לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
שלום וברוכים הבאים לפורום צליאק בתפוז!

הפורום פתוח לכל מי שאבחנו אצלו צליאק, למי שרוצה ללמוד על המחלה, למי שרוצה ללמוד על ההתמודדות, ובעצם לכל אחד שיכול למצוא פה עניין.

כולם מוזמנים להעשיר את הפורום בידע שלהם - על מתכונים, על מוצרים, על דרכי אבחון, על דרכי התמודדות בגילאים שונים, על התמודדות עם המשפחה והסביבה - לכל הנושאים האלה הפורום ישמש כבית חם ונטול גלוטן.

השתתפות נעימה!

הודעות מנהלתיות לגולשים חדשים וותיקים - ממש ממש כאן!
המשך...
הודעה חדשה

|*| דואגים לילדכם ב|תפוז| אנשים
26/11/14 14:06
1צפיות
|*| מתלבטים האם לחסן את ילדיכם? חוששים מתופעות לוואי? מבולבלים ורוצים לעשות סדר בבלאגן?
היום בין השעות 20:30-22:30 נארח בפורום הורים ועוד מזכ"ל איגוד רופאי הילדים, ד"ר צחי גרוסמן, שיענה על כל שאלותיכם בנושא חיסונים לילדים, תסמינים ועוד.

מוזמנים לשרשר את שאלותיכם כבר עכשיו:  
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?for...

|*|היום בין השעות 21:00-22:30 נארח בפורום הפרעות קשב ADHD את רותי זמיר דייויס, פסיכולוגית קלינית בכירה ומומחית באבחון קשיי קשב.
רותי תשמח לענות על שאלותיכם בנושא בנושאי קשיים בלמידה.

מוזמנים לשרשר את שאלותיכם כבר עכשיו:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?for...

|*|יש לכם בלוג מושקע? אתם גולשים פעילים בפורום? שמחים לשתף בדעתכם בכל הזדמנות? הוכיחו זאת והצטרפו היום לקהילת המשפיענים של תפוז. אם תזדרזו, אולי אפילו תוכלו לזכות שם בכרטיס זוגי לפסטיגל. הצטרפו עכשיו:    
https://www.facebook.com/groups/613058758781259/
רשמים נטולי גלוטן מאתיופיה
26/11/14 06:21
71צפיות
לאחר שבוע באדיס אבבה (עם גיחות יומיות לשמורות טבע סביב לה) חזרתי אם תיאבון גדול לעוד ועוד...
באדיס אבבה יש מסעדות רבות, וחשוב לאכול באלה המומלצות או באלה שרואים מהחוץ מחזוריות סועדים ערה.
לנתי באזור הפיאצה. הוסטלים ידועים שם הם BARO ו-WUTMA.
 
בהוסטל WUTMA אין ארוחת בוקר אבל בקומתו הראשונה, מסעדת WUTMA, מציעה תפריטים טיפוסיים: איטלקי אתיופי. (ככה זה אחרי שנים של מלחמה. הולכת האויבות, נשארים השפה והאוכל...)
בתור אינג'ירופיל חסר תקנה, חגגתי על ימין ועל שמאל עם האוכל המסורתי שם, ולא, לגמרי לא נמאס לי מימנו. הוא פשוט הפך ליותר מובנה בתוכי :)
התפריט האתיופי נטול גלוטן, האיטלקי - לא לגעת. (למרות שהפיצות והפסטות שמגישים שם גורמים לתיאבון גדול גדול...
 
מסעדה נוספת במרחק של כרבע שעה נסיעה ממרכז העיר, באזור שדה התעופה נקראת יוד אביסיניה והאוכל שם מגוון יותר וכולל הופעות שירה מסורתיות.
בחזרה - גם בדיוטי פרי יש מסעדות שונות שרובן מגישות אוכל אתיופי מסורתי ללא גלוטן.
 
בכל מסעדה חדשה שבה ביקרתי - הראיתי את כרטיס המסעדות והסברתי באמהרית העילגת שלי שאני רגיש לגלון (gluten al leh).
מאכלים שנמנעתי מהם היו בנוסף לאיטלקיים גם ירקות טריים (עקב המים המזוהמים יחסית שבהם הם מושקים) ומרקים (מוסיפים קמח חיטה לסמיכותם).
 
אכלתי בעיקר במסעדת WUTMA, באושר רב וגדול מאכלים שונים שהיו מגיעים מקושטים על אינג'ירה:
* דורו ווט - שוקי עוף וביצים קשות ברוטב אדום המבוסס על תערובות פלפל אדום ("ברברה"), הל, בצל וג'ינג'ר מרוסקים
* מסר ווט - עדשים אדומות מבושלות בתערובת כנ"ל
* אתיקליט אלי'צה - ירקות שורש מבושלים במחית ג'יינג'ר, הל ובצל
* פירפיר אליצ'ה - שבלולי אינג'ירה מוספגים בציר בשרי עם רצועות בקר
* קיי סגה ווט - רצועות בשר עזים מוקפצות עם פלפלים מצבעים שונים, בצל ושום מטוגנים בחמאה מתובלת אתיופית ("קבה")
* גומן - תבשיל עלי מנגולד אימתניים בתיבול עדין עם עצמות ותפוחי אדמה
 
המסעדה נפתחת בשבע בבוקר מידי יום ונסגרת עם אחרון הסועדים בלילה.
מחיר ממוצע של ארוחה דשנה וגדולה עם ליטר מים מינרלים כ-20 ש"ח.
חגיגה לחיך. יש למה לחזור!
 
בפריפריות או במקומות אחרים ייתכן שהמבחר יהיה דל יותר, עם כיוון צמחוני בולט יותר, אבל לא בהכרח שונה. (קראתי באיזה אתר שככל שמתרחקים מאדיס, יש לאוכל נטיה להיות חריף יותר).
כרגיל התיאורים שלך עושים חשק.... :)
26/11/14 08:42
28צפיות
אנחנו התוודענו לאוכל האתיופי בזכות מסעדת יאסו שפתחו בקרית ביאליק.
אכן אוכל טעים טעים טעים.
 
היכן ניתן להשיג ביצת קינדר מקורית בארץ
23/11/14 12:17
74צפיות
היכן ניתן להשיג ביצת קינדר מקורית בארץ
ראיתי בכל מיני מקומות, בעיקר קיוסקים , חנויות ממתקים.
23/11/14 13:14
78צפיות
המחיר נע בין 7-10 ( ממה שאני הספקתי להתקל )
יש בקניון הזהב בראשון
25/11/14 20:49
41צפיות
היום קניתי את הקינדר המקורי של פעם בחנות השוקולדים בקניון הזהב בראש בחלק החד בקומה הראשונה
אין בזה גלוטן?
26/11/14 13:38
13צפיות
לא יודעת למה הכוונה ב"מקורי" אבל בכל ביצי הקינדר שאני ראיתי היה גלוטן
מדובר בביצה הישנה, שזה שני חצאים של יציקת
26/11/14 16:25
12צפיות
שוקולד עם קצת קרם כמו באצבעות קינדר.
לעומת הביצים החדשות שיש איזה קרם עם משהו וצריך לאכול עם ׳כפית׳- שזו הביצה עם גלוטן.
הישנות, הן ללא גלוטן.
בקשה להמלצה על אופה לחם טוב
25/11/14 12:55
32צפיות
היי
כאם לשני בנים עם צליאק ובשל מחירי הלחמניות והלחמים מרקיעי השחקים החלטתי לנסות לאפות לחם לבד
האם יש למישהו המלצה על אופה לחם לא יקר פשוט וטוב?
תודה  מראש!
ברוכה הבאה לפורום
25/11/14 18:33
22צפיות
מצטערת, אין לי מושג.
אני אופה בשיטה המסורתית(:
שאלה על מעקב וגילוי צליאק
25/11/14 12:04
100צפיות
מלא זמן לא ביקרתי כאן, אז קודם כל אני מעדכנת שבעניין התרופה שהתייעצתי פה- למיזיל, בסוף איתרתי את היבואן והם שלחו מייל ליצרן בחו"ל ואחרי שבוע קיבלתי תשובה שזה נ"ג.
ועכשיו לשאלה-
למי שלא יודע לי יש צליאק, וגם לגילי בת 5.5.
אלוני בן 2.5, עם המוגלובין נמוך בפעם האחרונה שבדקו (לפני שנה וקצת).
ממה שאני יודעת, לאור ההסטוריה המשפחתית הוא חייב להיות במעקב שוטף, בעיקר בגילאים הצעירים, ולכן רצינו לעשות לו בדיקה לצליאק (האחרונה היתה כאמור לפני שנה וקצת).
הרופא טען שלא צריך, שצליאק זה מולד ושהבדיקה אחרי גיל שנה היא אמינה, ואין סיכוי שאם לפני שנה יצא שלילי, אז עכשיו יצא חיובי.
בסוף אחרי התעקשויות הוא בדק, אבל באתי לבדוק האם אני מפספסת פה משהו? או שהרופא שלי צריך ניעור דחוף? (אני אוסיף שבענייני צליאק הוא באמת לא מבין, לא מכיר את ההשפעה שיש על חיסון לצהבת, לא מסכים לעשות בדיקה לגילי מדי שנה כהנחיית הגסטרו...)
ברור שאני מייחלת לתשובה שלילית, אבל לא יעלה על הדעת שהיה פה צליאק לא מאובחן בגלל שאננות.
ניעור דחוף - ממש מכעיס!!!!
25/11/14 12:21
93צפיות
הבן השני עבר בדיקת דם בגיל 3 ובגיל 4 וגם אנדוסקופיה ללא נוגדנים. בשלבים האלו כל התוצאות לא הראו צליאק
 
בגיל 5 הופיעו נוגדנים בדם שבעקבותיהם נעשתה אנדוסקופיה נוספת והילד אובחן עם צליאק
טוב לראות אותך כאן
25/11/14 18:30
40צפיות
האמירה שלו מוזרה (בלשון המעטה).
צליאק אכן מולד אבל עלול להתפרץ בכל שלב בחיים (כידוע לכולנו אבל כנראה שלא לאותו רופא).
לאור ההסטוריה המשפחתית, אם לילד יש משהו שמרמז שאולי, ואפילו אם יש ספק, ברור שלבדוק!
הילדים הלא צליאקים שלי גדולים ובלי שום סימן מחשיד ואף רופא לא סירב מ ע ו ל ם לבדיקת ביקורת שנתית לצליאק.
 
 
 
|*|נפתח פורום תרבות סין|*|
25/11/14 14:34
2צפיות
|גלובוס| אוהבים אגרול, ג'קי צ'אן ודרקונים?
אנו מזמינים אתכם לבקר בפורום החדש בתפוז-תרבות סין!
בפורום תוכלו לדון בסין, בתרבות הסינית ובהשפעתה על העולם שלנו, על ביקור במדינה, ממשק עם תושביה, פעילות עסקית ומגע עם אנשי העסקים המקומיים, וכמובן בשפה הסינית ובלימוד שלה.

אתם מוזמנים להיכנס לפורום כבר עכשיו:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

גלישה מהנה! |תפוז|
תחליף גבנצ נטול גלוטן ללא סויה וטבעוני!
25/11/14 11:55
73צפיות
יש דבר כזהוגה חברה יוונית עם ליין שלם של גבנצ בטעמים. הטעם נהדר ונמצא בין גבנצ לגבינה מותכת. ואפילו המחיר טוב. כמו גבנצ רגילה. לא שילמו לי לפרסם אבל אולי אני צריכה לשלוח חשבונית חחחח
º
שאלת סקרנות: ממה זה עשוי ?
25/11/14 14:03
18צפיות
לחם- גרין לייט
22/11/14 20:42
200צפיות
האם אתם מכירים את התופעה שהלחם מתפורר ?? מלבד טוסט לא הצלחתי להסתדר עם הלחם הזה הוא מתפורר פשוט בידים
וגם במקפיא הלחם פתאום נהיה חתוך למלא חתיכות קטנות משום מקום, באמת שלא עשיתי שום דבר שיגרום לו להתנהג בצורה כזאת.
ולמה אני צריכה לדבר על לחם כל כך הרבה.. באמת שנהיתי מתוסכלת , 
באופן חלקי
23/11/14 08:22
103צפיות
אצלנו הוא לא מתפורר במקפיא, אבל הבן שלי מתלונן שאם הוא אוכל את הסנדויץ לאט, בסופו של דבר הוא נשאר עם פירורים, מה שלא קורה אצל חבריו שאוכלים לחם רגיל.
 
אני מניחה שזה קשור לגלוטן ולאלמנטים אחרים שמשפיעים על ההפיכה של הבצק למיקשה אחת באפייה. בטח יש לחמים עמידים יותר,  אבל לא בדקתי.
לדעתי לחם בר אל היחיד שלא מתפורר
23/11/14 15:09
88צפיות
אם רוצים גרין לייט אז לחמניות (שבהן יש המוווון קלוריות)
ממש לא מתפרק ותגלית חדשה עבורי:לחם קל של בראל
24/11/14 08:09
103צפיות
נקודות זכות:
טעים מאוד מאוד.
מבחינה קלורית, יחסית ללחמים אחרים, שווה לגמרי. 49 קל' לפרוסה.
כשמפשירים באופן טבעי, בשקית על השיש, הוא נשמר טרי ולא מתפרק.
אני קונה אותו קפוא אמנם אבל ברגע שהוא מגיע הביתה (בד"כ הוא כבר יהיה במצב חצי קפוא), אני מפרידה לכמות הפרוסות היומית שלי ומקפיאה בשקיות נפרדות כדי שלא אצטרך להילחם על הפרדת פרוסות קפואות ולגרום להן להתפורר.
עדיין לא ניסיתי לקחת אותו לנסיעה מחוץ לבית ככריך. אני מקווה שהוא יעמוד גם במבחן הזה(:
 
המינוס:
המחיר (כרגיל). 20-22 ש"ח ללחם שמשקלו 500 גר'.
 
יופי של לחם
ממליצה בחום
 
º
טלי, מכיל קמח סויה ?
24/11/14 08:56
35צפיות
º
בדקתי באתר.. כן
24/11/14 10:27
28צפיות
º
חבל, היית נהנית ממנו(:
24/11/14 13:13
22צפיות
באמת חבל... בזמן האחרון מתגעגעת ללחם.
24/11/14 13:47
59צפיות
המלאי מחו"ל כמעט נגמר. צריכה או לנסוע או לשלוח שליחים
נטע - את יכולה להשתמש בתגמיש?
24/11/14 17:57
55צפיות
אם כן, אני מכינה לחמניות ממש טובות מתגמיש, לפי המתכון של תמי לפוקאצ'ה חלבית, עם כמה שינויים.
הלחמניות יוצאות עם קרום קשה וטעים מבחוץ והן רכות מבפנים ולטעמי הן מצוינות.
מאז שהתחלתי להכין אותם אני כבר לא קונה לחם ואפילו הפסקתי להתגעגע לבייגל של אודיז (למרות שאם מישהו רוצה להביא לי אודיז או ג'יניוס אני האחרונה שאתנגד)
האמת, לא ניסיתי. אני רואה שאין בו סויה. אולי באמת אנסה
24/11/14 20:52
46צפיות
בהזדמנות קרובה.  תודה.
הלחם הלבן שלהם ממש לא מתפרק..
25/11/14 09:06
49צפיות
מוציאים מהמקפיא..אחרי שזה מפשיר ניתן לנחליף כריכים וגם אחרי כמה שעות זה רך וטעים..
סופגניות
24/11/14 15:04
108צפיות
היי לכולם - במשך כמה שנים רכשנו סופגניות טריות בחנות בפתח תקוה ( נראה  לי שקראו לה גרין לייט)
החנות נסגרה ..  היכן יהיה ניתן לרכוש סופגניות טריות ולא מוקפאות השנה ?
אשמח למידע
 
º
זה לא אזור המחיה שלי אבל אולי כדאי לבדוק בגלוטן פרי
25/11/14 18:34
20צפיות
טיול ביפן
23/11/14 18:41
87צפיות
שלום לכולם,
אני די חדש בפורום אבל נקי מגלוטן כבר 12 שנים (חוץ מכמה פאשלות, טוב נו...)
רציתי לשאול לגבי יפן - איך מה מי מו? יש זמן עד לטיול עצמו אבל רציתי לגשש קצת כבר עכשיו...
אם מישהו או מישהי היו ויש להם המלצות, תובנות ועצות זה יעזור מאוד.
תודה :)
ובכן, לא פשוט אבל אפשרי
24/11/14 07:32
87צפיות
הייתי לפני כמה שנים טובות.
המודעות לנושא מאוד נמוכה (אולי צליאק לא נפוץ שם כל כך). יש גם בעיית תקשורת וקשה להבין האם המלצר או המוכר שמדברים אתם אכן מבינים את הבעיה או לא.
מה שעזר  לי מאוד הוא פתק בכתב יד שכתבו לי בלשכת התיירות המקומית או במלון, שיחת טלפון מהמלון וכו'. היפנים מאוד התחברו לדברים האלו ופחות לכרטיס מסעדות מודפס.
בסך הכל למרות האתגר הקטן הזה הטיול ביפן שווה ביותר
º
תודה :)
26/11/14 20:07
5צפיות
זה פשוט הפך למגיפה
24/11/14 00:48
172צפיות
המדפים ללא גלוטן היו די קטנים ומיותמים עד לפני שנתיים, ואל תגידו לי שרק המודעות למחלה גדלה
יש פה משהו שנראה כמו מגיפה, כל מי שיספר לי שרק אחד מ 100 רגיש לגלוטן כנראה צריך לעשות
מחקר מעודכן כי בגן של הבת שלי יש עוד 2 בנים עם רגישות לגלוטן ולכל מקום שאני הולכת
אני שומעת על עוד מישהו שפתאום נהיה רגיש לגלוטן
 
כנראה שברגע שיש מודעות ואנשים נבדקים אז אחד מ 50 ופחות רגיש לגלוטן
 
סטטיסטית זה צריך להבדק....לא קובעים ׳סתם׳ כזה דבר
24/11/14 04:53
100צפיות
אבל כן, יש יותר מודעות, גם בקרב רופאים, וגם באוכלוסיה, שאולי קודם לא היו נבדקים, והיום כן.
 
לגבי מוצרים על מדפים, זה לא רק בגלל עלייה במספר חולי הצליאק, אלא בעיקר בגלל הטרנד העולמי של דיאטה ללא גלוטן שקיים כבר כמה שנים. ( שלא קשור בכלל לצליאק ), אבל אנחנו מרוויחים ממבחר גדול יותר.
קינוחים ומאפים ללא גלוטן
23/11/14 21:14
139צפיות
שלום, מקווה שזה המקום הנכון להעביר הלאה.יש לנו ילד קטן בן 7 עם צליאק. זכינו בדודה אלופה שלקחה על עצמה להכין לו דברים טובים ללא גלוטן. שמחה מאוד להציע לכולם להזמין ממנה במחיר שווה לכל נפש פיצות אישיות, פוקצ'ות, קרמבו(!!!) ושלל קינוחים ומאפים טובים בהבטחה. אז יאללה חברים, להפיץ ולהעביר הלאה!לפרטים נוספים 0548012080
על פי מדיניות תפוז, וכמו שנכתב כאן לא פעם בעבר,יש לבקש אישור
24/11/14 00:03
81צפיות
פרסום של כל עסק מסחרי מראש גם כאשר הוא לטובת חברי הפורום ומיועד במיוחד עבורם.
זאת מדיניות האתר והפורום הוא חלק מתפוז.
בבקשה להקפיד להבא על נהלי הפרסום על מנת למנוע אי נעימות.
כל הודעה נוספת בנושא אשר לא תקבל אישור מוקדם לפרסום תמחק ללא הודעה נוספת.
 
בשל היותך 'אורחת בפורום' (בעלת כינוי המלווה בכוכבית אדומה) אי אפשר להודיע לך זאת במסר/מייל ולכן זה נעשה מעל דף הפורום.
 
היכן רוכשים קמח טף בארץ
23/11/14 22:26
35צפיות
היכן אפשר לרכוש קמח טף מלא
קמח טף אפשר לרכוש בחנויות שמוכרות תבלינים,קטניות וכו'
23/11/14 23:52
27צפיות
קמח טף ללא גלוטן אפשר לקנות בבתי טבע. כמו שנאמר בהודעה זהה לשלך, שנמצאת כמה סנטימטרים למטה בעמוד זה, יש קמח טף ללא גלוטן של אופק מן הטבע.
מילקי - בטעם שוקולד - ללא גלוטן ?
23/11/14 23:15
74צפיות
בהצהרת אלרגנים כתוב רק "חלב"
כאשר מדובר בשטראוס זה מספיק ?
 
 
 
 
 
 
º
כן. בתיאבון(:
23/11/14 23:53
18צפיות
רשת חדשה - קופיקס - ללא גלוטן
23/11/14 18:58
151צפיות
 
בעלי קופיקס סימנו את חולי הצליאק: יפתחו חנות ללא גלוטן במחירי עלות
החנות הראשונה תיפתח בתוך כחודשיים-שלושה בגוש דן. דן סולומון, ממובילי מאבק חולי הצליאק: "אני מקווה שכמו באפקט הקפה ב-5 שקלים של קופיקס, עוד רשתות ילכו בעקבותיו, אם לא בשביל התחרות – אז כערך של אחריות חברתית"
כתבה נוספת
23/11/14 23:04
91צפיות
º
נשמע טוב. נקווה שהם יעמדו ביעד. נשמע מאתגר
24/11/14 00:03
35צפיות
º
שיהיה במזל טוב! נו........................
24/11/14 11:41
32צפיות

עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה