לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
שלום וברוכים הבאים לפורום צליאק בתפוז!

הפורום פתוח לכל מי שאבחנו אצלו צליאק, למי שרוצה ללמוד על המחלה, למי שרוצה ללמוד על ההתמודדות, ובעצם לכל אחד שיכול למצוא פה עניין.

כולם מוזמנים להעשיר את הפורום בידע שלהם - על מתכונים, על מוצרים, על דרכי אבחון, על דרכי התמודדות בגילאים שונים, על התמודדות עם המשפחה והסביבה - לכל הנושאים האלה הפורום ישמש כבית חם ונטול גלוטן.

השתתפות נעימה!

הודעות מנהלתיות לגולשים חדשים וותיקים - ממש ממש כאן!
המשך...
הודעה חדשה

בטעות אכלתי גלוטן חד פעמי . עד כמה זה גרוע מניסיונכם?
11/05/15 21:59
115צפיות
רציתי גלידה פרווה של שטראוס, בדקתי שני טעמים והם בלי גלוטן, עשיתי טעות ובשלישי לא בדקתי. דווקא בו יש גלוטן בסימונים, אבל את זה נזכרתי לבדוק אחרי שאכלתי כמה כפיות גדושות .
בכל אופן, עד כמה זה גרוע מניסיונכם לאכול כמות לא קטנה של גלוטן חד פעמי? לקח לי תקופה ארוכה שבה המעי התחיל להחלים, אני מדבר על שנה +-, ולא מזמן התחלתי סוף סוף לסבול מוצרי חלב בלי הרבה לקטוז. מקווה שהטעות של היום לא תגרום לנסיגה דרסטית לאחור שוב, כשבזמנו אפילו כפית קוטג' גרמה לי לתופעות...
 
 
 

 
 
אני לא רופא
11/05/15 22:12
113צפיות
אבל מכוון שזה לא מצב של אלרגיה (כמו הבחורה שאכלה אגוזים וסיימה את חייה לא עלינו) הכי נורא לדעתי מכמה כפות זה כל מיני תסמינים ביום יומים הקרובים של כאבי בטן , שלשול, הקאות וכו
התסמינים האלה יגיעו בטוח, כבר עכשיו הבטן נפוחה...
11/05/15 22:14
110צפיות
אני רק מקווה שזה יגמר ביום יומיים, ולא בפגיעה ממושכת יותר במעי וחזרה לאחור במקרה שלי.
 
מכיוון שאתה מקפיד מאוד, מסכימה עם הילה שזה יבוא לידי ביטוי
12/05/15 06:23
106צפיות
בתסמינים אמנם, אבל לא ישפיע לטווח הארוך. זה לא מצב שבו אתה אוכל גלוטן, נגרם נזק, אתה ממשיך לאכול גלוטן והנזק גדל. לדעתי המקסימום שיכול לקרות (בנוסף לתסמינים) הוא שיגרם נזק מזערי כלשהו  ומכיוון שאתה ממשיך להקפיד הוא ישתקם במהירות.
לדעתי אין מקום לדאגה(:
שאלה בנוגע לצהרונים בגני ערייה
10/05/15 15:49
88צפיות
שלום, לבני בן השלוש ו- 4 חודשים יש צליאק. בשנה הבא עולה לגן ערייה ורציתי לדעת מהמנוסים לגבי האוכל בצהרון.
הבנתי שהקייטרנג שמספק לו את הארוחה ללא גלוטן הוא של חברת lunch time - למישהו/י יש נסיון עם האוכל שלהם? האם הוא מגוון ואכיל? יש לי אפשרות לרשום אותו לצהרון פרטי ששם מכינים כל יום מנה בשרית (שהיא ללא גלוטן) ועלי יהיה לדאוג רק לתוספת (למרות שלרוב אוכל רק אורז, אז זה לא כל-כך בעיה).
אני ממש מבולבלת ולא יודעת מה לעשות... (ההפרש בין צהרון הערייה לפרטי הוא של כ 250 בחודש, סכום שנוכל לעמוד בו)
עכשיו בגן הפרטי דואגים לו לאוכל ואני לא צריכה להביא לו כלום, פרט לעוגות בשבת ודברים כאלו.
 
אשמח לכל הארה בנושא.
תודה רבה
ברוכה הבאה לפורום צליאק
11/05/15 06:40
43צפיות
לגבי נסיון עם הקייטרינג הספציפי הזה, מקווה שהורים אחרים יוכלו להאיר את עינייך.
 
היי, לגבי צהרון של העירייה. אני לא מכירה את חברת הקייטרינג ה
11/05/15 08:45
46צפיות
אני אומנם לא מכירה את חברת הקייטרינג הזו, ואף לא חברה אחרת שמספקת מנות נ"ג לצהרונים. אבל בעניין צהרון פרטי/צהרון עירייה: הבת שלי אובחנה עם צליאק בחופש הגדול האחרון (לפני העליה לגן חובה) ובגלל שאצלנו בגן הצהרון הוא "קהילתי" (מעין ייצור כלאיים בין צהרון עירייה לאוכל של גן פרטי)- מבשלים את ארוחת הצהריים במטבח מרכזי של הגן. בגלל זה הבת שלי לא יכלה להיות בצהרון כי לא הייתה אפשרות שיכינו לה מנות ללא גלוטן, והאופציה היחידה הייתה שאני אביא לה אוכל כל יום (דבר שממש לא רציתי בגלל מס' סיבות: 1. רציתי שתאכל ארוחת צהריים הכי דומה לארוחת הצהריים שמקבלים יתר הילדים (שתרגיש כמה שפחות שונה- בעיקר בגלל שרק גילינו את הצליאק והייתי די ב"הלם" מהמצב וניסיתי לגונן עליה כמה שאפשר); 2. לא רציתי שתאכל אוכל "מחומם" כל יום; 3. אין לי כוח לבשל כל יום ארוחת צהריים ). ולכן רשמתי אותה לצהרון פרטי (שאוספים אותה כל יום מהגן)- צהרון עם 10 ילדים ומבשלים לה אוכל (בנפרד) בהתאם לתפריט הרגיל בצהרון (הקציצות שלה ללא לחם/פירורי לחם; פתיתים במקום קוסקוס; פסטה נ"ג (ביום שמגישים פסטה) וכו'.
בשקלול כל השיקולים זה היה הפיתרון הכי מוצלח.
אציין, שבהתחלה מאוד חששתי מהמצב שרק הבת שלי לא תהיה בצהרון של העירייה (כי נרשמו לצהרון של העירייה 99% מהילדים) ושרק אותה יאספו לצהרון פרטי, ואז היא עדיין תרגיש שונה (ואף חששתי שזה יפגע בה "חברתית")- אך מהר מאוד התברר כי אין זה כך: הילדה אוהבת ללכת לצהרון הפרטי ואוהבת את האוכל שמכינים לה .
מקווה שעזרתי במשהו..... אם תרצי להתקשר אליי אז בכיף (תרשמי לי בפרטי וארשום לך את המספר).  
אני חושב שזאת החברה שמספקת גם לגן של הבת שלי
11/05/15 18:33
64צפיות
בכל מקרה הם לא מכינים את האוכל בעצמם אלא קונים מגשים מוכנים מחברת תממ (תעשיות מזון למטוסים) שהיא החברה היחידה בישראל (בדקתי לפני חודשיים) שיש לה אישור משרד הבריאות לקייטרינג (= אוכל מוכן) ללא גלוטן
את חייבת לוודא שהאוכל לילדה מגיע משם. בצהרון פרטי מבשלים בדרך כלל במקום ואז זה כבר סיכון גדול יותר חייבים לוודא שמי שמבשל מכיר היטב את נושא הרגישות לגלוטן ונזהר מאוד בנושא...
לגבי הגיוון שקיים בתממ, המגוון הוא מגוון טוב ואני באופן אישי הופתעתי לטובה בפעמים שיצא לי לטעום את המנה. הם לא משתמשים במוצרים מתועשים בגלל שפשוט אין... שניצל זה שניצל מחזה עוף עם פירורים ומטוגן ולא מחית תעשייתית מטוגנת ככה שאולי זה לא אוכל ביתי אבל הוא בוודאות ללא גלוטן והוא בריא ומזין ובשפע (מנות גדולות)
תודה רבה על המענה
11/05/15 20:03
49צפיות
החלטנו לרשום לצהרון הפרטי.
אנחנו ממש "חדשים" בתחום של הצליאק ואני מרגישה שעוד לא השתלטתי על הנושא במאה אחוז, אז אני מעדיפה עדיין להיות במסגרת קצת יותר קטנה שבה יש לי יותר שליטה.
אני מקווה שאני עושה את הבחירה הנכונה, כרגע לפחות זה מרגיש נכון...
 
שוב תודה.
º
בהצלחה
12/05/15 06:23
9צפיות
קול קורא להקמת מועדון בירה ללא גלוטן
09/05/15 02:35
101צפיות
כמי שגילה את הצליאק בחייו הבוגרים הדבר היחידי שלא מצאתי לו תחליף ראוי הוא בירה טובה (אבל באמת טובה)
אם גם אתכם מעניין להכין בבית בירה איכותית ללא גלוטן אני מחפש שותפים לדרך על מנת לחלוק באיסוף המידע, בעלויות יבוא חומרי הגלם המתאימים וכמובן ניסוי מתכונים שונים
במידה וזה מדבר אליכם או שאתם מכירים מישהו אשמח אם תפנו/תפנו אלי 
אפילו פתחתי מייל מיוחד
תודה,
טל
 
כל הכבוד על היוזמה טל
09/05/15 09:03
60צפיות
אעביר הלאה.
בהצלחה
 
בירה שחורה - ללא גלוטן
09/05/15 14:33
119צפיות
מתגעגע דווקא לטעם של בירה שחורה 
יש מתכון לכאילו "בירה שחורה" ללא גלוטן ?
מאמין שניתן להגיע למתכון אבל זה מחייב מעט ציוד וידע
09/05/15 22:41
53צפיות
וכנראה גם הרבה סבלנות
אם זכור לי נכון, השתתף בפורום בעבר מישהו שייצר בירה
10/05/15 06:52
46צפיות
לא זכור לי האם היה חבר בפורום או 'קפץ' לביקור בעקבות הבירה שלו, אבל שווה לעשות חיפוש בפורום.
מוסיפה קישור לשרשור ישן של אלון בנושא
10/05/15 07:01
51צפיות
שים לב להערות בסוף השרשור לגבי הדיוק של המתכונים ולכך שיש באמצע השרשור מתכון נוסף עם הסברים שיכולים להועיל:
תודה טלי הכוונה שלי היא לא לתחליפי בירה רגילה או שחורה
11/05/15 18:41
36צפיות
אני רוצה להכין בירה משעורה תוך הוספת אנזימים שמפרקים את הגלוטן
תחליפים קיימים בשפע אבל זה לא זה...
כבר קיימת בירה כזו בארץ.
12/05/15 08:38
51צפיות
בירה ספרדית בשם Daura Damm, שהיא בירה "רגילה" שעובדה כך שהיא מכילה פחות מ-3 PPM גלוטן:
 
לטעמנו היא מוצלחת.
º
מכיר כמובן אבל היא Lager ובעיניי לא טעימה
12/05/15 10:15
16צפיות
עלי לזניה מאורז חום
11/05/15 13:12
83צפיות
הצילו האם צריך לבשל את עלי הלזניה מאורז חום  לפני הרכבת הלזניה? 
רשמית, כן. מעשית, לא בהכרח
11/05/15 15:47
77צפיות
טכנית, על האריזה כתוב שאמורים לבשל אותם מראש.
מעשית, אם מכינים מהם לזניה ודואגים שהיא תהיה מאוד "רטובה", כלומר שיהיה הרבה רוטב בכל השכבות, הפסטה מתבשלת באפייה בתנור ולא חייבים לבשל מראש. אבל, אם אין מספיק רוטב אז האטריות עשויות לצאת קצת קראנצ'י, במיוחד אלה שבחלק העליון של הלזניה.
אני בדרך כלל לא מבשלת.
ממליץ להשרות מעט במין רותחים או אפילו סתם חמים רק עד לריכוך
11/05/15 18:36
52צפיות
ריכוך קל שמקל על סידור הלזניה
º
היכן ניתן להשיג פסטה של ברילה ללא גלוטן
11/05/15 13:06
54צפיות
נראה שקיימת פסטה כזו, אך לא נראה שאפשר להשיג אותה בארץ.
11/05/15 15:49
64צפיות
היא כן קיימת לקנייה באתרים כמו "אמזון", ואפשר להשתמש בשירות שילוח לארץ כדי לקבל אותה.
מצד שני, זה נראה כמו די הרבה עבודה בשביל פסטה, שלא קשה למצוא טעימה וללא גלוטן בארץ.
בוקר טוב לכולם/ן
11/05/15 07:31
126צפיות
כשמבררים לגבי מלון וכאלו ושואלים על מנות ללא גלוטן - אתם/ן מבררים גם לגבי אילו חברות תבלינים שהשף משתמש בהם ?- הרי עד לרמה הזאת צריך לברר - הם אומרים או.קיי יש תפוח אדמה
עוף וכו' -אבל מה עם התיבלון ???
אנחנו אמורים בסוף החודש לסע ולא יודעת עד לאיזו רמה של בירור עם המלון אפשר להגיע...?
 
תודה (:
 
אנחנו לא מבררים ברמת התבלינים
11/05/15 09:35
122צפיות
אלא יותר בודקים אם יש הבנה כללית או לא.
 
בודקים בעיקר אם יש מרק עוף או לא בכל מנה
19/05/15 13:05
8צפיות
לרוב משתמשים במרק עוף שמכיל גלוטן ולכן זה אסור.
לגבי תבלינים טהורים, בדרך כלל זה ללא גלוטן או שהסיכוי שזה עלול להכיל ממש נמוך, וכל אחד מחליט אם לקחת את הסיכון או לא.
לדעתי האישית, אם תרדו לרמת "איפה מיוצרים התבלינים", לא יהיה לך מה לאכול מחוץ לבית.
בהצלחה!
º
מלון הנסיכה באילת. ידידותי??
10/05/15 11:59
32צפיות
הייתי באמצע מרץ השנה וכתבתי ביקורת
11/05/15 00:41
90צפיות
ניתן למצוא בחיפוש.
בגדול המקום ידידותי ויש מבחר יפה מאוד
הנה ההמלצה של טל ממרץ 2015:
11/05/15 06:43
75צפיות
מסעדת פאנג'יה - מצפה רמון
10/05/15 09:15
110צפיות

בשעה טובה ומוצלחת המתנדבת הצליאקית שלנו סיימה בשבוע שעבר את הקורס בבה"ד 1, ואני כותבת כדי לספר על חוויה נהדרת שהייתה לנו עם ארוחת הצהרים שאכלנו איתה לפני תחילת הטקס.
בחוה"מ פסח גילינו (אבא, אמא והאחות הקטנה) לגמרי במקרה את מסעדת פאנג'יה במצפה רמון. אכלנו אוכל שהיה לנו מאוד טעים, והמנות היו נדיבות כל כך שלקחנו הביתה ונהנינו מהאוכל גם למחרת.
כשבוע לפני מועד סיום הקורס התקשרתי למסעדה והתעניינתי באוכל נ"ג. מי שענתה לי הבינה והכירה, אמרה לי איזה מהמנות מותרות (הרבה מהן) ואיך אפשר להתאים חלק מאלה שלא (פאד תאי בלי רוטבי סויה וטריאקי, צ'יפס שיטוגן בנפרד).
התקשרנו למסעדה מהדרך והזמנו 4 מנות עיקריות + צ'יפס, הכל נ"ג. אחרי שאמא+אחות קטנה ירדו בכניסה לבה"ד כדי לתפוס מקום, אבא נסע למסעדה במצפה רמון לאסוף את האוכל.
לפאד תאי הוסיפו עוד ג'ינג'ר ושום במקום הרטבים והיה ממש טעים. מנות נוספות שהזמנו היו מלכתחילה ללא גלוטן (קבב ופרגית צ'לאו עם 2 סוגי אורז, תבשיל סבזי, מרק עם קציצות גונדי), הצ'יפס אכן טוגנו בנפרד ואפילו קיבלנו במתנה בקבוק גדול של קולה קרה. מכיוון שידעו שנאכל את הארוחה בבה"ד, ציידו אותנו גם בכלים חד-פעמיים ובשקיות רטבים בנדיבות וברוחב לב.
האוכל היה עדיין חם כשישבנו לאכול ושוב, גם הפעם, המנות היו נדיבות ולא הצלחנו לסיים את הכל.
המסעדה כשרה ונשמח לאכול שם שוב בטיול הבא שלנו למצפה רמון.
שבוע טוב לכולם!
 
בשעה טובה לצליאקיתוהמלצה...
11/05/15 06:37
56צפיות
נשמע ממש טוב.
כל הכבוד וכן ירבו מסעדות כאלו
|רמקול|המשפיענים של |תפוז| אנשים
10/05/15 12:39
8צפיות
יש לכם דעה? בואו להשפיע!

קבוצת המשפיענים של תפוז אנשים, מחפשת אתכם.
הצטרפו אלינו ותהנו מחוויית צרכנות שונה ומעניינת עם מגוון הטבות וצ'ופרים.. וזאת, הרבה לפני כולם!

לחצו על הלינק הבא וצרפו עצמכם לקבוצה.
אנחנו כבר נדאג לאשר אתכם ;)
https://www.facebook.com/groups/613058758781259/

שירשור מתכונים
09/05/15 10:33
32צפיות
משנים טיפה את הסדר. מעכשיו נעלה שירשור מתכונים אחת לשבועיים ( ולא אחת לשבוע ) 
 
אנא שרשרו כאן את כל המתכונים השווים שלכם שאתם רוצים לחלוק.  ( על מנת לשמור על הסדר, ולטובת כל מי שמחפש מתכון )
                    
מוזמנים להעלות מתכונים של מאכלים חדשים, ולא חדשים, לטובת חברים חדשים. נטולי גלוטן !
כמובן שתמיד נחמד לצרף תמונה 
כאשר מעלים מתכון שנלקח ממתכוני הפורום, אנא ציינו זאת.

והערה: כשמחפשים מתכון לא לשכוח שקיימות גם קטגוריות של חגים. עוגות גבינה למשל, נמצאות בקטגוריית עוגות וחלקן בקטגוריית שבועות. כנ"ל לגבי מאכלים חלביים אחרים.
נכון להיום-הכל עודכן אבל אם נמצא שמתכון כלשהו נשכח, אפשר לשלוח לטלי במסר או לשרשר לכאן קישור למתכון 

תודה
לא בטוחה אם העלתי... אבל שווה: לביבות ריקוטה
הודעה זו מכילה תמונות
09/05/15 10:41
130צפיות
לביבות ריקוטה

6-7 לביבות

גביע ריקוטה פרסקה ( לגד יש כמה סוגי ריקוטה, הפרסקה שוקלת 300 גר לפני סינון  הנוזלים )
3-4 כפות קמח ללא גלוטן ( שמתי 2 כפות קמח 'כרגיל' ו 2 כפות קמח שקדים )
1-2 ביצים ( תלוי בגודל )
כף או 2 סוכר
קצת גרד לימון
כפית וניל

לערבב טוב
לחמם טיפונת שמן* במחבת ( שמתי על מחבת כזו שלא נדבקים אליה דברים כפית שמן )
* אפשר גם חמאה אבל היא נשרפת מהר מאד
להניח עם כף גדולה מהעיסה, עם קצת מרחק בין אחד לשני
לטגן 3-4 דקות על כל צד
להגיש עם ריבה, או מה אוהבים
 
 
עוגיות דאבל שוקולד עם שוקולד לבן ואגוזי מקדמיה-
הודעה זו מכילה תמונות
09/05/15 10:44
114צפיות
עוגיות פשוט מ ד ה י מ ו ת !!
 
עוגיות דאבל שוקולד עם שוקולד לבן ואגוזי מקדמיה, ללא גלוטן

כ 30 עוגיות
לחמם תנור ל 180

110 גר שוקולד מריר ( חשוב מעל 53% )
35 גר חמאה
3/4 כוס סוכר חום
1/4 כוס סוכר לבן
ביצה
חצי כפית וניל
קורט מלח
2 כפות גדושות קמח אורז מלא
2 כפות גדושות קמח סורגום
2 כפות גדושות קמח שקדים
2 כפות גדושות קמח תפ"א ( עמילן תפ"א )
2 כפות קקאו
חצי כפית סודה לשתיה
שליש ( אפשר קצת יותר ) שוקולד לבן קצוץ
רבע+ עוד קצת אגוזי מקדמיה קצוצים גס

לא טרחתי ללכלך מיקסר
להמס שוקולד בזהירות במיקרו ( לחמם כמה שניות לערבב טוב, אם יש צורך להחזיר לעוד כמה שניות )
בקערה בינונית לרכך חמאה ( לא להמס לגמרי )
להוסיף סוכר חום ולבן לערבב טוב עם מטרפה ידנית או מזלג
להוסיף ביצה, וניל, מלח, לערבב
להוסיף את כל  הקמחים, קקאו, וסודה לשתיה, לערבב טוב
להוסיף שוקולד מומס, לערבב טוב. מתקבלת עיסה די קשה
להוסיף שוקולד לבן ואגוזים, לערבב

להניח כמות של כפית על תבנית מרודפת בנייר אפיה
לאפות  בסביבות 18-20 דקות, אבל להיות ליד התנור.. (משתנה מתנור לתנור )
העוגיות תופחות , עדיין רכות למגע, בשלב מסוים מתחילות להתבקע קלות ואז צונחות ממש טיפה- זה בדיוק הזמן להוציא מהתנור. הן מתקשות בהמשך תוך כדי הצטננות מחוץ לתנור.
 
º
משום מה לא רצה להעלות תמונה.. בבלוג יש שפע
09/05/15 10:45
36צפיות
מאיפה משיגים אגוזי מקדמיה ללא גלוטן
09/05/15 18:45
40צפיות
אנחנו מהמחמירים בנושא הנטול גלוטן - קונים רק מה שמתחייבים בפנינו שזה נטול....
אולי יש לך מושג בנוסף איפה אפשר להשיג דברים טבעיים נטולים למשל זרעי צ'יה, גוג'י ברי (כיום אני קונה רק של מיה - את האגוזים והפירות היבשים)
תודה
אני קונה אגוזי מקדמיה לא קלויים בחנות טבע, אין בעיה לתת
09/05/15 19:24
80צפיות
שטיפה ואז לקלות עם קצת מלח
אני לא קונה את הדברים האחרים אבל נראה לי שגם ניתן חלק מהם ( זרעי פשטן, צ'יה ) לשטוף במסננת ולייבש ?!
עוגיות אגוזים ועוגת לימון
09/05/15 11:02
66צפיות
היו לי במקפיא קצת שקדים (בערך כוס) שנשארו מחגיגה כלשהי. טחנתי אותם (הם קלויים וטחנתי אותם עם הקליפה), וגם טחנתי בערך 200 גרם פיסטוקים (ה-200 גרם היה בקניה, עם קליפה).
הוספתי 2 ביצים וקצת פחות מכוס סוכר וערבבתי הכל ביחד. יצא נוזלי מדי (כי 2 ביצים זה יותר מדי לכמות כזאת) אז הוספתי בערך 4 כפות קמח (קונדיטור).
ערבבתי הכל, הנחתי בעזרת כף בתבנית על נייר אפייה ואפיתי בחום של 150 עד 170, עד שהשחימו מעט.
 
בנוסף, הכנתי עוגת לימון משגעת, עם נגיעות אננס (בעזרתה האדיבה של תמצית טעם).
 
4 ביצים
כוס סוכר
חצי כוס שמן
מיץ משני לימונים קטנים-בינוניים + קליפה מגוררת משניהם
כף תמצית טעם אננס (אפשר להחליף בתמצית וניל אם רוצים, וגם אפשר לוותר)
שקית אבקת אפייה
2 כוסות קמח קונדיטור
 
תבנית משומנת, אפייה ב-170 מעלות בערך, עד שמשחימה וסכין (או קיסם) יוצא לח-יבש.
עוגת גבינה גלידה-נועה ניסל (הערות ושינויים בסוגריים)
הודעה זו מכילה תמונות
09/05/15 16:34
121צפיות
בסופו של דבר, עוגת גלידה פשוטה שההערה בעתון בו מצאתי את המתכון: "אחרי שתנסו אותה, תשכחו מכל עוגת גבינה אחרת" הייתה, אם לומר בעדינות, מוגזמת.
התחתית יצאה מאוד טעימה אבל קשה לחיתוך. לדעתי עדיף היה להרטיב בסקוויט בחלב/יין מעורבב במים ולהניח שכבה בתחתית, בשיטה הפשוטה ביותר.

טארט גלידת גבינה-נועה ניסל (+המרה והערות שלי)מתוך אוסף מתכונים שנקרא "בית ספר לאפיה"
מרכיבים לתבנית טארט 24 ס"מ:
1 מיכל גלידת עוגת גבינה ותות (השתמשתי בגלידת וניל של פעם של פלדמן)
300 גר' ביסקוויט/עוגיות פריכות (השתמשתי בפתיבר של אסם נ"ג)
150 גר' חמאה מומסת
1 כף ריבת תות
2 כפות מים
הכנה:
מעבירים את הגלידה לריכוך במקרר (כשעה וחצי).
טוחנים את העוגיות במג'ימיקס לפירורים דקים. מפרישים 2 כפות לקערית קטנה (מספיק 2 כפות).
מוסיפים את החמאה לפירורים ומערבלים.
מהדקים היטב לתבנית+שולי התבנית (ויתרתי על השוליים) ומקפיאים כשעה (אפשר עד חודש).
מניחים את הגלידה על הקלתית ומקפיאים לפחות שעה (במצב הזה אפשר עד שבועיים).
לפני ההגשה: שמים בכלי מתאים את המים והריבה ומחממים במיקרו לנוזל חלק. מצננים כ-5 דקות. מזלפים עם כפית טיפות לקישוט ומעליהם מפזרים את שארית פירורי העוגיות ומגישים.
(ויתרתי על קישוט הריבה ובמקום זה גרדתי שורת שוקולד וערבבתי עם הפירורים).
מישהו יודע אם יש רשימה של המסעדות המשתתפות בפסטיבל ללא גלוטן
09/05/15 15:05
84צפיות
שאמור להתקיים בחודש יוני?
פסטיבל המסעדות -מתוך המייל מהעמותה:
09/05/15 17:04
147צפיות
חוברת הפסטיבל תישלח לחברי העמותה בדואר בימים הקרובים, וכן תועלה לאתר העמותה.
º
09/05/15 17:20
16צפיות
חייב לפרגן לכריות של תלמה ללא גלוטן
הודעה זו מכילה תמונות
06/05/15 17:46
187צפיות
טעים מאוד ! 
חבל רק שהמחיר יקר בשופרסל 
ממליץ לקנות רק ביינות ביתן או רמי לוי 
ולא טעמתי מעולם את של "דגש"
הודעה זו מכילה תמונות
09/05/15 14:36
102צפיות
איזה סוגים יש לדגש ?
ועל איזה טעמים אתם ממליצים ?
הכריות של דגש מצויינות. אני מעדיפה שוקולד במילוי נוגט
הודעה זו מכילה תמונות
09/05/15 16:39
112צפיות
אבל גם הוניל מעולים.
היו הראשונים
10/05/15 00:37
81צפיות
אין על המוצרים של דגש 
רק הגיע הזמן שישנו לוגו 
וגם את הכיתוב למחלקה ללא גלוטן 
מלון מינוס אימפריאל- כרתים
09/05/15 13:47
77צפיות
היי
האם משהוא היה במלון הנל,
והאם יש מסעדות מתאמים לצליאק בקרבת מקום
ואטרקציות מומלצים
תודה רבה
היכן אפשר למצוא שקדי מרק טבעות?
08/05/15 18:00
33צפיות
היכן אפשר למצוא  שקדי מרק טבעות, מתפוחי  אדמה?
אלה שקדי מרק שמיוצרים רק בפסח כך שמה שאפשר
08/05/15 18:21
53צפיות
לעשות הוא לבדוק בחנויות/רשתות שיווק האם נשאר מפסח (בכל מקרה, לבדוק תאריך תפוגה אלא אם הם מאוחסנים במקפיא).
דבר נוסף, אתה יכול לפנות לאסם ולבדוק ישירות בחברה האם יש אפשרות לרכוש מהם.
פריחיות ללא גלוטן
07/05/15 12:16
94צפיות
חשבתי לאכול לארוחת ביינים פריחיות ללא גלוטן עם ממרח מתוק למישהו יש המלצות?
אפשר עם ממרח נוטלה-שוקולד
07/05/15 12:52
52צפיות
או שוקולד השחר גם הוא נטול גלוטן
º
חמאת בוטנים (מקום ראשון!), ריבה, דבש- לא חסר(:
07/05/15 16:09
26צפיות
º
ואילו פריחיות מומלצות?
07/05/15 19:07
23צפיות
אני אוהבת את הפריכיות של גולון
הודעה זו מכילה תמונות
08/05/15 06:23
104צפיות
יש להם גם פריכיות תירס טעימות מאוד באריזה כתומה
ארכיון הודעות
Flix
פורום אלצהיימר

להתייעצות עם מנהל הפורום

ד"ר רן בן יצחק חייגו: 073-7569495


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה