לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
חושב ומרגיש בריא? מצוין, אבל תמיד כדאי לבצע בדק בית: האם אתה מרגיש מידי פעם עייפות, עלית במשקל בצורה בלתי מבוקרת?, סובל מנשירת שיער, פצעים בפה, קושי להירדם, נחירות, ציפורניים מתקלפות, גזים מרובים, אי נוחות במערכת העיכול, צרבות, עצירות, כאבי בטן בלתי פתורים?? סימנים אלה עלולים להצביע על בעיות הקשורות בתזונה שלך. לאחר ברור קיומן של בעיות בריאותיות, אנו ביחידה לתזונה ודיאטה נוכל בעזרת טיפול תזונתי לסייע בבעיותיך ובשיפור איכות חייך. הידעת ? הפרדה בין חלבונים לפחמימות או בין מוצק לנוזל אינה תורמת לירידה במשקל אלא לבלבול מוח. עם כניסתנו למילניום החדש, מדע התזונה הולך ותופס מקום יותר ויותר משמעותי במסגרת הטיפול בחולה המאושפז, ובמסגרת רפואה מניעתית. אנו, צוות היחידה לתזונה ודיאטה, לוקחים חלק בלתי נפרד במגמה זו. למי מיועד הטיפול התזונתי ביחידה? ·לאנשים בריאים המעוניינים למנוע מחלות עתידיות ולשפר את מצבם הבריאותי והתחושתי. ·למניעת בעיות בריאות באנשים במצבים מיוחדים, כגון: נשים הרות ומיניקות, נשים בגיל המעבר, ילדים, בני נוער, צמחונים וטבעונים, אנשי עסקים, ועוד. ·לאנשים החולים במחלות שונות, כגון: סוכרת, מחלות לב וכלי דם, בעיות במערכת העיכול (שלשולים, עצירויות, כיבים, מחלות מעי דלקתיות, תסמונת המעי הרגיז וכו'), מחלות עור, יתר לחץ דם, בעיות פוריות, השמנה, מחלות ילדים, ועוד. ·לסובלים מכאבי ראש, עייפות, נחירות – תסמונת דום נשימה בשינה. ·לאנשים הסובלים מהפרעות אכילה (כמו אנורקסיה, בולימיה). ·לאנשים שסובלים מבעיות השמנה או תת - משקל. בנוסף לטיפול פרטני, היחידה מנהלת מזה מספר שנים סדנאות הרזיה "הכל בראש" – קל להפוך את שיטת ההרזיה הזו לאורח חיים. למסיימים את הסדנא יש אפשרות להישאר במסגרת קבוצתית בה המשתתפים ממשיכים לרדת במשקל, מסגלים הרגלי חיים בריאים לאורך זמן, משפרים הישגים ולומדים לשמור עליהם. צוות הדיאטניות שלנו מתמחה במגוון תחומים וביניהם: ·מחלות לב וכלי דם ·אונקולוגיה ·כירורגיה ·תינוקות וילדים ·ניתוחי קיבה לצורך ירידה במשקל ·השמנה ·מחלות גסטרו ·נפרולוגיה ·השתלות ·מחלות נוירולוגיות והפרעות תנועה ·נשים ומילדות ·הפרעות אכילה ·תזונת ספורט נשמח לעמוד לרשותכם בכל סוגיה הקשורה בתזונה שיהיה לבריאות... אולגה רז והצוות.

המידע והעצות בפורום הינם כללים וחלקיים בלבד, הם אינם באים להחליף יעוץ אישי מקצועי, המבוסס על נתוניו האישיים של המטופל. לפיכך, "תפוז אנשים", המרכז הרפואי ת"א ורופאיו אינם אחראים לנזק שיגרם עקב הסתמכות על מידע זה, ולהתאמת או אי התאמת העצות לכל מטופל.
המרכז הרפואי ת"א ע"ש סוראסקי גם בפייסבוק ובטוויטר
המשך...
הודעה חדשה

|*| נפתח פורום קולות צפים |*|
22/12/14 16:57
2צפיות
|רמקול| בחירות 2015 מתקרבים בצעדי ענק, ואם אתם מתלבטים למי להצביע אז פורום קולות צפים הוא המקום בשבילכם!
אתם מוזמנים להיכנס כבר עכשיו לפורום, ולשתף אותנו בלבטים שלכם לגבי הבחירות הקרובות.

לכו תדעו, אולי תגבשו דעה כבר עכשיו :-)
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumpage.aspx?f...

|שמאל|בנוסף, אנחנו מזמינים אתכם לפורומים הבאים:

פורום בחירות 2015
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?f...

פורום מפלגת הליכוד
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumpage.aspx?f...

פורום מפלגת העבודה
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

ואם עוד לא הכרתם..
|*|בלוג בחירות 2015 הרשמי של תפוז|*|
בבלוג כותבים פוליטיקאים מהמעלה הראשונה, פעילים פוליטיים והוגי דעות.

מוזמנים להתעדכן בכל מה שחם!
http://www.tapuz.co.il/blog/net/userblog.aspx?fold...
מחפש לקנות משקל
19/12/14 14:57
29צפיות
היי 
מישהו/מישהי יודעים איפה אני יכול לקנות משקל נורמלי לא מהכי זולים אבל במחיר סביר?
אלקטרוני עדיף...
תודה!
כמעט בכל חנות כלי בית וחומרי בניין וכ"ד אבל אם אתה קונה כבר
21/12/14 16:23
31צפיות
כדאי לך לקנות משקל שמודד גם את אחוזי השומן , יש במשקל הזה אלקטרודות כשאתה דורך עליהן יחף הן מחשבות את ההתנגדות החשמלית של הגוף שלך ודרך זה את אחוז השומן.
בדייטות וגם בפיתוח גוף חשוב לדעת , חוץ מהמשקל, גם את אחוז השומן, בגלל שהשינויים במשקל הם לא תמיד מירידה בשומן .
º
סופר פארם
18/01/15 00:32
באילו תעשיות משתמשים בשומן מוקשה, ולמה?
16/12/14 02:01
25צפיות
באילו תעשיות משתמשים בשומן מוקשה? למה התעשיות האלו משתמשות במוקשה, ולא בטבעי יותר?
האם יש מקומות מתאימים יותר לשאול זאת?
בתעשיות המזון,משתמשים הרבה בשומן מוקשה
16/12/14 12:27
24צפיות
כשצריך לקבל שומן קשה (מרגרינה) ולא נוזלי (שמן) בטמפרטורת החדר מעבירים את השמן הנוזלי תהליך מלאכותי שגורם לו להפוך צמיג וקשה בטמפרטורת החדר.
רוב השומן שנוצר בדרך זאת הוא שומן רווי שהוא לא שומן בריא, וחלק מהשומן הזה שנוצר בשיטה הזאת הוא שומן טראנס שנמצא מאד לא בריא.
כל מוצר שכתוב עליו מכיל: שומן צמחי מוקשה, שומן צמחי (לא שמן צימחי) , שומן טארנס... מכיל את זה.
בטבע ובמוצרים טבעיים אין בכלל שומן טראנס.
כמי שמכיר מבפנים את תעשיית המזון,   לכל מי ששומר על בריאותו אני ממליץ להמנע ככל הניתן  ממוצרים מוכנים מתעשיית המזון, או מוצרים שמעובדים במפעלי מזון . איכלו רק מוצרים טיבעיים שלא עברו שום תהליך.
היום משתמשים בשומן מוקשה בעיקר לאפיה תעשיתית
16/12/14 12:29
22צפיות
עוגות, עוגיות, וחטיפים לא ביתיים עלולים להכיל שומן מוקשה.
בנוסף, כדאי לבדוק גם ממרחים כמו חמאת בוטנים . שימוש בשומן מוקשה מחייב רישום במסגרת מרכיבי המוצר.
הסכנה בשומן מוקשה היא שהוא עלול להכיל שומן טראנס. כיום יש חובה גם לפרט את תכולת שומן הטראנס של המוצר אם הוא מכיל שומן טראנס.
כיום השומנים המוקשים בדרך כלל כבר לא מכילים שומן טראנס (נעשה שינוי בתהליך היצור שלהם)
התחליפים הטבעיים הם שומן מהחי (חמאה או שומן בקר לדוגמה) שיש איתם מגבלות כשרות והם בעצם מכילים יותר שומן טראנס מהשומנים המוקשים החדשים.
החוק לסימון שומן טרנס מטעה את הציבור
21/12/14 23:28
13צפיות
למעשה מרמה אותו.
 
אין שום מחקר או בדיקה מבוססת שמצאה שהיום אין שומן טרנס בשומנים מוקשים.
הכול זה קישקוש.  אף אחד לא בדק כמה שומן טרנס יש היום בשומן המוקשה בדיוק כמו שעד תחקיר החלב של אורלי וגאי אף אחד לא בדק כמה הורמונים נשיים יש בחלב הפרה.
 
הציבור צריך לדעת ששומן מוקשה = שומן טרנס.  שומן מוקשה חלקית= שומן טרנס.
מרגרינות למיניהם=שומן טרנס. 
 
העבירו חוק שצריך לרשום איפה יש שומן טרנס במקום להעביר חוק איפה יש שומן מוקשה מלאכותי.
בסוף יצא שעל מזונות  רשום שיש בהם שומן טרנס שפעם בכלל לא ידענו שיש שם את השומן הזה.
למה זה? זה בגלל שיש שם שומן טרנס טיבעי.
הבעיה אף פעם לא היתה עם שומן טרנס טיבעי!
הבעיה היתה עם שומן טרנס מלאכותי שזה במילה אחרת מרגרינה.
 
ככה יצא שהחוק הזה של הסימון רק מבלבל את הציבור ובכלל לא עוזר לו.
זה כאילו החוק הזה עבר בכלל בשביל לשרת את חברות המזון במקום לשרת את הציבור.
 
 
אין הבדל בין שומן טראנס "טבעי" לבין שומן טראנס "מלאכותי"
22/12/14 10:41
18צפיות
שומן מוקשה כבר לא מכיל שומן טראנס והדבר נבדק בניגוד לדבריך. כל המרגרינות והשומנים המוקשים נבדקים ותכולת שומן הטראנס בהם מפורסמת.
ישנה גם חובת פרסום נוכחות שומן צמחי מוקשה במוצרי מזון.
הבעיה שהיתה עם שומן טראנס "טבעי" נשארה אנשים חלו גם משומן טראנס טבעי פעם וגם היום.
מי שמתעקש ש"טבעי זה טוב " יוצא מבולבל כי טבעי זה לא תמיד טוב.
 
שומן טרנס בטבע נוצר רק בכמויות אפסיות בראקציות אקראיות
22/12/14 16:22
13צפיות
השומן הזה לא יכול להווצר בתהליכי הסינטזה הרגילים בצמח או בגוף חי , כי הוא נוצר רק בראקציות לא אינזימטיות, כמו בסביבה של מימן מתסיסה וקילקול או שהוא מגיע לטבע כזהום.
ראקציות אינזימטיות לא יכולות לייצר שומן טראנס כי הן פועלות כתבנית ותמיד בכוון ציס .
מה שכתבת שטיבעי זה לא תמיד בריא זה נכון, לא מספיק טיבעי צריך להיות גם נקי וטרי ועוד...
אבל מלאכותי זה עוד יותר גרוע בגלל שבתעשיית המזון מכניסים לאוכל המון כימיקלים שחלקם בעלי השפעה ארוכת טווח שעדין לא נחקרה.
יש חומרי שימור צבעי מאכל וחומרי טעם וריח מלאכותיים שחשודים כמסרטנים או אפילו שהוכחו כבעלי פוטנציאל להיות מסרטנים,  ובכל זאת מכוני התקנים מאשרים להשתמש בהם.
כל כמה שנים יוצאים איסורים לשימוש בחומרים כאלה אחרי שמתברר הנזק שלהם לבריאות.
שומן טראנס הוא רק דוגמה אחת לחומר שאושר כבריא ומאושר למאכל ואפילו המליצו שנים רבות על מרגרינה כבריאה יותר מחמאה בגלל חוסר הידע הזה.
תחשוב על כל האנשים עם בעיות שומנים בדם שהמליצו להם על מרגרינה ושאכלו שנים רבות מרגרינה מלאה שומן טראנס בלי הגבלה ונפטרו מהתקף לב...  בעוד X שנים תשמע אותו דבר על מוצר מלאכותי אחר או חומר שיש באחד המוצרים האלו ( אולי אחד מהחומרים שמסומנים היום במספר E , כדאי לקרא פעם את ה MSDS ים של מספרי הE האלו ... אותי זה מזעזע )
בטח שיש הבדל
23/12/14 15:29
16צפיות
כל מה שרשמת זה ספין וגימיק של יצרניות המזון ולא מבוסס בשום צורה מדעית.
 
הבעיה בשומן מוקשה שיש שם שומן טרנס. וזה שומן לא בריא.
 
שומן טרנס טיבעי מסתבר שיש במזון וזה חלק מהשומן הרווי וזה אפילו מועיל לבריאות.
 
הבלבול הזה נוצר בגלל שיצרו חוק לא טוב שלא אומר לציבור בצורה נכונה איפה יש שומן מוקשה מלאכותי.
החוק היה צריך לסמן על מוצרי מזון מעובדים באלה מוצרים הכניסו שומן מוקשה.
 
ברגע שהסימון הפך לסימון של שומן טרנס, נוצר הבילבול.
זה בגלל ששומן טרנס יש גם טיבעי. ושומן צימחי מוקשה זה שומן מלאכותי שלא קיים בטבע.
 
לכן בשביל בריאות הציבור צריך לשנות את החוק ולרשום באלה מזונות מוסיפים שומנים מוקשים.
כשיצרן מזון כותב שאין חומר מסויים הוא מתכוון שזה מתחת לתקן
23/12/14 16:46
19צפיות
התקן נקבע ע"י ועדת תקינה שבה יושבים גם נציגים של היצרנים שמאחריהם עומדים גופים בעלי כוח וכסף והם משפיעים על התקנים.
הערכים שנקבעים בתקן אינם הערכים שבאמת מגינים על בריאותנו אלא הם פשרה בין רשויות הבריאות והיצרנים.
אני עובד בתחום ומכיר מקרוב הרבה מהפוליעשטיקים של תעשיית המזון , בעיני כל מוצר שעבר בתעשיית המזון הוא מבחינת כבדהו וחשדהו.
אני מעדיף תמיד להמנע ככל האפשר מצריכת מוצרים של תעשיית המזון. (אפילו לחם אני אופה לבד ).
זה משהו שרוב המוחלט של האנשים בכלל לא חושב לברר
24/12/14 20:21
14צפיות
פשוט סומכים בעיניים עצומות.
השלמה למה שכבר כתבו: שומן צמחי הרבה יותר יציב מבחינת חיי מדף
17/12/14 16:20
25צפיות
מאשר שומן טבעי\ וכך אפשר למכור מוצרים עם תאריך תפוגה רחוק. בנוסף הוא גם זול יותר לייצור. אלו הסיבות לשימוש בו במקום בשומן הטבעי. ובארץ יש גם עניין של כשרות, חמאה זה חלבי בעוד ששומן צמחי זה פרווה.
האם הוא "נשרף" בטמפרטורה גבוהה יותר, ולכן זול יותר לטגן בו?
18/12/14 19:02
15צפיות
המשפט שבנושא מנוסח באופן עממי. השאלה היא האם, ואם כן מה, ניתן לומר על שומן מוקשה, טמפרטורה, וטיגון?
 
º
לא חושבת שאפשר לקנות אותו כמוצר יחיד כך שהשאלה לא רלוונטית
19/12/14 09:39
11צפיות
המטרה להבין את ההיבטים של השימוש בתעשיה
19/12/14 16:21
14צפיות
נרשם כאן שהוא זול יותר, יותר קל להחזיק, לשמור, ולהעביר ממקום למקום מוצק מאשר נוזל, חיי המדף שלו ארוכים יותר, והוא מאפשר שומן רווי בלי לדרוש כשרות בשרית.
אני מניח שלתזונאים יש ידע, אולי משיק, על טכנולוגית מזון. וגם לציבור יש ענין בסיבות לשימוש בתעשיה.
האם ידועים מקומות נוספים לשאול?
 
טכנולוגית מזון......
21/12/14 17:57
15צפיות
שומן מוקשה  מקנה למאפים פריכיות וקלות שאפשר להשיג אותה רק באמצעות מרגרינה.
אני מניחה שזה נובע מחומצות שומן רוויות שונות.
גם כאשר אופים עם חמאה מחליפים חלק (כ 25%) בשומן מוקשה לקבלת פריכות.
 
 
שומן מוקשה = מרגרינה.
22/12/14 16:37
17צפיות
לוקחים שמן נוזלי כמו שמן סויה ובראקציה בנוכחות מימן (הידרוגנציה) הקשרים הכפולים ( הלא רווים ) שלו מתמלאים מימן והשומן הופך לרווי.
הבעיה שהמימן נקשר למולקולה באקראי פעם מצד ימין ופעם מצד שמאל ( או פעם מלמטה פעם מלמעלה, תלוי איך מסתכלים על המולקולה) ואילו בעולם החי הוא נקשר רק מצד אחד כי הקשירה בטבע מתבצעת ע"י מולקולה אחרת שנקראת אנזים שפועל כמו תבנית .
השמן שאליו קשור מימן בצורה הלא טיבעית זה שומן טראנס. השומן הטיבעי או הרווי היחסית בריא זה שומן ציס.
אפשר ליצר שומן ציס באופן מלאכותי אם משתמשים באנזימים אבל זה יקר ואיטי יותר.
יש שיטות אחרות להקשות שומן והיום משתמשים בהם כדי להמנע משומן טראנס,  למשל לערבב שמן נוזלי עם שומן מוצק יותר, שומן שהוא מראש קשה מאד והתערובת יוצרת משהו באמצע. (יתכן שבעתיד יתברר שגם זה לא בריא.) או למהול שומן מהידרוגנציה שיש בו שומן טראנס ושהוא מאד מאד קשה עם שמן טיבעי ואז ריכוז שומן הטרנס נמוך יותר...
תשובה
25/12/14 10:19
17צפיות
תעשיית המזון שיוצרת מאפים למינהם זקוקה לעשות שימוש בשומן , כאשר חלק מהשימוש בשומן הינו ע"י שומן מוקשה. היום יותר ויותר יצרנים עושים שימוש בשומן מוקשה ללא טרנס שזו עיקר הבעיה בשימוש בסוג זה של שומן (=מרגרינה) . תעשיית המזון עברה בשנים האחרונות לייצור של מרגרינות ללא טרנס .
שומן טראנס בקקאו וכמות מלח מומלצת
16/12/14 14:29
52צפיות
שלום לחברי הפורום וחג שמח :)
 
יש לי 2 שאלות שאני מקווה שתוכלו לענות עליהן, לא קשורות לסופגניות למרות חנוכה :)
 
א. מדובר בקקאו לאפיה/עוגות שהוא 100% טהור של 2 החברות המובילות בארץ (שמוכרות את המוצר הזה). אצל 2 המוצרים מצויין על האריזה שקיים שומן טראנס (בכמות קטנה). הדבר הפתיע אותי, שכן מדובר בקקאו ללא תוספות.
האם שומן הטראנס הוא נוסף (כתוספת) בתהליך הייצור, או שבפולי קקאו יש שומן טראנס באופן טבעי?
 
ב. יש איזושהיא המלצה כללית לכמות מלח מומלצת ליום לאדם ממוצע (למשל כפית או חצי כפית)?
והאם יש הבדל בנתרן שבמלח אם אוכלים אותו בצורה רגילה או אם אוכלים אותו בתוך תבשיל (הכוונה לאותה כמות של מלח).
 
אשמח לתגובות, חג שמח שוב :)
תשובות
17/12/14 11:58
27צפיות
א. בפולי קקאו יש שומן טראנס באופן טבעי
ב. בערך עד כפית ליום לאנשים בריאים וצעירים, חצי מזה לחולים ומבוגרים
ג.אין הבדל בנתרן שבמלח אם אוכלים אותו בצורה רגילה או אם אוכלים אותו בתוך תבשיל.
º
תודה רבה על התשובות לעניין. עזרת מאוד
17/12/14 13:51
10צפיות
כמות הנתרן במזון , ממילא גבוהה יותר ממה שהגוף צריך
18/12/14 12:57
22צפיות
לכן כל תוספת מלח היא בדרך כלל מעבר למה שהגוף צריך וזה רק מזיק לבריאות.
בכפית מלח יש כ 2000 מ"ג נתרן , גוף של אדם מבוגר וזקוק ל כ 1300 מ"ג  .
ב כ- 8- 7 פרוסת לחם יש את כל כמות הנתרן שהגוף צריך, יש נתרן גם במים וגם בירקות ובבשר ובכל דברי המאכל האחרים, כך שבסה"כ מאד קשה לשמור על דייטה עם חוסר בנתרן.
º
אקח בחשבון
18/12/14 14:38
6צפיות
תשובה
18/12/14 11:16
47צפיות
בכל מזון גם בטבע קיימת כמות קטנה של ח.שומן טרנס . כמות זו אינה מזיקה ואינה בעייתית ואין חשש.
טוב לדעת. עד עכשיו חשבתי שרק שמוצרים מהחי מכילים באופן טבעי.
18/12/14 14:33
24צפיות
הכמות שמופיעה על האריזה היא חצי גרם (לכל מאה גרם) אכן כמות קטנה.
מוצר טרי מהחי לא מכיל שומן טראנס באופן טיבעי
21/12/14 16:38
23צפיות
אם יש בבשר שומן טרנס זה בגלל שהפרה \תרנגולת אכלה שומן טרנס מאלכותי.
חיות שאוכלות צמחים או מוצרים טיבעיים, הרכב השומן אצלן בגוף ובתוצרי הגוף ( חלב וביצים) יהיה תמיד ציס ולא טרנס.
כל התהליכים בגוף ובצמחים הם תהליכים אינזימטיים וזה תהליך של שבלונה שיוצר שומנים שעשויים תמיד באותו כוון, כלומר ציס ולא טרנס.
 
שומן טרנס בטבע יכול להווצר באקראי בכמויות אפסיות מתהליכים לא אינזימטיים כמו קילקול או עיבוד מכאני או קרינה בנוכחות מימן.
טחינה גולמית
18/12/14 12:54
46צפיות
שאלה,
 
האם זה בעייתי מבחינה בריאותית לאכול טחינה גולמית (הואיל והיא מאוד סמיכה)?
אמרו לי שאם זה במידה מועטה כמו 2 כפות ביום זה בסדר
אבל אם זה מעל זה לא טוב.
טחינה במידה זה בריא לגוף גולמית או מוכנה
18/12/14 13:05
33צפיות
ב2 כפות טחינה גולמית יש : 220 קלוריות  - כלומר זה די משמין.
מצד שני בטחינה יש הרבה ברזל, הרבה סידן, חומצת שומן אומגה 6, וגם כמות יפה של  אבץ, מגנזיום, וזרחן. 
º
זה בסדר גמור, רק מגעיל
19/12/14 09:45
13צפיות
º
מוסיפים קצת מיץ לימון שום ומלח וזה טעים טעים
21/12/14 17:01
9צפיות
אבל אז זה כבר סתם טחינה ולא טחינה גולמית
21/12/14 17:03
19צפיות
ואז אני מסכימה שזה טעים מאוד
זה לא סתם, זה טחינה ביתית טיבעית בלי כימיקלים
21/12/14 17:08
17צפיות
בלי חומרים משמרים וחומרי צבע וטעם וכל המעבדה הכימית שמכניסים לנו בכל דבר שעשוי במפעלי מזון.
ככה כל מי שאני מכירה מכין טחינה, אפילו אלו שלא מקפידים על
21/12/14 17:16
22צפיות
ענייני חומרי שימור ודומיהם. אולי אני חיה בסוג של בועה... אבל זה ממש פשוט, לא כמו להכין את שאר הסלטים הקנויים כמו חומוס, חצילים למיניהם וכו'. הסיטואציה היחידה שבה אקנה טחינה בסופר היא כשאני צריכה להביא לעבודה ושם יש שומרי כשרות שלא יאכלו מהטריפה שמתרחשת אצלי במטבח.
דרך אגב
21/12/14 18:01
23צפיות
גם חומוס מאד פשוט בהכנה שלו. צעד אחד ליד הטחינה.
לחומוס מהסופר את יכולה לקרוא טריפה, אני בטוחה שבמטבח שלך יש טורפים ולא טריפה
חומוס מצריך בישול של הגרגירים ואחר כך טחינה שלהם, זה די
21/12/14 20:07
20צפיות
הרבה עבודה לעצלנית כמוני.
השריה עד שמתרכך בישול ובפוד פרוססור, צ'יקצאק
22/12/14 16:02
15צפיות
סלט חומוס קנוי עשוי מחומרים לא בריאים וגם לא מטחינה בכלל .
יש (לא רוצה להכליל) יצרנים שבמקום טחינה, מכניסים שמן סויה או שמן אחר זול חומרי מילוי קמחים שונים וחמרי טעם וריח מלאכותיים.
והכי גרוע חומרים משמרים שהם מאד מאד לא בריאים בלשון המעטה.
יש גם סלטי חומוס בשוק שכמעט אין שם שום חומוס ושום טחינה.
במקפיא
25/12/14 12:11
16צפיות
של הסופר תוכלי למצוא גרגרי חומוס מבושלים קפואים, וכך לחסוך את הבישול. המחיר, כמובן, מבטא את החיסכון הזה...
רעיון מעניין. אני חושבת שאפילו יש לי כאלו בפריזר. הם מתפקדים
25/12/14 13:47
14צפיות
באותה רמה? האמת שאני ממש עצלנית ובדרך כלל קונה חומוס במסעדות (עלי קרוואן וכדומה). זה יקר ואין לי מושג מה הם שמים בפנים, אבל איכשהו זה נראה לי פחות נורא מהדברים בסופר וכמובן הרבה יותר טעים.
אני לא אנין טעם מספיק...
25/12/14 14:40
14צפיות
כך שקשה לי להשוות את הטעם עם חומוס שהושרה ובושל בבית, אבל אני בספק אם יש הבדל גדול. אם כבר קונים חומוס מוכן, זה של המסעדות מכיל פחות חומרים משמרים מזה של הסופר, אם בכלל (יש להם פחות צורך בחיי מדף ארוכים, ממילא הם מכינים חומוס כל  יום).  
הם מתפקדים כמו חומוס מבושל לכל דבר
25/12/14 15:16
10צפיות
אפילו חומוס בקופסת שימורים עדיף על אופציה קנויה.
בטעימים האלה שכתבת, מפוצצים עם שמן כדי ליצור את הרכות והחלקות שאת מרגישה.
גם בבית כשעושים חומוס מוסיפים שמן אבל בכמות שמתאימה לך וסוג שמן שאת מעוניינת שיהיה שותף שלך בחיים האלה.
 
אוף, אתם בכלל לא זורמים עם העצלנות שלי
25/12/14 15:21
13צפיות
טוב, פסדר, אני אכין לבד.
תבשלי פעם אחת כמות גדולה תחלקי לשקיות ותקפיאי
25/12/14 15:38
11צפיות
כל שקית בגודל כוס בערך.
כשנפשך חפצה בחומוס טרי את מוציאה את השקית עם הגרגירים מהמקפיא
שופכים עליו קצת מים רותחים להפשרה.
שמים תגרגירים הללו בפודפרוססור ביחד עם מיץ מלימון שלם, שן או שתי שיני שום, קצת מלח, כוס טחינה גולמית, ומפעילים את הפודפרוססור , תוך כדי שמתערבב מוסיפים מים עד שמתערבב לבד ונהיה חומוס...
 
º
אני כבר אנוח בקבר...
25/12/14 15:43
9צפיות
º
אם תבשלי בעצמך בבית תצטרכי לחכות יותר זמן למנוחה הזאת.
25/12/14 15:46
6צפיות
נב. ללכת למסעדה לחכות בתור... זה לא עצלנות כלל זה בזבוז זמן.
25/12/14 15:45
18צפיות
אצלי העצלנות זה לעשות הכל בבית, בזמני החופשי בכיף.
וכמה שפחות לצאת מהבית לעמוד בתורים ולהכנס לחנויות לסחוב מצרכים.
 
 
תשובה
25/12/14 13:05
17צפיות
טחינה גולמית הינה מזון המכיל שומן איכותי. לאנשים שאינם מוגבלים בצריכה קלורית אין בעייה לצרוך גם כמות גדולה יותר מ-2 כפות ביום .
תזונה דלת פחמימות
14/12/14 18:23
52צפיות
היי :)
התחלתי לפני כמה זמן די להפסיק לאכול פחמימות (ז״א בעיקר ירקות וחלבונים, לא נוגעת בפסטה, לחם או כל מה שקשור לזה..)
ראיתי באתר כל מיני מתכונים ל״לחם״, והשאלה שלי היא האם זה נחשב דל פחמימות ואני יכולה להרשות לעצמי לאכול את זהאו לא, מישהו יכול להמליץ לי במה להחליף לחם/פסטה למשל?
(בקטגוריה תחת breads)
תודה! :)
ה "לחמים" האלה הם דלי פחממות ואפשר לאכול אותם
15/12/14 23:46
31צפיות
את לא צריכה "להחליף" את הפסטה או הלחם . פשוט איכלי חלבונים וירקות, אין צורך להימנע באדיקות גם משומן אבל כמובן להמנע ממתוקים. אם את חייבת להחליף את הלחם, הלחמים שבלינק הם בסדר. אם את מעוניינת להתעמק עוד בדייטה דלת פחממות, חפשי את המושגים הבאים בגוגל. דייטת פלאו, דייטה קטוגנית.
 
מצד שני את יכולה לאכול פחממות עם אינדקס גליקמי נמוך
16/12/14 11:35
35צפיות
למשל לחם מקמח שיפון מלא. - אני אוכל שתי פרוסות (2X50 גרם) ביום כדי לא לסבול מחוסר באבות מזון שיש בדגנים, 
כל מה שעשוי מקמח שיפון הוא בעל ערך גליקמי נמוך ועדיף על כל המוצרים הנחשבים האחרים.
בנוסף אני לא נוגע בשום מאפים קנויים ובשום מתוקים , חטיפים, ובמאכלים שמכילים עמילן למשל תפוחי אדמה, אורז, או כל מוצר שמכיל עמילן או קמח לבן .
חשוב לאכול קטניות רזות שיש בהן הרבה חלבון מעט שומן ופחממות : עדשים, פול, אפונה , שעועית,  אבל לא קינואה ולא חומוס.
 
גנ: הורדתי כך 20 ק"ג בשלשה חודשים ואני כבר חצי שנה שומר על משקל המטרה שהוא המשקל האידיאלי לגובה שלי , בדיוק נמרץ.
|*|נפתח פורום מטבחים|*|
15/12/14 15:13
5צפיות
|בועה|חולמים על מטבח חדש לבית? קניתם דירה מקבלן ואתם רוצים לדעת איך לשדרג את המטבח מבלי לקרוע את הכיס?
בפורום מטבחים החדש של תפוז תוכלו לבשל לעצמכם את מטבח חלומותיכם בעזרת מומחים בתחום.

היכנסו כבר עכשיו:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?f...


עזרה לירידה במשקל למרות אורחים בריא
09/12/14 17:58
72צפיות
היי,
אני בת 21, הגובה שלי הוא 1.62 ובפעם האחרונה שעליתי על המשקל, שזה היה לפני כמה ימים בסך הכל, שקלתי 58 ק"ג. כל שנותיי בתיכון הייתי ילדה נורא רזה ולהגיד בכנות לא ידעתי להגיד כמה אני שוקלת. בצבא, אני ביחד עם חברות הכנסנו את עצמנו למשטרים והיינו סובבות כל הזמן סביב תזונה, דיאטות ובכללי התעסקות עם אוכל ומשקל (אבל בקטע בריא, לא חולני), ואז ידעתי גם להצביע על המשקל שלי שהיה באזור ה-55 ק"ג. 
אז לפני שאתאר את הבעיה אני אתן קצת רקע על אורח החיים שלי והתזונה:
ספורט היה תמיד חלק בלתי נפרד מחיי. מאז שהייתי בתיכון הייתי במכון כושר. מדריכים בנו לי תוכניות, הייתי משלבת בין ריצה, ספינינג, אימוני קיק-בוקס ושיעורי חיטוב ועיצוב. (לא הייתי איזו באדי בילדרית, אבל תמיד הקפדתי ללכת למכון כושר ולהתעמל).
בבית - הדבר היחיד שדומה לממתק זה תמר. במהלך הצבא וקודם לכן הייתי אוכלת ארוחות מסודרות, מאוד מקפידה לא לאכול שטויות ואם כן תמיד התקזזתי. בצבא הייתה כנראה איזושהי "נפילה" אבל מהר מאוד נכנסתי למשטר, צילמתי ספר מחברה בשומרי משקל והתעסקתי קצת עם נקודות באופן עצמאי ומפה לשם תמיד התנודדתי במשקל 55 ק"ג שהיום אני מתה להגיע אליו, אבל בזמנו רק רציתי להשיל ממנו עוד איזה שלושה ק"ג.
אני לא יודעת מה התפקשש בדרך ואיך פתאום קרה שלקראת השחרור ועד היום (שעברו ממנו בסך הכל חודשיים) העלתי 3 ק"ג. במבט לאחור אני עושה הרבה יותר ספורט, ממש משקיעה באינטרוולים בריצה ואימוני TRX. (ואל תגידו שזו מסת שריר כי אני לא עושה מספיק ספורט בשביל להעלות 3 קג שריר. זה לא הגיוני). אני לא יודעת על מה בדיוק להצביע ומה לעשות. אני מאוד שומרת על מה שאני אוכלת. כן, אני הולכת למסעדות יותר מאז שהשתחררתי ואני גם חושבת שמאז הנסיעה שהייתה לי לאילת בערך עליתי ומאז לא ירדתי. 
החלטתי להפסיק לחשוב על איך ולמה העלתי 3 ק"ג ופשוט לנסות להוריד אותם אבל אני לא יודעת איך! וזאת בדיוק הבעיה! אני קוראת מאמרים וטיפים באינטרנט וכל מה שרשום שם אני עושה או לא עושה.
ספורט? במרץ. שתיית משקאות מתוקים? אף פעם. ארוחות לילה? באמת משתדלת שלא. ירקות? תמיד. פחמימות? מודדת על משקל קטן של גרמים.
מטריד אותי יותר מה-3 ק"ג שעליתי זה באמת איך ולמה לעזאזל. ועוד יותר מטריד אותי זה איך לרדת אותם אם אני באמת הולכת לפי הספר.
אני לא שמנה, אבל אני זוכרת את עצמי ומכירה את הגוף שלי ויודעת שזו לא אני. כן, חברות לפעמים אומרות שאני מגזימה ושאני רזה. אוקיי. אבל הכל יחסי בחיים. ואני ביחס לעצמי בעבר מאוד שונה בעיניי. הבעיה הכי הכי גדולה זה שבאמת הלוואי והייתי יכולה להצביע על הבעיה - אכלתי המון סופגניות והמבורגרים... טוב הגיוני שזה יקרה... אבל לא זה מה שקרה!
אז בשורה התחתונה - אני רק אסכם שאני לא חסידה. כן, לפעמים אני אוכלת בחוץ, אבל זה בערך העניין היחיד. אז איך אפשר לרדת במשקל? כי ההרגלים שלי באמת בסדר למרות שהנה, כנראה שלא מספיק.
הפתרון הוא כנראה לאכול חצי ממה שאני אוכלת?? אני באמת לא יודעת מה לעשות.
אשמח לעזרה דחופה כי זה מרגיש שהגוף שלי הולך כנגד כל הגיון בריא.....
את אומרת שבחודשיים האחרונים הלכת יותר למסעדות וכנראה עלית
09/12/14 20:41
43צפיות
אחרי נופש באילת. זה לא מפתיע, היה שינוי באורח החיים ובתזונה עם השיחרור, ומכאן העלייה.
האם את אוכלת כל כך מעט שאי אפשר להוריד קצת מהמזון או לשנות את ההרכב? אולי את רוצה להעלות כאן תפריט של יום אחד, כדי שאפשר יהיה להתרשם.
תשובה
09/12/14 21:35
39צפיות
אני לא מאלה שאוכלים כמו ציפור. אני תמיד אדאג לאכול ולא אפספס ארוחה.
אני אתן קווים כלליים:
בגדול אני מודדת את האוכל שלי על המשקל ומשתמשת בשיטת הנקודות. ברור שאני לא מתמידה בה אחרת הייתי רואה תוצאות (כמו פעם, בערך 2 קילו שבשבילי זה הישג אדיר), אבל אני בכל אופן די הולכת לפיה.
לדוגמה, בארוחת צהריים אני לרוב אוכלת אורז או פסטה כתוספת פחממתית ואז אני מודדת (אורז - כוס. פסטה - מודדת על המשקל בערך 150 גר'). לארוחת בוקר וערב יש פחות או יותר קביעות. 2 פרוסות לחם שיפון/קל עם גבינה לבנה, לעתים מלווה בחביתה או ביצה קשה וירק חתוך או סלט (עם מינימום שמן זית). אני לא אוכלת ממרחים שמנים כמו חומוס, חצילים וכל השטויות האלה. לפעמים אני אוכלת יוגורט עם 30 גר' ברנפלקס ופרי חתוך בפנים. (תוספת של כפית דבש או סילאן אך ורק ב"אירועים מיוחדים")!
האוכל שההורים מבשלים לא שמן בכלל - נהפוך הוא.
הדבר היחיד שאולי אני יכולה להגיד זה שלקראת הערב אני נוטה לחפף לפעמים... יושבת עם חברות פה ושם. כשהחבר חוזר מהצבא אני יותר מרשה לעצמי. אבל שוב - כשאני מזמינה במסעדות אני מאוד משתדלת לא לעוף על הפסטות והולכת על סלטים או על דברים יותר בריאים... אבל הכל בעירבון מוגבל...
בגדול כמו שאמרתי, אני לא קדושה מעונה. אני אוהבת אוכל ואני הרבה אוכלת בחוץ בזמן האחרון יחסית לפעמם כי היו הרבה אירועים שהיה כל כך חשוב לאכול בהם בחוץ.. אבל אני באמת משתדלת להתקזז ונניח לא לאכול חם בצהרים אם אני יודעת שבערב אני אוכלת במסעדה וכל מיני כאלה.
סליחה על החפירות אני פשוט מיואשת
תשמעי, לא קשה להוריד 3 ק"ג שעלו לאחרונה. לפי דעתי את
09/12/14 22:13
38צפיות
יכולה להוריד את זה בחודש אחד של לא לאכול בחוץ בכלל. גם סלטים בחוץ יש בהם רטבים ותוספות, זה לא כמו בבית. אולי בארוחת צהריים להוריד את הפחמימה ולאכול עוף רזה וירק. תעשי חודש אחד משטר יותר קשוח.
 
בהחלט אנסה
10/12/14 23:05
27צפיות
חשבתי גם ללכת על שיטת החצי. ופשוט לאכול חצי ממה שאני אוכלת. נגיד אני אוכלת 2 פרוסות בבוקר אז לאכול אחת. 
העניין הוא שבארוחות צהריים אני מאוד מקפידה ומודדת הכל באמת לפי הנורמה, אבל כמו שאמרת אולי כן צריך משטר יותר קיצוני מהרגיל כדי לראות תוצאות.
להפסיק לאכול בחוץ זה באמת בגדר חובה, אני מרגישה מאוד שזה חלק בלתי נפרד מהעניין!
 
תודה על העזרה
היי, הדבר הכי גרוע שאת יכולה לעשות
13/12/14 11:12
34צפיות
הוא לחתוך בחצי את מה שאת אוכלת או להכנס למשטר דיאטה.
הכי נכון לשים לב לאקסטרות הקטנות שמצטברות.
לא קראתי את התפריט של מה שאת אוכלת כי אילו לא נתונים מספיקים כדי להבין מה ואיך קורה איתך אבל ה"קטנים" הנוספים והלא נספרים יכולים להוות את השינוי.
סך הכל את במשקל תקין ואם השינוי מתבט במספר קטן של ק"ג אז בדיוקים הקטנים האילו מתקיים ההבדל.
במידה ותתחילי משטר של חצי או כל קיצוץ אחר, תכניסי את מנגנוני הגוף למגננה ומשם תתחילי ביו-יו של כמה ק"ג לכאן ולשם.
תשובה
18/12/14 11:13
24צפיות
ע"ס הסיפור שלך חשוב לציין- המשקל שלך לגובה שלך= תקין לחלוטין. את בחורה רזה!!!!! ההתעסקות באוכל/דיאטה/אכילה- לא נראית לי בריאה , למרות שאת מתארת שההתעסקות שלך עם חברותייך בעבר היתה "לא חולנית" בנושא. ההתעקשות לרדת במשקל לא ברור מה מקומה?! ממליצה לך לפנות לייעוץ מקצועי אישי פרטני ע"מ לקבל כילים נכונים להתנהלות עם התזונה היומית שלך . חשוב לזכור- שעם הגיל יש שינויים גופניים שחלים אצל כ"א מאיתנו וכדאי רצוי וחשוב!! לקבל אותם . בהצלחה ובבריאות
המשקל שלך תקין לחלוטין , עליה במשקל יכולה לבא משרירים ועצמות
18/12/14 13:16
22צפיות
שבגיל שלך עוד גודלים ולא דווקא משומן. וגם מנוזלים .
הכי טוב בשבילך לא לסמוך על המשקל אלא על מדידות של היקפים ועובי שכבות השומן.
אם כבר נשקלים אז עולים על המשקל אך ורק באותה שעה בבוקר לפני רוחת בוקר (אחרי הפיפי), ותמיד עם \בלי אותם בגדים.
ואם גדל בשומן ובהיקפים  פשוט תגבירי את הפעילות הגופנית , חדש כושר ואימונים עם משקולות לתוספת שרירים וחיזוק עצמות.
במזון חשוב לא לאכול ג'אנק ,להפחית שמן ושומן מלאכותיים ומוצרים מהתעשייה ומוצרים שעשויים  מקמח וסוכר , משקאות קלים, אלכהול...  ולאכול יותר ירקות וחלבונים (בשר בלי שומן ובלי עור, גבינה עד 5% וביצים)
אם תעשי בגיל שלך דייטה לא מבוקרת "שיטת החצי" וכ"ד, תפגעי בעצמך בבריאות שלך בפוריות שלך בעצמות שלך וזה יתבטא בגיל מבוגר יותר בכל מיני מחלות קשות.
חטיף אנרגיה טבעי
10/12/14 08:36
57צפיות
היי, 
 
אני כרגע בתהליך של לעלות במשקל. בימים האחרונים היתה לי קופסת תמרים במקרר ואני ממליץ בחום לכל אחד מאיתנו לנסות...
בקופסא היו תמרים מזן מג'הול ותמרים מזן דרי. בכל פעם שבא לי משהו מתוק, בעיקר בין הארוחות,  לקחתי תמר אחד או שניים וזה השביע אותי מבלי להרגיש את תחושת הג'אנק של האוכל התעשייתי (שוקולד, וופלים, עוגיות, וכו'). ההרגשה היתה יותר דומה לפלחי פירות (תפוח, אגס וכו') וזה מוסיף גיוון לתזונה שלי שלא כללה בד"כ תמרים. בעת שהגיעו אליי אורחים היה לי נוח לכבד אותם בתמרים ולתת להם משהו עם ערך מוסף.
 
יש לציין גילוי נאות, השתתפתי בפעילות של שולחן התמר במועצת הצמחים ואתר תפוז. 
הגדרה מדוייקת של חטיף אנרגיה טבעי
13/12/14 11:22
32צפיות
סוף כל סוף משהו אמיתי בלי זיופים.
קישור לאתר שולחן התמר
14/12/14 11:36
16צפיות
באתר תוכלו למצוא מתכונים ועוד סיבות מדוע חשוב לאכול תמרים. 
 
º
ב100 גרם תמר יבש יש 280 קלוריות 60% סוכר, זה לא ממש דיטטי
22/12/14 16:56
4צפיות
CoQ10 - מסוכן?
08/12/14 15:29
57צפיות
שלום בעקבות הכדורים לכולסטרול שאני לוקח (סטטינים) המליץ לי הרוקח להוסיף כדור שנקרא CoQ10,
הכדור הזה ממש ממריץ אותי וגורם לי להרגיש מדהים, השאלה אם זה לא מסוכן??? זה ממש הרגשה של אופוריה.
מה אתם אומרים?
 
זה וויטמין
08/12/14 15:40
29צפיות
ובכמות שהרוקח המליץ, לא מסוכן.
º
למען הדיוק זה תוסף תזונה, ויטמין זה חומר שהגוף חייב לקבל
09/12/14 15:30
17צפיות
הסטטינים פוגעים פעילויות הגוף השונות
08/12/14 19:32
32צפיות
 
ואחד הדברים שיש בהם פגיע זה היצור של קיו 10 שמחליש את השרירים והגוף.
בגלל זה יש המלצה למי שלוקח סטטינים לקחת במקביל גם את זה.
 
אבל אם אתה שואל אותי, עדיף לא לקחת  סטטינים ואז גם לא יהיה צורך בתוסף קיו 10.
 
 
 
צודק! אבל קודם צריך לטפל בסיבה שבגללה לוקחים סטטינים
09/12/14 15:28
19צפיות
כדי שהפסקת הסטטנים לא תגרום לבעיה חמורה יותר כמו עודף כולסטרול שומנים בדם.
כמו למשל דייטה נכונה , מזון בריא, ומשקל תקין.
אפשר גם להוריד מינון של סטטינים ואז תפתר בעיית העייפות.
אגב הקשר בין העייפות הסטטינים  וה Q10 לא הוכח מדעית ויש מחלוקת על זה.
היי חבר'ה, מסתבר שגוף שלי התרגל, זה כבר לא כזה משפיע עליי
12/12/14 20:08
13צפיות
אולי ממריץ לכמה שעות אבל זה כבר ממש מינורי...
אתה יודע שגם יכול להיות אפקט פלצבו
13/12/14 11:15
10צפיות
בהתחלה ואחר כם עם הזמן ההשפעה התפוגגה במיוחד שלווה בקריאה נוספת.
הגוף מייצר את רוב הכולסטרול. ההשפעה של תזונה יכולה יכולה להיות כ 25%.
אתה יודע איפה הדברים נמצאים.
בכל מקרה, הסמכות המקצועית היא רופא המשפחה שמכיר אותך.
תודה ורדה, אני כמעט בטוח שזה אמיתי כי אני עדיין מאוד נמרץ
14/12/14 09:30
12צפיות
התחלתי לאכול פחות והורדתי כבר במשקל, אין אצלי גם מוצרי חלב עכשיו עם למעלה מ-5 אחוז שומן.
ירדתי 3 קילו במשקל בחודש, כך שאני שוקל 84 על 171.
 
נקווה שזה ישפיע
 
כדי להוריד את הסטטינים צרי ך להוריד שומנים בדם ולכן
16/12/14 12:14
15צפיות
1. אל תאכל שומן טראנס והמנע משמן ככל האפשר,  אכול בשר וחלב רזים (גבינה עד 5% ) חזה עוף חזה הודו עוף בלי עור בשר בקר רזה ... כדי להשלים חומצות שומן הכרחיות אכול 30 גרם זרעי חמניות ו 10 גרם זרעי צ'יה או זרעי פשתן ביום (שקול  בדיוק)
2. הורד את כמות הפחממות - אל תאכל מוצרים שמכילים קמח ועמילן , תפוחי אדמה אורז....
3. חשב את אחוז הקלוריות שאתה מקבל מפחממות משומן מחלבון ואכול כך שמחלבון תקבל לפחות 30%  משומן לא יות ר מ 30% ומפחממות פחות מ 50 % .(מעל 60%  קלוריות מפחממות יכול ליצר מצב של עודף טריגליצרידים.)
4. דאג תמיד לאכול מספיק אומגה 3 ופחות אומגה 6 ( בכללי השתדל לא לאכול שמן בכלל , שמנים זה לא בריא בכלל, גם שמן זית זה לא בריא למרות הקמפיינים) אם אתה חייב קצת שמן אז אך ורק שמן קנולה בכמות מדודה.   אומגה 3 יש ב - זרעי צ'יה, זרעי פשתן, אגוזי מלך, שמן קנולה, וירקות ירוקים .
5. אכול פחות כ 500-300  קוריות ליום ממה שצריך כדי לשמור על המשקל שלך , אחרי שתגיע למשקל מטרה (שזה המשקל המתאים לגובה שלך) חזור לאכול את כל הקלוריות שאתה זקוקו להן אבל שמור על היחסים של אחוזי האנרגיה מכל אחד מאבות המזון (סעיף 3).
 יש סבירות גבוהה שאם תמשיך בדייטה שמבוססת על העקרונות האלה , לא תזדקק יותר לא לסטטינים ולא לQ10 וזה יועיל גם לבריאות שלך וגם לחשבון הבנק שלך.
אני הצלחתי בשיטה הזאת גם לרדת במשקל להשאר רזה ולהפסיק סטטינים.
 
º
התוסף אינו מסוכן
15/12/14 10:29
16צפיות
רק יקר ומיותר, קראתי המון על זה ואין שום ביסוס מדעי לטענה
16/12/14 11:47
15צפיות
שהוא משנה את תופעות הלוואי של סטטינים.
לדעתי ולטענת מחקרים שקראתי על הנושא אלה שטענים שה Q10 משפיע עליהם חוווים אפקט פלצבו בלבד.
רוקחים וחברות שמיצרות תוספי מזון מרויחים הון מהQ10 הזה, שהוא תוסף יקר מעבר לכל פרופורציה בעל שוק גדול,  ולכן נאחזים בתאוריות המופרחות הללו.
חוץ מזה שמי שאוכל בשר מקבל ממילא מהמזון עודף של Q10 במזון ולא זקוק בכלל לתוסף הזה.
גנ:
אני הורדתי את הכולסטרול והטרי גליצרידים בעזרת דייטה, והורדה במשקל למשקל האידיאלי לגובה שלי,  ואז הרופא הפסיק לי את הסטטינים כי לא נזקקתי להם יותר, אבל מי שצריך לקבל סטטינים חייב לקחת אותם כי מדובר בתרופה מצילה חיים\מאריכה חיים , במקרה של תופעות לוואי צריך לחזור לרופא והוא יגיד לכם מה לעשות.
 
המטרה- שימוש במאגרי שומן
07/12/14 12:31
47צפיות
האם כאשר חסרים חלבונים בתזונה הגוף יכול להשלים ממאגרי השומן?
האם כך גם כאשר חסרים בתזונה שומנים או פחמימות?
רוצה לדעת כמה מנות שומן לאכול ביום כדי שהגוף יפרק את מאגרי השומן. (עד היום ידעתי ששומן צריך להיות 25% מהקלוריות)
אולי אפשר להפחית כדי לפרק שומן קיים?
הגוף - יכול ולא יכול
07/12/14 14:07
37צפיות
הגוף לא יכול 1 ליצור חלבונים מפחממות או משומנים
2. הגוף כמעט ולא מייצר שומן ישירות מפחממות מורכבות ואם כן זה קורה רק במקרה של עודף גדול של פחממות.
הגוף יכול ועושה: 1.  להשתמש בפחממות לצורך יצור אנרגיה , ואם אין מספיק פחממות אז שימוש בחלבון לצורך הנ"ל. לאגור שומן שנאכל (כאשר יש די פחממות או חלבון לצורכי הפקת האנרגיה)  או לפרק שומן שנמצא בגוף כאשר יש חוסר בפחממות או בחלבון לצורך יצירת אנרגיה.
לכן, הפחתת שומן בתזונה (ללא שינוי בכמות הפחממות והחלבונים או בכמות הקלוריות הכללית) תגרום להקטנה בקצב העליה במשקל אבל לא לירידה במשקל.
הפחתת שומן או פחממות.וירידה מתחת לכמות הקלורית הנצרכת ביום תגרום לירידה במשקל.
 
רוצה להבין מה עדיף
07/12/14 15:10
28צפיות
אז אם צריך לבחור מה להפחית מהתפריט, כדי שלצורך ייצור אנרגיה הגוף יפרק שומן:
מה עדיף:
1) להפחית צריכת שומן מתחת לכמות המומלצת לגוף? (=לרדת מתחת ל 25% מהקלוריות הנצרכות)
2) להפחית צריכת פחממות מורכבות מתחת לכמות המומלצת לגוף?
3) להפחית צריכת חלבונים מתחת לכמות המומלצת לגוף?
עדיף
07/12/14 15:47
28צפיות
קודם כל להפחית צריכת פחממות פשוטות - סוכר דברי מאפה מתוקים וממתקים תעשיתיים.
הגוף משתמש בפחממות רק לצורך הפקת אנרגיה לכן אפשר להפחית בפחממות מורכבות ללא חשש.
חלבונים נדרשים לגוף קודם כל לצורך בניית רקמות אז כמות בסיסית היא רצויה אך מעליה אפשר לוותר
שומן, הוא די משביע ולכן נחוץ גם כדי למנוע רעב וגם על מנת לבנות רקמות אז עודף שומן אפשר להפחית, כמות שומן בסיסית היא חשובה (בעיקר מדגים שעשירים ב אומגה 3)
 
º
תודה רבה
07/12/14 16:28
7צפיות
בנוסף חשוב גם להוסיף קצת שומן לכל ארוחה כי הוא עוזר בספיגה
07/12/14 21:02
20צפיות
של ויטמינים מסויימים.
צריך לתקן בנושא של הפחממות ובשומן
08/12/14 01:41
31צפיות
רשמת:
. הגוף כמעט ולא מייצר שומן ישירות מפחממות מורכבות ואם כן זה קורה רק במקרה של עודף גדול של פחממות"
 
אז זה לא מדוייק בכלל.  כל עודף קלורי (שהיום ברובו הוא מפחממות וסוכרים)
יביא לעלית מסת השומן.
כל עודף קלורי שמקורו בפחממות= לתוספת מסת השומן בגוף.
 
הנושא נבדק במחקרים
08/12/14 08:55
25צפיות
ונמצא שכמות השומן שמיוצרת מפחממות בלבד היא קטנה וזאת רק בעודף גדול של פחממות, כדאי שתתעדכן.
איזה מחקרים בדיוק?
08/12/14 19:09
23צפיות
זה ידוע שמשמינים שיש עודף קלורי.
ושסיבת ההשמנה הכי נפוצה זה עודף קלורי מסוכר (פחממות בסופו של דבר זה סוכרים)
 
ואנשים היום שמנים כי הם אוכלים המון פחממות.
 
יש הבדל גדול במטבוליזם של מיני סוכרים שונים
08/12/14 23:14
18צפיות
פחממות פשוטות (חד ודו סוכרים ) חלקן מכילות סוכר פירות (פרוקטוז) שהופך לטריגליצריד (שומן) בכבד. פחממות מורכבות מתפרקות בעיקר לגלוקוז ש"נשרף" לאנרגיה בתאי הגוף  ונהפך לשומן בעדיפות אחרונה רק לאחר שכל צרכי האנרגיה של הגוף התמלאו וכן מאגרי הגליקוגן. הגוף מעדיף לאגור את השומן שבמזון ולשרוף את הגלוקוז.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10365981
מדברים על עודף קלורי
09/12/14 11:04
16צפיות
אז ברור שזה מה שנשאר ולגוף אין מה לעשות עם זה מלבד לאגור את זה לשומן.
זה כל הבסיס להורדה והוספה במשקל.
 
והכי קל להגיע לעודף קלורי כתוצאה של אכילת פחממות וסוכרים.
 
דווקא הכי קל להגיע לעודף קלורי מאכילה של שומנים
25/12/14 10:28
7צפיות
רק מהסיבה שגרם שומן תורם כ 9 קלוריות, בעוד שגרם סוכר תורם רק 4 ...
דייטנים ממליצים על דייטות דלות פחממות, בעיקר כי דייטה דלת פחממות יותר קלה לאיזון, ופחות גורמת נזק לגוף, כיוון שאין פחממות חיוניות, והגוף לא זקוק לפחממות כמו שהוא זקוק לחומצות שומן חיוניות או לחומצות אמינו חיוניות. מסיבה זאת כשמורידים את הקלוריות מהדייטה רצוי להוריד קודם כל מהפחממות.
הגוף זקוק לשתי חומצות שומן חיוניות שהן חומצה לינולאית ואלפה
08/12/14 14:38
26צפיות
ואלפה לינולאית שנקראות גם אומגה 6 ואומגה 3.
חוסר בחומצות שומן אלו יגרום בשלב ראשון לבעיות בעור ובשיער ואחר כך לבעיות חמורות יותר.
בתזונה מתיחסים לשתי חומצות שומן אלו כמו אל ויטמינים - חומרים שהגוף זקוק להם ואינו יכול ליצר אותם בעצמו מחומרים אחרים.
הגוף אינו זקוק לחומצות שומן האחרות והוא יכול לייצר אותן בעצמו, בתנאי שיש לו את שתי החומצות הבסיסיות הנ"ל.
אפשר לעשות דייטה בלי שומן בתנאי שאוכלים כל יום את הכמויות המינימליות של שתי החומצות הנ"ל . ( למשל גרעיני חמניות לאומגה 6 , וזרעי צ'יה, ו\או אגוזי מלך, לאומגה 3 ,  ואו דג שמן דגים וכ"ד)
דיטה שבה רוב הקלוריות בא מחלבונים היא דייטה קלה לביצוע והירידה במשקל מהירה יותר מדיטות המבוססות על פחממות
מצד שני עודף חלבונים כשלעצמו יכול לגרום נזק (יוצר עומס על כליות וברמה מסויימת גם על הכבד... ) ולכן רצוי שהדייטה תהיה מאוזנת. עד 30-35 אחוז מהקלוריות מחלבונים, והיתר משומנים ופחממות.
תשובה
15/12/14 10:32
23צפיות
כשלגוף חסר חלבון- הוא מפרק רקמות חיוניות כדוגמת שריר ע"מ לדאוג לאספקת חלבון חיונית. שומן- הגוף מנצל במחסור קלורי , משמע במאזן קלורי שלילי.
חודשיים ללא מוצרי חלב.
08/12/14 14:11
62צפיות
שלום אשמח לדעתכם\עצתכם
בעבר אובחנתי בבדיקות כבעלת רגישות גבוהה למוצרי חלב והומלץ לי להפסיק לאכול מכל הסוגים.
עכשיו, מזה כחודשיים שאני (כמעט) ללא אכילת מוצרי חלב, למעט יוגורט ביו בבוקר, וגבינה צהובה לעתים די רחוקות.
הייתי בטוחה שיחול שיפור דרמטי בהרגשה, פחות כאבי בטן, פחות עיפות אבל למעשה אני לא ממש מרגישה הבדל לעומת התקופה שבה אכלתי בלי מניעה כל מוצר חלב שהוא.
אשמח לשמוע דעה ממישהו שמכיר את המצב.
תודה ויום טוב.
או שהסיבה לעייפות ולכאבי בטן לא בגלל חלב או ש
08/12/14 14:49
43צפיות
אולי הקצת הזה שאת אוכלת הוא זה שגורם לבעיה.
השאלה היא מי המליץ לך להמנע מחלב, ואיזה בדיקות הוא עשה לך כדי להוכיח את זה, כי אם זאת אלרגיה מספיק עקבות של האלרגן ( החומר שמעורר את האלרגיה) אצלך חלב כדי לעורר את הבעיה.
לי היתה בעיה מאד דומה והמליצו לי (לא רופא אמיתי)  להמנע מגלוטן , שנתיים לא נגעתי בגלוטן בלי שום שיפור , ורק אחרי שעברתי בדיקות רפואיות אצל רופא גסטרו הסתבר שיש לי חיידק הליקובקטר וקיבלתי טיפול אנטיביוטי בתוספת תרופה נגד חומציות יתר וזה פתר את הבעיה.
בעיית העיפות צריכה להבדק במישורים אחרים ע"י רופא - למשל בדיקה במעבדת שינה, בלוטות הורמונים  וכ"ד
אי אפשר לבדוק בצורה שאת פועלת
08/12/14 19:25
41צפיות
אם רוצים לבדוק רגישות אז צריך להמנע לחלוטין מכל דבר שמכיל את המרכיב
ולא לאכול אפילו לא טיפה ממנו.
 
אם בכל זאת אוכלים טיפה, אז זה לא נחשב לבדיקה שיכולה לשלול רגישות.
היי תודה לכם
08/12/14 21:51
30צפיות
את האבחנה עשו לי בהדסה עין כרם.
רופא גסטרו שהמליץ לי על הפסקת אכילת מוצרי חלב אמר שיוגורט ביו מותר.
כך עשיתי.
גם רופאים טועים לפעמים, ויש להם דעות שונות.
24/12/14 10:38
10צפיות
תהליך של תסיסה ביוגורט היא לא מושלמת ולכן אם יש בחלב אלרגן שגורם לבעיות במערכת העיכול הוא יהיה גם ביוגורט,  וה"ביו " זה סתם בולשיט שעוזר למכור, אין הבדל משמעותי בין יוגורט רגיל לביו, למוצרי ה"ביו" פשוט מוסיפים חיידקי לקטוס בצילוס, אותם חיידקים שמתסיסים את היוגורט באופן טיבעי , החיידקים האלה הרבה פעמים לא שורדים במקרר, וגם כשאוכלים את היוגורט הם לא מגיעים חיים למעי אלא מתים מהחומציות של הקיבה.
לכן אם צריך לטפל בצמחיית החיידקים במעיים,  עדיף לבלוע קפסולות של חיידקים כאלה, הקפסולות מכילות את החיידק הרצוי בכמות מדודה ונכונה והן מצופות בציפוי שמגן על החיידקים עד שהם מגיעים למקום שהם צריכים להגיע במורד מערכת העיכול.
כיוון שפעלת לפי עצת הרופא ההוא, ועובדה שהעצה לא הועילה לך , אני מציע לך להתיעץ עם  רופא אחר, תתפלאי לשמוע כמה רופאים שונים, שונים בדעתם זה מזה.
משמעות הדבר
13/12/14 11:19
22צפיות
בנוסף  לרגישות למוצרי חלב יש לך רגישות נוספת.
לא נעים אבל מה שצריך לעשות להמשיך בבדיקות.
תשובה
15/12/14 10:28
20צפיות
את כנראה סובלת ממעי רגיש. מומלץ לפנות לאיש מקצוע בתחום התזונה שעיסוקו העיקרי ייעוץ תזונתי בתחום גסטרואנטרולוגיה ולקבל הנחיות מתאימות. המנעות ממוצרי חלב -זו לא הפואנטה. בהצלחה
אובחנת על ידי מי ובאיזו בדיקה?
18/01/15 22:23
אצל רופא רגיל, או כל מני "מומחס" טבעיים או רופאים עם כלמיני גישות מיוחדות...  ?
|*| נפתח פורום תופעות ואסונות טבע |*|
07/12/14 18:21
3צפיות
|ברק|הרוחות מאיימות להעיף לכם את הגג? גשמי הזלעפות מזכירים לכם טייפון? חולמים לצלם טורנדו מקרוב? הייתם בניו אורלינס בזמן הוריקן קתרינה?  
הפורום יעסוק בכל אסונות הטבע המוכרים ברחבי העולם, כגון: רעידות אדמה, צונאמי, התפרצויות געשיות, סופות חול, סופות טרופיות וטורנדו, גשמי זעם, שטפונות, שריפות ענק, מפולות (שלגים, בוץ), בצורות ועוד.

זה המקום לדבר על התופעות שגורמות לנו לחשוב שהטבע כועס, מוזמנים להיכנס כבר עכשיו:
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumpage.aspx?f...
עזרה במלצה על סדרה חדשה של ממרחי חמאת בוטנים
הודעה זו מכילה תמונות
03/12/14 08:57
52צפיות
חברת "תומר" משיקה סדרה מיוחדת ונהדרת של ממרחי חמאת בוטנים בטעמים ושילובים חלומיים: עם דבש, מייפל, שוקולד לבן ושוקולד מריר.
מישהו ממליץ? מכיר? או ניסה?
º
03/12/14 12:44
10צפיות
º
אלה מהמוצרים הכי משמינים שקיימים. זה לא מתאים לפורום דיאטה.
03/12/14 17:08
23צפיות
איכס!
04/12/14 19:28
38צפיות
גועל נפש, חבל על הכסף.
 
 
פרסום שנכשל
13/12/14 11:21
19צפיות
באסה
ה6קשר בין תזונה לאיכות שינה
04/12/14 17:57
31צפיות

אשמח באם תענו על שאלון זה השאלון אנונימי לצורך עבודת גמר ל
תואר בפסיכולוגיה השאלון עוסק בקשר בין תזונה לאיכות שינה https://docs.google.com/…/1jraIB9LD2FQaO9S5...;
º
הקישור לא תקין.
08/12/14 15:00
2צפיות

עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה