לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
הפורום הפועל בתפוז אנשים,פעיל משנת 2000 ומהווה את הפורום הפעיל והנרחב ביותר ברשת הישראלית בכל הנוגע ליין ואלכוהול. ברחבי הפורום ניתן למצוא מידע רב ושימושי למתכונים,קוקטיילים,המלצות,מחירים ועצות אישיות מאנשי מקצוע וחובביי אלכוהול כאחד. בין כותבי הפורום ניתן למצוא ברמנים,מלצרי יין,אנשי מכירות אלכוהול,מזקקים עצמאיים,בשלני בירה ביתית,כתבי אלכוהול וחובבי אלכוהול רבים.

אני מכתיר את גלנפידיך .... המזקקה הטובה בעולם !
24/10/14 12:30
48צפיות
אין מה לעשות ה 21 שנה וה 18 הם אלילי הוויסקי בעולם 
º
בסדר
24/10/14 16:19
10צפיות
אהה.
24/10/14 19:49
22צפיות
לא ידעתי. ואני כל הזמן חשבתי שגלנליבט עושים את הויסקי הכי טוב בעולם.
תודה על האינפורמציה
º
אני אמסור להם
24/10/14 20:56
6צפיות
אני יפרט ...
25/10/14 03:07
14צפיות
גלנפידיך נוסדה בשנת 1886 ..!
הם הראשונים בתחום שהבינו איך לשווק לעולם את הוויסקי כסינגל מאלט ולא בלנד סקוצ׳ .
עובדה שעד היום הם לוקחים כ 18% מכול השוק העולמי ושאנשים שגם לא ממש חופרים בתרבות אוהבים מאוד את התזקיק היפה המרענן העמוק והשונה לגמרי מכול אלכוהול אחר ..!
יש להם מתכון מנצח וזאות עובדה שאי אפשר להתעלם ממנה , וגם בקבוקים כול כך נדירים שכול אחד היה רוצה רק לטעום בקטנה מהאיכות הפנומנלית שלהם ..
עובדה גם שרייר קולקשן של גלנפידיך היא הסידרה היחידה שמכרה כול כך הרבה במחירים אסטרונומים ליודעי דבר ובעלי ממון . הוויסקי היסטרי ומדהים באופיו עקבי מאוד ונגיש לכולם . מאלט מקסים שהיה אצלנו עוד שנים רבות הודות למורשת ועבודה טובה לאורך שנים !
אל תתבלבלו נכון שיש שיגידו שזה ״מיין סטריים״ אבל עובדה שהם בנו היסטוריה לשמה וכול הכבוד לאנשים המדהימים האלה ..
אין מה להתווכח זה המאלט הטוב בעולם !
25/10/14 05:10
4צפיות
אתה כותב יפה ונהניתי לקרא את התגובה שלך.
אני לא מאמין שיש משהו בפורום שיסכים איתך אבל מאחר ואמרת שאין מה להתווכח, אף אחד לא יתווכח אתך.
איבדת אותי ביפרט
25/10/14 08:17
חוץ מזה אתה בטוח שאתה לא שתול של הכרם?
שנאפס - להחזיק במקרר לאחר הפתיחה?
24/10/14 19:28
30צפיות
היי,
 
קניתי שנאפס (אפרסק), מאיכות פשוטה (55 ש"ח, 17% אלכוהול), ורציתי לדעת אם אני אמור לשמור אותו במקרר לאחר הפתיחה? כמו כן, לא היה עליו תאריך תפוגה. לכמה זמן הוא אמור להיות טוב?
 
תודה.
עדיף
24/10/14 23:16
9צפיות
אני החזקתי חודשים ארוכים בקירור
כדאי
25/10/14 03:16
2צפיות
עדיף לקרר שנאפס כדי לקבל ממנו את המירב ... אם מדובר במשקה בוטיק מעניין אולי כדאי קודם לטעום בטמפרטורת החדר ואז להחליט ... כניראה שהארומות יצאו יותר טוב לא ממש בקור מקרר ואם השנאפס הוא ״רגיל״ כמו שהבנתי ממך עדיף לקרר כדי להעיף טעמים לא רצויים !
מורטלאך 18 43.4% OB
24/10/14 18:12
51צפיות
וויסקי עשיר בשוקולד ובשר ביחד ממש נחמד מעט אגוזי ומאובק קלות שווה לנסות
º
הוא כשר?
24/10/14 18:29
5צפיות
º
בטח כשר זה וויסקי ... מה יש לך אדוני ?
24/10/14 18:46
8צפיות
שוקולד חלב או שוקולד מריר?
24/10/14 20:57
22צפיות
שוקולד חלב יחד עם בשר זה לא כשר.
ברוך הבא לפורום
24/10/14 23:20
11צפיות
 
לא מחקתי את ההודעה הקודמת שלך כי היא הייתה משעשעת
הפורום אינו טוויטר, אם יש לך נושא לדיון, נשמח מאוד
אבל פתיחת שרשורים נטולי פואנטה כמו זה והקודם לא מקובלת. אם אתה רוצה לפתוח שרשור שיוקדש לרשמי טעימה שלך או משהו בסגנון, מילא
 
ובנוסף, עצה למתחילים: הייתי ממליץ לך להניח שחובבי הויסקי בפורום בקיאים מאוד בויסקי, אולי אפילו יותר ממך; פשוט מישהו היה עלול להבין מהניסוח שאתה מנסה להדריך אותם
תודה !
25/10/14 03:12
10צפיות
דרך אגב : למי שיש שאלות אשמח לענות מנקודת מבט של איש וויסקי לא מכור ולא ממוסחר וגם אם הוויסקי המדובר שווה הון וכולם אוהבים אותו כניראה שיש משהוא לא בסדר שם ואשמח לשפוך אור על הנושא ..
º
אשמח לשמוע מה יש לך לומר
25/10/14 04:02
2צפיות
שלום
23/10/14 23:02
50צפיות
אני מעוניין לזקק עארק אבל אני רוצה להכין  את האלכוהול מענבים
איפה אני יכול להשיג רשימה של מה שאני צריך נראה לי שאני לא צריך את כל התהליך כמו ליין
תודה לכל העוזרים
זיקוק זה עסק מסוכן. בהחלט אפשר למות מזה.
24/10/14 01:47
35צפיות
אם אתה צריך עזרה כבר ברשימת הציוד... עזוב, זה לא זה.
לא נעזור לך להרעיל את עצמך.
 
תקרא באינטרנט, ואז תקרא עוד קצת. הרבה.
ואז אתה מוזמן לחזור עם שאלות אמיתיות
º
זיקוק עצמי חוקי בארץ?
24/10/14 02:04
19צפיות
º
מה שאיננו אסור - מותר. אין איסור
24/10/14 02:56
16צפיות
מה?
24/10/14 05:58
27צפיות
התססה זה המסוכן לא? קראתי המון חומר אבל כל המאמרים מספרים על יין ...
מה מסוכן בזיקוק ?
בשלב התסיסה נוצרים חומרים שונים, שחלקם רעיל בריכוז גבוה
24/10/14 07:48
29צפיות
תסיסה (בהקשר שלנו) היא הפיכת סוכר לאלכוהול על ידי שמרים.
רק שיש כל מיני סוגים של אלכוהול - למשל אתנול, שאותו אנחנו שותים, ומתנול, שכמות קטנה ממנו מספיקה כדי להרוג אדם או לפחות לעוור אותו. על פי ויקיפדיה, 10 מ"ל מתנול נקי. תקרא.
 
במהלך תסיסה, גם של יין, נוצר אלכוהול משני הסוגים וסוגים נוספים. בריכוז נמוך כמו ביין או בירה זו לא בעיה. אבל בזיקוק הריכוזים עולים פי כמה.
 
הרעיון בזיקוק הוא לא רק להיפטר מהמים כדי לקבל חוזק גבוה, אלא גם לזרוק את הרעלים בדרך. את זה צריך לדעת לעשות. עד שלא תדע את התיאוריה, אל תתחיל.
 
גם אם כל מה שאתה רוצה לעשות זה לזקק מחדש אלכוהול שקנית עם אניס, יש פה סכנות בטיחות (אדים דליקים ביותר בסביבת חימום...), ואם לא תדע קצת יותר על זיקוק התוצר שלך יהיה לא טעים במקרה הטוב.
 
תן לי לשאול עוד משהו. זה קשור לעליית המחירים האחרונה? כי אם כן, כסף בטוח לא תחסוך פה. קנה אל-נמרוד ותסחט אשכוליות, עכשיו העונה.
גילוי נאות
24/10/14 10:10
31צפיות
אני אגרונום שעובד בתחום וחלק מהלימודים בתאר היה לזקק ...  אין יותר.מידי דברים מסוכנים מלבד לחץ וגם זה כאשר אתה שומר על טמפרטורה  מסויימת נגיד שרירותי לחלוטין ;) 60 מעלות ....
השאלה שלי היא האם אני צריך לעשות את כל התהליך כמו ביין או שאני יכול לשים ענבים בבלנדר לתת סיבוב קטן לשים בחבית עם נשם וברז רפרקטומטר בשביל בדיקות סוכר ביסולפט וקצת שמרים ?
אני חושב שכדי לזקק אתה צריך להגיע לטמפ׳ הרתיחה של החומרים...
24/10/14 11:03
30צפיות
לפחות זה מה שעושה כל תעשיית האלכוהול בעולם.
 
60 מעלות לא יספיק בלחץ אטמוספרי.
 
אבל אם אתה יודע אחרת אשמח לשמוע מה, למה ואיך...
:)
24/10/14 11:41
30צפיות
אז בשביל לדעת את טמפ' הזיקוק הנכונה צריך לדעת מה אנחנו רוצים להפריד ?  כהל ממים צריך לדעת מה נק'  הרתיחה של כל אחד מהחומרים נניח ... שמים רותחים ב100 ואלכוהול רותח ב60 מעלות  זה לא אומר שמים לא מעלים אדים גם ב60 מעלות
לפי מה שקראתי וזו גם השאלה שלי יש תסיסה ראשונית ושניה  הראשונה זה עם מיכל פתוח?? כי תסיסה עם חמצן נותן מתאן ... לא ?
כמובן ש...
24/10/14 11:43
35צפיות
ב60 מעלות זוהי תסיסה איטית מאד בעלת נוזל עם אחוז אלכוהול גבוהה מאד
תסיסה או זיקוק בשישים מעלות?
24/10/14 21:07
15צפיות
לא מכיר תסיסה שמגיעה לשישים מעלות, למעשה אם תסיסה הייתה מגיעה לשישים מעלות לא היו זקוקים לזיקוק.
זיקוק כמובן
24/10/14 21:18
16צפיות
אני בכלל לא בטוח ששמרים יכולים לחיות ב60 מעלות  אבל עדיף זיקוק ב 70 מעלות ואם רוצים יותר אלכוהול פשוט מזקקים שוב אבל אף אחד לא ענה על השאלה שלי ... מה זה תהליך התסיסה הראשון בהכנת יין ? למה הוא עם מכסה פתוח? והאם הוא הכרחי כאשר אני רוצה למעשה לזקק את הנוזל לעארק?
תודה לעוזרים
תהליך התסיסה הראשון הוא תהליך התסיסה האלכוהולית
24/10/14 21:28
15צפיות
הערבה לפני ההסבר: אתה רוצה לזקק כאשר אתה לא יודע להתסיס או איך עושים משהו?
 
בתהליך זה השמרים הופכים את הסוכרים בענבים (או בכל דבר אחר שיש בו סוכרים) לאלכוהול. ככה נוצר לך האלכוהול ולאחר מכן אתה יכול לזקק על מנת להפריד את אלכוהול משאר מרוב הנוזל הנוצר לך לאחר התסיסה הראשונה.
כן, זה הכרחי, בלי תסיסה אלכוהולית אין לך אלכוהול.
למה הוא עם מכסה פתוח?
מכיוון שבתהליך זה השמרים פועלים והפעילות המטבולית שלהם יוצרת גזים וצריך לשחרר את גזים אלה כדי שהמיכל שהם נמצאים בו לא יהפוך לסיר לחץ ויתפוצץ. זה למה המכסה פתוח וגם סיבה נוספת שבעת פעולה זאת הפעילות של המשרים למעשה מגנה על הנוזל מחימצון או משאר מפגעים שהוא יכול לעבור.
אני רק שאלה
24/10/14 23:32
9צפיות
 
לגבי הזיקוק במהלך הלימודים: האם היית צריך לשתות או לתת לאנשים אחרים לשתות את מה שזיקקת?
 
תשובה כללית
25/10/14 00:09
7צפיות
 
זיקוק זה לא פשוט כמו שאתה חושב. אני מדבר כשאתה צריך לקחת אחריות על ההשלכות החמורות של סטייה של 5 מעלות (ההבדל בין אתנול למתנול הוא כ-10 מעלות). זה גם דורש ניסיון, לא מספיק לקרוא על זה באינטרנט.
 
כמו שאמרו לך אחרים - אתה מתייחס בפשטנות מוגזמת (ולא היה מוגזם לומר גם שטחיות) לנושא התסיסה וגם לזיקוק. נכון שבתיאוריה שמרים+סוכר ==> אתנול + פד"ח
אבל במציאות יש עשרות רבות של שיקולים ומשתנים (גם כשלא מנסים לעשות את היין הכי משובח במזה"ת)
 
לא היית רוצה ללכת לרופא שקיבל תואר בהתכתבות, נכון?
 
אני יודע שכמו אחרים גם אני לא ממש עניתי לשאלה הספציפית שלך - אני פשוט מנסה להסביר לך למה אתה לא מקבל פה תשובה.
מה שתינו בסוף השבוע?
24/10/14 16:20
17צפיות
שבת שלום.
פירות חורף לליקר
23/10/14 15:30
24צפיות
איזה פירות חורף מומלצים להכנת ליקרים?
אם מדובר על השריה, כל פרי שאתה אוהב
23/10/14 20:24
24צפיות
אני אישית הכנתי ליקרים מפירות הדר, תות, תפוחים ואגסים.
השקה חגיגית-הערב
הודעה זו מכילה תמונות
23/10/14 09:22
30צפיות
 
 
|*| נפתח פורום קצת אחרת |*|
22/10/14 11:18
6צפיות
מי מאיתנו לא מרגיש שונה לפעמים? או מוזר? שקשה לנו להשתלב בחברה.
פורום קצת אחרת נועד לאנשים שמרגישים קצת שונים וחריגים בחברה ורוצים להכיר אנשים שמרגישים כמוהם.

אתם מוזמנים להיכנס כבר עכשיו ולייעץ ולהתייעץ, לחבק ולנחם, לשתף בחוויות טובות ובחוויות לא טובות, לחלוק רגשות ופשוט לדבר.
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...
הרפורמה במס על האלכוהול ואיסורי פרסום אלכוהול (דה מרקר)
22/10/14 05:23
52צפיות
כתבה על הנושאים הנ"ל
חובבנית למדי ומביאה את הצד של הכרם בלבד (שני מרואיינים מתוך שניים סה"כ בכתבה), אבל יש בה נתונים מעניינים על השינויים בצריכה ועל הנתח היחסי של סטולי לעומת אבסולוט
לא ברור לי אם חוסר הרצינות של הכתבה נובע מעצלנות או מאינטרס שיווקי נסתר
הכתבה עוסקת בתחום הפרסום ולא באמת באלכוהול או במיסוי
22/10/14 09:32
51צפיות
הכתבה לא באמת עוסקת באלכוהול וביבואנים, היא בעצם "קינה למשרד פרסום".
השורה התחתונה היא שלקחו מהם תחום שלם בהנף יד ועכשיו היבואנים מעבירים את תקציבי הפרסום "לקישוט חנויות" (בזלזול משהו)... אגב, הכתב שחתום עליה, הוא כתב שמתמחה בתחום התקשורת והמדיה. והסקירה בהתחלה היא סתם בילד-אפ ולכן אולי הוא לא ממש מעמיק.
º
אז אולי זה לטובה
22/10/14 10:30
18צפיות
איך אפשר לדעת אם יין "שווה משהו"?
21/10/14 11:46
59צפיות
אני לא מדבר מבחינת הטעם, זה כבר נתון לשיקול של כל אחד.
קיבלתי ליום הולדת במתנה בקבוק יין של דלתון - סוביניון בלאן שנת 1994. 
האם העובדה שהוא בבקבוק 10 שנים טובה או אולי הורסת את הטעם של היין?
האם יש השפעה על השווי של היין?
 
תודה מראש
בין 1994 ל-2014 עברו 20 שנים.פריט אספנות או קיבלת כדי שתשתה?
21/10/14 14:43
40צפיות
כפריט אספנות - לא מבין בזה.
כשתייה - קיבלת יין שלא ראוי לשתייה.
 
כדי שיין יתיישן טוב במשך עשור, שלא לדבר על שני עשורים, צריך גם יין שמיועד לכך, גם תנאים שמתאימים לכך וגם מזל.
מקולקל
21/10/14 15:26
37צפיות
מדובר ביין טוב, אבל יין שמיועד לשתיה שנה-שנתיים, גג שלוש מהבציר
 
אחוז קטן מהיינות מתאים ליישון וישתבח עם השנים, אבל בשביל זה צריך לדעת איזה יין ליישן וליישן בתנאים מתאימים
 
לגבי אספנות של בקבוקים שהיין בהם כבר לא טוב לשתיה, לא מכיר דברים כאלה בארץ וגם אם היו אז כנראה ליינות קצת יותר ישנים מזה
יקב קטן ומומלץ לטעימות יין ברמה"ג?
21/10/14 13:49
30צפיות
צהריים טובים,
 
במסגרת טיול ברמה"ג (דרום ומרכז הרמה), אני מחפש יקב שמאפשר טעימות יין ומומלץ. עדיף יקב קטן ופחות המוני, אבל לא חובה.
 
תודה מראש,
סאלים וארזה
º
יקב שאטו גולן ויקב פלטר
21/10/14 14:46
15צפיות
º
נציין שבשניהם צריך לתאם מראש
21/10/14 17:14
17צפיות
º
תודה על כל התשובות
22/10/14 11:08
4צפיות
º
יקב אורטל היה חביב...
21/10/14 18:40
16צפיות
º
ביקב אסף יש מרכז מבקרים מסודר
22/10/14 20:38
6צפיות
היי - אנא הגיבו לאחד מהמיילים
20/10/14 17:56
78צפיות
היי אני חדש פה ולא בטוח איך זה עובד. אני מחפש מתכונים לקוקטיילים עם המרכיבים הבאים (קוקטייל לכל מרכיב) למסיבה שאני עורך. אשמח אם מי שיודע על קוקטיילים כאלה ישלח לי מייל לאחד מהמיילים הבאים:
 
 
תודה.
 
המרכיבים הם:
1. צינזנו
2. בוטגה פירות יער
3. אמרולה
 
תודה!
אני ממש חייב לשאול...
20/10/14 18:08
56צפיות
למה רשמת את כל המיילים האלה?
למישהו יש העדפה חזקה להקליד דווקא hotmail במקום walla?
מה רע במייל אחד שנוח לך?
 
ומצטער שלא יכול לעזור עם הקוקטיילים.
º
אין gmail?! לא שולח
24/10/14 21:03
2צפיות
ערב טעימות בורבון ב-29.10.14
20/10/14 00:14
74צפיות
חברים יקרים,
ביום ד', 29/10/14, אנחנו נערוך ערב טעימות ויסקי בורבון. בטעימה נטעם מהבורבונים הטובים ביותר שמגיעים לארצנו, ויסקים איכותיים הראויים ומומלצים ללגימה איטית ומהנה.
הטעימה תכלול 8 בורבונים מהטובים ביותר הזמינים בארץ:
פור רוזס סמול באץ׳ - בורבון באצווה קטנה של מזקקת פור רוזס, נעים, פירותי וקל.
פור רוזס סינגל בארל - ביקבוק מחבית בודדת של פור רוזס, עשיר, פירותי ומתובל.
נוב קריק - בורבון באצווה קטנה, מהסידרה הגבוהה של ג׳ים בים. מתוק ומתובל, בחוזק אלכוהולי מורגש...
ג׳ים בים סיגנצ׳ר קראפט - בורבון איכותי במיוחד מבית ג׳ים בים, פירות ותבלינים מתוקים. עדין ונעים.
איגל רייר - בורבון מעולה ממזקקת באפלו טרייס, שהתיישן 10 שנים ובוקבק מחבית בודדת. מתוק ופירותי באופן נפלא.
אלייז׳ה קרייג 12 שנה - בורבון עשיר טעם ממזקקת הייבן היל, מבוקבק באצוות קטנות. מתוק ומתובל.
ריג׳מונט רזרב 1792 - בורבון עם אחוז שיפון גבוה, מתוק, מתובל, ומעט חריף.
ובקבוק הפתעה - כך שיהיה מעניין, מבטיחים 
 
הטעימה תיערך ביום רביעי, ה-29 באוקטובר, בשעה 20:30.
הטעימה בליווי ארוחה קלה ומוזיקה משובחת.
 
או בטלפון: 03-5756696
º
נחמד. מי מנחה?
20/10/14 08:46
17צפיות
אני
20/10/14 11:29
49צפיות
לא ארחיב, זה ערב רגוע שהעיקר בו יהיה הויסקי והמוזיקה.
אתה מוזמן לקרוא את הכתבה שכתבתי על בורבון באתר של יינות וטעמים, בטעימה אעביר תקציר של זה ובנוסף כמה מילים על כל מזקקה או ויסקי.
http://www.wnf.co.il/article.asp?id=35
תודה.
20/10/14 13:31
34צפיות
טעמתי את כל אלו... לא חושב שאני קהל היעד :)
º
נרשמתי
20/10/14 23:39
11צפיות
מה שתינו בסופ"ש?
17/10/14 18:19
76צפיות
שבת שלום
קצת מכל הבא ליד
17/10/14 18:58
81צפיות
רקנאטי קריניאן רזרב 2012, היחידי שאני אוהב מהסדרה הים תיכונית למעשה היין היחידי שבעיניי שמצדיק את כל הסדרה. הסירה-יונייה 2012 אסון לא להתקרב, הפטיט סירה העדפתי בזמן לואיס פסקו ולא בזמן שניסו לרסן את היין ומרסלאן, זה מרסלאן, נחמד אך להקפיץ כרם כה צעיר לסדרה היוקרתית זה מעט נמהר.
 
גלנליוט 12, אחד הסינגלים הראשונים שלי, תמיד טוב.
 
אלרום 2004, בקבוק אחרון, נגמר וטוב שנגמר, יופי שלי יין.
 
שרדונה ללא עץ 2013 של מדבר, היד של דורון רב הון שם מקפיצה את היין הזה לגדולים במחיר סביר.
 
גלנדוראך 15 רבייבל, חרא של וויסקי יופי של שרי.
 
על טעם וריח.
18/10/14 15:00
48צפיות
אם כי אני חושב שאתה הראשון שאני מכיר שקורא לויסקי הזה חרא...
 
כי זה לא וויסקי
18/10/14 15:05
52צפיות
זה שרי.
בעיקר קוניאק
18/10/14 15:10
41צפיות
Delamain Extra
hennesy paradis
remi martin לואי 13
יש לי חולשה מיוחדת להנסי פאראדי. אולי בגלל שזה מה שהדליק לי את יצר האספנות לפני שנים, אבל הקוניאק הזה מטמטם אותי באיכות, במורכבות, בחלקלקות ובעיקר בפיניש שלו. המלך הבלתי מעורער מבחינתי.
ריכוז של הרבה דברים
18/10/14 15:46
52צפיות
בטעימת ברבן: מייקרס מארק, בולייט ברבן, בלאנטונס 46.5, אוון ויליאמס סינגל בארל 1990 43.3%, ויילד טרקי קנטאקי ספיריט 1998 50.5%, ריפ ואן וינקל 15 שנה 55.5%, פאפי ואן וינקל 20 שנה 45.2%, בוקרס 62.85%, אלייז'ה קרייג 12 שנה חוזק חבית 66.2%.
 
לא זוכר אם כתבתי על קלו דה גת איילון 2007. מעולה.
 
קצת שפאטן כהה ולואוונבראו בביירן
 
דובל גרין בבית, אחלה בירה. כל מה שטוב בדובל הרגילה עם קצת פחות אלכוהול וקצת יותר כשות.
 
טוליפ לבן 2013, היה גם בלאק טוליפ 2006 שאולי כתבתי עליו בפעם הקודמת. הבלאק עדיין מעולה.
 
כנ"ל לגבי פטיט קסטל 2009. יופי של יין.
 
בונהאבן 16 מנזנילה 53.2% - ואללה, נחמד מאוד.
 
ביקבוק עצמאי של לגבולין 5, ג'ק הפיראט - ויסקי בטעם קפצונים.
אחח... פאפי
18/10/14 20:34
39צפיות
אמנם שישי שעבר אבל ראוי להזכיר את טעימת הברבן כפי שרשם מר Seagull. התרשמותי:
מייקרס מארק, אחלה לקוקטיילים.
בולייט ברבן, נעים טעים וחנפני.
בלאנטונס 46.5, מפתיע לטובה. טעמים "כהים" של קפה ושוקולד מריר לצד פירותיות - אחלה ברבן שמציע משהו שונה מאחרים.
אוון ויליאמס סינגל בארל 1990 43.3%, לא רע אך לא התלהבתי.
ויילד טרקי קנטאקי ספיריט 1998 50.5%, ראה ערך אוון וויליאמס.
ריפ ואן וינקל 15 שנה 55.5%, הטוב עד כה. מלא ומעולה.
פאפי ואן וינקל 20 שנה 45.2%, ליגה משל עצמו- הציפיות היו סופר גבוהות והוא לא איכזב.  
בוקרס 62.85%, לא אוהב- גם לא עם קרח. 
אלייז'ה קרייג 12 שנה חוזק חבית 66.2%, נעשה לו עוול שהוא נטעם בסוף- אולי בפני עצמו ולא לאחר הליינאפ הקודם הייתי נהנה ממנו יותר.
 
הסופ"ש הזה:
פדרו חימנז של מאסטרו דה סיירה - לא פחות ממדהים (ליווה סיגר בצורה מעולה)
סינגל מאלט מעליית הגג (3.25 שנים) - בננות, קוקוס קלוי, ללת ווניל. אב גאה!
קלאסיק אוף איילה (לגוולין ח"ח מחבית שרי 57.4%) - חירייה במובן הטוב של המילה, צעיר מדי, בועט אבל מהנה.
 
 
 
 
 
המון ויסקי טוב
18/10/14 21:50
45צפיות
העיקר היה טעימת מורטלאך עם חברים טובים, שכללה 5 ויסקים בוגרים של מבקבקים עצמאיים. אין טעם לפרט את הבקבוקים המדוייקים, כי הם מחבית בודדת ולא זמינים יותר בכל מקרה.
ראינו שמורטלאך מזקקה מגוונת ונהדרת, עם ויסקים שנעו בין פירותיים ועדינים לשרי דומיננטי ובשרני. אבל כולם בעלי גוף מלא וטעם עשיר, מתקתקים ומתבגרים מצויין.
 
קצת יוצא דופן היה הויסקי הראשון בטעימה, מורטלאך 21 שנה של Gordon & Macphail, ביקבוק עצמאי אבל לא חבית בודדת וניתן להשיג. הוא היה העדין בטעימה, עם עץ ושרי סמויים למדי. הריח מתוק ומעט עשבוני, עם פירות מבושלים שונים. הטעם פירותי עם סוכריות גומי וצימוקים לבנים, ורק בפיניש מורגש עץ מתובל.
 
שימו לב שבימים אלה מגיעים לשוק בקבוקים רישמיים של מורטלאך, ״יוקרתיים״ בכאילו ויקרים באמת.
בעקבות זאת ההיצע של מבקבקים עצמאיים עלול להצטמצם, והמחירים יעלו. מי שחושק בבקבוק מורטלאך טוב, זאת אולי הדקה ה-90.
 
חוץ מזה טעמתי בנרומך בן 10 שנים שיצא השנה, איזה ויסקי. אלה היו כנראה 10 שנים ארוכות מהרגיל... מורכב להפליא, מתיקות עדינה של שילוב וניל, קוקוס, פירות יבשים ודבש. את כל אלה עוטף עשן נקי, שחזק מאשר בספיסייד רגילים אבל גם רחוק מאיילה. בדיוק לטעמי. זול וזמין בחו״ל, קנייה בטוחה.
 
בנוסף קילכומן אחד מחבית בורבון ואחד בפיניש PX, מרגישים שהויסקים מתחילים להתבגר ולהתפתח, עם פירותיות מתחזקת ומרקם חלק וסמיך. נמשיך לעקוב, אבל נראה מבטיח.
 
עוד היו מקאלן 18 שרי מבקבוק ישן, שלא קרוב למה שיש בגירסאות החדשות שלו (מעט ׳מלוכלך׳ יותר, פחות מתוק. אבל מרקם מופלא ומורכב), גלן קית׳ שרי פיניש משנת 95 (פירותי ומתוק, אבל רחוק מהאיכות של שנת 92), דאלמור בן 24 של Cadenheads, ללא טיפת צבע ובחוזק חבית (עשבוני, תפוזים), ומעט ארמניאק שאבו 20 שנה.
 
מקווה שהמגוון האדיר הזה הוא רק פתיחה לשנה הקרובה...
בדיוק.
19/10/14 10:15
25צפיות
כתבתי עליו לפני כמה שבועות. הבנרומאך הזה טעים מאוד.
 
רואה שעשית ביקור אצל עופר :)
הרבה ויסקי
19/10/14 10:14
50צפיות
 
ארדמור LEGACY החדש - הרבה פחות מעושן וכבולי, אבל יופי של ויסקי גם ב 40%. מאוד נגיש, נקודת התחלה נעימה להכירות עם עשן וכבול שאינו ISLAY. וויסקי כייפי לשתייה גם למנוסים. ב 30 פאונד לא רע NAS.
 
BOWORE DEVILS CASK # 2 - הויסקי המדובר וOVERHYPED של השנה לטעמי. ללא ספק ויסקי טוב, עם המון פירות אדומים שרי, ותיבול, מורכב יחסית גילו (10) אבל המחירים השערורייתיים שהוא נוסק אליהם פשוט לא משקפים דבר. אספנים ותו לא שספק אם ישתו אותו. יופי ויסקי ב 70 יורו, אבל לא ב 150 וצפונה. טירוף.
 
גלנמורנג'י TAGHTA - טעימה נוספת לויסקי מלוח מתקתק ומעניין. שילוב לא רע, אם כי לא נוסק לגבהים של ה FINEALTA וה EALANTA לטעמי...
 
WEMYSS MALTS INVERGORDON 1998 - האצווה החדשה של סינגל קאסקים של ווימס. סינגל גריין, ממזקקת אינברגורדון. מאוד מתחנף ומתקתק עם תות, עץ, ווניל. לא מורכב מדי, אבל מהנה ללגימה.
 
HANKEY BANNISTER HERITAGE BLEND - בלנד לא רע בכלל, שלא יודע למה איננו בארץ. בהחלט כייפי לשתייה בטיולי וכו' כשלא ממש מחפשים לרחרח ולנתח.
 
 
º
Taghta - בדיוק הדעה שלי עליו
19/10/14 11:47
13צפיות
שטעמתי את ה-Taghta
24/10/14 13:03
9צפיות
ויסקי מטובל מאוד הרבה טעמים של פטרוזיליה וגומי בהתחלה ואז עם מים הוא נהיה כמו סבון ישן כזה של כלים ...
לא ממש אהבתי
שטעמתי את ה-Taghta
24/10/14 13:03
6צפיות
ויסקי מטובל מאוד הרבה טעמים של פטרוזיליה וגומי בהתחלה ואז עם מים הוא נהיה כמו סבון ישן כזה של כלים ...
לא ממש אהבתי
וויסקי, יין וקוניאק
19/10/14 17:52
34צפיות
 מהברבנים של שבוע שעבר -  מהבסיסיים  אהבתי את הבלנטונס, שהיה הרבה יותר מרוכז ועשיר מחבריו לקטגוריה. שני הוואן ווינקלים היו מעולים (בעיקר ה 15), עם מימד של מורכבות שלא ציפיתי למצוא בברבן. אחרי שנהניתי מהבוקר'ס, כנראה שבלוטות הטעם שלי כבר היו גמורות כי לא הצלחתי להתרשם מהאליז'ה קרייג ח"ח.
השבוע - מירון 2010, המון פרי, המון עץ( לא יותר מדי), ריכוז טוב, חמיצות מאוזנת. יכול להמשיך ולהשתפר אבל טוב גם היום
הנסי XO - הרבה עץ ישן ומאובק, עור, קרמל,פירות מסוכרים ותבלינים. גיליתי שאני נהנה ממנו הרבה יותר בגלנקיירן מאשר בכוס סניפטר. טעים ומורכב
גלן פורסט -  בלנד  בן 3. כבולי מעט, קליל , טעים,בלי כל העוקצנות וטעמי הלוואי שבאים עם וויסקי זול. קניה מעולה
לא הספקתי לכתוב
20/10/14 23:45
39צפיות
ארוחת שישי עם חברים איטלקיים
 
עם האוכל הרי יהודה 12 של צרעה. לא טעמתי את היין כבר כמה שנים; הוא בהחלט נהיה יותר עשיר ומלא, אחלה אף, שופע אבל בשלות מרוסנת. גם בפה הוא די טעים אבל קצת גס/טאני/מפולפל. האיטלקי אמר שזה מזכיר לו יין ספרדי, ואני הוספתי קריאנזה. היה נחמד מאוד, אבל איכשהו זה האדום של צרעה שאני הכי פחות אוהב. השורש לטעמי נותן תמורה הרבה יותר טובה למחיר (אפילו שהוא יקר יותר), וגם המיסטי הילס.
 
ואז הגיעה המנה העיקרית. פתחנו לראשונה את הרום סולרה של עליית הגג (חמשת הבצירים). קודם כל זה בישם את כל הסלון, רק רצינו להסניף אותו. מורכב ועשיר באף ובפה. גוף מלא, קצת לעיס וחריף, טיפת מים פתחה ועיגלה את הטעמים. אני לא מבין גדול אבל בהחלט יכול להגיד שזה היה מורכב וטעים. לצורך השוואה פתחנו לידו את המתוסלם גראן ריזרבה, ואני יכול להגיד שאני עדיין לא אוהב אותו. יש בו משהו מריר והאלכוהול בו גס מידי לטעמי (אפילו שעליית הגג בריכוז גבוה יותר - המתוסלם מרגיש יותר אלכוהולי). 
 
נמרוד, תודה על החוויה. אתה שגריר מצויין לישראל בגולה...
 
מחפש אייקון של "מסמיק" הנה מצאתי
21/10/14 09:32
24צפיות
תודה
וויסקי ורום
21/10/14 22:17
23צפיות
קליינליש 14, חביב הפורום שאני אישית לא מבין למה. לא וויסקי רע אבל לא בקבוק שארכוש שוב.
מנסה למשוך את הסיום של בקבוק אל דוראדו 21 שמן הסתם ייגמר הערב או מחר. הרום הכי טוב ומורכב שטעמתי. כל פעם שאני לוגם ממנו, אני מגלה דברים חדשים. חבל שהמחיר קפץ כל כך גבוה אבל כנראה שלא ניתן לזה להפריע לרכישת בקבוק נוסף.
 
אני מסכים גלנדרונך וויסקי חרא !
24/10/14 12:37
12צפיות
הניסיון שלי עשיר מאוד .. וגלן לייבט באמת הרבה יותר טוב ... 
תנסה אוכנטושן זה וויסקי מדהים 
איך אפשר לבדוק אם אלכוהול מזוייף?
19/10/14 15:45
54צפיות
ערכנו חתונה ורכשנו מהבר החיצוני של האולם אלכוהול באלפי שקלים,לאחר מספר ימים העלינו חשד שהאלכוהול מזוייף, תגובות האנשים ששתו היו לא טובות מבחינה פיזית להרבה ימים אחרי ששתו, איך ניתן לבדוק אם אכן האלכוהול מזוייף,יש ברשותי עוד בקבוקים מלאים.
נשמע שאתה מדבר על עניין רציני
19/10/14 17:20
42צפיות
אם מדובר במותגים מוכרים, נניח ודקה אבסולוט לדוגמא, אתה יכול לשלוח אותם להשוואה לבקבוק מקורי במעבדה.
 
בדיקה כמו כרומטוגרפיית גז יכולה להגיד את אחוזי האתנול, מתנול וחומרים אחרים, וכמעט בטוח שזיוף רע יתגלה.
 
יתכן והיבואן הרישמי יתעניין בזה ויוכל לעזור, ואולי גם משרד הבריאות / המשטרה אם זה בדיוק בחקירה שם.
 
לא מדבר מניסיון, סתם רעיונות.
שירות המעבדה של מכון התקנים
19/10/14 17:30
46צפיות
 
אתה מוזמן לברר איתם. בדיקה תעלה כמה מאות שקלים לדעתי, אבל כאמור אולי היבואן יתעניין ויעזור במימון למשל.
 
בהצלחה, ונשמח לשמוע על התהליך והתוצאות (של הבדיקה ושל כל האירוע המצער)
ארגון פתחון לב

החגים כבר כאן!

880 אלף ילדים ישארו רעבים ללא עזרתכם. בואו לתרום להם עכשיו >>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה