בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים!

מטרת הפורום לשמש בית חם לכל מי שבוחר/ת בדרך התזונה הצמחונית/טבעונית על כל משמעויותיה, והשלכותיה.

הפורום פתוח לכולם, כל עוד שומרים על דיון תרבותי ומכבד. כל הודעה בגנות משתמש/ת ספציפי/ת ו/או בגנות דרך התזונה הצמחונית/טבעונית, תימחק והגולש יחסם.

כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו ונסיונו.

 נא לקרוא את תקנון הפורום שבמאמרים ואת תקנון הפורומים של תפוז בטרם הכתיבה בפורום.

נשמח שתישאר/י

* יש לקרוא את תקנון הפורום (במאמרים) לפני כתיבת הודעות.
* במידת האפשר, נא לשרשר מודעות על אירועים (מפגשי צמחונים, פעילויות וכד') זו לזו.
* גם דגים הם בעלי חיים. לכן, נא לא לבקש מתכונים לדגים.
המשך...
הודעה חדשה

שאלות לארוחת החג של הערב
20/04/14 08:46
21צפיות
לדעתכם אפשר לעשות קניידלך מוכנים עם זרעי פשתן במקום עם ביצים? הסוד המשפחתי שתמיד אהבנו עד מאד את הקניידלך מהשקית, אבל עכשיו הם מוקצים מחמת ביציהם. אז מה דעתכם? מה יחליף? זו תערובת שצריך לטרוף עם שתי ביצים, מה לטרוף במקום?
רעיון
20/04/14 10:40
8צפיות
אני די מכורה לתערובת הקנויה של הלטקס, שגם בה צריך לערבב שתי ביצים.
פשוט השמטתי את הביצים והוספתי קצת יותר מים. יצא כרגיל, גם אם טיפה פחות "עשיר".
יכול להיות שזה יעבוד גם עם הקניידלך. אם לא, אולי שמן קוקוס? ההרגשה שלי היא שהביצים לא משמשות להדבקה (התערובת עם המים עצמה הייתה די דביקה) אלא לשומן.
º
אז אולי טיפה שמן ? מים ושמן? רגיל?
20/04/14 11:11
4צפיות
הייתי מנסה כמה עם שמן רגיל
20/04/14 11:33
3צפיות
לראות איך יוצא. אני לא בטוחה אם התערובות האלה עובדות אותו דבר, עם הלטקס זה יצא בסדר בלי ביצים.
אם צריך לעשות אותן אווריריות יותר אולי להוסיף חצי כפית סודה לשתייה?
החומרים האלה לא ברורים לי בכלל
20/04/14 13:36
במילא. אנסה להוסיף שמן, מים וקצת סודה לשתיה, מה שיהיה יהיה. מקסימום- לפח.
לא הבנתי בדיוק
20/04/14 10:41
9צפיות
את מחפשת מה לעשות עם תערובת מוכנה או שאת מחפשת מתכון כללי מוצלח לקניידלך?
אין לי מושג מה יש בתערובת המוכנה, אני מכינה לבד עם קמח מצה, מלח פלפל, אבקת אפיה, שמן, מים וקמח תפו"א. יוצא מושלם ובתנאי שמקפידים לבשל בנוזל חם שלא מבעבע.
יש מתכון בבלוג שלי אם את רוצה..
לא, מהתערובת המוכנה. המרק כבר
20/04/14 11:12
4צפיות
מתבשל לו בשמחה  ועכשיו הקניידלך. אמא שלי עושה את התערובת עם הביצים ואני רוצה להביא תערובת משלי. נטולה... יש משהו מאד אוורירי בקניידלך המוכנים שאנחנו מחבבים.
אהה.. סורי
20/04/14 11:14
4צפיות
אין לי שום נסיון עם התערובת המוכנה ומכיוון שקניידלך בלי ביצה זה עניין די טריקי, אני לא רוצה סתם לתת לך עצות.
אם יש לך זמן לנסיונות, נסי לאזן עם שמן ומים, ותוסיפי קצת מים מעורבבים עם קמח תפו"א בשביל הדבקה (או זרעי פשתן מושרים).
רק קחי בחשבון שיותר מדי מים או שמן יגרום לכדורים להתפרק, מעט מדי יגרום להם להיות דחוסים וקשים. אז חשוב למצוא איזון.
טוב, אנסה לשחק, מקסימום לא קריטי
20/04/14 11:16
2צפיות
קניתי גם שקדים כשרים לפסח (יש לי הפעם אורח שומר, אז אני חייבת לכבד בשולחן תקני)
צילומים על הפרק - נסיון שעשיתי
20/04/14 07:03
58צפיות
צילומים על הפרק - נסיון שעשיתי
אחרי שהשארתם אותי מאחור בענייני צילומים וכדי שלא אצטרך כל פעם להוציא את ה NIKON הרצינית שלי לצילומי מאכלים, הלכתי וחפשתי חלופה אחרת נוחה וזמינה יותר.
מצאתי סמארטפון (סמסונג) שהביאו לי בעבר מארה"ב שאינו מתאים לארץ וגם כל נסיון לסדר לו עברית לא צלח וכעת אני בודק את המצלמה שלו (5 מגה פיקסל + פלאש).

נראה לי שזה יספיק לצלם איזה סלט טאבולה, לא?
מה אתם אומרים? אשמח לשמוע חוות דעת. תרגישו חופשי.  
משהו דפוק בתפוז
20/04/14 07:10
41צפיות
משהו דפוק בתפוז
מנסה שוב להעלות את התמונה.
º
מקסים. מתה על צילומי פרחים.
20/04/14 08:44
7צפיות
º
אחלה. תודה.
20/04/14 12:13
1צפיות
נראה שהצילום ברמה סבירה, אבל
20/04/14 10:45
26צפיות
לצילומים של אוכל אסור להשתמש בפלאש, זה פשוט נראה מגעיל ועושה עוול לאוכל..
צריך לצלם באור טבעי, אני מצלמת ליד החלון שיש לי במטבח, אפשר גם להעביר למקום אחר בבית שמואר/קרוב לחלון.
וסתם הזכרת לי שבטלפונים של גוגל (נקסוס) העלו אפליקציית מצלמה חדשה בימים האחרונים עם פונקציה חדשה של עומק שדה (lens blur) שמאפשרת לך לצלם אוביקט עם רקע מטושטש, אפקט שצריך מצלמה עם צמצם פתוח יחסית בשביל להשיג.. וזה עובד דווקא ממש יפה, ומאוד שימושי לצילומים של אוכל, אנשים, אוביקטים וכו', ובלבד שיש מרחק מסוים בין האוביקט לרקע שמאחוריו. אעלה דוגמה תיכף אם אספיק
º
הנה דוגמה
20/04/14 10:58
31צפיות
הנה דוגמה
מעניין מה פשר הפיקסול הזה שרואים שם
20/04/14 11:02
12צפיות
אולי זה בגלל שערכתי את התמונה אח"כ בעורך של המצלמה (הוספתי אור לצילום, שבמקום חלק ממנו היה חשוך יותר), אולי בגלל זה. בכל מקרה האיכות דווקא טובה, והפונקציה החדשה של ה-lens blur ממש נחמדה. אני יודעת שזה לא קשור אליך ספציפית אבל סתם הרגשת צורך לחלוק :)
ועוד אחת
20/04/14 11:05
28צפיות
ועוד אחת
הפעם בלי עריכה אז אין את הפיקסול. מאנץ' במראה 'ישו'... (גם לישו היה מטבח מבולגן, אז זה בסדר)
º
איזה חמוד! איזה מבט בעיניים
20/04/14 11:28
5צפיות
הוא הדוגמן הכי ממושמע בבית..
20/04/14 11:43
11צפיות
או יותר נכון היחיד שממושמע. האחרים היפראקטיביים מדי בשביל צילום כזה..
ואם כבר משויצים ...
20/04/14 12:31
6צפיות
ואם כבר משויצים ...
לא יודע אם את מכירה את יצירת האומנות הזאת. אבל אם לא - אז הנה היא כאן. ציור ! לא ?  
הנה ה דוגמה למה שרצית להראות
20/04/14 12:46
6צפיות
הנה ה דוגמה למה שרצית להראות
משהו שאני נמס ממנו כל פעם שאני צופה בו....
רק לכווצ'ץ' אותו חזק חזק...

וכמובן כל הזכויות שמורות לבעל הזכויות !!!
הבעיה של אלו שהם גדלים ואז מתחילים
20/04/14 13:14
להשפיט אותך (לפחות החתולה שלי)- קומי, תביאי אוכל, תפתחי ברז מים, תפתחי כבר את הדלת כמה זמן אפשר לחכות לצאת החוצה, איפה הממתק שלי? לא, רק ביס אחד, לא מעניין אותי שפתחת את כל הקופסא, תשבי ישר, אל תזוזי, תני לעלות עלייך, תזיזי את הכלב הזה מפה, לא רוצה...
מצוין. תודה.
20/04/14 12:25
4צפיות
אני מעדיף לא להשקיע יתר על המידה במניפולציות/עיבודים של צילומים - בודאי כאלה שנלקחים בסמארטפון (ולא נתפשים בעיני כמכווני יצירות אומנות). רוצה לכוון וללחוץ וזהו. מכסימום לעשות איזו הכנת סביבה לאובייקט ברוח מה שכתבת (להעביר לסביבה מוארת יותר וכד').
דרך אגב, אפשר לעשות את כל תהליך יצירת הבוקה המלאכותי גם תוך ניצול ה Lens Blur filter בפוטושופ. (ראי כאן >> http://www.photoshopessentials.com/photo-effects/c... )
מסחטה לעשב חיטה
20/04/14 12:00
1צפיות
שלום וברכה
אני מצטרף חדש לפורום. אשתי כבר חצי שנה טיבעונית, ומושכת גם אותי בכיוון...  
מחפש המלצה למסחטה חשמלית לעשב חיטה (עד היום השתמשתי בידנית) שתתאים גם לשאר פירות וירקות.
אפשר גם דגמים מחו"ל. אני מוכן להשקיע במשהו טוב גם אם זה יקר.
הבנתי שיש סוגי סחיטה שונים, ושאולי בכלל צריך מסחטה ובלנדר.
אם תוכלו לכוון אותי ולעשות סדר בכלל המידע שנמצא באינטרנט (אני חופר בזה ללא התקדמות) אני אשמח ואודה לכם מאוד.
חג שמח
איל
בישולים לסופ"ש ולחג
57תגובות
18/04/14 10:16
166צפיות
מה בתכנונים?
לא חייב להיות כשר כדי לשתף :)

כאן יש קצת תכניות למשהו צנוע לערג החג השני, עוד לא סגור מה ומי אבל בגדול התכנון הוא למרק ירקות עם קניידלך, תפו"א אפויים במניפות, ברוקולי חלוט ומוקפץ, אורז כלשהו, אולי מג'דרה, סלט או שניים, ויש מצב שזהו. אולי סטייק פורטבלו. נראה. עיקר הסופ"ש...

(המשך...)
בישולים לסופ"ש ולחג
מה בתכנונים?
לא חייב להיות כשר כדי לשתף :)

כאן יש קצת תכניות למשהו צנוע לערג החג השני, עוד לא סגור מה ומי אבל בגדול התכנון הוא למרק ירקות עם קניידלך, תפו"א אפויים במניפות, ברוקולי חלוט ומוקפץ, אורז כלשהו, אולי מג'דרה, סלט או שניים, ויש מצב שזהו. אולי סטייק פורטבלו. נראה. עיקר הסופ"ש יוקדש לעבודה, לצערי..

מה אצלכם?
מה לאכול לפני המכון?
19/04/14 23:56
28צפיות
אהלן, אני בן 24 ואני מסתבך בכל הנוגע לאכילה לפני אימון במכון (אירובי ואימון כוח משולב) ואחרי האימון.
מישהו יכול לתת כמה עצמות שימושיות. מה כדאי לאכול, כמה לאכול וכמה זמן לפני האימון??
כמויות מדויקות
20/04/14 10:39
8צפיות
קשה לתת. זה אינדיבידואלי (לפי צורך קלורי וכיו"ב).

עצות כלליות - http://veg.anonymous.org.il/vegan-sport
ליידי באג- צריכה עזרה
19/04/14 21:53
53צפיות
אז ככה. ביום שני הולכים לעשות אצלנו מנגל... רגיל. אני רוצה לראשונה לעשות מנגל טבעוני. (לפני ששמים את כל הגופות)
הסתכלתי בבלוג שלך לגבי שיפודי ירקות. (בלי טופו)
השאלה היא כמה לקנות? יש 9 סועדים שאחת מהם (אני) טבעונית והשניה צמחונית. לא יודעת כמה או אם בכלל יאכלו את זה השאר.
אז..  לפי  המנגל הטבעוני שלך-1- כמה קישואים לקנות?/בצל סגול/עגבניות שרי/פטריות שמפניון (ואני רוצה להוסיף פלפל אדום.)
2- כמה שמ"ז לשים/שיני שום /עלי טימין/סילאן? (למרינדה)

3- איך חותכים בצל שיתאים להכנסת שיפוד וכנ"ל לגבי פלפל אדום?

4- האם חובה להשרות את הכל לפני הצליה במנגל?

אשמח לעזרתך. אני מתה מפחד... כי זו פעם ראשונה שלי בהכנה וגם ישר להגיש בלי שאדע לפני איזה טעם יש לזה.
תודה
אשמח אם תוכלי לענות במהרה
19/04/14 22:09
20צפיות
כי אני הולכת על הבוקר לקנות את המצרכים. תודה
זה ממש תלוי בך, וזה גם לא משנה במיוחד
19/04/14 23:04
41צפיות
אני הייתי קונה משהו כמו 2-3 קישואים, 2 חבילות של פטריות, 10-20 עגבניות שרי, בצל 1-2, פלפל 1-2.. משהו כזה. מן הסתם את לא היחידה שתאכל מהם כי כולם אוהבים שיפודי ירקות. תקני גם כמה פורטבלו גדולות לצלייה ישירה על הגריל כמו סטייק. זה שוס. ואת זה בטוח יחסלו לך לא משנה כמה תביאי..
מתכון למרידה יש שם בפוסט בבלוג. אין לי מושג איך להתאים אותו לכמות המדויקת של הירקות, תכיני כמות מלאה או חצי ותשתמשי כמה שאת צריכה. את הירקות אם אני זוכרת נכון לא משרים במרינדה, רק מורחים על הגריל.
את הבצל חותכים לקוביות גדולות מספיק כדי שישתפדו.. רבעים בדר"כ עובד אם הבצל לא גדול מדי. כנ"ל לגבי הפלפל.
תודה רבה על תשובתך המהירה:)
19/04/14 23:24
16צפיות
לפי הכמויות שרשמת-  על כמה שיפודים כל זה?
ועדיין.. יש לי בעיה עם הכמויות של המרינדה להכין כפול? אולי 2 כוסות שמ"ז ו2 -3 קופסאות עלי טימין? אני ממש בחשש.
שישאר יותר מהמרינדה אין לי בעיה. אני רק חוששת מהפחות.
לגבי הפטריות- את מתכוונת צמד? אלו שבאים בצמדים בקופסאות פלסטיק? או 2 צמדים?
לגבי המריחה- כדאי למרח גם על הגריל את המרינדה או שמספיק רק על הירקות?
משנה סדר שיפוד הירקות על המקל?
מקווה שזה בסדר שאני שואלת את כל השאלות הללו
לא יודעת כמה שיפודים יצאו מזה
19/04/14 23:46
29צפיות
זה תלוי בגודל הירקות, בגודל החיתוך, בכמה תדחסי בכל שיפוד..
לא צריך להכין כפול לדעתי.. 2 כוסות שמן זית זה הרבה יותר מדי, לא צריך למרוח את הירקות כ"כ הרבה, רק פה ושם במהלך הצלייה. לא את הגריל, רק את הירקות. ממש לא צריך כל כך הרבה טימין!! מספיק חופן..
את הפטריות לא הייתי מחברת לירקות כי הן נהיות מוכנות יותר מהר מפלפל או בצל, למשל, ופטריות שעושים יתר על המידה נהיות צמיגיות ומבאסות.
פלפל ובצל מתחברים טוב, קישוא ועגבניות שרי מתחברים טוב (מבחינת זמני הצלייה). אבל זה לא כזה מחייב. מסתדרים..
סדר הירקות ממש לא משנה
וכן, הכוונה היתה לשני סלסלות של פטריות, שלפעמים מגיעות בצמדים
º
שתי*
19/04/14 23:47
4צפיות
הממ.. אז הכמות שכתובה
20/04/14 00:00
18צפיות
בבלוג שלך תספיק גם לירקות+פטריות שמפניון+פטריות פורטובלו. אוקיי. נרגעתי
גם פלפל אדום מספיק לצלות 2-3 דקות משני הצדדים?
איך יודעים אם זה מוכן? לפי הרכות של הקישוא?
עכשיו נשאר לי רק להלחץ מזה שאני לא יודעת איך לחתוך בדיוק את הבצל והפלפל (כן. אני יודעת שהסברת לי, אבל אני צריכה לראות בעין איך חותכים)
אני מתכוונת
19/04/14 23:37
19צפיות
לשים על שיפוד את הכל.  ירקות +פטריות (השמפניון)  לא אעשה הפרדה בין ירקות לחוד ופטריות לחוד.
משק ברזילי
18/04/14 19:35
103צפיות
ביקרנו במסעדה בגרסתה התל אביבית. בתור מי שהכיר את המסעדה בגרסתה הישנה, הדבר הראשון שבולט לעין הוא הדחיסות. למרות שהמסעדה מורכבת משלושה מתחמים (שנים מהם ממוזגים ואחד בחוץ, בשמש), השולחנות די דחוסים אחד לשני. לא מפריע ברמה שאי אפשר לסבול, אבל מדגיש את האווירה הנדלנית התל אביבית לעומת המרווח מחוץ לעיר

המיקום הוא בין כמה סטקיות גורמה שמתהדרות בתאוות הבשרים שלהן - טוב שמציגים אלטרנטיבה שפוייה במתחם שכזה.

המנות הטבעוניות מסומנות בצורה ברורה בתפריט, מה שמאוד מקל לאתר מה שרלוונטי. יש גם תפריט החודש שמתהדר בכך שאינו מכיל חמץ והוא גם טבעוני לחלוטין. יש אופציות לצמחונים שבחבורה (אבל אין בשרים בכלל). אישית הייתי מעדיף שתהיה גרסה של התפריט הרגיל שתרכז את כל המנות הטבעוניות.

על האוכל עצו יש לי הרבה פחות מה להגיד. המנות שאכלנו נראו כמו מנות היישר מ"טבעונים שמדכאים אותי" והטעם היה סביר אבל לא התעלה לרמות שהייתי מצפה ממסעדה למעט מרכיבים מסויימים במנות שהוכנו היטב. בתור מי שעוקב אחרי כל הבלוגים הטבעוניים בארץ ואחרי לא מעט בלוגים טבעוניים בחו"ל וגם מבשל בעצמי אני יודע שאין סיבה שאוכל טבעוני ייראה ככה.

אם אפשר היה להביא את האוכל של "זכאים" למסעדה הזו שמבחינת עיצוב נראית טוב, התוצאה הייתה לדעתי הרבה יותר מוצלחת.


משעשע, לגבי האוכל...
18/04/14 19:41
77צפיות
מעניין, מקום שמשקיע בטח לא מעט בהרבה גורמים שונים, שיוציא תחת ידיו אוכל כ"כ בינוני כפי שאתה מתאר.
אבל עד שלא אהיה שם לא אוכל לשפוט.
אני מקווה שמדובר במעידה חד פעמית
18/04/14 19:48
48צפיות
אולי העובדה שהזמנו מתפריט הצהריים בשעות בהן המסעדה מגישה את תפריט הבוקר פגמה בבישול.



שמעתי לא מעט ביקורות דומות
18/04/14 22:55
67צפיות
עוד לא יצא לי לשפוט בעצמי, אולי באמת בגלל אותן ביקורות בינוניות, שאנשים רוצים נורא לפרגן אבל מתקשים לעשות את זה כי האוכל לא עומד בציפיות.. אז כל פעם אני אומרת שאולי הפעם ובסוף הולכת לזכאים (ונהנית מאוד..) :)
עד כה גם כל מי שהבאתי איתי לזכאים שאינו טבעוני - עף על האוכל שם, אז למה להרוס? דובקת במה שעובד וטעים..
אבל מרגישה שאני חייבת לעשות את הוי הזה ולפחות לנסות :)
אנחנו היינו שם וגם לא נפלתי
19/04/14 14:34
44צפיות
אכלתי ארוחת בוקר טבעונית.. ה"חביתת" חומוס היתה לא מוכנה וביקשתי להחזירה לעוד טיגון
הממרחים לא היו מדהימים.. השירות היה לא משהו ושכחו את הקינוח שהזמנו כך שחיכינו המון זמן והיינו צריכים להזכיר לו..
מקווה להגיע לזכאים..
גם אני הייתי שם
19/04/14 19:16
42צפיות
האווירה הייתה מאוד נעימה, השירות נחמד, הצלחות של האוכל נשארו מלאות כמעט לגמרי...

הביאו לנו קינוח ע"ח הבית לאחר שראו שהצלחות מלאות (למרות שלא ביקשנו ואמרנו שהכל בסדר) שגם הוא נשאר כמעט בשלמותו....
º
יא איזה מוזר... מאכזב
19/04/14 19:49
12צפיות
חברים. ארוחה לבשרניים ביום שישי..
16/04/14 16:55
284צפיות
שני זוגות חברים פלוס אנחנו. אצלי בבית. הרעיון- שיראו שבישול טבעוני הוא טעים ולא מאד מורכב. זה לא יהפוך אותם לטבעונים אבל אולי יגרום לחשיבה ... התפריט בנתיים: מרק אפונה, אולי הספגטי עם הערמונים והטופו של ליידיבאג, שני סלטים כלשהם (יתכן שסלט הברוקומיני והעלים והבוטנים שלקחתי לסדר ויצא מופתי), ומה עוד? תוספת חמה מעניינת, ? ואיזה עוגה? לא מאד מורכב אבל מאד טבעוני.. כפי שאתם מבינים הכשרות לפסח לא מאד קריטית... רעיונות לפיגוזי ואוו לא מסובכים יתקבלו בברכה.
שלש תוספות אפשריות
16/04/14 17:03
143צפיות
קוסקוס בפירות יבשים (או לחילופין- עם ציר מרק ירקות וירקות שורש אפויים)

מקלובה (אורז הפוך) בחצילים. אפשר לעשות אותה ״כמו בשרית״ עם תחליפים (לא ניסיתי אישית. לא אוהב את כל התחליפים) או פשוט נטולת בשר

אם כבר אורז, אז טהדיג ירוק (אורז עם שמיר על מצע תפוחי אדמה) היא מנה חגיגית ומאד טעימה

רעיון הקוסקוס נשמע מעניין.
16/04/14 17:15
94צפיות
גם זה של הפירות היבשים (איזה אתה שם?) וגם עם ירקות השורש האפויים- חתוך קטן קטן לאיחוד עם הקוסקוס או מעל?  מקלובה נשמע לי מסובך מדי, כבר השם נשמע לי משהו מורכב מדי. ואורז עם שמיר על מצע תפוחי אדמה זו מנה שלא ניסיתי, אני מבינה שהיא מעבירה את הרושם הנכון. פרטים נוספים? תודה.
אני מעט עמוס עכשיו
16/04/14 17:55
82צפיות
אנסה לפרט מאוחר יותר
בזמנך הפנוי פירוט דווקא על הקוסקוס עם הפירות
17/04/14 15:54
37צפיות
מקלובה -- רק השם מקשה עלי. כמעט כמו פשטידת רועים. לא בשבילי. וזמן פנוי הכוונה עד מחר בבוקר, שאז יתחילו ההכנות לקראת חג הבשרניים שיבוא עלינו לטובה בערב.
קוסקוס מאד פשוט
17/04/14 16:24
64צפיות
מכין קוסקוס מהיר הכנה, לא אידוי של קוסקוס ״אמיתי״- מעט שמן זית, ערבוב עם מזלג, ואז ממיס אותו במרק ירקות פשוט או עם מרק על בסיס אבקה בטעם עוף (יודע, יודע, זבל וכל זה...)

בשמן זית- מזהיב בצל קצוץ, משמשים מיובשים, צימוקים, אגוזים למינייהם ומעט שקדים. אם יש לך cranberries מיובשות זה גם יילך מצויין. אגוז מוסקט מגורר מעל (אם אין, לא נורא) וקינמון מאד חשוב. כמה דקות של הזהבה.

קוצץ עלי נענע ולא מעט עלי פטרוזיליה.

משדך את העלים עם הקוסקוס והפירות היבשים. נותן להם לשבת מעט ביחד ומגיש.
ממש מעניין. אני נוהגת לעשות קוסקוס מהיר עם
17/04/14 20:56
36צפיות
סלט ירקות וזה מעולה, אבל הרעיון של פירות יבשים בהחלט נשמע מעניין וייבחן מחר. תודה.
º
נשמע מעולה
18/04/14 12:48
8צפיות
לגבי המקלובה
16/04/14 17:57
69צפיות
ההכנה דווקא ממש לא מסובכת

ונזכרתי שבזמנו כבר נתתי מתכון:

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?For...
לכי על סטייק פורטבלו
16/04/14 17:17
138צפיות
תמיד טעים, מרשים, קל להכנה - רק שצריך להכין לפני ההגשה ולא מראש, כדי לא לאבד עסיסיות.
מנה סופר פשוטה אבל מהממת: ברוקולי טרי, מפרידים את הפרחים עם הגזעים, קולפים את החלק הסיבי החיצוני מהרגליים שלהם, חולטים במים רותחים במשך 4 דקות ומעבירים למי קרח להפסקת בישול.
מחממים במחבת שמן זית עם קצת שום, מוסיפים פירורי לחם לטיגון עד השחמה ואז מוסיפים את הברוקולי (אחרי שהתייבשו) להקפצה עד שהם מוכנים אבל עדיין נגיסים. כמובן מלח פלפל. אפשר גם קצת טימין טרי.
אפשר להכין גם קצת מראש ורק לחמם בתנור, פירורי הלחם יהיו פחות פריכים אבל עדיין יהיה טעים מאוד.

תוספת מעניינת - בורגול עם ירוקים (או אורז או קינואה או כל דבר שאת אוהבת/מעדיפה), מבשלים את הדגן עד לריכוך מלא ואז מערבבים כשהוא עדיין חם עם בצל ירוק קצוץ, פטרוזיליה/כוסברה, מעט נענע, אפשר אפונה טריה שיש עכשיו בשוק, לתבל בשמן זית מלח פלפל ואפשר קצת מיץ לימון, ולפזר מעל אגוזים/שקדים קלויים.

אם יש לך נסיון עם ירקות בקארי זה יהיה מצוין לצד אורז לבן.

תפוחי אדמה אפויים במניפה - כמו בתמונה של האנטיפסטי שהבאתי לערב החג, פשוט חורצים עם הסכין חריצים דקיקים, מזלפים מלא שמן זית, מלח גס ופלפל גרוס, קצת טימין טרי מעל, ואופים עד שהכל רך ושחום ופריך. באמצע כדאי להרטיב אותם קצת עם השמן שנזל למטה. יוצא מהמם גם במראה וגם בטעם, ובתנאי שהחריצים יהיו באמת דקיקים. תפו"א אדומים יותר מתאימים לזה. ובתבנית אחת נכנסים מליון כאלה.
בעניין העוגה- סליחה על מיקום השרשור
16/04/14 20:36
64צפיות
אבל זה שייך גם לשירשור שאני לא מוצאת שכולל את המתכון שלך, שכבר העתקתי, אבל גם לשירשור הנוכחי שבו אני מתכננת את העוגה שלך שאעשה. אז- איך מכינים קלתית? מה להוסיף לרשימת הקניות של מחר?  (מתנצלת, אמרתי לכם שמאותגרת).
רגע התבלבלתי
16/04/14 23:26
61צפיות
מתכון למה בדיוק?
לטארט?
המתכון שפירטתי כאן:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?for...
ובבלוג שלי תחת "פאי לימון" (ספיישל פסח, של שנה שעברה) יש מתכון מסודר לקלתית עם הוראות הכנה והכל. את צריכה קמח מצה דק, 100 ג' שקדים טחונים, קצת מרגרינה/שמן קוקוס, והשאר זה דברים רגילים שיש בבית
כן, התכוונתי לקלתית. אבל ברוך חדש שנהיה
17/04/14 15:50
25צפיות
אין להשיג אבקת נוגט. בתי אומרת שאם אטחן אגוזי לוז (בונדוק כמו שקורא להם בעלי) זה ייצור אפקט דומה, נכון?
בגדול כן, אבל לא בדיוק
17/04/14 16:01
25צפיות
באבקת נוגט שקונים בחנויות מתמחות יש גם ונילין וסוכר, וזה מוסיף למתיקות ולטעם של כל המלית, ובגלל שאני לא יודעת מה המינונים באבקה הקנויה אני לא בטוחה שאני יודעת להגיד לך בכמה סוכר ווניל להמיר את זה. אבל מכיוון שגם ככה לא מדובר בכמות גדולה, את יכולה לאלתר וזהו. מניחה שההבדל לא יהיה ענק. רק מקווה שיש לך דרך לטחון את האגוזים לכדי אבקה של ממש ולא גרגרים אחרת זה יבאס את המרקם של כל המלית
הבנתי. אפעיל את הבת שלי. היא קונדיטורית
17/04/14 16:04
26צפיות
רק שמאחר שהיא צמחונית, כלומר- משתמשת בדברי חלב, התחלתי לאפות באופן עצמוני . אני מאמינה שהיא תדע מה לומר, או שפשוט אוותר בסוף ואלך על עוגה אחרת למחר.
אני אוהבת את המתכון הזה
16/04/14 18:32
92צפיות
http://vegansontop.co.il/vegan-potato-grattan/
מאוד עשיר בטעם.. יחסית לא מסובך.. מחמיא לטבעונות לטעמי
תודה. מחר אקושש לי קניות ואראה מה עלה בחכתי.
16/04/14 20:20
36צפיות
נשמע בהחלט עשיר. לקינוח אחתוך אבטיח ואוסיף לזה את הטארט שוקולד, אולי, או עוגת גבינה-שוקולד, שגם היא נפלאה. דיווח כישתקבלו החלטות.
הקוקוס מאד מורגש? כי ראיתי כבר שארי שביט
17/04/14 20:57
32צפיות
עובדת הרבה עם קוקוס, והטעם מאד דומיננטי. איך זה בתבשיל הזה?
בכלל לא.. ואפשר גם לשים שמן זית
19/04/14 16:46
14צפיות
או משהו אחר במקום..
º
יופי. אז אבדוק זאת לארוחה של מחר בערב.
19/04/14 19:56
4צפיות
אורז עם גזר ועלים של אייל שני
17/04/14 00:49
77צפיות
אני מכינה לעיתים קרובות את האורז לפי מתכון של אייל שני שהופיע בהארץ לפני די הרבה שנים. הכנתי אותו לליל הסדר והוא קיבל תגובות טובות גם מאוכלי בשר.
אני מעדיפה לוותר על הפלפל החריף ולפעמים מחליפה את הקשיו/פיסטוק בשקדים חתוכים גס

כתובות אינטרנט מצורפות:
º
מנסה שוב לצרף את הלינק
17/04/14 00:53
21צפיות
כתובות אינטרנט מצורפות:
לא הצלחתי להגיע ללינק, אשמח להפניה נוספת אם
17/04/14 07:05
28צפיות
אפשר. תודה.
נסיון נוסף
17/04/14 10:28
33צפיות
אני לא מצליחה להעלות את הלינק, אולי לתפוז יש בעיה עם הפנייה לקבצי word.
חפשי בגוגל:  אורז אייל-שני
וכנסי ללינק: אורז מלא- איל שני - Ynet
זה אחד הלינקים הראשונים שמתקבלים בחיפוש.

(במתכון בהארץ היה בצל ירוק, פטרוזיליה ושמיר, חלק מהלינקים בגוגל מפנים למתכון אחר של אייל שני לאורז עם כוסברה ונענע)
תודה. יש מספיק פרטים, בטח אמצא.
17/04/14 10:48
29צפיות
מעניין למה לא ראיתי את המתכון, גם אני קוראת הארץ.
אורז מלא - אייל שני
18/04/14 12:53
55צפיות
אורז מלא- איל שני

ל-6 סועדים:
סיר פלדה כבד בקוטר 24 ס"מ
5 גזרים בינוניים, קלופים ומגוררים דק
1/4 כוס שמן זית
500 גרם (2 1/2 כוסות) אורז עגול מלא

יוצקים את השמן לסיר, מוסיפים את הגזר המגורר, מעלים על להבה בינונית ומאדים, תוך ערבוב בכף עץ, עד שצבע הגזר נעשה כתום-זרחני וטיפות שמן שטוחות וגדולות באותו צבע צובעות את קרקעית הסיר.

מי שחושב שקצת אבק יהרוס את הבריאות ואת טעם האורז שישטוף ויסנן. מי שלא, לא. משהו בהיגיון אומר שהאורז שלם יותר כשהוא עטוף בסביבת חייו, לשטוף אותו זה להסיר שכבה עדינה ושברירית המכילה את אופיו של המקום בו גדל.

מוסיפים את האורז לסיר, מגבירים את עוצמת הלהבה ומערבבים עד שהאורז מתלהט אך לא נחרך. ריח עמוק של חום עולה מהסיר, מזכיר את ריחם של מצעי כותנה שאווררו על אדן החלון ביום שטוף שמש. עכשיו כל גרגר הוא יחידה עצמאית מלאה בחום והוא מתבשל מתוך עצמו, בהתאם למבנהו וליכולותיו האישית, חום המים שיתוספו אליו בהמשך רק יתמוך בחום הפנימי שלו.

מוסיפים מים רותחים (רצוי מים מינרלים) עד לכיסוי פני האורז, לא יותר מכך. מערבבים. לא ממליחים. המלח מפריע לאורז להתבשל, ומבטל את מרבית טעמיו. כשיגמר הבישול נוסיף לו סויה שתמליח בעדינות את מעטפתו בלא שתתערב ותעמעם את טעמיו הפנימיים.

מכסים את הסיר במכסה, מעבירים ללהבה הקטנה ביותר, ומבשלים כ-50 דקות. ריח עדין של קרמל מתוק, שמוצאו בסוכרי הגזר יעלה מהסיר. מסירים את המכסה, נועצים מזלג עד לקרקעית הסיר, שם צריך להרגיש שהאורז קצת נדבק ונחרך, הגרגרים שלמים ומרקמם רך אך קפיצי ולעיס. זה הזמן לסיים את הבישול. מכסים את פתח הסיר במגבת מטבח, ומעליה מניחים את המכסה, ממתינים כ-15 דקות.

מסירים את המכסה ואת המגבת, מפרידים בעדינות את גרגרי האורז בעזרת מזלג. עד כאן בישלנו אורז מלא, פה עוצרים רוב האנשים ואוכלים אותו, אבל הנה הטעות ביחסי הציבור של האורז המלא: בשלב זה טעמו מתאים להגדרה של אוכל בריאות והוא פונה לקהל צר, שוחר בריאות שסגפנות מאשרת את קיומה. אבל בריאות אמיתית מתקיימת רק בתוך תענוגות, ואין כמו התוספות הבאות כדי להוכיח זאת:

35 מיליליטר (2 1/3 כפות) שמן זית
מוסיפים את השמן לסיר ומערבבים היטב, עכשיו הגרגרים עטופים בשמן שמגן על טעמם הצנוע והמופלא מפני הפולשים עזי הטעם שיתוספו מיד:

זרעים סחוטים משתי עגבניות גדולות ובשלות
70 מיליליטר (4 2/3 כפות) סויה "קיקומן"

מוסיפים לסיר ומערבבים היטב, הסויה תמליח את האורז, אך שמן הזית שעוטף את האורז ימנע ממנה להשחיר אותו. זרעי עגבנייה יעניקו עסיסיות וחמצמצות עדינה.

150 גרם (3/4 כוס) אגוזי קשיו או פיסטוקים, קצוצים גס
חבילת בצל ירוק, קצוץ דק, הלבן והירוק
זר קטן של פטרוזיליה, קצוצה דק
זר קטן של שמיר קצוץ דק
1 פלפל ירוק חריף בינוני, קצוץ דק
מוסיפים את כל אלה לסיר ומערבבים.

כוס ועוד 2 כפות יוגורט (סה"כ 18 כפות)
מלח אטלנטי גס
2 עגבניות גדולות בשלות

נוטלים 6 צלוחיות קטנות ועמוקות, ולכל אחת מהן יוצקים 3 כפות יוגורט ומעליהן זורים מעט גבישי מלח ים אטלנטי וסוחטים בלחיצה קלה זרעים מעגבנייה בשלה.

חופנים מן האורז בשתי כפות הידיים (טמפרטורת האורז חמימה, לא לפחד) ומניחים בכל צלוחית מעל שלולית היוגורט בגבעה. מזליפים מעט שמן זית, מפרידים זוג צ'ופסטיקס ואוכלים.

מה שנשאר בסיר מעבירים לקערה ועוטפים בניילון נצמד. למחרת מוציאים מן המקרר, מתבלים בעוד קצת סויה ומניחים להתחמם במיקרו. לפני ההגשה חוזרים על שלב הצלוחית והשלולית. יש כאלה שחושבים שהאורז טעים יותר ביום שלמחרת.
º
תודה. איזה יופי. מוכשר אתה.
19/04/14 00:42
11צפיות
º
Copy-Paste...
19/04/14 18:06
7צפיות
º
אבל איכות הקופי והפייסט, תענוג לעיניים.
19/04/14 19:55
5צפיות
º
19/04/14 20:03
3צפיות
מתכונים למצה-בריי טבעוני
16/04/14 11:03
143צפיות
מתכונים למצה-בריי טבעוני
או כמו שחשבתי שקוראים לזה עד גיל 18: מצברייט
ספרו איך אתם מכינים ועם מה אתם אוכלים אותו? מתוק, מלוח? ניטרלי כדי שכל אחד יוכל להחליט? קשה ונגיס או רך ונימוח?
שתפו במתכון.
אני מכינה אותו ניטרלי כי אני אוהבת גם מלוח וגם מתוק אבל הבנזוג אוהב עם סוכר/שוקולד.
אין לי מתכון מסודר וגם יוצא לי לפעמים קצת יבשושי..

תורכם
אתמול הכנתי משהו חדשני, חבל שלא צילמתי..
16/04/14 14:37
99צפיות
בקיצור משהו פשוט פשוט וטעים טעים עם מינימום מרכיבים.
המצרכים:
5 מצות
1 - 2 כוסות מים
מלח - 1/2 כפית
פלפל שחור - לפי כמה חריף רוצים

המפתח להצלחה בגירסה הכי בסיסית הזו נעוץ בשבירה/גריסה נאותה של המצות קודם להרטבתן. צריך להגיע לרמה של אבקה או למזער לרמה של פירורים קטנטנים של מצות. זה דורש עבודת ידיים רבה, לעיתים תוך כאב כששפיצים של המצות השבורות נתקעות ביד - אבל אין ברירה.
אחרי זה מתחילים למזוג מים על המצות ומערבבים היטב בידיים. צריך להגיע למרקם יחסית נוזלי/רך של העיסה לאחר שחיכינו כ 5 דקות לפחות עד שהמים יספגו במצות. אם יש צורך מוסיפים עוד קצת מים וחוזרים על התהליך: לישה - המתנה - בדיקת מרקם.
בסופו של דבר צריך להגיע למצב שהעיסה אמנם רכה מאוד אבל בידיים רטובות ניתן ליצור כדורים גדולים מגודל של כדור פינג פונג - ואח"כ לשטח אותם ביד לקציצות אליפטיות שמנמנות.
את הקציצות מניחים במחבת על אש בינונית-גבוהה עם שכבת שמן רותח בגובה 1/3 ס"מ וממתינים עד שניתן להזיז את הקציצות במחבת בלי מאמץ. אז גם בודקים את מידת ההשחמה בתחתית הקציצות. כשהמצב תקין - הופכים את הקציצות לצד שני. כשגם בצד השני שחום מוציאים לנייר סופג. הקציצות יוצאות קראנציות במעטפת ולחות בפנים באופן שניתן לחתוך אותן באמצע ולשים כל מה שרוצים כמו בסנדביץ' קטן.
יוצא פגז אמיתי.

ואם לא רוצים את הגירסה המתקדמת הזו ניתן לחזור למתכון שלי מלפני שנה (הדומה בכללותו לנוכחי) שבו צריך להוסיף גם קמח חומוס.
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?For...

בתיאבון.
º
תיקון: מלח-1/4 כפית או בקיצור "לפי הטעם".
16/04/14 14:47
12צפיות
עוד תיקון קטן: לחות צ"ל רכות
16/04/14 17:16
27צפיות
זה מופיע במשפט (המתוקן עכשיו): הקציצות יוצאות קראנציות במעטפת ורכות בפנים.
אתמול הכנתי מטבעוניות נהנות יותר
16/04/14 18:14
103צפיות
יצא נחמד ואפילו הבן זוג שלא טבעוני ולא אוכל כשר לפסח אכל בכיף.
http://vegansontop.co.il/vegan-matsa-pie/
אשמח גם לעזרה.. מנסה לאתר את העוגיות שיש בבלוג שלך לפסח שאמרת שניתן לעשות מהבצק של הפאי לימון ולא מוצאת.. המצאתי את זה?.
איתרתי את הבעיה..
16/04/14 19:02
72צפיות
זה היה במתכון אחר..
º
נכון..:)
16/04/14 23:19
16צפיות
היום הכנתי כאן 2 גרסאות
17/04/14 14:46
71צפיות
אחת ניטרלית עם חלב סויה (אלפרו כתום, בלי סוכר), טיפה מלח וקצת קמח תפו"א רק להדבקה, השריתי הכל איזה 20 דקות וטיגנתי כלביבות בינוניות. את זה אכלנו עם סוכר והיה מעולה.
הגרסה המלוחה היתה אותו דבר רק בתוספת תפו"א מגורר דק, פטרוזיליה וכוסברה, בצל ירוק, מלח פלפל, קצת פפריקה. יצא טעים מאוד ופריך מבחוץ, אבל מבפנים דומה ללביבות (קצת רך בגלל התפו"א) ואת זה הבנזוג קצת פחות אהב, אני דווקא אהבתי. ליד זה הכנתי מטבל מגבינת טופוטי עם שום, לימון, מלח פלפל, סומק ופפריקה, וסלט ליד - והיתה אחלה ארוחה... לקינוח נשנשנו את הסוג הניטרלי עם סוכר מעל.
עדשי מצהבריי..
17/04/14 15:48
57צפיות
הרעיון היה קציצות עדשים כתומות מ'טבעוניות נהנות יותר', השריתי 15 שעות, טחנתי, יחד עם פלפל צי'לי חריף, בצל ירוק, עגבניה, מלח, פלפל. יצא רך מדי, הוספתי קצת קמח תפח"א, התקשה לא מספיק ולא עשה רושם מפתה. החלטנו לנסות לעשות מזה חביתה מקושקשת. יצא בעובי של מצהבריי ובגלל שהכנתי על מחבת פסים אף נחרך קלות, ויצא- הפלא ופלא, טעים ביותר. אז אתם מוזמנים לנסות.
נשמע מצוין!
18/04/14 13:14
33צפיות
אבל לא הבנתי, היו בזה מצות או שאת סתם נדחפת לשרשור מצה בריי?
לא היו מצות, אבל הורגש כאילו, אז אני כן
18/04/14 17:49
31צפיות
במקום הנכון. גם נדמה כאילו זה שייך, לא ? אחרת, מה עם כל הסייטנים למיניהם, עוגות הגבינה וכו'?
º
18/04/14 22:50
4צפיות
כמה זמן חומוס (קנוי) יכול להיות מחוץ למקרר?
17/04/14 09:11
82צפיות
אתמול בטעות השארתי חומוס שנקנה במסעדה, כ-3 שעות מחוץ למקרר. לא חשבתי שיש עם זה בעיה אבל קצת אחרי שאכלתי, אפשר לומר שדי "ביליתי" בשירותים...
האם יכול להיות שהחומוס התקלקל? (אגב, זה היה חומוס שקניתי יומיים לפני כן, עד אז השתמשתי בו כמה פעמים והיה בסדר, אבל עד אז שמרתי אותו במקרר).
נשמע הגיוני שהתקלקל...
17/04/14 13:25
54צפיות
בחומוס מסעדות בדכ אין חומרים משמרים והוא מחזיק בדכ מקסימום דלושה ימים...
אם הוא נשאר בחוץ כנראה שהתקלקל ..

מקווה שאת מרגישה יותר טוב
מחקר חדש על צמחונות
14/04/14 23:05
155צפיות
תמצות: מחקר אוסטרי חדש מצא כי על אף שלצמחונים BMI נמוך יותר והם צורכים פחות אלכוהול, הם קושרו עם יותר בעיות בריאות (יותר סרטן, אלרגיות והפרעות נפשיות), הזדקקות גבוהה יותר לטיפול רפואי ואיכות חיים נמוכה יותר.

המחקר המקורי

ניתן לקרוא תמצות באתר חורים ברשת
מחקר חדש קבע: אוכלי בשר בריאים יותר מצמחוניים.
º
תודה
14/04/14 23:34
24צפיות
º
בבקשה, קצת מרור בפסח זה ברכה טעימה
15/04/14 13:17
20צפיות
º
מרור זה טבעוני...
15/04/14 13:39
20צפיות
נו, מה הפלא? צמחונים אוסטריים
15/04/14 00:08
139צפיות
ממזמן אני טוען שכל מה שהצמחונים האוסטרים צריכים זה לשתות כוסית או שתיים של יין כל ערב והבריאות תסתדר להם.
º
אולי השניצל האוסטרי...
15/04/14 13:19
31צפיות
º
לא, זה בשר. התבלבלת בפורום
15/04/14 14:09
22צפיות
º
יותר מדי כוֹסיות יין...
15/04/14 14:52
16צפיות
º
מרור, מרור
15/04/14 17:02
18צפיות
עזוב אותך שטויות. ספר איך חגגת את לילסדר.
15/04/14 17:55
65צפיות
תעלה איזה תמונה של משהו צמחי מוצלח. יאללה
מחמיצים את החוויה אם מתעסקים הרבה בצילום
15/04/14 19:49
65צפיות
לא צילמתי
מסכים איתך לגמרי לגבי הצילום והחמצת
15/04/14 19:57
48צפיות
החווייה אבל מבחינתי, תמונה אחת או שתיים זו פשרה מוצלחת בין החווייה לבין הפרעת התיעוד החמורה שניחנתי בה.
מאידך גיסא
15/04/14 20:21
45צפיות
בעידן הדיגיטלי, יש לנו כל כך הרבה תמונות, שאנו לא מספיקים להסתכל עליהם, למיין ולארגן.
ועוד לא דיברנו על הכמויות העצומות שמקבלים בפייסבוק.
רגע לפני שכתבתי - הסתכלתי בתמונה בפייסבוק של משפחה (לא שלי) יושבת אל שולחן הסדר ואוכלת מרק קיניידלך.
מה לעשות עם כל זה.
זו שאלה אחרת לגמרי..
15/04/14 20:24
38צפיות
אני מניח שהדבר הנכון לעשות זה לקחת מסםר מצומצם של תמונות ולפתח אותן ולהכניס לאלבום לאחר כל אירוע מצולם.
אבל, כפי שליידיבג אמרה, זה לא גורע בשום צורה לשלוף את המצלמה/טלפון לרגע, לצלם ולהעלות לתפארת הפורום
איזה דבר מטופש להגיד..
15/04/14 20:20
81צפיות
להוציא לרגע את הטלפון ולצלם משהו נקרא להחמיץ את החוויה? חתיכת חוויה אינטנסיבית יש לך שם, כנראה..
תלוי בהשקעה
15/04/14 20:32
48צפיות
שניה לצלם לא מפריע.

אבל מי שבאירוע, ולוקח על עצמו ברצינות את תפקיד הצילום, הוא חושב מראש מה לצלם ואולי לשם מה, נמצא כל הזמן בכוננות, מצלם הרבה, מסתכל דרך עדשה, מחכה להזדמנויות, אולי מביים אירועים (תסתכל למצלמה, תחייך, תעמוד שם...), מחכה להזדמנויות, מחפש הרבה מה מתאים לצלם, בודק תוך כדי את התמונות שיצאו, מבקש ממישהו יצלם גם אותו (או מתחיל לשים מנגנוני השהייה)...
הלו - אל תשכח שאתה בחג, ועוד חג של יציאה מעבדות לחירות. שים ת'מצלמה בצד ותהנה עם כולם.
בעקרון (לא בצילום האוכלים דווקא) יש הגיון
16/04/14 09:00
37צפיות
במה שאתה אומר. אני זוכרת בהופעה של לאונרד כהן, הוצאתי את הפלאפון וניסיתי לצלם, ואז קלטתי שאני עסוקה בצילום במקום לחוות את החוויה. יש בזה סוגשל הרחקה, לטעמי. שוב, לא מול אוכלים כי זה באמת סטטי ולרגע.
תגידי, למה?
16/04/14 17:58
55צפיות
וזו לא פעם ראשונה שזה קורה ואני שואל את עצמי אם להעלות את זה כאן או לא. אבל, אולי הגיע הזמן?
למה דברים שאינם נראים לך או לא כדעתך, שמישהו אחר חושב או מעלה כאפשרות או מביע - הם "טיפשים"?
למה גם להיכנס בקטנה במישהו באופן אישי במקרים שונים, דוגמת מה שבהמשך השרשור לגבי מה שכינית "תופעות כמו דידי שי"? למה לרדת לפסים אישיים?
נשגב מבינתי. מצטער.
אתה לא חושב שהכינוי "דידי שי" עצמו
16/04/14 22:37
53צפיות
הוא בעייתי למדי ומזמין תגובות מהבטן בצורה טבעית?
לא. אני חושב שתגובות צריך לרסן
17/04/14 04:34
51צפיות
אם הן חודרות למישור האישי ומקבלות מימד פוגעני. כשאתה צוחק על השניצל האוסטרי - זה מצוין. אבל כשאתה שם ללעג את זה שסיפר לך עליו - זה לא בסדר.
אם יש בעיה עם "דידי שי" שבגינה אין לו זכות להתבטא כאן - אז שייחסם.
אם זה לא קיים וזה לא המצב - לאיש אין זכות "לצאת עליו ב-180".
כשאנחנו ומדברים על זכויות בעלי חיים אנחנו מדברים גם על אי-פגיעה בבני-אנוש.
אתה לא חושב כך?
התגובה על נושא התמונות
16/04/14 23:18
49צפיות
היתה טיפשית, אז אמרתי שלדעתי זה טיפשי. הסיבה שאני "מרשה לעצמי" להגיד את זה בחופשיות היא שדידי שי הוא לא סתם עוד כותב בפורום, והמבין יבין.
אז זהו, שמה שהוא אמר על הצילומים הוא משהו
17/04/14 04:22
57צפיות
שיש לו הגיון משלו בין אם הוא מקובל או לא על אחרים. לכנות את זה טפשי זה לא כמו לומר לו : "דעתי שונה משלך" אלא זה להביע זלזול בדעתו/גישתו ובו עצמו וזו תגובה פוגענית שאינה במקומה.
חוץ מזה, אשמח לשמוע למה דידי שי הוא לא סתם עוד כותב בפורום. הפיספסתי משהו ?
º
17/04/14 08:17
6צפיות
נכון, במידה מסוימת אני
17/04/14 09:28
50צפיות
מזלזלת בדעתו. אני חושבת שאם הוא היה נפגע מזה הוא יכול היה להגיד לי את זה בעצמו ואינו זקוק לסניגורים.
אכן פספסת משהו, אני מניחה שעופר הסביר במסר.
בנעוריי אהבו להקניט אותי על הצמחונות
15/04/14 20:44
69צפיות
ולהזכיר את האוסטרי הצמחוני המפורסם
צמחונים אוכלים ביצים וחלב ברור שיותר בעיות
15/04/14 20:35
114צפיות
אם היו בודקים טבעונים היו מקבלים תוצאות אחרות..
º
15/04/14 20:51
9צפיות
גם לא צמחוניים אוכלים ביצים וחלב
15/04/14 21:23
106צפיות
בקבוצת הצמחוניים במחקר היו גם "צמחונים בלבד" (כלומר טבעונים), עם כי במיעוט, ובתוצאות הם נכללו בקבוצת הצמחונים.

קבוצה זו השוותה לאוכלי בשר שאכלו הרבה פירות וירקות, אוכלי בשר עם מעט בשר, ואוכלי בשר עם הרבה בשר.
בתחום מחלות הנפש לצמחונים היה הכי הרבה (9.4%) ולקבוצה שאכלה הכי הרבה בשר היה הכי פחות (4.5%). הבדל של בערך פי 2, כך גם בתחום האלרגיות. לא היו הבדלים משמעותיים לרעת אוכלי בשר בכמות גדולה חוץ מ"דליפת שתן" 2.1% אצל צמחונים לעומת 6.4% אצל אוכלי הרבה בשר.
נו, ואתה טוען שמחלות נפש זה יותר גרוע מדליפת
15/04/14 22:58
85צפיות
שתן??

בקיצור, המאמר הזה מגוחך כמו שאני משער שאתה יודע וגם כמו זה שזוג אגמים היתה רוצה לראות יהיה כנראה אמין באותה מידה .
זה דווקא הגיוני
15/04/14 23:18
74צפיות
צמחונים וטבעונים צריכים להתמודד עם תופעות כמו דידי שי, פלא שיצאנו מדעתנו??
אז שהם ימשיכו לדלוף ואני אמשיך בחזיונות על עולם טבעוני
º
16/04/14 00:28
5צפיות
תגיד, אתה מעדכן את הערך "צמחונות" בויקיפדיה?
16/04/14 17:30
50צפיות
כי ראיתי שהמחקר האוסטרי הוכנס לשם.
אתה הכנסת ?
הרבה צמחונים מחליפים בשר בביצים וחלב
17/04/14 06:40
40צפיות
כך יוצא שהם אוכלים הרבה יותר חלב ומוצריו משאר האנשים. בתוך החלב הכי הרבה הורמונים כמו הורמוני גדילה וכו ומכאן העלייה במחלות. טבעונות אכן בריאה בהרבה.  צמחונות - של החלפת בשר לחלב וביצים הרבה פחות.
ואותם חוקרים גם המליצו על צמחונות במחקר
17/04/14 09:35
59צפיות
אחר...
http://www.haaretz.co.il/news/health/research/1.22...

רוצה קצת מהמרור? נשאר מלא..
º
מרור זה טעים!
17/04/14 13:05
10צפיות
הוגש כתב אישום נגד גארי יורופסקי
17/04/14 21:59
78צפיות
הוגש כתב אישום נגד גארי יורופסקי  בבית משפט השלום

http://www.news1.co.il/Archive/001-D-347175-00.htm...
נפלא
17/04/14 22:40
67צפיות
אתה נכס לפורום
Thank you for making my point.
º
נפלאתה אהבתך
17/04/14 22:51
14צפיות
º
מנשים בליל פיללתיך...
17/04/14 22:52
16צפיות
אמר מאיר
17/04/14 22:58
36צפיות
אהבה אף פעם לא נגמרת. היא רק נחה, היא רק מתחבאת. אנשים יכולים להיעלם אבל האהבה לא נעלמת.

(דמות מתוך הספר של מאיר שלו, "בביתו במדבר" )
17/04/14 23:14
31צפיות
ואני משוכנע שאהבתך אכן אף פעם לא נגמרת
שלום וחג שמח - חדשה בשכונה...
16/04/14 19:10
92צפיות
שלום לכולם,
אני אוכלת תזונה טבעונית כחודש. כייף אדיר וטעים טעים.
אני עושה זאת בליווי של ספורטאי טבעוני וקוראת הרבה הרבה.

אני טבעונית מטעמי בריאות ודיאטה (מתה להוריד כמה קילואים טובים....) אבל בשורשי אני צמחונית שסרחה אז מסתדרת טוב גם עם הפן האידאולוגי.
מעבר לזה אני מאוד אוהבת לבשל ולהמציא דברים ולפי מה שאני קוראת כאן - הגעתי לפורום הנכון.

נכון לעכשיו אני אוכלת תפריט די קבוע (אבל זה רק בגלל שאני מאוד אוהבת אותו ולא בא  לי להחליף) אבל מהצצה בפורום שלכם "קיבלתי תאבון" לחדש ולגוון.
רעיון המקלובה הצמחונית (ובעצם טבעונית)  - גאוני!
סטייק הפורטובלו - נשמע מעולה ואני זוכרת שעשיתי פעם משהו שנשמע דומה אבל אני לא מוצאת את המתכון. לצערי החיפוש בתפוז לא עובד כבר הרבה זמן. אפשר יהיה לקבל קישור ו/או הסבר איך להכין את הסטייק הזה?

ועד שתענו לי אני הולכת להמשיך לחקור את פורומכם המכובד,

סיגל
מצאתי תשובה אחת..
16/04/14 19:23
60צפיות
מצאתי את הבלוג המדהים של ליידבאג (צילומים סוף!), נרשמתי וגם מצאתי את הסטייק פורטובלו http://tivonim-blog.co.il/%D7%A2%D7%9C-%D7%94%D7%9...

מדהים. תודה.
ברוכה הבאה
16/04/14 20:40
34צפיות
באתי להמליץ לך על המתכון לסטייק פורטבלו הנ"ל אבל מצאת אותו לבד מתכונים מעולים אחד אחד

אם מתחשק לך לשתף, מה את אוהבת לבשל?

תודה רבה
16/04/14 22:41
26צפיות
אשתף בכייף.

אני אוהבת לבשל. נקודה.
אני גם אוהבת לאכול. סימן קריאה....

אין לי איזו העדפה מיוחדת בבישול, רק שיצא טעים.
כלומר מרקים, סלטים, תבשילים ומאפים. הכל. אני גם אופה אבל פחות מחוברת למתוקים אז זה פחות מלהיב אותי.
בבית אני מבשלת איטלקי, הודי, בלקני, עראקי, מרוקאי, פולני ואני חושבת שבזמן הקרוב "אטבען" מאכלים אהובים.

הכי אני אוהבת לבשל אוכל שבני הבית מחסלים בהתלהבות (אגו של אמא)

כרגע אני עדיין מבשלת לבני הבית אוכל "כהרגלם". (אני מקווה שאני לא מכעיסה כאן איש) אבל בחודש האחרון הם כבר תקעו כפות בסלטים שלי ונהמו שזה נורא טעים. אז אני חושבת שאתגבר את התזונה שלהם ואתבל אותה במאכלים טבעוניים.

מקווה שתצטרפי לשרשורי האוכל כאן
16/04/14 22:50
21צפיות
נשמע שיש לך המון לתרום :)

בהצלחה עם שאר בני הבית, אם האוכל שלך טעים כמו שנקרא לא נראה לי שיתלוננו יותר מדי
º
ברוכה הבאה, ותודה!
16/04/14 23:24
12צפיות
º
17/04/14 09:08
3צפיות
ברוכה הבאה. זוכרת אותך מפורום עיצוב פנים
16/04/14 20:41
41צפיות
אחלה פורום כאן. והבלוג של ליידיבאג לא רק מצטלם יפה, גם נאכל יפה.  כן, אוכל טבעוני הוא טעים להפליא, ולגבי דיאטה- אולי הספורטאי יעזור, אני בנתיים קצת עליתי במשקל.....מרוב הרעיונות המקוריים ופותחי העיניים והפה שאני נתקלת בהם מאז הטבענתי..
ידעתי שהניק שלך נראה לי מוכר...
16/04/14 22:36
28צפיות
תודה על קבלת הפנים!
אני אוכלת תפריט מאוד מתוקצב ולכן ירדתי כבר 6 קילו בחודש הראשון. לא בטוח שאמשיך "לרוץ" ככה, אבל בעיקרון אני חייה על הרבה (המון) ירקות טריים, קיטניות וקצת דגנים. לא מטגנת, לא אוכלת לחמים ומאוד חושבת "תזונה להרזייה" וזאת במקביל לאיזון של אבות המזון.

יש כמה מתכונים שאכן נראים לי מעולים ואנסה אותם בקרוב.
הי סיגל. נדמה לי שגם אני זוכר אותך....
17/04/14 05:03
63צפיות
מתקופה רחוקה ומעניינת...
ברוכה הבאה
17/04/14 09:06
40צפיות

רוב תודות
º
ברוכה הבאה וחג שמח
17/04/14 08:19
9צפיות
º
וגם
17/04/14 09:09
5צפיות
º
לכל חברי הפורום
53תגובות
14/04/14 05:31
115צפיות

(המשך...)
יש עוגיות קוקוס טבעונית כשל"פ?
14/04/14 00:08
44צפיות
אני חולה על עוגיות קוקוס. איך עושים אותן ללא ביצים?
יש
14/04/14 05:05
67צפיות
עוגיות אגוזים טבעוניות לפסח
13/04/14 20:05
162צפיות
עוגיות אגוזים טבעוניות לפסח
קל, מהיר, טעים, ללא קטניות או קמח מצה.
פשוט טיבענתי מתכון מוצלח שאני משתמשת איתו כבר כמה שנים, והתוצאה, נדמה לי, טעימה יותר.
מוזמנים לבלוג שלי לקבל את המתכון במלואו:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?Ent...
(רשומה אחת לאחור יש מתכון לחלב אגוזי לוז)
עוגת שוקולד טבעונית לפסח
13/04/14 22:31
126צפיות
עוגת שוקולד טבעונית לפסח
המצאה טבעונית על בסיס המצאה ישנה לא טבעונית.
בעיני יצא טעים.
http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1...
º
13/04/14 22:46
6צפיות
º
13/04/14 23:04
5צפיות
º
14/04/14 04:56
4צפיות
יוכבד הלל, הטיפול המשולב - רפואה סינית

טיפול משולב חדש

הרפואה הסינית במיטבה לפרטים נוספים >>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה