בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
הפורום הפועל בתפוז אנשים,פעיל משנת 2000 ומהווה את הפורום הפעיל והנרחב ביותר ברשת הישראלית בכל הנוגע ליין ואלכוהול. ברחבי הפורום ניתן למצוא מידע רב ושימושי למתכונים,קוקטיילים,המלצות,מחירים ועצות אישיות מאנשי מקצוע וחובביי אלכוהול כאחד. בין כותבי הפורום ניתן למצוא ברמנים,מלצרי יין,אנשי מכירות אלכוהול,מזקקים עצמאיים,בשלני בירה ביתית,כתבי אלכוהול וחובבי אלכוהול רבים.

שאלת אכסון יין
15/09/14 12:41
41צפיות
אני אחראי על אספקת היין לקראת אירוע משפחתי שיערך עוד חודשיים, אבל חשבתי להערך עם היינות כבר עכשיו, אולי לנסות גם לנצל את טרום ראש השנה לקנייה של כמה וכמה ארגזים.. מדובר ביינות ישראלים צעירים ברובם, בכיוון כמה יקבים שעוד לא החלטתי, שלדעתי לא ממש אמורים להתיישן יותר מידי ואני חושש בעיקר לשלומם של הלבנים, באין מקרר יינות יעודי עד האירוע. האם יש סיבה לחשוש לתקופה קצרה יחסית כמו חודשיים, או שאחזקה בארון חשוך (במצב מסויים?) ממש לא אמורה "לסכן" את היין עד האירוע.. לא רוצה פדיחות תודה רבה..
אגב גם המלצות לאדומים ישראלים (וגם לא..) שאינם קברנה\מרלו אלא יותר לכיוון סירה, פינוטאז, קריניאן, ברברה איזור 100 ש"ח ודרומה יתקבלו בשמחה  
שאלת אכסון יין
15/09/14 14:04
33צפיות
שמירת יין בקרטונים סגורים במקום מוצל מספיקה בהחלט. זה לא ממש שונה מתנאים של חנויות יין.
 
º
אוקיי, תודה
15/09/14 15:02
11צפיות
זה לא לגמרי נכון
16/09/14 10:03
25צפיות
חנויות יין מקצועיות מקפידות על קירור גם כשהחנות לא פעילה בלילות,סופ"שים וחגים.
אם לא עושים את זה, החום בחנות הסגורה יכול להעשות גבוה מאוד ואחרי סופ"ש אחד כזה בחנות החמה והסגורה, הנזק ליינות הוא בלתי הפיך. למעשה, די עצוב לחשוב, אבל יש אנשים שקונים מקרר יינות מקצועי ומנסים ליישן בו יינות שבילו כמה שבועות בחנות שבה החום כל לילה היה עולה ל-30 מעלות ובסופ"שים אפילו יותר. כוסות רוח למת.
 
לשאלה המקורית: זה מאוד תלוי בסוג היין. אם מדובר על "יינות סופר" אז לרוב יש להם חיי מדף מאוד ארוכים ללא דרישות אחסון מיוחדות. אם מדובר על יין איכותי - אז עדיף לאחסן אותו במקום קריר, מוצל וללא שינויים טמפרטורות קיצוניים.
 
אפשרות נוספת היא פשוט לסגור עם חנות כלשהי מראש שהיין יסופק לך לתאריך הדרוש.
 
בכל מקרה, חג שמח ותהנה מהיין!
יינות
16/09/14 21:22
13צפיות
שלום
 
לגבי אדומים שאינם קברנה/מרלו
 
בטווח המחיר שציינת בולטים לטובה לדעתי סדרת אסמבלאז' של ברקן, עם הריחן שמבוסס על סירה ברובו והצפית שהוא בלנד מגניב ומשוגע של זנים מוכרים פחות ולא מוכרים בכלל
 
ברברה - הרי גליל הוציאו לפני כמה שנים ברברה מחודשת באחד מהגלגולים החדשים של סדרת הביניים שלהם. היה בסה"כ יין מעט מוחצן לטעמי (חבית ובשלות) אבל בסה"כ בסדר ועם מאפיינים זניים מסויימים, בזמנו היה כנראה הברברה הטוב בארץ, השאלה אם זה אומר משהו
 
בפחות מ-100 ש"ח בויתקין אפשר לקבל את הבלנד הנחמד מסע אדום, ואם בחנות יש מחירים טובים אז אפשר להשיג את הקריניאן המיתולוגי ואז אין פה שאלה בכלל...
 
לגבי שימור - אם זה יינות מהבצירים האחרונים והבית שלך לא מגיע ל-30 מעלות אז חודשיים צריכים להיות בסדר. לא אידיאליים אבל בסדר.
חנויות טובות כנראה יסכימו לשמור את הארגזים אצלהם אחרי שקנית ויסירו ממך את החשש הזה
תיקון טעות
16/09/14 23:05
5צפיות
הריחן לרוב מבוסס קברנה סוביניון המגיע מאזור עלמה שבגליל העליון.
האיתן מהרי יהודה שם אחוז הסירה גבוה יותר בממסך.
º
סופ"ש עם מה הרסנו את הכבד
13/09/14 17:34
53צפיות
אצלי היה המון וויסקי
13/09/14 17:56
81צפיות
חמישי עם הוויסקים הבאים:
קאול איילה דיסטילרז אדישיין כלשהו - מתוק מדי יותר מדי שרי אופס, המאפיינים של הוויסקי פחות חשובים העיקר שיהיה מתוק.
טאליסקר 10 - תמיד טעים ומספק את הסחורה.
בלוויני 17 - היי, התחפשתי לקוניאק מרוב מתיקות וחנפות, לא אהבתי.
לפארויג PX - בוא ניקח וויסקי טוב בעל מאפיינים ידועים ונטביע אותו בפינישים מתוקים שיאבד את הזהות הבסיסית שלו כמעט. לא  אהבתי.
טומינטול 33 שנה - מפתיע,  אהבתי, ציפיתי ליותר מורכבות אולי במסגרת שהייתה והכוס זה לא היה המקום, אך פירותיות נעימה, לא כבד מדי, לא מתוק מדי.
ג'וני ווקר בלו לייבל חוזק חבית - פצצה של וויסקי, טעים מורכב ולרוב שאני לא חסיד של ג'וני ווקר או חוזק חבית, יציאה מוצלחת.
ג'לנמורנג'י סיגמנט - אחד הטובים, פירותי, מורכב עם הרבה עומק והמתיקות מאוזנת, כנראה הוויסקי הטוב בערב. צריך להשיג לעצמי כמה בקבוקים. הטוב בטעימה.
בין לבין שליש ויינשטנפן ויטוס.
 
יום שישי שנין בלאן 2012 של יקב מדבר, יאממי, ממש. לא זול אבל אחד הטובים.
º
מה קרה? יום הויסקי?
13/09/14 22:08
26צפיות
סוג של
13/09/14 23:53
47צפיות
אין שבוע שאני לא שותה וויסקי לדעתי
אני פשוט לא כותב על זה.
º
אבל כל אלו ביום אחד?
14/09/14 09:21
18צפיות
º
כן, קורה
14/09/14 14:26
11צפיות
ג׳וני כחול בחוזק חבית
13/09/14 23:32
49צפיות
הייתי קונה אילו מכרו בארצות הברית. מקווה שיגיע לאזור שלי.
º
אם יגיע, תשלח לי ארגז
13/09/14 23:54
22צפיות
º
ומאיפה השגת את שלך?
14/09/14 00:32
20צפיות
לא השגתי
14/09/14 05:44
49צפיות
טעמתי בפאב
אה,
15/09/14 02:04
23צפיות
במקום שאני גר, בבארים, אפשר להשיג רק בורבונים רגילים, גלנפידיך ודומיו בגרסת 12 שנה ומקאלן 12 ואולי 18.
הלואי ויכולתי לטעום אותו בבאר מקומי...
º
אין איזה באר וויסקי באיזור שלך?
16/09/14 21:07
1צפיות
º
14/09/14 08:46
9צפיות
בסימן בירס 2014 וגלנמורנג'י סדרה ישנה
13/09/14 22:01
40צפיות
הסופס נפתח עוד באמצע השבוע עם תערוכת בירס. לא אחזור על התאור המפורט של ולרון אלא רק אדגיש את 3 מהבירות מהן נהניתי ביותר: גריזלי של הדובים, בירת לפרויג של הדיקטטור,
ובירת המנגו (המנגו ברקע ולא משתלט) של החצר.
בנוסף שני גלנמורנג'י שייצורם הופסק- וחבל שכך
גלנמורנג'י 15- מכיל את הנוטים האופיניים למורנג'י אולם יותר חלק מה-10.
גלנמורנג'י מדיירה- הפיניש דומיננטי ונותן מתיקות ופירותיות. ויסקי קל מאוד לשתיה ולטעמי קלאסי בתור קינוח לאחר ארוחה .
אולד פאלטני 35 שנה ו4 TOMATIN חדשים (סיומת שרי)
13/09/14 22:15
41צפיות
גולת הכותרת ללא ספק היא OLD PULTENEY 35 החדש. הציפיות היו גבוהות לאחר ה 40 שנה המעולה. ואכן, לא התבדיתי. ויסקי מעולה, עם הרבה עץ ישן, דבש וגם דונג.אשכולית וכל טוב.  ויסקי ענק. וגם לא זול כך שבקבוק לא ארשה לעצמי..
 
טעמתי גם סדרה של 4 ויסקי חדשים מבית TOMATIN בשם : CUATRO. שפונשו כל אחד למשך 3 שנים בסוג אחר של שרי: FINO, MANZANILLA , OLOROSO, PX.
אהבתי הכי את הפינו והמנזנייה, למרות שגם האחרים טובים אבל מתוקים מדי לעונה זו של השנה. יופי של מוצרים. חפשו אותם אם בא לכם משהו נחמד.
 
כמו כן, ויסקי חדש מ DOUGLAS LAING, מאלט מעורבב בשם TIMOROUS BEASTIE שעשוי מכמה סינגל מאלטים מההילנדס לא רע בכלל.
 
לסיום קצת TEELING GRAIN עם קרח להתרעננות. מחבב אותו מאוד. לא מורכב אבל כייפי.
 
שבוע טוב
 
הטעימה הרוחבית של הטומאטין נשמעת סופר מעניינת.
14/09/14 08:45
26צפיות
רוצה לשתף קצת יותר ברשמים שלה? ההבדלים הנוספים פרט למתיקות?
בשמחה... ואפילו כתבתי על זה פוסט שלם...
14/09/14 09:22
26צפיות
מפרסם אותו מחר ואשלח לך לינק
º
גם אני סקרן לגביהם. מחכה לקרוא
14/09/14 23:43
7צפיות
º
יש פוסט בבלוג..
15/09/14 13:37
6צפיות
ניקוליוף ושאטו גולן
14/09/14 00:22
44צפיות
טעימת ניקוליוף עם אלדד לוי.
יינות מאוד מהודקים שלא מסגירים הרבה, עד שהגענו ליין בן 16 שנה שהתיישן 14 שנה בחביות ענקיות של 5000 ליטר. אחד היינות הלבנים המרשימים שטעמתי.
 
ביקור בשאטו גולן.
הרשימו במיוחד סירה 12' שופע אך מדוייק, ואחד אורי חץ, רזה עם חומציות בולטת והמון אופי.
 
וגם שתיתי את הסירה 09' של יתיר שקיבל 92 בווין את'יוסיאסט. באמת יין טוב.
כשאתה אומר על יין שהוא מהודק - למה אתה מתכוון?
14/09/14 08:42
25צפיות
כי אני מבין, יין עם ווליום נמוך של ניחוחות וטעמים, קרי- יין מצ'עמם...
הכוונה
14/09/14 15:01
28צפיות
ליין שלא "מתפרץ מהכוס", אלא כזה שצריך לחפש את העומק שלו.
דוגמא הכי טובה להשוואה; סירה צרפתי מצפון עמק הרון ושיראז אוסטרלי. לכאורה אותו זן ענבים, אבל טרואר ואופי ייננות קוטביים.
 
משעמם ומעניין זה לדעתי עניין של ניסיון ורצון.
אינני רואה כל רע בלשתות יין מוחצן ובומבסטי, אך מנסיוני שלי דווקא אלו מתחילים לשעמם אותי מהר מדי.
האם בטעימה עיוורת של מספר יינות הייתה אומר את אותו הדבר?
14/09/14 17:57
29צפיות
שאלה מעניינת, אני מעריך שלא, ושהייתה חושב שמדובר ביין זול/פחות טוב/לא מעניין. אבל קרה שטעיתי 
 
 
Bring it onnn!!
14/09/14 18:04
28צפיות
לי בכלל יש חלום להרים פרוייקט של טעימות עיוורות, אבל אם זה יקרה, לפחות בהתחלה, אני אכיר את היינות כמארגן.
התחיל עם בירה אבל אח"כ הרבה ויסקי
14/09/14 13:36
36צפיות
שלישי התחיל עם בירס 2014. תמצות מצויין של מה שהיה שם אפשר לראות בהודעה של ולרון. זה לא נעצר שם והמשיך עם 4 ויסקים שבוקבקו ע"י cadenhead's. הבולטים היו benrinnes 16 ו-tamdhu 22 (בחבית פורט)
 
ברביעי, עוד הרבה ויסקי בפיניש פורט. הבולטים היו בנריאך 15 tawny port וספרינגבנק 14 בפורט ווד פיניש שלקח לו הרבה זמן להיפתח אבל בסוף הניב ריחות וטעמים נהדרים. כמו כן נטעמו גם talisker port ruigh, angels envy ועוד כמה.
 
במוצ"ש: בנריאך 16 (וינטאג 1997) סוטרן בחוזק חבית (נהדר) וגם אולטמור XO מבית דגלאס ליינג.
º
רשמים על האולטמור XO? שווה 100 ומשהו דולר?
14/09/14 23:57
8צפיות
בדיוק העלתי פוסט לבלוג
15/09/14 12:18
16צפיות
בגדול, לא שווה את המחיר הרשמי. אם יש לך קופון זהב של 20% הנחה אז אולי.
 
שרי מתוק של סמדרסמן - נחמד
14/09/14 14:35
26צפיות
בחינת ההרגשה היא כמו סוג של פורט מעט קליל יותר ופחות מורכב.
(הזכיר לי את יין הצימוקים של סבתא מלפני עשרות שנים)
סה"כ תוספת מעניינת לבאר הביתי אבל לא משהו שאני אקנה מראש עוד בקבוק למקרה שייגמר.
אני צריך לנסות למצוא שרי יבש יותר - אולי הוא יהיה יותר מעניין.
 
 
אצלי - הרבה ויסקי טוב ובירה
15/09/14 01:18
43צפיות
אז על בירס 2014 כתבתי קצת, היה כיף.
 
יום לאחר מכן טעמתי כמה ויסקים מעניינים, כולם בסיומת פורט. עוד לפני הטעימה לגמנו פורט משנת 97 (כן?) של warres (כן?) שהתיישן בעיקר בבקבוק. נהדר, מורכב וטעים, ואיכשהו מתוק מאוד אבל לא מידי ולא מעיק. המשכנו עם פיימוס גראוס פורט פיניש, בלנד סביר פלוס עם פורט בולט לטובה.
 
לאחר מכן גלן קדם 12 שנה פורט פיניש, בסך הכל בסדר, אבל קצת ״חלבי״ מדי, יש שקראו לזה קיא...
עוד היה בנריאך 15 פורט פיניש, שהדעות עליו היו קצת חלוקות. אני חשבתי שהשפעת היין לא בולטת, ומצאתי שקדים וריבת תפוזים סיניים. אהבתי מאוד. אחרים אהבו פחות.
 
עוד ויסקי שהתחיל שנוי במחלוקת היה ספרינגבנק פורט פיניש, שהרגיש לי בדקות הראשונות יותר כמו בלסמי פיניש, ועוד אחד זול. רק לאחר כמות יפה של מים וכרבע שעה בכוס החמיצות המוגזמת נעלמה ועלו במקומה טעמי שוקולד, נוגט משובח ובהמשך גם אפרסקים בשלים. התפתחות מעניינת ודי מדהימה, זכור לטובה בסופו של דבר.
 
סיימנו עם טאליסקר פורט רוי, שהזכיר לטועמים יותר לאפרוייג בהתחלה, עם כבול ימי בולט. רק בהמשך הכבול דעך, והפלפל של טליסקר התגלה. ויסקי נחמד ומעניין.
 
לקינוח בורבון בסיומת פורט, Angels Envy. בורבון עדין ומתורבת, טעמי הפורט לא בולטים, אלא וניל ובננה מיובשת.
 
לסיכום טעימה מעניינת, שהראתה שפורט זה פיניש קצת מוזר, וחיזקה את האהדה שלי לבנריאך.
 
עוד ראוי לציון בשבת - טעימה מוקדמת של הגלנמורנג׳י החדש שיצא בקרוב - Taghta. בלי להלאות בסיפור - הקהל הרחב טעם 3 אפשרויות ובחר בזו לביקבוק, ולאחר מכן בחר שם, אריזה ופרטים נוספים.
שיהיה. נבחר ויסקי בסיומת מנזנייה שרי, שרי יחסית יבש ומלוח. הפיניש לדעתי עבד, והויסקי מאוזן, טעים, מתוק מלוח ומריר בדיוק במידה. אני מנחש שזמן הפיניש היה ארוך יחסית, ושהויסקי בוגר למדי, בן 15-18.
בריח שקדים קלויים מלוחים, אגס, ולימון, עם פרחוניות עדינה וקצת חמאה איכותית.
בטעם שקדים, אגוזים ומעט מי ורדים, ומאלט מתוק וסמיך. הפיניש קצת קצר ולא מוסיף הרבה, אבל נעים ומהנה. בסך הכל ויסקי טעים וקל לשתייה, שגם קל לאהוב וללא פגמים. מבין למה בחרו בו.
º
היכן השגת?
15/09/14 13:39
10צפיות
חבר מחו״ל השיג בקבוקי 350 מל שהיו בזמן ההצבעה על הויסקי
15/09/14 14:10
21צפיות
ושלח לי דוגמית קטנה מכל אחד מהם.
בימים הקרובים אטעם גם את שני הויסקים שלא נבחרו, ונראה אם אני מרוצה מהבחירה של הקהל
היית רוכש את הגלנמו החדש?
15/09/14 23:59
18צפיות
איך מבטאים את השם הזה אגב? יש לך מושג כמה הוא יעלה?
ממה שהבנתי - מעט זול יותר מההוצאות המיוחדות השנתיות
16/09/14 00:53
17צפיות
וכן, מתכוון לקנות.
ולא, אין לי מושג איך נכון לבטא את זה.
יש גם פרטים על הבא בתור בסדרת private edition
16/09/14 11:09
22צפיות
שמו: Tusail
 
השתמשו בשעורה מזן Maris Otter
º
מולתת ידנית... מעניין
16/09/14 13:48
5צפיות
כבר טעמת וויסקי שהשתמשו בו בשעורה הזו
16/09/14 17:41
16צפיות
ואפילו פירקת כמעט בקבוק שלם בסקוטלנד ממנו
 
בירה,וויסקי ויין
16/09/14 20:53
7צפיות
פולר'ס ווילד ריבר - כשותית, גוף קל יחסית עם הטעם הקרמלי שאני תמיד נתקל בו אצל פולר'ס - יופי של בירה
בגזרת הוויסקי, שומדבר חדש - גלמונרנג'י קווינטה רובן ובושמילס 10
רות אלגנט - יין מאוד מאוד בשל, הרבה פירות יבשים באף ובפה, חמיצות לא רעה בכלל
 
|*|לינור שפר מגיעה ל|תפוז| אנשים
16/09/14 10:53
|בית| מחר החל מהשעה 10:00 נארח בפורום האח הגדול את הדיירת לינור שפר, שהגיעה למקום השלישי והמכובד באח הגדול 6.
אתם מוזמנים לשאול אותה שאלות על היחסים עם דיירי הבית, היריבות עם טל ונופר, השהות בבית המפורסם במדינה ועל התוכניות לעתיד...

מוזמנים לשרשר את שאלותיכם:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?for...

|שמאל|היום בין השעות 16:00-18:00, נארח בפורום נשים-גברים באמצע החיים את יעל פרימק.
יעל מנהלת מחלקה להכנה לראיונות עבודה, מאמנת אישית ומנחת סדנאות למציאת עבודה של AllJobs.

אתם מוזמנים לשאול שאלות בנושא חיפוש ומציאת עבודה בגילאים מאוחרים:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?for...

|תו|אנחנו מחלקים חמישה כרטיסים זוגיים להופעה של איפה הילד!
היכנסו עכשיו לפורום סטודנטים וכתבו לנו איזה שיר של איפה הילד אתם הכי אוהבים ושמזכיר לכם רגע של נוסטלגיה בחייכם.

אולי תזכו בכרטיס זוגי להופעה שתתקיים ביום חמישי הקרוב!
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?for...
האם מישהו מכיר????
14/09/14 01:11
55צפיות
שבוע טוב לכולם,
האם מישהו מכיר את המונח 'פרובניה' - מקום שבו מייצרים משקאות?
תודה ולרוויה.
אביבית
אולי פרובאנס?
16/09/14 10:08
11צפיות
פרובאנס זה איזור בדרום צרפת שידוע מאוד ביינות שלו ובתחום הקולנארי בכלל.
אולי בשפה כלשהי ל-"פרובאנס" קוראים "פרובניה"...
º
איפה אפשר להשיא ברנדי 777?
15/09/14 16:27
17צפיות
בכל סופרמרקט
15/09/14 18:16
23צפיות
וחנויות אלכוהול דרג ז'.
קורס וויסקי - עדכונים
13/09/14 16:01
59צפיות
הכנסנו שיפורים ועדכונים בקורס וגם הורדנו את המחיר בעקבות התגובות השונות שקיבלנו.
אז בהמשך לשאלות שעלו כאן:
* בין המדריכים בקורס יהיו: יוני ישי, שמוליק וולנברג, שחף קורן יגיע להופעת אורח וכנראה שיהיו אורחים נוספים.
* עדכנו גם את רשימת הוויסקי שימזג לטעימה במפגשים השונים - אשמח לשמוע את דעתכם, המלצות וכו'.
* במפגש הראשון נכין קוקטייל ע"ב וויסקי שייושן בחבית עץ קטנה (עם שבבים) ויימזג לטעימה במפגש האחרון של הקורס...
* בקורס נמזוג לטעימה גם מותגים שאין להשיג בישראל כמו: Amrut Fusion מהודו...
הפרטים המלאים של הקורס מופיעים כאן:
הקורס המקיף לעולם הוויסקי
הערות והארות יתקבלו בשמחה. שיהיה שבוע מוצלח לכולם.
Gold strike
13/09/14 11:49
43צפיות
שלום רב,
מחפש איפה לקנות ליקר קינמון גולד סטרייק,
האם ניתן לקנות איפשהו בארץ ? ואם לא האם ניתן להשיג בדיוטי פרי?
(שאלתי כבר ברשתות הסיטונאיות ובכמה חנויות ואין להם)
למכירה קוניאק הנסי באריזת מתנה מהודרת
12/09/14 19:51
60צפיות
לאוהבי קוניאק הנסי ולאספנים -  למכירה בקבוק בקופסה מהודרת אדומה בצורת 2 כרכי ספרים. סידרת library. את המעוניינים אפנה לאתר אינטרנט שבו יש פרטים על המוצר. מחירו באתר 1227 ש"ח. קיבלתי את האריזה היפה במתנה ומכיוון שאיני שותה קוניאק, אשמח למכור אותו במחיר סביר.
תפנה את הלינק כאן
12/09/14 22:04
39צפיות
נשמח לראות
כמה שאלות על יין
10/09/14 17:57
72צפיות
שלום לכולם,
 
אני חדשה כאן ופעילה בעיקר בפורום השכן (ביקורת מסעדות). 
בימים אלו אני עושה את צעדיי הראשונים בעולם היין. אני אוהבת לשתות ועד היום שתיתי בעיקר יינות מחוזקים (ורמוט, פורט וכאלה), ביטרים, ליקרים וקצת ויסקי. אני גם אוהבת להכין קוקטיילים, במיוחד על בסיס ג'ין ורום. 
לגבי יין: אני נוטה יותר לאהוב לבנים מאדומים, אבל עד היום היו מעט מאוד יינות שעשו לי את זה...
אני מאמינה שצריך להתנסות כדי לדעת מה אני אוהבת ואשמח לדעת אם יש לכם המלצות על חנויות שניתן לטעום בהן, ירידי ופסטיבלי יין קרובים ועוד הזדמנויות לטעום סוגים שונים של יינות (אני גרה בחיפה). 
עוד שאלה יש לי והיא נוגעת לשמירת היין. כמה זמן בעיקרון מחזיק בקבוק יין והאם מומלץ לשמור אותו בחוץ או במקרר? האם יש טריקים או כלים מיוחדים שעוזרים להאריך את זמן החיים של היין?
אני אוהבת עומק ביין ומצד שני גם אוהבת יינות פירותיים. אשמח לאיזשהו כיוון להתחיל ממנו (שמות של יקבים, סוגי ענבים, סגנונות של יין וכד'.
 
תודה לכל העונים 
המעט שלי לגבי שאלותייך
10/09/14 21:06
66צפיות
אתחיל עם היין הלבן. בגדול ההפרדה העיקרית מבחינתי ביינות לבנים הינה בין כאלה שעברו תסיסה מאלולקטית לבין אלו שעברו תסיסה אלכוהולית בלבד. יש עוד הרבה דרכים לסווג כמו יישון בחבית כן/לא, יבש/חצי יבש/מתוק. בגדול ככלל אצבע, יין לבן שלא עבר תסיסה מאלולקטית אמור להיות קליל יותר, פרחוני, מרענן, חמצמץ. יין לבן שכן עבר תסיסה מאלולקטית אמור להיות בעל גוף מלא וכבד יותר ובעל טעמים חמאתיים. יש כמובן סייגים לכאן או לכאן אבל זה העיקרון.
 
ביינות הקלילים אני ממליץ להתחיל עם גמלא שרדונה, תבור אדמה סוביניון בלאן, תבור אדמה רוסאן, פלטר שרדונה ללא עץ, פלטר סוביניון בלאן, פלטר גוורצטרמינר.
 
ביינות הכבדים יותר אפשר ירדן שרדונה, ירדן שרדונה אודם והכי כבד ביקב הזה הירדן שרדונה קצרין.
 
במקום נחמד באמצע ממליץ על גראז' דה פאפה לבן של לוינסון, קסטל סי שרדונה.
 
ביינות חו'ל אני לא ממש בקיא כך שיוכלו לעזור לך שאר החברים. מהמעט שאני מכיר, ד"ר לוסן, סיטו סוביניון בלאן הניו זילנדי...בטוח ימליצו על כמה צרפתיים גם.
 
לגבי שמירה על יין: תלוי כמה את שותה, כמה בקבוקים יש לך והאם יש יינות שאת רוצה ליישן. במקרים כאלו טוב שיש מקרר יינות. בכל מקרה, לאחר הפתיחה מומלץ להשתמש בפקק או משאבת ואקום ואפילו אולי להעביר את היין לבקבוק בנפח קטן יותר. יין לבן בגדול רגיש יותר לחמצון ומנסיוני הדל רובם יחזיקו יום או יומיים בודדים. לא שבועות כמו בפורט...
תודה על הכיוונון ההתחלתי ביינות הלבנים!
11/09/14 12:29
35צפיות
אם אין לי מקרר יינות, האם עדיף לשמור את היין בתוך המקרר או מחוץ למקרר?
כמה בקבוקים את קונה וכמה זמן עובר מהרגע שקנית עד הרגע שפתחת?
11/09/14 22:51
36צפיות
בגדול, אם עוברים ימים-שבועות בודדים מהרגע שקנית עד הרגע שאת פותחת, זה לא משנה אם תבחרי במקרר רגיל או בחוץ. נראה לי עדיף במקרר רגיל כי עדיין נורא חם בחוץ ויינות לבנים קלילים של קיץ מאוד רגישים לחום. ככה הם גם תמיד מוכנים לפתיחה והגשה...
בדרך כלל אני קונה בקבוק אחד למטרה מסוימת
12/09/14 07:35
26צפיות
זה יכול להיות לבישול או לארוחה עם חברים, אבל אני רוצה להתחיל לשתות על בסיס יותר יומיומי, דווקא יינות אדומים. אשמח לדעת כמה זמן יחזיקו במקרר יינות לבנים וגם יינות אדומים (הבנתי שאדומים מחזיקים יותר...).
לאחר הפתיחה חשוב מאוד פקק ואקום איכותי
12/09/14 08:21
35צפיות
היין מתקלקל מחמצון, חשיפה לאוויר. אם מיד לאחר מזיגת הכוס תסגרי את הבקבוק שוב בואקום טוב, יין לבן יחזיק במקרר יומיים עד שלושה (במקרה של יינות כבדים יותר), ואדום יום נוסף.
 
הכוונה שלי ב׳יחזיק׳ היא עדיין מהנה לשתיה ברמה הצפוייה מהבקבוק, אם כי באופן טבעי יהיו שינויים לעומת הכוס הראשונה.
 
אם את מתכננת מראש שהבקבוק ישאר במקרר כמה ימים, אני ממליץ שלא לתת לו לנשום לאחר הפתיחה כנהוג, אלא למזוג לכוס ולחדרר את היין בה, כאשר שאר הבקבוק כבר בואקום במקרר. יש פיות מזיגה שאמורות לחדרר את היין תוך כדי המזיגה, זה יכול מאוד לעזור אולי. (לא ניסיתי אף פעם בעצמי, באמת צריך מתישהו. לא יודע עד כמה האפקט באמת קיים).
 
אנשי יין, יודעים להמליץ על פיות מזיגה כאלה ופקקי ואקום איכותיים?
 
לרציניים ובעלי האמצעים, ראיתי בדרך היין מתקן ייעודי לשמירת בקבוק פתוח. מכשיר חשמלי שגם מקרר את היין לטמפ׳ שתייה רצוייה וגם שומר אקטיבית על ואקום חזק. אני חושב שיש כאלה גם עם אפשרות מזיגה ללא שבירת הואקום (כמו מיני בר). יקר, אבל לדבריהם שומר על היין היטב לכשבוע.
 
חנות מומלצת מאוד
10/09/14 23:19
75צפיות
Special Reserve - יש סניף במרכז פנורמה וסניף יותר חדש במרכז חורב, שניהם טובים ומכילים לא רק יין. מי שמאוד מאוד מבין ביין בפנורמה הוא אנדריי ובחורב, משה(הם השותפים שמנהלים את העסק הזה כבר די הרבה זמן). שאר האנשים שם מבינים באלכוהול, אבל לא ברמה שלהם. יש טעימות די תדירות בשני הסניפים.
 
מבחינת יינות, נשמע לי כאילו את תיהני ממוסקטים טובים, סנסר ויינות מאיזור עמק הרון, שנוטים יותר לכיוון הפירותי, אבל אני לא מכיר מספיק כדי להמליץ מעבר לזה. כמה מחזיק יין? תלוי איזה יין - יין לבן סגור יחזיק לדעתי גג שנה-שנתיים בתנאים אופטימליים(מקרר יינות), יין אדום טוב יכול להחזיק גם 10 שנים בתנאים האלה(מניסיון אישי), אבל זה ממש תלוי באיזה יין זה. מרגע שפתחת? שבוע במקרר, גג שבועיים אם היין יחסית מתוק.
תודה עופר!
11/09/14 12:32
32צפיות
האם היינות שציינת הם לבנים כולם, או שחלקם אדומים?
º
סנסר ומוסקט לבנים, מעמק הרון יש גם יינות אדומים
11/09/14 12:41
14צפיות
מצטרף להמלצה על הספיישל רזרב
11/09/14 10:28
50צפיות
יש להם טעימות נהדרות ואפשר להרשם לרשימת התפוצה שלהם לקבלת מידע על אילו טעימות מתקיימות ומתי. למשל היום:
"טעימות יום חמישי בספשל ריזרב: יקב ניקולאיהוף האגדי
טעימה ייחודית של יינות ענק ממיטב היצרנים של ריזלינג בעולם.
אורחי כבוד: הנספח המסחרי האוסטרי בישראל ובת זוגתו.
הטעימה תכלול יינות מבצירים מובילים ומתיישנים.
מחיר ללקוח 150שח  - 30 שח החזר קניה  הטעימה מצומצמת – הרשמה חובה!
הטעימה תתקיים ביום חמישי ה 11 בספטמבר  בשעה 20:30"
 
 
תודה נמרוד, את ספיישל רזרב אני מכירה כבר שנים
11/09/14 12:33
41צפיות
כמו גם את כל משפחת סוידאן הנפלאה, אבל לא היה לי מושג שיש ערבי טעימות.
איך מצטרפים לרשימת הדיוור הישיר?
º
מתקשרים/שולחים להם מייל/קופצים לביקור ומבקשים
11/09/14 18:34
14צפיות
º
היתה טעימה בתזונה...
12/09/14 17:49
15צפיות
תודה רבה על התשובות המהירות של כולם!
11/09/14 12:27
37צפיות
מאוד עזרתם
אני בטוחה שעם הזמן, תוך כדי קריאת הפורום אני אלמד מה אני אוהבת.
 
º
נשמח אם תשתפי אותנו בדברים שטעמת ובהמלצות משלך עליהם
11/09/14 19:31
17צפיות
º
בהחלט אשתף
12/09/14 07:32
10צפיות
º
אשמח לקבל המלצות על יקבים טובים בעמק האלה
08/09/14 23:04
32צפיות
º
סוסון ים, צרעה, קסטל, פלאם, קטלב
08/09/14 23:28
26צפיות
º
יופי תודה
09/09/14 19:07
13צפיות
חשוב מאוד לתאם מראש בתקופה זו
09/09/14 21:30
48צפיות
ביקרתי לאחרונה בסוסון ים, קטלב ופלם.
היקבים מאוד שונים זה מזה באירוח ובסגנון היינות, חווייה מעניינת.
 
יש מסעדה מומלצת בנס הרים, אותו ישוב של יקב קטלב, ומומלץ גם סיור במערת הנטיפים הסמוכה.
פלאם
09/09/14 21:46
45צפיות
אחד היקבים הכי מקצועיים בארץ והרמה של היינות בהתאם.
בהחלט. חדר הטעימות מקצועי ברמה הכי גבוהה
09/09/14 22:26
53צפיות
והיינות מדוייקים ונאמנים לזן והטרואר.
היה מעניין להשוות לסגנון החופשי והארטיסטי יותר של סוסון ים, עם זנים מיוחדים והרבה יד מכוונת של היינן.
עזובתך מילים גבוהות שלא אומרות כלום
09/09/14 23:06
54צפיות
היינות טעימים.
לדבר על זן וטרואר בתרבות היין שלנו זה מוקדם מדי.
 
בשני המקרים יש יד מכוונת של היינן ואפילו בפלאם כמה שהיינות זניים הם זניים על הגבול, זאת אומרת גולן מושך את התחכום עד כמה שהוא יכול למשוך ולהשאיר את היין זני.
טוב, איתגרתם אותנו... נקווה שהרכב לא יזגג אחרי הטעימות
11/09/14 16:33
32צפיות
תודה נראה לי שזה יהיה קינוח טוב לטיול שלנו
באם אתם יודעים על נגישות של המקומות נשמח לדעת
לכל היקבים ניתן להגיע עם רכב רגיל
11/09/14 19:30
29צפיות
אבל לפעמים יכול להיות קצת קשה למצוא אותם.
כשמתאמים את הביקור, תבקשו הוראות הגעה בתוך כל יישוב מהשער ליקב.
º
תודה אם נגיע לשם נעדכן
14/09/14 21:27
2צפיות
º
מה שם המסעדה? גם בשבוע שבין ראש השנה לכיפור צריך הזמנה?
11/09/14 16:35
12צפיות
פיצ׳ונקה, יש להם אתר וטלפון
11/09/14 19:28
28צפיות
אני לא קשור אליהם, הייתי רק פעם אחת ונהניתי.
|*|נפתח פורום ייעוץ רוחני|*|
11/09/14 17:27
|@|לפעמים הרגשתם שאין תשובות לשאלות שלכם אצל הפסיכולוג או הרופא?

יש רגעים בהם צריך להניח לרגע בצד את הטכנולוגיה ולחזור לשורשים, לרוח.
לרגל השנה החדשה -  בואו להתייעץ, לשאול ולפרוק את כל שעל ליבכם בפורום ייעוץ רוחני.

מחכים לכם שם עם תשובות:  
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...
LAPHROAIG PX ב 99$, מוצדק?
10/09/14 10:08
40צפיות
חבר טס בחמישי לפנות בוקר והוא יכול לקנות לי וויסקי בדיוטי פרי שלנו (לא מעוניין לגרור אותו למקומות אחרים),
וויסקי ששמתי עליו עין הרבה זמן הוא LAPHROAIG PX במחיר 99$, האם המחיר מוצדק?
מחיפוש בגוגל הוא לא נמצא בשום דיוטי פרי (שיש לו אתר כמובן), מצאתי אותו בחנויות בארה"ב ב200$, ככה שקשה לי להשוות
איך ה VFM (לפי 99$)?
תודה
בארה״ב הוא לא משווק באופן סדיר
10/09/14 10:11
43צפיות
כנראה יבוא פרטי ובגלל זה המחיר הגבוה. אם יש לך אפשרות לקנות בארה״ב, ב- 100$ אפשר למצוא דברים יותר מוצלחים. 
אני מוגבל לדיוטי פרי שלנו
10/09/14 10:37
37צפיות
ואני שואל ספציפית לגבי ה PX כי הוא באמת עניין אותי.
(החיפוש בארה"ב היה בשביל לקבל תמונה כללית של המחיר בעולם).
זה בקבוק של ליטר, ו-100$ זה מחיר טוב עבורו
10/09/14 11:03
39צפיות
כנראה לא תמצא אותו יותר זול, בשום מקום.
 
אם הוא שווה את הכסף? בעיני כן, כי הוא פחות לאפרוייג... פחות תרופתיות ויותר מתיקות פירותית.
יש שאומרים שהשרי לא משולב טוב בויסקי, אבל לי זה לא הפריע.
תערוכת בירס 2014
10/09/14 08:31
85צפיות
ביקרתי אתמול בתערוכה במתחם התחנה, ונהניתי מאוד.כיף לראות הרבה מבשלים ישראלים לא מוכרים, שמייצרים בהיקף מזערי, ועושים עבודה כל כך טובה ומקורית.הרבה מהם נעזרים בשירותים של ׳מבשלת העם׳, וטוב לראות שהרעיון מצליח ומגלים בו עניין. כל הבירות האלו שטעמתי יצאו טעימות ובעיקר טריות ומהנות.המקום רחב מספיק להכיל הרבה מבקרים, ואין צפיפות מוגזמת ליד רוב הדוכנים. עם זאת מומלץ להגיע מוקדם, תקבלו יותר תשומת לב מהמבשלים. בסך הכל אירגון מוצלח.יש המון דוכנים, ויותר בירות משסביר לשתות בערב אחד, אז כדאי לסרוק את הדוכנים לדברים מעניינים. ממליץ במיוחד על: לימונדה אלכוהולית וסיידרים טבעיים וטובים של באסטרס, הבירות של דאנסינג קאמל, כולל בתיבול פלפל חריף, בירת חומוס (טעימה ומפתיעה) של לאזוכר, בירות בטעמי מנגו, קמומיל, עישון עדין ועוד של ׳החצר׳ (התיבול עדין ומחמיא), הבירות של הדובים, כולל גריזלי החדשה, ולא לוותר על הבירה עם לאפרוייג של הדיקטטור. מורגש בהחלט.וכמו שכתבתי קודם, כל בירה של מבשלים לא מוכרים שבישלו במבשלת העם. יש לא מעט, לרוב בסגנון פייל אייל בווריאציות, וכולן מוצלחות. כל הכבוד!חלק מהדוכנים שטפו את הכוס לפני מזיגת הבירה וחלק לא. זה די מראה על מקצועיות ועל הרצון שהמבקר באמת יטעם ויתרשם מהבירה. כל הכבוד לאלו ששטפו, מקווה שהשאר ילמדו להיום ומחר.ממליץ לכם לבקר, יש כרטיסים מוזלים באתר הפייסבוק של התערוכה. תבואו עם חברים ותחלקו בירות כדי לטעום יותר, ובבקשה תסעו בתחבורה ציבורית.
º
אוי זוועה. נמחקו כל המעברי שורה יופי תפוז...
10/09/14 08:32
25צפיות
º
10/09/14 13:11
13צפיות
|גביע|טקס תפוח הזהב 2014|גביע|
09/09/14 18:51
8צפיות
התאספנו לנו אתמול צוות הנהלת הפורומים בסינמטק תל אביב ביחד עם מבחר המנהלים מכל רחבי הפורומים והאשכולות של הפרדס.
המנהלים המקסימים והמוכשרים, שמשקיעים את כל כולם וליבם בפורומים, הם הליבה של הפרדס. ואחרי שעות, ימים ואפילו שנים של השקעה, רצינו לנצל את ההזדמנות כדי להגיד להם משהו חשוב: תודה!

האירוע התחיל עם אוכל איטלקי, מינגלינג ומפגש מרגש. והמשיך עם הקרנה מיוחדת של סרטון מבית היוצר של הנהלת הפורומים|!| :
http://tinyurl.com/mnkz7yf


בהמשך עוד נהנינו מהופעה מגניבה ומקפיצה של הMagical Mystery Tour עם כל שירי הביטלס האהובים ואוהבים עוד יותר, אבל לא לפני שערכנו כפי מיטב המסורת את טקס תפוח הזהב של שנת 2014|!|



סקרנים לדעת מי היו הזוכים|?|


|*|הפורום המבטיח: מבשלים כשר
הבת המתהוללת

|*|הפורום החברתי: הורים לילדים ביסודי
הפתעות נעימות ו-הפוך עם ראש כפול

|*|הפורום המקצועי: סלולארי
z1george

|*|פורום 24/7: האח הגדול
Maybe Mary ו-תרמוס עם נענע

|*|הפורום לשעות הפנאי: טיולים וחופשות בחו"ל
דניאלה1311

|*|והמנהל הוותיק
OrEl74 (מפורום NBA)
אריה31 (מפורום מצעדים וביקורת מוזיקה)
Aלון (מפורום  BDSM ויחסי שליטה)



|כתר|תודה לכל המנהלים של תפוז על התרומה הנפלאה והיום-יומית שלהם לאתר! |כתר|


מוזמנים לקבל קצת טעימה ממה שהיה לנו, בעזרת התמונות שלנו מהארוע:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=4321846
דברים ששתינו בסופ"ש
07/09/14 04:29
63צפיות
Fun with friends
07/09/14 09:23
90צפיות
חמישי עם Yoavge בסימן חיתוך המשקאות מעליית הגג בעזרת מים מזוקקים, היו: ברנדי מיקס פירות, סינגל מאלט כבולי וסופר כבולי, ברנדי קרמבולה (בציר 2013), בירה מזוקקת וגראפה מהחביתוש. היה גם בונהייבן 25 שנה מחבית שרי - נהדר.
שישי - גראפה מוסקט של רפאל.
שבת עם Desert Seagull וזוגתו, היה: יין סיני שהתחיל מעופש והמשיך חבית (מעניין- כמו שהאמקיראים אומרים), גראפה פולי כשרה (נחמדה), גראפה של ברטה (נכון?) ברנדי ספרדי כנראה מחבית PX, גראפה שלנו, פולי קלאופטרה מוסקטו, ועוד כוסית של רפאל להשוואה.
 
 
 
 
בעיקר אנטיביוטיקה
07/09/14 10:39
65צפיות
חוזק חבית כמובן.
באיזי
07/09/14 16:52
57צפיות
בחמישי יחד עם נמרוד במעבר על תוצרי עליית הגג - פירוט בהודעה שלו. אני רק אוסיף: שימו עין על הויסקי הכבולי שלו
 
בסופ"ש עצמו: קול אילה 12 היציב, קצת בלוייני 12 ולקינוח שרי בומב מבית דאגלס ליינג - Old Particular Aultmore OX. היו דיונים ארוכים ולוהטים על הביקבוק הזה (תקציר: XO זה לא גיל לויסקי אבל מוכר מאוד מתחום הברנדי/קוניאק. פרד ליינג אומר שזה "קיצור" ל-Extra Ordinary. אומרים שזה לפחות בן 14 אבל אי אפשר לדעת).
בעיקר ארדבג
08/09/14 15:44
50צפיות
יוגידייל, סופרנובה, ארדבוג.
היה לי קשה באותו ערב להחליט את מי אהבתי ביותר.
º
טועם בקרוב את החדש. אעדכן:)
09/09/14 12:21
16צפיות
מאלטסטוק... היה המון.
08/09/14 23:47
44צפיות
בקרוב אסכם בפוסט מפורט!
לא הרבה
09/09/14 13:40
36צפיות
קארדו 18 באדיבות yezer.
הבסיס מאוד מאלטי, עם פרחוניות בולטת. קצת אגסים ווניל, עץ טוב. המרקם טוב יחסית לחוזק, דבר שאני מזהה בקארדו.
 
היה מאוד נעים בדקות הראשונות, אבל אחרי רבע שעה הפרחוניות נשברה למשהו מוזר, בין שום לפירות על סף ריקבון...
 
ה-12 טוב יותר.
יין רימונים חלוצה

יין רימונים חלוצה

עסק קטן בדרום שישמח לשמוע מכם לפרטים נוספים והזמנות >>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה