לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
שלום וברוכים הבאים לפורום צליאק בתפוז!

הפורום פתוח לכל מי שאבחנו אצלו צליאק, למי שרוצה ללמוד על המחלה, למי שרוצה ללמוד על ההתמודדות, ובעצם לכל אחד שיכול למצוא פה עניין.

כולם מוזמנים להעשיר את הפורום בידע שלהם - על מתכונים, על מוצרים, על דרכי אבחון, על דרכי התמודדות בגילאים שונים, על התמודדות עם המשפחה והסביבה - לכל הנושאים האלה הפורום ישמש כבית חם ונטול גלוטן.

השתתפות נעימה!

הודעות מנהלתיות לגולשים חדשים וותיקים - ממש ממש כאן!
המשך...
הודעה חדשה

שירשור מתכונים
20/12/14 08:49
4צפיות
כל אחד מוזמן לשתף במתכונים שווים.        
מוזמנים להעלות מתכונים של מאכלים חדשים, ולא חדשים, לטובת חברים חדשים. נטולי גלוטן !
כמובן שתמיד נחמד לצרף תמונה 

על מנת לשמור על הסדר הטוב, ושכולם ידעו איפה לחפש מתכונים, ושמתכונים לא יכלו לאיבוד אי שם בדפים שעוברים הלאה...- אנא שרשרו כאן את המתכונים שלכם, וחסכו לטלי עבודת שירשור

כאשר מעלים מתכון שנלקח ממתכוני הפורום, אנא ציינו זאת.

והערה: כשמחפשים מתכון לא לשכוח שקיימות גם קטגוריות של חגים. עוגות גבינה למשל, נמצאות בקטגוריית עוגות וחלקן בקטגוריית שבועות. כנ"ל לגבי מאכלים חלביים אחרים.
נכון להיום-הכל עודכן אבל אם נמצא שמתכון כלשהו נשכח, אפשר לשלוח לטלי במסר או לשרשר לכאן קישור למתכון 

תודה !  
כןכןכן...עדיין חנוכהלאחר הפשרה לילה(טוגן הבוקר)
הודעה זו מכילה תמונות
20/12/14 09:54
1צפיות
הפשרתי 5 סופגניות (של תמי. המתכון מופיע בשרשור הקודם ולקוח מהבלוג שלה) כדי לכבד את הצליאקית והנכדות שמגיעות אוטוטו לביקור השבת המסורתי.
הסופגניות הוקפאו לאחר תפיחה שניה.
מה שקרה הוא שלאחר ההפשרה, הכנסתי ללילה למקרר, והן המשיכו לתפוח(:
והתוצאה לגמרי משביעת רצון.
כך שהשיטה הלאה תהיה הכנה מראש (כל התהליך עד הטיגון), הקפאה והפשרה לעת הצורך.
שיטה מצויינת וחוסכת בזמן וכך יש תמיד בהישג יד ללא התעסקות מיותרת (אך ורק טיגון כמובן).
מומלץ מאוד לכל ההורים לצליאקים צעירים שצריכים להיות ערוכים לכל הקפצה.
 
מעבר לטבעונות כאמצעי להילחם בשומנים בדם
19/12/14 08:19
55צפיות
מזה שנים שאני סוחב משא גנטי של עודף שומנים בדם עם חיבה גליקמית ניכרת, אלא שלאחרונה, כבר בדיקה שניה ברציפות, שהטריגליצרידים בדם מרקיעים שחקים ברמה מסוכנת, שאפילו לא מאפשרת לספור את הכולסטרול. שינוי מינון של תרופה כרונית הוריד במעט, לא משמעותית, את ערכם, ואני שואל את עצמי: אם לביל קלינטון זה עזר, אז מי אני שלא אתנסה במעבר לטבעונות גם כן?
 
החלטתי לחסוך לעצמי נדידות בין רופאים כאלה ואחרים, ואנסה על דעת עצמי תפריט המבוסס על הצומח ברמה שתאפשר לי לחוש שובע, סיפוק קולינרי ואיזון של חלבונים מול פחמימות. לאחר מכן, עוד כחודשיים אבדוק את שיעורי הטריגליצרידים שוב ואז נראה אם יכולתי להם או לא.
 
מבשר לא יהיה לי קשה להיפרד כמו שמביצים וגבינות מסוימות.
התחלתי לקרוא על מעבר לטבעונות ותפריטים שונים, ואני די צריך סדר בראש.
אם יש כאן טבעוני/ת, אשמח לקבל עקרונות, סדר בראש, ואולי תפריטים מגניבים.
 
לגבי מתכונים:
* ללא גלוטן, כמובן
* כמה שפחות מלח, סוכר וטיגון
* לא סובל אורז.
* כוסמת באה לי פושר מינוס גם כן.
* בהיותי בשלן מכור, אשמח למתכונים (עוגות, מאכלי קופסה לעבודה, ארוחות פינוק בבית וכו').
* עקב מצוקת זמן בישול באמצע השבוע, מתכונים שלא מצריכים התעסקויות רבות מדי יתקבלו אף הם בברכה.
* בעבודה שלי יש טוסטר אובן, מיקרו ומקרר.
* בבית יש מעבד מזון פשוט. ומוט ערבול (מוט-בלנדר)
* לא משתגע על מיקסר (הקצפות וכו', רק אם אין ברירה...)
 
 
מקווה תוך שבועיים לעבור בהדרגה לתפריט טבעוני, אעדכן על תסמונות גמילה מהתפריט החזירי שלי לאט לאט...
המטרה אינה לרדת במשקל כמו שלכסח לטריגליצרידים האלה את הצורה.
 
תודה לעונימות ולעונותים מראש.
אלון, גם אני כמעט לא אוכלת מוצרים מהחי
19/12/14 10:51
31צפיות
אבל בעבר כשהיתה לי בעיית טריגליצרידים וכולסטרול, לקחתי אומגה3 ואחרי חודשיים הערכים צנחו למרכז הסקאלה. לא עשיתי שום שינוי חוץ מזה.
כדאי לנסות, 2 גרם ביום, לפני מהפכים תזונתיים. מהסיבה הפשוטה שלא תמיד כוסלטרול קשור רק למה שאנחנו אוכלים. בהצלחה.
אני לוקח כבר חודש וחצי
19/12/14 11:49
31צפיות
ולא צנח כמו שאת אומרת, למרכז הסקאלה. אולי צריך לחכות עוד?
הי אלון, אני לא מומחית, ובכל זאת
19/12/14 15:06
22צפיות
- אני הייתי ממשיכה עם האומגה3 ארבעה חודשים לפני שהייתי מסיקה מסקנות. קח 2 גרם בקביעות עם האוכל. 
- יש מצב שהטריגליצרידים יגיבו טוב יותר להפחתה משמעותית בסוכר ופחמימות... המממ... זה הכי קשה :)
- ד"ר אבני שמרצה על תזונה (ובעיקר על נזקי החלב) מדבר הרבה גם על כולסטרול והוא טוען שלהרבה אנשים כולסטרול גבוה הוא לא בעיה ולא גורם סיכון. לאנשים אלו אין מה להתרגש מכולסטרול גבוה ואין שום סיבה לעשות שינויים תזונתיים. הרי כולסטרול מיוצר בגוף שלנו באופן טבעי. חפש אותו ביוטיוב.
- עדיין, לא הכל קשור 100% לתזונה, ולא הכל ניתן לתקן עם תזונה, ויש אנשים שהגוף שלהם עובד אחרת. גם טבעונות הוא ניסוי מעניין ששווה לעשות. לפי חבריי, ביצים בעוגות ופשטידות ניתן להחליף עם רסק תפוחי עץ וזרעי פשתן עם מים. תעשה לעצמך טובה ואל תתפתה למזונות המעובדים בסופרים ובחנויות הטבע, זה באמת לא אוכל. בהצלחה!
אני יכולה לתרום מתכונים טבעוניים ונ"ג אלא שתצטרך להמיר
19/12/14 13:02
21צפיות
בהם חלק מהסוכר אם אתה רוצה להמעיט גם בו. וכמו כן, חלק מהטבעונים לא משתמשים גם בתוצרת מן החי (דבש למשל).
 
אפשר להכין לא מעט סוגי המבורגר/קציצות מקטניות מבושלות וטחונות במעבד המזון. לא חובה לטגן. אפשר לאפות בח"פ בגודל המתאים כך שתוכל לקחת גם לעבודה. יש מתכונים שלי להמבורגר מקטניות. את הביצה אפשר להמיר בשבבי תפו"א. אפשר מאותה תערובת להכין קציצות מבושלות ברוטב על פי הטעם שלך (אבל להזהר עם מעורבות יתר במהלך הבישול כדי שלא יתפרקו).
 
 
 
 
פשטידה טבעונית (+גיוונים)- גלי לופו אלטרץ
19/12/14 13:03
19צפיות
פשטידה טבעונית (+גיוונים)- גלי לופו אלטרץ (ווינט)
 
המרכיבים:
תבנית ח"פ קטנה בגודל 1418X=כ- 4 מנות
ניתן להכפיל כמויות ולהשתמש בתבנית גדולה יותר
 
• 2  בצלים גדולים קצוצים (½ 2 כוסות)
• ¼ כוס שמן זית/שמן רגיל
• 1 כוס גרגרי חומוס מבושלים(אפשר מקופסה)
• 1/4  כוס מים
• ½ כוס קמח כוסמין / קמח לבן(קמח חומוס נ"ג)
• 1/2  כפית אבקת אפיה
• 1/2  כפית מלח
 
ההכנה:
 
1. מניחים את הבצלים הקצוצים עם שמן זית במחבת
או בסיר ומאדים 15 דקות עד הזהבה קלה.
2. מחממים את התנור ל-185 מעלות.
3. מניחים את גרגירי החומוס המבושלים בקערה ומועכים
עם מועך תפוחי אדמה או מזלג.
4. מוסיפים את המים, הקמח, אבקת האפייה,
המלח והבצל המאודה עם השמן ומערבבים היטב.
5. מרפדים תבנית קטנה בנייר אפייה,
6. מעבירים את העיסה לתבנית ומיישרים.
7. אופים כ-45 דקות עד השחמה והתמצקות.
8. ממתינים מעט ואז פורסים ל-4 מנות.
 
את המתכון הבסיסי ניתן לגוון על ידי הוספת ירקות שונים:
 
• פשטידת בצל ופטריות: פורסים סלסילת פטריות טריות
ומוסיפים לבצל בשלב האידוי בשמן.
• פשטידת בצל ותרד: מוסיפים לעיסת הפשטידה המוכנה ½
כוס תרד קפוא מופשר או 300 גרם תרד טרי מאודה,
סחוט וקצוץ וקורט אגוז מוסקט.
• פשטידת ברוקולי ובצל: מוסיפים לעיסת הפשטידה המוכנה
1 כוס פרחי ברוקולי מאודים וקצוצים.
 
פשטידת גזרקישואים טבעונית-דיאנה1
19/12/14 13:08
13צפיות
פשטידת גזר וקישואים טבעונית-דיאנה1
1-2 בצלים-לקלף, לקצוץ ולטגן במעט שמן.
אחרי שמתחיל להזהיב, להוסיף 3 גזרים ו3 קישואים מגורדים.
לטגן על אש קטנה במשך הרבה זמן, תוך ערבוב מדי פעם,
עד שהכל רך ומתחיל להזהיב.
לערבב בקערה בערך רבע כוס קמח חומוס ורבע כוס קמח שקדים (או קמח אחר).
להוסיף מים ולערבב עד למרקם של משחה דלילה.
להוסיף מלח, פלפל, טימין, קצת חרדל, פטרוזיליה קצוצה או תבלין פטרוזיליה,
שום קצוץ או תבלין שום, גבינה טבעונית מגוררת(לא חובה). לערבב היטב.
להוסיף את הירקות המטוגנים ולערבב.
(אפשר להוסיף פרורי לחם אם רוצים פשטידה יותר יציבה).
מעבירים לתבנית.
מפזרים מלמעלה פרורי לחם ומרססים בשמן עד שהפרורים רטובים.
לאפות בחום בינוני בערך 40 דקות, עד שמזהיב מלמעלה.
**קיצור דרך: לוותר על שלב הטיגון, רק לגרר את הירקות
ולערבב אותם עם שאר החומרים.
יוצא לא רע וכמובן יותר בריא ודיאטטי.
אבל אז הפשטידה מאבדת את הטעם הייחודי שלה.
**התערובת הרטובה - קמח חומוס, קמח נוסף, נוזלים, תבלינים –
יכולה להיות בסיס לכמעט כל פשטידה טבעונית שהיא.
מכינים את התערובת, ומוסיפים איזה ירק שרוצים,
כמו גרגרי תירס, ברוקולי או כל דבר אחר.
 
מאפינס מחומוס-פיליס גלזר (אפרת המפזזת)
19/12/14 13:12
11צפיות
פשוט להכנה ומאוד טעים
פורסם על ידי אפרת המפזזת ונמצא במאמרי הפורום.

מאפינס מחומוס-פיליס גלזר (אפרת המפזזת)
 
2 כוסות של גרגירי חומוס מבושל+מעט נוזל- מעבדים למחית חלקה.
מוסיפים 4 ביצים
חצי כוס סוכר
גרידת קליפת לימון
1 שקית אבקת אפיה
שמים בגביעי מאפינס/תבנית לעוגה,
אופים בתנור מחומם ל 180 מעלות.
כשהעוגה מוכנה מצננים 15 דקות ורק אז מוציאים מהתבניות.
 
עוגת תפוזים וקוקוס טבעונית-קלי מגר(ווינט)
19/12/14 13:17
13צפיות

עוגת תפוזים וקוקוס טבעונית-קלי מגר (ווינט)
 
המרכיבים  לתבנית בגודל 20x30 ס"מ
·         1 2/3  כוסות קמח תופח
·         1  כוס (65 גרם) קוקוס טחון
·         2/3  כוס שמן קוקוס בכבישה קרה
·         1  כוס מיץ תפוזים
·         קליפה מגוררת מ־2 תפוזים
·         2/3  כוס רסק תפוחים
·         1  כוס (200 גרם) סוכר
·         1/4  כוס סירופ אגבה או סירופ מייפל (או דבש, אם משתמשים)
·         100  גרם שוקולד מריר (ללא חלב), קצוץ דק 
 
אפשרות לזיגוג
·         1/2  כוס מיץ תפוזים
·         4  כפות סוכר
·         1  סרט מקליפת תפוז 
 
ההכנה 
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
2. שמים בקערה את הקמח והקוקוס ומערבבים.
3. בקערה נפרדת, מערבבים את כל שאר החומרים, למעט מהשוקולד, לבלילה אחידה.
4. מעבירים את תערובת הקמח לבלילה ומערבבים למרקם אחיד.
5. מוסיפים את השוקולד ומערבבים לפיזור אחיד.
6. יוצקים את העיסה לתבנית ואופים כ־35 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא נקי.
הזיגוג:
1. שמים את כל מרכיבי הזיגוג בקלחת קטנה, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 2 דקות.
2. מסירים מהכיריים ויוצקים על העוגה החמה.
3. חותכים את העוגה לריבועים ומגישים.
 
איך שומרים?
 כ־5 ימים, בטמפרטורת החדר (בקיץ, עדיף לשמור במקרר)
 
תודה
20/12/14 07:24
4צפיות
תודה רבה על כל התשובות.
הגדלתי את מינון האומגה 3 ואמתין עוד כחודש וחצי.
º
יופי. אני מקווה שזה יפתור את הבעיה
20/12/14 07:54
2צפיות
לא צריך להיות קיצוני
20/12/14 08:58
8צפיות
תתחיל לאט לאט
 
להחליף גבינות בממרחים אחרים
 
להחליף ביצים בפשתן תפוח עץ בננות-באפייה
 
 
 
לאכול יותר דגנים מלאים ובעיקר קטניות..
 
 
 
לאט תראה שזה לא מאוד מסובך
 
 
 
סהכ מספיק להוריד את תדירות אכילת הבשר לפעם בשבוע שבועיים. לא צריך להמנע לחלוטין
 
 
 
 
 
 
º
אני בעד הגישה המתונה
20/12/14 09:56
המלצה שוקולד וחטיפים בריאים (יחסית)
19/12/14 15:23
27צפיות
שוקולד FREY השויצרי בגרסאות 78% קקאו ו- 85% קקאו! רק 5 ש"ח (במבצע) בחצי חינם. קניתי סטוק. למי שזה חשוב לא לגמרי ברור אם המוצר חלבי או לא, אין חלב ברכיבים אך כן יש כולסטרול וכשרות חלבית, לכו תבינו. 
 
חטיפי אנרגיה חדשים נטולי גלוטן (רשום על האריזה) - BARBARY - יש כל מיני טעמים, 4 חטיפים של 27 גרם כ"א. הרכיבים איכותיים, בעיקר אגוזים ותמרים (כמו שצריך) בלי ממתיקים מלאכותיים, וללא/מעט סוכר. המחיר גבוה 13.90 ש"ח (ועוד במבצע!) ביינות ביתן, אך ממש טעים.
תודה רבה על ההמלצה אילנה
19/12/14 23:01
6צפיות
המבצע של השוקולד גם הוא ביינות ביתן?
º
את השוקולד ראיתי רק בחצי חינם
20/12/14 00:01
3צפיות
עכשיו אני רואה שכתבת. יחסתי את המילים 'חצי חינם' להערה לגבי
20/12/14 07:58
המחיר
אבדוק בשופרסל. גם שם מחזיקים את השוקולדים של פריי השאלה היא כמובן המחיר.
תודה אילנה
רוטב לפיצה ללא גלוטן?
18/12/14 08:51
43צפיות
אנחנו מארחים משפחה שומרת כשרות ולכן לא יכולים להכין רוטב פיצה בבית..... איזה רוטב לפיצה קנוי הוא גם כשר וגם ללא גלוטן?
 
תודה
º
רוטב עגבניות לפיצה יכין (260 גרם) מומלץ מאוד
18/12/14 10:24
23צפיות
חייב להוסיף המלצה על רוטב שניתן להשיג רק באושר עד
20/12/14 00:06
3צפיות
זה רוטב עגבניות של מותג אמריקאי "Kirkland" על הרוטב כתוב במפורש ללא גלוטן והוא אינו מכיל חומרים משמרים
לעומת זאת יש בו ירקות, בזיליקום אמיתי וגם המחיר שלו סביר בהחלט
אושר עד מייבאים את המותג הזה שלדעתי הוא איכותי ביותר אני כבר זמן רב נוסע במיוחד לאושר על כדי לקנות את נייר המטבח ונייר הטואלט שלהם
יש להם גם מוצרים נוספים לא תמיד יש מלאי אבל רוטב העגבניות היה טעים מאוד
במודיעין - איני מצליחה למצוא פירות יבשים וסוגי אגוזים שונים
19/12/14 19:59
11צפיות
ללא גלוטן
אשמח לעיצה היכן ניתן לרכוש
במודיעין או באזור המרכז - פ"ת או ת"א
ברוכה הבאה דנה 332
19/12/14 20:55
9צפיות
פירות יבשים נטולים אפשר לרכוש בגלוטן פרי בפתח תקווה.
הם עושים גם משלוחים.
הנה:
דנה שלום,
19/12/14 21:39
10צפיות
ישנם מספר מקומות בעיר בהם ניתן להשיג פירות יבשים,אגוזים ופיצוחים ללא גלוטן.
בקייזר,-מורנו,מומלץ ביותר,מנסיון אישי.
במרכז מרל״ז-שלומי תבלינים.
בשילת-קליית חממה.
בנושא אחר,ישנה קבוצת וואטס אפ,שמשתפת מידע רב,בנושא הצליאק בעיר.
במידה ואת מעוניינת להצטרף לקבוצה,שלחי לי במסר את מספר הנייד שלך ואשלח בקשה למנהלת הקבוצה לצרף אותך.
אתמול נערך בישוב מצעד לפידים של הצופים.
18/12/14 12:29
101צפיות
בסיום המצעד היתה הדלקת נרות ומופע אור קטן.
אח"כ כל ילד קיבל סופגניה. 
כשהזמינו את הילדים לקבל סופגניות, משהיא קראה ברמקול לכל הילדים עם הגלוטן להגיע לקבל סופגניות גלוטן... אח"כ היא תיקנה את עצמה שיש סופגניות בלי גלוטן לילדים עם צליאק.
מאד שיעשע אותי ( מנת גלוטן זה בדיוק מה שהם צריכים...)- אבל העיקר שלצליאקים דאגו לסופגניות !
º
18/12/14 12:34
8צפיות
º
גדול.. הצלחת להצחיק אותי
18/12/14 13:10
20צפיות
נחמד!
19/12/14 13:55
11צפיות
אתמול, במפגש משפחתי, גיסי סיפר שהוא נשלח לרכוש 24 סופגניות ללא גלוטן לילדים עם צליאק בבית הספר בו הוא עובד.
כייף גדול לשמוע את זה(:
חצידיאטה טבעונית, ללא גלוטן או ללא סוכר:מה עובד?(כתבה)
19/12/14 13:43
20צפיות
שמרתי עבור הפורום כשפורסם במנטה לפני כשבוע אבל לא מצליחה למצוא את הקישור לכתבה על מנת לתת קרדיט כמו שראוי לעשות
מי שמוצא מוזמן להעלות אותו.
אעלה אותה במס' חלקים כי אין אפשרות הכל יחד
דיאטה טבעונית, ללא גלוטן או ללא סוכר: מה עובד?
כשלוש שנים אחרי שטרנד דיאטות ה"נטול" השתקע אצלנו, יצאנו לבדוק אם יש אישוש מדעי לכך שאלה הנמנעים מגלוטן, מסוכר, מחלב וממוצרים מהחי באמת נהנים מבריאות טובה יותר. התשובות לפניכם
|אראלה טהרלב בן-שחר פורסם:  12.12.14 , 06:43
אפילו חוקרים שאפתנים ונחושים לא היו מעזים לחלום על מחקר תזונה רב משתתפים כמו זה שהמציאות עורכת לנגד עינינו בשנים האחרונות. אף חוקר או רופא לא היה מצליח לשכנע כל כך הרבה אנשים להפסיק לאכול רכיבים בסיסיים כמו לחם, בשר וסוכר, שמילאו תפקיד מרכזי בארוחות של המין האנושי במשך מאות שנים.
 
אף חוקר או רופא אולי לא - אבל טרנד ה"נטול" דווקא הצליח. ולגמרי לא רע. בשנים האחרונות הולכת וגדלה קבוצת ה"אני לא אוכל x", שמורידים מהתפריט שלהם על דעת עצמם חלב, גלוטן, סוכר ומוצרים מהחי (כולל ביצים).
 
אז נכון שישנה גם עלייה מסוימת במחלות כמו צליאק או אלרגיות למוצרים כמו חלב ובוטנים, שמחייבת הימנעות קפדנית ממזונות אלה, אבל הגל הגדול של המצטרפים מגיע מקרב אנשים שלא נמצאה סיבה רפואית להחלטה שלהם, והם מנמקים את ההימנעות בטעמים שונים: התחושה שזה משפר את בריאותם והרגשתם, הרצון לשמור על המשקל, אידאולוגיה ועוד.
 
השאלה היא אם עכשיו, כשהטרנדים האלה נמצאים איתנו כבר כמה שנים, אפשר לנסות ללמוד מהניסיון של החלוצים ולבדוק האם אכן הימנעות מכל המזונות האלה היא ערובה לבריאות טובה יותר.
 
בנקודת הזמן הנוכחית עדיין לא יצאו מחקרים גדולים שיענו על השאלות האלה באופן מדעי, אבל יש מעט מחקרים קטנים וניסיון קליני מצטבר של דיאטניות ורופאים, שיכולים לתת תשובה חלקית לשאלות האלה. יחד איתם ניסנו לבדוק את תרומתו או אי תרומתו של כל אחד מהטרנדים האלה (ללא גלוטן, ללא סוכר, ללא חלב, ללא מוצרים מהחי) לבריאות בארבעה מדדים (סובייקטיביים ואובייקטיביים): יכולת להתמיד, הרזיה, היעלמות של תחושות ומיחושים ומה רואים בבדיקות המעבדה.
  
ללא גלוטן
 
מבין כל הדיאטות של בליX החדשה אך הנפוצה ביותר היא הדיאטה ללא גלוטן. הגלוטן הוא חלבון שמצוי בכמה דגנים, ובהם חיטה, שעורה ושיפון. אצל חולי צליאק הוא מזוהה כגוף זר וגורם לתאי מערכת החיסון לתקוף את תאי המעי, ואילו אצל הרגישים לגלוטן אכילתו גורמת לאי נוחות במערכת העיכול. הטרנד הזה לווה בהצפה של השוק באינספור מוצרים חדשים על טהרת הללא גלוטן.
 
אפשר להתמיד?
"הגלוטן נמצא בלחם, בפסטות ובמאפים ומהווה חלק גדול מהתזונה שלנו. מי שמחליט להימנע ממנו, מוצא עצמו נדרש לגלות איפוק פעמים רבות ותכופות", אומרת ענת תבור, דיאטנית קלינית, מומחית לצמחונות ושפית של מזון בריא. "המאמץ המתמיד להתגברות העצמית והמחשבה התמידית על הדבר האסור מביאים לא פעם לאפקט הבומרנג, שגורם לאנשים לאבד כל רסן ולחזור לאכול מאפים, לחם ובורקס בלי הגבלה".
 
אבל יש כאלה שההימנעות מגלוטן הופכת אצלם לטבע שני. אסנת בוברוב, דיאטנית קלינית, חברת ועד בעמותת עתיד ומרצה במכללה האקדמית תל חי, מספרת: "אני רואה בקליניקה אנשים שההחלטה להוריד גלוטן מהתפריט סייעה להם לקחת אחריות על האכילה שלהם.
 
"בדרך כלל אלה האנשים שמגלים אקטיביות רבה בדיאטה: אוספים מתכונים חדשים, קונים מטחנת חומוס, מתמחים ברזי האפיה בלי קמח חיטה ומטיפים לנושא. הם נוטים לרדת במשקל וחווים במקביל שליטה עצמית ומסוגלות גבוהה, שמקלה עליהם להתמיד בהימנעות".
 
מרזים מזה?
בעוד שבפרק הזמן הראשון שלאחר הוצאת הגלוטן מהתזונה מחוג המשקל נוטה לזוז שמאלה, יש מקרים שבהם עם הזמן הוא נע חזרה למקומו או אפילו עולה.
 
"בתחילת הדיאטה אנשים נוטים פשוט להוריד את המאפים והלחמים ויורדים במשקל. אלה שמגלים שליטה עצמית וממשיכים להתנזר ממאפים ולחמים יכולים לשמור על המשקל הנמוך שהשיגו, אך יש כאלה שעם הזמן משתכללים במציאת תחליפים", מספרת בוברוב.
 
"הם ממירים את המאפים מבוססי החיטה במאפים על בסיס קמח תירס, מגלים את הפיצרייה שמוכרת פיצה מקמח חומוס, ומבקרים בקביעות בסופר הבריא כדי למלא את המקפיא בפיתות ללא גלוטן.
 
"אלא שמאחר שהמאפים ללא גלוטן מבוססים על עמילן ולרוב אינם מכילים סיבים תזונתיים, הם הופכים במהירות לסוכר. וכך אלה שמחזירים לארוחות את הפיצה, העוגה והלחמנייה נטולות הגלוטן מעלים חזרה במשקל, ולעתים אף מוסיפים עליו".
 
נפטרים מתחושות ומיחושים?
בין המתנזרים יש המדווחים שמאז שהפסיקו עם הגלוטן הם נפטרו ממיני מיחושים וכאבים, ובהם נפיחות, גזים, התכווצויות, שלשולים ואפילו נטייה לעייפות, למרות שהבדיקות לצליאק אצלם שליליות.
 
פרופ' יורם בוינובר, גסטרואנטרולוג ילדים ומבוגרים במרכז הרפואי שיבא, מספר שראה במרפאה חולים שסבלו שנים מתסמונת המעי הרגיז שלא נפתרה, וחוו הקלה דרמטית ברגע שהסירו את הגלוטן מהתפריט. פרופ' דן טרנר, מנהל המכון לגסטרואנטרולוגיה ילדים במרכז הרפואי שערי צדק, מצטרף לדעתו ומוסיף: "היו אפילו כאלה שניסו להחזיר את הגלוטן לתפריט. התסמינים חזרו ונעלמו אחרי שעברו שוב לתזונה נטולת גלוטן".
 
מה רואים בבדיקות?
לא הרבה. למעשה, התחושות הסובייקטיביות של הנמנעים הן המדד היחיד שיש כיום לרופאים לאבחון רגישות לגלוטן. "ביופסיות שמאתרות נזק ברקמת המעי אצל חולי צליאק אינן מגלות ממצאים דומים אצל הרגישים לגלוטן", מסביר פרופ' בוינובר. "גם בדיקת גסטרוסקופיה, שעשויה לאתר תאי אלרגיה אצל אנשים הסובלים מאלרגיה נדירה לחיטה, אינה מאתרת ממצאים אצל מרבית הרגישים לגלוטן", מוסיף פרופ' טרנר.
 
עם זאת, הוא מדגיש: "חשוב מאוד לבצע בדיקת דם לאבחון צליאק לפני שמגיעים למסקנה שמדובר ב'רגישות לגלוטן' שניתן לפתור באמצעות תזונה".
 
אז האם היעדר כל עדויות בבדיקות דם, ביופסיות והדמיות לא מעיד על כך שההקלה המלווה את הורדת הגלוטן מהתפריט אינה אלא פלצבו? לפי מחקר שהתפרסם בכתב העת היוקרתי Gastroenterology, נראה שיש דברים בגו. המחקר מצא שנבדקים התלוננו על רגישות לגלוטן (כאבי בטן, גזים) גם כשרק נדמה היה להם שיש גלוטן במזונם. ועם זאת, לדברי פרופ' טרנר, המספר הגדול של האנשים שמעידים על הקלה בעקבות הפסקת צריכת גלוטן מדרבנת את הרופאים לבדוק כיווני מחקר נוספים ולחפש מנגנונים אחרים שאולי אחראים לרגישות שלהם.
 
"יש ממצאים ממחקרים שמתמקדים במערכת החיסון", מסביר פרופ' טרנר. "הסבר אפשרי אחר הוא שהחיטה או הגלוטן משפיעים על הרכב אוכלוסיית החיידקים שבמעי שלנו, וכפי שאנו יודעים כיום, יש לה תפקיד דרמטי בחילוף החומרים".
 
בינתיים, כפי שמסכם פרופ' בוינובר: "יש להכיר בכך שהמבחן הטוב ביותר לסבילות הוא זה שמתרחש במטבח ולא זה שמתרחש במעבדה".
 
(.....המשך הכתבה בהודעה הבאה....)
 
המשך הכתבה: ללא סוכר, ללא לקטוז
19/12/14 13:47
8צפיות
 
ללא סוכר
ההתנזרות מסוכר הולכת לא פעם יד ביד עם ההתנזרות מגלוטן, אבל יש גם כאלה שמתנזרים מסוכר בלבד, והם עושים זאת ברמות אדיקות שונות: יש הנמנעים רק מ"דברים מתוקים" כמו שתייה מומתקת, עוגות, סוכריות וגלידות, ויש המקפידים יותר ומוציאים מהתחום גם קטשופ, אבקות מרק, לחם (תעשייתי) ועוד מוצרים שמספקים לגופנו כמות לא מבוטלת של סוכר.
 
אפשר להתמיד?
ההחלטה להתנזר במקרה הזה גובלת בסוג של גמילה מהתמכרות. מחקרים שנעשו באוניברסיטת פרינסטון הוכיחו שעכברים שהורגלו לאכילת סוכר ונאלצים להימנע ממנו מתנהגים כמו מכורים בגמילה, ונראה שהמחקרים האלה תקפים גם בקרב בני אדם.
 
"נראה שבין שאר ההשפעות הפיזיולוגיות של הסוכר על הגוף והמוח, צריכת כמויות גדולות וקבועות שלו גורמת לגוף להפריש כמויות גדולות של אינסולין כדי להתאים לכמות הסוכר שהוא מצפה לפגוש", מסבירה תבור.
 
"בתחילה, כשמפסיקים לאכול סוכר, הגוף ממשיך להפריש כמות גבוהה של אינסולין, שמכניס את מעט הסוכר שנאכל לשריר ולתאים כהרף עין וגורם ל'ירידת סוכר בדם' שנחווית כרעב. אך עם הזמן הגוף מסתגל. הוא מתחיל להפריש כמויות קטנות יותר של אינסולין וההשתוקקות לסוכר פוחתת. עם זאת, מכיוון שמדובר ברכיב מזון זמין מוטב לא להתנזר ממנו לגמרי אלא לחזור ולצרוך כמויות קטנות שלו אחרי הגמילה. התנזרות גמורה גורמת לסיכון של התנפלות על סוכר שתגרום להידרדרות חזרה".
 
מרזים מזה?
כן. ההתנזרות מסוכר מסייעת בהפחתת משקל ושמירה עליו. הסוכר הוא מקור לא אכזב לקלוריות (כפית סוכר מכילה 15 קלוריות), ואנו נוטים לצרוך כ-16 כפיות יומיות ממנו במשקאות, במוצרי חלב ובמוצרי מזון מעובדים רבים אחרים.
 
על פי מחקר שפורסם בכתב העת Journal of the American Medical Association, כ-10% מהקלוריות של מבוגר ממוצע מגיעות מהסוכר שמוסף למזונות ואצל חובבי מתוק מדובר ביותר מ-20%. היות שמתנזרי הסוכר, בניגוד למתנזרי הגלוטן, בדרך כלל פשוט מפחיתים בכמות המתוקים ואינם ממירים אותם במאכלים אחרים או בכמויות גדולות של ממתיקים מלאכותיים, בסופו של דבר הצעד הזה מוביל להרזיה.
 
נפטרים מתחושות ומיחושים?
כן, בעיקר מהסחרור של תחושת הרעב שהזין מעגל הקסמים של סוכר-אינסולין.
 
מה רואים בבדיקות?
ניתן למצוא עדות לתועלת של התזונה נטולת הסוכר בבדיקות דם. אמנם התוצאות באות לידי ביטוי רק בבדיקות דם של אנשים שרמות השומנים או הסוכר שלהן היו גבוהות מלכתחילה, אבל אצל אלה ניכר שהורדת הסוכר מביאה לשיפור ומרחיקה את התפתחות הסוכרת.

ללא לקטוז
 
בין אלה שמפסיקים לאכול מוצרי חלב יש כמובן כאלה שעושים זאת על סמך אבחון רפואי. חלקם סובלים מהיעדר לקאטז, המאובחן על ידי בדיקת נשיפה. "לקטאז הוא האנזים שמפרק את סוכר החלב לשני חד-סוכרים, שאותם מסוגלת מערכת העיכול לספוג". מסבירה ד"ר סיגל אילת- אדר, דיאטנית וחברת עמותת עתיד. "בהיעדר לקטאז הלקטוז לא מתפרק, וכשהוא מגיע למעי הגס הוא תוסס והופך לחומצות שומן וגזים".
 
אחרים, לרוב תינוקות, סובלים מאלרגיה נדירה יחסית (0.5%-0.8%) לחלב וזו עוברת לרוב עד גיל שנה. כל היתר, כאמור, מפסיקים לצרוך חלב ומוצריו בלי פתק מהרופא אלא על סמך תחושות אישיות בלבד.
 
אפשר להתמיד?
לא ברור אם ההתנזרות מחלב ומוצריו הופכת קלה יותר עם הזמן, אבל כן ידוע שעם הזמן נעשה מעט קשה יותר לחזור ולצרוך אותם. "כמות הלקטאז שמייצר גופו של אדם יורדת לאחר זמן של הימנעות מאכילת מוצרי חלב", מסבירה תבור. "זה עלול לגרום לתחושה שהרגישות לחלב גברה עם הזמן, אך למעשה גופו של מי שחוזר לאכול מוצרי חלב מסתגל שנית תוך ימים ספורים".
 
נפטרים מתחושות ומיחושים?
אנשים מדווחים על תחושות שונות בעקבות הפסקת צריכת חלב. "יש אנשים שהורדת החלב אינה משפרת את מצבם", מספרת תבור. "אחרים מעידים על הקלה בתסמינים של מערכת העיכול - פחות נפיחות, גזים, שלשולים, כאבי בטן וכיוצא באלה. יש שמדווחים על הקלה באלרגיות בדרכי הנשימה (אסתמה, נזלת), ויש אפילו כאלה שאומרים שזה פתר להם את בעיות השינה".
 
מה רואים בבדיקות?
יש כאלה שבדיקות הנשיפה אינן מגלות אצלם אי סבילות ללקטאז, אך "גם כאן", אומר פרופ' בוינובר, "יכול להיות שיש אנשים שהקושי שלהם אינו בעיכול הלקטוז אלא דווקא בעיכול רכיב אחר בחלב. מלבד זאת, המבחנים לאיתור סבילות לחלב מלמדים על כך שהלקטוז לא התפרק, וייתכן שיש אנשים שמעכלים את החלב ועם זאת רגישים אליו".
 
ומה עם ירידה באלרגיות בדרכי הנשימה אצל ילדים ואנשים שלא אובחנו עם אלרגיה לחלב? ובכן, השמועות האלה לא זכו לאישוש מדעי. "אין הוכחה מדעית שהראתה שהורדת החלב מתזונה של ילדים שיש להם אסתמה או נזלת אלרגית מביאה להקלה", קובעת ד"ר יעל לוי, סגנית מנהל המכון לאימונולוגיה ואלרגיה במרכז שניידר לרפואת ילדים. "יתרה מזו, מחקרים חדשים מראים שילדים שהתזונה שלהם מגוונת והם נחשפים למגוון מזונות בגיל צעיר, נוטים לפתח פחות אלרגיות בדרכי הנשימה".
 
אצל ילדים עם אטופיק דרמטיטיס (אלרגיה המתבטאת בעור), לעומת זאת, בדיקות עשויות להצביע על ריגוש (סנסיטיזציה), ובמקרה הזה הורדה שלו מהתפריט עשויה לעזור.
 
ועוד בעניין חלב וילדים, מחקרים מראים שילדים שמתנזרים מחלב ומוצריו עלולים לשלם על כך מחיר. "חלב הוא מקור לחלבון, לוויטמינים ולמינרלים חשובים, ביניהם סידן, ויטמין A ועוד, וכנראה קשה מאוד להשלים את הרכיבים האלה ממזונות אחרים", מסבירה ד"ר טלי סיני, דיאטנית מומחית לתזונה, גדילה והתפתחות וחברה בעמותת עתיד.
 
"מחקר גדול שהתפרסם לאחרונה בכתב העת Journal of Allergy and Clinical Immunology מצא שילדים שלא צרכו חלב בשל אלרגיה לחלב היו בסיכון מוגבר לנמיכות קומה. מחקרים רבים אחרים הראו שצפיפות העצם של אלה שאינם צורכים חלב נמוכה יותר
 
(....המשך וסוף הכתבה בהודעה הבאה....)
המשך וסיום הכתבה: טבעונות ומסקנות
19/12/14 13:50
8צפיות

טבעונות:
 
התנזרות ממוצרים מהחי רחוקה מלהיות טרנד חדש, אלא שבשנים האחרונות היא זוכה לרנסנס. הטבעונות והצמחונות מבוססות אמנם על אידיאולוגיה הקוראת להימנעות מהרג בעלי חיים יותר מאשר על שיקולי בריאות, ועם זאת החלל שנשאר כשאנשים מוותרים על בשר ודגים, בפרט אם הם נמנעים גם ממוצרי חלב וביצים, מתמלא במוצרי מזון אחרים. השאלה אילו מוצרים ממלאים את החלל (מאפים ומתוקים או ירקות וקטניות) משנה לחלוטין את תוצאות השינוי התזונתי.
 
אפשר להתמיד?
"כעבור זמן מה הטבעונות הופכת לטבע שני", אומרת הגר מילר-אלמוג, דיאטנית קלינית החברה בפורום תזונה צמחונית-טבעונית בעמותת עתיד. "המיומנות בבחירת המוצרים ובהכנת האוכל הולכת וגוברת, ועם הזמן הופכת את הטבעונות לכמעט אוטומטית".
 
בהקשר הזה אי אפשר להתעלם מכך שמי שהחליט על דרך החיים הזו בשלוש השנים האחרונות חווה שינוי לא רק בשל הטמעת ההרגל, אלא גם בשל השינוי הסביבתי, שגרם לכך שתפריטי המסעדות מציעים כיום מנות טבעוניות ומדפי הסופרים - שפע של מוצרים טבעוניים.
 
מרזים מזה?
"כשאת מקום הבשר ומוצרי החלב מחליפים ירקות ופירות, סויה וקטניות, הטבעונות מרזה, מכיוון שאלה הם מוצרים פחות שמנים, הערך הקלורי שלהם נמוך יותר והם עשירים יותר בסיבים תזונתיים, התורמים לתחושת שובע ולהסדרת היציאות", אומרת מילר-אלמוג. "ידוע גם שבממוצע לצמחונים BMI נמוך יותר, ושלא רבים מהם נמנים עם קבוצת בעלי 'משקל היתר'".
 
עם זאת, כאמור, יש טבעונים שמחליפים את המוצרים מהחי בלחם ובצ'יפס והם כמובן משמינים. "דווקא בשנים האחרונות, בשל עליית מספר הטבעונים, חברות מסחריות קפצו על העגלה ויצאו עם מוצרים טבעוניים שהם בעצם ג'אנק פוד", אומרת מילר-אלמוג, "ובהם: גבינות צהובות, עוגיות, גלידות וחטיפים טבעוניים, שמהווים מקור לקלוריות ריקות ולבעיות בריאות שלא היו עד היום מנת חלקם של טבעונים".
 
נפטרים מתחושות ומיחושים?
מילר-אלמוג, שרואה לא מעט צמחונים וטבעונים חדשים בקליניקה, יודעת לספר על מגוון תחושות שיפור שהם מדווחים עליהן: יש המספרים שנעלמה מחייהם קדחת השחת, יש שמייחסים לצמחונות ריפוי מדלקת מפרקים, מפסוריאזיס, שיפרו את הישגיהם בספורט, וכמובן, הדיווח השכיח ביותר הוא שיפור בעיכול.
 
מה רואים בבדיקות?
בדיקות הדם של טבעונים מלמדות על כך שרמות הכולסטרול והשומנים, כמו גם לחץ הדם שלהם, נוטים להיות נמוכים יותר. הצמחונות כנראה מורידה את הסיכון לכמה מחלות שכיחות כיום כמו סוכרת סוג 2, יתר לחץ דם, מחלות לב וסרטן ואפילו לתמותה באופן כללי.
 
בשנים האחרונות גם הוסר הכתם שדבק פעם בטבעונות וצייר אותה כ"תזונה שאינה עונה על כל הצרכים התזונתיים, ובפרט לא של ילדים ונשים בהיריון". איגוד הדיאטנים האמריקאי יצא לפני חמש שנים בהצהרה שכל עוד הצמחונות או הטבעונות מתוכננת ונתמכת על ידי אנשי מקצוע, היא יכולה להתאים גם לנשים בהיריון, לאימהות מיניקות, לילדים מתבגרים ולספורטאים מקצועיים.
 
עם זאת, טבעונות לא מאוזנת עדיין עלולה לגרום לחסכים בוויטמין B12 (שטבעונים צריכים ליטול תוסף כדי להשלים אותו) ובסידן (שהשפעותיו על ילדים נידונות בסעיף על התנזרות מחלב).
 
השורה התחתונה
אז אם אתם שואלים את עצמכם איזה מרכיב תזונתי כדאי באמת להוציא מהמחזור, נראה שהתשובה נכון לעכשיו היא סוכר. למי שמוותר על סוכר יש סיכוי גדול לרזות וליהנות מבריאות טובה יותר.
 
בנוגע לכל השאר - החלב, הגלוטן, הביצים והבשר - התמונה מורכבת יותר. נראה שהפרידה מחלב (בעיקר עבור ילדים) כרוכה ביותר הפסד מרווח, הוויתור על בשר יכול להיטיב עם הבריאות אבל מחייב תחליפים ראויים ותוספים, והוויתור על גלוטן יכול להועיל רק למי שרגיש אליו - גם אם לא קיבל פתק מהרופא. 
 
(זהו . סוף הכתבה...)
 
פרופיל צליאק בצבא
17/12/14 17:53
114צפיות
שלום אני עדי אני בת 16 
לקראת הצו הראשון שלי החלו להגיע אנשים מהצבא לבית הספר להסביר לנו על הצבא ועל הצו ראשון,
כאשר שאלתי כמה יורידו לי פרופיל על הצליאק, המדריכה ענתה לי שהפרופיל שלי אוטומטית יהיה 45.
דבר זה הכעיס אותי מאוד, צליאק לא פוגע לי בכושר הגופני (שאגב אני בכושר גופני מצוין) ובכל זאת אני לא יכולה לקבל פרופיל 97 גם אם אני זכאית לקבל פרופיל זה.
בחוק החדש שיצא ילדים עם צליאק זכאים להתגייס וזכאים לקבל פרופיל 97
הbmi שלי תקין,הכושר הגופני שלי מצוין אני רצה פעמיים בשבוע,אז אני לא מבינה למה אוטומטית הפרופיל שלי יהיה 45, אם מישהו יכול להסביר לי אני אשמח.
 
 
הי עדי וברוכה הבאה
17/12/14 18:24
76צפיות
לפני כמה חודשים הייתי בכנס שארגנה עמותת הצליאק בה הציגו נציגי צה"ל את הפקודות החדשות הנוגעות לגיוס חולי צליאק (ראי הודעה למטה). 
ממש לא נאמר שם שהפורפיל האוטומטי הוא 45. היה נוהל כזה לפני מספר שנים שהחזיק מעמד למשך כשנה וחצי בלבד ואז שונה שוב וחולי צליאק יכלו רק להתנדב. 
ממה שאני הבנתי, כל מי שמגיע לצו ראשון החל מ-1.9.2014 עובר את תהליך המיון על פי הפקודה החדשה. הפרופיל מתחיל כמו כולם ב-97 והצליאק מצוין כמו סעיף. כמובן שאם יש סיבות רפואיות אחרות להורדת פרופיל הפרופיל ירד בהתאם כמו כולם. 
על פי הפקודות החדשות יש הרבה אפשרויות הפתוחות בפני הצליאקים אך יש גם תפקידים שאינם אפשריים גם אם הפרופיל 97. 
לדעתי אולי המדריכה לא היתה מעודכנת.....
אני מאחלת לך הרבה הצלחה ונשמח מאד לשמוע כאן עדכונים 
אמא של הבנים
 
הנה הודעה שכתבתי בפורום לאחר הכנס:
כנס עמותת הצליאק עם נציגי צה"ל שנערך ביום חמישי
אמא של הבנים
07/09/14 11:40
270 [צפיות]
ביום חמישי השתתפתי בכנס שארגנה עמותת צליאק בישראל בשיתוף נציגי צה"ל. 
מטרת הכנס היתה להציג את השינוי שחל בפקודות צה"ל בנוגע לגיוס חולי צליאק. השינוי יכנס לתוקף החל מתאריך 9.9.2014.
מתאריך זה, חולי צליאק יגויסו לצה"ל כחוק ולא יוגדרו כמתנדבים. 
בכנס הציגו קצינים נציגים ממדור מתנדבים וממרכז המזון של צה"ל. 
עיקרי הדברים שהוצגו היו, שהצליאק יוגדר כסעיף בפרופיל הרפואי ולא יוריד את הפרופיל ל-21 כפי שהיה נהוג עד כה. הפרופיל ייקבע על פי כשירות בראותית בדיוק כמו כולם. 
הוצגו האפשרויות אשר יפתחו וכל תהליך הגיוס החל מצו ראשון ועד לשיבוץ ביחידת השירות. 
הוצגה ההערכות העצומה שנעשתה בצה"ל על מנת לספק מזון ללא גלוטן לחיילים עם צליאק. 
אני חייבת לציין שאני התרגשתי.
נציגי צה"ל אשר הציגו את השינוי ואת ההערכות התייחסו למתגייסים עם צליאק כחיילים כמו כולם שזקוקים להתייחסות מתאימה לתזונתם. הרגשתי שעומדים מולי הנציגים אשר מבינים שכפי שבכל שאר תחומי החיים, ניתן למצוא פתרון לאוכל והצליאקים יכולים להשתתף בכל ולנהל אורח חיים כמו כולם, ניתן למצוא לכך פתרונות גם בצה"ל. כאשר דיבר רופא ממדור מתנדבים,בשלב כלשהו שאל האם מבינים על מה הוא מדבר, והתחושה שהיתה שבהחלט, היה צחוק קל באולם, צחוק של "ביחד", צחוק של אנחת רווחה, הוא מדבר ב"שפה שלנו", בשפת הצליאק.
בנוסף, עלו ודיברו 3 קצינים עם צליאק על חוויותיהם מהשירות. מה אני אגיד לכם? מדהימים אחד אחד. גאווה גדולה.  
ברור לי שתהיה תקופת הסתגלות, תקופה של הנחלת הפקודות ושיתכנו תקלות בדרך. עם זאת, התרשמתי מאד מהנכונות להערך, לשמוע ולטפל באתגרים. 
אני רוצה להודות לקרב לב לעמותה שארגנה את הכנס ולנציגי צה"ל אשר הגיעו לא רק הציגו, אלא ענו לשאלות רבות מהקהל 
 רבה על ההזדמנות לשמוע, להתעדכן וללמוד ממקור ראשון. 
אמנם לצליאקי שלי יש עוד כמה שנים עד לקבלת צו ראשון, הזמן עובר מהר. כאשר עדכנתי אותו, אורו עיניו נוכח ההזדמנויות הצפויות, כמו שאר חבריו. 
יישר כוח לעמותה, לגורמי צה"ל ולכל העוסקים בנושא, 
אמא של הבנים

 
צליאק ופרופיל צבאי
19/12/14 00:12
49צפיות
היי עדי,
 
לבת הגדולה שלי אובחן צליאק לפני חודשיים, לאחר שכבר היתה חודשיים בצה"ל.
היא עברה ועדה רפואית והפרופיל שלה נותר 97 (כמקודם) רק עם סעיף צליאק. כך שאכן ההנחיות החדשות כבר מיושמות.
למיטב הבנתי כמעט ואין מגבלה בשירות. היא כרגע בקורס בבסיס סגור ומקבלת מנות קפואות נטולות גלוטן
לארוחת צהריים (אותם היא מחממת במיקרוגל נפרד). בתחילת כל שבוע היא מקבלת כיכר לחם ללא גלוטן..  היו קצת "חריקות" בהתחלה אבל בסך הכל התהליך פועל באופן תקין.
בהצלחה רבה לך!3262
º
תודה על העדכון!
19/12/14 07:36
12צפיות
º
נשמע שהמערכת מתחילה לעבוד כמו שצריך וזה נהדר(:
19/12/14 13:21
7צפיות
שכחתי את הסופגניות ללא גלוטן בבית
18/12/14 11:57
122צפיות
מישהו יודע אם יש חנות טבע ללא גלוטן ליד מלון דן ירושליים?
º
מצטערת, אין לי מושג. מישהו
18/12/14 12:35
27צפיות
º
מדובר על המלון בהר הצופים?
18/12/14 15:44
20צפיות
יש לי במקרר חבילה של 6 שקניתי לפני שבוע.
18/12/14 17:34
74צפיות
אם לא תסתדרי - מוזמנת אלי הביתה ברחביה לקבל את החבילה.
קניתי שתיים, זה בסדר...
 
º
אלון, איזה מקסים אתה
18/12/14 18:36
22צפיות
º
(:
19/12/14 13:20
6צפיות
מסעדת "נונו" בהוד השרון
18/12/14 08:54
146צפיות
אתמול יצאנו לאכול עם הילדים במסעדת "נונו" בהוד השרון (נמצא צמוד לספורטן). המסעדת היתה מפוצצת, חשוב להזמין מקום מראש!
לבעלי המקום יש צליאקים במשפחה כך שיש מודעות גובהה והשתדלות רבה 
יש להם הרבה אפשרויות ללא גלוטן. איזה כיף היה לראות שבתפריט כתוב שניתן לקבל את מרבית מנות הפיצה, פסטה ועיקריות ללא גלוטן. 
יש גם גלידה נ"ג + גביעי גלידה נ"ג. 
הצליאקי התלבט בין פיצה לפסטה  אז בסוף הוא הזמין פיצה עם תוספות מענינות ואני הזמנתי פסטה ללא גלוטן (כדי שהצליאקי יוכל לטעום גם וגם)
קינחנו במגוון גלידות שהיו מצוינות
הכל היה טעים! 
חנוכה שמח לכולם,
אמא של הבנים
תודה על ההמלצה. כיף לדעת על עוד מקום
18/12/14 13:07
36צפיות
עם אופציות נ"ג.
º
נשמע טוב ! תודה.
18/12/14 14:01
10צפיות
º
כייף לשמוע על מקום כל כך ידידותי לנו
20/12/14 08:08
1צפיות
שלום לכולם..
16/12/14 10:27
186צפיות
רציתי לשתף...
יש לבתי בגן מחר מסיבת חנוכה בגן..ומן הסתם יחלקו לילדים סופגניות  , חשבתי  מה אני עושה לילדה כדי שתקבל כמו כולם את הסופגניה...בקיצור היה פה מתכון (פשוט מאוד וקל) של סופגניות.
ואתמול ניסיתי כדי שברגע האמת לא תהיה פדיחה ... יצא מוצלחחחחחחחח  ושמחתי שסגרתי את הפינה גם של חג חנוכה...חנוכה ראשון ללא גלוטן...
למי שרוצה.. 2 ביצים  1 סוכר וניל  1 אבקת איפה  4-5 כפות סוכר  1 שמנת חמוצה  2.5-3 קמח קונדיטור. לערבב הכל ולטגן בשמן חם עמוק .
 
חג חנוכה שמח  לכולנוווווו  
º
נהדר(: כייף לשמוע על הצלחות
16/12/14 23:55
34צפיות
מצטרפת להמלצה
17/12/14 20:16
65צפיות
זה מתכון של בישולה והן הסופגניות היחידות שאני מכינה בחנוכה. 
חשוב לטגן בשמן חם אבל לא רותח. לשמן ידיים בזמן שיוצרים את הסופגניות ועדיף ליצור סופגניות קטנות. הן שורדות נהדר גם הקפאה.
השנה השתמשתי בקמח "כרגיל" במקום קונדיטור מה ששידרג את התוצאה.
מצטרפת להצטרפות להמלצה
18/12/14 11:24
48צפיות
גם אני תמיד מכינה כאלה והשתמשתי השנה בקמח "כרגיל". 
אני מכינה אותן קטנות בגודל של כדור פינג פונג. אפשר גם לחלק את המתכון ולהכין רק חצי. כל כך קל וכל כך מהיר. 
הבעיה היחידה....מאד קשה להפסיק לאכול אותן!
משהוא שמע על כד הקמח באשדוד?
16/12/14 17:41
86צפיות
מישהוא שמע על המקום כד הקמח באשדוד?
יש המלצות על המקום?
ועל צפרה ביגאל אלון בת"א?
תודה מראש
היו כאן המלצה או שתיים על כד הקמח לפני כשנה
16/12/14 23:54
61צפיות
לא יכולה להמליץ באופן אישי אבל את יכולה להריץ חיפוש בפורום ולקרוא.
 
כד הקמח
17/12/14 22:03
60צפיות
הזמנתי בזמנו עבור הבת שלי סמבוסק וזיוה והיה מאד טעים !!
מומלץ מאד
רשימת מוצרי מזון - ללא גלוטן
16/12/14 12:09
133צפיות
לא ממש מצאתי בפורום רשימה של מוצרים ללא גלוטן 
שאפשר למצוא כמעט בכל מכולת 
 
אז זאת הרשימה שהרכבתי, ואתם כמובן מוזמנים להוסיף
אם שכחתי משהו 
 
קורנפלקס ללא גלוטן 
לחמית, במבה ללא גלוטן, בייגלה ללא גלוטן - ביסקוויט פתי בר ללא גלוטן  - אוסם
קמח תירס וילי פוד \ קמח גלעם \ קמח תמי 
מיונז תלמה \ חומוס מסעדות - צבר \ טחינה הנסיך \ בארכה 
חלבה בקטנה \ חלבה של בארכה  חלבה שאמית שוקו עם פולי קקאו \ קלאסית שוקו וניל 
פיתות לחמניוות ולחם בראל \ גריין לייט
תבלינים של חברת "מיה"
כורכום, כמון, קינמון, פלפל שחור, אורגנו, זעתר 
קוקוס, שומשום, תבלין "על האש" תבלין לדג תבלין לקבב תבלין לשווארמה 
שניצל תירס טבעול 
שקדי מרק  "משובח" 
מוצרים כלליים
חמאה \ גבינה צהובה \ גבינה \ קוטג
לבן \ יוגורט \ שמנת \ מילקי \ מוי טרה 

ביצים
דבש \ שמן זית - יד מרדכי 
ממרח שוקולד השחר
ממרח תמרים - מיה \
קטשופ אוסם רוטב אלף האיים 
קטניות של חברת "מיה"

קקאו - עלית
טונה 
ירקות ופירות: 
בצל, עגבניה, מלפפון, פלפל, אבוקדו
כרוב, כרובית, גזר תירס סלרי צנון חציל 
בננות, תפוח, מילון, תפוז לימון אגס
סלק, תפוח אדמה, בטטות, שום
תאנים, תמרים 
שימורים: זיתים, מלפפון חמוץ, אננס, פטריות, 
קטניות: אורז, עדשים, חומוס, שעועית, כוסמת - מיה
צימוקים 
פיצוחים: שקדים, אגוזי מלך, בוטנים 
קפה \ תה ירוק ויסוצקי \ שוקולית - עלית \ שוקו 
סופגניות ללא גלוטן
17/12/14 01:33
90צפיות
איפה קונים סופגניות ללא גלוטן ?
º
יש הודעה בנושא בהמשך העמוד הזה וכמו כן, יש קפואות בבתי הטבע
17/12/14 06:32
48צפיות
תראו איזה סופגניות יש עם גלוטן
הודעה זו מכילה תמונות
17/12/14 14:01
149צפיות
אולי לכם גם יש רעיונות
עם איזה מילויים וציפויים אפשר לעשות לסופגניות ללא גלוטן
ככה בבית 
 
 
בדיוק אותם מילויים וציפויים
17/12/14 20:11
61צפיות
שמופיעים בתמונות, רק נ"ג כמובן.
אפשר למלא בריבה, שוקולד נוטלה, שוקולד השחר, שוקולד מריר (מומס עם מעט שמנת), שוקולד לבן, ממרח תמרים, ריבת חלב....
אפשר לצפות בקרם שוקולד/קרם וניל ועל זה לפזר סוכריות צבעוניות, חתיכות חלבה, מקופלת...
ההבדל בין הסופגניות שבתמונה לבין הסופגניות שלנו הן, ששלנו באמת טעימות. 
 
º
נכון מאוד(:
19/12/14 13:19
4צפיות
דיאטן שהתייעצתי איתו הסביר לי שכוסמת שנויה במחלוקת
19/12/14 19:58
9צפיות
נחשבת כגלוטן
אשמח לדעת האם נכון
מוזר... כוסמת אינה מכילה גלוטן ואינה נחשבת כגלוטן ומותרת לנו
19/12/14 21:07
4צפיות
החשש אינו בגלל שהיא מכילה [והיא לא] גלוטן אלא מזיהום משני בזמן האיסוף שלה בשדה בגלל הקרבה לשדות חיטה.
אבל אם קונים כוסמת שמוצהרת כנטולת גלוטן עוקפים את הבעיה מראש ובנוסף, כדאי תמיד לברור את הגרגרים למקרה שבכל זאת משהו השתרבב בזמן האריזה (אבל זה מנהג שרצוי מאוד לעשות עם כל הגרגרים הקשים ולא דווקא בגלל גלוטן אלא בגלל כל מני לכלוכים).
 
לא ממש ללא
16/12/14 19:57
132צפיות
קיבלתי עוגות מ-koshercakery עסק שממוקם בבית שםש כנירא הם מפרסממים שיש להם מוצרים ללא גלוטן באינטרנט, כי משם היזמנו.
הם עשים דברים גם עם גלוטן.  כשהתקשרתי לשאול איך מפרידים, התשובה היתה ששוטפים את הקערה בין זה לזה.
בקיצור, לא ככה.
Received a box of cupcakes ordered from koshercakery in beit shemesh--they advertise gluten-free items on the internet it appears, as these were ordered from the states. Since they also produce gluten-containing items, I called to ask how they do the gluten-free stuff. The answer was that they wash the bowl in between batches. In other words, no proper separation of ingredients. NOT recommended for celiacs.  ,  
הצצתי באתר שלהם והאמת היא שלפי הגלריה נראה לי שמדובר
16/12/14 23:44
91צפיות
בעסק ביתי.
באפיה ללא גלוטן אכן יש הרבה מעבר ל 'לנקות את הקערה' (!) ובאתר לא מופיעה התחייבות כלשהי על שמירת 'כשרות' נטולת גלוטן. באופן אישי לא הייתי לוקחת סיכון אלא אם היה נשמע לי שהם מבינים משהו בצליאק ומתחייבים (מעבר לנקיון הקערה).
 
תודה שהבאת לידיעתנו.
חשוב מאוד
ובהמשך לזה נתקלתי בעוגיות קצת מוזרות
20/12/14 00:15
3צפיות
ביינות ביתן בכפר סבא ראיתי על המדף (העלוב מאוד והיקר מאוד) של מוצרי ללא גלוטן עוגיות שטרם ראיתי כמותם בעבר
על חזית האריזה מופיע הכיתוב ללא גלוטן ובכוכב מופיע "פחות מ- 20PPM" 
ברשימת המרכיבים שמחתי לראות שלא משתמשים בשמנים מוקשים אלא בשמן קנולה ובסה"כ היה נראה מוצר איכותי ומתאים
ואז חיפשתי מי היצרן ולהפתעתי לא מצאתי את שמו/כתובתו על האריזה אלא רק מס' פקס לפניות
כאשר במדף הסמוך (ללא סוכר) מצאתי עוגיות של אותו היצרן באותה האריזה ומכילות קמח חיטה מלא עבר לי החשק מלרכוש את העוגיות שלהם
לצערי אינני זוכר את שם המותג ומפאת חוסר זמן לא צילמתי את האריזה אבל שווה לשים לב ולהיזהר
 
 
בוקר טוב טלאם תוכל לנסות להזכר מה שם העוגיות/סוג/צבע
20/12/14 08:07
1צפיות
האריזה...כל פרט מזהה יעזור, אולי מישהו שקונה ביינות ביתן יוכל לבדוק את הנושא עבורנו.
לאתר את החבילה, לצלם ולהעלות לכאן, לשלוח פקס אל המס' שיש על גבי האריזה ואני מאמינה שהפקס החוזר יגלה מי הייצרן/יבואן האנונימי ונוכל ללכת עם זה הלאה.
אמנם עבודת בלשות שלא תבייש את אנשי המוסד אבל מכיוון שמדובר בסכנה אמתית עבורנו, ננסה לבדוק את העניין לעומק.
זה ממש ממש חשוב.
אם מדובר במוצר חדש ללא גלוטן-שווה שכולם ידעו עליו.
ואם מדובר בטעות...חובה שכולם ידעו עליה כולל בעלי החנות עצמה וכמובן היבואן.
º
בילוי עם צליאק בארץ...המלצות ושאלות על מסעדות ומלונות
16/12/14 07:03
73צפיות
פיצה ללא גלוטן
הודעה זו מכילה תמונות
02/12/14 16:12
350צפיות
חברים  שלום,
רציתי לעדכן אתכם על פיצה מעולה ללא גלוטן.
בבזילי.קום פיצה ביהודה המכבי 53 ת"א
בכנות, זו הפיצה ללא גלוטן הטובה ביותר שאכלתי .
מחיר טוב - 30 ש"ח.
ייש גם שרות משלוחים בת"א  03-6913399 
º
תודה על ההמלצה. הפיצה נראית מצויין
02/12/14 19:10
59צפיות
º
אין להם תמיד במלאי כדאי להתקשר לפני שמגיעים במיוחד..
04/12/14 08:59
48צפיות
פיצה מטר - חצי המלצה
11/12/14 21:41
236צפיות
מצאתי את עצמי קונה פיצה בפיצה מטר - בסניף בגבעת שמואל מסתבר שיש אפשרות לפיצה נטולת גלוטן, והיא אפילו לא רעה בכלל, ולפי הגישוש שעשיתי הם דיי מודעים ומקפידים וכו'. אז למה חצי המלצה? קבלו את חוו"די:
 
הבצק - כאמור לא רע בכלל ואפילו הייתי אומרת שטעים יחסית. אין טעם לוואי ועושה רושם של בסיס דיי מוצלח. לצד זאת - חסכו מאוד ברוטב העגבניות, ברמה כזאת שהייתה כמות מזערית שנמרחה רק ממש בקצוות, וברוב הפיצה - כלום (לפחות אין מה לחשוש שאולי השתמשו באותה כף שמורחים בפיצות הרגילטות ). גם בתוספות לא הפגינו נדיבות יתרה, ותוסיפו לכך  שתוספת ה"נטול גלוטן" היא 10 ש"ח לרבע מטר. בפעם הבאה נראה לי שאני אכין פיצה בבית, אפילו עם תגמיש זה יצא יותר זול (והרבה יותר טעים).
 
וקוריוז קטן לסיום: ראיתי שלט על "מבצע מיוחד" - חצי מטר פיצה + תוספת + בקבוק שתייה גדול ב-65 ש"ח. שאלתי מסקרנות את אחד העובדים איך המבצע הזה יוצא משתלם, בהתחשב בכך שחצי מטר פיצה (רגיל) עולה 49 ש"ח ותוספת לחצי מטר עולה 8 ש"ח. התשובה שלו הייתה שזה מאוד משתלם, כי ככה למעשה בקבוק שתייה גדול עולה ללקוח רק 8 ש"ח ולא 12 ש"ח... 
אני מוכרחה לומר שנהניתי במיוחד מהחצי השני של ה'המלצה'(:
12/12/14 06:37
114צפיות
כייף לשמוע המלצה עניינית לגמרי (פחות מדי מזה, כך וכך מזה...) כאילו מדובר בפיצה רגילה.
בלי גלוטן, באזור רחוב אברבנאל, תל אביב?
12/12/14 15:09
111צפיות
נו טוף, אין ברירה וצריך להשלים פערים.
הערב-הלילה בוודאי אמצא משהו באזור, אבל בכל זאת:
האם מישו יוכל לייעץ איפה יש מקומות מומלצים ללא גלוטן, יום שישי לילה באזור רחוב אברבנאל, רצוי במרחק הליכה?
תודה מראש לעונים.
מזקל ברחוב ויטאל
12/12/14 16:56
127צפיות
אחלה אוכל מקסיקני עם תפריט מסומן, ומרגריטות עם הרבה אלכוהול...
º
תודה. על מה היית ממליץ חוץ מאלכוהול?
12/12/14 17:58
43צפיות
הטורטיות ונאצ'וס מיוצרים שם ולא תעשייתיים וזה מורגש
12/12/14 21:58
107צפיות
ויש גם קרטיבים ממש מגניבים לקינוח
בסוף לא היה צורך לאכול...
14/12/14 06:24
97צפיות
אבל יש לי הסקרנות לאכול שם. עושה רושם מקום נעים ומיוחד.
קפה לנדוור בירושלים - המלצה חמה!
15/12/14 17:09
123צפיות
נו טוף, אם כבר פגישת עסקים אז בבית קפה.
אז כן, קפה לנדוור, סינמה סיטי, סחט מימני הנאה רבה היום מהבוקר עד הצהריים.
 
הזמנתי מהתפריט ארוחת בוקר, נו כזו בטח עייפה כמו בכל בתי הקפה האלה, ואחר כך עוגת שוקולד, כי כבר עברו איזה שעתיים מארוחת הבוקר, העיקר לא להיות רעב.
 
התוצאה? מרשימה:
נכון, הגיעה ארוחת בוקר לפי כללי הטקס של בתי הקפה (מזטים של כל מיני, עם ביצה עין וכאלה), אבללל:
סלט הירקות, הפושטי פושטי הזה - היה מורכב מירקות כל כך רעננים, חתוכים לא קטן מדי, לא גס מדי, ידנית. כולה קצת מיץ לימון מלמעלה. אושר!
המזטים היו טעימים. הפתיע אותי סלט הטונה והחצילים המעושנים עם הטחינה הטעימה לגמרי וגרגרי החומוס עם שמן הזית מעל כל זה... והיו עוד מזטים שווים. לחמניה ללא גלוטן כמובן.
 
אחרי כשעתיים הזמנתי עוגת שוקולד, שמהתפריט ניבט שהגלוטן נעדר מימנה.
קיבלתי: כ-ז-א-ת-י צלחת מהממת, עם עוגת שוקולד חמההההההה, שהתוך שלה זולג הצידה (משני הצדדים) בגלל הטמפרטורה, כדור גלידת וניל מדויק מעין כמוהו (אתם יודעים, לא פרווה [איכס], לא רך מדי, לא קפוא מידי. כזה שאפשר לנגוס בו כזה?) וכדור קצפת שושנתי, גדוללללל ואוורירי. תקשיבו - פינוק!
 
הכל (ארוחת בוקר, מיץ גזר אקסטרה ופאר עוגת השוקולד הזה) עלה 144 ש"ח. לא מעט (בהשוואה לאינג'ירה ולמנות החומוס של שער שכם), אבל שווה.
אה, והם לא מתחייבים, והכל מלא גלוטן במטבח ובלה בלה בלה. (סיכון מחושב אמרנו?).
מכל בתי הקפה שסעדתי בהם לאחרונה, זהו בית קפה שרשמתי לפניי לחזור אליו.
ושים לב שיש גם סניף במתחם התחנה
16/12/14 09:55
57צפיות
שהוא לא כשר ופתוח בשבת (בניגוד לסניף בסינמה סיטי).
º
מעולה. תודה.
16/12/14 19:19
8צפיות
אוכל באילת
15/12/14 11:09
90צפיות
הי לכולם!
ביום ראשון הבא יורדים לאילת אחרי ארבע שנים שלא יצאנו מהבית בגלל ילדים חולים.... עכשיו שכולם מאובחנים ובריאים פחות או יותר מנסים לצאת בפעם הראשונה. אז לא הלכנו על מלון אלא שכרנו דירה כדי שנוכל להכין חביתות וקציצות תוצרת בית כי בנוסף על היות השניים צליאקים הם גם סופר בררנים. עכשיו אם בכל זאת ננסה לצאת ולאכול באילת יש למישהו המלצות- דברים פשוטים של ילדים פיצה פסטה, צ'יפס וכאלה- או לחילופין לאן לא להתקרב כי יש לנו אחד אקסטרה רגיש.
תודה מראש על ההמלצות וחג שמח!
היינו לפני שבועיים
15/12/14 13:12
90צפיות
ערב אחד אכלנו באל גאוצו - שהיה בסדר מבחינת הגלוטן, אבל מזעזע מבחינת המקום ואיכות האוכל.
 
ערב שני אכלנו במוזס - שהיה מוצלח מאוד. אומנם הצ'יפס של הילדים לא היה חיוכים (מה שמופיע בתפריט) והיה ציפס רגיל, אבל היה טעים ונקי מגלוטן עד כמה שהילדים שלי רגישים.
מלון דן ירושליים
15/12/14 13:26
98צפיות
מישהו היה או יודע אם יש במלון דן ירושליים לצליאקי מה לאכול בארוחות הבוקר והערב במלון? האם מכינים במיוחד לצליאקי או שיש מנות נטולות גלוטן בבופה?
דן ירושלים
16/12/14 08:10
67צפיות
אני הייתי לפי כחצי שנה בדן ירושלים עם הבת הצליאקית ( בת 4.5 )
לא ביקשתי מראש אוכל במיוחד. כשהגענו לארוחת ערב- הגענו בין הראשונים, שאלתי את אחד המגישים לגבי מנות ללא גלוטן. הוא קרא לשף שיצא אליי ועבר איתי מנה מנה ואמר מה אפשר לאכול ומה לא. היה שפע בלתי יאומן של אוכל שהיא יכלה לאכול. בנוסף לקינוח הוציאו לה צלחת עם עוגות ועוגיות ללא גלוטן.
ההתיחסות היתה מדהימה התשומת לב היה בלתי רגיל  ( והאוכל היה בלתי רגיל )
ממליצה בחום רב. בארוחת בוקר הבאתי לה לחמניה ( לא ביקשתי מהמטבח ) וכמובן שיש ביצים וירקות וגבינות אז הסתדרנו.
º
תודה
18/12/14 15:28
7צפיות

עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה