לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
הפורום הפועל בתפוז אנשים,פעיל משנת 2000 ומהווה את הפורום הפעיל והנרחב ביותר ברשת הישראלית בכל הנוגע ליין ואלכוהול. ברחבי הפורום ניתן למצוא מידע רב ושימושי למתכונים,קוקטיילים,המלצות,מחירים ועצות אישיות מאנשי מקצוע וחובביי אלכוהול כאחד. בין כותבי הפורום ניתן למצוא ברמנים,מלצרי יין,אנשי מכירות אלכוהול,מזקקים עצמאיים,בשלני בירה ביתית,כתבי אלכוהול וחובבי אלכוהול רבים.

מתלבט אם להתחסן? יש לך שאלות בנושא?
30/10/14 12:32
עם בוא החורף, מחלת השפעת מאיימת על כולנו.

מתלבטים אם להתחסן? יש לכם שאלות בנושא? אתם מוזמנים לאירוח מיוחד בנושא :-)


היום בין השעות 16:00-18:00 נארח את ד"ר ליזה רובין מטעם משרד הבריאות שתענה על כל שאלותיכם בנושא.

מוזמנים |@|
רוצים לזכות בכרטיס זוגי לסרט|?|
30/10/14 11:36
1צפיות
|אקשן| אנחנו מחלקים 30 כרטיסים זוגיים לסרט "קרניים". היכנסו כבר עכשיו לפורום ביקורת סרטים וקולנוע
וכתבו לנו על סוד שנחשפתם אליו בטעות, או סוד שסיפרו לכם ולא רציתם לדעת מלכתחילה ואולי תוכלו לזכות!

לפרטים נוספים והשתתפות בתחרות:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?for...

|רמקול|היום בין השעות 16:00-18:00 נארח בפורום הריון ולידה - תמיכה את ד"ר ליזה רובין רופאת ילדים.
ד"ר רובין תשמח להכין אתכם לחורף הקרוב, האם כדאי להתחסן? ואיפה?

מוזמנים לשאול את שאלותיכם כבר עכשיו:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?for...

|*|אנחנו מזמינים אותך לשתף אותנו בלוק של הגבר שלך, היכנסי לפורום שיחת נשים,
ספרי לנו מה סגנון הלבוש של הגבר שלך ותוכלי להלביש אותו בקולקציית הגברים של קסטרו!

לפרטים נוספים והשתתפות:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?for...
יינות של יקב לה ז'אמל
27/10/14 05:08
57צפיות
היי לכולם,
אהבתי מאוד את היין מלבק של יקב לה ז'אמל שמצאתי בתל אביב ועכשיו אני רוצה לקנות אותו ואחרים מהיקב בחיפה, אבל לא מוצאת בשום מקום... 
בספיישל רזרב הם לא מחזיקים אותם ולא ראיתי בחנויות אחרות בעיר התחתית. 
למישהו יש מושג איפה אני יכולה למצוא באיזור חיפה?
לדעתי כדאי לפנות ליבואן
27/10/14 17:26
38צפיות
במקרה זה "המגש שקד".
סביר להניח שהם יוכלו לומר לך מי המפיץ שלהם בחיפה.  
תודה
27/10/14 19:31
34צפיות
בסוף מצאתי בחנות יינות ואלכוהול שנמצאת במתחם תל חנן בנשר, על הכביש הראשי.
מה שכן, הוא מוכר אותם די ביוקר. מלבק עלה 58 ש"ח אחרי שמצאתי אותו בתל אביב ב 49 ש"ח ולא היו מבצעים על 2 או 3 בקבוקים (בתל אביב היה מבצע של 2 ב 84 ש"ח).
אני אפנה לייבואן לראות אם יש משהו זול יותר בתוך חיפה או אולי קריות.
עוד רעיונות
27/10/14 21:31
47צפיות
בזמנו 'היין והסיגר' בקניון האודיטוריום (סינמטק) החזיק יינות של שקד
גם בסטופמרקט בצומת יגור היו יינות שקד אבל זה מידע בן 5+ שנים אז לא הייתי בונה על זה
 
הבלוג שלך נחמד
תודה רבה על המחמאות
28/10/14 18:27
24צפיות
ב"היין והסיגר" שאלתי ואין, למרות שמצאתי שם סיידר savanna dry ששימח את ליבי מאוד. בסטופ מרקט טרם בדקתי ואתמול הזמנתי מחבר שנסע לתל אביב - אז כרגע יש לי מאגר...
28/10/14 21:18
25צפיות
ביין והסיגר כנראה יש.
בסטופמרקט בוודאות יש.
אם את מגיעה לרמת ישי, יש עוד אופציה.
ביין והסיגר היא לא הכירה את היקב
29/10/14 18:14
20צפיות
בסטופמרקט כנראה שאתה צודק.
לגבי רמת ישי, אתה מתכוון לחנות "בקבוקים"?
כי אם כן, דיברתי איתם ואכן יש להם.
אני רוצה לבוא לסניף שלהם בטבעון ואכן כנראה אעשה זאת בחודש הבא
יש לי יין קברנט סוביניון 1992- כרמל
29/10/14 00:27
29צפיות
מעונינת למכור אותוץ איזה מחיר אוכל להשיג?
25 אג'
29/10/14 08:20
24צפיות
אם כי אני לא בטוח אם חוק הפיקדון היה אז...
 
במילים אחרות, מצטער לאכזב, אבל הוא מקולקל כבר 15+ שנה
מה שתינו בסוף השבוע?
24/10/14 16:20
61צפיות
שבת שלום.
שבוע מספק
25/10/14 20:14
48צפיות
טעמתי לראשונה את ה-מארה נוסטרום של יקב מאיה. האדום ה"יקר" יותר שלהם. יין טעים שעשוי היטב. לא מרגש, אבל מבחינתי עוד נדבך בכיוון אליו אנו הולכים. שמחתי.
 
אליון 06' - שנה גרועה של היין הזה שאני מאוד אוהב. הרגיש סגור ולא נתן מעצמו הרבה. שנה שעברה טעמתי 09' וזכור לי כנגיש הרבה יותר.
 
קלו טריגדינה(מלבק מקאהור) 09' - מלבק שחור משחור מקאהור. עולם אחר ממלבקים ארגנטינאים השולטים בשוק המלבק. עולם ישן לחלוטין עם 13% אלכוהול ומלווה מעולה לאוכל. יופי של יין עבור 100-110 שקל. #זקוק ליישון נוסף לדעתי.
 
סירה 11' של פלאם.
2011 הקרה היא שנה מעולה ליין הישראלי לטעמי, ואני נהנה שוב ושוב מיינות מהשנה הזו.
נכון שנוהגים להשוות את העשייה של פלאם לעשייה המודרנית בטוסקנה(סופר טוסקנים), אבל אני משוכנע שבטעימה עיוורת היין היה מושך אותי לכיוון הצרפתי. יין מעולה ממש.
 
והיום ביקור ביקב ספרה.
היה קצת קצר מדי, אבל לפחות טעמתי את הריזלינג ה-הו כה מדובר, והוא אכן מרשים.
º
הסירה של פלם מעולים, ללא ספק. וגם לי הזכיר עמק הרון.
25/10/14 20:40
19צפיות
שבוע מלא יין
25/10/14 20:24
53צפיות
רקנאטי SR 2007 - באופן מפתיע, יין קל, עדין, נעדר טאנינים אך ללא טעמים שלישוניים, מעט פרי, מעט מעט עץ. היה חביב בליווי אוכל אך לא עמד בפני עצמו. אני התאכזבתי.
 
השוואה בין יער יתיר 2007 ל-2008. אישית אהבתי יותר את 2007 שהיה בעל גוף ועוצמה גדולים יותר. ה-2008 בהשוואה בעל חמיצות יותר מודגשת על פני הפרי והעץ של 2008, כך לפחות אני הרגשתי.
 
עגור קסם 2012 ועגור שמירה מיוחדת 2011. שניהם טוביםלדעתי במיוחד גם בתמורה למחיר. הקסם היה הבומבסטי מבין השניים בעוד השמירה מיוחדת היה רגוע יותר ומאוזן יותר.
 
ברבדו קברנה 2012 - פסדר. קצת שטוח לדעתי.
צרעה שורש 2011 - וואו, איזה יין.
 
רמה"ג בוטריטיס 2004 - המתיקות הולכת ומתעדנת עם השנים. מקווה בקרוב להשוות אותו עם בציר 2007. למי שיש בצירים אחרים שלו, אשמח לעשות טעימת אורך...
º
תיקון: חמיצות 08' על פני הפרי והעץ של 07'
25/10/14 20:27
14צפיות
אשמח לשמוע דעתך על השורש 12' לכשתשתה אותו
25/10/14 20:50
42צפיות
מה נסגר עם הבוטריטיס?? קנית משטח??
תשובה ותוספת
26/10/14 00:12
28צפיות
לגבי שורש 2012, טעמתי ממנו והוא היה פחות לטעמי. אני חושב שהוא הרגיש לי "מימי" יותר. מה אתה חושב?
 
לגבי הבוטריטיס, לפני כשלוש שנים קניתי 2 ארגזים ממנו במחיר יחסית זול לאדם פרטי. חלק קטן העברתי לאחרים ואת היתרה אני שותה בשמחה אחת לכמה זמן. חבל לי שהפסיקו לייצר אותו. אגב, שאלתי את היקב במייל למה, אבל לא קיבלתי תשובה. מניח שהייצור היה יקר מדי אבל אולי אני טועה ויש סיבות אחרות/נוספות.
בקיצור, נותרו לי 4-5 ממנו + אחד מ-2007 שקניתי לא מזמן כדי להשוות. אם יש לך אחרים, אשמח להשוות
 
והתוספת, שכחתי לציין לגבי הסופ"ש לף טריפל שכמה חבל שכבר אין ייבוא שלה ארצה.
בעיקר בורדו
25/10/14 21:00
38צפיות
chateau d'armailhac 2004
 
בין השאר נטעמו הסינגלים של תשבי הכוללים קברנה סוביניון שהיה הטוב ביותר, פטיט ורדו מתקתק ועשיר וקברנה פרנק שלא אהבתי במיוחד.
 
היה קצת וויסקי אך שום דבר לספר עליו.
שמע היה כייף
26/10/14 00:58
46צפיות
היה הרבה וויסקי בעיקר דאלמור ... מאלט בוטיק
º
מה בוטיק בדאלמור?
26/10/14 07:35
16צפיות
º
אם אתה מגדיר בוטיק ויסקי עם הרבה כרמל אז יש בזה משהו
26/10/14 08:12
14צפיות
מירון 2010
26/10/14 01:33
27צפיות
קניתי שישיה אחרי שממש אהבתי את היין הזה, אבל בינתיים בכל הזדמנות שאני שותה אותו אני פחות ופחות מחבב אותו. מוזר.
חוץ מזה שתיתי עוד קצת מהגלן פורסט הזול והטעים שלי, ממנו ממש לא נמאס לי.
 
יין מגניב, מנדוצינו
26/10/14 07:32
39צפיות
כשאני קונה יין לא יקר מקליפורניה אני הולך לפי האיזור, לא אכפת לי הרבה מעבר. כשאני לא מכיר את היקבים זה האינדיקטור הכי טוב בערך
 
אני לא מת על תוויות גימיק (אעלה בהמשך) אבל ראיתי שהוא ממנדוצינו ואמרתי סבבה. היין נקרא butcher's blend (מ-2012) והתווית האחורית מסבירה שזה לפי הרעיון שהקצב מכין את הנקניקים הכי טובים. בשביל יין ב-16$ זה סקרן אותי מספיק.
 
בטעימה עיוורת הייתי מנחש לנגדוק, פרי נעים ולא בשל, מאוד יבש, טעים לאללה, לא כבד בכלל, יין מעולה לאוכל. חבל שהיה רק עוד בקבוק אחד בחנות. בלנד מבוסס ברובו על גרנאש. לא מתוחכם אבל בהחלט מעבר למה שהייתי מצפה במחיר הזה.
תווית
הודעה זו מכילה תמונות
26/10/14 22:13
23צפיות
.
בוצ'רס בלנד
הסופש - בעיקר ויסקי.
26/10/14 08:19
53צפיות
קילכומן 7 שנים סינגל קאסק לWHISKY SITE . חושב שזה הקאסק הכי מבוגר של קילכומן ששתיתי. יופי של דבר. מדיצינלי, מלחי, ואפרי כראוי. שווה לחובבי הכבול.
 
GLENGLASSAUGH 1978 שהיה מוצלח מאוד, לא עצי מדי, אבל בגיל הנכון.
 
YOICHI 1991 בוקבק ב 2007 - סינגל קאסק, עצום! הרבה עשן, BBQ, יין שזיפים, וסוכר. פלפל ותבלינים. ויסקי מעולה.
 
SPRINGBANK 16 חבית פורט FIRST FILL - אולי קצת יותר מדי. הרבה השפעה של פורט (נו לא מפתיע) ומעט ספרינגבנק.
 
 
מעניין מה שאתה אומר על היפנים ..
27/10/14 02:15
41צפיות
לאחר הקירות מאוד רחבה עם הרעיון אני יכול להגיד שלטעמים כול הוויסקי היפני לא עובד ועובדה שהם מחבאים את התזקיק מאחורי חביות שריי יקרות פורט ישן ועץ מיוחד ... לא יצא לי לטעום חבית ברבן רגילה עם וויסקי יפני זה לא ממש נפוץ .....כול הערפל הזה נועד לדעתי לכסות את התזקיק כי כנראה שזה לא מספיק טוב .( כן ידוע שיש שגיאות כתיב אבל תתייחס לטקסט עצמו )
שבוע טוב
ידידי, אתה טועה ומטעה.
27/10/14 16:18
36צפיות
איזה חביות שרי? על מה אתה מדבר...
 
יש הרבה דוגמאות לויסקים יפנים בחביות בורבון רגילות או מיזונארה.
תבדור את העובדות לפני שאתה משתלח בתעשיה שלמה.
ניכר כי אתה עוד בתחילת דרכך כלוגם ויסקי, אז כדאי לתרגל קצת ענווה.
מנוחה יחסית
26/10/14 17:09
38צפיות
עם אבידן תג סגול (מעדיף את הפריו), לונגרואו cv, וטעימות של קול אילה מ-95 וגלן גירי מ-90 של מבקבקים עצמאיים.
גלן ספיי
26/10/14 19:43
37צפיות
גלן ספיי 1988, 25 שנה, 47.3% של Archives. וניל קליפת תפוז ותבלינים (בעיקר קינמון).
כמו כן הסתיים לו Cragganmore d.e
בגיזרת הבירה- שימאי כחולה והרצל IPA בבקבוק (השגתי בדרך היין).
 
גלנליווט חדש
26/10/14 22:31
46צפיות
עונה לשם glenlivet guardians chapter.
אדווח ביתר פירוט בהמשך.
נחמד ומעניין טעמתי אותו ..
27/10/14 01:52
50צפיות
מטובל מאוד ושוקולדי באף הרבה תבלינים כזכור לי .... עם מים ו סבלנות הכול הופך לשוק של פירות יבשים ... ממש טו בשבת כזה
יש קטע אבל לטעמי ..... אני אוהב מזקקה כמו שהיא וזה לא ממש מזכיר לי גלן ליבייט !
לטעמי האישי חסר קראנץ וניל כזה וניחוח אגסים שיחודי למזקקה ,
שלא תטעה : וויסקי נהדר אבל היה יותר טוב אם הוא היה מגיע ממבקבק עצמאי כי האף ממש ממש שונה מהאחרים !
מדוייק למדי
29/10/14 07:35
25צפיות
הגארדיאנס נבחר ע״י חובבי וויסקי מתוך 3 מאלטים שניתנו להם לבחירה.  אני מאד לא אוהב את הקונספט הזה בשום ענף (Design by committee). האריזה תכולה ויפה. קרטון קשיח וכל הבלגן הזה.
על האף - הרבה תבלינים וליקוריש. בפה כבר טועמים שוקולד מריר. פירותי למדי (בתוספת תבלינים), המון דובדבנים! למרות שזה לא גלנליבט טיפוסי, אני חושב שהייתי מנחש שזה גלנליבט בטעימה עיוורת אבל קצת מאוחר בשביל זה עכשיו
הסיום כמו שקינג אמר, פירות יבשים, אין אגוזים אבל הנוט שהכי בלט בעיני היה חרובים ותמרים.
אמנם לא צריך לטעום כדי לנחש שבתור NAS זה לא וויסקי בן 30. זהו מאלט צעיר ובלתי מרוסן. אמנם כמעט 49% אלכוהול אבל יש חספוס אופייני ולמרות זאת יש פה גם מורכבות. 
מים מרסנים את הגארדיאנס. יותר טעמים נעימים מגיעים, קצת דבש, קצת תמרים וצימוקים.
 
לא להיט גדול ולא ארכוש שוב. קניתי שני בקבוקים כמו טמבל, כנראה שאשמור אחד (זה לימיטד אדישן עליק)  או שאתן מתנה למישהו. למי שיש תקציב מוגבל - קנו נאדורה (אם כי טרם טעמתי את גירסת ה- NAS).
 
º
29/10/14 09:25
3צפיות
|שף| סידרנו לך 1,000 ש"ח לשופינג
27/10/14 13:06
9צפיות
|!| ככה פשוט...


תשתפו אותנו בטיפ שלכם לחיים קלים במטבח ואולי תזכו ב - 1,000 ש"ח לקניית דברים טובים למטבח


http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?for...


והמנצח לסוף השבוע הוא ...
27/10/14 01:42
60צפיות
באוומר 17 מהדורת דיוטי פריי ...
מעבר לזה שיש הרבה טרופיקנה וטופי יש לו קטע חלבי מוזר שלא ממש התחברתי הוויסקי מדהים אבל יש משהוא מוזר שם .....מעבר לזה שהעשן מאוד מאוד עדיין .
לא להיט אבל נגיש וחביב ....
לדעתי לא אהיתי קונה בקבוק
אזהרה
27/10/14 03:48
59צפיות
 
חבר, ביקשתי כבר מקודם - הפורום אינו טוויטר או פייסבוק. יש כאן דיונים עם נושאים שונים, ולא כל פעם שמישהו שותה שלוק ממשהו הוא פותח על זה שרשור, בוודאי לא פעם ביום.
יש למשל שרשור אחד ליד - שרשור של ריכוז של דברים שאנשים שתו בסוף השבוע שלהם, אפילו הגבת בו. אין צורך לפתוח שרשור חדש.
 
בפעם הבאה פשוט אמחק, וחבל - כי הייתי שמח לראות את התגובה שלך בשרשור המתאים.
הכול בסדר
27/10/14 04:02
44צפיות
אדאג לפרסם ולענות בשיחות המתאמות ... לא באתי להוריד את המוראל או לשנות את הפורם להפיך ...
º
ותודה שלא מחקת את ההודעה ;)
27/10/14 04:20
13צפיות
מורטלאך 18 43.4% OB
24/10/14 18:12
106צפיות
וויסקי עשיר בשוקולד ובשר ביחד ממש נחמד מעט אגוזי ומאובק קלות שווה לנסות
º
הוא כשר?
24/10/14 18:29
17צפיות
º
בטח כשר זה וויסקי ... מה יש לך אדוני ?
24/10/14 18:46
28צפיות
שוקולד חלב או שוקולד מריר?
24/10/14 20:57
52צפיות
שוקולד חלב יחד עם בשר זה לא כשר.
ברוך הבא לפורום
24/10/14 23:20
46צפיות
 
לא מחקתי את ההודעה הקודמת שלך כי היא הייתה משעשעת
הפורום אינו טוויטר, אם יש לך נושא לדיון, נשמח מאוד
אבל פתיחת שרשורים נטולי פואנטה כמו זה והקודם לא מקובלת. אם אתה רוצה לפתוח שרשור שיוקדש לרשמי טעימה שלך או משהו בסגנון, מילא
 
ובנוסף, עצה למתחילים: הייתי ממליץ לך להניח שחובבי הויסקי בפורום בקיאים מאוד בויסקי, אולי אפילו יותר ממך; פשוט מישהו היה עלול להבין מהניסוח שאתה מנסה להדריך אותם
תודה !
25/10/14 03:12
67צפיות
דרך אגב : למי שיש שאלות אשמח לענות מנקודת מבט של איש וויסקי לא מכור ולא ממוסחר וגם אם הוויסקי המדובר שווה הון וכולם אוהבים אותו כניראה שיש משהוא לא בסדר שם ואשמח לשפוך אור על הנושא ..
º
אשמח לשמוע מה יש לך לומר
25/10/14 04:02
23צפיות
טוב אם תתרגל מעט צניעות והקשבה
25/10/14 16:59
50צפיות
תקרא קצת אחורה בפורום ותגלה כי כותביו מבינים דבר או שניים ואינם מחפשים בהכרח את הדרכתך.
 
לבסוף אודה לך אם תבדוק שגיאות כתיב וכן את הניסוח של משפטיך.
 
 
לא בהכרח ...
25/10/14 17:54
53צפיות
הכיף זה לדעת שאתה יודע לשתף אנשים ולהביע דעה ... שגיאות כתיב : בקטנה כולם מבינים את מה שיש לי להגיד
עצה קטנה.
26/10/14 08:14
50צפיות
לא מכיר אותך אבל מרושם ראשוני ניכר שאתה כותב משפטים בכדי לעורר תגובות, ותו לא.
יש בפורום אנשים שקצת מבינים בויסקי, וטעמו כמה דברים.
מציע לך לכתוב לעניין ולא בכדי לעורר מערבולת בכוס ויסקי, כי תוך יום יומיים יעבור, והיחס אלי לא יהיה ענייני.
 
 
שים לב
26/10/14 18:40
39צפיות
הניק נפתח בדיוק כשהוא הצטרף לפורום בשם הספיציפי הזה. חבר את זה לתוכן ההודעות ותקבל טרול.
לא הייתי מגזים
26/10/14 21:59
37צפיות
(ואני אלרגי לטרולים)
 
לדעתי פשוט מדובר על משתמש חדש שצריך להסתגל לסגנון ההתבטאות בפורום
אם אני מפריע לחברים פה ..
27/10/14 02:21
32צפיות
אז אולי זה לא המקום בשבילי אני תמיד אומר את מה שיש לי להגיד וזהוא .. חשבתי שזה מקום טוב לשתף ולהתעניין אבל אם אני מפריע ל ״ קליקה ״ אז לא העורר התנגדויות מיותרות ואצא מהפורום ... לא רוצה להתריד רק לשפוך את דעתי
אתה לא מפריע לקליקה
27/10/14 03:45
39צפיות
והבעיה היא לא עם הדעות שלך, אלא עם דרך ההתבטאות שלך, שמשדרת התנשאות
האופן שבו אותה כותב מפריע לחברי פורום ותיקים ומוערכים וקל לי להבין למה, יש בהרבה מההודעות שלך אלמנט של הטפה וחינוך, ובכנות - חברי הפורום לא צריכים שיחנכו אותם
 
לדעתי קיבלת לפחות עשר הודעות שרומזות את זה או אומרות את זה באופן מפורש
 
בנוסף, ראה הערה נפרדת בשרשור הבאומור שלך
לא נכון ..
26/10/14 22:20
32צפיות
אני פשוט כותב באמת את מה שאני חושב ...
זו דעתי ואני משתף
ברור שהיו כאלה שלא יסכימו איתי זה נורמלי
תגובות ????? ממש לא
27/10/14 02:03
31צפיות
וזה ממש לא מעניין מי מבין ומי פחות .
אני הגעתי לאחרונה מאוד חדש אצלכם בפורום ותודה על כך אני נהנה מאוד ..
לי תמיד היתה ותהיה הדעה האישית שלי וגם אם היא לא תואמת את הביקורות , אותי זה לא ממש מעניין כי אני טועם לעצמי ומשתף ..
לא מסכימים איתי .. אין בעיה אני לא מנסה ליצור קהל אוהדים משלי , רק מקום להתבטא בו בכייף .... מצטער על אי ההבנה אבל אני ממש לא מנסה ליצור אהדה או כול דבר אחר !
בינינו לכול מטבע שני צדדים , ואשמח אם יחלקו על דעותי , אבל הם עדיין ותמיד ישארו הדעות שלי !!!!!
לא רציתי לפגוע באף אחד . סליחה אבל אני מי שאני וכייף לי סוף סוף שיש לי פלטפורמה להוציא את התחביב שלי החוצה ..
אני מכתיר את גלנפידיך .... המזקקה הטובה בעולם !
24/10/14 12:30
95צפיות
אין מה לעשות ה 21 שנה וה 18 הם אלילי הוויסקי בעולם 
º
בסדר
24/10/14 16:19
28צפיות
אהה.
24/10/14 19:49
70צפיות
לא ידעתי. ואני כל הזמן חשבתי שגלנליבט עושים את הויסקי הכי טוב בעולם.
תודה על האינפורמציה
º
25/10/14 16:48
7צפיות
º
אני אמסור להם
24/10/14 20:56
28צפיות
אני יפרט ...
25/10/14 03:07
91צפיות
גלנפידיך נוסדה בשנת 1886 ..!
הם הראשונים בתחום שהבינו איך לשווק לעולם את הוויסקי כסינגל מאלט ולא בלנד סקוצ׳ .
עובדה שעד היום הם לוקחים כ 18% מכול השוק העולמי ושאנשים שגם לא ממש חופרים בתרבות אוהבים מאוד את התזקיק היפה המרענן העמוק והשונה לגמרי מכול אלכוהול אחר ..!
יש להם מתכון מנצח וזאות עובדה שאי אפשר להתעלם ממנה , וגם בקבוקים כול כך נדירים שכול אחד היה רוצה רק לטעום בקטנה מהאיכות הפנומנלית שלהם ..
עובדה גם שרייר קולקשן של גלנפידיך היא הסידרה היחידה שמכרה כול כך הרבה במחירים אסטרונומים ליודעי דבר ובעלי ממון . הוויסקי היסטרי ומדהים באופיו עקבי מאוד ונגיש לכולם . מאלט מקסים שהיה אצלנו עוד שנים רבות הודות למורשת ועבודה טובה לאורך שנים !
אל תתבלבלו נכון שיש שיגידו שזה ״מיין סטריים״ אבל עובדה שהם בנו היסטוריה לשמה וכול הכבוד לאנשים המדהימים האלה ..
אין מה להתווכח זה המאלט הטוב בעולם !
25/10/14 05:10
58צפיות
אתה כותב יפה ונהניתי לקרא את התגובה שלך.
אני לא מאמין שיש משהו בפורום שיסכים איתך אבל מאחר ואמרת שאין מה להתווכח, אף אחד לא יתווכח אתך.
איבדת אותי ביפרט
25/10/14 08:17
58צפיות
חוץ מזה אתה בטוח שאתה לא שתול של הכרם?
אתם יודעים... בקטע הזוי אפשר להבין את הכיוון שלו, איכשהו.
25/10/14 18:30
48צפיות
זה קצת יכול ללכת לכיוונים נדושים כמו ויכוחי האייפון-אנדרויד...
אפשר לדבר על מספרים, נתונים טכניים ועובדות, ואפשר לדבר על מה אנשים קונים ורוצים - ומה זה חשוב למה.
 
אז אין לי עוד מה להגיד.
המזקקה עם השיווק הטוב בעולם
25/10/14 19:16
40צפיות
אם כי עליי להודות שגרסת ה 18 שנה וה 15 שנה מאוד חביבות עליי בוויסקים פירותיים.
º
נפוץ זה לא בהכרח המוני, אני אוהב גם את ה-12
25/10/14 20:56
16צפיות
תן לי לנחש
26/10/14 07:35
53צפיות
היית הכי טוב בקבוצה שלך בקורס ברמנים נכון?
מצחיק
26/10/14 22:38
35צפיות
אבל אין רע בקורס ברמנים לדעתי .
לא למקצוע אבל לידע אישי
אין שום דבר רע בקורס ברמנים
26/10/14 22:43
45צפיות
פשוט ההודעה הקודמת שלך נראתה כמו ציטוט מחוברת קורס
כניראה שאתה צודק
26/10/14 23:58
37צפיות
ולטענות שלי מגיע קורס מקצועי ;)
אקח את זה בתור מחמאה .... תודה
º
ואללה. ואני הייתי בטוח שג'וני שחור זה העילית!
26/10/14 08:09
25צפיות
שלום
23/10/14 23:02
91צפיות
אני מעוניין לזקק עארק אבל אני רוצה להכין  את האלכוהול מענבים
איפה אני יכול להשיג רשימה של מה שאני צריך נראה לי שאני לא צריך את כל התהליך כמו ליין
תודה לכל העוזרים
זיקוק זה עסק מסוכן. בהחלט אפשר למות מזה.
24/10/14 01:47
62צפיות
אם אתה צריך עזרה כבר ברשימת הציוד... עזוב, זה לא זה.
לא נעזור לך להרעיל את עצמך.
 
תקרא באינטרנט, ואז תקרא עוד קצת. הרבה.
ואז אתה מוזמן לחזור עם שאלות אמיתיות
º
זיקוק עצמי חוקי בארץ?
24/10/14 02:04
34צפיות
º
מה שאיננו אסור - מותר. אין איסור
24/10/14 02:56
25צפיות
מה?
24/10/14 05:58
51צפיות
התססה זה המסוכן לא? קראתי המון חומר אבל כל המאמרים מספרים על יין ...
מה מסוכן בזיקוק ?
בשלב התסיסה נוצרים חומרים שונים, שחלקם רעיל בריכוז גבוה
24/10/14 07:48
53צפיות
תסיסה (בהקשר שלנו) היא הפיכת סוכר לאלכוהול על ידי שמרים.
רק שיש כל מיני סוגים של אלכוהול - למשל אתנול, שאותו אנחנו שותים, ומתנול, שכמות קטנה ממנו מספיקה כדי להרוג אדם או לפחות לעוור אותו. על פי ויקיפדיה, 10 מ"ל מתנול נקי. תקרא.
 
במהלך תסיסה, גם של יין, נוצר אלכוהול משני הסוגים וסוגים נוספים. בריכוז נמוך כמו ביין או בירה זו לא בעיה. אבל בזיקוק הריכוזים עולים פי כמה.
 
הרעיון בזיקוק הוא לא רק להיפטר מהמים כדי לקבל חוזק גבוה, אלא גם לזרוק את הרעלים בדרך. את זה צריך לדעת לעשות. עד שלא תדע את התיאוריה, אל תתחיל.
 
גם אם כל מה שאתה רוצה לעשות זה לזקק מחדש אלכוהול שקנית עם אניס, יש פה סכנות בטיחות (אדים דליקים ביותר בסביבת חימום...), ואם לא תדע קצת יותר על זיקוק התוצר שלך יהיה לא טעים במקרה הטוב.
 
תן לי לשאול עוד משהו. זה קשור לעליית המחירים האחרונה? כי אם כן, כסף בטוח לא תחסוך פה. קנה אל-נמרוד ותסחט אשכוליות, עכשיו העונה.
גילוי נאות
24/10/14 10:10
58צפיות
אני אגרונום שעובד בתחום וחלק מהלימודים בתאר היה לזקק ...  אין יותר.מידי דברים מסוכנים מלבד לחץ וגם זה כאשר אתה שומר על טמפרטורה  מסויימת נגיד שרירותי לחלוטין ;) 60 מעלות ....
השאלה שלי היא האם אני צריך לעשות את כל התהליך כמו ביין או שאני יכול לשים ענבים בבלנדר לתת סיבוב קטן לשים בחבית עם נשם וברז רפרקטומטר בשביל בדיקות סוכר ביסולפט וקצת שמרים ?
אני חושב שכדי לזקק אתה צריך להגיע לטמפ׳ הרתיחה של החומרים...
24/10/14 11:03
45צפיות
לפחות זה מה שעושה כל תעשיית האלכוהול בעולם.
 
60 מעלות לא יספיק בלחץ אטמוספרי.
 
אבל אם אתה יודע אחרת אשמח לשמוע מה, למה ואיך...
:)
24/10/14 11:41
46צפיות
אז בשביל לדעת את טמפ' הזיקוק הנכונה צריך לדעת מה אנחנו רוצים להפריד ?  כהל ממים צריך לדעת מה נק'  הרתיחה של כל אחד מהחומרים נניח ... שמים רותחים ב100 ואלכוהול רותח ב60 מעלות  זה לא אומר שמים לא מעלים אדים גם ב60 מעלות
לפי מה שקראתי וזו גם השאלה שלי יש תסיסה ראשונית ושניה  הראשונה זה עם מיכל פתוח?? כי תסיסה עם חמצן נותן מתאן ... לא ?
כמובן ש...
24/10/14 11:43
51צפיות
ב60 מעלות זוהי תסיסה איטית מאד בעלת נוזל עם אחוז אלכוהול גבוהה מאד
תסיסה או זיקוק בשישים מעלות?
24/10/14 21:07
32צפיות
לא מכיר תסיסה שמגיעה לשישים מעלות, למעשה אם תסיסה הייתה מגיעה לשישים מעלות לא היו זקוקים לזיקוק.
זיקוק כמובן
24/10/14 21:18
30צפיות
אני בכלל לא בטוח ששמרים יכולים לחיות ב60 מעלות  אבל עדיף זיקוק ב 70 מעלות ואם רוצים יותר אלכוהול פשוט מזקקים שוב אבל אף אחד לא ענה על השאלה שלי ... מה זה תהליך התסיסה הראשון בהכנת יין ? למה הוא עם מכסה פתוח? והאם הוא הכרחי כאשר אני רוצה למעשה לזקק את הנוזל לעארק?
תודה לעוזרים
תהליך התסיסה הראשון הוא תהליך התסיסה האלכוהולית
24/10/14 21:28
28צפיות
הערבה לפני ההסבר: אתה רוצה לזקק כאשר אתה לא יודע להתסיס או איך עושים משהו?
 
בתהליך זה השמרים הופכים את הסוכרים בענבים (או בכל דבר אחר שיש בו סוכרים) לאלכוהול. ככה נוצר לך האלכוהול ולאחר מכן אתה יכול לזקק על מנת להפריד את אלכוהול משאר מרוב הנוזל הנוצר לך לאחר התסיסה הראשונה.
כן, זה הכרחי, בלי תסיסה אלכוהולית אין לך אלכוהול.
למה הוא עם מכסה פתוח?
מכיוון שבתהליך זה השמרים פועלים והפעילות המטבולית שלהם יוצרת גזים וצריך לשחרר את גזים אלה כדי שהמיכל שהם נמצאים בו לא יהפוך לסיר לחץ ויתפוצץ. זה למה המכסה פתוח וגם סיבה נוספת שבעת פעולה זאת הפעילות של המשרים למעשה מגנה על הנוזל מחימצון או משאר מפגעים שהוא יכול לעבור.
אני רק שאלה
24/10/14 23:32
38צפיות
 
לגבי הזיקוק במהלך הלימודים: האם היית צריך לשתות או לתת לאנשים אחרים לשתות את מה שזיקקת?
 
זיקוק
25/10/14 09:24
48צפיות
זיקוק
מתאן שאתם מדברים עליו נוצר רק בתסיסה עם נוכחות חמצן לא ?
אנחנו צריכים אחד שיודע....
הבנתי על מה אתם מדברים ....
מתאן נוצר בתסיסה וזיקוק הופך אותו למרוכז יותר זה החשש?
אולי אפשר למדוד אחוז סוכר בענבים לפני תסיסה ואחוז אלכוהול בסוף התסיסה וההפרש בין השניים זה מתאנול?
או שהוא גם נכנס במדידת אלכוהול? אני משתמש במד שבתמונה
חבר
26/10/14 07:29
22צפיות
לפי הידע שאתה מפגין פה זו הולכת להיות סכנת נפשות לתת לך לזקק
 
אגב, מסקרנות, אם לא אכפת לך שאני שואל, איפה בדיוק סיימת את התואר ובמה? קשה לי להאמין שבוגר הפקולטה לחקלאות לא עשה קורס בסיסי באורגנית
עשה עשה
26/10/14 08:00
21צפיות
חחח אבל זוכר פחות
תודה על העזרה
אל תדאגו
זיקוק
25/10/14 09:24
44צפיות
זיקוק
מתאן שאתם מדברים עליו נוצר רק בתסיסה עם נוכחות חמצן לא ?
אנחנו צריכים אחד שיודע....
הבנתי על מה אתם מדברים ....
מתאן נוצר בתסיסה וזיקוק הופך אותו למרוכז יותר זה החשש?
אולי אפשר למדוד אחוז סוכר בענבים לפני תסיסה ואחוז אלכוהול בסוף התסיסה וההפרש בין השניים זה מתאנול?
או שהוא גם נכנס במדידת אלכוהול? אני משתמש במד שבתמונה
º
אתה יודע שנמרוד כותב פה?
25/10/14 09:37
23צפיות
חבר, אתה מערבב הכל ומדבר שטויות
25/10/14 11:48
37צפיות
סלח לי על הבוטות, אבל ניכר שאין לך מושג.
זאת התגובה האחרונה שלי בנושא אם לא אראה קצת היגיון וקוהרנטיות.
 
מתנול לא נוצר בתסיסה ממתאן, אלא בעיקר מפירוק של פקטין. בנוכחות מים וקטליסט התוצרים יוצרים מתנול.
 
דווקא בתסיסה נקייה של סוכר עם שמרים טובים, תחת חשיפה לחמצן, לא יווצר מתנול כלל. הוא נוצר בכמויות קטנות בגלל מרכיבים אחרים פרט לסוכר, במיוחד בתסיסת פירות בכלל וענבים בפרט, בהם יש פקטין.
 
אז עזוב אותך שטויות, וותר על זיקוק. באמת.
זה לא בשבילך, במקרה הטוב זה יצא לא טעים, במקרה הרע תפגע במישהו.
זה רק לשימוש עצמי
25/10/14 12:04
34צפיות
אז תעזור ...
כי אני רוצה להכין ...
מה אני צריך ?
ויש לך קישור לנושא של היווצרות מתאן?
מתאן נוצר בכלל בתסיסה אחרת
25/10/14 12:29
31צפיות
על ידי בקטריות ולא שמרים, בסביבה נטולת חמצן.
למשל - מערכת העיכול של חיות משק...
וגם בתעשיית הביו-גז.
 
אין לזה קשר כלל לענייננו.
 
אני מצטער, אבל אם עד עכשיו לא קראת מספיק כדי להבין איך נפטרים ממתנול בזיקוק, תהליך פשוט ביותר, אני לא אעזור לך, לא צריך את זה על המצפון שלי.
º
טוב תודה
25/10/14 12:38
8צפיות
תקן אותי אם אני טועה, אבל אין שום קשר
25/10/14 18:18
24צפיות
ולו הרופף ביותר (מעבר לדמיון בשם ולכך ששניהם חומרים אורגניים) בין מתאן למתנול. נכון?
דווקא דומה מאוד מבחינה כימית
25/10/14 18:23
24צפיות
מתאן זה פחמן אחד, וסביבו ארבעה מימנים. CH4.
מתנול הוא פחמן אחד עם שלושה מימנים וחמצן. אל החמצן קשור גם מימן רביעי. CH3OH.
 
כלומר מתנול הוא מתאן עם "חמצן תקוע באמצע" במובן מסויים... מתנול הוא הכהיל הפשוט ביותר.
 
לא שזה לגמרי קשור לאופן הייצור שלו בטבע או באופן מלאכותי.
הדמיון בשם הוא מקרי שכן מתנול הוא יין עץ ביוונית עתיקה
25/10/14 19:53
20צפיות
ומתאן אין לי מושג איך הגיע שמו לעולם.
בסך הכל כל החומרים האורגניים מכילים חמצן, פחמן, ומימן (וחלקם גם חנקן וגופרית).
לא לחלוטין
26/10/14 07:26
20צפיות
אם כבר לצטט מויקיפדיה אז עד הסוף
 
הניסיון (השגוי) להשתמש ביוונית עתיקה בשביל לתת שם לתרכובת היה עבור מתיל ולא עבור מתנול
באורגנית מקצרים את המילה אלכוהול ומוסיפים אותה למילה הקודמת, פרופיל אלכוהול --> פרופנול, אתיל אלכוהול --> אתנול וכו'
 
מתאן שייך למשפחת האלקאנים (מתאן, אתאן, פרופאן, בוטאן, פנטאן, הקסאן....) שמקבלים את הסיומת ane כחלק מהמשפחה
אז האם גם במלה מתיל (שממנה נובע מתיל אלכוהול
26/10/14 22:24
16צפיות
שהופך למתנול) האותיות "מת" בהתחלה הם מלשון פחמן יחיד או שזה באמת מהמושג יין עץ?
 
כי במתאן זה כן לציין פחמן יחיד (כפי שאוקטן מציין 8 פחמנים בכל מולקולה [אוקטן הוא האלקאן אולי הכי מפורסם, אין אדם כמעט שלא שמע
עליו בעוד שעל שאר האלקאנים בד"כ רק מי שלמד כימיה או פיסיקה ברמה גבוהה נתקל בהם])
והקסאן מציין 6 פחמנים [הקסה ביוונית זה 6]).
לא יודע לגבי המת
27/10/14 03:52
12צפיות
לפי ויקיפדיה אז מתיל (ולא מתנול) אכן היה ניסיון שגוי לנסח יין עץ עבור מתנול ביוונית עתיקה
 
גם פרופאן ובוטאן הם אלקאנים די מפורסמים, במיוחד במדינות קרות שמחממים בהן עם גז, אבל לא אלך איתך לבית דין על מי מפורסם יותר
קישור מעניין
25/10/14 09:26
30צפיות
סתם משהו נחמד להעביר איתו קפה של בוקר טוב
http://rosenblatt-brothers.blogspot.co.il/2012/10/...
תשובה כללית
25/10/14 00:09
34צפיות
 
זיקוק זה לא פשוט כמו שאתה חושב. אני מדבר כשאתה צריך לקחת אחריות על ההשלכות החמורות של סטייה של 5 מעלות (ההבדל בין אתנול למתנול הוא כ-10 מעלות). זה גם דורש ניסיון, לא מספיק לקרוא על זה באינטרנט.
 
כמו שאמרו לך אחרים - אתה מתייחס בפשטנות מוגזמת (ולא היה מוגזם לומר גם שטחיות) לנושא התסיסה וגם לזיקוק. נכון שבתיאוריה שמרים+סוכר ==> אתנול + פד"ח
אבל במציאות יש עשרות רבות של שיקולים ומשתנים (גם כשלא מנסים לעשות את היין הכי משובח במזה"ת)
 
לא היית רוצה ללכת לרופא שקיבל תואר בהתכתבות, נכון?
 
אני יודע שכמו אחרים גם אני לא ממש עניתי לשאלה הספציפית שלך - אני פשוט מנסה להסביר לך למה אתה לא מקבל פה תשובה.
ערכי ויקיפדיה בעברית על זיקוק דודי וזיקוק רציף
25/10/14 12:00
25צפיות
השרשור הזה הביא אותי לפתוח את הערכים האלה...
חשכו עיני. הערכים הכי גרועים בויקי שראיתי בחיים.
למי שיש איזו שעה פנויה, תנו יד לתקן איזו פסקה פה ושם בבקשה.
|*|נפתח פורום עגלות לתינוק|*|
26/10/14 10:37
2צפיות
|@|הילד או הילדים הראשונים שלכם גדלים ברגעים אלו ממש בבטן? עליכם להיות ערוכים בהתאם לקראת הגעתם!
חדש בתפוז ? פורום עגלות לתינוק. פורום זה מיועד עבור הורים, משפחה ועוד העומדים לקראת רכישת עגלת תינוק.

המגוון רחב מאוד וקשה להחליט מהי העגלה עבורכם. איך יודעים מה ההבדלים בין העגלות? האם עדיף להזמין מחו"ל? מהי העגלה שתענה לכם על הצרכים?
כל המידע במקום אחד! היכנסו עכשיו לפורום להתייעץ ולייעץ בנושא:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

שנאפס - להחזיק במקרר לאחר הפתיחה?
24/10/14 19:28
49צפיות
היי,
 
קניתי שנאפס (אפרסק), מאיכות פשוטה (55 ש"ח, 17% אלכוהול), ורציתי לדעת אם אני אמור לשמור אותו במקרר לאחר הפתיחה? כמו כן, לא היה עליו תאריך תפוגה. לכמה זמן הוא אמור להיות טוב?
 
תודה.
עדיף
24/10/14 23:16
32צפיות
אני החזקתי חודשים ארוכים בקירור
כדאי
25/10/14 03:16
39צפיות
עדיף לקרר שנאפס כדי לקבל ממנו את המירב ... אם מדובר במשקה בוטיק מעניין אולי כדאי קודם לטעום בטמפרטורת החדר ואז להחליט ... כניראה שהארומות יצאו יותר טוב לא ממש בקור מקרר ואם השנאפס הוא ״רגיל״ כמו שהבנתי ממך עדיף לקרר כדי להעיף טעמים לא רצויים !
פירות חורף לליקר
23/10/14 15:30
34צפיות
איזה פירות חורף מומלצים להכנת ליקרים?
אם מדובר על השריה, כל פרי שאתה אוהב
23/10/14 20:24
34צפיות
אני אישית הכנתי ליקרים מפירות הדר, תות, תפוחים ואגסים.
השקה חגיגית-הערב
הודעה זו מכילה תמונות
23/10/14 09:22
43צפיות
 
 
|*| נפתח פורום קצת אחרת |*|
22/10/14 11:18
6צפיות
מי מאיתנו לא מרגיש שונה לפעמים? או מוזר? שקשה לנו להשתלב בחברה.
פורום קצת אחרת נועד לאנשים שמרגישים קצת שונים וחריגים בחברה ורוצים להכיר אנשים שמרגישים כמוהם.

אתם מוזמנים להיכנס כבר עכשיו ולייעץ ולהתייעץ, לחבק ולנחם, לשתף בחוויות טובות ובחוויות לא טובות, לחלוק רגשות ופשוט לדבר.
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה