לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
הפורום הפועל בתפוז אנשים,פעיל משנת 2000 ומהווה את הפורום הפעיל והנרחב ביותר ברשת הישראלית בכל הנוגע ליין ואלכוהול. ברחבי הפורום ניתן למצוא מידע רב ושימושי למתכונים,קוקטיילים,המלצות,מחירים ועצות אישיות מאנשי מקצוע וחובביי אלכוהול כאחד. בין כותבי הפורום ניתן למצוא ברמנים,מלצרי יין,אנשי מכירות אלכוהול,מזקקים עצמאיים,בשלני בירה ביתית,כתבי אלכוהול וחובבי אלכוהול רבים.

"טובי 60", מישהו נתקל ומכיר?
01/10/14 23:44
3צפיות
שמעתי על זה המון, אחד החברים שלי רוצה להביא את זה למסיבת רווקים שאנחנו נעשה בקרוב
ארדבג סופרנובה - טייק 2
01/10/14 23:39
4צפיות
אגב - סופרנובה מודל 2014 נחת סוף סוף במחיר מפולפל של 200$ לבקבוק. אני אוהב ארדבגים אבל טרם נתקלתי בארדבג מודרני שלפי הלקסיקון הפנימי שלי שווה 200$. בטח עבור אחד שאני מתכוון לשתות.
איזה מוצרים נמכרים שם
01/10/14 17:44
23צפיות
אני מבקש לראות את הדיוטי פרי בנמל תעופה בעאמאן  תודה
זה מה שמצאתי בגוגל
01/10/14 21:54
6צפיות
ערך בקבוקים ישנים, עזרה ללא מבינה שכמותי
01/10/14 16:09
19צפיות
היי כולם, לסבא של בן זוגי יש בר בבית ובו עשרות בקבוקי משקאות שונים.. חלקם בני עשרות שנים.
רציתי לדעת אם לכמה מהם יש ערך כלכלי כלשהו או שעדיף לזרוק לפח הכל.
בין השלל יש:  J&B, harveys whiskey, qween anne, black&white, pinot noir 2001, seagrams 1000 pipes, brandy 100, old mull, ,napoleon brandy, ballantine's, duroc napoleon ג'וני ווקר רד לייבל, vat 69, mackinlay's whisky, mateus rose, chivas regal 12, ירדן מוסקט 2010, אדמה מרלו 2009 בזלת, chateau de la mer קברנה 2011, 
 
האם משהו מהם שווה משהו? גם אחרי כל כך הרבה שנים? אספנות? רק יינות שווים יותר לאחר זמן?
אני ממש אשמח לעזרה כי אף אחד במשפחה לא מבין באלכוהול ולא יודע מה לעשות עם זה..
כמה מס משלמים על הכנסת בקבוק יין בכניסה לארץ?
30/09/14 13:42
39צפיות
בכוונתי לחזור מצרפת עם עשרה בקבוקים
חזרתי עם 19 בקבוקים מאיטליה
30/09/14 19:09
67צפיות
סה"כ כמעט 13 ליטר יין. לאחר בחירת הבקבוקים לפטור שעומד על 2 ליטר לאדם נשארתי עם 9 ליטר יין חריגה. חישוב המס הינו 32% לליטר יין + 15% מס קניה. יצא 143 ש"ח על 9 ליטר חריגה במחיר ממוצע של 9 אירו לליטר. לא לבקבוק. לליטר.
 
דאג להכניס לפטור את הבקבוקים היקרים, נסה להכניס כך שיהיה בול 2 ליטר לאדם, למשל עם חצי בקבוקים או בקבוקים בנפח חצי ליטר. הכן דף נייר ובו רשום כל בקבוק, נפחו ומחירו. סכם למוכס כמה ליטר חריגה יש לך ומה מחירם הכולל של הליטרים החורגים. דאג שיהיו לך כל הקבלות הדרושות למקרה שיבקשו. סיכוי טוב שיוותרו לך, אבל גם אם לא, המס לא כזה נורא ביחס למחירים ההזויים לרוב שיש בארץ.
תודה רבה על המידע השימושי!
30/09/14 19:56
29צפיות
כל כך קשה לקבל את המידע הזה ברשת
לא הבנתי את החישוב
30/09/14 21:11
34צפיות
אלא אם זה 9 שקלים לליטר ואז זה מסתדר.
החישוב
30/09/14 22:39
30צפיות
9 ליטר חריגה שעלה כ-9 אירו לליטר בממוצע. כלומר עלות הרכישה של הליטרים החורגים היא 9*9=81 אירו. המרה לשקלים. מס 32% + מס רכישה 15%.
 
אם בכל זאת אתה רוצה חישוב מדויק, עלות ה-9 ליטרים החורגים הייתה 84.7 אירו. תמיר ותכפיל ותראה. יצא לי לשלם מס 143 שקלים.
אה, אוקי
30/09/14 23:26
20צפיות
לא נוראי בכלל.
אם כי חייבים להביא בחשבון את עלות היינות הנרכשים וכפי שאמרת את היקרים החשבת כמכסה המותרת.
 
º
איך סחבת כל כך הרבה ?
01/10/14 12:02
12צפיות
º
כמו איך שקיפודים עושים אהבה...
01/10/14 22:50
3צפיות
º
חג וסופ"ש מה שתיתם? היה הרבה...
27/09/14 11:52
50צפיות
º
מתנת החג שלי
הודעה זו מכילה תמונות
27/09/14 20:32
79צפיות
º
מה מי מו מאיפה?
28/09/14 15:19
16צפיות
º
מאשתי שאישרה לי לרכוש בחנות ליד הבית :)
29/09/14 02:33
18צפיות
לא ידעתי שמישהו פעם יבא טמנבולין...
29/09/14 07:30
31צפיות
ולמה?
 
בכל אופן, תהנה!
º
לא טעמנו ביחד פעם בנורמה?
29/09/14 10:25
16צפיות
º
זה היה טומינטול :)
29/09/14 15:53
13צפיות
היה מעניין
27/09/14 23:03
57צפיות
עם פלם קלאסיקו בארוחת החג (נהדר כרגיל), ואחר כך בבית ניסוי קטן:
באומור 12 שנה זה כנראה אחד הויסקים הגרועים ביותר שיצאו מאיילה. לצערי, פעם קניתי בקבוק.
מאז אני מנסה לשחק איתו, לראות מה יהפוך אותו למעניין. הוספתי לו ארדבגים שונים, לגבולין, אברלור אבונא, אפילו קצת פדרו חימנז. תמיד יצא לא מאוזן או סתם שני ויסקים נפרדים שחולקים כוס. הפעם מצאתי - קצת פורט שארלוט PC11. החיבור ביניהם מוצלח, ה-pc מרים אותו, מוסיף לו עשן ושרי, פשוט ויסקי חדש, איילה חביב ביותר שאני שמח לשתות. מוסיף עכשיו pc למה שנשאר מהבקבוק, נראה מה יעשה קצת זמן לחיבור הזה.
 
בסופ״ש טעמתי את שני הגלנמורנג׳י שהיו מועמדים להוצאה החדשה, Taghta, ולא נבחרו. אחד עבר פיניש בחביות בורגונדי, והיה פירותי ונפלא. גוף מאוד סמיך, ממש לעיס. הוא פחות קל לשתייה מהמנזנייה (כתבתי עליו לפני שבוע), אבל יותר מעניין. מקווה שיבקבקו אותו מתישהו.
 
השני עבר פיניש בחביות יין אדום מבורדו, שלא היה מוצלח בכלל. היין סופר משתלט, אי אפשר לזהות שזה ויסקי בכלל. לכשעצמו די טעים ומתוק עם פירות אדומים, ריבה ותבלינים, אבל זה פשוט מוזר מדי. אולי כי ציפיתי לויסקי... (ואני בדרך כלל די אוהב פינישים, ואין לי בעייה עם קצת ׳יין׳ מורגש. במידה.)
מנחש שישולב בעתיד בהוצאה סטייל קומפנטה.
 
עוד היו רום דוס מאדרס (פיניש משתלט שדווקא עובד לי), גלנמורנג׳י מדיירה (פיניש נהדר), וקצת ארדבג קוריוורקן לשטוף את כל הפינישים האלה
גן עדן חמוץ
28/09/14 10:11
46צפיות
שילוב של לחם-מחמצת-שיפון שתסס כל הלילה עם אולורסו "עתיק" (20 +שנים) של פרננדו דה קסטיו שהבאנו מהיקב- יבש חמוץ ומושלם!
בחג היה גם קברנה סובניון שלנו 2010 וטילינג סמול באצ' שהתפרק בים - פיניש רום נהדר בוויסקי קליל ומעניין.
 
עוד...
טאליסקר 18, גראפה ובירת שיפון שלנו וגם אלכסנדר גרין. 
 
בעליית הגג...
ביקבוק IPA אליו הוספנו תזקיק ברגמוט והשריית אשכוליות שהכנו- יש כאלה שיקראו לזה רמאות אבל נראה שיהייה IPA מאוד מיוחד (ולדעתינו פצצה) וכזה שמגדיר את העשייה שלנו.
ערבוב בקבוק נסיון של "קברנה סובניון מחולון קינאטו" - אין הנחתום מעיד על עיסתו אך יצא פצצה  עכשיו ניתן לבקבוק להתיישן חודש ונחזור לראות מה השתנה בכדי לתקן את המתכון.
 
 
ישראלים מתיישנים ובחזרה לאימפריאל
28/09/14 11:03
53צפיות
בחמישי  על סטייקים מדממים, עשיתי תמונת מצב למקרר שלי, תרמו אלקטרי קטן של 28 בקבוקים. נרכש ב-07 או 08, עבר דירה שלוש פעמים. פתחתי שניים מהיינות הראשונים שהכנסתי אליו
 
יראון 04, מעולה. הפרי ספק-בירידה אבל הוא רך, עשיר ומלטף.
ירדן קברנה 05, הרבה יותר פרי, מרץ ורעננות. חומציות טובה (מעניין אם גם על החדשים נגיד ככה בגיל 9), ובעיקר טעים לאללה. יש לי עוד אחד מ-04, אפתח בהזדמנות קרובה.
 
בשישי גינס במולי בלומס עם הג'אם סשן של אחה''צ, אחלה נוסטלגיה
 
בלילה חזרנו לשלם מחיר מופקע על חניה והלכנו לאימפריאל. היה טעים ונחמד אבל לא מוצלח כמו בביקורים הקודמים (פעם אחרונה היינו לפני חצי שנה). נראה שגם חלק מהמרכיבים הם מיצים קנויים שלא זוכר שראיתי בעבר. גם המוזיקה והאווירה השתנו. בסה''כ היה טוב אבל לא כמו בעבר.
סופש מעניין - כמה חדשים. כולל NADURRA חדש
28/09/14 15:28
45צפיות
CU BOCAN SHERRY - יופי של NAS של טומאטין. לא ממש פצצת שרי כפי שחשבתי, אלא יותר תוספת של טעמי פירות אדומים לצד עשן מוחלש. יופי של ויסקי. לטעממ טוב מה CU BOCAN.
 
GLENLIVET NADURRA FIRST FILL - בקבוק חדש של גלנליבט ששהה בחביות עץ אלון חדשות (VIRGIN OAK) ובוקבקב ב 63% ... פצצת בננה ווניל, שדורשת קצת מים, אבל טעימה מאוד ומתובלת. לא רע. אם כי לא מורכב מדי. ללגימה עם קרח או מים. קצת קשה בלי. סמיך ומתוק.
 
HIGHLAND JOURNEY - הבלנדד מאלט החדש של האנטר ליינג שמורכב ממאלטים מההילנדס. ויסקי חמוד ללגימה יום יומית, אל תצפו למשהו מיוחד מאוד, אבל עשוי יפה. נותן פייט טוב לבלנדים הטובים...
 
קילכומן 5 שנים סיומת PX (ABBEY WHISKY - יופי של סינגל קאסק של קילכומן שבוקבק לחנות ABBEY WHISKY האנגלית. מתוק ומתובל, עם בדיוק מספיק שרי PX לא לבטל את הכבול... טעים וכייפי.
 
כמו כן, קצת יין של יקב שילה ואיזה בורדו שקרכלשהו אצל ההורים, ולא מעט LONGROW CV בארוחת חג.
 
שנה טובה
 
Laphroaig Quarter Cask
29/09/14 14:25
45צפיות
איזה עבודה קשה זה וויסקי הזה
בכל פעם אני רוכש בקבוק חדש שאני לא מכיר והגיע תור הLaphroaig, צריך לנסות שוב אבל נראה לי שהוא יותר מדי עבורי
את הטליסקר 10 שהיה לפניו מאוד אהבתי
 
ירון
תגנוז אותו ותחזור אליו עוד שנה
29/09/14 14:40
41צפיות
יש סיכוי טוב שטעמך ישתנה עם הזמן ועם הסוגים השונים של וויסקי שתנסה.
 
ניתן לו שבוע להיות מנומס !
29/09/14 15:25
48צפיות
אני לא רוצה להחליט לאחר טעימה אחת בודדת נראה איך יהיה בהמשך,
בדרך כל אני מחזיק שני בקבוקי ויסקי וקוניאק אחד פתוחים במקביל וכרגע הכול נגמר
הלפרויג נפח ובמקביל אליו אפתח ויסקי עדין יותר שאני מכיר אולי הילנד פארק 10 וניתן ללפריג ולי להתרגל אחד שני
 
ללא קשר ללפרויג קבלתי מארה"ב בקבוק קוניאק hine vsop שאני מאוד אוהב אבל לא רואה לרכישה בארץ, כנראה בגלל המחיר, חבל
 
ירון
אחד האהובים עליי
30/09/14 12:13
35צפיות
איזה וויסקי אתה בדר״כ אוהב?
אם אהבת את טליסקר, ואם אתה מכיר את לגבולין (?), אז לפרויג הוא במידה מסויימת ״השלב הבא״.
 
אם כי אני מכירה לא מעט שחושבים שהוא ״חרוך״ להם מדי.
את הלגבולין אני לא מכיר
30/09/14 17:36
23צפיות
לא יצא לי לטעום את הלגבולין עדין ולפי מה שאני רואה הוא מעט יקר יותר ממה שאני רוכש בדרך כלל (ראיתי שבסביבות 400 ש"ח)
אני לא בטוח שכבר יש "וויסקי אתה בדר״כ אוהב?" אבל היחיד שחזר על עצמו יותר מבקבוק אחד עד היום זה ההילנד פארק 12 שאותו אני אוהב
נוספים:
Glenlivet 15 - אהבתי
גלנפידיך 12 לא אהבתי
אוכנטושן 12  - לא אהבתי
ג'ק דניאלס מס' 1 - לא ממש אהבתי אבל לא נורא
 
בטח היו עוד שאני לא זוכר ויש לי כרגע עוד מספר בקבוקים שאני לא מכיר לנסיון (Glenmorangie 10...)
לגבי הLaphroaig רק בעוד מספר פעמים שאשתה ממנו אוכל באמת להחליט אם אני אוהב אותו או לא
 
ירון
 
 
קולורדו
הודעה זו מכילה תמונות
30/09/14 06:47
55צפיות
ביליתי את השבוע האחרון בקולורדו. מעבר לנופים המדהימים, ביקרתי בשתי מזקקות וויסקי וחזרתי עם שני בקבוקים.
המזקקה הראשונה היתה סטרנהנס. ממוקמת בדנוור ומאוכלסת בהיפסטרים וקאובויים. כנראה שהשילוב הזה עובד. הסיור היה מהנה מאד. המדריך סקוט, היפסטר עם סקיני ג׳ינס ושיער בגווני כחול עשה עבודה מצויינת כשסיפר על המפגש ההסטורי (!) בין ג׳ס גארבר, קאובוי לתפארת וחובב וויסקי לא קטן שעבד בתור מכבה אש בהתנדבות, לג׳ורג׳ סטרנהן, איש עם כסף ומבשלת בירה ידועה. בקצרה - הבית של סטרנהנס עלה בלהבות כשגארבר הגיע לכבות את האש. למרבה הצער (או המזל, תלוי איך מסתכלים על זה) גארבר אולי ידע משהו על וויסקי אבל בכיבוי אש הוא לא היה מוצלח במיוחד והבית של סטרנהנס נשרף עד היסוד.
בעוד שניהם בוהים בבית העולה באש, התחילה שיחה שהגיעה לנושאי וויסקי וכאן התחילה ידידות מופלאה שהולידה את מזקקת סטרנהנס. כשגארבר היה האיש עם החזון וסטרנהנס האיש עם הכסף והניהול שתכלס הרים את העסק. סטרנהנס מייצרים 2 סוגי וויסקי ומבקבקים ברבן נוסף (שאליו אגיע תיכף). שני סוגי הוויסקי מופקים משעורה (51% לפחות) ודגנים אחרים מקולורדו בלבד.  הסוג הראשון והפופולרי יותר עם התווית הצהובה שמיושן בחביות חדשות וסוג נוסף בשם Snowflake שהוא המאלט הרגיל בפינישים שונים (סוגי יינות שונים). הפיניש לא קבוע ותלוי בסוגי חביות היין שסטרנהנס משיגים, כך שכל חבית היא שונה וזה מקור השם - פתית שלג (כל אחד שונה מהאחר). את הסנופלייק ניתן להשיג אך ורק במזקקה עצמה ואך ורק ביום אחד בחודש דצמבר. כפי שהבנתי התורים ארוכים למרות מזג האוויר המקפיא והמלאי נגמר תוך כמה שעות. במקום הפס הצהוב, בקבוקי הסנופלייק מתהדרים בפס כסף. לא טעמתי לצערי. שני הביטויים מיוצרים מוויסקי בן שנתיים עד ארבע.  בקרוב כנראה תצא המזקקה עם בקבוק נוסף (תווית שחורה) שיופק מחביות בנות 4 שנים ומעלה.
בינתיים, גארבר פרש לגימלאות וכהרגלם של גימלאים עם כסף, חשקה נפשו להפיק משהו שהוא שלו בלבד. התוצר הוא ברבן שנקרא Tin Cup והוא מבוקבק גם כן במזקקת סטרנהנס. רכשתי בקבוק אחד אבל טרם פתחתי אותו. אדווח כשאפתח.
 
המזקקה השניה שביקרתי בה ממוקמת בעיירת סקי בשם ברקנרידג׳.  הם מפיקים וודקה, ביטרים וברבן שקרוי על שם העיירה. לא ערכתי בה סיור מקיף אבל נכנסתי לחנות שלהם ושם טעמתי את התוצרת. בניגוד למקצועיות בסטרנהנס, כאן היא הורגשה מעט פחות. הבחור שמזג לי את הברבן תיאר אותו במילה הכי שמישה בתחום האלכוהול - חלק (Smooth). מה שמפתיע כי הברבן הזה היה הכל חוץ מחלק. ברבן יחסית צעיר בן 7. מתוק וסמיך עם נוטים ברבניים טיפוסיים (קרמל, וניל) וקצת תותים או פרי יער אחר. קניתי בקבוק אחד. אדווח שוב כשאפתח.
 
אני מצרף כמה תמונות. 
בנוסף שתיתי גם המון בירה. אולי אספר בהמשך.
 
 
ברקנרידג׳
סופר מעניין- תודה!
30/09/14 10:00
30צפיות
חשבתי שסטרנהנס זה למעשה סינגל מאלט- אני מבין שטעיתי- אתה יודע באיזה עוד דגנים הם משתמשים?
טעמתי את הברבן של ברקנרידג ואהבתי אותו, גם אני מצאתי בו נוטים של פירות יער. מה עוד טעמת שם?  
אגב, המזקק של ברקנרידג' נחשב למספר חזק בתעשיית הבוטיק ומעביר קורסים של ADI במזקקה. מנסה להבין אם ההתרשמות שלך מחוסר המקצועיות קשורה להדרכה או לתוצרים?
 
 
 
 
תשובה
הודעה זו מכילה תמונות
30/09/14 18:55
33צפיות
אני לא זוכר את כל הדגנים הנוספים אבל אאל״ט היה שם גם שיפון. אני מצרף תמונה שאולי תעזור לזהות את הדגנים.
לגבי ברקנרידג׳, הערתי לגבי חוסר המקצועיות של המוזג (הבחור עם כובע הקאובוי בתמונת הש״ל) כיוון שהמילה היחידה בה הוא תיאר את הברבן היתה "Smooth". בבקשה, אל תסיק מכך שום דבר על המזקקה או על התוצר
ואגב אתה שוקל לבוא לשם, ברקנרידג׳ היא מקום מדהים ביופיו.  אני ממליץ לבקר בעיירה הזו בלי קשר.
אגב - שאלה
30/09/14 19:00
23צפיות
לתומי חשבתי שסינגל מאלט זה וויסקי שמופק ממזקקה אחת. לא ידוע לי על סטיפולציה של ריבוי סוגי דגנים. אכפת לך להסביר?
התשובה בגוף השאלה :)
30/09/14 19:11
27צפיות
מאלט - כלומר רק לתת, שעורה מונבטת.
º
30/09/14 22:08
2צפיות
º
01/10/14 14:01
2צפיות
º
30/09/14 17:38
4צפיות
תודה על השיתוף, תמונה נהדרת אגב.
30/09/14 18:55
25צפיות
סטרנהנס, הפך למשקה היומי שלי מאז למדתי עליו ממך.
הנוהל הקבוע, סטרנהנס ואחר כך טאליסקר 175.
שלא יגמר לעולם.
תודה, מני
30/09/14 19:02
26צפיות
אגב - יש שם כמה תמונות ואפשר לדפדף. הממשק של תפוז קצת לא ברור.
º
נפלא !
01/10/14 18:05
3צפיות
|*|נפתח פורום הפרעת אישיות גבולית
28/09/14 11:17
|סיוע|הפרעת אישיות גבולית נחשבת לאחת ההפרעות הנפשיות הנפוצות בארץ ובעולם. לכן פתחנו פורום לכל מי שמתמודד עם ההפרעה הזו.
הפורום הוא המקום בו תוכלו לשתף, לתמוך, להכיר אנשים שמתמודדים עם קשיים דומים ולראות שאתם לא לבד בזה.

מוזמנים כבר עכשיו לפורום הפרעת אישיות גבולית
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...
המלצות לבילויים/קניית אלכוהול ברומא
26/09/14 11:32
47צפיות
שלום לכולם :)
אני ובת זוגתי נוסעים לרומא ל8 ימים ומחפשים ברים מגניבים. כמו כן, אשמח לשמוע על המלצות לקניית אלכוהול ברומא. איזה יין כדאי לקנות(יש לציין שאין לי מקרר יין) או בכלל איזה אלכוהול הכי שווה לקנות.
 
תודה רבה,
בן.
חפש סופרמרקט גדול
26/09/14 21:31
42צפיות
לא במרכז, אלא בפרברי רומא. בסופרים הגדולים יש מבחר מעולה ומחירים מעולים לוויסקי, רום ועוד.
לגבי יין, צאו לשתות בברי יין וככה תוכל לנסות לגבש כיוון וטעם אישי.
ברומא, כעיר המרכזית באיטליה, יש יצוג לכל איזורי היין החשובים של איטליה. אציין שרומא עצמה(מחוז לאציו) לא ידועה כאיזור יין מהחשובים של איטליה.
 
בשביל חווית יין איכותית אני ממליץ ללכת לTrimani. חנות יין רצינית ביותר שלצידה בר יין ששייך גם להם. הבר פתוח רק בערב(מ18:00 נדמה לי). לא זול, אבל אם יין איטלקי מעניין אותך, זו ההמלצה העיקרית שלי.
כתובת: Via Cernaia, 37. זה במרחק של ממש כמה דקות הליכה מטרמיני(תחנת הרכבת המרכזית של רומא).
 
שני המקורות שלי לבדיקה
27/09/14 10:13
43צפיות
1. בירה: רייטביר. חוץ מדירוגי בירה, יש גם דירוגים של מקומות - ברים, מבשלות, חנויות. איטליה בכלל ורומא בפרט הינם מיעדי הבירה החמים היום. הנה קישור לרשימה של רומא:
2. קוקטיילים:
http://www.worlds50bestbars.com/ - בנצ'מארק לא רע בביקור בערים גדולות ולרשימת 2013 נכנס בר ברומא:
 
שתי חנויות יין
27/09/14 12:34
50צפיות
הראשונה נקראת castroni ברחוב cola di rienzo 196.
 
חנות השנייה נמצאת בצומת של via tacito ו-piazza cavour ונקראת constantini
costantini*
27/09/14 22:13
24צפיות
גם חנות טובה עם מבחר גדול.
מחפשת לקנות UNIQUM באזור הצפון או באתר שעושה משלוחים...
25/09/14 11:16
41צפיות
הפתעה לסבתא של הבנזוג... נגמר לה המלאי מהונגריה ואנחנו רוצים לקנות לה בקבוק חדש. בינתיים לא מצאנו בארץ.
מישהו יודע איפה ניתן להשיג בצפון (חיפה, קריות, עמק יזרעאל) או מקום שפשוט יכול לשלוח בדואר?
 
תודה רבה!!
נסי אולי בצומת ביג בליקר מרקט xo
27/09/14 03:30
33צפיות
יש להם המון מבחר שם ובמחירים די טובים
 
 
את האחרון שקניתי בארץ קניתי בחנות אלכוהול שהייתה ברחוב יפו בעיר התחתית אך לצערי היא נסגרה...
º
תודה! אבדוק אצלם
27/09/14 09:41
5צפיות
º
תודה! אבדוק אצלם
27/09/14 09:41
1צפיות
ערכה ביתית להכנת קוקטיילים
23/09/14 16:47
60צפיות
הי! 
אני מעוניינת לקנות ציוד להכנת קוקטיילים, אני לא מבינה בזה הרבה, ראיתי ערכה עם חמישה חלקים שכוללת: שייקר, ג'יגר,כפית בחישה, מלקחיים ומסננת.
השאלות שלי הן - האם הערכה הזו מספיקה בתור ציוד התחלתי? והאם יש טעם לחפש ציוד איכותי יותר או שאין הרבה איפה לפול בזה?
תודה !! :)
מספיק
23/09/14 17:20
55צפיות
אם את מתחילה ומעניין אותך להתנסות.
כמובן שיש ציוד יותר טוב ופחות טוב, ובדרך כלל הערכות האלה מכילות ציוד בינוני מינוס.
מצד שני, ערכת ציוד מקצועית יותר יכולה לעלות גם 1500 שקל וזה מחיר של קצת יותר מתחביב. אז תתחילי שם ותתקדמי בהתאם
במה רמה טכנית של ערכה משנה את טיב הקוקטייל?
23/09/14 21:51
45צפיות
אני לתומי חשבתי שזה תלוי בשני הדברים הבאים:
מיומנות המיקסולוג
איכות חומרי הגלם (ליים ולא לימון לקוקטלים מבוססי ליים, אלכוהול איכותי ולא סוג ז', מיץ עגבניות טרי וכו') אשר מרכיבים את הקוקטייל עצמו.
 
השאלה רצינית ולא קנטרנית. אשמח לקבל הבהרה קצרה.
ארגונומיה
24/09/14 09:10
45צפיות
כמו שמיקסר או תנור לא משנה את איכות העוגה ברגע שיודעים לעבוד עם המכשיר, כך גם שייקר או כפית ערבוב לא אמורים לשנות את איכות הקוקטייל (והנה נפתח פתח לויכוח אינטרנטי או פא"פ עם PADOD...), אלא להקל על החיים של המשתמשים. זהו. צנצנת עם מכסה וכפית ארוכה של גלידה יעשו את העבודה ברוב המקרים וקרח אפשר לכתוש עם פטיש של שניצלים, אבל אם מתכננים לערבב ולנער יותר מפעמיים בשנה, נחמד שיש בבית שייקר נירוסטה קל משקל ונוח לפתיחה וכותש קרח.
זהו.
צודקת
24/09/14 11:50
43צפיות
כלומר זה לא מדויק אבל זה בכל זאת הסבר מעולה.
 
פירוט,
אכן אין הבדל ברמה הביתית, בטח לא עבור מי שרק מתחיל בתחום. גם בלי שייקר בכלל אפשר לנער את הקוקטייל, או לזרוק אותו מכוס אחת לשניה עד שהמרכיבים מתאחדים והקרח מקרר אותם ומדלל אותם קצת. האפקט יהיה מעולה כל עוד חומרי הגלם הם המתאימים ומכין הקוקטייל הקפיד על המידות והטכניקה.
 
ברזולוציה יותר גדולה, הרי שיש דברים שתנור ביתי לא יכול לייצר ואין ברירה אלא לפנות לפתרונות מסחריים יותר, כנ"ל לגבי ציוד בר. דאקירי מעולה אפשר לייצר בהרבה דרכים אבל דאקירי מושלם, כפי שזה נתפס היום, מצריך שייקר מאוד ספציפי. ההקצפה של בלנדר שונה משל מכונת מילקשייק ושונה ממקציף חשמלי. ההבדלים אינם נראים כשמדובר באופרציה ביתית אבל הם עדיין קיימים.
תודה רבה, הארת את עיני
24/09/14 12:28
36צפיות
שנה טובה ומבורכת!
ליימן שצריך עצה טובה
23/09/14 14:12
83צפיות
קבלתי מחבר - שהציל כמה עשרות בקבוקי יין שיצאו מאיזה מקום חשוך.. תויות מלוכלכות...- 8 בקבוקי יין:
 
מה הסיכוי שהם טובים? ואם הם טובים מה לפתוח בראש השנה...
 
ברקן פינו נו 2002 אדום יבש
 
דלתון קברנה 2005
 
יראון גליל 2003 - יש עליו מספר 5214 מאחור
 
כרמל סדרה אזורית פטיט סירה 2004
 
2 אלה וואלי מרלו 2002 בוקבק 2004. שיהם ממוספרים מתוך 9,900
 
גמלא מרלו 2004
 
כרמל appellation limited edition 2002
 
בברכה שנה טובה
 
 
 
תיאורטית
23/09/14 22:10
52צפיות
כולם, למעט הראשון, יכולים להיות בחיים ואולי אפילו מעניינים. השאלה באילו תנאים נשמרו.
 
הדרך היחידה לדעת זה לפתוח ולטעום.
 
תודה רבה !
24/09/14 10:52
34צפיות
כעצתך, פתחתי ראשון את הברקן וטעמו בסדר. הפקק יצא חלק ויפה. הצבע עמוק אדום וטיפה נוטה לחום (לפי בתי הקטנה). הטעם בסדר.
 
נתתי את היראון שגם כן נפתח וטעמו טוב.
 
בינתיים יש מזל...שנה טובה.
 
 
שנה טובה לכולם!
24/09/14 09:16
18צפיות
שנה טובה ומתוקה עם הרבה אלכוהול טוב, ובמחירים טובים (מי יתן ונמשיך ככה) לכל חברי הפורום!
בריאות, אושר והצלחה.
 
 
º
סופ"ש, חיממתם מנועים לפני סופ"ש של ראש השנה?
21/09/14 00:42
32צפיות
ניסוי כלים
21/09/14 01:25
60צפיות
ניסיתי יין זול מהחנות שלי לפני שאני קונה לחג - ק"ס פשוט של לואיס פליפה אדוארדס מצ'ילה. כוס אחת הספיקה כדי להחליט שזה יהיה היין על השולחן, יחד עם אאודה קאפ שנין בלאן 
 
 
 
מתמקד בעצמי
21/09/14 11:03
67צפיות
טעמתי: יין קברנה סובניון 2010, סינגל סופר כבולי 2014, רום מעושן 2012, גראפה 2012, רום 2014.
בתסיסה: ברנדי פסיפלורה חדש.
השריות: מגוון תבלינים למען בניית סוג של "ברולו קינאטו" למעשה "קברנה סובניון מחולון קינאטו" (שימו את הדגש על ה-ח בחולון). מדובר על יין מתובל ומחוזק בסגנון אמארו אך עם מרירות שמגיעה מכינין. נפוץ בפיימונטה ומדהים- נקווה שנצליח להתקרב למקור או לפחות לעשות משהו טעים.
 
מיקור חוץ: גלנמורנג'י 10, ג'ון ג'י באומן.
 
º
21/09/14 15:15
12צפיות
מנועים במלוא הקיטור!
21/09/14 16:43
56צפיות
סופש מעניין מאוד. נחלק את זה לטווחים.
 
נגישים:
בנרומאך 10 - איזה יופי של מאלט. מעט עשן, גוף מלא, מרגיש בכיך בן 18. תענוג של ויסקי ובמחיר ממש טוב יחסית לעידן שאנו נתונים בו.
 
גלנדרונאך 18 סיומת TAWNY PORT - מאוד מתחנף ומתקתק, הרבה ריבה, ומעט מדי עץ. לא מורכב מדי, כיפי לשתייה אבל די מאכזב בתור גלנדרונאך. ללא פיניש עדיף. לא יודע מה גרם להם לפנש את ה 18 שנה הזה. אולי ויסקי בעייתי.
 
ביניים:
 
גלן גירי (GLEN GARIOCH) רנסאנס חלק 1 : 15 שנה. ויסקי מצוין! עשיר, המו טופי, עץ וגוף. קצת פלפל ושמנוניות. מאוד מאוד אוהב את הויסקי הזה שהוא אחד מתוך 3 פרקים שיצאו בקרוב. ויסקי מומלץ!!!
 
יקר עד יקר מאוד:
 
KININVIE 17 - אהבתי יותר מאשר את ה 23. קלאסי ספייסיד, עם וניל תפוח אפוי, אלון קלוי. קרמי. יופי של ויסקי אם כי לא זול.
 
בנרומאך 1976 - גולת הכותרת של הסופש ללא ספק. ויסקי מיושן כהלכה עם כל מה שמשתמע מכך. לחובבי העץ הישן והלכה, זה חלום רטוב. אשכוליות אדומות בפה,אפרסק בשל,פוליש ,פלפל ושוקולד. מעולה! (אבל בכ 400 לי"שט קצת מעבר להישג...
 
 
 
 
 
פה בהחלט היה כיוון כלים רציני
22/09/14 10:16
49צפיות
ברביעי בערב ישבתי עם חבר על מספר דוגמיות מהארון. ביניהם cu bocan sherry edition, highland park dark origins, שלישית ויסקי מניו זילנד (בלנד בן 15, ביקבוק 21 שנה וחבית בודדה בת 23) ועוד.
 
בחמישי לפרוייג 1998 בן 15 מבית סיגנטורי ולקינוח שליש גולדסטאר מהחבית
 
בשישי הפסקה ובשבת קול אילה 12, ואחד היפנים שלי (mars komagatake 10yo) שהזמן עשה לו טוב וריכף אותו והוריד קצת את המטאליות שלו.
 
º
איך ה mars komagatake 10yo?
23/09/14 18:21
10צפיות
הוא מאוד חביב
23/09/14 22:11
18צפיות
לא מפיל מהכיסא למרות שהשתפר עם הזמן (חמצון עשה לו טוב) ובמחיר סביר. ואכן נקנה באותה חנות שדובר עליה
 
 
 
אצלי
23/09/14 10:39
42צפיות
ויסקי אוסטרלי overeem בחביות פורט , ח"ח.
מרגיש צעיר, מעט מטאלי וחריף, ופורט מאוד בולט.
הריח נפלא, הטעם צריך עוד זמן בחבית. פיניש קצר כצפוי.
 
חוץ מזה בירה קלרה IPA, די גנרית אבל טרייה וטובה, ושרדונה ללא עץ של פלטר, יין לבן נהדר. פירותי ורענן, אבל לא חד מדי כמו שס"ב יכולים להיות. מומלץ לאלו שלא אוהבים את המלולקטי.
ניסית את השרי?
23/09/14 13:41
30צפיות
אגב, היכן קנית בקבוק? (או שמא זו דוגמית)
חצי דוגמית באדיבות חבר
23/09/14 16:32
33צפיות
מתוך ה"עולם החדש" לא טעמתי ויסקי שמצדיק קנייה עדיין, פרט לאמרוט וקאבאלן.
º
ולא טעמתי את השרי, היה לי רק את הפורט
23/09/14 19:17
9צפיות
קניית וויסקי בטוקיו
21/09/14 12:29
75צפיות
שלום,
אני אהיה בטוקיו כמה ימים ואני מעוניין לקנות 3 בקבוקי וויסקי יפני (2- 750/700 מ"ל, 1- 500 מ"ל), (מבחינת מכס אין בעיה, לא טס לבד).
 
750/700 מ"ל: (2 בקבוקים, יוצא כ300 שקל לבקבוק) (לא כללתי את yamazaki 18 ו hakushu 18, יוצאים 650 לבקבוק, יקר מידיי)
hibiki 17
yoichi 15
taketsuru 21
miyagikyo 15
Tsuru 17
500 מ"ל: (כ-60 שקל לבקבוק)
nikka pure malt red
nikka pure malt black
nikka pure malt white
nikka from the barrel
 
וויסקי יפני ששתיתי ואהבתי: yoichi 10 , nikka coffey grain
אם יש למישהו המלצות לגבי הבקבוקים האלו (או בקבוקים אחרים) וגם אם יש למישהו המלצות על חנות משקאות בטוקיו יהיה מצוין (מצאתי רק אחת ייעודית).
תודה.
במחירים האלה בולטים במיוחד:
21/09/14 14:00
53צפיות
יואיצ'י 15 וטקטסורו 21. במיוחד אם אהבת את היואיצ'י 10.
ומתוך ה-500 מל, ללא ספק הניקה מהחבית. טוב בהרבה מהאחרים (למרות שהם בלנדד מאלט, ללא גריין).
 
לא יודע מה עוד יש בשוק שם, אבל אולי גירסאות מעניינות של ימאזאקי. החביות שרי שלהם מומלצות ביותר.
בנוסף על מה שכתב ולרון
21/09/14 15:25
40צפיות
יש את החנות הזו: liquors-hasegawa
 
ובה אני ממליץ על: (ichiro's malt wine wood reserve (http://www.liquors-hasegawa.com/SHOP/29365.html
(והמחיר טוב)
 
יש בחנות גם ויסקים "רגילים" ואולי תוכל למצוא שם דברים מעניינים
 
 
 
זאת החנות הייעודית שמצאתי
21/09/14 17:36
32צפיות
ממה שהבנתי אפשרי לטעום לפני שקונים, עלות טעימה בודדת 3-6 שקל תלוי בבקבוק ויש הגבלה (3-5 טעימות).
º
אכן אפשר לטעום אם לא מגזימים ואם קונים בסוף משהו :)
21/09/14 17:38
12צפיות
תנאים הגיוניים מצידם חח
21/09/14 17:51
23צפיות
הסתכלתי מעבר לוויסקי יפני (לפי ההמלצה שרשמת), יש להם מגוון לא רע של מבקבקים עצמאיים, רוב השמות לא אומרים לי כלום האמת, אבל מגוון מאוד יפה. בטח בחנות עצמה יהיה אפשר להתעמק בהם יותר.
ממליץ לך לחפש דברים יותר מיוחדים
21/09/14 16:35
41צפיות
למשל:
 
CHITAH SINGLE GRAIN - של ימזאקי
אכן יש דברים נחמדים ל ICHIRU
אם תמצא HANYU - לך על זה, לא יודע לגבי מחירים.
 
ביפאן יש המון גרסאות שאנחנו לא מכירים ודווקא אותן כדאי לבדוק ולנסות. ניקה מהחבית וכו יש בכל חנות וחבל מיפאן....
אני חושש שחלק יהיו יקרים מדי, והימור גדול מדי
21/09/14 17:28
37צפיות
לעומת זאת ניקה מהחבית ב-60 ש״ח לבקבוק זה אחד ה-vfm הטובים שראיתי אי פעם, בכלל.
º
נשמע לי מפוקפק 60 ש"ח לבקבוק. גם ביפאן
21/09/14 17:30
19צפיות
המחירים הגיעו מחנות
21/09/14 17:34
40צפיות
ראה לינק (תחלק ב30 כדי להמיר לשקלים)
|*|פתחנו פורום לסדרה האהובה עליך|!|
21/09/14 17:30
4צפיות
לרגל העונה החמה ביותר בטלוויזיה, פתחנו את הפורומים הבאים:

|טי-וי| פורום מחשבות פליליות
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/forumpage.aspx?f...

|טי-וי| פורום נקמה
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?f...

|טי-וי| פורום אוואטר והאגדה של קורה
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?f...

|טי-וי| פורום האישה הטובה
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?f...

|טי-וי| פורום שקרניות קטנות
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?f...

|טי-וי| פורום על טבעי SuperNatural
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?f...

|טי-וי| פורום נויורק
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

|טי-וי| עד עצם היום הזה
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?f...


אם הפורום לסדרה האהובה עליך עדיין לא נפתח, אתה מוזמן לפנות אלינו במסר אישי ולהציע את פתיחתו.
פורום ייעוץ רוחני

חדש בתפוז

פורום ייעוץ רוחני בואו לקבל תשובות לשאלות >>

יין רימונים חלוצה

יין רימונים חלוצה

עסק קטן בדרום שישמח לשמוע מכם לפרטים נוספים והזמנות >>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה