בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים!

מטרת הפורום לשמש בית חם לכל מי שבוחר/ת בדרך התזונה הצמחונית/טבעונית על כל משמעויותיה, והשלכותיה.

הפורום פתוח לכולם, כל עוד שומרים על דיון תרבותי ומכבד. כל הודעה בגנות משתמש/ת ספציפי/ת ו/או בגנות דרך התזונה הצמחונית/טבעונית, תימחק והגולש יחסם.

כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו ונסיונו.

 נא לקרוא את תקנון הפורום שבמאמרים ואת תקנון הפורומים של תפוז בטרם הכתיבה בפורום.

נשמח שתישאר/י

* יש לקרוא את תקנון הפורום (במאמרים) לפני כתיבת הודעות.
* במידת האפשר, נא לשרשר מודעות על אירועים (מפגשי צמחונים, פעילויות וכד') זו לזו.
* גם דגים הם בעלי חיים. לכן, נא לא לבקש מתכונים לדגים.
המשך...
הודעה חדשה

עזרה עזרה עזרה
03/09/14 09:08
הי לכולם. אחרי כשנה של צמחונות התחילה נשירת שיער מטורפת!
אני לא אוכל בשר אבל אוכל דגים ופירות ים, מוצרים מן החי אני ממעטת מאד לאכול, ולמעשה רק אם מביאים לעבודה איזה עוגת יומולדת אני אוכל חתיכה
התחלתי לקחת ROOTS כבר כמעט חודשיים אבל הנשירה ממשיכה (אמנם פחתה קצת) וגם הסתפרתי קצר
אני כמה חודשים ללא גלוטן (תקופות בכלל לא ותקופות ממש מעט)
 
האם יש סיכוי? האם יש פה מישהו צמחוני שלא אוכל גלוטן?
בבקשה עזרה, אני מאבדת את השער שלי לאט לאט... מה ניתן לעשות?
מוכנה לנסות הכל
 
תודה רבה
 
 
הסופש הקרוב נוסעת עם הטף (הנכדה החדשה)
01/09/14 22:56
72צפיות
ההורים שלה, בן הזוג והכלב המדהים שלי לטיול בצפון. מושב מנות. אשמח לשמוע על מקומות לאכול בהם, ואם גם ידוע על כך שמקבלים כלבים אז בכלל.... 
אצלנו!
02/09/14 08:37
51צפיות
מנות זה שכנים שלנו
º
ממש הצפנת.
02/09/14 22:25
3צפיות
טבעוני?
02/09/14 08:41
48צפיות
קשה כאן
צמחוני יש למשל בנחלה בנהריה, עם כלבים אבל כאלה שמסתדרים עם כלבים אחרים וחתולים
בועז מבשל במצפה הילה רק בששי בערב
בלימן יש מסעדת שף שאפשר להזמין את הסלטים ללא גבינה ואת הפסטה גם אבל רוב המנות קורנבוריות למהדרין
 
 
º
פרטים על בועז? אהיה שם גם שישי בערב.
02/09/14 22:27
6צפיות
מתקשרים מראש להזמין שולחן
02/09/14 22:42
16צפיות
וצודיעים על בקשות מיוחדות
לנו הוא הכין נטול גלוטן וטבעוני כמעט לחלוטין למעט מנה אחת
תאתגרי אותו
º
נשמע מעניין, האם יקר בטירוף?
02/09/14 22:45
4צפיות
º
כן, אבל שווה
03/09/14 09:25
לא מכירה
02/09/14 09:05
40צפיות
באמירים יש את הסעודה האחרונה ששווה ודווקא היא לא מוזכרת ברשימה הזו
מה שכשר יהיה סגור בשבת
בכפרים סביבנו יש פלאפל וחומוס וגם בעכו יש חומוסיה שווה באזור הכניסה לעיר העתיקה ליד החנות של הקרוקס.קטנה ושווה.
עץ התות במעיין בפקיעין יש גם טבעוני וצמחוני לצד בשר חומוס, משאוושה, מסבחה תוצרת בית, כדורי פלאפל, עלי גפן ממולאים, לבנה מחלב עיזים או בקר תוצרת בית, פיתה דרוזית מקמח מלא הנאפית בטאבון המסעדה. בקלאווה ועוגת סולת במי ורדים. הקפה ותה הצמחים על חשבון הבית. ומיצים סחוטים במקום .
בכל המסעדות המזרחיות/ ערביות תמצאו סלטים טבעוניים לגבי יותר מזה...לא ממש. לעיתים ניתן למצוא פסטה ברוטב טבעוני אבל אם הפסטה טריה אזי יש בה ביצים...
בקיצור
טבעונות עדיין מקשה באזור הזה
האמת שפלאפל וחומוס זה רעיון לא רע בכלל ועץ התות נשמע יופי
02/09/14 22:29
13צפיות
אנחנו ערים לקושי ולכן לא נהיה מאד בררנים, מתכננים גם לבשל בצימר. 
הייתי בצימר במנות לפני כמה חודשים
02/09/14 16:32
40צפיות
אני יודעת שזה לא עוזר לך כי הארוחה הטבעונית והמהממת שהשף של הצימר הכין לנו היתה בצימר ולא במסעדה שאפשר לשבת.. אבל המושב מקסים
תגידי לה איזה אולי זה אותו צימר
02/09/14 17:32
27צפיות
ואם לא אולי ניתן להזמין מהשף ארוחה גם להם?
אה, לא הבנתי שהם גם בצימר
02/09/14 18:01
31צפיות
בכל מקרה זה היה צימר בודד בחצר של בית וזה היה זוגי כזה אבל השם זה "הגר ויאיר", אפשר למצוא מידע עליהם באתר פסגה או משהו כזה שמרכז מידע על צימרים.
אנחנו בצימר אחר, היחידי שהסכים לקבל את הכלב שלי
02/09/14 22:30
18צפיות
וגם זה אחרי שעשה 'טובה', אבל לא באשמתו, האחרון שהיה עם כלב כנראה השאיר להם ג'יפה רצינית. 
גם אנחנו באנו עם 2 הכלבים
02/09/14 22:39
21צפיות
מראש עשינו חיפוש צימר לפי כאלה שמרשים כלבים..
עכשיו את מספרת לי? מאוחר מדי. טוב,
02/09/14 22:42
18צפיות
נקווה שגם הצימר שלנו יהיה נחמד וטוב. ממילא אנחנו צריכים שניים אז לא היה אפשרי. בהצצה באתר של הצימר שלך לא ראיתי שכתוב שבעל הצימר גם מבשל כך שלא מאמינה שאוכל לארגן ממנו ארוחה.  נסתדר עם מה שיש. במילא בנסיעה עם כזו קטנטונת נהיה בטח הרבה באיזור הצימר ולא בטיולים, אז נתבסס על פירות (ושוקולד כמובן) וגם פלאפל פה ושם. תודה תודה. 
לא, בעל הצימר לא מבשלים אבל
02/09/14 22:44
22צפיות
הם מציעים ארוחת בוקר ששף חיצוני מבשל בתוספת תשלום ומביא לצימר. כששאלנו מראש על ארוחה טבעונית, אמרו שלא תהיה בעיה והכינו בהתאם. אז אפשר בעקרון להתקשר לצימר שהייתי בו ולשאול את הבעלים על השף שהם עובדים איתו ואם הוא יסכים להכין ארוחה טבעונית גם לצימר זה וזה.
º
הבנתי. רעיון מעניין. אבקש מבעל הצימר שלי שיעשה זאת. תודה.
02/09/14 22:46
4צפיות
מה אוכלים באמצ"ש?
הודעה זו מכילה תמונות
01/09/14 12:04
84צפיות
טוב, אז עקב נוכחות מביכה בשרשור הסופ"ש, אני מניחה שכולכם הלכתם להשתזף בשבת ועכשיו אתם מבשלים במלוא המרץ. 
אז שתפו! 
 
כאן יש ארוחת צהריים מוקדמת של שאריות הניוקי עם השמנת ועגבניות שרי ובזיליקום, וסלט של חסה, רוקט וענבים אדומים פריכים ומעולים, בתיבול עדין של שמן זית, ליים ומלח. כרגיל אני מתנצלת על העצלנות לצלם במצלמה הטובה.. (מה יהיה איתי??) 
 
מה אצלכם?
בדיוק חזרתי מקניות
01/09/14 15:50
58צפיות
יש לי קישואים קטנים, סופסוף מצאתי ומייד קניתי, טרם הוחלט מה לעשות איתם, אבל הם מהזן שנחמד לטגן בטמפורה.
חצילים שבטח אכניס לתנור.
כל מיני סוגים של אטריות סובה, וגם פסטה מקמח קאמוט, נתקלתי בזה כמה פעמים ולא ידעתי מה עושים עם זה. מוכרים את החיטה, וגם פסטות שונות, אפילו סוג של דגני בוקר מחיטת קאמוט. 
יש המון המון בצל, ואני חושבת להכין מרק בצל שמזמן לא הכנתי. 
 
ויש מנקה מחליפה היום, כי הקבועה בחופש, שעובדת יותר לאט מצב ומנגנת לי על העצבים. 
מה זה קאמוט?
01/09/14 20:11
37צפיות
ממ.. מרק בצל. פה כל כך חם ומהביל שמרק בכלל לא מתקבל על הדעת, אבל מודה שעשית חשק..
ואני מאלה שמעולם לא אהבו את תוספת הגבינה למרק בצל כך שהיא ממש לא חסרה לי, מצדי קרוטונים או טוסט מרוח בשום זה לגמרי מספיק
מסתבר שזה זן עתיק של חיטה
01/09/14 20:49
49צפיות
הנחשבת בריאה ובעלת טעם אגוזי משהו, אולי מגלים אותה לאחרונה כמו שאני רואה כאן עם הקאמבק של הכוסמין (איזה שף מפורסם אמר פה לא מזמן בטלוויזיה שכוסמין זה בריא ופתאום המון אנשים מבקשים מאיתנו לחם כוסמין). 
כבר כמה פעמים שסיקרן אותי לדעת מה זה, בגלל שראיתי הרבה מוצרים שעשויים מזה בסופרמרקט האורגני, והחלטתי לקנות פסטה כזו.
בדרך כלל אני מכינה פסטת כוסמין לבנה לגברים בבית, ואני מחיטה מלאה, 
הפעם אני אכין מחיטת הקאמוט הזו, נראה אם יש הבדל משמעותי בטעם.
 
אני גם לא אוהבת תוספת גבינה למרק בצל. הרבה יין לבן, טימין, שום, מלא בצל- יש לי שק של חמישה קילו (פשושיק לא יודע להגזים כשאומרים לו להביא קצת בצל) וברור לי שצריך לנצל אותו כמה שיותר מהר)
עם פרוסות באגט קלויות עם קצת שום ועגבניות, נראה לי שיהיה יאמי 

http://en.wikipedia.org/wiki/Khorasan_wheat
מותר לי להוסיף חצי הגיג?
02/09/14 01:58
59צפיות
כלומר, אין הדברים מכוונים דווקא אליך, אלא הם כלליים יותר.
 
חורה לי המגמה של "הבריאות", שכל תפקידה הוא לקחת דגנים אקזוטיים כמו חיטת קאמוט, כוסמין, טף או דורה, להרעיף עליהם שבחים ולהשוותם לדגנים הנפוצים והמוכרים.
ומדוע? מפני שאינני חושב, בניגוד למקובל בציבור, שהחיטה הפשוטה והזולה, כאשר היא באה בצורתה השלמה (גרגרי חיטה), איננה בריאה.
אדרבה - אני משוכנע שהיא משתווה בערכיה התזונתיים לרוב הדגנים/פסבדו-דגנים האחרים, כולל האקזוטיים שבהם, אלו שנחשבים כחלק מתפריט בריאות (כוסמת, שיבולת שועל, שיפון וכמובן גם הדגנים שצוינו לעיל).
במקרים מסוימים - כמו עם אורז (מלא, כן, אורז מלא), למשל - ערכיה התזונתיים אף עדיפים (מבחינת כמות חלבון, סיבים ומינרלים).
 
מובן כי ישנם אנשים שלא יגיבו טוב לחיטה, כמו חולי צליאק או אלו המגלים רגישות לגלוטן. במקרים כאלו ברור שכדאי להימנע מצריכתה.
אך באותה מידה ישנם אלו שלא יגיבו טוב לתירס (שגם הוא נחבט שלא בצדק, מפני שעושים ממנו 1,001 דברים שלא דומים בכלל לצורתו במקור), סויה או פול.
ועדיין, כמדומני אין מזון מן הצומח שספג יותר חבטות מאשר החיטה המסכנה (כן, אפילו הסויה לא נחבטה באותה המידה, לדעתי).
 
שורה תחתונה - טוב ויפה לגלות ולטעום דברים חדשים, אך בל נשכח שהמאכלים הקיימים אינם רעים כל כך לעומתם.
º
ואם יותר לי לסייע באיור שמדגים את היחס לחיטה...
הודעה זו מכילה תמונות
02/09/14 05:18
61צפיות
תודה
02/09/14 05:24
36צפיות
מסכימה מאד!
בגדול מסכימה מאד
02/09/14 08:18
39צפיות
בקטן מודה לאלוהים שיש טף ודורה ותירס וכוסמת וקינואה ללא גלוטן לבריאותו של הישן לצידי היקר לי מכל
באופן כללי
02/09/14 13:47
40צפיות
(וקודם כל תודה על הפירוט!) 
 
אין לי בעיה עם חיטה רגילה (אשת אופה. מואהההה), 
אני לא אוהבת את הטעם של לחם לבן. הוא מתאים בעיקר לטוסטים. ומשעמם, בעיקר.
מעדיפה לחמים כהים וחמוצים, פומפרניקל, שיפון וכולי. הם גם משביעים אותי מהר יותר מלחם לבן.
 
ברמת העיכול, פחות כבד לי לאכול פסטה מקמח כוסמין מאשר מחיטה רגילה. 
עם אורז זה ההיפך, מעדיפה אורז לבן.
 
אני לא פריקית של בריאות בכלל, אלא משתדלת להכין מאכלים שגם יהיו לי טעימים והבריאות היא ייתרון נלווה. 
גם אין לי בעיה עם סוייה או פול. 
תירס מסכן, אכן מכינים ממנו כל כך הרבה דברים שאפשר למצוא אותו כמעט בכל סוגי המזון המעובדים. 
פלאס העובדה שרוב גידוליו מיועדים לבעלי חיים לשחיטה,
פלאס מונסנטו,
והנה הוציאו לו שם רע..
 
זה לא מפתיע
02/09/14 14:56
36צפיות
בדור של אינסטנט
אינסטנט בריאות
אינסטנט מזון
אינסטנט תהליכים
לכן כשברפואה הסינית מתייחסים לחיטה כמעלה לחות מיד כולם קוראים ברשת שחיטה גורמת לכל מחלות מערכת הנשימה/דלקות לחות כמו נזלת / אסטמה כמובן ועוד.
כשמחפשים איך לרדת במשקל מה מורידים? גלוטן וסוכר, למה? כי מזה עושים המון מאכלים טעימים שקשה לאנשים לשים לעצמם גבולות בקשר אליהם. אני ראיתי ניצולי דיאטות אינסטנט שכאלה, מורעבי מבט וכמהי פחמימות ומתיקות... זוועה. כל אחד הוא יועץ וכל אחד מומחה .
כמי שנשואה לצליאקי אמיתי ודודה לשניים כאלה וגיסה לאחד כזה אני יודעת מה המשמעות של התנזרות ושל הקפדה בכגון אלה ואני לא מאחלת את זה לאפחד.
באשר לדיאטת אברהמסון
02/09/14 21:55
23צפיות
לדיאטה נטולת גלוטן וסוכר - אני מסכים מאוד. השיטה עובדת בגלל האלימינציה של כל כך הרבה מאכלים שמכילים אחד מאלו (או שניהם).
וכידוע - אחת הבעיות של אנשים היא צרות-האופקים שלהם. קחי מהם את החיטה או הסוכר, והם פשוט לא ידעו מה לעשות עם עצמם.
 
אינני צליאקי, אבל לפני כשנה וחצי חייתי מספר חודשים בלי גלוטן בכלל (ברמה המיקרוסקופית). לא סבלתי במיוחד, אמנם, אבל אני מודה שנעים לי יותר יחד איתו.
אצלנו היום
הודעה זו מכילה תמונות
01/09/14 16:02
106צפיות
דפי אורז רבועים ממולאים בקוביות טופו עם תועפות בצל ירוק קצוץ, שמן שומשום, מלח פלפל
אפונה זעירה ותירס של סנפרוסט שטופים במסננת עם מלח פלפל וטיפות שמן זית
קוביות קטנות של קישואים יציבים וגזר במחבת ווק עם רוטב סויה וסילאן פלפל שחור.
 
אחרי הקיפול הנחתי מעל סלט סלק מגורר ושברי פקאן מסוכר
 
יש עוגה בחושה עם ציפוי שוקולד, גם טבעונית וגם נ"ג
º
מבט על התבנית
הודעה זו מכילה תמונות
01/09/14 16:05
82צפיות
והעוגה הלא פוטוגנית
הודעה זו מכילה תמונות
01/09/14 16:11
81צפיות
אבל ההו כה טעימה
מתכון טורט שהחלפתי קמח בתערובת נ"ג במקום ביצים הכנסתי מעדן שוקולד אחד וקצת קמח חומוס ובתור נוזל חלב סויה
יצאה אמיתית להפליא
º
וואו, זה נראה נפלא!!!
01/09/14 17:25
12צפיות
º
טעיםםםם
01/09/14 18:18
8צפיות
וואו! נראה טעים
01/09/14 20:13
45צפיות
ואני אפילו לא אוהבת קונדו.. אה סליחה, דפי אורז!
 
אגב, אפשר להוסיף גלריית תמונות כך שלא צריך הודעות נפרדות לכל תמונה. אולי יהיה לך יותר נוח להבא
º
התמונות שלי כבדות לזה מדי, ניסיתי
01/09/14 21:25
19צפיות
נום נום
01/09/14 20:53
32צפיות
קניתי מזמן דפי אורז ועדיין לא השתמשתי, אולי ננסה השבוע.
הטוויסט של הפקאן המסוכר לגמרי עושה לי את זה. 
אצלנו
01/09/14 18:19
32צפיות
אתמול אורז עם ירקות מבושלים וטופו, סלט שעועית ירוקה-חסה-תפוחי אדמה-מלפפונים-משהו.
היום סושי וטופו חרוך.
בסופ"ש אוכל של אמא [ממולאים טבעוניים, מרק ירקות וקוסקוס, סלטי נבטים] וכיסונים שהכנתי שיצאו שווים מאוד!
נשאר לי קיש קישואים עם אספרגוס
02/09/14 09:16
26צפיות
מהמם! (מודיעה בצניעות). הבאתי פרוסה לעבודה + סלט סלק. 
 
 
ולקינוח נקטר פירות קיץ
הודעה זו מכילה תמונות
02/09/14 09:20
48צפיות
שזה השם שהמצאתי למרק הפירות הקיצי
אם מוסיפים לו מסמר ציפורן אחד, זה מוסיף לו משהו רענן, מקרר. אבל טעים מאד גם בלי.
 
 
אמא שלי קראה אותה ואמרה שככל הזכור לה הסמיכו עם קורנפלור ולא עם אבקת פודינג (שניהם מיותרים בעיני)
 
 
נקטר פירות קיץ
קצת מהכל
02/09/14 11:36
49צפיות
הרבה זמן לא הייתי כאן, התגעגעתי
 
עקבתי כמיטב יכולתי, אבל לא היה לי הרבה זמן לכתוב. כיף לראות את הפורום חי ואת כל החברים החדשים.
 
מיום ראשון היו כאן אטריות שעועית מקורמלות בסוכר חום עם קוביות גזר חתוכות קטן קטן, שעועית ירוקה ומקלות ברוקולי, ברוטב של סויה ושמן שומשום, עם לימון, צ'ילי טרי, פלפל לבן, פלפל שחור ותוספת אגוזי מלך שבורים.
 
לביבות משאריות אורז אדום עם יוגורט סויה ומלא ירוקים שנאכלו עם כאילו גבינה לבנה טבעונית.
 
היה גם מאפינס ירקות וטופו שהושרה במרינדה על בסיס סויה ולימון עם תבלינים, ונאפה כגוש אחד שאח"כ נפרס ונאכל כפרוסות קרות בלחם.
 
היום אני בונה על פלאפלים עם המון ירוקים ופלפל חריף. החומוסים בהשרייה כבר מאתמול.
 
חוץ מזה מאז ההריון אני לא סותמת את הפה לרגע אז יש פה מצעד לא נגמר של ירקות טריים ופירות, אגוזים וסנדוויצ'ים יצירתיים.
מזל טוב!
02/09/14 16:27
23צפיות
האמת שידעתי כבר מזמן אבל חיכיתי שתספרי ביוזמתך..
טוב לראות אותך בסביבה!
º
תודה
03/09/14 10:02
º
הו שיהיה בידיים מלאות ובתחושת ספוק
02/09/14 16:47
10צפיות
º
תודה רבה
03/09/14 10:03
º
מזל טוב ושיהיה המון בהצלחה ורק בריאות!
02/09/14 18:33
6צפיות
º
תודה רבה!
03/09/14 10:07
אז היום
02/09/14 12:50
31צפיות
קציצות מטוגנות מתערובת של שבבי סויה מושרים במים וחבילת טופו מגוררת גס,חצי צרורו פטרוסילה הסרתי ככל הניתן גבעולים, חצי צרור כוסברה ובצל בינוני- במעבד מזון, מלח הרבה כמון ופלפל שחור. להדבקה כחצי כוס קממח חומוס ביחס שווה למי סודה.
יצאו מהממות ובשריות להפתיע, גם במרקם
 
לידן תבנית תפוח אדמה חצויים על פרוסות בצל, שמן זית מלח פלפל שחור- לתנור.
שעועית ירוקה שנשארה מיום קודם וסלט סלק כנ"ל
 
האמת? טעים
º
פינת אוכלים בחוץ
01/09/14 20:15
12צפיות
המלצה על קינוח מעולה באספרסו בר
01/09/14 20:19
44צפיות
זו רשת בתי קפה שכבר מזמן יש לה תפריט טבעוני גדול ומגוון, המעט שיצא לי לאכול שם היה מאוד טעים.
בשבת הייתי שם והזמנתי את מאפה הפילו עם התפוחים שהגיע מהביל עם כדור גלידת וניל טבעונית ומדהימה, היה פשוט מ-ע-ו-ל-ה. מומלץ בחום.
לצערי הזמנתי גם קפה קר על סויה שהגיע עם גושים לבנים שנראו כמו סיד שהתקלף, המלצרית ראתה ועשתה פרצוף של איכס והחליפה בעוד כוס עם חתיכות.. פה ויתרתי על הקפה ונשארתי עם המאפה המהמם היא היתה חמודה והתנצלה ולא חייבו אותי בסוף על הקפה.
החתול הירוק
01/09/14 20:27
37צפיות
לא זוכרת אם כבר כתבתי על זה כאן אז מתנצלת מראש אם אני חוזרת על עצמי.
אתמול אכלתי בפעם השנייה בפיצרייה הטבעונית החדשה "החתול הירוק" ברח' לבונטין 7 בת"א.
את הפיצה הם מכינים עם גבינת קשיו ויש אפשרות להזמין מנה אישית (די גדולה) עם שתי תוספות או "סלייס". אני הזמנתי מנה אישית (מה שנקרא עיניים גדולות..) עם זיתים ופטריות. מאוד נהניתי
ארוחה צמחונית מופלאה וקלה
01/09/14 12:34
94צפיות
גביע קוטג' המון המון שמיר קצוץ כורכום כמות יפה ונדיה ומעט שמן זית ומלח
ממש מעד והכורכום מאד בריא 
תיהנו אני מאד נהניתי בעיקר כי אני מתעצלת 
אגב הרופאה משפחה אמרה שהקוטג' בריא מאין כמותו לצריכה של גביע ביום 
באמת בריא מאין כמותו
01/09/14 15:27
82צפיות
למי שהוא נועד, לעגלים
 
 
זה פורום גם לצמחונים
01/09/14 16:23
77צפיות
ככזה נראה לי שהויכוח צריך להיות יותר עניני, כלומר נתונים בריאותיים לגבי מוצרי חלב ולא מוסריים
º
הקדמת אותי בחצי דקה
01/09/14 16:59
25צפיות
צודקת, מתנצלת
01/09/14 17:24
59צפיות
תגובה רגשית מהבטן.
 
בכל מקרה- לגבי הנתונים הבריאותיים- מוגלה, הורמונים (ולא פיטו אסטרוגנים כמו בסויה המושמצת כל כך) ולמיטב הבנתי ספיגת הסידן בקוטג' לא מי יודע מה. בנוסף קוטג' עשיר בנתרן.
 
 
 
לקוטג' מוסיפים סידן באופן מלאכותי
01/09/14 20:14
54צפיות
ואז מתפארים בזה שמוצרי חלב עשירים בסידן
ואכן עשיר מאוד בנתרן.
הוויכוח אכן במקום אבל.... מאד טעים +
01/09/14 17:58
65צפיות
לדעתי האישיות ! גם בריא צריך לשים גבול לכמויות ההגבלות שיש על מזון 
גם צמחוניםי חיים פעם אחת 
אבל זו באמת רק דעתי 
 
º
או קיי נסו עם יוגורט ישים אורגני !!
01/09/14 17:59
22צפיות
מישהו פה ירושלמי? מחפשת המלצות למסעדה טעימה ובריאה בירושלים
30/08/14 13:42
53צפיות
או לפחות שיש בה מנות בריאות וטעימות לצד הלא-בריאות ולא-טעימות...
ורצוי גם שתהיה מסעדה עם אווירה ירושלמית נחמדה...
 
אני צמחונית ובבדיקה שעשיתי, רוב המסעדות החלביות הן איטלקיות... שם כל מנה מבוססת על בצק. מחפשת מסעדה עם מנות של קישים או פשטידות או מבחר מנות של ירקות מבושלים אחרים...
 
פעם היו הרבה כאלה ולצערי נראה שהן נכחדות מהנוף...
 
אמרת בריא, אמרת קישים ופשטידות, אמרת Village Green
30/08/14 15:47
75צפיות
יש להם סניף במושבה הגרמנית, רחוב עמק רפאים
יש להם סניף במרכז העיר, רחוב יפו
 
אני אישית אוהב יותר את זה שבמושבה כי הוא יותר ביתי.
 
המטבח הוא צמחוני, עם דגש על בריאות (קמח מלא, מעט שמן, מעט סוכר) והאוכל מאד טעים ויש מבחר גדול. אפשר, לדוגמא, לבחור פאי כלשהו ולקחת איתו סלט ליווי שממלאים מבר סלטים (שכולל אוכל קר וחם).
 
-יש להם גם מבחר גדול של קינוחים (גם טבעוניים, יאמי יאמי).
 
אני מאד ממליץ
אני מודה מודה מודה מודה מודה לך!! מאוד!!!
30/08/14 19:53
50צפיות
סוף סוף מצאתי את הסיבה האמיתית להתאמץ לסוע לירושלים היפהפיה...
º
בשמחה, תרווחו ותסעדו
31/08/14 20:09
6צפיות
תאנים
30/08/14 22:26
57צפיות
המיקום מהמם האוכל סבבה
צמחונית ועונה על כל מה שביקשת
למען הגילוי הנאות לא ביקרתי שם כבר שנה
תודה. על פי האתר בנט נראה באמת יפה ועם אווירה כמו
31/08/14 21:34
21צפיות
שאני אוהבת...  הדבר היחיד שלא אהבתי זה את העלויות של המנות.
גם האגס 1
31/08/14 18:31
39צפיות
אני לא יודעת אם פתוח כי אני לא ירושלמית ואני לא שם כבר הרבה זמן, אבל אם יש אותה עדיין היא זכורה לי לטובה ממש.
ויש גם מרקיה.
באגס1 אכלתי חומוס טעים טעים
31/08/14 22:55
39צפיות
וגם יש להם מלא מנות טבעוניות וצמחוניות, טעמתי קצת מהקובה ומהקציצות קינואה והיה טעים ונעים. רק לקחת בחשבון שזו לא "מסעדה", זה מקום קטנטן בשוק מחנה יהודה, והאווירה בהתאם (נורא כיף לדעתי, אבל מן הסתם לא מתאים לארוחת ערב משפחתית/רומנטית או משהו כזה:)
יצא לי כמה פעמים לאכול באגס 1
01/09/14 19:09
29צפיות
ומאד נהניתי.באחת הפעמים ביקשתי את ארוחת הבוקר וביקשתי בלי ביצה ובלי גבינותהמלצרית לקחה את זה כאתגר אישי והביאה לי קציצות קינואה הישר מהמחבת, שפע של ממרחים טבעוניים - למרות שבשמחה הייתי מסתפקת רק בסלט וממרחים הרגילים.יש להם סלטים נהדרים.
º
הם ממש חמודים שם, ותחושה ביתית.
01/09/14 20:09
11צפיות
אפחד? אפמילה? טוב אזני
31/08/14 11:13
131צפיות
שאין לי טלויזיה
ואני נגד תכניות ראליטי
שלא ראיתי אף פרק מעולם של האח הגדול
רוצה לברך את טל גלבוע על זכייתה, על הדבקות באג'נדה, על הנכונות לעמוד במצב שאני בחיים לא הייתי עומדת בו לטובת רווחתו של מישהו אחר
 
שאפו!
הקדמת אותי - חגיגה ענקית!!
31/08/14 12:04
66צפיות
לרגע אחד הרגשתי ניצוץ של תקווה, שאולי משהו גדול, אמיתי ומדהים קורה פה. זה כבר קורה לכל אורך העונה (שבה צפיתי באדיקות), בתור מדריכה באתגר 22+ אני גם מרגישה את ההשפעה העצומה שלה, להגיע לגמר כשלעצמו היה הישג עצום שמתבטא בחשיפה נהדרת, אבל הזכייה היתה מעבר לכל הציפיות שלי.
כל הכבוד לטל גלבוע על ההקרבה, החשיפה, הכוחות העצומים שהיא מצאה בה להתמודד עם הדבר ההזוי הזה שנקרא האח הגדול, ואיזה כיף שבפעם הראשונה בהיסטוריה של הריאליטי, כספי הזכייה הולכים באמת למקום ראוי. היה שווה כל אסמס!
התרגשות עצומה
31/08/14 13:04
56צפיות
לא האמנתי בתחילת העונה שהיא תגיע לשלב הזה שלא לדבר על לזכות.
 
היא עשתה הקרבה ענקית ומגיע לה כל הכבוד על זה. צריך רק לבקר בפורום האח הגדול כדי לראות עד כמה היא הקריבה מעצמה (למרות שאם חשובה לכם השפיות הנפשית שלכם אני הייתי ממליצה לכם לא לעשות זאת )
בדיוק עכשיו נזכרתי שאני רוצה לברר וגיליתי את החדשות
31/08/14 14:41
86צפיות
המשמחות האלה. אם יש למישהו הפניה של כמה דקות של הסיום או משהו משמח (ולא מראות קשים, יש לי את הפריבילגייה בתור טבעונית לא לראות שום דבר שעושה לי רע) אשמח לראות. תודה. 
אין שם דברים קשים, זה בעיקר דיבורים
31/08/14 15:56
65צפיות
והסברים על טבעונות ועל התעשיה, וגם לא מעט ברבורים על טל והתהליך שעברה שם במהלך העונה..
היה קטע אחד מדהים בסרטון הסיכום שעשו לה שבו ראו את מילות הסיום של הסרט "meet your meat" שהוקרן במלואו במהלך העונה כחלק ממשימה כלשהי. לא משהו קשה לצפייה אבל לדעתי לראות את זה בפריים טיים זה עוצמתי ביותר.
אין לי בשלוף את הוידאו של הסיום אבל אם מירב לא תמצא (כי ראיתי שחיפשה במקום אחר..:) אז אחפש לך בערב. בטח אפשר למצוא בגוגל/בפייסבוק איפשהו
º
מעולה. תודה. אסתכל גם בפורום השני אולי יש.
31/08/14 20:08
11צפיות
יש במאקו את כל קטעי הוידאו
01/09/14 08:41
39צפיות
 
תבחרי בעונה 6 ואז לפי דיירים
 
 
האמת שמצאתי במקו כתבה על הנצחון ושמחתי לקרוא,
01/09/14 12:59
38צפיות
עדיף לי מלצפות. אין ספק שהיא עשתה שירות גדול לטבעונות (זו היתה כתבה שהראתה שהמודעות מאד גדלה לנושא הסבל שבאכילת בעלי חיים). כל הכבוד לה. 
º
אפשר קישור לכתבה?
01/09/14 13:20
11צפיות
º
מתנצלת, מזמן ראיתי ושכחתי. אבל יש הפניות בפורום שליד.
01/09/14 22:53
8צפיות
מדהים
01/09/14 06:39
42צפיות
עד הרגע האחרון לא האמנתי שהיא תזכה. זאת הייתה הפתעה ממש גדולה.
קשה לעכל אפילו את המשמעות של זה. מראה כמה כוח יש היום לקהילה הטבעונית. אמנם נכון שלא רק טבעונים הצביעו לה אבל אני בטוחה שלטבעונים היה חלק משמעותי ביותר בזכייה שלה.
ועם כל הביקורת שיש על טל (גם מצד טבעונים) אני מפרגנת לה בגדול ומודה שאפילו קצת מקנאה בה על האומץ והכוח לעשות דברים שאני בחיים לא הייתי מעזה. 
אני גם התרגשתי בשבילה
01/09/14 15:45
30צפיות
היתה לי הרגשה טובה וחשבתי שהיא תזכה וכמה זה יהיה נהדר. 
אני מקווה להמשיך לראות אותה מקבלת תשומת לב ומסיטה אותה כלפי בעלי החיים :)
טוב אז נגיד שאני עצלנית ממש
31/08/14 16:52
115צפיות
אין לי סבלנות לדברים מתוחכמים או עבודת בישול שדורשת ממני יותר מדי מצרכים ויותר מ20 דקות עבודה.
 
אני יודעת זה עלוב.
 
איזה מתכונים ומאכלים הייתם יכולים לתת לי?
הכי פשוט שיש, גם דברים לנשנושים.
 
*אני מנסה לאט לאט את כל התזונה הזו כבר חצי שנה,
זה לא הולך לי.
 
 
הבסיס הכי עצלני (ולטעמי הכי טעים)
31/08/14 17:18
85צפיות
הוא לקצוץ בצל, שום וירקות כמו סלרי, קישואים, פטריות, גזר, כרוב וכל מה שמתאים לך (או לשכוח מאלו שציינתי כי את לא אוהבת אותם).
 
להזהיב אותם בשמן זית ואז להוסיף .... x (ראי למטה), לתבל עם כמון ופפריקה (או התבלינים שאת אוהבת), להוסיף מים לכיסוי (או ציר ירקות) ולבשל עד לדרגת הבישול שאת אוהבת.
מה זה ה- x? 
תלוי מה את אוהבת. קטניות שונות כמו עדשים, חומוס, שעועית למיניה. דגנים כמו כוסמת או קינואה (לא ממש דגן, אבל מילא). אם מדובר בקטניות, חשוב להשרות (למעט עדשים).
 
אפשר כמובן ללכת על יותר, להנביט וכו׳ אבל אין חובה וביקשת משהו פשוט.
 
עוד משהו סופר פשוט-
כרובית, ברוקולי, כרוב-ניצנים, שעועית ירוקה או כל ירק דומה שאת אוהבת- 
לשים בקערה, להוסיף מעט מאד מים. לשים במיקרו ל10 דקות. להוציא ולזלול. אני אישית אוהב להוסיף טחינה גולמית מלאה אבל כל אחד ומה שמתאים לו.
 
אם יש לך כוונים ספציפיים כמו מרקים או פשטידות שאת מתעניינת בהם תכווני אותנו, ובכלל- מומלץ לקרוא קצת אחורה ולקרוא מתכונים יותר ופחות מסובכים.
 
בהצלחה  
הזכרת לי איזה משהו נסיוני שעשיתי לפני חודש
31/08/14 17:24
54צפיות
תבשיל אורז עם בצל מטוגן,כרובית וגזר.
היה טעים.
 
אני אתפנה בהזדמנות לקרוא אחורה, כשתהיה לי שוב גישה למחשב.
תודה לך.
 
 
לעבודה
31/08/14 18:28
54צפיות
1. דגנים: קוסקוס, אורז, קינואה, דוחן, בורגול, פסטות, פתיתים...
2. קטניות: עדשים, שעועיות,  סויה, חומוס...
 
אותם יש רק לבשל במים עם קצת מלח ותבלינים שאת אוהבת. חומוס ושעועיות יש להשרות וזה לא את עובדת, זה המים עובדים [שימי בלילה עם מכסה ובבוקר הכל בסדר]. אם בכל זאת לא בא לך להשרות אפשר לקנות קפוא או בשימורים.
 
3. ירקות חתוכים. אחלה נשנוש. פירות. אחלה נשנוש. שיקיים [פשוט לטחון בבלנדר פירות אהובים ועלים]. אזוגים ושקדים לנשנוש ופירות יבשים.
 
4. מרק ירקות- קונים בקפוא ירקות מוסיפים מים חמים ותבלינים.
5. דייסת קוואקר- שמים קוואקר בקערה, עליו סילאן, מעל מים רותחים מהקומקום ומערבבים. טעים!
 
עשרים דקות עבודה?
31/08/14 22:54
57צפיות
זה המון! את ממש משקיענית יחסית אליי.
 
בנוסף להצעות המצוינות שכתבו כאן מעליי, אני שומר אצלי שתי הודעות ישנות של חבר פורום שהפך לאגדה בזכות יכולתו להכין אוכל מכלום:
 
אני הייתי מחליף את הקטשופ שהוא ממליץ עליו ברסק עגבניות. מאז ההודעות האלה כבר עברו שנתיים ונוספו הרבה מוצרים מהירים וקלים להכנה (יש למשל סדרת תחליפי בשר של "שפע מן", שהם בריאים ומוכנים ישירות למיקרוגל).
 
אזהרה: ההודעות שקישרתי אליהן מיועדות לעצלנים גמורים ועלולות לזעזע חובבי בישול.
היום הכנתי ניוקי ברוטב מהמם ב-20 דקות
31/08/14 23:09
64צפיות
את הניוקי קניתי בסופר, רק וידאתי ברכיבים שאין בו ביצים או חלב. בישלתי לפי ההוראות כמה דקות לפני שהרוטב היה מוכן.
במחבת טיגנתי קוביות בצל, המון שום קצוץ, רבעי עגבניות שרי, תיבלתי במלח גס, פלפל, מעט אגוז מוסקט וקצת סוכר לאיזון, והוספתי חופן נדיב של עלי בזיליקום. טיגנתי עד שהעגבניות התחילו להתרכך והוספתי שמנת אלפרו על בסיס אורז - החדשה (אפשר גם את זו שעל בסיס סויה). בישלתי על אש גבוהה תוך ערבוב כ-5 דקות, הוספתי טיפ טיפה קורנפלור מהול במים להסמכה, ושפכתי פנימה את הניוקי המוכנים המסוננים. יצא מהמם ברמות! אפילו הבנזוג עף על זה וחיסלנו כמעט הכל.
 
אתמול לארוחת ערב חתכתי תפוחי אדמה לפרוסות, פיזרתי מלח גס, שמן זית וקצת פלפל גרוס, אפיתי עד לריכוך. 10 דקות לפני שהיו מוכנים, קצצתי סלט טרי מכל הירקות שהיו לי במקרר, ערבבתי טחינה גולמית עם המון לימון וקצת שום, פיזרתי קצת קוביות טופו שהיה לי במקרר מושרה בלימון ומלח, והיתה לי אחלה ארוחת ערב.
 
היום לצהריים חיממתי אורז שנשאר לי במקרר מארוחת שבת, על זה שמתי כמה כפות של סלט עדשים וגזר קנוי של צבר, חיממתי במיקרו ל-2 דקות וב-2 הדקות האלה חתכתי עגבניות שרי ובצל ירוק עם עלי רוקט שהיו לי במקרר, וערבבתי עם מיצלימון ושמן זית ומלח.
 
ככה עושים את זה בסגנון ה"אינליזמן"
 
ועוד רעיונות:
 
- קולים חציל שלם בתנור, חוצים ל-2, מזלפים טחינה חמצמצה + שמן זית + פטרוזיליה קצוצה, ואוכלים עם לחם ליד. תענוג.
- לקט סנפרוסט קפוא - פשוט מקפיצים במחבת, מוסיפים אטריות/פסטה + רוטב (יש אפילו לקטים שכבר מגיעים עם שקית של רוטב.. אבל הכי טעים לשפוך פנימה המון רוטב סויה, צ'ילי מתוק וסילאן).
- חביתה מקמח חומוס/עדשים בתוספת של בצל/פטריות/עשבי תיבול/תירס/גמבה/עגבניות/מה שאוהבים. לצד סלט ו/או לחם עם ממרח.
- דגני בוקר / גרנולה עם חלב סויה או חלב צמחי אחר, אני אוכלת את זה כארוחת בוקר או ערב כשאין לי משהו אחר או כשאני ממהרת מאוד.
- ירקות קפואים במיקרו לכמה דקות + רוטב סויה וקצת שמן. בזמן שהם במיקרו, מכינים קוסקוס מלא אינסטנט, ואוכלים ביחד.
- שימורים של קטניות כמו שעועית ברוטב וכאלה - אפשר לערבב עם אטריות או אורז או קוסקוס ופשוט לאכול.
- במקרים שממש אין כח/זמן אפשר לקנות נודלס כאלה סטייל מנה חמה, וכדי שיהיה איזה שהוא ערך תזונתי, להוסיף פנימה כמה כפות של אפונה עדינה קפואה / גרגרי תירס. זה גם טעים
ואווווו יצאתם
01/09/14 09:00
39צפיות
עכשיו שלחתם אותי לסופר,
מלא דברים שציינתם פה אני לא קונה בכלל ביום יום.
אז נתחיל בזה ואמשיך משם.
נתתם לי המון רעיונות בינתיים ואני עוד אשוטט בלינקים שהוספת Der Papierene
 
תודה רבה.
ברוכה הבאה
01/09/14 11:11
25צפיות
ממליצה לך להיכנס לבלוג של "על החסה לבדה" שזה הבלוג של מנהלת הפורום הזה, מלא מתכונים פשוטים וטעימים, לא חושבת שנפלתי במתכון שם.
 
חוץ מזה בקישור השני בחתימה שלי יש רשימה של בלוגי אוכל, עם המון רעיונות למתכונים
סניפי ניצת הדובדבן/עדן טבע מרקט.
30/08/14 22:16
70צפיות

בהתגוררי בנפה האשדודית אני רגיל לרכוש חלק מן המצרכים בסניף עדן טבע מרקט שבאשדוד. לאחרונה שמתי לב כי חלק מן המבחר בסניף מידלדל (והפתעה הפתעה - המוצרים הזולים יותר בקטגוריה הם אלו שהולכים לבלי שוב)!
בכפר סבא נמצא הסניף הגדול ביותר של עדן טבע מרקט. לצערי קשה לי לנסוע עד לשם בימי חול, ובמוצאי-שבת סגור.
הייתי מעוניין לנסות את ניצת הדובדבן, אך אין פירוט באתר שלהם לגבי גודל הסניפים. אני יודע שישנם סניפים קטנים יותר וסניפים גדולים יותר.
כמו-כן אני יודע שישנו סניף קרוב-יחסית אלי, באשקלון, אך כיוון שלא הייתי שם אינני יודע האם הוא מן הסניפים הגדולים. מישהו יודע? ואם לא, איזה סניף של ניצת הדובדבן נחשב לגדול ביותר?

תודה.
אולי שווה לפנות אליהם דרך האתר
31/08/14 12:09
37צפיות
ולשאול? או להתעניין ספציפית לגבי המוצרים שאתה מחפש?
 
שלחתי אליהם שאלה.
01/09/14 00:53
24צפיות
אמנם הנחתי שאחד מן הגולשים כאן מכיר סניף או שניים, אבל בינתיים אמתין לתשובה מהם. תודה.
º
סורי, אני מכירה רק בחולון..!
01/09/14 09:41
12צפיות
הפעם בשרשור המתכונים בתקציב: מאכלי ווק למיניהם
29/08/14 21:16
92צפיות
איך מתגברים על בעיית התקציב כדי להנות מצורת ההכנה המהירה (והטעימה, בדרך כלל?) הזו.
האם כדאי להשקיע בלקט קפוא?
בתחום השימורים-
מה שנוסה אצלנו בינתיים: תירס יצא נהדר, גם גרעינים וגם ננסי. גזר ואפונה אשמור למאכלים "רכים" יותר כמו אורז.
בגזרת הירק הטרי יש לנו גזר.. המון!
אורז ונודלס יש בכיף.
אין כסף לטופו וחבריו
אגוזים אין אבל יש שומשום. שמעתי שאפשר לשלב טחינה ברוטב?
 
 
אין כסף לטופו אבל לקפואים יש?
29/08/14 23:34
81צפיות
אני הייתי הולכת על ירקות טריים לפי העונה ולפי מחירי מבצע חותכת אותם קטן קטן- גפרורים או ריבועים קטנטנים- גזר, בטטה, בצל ירוק, קישואי, דלעת למינה, אפונה, שעועית צהובה או ירוקה, פרחי כרובית מפורקים לקטן, פטריות, ראש סלרי, שורש פטרוזיליה...
מוסיפה גוש טופו חתוך לקוביות קטנטנות 
אגוזים בעיני מראש לא שייכים למוקפץ ואנילא אוהבת טחינה ברוטב כבד לי מדי, שומשום ניתן לפזר מעל.
אם קפואים אז אפונה זעירה, גזר גמדי, פרחי כרובית, פטריות, שעועית ירוקה עדינה.
 
אם בלי טופו כדאי להוסיף קטנית מבושלת- שעועית לבנה קטנה, מאש, אזוקי...
לטעמי במוקפת תמיד כדאי שום, פלפל חריף, סויה, מעט שמן שומשום ומשו מתוק, אני מעדיפה לזה סילן אבל גם אחרים יתאימו.
 
מתלבטת אם כדאי להשקיע
30/08/14 16:19
53צפיות
אני מבינה שגם טופו ניתן להקפיא?
הבעיה במקפיא שלנו (בית מעורב) היא שרובו מאוכלס בחלקי בשר. בעיקר דגים.
אני יודעת שבהקפאה בטמפ' המתאימה לא אמור להיות ריח שיתפשט בין הקופסאות הסגורות, פשוט לא נעימה לי המחשבה.. 
 
ניתן להקפיא
31/08/14 20:08
17צפיות
נשמר במקרר במים אם מחליפים כל יום את המים- עד שבועיים 
מכיל חלבון איכותי במיוחד
בעיני הוא שווה את ההשקעה הכספית
º
אפשר לשלב חמאת בוטנים... + כוסברה
30/08/14 13:40
24צפיות
º
את מתכוונת לסאטאיי?
30/08/14 16:28
19צפיות
סאטאיי?... לא שמעתי מעולם... מה זה?
30/08/14 20:56
40צפיות
לאחרונה אני עושה הרבה מוקפץ ומצאתי בנט לפני כמה חודשים  מתכון שש
אולי סייטן
31/08/14 11:17
28צפיות
זה חלבון חיטה / שעורה ניתן לקנות את זה כמו טופו בסופרים, עלותו גבוהה מטופו בערך 20 ש"ח לקופסא, היתרון שאינו מכיל סויה [למי שחושש מהורמונים וכיוצב]
לא לא לא
31/08/14 14:06
36צפיות
הנה עוד ורסיה
31/08/14 14:08
31צפיות
רוטב סטאי: חומרים: חצי בצל קצוץ, 1 כפית ג'ינג'ר קצוץ, 1 שן שום קצוצה, 1 כפית צ'ילי קצוץ, 1 כוס חמאת בוטנים, 1.5 כוסות חלב קוקוס, 2 כפות סויה מתוקה.
הכנה: מאדים בצל במעט שמן סויה עד לקבלת צבע זהוב. מוסיפים ג'ינג'ר, שום וצ'ילי ל-10 שניות אידוי נוספות. מוסיפים חמאת בוטנים ומערבבים עד לריכוך. מוסיפים את שאר החומרים ומחממים מעט תוך כדי ערבוב - לא מביאים לרתיחה!
קפה לואיז. איזה כיף. מנת הפאייה הטבעונית מעולה,
30/08/14 23:00
86צפיות
גם סנדוויץ הטופו מצוין. נהנינו. הקינוח קצת פחות אבל באמת שקטן יחסית למנה ה'עיקרית' המעולה. 
בידיוק מישהו סיפר לי על הפאייה שלהם
31/08/14 11:31
40צפיות
נשמע ששווה בדיקה..
מקום נחמד בהחלט, אני אוהבת לשבת שם
31/08/14 12:07
40צפיות
יש להם דברים מעולים (מאפים טבעוניים, ארוחת בוקר טעימה, ארוחת טאפאסים שאפשר לאכול בגרסה טבעונית ומאוד טעימה), ויש גם מנות שפחות אהבתי.. אבל סה"כ מקום חמוד ביותר עם מבחר טבעוני גדול, וגם הרבה מנות נטולות גלוטן (לא בטוחה באשר לחפיפה בין נ"ג לטבעוני).
אשמח למאכלים טבעוניים שלא עושים צרבת
31/08/14 11:33
36צפיות
סוף ההיריון והצרבת נוראית.. מה שמביא אותי לרצות פחות להכין וגם לאכול. כמובן יש את הדברים הרגילים שבדרכ גורמים לצרבת כמו עגבניות ועוד..
אשמח לרעיונות שאולי עבדו אצלכם למאכלים מזינים שלא גורמים לצרבת :(
השרתי לוביה אבל גם היא בטח הולכת עם רסק עגבניות.. אשמח לרעיונות..
עדיף טחינה על חומוס?
30/08/14 15:49
60צפיות
בחטינה גולמית יש 25 גרם חלבון ב100 גרם מוצר
בחומוס יש 10 גרם חלבון ב100 גרם מוצר
 
טחינה היא גם שומן בריא, עשירה בסידן , ועוד.
 
אז למה בעצם חומוס?
 
תודה
שניהם טובים ובריאים
30/08/14 20:09
59צפיות
עם ערך תזונתי קצת שונה. אם אני לא טועה, בחומוס למשל יש יותר אשלגן, חומצה פולית, יותר סיבים תזונתיים, והרבה הרבה הרבה פחות שומן..  וגם אם תסתכל על סידן וברזל, אמנם ע"פ כמות של 100 גרם הטחינה מנצחת, אבל לאכול 100 גרם של טחינה גולמית נראה לי כמו עינוי למע' העיכול, שלא לדבר על הקלוריות.. לעומת גרגרי חומוס שזה כבר הרבה יותר ריאלי.
בקיצור, לא רואה סיבה לתחרות, הכי טוב לשלב גם וגם :)  
 
כפי שנאמר,
30/08/14 21:45
57צפיות
יש מאה גרם ויש מאה גרם. בשעה שחומוס מכיל פחות חלבון ל- 100 ג', הוא גם מכיל פחות ממחצית סך הקלוריות לעומת טחינה.
כך שאם תעשה השוואה קלורית, לא יהיה לך הבדל משמעותי ביניהם.
כמו-כן, אין לשכוח שסלט חומוס גם מכיל "קלוריות ריקות" של שמן צמחי, מה שמביא לכך שאילו אכלת את גרגרי החומוס השלמים, סך החלבון היה גבוה יותר, וכן גם סך הסידן, שכן גרגרי חומוס מכילים כמות מתונה של סידן.
דבר אחרון - יש לזכור כי בכל מקרה מאזן חומצות האמינו בשני המאכלים שונה. טחינה מכילה יותר מתיונין ופחות ליזין, וחומוס - להפך.
כך שאם, לדוגמא, התזונה שלך גבולית בליזין - מוטב לך לאכול יותר חומוס (או קטניות באופן כללי) מאשר טחינה. אבל זה כבר חישובים של מדקדקים.
 
אז שורה תחתונה - אין רע בלאכול גם מזה וגם מזה!
º
תודה רבה לשניכם על התשובות!
31/08/14 20:06
7צפיות
אצל נערה צמחונית הופיעו בעיות קשב וריכוז
27/08/14 17:59
117צפיות
שלום לכולם,
 
בתי האהובה והמקסימה בת ה-16 התחילה להיות צמחונית לפני כ-7 חודשים.
בחודשים האחרונים מופיעים אצלה תופעות של כאבי ראש (בעיקר כשיש רעש או מספר אנשים מדברים אליה בו"ז)
וקשיים בריכוז (לא מסוגלת להקשיב בשיעורים, לא זוכרת חומר עיוני שקוראת), מה שלעולם לא קרה בעברה.
בדיקת MOXO (זו בדיקת קשב וריכוז כמו TOVA) הראתה על ירידה חמורה בתחום הקשב והתזמון.
הנוירולוג אמר שייתכן שהבעיות נובעות משינויי התזונה כי אין הגיון בסיבה אורגנית (בעבר הכל היה תקין).
בבדיקות דם, התוצאות שלה של המרכיבים הרלוונטיים (ברזל, ויטמינים וכו') על הגבול התחתון של הנורמה.
 
אודה לכם מאד אם תוכלו להפנות אותי לדיאטיקנית מעולה בתחום הצמחונות המנוסה במניעת ההשפעה של
הצמחונות על המערכת הנוירולוגית (מה שכרגע מתרחש). עדיף שמקבלת ממאוחדת אך לא חובה, אזור צפון תל אביב.
 
תודה רבה מאד,
אמא מודאגת מאד
עד שיפנו אותך לדיאטנית, שנשמע לי מאד חשוב, אני מציעה לבחון
27/08/14 19:34
105צפיות
היטב אם קרו דברים נוספים בתקופה הזו. ממליצה לשאול אותה מה השתנה, לחשוב ביחד איתה: מה התמונה החברתית? חברות חדשות? בנים? מצבי רוח- האם סובלת יותר ממצבי רוח? הזמנות למסיבות? תזונה- האם אוכלת מספיק? את בטוחה? מה השתנה בהרגלים הקבועים שלה? נשמע לי שווה בירור ואני לא בטוחה שהנוירולוג הוא הכתובת המתאימה לזה. 
אני לא בטוחה כמה רלבנטי, אבל אצלי הופיעה בעיה כזו
27/08/14 21:25
110צפיות
כשעוד לא הייתי אפילו חצימחונית. לדברי הרופא (המאד חמוד ואנושי,כמו שהיו פעם) להרבה בנות בגיל הזה , עם תחילת אהממ, התופעות הנשיות האופייניות ודיאטת נעורים על-הפנים יש בעיות כאלה, ללא קשר לדיאטה.
אחרי בדיקות קיבלתי טבליות ברזל (כיום יש ברזל בצורות צבירה הרבה יותר קלות לצריכה) והרגשתי נפלא.
דרך אגב, הרופא שפניתי אליו היה רופא המשפחה ולא מומחה בתחום מסויים.
 
הניסוח יצא לי עקום משהו, התכוונתי שגם נערות שאוכלות
27/08/14 21:27
82צפיות
בשר סובלות מזה.
B12 ויפה שעה אחת קודם
27/08/14 22:10
122צפיות
העובדה שהם בתחתית הנורמה מעלה את השאלה היכן היו קודם ואם המגמה היא ירידה אזי צריך להפסיק את המגמה הזו
הנה רשימה של אנשי מקצוע שמתמחים בתחום
28/08/14 16:37
70צפיות
 
אנמיה אכן פוגעת בריכוז, תוך כמה ימים/שבועות מנטילת התוסף החסר היא תרגיש טוב יותר :)
בהצלחה
האם הילדה אוכלת ממתקים עם צבעי מאכל?
30/08/14 13:39
42צפיות
חלק מצבעי המאכל מתמחים בתופעות האלה שציינת!
התאוריה הזו הופרכה מזמן, אבל שמעתי גם
30/08/14 16:27
46צפיות
אמהות שטוענות שהפחתה-עד המנעות מוחלטת בגלוטן עזרה לבעיות קשב וריכוז וקשה לי לעמוד מול אמא כזו ולבקש ממנה מאמרים מפאבמד כהוכחה.
כמו שאמא שלי אומרת, שיאמינו במה שהן רוצות ושיהיה להם לבריאות.
מעניין... לא שמעתי על ההפרכה הזאת. האם גם הופרכו
30/08/14 19:56
32צפיות
הטענות המדעיות על אותם צבעי מאכל מסוכנים שהתגלו כמסרטנים? (כחול אינדיגו, אדום אלורה, והצהוב ההוא...וכד'?)
זה ברור שיש לך מחסור בברזל, לכן סביר להניח שהיא גם מרגישה
31/08/14 12:42
24צפיות
עייפות.
תתחילי לתת לה תוסף ברזל בתור התחלה.
כנ"ל, לגבי שאר הויטמינים, ובמיוחד ה-B12.
 
ביקורת קרניסטית טובה לשמנת האורז של אלפרו
27/08/14 17:17
138צפיות
 
מי מבאי הפורום ניסה? ספרו באיזה מאכל, ואיך הייתה התוצאה (מי שהשתמש בשמנת הסויה, מה דעתכם על האורז בהשוואה לסויה?)
אני השתמשתי
27/08/14 17:37
93צפיות
בסלט חמים של אפונה תירס שום והרבה ירוקים, היה מעולה. חוצמזה הוספתי למאפה שהיה צריך נוזל והורדתי מעט מן השומן . גם יצא יופי. נראה לי מוצר סבבה
עוד לא ניסיתי אבל שמעתי שמצוין
27/08/14 18:49
76צפיות
כי יש בו 8% שומן (לעומת 5% בשמנת סויה) אז הוא עשיר יותר, וגם אמרו לי שהוא סמיך יותר.
עוד לא יצא לי לנסות, זה בהחלט ב-to do. פשוט יש פה בנזוג שלא אוהב רטבי שמנת ודברים מוקרמים אז אין הרבה הזדמנויות
קניתי הבוקר
29/08/14 10:00
70צפיות
ואני מתכוונת לשלב בקיש קישואים מעוטר באספרגוס.     לכבוד יום הולדת 30 לאחיין החמוד שלי
גם אני קניתי היום
29/08/14 18:37
45צפיות
מתכוונת להכין רוטב עם עגבניות שרי ושמנת ולאכול עם ניוקי שקניתי מוכן :)
יצא טעים! בקיש קישואים עם אספרגוס
הודעה זו מכילה תמונות
30/08/14 21:05
74צפיות
מודה שלא הבחנתי בהבדלי הטעם (עד עכשיו השתמשתי בשמנת אלפרו 5% סויה)--- אבל בהחלט יצא קיש טעים
קיש קישואים
º
30/08/14 21:17
4צפיות
º
30/08/14 22:47
4צפיות
אסלי עמוס בע

אוהבי בשר?

לא תרצו להחמיץ את המקום הזה עסק קטן בדרום שידאג לכם. לחצו כאן >


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה