בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
שלום וברוכים הבאים לפורום צליאק בתפוז!

הפורום פתוח לכל מי שאבחנו אצלו צליאק, למי שרוצה ללמוד על המחלה, למי שרוצה ללמוד על ההתמודדות, ובעצם לכל אחד שיכול למצוא פה עניין.

כולם מוזמנים להעשיר את הפורום בידע שלהם - על מתכונים, על מוצרים, על דרכי אבחון, על דרכי התמודדות בגילאים שונים, על התמודדות עם המשפחה והסביבה - לכל הנושאים האלה הפורום ישמש כבית חם ונטול גלוטן.

השתתפות נעימה!

הודעות מנהלתיות לגולשים חדשים וותיקים - ממש ממש כאן!
המשך...
הודעה חדשה

הטסת מזון לחו"ל
21/07/14 16:59
73צפיות
כיצד מותר להטיס מזון לחו"ל במזוודה הגדולה שנשלחת לבטן המטוס? או בתיק האישי שעולה איתי למעלה? ואם צריך משהו בקרור? מותר צידניות?
איזה מזון? קחי בחשבון שיש ארצות שלא נותנות
21/07/14 17:00
66צפיות
להכניס אוכל...
אני לקחתי במזוודה הגדולה ולחם של השופרסל
21/07/14 17:12
84צפיות
וגבינות/חומוס לקחתי בציידנית רכה לא גדולה עם כמה קרחומים בתוך המזוודה הגדולה.
לא הייתה לי שום בעיה ואפילו לא נשאלתי שאלה אחת לגבי זה (בנוסף גיביתי את עצמי עם האישור של קופ"ח על הצליאק לכל מקרה שבו יעלו שאלות. זה לא קרה(:).


אנחנו טסנו כבר מספר פעמים עם צידנית רכה
22/07/14 07:33
72צפיות
שהכנסנו למזוודה או צ'ימידן עם שני בקבוקי מים קפואים ולבטן המטוס.
כפי שנטע כתבה, חשוב לבדוק הגבלות על הכנסת מזון למדינת היעד (בדרך כלל בשר, פירות/ירקות).
אנחנו לקחנו לחמם ומוצוריו ולא היתה בעיה. הגיע קפוא או כמעט קפוא.

נסיעה טובה!
אפשר בדרך כלל להטיס מזון בבטן המטוס
22/07/14 14:49
36צפיות
ואפשר גם לקחת מזון בצידנית. הוא בדרך כלל ישאר קר אם הוא בבטן המטוס כי אין שם חימום ולכן הדברים נמצאים בטמרטפורת הקפאה.

עם זאת, ישנה הגבלה על הכנסת מזון לרוב המדינות. בכל מדינה שאני מכירה אסור להכניס פירות, ירקות ובשר.
בחלק מהמקומות גם גבינות ומוצרי חלב הם בעייתיים, אבל זה הרבה יותר נדיר. לגבי מוצרים יבשים ו/או מוצרים ארוזים (גם כאלה שדורשים קירור) בדרך כלל אין בעיה.
לא היתה בעיה להכניס מזון לארה"ב, מלבד
22/07/14 15:05
44צפיות
פירות וירקות. אפשר גם לקחת למטוס.
º
מה שמותר...מה שאסור..שאלות ותשובות
54תגובות
21/07/14 17:26
77צפיות

(המשך...)
תחליף בטעם לקמח רגיל
21/07/14 20:25
76צפיות
רציתי לשאול איזה קמח אפשר לשים בעוגה (או עירבוב של כמה קמחים) הכי טוב וטעים במקום קמח תופח
אני רוצה שזה יצא זהה כמה שיותר בטעם.. (אם יש אפשרות כזאת בכלל)
אני מאובחנת כבר בערך 6 שנים ולא הקפדתי במשך הרבה זמן ועכשיו התחלתי להקפיד שוב :)
קודם כל טוב שאת מתחילה להקפיד! לגבי טעם זהה-
21/07/14 21:44
51צפיות
זה ענין של טעם

לטעמי האישי, ועל סמך אנשים בלי צליאק שאוכלים לעיתים מאפים שאני מכינה ללא גלוטן, הכי קרוב שהגעתי אליו בטעם דומה זה שילוב בין קמח אורז מלא, קמח סורגום וקמח תפ״א ( שליש שליש שליש לכל כוס קמח רגיל )  שלושתם די ניטראלים במחינת טעם וריח, ומשלימים זה את זה מבחינת  תכונות מיצוק ויצוב..

תערובות מוכנות- היחידה שאני מכירה שנותנת תוצאות זהות מבלינת טעם וריח, לצערי לא מהארץ, זה ה cup4cup, מארה״ב

אבלשוב, זה ענין של טעם. והרבה אנשים יסכימו איתי שזה גם ענין של הרגל, לוקח קצת זמן, מתרגלים ,וגם שוכחים קצת את הטעם של קמח רגיל.
היי אריאל וברוכה הבאהאני שמחה שהתחלת
22/07/14 06:11
33צפיות
להקפיד. מאוד חשוב:)

בעניין הטעם, כמו שכתבה נטע, זה ממש עניין של טעם.
האמת היא שאחרי חמש שנות צליאק אני לא בטוחה שאני זוכרת מה הטעם "האמיתי". בשבילי זה כבר מזמן הטעם של הצליאק.

בתוך הטעמים של הצליאק לטעמי, הכי קרובים לטעם רגיל הם קמח תמי והתערובת הרב תכליתית של בראל שהעבודה אתם מאוד נוחה: החלפה של כוס קמח רגיל בכוס קמח תמי/בראל.
המינוס הגדול של קמח תמי הוא המחיר ולכן הוא שמור אצלי למקרים/מתכונים ספציפיים. התערובת של בראל קצת יותר נוחה מבחינת מחיר.
כדי להפוך לקמח תופח אני מוסיפה לכל כוס קמח 1 כפית אבקת אפיה.

אני חוששת שתצטרכי לעשות כמה וכמה נסיונות עד שתגיעי לקמח שמתאים לך בדיוק.
איך מסתדרים בלי גלוטן בסלובניה וקרואטיה
22/07/14 00:02
33צפיות
שלום,
אני חדשה בענין (רק לפני חצי שנה עליתי על הבעיה). בארץ עוד מסתדרת איכשהוא אבל באוגוסט טסה לשבועיים לסלובניה וקרואטיה ואין לי מושג איך להתארגן. לקחת דברים מהארץ? ואם כן, מה? ברוב המקומות שבהם נלון אין מיקרו או מקרר בחדר. בקיצור- אשמח להמלצות.
תודה רבה.
הייתי לפני לא מעט שנים, אז יכול להיות שהמצב
22/07/14 05:20
45צפיות
השתפר ( ממליצה לעשות חיפוש על המקומות האילו גם כאן בפורום וגם בגוגל בעברית ואנגלית)
ממה שאני זוכרת, מבחינת אוכל במסעדות, ( אני צמחונית) אכלתי בעיקר תוספות וסלטים ( אחרי הסבר עם כרטיס מסעדות על תבלינים, זיהום משני ). קניתי פירות, יוגורט , שזה מה שאכלתי במשך היום.
קנייה של מוצרים- בסלובניה היו יותר משום מה. לא המון, אבל היו מוצרים של ׳שר׳ פה ושם בסופרמרקטים הגדולים.
לקחתי איתי פריכיות וזהו.
זכורה לי הפלגה לאיזה אי בקרואטיה שכללה ארוחה, והיתה לכל היום, וכמובן שלא נגעתי בכלום. הצטיידתי בירקות ופירות שקניתי בדוכן ברחוב קודם. זה אגב לא חסר
בלי גלוטן בסלובניה וקרואטיה
23/07/14 20:41
3צפיות
תודה רבה
שאלה לי אליכם:האם ריבוי הכוכביות באדום
21/07/14 08:30
101צפיות
בצמוד לכינויים בפורום, שמראה על פי מקרא תפוז, שבעל הכינוי הוא אורח בתפוז (משום כך גם אי אפשר לשלוח לו מסר למשל)
הוא בעקבות החלפת הססמאות שנעשתה בתפוז לפני כחודשיים?
(ידוע לי אישית שהיו הרבה בעיות עם התהליך עצמו)
האם חלק מנושאי הכוכבית הם חברי פורום שלא צלחו את תהליך החלפת הססמה ולכן נכנסים כאורחים?

אפשר לשלוח לי תשובות במסר אם אין רצון להחשף פה. זאת ממש לא המטרה
וגם לא סקרנות אלא על מנת לפנות (שוב וממש לא בפעם הראשונה לצערי הרב) לתפוז
ולנסות לסדר את הנושא.
פתח תקווה - מעצמת מזון ללא גלוטן
20/07/14 11:23
177צפיות

יש את "גלוטן פרי", את "נטורל קיקס"
"אושר עד" "גלידות פלדמן"
ומחלקה ענקית בשופרסל דיל סגולה עם מוצרים מיוחדים ומחירים שווים [ קורנפלקס ב 14 ש"ח ]
ועכשיו נוסף צמוד ל "אושר עד" גם "ניצת הדובדבן"

ויש להם מבצע השני בחצי חיר על מוצרי דגש [ 100 יחידות במלאי ]
º
תודה על ריכוז המידע
21/07/14 07:38
14צפיות
פינת הדיאטה
18/07/14 15:57
104צפיות
התגעגעתם? גם אני, כשהגעגוע האמיתי הוא לאיך שהגוף נראה בעבר... המצב הכללי עושה לא טוב מכל הבחינות, וגם כאן זה מתבטא.

שמעתי מכמה בנות על הקושי בלשמור על שגרת דיאטה ושגרת אימונים בתקופה הנוכחית - אני מבינה את זה מאוד, אני אמנם חזרתי להתאמן ולשמחתי המקום מממוגן, אבל לא בכל מקום זה ככה והשחייניות שבחבורה למשל לא יכולות לקחת את הסיכון (וגם אני מוותרת על הים בימים אלו... בתקווה שאכנס לביקיני כשנחזור לשגרה ).  על ג'וגינג אין על מה לדבר, אני אישית מעדיפה לא לקחת את הסיכון  ולהישאר בקרבת מקום מוגן, ומניחה שלא רק אני.  

את המונח "אכילה רגשית" שמעתי וקראתי לא אחת בשבועיים האחרונים, ותוסיפו לזה את העובדה שאנחנו נמצאים בשיא הקיץ וחם, מה שמוריד מהחשק לאכול אוכל מבושל וחם שלא לדבר על לבשל אותו, כשלצד זאת הכי קל והכי כיף להטביע את יגוננו וחרדותינו בקרטון גלידה...   כשיש גם אחלה מבצעים שקשה לומר להם לא. תוסיפו לזה לו"ז צפוף שיש לחלקנו... בעיה מוכרת.  

אז מה עושים? ההמלצה שלי היא: לשנס מתניים ולהתארגן מראש על אוכל מתאים עם ערך תזונתי מתאים ו-שקל ומהיר להכין. מה שלי יש להציע זה את האופציות הבאות:

סלט ביצים - ניתן להכין ולשמור גם למחרת (יהיו מי שבתנאים נאותים ישמרו גם עוד יום) - זמן ההכנה הוא דקות בודדות, עם תוספת מינימלית של מיונז בריא (כשאני מוסיפה גם מעט חרדל לטעם), מלח ופלפל ובצל ירוק, יש לנו אחלה תוספת חלבונית לסלט שאצלי לפחות משמשת כמנה עיקרית בצהריים או בערב, או כארוחת ביניים - יחד עם ירק זה או אחר.   

דיי מזמן גיליתי את הבורגרים הטבעוניים של טבע דלי - הסיבה שלא המלצתי עליהם עד כה היא כי כעיקרון הם לא מתחייבים ב-100% להיעדר נוכחות גלוטן, בהיבט של "נעשה בסביבת ייצור שמיוצרים בה גם מוצרים הכוללים גלוטן". ברשימת האלרגנים של המוצר עצמו גלוטן לא מופיע. בכללי מדובר בחברה ש"מאוד משתדלת" לפתח מוצרים שמתאימים לבעלי רגישויות, ולכן הם פיתחו את הבורגרים האלו שלא מכילים סויה וגלוטן כשעל כך הם גם מצהירים באתר שלהם, אבל כאמור על העטיפה מופיעה האזהרה המוכרת. שכל אחד יעשה את השיקול שלו, אני התרשמתי שמדובר במוצר בטוח.

מבחינת המרכיבים: יש 4 סוגים שונים שמבוססים על קטניות ואורז, אני מאוד אהבתי את הטעם ו-תחושת השובע שנוצרת, גם כשמוותרים על לחמניה ומסתפקים בירקות לבד. לי מאוד נוח שיש לי חבילה בפריזר וכשלא הספקתי לבשל אני שולפת בורגר וחותכת ירקות  ויש לי ארוחה משביעה של כ-200 קלוריות.

אי אפשר להיות טובים מדי... אז הפיתרון שאני מצאתי הוא לוותר בצער רב על המבצעים של בןNג'ריס, וללכת על המבצעים של הארטיקים השונים, בדגש על אלו ה"פשוטים" - אני מחזיקה בבית ארטיקים קלאסיים - "שוקו וניל" ו"שוקו שוקו", ככה אני יכולה לשלוט בכמות הקלוריות בארטיקים האלו יש כ-160 קלוריות, אבל מי שלא מתעקש על הטעמים המתוקים יותר - לפלדמן יש שלגון יוגורט וסורבה ב-4 טעמים שמאוד מוצלחים לטעמי, בטווח קלוריות של 70-80. ממליצה במיוחד על הרימונים, אם כי גם האחרים (פסיפלורה, מנגו-אפרסק ומלון-תפוח) מאוד טעימים.

ו-לסיום: עלתה לי מחשבה על כך שבחורף אכלנו מרקים שונים מה שמאוד סייע לדיאטה, ואז חשבתי - למה לא לאכול בחורף מרק קר? אני בטוחה שיש מתכונים מוצלחים ולא משמינים, אם למישהי יש רעיונות אשמח לשיתוף.

שבת שקטה ובטוחה לכולנו

אני דוקא הצלחתי לרדת עוד איזה קילו וקצת....
18/07/14 16:19
97צפיות
היעד כבר ממש קרוב
למרות המצב אני לא מוותרת על צעידות ושחיה כל יום.
האזעקה הראשונה שתפסה אותי בצעידה היתה קצת מבהילה, אבל תפסתי מחסה ליד קיר גבוה. אני משנה קצת את המסלול ונשארת סביב הרחובות הקרובים לבית ( הולכת סחור סחור...רק שלא יפול איזה בית בגללי ) ובדרך בודקת איפה בדיוק אני יכולה לעשות פזצטה.
גם בבריכה תפסה אותי אזעקה... אף אחד מהשוחים לא שומע כלום ( גם אני לא ) שהראש כל הזמן במים. המציל הפעיל מגפון, עד שהבנתי מה קורה ושחיתי לקצה, האזעקה הסתיימה.

לבשל ולאכול אין לי הרבה מצב רוח, אבל צריכה להאכיל את בני הבית אז מכינה דברים די בסיסיים, ככה ששום דבר לא ממש קורץ לי, ואוכלת מה שצריך כשרעבה .
לבני הבית הפנוקים שאני מכינה זה ארטיקים, חלקם על בסיס פירות ומים, חלקם עם שמנת או יוגורט יווני ( טיפה יותר משמין ) , זה אחלה נישנוש\קינוח. אני בעצמי כמעט ולא נוגעת. אין חשק.

לגב מרקים קרים, אני אישית לא אוהבת כל כך. גם אין לי בעיה לאכול מרק כשחם ( דוקא אומרים שזה עוזר לגוף להתמודד יותר טוב עם החום.)  

הבעיה המרכזית שלי בתחילת הקיץ היתה הפירות, עכשיו שהמישמישים נגמרו, והדובדבנים בסוף, יותר קל לי, ואני יכולה לשלוט בכמויות בלי בעיה.
מה שכן, צריך להזהר מענבים, כי כל פעם שנפתחת דלת המקרר ולוקחים אחד או 2... זה מצטבר בלי שאנחנו בעצם לוקחים בחשבון. לשמחתי ( או לא ) ענבים ממש לא מסתדרים לי עם הקוליטיס, אז אני כן עוצרת וחושבת כמה אכלתי.

שבת שקטה ורגועה לכולם
כבוד!!!
19/07/14 08:30
48צפיות
אני מתקשה לשמור על שגרה פה..
אבל הלכתי קצת לשחק כדורסל לפני כמה ימים. גם טוב.
תודה! בתור אחת עם ocd , חייבת לשמור על שיגרה
19/07/14 08:39
81צפיות
אפילו אם אני משנה אותה מדי פעם... אבל צריכה דברים קבועים .

כדורסל זה אחד ממשחקי הספורט היחידים שלא תתפסי אותי משחקת . אין לי בעיה עם כדורעף, רגל, יד וכל תחום ספורט ( נו טב, גם לא האבקות) אבל יש לי טראומה מכדורסל שנה א בוינגייט... להתרוצץ על המגרש , בין גוליבריות , אני עם ה158ס״מ צליאקים שלי... קצת מתסכל
בואי אלינו
19/07/14 08:47
62צפיות
תרגישי גבוהה בקבוצה :)
º
19/07/14 09:52
4צפיות
º
אלופה
19/07/14 09:12
20צפיות
סחתיין!
19/07/14 09:33
38צפיות
הארטיקים שאת מספרת עליהם נשמע כמו אחלה דבר, אבל אני מהמתעצלים בקטע הזה... הולכת על המוכן למרות שזה נשמע גם כיף להכנה.

לגבי הפירות - זו באמת בעיה ובתחילת הדיאטה נמנעתי מפירות כמעט לחלוטין, גם אחרי גילוי כמה קלוריות יש בפירות מסוימים (כמו בננה, שהייתה פק"ל אצלי) ובפירות הקיץ בכלל... ענבים אני לא  מכניסה הבייתה בדיוק מהסיבה הזאת, למרות (ובגלל) שאני מאוד אוהבת. אבטיח לעומת זאת... קשה לתחום את הכמויות בגלל האופן שהוא מגיע, ולמרות שיש לי תמיד בולגרית 5%... אני מתייחסת אליו כממתק.
אני עדיין באותו מקום.שומרת אך לא יורדת
19/07/14 09:05
62צפיות
עד כה ירדתי 7 ק"ג (מתוך כ-25) במהלך 9 שבועות.
7 ק"ג זה סבבה אבל העצירה כל כמה שבועות לא ממש מעודדת (גם אם נקח בחשבון את עניין הגיל).
בינתיים ממשיכה.
להתייאש אפשר בכל שלב שהוא.
להתמיד יותר קשה

עצירה זה דבר שקורה לכולם
19/07/14 09:39
58צפיות
ו-7 ק"ג זה סבבה לגמרי! וזה כשבכללי ידוע שההתחלה הרבה יותר קלה מההמשך ועוד יותר מהסוף - תמיד עם הקילוגרמים האחרונים יותר קשה.

וכמו שאני מכירה אותך - ברור לי שתבחרי בדרך הקשה ותתמידי
º
19/07/14 17:11
3צפיות
כל הכבוד על ההתמדה(: קשה עכשיו מתמיד
19/07/14 09:11
51צפיות
אני תמיד דואגת שכשאגיע הביתה יחכה לי אוכל מוכן. אין ברירה.
המתוק שלי בא מהארטיקים הדיאטטים של פלדמן (בערך 20 קלוריות אחד). אני מאוד אוהבת אותם.
מעבר לזה, לא נוגעת במתוק (שמאז הפסקתי לעשן נהיה המחלה שלי למרות שלפני כן לא אהבתי). ברגע שאני מתחילה קשה לי להפסיק יותר מאשר להתאפק ולא לגעת בכלל.

מאוד אהבתי את רעיון סלט הביצים
20/07/14 07:59
54צפיות
כשהייתי צעירה יותר, אמא שלי היתה מכינה לי סלט ביצים ודווקא מאוד אהבתי. מעניין למה לא חשבתי להכין לעצמי.

תודה על הרעיון! כבר חשבתי שנגמרו לי האופציות לגיוון.

אני רק עולה בזמן האחרון. אני מניחה שחלק מזה זה בגלל "המצב". כל הזמן יש לי דחף ללכת לכיוון הפחמימות המנחמות. כמובן שזה גם די תרוץ...

מה שכן, התחלתי סוף סוף לעשות משהו לכיוון פעילות גופנית. התחלתי לשחות בתקווה לעלות כל פעם במספר הבריכות (כרגע הגעתי ל-10, אבל עם הפסקות באמצע).
ביום שישי האחרון תפסה אותי אזעקה בבריכה. הופתעתי לטובה לראות כמה כולם היו ממושמעים והלכו בצורה רגועה לכיוון חדר הכושר (המרחב המוגן שלנו).
לפחות עכשיו אני יודעת איפה חדר הכושר

שיהיה לכולנו שבוע רגוע ושקט
הצילו! פתאום גיליתי את זה אחרי שבישלתי
18/07/14 00:30
468צפיות
הצילו! פתאום גיליתי את זה אחרי שבישלתי
את האורז
זה חיטה??
או שזה אורז שלא ליטשו אותו?
הלוואי שזה לא חיטה
זה מחבילה של "מיה" שכתוב עליה "נארז בסביבה חופשית מגלוטן אולם עלול להכיל גרגירים בודדים של תבואה משדה הגידול. על כן לרגישים לגלוטן יש לברור לפני השימוש"
אז בררנו
עדיין מותר?
קצת קשה לראות מהתמונה, אבל לחיטה יש מן חריץ
18/07/14 05:23
136צפיות
לאורך הגרגר...
אם יש ספק, לא הייתי אוכלת.
מבאס ביותר.
הכי קל זה לברור על צלחת גדולה ואז להוציא את הסוררים, אם יש. ולשטוף תחת מסנננת.
אני שוטפת ובוררת כמויות כשיש זמן ואז מיבשת
18/07/14 07:02
89צפיות
כמה ימים בתבנית

זה חוסך לי זמן התעסקות כשמבשלים...
כמו שנטע אמרה, זה לא נראה כמו חיטה אבל...
18/07/14 08:11
101צפיות
מכיוון שאי אפשר לדעת, כדאי לותר על התבשיל.

עדכון!
19/07/14 23:55
103צפיות
התייעצנו עם הדיאטנית המשפחתית והיא אמרה שלדעתה זה בסדר והוא יכול לאכול כי הוצאנו את הגרגרים החשודים, ובגלל שזה לא כמו קמח שמתפזר
אבל לכתחילה עדיף לשטוף את האורז לפני הבישול כמו שכתבתם בהודעות הקודמות.
אז הוא אכל, וברוך השם בינתיים לא נצפו תגובות.
תודה על התגובות המהירות!
אני חולקת על דעתה של הדיאטנית... אם זה כן
20/07/14 05:11
92צפיות
חיטה , וזה בושל יחד , אז זה לא אכיל לחולי צליאק.
ברור שזה לא כמו שפוזר קמח, אבל זה בדיוק כמו שמכניסים כף שהיתה במאכל עם גלוטן, לתבשיל ללא גלוטן... אין לדעת איפה הגלוטן נגע וזיהם. זה מה שאנחנו קוראים זיהום משני. וההמלצה היא להזהר.
º
20/07/14 06:01
7צפיות
אבל זה לא בושל יחד
21/07/14 14:27
32צפיות
הוא מצא את הגרגרים והוציא אותם לפני הבישול
אם היינו מגלים את הגרגרים החשודים אחרי הבישול לא הייתה שאלה בכלל
בהודעה הראשונה שלך כתבת:"הצילו! פתאום גיליתי
21/07/14 16:13
41צפיות
את זה אחרי שבישלתי... "וכ'
מכאן מתקבל ש...גילית את זה לאחר הבישול, מן הסתם ממש כמו שכתבת.
לא ציינת שגילית את זה בשארית השקית והתגובות שלנו היו בהתאם.

ברור שאם זה בשארית השקית ואת שוטפת את האורז, אין בעיה לאכול את זה. זאת המטרה של ברירת האורז לנקיון מגרגרים טועים.
º
נכון, באמת לא שמתי לב, הכותרת באמת היתה מטעה
21/07/14 16:53
8צפיות
º
זה גם מה שאני הבנתי מההודעה ה 1.
21/07/14 21:45
8צפיות
קניית מוצרים ללא גלוטן מאתרים בחו"ל
17/07/14 21:09
124צפיות
היי לכולם,

רציתי לשתף אתכם שבתקופה האחרונה אני מזמינה כמעט את כל המוצרים נטולי הגלוטן מאתרים בחו"ל, בייחוד מאתר iherb.com
גיליתי שכך אני קונה מוצרים במחירים הרבה יותר משתלמים. לדוגמא, שיבולת שועל ללא גלוטן, אריזה גדולה של כ 900 גר' עלתה לי כ 8 דולר.  בפעם הקודמת הזמנתי את גרסת ה quick (מהירת הכנה) ועכשיו החלטתי לגוון ולנסות סוג נוסף (Rolled).
הזמנתי גם פסטה טינקיאדה, שהיא המועדפת עליי, שם היא עולה כ 3.5$. פחות מחצי מחיר בארץ..

ויש עוד המון המון דברים : דגני בוקר, חטיפים, עוגיות ועוד ועוד ועוד.. הכל במחירים הרבה יותר שפויים.

בנוסף, למי שמקפיד על כשרות , יש המון מוצרים שיש להם סימני הכשר, כמו הכשר ou שהוא מאוד נפוץ צריך פשוט להסתכל על התמונה של המוצר ולראות אם יש עליה סימן של הכשר ואיזה רבנות נותנת את ההכשר הזה.

למי שלא מכיר את האתר, מדובר באתר פארם אמריקאי אמין ומאוד איכותי, יש בו המון מוצרים נוספים, לא בהכרח רק נטולי גלוטן- גם טיפוח, קוסמטיקה, מוצרי תינוקות, ובעיקר מוצרים טבעיים, אורגניים ללא רעלים ונטולי אכזריות.
דמי המשלוח מהאתר נמוכים יחסית, רק 4$ למשלוח, לחבילה במשקל עד ל- 1.81 ק"ג , ללא מעקב משלוח. עד סוף החודש יש מבצע של משלוח חינם בהגבלת משקל זה (1.81) בהזמנות של 40$ לפחות.


למי שמעולם לא הזמין דרך האתר, הקוד DTP976  (או דרך הלינק http://www.iherb.com?rcode=DTP976) מקנה לכם הנחה של  10$ בקניה מעל 40$ או הנחה של 5$ בקניה בסכום נמוך יותר (השימוש בקוד מצ'פר גם אותי - סוג של חבר מביא חבר).

בקיצור, למי שלא התנסה אני מאוד מאוד ממליצה.

שיהיה לכולנו סופ"ש רגוע ושקט
קניתי קמח טף כשהיה חסר
19/07/14 08:32
70צפיות
עלה לי בדיוק כמו בארץ.
בדקתי מחירים של קמחים בסיסיים ולא השתלם.


יש שם דברים שאי אפשר להשיג בארץ
שמן סומסום נטול
פתיתי שמרים נטולים
אבקת פסיליום ...
º
איפה את קונה אבקת פסיליום?
19/07/14 08:35
29צפיות
º
יש גם לא באבקה? ( זרעים ?) תודה
19/07/14 08:35
20צפיות
º
לא חיפשתי
19/07/14 08:51
16צפיות
º
באיי הרב
19/07/14 08:50
32צפיות
º
אה.. חשבתי שאת אומרת שיש כאן איפה שהוא...
19/07/14 09:51
26צפיות
º
הבנת הנקרא
19/07/14 10:07
20צפיות
iherb
19/07/14 21:23
65צפיות
גם אני ממליצה על האתר הזה. מחלקת את ההזמנה לכמה כדי לא לעבור את המשקל שהם מגבילים ודמי המשלוח מגוחכים.
הזמנתי אצלם לא מעט צ'ופרים ללא גלוטן וגם מוצרי קוסמטיקה ממש שווים ולא יקרים במיוחד.
מגיע ארוז לתפארת.
פינת המתכונים
19/07/14 06:48
38צפיות
כל אחד מוזמן לשתף במתכונים שווים.  
מוזמנים להעלות מתכונים של מאכלים חדשים, ולא חדשים, לטובת חברים חדשים. נטולי גלוטן !
כמובן שתמיד נחמד לצרף תמונה

על מנת לשמור על הסדר הטוב, ושכולם ידעו איפה לחפש מתכונים, ושמתכונים לא יכלו לאיבוד אי שם בדפים שעוברים הלאה...- אנא שרשרו כאן את המתכונים שלכם, וחסכו לטלי עבודת שירשור

כאשר מעלים מתכון שנלקח ממתכוני הפורום, אנא ציינו זאת.

והערה: כשמחפשים מתכון לא לשכוח שקיימות גם קטגוריות של חגים. עוגות גבינה למשל, נמצאות בקטגוריית עוגות וחלקן בקטגוריית שבועות. כנ"ל לגבי מאכלים חלביים אחרים.
נכון להיום-הכל עודכן אבל אם נמצא שמתכון כלשהו נשכח, אפשר לשלוח לטלי במסר או לשרשר לכאן קישור למתכון

תודה !!
פשטידות מיני: תרד פטריות וגבינות
19/07/14 06:52
91צפיות
פשטידות מיני: תרד פטריות וגבינות
מיני פשטידות: פטריות תרד וגבינות
חבילה תרד טרי
סלסלת פרטיות קצוצות ( לא קטן )
בצל
שום
20 גר חמאה
כף שמן זית
100 גר פטה מפוררת
70 גר צ'דר מגוררת
50 גר פרמז'ן מגורר
רבע כוס חלב
4-5 ביצים ( תלוי בגודל )
מלח פלפל


מחממים תנור ל 180
מטגנים בצל בקצת שמן וחמאה, מוסיפים פטריות קצוצות  ושום, מטגנים כמה דקות. מוסיפים תרד קצוץ.
מערבבים מדי פעם כמה דקות, עד שהתרד נובל קצת ומוריד מהנפח שלו.
מסירים מהאש.
מערבבים בקערה את הגבינות, חלב, תבלינים וביצים.
מוסיפים א הירקות.
מוזגים לתבניות משומנות היטב.
אופים עד שמזהיבים. מקררים ורק אז שולפים מחוץ לשקעים.
אפשר לאכול חם, או בטמפרטורת החדר, למי שסובל גם ככה  מחום יולי\אוגוסט :)


http://mekashkeshet.blogspot.co.il/2014/07/blog-po...
מאפינס שוקולד עם הפתעה מתוקה-אפרת סיאצ'י+
19/07/14 07:28
102צפיות
מאפינס שוקולד עם הפתעה מתוקה-אפרת סיאצ'י+
המרה ללא גלוטן. מתוך ווינט.

היינו אמורים להתכנס היום לארוחה משפחתית אבל מחשש בגלל המצב
בטלתי. מיותר להסתכן ללא צורך בעקר כשהבן וחברתו מגיעים דרך אזור שדרות.
אתמול בערב החליטו  בניגוד לבקשתי, לבוא בכל זאת, בשעות ה'שקטות' יחסית וזריז, רק לקפה ועוגה.
היה לי כבר מתכון על הכוונת לניסוי:

מאפינס שוקולד עם הפתעה מתוקה-אפרת סיאצ'י (ווינט)

מרכיבים:
12 מאפינס בתבנית שקעים
• 1  ביצה
• 1/3  כוס (65 גרם) סוכר
• 1/3  כוס (65 גרם) שמן
• 1  כוס (240 מ"ל) מים חמים
• 1/3  כוס (65 גרם) אבקה להכנת שוקו
• 1  כוס (140 גרם) קמח תופח (תערובת בראל+כפית א.אפיה)
• למילוי: ממרח שאוהבים - ממרח חלבה, נוטלה וכדומה

לציפוי
• 50 גרם שוקולד מריר
• 10 גרם חמאה או מחמאה
• 1 כף מים חמים

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
2. שמים בקערה את הסוכר והשמן.
מתחילים לערבב באמצעות מטרפה או כף (אין צורך במיקסר)
ומוסיפים את שאר המרכיבים (למעט הממרח) לפי הסדר שבו הם מופיעים.
מערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה –
ערבוב יתר יפגע במרקם של המאפינס.
3. יוצקים את התערובת לתבנית שקעים –
היא צריכה להגיע עד לכ-3/4 מגובה השקע. מניחים על כל מאפין
חצי כפית עד כפית מהממרח (הממרח ישקע פנימה בזמן האפייה).
4. אופים 15-12 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז המאפינס
יוצא עם פירורים לחים.
5. ממיסים את כל מרכיבי הציפוי במיקרוגל:
מחממים בכל פעם 30 שניות ומערבבים, עד שהשוקולד נמס לגמרי
ומתקבלת תערובת חלקה.
6. יוצקים את הרוטב על המאפינס החמים.
7. אם רוצים מפזרים למעלה פירורי חלבה, סוכריות צבעוניות,
שבבי קוקוס או תוספת אחרת שאוהבים.

הערות שלי:
**מיליתי חלק עם חלבה וחלק עם שליש אצבע קינדר.
**עדיין אין ביקורת טעימה אבל כל השאר היה זריז וקליל(:



קרם בורלה
19/07/14 09:54
105צפיות
קרם בורלה
מצרכים ל 8 כלים אישיים:
4 מיכלי שמנת מתוקה
8 ביצים
מקל וניל
1/2 כוס סוכר
קצת סוכר חום, דמררה

ההכנה:
מקציפים את החלמונים (הצהוב) עם הסוכר בקערה.
במקביל ממיסים את השמנת המתוקה עם תוכן של מקל וניל,מרתיחים פעם אחת קלות ומכבים מיד. מוסיפים בהדרגה ולאט מאד את קציפת החלמונים לסיר השמנת. להוסיף מעט כל פעם להשוואת טמפרטורות.
לסנן את הבלילה ולמזוג לכלים חסיני אש. לאפות בתנור על 160 מעלות, רצוי בתבנית שמכילה מים רותחים בגובה של מחצית מהכלים (אני שכחתי אז זמן האפייה היה מעט ממושך יותר), עד לקבלת צבע זהוב. לקרר.
למרוח שכבה דקה של סוכר דמררה ולצרוב עם ברנר או למי שאין לאפות בגריל 5 דקות עד לקבלת קרום קשיח וקרמלי.

בתאבון!
º
תיקון קטן- ברולה
19/07/14 10:06
34צפיות
º
19/07/14 10:12
5צפיות
ארטיק אוכמניות ויוגורט
19/07/14 11:21
106צפיות
 ארטיק אוכמניות ויוגורט
ארטיק אוכמניות ויוגורט

כוס אוכמניות טריות ( אני מניחה שניתן עם קפואות, לא ניסיתי )
כוס וחצי יוגורט יווני
2 כפות דבש גדושות
מיץ לימון

לטחון בבלנדר או מעבד מזון את האוכמניות. להוסיף דבש.
להפסיק פעולת מכשיר ולערבב יחד עם היוגורט והלימון אפשר בשלב זה לבדוק מתיקות, אם יש צורך להוסיף , מוסיפים קצת דבש או לימון.

מקפיאים.

http://mekashkeshet.blogspot.co.il/2014/07/blog-po...
º
נראה מקסים ומפתה. יאמי
19/07/14 21:25
11צפיות
בראוניס ללא גלוטן של מרתה סטיוארט
23/07/14 09:43
5צפיות
אנחנו מחפשים בראוניס כמו שהיו לקנות בארה"ב כשגרנו שם... אז אנחנו מנסים כל מיני מתכונים. התחלנו אתמול אז הנה הראשון....
יצא נחמד קצת מתוק מדיי - אבל זה אולי גם תלוי בסוג השוקולד שמשתמשים בו (אנחנו השתמשנו בזה של שופרסל), אנחנו השמטנו את האגוזים ולכן זה לא מופיע ברשימה העברית פה (אבל כן מופיע בלינק). אצלנו הcrust (הקרום העליון) יצא שונה ממה שנראה בתמונה - אבל יצא קרום.

המצרכים הומרו למשקל על ידי. מתוך עצלות וכיוון שלא מזה אני מתפרנסת - לא פירטתי את השלבים כמו שמפורט בקישור - מי שמתעניין שייכנס לקישור

85 גר' חמאה
1/3 כוס קורנפלור
1/4 כוס א. קקאו
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית מלח
340 גר' שוקולד
3/4 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
3 ביצים
הכנה:

1. מחממים תנור ל170 מעלות צלסיוס. במקביל מערבבים קקאו קינמון, מלח וקורנפלור.
2. ממיסים חמאה ושוקולד במיקרו בפולסים של 30 שניות לתערובת חלקה ( כל 30 שניות מוציאים לערבב - לוקח כמו שהיא כותבת - 2 דקות בהסה"כ)
3. מוסיפים אל תערובת השוקולד סוכר ווניל - מערבבים לתערובת חלקה.
4. מוסיפים ביצה - אחת, אחת. מערבבים בין ביצה אחת לשניה.
5. אל התערובת של השוקולד והתוספות מוסיפים את התערובת של היבשים - אני אוהבת לסנן את היבשים - ועשינו את זה בכמה פעמים (אולי 3)

מכניסים לתנור בתבנית ריבועית קטנה של 8 אינצ' ואופים עד שקיסם שננעץ יוצא עם מעט פירורים עליו.

מצננים ואז פורסים - אצלנו - השלב הזה קצת לוקה בחסר - לאף אחד לא היתה סבלנות לחכות עד שיתקרר, וזה לא נחתך לנו כל כך יפה - אולי צריך לקרר במקרר כדי שייחתך יפה - לא יודעת.
כתובות אינטרנט מצורפות:
תודה רבה. נראה מתכון מצויין(:
23/07/14 21:40
1צפיות
נראה לי שעם כמות כזאת של שוקולד אפשר להפחית לפחות 1/4 כוס סוכר אם לא יותר.
ובראוניז צריך בדרך כלל לקרר לגמרי לפני חיתוך אחרת הם מתפוררים(:
לחם קנוי או תוצרת עצמית
16/07/14 10:15
128צפיות
שלום לכולם, הייתי רוצה לדעת מניסיונכן/ם, האם יותר מומלץ לחם קנוי (נ"ג כמובן) או לאפות באופן עצמאי?
ברור לי כי זה גם עניין של טעם, אבל בכל זאת אשמח לשמוע דעות בעניין.
תודה!!!
יותר מומלץ מאיזה היבט?
16/07/14 11:44
101צפיות
יש את ההיבט הבריאותי - שאם את מכינה בבית את שולטת בקמחים ובכל התוספות שאת מכניסה ללחם.
יש את ההיבט הכלכלי - שאין לי מושג מי מנצח
יש את היבט הזמן - האם יש לך זמן להתעסק עם זה? אפילו כשמדובר באופה לחם - עדיין יש קצת התעסקות סביב זה - לחתוך ולהקפיא את הלחם כשהוא יוצא מהמכונה וכדו'

אני יכולה להגיד - שאנחנו משתמשים בלחם קנוי - גם בגלל הזמן שאת המעט שיש אנחנו מעדיפים להשקיע בדברים אחרים - אפילו סתם לשבת רגל על רגל ולנוח מהיום יום. גם בגלל שממעט הניסיונות שעשינו - לחם שהוא יחסית קל להכנה יוצא לנו פחות טעים.
אני כן מכינה חלות לארועים וחגים כשאני רוצה (לא על בסיס שבועי)
קודם כל המון תודה על התשובה המפורטת
16/07/14 11:57
70צפיות

ענית לי על רוב השיקולים
גם לי אין כל כך זמן פנוי להכין לחם (מה גם שאני גרועה, אבל ממש, באפיה ).
עניין הבריאות קצת מטריד אותי... אבל אני מתארת לעצמי שגם לחם קנוי רגיל (עם גלוטן) לא ממש בריא.....
לגבי עניין העלות, רציתי לדעת בערך הבדלים.....

תוכלי אולי לרשום לי את המתכון ללחמניות? בתקווה שהן פשוטות להכנה

תודה רבה!!!
להכנת חלות
17/07/14 00:31
57צפיות
להכנת חלות אני משתמשת בתערובות קמחים קנויות.

יש את זו של שר שטליאמיתי הזכירה - שאני מאוד אוהבת אותה כי היא ללא ביצים - וזה ממש דומה ללחם רגיל - וכדי לעשות מזה חלה מתוקה - אני מוסיפה קצת (או קצת יותר) משהו מתוק (סוכר או דבש או סילן) אני פשוט מכינה את הבצק לפי ההוראות על האריזה ויוצרת צורה של חלה.

תערובת אחרת היא התערובת הסגולה של קמח תמי (נקרא תגמיש) ובבלוג שלה (קולינריא) יש הסבר מאוד נוח להכנת חלה.

מה שכן - מאוד מומלץ לעבוד עם מיקסר גדול בהכנת הבצק - אם כי לבן זוגי זה מצליח גם בלי, אבל מצריך הרבה יותר כוח בערבוב
יש עוד היבט
16/07/14 13:49
83צפיות
ריח וטעם של לחם טרי שיצא הרגע מהתנור לעומת משהו קפוא שצריך להפשיר. כמובן שההבדל הזה תקף רק ליום שבו אפית אבל גם זה בעיני שווה ולכן אני מתאמצת לאפות.
º
המלצות למתכוני לחם?
21/07/14 14:27
6צפיות
האמת שאפיתי הרבה לאחרונה
21/07/14 15:01
11צפיות
המתכונים שמאד התחברתי אליהם ללחם הם של רות טרכטמן מהספר "טעים ללא גלוטן". יש שם מתכון ללחמניות גבינה מצויינות, לחם אגוזים שהוא קצת עוגתי ומתקתק אבל טעים וגם לחם אחיד שאותו טיפה שיניתי, במקום גרעיני דלעת שהיא ממליצה להוסיף שם, הוספתי טחינה ועוד טיפה קמח קונדיטור לאזן את הדביקות. אם את עושה את הלחם האחיד צריך לשים לב שיש שם טעות הדפסה, כתוב שתי כפות מלח וזה צריך להיות שתי כפיות. הלחם הראשון שעשיתי יצא דיי מלוח... (אפילו שזה היה נראה לי הרבה ושמתי פחות משתי כפות).

אני לא רוצה לפרסם כאן קטעים מהספר בלי אישור המחברת אבל אם תרצי אוכל לספר לך יותר במסר.

אצלי זה מעורב. אני מאוד אוהבת את הלחם
16/07/14 19:13
119צפיות
של השופרסל ואת של יניב צמח. הם שונים מאוד זה מזה אבל טעימים מאוד. ובכל מקרה, אני פורסת ומקפיאה מפני שאם לא כך, אני מחסלת בשניה(אני גרועה באיפוק כשמדובר בלחם).
משניהם, הלחם של השופרסל הרבה יותר מוצלח כאשר מפשירים אותו באופן טבעי בשקית אטומה.

לפעמים בא לי להכין ואז אני מעדיפה את תערובת הלחם של שר MIXB שממנה אני מכינה גם לחמניות או פוקאצ'ה. עם זה יש אפשרות לשחק.
להוסיף גבינות צהובות לתערובות, לפזר על הפוקצ'ה פרמזן או זיתים/עגבניות שרי חתוכות...מה שמתחשק.

מה עדיף?
הכל תלוי בחשק.
אם את מחפשת לחם לכריכים לילדה-עדיף את הלחם והלחמניות של השופרסל. לדעתי הם נשארים טריים לזמן הרב ביותר (אפילו כמה ימים ללא הקפאה). ובנוסף הם בעלי מרקם נעים וטעם מעולה (כמו שאמרת...עניין של טעם(:).
אם את מחפשת פינוק- באפיה יש יותר אפשרויות.

טלי איך את משתמשת במיקס בי?
18/07/14 07:08
45צפיות
אהבתי את המחיר... מתכוונת לנסות להכין לחמניות בקרוב
בדיוק כמו שכתוב על האריזה(:הנה התרגום שלי
18/07/14 08:09
63צפיות
לכיתוב והערות לדרך העבודה (נמצא במתכונים בקטגוריית לחם ומוצריו)

|לינק|http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article...
פוקאצה מאותו מתכון?
19/07/14 06:08
29צפיות
אני מניחה שעם יותר שמן?

הלחמניות לא יוצאות קשות?
הכל מאותו מתכון. בלי תוספת שמן. בתבנית שטוחה
19/07/14 07:15
33צפיות
ולא. לא יוצא קשה בכלל. הקליפה של הלחם מרגישה טיפה קשה בשעת האפיה. לא להתרגש. לאחר הצינון זה מתאזן.
º
תודה רבה! בתקווה היום...
19/07/14 08:28
18צפיות
º
19/07/14 09:23
3צפיות
יצא טוב!! אם כי טעם התירס מורגש מאוד
19/07/14 16:44
40צפיות
הלחמניות השתטחו לי לגמרי.. יותר כמו לחם פאאנה כזה
אבל אכלנו בתאבון רב.
אני חושבת שהתפחתי יותר מדי. אולי צריך התפחה כפולה..
מעניין שאת אומרת את זה. אני ממש לא אוהבת
19/07/14 17:23
80צפיות
מעניין שאת אומרת את זה. אני ממש לא אוהבת
את הטעם והריח של קמח תירס ובתערובת הזאת אני לא מרגישה אותם בכלל.

הנה, כך יצאו לי הלחמניות--->
קצת קשה לראות את הגובה אבל הן יפות
אמממ...עכשיו שאני חושבת על זה, אני אופה אותן
19/07/14 17:29
55צפיות
בתבניות ח"פ עגולות וגדולות או בתוך רינגים בגודל של חמניות המבורגר.
איך אפית אותן?
º
על תבנית... מסביר הכל :)
19/07/14 20:51
15צפיות
והלחם----->
19/07/14 17:25
84צפיות
והלחם----->
הוא נאפה בתבנית לחם גדולה ח"פ
יש לי צילום של הלחם לאחר ההתפחה אם תרצי
והפוקצ'ה-->
19/07/14 17:26
87צפיות
והפוקצ'ה-->
למעלה פיזרתי פתיתי פרמזן
ככה בערך נראית ה'לחמניות' שלי
19/07/14 20:54
45צפיות
לא נורא
נהנינו מאוד בארוחת צהריים
הילדים אכלו שניצל בלחמניה ואני הכנסתי פטריות. יאמי!
º
נראה שווה ביותר!
19/07/14 22:10
12צפיות
נכון ועדיין מעדיפים אצלי את הפוקצ'ה שלך(:
20/07/14 06:06
24צפיות
את זאת אני מכינה ומקפיאה כשאני יודעת שאצטרך לקחת כריכים לצורך כלשהו. אמנם דק מלחמניה אבל אפשר לפתוח בעדינות ולמרוח במה שרוצים וזה מאוד נוח לאכילה מפני שבגלל הקרום שלה היא לא לא נהיית רטובה כמו כריך למשל.
º
לא ניסיתי את המיקס הזה.. צריכה באמת לנסות פעם
20/07/14 07:09
13צפיות
המחיר נחמד
20/07/14 07:55
25צפיות
שלושים ומשהו שח לקג
זה לא שונה בהרבה מקמחי בסיס כמו חומוס..
רק דוחן ואורז שאני טוחנת לבד יוצאים זולים משמעותית
בדיוק קנינו אופה לחם אז...
17/07/14 22:33
56צפיות
הסיבה שהחלטתי כן להתאמץ ולהכין לבד זה בעיקר בגלל שבלחמים הקנויים יש הרבה עמילנים=סוכרים ומכיוון שמאז שהלחם בבית הפך לאטרקציה (לפני גילוי הצליאק הילדים דחו את הלחם הרגיל) נראה שכולם עולים במשקל בלי פרופורציות- בלחמים הקנויים יש גם ביצים מה שעושה את כל העסק לעוגה קטנה.
התחלתי לעבוד עם האופה לחם אתמול ובינתיים יצאו שני לחמים - אחד מקמח תמי שיצא מצויין אבל הוא יקר כאמור ואחד שלא כל כך הצליח אבל ינוסה מחדש - בדקתי קצת ברשת ויש שפע של מתכונים של לחמי בריאות ללא גלוטן לדוגמא מקמח טף (אתיופי) ולחמים עם מעט עמילנים. נראה לי שכאשר נמצא מתכון מנצח בהחלט אוותר על הלחמים הקנויים וננסה גם להוזיל עלויות וגם לספק תזונה טובה
º
קשה מאוד באופה לחם בלי ביצים
19/07/14 17:15
11צפיות
אני עוד מעולם לא הצלחתי להכין לבד
17/07/14 22:47
63צפיות
לחם נטול גלוטן טעים, ואני דווקא בעקרון אופה די מנוסה וגם אופה הרבה דברים ללא גלוטן. אבל לחם לא מצליח לי.
ודווקא מוצרים קנויים יש לא רעים בכלל (אצלנו גרין לייט הולך חזק, אבל כל אחד וטעמו).

אז אנחנו מעדיפים קנוי, אבל יש מי שמעדיף אחרת, בין אם משיקולי כסף ובין אם משיקולי טעם או בריאות.
אירועים לצליאקים
15/07/14 19:51
205צפיות
ברצוני לשתף באירוע שקרה לנו - גילינו לאחותי בת ה 11 צליאק בחודשים האחרונים ובדרך די קשה, כמה חודשים בבתי חולים ועניינים.
היינו בכמה אירועים לאחרונה עם אחותי הצליאקית.
אתמול היינו בחתונה ולפני האירוע התקשרנו לבעל המקום לוודא שהוא מודע למגבלות המחלה וכי הוא יכול להכין מנה ללא גלוטן ( כבר עשינו זאת באירוע קודם והשף הכין דג טרי ותפו"א במחבת נפרדת). האחראי של האולם הזה אמר שהוא מכיר את הנושא, שיש לו מנה ללא גלוטן ורק קינוח אין, ככה שנביא איתנו.
הגענו לאולם, דיברנו עם האחראי והבנו שיש בעיה כי האחראי לא מוכן לקחת אחריות על האוכל ופשוט הכין חזה עוף מאודה/ מבושל ללא כל תבלין ובקיצור מנה של בי"ח.
אם היינו יודעים מראש, היינו מכינים לה מנה מראש עם דג ודברים טובים שהיא אוהבת.

מה עושים במקרה כזה? איך הולכים לאירועים כשיש מודעות כ"כ מועטה לנושא? כל אירוע צריך להביא מנה חמה מהבית?
אם יש למישהו רעיונות / פתרונות / עזרה כלשהי אשמח לקבל תגובה ...
פשוט באותו אירוע אבדנו עצות, רבנו עם האחראי עד שהיה מוכן להכין דג ובדקנו שזה בסדר - ילדה קטנה לא יכולה לשבת להסתכל על כולם אוכלים ושלא יהיה לה שום אוכל..

תודה.
ברוכה הבאה לפורום
15/07/14 20:17
107צפיות
כיף לדעת שיש אחות כמוך, שמגלה אכפתיות וכזאת דאגה לאחותה הצליאקית.
צר לי לשמוע שעברתם תקופה לא קלה עד האבחון וגם עכשיו אני מבינה שאתם מתמודדים עם סיטואציות לא פשוטות ומתסכלות.
אני אמא לילדה צליאקית בת 10, שמאובחנת 7 שנים.
מניסיון, למרות שלאנשים יש רצון וכוונות טובות ומודיעים שהם יכינו מנה ללא גלוטן, קרה לא פעם שנתקלנו בסיטואציה דומה לשלכם,
שמכל הרצון הטוב, לא נשאר הרבה (ובמקרה הזה לא נשאר אוכל). גם כשאני מקבלת הבטחה שיהיה אוכל ללא גלוטן, אני דואגת לקחת
איתי אוכל. אני מעדיפה להתבדות ולחזור עם האוכל הביתה מאשר להגיע ולגלות שלבת שלי אין אוכל. לא נוח, לא נעים אבל זה הפתרון,
שהכי מתאים לנו.
אני גם ממליצה תמיד לדבר ישירות עם השף, שמכין את האוכל. הוא יודע בדיוק למה הוא מסוגל ויודיע לכם מראש. כשיש אנשים,שמפחדים
לקחת אחריות על הכנת אוכל נ"ג, אני מרגיעה אותם ומסבירה להם שצליאק אינה אלרגיה, אלא רגישות ובניגוד לאלרגיות כמו לחלב, בוטנים וכד',
אין סכנת חיים. בד"כ זה מרגיע ויוצר סיטואציה של הקשה ורצון לשיתוף פעולה.
מאחלת לכם שיהיו לכם ארועים יותר מוצלחים ומשביעים.  
תגובה
15/07/14 20:27
91צפיות
היי,
שמחתי לקרוא את התגובה ולראות שגם לאחרים איכפת... עד כה, זה באמת מרגיש כאילו אנחנו לבד במערכה. אף אחד לא מבין מה זה, איך מתעסקים עם זה וכיצד לנהוג.
כנראה שבאמת הדבר הנכון הוא לקחת אוכל מוכן מראש. באמת עשינו זאת באירוע שהיינו שבוע קודם לכן, כי ידענו שיש סיכוי שהילדה לא תאהב את מה שתקבל.
היינו נורא שמחים להפגיש אותה עם ילדים בגילה, הכי קשה זה המחשבות שלה שהיא שונה וקשה לנו לקבל את התסכול שלה.
אנחנו רוצים שהיא תכיר ותבין שיש עוד כאלה, ותבין שזה פחות קשה ממה שזה נראה.
כשאנחנו בסביבת הבית / מביאים ציוד נדרש הכל בסדר ובדר"כ אין בעיות... היא לא מתלוננת וגם אנחנו מכינים את הדברים הכי מיוחדים כדי שלא תרגיש שונה. הבעיה באמת מתחילה כשיוצאים החוצה. ילדים רגילים כ"כ פשוט "לחטוף" את המאכל או החטיף שהם רואים שזה קשה לקחת ממנה את ההרגל הזה..

אשמח אם נוכל באמת להפגיש בין הבנות...
בכל מקרה, תודה רבה על העצות והעזרה ...מאחלת גם לכם המון הצלחה :)
אתם ממש לא לבד במערכה
15/07/14 22:54
73צפיות
גם אם אתם מרגישים ככה.
מה שאת מתארת מאוד מוכר ורובנו חוינו את זה. התחושות של אחותך והתסכול מאוד טבעיים.
אתם נשמעים משפחה נהדרת ותומכת ותמשיכו ככה כי זו בדיוק התמיכה והעזרה שאחותך צריכה.
כמו כל דבר גם בצליאק, הזמן עושה את שלו וברוב המקריםנכנסים לשיגרה ומתרגלים "לא לחטוף".
אם תצייני מאיפה אתם בארץ, אולי תמצאו פה צליאקים שגרים בסביבה שלכם ותוכלו להיפגש..
אנחנו בחולון
16/07/14 23:15
56צפיות
היי,

אנחנו מחולון בעיקרון. כל המשפחה נרתמת ל"משימה" לשמור ולדאוג לילדה.
לאט לאט מתרגלים לרעיון, רק ההתחלה הייתה ממש קשה ...
מאיפה אתם?

ושוב המון המון תודה :)
אנחנו מאזור השרון
19/07/14 12:25
14צפיות
גרים ביישוב עין שריד (ליד קדימה צורן)
ברוכה הבאה אחות של צליאקית
15/07/14 22:48
80צפיות
הבעיה שהצגת כאן מוכרת לכל אחד מאתנו וממש לא נעימה

בגדול, הייתי יוצרת קשר עם השף לפני האירוע לבדוק האם יש אפשרות להכין לה משהו (ובודקת מה יוכן לה) אבל לוקחת תמיד גיבוי גיבוי.
אני יודעת שזה לא נוח, מסורבל, מרגיז ויותר מזה אבל כמו שכתבת, הילדה לא יכולה לשבת ולהסתכל על כולם אוכלים ולא לאכול בעצמה.

כשמדובר בי אני פשוט מתעלמת מכל העניין כי נמאס לי לבדוק, לחקור ונראה לי מגוחך כל הסיפור הזה (בעקר שיש לי עוד מגבלות תזונה).
אם אני בכלל הולכת לאירוע, אני מביאה איתי משהו לאכול ולא טורחת להתקשר לפני האירוע.
אבל שוב, אני מבוגרת. כשמדובר בילד זה סיפור אחר לגמרי


מחזקת את מה שכתבו כאן
17/07/14 17:25
54צפיות
בעיה מוכרת ומאד מעצבנת לצערי. בחצי שנה שעברה מאז האבחון של בני היינו בכמה אירועים: באחד האירועים הכינו לבן שלי (בן 6) סלמון והוא לא נגע בזה (לא מכירה הרבה ילדים בני 6 שיאכלו סלמון למרות שאני מאד אוהבת ), באירוע השני הבאנו אוכל מהבית וכששאלנו את המלצרית אם יש פיתרון היא עשתה כזה פרצוף שפשוט הוצאנו את הקופסאות למרות שכמה שבועות אחר כך שאלה אותנו בעלת האירוע אם הוא נהנה מהמנה נטולת הגלוטן שהיא ביקשה להכין לו (ביקשה ואמרה למי?). באירוע השלישי של המשפחה קרובה (ממש ממש קרובה) הבאתי רק וופלים בלי גלוטן כי בעל האירוע הבטיח לי שהוא נפגש גם עם השף וגם עם מנהלת האירוע והבטיחו לו שתהיה מנה נטולת גלוטן מיוחדת לילדים. דאגתי להאכיל את הצליאקי לפני שיצאנו מהבית (חתונה, בערב). במתאבנים הוא לא יכל היה לגעת אבל הוא עוד היה שבע מהבית. אחר כך הוא התחיל להיות רעב ולשאול אותי על האוכל. הבטחתי לו שאחרי החופה נשב ונאכל (וגם וידאתי עם מנהלת האירוע שאכן הוזמנה לו מנה נטולת גלוטן). החופה נגמרה (יפה ומאושרת) ואז התיישבנו קרוב לעשר בלילה. הבופה נפתח ואני שואלת את המלצרית מה קורה עם המנת ילדים נטולת גלוטן שהבטיחו לנו. התשובה שקיבלתי היתה (והשעה היתה עשר בלילה): "אני אלך לומר להם במטבח שיתחילו להכין אותה. בקיצור אחרי שהוא צפה בכולם אוכלים במשך כמעט 4 שעות בלי יכולת לטעום דבר הוא נאלץ (בגיל 6 להזכיר) לשבת ולהסתכל על כולם אוכלים סביבו (כולל אחיו שקיבל שניצל וצ'יפס במנת ילדים ואכל בתיאבון רב לידו) במשך עשרים דקות נוספות. אני הייתי על סף דמעות. בעשר ועשרים הוא קיבל את המנה שלו (עוף וצ'יפס). אכל קצת צ'יפס והלך להישכב על אחת הספות בצד ונרדם.  אני לא טעמתי כלום באותה חתונה. לא רציתי לאכול כל עוד הוא לא אוכל ואחר כך פשוט הלך לי התיאבון.

המסקנה שלי מהחצי שנה האחרונה - תמיד, אבל תמיד, להביא אוכל מהבית. כדאי להתקשר לאולם ולדבר עם השף והכל, כדי שתהיה לאחותך חוויה שהיא "כמו כולם" אם אפשר. אבל אם לא, שיהיה גיבוי מהבית.
מבינה שזו הדרך היחידה
19/07/14 19:04
24צפיות
קודם כל תודה על השיתוף והעצות :)
גם אנחנו היינו לפני כחודש באירוע שבו הובטחה מנה ובאמת השף יצא אל אחותי ושאל מה תרצה לאכול והיה מעולה.
באירוע הספציפי של השבוע דיברנו איתם מראש והובטח לנו, ובסופו של דבר לא היה לה מה לאכול.
זהו לקח שנלמד לא להסתמך על כך יותר ולהביא מהבית.
מפתיע שילד בן 6 הצליח להחזיק מעמד ולהיות "גיבור" מה שנקרא, כי לילדים זה החלק הכי קשה לדעתי.

תודה רבה ושבוע טוב ושקט :)
º
הוא היה יותר גיבור מאמא שלו
19/07/14 19:51
10צפיות
אני מסכיהמ עם אחרים שכתבו כאן
17/07/14 20:19
49צפיות
לצערי אני למודת אכזבות. בכל ארוע שאני מגיעה אליו עם הצליאקית (והאמת? משתדלת לקחת כמה שפחות בגלל התיסכולים) אני מביאה לה אוכל כגיבוי. לא מעט פעמים הבטיחו לי הבטחות שלא קוימו או שהתברר שהיתה אי הבנה והאוכל שלכאורה היה אמור להיות נטול גלוטן הוא גלוטני. זהו אורח החיים שלנו, לקחת אוכל לכל ארוע. אני מעדיפה להיות מופתעת לטובה מאשר להפך.
ככה
17/07/14 21:57
40צפיות
לי אין כוח לבוא לכל ארוע משפחתי או ארוע ולהתחיל להתעסק עם זה.(אני גם אלרגית לחלב)
אני פשוט באה ורק שותה משהו קל
שאלות
17/07/14 19:29
61צפיות
היי
אני לא חולת צליאק אבל אין לי בלוטת תריס (אני לוקחת תרופות שיעזרו לי לאזן את חילוף החומרים בגוף). קראתי באינטרנט שגלוטן הוא אחד מהחומרים שצריך להמנע בתזונה היום יומית שלי (מעיב / מקשה על העיכול). אני לא יודעת כלום על מוצרים ללא גלוטן (האם קינואה כוסמת ואורז זה ללא גלוטן????). האם תוכלו לעזור לי פה ולתת לי רשימה של מוצרים עם ובלי גלוטן?
אני כמובן מתכוונת חודש הבא ללכת לדיאטנית ולקבל במסודר תפריט שמתאים לי אבל בנתיים ללא עזרה אני אלך על מידע שקיבלתי מהאינטרנט
תודה
ברוכה הבאהלדעתי, לפני שאת מתחילה
17/07/14 21:53
37צפיות
תזונה נטולת גלוטן כדאי שתבדקי אצל רופא מומחה את הנושא של התועלת שבה לבעיה שלך. אולי אנדקרינולוג יוכל לעזור בנושא. איו טעם להכנס לעניין אם זה לא ממש יועיל לך. זאת תזונה לא קלה ויקרה.

בתשובה שלי לשאלתך אתייחס לנוכחות גלוטן אבל היא אינה מתאימה לחולי צליאק (צליאקים מקפידים מעבר לשאלה הפשוטה האם מוצר מכיל גלוטן). קשה לתת רשימה מפורטת לכן אתרכז בדברים הבסיסיים.
**קינואה, כוסמת ואורז אינם מכילים גלוטן. כנ"ל גם קטניות שונות.
**יש הרבה קמחים שאפשר להשתמש בהם כמו קמח תירס, קמח חומוס, קמח אורז, קמח שקדים ועוד רבים.
**יש בייגלה ולחמית נ"ג של אסם.
**יש עוגות ועוגיות נ"ג של חברות ייעודיות לצליאק (גריןלייט, בראל וכו').
**במחלקת הקפואים יש סוגי לחמים/בורקס/ג'חנון/מלאווח נטולי גלוטן. אותם אפשר למצוא בד"כ בבתי הטבע ואת חלקם בסופרים השונים.
**יש דגני בוקר ללא גלוטן (קורנפלייקס, כריות וכו')

מקווה שזה יתן לך תמונה להתחלה.




פראג
15/07/14 08:28
64צפיות
יש איפורמציה על פראג בלי גלוטן?
פראג ללא גלוטן
15/07/14 08:59
97צפיות
בוקר טוב צייצם וברוכים הבאים לפורום

הנה קישור לקובץ אודות מסעדות בפראג שפורום כאן לאחרונה.
בנוסף, אני מציעה לך להקליד פראג בתיבת החיפוש מצד שמאל למעלה שמעלה קישורים להודעות קודמות בנושא.  

נסיעה טובה,

אמא של הבנים
אני ממליצה על הסופר Billa/
17/07/14 20:17
42צפיות
כבר בשדה התעופה בדרך ליציאה יש חנות שלהם ואפשר למצוא שם מוצרים ללא גלוטן. אנחנו עשינו שימוש בסופר שבכיכר הרפובליק, ליד הקניון. [בקניון יש את הסופר ארתור - שם לא מצאנו כלום] הסופר הספציפי הזה מדהים הוא גדול ויש לו מצד שמאל שליד הקופות (לפחות בספטמבר זה היה שם) כמה מדפים רק עם דברים של צליאיקם. יש לחם ולחמניות של שר, חטיפים שונים. העמסנו על המזוודה כי חלק מהדברים פשוט אין בארץ, והמחירים היו טובים.

זה רשת של מזרח אירופהאז אולי יש ברחבי העיר עוד סופרים כאלה, אנחנו לא בקנו כי הסופר היה ממש מחוץ למלון שלנו
|תו| פורומים חדשים בתפוז |תו|
17/07/14 11:27
13צפיות
|קדימה| אנו שמחים לבשר על חידוש פתיחתו של פורום אוונסנס ואיימי לי|!|  בימים אלה איימי לי עובדת על מוזיקה חדשה.
בואו להתעדכן בכל מה שחדש אצל הלהקה הגוטית - רוקטיסטית>>

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumpage.aspx?f...


|קדימה| לפני יומיים היא צייצה בטוויטר ציוץ שהצליח לעצבן רבים, אבל עדיין אנחנו אוהבים לשמוע את המוזיקה שלה בבית, בנסיעות באוטו ובמסיבות
היכנסו עכשיו לפורום ריאהנה |!|

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumpage.aspx?f...


|קדימה| מכוכבת ילדים לילדה פרועה, אי אפשר להתעלם מהנוכחות שלה בשנה האחרונה בכל ערוץ אפשרי. ולכן פתחנו לכם את פורום מיילי סיירוס
בפורום תמצאו את כל החדשות והעדכונים החמים על מיילי ומי יודע אולי נצליח להביא אותה להופעה בארץ.

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumpage.aspx?f...

|קדימה| אנחנו מזמינים אתכם להיכנס כבר עכשיו לפורום של הראפרית המובילה ניקי מינאז'. ניקי עובדת בימים אלה על אלבום חדש ומשתפת פעולה כמעט עם כל אמן אפשרי!
בואו להתעדכן בכל הלהיטים שלה עכשיו בפורום>>

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumpage.aspx?f...
  

|קדימה| היא התחילה את דרכה בסרט "קאמפ רוק" והיום היא אחת הכוכבות הגדולות בארה"ב. עם אלבום חדש והשתתפות בסדרה המצליחה "גלי" האם היא בדרך אלינו?
בואו לדבר על זה בפורום של זמרת הפופ והשחקנית דמי לובאטו.

היכנסו לפורום כבר עכשיו >>
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumpage.aspx?f...
בראל אוסטאופטיה

סובל מכאבים?

אתה לא צריך לסבול יותר ! לבראל אוסטאופטיה לחיים ללא לחצים >>

איי פארם - בית מרקחת עד הבית

בית מרקחת עד הבית!

אתכם לא יתפסו לא מוכנים! היכנסו עכשיו לפרטים נוספים >>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה