לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים!

מטרת הפורום לשמש בית חם לכל מי שבוחר/ת בדרך התזונה הצמחונית/טבעונית על כל משמעויותיה, והשלכותיה.

הפורום פתוח לכולם, כל עוד שומרים על דיון תרבותי ומכבד. כל הודעה בגנות משתמש/ת ספציפי/ת ו/או בגנות דרך התזונה הצמחונית/טבעונית, תימחק והגולש יחסם.

כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו ונסיונו.

 נא לקרוא את תקנון הפורום שבמאמרים ואת תקנון הפורומים של תפוז בטרם הכתיבה בפורום.

נשמח שתישאר/י

* יש לקרוא את תקנון הפורום (במאמרים) לפני כתיבת הודעות.
* במידת האפשר, נא לשרשר מודעות על אירועים (מפגשי צמחונים, פעילויות וכד') זו לזו.
* גם דגים הם בעלי חיים. לכן, נא לא לבקש מתכונים לדגים.
המשך...
הודעה חדשה

אתם בוחרים איזה פורום יפתח ב|תפוז|!
27/11/14 11:22
|omg|הפורומים החדשים בידיים שלכם!, יש לכם את הכוח להשפיע ולהחליט איזה פורום יפתח ואיזה לא.
היכנסו לפורום רעיונות והצעות לפורומים והצביעו לפורומים שאתם רוצים לראות בפרדס - הפורומים שיקבלו את מירב הצבעות |כן| יפתחו.

מוזמנים להיכנס ולהשפיע:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?for...
במסגרת תוכניתנו חורף ואנחנו רעבים כ-ל הזמן
25/11/14 20:55
93צפיות
הכנתי היום מרק עדשים כתומות עם בצל קצוץ גזר פרוס ו...צנון בקוביות, כי זה מה שנשאר לי במקרר לפני שפרץ המשלוח השבועי שלנו
הרבה כורכום, כפותיים גדושות זרעי כמון שלמים, פלפל שחור גרוס ומלח. מעט שמן זית, כיסיתי במים++, ראש שום בפרוסות. סיר לחץ ויאללה.
ליווה את זה אורז לבן
 
והיום
26/11/14 12:11
43צפיות
קציצות זוקיני בצל וחומוס
מה שנותר ממרק האמש
ירקות מוקפצים עם סויה שומסילאן שמן משום
דלעת יפנית אפויה שלמה תאכל עם מלח
 
ועוגה בחושה כלשהיא- אולי תפוחים קינמון? נראה
אנחנו אכלנו חביתות חומוס
26/11/14 12:31
50צפיות
אבל מקר נשמע אלוהי!
אני מתקיימת לי כרגע על אפרסמונים עד הערב נראה לי
º
רושמים כתומים ולא כתומות
26/11/14 12:57
30צפיות
עדשים זה נקבה
26/11/14 13:02
59צפיות
º
26/11/14 13:07
9צפיות
יפה לך!
26/11/14 14:34
44צפיות
גרמר-נאצית בהתהוות!
אני לא נאצית בכלל, אבל לתקן מילה תקנית לטעות
26/11/14 14:50
49צפיות
זה כבר משהו שאני לא יכולה להתעלם ממנו
אני כשלעצמי
27/11/14 08:56
11צפיות
רושמת בעיפרון , בדיו עם ציפורן, בפחם, בגירים
כאן אני מקלידה ובעט אני כותבת
אם כבר
מרק אפונה וגזר
26/11/14 13:08
35צפיות
הכי פשוט שיש, בלי להשקיע יותר מדי (למי יש כוח בימים אלה). אבל יצא טוב, מחמם ומנחם
גם היום
27/11/14 11:13
12צפיות
טיגנתי בקלילות קציצות מזוקיני (מרגישים שקיבלתי ארגז עם הרבה מהם?) בצל והפעם טופו שגררתי על פומפיה דקיקה,ויחד עם הירקות טחנתי חופן שקדים קלויים, חופן אגוזי פקאן לא קלויים וחופן קטן של קשיו לא קלוי.
לכל זה הוספתי מעט קמח חומוס ומעט עמילן טפיוקה, מלח, פלפל שחור. זה. עכשיו יש לי חברות מטוגנות רק ליציבות מוכנות להתבשל ברוטב. אני חושבת על זה עוד.
חוצמזה בסיר שטוח יחסית בצל גדול בפרוסות מעליו נתחי תפוחי אדמה , פפריקה חריפה ומעושנת, כמון, מלח. מעט שמן זית ועל האש.
עד לריכוך תפוחי האדמה העליונים, כיביתי האש בחשתי תכולת הסיר לערבב טעמים, כיסיתי ועמד עוד מעט. טעם של בית.
 
סלט ירקות של מצב רוחוב- צבעוני. קוביות קטנות גזר, מלפפון, צנונית, פטריות שמפניון מלבבות, אבוקדו, עגבניה, פלפל כתום, בצל יבש קטן. קיצוצי עלי סלרי. מיצלימון סחוטרי, מלח גס.  אוח שזה מגניב.
 
טחינה בלי התחכמויות. מחר תוכן ירוקה. היום מוותרת לצעיר.
 
בהמשך לשרשור סידן - compression על העצמות, האם עדנה לשמנים?
26/11/14 04:59
61צפיות
[הערה מקדימה: אני פותח שרשור חדש לסוגיה גם משום שזה משהו ספציפי וגם משום שהשרשור ההוא די מפוצץ. ]
 
אתם יודעים איך זה שלאחר קריאה מתחילים לצוף הגיגים...אז בענין הפעלת כוחות דחיסה/הידוק של העצמות כדרך למניעת דילדול עצם - עלתה בי המחשבה שאצל בעלי משקל עודף מופעלים בעצם כל הזמן כוחות כאלה שהם יותר מהכוחות הנורמליים בדר"כ.
 
כלומר אם אני overweight של 20 ק"ג לדוגמא במצב עמידה אני מפעיל כוחות דחיסה קבועים על עצמות הרגלים כאילו החזקתי משקולות של 20 ק"ג. במצב ישיבה אני מפעיל כוחות גדולים יותר מהסטנדרט ביחס למשקל נורמלי של אנשים על עצמות האגן ואם יש לי גם ילד קטן שמן ואני שם אותו על הכתפיים והולך איתו לטייל אז אני גם דוחק בעצמות הכתפיים והשכמות וכו' וכו' (הוא גם תוספת לכל ה overweight הכללי שלי ובאותו זמן מהדק את העצמות ברגלים וכד').
 
וכל זה אני כותב כאן כי מענין אותי אם ישנם מחקרים כלשהם שמצאו קורולציה בין משקל הגוף לבין שימור/דילול עצם? האם לשמנים יש פחות תופעות שקשורות לדילול עצם ומנגד הללו רבות יותר מהנורמל אצל רזים או מתקרבים למצבים אנורקטיים?
 
מישהו יודע?
סתם מענין....
אתה לגמרי צודק, אבל... המצב מורכב
26/11/14 05:37
58צפיות
הגיגיך הם הגיגים של מדען !!  ואכן אתה צודק ומשקל עודף מייצר יותר דחיסה מכנית ובכך תורם לחיזוק העצם, אלא שאליה וקוץ בה (שים לב לשימוש המתוחכם בביטוי שמתאר איזור שומני)- עודף השומן משפיע לרעה על המטבוליזם של העצם וככל הנראה פוגע יותר מאשר שעוזר.
 
הנה מאמר שסוקר מספר מסלולים אפשריים שדרכם עודף שומן משפיע לרעה על צפיפות העצם, דרך מסלולים דלקתיים, הורמונליים, וכלה בהשפעות על ספיגת סידן. כפי שהמחברים מתארים, יש לא מעט חילוקי דעות בהקשר לתוצאת המחקריות אצל בני אדם, אבל אין הרבה מחלוקת על כך שבסופו של דבר התרומה החיובית של המשקל לחיזוק העצם נמוכה מהתרומה השלילית שלו.
 
 
מעניין. תודה.
26/11/14 14:22
51צפיות
עד היום הייתי מנחם את אמא (שעברה סוף-סוף לפני חמישה חודשים ניתוח בריאטרי) שתראה את חצי הכוס המלאה (ברור שזה נאמר במידת-מה של הומור מר) - לפחות העצמות שלה מוגנות יחסית.
עכשיו אתה בעצם טוען שהחסרון (מעבר לשאר החסרונות בהשמנה) בעצם גדול יותר מהיתרון גם במישור הזה. אז הנה עוד אשליה מתנפצת לה.
 
אגב, אם כבר בעודף משקל והשמנה עסקינן - אני נתקל בחודשים האחרונים בטענה עיקשת (שכנראה הפכה למנטרה אצל חלק מבעלי משקל עודף) שאומרת כי אנשים עם עודף משקל מתון (לא השמנת-יתר קיצונית) חיים בממוצע יותר לעומת אנשים בעלי טווח משקל "תקין" (דהיינו, בתוך תחומי ה- BMI הידוע לשמצה בקרבם).
הייתי רוצה לדעת מה אתה חושב על זה. יש לך יותר סבלנות ממני להתפלש במאמרים ובאותיות הקטנות.
בן, אני לא יודע את התשובה לשאלה שלך
26/11/14 16:12
42צפיות
אבל מראש זה ברור שזו תהיה תשובה בעייתית מכיוון ש״חיים בממוצע יותר לעומת אנשים בעלי טווח משקל תקין" זה משהו שמרמז למחקרים תצפיתיים מהסוג היותר בעייתי שמערבים כל כך, אבל כל כך הרבה confounding factors אפשריים, שקשה להגיע לתשובה אמיתית. אם יהיה זמן אני אנסה לחטט.
 
ולגמרי , הצצתי לפני רגע בקבוצת הפייסבוק שאתה ואנוכי משתתפים בה (הקבוצה של עידן). אני פספסתי משהו והיום יש את חג ה״אי-מדע״? לא זכור לי כל כך הרבה מלל שמערב מילים כמו גרסון, b-17, רוח-נשמה, הנדסה גנטית, וכו׳ מזה זמן רב. כאילו כל תומכי הקונספירציות, החל מכמטריילס, דרך עולם הלמוריות וכלה ברצח רבין, כולם באו לבקר במשך שעתיים בקבוצה מדעית. מסוג הימים שהבולשיט כל כך גדול שאי אפשר אפילו להתחיל להגיב.
אוי, צירוף מקרים.
26/11/14 16:27
35צפיות
בדיוק שלחתי הערה לעידן על העניין הזה. אין תקווה עם בני-אנוש. כל כך הרבה טפשות. אין לי אפילו כוח לענות (והאמת, שאין טעם. כי לא משנה כמה אשקיע בחיפוש אחרי הפרכות מהימנות, יבואו ויזרקו לי דברים אחרים במקום).
הקטע הוא שההשקעה דווקא שווה
26/11/14 16:53
30צפיות
מכיוון שאנשים שבאים לשאול באמת מושפעים ומקשיבים לא רק לזורקי הבדיות אלא גם לעדויות מדעיות. אני מקבל לא מעט מסרים לאחר שרשורים בקבוצה מאנשים שרוצים לקבל הרחבה על נושא זה או אחר. הם לא פונים אלי כי אני יודע כל. אני ממש, אבל ממש לא. הם כן יודעים לפעמים לסנן בולשיט ומחפשים ללמוד עוד. 
הבעיה היא שזה באמת מתיש כשלא מדובר בבדייה אחת או שתיים אלא במבול כמו היום.
 
אתה יודע מה עוד משותף?
לעיתים, אחרי שאני מנהל דיון ארוך עם מישהו אני מחליט מתוך סקרנות מציצנית להקליק על שמו בפייסבוק ולהבין עם מי אני מדבר. לא פעם ולא פעמיים (טוב, אהיה כן- ברוב המקרים) אני מבין מהר מאד לאן נכנסתי. הבחורה שאני מנהל איתה דיון על ה- b12 המופלא שעלה אצלה רק בגלל שהיא לא אוכלת כמעט שומן היא דוגמה טובה. מסתבר שלא רק שומן רודף אותנו, אלא שגם רבין נרצח על ידי הממשלה, שאיידס זה וירוס שסונתז על ידי מדענים, שכדאי לנו לבדוק טוב טוב אם ממשלת ישראל לא היתה מעורבת בטבח הנוראי בהר נוף, ואם כבר אז כבר, ישראלי הוא ישראלי רק אם הוא ישראלי פטריוט, אבל פטריוט רק במובן שה״פטריוטים״ מוכנים לקבל.
 
 
º
27/11/14 09:10
1צפיות
אני חושב שמזה התחיל כל הענין, אבל לא בטוח
26/11/14 18:51
26צפיות
תקרא את כתבת ה BBC
 
ואת המחקר שהיא מזכירה
 
ספר חוויות...
BMI
27/11/14 07:11
18צפיות
הטענה על ה-BMI מבוססת על המטה-אנליזה ש-RSPA קישר. במטה-אנליזה זו יש בעיה שהחלוקה לקטגוריות גסה מדי. במטא אנליזות אחרות (למשל זו) טווחי BMI של 20-22.5 או 22.5-25 היו עם תמותה קטנה מזו שבטווחים 25-27.5 ו-27.5-30
מענין מאוד. תודה.
26/11/14 14:37
34צפיות
אם כך המסקנה המעשית שעולה, היא, שאין ברירה אלא להישאר "דל שומן" וליצור לחץ באמצעות משקולות ותרגילי כוח. או...
להגדיל את משקל הגוף ע"י "ניפוח" שרירים (יעני בודי בילדינג) על בסיס ההנחה שהמשקל הסגולי של מסת השריר גדול מזה של השומן וכך ניתן (אולי?) להגיע לתוצאות דומות רק ללא האליה והקוץ (אכן מתוחכם...).
אפשרות נוספת היא להישאר רזה אבל לדאוג - וזה כמו שהעלו פעם "הגששים" - שתהיה לך "כלה (קלה) כבדה מאוד"..שאם היא "נופלת עליך בבוקר, צה"ל לא אחראי...". אין ספק שבמצב כזה - על עצמות מסויימות יהיה קומפרשן רציני ומועיל לעניין... 
אפשרות רביעית - לדאוג לגנטיקה טובה
26/11/14 17:10
34צפיות
אמא שלי בעודף משקל, לא אוכלת שום דבר שמכיל סידן, לא לוקחת תוספים, לא עושה שום סוג של פעילות גופנית, ויש לה אחלה צפיפות עצם.
º
שכחתי לציין שגם סבתא שלי היתה בדיוק ככה
26/11/14 17:22
14צפיות
º
בלא ספק...
26/11/14 18:53
9צפיות
º
טומנת ראשי בחול ומקווה מאד שגמני כמוך בגנטיקה...
27/11/14 09:12
7צפיות
אפייה לסופש (ליד השוקו כי אין אייקון עוגיות) - עוגיות
25/11/14 07:08
57צפיות
חמש גרסאות טבעוניות לעוגיות + טיפים לאפייה 
 
טיפ שלי
25/11/14 07:39
52צפיות
כל מתכון עוגיות עם חמאה ניתן להמיר את החמאה במחצית הכמות של שומן קוקוס בטמפרטורת החדר ואם יבש אז כפותיים חלב סויה. בדוק.
 
עוגיות טחינה טבעוניות נ"ג, אפשר להמיר לקמח רגיל מי שרוצה
2 כוסות קמח במקרה של נ"ג זה שתיים וחצי לפי ההרכב הזה- כוס קמח סורגום, חצי כוס קמח טף, חצי כוס קמח תפוחי אדמה , חצי כוס עמילן טפיוקה. רבע כפית קסנטן גאם.
כפית אבקת אפיה.
זסט מלימון אחד- לא חובה.
 חצי כוס אבקת סוכר וחצי כוס סוכר דמררה.
130 גרם שומן קוקוס.
כוס טחינה גולמית.
קורט מלח.
אם צריך מעט חלב סויה.
לערבב הכל בידיים.
להניח נייר אפיה על תבנית, לקרוץ מהתערובת כדורים בגודל של חצי כדור פינג פונג, לשטח ולהניח במרווחים על התבנית. לאפות ב-175 מעלות כ-10 דקות. להוציא כשמשחימות מעט. להניח לצינון ולאחסן בכלי סגור מפני לחות. נשמרות היטב גם 10 ימים.
עכשיו ב'העולם הבוקר' - 'רשת סופרים חדשה למוצרים נ"ג'
26/11/14 08:35
32צפיות
כך אברי..ואז מתקן אותו המרואיין - חנות(:
 
מדובר ביוזמה של בעלי רשת קופיקס -נ"ג במחירי עלות!
26/11/14 08:49
28צפיות
הנה הפרסום בפייסבוק של החברה
לפי דברי המנכל, אבי כץ, החנות תפתח בסביבות אפריל-מאי בסמוך לפתיחת רשת הסופרמרקטים שלהם
 
נראה ממש טוב
26/11/14 12:11
30צפיות
לא יודעת למה אבל אני ועוגיות לא מסתדרים מי יודע מה. כמעט כל נסיון שהיה לי לא היה משהו.. אולי אנסה באמת משהו מהמתכונים האלה, הם נראים טוב.
איך בודקים חוסר בסידן?
50תגובות
23/11/14 18:43
117צפיות
זה מופיע בבדיקת דם? כי סידן לא אמור להיות בדם, או שכן?

(המשך...)
זה מופיע בבדיקת דם? כי סידן לא אמור להיות בדם, או שכן?
עזרה עם תבלינים
25/11/14 14:47
62צפיות
באילו מאכלים אתם שמים:
1. אגוז מוסקט.
2. סומק.
3. זרעי חרדל
4. ג'ינג'ר [לא תה!].
5. הל [לא קפה].
6. יש לכם תבלינים מעניינים ולא כמון/כורכום/קארי/פפריקות? כאלה שאינם תערובות אלא תבלין אחד. ומה אתם עושים איתם?
נסי לראות אצל מגדלי/משווקי תבלינים מה הם כותבים על כל אחד
25/11/14 15:13
38צפיות
מגניב, תודה
25/11/14 15:19
32צפיות
אבל הרבה מההמלצות שלהם זה בשר/דגים/עוף...
טוב, זה כי הם פונים לכל הציבור.
25/11/14 16:00
25צפיות
אבל נסי למצוא עוד מקומות או לעבור על מתכונים שונים בבלוגים הטבעוניים ותראי באילו תבלינים משתמשים "כוחותינו".
אני יכול לציין רק שבכל המתכונים הערביים (ממולאים, עדשים, תבשילי חיטה וכו') שאני מכין אני תמיד משתמש גם בבהאראת (שזה אוסף של כמה תבלינים). יש "בהאראת" שונים שהמבדיל ביניהם הם היחסים בין התבלינים השונים. בבהראת יש בדר"כ קינמון, ציפורן, פלפל אנגלי ופלפל שחור. יש שמוסיפים גם תבלינים נוספים דוגמת הל, זנגויל, ואגוז מוסקט.
תבלינים
25/11/14 15:30
69צפיות
אגוז מוסקט- שמה בפירה תפוחי אדמה, ספגטי ברוטב שמנת ופטריות(אפשר תבלין בצנצנת ואפשר לגרד אגוז טרי)
סומק- מכינה רצועות בצל אדום ומוסיפה שמן זית סומק ומעט מלח
          מוסיפה  עם עוד תבלינים -לשאורמה ביתית
בהרט לבשר- אותו אני מוסיפה לשאורמה הביתית שמכינה מחזה עוף
                   מוסיפה לקציצות בקר מטוגנות
בזיליקום-  יבש או טרי או בקוביות של דורות-  מתאים לבולנז רוטב עגבניות
אורגנו- מפזרת מעל פיצה ביתית.   שמה גם בבולונז  גם בספגטי רוטב שמנת
 
º
על הקטע הבשרי.
25/11/14 15:32
12צפיות
º
לבתי הצמחונית אני מכינה תערובת בהרט עם נקניקיות, מן הטבע
25/11/14 15:35
9צפיות
מבקשת לא לכתוב פה מתכונים/המלצות על בשר.
25/11/14 15:52
49צפיות
וגם לקחת בחשבון שרוב הנוכחים טבעונים ולכן נהוג להמליץ על אופציות טבעוניות לצד הצמחוניות.
מקבלת את הערה שלך, שכחתי באיזה פורום אני ומתחת להודעה שלי
25/11/14 15:57
51צפיות
רשמתי סליחה ברגע שהבנתי שאני בפורום צמחונות.  ממש לא בכוונה.  יש לי בת צמחונית  ואני מבינה את הנושא והרגישות
שוב סליחה
º
אני שם הל בתה.
25/11/14 15:34
8צפיות
"הל הל ישראל !" אני מכין עוגיות אגוזים והל
25/11/14 16:09
25צפיות
הולך יופי גם עם קפה וגם עם תה...
אצלי
25/11/14 16:01
34צפיות
אגוז מוסקט והל יילכו טוב עם משהו בטעם ״ארצי״ מלשון earth, למשל תבשיל פטריות. אני בדרך כלל לא מוסיף מוסקט למשהו שאני כבר משתמש ב כמון/כורכום/קארי/פפריקות לתבל אותו. לא אוהב יותר מדי ערבובים.
 
זרעי חרדל לרטבים מבוססי שמנת (ולטבעונים- מדובר כמובן על השמנות השונות) כמו אלפרדו.
גינג׳ר- מרק כתום ומרק וייטנאמי, ולפעמים לירקות עם או בלי טופו מוקפצים בקארי אדום
 
סומק- סלטים חיים ובתקופה שעשיתי מעט גבינות סויה- גם שם
תשובות -
25/11/14 16:05
36צפיות
1. מוסקט אני מצרפת בדר"כ לרטבי שמנת צמחית או לטעמים מעודנים כמו מרק תפו"א/כרובית. גם בעוגות תבלינים נהוג לצוות מוסקט לקינמון והל.
2. סומק הולך בסלט טבולה ובכלל בסלטים שרוצים להרגיש בהם את החמיצות החדה הזאת של הסומק. לא יוצא לי להשתמש בו הרבה למען האמת, לרוב אני מעדיפה מיצלימון טרי ומלח..
3. לרוב בתבשילים עם תיבול קצת הודי, אבל לא רק, גם במאכלים שאני מקפיצה במחבת אני מוסיפה לפעמים גרגרי חרדל, כמו שווארמה מטופו, פסטה או ניוקי ברוטב על בסיס שמן זית ושום, וכו'. גם גרגרי חומוס מתובלים שאני מקפיצה במחבת עם כל מני תבלינים כמו פפריקה מתוקה, קארי, פלפל ומלח, כורכום.. גם זרעי החרדל באים לי שם טוב. צריך לטגן אותם קצת בשמן החם ביחד עם התבלינים כדי להוציא מהם את הטעם.
4. במוקפצים אסייתיים ביחד עם שום, רוטב סויה וכו'.
5. לוידעת. אין לי ולא יצא לי להשתמש אף פעם
6. זרעי כוסברה!! יש להם ארומה לימונית ומיוחדת מאוד שאני אוהבת להוסיף לתבשילים, ללביבות/קציצות טבעוניות, וכאלה. חשוב לטחון אותם קצת לפני שמוסיפים, וגם להם לא יזיק חימום קל במחבת כדי להוציא טעמים.
גם זרעי כמון זה דבר ששווה להחזיק. אמנם זה אותו טעם כמו כמון (בשונה מזרעי כוסברה ששונים לגמרי מטעם של כוסברה), אבל הטעם והריח יותר טובים לדעתי. צריך לקלות אותם קצת. אני מפזרת אותם על גזרים פרוסים ושמה בתנור עם שמן זית ומלח גס - יוצא ממש טעים.
מעבר לזה אני לא מאלה שמשתוללים עם תבלינים. אני אוהבת אוכל פשוט עם מלח פלפל ועשבים. אני משתמשת הרבה בפפריקה מתוקה. כמון וכורכום בהתאם למה שמכינה. הרבה בצל ושום כבסיס לטעמים. לא צריך יותר מזה :)
כדאי רק לשים לב שיש הבדל בין פלפל שחור גרוס טרי לבין האבקה, וגם בין הפלפל השחור ללבן. לפעמים הדיוק בבחירה משמעותי לתוצאה.
מה עוד? עשבי תיבול. רק טריים. ליבשים יש טעם לוואי ואני מתבאסת. הטריים מוסיפים המון - כל אחד במקומות שהוא מתאים. טימין, בזיליקום, אורגנו, אזוב, כוסברה, פטרוזיליה, נענע. מוסיפים המון בכל דבר. למשל בסלט פסטה קר עם שמן זית, שום, ירקות קלויים/טריים - אני תמיד מוסיפה מלא בזיליקום טרי, או אורגנו טרי, וזה משדרג את הטעם פלאים. בכל סלט ירקות אני מוסיפה קצת ירק קצוץ - כוסברה ו/או פטרוזיליה ו/או נענע. ברטבי עגבניות אני תמיד שמה בזיליקום. ברטבים על בסיס שמן זית אני שמה הרבה טימין, וגם בירקות בתנור. רק בעלי דפנה אני משתמשת מיובשים, בדר"כ במרקים או חמין.
 
אצלי
25/11/14 16:23
29צפיות
מוסקט: עם תרד, עם כרובית, בתערובת גראם מסאלה סומאק לפעמים בסלט ירקות, לאחרונה במאפה פילו וטחינה זרעי חרדל לפעמים בירקות כבושים, לפעמים בהתחלה של בישול אורז גינגר אחד התבלינים האהובים עלי ביותר! בעוגות, עם תפוחים, בקפה, בתחילת כל תבשיל הודי כמעט הל במרק עדשים, באורז, בתבשילים הודים, בעוגת שמרים אני גם מאד אוהבת כרכום טרי, ציפורן, זרעי כוסברה (גם בלחם) הסיבה שאני מנקדת את ההודעות שלי בשמשות היא שאין אפשרות לרווח ולעשות ״אנטר״ כשכותבים בפורום מהאייפד
גראם מסאלה ביתי: מתכון
25/11/14 16:29
26צפיות
   כפית זרעי הל כפית זרעי פלפל שחור כפית זרעי כמון כפית ״מסמרי״ ציפורן שליש אגוז מוסקט מקל קינמון - כחמישה עד שמונה ס״מ. לטחון במטחנת קפה. לשמור בקופסה אטומה אני מוסיפה כפית מהתערובת בסוף הבישול של קארי.
º
אחת התערובות שמאד אהבתי להכין ולהשתמש
25/11/14 16:48
12צפיות
אני רוצה לחזק משהו שהחיפושית כתבה
25/11/14 16:53
37צפיות
עניתי רק לשאלות הספציפיות ששאלת, אבל היות וליידיבאג התייחסה גם לתבלינים אחרים, אני רוצה לחזק עד כמה שאפשר את ההמלצה על עשבי תיבול טריים. אין שום דבר במטבח שלי (אולי למעט שום) שתורם יותר לטעמים והניחוחות המשובחים מאשר עשבי תיבול טריים. אני מגדל בגינה אורגנו, ריחן, טימין, נענע ורוזמרין. אין כיף גדול יותר מאשר לקטוף מעט עלי אורגנו, למולל אותם ביד ולהוסיף אותם לתבשיל טרי. זה עושה מבחינתי את ההבדל הגדול בין משהו טוב למשהו מעולה
עשבי תיבול זו ברירת המחדל שלי + בקשה קטנה נוספת
25/11/14 18:30
46צפיות
המון המון תודה לכולם, עזרתם באמת ובתמים.
אם אפשר עוד בקשה קטנה, שהיא מן אתגר למבשלים הנהדרים שלנו:
האוכל הכי מוצלח שאתם מכינים עם אגוז מוסקט. אפשר לבחור רק אחד לאדם. תמונה תזכה את המתמודדים בתפארת התאבון הבריא
º
מרק קרם בטטות ודלעת בחלב קוקוס וגרעינים קלויים
25/11/14 19:05
10צפיות
אני אין לי מושג בכלל
25/11/14 20:50
32צפיות
אבל יש לי כרגע דלעת יפנית יפיפיה ואני חושבת שהיא תסתדר מעולה במלית של שבבי סויה ואורז שחור בתיבול אסייתי שישמחלארח מוסקט מגורר
פסטה ברוטב שמנת צמחית
25/11/14 21:50
26צפיות
אפשר עם בטטות גם כחלק מהרוטב, בקוביות, או פטריות.
בצל, שום, מלח פלפל, מוסקט. אולי גם קצת טימין טרי.
אפשר להשתמש בשמנת קשיו ביתית במקום הסויה/אורז הקנויות.
תבלינים בלת"ק
25/11/14 20:47
25צפיות
סליחה עם אחזור
אצלי קינמון משמש לתבשילים כתומים- דלעת, בטטה, מרק כתום  מוסיפה לו לרוב גם כמון. גם לתערובות קציצות.
מוסקט מחזיקה באגוז מגררת על זסטר עבור כרובית, תפוחי אדמה, חמין טבעוני, ארטישוק ירושלמי.
ירוקים טריים בכל מקום שניתן. לעיתים כמה לעיתים אחד.
פלפלת חריפה טריה או שהקפאתי- למרקים, לסלטי חצילים, לרוטב חריף מתוק אסייתי, למוקפץ מתובל...
ג'ינג'ר לרוב טרי, מקצצת בסכין דקדק ומוסיפה לתבשילים הודיים ויפניים תאילנדים. מסתדר מעולה עם סויה, עם תמרהינדי, עם עשב לימון... משתמשת בו לסלט כרוב, לסלט גזר. הוא פשוט תבלין משובח ונשמר היטב בצורתו הטריה.
כורכום טרי לאורז, לירקות בסיר, למרק כתום, למרק ירקות.
הל- מוציאה את התוך של הזרעים ומועכת משתמשת בחמין, במרק צהוב עם כורכום וכמון, משדכת לתערובת לקציצות משבבי סויה או מקטניות טחונות.
זרעי חרדל במחבת יחד עם קינמון ממקל שגרדתי על זסטר ,הל , מוסקט , זרעי כוסברה ששברתי במכתש כהכנה לאורז הודי עם אטריות.
מתאים גם לתבשיל תרד וקוביות טופו
כרובית ותפוחי אדמה
אפונה בחלב קוקוס.
יש לי המון תבלינים אבל הכי הכי אני אוהבת עשבי תיבול
ושורש סלרי ופטרוזיליה טריים מגוררים על פומפיה כתוספת.
לא אוהבת ירוקים מיובשים כמו קורנית- זה חזק לי מדי או פטרוזיליה- זה לא טעם של פטרוזיליה.
 
 
החלה ההרשמה לעונה החמישית של מאסטר שף
25/11/14 17:25
25צפיות
התכנית הכי טעימה על המסך חוזרת לגלות את המאסטר שף הבא של ישראל!! 
 
אנחנו מזמינים אנשים מכל הגילאים ומכל תחום עיסוק, שבישול הוא התשוקה שלהם והם חולמים על חוויה מרתקת בתחום הקולינרי.
 אנשים שחיים אוכל, אוהבים אוכל, חושבים אוכל, מתרגשים מאוכל וגם - מבשלים אוכל מצוין!!
 
ההרשמה לאודישנים באתר MAKO  בקישור המצורף: http://www.mako.co.il/food-masterchef/registration
 
מהרו להירשם!!
איזה מרק הגשם שלח אתכם להכין לאמצ"ש?
הודעה זו מכילה תמונות
24/11/14 13:11
116צפיות
אותי הוא שלח מיד להכין מרק עדשים כתומות עם גזר. יצא מהמם! הוספתי גם חצי שורש פטרוזיליה שנטחן ביחד עם הכל, וכמות נדיבה של שום ובצל, תיבלתי במלח פלפל מעט פפריקה מתוקה וכמון. 
מעבר לזה היום בתפריט - קצת שאריות של חמין משבת עם קוסקוס מלא, וסלט חסה עם אגוזי מלך וחמוציות. 
יש גם מרק פרסי שאמא של הבנזוג הכינה, משהו עם שלל קטניות והמון אטריות, נקרא "רשתה". אין יותר חורפי מזה
 
ואצלכם?
וכן, אני אוהבת לאכול את המרק בכוס
24/11/14 13:16
62צפיות
כי יותר נוח להתכרבל איתו על הספה כשאפשר להחזיק את הספל ביד
בסוף השבוע האחרון
24/11/14 13:16
72צפיות
אחי הכין מרק בצל... עם ציר בקר.
זו לא הפעם הראשונה שהוא עושה דבר כזה, אעפ"י שהוא יודע שהייתי שמח להתכבד גם אני.
אז יום למחרת הוא ניאות להכין מרק בצל טבעוני, לבקשת אמי, שחפצה בעוד. הפלא ופלא - אימא, שממש התחברה למרק הבצל הבשרי והמלוח (כך הבנתי, מן הסתם), לא התלהבה מהמרק הטבעוני, אשר יצא מתוק יותר.
לא נורא. אחי לקח מנה אחת לו, מנה אחת לידיד שהיה עימו, ואני - ירדתי על כל היתר.
נחמד מצדו להכין עוד מרק!
24/11/14 13:32
57צפיות
אני מניחה שהוא הכין אותו מראש עם ציר בשרי כי ככה זה מופיע ברוב המתכונים.
אבל גם עם ציר ירקות עשיר זה יוצא פיצוץ.
הוא לא מן ההרפתקנים.
24/11/14 14:20
52צפיות
הוא יקה כמוני (אף שבדמנו אין אף טיפה של גרמנית), הולך לפי מה שכתוב בהוראות. הטקסט קדוש.
 
אגב, אנקדוטה מהפרשה: כאשר הוא היה מוכן למחרת להכין מרק טבעוני, הוא שאל אותי היכן יש מתכון. אז אמרתי לו שאינני זוכר, ושיחפש דרך גוגל את האתר תיאבון בריא.
למשמע המילה "בריא", נזדעק אחי במחאה וטען שהוא לא רוצה להכין מרק בצל ללא שמן. תגובתו הפבלובית הרגיזה אותי. אמרתי לו שהמילה הזאת מעוררת אצלו אסוציאציה לאוכל שאני אוכל ביום-יום.
אבל לא-רק שהרבה בריאותיסטים, בניגוד אלי (אינני מתחבר לתואר הזה, אגב), לא בוחלים בשימוש בשמן - אלא ששם האתר לא מרמז בכלל על בריאות כי-אם על תיאבון גדול. ביקשתי ממנו להירגע וללכת לחפש מתכון באתר. וכך היה.
למה בכלל צריך ציר?
24/11/14 13:43
62צפיות
מטגנים בצל מה שנקרא יפה-יפה, מוסיפים מים ותבלינים ומכאן הכל נעשה לבד.
טענתו הייתה
24/11/14 14:09
79צפיות
שהוא קצר בזמן. טוב נו, כשקצרים בזמן, אפשר לעשות אף עוד פחות, ולקרוא לשף של קנור לעשות את כל העבודה. אבקה מלוחה לווריד. יאם.
אאוץ׳
24/11/14 14:18
60צפיות
וזה אתה כותב שתי דקות אחרי שכתבתי על אבקת מרק.....
זה בסדר.
24/11/14 14:23
52צפיות
קשה-עד-מאוד למצוא מתכון למרק בצל אשר אינו כולל... את האבקה התעשייתית הארורה שנועדה למרק הזה.
יותר מזה - אחי החל לפני חודש לעבוד כטבח במסעדה קטנה. את כל המרקים מכינים שם מרכיבים טריים בלבד, כמובן, חוץ מ... ניחשת נכון.
אצלנו היה מרק ירקות עשיר
24/11/14 14:02
86צפיות
ולמרות שאני אוהב מאד מרקים ומכל הסוגים- מרק ירקות פשוט, עמוס בירקות שיש במקרר באותו יום הוא אחד הדברים ביותר מועדפים עלי. חטא להתוודות עליו- למרות שידוע לי עד כמה רעה אבקת מרק, אני איני בוחל בהוספה של כפית קטנה של מרק בטעם עוף (פרווה) של אוסם  לסיר מרק. מודה שבאין ציר מרוכז ועשיר מעט אבקה עושה הרבה הבדל.
 
מאוחר יותר השבוע אני מארח שתי משפחות לארוחת Thanksgiving נטולת תרנגול הודו ואכין מרק קרם דלעת ובטטות ומרק בצל.
 
אכן כיף להכרבל עם מנת מרק חמה ביד.
דווקא בתור חובבת ג'אנק לא קטנה
24/11/14 14:31
93צפיות
הטעם של האבקות במרקים ביתיים ממש מבאסת לי.
לעומת זאת, נמס בכוס זה יאמי.. (כי אם כבר, אז כבר!)
אני פשוט רגילה למרקים בלי האבקה, אז כששמים אותה זה צורם לי ממש (במיוחד כשמגזימים בכמות, וזה קורה הרבה פעמים).
 
ואיזה כיף שאתה מארח ת'נקס גיבינג בלי להרוג אף אחד מה למנה העיקרית במקום התרנגול שהם רגילים אליו?
גם אני לא אוהב כשמרגישים את האבקה
24/11/14 14:44
66צפיות
אני בסך הכל שם מעט.
לא יודע אם לקרוא לזה מנה עיקרית (כבר מזמן יצאתי מהשטנץ הזה), אבל כרגע מה שאני מתכנן-
שני מרקים לפתיחה
תפוחי אדמה על קליפתם ״במדורה״ עם רוזמרין
קוסקוס עם חומוס ירקות (לצד קוסקוס פשוט למתקשים)
אורז צבעוני עם הרבה ירקות ורימונים (לצד אורז לבן פשוט למתקשים)
קציצות שעועית ועדשים
אולי משהו עם חמוציות (משהו מסורתי לחג)
 
האורחים מביאים סלטים וקינוחים
את זה!
24/11/14 14:48
71צפיות
או זה
24/11/14 14:52
65צפיות
הגברת הזו היא ה-דוגמה
24/11/14 16:02
68צפיות
לטבעונים מוזרים מחבקי עצים הזויים
נראה לי שהשימפנזה מעט רעב
24/11/14 16:07
48צפיות
ושהאורחים הנוספים פשוט התייאשו
זה ענק
24/11/14 16:15
43צפיות
I want what she had...
גם אנחנו נקיים ארוחת הודיה טבעונית
24/11/14 18:24
67צפיות
אנחנו נגיש את זה: http://gardein.com/products/holiday-roast
ובנוסף יהיה:
רוטב חמוציות
פירה
מאפה שעועית ירוקה ופטריות (איך מתרגמים קסרול?)
מק אנד "צ'יז"
קולסלאו
סלט עדשים ובטטות
פאי שוקולד
מיני מאפינים: דלעת, אוכמניות ובננה פצפוצים
º
חג שמח
24/11/14 18:33
8צפיות
º
נראה ממש טוב! זה טעים?
24/11/14 18:50
12צפיות
זה מעולה
25/11/14 17:24
23צפיות
במיוחד עם גרייווי ורוטב חמוציות. יש כמה סוגים מחברות שונות אבל המוצר בקישור הכי מוצלח בעיני, בכלל כל המוצרים של החברה הזאת מצויינים.
אצלנו
24/11/14 14:39
78צפיות
בצל גדול נקצץ דקיקות, 6-7 תפוחי אדמה לקוביום, מעט שמן זית ועליו הבצל ומעל הקוביות. כיסיתי במים, המלחתי פילפלתי וחאוויג'. צרור שלם של פטרוזיליה נקצץ פנימה גם.
במחבת הקפצתי 7 שיני שום פרוסות ו7-8 פטריות פורטובלו חתוכות לרצועות דקות. הכנסתי לסיר המהביל כשהפטריות היו צרובות.
 
לצד המרק יש לביבות צבטטה מגוררת גס, רוטב סויה, פלפל שחור וקמח חומוס.
 
יופי של ארוחת צהריים חורפית יש לנו.
º
והנה זה
הודעה זו מכילה תמונות
24/11/14 14:47
95צפיות
איזה כיף שהפרות על הסיר ולא בתוכו
24/11/14 14:53
45צפיות
סיר מקסים!
 
º
24/11/14 15:14
5צפיות
º
גם וגם
הודעה זו מכילה תמונות
24/11/14 14:51
69צפיות
גם אני הכנתי מרק עדשים
24/11/14 16:44
66צפיות
עם מעט גריסים וירקות. בכלל בימים אלה, גם מזג אוויר וגם תקופת החלמה מניתוח מביא אותי לאכול בעיקר נוזלים, דייסות ומרקים.
איך את באמת מתאוששת?
24/11/14 16:56
46צפיות
שמחה לראות שעבר בשלום!
הולך ומשתפר
24/11/14 17:59
56צפיות
בימים האחרונים הבעיה הייתה בעיקר ביציאות.. אבל גם זה הולך ומשתפר והיציאות נעשות קלות יותר טפו טפו טפו.
היום כבר הרשיתי לעצמי לצאת לזמן קצר מהבית כדי לקנות משהו בבית מרקחת, דבר שכרוך בלרדת ולעלות אחר כך 4 קומות ברגל.. אבל השתדלתי לעשות את זה לאט לאט. בכל אופן מעכשיו אשתדל לא לעשות שטויות.
אבל סה"כ עובר בסדר.
º
טוב לשמוע! רק בריאות
24/11/14 18:14
12צפיות
º
24/11/14 18:18
5צפיות
º
רפואה שלמה
25/11/14 10:43
3צפיות
|*|נפתח פורום תרבות סין|*|
25/11/14 14:35
1צפיות
|גלובוס| אוהבים אגרול, ג'קי צ'אן ודרקונים?
אנו מזמינים אתכם לבקר בפורום החדש בתפוז-תרבות סין!
בפורום תוכלו לדון בסין, בתרבות הסינית ובהשפעתה על העולם שלנו, על ביקור במדינה, ממשק עם תושביה, פעילות עסקית ומגע עם אנשי העסקים המקומיים, וכמובן בשפה הסינית ובלימוד שלה.

אתם מוזמנים להיכנס לפורום כבר עכשיו:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

גלישה מהנה! |תפוז|
º
מחפשת המלצות ויעוץ למרק כרובית
25/11/14 09:25
23צפיות
המשך
25/11/14 09:29
31צפיות
שאלה אני רוצה להכין מרק כרוביתלא חלבי.
 
השאלה היא איך להכין אותו שיצא עם טעם?אנחנו לא משתמשים באבקת מרק (אני בקרוב אתחיל לעשות ניסויים ולהכין אבקת מרק משלי בייתית)
 
הרכיבים שיש לי בבית:כרובית
גזר תפו"א בצל
מה דעתכם?
אמא שונאת טיבול רציני...וזה מרק שבילה.
אך ככה הוא יצא ללא טעם
מה כדאי להוסיף כדי שיהיה לו טעם?
 
אולי כרישה? שום? זרעי סלרי או כוסברה טחונים?מפחדת שתבלין דומיננטי (כמו למשל כורכום)
יהרוס את הטעם של הכרובית שאמא אוהבת..
 
אולי לטגן בצל וזה מה שיתן לו את הטעם?ונגיד להוסיף קצת איטריות?
אל תשימי תבלינים
25/11/14 09:56
25צפיות
את צודקת: כרישה, שום, זרעי סלרי, זרעי כוסברה או כורכום לא יתאימו למרק כרובית מעודן.

תטגני בצל, תטגני גם את הכרובית יחד עם הבצל, תוסיפי מלח ופלפל ומים, תביאי לרתיחה ותבשלי עד שהכרובית רכה.
 
לא להוסיף יותר מדי מים, כי אז זה יהיה דליל.
 
תטעמי, ואם זה תפל אז תוסיפי טיפה קטנה של כמון, כפית רוטב סויה, ומעט עשבי תיבול כמו שמיר או אורגנו.
 
לדעתי האישית עדיף מרק לא חלק, אלא פשוט למעוך גס את הכרובית במרק. אפשר להסמיך אותו עם קצת קורנפלור, או להוסיף לו קצת שמנת צמחית לא מתוקה (למשל שמנת אורז של אלפרו). וכן, אפשר לבשל איטריות בצד ולהוסיף בסוף, זה רעיון טוב. 
 
 
במקום מה שהיית שמה חלבי
25/11/14 10:08
26צפיות
שימי צמחי. שמנת לא מתוקה צמחית/חלב צמחי לא ממותק.
אני הייתי
25/11/14 10:39
26צפיות
חתוכת בצל קטן מזהיבה אותו במעט שמן, חותכץת את הכרובית קטן, ממליחה, מעט פלפל, מכסה במים לא יותר ומבשלת עד ריכוך מלא של הכרובית.
מה שמסדר את עיקר הנטעם זה המלח עם הכרובית ושמן כלשהו. כמה אפשרויות- שמנת אלפרו אורז או סויה, מהולה בחלב סויה או מים בכמות זהה, סלרי קצוץ דקדקדק שורש וגבעולים לבשל עם הכרובית, שורש פטרוזיליחה מגורר גס בזמן הבישול גם גזר מגורר גס יכול לתת תוספת מתאימה שלא עומדת בניגוד לטעם הכרובית.
 
התבלי הכי מתאים לכרובית אגוז מוסקט. אם יש לך אגוז לגרר מעט על זסטר- הכי טוב ואם אין אז גם אבקה אבל טריה. תתחילי  מרבע כפית על סיר  ותבדקי את הטעם.
לא הייתי מוסיפה שום, לא בצל מטוגן מאד, שום דבר שיהרוס את הארומה של הכרובית ויתחרה בה.
ירקות שבושלו איתה מראש זה ספור אחר.
שמיר זה סיכון, אפשר אבל זה לא טעם קלאסי לכרובית.
 
אם חסר לך תוכן לעיס תוסיפי טופו מגורר. זה מסמיך ומעלה את הערך התזונתי ונענה לכל תיבול .
גם בזיקת שמרי בירה יכולה לתת פוש למרק, כמו ארומה גבינתית מוקרם כזה, לפני ההגשה.
גם אני הייתי הולכת על קצת מוסקט
25/11/14 13:31
15צפיות
עם בצל מטוגן, ושמנת אלפרו או שמנת קשיו ביתית, או אפילו רביכה של קמח וחלב סויה.
הייתי מתבלת במעט טימין טרי ומעשירה עם תפוח אדמה קטן.
יש לי בבלוג מרק תפו"א וכרובית, מאוד מאוד עשיר וטעים, אפשר לשים פחות תפו"א ויותר כרובית ואז הוא יהיה קליל יותר. ממליצה בחום, הוא יוצא קרמי ועשיר.
איזה תחליף לחלמון שמתאים למאפים , בצקים
25/11/14 00:48
27צפיות
איזה תחליף לחלמון שמתאים למאפים , בצקים
יוגורט סויה
25/11/14 07:41
26צפיות
רסק תפוחים, בננה
במלוח אפשר לרסק טופו
החלמון הוא השומן ונותן למאפה רכות ושומן אז בהתאמה לתפקיד
אם זה להברשה על המאפה, אז...
25/11/14 09:47
20צפיות
אם הכוונה שלך היא לחלמון שמברישים על המאפה, ואז אפשר גם לזרות מעליו שומשום, אז יש כמה אפשרויות, והמוצלחות מביניהן (לדעתי) הן:
 
- להבריש עם סילאן. השומשום בציפוי נדבק אליו יפה, והוא מעניק צבע שחום למאפה.
- לערבב בקערית כף שמן זית עם כף חלב סויה. אפשר להוסיף גם פה מעט סילאן.
 
אם רוצים ציפוי מבריק אז אפשר לצפות את המאפה בסירופ סוכר לאחר שהוא יוצא מהתנור.
 
 
|*|נפתח פורום קשר משפחתי|*|
23/11/14 15:06
6צפיות
בואו לשפוך את הלב, לשוחח על המשפחה, לקטר על הדודה, לרכל על הגיסה, להתייעץ על סבתא בפורום קשר משפחתי:

http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...



בישולים לסופ"ש
59תגובות
20/11/14 13:47
191צפיות
אומרים שצפוי סופ"ש סוער במיוחד, אז מה כולם מתכננים להכין, חוץ מהחמין?
 

(המשך...)
אומרים שצפוי סופ"ש סוער במיוחד, אז מה כולם מתכננים להכין, חוץ מהחמין?
 
º
אני מחפשת תפריט לתזונה טבעונית דלת פחמימות
20/11/14 15:40
56צפיות
תפריט מסודר אין לי
20/11/14 16:02
106צפיות
עקרונות מנחים יהיו-
 
1. קודם כל לזכור שאין תזונה טבעונית ממש דלת פחמימות, יש כזו עם יותר פחמימות ויש כזו עם פחות
2. התמקדות בירקות אך לא כולל ירקות עמילניים (לא תפוחי אדמה, לא בטטות וכדומה). כרוב וחבריו יהיו דוגמה טובה.
3. קטניות במשורה (יהיה קשה להימנע מהם לגמרי כי הם בכל זאת מקור מצויין לנוטריינטים שיהיה קשה להשיג רק עם ירקות)
4. באופן כללי- להימנע או להפחית משמעותית בצריכת דגנים, בעיקר מוצרים כמו אורז
5. להימנע מפירות, לא כולל אבוקדו
6. לאכול אבוקדו וטחינה בכיף
7. להעלות צריכת אגוזים וגרעינים,
 
שים לב ששומנים הם יותר עתירי קלוריות מפחמימות אז כדאי לשים לב לכמה קלוריות אתה צורך בסך הכל אם יש לך בעיה של משקל גוף.
מה שמזכיר לי
20/11/14 17:06
123צפיות
שנתקלתי בעבר בטבעוני הסובל מסוכרת T1, והתפריט שלו מצומצם באופן משמעותי ל:
 
1. עלים ירוקים.
2. שאר ירקות דלי-קלוריות (כלומר, מלפפון ודומיו. גזר או סלק, לדוגמה, בעייתיים).
3. קטניות מונבטות בלבד.
4. אגוזים, זרעים ודומיהם - חופשי.
 
ואמרתי לעצמי - אם הוא מוכן לתפריט כזה - זוהי הוכחה חיה שהכול עניין של רצון. באמת (אני הייתי עושה את זה גם כן לו נדרשתי לכך).
והנה חולה סוכרת type 1
20/11/14 17:38
111צפיות
שאוכל תפריט הרבה יותר אטרקטיבי (בעיני) ומלא בפירות כבר שמונה שנים, הקטין את הצורך שלו בתרופות למינימום ומרגיש מעולה. מה שמראה שהפחד מפירות או מפחמימות מיותר, כשמקפידים על רמות שומן נמוכות.
 
 
(לא שזה סותר את זה שהכל עניין של רצון, כמובן)
הוא מכיר את המקרה של רובי.
22/11/14 09:23
76צפיות
והוא מוסיף שהוא מזועזע וטוען שהלה נצרך ליותר מדי מנות להזרקה בגלל התזונה שלו.
לא בטוחה שהבנתי
23/11/14 10:36
42צפיות
החבר שלך טוען שרובי משקר כבר שנים וצורך הרבה יותר תרופות ממה שהוא אומר?
רגע רגע,
23/11/14 11:11
46צפיות
1. הוא לא חבר.
 
2. הוא לא טוען דבר כזה, אלא מסתמך על מה שרובי עצמו טוען (כלומר, על מספר מנות האינסולין שלהן הלה נצרך).
מישהו כאן טוב בלהוריד כתמים?
19/11/14 18:14
69צפיות
או האם אתם מכירים פורום שאפשר לשאול שם על כתמים? (הבת שלי טינפה את הבגדים וכיבסתי פעם אחת כביסה רגילה ואחת עם קליה על הכתמים וכל הכתמים שם)
º
ממה הכתמים?
19/11/14 18:39
11צפיות
º
כנראה בוץ (לא הייתי נוכחת בעת ההתפלשות)
19/11/14 19:22
11צפיות
כן כן
22/11/14 09:19
45צפיות
יש סבון לבן מוצק שמיועד להסרת כתמים, והוא עבד לי מצויין. מרטיבים את האזור עם הכתם ומשפשפים טוב טוב עם הסבון הזה. מחכים 5 דקות ואז מכניסים למכונת כביסה לכביסה רגילה. זה מוריד כתמים עקשניים של שומן וכד'.
 
יש רק בעיה אחת עם הסבון הזה, והיא שהשפשוף מוריד גם קצת מהצבע של הבגד. אם הבגד לבן אז זה בסדר, אחרת צריך לשפשף ממש בעדינות.
 
אפשר להשיג את הסבון הזה בחנויות לחומרי ניקוי, ולפעמים בסופר, במחלקת חומרי הניקוי. יש חברה מסחרית שמוכרת אותו במחיר 15-20 ש"ח, אבל אפשר למצוא אותו גם בחנויות למוצרים מוזלים כמו "חנות השקל" ב-5 שקלים.
 
º
תודה
23/11/14 09:56
4צפיות
תנסי עם ספטיל.נדמה לי שעדיף למרוח על הכתמים לפני כביסה.
22/11/14 12:41
28צפיות
ממש לעבור כתם כתם.
 
לגבי פורומים:כדאי לעבור על רשימות פורומים בתפוז ווינט.ואחרים.יש פורומים שישמחו לעזור ולשתף במידע
ופטנטים במלחמה בכתמים..
.
 
 
º
תודה
23/11/14 09:56
4צפיות
קליניקת מעגלים - מומחים לפוריות ברפואה סינית

בעיות בפוריות?

רפואה סינית יכולה להיות הפתרון לפרטים היכנסו עכשיו >>>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה