בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
שלום וברוכים הבאים לפורום צליאק בתפוז!

הפורום פתוח לכל מי שאבחנו אצלו צליאק, למי שרוצה ללמוד על המחלה, למי שרוצה ללמוד על ההתמודדות, ובעצם לכל אחד שיכול למצוא פה עניין.

כולם מוזמנים להעשיר את הפורום בידע שלהם - על מתכונים, על מוצרים, על דרכי אבחון, על דרכי התמודדות בגילאים שונים, על התמודדות עם המשפחה והסביבה - לכל הנושאים האלה הפורום ישמש כבית חם ונטול גלוטן.

השתתפות נעימה!

הודעות מנהלתיות לגולשים חדשים וותיקים - ממש ממש כאן!
המשך...
הודעה חדשה

שאלות של מתחילה
18/04/14 15:12
85צפיות
היי אני קצת חדשה בתחום הנטול גלוטן ואשמח לקבל תשובות למספר שאלות ולשמוע קצת מחוויות של אנשים כאן
1. ראיתי שבאתר העמותה יש אזור עם סיסמא , כיצד ניתן להירשם ולהצטרף לעמותה? ניראה לי מאוד יעזור לי האזור הזה.
2. תסמינים של צליאק- מישהו ניתקל גם בגרד בגוף ובעיות של נימול? כי הרופאה אמרה שזה תסמין אבל לא מצאתי על זה בגוגל.
3. ושאלה הכי חשובה, קראתי בכמה מקומות על מחלה רדומה, כלומר שבדיקות יצאו שליליות לאורך שנים ובכל זאת הבן אדם היה חולה. למישהו יצא להתנסות בזה? איך איבחנו בסוף?


תודה על העזרה וחג שמח


היי הילה וברוכה הבאה
18/04/14 15:34
42צפיות
הנה הטלפון של עמותת הצליאק 03-6781481
את יכולה להצטרף כחברה מן המניין ולקבל גישה למדריך המזון ללא גלוטן וכמובן, להיעזר גם במתנדבי העמותה.

על שאר שאלותיך יענו אנשים שיש להם נסיון בתחומים האלה ויש כאן כמה כאלה

בהצלחה הילה ואת מוזמנת לשאול כל מה שעולה על דעתך ולהיעזר בנו ככל שנוכל לעזור

תודה
18/04/14 18:05
28צפיות
ומילאתי את טופס ההרשמה
זה לא מספיק, את צריכה להתקשר להרשם
18/04/14 18:39
27צפיות
דרך הטלפון ( אחרי החג )
º
18/04/14 19:07
2צפיות
ברוכה הבאה
18/04/14 15:50
43צפיות
טלי ענתה לשאלתך הראשונה.
בנוגע לנימול את יכולה לחפש celiac and paresthesia בגוגל ותמצאי קישורים למידע בנושא.
בנוגע לגירוד, בהחלט יש מצב הקשור בצליאק שנקרא Dermatitis Herpetiformis. לא ציינת האם הגירוד מלווה בפריחה ותופעות עוריות נוספות או רק גירוד. אינני רופאה אבל נדמה לי ש-Dermatitis Herpetiformis מלווה בפריחה/שלפוחיות. אם תקלידי celiac and itching בגוגל, תמצאי שם הרבה דיונים בפורומים מחו"ל בנושא צליאק וגירודים (למשל: זה)
ככל הידוע לי, אבחון צליאק למרות בדיקות דם וביופסיה שלילית נעשית על ידי מומחה גסטרו' לאחר בחינת כל האפשרויות וכאשר הקליניקה מתאימה. כל מקרה לגופו.

הרבה בריאות,

אמא של הבנים
כתובות אינטרנט מצורפות:
המון תודה
18/04/14 18:07
30צפיות
בהחלט מחכה לי המון חומר קריאה לסוף שבוע

וכן הייתה פריחה אדומה אבל בעיקר גרד כזה שלא עוזב וגם גרד נוראי בעיינים
לא יודעת אם זה אותו גירוד, אבל סבלתי שנים
18/04/14 20:22
32צפיות
מגירודים, כל פעם באזור אחר למשך חודשים. אח"כ היתה תקופה ארוכה שזה עבר ( לא יחסתי משמעות לזה שאולי בזכות הדיאטה נ"ג ) כרדע אני שוב עם גירוד מטורף בזרוע שמאל, אבל אני מקשרת את זה לתופעת לוואי לאיזו תרופה שאני צריכה לקחת... או שזה סתם משהו שקשור בעוד דברים שאין לי מושג.
בכל מקרה, אצלי הצליאק הולך יד ביד עם בעיות עור ( פסוריאזיס, לפעמים קצת אטופיק דרמטיטיס..) ואלרגיות שמתבטאות בעור ( פריחות, גידורים...)
נטע, אולי את יכולה לעזור להילה לגבי השאלה
19/04/14 08:10
15צפיות
השלישית?
השאלה מה היא מחלה רדומה ?!
19/04/14 10:07
10צפיות
אני מניחה שכשפנית אלי ( טלי ) חשבת על האי איבחון שלי לאור שנים....
אני לא חושבת שאצלי המחלה היתה רדומה. אני חושבת שאצלי היתה פשוט טעות...
ולהילה- ( בקצרה ) אובחנתי בגיל שנה\שנתיים... לא זוכרת, היה מזמן... אחרי תקופה של דיאטה ללא גלוטן אמרו להורי ש'עבר לי ' ( מדובר על ימי הביניים, אי שם לפני 50 שנה ) סבלתי לארוך כל השנים מאי אילו תופעות, שבאו והלכו , עד שלפני עשור+ החלטתי להבדק בשנית, ואכן , לא 'עבר לי הצליאק '..
יחד עם זאת, אציין, שיש לי חוסר ב IGA מה שמקשה טיפה על איבחון ( במיוחד אצל רופא שלא מודע ולא שולח לבדיקות נוגדנים אחרים ) או, מדלג על הבדיקות דם ומסתכל על התמונה הכללית ( אנמיה, או פריטין מאד נמוך+ סימפומים אופיינים ) ושולח ישר לביופסיה.
אני חושבת שכאן נכנס לתמונה הידע של הרופא, הנסיון, והראש היותר " פתוח" גם להקשיב לפציינט שיושב מולו, גם להסתכל על ההיסטוריה של הפציינט ( והמשפחה ) ולחבר אחד+אחד.

מקוה שעזרתי קצת.
הזכרת לי משהו ששכחתי לציין ועשוי לעזור להילה
19/04/14 12:00
3צפיות
וכן, לזה בדיוק התכוונתי.למסע האבחון שלך(:
היה חשוב לי שהילה תקרא את זה ממקור ראשון וניסיון אישי של חברי הפורום.

תודה נטע




º
בשמחה
19/04/14 12:07
נטע הזכירה לי שלא ציינתי בפנייך שבדיקות הדם
19/04/14 12:07
1צפיות
עלולות להיות שליליות כאשר יש מחסור מולד בנוגדן IGA.
אחוז גבוה יחסית מן האוכלוסיה נולד עם חסר בו ומצד שני, הבדיקות המקובלות בקופ"ח היא של נוגדנים ממשפחת ה-IGA.
מן הסתם, כאשר יש חסר מראש, הבדיקות יראו תוצאה שלילית לצליאק.
נהוג לעשות יחד עם נוגדני הצליאק, בדיקת IGA (או בשמו המלא: Immunoglobulin A).
היה והבדיקה הזאת נמצאת בנורמה המאוד נמוכה או בחסר-הרי שהבדיקות האחרות (מאותה משפחה)אינן אמינות ויש לעשות בדיקות נוגדני צליאק אחרים.

כדאי שתבדקי את הבדיקות שלך כדי לדא שאכן הבדיקה נעשתה.
לא רק זה, חלק גדול מחולי הצליאק הם בעלי חוסר
19/04/14 12:08
מולד ב IGA, ככה שמן הסתם, זה כבר צריך להדליק נורה אצל הרופא. ( לא חובה כמובן, אבל כחלק מהשאר )
שאלה לגבי רודוס פלאס
17/04/14 18:48
44צפיות
שלום פעם ראשונה בחול עם ביתי הצליאקית
האם משהוא מכיר את המלון
מה ממולץ לקחת איתנו
שמעתי שיש כרטיס למסעדות המציין שרוצים אוכל ללא גלוטן
אנו עם הרבה חששות
אשמח לטיפים ולהצעות
תודה רבה
º
מישהוא????
18/04/14 17:01
4צפיות
לא היינו במלון הזה אבל היינו ברודוס
19/04/14 10:57
4צפיות
לפני כמה שנים. הנה קישור להודעה שכתבתי לאחר החופשה.
כרטיס מסעדה - גרסא 1
כרטיס מסעדה - גרסא 2

תעשו חיים!
פינת המתכונים
19/04/14 10:10
4צפיות
כל אחד מוזמן לשתף במתכונים שווים
מוזמנים להעלות מתכונים של מאכלים חדשים, ולא חדשים, לטובת חברים חדשים. נטולי גלוטן !
כמובן שתמיד נחמד לצרף תמונה

על מנת לשמור על הסדר הטוב, ושכולם ידעו איפה לחפש מתכונים, ושמתכונים לא יכלו לאיבוד אי שם בדפים שעוברים הלאה...- אנא שרשרו כאן את המתכונים שלכם, וחסכו לטלי עבודת שירשור
קינוח תות מרנג
19/04/14 10:12
19צפיות
קינוח תות מרנג
קינוח מרנג-תות

4 נשיקות מרנג
1 שמנת מתוקה
2 כוסות תותים חתוכים לחתיכות קטנות
2 כפות סוכר
2 כפות מיץ לימון

לרסק את נשיקות המרנג ( בשקית סגורה, למעוך אותם במכות קלות עם מערוך עץ\כף עץ גדולה או פטיש שניצלים )
לשים כוס וחצי תותים בסיר קטן או מחבת, יחד עם הסוכר והמיץ לימון
לבשל 7-10 דקות עד שהם מתרככים קצת
להעביר למעבד מזון\בלנדר או בכלי אחר עם בלנדר מוט- לרסק.
לקרר.
להקציף שמנת מתוקה שתהיה יציבה.
להוסיף מרנג מרוסק, תותים חתוכים ואת הרסק תותים
לערבב בעדינות
להעביר לתבנית אינגליש מצופה בניילון. לעטוף טוב ולהקפיא כמה שעות.

http://mekashkeshet.blogspot.co.il/2014/04/blog-po...
המכה ה11: אלפחורס נ"ג
19/04/14 10:21
17צפיות
המכה ה11: אלפחורס נ"ג
האלפחורס מגיעים עם הזהרה : אי אפשר להפסיק לאכול!!

אלפחורס ללא גלוטן

300 גר קורנפלור
100 גר קמח ארוז לבן*
100 גר קמח cup4cup *
200 גר חמאה קרה חתוכה לקוביות
150 גר סוכר
3 חלמונים*
2 כפיות שטוחות אבקת אפיה
2 כפיות וניל
רבע כוס חלב ( אם יש צורך אז עוד כף או 2 )

לשים הכל יחד במעבד מזון, ולערבב יחד בעזרת פולסים קצרים, עד שמתגבש לבצק  ( אם זה פירורי מדי ובנגיעה לא " מתחבר" יחד, אז להוסיף את כפות החלב שציינתי )
לא לעבד יותר מדי את הבצק, רק עד שמתחיל להתגבש.
הבצק בשלב זה רך , מאד חלק, ומאד נוח לעבודה.
לרדד על קורנפלור ( אני רידדתי על קצת קורנפלור ומשטח סילפאט ) לעלה בעובי 4 -5 מילימטר.
לקרוץ עיגולים בקוטר 3-4 ס"מ ( האמת, הגודל תלוי באיזה גודל עוגיה רוצים )
להעביר לתבנית עם נייר אפיה ( אפשר צפוף, הן לא ממש מתפשטות ) ולקרר 30 דקות במקרר.
לחמם תנור ל 180. לאפות 10-12 דקות רק עד שמתחילות להזהיב טיפונת.
למרוח ריבת חלב על עוגיה אחת ולסגור עם עוגיה שניה.
לגלגל בקצת קוקוס.
אני אוהבת שהן מתייצבות קצת במקרר ( וחלקן הגדול בכלל עבור להקפאה ) כמה דקות בחוץ והן טובות לאכילה.

כ 25 עוגיות

* לי קצת מפריע הטעם והריח של קמח אורז לבן, בפעם הבאה אנסה ( אולי ) עם קמח עמילני אחר.^ ( הערה חשובה: אחרי קירור והקפאה, הריח והטעם של הקמח אורז משום מה הרבה פחות בולט מאשר כשהם טריים. )
# אפשר עוד 100 גר קמח אורז לבן, או כל קמח עמילני אחר.
בגדול מעבר ל300 גר קורנפלור, צריך עוד 200 גר של קמח עמילני נוסף. ז"א 500 גר סה"כ.
עם גלוטן-וכמובן מי שלא צריך ללא גלוטן יכול להשתמש בקמח לבן במקום שני הקמחים הנוספים. ז"א 300 גר קורנפלור ו 200 גר קמח לבן


לעוד קצת תמונות וסיפורים :  http://mekashkeshet.blogspot.co.il/2014/04/blog-po...
^ בסופו של דבר הריח והטעם של האורז הלבן לא ממש הפריעו לי לחסל לא מעט מהעוגיות
שני מאכלים שקצרו הצלחה-ומתכונים
18/04/14 22:58
60צפיות
שני מאכלים שקצרו הצלחה-ומתכונים
אמנם לא בליל הסדר אלא באירוחי המשך..
עוגת גבינה עם פירורים - מהאתר של שטראוס:

להכנת התחתית:
• מניחים רינג – טבעת אלומיניום בקוטר של כ 21 ס"מ, על תחתית עם נייר אפייה. (השתמשתי בסתם תבנית עגולה, ללא רינג)
• בתוך הרינג אנו מניחים שכבה של ביסקוויטים פתי  בר עלית טבולים בחלב קר. (השתמשתי באלו של אוסם)
להכנת המלית:
• 500 גרם גבינת סקי שטראוס
• 1 שקית פודינג וניל שטראוס
• 1/2 כוס סוכר
• חבילת שמנת מתוקה  (250 גרם)
• 1/2 כפית תמצית וניל אמיתי
• גרידת קליפה מרבע לימון
אופן ההכנה:
• קלי קלות! מקציפים את כל החומרים יחד למשך 4 דקות
• ממלאים את כל הקרם על גבי תחתית הביסקוויטים
• מיישרים בעזרת המרית
ציפוי:
• למעוך בתוך שקית ניילון כ-10 ביסקוויטים פתי בר
• לפזר על גבי העוגה
הגשה:
להמתין כארבע שעות לפחות עד שמשחררים את הטבעת בעזרת סכין, בוזקים מעל אבקת סוכר ופורסים – מומלץ בעזרת סכין טבולה במים רותחים.
השני-קניידלך שקדים
18/04/14 23:09
35צפיות
השני-קניידלך שקדים
בישלתי אותם במים רותחים, והעברתי למרק ירקות.
היתה הצלחה מסחררת.
המתכון פורסם בידיעות בסופ"ש הקודם.
קניידלך שקדים:
150 גר' קמח שקדים
100-150 גר' קמח תפו"א
קורט אבקת אפיה
כפית מלח לפחות
100 מ"ל מים חמים
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 ביצה (רצוי להפריד ולהקציף החלבון)

מנפים לקערה את הקמחים, יוצרים גומה ומוסיפים אבקת אפיה, מלח, מים ופטרוזיליה. מערבבים.
מוסיפים החלמון ומקפלים פנימה את החלבון המוקצף.
מניחים כ 10 דקות בצד, התערובת מתגבשת ומתקשה מעט.
אם היא נוזלית מוסיפים עוד קמח תפוחי אדמה.
בידיים מקומחות יוצרים כדורים קטנים, מחליקים אותם למים רותחים מומלחים ומבשלים כ 5 דקות.
נראה ממש טוב. מתכוונת לנסות את המתכון(:
19/04/14 08:02
8צפיות
תודה סוניה
תודה רבה למירטה מגן שמואל
18/04/14 21:27
53צפיות
במיוחד תכננו את טיולי החג שלנו כך שנעצור בבוקר בגן שמואל ונצטייד להמשך היום, ואכן הכל היה טרי טעים ובשפע!
זו כבר שנה שניה שאנחנו לא מתאפקים עד שנגיע ליעד הטיול אלא קודם כל מתיישבים על הספסל בחוץ ומחסלים את הפיצה. לאורך כל היום מנשנשים מאפים מלוחים ומתוקים ובאחד הימים אפילו עצרנו שם גם בדרך חזרה, קנינו אספקה טריה של מאפים מתוקים ולקחנו לחברים על הדרך...
איזה כיף וכל הכבוד למירטה שדואגת לנו בכל שנה מחדש.
איזה כייףעדיין לא יצא לי להיות מאז פרוץ
19/04/14 08:06
15צפיות
הצליאק, באזור הזהבזמן הזה אבל תמיד זה נשמע לי כמו סוג של...לונה פארק לצליאקים
בדיוק דיברתי עם אחותי שגרה על יד... סיפרתי לה
19/04/14 10:08
10צפיות
על מה שהולך שם , אז היא מיד התנדבה לקפוץ לקנות לי.. ויתרתי כי עדיף יותר לדיאטה רחוק מהעין.. רחוק מהפה
נופש ללא גלוטן - המלצה
19/04/14 10:01
12צפיות
שלום לכולם וחג שמח!
רציתי לחלוק איתכם את חווית הנופש המפנק ללא גלוטן שהייתה לנו השבוע ב"שביל הרותם" אצל רותם בכר ובני משפחתה בנתיב השיירה. היינו עם שלושה זאטוטים ונהננו מאד. האווירה פסטורלית ורגועה, הכל ירוק ויפה. הצימר מרווח ונקי ורותם עצמה מקסימה ולבבית. האוכל - טעים ומגון. הזמנו גם ארוחות ערב וגם ארוחות בוקר ונהננו משפע מגוון ומרהיב של מנות ומאפים, ליקקנו את האצבעות, גם הילדים ולא רק הצליאקי.
ברמה האישית נהנתי לראות את הצליאקי, שעדיין בשלבי הסתגלות לכל העניין, אוכל חופשי בלי לשאול כל דבר אם מותר לו או לא (אמרתי לו מראש שכל האוכל בצימר הזה יהיה ללא גלוטן). היות וגם רותם וגם אחת מבנות המשפחה צליאקיות בעצמן, ידעתי שאפשר גם לסמוך עליה בעינים עצומות ושיחררתי את העמידה הזאת על המשמר וזה לכשלעצמו היה סוג של חופש...
בקיצור מומלץ בחום!
נאוה
חוויות ורשמים מטיול לארהב
18/04/14 14:27
89צפיות
שלום לכולם,

חזרנו לארץ אחרי שלושה שבועות של טיול במזרח ארה"ב,
יש לנו ילדה בת 9 עם צליאק והיו לנו קצת חששות לפני הנסיעה.
אז ככה:
לכל הטיסות הזמנו ארוחות ללא גלוטן מכיוון שטסנו דרך אירופה טסנו עם 4 חברות תעופה:
אלעל - היה בסדר גמור גם מבחינת טעם וגם מבחינת שביעות רצון הילדה.
איברייה - אוכל נטול מעולה. מנה ממש טעימה (אוכל של מטוסים עדיין..) יותר טובה מאלו שחולקו לשאר הנוסעים.
אמריקן איירליינס - ארוחה בסדר, לא יותר.
בריטיש אירוויז - אוכל נטול מזעזע!!!

מלונות - שלחנו מיילים לכל המלונות וכולם הכינו את עצמם בבוקר עם לחם ללא גלוטן, הקפדנו שביצים יכינו לה על מחבת נקייה. סה"כ בארוחת הבוקר לא נר/שמה בעייה. כמו כן קנינו קורנפלקס ללא גלוטן ושוקו של נסטלה שגם לא הכיל.  הבאנו איתנו מהארץ שוקולית. בכל מלון היו מאוד סיפטיים ובאחד מהם אפילו לא חייבו אותנו על ארוחות הבוקר של הילדה.

מקומות:
מיאמי - סה"כ מצאנו לא מעט מקומות שמגישים אוכל ללא כולל פיצות, פסטות וכו'.
אורלנדו - האכזבה של הטיול מבחינת נ"ג.
ההיצע בפארקים מאוד עלוב והזמנת אוכל ארוכה ומסורבלת.
במיוחד במגיק קינגדום ששם האוכל מזכיר את המזנונים בלונה פארק וההמתנה ארוכה והייצע עלוב.
יוניברסל - היצע יחסית דל אבל יש שם מסעדה איטלקית שמבשלת פסטה נטול רק שזה לוקח המון זמן וצריך לקחת את זה בחשבון.
אפקוט - היצע מאוד דל, בביתן היפני קיבלנו עוף ללא תבלינים ואורז.
סי וורלד - גם לא משהו מיוחד, היצע דל ועלוב.
בכל מקום כזה הקופאי צריך לקרוא למנהל (ובזמן לחץ לוקח לו זמן לבוא) המנהל לוקח את ההזמנה והולך למטבח. צריך להישאר עד שהוא מביא לך את האוכל.

רוב הגלידריות הודיעו לנו שהם מכילות גלוטן.
מסעדות באורלנדו - יש מודעות אבל נמוכה.


בקיצור, הייתי בטוח שבמקומות הללו ולאור כמויות האנשים שעוברים שם מידי יום הכמות, האיכות וטיב האוכל יהיו יותר רציניים ומאוד התאכזבנו.

וושינגטון - מודעות גבוהה לנ"ג במסעדות באזור גורגטאון וגם במרכז העיר. בשדרון ויסקונסין בגורג טאון יש סניף של whole food ומסעדה בשם acura עם פיצה נ"ג מדהימה.
בעיר עצמה יש גם מסעדות ורשתות מזון כגון noodlle and co אשר להם יש נ"ג.
רשת applebee הינה רשת מסעדות בכל ארה"ב, האוכל טעים ויש להם גם המון מודעות לנושא.

ניו יורק - אז בדוכני הנקניקיות יש נקניקיות נ"ג בלי לחמנייה כמובן, לכל מסעדה שנכנסנו ידעו על מה אנחנו מדברים והיה מבחר של מנות. להיזהר מציינה טאון ששם בשביל שתיכנסו יגידו לכם שיש הכל אבל אין להם מושג על מה אתה מדבר.

מפלי הניאגרה ונסיעות בדרכים: הנסיעות בדרכים (ונסענו לא מעט) היו בעייתיות, בכל המסעדות או יותר נכון בקניונים ואזורי מנוחה יש רשתות מזון מהיר והעובדים שם אפילו לא יודעים מז זה נ"ג. באחד האוטלטים אחרי שלא מצאנו כלום מה לתת לילדה ניגש אלי עובד של רשת מזון אשר דומה לקרנף, הוא ראה שאנחנו עובדי עצות ובא מיוזמתו והציע לעשות לנו רק בשר על הפלאנצה עם ירקות... היה מאוד נחמד ושירותי. מעבר לה הבנו כי כאשר רוצים לאכול צריך לרדת מהכביש להיכנס לאחת הערים ולחפש מקום לאכול.
סופר מרקטים: אין מדור מיוחד לנ"ג וצריך לחפש במדורים הרלוונטים, מה שכן, השילוט מאוד ברור ובד"כ לתגית המחיר על המדף יתווספו המילים נ"ג בירוק בולט. מאוד פשוט.
המבחר ברוב הסופרים בניו יורק ובוושינגטון עצום!!!! יש הכל, והכל מאוד טעים! עוגיות, וופלים, לחמים ולחמיות טריים, ממתקים דגנים, חטיפים וכו!!! והמחיר בדיוק כמו המחיר של מוצר רגיל מהבחינה הזו - גן עדן!!!!
לרשת דומינוס פיצה יש בניו יורק פיצה נ"ג - אומנם הם לא מתחייבים אבל לא נרשמו בעיות מיוחדות. והפיצה מעולה!!!! לא יודע ממה בצק עשוי אבל הוא היה מצויין.

סה"כ היה יותר פשוט ממה שחשבנו, נדהמנו לראות את כמויות המוצרים ומחירם בסופרים, התאכזבנו קשות מהפארקים ומהמסעדות בדרכים אבל לסיכום היה טיול מעולה.

מקווה שעזרתי.
אהוד
על העדכונים
18/04/14 15:56
27צפיות
אני בטוחה שעוד צליאקים יוכלו להנות מהמידע הזה.
הכי חשוב שנהניתם
תודה רבה על המידע אהוד(: שמחה שנהניתם
18/04/14 16:11
26צפיות
ההתנהלות בפארקים השונים מאכזבת. הייתי מצפה שדווקא במקומות בהם מצופה מראש לפגוש משפחות ובעקר ילדים, תהיה הערכות קולינארית עבור צליאקים.
דני לשתיה ועוגיות אנטיקוביץ
17/04/14 19:47
95צפיות

לשטראוס יש מוצר חדש - דני לשתיה - מישהו יודע עם זה ללא גלוטן ?
באלרגניים כתוב רק  חלב

יש עוגיות קוקוס כשרות לפסח של אנטקוביץ
מישהו יודע אם זה גם ללא גלוטן ?

דני של שטראוס-כרגיל, כשמדובר בשטראוס לבדוק
18/04/14 11:43
36צפיות
סימון על האריזה. אם אין סימון של מכיל/עלול להכיל הרי שהמוצר מותר לנו.

שאלת העוגיות האלה נשאלה כאן לפני זמן מה. למיטב זכרוני איש לא ידע את התשובה גם אז אבל כדאי להריץ חיפוש כדי לוודא(:
מסעדת יאקימונו
17/04/14 20:07
74צפיות
שלום,
מישהו היה במסעדת יאקימונו ברוטשילד ת"א ויכול להמליץ?
האם יש שם תפריט ללא גלוטן?
תודה,
דנה
למרבה הצער לא
18/04/14 11:25
50צפיות
יש שם מנות סשימי ללא גלוטן וגם מנות דג שלם שהן מאוד יקרות.
ניסיתי את הסשימי והוא היה מעולה שבמעולים, אבל זה יקר ולא מספיק לארוחה.

למרות שיש שם סויה נטולה, נאמר לי  בפרוש שהמירין מכיל גלוטן. אמרו שיש צליאקים שאוכלים שם אבל זה כי יש להם "רגישות נמוכה"...
עמילן
17/04/14 18:50
54צפיות
האם עמילן שנמצא באינסטנט פודיג אוסם עשוי מקמח תירס?
אין לי מושג, מצטערת
18/04/14 08:25
23צפיות
אבל מכיוון שהמוצר מותר לצליאקים, העמילן אינו ממקור של גלוטן כלשהו.
אז איך היה בסדר ומהן חוויות החג
15/04/14 20:55
92צפיות
איך עבר עליכם הסדר? אילו חוויות נטולות גלוטן כבר הספקתם לצבור בחג?
חוויות, סיפורים, טעמים ומתכונים
כולם מוזמנים לספר ולשתף.

חג שמח והמשך בילוי מהנה,

אמא של הבנים
הצילו, המצות של דגש
15/04/14 12:57
269צפיות
קניתי חבילה כי חשבתי שתגיע האחיינית הצליאקית שלי לסדר, בסוף לא הגיעה ורק פתחתי לטעום ו..טעים בטירוף!
כולם רצו לאכול רק אותן, ואני לא יכולתי להפסיק לנשנש, פשוט מכה הדבר הזה. לא קונה יותר
גם אני החלטתי לא לקנות אותן לאחר
15/04/14 13:01
204צפיות
שחיסלתי בלי להתבלבל ב-כלל חבילה שלמה משך מס' ימים קטן.
עזבו מחיר...טעים!
º
15/04/14 20:38
6צפיות
קנינו את המצות של דגש ושל כרמל
15/04/14 20:41
172צפיות
כל בני הבית התמכרו למצות של כרמל.
מה זה מצות של כרמל ? משהו אחר?
15/04/14 21:35
110צפיות
אני ממש לא בענינים
לפי הדיווחים אני גם לא אקנה , שלא אתמכר חלילה...
אכן משהו אחר
16/04/14 09:15
134צפיות
למיטב זכרוני אלו המצות שמכרו כאן בשנים הקודמות. השנה גם דגש הצטרפו עם מצות משלהם.
º
הבנתי, תודה!
16/04/14 12:36
20צפיות
ליל סדר ופסח ללא גלוטן
16/04/14 04:24
137צפיות
היו הרבה רעיונות למה נעשה לליל הסדר אבל בסוף היה לי רק
שעה וחצי להכין ארוחת חג ללא גלוטן

אז מה אתם הכנתם ? ומה אכלו אחרים שגרם לכם לרצות
גירסה למתכון ללא גלוטן ? לי הכי חסר "מצה עשירה" טבולה ביין
קניידלך, ועוגת מצות כמו שהייתי ילד - יש לזה מתכונים נטולים גלוטן ?
ולמה אתם הכי התגעגתם ?

יין \ מיץ ענבים
חרוסת = בננה + תפוח עץ + אגס + ממרח תמרים ?
תפוחי אדמה מבושלים, חסה, למרור ?

גפילטע פיש \ מנת דג [ קנוי, היה חסר לי משהו ליד זה ]

סלט ירקות
סלט ביצים +בצל + תפוחי אדמה
סלט אבוקדו + כרפס + בצל

בטטות + בשר [ בתנור ]
אורז + פטריות
סלק וחזרת [ חריין ]  
גזר מתוק ותפוחי אדמה  

קינוחים:
עוגות
וופלים אפיפיות
מילון \ אבטיח - גלידה
יש ויש מתכונים נ"ג לדברים שסימנת
16/04/14 07:09
81צפיות
עם סימן שאלה.
חרוסת?
אני מכינה מ1 שקית אגוזי מלך+חופן מכל סוג של צימוקים משני הצבעים+ 1 תפו"ע גדול מגורר דק+1 ממרח תמרים+2 כפות יין אדום לקידוש+קינמון-
במג'ימיקס: טוחנת קודם את האגוזים והצימוקים, מוסיפה את שאר הרכיבים וטוחנת יחד כמה דקות ויש חרוסת טעימה ונחמדה ללא גלוטן.

קניידלך: מכל המתכונים שניסיתי אנחנו מעדיפות את התערובת המוכנה של חכם.

עוגת מצות-
מכינה את העוגה המשפחתית רק עם מצות נ"ג. השנה הכנתי עם המצות של דג"ש והצליאקית טרפה אותה בהנאה גדולה.

עוגת המצות של ילדותי:
מתכון ל-4 מצות:
בסיר קטן מבשלים יחד על אש קטנה:
150 גר' שוקולד מריר
2/3 כוס סוכר (אפשר להוריד טיפה)
1/4 כוס מים
1/4 מרגרינה לאפיה
כאשר הכל נמס מורידים מהגז ומחכים 3-4דקות
מוסיפים 2 ביצים קטנות או אחת גדולה
תוך ערבוב מהיר עם מזלג כדי שלא יקרישו מחום השוקולד.

מספיגים 4 מצות ביין אדום מתוק לקידוש (הכי פשוט)
מי שמעדיף טעם חזק פחות של היין יכול לדלל את היין במים.
נותנים לנוזלים לטפטף מהמצה ע"י החזקתן באלכסון)

על מגש/כלי שטוח בגודל המתאים מניחים מצה
מוזגים עליה קרם עד לכיסויה (בערך תכולה של 3/4 מצקת)
מניחים עוד מצה וכן הלאה עד לסיום המצות והקרם.

מקררים כמה שעות
לאחר הקירור אפשר לקשט בקוקוס/סוכריות צבעוניות או כל מה שאוהבים
הזמנו את כולם אלינו
16/04/14 07:00
91צפיות
לא ידעתי שאני יכולה לבשל כמות ומהר כל כך

מה היה?
גפילטע של הסבתא כי הילדים לא אוכלים
מרק כמובן (מעצמות בקר הפעם ולא עוף)
קדירת עוף ביין ופירות יבשים
סלמון במשרה מתוק נהדר
סלט בטטה ועדשים אדומות
סלט גרגירי חומוס
אורז ומש שמזכיר מגדרה
וקינוח טפיוקה מהפורום.


לא חיפשתי תחליפים הפעם. מוזר... הגלוטן אפילו לא היה חסר פה.
הסדר השנה היה צנום מהרגיל (10 אנשים)
16/04/14 07:56
97צפיות
כך שגם ההכנות היו קלילות למדי.
ראשית, אנחנו תמיד מתחלקים בהכנות.
שנית, באופן מקרי יצא שכולנו התפזרנו מייד לאחר תום הסדר לחופש מחוץ לבית (כל אחד למקום אחר) כך שלא היה למי להשאיר אוכל ותמיד הרי נשאר!

התפריט כלל רק דבר אחד שהכיל גלוטן-מצות רגילות.
כל השאר היה נטול כיאה לסדר שכולל 3 צליאקיות ולעובדה שלא הייתה סיבה שיהיה גלוטן באף אחד מהתבשילים גם כך.

היה נחמד ולשמחתי לא נשארו כמויות אוכל ומה שנשאר בקטנה, 'סידר' את המשך החג לצליאקית הסבתא הגדולה ו...למחותנים שלי().

ב-AMPM תוצרת ללא גלוטן של פילסברי:
16/04/14 11:40
148צפיות
על כל המוצרים, במארזי שקיות ואלה שמגיעים בארגז, כתוב במפורש 'ללא גלוטן'. המוצרים מופשרים בטמפ' החדר לפי הוראת היצרן ולא מחוממים, כך שאין בעיה של זיהום משני במגע עם רשת התנור.

מוצרים ביחידות:
לחמניות ארוכות (=6.90 ₪ אחת),
לחמניות שדומות לחצי ג'בטה (לא זכור לי המחיר),
לחמניות ביס(=3 ₪ אחת),
בייגל (7.90 ₪ אחד),
עוגת שמרים עם שוקולד מגולגלת אישית. (לא בדקתי מחיר כי ממש מיותר לי)

מוצרים באריזות סגורות:
6 לחמניות ארוכות (כמו לנקניקיה אבל קצת יותר קטן)=24.90 ₪.
9 יחידות עוגת שמרים שוקולד מגולגלות=28.90 ₪ לאריזה.

מכיוון שאני חופשת ברמת החיל כבכל שנה בפסח ולאחר הנסיון המצויין מהשנה שעברה, הלכתי במיוחד לסניף הקרוב ל...'צימר' הביתי שלי ונמצא ברח' הרוגי המלכות.
קניתי לעצמי 20 לחמניות ביס+2 מארזי עוגות שמרים לצליאקית שלי.
בקשתי לקבל מההקפאה ונעניתי ברצון רב.
º
ואיך הטעם?
17/04/14 10:56
14צפיות
º
לטעמי בסדר גמור. כדאי להפשיר בטמפ' החדר
18/04/14 08:22
9צפיות
סה"כ היה בסדר
16/04/14 12:07
77צפיות
לראשונה מזה שנים שלא היה אצלי...
מכיוון שאני הצליאקית היחידה במשפחה, ביקשתי שלא ישתגעו, גם ככה מי אוכל כמויות כאלו של אוכל??
אני הכנסתי סלטים (כ - 10 סוגים)  + תוספות כך שגם מזה יכולתי לאכול בלי בעיה.
אחי הקפיד בצלי לשים רק פלפל שחור שהוא טחן בעצמו - כך שגם זה היה נטול.
הבעיה העיקרית היא שכל אחד דוחף את המצה או המזלג ישירות לצלחת ההגשה וכך זיהום המשנה מתרחב לכל המאכלים, אז אני מקפידה לקחת מראש מנה עם כל מה שאני רוצה או לשים לי נפרד בצד. גם אם אנשים מאוד מנסים להתחשב ולהבין - מהקטע הזה הם לא משתחררים ולא שמים לב.
מצות לא קניתי בכלל מתוך בחירה של דיאטה...
חג שמייח!
אצלינו החג ממש לא משעמם
16/04/14 15:13
163צפיות
לצערי כל המשפחה שלי חולה:
בעלי עם בחילות והקאות
הבת שלי (המקור להדבקה) הייתה עם צפצופים בנשימה, הקאות, סטרואידים, אינהלציה וכל החגיגה הנלווית
ואני התחלתי עם התקררות שהמשיכה לחום ושיעול נוראי. כבר 9 ימים שאני במצב רע, אתמול הלכתי למוקד עם פיצוצים בראש, היום א.א.ג אמר שכל האוזן שלי מלאה בנוזלים ואם אני לא אתחיל עם אנטיביוטיקה לסיניסיטיס, השלב הבא הוא ניתוח כפתורים. השמיעה שלי ממש התדרדרה וכל הפרצוף שלי כואב.

וסתם יש לי מצב רוח רע מכל זה.
פעם שנייה שהבת שלי עם קשיי נשימה בתוך חודש. אני חוששת שזה יהפוך לכרוני.
ופעם שנייה בתוך חודשיים שאני עם סינוסיטיס ועושה הכל כדי להתחמק מנטילת אנטיביוטיקה (בגלל התולעים). קשה לי לטפל בבת שלי ככה ואני מקווה שעם טיפול שמרני הדברים יסתדרו.


º
רפואה שלמה לכולכם
16/04/14 15:50
22צפיות
רפואה שלמה לכולכם דניאלה
16/04/14 16:07
35צפיות
מקווה שיעבור במהרה וביסודיות
º
תהיו בריאים!
17/04/14 08:59
7צפיות
º
באסה, רפואה שלמה
17/04/14 10:51
8צפיות
º
עצוב לשמוע. תרגישו טוב.
17/04/14 20:23
8צפיות
דניאלה למה לא אנטיביוטיקה?
17/04/14 21:42
26צפיות
את בטוחה שאסור? תולעים הם לא חיידקים..

החלמה מהירה!
דרוש מתכון ללחם בלי חלב ביצים וגלוטן?
16/04/14 06:49
62צפיות
הילד בהתקפי אסתמה שלא מסתיימים... מנסים שוב להוריד ביצים מהתפריט
º
והכי בעייתי.. מתכון לעוגת שוקולד של גן?
16/04/14 06:51
38צפיות
קיטה, אצל תמי בבלוג יש כמה מתכונים שיתאימו
16/04/14 07:20
35צפיות
מעתיקה לך אבל את יכולה לחפש שם ואני בטוחה שתמצאי עוד.
המתכון הראשון שהופיע כשפתחתי את הבלוג היה של מאפינס תפו"ע ללא גלוטן, לקטוז וביצים(:

לחם לבן בסיסי ללא לקטוז,ביצים וגלוטן:
המצרכים 3 כיכרות בינוניים+
1.1 ק"ג קמח תגמיש
2.2 כפות גדושות שמרים יבשים
3.2 כפיות סוכר חום
4.2 כפיות מלח
5.1 ליטר מים חמימים

לשימון התבנית
•2 כפות שמן זית

ההכנה
1.בקערת מערבל, מצויד בוו לישה מרכזים את היבשים ומערבבים היטב. יוצרים גומה במרכז ויוצקים אליה 2/3 מכמות המים.
2.לשים במהירות בינונית ותוך כדי לישה מוסיפים בהדרגה מעט מים בכל פעם (מהשליש הנותר), ממשיכים בלישה יסודית סה"כ כ-12 דקות עד שמתקבל בצק אחיד ודביק למדי.  מקמחים מכל הצדדים (מרימים בעזרת לקקן) בתוך הקערה או מעבירים לקערה מקומחת. מכסים במגבת ומשהים לתפיחה בטמפרטורת החדר עד הכפלת הנפח ולא פחות מכך (שעה - שעה וחצי).
3.כשהבצק תפח משתמשים בלקקן רחב כדי לחלץ ממנו את הגז שהצטבר ומקטינים בקיפולים, בעזרת הלקקן בתוך הקערה, עד שהוא חוזר כמעט לגודלו טרום ההתפחה. מעבירים למשטח עבודה מקומח בתגמיש ומחלקים בעזרת קלף או סכין חדה ל-3 חלקים שווים. עובדים על כל חלק בנפרד.
4.מעבדים את הבצק תוך קימוח מינימלי של משטח העבודה, אך בהחלט נדרש קימוח מפעם לפעם והעיבוד הוא כך: ידנית משטחים את הבצק, חובטים בו קלות ומקפלים לארבע. חוזרים על הפעולה 5-6 פעמים ומגלגלים ל'נקניק'. מברישים עודפי קימוח.
5.משמנים היטב בשמן זית תבניות לחם בינוניות או סלסלות התפחה (אפשר גם לפזר שומשום/פרג) ומניחים בתוכן את הכיכרות. מכסים במגבת ומשהים לתפיחה שניה עד הכפלת הנפח (כ-45 דקות).
6.מחממים תנור ל-200 מעלות
7.משמנים קל מאוד תבנית מרופדת נייר אפייה והופכים עליה בעדינות את הכיכרות (לאחר התפיחה), מכניסים בזהירות לתנור.
8.האפייה:  עם הכנסת התבניות לתנור מתיזים (כף יד שנטבלת בקערית מים) מעט מים ואופים 10 דקות ראשונות בחום של 200 מעלות ומנמיכים ל-180 מעלות להמשך אפיה של 40 דקות נוספות (סה"כ 50 דקות). מוציאים ומעבירים לרשת לצינון

טיפים ותוספות:
•הברשות וגימור – לקרום מבריק ומעט קשה טורפים חלמון עם כפית מים ורבע כפית חומץ.
•תוספות – את התוספות יש להוסיף בשלב הקיפולים לפני העיצוב לכיכרות וההשהיה לתפיחה שנייה
•בלי סוכר - להמיר את הסוכר החום בתחליף מתאים (אך זכרו שמדובר בסה"כ ב-2 כפיות לקילו קמח!!! זה באמת שולי...)
קישור למתכון בבלוג:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?Ent...
עוגת שוקולד של הגן לטבעונים-של תמי מקולינריא
16/04/14 07:26
33צפיות
עוגת שוקולד `של הגן` לטבעונים (בלי ביצים, בלי לקטוז, בלי גלוטן)

המצרכים (לתבנית קוטר 24 או 2 תבניות אינגליש קייק)
1. 2 כוסות (280 גר`) קמח תמי
2. 3 כפות (30 גר`) אבקת קקאו כהה
3. ½ כפית מלח
4. 2 כפיות (10 גר`) אבקת אפייה
5. 1 כפית (5 גר`) אבקת סודה לשתיה
6. 1 כוס דחוסה (200 גר`) סוכר חום
7. ½1 כוסות (360 מ"ל) מים רותחים
8. 100 גר` שוקולד מריר (60% לפחות) חתוך לקוביות
9. 1 כפית תמצית וניל איכותית
10. ¾ כוס (150 גר`) שמן
11. ½ כוס (140 גר`) רסק תפוחים

ההכנה:
1. מחממים תנור ל-175 מעלות, משמנים את תבנית האפייה ומרפדים את בסיסה בנייר אפיה.
2. מערבבים היטב בקערה את הקמח, הקקאו, אבקת האפייה, המלח, אבקת הסודה והסוכר החום (כל היבשים)
3. בקערה קטנה שמים את קוביות השוקולד ותמצית הוניל ויוצקים עליהם את המים הרותחים, מערבבים היטב להמסה מלאה. יוצקים את מי השוקולד החמים ואת השמן לסירוגין, בפעמיים,  לקערת היבשים תוך טריפה קלה עד קבלת מסה אחידה, די סמיכה. מוסיפים את רסק התפוחים ומערבבים לעיסה אחידה
4. יוצקים את הבלילה לתבנית לכדי 2/3 מגובהה
5. אופים משך 30 דקות (אם בתבניות אינגליש אז 25 דקות) עד שהעוגה יציבה וקצה סכין חד המוחדר במרכז יוצא נקי ולח. מוציאים מהתנור, דוקרים במספר נקודות עם קיסם ויוצקים מיד את סירופ השוקולד. מצננים היטב לפני שפורסים (העוגה משתבחת ביום שלמחרת ו/או לאחר הקפאה והפשרה)

הערות/תוספות:
• לאוהבי המאוד שוקולדי, ניתן להעשיר ע"י יציקת סירופ מיד בסיום האפיה (להכין מראש ולצנן): להמס 100 גר` שוקולד חתוך לקוביות בחצי כוס מים רותחים וכף ליקר או רום

קישור למתכון המקורי בבלוג:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?Ent...
בנוסף יש עודמתכונים מתאימים בקולינריא+יש ברשת
16/04/14 07:28
17צפיות
לא מעט פורומים/בלוגים לטבעונים שיכולים לתת לך רעיונות.
סליחה על הפיזוראבל נזכרתי שMIXB יכול
16/04/14 07:38
55צפיות
לתת לך תשובה נהדרת ללחם ללא גלוטן, לקטוז וביצים.
אני אופה בתבנית פיירקס ייעודית ללחם והוא יוצא גדול ושמנמן ומכינה ממנו גם לחמניות/לחמניות המבורגר/פוקצ'ה.
º
אני חושבת שMIXB חלבי
16/04/14 15:43
14צפיות
בערך.באתר של גלוטן פרי כתוב שהוא "בחזקת חלבי"
16/04/14 16:28
28צפיות
ראיתי את זה כרגע והאמת היא שאין לי מושג מה זה אומר.
משהו כמו "עלול להכיל" אולי? יש כאן דקויות שלא מובנות לי.
זכור לי שהיה כאן פעם דיון בנושא.

אני משתמשת בו ללא שום תגובה כי הוא לא מכיל לקטוז אבל אני גם משתמשת בחלב הרים ללא לקטוז של מחלבות הגולן ללא שום תגובה כך שאין לי בעיה עם החלב עצמו אלא עם הלקטוז.

אני חושבת שאם קיטה רוצה לנסות אותו היא צריכה לפנות אל החברה לבירור הנושא.
אם הילד אלרגי לחלב ברור שלא הייתי לוקחת סיכון קטן ביותר כמובן.




תודה על האזהרות
17/04/14 21:41
15צפיות
הם אוכלים מדי פעם מוצרים שבגדר חלביים.. כמו תחליף גבינה טבעטוסט שמכיל קצת חלבון חלב ועובר בשקט...

º
מעולה!!! תודה רבה
16/04/14 13:24
9צפיות
שימו לב שזו עונת האסטמה (והאלרגיות)
16/04/14 10:15
53צפיות
לא חייב להיות קשר למזון. להקפיד על טיפול מונע לפי הוראות הרופא.
תודה
16/04/14 13:24
35צפיות
הרופא המליץ שלא לתת טיפול מונע בינתיים

מאוקטובר חולה די רצוף.
מוזר. לא שאני מבינה בזה יותר מידי אבל
16/04/14 13:33
42צפיות
אסטמה זה דיי רציני. נכון שריכזתם מאמצים לאחרונה בענייני תזונה אבל שווה לפנות לרופא ממש מומחה שסומכים עליו גם בעניין הזה.
לצערי ומניסיוני הפרטי רופאי משפחה לא ממש מבינים באסטמה
פנינו לרופא ריאות
17/04/14 21:37
20צפיות
ששאל שלוש שאלות
אמר זה אסתמה
ואמר שלא צריך טיפול מונע
בקשר לטיפול מונע
17/04/14 07:49
33צפיות
מסכימה מאוד עם ליטל שצריך להתייעץ עם מומחה. אני אסטמתית קלה, שזה אומר קוצר נשימה בזמן פעילות גופנית וכל מיני תופעות בעיקר בתקופות מעבר: קוצר נשימה קל, צפצופים, וכשהייתי חוטפת צינון ממישהו זה יכול היה להימשך גם 3 שבועות. בקיצור, לא סוף העולם אבל מאוד לא נעים...
בזמן ההריון עם הצילאקית (שבדיוק אתמול היתה בת 9) היו לי התקפות אינסופיות של שיעולים בגלל קוצר נשימה עד שהרופא משפחה אמר לי שהוא חושב שאני צריכה לטפל באסטמה יותר ממה שנדמה לי ושלח אותי למומחה ריאות. מאז אני בטיפול מונע (סטירואידים בשאיפה), שלמיטב הבנתי לא בעייתיים בכלל כמו אלה בבליעה, ותמיד יש לי ונטולין בתיק ואיכות החיים שלי פשוט השתפרה פלאים!!
תקופות המעבר עוברות בקלילות, התקפי צינון הרבה יותר קלים, אני לא נדבקת מיד מכל מי שמתעטש לידי,... זה נשמע כלום אבל זה ממש משנה איכות חיים, ואני לא מהאסטמתים הקשים...
בקיצור, ממליצה לך ללכת למומחה ריאות ולשקול טיפול מונע, כי אני כל כך מבינה את הסבל של הילד...
בהצלחה!!
גלוטן
17/04/14 21:16
73צפיות
האם תבליני נפטון נטולי גלוטן ?
תודה
º
מצטערת, אני לא מכירה
17/04/14 21:24
6צפיות
מסעדה ללא גלוטן בתל אביב
16/04/14 22:12
109צפיות
שלום,

אני מהצפון, ומגיע מחר לתלאביב, מחפש מסעדה בטוחה עד כמה שאפשר לארוחת ערב.

אשמח להמלצות מבעלי הניסיון שבכם.

תודה.
מסעדות בת"א עם אפשרויות ללא גלוטן
17/04/14 00:52
104צפיות
רשת ג'ירף, פסטה מיה,בלאק בורגר, מוזס, הדסון
למוזס יש ללא גלוטן ?
17/04/14 08:48
54צפיות
בפעם האחרונה שהייתי שם הם הזהירו אותי מזיהום משני ודאי והיו לא נחמדים כל כך. זה היה לפני שנתיים, מאז אני לא מתקרב אליהם.
זה היה בדיזינגוף, לא בסניף הראשי, אולי שם זה שונה...
ב"מוזס" יש בתפריט מנות המסומנות ללא גלוטן!
17/04/14 10:04
63צפיות
אנו מבקרים בסניף רמת החייל שידידותי מאוד.
בכל מסעדה יאמרו לך את האזהרה של זיהום משני....
עוד אפשרויות
17/04/14 02:17
101צפיות
קיטשן מרקט, מועדון הקצינים, סושי סמבה, קפה איטליה, לה לזניה
קפה לואיז
17/04/14 14:30
63צפיות
אתמול נתקלתי במקום הזה, יש להם תפריט ומסומנים בו הדברים ללא גלוטן, יש להם פסטה בין השאר.
היי שאלה מג׳ימיקס
16/04/14 22:41
67צפיות
איזה מגימיקס הכי טוב שנמכר בארץ? קנינו את magimix cuisine 5200 xl זה הכי טוב?
ועוד משהו בחנות אמרו שבדגם הזה יש רק צבע כסף נרוסטה בכללי לא רק בחנות הזאת. ואז בבית לא הבנו איך משתמשים אז כתבתי תשם של זה באינטרנט ואז ראיתי עוד צבעים ובחלק מהתמונות אני רואה שכתוב שזה מגימיקס- magimix premium 5200 xl אז זה דגם אחר? הוא יותר טוב ממה שקנינו ? ואת מה שאני קניתי באמת יש רק בצבע כסף אני לא מבינה מה שכתוב הכל אנגלית אז לא יודעת

ועוד משהו... המג׳ימיקס טוחן סוכר לממש אבקת סוכר? כי לא הצלחנו זה עשה לסוכר יותר דק אבל לא ממש אבקה
אין לי מג׳ימיקס אבל אמא שלי
17/04/14 02:19
38צפיות
היתה טוחנת סוכר במטחנת קפה פשוטה. אפשר לטחון בה גם אורז/כוסמת וכד
אני לא בבית כרגע כך שלא יכולה לבדוק אבל
17/04/14 07:51
36צפיות
נדמה לי שיש לי magimix cuisine 5200 xl . ואם זכור לי נכון היו רק 2 צבעים. כסוף ולבן. קניתי את הלבן. כמו כן, היה הבדל במחיר בגלל רוחב הפיה שבה מכניסים את הירקות (הרחבה נועדה למיצים קשים והמג'ימיקס אתה היה יקר יותר).
אני לא מעודכנת נכון להיום אבל לפני כשנתיים, כשקניתי אותו, הוא אכן היה ה'טוב' ביותר או אולי נכון לומר החדיש ביותר.
קנה המידה שלי היה חוזק המנוע וגודל הקערה הבסיסית. וזאת בגלל שאני תמיד מכינה מתכונים בכפולה של 2 או 3 בבת אחת.

לגבי אבקת סוכר, אני מודה שאני לא מכינה במג'ימיקס. יותר פשוט לקנות מאשר להתעסק גם עם זה. גם כך ההתעסקות במטבח גוזלת יותר זמן כשיש צליאק. בעקר כשמבשלים/אופים לכמה צליאקים.
אני משתמשת בו להכנת בצקים, לגירוד של ירקות ולטחינה של פולים קשים להכנת תחליפי בשר (פולי סויה, חומוס, עדשים וכו') וזאת סוג של טחינה גסה עד בינונית. לא עדינה כמו סוכר.

בד"כ זאת חברה אמינה לכן כדאי ללכת על פי הוראות ההפעלה שלה בחוברת ההדרכה. אולי יש צורך לעשות כמות קטנה בכל פעם בקערית הקטנה ביותר, אולי בדרך אחרת. ואם ישנה בעיה שאת לא מוצאת לה פתרון, התקשרי לשירות לקוחות של ניופאן ובדקי אתם.

º
תודה על התשובות:))
17/04/14 21:02
2צפיות
º
בבקשה מתכון ללחם נטול גלוטן ושמרים.
17/04/14 07:04
16צפיות

עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה