לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
הפורום הפועל בתפוז אנשים,פעיל משנת 2000 ומהווה את הפורום הפעיל והנרחב ביותר ברשת הישראלית בכל הנוגע ליין ואלכוהול. ברחבי הפורום ניתן למצוא מידע רב ושימושי למתכונים,קוקטיילים,המלצות,מחירים ועצות אישיות מאנשי מקצוע וחובביי אלכוהול כאחד. בין כותבי הפורום ניתן למצוא ברמנים,מלצרי יין,אנשי מכירות אלכוהול,מזקקים עצמאיים,בשלני בירה ביתית,כתבי אלכוהול וחובבי אלכוהול רבים.

º
מישהו יודע משהו על jefferson's presidential 18 בורבון?
20/04/15 19:23
7צפיות
זה בורבון מוצלח ומיוחד למדי...
21/04/15 01:29
5צפיות
הוא מורכב מכמה מהחביות אחרונות של הבורבון שזוקק במזקקת סטיצל וולר (Stitzel Weller) שנסגרה בשנת 1991.
המזקקה ייצרה בורבון wheated, כלומר פרט לתירס היה אחוז גבוה יחסית של חיטה בתמהיל הדגנים. החיטה נותנת טעם מתקתק ורך יחסית.
 
זו המזקקה שהויסקי שלה הפך את הבורבון של "פאפי ואן וינקל" להיות הדבר הכי חם והיסטרי בארה"ב בעולם האלכוהול מאז תקופת היובש.
קשה לתאר במילים שפויות מה הבורבון הזה עשה לאמריקאים... החל ממחירים 4 ספרתיים במכירות יד שניה, ועד להגרלות על הזכות להשתתף בהגרלה על הזכות לקנות בקבוק במחיר לא רחוק מ-4 ספרתי... רמות חדשות של טירוף.
 
אז במובן מסויים, זה ה-Next best thing לפאפי המבוקש. כמובן שכשנפוצה השמועה גם את הג'פרסון 18 מזמן אי אפשר להשיג יותר...
 
חשוב לציין שג'פרסון לא מייצרים טיפת ויסקי - הכל קנוי ומבוקבק תחת תווית שלהם. גירסאות אחרות שלהם מכילות בורבון ממזקקות אחרות, ולא דומה ל-18 Presidential.
הזמנה לטעימת ויסקי יוקרתית - מבקבקים עצמאיים
20/04/15 12:38
17צפיות
במסגרת טעימות הויסקי החודשיות של יינות וטעמים, נערוך הפעם טעימה מעניינת במיוחד...
5 מבקבקים עצמאיים שונים, 3 מזקקות וערב אחד בלתי נשכח של ויסקים מדהימים בני 16 עד 30 שנה!
 
בטעימה נטעם את הויסקים הבאים:
 
קלינליש (Clynelish):
The Whisky Agency - Liquid Library - 1997 בן 16 שנה מחבית בורבון.
The Whisky Agency - 1997 בן 16 שנה מחבית שרי במילוי שני.
 
דילואיין (Dailuaine):
Kintra Whisky - 1992 בן 21 שנה מחבית בורבון.
The Whisky Mercenary - 1992 בן 21 שנה מחבית בורבון.
 
בונאהאבן (Bunnahabhain):
Blackadder Raw Cask - 1987 בן 26 שנה מחבית שרי (פינו ככל הנראה...)
The Bottlers - 1978 בן 30 שנה מחבית שרי במילוי שני.
 
זוהי הזדמנות נדירה לטעום ויסקים של מבקבקים עצמאיים זה מול זה, באיכות כה גבוהה!
 
הטעימה תיערך ביום רביעי ה-29 באפריל, בשעה 20:30.
הטעימה בליווי הדרכה וכיבוד קל.
 
מהרו להירשם, מספר המקומות מוגבל!
לפרטים נוספים והרשמה:
יין ליום העצמאות?
20/04/15 01:36
21צפיות
המערה , יפו הריטאז' , או אדיר פלאטו?
מה הכי כדאי?
עושים על האש שיתאים לבשר ויהיה טעים ומורכב עם גוף טוב
דרך אגב - סקירה קצרה על 1848 קברנה רזרב , שהבאתי
20/04/15 01:53
20צפיות
יין מעולה , עוצמתי , הרבה גוף,  כמו שאני אוהב
כשפותחים את הבקבוק מרגישים את הריח המעולה,
השארתי שעה וחצי פתוח חדרור,
טיפה יותר מידי מיושן לטעמי  קצת במרירות ועישון,
אבל טעם עמוק מורכב ומעניין
אנשים באירוע מאוד אהבו נגמר תוך 2 דקות
קיבלתי במבצע , סך הכל היה טוב
 
עדיין המועדפים עליי הם יראון 2010 ויער יתיר 2009
אבל אולי נמצא יורש חח
שרשור סוף שבוע - והמלצות ליום העצמאות!
17/04/15 23:29
37צפיות
מה שתינו, ומה אתם ממליצים ליד המנגל?
שתתי אנטיביוטיקה רוב השבוע
18/04/15 11:55
29צפיות
הייתי חולה מת אז לא יצא לי לשתות משהו בכלל.
אצלנו תמיד שותים גולדסטאר ביום העצמאות, מפחית. 
ויסקי בסימן 21
18/04/15 17:50
35צפיות
ג'ורה 21- משהו שם לא הסתדר לי ומצאתי טעמים עשבוניים שצצו להם. צריך לברר שוב בקרוב.
דרונאך 21 פרלמנט- ויסקי שרי עשוי כהלכה. רשמתי לעצמי לנסות ראש בראש את הדרונך מול גלנפארקלס 21.
ניקנור מרלו 2009
18/04/15 21:28
25צפיות
קיבלתי כמתנה, אין לי שמץ מאיפה, מי מה מו. מסתבר שזאת סדרת עלית כלשהו של יקב ירושלים.
עוד יין שלא שכב בשום מקרר יין ולא קרה לו כלום, מעניין.
בסה"כ חביב מאוד, הרבה פרי והרבה חבית, בסגנון שאני מעז לקרוא "ישראלי טיפוסי".

לא יודע מה להביא למנגל, שמעתי שאמור להיות גשם. אולי יתאים דווקא יין כלשהו.
 
קצת בירה ויין
19/04/15 00:12
27צפיות
אבידן תג כתום - אחלה תמורה למחיר, נראה שזה די סוף הסיפור - במחירים האלה בכל אופן. אם עוד מוצאים - כדאי.
 
ובירה נגב במהדורת 'בלייזר' - האמת, הופתעתי לטובה. הרבה טעמי כשות, בלי להיות מרה מדי, דווקא מתיקות של לתת עשיר. זה לא IPA, אבל יש קווי דמיון. מומלץ לנסות.
º
Carpineto Dogajolo Toscano IGT 2012 -חביב וזהו
19/04/15 01:02
9צפיות
טעימת ליקרים ועוד קצת.
19/04/15 10:29
29צפיות
מסתבר שהבעלים של מסעדת האחים בת"א מתכננים לפתוח מקום קטן על טהרת מוצרים ישראליים. הם טוענים כי לא יעבדו כלל עם מוצרים מיובאים. בעיני צעד אמיץ, נראה איך יעלה. 
זה קשור אלי בכך ששני נציגים של המקום החדש קפצו לטעימה בשישי. טעמנו: בוקרס ביטרס, ביטרס מדבר, ליקר תפוז סיני, לימונצ'לו, ליקר דובדבנים על ברנדי תות עץ, קיראסו ביתי, שיכר קנה סוכר מתובל, ליקר קרמבולה וגם ברנדי תות עץ , רום לבן וברנדי אפרסקים. זה היה השלב בו הם הגיעו לגבול היכולת שלהם ושם נאלצנו לעצור.
 
אח"כ זיקוק שני של ברנדי קרמבולה לצד סיגר (רומיאו וג'וליאטה קורניטדס) והרבה סודה.
 
אתמול גלנסקוטיה 1991 של סיגנטורי- אם קיימת כזו הגדרה אז זהו סינגל מאלט עולם ישן.
 
 
 
º
ביום העצמאות כנראה אעשה מרק מאלט על האש
19/04/15 10:30
12צפיות
אהבת את הסקוטשיה?
19/04/15 14:19
22צפיות
תפרט קצת רשמים אם בא לך
בכיף
19/04/15 14:41
19צפיות
מדובר בבקבוק שקניתי במדריד. 17 שנה 1991-2008, 43%, הוגסהד.
 
הלתת מורגש מאוד הן באף והן בפה. ניחוח פירותי עדין/פירחוני מובחן אך כזה שלא הצלחתי לזהות- מרגיש לי כמו תחילת הפירותיות הטרופית של הגלנקיט 92 אך רק כניואנס ולא גן העדן של הקיט 92.
מעט מאוד עשן וקצת סירחון/לכלוך (לא מפריע אלא מוסיף מורכבות). גוף בינוני ופיניש גרעיני ארוך. 
 
לסיכום:
חומר הגלם מורגש בוויסקי שמרגיש כמו שוויסקי צריך להיות.
החבית ברקע והתזקיק בחזית.
התוצאה מורכבת ומעניינת אך גם כזו שמבקשת בלחש שיקשיבו לה ולא צועקת או מתבלטת.
 
האם הייתי קונה בקבוק לו ידעתי מה אקבל? כן במחיר ששילמתי, 70 ומשהו יורו.
האם הייתי מחזיק סטוק למקרה שהבקבוק יגמר? לא, אין כאן משהו יוצא דופן שדורש קנייה חוזרת.
 
אגב מסעדת האחים. שני האחים הם בני דודים שלי.
19/04/15 15:24
28צפיות
תמסור להם ד"ש...
 
º
19/04/15 17:41
4צפיות
עזרה לסטודנטי- שאלון יין מגניב
16/04/15 10:55
39צפיות

שלום, אנחנו צוות סטודנטים לכלכלה ושיווק באוניברסיטה העברית, ואנחנו צריכים שתעזרו לנו בכך שתקדישו בבקשה 3-4 דקות למילוי שאלון.
בבקשה זה מאוד יעזור לנו.
http://goo.gl/forms/TjUWDoHBxB
 
הכנת ליקר מאננס (פרי שלם) בהשרייה באלכוהול או סוכר?
15/04/15 13:57
60צפיות
שלום לכולם,
הזדמן ליידי באופן נדיר למדי פרי אננס שלם. שאלתי אליכם רוקחי הליקרים, כיצד מומלץ להכין ממנו ליקר, האם ליצור מיצוי טעמים ע"י השרייה בסוכר ביחס 1:1 או להשרות באלכוהול 95%?
º
סליחה, אבל מה נדיר באננס?
17/04/15 11:21
16צפיות
מקרר יינות: האם Winebar זה אותו מקרר כמו Landers?
12/04/15 22:02
52צפיות
אני חובב יין מתחיל ומעוניין לקנות מקרר 28 בקבוקים.
אני רוצה לדעת מה ההבדל בין המקררים הבאים:
 
מקרר יין 28 בקבוקים Winebar: 
 
מקרר יין 28 בקבוקים BCW70 Landers
 
המקררים נראים ויזואלית זהים. יש להם אותו מפרט. אפילו בהוראות השימוש כאן:
מופיע הדגם CW70.
 
המחיר של Landers יקר ב- 80 שקלים.
 
רעיונות?
 
אם כבר הגעצ לסכום של 900+ על מקרר ייינות
12/04/15 22:51
52צפיות
עשה לעצמך טובה ותשקיע עוד 600-700 שקל ותקנה מקרר מדוחס של 30 בקבוקים, דוגמת vintec. יש גם מקררים עם מדחס של fuxin במחירים יחסית זולים. אני לא ערב לאיכות, אבל כמה חברים פה קנו מקרר מדוחס של vintec ומאוד מרוצים ממנו.
2 סוגיות נוספות:
קח בחשבון שמספר הבקבוקים מתייחס רק לבקבוקים סטנדרטיים, שנקראים בקבוק בורדו. לא בקבוקי למברוסקו/סירה וכד'. גם לא בקבוקי שאטו גולן שסיכוי טוב שכלל לא תצליח לסגור עליהם את הדלת במקרר שציינת.
קח בחשבון שאם אתה מתכנן 28 בקבוקים, עדיף לך לקנות כבר מקרר ל-50...מקרר יינות זה כיף ומגביר את הרצון לקנות עוד ועוד יין...
למה מדחס?
13/04/15 08:04
37צפיות
הבהרות:
1. הלוואי והיה לי כסף ומקום למקרר של 100 בקבוקים
2. התכנון הראשוני היה מקרר קטן יותר של 12-18 בקבוקים.
3. "מקרר יינות זה כיף ומגביר את הרצון לקנות עוד ועוד יין". מסכים. לכן מעדיף מקרר קטן יותר כדי להימנע מהוצאות על יין :)
 
שאלות:
1. מדוע ממליץ על מקרר מדחס? לשימוש פשוט כמו שלי, לא עדיף תרמואלקטרי? 
2. מה לגבי שאלתי?
3. האם תוכל להמליץ על דגם ספציפי (העדפה למדפי עץ)?
מדחס לעומת תרמואלקטרי
13/04/15 09:47
51צפיות
מקרר תרמואלקטרי מוגבל בטמפ׳ אליה הוא מגיע יחסית לסביבה. בימי קיץ חמים מאוד, זה יכול להגיע קצת מעבר למומלץ ליינות. לכן, אם אתה מתכנן ליישן יינות איכות לטווח ארוך, זו לא אופציה בארץ.
 
אם אתה רק רוצה להעביר כמה יינות את הקיץ, ותשתה את כולם עד הקיץ הבא בכל מקרה, או שהבית תמיד קריר במידה סבירה (עד 30 מעלות לכל היותר), תרמואלקטרי הוא פתרון זול ופשוט.
 
לגבי דגם ספציפי, לא יודע להמליץ. לי התאים יותר מקרר עם מדחס, וקניתי את הבסיסי ל-35 בקבוקים של וינטק.
תודה על הההסבר
13/04/15 10:03
42צפיות
הרצון לקנות מקרר יין נובע מהבאים:
1. אני שותה 2-3 בקבוקי יין בשבוע.
2. אני מחזיק במקרר הרגיל בין 5-20 בקבוקי יין.
3. הבקבוקים תופסים הרבה מקום במקרר
4. המקרר מרטיב את הבקבוקים וויזואלית הם לא נראים טוב.
 
לכן רציתי מקרר יינות ל - 20 בקבוקים רק כדי שאוכל לפנות מקום במקרר הרגיל ולשמור על הבקבוקים בתנאים סבירים. 
אין לי (כרגע) תוכניות על יישון יינות. אמנם יש לי כמה בקבוקים יקרים שאני שומר למקרים מיוחדים ויכול להחזיק במקרר לתקופה של שנה.
 
זה לא שאני מחפש את הפתרון הכי זול, אבל אני חושב שזה לא משתלם לי לקנות מקרר ב - 2000 ש"ח שמשרת אותי בידיוק כמו מקרר ב - 1000 ש"ח.
 
את המדחס קניתי ב-1500.
13/04/15 10:59
42צפיות
אבל אם באמת אין תוכניות למעל שנה, שניהם יעבדו.
 
אם כבר העלת את זה, מקרר רגיל לא טוב ליין משתי סיבות - הטמפ׳ נמוכה מדי, 4 מעלות במקום 14...
והוא רועד הרבה. זה מציף משקעים, גורם לערבוב היין, וזה לא טוב. חייב להודות שלא לגמרי מבין למה.
אבל מקרר רגיל לא מומלץ לפרק זמן ארוך.
קניתי טרמואלקטרי ב 800 ש"ח לפני כ 3-4 שנים
13/04/15 11:37
48צפיות
28 בקבוקים ואני מאוד מרוצה (של איזו חברה סינית). יינות שהתישנו בו  מספר שנים היו אחלה כשנפתחו. 
אך אני אשאיר אותך עם ההתלבטות בזה שאספר לך שלאחי התקלקל כזה מקרר לאחר קצת יותר משנה- כך שמה שקונים בזול יכול בסוף לעלות ביוקר. 
 
 
 
רק בשביל הפרוטוקול
13/04/15 23:27
48צפיות
לי יש את הוינטק 30-35 בק' והוא מכיל מגנום שאטו גולן יופי.
 
רק שיהיה אם מישהו מתבלט....
יש לי VINTEC עם מדחס. עובד יופי
14/04/15 11:46
43צפיות
שומר על טמפרטורה מדוייקת עד כדי מעלה מעל או מתחת מה שביקשתי (ביקשתי 15, המקרר תמיד בין 14-16).
 
בקבוקים בודדים ונדירים לא נכנסים בכיוון הרגיל כי הם ארוכים מדי (גבוהים מדי כשהם עומדים). אבל זה באמת במקרים נדירים מאוד.
 
לא יודע לגבי מדפי עץ. נראה לי פלצנות שבטח לא משנה ברמות שלנו.אולי לארמונות ששומרים בקבוקים של אלפי שקלים לבקבוק, ולמשך שנים רבות... לא יודע.
 
ולגבי המקרר הספציפי שלי: שתי נקודות שמעצבנות אותי: אחרי כארבע חמש שנים התחיל המאוורר של המדחס להרעיש יותר ויותר. מכה קטנה בפינה הנכונה משתיקה את המקרר לזמן מה, אבל הרעש חוזר. בזמן הקרוב אנסה לזחול מאחורי ומתחת ולחזק את מה שדורש חיזוק אם אצליח למצוא. אם לא - טכנאי. וחלילה חלילה כבר החלפה?!
 
ועוד נקודה מעצבנת זה שאחרי הפסקת חשמל המקרר "מתאפס" ומחליט לקרר ל 12 מעלות (בלומר שבפועל הוא ישמור על 11-13 מעלות). אז צריך לזכור לשנות שוב ושוב את הטרמוסטט בחזרה ל14-15 הרצוי. מזל שאין אצלי הרבה הפסקות חשמל.
 
ולגבי המקררים ללא מדחס - יותר שקטים וזולים (אגב, ברכישה. אבל איך צריכת החשמל שלהם?) אבל הם מסוגלים לקרר רק עד כעשר מעלות מתחת לטמפרטורה בה הם נמצאים. אז אם המקום המתוכנן למקרר נמצא מעל 25-28 מעלות במשך תקופות ניכרות - זה לא ממש פתרון שמתאים לך.
צריכת החשמל של כל מקררי היין היא די זניחה
14/04/15 15:43
35צפיות
יש להם לרוב בידוד סביר בהחלט, ומכיוון שלא פותחים אותם הרבה, הם מצליחים לשמור על הטמפ׳ בפעולה למשך זמן קצר מאוד כל שעה.
 
כולם מסדר גודל של נורת חשמל חסכונית. אני גם חושב שהתרמואלקטריים צריכים להיות חסכוניים אפילו יותר, אבל לא ראיתי נתונים ממש.
º
סוף פסח - וסופ״ש. מה שתינו?
12/04/15 10:06
27צפיות
פינו נואר ישראלי מוצלח!
12/04/15 10:17
41צפיות
תודו שהכותרת הפתיעה אתכם.  קצת סקרנים.
אז לצערי לא בדיוק, אני מדבר על הבלאן דה נואר של הרי גליל שמכיל שני שליש פינו נואר ושליש גרנאש.
למען הלא-חובבי-יין, בלאן דה נואר זה יין בהיר, שיוצר מענבים אדומים. על ידי הסרת הקליפות מוקדם לא נשאר הצבע, מעיין הגזמה של תהליך הכנת רוזה.
 
היין רענן וחומצי, עם טעמי פרי מעניינים של תות עץ, אפרסקים צהובים וקצת שזיפים ירוקים שעדיין קצת בוסר. נחמד מאוד, למרות שעם חומציות ויובש כאלה אני מעדיף את הטרופיות של ס״ב ניו זילנדי טוב למשל.
 
חוץ מזה שתיתי קוניאק (Jean Fillioux '72) וארמניאק (Tariquet 15 ח״ח) מיושנים היטב, הרבה עץ והרבה טעם.
SMWS Port Morant Rum
12/04/15 10:28
36צפיות
שוב רום מהמזקקה הסגורה הזו בגויאנה, שוב פצצת טעמים שמתקיפה את החושים. חוויה!
ככל שאני טועם רום מהמזקקה הזו יותר ויותר - כך אני שמוכנע כי זהו "תבלין" לבלנדינג של רום יותר מאשר רום לשתייה נקייה בפני עצמו. 
 
dusty ice של הדובים - יצא להם נהדר.
קברנה סובניון שלנו מבציר 2012- רק עכשיו מתחיל להפתח ולהיות מהנה וגם זה אחרי חדרור של שעתיים. 
 
יין ווויסקי
12/04/15 12:38
42צפיות
שתתי קצת פינוטאג' של ברקן ( אגב מישהו מכיר עוד יקב שעושה פינוטאג' טוב בארץ?)
והגיע אליי בקבוק בנרומך 10 ח"ח שהזמנתי, שהיה תיזמון מאוד יפה, אז אותו שתתי אתמול בלילה.
בפנים ובחוץ
12/04/15 15:23
33צפיות
בפנים:
הולנדיה - בירת סופרמרקטים זולים, פחית חצי ליטר של 12% אלכוהול: הבירה הכי גרועה ששתיתי בחיים שלי וזה חתיכת הישג, בהתחשב בעובדה שב3.5 שנים האחרונות שתיתי קצת פחות מ-3000 בירות, לא כולל בישולים ביתיים!
DUSTY ICE של מבשלת הדובים - אלכוהולית מדי לטעמי
נגב בלייזר - לא מרגשת בעליל
דקירי
גלנליווט 15
 
בחוץ:
אלכסנדר גרין בפיצה שבתאי בכפר ויתקין
בירה שמשווקת בארץ כטוכר רד, בירה שלא קיימת בעולם. למעשה מדובר בבירה של מבשלת צירנדורף. נלגמה בפאב הדאנק בחיפה
 
בבית של מישהו אחר:
טעימת בירה מוצלחת עם אורח מאיידהו, שהביא הרבה פחיות ממבשלות בוטיק מבויזי - בירת שיפון אחת זכורה לי לטובה, וכן אימפריאל סטאוט מהמם של מבשלת EVIL TWIN שחלקנו עם החבורה.
טוליפ Special edition 2009. עמוק ונעים. מלא טעמים ועדיין חי.
12/04/15 18:13
31צפיות
80% קברנה סוביניון, 20% שיראז. יופי של יין שהשתבח בבקבוק. זוכר את האחים שלו ששתיתי בסמוך לרכישתם לפני מספר שנים
והם היו אז פחות טעימים ממה שזה הצליח להגיע אליו.
מזל ששכחתי אותו בפינה נידחת של מקרר היין.
לדעתי אפשר היה להמתין איתו עוד שנה שנתיים בכיף. מי יודע אם היה משתבח עוד...
 
מה שבטוח, בהתחשב ששילמתי עליו 50 שח לפני 4-5 שנים - קיבלתי כיום אחלה תמורה לכסף של פעם. כיום יש ביין הזה טעמים ואיכויות שמקבילים ליינות זמינים הנמכרים כעת בחנויות ברמת מחירים סביב ה 120 שח.
(הכלכלנים יכניסו לחישוב גם הצמדה וריבית, עלויות שוליות של חשמל למקרר היין בגין הבקבוק הזה, ועוד ועוד... אבל כאן זה פורום יין ולא פורום כלכלה, נכון? )
יין
12/04/15 22:42
42צפיות
יקב רמת הגולן, ירדן 2T מבציר 2008. הבציר הראשון של בלנד זה. בבציר הראשון הזה היין הרגיש כבר מימיו הראשונים כעוד קברנה סוביניון שהוכבד עם חבית. אני חיבבתי גם אז את היין (בציר 2011 העדכני שונה מאוד מבציר 2011) וגם עכשיו בחלוף כמעט 7 שנים מהבציר, היין עשיר ומלא, פירותי ובומבסטי. מעודן הוא לא. טעים הוא כן. לפחות לי.
 
בקבוק נוסף של יקב פלאם, רזרב, קברנה סוביניון מבציר 2008 שהגיע ממקור אחר. אותה תחושה כמו של הבקבוק שפתחתי לפני כמה שבועות. אכזבה רבה מיין בתג מחיר גבוה שפשוט איבד כל צלם.
 
אבידן גראנד סוליי 2007 - פאנקיות לא נעימה. היה,צריך להביאו על סף קפיאה כדי שיהיה בר שתיה.
 
מיקלה קיארלו ברברה ד'אסטי סופריור 2011, חצי בקבוק. חביב ביותר בשביל 35 שקל.
 
הרבה קלבדוס במהלך החג...
מעניין פלאם
12/04/15 23:56
31צפיות
יש לי בקבוק שהגיע ישירות מהיקב לפני כחמש שנים ומאז נשמר ברציפות במקרר שלי.
סקרן לפתוח אך ממתין.
עניין של טעם ותחושה סובייקטיביים
13/04/15 00:42
27צפיות
משהו שם הלך לאיבוד לטעמי, מבלי שמגיע 'פיצוי' ממקום אחר. לי היין הרגיש שטוח, חד מימדי ודהוי בטעם. יחד עם זאת, ייתכן בהחלט שאחרים יחשבו אחרת ממני.
º
טוב, זה ברור מאליו הסובייקטיבי
13/04/15 06:18
9צפיות
º
הכוונה כמובן שבציר 2011 שונה מאוד מ-2008...
13/04/15 00:26
15צפיות
מגוון
13/04/15 02:06
34צפיות
בשישי עם אוכל אסייתי סוביניון Matua, שלהערכתי זה החרמון הלבן של הניו-זילנדיים. בובה של יין זול, סוכריית-גויאבה ממכרת וטעימה.
שבת מוחיטו לא מוצלח וסוגשל מרטיני-נקבות-גויאבה שהיה די טעים.
יין
16/04/15 15:26
24צפיות
יין טוב אחרי שבוע שבו אי אפשר לסגור את היום עם כוס יין.
יקב
12/04/15 22:07
48צפיות
יקב רוגלית נימצא בעמק האלה במושב נווה מיכאל בהר יהודה.
אנחנו גרים כבר 7 שנים המושב נווה מיכאל משק 46 
עמק האלה אזור מדהים ביופיו בטבע ובאתרי העתיקות וההסטוריה.
עמק האלה עשיר בכרמים וענבים משובחים ליין
לפני שלוש שנים התחלנו לייצר יין מענבי המקום בכמויות קטנות ואיכותיות והיין יצא משובח מאוד.
השם "רוגלית" גפן השרועה קרוב לקרקע שמימנה היו מבאים יין לבית המקדש.
יקב רוגלית מכין יין בכמויות קטנות והכל נעשה בתהליך קפדני .
מושב נווה מיכאל משק 46 ד.נ עמק האלה
ישי  052-4207088
שרון  052-8806469
אפשר לבקר בתאום מראש
 
 
בהצלחה. ממליץ שתיתן פרטים נוספים
12/04/15 22:56
30צפיות
שלום,
המון בהצלחה עם היקב שלכם.
החברים פה בפורום יודעי דבר ומביני עניין ולכן אני ממליץ שמעבר למילים היפות והרומנטיקה שכולנו יכולים להתחבר עליהם באהבתנו ליין, תוסיפו בבקשה גם כמה פרטים טכניים:
אילו יינות אתם מייצרים? אדומים בלבד או גם לבנים
האם היינות שלכם זניים או בלנדים?
מאילו זנים?
מאילו כרמים? מה היקף ההנבה בכרמים לדונם?
מה הרכב הזנים ביין?
מה כולל תהליך היישון - כמה חודשים, באילו סוגי מיכלים וחביות או שבבים.
אחוז אלכוהול/חומציות
במידת האפשר, מחירים.
נבחר תאריך, ביקור פורום ביקב בר מאור יום שישי 8 למאי
08/04/15 10:18
63צפיות
בשעות הבוקר המאוחרות, אעדכן לגבי שעה מדוייקת.
 
על גבי הפורום יש 9 חברים שאישרו שהם יגיעו + מספר קוראים סמויים שיצרו עימי קשר בפרטי.
 
כל מי שקורא את ההודעה הזו מוזמן!
מי שרוצה להביא בני/בנות זוג- מוזמן!
 
בינתיים, פסח שמח!
 
 
º
מעגיע, עם חברה שלי
08/04/15 10:26
14צפיות
מצטרף כמובן!
08/04/15 10:55
27צפיות
כנראה לבד, אולי אצליח לשכנע אותה להצטרף :)
 
ותודה על האירגון!
º
אפשר לרשום גם דרכי הגעה?
08/04/15 12:14
15צפיות
המלאכה 12 בינימינה
08/04/15 12:57
37צפיות
ניתן גם להגיע עם הרכבת וללכת ברגל מתחנת רכבת בינימינה.
 
מפה כאן:
 
 
º
חפש סיטונאות בנימינה בוויז. זה ממש ליד
09/04/15 00:45
15צפיות
עד כמה מאוחרות יהיו שעות הבוקר המאוחרות ?
09/04/15 18:26
27צפיות
יש לי מבחן באותו הבוקר, אולי כן אצליח להצטרף אם אסיים מוקדם
שלחתי מייל ליקב שיידע אותנו לגבי השעה העדיפה מבחינתו
12/04/15 10:10
16צפיות
אשמח מאוד אם בסוף תבוא, מקסימום תאחר קצת... לא נכעס עליך 
סוף סוף עשיתי סדר במקרר היינות. רשמתי הכל. אבל חלונות שתיה??
06/04/15 11:42
91צפיות
כבר המון זמן שאני מכניס ושולף בקבוקים מן המקרר לפי תחושת בטן, לפי מה שמתחשק, אבל לא בצורה מושכלת מספיק.
יותר ויותר התגנב לליבי חשש שמא אני מפספס איזה בקבוק שנמצא בשיאו, או שומר יינות שכבר גוועו ומתו אי שם בתחתית המדף הנשכח, וכו.
 
לכן הוצאתי הכל והחזרתי תוך כדי שאני רושם כל בקבוק.
 
הבעיה? עכשיו יש לי יופי של רשימה, אבל אני עדיין לא יודע מה לשתות מתי, או מי כבר מת או עומד לצאת מן החלון האופטימלי שלו, וכדומה.
ברשימה שלי ציינתי את הפרטים הבאים: יקב, שם היין, שנה, זני ענבים ופרטים נוספים אם מעניינים (זמן בחביות, וכדומה)
 
איך אני יכול לברר מה חלונות השתיה המומלצים של כל אחד מכ-40 היינות השונים "שבמרתף" שלי? (כמובן בלי לפתוח ולטעום... )
 
תעלה את הרשימה לפה
07/04/15 00:27
41צפיות
אשמח לתת חוות דעתי
תלוי כמה הם ישנים
07/04/15 07:43
39צפיות
יכול להיות שרוגוב הספיק לכתוב עליהם. אני יודע שיש הרבה שלא מתים על התחזיות שלו, אבל זה המקור המסודר היחיד לישראליים.
 
עם ובלי קשר - כמו שכתבנו נשמח לקרוא מה יש לך ולחוות דעה
לבקשתכם - רשימת המקרר שלי. ותודה מראש!
07/04/15 08:58
70צפיות
אני מצרף גם כקובץ אקסל וגם כטקסט. שיהיה לכל אחד איך שנוח לו יותר. :)
 
 יקב	שם היין	שנה	כמות	הערות	זנים	פרטים
Adobe Reserva Cabernet Sauvignon 2007 1 מתנה
Artadi Vinas de Gain 2007 1 Rioja
Chateauneuf de Pape Appeletion D'orogone Protegee 2011 1
Purple Malbec 2012 1
torres Sangre de Toro 2011 2
אבידן פינו נואר 2010 1 פרינג' אלון צרפתי 18 חודשים. בוקבק לאחר סינון גס בלבד
אבידן פריאו Prio 2008 1 פרינג' קריניאן 40%, גרנאש 30%, קברנה סוביניון 15%, מרלו 15% אלון צרפתי 25 חודשים בוקבק ללא סינון
אבידן רזרב סירה 2010 3 100% סירה אלון צרפתי ואמריקאי 24 חודשים. בוקבק ללא סינון
אבידן שיראז 2011 5 פרינג' אלון צרפתי 24 חודשים. בוקבק ללא סינון
אור הגנוז כרם עמוקה 2011 1 קברנה סוביניון, שירז 50/50
אשר 2013 תמורת השתתפות בבציר טמפרניו 70%, פטי וורדו 30%
ברקן צפית 2009 1 מרסלאן, קלדוק, קריניאן, מעט פינוטאז' חביות אלון נפרדות 12 חודשים לפני שילוב סופי.
גמלה טמפרניו 2011 5 השמורה
גמלה מרלו 2010 2 מגנון אחד
גמלה סירה 2011 1 השמורה
חוות כרמי עבדת מרלו 2009 1
טוליפ Special edition 2009 קברנה סוביניון 80%, שיראז20% אלון צרפתי80% ואמריקאי 20%, 8 חודשים
טוליפ Special edition 2012 2 ברברה 45%, מורבדר 35%, מרלו 20%
טריו סיקרט 2009 1 קברנה סוביניון 66%, מרלו 22%, סירה 12%
טריו ספיריט אוף גלילי 2011 1 קברנה סוביניון 65%, שירז 28%, פטי ורדו 7% מספר חודשים בעץ אלון
ירדן T בריבוע 2008 1 פורט
ירדן מרלו 2009 2
ירדן מרלו 2010 1 אלון צרפתי 14 חודשים
יתיר מרלו שיראז קברנה 2009 1 שיראז 44%, מרלו 34%, קברנה סוביניון 22%. חביות אלון 12 חודשים. בוקבק לאחר סינון גס בלבד
יתיר קברנה סוביניון 2009 1 קברנה סוביניון 85%, מלבק 8%, קברנה פרנק 7% חביות אלון 12 חודשים. בוקבק לאחר סינון גס בלבד
כרם תשע אבישג 2013 גליל תחתון 72% פטיט וורדות28%מלבק חביות אלון צרפתי 12 חודשים
מונטיפיורי סירה 2011 1 ירושלים חביות קטנות של אלון צרפתי  ואמריקאי 14 חודשים
פלטר טריו 2008 קברנה סוביניון 70%, מרלו 15%, קברנה פרנק 15% אלון צרפתי 14 חודשים
צ'ילאג סולו 2008 גליל
קדמא ג'מינו 2013 1 מרלו, סנג'ובזה 50/50 שתי תסיסות בכדי חרס + 8 חודשים באלון צרפתי
קסטל פטיט קסטל 2012 1 קברנה סוביניון, מרלו, פטי ורדו אלון צרפתי 68 חודשים. ללא הצללה וסינון
רמות נפתלי גליל 2013 4 חודשים עם מעט עץ אלון
רקנאטי יין פרא. קריניאן רזרב 2012 1 קניה מוקדמת קריניאן מכרם בעל בוקבק לאחר סינון גס בלבד
רקנאטי מרסלאן רזרב 2012 1
רקנאטי קברנה סוביניון 2013 4 גליל תחתון
תבור אדמה 2010 1
 
 
 
 
מצרף לך אקסל עם הערות שלי
07/04/15 10:58
71צפיות
על סמך הכרות עם היקבים, היינות והמיקום. 
למזלך יש לא מעט יינות לשתות. 
תודה עוד לפני שפתחתי את הקובץ.
07/04/15 13:17
54צפיות
אעיין ואגיב בהקדם. (עבודה...)
ואו! מעריך את תרומתך המשמעותית.
07/04/15 15:15
55צפיות
(היה לי קשה להתאפק מלצלול לרשימות שלך. אז טוב שיש רגעים מתים בעבודה)
 
ולעצם העניין:
 
1.  המון תודה!!!
2. המגנום גמלה מרלו 2010 - כבר חוסל בינתיים מאז שהכנתי את הרשימה. ואכן היה בסדר גמור ונראה שלא היה משתפר עוד בבקבוק.
3. קסטל פטיט קסטל 2012 - אכן כמובן שלא 68 חודשים בחביות... סתם טעות הקלדה שלי
 
 
שמח לעזור
07/04/15 17:26
44צפיות
תהנה :)
ונוסף בקבוק חדש לאוסף. שי לחג ממקומות עבודה..
07/04/15 19:25
57צפיות
אז בטח לא פאר היצירה. אם כי, כבר יצא לי ליפול על בקבוקים משובחים גם ממקורות כאלה.
הפעם ז"יהונתן" קברנה ומרלו 2014, של... יצרן מס' 5230
 
מסתורי לאללה!
º
סוף שבוע חגיגי - מה שתינו ?
04/04/15 22:50
42צפיות
הרבה יין
05/04/15 07:42
50צפיות
היו כמה בקבוקים טובים בלילה סדר, לא זוכר מה. אתמול שתינו את הקברנה 2012 רזרב של טוליפ שהיה ממש נחמד. 
המשפחה לא חזקה ביין...
05/04/15 12:56
58צפיות
הסתפקנו בשיאון 2013, שדווקא היה בסדר, טוב משציפיתי (עדיין לא משהו, אבל ניתן לשתייה), וכרמל פרייבט קולקשן (שם גדול קצת לסדרת בסיס לא?) מרלו שהיה... לא טוב.
 
אפצה בהמשך החג, מחכה לי בלאן דה נואר של הרי גליל במקרר. רשמים בהמשך...
מעט יין
05/04/15 16:39
40צפיות
בלאן דה נואר 2013 של יקב אמפורה
פלאם קברנה סוביניון רזרב 2008
הרי גליל יראון 2007
הפלאם חסר חומציות כך שכשהטאנינים נרגעים אין מה שיחזיק ממש את הגוף. קצת אכזב. היראון נהדר וזן הסירה ממש מורגש בו. יש לו עוד קצת גם לאן לשאוף. לדעתי מתעלה על בציר 2008.
ארבע כוסות (בקבוקים)
05/04/15 16:57
44צפיות
אסף סובינין בלאן 2012, יין שממש בא לאכול אותו. אף מדהים.
אמפורה ריטון 2008,
בנימינה אבני החושן ספיר 2009
יתיר קברנה סובינין 2007. 
כולם היו מצויינים,  הריטון לקח אבל ממש לא בנוק אאוט אלא ממש בניואנסים. לדעתי הוא בשיאו עכשיו. לגבי היתיר, יש לו עוד לאן ללכת, ממש לא הראה סימני גיל.
הספיר הרגוע והמלוטש משלושתם.
פלופים + געגועים לאורון
06/04/15 03:33
45צפיות
ליל הסדר בחב"ד, אין מה לצפות. יין כשר מגה-זול מצרפת. היה ממש מגעיל וגם הראש שלנו לא היה משהו למחרת אפילו שלא היינו קרובים לשכרות. החברה והאווירה פיצו.
 
למחרת נסענו לניו יורק והלכנו לבר קוקטיילים - Employees only - בסגנון תקופת היובש שדורג (בגוגל) כקוקטיילים הטובים בעיר. מה לומר, היה נפילה.
אשתי שאלה על איזה קוקטייל אם הוא מתוק (היא לא אוהבת) אז הברמן כמעט נעלב ואמר לה "אין לנו קוקטיילים מתוקים - כל הקוקטיילים שלנו מאוזנים!" תכף נראה...
ביקשתי משהו על בסיס רום (פסח) - קיבלתי איזשהו דאקירי שהיה ממש ממש לימוני. לא הרגשתי בטעמים (אפילו לא רום או אלכוהול) רק בומבה של לימון חמוץ ומריר. במשך שעתיים כוסית הקוקטייל (הקטנה) עמדה כמעט מלאה על הבר והברמן לא מצמץ אפילו.
חבר שלנו ביקש משהו מתקתק וקיבל גם בומבה של לימון. הוא טעם את הקוקטייל שלי וטען ששלו הרבה יותר גרוע.
רק אשתי הייתה ממש מרוצה מהקוקטייל שלה*
 
עוד נקודה - אני יודע שיש תומכים ויש מתנגדים לגארנישים, אבל בקוקטיילים שאורון הכין לנו ההצגה הייתה חלק מהחוויה. בבר הזה הם היו מינימליסטיים ביותר וכללו פלח מלפפון או לימון, לכל היותר פלח תות.
 
*  MALÉNA
High West Double Rye & Campari Stirred with Graham’s Six Grapes Port & Regan’s Orange Bitters, Served On the Rocks
שאור אחרון
06/04/15 09:46
54צפיות
רגע לפני החג גולדסטאר לא מסוננת (באמת, אבל באמת בירה מוצלחת).
בארוחה פירקתי לבד הרי הגליל קברנה, זה הצד במשפחה שלא שותה.
אפס תופעות לוואי, כנראה שהגפילטע ספג הכול. מרשים.
 
פה ושם לאורך הסופ"ש - שרי יבש 30 שנה דון גווידו משהו אספסיאל משהו אולד רייר.
טעים מאוד. כיף. קרוב ל-20 שנה אבל טיפה פחות יבש,
וסיומת בלתי נגמרת של שקדים ופטריות. רענן גם אחרי שבוע פתוח במקרר, אגב.
 
הבעיה היחידה עם היין הזה היא שאני יכול לחלוק את החווייה בערך עם עוד 2 אנשים בעולם
פלוס כמה חברי פורום, זה טעם נרכש.
השרי המיושנים האלה מחזיקים גם הרבה יותר משבוע במקרר
06/04/15 12:22
39צפיות
מלכתחילה יושנו תחת חמצון בחבית, אז ביחד עם החיזוק ל-18-20% הם די עמידים.
 
של איזה יצרן?
וויליאמס את הומברט, חליפה / אמונטיאדו
06/04/15 20:26
33צפיות
זה היה בהמלצה שלך או של השחף, אם אני לא טועה.
אנח כנראה טועה.
אה, אתה לא טועה
07/04/15 00:18
29צפיות
רשמת דון גויידו קודם, זה בלבל אותי (הוא ה-PX שלהם).
טעמתי אותו, מאוד מעניין ומרשים, טיפה יבש לי מדי בשביל להיות ממש משקה שאחסל ממנו בקבוק בהנאה.
אני מוכן לפרק לך את הבקבוק
06/04/15 13:45
48צפיות
אגב, אנו שומרים על שרי פתוח כחודש בטמפ' החדר.
כמו שוולרון אמר שרי הוא יין די עמיד - או שהחך שלי פחות רגישה לשינוים בו.
 
 
אצלי
06/04/15 12:34
44צפיות
במסגרת העבודה - יינות של אמפורה ויקב יפו. רייטון 2010 היה מצויין,אף משגע, פה מלא בפרי בשל בריכוז מטורף, מאוד מוחצן אבל לא משעמם לרגע. השנים עשו לו טוב, אבל אני חושב שלפחות הבקבוק שטעמתי ממנו עבר הזדקנות מואצת, והיין הרגיש לי יותר בוגר ממה שהוא. בינתיים זה לטובה
בסדר - עמק האלה ever red ששוה כל שקל, וערק 
אחר כך - לא מעט בלנטיינס. יופי של וויסקי, מהאהובים עלי בקטגוריית הבלנדים הפשוטים
 
סטנדרטי
07/04/15 13:30
36צפיות
לא חוגגת.
שישי אחה"צ במנזר עם סטאוט של או'הרה'ס ופלימות' עם טוניק. נראה לי שבערב שתינו טליסקר דארק סטורם. אולי זה היה בשבת בערב.
2 שאלות לגבי איחסון יין לבן ,,,
06/04/15 08:53
48צפיות
1. האם זה יהיה נכון לשמור בקבוק יין לבן במקרר ?(בקבוק יין חדש), או עדיף להניחו במזווה.
2. לאחר שימוש ביין זה, (למטרת בישול ),יישאר בו עדיין 3/4 בקבוק ,
האם היין הנותר  יישמר היטב במקרר ,אם נסגור  בפקק שעם ?
 
 
תשובות
06/04/15 10:41
52צפיות
1. בכל מקרה עדיף מאשר החום שמחוץ למקרר, אבל לא לטווח מאוד ארוך (שנה צריך להיות בסדר ליינות פשוטים)
2. הוא יאבד את רוב הטעם אבל אם זה בשביל לשים קצת לבישול כל פעם זה לא סוף העולם. עדיף לקנות משאבת ואקום ב-40 ש"ח עם פקק ייעודי, זה שומר על היין יותר טוב לאורך זמן. בכל מקרה לשמור בעמידה ולא בשכיבה אחרי הפתיחה.
º
תודה רבה רבה לך, על התשובה המועילה.
07/04/15 14:51
7צפיות
המלצה לאלכוהול לחתונה של 140 איש
04/04/15 19:14
52צפיות
שלום לכולם, בסוף החודש אנחנו מתחתנים בראשון לציון, האירוע יהיה ביום חמישי, ויהיה לנו כ 140 מוזמנים
50% מהמוזמנים הם חברה צעירים ששותים, עדות שונות, וכמויות שונות
 
נכון לעכשיו זה הדברים שכבר קנינו:
 
1. 8 בקבוקי וודקה גרייגוס 1 ליטר + 2 בקבוקי גרייגוס 750 מ"ל (2 הבקבוקים יהיו בצד לצורך גיבוי)
2. 3 בקבוקי ווסקי, בלאק לייביל וגו'ני ווקר
3. בקבוק וודקה לשולחן אבירים - מה שנקרא שולחן גדול לחברים
4. בקבוק פיגלינג ובקבוק דאבל אספרסו של 1 ליטר
5.בקבוק ערק
6. 2 בקבוקי שוואפס ראשן, 3 בקבוקי חמוציות קרנברייז ו 100 פחיות XL שזה 5 מגשים 
 
האולם דואג ל2 סוגי בירות ויין לבן ואדום כל הערב
יש המלצות נוספות?
שאלה לגבי יין אדום יבש מ-2001 שאבא שלי מצא בבית
03/04/15 18:49
82צפיות
יין ירדן של יקבי רמת הגולן.
כולנו מכירים את המשפט "יין משתבח עם השנים", אבל אבא שלי רוצה חוות דעת נוספת חח.
יש מניעה מלשתות אותו?
אין מניעה
03/04/15 22:12
70צפיות
מקסימום חומץ בן יין.
º
יין משתבח רק אם נועד ליישון ונשמר במקרר יין במרתף
04/04/15 00:28
22צפיות
Flix
Make my wed - ארגון חתונות

מתחתנים?

אנחנו כאן בשבילכם לכל שלבי הארגון לפרטים נוספים לחצו כאן >>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה