בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים!

מטרת הפורום לשמש בית חם לכל מי שבוחר/ת בדרך התזונה הצמחונית/טבעונית על כל משמעויותיה, והשלכותיה.

הפורום פתוח לכולם, כל עוד שומרים על דיון תרבותי ומכבד. כל הודעה בגנות משתמש/ת ספציפי/ת ו/או בגנות דרך התזונה הצמחונית/טבעונית, תימחק והגולש יחסם.

כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו ונסיונו.

 נא לקרוא את תקנון הפורום שבמאמרים ואת תקנון הפורומים של תפוז בטרם הכתיבה בפורום.

נשמח שתישאר/י

* יש לקרוא את תקנון הפורום (במאמרים) לפני כתיבת הודעות.
* במידת האפשר, נא לשרשר מודעות על אירועים (מפגשי צמחונים, פעילויות וכד') זו לזו.
* גם דגים הם בעלי חיים. לכן, נא לא לבקש מתכונים לדגים.
המשך...
הודעה חדשה

שאלה על תחליף הקמח "קונדיטור" ועל עמילן טפיוקה מעובד
20/09/14 12:21
36צפיות
חשבתי להשתמש בתחליף הקמח "קונדיטור" במקום הקמח הלבן ,
במרשמים בהם יש גם קמח לבן וגם מלא.
 העובדה שהוא נטול גלוטן משפיעה על החיבור?צריך להוסיף מחבר כלשהוא?
בעיקר בא לי להשתמש בו לתחתית עוגת תפוחים שבמקור זה קמח לבן ומלא
והתחתית נשארת קריספית גם בסוף האפיה.מעונינת לשמר את הקריספיות הזו.
אנסה גם רק עם קמח מלא,ללא הלבן--אשמח אם יש למישהו נסיון בכיוון.
 
עוד שאלה:ניתקלתי "בעמילן תירס מעובד" "ובעמילן טפיוקה מעובד"-
אשמח לקצת תובנות על טוב/לא טוב /גרוע/בסדר.
 
קונדיטור זה אסון תזונתי
20/09/14 17:10
40צפיות
הוא גומיי מדי הוא חסר כלום זה קורנפלור עם ה ר ב ה  משפרי אפיה.
 
במקום קמח לבן תשתמשי בקמח סורגום/ תירס דק/ אורז לבן. בשביל קרספיות שווה לתת מקום לקמח טף ולקמח שקדים או קוקוס. כדי להדביק משתמשים ברבע כפית קסנטן גם.
 
עדיף טפיוקה על פני תירס בגלל המרקם שהוא מייצר. תלוי לאיזה צורך כמובן.
תודה רבה רבה מיקי.כשאת כותבת תירס דק,האם הכוונה
20/09/14 18:32
17צפיות
  לקמח תירס או תירס גרוס דק (כמו בורגול דק)?
 
לחלוטין שכחתי את קמח טף.
 
לענין עמילן תירס מעובד לעומת עמילן טפיוקה מעובד:מתקנת עצמי-כתוב עמילן כמסמיך (ברוטב צ'ילי
של חברה אחת וברוטב צ'ילי של חברה אחרת מצוין שיש עמילן טפיוקה מעובד ואחוז גבוה יותר של צ'ילי
וגם המחיר יותר נוח.אז אני מניחה שעדיף לבחור בשני,עם הטפיוקה.
אני מתכוונת לקמח צהבהב
20/09/14 18:37
16צפיות
דק , לא נראה כמו בורגול
לגבי המוצר המדובר שם זה לא משנה איזה עמילן מעבה אותו, חשבתי שאת תוהה לגבי מה להחזיק בבית
בקונדיטור אין "הרבה" משפרי אפיה
21/09/14 08:56
זה עמילן תירס (קורנפלור) שיש בו בסה"כ תוספת של קסנטן גאם ו CMC (מיצב שמשמש גם את מי שמעצב בבצק סוכר ואפשר לקנות בחנויות לחומרי אפיה). מדובר בכף אחת בסה"כ מכל מרכיב על כל ק"ג קורנפלור (אפשר להכין לבד בבית).

 
לא הבנתי
20/09/14 18:40
18צפיות
את מחפשת תחליף לקמח לבן בלי קשר לגלוטן? כי אם תמשיכי עם המלא אזי גלוטן יש שם בכל מקרה
שקדים טחונים בבית במעבד מזון והפחתה בכמות השומן יתנו מענה לפריכות
בדיוק.רוצה לדלג על הלבן,לא קשור לגלוטן.אבל כן מוכנה לנסות
20/09/14 18:48
19צפיות
את מה שהצעת עכשיו: קמח תירס/אורז/טף + שקדים טחונים (עד כמה דק?).
שמן וסוכר אני תמיד מפחיתה מהכתוב במתכונים.לא אוהבת מתוק מופרז.
את יכולה
20/09/14 19:09
10צפיות
לא מאד דק ואז מספיק קמח מלא ושקדים טחונים גס זה יצא פריך
בהצלחה!
כמה שקדים טחונים מחליפים את כוס הקמח הלבן?
20/09/14 20:30
8צפיות
 היחס 1 ל-1?
במתכון יש כוס קמח מלא וכוס קמח לבן.
 
שוב תודה ,מיקי.
אותו יחס
20/09/14 20:38
6צפיות
אם שמן לך מדי תחליפי חצי כוס בטף נניח או בקמח אחר
אני מאד אוהבת קמח שקדים ושקדים טחונים בבצק
שרשור מתכונים לחג
20/09/14 23:22
17צפיות
היי
אני מכינה בעצמי את ארוחת החג,
ומחפשת מתכונים קלים וחדשים לקראת החג.
 
אז חשבתי אם כבר
אז לפתוח שירשור וכל אחד יכול להוסיף פה מתכון שלו + תמונה
או לינק לפורומים\בלוגים
עם מתכונים צמחוניים או טבעוניים.
 
הנתחילה? פאדג' שוקולד
20/09/14 23:31
11צפיות
אין לי מושג מה זה פאדג'
זה דומה לבראוניז לפי מה שראיתי.
אני חייבת לנסות את המתכון הזה
 
תבשיל קינואה ב3 צבעים
20/09/14 23:37
12צפיות
היום קיבלתי מייל עם רשומת התפוצה בבלוג שנרשמתי בו ושכחתי
-דברים בעלמה-
אני מאוהבת בבלוג הזה, בעיצוב, ברעיונות המקוריים
 
אני שונאת קינואה
גם את זה אני רוצה לנסות
מקווה שהמתכון הזה יסתום\יעלים את הטעם של הקינואה
כדורי שוקולד מתכון מיוחד
20/09/14 23:40
14צפיות
שאותו אני ממש חייבת לנסותתתתת
תגידו, כשמכינים לחם עם זרעי חיטה בפנים... איך מכינים את החיט
20/09/14 12:45
23צפיות
איך מכינים את החיטה טרם האפיה? משרים אותה כמה שעות במים? מבשלים במים?
איך בדיוק וכמה זמן?
בדרך כלל זה תוספות של גרעיני חמניה,דלעת,פרג,אגוזים,זיתים
20/09/14 20:35
12צפיות
 תבלינים וצמחי תבלין.
 לא חושבת שמערבבים לתוך הבצק גרעיני חיטה.
אולי היא התכוונה לנבט חיטה
20/09/14 23:12
9צפיות
 
וגם אפשר להוסיף צימוקים בלחם
תשרי במים
20/09/14 20:39
11צפיות
עד שיגיעו למרקם שנעים לך ללעוס
לעיונכם
20/09/14 02:50
83צפיות
למי שעדיין מצליח לקרוא משהו בין ריור אחד למשנהו אחרי שהוא רואה את התצלומים של מיקי-
 
º
תודה. מעניין מאוד.
20/09/14 04:33
14צפיות
ועוד משהו...
20/09/14 04:50
47צפיות
ראיתי שמוזכרים שם שניים מהאוניברסיטה שלך.
נחמד...
º
כן, ראיתי. זייסל הוא ממש מעבר לפינה.
20/09/14 05:43
11צפיות
מענין
20/09/14 08:14
49צפיות
אבל הממ מה יהיה על היצירתיות? זתומרת אם מקבלים מהמכונה שייק ויטמינים מינרלים מה שלא יהיה אז מי יצטרך לאכול בכלל?
יש משהו קצת פלסטי בתאור הזה
מעבר לחוסר היכולת למדוד רגשות, אכילה רגשית גם כשאינה הפרעה, אהבה, רגישות תחושתית ועוד...
הרעיון בעיני נכון להפליא אני זוכרת את הוויכוחים שהיו לי בהריונות לגבי תזונה רלוונטית לי ומה יוציא את הגוף שלי מאיזון ויגרום לי להשמין בטרוף
את הוויכוחים הרעיוניים שהיו לי עם רופאים על תזונה ממוקדת אדם ספציפי ולהניח בצד את התאוריות על מה מעלה סוכר בדם ומה גורם לכולסטרול להאסף בו...
שמחה לראות שהאינטואיציה שלי מגובה במחקר
אכן יש בזה מן המלאכותיות
20/09/14 09:29
30צפיות
אבל זה לא בהכרח סותר, אפשר לאכול ולהיות יצירתיים ולהנות בגבולות מה שטוב לנו, או לקחת סיכון מחושב לגבי מה שלא. ה"שוטים" של הויטמינים שהם תארו בהתחלה זה בטח רק השלמות לתזונה, לא תחליף.
מעניין לאילו מסקנות יגיעו בעתיד בכל הקשור לתזונה מהחי.
העניין הוא שזה לא בהכרח סותר יצירתיות
20/09/14 14:47
24צפיות
ו״מכונות המזון״ זה יותר המרכיב הגימיקי של הסיפור. העניין הוא יותר לדעת האם לדוגמא שומן רווי בכמויות מסוימות (ומה סדר הגודל של הכמויות האלו) טוב לך או רע לך. האם דגן כזה או אחר (ובכמויות כאלו או אחרות) כדאי לך, ומה לגבי השילובים של המזונות- כל אלו הם בהחלט נסיון להבין מה המכונה היחודית שלך, הגוף הספציפי שלך, צריכה לאכול ומה היא לא צריכה לאכול כדי לשגשג.
וכמו שציינו שם, זה לא רק עניין של גנטיקה (לחיידקי המעי הגס שלנו יש לא מעט השפעה על ניצול התזונה שלנו, למשל) אבל זה נותן בסיס הרבה יותר מוצק מקביעה שתזונה כזו או אחרת היא התזונה ה״בריאה״.
 
אגב, למי שרוצה לראות איך העולם של "personalized medicine״ יכול להיראות, הוא מוזמן לקרוא על מחקר מעניין שחוקר מסטנפורד עשה על עצמו. במקרה הזה ההתמקדות לא היתה בהתאמת התזונה, אלא במה שהגוף שלו יכול לספר לו על המצב הרפואי שלו לאורך זמן, וכיצד הגוף מגיב לטיפולים או תזונה משתנה בהתאם לביומרקרים האישיים החוקר (לדוגמא- התפתחות של סוכרת). המאמר המקורי הוא מורכב וארוך, אבל הנה כתבה שמספרת עליו:
º
אזני לגמרי עם זה, בלי הגימיק
20/09/14 16:48
5צפיות
מרתק
20/09/14 09:26
20צפיות
זה הדבר שעשה לי הכי הרבה הגיון מכל מה שקראתי בנושא תזונה ובריאות בשנים האחרונות.
אפילו בתכלס לא אמרו שם שום דבר קונקרטי או נתנו המלצה, אבל הגישה הזאת זה הדבר שמסתדר לי יותר נכון מכל הגישות השונות שכל אחת טוענת שפיצחה את הסוד לתזונה בריאה וחיים ארוכים...
ולשמחתי הרבה זה גם לא סותר טבעונות מטעמי מוסר, ע"פ החלק הראשון בכתבה.
מי רוצה להרים מיטאאוט בת"א בערב החג?
הודעה זו מכילה תמונות
20/09/14 08:40
54צפיות
שמחתי שאנונימוס מנסים להרים יוזמה של מיטאאוטים בחגי תשרי, אבל לפי מה שראיתי אין עדיין משהו בת"א. אם יש כאן מישהו שרוצה לארגן ביום רביעי, ערב החג, מיטאאוט בת"א (לדעתי שדרות רוטשילד מיקום טוב), אז יש לו שותפה שמבטיחה להגיע, עם טעימות אוכל וגם עם שתיה (מקיאטו אלפרו עובד טוב), ולעזור עם ציוד. הבעיה היא שאין לי זמן לארגן את זה - צריך לקבוע עם עוד אנשים, להשיג שולחן, לארגן חומרי הסברה ולדאוג לתיאומים. זה לא כזה מסובך אבל צריך בשביל זה זמן וגם מחוייבות...
דרך אגב, גם ערב סוכות (חג שני!) בא בחשבון.
בכלל, הייתי ממש שמחה אם היינו מצליחים לארגן גרעין של אנשים שמוכן באופן קבוע (פעם בשלושה שבועות או פעם בחודש) להעמיד דוכן כזה בת"א. אני חושבת שברגע שיש גרעין קבוע של א/נשים שאפשר לסמוך עליהם הכל נהיה הרבה יותר קל וגם לא צריך שמישהו אחד יקח את האחריות על הכתפיים שלו - יש חלוקת עבודה וכל אחד עושה משהו.
כל הכבוד על היוזמה
20/09/14 09:31
46צפיות
מקווה שיצא לפועל.
בטוח שאין מיטאאוט מתוכנן כבר? בדר"כ יש.
לצערי אני כרגע בעיצומו של מעבר דירה ולכן אין לי פנאי לשומדבר.. מחזיקה לכם אצבעות.
בישולים לסופ"ש
18/09/14 12:54
41צפיות
נכון שאוטוטו חג, אבל מה לעשות שגם בסופ"ש צריך לאכול? 
 
אני מתכננת לאכול בעיקר דברים מהירים/קנויים כי אנחנו בסופ"ש של אריזה לקראת המעבר. אז היצירתיות ממני והלאה. אני יכולה מקסימום להציע לאחרים מה לבשל ואז לרייר על זה
 
 
כרגע
18/09/14 17:17
79צפיות
קציצות מעדשים כתומות, מאש, טופו בחתיכות קטנות, קישואים ובצל. קמח חומוס ומעט שבבי תפוחי אדמה. מטוגנות.
 
תפוחי אדמה ובטטה אפויים על פרוסות בצל
יש חצילים במקרר נראה וחוצמזה יובש גמור
החצילים נקלו
19/09/14 18:03
70צפיות
ונטחנו עם טחינה, פטרוזיליה, שום, שמיר, פלפל חריף ומלח.
כרגע בתנור שתי דלוריות חצויות ומרוקנות ושתי דלעות ערמונים כנ"ל עם מלית של בצל , פטריות , טופו חתוך קטןקטן ושבבי תפוחי אדמה. הפוכות על פניהן. רוטב סויה , מייפל, מעט שמן זית.
לקציצות אכין רוטב עגבניות עם הרבה שום ובזיליקום שישמש גם לפסטה.
 
צנוניות ממתינות להפוך לסלט עם גפרורי גזר, הרבה מיצלימון וקורנית טריה אולי בצל ירוק.
ענבים קטנים בלי גרעינים יחתכו עם בצל סגול, פרוסות דקדקות של תפוחי עץ ונראה לפי הצבע מה עוד, רוטב מיצלימון סחוטרי, שמן זית, מלח, פלפל שחור
 
עוגת דבש, כן, ברוב עוונותי, נטולת גלוטן ללא ביצים, עם יוגורט סויה ותבלינים. מקווה שהצליחה- ריח יש.
לחמניות נ"ג יש.
 
היינו ביומולדת של סבתא היום כך שלפחות חלק יגיעו לארוחה לא רעבים. טחינה ודי.
הנה העוגה
הודעה זו מכילה תמונות
19/09/14 19:40
82צפיות
טעים לנו מאד מאד
אני מניחה שאפשר להמיר את הדבש במייפל או סילן אבל הארומה תצא אחרת
המרקם מצויין 
º
ומבפנים
הודעה זו מכילה תמונות
19/09/14 19:43
60צפיות
היא נראית אפרורית בתמונה הזו
הודעה זו מכילה תמונות
20/09/14 08:22
46צפיות
וזה לא נכון, זה הפלורסנט 
אז הנה היא בצבעה האמיתי 
º
דלעות ממולאות יצאו מהתנור
הודעה זו מכילה תמונות
19/09/14 19:46
68צפיות
סלט
הודעה זו מכילה תמונות
19/09/14 19:49
69צפיות
פרות בצל ירוקים
ועוד אחד
הודעה זו מכילה תמונות
19/09/14 19:52
68צפיות
צנוניות , בצל ירוק, גזר, שמיר, הרבה מיצלימון סחוטרי, שמן זית מלח
תפוחי אדמה
הודעה זו מכילה תמונות
19/09/14 21:30
82צפיות
בתנור, בסוף בלי בטטה
º
הכל נראה מדהים
19/09/14 22:27
11צפיות
נראה מעולה!!!!
19/09/14 22:29
36צפיות
אפשר בבקשה מתכון?
לתפוחי אדמה?
20/09/14 08:19
35צפיות
הכי פשוט שיש
מלוא השק תפוחי אדמה במקרה הזה וורדרדים וקטנים אבל כל זן יתאים, שטופים היטב מנוקים מכל עים ירוקה או משו, בקליפתם, חתוכים יחסית גדול, על פי רוב בקטנים חצאים יהיו טובים. מברישים את התבנית  בשמן זיתץ איכותי. מניחים את תפוחי האדמה קליפתם למעלה. חשוב שכולם יבואו במגע עם התבנית. ממליחים מעט ומכניסים לתנור עד שהם מקבלים את הגוון שמתאים לך. זה הכל. זה לוקח בין שעה לשעה וחצי תלוי בכמות שלהם. חום מכל הכיוונים בערך 185 מעלות.  זה הכל. אפשר להכניס גם חצאי בטטות באותו אופן וגם כחצי שעה אחרי תחילת האפיה לפזר רבעי בצל קלוף. אפשר גם מראש להניח את הבצל בפרוסותץ עבות על קרקעית הכלי ומעליהן את תפוחי האדמה. עשינו תבנית אחת כזו ואחת כזו.ץ בתמונה נטולת הבצל
אולי מספיק?
20/09/14 03:09
45צפיות
די כבר. יש אנשים שמנסים להימנע מהדברים האלה. שימי כמה תמונות של דלעות שאת רוצה, אבל את חייבת גם את זה, ועוד בכזו הגדלה?
 
יא מתעללת!!
דייייי....זה משגע את הגנים שלי
20/09/14 04:35
38צפיות
(בהמשך למאמר שגידי הביא).
נוסעים לחתונה
19/09/14 00:37
54צפיות
ככה שבישולים לא יהיו פה. נקווה שיהיה מה לאכול....
יש לי מלא אורז מבושל. מחפש רעיונות מה לעשות איתו.
19/09/14 07:30
61צפיות
מישהו....משהו....
לעבודה!
19/09/14 11:44
55צפיות
1. קציצות שבהן הוא רק חומר מדביק.
2. כדורי אורז [חפש באינטרנט, זה מן יפני כזה].
3. סושי [כן, אפשר גם מאורז שכבר בושל והוא לא אורז סושי].
4. מוקפץ ביחד עם ירקות ותיבול אחר.
5. תוספת לתבשיל [נגיד שעועית ברוטב עגבניות, טחון מהצומח, תוספת לירקות שהוקפצו לבד, תוספת לירקות מבושלים או אפויים...]
6. מג'דרה, אבל זה הבסיס
7. בצימוד לגרגרי חומוס בסגנון הודי.
8. מילוי של גמבות או עגבניות.
9. חלב אורז [אם בא להשקיע וזה לא אורז מתובל מדי].
10. להוסיף פנימה שקדים/אגוזים/חמוציות וכו' ולעשות אורז-פיצוחים.
º
תודה. קציצות נשמע לי רעיון טוב. רק איזה? מתכון?
19/09/14 14:14
16צפיות
יצא לי השבוע
19/09/14 16:57
51צפיות
להשתמש באורז מבושל כבסיס לפשטידה וזה מצויין. מתבלים אותו כמו שאוהבים ומעל משכיבים ירקות רצויין בכל דרך שמתחשק, פרוסים בשכבות, מגוררים ומעורבבים , בחתיכות ...יוצקים על הירקות חומר מדביק נניח קמח חומוס מתובל עם סודה או קמח תפוחי אדמה מתובל עם מים או שמנת סויה עם עמילן נבחר ושוב תיבול. מעל כן או לא שמרי בירה ולתנור.
 
לביבות אורז, לערבב את האורז עם גזר מרוסק/ בטטה מרוסקת/ בצל ירוק קצוץ/ אפונה זעירה מקפוא...או שילוב בינהם, מתבלים ומטגנים לביבות. אם האורז לא מספיק דביק מוסיפים מעט מים וקמח חומוס.
 
או שמערבבים את האורז עם פטריות קצוצות מטוגנות ובצל , מתבלים וממלאים דלורית חצויה או כל דלעת אחרת.
º
אחלה. תודה.
19/09/14 18:52
6צפיות
º
מה בסוף ?
20/09/14 20:18
3צפיות
סלט אורז
19/09/14 15:16
39צפיות
אני אוהבת לפעמים כשאין לי כוח לחתוך ירקות לקערה, להוסיף קצת אורז מבושל ולתבל. טעים.
מה שאני עושה עם אורז מהמקרר בדר"כ
19/09/14 22:30
36צפיות
מחממת במחבת מעט שמן, מוסיפה הרבה שום וג'ינג'ר קצוצים, רוטב סויה, ממש מעט סילאן, את האורז + מעט מים לריכוך וספיגה, ולזה מוסיפה ירק כלשהו שיש לי במקרר/מקפיא - שעועית ירוקה, גזר גמדי, ברוקולי, אפונה, תירס, או כל שילוב של הנ"ל.. אם צריך אז קודם מאדה את הירק או מקפיצה אותו במחבת לריכוך. אפשר גם להוסיף קצת אגוזים לפי הטעם בסוף (בוטנים קצוצים / קשיו / אפילו אגוזי מלך..).
מחשבות על בישולים לראש השנה
59תגובות
17/09/14 12:46
195צפיות
אתם מארחים או מתארחים?
מה מכינים? 
מה בתכנון? 
מוזמנים גם להתייעץ ולבקש רעיונות. 
 
אנחנו עוברים דירה יום לפני ערב החג, אז הכל נורא לחוץ, למרות זאת אין לי ברירה ואני נאלצת לעזור בבישולים שכנראה אעשה במטבח של אמא שלי כי שלי עוד...

(המשך...)
אתם מארחים או מתארחים?
מה מכינים? 
מה בתכנון? 
מוזמנים גם להתייעץ ולבקש רעיונות. 
 
אנחנו עוברים דירה יום לפני ערב החג, אז הכל נורא לחוץ, למרות זאת אין לי ברירה ואני נאלצת לעזור בבישולים שכנראה אעשה במטבח של אמא שלי כי שלי עוד לא יהיה שמיש. 
הבטחתי להכין סוג של ממולאים, וסלט בנוסף. כנראה סלט ירוק עם רוטב מיוחד, אבל אני זוממת גם על סלט עדשים עם גרגרים רימון ושלל ירוקים. נראה. 
הייתי מאוד רוצה להביא קינוח כי השאר לא יהיו טבעוניים, אבל אני בספק שיהיה לי זמן. 
 
תורכם
על צמחונות, פילוסופים, ותזונה
16/09/14 03:41
128צפיות
כותב את אותו פוסט שכתבתי בפורום השכן לטובת אלו שלא קוראים שם וגם כדי שאצדיק פה את המשכורת שליידיבאג משלמת לי:
צירפתי מאמר שיכול לעניין את חלקכם. המאמר דן בעבר, הווה ועתיד של התזונה הצמחונית. יש שם נסיון לתאר את המקום שהתזונה מקבלת ביחס לתזונה הבשרית ביחס לתרומה הבריאותית שלהן לאורך השנים. 
אני לא נלהב בלשון המעטה מהגרפים המעט פשטניים שהם משתמשים בהם (מקורם בסקירה אחרת) מכיוון שהם מסתמכים הרבה יותר מדי על מאמרים אפידמיולוגיים שגם חסרים נתונים רבים ולכן הם לא באמת משקפים את המציאות (עד כמה שהייתי רוצה להאמין באמיתותם).
אבל, זו סקירה מעניינת כללית, והבונוס הכי נחמד בה הוא החלק הראשון שמתמקד בהיסטוריה של הצמחונות ובעיקר מתמקד בפילוסופים הראשונים שאימצו את הצמחונות המוסרית (מי ידע שפיתגורס הוא ״אבי הצמחונות המוסרית״?). די מעניין וכתוב באופן קולח.
תהינו.
 
º
תודה.
16/09/14 13:33
9צפיות
º
יש למישהו סיכום? צ'יט שיט? משהו?
16/09/14 13:52
18צפיות
בקטע התזונתי
16/09/14 13:57
80צפיות
הכל טוב, הכל נפלא.
עזבי, תקראי את החלק הראשון על הפילוסופים, זה החלק הבאמת מעניין והוא לא ארוך.
ועכשיו מצאתי מיהו כותב המאמר - פרופ' קלאוס ליצמן
16/09/14 17:14
65צפיות
ליצמן נשמע לי שם מוכר. אבל זה לא ההוא מהפוליטיקה הישראלית...(סגן שר הבריאות, ועדת הכספים וכד').
זה מישהו אחר שזו ההודעה על פרישתו מהאוניברסיטה שבה לימד/עבד ובצמוד לה ה - Statement for Veganism by Claus Leitzmann.
מענין.
חוץ מזה ניתן להתרשם ממנו ומביתו (וכמובן מדעותיו, הגיגיו, פעילותו) כאן >> http://www.youtube.com/watch?v=7pw3K4pRtqM.
נראה לכם שהוא יכול להיכנס ל"אח הגדול" ? שנגיד לטל גלבוע לפנות את הזירה ?
בעמוד שקישרת אליו הוא טוען שצמחונות/טבעונות טובות לבריאות
17/09/14 17:01
48צפיות
וגם במאמר שגידי צירף הוא כותב בעיקר דברים טובים על צמחונות ועל טבעונות. הוא לא מפריד בין השניים.
 
אבל משום מה בסוף המאמר יש את המשפט הבא:
The author had no conflicts of interest to declare.
 
כן, בטח.
 
לא מצליח לרדת לסוף דעתך. למה אתה מתכוון ב"כן בטח"?
17/09/14 19:08
38צפיות
אנא הסבר בבקשה.
ברור, לא?
18/09/14 09:20
41צפיות
לכל אורך המאמר הוא כותב דברים טובים על צמחונות ועל טבעונות, ומהקישור שלך נראה שהוא צמחוני או טבעוני, שזה לא מפתיע. אני חושב שאם קרניסט היה עושה סקירה דומה, היו בה הרבה הסתייגויות. במילים אחרות, המאמר קצת לא-אובייקטיבי, וההצהרה כאילו אין לו ניגוד אינטרסים היא לא מדוייקת, מכיוון שהוא בעצמו צמחוני/טבעוני.
 
 
 
טוב, דעתי שונה.
18/09/14 11:54
31צפיות
זו אמירה כללית שלא קשורה בהכרח למה שציינת.
(זה טוב למקרה, למשל שחושבים שהוא מושקע בחברת אלפרו והוא במאמר ממליץ עליהם כספק חל"ס).
בעיני זה לא ניגוד עניינים
18/09/14 18:46
23צפיות
מאוד סביר בעיני שאדם ישנה את אורח חייו בעקבות תוצאות מחקרים שהוא עורך / קורא, או לחילופין יתמקד בתחום מחקר שמעניין אותו עקב בחירות מסויימות בחיים. אין דבר כזה חוקר אובייקטיבי לחלוטין.
קח למשל את קולין קמפבל, מי שכתב את מחקר סין, הוא הפך לטבעוני בעקבות המחקרים שלו וזה עם משפחה שיש לה מחלבה.
אני למשל הפסקתי ללכת בנעלי עקב אחרי שגיסתי ראיינה אורתופד רגלייםלכתבה על נזקי נעלי עקב. בעלי למשל, שינה את איך שהוא משקיע את הכסף שלנו בעקבות תוצאות מחקרים שהוא עורך.
 
מסכים ומוסיף
18/09/14 19:01
20צפיות
לכל חוקר שכתב איזשהו מאמר יש ניגוד אינטרסים בסיסי- הוא תומך בתוצאות המחקר שלו. זה כבר מכניס אותו לעמדת  biased. אם הוא מדען טוב ואם השיטה המדעית מיושמת כמו שצריך (peer review ועוד), אפשר להראות שה- bias לא השפיע על התוצאת.
 
כשמדובר בניגוד אינטרסים שמופיע על גבי מאמר מדובר ספיציפית באינטרסים כלכליים או פוליטיים הרבה יותר בעייתים מאמונה בצדקת הדרך.
אני לא טוען שהבחור לא מושפע אפריורית בגלל האמונות והערכים שלו, אבל זה פשוט נכון כמעט לכל אחד בכל נושא. אני , כאמור לא מתלהב מהגרפים שהוא הביא אבל אני מאמין שזה לא בגלל האידיאולוגיה שבה הוא תומך.
נראה לי שכשמדובר בהקשר זה על ניגודי אינטרסים
18/09/14 19:40
24צפיות
מדברים כמו שציינת ב"קטן" רק על אינטרסים כלכליים ו/או פוליטיים. בהקשרים הללו, למשל, מחקר שתוצאותיו משרתות גוף שמממן את המחקר זה משהו שיכול להיכלל בהגדרה.
בכל השאר אין ממש ניגודי אינטרסים שכן זהו חלק מובנה טבעי הסובב את ההליך המחקרי.
 
החלק הראשון באמת מדהים
16/09/14 20:05
50צפיות
אולי אולי בלילה יהיה לי זמן לקרוא את השאר בלי להרדם. אני בספק
 
מצויין, אני באמת חושב שלמרות שהשאר הוא ה״גרעין״ של המאמר
16/09/14 21:09
34צפיות
הוא גרעין, אם לומר, מוטה ב״מקצת״ (המקצת הוא לא באמת מקצת). זה לא פוסל את המגמה שעליה הוא מצביע אבל זה קצת צרם לי. לי בעיקר היה מעניין החלק הפילוסופי הסטורי של הסקירה.
אנסה לקרוא במהלך השבוע
16/09/14 20:56
44צפיות
נתקלתי היום בעוד מאמר שממתין לי, 
אני לא יודעת עדיין כמה זה רלוונטי לישראל, כי מדובר בו על ארצות הברית.
התמונה המלווה פשוט מעולה.
 
מקריאה מאוד שטחית נראה שזה תחקיר חשוב וומענין.
16/09/14 21:11
45צפיות
דורש כמובן קריאה מעמיקה יותר. אני יכול להניח שמה שקורה בשוק העופות האמריקאי קורה גם בשוק הזה בארץ.
אני גם עדיין בקריאה
17/09/14 21:48
24צפיות
אנסה לסכם אחרי שאקרא קריאה מעמיקה.
פיתגורס גם אסר אכילת שעועית
17/09/14 12:02
63צפיות
לא כל מה שמופיע בטבלה השנייה במאמר מדוייק (כולל שמו של אפולוניוס מטיאנה, שכנראה עלה על צמחונות/טבעונות בהודו)אבל מאמר מעניין!
לא בטוח שזה נכון.
18/09/14 20:02
34צפיות
ראה שם: משנתו > המקורות - אמרות וכתבים  (בפסקה השלישית).
|*|נפתח פורום חוכמת ההמונים|*|
18/09/14 14:29
|נורה|פורום חוכמת ההמונים הוקם בשבילכם, הגולשים והגולשות שמעוניינים להשתמש בחוכמת ההמונים כדי לקבל עצות, תשובות, רעיונות וכל דבר אחר שיעניין אתכם.
חוכמת ההמונים יכולה לעזור ולהועיל בכל מקרה שבו אתם רוצים מגוון של דעות, מאנשים שונים אשר עוסקים בתחומים שונים, כדי לסייע לכם להגיע למסקנה מסויימת, רעיון או אפילו החלטה, בכל נושא שעולה על רוחכם.

מוזמנים להיכנס כבר עכשיו... ואל תשכחו להיות יצירתיים :-)

http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...
עזרתכם בהשראה
18/09/14 11:50
47צפיות
בזמן האחרון בגלל ברזל נמוך בהריון (מטופל, מטופל, לא
לחשוש ) אין לי כח ליותר מדי בישולים (ואגב בהקשר זה חייבת לציין לטובה גם את מומחה הנשים/פריון שלי וגם את רופא המשפחה שלי ששניהם אמרו מיוזמתם - "אני מקווה שאת לא נותנת לאף אחד למכור לך/לשגע אותך שהברזל הנמוך קשור לטבעונות, נכון?!"
 
הגדיל רופא הליווי הריון שלי וביקש ממני לשלוח אליו את הדבילים שמציקים לי על מנת שהוא, ציטוט מדויק "ירביץ בהם תבונה. רצוי עם משהו קשה"  )
 
אני חושבת על אוכל לשבת ואולי גם כזה שכבר אפשר להשאיר במקרר/להקפיא לשאר השבוע כדי שיהיה לי קל יותר כשאני חוזרת מהעבודה ועדיין אוכל מזין ובריא ככל האפשר.
 
כרגע יש לי בבית - שני סלקים, קולרבים, חצילונים קטנים וחציל גדול, שתי דלוריות, כמה בטטות. ירוקים למינהם. ג'ינג'ר.
 
 
יש חבילת טופו.
 
ברמת הקמחים המדביקים למשל לקציצות יש בעיקר קמח חומוס. 
 
יש עדשים מסוגים שונים, שחורות, כתומות ואולי אפילו ירוקות ונראה לי שיש גם שבבי סויה. יכול להיות בהחלט שיש חיטה קינואה ודומיה.
 
יש לי כרוב ניצנים קפוא ושעועית צהובה וירוקה קפואה. יש גם תחליף בולונז של טבעול.
 
דברים שלא צריך להרחיק בשבילם לקניות אפשר גם לקנות, אבל אני מעדיפה לנצל למקסימום את מה שיש לי בבית כמובן.
 
יש ירקות ופירות. כרגיל. 
 
אני בבלק אאוט מוחלט. אשמח לרעיונות והשראה
אני עושה התמחות בהכנת אוכל במינימום מאמץ/זמן..
18/09/14 12:46
47צפיות
וגם אני משתדלת להתמקד במזונות עתירי ברזל וסידן וצפופים תזונתית, אז אני הולכת על הדברים הפשוטים יותר.
למשל אתמול לקחתי פרחי ברוקולי של סנפרוסט + שעועית ירוקה עדינה, שמתי במיקרו לכמה דקות עד שהפשירו.
במחבת חיממתי קצת שמן, הוספתי תבלינים כמו פפריקה, זרעי חרדל, אבקת קארי, מלח פלפל, שבבי בצל יבשים, ושפכתי פנימה פחית מסוננת ושטופה של גרגרי חומוס. הקפצתי ביחד דקותיים, הוספתי פנימה את הירקות הירוקים, וכיביתי את האש. לקח 10 דקות
 
סלקים אני מבשלת במים עד שהם רכים, מקלפת, פורסת לפרוסות דקות, מפזרת בצלחת רחבה ומזלפת שמן זית, מלח גס, קצת בלסמי וקצת סילאן. הכי פשוט, הכי טעים. משתלב מצוין גם בתוך כריכים.
 
דלוריות ובטטות הייתי אופה בתנור בקוביות קטנות עם קצת שמן ומלח, ומצוותת לעדשים שחורות מבושלות, ומכינה רוטב ויניגרט (יש לי מתכון כזה בבלוג, עם דלורית). ומוסיפה שלל עלים ירוקים קצוצים. מחזיק במקרר כמה ימים טובים.
 
מהטופו הייתי מכינה בולגרית כדי להוסיף לסלטים וכריכים, או שהייתי מצרפת למוקפץ.
 
שעועית ירוקה/צהובה אני אוהבת או ברוטב עגבניות, ואז אפשר לאכול עם אורז או דגן כלשהו, או ככה מוקפצת במחבת עם שום ולימון. לא מזמן נשאר לי אורז לבן במקרר שכבר נהיה קצת יבש אז חיממתי במחבת קצת שמן, הוספתי הרבה שום וג'ינג'ר קצוצים, רוטב סויה, הוספתי את האורז ושעועית ירוקה, ולבסוף גם הוספתי אגוזי מלך (קשיו או בוטנים היו מתאימים יותר אבל זה מה שהיה לי וגם היה אחלה).
 
מהבולונז של טבעול הייתי עושה פסטה בולונז ומעשירה את הרוטב גם בעדשים כתומות וקוביות גזר קטנטנות. זה מחזיק כל השבוע במקרר ואפשר לחמם ולאכול ליד תוספות וסלטים.
 
מקולרבי לצערי אני נמנעת אבל הייתי אוהבת לפרוס אותו דק ולנשנש ככה. אפשר להגדיל לעשות ולתבל את הפרוסות בקצת שמן לימון ומלח :) חמותי מכינה את זה ביחד עם שומר וגזר נאים, ולפעמים גם מוסיפה כרובית נאה ושמיר קצוץ. אני פחות בעניין אבל למי שאוהב זה מאוד בריא ומחזיק במקרר מלא זמן.
 
 
חומר לימודי מעניין לבשלנים/אופים
18/09/14 11:38
60צפיות
"לא רק לשומרי כשרות: איך להמיר לפרווה?
רוצים להפוך קינוח חלבי לפרווה? עז תלם מעניק לכם מדריך מקיף שיאפשר לכם להמיר את החמאה, החלב ואפילו השמנת המתוקה בתחליפים כשרים."
בטוח שהרוב, אם לא הכל, מוכר וידוע. עם זאת, שווה לשים מול הפנים גם עבור מי שלא מכירים.
זה מעניין ויכול לסייע.
º
18/09/14 12:14
3צפיות
זה מצוין למתחילים
18/09/14 12:26
33צפיות
ולשמחתנו הרבה יש המונים כאלה כל הזמן
תודה! שמרתי את הלינק.
במרחשת יום ב
הודעה זו מכילה תמונות
15/09/14 12:44
187צפיות
טוב לא מרחשת- תבנית לתנור
שאריות- שאריות אורז לבן עורבבו עם פטריות  פורטובלו ושמפניון שטוגנו עם בצל חתוכות קטן קטן. אחר כך דלורית אחת נוקתה לטובת התרנגולות וקיבלה אל קירבה הברשה בשמן זית מעורב בהרבה שום חתוך דקדקדק ועלי רקורנית טריים, בזיק מלח ופלפלת שחורה.התבנית הוברשה בתערובת השמן. חצאי הדלעת הונחו על פניהם. שאר התבנית רופדה בדחיסות בתערובת שנותרה. מעליה נקצצו קישוא צעיר ושתי עגבניות טריות . מעט מבשר הדלעת שרוקנה .בזיק מלח נוסף והכל לתנור.
º
ובלי מכסה
הודעה זו מכילה תמונות
15/09/14 12:47
117צפיות
נראה מצוין !
15/09/14 14:06
61צפיות
מה הסיפור עם התרנגולות ? אילו תרנגולות ? איפה הן ?
שזה טעים
15/09/14 14:35
84צפיות
וואי בחיי הפתעתי אותי.
ארוחה שלמה בצלחת אחת, כל הצבעים, נגיעה מכל טעם 
פשוט כיף
 
לגבי התרנגולות עם הבית הגיע לול קטן ובו שתי תרנגולות ותרנגול אחד. צבעוני ומרהיב זנב. מהיום שהגענו אני מביאה להם מזון באותו כלי צהוב ובולט ומשמיעה מן קול ציקצוק, היום החבורה כבר ממתינה לי קרוב לדלת ולא בורחים כשאני עומדת בפנים והם מנקרים לשמחתם ובוררים במגוון שהצגתי להם.
תיקנו את מתקן השתיה ותלינו אותו שיהיה נגיש והמים נקיים. הוספנו סולם עץ ועוד  מדפי עץ לגוון מקומות לינה. הרמנו תיבה גדולה מהארץ והנחנו על תמיכה.
מה עוד? בימים הראשונים לא היו שם ביצים. סבבה. אחרי כמה ימים התחילו להופיע בכל מני מקומות בכלוב ביצה פה ביצה שם. ניקינו את הכלוב, החלפנו מצע עלים שיהיה איפה לחטט, גיוונו במזון - עלים ירוקים משמחי לבב, עגבניות כמעט פגות תוקף, גרעיני דלעת טריים עם שורש שנבט, בורגול, כוסמת, עדשים, חומוס שהושרה, תירס שבור, לחם , חצי ראש כרוב, ענבים , קליפות מלפפון ועוד הרבה. פתאום הופיעה ביצה בכל יום. אחר כך שתיים.
ביצים של תרנגולות שחיות בטוב, שאינן דוגרות. ביומיים האחרונים שמתי לב שהן הכינו מעין קן , הנחתי לביצים. היום יש בו כבר שתיים. נראה מה יבקיע יום.
בקיצור הקומפוסט שלנו מחולק לשניים- מה שאפשר לתת לתרנגולות ומה שלא.
בדיוק המצב אצלנו
15/09/14 14:43
80צפיות
השיירים הולכים או לקומפוסט (קליפות תפוחי אדמה התרנגולות לא אוכלות למשל) או לתרנגולות.
15/09/14 16:28
46צפיות
וגם לא בצל לא מנגו לא אבוקדו לא קליפות שום ולא דברים ממותקים
º
נראה מעולה
15/09/14 14:51
16צפיות
15/09/14 17:27
41צפיות
הצבעים, הצבעים.
אמש הכנתי שטרודל תפוחים
הודעה זו מכילה תמונות
16/09/14 12:46
132צפיות
או משהו דומה לזה. בצק פילאס ממולא תפוחים ופקאנים עם סוכר חום, לימון וקינמון. קצת קמח לבן להסמכה, וגלידה וניל ליד
ואי ואי ואי...עושה משלוחים ?
16/09/14 13:31
64צפיות
נראה מעולה
מה זו הגלידה הזאת ? זה משהו קנוי או שהכנת לבד ? פרטים מתבקשים.
לא
16/09/14 13:50
84צפיות
הגלידה קנויה. שכחתי את שם החברה, אבל משהו פשוט כזה שמגיע באריזה עם כמה טעמים, אחד מהם זה וניל - טעים!
º
התוכלי להשיג את השם שלה? אודה לך מאוד.
16/09/14 17:21
21צפיות
עשית לי את היום.
16/09/14 17:26
72צפיות
נדיר למצוא בדיבור את ה' השאלה.
לבריאות
16/09/14 18:17
56צפיות
החשוב מכל הוא, שבכך חשפתי שוב את זיקנתי....
לפי ויקיפדיה, "השימוש בה"א השאלה אינו רווח בעברית מודרנית, אך הוא נפוץ מאוד בעברית מקראית."
כלומר, אנשים "ותיקים" או "עתיקים" נוטים להשתמש בצורת ביטוי זו.
או כאלה שמתעצלים להוסיף אם
16/09/14 22:42
41צפיות
"האם תוכלי...
גלידת פרווה של שטראוס
16/09/14 19:01
69צפיות
מגיע באריזה לבנה/שקופה עם מכסה אדום, יש בפנים ארבעה טעמים: וניל, קרמל, מוקה ובננה. השלושה הראשונים טעימים מאוד, לבננה יש טעם פלסטיקי..
תודה רבה. לא הכרתי. אבל עכשיו אני אכיר...
הודעה זו מכילה תמונות
16/09/14 21:17
93צפיות
אני מניח שזו התמונה שלה. אז שם אותה כאן לכל המעוניינים האחרים שלא מכירים.
º
16/09/14 21:45
6צפיות
התמכרתי לקינמון.
16/09/14 17:25
76צפיות
ולחשוב שפעם לא סבלתי את טעמו ותמהתי מדוע דוחפים אותו לכל דבר.
16/09/14 21:16
46צפיות
בדיוק מה שקרה לי עם האח הגדול*
 
 
 
 
 
 
 
*טוב, לא באמת, אבל עכשיו כש״לינור שפר באה להתארח בתפוז״, אז כמעט.
º
16/09/14 21:22
8צפיות
עוד רעיון לעוגת תפוחים עם בצק פריך
16/09/14 21:30
46צפיות
נום נום
16/09/14 20:54
39צפיות
גם שלך וגם של ליידיבאג נראה מעולה!
 
אני ביליתי את הבוקר במקלט לבעלי החיים. לצהריים הלכנו לאכול צ׳יפס,
ועכשיו לארוחת ערב הכנתי תפוחי אדמה סתם מבושלים, ואחר כך תיבלתי במלח, פלפל ופפריקה, וטיגנתי אותם עם מעט מאוד שמן זית, שייחרכו קצת.
קצת גמבה אדומה בקוביות שהוקפצה במחבת,
ואיזה נתח סייטן מתובל שקונים ככה מוכן. 
 
אתמול יאן אכל אצל השכנה למרות שלא היה מתוכנן בגלל המחלה (אתמול הוא עדיין היה בבית).
היא הכינה לילדים פיצה עם נקניק,
הוא אמר לה שהוא לא רוצה, ובחר בתפוחי אדמה עם אפונה. 
מהמם חמוד שלי.
אצלנו היתה אתמול ארוחת פרידה מאמא שבאה לביקור
16/09/14 21:12
52צפיות
היו קיש בצל
ניוקי עם בצל מקורמל
לחמניות ממולאות בפטריות וקשיו
סלט
 
חוץ מזה, במהלך היום הכנו אמפנדס, יצא טעים.
והיום לאור הצלחת הדלעת נסיון נוסף
17/09/14 12:35
67צפיות
אורז לבן דביק בתחתית תבנית מוברשת בשמן שומשום, מעליו שכבה מכובדת של הרבה בצל קצוץ קטן מטוגן ופטריות, מעל זה שכבה של 1 שמנת סויה אלפרו בבלנדר עם בטטה אחת ושני קישואים, מעט מלח ומעט קורנפלור.
 
נראה מה יצא
מממ נשמע מעניין
17/09/14 16:09
43צפיות
נחכה לעדכונים
 
אגב, הירקות שאת טוחנת עם השמנת מבושלים או נאים?
לא מבושלים וגם נאים
הודעה זו מכילה תמונות
17/09/14 17:44
83צפיות
התמונות לא משהו אבל זה טעים טעים
כולם אכלו כולל הצעיר מה שאומר דרשני
הצבע רק מהירקות
וגם סלט בצידה, כרוב, בצל סגול, תפוח עץ, גזר, פאקנים קלויים ממולחים, כמה מקדמיה באותו מצב, חופן חמוציות ללא תוספת סוכר, רכז רימונים ללא תוספים, מעט מלח, פלפל שחור ומעט שמן זית
למרות שזה נראה מתפורר זה נחתך יפה מאד
הודעה זו מכילה תמונות
17/09/14 17:57
63צפיות
לצלחת 
והנה הסלט מקרוב
הודעה זו מכילה תמונות
17/09/14 17:46
82צפיות
פשוט כי הקערה כמעט ריקה
ושכחתי לציין קודם כי הכל קצוץ לקוביות קטנות ויש גם פטרוזיליה 
נשמע ונראה יאמי
17/09/14 19:12
27צפיות
הסלט קורץ ועושה חשק ביום חם כזה..
º
פינת אוכלים בחוץ
17/09/14 14:37
16צפיות
חזרתי מעיה״ק, אכלנו בווילג׳ גרין בעמק רפאים
17/09/14 12:04
80צפיות
מסעדה צמחונית עם המון אופציות טבעוניות                   סטייל הרכב לעצמך, עם המון המון סלטים חמים וקרים מעולים, טריים וטעימים. התלהבתי מראש שום אפוי עם רוטב סויה וסילאן, חבלז.         הם עומדים לפתוח סניף טבעוני ביהודה הלוי בת״א.
º
סורי, שכחתי כמה מעצבן לקרוא הודעות שנכתבות באייפד
17/09/14 12:05
15צפיות
אכן שמעתי עליהם המון דברים טובים
17/09/14 14:40
48צפיות
נדגום את הסניף התל אביבי לכשיפתח
 
מה עוד אכלת שם חוץ מראש שום אפוי?
עדשים, סלט שעועית, בטטה ותפ״א, משהו עם חיטה
הודעה זו מכילה תמונות
17/09/14 15:06
76צפיות
משהו עם אורז.... כבר לא זוכרת! מנסה לצרף תמונות                              אבל מכל החוויות הירושלמיות (הטבעונות עוד לא הגיעה לשם חזק) הדבר המדהים ביותר היה הנינוחות הנעימה הירושלמית! והעובדה שבכל פעם שרצינו לחצות כביש, מיד עצרו לנו, בכל שעות היום, במעבר החציה, ובלי שביקשנו.
וילג גרין
וילג גרין
אכלנו גם במתחם התחנה, בלנדוור
17/09/14 15:11
53צפיות
חברה ירושלמית צמחונית אמנם המליצה לי על שתי מסעדות שם אבל הן חלביות, מלאות גבינות, וכמעט בלי אופציות טבעוניות.        אז הלכנו על סלט נעמי של לנדוור, שבעיני הוא מעולה - עדשים שחורות, צנוניות, עשבי תיבול, סלק, חמוציות, פיסטוקים.      וערב אחד התארחנו אצל חברה שפרסה שולחן ענק שכולו טבעוני! קציצות עדשים, סלט חיטה, סלט כרוב, חציל קלוי עם טחינה, עוד סלטים ששכחתי מה היו.... לחמים, עוגיות שטבענה במיוחד בשבילי.         מאד נחמד בעיני   
שאלה בנושא שלא קשור לתזונה
16/09/14 21:01
68צפיות
שלום!
ידוע לכם האם קיים בתפוז פורום שקשור לנושא של ניסויים בבעלי חיים?
אני מחפשת חברות בשמים שלא עושות ניסויים בע"ח והאתר היחיד שמצאתי הוא של פרגרנטיקה (www.fragrantica.com) ואני לא ממש מסתדרת איתו...
אשמח אם מישהו/י יוכל לעזור לי...
תודה מראש.
ישנו פורום ״זכויות בעלי חיים״ שהוא די מת
16/09/14 21:10
59צפיות
אבל בפורום ״צמחונות וטבעונות״ יוכלו לענות לך על כל מה שתרצי בענייני הניסויים והמוצרים:
 
מעולה!
16/09/14 21:57
35צפיות
תודה רבה!
פראדה, רבלון, ג'ייד, פאקורבן
17/09/14 00:08
42צפיות
זה מהחיפושים שלי. חפשי בגוגל, מצאתי פירוט די מלא. 
º
תודה!
17/09/14 06:07
4צפיות
יש קבוצת פייסבוק מצויינת לנושא, שנקראת "יפות ללא אכזריות"
17/09/14 08:51
40צפיות
אני לא מתמצאת בבשמים אז לא יכולה לעזור לך, אבל יודעת להגיד שלמשל רבלון פעם לא היו מנסים ובשנים האחרונות חזרו לנסות כי החוק הנוכחי בסין מחייב (למעשה כל חברה שמשווקת בסין מחוייבת לעשות ניסויים). ג'ייד נקיים וגם שאר החברות הישראליות - קרליין וכו' אבל אני לא יודעת אם הם מייצרים בשמים. ממליצה מאוד על הקבוצה, יש שם פוסט נעוץ עם כל השיקולים והשאלות הנפוצות, ורשימה של חברות שמנסות ולא מנסות.
º
קבוצה מצוינת לשאלות כאלה.
17/09/14 09:38
9צפיות
º
תודה לכולכם!
17/09/14 18:51
6צפיות
קצת מקדימה מאוחר, אבל לא אהיה- אז: שנה טובה מלאת חמלה
16/09/14 21:58
61צפיות
הלוואי שמפלס השנאה יירד קצת, זה כל מה שאנחנו צריכים כמעט (חוץ מבריאות, אהבה, הנאה, כסף, אוכל טעים ..) . פורום מקסים יש לנו כאן, אז תודה על זה,  ואני - לאיטליה. 
º
תעשי חיים
16/09/14 22:04
7צפיות
º
איזה כיף, תהני!!
16/09/14 22:21
7צפיות
º
תודה תודה.
17/09/14 00:06
3צפיות
º
המברכת תתברך ושנה מצויינה!
17/09/14 12:37
4צפיות

עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה