לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
שלום וברוכים הבאים לפורום צליאק בתפוז!

הפורום פתוח לכל מי שאבחנו אצלו צליאק, למי שרוצה ללמוד על המחלה, למי שרוצה ללמוד על ההתמודדות, ובעצם לכל אחד שיכול למצוא פה עניין.

כולם מוזמנים להעשיר את הפורום בידע שלהם - על מתכונים, על מוצרים, על דרכי אבחון, על דרכי התמודדות בגילאים שונים, על התמודדות עם המשפחה והסביבה - לכל הנושאים האלה הפורום ישמש כבית חם ונטול גלוטן.

השתתפות נעימה!

הודעות מנהלתיות לגולשים חדשים וותיקים - ממש ממש כאן!
המשך...
הודעה חדשה

נשירת שיער
19/04/15 22:06
1צפיות
יש קשר בין אכילה של אוכל ללא גלוטן לבין נשירת שיער ?
לאכול עם הילדים מחוץ לבית
19/04/15 00:49
79צפיות
בכל פעם שאני יוצאת איתם לפארק השעשועים הקרוב ולקניון,
אני שמה לב, שאם לא הבאתי אוכל מהבית, לא משנה מה אקנה להם
הם תמיד יהיו ממש רעבים, וידרשו פיצה, גלידה, ושאר שטויות

לעומת זאת כאשר יוצאים עם אוכל מהבית הם יותר רגועים, כיף איתם יותר
והם יכולים לעבור ליד חנויות ממתקים בכלל בלי שמתחשק להם משהו
בנתיים האוכל שאני מכינה להם לא ממש מגוון, ואני מחפשת
רעיונות איך להביא להם בכל פעם משהו שונה מאורז \ תפוחי אדמה
לצד שניצל או קציצות עוף
 
אם זו לאבעיה לאכול אוכל פושר, אז כל דבר
19/04/15 06:29
44צפיות
שהם אוהבים: פסטה ( פשטידה מפסטה גם ) קציצות ירק אם אוהבים, פשטידה כלשהיא מירק, שיפוד עם עוף/ פרגית, סלט כלשהוא...
שוב, תלוי מה הם אוהבים.
יש את פשטידת התירס של אמא של הבנים שהיא טעימה גם
19/04/15 06:45
44צפיות
במצב פושר. אני אופה אותה בתבניות מאפינס.
לדעתי את יכולה לנסות להכין פיצה נ"ג ולקחת אותה בציידנית קטנה ללא קרחום (יש ממש קטנות, שנכנסות לתרמיל גב). היא תשמור על החום משך כמה שעות. לא לוהט אבל פושר.
שעון קיץ, יותר זמן בגינה, יותר מתכונים
19/04/15 16:23
20צפיות
קיבלתי כמה אתרים מומלצים
http://www.nikib.co.il/ ניקי ב - מתכונים
המתכוניה - http://www.matkonia.co.il מתכונים לתינוקות וילדים
מדריך לתזונת תינוקות - להורדה מהאתר הבא http://www.kidseat.co.il/
תמליצו על עוד אתרים, מתכונים, וארוחות שאתם מכינים
כמו שאמרו בפורומים אחרים, עכשיו שעון קיץ
יש יותר שעות בגינה, ויותר צורך בלהכין אוכל חדש ומגוון לקטנטנים
זהו פורום צליאק ולכן היה נדמה שאת מבקשת מתכונים ללא גלוטן
19/04/15 18:15
17צפיות
אתרים למתכונים רגילים, כדוגמת אלה שהעלית קישור אליהם, יש המון ברשת.
כל מה שצריך לעשות הוא להקיש את מילות החיפוש המתאימות.
 
 
 
הצעות
19/04/15 19:41
11צפיות
1. ירקות חתוכים - בעיקר גזר, פלפל ושרי ילדים מתים על זה
2. שקית במבה ללא גלוטן קטנה
3. פירות חתוכים - בעיקר ענבים, מלון, אבטיח ותפוחים.
4. אפשר נראה לי לקנות להם איזה ארטיק שאת יודעת מראש שלא מכיל גלוטן.
5. פריחיות בשוקולד
º
מישהו יודע איפה מוכרים פלאפל ללא גלוטן באזור רמת גן/גבעתיים?
19/04/15 13:26
14צפיות
רק כדורי פלאפל - בהרבה מקומות
19/04/15 16:19
20צפיות
פלאפל כולל פיתה ללא גלוטן ? נראה לי רק מעט מאוד מקומות
יעזור לי לדעת גם בלי פיתה רק כדורים
19/04/15 16:35
17צפיות
אני רוצה פשוט שיזמינו את הכדורים לכל הכיתה של הבת שלי משם.
אם את יודעת על כמה מקומות, אשמח אם תשתפי אותי. 
חתוכה בפתח תקווה אולי ?
19/04/15 17:07
15צפיות
לא יודעת
פעם אמרו לי
גם בתל אביב ב4 טעמים פלאפל ?
לא זוכרת כרגע
פלאפל בריבוע
19/04/15 19:35
10צפיות
יש להם תפריט שלם ללא גלוטן
יש סניף בגבעת שמואל ויש שניים בתל אביב http://www.falafelbaribua.co.il/
התייעצות אפייה - ללא לקטוז
19/04/15 12:37
20צפיות
אז לאחרונה נוספה לנו גם רגישות ללקטוז. לא אצל הצליאקית ג'וניור אבל אצלי (צליאקת סיניור) ואצל אחותה (לא צליאקית בכלל).
לא עשינו בדיקה רשמית, אך בטננו מדברת בעד עצמה:). זה כמובן מסבך לנו את החיים בצורה בלתי רגילה אבל ניחא :)
עכשיו בד"כ אני אופה ממילא עם שמן ולא עם חמאה אבל רק במתכונים שהם כך במקור או שמישהו
אמר שעשה עם שמן ויצא טעים, וכאן באה שאלתי - האם תמיד אפשר להמיר חמאה בשמן קנולה נגיד?
ומה לגבי שמן קוקוס? התחלתי להשתמש בו פה ושם לטיגון וזה די מוצלח. האם אפשר להמיר את החמאה בשמן קוקוס אחד לאחד?
למישהו פה יש נסיון עם זה? זה מורגש בטעם? יש כמה מתכונים  שאני ממש רוצה להכין אך פוחדת שההמרה תהרוס אותם ... למשל הבראוניס פה למטה ...
יש איזה חוקיות או שצריך להמר על כל מתכון?
תודה :)
 
האמת, אין לי נסיון עם המרות לשמן או שמן קוקוס...
19/04/15 13:16
26צפיות
הבת הגדולה שלי רגישה ללקטוז ( אובחנה ) אבל אין לה בעיה למשל עם חמאה.
חוצמזה שכמובן יש כדורים ש ניתן לקחת.
 
לגבי המרה, חמאה מלבד שומן נותנת מיצוק.מה שעוד תירך לקחת בחשבון זה נקודת הרתיחה או המסה של השומנים האילו.
לדעתי לא תהיה בעיה של החלפה של שמן קוקוס במתכונים שצריך חמאה מומסת, אלא רק במתכונים כמו בצק פריך שהחמאה צריכה להשאר קרה.. אולי גם ניתן יהיה להשתמש אבל אז המאפה יצא פחות פריך ו"דפדפי"...
 
אני מציעה לחפש ברשת מתכונים שכבר נוסו עם תחליפים, לפחות בשלב התחלתי עד שתראי איך יוצאים לך דברים, וכמובן שמנסים, תמיד לנסות כמות קטנה ( חצי מתכון, רבע וכ"ו ) למקרה שלא מצליח
רגישות ללקטוז - בקטנה
19/04/15 15:24
14צפיות
זה ממש לא ביג דיל להוריד לקטוז מהתפריט, היום יש המון מוצרים ללא לקטוז. אני למשל מאד אוהבת את מעדן הסויה של אלפרו שוקולד מריר. הרבה יותר טעים מ"דני", ונטול גלוטן. במיוחד בארץ עם הכשרות וטרנד הטבעונות קל להסתדר גם במסעדות.
אני לא אוהבת חלב סויה (וגם לא מומלץ הרבה סויה לילדים ומתבגרים) אז יש יופי של חלב אורז ו/או שקדים של Vitariz. נטול גלוטן כמובן.
גם אני התמכרתי לשמן קוקוס בגלל היתרונות הבריאותיים ומאז אני לא קונה יותר שמן קנולה. יש לי מתכון לבראוניז שתמיד הייתי עושה עם שמן קנולה, עברתי לשמן קוקוס ויוצא אפילו טעים יותר.
- רגישים ללקטוז אכן יכולים לסבול פעמים רבות חמאה, ובפרט חמאה אפויה. קיבלת הצעה טובה להשאיר (נגיד) שליש מכמות החמאה ולהמיר שני שליש מהכמות בשמן קוקוס.
- בקניית שמן קוקוס שימי לב שהוא בכבישה קרה ולא מזוכך. אורגני זה גם נחמד. לשמן קוקוס טוב יש ריח מורגש והוא מתקשה כשקר לו. זה יקר אבל בריא.
- בהמרה מחמאה לשמן קוקוס: מספיק 75-80% מכמות החמאה, אין צורך ביותר, הסיבה היא שחמאה מכילה גם נוזלים שמתאדים.
- מומחית אפיה שמוכרת בפורום טוענת שמרגרינות ומחמאות למיניהן נחשבות בריאות היום, ואין בהן הרבה שומני טרנס רעים כמו שהיה בעבר, לכן ההמרה הכי קלה היא למרגרינה. אני פחות בקטע אבל תנסי.
- סוד שלי באפיית מתוקים: לשלב שמן קוקוס ושמן זית. שמן זית עד שליש כוס בכלל לא מורגש בטעם הסופי של העוגה. תנסי ותראי.
האם המומחים האלה מוכרים לכם?
17/04/15 11:40
80צפיות
אשמח לשמוע חוות דעתכם מבחינה מקצועית, אך גם חשוב לי יחס טוב הסבר, סבלנות. הרופאים:פרופ' יורם  בוינובר,פרופ' גבריאל  דינרי, פרופ' שמעון  רייף
תודה רבה!
לא מוכרים אישית אבל שמו של פרופ' בוינובר עלה כאן בעבר
18/04/15 18:30
35צפיות
אם אני לא טועה, לחיוב(:
בוינובר
19/04/15 07:39
40צפיות
היי, לנו היה ניסיון עם בוינובר. הבת שלי מאובחנת עם צליאק,אני אישית לא התחברתי אליו באופן אישי, גם היתה לנו פאדיחה איתו עם האבחון של הצליאק.
לא אומרת לך לא ללכת עליו, אני לא משמיצה אותו אבל....
כרגע אנחנו מטופלים אצל אפרת ברוידא ואני דיי מרוצה.
מודה לך מאוד
19/04/15 08:25
33צפיות
אבדוק את השאר, ד"ר ברוידא מספיק מקצועית לדעתך?לקבוע סופית למקרים שאיבחון הצליאק לא ברור ומוחלט ? היא נעימה? (את כתבת "דיי מרוצה")
ברוידא נהדרת. מקצועית, מקסימה ונעימה.
19/04/15 10:06
31צפיות
הבעיה שצריך לחכות הרבה זמן לתור... ( אני מניחה שכמו אצל חלק גדול מרופאי הגסטרו )
ברוידא
19/04/15 13:57
17צפיות
הינו אצלה פעמים לביקורת, הא מאוד נחמדה ונעימה לדבר איתה. אכן צריך לחכות הרבה זמן לתור.
º
יעד מומלץ באירופה ידידותי
לילד צליאקי?
18/04/15 20:09
43צפיות
º
בריטניה סופר ידידותית
18/04/15 20:12
24צפיות
º
היינו בשנה שעברה. תענוג צרוף. מחפשים לחדש
19/04/15 10:37
17צפיות
הממלכה הבריטית ( אנגליה, סקוטלנד וכ״ו ) אטליה, ספרד.
18/04/15 20:18
45צפיות
כל אילו ידידותיות מאד לצליאקים.
º
נצל"ש- מישהו היה ביער השחור? איך המודעות שם?
18/04/15 20:52
19צפיות
היער השחור
19/04/15 07:53
47צפיות
הינו בקיץ שעבר במסגרת של טיול מאורגן.המודעות שואפת לאפס.
º
תודה..
19/04/15 15:14
6צפיות
שאלה לגבי גבינות
18/04/15 17:20
38צפיות
אתם יודעים אולי אם בגבינה מעושנת יש גלוטן?
ברוכה הבאה לפורום תלוי בחברה המייצרת
18/04/15 17:55
31צפיות
תנובה מתחייבת לכתוב על המוצרים שלה האם מכילים גלוטן-כך שאם אין סימן לגלוטן ברכיבים או באזהרת אלרגנים, המוצר אינו מכיל גלוטן. אם אני לא טועה זה נכון גם לגבי מחלבות גד ושומרון.
º
תודה :) ומה עם חברת כפיר?
18/04/15 21:20
12צפיות
נדמה לי שהצהובות של כפיר הן לא גבינות אלא תחליף
19/04/15 06:42
28צפיות
אם הן לא מופיעות במדריך של העמותה, כדאי מאוד ליצור קשר עם החברה ולבדוק מולם.
שירשור מתכונים
18/04/15 09:50
40צפיות
כל אחד מוזמן לשתף במתכונים שווים.                      
מוזמנים להעלות מתכונים של מאכלים חדשים, ולא חדשים, לטובת חברים חדשים. נטולי גלוטן !
כמובן שתמיד נחמד לצרף תמונה 
על מנת לשמור על הסדר הטוב, ושכולם ידעו איפה לחפש מתכונים, ושמתכונים לא יכלו לאיבוד אי שם בדפים שעוברים הלאה...- אנא שרשרו כאן את המתכונים שלכם, וחסכו לטלי עבודת שירשור

כאשר מעלים מתכון שנלקח ממתכוני הפורום, אנא ציינו זאת.

והערה: כשמחפשים מתכון לא לשכוח שקיימות גם קטגוריות של חגים. עוגות גבינה למשל, נמצאות בקטגוריית עוגות וחלקן בקטגוריית שבועות. כנ"ל לגבי מאכלים חלביים אחרים.
נכון להיום-הכל עודכן אבל אם נמצא שמתכון כלשהו נשכח, אפשר לשלוח לטלי במסר או לשרשר לכאן קישור למתכון 

תודה
בראוניז שווים ללא גלוטן !
הודעה זו מכילה תמונות
18/04/15 10:20
109צפיות
בראוניז ללא גלוטן של דייויד לייבוביץ'

לחמם תנור ל 180

לרפד עם נייר אפיה תבנית מרובעת 22-23 ס"מ

85 גר חמאה
225 גר שוקולד מריר
3/4 כוס ( 150 גר ) סוכר
2 ביצים גדולות
כף קקאו
3 כפות ( 30 גר ) קורנפלור
כוס ( 135 גר ) פקאנים (לא חובה )

תוספת שלנו( לא חובה ) 2 'נשיקות' מרנג מפוררות

להמס יחד שוקולד וחמאה
להוסיף סוכר, לערבב טוב
להוסיף ביצים
להוסיף קקאו, קורנפלר, לערבב טוב
להוסיף פקאנים ( ונשיקות), אם רוצים

לשפוך לתבנית המרופדת
לאפות בסביבות 25-30 דקות עד שהחלק העליון מבריק ומתחיל להתבקע. 
הבראוניז עוד די רטובים בפנים, הם מתקשים קצת עם הקירור ועדיין שומרים על פאדג'יות בפנים... יאמ!!
 
 
 
להראות לי בראוניז על בסיס שוקולד?! שערוריה
18/04/15 12:53
37צפיות
נראה מיליון דולר.
המתכון כבר הועתק ומחכה לניסוי
 
למה שרק אני אסחוב משקל עודף מפסח ?
18/04/15 13:02
31צפיות
פעם ראשונה בחיים, שעליתי קילו בחג!
האשמים העיקריים היו הקרקרים נטולי הגלוטן של  אוסם, והפריכיות דבש ואורז... ומזל גדול שהיה מחסור ונגמרו די בתחילת החג. אחרת הייתי קונה סטוקים, ומחסלת !
את אילו ( הבראוניז ) הבת לקחה למפגש, וטוב שכך, כי מה שנשאר ( פינות ) חוסל תוך שניות.
 
אסון כמה שזה טעים!!
º
ככה זה נראה(:
18/04/15 18:04
18צפיות
עוגת שוקולד וקוקוס של יעל גרטי-מ ע ו ל ה!
הודעה זו מכילה תמונות
18/04/15 18:27
68צפיות
עוגת שוקולד וקוקס-יעל גרטי (+המרה לנ"ג)
מיועד לתבנית אינגליש באורך 35 ס"מ או לעגולה בקוטר 24
החומרים:
130 גרם חמאה חתוכה לקוביות
100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות(מומלץ עם 60% מוצקי קקאו)
1 כוס סוכר (200 גרם)
2 ביצים גדולות+חלמון מביצה גדולה
1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
1 כפית תמצית וניל
1 כוס קמח רגיל (140 גרם)[המרתי לקמח בראל]
5 כפות פתיתי קוקוס (קוקוס טחון )
1 כפית אבקת סודה לשתיה
קורט מלח
לקישוט:
שוקולד צ'יפס מריר ( 50 גרם או חופן)
אופן הכנה:
לחמם את התנור  ל-170 מעלות - זמן אפיה כ - 35 דקות .

בקערה חסינת חום שמים את החמאה, השוקולד והסוכר, מכניסים למיקרוגל, מפעילים בפולסים.
מוציאים וטורפים את התערובת עד אשר מקבלים תערובת חלקה ומבריקה.מצננים מעט.
-
טורפים את הביצים השלמות ומכניסים לתערובת השוקולד בהדרגה. לאחר כל הוספה טורפים.
-
מוסיפים את החלמון+ תמצית הוניל + השמנת החמוצה ומערבבים במטרפה ידנית עד אשר מקבלים תערובת חלקה.
-
בקערה נפרדת מנפים את הקמח, מוסיפים אליו את הסודה לשתיה, פתיתי הקוקוס והמלח, מערבבים.
-
מוסיפים את החומרים היבשים בהדרגה לתערובת השוקולד, לערבב היטב עד אשר מקבלים תערובת אחידה.
-
יוצקים את התערובת לתבנית המשומנת, מפזרים מעל את השוקולד צ'יפס (חלקו בזמן האפיה מעט שוקע וזה טעים).
-
אופים  כ -35 דקות או עד אשר קיסם הננעץ בעוגה יוצא ללא פירורים.
-
לצנן מעט את העוגה לפני ההגשה
 
מעמול -של לאה (ממתכוני הפורום).כרגיל, קוצר הצלחה אצל כל בני
הודעה זו מכילה תמונות
18/04/15 18:37
68צפיות
הבית (ולא רק הצליאקיות).
מעמול מבצק פריך-לאה   
לכ-80 יחידות
חומרים:
2  כוסות קמח בראל (או כל תערובת אפיה אחרת)
 1 כוס קמח קונדיטור
100 גר' קמח שקדים
1 אבקת אפייה
1 כף משפר אפייה
1  מרגרינה רכה (אפשר בטעם חמאה)
 1 ביצה
1+1/2  כוסות סוכר
1/4  כוס שמן
 4 כפות מיץ תפוזים
1  כף קליפת לימון/תפוז מגורדת
חומרי מילוי על פי טעם אישי.
הכנתי 2 מילויים:
תמרים ואגוזים ומילוי חלווה 
 הכנה:
ללוש היטב את כל החומרים (אין צורך במיקסר).
לגלגל כדורים קטנים ולמלא. לסגור את הכדור על המילוי.

אפיה:
15 -20 דקות בחום בינוני על נייר אפיה עד שמזהיב.
לאחר קירור מוחלט לפזר אבקת סוכר בעזרת מסננת דקה.
 
 
ווי ויי ויי... נראה שווה. צריכה לנסות פעם, מתה
18/04/15 19:04
29צפיות
על מלית תמרים.
לחם ללא גלוטן וללא שמרים
18/04/15 17:02
36צפיות
האם ניסיתם לאפות בבית לחם ללא גלוטן וללא שמרים?
 
יש לכם אולי בלוג מעניין בנושא האפייה הביתית?
 
אני רוצה לחםםם ומתגעגעת עליו
ולניגוב הלחם במיץ הסלט החביב עליי..
 
בא לי לפעמים משהו קרנצי' כמו ביסלי..
 
פריכיות אורז לא מתאימות לכיבה שלי
אפרופו לא בריא כי שומני מידי..
 
אוף בא לי משהו קרנצ'י במרק/או נשנוש..
יש הצעות?
 
אז ככה... בפנים מצורף קישור מהפורום ללחם שהעלתי מזמן
18/04/15 17:48
28צפיות
ללחם בלי שמרים ובלי גלוטן
 
 
המתכון מהבלוג של http://elanaspantry.com/ יש לה עוד כמה מתכונים ששוה לבדוק ללחמים בלי שמרים ובלי גלוטן
 
למרק יש שקדי מרק ללא גלוטן מאד טובים.http://zmora-organi.co.il/shop/catalogue/shqdy-mrq...
 
לגבי משהו קראנצ'י לנשנש- את  יכולה להכין קרקרים לבד, או לקנות ( יש ל"שר" ולעוד חברות ) יש לא מעט חטיפים ללא גלוטן מקמח חומוס ועוד. אני לא מהצרכנים של זה אז לא יכולה להמליץ, רק רואה אותם על המדפים בחנות.
 
לגבי המלצה על בלוג- ממליצה על שלי ( קישור למטה ) אני אופה המון ללא גלוטן מן הסתם, ובבלוג יש המון מתכונים שווים.
לחם גרהם של תמי בן דוד מצויין ומחזיק מעמד יפה מאוד
18/04/15 18:04
28צפיות
(מתכון בבלוג של תמי או במתכוני הפורום) והוא ללא גלוטן וללא שמרים.
יש לפסקל רובין לחמניות ללא גלוטן ושמרים שנראות לא רע בכלל (לא ניסיתי אבל הן על הכוונת שלי).
הלחם של נטע מצויין. הוא קצת כבד כמו לחם מקמח מלא.
יש לחמניות הגבינה של איימי במתכוני הפורום (אצלנו הן מתכון הבית לכולם. לא רק לצליאקים).
 
שאלה בנוגע למסירת מוצרי מזון61
17/04/15 20:20
71צפיות
שלום, הבן שלנו אובחן לפני חודש בצליאק (בן 3) ובמהלך חג הפסח קנינו כל מיני מוצרים שחשבנו ורצינו לבדוק אם הוא אוהב. נשארו לנו אריזות סגורת של פסטה וקוסקוס שהוא ממש לא אהב ולא הסכים לאכול. האם יש רעיון למי אפשר למסור? פשוט חבל שזה סתם ישכב אצלי במזווה עד שיעבור התוקף...
 
תודה.
כל הכבוד על הנדיבות
18/04/15 12:49
40צפיות
את יכולה לפרט כאן במה מדובר, סוג/חברה מייצרת/בסיס תירס או אורז וכו' ובאיזה איזור את גרה ואנשים שמעוניינים יצרו אתך קשר על גבי הפורום או דרך תיבת המסרים(:
יום השואה-נדליק נר לזכרם ונזכור
הודעה זו מכילה תמונות
15/04/15 22:14
39צפיות
אפר ואבק / יעקב גלעד
לחן: יהודה פוליקר

יום אביב ריחות לילך 
בין חורבות העיר שלך 
יום יפה לדוג בנהר 
בתוכי הלב נשבר 
שם היתה ואינה 
ילדותך אישה קטנה 
אנשים שאיש לא מכיר 
אין אפילו בית שיזכיר 

ואם את נוסעת לאן את נוסעת 
הנצח הוא רק אפר ואבק 
לאן את נוסעת לאן את נוסעת 
שנים וכלום עוד לא נמחק. 

קחי מעיל יהיה לך קר 
כסף כיס, גביש סוכר 
אם יהיו קשים הימים 
הזכרי בי לפעמים 
ואם זה עוד מסע נואש 
אל הצריף, אל המגרש 
במסילת העיר הישנה 
איש לא יחכה בתחנה. 

ואם את נוסעת... 

מי ימתיק לילותייך 
מי יקשיב לביכייך 
מי ישמור צעדייך בדרכך. 

לאן את נוסעת לאן את נוסעת 
הנצח הוא רק אפר ואבק 
לאן את נוסעת לאן את נוסעת 
שנים וכלום עוד לא נמחק. 

קחי מעיל יהיה לך קר.
º
16/04/15 05:32
2צפיות
º
לעולם נזכור
16/04/15 13:01
8צפיות
מחפשת נואשות בייגלה שטוחים של פסח
15/04/15 18:01
76צפיות
מישהו ראה היכן נשאר...ממש מחפשת בנרות!!!��
שטוחים בת"א
15/04/15 22:27
111צפיות
ראיתי היום במגה בעיר במיקדו (שכונת תל ברוך צפון). מקווה שעוזר
º
תודה....אני רחוקה מאוד. אנסה להתקשר אולי יסכימו לשלוח
16/04/15 04:34
30צפיות
יש לי אני יכולה לתת לך
16/04/15 15:54
46צפיות
יש לי חבילה בבית. קניתי שתי בפסח והבן שלי לא אוהב בייגלה. אם את רוצה אני יכולה לתת לך.
אני מפתח תקווה.
איזו מתוקה..תודה. אני אשלם כל מחיר
16/04/15 17:44
42צפיות
הבעיה שאני דרומית. אבל אמצא אולי מישהו שיכול לבוא לשלם לך ולאסוף ממך
אני אשלח לך מסר עם הפרטים שלי
16/04/15 17:46
30צפיות
אבל, אם רק תסבירו לי איך שולחים מסר זה יהיה טוב? (יש לי שם משתמש בתפוז, משום מה לא הצלחתי להיכנס איתו עכשיו).5
שם משתמש שמלווה בכוכבית אדומה אינו יכול להשתמש בפונקצית המסר
16/04/15 18:16
26צפיות
אם יש לך שם משתמש רגיל, ללא כוכבית, את לוחצת על המעטפה שנמצאת בסרגל התכלת שלמעלה מצד ימין (בצמוד למשפט: שלום ...(שם המשתמש שלך)).
º
הצלחתי למצוא - שלחתי לך מסר.
16/04/15 17:59
18צפיות
היי ליה וברוכה הבאה לפורום
16/04/15 17:39
49צפיות
ראיתי שאת מאזור הדרום, אם אשקלון רלוונטית לך, ראיתי השבוע בשופרסלדיל בסניף שליד העבודה שלי.
 
 
תודה. ברוכים הנמצאים. וממש תודה על המידע
16/04/15 17:46
43צפיות
אם ראית שם כמות אדמח לדעת אולי אסע לשם לקנות הכל...רק שישאר לי��
מחר לפני העבודה אני אמורה להכנס לשם, אבדוק עבורך
16/04/15 18:12
33צפיות
ואודיע(:
 
º
מצטערת... אפילו אחד לא נשאר
17/04/15 13:19
9צפיות
º
יש מלא בשופרסל פ"ת! עם שומשום ובלי שומשום :)
17/04/15 12:10
17צפיות
º
באיזה סניף של שופרסל בפ"ת?
19/04/15 10:51
5צפיות
דיאטה ללא גלוטן - עייפות
15/04/15 11:53
107צפיות
הי
מזה כשבוע לא אוכלת גלוטן - מתנזרת לחלוטין (אבל כן אוכלת את מה ש"עלול להכיל עקבות של..." וכו')
הנקודה היא שאני מרגישה עייפות נוראית, חולשה וחוסר ריכוז שלא היו לפני כן.
זה נורמלי העייפות ? יש עוד מישהו שחווה תופעות דומות עם הפסקת אכילת גלוטן ?
º
את אוכלת פחממות חלופיות?
15/04/15 20:10
33צפיות
כן - האמת שקניתי לחם משעשוי מאפונה
15/04/15 20:30
63צפיות
האמת שקניתי לחם משעשוי מאפונה ואני אוכלת גם אורז...
אבל עייפה וכמעט נרדמת אפילו בעמידה (לא מומלץ כששני ילדים קטנים בבית...)
אולי הגוף מגיב לא טוב לשינוי קיצוני בתזונה ?
הסיפור שלי הוא כזה -
לצערי הייתי "מכורה" לפחממות עד לפני כמה חודשים שסבלתי משלשולים וקיבה רכה כמה חודשים טובים (בסמיכות למחלת שפעת שחליתי בה,
שיתכן והחלישה לי את הגוף), ובמהלך השלשולים רזיתי כ-5 ק"ג ואני גם ככה מאוד רזה.
סחבתי את המצב הלא נעים במשך כמה חודשים, עד שהמצב נעשה בלתי נסבל, וגיליתי להפתעתי שאני רגישה לגלוטן...
הנורה האדומה שלי נדלקה שצנימים שהייתי אוכלת גרמו לי לשלשול וכאבי בטן, וזה גרם לי ללכת לרופא ולהבדק.
 
ככה
15/04/15 22:04
51צפיות
תראי דבר ראשון הרזיה של 5 קילו זה תלוי בן אדם.. יש כאלו שכמוני יתמוטטו מזה ויש כאלו כמו אבא שלי שזה לא יזיק להם.
ההיתי במקומך מתייעצת  עם רופא די מהר  כי זה באמת לא מומלץ
 
אז ככה
15/04/15 20:32
78צפיות
קודם כל, אם את אוכלת תזונה נטולת גלוטן מלאה ומאוזנת, את לא אמורה להרגיש חולשה או דברים דומים כאלה. מבחינה תזונתית, תזונה נטולת גלוטן אמורה להכיל את אותם האלמנטים שתזונה גלוטנית מכילה, רק בלי גלוטן. כלומר, חשוב לאכול אכילה מאוזנת שכוללת חלבונים, ירקות, שומנים בריאים וגם פחמימות שאינן מכילות גלוטן (כגון אורז, תירס, תפוחי אדמה וכד').
במידה ואת אוכלת אכילה כזו, אין שום סיבה שהמנעות מגלוטן תגרום לך לחולשה.
 
שנית, מדובר על שבוע, שזה זמן די קצר. האם יכול להיות שהחולשה וכו' לא קשורה בכלל לתזונה, אלא שמדובר למשל על התחלה של שפעת?
ועכשיו כשקראתי את ההודעה שלך
15/04/15 20:33
85צפיות
את אומרת שאת גם ככה מאוד רזה ורזית עוד יותר. האם ייתכן שאת סובלת מתת משקל שעשוי להשפיע על ההרגשה שלך?
או במילים אחרות, אולי כדאי לגשת לרופא לבירור מקיף יותר.
תודה !!
15/04/15 20:38
52צפיות
תודה רבה על התשובה אני אמשיך, בינתיים בשבוע האחרון לא מרגישה הטבה ועדיין קיבה רכה,
נקווה לשיפור בהמשך...(אני חסרת נסיון, אין לנו רגישים לגלוטן שאובחנו במשפחה)

אולי באמת זאת חולשה מצטברת ולא משהו מהימים האחרונים...
(השפעת היתה לפני כ-3 חודשים וקצת... אבל משום מה מאז השפעת התחילו כל התופעות)
º
האם בנבט חיטה יש גלוטן.?
14/04/15 21:49
30צפיות
º
כן.
15/04/15 11:18
22צפיות
התייעצות
12/04/15 03:44
208צפיות
שלום לכולם,
אני "חוגג" שנה עם צליאק (:
בשנה האחרונה אני לא אוכל גלוטן, אך ההקפדה שלי היתה משנית. כלומר, אכלתי "עלול להכיל" ולא הקפדתי כל כך על זיהום משני. למשל, אם אחותי מכינה משהו "בלי גלוטן" לארוחת שישי אצל ההורים, אני אשאל אותה מה יש בפנים ואם היא תנקוב בחומרים שעל פניו לא אמורים להכיל גלוטן אני אתרצה (כך אם היא תגיד אגוזים למשל אני לא אברר מהיכן הם), כמו כן לא ממש הנחיתי אותה או כל אחד אחר שהכין לי משהו על הפרדת כלים וכדומה. 
 
לאחרונה החלטתי כי אני מעוניין להתחיל ולהקפיד כמו שצריך. העניין הוא שאני מרגיש שיש חוסר הבנה מסוים במשפחתי למחלה ולמשמעות של כיצד פירור גלוטן אחד יכול לפגוע בי. זאת לאור מספר התבטאויות שלהם בעניין וגם מתקשורת לא מילולית שאני מרגיש (ואולי גם מדמיין). הבעיה היא שמההתחלה הרגשתי רע עם העובדה שאחרים יצטרכו להתחשב בי ו'לפגוע בעצמם', גם כך אני מרגיש לא נעים שמשפחתי צריכה להכין דברים בלי גלוטן, על אחת כמה וכמה כשמדובר בחברים או מכרים כשאז אני אפילו לא מזכיר את העניין או מבקש שום דבר, ופשוט מכין אוכל לעצמי.  יש לי פחד כזה לא מוסבר להמאיס את עצמי עד למצב שאף אחד לא ירצה להכין לי שום דבר, כך שעד היום חששתי 'לדרוש' יותר והסתפקתי בעצם העובדה שהתאמצו והכינו. 
 
השאלה שלי היא - כיצד אתם/ן ממליצים להסביר למשפחה כיצד יש להקפיד, בצורה כזו שיבינו ושלא אשמע פנאטי (כמו שאני מרגיש הרבה פעמים, אם כי לא עם המשפחה אלא עם מכרים) או 'חצוף' שדורש יותר מדי. אה ומשהו חשוב שנזכרתי - אין לי סימפטומים בכלל, אולי הסיבה המרכזית שקשה להסביר למה פירור אחד יכול לפגוע בי (מאחר ואין 'הוכחות' שאכלתי גלוטן). 
 
תודה מראש (:
כל הכבוד על ההחלטה להקפיד ובהצלחה
12/04/15 07:05
94צפיות
אענה לך בהרחבה בערב לאחר שאחזור מהעבודה אבל אני חייבת לומר דבר אחד בינתיים והוא שאין לך סיבה להרגיש שתמאיס את עצמך או לא נעים. אתה אחד מבני המשפחה וכמו שדואגים לכל מי שחולה בשפעת או שבר רגל כך יש לדאוג לך. למרות שהמחלה שלך היא לכל החיים ודורשת תזונה מיוחדת, למרות שאין להם דרך לראות בטווח המיידי מה יגרם לך אם תאכל גלוטן-עדיין זאת מחלה שעליך לטפל בה במלא הרצינות כי יש לה השלכות לטווח הרחוק כשהיא לא מטופלת ובני המשפחה יכולים לעזור בזה.
כל מה שנראה מסובך בהתחלה מסתדר בהמשך עם רצון טוב ובתנסות.
 
יש כאן אנשים שנתקלו ביחס לא אוהד מבני המשפחה והתגברו על זה, אני מניחה שהם יוכלו לספר לך על הדרך.
 
 
 
זה לא מתאים למשפחה של כל אחד, אבל אצלנו מה שעובד
12/04/15 10:38
124צפיות
זו התלות במידע רפואי.
כלומר, כשהגיע האבחון והתחלנו להסביר לאנשים, מה שאמרנו להם זה "ההוראה הרפואית היא לא לצרוך שום דבר שמכיל יותר מ-20 חלקים למיליון של גלוטן, שזו כמות ממש מיקרוסקופית ברמת הפירור, ושזה נכון גם אם אין סימפטומים ברורים, בגלל שיש נזק מצטבר שנגרם במעי גם אם אין סימפטומים."
 
 
גם אצלנו, כמו אצל דפנה, עבד הצד הרפואי בעקר
13/04/15 07:02
77צפיות
ואצלי, מכיוון שיש לי סימפטומים מיידיים, גם הקטע של תוצאה טבעית ומהירה עזר.
זכורה לי פעם אחת בה השתמשתי גם בגרסה הפולנית ו'רקדתי' על המצפון. אמרתי שכמו שאני דואגת להכין לכל אחד מבני המשפחה את מה שהוא אוהב כך אני מצפה (כןכןכן...'מצפה' לא פחות ולא יותר כי זאת זכותי) שיתחשבו בי בעקר מפני שמדובר במחלה ולא בהעדפה קולינרית.
למשפחה ולחברים הקרובים הבאתי בתחילת הדרך 'ערכת צליאק' שכללה תבלינים עקריים, קונדיטור, אבקת מרק, פירורי לחם ושקית פסטה.
כמו כן, בכל ארוחה ביררתי לגבי האוכל. לא ויתרתי. גם אם זה גרם למישהו אי נוחות, הוא נאלץ להבין עם הזמן עד כמה חשובה ההפרדה וההקפדה.
אצלנו במשפחה נהוג להתחלק במטלות כך שתמיד הבאתי משהו ללא גלוטן כחלק שלי בארוחה.
 
לקח מעט מאוד זמן עד שכולם קלטו את העניין (היום אנחנו 3 צליאקיות בוגרות וגם זה הקל על העניין) ואת רמת ההקפדה הנדרשת ואחרי 6 שנים אין לי צורך לשאול לפני ארוחה האם יהיה משהו עבורנו. בארוחה עצמה מצהירים בקול מה נ"ג ומה לא ועדיין, אם יש לי ספק, אני מבררת וזה בסדר גמור לכולם.
 
דרוש כאן בעקר רצון טוב של המשפחה ויכולת התמדה והסברה בנחת ובלי כעסים-שלך.
שילוב מנצח לדעתי.
º
תודה על התגובות
13/04/15 15:44
15צפיות
שאלה - עשית בדיקות דם?
13/04/15 08:20
75צפיות
האם דיאטה כזאת יכולה להיות אפקטיבית לאנשים מסויימים?
ברור שהיא מאוד לא מומלצת בגלל שרגישות הגוף לכמויות גלוטן יכולות להשתנות אבל מעניין אם זה עבד לך או לא...
לא כל כך הבנתי את תוכן השאלה
13/04/15 15:43
52צפיות
אבל כן, עשיתי בדיקות דם (שנעשו לגמרי במקרה) ולאחר מכן ביופסיה.
התכוונתי לבדיקות מעקב אחרי חצי שנה או שנה של הדיאטה
13/04/15 16:18
47צפיות
על מנת לראות האם חלה ירידה ברמת הנוגדנים בדם
עשיתי לאחרונה, אחרי שנה של דיאטה
13/04/15 17:07
82צפיות
כשהתקשרתי לרופא הגסטרו לשאול על התוצאות, המזכירה אמרה לי שהבדיקה היתה תקינה.
שאלתי אם אני לא אמור לדבר עם הרופא שיסביר לי מה זה אומר והיא אמרה בקוצר סבלנות שלא. 
אני לא אמור לקבל באמת יותר מידע מזה? האם אפשר לדעת מהבדיקות אם היה גלוטן בדם ובאיזו כמות בערך? 
 
 
קודם כל, אתה אמור לקבל את התוצאה עצמה במחשב/ע"ג נייר
14/04/15 06:25
42צפיות
(תלוי בקופ"ח שלך). שנית, המזכירה יכולה לומר לך את התוצאה ו'להחליט' שאתה לא צריך לקבל יותר מ'הכל בסדר' אבל זה בידיים שלך. אם אתה רוצה, פשוט קבע תור לרופא על מנת לקבל הסבר לתשובה.
 
כמו שמשתמע מדבריה, הנוגדנים שלך נמצאים בטווח הנורמה אבל גם בנורמה יכול להיות שאתה בכל חלק של סקלת הנורמה כך שאם תדע מה התוצאה לעומת טווח הנורמה, תדע קצת יותר.
טווח הנורמה הוא בסדר גמור. זה הטווח אליו שואפים.
לפי האמירה הרפואית, לכמויות זעירות של גלוטן (אי הקפדה על הבישול, על עלול להכיל וזיהום משני) יש נטיה להצטבר בגוף. לא ברמות שיביאו לשינוי התוצאה הטובה של בדיקת הנוגדנים אבל ברמת נזק מאוחר לגוף.
אני בעד לעשות עוד מאמץ קטן ולא לקחת סיכון מיותר(:
בהצלחה
 
 
שותפה להתלבטות
14/04/15 10:14
59צפיות
אני נתקלתי בבעיה דומה והפניתי לדף של העמותה וזה עזר,( למי שהיה כח) גם הסברתי שזה שאין לי סימנים לא תאם את הפגיעה שראו בביופסיה.  כיום אמי מבשלת הכל ללא גלוטן-  אין בעיה מבחינת תבלינים, אבקות מרק, פשוט רוכשים בפסח, קציצות ופשטידות אפשר להכין עם פתיתי תפו"א. גם אצל חברות זה תמיד הסתדר בקלות, דוקא באירועים של המשפחה  המורחבת  זה משתנה, יש כאלה ששואלים ומתחשבים  ויש כאלו שלא מעניין אותם וימשיכו גם אחרי 5 שנים להציע לי לטעום מאפים טריים וחמים :) . את האמת שאני בבעיה דומה לשלך ובדיוק עכשיו אחרי הארוחות המשפחתיות תהיתי מה לעשות בעתיד... עד היום הייתי אוכלת לפני או מביאה לי מנה או 2 ועל השאר מתפשרת,   שוקלת פשוט להביא לי ארוחה נפרדת .... אבל לא בטוחה שאעמוד בזה..
 
תגובה
14/04/15 20:15
45צפיות
לי יש צליאק מזה כשנה ולאלרגיה לחלב כבר המון שנים. לפחות עם החלב ההיתי לוקחת כל דבר ללב בצורה קיצונית ונעלבת. עם הצליאק למזלי למדתי לקחת דברים יותר בקלות.
גם אני שומרת ממש ומקפידה והמשמעות של זה שאי אפשר גם לאכול סלט בארומה כי זה יכול להכיל. בבית של אימא שלי היא מבשלת ללא גלוטן (תבלינים וזה ) ולכן שם אני אוכלת, בכל מקום אחר לא.
אני לא מנסה לגרום לאנשים להתחשב במיוחד כי נגיד יש ארוחה של משפחה או חברים אני לא רוצה שישברו את הראש בגללי , אם כל הכבוד אני לא ילדה בת 5 . אני באה משתתפת, שותה משהו וזהו..מבחינתי עם החברים שלי מחר רוצים להיפגש במקס ברנר בכיף אני אבוא אזמין שתיה קרה בבקבוק סגור וחלאס.. שאני עושה שתיה בצבא אני בפרוש לא אביא אוכל טבעוני ללא גלוטן, מביאה כרגיל, עוגה רגילה, שקיבלתי סרן הבאתי גלידה חלבית , אני פשוט לא נגעתי, העולם לא מת. שעברתי תפקיד הבאתי חומוס ודברים כאלו, זה שחה בגלוטן . המשפחה הקרובה אצלי מגלה המון התחשבות, במיוחד אימא שלי . המשפחה המורחבת זה אירוע .. בכל ארוחת חג שוב אותם שאלות, שוב חוסר טאקט, פעם ההיתי נעלבת היום פחות. החברים ממש מגלים עניין ויש לי חברה ממש טובה שהיא דיאטנית קיצור היא המון מייעצת לי וממליצה לי על דברים ושולחת מאמרים. בצבא אני חייבת לציין מגלים יחס מדהים, אני לא מדברת על שירותי הרפואה שממש בסדר (אולי כי אני בקבע.. אבל כפי שאמרתי לרקפת מהעמותה השבוע הרופא יחידה קורא לי לבדיקות מיוזמתו אפילו) או על מפקדים שמגדילים ראש ומגלים המון אכפתיות (ברמה של לעשות בחירום תורניות יום.. ויחס כללי) אנשים בצבא תמיד מגלים עניין , תמיד מתעניים , הראתי לכמה את האפליקציה והם מה זה התלהבו ובאמת יחס נפלא.
ארכיון הודעות
Flix
פורום אלצהיימר

להתייעצות עם מנהל הפורום

ד"ר רן בן יצחק חייגו: 073-7569495


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה