בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים!

מטרת הפורום לשמש בית חם לכל מי שבוחר/ת בדרך התזונה הצמחונית/טבעונית על כל משמעויותיה, והשלכותיה.

הפורום פתוח לכולם, כל עוד שומרים על דיון תרבותי ומכבד. כל הודעה בגנות משתמש/ת ספציפי/ת ו/או בגנות דרך התזונה הצמחונית/טבעונית, תימחק והגולש יחסם.

כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו ונסיונו.

 נא לקרוא את תקנון הפורום שבמאמרים ואת תקנון הפורומים של תפוז בטרם הכתיבה בפורום.

נשמח שתישאר/י

* יש לקרוא את תקנון הפורום (במאמרים) לפני כתיבת הודעות.
* במידת האפשר, נא לשרשר מודעות על אירועים (מפגשי צמחונים, פעילויות וכד') זו לזו.
* גם דגים הם בעלי חיים. לכן, נא לא לבקש מתכונים לדגים.
המשך...
הודעה חדשה

חזרה לשיגרה?
29/07/14 08:46
שלום שלום,
 
אחרי היעדרות קצרה למטרות חופשה (שׁהיתה מצויינת, חוץ מהסוף שלה), חזרתי הביתה אתמול בערב. 
המקרר ריק, הבית הפוך, והיום יוקדש בעיקר לנקיונות והצטיידות מחדש. 
יש לי עוד יומיים של שקט לפני שחוזרת לבית המשוגעים.
 
היה קשה מאוד להיות טבעונית באלפים הצרפתיים. מאוד קשה. אבל שרדתי בזכות המוצרים שהבאתי מהבית, ובזכות מעט הבישולים בדירה. אבל בכל מה שקשור לאכילה בחוץ- כמעט בלתי אפשרי..
איך אפשר להפוך מנה כזאת לטבעונית?
25/07/14 21:25
107צפיות
לא בעיה בכלל -
27/07/14 13:41
67צפיות
משתמשים בשמנת צמחית לבישול (של אלפרו/ולסויה) במקום השמנת המתוקה, את השמנת החמוצה אפשר להשמיט לגמרי (אני לא מבינה מה היא בכלל עושה שם, נראית לי מיותרת בעליל).
ולמעלה מפזרים גבינ"צ טבעונית מכל סוג שאוהבים - קנוי או ביתי.
ביצה לא צריך.. אם את רוצה שזה יצא יציב כך שיהיה אפשר לחתוך ולהגיש, פשוט תשתמשי באטריות רחבות במקום בפנה, ותבשלי אותן יותר מהדרוש, שיהיו קצת עיסתיות כאלה (זה ישחרר מהן עמילנים שמדביקים, ובאפייה זה כבר יתייבש חזרה).
º
27/07/14 21:25
3צפיות
º
תודה!
27/07/14 22:17
5צפיות
מאפה פסטה-פיצה
27/07/14 21:26
40צפיות
אמא שלי היתה מכינה כאלה בילדותנו ולא זכורים לי שם מאכלי חלב כלל וכלל
(אמא שלי לא נוגעת במוצרי חלב)
אם כי יש סיכוי שהזיתים היו בפנוכו
27/07/14 21:26
38צפיות
בכל אופן זו היתה עיסה מוצקה, ממש כמו פשטידה.
נצל"ש: מאפה פסטה
28/07/14 20:21
16צפיות
 
אצל אמא היה יותר טעים וכמובן לא חריף!
רוצה לשתף
28/07/14 13:00
61צפיות
שהמשלוח שלנו הגיע לתעודתו
התקבל בהתרגשות רבה
במקום היו שתי קצינות טבעוניות ואחת מהן ממש בכתה מהתרגשות
 
איזה כיף לקבל פידבק כזה ולהעביר לילדים מסר ששווה לעשות למען זולתם
המשלוח שלנו כלל עוגות ועוגיות מאפה בית ללא מוצרים מן החי וכמה עוגות לא טבעוניות
º
28/07/14 13:54
4צפיות
28/07/14 14:09
30צפיות
חדשות משמחות, משהו שבאמת נחוץ בימים אלה, יותר מתמיד. בהחלט מחמם את הלב
º
28/07/14 14:10
5צפיות
איזה יופי
28/07/14 17:47
24צפיות
כל הכבוד! וטוב שסימנת מה טבעוני, הטבעונים נורא מקופחים שם בים המשלוחים הלא-טבעוניים.. מרגש שהמשלוח מצא דרכו לכמה כאלה. כיף!
ואו, כל הכבוד
28/07/14 17:55
22צפיות
מרגש!שיחזרו כולם בשלום
º
28/07/14 22:04
היום במרחשת במסגרת תכניתנו אסקפיזם
27/07/14 11:57
64צפיות
חציל בתנור לידו שתי נקטרינות עייפות
איתם דלעת ערמונים גדולה, כמה תפוחי אדמה
משני האחרונים ייוצר פירה, עם מעט שמנת אלפרו ומעט שמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס ותועפות בצל מטוגן.
החציל והנקטרינות יהפכו לממחה חצילים בטחינה בחיזוק שום, עלי מרווה, עלי נענע ועלי כוסברה, שום, מלח, פלפל חריף טרי ומעט סילן. זה יוצא נפלא ומרענן.
 
סלט מאפונה ירוקה עדינה של סנפרוסט שטופה במסננת להפשרה, בצל קצוץ דקדק, קורנית לימונית, חופן חמוציות ברכז תפוחים, ענבים כהים בפרוסות דקות, מיצלימון ומלח ומעט שמן שומשום.
 
לחמניות נ"ג עם עגבניות מיובשות
לחמניות רגילות קמח מלא וקוואקר
 
וזהו כרגע
מעניין מאוד הסלט חצילים ונקטרינות..
27/07/14 13:37
40צפיות
לא מצליחה לדמיין את הטעם שלו. מעניין.
 
כאן יש שאריות מהסופ"ש שנאספו מחמותי, ומכילות בעיקר מרק קוסקוס, סלקים וקישואים ממולאים אורז ברוטב פרסי כזה מתקתק חמצמץ צבוע בורוד מהסלק, יש גם אורז, ושעועית צהובה ברוטב אדום שמשום מה לא באה לי טוב בגלל עומס בלימון פרסי אז אני משאירה אותה לבנזוג, שיהנה.
אצלנו הייתה פיצה
הודעה זו מכילה תמונות
28/07/14 10:05
60צפיות
תחתית של פיצה קנויה, שמרי בירה ותוספות מעל (בצל, עגבניה, זיתים, פלפל שיפקה, פלפל קלוי).
וואו.. נראה מעולה! בלי שום גבינה?
28/07/14 13:28
31צפיות
האמת מהניסיון עד כה הגבינה רק הורסת..ראיתי מישהי ששמה טופו מגורר עם שבבי סויה וקצת שמן.. הבנתי שיוצא טעים
סחטיין.
שמתי אבקת שמרי בירה
הודעה זו מכילה תמונות
28/07/14 13:46
42צפיות
אבל אפשר לשים גם רק הרבה תוספות. 
 
אני לפעמים שמה טופו מעוך מעורבב עם שמן זית זעתר ושמרי בירה.
 
ויש גם את הגבינת קשיו שזו האופציה האהובה עלי לאחרונה
 
פיצה עם גבינת קשיו
גבינת קשיו קפואה מגוררת
ופעם עשיתי גם עם גבינת שקדים
הודעה זו מכילה תמונות
28/07/14 13:50
41צפיות
שקדיה מעורבבת עם קצת לימון, מים, מלח (נראה לי שזהו) שיצאה גם טעימה (אבל קצת מתקתקה).
גילוי מרענן נוסף.. עוגיות חמאת בוטנים
28/07/14 14:38
25צפיות
עד כה לא נתקלתי בהם. במקרה חברה הכינה וממש אהבתי http://teavon.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%99%D7%95...
הבוקר ניסיתי מתכון אחר עם שוקולד צ'יפס ויצא אחלה.. לצערי הם טיפה השחימו מדי בתחתית אבל לא נורא..
 
עוגת השוקולד מהבלוג של החיפושית
28/07/14 15:13
28צפיות
מישהי מהעבודה ביקשה ממני מתכון לעוגת שוקולד טבעונית להביא לעבודה לכבוד היום הולדת שלה כדי שגם אני אוכל לאכול אז המלצתי לה על העוגה מהבלוג של החיפשית.
 
העוגה יצאה מדהים ונחלה הצלחה מסחררת כמובן מכולם כולל בקשה למתכון  
º
28/07/14 17:46
2צפיות
שאלה על דפי אורז ממולאים
27/07/14 19:36
46צפיות
שלום לכולם
אני משרה דפי אורז במים,מייבשת וממלאת בתערובות של ירקות.
איך אפשר לגוון? אני בדר"כ ממלאת בגזר,גמבה,פטריות,אבוקדו וכו' וזה טיפה נמאס (לפעמים אני גם מקפיצה חלק מהירקות...)
שאלה שניה-הם תמיד יוצאים לי מאד אלסטיים כאלו,לא כ"כ נח לקחת ביס בלי שהעלה יימתח עד אינסוף,אפשר למנוע את זה?
 
תודה וימים שקטים לכולנו...
המילוי שלי
27/07/14 19:39
45צפיות
אבוקדו, אצות ווקאמה, אטריות שעועית, חסה, מלפפון, גזר, בזיליקום, שיטאקי
 
מכינה מטבל של סויה ג'ינג'ר שמן שומשום מעט חומץ אורז וצ'ילי גרוס
אמנם אני אישית פחות מתחברת לדפים האלו
27/07/14 22:22
44צפיות
בגלל המרקם הקונדומי שלהם, יש לי בכל זאת רעיונות לשדרוג:
עלי בזיליקום או כוסברה
להכין רוטב לטבילה ליד- צ'ילי מתוק, סויה+שום+ג'ינג'ר, טריאקי
טופו מטוגן/אפוי במרינדה
רצועות פורטבלו מטוגנות או צלויות במרינדה
אטריות שעועית/אורז דקיקות
ירקות נוספים- מקלוני מלפפון, נבטים, כרוב, קולרבי
ירקות מוקפצים - בטטה, ברוקולי, אספרגוס
 
ואפשר גם למלא אותם בדברים מבושלים כמו עיסת שעועית מבושלת ומתובלת או ירקות מוקפצים ברוטב.
 
בקשר לאלסטיות - אפשר לאפות או לטגן אותם עם מעט שמן וזה משנה את המרקם. אני אישית לא מצאתי אופן הכנה שהשביע את רצוני מבחינת המרקם ולכן ויתרתי עליהם בסוף
אצלנו זו מנה אהובה
28/07/14 08:22
41צפיות
אפונה זעירה של סנפרוסט עם מקלוני גזר דקיקים וקוביות טופו מוקפצות בשמן מתובל
פטריות ובצל ירוק עם טופו מגורר וג'ינג'ר טרי מגורר ,טיפה שמן שומשום
ממרח קישואים ובצל מושחם
מבחר קוביות ירק קטנות מוקפצות בתיבול +ירק קצוץ דק
 
מניחה בתבנית וזולפת מעל אחד מהבאים- חלב קוקוס עם חמאת בוטנים וכוסברה
סויה סילן ושמן שומשום עם פלפל חריף
עגבניות מרוסקות עם הרבה שום ובזיליקום קצוץ
שמנת אלפרו עם שום וקארי
 
מכניסה לתנור לקצר
 
תענוג!
 
 
מחזק את ההמלצות על אפיה קצרה, ומתנצל..
28/07/14 08:32
48צפיות
בהזדמנות הזו, מתנצל על אי נוכחות מספקת בפורום, אמנם בשל סיבות טובות (ביקור משפחה, גישת אינטרנט מוגבלת).
 
אי לכך ובהתאם לזאת, אני מראש כותב  על כל המתכונים והתיאורים מעוררי התיאבון שייכתבו פה ללא תגובה מצידי..
אפשר להציע משהו מושחת?
28/07/14 14:20
34צפיות
עדיין לא ניסיתי אבל מתכוונת להכין משהו כזה רק להחליף את השמנת בקרם קוקוס.
º
קינוח שמזילים ריר בגללו...
28/07/14 19:04
2צפיות
מה תרצו שיהיה בדור הבא של הפורומים?
28/07/14 13:20
8צפיות
אנו מתחילים בימים אלו  תהליך אפיון ועיצוב מחדש של הפורומים בפרדס ומאוד מעוניינים שאתם תהיו שותפים לו.

  
כרגע אנחנו ממש בתחילת התהליך ונשמח לקבל מכם הצעות... מה פורום החלומות שלכם?

|שמש| איפה בעיניכם החוזקות של הפורומים|?|  באילו דברים לדעתכם אסור לגעת|?|
|שמש| אילו פיצ'רים חסרים לכם|?| מה לדעתכם כדאי להוסיף|?|


אתם מוזמנים להגיב בפורום פורומים 2015

עליית עמוד ההודעה החדש ב|תפוז|
27/07/14 12:01
7צפיות
גולשות וגולשים יקרים,
היום העלנו את עמוד הוספת הודעה החדש בכל הפורומים :-)

העמוד החדש כולל:
- עורך חדש בעמוד ההודעה שיאפשר הדגשת טקסט, לינקים, גדלי וצבעי פונט שונים.
- העלאת מספר תמונות  / סרטוני וידיאו / קבצים אחרים להודעה אחת.

בכל עניין (טכני או כללי) ניתן לפנות אלינו בשרשור המיועד בפורום משוב, במסר ל"הנהלת הפורומים" או למייל forums@tapuz.co.il.
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?for...

בישולים לסופ"ש
24/07/14 22:30
66צפיות
מה בתכנון?
איך אצלכם בימים האלה? פחות או יותר בישולים?
25/07/14 11:22
82צפיות
אני רוב הזמן במטבח כמנגנון הדחקה מעולה.
הרדיו דלוק כדי שאשמע אם יש סירנות, כי אצלנו ברחוב המנגנון ממש חלש (כבר קרה ששמעתי את הבומים ולא את הסירנה ) אבל אני עמוק בבישולים ובאפיות, וממלאה את הפריזר עד ראש השנה!
התחלתי להשתמש בקמח ״מקצועי״ של שטיבל, אני מניחה שזה קמח רגיל שהוסיפו לו גלוטן, אבל באמת שהחלות יוצאות נהדרות.
עם החלות יהיה סלט חצילים עם ליים, פטרוזיליה, נענע ומלפפון חמוץ.
יש לזניה עם תרד וקרם דלעת
הרגע הכנסתי ארבעים קציצות סלק, בורגול ועדשים שחורות לתנור. אני מקווה שהאחיין הטבעוני שאמור לקפוץ מהמילואים ביום ראשון ייקח קצת, עם חלה...
סלט תפוחי אדמה
סלט סלק
פטריות פורטובלו צלויות
גספצ׳ו

לא הכול להערב

אחותי מכינה עוגת שוקולד טבעונית עם שזיפים.
אצלי ההיפך הגמור
25/07/14 11:28
81צפיות
אמנם יש סיבות נוספות אבל הכל ביחד בהחלט מוציא את התאבון והחשק לבשל, הראש מפוזר, אין אנרגיות, אני מקנאה במי שמתעל רגשות שליליים לעשייה חיובית, כיף וטעים לכם
º
אפשר בבקשה את המתכון של הקציצות?
28/07/14 02:39
7צפיות
קציצות סלק ועדשים
28/07/14 03:51
25צפיות
המתכון המקורי כאןhttp://dapeitamar.blogspot.co.il/2013/10/blog-post...(סורי, לא רואה איך מוסיפים קישור כמו פעם באלגנטיות), אבל הפעם הכנתי וריאציה קלה יותרכוס עדשים שחורותכוס בורגול גסששה גבעולים בצל ירוקארבעה סלקים בינוניים, קלופים (לא מבושלים)חצי כוס פסטו ״הודי״ של אביטל סבג (יש מתכון בבלוג שלי: כוסברה, בזיליקום, נענע, קצת פלפל חריף, שמן זית והרבה מיץ לימון)שתי כפות שמן זיתחצי כוס פירורי פנקומלח פלפלמבשלים את העדשים, מסנניםמשרים את הבורגול הגס במים רותחים עד שהבורגול ממש רך. סוחטים היטב היטבטוחנים את הסלק במעבד מזון עם הבצל. טוחנים בורגול ועדשים, מערבבים הכול ומוסיפים פסטומוסיפים שמן זית ופירורי לחםמשהים כחצי שעה, ואם התערובת רכה מדי מוסיפים עוד כף פירורי לחםמחממים תנור לחום בינונימרפדים שתי  תבניות בנייר אפייה ומשמנים אותו היטביוצרים קציצות, מניחים על התבנית, מושחים את הקציצות מלמעלה במעט שמן מהתבנית (מברשת סיליקון)אופים כארבעים דקות, הופכים באמצע
ואו סליחה! באמת שכתבתי עם רווחים ושורות נפרדות
28/07/14 03:52
19צפיות
יש לי הרגשה שהפורמט החדש לא ידידותי לאייפד!!אנסה שוב מאוחר יותר ממחשב רגיל
אני מנסה שוב, ממחשב אחר
28/07/14 08:32
22צפיות

המתכון המקורי כאן http://dapeitamar.blogspot.co.il/2013/10/blog-post...(סורי, לא רואה איך מוסיפים קישור כמו פעם באלגנטיות),
 
אבל הפעם הכנתי וריאציה קלה יותר:
כוס עדשים שחורות
כוס בורגול גס
ששה גבעולים בצל ירוק
ארבעה סלקים בינוניים, קלופים (לא מבושלים)
חצי כוס פסטו ״הודי״ של אביטל סבג (יש מתכון בבלוג שלי: כוסברה, בזיליקום, נענע, קצת פלפל חריף, שמן זית והרבה מיץ לימון)
שתי כפות שמן זית
חצי כוס פירורי פנקו
מלח פלפל
 
הכנה:
מבשלים את העדשים, מסננים
משרים את הבורגול הגס במים רותחים עד שהבורגול ממש רך. סוחטים היטב היטב
טוחנים את הסלק במעבד מזון עם הבצל.
טוחנים בורגול ועדשים, מערבבים הכול ומוסיפים פסטו
מוסיפים שמן זית ופירורי לחם
משהים כחצי שעה, ואם התערובת רכה מדי מוסיפים עוד כף פירורי לחם
מחממים תנור לחום בינוני, מרפדים שתי  תבניות בנייר אפייה ומשמנים אותו היטב
יוצרים קציצות, מניחים על התבנית, מושחים את הקציצות מלמעלה במעט שמן מהתבנית (מברשת סיליקון) ואופים כארבעים דקות, הופכים באמצע
 
 
º
נשמע מעניין וגם יש לי את כל הציוד דכמעט, אנסה ואעדכן. תודה.
28/07/14 10:19
5צפיות
אצלי זה באינטרוולים
25/07/14 13:35
69צפיות
קציצות מטוגנות מחומוס ומאש שחור מושרים וטחונים, עם עלי מרווה וגזר בתערובת
תבשיל במיה סגולה שיובשה בתנור, רוטב עגבניות עשיר
אורז אפוי
עוגות אין- העברנו הכל כאמור לעיל
אבטיח גדול
ענבים כהים נפלאים ומבושמים
מלון
קיוי בשני צבעים
נקטרינות יציבות
שזיפים עגלגלים בעלי בשר צהבהב חמצמצים

סלט עגבניות משני צבעים עם בצל סגול וכוסברה

עוד נראה
הערב אנחנו אוכלים בחוץ בכלל
להיום אכלתי בצהרים חומוס ופלפל אדום ולמחר
25/07/14 13:53
66צפיות
בתכנון שעועית לבנה וסלט
אורז כמצע לתבשיל אפונה ועדשים כתומות
25/07/14 15:02
56צפיות
במקרר מצטננים להם ענבים מתוקים, מנגו ותפוחי פינק ליידי קשים וטובים (הסוג האהוב עליי)
יש עוד מבחנים ויחד עם הסטרס היעילות ברצפה, על כן אני דובקת במאכלים קלים ומהירים להכנה - או בפירות (טריים וחתוכים או בשייק)

שתהיה שבת שקטה לכולם
הכיוון הסופש הוא ליידי באג בגדול
25/07/14 19:24
71צפיות
אצבעות הגבינה מהחוברת כבר נעשו בכמות כפולה, כדי שלא נצטרך להתקמצן עליהם, החמין הטבעוני עכשיו על הגז ובקרוב יעבור לתנור, ומחר אולי יתווסף לו פאי הרועים, עוד לא החלטתי. עוד תוספת אפשרית אולי תהיה קישואים על האש.
º
26/07/14 16:47
6צפיות
שאלה על קרם קוקוס
25/07/14 21:44
56צפיות
אני טבעונית בתחילת דרכי

חסר לי בחיים קרמים, ומוסים האהובים עליי
שמעתי רבות על קרם קוקוס
השאלה היא האם-כשמכינים אותו , יש לו טעם קוקוס דומיננטי?

והאם יש קרם קוקוס ללא חומרים משמרים?
כי ראיתי רק עם המוןןןןןןןןןן חומרים משמרים ואני לא צורכת חומרים משמרים ללא צורך.
היי, ברוכה הבאה!
26/07/14 16:46
39צפיות
תלוי מאוד מה עושים איתו. למשל אם מערבבים קרם קוקוס עם שוקולד לטארט שוקולד, לא מרגישים קוקוס בכלל.
אם מקציפים את החלק השמן של הקוקוס ומוסיפים וניל וסוכר, מרגישים אותו רק קצת, וזה טעים מאוד (ואני לא אוהבת טעם של קוקוס בעקרון).

יש את קרם הקוקוס הזה, שהוא בלי רכיבים מוזרים ונחשב לאיכותי ביותר:
http://www.veganart.co.il/tmp/coconut_milk.jpg
יש אותו בהרבה סופרים רגילים, ובוודאי בחנויות טבע
גילוי חדש.. משהו הכיר את השמנת אלפרו
25/07/14 23:16
76צפיות
אורז? נראה בידיוק כמו הסויה אבל אורז? אז קניתי וניסיתי היום עם בטטות ופסטה.. יצא ממש אחלה..
הוא סמיך יותר מהסויה לדעתי.. http://www.pricez.co.il/Product/99998/%D7%A9%D7%9E...
חוץ מזה ניסיתי מתכון חדש לעוגת תפוחים ואגוזים ויצא ממש טעים! היו לי תפוחים ירוקים ומשום מה בכמה מתכונים רשום לא להשתמש בהם.. לא הבנתי למה.. עד שמצאתי אחד שזה מתאים בו..
יצאתי מרוצה וכולם החמיאו.. יצא מוכן בפנים ולא רטוב כמו כמה עוגות שניסיתי עד כה..
http://food.nana10.co.il/Article/?ArticleID=105458...
º
מה היתרון שלו על פני השמנת של הסויה?
26/07/14 22:27
12צפיות
אה, באמת תהיתי איך הוא!
26/07/14 23:02
42צפיות
ראיתי שהגיע לארץ לאחרונה.
מעולה לרגישים לסויה.
איך הטעם בהשוואה לסויה?
אני פשוט לא מתה על הטעם הלוואי של הסויה
28/07/14 08:41
13צפיות
ובאופן כללי מנסה לגוון ושלא יהיה לי מלא סויה בתפריט..
כמו שאמרתי הוא סמיך יותר מהסויה.. 
גם סופ"ש וגם לא- בסימן פרסי
26/07/14 22:29
47צפיות
עשיתי במשך השבוע גורמה סבזי- יצא אליפות! (עם אורז לבן)
היום הכנתי אורז פרסי (עם שעועית ירוקה וגזר) וקציצות עדשים ירוקות (קצת פחות פרסי), וגם סלט שעועיות (עוד לא טעמתי, אבל מה יכול להיות רע ב-3 סוגי שעועית, בצל, לימון, פטרוזיליה וגמבה??)
אני מתה על חורשט סבזי
26/07/14 23:02
36צפיות
חורשט, חורמה, גורמה.. כל אחד קורא לזה אחרת
מככב אצלנו בקופסאות מחמותי
ניסוי מוצלח: פסטה ועדשים
26/07/14 23:44
60צפיות
אחרי שמאסתי בצירוף המחניק משהו של עדשים ואורז מצאתי מתכון חביב לרוטב עגבניות ועדשים לפסטה. השילוב נראה לי נחמד אבל הרוטב שלה לא לטעמי ואני מכינה רוטב "יבש" יותר,כך שלא יתרככו מספיק.
החלטתי להוציא את העדשים מהרוטב ולבשל אותן עם הפסטה:
מכינים בנפרד רוטב אהוב לפסטה ומשאירים מכוסה על הלהבה הנמוכה ביותר, שיישאר חם.

בסיר גדול מרתיחים המון מים. לא מוסיפים מלח!
מתחילים בבישול העדשים. עדשים אדומות מתבשלות מהר..
כשהעדשים כמעט רכות מוסיפים את הפסטה.
צורות קטנטנות כמו צדפים מתבשלות בצ'יק..

מסננים ומערבבים עם הרוטב.
את הירקות לרוטב (בצל,קישואים,פלפלים) חתכתי לקוביות גדולות לקבלת תבשיל סמיך יותר ובישלתי כ-20 דק' בסיר מכוסה עם שום וכוסברה לפני הוספת הרסק והתקבל מעין ציר טעים.


º
נשמע מעולה!
27/07/14 13:37
11צפיות
שאלה לגבי תיבול מרק ירקות
23/07/14 22:58
73צפיות
אני רוצה לקנות לקט למרק אבל לא רוצה להוסיף א.מרק.  מלח לא מספיק. אז איך כדאי לתבל?
תודה(:
º
שום גבישי,כמון,כורכום...להוסיף בצל מטוגן...
23/07/14 23:08
24צפיות
º
מה ההבדל בין שום רגיל לשום גבישי?
23/07/14 23:14
13צפיות
º
הכוונה בין גבישי לאבקת שום
23/07/14 23:17
22צפיות
גבישי דומה יותר לשום טרי...האבקה מעט סינטטית
24/07/14 15:19
37צפיות
לטעמי...
ןהטעם ...טרי יותר טעים אבל גבישי הוא מרוכז
24/07/14 00:37
44צפיות
יותר וקצת פחות חריף..

אני בדכ משלבת
º
תודה על ההסבר(:
25/07/14 22:40
6צפיות
º
אין בעד מה :)
25/07/14 23:12
4צפיות
אני גיליתי
24/07/14 08:15
80צפיות
שהכי משפר את הטעם זה ירקות תיבול - כמו ראש סלרי, עלי סלרי, שורש פטרוזיליה וכד', בתוספת בישול ארוך יחסית על אש קטנה שממצה את הטעמים יותר טוב.
זה קצת בעיה כשעושים מרק מלקט
25/07/14 22:42
46צפיות
קניתי עלי פטורוזליה.
צודקת, לא שמתי לב שכתבת לקט...
26/07/14 03:18
32צפיות
אבל אולי תוסיפי ללקט שורש סלרי מגורד או חתוך - מכל הדברים הוא לדעתי מוסיף הכי הרבה טעם (גם לשמיר יש טעם חזק, אבל לא כל אחד אוהב את הטעם שלו)
חאוויג' למרק
24/07/14 12:12
57צפיות
כמון, פפריקה חריפה ומתוקה, עשבי תיבול קצוצים- פטרוזיליה, קורנית,שמיר, כוסברה....חלקם או כולם.
שום קצוץ, לא כתוש, שורש סלרי מקולף ומגורר על פומפיה גסה, כנ"ל שורש פטרוזיליה
ניסיתי פעם להוסיף חוויג' למרק
25/07/14 22:44
42צפיות
אבל זה לא עשה לגמרי את העבודה.  קניתי עלי פטרוזיליה ושמיר. חשבתי שיש לשלב רק אחד מהם, כעת אני מבינה ממך שאפשר לשלב את שניהם במרק.
שאלה של כמות
26/07/14 10:51
23צפיות
ויחס לשאר מרכיבים.
כדי להפוך לקט קפוא למרק עם טעם ותחושת נפח צריך להוסיף ולערבב כל מני רכיבים. לדעתי שורשים מגוררים אולי אפילו שליש כוס עדשים כתומים שמתבשלים מהר או רבע כוס קוואקר שיעבו ויאחדו את הטעמים+ תיבול וצמחי תבלין יעשו את העבודה
כיוון נוסף
24/07/14 13:16
59צפיות
לגרר ג'ינג'ר טרי לתוך המרק, לגרר כורכום טרי, להוסיף עשב לימון ולהוציא אותו לפני האכילה
להוסיף רוטב סויה וכמה טיפות שמן שומשום ובצל ירוק קצוץ דק לפני ההגשה
פעם אחת השתמשתי בעשב לימון
25/07/14 22:46
39צפיות
וחוץ מריח.. לא הרגישו בטעם. אולי בגלל שהענפים היו קשים מידי? (למרות שנתתי להם "מכות" כדי לפתח את הטעם)
רוטב סויה זה רעיון טוב.
תודה רבה!
אפשר להכין על ציר ירקות
24/07/14 14:37
49צפיות
או עשבי תיבול כפי שנכתב, או שורש פיטרוזיליה/סלרי כמו למרק עוף פולני, לפעמים טעים לשים קצת רסק עגבניות וזה נותן למרק ירקות סגנון מינסטרוני,
גם כמות יפה של שום תיתן טעם שומי למי שאוהב..
כן.. שום בהחלט אופציה
25/07/14 22:48
28צפיות
תודה רבה(:
שני ארגזים
24/07/14 22:27
126צפיות
מלאים דברי מאפה
לחיילים
שלוש עוגות טבעוניות עם גבינת טופו ,  מייפל קינמון וקפה
שתי קופסאות עוגיות טבעוניות אגוזים ושקדים
שלוש עוגות טבעוניות בחושות עם קוביות תפוחים קטנטנות
ארבע עוגות שוקולד עשירות לא טבעוניות
שתי קופסאות בראוניז עתירי שוקולד לא טבעוניים

והחלק הכי חשוב- מכתבים ששני הצעירים ישבו כתבו וציירו
העיקר שישובו הביתה בשלום
º
כל הכבודמקסימים כולכם
25/07/14 11:26
24צפיות
יש גם התארגנות למשלוחים טבעוניים
25/07/14 11:41
88צפיות
הרבה חיילים וחיילות טבעונים נתקעו בלי אוכל אז קמה התארגנות מדהימה, מי שרוצה להשתתף או לקבל מידע:
https://www.facebook.com/270708916422580/photos/a....
זה מתל אביב
25/07/14 12:14
59צפיות
בשבוע הבא אנסה לתאם ולהביא להם משלוח
כרגע הבאנו משלוח של חבילות
25/07/14 12:33
75צפיות
מי שיכול שיביא, אין להם מה לאכול בכלל ורובן הגדול של תרומות המזון שמגיעות אליהם זה בשר, כל תרומה עוזרת!
איך יוצרים איתכם קשר?
25/07/14 13:32
51צפיות
שלחתי עצמאית עם חברה מגוייסת אבל לשבוע הבא נשמח לתרום את חלקנו
שלחו הודעה לחוות החופש בפייסבוק
25/07/14 14:26
45צפיות
שם יתנו לכם מספר טלפון וכתובת- זה ברמת החייל בתל אביב.
באמת?
25/07/14 15:21
56צפיות
אני ראיתי מספר משלוחים כאלה. הרוב זה חטיפים. רק שתדעו שמה שלא בא סגור [כלומר שלא הכנו בבית אלא בקופסת שימורים או בשקית במבה קנויה או משהו לא מגיע ללוחמים שבעזה! זה הכל נשאר בחוץ
רוב החבילות מכילות במבה, ביסלי, עוגיות למינהן, שימורים. נכון שזה לא הדברים הבריאים בעולם, אבל הרוב טבעוני. חוץ משימורי בשר ודגים לא נראה לי שכלום ממה ששולחים שהוא בשרי מגיע אליהם בכלל.
אלה שבשטחי הכינוס לעומת זאת אוכלים כמו מטורפים את כל מה שאסור לשלוח לבפנים.

אם אתם רוצים שמה ששלחתם יגיע לחזית באמת אז לשלוח חטיפים/שימורים. לא דברים שהכנתם בבית.
זה מה ששלחנו.
25/07/14 16:03
49צפיות
אגב, בן זוגי קצין בחיל רפואה ועשינו בירור מה עובר ומה לא- אגוזים ופםירות יבשים בתפזורת עוברים, שלחנו חלב סויה, שימורים של קטניות, עוגיות סגורותועוד דברים כאלה.

וכן, החיילים מגיעים למצב של לאכול בשר מרוב שלעתים חסרלהם מהלאכול טבעוני.. וזה נוראי
º
או להעביר דרך מישהו שמכירים שמגוייס
26/07/14 10:55
8צפיות
כל הכבוד. רעיונות למה אפשר לקנות:
25/07/14 17:50
55צפיות
בטח זה עלה בפייסבוק במקומות שונים אבל לטובת חברי הפורום נעלה קצת רעיונות:
עלי גפן משומרים, מנות חמות מכל מני סוגים ושקיות של אוכל מוכן שרק מערבבים עם מים, שימורים של שעועית/חומוס/ירקות, זיתים וחמוצים, מעדני סויה ואורז שלא מצריכים קירור, חלב צמחי עמיד לסוגיו, פירות יבשים ואגוזים, טחינה, קרקרים וחטיפים, ממרחים טבעוניים כמו שוקולד השחר עם הפקק הצהוב, חמאת בוטנים, ממרח לוטוס, דגני בוקר כמו כריות, קורנפלקס ועוד.
אנחנו העברנו דרך מישהי
26/07/14 10:46
29צפיות
וזה נכנס פנימה, לא אריזות אלא מאפה בית
º
25/07/14 15:03
3צפיות
מתכונים צמחוניים עם חלבון-help!
24/07/14 20:12
72צפיות
שלום כולם,
לאחרונה אני ובעלי עברנו לצמחונות...
בתור מי שמאוד אוהבת לבשל ולאפות, טווח האפשרויות שלי הצטמצם מן הסתם, בכל הקשור לחלבונים. בחודשים האחרונים ניסיתי מליון דברים ותמיד אני מוצאת את עצמי בערב שישי עם ארוחה סתמית לחלוטין ומבאסת.
אני זקוקה למתכונים של דברים טעימים עם חלבון!! כאלו שעושים תאווה לעניים ושהטעם בהתאם,כמובן צמחוני.
תודה רבה!
הדס.
היי הדס! ברוכה הבאה
24/07/14 22:37
76צפיות
קודם כל, ספרי לנו מה אתם אוהבים/רגילים לאכול, וננסה להציע רעיונות בהתאם.. כדי שלא סתם נירה באפלה.
שנית, יש סיבה שאת מחפשת דווקא "מנה חלבונית"? תזונה צמחית שונה מבשרית בכך שהארוחה לא מורכבת ממנת חלבון שמלווה בדגן ו/או ירק, אלא ממגוון של רכיבים שחלקם מכיל גם חלבון וגם פחמימה וגם רכיבים תזונתיים נוספים. מקורות החלבון הם בעיקר קטניות, מוצרים כמו טופו, סייטן, ושילוב שלהם עם דגנים.
כמה רעיונות לדברים שכוללים גם חלבון:
- נודלס מוקפץ עם ירקות וקוביות טופו ששרו במרינדה מראש
- "פאי בשר" - עשוי בשר טחון צמחי של טבעול - מוצר מעולה. הנה המתכון, מבטיחה שיהיה טעים! http://tivonim-blog.co.il/%D7%A4%D7%90%D7%99-%D7%9...
- קובה במילוי של הפאי מלמעלה, או במילוי של פטריות ובצל מטוגן
- שווארמה סייטן
- פלפלים ממולאים באורז ירקות וטחון מהצומח או שבבי סויה
- פסטה בולונז עם הטחון מהצומח
- סושי במילוי ירקות וטופו מטוגן

ואם תתני עוד כיוונים נוכל לתת עוד רעיונות :)
אהלן הדס
25/07/14 15:27
43צפיות
האפשרויות הן אינסופיות!
אני אוהבת לזניות עם גבינות ביתיות [קשיו או סויה או שקדים], או לזניות עם טחון מהצומח.
גם ממולאים עם עדשים/שעועית מש ואורז/בורגול/קינואה הם אחלה מנה חלבונית.
שניצלים מסייטן או מטופו
פטריות ממולאות גבינת סויה [מעדן גורמה! ונראה מדהים].

והנה קישור מומלץ למתכונים.
קוואקר
24/07/14 14:49
73צפיות
בתוכנית הוידיאו המצורפת בזה, ג'יין פונדה מראה סוג שונה של קוואקר, כהה יותר, שדורש חצי שעה של בישול. איזה מוצר מקביל קיים בארץ? (הערה: ניסיתי פעם "שיבולת שועל מלאה" של תלמה, שלא נראית שונה בצבע, אם כי היא גסה יותר,  אבל לא מתעבה, ואולי לא בישלתי מספיק זמן. לבסוף השתמשתי בתערובת של המוצר הזה עם קוואקר אינסטנט).
https://www.youtube.com/watch?v=-i7lgEaJmAA
נ.ב. בינתיים מצאתי... -
24/07/14 15:14
43צפיות
אמנם רק תמונה, אבל אני מקווה שיש גם בחנות. אם יש - אודיע (אף שאין לי ענין לעשות לחנות פרסומת).
steel cut oats, גריסי שיבולת שועל
24/07/14 18:00
42צפיות
אם אני זוכרת נכון אמרו לי כאן פעם שבניצת הדובדבן אפשר למצוא אותם.

אני קונה ב- IHERB
אכן קניתי שם...
25/07/14 08:23
34צפיות
והעברתי במעבד מזון, אבל במוצר הנ"ל ..(.SLEET) מדובר בתהליך עיבוד שונה, עד כמה שאני מבינה מן האתרים השונים, ולכן הצבע שונה, והטעם לא "אגוזי", כמו שהם מתארים. ההכנה דווקא לא היתה ממושכת, אבל אם - כפי שהם טוענים - אין הבדל של ממש מבחינה תזונתית, אין הצדקה למחיר ולתהליך.
º
נ.ב. STEEL - תיקון טעות
25/07/14 09:55
9צפיות
גינון לשם מאכל מי יכול לייעץ?
23/07/14 11:05
98צפיות
בדירה החדשה יהיה לנו גג קטן בו חשבתי לגדל כל מיני דברים, אבל אני ממש לא מבינה בזה.
אין לי אדמה לשתול בה אלא אשתול בכלים. שמש תהיה בשפע כמובן והטיפוח והתחזוק עליי.
על מה תמליצו?
אהיה שם לטווח ארוך, אז אפשר גם משהו שדורש סבלנות וזמן.
אצלנו בעציצים
23/07/14 11:14
73צפיות
גדלים שיחי פלפל מתוק וחריף, עגבניות, בזיליקום, קורנית מכמה סוגים, אזוב, נענע, לימונית, רוזמרין
עץ לימון יכול לגדול מצויין בכלי גדול
דלעת וגם מלון
שעועית ואפונה עם תמיכה מתאימה
º
כמה שיותר עשבי תיבול
23/07/14 11:22
29צפיות
לרוזמרין ולעשות מחקר בנושא
23/07/14 14:00
77צפיות
כי חלק מהצמחים הטעימים לנו, טעימים גם ליצורים אחרים
וכמובן בבית עם חתולים לדאוג למגן אותם היטב ולא לקנות צמחים שיהיו רעילים למאכל.
צנוניות אם אוהבים אותן קטנטנות
23/07/14 14:02
54צפיות
ושווה לדלל כדי לתת להן להפתח לגודל הרצוי  (לא חייבים לשתול מחדש את כולם, הנבטים טעימים בסלט)
אוי איזה כיף
23/07/14 16:20
58צפיות
בעוד אי אילו חודשים ואם הכל יסתדר אני אעבור גם לדירה שאוכל לגדל בה קצת דברים, ואז אצטרף לכיף הזה שאני חולמת עליו כבר שנים הדברים הראשונים שאשתול זה נענע, בזיליקום, פטרוזיליה/כוסברה (מה מהם שגדל..), חסה, עגבניות שרי, לואיזה/לימונית, טימין. תותים בעונה. לא בטוחה כמה מקום יהיה לי וכמה ממנו יהיה נגיש ליצורים נוספים אז נראה.
בהצלחה!
אין לי עצות
24/07/14 10:02
43צפיות
כי איכשהו כל צמח שאני מנסה לגדל לא מחזיק מעמד אצלי
אבל אני כל כך אוהבת לשמוע על אנשים שמגדלים דברים בבית ובגינה! וגם לראות
תודה על כל העצות! נתתם לי כיוונים טובים
24/07/14 14:38
35צפיות
אעדכן
אוכל אורגני
22/07/14 22:49
94צפיות
שמעו
אני מבין שיש סוגי פירות שמומלץ בחום לאוכל אותם אורגנים ...

אבל מה לגביי שקדים ? או אורז ספגטי וכול השאר ?



תודה רבה. !
הסיבה שאני לא אוכלת רק אורגני
23/07/14 10:08
95צפיות
היא כי זה יקר.
אני לא קונה אורגני אף פעם, כי זה מרוסס פשוט בריסוסים אחרים או פחות מרוסס אבל עדיין מרוסס.
אני כן אוכלת דברים שאנחנו מגדלים בגינה, שהיא באמת לא מרוססת או מדושנת בדשן, באמת אורגנית.

אני חושבת שזה לא שווה את הכסף, אבל יהיו שיתווכחו איתי.
ממליצה לקרוא על שקדים אורגניים, במיוחד
23/07/14 14:09
60צפיות
המיובאים. (כמובן שאין מניעה לגדל עץ שקד בגן הפרטי באיזורים מסויימים בארץ ולהתמודד עם המזיקים בדרך חביבה)
הכוונה לדלעת ספגטי?
23/07/14 14:10
68צפיות
אתה מודע לעובדה המדעית לפיה ספגטי ואורז לא צומחים בגינה?
או רק ספגטי
23/07/14 15:54
53צפיות
חייבת לחזור לשתות קפה אחה"צ..
הספגטי עשוי מחיטה
23/07/14 18:31
42צפיות
שיכולה להיות אורגנית או לא, בדיוק כמו האורז וכל מה שעשוי ממנו. לכן גם לחם יכול להיות אורגני או לא וגם פריכיות אורז...
משקאות אורגניים
23/07/14 10:17
54צפיות
בוקר טוב!

אני לאחרונה מתעניינת בכל מיני תחליפי חלב ומשקאות אורגניים אחרים לצורך גיוון, ובעיקר גם כדי ליהנות מהוויטמינים.
השאלה שלי היא:
איך אני יכולה לדעת שבאמת אותו משקה מכיל את כמות הויטמינים הרשומים ושהוא באמת מזין?
כמובן מעבר לקריאה מאחורי הקרטון והשוואה למשקאות אחרים.
אני לא כל כך מבינה את השאלה
23/07/14 16:24
50צפיות
למה את מניחה שמה שכתוב על האריזה לא נכון, או לא אמין?
יש פיקוח בנושא, ולמעט מחדלים שמתגלים מפעם לפעם, אין לנו סיבה לא להאמין למה שכתוב על התווית. גם אין לנו איך לדעת אם מה שכתוב מדויק או לא, אנחנו נאלצים להסתמך על ההצהרה של היצרן.

עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה