לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים!

מטרת הפורום לשמש בית חם לכל מי שבוחר/ת בדרך התזונה הצמחונית/טבעונית על כל משמעויותיה, והשלכותיה.

הפורום פתוח לכולם, כל עוד שומרים על דיון תרבותי ומכבד. כל הודעה בגנות משתמש/ת ספציפי/ת ו/או בגנות דרך התזונה הצמחונית/טבעונית, תימחק והגולש יחסם.

כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו ונסיונו.

 נא לקרוא את תקנון הפורום שבמאמרים ואת תקנון הפורומים של תפוז בטרם הכתיבה בפורום.

נשמח שתישאר/י

* יש לקרוא את תקנון הפורום (במאמרים) לפני כתיבת הודעות.
* במידת האפשר, נא לשרשר מודעות על אירועים (מפגשי צמחונים, פעילויות וכד') זו לזו.
* גם דגים הם בעלי חיים. לכן, נא לא לבקש מתכונים לדגים.
המשך...
הודעה חדשה

מה מדביק עוגות במקום הביצים?
26/04/15 20:37
11צפיות
אז ככה אני בדיאטה נטולת גלוטן
 
עשיתי ניסיונות שכמעט הצליחו
לעוגת כוסמת-בננות.
 
כוסמת טחונה ובננות מעוכות וסוכר
הבעיה
העוגה יצאה פירותית (כמו קוסקוס)
 
זה יצא טוב כי זה
א. גילוי מדהים לקוסקוס כוסמת
ב.אני אוהבת עוגה פירורית
 
אבל..
עדיין אני רוצה עוגה לאפות שתהיה דביקה
כמו רגילה (ואז לתת לחברות שלי לטעום אותה )
 
אז מה יש לי בבית
זה עמילן כלשהו
וזרעי צ'יאה שקניתי לא מזמן ולא יודעת איך להשתמש בהם.
 
מה אתם אומרים/אומרות?
 
האם לשים זרעי ציאה? טחונים
אם כן מה הכמות
והאם זה ידביק את העוגה שלי?
 
וגם למומחיות שאלה
מה היחס הנכון בין הבננות לקמח (קמח הכוסמת שלי)
מה אוכלים היום?
26/04/15 12:44
21צפיות
שיירי קציצות שבבי סויה ואפונה שיצאו בשריות להפתיע
קציצות עדשים כתומות אפויות בתנור- נראה איך יצאו
שיירי אורז צהבהב אפוי
סלט גזר תפוח בצל סגול פטרוזיליה ברוטב רימונים סמיך
חומוס וטחינה עתירת שום
פרוסות חצילים מזולפות שמן זית וחומץ בלסמי קלויות בתנור ואחר כך במיץ לימון שום מגורר ומעט סילן
ולקינוח מלון ריחני ורדרד ומתוק באופן יוצא דופן
קציצות עדשים
הודעה זו מכילה תמונות
26/04/15 13:06
53צפיות
אפויות
ועם פטריות פורטו בלה
הודעה זו מכילה תמונות
26/04/15 13:09
45צפיות
מאודות על בצל מוזהב
אני יושבת מורעבת במשרד, הארוחת צהריית מתעכבת
26/04/15 13:23
36צפיות
ואת פשוט הרגת אותי סופית עם התמונות האלה....
º
...
26/04/15 14:38
7צפיות
אכלנו כבר אז נרגעתי... :)
26/04/15 15:31
25צפיות
הכל נראה מעולה אצלך...כל הכבוד!
º
26/04/15 16:26
2צפיות
אשמח מאוד מאוד מאוד
26/04/15 20:31
15צפיות
למתכון
בעייה קייצית- גלידה
26/04/15 18:58
32צפיות
לא טעים לי
לא טעים לי הפרווה האלה
לא טעים לי הפרות הגרוסים קרח
לא טעים לי הטופוטי גלידות האלה
 
אני מרגישה בדיאטה
ואני לא רוצה
אז בינתיים אין
 
רעיונות מישו משו?
אממ.. זה עניין של טעם
26/04/15 19:03
30צפיות
דווקא בשבילי בננה קפואה טחונה זה הפתרון לצורך בגלידה בלי להשמין יותר מדי.
אבל מה שאני כן אוהבת שנמצא בגירסה הפחות בריאה/דיאטתית זה את השילוב של גלידת שוקולד-קוקוס עם סורבה תות, שאני קונה בגלידריה ליד הבית שלי.
כאמור זה עניין של טעם
חג העצמאות
23/04/15 23:42
108צפיות
נחוג אצלנו עם
קציצות מעדשים ,קישואים,בצל וגזר, קמח מאש כמון למכביר ושורש כורכום.
סלט קייל עם אגוזי מקדמיה, גרעיני דלעת, קוביות תפוחי עץ, טבעות בצל דקיקות
סלט סלק אפוי בתנור חתוך לקוביות, שורש זנגויל מגורר, בצל קצוץ, צרור פטרוזיליה מקוצץ דק
תבשיל של קוביות דלורית, בצל, זוקיני, חמוציות, קשיו, גרעיני דלעת אפויים בתנור עם סילן שמן מלח
סלט כרוב לבן במיץ לימון שמן זית מלח
חומוס עם פפריקה ושמן זית
טחינה
אורז עם קוביות גזר וקארי
מרק ירקות כתומים וסלרי
ברי מזל אתם
24/04/15 07:28
83צפיות
אני ואחותי "חגגנו" אתמול במנגל הטבעוני.
חגיגה = המתנה של שעה בתור לכל דבר, תחילה כדי לקנות שוברים לאוכל ואחר כך תור לאוכל עצמו: המבורגר בתוך לחמניה יבשושית ללא רטבים (את הרטבים צריך לקחת בתור נפרד...)
 
וכל זה תחת הכותרת: "חוגגים ללא סבל".
בפעם הבאה - חגיגה צנועה עם משפחה וכמה חברים או בכלל לא.
 
ומכיוון שרשמית היום זה עדיין יום העצמאות אפשר עדיין לאחל - חג עצמאות שמח
 
פרצת לדלת פתוחה
24/04/15 09:28
71צפיות
אותי קשה מאד מאד למצוא בארועים עתירי משתתפים ואת בני משפחתי בכלל
חגגנו עם שני זוגות חברים ברגע ובנחת עם חיוכים וצחוקים ונעימות
 
כח עליון
25/04/15 04:45
70צפיות
התייחסות של עמרי פז למנגל הטבעוני:
 
º
שאפו למארגנים, אם לא לארגון, לפחות להתנצלות
25/04/15 04:48
25צפיות
º
25/04/15 04:49
7צפיות
בכלל, אם רוצים לארגן משהו
25/04/15 05:03
57צפיות
כמו למשל מפגש טבעוני לפעילי פורום תזונה צמחונית וטבעונית,   צריך לתת לאנשים רצינים שקוראים להם למשל מיקי או תמר להריץ את העניינים. ככה לא יהיה חסר מזון לאף אחד וכולם יהיו שמחים ושבעים.........
25/04/15 06:02
37צפיות
קראתי את ההתנצלות בעמוד. אני מעריכה את לקיחת האחריות שלהם וההתנצלות רק שגם בתגובתי העליתי נקודה למחשבה: כאשר שבוע שלם לפני יום העצמאות החזאים מדברים על גשם, סופות וכו', האם באמת שווה לקיים אירוע בכל מחיר?
אבל מילא, מה שהיה היה ונקווה שבפעם הבאה אכן יופקו הלקחים.
גם לבטל/לדחות זה לא פשוט
25/04/15 15:16
41צפיות
יכול להיות שלא יכלו לשנות את הזמנות האוכל, התעסקות עם החזרים כספיים, לא צפו שיהיו גם רוחות חזקות חוץ מהגשם וכו׳. אגב, יום לפני שחג התחזיות עוד דיברו על גשם בצון בבוקר שיגיע למרכז רק בשעות אחה״צ.
 
לגבי הארוע עצמו, הייתי במנגל הטבעוני פעם אחת בשנה שעברה, וזה הספיק לי, למרות שמבחינת מזג האוויר והתפעול היה מוצלח - האווירה של מסיבה טבעונית באמצע הררי גוויות מכל עבר הספיקה לי.
בשנה שעברה דווקא היה מוצלח מאוד
25/04/15 15:51
39צפיות
היה הרבה יותר מסודר, לא היו תורים מטורפים, אני אפילו זוכרת שאחרי שאכלתי עוד היה לי זמן לקנות עוד תלוש + פריטי מזון מסוימים ובין לבין אפילו להיכנס להרצאה או שתיים.
במקרה הזה בגלל התורים המטורפים, כשסוף סוף הגעתי לעמדת התשלום קניתי מראש תלושים למה שרציתי כי לא העליתי על דעתי לעמוד שוב בשני תורים כדי לקנות דבר נוסף אם ארצה.
וסדנאות גם אם לא היו מתבטלות, למי היה זמן למשהו אחר כשרוב הזמן מתבזבז על עמידה בתור לאוכל?
אבל אוקיי, אני מבינה שזאת הייתה פאשלה מתוך כוח עליון כדבריך, מקווה שבפעמים הבאות הלקחים יופקו.
 
אגב, ספציפית במקום הזה שבו נעשה האירוע הנוכחי לא היו ריחות של גופות ממנגלים סמוכים כי זה היה מקום סגור (מוקף בגדר) ונפרד ממקומות אחרים.
למי שמחפש אשמים
25/04/15 18:03
50צפיות
לא מחפשת אשמים, כמו שאמרת, כוח עליון
25/04/15 18:15
38צפיות
אני לא יודעת מה הסיבה שעיריית רעננה החליטה להעביר את המנגל למתחם הסגור אבל האמת שאלמלא מזג האוויר, זה דווקא היה יכול להיות לטובתנו, רחוק מהמנגלים האחרים ומריח הבשר החרוך.
ולמרות הכל אני חושבת שזה היה נכון לנתק את החשמל, לאור תנאי מזג האוויר זה באמת היה יכול להיות מסוכן.
חבל שהכל קרה ברגע האחרון אבל כפי שכתבתי, מכל דבר לומדים.
אהמ...
26/04/15 16:41
12צפיות
הכותרת לא כוונה אליך, אלא באופן כללי בגלל כמות התגובות השליליות שהופיעו בפייס. מתנצל אם הובנתי לא נכון.
ועוד תגובה (משעשעת)
25/04/15 18:04
51צפיות
ממה שקצת קראתי (ולא הייתי, אז לקחת את דברי עם קילו מלח)
25/04/15 18:42
47צפיות
מדובר היה בקצת יותר פישול באירגון מאשר רמת כח עליון. היו בעיות בארגון ופער בין המובטח לצפוי (גם ללא סיפור מזג האויר). העניין הוא שמותר לפעמים לטעות ולפשל, אבל ללמוד לעתיד בלי בושה ובעיקר להיות כנים ולהתנצל כמו שאכן הבחור עשה. כמו שמישהי בתגובות כתבה:
“I've missed more than 9000 shots in my career. I've lost almost 300 games. 26 times, I've been trusted to take the game winning shot and missed. I've failed over and over and over again in my life. And that is why I succeed.” 
― Michael Jordan
אם יש משהו שכן היה תלוי במארגנים
25/04/15 19:14
35צפיות
זה באמת שלא היה מספיק אוכל לכולם ובזה באמת אי אפשר להאשים את מזג האוויר. חלק מהמירמור (המוצדק) שהיה מהאירוע הוא העובדה שאחרי המתנה ארוכה של לפחות שעה בתור אנשים גילו שלא נשאר אוכל או שלא נשארו הדברים שהם רצו.
ככה זה היה כשאני ואחותי עמדנו בתור הארוך, אחותי רצתה להזמין נקניקיה ובסופו של דבר נשאר רק המבורגר.
מה שהמארגנים כן צריכים ללמוד מזה הוא שכאשר צפויים להגיע לאירוע כ-4,000 איש, יש להיערך בהתאם ולהכין לפחות 5,000 מנות.
מה שכן, אני מודה, ההמבורגר והמוס שאכלתי באמת היו טעימים.
מאוד מסכימה איתך.
25/04/15 21:54
27צפיות
דיברו על מזג האוויר שבוע לפני, ניתן היה לארגן גנרטורים.
 
את המחסור באוכל ניצן היה למנוע בקלות,  הרי הכרטיסים נמכרו מראש ומספר הנוכחים היה ידוע.
 
עניין התורים הארוכים לצערי בעייתי וקורה בכל אירוע המוני, אפשר היה לפתוח יות עמדות וגם לא להפריד את עמדת הרטבים ולהכריח את הכנשים לעמוד שוב.
 
 
 
אני אומנם צמחונית אבל הבנתי את העס של האנשים שקיבלו חובאת מתכוים עם חלב ובייצים.
 
גם כני הייתי מתרגסת טם הייתי מקהלת באירוע צמחוני מתכונים עם בשר...האירוע הוגדר כטבעוני ולא צמחוני ולכן זה לא היה צריך לקרות.
 
 
 
אני בטוחה שהמארגנים היו מלאי כוונות טובות ועבדו קשה א-ב-ל כשמארגנים אירוע המוני ב-ת-ש-ל-ו-ם והוא סובלמכשלים רבים ואנשים רבים מתאכזבים, מישהו צריך לקחת אחריות ולהתנצל.אין בזה שום דבר משפיל, להפך.
 
 
 
האמת שאותן תלונות זכורות לי גם מהשנה שעברה- תורים ארוכים, מכירים גבוהים ומחסור באוכל.  כל אלה  וגם המרחק (אני מראשון) וגם הלימודים (תואר שני מקולל) מנעו ממני להגיע.
 
אני מניחה שאם הייתי באה ועומדת בפקקים ואז עוברת את כל מה שתואר, גם אני הייתי כועסת ומאוכזבת...
 
 
פלאפל!
הודעה זו מכילה תמונות
24/04/15 09:07
92צפיות
כמו בילדות, לפני שידענו מה זה מנגל
הפלאפל, הפיתות והטחינה תוצרת בית
היו גם יתדות תפ״א בתנור, קציצות מחומוס אתיופי (שאחי הכין), סלט חיטה
פעם ראשונה שהכנתי פלאפל, התפלאתי כמה זה קל. צפויים שדורים חוזרים!
ולקינוח סניקרס טבעוני
הודעה זו מכילה תמונות
24/04/15 09:19
92צפיות
בשתי גרסאות!
בגרסה של ליידיבאג כנראה פישלתי בהקפדה על ההוראות, ווכל הקרמל נזל! הגשתי קופסא של קוביות ביסקוויט ושוקולד על מצע קרמל מתוק. אתם יכולים לתאר לעצמכם את ההערות והדימויים שהועלו מסביב לשולחן, אבל במבחן התוצאה: כמעט ולא נשאר.
הגרסה השנייה, של אורי שביט, שבה מכינים ״פרלינים״ משוקולד מומס ממולא במלית של חמאת בוטנים מממותקת.
אני הכנתי מלית מכמויות שוות של חמאת בוטנים וממרח לוטוס. שוס עולמי. מזכיר  ״ריסס״ רק יותר טעים.
בסוף, כשנשאר קצת שוקולד מומס וקצת מלית, ערבבתי ביחד והקפאתי כך. גם לזה  צפויים שידורים חוזרים רבים מאד
ואת בוודאי חושבת
24/04/15 09:26
65צפיות
שהפרלינים הללו יעברו ככה בלי הפניה למתכון +השינויים שלך?...
אני לא אוכל לשלב לוטוס ,אולי חלק כן וחלק לא כי יש בו גלוטן....
 
בכל זאת- אנא ממך  הבי המתכון ותבורכי
זה התכון של אורי שביט
24/04/15 09:40
56צפיות
והוא נטול גלוטן, אז לא תהיה לך בעייה!
 
 
אני החלטתי להכין חצי כמות - החלטה משונה!- אז לקחתי כמויות שוות של חמאת בוטנים ולוטוס: פשוט ספרתי חצי כפית מזה וחצי כפית מזה ל15 פרלינים בתבנית השקעים.פלוס כף סירופ אגבה שבדיעבד היה מיותר, ובכל זאת יצא יותר מדי... אז הבאתי גם תבניות אישיות של פרלינים, ובסוף כשזה לא נגמר ולא היתה לי סבלנות, ערבבתי הכול והקפאתי.
 
קצת בלגן במטבח כשממיסים את השוקולד וממלאים ומרוקנים את התבנית לשכבה הראשונה, זה מוסבר בלינק מעל, אבל שווה את זה.
הקפדתי להמיס שוקולד ואז להוסיף לו כמה קוביות שוקולד שלם ולערבב להמסה, מתוך מחשבה שזה סוג של טימפרור
º
24/04/15 18:16
3צפיות
מה זה חומוס אתיופי?
24/04/15 09:23
53צפיות
ולטעמי כל קציצה מטוגנת מקטנות גוסות גס בתיבול המתאים זה פלאפל
הקציצות הלימוניות היו אפויות
24/04/15 09:43
59צפיות
אחי קנה כל מיני חידושים בחנות אתיופית, ביניהם החומוס הזה שקוראים לו שימברה. זה נקרא גם חומוס שחור.  הוא הכין - מעדן.
זו פעם ראשונה שהכנתי פלאפל, חשבתי שזה ממש סיפור ומסתבר שקלי קלות
הנבטתי אתת חומוסים, והקפאתי חלק מהעיסה לעתיד הקרוב
כמוני והפיתות
24/04/15 18:17
34צפיות
איך הוא הכין? מטוגנות כמו פלאפל?
º
24/04/15 15:30
3צפיות
גם אצלנו היה פלאפל!
26/04/15 10:24
22צפיות
פעם ראשונה שעשיתי ויצא מאד נחמד עם קצת מקום לשיפור (שיהיה מעניין)
בנוסף היה תבשיל חומוס עם חציל ועגבניות,
עלי מנגולד וסלק ממולאים בורגול ברוטב חמצמץ,
סלט ברוקולי ושומר
סלט סלק
אורז מלא עם אורז פראי
"שווארמה" של זוקיני פטריות ובצל
ועוד דברים טובים שהביאה המשפחה: טחינה עם גרגרי חומוס, ירקות בתנור, וגם כמה סלטים קנויים
ולקינוח תותים טריים ועוגת גזר ועוגת תפוחים (לא טבעונית, אבל דווח שטעימה מאד) שהכינה אחייניתי המוכשרת בת ה-12
מה לסופ"ש?
24/04/15 10:13
42צפיות
מפאת חוסר זמן/אנרגיות/יכולת של המעורבים, נקפוץ מחר בבוקר לאבו חסן ונביא לבית של אמא שלי חומוס מסבחה טרי, בייגלה חם, נכין כמה סלטים שיקשטו את החומוס - ובזה נגמר הסיפור  
 
מה אצלכם?
אצלנו
24/04/15 17:59
65צפיות
פיתות
פעם ראשונה שאני מכינה מתוך הנחה מוטעית שזה ספור וראה זה פלא , לא ספור וגם מצליח וגם כולם אוהבים!
לידן -
טחינה עתירת שום ומצלימון
סלט קייל ירוק- מלפפונים, נענע, זרעי דלעת,בצל ירוק. רוטב מיצלימון, חומץ בן יין, שמן זית ,מלח , פלפל שחור
קוביות תפוחי אדמה קטנטנות מעורבבות בבצל קצוץ וקוביות משיירי דלורית, הרבה תבלינים, שמן זית ולתנור
קציצות משבבי סויה, סלרי בצל ופטרוזילה במעבד מזון, אפונה זעירה וקמח חומוס
גזר מרוסק, תפוח עץ פינק ליידי מרוסק, בצל סגול קצוץ קטן, רכז רימונים, מלח, פלפל שחור, מעט שמן זית
מלוא חופניים פטריות מקוצצות קטן מאודות במחבת על בצל צהוב
פרוסות חציל מוברשות בתערובת חומץ בן יין ושמן זית עם מעט מלח גס, בתנור
נתחוני טופו אפויים ברוטב חלב קוקוס, חמאת בוטנים, ריחן סגול, שום, בצל ירוק, פלפלת חריפה. מעל פרוסות עגבניה טריה.
חומוס קנוי מהכפר השכן
בתנור עוגה הפוכה הפעם עם דובדבנים - נ"ג ועם קצף מי חומוס
 

 
º
ככה זה מתחיל
הודעה זו מכילה תמונות
24/04/15 18:04
72צפיות
º
ואז בענין של דקות
הודעה זו מכילה תמונות
24/04/15 18:06
66צפיות
º
ובסוף
הודעה זו מכילה תמונות
24/04/15 18:10
67צפיות
º
וגם
הודעה זו מכילה תמונות
24/04/15 18:12
69צפיות
איזה יופי, ומצחיק שהכנת פיתות
25/04/15 07:10
56צפיות
כי שלשום בערב נתקענו בלי לחם ובלי פיתות ובלי אוכל מבושל, ובקיצור בלי אוכל. השעה כבר היתה מאוחרת בשביל לקנות איפשהו במרחק סביר אז בזמן שהנקתי הנחיתי את הבנזוג להכין בצק ובתוך שעה היו לנו פיתות הלכתי על מתכון של פיתות שמטגנים במחבת (בלי שמן כמובן), שלא מצריך התפחות ועניינים, רק מנוחה קצרה לבצק. יצא ממש טעים וכיפי. הבנזוג היה בהלם שזה יצא מהידיים שלו
הקפאה של קרם קוקוס
21/04/15 14:07
66צפיות
שלום,

ניסיתי להקפיא פעמיים קרם קוקוס שבוע שעבר.
לאחר ההפשרה המרקם היה דומה מאד למי/חלב קוקוס ומאד גרגירי, בטוח לא במרקם או בטעם של קרם הקוקוס.
זה עומד בניגוד לכל מה שקראתי על הקפאה של המוצר.
הקפאתי אגב בתוך הקופסא המקורית, להבא נקפיא בתבנית של קרחונים, אבל לא מכאן נובעת הבעיה.
השאלה כמובן איפה הבעיה?
21/04/15 14:08
50צפיות
למען הסר ספק מדובר על קרם 17% שומן

תודה
זה בגלל שלא אמורים להקפיא אותו
24/04/15 10:11
49צפיות
אלא רק לשים במקרר, ואז שכבת השומן נפרדת מהנוזל, ואפשר להשתמש בה למה שרוצים.
בהקפאה זה לא שונה מכל נוזל אחר - זה קופא לקרחון...
טוב, אז ניסיתי את נשיקות המרנג ממי חומוס
21/04/15 10:00
121צפיות
יצא מעולה! הכנתי ממי חומוס שבישלתי בעצמי, יצאו קלות ויבשות כמו שאף פעם לא יצאו לי עם ביצים בעברי האומניבורי...
ועכשיו מיד עולה השאלה - אם זה כל כך מוצלח איך מנצלים את זה הלאה? חשבתי למשל על עוגות גבינה (טבעונית כמובן) אפויות - שבלי ביצים קשה לעשות אותן קלות ואוריריות כמו אלו של אמא שלי שאני זוכרת כל כך לטובה, ובגרסתן הטבעונית הן תמיד יותר רטובות וכבדות, או על מתכון לעוגת שוקולד של אמא שלי שפעם הייתי עושה הרבה ושיוצאת אורירית ונימוחה, ויש בו קצף משש ביצים(!).
אשמח לשמוע אם מישהו כבר ניסה דבר כזה ואיך זה עבד לו, וגם עזרה בחשיבה על איך לחשב פחות או יותר קצף מאיזו כמות של מי חומוס נחוצה לעוגה כזו. אתמול עשיתי קצף מ-250 מ"ל מי חומוס וכוס סוכר (יצא טיפה מתוק מדי) ויצאה כמות גדולה מאד של קצף, בערך 2/3 קערת בלנדר לא קטנה.
אז ככה
21/04/15 10:23
109צפיות
לכוס מים 2/3 כוס סוכר זה מספיק
לגבי הכמות היא שוות ערך ל-5 ביצים גדולות
אנחנו התחלנו לאפות עם הקצף הזה במקום ביצים בעוגות, אבקת אפיה נדרשת . זה עובד להפליא כאשר במקום החלמון אנחנו מכניסים לתערובת רבוב של שקדיה ורסק תפוחים.
כמו עם ביצים לעיתים זה נופל, אין לימושג עדיין מדוע, יכוליות שצריך חום נמוך יותר ליותר זמן כמו עם נשיקות.
מומחים אומרים שתוספת קורנפלור לקצף עושה את העבודה
21/04/15 11:20
88צפיות
לא יודע כמויות ולא ניסיתי עדין, אבל לאחר היום הקשה העומד לפני (ולפני רבים) אתחיל בנסיונות.
21/04/15 12:06
43צפיות
וגם
תודה
21/04/15 12:40
53צפיות
אנסה ואדווח. הוספתי כפית קורנפלור וכמה טיפות לימון לקצף, ולמרות שלא התקשה כמו קצף ביצים, היה מאד יציב ולא הייתה בעיה לעבוד איתו. עוגת גבינה ניסית, או רק עוגות בחושות?
ניסיתי עם
21/04/15 13:26
48צפיות
שוקולד על בסיס קצף ותערובת שיש בה שוקולד לרוב ושומן קוקוס ומעט קמח שקדים
º
אפשר לקבל מתכון שלם לעוגה?
22/04/15 11:03
6צפיות
º
איזו עוגה?
26/04/15 16:28
2צפיות
º
כל עוגה טבעונית מוצלחת שבה השתמשת ב"טריק"
27/04/15 07:09
2צפיות
קורט מלח עוזר לייצב קצף ביצים
23/04/15 01:43
40צפיות
אין לי מושג אם זה יעבוד כאן, אבל שווה לנסות
חליטת זרעי גדילן
20/04/15 19:46
61צפיות
שלום לכולם
 
אני כרגע בתהליך ניקוי רעלים מהגוף.
אני רוצה להתחיל לשתות חליטות של זרעי הגדילן, אספתי לא מעט מהם וכרגע רק נותר להרתיח מים ולשתות. אבל איך בעצם?
פשוט להוסיף אותם שלמים למים? לכתוש קודם ואז להוסיף? ובכלל כמה זרעים מומלצים בכל חליטה?
ושאלה אחרונה, האם כדאי לחלוט אותם לבד או שאפשר לשלב אותם ביחד עם חליטות שונות?
 
תודה רבה למשיבים
לא יודע לגבי גדילן
20/04/15 20:02
65צפיות
אבל אני רק אציין שאתה לא רק כרגע בתהליך ניקוי רעלים, אלא אתה תמיד בתהליך ניקוי רעלים, 24 שעות ביממה, בין אם אם תוסיף חליטת גדילן או לא. השם ״ניקוי רעלים״ שאנשים הוסיפו לשפה הטיפולית (לא אתה, אלא מטפלים שונים) הוא אמנם שם מושך, אבל אינו מבוסס, בלשון המעטה.
º
מי כן יודע?
20/04/15 20:39
11צפיות
אני מניח שבקבוצות פייסבוק של ניו אייג׳
21/04/15 02:18
49צפיות
למיניהן. אם בתפוז, אולי בפורום רפואה משלימה או הורות טבעית
מי יודע?...גוגל יודע !
21/04/15 04:57
49צפיות
 
הערה: אני לא אחראי למה שכתוב שם.
אני הייתי פונה למומחה בצמחי מרפא
21/04/15 07:24
46צפיות
כדוגמת ניר אברהם הירושלמי או שרון קוצר בצפון
אנשים שלמדו באוניברסיטה על צמחים ואחר כך התמחו בצמחי מרפא
יש כאלה כאן
º
אצלנו לארוחת ערב היום
הודעה זו מכילה תמונות
20/04/15 18:39
187צפיות
זה נראה מעולה, אבל בחייאת שימי גם תמונה של הטארט טאטן
20/04/15 20:04
76צפיות
כדי שכולנו נרייר פה
טארט טאטן תמיד מזכיר לי את שיר הטרטא טרטנטא ...
21/04/15 05:08
71צפיות
º
איך אהבתי אותו!!!!
21/04/15 11:55
11צפיות
º
העוגה, הפוכה משאריות אפרסקים ואננס לתיגבור
הודעה זו מכילה תמונות
20/04/15 22:05
131צפיות
רעיונות לארוחת בוקר וערב ?
18/04/15 11:51
97צפיות
אני אומנם לא טבעוני (מקווה שאתקבל יפה כאן בנתיים ).
אני מחפש המלצות לארוחות בוקר מזינות אפשריות, שלא כולל מוצרי חלב.
חשוב שיהיה להם ערכי תזונתיים טובים כולל חלבון, ושיהיה אפשר להכניס אותם לסנוויץ' בין שתי פרוסות לחם.
 
וארוחת ערב גם כן,
יש לכם רעיונות לארוחות מזינות וטובות? חשוב שלא ידרוש הרבה זמן של הכנה, עד חצי שעה כזה.
שיהיה מזין.
 
תודה מראש.
ממרחים עתירי חלבון
18/04/15 18:12
93צפיות
יחד עם ירקות פרוסים זה מעולה לכריך
נניח חומוס
ממרח טופו ועשבי תיבול
ממרק שקדים ושום
פרוסות דקיקות של טופו עם טפנד זיתים ירקות וזילופי טחינה
 
אבל צריך להתאמץ ולהכין מה למרוח
לביבות ירק מעורבות בקמח חומוס שגם מדביק אותן  מתאימות מאד לכריך עם מטבוחה ופרוסות ירקות למינהם
 
חביתת חומוס עם הרבה ירוקים ובצל מטוגן  מתאימה לכריך
 
לארוחות ערב פסטה עם ירקות חתוכים קטן מוקפצים עם קוביות טופו ותבלינים , שום ורוטב סויה ומעט שמן שומשום
 
אורז עם עדשים ובצל מטוגן
 
גרגרי חומוס מבושלים בסיר לחץ עם ירוקים ועוד ירקות ובצל חי או מבושל מוגשים חם או קר לצד קוסקוס מלא
 
פסטה עם רוטב שמכיל עדשים או כל קטניה אחרת
 
סלט עדשים מכמה צבעים עם קרוטונים והרבה שום
 
תודה על הרעיונות.. יבחנו בהתאם
20/04/15 09:18
30צפיות
מוזמן להוסיף..
ברוך הבא
18/04/15 19:22
61צפיות
שקשוקת טופו -
אפשר להכין מראש ולחמם במיקרו/מחבת. בעיקרון עושים את רוטב השקשוקה שאתה אוהב ומפוררים טופו לתוכו, יש גם מלח שנקרא קאלה נאמק שיש לו ריח וטעם גופרתיים שמזכירים ביצה.
 
אפשר להכין קציצות ולהכניס לכריך, כאן יש כמה מתכונים לקציצות טבעוניות:
 
דייסת שיבולת שועל עם חלב סויה או מים + כף שקדיה, אפשר להכין במיקרו במס' דקות. אפשר להוסיף זרעי צ'יה ואגוזי מלך.
 
זה מה שעולה לי לראש כרגע :)
 
היי מירב
20/04/15 09:19
32צפיות
מצטער על הבורות אבל טופו.. מעולם לא אכלתי... יודע איך זה נראה וזהו.
מה הטעם של הדבר הזה? ומה הערכים התזונתיים ידוע לך?
 
ואת מוזמנת להוסיף, אולי כעת יש ברשותך רעיונות חדשים..
תודה
וולקאם
18/04/15 22:22
79צפיות
בכריך של הבוקר אפשר לשים גבינת סויה (עדיף ביתית, יותר בריא ופחות משמין), טופו ששרה במים עם לימון ומלח (דומה לבולגרית) עם ממרח וירקות, ממרח חומוס, ממרח עדשים וטחינה (דומה לחומוס בטעם), טחינה וירקות, לביבת ירק עם עדשים או קמח חומוס + ממרח, וכמה אגוזים ליד או בתוך הכריך.
 
ארוחות ערב מהירות:
חציל בתנור ועליו טחינה וגרגרי חומוס וסלט ליד
ירקות בתנור בשמן זית ותבלינים + לחם קלוי וממרח כלשהו
לביבות ירק ו/או קטניות עם סלט
סלט ירקות שמכיל גם גרגרי חומוס או עדשים, קרוטונים או קרעי לחם, או אורז/קוסקוס/פסטה מלאים
פסטה מקמח מלא עם רוטב לבחירתך
מיני-פשטידה מירקות וקמח עדשים/חומוס או פשטידה גדולה שפשוט מכינים פעם בכמה ימים וכל פעם אוכלים ממנה קצת
סלט גריסים עם ירקות ועלים ירוקים
ירקות מוקפצים במחבת עם קוביות טופו ברוטב סויה וסילאן
לקט ירקות קפוא מאודה עם שמן מלח ושום כתוש, אפשר לאכול עם קוסקוס או אורז או פסטה, או תפוחי אדמה אפויים
סלט תפוחי אדמה
פיתה מקמח מלא מרוחה בממרח פסטו ועליו מלא מלא ירקות, ולתנור כמו פיצה
הרבה רעיונות..תודה!!
20/04/15 09:25
52צפיות
אשמח לשמוע עודעל ממרחים טבעוניים? אילו קיימים? בעלי ערכים תזונתיים טובים..
ועם מה אפשר לאכול עדשים לדוגמה?
 
מה מחליף את מנת הבשר נניח בטבעונות בצהריים?
נתתי לא מעט דוגמאות לממרחים טבעוניים
20/04/15 12:57
52צפיות
שלדעתי שווה לנסות, כולם בעלי ערכים תזונתיים טובים.
עדשים יש מלא סוגים ואפשר גם לאכול אותן במלא דרכים. מעדשים כתומות אפשר להכין ממרח ביחד עם טחינה ודלורית, יוצא טעים, יש מתכון בבלוג שלי שבחתימה. אפשר גם להוסיף אותן לרוטב עגבניות או לאורז והן "נמסות" בפנים. אפשר להכין מג'דרה מעדשים ירקות או שחורות, דאל (תבשיל הודי) או כל תבשיל עדשים אחר. אפשר לבשל עדשים שחורות ולהוסיף לסלט או להכין מהן סלט ביחד עם עלים ירוקים, עגבניות והרבה מיץ לימון, שמן זית ומלח וקצת שום. אפשר גם להשרות את העדשים, ולטחון במעבד מזון ביחד עם ירקות, ולהכין מזה קציצות שאפשר לאכול ככה או בתוך כריך.
לבשר אין תחליף אחד לאחד, צריך לאכול מגוון ורצוי לשלב קטניות ביחד עם ירקות ודגנים. מג'דרה + סלט או ירקות מבושלים/מאודים/צלויים זו דוגמה טובה לארוחה מאוזנת. עדיף אורז מלא, כמובן, אבל בקטנה.. דוגמה נוספת: קוסקוס (מלא) עם מרק ירקות וגרגרי חומוס. תבשיל שעועית אדומה ברוטב עגבניות עם "טחון מן הצומח" של טבעול (כמו בשר טחון), על גבי אורז/פסטה/קוסקוס. ירקות ממולאים בבורגול, עדשים וירקות. וכן הלאה
ארוחת קונדומים
19/04/15 03:26
152צפיות
משום מה, תוך כדי שאני תוהה איך לנצל את ארבע הפטריות האחרונות שנותרו במקרר, קלטתי שכבר עבר המון זמן מאז שהכנתי קונדומים ממולאים, הידועים גם בכינוי דפי אורז או ספרינג רולז.
 
מהר מהר הזהבתי בצל ושום, הוספתי את הפטריות קצוצות דק ותיבלתי בכמון, כורכום, ופפריקה (והרבה!), טיפונת רסק עגבניות ומיד למילוי של דפי אורז.
 
בצד הקריר יותר, צליתי מעט קוביות טופו, גיפררתי גזרים, כפיתי מעט אבוקדו, קיסמתי מלפפון, וכל אלו בתוספת של מעט טחינה מילאו סט שני של דפי אורז. 
 
יאמי
אוח שזה טעים!
19/04/15 07:31
82צפיות
הצעה לשידרוג- רוטב שעשוי מסויה (נ"ג) מירין קצת ג'ינגר טרי על זסטר וטיפטיפה סילאן או מייפל- אין דברים כאלה
אפשר שום, אפשר טיפטיפה שמן שומשום כהה
 
אוח החיים הטובים
חחחחחחחחחח בהתחלה הייתי בטוחה שמדובר בטעות כתיב :)
19/04/15 14:35
80צפיות
נשמע ממש טעים...
יש משלוחים לראשון??...
º
אז תגיד "קונדומים בטעמים"...
19/04/15 21:29
21צפיות
º
19/04/15 21:35
7צפיות
בישול למען ניצולי שואה נזקקים-מטרה חשובה!
18/04/15 20:11
39צפיות
שוב ושוב אנחנו מנסים לסייע במעט שיש ביכולתנו לניצולי שואה בשלבים האחרונים של מחלת הסרטן
"כל מה שיבקשו" אומרות הדיאטניות "רק שיכניסו קלוריות לגוף"
הבקשה עכשיו היא לגלידה מפטל אמיתי או אוכמניות, או מיץ פירות יער או חמוציות אמיתיות, מעוך היטב כי אין כוח ללעוס.
לא מתוק
וגם מרק עוף טבעי וירקות ואיטריות שעבר טחינה כך שהפך נוזלי לחלוטין.
מי שיכול/ה להכין ולהביא במרכז הארץ (בתי חולים ומוסדות סיעודיים)
או להביא לאחד המתנדבים שיביאו לניצולים
המתנדבים ב:לוד, נתניה, הרצליה, תל אביב, רמת גן, פתח תקווה
אנא שתפו
אנא פנו בפרטי 
https://www.facebook.com/aihhs ;
במייל help1945@gmail.com
בישולים לסופ"ש
17/04/15 10:06
56צפיות
מה בתכנון? 
 
בדחילו ורחימו
17/04/15 19:04
93צפיות
ממש ברגע האחרון, אחרי שעד אחה"צ לא היה לי שומושג וחוץ משני חצילים בתנור לא ידעתי מה ומי
 
סלט עדשים חומים ושחורים שבושלו עם גרעיני חמניה, לזה הוסף בצל קצוץ, עלי סלרי קצוצים דקדק, חמוציות, שקדים ופקאנים קלויים במלח שנטחנו גס, פילה לימון כבוש ביתי קצוץ ,כמון, סילן, מיצלימון ומעט שמן זית.
 
סלט קייל עם אוכמניות מיובשות, שבבי שקדים, גרעיני דלעת, קוביות תפוחי עץ ואבוקדו ששרו במיץ לימון, טבעות בצל דקיקות, מלח, שמן מיץ לימון, מייפל, חומץ בן יין משובח.
 
סלט ירקות ישראלי מכל הצבעים.
 
טחינה.
 
מפרום תחתיות ארטישוק במלית עדשים כתומות, גזר, בצל,שורש כורכום וקמח מאש. עם קציצות מאותה תערובת, מונחות על מצע קוביות בצל ודלורית מתובלות בקינמון, חאוויג', מלח ופלפל שחור.
 
ארטישוקים שבושלו במים עם איולי קשיו לאוהבי הז'אנר.
 
אורז עם הפתעות .
 
פירה שנשאר מאתמול ועליו תועפות בצל מטוגן וקוביות קטנות של דלורית.
 
קציצות שבבי סויה שנשארו מאתמול, בושלו עם הרבה הרבה עלי סלרי.
 
סלט תירס ואפונה עדינה עם קוביות קטנות של טופו שהוקפץ ברוטב סויה וג'ינג'ר.
 
סלט חצילים קלויים בתנור טחונים עם ירק שום סילן ושקדיה
 
לקינוח? עדיין אין מושג
אולי טפיוקה אולי סחלב ואולי לא
ארטישוק אורגני משובח
הודעה זו מכילה תמונות
17/04/15 21:09
132צפיות
הוגש עם איולי קשיו
חברים שלו תרמו תחתיות ובושלו כמו מפרום בסיר עם ירקות וקציצות עדשים
מפרום וקציצות
הודעה זו מכילה תמונות
17/04/15 21:18
125צפיות
מתחת לרוטב ירקות
º
סלט עדשים
הודעה זו מכילה תמונות
17/04/15 21:14
116צפיות
אז כאן
17/04/15 19:05
89צפיות
יש כבר פסטה ברוטב שמנת סויה, ערמונים ויין לבן
תבשיל קישואים בעגבניות טריות ושום ירוק
תפו"א בתנור
גבינת סויה, מיונז ורוטב לבן לסלטים להמשך השבוע
יש גם מאתמול ברוקולי ושעועית ירוקה ברוטב חמצמץ
 
מחר בשאיפה להכין גם פטריות צלויות בתנור, וסלט חצילים בתחמיץ
אולי גם קוסקוס מלא או אורז, שיהיה עם מה לאכול את הקישואים
 
 
בא לי גם עוגה אבל אין יותר כח וזמן
והיום?
18/04/15 10:48
60צפיות
חומוס! מרחשש סיר הלחץ ובו חומוסים ששרו 24 שעות. ככה יהיו לנו גם חומוס וגם מי חומוס לקצף לאפיה!
קישורים על טבעונים מאופזים, ומספר הטבעונים
14/04/15 21:37
154צפיות
2 קישורים: האחד מכתבו של יצחק קדמן למשרד הבריאות, ציטוט 2 הפסקאות הראשונות:
"לאחרונה הופנתה תשומת לבנו לתופעה אפשרית של עליה באישפוזים במרכזים להפרעות אכילה בעיקר עקב אנורקסיה ובבתי חולים פסיכיאטריים עקב דכאונות המחייבים טיפול קליני ולעיתים אישפוז.
 
רוב הרופאים עמם שוחחנו העלו את האפשרות כי יש קשר בין תופעות של אנורקסיה ודכאונות לבין טבעונות או פרשנות אופנתית ולא נכונה של טבעונות". ד"ר קדמן אומר שזה לא בטוח, והוא לא נגד טבעונות, אלא צריך לבדוק אם זו טבעונות שנעשית תוך הקפדה על כללים הכרחיים.
קישור שני, היתה בעקבות זה כתבה בYNET  חשש: טבעונות גורמת לדיכאון ואנורקסיה בילדים, הכתבה מדברת על "עשרות ילדים טבעונים אושפזו בחודשים האחרונים במחלקות להפרעות אכילה ובריאות הנפש".
 
קישור נוסף, מכתב  תשובת ראש מטה שר הביטחון - לח"כ תמר זנדברג - קשיים של חיילים טבעונים בצה"ל - מפורט שם הנוהל המתגבש. כמה חיילי חובה יש שזכאים לכלכלה כטבעונים ? חשבתם שאלפים ? עשרות אלפים ?. התשובה  539. מסופר במכתב גם מה המדיניות המתוכננת של צה"ל בנושא.
 
למען הקוראים השקטים
17/04/15 19:12
140צפיות
כמובן שהפרסום לא זוכה לתגובות, משום שמדובר בידוע ומוכר שמדי פעם בא לכן עם כל מיני דברים נגד טבעונות וצמחונות [דברים שתמיד לא מחזיקים מים ותמיד מקבלים הסברים ארוכים וטובים למה הם לא נכונים].
 
הפעם אהיה אני זאת שעונה באריכות לטענות.
 
טענה ראשונה היא שאנורקסיה ו/או הפרעות אכילה אחרות יכולות להיגרם כתוצאה מטבעונות.
יש לטענה זאת שני חצים לא קשורים:
1. טבעונות גורמת להפרעות אכילה כי רואים שיש הרבה מופרעי אכילה [מהסוג אנורקסיה] שהם גם טבעונים.
2. טבעונות גורמת הפרעות אכילה כי מחסור בויטמין כלשהו גורם למוח להשתבש.
 
עכשיו ברור לכל שמספר 1 היא טענה שקל להפריך- יכול להיות שאנורקסים מוצאים איזשהו חיזוק סביבתי מעוות [בראשם שלהם הוא מעוות] לזה שהם לא אוכלים מוצרים מהחי, אבל הם פשוט עושים את זה כדי לקבל גושפנקה על זה שיש עוד מאכלים שהם "אסורים" מבחינתם. אני מכירה את זה ממקור ראשון. אם זה לא היה אסור, אז משהו אחר היה התירוץ למה אוכל מסוים הוא אסור. זו אחת מתופעות הלוואי של אנורקסיה. האם הפתרון הוא לוותר על ההצדקה הרגילה והבריאה של טבעונות? לדעתי לא. אם זה המצב אולי גם כדאי "לדחוף" לאנורקסים.ות יהודיות דתיים חזיר, או שזה פתאום מעלה שאלות? ניתן לאכול בריא ומאוזן, ולשמור על משקל תקין גם באכילה טבעונית. יש לזה מספר הולך וגדל של הוכחות חיות מכל הכיוונים [אני אחת מהן]. מה גם שהפרעות אכילה הן בכלל לא סביב האוכל, אלא, כמו שאר ההפרעות הנפשיות, הן הפרעות שבנפש, שקשורות לדימוי עצמי, יחסים אישיים, טראומות וכו'. רק הביטוי הוא באוכל. אם כך ניתן לומר כילא הטבעונות [כמו שלא היהדות] גרמה להפרעות האכילה בגלל אי הרצון לאכול משהו מסוים, אלא הפרעת האכילה גרמה לשימוש ציני בטבעונות או ביהדות ע"מ לחזק מחשבות חולות שהיו שם עוד הרבה לפני.
 
2. הטענה הזו יכולה להיות נכונה- יכול להיות שמי שלא אוכל/ת בריא וכמו שצריך יהיה לו/לה חוסרים בויטמינים או בדברים אחרים. זה קורה גם למי שלא טבעוני/ת מן הסתם. אינני יודעת האם חוסרים גורמים להפרעות אכילה ו/או דיכאון וכו', אבל נניח שכן, עדיין האשמה היא אצל ההורים [במקרה של קטינים], שהיו יכולים לתמוך במעבר לטבעונות, ללמד את הילד/ה לאכול טבעוני ובריא, דבר שכבר קודם אמרתי שאפשרי, ואני מוכנה להביא הוכחות. במקום ללמד את הילדים לאכול טבעוני ובריא, לעזור להם עם הבישולים, ללכת לקראתם- הורים שדווקא מתנגדים לטבעונות הם האשמים כי הם לא מוכנים לבוא לקראת הילדים, דבר שיוצר אישיוז סביב האוכל [זה בהחלט תחילתה של הפרעה, אולי לא נפשית ואולי חיזוק להפרעה נפשית שהתחבאה שם]. אם הילד/ה לא רוצים לאכול בשר לדוגמא, וההורים מתעקשים, מתחילה המחשבה "הם לא מבינים אותי" שהיא מחשבה שכיחה בהפרעות אכילה, בנוסף מתחיל ריב סביב האוכל- הילד/ה לא מוכן/ה לאכול וההורים מנסים בכוח והילד/ה מתחיל/ה לזרוק את הסנדויצ'ים לפח בלי שרואים, לוותר על ארוחות בכל מיני תירוצים, ועוד שלל סימפטומים של הפרעות אכילה. גם חוסרים כמובן מתפתחים שם כי או שלא אוכלים, או שאוכלים אבל ההורים לא דואגים ללמד את הילד/ה מה צריך לאכול בנוסף למה שבדרך כלל בא עם הבשר, ואם הילד/ה ניזון/ה רק על פירה ואורז, קורנפלקס [בלי חלב] ופיתות- ברור שיהיו חוסרים.
הורים צריכים לעזור לילדים שלהם בהבנה רבה, ללמד אותם להכיר מאכלים טבעוניים חדשים וטעימים שגם יש בהם ויטמינים שאולי אין בכמות מספקת באוכל הרגיל שגם ככה טבעוני במשפחה, הורים צריכים לבשל לילדים שלהם ולא מהילחם איתם על עקרונות דרך האוכל [כי ברור לאן זה מוביל- אי אכילה והתרחקות מההורים, שני סימנים אדומים להפרעת אכילה שאולי קרבה ובאה].
 
אז אכן יכול להיות שילדים טבעונים יותר מועדים להיגרר להפרעות אכילה, אבל זה ממש לא באשמת הטבעונות [ולא באשמת הילד], אלא באשמת ההורים הלא מבינים והשמרנים, שבשביל העקרונות הלא ברורים של טעם והרגל מוכנים להקריב גם את הקשר שלהם עם הילד/ה שלהם וגם את בריאותו/ה הנפשית.
 
 
מאוד קשה לקרוא את תגובתך
18/04/15 20:05
93צפיות
את כותבת במשפטים ארוכים ואני נשברתי בשורה השנייה שלך.
 
בשביל להיות טבעוני צריך להיות מודעות ומשמעת עצמית ממש גבוהה בכדי לאכול את מאכלים מגוונים, חלקם פחות טעימים ואפילו דוחים בשביל להשלים את מה שמקבלים בקלות מהחי ולכן סף השבירה הרבה יותר גדול ואחת ההשלכות של זה היא האנורקסיות ובכלל הפרעות אכילה.
פשוט לא נכון
18/04/15 22:38
91צפיות
אין שום סיבה לאכול מאכלים דוחים
פשוט קישקוש
ניתן לקבל את כל מה שצריך במאכלים טבעוניים משובחים ללא שום בעיה למעט 12B אותו לוקחים כתוסף
אין שום קשר בין טבעונות לאנורקסיה מעבר למובן מאליו- הסובלים מאנורקסיה משתמשים בתזונה טבעונית לכאורה כדי להגדיל את המזונות
"האסורים" מבחינתם. זה הכל
º
ובמחשבה שניה אזהרה
18/04/15 22:39
23צפיות
לא בטוח שטרול, אבל מהנסיון הקצר פה ובפורום השכן, באמת כדאי
18/04/15 22:42
74צפיות
לחשוב פעמיים לפני שקוראים
ובלי קשר לטרול או לא טרול
18/04/15 23:13
81צפיות
שני דברים הם בטוחים
 
1. את המתכונים והצילומים הנלווים בפורום הזה הוא לא קרא
 
2. מה זו אנורקסיה הוא לא מבין
º
18/04/15 23:38
4צפיות
אתה צוחק, נכון?
19/04/15 00:03
95צפיות
לא צריך להיות גאון גדול בשביל לדעת מהי אנורקסיה ואתה יכול לקרוא כאן וגם כאן בשביל להשלים את המידע שאולי לך חסר.
כאן תמצא על הקשר בין הפרעות אכילה לאנורקסיה.
כמו כן, כאן תוכל למצוא אוסף כתבות בנושא.
 
רוב האנשים אין להם את הזמן לבישולים ולמתכונים, כי החיים עמוסים.
לא כולם כמוכם שורצים בפורומים יומם ולילה משעמום וחושבים שכולם כמותכם.
 
אם בא לך, אתה מוזמן להיכנס לכאן ולקרוא שם שזה גורם גם לדיכוי מיני.
אכן לא צריך להיות גאון גדול בשביל לדעת מהי אנורקסיה
19/04/15 00:33
73צפיות
אבל לא מזיק כן לדעת שאין קשר בין המקורות שנתת לטענות שהעלית בפוסט הקודם.
 
מה שכן, השורה האחרונה בפוסט שלך לפחות ענתה על התהיה של מיקי מהי באשר להיות טרול או לא.
תודה על ההבהרה.
 
כשאין תשובה הולמת, מתחילים לצוץ כשלים לוגים מסוג בשם הלעג
19/04/15 22:00
42צפיות
או הרעלת בארות.
 
תמשיך כך, כי שכנעת אותי בצדקתך
כמי שעוסקת לא מעט בהפרעות אכילה, מבחינה מקצועית,
23/04/15 22:54
15צפיות
אני יכולה להרגיע אותך שטבעונות לא מובילה לאנורקסיה. אנשים אנורקסים עוברים תחנות בדרך, בין היתר הם יפחיתו כל מיני מאכלים, בטח כאלו שהם עתירי שומן וקלוריות.. 
ברור, כי אם זה לא תואם את עמדתך
25/04/15 16:17
8צפיות
אז פתאום קשה להקדיש קצת זמן כדי לקרוא טענות שמפריכות בקלות את כל מה שנאמר.
לא קשור בכלל
26/04/15 00:50
2צפיות
כמו שיש כתב יד חרטומים שהיינו לא קריא בעליל, כך זה אצלך כתב אינטרנטי לא ברור.
אתה כותב כמו סיני, משפטים ארוכים ועם פיסוק עלוב.
כתוב שוב במשפטים קצרים והקפד על סימני פיסוק ותראה שתקבל התייחסות לטענותיך.
 
כרגע, למרות שהסקת כך (מעניין למה יש לך רגשי נחיתות שלך?), בכלל לא ידוע לי אם מה שכתבת תואם את עמדתי או לא, כי לא הצלחתי להבין את כתב ידך האינטרנטי.
תשובה לעניין השני
17/04/15 19:25
70צפיות
טוב, אין ספק שזה פחות מעניין, אבל כמובן שחיילי החוב כמעט אינם זכאים להגדרה טבעונים ע"י הצבא בגלל כללים נוקשים מדי ומלאי בירוקרטיה של הצבא עצמו: אני בעצמי הייתי טבעונית במהלך הצבא, אבל הצבא לא הכיר בכך כי לא היה לי אישור של כל מיני בעלי מקצוע הזויים שבכלל לא מכירים אותי. לכן פשוט שרדתי ע"י אוכל שהייתי מבשלת לעצמי ביציאות הביתה [כי לא הייתי קרבית, אלא בבסיס סגור אחר] ואוכל רק את מה שטבעוני בחדר האוכל. 
עם הנעליים הייתה לי בעיה, אבל המפקדים לא הסכימו אז לשמוע [זה היה פעם ולא היה ידוע שיש תחליף] ועל הכומתה אני בעצמי לא ידעתי שהיא לא סינטתית [דבר שהוא הכי הגיוני בגדול, ולכן לא קורה]. 
כמוני יש עוד המון סיפורים של אנשים שהבירוקרטיה של ביקורי בית מוזרים [הורי לא טבעוניים, ברור שיש להם במקרר חלב ובשר... מה זה אמור להעיד עלי?], עורכי דין, כו' מפריעים לצבא להכיר בהם כטבעונים, למרות שזה מה שהם.
ד"א למי שיש נעליים שחורות מהצבא והצבא לא מכיר בו כטבעוני יכול לקנות נעליים דמוי ואף אחד לא ידע ולא יגיד לו על זה כלום. גם כומתה ניתן לקנות סינטתית זה תקין, ולכן יש הרבה חיילים שפשוט מסתדרים איכשהו. לדעתי זה לא טוב, כי בחדרי האוכל הצבאיים יש אוכל נוראי מבחינה תזונתית [לכולם, אבל במיוחד לטבעונים] ואין אופציות חלופיות טובות עדיין, ויכולים להיות לחייל/ת הטבעוני/ת בסתר חוסרים, מה שאין סיבה שיקרה לחייל/ת טבעוני/ת מוצהר/ת.
 
מסעדה טבעונית בקפרסין
16/04/15 20:33
69צפיות
מישהו היה בקפריסין ( לרנקה) ומצא מסעדה טבעונית? מישהו היה ויכול לספר מה אכל? תודה
Flix
FOODPAGE

כל המתכונים במקום אחד

המסעדות מגיעות אליכם הבייתה. כל אחד יכול! לפרטים>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה