לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
שלום וברוכים הבאים לפורום צליאק בתפוז!

הפורום פתוח לכל מי שאבחנו אצלו צליאק, למי שרוצה ללמוד על המחלה, למי שרוצה ללמוד על ההתמודדות, ובעצם לכל אחד שיכול למצוא פה עניין.

כולם מוזמנים להעשיר את הפורום בידע שלהם - על מתכונים, על מוצרים, על דרכי אבחון, על דרכי התמודדות בגילאים שונים, על התמודדות עם המשפחה והסביבה - לכל הנושאים האלה הפורום ישמש כבית חם ונטול גלוטן.

השתתפות נעימה!

הודעות מנהלתיות לגולשים חדשים וותיקים - ממש ממש כאן!
המשך...
הודעה חדשה

שמירה על סביבה נטולת גלוטן
22/10/14 12:22
22צפיות
האם באמת צריכים להיות עד כדי כך היסטריים בעניין הגלוטן. הפחידו אותנו אתמול בבית החולים עד שזרקנו חצי מטבח החוצה. האם שטיפת כלים במדיח אינה מספיקה?
היי שרונה!
22/10/14 13:06
18צפיות
ברוכה הבאה לעולם הצליאק! הסתגלות לצליאק לוקחת זמן ומראש קחו בחשבון שהשבועות הראשונים (יש שיאמרו חודשים) יהיו מלאי דעות, לחצים, אבל לחיוב - יותר בריא לגוף.
 
לשאלתך - מדיח מספיק, גם שטיפת כלים ביד. עם זאת, יש כלים שקשה יותר לנקות אותם - כמו קרשי חיתוך ולכן כדאי להפריד. סתם בשביל התפיסה - קחי בחשבון שהכמות המותרת של גלוטן במנה מסויימת היא מתחת ל-20ppm ,שזה יוצא (בערך!) - כף (או כפית? כבר שכחתי) קמח לחלק לעשרת אלפים, בקיצור, משהו מיניאטורי שלא רואים בעין.
 
לסיום, קחי בחשבון שאנשים מתייחסים לצליאק בדרכים שונות, בגלל חוות דעת שונות -רופאים/סביבה וכו. מציעה לך להתחיל בשמירה מקסימלית, שכן במיוחד כשעוד לא מכירים - יש הרבה טעויות, או כמו שאמרו לי פעם - "את תלכי ישר, עקום זה כבר ייצא לבד".
בגדול, כמות הגלוטן שצליאקי יכול "לסבול"
22/10/14 15:20
היא עד 20 חלקים למיליון, שזו כמות ממש מיניאטורית.
זה אומר שכן, צריך להקפיד על עניין הזיהום המשני.
 
אבל, שטיפה במדיח בהחלט מספיקה, וגם שטיפה טובה ביד - רק מומלץ להחליף את הסקוצ' לעיתים יחסית תכופות ולשטוף אותו היטב. זה נכון לגבי מירב הכלים. ישנם כמה סוגים של כלים שיותר קשים לשטיפה יסודית, ובמקרה שלהם מומלץ לשמור על הפרדה בין כלי גלוטני וכלי נטול (במידה ואתם מתכוונים להמשיך להחזיק גלוטן בבית).
 
מסננת לפסטה היא הדוגמה הקלאסית לזה. כמעט בלתי אפשרי לנקות אותה עד הסוף משאריות העמילן, ולכן עדיף לשמור על שתי מסננות.
 
קרש חיתוך מעץ או פלסטיק, אם נוהגים לחתוך עליו לחם, גם הוא קשה לניקוי, ולכן כדאי להחזיק שניים או לחילופין להשתמש בקרש זכוכית שקל יותר לניקוי. אפשר גם פשוט לא לחתוך לחם על קרש החיתוך (אני חותכת רק על צלחת).
 
אם יש לכם טוסטר קופץ ללחם, זה משהו שבאמת אי אפשר לנקות כמו שצריך, ולכן עדיף לקנות אחד חדש.
 
 
קטניות של מגדן
22/10/14 13:25
7צפיות
מישהו מעודכן אם חזר להיות מותר? (ספציפית הקינואה?)
שאלת קמחים
22/10/14 08:51
33צפיות
הי לכולם
אני מנסה למצוא קמח שיהיה באופן יחסי יותר בריא מהאחרים. מחפשת מהסוג שמחליף אחד לאחר את הקמח הרגיל. מכירה את קמח תמי, בראל, שר ועכשיו יש חדש בשם "כרגיל".
מה מהם עשיר יותר מבחינת ערכים תזונתיים?
הבנתי שיש קמחים נטולי גלוטן מלאים. אני לא ממש מכירה...
אשמח לעזרה
תודה!
תשובה .
22/10/14 09:29
34צפיות
ממה שלמדתי בעשור+ האחרון ,תוך כדי הרבה התנסויות ,קריאה ולמידה על אפיה ללא גלוטן, זה ש׳בריא׳ זה קודם כל יחסי...
ואני אסביר: הקמחים ללא גלוטן מתחלקים לשני סוגים- עמילניים ו׳מלאים׳.
העמליניים, אולי נחשבים פחות בריאותיים מבחינת תרומה תזונתית ( חסרי סיבים למשל ועוד ) עוזרים ונחוצים מאד באפיה ללא גלוטן. ויחד עם זאת, לאנשים עם בעיות מעיים, לפעמים הם אילו שעוברים יותר בקלות ועושים פחות בעיות ( מן הסתם, עודף סיבים לאנשים עם בעיות מעיים הוא לא מומלץ )
בהנחה שחולה צליאק שמקפיד הרבה שנים על דיאטה נ״ג, המעיים אמרוים להיות בסדר כך שזו לא בעיה בשבילו ( סיבים )
הקמחים המלאים- כל אחד עם התרומה התזונתית שלו.
השילוב שאני אוהבת ( לא המצאתי, קראתי הרבה וניסיתי, ומצא חן בעיני ) הוא זה של 70% קמחים מלאים ו 30% עמילניים.  אני מערבבת לבדי. זה לא סיפור כשמדובר ב 3 קמחים עיקריים, ותמיד אפשר להכין כל חודש או חודשיים בכלי גדול ,ואז פשוט לקחת ממנו.
 
מבחינת קמחים בשוק. יש כל מיני, אני לא מכירה את כולם, ככה שאני לא יכולה להגיד. אבל י פשוט זה לקרוא מה שכתוב מאחורה על הרכיבים ולראות אם מוצא חן בעיך השילוב ( מבחינת ערכים תזונתיים וכמובן הכי חשוב-טעם... כי זה הרי יקבע אם תאכלי או לא בסופו של דבר )
 
את יכולה לקרוא ברשת על אנשים שמאד אוהבים סוג קמח אחד, ואחרים ימליצו על אחר.
אני ממליצה לנסות, כל פעם קמח אחר, לנסות ממנו כמה דברים, ולראות אם יש איזה קמח אחד שבעיניך הוא התחליף הטוב ביותר.
 
עוד משהו,  אם משתמשים בקמח לאפיית מתוקים ( עוגות, עוגיות ) הרי שבגדול זה פחות ׳ בריא׳ , ככה שזה לא כזה משנה ( לדעתי ) הבדלים קטנים בערכים התזונתיים.
אם מדובר באפיית לחם, ,צורכים יום יום, זה כבר יותר חשוב, מבחינה תזונתית.
 
בקיצור... לקרוא, לבדוק לבד... לראות מה מתאים לך.
 
חזרתי מאטליה לפני כמה ימים, בשלב מסוים החלטתי לקנות לחם, והלכתי על זה שעשה רושם הכי ׳בריא׳. לחם כפרי, מהסוג ה׳מלא׳ עם קמחים יותר ׳בריאים׳ מאילו הלבנים...
הלחם היה גועלי. גם בטעם, גם קשה כמו אבן. כמובן שאחרי ביס מהפרוסה הראשונה לא התאמצתי.
אז אני לא יודעת אם לחם אחר היה מוצא חן בעיני בכלל, וזה לא משנה... הרעיון הוא שגם אם משהו לכאורה יותר ׳בריא׳... זה לא אומר שזה אכיל, או לטעמי . אישית מעדיפה בלי לחם, לקבל מה שצריך מבחינה תזונתית מדברים אחרים...
 
נטע, מה הם 3 הקמחים העיקריים שאת "מערבבת" ל"תערובת" של
22/10/14 11:59
8צפיות
70%-30%?
תודה
סורגום, אורז מלא ותפ"א. למתכונים ספציפיים חפשי בבלוג :)
22/10/14 13:06
7צפיות
כשהכמויות הן לכוס קמח רגיל- שליש מכל אחד מהנ"ל
תבלינים ללא גלוטן
22/10/14 12:21
13צפיות
איפה ניתן לרכוש תבלינים ללא גלוטן באיזור עפולה - בית שאן?
אפיית לחם ללא גלוטן
22/10/14 12:20
13צפיות
שךום רב
אנחנו חדשים מאתמול בעניין הצליאק. אשמח לקבל עצות לאפיית לחם נטול גלוטן
סוכריות עוגה
22/10/14 12:07
10צפיות
איזו חברה משווקת סוכריות לעוגה ללא גלוטן?
|*| נפתח פורום קצת אחרת |*|
22/10/14 11:21
3צפיות
מי מאיתנו לא מרגיש שונה לפעמים? או מוזר? שקשה לנו להשתלב בחברה.
פורום קצת אחרת נועד לאנשים שמרגישים קצת שונים וחריגים בחברה ורוצים להכיר אנשים שמרגישים כמוהם.

אתם מוזמנים להיכנס כבר עכשיו ולייעץ ולהתייעץ, לחבק ולנחם, לשתף בחוויות טובות ובחוויות לא טובות, לחלוק רגשות ופשוט לדבר.
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...
בררנות אוכל אצל הצליאקי שלי
21/10/14 22:39
55צפיות
הצליאקי שלי, בן 5, אובחן לפני תשעה חודשים ומאז שומר... ועם או בלי קשר הוא כל הזמן מוריד מאכלים מהתפריט האישי שלו.
פעם אהב מאוד תפוחים, מלפפונים ועוד, היום כמעט ולא נוגע בירקות ופירות.
פיצה הוא כבר לא אוהב וגם לא ביצים. הפסיק קורנפלקס ועוד ועוד... יש כמה מנות חמות שהוא אוהב (בשר בשר ושניצלים) ובעיקר חי על גבינה צהובה ולחמניות. בגזרת הירקות-פירות נשארנו רק עם גזר.
אני מתחרפנת מצד אחד אבל גם לא רוצה לעשות מזה סיפור כי מפחדת שיתדרדר עוד יותר...
מוכר למישהו? רעיונות?
זה הגיל.... לא חושבת שזה קשור לצליאק.
22/10/14 05:48
33צפיות
גם הבן שלי שאכל הכל עד הגיל הזה התחיל להיות בררן. אחרי כמה שנים התחיל לנסות שוב.
להמשיך להציע, לא לעשות ענין... שמתי לב שכשילדים אוכלים עם עוד ילדים, הם נוטים לנסות ולאכול דברים שלא היו אוכלים בד״כ, אבל זה לא מתכון קבוע... מכירה גם סרבנים שלא מעיזים ולא מנסים והתפריט שלהם מאד דל ובסיסי. :/
º
מסכימה עם נטע. גם אצלי קרה כך בגיל הזה. צריך הרבה סבלנות(:
22/10/14 07:07
12צפיות
גם אצלי הילדה מאוד בררנית, לגבי ירקות ופירות (בעיקר פירות
22/10/14 08:41
18צפיות
(בעיקר פירות)- כמעט כל יום לאחר הגן אני מניחה צלחת עם פירות חתוכים בסלון/שולחן מטבח, ותוך כדי משחק/חוברת וכו' הבנות שלי אוכלות....
לגבי ירקות, אני מודה, שזה יותר בעייתי אצלנו, וחוץ מגזר, עגבניה, זיתים ותירס- הבנות שלי כמעט לא מוכנות לנסות כלום
שלום לכולם: צירפתי קישור לתכנית של אורלי וגיא שהתארחתי בה
21/10/14 09:50
103צפיות
עם בתי אופיר ב-15.10 בהמשך למאבק הצליאק ...
מקווה שהצלחתי להעלות כמו שצריך...
 
 
 
הסבר קטן..
21/10/14 09:55
90צפיות
צריך להיכנס לקישור, לחכות מעט שזה יעלה ושיעברו הפרסומות ואז ללחוץ למטה כדי להריץ קדימה ולהגיע לאייטם שלנו...זה נמצא ב-1:17   (שעה ו-17 דקות)  הסרטון כבר רץ בפייסבוק אבל פה עדיין לא, היתה התרגשות גדולה ומקווה שהמסר עבר כמו שצריך...
ראיתי, הייתן מקסימות. תודה
21/10/14 10:38
49צפיות
אני מקבלת תגובות מכל הארץ.
פתאום אנשים באמת מבינים כמה זה יקר לנו
תודה רבה ! הייתן מדהימות !
22/10/14 00:24
19צפיות
מאמינה שברגע שהמודעות תעלה המדינה תמצא פיתרון
גם אני, אבל אם לומר אמת, יש לי גם צביטה בלב
22/10/14 06:50
41צפיות
מפני שכבר שנים אנשים פרטיים ועמותת הצליאק מנסים להציף ולהעלות את נושא יוקר המחיה שלנו ולהגיע לתוצאה ישימה.
ש נ י ם !
כבר הגענו לגיוס של ח"כ למעננו, היו מפגשים עם הרשויות, כבר הוגשה הצעת חוק שעברה קריאה ראשונה (!),
הנושא כבר הגיע לרמה של...אוטוטו ומגיעים ליעד ו------>נפל בגלל חילופי ממשלה או השד יודע מה.
 
ועכשיו מתחילים הכל מההתחלה.
שוב.
כאילו לא קרה כלום עד כה.
הפגנות (כאילו שלא היו כאלה בעבר והציבור הזדעזע מהמחירים ו שכח דקה לאחר מכן), להביא למודעות של שר האוצר (כשהנושא כבר היה במשרד האוצר) לבטוח הלאומי (כשזה כבר ביקר גם שם) לכנסת (כשגם שם זה כבר ביקר לא אחת).
 
ולא.
אני לא חושבת שצריך להרים ידיים (אם כך משתמע).
נהפוך הוא.
אסור להפסיק להלחם לטובת הנושא (זה ברור לגמרי) אבל אי אפשר שלא לחשוב על העבר המאוד לא רחוק (קריסת ההישג הגדול של העמותה ואנשים טובים שנתנו כתף והושג על ידי עבודה רבה וסבלנות אין קץ) ועל האימפוטנטיות של המערכת כשמדובר ביוקר המחיה של הצליאקים או על הכרת הציבור בנושא, הזעזוע שלו מהמחירים (ובצדק גמור!) והשכחה לאחר דקה בערך.
 
אני מודה שיחד עם הנחישות והתקווה, יש בי צער גדול על ההתנהלות הסיזיפית הזאת.
.
 
 
המסר עבר מצוייןכל הכבוד על הראיון הממוקד והענייני
22/10/14 06:21
18צפיות
נהדר!
תודה רבה על העשיה למען כולנו
אתן הייתן מקסימות והעברתן את המסר
22/10/14 08:39
11צפיות
המראיינים שלכם היו קצת לא מוכנים וקצת בורים. אני מקווה שלכתבות אחרות הם מתכוננים יותר(אף פעם לא ראיתי את התוכנית)
º
תודה רבה!!! נקווה שאולי הפעם המאבק יביא שינוי!!!
22/10/14 09:10
5צפיות
º
כתוב מאוד יפה. תודה.
20/10/14 22:24
27צפיות
º
נאוה, בבקשה להעתיק את הכתבה לכאן ליד הקישור. תודה
21/10/14 06:53
34צפיות
טליאמיתי לא כל כך הבנתי מה את רוצה שאעשה. יש קישור וממנו
21/10/14 22:18
23צפיות
מגיעים לכתבה
את מה שנהוג בפורום: מעתיקים (העתק הדבק)
22/10/14 06:31
21צפיות
את הכתבה, מעלים לפורום ובנוסף את הקישור למקום ממנו היא נלקחה על מנת לתת קרדיט לכותב הכתבה.
כך נהוג עם מתכונים ועם כתבות (אלא אם מדובר בכתבה ארוכה מאוד ואז מספיק להעתיק את החלק הענייני בה או קטע ממנה).
דיון בכל כתבה נעשה אל מול הכתבה ולא בדרך של קריאת כתבה במקום אחר(קישור לבלוג/אתר)
ותגובה בפורום.
זה מסורבל ומאלץ את מי שמתעניין ורוצה לקשר בין התגובה בפורום לכתבה עצמה, לחזור ולפתוח את הקישור בכל פעם ולקרוא שוב כדי להבין על מה הייתה התגובה.
 
 
 
º
לא הצלחתי מצטערת
22/10/14 08:24
1צפיות
תודה שכתבת :)
21/10/14 09:34
62צפיות
זו ההרגשה שלי בדיוק כאני שומעת את כל אלו שבוכים על מילקי.
תכינו מילקי לבד כמוני,  זה לא מאוד יקר
אבל הייתי חייבת להגיד ש.. ואו את יפה!  :)
 
קיתה תודה!
21/10/14 22:20
21צפיות
על כל המחמאות אבל כולן מגיעות לביתי - גם הכתיבה וגם המראה  אני אמסור לה
º
כתוב מאוד יפה מזדהה עם מה שבתך כתבה!
22/10/14 06:32
6צפיות
קמח תמי מלא ללחם
21/10/14 10:23
83צפיות
שלום לכולם
מישהו יכול לדווח האם הקמח התחיל להימכר ברשתות השיווק?
אם כן אשמח לדעת היכן ומה מחירו והכי חשוב האם התוצאה אכן מעולה כפי שהיא נראית בתמונות?
 
תודה רבה על השיתוף
עמיחי
למיטב ידיעתי הקמח עוד לא נמכר
21/10/14 19:31
44צפיות
אבל אני יכולה להעיד שהתוצאות אכן מעולות, לאחר שקיבלתי מתמי לחם שנאפה מהקמח הזה שהיה ממכר מאוד.
º
עכשיו בלוטות הטעם שלי סקרניות :)
22/10/14 08:27
8צפיות
100 מליון לטובת שמיטה !!!!
הודעה זו מכילה תמונות
21/10/14 13:33
81צפיות
אין כסף לממשלה ? תראו איך הפוליטיקה מסדרת הכל,
למה הממשלה מקצה 100 מליון לטובת שומרי שמיטה ?
[ הסכום הסופי לפי מידע שקיבלתי יהיה כפול !!! יש עוד תקציבים
שמגיעים ממשרדים אחרים וכו ]
 
 
להם המדינה דואגת להכל,  לנו אפילו לא ללחם
ועוד כתבה שפורסמה ב-Y-NET....
21/10/14 10:58
79צפיות
תערובת של בראל
20/10/14 10:08
111צפיות
איך היא לעומת הMIX B? למישהיא יש ניסיון?
 
קניתי ביום הכייף - במחיר יפה, 10 שח לחצי קילו - מה שאומר 20 לקילו קמח...
והבנתי שהמחירים בדוכנים היו רגילים? כלומר זה המחיר שבו הוא נמכר?
 
לא ראיתי אותו באף חנות קודם מישהו יודע איפה נמכר?
אני משתמשת בה כל הזמן ומאוד נהנית ממנה(: המחיר ששלמת זול
20/10/14 13:00
96צפיות
מהמחיר בחנויות. 10 ש"ח לחצי ק"ג זה מחיר מעולה!
באתר של בראל המחיר גבוה מזה:
 
קצת קשה לי לענות לך על שאלת ההשוואה לMIXB.
אני משתמשת בMIXB בעקר ללחם ופוקצ'ה. מדי פעם כשחסר לי קמח כמו תערובת רב תכליתי (בראל/תמי) אני משתמשת בו להשלמת הכמות החסרה. לא השתמשתי רק בו בהמרה של 1/1 במתכוני עוגות או עוגיות.
ככל הזכור לי, הרכב הקמחים שונה לכן סיכוי סביר שהתוצאה תהיה שונה.
MIXB מכיל קמח אורז ואילו תערובת בראל אינה מכילה אותו.
 
פשוט שמעתי ביקורות שהמחירים ביום כייף לא היו זולים
20/10/14 17:33
64צפיות
מהרגיל 
 
אז חשבתי שאולי זה מחיר רגיל
ב16 שח זה כמעט כמו המחיר של הMIX B וכבר התרגלתי אליו אז אין טעם לנדוד
למיקס יש פלוס אחד שלי מאוד חשוב וזה העדר הסויה
 
אחת הבעיות שלי עם כל המוצרים שלנו היא שכולם משום מה מכילים סויה ולילדה קטנה זה קצת בעייתי לצרוך סויה ברמה גבוהה
במקרה הזה הבקורות ששמעת אינן עומדות במבחן המציאות
21/10/14 06:50
45צפיות
השיקול של הסויה מאוד משמעותי כשמדובר בילדות אבל מבחינה טכנית בלבד, גיליתי שדווקא המוצרים שאני אופה מתערובות שמכילות סויה מחזיקים מעמד בחוץ במצב טרי הרבה יותר זמן מאשר אלה עם מיקס ב או עם תערובות שמבוססות על קמח אורז.
בזמנו, לפני שהוציאו את הלחם של גרין אפיתי לחם ולחמניות מתערובת ללחם של בראל. זאת הייתה התערובת שהניבה תוצאה הכי משביעת רצון לשלוש הצליאקיות במשפחה (כולנו מבוגרות, יש לציין).
הלחם היה אוורירי, טעים ונשמר קרוב לשבוע מחוץ למקרר בחורף ובקיץ 3 ימים.
 
 
 
אבל המתכון של בראל מכיל למיטב זכרוני המון שמן
21/10/14 09:30
29צפיות
המוןןןן
איך עקפת את זה?
ד.א.למי שזה חשוב, יש גם הבדל קלורי בין 3 סוגי הקמחים
20/10/14 14:59
74צפיות
הקמח של בראל מכיל פחות קלוריות מאשר השניים האחרים
התוצאות מה זה אומר?תודה על התשובה
17/10/14 18:52
105צפיות
3 U/ml-קטן מ
:ערכי הייחוס
7.0-10.0 U/mL גבולי
10.1 - 25.0 U/mL חיובי חלש
25 U/mL-חיובי גדול מ
º
איזו בדיקה זאת?
17/10/14 20:16
29צפיות
º
שבוע טוב הבדיקה נעשתה לצורך זיהוי צליאק
19/10/14 06:47
30צפיות
קשה לדעת מהדרך בה מופיעה התוצאה לכאן
20/10/14 07:10
35צפיות
וגם מפני ששם הבדיקה לא ידוע.
אני לא רופאה אבל על פי הבנתי ובאופן כללי לגמרי (בלי קשר לצליאק), אם משהו קטן מ-3 וערכי הנורמה המינימליים שלו הם 7 הרי שהתוצאה שלילית לבדיקה הספציפית.
שוב, אני לא יודעת איזו בדיקה זאת (יש כמה בדיקות לאבחון צליאק) והדרך בה התוצאה מופיעה כאן אינה ברורה.
 
אני ממליצה לפנות אל הרופא לקבל את תוצאת האבחון.
בהצלחה

עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה