לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
שלום וברוכים הבאים לפורום צליאק בתפוז!

הפורום פתוח לכל מי שאבחנו אצלו צליאק, למי שרוצה ללמוד על המחלה, למי שרוצה ללמוד על ההתמודדות, ובעצם לכל אחד שיכול למצוא פה עניין.

כולם מוזמנים להעשיר את הפורום בידע שלהם - על מתכונים, על מוצרים, על דרכי אבחון, על דרכי התמודדות בגילאים שונים, על התמודדות עם המשפחה והסביבה - לכל הנושאים האלה הפורום ישמש כבית חם ונטול גלוטן.

השתתפות נעימה!

הודעות מנהלתיות לגולשים חדשים וותיקים - ממש ממש כאן!
המשך...
הודעה חדשה

שאלה על בדיקות דם לאיבחון צליאק.
28/09/14 16:53
58צפיות
אני שואלת בשם חברתי,יש לה ילד,בן שנתיים שזמן רב סובל משלשולים,היא עשתה בדיקת דם והבדיקה לא הראת שיש צליאק,הילד סובל מכאבי בטן כבר זמן רב,האם בדיקת דם זאת תוצאה מוחלטת או כדאי לה להמשיך לברר בכיוון צליאק?
סרולוגיה היא לא סופית
28/09/14 18:36
44צפיות
אבל הייתי קודם שוללת רגישות לחלב
ובכל מקרה רצוי לפנות לרופא גסטרו
פזית, לדעתי כדאי לבדוק רוחבית
29/09/14 15:42
23צפיות
לפני שפונים לכיוון ביופסיה.
ככל הידוע לי גיל שנתיים הוא גיל גבולי לאמינות בדיקות הדם לצליאק.
יש כאלה שבדיקות הדם שלהם תהיינה חיוביות אפילו לפני הגיל הזה ויש כאלה שעדיין לא.
אני מניחה שבדקתם לא מעט דברים כבר אבל בכל זאת:
כדאי לבדוק את התפריט שלו בבית ובגן או אצל מטפלת והאם נעשה שינוי בחודשים האחרונים.
אולי יש לו אלרגיה למשהו.
אולי רגישות לפול (שאצלי גרמה לתופעות דומות ועם כל הכבוד לצליאק...איומות מהתופעות שלו). יש בדיקת דם מיוחדת לזה ורגישות לפול כוללת הימנעות מסולפה כך שכדאי מאוד לאבחן אם אכן מדובר בזה.
רגישות לחלב אם הוא כבר שותה חלב רגיל.
לקחת אותו לרופא גסטרו שמומחה לילדים כל כך צעירים וכמובן להעלות אצלו את נושא הצליאק שקיים כבר במשפחה.
 
בהצלחה יקירתי ואני מקווה שהילד ירגיש טוב בהקדם
 
 
רשימת חג: ללא גלוטן - לראש השנה
28/09/14 18:08
114צפיות
לזכור כל מה שצריך לקנות לחג, זאת משימה לא קלה גם ככה,
כשאתם צריכים לארגן הכל בלי גלוטן, זה קשה פי אלף
 
אז לטובת אלו שיצטרפו אלינו בעתיד, וגם כדי שיהיה לנו קל לזכור
בשנה הבאה מה צריך, הכנתי את הרשימה הבאה
 
וזה המקום שכל אחד יוסיף לכאן רעיונות, ואולי אפילו תמונות ומתכונים
לדברים שאפשר להכין לראש השנה ובכלל לחגים
 
ולסיום, רצוי שתכתבו מה הכנתם, וגם מה הביאו ואכלו גם אלו שאין להם הגבלות
כדי שנדע איך להביא בשנה הבאה פחות או יותר את אותו דבר
 
וטיפ חשוב: תמיד, אבל תמיד מכינים אוכל לחג יותר מכפי הצורך,
ואז חצי נזרק, לכן כדאי לא להיסחף, ואולי להכין ולהביא הרבה מנות,
אבל שכל מנה תהיה קטנה

 רשימת חג: ללא גלוטן - לראש השנה
סימנים - מיוחד לראש השנה
תפוח בדבש, רימון תמר, סלק, כרישה, גזר, ראש של דג,
יין, חלה [ בדבש ]
סלטים:
סלט ירקות, סלט אבוקדו, סלט וולדורף, סלט כרוב גזר ומיונז, סלט טחינה, סלט חומוס
מנות דג:
גפילטע פיש, סלמון
מרק
אורז ופטריות \ פלפל ממולא \ כרוב מומלא, תפוחי אדמה \ בטטות - אפויים בתנור
גזר מתוק, חריין [ סלק+חזרת ]
בשר בקר \ עוף ממולא \ רצועות בשר הודו בשמן, כורכום, קינמון ובצל, [ בישול ואז אפיה ]
 
קינוח: עוגת דבש, עוגיות, פיצוחים, מילון, אבטיח, גלידות וארטיקים  
 
שתיה: קולה, מיץ תפוזים, לימונדה,
וברוח החג: מיץ תפוחים, מיץ גזר, ומיץ רימונים
 
הכי חשוב: כלים חד פעמיים, מגשיות

טיפ: להכין מגש סימנים ראשית - ומגש מחולק סימנים אישי לכל אחד מבני הבית
 
מה כולם אכלו ושתו עם גלוטן:
בורקסים, קציצות בשר, שניצלים,
בירה שחורה ולבנה, משקאות אנרגיה ואלכוהול
 
ראש השנה שלנו נראה לגמרי אחרת...
28/09/14 19:03
80צפיות
וכל ארוחת חג , אני משתדלת לחדש עם מתכונים חדשים, ככה שלא ממש תעזור לי רשימה משנה קודמת.
 
בכל מקרה, אני רק רוצה להתיחס למשהו קטן שהציק לי-לכילים החד פעמיים...
אז נכון שזה לא פורום אקולוגיה, אבל פשוט חבל. מה גם שזה ממש לא חגיגי לחגוג עם חד פעמי
|*|נפתח פורום הפרעת אישיות גבולית
28/09/14 11:19
11צפיות
|סיוע|הפרעת אישיות גבולית נחשבת לאחת ההפרעות הנפשיות הנפוצות בארץ ובעולם. לכן פתחנו פורום לכל מי שמתמודד עם ההפרעה הזו.
הפורום הוא המקום בו תוכלו לשתף, לתמוך, להכיר אנשים שמתמודדים עם קשיים דומים ולראות שאתם לא לבד בזה.

מוזמנים כבר עכשיו לפורום הפרעת אישיות גבולית
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...
º
מתכונים לראש השנה
25/09/14 11:07
32צפיות
פינת המתכונים
20/09/14 09:06
76צפיות
כל אחד מוזמן לשתף במתכונים שווים.    
מוזמנים להעלות מתכונים של מאכלים חדשים, ולא חדשים, לטובת חברים חדשים. נטולי גלוטן !
כמובן שתמיד נחמד לצרף תמונה

על מנת לשמור על הסדר הטוב, ושכולם ידעו איפה לחפש מתכונים, ושמתכונים לא יכלו לאיבוד אי שם בדפים שעוברים הלאה...- אנא שרשרו כאן את המתכונים שלכם, וחסכו לטלי עבודת שירשור

כאשר מעלים מתכון שנלקח ממתכוני הפורום, אנא ציינו זאת.

והערה: כשמחפשים מתכון לא לשכוח שקיימות גם קטגוריות של חגים. עוגות גבינה למשל, נמצאות בקטגוריית עוגות וחלקן בקטגוריית שבועות. כנ"ל לגבי מאכלים חלביים אחרים.
נכון להיום-הכל עודכן אבל אם נמצא שמתכון כלשהו נשכח, אפשר לשלוח לטלי במסר או לשרשר לכאן קישור למתכון 

תודה !
עוגת שוקולד יומולדת ללא גלוטן - מחפשת מתכון קל ומנצח!
15/09/14 12:28
114צפיות
וגם שאלה על בצק סוכר - האם יש איתו בעיה מבחינת הגלוטן?
יש פה שפע מתכונים במאמרים, רובם הובאו ע"י
15/09/14 14:50
116צפיות
חברי הפורום, ככה שכל אחד ממליץ.
אני ממליצה על מתכון של עוגת בן עמי. קלה להכנה וטעימה !!! יש פה, וגם סתם בגוגל...
 
לגבי בצק סוכר, אין בעיה עם הבצקים של - המרלשג, סאטין אייס, עלמה
עוגת שוקולד שאנחנו מאוד אוהבים - ענן שוקולד של נייגלה
16/09/14 08:30
200צפיות
העוגה הזו נשמעת מצויינת השאלה היא אם
16/09/14 09:26
122צפיות
אפשרי לשים עליה כל מיני ציפויים כדוגמאת בצק סוכר וקישוטים וקצ]ות או שהיא שוקעת בגלל האווריריות שלה.
שלא יהיו פדיחות....
º
היא לא ממש אורירית ונופלת אז לדעתי אפשר
17/09/14 14:26
51צפיות
שאלה לאופות (ולאופים...) בענייני ציפוי עוגה בבצק סוכר
15/09/14 22:00
73צפיות
שלום לכם,
נניח והייתי רוצה לצפות מאפינס נ"ג שוקולדיים בבצק סוכר, על איזה תערובת מוכנה / מתכון של עוגת שוקולד הייתם ממליצים למאפינס?
האם מתכון "עוגת השוקולית" המפורסמת יהיה טוב לצורך העניין?
(אני רק אחראית לאספקת המאפינס, מישהי אחרת אחראית על הציפוי בבצק הסוכר)
אגב, התערובת הרלבנטית של גלעם אזלה מכל החנויות באיזורי...
 
תודה לעונים
אני תמיד ציפיתי עם בצק סוכר את המתכון של בן עמי.
15/09/14 22:15
87צפיות
החזיק יפה את הסצק. עם מאפינס לא צריכה להיות בעיה. מלבד העובדה שקשה מאד לצפות מאפינס שיצאו מושלמים , עדיף לטעמי לאפות במנג׳ט יפה , ויש היום יופי של מייכלים צבעוניים מקרטון ,ואז רק לחתוך עיגול של בצק סוכר ולהניח על הטופ של המאפין, ולקשט .
º
נשמע מצויין! המון תודה.
16/09/14 14:24
14צפיות
טארט פודינג ושוקולד קפוא
הודעה זו מכילה תמונות
20/09/14 21:47
217צפיות
הכנתי היום את הטארט המצוין הזה, עם ביסקווטים נטולים, באמת עשר דקות עבודה ויצא מעולה
לי יצאה מלית בכמות הרבה יותר מידי גדולה בשביל הטארט, אז הקפאתי אותה בתור גלידה 
זה המתכון, 
 
לבסיס:
200 גרם ביסקוויטים טחונים דק
100 גרם חמאה מומסת
למלית:
2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
1 כוס (240 מ"ל) חלב
1 חבילה (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל
2 כפיות אבקת קפה נמס
4 כפות (80 גרם) דבש
50 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס
לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר
1/3 כוס+1 כף (100 מ"ל) שמנת מתוקה
לעיטור:
שבבי שקדים/אגוזים/תלתלי שוקולד/פירורי ביסקוויטים/קוקוס קלוי או כל עיטור אחר
אופן ההכנה:
1. הבסיס: מערבבים בקערה את פירורי הביסקוויטים והחמאה המומסת לתערובת לחה. מהדקים בשכבה אחידה לבסיס ולדפנות תבנית טארט מתפרקת בקוטר 26 ס"מ ובעומק 4 ס"מ ומעבירים למקפיא בזמן שמכינים את המלית.
 
2. המלית: מקציפים יחד במיקסר את כל חומרי המלית למעט השוקולד הקצוץ, תחילה במהירות אטית, עד לאיחוד החומרים, ואחר כך במהירות גבוהה, עד לקבלת קצפת רכה ויציבה. מערבבים לתוך המלית בתנועות קיפול את השוקולד הקצוץ, רק עד לפיזור אחיד. מורחים את המלית על הבסיס ומיישרים בעזרת מרית מדורגת. מעבירים למקפיא ל-4 שעות לפחות.
 
3. הציפוי: מניחים את השוקולד והשמנת המתוקה בקערית ומחממים קלות במיקרוגל. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה. יוצקים את התערובת על המלית הקפואה ומטים את התבנית כך שתכסה אותה בצורה אחידה. מעטרים את שולי הטארט באחת מהאופציות.
 
4. שומרים את הטארט במקפיא, ומוציאים לטמפרטורת החדר כ-15 דקות לפני ההגשה.
 
º
וואוו...נראה מעולה וממש קל להכנה(:
20/09/14 22:40
20צפיות
º
נראה שווה ביותר!
26/09/14 16:03
8צפיות
ארטיק לראש השנה
הודעה זו מכילה תמונות
24/09/14 18:02
99צפיות
משהו טעים טעים, מקסים , קלי קלות של הכנה, וקצת ירענן בין כל הארוחות בחג הזה
ארטיק תפוח רימון ודבש


לערבב יחד מיץ תפוחים טבעי, מיץ רימונים, וטיפת דבש, לטעום ( כן, זה מתוק, ואני מזכירה שאחרי הקפאה זה תמיד קצת פחות מתוק ) 
להקפיא.
עוגת דבש על פי מתכון של..(לא יודעת לצערי)
הודעה זו מכילה תמונות
25/09/14 11:05
109צפיות
מאוד פשוט להכנה.
הערות:
*לא השתמשתי במיקסר אלא במטרפה ידנית.
*אפיתי בשתי תבניות מקושטות/קוגלהוף. אחת גדולה ואחת קטנה.
*החלפתי את הקמח בקמח תמי (למרות הכמות הגדולה יחסית מפני שמדובר בערב חג... בכל זאת צריך להשקיע)
*ויתרתי על אגוז מוסקט+ג'ינג'ר פשוט כי אין לי בבית.
*עשיתי טעות, הכנסתי ציפורן טחון טרי.
הריח והטעם שלו היו כל כך דומיננטים כך שלא יכולתי אפילו לקחת ביס
העוגה יצאה מאוד יפה וגבוהה אבל על הטעם אני לא יכולה להעיד לצערי.
 
 
º
ותמונה של התוצאה:
הודעה זו מכילה תמונות
25/09/14 11:06
118צפיות
עוד לא ניסיתי אבל נראה מעולה- מאפינס תפוח בדבש
24/09/14 18:06
70צפיות
   
רבע כוס שמן (או רסק תפוחים או בננה אחת מעוכה)
   חצי כוס דבש
   4 ביצים
   2 כפיות אבקת אפייה
   1 כפית קינמון
   רבע כפית מלח
   חצי כוס קמח כוסמת (לא כוסמין)
   2 תפוחים בינוניים
 
   תחליפים לקמח כוסמת:
   כמות זהה של קמח אורז מלא / קמח סויה + כפית תמצית וניל
   
ודדים קודם כל את השמן בכוס המדידה. זה משמן אותה ואז הדבש לא נדבק! הידד.
 
במקום השמן, כאמור – אפשר להשתמש בבננה אחת בינונית, סופר בשלה, מעוכה למחית חלקה, או ברסק תפוחים קנוי. לי אין מזל עם בננות (הן אף פעם לא מבשילות לי!) ולכן שמן זו הבחירה הנוחה לי.אחרי שמודדים את השמן מוזגים לכוס המדידה את הדבש.מוסיפים את הביצים.טורפים טוב טוב עם מטרפה או מזלג או כף עץ.מוסיפים את הקינמון, אבקת האפייה (כן, זו לא טעות – 2 כפיות. זו כמות גדולה יחסית), והמלח (לא לוותר!).טורפים טוב טוב. בשלב זה מוסיפים את הקמח לבחירתכם (כוסמת – לא כוסמין / אורז מלא / סויה /.הבלילה יחסית נוזלית, אגב, וזה בסדר גמור. מערבבים עד שנוצרת בלילה אחידה.חותכים שני תפוחים לקוביות ומוסיפים. ניתן להוסיף גם אגוזים.מוסיפים את קוביות התפוחים ואת האגוזים ובוחשים היטב. בניגוד לעוגות אחרות, כאן לא צריך לערבב את הפרי עם קמח כדי שלא יישקע – כי בגלל הדחיסות של הבלילה – התפוחים צפים בה ולא שוקעים לתחתית!חלקים את הבלילה בין שקעים של תבנית מאפינס משומנת היטב (אפשר גם להשתמש במנז'טים ואז לא צריך לשמן).אופים את המאפינס בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-13 עד 17 דק', או עד שהמאפינס תפוחים, שחומים, ויציבים למגע.
אלתורים מתוקים עם בצק שמרים
הודעה זו מכילה תמונות
26/09/14 10:14
109צפיות
הכנתי בצק שמרים עם קמח קונדיטור:
4 כוסות קמח (הפעם ערבתתי 2 כוסות קמח קונדיטור, כוס קמח תפו"א וכוס קמח אורז)
חצי שקית שמרים
100 גרם מרגרינה מומסת (או חצי כוס שמן)
בערך חצי כוס סוכר
3 ביצים
כוס וחצי (אפשר להסתפק בכוס) מים פושרים, או חלב, או מיץ תפוזים
 
פרסתי 2 תפוחים קטנים לפרוסות דקות ובישלתי בסירופ (2 כפות סוכר, כף דבש, 6 כפות מים) עד שהתרככו קצת, וקיררתי.
 
רידדתי רצועות בצק למלבנים ארוכים, פיזרתי קצת אגוזים קצוצים וסידרתי את התפוחים בשורה לאורך הבצק. לאחר מכן גלגלתי לצורת שושנה, והנחתי בתבנית שקעים (במקרה שלי תבניות מאפינס מסיליקון).
מארבעה תפוחים קטנים יצאו לי רק 4 עוגיות, אבל הן יצאו גדולות. בפעם הבאה אכין רצועות בצק קצרות יותר.
עוד שתי שושנים קיבלו מילוי שוקולד (כי נגמרו התפוחים).
את הסירופ שנשאר בסיר צמצמתי, ואחרי האפייה שפכתי אותו קצת על העוגיות, כדי שיספגו ויתרככו. יצא מעולה.
 
שאר הבצק נכנס לתבנית פאי, שרידדתי אותו עם הידיים ויצרתי מעיין שקע באמצע. אפיתי עד שהתקשה, הוצאתי מהתנור, חתכתי קצת את השקע שבאמצע, כדי שיהיה מוכן לספוג את מה שיבוא עליו, ופיזרתי פירות מרוככים (תפוח, אגס, ענבים ושני גזרים קטנים, שטיגנתי במחבת גדולה עם קצת סוכר חום וכף סילאן). מרחתי קצת את השוליים את הבצק בחמאה כדי שישחימו, והחזרתי לתנור לעוד 10 דקות בערך.
 
גוש בצק קטן נוסף שנשאר בלי מענה, קיבל צורה אלתורית בידיים ונכנס לעוד תבנית מאפינס (אחרי האפייה "ניגבתי" איתו גביע יוגורט פירות.. מאוד נהניתי )
נראה טוב גיל. כל הנסיונות שלי של שמרים עם קונדיטור לא הצליחו
29/09/14 07:45
14צפיות
ובגדול
שווה נסיון(:
שאלה:
למה הכנת את הכונכיות בתבנית מאפינס?
הן לא ישמרו על הצורה שלהן בתבנית על נייר אפיה?
תשובה
30/09/14 09:38
15צפיות
יצא לי בצק קצת רך, כנראה שמתי יותר מדי מים.
אחרי הגלגול עם התפוחים, פחדתי שהכל יקרוס (כי כאמור, גם הכנתי אותם גדולים מדי.. אני והעיניים הגדולות שלי..). אז הנחתי אותם בתבניות, שיחזיקו ויתנו צורה. הסקתי מסקנות להבא...
מישהו הכין מאפינס דבש ותפוח של תאנה (מהמאמרים)?
23/09/14 15:43
120צפיות
רציתי לדעת כמה מאפינים יוצאים מהמתכון שמפורסם במאמרים.
 
וגם... אין לי משקל במטבח, מישהו ניסה ויכול לתרגם את הכמויות שם לכפיות/כפות/כוסות.
ניסיתי לתרגם לפי טבלאות המרה אבל אני לא סגור על קמח שקדים, קמח תפ"א, וקמח קונדיטור. אם להתייחס אליהם כמו קמח רגיל. וגם דבש ראיתי שיוצא בין שליש לחצי כוס ורציתי משהו מדוייק יותר.
הכנתי ויצאו לי 24 מאפינס
23/09/14 16:20
106צפיות
לגבי כמויות, צר לי, אבל אני משתמשת במשקל ואין לי מושג איך להמיר לכפות/כוסות.
חוץ מזה, חייבת לציין שהמתכון מצויין. בתור אחת שלא אוהבת עוגות דבש ושהרבה ניסיונות  של אפיית עוגות דבש מצאו את דרכם לפח, הפעם זו הייתה הצלחה בלתי רגילה. קל  ופשוט להכנה והתוצאה נהדרת.
 
מסכימה, מתכון מוצלח ביותר!
26/09/14 15:14
43צפיות
תמיד כדאי להשתמש במשקל מטבח.
אחד המתכונים המוצלחים ביותר שאימצתי.
º
אני מכינה באופן קבוע אבל ע"י שקילה,מצטערת
24/09/14 07:16
38צפיות
הכנתי. יצא טעים אבל נמוך.....
הודעה זו מכילה תמונות
25/09/14 21:30
126צפיות
יצא טעים מאוד אבל מה... המאפינס תפחו מאוד בתנור ואחרי שהוצאתי אותן ממש צנחו.
אכלנו אותן ביום שלמחרת (פחות מ 24 שעות) והן היו ממש נמוכות ודחוסות. יותר מזכירות בסבוסה לחה עם דבש מאשר מאפינס.
מישהו יודע למה שהן ינחתו ככה?
די השתדלתי לדייק בכמויות. אבל אולי שמתי כמה גרם יותר / פחות מרכיב מסויים?
אולי ערבבתי יותר מדי? אני יודע שבד"כ לא מערבבים הרבה, עוגות בחושות, אבל במתכון כתוב "לטרוף" את הרכיבים אז טרפתי עם מטרפה.
אולי אפיתי יותר מדי / פחות מדי? תנור חם/קר מדי?
אשמח לרעיונות כי העוגות עצמן מאוד טעימות.
 
מאפינס תפוח דבש
לטרוף זה בד״כ חלבונים, בעוגות ׳כבדות׳ כמו עוגות עם דבש
26/09/14 06:02
75צפיות
כשמקפלים ךתערובת הכבדה, הם יוצרים אוריריות ( כמו בטורט )
יש צורך לטרוף עד שמתקבל קצף יציב . כשהופכים את הקערה הוא לא נשפך החוצה, ואז מקפלים לתערובת השניה בלי לשבור אותו.
אין בעה לטרוף במטרפה ידנית, רק צריך הרבה שרירים להגיע לתוצאה טובה
 
הערה נוספת לגבי אפיה- אפיה זה כימיה. מצריכה דיוק די גדול, ככה שפחות מרכיב או שינוי בכמות, עלולה לתת תוצאה שונה, כנ״ל חום תנור ( חום גבוה מדי יביא להתפחה מהירה בעוגות מסוג כזה, אפיה מהירה ולא אחידה, ואח״כ צניחה )
 
העיקר שיצאו טעימות ויפות!
תשובות לגבי המאפינס
26/09/14 12:07
112צפיות
מצרפת שוב את המתכון. יש בו גם משקלים וגם תרגום לנפח (כוס מידה וכפות מידה).
מהמתכון אמורים להתקבל 10-12 מאפינס גדולים.
אם המאפינס צנחו צריך לאפות אותם יותר זמן (זמן האפייה משתנה מתנור לתנור) . הם מוכנים כשסכין שננעצת במרכזם יוצאת יבשה.
במתכון הזה אין צורך לטרוף את המרכיבים יותר מדי. פשוט לערבב היטב עד שנוצרת עיסה אחידה. אפשר גם בעזרת מזלג.
מקווה שעזרתי. אשמח לענות אם יש עוד שאלות.
דחוף הכנה מראש של פוקצ'ות במתכון של שר
24/09/14 10:15
73צפיות
מחר חוגגים לקטנציק שנהאני רוצה להכין את הפוקצות היום לפי מתכון של מיקס בי של שרורק להוסיף ירקות ושמן מחר. אפשרי? במקרר? מקפיא?
אני מכינה את זה לא מעט אבל לא ניסיתי להכין מראש
24/09/14 10:42
59צפיות
בגדול, נראה לי שזה לא ממש אפשרי בגלל סוג הבצק.
אולי יש לזה סיכוי אם תשטחי על התבנית ותאחסני את התבנית בקירור, בלי התוספות ומכוסות בניילון (להשגיח שניילון לא יצמד לבצק). אבל שוב, לא ניסיתי כך שזאת רק הערכה.
º
תודה. אכין מחר אם אספיק... :)
24/09/14 13:56
15צפיות
לא סיפרתי
29/09/14 19:52
28צפיות
אבל הכנתי 2 קג קמח בערך
קמתי מוקדם.
ויצא נפלאאא
כל כך טעים שחוסל על ידי המשפחה הלא צליאקית שלי :)
איזה כיף שהכרת לי את הקמח הזה!
לשמוע התלהבות כזאת...העונג כולו שלי
29/09/14 20:15
20צפיות
גם אצלי כו-לם אוהבים את הפוקצ'ה ממיקסB(:
º
המתכון על האריזה הוא לא של לחם?
30/09/14 10:53
6צפיות
יש גם לפוקאצה
30/09/14 18:22
8צפיות
התפחתי פעמיים
והוספתי שמן למתכון.
אני מכינה את המתכון על פי ההוראות ללחם אבל מורחת את הבצק
30/09/14 20:47
5צפיות
על תבנית תנור גדולה, מתפיחה בתבנית פעם אחת ומכניסה לתנור לאחר שאני מפזרת תוספות למעלה.
לשים לב שלפי ההוראה יש לאפות עם תבנית מים בתחתית התנור.
 
אריזות אישיות של רוטב סוי ללא גלוטן
26/09/14 14:38
83צפיות
האם יש שקיות אישיות של רוטב סויה ללא גלוטן? היכן ניתן להשיג? (הכוונה לאריזות אישיות כדוגמת רוטב קטשופ ומיונז ברשתות מזון מהיר). זאת לצורך נסיעה לחו"ל, במקום בקבוק, שיש חשש שידלוף.
לא ידוע לי. טסנו עם בקבוק סויה לתאילנד, עטפנו בניילון נצמד
26/09/14 16:06
57צפיות
ובכמה שקיות והבקבוק שרד היטב 2 טיסות ארוכות, טיסות פנים ומעבורת...
º
להעביר לבקבוק חצי ליטר של קוקה קולה לא נוזל ועמיד למכות ולחץ
27/09/14 10:14
20צפיות
חג שמח לכל חברי הפורום היקרים ולמשפחותיכם
הודעה זו מכילה תמונות
23/09/14 06:42
80צפיות
חג שמח אנשים יקרים
שתהיה שנה טובה ומתוקה.
שנה מאושרת, טובה ושקטה
שנה של אהבה וצמיחה אישית ומשפחתית
שנדע לקבל את הצליאק שהצטרף אלינו כמלווה לחיינו
לא מבחירה, כחלק מחיינו ושהוא, בתמורה,...
יתנהג יפה!
חג שמח, שקט ונחמד לכולם
אמא של הבנים וטליאמתי
º
תודה, חג שמח, נטול גלוטן ורווי חוויות לכולם
23/09/14 16:35
12צפיות
º
שנה טובה לכל משפחת צליאק.
24/09/14 04:27
9צפיות
בוקר טוב
24/09/14 07:46
35צפיות
רציתי לאחל לכולנו שנה טובה ומאושרת .
שנה של בריאות לכולנו ובמיוחד לצליאקים שבנינו , שנה של הגברת המודעות אפילו יותר מכיום , שנה של פתיחת מקומות נוספים ברחבי הארץ שיהיו נטולים  (:
 
בקיצור שנה טובה מאושרת ומתוקה!!!!
º
26/09/14 20:21
2צפיות
º
שנה טובה בריאות ואושר :)
24/09/14 10:16
13צפיות
שנה טובה
הודעה זו מכילה תמונות
24/09/14 12:45
51צפיות
נחשפתי לפורום הזה לפני שלושה שבועות בדיוק, כאשר בתי הבכורה (4.5) אובחנה כחולת צליאק.
רציתי להגיד תודה!
על הנכונות לעזור ועל התמיכה, על הטיפים והסבלנות.
דף הפורום פתוח אצלי באופן קבוע במחשב :)
 
שנה טובה לכולם :)
שנה טובה
º
שתהיה לכם שנה של הסתגלות קלה
26/09/14 20:21
4צפיות
º
שנה טובה, שנת בריאות , אושר ובטחון לכולם
24/09/14 18:04
7צפיות
º
שנה טובה ונפלאה לכוווווולם!
25/09/14 19:09
6צפיות
שנה טובה לחברי הפורום המקסים
26/09/14 16:01
30צפיות
ובנימה אישית - פתחתנו את השנה החדשה באיפוס הנוגדנים לראשונה מאז האיבחון
יפה מאוד!
26/09/14 20:19
20צפיות
כל הכבוד
ועוד שאלה לגבי כאבים נלווים
23/09/14 21:17
92צפיות
כפי שכבר סיפרתי לא פעם בן הכמעט שלוש שלנו החזיק אותנו ערים בלילות במשך שנתיים וחצי בעיקר בגלל כאבי בטן אבל מאז שהתחלנו דיאטה נ"ג כאבי הבטן חלפו ורוב ההתעוררויות גם כן. בימים בהם הוא כן מתעורר בצרחות (אותן צרחות כאב המוכרות לי היטב לצערי) הוא אומר שכואבת לו הרגל. הרופאה טוענת שאלו כאבי שרירים ממאמץ ולעשות לו מסאג' לפני - אני יודעת שגם לגדול שלנו היו כאבים ברגליים לפני גילוי הצליאק ורציתי לדעת אם למישהו היה ניסיון דומה ואיך זה נפתר. הפרוצדורה הרגילה היא ללכת לאורטופד, אבל הילד לא צולע ובדרך כלל במשך היום לא מתלונן כך שזה נראה יותר כמו התכווצויות מאשר משהו אורטופדי.
כאבי גדילה אולי?! זה מתאפיין בכאבים לפנות ערב
23/09/14 21:42
54צפיות
או לילה, ויכול להתחיל בגיל הזה.
 
מזגן עובד אצלכם?
24/09/14 06:44
44צפיות
שוופס מי טוניק- אם מותר לצליאקים. נסי חצי כוס ליום.
ואם מקררים במזגן... תכבו אותו... בכל מקרה הייתימלבישה מכנסיים ארוכות
אצל הבת שלנו היו כאבים דומים סביב גיל 4,
25/09/14 22:16
55צפיות
בעיקר בשוקיים, ורופא הילדים אמר שאלה כאבי גדילה. במצבים החריפים היינו נותנים לה נורופן כדי שתוכל לחזור לישון. האורתופד אמר שזה בגלל שיש לה מעט פלטפוס והמליץ על חצי מדרס לתקופה של כמה חודשים, ואכן לאחר ההליכה עם החצי מדרס הכאבים חלפו כלא היו (אבל אולי היו חולפים ממילא).
 
לפני זמן מה היה כאן בפורום פוסט לגבי הקשר בין צליאק לבין נוירופתיה היקפית, שהיה מעניין לקרוא, במיוחד מאחר ואצלנו משום מה רק לבת שבדיעבד אובחנה כחולת צליאק היו "כאבי גדילה" כאלה, ואילו לשני הילדים האחרים (שהם כרגע בריאים) - לא היו. מצרפת את הפוסט ההוא כדי שתולו גם אתם לקרוא את הדיון:
 
 
 
מתישהו בעבר הלא כל כך רחוק
26/09/14 21:50
35צפיות
לא כל כך מזמן (אולי חצי שנה אחרונה) מישהי כאן כתבה על הניסיון שלה עם הילד שלה או הילדה שלה שסבל מכאבים קשים ברגליים עד כדי חוסר יכולת ללכת ושבסופו של דבר, אחרי הרבה בירורים התברר שזה קשור לצליאק שאובחן במקביל.
ושזו תופעה לא כל כך נדירה אצל חולי צליאק. אני לא זוכרת אם הטיפול היה כולל משהו נוסף מלבד הקפדה מירבית על דיאטה ללא גלוטן.
 
הנה מצאתי את ההודעה
26/09/14 21:54
33צפיות
אצל הבן שלי היו כאבים דומים
26/09/14 22:55
39צפיות
בחודשים שלפני האבחון בעוצמה שהביאה אותנו אפילו למיון. הוא היה כמעט בן 4 והרופאים אבחנו "כאבי גדילה"  בילד שרק הלך והתכווץ...
כמה חודשים אחרי המעבר לתזונה נ"ג הכאבים חלפו.
ותיקה חוזרת עם 2 שאלות
23/09/14 14:03
151צפיות
שתי שאלות לי אליכם עליהן לא מצאתי תשובה, ואני מקווה שתוכלו לעזור לי איתן.
האחת: יש לי מתכון לעוגה מקמח כוסמין, אבל יש בה כוס בירה שחורה, שהיא כאמור מכילה גלוטן.
מכירים תחליף שעשוי לעשות את אותו אפקט ואינו מכיל גלוטן?
השניה יותר מהותית: חבר שלח לי את הקישור המצ"ב על פיו מנהל פורום חולי סרטן המעי הגס מכחיש קשר בין ציליאק 
וסרטן המעי הגס, התאוריה עליה אני חיה כבר 12 שנה בערך (מעבר לסימפטומים שאני סובלת מהם).
מישהו יודע להגיב על זה? זה סתם גורם לי לחשוב.
 
רק הערה
23/09/14 14:30
79צפיות
גם כוסמין מכיל גלוטן
כוסמת לא
כוסמין מכיל גלוטן!
23/09/14 15:46
75צפיות
כוסמת לא.
סרטן המעי הגס
23/09/14 16:12
104צפיות
למיטב ידיעתי הקשר לצליאק הוא עם סרטן המעי הדק ולא המעי הגס.
הנזק שנגרם כתוצאה מהחשיפה לגלוטן היא למעי הדק, ולכן גם הסיכוי המוגבר לחלוק בסרטן מעי היא של המעי הדק ולא של הגס. 
 
הקשר קיים ללימפומות בעיקר
24/09/14 06:47
69צפיות
בגלל מעורבות של המערכת החיסונית
והן שכיחות כאמור במעי הדק
אפילו באתר של האגודה למלחמה בסרטן
25/09/14 22:06
59צפיות
יש התייחסות מפורשת לקשר שבין מלת צליאק לסוג מסויים של סרטן במעי (אבל שוב - מדובק במעי הדק):
 
http://www.cancer.org.il/template/default.aspx?PageId=5911#סוגי לימפומה שאינה הודג'קין
 
ואני מצטטת את הפסקה הרלוונטית מתוך הקישור הנ"ל:
"לאנשים החולים במחלת צליאק יש סיכון גבוה מעט לפתח מחלת NHL הנקראת לימפומת תאי T  מסוג מחלת מעיים (ETTL). אנשים עם מחלת צליאק אלרגיים לגלוטן, חומר העלול לגרום לדלקת המעי הדק."
 
 
הי חברים .מזמן לא ביקרתי כאן .לתושבי מודיעין .מצרפת לכם מייל
23/09/14 16:31
118צפיות
שלום חברים יקרים,
 
הרשו לי לספר לכם בקצרה איך הכול התחיל....
לפני כשנה, היה מפגש מקרי ביני לבין השף יניב צמח "שף ללא גלוטן", כשראיתי וטעמתי את מוצריו של השף הייתי נטול ספק כי מדובר במוצרים מיוחדים במינם, מוצרים שלבטח מגיע לתושבי מודיעין ליהנות מהם.
יד אחת עם יניב, עד היום, אנו מצליחים לספק לתושבי מודיעין והסביבה את האפשרות הזאת, והבאנו את המוצרים הטובים ביותר בארץ לעיר מודיעין.
 
אז מה הוביל אותי לפתח מקום המספק תפריט ללא גלוטן? 
במהלך השנה הזאת אני רוצה עכשיו לספר לכם, היה ניגש אלי ילד כבן עשר, לפחות פעמיים בשבוע ושואל אותי אם יש לי בחנות משהו "ללא גלוטן" שהוא יכול לאכול ולהנות ממנו במקום... וזאת, כאשר כל חבריו היו נהנים מבורקסים ומאפים... בכל פעם שהילד ניגש אלי ושואל את השאלה היה נצבט לי הלב...
 
אחרי אירוע זה ודומים לו, יחד עם דחיפה אדירה של השף צמח, אני היום שמח לבשר לכם כי החזון והמטרה להקים מטבח "כשר" מגלוטן הושגו.
מהיום יוכלו תושבי מודיעין והסביבה להינות ממטבח המספק מענה ייחודי בסביבה לצליאקים ולנמנעים מגלוטן.
 
כאמור, הכול בליוויו, בהדרכתו ובפיקוחו של השף יניב צמח, "שף ללא גלוטן".
מיותר לציין כי כל המוצרים מהתפריט גם הם כולם מוצרים של השף,
מי שנתפש היום כמוביל בשוק ה"ללא גלוטן" וכבעלים של המוצר הטוב והאיכותי ביותר כיום בארץ.
 
אז מה יש לנו בתפריט? 
 
- ארוחות בוקר
- שקשוקות
- פיצות משפחתיות (גם במשלוחים)
- כריכים
- טוסטים
ו... קינוחים    :) 
 
מצפה לראותכם,
בהמון אהבה
שלמה גיא
 
* התפריט מסופק בבית הקפה מרי'ס בלבד
מצורפת הכתובת . מי שהיה שיעדכן חוויות.שנה טובה לכולם
23/09/14 16:33
84צפיות
מוצרים ותפריט ללא גלוטן - מרי'ס - בית קפה מסעדה, קונדיטוריה ומאפיה.
קייזר סנטר, עמקזבולון 24, קומה ב' צמוד לבנק אוצר החייל.
תודה על המידע עדילינשמח לשיתוף בחווית האכילה
24/09/14 09:28
36צפיות
במקום החדש, לאחר שתנסו אותו
תודה רבה על המידע המפורט.עילאי שמח לשמוע.
25/09/14 17:44
31צפיות
ינוסה בקרוב ונשמח לשתף רשמים.שנה טובה.
º
חג שמח לכולם,שאלה-השוקולד MERCI מותר לנו?שוקולד בטעמים.
25/09/14 07:38
63צפיות
º
לפי האפליקציה זה בסדר
25/09/14 08:08
32צפיות
º
תודהההה,אתמול הקטנטנים כל כך רצו ולא נתתי,זה מהרגעים הקשים..
25/09/14 08:22
25צפיות
º
מה שם האפליקציה בבקשה ?
25/09/14 09:18
21צפיות
º
חיים ללא גלוטן. הכניסה מתאפשרת רק לחברי עמותת צליאק
25/09/14 10:09
35צפיות
דף הדרכה/כללים למשפחה וחברים
23/09/14 09:34
83צפיות
אני רוצה להכין למשפחה שלי (סבא וסבתא, אחים/יות) דף כללים שיהיה להם כשאנחנו או הנכד באים לביקור (הבן שלי כאמור בן שנתיים...).
אם יש לכם כללים חשובים / דגשים מיוחדים שחשוב שיזכרו אשמח לשמוע... 
(כללים בסגנון: להכין לו אוכל על משטח נקי, לא למרוח לחם רגיל עם סכין של ממרח וכד'..)
 
תודה!! ושנה טובה!! 
בשלב הראשון,הייתי מארגנת להם ערכת צליאק
הודעה זו מכילה תמונות
24/09/14 08:35
89צפיות
שכוללת חומרי עזר לבישול כמו אבקת מרק, תבלינים, פירורי לחם ופסטה. כמו כן, בסקויט של אסם, בייגלה וחטיף כלשהו.
אני הייתי מנסחת משהו קצר שאפשר לתלות על המקרר.
משהו שלא 'יפחיד' יותר מדי, שמנוסח בבהירות וללא פרטים מיותרים ויכלול את הדברים היוםיומיים החשובים ביותר:
1. להכין מאכל נ"ג על משטח מנוגב ולא אם הכלים בהם הוכן המזון הרגיל.
2. לא להכניס סכין לאחר מריחה על לחם חזרה לממרח.
3. אם זה קורה בטעות, לכתוב על גבי הממרח בגדול 'גלוטן'.
4. לא להעביר כפות הגשה מקערה לקערה ולא להשתמש בסכום פרטי כדי לקחת מקערת הגשה.
 
בבית שלי הסתפקתי בסימון מדפים (בארון+מקרר ומקפיא)ובהדגשה לגבי הממרחים מפני שהצליאקיות הן בתי הגדולה ואני ואני המבשלת בבית שלי והיא בביתה שלה. 
לגבי המשפחה הקרובה-הסתפקתי בערכת צליאק ובבקשה לבדוק אתנו נוהלים לפני כל אירוח. הקפדנו על זה בשנה הראשונה ולאחר מכן לא היה צורך מפני שכבר היה ברור מה מותר ומה אסור. 
היום השיחות המקדימות נעשות רק עם משפחה/חברים שאנחנו מתארחים אצלם לא על בסיס קבוע. 
 
הכי חשוב לדעתי זה להראות שאפשרי להקפיד לטובת הצליאקי והאירוח מבלי לגרום לחשש/אי רצון לארח את הצליאקי בגלל שנראה שזה לכאורה בלתי אפשרי סוג של חבל דק שצריך ללכת עליו בלי לפול מפני שמדובר בהרגלים לחיים ולא משהו חד פעמי.
 
אני נכנסתי למטבח בפעמים הראשונות
24/09/14 10:20
60צפיות
מה חודשים למען האמת... עד שהדברים נספגו.
וגם היום אחרי שנה וח י יש טעויות אז...
בהתחלה הבאתי את.הדפים של העמותה שמסבירים על המחלה ודרכי השמירה על תזונה
º
10 במבות לג ב 30 שח ביוחננוף רחובות
24/09/14 09:26
30צפיות
º
מחיר ממש טוב!
24/09/14 10:46
6צפיות
טיפול הוליסטי לצליאקים???מישהו מכיר?
21/09/14 19:15
65צפיות
הי לכולם,
מחפשת מטפל אלטרנטיבי, הוליסטי (יכול להיות גם רופא כמובן) שמבין גם בצליאק ויכול לערוך התערבות למשפחה של שני ילדים צליאקים והורים ממש עייפים בשל וירוסים ומחלות שנדבקים אלינו ללא הפסק. אנחנו לא מפסיקים להיות חולים מאמצע אוגוסט, מדביקים בשרשרת אחד את השני -אחרי שנתיים מאד קשות שבהן לא ידענו על הצליאק והיינו מאד חולים ומאד עייפים מחוסר שינה (כי הקטנצ'יק צרח מכאבי בטן כל לילה)  אנחנו מחפשים מישהו שיכול לתת לנו מענה ולאפשר לכל המשפחה להבריא ולעבור לפחות את החורף הזה במינימום הידבקויות.
אם למישהו יש רעיון או שחווה מצב דומה אשמח לטיפים וייעוץ או סתם עידוד:)
 
באיזה אזור בארץ? יש רפואה משלימה בקופות החולים.
21/09/14 19:51
43צפיות
ניסית לברר?
לא יודעת לגבי טיפול אלטרנטיבי... אבל
23/09/14 10:30
36צפיות
אני אסטמתית ולכן כל שנה קופ"ח ממליצה לי לעשות חיסון שפעת, אולי שווה לכם להתחסן לפחות השנה שהמערכת החיסונית שלכם לא במיטבה.
בנוסף, עשיתם אבחון אלרגיות?
 
תרגישו טוב!!
יש רפואה משלימה בקופ"ח
23/09/14 21:10
16צפיות
אבל חיפשתי מישהו שמסתכל על התמונה במלואה ויודע להמליץ על איזה טיפול כדאי לעשות
שנה שעברה התחסנו וגם השנה נתחסן- אני הייתי פחות חולה שנה שעברה אבל גם קשה לדעת כי עדיין לא גילינו את הצליאק אז.
מסעדת קפה איטליה
22/09/14 18:57
175צפיות
אחייני ואני אכלנו שם היום. המסעדה יפהפיה, מרגישים איטליה באויר.
אני אכלתי פסטה לינגוויד שזה פסטה עם ירקות , נטול גלוטן, היה טעים.  ולקנוח אכלנו
סורבה מנגו נטול גלוטן שדי נהניתי.שלושה כוכבי מישלן. וד"ש באיטליה נטע.
אני אוהבת את קפה אטליה. מקום נחמד מאד והאוכל
22/09/14 19:54
149צפיות
טעים!
ותודה
º
נתן לי אנרגיות חדשות
22/09/14 20:18
44צפיות
º
נשמע מקסיםאיפה נמצא קפה איטליה?
23/09/14 06:27
28צפיות
בתל אביב, אבל בחלק המזרחי שמעבר לאיילון, ברחוב
23/09/14 08:26
76צפיות
קרמיניצקי אם אני זוכרת נכון ( על יד יגאל אלון )
קרמניצקי 6 ליד מרכז שרות ותמיכה של הוט, תל אביב,
23/09/14 17:44
39צפיות
רחוב צדדי מיגאל אלון , יש שם סניף ארומה, בפינת הרחוב, בהמשך
של סינרמה לכיוון צפון
º
תודה רבה(: רשמתי בפני
24/09/14 07:17
8צפיות
אחת המסעדות האהובות עליי
23/09/14 14:04
75צפיות
נהדרת
מדהימה
23/09/14 17:46
54צפיות
אבל אחייני אומר שלה לזניה יותר איכותית
º
איזה קמח ללא גלוטן מחליף קמח מצה ?
22/09/14 09:02
28צפיות
באיזה מתכון?
22/09/14 09:19
39צפיות
אם מדובר על משהו כמו קציצות או לביבות, אפשר פשוט להשתמש בפירורי לחם ללא גלוטן.
 
אם משהו אחר אז תלוי במתכון.
כמו שדפנה כתבה: תלוי במתכון. יש מתכונים
23/09/14 06:31
39צפיות
שאפשר פירורי לחם(נ"ג כמובן) ויש כאלה שאפשר להשתמש בהם בקמח נ"ג.
 
 

עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה