לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
הפורום הפועל בתפוז אנשים,פעיל משנת 2000 ומהווה את הפורום הפעיל והנרחב ביותר ברשת הישראלית בכל הנוגע ליין ואלכוהול. ברחבי הפורום ניתן למצוא מידע רב ושימושי למתכונים,קוקטיילים,המלצות,מחירים ועצות אישיות מאנשי מקצוע וחובביי אלכוהול כאחד. בין כותבי הפורום ניתן למצוא ברמנים,מלצרי יין,אנשי מכירות אלכוהול,מזקקים עצמאיים,בשלני בירה ביתית,כתבי אלכוהול וחובבי אלכוהול רבים.

מאמר מאוד מעניין על סוגי הדגנים בויסקי סקוטי לאורך השנים.
29/03/15 18:04
12צפיות
ויסקילייב 2015 - סיכומים
27/03/15 11:38
63צפיות
השבוע התקיימה תערוכת ויסקילייב תל אביב בפעם השנייה, והיה כיף גדול.
 
אתם מוזמנים לשתף חוויות, דעות, סיפורים וגם ביקורת, המארגנים קוראים וישמחו לשמוע את דעתכם.
 
את הסיכום שלי אעלה בהמשך הסופ"ש... צריך קצת להתאושש
למה רק פעם בשנה?
27/03/15 18:43
44צפיות
אומנם אני משוחד כי שנה שעברה היה לי כרטיס רגיל והשנה VIP, אבל לדעתי המארגנים הצליחו לשפר את רמת האירוע.
מה שהכי הפריע לי שנה שעברה זה הצפיפות והעובדה שהיו רק 2 תאי שרותים במתחם. שנה שעברה אמרתי שהפיתרון היחיד הוא למצוא מקום אחר לאירוע.
אבל מסתבר שהמארגנים הצליחו לפתור את רוב הבעיות מבלי לשנות מיקום, ע"י הוספת שירותים כימיים (עדיין היה תור לשרותים הרגילים אבל בכימי לא היה).
בגלל שגם קצת הרחיבו את גבולות המתחם היה גם הרבה פחות צפוף (אם כי בחמישי בערב הייתה איזה שעה עם צפיפות גדולה, אבל שנה שעברה זה היה הרבה יותר רע).
גם הוספת דוכני האוכל היה רעיון נחמד, רואים שהמארגנים מקשיבים לביקורת.
 
עכשיו לגבי הויסקי:
אין ספק שזה אירוע לחובבי ויסקי שאסור לפספס. לא מכיר הזדמנות טובה יותר מזאת לטעום ולהתנסות במגוון עצום של בקבוקים ומזקקות בארץ.
היו דוכנים שעשו שיפור משמעותי משנה שעברה כמו הדוכן הביזיוני של גלנמורנג'י שנה שעברה שהיה מאוד חביב השנה. דאלמור הפתיעו מאוד לטובה גם כן.
ארדבג הביאו גם את היוגאדל המצוין בנוסף ל10 שלהם שהיה היחיד שנה שעברה אבל הייתי שמח לראות גם את הקוריבריכן וגרסאות נוספות.
היו גם דוכנים חדשים כמו טומינטול שדחסו את כל הסדרה שלהם בדוכן קטן (כל הכבוד!) וטומנטין שאיפשר לי להתרשם שוב מה14 המצוין שלהם שכל כך אהבתי בטעימה עיוורת.
לצערי דוכנים טובים שאני זוכר משנה שעברה לא ראיתי השנה כמו הדוכנים שהיה להם גלן רותס, לדאיג גלנפארקלס וקילקומן.
אבל בהחלט היה שיפור, הדוכנים באמת באו להציע מגוון (מה שבדיוק מצופה מהם בתערוכה כזאת) ולא גימיקים כמו הדוכן של גלנמורנג'י ומאנקי שולדר שנה שעברה.
אבל מבחינתי גולת הכותרת הייתה הVIP. אם לא הייתי זוכה בפרס הייתי כנראה קונה כרטיס רגיל ואפילו לא יודע מה אני מפסיד.
הבקבוקים שנפתחו שם היו פשוט מדהימים וזאת כנראה ההזדמנות היחידה שהיה יוצא לי לטעום אותם,
מבקבוקים מיוחדים וסופר מעניינים כמו מורטלך 23 בונהיביין עד למפלצות כבול שמוצלחות בכול גיל כמו אוקטומור פורט קרולט וקילקומן.
כמובן גם ויסקי מוצלח במיוחד שיושן כאן בארצנו.
 
הייתה תערוכה פשוט נפלאה אני מוריד את הכובא בפני המארגנים, היבואנים ומי שתרם בקבוקים מיוחדים לVIP.
תמיד יש דברים קטנים לשפר אבל היה באמת נפלא ואין לי ספק שאני קונה שנה הבאה כרטיס VIP איך שהמכירה נפתחת.
 
 
החפירה שלי
28/03/15 02:12
39צפיות
טוב אז חזרתי לקרוא מה רשמתי לפני שנה על האירוע ובהחלט נראה שהרבה לקחים הופקו.
דוכנים: מותגים החליפו קצת ידיים אז ניתן היה לראות קצת יותר מבחר במותגים שחזרו מבית ארדבג ומורנג'י. עדיין לא מרגש.
אגתד השכילו הפעם להגיע והביאו את המסטר דיסטילר של טומינוטול שהיה חביב וענייני. חבל שלא השכילו להביא מהמבחר המרשים שלהם ולפתוח אותו ורק הטעימו את הבסיס הקבוע שלהם.
פום פאס: דוכן מצוין ויסקים נהדרים ומיוחדים - תמיד שווה ביקור.
מילק אנד האני הטעימו ניו מייק - אחלה.
קולה סוף סוף הגיעו ופתחו דוכן מרשים מאוד עם כל הליין אפ החדש: קארדו, סינגלטון וטאליסקר ובכל יום ב6 וחצי פתחו דיסטילרס אדישן אחר לקהל ללא עלות. נקודה לרעה, כבר פתחתם את הטליסקר 30 ו25 תציעו לטעימה גם אם זה במחיר מופרז יהיה ביקוש. חבל שגם בתערוכות כאלו רק המקורבים זוכים.
אקרמן - הביאו לתצוגה ולמקורבים את הליינאפ החדש מבית דיוארס: אולטמור קרייגלכי ואברפלדי, במזיגה רגילה היו הבקבוקים הסטנדרטים לא משהו מרגש.
הכרם וטמפו בדוכנים משעממים להחריד.
י.ד. הביאו את המאסטר דיסטילר של ג'ורה שהיה מאוד חביב אבל הטעימה היתה סטנדרטית, שוב בקבוקים מאוד מעניינים למקורבים, חבל. הקהל שמוכן לשלם ישלם, אולי תרוויחו גם משהו מזה. ג'ורה 1984, דלמור 25, ג'ורה 30.
שאר הדוכנים לא ריגשו או הציגו ליינאפ משמים.
בכניסה חולקו 3 קופונים ליום לטעמי לא זקוקים ליותר מדי גם ככה ומי שרצה לטעום עוד קנה קופונים שנתנו תמורה לאגרה.
בחנות בכניסה הטעימו שני בקבוקים מיוחדים לויסקי לייב: טורמור 19 וקרייגלכי 7 שניהם בחוזק חבית, נהדרים לטעמי, תומחרו במחירי עלות לרכישה. מומלץ!
בלטו בחסרונם השנה שקד. חבל. ארוע כזה מצדיק ייצוג הולם.
ישנם מספר יבואנים קטנים שמביאים כל מיני מותגים לאחרונה לארץ כמו אולדפאלטני קילכומן והמבקבק דאגלס ליינג, חבל שלא הצגתם דוכן קטן רק להודיע על הגעתם.
וי איי פי: מזיגה ע"י צוות אדיב, מבחר מרשים הכולל בקבוקים משנות ה80, מותגים נדירים וגרסאות מיוחדות. לא היה משעמם שם. בהחלט שדרוג מלפני שנה, בנושא התזונתי היה בסדר יכול להיות טוב יותר. לטעמי צריך להנהיג אופציה של ארוחה קלה במתחם ייעודי. ובכל מקרה להניח את האוכל והשתייה בפינות נפרדות אחרת נוצרת צפיפות ולא לשכוח שאנשים נוטים להתקע ליד פינת נישנושים. נראו גם כל מיני מקרי "טיסת השוקולד" מדי פעם...
מים מים מים ומים. פשוט תניחו פינות עם בקבוקי מים ומרקקות גם באולם המרכזי. מה רע בחסות מחברת מינרלים או מכשיר טיהור שיעמידו כמה סטנדים.
לסיום הסדנאות: הסדנא המצטיינת בעיני היתה של הנציג של דיוארס שהטעים את המאלטים החדשים שלהם שאולי יגיעו בעוד שנים מספר לישראל ואולי לא.
הסדנא של מקאלן היתה בהחלט יוקרתית ומרגשת ושווה הרבה יותר ממה ששולם בהחלט טעימה של פעם בחיים.
רק מצטער שלא הלכתי פעמיים.
הסדנא של טומינטול, ליין אפ משעמם אפילו למתחילים.
הסדנאות של דומיניק - יותר משעמם מטומינטול מבחינת הליינאפ וחבל. ביום השני ויתרתי על הסדנא ופשוט לא נכנסתי לאחר שראיתי מה מוזגים.
הסדנא של ג'ורה - מרצה שנון וחביב, ליינאפ בסיסי פלוס ושני צ'ופרים רציניים בדמות ג'ורה 30 ו1984 בהחלט הסדנא המשתלמת.
שאר הסדנאות לא עניינו אותי במיוחד ולא הלכתי, אציין לטובה את סדנת הטאליסקר שלא נכחתי בה שהציגו ליינאפ מרשים ביותר והוציאו אנשים רבים מופתעים ומרוצים.
נא לאפשר למציגים יותר זמן אחרת קשה להנות מליינאפ מרשים ב5 דקות שנותרו לטעימה.
ורצוי למזג חדר קטן וצפוף או להציג בחדר גדול ומרווח עם מזגן מלכתחילה.
לסיכום בהחלט הפעם היתה תצוגה ברמה גבוהה יותר משמעותית בכל הבחינות, נהניתי מאוד משלושת הימים בויאייפי, אני רק מקווה שיצליחו להמשיך במגמת השיפור ושנזכה לעוד מותגים ותצוגות תכלית מרשימות מהמציגים והמארגנים.
לכל החברים שפגשתי ולאלו שלא מקווה שנהנתם לפחות כמוני אם לא יותר.
היה כיף
28/03/15 13:06
33צפיות
אני מאוד נהנתי בגדול, לא הייתי שנה שעברה אז לא אוכל להשוות
יצא להכיר את חלק מכם שזה היה מאוד משמח. באמת קהילת האוהבי וויסקי פה הם חבורה של אנשים מאוד טובים, בדרך כלל קשה לי להתחבר לאנשים (אבל קצת אלכוהול בדם תמיד יכול לעזור) אבל הרגשתי מאוד בנוח ושמחתי להכיר את מי שהכרתי.
יצא לי גם לדבר קצת עם ווילי טייט והוא פשוט בנאדם מקסים ומצחיק, ומאוד נהנהתי להכיר גם את דומיניק ושמחתי לשמוע כמה הוא נהנה פה.
 
היו שם הרבה סוגים של ווסיקי ברציתי לטעום, ומה שהיה באזור הVIP היה בכלל תענוג, הרבה יוצאי דופן ודברים מיוחדים, מאוד שווה למחירי הכרטיס. רק היה קצת עמוס בחמישי בשעות הערב.
 
רק לא נהנתי כל כך המסדנאות, הייתי באלה של טומינטול ושל דומיניק, היה נורא צפוף שם ובסדנא של טומינטול התאכזבתי קצת ממה שנותנו לטעום (10 איכס, 16, וOLD BALLANTRUAN).
 
חד משמעית אחד החוויות היותר גדולות שלי לשנה. תודה לכל אלה שעזרו לארגן.
 
We want more
28/03/15 17:32
41צפיות
בשורה התחתונה היה מקצועי ומעולה
השנה השנייה של ויסקי לייב ישראל עמדה בציפיות הגבוהות שהציבה השנה הראשונה ופיתחה ציפיות גבוהות יותר לשנים הבאות.
ועכשיו נרד טיפה לפרטים:
ניתן היה לראות שהתערוכה אורגנה בידי צוות מקצועי שממש אכפת לו מכל התרבות וההנגשה של הויסקי.
המיקום- גלריה מאירהוף, מרכזי ולרוב די מרווח (למרות הצפיפות יחסית ביום חמישי). עמדות הכרטיסים בכניסה, בחנות ובכל נקודות הטעימה אויישו בידי צוות אדיב וענייני.
המתחם היה מעוצב ברמה גבוהה ואם מתאמצים היה אפשר להרגיש מעט "אוירת חו"ל".
נקודה טובה ל-ibbls על פתיחת בקבוק דיסטילרי אדישן שונה בכל ערב (קאול אילה, לגבולין, טליסקר) ומינוס נקודה לטמפו על דוכן משעמם והאמת שגם די שומם.
והזוכה השנה בתחרות המאלט המתמיד הינו- קרייגאלכי
לפני התערוכה רק שמעתי את השם ואולי נתקלתי באיזה בקבוק בדיוטי
לעומת זאת בתערוכה לא עבר יום מבלי קרייגאלכי:נדגמו ה-13 שנה, ה-15 שנה של דאגלס ליינג מסדרת old malt cask
ה-11 שנה של האנטר ליינג והביקבוק המיוחד של 7 שנים.
בנוסף נדגמו ב-vip:
קליינליש דיסטילרס, גלנגוין חוזק חבית, ביקבוק ישן של ג'ורה 10,מורטלאך 23 שנה של סיגנטורי
stronachie 18 של AD Rattary
קליינליש 1991- 22 שנה של The ultimate
ביקבוק ישן של סקאפה 12
לפרויג PX, גלן קית' 21 שנה של סיגנטורי
קליינליש 15 של Dun Bheagan
בונהאבן טוייטח  הכבולי,  קאול אילה Moch
שני סינגל קאסקים של קילהומן בני 5 וקצת בחביות ברבן
בונהאבן 1997- 16 שנה של The ultimate
ביקבוק ישן של דרונאך 12 שאת ההרגשה האדמתית בו תאר דומיניק כ-fusty
אבל במובן הטוב של המילה.
מה עוד...אלטמור איקס עיגול ועוד ביקבוק עצמאי ונהדר של בונהאבן בן 23.
הצטיינו ביותר לטעמי המורטלאך, גלן קית והביקבוקים העצמאיים של בונהאבן.
 
בקבוק שראוי לציין ולו בשל היותו ייחודי הוא הויסקי של עמותת הויסקי הישראלית
כפי שהבנתי הנל זוקק על ידי אראן אולם הוצא מחוץ לסקוטלנד בטרם מלאו לו 3 שנים
וזאת לצורך המשך התבגרות בארץ הקודש.
על כן הוא מוגדר כויסקי אבל לא כסקוצ'.
מקווה שלא טעיתי או השמטתי פרטים לגבי הבקבוקים
 
בדוכנים נדגמו דאלמור קינג אלכסנדר ודאלמור סיגר מאלט (חביבים אך לא נפלתי)
בלויני 17 דאבלווד המצויין והיקר לאללה
טומינטול 21 וג'ורה 21.
מילה לגבי הג'ורה 21- עלות כל  טעימה נעה בין 1 ל-4 קופונים וזאת כמובן כתלות בבקבוק.
לכן התקבל בהבנה ה-4 קופונים שנתבקשו עבור הג'ורה הנל
מה שפחות אהבתי זו הדוגמית המיקרוסקופית והקמצנית שנמזגה ולדעתי פחות מ-10 מל.
 
דוכן המזון- למרות הימצאותו של בית קפה בסמוך היה ממש מתבקש להכניס דוכן מזון כפי שעשו
ואהבתי שיש גם אופציה צמחונית של נאצוס גוואקמולי.
 
סדנאות- נכחתי ב-3 סדנאות טובות מאוד: דיוארס שהועברה על ידי נציג המזקקה
וטאליסקר וסינגלטון שהועברו על ידי נציגי היבואן.
בדיוארס נטעמו הבלנדים דיוארס תוית לבנה הבסיסי ודיוארס 12
וכן חלק מן הסינגל מאלטים שבבסיסם כגון אלטמור 12, אברפלדי 18, קרייגאלחי 13 (גם לכאן הוא הצליח להתפלח) ודוורון 18.
בסינגלטון יש לציין  את ה-nas שהפתיע לטובה: ה-tailfire
והיבואן שוב פירגן והפעם עם טראפלס מטורפים שהוכנו עם כמות נכבדה של ויסקי כמובן.
סך הכל נהניתי למרות שהיה קצת צפוף
ובעניין הסדנאות קרה לי כבר כמה פעמים וגם כאן בתערוכה שעובר זמן רב עד הטעימה הראשונה ואח"כ צריך לשתות בקבלנות כי נגמר הזמן
אני חושב שהקונספט המומלץ הוא קודם כל להרטיב  קצת את הגרון ובמקביל להתחיל בהרצאה וכך לחלק את הטעימות באופן שווה על פני הזמן.
 
שלוש מחשבות לשנה הבאה:
ראשית כל- מים. היו מים בשפע אך היה מומלץ לפזר יותר דוכני מים כפי שראסטי הציע.
שנית- לקבוע סטנדרט מינימלי של מזיגה (נניח 15 סיסי) שיחול גם בדוכנים וגם במתחם הויאייפי.
מה עוד- דוכן עצמאי של התערוכה ולא מטעם יבואן כלשהו
היה מוסיף אם היה גם במתחם הרגיל דוכן מטעם מארגני התערוכה שהיה מציע טעימות מאלטים שלא מיוצגים על ידי יבואן .
 
נהניתי מאוד אבל לא רק מהויסקי אלא גם ובעיקר מהחברים האוירה והצחוקים
לסיום אני אוסיף על המשפט הידוע- אנחנו במפה ואנחנו נשארים במפה - לא רק בספורט, בהכל
ואפילו גם בויסקי
תודה רבה וכבוד גדול למארגנים על החזון והביצוע ונתראה בשנה הבאה
האמת שהרבה מזגו מדוד, 30 מ'ל
29/03/15 10:24
30צפיות
ואלו שלא מזגו מדוד, בדרך מזגו קצת יותר, לפחות איפה שאני הייתי.
ולגבי המים-כן בהחלט.
לא אצל כולם
29/03/15 11:31
26צפיות
היו לי כמה טעימות שמזגו ישר לכוס ובכמות מאוד קטנה, בעיקר הוויסקים של 4 פתקים. בולט לי בזיכרון את הדאלמור קינג אלכסנדר אבל היו עוד כמה. אבל  להיות פייר בגדול הם מזגו מדוד ויש את אלה שממש פינקו גם. 
מסכים עם כל מה שכתבו החברים
29/03/15 10:08
27צפיות
אז לא נחזור ונייגע.
 
רק אוסיף שנהניתי מאוד, וגם אני חזרתי לסיכום שלי משנה שעברה וראיתי שבאמת הרבה מהנקודות לשיפור בוצעו. מגמת שיפור ברורה!
 
הביקורת שלי מופנית בעיקר למציגים הפעם, וכפי שכתבו החברים - בעיקר בנושא הבקבוקים היקרים.
זה נראה לא טוב ומבאס את הקהל הרחב לראות בקבוק כמו טאליסקר 30 או דאלמור 25, ולדעת שהוא נמזג מתחת לשולחן למקורבים.
 
יבואנים יקרים - זה לא נותן לכם נקודות אצל מי שנחשב - קהל הקונים הפוטנציאלי. הצעתי היא שתלמדו מאקרמן ומקאלן:
 
תעשו סדנאות מאסטרקלאס, עם נציג מזקקה. היו כמה כאלה, תנצלו את זה!
איזו חווייה מדהימה זו היתה יכולה להיות לטעום ג'ורה בן 30 או 1984 ביחד עם ווילי, האיש שזיקק אותם! איזה פספוס זה היה בסוף.
 
ובדיוק כמו הסדנא של מקאלן - אין לנו בעיה לשלם! תנו תמורה, קחו מחיר מתאים, וזאת תהייה חוויה של פעם בחיים שאחריה המותג לנצח יעלה מדרגה אצל הטועמים.
 
בנוסף חסרה לי הנוכחות של שקד והמבחר שלהם, יש שם פוטנציאל גדול. אתם קוראים את זה - נשמח לראותכם בשנה הבאה.
 
וקצת שבחים למי שמגיע - כספי עם דוכן מושקע כרגיל (למרות שהמבחר לא לטעמי), IBBLS עם דוכנים מושקעים, חכמים, עם טעימות מגניבות של מבחר רחב, ועיצובים יפים עם קערות תבלינים הקשורות לויסקי, ומפזר פיאזואלקטרי לאדים קרים של ויסקי סינגלטון שהעלה בדוכן 'עשן' ריחני שנראה והריח נהדר. בפרטים הקטנים, כל הכבוד.
 
הדוכן של פום פאס גם מקבל ציון לטובה, כמו שנה שעברה נראה נהדר, ועם ויסקים משודרגים (בונאהאבן מצויין, תפתחו כבר בשרונה ואני בא).
 
לבסוף התודות לתומר והמארגנים, ולשף עופר על האוכל הטעים במתחם VIP.
היה מצויין
29/03/15 10:19
38צפיות
אקצר בסיכום שלי ואגיד שהיתה קפיצה ברמה השנה, בעיקר בארגון הארוע.
 
VIP נהדר עם אוכל מצויין (אם כי הייתי שמח למנות חמות כפי שהיה בלונדון) בקבוקים מסקרנים ומצויינים והרבה חברים טובים.
 
נראה שהושקע הרבה מאמץ בעיצוב הדוכנים - לדעתי היבואנים השקיעו בתפל ולא בעיקר  - הוויסקי עצמו. רוב הדוכנים הציגו מגוון שלרוב היה סטנדרטי אם כי היה שיפור ניכר משנה שעברה.
אישית לא אוהב את ההתנפלות על איזה בקבוק מיוחד שנפתח כאשר הכוכבים מסתדרים בשמיים, לדעתי מטרת הארוע היא הדברים המיוחדים הללו.
 
גם בסדנאות היה שיפור ניכר בזכות אורחים סופר מעניינים.
כוסות- פגז! חריטה כמו שצריך.
 
הדבר היחיד שאני מצר עליו שעדיין אינני יודע איך אני שם את הידיים שלי על הביקבוקים המיוחדים של התערוכה, מישהו יכול לעזור? 
 
º
תרים טלפון לסיטונאות בינימינה. הם יקחו הזמנה. אני בטוח
29/03/15 11:19
10צפיות
כמה מילים
29/03/15 11:18
33צפיות
מצטרף לכולם, היה אכן ארוע מושקע ומהנה עד מאוד... וכל הכבוד לתומר על הארגון. מרשים.
 
היה כיף לפגוש אנשים מוכרים וחברים, ולשתות איתם יחדיו.
 
מה שהייתי רוצה לראות יותר בשנה הבאה:
 
מים - עמדות מים, פשוט שיהיה מה לשתות בין דראם לדראם.
סדנאות : קצת יותר מקום. בשנה שעברה זה היה במקלט למטה והיה יותר נעים (אויר) ומרווח. חושב שצריך חדר הרבה יותר גדול, והרבה יותר יבואו.. גם לתת זמן מספק..  השתתפתי בסדנא אחת של דומיניק שהיתה מהירה מדי, לא מאורגנת וצפופה. וחבל.
יבואנים : אכן חסרו כמה, הקטנים וגם שקד.
 
 
 
חפרתי בבלוג
29/03/15 16:07
27צפיות
אבל אצטרף להערות על פיזור עמדות מים והפרדה בין המזנון לשתיה בVIP, אבל זה בקטנה.
היה כיף לפגוש אתכם, נמרוד, ואלרון, שיין וyezer!
º
תודה, כיף כנ"ל
29/03/15 19:49
3צפיות
יין לפסח
27/03/15 16:16
42צפיות
חשבתי להביא הרי גליל - יראון 2010,ו ירדן הייטסויין 2012 בסוף...
אמפורה ריטון היה מעולה,טיפה פחות כבד אבל יותר מיושן,
הבעייה בריטון הוא החזיק ליומיים ולא 3 כמו היראון, אז זה פחות משתלם לי,
אם שותים את הכל באותו היום אז זה סבבה
 
 

יראון הרי הגליל 2010
99-109 שח
15.5% אלכוהול
בלנד המורכב מ - 60% קברנה סוביניון, 35% מרלו ו- 5% פטיט ורדו.
16- חודשי יישון בחביות אלון צרפתי.

 
היו כמה המלצות שהמוכר אמר לי:
 
 
יקב מטר - קומולוס 2012
מחיר 89 שח
14.8% אלכוהול
ממסך מענבי קברנה סוביניון, מרלו וקברנה פרנק מכרמים בהרי ירושלים והגליל העליון.
יושן 14 חודשים בחבית
 

יקב גבעות - מחול הכרמים 2012
מחיר 79 שח
14.5% אלכוהול
הרכב הזנים: 35% פטי ורדו, 30% קברנה סוביניון,% 30 מרלו ו- 5% מלבק 
התיישנות: 12 חודשים בחביות עץ אלון 50% עץ אמריקאי ו - 50% עץ צרפתי 
כרמים:
כרם גיורא- קברנה סובניון, גובה 700 מטר
כרם הראל- קברנה סובניון, גובה700 מטר
כרם אש קודש- קברנה סובניון, גובה 800 מטר
כרם עמק שילה- מרלו, גובה 680 מטר
כרם הר ברכה- מרלו, גובה 820 מטר
כרם עמק שילה- פטי ורדו, גובה680 מטר 
 
 
מה מהם כדאי?
איך ה 2 יינות האחרונים, אני פחות מכיר , שווה לנסות?
תודה
הערות
28/03/15 00:43
30צפיות
במחיר שלו, מעט מעוד יינות נותנים פייט ליראון. גם אלון ואלה של הרי גליל הם נהדרים ואפילו עולים פחות (והם בד"כ יותר מוכנים לשתיה).
לגבי יראון ובכלל - 2010 היה בציר קשה ולמרות שאני מהמר שיקב רציני כמו הרי גליל הצליח לעשות יין בסדר, סיכוי טוב שבבציר אחר הוא יהיה יותר טוב (לא טעמתי אז זה רק ניחוש).
 
לגבי שני היינות ששאלת לגביהם - יכול להיות שהם נהדרים, אין לי מושג. עם זאת, אני חושד שזה יקבים שלחנות יש אינטרס למכור לך (שותפים בהפצה, או נתקעו עם מלאי, או קיבלו בהנחה). היות ולא שמעתי בכלל על יקב מטר (למרות שאני לא גר בארץ שנתיים) זה עוד יותר מריח לי חשוד. שוב, יכול להיות שהם נהדרים, אבל סטטיסטית - במיוחד באירוע משפחתי - הייתי ממליץ ללכת על מה שאתה מכיר ויודע שיהיה טוב.
על איזו חנות מדובר?
צודק
28/03/15 03:22
27צפיות
עדיף ללכת על בטוח , תכלס
 
יקב מטר זה יקב חדש של יקב פלטר
יקב מטר זו הגירסה הכשרה של פלטר
28/03/15 08:10
33צפיות
קומולוס אמור להקביל לטריו של פלטר (יינות הבסיס של היקבים), אם כי הבלנד בשניהם שונה והמטר עולה כ 20% יותר (תשלום למשגיח ??).. אם הכשרות לא מפריעה לך (וכנראה שלא אם אתה שותה אמפורה)\ מציע לך להכנס לדרך היין ולנסות את גרסת הספיישל אדישיין  2011 של פלטר שנמכרת רק שם, במחיר דומה לריטון וליראון. 
לגבי היראון 2010 אלכוהולי מאוד כמו גם הריטון 2010. ביחס ל 2011 היראון הרבה יותר נגיש מהריטון בשלב זה.
º
תודה :)
28/03/15 13:37
4צפיות
נכון, קראתי את זה איפשהו
29/03/15 05:04
22צפיות
אם זה קשור לפלטר אז אני מסתייג מהחשדנות שלי לגבי היין.
º
כמו כן, באיזו חנות מדובר?
29/03/15 05:06
6צפיות
יש למישהו המלצה לדיוטי פרי של קפריסין?
28/03/15 12:13
24צפיות
יש למישהו המלצה לדיוטי פרי של קפריסין?
לא בדיוטי אלא בעיר פאפוס
28/03/15 18:32
26צפיות
באיזור השוק שבמרכז העיר יש 2 חנויות אלכוהול
מצאתי שם בקבוקים של גלנמורנג'י מהסדרה הישנה בכ-350 שח
אם אתה בפאפוס מומלץ לבקר אבל לא הייתי בא במיוחד
חזרתי למטה עם שאלות ממוקדות לסדר, אבל זה לא קופץ למעלה
24/03/15 18:39
52צפיות
ואלרון - תודה רבה על הסבלנות. 
אז ראשית, תודה לכל האמירות לגבי כשרות. אנחנו מעדיפים לשמור מפני חמץ גמור, כי שומרים גם בעניינים אחרים. פשוט זרח מפרחוני.
 
לכן, לא רוצים להתחיל לשבור את הראש עם קוקטייל פתיחה. יש לנו אוזו בבית, ואני מבינה שהוא יכול לבוא בחשבון, אבל הבן שלי לא אוהב אותו. אז אם נפתח בגוורצטרמינר של ברקן יהיה טוב? והוא גם ילווה את תחילת ההגדה. אם לא מתאים - אקנה משהו יבש יותר. שמות?
האם יש קוקטייל מעניין שאפשר לפתוח בו עם משהו שאינו וודקה/ויסקי והחברים שלהם?
 
לגבי ההמשך, יש די הרבה בקבוקים בבית, אבל חשבנו על חלק מהם, שמתוכם נשמח לבחור שניים בעזרתכם:
 
יש מרלו מרום גליל של סגל ומרלו של גמלא.
יש הר חרמון אינדיגו של ירדן
יש סנג'ובזה של גמלא
יש קברנה סוביניון של יקב מרקוס (מי זה?)
 
לקינוח ואפטר פארטי - לא ילך לימונצ'לו. אני אוהבת ויש בבית, אבל זה מתוק מדי בשבילם.
בכלל, הם לא מחובבי הליקר.
אפשר לקבל עצה ספציפית של משהו בסגנון הוויסקי רק "כשרותי" שמתאים לליווי השיחה שאחרי?
האם אפשר ללכת על עראק כשר לפסח? יש? מה האפשרויות הנוספות? כאמור, הבן לא אוהב אוזו, וכמעט כל האחרים לא כשרים לפסח.
 
שאלה אחרונה שלא קשורה לליל הסדר: עשיתי סדר בבר. ומסתבר שיש לי שם כמה בקבוקים שונים של ליקר שוקולד (שללא ספק הגיעו מכל מיני חבילות-מתנות). אף אחד לא שותה את זה פה. אז לפני שאני מעיפה מהבית, האם יש משהו שאפשר לעשות אתם? קוקטיילים? משהו? ואם להעיף - איזה כן להשאיר?
חברים באים לעתים קרובות, והם מתלבשים על אוזו אחרי אוזו עם טאפאס (רק אני עם כוסית ויסקי אחת מתחילת הערב עד סופו, כי אחרת ששים בני מעיי.) אולי אפשר לארגן משהו שונה כמו איזה קוקטייל לסיום?
יש פה ליקר שוקולד-תפוז של דוריס קינוחים קטן.
ליקר שוקולד-דבש כנ"ל (נשמע רע לתפארת)
ליקר שוקולד מריר של יקב לביא
שוקולד טראפל ליקר של מקס ברנר
 
ושוב תודה רבה על הסבלנות, מראש.
 
 
שלום, אכן הודעות ישנות מדי כבר לא קופצות בתפוז
24/03/15 22:21
33צפיות
טוב שפתחת חדש במקרה הזה.
 
לענייני כשרות, יש כמה וודקות המיוצרות מסלק סוכר שהן כשרות לפסח, יש קלבדוס - ברנדי תפוחים צרפתי, ויש ברנדי ענבים צרפתי או ספרדי, ובמיוחד קוניאק וארמניאק שהם מעניינים.
 
הברנדים מענבים לא לגמרי כשרים, כי הם עשויים מיינות של גויים. אם זה לא מפריע לכם, אז איך בעיה.
 
 
 
ולעניין, גוורץ של ברקן יכול לעבוד לפתיחה, הוא טעים ומעניין בפני עצמו.
 
 
 
אחרי האוכל הייתי ממליץ כקינוח על קלבדוס שאטו דה בריי, ספציפית גירסת ה-VSOP הזולה יחסית בה המתיקות מאוזנת וטעם התפוחים בולט.
 
 
 
לגבי ליקר שוקולד, הכשרות מגבילה.
 
יתכן וחלקם מבוססי תזקיק דגנים שאינו כשר.
לגבי השוקולד - לא התכוונתי לפסח, אלא לאחריו
24/03/15 22:35
21צפיות
לגבי האדומים לא התייחסת. האם זה מפני שהם לא-משהו? אין לי בעיה לקנות משהו אחר, רק שחשבנו שאפשר מביניהם לבחור שניים שילוו את הארוחה, אחד יותר קליל, אחד פחות.  
 
האם יש להשיג את הקלבדוס הזה בחנויות בארץ? אני מכירה מישהו שתמיד מביא קלבדוס מהדיוטי או מחו"ל.  
 
 
הקלבדוס של שאטו דה בריי זמין בארץ, ולא יקר
24/03/15 22:58
31צפיות
למשל, יינות וטעמים ברמת גן, ובחנויות תוספות. עודף מ-200 ש"ח למיטב זכרוני.
 
לגבי היינות, גמלא זה רמת ביניים לא רעה בכלל, בדרך כלל תמורה טובה לכסף.
גם הר חרמון אינדיגו טוב, אם כי הוא מסדרת בסיס.
 
את האחרים שציינת לא ניסיתי.
 
אם רוצה עוד יין או שניים, אשמח להמליץ על הרי גליל קברנה סוביניון בזול ועל מסע ישראלי אדום של יקב ויתקין במעט יותר. החברים יכולים להמליץ על נוספים.
º
יופי. תודה רבה, אין כמוך. אשמח לקרוא המלצות נוספות
24/03/15 23:57
11צפיות
עוד המלצות
26/03/15 11:31
26צפיות
לקוקטייל פתיחה אפשר ללכת עם דאקירי (רום לבן+מי סוכר+ מיץ לימון סחוט מלימון אמיתי) פשוט מרענן וטעים בצורה יוצאת דופן. לגבי כשרות לפסח אין למיטב ידיעתי רום עם חותמת (אולי אני טועה)  אך אין חשש לדגנים.
 
לקינוח אפשר ללכת עם גראפה- יש אפילו אחת עם כשרות Poli Eve (אולי שוב ללא חותמת לפסח אך ללא חשש לדגנים)
רום - יש חשש לדגנים למחמירים. הגראפה בסדר!
26/03/15 11:42
27צפיות
כי הרום, גם חלק לא קטן מהרום הלבן, התיישן בחביות שהכילו קודם בורבון. (הרבה רום לבן עבר סינון כדי להיפטר מהצבע).
בחמץ אין בטל בשישים וכו' - לכן רום צריך להחשב חמץ, אלא אם רשום אחרת.
 
כל הגראפות הלבנות הן אינן חמץ. יותר מכך, Poli Eve שציינת כשרה, ולפסח, על ידי הרבנות, חותמת והכל. אז זו באמת גם אפשרות נהדרת.
הגראפה לימונית, עדינה מאוד ומתקתקה. לדעתי חובה לשומרי הכשרות לנסות בהזדמנות, הם לא יודעים מה הם הפסידו עד עכשיו.
קיימות אופציות של רום לבן ללא עץ ולכן ללא חשש
26/03/15 11:58
26צפיות
למשל: 
הוואנה קלאב אנייחו בלנקו
קלמנט PREMIÈRE CANNE
 
 
º
תודה רבה. יש לי די כדי להחליט. מודה לכם מאוד וחג שמח.
26/03/15 14:39
8צפיות
|*|פורומים חדשים בתפוז|*|
26/03/15 11:37
|*|האם אתם בעלי עסק קטן או בינוני וצריכים הכוונה בכל הנוגע להתנהלות הפיננסית מול הבנק? האם אתם מכירים את קרנות הסיוע שעומדות לרשות העסק שלכם?
פורום מימון עסקים בהנהלה חדשה ואתם מוזמנים להיכנס לפורום ולהתייעץ:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

|*|יש לכם שאלות לגבי החזרי מיסים? אתם מעוניינים לקבל יותר מידע בנוגע למס רכישה?
היכנסו עכשיו לפורום דיני מיסים וקבלו את כל התשובות לשאלותיכם:
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumpage.aspx?f...

|*|את סובלת מצניחת רחם? יש לך שאלות לגבי חיזוק שרירי רצפת האגן?
היכנסי עכשיו לפורום רצפת האגן והעלי את שאלותיך בנושא:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...
Cabernet Sauvignon 1998 - Carmel Selected
25/03/15 13:02
49צפיות
אדום יבש, "אוכסן" לא בשכיבה בטמפרטורות נמוכות יחסית..
אני מניחה ששכיבה היא עבור פקק השעם(אם יש כזה), שלא יתייבש.
 
האם עדיין ראוי לשימוש ?
תודה למשיבים .
 
º
לא
25/03/15 14:18
14צפיות
תודה . אם תמצא
25/03/15 14:27
39צפיות
דקה פנויה, תוכל אוליי להסביר, למה לא ?
 
עבר זמנו ?
לא אוכסן בפוזיציה ובתנאים אופטימליים..
סתם סקרנות .

 
פשוט מאוד, יין שלא נועד ליישון
25/03/15 19:55
39צפיות
זה נכון לכל הסדרות הבסיסיות של היקבים הגדולים, סלקט ביניהן.
אבל אפילו יינות שכן מיועדים ליישון דורשים תנאים טובים יותר כגון טמפ' נמוכה יותר
)מקרר יין) וגם אז, מעטים מחזיקים מעמד 17 שנים.
תודה. לא מבינה ביינות או באלכוהול בכלל - השכלתי.
25/03/15 21:06
36צפיות
יש פה גם בקבוק של beefeater dry gin סגור,
בן 15. האם להניח שהוא כן ראוי לשימוש ?
 
תודה.
º
אם הפקק לא החליד / התפורר הוא צריך להיות בסדר
25/03/15 22:30
14צפיות
שני הבקבוקים נראים חדשים, כאילו נרכשו כרגע.
25/03/15 22:35
32צפיות
אז לפחות את הג'ין, אני יכולה לתת.
תודה.
ויסקי לייב - שרשור התפקדות
23/03/15 11:52
77צפיות
מי מגיע? ומתי?
 
אני אישית אהיה נוכח בארוע בשלושת הימים.
º
אני ברביעי מ5 וחמישי כל היום
23/03/15 13:12
23צפיות
º
רביעי
23/03/15 17:58
16צפיות
º
שלושת הימים בשעות שונות
23/03/15 21:46
18צפיות
º
רביעי אנסה כמה שיותר מוקדם. חמישי בערב.
23/03/15 23:22
14צפיות
º
שלישי ורביעי
24/03/15 08:29
11צפיות
º
שלושת הימים בשעות המוקדמות יותר
24/03/15 10:58
14צפיות
הסתכלתי על זה , אבל לא הבנתי
24/03/15 23:46
41צפיות
איזה משקאות יהיו שם?
הם דיברו רק על מקאלן-ים...
וגם בכניסה מקבלים 3 קופונים אבל יש משקאות שצריכים יותר,
קצת מבלבל
 
כדאי ללכת?
מה כדאי לנסות שם? עד 5 דברים
היין האדום הכי משתלם וטעים עד 300?
20/03/15 20:24
99צפיות
איך היתם מדרגים אותם? יש בניהם משהו שהוא נפילה?
אני אוהב יין אדום עם גוף גדול ומורכב וטעים ואיכותי, עדיף לשלם כמה שפחות
קודמים ששתיתי ואהבתי: יראון 2010 , יער יתיר 2009, אני רוצה לגוון ולמצוא משהו יותר טוב למחיר,
אני פחות אוהב זנים של סירה ושיראז כי זה ניהיה עם פחות גוף יותר צעיר,
על מה אתם ממליצים? מה ה5 הכי מרשימים מפה לטעמכם?
משהו ברמה של ירדן קצרין/רום , בן חיים מיתוס... אבל בזול
אולי 2 המלצות תתנו, משהו עד 300 לאירועים , ומשהו עד 100 לסופי שבוע
 
ברקן אלטיטיוד + 720
domaine ventura רובנס
מרום גליל פיוז'ן אדום
אדיר פלאטו
יער יתיר
דלתון עלמה
פטיט קסטל
בלאק טוליפ
הרי גליל יראון
פלאם נובל
פלאם קלאסיקו
אמפורה מקורה ברברה
ארזה אוטור
טפרברג מריטאז' רזרב
המערה
פסגות אדום
פטיט קסטל
לוריא גראנד ויטל
יפו הריטג'
אניגמה מרגלית
1848 ספיישל ריזרב אדום
Trio special cuvee
אבני החושן יהלום
אני רק שאלה - וזריקת רעיונות לאוויר
20/03/15 22:04
78צפיות
כל היינות שנתת הם ישראליים וכמעט כולם כשרים. אלו גם המגבלות? כי בסכומים האלה גם יינות מיואבים יכולים להיות רלוונטיים.
 
משהו עד 300 שלא מופיע אצלך זה יקב רמת הגולן, ירדן, כרם אלרום, קברנה סוביניון, מבציר 2011, שעולה 210-250 תלוי בחנות.
משהו לסופש עד 100 גם יכול להיות אמפורה קיטון ואם נשארים עם רמה"ג אז הקברנה הרגיל מסדרת ירדן נמכר כיום ב-88 שקל בדרך היין לחברי מועדון.
 
יש עוד עשרות יינות ויקבים, מהארץ ומחו"ל, שאפשר להמליץ עליהם. אם אתה מחפש דברים כבדים, מלאים ועשירים, פצצות פרי ועץ, חפש יינות ריפאסו/אפסימנטו/אמרונה למשל או שאטונף דו פאפ. ותתפלא, גם סירה/שיראז יכול להיות יין מלא ועשיר, חפש קרוז הרמיטאג'ים.
כן צודק , אני מעדיף יינות ישראליים כשרים, בלנדים
20/03/15 22:29
63צפיות
לא זניים , אלא בלנדים בעיקר בורדו , 
שחכתי להגיד
ככה אם יש חברים שהם שומרי כשרות , אז אין בעיות
בנוסף יקב בוטיק , כי היקבים הגדולים טובים רק בממש יקרים שלהם
 
תודה נשמע מעניין :)
כמו שאמרת: אני מחפש דברים כבדים, מלאים ועשירים, פצצות פרי ועץ :)
אם אתה מנסה לדרג value for money
20/03/15 22:43
74צפיות
אז לדעתי עלמה של דלתון שנמכר בחנויות טובות ב70 שקל לוקח.
 
גם יראון ופטיט קסטל שנכמרים במחיר טוב ב90 ו110 בהתאמה הם תמורה טובה.
כנ"ל פלאם קלסיקו.
יהלום של בנימינה מבצירים 08'-09' נמכר בחלק מהחנויות היום בעודף רציני ממאה.
 
רוב האחרים, שכבר עולים במחיר, לדעתי קשה לדבר עליהם במונחים של VFM. חלק יינות טובים וראויים לטעמי, אבל בהשוואה ליינות מקבילי איכות/מחיר מהעולם, קשה לדבר עליהם במונחי VFM.
º
תודה :) מעניין :)
20/03/15 23:03
18צפיות
בואו נתמקד על עד 100, איך הייתם מדרגים?
23/03/15 19:27
48צפיות
הרי גליל יראון
פסגות אדום
פטיט קסטל
אמפורה ריטון
דלטון עלמה
אבני החושן יהלום


תודה
דלתון עלמה ואמפורה ריטון בשבילי
23/03/15 19:43
34צפיות
דלתון עלמה - אתה מדבר על הבלנד בורדו הנהדר, אבל בנוסף אהבתי (ואפילו יותר) את הבלנד עמק הרון עם סירה, מורוודר וויונייה.
 
אמפורה ריטון - את הבציר האחרון לא טעמתי, אז נראה לי אדרג את הדלתון מעליו.
 
הפטיט קסטל קצת רזה יותר אם אני זוכר נכון, פחות מה שאתה דיברת עליו.
פסגות אודם ויראון טובים, אבל פחות מהראשונים לדעתי. לא משהו מיוחד. את יהלום לא טעמתי.
לטעמי:
23/03/15 20:14
40צפיות
1. יראון
2. ריטון
3. יהלום
4. דלתון עלמה
5. פטיט קסטל - לא מתחבר אליו.
את פסגות לא טעמתי.
זה מאוד תלוי בבציר
23/03/15 20:41
35צפיות
אני מאוד חובב את פטיט קסטל, אבל זה לא יין עכשווי, אחרי 4-5 שנים כשהוא נפתח הוא נהדר.
הדלתון עלמה שלושת הבלנדים האדומים, הבורדו, עמק הרון ועמק הרון (2) נהדרים, בכלל דלתון עלמה זאת הסדרה אהובה עליי ביקב שם, נראה מה יהיה עם היינן החדש. העלמות עם זני הרון לרוב נגישות יותר מהעלמה בורדו.
יראון, יראון זה יין נהדר רק שלרוב גם להבין אותו צריך כמה שנים טובות, יש בצירים שיותר מוכן ויש בצירים שפחות כעיקרון אחרי 4-5 שנים מהבציר כבר דיי מוכן לשתייה.
אבני החושן יהלום זה יופי של יין, עשוי מצמד הייננים הקודם של בנימינה ששון בן אהרון ואסף פז. אני חושב שיש בצירים יחסית ישנים שלו בשוק, לא טעמתי אחד מתיישן מודה, אך לא אמורה להיות בעיה.
פסגות אדום, אני ממש לא אוהב יותר מדי מתוק וחבית, יש בצירים שזה נסבל, יחסית.
אמפורה ריטון, מאוד פרי מקדימה לפתוח ולשתות בלי לחפש תירוצים.
אמפורה ריטון, 2007 או 2011?
23/03/15 23:02
34צפיות
מה כדאי?
2007 זה מכרם בן זמרה,  ו 2011 מכרם שעל
כפי שהוזכר למעלה, בעיקרון רוב היינות האלו בעלי יכולת
24/03/15 22:31
15צפיות
התיישנות (אמנם מוגבלת), ובהחלט בצירים קודמים ל 2011 ככל שמדובר על שתיה מיידית עדיפים.
טעמתי לפני כמה שבועות את 2011,  ובהחלט עתידו לפניו, ואם רוצים לשתות אותו עכשיו, זקוק לחדרור של לפחות שעה וחצי.
לעומתו שתיתי לאחרונה גם 2008 וגם 2009 והם היו מצויינים - בהחלט בשיאם. את 2010 אישית פחות אוהב (כבד מידי).
לא יודע איפה ניתן להשיג 2007, ואם תשיג ספר איך הוא.. האחרון ששתיתי מבציר זה היה לפני למעלה משנתיים, והזכרונות בהחלט טובים.
מעולה, תודה רבה, ניסיתי עכשיו אמפורה ריטון, רשמים...
24/03/15 23:38
33צפיות
באתר שלהם היה רשום 2007,
אבל בחנות זה 2011, אז עשה הנחה,
ניסיתי אותו, חייבים לפחות לפתוח אותו ל40 דקות(בשילוב עם שיטה מהירה באמצע: לשים פקק וערבוב חזק לחצי דקה)
למרות ששעה וחצי על השלוחן זה עדיף,
הגוף בינוני-מלא, יראון 2010 טיפה יותר כבד,אבל זה כמעט שם ,
וגם הטעם מאוד דומה ליראון ויער יתיר, רק שהמחיר יותר זול,
הוא קצת יותר מיושן מהיראון, מה שאהבתי בו וביראון , הוא גרוס דק, לא גס,
אז זה לא נתקע בכבד או משהו,יורד חלק, זה אומר שאפשר לשתות הרבה ממנו,
הוא מאוד מתאים לבשרים, טעים ,מעולה לסדר פסח :)
זה כמו היראון 2010 שכמעט אי אפשר למצוא, ה2011 לא מוכן כל כך , מרגישים את האלכוהול,
היראון 2010 הרבה יותר טוב מה2011,
יער יתיר מעולה אבל יקר,וזה יותר זול משתיהם אבל טעים לא פחות :)
לגבי פסגות , הוא מורכב טעים ויש גוף בינוני , אבל מרגישים את האלכוהול 
 
עוד שאלה , ברמת מחיר של עד 100,
המוכר המליץ על גבעות 2012 דאנס
ועל מטר קומולוס 2012
הם שווים משהו? יותר מיראון וריטון למחיר מבחינת גוף ואיכות?
 
תודה :)
עוד המלצות אם יורשה
21/03/15 11:06
71צפיות
בטווח של עד מאה, לטעמי סדרת רכסים של סגל דישון קברנה ודובב מרלו בציר 2011 עודף משמעותי מ 100 ש"ח. גם אבני החושן תרשיש נותן תמורה יפה לטעמי גם אותו ניתן למצוא עכשיו בעודף משמעותי מ 100 ש"ח. 
בכשרים יקרים יותר קאיומי של כרמל (כ 140 ש"ח), ולימיטד אדישין 2008 ( כ 200 ש"ח).
בגזרת הלא כשרים קברנה פרנק של ויתקין  (כ 100 ש"ח), ועוד פחות ממנו במחיר ויתקין מסע ישראלי ה v.f.m.  המוצלח ביותר כיום (כ 65 ש"ח).
מעט יותר יקר סדרת Tselection   של פלטר ובעיקר פטיט ורדו וקברנה פרנק  150 -180 ש"ח. עוד של פלטר בטווח של עד 100 ש"ח מהדורה מיוחדת שהוציא לחנויות דרך היין בלבד - גרסה של 2011. אצלי זה יין הבית.
יקב נוסף לא כשר שנותן תמורה מצוינת  אסף קברנה סילבר כ 90 ש"ח, וקברנה רזרב כ 130 ש"ח , בציר 2009 מצוין לטעמי.
 
 
º
יפה , תודה
21/03/15 15:31
14צפיות
המלצות
22/03/15 09:46
65צפיות
קיבלת המלצות מצוינות ואני מסכים עם רובן.
 
בתחום ה~100 ש"ח, במיוחד חותם על ההמלצות על פטיט קסטל ועל יראון. הקסטל לא עונה לחלוטין על החיבה שלך ליינות בומבסטיים.
בנוסף ממליץ בחום על אלון של הרי גליל ועל הברברה שלהם, שניהם עולם משמעותית פחות מ-100 ונותנים תמורה מצוינת למחיר.
טפרברג קברנה סוביניון רזרב נהדר ונותן תמורה טובה למחיר (שכונת ה-100)
בומבסטיים במיוחד, עשירים, מלאים, חבית, פירותיים - סדרת ירדן של רמה"ג, הקברנה סוביניון ה'רגיל' הוא המוצלח מתוכה לטעמי, אם תרצה להשקיע יותר תן ניסיון גם למרלו כרם יחיד.
עוד בומבה של פרי ושל חבית - טוליפ קברנה רזרב
 
ללא כשרות, ויתקין פטיט סירה והקריניאן מוצלחים ומתאימים סגנונית למה שאתה מתאר.
מרגלית, האניגמה וה-SR הם יינות מעולים, לא יודע לגבי תמורה לכסף אבל ה-SR היה מספיק טוב בשביל שאקנה אחד ליישון ארוך.
מעולה :) , תמשיכו עם ההמלצות :)
22/03/15 22:10
32צפיות
המטרה זה לקבל איזשהו ממוצע , ולצמצם על פיו את הבחירה,
בקטגוריה של עד 100 ושל עד 300
לטעמי האישי
23/03/15 11:30
54צפיות
יקב צרעה:
בעלות של עד 100 ש"ח -  הרי יהודה
בגבולות של עד 300 ש"ח - מיסטי הילס

יקבי רקנאטי :
בסביבות 140 ש"ח - מרסלאן,  קריניאן פרא
 
 
במידה ומתאים גם יין לא כשר ולא שגרתי אהבתי את יקב לה מקיולה שמיובא לארץ מטוסקנה.
בגבולות של 100 ש"ח : גרסת הבסיס רוסו  (בלנד בורדולזי)
בגזרת הביוקר (300 ש"ח): פליאו קברנה פרנק
באתר של מבקר היינות רוברט פרקר היינות הללו קיבלו ציונים טובים 
אם כבר הגעת לצרעה
23/03/15 20:42
42צפיות
עדיף להגיע לפסח ולחפש מבצעים על שורש, בייחוד על הבציר הנוכחי שבשוק 2012, אולי להוסיף עוד כמה שקלים בודדים ולזכות בתמורה רצינית.
שרשור סוף שבוע
20/03/15 00:35
72צפיות
האמת? שבוע הבא ויסקילייב.
לא שותה כלום עד אז, ממליץ גם לכם אם אתם מתכננים להגיע לתערוכה.
 
נתראה שם!
 
מי שלא מגיע, או רוצה לחמם את הקנה, לפחות תספרו לנו משהו מעניין :)
רגוע ביותר, חזרתי לטוליברדין סוטרן פיניש גרסא ישנה
21/03/15 11:17
33צפיות
סה"כ בפני עצמו לא רע, גם לא מדהים אבל לא רע.
בעיקר ויסקי
21/03/15 20:23
45צפיות
קמפבלטאון לוך 21 שזה בלנד הבית של ספרינגבנק וגם קצת לגבולין בנוהל
בנוסף שמחתי למצוא סיידר כשר לפסח של יקב טורא ביינות וטעמים
שומר את הכבד לשבוע הבא
ועוד קצת כי לא התאפקתי
22/03/15 09:28
45צפיות
קאול איילה Unpeated, במהדורת 2014, 15 שנה.
ויסקי שמגיע בחוזק חבית של כ-60%, צבע בהיר שנובע מאי הוספת צבע ומחביות ברבן.
זו בעצם הזדמנות להכיר את התזקיק של קאול איילה מאחורי הכבול ואכן זו הייתה היכרות מוצלחת ביותר עם טעמים של וניל ופירות ולמרות ה-Unpeated, עדיין הרגשתי קצת כבול.
בהחלט ויסקי טוב ואכן מורגש קצת כבול
22/03/15 09:55
31צפיות
חייב לומר שמאוד אהבתי אותו ואולי אקנה בקבוק בעתיד
טעמתי אותו גם, ממש בקטנה
22/03/15 17:13
23צפיות
תודה על שיתוף הסמפל :)
מה-5 מ"ל שטעמתי, דווקא לא אהבתי אותו. הרגיש לי קצת... מעופש.
כמובן אחזור אליו כדי להיות בטוח, אבל אני חושב שהגירסה של 2012 היתה טובה בהרבה.
 
חוץ מזה דגמתי גם 5 מ"ל מהטאמדו 2005 והפור רוזס סמול באץ' ח"ח 2014 - שניהם נפלאים.
שמדובר בקאול איילה....
22/03/15 21:34
29צפיות
מישהו יוגע אם DIAGEO יהיו בוויסקי לייב?
אעב אני אהיה שם לבד ברביעי, מי עוד בא?
יבואני דיאג'ו, IBBL, יהיו.
22/03/15 23:15
33צפיות
מעבירים גם סדנא.
 
ואהייה בכל אחד מהימים, נתראה שם
º
23/03/15 07:21
2צפיות
º
אהייה בוויסקי לייב בשלישי ורביעי
23/03/15 09:04
11צפיות
º
ניפגש שם יחביבי
23/03/15 11:25
7צפיות
וויסקי - כמעט קצת יין אבל בסוף לא
21/03/15 21:55
43צפיות
היום שתתי קצת המעושנים שלי בהתאם למזג האוויר, אוגדייל וג'ורה פרופסי. אתמול שתתי קצת דאבל בלק אצל חבר. 
קניתי בקבוק קברנה סוביניון 2012 של טוליף לשתות עם החברה אבל היא חולה אז נשמור למעוד מאוחר יותר.  
בעיקר יין
22/03/15 00:18
40צפיות
Vina Albali Felix Solis Grand Reseva 2001 - הרבה אחרי השיא שלו אבל מאוד נהנתי ממנו. יין עייף, נשארה טיפונת פרי ועץ, טעמים שלישוניים שגם הם בדרך החוצה, אבל מרתק. עלה 60 ושווה כל אגורה.
 
יראון 2008, מתחיל להראות סימני גיל של פרי וטאנינים שהתאזנו קצת ונהיו פחות בומבסטיים. צריך לנסות שוב כדי להיסגר על מה חשבתי עליו.
 
קצת שרדונה של גמלא, ירדן ואודם לצד קברנה גמלא, גמלא השמורה וירדן שהטעימו בדרך היין.
 
בלאן דה נואר 2013 של אמפורה. מלא אפרסקים, ליצ'י ומלון. כיף ממש
 
אלגריני ריפאסו קורטה ג'יארה 2011. חביב ביותר ותמורה לא רעה בכלל לכסף, סביב ה-70-75. אהבתי יותר אבל את הריפאסו של יקב Bolla
מתכונן לתערוכה עם באצ' וויסקי חדש
22/03/15 09:46
36צפיות
סופ"ש עמוס בזיקוק באצ' סינגל מאלט חדש ובבישול לקראת באצ' של סינגל מעושן נוסף.
 
בין מאש, בדיקת מי קירור (למזקקה) ועבודה בגינה (דלעת ערמונים בדרך) היו: טרינידדי קריביאן XO (קארוני באדיבות Valeron) שאחי התאהב בו אך נראה שכבר קשה להשיג אחד מ-197 הבקבוקים שיוצרו ממנו, דמררה- Uitvlugt Isla Del Ron, קובני Vigia 18. בגזרת הוויסקי היו: סינגל שלנו שמתקרב ל-3 שנים שהחלטנו לשכוח ממנו לעוד שנתיים (רחוק ממספק עבורינו) וגם JB 15.
 
אגב ברביעי טעמתי 2 יינות של רמי בר מאור אצל חבר. לא זוכר את השמות אך זה היה הקברנה והסירה מבציר 2013. אילו הם יינות שרמי אמר שהיו פתוחים 5 ימים ושליינות שלו יש תופעה יוצאת דופן- הם לא מראים סימני חימצון כשבוע. היינות היו מצויינים (אוהב מאוד את כל מה שהוא עושה) ובאמת ללא רמז לחימצון.
 
 
בקטנה, ממש בקטנה
22/03/15 09:56
38צפיות
מנסה לרחם על הכבד לפני ויסקי לייב אז רק קצת לפרוייג 10 וקצת Ileach
 
מגוון
22/03/15 20:53
53צפיות
שישי: כמה וכמה בירות שבנוהל הרגיל נחלקו עם בן הזוג ואז גם עם בן דודו. ראויה לציון היא ה-Wookie IPA של מבשלת Amagar מקופנהגן.
אחר כך בדקנו את מצב הרום בבית: אפלטון 12, מעבר על בקבוקי האגריקול (סיינט ג'יימס רגיל, קלמנט VSOP, הרכש החדש יחסית Damoiseau 5 שנים והמנצח הבלתי מעורער, עדיין - TOZ מסט. לוסיה), טעימה מה Wood's Navy Rum ולקינוח Mocambo שלא שתינו כבר כמה שנים ועדיין הנעים לפלטה שלנו.
 
שבת - פדרו חימנז שהבאנו מריי פרננדז דה קסטיליה בחרז. תודה, נמרוד! מתוק, כבד, טיפה אגוזים, מעט קקאו ונהדר הרבה :)
 
עכשיו התנזרות לקראת שלישי (מיקסולוג אורח באימפריאל) ורביעי (וויסקי לייב. תגידו שלום אם אתם רואים אותי, יש לי זכרון חזותי של יתוש).
º
ברוכה השווה
23/03/15 08:08
16צפיות
º
בבקשה
23/03/15 09:05
13צפיות
|*|נפתח פורום גישור|*|
22/03/15 14:29
|שמאל|יש לכם סכסוך משפחתי על ירושה? קלקלתם את היחסים עם השכנים?
כנראה שהליך גישור הוא הפתרון בשבילכם!

היכנסו עכשיו לפורום גישור והעלו את שאלותיכם בנושא:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...
º
האם וויסקי גלן פורסט הוא איכותי?
17/03/15 17:55
47צפיות
טעמתי והופתעתי לטובה
18/03/15 02:05
53צפיות
זה ויסקי זול, בלנד מהרמה הנמוכה בסך הכל.
אבל עם זאת הוא פשוט עשוי היטב ויכול להתחרות בקלות עם ויסקים ממדרגת המחיר הגבוהה יותר.
 
משהו שם פשוט עובד.
(כתבה) אוסף עובדות וכימיה/פיזיקה על בירה
17/03/15 23:14
44צפיות
הוושינגטון פוסט לכבוד סנט פאטי - קישור
יינות בוטיק
16/03/15 19:25
87צפיות
שלום ברשותי מספר יינות  שאני סבור ששוויים רב. מדובר בקצרין שנת 2004 מהדורה מוגבל 13000, בקברנה סוביניון תבור 2006 , 1/13000 מהדורה מוגבלת וגמלה קברנה סוביניון 2000. היכן ניתן לברר את מחירם וכן היכן ניתן לפרסמם למכירה ?
 
אשמח לתשובות בנושא
שלמה
האם נשמרו במקרר יינות?
16/03/15 19:32
51צפיות
אגב, הגמלא קרוב לוודאי מת, ושווה 30 אגורות פיקדון,
עם או בלי מקרר יינות.
º
אכן נשמרו במקרר יינות ובמקום חשוך
16/03/15 20:06
34צפיות
מקום חשוך זה בעייתי
17/03/15 09:49
58צפיות
אספן רציני לא יסכים לשים את כספו על משהו שלא נשמר במקרר ללא הפסקה.
קצרין
17/03/15 01:36
66צפיות
כל מיני אספנים ומשוגעים משלמים כסף טוב על קצרין.
העניין הוא שזה חתול בשק, אי אפשר לקחת את הבקבוק שלך למוסך ולבדוק שהוא נשמר כראוי. לכן שווי אמיתי זה מושג חמקמק.
העניין הוא שהקצרין הוא אחד היינות היותר מבוקשים בשוק אז אולי יהיה מישהו מספיק פזיז/פראייר לקנות על עיוור. לכן קשה לי להגיד שווה מספרי, בשביל בקבוק אמין לדעתי סד"ג של אלפיה. נסה להתקשר ליקב או לסניף ת"א (החשמונאים) של דרך היין ולשאול כמה יעלה לך.
º
מה שתינו בסופ"ש?
14/03/15 03:53
35צפיות
רום, רום ועוד קצת רום
14/03/15 20:38
81צפיות
היה סופ"ש נהדר בסימן רום, שכלל רומים מקובה, בליז, ניקרגואה, גואדלופ, טרינידד, גויאנה, וג'מייקה... חתיכת טיול בקאריביים.
 
הקובנים, סנטיאגו דה קובה 11 שנה ו-ויגיה 18 שנה, עדינים ומתקתקים, עם עישון קל בסוף. נחמדים לשתיה, והיו פתיחה טובה להמשך.
 
בהמשך רום מניקרגואה, מאותה מזקקה המייצרת את פלור דה קאניה. בן 12 שנה, בחוזק חבית, עם אותו אופי קרמלי וונילי של פלור דה קאניה, בעושר והעוצמה של חוזק חבית. כיף ונעים.
 
אחריו רום בן 9 בחוזק חבית ממזקקת Travellers מבליז, שהמשיך בקו ה"ספרדי" אבל כבר היה עשיר ומורכב יותר, עם טעמים של סוכריות דבש, ריבת חלב, ומעט פירות.
 
מפה התקדמנו לסגנונות "מאתגרים" יותר, אבל גם מתגמלים מאוד. הראשון שבהם היה רום ממזקקת South Pacific שבגואדלופ, רום אגריקול אבל לא דוגמא קלאסית לסגנון. טעמים עשבוניים (זיתים/ארטישוק) הורגשו רק ברקע, והרום היה מתקתק, פירותי ועשיר. מגוון רחב של טעמים ואיזון נכון הראו כמה הוא מתוחכם ומעניין יותר לעומת הקודמים. יש דברים טובים בסגנון האגריקול.
 
אחר כך רום מטרינידד, ממזקקת קארוני שנסגרה לפני יותר מעשר שנים. הרומים של קארוני שונים מאוד מהסגנון הספרדי הקליל של אחרים מטרינידד, הוא כבד, עשיר מאוד בטעם, מעט עשבוני ותרופתי. הוא הרגיש מעט חד מימדי דווקא אחרי הגואדלופ הנהדר, אבל עדיין נתן עוצמה של טעם עשוי היטב ומצויין בסגנונו. אגדה בהתהוות, מומלץ לקנייה כל עוד המחירים סבירים.
 
ממשיכים עם הכיוון של מזקקות סגורות - עם Uitvlugt ו-Port Mourant מגויאנה (דמררה). אלה כבר אגדות של ממש, ובהחלט עמדו בציפיות:
ה-Uitvlugt (מבטאים בערך אייפליט) זהוב וריחני מאוד, עם פירות בשלים ודבש בהיר, ומעט תבלינים מתקתקים. בטעם הוא מפתיע עם מעט עשן ואבק שריפה, שהזכירו לי את ספרינגבנק וביחד עם המתיקות הפירותית יצרו רום מורכב מאוד, שחובבי ויסקי סקוטי כנראה מאוד יאהבו.
 
הפורט מוראנט הוא שונה מאוד, סופר כבד ועשיר, סופר מורכב לרמה שהוא ממש מאתגר את חוש הטעם. בחוזק של מעל 60% הוא פשוט עושה overload לחושים, ולא בגלל האלכוהול. הטעמים הבולטים הם ליקריש, אדמתיות, עשבוניות, פירות כמו משמשים יבשים, אפרסקים ופאפאיה טרייה, קשה לתאר את כל מה שהלך שם. משתנה ומתפתח במהלך הלגימה ובכוס, עם זמן והוספת מים.
 
סיימנו ברום ג'מייקני ממזקקת לונג פונד, ג'מייקני מובהק ועוצמתי אפילו יותר מהפורט מוראנט, עם מעל 80% אלכוהול... פצצת טעם של פרחים ופירות מצד אחד, עם עשבוניות חזקה מצד שני וטעמים מעט 'רקובים'. קשה לשתייה, אבל ממכר בדרכו. לא רום שאפשר לסיים בקבוק ממנו בתקופת חיים, אבל תענוג לטעום קצת רק כדי לראות איפה הקצה. האוקטומור של עולם הרום? לא יודע אם אוקטומור קיצוני מספיק כדי לתאר את זה. חוויה נהדרת.
 
לסיכום, ראינו כמה סגנונות שונים של רום מבוצעים אולי בצורה הטובה ביותר שלהם, וברור שיש פה עולם שלם ונפלא שמשום מה חובבי ויסקי רבים מתעלמים ממנו. תעיזו, תנסו, במיוחד כשמחירי הויסקי מאמירים ויש רומים שהם ממש מציאה.
אוי נהדר!
15/03/15 01:41
52צפיות
הגויאנים האלה הם נקודות קיצון מדהימות, גם מבחינה היסטורית. איזה כיף לכם על הטעימה הנהדרת הזו.
וויסקי כרגיל
14/03/15 21:22
61צפיות
עברתי לי vom Fass ביום חמישי, לא ידעתי מה זה אבל נכנסתי מרוב סקרנות, ויצאתי אם קצת בונהאבין 22 ולצ'יג 7
הבונהאבין היה נחמד אבל לדעתי איבד קצת יותר מדי מזהותו עם הישון, הלצ'יג היה מעולה. 
נשמע שיש שם כמה דברים חדשים.
14/03/15 21:25
54צפיות
מתכנן ביקור כשיפתחו את הסניף בשרונה.
הסניף השרונה זה מסוכן
14/03/15 22:17
46צפיות
אני עובד 2 דקות משם, שזה נפתח אני אצטרך לבדוק להם את כל הוויסקי וברנדי
ג׳וני אדום
14/03/15 22:05
47צפיות
מחוספס, גס, צעיר מדי, דלק מטוסים - אבל אני אוהב אותו.
כבולי ומעושן בלי מתיקות מייגעת של בלנדים אחרים.
 
גבוה ברשימת המועדפים שלי, יחד עם הטיצ׳רס בגרסה הקודמת והאיילה מיסט,
שאת שניהם הצלחתי לאגור
 
קצת מהכל
15/03/15 09:34
37צפיות
התחיל עם אוהר'ס בשטרן 1, שהיה מעציב משהו. לא הייתי שם המון זמן, והמקום ממש נחלש, שלא לדבר על מבחר הברזים. שירות הזוי לא הוסיף
בשישי, מנה לפני אחרונה מהגלנפארקלאס 105 שלי.
שבת - פלאם רזרב מרלו 2007 ומאור קברנה-סירה 2005, שניהם לא מראים סימני עייפות.
סופ"ש עמוס
15/03/15 11:41
49צפיות
בחמישי טעימה של רום גויאני מטורף ממזקקה סגורה- ביקבוק עצמאי (ע"י banks) של Uitvlugt אך שזוקק כנראה במזקקה של Port morant שזו מזקקה דודית כפולה העשוייה עץ (שנקנתה ע"י הראשונים) ופונש בחבית קוניאק. מדובר על רום כל כך חזק מבחינת טעמים שהחוויה ממש אברסיבית! פירותי ומלא בליקריץ עשן ועץ. לא מהעולם הזה! (תודה ל Valeron על הדוגמית, שמח שהזמנתי בקבוק).
 
שישי נסיעה צפונה למזקק ביתי ברמת הגולן (הגולן בשיאו עכשיו!) טעמתי אצלו תזקיק סינגל מאלט, גריין וויסקי (בסגנון ברבן), שיפון ואבסינט. הכל רק בן כמה חודשים אך עשוי טוב. לצד הדברים שלו טעמנו גם מעליית הגג: ברנדי תות עץ, "גראפה", רום בציר 2011, ליקר דובדבנים ובירה בסגנון בלגי- פאנפוט קלון שיושנה 3 חודשים על שבבי יין ואח"כ כשנתיים בבקבוק.
 
שבת, טוב ראיתם את הרשימה המכובדת של Valeron רק אוסיף כי הגואדלופ היה מדהים!  חייב בקבוק שכזה - אם לא ארגז...  הקארוני (מדהים בפני עצמו) נפגע בגלל סדר הטעימה (אחרי הגואדלופ). שני הרומים הגויאנים העוצמתיים כצפוי (פול ווליום אך לא כמו ההוא מחמישי) הכילו ניחוחות וטעמים מאוד בולטים של גפרורים (הריח של הצתת גפרור וגם של גפרורים שרופים) כאשר ה Uitvlugt  היה העדין מבין השניים (לא שניתן להגדירו כעדין בכלל) וה-Port Mourant התאפיין באמת בריח פאפיה הכולל את הסירחון הקל שיש בדר"כ לפרי הזה. 
 
חוץ מזה היו גם שני יינות צרפתיים מעניינים לטעימה אך מבוגרים מדי (96 ו-04 אם זכרוני אינו מטעה אותי) תודה ל Desert Seagull על ההזדמנות לטעום אותם.
 
 
 
 
 
 
 
 
ויסקי
16/03/15 10:33
33צפיות
כמה דוגמיות של ביקבוקים ישנים. הבולטים מביניהם היו OMC Highland Park 11 ובונה 20 של Single Cask Collection
כל מיני
16/03/15 19:54
37צפיות
קצת בירה (ניוקאסל). אתמול טעמתי ג'וני ווקר אקספלורר קלאב גולד שהיה מצויין.
בלויני 12 דאבל ווד :)
20/03/15 22:36
18צפיות
משקה עם כל דבר טוב בפנים, דבש עם אפטר טייסט של שוקולד חח
Flix
פורום טיולים בארה

פורום טיולים בארה"ב

היעד הנחשק בעולם עכשיו בפורום! אל תישארו בחוץ >>>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה