לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
שלום וברוכים הבאים לפורום צליאק בתפוז!

הפורום פתוח לכל מי שאבחנו אצלו צליאק, למי שרוצה ללמוד על המחלה, למי שרוצה ללמוד על ההתמודדות, ובעצם לכל אחד שיכול למצוא פה עניין.

כולם מוזמנים להעשיר את הפורום בידע שלהם - על מתכונים, על מוצרים, על דרכי אבחון, על דרכי התמודדות בגילאים שונים, על התמודדות עם המשפחה והסביבה - לכל הנושאים האלה הפורום ישמש כבית חם ונטול גלוטן.

השתתפות נעימה!

הודעות מנהלתיות לגולשים חדשים וותיקים - ממש ממש כאן!
המשך...
הודעה חדשה

º
הודעה נעוצה מאבק הצליאק. עדכונים והתפתחויות
24/10/14 06:12
64צפיות
שלום לכולם: צירפתי קישור לתכנית של אורלי וגיא שהתארחתי בה
21/10/14 09:50
186צפיות
עם בתי אופיר ב-15.10 בהמשך למאבק הצליאק ...
מקווה שהצלחתי להעלות כמו שצריך...
 
 
 
הסבר קטן..
21/10/14 09:55
150צפיות
צריך להיכנס לקישור, לחכות מעט שזה יעלה ושיעברו הפרסומות ואז ללחוץ למטה כדי להריץ קדימה ולהגיע לאייטם שלנו...זה נמצא ב-1:17   (שעה ו-17 דקות)  הסרטון כבר רץ בפייסבוק אבל פה עדיין לא, היתה התרגשות גדולה ומקווה שהמסר עבר כמו שצריך...
ראיתי, הייתן מקסימות. תודה
21/10/14 10:38
68צפיות
אני מקבלת תגובות מכל הארץ.
פתאום אנשים באמת מבינים כמה זה יקר לנו
תודה רבה ! הייתן מדהימות !
22/10/14 00:24
31צפיות
מאמינה שברגע שהמודעות תעלה המדינה תמצא פיתרון
גם אני, אבל אם לומר אמת, יש לי גם צביטה בלב
22/10/14 06:50
96צפיות
מפני שכבר שנים אנשים פרטיים ועמותת הצליאק מנסים להציף ולהעלות את נושא יוקר המחיה שלנו ולהגיע לתוצאה ישימה.
ש נ י ם !
כבר הגענו לגיוס של ח"כ למעננו, היו מפגשים עם הרשויות, כבר הוגשה הצעת חוק שעברה קריאה ראשונה (!),
הנושא כבר הגיע לרמה של...אוטוטו ומגיעים ליעד ו------>נפל בגלל חילופי ממשלה או השד יודע מה.
 
ועכשיו מתחילים הכל מההתחלה.
שוב.
כאילו לא קרה כלום עד כה.
הפגנות (כאילו שלא היו כאלה בעבר והציבור הזדעזע מהמחירים ו שכח דקה לאחר מכן), להביא למודעות של שר האוצר (כשהנושא כבר היה במשרד האוצר) לבטוח הלאומי (כשזה כבר ביקר גם שם) לכנסת (כשגם שם זה כבר ביקר לא אחת).
 
ולא.
אני לא חושבת שצריך להרים ידיים (אם כך משתמע).
נהפוך הוא.
אסור להפסיק להלחם לטובת הנושא (זה ברור לגמרי) אבל אי אפשר שלא לחשוב על העבר המאוד לא רחוק (קריסת ההישג הגדול של העמותה ואנשים טובים שנתנו כתף והושג על ידי עבודה רבה וסבלנות אין קץ) ועל האימפוטנטיות של המערכת כשמדובר ביוקר המחיה של הצליאקים או על הכרת הציבור בנושא, הזעזוע שלו מהמחירים (ובצדק גמור!) והשכחה לאחר דקה בערך.
 
אני מודה שיחד עם הנחישות והתקווה, יש בי צער גדול על ההתנהלות הסיזיפית הזאת.
.
 
 
מאוד מקווה שזה יצליח אבל לא חושבת שהסיכויים גבוהים...
24/10/14 09:19
21צפיות
תראי במדינה כמו שלנו שמאוד קשה לקבל משהו מביטוח לאומי גם אם אתה צודק, והם עושים את כל הטריקים שבעולם בשביל לא לתת כלום.
צר לי אך אני חושבת שהסיכוי שיסבסדו לנו אוכל הוא מאוד קטן כי מדובר במליוני שקלים, והמוצרים הללא גלוטן הם מאוד יקרים מבחינת עלות כי הם יותר איכותיים מפעם.
למשל קמח תמי, קמח שעולה 25-30 לחצי קילו. למה שהמדינה תסבסד דבר כזה? זה פשוט הזוי...
אז לא משנה מה יהיה גם אם נשיג משהו התוצאה תהיה מאכזבת, הורדה של אחוזים בודדים מהמחיר או גמלה מביטוח לאומי בסכום מגוחך של 43 ש"ח 
(אנחנו גם לא נבין איך הם הגיעו לסכום הזה. ) וזה גם יהיה לנשוי עם 2 ילדים לפחות שגר בשכירות ולא נסע לחו"ל ב- 10 שנים אחרונות...
 
אני אופטימית מטבעי כך שאני באמת מאמינה שזה יקרה|הלוואי)
24/10/14 16:11
16צפיות
וד.א. לא מדובר לדעתי בסבסוד של מוצר יקר  (שאתו אנחנו מכינים מוצרים פשוטים ויומיומיים שאחרים קונים בחצי מחיר בסופר) אלא בסבסוד (.)
כלומר, בעזרה לחולי הצליאק ברמת העקרון.
אם זה יבוא כקצבה מב"ל-ודאי יהיו תנאים לקבלתה.
אם זה יבוא כרכישת מוצרים בהנחה על ידי כרטיס מגנטי של קופ"ח-גם שם יהיו תנאים לקבלתו וכמובן מגבלה כספית חדשית.
אם זה יבוא בעקיפין על ידי הקלות משמעותיות ליצרנים/יבואנים וזה יוזיל לנו את הסל משמעותית-גם זה מצויין.
 
אני לא מבינה גדולה בדרכים לעשות את זה אבל מכיוון שזה כבר קיים בעולם שמחוץ לארצנו הקטנטונת, יש אפשרות ללמוד מזה.
 
בגדול הבעיה היא לא ה'איך' אלא ה-'האם בכלל'.
וכאן, לצערי הרב, זה נופל בכל פעם.
 
 
המסר עבר מצוייןכל הכבוד על הראיון הממוקד והענייני
22/10/14 06:21
39צפיות
נהדר!
תודה רבה על העשיה למען כולנו
אתן הייתן מקסימות והעברתן את המסר
22/10/14 08:39
36צפיות
המראיינים שלכם היו קצת לא מוכנים וקצת בורים. אני מקווה שלכתבות אחרות הם מתכוננים יותר(אף פעם לא ראיתי את התוכנית)
º
תודה רבה!!! נקווה שאולי הפעם המאבק יביא שינוי!!!
22/10/14 09:10
18צפיות
º
אמןנחזיק אצבעות לזה
23/10/14 06:51
4צפיות
אלו לא אורלי וגיא
25/10/14 20:36
6צפיות
בדרך כלל המראיינים הם אורלי וילנאי וגיא מרוז. הפעם היו מחליפים כי אורלי וגיא נסעו, אם אני לא טועה (ואני לא חזקה ברכילות אז אני מאמצת את הזיכרון) הם נסעו לניו יורק לחתונה של הבן של גיא. 
 
היה מעולה!
25/10/14 20:34
3צפיות
הייתן מקסימות ודיברת ממש יפה. נגעתן בהכל, אורח החיים, המגבלות (אהבתי את "אנשי הקופסאות" ), עלות המוצרים ואפילו ההבדל בין המחלה לכל החיים ובין הטרנד. 
 
כל הכבוד!
ועוד כתבה שפורסמה ב-Y-NET....
21/10/14 10:58
146צפיות
היי שרוןאופיר: אשתדל להצמיד בערב את כל הכתבות
23/10/14 06:55
47צפיות
שנוגעות למאבק הצליאק יחד ולנעוץ בראש העמוד כדי שלא 'יעלמו' לנו מהעיניים.
תודה על העדכונים והעשיה לטובת כולנו!
 
שיט שצליאקים אומרים - קליפ ענק ביו טיוב
23/10/14 20:26
68צפיות
שלום לכולם,
כחלק ממאבק הצליאק, רצינו ליצור משהו מקורי ויצא משהו ממש מהלב.
אתם מוזמנים לשתף, זו הדרך הנכונה להסביר לאנשים על צליאק בשתי דקות.
"שיט שצליאקים אומרים" ביו טיוב
 
 
º
מה שמותר...מה שאסור...
41תגובות
25/10/14 15:43
14צפיות

(המשך...)
שיבולת שועל- עם גלוטן או בלי?
25/10/14 22:40
4צפיות
היי,
ממה שקראתי- שיבולת שועל מכילה גלוטן (ולא רק בגלל זיהום משני).
קניתי לאחרונה גרנולה עם שיבולת שועל, אך כתוב במפורש ״ללא גלוטן״.

מה עושים?
אני נוטה ״להאמין״ למוצר שמבטיח שהוא ללא גלוטן, אבל זה נורא מבלבל..

אשמח לעזרתכם, תודה!
סמבוסק
25/10/14 19:44
14צפיות
אם יש למישהו מתכון לסמבוסק ללאגלוטן . אשמח לקבלו
סמבוסק
25/10/14 19:35
5צפיות
האם יש למישהו מתכון לסמבוסק  ללא גלוטן אך לא עם הקמח שת תמי. זה עקוני אצלי.הוא כל כך יקר ואפשר לערבב לבד קמחים. תודה
האם מדובר בצליאק?
25/10/14 18:04
21צפיות
שלום רב.

אני סובלת כבר כחצי שנה מנפיחות וכאבי בטן ,צרבות בעיקר בימים בהם אכלתי בצק / קמח לסוגיו וכן מיציאות מרובות המלוות בגרד בפי הטבעת.  
כבר שבוע שאני נמנעת ממאכלים עם גלוטן ויש שיפור משמעותי בהרגשתי הכללית ובכל הסימפטומים הנ"ל. יש לציין שתוצאות בדיקת הדם שנערכה לפני כשנתיים לא הראו על צליאק. מהי הסבירות שסימפטומים אלו קשורים בצליאק ? והאם העובדה שאני נמנעת מגלוטן כרגע לא עלולה לשבש את תוצאות בדיקות הדם שיתכן ואעבור?  

תודה רבה.
הייהתופעות יכולות להעיד על צליאק אך גם על בעיה אחרת
25/10/14 18:24
13צפיות
אנחנו ממש לא יכולים לומר האם כן או לא מפני שלצליאק הרבה מאוד סימנים ומפני שבדיקות הדם שלך היו שליליות בעבר.
את יכולה לחזור על בדיקות הדם כדי לודא אבל בכל מקרה, כמו שכתבת, אם את נמנעת מגלוטן התוצאות עלולות להיות לא אמינות.
 
לדעתי הדבר הנכון לעשות הוא לגשת לבדיקה והתייעצות עם רופא גסטרו.
ישנן לא מעט סיבות או מחלות שהתסמינים האלה יכולים להיות חלק מהן.
כדאי לבדוק את הנושא לעומק.
 
מאחלת לך הרבה בריאות ושתמצא הבעיה במהירות(:
מוצרים ללא גלוטן
24/10/14 07:21
90צפיות
שלום לכולם,
השאלה שלי קצת שונה, אז אני מודה לכם מראש על הסבלנות.
לאבא שלי יש צליאק, והוא כמובן לא יכול לאכול גלוטן. אני גר בארה"ב, וההורים שלי באו לבקר. מכיוון שיש פה מבחר של מוצרים ללא גלוטן, לא היה לו בעיה למצוא מה לאכול. אני אישית מנסה להמנע מגלוטן, לכן מכיר את שוק התחליפים שיש פה.
 
בתור מנהל פורום אקטואליה פה בתפוז, אני כל הזמן עוקב אחרי כתבות בישראל. בכתבה שהייתה לאחרונה בארץ על יוקר המחיה, אחת המשפחות שהתראיינו אמרו שקשה להם בגלל שיש להם ילד עם צליאק, ולכן הם צריכים להוציא המון כסף על מוצרים ללא גלוטן דבר שמעלה להם את התקציב לאוכל. לכן אני יודע שזה נושא רגיל ובעייתי.
עכשיו, אני מכיר את המחירים ואת המבחר פה, ויודע שמוצרים ללא גלוטן הם קצת יותר יקרים. אבל אני כבר כמה שנים לא גר בישראל ולא מכיר את המבחר שם. יש טרנד לאחרונה של השוואת מחירי מזון בין ישראל למדינות אחרות, אבל לא היה כתבה על מוצרים ללא גלוטן.
 
אחרי ההקדמה הארוכה, הנה השאלה שלי:
לי יש חנות באיביי. אני מוכר פריטים לכל העולם וכמובן גם לישראל. הכתבה שקראתי הביא אותי לבדוק אולי שווה לי להכניס מוצרים ללא גלוטן לחנות שלי. אבל לפני כן אני צריך לבדוק את השטח אם זה משתלם ואם בכלל יש צורך.
אני יודע שהרבה אתרים שמתמחים באוכל מיוחד לא שולחים לישראל. אבל אני גר בארה"ב, ולכן יש לי גישה לכל האתרים האלו. מצד שני, משלוח מארה"ב לישראל זה עסק יקר. 
האם יש מוצרים ללא גלוטן שחסרים בישראל או יקרים בצורה משמעותית שאולי יהיו שווה להזמין מחו"ל? 
 
אם באמת יש מוצרים שיותר זולים בארה"ב כולל משלוח לישראל הרי שאם אני מציע את זה למכירה, חולי צליאק יכולים לחסוך ו/או להרחיב את המבחר שלהם ואני יכול להוסיף עוד מוצרים לחנות שלי. כלומר כולם שמחים. 
אם אין מוצרים כאלה, אז זה עדיין יהיה הזדמנות להשוות מחירים ומבחרים בין המדינות, דבר שמעניין אותי בתור חובב אקטואליה, ואלי גם יעניין אותכם.
 
תודה!
 
מה חסר כאן ? האמת.. לא חסר כצום. יש מבחר שרק הולך וגדל
24/10/14 08:53
71צפיות
וכמובן אפשר להסתדר מצוין ( רבים מאיתנו הסתדרו גם שהיה הרבה פחות... )
יחד עם זאת, תמיד נחמד שיש מבחר גדול יותר.
 
יש כאן בפורום כמה אנשים שכתבו שהם מזמינים מאתרים בחו"ל ( iherb  אחד מהם ממה שאני זוכרת )
אישית, הדברים שאני בדקתי, יחד עם המשלוח, כבר לא יוצאים כ"כ זולים.
 
אם אני אפרט דברים שאני אישית אשמח אם תהיה לי גישה יותר זולה אליהם מארה"ב- אילו הקמחים של cup4cup  ולחמים ( שכנראה אני יכולה לחלום כי זה לא הגיוני לשלוח  לחם....) ואולי גם דגני בוקר, כי המבחר הלא ממותק כאן בארץ, הוא יחסית קטן.
 
כמובן שאם המחיר היה יוצא יותר זול, או אפילו דומה, הייתי שוקלת להזמין עוד דברים כמו קמחים שונים, ופסטה.
 
מקוה שהתשובות שלי עזרו.
התשובה עזרה מאוד
24/10/14 15:18
48צפיות
פסטה פה עולה 2-5 דולר, כלומר 7.5 -19.94 שקל לחבילה של 450 גרם. ממה שהבנתי, זה קצת יותר זול מבישראל.
הבעיה היא המשלוח שיקפיץ את המחיר עד שזה כבר לא ישתלם.
אבל אני מתכוון לעבור עוד מעט בתוך ארה"ב. יש שם רשת בשם ווגמנס שיש להם מבחר ענק של מוצרים ללא גלוטן. אישתי ראתה שם פסטה כשרה ללא גלוטן בפחות מדולר וחצי (בערך 5 וחצי שקל).
 
הלחם שאני אוכל מיוצר על ידי udi's. אחד קטן עולה 5 דולר והגדול 6 (19-22 שקל). כמה זה עולה בישראל? אני לא יודע עד כמה זה משהו שאפשר לשלוח.
 
 
לצערי אין לחם של udi's בארץ.. מביאים לי מארה"ב לפעמים
24/10/14 16:03
39צפיות
( קונים יום לפני טיסה ואני ישר מקפיאה )
לא נראה לי שניתן לשלוח סתם.
אני יודעת שהתחילו למכור אותו באנגליה לא מזמן. מענין באמת איך זה נשלח לשם ( או נאפה שם ? )
זה די משעשע ( או עצוב.. תלוי איך מסתכלים על זה ) כי בארה"ב התחילו למכור את הלחם של genious מאנגליה ( לחם טוב! )
 
זה יכול להיות בעייתי לשלוח
24/10/14 16:38
36צפיות
כי זה מתקלקל מהר. גם אני שומר את זה במקפיא.
זה גם מוריד המון מוצרים ללא גלוטן שנשמרים בהקפאה. יש בחנות לידי פנקייק וואפלס ללא גלוטן. אבל אלא מוצרים שנשמרים במקפיא.
הדרך שאפשר לייבא אותם זה בצורה מסחרית בתוך קופסא קפואה. אבל אז זה כבר ידרוש להתעסק עם כל הבירוקרטיה הישראלית, דבר שמייקר מאוד את התהליך.
 
מה עם נגיד תערובות מוכנות לעוגות (האלו שמוסיפים מים/ביצים ושמים בתנור)? יש דברים כאלה ללא גלוטן בישראל? כי זה מוצר שיותר קל לשלוח.
º
כן, יש כאלו. מעולם לא ניסיתי אבל קיים.
24/10/14 17:41
8צפיות
חברה שלחה לי המלצה על שיבולת השועל הזאת
24/10/14 14:15
45צפיות
לא יצא לי לנסות, אבל תכננתי לקנות בפעם הבאה שאהיה בארה"ב...
חוץ מזה, אני לא מכירה שום מוצר שממש חסר בארץ.
אם זה עוזר לך יש א המוצר הזה בארץ:
24/10/14 16:06
40צפיות
º
תודה!
24/10/14 16:40
10צפיות
הקמחים מאודדדד יקרים ויש חסרים
25/10/14 17:31
14צפיות
הבעיקר במוצאים מוכנים שהם גם טבעונים וגם נטולים.
למעשה אנו מכינים הכל לבד כי אין מבחר.
לחם לחמניות עוגיות ופלים שקדי מרק וכו
לגבי הקמחים הזמנה מאייהרב פלוס משלוח די יקר עדיין משתלם...
אפשר להתרשם מהמחירים באתר גלוטן פרי.
פינת המתכונים
25/10/14 07:47
17צפיות
כל אחד מוזמן לשתף במתכונים שווים.    
מוזמנים להעלות מתכונים של מאכלים חדשים, ולא חדשים, לטובת חברים חדשים. נטולי גלוטן !
כמובן שתמיד נחמד לצרף תמונה

על מנת לשמור על הסדר הטוב, ושכולם ידעו איפה לחפש מתכונים, ושמתכונים לא יכלו לאיבוד אי שם בדפים שעוברים הלאה...- אנא שרשרו כאן את המתכונים שלכם, וחסכו לטלי עבודת שירשור

כאשר מעלים מתכון שנלקח ממתכוני הפורום, אנא ציינו זאת.

והערה: כשמחפשים מתכון לא לשכוח שקיימות גם קטגוריות של חגים. עוגות גבינה למשל, נמצאות בקטגוריית עוגות וחלקן בקטגוריית שבועות. כנ"ל לגבי מאכלים חלביים אחרים.
נכון להיום-הכל עודכן אבל אם נמצא שמתכון כלשהו נשכח, אפשר לשלוח לטלי במסר או לשרשר לכאן קישור למתכון 

תודה !
חידוש ושדרוג של מתכון מוכר - פשטידת עגבניות מיובשות
25/10/14 09:45
23צפיות
פשטידת התירס של אמא של הבנים הפכה ממזמן להיות "פשטידת הבית" אצלי, כשלפעמים החלפתי את התירס בפטריות או בזיתים. לאחרונה עלתה אצלי הברקה חדשה, והיא להכין את הפשטידה עם עגבניות מיובשות, עם תוספת של גבינה בולגרית לפי הטעם. התוצאה זכתה לשבחים רבים.
 
המתכון הבסיסי למי שלא מכיר:
חצי כוס קמח נ"ג (כל סוג פחות או יותר תופס)
2 ביצים
25 גרם חמאה
גביע אשל/שמנת חמוצה/במתכון המקורי הומלץ גם על יוגורט ומניסיוני גם גבינה לבנה עושה את העבודה.
כוס גבנה"צ מגוררת
מלח ופלפל
* אני כאמור הוספתי עגבניות מיובשות והוספתי גם גבינה בולגרית.
אפייה - כ-40 דקות בחום בינוני, אפשר לאפות בתבנית שקעים ואז זמן האפייה מתקצר ונחמד לא פחות להגיש ולאכול.
 
אני מאוד אוהבת את המתכון הזה בכללי כי הוא מהמתכונים שמבוססים על מה שתמיד יש בבית + אפשר וכיף לשחק עם המרכיבים, והתוצאה - טעימה מאוד.
 
 
מחפשת מתכון לעוגה תפוזים בבקשה
16/10/14 15:18
27צפיות
שלום אני מחפשת מתכון לעוגה תפוזים בחושה קלה
ואם אפשר בלי הרבה בצים
תודה
הנה, ממתכוני הפורום, שתי עוגות בחושות:
17/10/14 08:25
60צפיות
מאפינס שוקולד ללא גלוטן
15/10/14 07:42
92צפיות
חג שמח
למישהו יש מתכון קליל למאפינס שוקולד?
תודה
º
אני בטוחה שיש במתכוני הפורום
15/10/14 15:01
18צפיות
º
תודה רבה
17/10/14 19:13
10צפיות
תפוח אדמה בתנור עם מלח גס ויין-מיכל לוי-אלחלל(ווינט)
הודעה זו מכילה תמונות
25/10/14 16:15
19צפיות
כל הייתרונות האפשריים:
יפה, חגיגי, נראה מושקע מאוד אבל הכנה פשוטה  והעקר-טעים מאוד.

תפוחי אדמה בתנור עם מלח גס ויין-מיכל לוי-אלחלל (ווינט)         
  
מרכיבים:
 
·          ½+ 1 ק"ג תפוחי אדמה קטנים או בינוניים, קלופים (רצוי אדומים(
·          1/3  כוס (80 מ"ל) שמן זית
·          ½+ 1 כפיות מלח גס
·          1/4 כוס (60 מ"ל) יין אדום 
 
אופן ההכנה:
1.      מחממים את התנור ל-200 מעלות.
2.      חותכים כל תפוח אדמה, לרוחבו, לפרוסות המגיעות כמעט עד לבסיסו.
3.      מברישים את תפוחי האדמה בשמן זית ומניחים בתבנית.
4.      מפזרים מלח גס ואופים 20 דקות.
5.      מברישים שוב בשמן זית ואופים עוד כ-25 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים לגמרי.
6.      מברישים את תפוחי האדמה ביין ואופים 5 דקות נוספות.
7.       מגישים חם, רצוי מיד  אבל אפשר להכין מראש.
 
עוגת גבינה אפויה מצויינת-יעל ויכטר
הודעה זו מכילה תמונות
25/10/14 16:20
17צפיות
קצרה הצלחה גדולה אצל בני המשפחה.
עוגה מצויינת.
למרות כל הכללים, העוגה נפלה במרכזה אבל המילוי פתר את בעיית היופי.
עוגת גבינה אפויה-יעל ויכטר    
*מתאים לתבנית ח"פ מלבנית בגודל אחד פחות מהגדול ביותר
*בשימוש בתבנית 28 עגולה-להגביה דפנות בעזרת נייר אפיה
*רצוי להכין יום לפני האירוח
* לא לפתוח את התנור בשום שלב!
חומרים:
6 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר
750 גר' גבינה לבנה
1 פודינג אינסטנט וניל
3 כפות קמח/קורנפלור
 
הכנה:
לחמם תנור ל-160 מעלות
להקציף 6 חלבונים עד שהקצף קשה
להוסיף בהדרגה את הסוכר
להוסיף את שאר החומרים ולערבב בעדינות.
לאפות כ-3/4 שעה עד שעה(עד שהעוגה משחימה) ולסגור את התנור
להשאיר את העוגה כשעה בתנור המתקרר.
 
ציפוי: (לא חובה אבל מצויין)
להקציף יחד:
1 כוס חלב
1 אינסטנט פודינג וניל
1 שמנת מתוקה
לצפות את העוגה
אפשר להגיש עם רוטב דובדבנים/תות (מעיכה בבלנדר)+פרי שלם או כל מה שאוהבים
 
חטיפי גרנולה נ"ג+טבעוני-רותי סופר
הודעה זו מכילה תמונות
25/10/14 16:48
15צפיות
חטיפי גרנולה נ"ג+טבעוני-רותי סופר
*הערות לאחר מעשה:
* טעים מאוד אבל לטעמי מתוק מדי-
בפעם הבאה אוותר על שוקולד צ'יפס ואסתפק בצימוקים/חמוציות. כמו כן, אוריד כף סוכר.
*לטענת אמהות הטבעונים במשפחתי-יצא מתוק במידה כך שזה עניין של טעם אישי

חומרים:
2 כוסות קורנפלייקס נ"ג לא מומתק! (*במקור:1+2/3 כוס שבולת שועל)
½ כוס סוכר חום
1/3 כוס קמח (*השתמשתי בבראל)
½ כפית מלח
 1 כוס אגוזים שבורים גס
¾ כוס פצפוצי שוקולד/צימוקים (*השתמשתי בסה"כ בחצי כמות משני הסוגים)
1/3 כוס טחינה
¼ כוס סילאן/דבש
70 גר' חמאה מומסת/1/4 כוס שמן
1 כף מים
הכנה:
לחמם תנור ל-180 מעלות
להכין תבנית 20X20 או 20X30 מרופדת בנייר אפיה
מערבבים חומרים רטובים היטב
מערבבים חומרים יבשים בקערה
שופכים את הרטובים על היבשים ומערבבים היטב
שופכים על נייר האפיה ומהדקים היטב
אופים 25-30 דקות/עד שמשחים היטב
לאחר קירור מוחלט, חותכים לקוביות לא גדולות בסכין משוננת
בתנועות ניסור ובעדינות.
לאחסן בכלי אטום
º
ללא גלוטן בחו"לשאלותהמלצות
25/10/14 15:48
5צפיות
חזרנו מחופשה משפחתית בהולנד. היה מעולה!
11/10/14 14:59
143צפיות
חזרנו אתמול מחופשה משפחתית בהולנד. היה מעולה. נהנינו מאד מהטיול, למרות כמה ימים קצת יותר מידי גשומים. המודעות לצליאק היתה רבה אכלנו  הרבה יותר מידי....
לפני הנסיעה אספתי מידע "ללא גלוטן" מהפורום ומאתרים שונים נוספים. 
לקחנו איתנו כמה חבילות לחמניות נ"ג מהארץ (ארזנו בצידנית רכה שנשלחה במזוודה ללא שום בעיה), קופסת קורנפלקס, חבילת פירורי לחם, שקיות לטוסטר, כמה תבלינים ו... אני חושבת שזהו. 
התארחנו בכפר נופש "דה אמהוף" De Eemhof ליד אמסטרדם ומשם טיול כוכב ברחבי הולנד.
ההמלצות עיקריות: 
 לפני הנסיעה ניסינו לברר מהו גודל המקרר ותא ההקפאה בחדר כדי להקפיא את הלחמים שהבאנו. בסופו של דבר, המקפיא היה קטן אבל בהחלט מספק לשלוש-ארבע חבילות לחמניות נ"ג וכיכר לחם נ"ג. 
 בכפר הנופש יש סופר, כמובן יקר יותר מסופרים מחוץ לכפר אבל עם מגוון יפה ללא גלוטן. ליד הלחמים הרגילים יש עמדה של לחמים ולחמניות נ"ג. הכל ארוז בשקיות בסגנון של חברת Schar. הצליאקי בחר אריזה של 3 פרוסות לחם שנראה מלא עם גרעינים למיניהם. ניתן לאכול ישירות מהאריזה או לחמם. אמר שטעים מאד. במדף קטן אחר בסופר מצאנו עוד כמה מוצרים כגון עוגיות, וופלים, עוגות, חטיפי אנרגיה ועוד כמה דברים. ההיילייט - וופל אמריקאי/בלגי/הולנדי מצופה בשוקולד בצד אחד, אריזות של 4 יחידות קטנות. חיממנו בתוך שקית טוסטר והיה מעולה. בכל המסעדות בכפר הנופש יש מודעות לצליאק. עברתי בכולם ושאלתי. אכלנו ארוחה אחת במסעדת הגריל. טיגנו צ'יפס במיוחד בנפרד והמלצרית הזכירה לצליאקי כמה פעמים בלא יאכל מהצ'יפס של אחרים....לציין שהארוחה היתה סבירה + ולא יותר מזה ויקרה יחסית. בכל מקה היינו עם חברים ונהנינו מהבילוי המשותף. 
 ברשת סופרים Albert Heijn יש מודעות מדהימה לצליאק. פעמיים ערכנו קניות בסניפים הגדולים של הרשת. ניתן למצוא כתובות של כל הסניפים באתר של הרשת. כל המוצרים של מותג הבית של הרשת שהם ללא גלוטן מסומנים בציור של חיטה עם קו. גם מוצרים ברורים ללא גלוטן כגון ביצים. יש המון מוצרים כגון: רוטב לפסטה, חטיפים ועוד. בהולנד נהוג לאכול פירורי שוקולד על לחם עם חמאה. גם פירורי השוקולד של אלברט היין הם נ"ג. מעבר לכך מצאנו בחנות מדף עם מוצרים נ"ג של חברת שר ועוד כמה חברות וקנינו כמה מוצרים שנראו מענינים. 
 פנקייק מעולה ללא גלוטן. שבע דקות הליכה מבית אנה פראנק. מקום קטן וחמוד ביותר. אין אפשרות להזמים מקום אבל הגענו ובדיוק התפנה מקום כך שכלל לא חיכינו. יש מגוון פנקייקים עם גלוטן וניתן להזמין פנקייק ללא גלוטן עם כמעט כל התוספות הקיימות. הצליאקי היה בעננים. גם אני טעמתי והיה מעולה. 
Pancakes! Amsterdam
Berenstraat 38, 1016GH Amsterdam
Open daily from 10.00 tot 19.00 hour
T. +31 (0)20 528 97 97
E. info@pancakesamsterdam.com
 טסנו אל-על והצליאקי קיבל ארוחה נ"ג ללא שום תקלות בהלוך ובחזור. אכל בתיאבון ובהנאה רבה. נדמה לי שבעבר הגישו ארוחות עם פריכיות אורז (אולי אני מתבלבלת עם חברת תעופה אחרת...). בכל מקרה, הארוחות הגיעו עם לחמניית בר-אל אישית עטופה בשקית.
לא קשור לצליאק: טסנו תל אביב-בריסל ומשם שכרנו רכב ונסענו להולנד. המחיר היה נמוך בכ-1200 דולר למשפחה לעומת טיסה באותה שעה בדיוק לאמסטרדם. גם השכרת הרכב היתה זולה יותר. הנסיעה מבריסל לכפר הנופש היתה כשעתיים, לעומת כחצי משעה מאמסטרדם לכפר הנופש. אני לא יודעת אם הפער הזה קיים תמיד או לא, אבל שווה בדיקה. 
חג שמח לכולם,
אמא של הבנים
 
 
ברוך שובך סוניה (או יותר נכון שובכם)
11/10/14 15:33
37צפיות
ממש נעים לשמוע טיול צליאקי שצליאקים מסתדרים ונהנים.
נשמע גן עדן לצליאקים נהדר שלא נאלצתם להתעסק יותר מדי
11/10/14 16:29
43צפיות
בחיפושים ואכזבות. מקל מאוד
נשמע שהטיול עצמו היה מהנה וכייפי
ברוכה השבה אלינו
º
נפלא לקרוא! ברוכים השבים.
11/10/14 22:10
13צפיות
בוקר טוב מאטליה.
הודעה זו מכילה תמונות
09/10/14 09:06
232צפיות
הגענו למלון אתמול בערב קצת דרומית לרומא. היה מאור ולא הלנו לחםש מסעדה מחוץ למלון.שאלתי אם יש אפשרות לקבל משהו ללא גלוטן, אמרו שיש פסטה עם איזה רוטב שארצה. בלי שאבקש הטגשו לי פריכיות.הבוקר, איך שמסרנו את מספר החדר. ניגשה אלי מלצרית עם צלחת הפתעות. בלי שאבקש.מקסים בעיני שרשמו לפניהם, שלא לדבר על זה שמוכנים במטבח.איזה כיף!חג שמח
º
ממש כייף(: טיול מהנה נטע!
09/10/14 09:33
29צפיות
º
נשמע מדהים, תהני,חג שמח
09/10/14 13:08
23צפיות
º
ממש יפה לקבל כזה יחס
09/10/14 18:49
20צפיות
איזה כיף!
11/10/14 19:31
41צפיות
תמשיכו להנות ולבלות
תודה. דיווח שלם כשאחזור כמובן. אבל בנתיים חייבת
11/10/14 21:18
81צפיות
לציין לטובה את המודעות שיש במדינה הזו לצליאק. אין אחד שלא יודע מה זה צליאק.
עד כה, בכל מקום שאכלנו, היה פתרון והלכו לקראתי. ולא חסר מקומות שמצוין שיש מנות לצליאקים.
פשוט נפלא!
נטע .את ממש מעודדת אותי .אני מתכננת טיול בת מצווה לצליאקית
12/10/14 01:09
50צפיות
היקרה שלי ( מאי - יוני ) והשיקול העיקרי מבחינתי הוא נושא הצליאק .
ממתינה לעידכונים בשובך ארצה .
שנה מצויינת ורצופת הנאות .
עדי
אטליה- כיף של מודעות לצליאק!
18/10/14 12:21
203צפיות
חזרנו מ 10 ימים באטליה.מעבר לנופים המהממים, מזג אויר נהדר, וכיף משפחתי, היה ממש נהדר להסתובב במקום שרק צריך להגיד את המילים צליאק וללא גלוטן, וכולם יודעים במה מדובר, וברוב המקרים גם ערוכים לשרת צליאקים! יותר בפירוט:אני לא מחפשת מראש מקומות לינה או מסעדות או חנויות כשאני נוסעת לחו״ל. היינו 5, רק אני עם צליאק, ולא רואה סיבה לסחוב את כולם אחרי. תמיד מסתדרת גם במקומות שבאמת קשה.בערב הראשון, החלטנו לאכול במלון, דרומית לרומא ( נבחר באקראי ) . כאמרתי את מילות הקסם ללא גלוטן, מיד אמרו לי שיש פסטה, ואני יכולה לקבל עם כמעט כל רוטב שארצה.למחרת בבוקר, בלי שאבקש, ניגשה אלי מלצרית עם צלחת מלאה במוצרים ללא גלוטן: עוגות אישיות ארוזות, עוגיות, וופלים.בהמשך, גם במסעדות שלא  היתה פסטה ללא גלוטן, הכינו לי אורז עם ירקות, או שהיה ריזוטו בתפריט. בכל מקרה, יודעים מה זה צליאק ואיך להתייחס לכך מבחינת זיהום משני. ממש לא צריך להגיד מילה !בעיירה ravello , נתקלתי בחנות קטנה שהיה סלט גדול בכניסה שיש לחם ופסטה ללא גלוטן. הילדים ממש דחפו אותי להכנס, והכינו לי שם כריך עצום עם מה שרציתי ( ריקוטה, עגבניות, בזיליקום, חציל... יש מן הסתם מבחר גדול של גבינות ונקניקים )באותה עיירה , נתקלתי גם בשלט באחת המסעדות, בחוץ, שאומר שיש אוכל לצליאקים.בסורנטו, בקצה המערבי של העיר ( טיפה רחוק מהמרכז ) אכלנו פעמיים באותה מסעדה כי האוכל היה נפלא.  בעצת פקיד הקבלה מהמלון שאמר שזוהי הפיצה הכי טובה שיש... והחבר׳ה אכן אישרו שהפיצה היתה מדהימה.אני אכלתי שם ערב אחד ריזוטו נפלא וערב שני פסטה נהדרת ! למסעדה קוראים verdemereמה שלא זכרתי מפעמים קודמות באטליה, זה שניתן לבחור מינסטרונה עם אורז ולא פסטה, כך שהוא ללא גלוטן. ככה שיכולתי להנות גם ממינסטרונה שאני כל כך אוהבת.בעוד מלון כשהתחשק לי לשאול אם יש משהו ללא גלוטן בארוחת בוקר ( לא תמיד שאלתי, הסתפקתי לרוב ביוגורט ) מיד חזרו אלי עם מבחר של עוגות אישיות ארוזות ועוגיות ארוזות. גם אם לא מתחשק באותו רגע מתוק, אפשר לקחת לדרך ...ברומא על המון מסעדות היה שלט בחוץ שיש אוכל ללא גלוטן ( פסטה ופיצה ) כמובן שמי שרוצה בשר או פירות ים, יש גם.גם בגלידריות יודעים להגיד מה עם גלוטן ומה לא, ונזהרים בהגשה.בקיצור- חגיגה!סופרמרקטים: בעיקר בגדולים, שהם מחוץ לעיירות או הערים הקטנות ( בשוליים ) עם מבחר גדול של מוצרים. פסטות ממש זולות ! ( סתם לדוגמא, פסטה של la veneziana שאני קונה בארץ ב סביבות ה 19-20 שקל, שם עולה 8 שקלים !!יש עוד מבחר של המון פסטות, בינהן של יצרנים מוכרים כמו ברילה, או סקוטי ( זו מהאורז של הריזוטו ) במחירים מצחיקים של 5-6 שקלים  ל 300-400 גר.בבתי המרקחת יש מבחר של מוצרים, אבל לרוב הוא יותר יקר מאילו שבסופרמרקט. חשוב לציין שבכל מקום יש כל 50 מטר בית מרקחת! אני מניחה שזה בגלל שאילו מוצרים שהאטלקים מקבלים עליהם הנחה או במסגרת שירותי הבריאות שלהם קונים עם מרשם או משהו כזה.סתם לדוגמא, פסטה 500 גר של biaglut ( יבאו לארץ בתקופה מסוימת, פסטה מעולה לטעמי ) עלתה 20 שקל. שזה יותר יקר בהרבה מהפסטות בסופר.אני מניחה שהפסטות שמגישים במסעדות הן מהסוגים הזולים יותר מן הסתם, וכולן היו ממש ממש טעימות.טיסות: טסנו אלעל. הזמנתי ארוחת פירות ( בתור צמחונית יש לי בעיה עם הארוחה ללא גלוטן ) מגישים עם פיתה ששמים על הניילון הסגור, כמובן שהמתבגר שלי שמח לעוד פיתה...בסיכום- אטליה מאד נוחה להסתדר, כיף שלא צריך להתחיל להסביר מה זה, כיף שיש מוצרים בהמון מקומות. זה הופך את הכל ליותר קל. מומלץ!!
º
אוי וי... מתנצלת שאין פסקאות
18/10/14 12:25
37צפיות
º
וואוו...כייף לשמוענהדר!
18/10/14 12:27
27צפיות
שכחתי לגמרי- גולת הכותרת של השוקוהוליקים, סיורבמפעל perugina
18/10/14 13:08
105צפיות
קראתי באינטרנט שניתן לערוך סיורים במפעל השוקולד של perugina  סמוך ל perugia
כבר בארץ ניסיתי לבדוק שעות ופרטים, ואל הצלחתי. די מייאש.
אח"כ קראתי שצריך להרשם מראש.. בכלל נהיה לחץ ( במיוחד מצד אחת הבנות שהיא שוקוהוליקית גדולה )
בסופו של דבר, התלבשתי על פקידי הקבלה במלון בעיר קרובה ( בדרך לשם ). הם גם לא מצאו מידע באטלקית, אבל התקשרו לעירייה של פרוג'יה, ושם מסרו להם מספר טלפון של המפעל.
הם התקשרו עבורי, וכך יכולתי להזמין מקום לסיור באנגלית למחרת בבוקר.
 
הגענו לפני הזמן ( דייקנים שכמונו ) והריח באזור זה כבר כמו בשיר של יהונתן גפן
הסיור הוא בערך שעה.
מתחילים עם סרטון של בערך 10 דקות, מאד נחמד.
אחרי זה סיור קצר במוזאון שם. גם נחמד מאד.
ואז- גולת הכותרת  הטעימות
מגיעים לחדר, יש דלפק ועליו משהו כמו 12 מגשים עם דגימות של כל מיני סוגים שלש שוקולד שמכינים במפעל.
המדריכה מסבירה קצת על כל שוקולד, ( וגם אמרה לי בדיוק מה אני יכולה לאכול בלי גלוטן ) ואז--- זוללים !
הבוצה היתה מורכבת מאיתנו, ועוד 3 גברות מבוגרות אמריקאיות... ככה שלהן הספיק 2 ביסים... ואז התחילו לדבר עם המדריכה.
השוקוהולית שלי התחילה להלחץ, שלא תספיק לטעום אפילו חצי מהמבחר..
מחזה קשה
אני הספקתי לטעום 3 baci  ועוד איזה ריבוע קטן... ומיד הרגשתי קצת רע ( ולא, לא בגלל גלוטן אפילו אחת כמוני בכושר שוקולדי לא רע, היה קשה לה לתקוע כל כך הרבה שוקולד כל כך מוקדם בבוקר...
משם המשכנו לסיור במפעל. עוברים בגשר מעל הפסי יצור. נחמד מאד.
וזהו, מסיימים, איך לא- בחנות.
 
הכניסה עולה 9 יורו לבן אדם.
7 יורו מעל גיל 65 ובין 13-17
4 יורו 5-12
נכים וילדים מתחת לגיל 6 נכנסים חינם
 
המייל שלהם למי שמעונין :
 
הערה : כשקראתי ברשת על הביקור, ציינו בכמה מקומות שזו כניסה לא זולה,אבל שמקבלים המון שוקולדים , ככה שזה יוצא שווה.
אז אולי הם שינו את הענין. לא מקבלים שום שוקולד, יש את השלב של הטעימות, אבל הוא לא ממש ארוך, וכמה שוקולד כבר אפשר לאכול ב 7 דקות ?.. ולא לוקחים כמובן בכיסים
אז לשיקול...
נשמע כל כך טוב.
18/10/14 13:10
47צפיות
גם לי יש זכרונות צליאקים טובים מאיטליה
נשמע מעולה עשית לי חשק לנסוע!
18/10/14 13:55
47צפיות
ולגבי טיסות לא ביג דיל זה כולה 3 שעות..
צליאק בסיני
הודעה זו מכילה תמונות
12/10/14 05:05
129צפיות
חזרנו מסיני שמחים וטובי לב. הכל זרם בשקט הצפוי וברוגע הנעים, וסיני נעימה ומקבלת יותר מתמיד. מתגעגעים לישראלים שם.
בעניין הגלוטן, מצרים מזה עשורים לא ממש מובילה בשורה חיובית, אך יחד עם זאת אלה הסיכומים והתובנות:
  1. דהב:
    אכלנו במסעדת SHARK, הנמצאת על הטיילת הצפונית של דהב, קרוב ל-LIGHT HOUSE. המחירים כמעט כמו בארץ (יקר מאוד במונחים מצריים). האוכל טעים לאללה, טרי מאוד ומוגש בצורה ססגונית ויוצאת דופן. השירות מצוין ובסטנדרד בי"ל. הסברתי בארוחה הראשונה שלנו שם על הגלוטן בקצרה (אסור לי חיטה ושעורה, פירורי לחם, פיטות ולחם). להפתעתי המלצרים ששירתו אותנו ידעו כבר למה כוונתי, וידעו למנוע מימני מאכלים מסוימים שהיו בתפריט. היחס המיוחד הזה גרם לנו מן הסתם לחזור שוב ושוב לאותה מסעדה, והם זכרו את הרגישות שלי והמשיכו באותו קו כך שלא היה צריך להסביר מחדש על הצליאק.
    בד"כ המאכלים אינם עם תוספות כמו רטבים ואבקות תעשייתיות ויש לשים לב בתפריטים של המסעדות רק להגשת המנה עם פיטה או פתותי לחם בתוכה או מתחתה.
    למי שנוסע לדהב, ממליץ מאוד על המסעדה הזו. (ממליץ על העוף הצלוי שלהם ועל הברקודה).
    כמו כן, התארחנו במלונצ'יק בשם EL PRIMO הנמצא בטיילת הצפונית. לא נחזור לשם.
    ארוחת הבוקר הדלה שלהם כללה גם לחם שמוגש על צלחת, דייסה מצרית על בסיס חיטה ומרכיבים אחרים שאותם כן אפשר לאכול אבל... ספק נגעו ספק לא נגעו בגלוטן. את הלחם והדיסה העברתי לעפרי. הוא בתמורה נתן לי את היוגורט ואת הדבש. לקחתי סיכון מחושב, לא היו תגובות צליאקיות כך שהיה בסוף בסדר. כאמור, ארוחה דלה, ללא בופה. הם גם לא טרחו לענות לי על המייל ששלחתי אליהם בעניין הגלוטן. מזל שהבאתי לחמניות.
     
  2. סנטה קטרינה:
    התארחנו במלון בשם DANIELLA VILLAGE בכפר שליד המנזר.
    ארוחת הבוקר הוגשה בדלות מסוימת, בדומה למלון הקטן מדהב עם פנקייקים, לחמניות, פיטות. שוב - החלפות עם עפרי, סיכון מחושב והכל היה (בסופו של דבר) בסדר.
כללית, למצרים (כמו בפעמים הקודמות שלי) וסיני - להגיע עם לחמים נ"ג מהארץ (אלא אם כן מתארחים במלונות יוקרתיים שערוכים לכך).
לא לחשוש מסיכונים מחושבים בנושא הגלוטן, למי שזה בסדר מצידו.
בפעמים הבאות נראה לי שנקח מלונות בסטדרד גבוה, למרות המחיר, כדי להיות בנוחות רבה יותר עם הצליאק שם.
 
אעדכן על אדיס אבבה בהמשך.
היי אלון
12/10/14 06:54
74צפיות
תודה על הדיווח ושמחה שנהניתם ברוגע
האם יש אופציה לטיול בת מצווה מאורגן עם צליאק?
12/10/14 11:27
361צפיות
מתלבטת אם לקחת את הצליאקית לטיול בת מצווה 1:1 (לא כל המשפחה)  או במסגרת טיול מאורגן.
 לא יודעת אם קיים טיול ייעודי לחולי צליאק.האם נראה לכם שהצטרפות לטיול מאורגן זה דבר אפשרי?
נסענו לחופשה משפחתית בחו"ל, מכירה את ההתארגנות המשפחתית אבל 1:1 נראה לי שונה
 
אשמח לכל חוו"ד
אנחנו נסענו
12/10/14 12:10
124צפיות
לפני כעשר שנים (אירופה). אחד ההורים היה קם מוקדם בבוקר וקונה בסופר לחם וממרחים נ"ג ליומיים שלושה והיינו מכינים סנדביצים למהלך היום. חלק מהאנשים נהגו כמונו (בלי קשר לצליאק), אחרים היו יושבים במסעדה בארוחת צהריים (בטיול שהיינו היה זמן חופשי בצהריים). במלון אכלנו ארוחת בוקר וערב ולא נתקלנו בבעיה משמעותית להסתדר (אבל לא היה גיוון). לדעתי בתור ילדה זה לא כלכך הפריע לי, לא התעסקתי בכלל באוכל וקיבלתי מלא ממתקים וחטיפים בין לבין. ההורים דאגו להכל ולא הרגשתי כמעט שאני אוכלת שונה.
זכור לי שהיה טיול ממש כיפי ונהניתי מאוד.
º
תודה על התגובה! מאד מעודד
12/10/14 12:26
29צפיות
טיול מאורגן
12/10/14 14:22
87צפיות
יש לי שלושה ילדים(תאומות בנות 8)ובן 13 .אחת התאומות עם צליאק.נסענו פעמיים לטיולים מאורגנים (פעם לצפון איטליה והשנה ליער השחור בגרמניה).אני ממליצה לנסוע מצויידים מהארץ ,יש נסיעות מאד ארוכות באוטובוס שמן הסתם יש בו הרבה ילדים וכווולם מנשנשים ממתקים וחטיפים וכמובן מכבדים אחד את השני.
יש מקומות כמו היער השחור שאין בכלל מודעות ומאד קשה להסתדר.
באיטליה היה יותר קל אבל צריך להבין שהטיול מאורגן ואין זמן לחפש מקום שיהיה אוכל מתאים,הכל נעשה מהר מהר וצריך לעמוד בזמנים.
אני סחבתי איתי לכל מקום תיק עם כל מה שחשבתי שהבת שלי תרצה ולשמחתי זה עזר מאד.
מקווה שעזרתי
חג שמח
לי כאמא היה מאד קשה לראות שכולם אוכלים דברים מיוחדים וטעימים והילדה שלי מסתכלת ולא יכולה.
חיפשתי המלצה לבוסטון אבל לא היו תוצאות לחיפוש
14/10/14 15:40
46צפיות
האם מישהו היה ויכול להמליץ על מסעדה?
משהו לא נורא יקר
Wagamama, בטוחה שיש עוד, דפנה בטח תדע.
14/10/14 19:46
44צפיות
גם ל cheesecake factory היתה פסטה נהדרת ללא גלוטן.
יש מלא מקומות בבוסטון. לגבי מחירים, תבדקי מה מתאים לך.
14/10/14 20:23
60צפיות
wagamama, כמו שנטע אמרה.
לlegal seafoods יש תפריט נטול גלוטן מאוד עשיר.
יש רשת שנקראת elephant walk עם הרבה אופציות.
יש רשת סינית שנקראת pf changs עם תפריט מאוד גדול.
 
יש כמה פיצריות עם פיצות נטולות. השמות בורחים לי כרגע אבל לא קשה למצוא בגוגל.
 
דווקא הcheesecake factory תמיד סירבו להתחייב על הכל והודיעו לנו שאין מצב שיאכילו אותנו. שזה מוזר, כי היינו הולכים לאותו הסניף שנטע אכלה בו, אם אני לא טועה. אבל זה היה המצב.
זה באמת מוזר. גם כשאכלתי שם, היה כל כך טעים ושאלתי את
14/10/14 22:10
54צפיות
המלצרית המסכנה כמה פעמים אם היא בטוחה שזה ללא גלוטן, כי היה כל כך טעים
PF Chang ו Legal sea food
14/10/14 21:03
41צפיות
היו בשבילנו עם הכי הרבה אפשרויות וגם התאימו לילדים קטנים - אם יש.
 
בlegal sea food גם היו מגישים לחם ללא גלוטן עם חמאה בהתחלה - שזה היה נחמד בהמתנה.
 
תודה לכולם!
15/10/14 15:56
25צפיות
זה מאוד עזר.
אחרי שאני אוכל שם אני אדווח.
 
חג שמח
המלצה ר-ו-ת-ח-ת: מסעדת ללה ברחובות
24/10/14 16:15
68צפיות
טוף נו וכזה... הפטיש שלי לאוכל אתיופי (ולאחרונה גם לאמהרית) לא חדש. בכלל לא חדש. אלא מה?
קצת לקראת נסיעתי לאדיס אבבה בקרוב, החלטתי לדגום מטעמים נוספים של המטבח האתיופי מעבר לקבועות שלי, (כמו תיאודרוס בתל אביב, שאגר בירושלים), ומן הון להון... הופה באינטרנט: מסעדה ללה, ברחובות.
 
מה אפשר להגיד? היה מ-ו-ש-ל-ם: השירות מקסים (אם תמיר שם - תמסרו לו ד"ש מימני!) ושירותי מעין כמוהו, העיצוב - מקסים ומקורי, האוכל - משגע ומגרה לגמרי את כל החושים, התפריט מעוצב מאוד יפה ומנוסח בצורה מאוד מובנת לקורא הישראלי שאינו מצוי במכמני המטבח האתיופי. ובכלל, כל הקונספט במסעדה מאוד קורץ לקהל הישראלי ומקרב לבבות.
 
מעבר לכך - בכל מקום אפשרי מצוין שהמטבח ללא גלוטן: על הבר (עוגיות שוקוצ'יפס מקמח טף ללא גלוטן), בתפריט מצויין מספר פעמים שהמאכלים נטולי גלוטן ובעלי ערכים תזונתיים חשובים, ושוב - המקום ידידותי לסועדים מכל כיוון שהוא.
 
המקום נפתח לפני ארבעה חודשים, וממש - אבל ממש - מגיע להם להצליח ולהתפתח עוד! (יש אתר ופייסבוק).
אל תלכו לשם, ר-ו-צ-ו לשם, ויפה שעה אחת קודם.
טלר 32, רחובות. יש גם שירות משלוחים לאזור.
 
(מקווה שההתלהבות שלי עברה מספיק טוב וברור...) :)
º
תודה רבה על ההמלצה,נשמע פצצה! ינוסה בקרוב....
25/10/14 11:21
8צפיות
שאלת קמחים
22/10/14 08:51
81צפיות
הי לכולם
אני מנסה למצוא קמח שיהיה באופן יחסי יותר בריא מהאחרים. מחפשת מהסוג שמחליף אחד לאחר את הקמח הרגיל. מכירה את קמח תמי, בראל, שר ועכשיו יש חדש בשם "כרגיל".
מה מהם עשיר יותר מבחינת ערכים תזונתיים?
הבנתי שיש קמחים נטולי גלוטן מלאים. אני לא ממש מכירה...
אשמח לעזרה
תודה!
תשובה .
22/10/14 09:29
73צפיות
ממה שלמדתי בעשור+ האחרון ,תוך כדי הרבה התנסויות ,קריאה ולמידה על אפיה ללא גלוטן, זה ש׳בריא׳ זה קודם כל יחסי...
ואני אסביר: הקמחים ללא גלוטן מתחלקים לשני סוגים- עמילניים ו׳מלאים׳.
העמליניים, אולי נחשבים פחות בריאותיים מבחינת תרומה תזונתית ( חסרי סיבים למשל ועוד ) עוזרים ונחוצים מאד באפיה ללא גלוטן. ויחד עם זאת, לאנשים עם בעיות מעיים, לפעמים הם אילו שעוברים יותר בקלות ועושים פחות בעיות ( מן הסתם, עודף סיבים לאנשים עם בעיות מעיים הוא לא מומלץ )
בהנחה שחולה צליאק שמקפיד הרבה שנים על דיאטה נ״ג, המעיים אמרוים להיות בסדר כך שזו לא בעיה בשבילו ( סיבים )
הקמחים המלאים- כל אחד עם התרומה התזונתית שלו.
השילוב שאני אוהבת ( לא המצאתי, קראתי הרבה וניסיתי, ומצא חן בעיני ) הוא זה של 70% קמחים מלאים ו 30% עמילניים.  אני מערבבת לבדי. זה לא סיפור כשמדובר ב 3 קמחים עיקריים, ותמיד אפשר להכין כל חודש או חודשיים בכלי גדול ,ואז פשוט לקחת ממנו.
 
מבחינת קמחים בשוק. יש כל מיני, אני לא מכירה את כולם, ככה שאני לא יכולה להגיד. אבל י פשוט זה לקרוא מה שכתוב מאחורה על הרכיבים ולראות אם מוצא חן בעיך השילוב ( מבחינת ערכים תזונתיים וכמובן הכי חשוב-טעם... כי זה הרי יקבע אם תאכלי או לא בסופו של דבר )
 
את יכולה לקרוא ברשת על אנשים שמאד אוהבים סוג קמח אחד, ואחרים ימליצו על אחר.
אני ממליצה לנסות, כל פעם קמח אחר, לנסות ממנו כמה דברים, ולראות אם יש איזה קמח אחד שבעיניך הוא התחליף הטוב ביותר.
 
עוד משהו,  אם משתמשים בקמח לאפיית מתוקים ( עוגות, עוגיות ) הרי שבגדול זה פחות ׳ בריא׳ , ככה שזה לא כזה משנה ( לדעתי ) הבדלים קטנים בערכים התזונתיים.
אם מדובר באפיית לחם, ,צורכים יום יום, זה כבר יותר חשוב, מבחינה תזונתית.
 
בקיצור... לקרוא, לבדוק לבד... לראות מה מתאים לך.
 
חזרתי מאטליה לפני כמה ימים, בשלב מסוים החלטתי לקנות לחם, והלכתי על זה שעשה רושם הכי ׳בריא׳. לחם כפרי, מהסוג ה׳מלא׳ עם קמחים יותר ׳בריאים׳ מאילו הלבנים...
הלחם היה גועלי. גם בטעם, גם קשה כמו אבן. כמובן שאחרי ביס מהפרוסה הראשונה לא התאמצתי.
אז אני לא יודעת אם לחם אחר היה מוצא חן בעיני בכלל, וזה לא משנה... הרעיון הוא שגם אם משהו לכאורה יותר ׳בריא׳... זה לא אומר שזה אכיל, או לטעמי . אישית מעדיפה בלי לחם, לקבל מה שצריך מבחינה תזונתית מדברים אחרים...
 
נטע, מה הם 3 הקמחים העיקריים שאת "מערבבת" ל"תערובת" של
22/10/14 11:59
45צפיות
70%-30%?
תודה
סורגום, אורז מלא ותפ"א. למתכונים ספציפיים חפשי בבלוג :)
22/10/14 13:06
47צפיות
כשהכמויות הן לכוס קמח רגיל- שליש מכל אחד מהנ"ל
º
תודה!!
23/10/14 08:51
5צפיות
גם אני מחפשת תמיד קמחים "בריאים" יותר
24/10/14 14:25
20צפיות
לטעמנו, להרבה מהדברים שמכינים, אם הקמח הוא לא המרכיב העיקרי, לא כל כך משנה איזה קמח זה...
אני משתמשת הרבה בקמח חומוס וגם בקמח אורז מלא.
לדברים מלוחים אני מוסיפה סודה לשתיה וזה תופח יופי.
º
הוזמנו לארוחת ערב, האם עלי לעדכן על הצליאק
22/10/14 16:40
81צפיות
נראה לי שכן. בתור מארחת הייתי מרגישה מאד לא
22/10/14 17:49
90צפיות
נעים אם הייתי מזמינה משהו לארוחת ערב ואז היה מתברר שהוא לא יכול לאכול כלום.
ובתור אורחת, אם המארחים לא יודעים על הצליאק, הייתי
22/10/14 17:50
87צפיות
מעדכנת כמובן, ואם יש צורך מסבירה במה מדובר, וכמובן מציעה להביא משהו להקל על המארחת.
כן.
22/10/14 22:37
47צפיות
אם לא תגידו אז מה יאכל האדם עם הצליאק???
 
עם אנשים שעדיין לא יודעים על הצליאק אצלנו אני תמיד אומרת שבגלל מגבלות הצליאק אני אשמח להביא XYZ. אם המארחים מראים נכונות אמיתית להיערך לקראת ארוחה ללא גלוטן שמתאימה לצרכים שלנו - אין לי בעיה לבוא ללא שום דבר, אבל זה רק אחרי שברור לי שהקפידו על כל מה שצריך.
 
תהנו.
כן, בהחלט. כמו שכבר נכתב, כמארחת הייתי מרגישה רע אם לא
23/10/14 06:19
46צפיות
היו מעדכנים אותי בנושא ולאורח לא היה מה לאכול.
 
 
בודאי.
23/10/14 10:39
53צפיות
עם חברים קרובים שמזמינים לארוחה, אני מזכירה על הצליאק ולרוב הם מבקשים "הנחיות" איך להתמודד עם זה.
 
אם מדובר על מכרים יותר רחוקים או הזמנה שסביר שלא תחזור לעיתים קרובות, אני לא אוהבת להפיל עליהם את כל ההסברים בלי שהם מבקשים, אז אנחנו רק אומרים שיש לבן זוגי צליאק, ומציעים להביא משהו שיכול להתאים (לכל האורחים, כמובן). לפעמים הם מבקשים בכל זאת הסבר מה ואיך להכין, ואז נותנים. לפעמים הם מקבלים את ההצעה להביא משהו.
הבעיה היא:
23/10/14 14:43
54צפיות
זה קורה לי לעיתים שחברים רחוקים מזמינים אותנו לארוחה אצלהם בבית ואז גם אם אגיד שיש לי צליאק אני לא באמת יכולה לסמוך עליהם עם דברים קטנים (רוטב סויה \ אבקת מרק \ הכנת האוכל בצורה סטירלית ) או מחשבה ש"רק כפית קמח קטנה זה בטח בסדר"....
ולהתחיל להפיל על אנשים לא כל כך קרובים את כל רזי ה"ללא גלוטן" נראה לי יוציא להם את החשק מלארח אותי בעתיד..
 
בדיוק בשביל זה אני מציעה להביא משהו
23/10/14 15:18
37צפיות
"רוצים לבוא אלינו לארוחת ערב?"
"בשמחה. אני רק צריכה להזהיר שאני צמחונית ושלחנן יש צליאק. אבל אני אשמח בהחלט להביא מנה או שתיים שיתאימו לכולם, אם זה מתאים לכם."
"לא, מה פתאום, הזמנו אתכם! צליאק? מה זה אומר?"
"זה רגישות לגלוטן, שנמצא בחיטה, שעורה ושיפון. אבל זה קצת מסובך, כי זה נמצא בהמון מאכלים וצריך להקפיד על כל מיני פרטים. אני יכולה להסביר לכם, אבל אני לא רוצה להפיל את זה עליכם." (כל זה נאמר בטון קליל, עם קצת חיוך).
 
ואז או שהם אומרים "לא, מה פתאום, תסבירי שלנו." ואני שולחת הסבר. וכבר היו מצבים שאנשים שלחו לי מתכונים של מה שהם התכוונו להכין ושאלו אותי אם זה בסדר. יש אנשים כאלה, שאוהבים להשקיע באירוח.
 
או שהם אומרים "אה, אוקי, אם זה מסובך, אז באמת אם לא אכפת לך להביא משהו."
 
לחילופין, אם לא בא לי או מתאים לי להביא משהו, ולא מדובר על אירוח גדול של קבוצה אלא רק אנחנו ועוד זוג חברים, אני אומרת "נשמח מאוד לבוא לאכול אצלכם, אבל אני צריכה להזהיר שאני צמחונית ולחנן יש צליאק. זה טיפונת מסובך להאכיל אותנו, אז אם אתם מעדיפים, אפשר בהחלט להפגש במסעדה."
 
עד כה לא נראה לי שמישהו ביטל את הקשר איתנו בגלל הצליאק.
 
בהתאם לתחושה שלי לגבי המזמינים: יש מצבים שבהם
24/10/14 06:31
26צפיות
אני מודיעה שיש לי צליאק ושאני צמחונית (אם זאת ארוחה בשרית) ושאביא איתי אוכל עבור עצמי.
יש מצבים בהם אביא אוכל נ"ג כחלק מ'המאמץ' של הארוחה.
 
בד"כ לאחר שהתארחתי פעם אחת, אני כבר יודעת איך לנהוג בפעם הבאה.
ובכל מקרה, תמיד אומרת.
º
האם יש גסטרולוג בשם גבריאל דייקמן
23/10/14 18:05
24צפיות
לפי גוגל לא נראה ככה, למרות שזה לא מחייב
23/10/14 20:16
24צפיות
מצד שני, יש רופא גסטרו בשם גבריאל דואק. יכול להיות שזה זה?
תחרות סודות השפים ב|תפוז| אנשים!
23/10/14 11:39
46צפיות
|*|אנחנו מזמינים אתכם לשתף אותנו ואת גולשי האתר בטיפים המקוריים שלכם לחיים קלים במטבח! היכנסו כבר עכשיו לפורום ניהול בית, כתבו לנו על טיפ משלכם לחיים קלים במטבח ותוכלו לזכות בשוברים לחנות "לגעת באוכל".

לפרטים נוספים והשתתפות:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?for...
הסבת מתכון שלי למאפינס פיצה נ"ג
23/10/14 13:23
42צפיות
אפיית לחם ללא גלוטן
22/10/14 12:20
53צפיות
שךום רב
אנחנו חדשים מאתמול בעניין הצליאק. אשמח לקבל עצות לאפיית לחם נטול גלוטן
העצה הכי טובה- להתחיל בקנייה. אפיה ללא גלוטן היא די מורכבת
22/10/14 17:54
36צפיות
הטעם של מוצרים ללא גלוטן, במיוחד מאפים, הוא קצת שונה ודי נרכש ( או לא... ) ככה שחבל סתם לזרוק כסף ומאמץ, במיוחד בהתחלה.
יש מבחר גדול של לחמים נ"ג. תקנו את האריזה הכי קטנה ( לחמניות למשל ) עד שתמצאו משהו שאוהבים.
ברוכים הבאים שרונההתאקלמות מהירה וקלה
23/10/14 06:24
18צפיות
ככל האפשר!
שאלות ודאי יש לא מעט ויהיו גם  בעתיד-זה המקום לשאול אותן גם אם הן נשמעות שטותיות.
פשוט כי כולנו היינו במקום בו את נמצאת כרגע ושאלנו את אותן שאלות(:
 
לגבי הלחם:
גם אני ממליצה להתחיל עם לחם קנוי.
לאפיה הכי קל להתחיל עם תערובת מוכנה ועל פי ההוראות שעל האריזה ומשם להתקדם ולעשות תיקונים ושינויים על פי טעמך האישי . כשאפיתי לחם אהבתי במיוחד את תערובת הלחם של בראל ואת התערובת של שר MIXB.
 
לאפיה על ידי ערבוב קמחים: תכנסי למתכוני הפורום (למעלה מצד ימין, קוביית כלים ומידע ומשם לקטגוריית מאמרים) יש קטגוריה ללחם ומוצריו וקטגוריית תערובות קמחים.
 
בהצלחה רבה
 
תבלינים ללא גלוטן
22/10/14 12:21
54צפיות
איפה ניתן לרכוש תבלינים ללא גלוטן באיזור עפולה - בית שאן?
ממליצה להטרף לעמותה- תקבלי גישה למדריך מקוון.
22/10/14 17:52
30צפיות
במדריך יש רשימות של מוצרים שמותר. גם תבלינים.
אני בטוחה שיש ברוב הסופרמרקטים תבלינים שבסדר לנו. אני יכולה להגיד שאני משתמשת באילו של מק'קורמיק. ( אבל יודעת רק לגבי תבלינים טהורים, לא תערובות... אין לי מושג לגביהם )
כמעט בכל סופר ישנם תבלינים של טעם וריח ומקורמיק
23/10/14 06:27
28צפיות
כמו כן בחלק מהסופרים ישנ תבליני פרג.
אלה מותרים לנו.
לשים לב שתערובות תבלינים (זעתר, תערובת מוכנה לתיבול בשר, אורז וכו') יש לבדוק בנפרד.
 
 
שמירה על סביבה נטולת גלוטן
22/10/14 12:22
93צפיות
האם באמת צריכים להיות עד כדי כך היסטריים בעניין הגלוטן. הפחידו אותנו אתמול בבית החולים עד שזרקנו חצי מטבח החוצה. האם שטיפת כלים במדיח אינה מספיקה?
היי שרונה!
22/10/14 13:06
70צפיות
ברוכה הבאה לעולם הצליאק! הסתגלות לצליאק לוקחת זמן ומראש קחו בחשבון שהשבועות הראשונים (יש שיאמרו חודשים) יהיו מלאי דעות, לחצים, אבל לחיוב - יותר בריא לגוף.
 
לשאלתך - מדיח מספיק, גם שטיפת כלים ביד. עם זאת, יש כלים שקשה יותר לנקות אותם - כמו קרשי חיתוך ולכן כדאי להפריד. סתם בשביל התפיסה - קחי בחשבון שהכמות המותרת של גלוטן במנה מסויימת היא מתחת ל-20ppm ,שזה יוצא (בערך!) - כף (או כפית? כבר שכחתי) קמח לחלק לעשרת אלפים, בקיצור, משהו מיניאטורי שלא רואים בעין.
 
לסיום, קחי בחשבון שאנשים מתייחסים לצליאק בדרכים שונות, בגלל חוות דעת שונות -רופאים/סביבה וכו. מציעה לך להתחיל בשמירה מקסימלית, שכן במיוחד כשעוד לא מכירים - יש הרבה טעויות, או כמו שאמרו לי פעם - "את תלכי ישר, עקום זה כבר ייצא לבד".
בגדול, כמות הגלוטן שצליאקי יכול "לסבול"
22/10/14 15:20
81צפיות
היא עד 20 חלקים למיליון, שזו כמות ממש מיניאטורית.
זה אומר שכן, צריך להקפיד על עניין הזיהום המשני.
 
אבל, שטיפה במדיח בהחלט מספיקה, וגם שטיפה טובה ביד - רק מומלץ להחליף את הסקוצ' לעיתים יחסית תכופות ולשטוף אותו היטב. זה נכון לגבי מירב הכלים. ישנם כמה סוגים של כלים שיותר קשים לשטיפה יסודית, ובמקרה שלהם מומלץ לשמור על הפרדה בין כלי גלוטני וכלי נטול (במידה ואתם מתכוונים להמשיך להחזיק גלוטן בבית).
 
מסננת לפסטה היא הדוגמה הקלאסית לזה. כמעט בלתי אפשרי לנקות אותה עד הסוף משאריות העמילן, ולכן עדיף לשמור על שתי מסננות.
 
קרש חיתוך מעץ או פלסטיק, אם נוהגים לחתוך עליו לחם, גם הוא קשה לניקוי, ולכן כדאי להחזיק שניים או לחילופין להשתמש בקרש זכוכית שקל יותר לניקוי. אפשר גם פשוט לא לחתוך לחם על קרש החיתוך (אני חותכת רק על צלחת).
 
אם יש לכם טוסטר קופץ ללחם, זה משהו שבאמת אי אפשר לנקות כמו שצריך, ולכן עדיף לקנות אחד חדש.
 
 
לא! לא צריך להיות הסטריים בכלל(: צריך בעקר להפעיל את הראש
23/10/14 06:46
63צפיות
חשובה מאוד סביבת עבודה נקיה מגלוטן. לכן להקפיד על נקיון משטח העבודה (שיש, קרש חיתוך) בזמן הכנת מזון נ"ג.
מדיח עושה את העבודה נהדר וגם הדחה ידנית מוקפדת. אין צורך לזרוק כלים או להפריד כלים רגילים.
יש מס' אביזרים שכדאי להפריד בכל זאת: מסננת לפסטה רק לפסטה נ"ג, מסננת דקה לקמח/נפה,כפות מעץ, אני מפרידה גם מברשות אפיה. טוסטר קופץ לא יכול לשמש לגלוטן+נ"ג יחד כי בלתי אפשרי לנקות אותו. טוסטר לחץ אפשר כשמשתמשים בנייר אפיה כדי שלא יהיה מגע עם הטוסטר עצמו.
אם עובדים על נייר אפיה על השיש ומניחים בתבניות אפיה על גבי נייר אפיה, זאת זהירות נוספת.
 
לגבי מוצרים: אם הבית מעורב שווה להפריד בארונות ובמקרר כגי לא לגרום לבלבול. אני כבר 5 שנים עם צליאק ועדיין מסמנת על ידי מדבקות מיוחדות את האיזורים הנטולים כדי שאם מישהו מילדי יגיע כשאני לא בבית, הכל יהיה ברור לגמרי. (יש לי גם צליאקית וגם כאלה שאינם צליאקים).
 
בזמן הבישול/אפיה: כדאי לעבוד עם הפרדה כדי לא להתבלבל, לפחות בתחילת הדרך. אפשר להחליף את כל תבליני הבית לנטולים ובכך לאפשר בישול שרובו נ"ג ממילא (רק ההכנה שלו מוקפדת יותר. למשל: אורז וקטניות-לברור ולשטוף היטב לפני השימוש מחשש לגרגריי חיטה).
אפיה מעורבת: כדאי להפריד ולאפות קודם ללא גלוטן ורק כשמסיימים ומפנים את המטבח מהחומרים הנטולים,להוציא את החומרים הגלוטנים. שימוש במיקסר כנ"ל. קודם נ"ג ורק אז שימוש גלוטני.
אני מסתכנת בלהקרא הסטרית
23/10/14 20:26
31צפיות
אבל הילדים שלי כנראה רגישים יותר מהשאר.
גם שטיםה בספוג שפעם ראה גלוטן עלולה לגרום להם לבעיות.
אי לכך הבית כולו נטול מלבד פריטים בודדים שאנחנו אוכלים עג נייר סופג חד פעמי..
הכל נקי. זרקנו את כל הפלסטיקים והעץ ונשארנו עם כלי מתכת בלבד. מאז קנינו פלסטיקים חדשים מיקסר ומעבד מזון חדשים אופה לחם כמובן. חיטאנו את התנור כמו בפסח במעבר וכו.
אנחנו לא מכינים שום דבר עם גלוטן בבית כך שהנקיון נשאר. כשחשפנו את התינוק הקפדנו לנקות אחריו במגבונים חדפ ולא במטליות כדי לא לזהם.

עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה