לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
הפורום הפועל בתפוז אנשים,פעיל משנת 2000 ומהווה את הפורום הפעיל והנרחב ביותר ברשת הישראלית בכל הנוגע ליין ואלכוהול. ברחבי הפורום ניתן למצוא מידע רב ושימושי למתכונים,קוקטיילים,המלצות,מחירים ועצות אישיות מאנשי מקצוע וחובביי אלכוהול כאחד. בין כותבי הפורום ניתן למצוא ברמנים,מלצרי יין,אנשי מכירות אלכוהול,מזקקים עצמאיים,בשלני בירה ביתית,כתבי אלכוהול וחובבי אלכוהול רבים.

נתחיל את השרשור השבועי קצת מוקדם הסופ״ש
29/01/15 23:53
40צפיות
כי היו הרבה דברים מעניינים. מי היה באירוע ברנס סאפר כלשהו? למי יש מסקנות או רשמים מעניינים מתערוכת סומילייה? והיו עוד כמה דברים...
סיקור טעימה עיוורת (ממש!) של מקאלן
הודעה זו מכילה תמונות
30/01/15 00:31
62צפיות
הוזמנתי על ידי חברת אקרמן, יבואני מקאלן לארץ, להשתתף בטעימה עיוורת מעניינת.
 
 
 
מה הכוונה עיוורת? קצת יותר משציפיתי...
 
לפני שהתיישבנו לשולחן כוסו עיני כל הטועמים - וגיששנו את דרכינו אל עבר שבע כוסות גלנקיירן.
 
לא ידענו מה יש בהן, ואפילו צבע לא היה לנו כדי לרמוז משהו על הויסקי. טעמנו את הויסקים אחד אחד, אך אצל כל טועם סדר הויסקים היה שונה.
 
 
 
הרגשתי שניים עם השפעת שרי, אחד עם מה שהרגיש כמו חבית רום, אחד מעט מאלטי ופשוט ואחד מתובל. שניים אחרים הרגישו ספייסייד קלאסיים ומוצלחים.
 
 
 
התבקשנו לבחור את השלושה הטובים ביותר, ולדרג ביניהם. רק לחר מכן הסרנו את כיסוי העיניים. מתחת לכל כוס הודבקה מדבקה בצבע שונה, ואז גילו לנו מה היה הויסקי של כל צבע. רעיון נהדר ומרתק, כל הכבוד!
 
 
 
אז בטעימה השתתפו: מקאלן 12 פיין אוק, 12 שרי, גולד, וסלקט אוק, וכן ימאזאקי 12 וגלנרות׳ס כלשהו.
 
 
 
מסתבר שהויסקים שאני העדפתי היו מקאלן 12 שנה פיין אוק במקומות ראשון ושני (הוא הופיע פעמיים מתוך ה-7, מעניין), ו... אופס, שכחתי מה היה השלישי! (שתיתי לפני כן גם קצת בסומילייה... זה היה היאמאזאקי אולי?). לפחות הייתי עיקבי! לא טעמתי אותם ממש אחד אחרי השני, ולא שמתי לב שזה אותו ויסקי.
 
 
 
לא הייתי מצפה שהפיין אוק 12 יצליח ככה, זכרתי אותו משעמם ועדין יותר. האם זאת השפעת היעדר חוש הראיה? הויסקי שנפתח טוב בכוסות הגלנקיירן עם קצת חמצן? העובדה שכבר הייתי קצת מסובב ובמצב רוח טוב? לא ברור, אבל ממליץ לכם לתת לו ניסיון נוסף. אני יודע שאני רוצה לטעום אותו שוב עכשיו.
 
 
 
יצא פרומו מהנה מאוד לטעימה העיוורת שלנו, וקונספט מעניין לטעימות עתידיות.
 
 
 
תודה ל״אקרמן״ על הטעימה המעניינת, לפטסי קריסטי הנהדרת, נציגת מקאלן באזורינו, ולצוות ה״ביירן״ והשף בראשם על האירוח.
 
התמונות צולמו על ידי שי גלבוע.
סחטיין על הטעימה
30/01/15 09:21
32צפיות
אני מאוד אוהב את הפיין אוק 12 שנה.
הוא יופי של וויסקי וכן הוא עדין יחסית למרות שיש מצב שהם העלו בו קצת את השרי בשנים האחרונות מאז החל לצאת.
 
אתמול כמעט עשיתי טעימה השוואתית בין מקלאן 10 חוזק חבית זצ"ל לבין גלנפארקלס 105 שהוא גם בגיל עשור.
גדול
30/01/15 21:32
29צפיות
אין כמו טעימה עיוורת אמיתית כדי לזעזע דעות קדומות.
כיסוי העיניים קצת קיצוני, אבל קשה לחשוב על דרך אחרת להסתרת צבע המשקה...
אולי כוסות בצבע אטום?
 
קיומו של אותו ויסקי פעמיים באותה טעימה איננו מקרי,
זאת אחת השיטות הכי אפקטיביות לתיקון bias.
עצם העובדה שנתת להן ציון דומה מאשרת שיש לך חוש טעם תקין
כיסוי העיניים היה לשעשוע, קודם כל.
30/01/15 22:18
29צפיות
אבל אני לא יכול שלא להכיר באפשרות שניטרול חוש אחד אולי חידד את הטעם והריח קצת.
 
אבל זה יכול להיות גם כי הויסקי נשם טוב, או כי הייתי כבר קצת שיכור ובאווירה חיובית.
 
הצבע עצמו לא מאוד חשוב לדעתי, את הויסקי עם שרי כולנו זיהינו בקלות, והשאר בצבע די דומה בכל מקרה.
 
ולגבי אותו ויסקי פעמיים - מסכים איתך לגמרי. רק שקשה לי לומר שציון גבוה למקאלן 12 פיין אוק מעיד על תקינות כלשהי
(סתם, התחרות שלו לא היתה קשה מדי, ואולי הוא גם פשוט טוב משזכרתי).
הצבע אולי משפיע על טועמים לא מנוסים
31/01/15 12:38
19צפיות
סביר להניח שהפאנל מורכב מחובבים מנוסים
שהבינו מזמן שאין קשר בין צבע לגיל/איכות.
אז זהו שלא... שמע סיפור
01/02/15 13:40
10צפיות
לפני שנה במסגרת MALTSTOCK פסטיבל הוויסקי בהולנד (שבאים אליו הרבה אנשים מאוד ותיקים ומנוסים בלגימה וטעימה) הייתי בסדנא של פידיך. (בעוונותי).
התחלנו עם שתי דוגמאות בכוסות, והמדריך אמר שנטעם ונראה מה יותר טעים לנו ולפי זה נמשיך.  אני די הייתי מבולבל כי שניהם היו באותו ריח וטעם כמעט....
כמובן שרב הנוכחים העדיפו את הכהה, ולבסוף ראינו מה היה בכוסות : פידיך 12 ופידיך 12 עם קצת קרמל.
אז זהו, הצבע מאוד משפיע עלינו גם אם אנחנו חובבי ויסקי מומחים וגיקים של ויסקי. אין מה לעשות. כוסות כחולות:)
 
אכן היתה טעימה מעניינת. ואכן, בחרת ימזאקי!!
31/01/15 19:49
22צפיות
לא אוסיף הרבה כי ולרון הרחיב, אבל היה מעניין, והגלנרותס( אותו זיהיתי בעיוור להפתעתי - או לא. זה לא מחמיא לגלנרותס) היה SELECT RESREVE...
 
"סשן טעימות" בדיוטי פרי בהונג קונג
30/01/15 16:06
48צפיות
אז חזרתי מהונג קונג ובוא נתחיל דוקא בדיוטי פרי שלהם: מבחר לא רע של סינגל מאלט, בלנדים וקוניאק במחירים לא רעים (בערך כמו באירופה ויותר טוב מהונג קונג עצמה) אולם מאחר ואני לא סובל ממחסור בבקבוקים ולא איתרתי מציאה מיוחדת אז ויתרתי על הקנייה. בין היתר נצפו הביקבוקים החדשים של מורטלאך בבקבוקים של חצי ליטר: ה-NAS עלה כ-470 שקלים, ה-18 עלה כ-1000 וה25 עלה כ-3500 שקלים. בנוסף ראיתי 2 מארזי התנסות חמודים (מתנה לטו בשבט ?) של גלנפידיך 19 ב-3 פינישים שונים ושל בלנטיינס 17 : 4 ביטויים של הבלנד כאשר בכל אחד מהם אמור לבלוט סינגל מאלט אחר:סקאפה, Glenburgie ,Miltonduff Glentauchers .
אני עומד שם כאשר מכל עבר דיילות חינניות קוראות במבטא אסיאתי חינני "פלי טייסטינגס" והחלטתי שלמרות שזו עבודה לא פשוטה, מישהו חייב לעשות אותה. לפיכך נטעמו בגיזרת הויסקי בלויני טריפל קאסק 12 שנה ו-16 שנה המצויין. גירסאות דיוטי פרי של גלנפידיך: קאסק קולקשיין- נדגמו הרזרב קאסק והסלקט קאסק שלא נשאו שום בשורה (את הביטוי היוקרתי יותר וינטאג קאסק לא טעמתי) לסיכום- ממש גלנפידאיחס.  ולקינוח ככה בקטנה רויאל סאלוט 21.
בגיזרת הקוניאק נדגמו רמי מרטן במהדורת דיוטי פרי של Prime Cellar Selection Cellar מס' 16 ומס' 28 ואם אני זוכר היה גם איקס עיגול.
פסגת הקוניאק שם הייתה ביטוי יוקרתי של מרטל בשם Chanteloup Perspective שהוגש עם חתחת בגט עם כבד אווז. על הבגט אמנם ויתרתי אך הקוניאק היה תענוג צרוף (כ-1500 שח לבקבוק).
 
מבחינת הונג קונג המבחר בחנויות היה די מצומצם אולם בכל חנות (וגם בסופר) הייתה הסדרה הבסיסית של מקאלן (פיין אוק וגם שרי אוק). המחירים יקרים יחסית לאירופה פרט למקאלן 12 שרי אוק שנמכר החל מכ-270 שקל (הכי זול היה בסופר). מכיוון שזו לא כוס התה שלי (סורי פטסי) ויתרתי.
חנות מעניינת אך קטנה מאוד בשם Liquor & Liqueur נמצאת בהונג קונג איילנד: http://www.liquorandliqueur.com במיקום די מרכזי ליד ויקטוריה סטריט.
מבחר יחסית מגוון בהשוואה לשאר החנויות שראיתי ולמי שהפרוטה מצוייה בכיסו יש גם פורט אלנים.
º
צרפתי גם כמה תמונות...
הודעה זו מכילה תמונות
30/01/15 16:25
43צפיות
יום אחרון בעבודה
31/01/15 10:59
38צפיות
חמישי: צ'ייסרים לפרידה - הוואנה קלאב 15 מהסטאש ורויאל סאלוט 21. אחר כך אספתי את הבנזוג ושמנו פעמינו לבני'ס ברעננה, להרבה פיינטים אמיתיים מהקאסק. היה אמברגו של הרצל שחסר את טעמי הטבק שהיו מורגשים ונהדרים כל כך בגירסה הביתית ובאצווה שבושלה במבשלת העם לפני כ-3 שנים, ופטריוט של הדאנסינג קאמל והפייל אייל של שפירא, ששתיהן זורחות בקאסק.
 
שישי: צ'ייסר ג'יימסון עם החומוס בצהריים ואז נסיעה ליומנגוס, לטעום את הבירה החדשה שאלכסנדר בישלו בשבילם. הלס לאגר. נעשינו רעבים ואנחנו צמחוני וטבעונית, אז המשכנו על כביש 4 עד לוניה ביסטרו בעיר התחתית בחיפה. את המנה שלי ליוותה כוס של שפריץ. זהו לבינתיים, אבל הסופ"ש עוד לא נגמר.
 
איך ההוואנה 15?
31/01/15 11:38
26צפיות
מצדיק תג מחיר של 150 אירו בחו"ל?
שבוע נהדר! (ארוך- לבעלי סבלנות בלבד)
31/01/15 13:18
34צפיות
התחיל בחתונה ביום שני שם התחברתי לבקבוק ווילד טרקי 81. אחלה ברבן, בדיוק רארועים שכאלה.
 
ביום רביעי רונית ורד ביקרה אותנו בעליית הגג, למי שלא מכיר מדובר בכתבת האוכל המעניינת ביותר במדינה (לדעתי האישית) והיא כותבת במוסף סוף שבוע של עיתון הארץ (אולי בחמישי הבא בכר תעלה הכתבה עלינו). למי שלא קרא מעולם כתבות שלה- מומלץ בחום, היא כותבת על היהלומים הקולינריים שאף אחד לא מכיר: מהמטבח הביתי של הקהילה הצוענית בארץ עד לדבש שמקורו הקצה העליון של הר חרמון... אגב, הצלם שמצלם עבור הכתבות שלה גם שד מוכשר בטירוף- דן פרץ.
אז שתינו איתם המון!
יינות: ק"ס 2013, "רוזנבלט קינטו" יין מתובל בכינין בהשארת יינות ברולו קינטו, פורט קרמבולה, יין בסגנון פורט שיושן בחבית וויסקי,
בירות: בירת מרווה, בירת שיפון, IPA ברגמוט, קלון של פאנפוט מיושן בשבבי יין והבירה המיצרית (שהוכנה עם מחמצת לחם)
תזקיקים: רום לבן, רום בציר 2011, ברנדי אפרסקים, הסינגל הישראלי הראשון, סינגל מאלט כבולי ואולי עוד שאני לא זוכר.
קוקטיילים: דאקירי על בסיס הרום הלבן שלנו, וג'ורג'יה מינט ג'ולפ  על בסיס כרמל 100 וברנדי אפרסקים.
ליקרים: למיטב זכרוני רק שיכר קנה סוכר מתובל ולימונצ'לו.
 
יום חמישי, טעימת וויסקיז עם חברים.
סינגל יפני בשם maltage שהיה סיפתח נהדר (yoavge יכול להרחיב עוד)
ארמוריק קלאסיק (סינגל צרפתי גרסת בסיס) מתובל מאוד עם אלון צרפתי בולט
סינגל שלנו בציר 2013 (עוד צעיר מאוד) שמתחיל להראות ניחוחות בננה לצד תיבול גבוהה המתאפיין בקנמון
גלנדרונך 18 פורט-ארומה לאקטית עדינה לצד ניחוח שהזכיר לי ביסלי בצל (אישית לא מאוד נהנתי ממנו)
ספרינגבאנק רום ג'אמייקני מה"כלוב" שבמזקקה- אך כל מה שטוב בספרינגבאנק מועצם ע"י הרום הג'אמיקני ולהפך- תענוג צרוף.
גלנפרקלס 105- החך שלי כבר מת..
 
בשישי,
בירת חומוס של מידן (מעניינת רק ברמת הניסוי) והדיקטטור לפרוייג- אחח תענוג צרוף! בסוף קינחתי עם אלטמור XO של דאגלס ליינג- בעעע, צעיר עם פרדרו חימנז לא מחובר ומתכתיות בפיניש.
 
 
 
 
 
 
 
 
º
יש לך עדיין מצרית?
31/01/15 21:06
10צפיות
שמרתי כמה בצד, נראה לי שנשאר רק עוד אחד
01/02/15 08:53
11צפיות
אלא אם מתחבאים ממני עוד כמה.. אחלה בירה שגם בגילה המופלג טעימה מאוד ורעננה , מתי הבאצ' המשותף הבא?
הרבה JURA ועוד
01/02/15 13:38
15צפיות
ביום חמישי אצל מסעדת BAYERN  המצוינת בת"א (גילוי נאות: עופר הבעלים חבר טוב). טעימה רוחבית של ה 16, פרופסי, סופרסטישן, 21, ו30 שנה (היה ערב מצוין, אמרתי כבר נכון?)...  וכמובן האגיס ליד, שזה כבר משפר את הטעם.
אני מאוד אוהב את ה 16, לטעמי עלות תועלת הכי טובה בריינג' של JURA. ה 21 שנה גם מצוין, וה 30 לא יאכזב, אם כי קצת פחות קרמל, וקצת יותר חוזק חבית היה מועיל לשניהם. די עצוב מה שקורה עם ג'ורה. מקווה שישנו קצת בקרוב..ץ.
 
 
המשך  עם בורבון חביב של FEW - 46,5 - סה"כ מהנה עם הרבה תירס, אבל גם אדמתיות וצמחייה (סלרי, וכו'). נעים וכייפי. לא מורכב מדי אבל סבבה. בורבון אתם יודעים.
 
המשך עם LEVEL 5 GOLD HERITAGE - בלנד שלא טעמתי עד כה, לא הכי נמוך בסדרה שלהם, אלא השני הכי נמוך. סה"כ בלנד מהנה עם טיפהלה עשן והרבה מתיקות . נגיש וסבבה ללגימה לא מחייבת.
 
COAL ILA 25 - יופי של קול אילה, רשמי.  עץ, דבש וסוכר חום, הרבה יותר עשן וכבול בפה מהצפוי. טעים, ומורכב. אבל מה, מדראם בן25 שנה אני מצפה ליותר. הבונאבאבן 25 לא רואה אותו ממטר, לטעמי לפחות. מעדיף אותו אם כבר איילה רשמי בן 25. לא שהם דומים מאוד... אבל עדיין.
 
 
גם הבייתי בערב ג'ורה בביירן
01/02/15 14:54
13צפיות
היה נחמד, לא יצא לי לטעום לפני זה את 16, והפרופסי (גם לא יצא לע לטעום את ה30 אבל זה היה טיפה מחוץ לתקציב שלי). התאהבתי בפרופסי, אבל יכול להיות זה בגלל שאני מחכה כבר שנה וקצת לטעום אותו. הצלחתי גם לדגרום לעוד חבר להתאהב בג'ורה (בעיקר הסופרסטישן). 
 
בהמשך שתתי עוד פרופסי עם חבר שלא יכל להגיע בחמישי, קצת המהבוקבוק old crow שיש לי משנות ה70 וקצת מ"בלנד" שעשיתי בבית מבלאק בוטל ולפרואיג 10 שלא היה כל כך טוב אבל שיפור על הגרסא החדשה של בלאק בוטל גם כך. 
שלום לכולם...
28/01/15 23:20
57צפיות
לא מזמן שתיתי וויסקי באחד הברים באיזורי שנקרא TEELING אם אני לא טועה.
מאוד אהבתי אותו, בעל טעם חזק מאוד של עץ... באמת אהבתי מאוד.
מישהו מכיר? שמע עליו? 
אני לא מצליח למצוא עליו מידע. 
תודה.
וויסקי אירי, לא נסיתי אבל שמעתי דברים טובים
28/01/15 23:26
37צפיות
שלום אבינועם. מכיר טוב את טילינג. קצת מידע על הליין שלהם...
29/01/15 08:49
45צפיות
טילינג בגדול הוא מבקבק עצמאי אירי, כלומר כרגע (ותיכך תבין למה כרגע) הוא קונה חביות ממזקקות איריות אחרות , מערבב אותן ומבקבק ביטויים. הם כרגע שוקדים על הקמת מזקקה בדבלין, הראשונה מזה שנים רבות שמוקמת שם. ואז יזקקו ויסקי משלהם.. אבל זה יקח עוד כמה שנים עד שהויסקי יהיה בוגר לבקבקוק.
 
יש להם קו מוצרים די מגוון ממנו טעמתי את כל הביטויים עד היום (וגם כתבתי עליהם בבלוג כולל רשמי טעימה - לינק מצורף)
 
הקו מתחיל עם ויסקי אירי בלנדד בחביות רום שנקרא SMALL BATCH, ממשיך דרך ויסקי GRAIN (כלומר לא משעורה) והתוספת האחרונה - סינגל מאלט ללט ציון שנים שיושנה בכל מני חביות - יין, שרי, פורט , מדיירה, בוגונדי וקברנה. ערבוב קצת מוזר אבל מאוד טעים.
 
חוצמזה יש להם גם ויסקי עם ציון שנים החל מ 21, דרך 26 וכלה ב 30 שנה. ויסקים מעולים (במיוחד ה 26) אבל יקרים יותר.
 
בארצנו תוכל למצוא במחיר טוב את ה SMALL BATCH בלנד, ואת ה GRAIN. עודף מ 200 ש"ח...
 
ממליץ מאוד לכל מי שלא טעם. יופי של ויסקי.
 
כאמור, רשמי טעימה לכל הקו של טילינג תוכלו למצוא גם בבלוג (http://whiskyisrael.co.il/category/teeling/
 
גל 
 
מישהו פה מכיר את המותג Hedges & Butler?
28/01/15 10:15
42צפיות
יש לי בקבוק של ה15 שנה שלהם (בלנד) שקיבלתי מסבא שלי שמשנות ה60 המאוחרים או 70 המוקדמים. לא הצלחתי למצוא יותר מדי על המותג הזה במיוחד לפני שנות ה90.
אז מה שתינו בשבוע שעבר?
24/01/15 19:14
9צפיות
אצלי היו הרבה טאליסקר טובים - סטורם, דארק סטורם, 10, דיסטילרס אדישן, גירסה בת 10 של דאגלס ליינג, וה-25 הנפלא.
 
חוץ מזה גם בלווני בן 15 בחוזק חבית, בלווני בן 24 בחוזק חבית, ולאפרוייג בן 11.
 
שבוע מוצלח :)
יש מכבי יש חברים?
24/01/15 21:16
14צפיות
השבוע שתי בירות מכבי. האחת בבקבוק, זה של ה-7.9%. קצת מרה אבל בסדר לטעמי.
השניה מחבית באיזה פאב באזור ככר רבין.
 
כמו כן לראשונה שתיתי את הטקילה הנפלאה בעיני, אם כי חסר לה קצת עשן, שלושת הדורות (tres generaciones).
 
בנוסף באומור 12, לאפרוייג 10 וקצת עראק.
TALISKER ועוד כמה חדשים!! (וגם כמה בסיסיים בסדנא)
25/01/15 09:24
22צפיות
טעימת הטליסקר היתה מצוינת כשאר גולת הכותרת ה 23 שנה שהיה מעולה כצפוי. הרבה עץ ישן כמו שאני אוהב, כמו כן עשן, כבול שרי ועוד ועוד. פשוט בקבוק מעולה.
כמוכן המחשה יפה שגם בקבוקים עצמאיים "מיוחדים" לעיתים טובים פחות מהמקור ה OB - במקרה שלנו טאליסקר בן 10 ה"רגיל" היה מצוין כהרגלו, עם עומק, טיפה שרי, פלפל, בעוד אחיו בן ה 10 מבקבוק עצמאי של DOUGLAS LAING היה אנמי, חבית בורבון די משמימה, שטוחה, ולא מאוד מרשימה.  שעור יפה.
 
באמצע השבוע שני בקבוקים מעניינים עבור חנויות : הראשון גלנדרונאך בן 20 שבוקבק עבור חנות ABBEY WHISKY בבריטניה, פצצת שרי מעולה, לחובבי הזאנר. באמת תענוג.
השני גלנליבט1998 חבית שרי של SIGNA|TORY שבוקבק עבור חנות ויסקי ביוהנסבורג, דרא"פ . שרי לפנים, מאוד לא גלנליבטי טיפוסי, פחות מפלצתי מהדרונאך אבל יופי של חבית אולורוסו (לעומת ה PX של הדרונאך)
 
אמש, ערכתי טעימת ויסקי מודרכת לפורום של חובבי ויסקי בדרום: שתינו ויסקי מכל אזור שידגים קצת את מאפייניו:
פתחנו עם אוכנטושן 12, המשכנו עם טוברמורי 10 שהשתפר הרבה במהדרוה החדשה, מאוד מעניין, המשכנו לטומאטין 12, שאני מאוד מאוד אוהב (ובמחיר שלו הוא הדיל הכי טוב שיש בארץ לטעמי - עודף מ 160 ש"ח!) , אחר כך קצת שרי עם הגלנפרקלאס 15 שאין צורך להרחיב עליו.
לסיום קצת כבול (אי אפשר בלי!) עם LONGROW CV, דראם נהדר שאני לא בטוח שכולם מכירים וחבל. בקבוק מעולה במחיר סביר מאוד!
ולסיום BOWMORE SMALLBATCH - גם כן, פייבוריט שלי.
חושב שהאנשים אהבו מאוד את הטומאטין והלונגראו, חובבי השרי נהנו מהפרקלאס. סה"כ היה כיף ושבוע עמוס בויסקי.
 
הלואי שכל שבוע יראה כך!
 
שבוע טוב!
 
º
25 שנה כמובן... טעות קולמוס.
25/01/15 09:25
6צפיות
אחח, אוהב טאליסקר...
25/01/15 09:26
10צפיות
בסופ"ש שלי: ברנדי כרמל 100,סינגל מאלט גלנסקוטיה סיגנטורי 1991 17 שנה, ברבן ג'ון ג'י באומן ורום סנטיאגו דה קובה 11 שנה.
 
 
שלג רציני ראשון
25/01/15 10:22
16צפיות
נגמרה הצ'ויה...
 
סתם בשביל הכיול, ראיתי בקוסקו היום גלנליווט 40 ב-700 (או 600?) דולר. איך זה ביחס לשוק, אם יש בכלל שוק?
ויסקי מכל הבא ליד
25/01/15 12:58
18צפיות
בלנטיינס כריסטמס - בהחלט לא רע יחסית לציפיות ממנו
גלנפידיך select oak - נו באמת. עדיף שלא תשאלו איך זה
knob creek single barrel reserve 9 yo - הפתיע אותי לטובה
היילנד פארק 18 ביקבוק של el vino - לא טוב כמו ה-18 הרשמי אבל חביב למדי ולמרות שהוא "שטוח" נהנתי מהשרי והכבול
בלוויני 24 ו-25 שנה - מצויינים כל אחד מהם
מורטלך 16 ביקבוק עצמאי - סולידי מאוד
טורמור 19 של סיגנטורי - קצת עצור ודורש זמן ומים. סה"כ מאוד חביב
אוקטומור 6.2 - ובעקבות הטעימה גם סופסוף נשברתי וקניתי בקבוק
רוזבנק 23 שנה של ה-SMWS -מצויין!
מקלאן 24 של ה-SMWS  - מ ז ע ז ע!
 
 
כפי שרשמתי - המקאלאן הגרוע בהיסטוריה שלי. פשוט מחדל איך SMWS
25/01/15 16:12
15צפיות
בקבקו כזה חרא ועוד במחיר מעל 120 ליש"ט.
º
ממש מפתיע. איך זה קרה ל-SMWS?
25/01/15 17:34
8צפיות
עניין של טעם?
26/01/15 13:04
8צפיות
הרי הכל תלוי בפאנל של הטועמים שמחליטים מה בפנים ומה לא. אולי היו כאלו שחשבו שזה חבית מעניינת. בעיני זה היה יותר לואולנד (ולא מוצלח במיוחד) מאשר מקאלן.
 
ואולי זו הסיבה ששידכו אותו עם הרוזבנק? בטח יש פה אמירה פילוסופית - אין רע בלי טוב (ולהיפך)
קוראים לזה עוקץ...
26/01/15 17:29
11צפיות
לא היו קונים את זה לבדו.
גם לאואלנד זו מחמאה. זו פשוט חבית רעה. נקודה.
 
 
 
º
הוא בהחלט גבוה שם ברשימה הזו. הופתעתי ממנו
26/01/15 13:04
6צפיות
בעיקר יין
25/01/15 22:54
20צפיות
במהלך השבוע נכחתי בטעימה של דרך היין כאורח של טל שקד לאחר שתי הטעימות שבהן נכחתי וכתבתי אודותן בפורום. הטעימה הייתה של יינות מיוחדים מעמק הרון ולחברי מועדון עלתה קצת מתחת ל-300 ש"ח עם 50 ש"ח זיכוי לרכישה. גם הפעם לא פורסמה מראש רשימת היינות. דעתי לגבי שקיפות ברורה אך כנראה שמדיניות הרשת אחרת. למרות זאת, הטעימה הייתה מעניינת מאוד עם יינות טובים מאוד ואני חושב שגם לו הייתי משלם מחיר מלא הייתי נהנה.
 
הטעימה כללה:
Guigal Condrieu 2011 - ויונייה ששליש ממנו יושן בחביות. כל היין עבר תסיסה מאלולקטית. הוא היה מאוד טעים וצעיר. מחירו 290 ש"ח.
Domaine Alain Graillot Crozes Hermitage Rouge 2011 - 100% סירה שהיה חומצי וחד מדי, תוקף כמו סכין. מחירו 190 ש"ח.
Domaine Alain Graillot St Joseph 2011 - 100% סירה. היין היה סגור ביותר, טאני ומעט גופרתי. יחד עם זאת, פירותי ועוצמתי ובהחלט יין שנהנתי ממנו. מחירן 210 ש"ח.
Jean Louis Chave Selection Farconnet Hermitage Rouge 2008 - 100% סירה. עד כמה שהוא היה סגור וטאני יחסית, הוא היה בין היינות הנגישים והמתחנפים בטעימה. יין טעים, אבל לא יין גדול. היה בין האהודים על האנשים בטעימה.,מחירו 350 ש"ח.
Guigal Cote Rotie Chateau d'Ampuis 2009 - 93% סירה עם 7% ויונייה. מיושן 38 חודשים בחביות מתוצרתם. היין מלא טעמי שוקולד חלב. מאוזן, מדויק, מעודן. מעולה, אבל עולה. 750 ש"ח.
Guigal Cote Rotie La Turque 2008 - אותו הרכב אך עם 42 חודשי יישון. ברמות האלה המשחק הוא באמת בעידון ובאיזון. מדהים אבל קנס רציני של 1890 ש"ח.
Selection Feraud, Chateauneuf du Pape Rouge 2011 - לא זוכר יותר מדי לגביו. כנראה שזה אומר משהו. מחירו 300 ש"ח.
Domaine Roger Sabon Chateuneuf du Pape Rouge Cuvee Prestige 2011 - השאטונף האהוב עליי בטעימה. 430 ש"ח.
Domaine du Vieux Telegraphe Chateauneuf du Pape Rouge 2010 - לא יודע, אני לא התחברתי אליו כל כך. עולה 410 ש"ח.
Chateau de Beaucastel Chateuneuf du Pape Rouge 2010 - מתוק מדי. לא אהבתי בכלל.
 
 
בנפרד, בבית:
שאטו גולן ק"ס 2009. רזה, שטוח, משעמם.
בירה 1488 - מתוקה ולא טעימה.
נשמע מעניין מאוד, הייתי רוצה להשתתף. אבל שאלה:
25/01/15 23:21
13צפיות
מה לעזאזל אפשר לעשות עם 50 ש״ח זיכוי ליינות האלה? אאוץ.
שכחתי את המחיר של הבוקסטל 650 ש"ח
26/01/15 00:37
15צפיות
מה עושים עם 50 ש"ח? שאלה מעניינת...הרי אי אפשר לשלב זיכויים. מניח שהייתי לוקח את הסיינט ג'וזף...
היה טוב הסופ"ש!
26/01/15 21:57
29צפיות
- חיסלתי את הבקבוק האחרון של לגבולין דיסטילרס אדישן 1995 בשישי בערב. לא נראה לי שאנסה לרכוש עוד אחד. אמנם וויסקי טוב אבל לדעתי ה-16 זול בחצי וטוב יותר.
- הרבה טאליסקר 10. כמעט נגמר. הוספתי לרשימת הקניות.
- גולת הכותרת - מיכטר ברבן 10 שנה. מתוק(!) אבל מורכב (יחסית לברבן) ומענג.
- קניות: מיכטר אמריקן וויסקי US*1 (קניתי את הברבן לפני שבועיים. האמריקן וויסקי מיושן בחביות ברבן משומשות) וגרין ספוט (סוף סוף).
נכון, נכון
27/01/15 07:50
23צפיות
ה 16 הרגיל טוב יותר!
תחרות הטעימה העיוורת יוצאת לדרך!
22/01/15 22:17
17צפיות
שלום חברים,
סיימנו עם שלב התכנון, ותחרות טעימת הויסקי העיוורת של פורום תפוז יוצאת לדרך.
בחרנו 14 סינגל מאלטים סקוטיים, לשבועיים של טעימה יומית מעניינת ומאתגרת.
את הויסקים תקבלו בדואר, 40 מ"ל מכל ויסקי בבקבוקים ממוספרים. בכל יום תנסו לנחש מהו הויסקי היומי - מזקקה, גיל וחוזק אלכוהולי. לפי מידת ההצלחה בניחוש תקבלו נקודות הנצברות לטבלה של התחרות.
בסוף השבועיים של התחרות המשתתף בעל סכום הניקוד הגבוה ביותר יוכרז כמנצח.
 
חוקי התחרות המלאים מופיעים בתגובה למטה, ובתגובה נוספת שיטת הניקוד.
 
התחרות תנוהל כאן בפורום, כאשר בכל יום בשעה 22:00 יוצג הויסקי שטעמנו באותו יום בשרשור משלו. בנוסף תוצג טבלת הנקודות היומית והמצטברת.
את הניחוש של כל ויסקי יש לשלוח בהודעה פרטית אלי, עד לשעת הפרסום של אותו ויסקי. משתתף שלא ישלח את הניחוש עד לשעת הפרסום, לא יקבל ניקוד עבור הויסקי של אותו יום.
 
בתחרות ישתתפו רק משתמשים רשומים לפורום תפוז. ישנם 17 מקומות בלבד - כל הקודם להירשם זוכה.
תאריך תחילת התחרות אינו סופי כרגע - בגדול מתוכנן לחצי השני של פברואר (כמובן שנדאג שתקבלו את הויסקים לפני כן). אעדכן בהקדם.
 
חשבתם שזה הכל? יש גם פרסים והטבות למשתתפים!
 
מקום ראשון - כרטיס כניסה למתחם ה- VIP בתערוכת וויסקי לייב ישראל (לכל 3 הימים)
מקום שני - כרטיס כניסה רגיל לתערוכת וויסקי לייב (לכל 3 הימים)
מקום שלישי - שובר זיכוי ע"ס 150 ש"ח לרכישה בחנות התערוכה
מקום רביעי - 6 כוסות וויסקי גלנקיירן ממותגות עם לוגו התערוכה
 
בנוסף - כל משתתף בתחרות יקבל קופון הנחה של 10% לרכישה באתר Alcoholy.co.il
 
התחרות והפרסים בחסות סיטונאות בנימינה וויסקילייב תל אביב 2015!
 
את הרישום לתחרות יש לבצע בשני אופנים (יש לבצע את שניהם, גם וגם!):
1) שליחת הודעה אישית אלי במערכת תפוז עם שם מלא, אימייל, וכתובת למשלוח
2) תשלום ומילוי פרטים באתר: http://www.whisky.co.il/tapuz
 
גילוי נאות:
אינני מקבל תשלום או תמורה כלשהי מסיטונאות בנימינה או גורם אחר בעבור ארגון התחרות.
מחיר סט טעימה של התחרות זול מהמחיר היחסי של הויסקים כפי שנמכרים בחנויות.
התחרות תהייה הוגנת, לא יהיו משתתפים שיקבלו מידע או רמז לגבי ויסקי כלשהו שלא יקבלו כלל משתתפי התחרות.
 
בהצלחה לכולם!
חוקי התחרות המלאים
22/01/15 22:23
9צפיות
בתחרות נטעם 14 ויסקים, בנפח 40 מ"ל בבקבוקים ממוספרים (1-14). את הויסקים נטעם במשך שבועיים, בכל יום ויסקי אחד לפי הסדר. בכל יום בשעה 22:00 נפרסם מה היה הויסקי של אותו יום.
את הטעימה תוכלו לבצע בזמנכם החופשי, ואף לפני היום של אותו ויסקי אם תרצו (עבור שומרי השבת למשל, או אם יש יום עמוס מדי).
 
עבור כל ויסקי תנסו לנחש מהו הויסקי שטעמתם - מזקקה, גיל וחוזק אלכוהולי.
אתם יכולים לנחש את כל אחד משלושת הפרמטרים האלה בנפרד,  או לנחש בקבוק ספציפי (וממנו מוגדרים הפרמטרים).
את הניחוש שלכם יש לשלוח אלי, ValeronDeportivo, בהודעה אישית במערכת תפוז. בבקשה לרשום בכותרת ההודעה: "ויסקי ##" כאשר במקום ## מספר הויסקי המתאים, למשל 1 (או 01), עד 14.
ניתן לשלוח כמה ניחושים לכל ויסקי - אך רק הניחוש האחרון שיתקבל לפני מועד פרסום הויסקי היומי המתאים יחשב.
 
משתתף שלא ישלח ניחוש בזמן (22:00 עבור הויסקי של אותו יום), לא יקבל ניקוד עבור הויסקי של אותו יום.
 
כל הויסקים בתחרות הינם סינגל מאלט סקוטיים ממזקקה מזוהה, בעלי ציון גיל, בחוזק אלכוהולי של 40% לפחות.
כל הויסקים מקוטלגים באתר www.whiskybase.com. איזורי המזקקות מוגדרים כפי שהם מופיעים בויסקיבייס.
 
שימו לב: לא יופעו בטעימה שני ויסקים מאותו איזור ברצף (יום אחרי יום).
פירוט שיטת הניקוד
22/01/15 22:30
8צפיות
עבור ניחוש של כל ויסקי תקבלו ניקוד, המצטבר לטבלת התחרות.
 
הניחוש מורכב מהפרטים הבאים:
שם המזקקה
גיל הויסקי
החוזק האלכוהולי
 
הניקוד עבור הניחוש מחושב כך:
מזקקה נכונה: 40 נק'
מזקקה שגויה אבל איזור נכון: 20 נק'
 
גיל: 30 נק' עבור ניחוש שנה (גיל) מדוייקת, פחות 10 נק' לכל שנה הפרש.
למשל אם הויסקי בן 10, ניחוש של 11 יעניק 20 נק', וניחוש של 8 יעניק 10 נק'.
 
חוזק אלכוהולי: 30 נק' עבור ניחוש חוזק מדוייק, פחות נקודה לכל 0.1% הפרש.
למשל אם הויסקי בחוזק 46%, ניחוש של 45% יעניק 20 נקודות, וניחוש של 48.9% יעניק נקודה אחת.
 
אם תבחרו לנחש ויסקי ספציפי במקום את שלושת הפרמטרים בנפרד, ותצליחו בניחוש, תקבלו עבור אותו ויסקי בונוס של 10 נקודות.
 
הנקודות נסכמות לציון כולל יומי (עד 110 נק'), שיפורסם בטבלה היומית של כל ויסקי ויתווסף לטבלת הניקוד הכוללת.
שאלות לגבי המשלוח
23/01/15 19:41
10צפיות
היי, יש לי מספר שאלות לגבי המשלוח.
1. בהזמנה יש אופציה ל"איסוף עצמי", מאיפה האיסוף ומתי?
2. אם בוחרים במשלוח בדואר רשום בשלב הראשון. בשלב השני של ההזמנה תחת "משלוח" בוחרים ב"הדרכה - 0 שח" ?
אחרת יוצא כפל משלוח.
3. במידה ובחרתי במשלוח בדואר רשום, עד כמה לפני התחרות יישלחו הטעימות? (אני מוגבל ביכולת שלי לאיסוף מהדואר רק לימי שישי).
 
תודה רבה על היוזמה המבורכת!
תשובות
23/01/15 20:39
6צפיות
1. אפשר להוסיף את משלוח סט הטעימות להזמנה מהאתר "אלכוהולי", אז דמי המשלוח מחושבים עבור ההזמנה בלבד.
2. רשמת נכון. מצטער שזה קצת לא ברור אולי, נחדד.
3. הטעימות ישלחו לפחות 3 שבועות לפני תחילת התחרות, ככה שבדואר רשום זו לא צריכה להיות בעיה. לא נתחיל את התחרות בלי שכל המשתתפים קיבלו את הויסקי.
הבהרות לגבי המשלוח
הודעה זו מכילה תמונות
23/01/15 21:43
13צפיות
צריך לבחור עם/בלי דמי משלוח בעמוד מוצר טרם הוספת המוצר לעגלת הקניות.
מי שבוחר בלי משלוח יצטרך לתאם עם מנהל הפורום מסירה אישית של הבקבוקונים.
בברירת המחדל זה מכוון על כולל משלוח בדואר רשום ב- 20 ש"ח.
בעמוד התשלום צריך לבחור באופציה של ללא דמי משלוח (הדרכה).
 
אני יודע שזה קצת מסרבל אבל זה כדי להוזיל את עלות המשלוח כי המשלוח באתר מכוון למשלוחים עם חברות הובלה ולא דרך הדואר.
 
בכל מקרה מי שבטעות שילם יותר יקבל זיכוי על ההפרש באותו האמצעי תשלום שהוא שילם. אל דאגה.
אם יש שאלות נוספות או הבהרות אני אשמח לענות
 
תומר
01 - בחירה בעמוד המוצר
02 - בחירה בעמוד התשלום
רעיון אדיר
23/01/15 20:11
10צפיות
כל הכבוד
 
אני מניח שיש לזה דרכים מסודרות אבל אני לא יודע מה הפרקטיקה הנהוגה בתחום (גל?) - לוודא שהבקבוקון ניטרלי.
בניסויים שערכתי עם המנהל הקודם מצאנו ששתי כוסות נקיות גרמו לאותו יין להיות שונה לחלוטין בריח ובטעם. לפחות ביין אני מקפיד לעשות rinse עם מעט מאותו היין, לשפוך ואז למזוג שוב.
אני משער שאתם קונים בקבוקונים סטריליים או משהו כזה ואז אין בעיה. אם לא - אולי כדאי להעביר בהם מעט ויסקי זול וניטרלי (אפשר להעביר מבקבוק לבקבוק ואז לא מבזבזים הרבה)
 
אם הייתי באותו אזור חיוג הייתי שמח להשתתף אבל נבצר ממני...
באופן כללי זו פחות בעיה בתזקיקים מאשר יין
23/01/15 20:47
6צפיות
ובכל מקרה אני דואג לכך שהבקבוקים יהיו נקיים ומתאימים לטעימה.
 
אבל נקודה טובה!
שאלה טובה.
25/01/15 09:07
5צפיות
בקבוקונים נקיים, שעברו שטיפה במדיח... הכי טוב
 
בפנים
23/01/15 20:27
4צפיות
מן הסתם אזדקק לשילוב של נס ו"שימון" כבד של השופטים בשביל לזכות במשהו
אבל העיקר ההשתתפות.
בפנים
23/01/15 20:39
5צפיות
זה נראה ממש מעניין ואחלה דרל ללמוד עוד קצת 
º
נהדר, אנא הירשם באתר ושלח לי הודעה אישית עם הפרטים
23/01/15 20:48
3צפיות
º
נרשמתי! מצפה בקוצר רוח!
23/01/15 21:26
3צפיות
שתי הערות
24/01/15 21:05
9צפיות
1. אין צורך בגילוי נאות אם אין ניגוד עניינים או משהו בסגנון.
כלומר, כן היית חייב לעשות גילוי נאות אם כן היתה תמורה שאתה מקבל מהם וכדומה.
 
2. יש קצת חוסר הוגנות מסויימת שזה לא נעשה במקום נייטראלי שכן מי שיש לו אוסף של בין 50 ל-500 בקבוקים בבית של ויסקי סקוטי
הרבה יותר קל יהיה לו. הוא פשוט יוכל לבצע השוואה בין 3 עד 7 סוגים שהוא חושד/חושב שהבקבוקון התורן הוא של אותן מזקקות.
 
בכל מקרה אחלה רעיון (אני לא נרשם לתחרות, דרך אגב) ובהצלחה!
 
 
ממש לא...
25/01/15 09:10
8צפיות
א.השיטה אינה לפתוח דוגמיות ולהתחיל למזוג את כל האוסף שיש לך בבית. אם אתה עושה את זה אתה מפספס את כל העניין
ב.קשה מאוד לזהות ויסקי גם אם יש לך אותו באוסף בבית וגם שתית אותו אמש. וזה בדוק, על סמך נסיון :)
הצעת יעול
25/01/15 09:12
13צפיות
יההי בלאגן אדיר עם שרשורים פה.
 
אני מציע לנסות למצוא פלטפואמה אחרת, בדומה לזו שהיתה לנו בתחרות המקורית בהולנד... אתר, או משהו יהיה קל לזהות מה קורה. כמו כן ממליץ על הזזת השעה ל2300 לתת זמן למאחרים.
 
גל
 
 
הכוונה היא שהתחרות תנוהל דרך הפורום
25/01/15 09:53
9צפיות
השרשור הרלוונטי בכל שלב יהיה נעוץ.
 
ולגבי זמן הפרסום, אשקול בחיוב ונעדכן יחד עם העדכון על תאריך התחלת התחרות.
 
תודה
בפנים כמובן
25/01/15 12:01
5צפיות
שולם ופרטים שלי יש לך :)
איזה כיף!
25/01/15 12:57
5צפיות
בפנים, שולם, שלחתי מסר.
 
 
º
רשום!!
25/01/15 18:43
2צפיות
º
נרשמתי. קבל חח על היוזמה.
26/01/15 10:29
1צפיות
שאלה על בירה למבינים
24/01/15 21:14
23צפיות
מוכר בחנות אמר לי שבקבוק בירה של שליש טעים יותר מבקבוק חצי ליטר
בגלל שבקבוקי שליש נמזגים מתחילת החבית וזה החלק האיכותי יותר של הבירה
האם זה נכון?
לא ממש
24/01/15 22:39
18צפיות
קודם כל עם בירה זה הרבה פחות רלוונטי מה מוזג באיזה סדר, בניגוד לתזקיק. בנוסף ממה שראיתי בכמה סיורים במבשלות הגדולות יותר (חבר שלי עובד בSAB בדרום אפריקה ולפעמים יכול לפרגן ) הבירה עוברת כמה שלבים בין ה"חבית" והביקבוק (למשאל שמים את הבירה מכמה מכלים במסעית ולוקחים את זה לאתר ביקבוק).
 
יכול להיות שיש איזה מבשלת בוטיק קטנה שמבקבקת ישר במקום שאומרים שזה כך אבל אני אשאר סקפטי עד שיצא לי לטעום הבדל.
אני לא יודע מאיפה שואבים את הבירה מהנירוסטה
24/01/15 22:44
16צפיות
בכל מקרה אם זה תסיסה עלית או תסיסה תחתית זה לא ממש משנה, הרי הבירה נמצאת במיכל לייצוב וכל החלקיקים הקטנטנים שוקעים. הכי טוב מהאמצע.
אין לי תשובה
31/01/15 11:02
6צפיות
אבל ממראה עיניים בלבד במבשלה גדולה, הפעלה של פס ייצור כוללת בכל פעם פורמט אחד: לא מערבבים בין חצאים לשלישים ובין פחיות לזכוכיות.
º
האם מישהו ניסה את מכשיר coravin
19/01/15 21:25
40צפיות
נראה מעניין, אבל יקר רצח
20/01/15 11:40
38צפיות
מילא המכשיר, חד פעמי. אבל המילוי ארגון שלו זאת ממש שחיטה.
 
במחיר הזה כבר הייתי ממליץ על מיכלי ארגון יעודיים להתזה עם פקק אטימה טוב, או משאבת ואקום חשמלית איכותית.
יספיק להרבה יותר יינות במידת שמירה דומה.
איפה אפשר להשיג ספריי חנקן?
20/01/15 15:18
24צפיות
שמעתי שיש ספריי חנקן או גז אחר שהוא כבד יותר מהאוויר. כך אפשר להתיז קצת גז לבקבוק יין ולבודד עם שכבת גז בין היין לאוויר...
מישהו יודע במקרה איפה אפשר להשיג ספריי כזה?
לא מצאתי בארץ
20/01/15 16:39
22צפיות
אני יודע על מה אתה מדבר, זה טוב גם לוויסקי. חיפשתי בכל מיני מקומות בארץ אבל הסתכלו אליי כאילו באתי מהירח. אפשר להשיג בebay וכל מיני מקומות כאלה אבל הדמי משלוח יקר רצח. 
º
Yoavge, יודע לעזור פה במקרה?
20/01/15 16:43
9צפיות
דמי המשלוח תמיד יקרים
21/01/15 15:09
6צפיות
אני הזמנתי בזמנו ספריי ארגון מאתר בארה"ב ששלח לארץ אבל ביחד עם חברים. כי כשמזמינים כמות (נגיד 3 או יותר) הדמי משלוח מתחלקים על הכמות והמחיר הרבה יותר נסבל. אם אני לא טועה, למיכל אחד זה יוצא 23 דולר ואם מזמינים 3 זה יורד ל-18
 
אם זה נראה לך מחיר הגיוני, שלחו לי הודעה פרטית ואחפש את הלינק
לא ממליץ עליו
23/01/15 00:44
9צפיות
יש לי Coravin מהעבודה בדיוק שנה וניסיתי אותו על כמעט כל ענב ואזור פופולארי יותר ופחות.
דבר ראשון: שום יין לא שרד יותר מ-4 חודשים.
באופן כללי, יינות לבנים מחזיקים מעמד יותר זמן מאדומים.
יש יינות שלא מחזיקים מעמד יומיים, לדוגמא הקיאנטי קלאסיקו והסנסר האדום שאני מוכר, ויש יינות כמו פינו נואר אמריקאי (אבל בסגנון עולם ישן) או מלבק זול שמחזיקים מעמד חודשיים.
את הבלוני גז אפשר לקנות באינטרנט. כל מיכל בגודל הזה יתאים ל-Coravin. ההבדל היחיד זה החתיכת פלסטיק השחורה ואותה ניתן להסיר מהמיכל ולהבריג על כל מיכל ארגון סטנדרטי. זה יוצא חצי מחיר מהמקור כשקונים 12.
 
בקיצור, אני לא הייתי קונה אחד לשימוש ביתי.
טעימות גלנליווט
20/01/15 22:17
27צפיות
זה אמנם פחות רלוונטי לוותיקי הפורום, אם כי אני תמיד שמח לראות אתכם וזה לא קורה מספיק לאחרונה - מצטער לגבי זה, קצת עסוק וכו'.
מצד שני, אין כאן מספיק כותבים חדשים שמתבטאים אז אולי זה כן יעזור לחלקם לצאת החוצה
 
ביום שבת הקרוב, ה24/01, אנחנו עורכים טעימת גלנליווט 12, 15, נאדורה, 18 ו-21 בהייד&סיק, ב19:00. מזכרוני, הפעם האחרונה שעשיתי כזו השוואה גיליתי הרבה דברים חדשים ומרגשים על סינגל מאלטים בכלל. ואמנם כרטיס עולה 99 שקלים, אני אשמח לתת הנחה רלוונטית למשתתפי הפורום שירצו להשתתף.
º
איפה זה יתקיים?
21/01/15 10:44
6צפיות
בבר
21/01/15 12:20
9צפיות
Hide&Seek, ברנר 2, תל אביב
תודה רבה על הערב
25/01/15 16:55
13צפיות
היה ממש כיף והאירוח שם היה מעולה. אשתדל לקפוץ לשם עם החברים מתישהו
היילנד פארק
20/01/15 11:26
43צפיות
לאומת שאני כבר שותה וויסקי הרבה שנים, עוד לא יצא לטעום משהו מהיילנד פארק ואני שוקל לקנות בקבוק.
הקטע הוא שה18 שנה שלהם עולה  פחות או יותר פי 2 יותר מה12. משהו שמכיר את שניהם יכול להגיד לי אם יש ממש הבדל בניהם או שהקפיצה במחיר זה סתאם בגלל הפופולאריות של המותג?
הויסקים שונים זה מזה, בהחלט
20/01/15 11:33
38צפיות
ה-12 מעט מעושן, ב-18 זה פחות מורגש.
ה-18 אגוזי ועמוק יותר.
 
אני חושב שהמחיר בארץ כרגע לא רע בכלל עבור ה-12, אפשר למצוא בכ-200-220 ש"ח.
 
ה-18 קשה למצוא פה, ויקר בהרבה.
 
ככה שאם קונה בארץ - אמליץ על ה-12. אם אהבת אולי תקנה בעתיד את ה-18.
 
אם קונה בחו"ל - כבר קפוץ לאיזה פאב ותטעם את שניהם...
באמת מחיר טוב כרגע
20/01/15 19:25
30צפיות
אחרי שנים, שנייייים שהוצמד לו מחיר מופרך של 400~ ש"ח.
הפרופיל ברמה העקרונית דומה, ה-12 הרבה יותר עוקצני ומרגיש צעיר/חריף.
אין כמעט עוקצנות ב-18 והסיומת ברמה אחרת.
תודה על התגובות
20/01/15 22:13
19צפיות
אוקיי, אז לנסות אלך על ה12. עכשיו ההתלבטות היא בין זה וnikka whisky from the barrel (חוץ מטעימה קטנה של ימזאקי 12 לפני איזה 7 שנים אין נסיון עם יפן)
ויסקי יפני שונה קצת מסקוטי
20/01/15 22:59
19צפיות
אבל לא באופן מהותי. יותר קרוב לויסקי סקוטי מאשר אירי למשל, או כל מדינה אחרת.
 
ניקה מהחבית אחלה ויסקי, אבל קשה להשוות ביניהם - הניקה הוא בלנד בכלל, בחוזק של כ-50%, ללא עשן. סגנון ספייסיידי כזה, עם תבלינים.
 
שניהם מצויינים לאוסף שלך, ושניהם זולים.
עניין של מחיר מדוייק והעדפת טעם אישית אני חושב.
יופי של דראמים כאמור.
21/01/15 09:08
10צפיות
שונים מאוד, ה 12 מצוין עם יותר כבול ופחות שרי...
המחירא בארץ כרגע מצוין. נקודת התחלה טובה
 
ה 18 אחד הויסקים הטובים בשוק בזאנר שלו. מאוזן מאוד, דוגמא לאיל צריך ויסקי טוב בבקבוק מזקקה להראות.  
º
הלכתי על בונאהייבן 12 בסוף והוא מדהים
24/01/15 10:54
5צפיות
º
בחירה מעולה. תתחדש ותיהנה
24/01/15 20:53
2צפיות
º
תמיד דילגתי עליו לפני - טעות שלי
24/01/15 22:42
5צפיות
|*| מעבר שרתים והשבתה של האתר |*|
19/01/15 12:00
4צפיות
היום בלילה אתר תפוז יעבור לשרתים חדשים. השרתים החדשים שרתים חזקים ומודרניים יותר שאמורים לתמוך בצורה טובה יותר באתר, למנוע נפילות משמעותיות ולאפשר גלישה מהירה ומהנה יותר.

החל מחצות ועד 7 בבוקר האתר יושבת לשם העברת השרתים.


ייתכן שחלק מכם יחווה בעיות או שגיאות בעת המעבר ואחריו. נשמח לקבל מכם דיווחים בצורה מסודרת על כך בפורום משוב או בפנייה אישית forums@tapuz.co.il.


שיהיה לנו בהצלחה |@|

º
סופ"ש בנוהל
16/01/15 14:46
41צפיות
ויסקי תענוג
17/01/15 19:17
39צפיות
נכחתי בטעימת ויסקי של המבקבק העצמאי דאגלס ליינג ביינות וטעמים ושם טעמנו:
Scallywag (בלנדד מאלט), סינגל מאלטים מסדרת Provenance:
Speyburn 8,Allt-A-Bhainne 12 ,Macduff 15,Blair Athol 15
טעמנו גם סינגל מאלט Braeval 10 של המבקבק העצמאי האנטר ליינג שזו חברה שהקים אחד הבנים של מייסד דאגלס ליינג.
ול"קינוח" ביג פיט.
ההדרכה לוותה בכיבוד קל אך איכותי וטעים ובהנחייתו המקצועית של ולרון.
היה מרתק לשמוע על המזקקות הקטנות ועל המבקבקים העצמאיים ויחסי הגומלין ביניהם.
 
רכש: הסתכלתי על בקבוק טאליסקר 18 ואמרתי לו: "אתה בא איתי הביתה" וכך היה
 
בתכנון להמשך הסופ"ש: אמרוט ובירה הרצל אמברגו.
אח, טאליסקר 18
17/01/15 19:21
35צפיות
אני כל הסופ"ש רק עם מים לאחר שברביעי שתיתי כמה כוסות ג'ין יותר מדי של ג'ין ברוקרס.
לבינתיים התחדשתי בגלפידיך 15 דיסטילרי אדישיין וגם גלנקיצ'י 2000-2014 דיסטלרי אדישיין.
די מאוכזב מהרמה של הבקבוקים האלו האמת
17/01/15 21:11
37צפיות
טעמתי את הסליווג החמוד מזמן, ואת הסינגלים של Allt-A-Bhainne 12 ,Macduff 15,Blair Athol 15
לצערי בקבוק עצמאי או לא ואני מאוד מעריך את DLAING, הם ממש לא משהו מרשים. הליין הבסיסי הזה לא מוצלח.יש אחרים שלהם קצת יותר מעניינים אם כי אני מברך על היבוא.
טרם טעמתי את ה SPEYBURN הצעיר אבל חברים שטעמם בד"כ משיק לטעמי עדכנו כי גם שם אין בשורה.
speyburn
20/01/15 10:00
9צפיות
אני דווקא חשבתי שה speyburn היה מאוד נחמד יחסית לגיל שלו. 
מה שלא נכון במשפט שלך הוא "יחסית לגיל שלן"
21/01/15 15:49
3צפיות
ויסקי טוב הוא טוב. יש ויסקים בני 7 מעולים ויש ויסקים בני 18 עייפים וחסרי עניין
 
הגיל לא קובע את איכות המשקה.... התמחור והגיל יש להם קורלציה מסוימת זה הכל.
 
גל
צודק צודק
21/01/15 19:02
1צפיות
התכוונתי לזה שהוא היה יותר מתוחכם למה מה שהייתי מצפה. 
כמה טעימות של ויסקי חדש - ROCK OYSTER ו ANCNOC 18
18/01/15 12:02
28צפיות
החדש של DOUGLAS LAING שנראה ROCK OYSTER - בלנדד מאלט ממזקקות באראן, איילה, ג'ורה ואורקני. לטעמי הטוב ביותר מכל השלושה בלנדד מאלטים שלהם. הפתיע אותי בגדול לטובה. יופי של אף עם תפוחים מאלט, וכבול, מעט פלפל. בפה התפוצצות של פלפל, עשן, כבול ואפר, עם מאלט ומלח. מאוד ימי ואפרי. יופי של דבר ב 35 ליש"ט. מומלץ בחום!!!
 
השני היה ANCNOC 18 החדש, שיושן בחביות BOURBON, SHERRY . לחובבי העץ מדובר על מעדן. יש רמזים לשרי ופירות יבשים עם הרבה מאוד עץ ישן, קוקוס, ועור.מאוד אהבתי, וחושב שמעדיף אותו על ה 22 שנה שגם הוא היה מצוין.
שוב מומלץ בחום במחיר הוגן של 65 ליש"ט...
 
 
קצת באיחור...
19/01/15 09:20
16צפיות
טעמתי את הויסקים של דאגלס ליינג שביבוא לארץ:
 
סקאליוואג - בלנדד מאלט מוצלח, של שרי צעיר. לטעמי המורטלאך די בולט בו. הטועמים אהבו.
 
ספייברן 8 שנים - מתובל, קצת פירותי, אבל האלכוהול מורגש וקצת עוקץ. צעיר מדי.
 
אלט-א-ביין 12 שנה - מאוד נקי ועדין, מאלט מתוק וקצת עשבוני ומתובל. המרקם לא רע, אבל לא מאוד מעניין.
 
מקדאף 15 שנה - מרקם חלק, סמיך ונפלא, גם פה החבית לא הביאה הרבה טעם. עשבוני וקצת מריר. חלק מהטועמים אהבו וחלק ממש לא.
 
בלייר את׳ול 15 שנה - שרי בשרי עמוק, קצת ׳מלוכלך׳, הזכיר לי מאוד מורטלאך קלאסי בגיל כזה. הטוב בסדרה כנראה (המיובאים).
 
בראוול 10 שנים מסדרת אולד מאלט קאסק (סיגר מאלט שהיה פעם בדיוטי) - גם פה החבית לא בולטת, אבל המאלט טוב. מרקם סופר חלק ונעים, האלכוהול משולב טוב. הטעמים אולי לא מורכבים, אבל הוא מאלטי, מתוק, עם פירותיות מתגברת בפיניש. חלק מהטועמים ממש אהבו.
 
וסיימנו עם ביג פיט, איילה צעיר קלאסי. היה ויסקי מקטב, כצפוי. חלק אמרו תרופה, וחלק סיימו גם את הגלנקיירן של החלק הראשון...
 
נראה שבסדרת פרובננס של דאגלס ליינג הם מכוונים לויסקים שקרובים לתזקיק, אולי זה מתקשר להם לציון של עונת הזיקוק על הבקבוק, אם זה משנה משהו...
 
חוץ מזה שתיתי בסופ״ש יין סוטרן מוצלח של Montiels, מתוק במידה, חומציות מאזנת, המון פרי. לטעמי טוב בהרבה ממתוקים לבנים ישראלים, כולל הירדן הייטסויין שעולה יותר לחצי מהנפח.
כפי שכתבתי. די מאכזב...
20/01/15 09:21
11צפיות
ציפיתי ליותר מד.ליינג
אני לא חושב שהם מאכזבים
20/01/15 11:36
17צפיות
הם פשוט קרובים לתזקיק, בלי הרבה עץ.
 
ונראה לי מקריאת הבלוג שלך שאתה חובב עץ בויסקי (במידה כמובן).
 
הבראוול למשל היה כמעט נטול עץ, אבל עם זאת לא הרגיש צעיר בכלל - היה חלק, נעים ומורכב.
 
עניין של טעם אני מניח. אבל אבסולוטית המחירים שלהם הוגנים.
לאו דווקא.
21/01/15 16:48
1צפיות
אני גם אוהב דראמים ללא עץ, אבל פה לא הרגשתי שהם היו מגניבים מספיק בכדי להצדיק בקבוק...
 
אולי זה רק אני אבל בד"כ אני מחפש ערך מוסף בבקבוק עצמאי, משהו שלא יכולנו לקבל בבקבוק רגיל, סטייל טיפה אחר, חבית קצת מודגשת משהו. פה היה נחמד אבל לא מעבר...
 
 
5 ימים בקופנהגן
20/01/15 21:08
17צפיות
פור רוזס סמול באץ' - מהדורת ה125 שנים למזקקה
2 קוקטיילי טיקי
2 קוקטיילים - האחד על מזקל והשני ע"ב וויסקי כלשהו, עם בירה.
93 בירות שונות.
שתית 93 בירות ב-5 ימים?
20/01/15 21:55
18צפיות
ממוצע של בערך בירה בכל שעה שאת ערה?
 
גם אם זה רק 100 מ"ל מכל בירה, ככה לטעום, וואו.
השיטה
31/01/15 10:45
2צפיות
הייתי עם בן הזוג במשך כל הזמן וחלקנו כוסות. כמעט כל הזמן הזמנו כוסות של 200 מ"ל.
ערב אחד היינו במבשלה מקומית ושתינו ביחד עם מנהל השיווק שלה, אבל פתחנו בקבוקים של 500 מ"ל - מעל 150 מ"ל לכל אחד מאיתנו.
בשני ערבים ישבנו עם רייטביראי מקומי ובחלק מהזמן גם עם זוגתו ומדי פעם, כשהיה מעניין או רלוונטי, טעמנו מהכוסות שלהם.
אבל אני טירונית. DEAD SWEDISH GIRL שמדי פעם כותב כאן, חוזר מפסטיבלים עם מאות דירוגים חדשים.

 
respect *93
21/01/15 12:35
3צפיות
היו בירות שמעניין לשמוע עליהן?
 
ברור!
31/01/15 10:52
3צפיות
שתינו בעיקר בירות סקנדינביות, עם הבלחות של קראפט אמריקאי ואפילו נייס שוף מחבית מ-2010 (עדיין לא דירגתי את הבירה הזאת, מסתבר).
OKKARA PORTERI - מאיי פארו, עם ניחוחות של אפר ודגים מעושנים וטעמים טיפה פנוליים, מאוד מעושנים ועם טיפה עץ
ZOMBIE DUST של THREE FLOYDS מאינדיאנה, APA נהדר
Djævlebryg Gudeløs - אחת מהבירות הטובות ששתיתי מימי (נו, אימפריאל סטאוט, מעושן, דיו, עץ... אתה מכיר את מנעד הטעמים והניחוחות :) )
והמון אמאגר, מיקלר וטו אול.
|*|פורומים עסקיים חדשים בתפוז!|*|
18/01/15 14:31
1צפיות
בעלי עסקים קטנים ובינוניים? שוחים לבד בין הכרישים הגדולים? הצטרפו לפורומים העסקיים של תפוז!

|סביון|פורום נשים בעסקים
אם את מנהלת עסק וחיי משפחה במקביל, הצטרפי עכשיו לקהילת הוונדר-וומנז הישראליות:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?f...

|סביון|פורום מימון עסקים
אם העסק שלכם נתקע בבעיית תזרים ומשקיעים סוררים, בואו למצוא פתרונות קסם:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?f...

|סביון|פורום יעוץ עסקי
גם אם אתם כבר לא חדשים בעסק ומכירים איזו שיטה או שתיים, אולי תחסכו פה כמה שקלים:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?f...


ויסקי בהונג קונג ?
17/01/15 21:01
30צפיות
בשבוע הבא אהיה בהונג קונג למשך מס' ימים.
מהצצה קטנה ברשת התרשמתי שמחירי הויסקי שם יקרים בטירוף אבל בכל זאת אני מנסה כאן לזרוק חכה ואשמח להמלצה או תובנה בנושא ויסקי באי או בדיוטי.
תודה...
º
מבחר לא רע בדיוטי, מחירים ככה ככה, טאליסקר 18 בעודף מ100$
18/01/15 02:34
8צפיות
לא רק וויסקי באי סקאי
17/01/15 09:53
45צפיות
אומנם טליסקר הוא החביב עליי, אך מפלצות פרה היסטוריות הן נדבך חשוב :)
 
נו, מצאנו מה השם של ההוצאה הבאה של טליסקר
17/01/15 11:33
36צפיות
דירקמארה שוקרוס לימיטד אדישן, מלתת שעושן על כבול פרהיסטורי... (באותיות הקטנות: הטעם שהיה נותן כבול פרהיסטורי אילו היינו משתמשים בו)
 
מזל שזה לא התגלה בדרום איילה, בטוח היינו מקבלים את היצור הזה על אריזה שחורה-ירוקה... מהדורה מוגבלת של 200 אלף בקבוקים, פריט אספנות מיידי!
אצל דיאגו הכל מהדורות מוגבלות
17/01/15 11:47
31צפיות
בסוף יוצא שהוויסקי בפנים מוגבל למדי.
גאוגרפיה של משקאות (מרחבי הרשת)
הודעה זו מכילה תמונות
14/01/15 21:51
65צפיות
9גאג ממחזרים פוסטר מוכר על משקאות מסביב לעולם
הוושינגטון פוסט הפיק מפה מעניינת שמראה את התפלגות ריכוזי המבשלות והיקבים בארה"ב (מתחת לפוסטר)
9gag
beer vs wine

עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


Flix
מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה