בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
הפורום הפועל בתפוז אנשים,פעיל משנת 2000 ומהווה את הפורום הפעיל והנרחב ביותר ברשת הישראלית בכל הנוגע ליין ואלכוהול. ברחבי הפורום ניתן למצוא מידע רב ושימושי למתכונים,קוקטיילים,המלצות,מחירים ועצות אישיות מאנשי מקצוע וחובביי אלכוהול כאחד. בין כותבי הפורום ניתן למצוא ברמנים,מלצרי יין,אנשי מכירות אלכוהול,מזקקים עצמאיים,בשלני בירה ביתית,כתבי אלכוהול וחובבי אלכוהול רבים.

חג פסח שמח
14/04/14 17:45
50צפיות
וכשר כרצונכם

מה תשתו בסדר?
אז היו:
15/04/14 12:33
45צפיות
הר חרמון 2012, טעים ועדין, מרגישים את ערבוב הזנים המוצלח. קצת מתוק, אבל זה עוזר ללא שתיינים.

גמלא סירה 2010, פירותי ועדין, באמת טוב ומאוזן עכשיו.

וההצלחה הגדולה של הערב היתה דווקא החרוסת, שבפרץ של גאונות אמא שלי חיזקה באייריש קרים. יצא הממרח הכי טעים בעולם.
טוב שהזכרת לי
15/04/14 12:40
36צפיות
מתברר שהחרוסת הרבה יותר טעימה כשמשתמשים ביין נורמלי (סתם איזה פטיט סירה של ברקן)
ולא ביין מתוק. כנ״ל לגבי סלט הפירות שחוזק בלימונצ׳לו תוצרת בית בן 3 שנים, מיד שאלו אותי ״מה שמת פה?!״

אגב, הלימונצ׳לו כרגע בכלל בטעם של סוכריית לימון בלי טיפת גסות,
מגניב איך שהמשקה הזה משתנה אחרי כמה שנים בבקבוק.
מילה מהמשגיח
15/04/14 15:59
47צפיות
אני משער שאתה יודע שזה חמץ, כן?
אייריש קרים זה גם חלבי...
15/04/14 16:27
40צפיות
מתוך פסח כשר וטעים עשינו 50% :)

התנצלותי הכנה עם כל שומרי הכשרות ויראי השם (ללא ציניות), הייתי צריך לציין את זה באמת.

אבל שכל אחד יעשה מה שטוב לו בבית שלו.

חג שמח
º
חלב נוכרי!
15/04/14 21:03
11צפיות
º
גם חמץ נוכרי!
15/04/14 23:45
10צפיות
לא התכוונתי להעביר ביקורת חלילה
16/04/14 11:31
12צפיות
פשוט הרבה אנשים לא מכירים אז לטובת מי שקורא
לא חושב שיש הרבה שומרי כשרות פסח
16/04/14 12:41
11צפיות
שלא מודעים לכך.
מי ששומר כשרות בפסח יש לו די מעט משקאות אלכוהולים שהוא בבטחה יכול לשתות. בעיקר יין וכמה סוגים של ברנדים/ראקי/גראפות וזהו.
התארחתי בליל הסדר אצל משפחה מסורתית+ או דתית לייט ממוצא טוניסאי. היה להם בקבוק בוחה (מענבים) והם סרבו לשתות ממנו בטענה שזה לא ב-100% בטוח
שהוא כשר לפסח.

מי שדתי אפילו לא ברמה של חרדי, לא יכול לשתות כלום חוץ מיין כי אישית טרם נתקלתי בבקבוק כהילי כלשהו שכתוב עליו כשר לפסח, אולי חוץ מסטוק 84 וכדומה.

בקיצור, בעיני חג מקולל וחבל שבכלל הומצא (למרות שאני ממש לא שומר, אוכל חמץ וגם טריפות).
פסטיס ריקאר
16/04/14 13:35
9צפיות
כשר וגם לפסח.
נו טוף, אז אני ראשון
15/04/14 12:35
43צפיות
היה יראון 2010 שקיבלתי במתנה. לא הבחירה הטבעית למשהו ששותים ממנו 4 כוסות,
אבל לאור אי-קיומו של מקרר יין העדפתי לפתוח עכשיו.

פצצת פרי-מתוק-אלכוהולי-ישראלי-טיפוסי, אבל העץ מאוזן היטב למרות שהייה של 16 חודשים בחבית.
האמת? פשוט יין טוב. כולם אהבו.
º
פחחחח, לא ראשון ולא נעליים
15/04/14 12:36
15צפיות
15/04/14 12:57
24צפיות
פתחתי את הערב אחה"צ עם ג'ין וטוניק ע"ב הטוניק של נמרוד וגורדונס, שהוא ג'ין מדהים לג'ין וטוניק לטעמי.
בערב שתינו מסע ישראלי לבן של ויתקין ועבייה אדום של יקב עבייה.
מוסיף ארגמן מסדרת imed של ארזה
15/04/14 23:56
18צפיות
יין מעניין, אבל המיתוג... אוי המיתוג
כרמל
15/04/14 16:01
32צפיות
קברנה אזורית 2008

היה טעים מאוד אבל אחרי כשעתיים מהפתיחה היה פחות מוצלח, לא הייתי מחזיק אותו יותר (גם לא הייתי מחזיק אותו שש שנים, פשוט הגיע עם חבילת השי)

היום רקנאטי יסמין לבן הנהדר.
ניקוי אורוות
15/04/14 16:32
41צפיות
בארוחת החג מונד קברנה רזרב 09 ובלנד רזרב 09 שהתבגרו לא יפה ולכן הועברו לצריכה משפחתית ביחד עם כרמל מרלו שעל 09. אחד המונדים היה עם פקק אכול כולו מפטריה ועובש. לא הפריע למשפחה לגמוע את היין בשקיקה.

היום בארוחה שניה כרמל ים תיכוני 2007. מעודן, מדויק, חמיצות גבוהה, מעט פרי, מעט עץ וגם מעט אלכוהול, 13.5. יין נהדר.

נראה מה הלאה...
º
שכחתי יתיר פטיט ורדו 2008
15/04/14 22:10
10צפיות
º
איך היה?
15/04/14 23:55
5צפיות
שונות גדולה בין בקבוקים
16/04/14 02:04
21צפיות
בשנתיים האחרונות שתיתי שלושה כאלה. אחד היה שטוח ומת, אחד היה פסדר והאחרון היה עשיר ומלא כמו שזכרתי אותו מה-israwinexpo לפני שנתיים. לא יין גדול. הוא טעים ומצליח לרתום את המעלות של הזן ועם מעט עץ ברקע. להגיד שהוא שווה 130-145 שקל? ממש לא. אנסה להשוות בהזדמנות מול הפטיט ורדו של פלטר ושל שילה. הפטיט ורדו של עין תאנה לדעתי לא מוצלח.
פטיט וורדו
16/04/14 08:27
13צפיות
בטעימת הזן שערכנו לאחרונה הפלטר 2006 עלה על כולם, היתיר 2008 היה קורקי.
חג שמח!
16/04/14 00:40
23צפיות
בסדר, שלושה יינות די בסיסיים - כרמל PC כלשהו, חרמון אדום וסגל סינגל מרלו. כרמל וסגל באמת שווים כל שקל שלוקחים עליהם ויותר, הר חרמון מאכזב.
עכשיו - שי לחג מהעבודה, קב"ס 2011 של בזלת הגולן.  הרבה פרי בשל, ירקרקות נעימה, חמאה ומוקה שכנראה באו מהחבית, חמיצות טובה שנותנת קונטרה לפרי והעץ ולא מעט טאנינים.

חג שמח
16/04/14 08:38
18צפיות
בליל הסדר: בנימינה תרשיש 2010: מצויין, מוכן לשתייה עכשיו. אסף קברנה סילבר 2010, עדיין סגור וטאני, שווה יהיה לבחון אותו עוד שנתיים לפחות.

למחרת: יתיר פטי ורדו 2008 - במילה אחת מצויין, מאוד שונה לטובה ביחס ללפני שנתיים אז טעמתי אותו בהשקה, ומבחינתי היה בלתי שתי.
ירדן קברנה 2006, שוב, אחזקת יינות לאורך מס' שנים של רמה"ג, משתלמת. היין חי לחולטין למרות השנה הלא מזהירה, ומתנהג הרבה יותר יפה מאשר לפני 3-4 שנים. למי שיש לדעתי טוב לשתיה עכשיו, או להמתין עוד שנה שנתיים.
חג שמח לכולם
16/04/14 16:05
במקרה שלי - בקבוק פשוט של יקב מוני קברנה סוביניון 2012
ארבע קושיות לכבוד החג.
14/04/14 18:10
84צפיות
1. כמה זמן ניתן להחזיק וודקה פרימיום סגורה בפריזר?
2. אל דוראדו 15 או רון זאקאפה?
3. למה לא להשתמש בתה בלונג איילנדס תי במקום קולה?
4. בקמומיל סאואר להישתמש בריי, ברבון או סינגל מאלט?
תודה...
שתי תשובות
14/04/14 18:26
50צפיות
1. אינסוף
2. לא טעמתי את האל-דוראדו אבל אני יכול להעיד ממקור ראשון שהזקאפה נהדר למתחילים בעניין הרום
3. למה לשתות לונג איילנד אייס טי מלכתחילה? וגם אם כן אז הייתי יותר דואג ממניעת האנגאובר מאשר מהרכיב שכל תפקידו הוא להמתיק את הזוועה הזו.
10
14/04/14 18:44
36צפיות
Dix  points.. .
אבל...
14/04/14 19:07
34צפיות
Distiller Russian Standard warns that storage at freezing temperatures can harm the vodka's natural aroma
citation needed
15/04/14 01:56
39צפיות
חוץ מזה, ש-(א) מי מעוניין בארומות בוודקה? ו-(ב) מי שמעוניין בארומות של וודקה - שלא ישתה אותה בטמפ' של המקפיא.
15/04/14 06:07
25צפיות
לא כתבת איזו זקאפה
15/04/14 00:59
53צפיות
יש כמה וכמה. אני יוצא מנקודת הנחה שכוונתך לזקאפה 23. לטעמי, אל דורדו 15. כל המורכבות שאפשר לקבל ברום גויאני, בלי המתיקות הסירופית שעשויה להעיק בזקאפה 23.

יהיו שיגידו שלא משנה איזו זקאפה זו, לך על אל דורדו 15. כחובב מתוקים: בין הזקאפה 15 לאלדורדו 15, לך על אלדורדו. בין הזקאפה 23 לאלדורדו 15, לך על אל דורדו. בין הזקאפה xo לאלדורדו 15, לך על אלדורדו 21
º
Douze points
15/04/14 06:04
14צפיות
ואם בסוף בכל זאת החלטת זאקאפה
15/04/14 11:24
44צפיות
קנה אל דוראדו 12.
מתיקות דומה, יותר מורכב.
אל דוראדו.
15/04/14 12:15
33צפיות
המחיר כאן 114$ ל700.
לחכות לדיוטי פרי או שזה מחיר סביר?
מה זה כאן? וזה יקר רצח אם זה לא ה-21
15/04/14 12:35
35צפיות
זה כמעט מחיר כפול מכמה שה-15 עולה באירופה, ויותר מכפול בארה"ב...
כאן זה טנזניה.
15/04/14 13:43
32צפיות
באנגליה ראיתי ב 41 פאונד.
כמה זה בארץ?
º
אין אל דוראדו בארץ....
15/04/14 14:15
19צפיות
ראיתי באימפריאל.
15/04/14 17:02
30צפיות
זה יבוא אישי?
בעבר היה ייבוא של הסקוטית ת.נ.צ.ב.ה
15/04/14 19:09
26צפיות
כיום אין. מה שראית אולי באימפריאל היו שני הבקבוקים האחרונים בארץ שמקורם באותו ייבוא של הסקוטית (אלדורדו 12) או מייבוא אישי.
כתבה נוספת על יינות לחג
14/04/14 18:11
42צפיות
מבין כל המבול, מצאתי כתבה מעניינת. אני משער שההמלצות ליין לא יחדשו הרבה לחברי הפורום (למרות שהן טובות), אבל הנתונים מהצד העסקי יכולים לעניין
מתארים שם, בין השאר, פילוח של יקבים ומחירים כתלות בחודשי השנה (בסופרמרקטים)
בסה"כ כתוב טוב
º
אכן מעניין, תודה
16/04/14 09:26
2צפיות
º
מה שתינו בסופ"ש ?
11/04/14 01:30
43צפיות
אמש
11/04/14 03:29
63צפיות
מקאלן 12 הנפלא (שרי) ואחר כך מקאלן 25 שנה שרי.
המקאלן 25 שנה שרי,  בפירוש אחד הויסקים המדהימים שאני מכיר. לא פתחתי את הבקבוק הבודד הזה שיש לי אולי 7 שנים. אני ממש מתקמצן עליו בגלל המחיר הגבוה שלו כעת. לא נתקלתי בויסקי שרי יותר טוב ממנו. לדעתי, מקאלן הם מלכי השרי.
מייקל ג׳קסון היה מאד מחובר למזקקה אגב, והיתה אחת האהובות עליו ואם אני זוכר נכון, הכי אהובה עליו.
אבל איפה מקאלן מזמנו ואיפה הם היום...
11/04/14 09:06
64צפיות
הוא הספיק לראות את סדרת הפיין אוק?

בשנים האחרונות מלכי השרי הם ללא ספק גלנדרונאך, שאפילו מצליחים לשמור על מחירים שפויים (לרוב).

מקאלן יוכלו לחזור לגדולה רק אם שוק הויסקי יפול שוב, עד אז ה-מותג של ה-מקאלן ימכור כל ויסקי בן 3-8 להודי הבא בתור...
זאת ועוד,
11/04/14 15:51
40צפיות
אני גם לא יודע אם מקאלן 25 שנה שנמכר היום, מקביל לזה שקניתי לפני 9 או 10 שנים .
עדיין, מקאלן 12 שנה שרי, הוא ויסקי נהדר למחירו. זה ויסקי שרי מאד מאוזן ולדעתי כל חובב ויסקי צריך להחזיק אחד בבאר. גרסת ה18 טובה הרבה יותר, אבל כאן כבר המחיר מהווה בעיה בעבור התמורה.
בכל אופן, מזמן לא התמוגגתי מלגימת ויסקי כמו שנהניתי כשלגמתי את המקאלן 25.  יצירת מופת לדעתי.
מקאלן 12 שנה אולי היה ויסקי נהדר למחירו
11/04/14 17:53
45צפיות
אבל הייצור שלו נפסק בשנה שעברה...

אם אתה אוהב אותו והמחיר עדיין טוב - אתה יודע מה לעשות...
º
אתה בטוח שכבר לא עושים אותו?
11/04/14 19:27
23צפיות
גרמת לי לבדוק
11/04/14 23:08
38צפיות
ומסתבר שהתשובה מורכבת.
בשווקים האירופאים הוחלפו כל הבקבוקים עם ציון גיל מתחת ל-18 בסידרה של ה"צבעים". גם בדיוטי פרי. לראיה, מחירים שלו בחנויות באנגליה איפה שעוד יש.

במזרח התיכון אין שרי אוק, אבל משאירים בינתיים את הפיין אוק.

במזרח הרחוק נראה שעוד יש.

ארה"ב דווקא זה שוק מבלבל, מצאתי דיווחים סותרים... בטוח יש עוד מלאי גדול, אבל לא ברור לי אם מגיעים חדשים.
מעניין ונשמע סביר. ידוע שיש בעיית חביות שרי.
12/04/14 01:38
37צפיות
למרות שבחנות הגדולה באנגליה עדיין מוכרים ראיתי בחנות אחרת שכתוב  שהופסק היצור.
אני יכל להשיג בקבוק באזור ה45 דולר ונראה לי שאקנה כמה. להפסיד אי אפשר בעסק הזה.
לפי פטסי כריסטי שגרירת מקלאן
12/04/14 07:12
37צפיות
שהייתה פה בוויסקי לייב.
במקלאן עדיין 80% מהחביות הן שרי.
זה היה קצת סמוי, אבל היא אמרה
12/04/14 12:19
37צפיות
Sherry treated casks.
זה השקר הגדול היום של עולם הויסקי - לוקחים חבית אמריקאית זולה (שלא בהכרח היה בה ברבן), ממלאים אותה בשרי תעשייתי שעבר את התהליך הזה כבר עשרות פעמים ואינו ממש מזכיר יותר שרי, למשך זמן מסויים.

חוקית, הזמן הזה יכול להיות כמה שלוקח למלא ולרוקן וזהו - יש חבית שרי. לא צריך לסמן יותר מזה.
רוב החביות במקאלן הן כאלה (ראו שרי לכמה חודשים בטח), אל תחשבו אחרת.
אני לא הייתי בהדרכה
12/04/14 13:03
37צפיות
הייתי אתה בשיחה של שעה וחצי בערך ואת המינוח לא שמעתי, לא שלרגע אני מפקפק במה שאתה שמעת.

אני לא הייתי אומר שרוב החביות הן כאלה במקלאן, בסך הכולל יש להם מאה שבעים אלף חביות וזה ממש לא הרבה במונחים של וויסקי. אם לגלנפארקלס יש מספיק חביות, אז גם למקלאן יש מספיק. מקלאן מאוד הוזילו עלויות עם סדרת הפיין אור והם עדיין יקרים יותר מגלנפארקלס. בכל מקרה, מכיוון ששרי הוא כבר יין מחומצן אני מניח שאפשר להשתמש בו עוד ועוד, לדוגמא השימוש בסלרה של גלנפידיך. כמובן שלעוד הזה יש גבול.

באמת קשה לדעת מה קורה שם עד כשלא מבקרים ורואים בעצמך.
אתה צודק, רק אחדד לגבי השרי
12/04/14 13:44
35צפיות
היין באמת מחומצן, אז הוא לא מתקלקל בתהליך.
אבל כמו שהוא מעניק טעם לחבית החבית גם משפיעה עליו.

אחרי כמה סבבים של חביות חדשות או ברבן הוא כבר עצי בטירוף, במידה שגם 30 שנים באותה חבית לא יעשו. לא משהו שהיית רוצה לשתות כנראה (אם כי הייתי רוצה לטעום בשביל להבין)
אני מניח שבמקלאן מבינים בזה יותר מאיתנו
12/04/14 15:34
37צפיות
ויש להם שיטות לא לקבל יותר מדי עץ ועדיין את הטעם של שרי.
מזקקות יודעות מה שהן עושות
12/04/14 15:59
39צפיות
ויסקים שמתיישנים לשנים ארוכות, נכנסות לחביות ישנות מאד כמו שאתה בטח יודע.
שניים מהויסקים הכי בהירים שלי הם הגבולין 30 והגנפרקלס 1968 (38 שנה). הגלנפרקלס מיושן בחבית שרי...
בשניהם כמעט ולא מרגישים את העץ.
קניות חמץ לפני החג
11/04/14 20:54
72צפיות
ביקור קצר בדרך היין לטעום את הטוליברדין שהגיעו.
אז היה עמוס וטעמתי רק את הפיניש בורגנדי בקבוק שעל התווית רשום 228, נראה לי מציין מס' ליטרים בחבית.
בכל מקרה ויסקי חביב מאוד מזכיר את המורנג'י פיניש הזכור לי לטובה.
בכל מקרה המחיר בשמיים 370 שח לפני הנחת חבר לסדרת הפינישים ו320 שח לבקבוק הבסיסי לפני הנחת חבר. אף אחד ללא ציון גיל. המחיר בלונדון עד 45 פאונד.
כרגע יש מבצע בפלאבייר לא הזמנתי משם אף פעם אך המחיר משתלם ביותר 35 יורו לבקבוק ועל ההצטרפות מקבלים 10 יורו שזה סוגר משלוח מתנה ועוד קצת פחות ואם עושים שיתוף מקבלים עוד 4 יורו מתנה בקיצור מגיעים למשהו כמו 30 יורו עבור הפיניש נקטר דאור.
אשמח לדעת אם למישהו יש ניסיון איתם במשלוחים לארץ?
אהה כן וקניתי בקבוקי דובל טריפל הופ 2014 מחכה לטעום בקוצר רוח אשווה מול ה2013!
הניסיון שלי עם פלביאר קצר אך תקין
12/04/14 18:13
40צפיות
הבקבוק הגיע תוך זמן סביר ובאריזת קרטון עבה קשיחה למחצה.
º
אפשר כתובת לאתר?
12/04/14 19:04
20צפיות
בבקשה
12/04/14 21:15
38צפיות
http://flaviar.com/i/MjUwODNmTCpTNSM
הקישור הזה נותן לך מענק 10 יורו הצטרפות ובמידה ותזמין לי זה נותן מענק 15 יורו.
ספר אם הזמנת משהו.
עוד תוספת קצרה
12/04/14 21:18
50צפיות
גלנקית 10 נמצא באיזה חנות נידחת ונקנה, נוסטלגיה!
http://www.thewhiskyexchange.com/P-2299.aspx
º
שווה?
13/04/14 13:30
13צפיות
º
מאוד, אני מרוצה מאוד!
13/04/14 22:18
10צפיות
דאלמור 1996 של whiskybroker
12/04/14 18:27
39צפיות
כוכבי הסופש הראויים לציון היו:
דאלמור 1996 של whiskybroker (דוגמית): מדובר כאמור בביקבוק של ויסקי ברוקר לסינגל קאסק של דאלמור בן 14 שנה, חוזק חבית וללא צבע או סינון בקירור. הויסקי מוצג בחוזק חבית של 55.5% והוא טעים מאוד בצורה זו אז לא ניסיתי לדלל (האמת שגם התעצלתי לקום ולהביא מים) . בלטו לי במיוחד בננות, טופי, תבלינים וקצת מרירות (לטעמי נעימה) בפיניש. סך הכל ויסקי טוב מאוד.
בביר מרקט (נמל יפו): הרצל ipa מהחבית- כשותית ונהדרת ובקבוק סיידר ישראלי של Buster's (סיידר יבש, 6.7%, טעים ומרענן).
בעיקר יין
12/04/14 19:48
45צפיות
עין תאנה, הבלנד של טליה, 2011. יין רך, קצת חסר חמיצות וגוף קל מדי שלא מצליח להתמודד עם ה-14.5% אלכוהול. תמורה נמוכה למחיר של 90-100 במרכז.

יקב שטרן, קברנה פרנק 2011. 13 חודשי יישון. גוף קליל, עץ לא ממש מורגש. הירקרקות של הפרנק שם, אבל לטעמי יין לא מהנה.

יתיר קברנה סוביניון 2007 - נהדר! רוגוב נתן לו בזמנו חלון שתייה מ-2011-2014. היין טעים מאוד, עדיין עם הרבה פירות יער ופלפל שחור. הטאנינים עוד שם. מוצלח בהרבה מבציר 2010.

תבור רוסאן 2012 - בעבר לא התחברתי אליו. היום קצת יותר מחבב את הטרופיות שלו.

טעימת יינות יקב רמה'ג בדרך היין: גמלא רוזה, ירדן שרדונה 2012, גמלא סירה 2010, גמלא השמורה קברנה 2011, מרלו אודם 09, טי בריבוע:
הרוזה קצת מתוק מדי, אבל סה"כ נהנתי ממנו
השרדונה חביב וקצת כבד
הסירה מוכן בדיוק לשתייה, התרכך מאוד
המרלו אודם לדעתי מאכזב. חסר גוף, חסר עומק וחסרים טאנינים. מרלו קליל שאינו מצדיק לדעתי את מחירו
הטי בריבוע, שהיה לדעתי מגעיל כשטעמתי אותו לראשונה באירוע בנמל תל אביב אשתקד, השתפר ממש. הירקרקות שאפיינה אותו נעלמה והפרי הבשל והמתיקות יצאו החוצה.
יין גם אצלי
12/04/14 19:56
40צפיות
אני פתחתי תבור אדמה רוסאן 2013, והוא נפלא בעיני. ממש בולטת גויאבה שאני אוהב, עם גוף קריספי ומתוק קצת בפיניש.

ואם אני לא טועה דיברת על ה-2T, אני חושב שהבריבוע זה בסגנון פורט שלהם. ואני גם לא אהבתי אותו, אולי אנסה שוב.
º
בדרך היין הטעימו טי בריבוע. את ה2T אני מחבב
12/04/14 20:53
18צפיות
יומולדת וכו'
12/04/14 21:10
47צפיות
בחמישי היה יומולדתי ה (21 וטיפה יותר) .

פתחתי עם בונאהאבן 25. תענוג של ויסקי. איזה יופי. פשוט חייב בקבוק.
המשכתי עם HP 30, שגם אין מה להרחיב עליו. ויסקי מצוין אם כי בגדול מעדיף את ה 25 עליו.
ולסיום פרקלאס 30. סוכריית שרי. חביות שרי אמיתיות ולא SEASONED

13/04/14 09:25
28צפיות
בשישי:
גוורצ של תבור - אגרסיבי מדי, מתוק מדי וחסר חומציות.
ואלטלינה סופריורה ריזרבה 07' של נינו נגרי(נביולו) - חדש בארץ מתוך המבחר של נינו נגרי שמיובא לארץ כבר שנתיים אאל"ט. הפחות יקר בחבורה.
גוף רזה רזה, צבע כמעט חום. באף מאופק מדי, אבל עדיין נותן מעט ממה שאני כ"כ אוהב בנביולו. לתחושתי אחרי השיא, אבל עדיין נהניתי ממנו.

בשבת באווירה מעושנת:
פינו בלאן של טרימבאך. חומציות מעולה, אך ציפיתי למעט יותר ארומטיות.
יין שעורה של עליית הגג. טעים מאוד! לא מתוק בכלל וכמעט ולא מרגישים את אחוזי האלכוהול הגבוהים. בירה מאוזנת.
ג'ין & טוניק על טוניק של עליית הגג וטנקרי 10. תענוג. טוניק אדיר.
ביעור חמץ !
14/04/14 00:44
24צפיות
פידיך 12 ב-JFK,
Mahou x2 במטוס

גולדסטאר לא מסוננת, ובהשראת הכתבה של קיפניס שקישרתי אתמול
גולדסטאר בארנלונד עם קינוח צ'ייסר מקאלן 12
גולדסטאר בשופטים

התגעגעתי
לא משהו ששווה לספר עליו אבל
14/04/14 03:43
62צפיות
לא משהו ששווה לספר עליו אבל
ביליתי את הסופ״ש בלוס אנג׳לס אז בדרך חזרה נכנסתי ל- K&L Wines ולא יכולתי לצאת משם בלי כלום. על הבקבוקים הקיצוניים אין מה לספר יותר מדי. שניהם קניות חוזרות. הספרינגבנק ח״ח והלונגרו המעושן הם בקבוקים שלא טעמתי אבל יש/היו לי ספרינגבנק 10, 14 ו-15 ואני מאד מאד אוהב אותם. בכלל קמפבלטאון הופך להיות אחד האיזורים היותר מועדפים אצלנו בבית.
הבקבוק הכי מעניין פה זה בלדנוך 23 שנה. בקבוק עצמאי של K&L. התווית מספרת שהוא ח״ח אבל זה כנראה החבית הכי ״חלשה״ שראיתי. 44.4%.  הוויסקי מיושן משנת 1990 וממה שקראתי, בלדנוך היו סגורים בתקופה הזו ונפתחו מחדש באיזור שנת 2000.  קניתי אותו בגלל המלצות חמות של המוכר שהוכיח את עצמו בביקורים קודמים. כשאפתח אדווח.
הספרינגבנק 12 ח"ח
14/04/14 10:34
35צפיות
הוא הויסקי בן 12 הכי מורכב שניסיתי כנראה.
קנייה נפלאה, אחד ה-VFM הכי טובים בשוק היום.
K&L
16/04/14 09:31
6צפיות
ביום שאני מגיע לשם אני מפרק משכורת שנתית ושוכר מכולה

איזה כיף לך, תתחדש!

ביעור חמץ
14/04/14 11:34
36צפיות
ברביעי:
בנריאך בן 12 מעושן בפיניש רום, לפרוייג QC (איך התעגעתי!), ברוכלאדי 19 מ-VOM FASS, לונגרו רד 11 (פיניש קברנה סוביניון), בלנד ביתי של ג'ורה טורס מארה עם לפרוייג קאירדס פורט ווד ולקינוח פורט שארלוט של SMWS.

סופ"ש: לפרוייג PX, ניקוי ארון הבירות: אראקיס וטארדיס של מבשלת הדובים

הבוקר: גלנפידיך פיור מאלט בשבע בבוקר(!) (רואים שזה ערב פסח אה?)
אשמח לשמוע רשמים על
16/04/14 09:28
4צפיות
הבנריאך רום (איך השילוב בו של העשן והרום אל מול הקול אילה שטעמנו) , לונגרו 11 (איך משתלב הקברנה סובניון בוויסקי), ועל הבלנד הביתי.

חג שמח!
אז ככה
16/04/14 09:51
7צפיות
הבנריאך היה סתמי והרבה פחות טוב בעיני מהקול אילה. יש בו מתיקות קלה מאוד של בננה אבל הכבול חזק ושטוח ומחביא הכל.

הלונגרו היה הרבה יותר טוב, כבול נקי ורענן שמתמזג יפה עם ניחוחות יין ושרי בהשפעת החבית (למעשה, יותר שרי מאשר יין) ןותבלינים. למעשה, השילוב וההשפעה הרבה יותר טובים מזה מהקומפנטה (אפילו שהוא לא מעושן כלל)

הבלנד הביתי -  ערבוב כמויות שוות של לפרוייג CAIRDEAS 2013 (הפורט ווד) וג'ורה TURAS MARA. אין לי רשמי טעימה עליו, אבל בגדול יצא בלנד מעניין של מתיקות קלה של פורט באף כמעט ללא הרגשת כבול ובחיך שוב מתיקות בתוספת כבוליות מתונה שלא הייתי מנחש שבאה מלפרוייג.

חג שמח
º
מעניין- תודה
16/04/14 11:08
2צפיות
º
תודה
16/04/14 11:50
1צפיות
מקווה שזה הפורום המתאים לשאול
13/04/14 19:54
63צפיות
שלום,

עבור אדם שאינו שותה כמעט בכלל אלכוהול, כמה כוסות של יין אדום (13.5%) יוכל לשתות מבלי שיתחיל "לתפוס ראש"?

אני כמובן מודע לכך שיש עוד המון פרמטרים לכך, אך אשמח להערכה גסה (לא מצאתי שום מידע על זה באינטרנט).
º
למה חשוב לך לדעת? אני שואל ברצינות.
13/04/14 20:53
18צפיות
הערכה כללית מאוד (מאוד)
13/04/14 21:50
41צפיות
לגבר ממוצע (שוקל 80 ק"ג) ובריא, שאוכל קצת עם השתייה, ובהנחה שכוס יין יפה היא 100 מ"ל, 3 כוסות יספיקו לשחרר קצת את הלשון ולהעלות חיוך בחברה טובה.

תכלס יש מקרים שגם 2 כוסות יספיקו, ולפעמים גם 4-5... מאוד משנה ותלוי בהרבה גורמים (יודע גם על עצמי, יש שונות גבוהה).

ולא לוקח אחריות על שום דבר שכתבתי. שאל רופא.
מאוד תלוי
14/04/14 00:41
33צפיות
אם אני ממש רעב אני יכול לתפוס ראש גם מכוס אחת של יין (ברמה שאני אפילו לא אעלה על ההגה)

אם אתה מדבר על להיות סחי-בלטה ומרוכז לגמרי, בהנחה שאתה בגודל סביר וחילוף חומרים סביר - המשטרה מנחה בכלליות שאפשר לשתות משקה בשעה ועדיין לנהוג [ משקה = 330 מ"ל בירה, כוס (175 מ"ל) יין, 40-50 מ"ל תזקיק (וודקה, ויסקי, ג'ין, רום, טקילה) ]
מבצעי 3 ב-99$ בדיוטי פקי
14/04/14 00:04
52צפיות
אנחנו זוג שנוסע ורוצים לקחת בדיוטי 3 בקבוקי אלכוהול.

אני לא רוצה לעבור על החוק - אז מה אני אמור לעשות? להצהיר על שלושת הבקבוקים? להצהיר על האחר שחורג?
או שכל הסיפור הזה נועד להיות מלכודת מכס?

ובכלל מה המכס על שלושה בקבוקי אלכוהול?
º
תצהיר, למיטב ידיעתי המכס הינו בערך 30 שח+מעמ
14/04/14 00:10
26צפיות
º
מחזק - היום ללא ספק תצהיר
14/04/14 01:16
16צפיות
לא נשמע לי סיפור
14/04/14 00:39
44צפיות
בהתבסס על ניסיון אישי דומה (עם חריגה מעט יותר גדולה), כשבאתי להצהיר הסתכלו עלי במבט של "אל תבזבז לי את הזמן" והעבירו אותי

הייתי עם 4 ליטר יין כאשר מותר להכניס 2 (גם השווי היה יותר גבוה מאשר אצלך)
מצד שני - אי אפשר לדעת מתי הם נינוחים ומתי הם עצבניים, זה די שרירותי ואקראי. אני מאמין אבל לא מתחייב שהם לא יעשו לך כלום.

בכל מקרה גם אם תשלם אז יבקשו מכס על הבקבוק השלישי ולא על שלושתם אז זה לא צריך לצאת יותר מידי
קיפניס על פאבים ותיקים
12/04/14 23:41
47צפיות
כתוב מעולה לדעתי, חותם על כל מילה, לפחות בחיפה

קישור
שבלול טראפיסטי
11/04/14 10:57
70צפיות
שבלול טראפיסטי
זה מה שקורה כשקונים הביתה ירקות מהחקלאי  לפחות קיבלתי שבלול עם טעם טוב...
מתנות לחג
11/04/14 01:29
67צפיות
ההורים שלי מקבלים פעמיים בשנה משלוח של חבילת יינות (אישית) לחגים בשווי של כמה מאות שקלים.
בנאדם מניח שאם הוא משקיע כסף טוב בחנות יין ואומר להם לדאוג למתנה יוקרתית לחג - הוא יקבל תמורה.

במקום זה, לכמה חנויות יש תוכניות אחרות. הנה הזמן בשנה להיפטר מיין שקשה למכור. מה הכוונה?
- יקבים שהחנות קשורה אליהם מסחרית, או יקבים פחות מוכרים שאינם נמכרים היטב
- יינות פחות פופולאריים - זנים שנמכרים פחות טוב, סדרות ביניים שלא מצטיינות בתמורה למחיר, יקבים שהם יקרים ללא הצדקה
- הכי חמור - יינות "מתיישנים". שני הסעיפים הקודמים עוד יכולים להחשב לגיטימיים, זה כבר לא

נמנעתי מלהזכיר את זה בפורום עד עכשיו, אבל זה אותו סיפור בחגים, פעמיים בשנה, למעלה משלוש שנים, ואלפי שקלים שהוצאו על יינות שלא נהנינו מרובם.
זה הזמן להוציא את החנות מהארון. מדובר על חינאווי הרצליה.

בין היציאות שקיבלתי בעבר ולאחרונה:
ארגז של 4 בקבוקי כרמל סדרה אזורית, קברנה פרנק 2007 (הגיע ב-2011-2012)
מרלו של צובה - שש שנים אחרי הבציר
בקבוקים ישנים של עמק האלה, כמו מרלו ו-Ever Red בני למעלה מארבע שנים

מכעיס במיוחד ששולח המתנות משקיע ממיטב כספו והוא בטוח שגובה ההשקעה פרופורציונלי לגובה התמורה.
אני משער שאם מישהו מתקשר לחנות ואומר "אנא שלחו חבילת שי ב-X שקלים" אז יחייבו אותו במחירי מדף מלאים ולא ב-50% הנחה שבהם היו צריכים לדעתי למכור את חלק מהיינות (אם בכלל).
למעלה ממחצית היינות שקיבלנו היו צריכים להיזרק, לדעתי, אם הם לא היו נמכרים בשנה-שנתיים הקרובות.

ומה עכשיו? את המסקנות שלי כבר הסקתי על החנות מאז המשלוח הראשון. עכשיו הזמן להעביר הלאה.
אכן רבות החנויות שעושות כך
11/04/14 09:48
54צפיות
זה אכן מקומם לראות חנויות שעוד מעיזות למכור בצירי 2004-2005 בשנת 2014. אגב, בשופרסל בסניף סינמה סיטי רמת השרון מוכרים מזה שנה שלמה את סדרת רכסים מבציר 2002-2003...

פסח וראש השנה אכן משמש.הרבה חנויות להיפטרות ממלאי לא רצוי ועוד במחיר גבוה. יחד עם זאת, אני חלוק עמך באמירה לגבי 4 שנים מהבציר. זה מאוד תלוי ביין. יין שיושן 16-18 חודש (ומעלה) ועוד מספר חודשים בבקבוק מגיע לחנויות כבר שנתיים, אם לא שלוש, לאחר הבציר. דוגמא קלאסית, רק לפני מספר שבועות הגיעו לחנויות יינות בציר 2010 של ירדן קברנה סוביניון.

בשורה התחתונה, עדיין אני מסכים איתך. אדם שרוצה לקנות מתנה לחג ולא מבין ביין ואלכוהול, עדיף שיתייעץ עם חבר שכן מבין, מאשר עם חלק מהחנויות שסביבנו. חבל שכך...
Follow up
14/04/14 17:44
18צפיות
הלכתי לסניף אחר של חינאווי וביקשתי להחזיר את הבקבוק הכי ישן ממשלוח של לפני כמה ימים. בהתחלה לא רצו לקבל אותו, ואז אמרתי שאני מאוד מופתע שהם מוכרים בכלל יין כזה ישן.

המנהל הביע ביטחון בכך שהיין התיישן נהדר, אז מיוזמתו הוא הביא לי בקבוק של בציר חדש יותר כדי לפתוח את הבקבוק הישן. טעמנו ביחד.
היין מעבר לשיא. לא חומץ  עדיין אבל גם לא משהו שמישהו יהנה לשתות ממנו.
אני רוצה להביע הערכה למנהל שהיה מוכן לעמוד מאחורי הטענות שלו וגם היה מוכן להודות שהוא טעה, בעיני זה לא דבר של מה בכך.

בנתיים בחנות נמכרים בקבוקים כמו מוסקטו של טפרברג, רק מבציר 2011 (32 ש"ח) (אחלה של מוסקטו למחירו ועדיף בהרבה על למברוסקו זול).
בנוסף, מבצע בקופה שנראה שנמכר היטב - יוגב מרלו קברנה מבציר 2009 (אבל לפחות במחירי רצפה של 3 ב-95).
במילים אחרות, הרבה מהבקבוקים שנמכרו בחנות לא בדיוק היו מהבצירים האחרונים של היינות. אפשר היה גם לשים לב לאגף המיובאים שניתן היה להבחין בו בבקבוקים מאובקים (מיותר לציין שחלקם לא מרוויח מיישון, וגם אלה שכן כנראה לא בעמידה בטמפ' חדר).
האם הוא נאות עצמאית או אחרי ששלפת את קלף מנהל
15/04/14 19:04
7צפיות
הפורום?

כי מדבריך, לי לפחות נראה שלא מגיעים לו שבחים.
שילוב תחביבים: ארון משקאות בבנייה עצמית
08/04/14 23:10
147צפיות
שילוב תחביבים: ארון משקאות בבנייה עצמית
אני מתנצל על האיכות האיומה של הצילום הראשון, הפוג'י המזדקנת מתפגרת לאיטה

מכיוון ששוכני הפורום הזה הם מהאנשים היותר נחמדים שיצא לי להכיר,
אתם הראשונים לחזות בתיעוד הרהיט המוגמר.

95 אחוז עבודה עם כלים ידניים, חוץ מהשיוף לא היה פה שימוש בכלים חשמליים.
המסגרת עשויה מאיפאה וקומרו
08/04/14 23:13
89צפיות
המסגרת עשויה מאיפאה וקומרו
שני עצים קשים להחריד. האיפאה במיוחד, פשוט לא ראוי לנגרות.
על הדרך גם מקהה את הכלים (טוב שלמדתי להשחיז...)
º
המדפים מאורן
08/04/14 23:14
67צפיות
המדפים מאורן
º
הגב עשוי מבוק (מחיזור שאריות רהיט מהרחוב)
08/04/14 23:16
56צפיות
הגב עשוי מבוק (מחיזור שאריות רהיט מהרחוב)
הפינים עשויים מאלון
08/04/14 23:17
69צפיות
הפינים עשויים מאלון
(עוד מחזור של שאריות, מאיזה פח סמוך לנגריה)
º
המגירות עשויות מצפצפה ומייפל
08/04/14 23:19
61צפיות
המגירות עשויות מצפצפה ומייפל
וחזית המגירות צופתה בקוקובולו
08/04/14 23:22
67צפיות
וחזית המגירות צופתה בקוקובולו
לא, הפעם זה לא מחזור של שארית שמצאתי ברחוב, אלא עץ אקזוטי עם תג מחיר בהתאם (חתיכה קטנה, אז לא נורא).
צילום תקריב אחרון, מתנצל אם חפרתי
08/04/14 23:27
85צפיות
צילום תקריב אחרון, מתנצל אם חפרתי
כמובן שנעשו בדרך אלף ואחת טעויות תכנון, לא נורא,
המשעשעת שבהן היא כמובן המדף התחתון - הוא נמוך מכדי להכיל אפילו את בקבוקי הוויסקי הכי נמוכים שיש.
רק שתבינו, אפילו דלוויני לא נכנס לשם!
זה רק מזל או נס שהגובה מתאים לכוסות של שפיגלאו, על הקשקש.

חסרות עוד דלתות מאלון, הבנייה איטית להחריד
אבל העיקר שהרהיט כבר פונקיונלי.

מקווה שנהניתם.
יפה מאוד
08/04/14 23:50
64צפיות
האם אתה מקפיד לעבוד עם מינימום כלי עבודה חשמליים מתוך עקרון/אתגר?

גם אני עושה הרבה דברים לבד. רובם בשילוב עם ברזל. גם כי אני אוהב את החומר וגם כי לאבא שלי יש מסגריה.
ברזל! איזה כיף לך!
09/04/14 21:03
61צפיות
ברזל! איזה כיף לך!
יום אחד גם אני אגיע לזה. זה נראה לא פחות כיף מעץ, בעיקר הכיוון של נפחות. החיים קצרים...

בנוגע לשאלתך, התשובה מורכבת, אבל אם נסכם בקצרה, היא תהיה: "ככה".
בגדול, זה תחביב שצריך ליהנות ממנו, בלי לפחד מקטיעת אצבעות, והזמן הוא לא פקטור.
העבודה שקטה ומתאפשרת גם בשעות הקטנות של הלילה, אין אבק ליטוש אלא רק תלתלים,
בלי מסכות ומיגונים, ויוצא לי לעבוד עם כלים בני 50, 100 שנה ואף יותר (!) שעובדים מצוין בלי למצמץ.

על הדרך רוכשים כישורים שימושיים לכל החיים כגון השחזה (לפי העין, בלי עזרים)
ואין זריקה של ניירות לטש או של כלים מבוססי סוללות שזמן חייהם נקצב מרגע יציאתם מהמפעל.

זה אחד הכלים הצעירים, יוצר בסביבות 1942-1946, מאוד נוח לאחיזה ולכיוונון ומוציא גילוחים עדינים או גסים לבקשתך.
אם לא אנתץ אותו בכוונה, הוא יהיה כשיר לעבודה גם אחרי שאהפוך לעפר.
09/04/14 07:56
33צפיות
העבודה נראית ממש יפה ואני מאוד אוהב את השימוש בכל סוגי העצים שקיימים בעולם כולו

אחלה ארון משקאות ובגלל בקבוקים גבוהים כמו גלנליבט,מקאלן וכו גם אני מקווה שיום אחד אתחיל (ואצליח לסיים) פרוייקט כמו שלך.

סחטיין!
איזה יופי של עבודה!
09/04/14 09:27
32צפיות
הלוואי עלי יכולת להרים דבר כזה :)
º
מקסים !
09/04/14 10:47
13צפיות
תגיד, אתה מקבל הזמנות?
09/04/14 12:21
37צפיות
נשמח לראות תמונה גם עם הדלתות בסוף.

נראה מדוייק ומקצועי!
º
מרשים ומעורר התפעלות/קנאה
09/04/14 22:36
14צפיות
תענוג לראות את התוצאה וגם את התהליך.
11/04/14 03:24
23צפיות
כשרון אמיתי !
º
כל הכבוד! הלוואי והיית מקבל הזמנות
12/04/14 20:56
5צפיות
חייב לפרגן ליקבירמת הגולן.
10/04/14 20:32
61צפיות
לפני זמן מה קניתי תריסר בקבוקים יין. לא מהסדרות העליונות אבל גם לא הר חרמון.
הראשון שפתחתי היה לי ממש מר. אחרי לגימה או שתיים עזבתי את הכוס ושתפתי את הפה היטב בכמות ניכרת של מים. חשבתי שאולי משהו קרה לבקבוק הזה, אז פתחתי אחר, אבל גם הוא היה מר בצורה קיצונית. גם השלישי והרביעי שבדקתי היו כך.
בסופרמרקט ממנו קניתי ניפנפו אותי בסיפורי "מתי קנית? תביא קבלה. זה אחריות של היצרן. אולי זה קרה אצלך... (מה זה מקרר יין? אין דבר כזה!) וכו."
אז פניתי אל היקב.
והנה היום הגיע מפיץ של היקב והוריד אצלי ארגז שלם של בקבוקים במקום  המקולקלים.
כל הכבוד על הטיפול הרציני ועל לקיחת האחריות על תוצרתכם.
אני אמשיך להיות לקוח נאמן, אולי אף יותר מאשר קודם. ואני מקווה שגם רבים מחברי יבינו שיין טוב קונים מאנשים טובים.

חג שמח.
º
יפה! כן יירבו
10/04/14 20:51
20צפיות
סחתיין
11/04/14 01:06
40צפיות
אשמח לדעת איזה יינות בדיוק (סדרה/בציר/זן) קנית ומאיפה
באמת כל הכבוד ליקב
כל הכבוד
11/04/14 01:26
42צפיות
ככה צריך להיראות שירות.


בעניין דומה ראיתי במו עיני מישהו מחזיר בקבוק לספשל רזרב בחיפה ואומר שהיין לא טעים/לא טוב. זיכו אותו במקום. נגעתי לרגע בבקבוק והוא ישב באוטו חם בשמש, בקושי אפשר היה לגעת בו.
º
ראוי להערכה. תודה ששיתפת
11/04/14 23:32
10צפיות
ארדבג AURIVERDES החדש -רשמי טעימה
09/04/14 12:26
65צפיות
הבטחתי לעדכן כשאטעם. אז הנה:

אף: מתחיל קצת חריף עם מסטיק קינמון חריף, מחטי אורן, רמזים לקפה-מוקה לימון אפר ווניל.
פה: בייקון מתקתק, עם אספרסו פולי קפה מרירים ואפר, מאוד ארדבגי , מדיצינלי משהו מסתיים בשוקולד מריר 80% כזה..
סיומת: ארוכה, יבשה מעושנים מלאת אפר ושוקולד...

מדובר על ויסקי טוב מאוד, שכיף לשתות, הוא לא שונה ב 180 מעלות מארדבגים אחרים, די קרוב ל 10 מבחינות מסוימות, אם כי טיפה יותר מריר (לכוון הקפה-מוקה עם קינמון ליד).
אשמח לשתות ממנו, מהנה מאוד, אבל לא משהו שלא נראה במחוזותינו. מורכב מספיק, ויהיה חביב על חובבי הכבול וארדבג, אני בטוח.

לקנות? זה כבר שיקולכם. 130 דולר זה לא ממש זול , VFM לא מהגבוהים. אבל לאור מחירי הויסקי העכשווים זה לא משהו יקר מאוד. יחסית. כמובן NAS...

תודה על השיתוף
09/04/14 16:07
45צפיות
קרוב ל-10 וקצת מריר יותר זה לא בשבילי...
אני צריך את הכבול קצת מתוק - בגלל זה מעדיף את האוגדייל.

אוותר.
חושב ככה גם.
09/04/14 16:14
48צפיות
כאמור אין פה שרי, יש קצת וניל אבל בגדול אין מתיקות :)

האוגדייל עדיין לוקח בגדול מבחינתי גם.

מה זה משנה
11/04/14 00:33
38צפיות
תקנה בקבוק. שים בארון ובעוד שנה הוא יהיה שווה כפול. ממש עצוב העניין הזה.
º
נכון.אבל לא בא לי כבר
12/04/14 21:08
11צפיות
קניית אלכוהול בדיוטי פרי
08/04/14 13:22
78צפיות
שלום לכולם,
אני מעוניין לקנות ויסקי בדיוטי פרי אבל אני לא מצליח למצוא מפורשות את ההגבלות שיש על קניית אלכוהול.
מישהו יודע מהן ההגבלות בדיוטי פרי? עד ליטר אלכוהול לאדם בן 18 הגיוני? או יכול להביא קישור באינטרנט עם תשובה?

תודה רבה
º
אכן עד ליטר אלכוהול לאדם
08/04/14 13:26
35צפיות
אגב דיוטי, יש המלצות?
08/04/14 14:20
72צפיות
חבר טס בסופש...
בארור
10/04/14 03:09
63צפיות
http://www.dutyfree.co.il/?prtype=1&CategoryID...
או לגבולין דיסטילירס ב99$
תביא גם וגם ועוד סט בשבילך!
תודה
10/04/14 08:05
41צפיות
לגבולין DE יש לי, על הלאפרוייג אחשוב. בהחלט אופציה.

לצערי אפשרי רק בקבוק אחד, לא נסבך את החבר במסלול אדום ובטח לא בירוק עם יותר מהמותר...

יש משהו מעניין שלא מופיע באתר שלהם?
º
לא יודע...
10/04/14 18:19
16צפיות
º
אתה יודע מה המחיר של הלפרוייג?
10/04/14 10:11
29צפיות
º
לא בדיוטי שלנו, באירופה אני חושב 95 יורו
10/04/14 18:20
22צפיות
חבל שאין באמריקה. הייתי שמח לנסות
11/04/14 00:32
25צפיות
מישהו השווה מול ה-18 הרגיל?
יש עליו עכשיו מבצע 50% בעזרת קופון
13/04/14 15:54
25צפיות
תיכנס ותרשם למצעים בכדי לקבל אותו (יוצא 73$ לבקבוק)
º
מצעים=מבצעים
13/04/14 15:54
9צפיות
º
ועכשיו כבר אין. המבצעים מתחלפים יומית או משהו
13/04/14 21:37
6צפיות
דווקא לא יודע לגבי הלפרויג הזה.
10/04/14 10:14
51צפיות
חביב כזה וזהו...

יש עכשיו מבצע מדהים (!!!) על בלוויני 21
13/04/14 21:35
23צפיות
וזאת הגירסה לדיוטי פרי בחוזק 47 ומשהו %.

חצי מחיר, כלומר 106 במקום 212 דולר.

ממש לצערי זה מאוחר מדי בשבילי, אבל מומלץ ביותר לכל מי יכול!

http://dutyfree.co.il/newsletter/coupon13/
הנה הקישור ללאפרויג
13/04/14 22:29
14צפיות
יין אור הגנוז הר סיני
09/04/14 22:29
69צפיות
יש ברשותנו יין קינוח של אור הגנוז הר סיני 2010.  האם ניתן עדיין לשתות אותו?
יינות קינוח
10/04/14 07:13
53צפיות
מחזיקים בד"כ יותר טוב בגלל הסוכר

אם נשמר בתנאים סבירים אפשר לפתוח ולרחרח בזהירות
מה נחשב תנאים סבירים?
10/04/14 08:33
42צפיות
תודה על התשובה.  היין אוחסן בשכיבה בארון במטבח בתוך קופסת אריזה מקרטון. האם סביר?
שקלנו לקחת לליל הסדר ואפילו שמדובר במשפחה, לא רוצים פאדיחות... (-:
º
לדעתי יהיה בסדר. ליין רגיל זה לא היה מומלץ.
10/04/14 17:22
14צפיות
צריך להיות בסדר
10/04/14 19:12
26צפיות
אבל שום דבר לא בטוח בחיים חוץ ממוות ומיסים
2010? הוא רק בן 4. אי שום בעיה
10/04/14 21:40
25צפיות
אלא אם כן נשמר בתנאים נוראיים ואיומים (למשל בשמש ובעמידה, בניגוד לשכיבה במקום קריר וחשוך)
יין אדום רגיל שותים בדרך כלל בין כשנתיים לאחר הבציר, לבין עד 5-7 שנים. ויינות משובחים מחזיקים גם הרבה יותר מזה.

יין קינוח רגיש עוד פחות מיין רגיל, אז ממש לא נראה לי שתהיה בעיה עם היין שלך
ג'וני בלו - רשמים
08/04/14 12:04
86צפיות
אז בסוף הלכתי על הג'וני הכחול. זאת מאחר ולמרות הביקורות הלא נלהבות עליו, תאורי הטעם שלו דווקא נשמעו לי מעולה.

אז מבלי להתפלצן הרבה - מאוד אהבתי. אני לא יודע להגדיר את זה טוב אבל יש בו מורכבות אחרת שאין בסינגלים. אי אפשר לומר שהוא יותר מורכב או מעניין מסינגלים טובים, כנראה שהוא פחות. אפשר לומר שהוא פשוט קצת שונה. מעושן במידה נכונה ולא משתלטת, ומאוד נעים לשתייה.

אז עובדתית הוא הכי יקר באוסף שלי. האם הוא הכי טוב לטעמי באוסף? ממש לא. את התואר הזה קוטף האוגדייל האהוב. אז הוא בטח לא הכי משתלם. אבל הוא בהחלט מהווה גיוון באוסף הסינגלים, ואני שמח על התוספת החביבה.
גם לי יש בקבוק
08/04/14 13:58
68צפיות
ואני מאוד נהנה ממנו, עדין אךסופר מורכב. אך זה נכון שבגזרת ה VFM הוא לא מהמובילים.

עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה