לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
הפורום הפועל בתפוז אנשים,פעיל משנת 2000 ומהווה את הפורום הפעיל והנרחב ביותר ברשת הישראלית בכל הנוגע ליין ואלכוהול. ברחבי הפורום ניתן למצוא מידע רב ושימושי למתכונים,קוקטיילים,המלצות,מחירים ועצות אישיות מאנשי מקצוע וחובביי אלכוהול כאחד. בין כותבי הפורום ניתן למצוא ברמנים,מלצרי יין,אנשי מכירות אלכוהול,מזקקים עצמאיים,בשלני בירה ביתית,כתבי אלכוהול וחובבי אלכוהול רבים.

º
האם אפשר להכניס שמפניה למקפיא ?
22/05/15 13:57
10צפיות
בשביל קרור מהיר ? אם כן בגדול לא מומלץ, אבל אם
22/05/15 14:34
13צפיות
חייב, אז להיזהר מאוד שלא תתקרר יותר מידי, הבקבוק יכול להתפוצץ בשל הגדלת נפח הנוזל בקפיאתו.
אם יש לך מספיק מקום במקפיא לבקבוק שמפניה, אז כן.
22/05/15 18:54
9צפיות
אבל לא מומלץ שתעשה זאת אם אתה לא רוצה שהוא יתפוצץ לך שם.
כמו כן לא מומלץ שתנסה זאת עם בירה או יין.
º
שרשור סוף שבוע - שתינו משהו טעים?
16/05/15 11:37
25צפיות
התחיל עם קצת טאליסקר...
16/05/15 11:58
61צפיות
קצת? טוב, הרבה.
בערב מועדון הויסקי (Malt Mongers Israel) שמחנו לארח את עדיה נציגת IBBS, יבואני טאליסקר ושאר הליין של דיאג׳ו.
טעמנו את... (לוקחים אוויר): טאליסקר סטורם, 10, דיסטילרס אדישן, 18, 25, ו... 30 שנה!
בליווי מצגת קצרה ועניינית, שהותאמה לגובה העיניים של שתיינים-לא-מתחילים, אז גם היה מעניין.
 
אין ספק שטאליסקר הוא אחד המאלטים הטובים בליין של דיאג׳ו, ובכלל. המבוגרים ביניהם (18, 25, 30) נהדרים, סמיכים ומלאי טעמי עץ ישן וטוב וזה צפוי, אבל הכוכב האמיתי הוא הטאליסקר 10 בעיני, שמתומחר היום מצויין ב-230-260 ש״ח בחנויות וזה מציב אותו כתמורה הטובה ביותר לכסף כנראה.
 
גם הסטורם טוב מאוד, ולמרות שהרגיש לי קצת אלכוהולי הוא מלא טעמי עץ ותבלינים שהופכים אותו למעט מתוק ועגול יותר מה-10 שנים.
 
בהקשר אחר לגמרי, אחר הצהריים בשישי קצת ג׳ין דווקא - עם השוואה של הנדריקס, ביפאיטר 24, ג׳ויין נואייסון ומאנקי 47 ראש בראש נקי, ואחר כך השוואות בדריי מרטיני וג׳ין וטוניק עם וורמוט לילט איכותי (שמעתי שהגיע לארץ) וטוניק של פיבר טרי.
 
הג׳ויין והמאנקי בלטו לטובה נקי, ובקוקטיילים העדפתי את הג׳ויין במרטיני ואת המאנקי עם הטוניק.
 
היה גם בנריאך מחבית רום ג׳מייקני שקצת השתלט, אבל יצא יופי של לא-בדיוק-ויסקי. טעים מאוד, מצפה לגירסה הרישמית בת 18 מחביות רום שיוצאת בקרוב.
שבוע פעיל ביותר
16/05/15 21:02
47צפיות
טעימת הטאליסקר אותה סקר valeron חידדה לי שוב את מה שהרגשתי בעבר: ה-25 מהווה לדעתי קפיצת מדרגה מה 18 ולמרות תמחור מופלץ בד"כ, אני אנסה בכ"ז לאתר בקבוק במחיר במחיר טוב.
בנוסף נכחתי גם בטעימת הג'ין.
לקינוח היה אולד פאלטני 21- האופי ה"ימי" של הפאלטני עדיין כאן אולם מדובר בחויה נעימה הרבה יותר מהצעירים עם יותר טעמים של עוגיות, קרמל ומרציפן.
שותה עכשיו
17/05/15 05:57
40צפיות
הנדריקס, סן ג'רמיין וסודה
מציין רשמית את בוא הקיץ
וויסקי וברנדי
17/05/15 08:21
34צפיות
בחמישי שתתי LAPHROAIG בבר עם חברים. הפעם הראשונה בהרבה זמן ששתתי וויסקי בבר בארץ. היה קצת מוזר כי זה היה בין הזולים ו10 שקל יותר זול מGLENMORANGIE 10
 
בשישי ישבתי קצת עם אח שלי שחזר מדרום אפריקה לפני שבוע והוא הביא איתו כמה בקבוקים של הברנדי הכי אהוב עליי, KLIPDRIFT. היה טעים כמו תמיד.
 
ואתמול ישבתי עם חבר על הבקבוק BENROMACH 100 PROOF שלי וABERLOUR 16 שלו.
כן ולא.
17/05/15 13:05
37צפיות
חמישי בBenny's בכפר סבא, מהקאסק, מהטוב לרע: לנר APA, החלוץ עבודה עברית, צ'אק אייריש רד, הדובים 5 O'clock שזה IPA בסגנון אנגלי. הלנר היתה נהדרת. כשותית ומרעננת.
שישי ברחוב: יין אדום מפורטוגל בפורטו בטשרניחובסקי. שכחתי את השם. בבית: עוג וייצן בוק מהגולן שלהפתעתנו היה עשוי טוב, אבל היה לנו קצת כבד ומתוק, כי כבר קיץ. שפירא IPA - רגועה ונהדרת.
 
שבת - שלפנו ספלי טיקי מהויטרינה ובקבוקון של סירופ פסיפלורה תוצרת ההייד אנד סיק שנתרם לנו לצורך הסשן, וערבבנו Chief Lapu Lapu. זה היה פעם אחד המשקאות שערבבנו בבית הכי הרבה (בימים שאי אפשר היה לשתות קוקטיילים בחוץ, ושהיה לנו זמן וכוח :)): ג'מייקני כהה (מאייר'ס), פורטוריקני לבן (בקרדי), מיץ תפוזים ובמקום סאוור מיץ לימון ומי סוכר. הסיבוב הראשון היה מתוק מדי ממה שזכרנו, לדעתנו בגלל הסירופ. בסיבוב השני שינינו את היחס בין הלימון למי הסוכר ובטעות שפכתי לשייקר אאונס של ליים (מהליים האחרון שנשאר לנו), שיועד לקוקטייל אחר. החמצמצות הפכה את הלאפו לאפו לקליל ומרענן יותר.
כבר כתשנו קרח לקוקטייל טיקי שנגנז (ר' ליים לעיל), אז הכנו מינט ג'ולפ על פור רוזס סמול באץ' עם תועפות של נענע. היה כיף.
טאליסקר, אחח איזו מזקקה
הודעה זו מכילה תמונות
17/05/15 13:19
60צפיות
אכן היתה טעימה נהדרת, כששתיתי את הטאליסקר 10 מיד לאחר הסטורם הבנתי כמה אני לא אוהב את המגמה אליה הולכת המזקקה עם כל הביטויים הצעירים הללו...
 
הטליסקר 18 מדהים - אחד הדראמים האהובים עלי, ה- 25 התעלה עליו וה-30 היה יוצא דופן עם טעמי עץ ישן וטופיפי.
 
בעבר כתבתי פוסט מורחב על המזקקה, אם את מישהו זה מעניין הוא יכול למצוא אותו כאן: http://rosenblatt-brothers.blogspot.co.il/2012/01/blog-post.html
 
 
יין והרבה (מאוד)
17/05/15 22:32
52צפיות
חמישי -ביקור ביקב צרעה, נטעמו בהנאה הרי יהודה לבן 2014, הרי יהודה אדום 2013, שורש 2013 ומיסטי הילס 2012.
השורש מצויין (היה פתוח מיום לפני), אין ספק יש לו עוד הרבה לאן ללכת. הלבן בסדר - די סתמי לטעמי.
בערב יראון 2007 - אותות הגיל לא ניכרים עליו כלל, ולמחרת היה הרבה יותר טוב. למי שיש (יש לי עוד אחד), אפשר לחכות לפחות עוד שנתיים.
ששי - ביוקר ביקב פלטר, שם טעמתי כמעט את כל קשת היינות גם של פלטר ושל האח הכשר מטר: אין מילים ביחס ללבנים, הסוביניון בלאן הנהדר, ועוד יותר השאנין בלאן (מטר). את השרדונה פחות אהבתי.
בגזרת האדומים: הקברנה פרנק 2012, פטי ורדו 2013 (מטר), וקומולונימבוס - יין הדגל של מטר, שיהיה מאוד מעניין לטעום אותו עוד עשור לפחות.  מעבר לכך, אין מילים לתאר את חווית הביקור ביקב ואת האירוח  המדהים של טל פלטר (כבר הפסקתי לספור את כמות הפעמים שביקרתי ביקב זה). ברור שאחזור אליו עוד ועוד.
אתמול בארוחה חגיגית עם אורחים מחו"ל: מהארץ: פלטר קברנה שיראז 2007 : היין לדעתי בשיאו - לא הראה שום סימני התעייפות.
יתיר קברנה 2005: בתחילה היה תוקפני מאוד, ממש לא מה שמצפים מיין בן 10, רק אחרי כשעה נרגע והראה את מה שהוא יודע. שאריות שלו נשתו לפני חצי שעה, והוא היה מצויין. 
ה"כוכב" : ירדן מרלו כרם קלע 2005: לדעת כולם, הטוב היותר בארוחה: עושר רב של טעמים, שילוב מדהים של פרי טרי ופרי יבש, טעמי וניל, קפה וקסיס. 
מעבר לאלו, שני בקבוקים נוספים שהובאו על ידי אורחים: קברנה סוביניון אוסטרלי שהיה בסדר גמור (ביחס לאחד שלא מתלהב מיינות אוסטרליים), וקהור 2002, שהיה האכזבה של הארוחה, לא היה מקולקל, אבל די שטוח.
לקינוח אבידן גרנד סוליל 2007 - בסדר ולא יותר מזה.
סיכום, שאפו ליין הישראלי, בעיקר על יכולת ההתיישנות.
גם אני גיליתי לאחרונה יינות ישראליים מתישנים
18/05/15 09:55
42צפיות
אחלה סופ"ש היה לך, נשמע נהדר!
 
 
גם אני
20/05/15 21:59
17צפיות
ירדן מרלו 99 מגנום -  אלגנטי,רענן ומלא פרי. יכול למשוך עוד, אבל כנראה בשיאו. הפתעה
כן
18/05/15 20:25
33צפיות
וויסקי
ג'וני ווקר אקספלורר גולד ראוט - בלנד מצויין כרגיל. אחד הג'וני'ס הטובים שלגמתי.
אברפלדי 21 שנה - Meh. אחד הדראמים הפחות מלהיבים שלגמתי לאחרונה. האף מצויין ופירותי (הדר + טרופיים) , החך מאכזב וחלש עם סיומת קצרצרה. כל העסק צולל עוד יותר למטה כששומעים כמה עלה הבקבוק.
חנויות אלכוהול בקרקוב
17/05/15 20:18
31צפיות
שלום,
אני אהיה בקרקוב לכמה ימים, רציתי לדעת אם ידוע לכם על חנויות מתחמות (דגש על וויסקי)? (כתובת, אתר, מבחר, רמת מחירים וכו').
ככל הנראה הדיוטי פרי שלנו יותר יקר (ממה שזכור לי) אז אני מוותר ואני לא בטוח מה רמת הדיוטי פרי שלהם.
תודה ותמונות יהיו מהחזרה :)
 
יש ל-Cadenheads חנות בקראקוב!
17/05/15 22:36
37צפיות
 
הכתובת הפיזית רשומה בלינק.
 
מבקבק עצמאי מצויין, עם אוסף ויסקים מרשים ממזקקות וגילאים שאין לעוד הרבה מבקבקים אחרים היום.
 
תמורה טובה למחיר, מומלץ מאוד.
 
בחנות עצמה תוכל לקרוא רשמי טעימה בסיסיים בתווית שיש על רוב הבקבוקים, וממליץ לראות ציון ורשמים ב-whiskybase על כל ויסקי ספציפי שיעניין אותך. לכל מבקבק עצמאי יש גם נפילות.
שלום לכולם, ברשותי בקבוק וויסקי נדיר...
17/05/15 17:24
67צפיות
שלום לכולם!
ברשותי בקבוק וויסקי נדיר -
Port Ellen 27 Years Old של Provenance
46%, 750 מ"ל.
Distilled in spring 1983, bottled in spring 2010
הבקבוק יושב אצלי כבר כמה זמן ואני לא משתמש ומעוניין למכור. מישהו מעוניין בבקבוק שכזה? אין לו שימוש מכיוון שאני כבר לא שותה אלכוהול כמעט. יש לציין שהבקבוק פתוח ונשאר בו משהו כמו 550 מ"ל.
בקבוק וויסקי פתוח קונים רק מאמא או מאבא.
17/05/15 17:49
57צפיות

 
מסכים עם חששותיך אבל...
17/05/15 20:53
60צפיות
לא ירקתי, לא השתנתי ולא כלום
אבל באמת, אין לי מה לעשות איתו... חבל שהוא יושב פה סתם...
º
חמדתי לצון. זה בקבוק נדיר, הזדמנות למישהו שרוצה לטעום.
17/05/15 22:24
21צפיות
|*|פורומים חדשים בתפוז|*|
17/05/15 16:10
1צפיות
|בית|מתעניינים בביצוע פרויקט תמ"א 38? נתקלים בשכנים סרבנים?
בואו להתייעץ על זה בפורום תמ"א 38:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...


|*|אתם או בני משפחתכם סובלים מפסוריאזיס? אל תעברו את זה לבד.
בואו לדבר על זה עכשיו בפורום פסוריאזיס
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...


|כלנית|יש לך שאלות לגבי אמצעי מניעה או הפסקת הריון?
היכנסי עכשיו לפורום הפסקת הריון ותקבלי מענה לכל השאלות:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?f...


|*|יש לכם שאלות בתחום חוות הדעת הרפואיות עבור תביעות נזיקין כנגד, ביטוח לאומי וחברות הביטוח?
היכנסו עכשיו לפורום חוות דעת רפואיות ותקבלו מענה:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...


|@|עברתם ניתוח בקע או שאתם עומדים לעבור?
בואו לדבר על זה בפורום ניתוחי בקע:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...


|כסף|חושבים שמגיע לכם החזר מס?
בואו לברר על כך בפורום מיסים והחזרי מס:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...


|סביון|בואו לקבל עצת מומחה על הנושא הכואב מכל.
היכנסו עכשיו לפורום כירורגיה אונקולוגית ותקבלו מענה לשאלותיכם:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...
למכירה hennessy xo x2 | remy martin xo
16/05/15 22:13
35צפיות
למכירה שני קוניאקים משובחים extra old חדשים לגמרי  
hennessy xo- 740 ש"ח  (מחיר  840 שקלים הכי זול http://www.goodwines.co.il/64147/hennessy-diamonds...;
(יש לי שני הנסי) 
remy martin xo - 650 (מחיר הכי זול 745 שקלים http://www.goodwines.co.il/64147/Remy-Martin-X-O-C...
 
מוכר מכיוון שזה לא כשר...
האם אנחנו עומדים בפני שינוי נוסף של מיסי האלכוהול?
14/05/15 18:21
67צפיות
אני מקווה שלא
14/05/15 22:50
47צפיות
להבדיל ממיסים כמו מס הכנסה ומע"מ שהמטרה שלהם היא להכניס כסף לקופת המדינה.
מיסוי על על סיגריות ואלכוהול בא במטרה להיות סוג של "קנס" לצריכת דברים שעלולים לפגוע בך (וחס וחלילה להפיל הוצעות רפואיות על המדינה) ובסביבה.
לכן אם ההכנסות מהמיסים האלו יורדות זה דווקא אומר שהמטרה של המיסים האלו מושגת.
בתקווה גם ברשות המיסים יש מספיק אנשים שחושבים ככה ולא רק מאיפה אפשר להוציא עוד כסף.
אלו לא משרד הבריאות שדואגים מהכנסות נמוכות ממיסים על אלכוהול
14/05/15 23:10
45צפיות
חבל שאתה נופל למלכודת התירוצים של המיסים על אלכוהול וסיגריות, כי רק ההכנסות מהמיסים
מעניינות את מי שמטיל מיסים על אלכוהול וסיגריות.
 
אם הבריאות היתה מעניינת אותם, אז הם היו צריכים להטיל מיסים כבדים על שוארמות נוטפות
שמן חונק וורידים, ופלאפל מטוגן בגריז שחור שמחליפים פעם בחודש.
שום ממשלה מערבית לא תטיל מסים כבדים על אוכל
15/05/15 04:45
42צפיות
כל ממשלה יודעת שהיא יכולה לעשות לאזרחים שלה הרבה דברים, אבל ברגע שרוב האזרחים רעבים למזון בסיסי, הממשלה הזו תסיים את דרכה. 
כמובן שלא.
15/05/15 08:56
45צפיות
אבל אני דיברתי על התירוץ, שאנשים מאמינים לו, שהמיסים על אלכוהול הם בגלל שממשלות מעוניינות
לצמצם את הצריכה שלו מבחינה של בריאות הציבור.
 
שוארמה שומנית, מנה פלאפל מטוגן בגריז, חפיסה שוקולד שלמה או כוס ענקית של גלידה יותר מזיקים
לבריאות מכוס בירה או כוס יין. למעשה כפי שרובנו יודעים, כוס יין או בירה דווקא יכולים להועיל לבריאות, אבל
על הבירה והיין מוטלים מיסים כבדים, בשם "בריאות הציבור" ועל סוכר או שומן שבאמת מזיקים אין שום מס.
מסכים איתך איתך שכוס יין כנראה עדיפה בריאותית על כוס גלידה
16/05/15 12:01
30צפיות
אבל המיסוי הזה לא בא בשביל לדכא רצון לשתות כוס יין. הוא בא לדכא רצון לשתות בקבוק יין או חצי בקבוק וודקא בערב אחד (לאדם).
מי ששותה כוס יין או כוסית ויסקי חוטף בסוף את המיסים האלו גם כן, בגלל שהמוצר הוא אותו מוצר וקשה בשיטת המיסוי הזאת לדעת להפריד בין הכוונות שלך.
לי אישית אין בעיה לשלם אקסטרה 40 שקל על הבקבוק ויסקי שלי בידיעה שנערים שמתכוונים להוריד בקבוק וודקא בגן ציבורי יצטרכו לשלם הרבה יותר.
בגלל שלהם זה יותר כואב בכיס הם כנראה גם יעשו את זה בתדירות יותר נמוכה. המס שהיה קודם לכן בארץ היה הרבה פחות הוגן, בקניית בקבוק ויסקי איכותי
שילמת 100+ שקל מס על "משקה עם פוטנציאל נזק" בזמן שהנערים שקנו בקבוק זול שילמו כ10 שקל.
הרנסנס של הברבן מקשה על עצי האלון בארה"ב
12/05/15 23:32
70צפיות
כתבה מעניינת מהוושינגטון פוסט
מעניין
14/05/15 00:39
39צפיות
למרות אי דיוקים כמו: 
Unlike barrels used to age other spirits, including tequila, those used for bourbon are also never used twice, complicating the issue further.
 
אמנם אי אפשר להשתמש בחבית משומשת ליישון ברבן אבל בדרך כלל החביות האלו עושות דרכן מעבר לים לישון וויסקי כך שיש שימוש כפול בחביות.
 
אשמח לשמוע מזקני הפורום למה ברבן הפך להיות פופולרי בעשור האחרון.
יהיה מעניין לראות מה יהיה...
14/05/15 07:45
33צפיות
אם יחלטו לבטל את החוק שחובה ליישן בורבן בחבית חדשה ואיך זה ישפיע על שוק הוויסקי סקוטי
כבר עכשיו, עם כל הצמיחה בשוק הבורבון...
14/05/15 08:07
36צפיות
... הם לא עומדים בקצב.
 
מחיר חביות בורבון טובות עלה מאוד בשנה האחרונה. יש ביקוש עצום.
 
אני צופה מגמה גדלה של שימוש בחביות יין או יין מחוזק (לא שרי) בתעשיית הויסקי בקרוב, ולא רק לפינישים.
למה בורבון הפך לפופולרי
14/05/15 08:04
44צפיות
במילה אחת - אופנה.
 
אבל הבסיס של זה מתחיל לדעתי בשילוב של שני תהליכים:
 
1. עליית הביקוש לויסקי בכלל בעולם, שהביאה לעליית מחירים. למשך זמן מסויים, בורבון נשאר קטגוריה זולה במיוחד.
 
2. בוטיק. זה התחיל במבשלות הבירה הקטנות, בגל של פופולריות שצבר תאוצה. זה גרם ללקוחות להתחיל לחשוב שונה, לפתח מודעות ולשחרר קיבוע על מותגים מוכרים.
בעקבות מבשלות הבוטיק הגיעו מזקקות בוטיק, שהראשונות שבהן קמו לפני הפריצה של הבורבון.
 
זה העיר בהתחלה את הגיקים והבלוגרים, וגם את המבקרים 'המקצועיים', כמו שתופעות בוטיק נוטות לעשות. במיוחד כדאי לציין את 'ויסקי מגזין' ואת ג'ים מארי, שהחלו להראות העדפה ברורה (אך לגיטימית) בציונים שלהם לבורבונים.
 
השילוב של התעוררות הגיקים עם פערי מחירים חזקים לטובת הבורבון התחיל כדור שלג של מרדף בלתי פוסק אחרי 'הבורבון הכי טוב':
 
פאפי ואן וינקל, ווילט 16, באפלו טרייס אנטיק (סטאג במיוחד), פור רוזס בחוזק חבית בהוצאות השנתיות ועוד ועוד...
 
בהינתן הכמות המוגבלת והמחיר המצויין, אנשים החלו לאגור, וזה רק החמיר את התופעה. להשיג בקבוק הפך לסמל סטטוס, ואחר כך פריט אספנות, ואז רווח קל ביד שניה, ויאללה בלאגן.
היום זה כבר יצא מגבולות ארה"ב, וכל העולם רודף אחרי הבקבוקים האלה.
 
הרעש העיר גם את השתיינים הרגילים, שלא מעניין אותם אספנות. פה נכנס גם גורם שלישי, מפתיע בחשיבותו: דון דרייפר.
 
כן, מד מן החזירה את הבורבון להיות פשוט קול. אנשים רצו להרגיש דון דרייפר, ופשוט התחילו לקנות. בהתחלה את הדברים הפשוטים, וזה גם הרבה, אבל אחר כך חלקם גם הצטרף למרדף אחרי הבורבון הכי טוב. אה, אין? אז מה השני הכי טוב?
 
ומאז גם בורבון כמו וולר 12 או סזארק שיפון כבר קשה למצוא.
 
עד האופנה הבאה. בארה"ב, נראה לי שזה הולך להיות ג'ין.
אני לא אתפלא אם יתחילו פתאום להשתמש בחביות ממוחזרות
14/05/15 08:30
27צפיות
בסופו של דבר הכסף מדבר ואם זה יהיה יקר מדי,
ימצאו קומבינה. או חידוש חביות קיימות או מעבר למיכלי נירוסטה עם שבבי עץ
או שבכלל ימצאו איות שלישי לוויסקי, נניח weesky, והופ, נפתרו בעיות העולם.
דון דרייפר
14/05/15 12:48
35צפיות
שלום,
אני קורא כבר הרבה זמן בפורום אבל זו פעם ראשונה שאני מרשה לעצמי לכתוב.
הניתוח שלך מעניין ומקיף, יש רק טעות אחת שאני חושב שעשית והיא שדון דרייפר שותה שיפון ולרוב מקנדה שלפי טעמי הוא משקה עדיף לרוב על ברבן מקביל.
אני מסכים איתך שבאופנה הבאה ככל הנראה מחירי הברבן יחזרו למקום נורמלי יותר אבל אני חושב שהאופנה הבאה לא תהיה ג'ין אלא דווקא משקה חום אחר, אני חושב שבשווקים מסוימים כמו ארה"ב ואסיה יש להם יתרון בגלל הערכת הגיל בתרבויות האלה (להערכתי בנדי או תזקיקי פירות בוטיקיים שמיושנים בחביות).
אי אפשר לדעת מה תהיה האופנה הבאה בארצות הברית.
14/05/15 15:41
27צפיות
היו זמנים שוודקה (משקאות לבנים) היו באופנה ואף אחד לא רצה לגעת בחומים.
אני כמובן לא מבין, ולדעתי שום אדם שמבין לא יבין, איך וודקה יכולה להיות באופנה
כלשהי, אבל עובדה שהיא היתה וזה אומר שכל דבר יכול להיות שם באופנה
או לחזור שם לאופנה.
 
לגבי אסיה, אני לא חושב שיוותרו שם מהר או בקרוב על הוויסקי המערבי
שרק החל לחדור שם לשווקים שלא יכלו לשלם עליו לפני כן.
אתה צודק, אבל זה לא מאוד משנה...
14/05/15 19:57
21צפיות
הצופה האמריקאי רואה משקה חום בכוס נמוכה, ועושה את ההקשר לבד למשקה החום שהוא רגיל לראות בכוס נמוכה.
ואז הולך וקונה את אותו משקה שהוא מכיר, בחנות הקרובה. וזה בורבון.
אמנם דון דרייפר שותה לפעמים קראון רויאל
14/05/15 19:57
24צפיות
ורואים בקבוק בעגלה שנמצאת דרך קבע במשרד שלו, אבל יש מספיק פריימים בהם רואים אותו שותה ברבן (ג'ים בים למשל) וגם שומעים אותו מבקש ברבן. כמו כן, ידוע שהקוקטייל האהוב עליו הוא אולד פאשנד שבדרך כלל המרכיב העיקרי שלו הוא ברבן.
ההיפסטרים קבעו כבר - ג'ין זה הדבר הבא
14/05/15 20:22
30צפיות
מספיק לבקר בכמה גסטרו פאבים ולראות מה הקוקטיילים שמגישים שם כדי להבין שכנראה אתה צודק.
למרות שכלקוח שקונה רום, אני לא יכול להתעלם מעליית מחירים תלולה של רום מיושן. למשל אל דוראדו 21 לפני שלוש שנים היה עולה לי 70$ והיום בלתי אפשרי כמעט למצוא בקבוק עם תג מחיר של שתי ספרות.
רום - חשבתי ככה פעם, אבל אני מבין היום
14/05/15 21:44
28צפיות
שהוא גדל לאט ובהדרגה, לא פריצה ׳מפתיעה׳ כמו ג׳ין. איכשהו התחבר לויסקי המיושן, קהל לקוחות דומה.
 
אבל אני בהחלט נערכתי לעלייה שקרתה במחירי הרום הישן מאוד, וקניתי כמה דברים טובים לעתיד...
לדעתי, סתם מדליקים עוד יותר את המתלהבים.
14/05/15 09:01
56צפיות
לא חסרים עצי אלון בארצות הברית, חסרות סיבות להסביר את העלייה במחירי
הבורבון, כי חלק מהעניין שבו מתחילים לדרוש יותר, זאת ההפחדה שעלול להיווצר
חוסר, בגלל חוסר בחביות או בחלק ה"מיוחד" של העץ שנדרש לחביות אלו.
 
זה קרה לפני כשנה כש-Makers Mark הוציאו הודעה שהם מורידים את אחוז האלכוהול
בוויסקי שלהם בגלל שהם לא עומדים בכמויות של הדרישה, קהילת השתיינים
בארצות הברית געשה, רק כדי לשמוע אחרי חודש שהמזקקה מוציאה וויסקי בחוזק
חבית. זה היה מהלך שיווק מצויין, הפחדה מחוסר גורם לקהל לשעוט אל הקיים.
 
יש לך גישה צינית
14/05/15 09:22
35צפיות
שלצערי יש בה הרבה הגיון
אני לא מסכים איתך דווקא
14/05/15 09:51
29צפיות
קודם כל בכתבה לא מדברים על מחסור בעצים!
אלא על בעיה בתעשיית העץ שאין דרישה לחלקים הפחות טובים שלא מתאימים לחביות.
לפי החוק אי אפשר לכרות עץ ולהשתמש רק בחלקו.
 
אז הבעיה אמיתית.
 
ועליית המחירים היא תוצאה פשוטה של ביקוש והיצע. כן, ההיצע נמוך. לא בתעשייה כולה, אבל כן בחלקים הגבוהים יותר שלה.
 
המקרה שציינת של מייקרס מרק לא לגמרי רלוונטי, כי הויסקי בחוזק חבית שלהם מיוצר בכמות קטנה בהרבה מהגירסה הרגילה. זה לא נתח שוק מעניין בכלל, אלא יותר ככלי פרסומי ליצירת דעת קהל חיובית. יוצר עניין אצל משפיעי דעת קהל, בלוגרים וכו', כדי לעורר דיון על המותג ולהכניס אותו לתודעה.
 
המחיר למ"ל כוהל בגירסת הח"ח גבוה מאשר בגירסה הרגילה, ולכן זה גם לא מחזק את הטיעון שלך.
 
אני חושב, ואפשר להיכנס למספרים, שבמסה הגדולה של המכירות, כלומר מוצרי הבסיס של כל מותג, לא היתה עליית מחירים משמעותית.
נמוכה משמעותית, באחוזים, מממוצע הקטגוריה או שוק הויסקי הכללי.
 
 
בגללך קראתי שוב את הכתבה ביתר תשומת לב.
14/05/15 10:27
39צפיות
מדובר על "מחסור" בחלק הטוב של העץ שמשמש ליצירת החביות.
זה לא עניין של חוק אלא עניין כלכלי.
הכתבה טוענת שבגלל ששוק העצים הוא חלש אז אין מספיק כריתת עצים שמהם
אפשר למצוא את החלק הטוב שממנו עושים את החביות. נניח שרק 10% מהעצים
מתאימים לחבית, אז במקרה שאתה כורת פחות עצים, בגלל שאין דרישה לריצפת אלון
או מטבחי אלון, אז הצ'אנס שלך למצוא את ה-10% פוחת גם כן.
 
העניין הזה, אם בכלל יש כזה עניין, בדיוק "נפתר" עם עליית המחירים. לא חסרים עצים
אלא אנשים יצטרכו לשלם יותר כדי שיהיה כדאי כלכלית לחתוך אותם, מה שיתורגם
למחירים יותר גבוהים לבורבון, או, יותר נכון, להסברים על המחירים האלו.
 
למשל, weller 12 יצא לשוק בתור וויסקי עם ייצור קבוע, המחיר שלו היה 25 דולר.
איך תסביר, או יותר נכון, איך תעשיית המזקקות יסבירו שעכשיו הוא עולה קרוב
ל-80 דולר? אז הנה, בין שאר הסיבות גם צריך לשלם יותר על עץ לחביות בגלל
שצריך לחתוך עצים שאין להם דרישה חוץ מלחביות.
 
הדוגמא שלי למייקרס מארק, היא לדעתי, כן רלוונטית. יוצרים אווירה של מחסור
בוויסקי חוזק חבית שממנו מייצרים את הבורבון של 45%, מאיימים להוריד את החוזק
ל-40%, כל קהילת הוויסקי רועשת וגועשת, ואז מוצאים וויסקי יקר בחוזק חבית
בבקבוק קטן, למעשה חצי בקבוק, שמעורר שאלות ואז מוכרים אותו כמו לחמניות טריות
בשוק הכרמל.
וולר 12 ומייקרס בחוזק חבית
14/05/15 10:51
34צפיות
אני חושב ששני המקרים האלה, והמחירים שלהם, נובעים דווקא מהסיבות שציינתי למעלה, בפוסט על הסיבות ללמה בורבון הפך לפופולרי.
 
וולר 12 הוא בורבון עם שיעור חיטה גבוה במאש ביל. כמו פאפי ואן וינקל, כמו W.L.Weller הנחשב מסדרת האנטיק של באפלו טרייס. לכן עבור הרבה חובבים הוא ה-second best, ולכן גם הוא כבר אזל.
לפני 12 שנה לא ציפו לזה, ובאמת המלאי שלו נמוך מאוד כרגע.
זה אמור להסתדר עד 2020 בערך.
 
והחוזק חבית של מייקרס מארק הוא הצטרפות למגמה קיימת של בורבון בחוזק חבית, בעיקר בעקבות ההצלחה של הסטאג של באפלו טרייס. לפני מייקרס מארק עשו את זה גם באלייז׳ה קרייג למשל, בהצלחה עצומה.
 
כלומר, הוא נמכר טוב לא כי עשו רעש על גירסת הבסיס. זה לא אותו קהל יעד... הוא נמכר טוב כי כל בורבון בחוזק חבית ימכר טוב עכשיו, במיוחד עם גיבוי מהמבקרים ׳המקצועיים׳.
דווקא גירסת החוזק חבית והרעש שהיא עושה תומכות במכירות של גירסת הבסיס (בלי קשר לחוזק שלה, והתעלול שעשו שם).
 
ונציין שהגירסה בחוזק נמוך הפכה כבר לנחשבת מאוד, כפריט אספנות (הוצאה מוגבלת, סיפור מעניין...)
º
אני מסכים איתך בקשר לוולר 12. ההסבר נראה הגיוני.
14/05/15 12:17
8צפיות
עליית הביקוש מניבה עליית מחירים בעקבות משתנה מתווך אחד
14/05/15 15:44
25צפיות
חמדנות 
הקפיטליזם בנוי על יצר החמדנות של האנשים והכישרון לעורר אותו.
14/05/15 15:50
28צפיות
לא שיש לי משהו נגד קפיטליזם.
בוקר טוב
11/05/15 10:33
80צפיות
שלום לכולם,
אני סטודנטית לתקשורת שיווקית במכללת ספיר ואשמח אם תענו לי על מספר שאלות באמת קצרות וקלילות לצורך עבודה על כרם צימבליסטה בקורס פלנינג.
1. האם תסכימו לנסוע עד לכרם בו מיוצר היין על מנת לטעום אותו?
2. האם תסעו לכרם גם כשאינכם מכירים את היין כלל?
3. היכן אתם רוכשים בדרך כלל את היינות שלכם והאם הרכישות הם בדרך כלל של יינות מוכרים?
4. האם אתם מכירים את כרם צימבליסטה?
זהו בינתיים, אולי יהיו עוד שאלות בהמשך.
תודה רבה רבה רבה לכל העונים!!!!
המלצה - תבני אתר קטן ופשוט בגוגל
11/05/15 11:08
51צפיות
עם השאלות ותשובות אפשריות. גם תקבלי יותר תשובות, וגם זה ירכז לך הכל לגיליון נתונים שיחסוך לך הרבה זמן של עיבוד והקלדה...
 
אבל לתשובות...:
1. כן
2. כנראה שלא
3. חנויות יין, קונה מוכרים או לפי המלצות של חברים או מוכרים.
4. שמעתי את השם, לא טעמתי.
 
והערה:
כרם הוא ה׳שדה׳ בו גדלים הענבים. יקב הוא המקום בו עושים את היין. את החלפת בין המושגים.
 
בהצלחה.
º
יש פה חובב יין שמחפש לקנות מקרר יין קטן של יורוקייב???
10/05/15 20:13
41צפיות
מתנת יין
10/05/15 09:33
62צפיות
היי מחפשת מתנה לקניית ארגז יין ליום הולדת 40. מצאתי באינטרנט אפשרות למנוי יין דרך DEVINE מישהו מכיר ? יכול להמליץ?
אשמח להמלצות ליינות בוטיק אם אפשר, יודעת שזה עניין של טעם ואני צריכה להיות יותר ספציפית אבל מכירה רק שמות של יקבים שהוא אה - עמק האלה, טוליפ, דלתון, וודברידג
לא מכיר את מנוי היין שציינת אבל
10/05/15 12:02
56צפיות
יכול להמליץ על יקב בר-מאור (ראי שרשור למעלה עם תגובות חברי הפורום על ביקור שם בסופ"ש), יקב שורק (שיש לו גם בית ספר לעשיית יין), יקב אסף (שלאחרונה טעמתי קברנה מ-2005 שהראה שיין שלהם יכול להתיישן). יד עוד הרבה כמובן אך כדי למקד את ההכוונה אנא הוסיפי פרטים לגבי: צורך בכשרות, רמת מחירים ליין, יין ליישון / שתייה עכשווית.
 
תודה. האם ניתן לרכוש את היינות שציינת בחנויות ליין?
10/05/15 13:54
32צפיות
או רק ביקבים עצמם. אין צורך בכשרות. רמת מחירים עדיף בממוצע באיזור ה150 היות ואני רוצה לרכוש מספק בקבוקים
אך מוכנה לקנות יין טוב ביותר (הוא רכש לא מזמן המערה ליישון) עדיף יין לשתייה עכשיווית
בטח
10/05/15 15:36
37צפיות
ניתן למצוא בחנויות יין כגון: סיטונאות ביניימינה, יינות וטעמים, דרך היין ועוד...
 
 
150 ממוצא לבקבוק זו השקעה יפה.
אפשר למצוא הרבה טובים סביב מאה ש"ח כגון: רייטון של יקב אמפורה, יינות של יקב 3 גפנים, יקב וויתקין, יקב סלומון ועוד... 
ואולי בסוף להשקיע את העודף ב2-3 יינות מיובאים ליישון כגון יינות "ברולו" האיטלקיים.
 
 
 
 
 
מעל כמה % כהל משקה נחשב חריף לפי מכס בנתב"ג?
09/05/15 11:13
50צפיות
"מותרת הכנסה משקה חריף 1 ליטר לארץ ו2 ליטר יין". האם ליקר 17% נחשב משקה חריף או כמו יין? תודה
למיטב ידיעתי, חומר הגלם משנה ולא אחוז האלכוהול
09/05/15 19:18
61צפיות
כלומר, יין ייחשב משקה שהותסס מענבים. קרי יין, פורט, שרי, ורמוט וכד'. לצורך העניין, מרטיני נחשב ליין ולא לאלכוהול. ליקר שוקולד ייחשב בקבוק אלכוהול. שים לב שברנדי שהוכן מענבים הוא אלכוהול ולא יין כיוון שמדובר בתזקיק.
מדגיש שמדובר בפרשנות שלי בלבד.
º
מרטיני זה לא קוקטייל?
13/05/15 21:27
4צפיות
הם לא בודקים אחוזים רק משקל במזוודה. אם אינך עובר את המשקל
10/05/15 13:36
67צפיות
המקסימלית אתה יכול לעבור.
אני לא אמחק את התגובה הזו בשל האלמנט הקומי...
10/05/15 14:27
59צפיות
אבל לא לקחת ברצינות.
חוק זה חוק, ולפעמים גם אוכפים אותו.
 
מצטער שלא יודע לתת מידע מדוייק, אבל אתה יכול לחפש פרטים ופרטי קשר באתר המכס. גוגל...
|רמקול|המשפיענים של |תפוז| אנשים
10/05/15 12:37
5צפיות
יש לכם דעה? בואו להשפיע!

קבוצת המשפיענים של תפוז אנשים, מחפשת אתכם.
הצטרפו אלינו ותהנו מחוויית צרכנות שונה ומעניינת עם מגוון הטבות וצ'ופרים.. וזאת, הרבה לפני כולם!

לחצו על הלינק הבא וצרפו עצמכם לקבוצה.
אנחנו כבר נדאג לאשר אתכם ;)
https://www.facebook.com/groups/613058758781259/

º
שרשור סוף שבוע - מה שתינו?
09/05/15 16:18
32צפיות
יין ועוד
09/05/15 20:58
56צפיות
התחיל בביקור ביקב בר מאור, עם טעימת יינות היקב תוך כדי הסברים מפורטים מרמי היינן (הפדנט) על השקפתו, שמדגישה התערבות מינימלית, והעשייה הבלתי מתפשרת שלו.יין טוב וחברה טובה זה שילוב מצויין. אהבתי במיוחד את ירח אדום 2012, 85% מרלו והיתרה קברנה פרנק.קניתי בקבוק, שאני שותה ממש עכשיו -  חומצי מאוד, אבל עם מספיק טעם כדי שהחמיצות לא תשתלט. אני הרגשתי פרי שחור ואדום בשל, פרחוניות, בשרניות ותבלינים. מורכב, טעים ונגמר מהר. מאוד מזכיר לי כמה יינות סופר טוסקן ששתיתי לאחרונה. אגב, אותה התווית מ 2013 שונה לגמרי. יקב מעניין, אמשיך לעקוב
בערב  - סאקה אלכוהולי, כבד וחסר רענננות, ודאסטי אייס של הדובים, שהייתה גם כבדה, אבל הודות לכשות  טעימה מאוד, לטעמי לפחות
בעיקר יין
09/05/15 21:38
47צפיות
יום חמישי היה יום קשה בעבודה אז המצב דרש קצת עזרה בצורה של כמה בקבוקי גולדסטאר במהלך היום.
ביום שישי ביב הביקור ביקב בר מאור, היה מאוד כיף. מאוד אהבתי את זה שהוא דיבר יותר על נושאים מתקדמים (סוגי שמרים, גידול כרמים) במקום בשתיק הרגיל של מה זה יין  וההבדל בין אדום ולבן וכו'. 
 
חזרתי משם עם בקבוק של הסירה שלו ששתינו בארוחת שישי
 
והיום קצת אובן לסגור את הערב. 
ביקור ביקב בר-מאור
09/05/15 23:47
49צפיות
היתה בסופו של דבר היענות יפה לביקור, והשולחן היה מלא.
היקב מעניין ושונה, ומרגישים ביין את ההבדלים בתהליכי ההכנה. רמי מבצע מינימום תהליכים, ונותן לענבים להגיד את שלהם. בלי סינונים, תוספות, תיקונים וכו'. גם הגפן גדלה ללא השקייה ובסביבת צומח טבעית.
 
איזונים נעשים על ידי הוספת יין עם הנתונים הדרושים - למשל הוספת יין בעל חומציות גבוהה במקום תיקון חומצה. התוצאה היא יינות מורכבים ורב שכבתיים, אבל גם שלווים וברורים.
 
נטען שהודות לחומציות הגבוהה יחסית הטבעית שביינות היקב הם נשארים טובים ולא מתחמצנים גם לאחר מספר ימים מהפתיחה. אבדוק...
 
קניתי את ירח אדום 2013, שהיה יותר פירותי וחם מה-2012 החומצי והחד. גם את הסירה אהבתי, אבל הוא לא זול...
 
אחר כך קצת בירה בביירן, והיום לבן מתוק של אבידן, שאהבתי נקי קר מאוד, וגם בניסיון לקוקטייל פשוט עם ג'ין ולימון - כאילו מרטיני. עבד.
 
היה כיף לפגוש את כולם! ננסה לארגן מפגשים דומים בעתיד (ותודה ל-nimrodrosen על היוזמה והארגון).
יין בשישי וויסקי בשבת
10/05/15 09:17
49צפיות
אכן היה יופי של מפגש ביקב בר מאור. טעים ומעניין. אני אהבתי את הירח אדום והלילית, אנסה בבית שוב בתנאי מעבדה :)
יוזמה יפה. כן ירבו.
 
בשבת טעימה של NEW MAKE של מזקקת OVEREEM הטסמנית (אוסטרליה), שהיה מאוד מאוד טעים. עם קצת מים נפתחו טעמי שוקולד והמון וניל, בנוסף לתפוח אגס הצפוי מראש.  לאחר מכן טעימת גרסת ה BOURBON CASK שלהם  (לראשונה, לאחר גרסאות שרי פורט). ויסקי מצוין, ומאוד איכותי CRAFT של ממש אבל במובן הטוב. יש רק להצר על מחירי הויסקי האוסטרלי המטורפים שלא מצדיקים קנייה, בלי קשר לאיכות.
 
בהמשך הערב בולבריידה על בסיס BULLEIT RYE שהיה נחמד.
 
 
בעיקר יין
10/05/15 10:24
46צפיות
אני מאוד שמח שכולם נהנו בביקור ביקב בר מאור. הוא מן היחידים ביקבים הישראליים שמיצגים מגמה ברורה של יקבים באירופה- חזרה למקורות, וסגנון עשייה שמדגיש את הטרואר. מבין היינות אהבתי במיוחד את ירח אדום 2012 הקיצוני והחומצי ואת הקברנה פרנק. חזרתי עם שלישייה (הוספתי גם את הק"ס 2011). 
 
בשבת, בטיול בנחל יחיעם (גליל) שתיתי או-דה-וי של תפוחים ועוזררים מהמירון תוך כדי מנוחה מתחת לסכך קטלבים- את המילה "מקומיות" אמרתי
 
 
מישהו יודע איך אפשר להשיג את רשימת יבואני המשקאות?
06/05/15 08:07
55צפיות
ועוד יותר טוב, אם יש גם את רשימת המותגים שהם מייבאים לארץ.
ניתן למצוא ב
06/05/15 13:37
64צפיות
ניתן למצוא באתרים שונים כגון אתר סומליה :http://www.sommelier.co.il/providers.asp?category=...
או :http://lmgtfy.com/?q=%D7%99%D7%91%D7%95%D7%90%D7%A...
ואז לחפש אתר של כל יבואן ושם יהיו המוצרים שלהם.
וגם - ניתן לשאול ספציפית על מותגים ונוכל לספק פרטים על יבואנים ...
º
תודה ידידי.
06/05/15 18:21
19צפיות
Flix
Make my wed - ארגון חתונות

מתחתנים?

אנחנו כאן בשבילכם לכל שלבי הארגון לפרטים נוספים לחצו כאן >>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה