בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים!

מטרת הפורום לשמש בית חם לכל מי שבוחר/ת בדרך התזונה הצמחונית/טבעונית על כל משמעויותיה, והשלכותיה.

הפורום פתוח לכולם, כל עוד שומרים על דיון תרבותי ומכבד. כל הודעה בגנות משתמש/ת ספציפי/ת ו/או בגנות דרך התזונה הצמחונית/טבעונית, תימחק והגולש יחסם.

כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו ונסיונו.

 נא לקרוא את תקנון הפורום שבמאמרים ואת תקנון הפורומים של תפוז בטרם הכתיבה בפורום.

נשמח שתישאר/י

* יש לקרוא את תקנון הפורום (במאמרים) לפני כתיבת הודעות.
* במידת האפשר, נא לשרשר מודעות על אירועים (מפגשי צמחונים, פעילויות וכד') זו לזו.
* גם דגים הם בעלי חיים. לכן, נא לא לבקש מתכונים לדגים.
המשך...
הודעה חדשה

שאלה לגבי תיבול מרק ירקות
23/07/14 22:58
2צפיות
אני רוצה לקנות לקט למרק אבל לא רוצה להוסיף א.מרק.  מלח לא מספיק. אז איך כדאי לתבל?
תודה(:
º
שום גבישי,כמון,כורכום...להוסיף בצל מטוגן...
23/07/14 23:08
אוכל אורגני
22/07/14 22:49
47צפיות
שמעו
אני מבין שיש סוגי פירות שמומלץ בחום לאוכל אותם אורגנים ...

אבל מה לגביי שקדים ? או אורז ספגטי וכול השאר ?



תודה רבה. !
הסיבה שאני לא אוכלת רק אורגני
23/07/14 10:08
37צפיות
היא כי זה יקר.
אני לא קונה אורגני אף פעם, כי זה מרוסס פשוט בריסוסים אחרים או פחות מרוסס אבל עדיין מרוסס.
אני כן אוכלת דברים שאנחנו מגדלים בגינה, שהיא באמת לא מרוססת או מדושנת בדשן, באמת אורגנית.

אני חושבת שזה לא שווה את הכסף, אבל יהיו שיתווכחו איתי.
ממליצה לקרוא על שקדים אורגניים, במיוחד
23/07/14 14:09
24צפיות
המיובאים. (כמובן שאין מניעה לגדל עץ שקד בגן הפרטי באיזורים מסויימים בארץ ולהתמודד עם המזיקים בדרך חביבה)
הכוונה לדלעת ספגטי?
23/07/14 14:10
25צפיות
אתה מודע לעובדה המדעית לפיה ספגטי ואורז לא צומחים בגינה?
או רק ספגטי
23/07/14 15:54
21צפיות
חייבת לחזור לשתות קפה אחה"צ..
הספגטי עשוי מחיטה
23/07/14 18:31
10צפיות
שיכולה להיות אורגנית או לא, בדיוק כמו האורז וכל מה שעשוי ממנו. לכן גם לחם יכול להיות אורגני או לא וגם פריכיות אורז...
משקאות אורגניים
23/07/14 10:17
31צפיות
בוקר טוב!

אני לאחרונה מתעניינת בכל מיני תחליפי חלב ומשקאות אורגניים אחרים לצורך גיוון, ובעיקר גם כדי ליהנות מהוויטמינים.
השאלה שלי היא:
איך אני יכולה לדעת שבאמת אותו משקה מכיל את כמות הויטמינים הרשומים ושהוא באמת מזין?
כמובן מעבר לקריאה מאחורי הקרטון והשוואה למשקאות אחרים.
אני לא כל כך מבינה את השאלה
23/07/14 16:24
24צפיות
למה את מניחה שמה שכתוב על האריזה לא נכון, או לא אמין?
יש פיקוח בנושא, ולמעט מחדלים שמתגלים מפעם לפעם, אין לנו סיבה לא להאמין למה שכתוב על התווית. גם אין לנו איך לדעת אם מה שכתוב מדויק או לא, אנחנו נאלצים להסתמך על ההצהרה של היצרן.
גינון לשם מאכל מי יכול לייעץ?
23/07/14 11:05
39צפיות
בדירה החדשה יהיה לנו גג קטן בו חשבתי לגדל כל מיני דברים, אבל אני ממש לא מבינה בזה.
אין לי אדמה לשתול בה אלא אשתול בכלים. שמש תהיה בשפע כמובן והטיפוח והתחזוק עליי.
על מה תמליצו?
אהיה שם לטווח ארוך, אז אפשר גם משהו שדורש סבלנות וזמן.
אצלנו בעציצים
23/07/14 11:14
31צפיות
גדלים שיחי פלפל מתוק וחריף, עגבניות, בזיליקום, קורנית מכמה סוגים, אזוב, נענע, לימונית, רוזמרין
עץ לימון יכול לגדול מצויין בכלי גדול
דלעת וגם מלון
שעועית ואפונה עם תמיכה מתאימה
º
כמה שיותר עשבי תיבול
23/07/14 11:22
13צפיות
לרוזמרין ולעשות מחקר בנושא
23/07/14 14:00
31צפיות
כי חלק מהצמחים הטעימים לנו, טעימים גם ליצורים אחרים
וכמובן בבית עם חתולים לדאוג למגן אותם היטב ולא לקנות צמחים שיהיו רעילים למאכל.
צנוניות אם אוהבים אותן קטנטנות
23/07/14 14:02
25צפיות
ושווה לדלל כדי לתת להן להפתח לגודל הרצוי  (לא חייבים לשתול מחדש את כולם, הנבטים טעימים בסלט)
אוי איזה כיף
23/07/14 16:20
20צפיות
בעוד אי אילו חודשים ואם הכל יסתדר אני אעבור גם לדירה שאוכל לגדל בה קצת דברים, ואז אצטרף לכיף הזה שאני חולמת עליו כבר שנים הדברים הראשונים שאשתול זה נענע, בזיליקום, פטרוזיליה/כוסברה (מה מהם שגדל..), חסה, עגבניות שרי, לואיזה/לימונית, טימין. תותים בעונה. לא בטוחה כמה מקום יהיה לי וכמה ממנו יהיה נגיש ליצורים נוספים אז נראה.
בהצלחה!
דרוש רוטב
22/07/14 14:07
70צפיות
הכנתי מתכון שאני לא זוכרת מאיפה הורדתי, שכולל ברוקולי וטופו צרוב במחבת, עם רוטב של חרדל, שמן, מיץ לימון, בלסמי. משום מה הרוטב לא כל כך מסתדר לי. אני לא כזה מתה על חרדל. אבל אהבתי את הקונספט, יש למישהו רעיון לרוטב אחר? זה מרגיש לי כמו משהו שצריך לבוא עם רוטב חמוץ באמת, אבל לא על בסיס חרדל.
יש לי משהו ממש דומה
22/07/14 19:00
46צפיות
שאמנם מכיל קצת חרדל אבל זה רק כדי להעשיר טעמים, אם את מעדיפה אפשר גם לוותר עליו או לשים פחות:
http://tivonim-blog.co.il/%D7%98%D7%95%D7%A4%D7%95...
אפשר להמיר את הירקות למשהו אחר שאוהב חמיצות כמו באמת ברוקולי וכאלה.
º
או, נשמע טוב. תודה!
23/07/14 09:09
5צפיות
איזה טעם יש לבלסמי? אני משדכת לחרדל
23/07/14 16:01
17צפיות
טעמים מתוקים, חמוץ פחות "מסתדר" לי עם החריפות שלו.
º
מתכון!
23/07/14 22:08
1צפיות
במרחשת באמצע השבוע הלא נעים הזה
22/07/14 21:51
72צפיות
דלעת ממולאה אורז עם הרבה ירוקים, מלח ,פלפל, רצועות דקיקות של עגבניות מיובשות ומעט מייפל, עם מכסה דלעת מלמעלה. בתוך קדרת חרס ובה הרבה בצלצלים  שלמים, רוטב עגבניות ומעט אורז בתוכו.

דובדבנים מבושלים עם מיץ לימון וסוכר, כמעט עד קרמליות. אכלתי על פרוסת לחם עם טחינה גולמית

חצאי תפוחי אדמה בקליפה עם בטטות חתוכות עבה בקליפתן ובצלים חצויים. שמן זית מתובל בכמון , פפריקה, מלח ופלפל שחור גרןס. אפויים.

סלט מפלפלים ברצועות דקיקות, גזר בגפרורים דקיקים, בצל ירוק, ג'ינג'ר טרי, מירין, שמן שומשום, חומץ בלסמי, מלח, פלפל חריף, מייפל. אחרי שעתיים זה משובח.

סלט אבוקדו עם שום ,בצל קצוץ קטן ומיצלימון סחוטרי.

מה אצלכם?
º
הנה היא
23/07/14 10:38
40צפיות
הנה היא
נראה מהמם
23/07/14 10:51
21צפיות
כאן יש תפוחי אדמה מחורצים אפויים וסלטים טריים. ופירות קיץ טריים מהממים
נשאר קצת טופו ללא יעוד, נראה מה יעלה בגורלו
ועוד
23/07/14 10:40
32צפיות
ועוד
זווית כשהיא פתוחה
אחרונה
23/07/14 10:42
31צפיות
אחרונה
לפני התנור
מנסה לתכנן שימוש בעגבניות רכות..
23/07/14 14:05
22צפיות
אולי מטבוחה.
אוי טחינה לא קניתי כבר המון זמן
23/07/14 14:06
24צפיות
ואולי אכין חומוס. מה דעתכם על חומוס משומר?
º
צריך לשטוף אותו טוב טוב טוב
23/07/14 15:24
5צפיות
º
תודה ררבה
23/07/14 15:54
2צפיות
23/07/14 15:23
13צפיות
אפשר גם רסק או רוטב עגבניות , ניתן להקפיא לשעת הצורך
עגבניות מיובשות בתנור
מפגש הבלוגרים הרשמי של |תפוז| אנשים
23/07/14 12:58
2צפיות
|אקשן|אנחנו שמחים להודיע כי ביום שני הקרוב, יתקיים אירוע מיוחד הכולל הקרנה של הסרט שושנה חלוץ מרכזי ושיחה עם הכוכב הראשי של הסרט- אושרי כהן.
ההקרנה המיוחדת תיארך ב 28.7.14. והיא מיועדת לבעלי בלוג תפוזי בלבד|!|

לפרטים נוספים, היכנסו לקישור הבא>>
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?Ent...

|פטיש| היום בין השעות 18:00-20:00, נארח בפורום מבצע "צוק איתן" את עו"ד רבקה ורבנר, סגנית הממונה הראשי על יחסי עבודה במשרד הכלכלה.
עו"ד ורבנר תענה על שאלותיכם בנושא חובות העובדים והמעבידים במצב חירום.

אתם מוזמנים להעלות את שאלותיכם כבר עכשיו.
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?for...

|חייל| אנחנו מזמינים אתכם להיכנס לפורום הורים ועוד, ולכתוב מכתב או לצייר ציור עם ילדיכם עבור החיילים בחזית.
את כל הפוסטים וההודעות מהבלוגים והפורומים נרכז בעמוד ייעודי, נדפיס ונשלח לחיילים בדרום.

http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?for...
עוגת שיש ללא
21/07/14 21:24
77צפיות
התמונה בעמוד הראשי משגעת אותי
אם אני מבינה נכון את העיקרון, אפשר לקחת כל מתכון של עוגה בחושה, מוציאים חלק מהעיסה ומוסיפים קקאו?
אין אצלנו בבית קקאו באורח קבע. חשבתי להוסיף שוקולד מריר במקומו,מומס או מגורר?
ואם שוקולד- להפחית בסוכר או לא?

ראשית אפשר שוקולד בהחלט
21/07/14 22:31
44צפיות
ואפשר להמיס או לגרר כרצונך
אני לא הייתי מפחיתה בסוכר

כדאי שיהיה קקאו איכותי בבית זה מעשיר תערובות לעוגות שוקולד
אצלנו נאפתה עוגת בננות
21/07/14 22:35
51צפיות
טבעונית ללא גלוטן בהצלחה יתרה כאשר חלק ניכר מהקמח הוחלף ב...קמח קוקוס.

2 כוסות קמח, מהן אחת קוקוס והשאר סורגום וטפיוקה. חצי כפית קסנטן גם. 2 כפיות אבקת אפיה. שתי בננות גדולות בשלות להפליא.2/3 כוס שמן. כוס ורבע סוכר. תמצית וניל מעולה. חופן שברי פקאן. לערבב הכל היטב, להכניס לתבנית אינגליש מרופדת ניר אפיה, מעל פוזר קינמון בנדיבות.

לקח לה קצת יותר זמן מהרגיל להתייצב ולהתייבש מספיק, להיות רק לחה

יצאה מהממת ונטרפה בחמדה
אפשר בכיף לערבב קצת שוקולד מומס לתוך הבלילה
22/07/14 09:50
33צפיות
להשתמש בסכין או קיסם כדי ליצור את המראה המשויש. אפשר גם לערבב שוקולד עם חלק מהבלילה ואז לערבב את הבלילות.
עם קקאו זה קצת יותר אחיד ו"מסודר" אבל שטויות :)
עם שוקולד זה יותר טעים
22/07/14 23:36
17צפיות
ועשיר
º
תודה
23/07/14 15:58
2צפיות
היום עשיתי פשטידה של שלושה צבעים.
20/07/14 21:46
111צפיות
במהלך הכנת הבורקסים אתמול, נשארו מהמחיות- מחית בטטה, מחית ברוקולי עם גבינת טופוטי ומחית כרישה עם תפח"א. אז הכנתי בצק של פשטידה, ואת המחיות מעליהן, כל מחית תפסה שליש פשטידה. יצא מצוין, רק אני מחייבת את כולם לאכול את הפשטידה לאורך ולא לרוחב, כמקובל (כדי שלא ייגמר צבע אחד לפני האחר), אז התוצאה היא פסי פשטידה ארוכים וטעימים.
אהבתי
20/07/14 22:11
79צפיות
גם את הרעיון וגם לדמיין אותך עומדת, ידיים על המותניים, ואומרת ״אפריים, אמרתי לאורך, לא לרוחב. מה פה לא ברור?״
גידי- זה קורה הרבה קודם, לפני התלונה-
20/07/14 22:16
69צפיות
בשלב ההודעה: חברים (בטון תקיף)- את הפשטידה הזו אוכלים לאורך ולא לרוחב..- וזה מספיק.  החבר'ה ממושמעים.
º
אבל למה בלי תמונה??
21/07/14 11:24
17צפיות
º
האמת שזה אכן נראה משעשע.
21/07/14 13:48
24צפיות
אני חושבת שהיא התכוונה לתמונת פשטידה
21/07/14 23:56
51צפיות
לא לתמונה של שומרת חיתוכי הפשטידה

(למרות שזה באמת נשמע משעשע)
קישורים (אפשר גם פה?)
21/07/14 07:50
44צפיות
לפעמים יש לי קישורים שיותר קשורים לפן התזונתי הבריאותי
ראיון של האחים גיל עם קארין מהאח הגדול
21/07/14 07:51
66צפיות
º
בטח, בשמחה רבה!
21/07/14 11:20
18צפיות
הנה מאמר שקושר אצל השכנים - שורש הבעיה
21/07/14 14:53
57צפיות
מאמר הסוקר תזונות שונות והשפעתן על הבריאות והירידה במשקל
אין כל כך נגיעה בפרוטריאני וחבל מאחר והנושא המרכזי הוא הפחמימות

http://alaxon.co.il/article/%D7%A9%D7%95%D7%A8%D7%...
º
אז נפלה לידי שקית זרעי צ'יה. מה עושים עם זה?
20/07/14 18:24
26צפיות
מוסיפים לשייקים, מפזרים על כריכים,
21/07/14 11:26
49צפיות
מוסיפים ליוגורט, לסלטים, משתמשים בזה כמדביק לקציצות, או מנסים פודינג צ'יה שאני אישית לא התחברתי אליו אבל יש הרבה שאוהבים..
º
21/07/14 13:12
6צפיות
מרק קר - חוץ מגספצ'ו, מה אתם ממליצים?
20/07/14 14:01
42צפיות
אבל לא עם תחליפי יוגורט שלא עוברים טוב במשפחה

אשמח לרעיונות!

שנשמע בשורות טובות
מלפפונים מגוררים
20/07/14 17:38
36צפיות
עם הרבה הרבה ירוקים- נענע ושמיר קצוצים דקדקדק, צימוקים, פרוסות שקדים, מיצלימון, 4-5 יוגורט סויה של תנובה, מלח וסוכר בעדינות לאיזון הטעם, קצת שמנת אלפרו לעידון. לבחוש היטב, חבל על הזמן. זה עובר מעולה. באחריות. גם אצל מי שלא אוהב חלופות
מרק עגבניות קר
20/07/14 17:45
36צפיות
http://veg.anonymous.org.il/art181.html

מרק גזר קר
http://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/quaker...

עוד שתי אפשרויות לגזר
http://food.walla.co.il/?w=/903/640012

מרק מלון מפתיע ומרענן
http://www.ptitim.com/cold_melon_soup/

יש גם מרק סלק קר אבל אני לא מכירה כי אני אוכלת סלק רק בחתיכות ולא במיצוי

סלק עם טימין
20/07/14 22:51
31צפיות
וקישואים ירוקים קטנים עם תפוחים. חמותי נוהגת לקום מוקדם, לשים בבלנדר צירופי ירקות שונים לפי טעמה, לזלף מעט שמן, לתבל ולשים במקרר.
את ה"בלילה" הטעימה אוכלים  תוך פחות משעה (כשהיא צוננת ולא קרה מאד) בכף כמו מרק או ישר מהקערה\ספל למי ששימוש בכף אינו נמנה על כישוריו. אפילו החתול אוהב!*



* לא לדאוג, אין שום שום או בצל במצב צבירה כלשהו.
תודה רבה!
21/07/14 09:53
25צפיות
מן הסתם דבש וחמאה ניתנים להמרה מהמתכונים

אולי אנסה את הגזר! אדווח בהתאם
מזל, מזל שלא הלכנו לשם
19/07/14 14:16
147צפיות
צליאקים טבעוניים,ננוצ'קה? לא מה שחשבתם!

ציטוט מהפייסבוק-
Dana Shaked
סכנת חיים מסוג אחר - אזהרה - כל מי שרגיש או אלרגי לגלוטן - להתרחק ממסעדת "ננוצקה" בת"א!!!
תקציר - חגגנו יומולדת, הזמנו שולחן, ביקשנו מהמלצר האדיב מנה ללא גלוטן, הבהרנו לא פעם ולא פעמיים כי מדובר בבעיה בריאותית, מחלת צליאק קוראים לזה. אותה המחלה שאני חיה איתה בשלום יחסי כבר 36 שנים. אז המלצר הלך, בדק, חזר והבטיח בגאווה שבנוסף לשתי המנות, כיכר הלחם היא במיוחד ללא גלוטן, והיא מומלצת מאוד. אז אכלנו. היה טעים. ממש טעים. שילמנו, הלכנו, נסענו.
ואז הגעתי הביתה. אני אחסוך את התיאורים הגרפיים. זה מסתכם בכך שבמשך 8 שעות רצופות החזרתי את המנות ואת כיכר הלחם לתעלות הביוב של תל אביב, תוך כדי רעידות בלתי רצויות, חום של 40 מעלות, צלקות בקיבה, ובעיקר הרבה רצון למות. בקיצור, מצב פיזי של הרעלה.
בבוקר התלבטתי אם להתקשר להתלונן, אני לא מאלו, גם לא מאלו שרושמים פוסטים כאלו, אבל החלטתי להתקשר כי היה לי חשוב שזה לא יקרה שוב לאף אחד אחר.
אחרי שחיכיתי לא מעט על הקו בהמתנה למנהלת המשמרת, ולאחר שיחה איתה, הבטיחה שתחזור אלי אחרי שיבדקו את הנושא.
מאז עברו שלושה שבועות. הם לא התקשרו. לא עשיתי הרבה רעש אבל המשכתי לחשוב האם הם עדיין מגישים מנות כאלו בטענה שהן נטולות גלוטן.
אז התקשרתי שוב. לבדוק מה השתנה. לטענת מנהלת המשמרת, היו מאז לא מעט פניות כאלו מאנשים רגישים לגלוטן ולעוד מרכיבים אחרים. לטענתה, מאז שהמסעדה הפכה לטבעונית,
"הם לא יודעים מה לעשות עם כל האנשים החולים האלו"
וכל יום מגלים דברים חדשים.
כשהבהרתי לה שמדובר בבעיות בריאותיות, ושזה מסוכן, לעיתים עד מצב של חיים ומוות, היא האשימה אותי שאמרתי שאני רגישה לגלוטן ולא אמרתי למלצר שאני חולת צליאק (למרות שאמרתי לא פעם) ושקרובת משפחה שלה אמרה לה שמי שחולה צליאק, אסור לו לאכול את זה, ומי שרק רגיש לגלוטן, יכול לאכול.
הופתעתי לשמוע שאת הייעוץ הקולינרי בנוגע לנושאים כל כך חשובים, הם מקבלים מקרובת המשפחה שלה והבהרתי לה שאני רגישה לגלוטן כבר 36 שנים ושטענותיה אינן נכונות.
מסתבר שהלחם עשוי שיבולת שועל ודגנים אחרים, שכמובן אינו מתאים למאכל לאנשים רגישים לגלוטן, אלרגיים לגלוטן או חולי צליאק כי מבחינתו, זה רעל לכל דבר. עם כל הכרוך בכך.

את ההזמנה לכוס משקה כפיצוי, סירבתי לקבל.
איכס...איזו תגובה מגעילה...
19/07/14 14:57
99צפיות
כל הכבוד להם שפיתחן רגישות לבעלי חיים אבל חבל שהם איבדו את הרגישות לבני אדם..

"כל האנשים החולים האלו"..משפט כל כך מגעיל ומקומם...
אומנם אין לי רגישויות אבל המקרה הזה ממש מכעיס כי הוא מקביל להגשת רעל לבן אדם בריא ללא רגישויות..

אני מאמינה שטעויות יכולות לקרות, אבל במקרים בהם מדובר בסכנת חיים, צריך לתת אקסטרה תשומת לב ולנהוג בזיהירות...
אני חושבת שהם יכלו לצאת בסדר בסופו של דבר אבל התגובה שלהם וכל ההתנהלות הייתה ממש מביכה וגועלית..
º
באמת תגובה דוחה
19/07/14 15:39
24צפיות
במיוחד לאור הנסיון הרע שהיה לבחורה
21/07/14 07:49
70צפיות
וגם בגלל החשיבות של המסעדה

הייתי דורשת לדבר עם הנהלת המסעדה ולא רק עם מנהלי משמרות.
ערכים תזונתיים בחימום
19/07/14 22:23
55צפיות
שבוע טוב לכם,

אם מערבבים זרעי פשתן טחונים במקום וזרעי צ'יה בתוך דייסת שיבולת שועל שהוכנה ממש הרגע ועודנה חמה מאוד...
האם הערכים התזונתיים כמו אומגה 3 וכל מה שיש בצ'יה נשארים או נהרסים?

תודה רבה
למיטב ידיעתי לא תהיה בעיה
19/07/14 22:38
46צפיות
טיגון וחשיפה לחום לזמן ארוך זה ספור אחד, אבל מה שאת מתארת זה ספור לגמרי שונה.

הנה מאמר שיכול לעניין אותך:
http://www.scirp.org/journal/PaperInformation.aspx...
תודה. אני מוסיפה את הזרעים מייד אחרי שהדייסה
19/07/14 22:41
28צפיות
יורדת מהאש והיא רותחת בערך...
האם זה אותו הדבר?
בישולים לסופ"ש
17/07/14 11:31
62צפיות
יש מצב שעוד מישהו מבשל פה חוץ ממיקי ויוספה בימים טרופים אלו?
לי אין תכניות מיוחדות, מקווה להרים אוכל בסיסי ומזין וזה יספיק לי. משהו עם תפוחי אדמה, הרבה ירקות ופירות טריים. אולי אטריות כלשהן. עוד לא ברור. הראש שלי נמצא בכל מני מקומות בימים אלה, במקום במטבח.. חלק דווקא מוצאים במטבח נחמה.
מה אצלכם?
אני! ושאלת אפייה (לחם) בתקווה שאשת האופה תראה
17/07/14 17:41
67צפיות
ותוכל לענות לי

בתכנון מרק סלק, קציצות תרד ובורגול, חביתת עדשים מקמח עדשים, שטרם ניסיתי, סלטים ״עמידים״ שיהיו לשאר השבוע, כמו סלט חיטה וסלט כרוב
עוגת שמרים אם תהיה מוזה (קניתי חלווה ויש ממרח לוטוס, זה מתבקש)


ושאלת האפייה:
בא לי לנסות להמיר חלק מהקמח במתכון החלות הרגיל בסולת
חשבתי בבצק של חצי קילו לעשות 200 גר סולת והשאר קמח לבן
ז ה נשמע סביר? לאיזה מרקם אפשר לצפות?
אני רוצה מרקם כמו של הלחמים שקונים ביוון... אולי אוסיף קצת זעפרן למים, שייצא לי גם הצבע של ה״פסומי״ היווני


מה החוו״ד המקצועי בנושא?

תודה מראש
º
אשאל עוד מעט את האופה ואנסה לענות :)
18/07/14 09:15
24צפיות
תודה מראש
18/07/14 17:22
30צפיות
בזמנו הפנוי...
בינתיים הכנתי את החלה הרגילה, יש לי הרגשה שהיום לא יאהבו שינוי בחלות.
תרגישי טוב וחופשה נעימה
ירוק ולבן....זה צבע שלי
17/07/14 06:52
139צפיות
בעקבות הצעת מזון הניחומים שלי למיקי, גרסה שלי לסנייה- ברוקולי, כרוב ניצנים, ופטריות אפויים בטחינה . יצא יאמי
º
נו, אולי תמונה עכשיו?
17/07/14 07:02
172צפיות
נו, אולי תמונה עכשיו?
תמונה לא מוצלחת
17/07/14 07:06
72צפיות
אני עדיין לא שולט בנבכי הרזולוציה בסמארטפון, אבל תצטרכו להאמין לי שהמנה נראית יפה
וגם קצת אדום
17/07/14 07:07
127צפיות
וגם קצת אדום
חצילים בעגבניות ושום
זה לפני האפייה?
17/07/14 18:07
58צפיות
נראה טעים. רק אתה מסוגל "להתנחם" במשהו כל כך ירקרק

[חיברתי אותך לשרשור סופ"ש כדי שלא תרגיש בודד]
לא, זה אחרי
17/07/14 19:44
51צפיות
והלו, גם בן לדעתי במפלגה שלי (אם נוציא את הטחינה מהסנייה)
בתכנונים
17/07/14 19:11
44צפיות
אמפנדס
קובה
שבלולי פיצה
קינואה עם ברוקולי ושקדים
אורז בסגנון סיני
סיר ענק של רוטב עגבניות כדי להקפיא שיהיה סטוקים
הסנייה שגידי פרסם מתכון שלה
אם נספיק אז גם שבלולי קינמון
התבשיל שלי וגם קישור למתכונים בפייס
17/07/14 19:54
53צפיות
אני בישלתי תבשיל עדשים שחורות עם אורז פרא ועגבניות - טעים מאוד!

ולמי שחסר עוד רעיונות (ולשתף מתכון) - ספר המתכונים הקואופרטיבי
https://www.facebook.com/amir.shapiro.9/media_set?...
הבת שלי ביקשה שנכין דים סאם
17/07/14 20:27
75צפיות
אז חשבתי להכין ארוחה אסיאתית ברוחה (לאו דווקא סינית - יכול להיות תאילנדי, הודי...) ואשמח לעוד רעיונות שישתלבו יפה עם הדים סאם...
סושי כמובן
18/07/14 09:47
54צפיות
ירקות בטמפורה
מוקפץ / פאד תאי
דפי אורז ממולאים
אגרולים
סלט שורשים אסייתי
אורז מטוגן עם ירקות
ראיתי את הצעותיך רק בדיעבד
19/07/14 00:19
30צפיות
אבל חלק בהחלט יצא דומה-
- היה כאמור דים סאם במילוי בטטה ופטריות ובמילוי תרד ובוטנים
-  ירקות מוקפצים שתיבלתי בעיקר ברוטב פטריות שגיליתי אצלנו בסופר והיה מאד מוצלח לטעמי, יחד עם אטריות עגבניות
- סלט שורשים עם גזר צנונית וקולורבי
- תפ"א כרוב כרובית ואפונה ירוקה בקארי וחלב קוקוס, על אורז לבן
-  פרוסות חציל ופטריות חורש גדולות בטמפורה של קמח חומוס
- ולקינוח: ליצ'י טרי
לשים אותי ואת מיקי באותה הנשימה?
17/07/14 21:49
49צפיות
איפה היא ואיפה אני? בכל אופן, החדשות המשמחות מאד זה שבתי הקטנה-גדולה, שצמחונית הרבה שנים לפני, החליטה לנסות טבעונות בימים האחרונים. ולאור זה שיש לה, בניגוד לאמא שלה , גם טאץ אמיתי לבישול, אז היא מנסה ומתנסה בבישולים שונים ומשמחים. ועוד דבר חשוב להגיד - גבנ"צ טבעוני טעים באמת, ויטולייף או משהו בסגנון.
ועוד משהו. קניתי קמח טפיוקה, תזכירו
17/07/14 21:49
47צפיות
לי מה רציתי לעשות עם זה.
אולי ״מוצרלה״ מקשיו? אני יודעת שבגלל זה
17/07/14 22:14
49צפיות
אני קניתי קמח טפיוקה....

תכננתי ללכת לישון מוקדם ופתאום הסתרנה הסירנה!
בן אדם מתכנן והטיל שורק
לא חושבת, היה איזה תכנון אחר.. לא זוכרת.
17/07/14 23:23
44צפיות
עצוב לי . מאד מאד. (החדשות, כמובן).
לא מוצאת כל כך נחמה/
18/07/14 09:05
56צפיות
קשה לי לישון, אני חושבת כל הזמן על המשפחה.
ונתקלת בכל כך הרבה תגובות אנטישמיות, מסוג האנטישמיות החדשה (אלה שמחליפים את המילה יהודי בציוני)- לא פנים אל פנים. האנשים הרגילים פה- couldn't care less.
מה שאני נתקלת בו הוא בעיקר ברשת.

אתמול נכנסתי לדיון מתיש,

אחרי שראיתי שבהפגנה באנטוורפן היו דגלי ישראל עם צלב קרס (זה טופל על ידי המשטרה, אבל בכל זאת),
נכנסתי לאיוונט שבמקרה נתקלתי בו של הפגנת הזדהות בחנט עם הרוגי עזה, הייתי נחושה לדאוג שהמארגנים לא יחזרו על הפיאסקו הזה, שיארגנו הפגנה מכובדת ולא אנטישמית אם הם רוצים.
נראה לי שבסופו של דבר זה גם מה שהיה.
אבל הבורות, אלוהים, הבורות.

בגיזרת המזון אני לא מבשלת לסופשבוע, כי אנחנו אוטוטו נוסעים לחופשה,
אבל בגלל שהייתי קצת מעוכה וחולה- מרק מלא ירקות,
הכנתי תבשיל גדול של תרד, מנגולד צבעוני, בצל, עגבניות, בושל ביין לבן ורוטב סוייה, הרבה עשבי תיבול. זה לא נראה טעים אבל זה היה מעולה.
אכלתי את זה במשך יומיים או שלושה עם פחמימה אחרת בכל פעם.

חם פה מאוד בימים האחרונים, אז גם הרבה סלטים.
אבל באופן כללי התקיימתי על כריכים עם חומוס וזיתים. לא היה לי חשק לבשל.
לא לבלוע ולא להקיא
18/07/14 10:09
93צפיות
גוש גדול וקשיח , מפריע לנשימה הסדירה ובוודאי לאכילה

מניחה שבסוף משהו יתבשל בכל זאת ילדים וככה
יש לי המון פלפלים, שני חצילים צעירי מראה, עגבניות שרי צהובות וירקרקות מוארכות, עשבי תיבול , תירסים לבנים מגירי חלב מתוק נפלא. יהיו סלטים. יהיו לחמניות נ"ג. אני כותבת ומרגישה איך לא יכולה לבלוע.

המציאות כאן נהייתה ללא נשוא עבורי, המלחמה הפיזית, מלחמת התקשורת והרשתות החברתיות, האלימות שמשתלטת על כל פינה, ניצול ציני של מצוקות קיום.

קשה לי לחשוב על אוכל. מזל שזה קיץ והירקות בעלי חן מיוחד וגיוון מקסים.

ושאיך שהוא משהו יקרה ברמת הנס הגלוי והכל יירגע, ודם יישאר בתוך הגוף, מילות השיטנה לא יעברו בתוך הראש ובוודאי לא את סף השפתיים, וישובו כולם לביתם בשלום.
º
לגמרי גוש גדול. אלימות ושנאה בכל מקום.
18/07/14 11:07
16צפיות
זה באמת קשה
18/07/14 14:20
46צפיות
תחזיקו כולם מעמד ואל תתנו לשנאה ולאלימות לחדור ללב שלכם גם.
שלא יהיו יותר הרוגים במלחמה הזאת. הלוואי ונחתור לפיתרון אמיתי, ולא לפלסטרים שסתם גובים חיי חיילים ואזרחים.
אזצלנו
18/07/14 19:21
38צפיות
יש בצק שמרים נ"ג פרוס על תבנית מכוסה בקייל ,בצל ירוק, עגבניות רגילות ומיובשות, פטרוזיליה קצוצה ושמן זית

סלט מחצילים קלויים ושתי נקטרינות ישנות קלחויות גם, הכל בבלנדר עם נענע, פטרוזיליה, כוסברה ,שום, טחינה ומיצלימון

סלט עגבניות בשלושה צבעים עם בצל וכוסברה

לצמחונים סלט ביצים וסלט מתירס טרי, מוצרלה ,פטרוזיליה ומיונז עם הרבה קארי מדרס

פירה מתפוחי אדמה שקיבל חיזוק של תועפות בצל מטוגן, קוביות בטטה, שמנת אלפרו אחת

אורז אדום ולבן עם קוביות גזר ובצל והרבה כורכום

קוביות טופו שבושלו בחלב קוקוס יחד עם בצל אפונה זעירה סויה קארי וכוסברה

טחינה כרגיל

סלט פטריות וחצאי בצלצלים שטוגנו ואחר כך אודו וניצלו

וזהו

לקינוח הרבה ענבים כהים חסרי גרעינים, דובדבנים כהים של סוף העונה ואבטיח עב כרס שנפתח בקול פיצוח
ושיהיה סופ"ש שקט
שפודי ירקות על הפלנצ'ה ונודלס עם טופו
18/07/14 16:30
46צפיות
מנסה להטיל וטו על ויכוחים פוליטים בזמני הארוחות   הורס את התאבון.
בנוסף פתרון לכמות של פרי בשל מאד?
18/07/14 16:34
45צפיות
שזיפים,נקטרינות ואין לי מושג למה החליטו לקנותם שלא בעונה- תפוזים , חלקם מאד יבשים ולא יתאימו למיץ.
אם נרצה להכין סמות'י נצטרך לפלט?
אפשרות נוספת בלי התפוז- לפתן. מאד טעים במצב
18/07/14 18:19
27צפיות
קר קר.
º
אולי ריבה? רוטב לגלידה?
18/07/14 19:22
17צפיות
חשבתי על משהו כזה. והתפוזים?
18/07/14 19:45
25צפיות
לקומפוסט?
אם את מכינה ריבה
19/07/14 10:11
28צפיות
את יכולה את בשר התפוזים להכניס פנימה וגם לגרר זסט מהקליפות

אם לא אני הייתי מקמפסטת
תודה ועדכון: (וסליחה שאני מטרידה)
20/07/14 20:53
22צפיות
הצלחנו לחלק את התפוזים לשכנים התמימים נשארה לנו  כמות מסוימת של שזיפים במצב סביר והיינו רוצות להכין סמות'י או שייק פירות. יש המלצות לצירופים מוצלחים שיצליחו לאזן את החמיצות שלהם?
להצטרף זו המילה בעיני
21/07/14 23:06
13צפיות
הכי טוב בננות וחלב סויה או שקדים

תנסי לקלף אותם ככל הניתן למעןן המרקם החלק

גם אפרסקים מקולפים יתאימו  ואבטיח יוריד את החומציות
תודה, האמת שחפפתי קצת ולא קילפתי
23/07/14 13:59
5צפיות
את השזיפים. זה יכול לגרום לטעם מריר במקצת או האינטראקציה עם שאר הפירות?
אני נשבעת שהוצאתי את הגרעינים והשתמשתי בחלב טרי.
הקליפה
23/07/14 15:25
4צפיות
יכולה למרר ולהחמיץ קצת את המוצר
º
מכל מלמדיי וכו'..
23/07/14 15:56
להיום אכלתי פול עם סלט למחר שעועית לבנה ואדומ
18/07/14 17:42
46צפיות
עם סלט
וכל זאת לצהריים.
במיוחד בימים טרופים אלו
19/07/14 20:04
36צפיות
כשבמילא אין חשק לצאת הרבה מהבית ואני לא הולכת למסעדות, מה שנשאר זה לבשל.
הכנתי היום קציצות עדשים ירוקות, ואורז בסמטי עם ירקות.
מסודרת לפחות לימים הקרובים

עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה