בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
שלום וברוכים הבאים לפורום צליאק בתפוז!

הפורום פתוח לכל מי שאבחנו אצלו צליאק, למי שרוצה ללמוד על המחלה, למי שרוצה ללמוד על ההתמודדות, ובעצם לכל אחד שיכול למצוא פה עניין.

כולם מוזמנים להעשיר את הפורום בידע שלהם - על מתכונים, על מוצרים, על דרכי אבחון, על דרכי התמודדות בגילאים שונים, על התמודדות עם המשפחה והסביבה - לכל הנושאים האלה הפורום ישמש כבית חם ונטול גלוטן.

השתתפות נעימה!

הודעות מנהלתיות לגולשים חדשים וותיקים - ממש ממש כאן!
המשך...
הודעה חדשה

מלונות בים המלח
18/09/14 16:31
16צפיות
שלום,
מיהו יכול להמליץ על מלון בים המלח שיש בו אוכל נטול גלוטן?
 
 
תודה,
דנה
אנחנו היינו בדיויד רסורט (או משהו כזה) - הייתה מודעות ל...
18/09/14 16:50
16צפיות
לדרישה של האוכל ללא גלוטן.
השף עבר איתנו על כל האוכל ואמר מה עם גלוטן מה בלי ומה לא ידוע.
הם הביאו לחמים מוכנים לג (היה לוקח להם הרבה זמן להביא בגלל החימום כנראה).
יש מגוון רחב של מאכלים לג (קינוחים פחות למעט פירות שווים במיוחד)
 
הרגיש לנו כאילו הם ממש רוצים לעזור בנושא.
 
מומלץ
º
מישהו היה בהרודס ים המלח?
18/09/14 20:28
5צפיות
|*|נפתח פורום חוכמת ההמונים|*|
18/09/14 14:29
|נורה|פורום חוכמת ההמונים הוקם בשבילכם, הגולשים והגולשות שמעוניינים להשתמש בחוכמת ההמונים כדי לקבל עצות, תשובות, רעיונות וכל דבר אחר שיעניין אתכם.
חוכמת ההמונים יכולה לעזור ולהועיל בכל מקרה שבו אתם רוצים מגוון של דעות, מאנשים שונים אשר עוסקים בתחומים שונים, כדי לסייע לכם להגיע למסקנה מסויימת, רעיון או אפילו החלטה, בכל נושא שעולה על רוחכם.

מוזמנים להיכנס כבר עכשיו... ואל תשכחו להיות יצירתיים :-)

http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...
זקוקה לעזרה. האם תוכלו לתת לי מתכון קל לפשטידה ללא גלוטן
15/09/14 14:33
153צפיות
וללא בצל?
תודה מראש לעונים.
אני חייבת לחלוק משהו: קראתי קצת בפורום, וראיתי שאתן
15/09/14 22:32
182צפיות
מרבות להתלונן על היחס הלא מתחשב שאתן סופגות.
אז כאחת שכן מעוניינת להתחשב, ונכנסה לפורום שלכן כדי להתחשב באורח שלה, וביקשה בקשה, לא מצאתי שום התחשבות מצדכן.
מצטערת שזאת תחושתך. דווקא בפורום הזה מקבלים בברכה ובכבוד
16/09/14 06:36
108צפיות
כל מי שאינו שייך למשפחת הצליאק אך רוצה לתמוך ולעזור לאורח צליאקי (אין אדם מעיד על עצמו לכן את זה תוכלי לגלות כשדפדפי בדפי הפורום).
אם לא קבלת תשובה לשאלתך הרי שכנראה שבטווח הזמן בו העלית את שאלתך לא נכנס לפורום מישהו שיש לו תשובה בשבילך או שפשוט לא שמו לב לשאלתך.
ולעניין: למעלה מצד ימין של הדף יש קוביית מידע וכלים.
כשתניחי עליה את הסמן תגלי קטגוריות שונות. הכנסי לקטגוריית מאמרים ובה תראי את מתכוני הפורום.
תוכלי  למצוא שם פשטידות שונות ואם יש בזאת שמצאה חן בעיניך בצל, פשוט הוציאי אותו מרשימת הרכיבים.
בהצלחה
19 אנשים צפו, ואף לא אחד התייחס. אפילו לא ברמה של להפנות
16/09/14 14:08
99צפיות
אותי למאמרים, או לכתוב שעכשיו אנחנו עסוקים ואחר-כך תקבלי מענה.
בכל אופן, תודה על המתכונים שנתתם לי אחרי שהצבתי מראה בפניכם.
שתהיה לכולם שנה טובה עם או בלי גלוטן.
חייבת להגיב
18/09/14 07:42
70צפיות
"19 אנשים צפו ואף אחד לא התייחס". את יודעת כמה אנשים רק קוראים הודעות ולא כותבים בפורומים? אולי לאנשים לא היה זמן לכתוב? עברו כמה שעות. אם בדקת את הפורום הזה הבחנת בטח שהתנועה בו לא כל כך מהירה כמו בפורומים אחרים אולי.
 
כל הכבוד לך שאת רוצה להתחשב אבל מההודעה שלך עוברת ההרגשה, ועכשיו אני מציבה לך מראה בפניך, של: "אני ירדתי מהאולימפוס של האנשים הבריאים אל הצליאקים המצורעים והם לא רצו מיד לנשק את רגליי". שימי לב שגם כשנותנים צריך לדעת איך.
 
שתהיה גם לך שנה טובה ושוב - כל הכבוד שאת מתאמצת להכין אוכל נטול גלוטן לאורחים הצליאקים שלך.
סליחה, כן, אבל אנחנו לא עובדים בשבילך ולא מקבלים משכורת ממך.
18/09/14 09:23
65צפיות
 
כל מיני אנשים קוראים בפורום הזה, חלקם כותבים בו, חלקם לא. חלקם מכינים פשטידות, חלקם לא. חלקם גם קוראים הודעות מהנייד, אבל מעדיפים לא לכתוב הודעות ממנו כי הממשק לא כל כך נוח.
לא חיכית אפילו 24 שעות לפני שהתלוננת על זה שלא ענו לך, שזה המינימום של המינימום של הנימוס.  כתבת את ההודעה שלך בצהריים, ואת ההודעה הבאה בערב.
 
לא תמיד יש לאנשים זמן, כוח, חשק, ידע, או רצון לענות להודעה, גם אם הם קראו אותה, מכל מיני סיבות.
 
יש גם אנשים שנכנסים לפורום בעיקר בבקרים, נניח, ולא נתת להם בכלל הזדמנות להגיב לך לפני שהתלוננת.
 
אז לידיעתך - לא עניתי לך כי "הצבת מראה" למישהו. עניתי לך ברגע שראיתי את ההודעה שלך, כשנכנסתי לפורום בבוקר.
ולמעשה, גם כל שאר האנשים שהגיבו להודעה שלך, הגיבו בבוקר אחרי שפרסמת את ההודעה הראשונה. כנראה שכמוני, הם נכנסים וכותבים בפורום יותר בבוקר מאשר בצהריים, וענו לך כשראו את ההודעה.
 
פעם הבאה, אולי כדאי שתסתכלי בעצמך במראה במקום להציב מראות לאנשים אחרים.
 
 
 
רגע, רגע... אפשר להתחבר לפורום מהנייד??? איך???
18/09/14 11:13
48צפיות
תודה
ואם אפשר לנסות להסביר ל"מאותגרת טכנולוגיה" כמוני, בצורה פשוטה ככל שניתן
פשוט מאד, לגלוש לפורומים בתפוז... אבל חייבת לציין שזה ממש
18/09/14 12:16
38צפיות
נוח. כמובן תלוי באיזה נייד יש, אבל ב 4 אינץ' זה ממש סיוט ( הפורמט גם פחות נוח לטעמי )
º
יש גם אפליקציה של תפוז, אבל היא לא הכי ידידותית
18/09/14 13:25
10צפיות
º
תודה לכם )
18/09/14 13:31
5צפיות
למה לכעוס? אני אישית לא מכיר פשטידות אבל כנסי לכאן אולי יש..
16/09/14 07:31
98צפיות
משהו שימצא חן בענייך.
 
 
גם אם לא מגיבים מיד זה יכול להיות מכל מיני סיבות...
16/09/14 08:16
100צפיות
או שאין תשובה, או שאולי אין זמן לקליד מתכון...
אנחנו פורום מ-א-ד ידידותי
 
הנה 2 מתכונים : ( והם אגב למעלה במתכוני הפורום )
 
קיש תירס ללא תחתית בצק
 
ל 4 יחידות אישיות
 
שלושת רבעי כוס גרגרי תירס ( אני מעדיפה קפואים )
חצי כוס גבינת קוטג' ( או ריקוטה )
מלח, פלפל
ביצה
רבע כוס גבינת פרמז'ן מגוררת
 
לחמם תנור ל 170
 
לשמן עם חמאה 4 כילים אישיים
 
לערבב יחד קוטג' עם ביצה, מלח ופלפל
להוסיף ביצה טרופה, פרמז'ן ותירס
לחלק בין ארבעת הכילים
לאפות עד שמזהיבות למעלה ויציבות ( 20 דקות בערך )
 
תמונות כאן :
 
ועוד אחד
 
מיני פשטידות: פטריות תרד וגבינות
חבילה תרד טרי
סלסלת פרטיות קצוצות ( לא קטן )
בצל
שום
20 גר חמאה
כף שמן זית
100 גר פטה מפוררת
70 גר צ'דר מגוררת
50 גר פרמז'ן מגורר
רבע כוס חלב
4-5 ביצים ( תלוי בגודל )
מלח פלפל
- אפשר בקלות לוותר על הבצל
 
 
 
יום נפלא
נטע, הפשטידות נראות מעולות. אבל יש לי שאלה (כרגיל
16/09/14 09:44
84צפיות
לגבי המיני פשטידות פטריות תרד וגבינות: האם אפשר במקום הגבינת פטה, גבינת קוטג' או גבינה בולגרית?
והאם אפשר במקום הגבינת צ'דר, גבינה צהובה רגילה?
המון תודה
º
כן וכן... שחקי עם גבינות שאת אוהבת !
16/09/14 14:10
16צפיות
º
תודה
16/09/14 14:17
4צפיות
אני מניחה שהרבה בהכנות לחג ולכן יש פה פחות פעילות.
18/09/14 00:31
32צפיות
יש המון מתכונים תחת הלשונית כלים ומידע בתוך מאמרים, יש לי מתכון לפשטידת פצפוצי אורז חלבית. אם רלוונטי תגידי ואני אעלה.
באופן כללי הדרך הכי קלה להכין פשטידה ללא גלוטן
16/09/14 09:29
121צפיות
היא לקנות בצק עלים ללא גלוטן, לרפד איתו תבנית, ולמלא אותו במלית הפשטידה החביבה עלייך.
 
אם את לא רוצה להשקיע בבצק נטול מהסוג הזה (הוא עולה יותר), הכיוון שאני הכי אוהב הוא להכין פשטידה עם קלתית של אורז.
 
אני מבשלת אורז (או לוקחת שאריות של אורז כבר מבושל שיש לי), ומערבבת פנימה כמה ביצים וקצת גבינה צהובה ומתבלת במלח ופלפל. את זה אני משטחת על תבנית של פשטידה. על זה אני שמה חתיכות של אספרגוס או ברוקולי או כל ירק דומה אחר שאוהבים, ומוסיפה רוטב בשמל פשוט עם גבינה כמו שיש כאן: http://food.walla.co.il/?w=/1109/2535169
את כל זה אופים בתנור ויוצאת אחלה פשטידה.
 
אם את לא רוצה להתעסק עם הבשמל וכו', אפשר גם שוב להכין מלית פשטידה שאת אוהבת, ולשים בתוך קלתית האורז ולאפות.
º
תודה לכל מי שטרח וענה.
16/09/14 14:10
41צפיות
º
פשטידת פסטה ופשוט להחליף לפסטה נ"ג (רצוי טיניקאדה)
17/09/14 10:32
19צפיות
אוף טופיק - קבוצת מבחן אלפא
18/09/14 12:14
37צפיות
היי לכולם!
אני עובדת בימים אלה על אפליקציה חדשה שנועדה למי שרוצה לדעת מה קורה בחדשות, אבל אין לו זמן להתחיל לקרוא ידיעות ארוכות, ובקיצור הוא רוצה לדעת "מה הקטע" שכולם מדברים עליו. האפליקציה מעדכנת אותכם פעם ביום על הדברים החשובים ביותר שאתם צריכים לדעת - בשפה פשוטה ובקצרה.
 
אני בונה קבוצת מבחן אלפא וכל מה שנדרש הוא להוריד את האפליקציה (רק אנרואיד בינתיים) כדי שאוכל לנתח מה אתם אוהבים. אשמח להשתתפותכם. אפשר למצוא את האפליקציה בגוגל פליי בחיפוש "מה הקטע?" או פשוט להוריד מהלינק המצורף
 
המון תודה!
מאיה
האם מישהו מכיר מסעדה עם מנות נ"ג שמתאימות לילדים במתחם שרונה
18/09/14 08:17
27צפיות
תודה
º
מצטערת לא מכירה את האיזור הזה
19/09/14 08:11
מחפשת אוכל מוכן(קייטרינג) בפ"ת ללא גלוטן?
17/09/14 13:26
51צפיות
שני אחיינים עם צליאק ואני רוצה לארח לארוחות, האם מישהו מכיר?
תודה מראש.
 
לא בפתח תקוה אבל עושים משלוחים
17/09/14 13:43
63צפיות
לא ניסיתי אבל עושה לי רושם טוב ויש מנות מסומנות כנטולות גלוטן
 
עמית ללא גלוטן - לא ניסיתי אבל קיבלתי המלצות חמות
17/09/14 14:28
59צפיות
אפשר לפנות ליניב צמח-שף ללא גלוטן ולבדוק אתו
18/09/14 06:41
29צפיות
יש לו אתר ודף בפייסבוק.
ידוע לי שהוא עושה קייטרינג. צריך לבדוק לגבי מס' מועט של מנות.
כל הכבוד על ההתחשבות!
º
תודה רבה לכולם, ננסה ונראה מה מתאים
18/09/14 08:20
9צפיות
אין קרמבו
17/09/14 14:29
75צפיות
אני הולך לי בסופר פתאום ראיתי קרמבו ואז הבנתי.
אין קרמבו!
בהחלט יש, רק צריך להכין לבד. יש פה מתכונים לקרמבו
17/09/14 14:43
55צפיות
נ״ג במאמרים.
ויש גם לקנות קרמבו נ"גאצל מטעמי קרין
18/09/14 06:36
43צפיות
אתה יכול למצוא ברשת את האתר שלה וליצור קשר.
 
ערכים בדם
17/09/14 23:26
38צפיות
בעקבות שילשולים, כאבי בטן,נפיחות בבטן, עלייה במשקל, המוגלובין  נמוך וברזל נמוך 10 מתחת לטווח, ביקשתי לערוך בדיקת צליאק. בבדיקה יצא לי כשטווח הנורמה הוא בין 0 ל40  יצא לי 1.3 מה זה אומר? והאם יש לי צליאק? תודה רבה מקרב לב למגיבים. 
מודאגת יקרהלא כתבת באיזו בדיקה מדובר אבל
18/09/14 06:34
25צפיות
התוצאה שלך נמצאת בטווח הנמוך של הנורמה לכן כנראה לא מדובר בצליאק
(אבל, אני לא רופאה כך שאת התשובה יש לקבל מהרופא!).
יחד עם זה יש עוד מחלות שעלולות לגרום לתופעות האלה כך שכדאי מאוד להמשיך בבירור אצל הרופא שלך.
בהצלחה
מחפשת תחליף לדייסת שיבולת שועל
17/09/14 14:30
20צפיות
אחרי שבועים שבהם אנחנו בתפריט נטול גלוטן, הבת שלי (4.5) הכי מתגעגעת לדייסת שיבולת שועל.
יש למישהו רעיונות / מתכונים לדייסות סמיכות אחרות?
 
תודה :)
יש שיבולת שועל לג אבל...
17/09/14 19:04
23צפיות
יש בחנויות טבע מובחרות שיבולת שועל ללא גלוטן.
משהו מאוד מיוחד שבזמן הגידול מפקחים וזה מאוד מדוקדק.
כתוצאה מזה העלויות גבוהות.
זה מגיע בשתי אופציות קמח או שלם.
אנחנו קנינו את השלם מאותה סיבה והם ממש גדולים אז כדאי להשרות קצת לפני הבישול כדי שיהיה דייסתי.
תהנו
צריך לקחת בחשבון ששיבולת שועל, גם כזו שהיא נטולת גלוטן
17/09/14 19:15
24צפיות
לא תמיד טובה לחולי צליאק.
לא כל הרופאים מאשרים לחולים לאכול שיבולת שועל, בטח שלא בשלב ההתחלתי של הדיאטה.
לשיבולת שועל יש חלבון שדי דומה לחלבון בגלוטן, ויש חולי צליאק שמגיבים די דומה אליו, ולכן, לא תמיד מומלץ.
אני מציעה להתיעץ על כך עם הגסטרו.
לפי מה שהבנתי זה טוב לצליאקים
17/09/14 21:45
53צפיות
לפי מה שהבנתי זה טוב לצליאקים
לפי מה שאמרו לי.
זה גדל בקנדה מרוחק משדות של חיטה.
ושלפני הגידול הם יבשו את הקרקע ארבע שנים.
כל זה במיוחד שיהיה ללא גלוטן.
וזה מורגש במחיר
כמו שנטע כתבה
17/09/14 21:57
29צפיות
גל, כנראה לא קראת עד הסוף את מה שנטע כתבה.
 
בשיבולת שועל יש חלבון שנקרא אבנין שיכול לגרום לתגובה כמו הגלוטן.
 
מצאתי קישור בכתבה מynet אני בטוחה שאפשר למצוא גם משהו מדעי יותר
מכירה את המוצר הזה. פעם הייתי קונה ומכינה מדי
18/09/14 04:41
28צפיות
פעם עוגיות עם קצת שיבולת שועל, או חטיפי גרנולה, אבל התחלתי להגיב לזה בדיוק כמו לגלוטן,אז לצערי, זה גם ירד מהפרק עבורי.
גם אני מגיבה. ניסיתי את המצות של הרב קסטנבאום
18/09/14 06:23
21צפיות
שגם הן מיוצרות משיבולת שועל שמגודלת בשדות מופרדים והתהליך גם הוא נ"ג.
נכון, רופאת הגסטרו שלנו
17/09/14 21:59
35צפיות
שהיא די גמישה מבחינות אחרות, אמרה בשום אופן לא לצרוך שיבולת שועל.
º
תודה לכל המגיבים :)
18/09/14 10:44
1צפיות
יום הולדת שנה - פעם ראשונה מסיבה על טהרת נ"ג
הודעה זו מכילה תמונות
16/09/14 08:55
184צפיות
ביום שישי האחרון חגגנו לבתי יום הולדת שנה.
פעם ראשונה בחיים שהעזתי להחליט שיום ההולדת יהיה נטול גלוטן לחלוטין. רתמתי את בעלי שהסכים מייד (אמר שלאור העובדה שמעולם לא אכלתי בימי הולדת ובאירועים, כולל בחתונה שלנו, מגיעה לי שנה אחת ליהנות) ואת אמא שלי שגם הסכימה לשתף פעולה ולעזור, ויצאנו לדרך.
אפיתי עוגת שוקולד של בן עמי עם ציפוי שוקולד וסוכריות;
עוגת בננות עם קמח שקדים, קקאו ופצפוצי שוקולד;
קאפקייקס של דבש-תפוחים (מתכון מעולה של חגית מ"תאנה") עם 2 ציפויים: הירוק הוא וניל עם מקל קינמון והורוד הוא שוקולד לבן עם פטל בקצה;
פשטידות מעולות נטולות גלוטן - תירס, פטריות, גבינות;   לזניה מדפי אורז נטולי גלוטן. היו המון סלטים וממרחים.
חטיפים נטולים ו-20 פיתות נטולות גלוטן (10 של גרין לייט ו-10 של בר-אל).
 
כולם נהנו, טוב לא באמת כולם, היה קטע אחד שדי ביאס אותי.. המשפחה של בעלי חובבי פיתות, במיוחד אחיו. אותו אח ניגש אלי, בעודי אוכלת פיתה ונהנת מאווירה טובה ושאל אם הפיתות נטולות גלוטן. עניתי שכן. מה הוא עשה? זרק את הפיתה שאחז לצלחת. עד כאן, בסדר... לאחר כדקה בתו ניגשה לקחת פיתה. "אל תקחי, זה גועל". זה מה שהוא אמר לה. מה אומר, הייתי בהלם.
ואז ישר שאלו אותי משפחתו של בעלי: "מה כל הפיתות כאן ללא גלוטן???" כדי לא לקחת סיכון שיום ההולדת תהיה לסצנה מביכה, אמרתי שרק הצהובות יותר (בראל) ושהיתר "רגילות". הם כמובן טרפו את הפיתות ה"רגילות" (וכנראה לא הרגישו בטעם שונה) ולא נגעו בפיתות של בראל. הפסד שלהם.
 
חבל שתקרית קטנה השפיעה עלי ושנתתי לזה קצת להשתלט עלי למספר רגעים. חשבתי פתאום מה יקרה אם לליה יגלו צליאק. איך ילדה קטנה תרגיש שיקראו לאוכל שלה "גועל". חשבתי איזה מן חינוך נותן אותו אח לילדיו - לא לכבד את בעלי השמחה ולחשוב שמה שטוב לך הוא הנכון עבור כולם. מילא היה אומר משהו בצד, שלא אשמע, אבל היי, אני ארגנתי הכל, זו המסיבה לבת שלי (ולא פחות מכך - שמחה שלי ושל בעלי!) ואתה גורם לי לעלבון וגורם לי לשקר במקום להיות גאה עד הסוף במה שבחרתי ומה כבר הגשתי לך? רעל במסווה של אוכל?
כשהוא מזמין לאירועים שלו וכל הכיבוד עתיר סוכר וצבעי מאכל, אני הייתי אומרת למשפחתי להתרחק? לא. כל אחד מארח כמו שנכון לו ואל לי להתערב או להעכיר את האווירה. 
אסכם בכך שאאחל לאותו אח לחטוף צליאק. מותר לי, לא?   
אני מצרפת קצת תמונות. 
שיהיה לנו המשך שבוע מעולה!
 
 
קאפקקיקס - ציפוי שוקולד לבן ופטל
תפוח בדבש
מזל טוב ליום ההולדת.
16/09/14 09:02
81צפיות
אין מה להגיד... יש אנשים שטאקט זה לא חלק מהרפטואר שלהם..
מבאס.
אני מתעלפת מכאלו.. גם אם לא טעים, גם אם אתה חושב שזה לא לענין שהכל יהיה ללא גלוטן ( וזכותך לחשוב מה שאת רוצה ) תשתוק ! תשמור את המחשבות שלך לעצמך. מקסימום תרכל אחרי זה עם המשפחה בדרך הביתה...
לא היה עולה על דעתי להגיד למארחים משהו על האירוח, ( בשום תחום... חם פה, אין אוכל, האוכל לא לטעמי, או לא יכולה לאכול כי הוא מלא גלוטן... הבית שלכם לא מוצא חן בעיני, מסריח פה.. או אלוהים יודע מה. ) זו פשוט חוצפה וחוסר נימוס בסיסי.
חבל שזה קצת קילקל לך את החוויה הנהדרת.
מקוה שלא נתת לזה לקלקל לך לאורך זמן.
הוא באמת חסר טאקט
16/09/14 20:23
55צפיות
ואני הגבתי כמו מישהי שננזפה ואולי לא בצדק. אני לא רציתי להתנהג בצורה לא יפה לאורח שלי.
בפעם הבאה שאזכה למחווה יפה שכזו ממנו, הטאקט גם יהיה ממני והלאה....
 
מבינה אותך. אותי כאלו מקרים תופסים בהלם, ככה שאני לא מגיבה
16/09/14 20:36
59צפיות
וכמובן מרגישה לא נעים, גם מזה ש'ננזפתי' וגם כי אני נותנת לעצמי להרגיש זיפת , שאני בעצם זו שבסדר..
 
אני לא מסוגלת להגיב בחוסר טאקט..ואני מניחה שאם היתה פעם הבאה, הייתי 'מתנקמת' בכך שלא הייתי מספקת פיתות בכלל ( אם או בלי גלוטן )
º
אוי וי.. עם , כמובן עם, ולא אם
16/09/14 20:36
23צפיות
לצערי זה כל כך מוכר, ובכ"ז גורם להלם כל פעם מחדש
17/09/14 16:41
29צפיות
כל כך מכירה את המשאלה שאטומי הלבב "יחטפו" גם הם צליאק כדי שיאלצו להתחיל להתמודד עם מורכבויות. מעניין שלא זכית למשפט הדגל: "למה עשרות אנשים צריכים לסבול בגללך?"
מזל טוב!
16/09/14 09:22
74צפיות
ואגב, גם לך מגיע לעשות לעצמך מסיבות על טהרת הנטול.
 
ביום ההולדת ה-35 של חנן עשינו מסיבה גדולה עם כל החברים, ואני החלטתי שמאחר והוא חתן השמחה, כל האוכל יהיה נטול גלוטן. בגלל שהיו הרבה ילדים קטנים, כן קנינו בסוף כמה מגשים של ריבועי פיצה קפואים בשבילם, אבל כל השאר בלי יוצא מן הכלל היה נטול. כולם אכלו בתאבון ומי שלא שאל/דיבר על זה גם לא ידע שהיה נטול.
 
 
כל הכבוד לך על ההתחשבות בחנן
16/09/14 20:25
47צפיות
ובטוחה שלחברים לא חסר הגלוטן..
דנה יקרה, המון מזל טוב לבתך
16/09/14 10:07
61צפיות
כמו שכתבו לך, יש אנשים שטאקט הוא לא חלק מהחיים שלהם וכנראה גם לו נימוס בסיסי.
אני לגמרי מזדהה עם הרצון והכייף הזה שאירוע שאת מארגנת יהיה נטול גלוטן לחלוטין ולא תצטרכי לחשוש לאכול בו. 
מקווה שבכל זאת נהנית ובעיקר שלבת שלך היה כייף. והעוגות נראות סוף
º
תודה רבה!
16/09/14 20:21
9צפיות
מזל טוב, העוגות נראות מעולה. כל הכבוד !!! חוצפה ממש התגובה
16/09/14 10:48
67צפיות
של גיסך. וכל הכבוד על התגובה שלך!!!
שאלה: של איזה חברה הסוכריות (העגולות והלבבות) ששמת על הקאפקייקס עם הקצפת הורודה?
תודה
תודה רבה!
16/09/14 20:52
33צפיות
נראה לי של saar decor
מזל טוב!!!
16/09/14 12:37
54צפיות
העוגות נראות מעולה - העלה הירוק זה עלה של נענע או איזו סוכרייה? קשה היה לי להחליט
 
התגובה הארסית של המשפחה - היא אכזרית, אבל  זה קורה. וגם כשהתגובה פחות ארסית - זה עדיין מאוד מבאס לאכול משהו שמישהו אחר אומר עליו שזה לא טעים או גרוע יותר מגעיל.... וילדים עם צליאק כנראה לומדים לחיות עם זה. אבל צריך הרבה הרבה מודעות של ההורים לתת את התמיכה הנכונה ולהסביר - שטעם זה משהו נרכש ושמשתנה ושאצל כל אחד זה אחרת. יש מי שאוהב עגבניות ויש מי ששונא. ומה שחשוב זה אם זה טעים להם!!!!!
 
להרבה שמחות מהנות ובריאות!!!
זו סוכריה, לא נענע (-:
16/09/14 20:53
47צפיות
תודה רבה!
דניאלה, מזל טוב לקטנטונת ומזל טוב
16/09/14 13:04
49צפיות
לך על יום ההולדת הראשון על טהרת הללא גלוטן. העוגות מדהימות. איזה אבסורד מה שקורה כאן, במקום שיעריכו ויפרגנו על האוכל ללא גלוטן שהוא הרבה יותר בריא, על היצירתיות והמאמץ, אז גיסך מגיב בצורה כזו. אם יורשה לי - פשוט טיפשות. כשאני מארחת בכל ארוחה/ארוע ובטח שליום ההולדת של הצליאקית שלי (כולל ראש השנה שכולם אצלי) אני תמיד מכינה רק ללא גלוטן ויתרה מזו, גם לא מתביישת לפרגן לעצמי בקול רם שהכל, כולל הקינוחים, הוא ללא גלוטן. נראה מישהו שיעיז לומר משהו מעליב בזכות הנטול גלוטן. האוכל הזה הרבה יותר יקר, גיסך לא שווה את זה. בפעם הבאה, תני לו פיתה רגילה עם חומוס ונקניק ומקסימום גם מלפפון חמוץ ותגידי לו שזה בשבילו, במילא הוא לא מסוגל להעריך משהו מעבר לזה. חג שמח ותחייכי, הצליח לך בגדול
º
תודה רבה על הפרגון!
16/09/14 21:21
11צפיות
איזע השקעה!!!
16/09/14 14:10
49צפיות
קודם כל מזל טוב
אנחנו חוגגות ביחד :(
אני לעומתך מזמינה את המשפחה לעוגה
אחת בלבד
וקפה
תגובה גועלית. אבלללל... אני נמנעת מתחליפים למי שאינו מורגל בהם.
אורז במקום פסטה למשל
ופיתות לכולם?  ואו יקרררר
שיאכלו פריכיות בפעם הבאה חחח
גם לכם מגיע מזל טוב
16/09/14 21:26
37צפיות
זכור לי שילדת בשבוע שאני ילדתי.
מזל טוב! הזמן טס שנהנים.
 
באמת בפעם הבאה פריכיות! (-;
 
 
לרגל היומולדת קיבלנו
16/09/14 22:24
47צפיות
סרולוגיה
בקשה לביופסיה
ולאחריה דיאטה נטולה.
גם השלישי מסרב לגדול...
כיף פה
מזל טוב!
16/09/14 14:32
39צפיות
התפריט נשמע נהדר! איזו השקעה ואהבה! יום הולדת שנה זה כל כך מיוחד.  אהבתי במיוחד את הציפוי הורוד והסוכריות, יאמי . בוודאי שמגיע לך יום הולדת אחד שאת יכולה לאכול מהההככל, במיוחד שאת הטבחית. 
תמיד יש אנשים ללא טקט, יש כאלו שלא שווה להעלב בגללם. מה שהיה מגעיל באמת זו התגובה שלו.
מכיוון שזה קרוב משפחה שבוודאי נפגשים איתו לא מעט, הייתי בכל זאת מרימה טלפון אחרי הארוע כשנרגעים ומספרת לו שמאוד פגע בך שהוא אמר על אוכל שטרחת להכין ולהגיש לו שהוא מגעיל. 
כנראה שהוא לא ישתנה אבל לפחות אולי בפעמים הבאות הוא ישמור קצת יותר על הפה שלו.
אצלנו ההורים שלי ניסו להכין לילדים של אחותי גם שניצלים בציפוי ללא גלוטן והם לא אכלו ואמרו שזה לא טעים להם, אבל (ילדים בני 8 ו-5) הם אמרו את זה בצד כדי שאני לא אשמע. 
 
איזו השקעה, נראה מדהים !!!
16/09/14 17:48
34צפיות
בוודאי שצדקת שהכנת הכל ללא גלוטן. בפעם הבא - תודיעי להם מראש שכל הכיבוד ללא גלוטן ומי שלא רוצה שלא יבוא לפחות לא יעליב אותך במהלך האירוע, אלא לפניו. בטח היה ממש טעים, אוף, מגרה.
תודה לך,
16/09/14 21:30
30צפיות
אני לא אתקשר להגיד לו את זה, כי... הוא כזה והוא לא ישתנה והוא מגעיל גם ללא קשר למקרה הספציפי הזה.
פשוט כאב לי כי לפעמים אני חושבת שליה רגישה לגלוטן ואני תוהה אם אני בתור אדם בוגר נעלבתי, איך ילד מרגיש ואיך העלבון של ההורה מתעצם פי כמה.
להגיד "לא טעים" זה לגיטימי. "גועל" ולהרחיק אחרים כאילו מדובר ברעל עכברים, זה דוחה. עובדה שכשחשבו שיש פיתות "רגילות" לא היתהאף אחד בעיה לחסל..
בואי נגיד שפרט לתקרית הזו, מאד נהנתי ונראה לי שכך גם האחרים.
מזל טוב לליה
16/09/14 18:47
56צפיות
אני מצטרפת למחמיאות - מה שהכנת נראה מקסים ואני בטוחה שגם היה מאוד טעים. לגבי גיסך... אני למדתי להמיר את העלבון בחמלה על אנשים כאלו, אין לי ספק שהתכונה המאוד לא סימפטית הזאת יוצרת לו קשיים במקומות אחרים. נראה לי סביר שאנשים אחרים ששומעים אותו אומר דבר כזה לרוב יפתחו אנטגוניזם כלפיו ולא כלפי הפיתות.
 
לצד זאת - אני אישית חושבת שבאירוחים כאלו עדיף להימנע מתחליפים בולטים, בדגש על פיתות ולחמים: תיארת תפריט מאוד עשיר ומגוון, אני מהדוגלים שלא צריך בכל ארוחה לאכול לחם ובני משפחתו, במיוחד אם יש מספיק מאכלים אחרים שעושים את העבודה. כשאני מארחת (מה שקורה הרבה) הכל נטול גלוטן וללא תחליפים בולטים, מי שלא יודע לא ינחש שמדובר בנטול גלוטן ועוד לא קרה שאנשים הרגישו בחסרונם של לחם או פיתות, כשבמקרים שנראה לי נדרש אני אופה לחמניות גבינה/מאפינס מלוחים. אני גם מסכימה עם מי שכתבה שחבל על הכסף ושאין טעם לקנות תחליפים למי שלא נזקק להם ושלא מורגל להם - לקנות פיתות נ"ג עבור אנשים שבמקרה הטוב יזרקו לצלחת ובמקרה כמו שקרה יגידו דברים מכוערים כאלו, זה מיותר לדעתי. אם לא מדובר בעל האש, פיתות זה ממש לא הכרח, לדעתי.
 
 
אני מסכימה שהפיתות היו מיותרות
16/09/14 20:20
62צפיות
אבל כמו שציינתי, למשפחתו של בעלי יש עניין מיוחד עם פיתות. מבחינתם, אם אין פיתות - לא באים. אני רצינית.
לא מעניין אותם אם תכיני אוכל גורמה, הכי חשוב שיהיו פיתות. אם הייתי מביאה פיתות עם גלוטן, כל המטרה של אירוע ללא גלוטן היה משתבש ומה הטעם להכין עוגה נטולת גלוטן, כשבין רגע תזדהם בכל הגלוטן שישרוץ מכל פינה...  
תארי לך שהכנתי בייגל עם שומשום ממש טעים ואף אחד לא ראה אותו כשהיו פיתות. חבל לי שגם שילמתי על הפיתות לא מעט, אבל בתור אירוע חד פעמי שככל הנראה לא יחזור על עצמו, עשיתי זאת באהבה.
מצד שני....
מודה שאחרי התקרית הזו עולה לי המחשבה שאולי האירוע הבא גם יהיה נטול גלוטן, נטול פיתות וגם עם אזהרה מראש....
 
 
תסלחי לי שאני כותבת את זה
16/09/14 22:10
66צפיות
אחרי הכל מדובר בקרובי משפחה שלך, אבל... התניית הגעה בהימצאות פיתות זה אחד הדברים הכי מוזרים ששמעתי. אם היית מזמינה אותם לערב על טהרת הכיבוד האסייתי, הם גם היו מצפים לפיתות? אולי כמו שאומרים לנו לפעמים, שנאכל בבית ונגיע שבעים, את יכולה להגיד להם שיאכלו את הפיתה שלהם בבית לפני שמגיעים, ואצלך יאכלו את המאפים המושקעים שהכנת
 
 
º
מזל טוב
16/09/14 19:27
18צפיות
º
תודה!
16/09/14 20:59
12צפיות
מזל טוב לקטנה הגדולהנראה ונשמע מיליון דולר
17/09/14 06:34
31צפיות
את צודקת דניאלה. באמת התנהגות גועלית וההרגשה שלך מובנת לגמרי.
אנשים כאלה מאוד לא מובנים לי. לא חייבים לאכול אבל לא חובה להיות כל כך
גועלי.
יחד עם זה, העקר שהיה מוצלח וטעים וזאת התשובה לכל האנשים מהסוג הזה(:
 
מזל טוב!!
17/09/14 13:04
28צפיות
העוגות פשוט מעלפות! איזו השקעה וכישרון.
 
לגבי תגובת הדוד/ הגיס - לדעתי ממש חשוב למנוע אמירות כאלה (לשלוח את בעלך לדבר איתו בדיעבד ויפה שעה אחת קודם) כי בתור ילדה אמרו לי דברים כאלה והייתי בטוחה שבאמת נגזר עלי לאכול אוכל מגעיל. עדיף שלא הייתי שומעת את זה.
רק לאחרונה חזר לי האמון שהואכל כן טעים וההורים לא שיקרו לי כל השנים.
 
 
מזל טוב
17/09/14 13:36
25צפיות
מאוד מקומם מה שעשה הקרוב משפחה גובל אפילו בבורות ! מאוד  דוחה!
מזל טוב!
17/09/14 17:33
22צפיות
הכל נראה ממש יפה. הצליח לך מאד!
ההערה הנבזית הזו מתאימה לאדם לא ממש חכם. אני צודקת?
דנה, מזל טוב לך ולליה!
17/09/14 22:30
17צפיות
הקאפקייקס נראים נהדר!לגבי גיסך, אני מאוד מבינה אותך. לצערי, יש לי את אותה בעייה עם גיסי שבכל פעם מעיר בפני הערות על כמה שאוכל נ״ג הוא מגעיל ולא אכיל. אני לא יודעת מה יש לו נגד אוכל נ״ג, וברור לי שהרבה מזה זה סתם. בפעם האחרונה שנפגשנו לארוחה משפחתית, הכנתי לקינוח עוגיות שוקולד צ׳יפס ללא קמח, על בסיס חומוס מבושל (מתכון של נטע חן ליבנה שהועלה לפורום ע״י טלי). כולם מאוד אהבו ותוך פחות מחמש דקות נטרפו כל העוגיות - וגם הוא אכל לא מעט מהן. אחרי שהן נגמרו, ספרתי לכולם ממה העוגיות עשויות. כולם אמרו שממש אי אפשר להאמין שזה עשוי מחומוס, כי הוא בכלל לא מורגש, ורק גיסי הרגיש צורך להגיד ש״אה, אכלתי רק כי לא ידעתי שזה נ״ג. אם הייתי יודע, לא הייתי אוכל כי זה מגעיל״. לכולם היה ברור שהוא אמר את זה רק כדי ״להוכיח את הטענה שלו״. אני הפסקתי להתייחס אליו בקטע הזה. נראה לי שזה מעיד הרבה עליו ועל האדם שהוא. זאת ממש חוכמה גדולה להגיד למישהו שהאוכל שנגזר עליו לאכול עד סוף חייו ושאין לו ברירה אלא לאכול אותו הוא מגעיל. שיהיה בריא ואותו כנ״ל לגבי גיסך.
האם יצא למישהו לנסות את מכשירי הקאפקייקס/קייקפופס?
17/09/14 21:20
37צפיות
שתי חברות המליצו לי על המעין-טוסטרים האלה, שמכינים מיני-פשטידות, קאפקייקס וקייקפופס בקלות...
האם למישהו יש נסיון עם אפיה ללא גלוטן במכשירים הללו?
לפי התמונות נראה לי שהבצקים מאוד מתנפחים בפנים, וממש לא ברור לי אם גם בצק נ"ג יגיב ככה 
 
º
בדיוק קניתי עוגיצ'יק אבל טרם הפעלתי אותו...
17/09/14 22:02
15צפיות
º
מקפיצה....
18/09/14 20:03
º
התלהבתי מהצורה שלו אבל בזה זה נגמר(:לא קניתי
19/09/14 10:13
שוקלד לג במבצע בשופרסל
17/09/14 14:37
73צפיות
שוקלד לג במבצע בשופרסל
לפי האפליקציה של העמותה זה לג
מבצע בשופרסל על שוקולד מריר
מעולה לעוגות
º
מצויין!תודה גל
18/09/14 06:38
4צפיות
רוצה לפתוח
16/09/14 13:46
128צפיות
בפירגון על פורום ידידותי ומועיל ממש ממש...מאז שהצטרפתי לפה לפני 10 ימים בערך נחשפתי להמון אינפורמציה רלוונטית ומתכונים נהדרים. אז תודה!
ולהעלות שוב המשך של אותה בעיה שהעליתי בפוסט הקודם...אני מאוד מתוסכלת
מאז שהבן שלי (עוד 4 ימים בן שנה) נכנס לגן בתחילת החודש הוא חזר להקיא ולשלשל...איזה חוסר אונים. הבנות בצוות והגננת מקסימות ובמוטיבציה מטורפת לעזור אבל כנראה שזה מעבר ליכולות שלהן לשלוט בכל דבר שנכנס לו לפה ואני לא באה בטענות בכלל.
לכן אני מתייעצת פה שוב במר ייאושי...האם יש מישהם שהתנסו בסיטואציה דומה של ילד ממש קטן (תינוק) שאובחן רגיש לגלוטן (כי בדרך כלל גילאי האיבחון יותר מבוגרים ואז לפחות מבחינה טכנית יותר קל) ויכול לסייע לי במחשבה על פיתרון יצירתי למציאת מסגרת? האם מעבר למשפחתון עם פחות ילדים יכול להקל העניין? כי יש לי חשש שבסוף אני אצטרך לעזוב את העבודה ולהישאר איתו בבית, מה שכלכלית מאוד מאוד יכביד.
 
 
אצלנו זה לא כך
16/09/14 14:35
71צפיות
גן של 15 ילדים
הבאתי לו אוכל שהכנתי לבד כמובן כולל חטיף של אחהצ פירות וכו.
דאגנו שהקבוצה תאכל באזור שמיועד לאכילה והוא ישב בצד השולחן ליד הגננת כך שתשגיח
לאחר האכילה המטפלות ניקו פירורים.
שימי לב לפרטים הקטנים
האם משחקים במקום בו אכלו או אוכלים ילדים
האם המטפלות מנקות כמו שצריך
האם יש בצק משחק עם גלוטן- רלוונטי לגיל שנה וחצי והלאה
ומה שהפיל אותנו בדכ- נקיון כלי האוכל והמשטחים ואיך דןאגים לות הגענו לבסוף לנוהל כלי אוכל ייחודיים לילדים מנקים אותם רקקק בבית,  קופסא להפשרת מזון וכו.
ההקפה תלויית נהלים ולא גודל קבוצה. במשפחתון קטן האמצעי סבל יותר מאשר בגן מתנס גדול. הקפדה...
יש אפשרויות לפני עזיבת העבודה(:
17/09/14 07:11
52צפיות
1. דבר ראשון, אני מניחה שלקחת בחשבון שבכניסה לגן בגיל הזה יש הדבקויות מילדים אחרים ויכול להיות שלא מדובר בחשיפה לגלוטן אלא מחלות 'גן', (ובכל זאת מציינת את זה(:).
2. לבדוק בבית האם שיניתם משהו בתפריט. האם הכנסתם מוצר חדש שאולי אינו נ"ג. טעויות עלולות לקרות בכל שלב שהוא.
3. בקשי להכנס לגן ולבדוק יחד עם הגננת והסייעת מה בדיוק הוא מקבל לאכול. את דרך החימום/הפשרה/הכנה. איפה הוא יושב בזמן האוכל. האם יש לו גישה לאוכל של אחרים. בקיצור-בדק בית בשיתוף פעולה עם צוות הגן (בהנחה שאת מעוניינת שישאר בגן הזה).
4. לותר על האוכל של הגן לגמרי-להביא מהבית ולבקש שיחממו בכלים שלך.
 
אם את מרוצה מהגן, רק לאחר שתנסי ותדעי מה הסיבה לתגובה שלו, אם לא תוכלו לתקן את התזונה שלו (בהנחה שהבעיה היא בתזונה בגן) אפשר לנסות למצוא גן אחר.
 
בהצלחה ואני מקווה שתמצאו בקרוב את הבעיה ושהילד ירגיש טוב יותר ומהר(:
 
 
 
 
אני יודעת :)
17/09/14 12:25
25צפיות
אבל את הפוסט המתייעץ ה"מיואש" כתבתי אחרי כל הבדיקות האלו (נראה לי ששילשולים והקאות לאורך שלושה שבועות לסירוגין זה כבר לא בגדר הידבקויות מילדים אחרים) ואחרי שיחת תיאום ציפיות עם הצוות, וגם ואנחנו מבשלים לו את האוכל ככה שהכל באמת נבדק בציציות עד לרזולוציות הכי קטנות...
כנראה, ובאמת לא באה פה בטענות לאף אחת בצוות, (ההפך אני ממש ממש מעריכה את המאמץ שהן עשו בשבילנו) שבגן של 19 ילדים/תינוקות, קשה לעקוב ברמה כל כך אישית אחרי ילד אחד והן באמת עושות כמיטב יכולתן. יכול להיות שהילד שלי באמת מאוד מאוד רגיש וכל פירור משפיע עליו.
בכל אופן שמחה (שימחה מהולה בעצב כי אני ממש אוהבת את הגן הנוכחי) לבשר שהחלטנו להעביר אותו למשפחתון של 6/7 ילדים עם שתי מטפלות. שגם אותן אנחנו מכירים ואוהבים. ומקווה שיעזור אמן!
תודה על האינפורמציה והאמפטיה 
º
נחזיק אצבעות שעכשיו יהיה לו טוב יותר בריאותית
19/09/14 10:09
כמו שייעצו לך לפניי - בדקי עם הצוות שוב
17/09/14 08:56
28צפיות
אצלנו עברנו לתזונה ללא גלוטן כשהוא היה בן שנה וחודש, נכנס למשפחתון חדש בהתחלה היו מעט ילדים (8) ושני אנשי צוות ואח"כ עם מהלך השנה הקבוצה גדלה עד 12, כשהוא בין הגדולים.
הגננות יודעות לשטוף ידיים בין אוכל שהן מגישות עם גלוטן לבין האוכל שלו.
הוא אוכל מהאוכל של כולם, הן מבשלות בהתאם לצרכים שלו - ורק ביום של פסטה יש לו את הפסטה שלו ולשאר את הפסטה שלהם....
הוא יושב על השולחן יחד עם כולם, אבל כמו שכתבה לפניי כיתהא - הוא יושב בחלק החיצוני של השולחן ובמעקב של אחת הגננות.
היה שלב שהיתה לי מחשבה לבנות לו שולחן משלו באותו שהגובה של השולחן של כולם אבל שהמשטח אוכל שלו יהיה נפרד באופן מובהק - ירדתי מזה כי לא היו סימפטומים שהוא "סובל" מזיהום משני - אבל זו בהחלט אפשרות. להרכיב  שולחן קטן "עצמאי" - שיהיה יחד עם כולם אבל עדיין נפרד.
 
דברי באופן פתוח עם האחראית. ספרי לה שזה המצב ושאת שוקלת לעזוב את העבודה שלך כדי להיות איתו בבית - ושמאוד תשמחי אם ניתן לעבוד ביחד כדי להימנע מהמצב הזה. אם זה צוות שאת מכירה ואוהבת - ואני מניחה שזה הדדי - אין לי ספק שיבואו לקראתך.
 
אני לא רואה סיבה למה זה לא יכול יעבוד. ומה שבטוח - שאם לא מסתדר במסגרת הזו - נסי מסגרת אחרת מקבילה.
 
בהצלחה
מי מבשל?
17/09/14 09:26
28צפיות
אם זה הצוות אז ייתכן שאין להם מספיק מודעות "עומק" לנושא (תבלינים וכו')
ואז אולי הייתי מנסה להביא אוכל מוכן בקופסאות. שרק יחממו. ולראות אם זה משפר את המצב ואם כן לנסות להבין מה קורה שם עם האוכל
 
מעבר לזה יש גנים בהם חדר האוכל מופרד מאיזור המשחקים ויש שזה מעורב (מפנים ממש את שולחנות היצירה למשל שמים מפות ואוכלים באותו איזור). אז כמובן שמעורב פחות טוב במקרה זה עדיף איזור אכילה מופרד ממשחקים.
 
אפשר לבקש שישטפו לו יותר פעמים ידיים למקרה שאוסף פירורים
 
 
 
תקוה ?!
16/09/14 21:02
110צפיות
מוזר, הקישור לא עובד
16/09/14 21:04
47צפיות
מי שרוצה לדעת על מה מדובר אז : 6sensorlabs
 
מדובר במכשיר קטן שמפתחים שיזהה גלוטן באוכל.
הקישור תקין נטע
17/09/14 06:43
39צפיות
אם הוא יהיה בטוח זה יהיה נפלא ויפתור את כל הבעיות שלנו לדעתי.
(אין לי זמן כרגע לקרוא את הכתבה, אבל אם אני לא טועה הייתה כאן התייחסות בעבר למכשיר הזה או דומה לו. אני מקווה שהפיתוח נמצא בשלב מתקדם יותר מאשר בפעם הקודמת שקראנו עליו).
אני הבאתי פעם קישור למכשיר מקביל, לא של אותה חברה
17/09/14 10:12
34צפיות
שעליו כתבו בפירוש שלא יהיה מיועד לבדיקת נו כחות גלוטן....
להבדיל, כאן כתוב במיוחד לגילוי גלוטן, ככה שזה יופי לנו- אם אכן יצא לפועל וכ״ו.
º
18/09/14 06:38
1צפיות
º
הלוואי!
17/09/14 09:53
13צפיות
מסעדת "אחלה" פ''ת
16/09/14 23:07
81צפיות
במסעדה טוענים ש- 90% מהבשרים נ''ג כולל חלק מהסלטים והצ'יפס.
הייתם סומכים על זה ואוכלים שם?
חלק משמעותי מהאכילה במסעדה הוא הלאפות שנמצאות על השולחנות...
(ובאופן כללי, כשיש במסעדה מנה נ''ג, אין צורך לחשוש ואפשר לאכול..?)
 
שאלה נוספת - מיקסר - צריך להחליף או מספיק רק לנקות?
צריך לנסות לראות אם הם מבינים מה זה אומר נ״ג וללא זיהום
17/09/14 05:00
43צפיות
משני. לשאול למשל אם על הגריל הם מחממים גם פיתות ועוד שאלות שיתנו לך להבין אם באמת אפשר לסמוך עליהם.
 
לגבי מיקסר- להקפיד על ניקוי כמו שצריך. אין צורך לקנות חדש.
כשיש מנות נ"ג צריך לבדוק האם מכינים אותן על משטח
17/09/14 06:50
47צפיות
נקי מגלוטן, כלומר לא על משטח עליו חותכים לחם למשל.
כשיש לחם על השולחן עם המזון הנטול, תשתדלי שלא יעבירו אותו מעל הצלחת הנטולה ולא לאכול ממשהו שלחם הוטבל בו (חומוס למשל). לודא שהצ'יפס מטוגן בנפרד ולא בצ'יפסר שמשמש לטיגון דברים שמכילים גלוטן.
בתיאבון!
 
את המיקסר אין צורך להחליף. מספיק לנקות היטב בין שימוש לשימוש.
 

עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה