לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים!

מטרת הפורום לשמש בית חם לכל מי שבוחר/ת בדרך התזונה הצמחונית/טבעונית על כל משמעויותיה, והשלכותיה.

הפורום פתוח לכולם, כל עוד שומרים על דיון תרבותי ומכבד. כל הודעה בגנות משתמש/ת ספציפי/ת ו/או בגנות דרך התזונה הצמחונית/טבעונית, תימחק והגולש יחסם.

כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו ונסיונו.

 נא לקרוא את תקנון הפורום שבמאמרים ואת תקנון הפורומים של תפוז בטרם הכתיבה בפורום.

נשמח שתישאר/י

* יש לקרוא את תקנון הפורום (במאמרים) לפני כתיבת הודעות.
* במידת האפשר, נא לשרשר מודעות על אירועים (מפגשי צמחונים, פעילויות וכד') זו לזו.
* גם דגים הם בעלי חיים. לכן, נא לא לבקש מתכונים לדגים.
המשך...
הודעה חדשה

היום? עוגת מישמשים מיובשים
הודעה זו מכילה תמונות
03/08/15 17:37
29צפיות
אותו רעיון של בחושת הבננות וקצת אחרת
בבלנדר טחנתי יחד-
3/4 כוס משמשים מיובשים , 1/2 כוס שומן קוקוס נוזלי, 10 כפות רסק אגסים(גם תפוחים כמובן מתאים), תמצית וניל,1/2 כוס חלב סויה
בקערת מיקסר ערבבתי-
כוס קמח טף בהיר,2/3 כוס עמילן תפוחי אדמה, 1/3 כוס קמח אורז מלא, שקיק אבקת אפיה ,בערך 2/3 כוס שקדים פרוסים דק, כוס סוכר.
 
הוספתי את עיסת המשמשים לתערובת היבשים ועירבבתי היטב. העיסה משחתית אך לא ממש נוזלית.
שימנתי תבנית קוגלוף, פיזרתי על השמן מעט סוכר חום, שפכתי פנימה את העיסה ויישרתי עם מרית רטובה.
לתנור למשו כמו 45 דקות אפיה סביב 170 מעלות.
יצאה כמו שאני אוהבת. לא רטובה אבל לחה דיה, לא מתפוררת אבל לא דביקה. גוון חמצמץ למתוק וריחנית.
º
פרוסה
הודעה זו מכילה תמונות
03/08/15 17:40
22צפיות
ועל השולחן(כי"אמא השתגעת? עוגה ואבטיח?...")
03/08/15 21:08
23צפיות
חומוס מעשה בית
תבשיל במיה ברוטב חריף מעגבניות טריות
סלט ירקות רב צבע בקוביות קטנטנות
קציצות סלק, קישוא, בצל ,טופו מגוררים על פומפיה דקה מהודקים בקמח חומוס מטוגנים בכדורים קטנים, מונחות על קוביות דלעת בצל קישוא אפויות ברוטב סויה סילן מעט שמן.
נשמע מעולה, כרגיל!!
03/08/15 21:16
21צפיות
חומוס בייתי...יאמי...
אחרי תקופה שאכלתי חומוס בייתי,  החומוס מהסופר פדוט היה דוחה...
אני מאוד אוהבת חומוס עם תבשיל פטריות ובצל...
 
שיהיה שבוע טוב וכל הכבוד שאת מצליחה לבשל במזג אויר כזה...
º
המזגן...
03/08/15 22:03
6צפיות
גוג'י ברי-אשמח לעזרה
31/07/15 18:46
67צפיות
שלום לבאי הפורם.
אשמח לקבל טיפים לשילוב הגוג'י ברי במזונות מחוץ לשייקים וסלט
האם ניתן לבשל אותו יש להשרות קודם לכן?
 
 
תודה למשיבים
שבת שלום.
אני סתם מנשנשת אותו
03/08/15 01:11
42צפיות
באתר הזה יש הרבה רעיונות למתכונים עם גוג׳י ברי
 
אני ממש משתדלת לא
03/08/15 09:12
40צפיות
לצרוך בוודאי לא לאכול מוצרים שמגיעים מסין.
לא סומכת על הפיקוח מפני מזהמים שלא לאמר תהליכים שלא לאמר מי נפגע בתהליך. נכון בעוד מקומות וזה ובכל זאת שם זה סוג של סמן קיצוני. אזני לא נוגעת בגוג'ים האלה
º
תודה מיקי
03/08/15 09:34
6צפיות
מיקי-אני זוכרת שהיה פרסום של מגדל בארץ
03/08/15 10:19
26צפיות
הפרסום היה כאן או בפורום השכן.
ענה על שאלות.רשם מס' טל.
יכוליות אבל מה שפגשתי
03/08/15 10:24
29צפיות
בחנויות לא היה כזה
הנה לינק-של המגדל ממושב אביגדור.יש שם הפניה
03/08/15 13:51
24צפיות
לדף הפייסבוק.
בחיפוש בגוגל היו עוד מפרסמים על גידול ישראלי.
יש כאלה שמציעים גם מתכונים (אולי יעניין את פותחת השירשור).
º
03/08/15 17:48
1צפיות
º
03/08/15 09:33
2צפיות
מה אוכלים בשבוע כזה?
30/07/15 13:35
96צפיות
בתנור תבנית עם קובות מטוגנות מוכנות.
במקרר סלט חצילים קלויים עם טחינה עשבי תיבול מיצליים שום סילן.
חלב סויה צונן מצטרף לאספרסו שהתקרר במקינטה, קרח ומעט תמצית וניל
אבטיח שפקע בקול פיצוחי חתוך לגושים גדולים וורודים וכל המטבח מריח ממנו, ריח של טריטעים
תבשיל במיה מתובל מקורר על ממרח חומוס ביתי ולחמניה ביתית או אורז לבן פושר
צלחת ירקות- עגבניות שרי פיצפוניות מתוקות להפליא, פרוסות מלפפונים עם ריח ירוק,גפרורי גזר, רבעי שמפניון פציחים
ליפתן שזיפים, נקטרינות, ענבים, תפוחים עם פניני טפיוקה, מקל וניל וסוכר
 
כזה מן
קרטיבים
30/07/15 16:45
58צפיות
טוב, אבל אם חייבים לאכול ממש אוכל אז אני מתכננת:
- סלט גזר
בהשראתך מיקי , קובה במרק, עוד לא החלטתי איזה אבל בטח משהו חמצמץ לימוני
מקלובה צמחונית עם אורז מלא, תפוחי אדמה, חצילים, כרובית ומה שיבוא.
פסטה בולונז צמחוני או לזניה תרד, מה שיבוא לי להכין.
אני הפחתתי את כמויות האוכל בגלל הדיאטה- אז חם לי פחות
30/07/15 17:57
63צפיות
בכללי מה שמרענן זה פירות וירקות
º
מה?? כבר שבת???
30/07/15 21:44
30צפיות
כדורי סלק מטוגנים
הודעה זו מכילה תמונות
31/07/15 14:36
94צפיות
על מצע פסטאורז ואפונה
º
עוד זווית
הודעה זו מכילה תמונות
31/07/15 14:39
70צפיות
אחד הסלטים
הודעה זו מכילה תמונות
31/07/15 18:18
77צפיות
סלק טרי מגורר דקיקות, מעליו בצל סגול קצוץ דקדקדק, מעליו הרבה פטרוזיליה מקוצצת דקדק, מעליה פרוסות ליים מקולף, דקדקות, בינהן פרוסות שזיף צהוב ,צעל שכבת קוביות מנגו משובח, מעל שוב סלק ומעל כוסברה ושזיף צהוב
על הכל נזלף מלמעלה מיץ ליים סחוטרי, שמן זית במשורה, מלח גס ממטחנה וטיפטיפה סילן
חם והפרות מבשילים מהר מהר
הודעה זו מכילה תמונות
01/08/15 14:49
74צפיות
אז עוגת בננות לפני שהן...דבש?

טבעונית
נ"ג
ו-וואו כמה טעימה
אז מה היה לנו?
כוס קמח טף בהיר
2/3 כוס עמילן תפוחי אדמה
1/3 כוס קמח אורז מלא
רסע כפית קסנטן גאם
מעט מלח
שקיק אבקת אפיה
כוס סוכר חום
ארבע בננות בשלות
4-5 כפות רסק תפוחים ללא תוספת סוכר
1/2 כוס שומן קוקוס שבטמפרטורת החדר עכשיו הוא נוזלי
חופן אגוזי מלך שבורים גדול- לא חובה
תמצית וניל אפשר להמיר בזסט לימון
ניתן להוסיף חצי כוס שוקולד צ'יפס
טוחנים במעבד מזון את הבננות עם השמן,הרסק,הסוכר, הוניל, מלח.אחרי שהעיסה אחידה מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה וממשיכים עד שהכל אחיס. מעבירים לתבנית אפיה 26 או דומה משומנת מעט.אני זריתי על הקרקעית והדפנות סוכר חום ויצא קריספ. אופים ב-170 מעלות כארבעים דקות עד שקיסם יוצא יבש. במקרה שלי הפכתי על צלחת הגשה. לשמור במקום קריר שלא תתעפש, בכל זאת פרות.
יציבה, לא מחניקה, לא מתפוררת
הודעה זו מכילה תמונות
01/08/15 14:51
64צפיות
איזה כיף בחיי
מתאימה ליד קפה חם, קר, שייק פרות או חלב סויה
תבנית הקוגלוף שלי עקומה
הודעה זו מכילה תמונות
01/08/15 14:55
62צפיות
אבל אני עדיין הכי אוהבת לאפות בה
מכירים את זה שיש ימים שלא יוצא טוב? או שזה לא אצל כל אחד?
31/07/15 13:19
64צפיות
אז היום יום כזה... הקציצות כהרגלן היו עיסתיות מדי, למרות תוספת קמח החומוס, והפכו לפשטידה שגם לא מלבבת מאד, ירקות בתנור גם לא יצאו במיטבם. הספגטי - פסטו יצא טוב, יחידי, נו שוין. 
חם חם חם
31/07/15 14:33
59צפיות
אני הכנתי קציצות קטנות כמו פלאפלים קטנים מסלק צנוב וסגול טחון טרי המעבד מזון עם בצל, הדבקתי בקמח חומוס ומעט קמח אורז מלא. טיגנתי בשמן די עמוק- יחסית למחבת. הכנתי פסטה אורז טריקולורית מסולסלת עם אפונה זעירה של סנפרוסט עליה שפכתי שמנת אלפרו אחת ומלח. הנחתי על הפסטה את הכדורים.
אני חושבת שהדרך לקציצות שמצליחות היא- בקטן. עצות נגד עיסה- לגרר על פומפיה גסה כל מה שרך או מבושל. להשתמש בירקות לא מבושלים. להוסיף רכיב נגיס נניח עדשים כתומים או חומים ששרו במים/ בצל ירוק קצוץ וכך הלאה. קמח חומוס יפתור מה שלא נדבק אבל לא בעיית נגיסות.
אחד הדברים שהכי קשה ללמוד אבל לפעמים שווה- לזרוק. ממש כך. לפני שאת מוצאת עצמך מנסה להציל משהו שאין לו תקווה ומבזבזת עליו עוד כסף... מעיסות ניתן להכים כופתאות!
 
מציעה את עזרתי תמיד ,גם כשאת זקוקה לה באמצע כשאת עובדת עצות מהנסיון לומדים
ויש ימים קשים יותר....
מכירה מקרוב
01/08/15 17:26
38צפיות
אני מכינה הרבה ממתכונים בבלוגים, שם הכל נראה מסוגנן ומעורר תאבון, עם תאורה טבעית ורכה וכל עוגיה מוצלחת וחתיכית וכל קציצה מלמיליאן... 
אצלי במטבח האורז לפעמים נשרף, התבשילים לפעמים יוצאים חסרי טעם (או שהם נראים מעוכים ממש)
והכי נורא כשמישהו (לא אני, נשבעת!) שוכח להוציא את הפסטה בזמן ואז יוצא סיר שלם של פסטה רופסת.
אז או שזורקים, או שמתבאסים קצת ואוכלים כי חבל לזרוק.
שלא לדבר על המטבח הקטנטן והלא מאובזר שלי, שאני רק יכולה לחלום על לטחון בו אגוזי קשיו.
אני עדיין לומדת שהחיים זה לא בלוג לייף סטייל נוצץ וגם הכשלונות האלה הם בסדר והם חלק טבעי ונורמלי בכל מטבח מתפקד ושמח. חוצמזה עכשיו קיץ אז רק סלטים ואייסקפה ואת זה קשה להרוס 
אם היית יודעת כמה מתכונים לא נכנסו לבלוג...
01/08/15 20:07
40צפיות
ואפילו היו כאלה שנזרקו לפח לאחר ששהו במקרר יומיים רק בשביל הסיכוי שמישהו ייגע בהם..
 
ומטבח מאובזר אני מתחילה לבנות רק בשנתיים האחרונות, עד אז לא היה לי אף מכשיר חשמלי מלבד כיריים, סירים וסכין, במטבח קטנטן ולא נוח בעליל. וגם עם זה הסתדרתי מצוין..
אבל אין ספק שעם מטבח נוח כיף יותר לבשל וגם אפשר להכין מגוון גדול יותר של דברים.
אני בטוחה!
01/08/15 23:58
28צפיות
ברור שלכולן יש כשלונות מטבח. בסוף מה שרואים בבלוגים ובפייסבוק ובאינסטגרם זה את הדברים היותר מלוטשים ומוצלחים. 
אין בזה שומדבר רע. אני מאוד אוהבת את הבלוג שלך ויש עוד המון בלוגריות טבעוניות (או טבעוניות פרינדלי) שאני לומדת מהן כל כך הרבה, ואני יודעת שחלק לא מבוטל מבשלות ומצלמות במטבחים קטנטנים ועושות דברים מאוד יצירתיים עם אמצעים בסיסיים ביותר. 
אני סתם בזמן האחרון חושבת על הפער הזה בין המטבח האמיתי והמטבח כפי שהוא משתקף ברשתות החברתיות. חשבתי, ואני בטח לא הראשונה או היחידה, על גרסת ריל-לייף לאינסטגרם ולפייסבוק - failbook או משהו כזה - שמתעדים בו את המאכלים שיצאו איכסה, את הימים שקמנו הפוך, את הריבים עם בני הזוג וכאלה. יש לי הרגשה שהדרך היחידה שבה זה יעבוד זה בעילום שם. 
 
בכל מקרה, כדי להחזיר את ההודעה לנושא הפורום, יש את הדף פייסבוק טבעונים שמדכאים אותי. זה מאוד מצחיק אותי כי ברור שצילום גרוע ומראה לא מגרה זה ממש לא משהו ששייך רק לאוכל טבעוני.
זה בהחלט יהיה משעשע
02/08/15 08:49
30צפיות
אבל לא מחמיא ואפילו די דוחה (נזכרת בעיסת פטריות ובצל שפעם חשבתי שתהפוך לפשטידה, ולה היו תכניות אחרות...)
 
תודה. נחמדות אתן. מרוב ייאוש רק עכשיו, מוצאי שבת
01/08/15 23:44
27צפיות
פגשתי גם את המטבח וגם את הפורום... פשטידה שלמה הולכת להזרק עכשיו... וגם הירקות המעולים במקור שהפכתי לעיסה קווצ'ית ימצאו עצמם בפח (כואב הלב, אספרגוס עם אפונה שטוחה עם פטריות והכל בגלל שהשארתי הרבה יותר מדי זמן על האש...) אבל יש מצבים שבהם צרת רבים זו קצת נחמה. 
ספרינג רולס
הודעה זו מכילה תמונות
01/08/15 17:57
74צפיות
מגולגלים בדפי אורז, במילוי אטריות שעועית, מקלות מלפפון, גזר, כוסברה, חסה, חלק עם פטריות וחלק עם פרוסות טופו.
עם רוטב סויה, ג'ינג'ר, מלא שום ולימון. קלאסי ליום חם, אבל כמה צלחות לשטוף אחר כך!
01/08/15 18:31
32צפיות
אחד האהובים עלי
בסופ״ש היינו במלון אבל כשחזרתי בישלתי לארוחת ערב
01/08/15 20:08
52צפיות
פסטה מקמח מלא עם רוטב פטריות ושמנת אורז
אספרגוס בתנור עם שמן זית ומלח - באדיבות שרונה מרקט החדש
קובה טבעוני (קנוי - תודה למיקי ברוטב גזר ודלעת עם רסק עגבניות מוגש על קוסקוס מקמח מלא, ולמרות שזה תבשיל חורפי קלאסי, נהנינו ממנו בחום יולי אוגוסט (עם מזגן דולק)
º
והנה התמונות אספרגוס
הודעה זו מכילה תמונות
01/08/15 20:10
66צפיות
אספרגוס
º
קובה במרק גזר ודלעת, לימון ורסק עגבניות
הודעה זו מכילה תמונות
01/08/15 20:12
78צפיות
קובה במרק כתום
º
פסטה ברוטב פטריות
הודעה זו מכילה תמונות
01/08/15 20:14
80צפיות
פסטה ברוטב פטריות
אופס, יצא הפוך
01/08/15 20:16
31צפיות
לא נורא, דמיינו שאין גרביטציה
אני מוצא את עצמי בתנוחה מוזרה
02/08/15 00:17
58צפיות
עם נקע בצוואר ועדיין מרייר
º
02/08/15 12:18
9צפיות
º
על מה התמיהה?
02/08/15 13:38
15צפיות
זו לא אני תמהה, זה האייפד שלי
02/08/15 20:38
41צפיות
הוא הופך לי את התמונות וגם כשאני בוחרת איקונים כמו זה משום מה הוא בוחר לי את זה
º
02/08/15 22:38
3צפיות
מחזירה ציוד כחול לבינתיים
28/07/15 18:40
156צפיות
הרבה דברים קורים לי בחיים כרגע (רובם טובים, אל חשש) ואני מתקשה למצוא את הזמן להשקיע בפורום כבעבר, ולכן מעדיפה להעביר הלאה את השרביט הכחול למי שיוכל להשקיע קצת יותר בקהילה הקטנה והנחמדת שלנו. 
הפורום שלנו אמנם לא אוטוסטרדה כבעבר, אבל הוא חמים וביתי ואני מקווה שימשיך כך גם בעתיד.
 
אני כמובן נשארת בסביבה כמשתתפת בהתאם ליכולת ולזמן, רק עם פחות מחויבות. 
 
תודה לכם על הנוכחות המקסימה שלכם, על שפע המתכונים והרעיונות, על הדיונים המעניינים ועל האוכל הטבעוני והטעים שעף כאן בתקופה הזאת! 
אנא, המשיכו כך (גם אני, גם אני! לא לדאוג)
 
אם מישהו מבאי הפורום מעוניין לנהל אותו ולהמשיך לטפח את הקהילה הקטנה והחביבה שלנו, הוא או היא מוזמנים לפנות אלי במסר פרטי. 
אני כבר אומרת לא
28/07/15 23:50
102צפיות
ותגידי להם שלא יפנו אלי
אני לא מנהלת פורומים בתפוז
ולך כמובן הצלחה וברכה
29/07/15 00:03
77צפיות
וכבוד ויקר על מה שנתת ועשית כאן
º
הרבה הרבה תודה על העשייה
29/07/15 00:31
27צפיות
פרישת מנהלת הפורום
29/07/15 10:36
71צפיות
אנו מודים ל ladybug6 על תקופת ניהול בפורום ומאחלים לה הצלחה בהמשך הדרך בתפוז ובכלל
המשך גלישה מהנה בתפוז אנשים
 
 
תודה רבה לך
29/07/15 13:08
47צפיות
על ההשקעה הרבה עד עכשיו בפורום ועל השיתוף בידע מעשיר ומועיל.
בהצלחה בהמשך הדרך
האמת שהיה צפוי, איך אפשר עם קטנטונת כזו להצליח גם וגם?
29/07/15 14:19
55צפיות
המון בהצלחה, ונפגש כאן וגם על דפי הבלוג שלך , שאולי עכשיו תוכלי להשקיע בהרחבתו (טוב, לא להגזים, בהמשך... לא כרגע). 
שיהיה רק כיף בגידול החיפושית הקטנה
29/07/15 15:01
50צפיות
ושאר הירקות שיש לך בחייך בימים אילו
תודה לך על הכול !
29/07/15 19:15
40צפיות
בהצלחה בהכול... מקווה שניפגש באחד המפגשים
תודה לכולם
29/07/15 19:41
72צפיות
הבלוג אכן גם הוא מוזנח בשנה האחרונה, מדהים מה שחיפושית אחת קטנה יכולה לחולל...
סדרי עדיפויות, סדרי עדיפויות...
29/07/15 23:38
73צפיות
תארי לך את אליעזר בן יהודה מזניח את השפה העברית לטובת טיפול באיתמר בנו. היכן היינו היום?
º
30/07/15 13:01
9צפיות
º
על ניהול הפורום !
30/07/15 00:22
19צפיות
º
תודה על ניהול למופת
30/07/15 17:58
18צפיות
המון על כל ההשקעה עד כה ו בהמשך הדרך, למנהל
30/07/15 18:11
50צפיות
החדש באשר יהיה, אני ממליץ בתור דבר ראשון להאדים לך את הניק 
|*|הפורומים מתחדשים|!|
30/07/15 15:48
7צפיות
גולשות וגולשים יקרים,
תפוז עובר תהליך התחדשות של שיפור חוויית המשתמש באתר.
אנו גאים ושמחים לבשר כי ביום שלישי הקרוב 4.8, החל משעות הצהריים אנו צפויים לעלות עם מערכת פורומים חדשה.
למעשה, הפיתוח נמצא בשלביו הסופיים ואנו עמלים כעת על בדיקות מקדימות.

לאחר ההשקה נמשיך לייצר שיפור מתמיד של האתר וגרסת הפורומים, כאשר אנו נשמח להמשיך ולקבל מכם פידבקים בשוטף בפורום משוב, מסרים אישים ומיילים.
ברצוננו לעדכן כי אנו עובדים בימים אלו גם על גרסה חדשה לאתר המותאם בסלולר ולבלוגים.

בין החידושים שצפויים לעלות ביום שלישי:
- מראה חדיש ועדכני
- אפשרות לכתוב הודעות בצורה מהירה יותר
- אפשרות לעקוב אחרי פורומים אהובים
- אייקונים חדשים ומשודרגים
- ממשק עבודה נוח ויעיל
ועוד...


שימו |לב| במערכת החדשה שצפויה לעלות ביום שלישי החתימות יוסרו באופן גורף עד לעליית מערכת חתימה משודרגת יותר (עליה עובדים בימים אלה).
לידיעתכם, במידה ותרצו לשמור את מה שכתוב בחתימה שלכם, אתם מוזמנים לעשות זאת עד יום שלישי בבוקר.

סופ"ש נעים |הלוואי|
צוות תפוז
ספר מתכונים דרוזי טבעוני
29/07/15 15:05
115צפיות
הכותב עבר לטבעונית מטעמי בריאות ואישתו בעקבותיו.
עכשיו הוציא ספר הנמכר באמזון, כרגע באנגלית. לפי הבנתי אפשר בגרסה דיגיטלית וגם מודפסת.
וגם אפשר ליצור קשר לאחר ההזמנה ולקבל גרסה בעברית. 
 
כתבה של אורי שביט בYNET
 
הספר באמזון
 
קבוצת 'חיים בריאים לגוף ולנפש' בניהולו
 
לגמרי לא הבנתי את המתכון בכתבה בויינט!
29/07/15 19:29
50צפיות
פירה שמכינים במעבד מזון ומוסיפים לו בורגול מושרה? איך זה קובה? יש מצב שזה כמו מהפרק בסדרה ״חברים״ עם הספר בישול בריטי?
גם אני לא הבנתי את המתכון ומה עושים עם הפירה?
29/07/15 19:52
45צפיות
ומה ממלאים בתוך הקובה?
יש שם טעות לדעתי. נשמט חלק מהמתכון.
º
אולי יש טעות בשם המתכון
29/07/15 20:16
15צפיות
אני מנחשת
29/07/15 21:56
59צפיות
שה]ירה במעבד מזון כדי שיהפוך לדבק ויחזיק את הבורגול שלא יתפרק אחר כך אבל מעבר לזה אין לי מושג
וגם לא מאד התרשמתי מהמאכלים
אבל מהרעיון ומהגישה למזון בהחלט והלוואי ויהיו מורי דרך לעוד רבים אחרים,גם בכלל וגם  במגזר בו טבעונות ממש אינה מובנת מאליה
היום אורחים מאוסטרליה
הודעה זו מכילה תמונות
28/07/15 16:26
126צפיות
הכנו לכבודם קציצות מסלק צהוב וסגול, טיגנתי, הנחתי על מצע קוביות ירקות זלפתי עליהן חמאת בוטנים והן במרחשת על הגז ממש עכשיו.
בתנור ייבשתי במיה שהגיעה בארגז האורגני, עכשיו הבמיות עם עגבניות ,סלרי קצוץ, בצל ושום על להבה שכנה ...
אורז בתנור
פאי הלימון אזל וגם הנשיקות אבל יש לי עוד מי חומוס במקרר אז נראה...
אבטיח בעל כרס מונח על הרצפה בפינה קרירה
 
יהיה בסדר
º
נראה טעים
28/07/15 20:53
6צפיות
º
פסטה מקמח מלא עם עגבניות מיובשות, בטטה ועוד
הודעה זו מכילה תמונות
28/07/15 21:20
80צפיות
º
פנקייק טבעוני עם רוטב מייפל
הודעה זו מכילה תמונות
28/07/15 21:22
77צפיות
עוגה טבעונית עם קמח שקדים דובדבנים ושזיפים
הודעה זו מכילה תמונות
28/07/15 21:24
80צפיות
מתוך האתר ״גאולה דרך החיטים״
התמונה לפני... ואחרי הרפיה.
הריח שמתפשט בבית זה משהו מיוחד
בהשראת קובה קנויה
27/07/15 16:45
88צפיות
טבעונית הכנתי מרק עם המונמון גזר חלקו קצוץ חלקו מרוסק, הרבה סלרי קצוץ, שום, גם חציל מיותם קצצתי דקדק פנימה בחטטתי שני ליימים תיבלתי בפלפלת חריפה ובשורש ג'ינג'ר על זסטר הוספתי חצי צרור כוסברה ובישלתי בסיר לחץ. אחר כך הפרדתי חצי לסיר בו הנחתי גם את הקובות ועכשיו זה רותח יחד על האש והמחצית השניה שתיחשאר נטולת גלוטן תקבל כופתאות תפוחי אדמה
º
ומה מילאת בתוך הקובות?
27/07/15 19:02
16צפיות
לא מילאתי
27/07/15 19:28
73צפיות
קניתי מוכנות עם סייטן
ואללה? יש יצרן מומלץ? ואיפה קונים?
27/07/15 19:39
41צפיות
רציתי להכין לבד ולמלא בפטריות מטוגנות עם כצל ועוד כל מיני אבל אם יש מוכנים באיכות טובה - אני יכולה להרשות לעצמי להיות עצלנית
יש בסופר
28/07/15 09:01
47צפיות
מוצר מדף קפוא ולא רע בכלל
טעמו דומה למקור
º
המלצה על חברה מסוימת?
28/07/15 15:35
5צפיות
אני מכירה רק את של טבע דלי
28/07/15 16:21
44צפיות
 
 
המרק שלי היה מאד כתום ועמוס בגזר אבל מבושל עם הרבה סלרי ומיצלימון
עשית לי חשק, אצתי רצתי לסופר ומצאתי את זה
28/07/15 20:51
34צפיות
(באופן מפתיע)
דווקא בא לי על מרק עם גזר ולימון חמצמץ כזה.
לילה טוב. יש למישהו מתכון מוצלח לבצק
26/07/15 22:54
61צפיות
בצק ללא גלוטן? למטרת הכנת פיצה
 
ואיך הכי טוב לאפות את העניין? (קודם אפיה של הבצק ואחר כך אפיה שניה עם הרוטב והתוספות?)
 
תודה מראש
מיקי, מחפשים כאן בצק נטול גלוטן
28/07/15 04:24
31צפיות
לפיצה, אולי את מכירה?
ו
בוודאי
28/07/15 09:01
44צפיות
שתי כוסות קמח נ"ג מתוכו שני שליש קמח ושני שליש עמילן, נניח טף/סורגום וקמח תפוחי אדמה ושמינית כפית קסנטן גאם.
לערבב היטב, להוסיף שתי כפות שמרים יבשים . שליש כוס שמן, מעט מלח, כוס מים פושרים. המרקם אמור להיות גמיש. אם רטוב לך מדי תוסיפי תערובת של קמח ת"א וקמח רגיל
 
לערבב וללוש ולפי הצורך להוסיף מים פושרים . לתת לזה לתפוח שעה במקום חמים. להניח על ניר אפיה לשטח עם מערוך למרוח בשמן זית ולפזר מעל את מרכיבי הפיצה ולאפות יחד
תודה. יש לי שאלות
28/07/15 15:21
29צפיות
במקום קסנטן גאם, אפשר להשתמש בתחליף ביצה? זאת אומרת, קסנטן גאם זה חומר שמדביק בין כל החומרים?
ויש עוד קמחים שאפשר להשתמש בהם במקום טף או סורגום?
 
הממ
28/07/15 16:17
30צפיות
 לא ניסיתי בצק שמרים לפיצה עם קמח אחר
השילוב בין עמילן תפוחי אדמה לאלה מאפשר לשמרים לעבוד , הם בעיקרון מאד מתקשים עם קמח נ"ג
לגבי הקסנטן אני מעדיפה לעבוד איתו בכמויות מזעריות , כי הוא גם מדביק אבל בעיקר מגמיש- תכונה גלוטנית. אני מניחה שאפשר בלי אבל מאחר ואין לי נסיון ובצק שמרים הוא חבר גמיש לא הייתי לוקחת ריזיקות אף כי בהחלט אפשר. אשמח לשמוע מה עשית בסוף ואיך הצליח.
בביצים אני לא משתמשת.
תודה
28/07/15 16:24
26צפיות
גם אני לא משתמשת בביצים. אבל יש לי אבקת תחליף ביצה טבעוני.
 
º
לא יודעת לא מכירה
28/07/15 16:28
8צפיות
º
2/3 קמח ו-1/3 עמילן כמובן
30/07/15 13:21
3צפיות
למה לא מייצרים את החיידקים שמייצרים B12.
27/07/15 13:34
56צפיות
שלום רב, 
 
מזה הרבה זמן מנקרת בראשי שאלה 
 
אם יש לבעלי חיים חיידקים שמייצרים B12, למה שלא יתנו לנו אותם כמו שלוקחים פרוביוטיקה? 
 
אשמח לתשובה מקצועית מאדם שמבין. אבל גם תשובות חובבניות יתקבלו 
º
כי הרבה יותר פשוט וזול פשוט לתת ויטמין B12
27/07/15 17:00
17צפיות
בגלל שמבנה מערכת העכול שלנו שונה
28/07/15 08:12
52צפיות
בעלי החיים מעלי הגירה מכילים בקיבתם חיידקים מייצרי בי 12 ולאחר ייצור הויטמין, הוא עולה חזרה לחלק העליון של המערכת ואז נספג (הם מעלי גירה, כלומר מעכלים מחדש מה שפירקו).
אנו לעומת זאת איננו מעלי גירה. מרבית החיידקים נמצאים אצלנו במעי הגס. גם אם יוסיפו חיידקים או במקרים בהם יש חיידקים באופן טבעי- תוצר החיידקים (הויטמין) מצוי אחרי המעי הדק, שם מתרחשת הספיגה מהמעי לתוך הגוף והדם. 
 
במילים אחרות, אצלנו פס הייצור, גם אם קיים, נמצא מאוחר מדי בשביל להיספג
חידת טריוויה ליום ראשון
הודעה זו מכילה תמונות
26/07/15 18:55
157צפיות
בתמונה המצורפת מופיע מגש כרוב ועגבניות ממולאים בכל טוב טבעוני.
צורפו אליהם קציצות עשירות על בסיס שבבי סויה, תבשיל חצילים ושאר דברים טובים, פטריות מבושלות, סלט עגניות ותירס, סלט כרוב ופירות, מרק טרטור על בסיס יוגורט סויה, ולקינוח- קפה שחור מלווה בפאי לימון אלוהי מעוטר בנשיקת מי חומוס.
 
הנה החידה: אני לא הכנתי ולו מאומה מכל הסיפור הזה, אבל על פי התיאור הנ״ל, היכן הוגשה הארוחה?
 
º
היית אצל מיקי?
26/07/15 21:39
25צפיות
º
26/07/15 21:44
14צפיות
º
לא שומעים גלוטן, מבחר גדול, צבעוני... לא?
26/07/15 21:46
20צפיות
º
עגבניות וחומוס אני מבקשת...
26/07/15 21:48
26צפיות
º
נראה שזכית לטעום ממטעמיה של מיקי?!
26/07/15 22:16
14צפיות
אכן זכיתם בחידון
26/07/15 22:26
87צפיות
הבית נאה, השכנים נאים, המארחת נאה, התבשילים טעימים כמו שהם נקראים, ימבה של חתולים וכלבות ושלשה נציגים מדור הילדים, כל אחד יותר מקסים מהשני.
תוסיפו לזה מזג אויר שפוי יחסית בהרים וחברה נעימה ומה צריך יותר?
º
זכית!
26/07/15 22:46
20צפיות
שמעי, השקעתי הרבה כסף בכרטיס טיסה
26/07/15 23:08
79צפיות
בשביל המפגש הזה, ואכן היה שווה
º
כיף לכם! וטעים....
27/07/15 19:52
11צפיות
בא לי תפריט טבועני
23/07/15 22:33
136צפיות
ואני לא מוצאת תפריט אני בת 14 ואני כבר שבוע לא אוכלת חלב ובשר  וביצים אבל אני לא יודעת מה לאכול מה צריך לאכול ואני חייבת שיעזרו לי!!!!
בלי תזונאית את ממש לא יכולה לעבור לתפריט טבעוני.
24/07/15 07:36
108צפיות
את צעירה, וצריכה לגדול, ויש הרבה דברים שהגוף שלך זקוק לו. מציעה לך ללכת לתזונאית שתתן לך תפריט מאוזן ומתאים ולשלב את אמא בתמונה. לא לעשות זאת לבד. 
שלום לך
24/07/15 13:21
132צפיות
קודם כל, אני מסכימה שבגילך זה חיוני לקבל יעוץ וליווי מקצועי של דיאטנית כדי לוודא שתקבלי את כל מה שדרוש לך להתפתחות וגדילה בהתאם לגילך.
דבר שני, מציעה לך לערב ולשתף את ההורים בהחלטה שלך, כולל שיחה על המניעים שלך להחלטה על הטבעונות.
למה החלטת להיות טבעונית? מסיבה אידיאולוגית? סיבות אחרות?
אם הסיבה לכך היא רצון לרדת במשקל - אני ממליצה מאד לשתף הורים ואיש מקצוע!
זו החלטה חשובה מאד שלא כדאי לעשות רק כי בא לך.
לא כדאי להתייעץ באינטרנט לגבי נושאים כאלו חשובים.
לאחר שתתיעצי לגבי תזונה מאוזנת ובריאה עבורך, את מוזמנת לקבל כאן המלצות למתכונים טעימים, בלוגים ואתרים.
בהצלחה!
º
24/07/15 23:38
13צפיות
º
ניסוח כל כך יותר עדין מהישירות הבוטה שלי. תודה.
25/07/15 09:23
19צפיות
º
הניסוח שלך ממש לא בוטה, רק קצר יותר
25/07/15 18:31
11צפיות
º
25/07/15 22:31
4צפיות
באנונימוס בתל אביב אפשר לקבל יעוץ במחיר מוזל
26/07/15 09:18
79צפיות
לבני נוער זה 40 ש"ח :
 
ואם אין אפשרות להגיע לתל אביב כאן יש רשימה של תזונאיות טבעוניות/ידידותיות לטבעונים:
 
חוץ מזה, את מוזמנת להצטרף לאתגר 22 שבו אפשר לקבל תמיכה וליווי של טבעונים ותיקים ותהיי יחד עם עוד בני נוער שעושים את המעבר להתקדמות, תמיכה חברתית עושה את זה ליותר קל וליותר כיף :)
 
אני מפחדת ממתבגרים
26/07/15 16:40
99צפיות
כי יש אחוז לא מבוטל שמשתמש בטבעונות ככיסוי להפרעת אכילה.
לכן מברכת על היוזמה אבל חושבת שערוב ההורים הוא הכרחי.
ההורים צריכים לקבל חוות דעת של תזונאית מומחית או בר סמכה אחר לכך שטבעונות היא בהחלט תזונה בריאה ומלאה
אבל מאידך עליהם לקבל תמונה אמיתית של גודל מנות הרכבן וכו'
 
º
בדיוק מה שאני חושבת
26/07/15 20:56
10צפיות
º
בדיוק.
26/07/15 21:47
5צפיות
אם יש לך דיבור שם
26/07/15 22:15
489צפיות
אני אשמח אם תעלי את הנושא הזה למודעות
עשיתי היום קציצות של אנונימוס, שמורכבות מטופו, גזר,
24/07/15 22:39
82צפיות
ובצל לירוק. ואורגנו כתבלין, פלפל ומלח, כמובן. הבעיה היתה שהקציצה התפרקה לכל אורך הדרך. ראיתי את פוטנציאל הפירוק ולכן טיגנתי למרות שרציתי לאפות, לא עזר. יצא טעים מאד ואני חוששת שעיבוי בקמח חומס, תפח"א או כל קמח אחר יקשה את הקציצה. מצד שני, טעים מאד, יש רעיון מה עושים?
לא יקשה
24/07/15 23:37
62צפיות
קמח חומוס ביחס של 1/2 כוס קמח על 3/4 כוס מים, אם את חוששת תוסיפי כפית סודה לשתיה לתערובת ותני לה לעמוד קצת.
בעיקרון טופו אינו דבק מעולה אם כי לעיתים כשהוא טחון מאד הוא מספיק.
עמילנים לא יקשו כי אם יגמישו.
שבבי תפוחי אדמה עוזרים להדביק ואינם מקשים כלל.
ההצעה האחרונה נשמעת לי הכי מתאימה , כלומר- לרסק קצת תפח"א
25/07/15 08:32
35צפיות
ולהוסיף לתערובת? יופי, גם יכול להסתדר בטעם. פחות בא לי על קמח כי הוא צובע לי את הטעם. אז אתחיל לנסות את התפחא קודם. יופי של קציצות.. 
שבבי תפוחי אדמה
25/07/15 14:23
38צפיות
זה חומר יבש
תפוחי אדמה רגילים מגוררים לא יספיקו מעט כדי להדביק כי העמילן הוא זה שעושה את העבודה
 
זה מוצר גבשושי לא כמו עמילן תפוחי אדמה, אין לו טעם
ועוד בקשה כדי לא לפתוח חדשה. מתכון לפלפלים ממולאים בלי
25/07/15 08:33
55צפיות
טחון מהטבע אבל מספיק מעניין... תודה. 
היום
הודעה זו מכילה תמונות
25/07/15 13:52
95צפיות
הכנתי ממולאים עם אורז אדום ששרה במים 12 שעות ואחר כך בישלתי קצר עם עדשים חומים. לזה הוספתי הרבה הרבה בצל קצוץ מטוגן עד השחמה ושום קצוץ שהוספתי בסוף לטיגון קצרצר. עירבבתי, המלחתי וזהו!
מילאתי עלי כרוב שריככתי במיקרו,  עגבניות שהסרתי מכסים ורוקנתי ממיץ,  חצאי קישוא שרוקנתי בסכין.
הנחתי על מצע של סלרי קצוץ- גבעולים ועלים ופטרוזיליה קצוצה. עירבבתי שארית יין לבן חצי מתוק(לא חובה) קופסה של עגבניות מרוסקות, סילן, מעט מלח, פפריקה חריפה, מעט שמן זית,קארי מדרס וחאוויג' למרק בנדיבות, פיזרתי פרוסות של עגבניות יפיפיות שהיו לי במקרר ובישלתי יחד. טוענים שזה מאד טעים.
כמה פשוט וזה...רלוונטי לטעמי לכל ירק כולל פלפלים. יכול להיות שבמקרה של פלפל הייתי מוסיפה לרוטב גם פפריקה מתוקה.
המשחק העקרוני הוא על האיזון בין מתוק, חמוץ, חריף ועשבי תיבול בהעדפה אישית.
º
מרתק. הלוואי שהיה לי את החושים שלך.
25/07/15 17:08
13צפיות
עוד ערבובים מתאימים
25/07/15 17:52
52צפיות
ערימת פטריות קצוצות מושחמות במחבת לערבב עם אורז
בורגול , בצל ירוק לרוב, עשבי תיבול נוספים, שורש פטרוזיליה ושורש סלרי מגוררים גס לתערובת.
לערבב אורז עם אגוזים מרוסקים ובצל מטוגן
º
תודה. זה כבר לוקח לכיוון אחר לגמרי.
25/07/15 22:32
9צפיות
אני הכנתי אתמול
25/07/15 18:39
53צפיות
פלפלים אדומים ממולאים , בתערובת אורז מלא עגול (שהושרה קודם לכן כמה שעות), עדשים שחורות וצהובות (יש דבר כזה) שבושלו יחד עם האורז בישול חלקי, יחד עם ירקות מגוררים (בצל, קישוא, גזר, דלורית), ירוקים קצוצים (מה שהיה לי - פטרוזיליה, קצת כוסברה, בצל ירוק), שהקפצתי קצת במחבת, תבלינים כל מיני, קצת סילאן, צימוקים /חמוציות, אולי עו״ש משהו (לא זוכרת....) , הכנתי רוטב עגבניות בסיסי כמו לפסטה, שמתי את הפלפלים הממולאים ברוטב ומילאתי מים עד לאמצע, בושל הרבה זמן. יצא טעים, גם בני המשפחה הלא צמחונים ולא טבעונים אכלו בהנאה. את המלית שנותרה מילאתי חצאי דלורית ושמתי בתנור, הגשתי עם טחינה מלמעלה, וגם יצא טעים.
נזכרתי בתיבול
25/07/15 18:42
32צפיות
קינמון, קצת בהרט, כמון, מלח פלפל, פלפל אנגלי קמצוץ הלו סילאן עד שטעים, הוספתי למלית גם קצת לימון סחוט לשבור את המתיקות.
נשמע טעים. לדעתי יש לי עדשים צהובות. אבל ממזמן.
25/07/15 22:30
29צפיות
לא ידעתי מה לעשות עם זה.. אבדוק שעוד טרי. תודה. 
אני עושה עם עדשים צהובות בדיוק מה שעושים עם אדומות
25/07/15 23:35
44צפיות
יש להן אותו מרקם והן מגיבות דומה בבישול. מרק, דאל, העשרת קציצות, אורז, מצטרפות למילוי ירקות שונים
אני בעד שתעשי הסבה מקצועית
26/07/15 06:59
47צפיות
את סתם מתבזבזת במקצוע הלא נכון...
מולטיטאסקינג, יקירתי
26/07/15 08:09
50צפיות
(או שנתת לי רעיון לפנסיה).
אני מודה שצמחונות/טבעונות מכניסה אותי למוד יצירתי הרבה יותר מבחינת הבישול. מחייב אותי לנסות לחדש ולחקור מוצרים ורעיונות חדשים וזה אחלה
º
גם אותי, לגמרי, אבל השאלה מה נקודת הפתיחה.
26/07/15 21:50
8צפיות
º
26/07/15 22:22
3צפיות
מישהו התנסה בהכנת סוכריות או ג'לי עם אגר אגר?
24/07/15 14:28
23צפיות
אשמח למתכון מדויק או עצות
 
תחליף לחרדל בכריך
23/07/15 10:35
85צפיות
מזה כמה חודשים שיש לי ארוחת בוקר קבועה:
 
כריך עם : 
טופו (שאני שם בטוסטר אובן לכמה דק')
עגבנייה
חרדל
 
העניין הוא, שדי נמאס לי מהחרדל. חשבתי להחליף בפסטו/ממרח עגבניות מיובשות. יש הצעות נוספות?
תודה רבה :)
טפנד זיתים
23/07/15 12:07
64צפיות
שחורים או ירוקים
ממרח שום
ממרח קישואים עם הרבה בצל מטוגן ואז בבלנדר
ממרח אגוזים
טחינה גולמית מתובלת
טחינה לא גולמית מתובלת
ממרח חצילים מעושנים
 
 
º
תודה רבה!
23/07/15 15:17
12צפיות
אצלנו הסדרה הזו הולכת טוב בבית
24/07/15 14:25
70צפיות
(אין לי שום קשר ליצרנים)
º
26/07/15 14:00
6צפיות
º
לא הבנתי...
26/07/15 23:26
7צפיות
º
תודה
27/07/15 10:49
5צפיות
ארכיון הודעות
Flix
FOODPAGE

כל המתכונים במקום אחד

המסעדות מגיעות אליכם הבייתה. כל אחד יכול! לפרטים>

פורום תרופות סבתא

פורום תרופות סבתא

עומד כאן לרשותכם! היכנסו עכשיו לפורום>>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה