בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
הפורום הפועל בתפוז אנשים,פעיל משנת 2000 ומהווה את הפורום הפעיל והנרחב ביותר ברשת הישראלית בכל הנוגע ליין ואלכוהול. ברחבי הפורום ניתן למצוא מידע רב ושימושי למתכונים,קוקטיילים,המלצות,מחירים ועצות אישיות מאנשי מקצוע וחובביי אלכוהול כאחד. בין כותבי הפורום ניתן למצוא ברמנים,מלצרי יין,אנשי מכירות אלכוהול,מזקקים עצמאיים,בשלני בירה ביתית,כתבי אלכוהול וחובבי אלכוהול רבים.

פורום עד סוף העולם מגיע ל|תפוז|
22/04/14 18:32
3צפיות
|גלובוס| עד סוף העולם מחברת מחדש עשרה זוגות גרושים ולוקחת אותם להרפתקה באי אקזוטי בפיליפינים. כדי לסיים את ההרפתקה בהצלחה הם יצטרכו לשים את משקעי העבר מאחור, לשלב ידיים פעם נוספת, להתמודד עם השדים מעברם ולגעת מחדש במה שפעם חיבר אותם. הזוג שינצח יזכה במיליון שקלים שייסגרו בתכנית חיסכון עבור ילדיהם המשותפים.

אתם מוזמנים לדבר על התוכנית בפורום עד סוף העולם
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

בציר ידני
16/04/14 22:56
81צפיות
למישהו/י יצא לעשות?
ספרו חוויות:
איפה הייתם? לכמה זמן? כמה שילמו לכם? כמה שעות עבדתם?
איך היתה העבודה, החבר'ה, האווירה?
אני שוקלת את העניין, אז אם יש טיפים או המלצות, אשמח לשמוע.

לא יצא לי
17/04/14 14:47
54צפיות
אך אשמח אם תחלקי את הרשמים שלך איתנו אח"כ

אם זה בכלל יקרה :)
17/04/14 15:29
46צפיות
בשנה שעברה רדפתי חודש שלם אחרי הבחור שאחראי על התחום באחד היקבים, והוא לא ענה לי ולא החזיר שיחות! >_<
נקווה שהשנה המצב יהיה שונה.

º
בהצלחה, אם יצליח לך נשמח לקרוא חוויות
17/04/14 15:33
20צפיות


בציר ידני
19/04/14 11:04
44צפיות
בציר ידני פתוח לאורחים מתקיים כל שנה ביקבים הקטנים יותר. בחלקם כל עונת הבציר, ובחלקם ביום מסוייים כחווית בציר.
במרבית מקרים שאני מכיר, לא מקבלים תשלום, אלא חגיגה של אירוח. יש כמה שגובים תשלום.
הפירסומים מגיעים לרשומים ביקבים.
תנסי ב:
נעמן, שטרן, ברבדו, צ'ילאג, ויתקין

לגבי עבודה בשכר, צריך לפנות ליקבים היותר גדולים ולברר.





º
נסי באמפורה
19/04/14 12:35
16צפיות


באמפורה יש בעיקר מיון ידני
19/04/14 12:57
40צפיות
למעוניינים

º
כלומר כעבודה (כולל לינה במקום וכל זה)?
19/04/14 20:25
20צפיות


לא ממש
19/04/14 21:03
46צפיות
עושים את זה בהתנדבות שם.
אין ממש מקום ללון שם.
מקבלים ארוחת צהריים וערב, תלוי כמה טון ענבים יש למיין.
לרוב עושים את זה אנשים כמה שנים ברציפות כבר.

תחומי עניין רלוונטים:
º
הכוונה היתה כעבודה זמנית בחופשת הסמסטר
19/04/14 20:24
19צפיות


º
אולי תנסי כאן לפני הבציר
22/04/14 14:40
11צפיות


º
הקישור
22/04/14 14:40
14צפיות


כתובות אינטרנט מצורפות:
ערב בסגנון ניו אורלינס
18/04/14 19:51
110צפיות
חג שמח לכולם,

ב26/4, יום שבת הבאה, אני וקבוצה מכובדת אם כי משוגעת קמעה של אנשי אירוח וקולינריה עורכים ערב פופ-אפ בסגנון ניו אורלינס.
הכוונה היא מאוד חופשית ורגועה - ערב שבו במקום להגיש את התפריט הקבוע של המקום אנחנו מגישים קוקטיילים קלאסיים מניו-אורלינס, וויסקי שיפון בכוסות טעימה, מוסיקת ג'אז ואוכל שמחבר בין הסגנון הקריאולי והקייג'ן לחומרי הגלם הזמינים כאן, משש בערב ועד השעות המאוד קטנות של הלילה. אבל זו לא הנקודה -

הנקודה היא שבשעה 17:00, לפני תחילת הערב ופתיחתו של המטבח, אני מקיים מעין שיחה קלה על תרבות השתיה שמגיעה מניו-אורלינס, על הקוקטיילים שהגיעו או התפתחו שם ועל ההיסטוריה הנהדרת של העיר הזו. נושא מרתק בפני עצמו - אבל לא מספיק מבחינתי.
לכן המוזיאון לקוקטייל האמריקאי (MOTAC) שלחו ארגז מלא בבקבוקי וויסקי-שיפון שונים - המרכיב הבסיסי בקוקטייל הלאומי של לואיזיאנה וניו אורלינס, הסאזרק.
כך שבמקביל לשיחה מרתקת, יהיו גם טעימות השוואתיות בין הוויסקי שיפון השונים וקוקטייל סאזרק על בסיס וויסקי שיפון.

הטעימות (נתון לשינוי) -
שלושה וויסקי שיפון שנמצאים על כוונת היבואנים להגיע לארץ - (ששש!! זה סוד!)
Rittenhouse Rye, 50%ABV של Heaven Hill Distillery. אולי השיפון הנגיש ביותר בארה"ב היום מבחינת מחיר, כמות ייצור (מרבית הוויסקי שיפון היום מגיעים עם מגבלת הקצאות) ופרופיל טעמים.
Bulleit Rye, 45%ABV עם 95% שיפון, מיוצר באינדיאנה, ארה"ב והשנה נכנס לרשימת מוצרי הרזרב של דיאג'יו, ליד זקאפה, דון חוליו, טנקרי וקטל1.
Michter US*1, 42.4%ABV וויסקי בהקצאה (1 ללקוח...) של מזקקה קטנה יחסית שידועה במוצרי איכות יקרים למדי

בנוסף, נטעם את אחת הגרסאות היותר נדירות וייחודיות של וויסקי שיפון -
Lock, Stock & Barrel 13 years old מפנסילבניה, ארה"ב. 50.65%ABV, מהדורה מוגבלת.

וקוקטייל סאזרק קלאסי, עשוי על Sazerac Rye, וויסקי שיפון של ה Sazerac Company שיוצר, בין היתר, כדי להתאים במיוחד לקוקטייל. מי מכם שכבר טעם כזה סאזרק באימפריאל יודע שזה בפירוש שיא מסוים בקוקטיילים קלאסיים.


עלות השתתפות - 100 שקלים.
17:00 - 18:00
גודל הטעימה של וויסקי שיפון היא 10מ"ל
וסאזרק - תוגש כמות שוות ערך לחצי-סאזרק לכל נוכח.
הרשמה - פשוט להודיע לי. ישנם רק 20 מקומות.

תחומי עניין רלוונטים:
מיקום
19/04/14 13:22
63צפיות
שכחתי לציין שזה נערך בצ'יקטי, בתל אביב, יהודה הלוי 59 - היכן שעמד הגסטרו פאב לשעבר.

תחומי עניין רלוונטים:
נקרא נהדר
22/04/14 11:24
28צפיות
אחלה טעימת שיפון ואני בטוח שההרצאה נהדרת (ובטח גם האוכל אח"כ). לצערי לא אוכל להגיע

Glenfarclas 40
17/04/14 01:04
93צפיות
האם 450$ הוא מחיר טוב לוויסקי הנ"ל?

סביר
17/04/14 01:43
74צפיות
אבל בשופרס ויניארד יותר זול. תבדוק כמה יוצא לך עם המשלוח. אמנם יש משלוח, אבל נדמה לי שלא תשלם מס.


לצערי הם לא שולחים
17/04/14 01:48
69צפיות
** PLEASE NOTE: All orders containing Spirits are only available for store pickup.

º
איפה ראית את זה?
17/04/14 03:07
27צפיות


לאחר שהזנתי את הכתובת שלי
17/04/14 03:41
56צפיות
האתר לא מאפשר לי לבחור אפשרויות משלוח מלבד pickup.

כן קרה גם לי
17/04/14 11:44
50צפיות
הם שולחים רק יין מחוץ למדינה

º
ראיתי עכשיו.
17/04/14 14:31
22צפיות


לא נורא... אבל לא זול
20/04/14 09:20
43צפיות

יש ב270 יורו בהולנד

תודה, שיניתי את דעתי
20/04/14 16:33
42צפיות
קצת מפריע לי לשים סכומים כאלה על בקבוק שעדיין לא טעמתי (משהו שאתקן בקרוב). החלטתי לרכוש טאליסקר 25 במקום. אותו אני מכיר ואוהב.

אני מבטיח לך שמדובר בבקבוק מעולה.
22/04/14 10:30
28צפיות
לא חושב שיש עוד כאלו ברמתו במחיר כזה. אם אתה אוהב ויסקי ישן עם טעמים עזים של לקה, וכמובן שרי.

קנה 21 שנים
22/04/14 14:00
32צפיות
כל פעם כשתרצה לשתות תעבור ליד נגריה ביום כשהם צובעים רהיטים בלקה.  תקבל בחמישית או שישית מחיר את אותו אפקט רק ללא המספר גיל על הבקבוק.

למה לא לקחת את זה עד הסוף?
22/04/14 20:46
23צפיות
תקנה כוהל לשתייה 96%, תמהל במים (מינראלים! מה אנחנו ברברים?!) ל-46%, וכשאתה עובר בנגרייה קח איתך חתיכת עץ צבועה בלקה.
בכל פעם שתרצה לשתות תיקח שלוק כוהל ואז לק מהעץ. סגרת את הסיפור ב-1/50 או 1/60 מהמחיר, רק ללא המספר על הבקבוק, טעם, ריח, הנאה כלשהי או כבוד עצמי.

אבל לבריאות, שכל אחד ישתה מה שטוב לו. לא שופט.

אם זה לא היה ברור...
22/04/14 20:49
23צפיות
קנה את ה-40 לדעתי. אין עוד ויסקי כזה במחיר כזה, וגם לא רואה איך יהיה גם בעוד 20 שנה. המחיר כבר בנסיקה, עוד שנה יהיה גבוה בהרבה עד כפול להערכתי.

תודה, קניתי בקבוק
23/04/14 00:08
9צפיות
עכשיו צריך למצוא את הזמן המתאים לפתוח אותו.

ואל חשש מפצצת לכה
23/04/14 00:17
12צפיות
לטעמי ביאמאזאקי 18 זה יותר בולט למשל.

אני לא דואג
23/04/14 00:36
10צפיות
ימזאקי 18 זה הבקבוק שהחזיק הכי מעט זמן אצלי. וויסקי מצויין.

אתה מצחיק
22/04/14 22:05
15צפיות
אתה מאמין לעצמך שאתה לא שופט אחרי כל מה שכתבת?

אני לא ואם אתה כן, אז זה עוד יותר משעשע.

אני בכלל לא שותה יש לי אוסף בקבוקים סגורים.

ידידי, הכל ברוח טובה
22/04/14 23:08
12צפיות
צחקתי, ואני מאמין שגם אתה צחקת (היה משעשע עם הנגרייה).

בחלק של לא שופט דווקא התכוונתי לכל מילה. פרקלס 21 הוא ויסקי מוצלח ומתומחר היטב גם כן. רק שהם לא באותה קטגוריה ולא לגמרי ברי השוואה לדעתי, זה הכל.

לא התכוונתי להתעמת איתך או עם אחרים, ולא עשיתי זאת בעבר. אם נפגעת - מתנצל, אם לא הבנת את ההומור שלי, אולי זה לא עובר טוב טקסט או שאני פשוט לא מצחיק.

יום טוב


השתעשעתי
23/04/14 09:19
לא נפגעתי.

אם כבר מטיפים מוסר הולכים עם זה עד הסוף.

לי אישית קשה עם וויסקי מעל 18 שנה, מתוק לי מדי. הפארקלס אהוב עליי הוא בכלל ה 12.

חג פסח שמח
14/04/14 17:45
80צפיות
וכשר כרצונכם

מה תשתו בסדר?

תחומי עניין רלוונטים:
אז היו:
15/04/14 12:33
83צפיות
הר חרמון 2012, טעים ועדין, מרגישים את ערבוב הזנים המוצלח. קצת מתוק, אבל זה עוזר ללא שתיינים.

גמלא סירה 2010, פירותי ועדין, באמת טוב ומאוזן עכשיו.

וההצלחה הגדולה של הערב היתה דווקא החרוסת, שבפרץ של גאונות אמא שלי חיזקה באייריש קרים. יצא הממרח הכי טעים בעולם.

טוב שהזכרת לי
15/04/14 12:40
59צפיות
מתברר שהחרוסת הרבה יותר טעימה כשמשתמשים ביין נורמלי (סתם איזה פטיט סירה של ברקן)
ולא ביין מתוק. כנ״ל לגבי סלט הפירות שחוזק בלימונצ׳לו תוצרת בית בן 3 שנים, מיד שאלו אותי ״מה שמת פה?!״

אגב, הלימונצ׳לו כרגע בכלל בטעם של סוכריית לימון בלי טיפת גסות,
מגניב איך שהמשקה הזה משתנה אחרי כמה שנים בבקבוק.

מילה מהמשגיח
15/04/14 15:59
79צפיות
אני משער שאתה יודע שזה חמץ, כן?

אייריש קרים זה גם חלבי...
15/04/14 16:27
68צפיות
מתוך פסח כשר וטעים עשינו 50% :)

התנצלותי הכנה עם כל שומרי הכשרות ויראי השם (ללא ציניות), הייתי צריך לציין את זה באמת.

אבל שכל אחד יעשה מה שטוב לו בבית שלו.

חג שמח

º
חלב נוכרי!
15/04/14 21:03
21צפיות


º
גם חמץ נוכרי!
15/04/14 23:45
16צפיות


לא התכוונתי להעביר ביקורת חלילה
16/04/14 11:31
40צפיות
פשוט הרבה אנשים לא מכירים אז לטובת מי שקורא

לא חושב שיש הרבה שומרי כשרות פסח
16/04/14 12:41
50צפיות
שלא מודעים לכך.
מי ששומר כשרות בפסח יש לו די מעט משקאות אלכוהולים שהוא בבטחה יכול לשתות. בעיקר יין וכמה סוגים של ברנדים/ראקי/גראפות וזהו.
התארחתי בליל הסדר אצל משפחה מסורתית+ או דתית לייט ממוצא טוניסאי. היה להם בקבוק בוחה (מענבים) והם סרבו לשתות ממנו בטענה שזה לא ב-100% בטוח
שהוא כשר לפסח.

מי שדתי אפילו לא ברמה של חרדי, לא יכול לשתות כלום חוץ מיין כי אישית טרם נתקלתי בבקבוק כהילי כלשהו שכתוב עליו כשר לפסח, אולי חוץ מסטוק 84 וכדומה.

בקיצור, בעיני חג מקולל וחבל שבכלל הומצא (למרות שאני ממש לא שומר, אוכל חמץ וגם טריפות).

פסטיס ריקאר
16/04/14 13:35
37צפיות
כשר וגם לפסח.

זה שאתה לא מכיר
17/04/14 01:12
34צפיות
לא אומר שאין

ולא הבנתי את הקשר של כל הסיפורים לעניין

ותתפלא כמה אנשים לא מודעים לזה שכהילים מבוססים על דגנים ברובם



תחומי עניין רלוונטים:
נו טוף, אז אני ראשון
15/04/14 12:35
61צפיות
היה יראון 2010 שקיבלתי במתנה. לא הבחירה הטבעית למשהו ששותים ממנו 4 כוסות,
אבל לאור אי-קיומו של מקרר יין העדפתי לפתוח עכשיו.

פצצת פרי-מתוק-אלכוהולי-ישראלי-טיפוסי, אבל העץ מאוזן היטב למרות שהייה של 16 חודשים בחבית.
האמת? פשוט יין טוב. כולם אהבו.

º
פחחחח, לא ראשון ולא נעליים
15/04/14 12:36
20צפיות


15/04/14 12:57
38צפיות
פתחתי את הערב אחה"צ עם ג'ין וטוניק ע"ב הטוניק של נמרוד וגורדונס, שהוא ג'ין מדהים לג'ין וטוניק לטעמי.
בערב שתינו מסע ישראלי לבן של ויתקין ועבייה אדום של יקב עבייה.

מוסיף ארגמן מסדרת imed של ארזה
15/04/14 23:56
32צפיות
יין מעניין, אבל המיתוג... אוי המיתוג

כרמל
15/04/14 16:01
54צפיות
קברנה אזורית 2008

היה טעים מאוד אבל אחרי כשעתיים מהפתיחה היה פחות מוצלח, לא הייתי מחזיק אותו יותר (גם לא הייתי מחזיק אותו שש שנים, פשוט הגיע עם חבילת השי)

היום רקנאטי יסמין לבן הנהדר.


ניקוי אורוות
15/04/14 16:32
66צפיות
בארוחת החג מונד קברנה רזרב 09 ובלנד רזרב 09 שהתבגרו לא יפה ולכן הועברו לצריכה משפחתית ביחד עם כרמל מרלו שעל 09. אחד המונדים היה עם פקק אכול כולו מפטריה ועובש. לא הפריע למשפחה לגמוע את היין בשקיקה.

היום בארוחה שניה כרמל ים תיכוני 2007. מעודן, מדויק, חמיצות גבוהה, מעט פרי, מעט עץ וגם מעט אלכוהול, 13.5. יין נהדר.

נראה מה הלאה...

º
שכחתי יתיר פטיט ורדו 2008
15/04/14 22:10
22צפיות


º
איך היה?
15/04/14 23:55
9צפיות


שונות גדולה בין בקבוקים
16/04/14 02:04
43צפיות
בשנתיים האחרונות שתיתי שלושה כאלה. אחד היה שטוח ומת, אחד היה פסדר והאחרון היה עשיר ומלא כמו שזכרתי אותו מה-israwinexpo לפני שנתיים. לא יין גדול. הוא טעים ומצליח לרתום את המעלות של הזן ועם מעט עץ ברקע. להגיד שהוא שווה 130-145 שקל? ממש לא. אנסה להשוות בהזדמנות מול הפטיט ורדו של פלטר ושל שילה. הפטיט ורדו של עין תאנה לדעתי לא מוצלח.

פטיט וורדו
16/04/14 08:27
38צפיות
בטעימת הזן שערכנו לאחרונה הפלטר 2006 עלה על כולם, היתיר 2008 היה קורקי.

חג שמח!
16/04/14 00:40
37צפיות
בסדר, שלושה יינות די בסיסיים - כרמל PC כלשהו, חרמון אדום וסגל סינגל מרלו. כרמל וסגל באמת שווים כל שקל שלוקחים עליהם ויותר, הר חרמון מאכזב.
עכשיו - שי לחג מהעבודה, קב"ס 2011 של בזלת הגולן.  הרבה פרי בשל, ירקרקות נעימה, חמאה ומוקה שכנראה באו מהחבית, חמיצות טובה שנותנת קונטרה לפרי והעץ ולא מעט טאנינים.



חג שמח
16/04/14 08:38
32צפיות
בליל הסדר: בנימינה תרשיש 2010: מצויין, מוכן לשתייה עכשיו. אסף קברנה סילבר 2010, עדיין סגור וטאני, שווה יהיה לבחון אותו עוד שנתיים לפחות.

למחרת: יתיר פטי ורדו 2008 - במילה אחת מצויין, מאוד שונה לטובה ביחס ללפני שנתיים אז טעמתי אותו בהשקה, ומבחינתי היה בלתי שתי.
ירדן קברנה 2006, שוב, אחזקת יינות לאורך מס' שנים של רמה"ג, משתלמת. היין חי לחולטין למרות השנה הלא מזהירה, ומתנהג הרבה יותר יפה מאשר לפני 3-4 שנים. למי שיש לדעתי טוב לשתיה עכשיו, או להמתין עוד שנה שנתיים.


חג שמח לכולם
16/04/14 16:05
29צפיות
במקרה שלי - בקבוק פשוט של יקב מוני קברנה סוביניון 2012

בירה שומרת על הבריאות שלנו במנגל
16/04/14 23:02
68צפיות
קישור
תזכרו לאחרי הפסח...

º
ננסה! הכל למען המדע והבריאות כמובן
20/04/14 09:26
8צפיות


ארבע קושיות לכבוד החג.
14/04/14 18:10
125צפיות
1. כמה זמן ניתן להחזיק וודקה פרימיום סגורה בפריזר?
2. אל דוראדו 15 או רון זאקאפה?
3. למה לא להשתמש בתה בלונג איילנדס תי במקום קולה?
4. בקמומיל סאואר להישתמש בריי, ברבון או סינגל מאלט?
תודה...

שתי תשובות
14/04/14 18:26
72צפיות
1. אינסוף
2. לא טעמתי את האל-דוראדו אבל אני יכול להעיד ממקור ראשון שהזקאפה נהדר למתחילים בעניין הרום
3. למה לשתות לונג איילנד אייס טי מלכתחילה? וגם אם כן אז הייתי יותר דואג ממניעת האנגאובר מאשר מהרכיב שכל תפקידו הוא להמתיק את הזוועה הזו.

10
14/04/14 18:44
49צפיות
Dix  points.. .

אבל...
14/04/14 19:07
46צפיות
Distiller Russian Standard warns that storage at freezing temperatures can harm the vodka's natural aroma

citation needed
15/04/14 01:56
50צפיות
חוץ מזה, ש-(א) מי מעוניין בארומות בוודקה? ו-(ב) מי שמעוניין בארומות של וודקה - שלא ישתה אותה בטמפ' של המקפיא.

15/04/14 06:07
31צפיות


לא כתבת איזו זקאפה
15/04/14 00:59
64צפיות
יש כמה וכמה. אני יוצא מנקודת הנחה שכוונתך לזקאפה 23. לטעמי, אל דורדו 15. כל המורכבות שאפשר לקבל ברום גויאני, בלי המתיקות הסירופית שעשויה להעיק בזקאפה 23.

יהיו שיגידו שלא משנה איזו זקאפה זו, לך על אל דורדו 15. כחובב מתוקים: בין הזקאפה 15 לאלדורדו 15, לך על אלדורדו. בין הזקאפה 23 לאלדורדו 15, לך על אל דורדו. בין הזקאפה xo לאלדורדו 15, לך על אלדורדו 21

º
Douze points
15/04/14 06:04
17צפיות


ואם בסוף בכל זאת החלטת זאקאפה
15/04/14 11:24
50צפיות
קנה אל דוראדו 12.
מתיקות דומה, יותר מורכב.

אל דוראדו.
15/04/14 12:15
39צפיות
המחיר כאן 114$ ל700.
לחכות לדיוטי פרי או שזה מחיר סביר?

מה זה כאן? וזה יקר רצח אם זה לא ה-21
15/04/14 12:35
40צפיות
זה כמעט מחיר כפול מכמה שה-15 עולה באירופה, ויותר מכפול בארה"ב...

כאן זה טנזניה.
15/04/14 13:43
37צפיות
באנגליה ראיתי ב 41 פאונד.
כמה זה בארץ?

º
אין אל דוראדו בארץ....
15/04/14 14:15
22צפיות


ראיתי באימפריאל.
15/04/14 17:02
38צפיות
זה יבוא אישי?

בעבר היה ייבוא של הסקוטית ת.נ.צ.ב.ה
15/04/14 19:09
36צפיות
כיום אין. מה שראית אולי באימפריאל היו שני הבקבוקים האחרונים בארץ שמקורם באותו ייבוא של הסקוטית (אלדורדו 12) או מייבוא אישי.

כתבה נוספת על יינות לחג
14/04/14 18:11
77צפיות
מבין כל המבול, מצאתי כתבה מעניינת. אני משער שההמלצות ליין לא יחדשו הרבה לחברי הפורום (למרות שהן טובות), אבל הנתונים מהצד העסקי יכולים לעניין
מתארים שם, בין השאר, פילוח של יקבים ומחירים כתלות בחודשי השנה (בסופרמרקטים)
בסה"כ כתוב טוב


º
אכן מעניין, תודה
16/04/14 09:26
11צפיות


º
מה שתינו בסופ"ש ?
11/04/14 01:30
52צפיות


אמש
11/04/14 03:29
78צפיות
מקאלן 12 הנפלא (שרי) ואחר כך מקאלן 25 שנה שרי.
המקאלן 25 שנה שרי,  בפירוש אחד הויסקים המדהימים שאני מכיר. לא פתחתי את הבקבוק הבודד הזה שיש לי אולי 7 שנים. אני ממש מתקמצן עליו בגלל המחיר הגבוה שלו כעת. לא נתקלתי בויסקי שרי יותר טוב ממנו. לדעתי, מקאלן הם מלכי השרי.
מייקל ג׳קסון היה מאד מחובר למזקקה אגב, והיתה אחת האהובות עליו ואם אני זוכר נכון, הכי אהובה עליו.

אבל איפה מקאלן מזמנו ואיפה הם היום...
11/04/14 09:06
78צפיות
הוא הספיק לראות את סדרת הפיין אוק?

בשנים האחרונות מלכי השרי הם ללא ספק גלנדרונאך, שאפילו מצליחים לשמור על מחירים שפויים (לרוב).

מקאלן יוכלו לחזור לגדולה רק אם שוק הויסקי יפול שוב, עד אז ה-מותג של ה-מקאלן ימכור כל ויסקי בן 3-8 להודי הבא בתור...

זאת ועוד,
11/04/14 15:51
46צפיות
אני גם לא יודע אם מקאלן 25 שנה שנמכר היום, מקביל לזה שקניתי לפני 9 או 10 שנים .
עדיין, מקאלן 12 שנה שרי, הוא ויסקי נהדר למחירו. זה ויסקי שרי מאד מאוזן ולדעתי כל חובב ויסקי צריך להחזיק אחד בבאר. גרסת ה18 טובה הרבה יותר, אבל כאן כבר המחיר מהווה בעיה בעבור התמורה.
בכל אופן, מזמן לא התמוגגתי מלגימת ויסקי כמו שנהניתי כשלגמתי את המקאלן 25.  יצירת מופת לדעתי.

מקאלן 12 שנה אולי היה ויסקי נהדר למחירו
11/04/14 17:53
53צפיות
אבל הייצור שלו נפסק בשנה שעברה...

אם אתה אוהב אותו והמחיר עדיין טוב - אתה יודע מה לעשות...

º
אתה בטוח שכבר לא עושים אותו?
11/04/14 19:27
26צפיות


גרמת לי לבדוק
11/04/14 23:08
43צפיות
ומסתבר שהתשובה מורכבת.
בשווקים האירופאים הוחלפו כל הבקבוקים עם ציון גיל מתחת ל-18 בסידרה של ה"צבעים". גם בדיוטי פרי. לראיה, מחירים שלו בחנויות באנגליה איפה שעוד יש.

במזרח התיכון אין שרי אוק, אבל משאירים בינתיים את הפיין אוק.

במזרח הרחוק נראה שעוד יש.

ארה"ב דווקא זה שוק מבלבל, מצאתי דיווחים סותרים... בטוח יש עוד מלאי גדול, אבל לא ברור לי אם מגיעים חדשים.

מעניין ונשמע סביר. ידוע שיש בעיית חביות שרי.
12/04/14 01:38
43צפיות
למרות שבחנות הגדולה באנגליה עדיין מוכרים ראיתי בחנות אחרת שכתוב  שהופסק היצור.
אני יכל להשיג בקבוק באזור ה45 דולר ונראה לי שאקנה כמה. להפסיד אי אפשר בעסק הזה.

לפי פטסי כריסטי שגרירת מקלאן
12/04/14 07:12
41צפיות
שהייתה פה בוויסקי לייב.
במקלאן עדיין 80% מהחביות הן שרי.

זה היה קצת סמוי, אבל היא אמרה
12/04/14 12:19
39צפיות
Sherry treated casks.
זה השקר הגדול היום של עולם הויסקי - לוקחים חבית אמריקאית זולה (שלא בהכרח היה בה ברבן), ממלאים אותה בשרי תעשייתי שעבר את התהליך הזה כבר עשרות פעמים ואינו ממש מזכיר יותר שרי, למשך זמן מסויים.

חוקית, הזמן הזה יכול להיות כמה שלוקח למלא ולרוקן וזהו - יש חבית שרי. לא צריך לסמן יותר מזה.
רוב החביות במקאלן הן כאלה (ראו שרי לכמה חודשים בטח), אל תחשבו אחרת.

אני לא הייתי בהדרכה
12/04/14 13:03
39צפיות
הייתי אתה בשיחה של שעה וחצי בערך ואת המינוח לא שמעתי, לא שלרגע אני מפקפק במה שאתה שמעת.

אני לא הייתי אומר שרוב החביות הן כאלה במקלאן, בסך הכולל יש להם מאה שבעים אלף חביות וזה ממש לא הרבה במונחים של וויסקי. אם לגלנפארקלס יש מספיק חביות, אז גם למקלאן יש מספיק. מקלאן מאוד הוזילו עלויות עם סדרת הפיין אור והם עדיין יקרים יותר מגלנפארקלס. בכל מקרה, מכיוון ששרי הוא כבר יין מחומצן אני מניח שאפשר להשתמש בו עוד ועוד, לדוגמא השימוש בסלרה של גלנפידיך. כמובן שלעוד הזה יש גבול.

באמת קשה לדעת מה קורה שם עד כשלא מבקרים ורואים בעצמך.

אתה צודק, רק אחדד לגבי השרי
12/04/14 13:44
39צפיות
היין באמת מחומצן, אז הוא לא מתקלקל בתהליך.
אבל כמו שהוא מעניק טעם לחבית החבית גם משפיעה עליו.

אחרי כמה סבבים של חביות חדשות או ברבן הוא כבר עצי בטירוף, במידה שגם 30 שנים באותה חבית לא יעשו. לא משהו שהיית רוצה לשתות כנראה (אם כי הייתי רוצה לטעום בשביל להבין)

תחומי עניין רלוונטים:
אני מניח שבמקלאן מבינים בזה יותר מאיתנו
12/04/14 15:34
40צפיות
ויש להם שיטות לא לקבל יותר מדי עץ ועדיין את הטעם של שרי.

מזקקות יודעות מה שהן עושות
12/04/14 15:59
42צפיות
ויסקים שמתיישנים לשנים ארוכות, נכנסות לחביות ישנות מאד כמו שאתה בטח יודע.
שניים מהויסקים הכי בהירים שלי הם הגבולין 30 והגנפרקלס 1968 (38 שנה). הגלנפרקלס מיושן בחבית שרי...
בשניהם כמעט ולא מרגישים את העץ.

בארה"ב קל מאד למצוא מקאלן 12
23/04/14 00:38
יש אפילו בסופר. לפחות כאן בקליפורניה.

קניות חמץ לפני החג
11/04/14 20:54
78צפיות
ביקור קצר בדרך היין לטעום את הטוליברדין שהגיעו.
אז היה עמוס וטעמתי רק את הפיניש בורגנדי בקבוק שעל התווית רשום 228, נראה לי מציין מס' ליטרים בחבית.
בכל מקרה ויסקי חביב מאוד מזכיר את המורנג'י פיניש הזכור לי לטובה.
בכל מקרה המחיר בשמיים 370 שח לפני הנחת חבר לסדרת הפינישים ו320 שח לבקבוק הבסיסי לפני הנחת חבר. אף אחד ללא ציון גיל. המחיר בלונדון עד 45 פאונד.
כרגע יש מבצע בפלאבייר לא הזמנתי משם אף פעם אך המחיר משתלם ביותר 35 יורו לבקבוק ועל ההצטרפות מקבלים 10 יורו שזה סוגר משלוח מתנה ועוד קצת פחות ואם עושים שיתוף מקבלים עוד 4 יורו מתנה בקיצור מגיעים למשהו כמו 30 יורו עבור הפיניש נקטר דאור.
אשמח לדעת אם למישהו יש ניסיון איתם במשלוחים לארץ?
אהה כן וקניתי בקבוקי דובל טריפל הופ 2014 מחכה לטעום בקוצר רוח אשווה מול ה2013!


הניסיון שלי עם פלביאר קצר אך תקין
12/04/14 18:13
43צפיות
הבקבוק הגיע תוך זמן סביר ובאריזת קרטון עבה קשיחה למחצה.


º
אפשר כתובת לאתר?
12/04/14 19:04
23צפיות


בבקשה
12/04/14 21:15
41צפיות
http://flaviar.com/i/MjUwODNmTCpTNSM
הקישור הזה נותן לך מענק 10 יורו הצטרפות ובמידה ותזמין לי זה נותן מענק 15 יורו.
ספר אם הזמנת משהו.

עוד תוספת קצרה
12/04/14 21:18
53צפיות
גלנקית 10 נמצא באיזה חנות נידחת ונקנה, נוסטלגיה!
http://www.thewhiskyexchange.com/P-2299.aspx

º
שווה?
13/04/14 13:30
13צפיות


º
מאוד, אני מרוצה מאוד!
13/04/14 22:18
10צפיות


דאלמור 1996 של whiskybroker
12/04/14 18:27
44צפיות
כוכבי הסופש הראויים לציון היו:
דאלמור 1996 של whiskybroker (דוגמית): מדובר כאמור בביקבוק של ויסקי ברוקר לסינגל קאסק של דאלמור בן 14 שנה, חוזק חבית וללא צבע או סינון בקירור. הויסקי מוצג בחוזק חבית של 55.5% והוא טעים מאוד בצורה זו אז לא ניסיתי לדלל (האמת שגם התעצלתי לקום ולהביא מים) . בלטו לי במיוחד בננות, טופי, תבלינים וקצת מרירות (לטעמי נעימה) בפיניש. סך הכל ויסקי טוב מאוד.
בביר מרקט (נמל יפו): הרצל ipa מהחבית- כשותית ונהדרת ובקבוק סיידר ישראלי של Buster's (סיידר יבש, 6.7%, טעים ומרענן).

בעיקר יין
12/04/14 19:48
54צפיות
עין תאנה, הבלנד של טליה, 2011. יין רך, קצת חסר חמיצות וגוף קל מדי שלא מצליח להתמודד עם ה-14.5% אלכוהול. תמורה נמוכה למחיר של 90-100 במרכז.

יקב שטרן, קברנה פרנק 2011. 13 חודשי יישון. גוף קליל, עץ לא ממש מורגש. הירקרקות של הפרנק שם, אבל לטעמי יין לא מהנה.

יתיר קברנה סוביניון 2007 - נהדר! רוגוב נתן לו בזמנו חלון שתייה מ-2011-2014. היין טעים מאוד, עדיין עם הרבה פירות יער ופלפל שחור. הטאנינים עוד שם. מוצלח בהרבה מבציר 2010.

תבור רוסאן 2012 - בעבר לא התחברתי אליו. היום קצת יותר מחבב את הטרופיות שלו.

טעימת יינות יקב רמה'ג בדרך היין: גמלא רוזה, ירדן שרדונה 2012, גמלא סירה 2010, גמלא השמורה קברנה 2011, מרלו אודם 09, טי בריבוע:
הרוזה קצת מתוק מדי, אבל סה"כ נהנתי ממנו
השרדונה חביב וקצת כבד
הסירה מוכן בדיוק לשתייה, התרכך מאוד
המרלו אודם לדעתי מאכזב. חסר גוף, חסר עומק וחסרים טאנינים. מרלו קליל שאינו מצדיק לדעתי את מחירו
הטי בריבוע, שהיה לדעתי מגעיל כשטעמתי אותו לראשונה באירוע בנמל תל אביב אשתקד, השתפר ממש. הירקרקות שאפיינה אותו נעלמה והפרי הבשל והמתיקות יצאו החוצה.

יין גם אצלי
12/04/14 19:56
46צפיות
אני פתחתי תבור אדמה רוסאן 2013, והוא נפלא בעיני. ממש בולטת גויאבה שאני אוהב, עם גוף קריספי ומתוק קצת בפיניש.

ואם אני לא טועה דיברת על ה-2T, אני חושב שהבריבוע זה בסגנון פורט שלהם. ואני גם לא אהבתי אותו, אולי אנסה שוב.

º
בדרך היין הטעימו טי בריבוע. את ה2T אני מחבב
12/04/14 20:53
23צפיות


יומולדת וכו'
12/04/14 21:10
51צפיות
בחמישי היה יומולדתי ה (21 וטיפה יותר) .

פתחתי עם בונאהאבן 25. תענוג של ויסקי. איזה יופי. פשוט חייב בקבוק.
המשכתי עם HP 30, שגם אין מה להרחיב עליו. ויסקי מצוין אם כי בגדול מעדיף את ה 25 עליו.
ולסיום פרקלאס 30. סוכריית שרי. חביות שרי אמיתיות ולא SEASONED



13/04/14 09:25
29צפיות
בשישי:
גוורצ של תבור - אגרסיבי מדי, מתוק מדי וחסר חומציות.
ואלטלינה סופריורה ריזרבה 07' של נינו נגרי(נביולו) - חדש בארץ מתוך המבחר של נינו נגרי שמיובא לארץ כבר שנתיים אאל"ט. הפחות יקר בחבורה.
גוף רזה רזה, צבע כמעט חום. באף מאופק מדי, אבל עדיין נותן מעט ממה שאני כ"כ אוהב בנביולו. לתחושתי אחרי השיא, אבל עדיין נהניתי ממנו.

בשבת באווירה מעושנת:
פינו בלאן של טרימבאך. חומציות מעולה, אך ציפיתי למעט יותר ארומטיות.
יין שעורה של עליית הגג. טעים מאוד! לא מתוק בכלל וכמעט ולא מרגישים את אחוזי האלכוהול הגבוהים. בירה מאוזנת.
ג'ין & טוניק על טוניק של עליית הגג וטנקרי 10. תענוג. טוניק אדיר.


ביעור חמץ !
14/04/14 00:44
32צפיות
פידיך 12 ב-JFK,
Mahou x2 במטוס

גולדסטאר לא מסוננת, ובהשראת הכתבה של קיפניס שקישרתי אתמול
גולדסטאר בארנלונד עם קינוח צ'ייסר מקאלן 12
גולדסטאר בשופטים

התגעגעתי

לא משהו ששווה לספר עליו אבל
14/04/14 03:43
82צפיות
לא משהו ששווה לספר עליו אבל
ביליתי את הסופ״ש בלוס אנג׳לס אז בדרך חזרה נכנסתי ל- K&L Wines ולא יכולתי לצאת משם בלי כלום. על הבקבוקים הקיצוניים אין מה לספר יותר מדי. שניהם קניות חוזרות. הספרינגבנק ח״ח והלונגרו המעושן הם בקבוקים שלא טעמתי אבל יש/היו לי ספרינגבנק 10, 14 ו-15 ואני מאד מאד אוהב אותם. בכלל קמפבלטאון הופך להיות אחד האיזורים היותר מועדפים אצלנו בבית.
הבקבוק הכי מעניין פה זה בלדנוך 23 שנה. בקבוק עצמאי של K&L. התווית מספרת שהוא ח״ח אבל זה כנראה החבית הכי ״חלשה״ שראיתי. 44.4%.  הוויסקי מיושן משנת 1990 וממה שקראתי, בלדנוך היו סגורים בתקופה הזו ונפתחו מחדש באיזור שנת 2000.  קניתי אותו בגלל המלצות חמות של המוכר שהוכיח את עצמו בביקורים קודמים. כשאפתח אדווח.

הספרינגבנק 12 ח"ח
14/04/14 10:34
42צפיות
הוא הויסקי בן 12 הכי מורכב שניסיתי כנראה.
קנייה נפלאה, אחד ה-VFM הכי טובים בשוק היום.

K&L
16/04/14 09:31
22צפיות
ביום שאני מגיע לשם אני מפרק משכורת שנתית ושוכר מכולה

איזה כיף לך, תתחדש!



º
ויסקי טוב
20/04/14 09:31
3צפיות


ביעור חמץ
14/04/14 11:34
48צפיות
ברביעי:
בנריאך בן 12 מעושן בפיניש רום, לפרוייג QC (איך התעגעתי!), ברוכלאדי 19 מ-VOM FASS, לונגרו רד 11 (פיניש קברנה סוביניון), בלנד ביתי של ג'ורה טורס מארה עם לפרוייג קאירדס פורט ווד ולקינוח פורט שארלוט של SMWS.

סופ"ש: לפרוייג PX, ניקוי ארון הבירות: אראקיס וטארדיס של מבשלת הדובים

הבוקר: גלנפידיך פיור מאלט בשבע בבוקר(!) (רואים שזה ערב פסח אה?)

תחומי עניין רלוונטים:
אשמח לשמוע רשמים על
16/04/14 09:28
18צפיות
הבנריאך רום (איך השילוב בו של העשן והרום אל מול הקול אילה שטעמנו) , לונגרו 11 (איך משתלב הקברנה סובניון בוויסקי), ועל הבלנד הביתי.

חג שמח!


אז ככה
16/04/14 09:51
20צפיות
הבנריאך היה סתמי והרבה פחות טוב בעיני מהקול אילה. יש בו מתיקות קלה מאוד של בננה אבל הכבול חזק ושטוח ומחביא הכל.

הלונגרו היה הרבה יותר טוב, כבול נקי ורענן שמתמזג יפה עם ניחוחות יין ושרי בהשפעת החבית (למעשה, יותר שרי מאשר יין) ןותבלינים. למעשה, השילוב וההשפעה הרבה יותר טובים מזה מהקומפנטה (אפילו שהוא לא מעושן כלל)

הבלנד הביתי -  ערבוב כמויות שוות של לפרוייג CAIRDEAS 2013 (הפורט ווד) וג'ורה TURAS MARA. אין לי רשמי טעימה עליו, אבל בגדול יצא בלנד מעניין של מתיקות קלה של פורט באף כמעט ללא הרגשת כבול ובחיך שוב מתיקות בתוספת כבוליות מתונה שלא הייתי מנחש שבאה מלפרוייג.

חג שמח


º
מעניין- תודה
16/04/14 11:08
8צפיות


º
תודה
16/04/14 11:50
9צפיות


מקווה שזה הפורום המתאים לשאול
13/04/14 19:54
91צפיות
שלום,

עבור אדם שאינו שותה כמעט בכלל אלכוהול, כמה כוסות של יין אדום (13.5%) יוכל לשתות מבלי שיתחיל "לתפוס ראש"?

אני כמובן מודע לכך שיש עוד המון פרמטרים לכך, אך אשמח להערכה גסה (לא מצאתי שום מידע על זה באינטרנט).

תחומי עניין רלוונטים:
º
למה חשוב לך לדעת? אני שואל ברצינות.
13/04/14 20:53
23צפיות


הערכה כללית מאוד (מאוד)
13/04/14 21:50
53צפיות
לגבר ממוצע (שוקל 80 ק"ג) ובריא, שאוכל קצת עם השתייה, ובהנחה שכוס יין יפה היא 100 מ"ל, 3 כוסות יספיקו לשחרר קצת את הלשון ולהעלות חיוך בחברה טובה.

תכלס יש מקרים שגם 2 כוסות יספיקו, ולפעמים גם 4-5... מאוד משנה ותלוי בהרבה גורמים (יודע גם על עצמי, יש שונות גבוהה).

ולא לוקח אחריות על שום דבר שכתבתי. שאל רופא.

מאוד תלוי
14/04/14 00:41
43צפיות
אם אני ממש רעב אני יכול לתפוס ראש גם מכוס אחת של יין (ברמה שאני אפילו לא אעלה על ההגה)

אם אתה מדבר על להיות סחי-בלטה ומרוכז לגמרי, בהנחה שאתה בגודל סביר וחילוף חומרים סביר - המשטרה מנחה בכלליות שאפשר לשתות משקה בשעה ועדיין לנהוג [ משקה = 330 מ"ל בירה, כוס (175 מ"ל) יין, 40-50 מ"ל תזקיק (וודקה, ויסקי, ג'ין, רום, טקילה) ]


מבצעי 3 ב-99$ בדיוטי פקי
14/04/14 00:04
76צפיות
אנחנו זוג שנוסע ורוצים לקחת בדיוטי 3 בקבוקי אלכוהול.

אני לא רוצה לעבור על החוק - אז מה אני אמור לעשות? להצהיר על שלושת הבקבוקים? להצהיר על האחר שחורג?
או שכל הסיפור הזה נועד להיות מלכודת מכס?

ובכלל מה המכס על שלושה בקבוקי אלכוהול?

º
תצהיר, למיטב ידיעתי המכס הינו בערך 30 שח+מעמ
14/04/14 00:10
34צפיות


º
מחזק - היום ללא ספק תצהיר
14/04/14 01:16
22צפיות


לא נשמע לי סיפור
14/04/14 00:39
65צפיות
בהתבסס על ניסיון אישי דומה (עם חריגה מעט יותר גדולה), כשבאתי להצהיר הסתכלו עלי במבט של "אל תבזבז לי את הזמן" והעבירו אותי

הייתי עם 4 ליטר יין כאשר מותר להכניס 2 (גם השווי היה יותר גבוה מאשר אצלך)
מצד שני - אי אפשר לדעת מתי הם נינוחים ומתי הם עצבניים, זה די שרירותי ואקראי. אני מאמין אבל לא מתחייב שהם לא יעשו לך כלום.

בכל מקרה גם אם תשלם אז יבקשו מכס על הבקבוק השלישי ולא על שלושתם אז זה לא צריך לצאת יותר מידי

קיפניס על פאבים ותיקים
12/04/14 23:41
62צפיות
כתוב מעולה לדעתי, חותם על כל מילה, לפחות בחיפה

קישור


תחומי עניין רלוונטים:
רק מוזר וחבל שהוא בכלל לא הזכיר
21/04/14 19:56
4צפיות
את המנזר בת"א.

שבלול טראפיסטי
11/04/14 10:57
89צפיות
שבלול טראפיסטי
זה מה שקורה כשקונים הביתה ירקות מהחקלאי  לפחות קיבלתי שבלול עם טעם טוב...

מתנות לחג
11/04/14 01:29
80צפיות
ההורים שלי מקבלים פעמיים בשנה משלוח של חבילת יינות (אישית) לחגים בשווי של כמה מאות שקלים.
בנאדם מניח שאם הוא משקיע כסף טוב בחנות יין ואומר להם לדאוג למתנה יוקרתית לחג - הוא יקבל תמורה.

במקום זה, לכמה חנויות יש תוכניות אחרות. הנה הזמן בשנה להיפטר מיין שקשה למכור. מה הכוונה?
- יקבים שהחנות קשורה אליהם מסחרית, או יקבים פחות מוכרים שאינם נמכרים היטב
- יינות פחות פופולאריים - זנים שנמכרים פחות טוב, סדרות ביניים שלא מצטיינות בתמורה למחיר, יקבים שהם יקרים ללא הצדקה
- הכי חמור - יינות "מתיישנים". שני הסעיפים הקודמים עוד יכולים להחשב לגיטימיים, זה כבר לא

נמנעתי מלהזכיר את זה בפורום עד עכשיו, אבל זה אותו סיפור בחגים, פעמיים בשנה, למעלה משלוש שנים, ואלפי שקלים שהוצאו על יינות שלא נהנינו מרובם.
זה הזמן להוציא את החנות מהארון. מדובר על חינאווי הרצליה.

בין היציאות שקיבלתי בעבר ולאחרונה:
ארגז של 4 בקבוקי כרמל סדרה אזורית, קברנה פרנק 2007 (הגיע ב-2011-2012)
מרלו של צובה - שש שנים אחרי הבציר
בקבוקים ישנים של עמק האלה, כמו מרלו ו-Ever Red בני למעלה מארבע שנים

מכעיס במיוחד ששולח המתנות משקיע ממיטב כספו והוא בטוח שגובה ההשקעה פרופורציונלי לגובה התמורה.
אני משער שאם מישהו מתקשר לחנות ואומר "אנא שלחו חבילת שי ב-X שקלים" אז יחייבו אותו במחירי מדף מלאים ולא ב-50% הנחה שבהם היו צריכים לדעתי למכור את חלק מהיינות (אם בכלל).
למעלה ממחצית היינות שקיבלנו היו צריכים להיזרק, לדעתי, אם הם לא היו נמכרים בשנה-שנתיים הקרובות.

ומה עכשיו? את המסקנות שלי כבר הסקתי על החנות מאז המשלוח הראשון. עכשיו הזמן להעביר הלאה.

תחומי עניין רלוונטים:
אכן רבות החנויות שעושות כך
11/04/14 09:48
60צפיות
זה אכן מקומם לראות חנויות שעוד מעיזות למכור בצירי 2004-2005 בשנת 2014. אגב, בשופרסל בסניף סינמה סיטי רמת השרון מוכרים מזה שנה שלמה את סדרת רכסים מבציר 2002-2003...

פסח וראש השנה אכן משמש.הרבה חנויות להיפטרות ממלאי לא רצוי ועוד במחיר גבוה. יחד עם זאת, אני חלוק עמך באמירה לגבי 4 שנים מהבציר. זה מאוד תלוי ביין. יין שיושן 16-18 חודש (ומעלה) ועוד מספר חודשים בבקבוק מגיע לחנויות כבר שנתיים, אם לא שלוש, לאחר הבציר. דוגמא קלאסית, רק לפני מספר שבועות הגיעו לחנויות יינות בציר 2010 של ירדן קברנה סוביניון.

בשורה התחתונה, עדיין אני מסכים איתך. אדם שרוצה לקנות מתנה לחג ולא מבין ביין ואלכוהול, עדיף שיתייעץ עם חבר שכן מבין, מאשר עם חלק מהחנויות שסביבנו. חבל שכך...

Follow up
14/04/14 17:44
29צפיות
הלכתי לסניף אחר של חינאווי וביקשתי להחזיר את הבקבוק הכי ישן ממשלוח של לפני כמה ימים. בהתחלה לא רצו לקבל אותו, ואז אמרתי שאני מאוד מופתע שהם מוכרים בכלל יין כזה ישן.

המנהל הביע ביטחון בכך שהיין התיישן נהדר, אז מיוזמתו הוא הביא לי בקבוק של בציר חדש יותר כדי לפתוח את הבקבוק הישן. טעמנו ביחד.
היין מעבר לשיא. לא חומץ  עדיין אבל גם לא משהו שמישהו יהנה לשתות ממנו.
אני רוצה להביע הערכה למנהל שהיה מוכן לעמוד מאחורי הטענות שלו וגם היה מוכן להודות שהוא טעה, בעיני זה לא דבר של מה בכך.

בנתיים בחנות נמכרים בקבוקים כמו מוסקטו של טפרברג, רק מבציר 2011 (32 ש"ח) (אחלה של מוסקטו למחירו ועדיף בהרבה על למברוסקו זול).
בנוסף, מבצע בקופה שנראה שנמכר היטב - יוגב מרלו קברנה מבציר 2009 (אבל לפחות במחירי רצפה של 3 ב-95).
במילים אחרות, הרבה מהבקבוקים שנמכרו בחנות לא בדיוק היו מהבצירים האחרונים של היינות. אפשר היה גם לשים לב לאגף המיובאים שניתן היה להבחין בו בבקבוקים מאובקים (מיותר לציין שחלקם לא מרוויח מיישון, וגם אלה שכן כנראה לא בעמידה בטמפ' חדר).

האם הוא נאות עצמאית או אחרי ששלפת את קלף מנהל
15/04/14 19:04
20צפיות
הפורום?

כי מדבריך, לי לפחות נראה שלא מגיעים לו שבחים.

שילוב תחביבים: ארון משקאות בבנייה עצמית
08/04/14 23:10
163צפיות
שילוב תחביבים: ארון משקאות בבנייה עצמית
אני מתנצל על האיכות האיומה של הצילום הראשון, הפוג'י המזדקנת מתפגרת לאיטה

מכיוון ששוכני הפורום הזה הם מהאנשים היותר נחמדים שיצא לי להכיר,
אתם הראשונים לחזות בתיעוד הרהיט המוגמר.

95 אחוז עבודה עם כלים ידניים, חוץ מהשיוף לא היה פה שימוש בכלים חשמליים.

המסגרת עשויה מאיפאה וקומרו
08/04/14 23:13
99צפיות
המסגרת עשויה מאיפאה וקומרו
שני עצים קשים להחריד. האיפאה במיוחד, פשוט לא ראוי לנגרות.
על הדרך גם מקהה את הכלים (טוב שלמדתי להשחיז...)

º
המדפים מאורן
08/04/14 23:14
74צפיות
המדפים מאורן


º
הגב עשוי מבוק (מחיזור שאריות רהיט מהרחוב)
08/04/14 23:16
60צפיות
הגב עשוי מבוק (מחיזור שאריות רהיט מהרחוב)


הפינים עשויים מאלון
08/04/14 23:17
73צפיות
הפינים עשויים מאלון
(עוד מחזור של שאריות, מאיזה פח סמוך לנגריה)

º
המגירות עשויות מצפצפה ומייפל
08/04/14 23:19
64צפיות
המגירות עשויות מצפצפה ומייפל


וחזית המגירות צופתה בקוקובולו
08/04/14 23:22
73צפיות
וחזית המגירות צופתה בקוקובולו
לא, הפעם זה לא מחזור של שארית שמצאתי ברחוב, אלא עץ אקזוטי עם תג מחיר בהתאם (חתיכה קטנה, אז לא נורא).

צילום תקריב אחרון, מתנצל אם חפרתי
08/04/14 23:27
95צפיות
צילום תקריב אחרון, מתנצל אם חפרתי
כמובן שנעשו בדרך אלף ואחת טעויות תכנון, לא נורא,
המשעשעת שבהן היא כמובן המדף התחתון - הוא נמוך מכדי להכיל אפילו את בקבוקי הוויסקי הכי נמוכים שיש.
רק שתבינו, אפילו דלוויני לא נכנס לשם!
זה רק מזל או נס שהגובה מתאים לכוסות של שפיגלאו, על הקשקש.

חסרות עוד דלתות מאלון, הבנייה איטית להחריד
אבל העיקר שהרהיט כבר פונקיונלי.

מקווה שנהניתם.

יפה מאוד
08/04/14 23:50
67צפיות
האם אתה מקפיד לעבוד עם מינימום כלי עבודה חשמליים מתוך עקרון/אתגר?

גם אני עושה הרבה דברים לבד. רובם בשילוב עם ברזל. גם כי אני אוהב את החומר וגם כי לאבא שלי יש מסגריה.

ברזל! איזה כיף לך!
09/04/14 21:03
64צפיות
ברזל! איזה כיף לך!
יום אחד גם אני אגיע לזה. זה נראה לא פחות כיף מעץ, בעיקר הכיוון של נפחות. החיים קצרים...

בנוגע לשאלתך, התשובה מורכבת, אבל אם נסכם בקצרה, היא תהיה: "ככה".
בגדול, זה תחביב שצריך ליהנות ממנו, בלי לפחד מקטיעת אצבעות, והזמן הוא לא פקטור.
העבודה שקטה ומתאפשרת גם בשעות הקטנות של הלילה, אין אבק ליטוש אלא רק תלתלים,
בלי מסכות ומיגונים, ויוצא לי לעבוד עם כלים בני 50, 100 שנה ואף יותר (!) שעובדים מצוין בלי למצמץ.

על הדרך רוכשים כישורים שימושיים לכל החיים כגון השחזה (לפי העין, בלי עזרים)
ואין זריקה של ניירות לטש או של כלים מבוססי סוללות שזמן חייהם נקצב מרגע יציאתם מהמפעל.

זה אחד הכלים הצעירים, יוצר בסביבות 1942-1946, מאוד נוח לאחיזה ולכיוונון ומוציא גילוחים עדינים או גסים לבקשתך.
אם לא אנתץ אותו בכוונה, הוא יהיה כשיר לעבודה גם אחרי שאהפוך לעפר.

09/04/14 07:56
33צפיות
העבודה נראית ממש יפה ואני מאוד אוהב את השימוש בכל סוגי העצים שקיימים בעולם כולו

אחלה ארון משקאות ובגלל בקבוקים גבוהים כמו גלנליבט,מקאלן וכו גם אני מקווה שיום אחד אתחיל (ואצליח לסיים) פרוייקט כמו שלך.

סחטיין!


איזה יופי של עבודה!
09/04/14 09:27
32צפיות
הלוואי עלי יכולת להרים דבר כזה :)

º
מקסים !
09/04/14 10:47
13צפיות


תגיד, אתה מקבל הזמנות?
09/04/14 12:21
38צפיות
נשמח לראות תמונה גם עם הדלתות בסוף.

נראה מדוייק ומקצועי!

º
מרשים ומעורר התפעלות/קנאה
09/04/14 22:36
14צפיות


תענוג לראות את התוצאה וגם את התהליך.
11/04/14 03:24
24צפיות
כשרון אמיתי !

º
כל הכבוד! הלוואי והיית מקבל הזמנות
12/04/14 20:56
6צפיות


º
תתחדש, איזה יופי :)
17/04/14 18:55
3צפיות



עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה