בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
שלום וברוכים הבאים לפורום צליאק בתפוז!

הפורום פתוח לכל מי שאבחנו אצלו צליאק, למי שרוצה ללמוד על המחלה, למי שרוצה ללמוד על ההתמודדות, ובעצם לכל אחד שיכול למצוא פה עניין.

כולם מוזמנים להעשיר את הפורום בידע שלהם - על מתכונים, על מוצרים, על דרכי אבחון, על דרכי התמודדות בגילאים שונים, על התמודדות עם המשפחה והסביבה - לכל הנושאים האלה הפורום ישמש כבית חם ונטול גלוטן.

השתתפות נעימה!

הודעות מנהלתיות לגולשים חדשים וותיקים - ממש ממש כאן!
המשך...
הודעה חדשה

מסעדות בדרום איטליה
29/08/14 01:05
1צפיות
מבקשת המלצות למסעדות ללא גלוטן בדרום איטליה: נפולי, אמלפי,  סורנטו... תודה.
המלצה-מסעדה הודית ללא גלוטן בירושלים
29/08/14 00:57
3צפיות
היי כולם,
הייתי אתמול במסעדה הודית חדשה בירושלים ששמעתי עליה מחברים.
למסעדה קוראים קוהינור והיא נמצאת ברחוב שמאי בעיר.
רוב המאכלים בתפריט לל"ג, יש במקום מודעות לגלוטן והאוכל היה ממש טעים.
המסעדה צמחונית, מתאימה לכל הצליאקים הצמחוניים :)
חגיגה בלי עוגה: הנחיות חדשות לימי הולדת בגנים
28/08/14 10:44
81צפיות
קראתם את ההמלצות של משרד הבריאות לגננות?
אמנם אני מבינה בין השורות שמדובר בהמלצות בלבד ושהן אינן מחייבות, אבל מעבר להיבט הביראותי לכלל הילדים, זהו מהלך שעשוי מאד להקל על הערכות ילדי הגן הצליאקים!!
מה דעתכם? 
הלוואי שזה יוטמע בגנים בהצלחה
28/08/14 11:15
33צפיות
לא רק שזה יקל על ילדים צליאקים, זה גם עדיף לכל יתר הילדים לא להחשף לכל כך הרבה סוכרים מיותרים.
מקוה שאכן יישום! ולא צריך שכל אירוע יהיה מלווה באוכל.
28/08/14 12:18
30צפיות
בחיי שאפשר להשתגע. זה כל כך לא בריא.
התרבות הזו שכל מפגש, בין אם זה חגיגה בגן, בבי״ס, ישיבת צוות, וכ״ו, מלווה באוכל, ,הוא לא תמיד אחת מ 3 הארוחות שצריך, זה מיותר ולא בריא !
רעיון מצויין
28/08/14 15:42
16צפיות
אני לא מאלה שמתנגדים לתת לילדים קצת חטיף או ממתק מדי פעם, אבל אני כן אוהבת שנותנים להורים לבחור מה ואיך.
היו אצלנו כמה שקיות הפתעה שהגיעו עם דברים לא רק ממש מזעזעים מבחינה תזונתית, אלא פשוט לגמרי לא מתאימים לגיל של הילדים (סכנת חנק וכו'). המזל הוא שבגיל שלו הוא עוד לא יודע שאני לוקחת מראש את השקית וזורקת לפח את כל מה שלא מתאים. עוד כמה חודשים זה כבר לא יהיה אפשרי.
 
היה לנו יום הולדת אחד שבו חילקו במקום זה מתנה סמלית אבל איכותית, וזה ממש שווה. אני מתכוונת לעשות אותו הדבר עכשיו איתו.
גם אני אהבתי את הרעיון
28/08/14 17:51
12צפיות
אצלנו בגן גם היה נהוג חגיגת החוסר בריאות.
אבל לאור בקשות מכמה הורים ובעיקר של אחת שהייתה תזונאית שינו את הנוהל.
נאמר במפורש להביא רק אצבע של שוקולד לכל ילד ועוגת יום הולדת.
אנחנו שדרגנו עם האבטיח בצורות של לב וכוכב והילדים אהבו יותר את האבטיח מהעוגה והשוקולד.
השנה אנחנו בגן עיריה נקווה שהגננת וההורים גם יזרמו.
 
נתלה את הכתבה בלוח מודעות כבר מעכשיו אולי זה יעזור
º
יוזמה ברוכה. אני בעד
28/08/14 20:03
5צפיות
איזה פרויקט נהדר :)
28/08/14 21:32
5צפיות
סביר להניח שההכנות לימי ההולדת לא רק יהיו בריאות יותר וחסכוניות יותר, גם הפוקוס בחגיגה יעבור לילד שחוגג ולא לכמויות האדירות של הממתקים והחטיפים. לדעתי אפשר להצליח לשמוח ולחגוג גם בלי קשר לאוכל לא? זה הרגל בריא גם להיום וגם לשנים הבאות.
לקראת פתיחת שנת הלימודים
27/08/14 11:05
74צפיות
היי לכולם
אנחנו בטח לא היחידים שאוטוטו מתחילים גן חדש...
פעם ראשונה שלנו שצריך להתארגן מול צוות הגן ומול ההורים האחרים בקשר לצליאק - גם ברמה הפרקטית של היומיום בגן ושל אירועים מיוחדים (ימי הולדת, חגים וכו') וגם ברמה הרגשית מבחינת המסר והתחושה שהצליאקית שלנו תקלוט מהסביבה.
נשמח לשמוע טיפים, רעיונות, המלצות:
1. איך לתווך את הנושא לצוות הגן, להורים ולילדים?
2. ידוע לנו שבימי שישי אופים חלות לשבת - איך מתגברים על הנושא הזה? למישהו יש מתכונים מוצלחים ופשוטים של בצק לחלות לגן? מקמח קונדיטור?
תודה
שלום poiulli
27/08/14 12:49
43צפיות
קודם כל לקבוע פגישה בארבע עיניים עם הגננת.
לפגישה כמה מטרות: להרגיע לגבי נושא הצליאק וההתמודדות בגן, ללמוד על ההתנהלות של הגן סביב נושא אוכל (ארוחות בוקר, ימי הולדת, חגיגות מסיבות וכד'), לגייס את שיתוף הפעולה והנכונות של הגננת ולקבוע נוהלים להתנהלות נכונה ותקינה עם הצליאקית.
חלק מהגננות נלחצות כשהן שומעות על רגישות למזון. חשוב להדגיש מההתחלה שמדובר ברגישות ולא אלרגיה ושאין פה סכנת חיים. מצד שני להדגיש את החשיבות של שמירה על תזונה ללא גלוטן כמרכיב חשוב ומשמעותי לבריאותה התקינה של בתכם. אתם יכולים להיעזר בדף לגננת מאתר העמותה הישראלית לצליאק ובהסברים כתובים על מחלת הצליאק (תזכרו: קצר וקולע). גם אם הגננת תגיד שכבר היו לה ילדים צליאקים ושיש לה ניסיון, חשוב לבדוק את הנושא ולהדגיש נקודות כמו זיהום משני וכד'.
חשוב שתבינו איך מתנהל הגן מבחינת האוכל: מה כוללת כל ארוחה, מי מכין את הארוחות, מה המדיניות של כיבוד בגן ובארועים בפרט. מה הכיבוד המקובל, האם זה גן ספונטאני שכל יום מחליטים להפתיע את הילדים בצ'ופרים או שהכל מתוכנן וידוע מראש. אחרי שתבינו את ההתנהלות ותעלו על "המוקשים" שעלולים להיות בעייתים, תבדקו עם הגננת איך אפשר להיערך ביחד על מנת שהבת שלכם תוכל להשתלב בגן ולהשתתף בכל הפעילויות שקשורות באוכל מבלי שתרגיש שונה ונבדלת.  עם רצון טוב ויצירתיות לכל דבר יש פתרון. אנחנו הכנו בזמנו לבת  שלי קופסת הפתעות בגן שהכילה מגוון של חטיפים, ממתקים וצ'ופרים שהיא יכלה לאכול מהם כשהיה כיבוד מיוחד בגן. גם במקפיא החזקנו כמה מוצרים: לחם/לחמניות, עוגת יום הולדת חתוכה במנג'טים, כדורי שוקולד ועוגיות.
חשוב שאחרי השיחה עם הגננת גם הצוות הנוסף יהיה שותף ויקבל את המידע הרלוונטי. אנחנו דאגנו לתלות על הארון במטבח שף עם תמונה ושם הצליאקית ולידה הכיתוב שX רגישה לגלוטן . היא אוכלת רק מהרשימה שמותרת לה ובכל מקרה של ספק או חוסר ידע לא לעשות החלטות עצמאיות אלא להתקשר אלינו ההורים.
כשבועיים שלושה לפני כל חג להתקשר לגננת ולבדוק מה התוכניות שלה לגבי כיבוד. אם יש הכנת לביבות/סופגניות/אוזני המן/מצות וכד', פשוט לדאוג לתחליפים מתאימים.
לגבי ההורים, באסיפת ההורים הסברנו מה המשמעות של צליאק, כמה חשוב לנו שלמרות המגבלה התזונתית היינו רוצים שהבת שלנו, כמו כל ילד אחר בגן, תהנה מכל הפעילויות כולל הכיבוד, שהוא החלק הכמעט הכי חשוב בארועים כאלה. חלקנו דף מנויילן עם מגנט ובו רשימת החטיפים והממתקים שמותרים לה ובקשה שישתדלו להביא לגן את החטיפים האלה. למי שזה קשה ביקשנו בכל לשון של בקשה שיודיע על כיבוד מיוחד שמביא לגן כדי שנדאג לתחליפים מתאימים. ציינו שאפשר להודיע במייל, sms, שיחת פלפון והיום כמובן יש גם וואטסאפ.
מקווה שכיסיתי את כל הנושאים. אני פה לכל שאלה נוספת.
שיהיה בהצלחה בגן החדש. מקווה שתזכו לשיתוף פעולה מכולם.
כמה הודעות במורד הדף הזה יש הודעה של sofiya
27/08/14 19:39
32צפיות
להודעה שלה שרשרתי קישורים לדפי הסבר שיכולים לשמש אותך(:
חלות?
28/08/14 20:37
8צפיות
מנסיונכם - מה מקובל או מתקבל טוב יותר בגן בהכנת חלות לשבת?
אני מתלבטת אם להכין לקטנה בכל יום שישי בצק נפרד משלה,
או לבקש שכל הגן יכין חלות מבצק נטול גלוטן?
ואז - האם אנחנו אמורים לספק את הבצק? או הגן?
והאם למישהו יש מתכון מוצלח ופשוט לבצק לחלות מקמח קונדיטור כדי לא להכנס להוצאות גבוהות לכל הגן?
פלסטלינה ובצק משחק
28/08/14 20:40
8צפיות
למישהו יש המלצות איפה אפשר לקנות פלסטלינה/ בצק נטול גלוטן לכל הגן ומאיזה סוג/חברה?
יש מידע על בצקי משחק ופלסטלינות ללא גלוטן
28/08/14 21:20
7צפיות
יש מידע על בצקי משחק ופלסטלינות ללא גלוטן במאגר מידע של העמותה. יש שם גם מידע על צבעים מתאימים וכו׳. מומלץ להיכנס ולבדוק - זה תחת ״קניות ופנאי״ וצריך לבחור בקטגוריה ״חומרי יצירה״. בהצלחה! 
מבצעים שווים בשופרסל דיל במתחמי גרין
28/08/14 16:22
41צפיות
הי לכולן, לאחר ביקור בסופר, מעדכנת אתכן/ם במבצעים ממש שווים שיש החודש בגרין בשופרסל דיל. המבצעים ימשכו עד סוף ספטמבר.
תמצית וניל טהורה "אמבר" - 25 ש"ח
עוגיות בסקוויט - 15 ש"ח
קמח תמי הכתום והתגמיש - 20 ש"ח
ניוקי - 10 ש"ח
קורנפלקס כריות של תלמה 20 ש"ח
קורנפלקס רגיל של שופרסל - 2 יח' ב 25 ש"ח
הנחה על גרין לייט ובראל
ויש עוד הרבה דברים. שווה ביקור, לדעתי
גם הברנפלקס הנטול ב- 20 ש"ח
28/08/14 18:16
16צפיות
באמת שווה
צודקת, דיבר איתי הבחור שמתחזק את המתחם של האורני/גלוטן ו....
28/08/14 18:22
21צפיות
לפי מה שהוא אמר.
כל חודש יהיו מספר מוצרים במבצע למשך חודש.
הם יביאו כמויות גדולות (הניוקי היה ממש משטח סיטונאי).
ואז אנחנו נוכל לכנות כמות גדולה כדי לאחסן.
 
לקחתי את הברושור של המבצע אבל עדיין לא הספקתי להעלות אותו לפה.
 
אולי אחרי שיגמר חודש אוגוסט הגדול
אפרופו שופרסל... מישהו נתקל כמוני, בבעיה להשיג לחם
28/08/14 20:11
22צפיות
של השופרסל?
משום מה, מאז שהקימו בשופרסל אצלינו (לשמחתי הרבה!) את מתחם גרין (מבצעים שווים ביותר), אי אפשר למצוא את הלחם המפורסם והנפלא של השופרסל. אין לי מושג האם יש קשר אבל זה מה שקורה בשטח.
 
 
º
איזה לחם מחזיק טעים הרבה זמן ללא מקרר? (לרגל נסיעה ארוכה)
28/08/14 11:29
17צפיות
º
מניסיוני, מוצרים של בראל
28/08/14 12:00
14צפיות
º
של השופרסל, בלי ספק. בעקר אם תקחי אותו קפוא
28/08/14 20:12
5צפיות
|תפוז| מזמינים אתכם לזוז עם הדג נחש
28/08/14 11:11
4צפיות

|דג| היכנסו לפורום מצעדים וביקרות מוזיקה, ספרו לנו מה השיר של הדג נחש שהכי מתאים לימים אלו ונמקו
ותוכלו לזכות בכרטיס זוגי להופעת שקיעה של הדג נחש!

לפרטים נוספים והשתתפות:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?for...


|18|היום בין השעות 17:00-19:00 נארח בפורום את דורית משעולי, עובדת סוציאלית, פסיכותרפיסטית, מטפלת משפחתית וסקסולוגית.
דורית תשמח לענות על שאלותיכם בנושא זוגיות, חיי משפחה ומיניות.

מוזמנים לשרשר את שאלותיכם:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?for...
קינואה
25/08/14 11:09
69צפיות
היי
מישהו/י יודע/ת  איזו קינואה מותרת לנו? לפי המדריך אין כזו רק מיה מופיעים וגם הם ממליצים לברור לפני שימוש כי יש שאריות של תבואה....
תודה  
לדעתי דין קינואה הוא כדין קטניות ואורז. אני לא בוחרת על פי
26/08/14 20:08
63צפיות
אישורים מפני שממילא חובה לברור. אם יש אישור (כדוגמת מיה) ואם אין אישור.
לקינואה קליפה קשה שזיהום משני או נוכחות גרגרי חיטה אינם יכולים לחדור אותה (רק בבישול) ממש כמו אורז וקטניות.
דווקא קל יותר לברור קינואה כי גרגר חיטה שונה מכל בחינה מגרגרי הקינואה (גודל וצבע) כך שאין בעיה לזהות אותם.
(אם בוררים על נייר אפיה יותר קל לאסוף אותה אחר כך).
הבעיה היחידה היא שזה תהליך מעצבן
(אבל באותה מידה מעצבן לברור את כל השאר)
 
 
לברור
28/08/14 08:49
19צפיות
כן לברור זו תמיד אופציה. אני ושבת איפה להקל כי אני שמה לב שכשאני צריכה לברור אני משתמשת פחות. איכשהו דווקא נראה לי שקינואה זה יותר מעצבן לברור כי הגרגירים כל כך קטנים.
ומה אם מתחבא איזה גרגיר בורגול? זה יהיה קשה לראות....
מאתגרים חיי הצליאקי  
אני שוטפת ובוררת כמות גדולה ומייבשת
28/08/14 09:51
22צפיות
אורז בעיקר וגם קטניות
כך קל לי יותר
את צודקת אבל בעיני אין אופציה לא לעשות את זה
28/08/14 20:01
7צפיות
גם כשהמוצר מוצהר כנטול גלוטן.
זה לא רק בקטע של צליאק  אלא תרגולת רגילה במקרים של גרגרים.
קנואה הכי מעצבן, מסכימה לגמרי(: אבל כמעט לא יוצא לי לברור אותה בלי ממצאים וברוב המקרים הם לא ממצא גלוטני אלא דווקא
משהו ממשפחת הלכלוכיים. דווקא בקטניות ובאורז בד"כ יש פחות אוצרות חבויים.
אני בוררת מראש אבל שוטפת רק לפני בישול כדי לחסוך לעצמי את הייבוש.
מה גם שלמשל קטניות, אני משרה ומחליפה מים כמה פעמים ולבסוף שוטפת במים זורמים כך שאין טעם
להתעסק עם שטיפה וייבוש מראש.
 
 
אופטימיות ושאלה )
27/08/14 09:24
83צפיות
היום בבוקר הייתה לי שיחה עם הגננת (והסייעת) של גן חובה בו עתידה בתי ללמוד השנה. מאוד חששתי מהשיחה.
אבל ממש הופתעתי לטובה, הגננת ציינה בתחילת השיחה כי אתמול בערב היא קראה המון על צליאק באינטרנט כדי להבין במה מדובר, מה הן התופעות והסיכונים של "המחלה", איך מתמודדים וכו'. כבר זה ריגש אותי מאוד.
השיחה איתה  ועם הסייעת מאוד זרמה, הן הראו נכונות רבה בכל עניין ההתארגנות מבחינת ארוחת הבוקר, ימי ההולדת, שיתוף פעולה של ההורים.
יצאתי ממש אופטימית, והרגשתי צורף לשתף כאן
אבל יש לי גם שאלה:
הגננת אמרה שבכל יום שישי הילדים מכינים חלות קטנות לשבת. והגענו, יחד, למסקנה שעדיף שאני אביא לבתי, בכל יום שישי בבוקר, בצק (שאכין בבית) כדי שתכין ממנו את החלה שלה (כדי להמנע מזיהום משני). ועכשיו לשאלה: באיזה קמח הכי כדאי להשתמש כדי להכין את הבצק? (אשמח גם ל"מתכון" קל ומהיר להכנת בצק לחלה נ"ג, עדיפות לכזה שאפשר ללוש עם הידיים ולא במיקסר, ושיכול להשאר במקרר מספר שעות עד שיהיה צורך להשתמש בו להכנת החלה).
המון תודה .... ומצטערת שיצא כזה ארוך  
אין לי הרבה נסיון באפיית לחמים וחלות אז אולי תקבלי
27/08/14 09:43
54צפיות
פה המלצות טובות יותר אבל אני השתמשתי לאפיית חלה בפעילות  בבית הספר, בתערובת mixb של שר
ויצא ממש טעים.
אמנם למחרת כבר היה יבש מדי (ועדיין טעים לדעתי) אבל כשיצא מהתנור היה ממש ממש טעים ורך .
אגב הבצק  לא קל לעיצוב  ובמקום לקלוע צמה, שהתפרקה לנו כל הזמן  עשינו "כעך" עגול.
 
º
תודה
27/08/14 10:31
13צפיות
אין לי נסיון עם תערובות מוכנות, בטוח יענו לך
27/08/14 11:41
57צפיות
איזו תערובת מומלצת לענין... אבל יש לי הרבה נסיון באפיה, ואני יכולה להמליץ לך להכין  כמות גדולה אחת לחודש\חודשיים, לחלק לכדורים, ולהקפיא כל אחד בשקית נילון. ככה שביום חמישי בערב תוציאי שקית אל השיש, ועד הבוקר הבצק יפשיר ובגן היא תוכל לעבוד איתו.. אין שום בעיה להקפיא בצקי שמרים, אחרי התפחה ראשונה, או לפני... הבצק " מתאושש " מההקפאה נפלא, וזה פשוט יחסוך לך עבודה כל שבוע.
 
שמחה לקרוא על השיתוף פעולה והנכונות של הצוות !
תודה, net the jet רעיון מצוין. אפשר מתכון
27/08/14 13:23
31צפיות
אפשר מתכון מומלץ לבצק "להקפאה"?
תודה
האמת, לא הכנתי חלה ללא גלוטן ואני לא משתמשת בקמחים
27/08/14 14:47
39צפיות
המוכנים. אבל בטוחה שיש כאן מתכונים שהעלו אנשים.
יש את " תגמיש" שהוא מתאים לבצקי שמרים, נסי אולי לחפש בקוביית חיפוש לפי " חלה" או " תגמיש" כי אנשים כתוב גם הסברים על איך לעבוד איתו בהמרה ממתכון עם גלוטן.
טבל איך תאפה את.הבצק?
27/08/14 17:17
34צפיות
אנחנו הכנו לחמניות מוכנות ואפויות שהילדים יאכלו כדי להמנע מזיהום משני
הכי טעים מהמתכון של חלות מתוקות של תמי מתגמיש.
את הלחמניות המוכנות הקפטתי וכל שבוע הפשרתי לפי הצורך.
במקביל שלחנו קג קקמח קונדיטור לגן לערבב עם מים לעבוד עם כולם ולזרוק אחכ...
 
אין שום בעיה לאפות בכלי חד פעמי קטן או כלי שיהיה קבוע רק
27/08/14 17:38
33צפיות
לחלה שלה וישאר בגן.
קהמח שיתעופף בתנור
27/08/14 17:57
32צפיות
כלים שעלולים להיות משותפים...
אני לא מרגישה נוח עם זה
אין סיבה שקמח יתעופף בתנור... ואם משתדלים, ושמים בכלי
27/08/14 19:25
37צפיות
עם דפנות קצת גבוהות, בחלק העליון, אין שום סיבה שיקרה משהו.
ברור שלא כולם חייבים להסכים איתי, ( ואני מהמקפידים, ולא מחפפת בעיניני גלוטן ) וכמובן שבמקרה הזה  הענין דורש שיתוף פעולה מהצוות והבנה (!) בדיוק במה מדובר...
אבל, אם רוצים שהילד יהיה כמו כולם בגן , ולא יהיה מוגבל, ואף פעם לא יקבל חלה בימי שישי כמו כולם, אז צריך איפה שהוא להתפשר ( ושוב, במידה ויש הבנה ושיתוף מהצוות )
 
אפשרות אחרת זהורים עושים, זה לתת לילד להכין עם כולם את החלות הרגילות, ולהביא לו חלה אפויה שיאכל כשכולם אוכלים את מה שאפו. אבל גם פה צריך השגחה, שלא יכניס ידיים לפה, שירחץ היטב ידיים וכ"ו... גם זה סיכון.
 
אפשרות שלישית- שהילד לא ישתתף בפעילות הזו בכלל... ולא ישתתף בהכנת מצות בפסח, וכ"ו... שזו גם עשויה להיות בעיה..
 
 
מסכימה עם נטע ויתרה מזאת, כאשר משתמשים בכלי ח"פ
27/08/14 19:36
35צפיות
אין סיכוי לערבוב בכלים מפני שהוא הולך אחר כך לפח.
אין סיבה בעולם שהילד לא ישתתף בפעילות (כולל הכנת מצות בפסח(:) בעקר כשהצוות כל כך משתדל ונחוש לשתף אותו (וזה נהדר!)
 
הילדים משתתפים
28/08/14 07:22
25צפיות
ואחכ אוכלים את מה שאפיתי להם בבית...
מבחינתי זה מקטין אתהסיכוי לזיהומים
אני לא חושבת שלהם זה אכפת.
 
סימון ללא גלוטן לדברים שונים במטבח
26/08/14 14:13
83צפיות
שלום לכולם,
אני מתחיל להבין את הצורך, שדוסקס פה כבר כמה פעמים, בסימון "ללא גלוטן".
חשבתי על כמה פתרונות ואשמח לשמוע את דעתכם.
לדברים שעוברים שטיפה ומשתמשים בהם על בסיס קבוע להוסיף אזיקון בצבע ירוק (אני מבין שיש מגמה של סימון בירוק ללא גלוטן).
לדברים זמניים כגון חומוס/גבינה לבנה וכו עם מדבקות פשוטות.
 
יש לי חבר שיש לו בית דפוס וחשבתי לברר איתו את נושא המדבקות.
כמובן שאפשר להדפיס בבית אבל העלות תיהיה גבוהה יותר.
חשבתי לעשות עמוד של A4 עם כמה מדבקות בגדלים שונים בצבע ירוק עם הכיתוב "ללא גלוטן".
ולהחזיק חבילה כזאת במטבח לכל צורך שיבוא.
 
עצתכם:
המלצה על צורה וגודל של מדבקות ואזיקונים.
האם תיהיה דרישה של עוד אנשים למדבקות כאלו (מה שיביא להוזלה משמעותית בגלל כמות).
אם זה יהיה מוצלח אפשר יהיה לבקש מהרשתות שיפיצו אצלהם בסניפים עם הלוגו שלהם אני בטוח שהם ישמחו
 
תודה
גל
ני אישית בעד עולם ירוק, ככה שחתיכת מסקינג טייפ עם כיתוב
26/08/14 15:08
65צפיות
מספיקה עבורי. אפשר ליעד מקומות קבועים לדברים הנטולי גלוטן, ואז זה ברור לכולם שמה שמונח במדף\מגרה מסוימת, הוא נטול גלוטן.
 
אני מדפיסה את המדבקות המצורפות במדפסת הביתית
26/08/14 19:18
82צפיות
על דפי מדבקות (שאפשר לקנות בקרביץ וחנויות מסוג זה).
אני מדביקה על כלים ושקיות שבהן בצקים במקפיא, גם על מדפי המקרר והמקפיא יש סימון.
בארון מטבח אני משתמש בלשוניות שמיועדות להדבקה על חוצצים בקלסרים (אלה שאפשר להוריד בקלות)
וכותבת עליהן בארטליין, על מנת לא להשאיר סימן אם יש שינויים במיקום. במקפיא ומקרר הן לא נתפסות בגלל הלחות.
 
לא זכור לי מי הכין את הדף עצמו לכן אין לי אפשרות לתת קרדיט אבל...תודה למי שהכין אותו(:
קודם כל, יש כל מיני אתרים
28/08/14 03:33
33צפיות
 שבהם אפשר להדפיס מדבקות עם כיתוב לבחירתך. זה נועד בעקרון להדפסת מדבקות לדברים של ילדים לשלוח לגן או לבית הספר, ואפשר למצוא אותם על ידי חיפוש "מדבקות שם לילדים", אבל אפשר תכל'ס לכתוב מה שרוצים, כולל "ללא גלוטן".
הן לא יקרות, מגיעה כמות גדולה, והן מחזיקות ממש ממש טוב. נניח, המדבקות על הבקבוקים של הקטנצ'יק שלי עוברות מדיח כמעט כל יום, ועדיין לא התקלפו, נפלו או התפרקו.
 
אני אנסה לחפש בבוקר את הלינק לאתר הספציפי שבו התשמשתי, אבל יש הרבה אתרים.
 
שנית, לדברים כמו ממרחים וגבינות, אני אישית לא משתמשת במדבקה, אלא פשוט בטוש.
º
תודה רבה
28/08/14 17:56
4צפיות
כוננות ספיגה לקראת ארוע משפחתי בצימר
25/08/14 06:46
160צפיות
אני והמקסים שאיתי וכל בני משפחתו מוזמנים לצימר באמירים, בהזמנת הוריו.
 
נו טוף, אז יש לי צלקת מאמממממתתת מטראומת הצימר לפני מספר שנים עם משפחת בן זוגי. מאז דברים השתפרו, לפעמים כן יש גלוטן בארוחות "נטולות" הגלוטן, ונכון לעכשיו אני לא סומך על כלום. נכון הוא שחמותי אופה עבורי גם כן בנפרד, וזה מחמם את לבי ונותן תחושת דאגה, אבל אחרי הפעם האחרונה אני שוב בצמצום מגע קולינרי בגזרה זו. אז שו? נביא את האוכל שלנו, ושאף אחד מצידי לא ישלח ידו לשם. חמותי תיעלב למה אני אוכל מהעוגה למרות הימנעותה מגלוטן (איך מסבירים בעדינות שהזהירות הזו עלתה לי בהתפרצות לא סמפטית לפני כמה חודשים...?), גיסתי תתבצר בעמדתה שאני אגוצנטרי, המוטיבים הרעים של "אני כופה את החסר שלי על כולם" וה"ביטול העצמי" של בן זוגי בפניי בגלל הגלוטן בטח יצופו שוב, ובקיצור, אם אני לא אתנתק רגע מכאב הראש הזה שכל כך פגע בי אז, אז אולי אדיף שאישאר בבית בכלל...
 
אז אשאל כמה שאלות, בתקווה להיענות בכנות:
1. איך מרחיקים את התחושות של ניסיון העבר מאותה חוייה משפחתית טראומתית? יש אלו טיפים? אפילו משהו קטן, כי זה לא ממש נשכח מימני.
2. מה הייתם מביאים אתכם בצידנית פיקניק לסופ"ש כזה בצימר? (צריך לכסות ארוחות מחמישי-ערב עד שבת-צהריים)
3. צריך להזכיר שאמירים הוא ישוב צמחוני-טבעוני, ובצנעה כמובן, לא אהיה צמחוני באותו זמן אירוח, כי אני לא יכול (למרות שהייתי רוצה) להיות צמחוני. האם אני חוטא נוראות בהתנהגות צימרית זו?
4. האם למי מכם יש ניסיון טוב עם מסעדות מילוט ללא גלוטן באזור אמירים? אם יש גם כאלה שפתוחות בסופ"ש - זה בכלל יהיה מצוין.
 
תודות לעונים.
בוקר טוב אלון
25/08/14 07:23
90צפיות
הזדעזעתי בזמנו לקרוא את החוויה שלך ועדיין הזדעזעתי כרגע כשקראתי שוב.
לדעתי יש לך 2 אפשרויות כדי למנוע את אותן אמירות ואותו הלך רוח שיהפוך את מה שאמור להיות כייף לסיוט מעליב:
1. אתם לא חייבים לסע. אתם ילדים גדולים וההחלטה היא שלכם. אמנם זה בחינם אבל המחיר יקר מדי.
2. אם אתם מחליטים לסע בכל זאת, להגיע לנסיעה עם ראש שונה וחד משמעי. לחתוך בבשר החי. ברגע שתגיע תגובה או אמירה ראשונה מהסוג שתיארת לומר בגלוי ובאופן שלא משתמע לשתי פנים שזה עניין שלכם ולא של אף אחד אחר ואתם מבקשים לא לדבר על זה. ברור שתקבלו פרצופים פולניים אבל תוכלו להמנע מכוננות ספיגה של הערות מרגיזות ופוגעות משך שאר האירוח אם, לאחר שבקשתם פעם אחת, פשוט תסובבו את הגב ברגע שתגיע עוד הערה. בלי הסברים. בלי שכנועים. ובלי כעס גלוי לעין(: אומרים פעם אחת ואם מישהו לא הבין, לתת לו את הגב שלכם (אפשר עם או בלי חולצה).
 
לא הייתי מביאה משהו בשרי למקום שהוא בהכרזה ומתוך אידיאולוגיה נטול בשר. זה כמו להביא חלב לארוחה בשרית במקום כשר. זה נתון מראש ודבר שבעיני צריך לכבד. אני מקווה שיהיו כאן המלצות לגבי מסעדות בשריות טובות בסביבה שתוכל לנצל לטובתך.
 
 
הי אלון,
25/08/14 10:33
75צפיות
בכנות, אני ממש יכולה להבין את הקושי. זה מזכיר קושי שהיה לי עם חלק מהמשפחה. 
את התחושות של ניסיון העבר למיטב ניסיוני הכי טוב להעביר עם תחושות הפוכות שיכולות להיות רק עם מנסים שוב, מצד שני אם מנסים שוב ושוב הכל לא עובד זה מחזק את התחושות השליליות. 
אני באופן אישי הסברתי לחלק מהמשפחה שאני רגישה ממש לפירורים כך שאם משהו הוכן באיזור שהיו פירורים ומאוורר או רוח יכלה לגרום לפירורים להגיע לאוכל אני אסבול ולכן אני מעדיפה להמנע. מראש אני מבקשת שלא יכינו לי אוכל. אבל כן הייתי מציעה שאני אביא  קינוח לכולם או שהייתי נותנת רשימה של חברות או מוצרים סגורים ללא גלוטן שהם יכולים להביא ואם יביאו אותם אוכל להתכבד. 
 
לגבי מה הייתי מביאה, הייתי מביאה ממרחים, קרקרים/לחמים/פריכיות. ואוכל מבושל בצידנית. ובנוסף אני מביאה פלטה ותבניות חד פעמייות נסגרות לחמם את האוכל. 
אם אתם עוברים בדרך באיזור חיפה הייתי מציעה לשבת ב'מאפה גלוטן פרי' בקריית מוצקין. כך תוכלו לשבת כל המשפחה או שכל אחד יקנה מה שהוא רוצה ולפחות ארוחה משפחתית אחת יכולה להיות ללא חשש מצדך.  ואפשר גם לקנות ולחמם בסוף השבוע. 
היי אלון, אכן טראומה...
27/08/14 16:56
47צפיות
גם אני לכשעצמי מתמודדת עם בעיות הבנה מהצד השני, אך לא בנושא תכולת גלוטן במזון שמוגש לי אלא יותר מהכיוון של היחס לנושא. (אמירות חוזרות ונשנות בסגנון "ממש חבל שאסור לך לאכול מהמאפה הזה, זה ממש טעים".....)
 
זו אכן שאלה, כיצד להתרומם ולהחלים מחוויית עבר מזעזעת ולצעוד לעבר עתיד טוב יותר או לפחות לסטאטוס קוו של יחסים בריאים.
אפשרות אחת היא לנקוט בשיטה של לצמצם חיכוכים ע"י צמצום מגע, לצאת גם לטיול זוגי של שעה שעתיים, להגיד מראש שאתה מתנצל אבל תאלץ להשלים עבודה במהלך סוף השבוע ולברוח בצורה כזאת לחדר הפרטי (ספר, טלויזיה, אינטרנט).
 
עוד רעיון הוא להתעלם לחלוטין מנושא האוכל המשותף. אולי כמו אצל ילדים קטנים ברגע שזה לא מעניין את האח השני הם כבר לא רוצים את הצעצוע. אז להתעלם מההתנהגות שלהם לחלוטין ולאכול רק מאוכל שלך... אני מאמינה שהמשפחה צריכה לספק סביבה נעימה ובטוחה לצליאקי אבל לאור זה שזה לא הולך איתם והבריאות היא הדבר הכי חשוב אולי פשוט להפסיק לדבר על זה. אם שואלים למה אתה לא אוכל מזה או מההוא להגיד אני אסביר לך אח"כ ואם למישהו יהיה נעים לבוא אח"כ, אז להמציא שקר כלשהו... לא היה לי בא... יש לי קלקול קיבה אז אני נמנע מ(המאכל הנדון) עד שיעבור... לא רציתי שיתקלקל מה שהבאתי מהבית... פשוט תירוצים שיגרמו לנושא לא להיות במרכז העניינים.
 
מבחינת התארגנות פרקטית, אני חושבת שהייתי מתעניינת בצד השני, דרך בנם כמובן, מה מתכננים להביא לאכול? האם יביאו מהבית הכל או שיכינו במקום? כדי לקבל אינדיקציות על מה יהיה לאחרים וככה להביא גם לעצמך תחליפים. ניתן גם להודיע שגם אתם מביאים מהבית, למשל אם כל אחד מביא פשטידה תביאו גם 2-3 סוגים ואתה תאכל רק ממה שהבאת (ובנינו, מי מאיתנו לא נהג כך בארוחה כלשהי?). חשוב לזכור לקחת לעצמך צלחת ענקית ראשון (או לבקש מעפרי שיעמיס צלחת עבורך בדיסקרטיות...).
להביא לחדר פינוקים ממש שווים בגזרת הקינוחים וכל מה שמפנק אותך.
 
לגבי בשר אני מניחה שהייתי מביאה קציצות ואוכלת רק בכלים חד"פ או בכלים מהבית בתוך החדר עצמו.... לא נראה לי שזה יכול לגרום לבעיה... אגב אם יש מיקרו אפשר להביא הכל בערך.
 
דברים שהייתי מביאה שטעים גם קר:
קופסא עם סלט תפוחי אדמה (נקרא גם סלט מיונז), ו/או סלטים מבושלים אחרים שאתה אוהב (הכוללים גם פחמימות)
קופסא עם שניצלים/קציצות מטוגנות שטעים גם קר
ממה שאני זוכרת אתה לא ממש אוהב ירקות אבל אם אני טועה אז גם ירקות
חטיפים שבד"כ לא קונים כי יקר או מיותר... או אופה עוגה אחת או שתיים...
פריכיות או לחם בר אל שמחזיק מעולה בלי צורך בחימום או קירור
ואם יש מיקרו אז קופסאות כמספר הארוחות המתוכנן ובהן כל מה שאתה אוהב.
 
מקווה שעזרתי ולו במעט, ומחכה לעדכונים חיוביים על הנופש
אם הם מבקשים במפורש שלא להכין בשר בצימרים
28/08/14 03:29
31צפיות
נראה לי לא במקום שתביא לשם בשר, בצנעה או שלא בצנעה.
בדיוק כמו שאתה רוצה שיכבדו את המגבלות שלך, אתה צריך לכבד את המגבלות של אחרים - גם אם הן מבחירה.
 
מצד שני, יש הרבה מאכלים מאוד טעימים שאפשר לקחת שהם ללא גלוטן וצמחוניים. למשל, אתה יכול לקחת איתך מנה גדולה של מג'דרה טעימה ומשביעה. אתה יכול להביא פסטה נטולת גלוטן עם רוטב עשיר ומשובח. אתה יכול להכין לך לזניה או פשטידה צמחונית ולהביא איתך. וכמובן תביא איתך את העוגה הכי שווה ואיכותית ללא גלוטן שאתה יכול למצוא. שכשתחליט לא לאכול את העוגה שהיא הכינה, במקום להתבאס, תשמח שיש לך משהו הרבה יותר שווה.
ארועים
28/08/14 09:01
23צפיות
המצב שלך מורכב - וקשה לייעץ כי יש כל כך הרבה גורמים שמשפיעים על איך לנהוג.... מה שאני הייתי עושה, הייתי מתקשרת יום קודם לחמותי ולגיסתי ואומרת שהמצב הוא כזה וכזה ולכן אני מתכוונת לעשות ככה וככה ושאני רוצה שהדברים יהיו בברורים ומובנים מראש כדי למנוע מצבים לא נוחים בסופ"ש שברור שמטרותיו הן הנאה ויחסים טובים. רוב הסיכויים שהייתי מבקשת מבן זוגי לעשות את השיחה הזו - אבל זה תלוי באישיות שלכם ובמערכת היחסים ביניכם והמשפחה המורחבת....
לחמותי הייתי מסבירה שבעקבות העובדה שלאחרונה סבלתי במספר מקרים שונים מזיהום משני - אני מתכוונת להקפיד מאוד ומלבד מסעדה X שאני יודעת מניסיון העבר שהיא מתאימה לי ומלבד אוכל שאני מביאה - אני לא אוכלת דברים של אחרים.
 
יש מסעדה אחת של בשר בחוות בת יער, היא קרובה יותר לצפת - אבל זה מבחינתי נחשב באזור - נדמה לי שבעבר קראתי איפשהו שהם מתאימים לצליאקים - אבל אני לא בטוחה. תתקשר לברר. בצימר עצמו אין מודעות לצליאק? הייתי מצפה שתיהיה - אבל אולי אני נאיבית מדיי.
 
מלבד העיניינים מסביב - נשמע לי חלומי סופשבוע בצימר בגליל - תהנו!!!!!
שאלה על "קמח תמי"
27/08/14 13:05
89צפיות
האם כיום, במתכונת הייצור הנוכחית מותר לצליאקית להשתמש בקמח הזה?
לא ראיתי איזכור לקמח בקלסר של המוצרים שהעמותה שלוחת וגם לא באתר הממוחשב ...
אנחנו צורכיםם ממש הרבה מהקמח הזה...ויש לי ספקות פיתאום..
למה לא?
27/08/14 19:31
52צפיות
הקמח הוא נטול גלוטן וייעודי לצליאקים.
הוא פותח עבורנו ומיוצר עבורנו.
אין לי מושג למה הוא לא מופיע במדריך המקוון (האחריות של האישור חלה על הייצרן)
אבל לא ידוע לי על שינוי...סטטוס של הקמח.
הקטן לא גדל
25/08/14 08:13
113צפיות
בן שנהנולד גדול 3.700 והיום אחוזון 9 במשקל וגובהטוחן טוחן טוחן ןהכל יוצא כמו שנכנסכמויות אדירות של אוכל שלא נספגות...הגדולים רגישים לגלוטן.אבל לא צליאקים לאור סרולוגיות שליליות חוזרות וביופסיה שלילית...הגסטרו ביקש לחשוף אותו עד שנתיים לפחות כדי שאולי יתרגל... אני מפחדת. הוא כמו הגדולה והיא סופר רגישה.. ועדיין קטנה ולא התאוששה בגדילה אחרי שנה וחציהייתם עושים סרולוגיה במקומי?מחכים לגיל שנתיים ומפסיקים גלוטן?מחכים למשהו אחר?
º
ואשמח להמלצה על סידן לעיס לילדים...
25/08/14 08:16
17צפיות
עשו לו בדיקות דם?
25/08/14 10:15
54צפיות
כעיקרון צליאק עשוי להופיע החל מהחשיפה הראשונה לגלוטן. 
מעט יותר ידוע על רגישות לגלוטן שאינה צליאק. אבלי אם הקטן שובר אחוזונים ולא גדל, אני הייתי ממליצה בחום לברר ולא לחכות. ללכת אולי לעוד גסטרו ילדים, ולדיאטנית ילדים (אפשר במסגרת טיפת חלב). 
 
באופן אישי אני מאובחנת כסובלת מרגישות לגלוטן שאינה צליאק, אם היה לי ילד שלא גדל עם חשיפה לגלוטן, אני הייתי מפסיקה עם הגלוטן ועוקבת אם הוא מתחיל לגדול, כי אם כן שיגידו הרופאים מה שהם רוצים הגוף של הילד מדבר בפני עצמו. בגיל מבוגר יותר הייתי מנסה להחזיר גלוטן ולעשות בדיקות כדי לוודא שאין צליאק כי אצל תינוקות יש רגישויות שחולפות בגילאים מבוגרים יותר. 
אבל צריך לזכור שלא תמיד הגלוטן הוא האשם, ולכן אם מורידים לתקופה גלוטן ועדיין לא גדל צריך לבדוק גורמים נוספים. 
 
באופן אישי, כדיאטנית, אני לא מבינה את ההוראה של הגסטרו שאולי יתרגל. אם הגוף רגיש הוא לא יתרגל. ואלרגיות של ילדים חולפות גם ללא חשיפה. אם תינוק אלרגי לעגבניות, מפסיקים עגבניות וחושפים שוב אחרי תקופה. בכל מקרה הייתי ממליצה חוות דעת נוספת. 
 
רק ספירה. תקינה
25/08/14 21:48
45צפיות
גם אני לא מבינה את ההמלצה
אבל מדובר בגסטרו מוערך שבחזית המחקר ברגישות שאינה צליאק...
עם האמצעי הפסקהו גלוטן לפני ביופסיה. אני לא בטוחה שזו לא היתה טעות.
מצד שני לחכות שנה עם גלוטן כדי שהביופסיה תהיה חד משמעית?
הוא במעקב דיאטנית
למה את לא בטוחה אם זו לא היתה טעות?
25/08/14 22:23
46צפיות
אנחנו עם שני ילדים מאובחנים עם צליאק. אצל השני התחיל מעקב בגיל 3 עקב אי צמיחה וחוסר תיאבון. שנתיים היינו במעקב עד שהופיעו נוגדנים בדם , עברנו שתי ביופסיות - כאשר במהלך השנתיים האלו היינו כמה פעמים עם המחשבה של להפסיק גלוטן ולראות מה יקרה - אבל סמכנו על הרופאים שאמרו לא לעבור לתזונה ללא גלוטן ללא ביופסיה שמצדיקה.
 
בילד השלישי - כששילשל בלי אבחנה מגיל 7 חודשים - התחלנו לדבר עם הרופאים, בגיל 10 חודשים בדקנו נוגדנים בדם - יצא תקין. הרופאים תמכו בהמשך תזונה רגילה. ראינו שהוא מתחיל לרדת באחוזונים, וממשיך לשלשל ועברנו לתזונה ללא גלוטן על דעת עצמנו, לקח שלושה שבועות וה]סיק לשלשל.
 
אני לא סומכת על הרופאים - גם להם יש פרוטוקול שהם עובדים לפיו - וברובם אין להם את האומץ לצאת מהקופסא (התייעצנו עם שלושה גסטרו ילדים מוכרים ומובילים הבארץ)
 
ה5-6 שנים הראשונות הן קריטיות ביותר לגדילה הראשונית (לא רק גדילה פיסית לגובה), אחר כך יש האטה בצמיחה עד גיל ההתבגרות. מעדיפה להתמודד עם העמסת גלוטן בגיל 10 או בגיל 17 מאשר להסתובב כל החיים עם ייסורי מצפון על מה שחשבתי שאולי כדאי לעשות אבל לא עשיתי כי הקשבתי לאנשים שתיאורטית מוסמכים ממני בתחום.
תודה רבה
26/08/14 08:56
37צפיות
ת צוסקת
ועזרת לי
ילד שלישי בבית נטול... כמה קשה זה כבר יהיה?
אני חושבת שלא זאת הנקודה. היא הרבה מעבר לקושי/קלות של הבית
26/08/14 09:31
49צפיות
מה שחשוב הוא שכל אחד מהילדים ידע במדוייק האם הוא חולה צליאק/רגיש לגלוטן/ אלרגי לדבר זה או אחר.
זה ממש לא קשור לאמירה "ילד שלישי בבית נטול... כמה קשה זה כבר יהיה?"
אני בטוחה שזה לא יהיה מאוד מסובך אבל אבל יש המון שאלות מאחורי אמירה פשטנית כזאת:
האם נכון לעבור לתזונה נ"ג כי יש לו 2 אחים שכבר נמצאים בה? כי הבית נ"ג? או האם נכון יהיה לברר ביסודיות מה הבעיה עם הילד? האם יתכן שישנה בעיה שונה ש"הטיפול" בעזרת המנעות מגלוטן אינו הנכון לה (גם יקל עליה)? האם, בבוא הזמן, כשהילד יתבגר וימשיך בחייו מחוץ לבית, לא יהיה נכון שהוא ידע למה הוא אוכל מאז ילדותו מזון נ"ג ולא כמו כולם? האם כאשר הילד יהיה אב לילדים הוא לא יצטרך לדעת במפורש ולטובת ילדיו האם יש לו בעיה גנטית כלשהו?
ואלה רק אחדות מהשאלות שעלו במוחי ברגע שקראתי את ההודעה שלך.
אני מוכרחה לומר משהו שמראש אני מניחה שהוא כנראה מיותר:
כל ילד עומד בפני עצמו ולא כל טיפול שנכון לאחיו יהיה נכון גם לו. לא כל בדיקה שנעשתה לאחיו תוצאתה תהיה זהה לתוצאת אותה בדיקה כשהיא נעשית לו.
יתכן מאוד שבבדיקות הקונבנציונאליות תגיעו לבעיה שלו ויתכן שלא.
יתכן שתגיעו לרופא יצירתי שיאיר את עיניכם בנושא.
אני זוכרת את התלבטויות שלך בקשר לשני ילדייך האחרים, את הקשיים אבל מדובר בילד נוסף שיש לאפשר לבדוק אותו לעומק גם אם יש לחכות כמה חודשים (אם אין לו בעיות שלשול/הקאות וכו').
 
 
 
טלי - את מעלה נקודות מאוד חשובות
26/08/14 12:10
38צפיות
הנקודות שלך מאוד חשובות וצודקות - כי כל ילד הוא בפני עצמו, ויש בעיות שונות שמראות את אותם התסמינים, וזה שכל הבית הוא ללא גלוטן - לא אומר שזה קל - כי בגן זו גננת אחרת, וחברים - זה בדרך כלל ממשפחות שונות והכי חשוב שקלות ונוחות זה לא העניין פה - אלא בריאות והתפתחות תקינה של הילד!
 
אבל,
 
כשהילד שלי איבד את התיאבון באופן כמעט מוחלט  ויחד עם זה הפסיק לצמוח - והלכנו לרופאים מכמה תחומים - כל הבדיקות יצאו תקינות וכל מה שאמרו לנו זה להמשיך בתזונה רגילה ולעבוד צמוד עם דיאטנית שלא הצליחה להביא לשינוי. אנחנו כל הזמן שאלנו אם לאור העובדה שיש לו אח צליאקי לא כדאי לנסות.... ואמרו לנו שלא מה פתאום.....
 
אז לקח שנתיים עד שהופיעו הנוגדנים בדם ובעקבותם אבחון הצליאק.
עם הבן השלישי - נחשפנו לאותה גישה - עד שאין את הנוגדנים בדם - אין עם מי לדבר. והיינו אצל יותר מרופא אחד, ולמזלנו יש לנו האפשרות ללכת גם באופן פרטי -ככה שהגענו לרופאים טובים וידועים.
אני לא רואה סיבה למה לתת לילד שלי את האפשרות לפספס את תקופה הגדילה הכל כך חשובה של השנים הראשונות. לפי המחקרים - כל העניין הזה של רגישות לגלוטן וצליאק - זה לא משהו ברור לגמרי, אבל כן נראה שיש רכיב גנטי משמעותי.
לנו זה קרה עם ילד אחד פה בישראל ועם ילד אחר בזמן שחיינו בארה"ב - מה שלימד אותנו שזו הגישה הרפואית בתחום - מחכים לנוגדנים בדם, גם אם זה לוקח זמן, וגם אם הגדילה של הילד נדפקת, הם, הרופאים לא יכולים לתת את החותמת.
אז קראנו מאמרים מקצועיים, וביחד עם זה שאנחנו במעקב וקשובים למצבו של הילד ולא שוללים שום דבר אחר אפשרי, אנחנו גם מנסים את הדיאטה נטולת הגלוטן (שטפו טפו טפו נראה שעובדת כי הילד לא משלשל ושומר על עקומות הצמיחה). לא מצאנו שכתוב בשום מקום שדיאטה נטולת גלוטן פוגעת , ואנחנו לוקחים בחשבון שעדיף לנו להתמודד עם ההשלכות של השונות החברתית והקושי מאשר בעיות גדילה והתפתחות.
 
מה שחשוב לי להגיד - הוא שזה לא נכון ללכת באופן עיוור אחרי מה שהרופאים אומרים, ולא רק בגלל שלפעמים הם טועים - כי  הם גם בני אדם וזה נורמאלי - אלא פשוט בגלל שהיום הרפואה קצת השתנתה ממה שהיא היתה בעבר ומאיך שאנחנו עדיין תופסים אותה.
 
**** חשוב לי לציין שכל מה שאני כותבת הוא דעתי האישית, שאינה מהווה המלצה לאף אחד אחר לנהוג כמו שאנחנו בוחרים.
התלבטתי מאוד האם לכתוב את מה שכתבתי בדיוק מפני שמדובר
26/08/14 19:53
28צפיות
בהחלטה אישית של ההורים.
מכיוון שקיטה לא אמרה שיש בעיית שלשולים /הקאות, החלטתי בכל זאת לומר את דעתי.
מראש נאמר שבדיקות צליאק מתחת לגיל שנתיים, לא תמיד אמינות ויחד עם זה יש גם בפורום לא מעט ילדים שאובחנו לפני היותם  בני שנתיים. יש צדדים לכאן ולשם.
גם אני לא בעד הליכה עיוורת אחר רופא ומודעת לכך שיש רופאים במערכת שהם...איך לומר? מיושנים. יחד עם זה יש גם רופאים טובים ופתוחים ל'חריגות' כך שאפשר לנסות להתייעץ עם עוד רופא לפני שמחליטים שהילד יכנס לתזונה הלא פשוטה הזאת (למרות שאין עמה נזק כמו שציינת, היא עדיין תזונה ייעודית שלא עושה חיים קלים במיוחד) גם אם הבית כבר ערוך לתזונה הזאת.
 
אני מבינה את מה שכתבת ומזדהה מהצד האמהי שבי (אחרי הכל...4 ילדים(:) ועדיין חושבת שלפני שההורים מחליטים על תזונה צליאקית, כדאי מאוד לקבל עוד דעה מקצועית דווקא מתוך המחשבה קודם כל על בריאות הילד ובנוסף על הקשיים והעתיד לטווח רחוק.
בסה"כ, תזונה נטולת גלוטן היא אופציה שקיימת וזמינה בכל רגע ורגע אם ההתייעצות הנוספת לא תהיה לרוח ההורים.
 
 
אבזה היה נכון אם השעון היה לטובתי
26/08/14 20:27
20צפיות
אבל הוא לא גדל
וכל היום רעב
וכל היום עושה קקי... 6-7 פעמים היום
אז אולי נקדים את.הביופסיה
אבללחכות עד גיל 3-4 כמו עם הגדולים?  לא בא לי לאבד שנים קריטיות
ולמרות כלהאבחונים והבדיקות אנחנו עדיין לא יודעים
26/08/14 20:41
24צפיות
אני משמיטה את הכנראה והאולי מההגדרות
אבל הם נמצאיםשם...
 
נכון לכן כדאי לנסות עוד קצת עם הקטן.אולי באחד מבתי החולים
26/08/14 22:46
27צפיות
לילדים תוכלו למצוא רופא טוב שיקשיב, יראה את התמונה המשפחתית ואולי יוכל לעזור.
היינו בשניהם
27/08/14 17:21
18צפיות
ואו
כמה רופאים שראינו
אני לא מתיאשת
עדיין ממשיכים לנסות להבין
אבל מתחילות להגמר האופציות...
 
אבל טלי
27/08/14 18:27
16צפיות
שלא תביני אותי אחרת
 
אני מאוד מודה לך על התמיכה והתשובות
את נותנת לי את המוטיבציה שוב לדחוף קצת יותר לאבחונים, עוד רופא ועוד בדיקה (דיברתי עם פרונטו היום... והחלטתי שנחכה לתשובה מהאמצעי כמו שביקש הגסטרו)
 
אני די תקועה בין העמדות שלך ושל אאוצ'. יום ככה יום אחרת.
לא יודעת מה לעשות.
מזל שיש את שתיכן ואת הפורום הזה.
לבד הייתי משתגעת כבר מזמן.
זה באמת מאוד לא פשוט
27/08/14 19:17
13צפיות
כשהורה צריך לקחת אחריות על החלטה כזאת.
 
 
תודה על הנושא, זה מעורר אצלי תהיות
26/08/14 13:20
40צפיות
אצלנו הגדול (3) מאובחן צליאק.
הקטן (1) לא מאובחן ויש בעיה בספירת הדם ואחוזון גדילה 7% קטן קטן קטן.
עכשיו זה נראה הגיוני שיתכן שזה בגלל אותה הרגישות.
 
ראיתי שמישהי רשמה "שובר אחוזונים".
אצלנו הוא לא שובר אחוזונים מהלידה במהלך החודשים הראשונים ירד לאחוזונים מתחת ל 10% ונשאר שם עד היום.
האם זה אומר שזה בסדר?
יתכן שהו פשוט קטן וזה לא קשור לצליאק?
אגב בבדיקת דם לצליאק נמצא שלילי אבל ספירת דם נמוכה וחוסר בברזל (כמו שהייתה אצל הגדול).
כיום אנחנו מאכילים במטרנה מחוזקת עם ..... לא זוכר את השם זה סוג של פחמימה נקיה באבקה לבנה.
גם אוכל יפה מאוד פעיל.
תודה
גל, בדיקות לצליאק לא תמיד אמינות לפני גיל שנתיים
26/08/14 19:59
26צפיות
מה שאתה מתאר (מחסור בברזל וירידה באחוזון הגדילה) דורש בירור אצל רופא גסטרו לילדים בעקר כעת שיש לו אח צליאקי.
יכול להיות שזה מקרי אבל יכול להיות שלא.
כדאי לבדוק את הנושא
 
ירידה בחודשים ראשונים לא קשורה בצליאק
26/08/14 20:32
32צפיות
כיוןן שאין מוצקים בדיאטה
לאחר מכן שומר על אחוזונים זה טוב. שווה להתיעץ עם רופאבמיוחד אם המשפחה גדולה או ממוצעת
 
|מוצץ| אירוע בייביסטאר לנשים בהריון
27/08/14 17:37
10צפיות
|*|את בהריון ורוצה להגיע לאירוע מהנה ולקבל מתנות שוות בשווי 200 ש"ח |?|

|תפוז| אנשים מזמינה אתכן לאירוע מיוחד, בו תמצאו את כל המוצרים שאתן צריכות לבייבי שלכם, בהנחות מיוחדות!

אתן מוזמנות להירשם בלינק הבא:
http://tapuzbiz.activetrail.biz/BabyStar

נתראה ביום חמישי 4.9 בין השעות 10:00-20:00 (אפשר להגיע מתי שרוצים)

האירוע מיועד לנשים בכל שלב של ההריון - אתן מוזמנות להפיץ לחברות.
שלום, האם יש מוצרי טבעול כמו שניצל תירס
27/08/14 12:59
65צפיות
נטול גלוטן?
 
היכן קונים את זה במידה ויש?
יש שניצל תירס נ"ג של טבעול.
27/08/14 14:23
39צפיות
הוא מגיע באריזה קטנה יותר מהרגיל ועל האריזה מצוין במפורש שהמוצר נטול גלוטן.
אני קונה ברמי לוי ב-26 ש"ח. זה נמצא במחלקה של הקפואים, ביחד עם השניצל תירס הרגיל.
ראיתי גם במקומות אחרים, בחלקם שמים את זה במקפיא של המוצרים הנטולים ובחלקם ביחד עם המוצרים הרגילים (כמו ברמי לוי).
º
אני מודה לך מאוד מאוד.
27/08/14 14:51
13צפיות

עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה