לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים!

מטרת הפורום לשמש בית חם לכל מי שבוחר/ת בדרך התזונה הצמחונית/טבעונית על כל משמעויותיה, והשלכותיה.

הפורום פתוח לכולם, כל עוד שומרים על דיון תרבותי ומכבד. כל הודעה בגנות משתמש/ת ספציפי/ת ו/או בגנות דרך התזונה הצמחונית/טבעונית, תימחק והגולש יחסם.

כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו ונסיונו.

 נא לקרוא את תקנון הפורום שבמאמרים ואת תקנון הפורומים של תפוז בטרם הכתיבה בפורום.

נשמח שתישאר/י

* יש לקרוא את תקנון הפורום (במאמרים) לפני כתיבת הודעות.
* במידת האפשר, נא לשרשר מודעות על אירועים (מפגשי צמחונים, פעילויות וכד') זו לזו.
* גם דגים הם בעלי חיים. לכן, נא לא לבקש מתכונים לדגים.
המשך...
הודעה חדשה

בישולים לסופ"ש!
הודעה זו מכילה תמונות
30/10/14 21:30
93צפיות
הגיע הסופ"ש, קולולולו! 
היה לי שבוע ארוך ומתיש ואני שמחה שהוא הגיע לסופו  
 
מה אוכלים? מה מבשלים? איפה מתארחים? 
למחר אין לנו תכניות מיוחדות אז או שנצא לאכול בחוץ, או ש(יותר סביר)נבשל משהו אינטימי בבית. 
השבוע ביליתי ב"לגעת באוכל", מקום שאני מאוד אוהבת אבל מבקרת בו רק לעתים רחוקות כי הוא יקר ומפתה מדי. אבל הייתי והיו דברים שהיו במבצע (כמו הפסטות), וקניתי גם שלל תבלינים ותערובות ומה לא. אז בא לי לעשות ניסויים
בשבת מתוכנן לנו חמין טבעוני עם המשפחה, אז בונים על סופ"ש קריר 
 
מה אצלכם?
אני בדכ מבשלת בראשון
31/10/14 13:24
39צפיות
לשאר השבוע...נראה לי אני אתחיל להכין ארוחות שישי אבל...

בכל מקרה לסופש יש: לזניה טבעונית(בסיס טופו) , תפוחי אדמה בתנור, קצת בורקסים מבצק פילו ואגרולים
כנראה שאני אוסיף אורז ואפונה מבושלת ...
זמן לצ'ולנד ראשון, ואגב- לגעת באוכל
31/10/14 16:05
35צפיות
יקרנים מאד. 
º
אוף כרגיל ראיתי תמונות בלי לקרוא. מתנצלת
31/10/14 23:09
7צפיות
אצלי סוף סוף יש תנור חדש!
הודעה זו מכילה תמונות
31/10/14 18:03
43צפיות
אז כבר הכנתי את עוגת השמנת-קינמון של גלעד 
וסוף סוף לאחר זמן רב יש אפייה גם בתחתית(:
 
בתכנון עוד מעט גם פשטידת אטריות עגבניות וחציל (של המנהלת) 
 
אצלנו ארוחת שישי מתקיימת דווקא בצהריים ואז הלכתי על פשוט תבשיל שעועית אדומה ואורז לבן(:
(אצל בעלי אילו התוספות לשניצל הצמחי והבת עדיין לא נוגעת..)
 
עוגת שמנת קינמון
º
העוגה נראית טוב!
31/10/14 18:39
6צפיות
כאן יש:
31/10/14 18:38
31צפיות
מרק עדשים ירוקות מהמם.
 
מאפה פילו במילוי ירקות מוקפצים ברוטב סויה, סילאן וצ'ילי מתוק.
 
חריימה לפי המתכון של אדורה שיש בבלוג של אורי שביט.
 
תפוחי אדמה בטטה ושום בתנור.
 
והחמין המהמם מהבלוג של החיפושית.
איזה כיף לי, כולם מכינים למחר את החמין הזה
31/10/14 23:06
26צפיות
כולל אנחנו לצהריים אצל אמא שלי מחר :)
º
למקרה שלא היה לכם ברור לגמרי. זה גם החמין שבתנור שלי.
31/10/14 23:10
8צפיות
ברור!
31/10/14 23:26
12צפיות
וכולם רק חיכו לרמז של חורף כדי להכין
חח כן, תמיד בתחילת החורף זה ככה
31/10/14 23:33
14צפיות
האמת היא שזה חתיכת רמז עבה הפעם. אז יוצא מתאים
אז הפסטה הצבעונית
הודעה זו מכילה תמונות
31/10/14 23:30
26צפיות
הפכה לפסטה ברוטב "שמנת" עם בטטות, יצא ממש מפתיע כמה שזה טעים, הפסטה עצמה מיוחדת ואיכותית וזה ניכר במנה הסופית. 
בנוסף הכנתי עוגת גזר בריאותית כזו, המתכון מהבלוג אבל המרתי כוס קמח אחת בקמח כוסמין מלא והוספתי הרבה פקאנים לבלילה ושקדים מלמעלה. ובלי הקרם. יצא ממש טעים.
למחר כאמור יהיה חמין וג'חנון וסלט, ובטח עוד דברים שיכינו. 
אני רוצה גם להכין אורז ירוק עם התערובת הירוקה היבשה שקניתי + אפונה. אבל נראה מחר לאן נושבת הרוח... 
 
יאמי
01/11/14 12:33
גם אני הכנתי פסטה ברוטב שמנת ובטטה, הסיר חוסל תוך פחות מחצי יום!
פינת אוכלים בחוץ
29/10/14 14:09
97צפיות
אכלתם בחוץ משהו מעניין לאחרונה?
חוויות נעימות/מבאסות?
המלצות/דיס-המלצות?
מלצר שפך עליכם קפה לא טבעוני אז תבעתם את המסעדה? 
מנהל משמרת סיפר לכם שגם במלפפון יש ביצים כדי לכסת"ח?
 
שתפו ספרו וצלמו
יותר מדי לאחרונה..
29/10/14 14:29
89צפיות
בזמן האחרון יוצא לי (לצערי) כמעט כל יום לאכול במסעדות.
בכל אופן.. אהבתי את הטוסט של קפה ג'ו שבהחלט היה חביב.
בקפה גרג בראשון (קניון רוטשילד) משום מה לא הייתה המנה של ה"המבורגר" פורטבלו, אז הזמנתי במקום את הכריך קלויים (מה שנראה לי הכי קרוב בטעם ל"המבורגר") וגם היה נחמד.
אכלתי גם במסעדת "טפיוקה" מסעדה אסיאתית ברוטשילד ראשל"צ. אני ההזמנתי שם מנה צנועה של סושי קטן עם טופו ובטטה. יש שם גם עוד אפשרויות טבעוניות של מנות איטריות עם ירקות וכו'.
אלה המקומות החדשים שהתנסיתי בהם לאחרונה
אוכל מקסיקני
29/10/14 20:48
82צפיות
אני ממש אוהבת אוכל מקסיקני, ובשבוע שעבר הלכתי לנסות מסעדה ליד הדירה שלי (בטורונטו) שתמיד מלאה כשאני עוברת שם. 
הלכתי עם חברה צמחונית, ושתינו הזמנו מנות צמחוניות, ואז המלצרית חזרה ושאלה אם אנחנו טבעוניות, כי האורז מוכן עם ציר עוף.
זה קצת הפתיע אותי שהיא לא ידעה שצמחוניות לא אוכלות עוף... ביקשנו בלי האורז. 
הזמנתי אנצ'ילדס ממולאים בירקות ואפויים בסלסה חריפה והיה חריף וטעים. אכלנו גם צ'יפס וגוואקמולה שהיה נשנוש חביב. 
אני מקווה לחקור קצת יותר את המסעדות באיזור אז אולי יהיו לי יותר המלצות בעתיד. 
º
מינה טומיי. אליפות. מספר מנות משובחות.
30/10/14 14:16
34צפיות
º
קמצנית, פרטי!
30/10/14 16:16
15צפיות
מחר אם ירצה אלוהי מזג האויר נחגוג שם יומולדת וארשום במדויק
30/10/14 22:08
46צפיות
כל מנה ומנה. (מה שלא עשיתי פעם שעברה...) . 
º
מזלטוב לחוגג/ת היומולדת!
31/10/14 15:21
4צפיות
גם אני אכלתי את הטוסט של קפה ג'ו
הודעה זו מכילה תמונות
30/10/14 21:22
72צפיות
שבוע אני מסתובבת עם חשק הזוי לטוסט כזה מושקע.. זללתי אותו היום סוף סוף ובאתי על סיפוקי היה מצוין.
º
טוסט מגבנ"צ טבעוני? איזה כיף, גם אני רוצה...
30/10/14 22:10
12צפיות
º
כן, טעים
31/10/14 13:44
12צפיות
,טוב ,היה מעולה, אבל מי זוכר שמות של מנות?
31/10/14 16:03
30צפיות
תודה על המזל טוב, אגב. זה לבת...מנות ראשונות מצוינות, הרבה בחירות טבעוניות, בעיקר על הבסיס של המטבח התאילנדי (יש להם חמישה מטבחים). היינו חמישה אנשים ולארבעה היו מנות טבעוניות שונות כך שיש מבחר (החמישי בשרני). זה חוץ מהפתיחות. בקינוחים היה רק הצעה אחת, אבל מעולה- פירות טרופיים חתוכים עם טפיוקה שמוגשת בצורה אחרת קצת, נוזלית ברובה, ואמורים לטבול בה את הפירות. המחיר לא זול אבל גם לא כמו ננוצ'קה למשל (קצת פחות מ 130 לאדם, כולל הרבה מנות). 
יוספה,נדמה לי שראיתי פעם שיר הלל לכרובית בתנור?
31/10/14 17:16
27צפיות
אם זה שלך-אשמח להדרכה מדוייקת.
 
אם לא שלך-אשמח להמלצות .
בדרך כלל אני משרה במי מלח ועושה בישול קצרצר בסיר לחץ.
אם זו כרובית בינונית,היא ממש נשארת שלמה עד כדי אפשרות לחתוך פלחים..
האם כרובית כזו טובה להמשך בתנור.
 
תודה מראש.
לא יודעת אם שלי, אבל מרגישה מוחמאת אז...
31/10/14 23:06
19צפיות
הכרובית של אייל שני- שמים בהרתחה קלה עם מי מלח כשהבסיס עם העלים למעלה (לא להוריד). כשעדיין קשה למדי, להוציא, להפוך על תבנית אפייה, לעסות בשמן קצת מלח ופלפל שחור, למלמל נאומים רגשניים תוך כדי ולהכניס לתנור על חום גבוה . במקור  הומלץ על קימוט נייר האפייה אבל לא התרשמתי שזה מוסיף למשו. בקיצור, נשמע שיש לך פוטנציאל להמשך תנור.
ממתיקים
31/10/14 08:11
25צפיות
בטח כבר דובר על זה לא מעט, אבל עדיין אני מרגיש מאד מבולבל,
האם סוכר קנים מומלץ? בכל זאת מדובר בתוצר של קנה סוכר ללא הרבה עיבודים.
האם מישהו פעם השתמש בסוכר קוקוס? האם הוא מומלץ לצריכה? (איך הטעם שלו?)
מדובר גם הרבה על הוספה של מולסה, מייפל טבעי, אגבה: מוצרים אלו הם יחסית טובים עד כמה שהבנתי אך יקרים
 
אשמח אם מישהו יוכל לעשות קצת סדר בתחום הזה של הממתיקים(קראתי מאמרים בעבר אבל עדיין יש קצת בלאגן בנושא)..
 
שבת שלום
מחפשת דיאטנית טבעונית מאיזור המרכז או השפלה
28/10/14 13:22
54צפיות
היי לכולם אני גרה בלוד ואני מחפשת דיאטנית עבורי ועבור ילדיי בני חמש ושמונה ותינוקת בת ארבע חודשים
אנו משפחה טבעונית כשנתיים אבל עדיין לא מצאתי את עצמי מבחינת מתכונים
אני די בוהה באפילה, מכינה מתכונים רגילים ומשעממים, ומחפשת גיוונים לילדים לי ולבעל ועוד מעט לתינוקת 
האם יש מישהו שאתם יכולים להפנות אולי מניסיון שלכם ? 
ומחשפת רעיונות לתפריטים יומיים לילדים למי מביניכם שהוא טבעוני עם ילדים
אני מאוד אשמח על העזרה, נעים להכיר
 
היי אתינקה, ברוכה הבאה
28/10/14 13:48
52צפיות
בפורום יש רעיונות בשפע, שווה להשאר בסביבה :)
יש פה גם לא מעט הורים לילדים בשלל גילאים.
 
דיאטנית טבעונית אני ממליצה לך לחפש ברשימה הזו, כולן מתמחות בטבעונות ואת יכולה לראות מה תחומי ההתמחות המסוימים של כל אחת/ד ואיפה ודרך איזו קופ"ח הן מקבלות מטופלים:
 
בקשר לגיוון ורעיונות, ממליצה לך גם להכנס לקבוצת "בישול טבעונים לילדים" בפייסבוק:
אחלה קבוצה לקבל רעיונות ולשאול שאלות.
מצחיק, הקישור האחרון זו התכתבות שלי עמכן, שכחתי מזה כברררררר
30/10/14 19:40
16צפיות
תודה על כך, אני חברה בבישולים טבעוניים בפייסבוק ולא חסרים של רעיונות וכו
אבל מה לעשות, צריכים גיוון ולא תמיד יש את כל המצרכים ,אז מאלתרים 
שוב, תודה לכולן ( ם ) 
יום נעים 
ראשון לציון גם טוב?
29/10/14 08:36
39צפיות
אם כן, ממליצה על נירה אולנד, דיאטנית טבעונית שנמצאת בראשון ועובדת עם קופ"ח מכבי. מקבלת גם באופן פרטי.
אני אצלה כבר שנתיים וחצי ומאוד מרוצה.
תודה רבה לכן, אני רשומה בפייסבוק ואעבור על הקישורים
30/10/14 19:33
16צפיות
נעים להכיר 
מחפש מתכונים לארוחה מאוזנת
30/10/14 17:38
42צפיות
במלאי יש:
מג׳אדרה
אורז לצד שעועית-סויה-אגוזי מלך
קינואה ובטטה
תבשיל חומוס
שעועית לבנה ברוטב עגבניות

יש רעיונות נוספים למנות ממלאות  , שמכילות חלבון ופחמימה (דברים פשוטים)?

תודה רבה!
בבקשה
30/10/14 18:10
33צפיות
המבורגר טבעוני מעדשים, עם או בלי לחמניה (יש הרבה מתכונים, לא חייבים לקנות)
מרק ירקות ועדשים
אורז עם שעועית שחורה
מרק שעועית שחורה
קארי תפוחי אדמה וגרגרי חומוס
נודלס מוקפצים עם ירקות וטופו
 
 
 
ועוד קצת רעיונות
30/10/14 18:45
36צפיות
- ירקות ממולאים בתערובת אורז ועדשים, ברוטב
- קציצות עדשים לצד אורז/פסטה
- סלט קוסקוס מלא קר עם גרגרי חומוס, מלפפונים, חמוציות, פטרוזיליה, אגוזים ומיצלימון
- תבשיל בורגול עם ירקות + שניצל טופו/סייטן
- אטריות אורז מוקפצות עם קוביות טופו וירקות
- פסטה ברוטב עגבניות ועדשים כתומות
- קוסקוס ומרק ירקות עם גרגרי חומוס
- מרק אפונה עם בצקיות/קרוטונים בפנים
- אורז ירוק (מכיל עשבי תבלין מיובשים כמו שמיר, פטרוזיליה, מיורן.. ואפונה) + אנטיפסטי/ירק מבושל
- חורשט סבזי (תבשיל פרסי ירוק שמכיל הרבה עלים ושעועית אדומה) + אורז
- קיצ'רי (אורז מבושל עם עדשים כתומות בתיבול כורכום וכמון) לצד ירקות מבושלים/סלט
- תבשיל עדשים מתובל + אורז
- ספגטי בולונז עם שבבי סויה
- שווארמה מטופו/סייטן + לחם וירקות וטחינה
 
 
מקווה שמשהו מהנ"ל עושה לך חשק :)
מתלבט אם להתחסן? יש לך שאלות בנושא?
30/10/14 12:33
8צפיות
עם בוא החורף, מחלת השפעת מאיימת על כולנו.

מתלבטים אם להתחסן? יש לכם שאלות בנושא? אתם מוזמנים לאירוח מיוחד בנושא :-)


היום בין השעות 16:00-18:00 נארח את ד"ר ליזה רובין מטעם משרד הבריאות שתענה על כל שאלותיכם בנושא.

מוזמנים |@|
ראיון עם מנתח לב טבעוני בן 98
29/10/14 09:58
92צפיות
פרש מהעבודה כמנתח לב בגיל 95!
טבעוני כמחצית מחייו, בערך מגיל 50 - אף פעם לא מאוחר!
הוא מתרכז בעיקר במה שהוא יודע - מחלות לב והאפשרות למניעתן עי תזונה טבעונית דלת שומן - שהוכחה כמורידה כולסטרול.
מעיד על עצמו - כולסטרול 117.
 
 
º
מרשים, תודה על הלינק
29/10/14 22:18
14צפיות
טבעונים ודמעות
26/10/14 19:30
182צפיות
האם טבעונים נזהרים לא לבלוע את הדמעות שלהם כשהם בוכים? (הרי דמעות הן תוצר של סבל של יצור חי)
 
וכן, אני מודע לכך שזו בדיחה חרושה, אבל אני מתעניין ברצינות.
רק דמעות של שמחה
26/10/14 20:14
106צפיות
וקצת ברצינות..
 
סתם, לא חושב שבאמת אפשר לענות ברצינות לשאלה הזו
º
לא, אני אוספת אותן ומשחררת בגינה
26/10/14 20:35
34צפיות
º
וואלה יש אנשים שמשעמם להם לאללה בחיים.
26/10/14 21:55
25צפיות
לשם כך המציאו לפני אלפי שנים את בקבוקי הדמעות
26/10/14 23:14
106צפיות
(בתהילים זה נקרא ״נאד דמעות״--״שימה דמעתי בנאדך״ בילדותי מצאתי שברי בקבוקים כאלה (הלניסטיים) בחולות קיסריה http://www.tearcatcher.com/tearbothis.html
יפה
26/10/14 23:30
73צפיות
מזכיר לי קצת את ״חולית״ שקראתי בנעורי, מקום שבו אנשים מיחזרו את דמעותייהם כדי לנצל כל טיפה של מים
º
אני מעבירה להגיגית
27/10/14 11:43
21צפיות
עד עכשיו זה היה רק דמעות חופש אבל לאחרונה
27/10/14 12:16
74צפיות
התוודעתי שגם כאן מעורב סבל מישהו יודע מה לעשות? מה בנוגע לדמעות אורגניות?
דמעות אורגניות לא שונות מדמעות חופש!
27/10/14 17:07
60צפיות
אין מנוס מלהתאפק.
º
יש תחליף ?
27/10/14 18:26
12צפיות
º
כן, אבל הוא לא מלוח באותה מידה. חבל
27/10/14 21:12
21צפיות
טוב, אין ברירה, שמעת על אתגר 22? 22 יום בלי דמעות
27/10/14 21:55
45צפיות
שמעתי שמאוד תומכים שם ....
º
הולכת להרשם מיד
28/10/14 09:54
10צפיות
למה תמיד שואלים על הדמעות ולא חושבים על הנזלת?
27/10/14 17:58
60צפיות
גם הנזלת היא תוצר של אותו בכי.
ודווקא אותה בולעים הרבה יותר...
º
שלא לדבר על שעול !!
27/10/14 19:34
16צפיות
º
טבעונים לא בוכים גם אם הם סובלים...
28/10/14 12:12
15צפיות
הזכרת לי מקרה ישן ומבדח.
29/10/14 04:57
66צפיות
º
טוב שלא שאל מה הברכה על זה ...
29/10/14 13:00
11צפיות
º
או אם זה נחשב בחזקת בשרי וצריך לחכות 6 שעות לחלב
29/10/14 19:55
6צפיות
מה אתן עושות עם שום כדי לשמור על סגולותיו?
27/10/14 11:35
51צפיות
קראתי במאמר שנתקלתי בו שרוב היתרונות והסגולות של השום כמעט ונעלמות אם מבשלים או אופים אותו.
איך בכל זאת מקבלים כמה שיותר ממה שהשום מציע?
כותשים חי לסלט
27/10/14 12:16
45צפיות
או מוסיפים אותו בסוף הבישול.
אני באופן אישי לא עובדת לפי נסיון שימור כזה, ספציפית לגבי שום. אני מניחה שיש בו סגולות שאין בשום מאכל אחר?
תשנס מותניים!
28/10/14 18:53
52צפיות
אכן אתה צודק!
יש מספר שיטות לצרוך שום שהוא ד"א בעל כמויות גבוהות של אליצין- חומר 
שמחזק את המערכת והוא אנטי בקטריאלי, אנטי פטרייתי ואני חיידקי.
אחת השיטות הפשוטות הוא פשוט לאכול כמויות רבות של שום חיי קצוץ במאכלים כגון סלטים וכ"..הבעיה בשיטה הזאת ששום נוטה להשתלט בטעמו הדומיננטי
ובנוסף, לא כולם אוהבים את הריח שהוא מותיר אחרי זה.
 
ישנה שיטה נוספת של השריית שום במוצרים מסוימים כגון שמן זית או אלכוהול ואחרי זה להשתמש בהם...
לאחרונה יצאו גם כמוסות מרוכזות של שום שפותרות את רוב הבעיות (כולל הריח) ועוזרות ללו מאיתנו שלא מתחשב להם להתחיל להתעסק ברוקחות...
 
אז בהצלחה !
עזרה באלתור ממולאים
28/10/14 10:30
76צפיות
נשאר לי מלא אורז בסמטי+עדשים <צריכה ללמוד לבשל בכמות קטנה יותר כי נמאס>
וגם קצת בורגול מבושל+בצל מטוגן.
חשבתי למלא לי 2 פלפלים בשאריות,
להכין רוטב עגבניות ולבשל - 45 דקות בערך?
יעבוד? יש טיפים לשדרוג? <ממש גרועה באלתורים וגם חדשה בבישולים>
נשמע נהדר
28/10/14 11:07
51צפיות
אני הייתי לוקחת סיר עמיד לתנור, שמה בו רוטב עגבניות שאת אוהבת, בתוך הרוטב מסדרת פלפלים עם המילוי [מעורב] כשהם מכוסים בראש הפלפל שלהם. מקרצפת לימון, חותכת לשניים וזורקת אותו לרוטב ככה בלי לסחוט בלי כלום. תוקעת בתנור על 180 מעלות עד שהפלפלים רכים.
מעדן וממש מהיר.
אם בא לך רוטב עגבניות מהיר אפשר סתם לערבב רסק עם מים ותבלינים. זה אמנם קצת פחות טוב, אבל מספק כשממהרים.
אין לי כ"כ סיר עמיד לתנור בהישג יד
28/10/14 11:40
37צפיות
ברוטב עגבניות אני דווקא אוהבת להשקיע - לחתוך עגבניות טריות ולבשל..
לגבי הלימון - אח"כ אוכלים אותו? 
בכיף
28/10/14 16:52
19צפיות
אני מנסה לחסוך זמן. משאב יקר.
לגבי הלימון- לא אוכלים אותו בסוף, למרות שאפשר אם רוצים.
טיפים
28/10/14 13:23
54צפיות
אני הייתי מערבבת את תערובת האורז והבורגול והעדשים ביחד עם קצת ירקות מגוררים (עגבניה, גזר, קישוא) ומוסיפה עשבי תיבול קצוצים. מערבבת עם קצת מיץ לימון, מלח פלפל וסוכר, טיפה מהרוטב עגבניות לתערובת, ולמלא את הפלפלים. בטח יהיה לך יותר מילוי ותוכלי למלא גם ירקות נוספים אם יש לך, כמו קישואים. את הממולאים מסדרים בסיר, שופכים את הרוטב ומבשלים עם מכסה עד שהם מתרככים.
ממולאים זה די הרבה עבודה, לא הכי משתלם אם זה רק 2.. אני במקומך הייתי מערבבת את השאריות עם ירקות מגוררים ועשבי תיבול והתבלינים, ממלאת את הירקות ושמה בתנור. יותר קל מלהכין רוטב ולבשל תוך השגחה וערבוב וכו'. לא צריך סיר, אפשר ככה בתבנית קטנה, ורק שתהיה להם תמיכה ויעמדו בלי ליפול
אוקיי נשמע מעולה - תבנית קטנה יש לי
28/10/14 13:34
35צפיות
כמה זמן בערך בתנור?
 
º
עד שהפלפלים רכים ומוכנים לאכילה
28/10/14 14:02
14צפיות
º
הכנתי בתנור ויצא ממש מעולה!!!
29/10/14 08:07
8צפיות
º
יאיי
29/10/14 10:47
4צפיות
מתכון לעוגת שוקולד?
26/10/14 18:14
80צפיות
היי
אני מחפשת מתכון לעוגת שוקולד טבעונית, עם המגבלות הבאות:
בלי אבוקדו
בלי טחינה 
בלי מעדן אלפרו
אם אפשר שתהיה קלה ומהירת הכנה, וגמישה בקמחים (כלומר שאפשר לשחק עם שילובים של קמח לבן ומלא)
מכירים דבר כזה?
 
תודה! 
בלי קמח בכלל הולך?
26/10/14 18:38
88צפיות
נשמע מעניין מאוד
27/10/14 15:04
57צפיות
יש לי שעועית שחורה מקופסת שימורים, זה תופס? 
 
לגמרי. זה מה שאני השתמשתי
27/10/14 15:40
43צפיות
  1.  
היי, את העוגה הזו אפשר להכין
26/10/14 20:37
104צפיות
עם רסק תפוחים במקום המעדן, אמנם זה עלול להיות קצת פחות יציב, אבל יעבוד:
 
וזו בלי מעדן בכלל אבל לא ניסיתי אותה עם קמח מלא, אולי כדאי יהיה להוסיף קצת נוזלים לאיזון (הכוונה רק לחלק של הבסיס):
גם מעניין!
27/10/14 15:12
42צפיות
תודה לשניכם! עכשיו יש לי שתי רשימות מצרכים...
אולי אכין את הבסיס ואדחוף שבבי שוקולד מריר לעיסה. 
אם אני מכינה רק את הבסיס, לכמה תבניות אינגליש קייק הבלילה  תספיק? 
 
º
שתיים די גדולות לדעתי
27/10/14 17:06
12צפיות
הכנתי!
29/10/14 20:38
15צפיות
לא היה לי אומץ לנסות את עוגת השעועית על אורחים, אז הכנתי את עוגת השוקולד הפשוטה עם רסק תפוחים במקום אלפרו וניל ובלי רוטב השוקולד.
יצא מעולה! מאמצת את המתכון לתמיד
º
איזה כיף
29/10/14 23:04
3צפיות
בקישור הבא יש כמה אופציות
27/10/14 18:02
36צפיות
אני אוהבת במיוחד את העוגה הבחושה הרב תכליתית
יש שם אופציה לשוקולד ואת האלפרו אפשר להחליף ברסק תפוחים או בננה טחונה
 
 
|שף| סידרנו לך 1,000 ש"ח לשופינג
27/10/14 13:10
9צפיות
|!| ככה פשוט...


תשתפו אותנו בטיפ שלכם לחיים קלים במטבח ואולי תזכו ב - 1,000 ש"ח לקניית דברים טובים למטבח


http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?for...


|*|נפתח פורום עגלות לתינוק|*|
26/10/14 10:41
25צפיות
|@|הילד או הילדים הראשונים שלכם גדלים ברגעים אלו ממש בבטן? עליכם להיות ערוכים בהתאם לקראת הגעתם!
חדש בתפוז ? פורום עגלות לתינוק. פורום זה מיועד עבור הורים, משפחה ועוד העומדים לקראת רכישת עגלת תינוק.

המגוון רחב מאוד וקשה להחליט מהי העגלה עבורכם. איך יודעים מה ההבדלים בין העגלות? האם עדיף להזמין מחו"ל? מהי העגלה שתענה לכם על הצרכים?
כל המידע במקום אחד! היכנסו עכשיו לפורום להתייעץ ולייעץ בנושא:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

º
26/10/14 17:27
7צפיות
בישולים לסופ"ש
23/10/14 19:27
72צפיות
מה בתכנון? 
אצל ה'בשלנית הדגולה' שאני - אורז עם חמוציות, מאפינס וקישור..
24/10/14 11:12
155צפיות
לתוספת השבועית - אורז עם תערובת לאורז על בסיס בצל וחמוציות (אם יצא טעים אנסה להכין דומה בלי תערובת בעתיד)
מאפינס קלמנטינות על בסיס הבחושה הרב-תכליתית של גלעד - עשיתי לפני כמה שבועות ויצאו מדהים! רק שלא צילמתי
הפעם מבטיחה! אצפה אותן בקצפת וניל וחתיכות אננס (מין חיקוי לעוגת יומולדת לבעלי (היום!) שאמא שלו הכינה לו במשך שנים)
 
הייתי מכינה עוגה אבל התנור אופה טוב רק בקטן
אבל היום קנינו חדש - אז בשבוע הבא (אם יגיע בזמן) עוגה ופשטידה!
 
ובנוסף קבלו קישור מתכונים ל10 אפשרויות של חביתה טבעונית
אם יש לי מספיק מצרכים אנסה אחת היום בערב.
 
תמונה
הודעה זו מכילה תמונות
25/10/14 09:54
158צפיות
התמונה מעבירה כמעט כי זה הפלאפון שלי 
יצא מושלם!
 
מאפינס מיץ קלמנטינות במילוי אננס טרי וקצפת
25/10/14 17:00
60צפיות
נראה יאמי לגמרי
איך התקבל?
אצל בעלי מצויין!
26/10/14 08:14
63צפיות
הבת שלי (כרגיל) אהבה את המאפינס לפני שבועיים בלי תוספת האננס והקצפת(500 מל צמחית עם שקית פודינג וניל צרפתי)
אפילו לקחה אז לבית הספר
הפעם משום מה לא רצתה (אבל זללה את הקצפת לבד)
לא הרבה
24/10/14 17:50
85צפיות
קציצות טופו
קינואה עם ברוקולי ושקדים
פירה
רוטב עגבניות
רוטב שמנת פלפלים ופטריות
 
הפעם עפנו
25/10/14 08:19
122צפיות
 פוקצ'ה של בני סיידא שלקחה מיליון שעות הכנה [לא שווה את זה], יצא טעים.
 4 לחמים איטלקיים עם אנטיפסטי שגם הם של בני, אבל הם שווים את זה כי זה לוקח זמן שפוי.
מרק כתום.
פלפלים ממולאים באורז וגזר מגורר ברוטב עגבניות נוסח אימי.
חומוס תוצרת בית כולל כל הנלווים.
פסטה ברוטב קרם קוקוס ובטטה.
אורז עם תפוחי אדמה ובטטה.
בטטות בתנור
6 סלטים עם אגוזים. מושקעים ברמות. הכי מטורף היה סלט הסלרי עם שזיפים מיובשים, שקדים ושמן שומשום.
מאפה ממולא בפטריות ותירס.
מרק תירס.
תפוחים שיכורים ממולאים בצימוקים ואגוזים.
פירות טריים.
פנקייקים
דייסת קוואקר.
סדנאת סושי.
 
עד כאן ליומיים.
באמת עפתם!
25/10/14 17:00
60צפיות
הכל נשמע מדהים.
איזה כיף זה שיש עוד שותפים למטבח ואפשר לבשל ביחד. אם הבנזוג שלי היה בעניין, היינו מבשלים המון... אבל הוא לא נהנה לבשל. לבד זה נחמד אבל.. בשניים (או יותר) זה נחמד כפליים
 
אהבתי גם את ההשקעה באייקונים!
25/10/14 20:36
46צפיות
מרשים!
שבוע שעבר
25/10/14 08:54
66צפיות
היה הרבה יותר יצירתי מהשבוע הזה. אחי היה אצלי בביקור עם בת הזוג שלו, וכל ערב בישלתי להם ארוחות (זה עלה לי בקילו נוסף אגב).
הם מאוד אהבו את האוכל. בין הייתר היו שם מרק ארטישוק ירושלמי, דלעת ספגטי, דלוריות קטנות בתנור, מקושקשת טופו רק בלי צבע של ביצה (אני קונה את השבבים שנראים כמו מקושקשת ומטגנת אותם בשמן זית עם בצל, פטריות ועשבי תיבול).
תפוחי אדמה בתנור, פסטה מהממת עם ירקות ירוקים. עוגת תפוחים מהבלוג של חיפושית ועוד המון.

הסופשבוע הזה.. אין לי מושג. הכנתי אתמול פסטה עם קישואים ושום, 
הכנתי את המרק המהמם לגמרי הזה, טעים בטירוף. הבאסה היחידה היא שלא הכפלתי מראש את הכמויות. זה מחמם, זה משביע, וזה מפנק לחלוטין.
http://deliciouslyella.com/recipe/roasted-tomato-a...
צילמתי אותו אבל זה עדיין על המצלמה, אולי יהיה לי זמן להעלות בהמשך.

חלב שקדים מאותו בלוג, שאני מכינה כבר כמה פעמים ויוצא נפלא, מרווה מאוד ומתאים לשייקים של הבוקר. 

אתמול הכנתי נגלה של ציר ירקות בשביל השבוע הזה, והשאר נראה. יש לי הרבה תפוחי אדמה ובטטות שצריך להכין אחרת יתקלקלו, ויהיה משהו עם עדשים. 

קניתי חלב קוקוס חדש של אלפרו, אבל לא מהזן העמיד, אלא אלה שנמצאים במקרר. שני אירו ארבעים למיכל של ליטר (בסביבות 12 שקלים). זה מרענן מאוד, אבל יש בו לא מעט מייצבים שונים ורק בגלל זה אני לא אקנה ממנו בכמויות. אולי לימים החמים.
מצאתי שוקולד ״חלב״ אורז וניסיתי אתמול. סתם בשביל לראות אם זה טעים. בדרך כלל אני אוכלת מריר באחוז גבוה. זה היה טעים בשניה הראשונה, ואז מתוק בטירוף. הרבה יותר מדי. זה כן תחליף טוב לאוהבי שוקולד חלב.
 
שני סלטים מדליקים של עדשים.
25/10/14 14:23
66צפיות
מהאינטרנט- אחד עדשים כתומות עם פלחי תפוז ועוד כל מיני, ואחד עדשים חומות עם גזר ובצל. יצאו מעולה, וגם סלט בורגול עם הרבה פיצוחים הום מייד . כמה טעים...
הבישולים כנראה יקרו היום בערב
25/10/14 17:09
73צפיות
עד כה התארחנו, ודי הופתעתי לטובה, ארוחת הערב של אתמול עם המשפחה חובבת הבשר של הבנזוג הפתיעה בארוחה צמחונית שכללה עלי מנגולד ממולאים, פרוסות תפו"א ובטטות, אנטיפסטי בשלל ירקות וצבעים, סלט כרוב לבן, סלט חסה ועגבניות, סלט עגבניות וכוסברה ופלפל חריף, מרק ירקות עם פסטה בפנים... ועוד שתי מנות צמחוניות.
והיום ההפתעה הגדולה היתה שבארוחת צהריים לכבוד יומולדת של אחיין שלי, היה חמין טבעוני לחלוטין ומהמם בטעם שלו שהכינה אמא של גיסי, וג'חנון, וסלטים. היו גם 2 מנות צמחוניות ולצערי גם "משה בתיבה" לילדים אבל באופן יחסי זה בהחלט היה מפתיע לטובה. האנשים היו מופתעים כמה החמין טעים גם בלי בשר וביצים ושזה לא חסר להם
 
מה נבשל בבית אני עוד לא יודעת, בעיקר מתכוונת להכין מיונז, גבינת סויה ביתית, פסטוזיליה או ממרח כלשהו מהירוקים, ומשהו עם מליון תפוחי האדמה והפטריות שנשארו מהשבוע. ועוגה בחושה כלשהי.
חיפושית - המתכון שלך לאורז עם עדשים כתומות
26/10/14 08:41
60צפיות
מהבלוג המדהים שלך,
אפשר להחליף בעדשים ירוקות או שחורות?
תודה לא נראה לי שיעבוד עם ירוקות/שחורות
26/10/14 09:52
45צפיות
כי להן יש זמן בישול שונה והן לא נמסות לתוך האורז כמו הכתומות. עם ירוקות או שחורות עדיף להכין מג'דרה עם בצל מטוגן וכו', ואז מבשלים את העדשים בנפרד בדר"כ
º
26/10/14 10:00
6צפיות
עשיתי הערב פיצה וחטיפי גרנולה, ואני חייבת להודות
25/10/14 21:04
90צפיות
שזה הרבה טרחה לעשות פיצה. לא יודעת אם אחזור על החוויה בקרוב.
אם אוהבנים אצלך פיצה, הטיפ שלי:
26/10/14 07:12
98צפיות
פעם בכמה זמן להכין בצק, לרדד לעיגולים ולהקפיא בין ניירות אפייה משומנים (לא אלומיניום כי זה נדבק). ואז כל פעם שמתחשק פיצה, מפשירים עיגול או שניים.     אני גם מקפיאה בכוסות קטנות כמות של רוטב, ואז באמת אין עבודה חוץ מלחמם את התנור
אחלה רעיון
26/10/14 09:54
66צפיות
רוטב אני תמיד משתדלת שיהיה לי מוכן במקפיא במנות קטנות, זה תמיד נוח. ואז רק מכינים את הבצק, מתפיחים ואז זה כבר בקטנה. אבל זה רעיון מצוין להקפיא גם את הבצק
רעיון טוב להקפיא, שמעתי על זה, לא היה לי אומץ לנסות
28/10/14 13:32
24צפיות
אבל...איך מכינים פיצה טבעונית ? 
התחליף של הגבנץ? 
מכירה מתכון להכנת גבנץ טבעוני אבל צריכים את האגר אגר המעצבן הזה....
במתכון של גלעד איילון אין אגר אגר
29/10/14 13:04
29צפיות
קישור (בתקווה שיעבור):
 
איך מקשרים כמו פעם? שתהיה מילה לחיצה?
 
אם זה לא עובד, במורד הדף ש קישור לוידאו המדליק של גלעד
הגבינ"צ ששמעתי עליה הכי הרבה
29/10/14 14:04
28צפיות
תשבוחות היא דווקא זו והיא בלי אגר אגר:
קמח טפיוקה זה לא דבר יקר ויש אותו בחנויות טבע או במדפי הללא גלוטן בסופרים הגדולים. מעבר לגבינה אפשר גם להשתמש בו כדי להכין פודינגים, להדביק תערובות של קציצות/פשטידות, ולהשתמש בו באפייה נטולת גלוטן. הוא מדביק ומוסיף צמיגיות מסוימת למרקם.
בדיוק קניתי קמח טפיוקה לא מזמן בכוונה להכין את הגבינה הזו :)
 
בכל מקרה יש גם גבינות שאפשר לקנות (במחיר מופקע משהו) בחנויות טבע. הכי טעימות לדעתי זה vio-life ו - yellow soy
 
גם גבינת שקדים ביתית טעימה מאוד בתור גבינה על פיצה אבל היא שונה מגבינ"צ וגם לא מנסה להתחקות אחריה, היא יותר כמ גבינת פטה. הנה המתכון, רק שבשביל פיצה לא צריך לסחוט ולאפות את הגבינה, אפשר לטחון עם הנוזלים והתבלינים ומיד למרוח על הפיצה ולהכניס לתנור:
º
תודה לכן, אני בהחלט אנסה, צריכה עכשיו קשיו חחחחתודה
30/10/14 19:13
1צפיות
º
רעיון טוב, כי יצא מצוין אבל ההתעסקות...
26/10/14 14:41
20צפיות
טיפ בישול לחסרי הזמן וזה גם זול ומזין ובריא, קיצר
23/10/14 12:10
196צפיות
מחר יום שישי. אצל רובנו זה יום הכנות כזה. שימו היום בלילה את כל הקטניות שיש לכם להשרייה בכלים נפרדים למשך הלילה [אני אעשה את זה עם שעועית אדומה/שעועית שחורה, חומוס, אפונה, שעועית צבעונית ששכחתי את שמה/שעועית מש] עם מים שיכסו את הקטניות עד הסוף, בכלי גדול כדי שיהיה להן מקום להתרחב. עדיף מכוסה כדי להימנע מחרקים שמטילים ביצים במים עומדים.
 
מחר בבוקר שימו על הגז ארבעה סירים שונים מלאים במים חדשים, ואת הקטניות אחרי סינון פזרו לארבעת הסירים- סוג בכל סיר.
לכו לעשות חיים- עבודה/מנוחה/קריאה או משהו. חזרו אחרי שעתיים. סננו שוב את הקטניות במידה והן רכות והקפיאו בכלים שונים בפריזר.
 
זהו. עכשיו כל פעם שבא לכם משהו עם קטניות צריך פשוט להוציא ולהפשיר במיקרו איזה שלוש דקות, לתבלן ולאכול.
אני עושה ככה: אורז עם שעועית שחורה, תבשיל שעועית אדומה ותפוחי אדמה, קדירות של קטניות, חומוס גרגירים בסגנון הודי עם אורז/פיתה, תבשיל אפונה וגזר עם אורז... קיצר היד נטויה. כל דבר כזה לוקח לי גג חצי שעה להכין במהלך השבוע, ואלו דברים מאוד זולים ולא מעובדים נורא, אני שולטת בכמות המלח והתבלינים. קיצר מומלץ.
אחלה טיפ
23/10/14 19:34
99צפיות
גם אני משתדלת להחזיק במקפיא קטניות מבושלות או לפחות מושרות. יש לי סיר לחץ אז הבישול יחסית קצר אבל להשריה אין קיצורי דרך.. אז עדיף באמת לעשות את זה מראש ולהקפיא במנות.
דווקא יש קיצור דרך להשריה
27/10/14 09:48
38צפיות
דווקא יש קיצור דרך להשריה, ואני משתמש בו מדי פעם. זה נקרא "השריה מהירה".
 
שמים את הקטניות בסיר ומכסים בהרבה מים. מרתיחים, ומשאירים את הסיר לרתוח במשך דקה או שתיים.
 
מכבים את האש, מכסים את הסיר ומשאירים אותו בצד למשך שעה-שעתיים (שעה זה מספיק לרוב הקטניות).
 
מסננים ושוטפים היטב במים, והקטניות מוכנות לשימוש.
 
 
מרק בעשר דקות
27/10/14 10:27
56צפיות
טוב אז חברתכם הנאמנה מביאה אותה בטיפ חדש:
דלורית שנתקעה לה במיקרו עם מעט מים לכ-6 דקות
בצל שקולף, נקצץ וטוגן במחבת במקביל לדלורית, ועם תבלינים.
קילוף הדלורית והוצאת החלק האכיל לתוך בלנדר. מעט מים. עוד קצת תבלינים. לטחון כמה שניות. להוסיף את הבצל. טעים!
º
27/10/14 17:08
1צפיות
Makemywed - ארגון חתונות

מתחתנים?

אנחנו כאן בשבילכם לכל שלבי הארגון לפרטים נוספים לחצו כאן >>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה