לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
שלום וברוכים הבאים לפורום צליאק בתפוז!

הפורום פתוח לכל מי שאבחנו אצלו צליאק, למי שרוצה ללמוד על המחלה, למי שרוצה ללמוד על ההתמודדות, ובעצם לכל אחד שיכול למצוא פה עניין.

כולם מוזמנים להעשיר את הפורום בידע שלהם - על מתכונים, על מוצרים, על דרכי אבחון, על דרכי התמודדות בגילאים שונים, על התמודדות עם המשפחה והסביבה - לכל הנושאים האלה הפורום ישמש כבית חם ונטול גלוטן.

השתתפות נעימה!

הודעות מנהלתיות לגולשים חדשים וותיקים - ממש ממש כאן!
המשך...
הודעה חדשה

צליאק
22/01/15 13:40
8צפיות
איך אוכל לדעת מתי הברזל אכן נספג כראוי ?
לפי ההרגשה?
בינתיים הרגשה לא טובה8598
לעשות בדיקות דם. במידת הצורך לקחת כדורי ברזל
22/01/15 15:32
2צפיות
כמובן אם לא מרגישיםמטוב, ללכת להתיעץ עם רופא
לעשות בדיקות דם
25/01/15 08:29
2צפיות
יש אנשים שיש להם קשיי ספיגה.
אחד המזונות העשירים בברזל הם עלי החובזה שגדלים עכשיו בכמויות. אני מכין מהם קציצות טעימות! אגב ויטמין C מעודד ספיגת ברזל, בעוד מוצרי חלב, תה, שוקולד, קולה מעכבים את הספיגה.
אגב יכולה להיות גם בעיה בספיגה של B12 כדאי לבדוק.
B12 הוא ויטמין שחשוב לפעילויות רבות של תאי הגוף וניתן ליטול אותובכדורי מציצה מתחת ללשון (של סולגאר מצויינים ונספגים היטב).
 
 
לבצע בדיקות קבועות
25/01/15 20:37
6צפיות
ולעקוב.
ובתור אנמית זה גם בהרגשה ברגע שיורד לי הברזל אני מייד נראית ממוטטת חצי מהיום
קמח עבור - כרובית אפוייה \ מטוגנת
23/01/15 14:24
7צפיות
באיזה קמח להשתמש במקום קמח רגיל ?
זה מתכון פשוט שבו משרים את הכרובית במלח וכורכום
ואז טובלים בתערובת שמן ביצה וקמח
ואז טיגון או אפייה
כל תעורבת של קמח ללא גלוטן תהיה טובה.
23/01/15 18:10
4צפיות
תשתמשי באחת שאת אוהבת...
מסכימה עם נטע. ד.א. ניסית עם פירורי לחם לא מתובלים?
24/01/15 08:13
3צפיות
יוצא נהדר ועדין מאוד.
קמח תירס יכול להיות טוב ?
24/01/15 20:43
2צפיות
או עדיף את הקמח של גלעם ? או כל קמח אחר 
 
אני חדשה גם במטבח וגם בצליאק ביחד 
תראי, לכל קמח נטול גלוטן יש טעם ( ומרקם) קצת שונה
24/01/15 21:41
5צפיות
צריך להתנסות ולראות מה לטעמך.
הצעתי תערובת מוכנה כי אילו יחסית מתקרבים איכשהוא לקמח רגיל . שימוש בקמח אחד ( למשל קמח תירס ) יתן טעם דומיננטי יותר של התירס. לא יודעת איך זה יסתדר עם הכרובית.
בכל מקרה אם את רק מתחילה עם דיאטה נטולת גלוטן וחדשה בתחום אני ממליצה כמה דברים : להתחיל ממתכונים שנוסו ( יש פה שפע במאמרים ). להתחיל עם תערובות מוכנות, יש מספר תערובות היום בשוק. תמיד לנסות מתכונים בקטן ( חצי כמות לשם התחילה, לראות אם זה טעים, כי אם לא יוצא מוצלח, חבל לזרוק כמות גדולה ) כמו כן, לפני שזורקים משהו שמנסים, לראות אם אי אפשר לעשות לזה הסבה למשהו אחר ( עוגיות לא הכי מוצלחות מבחינת מרקם, לטחון לפירורים שישמשו כתחתית בעוגה, או לחם לפירורי לחם לטובת שניצלים וכ״ו )
 
לוקח זמן להתרגל לטעמים החדשים , אבל לאט לאט כל אחד מוצא מה טעים לו.
ברוכה הבאה לעולם הצליאק(:
25/01/15 06:45
2צפיות
אני לא אוהבת את הטעם של קמח תירס. לטעמי הוא דומיננטי יותר מדי ובמקרה של כרובית מטוגנת, טעם הכרובית עלול ללכת לאבוד בטעם הקמח הזה.
אני מעדיפה במקרה הספציפי הזה, פירורי לחם עדינים לא מתובלים. לדעתי הם נותנים לכרובית את המקסימום.
אבל שוב, זה ענין של טעם ונסיונות עד שתגיעי למה שטעים לך(:
 
אם את מעדיפה קמח-הייתי הולכת על אחת מהתערובות או על קונדיטור.
לא מזמן קראתי ביקורת מסעדה שהשתמשה בציפוי קמח תירס, והמבקר
25/01/15 02:21
13צפיות
(לא צליאקי) התלהב מהתוצאה לעומת ציפוי בקמח או פירורי לחם.
תוכלו לעזור לי למצא סדנת אפיה ללא גלוטן?
23/01/15 19:49
7צפיות
אשמח מאוד אם תפנו אותי, יש באינטרנט אך לא מצאתי
משהו מתאים, אחד זה סדנת קולינריא ששם מלמדים
לאפות עם קמח תמי שהוא מאוד יקר, אני מחפשת סדנה
שמלמדים לאפות מקמחים חומוס, תירס, סויה, תפ"א וכו'
ובעיקר לחמים, לחמניות ומאפים מלוחים.
 
ושיהיה באזור ת"א  פ"ת  ר"ג
 
תודה.
ככל הידוע לי השפית עינת מזור (שהיא חברת הפורום) מקיימת
24/01/15 07:45
7צפיות
סדנאות אפיה. צרי אתה קשר ואני בטוחה שהיא תוכל לעזור לך.
מצרפת קישור לדף הפייסבוק שלה מפני שלא מצאתי אתר:
 
בנוסף, לפני מס' ימים פורסמה כאן סדנה במושב חגור מדובר בסדנת
בישול אבל דברי אתם אולי יש להם גם סדנאות אפיה.
ההודעה נמצאת בעמוד הבא (לא הצלחתי להעתיק את הקישור, מצטערת)
 
והכי חשוב: יש במתכוני הפורום הרבה מאוד אפשרויות אפיה עם קמחים רגילים (לא מתערובות קנויות) וגם קטגוריית תערובות אישיות של חברי הפורום שמורכבות מאותם קמחים רגילים.
את מוזמנת לקרוא ולהתנסות.
 
 
גם סדנאות של שי ללא גלוטן יכולות להתאים.
24/01/15 19:00
5צפיות
הסדנאות נערכות בבתים פרטיים ברחבי הארץ.
שי עובד עם הקמחים שציינת והתוצאות מעולות.
את יכולה להיכנס לאתר שלו,אתר מושקע ועם המון מתכונים.
º
תודה רבה לכם
24/01/15 21:18
יש את של 4CHEF
24/01/15 22:08
7צפיות
כנסי לאתר שלהם חפשי סדנאות תעשי מיון לפי סוג יש כמה שם כמה ולדעתי חלקם הגדול בתל אביב או בשרונים
 
בזמנו ההיתי שם בשתי סדנאות אחת של אוכל סיני ואחת איטלקי. שניהם היו עם גלוטן פשוט אחת הייתה באירוע והשניה תאמת הזמנתי את אמא שלי ליום הולדת וקצת ניראה לי דבילי לקחת אותה לסדנא ללא גלוטן . אז פשוט לא אכלתי.
 
נ.ב אם יש לך חבר יש שם לזה כרטיסים בחצי מחיר :)
הסדנה של ורדה בירן בהוד השרון
25/01/15 00:54
8צפיות
אמנם קצת מחוץ לאיזור שביקשת, וכולל גם אפיה מתוקה, אבל היא משתמשת בקמחים מסוגים שונים (כמו אלה שציינת), ופירסמה גם ספר של מתכונים בהם נעשה שימוש בתערובות שונות של קמחים לסוגי מאפה שונים.
הסדנה שלה - אותה עברתי לפני 7 שנים (כשגילו את הצליאק אצל בתי) - נתנה לי אז את האומץ לאפות, ומאז אני אופה עם תערובות קמחים שאני מכינה בעצמי ובכלל לא משתמשת בקמחים ה"מוכנים" (קמח תמי וכו').
שבוע טוב
ממליצה מאוד על סדנאות של GOGI
28/01/15 22:25
10צפיות
Gluten out, Gourmet In, בהוד השרון. חפשי בפייסבוק. אתי אלבכרי מלמדת להכין דברים נפלאים ללא גלוטן.
לגבי הקמחים - הכל יקר בסופו של דבר.
 
אבקמול
24/01/15 17:25
3צפיות
שלום,
 האם מישהו יודע אם אבקת האבקמולי או האבקמול מכילה גלוטן?
º
אם מדובר באבקמולי בטעמים של טבע- הוא אינו מכיל גלוטן
26/01/15 06:14
3צפיות
אבחון בבדיקת דם - יכולה להיות טעות?!?!
21/01/15 15:12
14צפיות
יש לי ילד עם צליאק שאובחן בבדיקת גסטרוסקופיה.
אני ובעלי עשינו בדיקת דם שיצאה תקינה.
מאז ומתמיד אני סובלת מאנמיה (לוקחת באופן כמעט קבוע כדורי ברזל), ללא סיבה כלשהי שנמצאה ובאופן כללי רזה מאוד ודי חלשה. בד''כ גם אם אני אוכלת מלא אני לא משמינה ואפילו להפך...
יש מצב שהתוצאה של הבדיקת דם שעשיתי לצליאק יצאה שגויה?! מישהי נתקלה במצב כזה?
מתלבטת אם לבקש בדיקת דם פעם נוספת...
למה לא לעשות עוד בדית דם? בכל מקרה הייתי מתיעצת עם
21/01/15 18:39
7צפיות
רופא. אולי זה לא צליאק וזה משהו אחר ? שווה בירור.
אינני רופאה, אבל....
22/01/15 11:56
9צפיות
כמובן שיכולות להיות טעויות או שינויים בממצאי בדיקות דם לאחר תקופה.  בכל מקרה,  אני מסכימה עם נטע שרצוי להתייעץ עם רופא מומחה על מנת לברר מהי סיבת האנמיה כדי לאבחן ולמצוא טיפול מתאים.
הרבה בריאות,  
אמא של הבנים
בדיקות הדם שלי יצאו שליליות
22/01/15 19:58
13צפיות
והביופסיה חיובית...
רופא גסטרו טוב יכול להעלות חשד לצליאק (מדדים נמוכים, סיפור וכו') ולהפנות לאנדוסקופיה
באמת??
22/01/15 20:58
11צפיות
יכולה להיות בדיקת דם שלילית לגמרי ותוצאת ביופסיה חיובית?! זה לא אמור להיות תואם?
אז איך בכל זאת נתנו לך הפנייה לביופסיה? על סמך מה?
בהחלט יכול להיות מצב כזה
23/01/15 06:46
6צפיות
יש צליאקים שלמרות בדיקות דם שליליות,  הופנו לביופסיה על סמך סימנים קליניים מחשידים.  כך קרה עם הבן הצעיר שלי,  הלא צליאקי (בסוף לא היה צליאק והכל בסדר).
כמו שטלי אמרה זה בהחלט אפשרי
24/01/15 12:14
7צפיות
רופא הגסטרו אמר לי שאצל מבוגרים בהחלט יכול להיות false negative (תוצאה שלילית למרות שאמורה להיות חיובית, כמו בבדיקת הריון )
בכל מקרה, הסיפור והמדדים הנמוכים בבדיקות הדם, יחד עם יכולת אבחון טובה והרבה ניסיון, הובילו את הרופא לומר צליאק די מהר, על סמך זה הפנה אותי לביופסיה
החסרון היחיד הוא שקשה למדוד את מצב המעי ( או למעשה מצב המחלה) לאחר הדיאטה, כי הסרולוגיה שלילית, ואי אפשר לעשות אנדוסוקפיה כל פעם..ולכן האינדיקציה לשיפור היא קודם כל ההרגשה הטובה, והעלייה במדדים השונים (ברזל, ויטמינים וכו)
º
**כמו שאמא של הבנים אמרה...
24/01/15 14:50
6צפיות
º
אופס מתנצלת
24/01/15 16:02
3צפיות
לבעלי עשו שלוש בדיקות שונות לצליאק בארץ. כולן יצאו שליליות
25/01/15 09:16
11צפיות
כמה שנים אחר כך עשו לו בארה"ב בדיקות, הפעם את אותן שלוש בדיקות ועוד איזו בדיקה רביעית (אני לא יודעת מה הבדיקות השונות, לצערי).  שלוש הבדיקות יצאו שליליות לגמרי. הבדיקה הרביעית יצאה מאוד מאוד חיובית. ביופסיה גם היא יצאה חיובית.
º
תודה לכל העונות! :)
27/01/15 15:44
11צפיות
º
אשמח להמלצה על רופאת גסטרו טובה במרכז
27/01/15 20:38
7צפיות
º
באיזו קופה את מבוטחת?
28/01/15 11:32
5צפיות
º
מכבי. אפשר גם שם של רופא פרטי.
28/01/15 13:39
4צפיות
המלצות לגסטרו מבוגרים מכבי או פרטים
28/01/15 13:46
9צפיות
מישהו יכול בבקשה להמליץ? להציע? לייצץ? 
תודה,
אמא של הבנים
שירשור מתכונים
24/01/15 09:28
5צפיות
כל אחד מוזמן לשתף במתכונים שווים.             
מוזמנים להעלות מתכונים של מאכלים חדשים, ולא חדשים, לטובת חברים חדשים. נטולי גלוטן !
כמובן שתמיד נחמד לצרף תמונה 
על מנת לשמור על הסדר הטוב, ושכולם ידעו איפה לחפש מתכונים, ושמתכונים לא יכלו לאיבוד אי שם בדפים שעוברים הלאה...- אנא שרשרו כאן את המתכונים שלכם, וחסכו לטלי עבודת שירשור

כאשר מעלים מתכון שנלקח ממתכוני הפורום, אנא ציינו זאת.

והערה: כשמחפשים מתכון לא לשכוח שקיימות גם קטגוריות של חגים. עוגות גבינה למשל, נמצאות בקטגוריית עוגות וחלקן בקטגוריית שבועות. כנ"ל לגבי מאכלים חלביים אחרים.
נכון להיום-הכל עודכן אבל אם נמצא שמתכון כלשהו נשכח, אפשר לשלוח לטלי במסר או לשרשר לכאן קישור למתכון 

תודה
מאפינס בניחוח תפוזי נ"ג
הודעה זו מכילה תמונות
24/01/15 09:33
11צפיות
מתכון מהבלוג  cannelle et vanille עם קצת שינוי שלי
 
מאפינס ( או עוגה ) בניחוח פרי הדר נ"ג

לחמם תנור ל 180

תבנית אינגליש קייק או עטרות למאפינס
כוס ( 140 גר קמח אורז מלא )
חצי כוס (  50 גר ) קמח שקדים
רבע כוס ( 30 גר ) קורנפלור
חצי כפית אבקת אפיה
רבע כפית סודה לשתיה
חצי כפית מלח
כוס ורבע ( 250 גר ) סוכר חום בהיר ( דמררה, קנים )
2 כפיות גרד לימון
2 כפיות גרד תפוז
כפית וניל
חצי כוס יוגורט יווני ( או שמנת חמוצה )
3 ביצים

להקציף יחד חמאה , סוכר, גרד לימון ותפוז
להוסיף ביצים אחת אחת
להוסיף את כל היבשים והיוגורט.
לערבב יחד עד שהכל אחיד.

לשמן תבנית ( או להשתמש בנייר אפיה )
לאפות עד שקיסם יוצא נקי
 
º
נראה מאוד אוורירי ומפתה
24/01/15 10:04
2צפיות
º
נראה מעולה, אבל איפו חמאה במצרכים? כמה צריך?
25/01/15 14:07
4צפיות
עוגיות נוטלה מ- 3 מרכיבים-אורלי חרמש+המרה לנ"ג
הודעה זו מכילה תמונות
24/01/15 09:59
13צפיות
עוגיות נוטלה מ-3 מרכיבים- אורלי חרמש
(הערות שלי בסוגריים+**)
מרכיבים ל-45-50 עוגיות
·         1  כוס (240 מ"ל) נוטלה
·         2  ביצים
·         2  כוסות (280 גרם) קמח תופח (**המרה:תערובת בראל+2 כפיות א. אפיה)
·         (**הוספתי 2 כפות מים רותחים)

אופן ההכנה
1.      מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2.      שמים את כל המרכיבים במעבד המזון ומעבדים רק עד שמתקבל כדור בצק רך
(חשוב לעבד כמה שפחות, כדי לא לפגוע בפריכות העוגיות).
אפשר להכין את הבצק גם במיקסר ידני או במיקסר עם וו גיטרה –
בשניות הראשונות הבצק ייראה כאילו הוא לא מתכוון להתאחד, אבל זה מסתדר.
(**עבדתי ידנית)
3.      יוצרים מהבצק כדורים בקוטר 3 ס"מ ופוחסים אותם מעט
(אם הבצק רך מדי ולא נוח לעבודה, מצננים אותו מעט במקרר).
מניחים את העוגיות בתבנית – חשוב לשמור על מרחק ביניהן, כי הן יתפחו מעט באפייה.
4.      אופים כ-15 דקות ומצננים.
 
ושוב המלצה על שבלולי גבינה מצויינים(המתכון כבר נמצא בפורום)
הודעה זו מכילה תמונות
24/01/15 10:02
7צפיות
הצליאקיות והנכדות מגיעות עוד מעט לביקור השבת והן כולן משוגעות על השבלולים האלה.
נשאר לי מעט בצק מיישור הבצק לגלילות, הכנתי ממנו כמה שבלולי מיני. יצא ממש חמוד(:
בוקרשט
23/01/15 22:03
היי,
אני נוסעת לבוקרשט האם יש למישהו המלצות על מסעדות ללא גלוטן בבוקרשט? האם יש מודעות לנושא?
תודה.
º
מצטערת, לא ידוע לי וחיפוש בארכיון הפורום לא העלה תוצאה כלשהי
25/01/15 06:46
2צפיות
אושר עד - שניצל טבעול
20/01/15 23:20
40צפיות
התחילו להביא בכמויות ובמחיר טוב
פחות מ19 ש"ח
היה פעם 26 - לא ?
כמה עולה הרגיל ?
נראה לי יותר זול מהרגיל,,,
 
 
 
בחיפוש קליל ברשת, שניצל תירס רגיל עולה מעל 20 ש"ח.
22/01/15 19:06
5צפיות
תודה על המידע(:
אין לי אושר עד באיזור, אבל
23/01/15 07:23
3צפיות
תודה על העדכון,  זה הזכיר לי להוסיף לרשימת הקניות
מבצע על צימוקים של מיה - באושר עד
23/01/15 14:01
2צפיות
3 ש"ח לחבילה של 200 גרם
 
מדובר על אושר עד פתח תקווה
לא יודעת לגבי סניפים אחרים
 
אגב גם ברמי לוי באינטרנט המחיר של שניצל ללא גלוטן הוא 19 ש"ח
 
 
 
 
 
חדשה בתחום
22/01/15 14:18
4צפיות
אובחנתי עם צליאק 
אני לא אוכלת בשר
חסר לי ברזל ואני מרגישה 
אני מדוכדכת מאוד חסר לי הסנדביץ הזמין אני יורדת במשקל 
האם זה רק בהתחלה או שזה ילווה אותי?
ברוכה הבאה. גם אני לא אוכל בשר. יש הרבה
22/01/15 15:38
1צפיות
מה לאכול. ונכון שאלי חסר ה ״סנדוויץ׳״ אבל בהחלט אפשר בלי, ואפשר כמובן גם עם לחם נטול גלוטן.
 
בלי קשר לצליאק ,חשוב לאכול בצורה מאוזנת. ואין שום בעיה לחיות בלי לחם ( אני כבר יותר מ 10 שנים לא אוכלת לחם )
חשוב לאכול ארוחות מסודרות, מגוונות, מזינות.
ושווה ללכת להתיעץ עם דיאטנית שתעשה סדר.
לגבי ברזל- אפשר לקחת תוסף ברזל, עד שיהיה איזון מבחינה תזונתית. ממליצה להתיעץ עם דיאטנית או רופא.
 
לגבי ירידה במשקל- בד״כ אחרי תקופה של דיאטה ללא גלוטן, הגוף ״מתקן״ את הנזק, ומתחיל לוג את כל מה שהוא צריך מבחינה תזונתית, ואז גם מעלים במשקל. לא כתבת כמה זמן את כבר בדיאטה נטולת גלוטן, מתי היה איבחון וכ״ו.... אם אין שיפור אחרי תקופה של כמה שבועות טובים, אז לחזור לה יעץ עם רופא.
ברוכה הבאה רות
22/01/15 19:53
1צפיות
החוסר בברזל מתאזן כשמקפידים לאכול מאוזן (גם ללא בשר זה אפשרי) ובהתחלה כדאי לקחת תוסף של ברזל.
כמו כן לבדוק האם יש חוסרים נוספים שלא באים לידי ביטוי בבדיקות דם רגילות ועלולים לגרום גם הם לדכדוך כמו B12.
הנזק של אי הספיגה כשיש צליאק עלול להיות נרחב ולכן כדאי לבדוק הכל ביסודיות אבל הנחמה היא שלאחר תקופה של הקפדה על התזונה נטולת הגלוטן הדברים מסתדרים והגוף חוזר לעצמו ומבריא
צריך להאזר בסבלנות מפני שזה לוקח זמן.
באשר ללחם, ממליצה לך לנסות את הלחם והלחמניות של השופרסל (GREEN) שהם הכי קרובים לדבר האמתי לדעתי.
כמו כן אפשר לאפות לבד ולעשות נסיונות עד שתגיעי לתוצאה שתשביע את רצונך.
לוקח זמן עד שמתרגלים לטעמים החדשים ולמרקמים אבל גם זה מגיע בדרך כלל.
היום יש מגוון רב של מוצרים זמינים כמעט בכל סופר כך שצריך לנסות בכל פעם משהו אחר עד שתגיעי למה שתאהבי.
 
את מוזמנת לשאול, להתייעץ ולשתף ככל שתצטרכי ותרצי.
כולנו מבינים בדיוק על מה את מדברת(:
בהצלחה רות
 
 
ברוכה הבאה גם ממני
23/01/15 06:42
1צפיות
מעבר לעצות המעולות שכבר נכתבו,  אני ממליצה גם לנסות את הלחמים של שף יניב צמח.  הלחמים שלו מצוינים בעיני ולדברי הבן הצלחתי שלי,  הרבה יותר משקיעים מלחמים אחרים.  
היום הצגתי את קולכם בכנס בינלאומי שהתקיים בירושלים
22/01/15 19:40
5צפיות
חברי פורום יקרים, 
זוכרים שלפני כמה חודשים ביקשתי את התגייסותכם להשתתף בקבוצות מיקוד אודות חוויות היומיום עם הצליאק, כשלב מקדים לעבודת הדוקטורט שלי? 
ההענות שלכם היתה מדהימה ואכן התקיימו בהשתתפותכם קבוצות מיקוד לילדים, מתבגרים והוריהם 
ממצאי קבוצות המיקוד הובילו לפיתוח כלי הערכה חדשני וייחודי אשר ישמש בשלב הבא במחקר הדוקטורט 
היום הצגתי את הממצאים הראשונים בכנס בינלאומי למחלות כרוניות בקרב ילדים אשר התקיים בירושליים  http://www.pedchron.com/
חשתי גאווה רבה לייצג את קולות הילדים, מתבגרים והורים ולהדגיש את החשיבות במתן מענה הולם לצרכי ההתמודדות היומיומית עם הצליאק
היכונו! אוטוטו אתחיל לגייס משתתפים בני 8-18 והוריהם למחקר עצמו, וכמובן ששוב אפנה אליכם 
שלכם תמיד,
אמא של הבנים
 
º
כל הכבוד!
22/01/15 21:46
º
תודה רבה נטע
23/01/15 19:28
º
כל הכבוד!אני מצביעה בעדך
22/01/15 23:31
תודה
23/01/15 06:36
ההצבעה היחידה שאזדקק לה היא לעבר משתתפים פוטנציאלים למחקר ברגע שאתחיל בגיוס משתתפים.  בהצבעה זו תהיה אפשרות להצביע הרבה יותר מפעם אחת,  לכל הכיוונים,  כל הדעות ובכל הארץ!
º
לא יכולנו לבקש נציגה טובה יותר. תודה בשם כולנו
23/01/15 08:21
1צפיות
º
תודה רבה
23/01/15 19:27
º
אנחנו כמובן מוכנים וזמינים לכל בקשה שלך
26/01/15 11:15
1צפיות
רבה רבה
26/01/15 13:55
אני בונה על זה שיהיו הרבה מוכנים וזמנים  אני אזדקק לה-מ-ו-ן משתתפים
º
איזה יופי! מה נושא התיזה?
27/01/15 00:03
בעצב רב , אני מודיעה על פטירתו של אבי
21/01/15 16:35
5צפיות
בן 88 היה במותו,. שרד את השואה ממשפחה של 10 נפשות ששלחו לגזים
נלחם במלחמות ישראל, היה בן אדם טוב ומיטיב, כולם אהבו אותו
היה מתקדם בדעותיו..יהי זכרו ברוך.
º
טובה, משתתפת בצערך.
21/01/15 18:37
2צפיות
º
תודה נטע, השנים האחרונות היו מלאי סבל
21/01/15 20:14
4צפיות
יהי זכרו ברוך
21/01/15 19:30
הלוואי שזכרו ילווה אותך תמיד כאור
º
הוא תמיד יהיה איתי
21/01/15 20:15
1צפיות
º
טובה יקרה, משתתפת בצערך
21/01/15 22:11
2צפיות
º
בכאב גדול נפרדתי ממני היום
22/01/15 16:48
1צפיות
º
משתתפת בצערך.שולחת חיבוקים וניחומים.
21/01/15 23:02
1צפיות
º
משתתפת בצערך. יהי זכרו ברוך
22/01/15 09:55
º
יהי זכרו ברוך. שלא תדעי עוד צער
22/01/15 10:35
º
משתתפת בצערך
22/01/15 12:34
1צפיות
º
אני אבלה
22/01/15 15:20
1צפיות
º
משתתפת בצערך ובכאבך הרב טובה
22/01/15 17:17
1צפיות
º
טלי, תודה
22/01/15 18:16
1צפיות
º
תנחומי. זה שהוא נשאר איתך זו זכיה גדולה של שניכם.
24/01/15 15:32
1צפיות
º
הוא היה אבא הכי טוב בעולם, וכך יזכר
24/01/15 16:41
2צפיות
קפה איטליה
21/01/15 09:11
20צפיות
היי 
שמתי לב שקפה איטליה הוסר מאתר המסעדות "בלי גלוטן". יש לכך סיבה? 
תודה  
º
מצטערת אני לא מכירה את המקום
23/01/15 13:43
2צפיות
|*| מעבר שרתים והשבתה של האתר |*|
19/01/15 12:04
31צפיות
היום בלילה אתר תפוז יעבור לשרתים חדשים. השרתים החדשים שרתים חזקים ומודרניים יותר שאמורים לתמוך בצורה טובה יותר באתר, למנוע נפילות משמעותיות ולאפשר גלישה מהירה ומהנה יותר.

החל מחצות ועד 7 בבוקר האתר יושבת לשם העברת השרתים.


ייתכן שחלק מכם יחווה בעיות או שגיאות בעת המעבר ואחריו. נשמח לקבל מכם דיווחים בצורה מסודרת על כך בפורום משוב או בפנייה אישית forums@tapuz.co.il.


שיהיה לנו בהצלחה |@|

º
שימו לב
19/01/15 15:11
11צפיות
שירשור מתכונים
17/01/15 08:41
30צפיות
כל אחד מוזמן לשתף במתכונים שווים.            
מוזמנים להעלות מתכונים של מאכלים חדשים, ולא חדשים, לטובת חברים חדשים. נטולי גלוטן !
כמובן שתמיד נחמד לצרף תמונה 
על מנת לשמור על הסדר הטוב, ושכולם ידעו איפה לחפש מתכונים, ושמתכונים לא יכלו לאיבוד אי שם בדפים שעוברים הלאה...- אנא שרשרו כאן את המתכונים שלכם, וחסכו לטלי עבודת שירשור

כאשר מעלים מתכון שנלקח ממתכוני הפורום, אנא ציינו זאת.

והערה: כשמחפשים מתכון לא לשכוח שקיימות גם קטגוריות של חגים. עוגות גבינה למשל, נמצאות בקטגוריית עוגות וחלקן בקטגוריית שבועות. כנ"ל לגבי מאכלים חלביים אחרים.
נכון להיום-הכל עודכן אבל אם נמצא שמתכון כלשהו נשכח, אפשר לשלוח לטלי במסר או לשרשר לכאן קישור למתכון 

תודה
עוגיות שוקולד סנדוויץ'
הודעה זו מכילה תמונות
17/01/15 08:45
129צפיות
מתכון של קונדיטורית "תאנה" עם שינוי קליל .
עוגיות שוקולד סנדוויץ' נטולות גלוטן של 'תאנה'

30-40 עוגיות, תלוי בגודל

100 גר חמאה רכה
שליש כוס ( 70 גר ) סוכר
ביצה
חצי כוס ( 70 גר ) קמח 'כרגיל ', או תערובת אחר נטולת גלוטן
שני שליש ( 70 גר ) קמח שקדים
חצי כוס ( 70 גר ) קמח ( עמילן ) תפ"א
רבע כפית קסנטאן גאם
4 כפות ( 20 גר ) קקאו

ממרח כלשהוא למילוי ( נוגט, ריבת חלב, נוטלה, או אפילו ריבה טובה )

לערבב את כל החומרים יחד במעבד מזון, עד שמתקבל גוש בצק חלק  ואחיד.
לקרר לפחות שעה במקרר.

לחמם תנור ל 170
לרדד לעלה בעובי חצי ס"מ, לקרוץ עיגולים ( אם רוצים שהחלק של העליון בעוגייה יהיה עם חור קטן שהמלית תציץ, אז לקרוץ בחלק מהעיגולים חור קטן )
להעביר לתבנית עם נייר אפיה.
לאפות 12-14 דקות . לקרר.
למרוח על עוגייה אחת מהמלית, ולכסות בעוד עוגייה.
 
 
º
נראה מעולה נטע והמתכונים של תאנה מעולים אז צריך לנסות(:
17/01/15 17:13
20צפיות
º
17/01/15 19:52
1צפיות
פאדג' שוקולד בחמש דקות עבודה
הודעה זו מכילה תמונות
17/01/15 18:32
117צפיות
פאדג' שוקולד בחמש דקות. שחיתותי ביותר!
 
מצרכים- 200 מ"ל (חצי מיכל) חלב ממותק
200 גר' שוקולד מריר או חלב
25 גר' חמאה
כפית תמצית וניל
תוספות: אגוזים, ביסקויטים מרוסקים וכל מה שאוהבים.
 
ממיסים בסיר את השוקולד עם החלב הממותק, והחמאה. מוסיפים כפית תמצית וניל, וכשהכל נמס אז גם את התוספות ומערבבים. משטחים יפה בתבנית שטוחה קטנה ומכניסים לשעתיים למקרר. כשמתקשה חותכים לקוביות. אני פיזרתי אבקת סוכר למעלה כי פחדתי שהשוקלד המריר שבו השתמשתי לא יהיה מספיק מתוק לילדים. לדעתי הוא היה מיותר.
 
פאדג' שוקולד
נראה מסוכן ביותר
17/01/15 19:50
26צפיות
מסוג הדברים שאני מפחדת להכין
נראה טעים ביותר אבל מה זה חלב ממותק? והאם אפשר להחליפו ב
19/01/15 08:51
9צפיות
להחליפו בחלב רגיל+סוכר? ואם כן, כמה סוכר מומלץ לשים?
תודה!
אם כבר, להחליף בשמנת מתוקה. חלב ממותק הוא סמיך
הודעה זו מכילה תמונות
19/01/15 09:01
22צפיות
הנה דוגמה ויש גם בשפופרות ובפחיות.
רק צריך לבדוק מה נ"ג כמובן(:
º
תודה! אז פשוט אחליף בשמנת מתוקה
19/01/15 09:38
2צפיות
לא יתן אותה תוצאה. החלב הממותק סמיך
19/01/15 10:27
13צפיות
וכנראה נחוץ למיצוק במתכון .
אוקיי, תודה נטע! אתחיל לחפש חלב ממותק של קונדיטור מותר?
19/01/15 11:07
5צפיות
(התמונה שטליאמתי צירפה)?
יש בכל סופרץ אני קונה בד"כ של וילי פוד ( מופיע
19/01/15 11:59
8צפיות
במדריך ) בכל מקרה זה רק חלב וסוכר....
אכן פחית של חלב מרוכז
19/01/15 18:01
17צפיות
כפי שנטע כתבה. לדעתי שמנת מתוקה לא תעבוד כאן וזה מרכיב חיוני במתכון. וסליחה על האיחור בתשובה, עברו עלי יומיים עמוסים.
מעלה לי זכרונות ילדות
19/01/15 18:47
23צפיות
כל כך אהבתי להכין פאדג' כשהייתי ילדה. 
אני זוכרת שנהגתי להכין במטבח ולשחק כאילו שאני בתוכנית בישול בטלויזיה
זה נראה מעולה!!
ביצת קינדר "הפתעה" חזרה. הפעם לתמיד?
19/01/15 18:45
53צפיות
אמנם כבר ראיתי ביצת קינדר של פעם במכולת, אבל הפעם כתבה ב-ynet בנושא. 
שימו לב לפסקה האחרונה....מי הצרכנים שהכי רוצים קינדר של פעם? 
º
ברור! רק אנחנו יודעים להעריך נוסטלגיה כראוי
20/01/15 14:24
15צפיות

עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה