לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
הפורום הפועל בתפוז אנשים,פעיל משנת 2000 ומהווה את הפורום הפעיל והנרחב ביותר ברשת הישראלית בכל הנוגע ליין ואלכוהול. ברחבי הפורום ניתן למצוא מידע רב ושימושי למתכונים,קוקטיילים,המלצות,מחירים ועצות אישיות מאנשי מקצוע וחובביי אלכוהול כאחד. בין כותבי הפורום ניתן למצוא ברמנים,מלצרי יין,אנשי מכירות אלכוהול,מזקקים עצמאיים,בשלני בירה ביתית,כתבי אלכוהול וחובבי אלכוהול רבים.

שבת שלום - החורף הגיע; כבול, מישהו?
28/11/14 19:38
11צפיות
ומה שתינו?
 
אצלנו מתחיל להתקרר וירד שלג ראשון השבוע, נראה שגם בארץ החורף התעורר
כבול היה, ועוד, אבל לפני כן ויסקי יפני
28/11/14 21:02
12צפיות
בטעימת ויסקי יפני ביינות וטעמים, ימאזאקי 12, 18 וגירסה משנות ה-70, מיאגיקיו 12 ו-15, היביקי 17 וטקטסורו 21.
כולם טובים, אבל המיאגיקיו ממש לטעמי, מלאים ועשירים. במיוחד ה-15, שרי טוב ומורכב.
הגירסה הישנה הייתה מפלגת - חלק ממש אהבו וחלק ממש לא, כולם הסכימו ששונה ומעניין. אני אהבתי, עם שילוב של פירות טרופיים ולקטיות מתוקה בולטת. גלידת מנגו?
 
יש לי רשמים מפורטים יותר לכולם, אם מעניין מישהו.
 
אחר כך ארדבג 10 שנים של דאגלס ליינג, מתוק ומעושן. טעים ומאוזן, אבל לא מאוד מורכב. בעקבותיו שרי אולורוסו מתוק בן 30, שהתחיל בפירות יבשים ושוקולד, והמשיך לכיוון אדמתי עם פטריות, אגוזים ושקדים.
תודות למארח!
 
המשיך עם ספייברן 8 שנים של דאגלס ליינג המיובא לארץ (אך להבנתי כמעט נגמר), הריח מאלטי וטוב, גם הטעם מתחיל סמיך, מתוק ומעניין, ורק לקראת הסוף קצת מריר ואלכוהולי בשל הגיל הצעיר. היבואן (אדון המשקאות) עשה עבודה טובה, המחירים טובים וקרובים לאירופה בכל הליין.
 
ולבסוף (בינתיים, כן? ממשיכים מחר...) טעימת ויסקים של Wilson&Morgan, מבקבק איטלקי:
טוברמורי בן 18, שרי שוקולדי טעים ומורכב, אחלה ויסקי וטוב ברמה אחת לפחות מה-15 הרישמי המוצלח אף הוא.
קול אילה 18, השוואה של שתי חביות שרי שונות, בנות 18 גם כן. הבדל מורגש, מעניין כמה שתי חביות תאומות יכולות להיות שונות. עשן כבולי ומתיקות שרי בשתיהן, אבל באחת מהן השילוב פשוט מוצלח ועמוק יותר.
באומור 13 שנה, פיניש PX. עשן אין, כבול ממש ברקע. במקום זה גוף ממש סמיך ומתקתק, אבל השרי לא השתלט. מאוד מעניין ומאופק.
 
נראה שיש איכות ובחירת חביות טובה בסך הכל אצלם, והמחירים לא רעים באירופה (איפה שזמינים).
חוץ מזה, רכש חדש:
הודעה זו מכילה תמונות
28/11/14 23:05
6צפיות
ביינות וטעמים, מחירים טובים.יעלה לאתר שלהם בימים הקרובים.
ללא כבול אך עם הרבה טעימות
28/11/14 21:17
8צפיות
טעמתי את כל היינות של אדיר a בצירים 2009, 2010 ו 2011 הראשון והאחרון המוצלחים, האמצעי מעט אלכוהולי ולא מאוזן.
בין לבין גם סירה רזרב 2012 של פלאם, איזה יין מדהים.
קיבלתי גם מהדיוטי Hine VSOP יופי של קוניאק.
נטעם עוד הקברנה פרנק 2010 של אמפורה, מאוד מתאים למזג האוויר וגם העץ התמתן בו ממה שזכרתי, כן גדול, בומבסטי ויקר אך עשוי ללא רבב.
נטעם המרלו דור 2 של יקב 1848, עשוי היטב, רק אין מה לספר הבייתה.
טעמתי כמה בירות מבית י.ד. עסקים פרוני, בקס ובזלת פילזנר הכי חיבבתי.
היום בדרך היין טעמתי לא מעט יינות של רמת הגולן:
ירדן שרדונה כרם אודם 2011 - יותר מדי חבית לטעמי.
גמלא השמורה סירה 2011 - לא ממש מורכב אבל מאוד נגיש וחביב.
ירדן 2T 2011 - יותר האופי עשייה של היקב מאשר זנים פורטוגזים, בקיצר אותו סגנון מובהק בפורנט הזנים מאחור, נחמד אבל מאכזב.
מרלו קלע 2011 - יופי של מרלו בהתאם לסגנון היקב אני אפילו חושב שזה המרלו החביב עליי שם.
ירדן קברנה סוביניון 2011 - צעיר מדי, גדול, הרבה חבית, עשוי כמו שתמיד עשוי פעם התרגשתי יותר.
אל רום 2011 - גדול, מלא עץ, פרי סגור כרגע ויש בו אפקט ירקרק שאני אוהב יותר מהקברנה הרגיל. נותנת לו ערך מוסף רענן וותקשרו אליו ב 2020.
 
איפה אפשר לשתות גלוויין בתל-אביב
28/11/14 19:16
14צפיות
הי חברים,
 
שאלה מהירה ברשותכם.
אם אני מתעצל להכין גלויין בעצמי, איפה אפשר למצוא מקום שמכין גלויין נורמלי.
או לפחות סנגריה חמה?
 
תודה,
מיכאל
º
ביירן ברח' פרישמן ת'א
28/11/14 19:54
3צפיות
כרגע פתוחים על הבר הביתי שלי
הודעה זו מכילה תמונות
26/11/14 15:14
65צפיות
יאללה תעלו גם אתם תמונות שוויץ  מרגיש כאן כאילו זה פורום "בתי אבות"
מעליית הגג
ואלה הם ימינו
הודעה זו מכילה תמונות
26/11/14 23:39
60צפיות
בזמן האחרון...
 
 
פששש, איזו מזקקת בוטיק, ג'יי טי בייקר
27/11/14 23:59
29צפיות
יא ווראדי, חומצות כאלה ועוד לא מדוללות...
ברייקינג באד מאצ'?
28/11/14 00:34
24צפיות
אתה צריך לראות איך אני מתלבש כשאני נכנס לעבוד שם, כמו אביר עם שריון... (ועדיין מפחיד)
 
 
º
תיארתי לעצמי... לא העזתי לשאול
28/11/14 01:44
9צפיות
מה אתה חוקר שאתה צריך חומצות חזקות כאלה?
28/11/14 11:07
17צפיות
אצלנו בקלין רום אין דברים שמתקרבים לזה...
ניקוי סיליקון
28/11/14 12:04
17צפיות
הדבר היחיד שמאכל את התחמוצת הטבעית זה חומצה הידרופלואורית. אני מדלל אותה לאחוזים בודדים וזה מספיק.
לפני זה מכינים תמיסת piranha מחומצה גופריתית מרוכזת עם מי חמצן ועוד מחממים את זה...
(התהליך כולו נקרא RCA, די סטנדרטי בחדרים נקיים של מיקרו'; יש כמה ואריאציות אבל מההידרופלואורית אי אפשר לברוח).
 
פעם ב... צריך לאכל טנטלום וזו בכלל חגיגה - הידרופלואורית (49%) + חנקתית (69%) בלי שום מהילה, ואם זה לא מספיק מפחיד אז האיכול הוא אקסותרמי ואם לא נזהרים זה מתחיל לרתוח ולהוציא אדים אדומים סמיכים. ברוך בורא המנדף.
 
חפרתי
אצלנו בתוך החדר הנקי החומצות מאוכסנות כבר מדוללות יותר
28/11/14 12:15
17צפיות
טנטלום עוד לא יצא לי, נשמע שאני גם לא רוצה...
 
תהייה זהיר, אתה צריך את האף שלך :)
º
מעוניין למכור. לתצוגה בלבד. צ/י
הודעה זו מכילה תמונות
27/11/14 21:10
40צפיות
º
מגניב
27/11/14 21:50
9צפיות
שבוע האוכל הפולני
26/11/14 20:17
59צפיות
שלום חברי פורום נכבדים,
 
Hide&Seek משתתפים בשישי בתי המרזח של שבוע האוכל הפולני.
מה זה אומר? זה אומר תפריט אוכל מיוחד עם הניואנסים היותר טעימים ומוצלחים של המטבח הפולני, זה אומר קוקטיילים עם חומרי גלם פולניים באופיים - הרבה וודקה, אבל גם תה, דבש, ליקרים ביתיים, שזיפים, תותים וכו'.
שמנו יד על התמד של שמולץ וכדי להבטיח ייחודיות קנינו את כל מה שיש לו לשנה הקרובה.
אנחנו מתחילים ב12:30 עם שיחה על תרבות שתיה פולנית, וודקה וחמוצים. קצת היסטוריה, קצת רקע, קצת התעסקות תיאורטית בוודקה בכלל. השתתפות בחינם כמובן, אשמח לראות פרצופיכם המוכרים.
 
כן כן, אני יודע, וודקה זה לא כוס התה שלכם. בעיקרון גם שלי לא. זה מה שהופך את השיחה הזו לכל כך מעניינת - למה בכל זאת וודקה, מאת עבדכם הנאמן, שהיה זה שהוביל את הקמפיין נגד וודקה...
º
זה בסדר, אני אשתה בחושך
26/11/14 23:28
22צפיות
נשמע טוב
27/11/14 13:15
35צפיות
אתה בטוח שאתה לא מדבר על וודקה מתובלת בערער?
 
אשתדל לקפוץ.
שמעתי שמגיעים מארזים של 4 סטרונגבו לארץ
26/11/14 00:31
43צפיות
הם אמורים להמכר גם בסופרים ולא רק בחנויות אלכוהול. יש כבר רשתות שמביאות אותם?
 
הגיעו גם לשופרסל דיל
27/11/14 11:32
27צפיות
ראיתי. אם לא טועה 30 שח ל 4
º
כמה שווה מארז שישית יינות רוברטו קאוולי?
25/11/14 19:26
24צפיות
|*|נפתח פורום תרבות סין|*|
25/11/14 14:31
2צפיות
|גלובוס| אוהבים אגרול, ג'קי צ'אן ודרקונים?
אנו מזמינים אתכם לבקר בפורום החדש בתפוז-תרבות סין!
בפורום תוכלו לדון בסין, בתרבות הסינית ובהשפעתה על העולם שלנו, על ביקור במדינה, ממשק עם תושביה, פעילות עסקית ומגע עם אנשי העסקים המקומיים, וכמובן בשפה הסינית ובלימוד שלה.

אתם מוזמנים להיכנס לפורום כבר עכשיו:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

גלישה מהנה! |תפוז|
ארוע ליקרים ביתיים בחיפה 2.12
25/11/14 10:40
31צפיות
חשבתי שיעניין את החברים במיוחד הצפוניים. 
 
 
כנראה לא נשתתף בארוע אך נראה לי ארוע מדליק שבטח נפקוד אותו כאורחים- ולכן הפירגון.
 
CRAIGELLACHIE OLD MALT CASK 11 YO 70 CL
23/11/14 18:51
46צפיות
האם שווה את המחיר (71.9$) בדיוטי פרי, האם יש למישהו רשמים על הטעם?
 
תודה מראש:)
זה מה שמצאתי
24/11/14 17:35
33צפיות
אשכול סופש, מה שתינו?
23/11/14 00:19
61צפיות
למברוסקו Lini910 מוסקטו
בירה בלגית Gruut Amber
גראפה ג'וליה
יין קפריסאי שקרלשהו 12.5% ומתוק...
PJA שאטונף דו פאפ 2007 - פשע לשתות אותו כל כך צעיר. עוד המון שנים לפניו.
 
כרמל 120 - המון עץ, לקה ושעווה. העץ השתלט לחלוטין על הפרי.
רמי מרטן XO פרמיר קרו
הנסי פרדיס אקסטרה - פרי בשל, מרקם חלק מאוד, אבק, תה שחור. שווה את הפרמיה מעל ה-XO הרגיל? לא בטוח.
 
ג'ורה 10 בקבוק ישן - די שטוח ב-40%
ג'ורה 30 44% - ויסקי בטעם ביסלי גריל.
מקאלן 18 1982 43% שרי - אין לי ספק שלו ויסקי כיום היה בעל הסגולות של ויסקי כזה, וגם של גרסת 1993, הייתי הרבה יותר איש של ויסקי.
 
רכש חדש: קלבדוס LEMORTON 10 שנים, קלבדוס דומפרונטיי, המיוצר עם מינימום של 30% אגסים. עכשיו אפשר לתכנן כמו שצריך טעימת קלבדוס...
עדיין יש לך וויסקי שהם פצצות שרי
23/11/14 09:48
52צפיות
למשל הסדרה החדשה של מקלאן 1824.
גלנדוראך שזה אפילו יותר שרי ממקלאן.
גלנפארקלס גם פצצת שרי לא קטנה.
אחלה סופ"ש היה לך!
23/11/14 11:16
43צפיות
אגב, מה דעתך על מבשלת גרוט בגנט? האם אהבת? מה אהבת?
מחכה בקוצר רוח לטעימת הקלבדוס...
 
הסופ"ש שלי- שפעת 
שותה עכשיו
23/11/14 22:10
40צפיות
קב"ס רזרבה של מונטס. פשוט בומבה של יין בשביל 60 שקל.
אין, ולא יהיה בקרוב יינות ישראלים באיכות כזו ובמחיר כזה.
פרי שהוא טקסטבוק של קברנה וחומציות נפלאה.
 
מומלץ בחום לחובבי הקב"ס.
|*|נפתח פורום קשר משפחתי|*|
23/11/14 15:03
3צפיות
בואו לשפוך את הלב, לשוחח על המשפחה, לקטר על הדודה, לרכל על הגיסה, להתייעץ על סבתא בפורום קשר משפחתי:

http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...



יינות מבעבעים - פג תוקף ? תשובה מהירה מתבקשת - תודה מראש
20/11/14 21:31
52צפיות
שלום לכל המומחים,
 
יש ברשותי מס' בקבוקים סגורים של יינות מבעבעים שרשום עליהם שחלקם בוקבקו/מולאו בין השנים 2009 -2012
האם יש לבקבוקים אלו פג תוקף ? האם איכות היין משתנה לאורך זמן בסוג יינות מבעבעים ( תוצרת ספרד ואיטליה) ?
האם יש טעם לקרר ולהגיש ולצפות שהיין יהיה סביר ? או שעדיף לזרוק ?
 
,
איל
תלוי בסוג היין
21/11/14 01:17
51צפיות
2012 צריך להיות בסדר אם לא ספג חום
השאר עלול להיות גבולי
יינות מתוקים / חצי יבשים שורדים יותר טוב בזכות הסוכר
º
תודה
21/11/14 09:51
14צפיות
פעם הבאה שאתם ברומא...
18/11/14 22:50
108צפיות
ביקור ראשון וקצרצר [3 ימים] העלה שתי תובנות אלכוהוליות/גסטרונומיות חשובות :
 
1) לאלכוהולניק המקצוען והחובב כדאי לשקול ללון במלון אדריאנו, לא רחוק מהמדרגות הספרדיות. מכיוון שהנסיעה הייתה גחמה רגעית, לא ממש טרחתי בתחילה לברר על טיבו חוץ מהמחיר שנראה לי מאוד [1400 שקל לשלושה לילות] ומיקום מרכזי ביותר. מה רבה הייתה הפתעתי מאיכות המלון [שירות, חדרים, ארוחת בוקר] ומהפתעה נוספת, בר הג'ין הראשון של רומא [מבחר מסחרר של מעל לשמונים סוגי ג'ין], חיכה לי בכניסה. כמו קונסטנטינוס מיהרתי לראות בזה סימן, ובמקום להכריז על דת ג'ין חדשה באימפריה פשוט נשבעתי לסיים כל ערב על הבר ששמו The Gin Corner.
 
וכך היה, מחמת כמות האלכוהול שצרכתי שם וכמות המרכיבים בקוקטיילים לא אוכל למסור תיאור מדוייק של מרכיבם. רק אגיד שהיו מושקעים ומאוזנים היטב. כולל קוקטיילים מושקעים ביותר לנמנעים מאלכוהול [סקציה מוזנחת בחלק מברי הקוקטיילים]. מה שאני כן זוכר זה מנה של oxley שהיה נהדר. מעבר לזה היה עוד תפריט נבחר ומובחר יותר של ג'ינים נדירים באצוות מוגבלות. בקיצור שווה לזכור לנסיעה הבאה.
 
2) שווה לזכור שם של מקום נוסף. גם פה, האלכוהול הוא רק סיבה נוספת [אם כי חשובה עד כלות]. ליד שוק הפשפשים ותחנת הרכבת של trastevere, מתחבא מקום המתקרא shabby מקום ארטיזנלי על טהרת המוצרים המקומיים שמתרכז באלכוהול, נקניקים וגבינות מהאזור. לגבי הנקניקים לא אוכל לעזור. אבל פלטת הגבינות הייתה עצומה [גבינת עיזים עם למונגראס למשל], היין מאזור לאציו בעיקר הסוביניון בלאן היה מעולה. הבחור הצעיר שניהל את המקום הוא מארח למופת. יש כמובן גם גראפה ולימונצ'לו ביתיים מושקעים, וכל זה במחירים שהם שליש מהמקובל במקומות במרכז העיר המתוייר יותר. שווה לבדוק.
 
 
º
תודה
19/11/14 01:32
17צפיות
º
הזמנתי! פגעת לי בול!
21/11/14 19:05
21צפיות
ערב ויסקי יפני ב"יינות וטעמים" - 26.11.14
הודעה זו מכילה תמונות
15/11/14 20:47
420צפיות
חברים יקרים,
ביום ד', 26/11/14, אנחנו נערוך ערב טעימת ויסקי חגיגי של הכוכב העולה בעולם הויסקי - הויסקי היפני.
בשנים האחרונות החל לתפוס הויסקי היפני מקום של כבוד, וכיום הינו ויסקי מבוקש ויוקרתי. הויסקי היפני מורכב, עשיר ומרגש, בעל היסטוריה מרתקת ועתיד מבטיח.
 
בטעימה נטעם כמה מהביטויים המיוחדים והטובים של הויסקי היפני, משתי החברות המובילות, סאנטורי וניקה. נתמקד בטעימה זו בסינגל מאלטים והבלנדים הפירותיים והעשירים שלהן:
 
היביקי 17 שנה - בלנד מבית סאנטורי, שבבסיסו ויסקי ממזקקת יאמאזאקי.
 
מיאגיקיו 12 שנה - סינגל מאלט מבית ניקה, פירותי ומתקתק.
 
מיאגיקיו 15 שנה - פרחוני, מורכב ומתוק יותר מגירסת ה-12 שנה.
 
טקטסורו 21 שנה - בלנדד מאלט מבית ניקה, עשיר ובעל השפעת שרי עמוקה. בבסיסו ויסקי ממיאגיקיו.
 
ימאזאקי 12 שנה - ויסקי עדין ופירותי, הסינגל מאלט היפני הראשון ששווק בעולם.
 
ימאזאקי 18 שנה - וסינגל מאלט עשיר ויוקרתי, בעל השפעת שרי נפלאה.
 
והפתעה נדירה ומיוחדת - ימאזאקי משנות ה-70, "סאנטורי ספיישל רזרב". הזדמנות נדירה וחד פעמית לטעום פיסת היסטוריה!
 
הטעימה תיערך ביום רביעי ה-26 בנובמבר, בשעה 20:30.
הטעימה בליווי הדרכה וארוחת מטעמים יפניים וסושי בהכנת שף אורח במהלך הטעימה. עלות הטעימה 349 ש״ח.
 
למעוניינים: טעימת ויסקי יפני
או בטלפון: 03-5756696
קיבלנו פניות להציג את שמות הויסקים באנגלית. צודקים!
18/11/14 20:26
62צפיות
הנה:
Hibiki 17 years old
Miyagikyo 12, 15 years old
Taketsuru 21 years old
Yamazaki 12, 18 years old
Suntory Special Reserve (70's Yamazaki)
 
יש עוד מקומות, אתם מוזמנים להירשם.
Makemywed - ארגון חתונות

מתחתנים?

אנחנו כאן בשבילכם לכל שלבי הארגון לפרטים נוספים לחצו כאן >>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה