לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים!

מטרת הפורום לשמש בית חם לכל מי שבוחר/ת בדרך התזונה הצמחונית/טבעונית על כל משמעויותיה, והשלכותיה.

הפורום פתוח לכולם, כל עוד שומרים על דיון תרבותי ומכבד. כל הודעה בגנות משתמש/ת ספציפי/ת ו/או בגנות דרך התזונה הצמחונית/טבעונית, תימחק והגולש יחסם.

כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו ונסיונו.

 נא לקרוא את תקנון הפורום שבמאמרים ואת תקנון הפורומים של תפוז בטרם הכתיבה בפורום.

נשמח שתישאר/י

* יש לקרוא את תקנון הפורום (במאמרים) לפני כתיבת הודעות.
* במידת האפשר, נא לשרשר מודעות על אירועים (מפגשי צמחונים, פעילויות וכד') זו לזו.
* גם דגים הם בעלי חיים. לכן, נא לא לבקש מתכונים לדגים.
המשך...
הודעה חדשה

1/2 - יכולים להמליץ לי על תנור אפיה ?
20/12/14 19:16
23צפיות
התנור שלי מתפקד לא טוב ואני חייב להחליפו לאחר הרבה הרבה שנים.
מבקש המלצותיכם לתנור אפיה משולב (גם עם כירים גז) מדגם שקיים כעת בשוק (לא משהו מהדגמים הישנים שלא ניתן להשיגם כבר) ושיהיה עם פיקוד ידני (ולא דיגיטלי).
 
אשמח לשמוע על משהו שאתם מרוצים ממנו או שמעתם שהוא טוב.
אני מחפשת אחד בילט אין
20/12/14 21:21
19צפיות
וכל כך לא יודעת מה לבחור שכבר כמה חודשים מתמהמהת עם העניין ולא קונה
אם זו היתה אופציה עבורי הייתי הולך על הרוזייר
21/12/14 06:01
19צפיות
יש להם היום דגם אחד או שניים שמיובאים לארץ ושמיוצרים בצרפת.
הייתי בוחר אחד מהם - אפילו שיש לו פיקוד דיגיטלי (מה שאותי מעט מרתיע).
האמת שיש מלא דגמים בזאפ
21/12/14 11:09
5צפיות
אין לי מושג איך לבחור ומה המשמעות והבדלים ביניהם. גם טווח המחירים ענקי.
יש לך המלצה לדגם ספציפי?
ולמה דווקא החברה הזו? מעולם לא שמעתי עליהם (מצד שני מעולם לא היה לי תנור אפייה אז מה אני מבינה בזה)
טוב, הסבר קצר
21/12/14 13:22
התנור הנוכחי שלי הוא רוזייר צרפתי. הוא שימש אותי הרבה הרבה שנים (יותר מ-15 שנה....) בלי אף תקלה ועם ביצועים מדוייקים. קניתי אותו לאחר שהומלץ לי על תנור איכותי עם מסורת יצור ובקרת איכות מן המעולות שיש. והוא אכן לא איכזב.
אם היו להם בשעה זו תנורים משולבים עם גז בגודל סטנדרטי - הייתי קונה אותו שוב. אבל אין להם כאלה בארץ אלא רק ברוחב 90 ס"מ שלא נכנס אצלי לשום נישה במטבח. אם הייתי קונה תנור בילט אין שלהם (ויש להם מבחר גדול) הייתי הולך רק על דגם שמיוצר ממש בצרפת ולא במקום אחר. ממה שאני מבין יש להם כרגע שני דגמים שמיוצרים בצרפת.
לא יודע מה המחיר שלהם אבל זה בהחלט נתון שצריך להיכנס לשיקולים הסופיים.
ראי כאן באתר של רוזייר על אודות החברה. http://www.isfar.co.il/?CategoryID=725&ArticleID=2087
וזה התנור שהייתי קונה (למרות שהוא דיגיטלי) http://www.isfar.co.il/?CategoryID=894&ArticleID=2722
 
חוץ מזה קצת על שיקולים בקניית תנור והמלצות של טכנאים (שמפורסם לגביהם שהם טובים ואין לי מושג כמה זה נכון) לגבי תנורים, תוכלי לקרוא כאן > http://www.midrag.co.il/Products/Products29.asp
 
מקווה שיהיה לך לעזר.
אני מאד מרוצה מהקינג שלי
21/12/14 05:12
28צפיות
קניתי אותו אחרי שהאלקטרה האהוב התקלקל ללא אפשרות תיקון, וכבר לא היו דגמי אלקטרה כאלה בשוק הדבר היחיד שאין לו והייתי רוצה, זה טיימר שגם מפסיק את פעולתו, כמו שהיה לי באלקטרה. כאן, הטיימר רק מציין שעבר הזמן. לקח לי זמן להתרגל לזה. יש לי חברו שמאד מרוצות מתנור בוש, אצלי הביתה לא נכנס תנור גרמני
תודה. התוכלי לומר לי את מספר הדגם שאצלך?
21/12/14 05:48
14צפיות
זה צרוף מקרים מענין, שכן לאימי יש תנור קינג מעולה מהדגמים הישנים והטובים וחשבתי לקנות משהו כמותו. אולם, אין ממנו יותר בשוק.
אגב, רוב התנורים כיום (מאלה המיובאים לארץ) מיוצרים בתורכיה (נדמה לי שגם בוש "הגרמני"). אני מעדיף משהו אירופאי (עם בקרת מוצר רצינית וחומרים איכותיים) דוגמת תנורים המיוצרים בצרפת (למשל חלק מדגמי רוזייר)  וגם גרמניה (למשל חלק מדגמי אלקטרולוקס) על פני תנורים מתורכיה. גם מאיטליה אני מעדיף לקנות מאשר מתורכיה.
מענין היכן מיוצר היום הקינג ?
מתכונים טבעוניים עם הרבה ברזל?
18/12/14 17:26
100צפיות
אז אני במוד העמסת ברזל בימים אלה ומחפשת רעיונות למתכונים ומאכלים עתירי ברזל. 
מה שאני כבר אוכלת: אורז עם עדשים כתומות, סלטי עדשים שחורות/חומות עם עלים ירוקים ועגבניות, סלטי חסה עם שלל עלים ירוקים ולפעמים קצת פירות בפנים, סלט סלק מתקתק, תבשיל חורשט סבזי (מלא ירוקים מבושלים עם שעועית אדומה), מרק עדשים...
מה עוד? 
תרד ומנגולד אני לא כ"כ אוהבת אז אלא אם זה מתכון שמעלים את הטעם האופייני, זה פחות ילך אצלי..
חשוב לי שיהיו דברים לא כבדים מדי כי אני בשלב הזה בהריון שכבר קשה לנשום
כמעט כל מה שרציתי להציע למקרא הכותרת
18/12/14 17:35
72צפיות
נמצא אצלך בגוף ההודעה
מה עם קציצות סלק ועדשים שחורות? מרק סלק? מרק סלק עם קובה סלק? וכמובן תוסף ברזל, לפעמים זה מה שצריך בשלב הזה.... שיעבור לך בקלות ובשלום
אז עוד סלק את אומרת?
18/12/14 17:59
68צפיות
זה דווקא אפשרי, אני אוהבת אותו מאוד גם סתם ככה מבושל. דווקא מרק פחות מסתדר לי.
קציצות לא באות בחשבון אצלי מתחילת ההריון - בהתחלה רק מלחשוב/לראות אותן הייתי רוצה למות, עכשיו פחות אבל לגמרי לא בעניין. שזה מבאס כי זו דרך טובה לאכול דברים שפחות אוהבים..
קובה כבד לי מדי וגם יותר מדי עבודה, אין לי כח
אבל אפשר לקחת את הרעיון שלך ולעשות סלט של עדשים שחורות וסלק, להוסיף קצת סלרי ואולי מקלוני תפוח עץ.. יש מצב שזה יעבוד!
מה עוד?
לא בטוחה מה עוד עתיר בברזל.
 
תוסף אני לוקחת אבל רק את הספאטון כי הכדורים והנוזליים למניהם עושים לי שמות במע' העיכול. אבל עדיין מנסה לתגבר גם בתזונה. ושותה מיץ תפוזים וקלמנטינות סחוטרי חופשי כדי לשפר ספיגה.
 
מישהו יודע באיזה אגוז יש הכי הרבה ברזל? שאדע מה להעדיף. וכנ"ל פירות?
אז סלט סלק, מאודה ומתובל בחומץ ו
18/12/14 18:31
47צפיות
אומרים שבמשמשים יבשים יש הרבה ברזל. ובמולסה, שאת יכולה להמתיק בה סידה אם את אוכלת דיסות... אני בזמנו השתמשתי בפלורדיקס שהיה מאד עדין,  כאן למדתי שהוא לא טבעוני ושיש לו בן דוד טבעוני
ברזל באגוזים
20/12/14 17:23
33צפיות
100 גרם                  מ"ג ברזל
אגוז ברזיל                   3.5
אגוז קשיו                   3.5
אגוז מלך                   2.5
בוטנים קלויים                   4.6
גרעיני דלעת ללא קליפה   11.2
גרעיני חמניות ללא קליפה 7
חילבה                          22
טחינה גלמית                  14
פיסטוק                          7.5
שקדים                          3.6
 
נראה שהפיסטוק מנצח באגוזים, הדלעת בגרעינים, והחילבה בזרעונים.
אולי יש עוד סוגים אבל לא בדקתי...
 
º
טחינה גולמית 14 ? של איזו חברה/יצרן ?
20/12/14 19:06
6צפיות
ממ מעניין, תודה! אבל נראה שזה מאוד זניח
20/12/14 21:25
17צפיות
כי במנה אני אוכלת מקסימום חופן אגוזים.. בקושי 5-10 גרם
תרד
18/12/14 18:47
59צפיות
מאודה ואז בחביתת ירק עם ירוקים נוספים.
תרד עם זילופי שמן שומצשום ורוטב סויה
שומשום הכי הרבה, קשיו אחריו, גרעיני חמניה הבאים בתור
שמרי בירה עשירים בברזל
קקאו גם
תאנים מיובשות אחריהן משמשים
בדלעת יש לא מעט ברזל אז את יכולה להכין סלט עם קוביות דלעת , תאנים מיובשות ולזרות עליו שומשום וגרעינים
נדמה לי שפעם דובר על זה שחומצה אוקסאלית בתרד מפריעה בספיגה
18/12/14 18:57
60צפיות
של ברזל שמצוי בו.
אני צודק או טועה?
בזמנו
18/12/14 19:42
71צפיות
27182 צירף מחקר שהראה שלא היתה השפעה ניכרת של תוספת חומצה האוקסלית על ספיגת ברזל מקייל (הושווה קייל ל-לקייל שהוספה לו חומצה אוקסלית).  במקביל הושווה תרד לקייל. מהתרד היתה ספיגה פחות טובה. יש גם לציין שהתרד בושל, מה שייתכן והוריד את השפעת החומצות המעכבות.
 
אם המחקר הזה מייצג, ובינתיים הוא רק מחקר קטן של 16 איש (עם שוני גדול בין האנשים) שלא חזרו עליו, נראה שייתכן וחומצה אוקסלית היא לא מעכבת של ספיגת ברזל, אבל עדיין הברזל בתרד נספג פחות טוב. ככלל, יש מקורות עשירים ממנו.
º
18/12/14 20:57
5צפיות
כוסברה ופטרוזיליה!
19/12/14 00:36
44צפיות
אם את בקטע של חריף אפשר להכין סחוג ולשים על מאכלים למינהם, או שלהכין ממרח דומה לפסטו רק עם כוסברה ופטרוזיליה במקום\ בנוסף לבזיליקום, אפשר להכין חביתת חומוס \ חביתת טופו עם פטרוזיליה וירקות...
 
גם במנטה יש הרבה ברזל אז אולי להכין סלט עם עלי מנטה? או שייק עם מנטה :)
מנטה לא מומלץ בהריון
19/12/14 13:50
60צפיות
בוודאי לא בכמויות גדולות שיכולות לספק ברזל באופן משמעותי
יש לו תכונות מכווצות
אכן לצערי מהנענע אני נמנעת
19/12/14 15:11
58צפיות
מקסימום עלה אחד בכוס תה..
 
פסטו וכאלה אני משתדלת להכין ולאכול, כרגע זה קצת שמנוני לי מדי ופחות נוח לעיכול אבל בכל סלט ותבשיל מוסיפה חופן נדיב של עלים טריים, בעיקר כוסברה ופטרוזיליה. אבל קשה להגיע לכמויות משמעותיות עם הירק, זה בעיקר מעין תוספת כזאת לאוכל. המיובשים זה פתרון לא רע, עכשיו אני נזכרת שיש לי תערובת ירוקה יבשה לאורז שאפשר לשים כמות נדיבה מאוד ממנה באורז וזה מעשיר אותו בברזל ועוד דברים טובים...
בישולים לסופ"ש ולחנוכה
18/12/14 17:19
66צפיות
שתפו מה אוכלים לסופ"ש, מה בהדלקת נרות, מה סתם כי זה טעים ובא לכם לשתף, ומה מכל זה אתם שולחים אלי? 
אצלי
18/12/14 17:28
84צפיות
קציצות אפויות מקטניות
מרק גזר לבן (parsnip) שהיה במבצע ואני אכין ממנו מרק נוסח מרק כתום
פשיטת ירקות צמחונית
ֿפיתות על הסאג׳ עם חציל קלוי, כרובית מבושלת וטחינה
וכנראה גם קציצות טופו ב״חריימה״ על בסיס המתכון הזה: http://vegansontop.co.il/adora-goes-vegan-recipes/
לפני שנתיים חזרתי מלונדון עם קילו פארסניפ במזוודה
18/12/14 17:37
85צפיות
פארסניפ שגדל בארץ והוגלה לאנגליה! מסתבר שבארץ אין לו שום ביקוש (שנה אחת ניסו לשווק, ראו שרק תמר קונה והפסיקו). אז לקילו הזה אני עשיתי עלייה. מרק פארסניפ עם תפוחי עץ... מעולה
º
18/12/14 17:40
5צפיות
º
18/12/14 17:54
5צפיות
או אז בסל של חוביזה
18/12/14 18:51
53צפיות
שולחים מלא חברים כאלה ואצלנו זה לא הלך בכלל בכלל
ברפואה סינית מקנים לזה כלמני תכונות לטובת מערכת הנשימה
זה טעים בטרוף בתחמיץ קצר טווח כזה יחד עם גזר וקולרבי וכרוב
 
אבל הם לא אכלו...
פיצה, ואנסה את גבינת הקשיו סופסופ
18/12/14 17:40
55צפיות
קינוח כלשהו עם תותים וממרח פיסטוק, עוד לא ברור מה ואיך, לביבות, סופגניות, לא ידוע איזה סלטים הערב אני יוצאת למסיבה, ובעלת השמחה אמרה לי ״אל תדאגי! יהיה הרבה אוכל טבעוני!״
º
אני על פרויקט קובה...
18/12/14 18:28
19צפיות
º
ובינתיים יצא מהאינקובציה יוגורט חדש מפרוביוטיקה בתוקף...
הודעה זו מכילה תמונות
18/12/14 20:59
79צפיות
º
וואי זה נראה יאמי
18/12/14 21:21
11צפיות
יאמי? אלה סך הכל צנצנות עם משהו לבן בפנים..
הודעה זו מכילה תמונות
19/12/14 05:26
64צפיות
אבל ברצינות, הפעם הכנתי את הכל מאפס. כלומר הכנתי לבד כמות נכבדה של חלב סויה ולו הוספתי פרוביוטיקה חדשה שקניתי בבית מרקחת.
אבל יאמי, אפשר לראות בתמונות ישנות של יוגורט שצילמתי פעם.
מצרפן להנאתך
זה נראה מעולה
19/12/14 11:36
36צפיות
ובקודמות אני מדמיינת לעצמי את המרקם והטעם ונהיה לי יאמי בלב
º
כל הכבוד. עשית בסוף נסיון גם עם הפג תוקף?
18/12/14 22:23
11צפיות
ניסיתי, זה לא נראה טוב וזוגתי גם הודיעה לי...
18/12/14 23:13
58צפיות
שהיא לא מתכוונת לשלוח כרטיסי טיסה...
אז ויתרתי על הרעיון וזה הלך לזבל.
בואי לשבת
18/12/14 18:57
53צפיות
יורט אחד פנוי...
יש לנו אורחים, היום טיגנתי 100 לביבות למסיבת חנוכה בבית הספר של הצעיר, ככה קנמיתי לי את הפטור מהשתתפות בארוע
 
בתנור שני חצילים בלדי מהממים וקלילים, 6 סלקים יפים גם
חוצמזה אין לי שמץ...
אתמול הכנתי מרק עם 6-7 כרשות פרוסות, 2 בצלים ענקיים וראש סלק אחד בקוביות כדי שלא יצא מרק חיוור ולא חתיך, יצא מרק בארומת בצל בצבע של חמיצה....מסלק אחד! טעים מאד מאד.
יש לי הרבה עגבניות ואני תוהה אם להכין מהן רוטב או מרק עגבניות עם תועפות סלרי שגם זה יש לי ללא הכרה...
דלעות ערמונים- למלא או להכניס לתנור חצויות מרוחות ברוטב עם הרבה שום?
סלט כרוב עם אוכמניות מיובשות ופטרוזיליה קצוצה בנדיבות
אבוקדו עם בצל ירוק קצוץ, שום כתוש מיצלימון סחוטרי מלח גבישי וחושבת על נענע קצוצה מלמעלה
אני אשב על זה עוד כדי להגיע למסקנות יותר מעשיות
נראה לי שגם לחמניות יכנסו לתוכנית
אז בינתיים
הודעה זו מכילה תמונות
19/12/14 13:37
62צפיות
לחמניות עגולות מקמח שיבולת שועל וקמח מלא- נגלה ראשונה בתנור
סיר עמוס מרק עגבניות עם תועפות סלרי, שורש זנגויל מקוצץ,שורש כורכום טרי מגורר
סלט חצילים עם בצל ירוק טחון פנימה, טחינה, מייפל ,כוסברה , פטרוזיליה , פלפל חריף ושום
קציצות אפויות משבבי סויה וכרובית מחכות לסיר מלא עלי תרד בר שיהיו למצע להן ועל כל זה רוטב בוטנים שומשום מתקתק
ערמת סלק אפוי שטרם הוחלט מה יעשה בה
עלי לזניה עליהם פטריות צלויות עם בצל ירוק למכביר וגבעולי סלרי צעירים ורכים קצוצים ותערובת טופו שמנת סויה ותבלינים
 
 
הו השארתי את התגובה בלי לשלוח
הודעה זו מכילה תמונות
19/12/14 13:45
57צפיות
ויצאתי מהחדר
בינתיים הסלק נסלק לקוביות קטנות עם הרבה פטרוזליון קצוץ דק, מיץ לימון, חומץ אורז, סוכר חום- מעט, מלח גס- מעט, שמן זית- מעט
סלק לא אפוי אחד וערמת גזרים מגוררים דק יחד עם תפוז מפולט וחתוך ומיץ רימונים סחוט הפכו לסלט זרחני
תפוחי אדמה ובטטות נפרסו למניפות עם שמן זית ומלח גס בתנור
עלי התרד והמנגולד התרככו קוררו במי קרח ונפרסו בתבנית פיירקס מתחת לקציצות ומעל נזלף רוטב חמאת בוטנים שמן שומשום חומץ אורז ומייפל. מעל זה נזרו פקאנים קלויים מלוחים ומתוקים
מחצית הכרוב חתוכה דקדק אבל עדיין בלי כלום, אבוקדו מחכה עם חברים להפוך לממרח עתיר שום בצל ירוק ומיצלימון
ובדרך בראש כבר מתערבבת עוגת קינמון אגוזים כי על מתכון מנצח לא מוותרים!
 
אצלנו היו
18/12/14 19:00
45צפיות
סופגניות מעשה ידי כולל ריבה ואבקת סוכר.
קציצות עדשים בלחמניות מקמח מלא עם חסה, עגבניה, חרדל וקטשופ
עוגת בננה
מגד'רה צ'יפנוקים [כלומר אגוזים, שקדים, פירות יבשים, צנוברים, בצל, סילאן, תבלינים...]
הערב מתארחים, תרומתי הצנועה
19/12/14 15:20
54צפיות
תהיה מגש יפה של פרחי כרובית ופטריות צלויים עם שמן זית וטימין, ומעל תזולף טחינה חמצמצה ופטרוזיליה קצוצה וסומק.
קיוויתי להכין גם קינוח כלשהו אבל נראה שנגמרו לי האנרגיות אז נסתפק בזה.
מחר מתארחים שוב להדלקת נר והשאיפה היא להכין לביבות, תפו"א או בטטה עוד לא הוחלט.
 
בלי קשר לארוחות ואירוחים, אני מקווה למצוא כח להכין גם גבינת סויה ביתית, לבשל סלקים ולעשות מהם משהו, ולהכין תבשיל סלרי גזר וגרגרי חומוס שכנראה ייאכל עם קוסקוס, אולי במקום הקוסקוס אני אכין אורז ירוק מלא עשבים מיובשים. בכל מקרה הכל בגדר שאיפות אופטימיות, יתכן שבסוף זה ייגמר בכריך עם אבוקדו ועגבניה
כריך אבוקדו?
הודעה זו מכילה תמונות
19/12/14 15:42
70צפיות
אני מנדבת ממרח
º
וגם לחמניה
הודעה זו מכילה תמונות
19/12/14 15:48
60צפיות
º
19/12/14 15:53
6צפיות
היינו היום 26 אנשים לארוחת צהרים, ליומולדת של הילדה
20/12/14 19:38
32צפיות
אז לצערי הרב היה בשר, אבל חוץ מזה היה מעולה:
אורז פרסי עם עדשים וצימוקים קטנים
סלט גזר עם פקאן
תבשיל עדשים הודי
טבולה
תפו"א בתנור
פאד תאי
סלט פסטה
חציל בטחינה
חומוס
שעועית ירוקה מוקפצת
ופשטידת קישואים
 
 
רק בסוף שכחתי להגיש גם פירות
אבל גם בלי הפירות היה מעולה!
º
וואו, נשמע מהמם!
20/12/14 21:20
6צפיות
תזונאית ילדים במכבי
20/12/14 12:53
21צפיות
הי,
אני מחפשת דיאטנית התומכת בטבעונות (או כמעט טבעונות),  מתמחה בילדים ועובדת עם מטופלי קופ"ח מכבי.
תודה על המלצותיכם החמות
היי, הנה רשימה של תזונאים/ות
20/12/14 14:29
19צפיות
שמתמחים בטבעונות, לפי אזורים, קופ"ח והתמחויות:
אם ראשון לציון מתאים לך
20/12/14 14:31
18צפיות
מצטרפת להמלצה שהמליצו לך בפורום השכן, על נירה אולנד, טבעונית בעצמה ומטפלת גם בילדים. אני אצלה כבר מעל שנתיים ומאוד מרוצה.
שאלה-שיבולת שועל מלאה הכוונה לשיבולת שועל לבנה
19/12/14 12:48
45צפיות
שלמה-הרגילה (לא גרוסה), או שהיא גם כהה יותר?
תודה
 
כהה יותר.
הודעה זו מכילה תמונות
19/12/14 18:19
52צפיות
הנה,כך היא נראית
º
תודה
20/12/14 13:34
4צפיות
גידי - הסתבכתי עם הקובה שלך...
18/12/14 13:17
103צפיות
ניסיתי להכין לפי המתכון שנתת.
המרק יצא מעולה (עם מנגולד) !!
הקובה, יצא בקושי ויש לי עדין בעיות איתה.
שתי הבעיות המרכזיות - גמישות הבצק וחוזקו וכן המלית המאוד נוזלית שיצאה לי. עם שני הדברים הללו קשה לי מאוד לעצב קובה נורמלית וגם אם אני מצליח איכשהו היא בקושי מחזיקה מעמד במרק.
 
אני כעת עובר על פרסומים באינטרנט סביב קובה ומנסה להבין איפה הטעות שלי או חוסר ההבנה שלי את מתכונך.
אני אאלץ לגשת למועד ב'....
הפטנט שלי למלית לקובה
18/12/14 17:28
64צפיות
שלמדתי מחברות בעלות מסורת ... היא להכין את המלית מראש, ולהקפיא כדורים-כדורים. ורק אז להכין את המעטפת, כי לעטוף כשורי מלית קפואים זה ממש קל.     זה אמור לעבוד בכל מלית ובכל מעטפת. יש בבלוג שלי מתכון שמשתמש בסולת, לא בגרישה, אם בא לך לנסות
הנה קישור, רק יש לזכור שמעטפת סולת
18/12/14 17:31
60צפיות
לא מתאימה לקובה מטוגנת (שהיא הקובה הכי טעימה...)
 
º
אהבתי את ההסתייגות לגבי הסבתא העיראקית
18/12/14 17:38
20צפיות
תודה, אבל מה עושים כשאי-אפשר ליצור כלל כדורים?
18/12/14 18:15
43צפיות
הרעיון להקפיא, מצוין. אולם המלית, במקרה הנוכחי, כל כך נוזלית, שלא נראה לי שזה אפשרי כלל. זאת, למעט אם, אשלב מרכיב נוסף, ממצק, במלית.
אבל, אעשה נסיון...
נכון, להוסיף משהו ממצק וסופח נוזלים
18/12/14 18:28
31צפיות
כמו אגוזים, בצל מיובש טחון, קמח עדשים. אני לא זוכרת מה יש במלית המקורית, אבל אם זה ירקות, קורה שאותו ירק מגיר יותר נוזלים מפעם לפעם. ולכן כדאי להוסיף משהו
הוספתי כבר קמח (במידה) וזה לא עבד.
18/12/14 18:36
27צפיות
לא רוצה להוסיף יותר מידי כי אז "מה עשינו?"...אבל הרעיון לשלב נניח אגוזי מלך טחונים או אולי מעט שיבולת שועל יהיה הנסיון הבא. אפשרות נוספת שחשבתי עליה היא להוסיף שבבי סויה.
אגב, המלית היא של בטטה ודלעת מבושלות ומסוננות בשילוב עם מעט עדשים אדומות מבושלות ומסוננות.
קורנפלור
18/12/14 18:40
27צפיות
יעשה את העבודה, אין לו טעם משלך עצמו ...
º
ינוסה , תודה.
18/12/14 18:48
3צפיות
מה שהייתי מנסה לעשות זה להכין את הבצק הבסיסי
18/12/14 17:31
50צפיות
ובהדרגה לשחק עם הוספת סולת ומים. מעט כל פעם, ואז ללוש ולראות את התוצאה
º
אני עובד גם על זה. תודה.
18/12/14 18:18
13צפיות
מעט שמן
18/12/14 18:41
26צפיות
יוסיף גמישות
º
נוסה כבר. אני עובד גם עם ידיים משומנות.
18/12/14 18:47
8צפיות
יש גם את הפטנט הזה על בסיס רעיון מהבלוג של תמר
18/12/14 19:44
38צפיות
 
תוודא שאפשר לבחור עיראקית
בדקתי כבר.
18/12/14 20:55
27צפיות
יש להם רק סבתא מקובה שטובה בגלגול סיגרים.
חברים - הצלחתי. יש קובות....
הודעה זו מכילה תמונות
19/12/14 07:32
79צפיות
תודה לכולכם על העצות ולגידי על המתכון.
במיוחד תודה גדולה לתמר על הטיפ המעולה !!!
 
מסתבר שהבצק שהוכנס על ידי למקרר מיד עם הכישלון הראשון עבר שם משהו וכשהוצאתי אותו ולשתי אותו הוא התנהג אחרת. מאוד גמיש ומאוד חזק ונוח לעבודה. לא הוספתי לו ולא גרעתי ממנו דבר.
כך גם, לא שיניתי דבר במלית, אך גם היא לאחר שעות במקרר נהייתה יותר ידידותית למשתמש, באופן שניתן היה לקרוץ ממנה מעט חומר ולהניחו בצורת גבעות בכלי שהוכנס להקפאה.
משם הסיפור נהיה ממש פשוט. הוצאתי את המלית מהקפאה ותוך עשר דקות הכנתי את הקובות שלפניכם בתמונה.
איזה כיף.
º
יגעת ומצאת תאמין
19/12/14 11:35
7צפיות
º
19/12/14 11:43
3צפיות
יצאו לך יפהפיות!
19/12/14 12:38
23צפיות
איזה שווה זה להתעקש ולהצליח! בתיאבון
º
מי משווק לימונית טריה
18/12/14 20:37
35צפיות
º
גידי- קוראים לך.
18/12/14 21:09
10צפיות
זה יותר מדי קוהרנטי
18/12/14 22:05
47צפיות
אם הוא היה שואל ״מיש משווק?״ בלי סיום המשפט, אז יכולתי לעזור
º
באסה. ואני בניתי כבר על צחקוקי בוקר.
19/12/14 08:52
8צפיות
עוגת בננות טבעונית, טעימה -ולשמחתי,לא "חנק"
הודעה זו מכילה תמונות
15/12/14 12:42
274צפיות
אילתור שיצא מוצלח מאד (לדעתי וטעמי)-
התקבלה עוגה טעימה שאינה חנק וקריספית ממעל ובצדדים.
בפעם הבאה חושבת לעשות אותה במנג'טים כקאפקייקס (כי אין לי תבנית שקעים,בינתיים)
וגם מתכוונת לנסות אותה בשילוב בננות ותפוחי עץ.
המרכיבים:
1 כוס קמח מלא
1 כוס קמח כוסמין
1 שקית אבקת אפיה
קמצוץ מלח
מעט תמצית וניל
מיכל של מעדן סויה תנובה(היה לי בטעם אפרסק אבל לא נראה לי שהטעם קריטי)
שמן קנולה-3/4 מיכל של אותו מיכל מעדן סויה.נראה לי שזה מקביל לחצי כוס רגילה.
3/4 כוס סוכר חום
פתיתי קוקוס
4 בננות בשלות שנמעכו במזלג
בתבנית מעט משומנת  עם "קימוח" של סוכר חום ,פתיתי קוקוס ומעט קמח
180 מעלות כ 35 דקות.לבדוק מה המצב אחרי 30 דקות.
בפעם הבאה אבדוק איך זה ב 170 מעלות.
 
מצרפת תמונה.
תהנו (מי שינסה).
 
 
 
 
 
º
נשמע מצוין!
15/12/14 22:00
12צפיות
מתעלקת לשירשור חחנוכה
הודעה זו מכילה תמונות
16/12/14 20:46
119צפיות
אצלנו לביבות תפוחי אדמה, גזר ובצל, עם מעט עמילן תפוחי אדמה ומעט מלח
טוגנו בשמן זית
 
מעדן!
º
עודחת
הודעה זו מכילה תמונות
16/12/14 20:55
98צפיות
º
16/12/14 20:57
14צפיות
º
נסיון שני
הודעה זו מכילה תמונות
16/12/14 21:05
97צפיות
º
לא צריך
16/12/14 21:09
18צפיות
תפוז מייאש
16/12/14 22:21
40צפיות
בטוחה שהיה טעים גם בלי תמונה
º
כנראה שתפוז התבלבל בגלל התמונות המשגעות.. נראה מעולה!!!
17/12/14 21:55
3צפיות
מיקי-כמה שזה נראה טעים.
הודעה זו מכילה תמונות
16/12/14 23:08
120צפיות
מוסיפה,לכבוד חנוכה תמונת פיילוט "סופגניות" אפויות.
טעימות.
מחר תבוא שם מעל ריבה/סוכר חום.
בתבנית שקעים הייתה יוצאת עגולה.
מה שהכי חשוב-טעים.
שאלה
17/12/14 08:17
57צפיות
יש לזה טעם של סופגניות או לחמניות חמודות כאלה?
איכשהו לא מסתדר לי בראש סופגניה לא מטוגנת
 
מה תגידי?
17/12/14 22:05
28צפיות
לפני שראיתי את שאלתך,התיחסתי לענין ,כשצירפתי את לינק המתכון לRSPA.
 
וכיון שזה היה פיילוט,לטעמי מספק-יתכן ואטרח ובכל זאת אכין (למי שלא יכול בלי שמן) את סופגניות הקיסר (מהספר "לחם טרי")-
הקאץ, שמותר להכין אותן גם מרובעות.
º
אפשר מתכון ?
17/12/14 12:03
9צפיות
בבקשה
17/12/14 21:48
35צפיות
השמן שהשתמשתי בו היה קנולה,לא שמן זית.
 
אמרו לי היום שזה טעים,בתור לחמניה טעימה,אבל סופגניה  זה לא ..
לי אישית זה היה מספק,אפוי כמו שצריך ורך בפנים,ובמיוחד
שהוספתי ממעל גם קובית שוקולד (לפני החימום במיקרוגל).
 
 
º
תודה.
18/12/14 02:59
4צפיות
התמונה יפה אבל
17/12/14 11:09
61צפיות
אל מיקי, התמונה יפה אבל מה היחס שבחרתם לירקות?
שני בצלים
17/12/14 12:47
43צפיות
8 תפוחי אדמה די קטנים 4 גזרים מגוררים דק על הפומפיה
יש שם די הרבה גזר
17/12/14 12:59
32צפיות
שצבעו דהה בטיגון?
אצלי לא היו סופגניות או לביבות
17/12/14 17:39
45צפיות
אבל לא ויתרתי על עודפי השמן והקלוריות. במקום המתוקים הבנות נהנו היום מהאוכל החשמונאי המקורי של פלאפל, חומוס, צ׳יפס, טאבולה, ופיתות על הסאג׳- הכל תוצרת בית.

חג שמח לכולם
º
למה אני לא רואה אף תמונה?
17/12/14 19:12
3צפיות
º
חישוב כמויות בערך, שאדע להכין למחר? נראה נפלא.
19/12/14 16:56
3צפיות
º
אצלנו היו סופגניות שטיגנתי בשמן עמוק
17/12/14 10:30
21צפיות
מתכננת לטגן היום סופגניות
17/12/14 12:49
44צפיות
על קמח סורגום ותפוחי אדמה שיהיה נ"ג, קטנות, מקווה שיצליח
לא יצא טוב
17/12/14 22:05
40צפיות
אמנם הבצק טעים אבל זה כמו לחמניות מטוגנות
הדופן המטוגנת יצאה עבה וקריספי, שום קשר לסופגניה
 
מחר אנסה סופגניות יוגורט סויה עם קמח עמילני ומעט קמח מאש או סורגום ואבקת אפיה
ונראה אם המדגם הראשוני לא יעלה יפה אוסיף ביצים של תרנגולות הבית
הצעה - סופגניות טבעוניות ללא גלוטן
18/12/14 03:04
31צפיות
 
אם ברצונך להכין לבד תחליף ל"תגמיש" ראי כאן >> http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=3078964
 
חג שמח.
זה בדיוק אבל בדיוק
18/12/14 06:54
27צפיות
המתכון שיש לי
של תמר למעט ההמרה לקמח נ"ג ואני לא יודעת מה היא שמה שם אבל אצלי הן כהות יותר ותפוחות פחות.  אמנם תפוחות אבל כמו לחם לא כמו סופגניה...והבוקר נטעמו כבר והודיעו לי שיש לזה לגמרי ארומה של סופגניה, אבל אני לא שבעת רצון מהתוצאה , אראה איך לעבוד על התערובת.   המרקם של מה שהיא מצלמת שם נראה לי בהכרותי את המאטריה- גומיי משהו
 
תודה רבה לך , זה לא מובן מאליו שאתה צד עבורי מתכונים
שמן לא יותר מ130 מעלות צלסיוס (מדוד). חושב שזה יפתור הבעיה.
18/12/14 09:52
21צפיות
היא אגב, מדברת גם משהו על טמפרטורת השמן וחוץ מזה יש שם גם את הרכב הקמח שלה.
הכנתי היום משהו ממש טעים
17/12/14 17:14
55צפיות
תבשיל 5 צבעים:
עדשים כתומות מכוסות במים שהתבשלו.
בנתיים חתכתי בצל סגול, בצל לבן, קישוא, פלפל אדום, פלפל צהוב.
טיגנתי כל ירק בנפרד והוספת לעדשים.
קצת פפריקה מתוקה, כמון, מלח.
 
מעדן.
עם הצי הזה של הירקות
17/12/14 22:02
39צפיות
מה יכול להיות רע?
|*|נפתח פורום מטבחים|*|
15/12/14 15:14
7צפיות
|בועה|חולמים על מטבח חדש לבית? קניתם דירה מקבלן ואתם רוצים לדעת איך לשדרג את המטבח מבלי לקרוע את הכיס?
בפורום מטבחים החדש של תפוז תוכלו לבשל לעצמכם את מטבח חלומותיכם בעזרת מומחים בתחום.

היכנסו כבר עכשיו:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?f...


º
ישנם שמועות כי פלפל ירוק הוא לא בריא.האמנם???
14/12/14 11:18
38צפיות
º
לא יודעת, בכל מקרה הוא לא טעים
14/12/14 13:30
22צפיות
º
15/12/14 16:46
3צפיות
זה קשור איכשהו לזה שהוא
14/12/14 16:01
93צפיות
ממשפחת הסולניים. אני לא ממש זוכרת למה הירוק פחות מומלץ מהאחרים, אך גם לי נאמר כך (הנטורופת שלי - ולי זה נאמר בהקשר של נטיה לפצעונים). זה מעצבן, כי הוא יותר זול...
º
טוענים שפלפל ירוק הוא בוסר... זאת הסיבה.
14/12/14 16:03
18צפיות
מפני שהוא בוסר.
14/12/14 21:54
95צפיות
מבחינתי זוהי לא סיבה מספקת, שהרי באותה מידה היה עלינו להימנע מבצל ירוק, פול ירוק או אדממה (פולי סויה צעירים).
עם זאת, יש סיבה טובה להעדיף פלפלים אדומים או צהובים על אלו הירוקים - כי הראשונים מזינים יותר. יש בהם יותר ויטמין C ושאר נוגדי-חמצון (קרוטנואידים וכד') לעומת פלפלים ירוקים.
 
עקב היותם בוסריים, אפשר לסכם זאת כך:
 
1. הם זולים יותר ממקביליהם הצבעוניים (כי קוטפים אותם לאחר פחות זמן על השיח).
2. הם מכילים פחות קלוריות לעומת הצבעים האחרים (שוב, כי הם לא התפתחו די בשביל לאגור עוד אנרגיה).
3. מבחינה קולינרית - טעמם אינו מתוק, בשונה מן היתר. לכן הם משתלבים בכל מיני מאכלים ביתר-קלות בלי להשפיע יותר מדי על הטעם הכללי.
 
אישית, אני קונה בעיקר פלפלים אדומים, כי הם המזינים ביותר. אבל אין מניעה בריאותית מלבחור את הפלפלים הירוקים, אם מישהו מעדיף.
יש גם פלפלים ירוקים שאינם בוסר
15/12/14 02:47
77צפיות
ב-2008 פותח בישראל זן פלפלים ירוק (ירוק עד = Ever Green) שהוא כמו הפלפלים האדומים והצהובים אבל לא משנה את צבעו כמותם תוך תהליך ההבשלה אלא נשאר לעד בצבע ירוק. הוא גם דומה בטעמו (מתקתק) לצבעוניים האחרים הנזכרים.
º
הכתומים הכי הכי.
15/12/14 20:58
15צפיות
סופגניות אפויות
14/12/14 13:40
82צפיות
אני מכינה לחמניות:
1 ק"ג קמח מלא+2 כפות זרעי פשתה טחונים+ שמרים+3 כפות סוכר+1 כף מלח+1.5 כפות שמרים+2.5 כוסות מים
לאחרונה הוספתי קמח כוסמין/קוסמין ׁ(200 גרם על 800 קמח מלא רגיל) והלחמניות יוצאות רכות כמו סופגניות, אז חשבתי
שאם אוריד את זרעי הפשתה ואוסיף סוכר יצאו סופגניות נהדרות, רק למלא ריבה.
מה אתם אומרים?
בלי פשתן יצא מרקם אחר
14/12/14 15:58
44צפיות
אל תורידי אותם, פשוט תוסיפי סוכר. נסי בכמות קטנה וחזרי לספר.
נשמע בסדר תנסי חצי מהכמות ותראי איך יוצא
14/12/14 16:01
32צפיות
גם אני הכנתי בצק לפיצה ואחרי שנאפתה ראיתי שהבצק מתאים גם
ואפילו יותר  ללחמניות, עיצבתי לחמניות והוספתי סומסום,  יצא טוב.
º
תודה, אנסה. האם אפשר להקפיא אותן עם הריבה?
14/12/14 16:06
13צפיות
º
סופגניה אפויה=לחמניה
15/12/14 22:55
11צפיות
יוגורט טבעוני!
14/12/14 10:55
72צפיות
בס"ד
בסיעתא דשמיא ובעזרתה של נטלי הולדינג הצלחתי לעשות יוגורט טבעוני מקשיו!!! ממש אותו מרקם ואותו טעם (יותר טעם של רוויון)!!! זה אומר שאני בדרך לשלב השני בע"ה ליצור מוצרלה טבעונית שתשב על פיצה או מקרוני. תאחלו לי בהצלחה ואני מרגיש כמו ילד קטן שמתלהב ממשהו....
דרך אגב, המלצה ללבאנה טבעונית יש?
גבינת סויה מתובלת
14/12/14 15:55
46צפיות
חשוב מה ההבדל בין לאבנה לגבינה לבנה ואת ההבדל הזה תעשה לגבינת סויה.
ראיתם? נראה מעורר תאבון!!! קרפצ'יו ירקות
14/12/14 12:24
53צפיות
המלצה על אתר לקניית מוצרים טבעוניים
13/12/14 22:54
68צפיות

שלום לכולם,

רציתי לשתף אתכם באתר שאני מזמין ממנו די הרבה. האתר נקרא ויטה קוסט... הוא מוכר בעיקר לספורטאים ולמתאמנים.. הרוב מזמינים ממנו אבקות חלבון וחטיפי חלבון אך יש בו איזור שלם שמיועד רק לטבעונים עם עשרות מוצרים במחירי ריצפה. יש מלא מדריכים בעברית ברשת איך להזמין מהאתר והוא נחשב למאוד אמין (אפשר לשלם בפייפאל). מחיר המשלוח לארץ הוא 10.99$ לחבילה של עד 1.5 ק"ג... מומלץ אם ניתן להזמין בחבילות קטנות כי הן מגיעות מהר יותר.. בערך 8-14 יום... חבילה גדולה לוקח לה מעל חודש לפעמים.
 
מי שמעוניין אני אשמח אם תרשמו דרכי:
 
http://goo.gl/3m4KRX
פשוט לוחצים על unlock your offer ומקבלים את הקופון... כשמסיימים את הקניה מכניסים את הקופון בעגלת הקניות ומבצעים את ההזמנה.
 
אני מקבל קופון של 10$ על כל מי שירשם, וכמובן שכל מי שנרשם גם הוא מקבל קופון של 10$ כך שעדיף להרשם דרך לינק ולא בגישה רגילה לאתר.. בכל מקרה מי שמעדיף להרשם לא דרכי זו הכתובת: vitacost.com
 
אני יכול רק להציע הצעה שאולי תתפוס... בפורומים של כושר עושים מידי פעם 'שרשור הזמנות' שבו כל אחד מציג את המוצרים שהוא הזמין וככה אנשים מקבלים עוד המלצות למוצרים.. אם זה יתפוס כאן זה יכול להיות נחמד...
 
 
פרוביוטיקה פגת תוקף - מה המשמעות המעשית של זה?
13/12/14 06:35
78צפיות
האם זה אומר שכמות החיידקים במוצר קטנה לאורך זמן עד לנקודת הפג תוקף, שבה אין היצרן יכול עוד להתחייב לכמות ההתחלתית ולכן הוא רושם מעין הודעת אי-התחייבות?
או ש...
יש סיכוי שהחיידקים המקוריים במוצר עברו איזו מוטציה או שזוהמו בדרך כל שהיא, שעלולה, בנקודת הפג תוקף, להפכם ממועילים למזיקים?
או ש...
לא זה ולא זה ואין לדבר משמעות ממשית וניתן להשתמש בפרוביוטיקה ללא חשש גם אחרי שנתיים ממועד הפג תוקף?
 
[הערות:
1. הבקבוק עם האבקה הפרוביוטית נשמר סגור היטב במקום מוסתר מאור ובתנאי חום ולחות סביבתיים רגילים.
2. הסיבה להתעניינותי - ענין להתחיל מחזור יוגורטים חדש מהתחלה, ולא כזה שנשען על יוגורט מוכן כבר. ] .
בתקווה שמה שאני כותב לא יהרוג אותך
13/12/14 06:46
100צפיות
אני משער שמדובר באובדן חיידקים, כלומר החיידקים פשוט מתים אחרי זמן מסויים, כלומר- אפשרות מס׳ 1
וגם אם כן, לא נורא בתנאי שאתה בא להלוויה שלי
13/12/14 06:55
68צפיות
בינתיים, אני אחכה לראות אם היוגורט שהכנתי עם הפרוביוטיקה הזו אכן הופך ליוגורט ומתמצק. אח"כ אתן טעימה ונראה מה קורה...
(אני אשאיר הנחיות "למקרה ש.." - לשלוח לך כרטיס טיסה, כדי שלא יהיו לך תירוצים )
רציתי לכתוב שאבוא אם תשלח כרטיס טיסה
13/12/14 06:57
64צפיות
אבל אתה בחור יסודי וכבר דאגת לזה. אני משער שהמראה הכי חמור יהיה תסיסה לא מספקת של היוגורט בשל אוכלוסיית חיידקים קטנה מהרגיל, אם בכלל
º
כן, זה מה שחשבתי. תודה.
13/12/14 07:02
9צפיות
º
חיידק מוטציה
13/12/14 10:58
15צפיות
חיידקים הם עולם ומלואו. במיוחד ה"מוטה_ציוניים"
13/12/14 13:11
51צפיות
וסתם כתבה מעניינת ומרתקת >> http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3560740,00.html
קליניקת מעגלים - מומחים לפוריות ברפואה סינית

בעיות בפוריות?

רפואה סינית יכולה להיות הפתרון לפרטים היכנסו עכשיו >>>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה