה. אולי אורז?

אולי הקינוח מטפיוקה או קורנפלור?
13/08/14 22:08
75צפיות
לא דיפ אבל יש סלט מעולה שבמקרה מצאתי ודווקא מאוד אהבתי.. שאריות באגט או לחמניה בתנור עם קצת שמן זית עד שהם קריספיים
חותכים עגבניה וצנוניתומגרדים עגבניה אבל זה לא חובה.. בצל סגול, עוד קצת שמן זית ומלח גס.. 
יצא לי לעשות פעמיים וממש נהניתי..
 
קינוח סולת רטרו
14/08/14 17:24
65צפיות
המון המון סוכר ומרקם ענני. שימי לב שקיימת גרסה עם חלבונים ('הלבן של הביצה')  ויש מי שטוען שהם מחזיקים את המרקם בצורה מוצלחת יותר.
תקני "שורו",תחזיקי במקרר בצנצנת ,לשעת צורך.מכינים בצ'יק,
17/08/14 11:43
37צפיות
כמו טחינה. זה כבר עם תבלינים,כולל חריף.
 
לא הבנתי את התיאור עם ה"חומוס הרומני".
 
אצלנו יש ממרח שעועית,משעועית לבנה בינונית/קטנה,לכן לא מתוקה,
שמבשלים,מועכים עם מעט שמן זית,מלח,פלפל ובצל חי קצוץ דק דק.
גם בלי הבצל החי-טעים טעים.
פינת אוכלים בחוץ
12/08/14 10:58
106צפיות
אכלתם משהו מעניין בחוץ לאחרונה?
הזמנתם משהו שווה?
משהו מעאפן שבא לכם להזהיר ממנו? 
משהו קבוע שבא לכם להמליץ עליו?
 
שתפו
 
אני שמעתי שגלידת אייסברג הוציאו מגוון גלידות טבעוניות לצד טעמי הסורבה שלהם שכבר היו עד היום, ובהתחשב בחשק הבלתי נלאה שלי לגלידה לאחרונה, אני בהחלט מתכוונת לדגום אותם! 
אנחנו אכלנו אתמול
12/08/14 11:29
169צפיות
בגפניקה בדרך בית לחם ירושלים. סושי טבעוני מגניב לגמרי, רול עם אבוקדו, בצל ירוק, טופו ושיטקה שהרכבתי בעצמי
והיו לא מעט אפשרויות אחרות 
 
סבבה לגמרי
הם השתפרו בענייני טבעונות?
13/08/14 18:36
81צפיות
כי זכורים לי שלל סיפורים על רטבי דגים ודברים ש"מתחבאים" במנות שלהם שהם לא תמיד הסכימו לשנות/להוריד או ליידע עליהם בכלל..
 
ואין כמו סושי
הם ממש אכזבו באיזה משלוח
13/08/14 22:03
78צפיות
שהזמנו ולמרות שביקשתי טבעוני הם הורידו את הרוטב דגים במוקפץ אבל הביאו עם נטיפי ביצים..
המנה האהובה עליי בבודהה בורגרס
12/08/14 14:06
117צפיות
ברח' יהודה הלוי - בורגר טופו פטריות. (זה כאשר אני מגיעה לשם באמצע השבוע ולא ביום שישי, שאז אני אוכלת מהבופה שלהם).
לא משהו חדש אבל הזדמנות לספר
חוץ מזה בשבוע שעבר ניסיתי לראשונה את הקרמבו בננה שלהם. לא ממש עפתי עליו.
מעבר לזה סתם בא לי לשתף בחוויה פחות מוצלחת בבית הקפה ליד העבודה שלי (אקלר, אזור התעשייה חולון) כאשר הזמנתי מהם סלט עדשים לפני יומיים וכנראה בהשפעת יום האהבה, הטבח היה מאוהב במיוחד.. במילים אחרות הסלט שחה במלח!
מה שמלמד אותי להשתדל להמנע ממצב שאני צריכה להזמין ממסעדה כשאני בעבודה, ובמקומות אחרים לאכול רק סלטים בהרכבה עצמית.
הייתי באייסברג ביום שבת בסניף בחולון
12/08/14 19:53
127צפיות
היו להם 3 טעמים - שוקולד ואגוזים (אגוזי לוז אאל"ט), חלב שקדים חלבה וקוקוס צ'אטני מנגו. לקחתי את ה- 2 הראשונים, אני מאוד אהבתי
אלה הטעמים שיש?
13/08/14 18:34
70צפיות
האמת - לא נשמע משהו..
º
הייתי. אכלתי (בדיוק את השניים האלה). אחלה לגמרי.
15/08/14 11:04
8צפיות
º
ויש עוד המון סורבה והגביע טבעוני גם כן.
15/08/14 11:04
7צפיות
º
ואיפה בכלל יש גלידת אייסברג בחולון?!
13/08/14 18:34
23צפיות
אני חושבת שאמורים להיות עוד טעמים אבל זה מה שהיה שם
13/08/14 21:22
64צפיות
כשביקרתי. יש מתחם חדש שנקרא מתחם עזריאלי החדש ברח' הרוקמים.
אה, את המתחם אני מכירה, טוב לדעת שיש שם
14/08/14 09:16
50צפיות
את הגלידריה
אגב, יש שם אספרסו בר שנכון ללפני שבוע עוד לא היה להם את התפריט הטבעוני אבל אמרו לי שהוא יכנס בשבועות הקרובים. ויש את לנדוור עם תפריט טבעוני שאני אישית פחות אוהבת, וגם קפה קפה עם מבחר טבעוני.
פעם ראשונה שהייתי שם, מתחם נחמד :)
14/08/14 10:00
46צפיות
מה אכלת בלנדוור שלא אהבת?
ממש נחמד! וגם יש טיב טעם ליד
14/08/14 10:58
55צפיות
למי שמעז להכנס לשם..
 
 
בלנדוור אכלתי סלט נעמי שמאוד לא אהבתי, למרות ששמעתי עליו הרבה שבחים, אישית לא התחברתי.
בפעם אחרת הזמנתי את השקשוקה שהוגשה לי עם טופו מקולקל ומצחין שהוציא לי את התאבון. לא רציתי כלום במקום זה אבל הם התעקשו ובסוף לקחתי את ארוחת הבוקר שהיתה בסדר מינוס.. החביתת עדשים הוגשה לי ממש ישר מהטיגון והיתה עיסתית ורכה מדי ב-10 דקות הראשונות (רק אחרי שסיימתי לאכול והשאריות התמצקו בצלחת הבנתי איך זה אמור להיות..), לא אהבתי את הסלט ירקות הגס שמגיע עם הארוחה, וגם ממש לא את היוגורט סויה עם הרוטב פירות יער.
בקיצור, הכוונה טובה, אבל ביאסו אותי בשיטתיות שם, אז התייאשתי.
לא מבינה למה הולכים על הקלישאות המבאסות של סלטי כוסמת ונבטוטים וכמות מסחרית של עשבים ירוקים. למה לא להציע איזה פסטה או פיצה טובה, טוסט טעים, ארוחת בוקר פחות יומרנית, נשנושים טעימים, קינוחים.. עם כל הכבוד, נבטוטים וקינואה יש לי גם בבית. אני לא באה למסעדה/בית קפה כדי ללחך עוד עשבים אלא כדי להתפנק עם משהו טעים/שונה. אז הם מביאים לי מה שיש לי כבר בבית, רק פחות טעים..
כן, זאת בעיה ידועה אצל בשלנים (עם סטנדרטים גבוהים) ...
14/08/14 13:00
57צפיות
גם אני מתבאס הרבה פעמים ממנות טבעוניות בחוץ. דווקא בקפה לנדוור יש כמה מנות שאהבתי, כמו הפיצה האישית, שאני מזמין בלי גבינה, וזכור לי איזה סלט קינואה ועדשים שהיה מוצלח - ואחר כך שחזרתי אותו בבית לארוחה משפחתית וגם שם הוא היה להיט. את הסלט הקצוץ גס דווקא חיבבתי.
 
חשוב לי להסתייג מהמשפט שלך "נבטוטים וקינואה יש לי גם בבית". הסיבה העיקרית שמגישים שם את הדברים האלה היא שלרוב האנשים אין את הדברים האלה בבית, מה שהופך את הביקור במקום כזה למיוחד. אני מכיר המון אנשים שבחיים לא אכלו קינואה או נבטוטים.
 
אני לא בטוחה שהסטנדרטים שלי כ"כ גבוהים
14/08/14 13:24
50צפיות
אני מבסוטה גם עם חתיכת לחם וממרח טעים, או צ'יפס.. (והרבה פעמים מוצאת את עצמי מזמינה משהו כזה בהיעדר משהו מעניין)
וגם סלט טעים זה אחלה - למשל הסלט קוסקוס הקר של קפה ג'ו, עם האגוזים והחמוציות, מאוד טעים!
אולי אני פשוט בררנית..
שייק בוטנים מושחת בבר קיימא
12/08/14 20:46
136צפיות
ובנוסף- אמנם רק חומוסיה, אבל למי שמוכן לאכול אופציות טבעוניות במקום שאינו טבעוני, ובעיקר למי שטוחן הרבה חומוס בזמן קצר (כמו בחור שבא לביקור מולדת למשל)- חומוסיית אבו-ברקוביץ' ברחוב אוסישקין ברמת השרון. כן, אבו-ברקוביץ' וברמת השרון. אחלה חומוס עם פול וגרגרים.
º
חומוס מעולה
12/08/14 22:14
32צפיות
היינו באנסטסיה. בית הקפה החדש.
12/08/14 20:47
114צפיות
המקום נחמד ומאד נעים. ארוחת הבוקר היתה יקרה ולא לגמרי מוצדקת, כמו שאמר בן הזוג- אנחנו עושים דברים קצת יותר טובים. לעומת זאת, עוגת המוס היתה אלוהית וממש התמוגגנו ממנה, וגם שייק האבטיח היה מצוין. 
נפגשתי אתמול עם חברות בקפה איתמר
20/08/14 08:58
28צפיות
בית קפה בתוך משתלה במקום ממש נעים בכניסה למושב אורה בפאתי ירושלים.
לא שאני יוצאת הרבה למסעדות, אבל שמתי לב שבתל אביב בהרבה מקומות יש אופציה טבעונית בתפריט - ואילו בירושלים לגמרי לא! 
היתה מלצרית מקסימה שעברה על התפריט והציעה מנות לטיבעון - הזמנו חמש מנות, שלוש מהן טובענו במיוחד וברצון - שמו גבינה בצד, הביאו את רוטב הסלט לחוד והביאו רוטב טבעוני בשבילי. היה ממש ממש טעים ונעים. 
כשהגיע זמן לקינוחים המלצרית אמרה לי בצער - כל הקינוחים חלביים! נו ואני דווקא שמחתי על החיסכון בקלוריות. בכל זאת היא הלכה למטבח והביאה לי שתי קוביות של שוקולד פרווה - נכון חמודה? "רק בירושלים!"
החשבון הגיע, שילמנו ותישרנו (לכולנו יש/היו ילדים/אחיינים שהיו מלצרים) - ואז נגשה אלינו האחמ"שית בדאגה, נראה לה שאולי התכוונו לפרוט כסף... כי השארנו כל כך הרבה וגם על זה אמרתי "רק בירושלים"
 
 
איזה יופי
20/08/14 13:28
2צפיות
לא קורה שאני נתקלת הרבה בשירות כזה. אם כן, זה בדר"כ עסקים קטנים/פרטיים, שיש בהם אווירה משפחתית ואישית כזאת. כיף.
º
מזל טוב למיקי על ההצטרפות לצוות הצבעוני
12/08/14 11:27
81צפיות
º
12/08/14 11:30
11צפיות
º
12/08/14 19:57
4צפיות
º
איזו בחירה ראוייה!!!
12/08/14 20:14
13צפיות
º
12/08/14 20:42
5צפיות
לא יפה להגיד, אבל היא מאז ומתמיד היתה אדומה עבורי.
12/08/14 20:49
68צפיות
מזל טוב. 
º
12/08/14 22:23
3צפיות
º
שווה!
12/08/14 23:34
6צפיות
º
13/08/14 06:57
4צפיות
º
בחירה מעולה! מזל טוב
13/08/14 08:21
11צפיות
º
יופי!
13/08/14 18:13
5צפיות
פורום דם אמיתי נפתח ב|תפוז|!
11/08/14 16:53
5צפיות
|ערפד| אנו נמצאים בשיאה של העונה האחרונה של דם אמיתי!
בבון טמפס קיים דו קיום בין הערפדים לבני אנוש, בלב ארצות הברית, עיירה דמיונית. רוצים לספר כמה אתם מעריכים מלצרית בעלת יכולות טלפתיות? רוצים להיזכר ברגעים גדולים מהעונות הקודומות?

בואו לדבר על הסדרה בפורום דם אמיתי
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumpage.aspx?f...
|*|נפתח פורום פוליטיקה עולמית |*|
11/08/14 11:15
6צפיות
|גלובוס|רוצים לדעת מה קורה עכשיו בממשלת בארה"ב? מעוצבנים על פוטין? רוצים ללמוד מהאירופאים?
פתחנו בשבילכם את פורום פוליטיקה עולמית. בפורום תוכלו להתווכח  על סוגיות העומדות על סדר היום, לדבר על אירועים פוליטיים המתרחשים היום בעולם ועל השלכתם הבינלאומית.

היכנסו כבר עכשיו |שמאל|
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...
בישולים לסופ"ש
07/08/14 12:34
152צפיות
מה בתכנית? 
אני הכנתי סיר ענקי של מוקפץ עם ירקות ברוטב אסייתי, זה לצד סלטים טריים בהחלט יספק אותנו לסופ"ש. 
 
מה אצלכם?
קיבלתי מאחד הלקוחות משלוח ענקי
07/08/14 13:47
202צפיות
לאות תודה על הלחם הישן שהוא מקבל ממני. 
 
חסה רגילה עגולה, ועוד סוג מיוחד של חסה עם עלים די עבים ובשרניים, מרירה יותר. עוד לא החלטתי מה לעשות איתה. 
הרבה גזרים, עגבניות, ותפוחים קטנים וחמוצים מאוד.
לקח המון זמן להוציא את החול מהכל, 
אבל החסה הרגילה כבר חוסלה.
 
בתכנית- פסטה רחבה ברוטב שמנת סוייה ובטטה. מטגנת בצל, שום ועשבי תיבול, מוסיפה שמנת סוייה, בטטה שבישלתי ומעכתי לפירה- ומערבבת עם השמנת ושאר המרכיבים. מלח, פלפל, מוסקט וקצת פפריקה. יוצא מעולה. 
 
תבשיל סייטן וירקות- תפוחי אדמה, גזר, בצל, זה די פופולרי בבית.
 
יש לי עוד דלעות קטנות שכנראה אכניס לתנור, 
שעועית ירוקה שאחלוט ונאכל עם מלח, 
עדשים כתומות שאני מבשלת סתם במים ואוכלת עם מלח פלפל כי זה טעים לי וטוב לבריאות. אני צריכה להתחיל לאכול יותר קטניות, כי אני מרגישה עייפות שנובעת כנראה מהחוסר בברזל. אני לא מקפידה לקחת את הברזל וזה לא הכי אידיאלי. 
 
אני מתכוונת לנסות להכין מוצרלה מהספר mouthwatering vegan, חסרים לי רק אגוזי קשיו שאנסה לקנות היום. זה נראה תהליך מעניין למדי. אם הגבינה תצא כמו שהיא אמורה לצאת, אנסה במהלך השבוע להכין פיצה. 
 
לגבי הברזל
07/08/14 15:11
125צפיות
תוסיפי לך פרות מיובשים כמו משמשים לתפריט, אפונה ירוקה יבשה- מרק, אצות נורי , שמרי בירה.
תכיני לך טחינה ירוקה- עתירה בפטרוזיליה ובמיץ לימון, יש בזה הרבה ברזל.
נבטים בסלט בשלב הצעיר שלהם כולל הגרעין
את יודעת שמעולם לא הכנתי טחינה?
07/08/14 15:15
131צפיות
אני נורא אוהבת, 
אבל לא יודעת להכין. זה אמור להיות פשוט לא? חצי טחינה, חצי מים, שום כתוש, לימון ופטרו׳?
07/08/14 15:30
150צפיות
את לא תגלי ואני לא אגלה לאף אחד.
בעיקרון כן, יחס של אחד לאחד מים וטחינה, שום כתוש , מיצלימון סחוטרי
אפשרויות גיוון- כמון- אלוהי.
ירוקים- לטחון במעבד מזון/בלנדר יחד עם צרור גדול של ירוקים- פטרוזיליה, כוסברה, נענע מעט, מעט מרווה...שום כמובן לפי הטעם, מלח לפי הטעם וגם ססמיכות. אם דליל לך מדי תוסיפי בעדינות עוד טחינה, עם במיך- מים אבל הכל בקטנה. בטחינה ירוקה אפשר יותר לימון אם אוהבים.
תתחילים בחצי כוס כזה וכזה וחצי לימון ומשם תמשיכי.
אצלנו זה מאכל יומיומי ממש.
תקון לגבי הבמיך
07/08/14 16:37
128צפיות
בהנחה שזו לא טעות הקלדה- במיך הוא מצוין לטחינה אבל שומרי כשרות נמנעים ממנו אז כדאי לקחת את זה בחשבון
º
זה בסדר, אני שומרת רק בין כסה לעשור.
07/08/14 17:39
26צפיות
º
אני סקרנית- הכנת?
08/08/14 16:24
21צפיות
לא:( לא מצאתי את הצנצנת
08/08/14 17:22
81צפיות
אני הולכת לקניות ביום שני, אקנה טחינה גולמית ואנסה להכין. מבטיחה לדווח.
 
במקום זה הכנתי קנלוני ממולאים ואפיתי עם רוטב עגבניות ושמנת..
º
07/08/14 22:36
10צפיות
נום נום
07/08/14 17:40
91צפיות
אני חושבת שיש לי טחינה גולמית בבית ששמרתי לרגע של אומץ. ננסה מחר!
בפעם הראשונה שמכינים טחינה
07/08/14 20:40
102צפיות
נראה ממש מוזר - יש לך חומר גלם נוזלי, את מוסיפה לו נוזלים - מים ולימון - והוא ״מתחזק״ ונהיה פחות נוזלי!ולרגע נדמה שאולי יש פה טעייה או קלקול, אבל אז ממשיכים לערבב והרי זה פלא, מתקבלת פתאום מחית קרמית נהדרת וחלקה... ונוזלית.טיפים: מוסיפים קודם את המים, ושיהיו קרים מהמקרר (אומרים שכך מתקבלת טחינה בהירה יותר, אני בת של כימאי ויודעת שזה לא הגיוני, אבל בכל זאת...).מוסיפים גם מים וגם לימון במידה - ממש קצת כל פעם, ומערבבים ומערבבים.אם במקרה הוספת יותר מדי מים, תמיד אפשר לתקן סהוספת עוד טחינה גולמית (אם יש לך). ממש קל להכין טחינה. אני הרבה פעמים מערבבת בקערית קטנה טחינה מכף אחת, שיהיה לי לסנדביץ לעבודה.זו היתה חפירה קצרה על טחינה.נ״ב לא סובלת שום בטחינה. רק מלח, לימון ומים. קרים
אני בטוחה שתצליחי...זה באמת לא מסובך...
07/08/14 20:48
63צפיות
רק רציתי להציע לך לנסות את הטחינה הגולמית גם...
אני ואמא שלי מוסיפות אותה לסלט כמו שהיא בתור רוטב...סלט ירקות פשוט,לימון,מלח,פלפל וטחינה...
היא מזכירה טיפה דמנת חמוצה בסלט...
לפעמים אמחנו מוסיפות גם מעט שמן זית לסלט...מאוד טעים...
אני כמעט ולא מכינה טחינה אלא אוכלת את הגולמית כמו שהיא...
ממש נחמד מצד הלקוח דלך....איזה כייף  
נו, אולי השלב הבא יהיה חומוס ביתי
08/08/14 07:57
52צפיות
טבעונים שלא מכינים חומוס בבית, זה לא מקובל לדעתי
מהארגז האחרון של חובזה
07/08/14 15:15
133צפיות
במרחשת- הרבה שעועית ירוקה שטוחה , תירס לבן שנושל מגרעיניו לטובת התבשיל,  גזר בקוביות, כרשה קצוצנ ובצל יבש, מלח ים, קארי מדרס וטופו בפרוסות דקיקות.
יוגש עם אורז ועדשים חומים אפוי בתנור.
עגבניות יהיו לסלט עם בצל פרוס והרבה כוסברה ופטרוזיליה.
פלפלים אדומי לחי יקלו בתנור ויאכלו בתחמיץ מתקתק.
חסה ופרוץ העונה +בצל ירוק יהיו סלט מרענן בתוספת עלי נענע קצטצים קטן ומיצלימון סחוטרי
דלעת- אני עוד לא יודעת.
כנראה קציצות מקטניות כלשהן, נראה הכיוון של מאש וקמח עדשים כתמתם.  מנסה לא לקנות כלום.
טחינה ירוקה.
טחינה רגילה.
מרק מלפפונים ויוגורט סויה 
ולקינוח? נראה אולי פאי תפוחים
 
התעליתי על עצמי היום
07/08/14 22:39
98צפיות
מקרא- קצוצנ צ"ל קצוצה
ופרוץ צ"ל ופרות
קצטצים (זה אחד היותר טובים) צ"ל קצוצים
 
האורז ותבשיל הירקות
08/08/14 19:18
109צפיות
נעלמו ללא הותיר סימן אי לכך היום הוכן אורז חדש וגם פסטה אורז 
לבקשת הקהל צורף תבשיל בולונז משבבי סויה
ענבים כהי עור, נקטרינות ובצל נחתכו קטן עליהם נזרו עלי נענע ופטרוזילה למכביר קצוצים דקדק, מיץ ליים סחוטרי, מלח ים גס וזהו
עגבניות יחד עם מלפפון פלפל אדום ובצל קטן קטן לסלט ישראלי פשוט , מיצלימון ומלח- בלי שמן
גזר בגפרורים  יחד עם שני גזרים על זסטר, אגס בקוביות קטנות,בצל חתוך דק, עלי אורגנו טריים, מיץ ליים, תרכיז רימונים ללא תוספות, טיפות אחדות שמן שומשום ומעט פלפלת חריפה
למי מהם שאוכלים סלט ביצים עם בצל קצוץ ורוטב סויה
טחינה ירוקה שאליה הוגנסו גם עלי נענע ומרווה - מהממת
פלפלים קלויים בתחמיץ עדין
עוגת שמרים נ"ג עם גבינת סויה וצימוקים קטנטנים- תענוג צרוף
משארית המלית הכנו מאפה גבינתי במרקם, מתוק ובחוש עם קמח סורגןם, זו לא עוגה יותר דומה לפשטידה מתוקה
 
ו...זהו להיום מבינות לארגזים שהחלו להעלים בקירבם מוצרי יסוד כמו חיתול להכנת גבינת סויה...
 
הסלט של הפירות והירקות
08/08/14 20:23
66צפיות
לא פעם ראשונה שאני מסתקרנת מהשילובים המעניינים :)
גם לי זה תמיד היה נשמע מוזר ואז בפסח האחרון בנות דודות שלי
08/08/14 20:41
61צפיות
הכינו סלט מאוד מוצלח עגבניות שרי, מלפפון, פטריות טריות, תותים ותפוחים ובולגרית...
הרוטב היה לימון,דבש, בלסמי ושמן זית...
 
נשמע נורא אבל הכל התחבר והיה ממש טעים...
 
ניסית כבר להכין טחינה??....
º
ראיתי עכשיו שענית למיקי :)
08/08/14 20:41
14צפיות
ודלעת פרוסה מקורמלת
08/08/14 20:55
64צפיות
עם פלפל חריף, מעדן
תהרגי אותי איך את מצליחה לייצר כ"כ הרבה
09/08/14 15:19
84צפיות
אוכל ובישולים וכל זה בין אריזות ומיונים לקראת המעבר..
מורידה את הכובע!
הכל נשמע מעולה (אולי למעט סלט הביצים )
ככה זה כשיש הרבה
10/08/14 10:31
66צפיות
מסובים לשולחן ושומקום ראוי בקירבת מקום להזמין ממנו 
 
אתמול בערב הכנתי חביתת ירק חומוס, חסה ברצועות, צרור פטרוזיליה קצוץ דק, צרור עירית קצוץ דק, חצי חבילת עלי תרד ניוזילנדי, בצל לבן גדול בטבעות, חצי כוס קמח חומוס, רבע כוס קמח תפוחי אדמה ובערך  כוס מים. מלח ופלפל שחור. את טבעות הבצל טיגנתי בשמן זית ומעל שפכתי את בלילת הירק.
כיסיתי את המחבת . אחר כך הפכתי. זה יצא מעדן ממש כך שגם הלא טבעונים אכלו בשמחה. אחת הכניסה לכריך.
נשמע מצוין!
10/08/14 11:12
51צפיות
גם אני מכינה חביתת חומוס כזו בכל מני וריאציות, כדי שתהיה קצת יותר קלילה אני מוסיפה גם מעט קמח לבן. גיליתי שירקות עקומים מוסיפים אווריריות (כאלה שיוצרים כיסי אוויר, כמו חתיכות של גמבה, תירס וכאלה..) וזה עושה את המרקם קליל יותר ופחות דחוס מהקמח חומוס. והירק והבצל מוסיפים המון טעם
שני ימי הולדת בסופש
07/08/14 20:45
85צפיות
לאחותי ולכלתה, בתקווה שהחתן יחזור מהמילואים.הזמינו ״משהו בסגנון סיני״ אז אכין מוקפץ לפי מה שיהיה מחר בשוק, ואגרול מעלי סיגר, ואולי מרק חמוץ מתוק כלשהו.שטרודל תפוחי עץ מבצק פילו + עוגה קפואה עם מנגו או שוקולד, עוד לא סגורה על זהאני מקווה להספיק להכין להמשך השבוע - קציצות מקמח עדשים, מג׳דרה, סלט כרובבתקווה שיהיה שקט
רציתי לצרף כמה תמונות
08/08/14 15:16
82צפיות
אבל בפורמט החדש אני לא יכולה. ישנו כפתור להוספת תמונות, שלא מגיב כשמקליקים עליו משום מה..
אולי זה בגלל שאני משתמשת במק..
אני הוספתי לתזונה שלי תרד- בשביל ה אומגה 3 וחוץ מזה
08/08/14 17:47
76צפיות
לשישי בצהרים חומוס עם גרעיני חמני וסלט
ולשבת או עדשים או שעועית עם גרעיני חמניה וסלט
כל זה לצהרים
את התרד אני אוכל בבוקר
הכנתי
09/08/14 10:42
72צפיות
מוקפץ עם איטריות אורז- הגעתי למסקנה שהן לא מוצלחות לי. לא יודעת הן תמיד נדבקות לי, ואחרי יום הן נהיות קשות- אז מזל שנגמרה לי השקית :)
הכנתי סלט קינואה עם עדשים שחורות
סלט כרוב- פעם ראשונה שיצא לי טעים :) רק לימון ומלח ויצא ממש טעים
ועכשיו עושים סלט פסטה קר עם אנטי-פסטי ושעועית שחורה עם רוטב בלסמי
כמובן גם חומוסים עם מלח, וגם סתם ירקות חתוכים
לגבי אטריות אורז
09/08/14 15:51
70צפיות
הן פחות מתאימות לדעתי למאכלים שמכינים לאורך זמן ורוצים לחמם ביום שאחרי, עדיף להשתמש בפסטה רגילה.
אפשרות אחרת היא להוסיף להן הרבה שמן וזה מונע הידבקות, אבל עדיין עדיפה פסטה, ואטריות אורז רק במאכלים שאוכלים באותו יום. 
º
09/08/14 23:04
6צפיות
התפרעות גדולה-
09/08/14 15:36
134צפיות
מהצד שלי- פסטה עם ערמונים וטופו של ליידיבאג, שעועית רחבה מוקפצת עם פטריות ובצל ירוק בקירמול וקצת אטריות אורז, תפוחי אדמה קטנים אלוהיים, פילאף בורגול וחומוס (לא אשמה בשם הפלצני, זה של בני סיידא), וקישואים חרוכים עם טחינה וסילאן. על זה הוסיפו הוריי סלטים ומוסקה טבעונית נפלאה, ביחד עם כרובית בפירורי לחם. התפוצצנו. היה נפלא. 
09/08/14 19:07
47צפיות
נשמע מדהים!! כמו ארוחה שהייתי משתגעת עליה...
כל הכבוד על החריצות.
º
10/08/14 10:32
4צפיות
ליידיבאג, הכנתי אגרולז
10/08/14 09:42
102צפיות
על פי ההוראות אצלך בבלוג וההתלהבות היתה - מתלהבת ביותר! 
מה הקטע של עלי סיגר מרובעים? הם לא אמורים להיות עגולים? לא שזה ממש משנה.
הטיפ של "דבק" קמח מים היה ממש מעולה. תודה!
היו גם אורז, שני סוגי מוקפץ
שטרודל תפוחי עץ
וסנקור/קסטה 
 
אוי אגרולז.. איזה טעים זה
10/08/14 11:14
88צפיות
ובגרסה האפויה זה גם לא נוטף שמן, ועושה את זה הרבה יותר קליל!
חח איפה ראית עלי סיגר מרובעים? לא נתקלתי בכאלה
 
איזה כיף זה ארוחה אסייתית - מתה על זה..
נכון, הם היו אפויים
10/08/14 11:35
70צפיות
כולם ביקשו שידורים חוזרים בקרוב ופעמים רבות
 
לא זוכרת מי היצרן - קניתי חבילה ובהפשרה התגלו עלים מרובעים - משונה!

עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה