לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים!

מטרת הפורום לשמש בית חם לכל מי שבוחר/ת בדרך התזונה הצמחונית/טבעונית על כל משמעויותיה, והשלכותיה.

הפורום פתוח לכולם, כל עוד שומרים על דיון תרבותי ומכבד. כל הודעה בגנות משתמש/ת ספציפי/ת ו/או בגנות דרך התזונה הצמחונית/טבעונית, תימחק והגולש יחסם.

כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו ונסיונו.

 נא לקרוא את תקנון הפורום שבמאמרים ואת תקנון הפורומים של תפוז בטרם הכתיבה בפורום.

נשמח שתישאר/י

* יש לקרוא את תקנון הפורום (במאמרים) לפני כתיבת הודעות.
* במידת האפשר, נא לשרשר מודעות על אירועים (מפגשי צמחונים, פעילויות וכד') זו לזו.
* גם דגים הם בעלי חיים. לכן, נא לא לבקש מתכונים לדגים.
המשך...
הודעה חדשה

מחמצת יוגורט זה טבעוני?
22/10/14 10:11
31צפיות
מישהוו יודע על מחמצת יוגורט טבעונית (הופקה ללא מוצרים מהחי), אחת שמתאימה להכנה של יוגורט טבעוני.
אם לא אז אולי אתם מכירים פרוביוטיקה טבעונית שמתאימה להכנת יוגורט?
עוד דבר, החיפושים בעניין גרמו לי לתהות האם יוגורט סויה טבעוני הוא אכן טבעוני. אומנם הוא לא מכיל רכיבים מהחי, אבל לא בטוח איך ואיפה גדלו החיידקים.
 
הפרוביוטיקה של סולגאר מתאימה
22/10/14 10:40
38צפיות
יש עוד אבל אני לא זוכרת כ"כ איזה בדיוק.
החיידקים האלה עד כמה שידוע לי גדלים ב..צואה. לא יודעת של מי ואיך בדיוק וגם מעדיפה לא לדעת
בכל מקרה, מספיק להשתמש בפרוביוטיקה פעם אחת ואח"כ אפשר להשתמש בכף-שתיים של היוגורט המוכן בשביל ליצור עוד ועוד.
רק אם אתה שומרת את היוגורט.
22/10/14 10:53
35צפיות
ואחרי כמה פעמים מומלץ  להכין חדש ממחמצת או פרוביוטיקה.
אין הגבלה
22/10/14 12:49
30צפיות
כל עוד החיידקים פעילים והיוגורט לא התקלקל אין סיבה לא להמשיך כך גם עשרות פעמים.
עם הזמן וככל שמכנים יוגורטים נוספים חיידקים לא רצויים
22/10/14 20:26
18צפיות
בד"כ ממליצים להפסיק להעביר את החיידקים מהיוגורט הקודם אחרי 5 העברות בערך.
מי ממליץ?
23/10/14 04:55
9צפיות
אגב, לא בטוח שזה נכון אם דואגים לעקר את הצנצנות שבהן מכינים את היוגורט, דואגים שלא יהיה בהן אויר ואוטמים אותן עם מכסה טוב. על פניו, במצב כזה, וככל שהשימוש במקור הראשוני ימשך - איכות היוגורט (ואיכות וכמות החיידקים הטובים שלו) רק ישתפרו.
עזרתכם במתכון לעוגיות נטולות גלוטן טבעוניות
20/10/14 18:37
66צפיות
וללא שומשום שילדים אוהבים?מסובך
º
לא מסובך אבל מיקי איננה. נסי שוב כשהיא תחזור.
20/10/14 22:54
19צפיות
אפשר להריץ חיפוש על השם שלה + עוגיות
20/10/14 23:46
31צפיות
היא רשמה כמה וכמה מתכונים כאלו פה בשנה האחרונה
זה חייב להיות עוגיות של ממש, שאופים אותן?
21/10/14 02:08
54צפיות
אם לא אז אפשר להכין כדורי שוקולד (מהבלוג של ליידיבאג) ולהחליף את הביסקוויטים בפיצפוצי אורז.
יש גם את המתכון הזה שמישהי כתבה עליו כאן לא מזמן
וגם בו אפשר להשתמש בפצפוצי אורז.
 
ויש את המתכון הזה לעוגיות "אמיתיות" שנשמעות ממש טוב... (אבל הייתי משמיטה את הקוקוס אם זה לילדים, נראה לי שחמאת בוטנים+שוקולד מתאים בול
תודה לכולם :)
21/10/14 06:31
42צפיות
אנסה למצוא חמאת בוטנים שמותרת לנו.
ולעשות חיפוש
כדורי שוקולד זה הדבר היחיד שאפיתי לילדים למעלה מחצי שנה בגזרת העוגיות. בכל מיני ואריאציות ובעיקר משקדים. נמאס...
בגדול כל מתכון לעוגיה שיש לך
22/10/14 11:09
28צפיות
את מחליפה את הקמח בקמח נטול גלוטן שאפשר לקנות בסופר. לא הכי בריא ביקום, אבל עוגיות זה לא מזון בריאות.
אם בא לך טיפה יותר בריא יש קמח תירס שהוא חסר טעם וקמח אורז שיש לו מעט טעם של אורז, אבל אם הטעם של העוגיות חזק [חמאת בוטנים או שוקולד או משהו כזה] אז לא מרגישים בו, ויש קמח תפוחי אדמה שאין לו טעם. את מוסיפה 2/3 מהקמח במתכון מקמח תירס/אורז ושליש מקורנפלור [לא, זה לא כמו קמח תירס ] או קמח תפוחי אדמה. יוצא נהדר.
אני הכנתי את העוגיות האלה
22/10/14 17:52
19צפיות
החטיפים היו בעיניי הרבה יותר מוצלחים. העוגיות היו טעימות, אבל לא היה להן הטעם השוקולדי העשיר כמו לחטיפים.
מעבר לעובדה שגם מאוד קל להכין אותם.
לא חייב קינואה תפוחה, אפשר גם אורז תפוח וזה יוצא מצויין! 
כל המתכונים בבלוג הזה הם נ״ג וטבעוניים. 
 
 
 
 
 
 
|*| נפתח פורום קצת אחרת |*|
22/10/14 11:21
2צפיות
מי מאיתנו לא מרגיש שונה לפעמים? או מוזר? שקשה לנו להשתלב בחברה.
פורום קצת אחרת נועד לאנשים שמרגישים קצת שונים וחריגים בחברה ורוצים להכיר אנשים שמרגישים כמוהם.

אתם מוזמנים להיכנס כבר עכשיו ולייעץ ולהתייעץ, לחבק ולנחם, לשתף בחוויות טובות ובחוויות לא טובות, לחלוק רגשות ופשוט לדבר.
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...
אבץ
20/10/14 06:52
71צפיות
שלום פורום, האם זה המקום לשאלות בנוגע לויטמינים ותוספי תזונה?
זה פורום בנושא צמחונות וטבעונות
20/10/14 10:40
75צפיות
לא תוספי תזונה.. אבל אפשר לשאול ואם למישהו מהנוכחים יהיה מה לתרום בתשובה, הרווחת.
מקורות לאבץ במזון צמחי:
22/10/14 11:07
25צפיות
המקורות העיקריים לאבץ במזון צמחי הם:
שעועית לבנה
שעועית אדומה
עדשים
גרגרי חומוס
אגוזי מלך
שקדים
אגוזי קשיו
שיבולת שועל
אפונה ירוקה.
 
צריך לאכול כמות גדולה מהמאכלים האלה בכל יום כדי שיהיה בגוף מספיק אבץ. למשל, אם אוכלים 2 כוסות גרגרי חומוס וחופן של 30 גרם אגוזי קשיו, מקבלים בערך חצי מכמות האבץ שהגוף זקוק לה מדי יום. אם אוכלים מעט מדי מהמזונות האלה, לדעתי כדאי לקחת תוסף מזון כדי למנוע חוסרים.
 
 
º
אני מניקה ולקחתי מיץ עשב חיטה יש לי תקנה??
21/10/14 21:31
31צפיות
היי, שאלו אותי שאלה שלא היתה לי תשובה עליה
21/10/14 07:38
88צפיות
שמרים זה טבעוני? 
הן סוג של יצור חי, תוסס, גדל... משהו כזה
 
ביקשתי שלא יכניסו לי רעיונות לראש
 
תודה!
 
שמרים הם פטריה
21/10/14 09:52
73צפיות
שמפרקת סוכר וכתוצאה מתהליך הפירוק נוצר גז שיוצר את התפיחה של הבצק.
אם כי שמעתי תיאוריה של מומחה לפטריות
21/10/14 09:57
74צפיות
שטען שפטריות הן סוג של חייזר (או צמחזר) שהגיע מהחלל החיצון כי הן כל כך שונות במבנה שלהן מכל אורגניזם אחר על כדור הארץ...
אפשר גם להרחיב את התאוריה הזאת
21/10/14 11:12
57צפיות
על כמה אנשים שאני מכירה..
כשהייתי ילדה מורה לחקלאות אמר לנו שפטריה היא שלב
21/10/14 17:13
43צפיות
אחד לפני בעלי חיים.......... מאז לא אכלתי פטריות
 
לא חשבתי על זה ששמרים הם פטריה
21/10/14 17:15
43צפיות
כמה פשוט
 
תודה
אתמול הצלחתי לראשונה לעשות עוגת שמרים
19/10/14 21:47
98צפיות
של גלעד אילון. יצאה מעולה! ו- איפה מיקי, אני מתגעגעת!! 
בלי תמונה זה לא קרה
19/10/14 23:00
77צפיות
מיקי בחו"ל.. השאירה את הבישולים לנו..
º
כן.. זה יהיה כבר (אולי) בנגלה הבאה.
20/10/14 17:16
24צפיות
אני הסתפקתי ברולדין היום
20/10/14 20:15
74צפיות
קניתי עוגת שמרים מהם בעשרה שקלים דרך הטבה שהיתה לי מבנק מזרחי. 
זה לא הום מייד, אבל זה רולדין ויצא זול :) 
אגב, כמה עלו לך כל המצרכים? בן הזוג שלי תמיד טוען שהרבה יותר זול לרכוש מוכן מאשר לאפות בבית... אני טוענת שהטעם אחר והריח שמציף את הבית שווה את הכל 
שוקולד למריחה עלה לי בסביבות 13, לא גמרתי הכל. השאר נראה לי
20/10/14 22:53
54צפיות
די שולי ובכל מקרה לא ניתן לחישוב- שמן זית, קמח, שמרים... אבל בן זוגך צודק, אני מניחה. מצד שני אין בדרך כלל בשום מקום עוגה טבעונית, וזו כבר סיבה לעשות לבד את העוגה. 
º
העוגה של רולדין טבעונית או צמחונית? תודה :)
21/10/14 09:09
18צפיות
|*|נפתח פורום תוכנית לידה|*|
19/10/14 11:56
5צפיות
|@|לקראת לידה? כנראה שחששות ומחשבות לא מפסיקות ללוות אותך. בואי להתייעץ עם מיילדת מקצועית בעלת ניסיון רב בתחום שתשמח לענות לך על כל שאלה.
הפורום ילווה אותך ברגעי השיא ? לקראת הלידה, במהלכה ובימים הלא פשוטים שאחריה.
זה הזמן והמקום לחלוק עם אחרות את השאלות הקשות שעולות בך ? האם הבעל צריך להיות נוכח בחדר הלידה? מה עושים אם לא מתחברים למיילדת? איך מתמודדים ביום שאחרי? ועוד...

מחכים לך עכשיו עם כל התשובות, בפורום תוכנית לידה:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...
בישולים לחג שני וסופ"ש
15/10/14 11:29
62צפיות
עוד רבעו"ש של חג וסופשבוע רוויי ארוחות ומשפחה... אבל זה האחרון לזמן הקרוב, מבטיחה!
 
מארחים? מתארחים? מבשלים? סתם אוכלים?
שתפו במה!
מתארחת ! אצל אחי, אז מובטח אוכל טעים וטבעוני
15/10/14 11:47
163צפיות
אני רק מביאה עוגה, בעצם עוגות, שמרים: אחת במלית תפוחי עץ מקורמלים ואחת במלית ממרח לוטוס+ קינמון וסוכר
º
הודעה זו מכילה תמונות
15/10/14 11:50
211צפיות
º
נראה ממש טעים.
15/10/14 13:26
27צפיות
טעים וביתי. מזכיר לי את עוגת ה"שושנים" של אמא שלי
19/10/14 15:53
32צפיות
לא מצליחה להכין רוטב וניל פרווה למילוי. תפוחים זו בהחלט אופציה מצויינת. מה המתכון?
מלית תפוחים: תפוחים קלופים
19/10/14 18:47
31צפיות
קצוצים לקוביות. על כל תפוח, כף סוכר חום ומעט קינמון וציפורן + גרידת לימון וכף מיץ לימון. אני משהה את הכול כחצי שעה, ואז סוחטת.      אפשר גם לקרמל את התפוחים במחבת אבל זה הרבה עבודה ואז צריך לקרר אני מרדדת בצק, מורחת עליו שכבה דקיקה של רסק תפוחי עץ לא ממותק, מלית, מגלגלת, חותכת. למלית קקאו או קינמון, אני מורחת את הבצק המרודד בממרח לוטוס ואז מפזרת קקאו או קינמון וסוכר
ארוחת חג טבעונית אצל אחי הקטן
הודעה זו מכילה תמונות
17/10/14 08:03
160צפיות
איזה שפע, ואיזה טעמים.... מרק ירקות עם גריסים ואפונה, לחוח + לחם בוכרי, טחינה, סלט סלק, מטבוחה, סלט חצילים, סלט ירקות, סחוג תוצרת בית (בעצם הכול תוצרת בית!), אורז, קוביות תפא בתנור ושוס השוסים: סיר של ירקות ממולאים, מהמם: גזר, פלפלים, בצל, סלק, קישואים.... ממולאים באורז עם צנוברין וירקות, עם קינמון וראס אל חנות. נימוחים ונפלאים. את התמונה הוא צילם בתחילת הבישול.
הממולאים של אחי
מרשים ביותר !
17/10/14 12:09
65צפיות
איך מכסים את הסיר כשהם בולטים ככה מעל דפנותיו...? 
מכסים כמה שאפשר
17/10/14 12:34
67צפיות
ותוך כדי בישול ממושך מאד, המפלס יורד כי הירקות מתכווצים
מקסים!
17/10/14 17:02
54צפיות
גם שם המשפחה שלו הוא ״האחרת״ או שזה השם שלך מהנישואין?
אצלנו
15/10/14 16:32
95צפיות
קוסקוס עם פטרוזיליה ורימונים ברוטב מתוק.
מרק עדשים.
 
יאללה פשטות קצת. אחרי כל החגים האלה...
ואצלנו לטבעונית שבנו
15/10/14 17:04
83צפיות
קינואה אדומה + שעועית ירוקה עדינה (קפואה) + סלט ירוק
לקניבל שבנו  הוא מכין קובה שיפטה. הוא כן יטעם מהקינואה לפחות לניסיון. והוא גם יהנה מהסלט.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
בסוף היו על הבישול עוד אנשים אז נוספו
16/10/14 09:56
49צפיות
סלט הכל עם גזר, קינואה, קוסקוס, חמוציות, קישואים, רימונים, פטרוזיליה, חסה, טופו מוקפץ, ובטח שכחתי עוד.
סלט רוקט
סלט סלק
מרק כתום מוקרם בחלב קוקוס.
 
כאן אין חגיגות מיוחדות, בינתיים רק
15/10/14 19:32
105צפיות
מרק ירקות עם בצקיות, ותבשיל קדירה שלא הספקתי להכין עדיין אבל אכין מחר - אזוקי עם תפו"א, גזרים ופטריות.
והאמת היא שבטעות גם אני וגם הבנזוג עשינו קניות בו זמנית, שנינו ע"פ אותה רשימה כך שהן יצאו זהות.. נתקענו כתוצאה מזה עם כמות היסטרית של רימונים, תפוחי אדמה, גזרים, חסה, עגבניות ובצל מזל שאלה ירקות שקל לחסל בכמות גדולה..
º
אפשר מתכון זריז לקדירה עם השעועית?
19/10/14 12:13
10צפיות
אז זהו, שבסוף היא לא קרתה
19/10/14 23:07
37צפיות
אבל אם היתה קורית, זה בטח היה קורה בערך ככה -
מטגנת המון בצל בכמות נדיבה של שמן עד שהוא מזהיב, מוסיפה הרבה שיני שום שלמות, חתיכות גסות יחסית של תפו"א וגזרים, מוסיפה פנימה ביחד עם אזוקי שעבר השריה של 12-24 שעות. מוסיפה מים לכיסוי פלוס עוד קצת, ומערבבת בצד קצת מים עם תערובת תבלינים לפי הטעם (פפריקה, מלח פלפל, סילאן, אפשר עלה דפנה או שניים) ומערבבת פנימה. מבשלת כשעה ברתיחה עדינה ואז מעבירה לתנור לאיזה שעתיים נוספות על חום בינוני (ובודקת תוך כדי השלבים איך הכל מתקדם..).
 
אבל כאמור, לא הספקתי להכין מה שרציתי, ולכן האזוקי המושרית עברה להקפאה ותופשר להמשך טיפול ביום אחר...
תודה! ואגב הכנתי את הניוקי
20/10/14 08:30
33צפיות
לפי המתכון שלך: פטריות, עגבניות ושמנת צמחית ועוד כל מיני - ויצא ממש ממש טעים!!
º
יאיי
20/10/14 10:35
7צפיות
אז בסוף עשינו אחלה ארוחה 'על ה ליידי באג'-
15/10/14 20:45
159צפיות
פאי רועים - יצא מעולה לגמרי, וקציצות מטחון מהטבע (עם האורז והעדשים הכתומות) זה בגזרת הליידי. חוץ מזה דפי אורז מלאי כל טוב טרי של ירקות ו- ספגטי סלק עם צנוברים ואגוזי מלך. מצוין. ארוחה נעימה למשפחה המצומצמצה סוף סוף, איזה כיף. 
רגע, רגע, רגע!!!!
15/10/14 21:09
155צפיות
את זה אני חייב להבין.
 
עשית ארוחה על פי ליידיבאג והיו שם דפי אורז ממולאים?  
גם אני לא יכולתי שלא לשים לב לאירוניה
15/10/14 22:15
143צפיות
אבל אם נשים אותם רגע בצד, הארוחה נשמעת פצצה!!
 
אה וגידי, לגבי הדפי אורז והדימויים שלהם, הגעתי למסקנה שאולי הבעיה בי, כי ככל הנראה אני לא יודעת להשתמש לא בזה ולא בזה
º
16/10/14 00:00
11צפיות
º
שני שליש, אוף.
15/10/14 23:00
31צפיות
º
וחוץ מזה שמחלקת הקונדומים היתה באחריות בתי, אז .....
15/10/14 23:02
37צפיות
אמא אירחה אירוע משפחתי ביום ראשון
15/10/14 20:53
152צפיות
והכל היה טבעוני לחלוטין. כמובן שכולם אכלו ונהנו והתפעלו. וכשהם גילו שהשמנת היא שמנת אלפרו 5% שומן, כולם אמרו שהם עוברים להשתמש בה.
ובתפריט היה:
קיש בצל
קיש פטריות
בורקס עם גבינת סויה
פסטה ברוטב עגבניות
פסטה ברוטב שמנת פטריות
סלט עגבניות שרי וצנוברים
סלט פטריות
סלט עדשים ובטטה
סלט קינואה עם חמוציות
ירקות חתוכים: עגבניות, מלפפונים, גזר, ברוקולי, פלפל, כרובית
מטבלים: חומוס, טחינה ירוקה, סלט חצילים וטחינה, סלט חצילים פיקנטי
מגוון לחמים ופיתות
קינוחים: שבלולי קינמון, שבלולי שוקולד, קרמבל תפוחים, עוגיות אגוזים.
סחטין על אמא!
15/10/14 22:16
68צפיות
גם היא טבעונית?
הכל נשמע ממש מעולה.
º
איזה כמות. אני מתעלפת אחרי שעושה רבע מזה.
15/10/14 23:01
24צפיות
º
נשמע מעולה..אפשר בבקשה מתכון לסלט פטריות?
15/10/14 23:35
16צפיות
אפרופו האמא המוכשרת של פבל- אצלי היה אירוח גדול
18/10/14 20:25
61צפיות
היום בערב, עשיתי - שתי פשטידות- ברוקולי ובצל, שלושה סלטים-גזר, כרוב וחסה פלוס מנעמים, שתי עוגות- שמרים שוקולד ותפוזים, ונגמרתי, לקח לי יום שלם, איך אתם עושים את זה איך.. יום שלם..... באמצע הספקתי לעשות גם נגיסי ברוקולי מהשאריות ולהפיל מגש שלם של בורקסים הום מייד שהלכו מיד לפח.. 
אוכל עתיר ברזל
17/10/14 15:53
85צפיות
איזה מזונות צמחוניים עוזרים להעלאת רמת הברזל בדם ואיזה שילובים מומלצים ?
אהלן
17/10/14 16:28
97צפיות
קודם כל חשוב לדעת מאילו צירופים כדאי להימנע. מומלץ להפריד שתיית קפה ותה מהארוחות (יש בהם פוליפנולים שמעכבים ספיגת ברזל) ומומלת מאד לשלב בארוחה מקור לויטמין c (כמו פילפלים) שמשפר את הספיגה.
 
מקורות עשירים יחסית- עדשים (בעיקר אדומות), קטניות אחרות, ירקות ירוקים (פטרוזיליה, קייל, ברוקולי וחלק מה״כרוביים״ האחרים), פירות יבשים במיוחד משמשים. יש ספקות באשר לטחינה למרות שהמחקר לא מספיק מקיף בנושא (אבל אם יש לך אפשרות להשיג טחינה מלאה נבוטה זה עדיף בשל פירוק של מעכבי ספיגה).
גידי תודה
20/10/14 20:20
23צפיות
לא ידעתי את הנושא של הקפה. 
אני אוטמטית אחרי ארוחה חייבת קפה.. טוב לדעת שזה מעכב ספיגה. 
º
רגע, אז זה לא משנה אם הקפה נטול קופאין או לא?
21/10/14 15:07
12צפיות
כמעט ולא
21/10/14 15:13
24צפיות
זה נכון שגם לקפאין יש השפעה שלילית על הספיגה, אבל היא יחסית מינורית. אני זוכר בשלוף נתון של 6% של ברזל שספיגתו מעוכבת על ידי קפאין, אבל יכול להיות שזכרוני לא מדוייק באשר לאחוז העיכוב המדוייק. הפנולים ימשיכו לעכב ברזל גם בקפה נטול קפאין.
תודה,
21/10/14 16:55
18צפיות
חשבתי שפתרתי את רוב הבעיות עם ההימנעות מחלב וקופאין + הוספת ויטמין C, עכשיו אני רואה שלא.
באופן משעשע, גילו אצלי מחסור חמור בברזל ימים בודדים לפני שעברתי לטבעונות, ובכל זאת כולם המליצו לא לעשות זאת. לא נראה לי שהברזל heme שצרכתי עזר כל כך...
לחובבי הדלעות, הכתום, הזהוב והסתיו
הודעה זו מכילה תמונות
16/10/14 04:21
211צפיות
קשה לי להסביר עד כמה אני אוהב את העונה הזו. אפילו עוד לפני החלפת הצבעים המדהימה של העלים באיזור שלנו, הכל מתמלא ביופי. האור מקסים, מזג האויר מאיר פניו, ראש השנה, הכל משרה אוירה מפוייסת משהו אחרי קיץ קשה. ואצלנו, בניכר, הכתום לגווניו השונים יוצא לרחוב. 
למי שלא מכיר, חגיגת ההאלווין בפתח וזה הזמן שהדלעות משתלטות על המדפים, על הבסטות ועל... הכל. אני, לא חובב דלעת גדול אנוכי (למעט מרק סתוי או חורפי). אבל מהצבע והיופי אני מוכן לקבל כמה שיותר.
 
הנה מעט דלעות מייצגות. שיהיה לכולנו סתיו מפויס.
º
ועוד קצת
הודעה זו מכילה תמונות
16/10/14 04:26
143צפיות
º
ועוד טיפל׳ה
הודעה זו מכילה תמונות
16/10/14 05:15
141צפיות
ומשהו קצת אחר
הודעה זו מכילה תמונות
16/10/14 05:19
174צפיות
תמיד מרשימים אותי כרובי הניצנים הטריים שנראים כאשכול כרובים. אני קונה כמעט תמיד את הקפואים כי הם הרבה יותר זולים, אבל תודו שהמראה יפה.
º
באמת יפה אני גם אוהבת לאכול אותן
16/10/14 07:40
23צפיות
אני התחלתי רק לאחרונה!
20/10/14 20:16
14צפיות
ומרגישה פספוס על כל השנים.. זה טעים !:)
º
כרובי ניצנים לא ראיתי טרי בארץ. קנינו באיטליה . טעים טרי.
16/10/14 09:10
23צפיות
איזה יפים הכרובי ניצנים!
16/10/14 19:59
81צפיות
הייתי מתה לטעום אותם טריים.
הדלעות מהממות, למרות שאני לא מתה על הטעם..
 
ומה נסגר עם כל הסוגים המצורעים האלה עם בעיות העור הקשות?!
º
המצורעים הם בעיקר לקישוט
16/10/14 21:04
24צפיות
יופי של תמונות. יכולות לשמש כחומר לימודי
17/10/14 12:15
52צפיות
אני למשל למדתי מהן המון על המגוון הלא ידוע (לי) של הדלעות ועל מראהו של כרוב הנצנים קודם להכנסתו לשקיות של סנפרוסט (בחיי, פעם ראשונה שאני רואה דבר כזה...).
זה כל כך יפה שבא לי תמיד לטרוף במהירות
16/10/14 09:09
58צפיות
והטעם, מבחינתי, קצת מאכזב. בארץ התחילו לגדל (או לייבא) יפים כאלו אז אני לוקחת לקישוט בסלון, ואחרי חודש ומשהו, שהן מתעייפות, או שהן מגיעות לתנור או שנזרקות לפח. מה יש, למה להשקיע בקישוט של פרחים ולא בקישוט של דלועים? משגע. 
תמונות יפהפיות
16/10/14 19:34
48צפיות
אכן עונה יפה כל כך, ואיזה כיף שפע הדלעת. אני מאד אוהבת קארי מדלעת. ודלעת ממולאה. אבל כרוב ניצנים לעולם יזכיר לי את הסדרה של הביביבסי the young ones, סדרה פרועה לגמרי על סטודנטים פרועים, באחד הפרקים הם חוגגים את חג המולד ומסבירים שאמנם ידוע שכולם שונאים כרוב ניצנים, אבל חייבים לאכול אותם כי בחג המולד אוכלים כרוב ניצנים. להם כרוב ניצנים ולנו סופגניות ולביבות (סתאאאאם, אני אוהבת פודינג חג המולד)
גם כתום-כתום, גם כרוב ניצנים,
20/10/14 00:58
28צפיות
אתה מר טיזינג מייד אין אמריקה, מיסטר שמר.
הנה בשבילך עוד קצת כתום
הודעה זו מכילה תמונות
20/10/14 01:31
50צפיות
טרי מאתמול, מה state fair
שאלה על חלב
14/10/14 01:23
171צפיות
בהודו שסוגדים שם לפרות בכל זאת אוכלים גבינות
איך זה יכול להיות?
האם פרה נותנת לחלב בלי קשר לעגל שלה?
כך שאם זה בא בטוב לפרה אז באמת אפשר לצרוך את החלב שלה?
הכוונה אם יש מישהו שמגדל את הפרות/עיזים שלו באהבה והן מאושרות, אפשר לחלוב אותן?
למרבה האירוניה
14/10/14 10:05
164צפיות
הודו היא יצואנית מס' 1 בעולם של עור (של פרות).
כך שאידאולוגיה לחוד ותעשייה לחוד...
 
מעבר לזה יש אזורים לא קטנים בהודו שבהם אין משקים מתועשים והחיים שונים מאוד ממה שאנחנו מכירים במערב. צריכת החלב היא מהפרה שמגדלים בחצר. אני לא יודעת כמה הפרות מאושרות מזה ואיך זה מתבצע אבל זה מן הסתם נעשה במימדים קטנים לאין שיעור לעומת המשקים המתועשים המערביים. אל תשכח שבשביל שפרה תייצר חלב היא צריכה להיות בהריון/מניקה ואם אתה נותן לעגל לינוק, אתה מאוד מוגבל בכמות החלב שאתה לוקח ממנה. וגם במצב כזה, אף אחד לא אומר שהפרה "נותנת" שיחלבו אותה, זה שעושים את זה בכל זאת זה רק כי פרה היא חיה עדינה והאדם הוא חיה אלימה... פרה בטבע תבעט בך לכל הרוחות אם תנסה לחלוב אותה סתם ככה.
 
אתה באמת בטוח שפרה לא מייצרת חלב סתם כך?
14/10/14 18:40
115צפיות
אולי העורות זה אחרי מוות טבעי וטוב?
הרי תרנגולת תטיל ביצים אם ידחפו לה הורמונים או לא
לנו היו תרנגולות בחצר, מבטיחה לך מאושרות וכולן היו או משניה לפני הסוף ממשקים או ממקומות גרועים אחרים, כולן מתו בשיבה טובה, נתנו ביצים כמעט כל השנה ולא רק כשהיו צריכות לדגור, אגב, בחיים לא ראיתי ביצים כמו שהיו לנו, הקליפה היתה מאודדדד קשה ומלאת סידן, על פי רוב החלמונים היו כפולים בכל ביצה, היתה הפרדה בין החלבון לחלמון בכל ביצה ולא מימיות כמו שיש היום, ולא היה טיפת ריח, אין ביצים כאלה פשוט אין!!
להשקפתי, כשבעל חיים חי טוב, חופשי, וניזון בריא, ומקבל הגנה, ומהטבע שלו הוא מניב תוצרת אכילה, אין הבדל בינו לבין עץ שמניב פרי...
אז לעינייננו התווכחו איתי שפרה נותנת חלב
ושמעתי כבר על שניים שמגדלים פרות ועיזים באהבה ומוכרים את התוצרת שלהן- לא בדיוק לקהל הרחב
האם "אפשר" לדעתכם לצרוך מוצרים כאלה?
 
יש בהחלט הבדל בין ביצים לחלב בהקשר הזה
14/10/14 19:00
115צפיות
בהקשר לאפשר: כל אחד ובחירותיו המוסריות ושאלת הצריכה שלו. יש כאלו שיימנעו בכל מקרה כי לדעתם חיות ותוצרי חיות אינם מוצר, נקודה. יש אחרים שיסתדרו עם מצב כמו שתיארת.
 
בכל מקרה, לשאלתך לגבי החלב, אז לא, פרות לא מייצרות חלב אם הן לא מניקות. להבדיל, ביצים (לא מופרות) אכן ייוצרו ויוטלו גם בהיעדר הפרייה. כדאי גם לקחת בחשבון שזנים של מטילות כמו אלו שגדלו אצלך בחצר הם זנים שהוכלאו ו״טופחו״ רבות בשנים כדי להטיל מספר רב של ביצים. תרנגולי פרא לא מטילות הרבה בכלל.
דווקא היו לי לנו כמה זנים של תרנגולות
14/10/14 22:54
73צפיות
הלבנות של הלולים, וגם פראיות ערביות, ננסיות, עם נוצות על הרגליים, צבעוניות, שחורות
לא שהיו לנו כל כך הרבה אבל היה מבחר מכל מיני מקומות, היו מספיק ביצים גם בשביל לחלק לשכנים
יש הבדלים של עונות ומזג אויר וכמויות הטלה, סך הכל תרנגולת חייבת להטיל זה הטבע החכם שלה
באמת שאי אפשר לתאר את הביצים, זה עולם אחר
 
כמו שגידי הסביר, כן -
14/10/14 19:20
106צפיות
פרה כמו כל היונקים לא מייצרת חלב ללא הריון הנקה.
 
תרנגולות מטילות בלי קשר להפריה, זה נכון, אבל כמו שגידי כתב, אלו תרנגולות שעוותו גנטית כדי להטיל הרבה יותר ביצים ממה שהגוף שלהן צריך להתמודד איתו. בתעשייה זה כל כך אינטנסיבי ומוקצן שבתוך שנתיים התרנגולות כבר גמורות, חולות או מתות. הרבה מהן סובלות מיציאה של צינור הביב (הצינור דרכו הן עושות צרכים ומטילות ביצים) שמלווה בכאבי תופת ומובילה למוות בלתי נמנע, עקב ההטלה המרובה.
אז נכון שביצים מתרנגולות חצר שמקבלות תנאי מחיה טובים עולות לתרנגולת מחיר פחות גבוה, אבל המחקרים בנושא כן מדברים על סטרס שנגרם לתרנגולת כשלוקחים לה את הביצים, ו/או על הטלה מוגברת כתוצאה מזה שלוקחים אותן. בתכלס? מכל מי שיצא לי לדבר איתו שמגדל תרנגולות - זה ממש משתנה בין תרנגולת לתרנגולת וכנראה תלוי בכל מני גורמים נוספים. אני מסכימה שמבין כל המוצרים והאופציות השונות, זו העדיפה מביניהן, ואולי היחידה שיכולה להתקבל על הדעת מבחינתי כ"הומנית".
 
אני חושבת שעיקר ההבדל בינינו נעוץ בעובדה שאתה מסתכל על בעלי חיים אינטיליגנטיים, חברותיים, רגישים ומרגישים, ולא רואה הבדל בינם לבין עץ תפוחים. להשקפתי, אף יצור לא קיים כדי לשרת אותי או לספק לי משהו, ואם אני יכולה להתקיים בלי לפגוע בו, אני אעדיף לעשות את זה. אני כן רואה הבדל עצום בין עץ לחיה, ואני גם מבינה הרבה יותר לעומק את המחיר שהחיות משלמות בשביל החלב, הבשר והביצים שאנשים צורכים.
 
לשאלה שלך על מגדלי פרות ועיזים ש"אוהבים" את החיות שלהם - לצערי אין דבר כזה. גם במשקי ה"בוטיק" שמתפארים בתנאים הטובים לחיות, לא מספרים לך שבעצם את הזכרים מוכרים לשחיטה כי אין בהם צורך, את הנקבות שמתייבשות (מפסיקות לייצר חלב/להתעבר) גם שוחטים, ובחלק מהמשקים האלה גם מפרידים את התינוקות מהאמהות כדי שלא ינקו את החלב שהם רוצים למכור.
אני לא יודעת איך לתאר את המצב הזה, אבל אהבה היא לא המושג הראשון שעולה לי בראש...
 
אני דווקא חושבת שאין קיום ללא יחסי גומלין
14/10/14 23:05
65צפיות
זה לא שהטבע (חי מן הטבע) אמור לשרת אותי אלה שאנחנו מאזנים אחד השני ואת כדור הארץ
אם חיה לא נפגעת בתנובת החלב שלה/ביצים אין בעיה לצרוך את זה
תחשוב שניה- אם היינו צורכים בשר די צורכינו האמיתי, הגופני, האיזון של זיהום כדור הארץ עם המכלאות היה נמנע ומצד שני גם לא היתה התפוצצות אוכלוסין של כמות בקר לצורך הענין, פשוט היה נשמר איזון כמו בטבע הפראי.
האם הגוף שלנו זקוק לבשר זה כבר שאלה שהויכוח עלייה גדול......
 
אני לא מדברת על משקי בוטיק, אני מתכוונת על בחור למשל שגר במערה בירושליים ומגדל עיזים ומוכר את הגבינות שלו, מסיפורים עליו הבנתי שהוא כן הומאני ויש לו מעט תוצרת גם למכור, כן יש שם אהבה
 
מה הוא עושה עם הגדיים הזכרים? מה קורה לעזים כשהן כבר לא
15/10/14 09:30
43צפיות
מניבות?
בתעשיות המזון אין יחסי גומלין
15/10/14 10:00
59צפיות
יש ניצול חד צדדי שכולל הרבה מאוד סבל ורמיסת כל הזכויות האפשרויות של בעלי החיים.
לצערי, אין תעשיה שלא פוגעת בחיות שבתוכה, זה פשוט לא קיים.
אדם שחי במערה ומגדל עז צריך להרביע אותה כדי שתניב חלב, ואז לא ברור מה הוא עושה עם הגדיים הזכרים, ואיך לא מתפתח לו שם עדר של נקבות? וגם אם אותו אדם ספציפית עליו שמעת סיפורים מגדל עז באהבה ומדי פעם לוקח מהחלב שלה ושל הגדי שלה, אז מה? זאת לא סיטואציה ברת קיימא לאוכלוסיה הרחבה, גם לא לי ולך. אם אני ואת נרצה לאכול כריך עם גבינה אנחנו נצטרך ללכת לסופר או לחנות ולקנות גבינה שנוצרה במשק שבו כן התאכזרו לחיות, שחטו אותן, הפרידו אותן מהצאצאים, כלאו אותן במתחמים וכו' וכו'.
המקרים עם ה"אהבה" הם אולי אולי אחד למיליון. מזה אי אפשר להסיק שזה מוסרי/לגיטימי לצרוך מוצרי חלב וביצים כי מדובר על אולי אחוז אחד או פחות מהתוצרת שמסתובבת בשוק וזמינה לאנשים.
 
לגבי זה שהגוף שלנו זקוק לבשר - זה דווקא לא שנוי במחלוקת, זה די ברור ומוסכם גם בקהילה המדעית שהגוף שלנו לא זקוק לבשר, הוא זקוק לויטמינים ומינרלים. יש דרכים ומזונות אחרים שדרכם אפשר להשיג את מה שהגוף צריך, כך שהסיבה היחידה והבלעדית לאכילת בשר היא ההנאה ממנו.
אז איך זה שאני זוכרת שטל
15/10/14 11:00
50צפיות
אמרה בערוץ 26 ש90% מהמשקים מתעללים או משהו כזה
10% של יחידי סגולה באמת קיימים? או שזה היה במחשבה שלא יתבעו אותה או משהו...
צריך לעשות הפרדה בין פרקטיקות אכזריות
15/10/14 11:24
48צפיות
לבין התעללות מכוונת שמתבצעת מעבר לזה.
בכל המחלבות למשל גודמים לפרות את הקרניים ללא אלחוש, מפרידים אותן מהעגלים אחרי הלידה, חולבים אותן מס' פעמים ביום, כולאים אותן במתחמים ללא גירוי ובחרא של עצמן, מזריעים אותן בכח, שוחטים אותן וכן הלאה. הפרקטיקות האלה בפני עצמן אכזריות וגורמות לסבל יומיומי.
מעבר לזה, יש התעללות נוספת שהפרות עוברות, כדוגמת תחקיר "אדום אדום" של כלבוטק, בו הראו איך עובדי רפתות מכים את הפרות כדי לזרז אותן לחליבה, מחשמלים אותן ומכאיבים להן שלא לצורך, פשוט כי אין להם סבלנות. באופן עצוב ומצער, גם זה הפך לפרקטיקה לא רשמית כמעט בכל מקום. אז אולי יש 10% או אחוז כלשהו שלא מחשמל את הפרות או מכה אותן נמרצות, אבל שאר הפרקטיקות מתרחשות בכל המחלבות, גם מחלבות בוטיק שמתפארות בתנאים טובים יותר.
גוף האדם אינו יכול לפרק
15/10/14 22:35
74צפיות
את הבשר. הבשר שוהה במע' 36 שעות לעומת טורף שתוך 3-6 שעות עיכל את מזונו. אין האדם יכול לאכול בשר חי. עליו לבשלו לצלותו להכשירו, ולהכשירו למאכל. לעומת טורף שצד את מזונו ואוכלו חי. הסיבה העיקרית למותם של האסקימואים בגיל 35 ממוצע בתקופה שלפני האדם "הלבן" הייתה סרטן המעי הגס. כיוון שכל מזונם היה על החי. 
האמת שגוף האדם מפרק בשר יפה מאד
15/10/14 23:58
80צפיות
ולגבי רוב האנשים, מקור הבשר הוא אכן בשר מבושל או צלוי. אנחנו אוכלים ומעכלים בשר כבר כשני מיליון שנה. מה שכן, כמו שנופר כתבה, אין צורך בעיכול הבשר.ואנחנו אכן איננו טורפים. אנחנו אוכלי כל.
אם היינו אוכלי כל לא היינו צריכים לטפל בבשר לפני בישולו אלא
16/10/14 07:48
56צפיות
יכולים לאוכלו חי. וכפי שצייניתי קודם ראה אסקימואים. ישנם קופים שהם אוכלי כל ולכן אין הם צריכים לטפל בבשר אלא לאוכלו חי ולא נגרם להם שום נזק.
ההנחה שלך לא נכונה. אנחנו אוכלי כל שיכולים לאכול בשר צלוי
16/10/14 14:57
51צפיות
או מבושל, באותה מידה שאנחנו יכולים לאכול תפוחי אדמה רק לאחר בישול, באותה מידה שאנחנו יכולים לאכול גם קטניות רק לאחר טיפול, באותה מידה שאנחנו יכולים לאכול פירות מסויימים רק לאחר מניפולציה גנטית (בננה לדוגמה) ובאותה מידה שיש הרבה מאכלים מהצומח שאנחנו לא יכולים לעכל.
 
מעבר לכך, אנחנו יכולים לעכל גם בשר חי. זה אולי לא דבר שיביא לאריכות חיים אבל זה בהחלט משהו שאנחנו מסוגלים לעכל. כפי שכבר כתבתי, אנחנו צדים כבר כ- 2 מליון שנה, עוד הרבה לפני שהיינו אדם מודרני
וללא קשר, יש לך איזה מקור למה שכתבת על הסרטן אצל האינואיטים?
16/10/14 15:11
75צפיות
לפי ה- review שאני מצרף פה זה לא ממש המצב. אני אשמח לקרוא מקור בעניין
חוץ מזה
17/10/14 00:26
52צפיות
שהאפנדציט אמור לפרק את הבשר החי ומאחר ואנחנו כבר לא חייבים אותו (צדים ואוכלים מהר בשביל לא להטרף בעצמנו) הוא מתנוון/מתפוצץ
אין לי מקורות לטענה אני זוכרת שקראתי מחקר על זה
º
האפנדיציט אמור לפרק את הבשר החי?
17/10/14 01:31
19צפיות
º
כן, לכן שכיח שאיבר זה מתנוון...
18/10/14 18:35
16צפיות
ממש לא
18/10/14 18:46
43צפיות
קודם כל, תיקון קטן לגבי השם- אפנדיציט זה קיצור לדלקת התוספתן. את מתייחסת (אני מניח) לתוספתן עצמו, לא לדלקת.
 
לתוספתן יש תפקיד בעיכול תאית, לא עיכול של בשר או שום מרכיב אחר מהחי. אבות אבותינו (הרבה לפני קופי האדם) לועסי העלים והעשב אכן היו צריכים את התוספתן כדי לפרק את התאית (צלולוז), רב הסוכר שמרכיב את הצמח. אי שם בדרכנו האבולוציונית (שוב, הרבה לפני שהאדם התפתח) איבדנו את הצורך והיכולת לפרק תאית והתוספתו התנוון. פרות למשל עדיין צריכות תוספתן.
 
יש ככל הנראה גם בימינו תפקיד מסויים לתוספתן המנוון בהקשר לשימור האיזון בין אוכלוסיות של חיידקי מעי גס, אבל זה כבר לא קשור לסיפור. תוספתן אינו קשור לפירוק בשר. בשר מתפרק עוד הרבה לפני שהוא מגיע למעי הגס.
הבעיה העיקרית שלי עם תרנגולןת החופש
15/10/14 05:58
70צפיות
היא שעל כל נקבה נולד זכר שסופו במגרסה
ביצי חופש בתעשיה זה משהו אחר לגמרי
15/10/14 09:53
64צפיות
ואכן התרנגולות מגיעות מאותן מדגרות שגורסות את הזכרים, קוטמות את המקור לנקבות (!), אין באמת פיקוח על תנאי הרווחה של התרנגולות, וגם שם בגיל שנתיים הן מחושמלות למוות ונזרקות לפח כשתפוקת הביצים יורדת.
ה"חופש" שעליו דיברנו פה הוא תרנגולות חצר שמגדלים באופן פרטי. וגם אז אני מסויגת ולא שלמה בתחושות שלי בנושא כי זה מאוד תלוי-סיטואציה.
בן של ידידים שלנו עבד במשק עיזים, שכחתי את השם.
14/10/14 20:04
113צפיות
אורגני, מאד 'הומאני' יחסית. לא מפרידים את הגדיים מהעיזים לפני שהגדי בן חודש וחצי (וזה נדיר ). הוא סיפר שלא יכל לישון בלילה כששמע את הצעקות של הגדיים ושל העיזים ... היום הוא טבעוני. מצד שני, אני בגישתי גם לא מרגישה שהיה מפריע לי לאכול ביצה של תרנגולת אם הייתי משוכנעת שאין לה בעיה עם זה. 
לגבי ביצים ומוצרי חלב בכלל
14/10/14 21:50
86צפיות
כולם מאוד מתייחסים לסיבלם של החיות ובצדק כי אין מי שיגן עליהם. אבל כאן עומדת שאלה הרבה יותר עקרונית האם האדם מסוגל לעכל מזונות אלו? אנו יודעים היום שיש יותר ויותר מקרים של רגישות ללוקטוז. לגבי בשר ומוצריו הם שוכנים במערכת העיכול 36 שעות עד שהם מתפנים מהגוף. שאלתם מה זה עושה לגוף.
זה נתון לויכוח
14/10/14 23:08
64צפיות
אני אישית יכולה לספור על יד אחת את הפעמים שאכלתי בשר חלב וביצים ב 3 שנים האחרונות אבל אני לא בטוחה שזה באמת אמור להיות ככה
יש ספר מצוין שכתב רופא
15/10/14 22:41
59צפיות
אמריקאי בשם עזבו את העטינים שלי. ההסבר שם פשוט מעולה.
º
מבחינתי העקרון והמהות היא למנוע סבל.
14/10/14 23:42
22צפיות
º
זה לא נשמע הומאני
14/10/14 23:06
28צפיות
א. כמובן שלא הומאני, אבל ב. יחסית למשקים שבהם מפרידים
14/10/14 23:40
51צפיות
את הגדי או העגל ממש עם ההמלטה, אז כאן לפחות יש ביחד מסוים. 
אני שותפה מלאה להבנה שהעיקר זה למנוע סבל
15/10/14 00:29
65צפיות
חוץ מזה אין לי שום אידיאולוגיה של משהו אחר
אי אפשר ל"הבין" את הרע במיעוטו (לפחות חודש וחצי) מובן לי שגם את חושבת ככה
אישית אני מרגישה קושי אמיתי לאכול בשר חלב או ביצים מהסוללות, כאילו יש לי דחייה והגעלות בגלל הסבל שהם עוברים יותר מאשר האמונה שאני אישית חסכתי קורבן נוסף, עובדה שהכמויות המטורפות שיש בבתי מלון או בצבא אני מרגישה שאני ועוד מליון כמוני לא יחפו או בכלל יורגש זה שאני או את הפסקנו לקנות בשר בסופר.
האמת? אני חושבת שאם כל אחד היה אוכל בשר לצורך הענין לפי הצורך שלו באמת, 90% מבעלי החיים לא היו נשחטים ולא היו זהומים של כדור הארץ מתנאי הגידול שלהם והיה כמות של בעלי חיים בכמות הנכונה, כאילו טבעונים משלמים מחיר על הנהנתנים בשביל ליצור איזון גלובלי אבל אין מספיק טבעונים והאיזון מופר לרעת כל יושבי הכדור הזה 
 
גם אני לא מרגישה שממש הצלחתי לחסוך קורבנות
15/10/14 13:29
45צפיות
אבל המחשבה שאני משתפת פעולה עם ההתעללות מאד קשה. לכן הרבה יותר פשוט לי להמנע. 
חברים, אתם לוקחים איזה ויטמינים מיוחדים/תוספים לקראת החורף?
12/10/14 11:27
95צפיות
אשמח לדעת איזה... 
למה הכוונה?
12/10/14 16:01
101צפיות
מה מיוחד בחורף לעומת הקיץ מבחינת ויטמינים? :)
 
כן אני לוקח אסטרולה, מכיר?
13/10/14 10:57
93צפיות
זאת פורמולה C של סולגאר, ויטמין שהוא לא חומצי שנשאר פעיל הרבה זמן בגוף. הרופא שלי אמר שזה מחזק את מערכת החיסון וכו.
נצל"ש אומגה 3
14/10/14 12:53
78צפיות
שלום לכולם,
אני רוצה לנצל את האשכול לטובת שאלה קטנה שיש לי:
יש כאן אנשים שלוקחים אומגה 3?
אם כן, האם ההבדל מבחינת הערכים והספיגה שונים בין כמוסות לנוזל?
למשל, הבנתי ש-b12 כדאי לקחת נוזלי כי הספיגה גבוהה יותר, האם כך גם עם אומגה 3?
וכמובן שאשמח לשמוע על מותג מומלץ...
 
תודה מראש וחג שמח!
אומגה 3 נוזלית מופקת מדגים
14/10/14 16:42
117צפיות
עד כמה שידוע לי.
צמחונים לא צורכים דגים..
אני אישית לוקחת אומגה 3 כרגע (בגלל שאני בהריון), קניתי מחו"ל סוג צמחי שמכיל DHA-EPA ומופק מאצות. של deva
בכל מקרה לא ידוע לי על הבדל בין קפסולות לנוזל כי בתכלס בתוך הקפסולות יש את הנוזל במרוכז..
אני לא צורכת תוספי מזון ככלל אבל בהחלט
14/10/14 21:56
90צפיות
מכינה את גופי לחורף. כרגע אנו בעונת הסתו זמן מצויין לניקוי גוף והכנתו לקראת החורף.
º
תודה רבה!
14/10/14 22:54
11צפיות
14/10/14 23:52
62צפיות
º
תודה!
15/10/14 09:48
11צפיות
לגביי ההבדל
20/10/14 20:29
10צפיות
נראה לי שיש משהו בקפסולה עצמה, בעיטוף שלה (ברחה לי המילה המדוייקת לזה..) משהו לעוזר לספיגה של הנוזל עצמו. 
צריך לברר את זה מול החברות השונות 
ויטמין C ואבץ
21/10/14 13:52
18צפיות
בעברי לפני כל חורף הייתי נוטל כמוסות של ויטמין C של חברת פריימהלתיקס האמריקאית.
כשאחי הפסיק לטוס לארה"ב חיפשתי תחליף.
עברתי כמה מוצרים כולל ויטמין C של הדס והיום אני לוקח ויטמין C עם פקעות ורדים של סולגאר (אמור לעזור לספיגה).
בנוסף אני משתדל להעלות בקצת את רמת האבץ ולכן מתעדף מזונות שמכילים הרבה אבץ בתפריט שלי, כמו קטניות, ביצים, וסויה, אבל כמובן שגם כדורי אבץ לא חסרים. הוא מחזק את המערכת, אך שימי לב שמי שנוטל כדורי אבץ צריך להתייעץ על כך עם תזונאי לפני בגלל בעייתיות שיכולה להיווצר מנטילה של כדורי ברזל וכדורים אחרים במקביל.
בהצלחה, וחורף קל.
 
שלום
14/10/14 21:31
77צפיות
זו לא הפעם הראשונה שזה חוזר על עצמו, אבל הפעם זה עבר וחצה גבולות.
רציתי להסב את תשומת לבכם לתמונה שהועלתה בקבוצה של צלמים "מקצועיים" בחלקם וחלקם סטודנטים וחובבנים עם מליון תגובות של ירידות(שוב) וצחוקים,
של גידופים וכו שחלקן כבר הורדו..

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10152819169794243&set=gm.10152823480054181&type=1&theater
קישואים 'על השולחן'
11/10/14 14:47
257צפיות
מישהו כאן העלה משהו דומה, אבל זה מתכון כל כך טעים וכל כך פשוט שקשה להמנע מלהעלות את הוורסיה שמצאתי ב'על השולחן'. קישואים, לפרוסות-מקלות, טבולות בשילוב של שמן זית, שום כתוב, פטרוזיליה קצוצה (במקורי יש גם זרעי כוסברה מוקפצים אבל לא בשבילנו כאן), גרידת לימון  ואז- הרבה פירורי לחם ולתנור, חום של 200 מעלות, חצי שעה בערך. תענוג. הלך מעולה עם הפשטידה האגדית של הבצל של ליידיבאג. 
נשמע מעולה
11/10/14 16:24
73צפיות
אני ממש אוהבת סתם קישואים פרוסים לטבעות/רצועות וקלויים בתנור עם שמן זית ומלח גס. ככה פשוט..
למרות שמה שכתבת נשמע מצוין, שווה לנסות בהזדמנות
º
נשמע ממש טעים!
12/10/14 16:16
9צפיות
º
נהדר! יילך גם עם זוקיני?
13/10/14 16:20
9צפיות
º
נשמע שכן, אבל יש מומחיות ממני לעצות כאלו.
13/10/14 19:17
10צפיות
זה טעים גם קר?
14/10/14 08:09
45צפיות
תודה
º
ברור.
14/10/14 14:36
2צפיות
וואו, יצא ממש ממש טעים.
14/10/14 10:21
80צפיות
זזה הולך לככב אצלי בימים הקרובים, קניתי מלא קישואים
 
תודה!
º
איזה יופי. גם אצלי.
14/10/14 14:36
11צפיות

עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה