לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
שלום וברוכים הבאים לפורום צליאק בתפוז!

הפורום פתוח לכל מי שאבחנו אצלו צליאק, למי שרוצה ללמוד על המחלה, למי שרוצה ללמוד על ההתמודדות, ובעצם לכל אחד שיכול למצוא פה עניין.

כולם מוזמנים להעשיר את הפורום בידע שלהם - על מתכונים, על מוצרים, על דרכי אבחון, על דרכי התמודדות בגילאים שונים, על התמודדות עם המשפחה והסביבה - לכל הנושאים האלה הפורום ישמש כבית חם ונטול גלוטן.

השתתפות נעימה!

הודעות מנהלתיות לגולשים חדשים וותיקים - ממש ממש כאן!
המשך...
הודעה חדשה

למישהי מכן היה ניסיון עם קמח כרגיל בעוגת שמרים?
20/11/14 09:58
50צפיות
קניתי חבילה בפעם הראשונה של קמח כרגיל והדבר שהכי בא לי לנסות איתה זה עוגת שמרים. 
מישהי כבר ניסתה ויכולה להמליץ על מתכון (או לא להמליץ...)?
 
 
כן ! הכנתי כבר פעמים גביניות ויצא נהדר !!
20/11/14 13:24
64צפיות
הכנתי בודדים, אני שומרת בהקפאה ומפשירה 15 שניות במיקרו, יוצא טרי כמו חדש !
הבאתי לכאן את המתכון... אבל הנה הוא כאן  בזריזות...
 
בצק שמרים
 
4+ כוסות קמח
חצי כוס סוכר
200 גר חמאה רכה
כוס חלב
2 ביצים
1 חלמון
גרד לימון
שקית שמרית
 
לשים את כל הנ"ל בקערת המיקסר, ללוש לפחות 7-9 דקות תוך כדי הוספת קמח אם צריך אבל לא יותר מדי- הבצק יכול להשאר דביק .
להעביר למקרר להתפחה של מינימום שעה. אפשר גם ללילה, אין בעיה.
 
לרדד- למלא.
 
אפשר למלא עם המון דברים :
נטולה
גנאש שוקולד
סתם למרוח חמאה, לפזר סוכר, קקאו..
כנ"ל עם חמאה, סוכר וקינמון ( עם או בלי צימוקים )
אפשר למרוח חמאה, לפזר סוכר, סוכר וניל ולפזר אגוזים קצוצים
למלית גבינה אני כל פעם מערבבת מה שיש- גבינת ריקוטה, שמנת, עם סוכר, וניל, גרד לימון. אפשר הוסיף צימוקים או לא...
 
לגבי צורה- אפשר לרדד לעלה, לחתוך מרבעים, לשים מילוי ולסגור, אפשר לרדד עלה, למרוח, לגלגל, ואז לחתוך ללהניח על נייר אפיה ( שבלולים )
בקיצור.. המון ואריאציות
 
הנה מהבלוג, השתמשתי ב cup4cup אמריקאי ( 'כרגיל' מאד מאד דומה, והכנתי איתו כבר פעמיים, )
 
º
אין כמוך.תודה רבה.
20/11/14 13:26
10צפיות
בשמחה. משהו חשוב.. משום מה קמח עם שמרים ללא גלוטן לא תופח
20/11/14 13:40
54צפיות
כמו קמח רגיל. יש פעילות... והבצק מרגיש מאד אוורירי אחרי התפחה ( אני מתפיחה שעה + במקרר... מינימום שעה, ועד ל 3-4... פשוט שמה, עושה מה שאני צריכה לעשות וכשיש לי זמן חוזרת לבצק )
אח"כ כשמוצאים מהמקרר, הבצק מאד מאד רך וכאילו ספוגי מרוב אויר ורכות... להוסיף קצת קמח, רק עד כדי שיהיה נוח לעבוד, אבל לא יותר מדי, שלא יהיה קשה. ולהמשיך כאילו זה תפח כמו הר... זה יהיה בסדר.
שוב תודה
20/11/14 17:18
18צפיות
כל השנים חשבתי שאסור להתפיח במקרר אלא צריך מקום חם. 
ואכן שמתי לב שהקמח ללא גלוטן לא תופח כמו רגיל. 
ושאלה אחרונה: חבילה אחת של קמח כרגיל אמורה להספיק למתכון שנתת?
אפשר להתפיח גם במקרר וגם מחוץ... נראה לי שבחבילה של ׳כרגיל׳
20/11/14 19:29
21צפיות
יש בדיוק. הכנתי חצי כמות, ככה שאני לא בטוחה. ( גם חצי כמות זה סכנה )
º
נטע, אפשר ללוש אותו ידנית?
21/11/14 06:10
7צפיות
אם מוסיפים קמח אז כן. אני אישית ( גם עם בצק שמרים
21/11/14 08:43
18צפיות
עם גלוטן ) מעדיפה בצק שהוא על הצד הרטוב קצת, כי אח"כ התוצאה יוצאת יותר רכה.
מכיון שבצק שמרים ללא גלוטן לא תופח כל כך, אז עדיף ללוש לא ביד, על מנת שלא יצא " כבד" מדי ואז קשה מדי אחרי האפיה.
השלב של האיסוף\רידוד, מוסיפים קצת קמח רק שיהיה נוח לעבודה, מינימום הכרחי.
גם אני מעדיפה בצק שמרים רך יותר אז
21/11/14 19:41
2צפיות
אאלץ לנקות את המג'ימיקס
º
קניתי שקדים טחונים האם מותר לחולי צליאק
21/11/14 15:47
10צפיות
עם שקים אין בעיה , ולא אמורה להיות בעיה עם טחונים. אבל...
21/11/14 18:46
6צפיות
צריך לברר איפה נטחנו. לפעמים באותה מכונה טוחנים גם דברים אחרים עם גלוטן.
אני אישית מעדיפה לקות ׳קמח׳ שקדים ( שקדים טחונים דק דק ) של חברהשאני יודעת שמצהירה שזה ללא גלוטן.
º
גם אני
21/11/14 19:41
עדכון ושאלות לגבי בדיקות לצליאק
21/11/14 08:19
80צפיות
סקירה מהירה: בתי בת השנה וחודשיים משלשלת כשלושה חודשים, סובלת מכאבי בטן ואנחנו בשלבי בירור אחרי שהפנמנו שזה "לא שיניים" לא "עוד וירוס" וכו'.
ערכנו בדיקות צואה השבוע, שתליתי בהן תקווה גדולה - הכל יצא תקין, כולל התרבית.
חזרנו אתמול לרופא והוא הציע בשלב זה להפחית/להימנע מלקטוז. גם אם לא מדובר ברגישות ללקטוז, המעי לא מתפקד כרגיל והתוצאה יכולה להיות אי סבילות משנית ללקטוז. מהרופא המשכנו לסופר פארם לקנות פורמולה צמחית ולגלות (ולא במפתיע) שהמחירים בשמיים...מסתבר שלא עושקים רק את הצליאקים. מזל שלפחות ליה אהבה את הפורמולה, אחרת היינו בבעיה גדולה.
קיבלנו גם בדיקות דם לצליאק ועוד כל מיני מדדים. ביקשתי בדיקת DGP וEMA. הרופא אמר שרק רופא גסטרו יכול לרשום אותם ושנדמה לו שאם יהיה חסר ב-IGA המעבדה אוטומטית בודקת EMA. זה נכון? האם כדאי בכ"ז לבקש שרופא גסטרו יוסיף את שתי הבידוקת הללו?
מה שרשום בהפנייה זה רק: Celiac Serology. האם מספיק? קחו בחשבון שמדובר בפעוטה שנחשפת לגלוטן לא בכמויות גבוהות מידי ורק בחודשיים-שלושה האחרונים.
דבר נוסף, האם ישנה אפשרות לבקש שבאותה בדיקה יקחו גם מבחנה לבדיקה הגנטית ברמב"ם? איך הרופא מוצא את זה במחשב, איך מקבלים הפנייה לזה?
 
תודה רבה ושיהיה סופ"ש נפלא לכולנו 
מנסיון שלי, מכבי לא בודק אוטומטית DGP כשרואה שיש
21/11/14 08:51
21צפיות
חוסר ב IGA ( אולי אומרים שבודקים אוטומטית, אבל קרה לי לא אחת שלא בדקו...) זה אומר עוד בדיקת דם, ( אצל פעוט זה עשוי להיות בעייתי ) בפעם שכן בדקו זאת, הרופא ( ילדים ) ציינה בכתב יד בגדול DGP עם כמה סימיני קריאה...
 
לגבי בדיקה גנטית, זה לא קשור למכבי ( או לקופה אחרת ) את צריכה לבקש שיתנו לך מבחנה עם ספירת דם ( פקק סגול ) ואת שולחת למעבדה באופן עצמאי ( יש הנחיות מאד ברורות באתר העמותה ) את שולחת מבחנה עם פרטים וכסף ואת מקבלת את התוצאות ישירות הביתה בדואר.
טוב לדעת
21/11/14 09:09
15צפיות
מכיוון שאני לא מעוניינת להגיע לעוד ועוד בדיקות (מה גם שבדיקות דם בגיל שלה לא נעשות בכל קופ"ח, קובעים גם תור מסודר והבדיקה לא פשוטה עבורה), אני אגיע לד"ר ברוידא ביום ראשון ואבקש שתוסיף ע"ג הטופס את הבדיקות האלה.
מה זה EMA? מתי בודקים את זה, יש לך מושג?
בדיקת נוגדני אנדומיזיום:EMA . אבל היא יקרה יותר
21/11/14 10:00
14צפיות
( נלקח בבדיקת דם ) מעבר לזה אין לי מושג. לא שמעתי שזו בדיקה ברוטינה..
 
בכל מקרה שיעבור בהצלחה והעיקר שתרגיש טוב.
סופגניות ללא גלוטן
20/11/14 10:22
129צפיות
שלום לכולם,
מישהי יודעת היכן ניתן לקנות סופגניות ללא גלוטן באיזור במרכז?
תודה 
יש בדף הזה למטה הודעה באותו נושא
21/11/14 06:54
11צפיות
ככל הידוע לי בהרבה בתי טבע יש לקנות את של נטורל קייקס מהמקפיא.
מבצע על מוצרי בר-אל בשופר סל דיל
20/11/14 11:13
66צפיות
לידיעת חברי הפורום היקר,
חזרתי משופרסל דיל בירושלים, תלפיות.
פיתות בראל 9 ש"ח
לחמניות בר אל עגולות 8 ש"ח
מומלץ. כנראה זה בעקבות אושר עד...
 
ושאלה, מישהו השיג את קמח "כרגיל" בירושלים?
אני טרם מצאתי, לא ברמי לוי ולא בשופרסל דיל.
 
סוף שבוע טוב.
השאלה היא אם יש במלאי ?
20/11/14 12:52
37צפיות
כי באושר עד יש מבצע - אבל כבר אין מלאי כרגע 
 
 
 
º
בשופרסל דיל בתלפיות היה הרבה. נכון לאתמול.
20/11/14 13:27
12צפיות
ברמי לוי מבצע 4.90 ש"ח
20/11/14 17:29
36צפיות
על מגוון לחמים של גרין לייט.
אבל, המלאי אזל.
אני מצאתי חבילה אחת של שליש באגט ולחם לבן אחד.
לא ידעו להגיד עד מתי המבצע.   
הזמנת מוצרים (אוכל) מחו"ל
19/11/14 12:17
109צפיות
שלום,
מסתמן כי אנחנו מצטרפים לקבוצה.. 
בדיקת דם רגילה שערכה היה גבוה מהנורמה ובדיקת דם גנטית שיצאה חיובית. ממתינים לאישור סופי בגסטרוסקופיה.
לאור מחירי הטירוף של מוצרים ל"ג בארץ, התחלתי לבדוק מוצרים מחו"ל.
אני קלולסית לגמרי לגבי הזמנת אוכל מחו"ל-
האם זה אפשרי בכלל?
יש פה כאלה שמזמינים/ הזמינו?  אם כן, מאיפה ודרך איזו חברת שילוח. 
 
אשמח לשמוע מנסיונכם בנושא.
תודה מראש  
זה אפשרי, אבל זה לא יותר זול
20/11/14 00:07
85צפיות
וגם לא יותר קל/מהיר/פשוט.
יכול לקחת די הרבה זמן לקבל את המוצרים, עלות המשלוח לא קטנה, ולפעמים לוקח שבועות עד חודשים לקבל אותם.
 
אנחנו משתמשים בזה רק למוצרים מיוחדים של פינוק שמתחשק לנו ואין להשיג בארץ, כמו רטבים מיוחדים, או עוגיות אוריאוז ללא גלוטן.
 
זה לא פתרון לבעיית המחירים של מוצרים בארץ. באופן מצער הפתרון העיקרי לבעיית המחירים של מוצרים בארץ  עבור מי שזה בעייתי עבורו  הוא להסתמך כמה שפחות על תחליפי גלוטן, וכמה שיותר על מוצרים שהם באופן טבעי ללא גלוטן (כמו אורז, תירס, תפוחי אדמה וכו'). זה לא פתרון אידיאלי, כמובן, ואפילו לא קרוב לזה. אבל זה מה שיש.
תודה על התשובה!
20/11/14 08:03
67צפיות
דווקא ממה שבדקתי זה כן יוצא זול יותר. פסטה של חברה מוכרת וטובה, עם המלצות מעולות, בפחות מ- 10 ש"ח נראה לי די כדאי..
מגוון דגנים שאין בארץ במחירים נמוכים ממה שנמכר כאן, גם נשמע לי די טוב.
כמובן שיש את עניין המשלוח והזמן, אבל בגדול נראה שזה פתרון לא רע למחירים המטורפים בארץ.
 
את בטוחה?
20/11/14 11:39
53צפיות
כי אם כן, אז כדאי שתשתפי את כולנו
 
אני כמו דפנה שענתה לך קונה מחו"ל רק מוצרים משלימים שאין בארץ. ואם צריכה להשלים משקל - כדי לנצל את עלות המשלוח באופן מירבי מוסיפה מוצרים אחרים שקיימים בארץ וטיפה יותר יקרים פה
אישית בדקתי את walmart
20/11/14 14:56
49צפיות
עושים משלוח חינם בתוך ארה"ב בקנייה מעל 50$.
מתכוונת לחלוק משלוח עם חברה, כך שגם עלויות המשלוח נחלקות בחצי.
נכון שזה יוצא לא זול משמעותית, אבל נראה לי שיש שם מבחר ומגוון רחב יותר מאשר אצלנו.
 
ראיתי שם פסטה ברילה- חבילה עולה 2.28$.
פסטה של Tinkyada, שחברה אמרה שהיא בין הטובות ונמכרת בכמות של 12 חבילות, מחיר לחבילה הוא 13.05 ש"ח (3.27$ לחב').
מבחר דגני הבוקר ענקיים שם וכוללים שמות שכלל לא מגיעים לארץ.
 
כמובן שכרגע הכל בגדר רעיון..
 
דרך איזו חב' שילוח אתן מזמינות?
מה המשקל וכמה משלמות על החבילה?
 
יש לך לאן לשלוח בארה"ב?
20/11/14 15:38
31צפיות
אני מעולם לא בדקתי את האופציה של להשתמש בחברה שמקבלת עבורי משלוחים בארה"ב ואז שולחת לישראל, אבל הסיכוי שזה עדיין משתלם הוא נמוך. מה גם שיש הרבה פעמים שיש בעיה בדואר והחבילה הולכת לאיבוד. ואז אם את רוצה משלוח עם מעקב - העלות של המשלוח מכפילה את עצמה ואולי אפילו משתלשת (מתכוונת לפי שלוש).
 
כשגרנו בארה"ב ושלחנו חבילות לישראל - כל פעם מחדש הייתי בשוק מהמחיר הגבוה שזה עלה. ממש ממש לא משתלם לשלוח מארה"ב לישראל חבילות - אלא אם כן מדובר בארוע מיוחד שבשבילו משקיעים. לא מאמינה שחברות שילוח יכולות להביא מחיר נמוך בהרבה שעושה את הדבר למשתלם.
 
תיכנסי לאתר של דואר ארה"ב (USPS) ותקבלי תחושה למחיר של חבילה לישראל.
בקנייה של מארז של 12 חבילות פסטה המחיר של לשלוח את זה לישראל יכול להגיע ל50 דולר בלי למצמץ.
 
האתרים שדפנה ציינה - מכניסים את עלות המשלוח ומגבילים במשקל ובעלות של סך החבילה - תוכלי לקבל שם עוד תחושה לגבי האפשרויות. בiherb המשלוח הזול יותר מוגבל ל4 פאונד (קצת פחות משני קילו) ועולה 4$.
מאיפה מזמינים אוכל נ״ג מחו״ל?
20/11/14 11:48
38צפיות
אשמח לקבל את שם האתר :) תודה
º
iherb, vitacost
20/11/14 11:59
24צפיות
מנה חמה ללא גלוטן
20/11/14 11:50
51צפיות
היי,
מישהו יודע איפה משיגים בארץ/ מזמינים מחו״ל?
בהרבה אתרים ישראליים כתוב שחסר זמנית במלאי..

תודה :)
º
מצטערת, לא ידוע לי
21/11/14 06:53
2צפיות
חשיפה לגלוטן
16/11/14 23:00
177צפיות
בני הצליאקי נחשף היום לגלוטן עקב טעות בהגשת מנת המבורגר רגיל . עקב כך הוא אכל לחמניהרגילה.
למותר לציין שהרשת מתיימרת להגיש מנות ללא גלוטן לחולי צליאק ומציינת זאת בתפריטה ברייש גלי,בתיאום ההזמנה
ואף בהזמנת המזון במסעדה.אשמח לדעת מנסיון של אחרים מה הסטטוס המשפטי של כזה ארוע,עם מי ניתן להתיעץ בנושא
על מנת לטפל באופן יעיל בארוע.
נראה לי שהכי יעיל יהיה לפנות למנהלי הרשת, לקבל הסבר ולנסות
17/11/14 05:29
127צפיות
שמקרה כזה לא יקרה שוב.
לא חושבת שיש עילה משפטית, אני בטוחה שבכל מקום שבו מגישים גם אוכל ללא גלוטן, לא מתחייבים שאין סיכוי לזיהום משני ( או בילבול) וגם אם לא אומרים את זה, אז זה בטוח כתוב באיזה שהוא מקום.
 
רעש גדול בענין, רק יביא לזה שמקומות ימנעו מהגשת מזון לחולי צליאק. בעבר ( וגם היום ) לא היו חסרים מקומות שכששמעו שמשהו עם צליאק ,לא הסכימו להגיש לו דבר ( גם אם לא ביקש משהו מיוחד ) כי לא רצו לקחת אחריות.
ואני מזכירה את מקרה ׳עלית׳ ש׳תרם׳ רבות לכל נושא הכסת״ח.
 
נראה לי שהאחריות לאכילה מחוץ לבית, ובדיקה ב 7 עיניים , היא שלנו, וצריכה להיות שלנו.
עם כמה שהמקרה מצער, ואני מקוה שבנך מרגיש בסדר, אני אישית הייי מבררת את הענין ומדגישה עד כמה זה לא בסדר, אבל בטח לא תובעת
לא לגמרי מסכימה
19/11/14 14:17
80צפיות
ואם זו היתה אלרגיה והיה "בילבול". אין התחייבות? אם הילד חס וחלילה היה מת מאכילת הלחמניה הזו המצב היה אחר לגמרי. במקרה של צליאק צריך רק להוכיח שנגרם נזק.
 
מה שכן הייתי פונה לרשת (להנהלה ולא לסניף המקומי) ומתלוננת בתקיפות. לא הייתי פועלת באופן משפטי ולו רק בגלל האימפקט שעלול להיות לדבר כזה על המוטיבציה של מסעדות להציע תחליפים נטולי גלוטן.
לצערי, אני לא חושבת שיש איזה שהוא מקום שמתחייב , לא בפני
19/11/14 15:01
64צפיות
כאלו עם אלרגיה ולא כאלו עם רגישויות שונות.
בסופו של דבר האחריות היא על מי שאוכל.
זה אולי לא בסדר, אבל זו נמציאות. נראה לי גם שמציאות בה יש מקום שהוא ׳מעורב׳ עם אוכל רגיל, לעולם לא יתחייב על לקיחת אחריות.
 
עדיין
20/11/14 08:43
29צפיות
אני חושבת שאם מישהו יאכל בוטנים במקום שאמרו לו שאין בוטנים וימות מזה אז המקום חשוף לתביעה משפטית ביג טיים.
יש הבדל אם אומרים בפירוש שאין משהו ( בוטנים או גלוטן ) לבין
20/11/14 13:30
26צפיות
אם אומרים שהמטבח הספציפי לא נקי לגמרי מכל מיני ( גלוטן, בטונים, אגוזים וכ"ו )
 
קשה לי להאמין שיש מקום שמתחייב לנקיום כזה... ושוב, האחריות היא על זה שאוכל.
בינינו, אם היתה לי אלרגיה מסכנת חיים, הייתי שוקלת 100 פעם לפני שהייתי אוכלת בחוץ במקום לא מוכר.
בתור אחת עם צליאק, כשאני מסבירה את ענין הצליאק ומבקשת שישתדלו, ומסבירים לי שהמטבח לא נקי מגלוטן לחלוטין, אני מחליטה אם לקחת אחריות או לא.
 
בכל מקרה, טעויות נעשות בכאלו מקומות , לא מעט.  עומסבמטבח, חוסר מודעות של הצוות, ( מלצר 'מבולבל' או 'טמבל'... ) ... לא חסר. לכן חשוב ענין המודעות והבדיקה שלנו.
 
כמו שנטע אמרה
17/11/14 13:02
106צפיות
כל מקום שמגיש אוכל ללא גלוטן כותב איפשהוא שהוא לא מתחייב במאה אחוז שהמזון לא בא במגע עם גלוטן, כי במטבח שבו יש גם מוצרים גלוטניים אין התחייבות של מאה אחוז.
 
אני חושבת שזה יהיה רעיון מאוד מאוד רע לפנות לערכאות משפטיות בעניין הזה, כי בסופו של דבר עם צליאק חשיפה חד פעמית לא גורמת לנזק בלתי הפיך - וכל מה שדבר כזה יעשה זה יגרום לאותה מסעדה, גם לכל המסעדות האחרות שמגישות מנות ללא גלוטן, לא לרצות להגיש אותן מחשש לתביעה.
 
כשאנחנו אוכלים בחוץ אנחנו לוקחים סיכון מחושב שיש סיכוי כלשהוא לזיהום משני או לטעויות, ואנחנו אחראים לבדוק שוב ושוב אם משהו נראה לנו "חשוד" (למשל, לוודא שהלחמניה של ההמבורגר נראית אחרת מזו של המבורגרים אחרים בסביבה וכד').
 
אין לי מושג לגבי סטטוס משפטי אבל לדעתי הכל תלוי במטרה שלך
21/11/14 07:02
13צפיות
מקדימה ואומרת שאני חושבת שזה חמור מאוד בעקר לאור העובדה שציינת לגבי התחייבות של הרשת לנטול גלוטן.
אני חושבת שזה לא דומה למצב של מטבח מעורב (גלוטן וללא גלוטן יחד) ומקרה בו חלילה חדר גלוטן למנה נטולה אלא טעות חד משמעית של מישהו במטבח (טבח, מלצר). טעות שלא אמורה לקרות מפני שמדובר במקום שמצהיר רשמית על מנות נ"ג ולכן יש כאן חומרה יתרה ובניגוד לאחרים, אני לא חושבת שמדובר בעקר באחריות של הסועד.
התחייבות של המסעדה=התחייבות של המסעדה. והתחייבות זאת אמורה לתת בטחון לסועד.
 
עכשיו, הכל תלוי במטרה שלך:
**אם אתה רוצה 'ללמד אותם לקח' ולתבוע- פשוט לבדוק אצל עו"ד האם יש עילה.
**אם אתה רוצה לתקן את הנעשה ושמקרה כזה לא יקרה שוב לאף אחד- לפנות לזכיין של המסעדה הספציפית עם עותק לבעלי הרשת ולהתריע. לתבוע אפשר תמיד, כשלב הבא, אם תקבל תגובה שאינה ראויה לדעתך ואם המצב לא יתוקן.
 
כמו שאמרו האחרים, יהיו לזה השלכות על כל ציבור הצליאקים מצד שני, צליאקים רבים יודו לך על הטיפול ב'תיקון' המצב ויוכלו לאכול במקום בבטחון.
מחפשת מתכון ל שוקולד ליום הולדת
17/11/14 20:16
90צפיות
שלום, חוגגת לבן שלי יומולדת בשבוע הבא ובקרב חבריו יש כמה ילדים שאוכלים נ"ג. אני רוצה להכין עוגה גם עבורם אבל אף פעם לא הכנתי עוגה נ"ג.
אשמח להמלצות למתכונים של עוגות יומולדת משוקולד שכבר ניסיתם והילדים אהבו. בפעמים הבודדות שאכלנו עוגות נ"ג הן היו יבשות או חסרות טעם אז אני מעדיפה להסתמך על מתכונים מומלצים שנוסו בעבר ולא על סתם מתכון מהאינטרנט.
עדיף עוגה ללא שמן קנולה/חמניות, בבית יש לי קקאו ולא שוקולית (אפשר להשתמש גם בשוקולד), אפשר להשתמש גם במוצרי חלב.
תודה.
ברוכה הבאה לפורום צליאק
17/11/14 20:23
80צפיות
את יכולה למצוא כאן:http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/default... עוגות שוקולד שנוסו על ידי חברי הפורום וכמו כן אפשר למעשה להכין עוגה רגילה שאוהבים אצלכם על ידי המרת הקמח בעוגה על ידי קמח תמי, קמח רב תכליתי של בראל או על ידי הקמח החדש שנקרא 'כרגיל'.
תודה
17/11/14 20:33
46צפיות
את קמח תמי אני מכירה אבל המחיר שלו קצת הרתיע אותי. האם יש קמח מומלץ יותר מבין השלושה שציינת? יש הבדלים במחיר? איפה ניתן לקנות את הקמח החדש? מוכרים אותו בניצת הדובדבן?
והאם באמת אפשר להתייחס לקמחים האלו כמו לקמח רגיל בהחלפה?
סליחה על שטף השאלות :)
היחיד שניסיתי הוא החדש ׳כרגיל׳ , נדמה לי ששמעתי שיש
17/11/14 20:38
99צפיות
בניצת הדובדבן. הכנתי איתו דברים הרבה יותר מורכבים מעוגת שוקולד ויצא נהדר, ככה שנראה לי שיהווה תחליף מצוין בעוגת שוקולד רגילה.
קראתי עכשיו קצת על קמח 'כרגיל'
17/11/14 21:11
109צפיות
והביקורות לא חד משמעיות לגביו. חלק מהמתכונים הוא לא עבר טוב.
מה לגבי קמח תמי? יש לכם נסיון טוב איתו?
את צריכה לקחת בחשבון שנכנס כאן עניין הטעם האישי
18/11/14 06:44
89צפיות
לדעתי לאף אחד מהקמחים לא תוכלי למצוא בקורות חד משמעיות.
גם קמח תמי וקמח בראל לא מתאימים שניהם לכל המתכונים ולכל אחד. ויש צליאקים שמשתמשים רק בקונדיטור ומרוצים מאוד.
יש כאן עניין של התנסות בעבודה עם הקמח המסויים ושביעות רצון מהתוצאה ושני אלה הם אישיים.
אם יום ההולדת הוא בשבוע הבא, נסי את הקמחים ותראי מה מהם מתאים לך.
הבנתי. אז באמת אעשה ניסויים ונראה מה יותר טעים לנו.
18/11/14 08:25
58צפיות
תודה
יש מבצעים על הקמחים שציינת
19/11/14 12:42
56צפיות
כל הקמחים מומלצים, כולם נעים סביב אותו מחיר.
כרגע יש מבצע של קמח תמי וקמח כרגילברשת רמי לוי. הראשון אם אני לא טועה ב 19.90 והשני ב 12.90.
קודם כל - כל הכבוד לך
19/11/14 07:40
93צפיות
אני חייבת לציין שזה מאד מרגש שאת מתחשבת בחברים של בנך, לא מובן מאליו ואני בטוחה שזה יהפוך את יום ההולדת להרבה יותר מהנה עבורם וגם ירגש (ללא ספק) את ההורים שלהם.
לשאלתך - אפשר להחליף במתכון רגיל את הקמח, בשוקולית ובקקאו אין גלוטן, גם לא בביצים, חמאה, שמנת, שמן וכו'. גם בבצק סוכר של המרשלג או סאטין אייס אין גלוטן.
לקמחים - אני ניסיתי את קמח "כרגיל" ואת "תמי". שניהם מצויינים בעיני. ה"כרגיל" יותר זול אבל לי היה קצת יותר קשה להשיג. תחליף קמח נוסף ששמעתי שהוא טוב הוא "שר" שנמכר בעדן טבע מרקט. הוא נמכר בכמות כפולה והמחיר שלו איפשהו באמצע.
עוד אפשרות היא להכין את המתכון של "בן עמי" שהיא עוגה מעולה ופשוטה להכנה עם קורנפלור או קמח תפוחי אדמה. רק ממליצה לך לעשות כמות כפולה או להוסיף קישוטי בצק סוכר מלמעלה כי היא יוצאת קצת נמוכה.
 
 
עזרה עם מתכון לעוגת שוקולד נ"ג
16/11/14 07:36
121צפיות
שלום לכולם,
 
הכנתי עוגת שוקולד לפי המתכון שבלינק עבור הצליאקי שלנו
עשיתי בדיוק לפי המתכון אבל אני לא בטוח בתוצאות.......
העוגה תפחה, אבל צנחה כמה דקות לאחר שיצאה מהתנור.  המרכז נשאר מאוד לח למרות שבבדיקת הקיסם הוא יצא עם פירורים לחים כפי שהמתכון מבקש.
העוגה שוקולדית וטעימה אבל לא אני לא סגור על התוצאה
אשמח לקבל כמה תשובות
1. במתכון לא כתוב שצריך להפריד ביצים ולהקציף את החלבונים בניפרד עם הסוכר ולכן הקצפתי את הביצים בשלמותן.  יכול להיו שזה טעות ?
2. מה ניתן להעשות כדי לקבל עוגה יותר אוורירית ותפוחה.
 
אשמח לקבל מתכון מוצלח וקל לעוגת שוקולד נ"ג
 
תודה מראש על כל התייחסות
אנסה לעזור
16/11/14 19:40
81צפיות
בגדול, עוגות מסוג זה הן די לחות ורטובות ( או פאדג'יות... ) כבדות, ומרוכזות.
זו לא טעות הקצפת הביצים בשלמותן- יש עוגות שכך מבקש המתכון.
בשביל עוגה אורירית ותפוחה צריך לחפש מתכון אחר ( כזו עם פחות שוקולד, אולי קקאו בלבד, והקצפת חלבונים )
 
 
º
תודה רבה
16/11/14 20:10
18צפיות
ממש לא מומחית אבל
19/11/14 07:33
42צפיות
אחרי שזה קרה לי כמה פעמים התחלתי להוסיף קצת יותר אבקת אפיה ממש שכתוב במתכון וגם לחכות טיפה שהעוגה תתקרר לפני שמצפים אותה. שני הדברים ביחד עזרו קצת שהעוגות לא יצנחו לי... כמו שכתבתי בכותרת אני ממש לא מומחית ועד הצליאק נמנעתי מלאפות ככל האפשר...
ביצי הפתעה עם שוקולד- חברת שמחה
17/11/14 20:33
102צפיות
האם הם ללא גלוטן?
 
תודה
שמחה זה אנחנו
19/11/14 07:13
75צפיות
כן, הביצי הפתעה שלהם ללא גלוטן.5485
סדנאות אפיה ללא גלוטן
18/11/14 08:10
133צפיות
בוקר טוב
ברצוני לדעת היכן אני יכולה לדעת מתקיימות סדנאות אפיה ללא גלוטן באיזור חיפה. תודה רבה
º
תחפשי בגוגל אצלנו בחצר כפר חסידים היתה להם סדנא לא מזמן...
18/11/14 15:06
18צפיות
אולי כדאי לפנות לתמי בן דוד דרך הבלוג שלה קולינרא
18/11/14 19:00
29צפיות
יש שם רשימת סדנאות לחודשים הקרובים, אולי יש משהו שיתאים לך.
 
או לשפית עינת מזור בטלפון 052-6076277. גם היא מעבירה סדנאות.
 
אני בטוחה שאם אין להן סדנאות בצפון הן תשמחנה להפנות אותך לכתובת המתאימה
º
מכירה רק במרכז ב4CHEF
18/11/14 22:16
20צפיות
תה ללא גלוטן - ויסוצקי כחול וירוק
18/11/14 03:56
73צפיות
האם אפשר להשתמש ללא חשש בתה של ויסוצקי הרגיל ?
º
כן, שניהם מותרים
18/11/14 06:37
23צפיות
המרת מתכונים - במקום חיטה \ בורגול \ קוסקוס
15/11/14 11:41
74צפיות
נתקלתי במתכונים הבאים
 
מה אפשר במקום בסלט עדשים וחיטה ?
סלט תפוחי עץ וחיטה ?
 
יש קוסקוס מהיר ללא גלוטן (של חברת מולינה)
15/11/14 12:21
77צפיות
שיכול להחליף את החיטה בסלט העדשים ובסלט תפוחי העץ והחיטה.
אבל כמובן שהטעם לא יהיה כמו במקור מפני שהקוסקוס עשוי מקמח תירס.
 
בטבולה, את יכולה להחליף את הבורגול בכרובית חיה מרוסקת לגרגרים.
 
 
 
קינואה
17/11/14 23:16
49צפיות
הולך מצויין.
מתכוןחדש בביתנושבלולי גבינה כמו מלפני הצליאק
הודעה זו מכילה תמונות
17/11/14 20:15
259צפיות
שבלולי גבינה מלוחים-חיה אילונה דר (מווינט)+שינויים והמרה לנ"ג
 
כ-40 יחידות
 
מרכיבים לבצק:
·         3  כוסות קמח בראל
1 שקית אבקת אפיה
200  גר' חמאה רכה
·         200  מ"ל (1 גביע) שמנת חמוצה
·         2  שיני שום כתושות/1 כפית שום כתוש
·         1/4  כוס (25 גרם) גבינת פרמזן מגוררת
·         1/2  כפית מלח
·         1  ביצה 
למלית:
·         250  גרם גבינה לבנה 5%
·         200  גרם גבינת קשקבל/מוצרלה/עמק מגורדות(או שילוב שלהן)
·         1  ביצה
·         3  כפות קמח בראל
·         1  כף חרדל
·         1  כפית פפריקה
·         מלח
·         פלפל שחור גרוס
לציפוי:
 1 ביצה טרופה
·         שומשום או קצח
כך מכינים:
1.       לשים ידנית את כל מרכיבי הבצק או שמכניסים הכל יחד למעבד מזון או
למיקסר עם וו גיטרה ומעבדים רק עד שמתקבל בצק אחיד.
2.       עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה(אפשר להכין יום קודם)
3.       מערבבים את כל מרכיבי המלית.
4.       יוצרים מהבצק 2 כדורים שווים ומרדדים כל אחד מהם למלבן בעובי 1/2 ס"מ.
          (אני מרדדת בין 2 ניירות אפיה כך שאין צורך לקמח את הבצק והוא יוצא גמיש ונעים לעבודה)
5.       משטחים על עלי הבצק את המילוי ומגלגלים לגלילות.
6.       מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
7.       חותכים (בתנועת ניסור) את הגלילות לפרוסות בעובי כס"מ ומשכיבים אותן בתבנית.
(אם הבצק רך מדי לחיתוך, אפשר להכניס את הגלילה למקרר/מקפיא לחצי שעה)
8.       מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום או קצח.
9.       אופים 20-30 דקות, עד הזהבה.
 
º
נראה מסוכן ביותר
18/11/14 09:04
31צפיות
º
נכון מאוד
18/11/14 18:47
14צפיות

עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה