לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
שלום וברוכים הבאים לפורום צליאק בתפוז!

הפורום פתוח לכל מי שאבחנו אצלו צליאק, למי שרוצה ללמוד על המחלה, למי שרוצה ללמוד על ההתמודדות, ובעצם לכל אחד שיכול למצוא פה עניין.

כולם מוזמנים להעשיר את הפורום בידע שלהם - על מתכונים, על מוצרים, על דרכי אבחון, על דרכי התמודדות בגילאים שונים, על התמודדות עם המשפחה והסביבה - לכל הנושאים האלה הפורום ישמש כבית חם ונטול גלוטן.

השתתפות נעימה!

הודעות מנהלתיות לגולשים חדשים וותיקים - ממש ממש כאן!
המשך...
הודעה חדשה

נשירת שיער
19/04/15 22:06
113צפיות
יש קשר בין אכילה של אוכל ללא גלוטן לבין נשירת שיער ?
כן
19/04/15 22:15
75צפיות
נשירת שיער נובעת מהרבה גורמים.. אבל אחד מהם זה חוסר בויטמינים ואבות מזון. צליאק שלא מטופל גורר בין השאר לאי ספיגה של המזון.
 
לי היו תקופות של נשירה חזקה וזה נבע מחוסר אבץ (ואני לוקחת היום כדור תוספת) ומזה ש99% מהזמן השיער שלי אסוף
ישנם כמה גורמים לנשירה
21/04/15 11:52
41צפיות
תורשתיים, הורמונליים (נגיד אחרי לידה), ותזונתיים. חוסר בוויטמינים בהחלט יכול לגרום לנשירה. לרוב מומלץ לעשות בדיקות דם כדי לראות אם יש חוסרים כלשהם. מהניסיון שלי עם נשירה, ברגע שמעודדים את הגוף לייצר קולגן, אלסטן וקראטין בגוף זה משפיע טוב גם על השיער וגם על מראה העור והציפורנים (HNS קומפלקס יכול לעזור).
אני בכללי
21/04/15 14:58
24צפיות
גם ממליצה לבנות להשתדל לא לאסוף את השיער חזק כל היום. אפילו בערב בבית לאוורר או לשים קליפס במקום גומי
דווח פה לא פעם על ידי צליאקים שבתקופה שבה הם אכלו גלוטן,לפני
20/04/15 06:36
89צפיות
האבחון וההקפדה על תזונה ללא גלוטן, הייתה להם נשירת שיער, כמו שספרה הילה.
מס' חודשים לאחר תחילת התזונה ללא הגלוטן, הנשירה פסקה.
 
לא ציינת האם אתה צליאקי ולדעתי זה משמעותי.
אני לא בטוחה שמי שאין לו צליאק, התזונה הצליאקית תשפיע על הנושא מפני שהוא ממילא מקבל את כל מה שהגוף זקוק לו בתזונה הרגילה. אלא, כמובן, אם התזונה שלו מלכתחילה אינה מאוזנת.
 
חשוב לציין שזה גם עניין עונתי
20/04/15 07:29
45צפיות
חצי מהחברות שלי מתלוננות על נשירה באביב בלי צליאק
לדעתי לא כל דבר שייך לצליאק
20/04/15 09:29
40צפיות
אצל גברים נשירה מאוד שכיחה בלי קשר כלל לצליאק. דרך אגב, למגיבים,שימו לב שהכותב אורח שואל על תזונה נטולת גלוטן ונשירה ולא על אכילת גלוטן טרם גילוי הצליאק
זה ברור לגמרי מהשאלה.התגובות התייחסו לקשר בין אכילת גלוטן
21/04/15 06:13
37צפיות
(ומכאן השפעת אכילה ללא גלוטן)לנשירת שיער. בדיוק מה שנשאל.
לא חייב להיות קשר, יש סיבות רבות לנשירת שיער אבל אחת מהן בהחלט עלולה להיות אכילת גלוטן  לצליאקי.
 
לצליאקית שלי הייתה נשירת שיער מסיבית משך מס' השנים שקדמו לאבחון הצליאק. לאחר חצי שנה ללא גלוטן הנשירה פסקה.
לעומתה, לצעירה שלי (לא צליאקית )יש נשירת שיער כבר הרבה שנים. ההערכה שלי היא שזה נגרם מפני שהיא מתעללת בשיער שלה מגיל צעיר.צובעת, מחמצנת וכו'
 
השיער תמיד סממן
22/04/15 10:59
37צפיות
לבעיה מתחת לפני השטח. זה יכול להצביע על מחסורים בויטמינים למשל (מחוסר ספיגה) ואז נשירת שיער. זה קורה גם בצליק, בקרוהן ועוד
בגלל זה חשוב להיות עם האצבע על הדופק ולהיות מול רופאים במעקב
º
ברוכה הבאה נמשית
22/04/15 15:58
16צפיות
º
תוכניות אפיה לאופה לחם ראשל הובס. 0545701613
21/04/15 19:13
30צפיות
º
מה השאלה?
25/04/15 06:21
2צפיות
התייעצות אפייה - ללא לקטוז
19/04/15 12:37
62צפיות
אז לאחרונה נוספה לנו גם רגישות ללקטוז. לא אצל הצליאקית ג'וניור אבל אצלי (צליאקת סיניור) ואצל אחותה (לא צליאקית בכלל).
לא עשינו בדיקה רשמית, אך בטננו מדברת בעד עצמה:). זה כמובן מסבך לנו את החיים בצורה בלתי רגילה אבל ניחא :)
עכשיו בד"כ אני אופה ממילא עם שמן ולא עם חמאה אבל רק במתכונים שהם כך במקור או שמישהו
אמר שעשה עם שמן ויצא טעים, וכאן באה שאלתי - האם תמיד אפשר להמיר חמאה בשמן קנולה נגיד?
ומה לגבי שמן קוקוס? התחלתי להשתמש בו פה ושם לטיגון וזה די מוצלח. האם אפשר להמיר את החמאה בשמן קוקוס אחד לאחד?
למישהו פה יש נסיון עם זה? זה מורגש בטעם? יש כמה מתכונים  שאני ממש רוצה להכין אך פוחדת שההמרה תהרוס אותם ... למשל הבראוניס פה למטה ...
יש איזה חוקיות או שצריך להמר על כל מתכון?
תודה :)
 
האמת, אין לי נסיון עם המרות לשמן או שמן קוקוס...
19/04/15 13:16
58צפיות
הבת הגדולה שלי רגישה ללקטוז ( אובחנה ) אבל אין לה בעיה למשל עם חמאה.
חוצמזה שכמובן יש כדורים ש ניתן לקחת.
 
לגבי המרה, חמאה מלבד שומן נותנת מיצוק.מה שעוד תירך לקחת בחשבון זה נקודת הרתיחה או המסה של השומנים האילו.
לדעתי לא תהיה בעיה של החלפה של שמן קוקוס במתכונים שצריך חמאה מומסת, אלא רק במתכונים כמו בצק פריך שהחמאה צריכה להשאר קרה.. אולי גם ניתן יהיה להשתמש אבל אז המאפה יצא פחות פריך ו"דפדפי"...
 
אני מציעה לחפש ברשת מתכונים שכבר נוסו עם תחליפים, לפחות בשלב התחלתי עד שתראי איך יוצאים לך דברים, וכמובן שמנסים, תמיד לנסות כמות קטנה ( חצי מתכון, רבע וכ"ו ) למקרה שלא מצליח
רגישות ללקטוז - בקטנה
19/04/15 15:24
53צפיות
זה ממש לא ביג דיל להוריד לקטוז מהתפריט, היום יש המון מוצרים ללא לקטוז. אני למשל מאד אוהבת את מעדן הסויה של אלפרו שוקולד מריר. הרבה יותר טעים מ"דני", ונטול גלוטן. במיוחד בארץ עם הכשרות וטרנד הטבעונות קל להסתדר גם במסעדות.
אני לא אוהבת חלב סויה (וגם לא מומלץ הרבה סויה לילדים ומתבגרים) אז יש יופי של חלב אורז ו/או שקדים של Vitariz. נטול גלוטן כמובן.
גם אני התמכרתי לשמן קוקוס בגלל היתרונות הבריאותיים ומאז אני לא קונה יותר שמן קנולה. יש לי מתכון לבראוניז שתמיד הייתי עושה עם שמן קנולה, עברתי לשמן קוקוס ויוצא אפילו טעים יותר.
- רגישים ללקטוז אכן יכולים לסבול פעמים רבות חמאה, ובפרט חמאה אפויה. קיבלת הצעה טובה להשאיר (נגיד) שליש מכמות החמאה ולהמיר שני שליש מהכמות בשמן קוקוס.
- בקניית שמן קוקוס שימי לב שהוא בכבישה קרה ולא מזוכך. אורגני זה גם נחמד. לשמן קוקוס טוב יש ריח מורגש והוא מתקשה כשקר לו. זה יקר אבל בריא.
- בהמרה מחמאה לשמן קוקוס: מספיק 75-80% מכמות החמאה, אין צורך ביותר, הסיבה היא שחמאה מכילה גם נוזלים שמתאדים.
- מומחית אפיה שמוכרת בפורום טוענת שמרגרינות ומחמאות למיניהן נחשבות בריאות היום, ואין בהן הרבה שומני טרנס רעים כמו שהיה בעבר, לכן ההמרה הכי קלה היא למרגרינה. אני פחות בקטע אבל תנסי.
- סוד שלי באפיית מתוקים: לשלב שמן קוקוס ושמן זית. שמן זית עד שליש כוס בכלל לא מורגש בטעם הסופי של העוגה. תנסי ותראי.
אני משתמש במחמאה
21/04/15 15:50
33צפיות
מרגרינה בטעם חמאה עושה יופי של עבודה באפייה.
לגבי חלב - יש "חלב הרים" ללא לקטוז, הוא מאוד טעים, ממש טעם של חלב רגיל, ומבחינתי הוא עד,, יף על חלב סויה, שלגביו יש עדויות סותרות בענייני בריאות.
אם צריך מאפה עם ציפוי שמנת, אני משתמש בשמנת צמחית, ולא מרגישים כמעט בהבדל. חשוב לשים לב שלבישולים או מאפים מלוחים היא קצת פחות מתאימה, לא כי היא לא תעמוד בחום, אלא כי היא ממותקת..
לאכול עם הילדים מחוץ לבית
19/04/15 00:49
205צפיות
בכל פעם שאני יוצאת איתם לפארק השעשועים הקרוב ולקניון,
אני שמה לב, שאם לא הבאתי אוכל מהבית, לא משנה מה אקנה להם
הם תמיד יהיו ממש רעבים, וידרשו פיצה, גלידה, ושאר שטויות

לעומת זאת כאשר יוצאים עם אוכל מהבית הם יותר רגועים, כיף איתם יותר
והם יכולים לעבור ליד חנויות ממתקים בכלל בלי שמתחשק להם משהו
בנתיים האוכל שאני מכינה להם לא ממש מגוון, ואני מחפשת
רעיונות איך להביא להם בכל פעם משהו שונה מאורז \ תפוחי אדמה
לצד שניצל או קציצות עוף
 
אם זו לאבעיה לאכול אוכל פושר, אז כל דבר
19/04/15 06:29
103צפיות
שהם אוהבים: פסטה ( פשטידה מפסטה גם ) קציצות ירק אם אוהבים, פשטידה כלשהיא מירק, שיפוד עם עוף/ פרגית, סלט כלשהוא...
שוב, תלוי מה הם אוהבים.
יש את פשטידת התירס של אמא של הבנים שהיא טעימה גם
19/04/15 06:45
107צפיות
במצב פושר. אני אופה אותה בתבניות מאפינס.
לדעתי את יכולה לנסות להכין פיצה נ"ג ולקחת אותה בציידנית קטנה ללא קרחום (יש ממש קטנות, שנכנסות לתרמיל גב). היא תשמור על החום משך כמה שעות. לא לוהט אבל פושר.
שעון קיץ, יותר זמן בגינה, יותר מתכונים
19/04/15 16:23
109צפיות
קיבלתי כמה אתרים מומלצים
http://www.nikib.co.il/ ניקי ב - מתכונים
המתכוניה - http://www.matkonia.co.il מתכונים לתינוקות וילדים
מדריך לתזונת תינוקות - להורדה מהאתר הבא http://www.kidseat.co.il/
תמליצו על עוד אתרים, מתכונים, וארוחות שאתם מכינים
כמו שאמרו בפורומים אחרים, עכשיו שעון קיץ
יש יותר שעות בגינה, ויותר צורך בלהכין אוכל חדש ומגוון לקטנטנים
זהו פורום צליאק ולכן היה נדמה שאת מבקשת מתכונים ללא גלוטן
19/04/15 18:15
83צפיות
אתרים למתכונים רגילים, כדוגמת אלה שהעלית קישור אליהם, יש המון ברשת.
כל מה שצריך לעשות הוא להקיש את מילות החיפוש המתאימות.
 
 
 
הרוב יהיה מבוסס על מזונות ללא גלוטן
20/04/15 10:12
75צפיות
וגם מתכונים ללא גלוטן אפשר להמיר
כל רעיון לכל שילוב אחר מאורז או תפוחי אדמה ומנת בשר
 
ובאחד מהאתרים שהמלצתי יש סימון מיוחד ללא גלוטן
הצעות
19/04/15 19:41
77צפיות
1. ירקות חתוכים - בעיקר גזר, פלפל ושרי ילדים מתים על זה
2. שקית במבה ללא גלוטן קטנה
3. פירות חתוכים - בעיקר ענבים, מלון, אבטיח ותפוחים.
4. אפשר נראה לי לקנות להם איזה ארטיק שאת יודעת מראש שלא מכיל גלוטן.
5. פריחיות בשוקולד
º
מישהו יודע איפה מוכרים פלאפל ללא גלוטן באזור רמת גן/גבעתיים?
19/04/15 13:26
52צפיות
רק כדורי פלאפל - בהרבה מקומות
19/04/15 16:19
107צפיות
פלאפל כולל פיתה ללא גלוטן ? נראה לי רק מעט מאוד מקומות
יעזור לי לדעת גם בלי פיתה רק כדורים
19/04/15 16:35
79צפיות
אני רוצה פשוט שיזמינו את הכדורים לכל הכיתה של הבת שלי משם.
אם את יודעת על כמה מקומות, אשמח אם תשתפי אותי. 
חתוכה בפתח תקווה אולי ?
19/04/15 17:07
79צפיות
לא יודעת
פעם אמרו לי
גם בתל אביב ב4 טעמים פלאפל ?
לא זוכרת כרגע
פלאפל בריבוע
19/04/15 19:35
87צפיות
יש להם תפריט שלם ללא גלוטן
יש סניף בגבעת שמואל ויש שניים בתל אביב http://www.falafelbaribua.co.il/
האם המומחים האלה מוכרים לכם?
17/04/15 11:40
125צפיות
אשמח לשמוע חוות דעתכם מבחינה מקצועית, אך גם חשוב לי יחס טוב הסבר, סבלנות. הרופאים:פרופ' יורם  בוינובר,פרופ' גבריאל  דינרי, פרופ' שמעון  רייף
תודה רבה!
לא מוכרים אישית אבל שמו של פרופ' בוינובר עלה כאן בעבר
18/04/15 18:30
55צפיות
אם אני לא טועה, לחיוב(:
בוינובר
19/04/15 07:39
72צפיות
היי, לנו היה ניסיון עם בוינובר. הבת שלי מאובחנת עם צליאק,אני אישית לא התחברתי אליו באופן אישי, גם היתה לנו פאדיחה איתו עם האבחון של הצליאק.
לא אומרת לך לא ללכת עליו, אני לא משמיצה אותו אבל....
כרגע אנחנו מטופלים אצל אפרת ברוידא ואני דיי מרוצה.
מודה לך מאוד
19/04/15 08:25
55צפיות
אבדוק את השאר, ד"ר ברוידא מספיק מקצועית לדעתך?לקבוע סופית למקרים שאיבחון הצליאק לא ברור ומוחלט ? היא נעימה? (את כתבת "דיי מרוצה")
ברוידא נהדרת. מקצועית, מקסימה ונעימה.
19/04/15 10:06
67צפיות
הבעיה שצריך לחכות הרבה זמן לתור... ( אני מניחה שכמו אצל חלק גדול מרופאי הגסטרו )
ברוידא
19/04/15 13:57
58צפיות
הינו אצלה פעמים לביקורת, הא מאוד נחמדה ונעימה לדבר איתה. אכן צריך לחכות הרבה זמן לתור.
º
יעד מומלץ באירופה ידידותי
לילד צליאקי?
18/04/15 20:09
60צפיות
º
בריטניה סופר ידידותית
18/04/15 20:12
59צפיות
º
היינו בשנה שעברה. תענוג צרוף. מחפשים לחדש
19/04/15 10:37
43צפיות
הממלכה הבריטית ( אנגליה, סקוטלנד וכ״ו ) אטליה, ספרד.
18/04/15 20:18
80צפיות
כל אילו ידידותיות מאד לצליאקים.
º
נצל"ש- מישהו היה ביער השחור? איך המודעות שם?
18/04/15 20:52
32צפיות
היער השחור
19/04/15 07:53
115צפיות
הינו בקיץ שעבר במסגרת של טיול מאורגן.המודעות שואפת לאפס.
º
תודה..
19/04/15 15:14
33צפיות
º
בריטניה,אירלנד
21/04/15 10:13
43צפיות
º
איטליה מקום ראשון!!! מודעות סופר ענקית...
22/04/15 09:35
26צפיות
שאלה לגבי גבינות
18/04/15 17:20
71צפיות
אתם יודעים אולי אם בגבינה מעושנת יש גלוטן?
ברוכה הבאה לפורום תלוי בחברה המייצרת
18/04/15 17:55
56צפיות
תנובה מתחייבת לכתוב על המוצרים שלה האם מכילים גלוטן-כך שאם אין סימן לגלוטן ברכיבים או באזהרת אלרגנים, המוצר אינו מכיל גלוטן. אם אני לא טועה זה נכון גם לגבי מחלבות גד ושומרון.
º
תודה :) ומה עם חברת כפיר?
18/04/15 21:20
21צפיות
נדמה לי שהצהובות של כפיר הן לא גבינות אלא תחליף
19/04/15 06:42
50צפיות
אם הן לא מופיעות במדריך של העמותה, כדאי מאוד ליצור קשר עם החברה ולבדוק מולם.
º
שלחתי להם מייל בנושא. כשתהיה תשובה, אדווח(:
25/04/15 18:28
2צפיות
שירשור מתכונים
18/04/15 09:50
55צפיות
כל אחד מוזמן לשתף במתכונים שווים.                      
מוזמנים להעלות מתכונים של מאכלים חדשים, ולא חדשים, לטובת חברים חדשים. נטולי גלוטן !
כמובן שתמיד נחמד לצרף תמונה 
על מנת לשמור על הסדר הטוב, ושכולם ידעו איפה לחפש מתכונים, ושמתכונים לא יכלו לאיבוד אי שם בדפים שעוברים הלאה...- אנא שרשרו כאן את המתכונים שלכם, וחסכו לטלי עבודת שירשור

כאשר מעלים מתכון שנלקח ממתכוני הפורום, אנא ציינו זאת.

והערה: כשמחפשים מתכון לא לשכוח שקיימות גם קטגוריות של חגים. עוגות גבינה למשל, נמצאות בקטגוריית עוגות וחלקן בקטגוריית שבועות. כנ"ל לגבי מאכלים חלביים אחרים.
נכון להיום-הכל עודכן אבל אם נמצא שמתכון כלשהו נשכח, אפשר לשלוח לטלי במסר או לשרשר לכאן קישור למתכון 

תודה
בראוניז שווים ללא גלוטן !
הודעה זו מכילה תמונות
18/04/15 10:20
205צפיות
בראוניז ללא גלוטן של דייויד לייבוביץ'

לחמם תנור ל 180

לרפד עם נייר אפיה תבנית מרובעת 22-23 ס"מ

85 גר חמאה
225 גר שוקולד מריר
3/4 כוס ( 150 גר ) סוכר
2 ביצים גדולות
כף קקאו
3 כפות ( 30 גר ) קורנפלור
כוס ( 135 גר ) פקאנים (לא חובה )

תוספת שלנו( לא חובה ) 2 'נשיקות' מרנג מפוררות

להמס יחד שוקולד וחמאה
להוסיף סוכר, לערבב טוב
להוסיף ביצים
להוסיף קקאו, קורנפלר, לערבב טוב
להוסיף פקאנים ( ונשיקות), אם רוצים

לשפוך לתבנית המרופדת
לאפות בסביבות 25-30 דקות עד שהחלק העליון מבריק ומתחיל להתבקע. 
הבראוניז עוד די רטובים בפנים, הם מתקשים קצת עם הקירור ועדיין שומרים על פאדג'יות בפנים... יאמ!!
 
 
 
להראות לי בראוניז על בסיס שוקולד?! שערוריה
18/04/15 12:53
65צפיות
נראה מיליון דולר.
המתכון כבר הועתק ומחכה לניסוי
 
למה שרק אני אסחוב משקל עודף מפסח ?
18/04/15 13:02
51צפיות
פעם ראשונה בחיים, שעליתי קילו בחג!
האשמים העיקריים היו הקרקרים נטולי הגלוטן של  אוסם, והפריכיות דבש ואורז... ומזל גדול שהיה מחסור ונגמרו די בתחילת החג. אחרת הייתי קונה סטוקים, ומחסלת !
את אילו ( הבראוניז ) הבת לקחה למפגש, וטוב שכך, כי מה שנשאר ( פינות ) חוסל תוך שניות.
 
אסון כמה שזה טעים!!
º
ככה זה נראה(:
18/04/15 18:04
27צפיות
עוגת שוקולד וקוקוס של יעל גרטי-מ ע ו ל ה!
הודעה זו מכילה תמונות
18/04/15 18:27
419צפיות
עוגת שוקולד וקוקס-יעל גרטי (+המרה לנ"ג)
מיועד לתבנית אינגליש באורך 35 ס"מ או לעגולה בקוטר 24
החומרים:
130 גרם חמאה חתוכה לקוביות
100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות(מומלץ עם 60% מוצקי קקאו)
1 כוס סוכר (200 גרם)
2 ביצים גדולות+חלמון מביצה גדולה
1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
1 כפית תמצית וניל
1 כוס קמח רגיל (140 גרם)[המרתי לקמח בראל]
5 כפות פתיתי קוקוס (קוקוס טחון )
1 כפית אבקת סודה לשתיה
קורט מלח
לקישוט:
שוקולד צ'יפס מריר ( 50 גרם או חופן)
אופן הכנה:
לחמם את התנור  ל-170 מעלות - זמן אפיה כ - 35 דקות .

בקערה חסינת חום שמים את החמאה, השוקולד והסוכר, מכניסים למיקרוגל, מפעילים בפולסים.
מוציאים וטורפים את התערובת עד אשר מקבלים תערובת חלקה ומבריקה.מצננים מעט.
-
טורפים את הביצים השלמות ומכניסים לתערובת השוקולד בהדרגה. לאחר כל הוספה טורפים.
-
מוסיפים את החלמון+ תמצית הוניל + השמנת החמוצה ומערבבים במטרפה ידנית עד אשר מקבלים תערובת חלקה.
-
בקערה נפרדת מנפים את הקמח, מוסיפים אליו את הסודה לשתיה, פתיתי הקוקוס והמלח, מערבבים.
-
מוסיפים את החומרים היבשים בהדרגה לתערובת השוקולד, לערבב היטב עד אשר מקבלים תערובת אחידה.
-
יוצקים את התערובת לתבנית המשומנת, מפזרים מעל את השוקולד צ'יפס (חלקו בזמן האפיה מעט שוקע וזה טעים).
-
אופים  כ -35 דקות או עד אשר קיסם הננעץ בעוגה יוצא ללא פירורים.
-
לצנן מעט את העוגה לפני ההגשה
 
מעמול -של לאה (ממתכוני הפורום).כרגיל, קוצר הצלחה אצל כל בני
הודעה זו מכילה תמונות
18/04/15 18:37
139צפיות
הבית (ולא רק הצליאקיות).
מעמול מבצק פריך-לאה   
לכ-80 יחידות
חומרים:
2  כוסות קמח בראל (או כל תערובת אפיה אחרת)
 1 כוס קמח קונדיטור
100 גר' קמח שקדים
1 אבקת אפייה
1 כף משפר אפייה
1  מרגרינה רכה (אפשר בטעם חמאה)
 1 ביצה
1+1/2  כוסות סוכר
1/4  כוס שמן
 4 כפות מיץ תפוזים
1  כף קליפת לימון/תפוז מגורדת
חומרי מילוי על פי טעם אישי.
הכנתי 2 מילויים:
תמרים ואגוזים ומילוי חלווה 
 הכנה:
ללוש היטב את כל החומרים (אין צורך במיקסר).
לגלגל כדורים קטנים ולמלא. לסגור את הכדור על המילוי.

אפיה:
15 -20 דקות בחום בינוני על נייר אפיה עד שמזהיב.
לאחר קירור מוחלט לפזר אבקת סוכר בעזרת מסננת דקה.
 
 
ווי ויי ויי... נראה שווה. צריכה לנסות פעם, מתה
18/04/15 19:04
51צפיות
על מלית תמרים.
לחם ללא גלוטן וללא שמרים
18/04/15 17:02
55צפיות
האם ניסיתם לאפות בבית לחם ללא גלוטן וללא שמרים?
 
יש לכם אולי בלוג מעניין בנושא האפייה הביתית?
 
אני רוצה לחםםם ומתגעגעת עליו
ולניגוב הלחם במיץ הסלט החביב עליי..
 
בא לי לפעמים משהו קרנצי' כמו ביסלי..
 
פריכיות אורז לא מתאימות לכיבה שלי
אפרופו לא בריא כי שומני מידי..
 
אוף בא לי משהו קרנצ'י במרק/או נשנוש..
יש הצעות?
 
אז ככה... בפנים מצורף קישור מהפורום ללחם שהעלתי מזמן
18/04/15 17:48
47צפיות
ללחם בלי שמרים ובלי גלוטן
 
 
המתכון מהבלוג של http://elanaspantry.com/ יש לה עוד כמה מתכונים ששוה לבדוק ללחמים בלי שמרים ובלי גלוטן
 
למרק יש שקדי מרק ללא גלוטן מאד טובים.http://zmora-organi.co.il/shop/catalogue/shqdy-mrq...
 
לגבי משהו קראנצ'י לנשנש- את  יכולה להכין קרקרים לבד, או לקנות ( יש ל"שר" ולעוד חברות ) יש לא מעט חטיפים ללא גלוטן מקמח חומוס ועוד. אני לא מהצרכנים של זה אז לא יכולה להמליץ, רק רואה אותם על המדפים בחנות.
 
לגבי המלצה על בלוג- ממליצה על שלי ( קישור למטה ) אני אופה המון ללא גלוטן מן הסתם, ובבלוג יש המון מתכונים שווים.
לחם גרהם של תמי בן דוד מצויין ומחזיק מעמד יפה מאוד
18/04/15 18:04
51צפיות
(מתכון בבלוג של תמי או במתכוני הפורום) והוא ללא גלוטן וללא שמרים.
יש לפסקל רובין לחמניות ללא גלוטן ושמרים שנראות לא רע בכלל (לא ניסיתי אבל הן על הכוונת שלי).
הלחם של נטע מצויין. הוא קצת כבד כמו לחם מקמח מלא.
יש לחמניות הגבינה של איימי במתכוני הפורום (אצלנו הן מתכון הבית לכולם. לא רק לצליאקים).
 
שאלה בנוגע למסירת מוצרי מזון61
17/04/15 20:20
101צפיות
שלום, הבן שלנו אובחן לפני חודש בצליאק (בן 3) ובמהלך חג הפסח קנינו כל מיני מוצרים שחשבנו ורצינו לבדוק אם הוא אוהב. נשארו לנו אריזות סגורת של פסטה וקוסקוס שהוא ממש לא אהב ולא הסכים לאכול. האם יש רעיון למי אפשר למסור? פשוט חבל שזה סתם ישכב אצלי במזווה עד שיעבור התוקף...
 
תודה.
כל הכבוד על הנדיבות
18/04/15 12:49
58צפיות
את יכולה לפרט כאן במה מדובר, סוג/חברה מייצרת/בסיס תירס או אורז וכו' ובאיזה איזור את גרה ואנשים שמעוניינים יצרו אתך קשר על גבי הפורום או דרך תיבת המסרים(:
יום השואה-נדליק נר לזכרם ונזכור
הודעה זו מכילה תמונות
15/04/15 22:14
49צפיות
אפר ואבק / יעקב גלעד
לחן: יהודה פוליקר

יום אביב ריחות לילך 
בין חורבות העיר שלך 
יום יפה לדוג בנהר 
בתוכי הלב נשבר 
שם היתה ואינה 
ילדותך אישה קטנה 
אנשים שאיש לא מכיר 
אין אפילו בית שיזכיר 

ואם את נוסעת לאן את נוסעת 
הנצח הוא רק אפר ואבק 
לאן את נוסעת לאן את נוסעת 
שנים וכלום עוד לא נמחק. 

קחי מעיל יהיה לך קר 
כסף כיס, גביש סוכר 
אם יהיו קשים הימים 
הזכרי בי לפעמים 
ואם זה עוד מסע נואש 
אל הצריף, אל המגרש 
במסילת העיר הישנה 
איש לא יחכה בתחנה. 

ואם את נוסעת... 

מי ימתיק לילותייך 
מי יקשיב לביכייך 
מי ישמור צעדייך בדרכך. 

לאן את נוסעת לאן את נוסעת 
הנצח הוא רק אפר ואבק 
לאן את נוסעת לאן את נוסעת 
שנים וכלום עוד לא נמחק. 

קחי מעיל יהיה לך קר.
º
16/04/15 05:32
3צפיות
º
לעולם נזכור
16/04/15 13:01
9צפיות
מחפשת נואשות בייגלה שטוחים של פסח
15/04/15 18:01
98צפיות
מישהו ראה היכן נשאר...ממש מחפשת בנרות!!!��
שטוחים בת"א
15/04/15 22:27
131צפיות
ראיתי היום במגה בעיר במיקדו (שכונת תל ברוך צפון). מקווה שעוזר
º
תודה....אני רחוקה מאוד. אנסה להתקשר אולי יסכימו לשלוח
16/04/15 04:34
37צפיות
יש לי אני יכולה לתת לך
16/04/15 15:54
68צפיות
יש לי חבילה בבית. קניתי שתי בפסח והבן שלי לא אוהב בייגלה. אם את רוצה אני יכולה לתת לך.
אני מפתח תקווה.
איזו מתוקה..תודה. אני אשלם כל מחיר
16/04/15 17:44
62צפיות
הבעיה שאני דרומית. אבל אמצא אולי מישהו שיכול לבוא לשלם לך ולאסוף ממך
אני אשלח לך מסר עם הפרטים שלי
16/04/15 17:46
41צפיות
אבל, אם רק תסבירו לי איך שולחים מסר זה יהיה טוב? (יש לי שם משתמש בתפוז, משום מה לא הצלחתי להיכנס איתו עכשיו).5
שם משתמש שמלווה בכוכבית אדומה אינו יכול להשתמש בפונקצית המסר
16/04/15 18:16
45צפיות
אם יש לך שם משתמש רגיל, ללא כוכבית, את לוחצת על המעטפה שנמצאת בסרגל התכלת שלמעלה מצד ימין (בצמוד למשפט: שלום ...(שם המשתמש שלך)).
º
הצלחתי למצוא - שלחתי לך מסר.
16/04/15 17:59
26צפיות
היי ליה וברוכה הבאה לפורום
16/04/15 17:39
66צפיות
ראיתי שאת מאזור הדרום, אם אשקלון רלוונטית לך, ראיתי השבוע בשופרסלדיל בסניף שליד העבודה שלי.
 
 
תודה. ברוכים הנמצאים. וממש תודה על המידע
16/04/15 17:46
57צפיות
אם ראית שם כמות אדמח לדעת אולי אסע לשם לקנות הכל...רק שישאר לי��
מחר לפני העבודה אני אמורה להכנס לשם, אבדוק עבורך
16/04/15 18:12
44צפיות
ואודיע(:
 
º
מצטערת... אפילו אחד לא נשאר
17/04/15 13:19
15צפיות
º
יש מלא בשופרסל פ"ת! עם שומשום ובלי שומשום :)
17/04/15 12:10
28צפיות
º
באיזה סניף של שופרסל בפ"ת?
19/04/15 10:51
12צפיות
יש בשופרסל דיל במודיעין.
20/04/15 18:13
13צפיות
2 -  ב 15 (או 16).
מגיעה לאשדוד לעיתים קרובות.
אם זה מתאים לך תעדכני  כמה את רוצה ואשמח לקנות עבורך ולהביא לך.
דיאטה ללא גלוטן - עייפות
15/04/15 11:53
136צפיות
הי
מזה כשבוע לא אוכלת גלוטן - מתנזרת לחלוטין (אבל כן אוכלת את מה ש"עלול להכיל עקבות של..." וכו')
הנקודה היא שאני מרגישה עייפות נוראית, חולשה וחוסר ריכוז שלא היו לפני כן.
זה נורמלי העייפות ? יש עוד מישהו שחווה תופעות דומות עם הפסקת אכילת גלוטן ?
º
את אוכלת פחממות חלופיות?
15/04/15 20:10
49צפיות
כן - האמת שקניתי לחם משעשוי מאפונה
15/04/15 20:30
88צפיות
האמת שקניתי לחם משעשוי מאפונה ואני אוכלת גם אורז...
אבל עייפה וכמעט נרדמת אפילו בעמידה (לא מומלץ כששני ילדים קטנים בבית...)
אולי הגוף מגיב לא טוב לשינוי קיצוני בתזונה ?
הסיפור שלי הוא כזה -
לצערי הייתי "מכורה" לפחממות עד לפני כמה חודשים שסבלתי משלשולים וקיבה רכה כמה חודשים טובים (בסמיכות למחלת שפעת שחליתי בה,
שיתכן והחלישה לי את הגוף), ובמהלך השלשולים רזיתי כ-5 ק"ג ואני גם ככה מאוד רזה.
סחבתי את המצב הלא נעים במשך כמה חודשים, עד שהמצב נעשה בלתי נסבל, וגיליתי להפתעתי שאני רגישה לגלוטן...
הנורה האדומה שלי נדלקה שצנימים שהייתי אוכלת גרמו לי לשלשול וכאבי בטן, וזה גרם לי ללכת לרופא ולהבדק.
 
ככה
15/04/15 22:04
76צפיות
תראי דבר ראשון הרזיה של 5 קילו זה תלוי בן אדם.. יש כאלו שכמוני יתמוטטו מזה ויש כאלו כמו אבא שלי שזה לא יזיק להם.
ההיתי במקומך מתייעצת  עם רופא די מהר  כי זה באמת לא מומלץ
 
אז ככה
15/04/15 20:32
111צפיות
קודם כל, אם את אוכלת תזונה נטולת גלוטן מלאה ומאוזנת, את לא אמורה להרגיש חולשה או דברים דומים כאלה. מבחינה תזונתית, תזונה נטולת גלוטן אמורה להכיל את אותם האלמנטים שתזונה גלוטנית מכילה, רק בלי גלוטן. כלומר, חשוב לאכול אכילה מאוזנת שכוללת חלבונים, ירקות, שומנים בריאים וגם פחמימות שאינן מכילות גלוטן (כגון אורז, תירס, תפוחי אדמה וכד').
במידה ואת אוכלת אכילה כזו, אין שום סיבה שהמנעות מגלוטן תגרום לך לחולשה.
 
שנית, מדובר על שבוע, שזה זמן די קצר. האם יכול להיות שהחולשה וכו' לא קשורה בכלל לתזונה, אלא שמדובר למשל על התחלה של שפעת?
ועכשיו כשקראתי את ההודעה שלך
15/04/15 20:33
114צפיות
את אומרת שאת גם ככה מאוד רזה ורזית עוד יותר. האם ייתכן שאת סובלת מתת משקל שעשוי להשפיע על ההרגשה שלך?
או במילים אחרות, אולי כדאי לגשת לרופא לבירור מקיף יותר.
תודה !!
15/04/15 20:38
67צפיות
תודה רבה על התשובה אני אמשיך, בינתיים בשבוע האחרון לא מרגישה הטבה ועדיין קיבה רכה,
נקווה לשיפור בהמשך...(אני חסרת נסיון, אין לנו רגישים לגלוטן שאובחנו במשפחה)

אולי באמת זאת חולשה מצטברת ולא משהו מהימים האחרונים...
(השפעת היתה לפני כ-3 חודשים וקצת... אבל משום מה מאז השפעת התחילו כל התופעות)
º
האם בנבט חיטה יש גלוטן.?
14/04/15 21:49
49צפיות
º
כן.
15/04/15 11:18
28צפיות
ארכיון הודעות
Flix

עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה