לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים!

מטרת הפורום לשמש בית חם לכל מי שבוחר/ת בדרך התזונה הצמחונית/טבעונית על כל משמעויותיה, והשלכותיה.

הפורום פתוח לכולם, כל עוד שומרים על דיון תרבותי ומכבד. כל הודעה בגנות משתמש/ת ספציפי/ת ו/או בגנות דרך התזונה הצמחונית/טבעונית, תימחק והגולש יחסם.

כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו ונסיונו.

 נא לקרוא את תקנון הפורום שבמאמרים ואת תקנון הפורומים של תפוז בטרם הכתיבה בפורום.

נשמח שתישאר/י

* יש לקרוא את תקנון הפורום (במאמרים) לפני כתיבת הודעות.
* במידת האפשר, נא לשרשר מודעות על אירועים (מפגשי צמחונים, פעילויות וכד') זו לזו.
* גם דגים הם בעלי חיים. לכן, נא לא לבקש מתכונים לדגים.
המשך...
הודעה חדשה

בישולים לסופ"ש
23/10/14 19:27
36צפיות
מה בתכנון? 
אצל ה'בשלנית הדגולה' שאני - אורז עם חמוציות, מאפינס וקישור..
24/10/14 11:12
39צפיות
לתוספת השבועית - אורז עם תערובת לאורז על בסיס בצל וחמוציות (אם יצא טעים אנסה להכין דומה בלי תערובת בעתיד)
מאפינס קלמנטינות על בסיס הבחושה הרב-תכליתית של גלעד - עשיתי לפני כמה שבועות ויצאו מדהים! רק שלא צילמתי
הפעם מבטיחה! אצפה אותן בקצפת וניל וחתיכות אננס (מין חיקוי לעוגת יומולדת לבעלי (היום!) שאמא שלו הכינה לו במשך שנים)
 
הייתי מכינה עוגה אבל התנור אופה טוב רק בקטן
אבל היום קנינו חדש - אז בשבוע הבא (אם יגיע בזמן) עוגה ופשטידה!
 
ובנוסף קבלו קישור מתכונים ל10 אפשרויות של חביתה טבעונית
אם יש לי מספיק מצרכים אנסה אחת היום בערב.
 
לא הרבה
24/10/14 17:50
13צפיות
קציצות טופו
קינואה עם ברוקולי ושקדים
פירה
רוטב עגבניות
רוטב שמנת פלפלים ופטריות
 
טיפ בישול לחסרי הזמן וזה גם זול ומזין ובריא, קיצר
23/10/14 12:10
85צפיות
מחר יום שישי. אצל רובנו זה יום הכנות כזה. שימו היום בלילה את כל הקטניות שיש לכם להשרייה בכלים נפרדים למשך הלילה [אני אעשה את זה עם שעועית אדומה/שעועית שחורה, חומוס, אפונה, שעועית צבעונית ששכחתי את שמה/שעועית מש] עם מים שיכסו את הקטניות עד הסוף, בכלי גדול כדי שיהיה להן מקום להתרחב. עדיף מכוסה כדי להימנע מחרקים שמטילים ביצים במים עומדים.
 
מחר בבוקר שימו על הגז ארבעה סירים שונים מלאים במים חדשים, ואת הקטניות אחרי סינון פזרו לארבעת הסירים- סוג בכל סיר.
לכו לעשות חיים- עבודה/מנוחה/קריאה או משהו. חזרו אחרי שעתיים. סננו שוב את הקטניות במידה והן רכות והקפיאו בכלים שונים בפריזר.
 
זהו. עכשיו כל פעם שבא לכם משהו עם קטניות צריך פשוט להוציא ולהפשיר במיקרו איזה שלוש דקות, לתבלן ולאכול.
אני עושה ככה: אורז עם שעועית שחורה, תבשיל שעועית אדומה ותפוחי אדמה, קדירות של קטניות, חומוס גרגירים בסגנון הודי עם אורז/פיתה, תבשיל אפונה וגזר עם אורז... קיצר היד נטויה. כל דבר כזה לוקח לי גג חצי שעה להכין במהלך השבוע, ואלו דברים מאוד זולים ולא מעובדים נורא, אני שולטת בכמות המלח והתבלינים. קיצר מומלץ.
אחלה טיפ
23/10/14 19:34
46צפיות
גם אני משתדלת להחזיק במקפיא קטניות מבושלות או לפחות מושרות. יש לי סיר לחץ אז הבישול יחסית קצר אבל להשריה אין קיצורי דרך.. אז עדיף באמת לעשות את זה מראש ולהקפיא במנות.
מחמצת יוגורט זה טבעוני?
22/10/14 10:11
57צפיות
מישהוו יודע על מחמצת יוגורט טבעונית (הופקה ללא מוצרים מהחי), אחת שמתאימה להכנה של יוגורט טבעוני.
אם לא אז אולי אתם מכירים פרוביוטיקה טבעונית שמתאימה להכנת יוגורט?
עוד דבר, החיפושים בעניין גרמו לי לתהות האם יוגורט סויה טבעוני הוא אכן טבעוני. אומנם הוא לא מכיל רכיבים מהחי, אבל לא בטוח איך ואיפה גדלו החיידקים.
 
הפרוביוטיקה של סולגאר מתאימה
22/10/14 10:40
56צפיות
יש עוד אבל אני לא זוכרת כ"כ איזה בדיוק.
החיידקים האלה עד כמה שידוע לי גדלים ב..צואה. לא יודעת של מי ואיך בדיוק וגם מעדיפה לא לדעת
בכל מקרה, מספיק להשתמש בפרוביוטיקה פעם אחת ואח"כ אפשר להשתמש בכף-שתיים של היוגורט המוכן בשביל ליצור עוד ועוד.
רק אם אתה שומרת את היוגורט.
22/10/14 10:53
49צפיות
ואחרי כמה פעמים מומלץ  להכין חדש ממחמצת או פרוביוטיקה.
אין הגבלה
22/10/14 12:49
44צפיות
כל עוד החיידקים פעילים והיוגורט לא התקלקל אין סיבה לא להמשיך כך גם עשרות פעמים.
עם הזמן וככל שמכנים יוגורטים נוספים חיידקים לא רצויים
22/10/14 20:26
39צפיות
בד"כ ממליצים להפסיק להעביר את החיידקים מהיוגורט הקודם אחרי 5 העברות בערך.
מי ממליץ?
23/10/14 04:55
36צפיות
אגב, לא בטוח שזה נכון אם דואגים לעקר את הצנצנות שבהן מכינים את היוגורט, דואגים שלא יהיה בהן אויר ואוטמים אותן עם מכסה טוב. על פניו, במצב כזה, וככל שהשימוש במקור הראשוני ימשך - איכות היוגורט (ואיכות וכמות החיידקים הטובים שלו) רק ישתפרו.
ראיתי את ההמלצה במספר מקומות.
23/10/14 13:42
22צפיות
אני גם מאמינה שזה ימשיך להישתפר, עד לשלב מסוים שבו זה יהרס. תיאורטית, יתכן שזה ימשיך להשתפר לעד, אבל זה לא סביר. בכל הכנה יש חשיפה לחיידקים חדשים, גם אם מעקרים ועושים הכל נכון (חוץ מזה אני לא יודעת למנוע מאויר להגיע לצנצנות), בכל פעם היוגורט גם יושב במקרר קצת.
מניסיוני המועט בעבודה עם חיידקים, ככל שמעבירים אותם: כשלוקחים דגימה מהדור הראשון מגדלים אותם, לוקחים דגימה מהדור השני וכן הלאה... הסיכוי להישאר עם אותה אוכלוסיית חיידקים קטן.
אפשר אולי גם לנסות להמשיך להשתמש ביוגורט עד שמרגישים שמשהו מקולקל, ולא להגביל את עצמך לאיזשהו מספר מראש. אבל בכל מקרה נראה לי שכדאי לקחת בחשבון שהיוגורט יתקלקל מתישהו.
מעניינת אותי האפשרות להקפיא דגימה מהיוגורט, מצד אחד לא נראה שזה ילך ושהחיידקים ישרדו הקפאה. מצד שני ראיתי שהמחמצות יוגורט שמוכרים אמורות להישאר בהקפאה.
לא בטוח שהבנתי מה השיטה שלך להכנת יוגורט. אבל...
23/10/14 14:54
19צפיות
בשיטה שאני מכין הצנצנת (שנסגרה מיד עם מזיגת החל"ס+ החידקים "הטובים" בתחילת התהליך) נשארת סגורה היטב במקרר עד לרגע האכילה. לא ברור לי מאיפה וכיצד יגיעו לתוכה עוד חיידקים (רעים) ומה כושר פעולתם ב -4 מעלות צלסיוס. היוגורט המוכן והסגור בצנצנות מחזיק (אצלי) מעמד חודשים ארוכים.
בכל מקרה, צנצנת שנפתחה - תוכנה יאכל או ישמש כסטרטר להכנה הבאה.
 
º
נכנסים כל פעם שפותחים את הצנצנת בשביל להשתמש ביוגורט.
23/10/14 16:45
5צפיות
כשפותחים את הצנצנת לאכול זה כמו שפותחים את הפה
23/10/14 18:32
25צפיות
גם כשאוכלים דברים אחרים נכנסים חיידקים לפה. אז מה ההבדל? מה זה משנה בכלל? וגם בלי סטרטרים ויוגורט הגוף שלנו - כך אמרו לי - מלא ממילא בחיידקים. אז מה זה משנה כבר אם נכנסו עוד כמה לסטרטר?
כשלוקחים את היוגורט כסטרטר אז אולי גם נכנסים כמה. לא יודע מה קורה עם חיידקים כאלה או אחרים בתהליך האינקובציה ואם כל החיידקים מתנהגים אותו דבר (זה לא ענייני בכלל...). מה שחשוב לי זה שבסופו של דבר (אולי בגלל הריכוזיות העצומה של חיידקים פרוביוטיים שבסטרטר)  - הפרוביוטים כנראה אלה שמתרבים במהרה ומתגברים על כל חיידק אחר בסביבה. התוצאה הפרקטית תמיד טובה והיוגורט טעים ועושה לי טוב. לא זכור לי גם שלאחר אכילת יוגורט הייתי צריך לקחת אנטיביוטיקה...
אבל שוב, זה לא מדעי ואני גם לא הכתובת המדעית לעיניינים הללו. מבחינתי מה שמשנה זה התוצאות ונסיונם של אלפים - אם לא הרבה יותר - של אלה שמכינים יוגורט טבעוני באותה הדרך ונהנים.
חוץ מזה, אמרת שיש לך נסיון עם חיידקים, אז למה שלא תחכים/מי אותנו עוד קצת ואם אפשר גם תביא/י אסמכתאות מדעיות לדברים. אולי זה יפתח איזה צוהר למשהו עלום ונסתר.
מתכוני "גבינה צהובה", בבקשה.
23/10/14 13:51
42צפיות
למישהו יש מתכון לגבינה טבעונית נמסה ומבעבעת (או משהו קרוב לזה), עדיף עם כמה שפחות חומרים מהמטבח המולקורי שקשה להשיג?
למרות שכבר יש לי אגר אגר וקסנטן גאם, אז גם מתכונים עם זה אני יכולה להכין.
 
תודה מראש.
יש לגלעד אילון אחלה מתכון
23/10/14 15:06
41צפיות
הגבינה אצלו משמשת לכיסוי פיצה אבל נראה שאפשר לעשות בה שימוש לדברים נוספים.
הכנת הגבינה מופיעה החל מאמצע הקליפ בערך. שווה צפייה.
º
ראיתי את הקליפ פעם, עוד לא יצא לי לנסות
23/10/14 16:41
5צפיות
הנה עוד גרסא
23/10/14 16:02
37צפיות
º
ניסיתי אותה, לא יצאה נמסה\ מבעבעת
23/10/14 16:39
6צפיות
רפואה תזונתית
23/10/14 10:06
47צפיות
הזמנה לסדנא בשלושה מפגשים
למי שמעוניין ללמוד עוד על מקום התזונה בבריאות שלנו
 
הרשמה למעוניינים 
 
 
עזרתכם במתכון לעוגיות נטולות גלוטן טבעוניות
20/10/14 18:37
75צפיות
וללא שומשום שילדים אוהבים?מסובך
º
לא מסובך אבל מיקי איננה. נסי שוב כשהיא תחזור.
20/10/14 22:54
22צפיות
אפשר להריץ חיפוש על השם שלה + עוגיות
20/10/14 23:46
37צפיות
היא רשמה כמה וכמה מתכונים כאלו פה בשנה האחרונה
זה חייב להיות עוגיות של ממש, שאופים אותן?
21/10/14 02:08
66צפיות
אם לא אז אפשר להכין כדורי שוקולד (מהבלוג של ליידיבאג) ולהחליף את הביסקוויטים בפיצפוצי אורז.
יש גם את המתכון הזה שמישהי כתבה עליו כאן לא מזמן
וגם בו אפשר להשתמש בפצפוצי אורז.
 
ויש את המתכון הזה לעוגיות "אמיתיות" שנשמעות ממש טוב... (אבל הייתי משמיטה את הקוקוס אם זה לילדים, נראה לי שחמאת בוטנים+שוקולד מתאים בול
תודה לכולם :)
21/10/14 06:31
47צפיות
אנסה למצוא חמאת בוטנים שמותרת לנו.
ולעשות חיפוש
כדורי שוקולד זה הדבר היחיד שאפיתי לילדים למעלה מחצי שנה בגזרת העוגיות. בכל מיני ואריאציות ובעיקר משקדים. נמאס...
בגדול כל מתכון לעוגיה שיש לך
22/10/14 11:09
39צפיות
את מחליפה את הקמח בקמח נטול גלוטן שאפשר לקנות בסופר. לא הכי בריא ביקום, אבל עוגיות זה לא מזון בריאות.
אם בא לך טיפה יותר בריא יש קמח תירס שהוא חסר טעם וקמח אורז שיש לו מעט טעם של אורז, אבל אם הטעם של העוגיות חזק [חמאת בוטנים או שוקולד או משהו כזה] אז לא מרגישים בו, ויש קמח תפוחי אדמה שאין לו טעם. את מוסיפה 2/3 מהקמח במתכון מקמח תירס/אורז ושליש מקורנפלור [לא, זה לא כמו קמח תירס ] או קמח תפוחי אדמה. יוצא נהדר.
אני הכנתי את העוגיות האלה
22/10/14 17:52
39צפיות
החטיפים היו בעיניי הרבה יותר מוצלחים. העוגיות היו טעימות, אבל לא היה להן הטעם השוקולדי העשיר כמו לחטיפים.
מעבר לעובדה שגם מאוד קל להכין אותם.
לא חייב קינואה תפוחה, אפשר גם אורז תפוח וזה יוצא מצויין! 
כל המתכונים בבלוג הזה הם נ״ג וטבעוניים. 
 
 
 
 
 
 
|*| נפתח פורום קצת אחרת |*|
22/10/14 11:21
6צפיות
מי מאיתנו לא מרגיש שונה לפעמים? או מוזר? שקשה לנו להשתלב בחברה.
פורום קצת אחרת נועד לאנשים שמרגישים קצת שונים וחריגים בחברה ורוצים להכיר אנשים שמרגישים כמוהם.

אתם מוזמנים להיכנס כבר עכשיו ולייעץ ולהתייעץ, לחבק ולנחם, לשתף בחוויות טובות ובחוויות לא טובות, לחלוק רגשות ופשוט לדבר.
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...
אבץ
20/10/14 06:52
79צפיות
שלום פורום, האם זה המקום לשאלות בנוגע לויטמינים ותוספי תזונה?
זה פורום בנושא צמחונות וטבעונות
20/10/14 10:40
86צפיות
לא תוספי תזונה.. אבל אפשר לשאול ואם למישהו מהנוכחים יהיה מה לתרום בתשובה, הרווחת.
מקורות לאבץ במזון צמחי:
22/10/14 11:07
39צפיות
המקורות העיקריים לאבץ במזון צמחי הם:
שעועית לבנה
שעועית אדומה
עדשים
גרגרי חומוס
אגוזי מלך
שקדים
אגוזי קשיו
שיבולת שועל
אפונה ירוקה.
 
צריך לאכול כמות גדולה מהמאכלים האלה בכל יום כדי שיהיה בגוף מספיק אבץ. למשל, אם אוכלים 2 כוסות גרגרי חומוס וחופן של 30 גרם אגוזי קשיו, מקבלים בערך חצי מכמות האבץ שהגוף זקוק לה מדי יום. אם אוכלים מעט מדי מהמזונות האלה, לדעתי כדאי לקחת תוסף מזון כדי למנוע חוסרים.
 
 
º
אני מניקה ולקחתי מיץ עשב חיטה יש לי תקנה??
21/10/14 21:31
38צפיות
היי, שאלו אותי שאלה שלא היתה לי תשובה עליה
21/10/14 07:38
102צפיות
שמרים זה טבעוני? 
הן סוג של יצור חי, תוסס, גדל... משהו כזה
 
ביקשתי שלא יכניסו לי רעיונות לראש
 
תודה!
 
שמרים הם פטריה
21/10/14 09:52
87צפיות
שמפרקת סוכר וכתוצאה מתהליך הפירוק נוצר גז שיוצר את התפיחה של הבצק.
אם כי שמעתי תיאוריה של מומחה לפטריות
21/10/14 09:57
87צפיות
שטען שפטריות הן סוג של חייזר (או צמחזר) שהגיע מהחלל החיצון כי הן כל כך שונות במבנה שלהן מכל אורגניזם אחר על כדור הארץ...
אפשר גם להרחיב את התאוריה הזאת
21/10/14 11:12
67צפיות
על כמה אנשים שאני מכירה..
כשהייתי ילדה מורה לחקלאות אמר לנו שפטריה היא שלב
21/10/14 17:13
54צפיות
אחד לפני בעלי חיים.......... מאז לא אכלתי פטריות
 
לא חשבתי על זה ששמרים הם פטריה
21/10/14 17:15
55צפיות
כמה פשוט
 
תודה
אתמול הצלחתי לראשונה לעשות עוגת שמרים
19/10/14 21:47
110צפיות
של גלעד אילון. יצאה מעולה! ו- איפה מיקי, אני מתגעגעת!! 
בלי תמונה זה לא קרה
19/10/14 23:00
88צפיות
מיקי בחו"ל.. השאירה את הבישולים לנו..
º
כן.. זה יהיה כבר (אולי) בנגלה הבאה.
20/10/14 17:16
26צפיות
אני הסתפקתי ברולדין היום
20/10/14 20:15
84צפיות
קניתי עוגת שמרים מהם בעשרה שקלים דרך הטבה שהיתה לי מבנק מזרחי. 
זה לא הום מייד, אבל זה רולדין ויצא זול :) 
אגב, כמה עלו לך כל המצרכים? בן הזוג שלי תמיד טוען שהרבה יותר זול לרכוש מוכן מאשר לאפות בבית... אני טוענת שהטעם אחר והריח שמציף את הבית שווה את הכל 
שוקולד למריחה עלה לי בסביבות 13, לא גמרתי הכל. השאר נראה לי
20/10/14 22:53
64צפיות
די שולי ובכל מקרה לא ניתן לחישוב- שמן זית, קמח, שמרים... אבל בן זוגך צודק, אני מניחה. מצד שני אין בדרך כלל בשום מקום עוגה טבעונית, וזו כבר סיבה לעשות לבד את העוגה. 
º
העוגה של רולדין טבעונית או צמחונית? תודה :)
21/10/14 09:09
19צפיות
|*|נפתח פורום תוכנית לידה|*|
19/10/14 11:56
5צפיות
|@|לקראת לידה? כנראה שחששות ומחשבות לא מפסיקות ללוות אותך. בואי להתייעץ עם מיילדת מקצועית בעלת ניסיון רב בתחום שתשמח לענות לך על כל שאלה.
הפורום ילווה אותך ברגעי השיא ? לקראת הלידה, במהלכה ובימים הלא פשוטים שאחריה.
זה הזמן והמקום לחלוק עם אחרות את השאלות הקשות שעולות בך ? האם הבעל צריך להיות נוכח בחדר הלידה? מה עושים אם לא מתחברים למיילדת? איך מתמודדים ביום שאחרי? ועוד...

מחכים לך עכשיו עם כל התשובות, בפורום תוכנית לידה:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...
בישולים לחג שני וסופ"ש
15/10/14 11:29
62צפיות
עוד רבעו"ש של חג וסופשבוע רוויי ארוחות ומשפחה... אבל זה האחרון לזמן הקרוב, מבטיחה!
 
מארחים? מתארחים? מבשלים? סתם אוכלים?
שתפו במה!
מתארחת ! אצל אחי, אז מובטח אוכל טעים וטבעוני
15/10/14 11:47
173צפיות
אני רק מביאה עוגה, בעצם עוגות, שמרים: אחת במלית תפוחי עץ מקורמלים ואחת במלית ממרח לוטוס+ קינמון וסוכר
º
הודעה זו מכילה תמונות
15/10/14 11:50
228צפיות
º
נראה ממש טעים.
15/10/14 13:26
28צפיות
טעים וביתי. מזכיר לי את עוגת ה"שושנים" של אמא שלי
19/10/14 15:53
36צפיות
לא מצליחה להכין רוטב וניל פרווה למילוי. תפוחים זו בהחלט אופציה מצויינת. מה המתכון?
מלית תפוחים: תפוחים קלופים
19/10/14 18:47
34צפיות
קצוצים לקוביות. על כל תפוח, כף סוכר חום ומעט קינמון וציפורן + גרידת לימון וכף מיץ לימון. אני משהה את הכול כחצי שעה, ואז סוחטת.      אפשר גם לקרמל את התפוחים במחבת אבל זה הרבה עבודה ואז צריך לקרר אני מרדדת בצק, מורחת עליו שכבה דקיקה של רסק תפוחי עץ לא ממותק, מלית, מגלגלת, חותכת. למלית קקאו או קינמון, אני מורחת את הבצק המרודד בממרח לוטוס ואז מפזרת קקאו או קינמון וסוכר
ארוחת חג טבעונית אצל אחי הקטן
הודעה זו מכילה תמונות
17/10/14 08:03
175צפיות
איזה שפע, ואיזה טעמים.... מרק ירקות עם גריסים ואפונה, לחוח + לחם בוכרי, טחינה, סלט סלק, מטבוחה, סלט חצילים, סלט ירקות, סחוג תוצרת בית (בעצם הכול תוצרת בית!), אורז, קוביות תפא בתנור ושוס השוסים: סיר של ירקות ממולאים, מהמם: גזר, פלפלים, בצל, סלק, קישואים.... ממולאים באורז עם צנוברין וירקות, עם קינמון וראס אל חנות. נימוחים ונפלאים. את התמונה הוא צילם בתחילת הבישול.
הממולאים של אחי
מרשים ביותר !
17/10/14 12:09
69צפיות
איך מכסים את הסיר כשהם בולטים ככה מעל דפנותיו...? 
מכסים כמה שאפשר
17/10/14 12:34
71צפיות
ותוך כדי בישול ממושך מאד, המפלס יורד כי הירקות מתכווצים
מקסים!
17/10/14 17:02
57צפיות
גם שם המשפחה שלו הוא ״האחרת״ או שזה השם שלך מהנישואין?
אצלנו
15/10/14 16:32
97צפיות
קוסקוס עם פטרוזיליה ורימונים ברוטב מתוק.
מרק עדשים.
 
יאללה פשטות קצת. אחרי כל החגים האלה...
ואצלנו לטבעונית שבנו
15/10/14 17:04
87צפיות
קינואה אדומה + שעועית ירוקה עדינה (קפואה) + סלט ירוק
לקניבל שבנו  הוא מכין קובה שיפטה. הוא כן יטעם מהקינואה לפחות לניסיון. והוא גם יהנה מהסלט.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
בסוף היו על הבישול עוד אנשים אז נוספו
16/10/14 09:56
50צפיות
סלט הכל עם גזר, קינואה, קוסקוס, חמוציות, קישואים, רימונים, פטרוזיליה, חסה, טופו מוקפץ, ובטח שכחתי עוד.
סלט רוקט
סלט סלק
מרק כתום מוקרם בחלב קוקוס.
 
כאן אין חגיגות מיוחדות, בינתיים רק
15/10/14 19:32
107צפיות
מרק ירקות עם בצקיות, ותבשיל קדירה שלא הספקתי להכין עדיין אבל אכין מחר - אזוקי עם תפו"א, גזרים ופטריות.
והאמת היא שבטעות גם אני וגם הבנזוג עשינו קניות בו זמנית, שנינו ע"פ אותה רשימה כך שהן יצאו זהות.. נתקענו כתוצאה מזה עם כמות היסטרית של רימונים, תפוחי אדמה, גזרים, חסה, עגבניות ובצל מזל שאלה ירקות שקל לחסל בכמות גדולה..
º
אפשר מתכון זריז לקדירה עם השעועית?
19/10/14 12:13
10צפיות
אז זהו, שבסוף היא לא קרתה
19/10/14 23:07
40צפיות
אבל אם היתה קורית, זה בטח היה קורה בערך ככה -
מטגנת המון בצל בכמות נדיבה של שמן עד שהוא מזהיב, מוסיפה הרבה שיני שום שלמות, חתיכות גסות יחסית של תפו"א וגזרים, מוסיפה פנימה ביחד עם אזוקי שעבר השריה של 12-24 שעות. מוסיפה מים לכיסוי פלוס עוד קצת, ומערבבת בצד קצת מים עם תערובת תבלינים לפי הטעם (פפריקה, מלח פלפל, סילאן, אפשר עלה דפנה או שניים) ומערבבת פנימה. מבשלת כשעה ברתיחה עדינה ואז מעבירה לתנור לאיזה שעתיים נוספות על חום בינוני (ובודקת תוך כדי השלבים איך הכל מתקדם..).
 
אבל כאמור, לא הספקתי להכין מה שרציתי, ולכן האזוקי המושרית עברה להקפאה ותופשר להמשך טיפול ביום אחר...
תודה! ואגב הכנתי את הניוקי
20/10/14 08:30
36צפיות
לפי המתכון שלך: פטריות, עגבניות ושמנת צמחית ועוד כל מיני - ויצא ממש ממש טעים!!
º
יאיי
20/10/14 10:35
7צפיות
אז בסוף עשינו אחלה ארוחה 'על ה ליידי באג'-
15/10/14 20:45
169צפיות
פאי רועים - יצא מעולה לגמרי, וקציצות מטחון מהטבע (עם האורז והעדשים הכתומות) זה בגזרת הליידי. חוץ מזה דפי אורז מלאי כל טוב טרי של ירקות ו- ספגטי סלק עם צנוברים ואגוזי מלך. מצוין. ארוחה נעימה למשפחה המצומצמצה סוף סוף, איזה כיף. 
רגע, רגע, רגע!!!!
15/10/14 21:09
165צפיות
את זה אני חייב להבין.
 
עשית ארוחה על פי ליידיבאג והיו שם דפי אורז ממולאים?  
גם אני לא יכולתי שלא לשים לב לאירוניה
15/10/14 22:15
150צפיות
אבל אם נשים אותם רגע בצד, הארוחה נשמעת פצצה!!
 
אה וגידי, לגבי הדפי אורז והדימויים שלהם, הגעתי למסקנה שאולי הבעיה בי, כי ככל הנראה אני לא יודעת להשתמש לא בזה ולא בזה
º
16/10/14 00:00
11צפיות
º
שני שליש, אוף.
15/10/14 23:00
31צפיות
º
וחוץ מזה שמחלקת הקונדומים היתה באחריות בתי, אז .....
15/10/14 23:02
39צפיות
אמא אירחה אירוע משפחתי ביום ראשון
15/10/14 20:53
161צפיות
והכל היה טבעוני לחלוטין. כמובן שכולם אכלו ונהנו והתפעלו. וכשהם גילו שהשמנת היא שמנת אלפרו 5% שומן, כולם אמרו שהם עוברים להשתמש בה.
ובתפריט היה:
קיש בצל
קיש פטריות
בורקס עם גבינת סויה
פסטה ברוטב עגבניות
פסטה ברוטב שמנת פטריות
סלט עגבניות שרי וצנוברים
סלט פטריות
סלט עדשים ובטטה
סלט קינואה עם חמוציות
ירקות חתוכים: עגבניות, מלפפונים, גזר, ברוקולי, פלפל, כרובית
מטבלים: חומוס, טחינה ירוקה, סלט חצילים וטחינה, סלט חצילים פיקנטי
מגוון לחמים ופיתות
קינוחים: שבלולי קינמון, שבלולי שוקולד, קרמבל תפוחים, עוגיות אגוזים.
סחטין על אמא!
15/10/14 22:16
70צפיות
גם היא טבעונית?
הכל נשמע ממש מעולה.
º
איזה כמות. אני מתעלפת אחרי שעושה רבע מזה.
15/10/14 23:01
24צפיות
º
נשמע מעולה..אפשר בבקשה מתכון לסלט פטריות?
15/10/14 23:35
16צפיות
אפרופו האמא המוכשרת של פבל- אצלי היה אירוח גדול
18/10/14 20:25
65צפיות
היום בערב, עשיתי - שתי פשטידות- ברוקולי ובצל, שלושה סלטים-גזר, כרוב וחסה פלוס מנעמים, שתי עוגות- שמרים שוקולד ותפוזים, ונגמרתי, לקח לי יום שלם, איך אתם עושים את זה איך.. יום שלם..... באמצע הספקתי לעשות גם נגיסי ברוקולי מהשאריות ולהפיל מגש שלם של בורקסים הום מייד שהלכו מיד לפח.. 
אוכל עתיר ברזל
17/10/14 15:53
91צפיות
איזה מזונות צמחוניים עוזרים להעלאת רמת הברזל בדם ואיזה שילובים מומלצים ?
אהלן
17/10/14 16:28
106צפיות
קודם כל חשוב לדעת מאילו צירופים כדאי להימנע. מומלץ להפריד שתיית קפה ותה מהארוחות (יש בהם פוליפנולים שמעכבים ספיגת ברזל) ומומלת מאד לשלב בארוחה מקור לויטמין c (כמו פילפלים) שמשפר את הספיגה.
 
מקורות עשירים יחסית- עדשים (בעיקר אדומות), קטניות אחרות, ירקות ירוקים (פטרוזיליה, קייל, ברוקולי וחלק מה״כרוביים״ האחרים), פירות יבשים במיוחד משמשים. יש ספקות באשר לטחינה למרות שהמחקר לא מספיק מקיף בנושא (אבל אם יש לך אפשרות להשיג טחינה מלאה נבוטה זה עדיף בשל פירוק של מעכבי ספיגה).
גידי תודה
20/10/14 20:20
27צפיות
לא ידעתי את הנושא של הקפה. 
אני אוטמטית אחרי ארוחה חייבת קפה.. טוב לדעת שזה מעכב ספיגה. 
º
רגע, אז זה לא משנה אם הקפה נטול קופאין או לא?
21/10/14 15:07
14צפיות
כמעט ולא
21/10/14 15:13
33צפיות
זה נכון שגם לקפאין יש השפעה שלילית על הספיגה, אבל היא יחסית מינורית. אני זוכר בשלוף נתון של 6% של ברזל שספיגתו מעוכבת על ידי קפאין, אבל יכול להיות שזכרוני לא מדוייק באשר לאחוז העיכוב המדוייק. הפנולים ימשיכו לעכב ברזל גם בקפה נטול קפאין.
תודה,
21/10/14 16:55
23צפיות
חשבתי שפתרתי את רוב הבעיות עם ההימנעות מחלב וקופאין + הוספת ויטמין C, עכשיו אני רואה שלא.
באופן משעשע, גילו אצלי מחסור חמור בברזל ימים בודדים לפני שעברתי לטבעונות, ובכל זאת כולם המליצו לא לעשות זאת. לא נראה לי שהברזל heme שצרכתי עזר כל כך...
לחובבי הדלעות, הכתום, הזהוב והסתיו
הודעה זו מכילה תמונות
16/10/14 04:21
252צפיות
קשה לי להסביר עד כמה אני אוהב את העונה הזו. אפילו עוד לפני החלפת הצבעים המדהימה של העלים באיזור שלנו, הכל מתמלא ביופי. האור מקסים, מזג האויר מאיר פניו, ראש השנה, הכל משרה אוירה מפוייסת משהו אחרי קיץ קשה. ואצלנו, בניכר, הכתום לגווניו השונים יוצא לרחוב. 
למי שלא מכיר, חגיגת ההאלווין בפתח וזה הזמן שהדלעות משתלטות על המדפים, על הבסטות ועל... הכל. אני, לא חובב דלעת גדול אנוכי (למעט מרק סתוי או חורפי). אבל מהצבע והיופי אני מוכן לקבל כמה שיותר.
 
הנה מעט דלעות מייצגות. שיהיה לכולנו סתיו מפויס.
º
ועוד קצת
הודעה זו מכילה תמונות
16/10/14 04:26
151צפיות
º
ועוד טיפל׳ה
הודעה זו מכילה תמונות
16/10/14 05:15
149צפיות
ומשהו קצת אחר
הודעה זו מכילה תמונות
16/10/14 05:19
183צפיות
תמיד מרשימים אותי כרובי הניצנים הטריים שנראים כאשכול כרובים. אני קונה כמעט תמיד את הקפואים כי הם הרבה יותר זולים, אבל תודו שהמראה יפה.
º
באמת יפה אני גם אוהבת לאכול אותן
16/10/14 07:40
23צפיות
אני התחלתי רק לאחרונה!
20/10/14 20:16
18צפיות
ומרגישה פספוס על כל השנים.. זה טעים !:)
º
כרובי ניצנים לא ראיתי טרי בארץ. קנינו באיטליה . טעים טרי.
16/10/14 09:10
24צפיות
איזה יפים הכרובי ניצנים!
16/10/14 19:59
88צפיות
הייתי מתה לטעום אותם טריים.
הדלעות מהממות, למרות שאני לא מתה על הטעם..
 
ומה נסגר עם כל הסוגים המצורעים האלה עם בעיות העור הקשות?!
º
המצורעים הם בעיקר לקישוט
16/10/14 21:04
25צפיות
יופי של תמונות. יכולות לשמש כחומר לימודי
17/10/14 12:15
55צפיות
אני למשל למדתי מהן המון על המגוון הלא ידוע (לי) של הדלעות ועל מראהו של כרוב הנצנים קודם להכנסתו לשקיות של סנפרוסט (בחיי, פעם ראשונה שאני רואה דבר כזה...).
זה כל כך יפה שבא לי תמיד לטרוף במהירות
16/10/14 09:09
62צפיות
והטעם, מבחינתי, קצת מאכזב. בארץ התחילו לגדל (או לייבא) יפים כאלו אז אני לוקחת לקישוט בסלון, ואחרי חודש ומשהו, שהן מתעייפות, או שהן מגיעות לתנור או שנזרקות לפח. מה יש, למה להשקיע בקישוט של פרחים ולא בקישוט של דלועים? משגע. 
תמונות יפהפיות
16/10/14 19:34
51צפיות
אכן עונה יפה כל כך, ואיזה כיף שפע הדלעת. אני מאד אוהבת קארי מדלעת. ודלעת ממולאה. אבל כרוב ניצנים לעולם יזכיר לי את הסדרה של הביביבסי the young ones, סדרה פרועה לגמרי על סטודנטים פרועים, באחד הפרקים הם חוגגים את חג המולד ומסבירים שאמנם ידוע שכולם שונאים כרוב ניצנים, אבל חייבים לאכול אותם כי בחג המולד אוכלים כרוב ניצנים. להם כרוב ניצנים ולנו סופגניות ולביבות (סתאאאאם, אני אוהבת פודינג חג המולד)
גם כתום-כתום, גם כרוב ניצנים,
20/10/14 00:58
34צפיות
אתה מר טיזינג מייד אין אמריקה, מיסטר שמר.
הנה בשבילך עוד קצת כתום
הודעה זו מכילה תמונות
20/10/14 01:31
56צפיות
טרי מאתמול, מה state fair

עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה