לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
הפורום הפועל בתפוז אנשים,פעיל משנת 2000 ומהווה את הפורום הפעיל והנרחב ביותר ברשת הישראלית בכל הנוגע ליין ואלכוהול. ברחבי הפורום ניתן למצוא מידע רב ושימושי למתכונים,קוקטיילים,המלצות,מחירים ועצות אישיות מאנשי מקצוע וחובביי אלכוהול כאחד. בין כותבי הפורום ניתן למצוא ברמנים,מלצרי יין,אנשי מכירות אלכוהול,מזקקים עצמאיים,בשלני בירה ביתית,כתבי אלכוהול וחובבי אלכוהול רבים.

חתונה של אחותי, צריך לשדרג את הבר תוצרת הארץ עם משקאות, עזרה
29/07/15 13:26
29צפיות
קנינו כבר 15 אבסולוט ו 10 שיבס 12 שנה.
סהכ 400 מוזמנים.
מה עוד להוסיף?
יש לציין שתהיה כמות לא גדולה של חבר'ה צעירים ששותים (15 חברים שלי שבטוח שותים ועד 10 של אח שלי שסביר להניח שחלק לא ישתו וחלק כן)
וודקה בטעמים, דאבל אספרסו וכו׳.
29/07/15 18:03
42צפיות
הולך טוב בשוטים ברחבה, לא רק בנות.
ומה עם עראק? מקבלים מהבר ישראלי?
º
מזל טוב אגב
29/07/15 18:17
14צפיות
º
תודה תודה!
29/07/15 23:27
10צפיות
סבבה, יש עוד וודקות חוץ מואן גוך שיש להם טעמים טובים?
30/07/15 12:05
19צפיות
ויש ערק, סיבה מיוחדת שאתה שואל עליו?
וודקה בטעמים - טרי אוליבס
31/07/15 07:18
11צפיות
הופתעתי לאחרונה לגלות שהם טובים משחשבתי (לא בדיוק ה-go to drink הרגיל שלי...), ונראה שלחלק מהטעמים שלהם יש הרבה חובבים.
 
ועראק - כי יש הרבה אנשים שמעדיפים שוט עראק על וודקה. אוהבים אניס. לך תבין. זול לפחות...
הסרת התקן צואר בקבוק אלכוהול
30/07/15 23:18
17צפיות
האם מישהו יודע כיצד ניתן להסיר את ההתקן הקבוע בפתח בקבוקי אלכוהול מסויימים (מהדיוטי פרי?) המגביל את זרם המזיגה של המשקה? תודה.
|*|הפורומים מתחדשים|!|
30/07/15 15:46
5צפיות
גולשות וגולשים יקרים,
תפוז עובר תהליך התחדשות של שיפור חוויית המשתמש באתר.
אנו גאים ושמחים לבשר כי ביום שלישי הקרוב 4.8, החל משעות הצהריים אנו צפויים לעלות עם מערכת פורומים חדשה.
למעשה, הפיתוח נמצא בשלביו הסופיים ואנו עמלים כעת על בדיקות מקדימות.

לאחר ההשקה נמשיך לייצר שיפור מתמיד של האתר וגרסת הפורומים, כאשר אנו נשמח להמשיך ולקבל מכם פידבקים בשוטף בפורום משוב, מסרים אישים ומיילים.
ברצוננו לעדכן כי אנו עובדים בימים אלו גם על גרסה חדשה לאתר המותאם בסלולר ולבלוגים.

בין החידושים שצפויים לעלות ביום שלישי:
- מראה חדיש ועדכני
- אפשרות לכתוב הודעות בצורה מהירה יותר
- אפשרות לעקוב אחרי פורומים אהובים
- אייקונים חדשים ומשודרגים
- ממשק עבודה נוח ויעיל
ועוד...


שימו |לב| במערכת החדשה שצפויה לעלות ביום שלישי החתימות יוסרו באופן גורף עד לעליית מערכת חתימה משודרגת יותר (עליה עובדים בימים אלה).
לידיעתכם, במידה ותרצו לשמור את מה שכתוב בחתימה שלכם, אתם מוזמנים לעשות זאת עד יום שלישי בבוקר.

סופ"ש נעים |הלוואי|
צוות תפוז
מה אני יכול לעשות עם טקילה jose cuervo ?
29/07/15 21:47
22צפיות
איך אפשר לערבב אותו עם משהו בלי להסתבך מידי ושזה יהיה טעים, קניתי את הבקבוק בלי לחשוב יותר מידי מה התוכניות שלי איתו. ולבד ממש לא טעים לשתות את זה.
 
º
גגל "מרגריטה מתכון"
30/07/15 00:30
6צפיות
º
תערבב עם פנטה
30/07/15 09:42
6צפיות
אולי טקילה סנרייז?
30/07/15 10:19
16צפיות
דיי פשוט. טקילה, מיץ תפוזים וגרנדין.
בקשתה עזרה בזיהוי. BALLET
29/07/15 19:17
34צפיות
ערב טוב.
מצאתי בקבוק ריק של  BALLET 
עוד כתוב על הבקבוק    ARMENIAN ORIGINAL
מה זה המשקה הזה ?
מאיזה מדינה?
אשמח לעזרתכם.
מאיר כרמיאל
º
שרשור סוף שבוע - היה חם במיוחד...
26/07/15 21:04
30צפיות
שתיתי כל מיני, אבל ראוי לציון במיוחד - לאפרוייג
26/07/15 21:14
44צפיות
קצת לפני שגל החום הגיע הצלחנו לתפוס ערב קריר לטעימת לאפרוייג שכללה:
 
אובן ליטל ביי החדש - Nas צפוי משהו, אבל הרוח של אובן נמצאת וברורה. מעדיף את ה-14, אבל זה רחוק מלהיות רע כמו הרבה גירסאות Nas מקבילות מבית דיאג׳ו.
 
an Cuan Mor - גירסה ללא גיל, אך מרגישה בוגרת ועולה בהתאם. פירותי יחסית, לא ימי או יודי מדי.
 
15 ישן מול חדש - טועם אותם לראשונה. כיף! פירותיים מאוד, מעושנים וכבוליים, אך ממש לא תרופתיים. חובבי ה-10 אולי יתאכזבו, אבל לי זה מצויין. מתיקות נהדרת. גם הופתעתי לטובה שהחדש לא נפל כמעט מהישן בעיני.
החדש ונילי יותר ומתובל יותר, הישן קצת יותר כבולי, במיוחד בפיניש, והפירות ׳טרופיים יותר׳. אבל ציפיתי שהחדש יאכזב לעומת הישן, והוא לא. נוסף לרשימת הקניות.
 
לאחר מכן בן 15 בח״ח של דוארס, עשיר ומוצלח, וטיפה יותר ׳לאפרוייגי׳ מה-15 הרישמיים.
 
קינחנו עם שני קילכומן מגניבים, שסגרו אחלה ערב.
בלויני 17
26/07/15 22:36
41צפיות
אם נשים לרגע את סוגיית המחיר בצד אז זהו ויסקי מצויין שמאזן היטב בין העץ והשרי.
פחות אוהב את גירסאות הטריפל ווד שמרוב גילגולים בחביות קשה להגיע לטעם המקורי של הויסקי.
 
הגעתי למסקנה דומה
27/07/15 02:43
39צפיות
וויסקי טוב. אפילו טוב מאד אבל כשבודקים את תווית המחיר, יש אופציות טובות יותר.
טריפל ווד? חשבתי שה- 17 הוא דאבל.
נראה לי שדאבל... צודק.
28/07/15 14:58
28צפיות
ה 16 זה טריפל
בנרומך 5 ו עוד קצת דברים
26/07/15 22:57
26צפיות
הגיע בקבוק בנרומך 5 לארץ עם חבר. וויסקי צעיר מאוד אבל טוב, רשומות בפוסט שפירסמתי ששאלתי על הוויסקי בדף הקודם.
החלפתי דוגמית עם יואב (אגב אם עוד מישהו רוצה לנסות אשמח גם להחליף דוגמיות) וקיבלתי דוגמית לפרואיג 17 של SMWS, היה כמו ארוחת דגים בכוס.
וקצת קאול אילה דיסטילר'ס אדישן אצל חבר. 
וויסקי
27/07/15 02:41
28צפיות
אתמול בערב, במסעדה, לגמתי ניקה 12 שהיה מצויין כמו רוב הבקבוקים שלהם. מקאלן 12 שאין מה להרבות מילים, ואז ראיתי משהו שאני לא מכיר. וויסקי מאורגון בשם Westward. וויסקי ממזקקת בוטיק, חיטה, סגנון אירי הכל נעשה בעבודה ידנית. צעיר מאד (בן שנתיים) וזה מורגש אבל גם טוב מאד ומורכב ועם פוטנציאל גדול. כשחיפשתי ברשת לראות כמה עולה בקבוק - חשכו עיני. בקבוק של 375 מ״ל עולה כ- 50 דולר. עוד לא נתקלתי בחוצפה של לדרוש מאה דולר על וויסקי בן שנתיים.  כוסית במסעדה עלתה לי 11 דולר שזה מה שגבו על המקאלן. אם בקבוק היה עולה כמו בקבוק מקאלן 12 עוד הייתי ממליץ לחובבי הנסיונות אבל במחיר כפול, אין צ׳אנס. חבל. 
יין מעניין
הודעה זו מכילה תמונות
27/07/15 04:57
49צפיות
הסתובבנו קצת בקנדה באזור ניאגרה בסופ"ש שעבר. נכנסנו אקראית ליקב בשם Palatine Hills. טעמנו כמה אדומים וכמה לבנים, האדומים לא היו משהו לכתוב עליו הביתה, ויין הקרח שלהם היה מתוק מידי.המטעימה שאלה אם אהבתי אז אמרתי שהוא נחמד אבל אני אוהב יותר חומציות, התשובה הייתה: ככה זה ביינות הקרח, אין להם חומציות.
בכל מקרה, היין הכי זול שלהם הכי מצא חן בעיני ואתמול התאדה לו בקבוק עם ארוחת הערב. סוביניון בלאן עם ארומות משגעות של הדרים ודשא. קצת חד-ממדי בפה אבל טעים ובשביל ~35 ש"ח אי אפשר לבקש יותר.
 
בהמשך הנסיעה (יש שם אחלה דרך יין) ראיתי שלט של Inniskillin והחלטתי להדגים לאשתי שהגברת ממקודם טעתה לגבי החומציות. שוב היין הפשוט יותר, הריזלינג אייסוויין היה הכי מוצלח לטעמי. חומציות משגעת וארומות משכרות. מצטער שלא לקחנו כמה בקבוקים.
º
נשמע טעים... כמה עולה האיניסיקלין ביקב?
29/07/15 21:59
6צפיות
נדמה לי ש-25-35$ אמריקני להכי פשוט (200 מ"ל)
30/07/15 00:30
15צפיות
הדרגות הבאות זה כבר ~60$, יש להם מיושנים למיניהם וכל מיני פרימיומים במחירים גבוהים.
דווקא הכי צעיר (הריזלינג הכי פשוט) היה הכי רענן וטעים לדעתי (והכי הרבה חומציות), השאר היו כבדים לי (ואני עוד מדברים על הבצירים החדשים). גם הופתעתי שיש להם מחלקה שלמה ליינות יבשים אבל לא הספקתי לטעום.
יש מחירים באתר שלהם.
הרבה מרטל
27/07/15 06:09
42צפיות
טעימת אורך של מרטל בעיקר קורדון בלו ואקס או.
איזה יופי של קוניאק.
בין לבין היה ריזלינג ממש טוב של קארכר.
מהוויט קונספט של ספרה השרדונה מ 2012
וקצת דד ארם 2005 שמחזיק מעמד כבר שבוע וחצי בחוץ
וטעימות קטנטנות בביר מרקט בשרונה.
º
יודעים לייצר קוניאק בדורן.
27/07/15 19:56
12צפיות
הערכת מחיר
27/07/15 15:10
51צפיות
שלום אני מעוניין בהערכת מחיר של שני בקבוקים:
יין שרדונה ירדן (קצרין) יקב רמת הגולן 2006
יין מרלו 2004 ירדן גליל
 
 
מבוגרים...
27/07/15 18:05
46צפיות
לטעמי, שני היינות, אם נשמרו בתנאים הכי אופטימליים שיש (מקרר יינות קר מהרגיל) נמצאים בשלב שהם בשיאם או אחריו.
כלומר, זה די סיכון לקנות אותם כרגע ודורש אמון בתנאי השימור שלך, וגם זה, רק למי שאוהב את היינות בשלב הבוגר של חייהם.
איזו בירה הכי זולה בארץ?
26/07/15 15:49
34צפיות

 
האם אלכוהול נהרס בחום?
26/07/15 14:46
36צפיות
היי,
קנינו כמו מכובדת של אלכוהול באילת, לחתונה של חבר. 
גרייגוס, וויסקי בלאק,וואן גוך ועוד
השארנו הכל בבאגז' סגור 3 ימים שלמים תחת השמש ובטמפרטורות של אילת
עכשיו הבקבוקים חמים מאוד. יש סיכוי שהאלכוהול התקלקל?? 
הוודקה צריכה להיות בסדר.
30/07/15 00:31
17צפיות
אם יש פקקי שעם לוודא שלא נזל דרכם כלום
 
יין - קאפוט.
לא בטוח... חום גבוה ממושך ישנה את הטעם בוודאות.
31/07/15 07:23
4צפיות
לא יביא למצב שלא ראוי לשתיה, אבל אפילו וודקה שלא לומר משקאות חומים איכותיים ישנו את טעמם, ולא לטובה...
 
בגדול, יהפכו לפשוטים וניטרליים יותר, אולי טיפה מרירים יותר.
 
בגדול - לא ראוי להחזיר לחנות. אז כדאי לפתוח אחד ולטעום. בוודקה בטעמים השינוי יהיה הכי קיצוני אני מנחש. אם בסדר וטעים, תהנו.
 
אם לא... צר לי. יש לקחים שעולה כסף ללמוד...
ענבי יין למכירה!
23/07/15 23:22
46צפיות
ענבי יין בציר 2015:

למכירה ענבי יין איכותיים מאזור זכרון יעקב:


קברנה פרנק

מרלו

פרנץ קולמבאר

*ניתן לקנות בכמויות קטנות.
*אפשרות לקרשר.

מחיר מצויין

לפרטים עדי: 0505393491
Ardbeg Almost There
22/07/15 10:57
71צפיות
שלום לכולם,
ברשותי בקבוק של הארדבג הנ"ל סגור הרמטית עם מארז.
אני מוכר אותו מכיוון שאין לי צורך בו כי אני כבר בקושי שותה.
המחיר הוא 1400 ש"ח - מקווה שזה לא מוגזם מדי כי באמת שאין לי מושג כמה הוא עולה בחוץ. אפשר להתגמש במחיר במידה וזה גבוה.
מי שמעוניין שייצור איתי קשר כאן, או במייל -
º
מציין שאני גמיש במחיר, מוכן לרדת עוד.
22/07/15 21:44
30צפיות
המחיר שנקבת בו גבוהה - עצה והבהרה
23/07/15 15:01
64צפיות
בוא נעשה סדר...
 
המחירים שאתה רואה בחנויות (למשל TWE או MOM) הם גבוהים בהרבה ממחיר השוק. יש להם בקבוק אחד, שישאר בסטוק שלהם המון זמן, אז לצטט משם מחיר זה לא ריאלי.
 
לבדוק מחירי שוק, יש ללכת לאתרי מכירות פומביות כמו SCOTCH WHISKY AUCTIONS וכו'. שם המחיר של בקבוק כזה הוא 95 ליש"ט, לפני משלוח...
 
ויש הרבה כמותו באתרים של מכירה פומבית אחרים. לא נדיר במיוחד.
 
רק עצה ...
מקבל באהבה את עצתך :)
23/07/15 15:09
57צפיות
אך דבר נוסף, הוא שהערך של הבקבוק רק עולה עם השנים - עוד נקודה לזכותו.
יכול להיות שגבוה מדי, אך לא אוכל לצערי להגיע למחיר של 500 ש"ח... יותר נע סביב האלף.
בכל מקרה ההצעה עדיין פתוחה!
:)
זה שהערך של בקבוק רק עולה? נכון אבל לא תמיד..
23/07/15 15:13
59צפיות
תלוי בזמינות, באיכות וכמה הוא בעל ערך לאספנים.
 
 
º
שבוע חדש - מה שתינו בשבוע שעבר?
20/07/15 21:18
32צפיות
וויסקי!
20/07/15 22:04
63צפיות
הייתי בערב טעימות ארדבג שגל העביר שבוע שעבר בביירן. יש פוסט פה אם הרשימה. הכי אהבתי את הארדבוג, וגם העשר שנים הרגיל (זמין, זול ווויסקי מעולה, תמיד שמח לשתות אותו). 
לא אהבתי כל כך את הגלילאו, היה מתוק מדי לטעמי. אחלה ערב בסך הכל עם אנשים טובים, אוכל טוב והרבה ארדבג (לרוב גרסאות שלא ייצא לי לטעום שוב בחיי).
 
חוץ מזה רק וויסקי מהמדף בבית ובקבוק פינוטאג' special reserve של ברקן עם ארוחת שישי.
הארדבוג אכן מצוין.
21/07/15 15:21
42צפיות
היה חביב על מרבית האנשים... גם אמש.
 
אני דווקא מחבב את הגלילאו, קצת שונה אבל המרסלה עובדת יפה לטעמי.
פשוט עבר את גבול המתיקות שלי
21/07/15 15:56
46צפיות
אגב מה עם טעימות וויסקים בכל מיני פינישים ליד המשקה שהיה בחביות לפני?
זה רעיון שאני מגלגל בראש כבר לא מעט זמן.
21/07/15 16:06
36צפיות
יקרה..
תזקיק בן 50
21/07/15 22:42
42צפיות
סיום בקבוק הארמניאק משנת 1965 טופל בנחרצות.
 
בגזרת הרכש: Highland Park Sigurd
בנוהל - קצת ויסקי
22/07/15 11:46
39צפיות
באמצע השבוע היה לא מעט ויסקי NAS - בין היתר גלנדרונך, אברלור אבונה וטמדהו החדש
בסופ"ש - לפרוייג 10 הרגיל והרבה פאלטני 12 (שקניתי בארץ במבצע של יינות וטעמים)
ויסקי :)
24/07/15 13:25
48צפיות
ארדבג אוגדייל , סמוקהד , היילנד פארק 12
 
החודש הבאתי בלויני 12 , היה מצויין,
כנראה חודש הבא יביא דאלמור 12 ולגבולין 16 ,
או אולי בונהייבן 12
 
אני חייב להגיד ש מאז שהתחלתי לשתות בכוס ויסקי מסוג Glencairn ,
החוויה השתפרה פי 10, בנוסף בחלק מהוויסקים כמו ארדבג אוגדייל ,
כדאי להוסיף טיפה מים, לערבב טיפה ולחכות 2 דקות ואז לשתות
 
כדאי לערבב רק אם הוספתם מים , פעם אחת , לא כל פעם לפני השתייה , עדיף לתת לזה לעמוד,
כי בשונה מיין , יש בזה 40% אלכוהול , אז סתם יהיה ריח של אלכוהול ולא ויסקי
 
 
עשיתי אתמול את הבלנד הראשון שלי מכמה סינגל מאלטים :)
 
מהויסקים הזולים ממליץ על ג'וני ווקר שחור , שהוא מאוד מאוזן ,וג'נטלמן ג'ק שיש לו טעם של שרי
מעבר לזה רק סינגל מאלטים
 
כמה ערוצים טובים שמצאתי ביוטוב:
 
 
יפה, אתה לוקח ברצינות, משקיע, לומד. ונהנה הרבה יותר ככה!
24/07/15 18:48
31צפיות
אני ממליץ לך לוותר על הדאלמור 12 ולבחור בבונהאבן 12.
ההבדל ביניהם הוא סינון בקירור והוספת קרמל (ובדלמור ניסחתי בעדינות...).
 
נשמע שכבר טעמת מספיק כדי שתבחין בהבדל מתחת לטעמי הויסקי עצמו. בונהאבן 12 ב-46.3% פשוט מרגיש מלא, סמיך, עם מגוון טעמים מתפתחים. טעמי שרי שוקולדיים, ללא עישון. מחיר טוב בארץ.
כדאי לדעת שלפעמים יש גופריתיות עדינה שיכולה להפריע. היא הולכת ונעלמת עם קצת מים ואיוורור בכוס, וגם במשך כמה חודשים אחרי פתיחת הבקבוק.
 
תמשיך להנות!
תודה, צודק
24/07/15 19:08
24צפיות
בהכל כמעט מוסיפים קרמל
אני רואה שיש שני גרסאות לבבונהאבן 12
24/07/15 20:34
28צפיות
כאן מציניים שהגרסה היא החדשה
 
וכאן לא אבל הבקבוק נראה שונה
 
וללא קשר לזה אתמול נגמר הלפרויג 10 וצריך להחליט מה פותחים במקום... לא פשוט
המועמדים הם
ARDBEG  10
סמוקהד
או הקראגנמור (אני חושב שהוא נראה לי הכי מעניין כרגע)
 
ירון
ירון
º
כן , אני דיברתי על הגרסא החדשה
24/07/15 21:04
9צפיות
ההסברים באתר של יינות וטעמים די מכסים את זה
25/07/15 00:43
26צפיות
כולל הסקירה על כל המגוון של החברה הזו והגירסאות החדשות מול הישנות:
בונהאבן 12 או הנסי VSOP?
24/07/15 21:14
30צפיות
מה כדאי?
בבונהאבן 12 אני צריך לדאוג מהריח גופרית? אמרו הרבה
ג'וני ווקר בלאק לייבל
24/07/15 23:30
26צפיות
מסתבר לפי תאגיד דיאגיו , שזה מורכב מ40 ויסקים שונים שיושנו לפחות 12 שנה בחבית,מסתבר שזה היה הוויסקי האהוב על וינסטון צ'רצ'יל חח , אומרים שהבלנד הזה משמש כבנצ'מארק לבלנדים אחרים,
מתחת ל180 שקל לליטר זה לא רע ,זה משהו מוכר שכולם שותים ולא מפוצץ או מעושן מידי שאנשים לא רגילים לזה בהתחלה,
בנוסף הבלאק לייבל או היילנד פארק , בגלל שהם מאוזנים יכולים לשמש כבסיס לבלנד , ואז אפשר לערבב עם משהו נגיד יותר מעושן כדי לחזק את החלק הזה בויסקי
 
הבלו לייבל בכלל לא משהו , יחסית למחיר,זה הכל מותג, למרות שמשתמשים שם בויסקי ממזקקות שכבר לא קיימות יותר ,
אני פחות אוהב ויסקיים שהם מעל 18 שנה, בדרך כלל מעדיף סינגל מאלטים סקוטיים בין 10-18 שנה לא יותר,
תמורה יותר טובה למחיר
אני דווקא מחבב את הבלו
24/07/15 23:50
23צפיות
לא חיבבתי את הגולד הישן שהיה בזמנו, היה על הפנים לדעתי, לא התחברתי.
הגרין של פעם היה ממש יופי.
הבלאק לייבל, נו זה מותג מנצח.
 
אני גם לרוב מעדיף סינגלים 10-18 שנה.
עכשיו לגבי שאלתך, אם אתה הולך על ה 12 שנה או הקוניאק, הייתי הולך על הקוניאק.
מכיוון שההפרש במחיר שווה את הליטר המקבלים בקוניאק בעוד הבקבוק של הסינגל לדעתי באותו גודל כמו בארץ אם אני לא טועה.
 
בכלל בתור חובב קוניאק, הנסי VSOP זה יופי של וויסקי להתחיל אתו.
תודה
25/07/15 00:21
22צפיות
הבלו סבבה , אני רק אומר שהמחיר שלו מופקע חח
 
הגרין זה לא הגולד החדש?
הגולד הוא גם סבבה , נראה לי מזכיר בלויני 12 , אבל יותר חריף קצת ,
אני אוהב יותר את הבלויני 12
בגולד הוא טעים אבל אין משהו מיוחד , פשוט הבלאק הוא יותר ייחודי בטעם שלו
 
ההנסי כשטעמתי ,היה טעם של הרבה שרי , יורד חלק , סך הכל מעולה :)
 
שתיהם 700 מ"ל , בונהייבן 239 , הנסי 315 שקל
הנסי אני יודע שהוא טוב , טעמתי פעם , בונהבן עוד לא טעמתי אבל הרבה אמרו משהו על גופרית
 
כנראה ייקח הנסי VSOP
גופרית בבונהאבן
25/07/15 00:24
26צפיות
ריח וטעם גופרית לא מורגש במידה שווה על ידי כולם. חלק לא מבחינים בו כלל. לכן קשה לומר מה תרגיש.
 
אני יודע להגיד בהשוואה לויסקים אחרים בהם מורגשת גופרית שזה יחסית עדין, וכאמור חולף עם קצת מים ואוורור.
 
עוד לא נתקלתי בטועם של הבונא 12 שהגופרית ממש הרסה לו את הויסקי. יותר ציינתי את זה ממקום של אל תופתע מהדראם הראשון, בו זה הכי בולט.
 
ולגבי הנסי VSOP, אחלה קוניאק, בטח אחד הטובים ברמת vsop. אולי קצת מתוק מדי? סביר להניח שתהנה בכל מקרה.
בהנסי גם יש מלא קרמל?
25/07/15 00:26
22צפיות
אני פשוט לא יודע אם גופרית זה טוב או לא טוב , כי לא ניסיתי ,
אני לא מוצא את זה בברים כדי לבדוק בקטנה , לפני שאני קונה
 
כנראה יילך על הנסי
בהנסי יש קצת קרמל, אבל נראה בעיקר לתיקון אחידות צבע
25/07/15 00:40
24צפיות
ולא ממש שינוי הגוון המקורי.
אבל בוודאות יש תוספת סוכר, הוא מתוק באופן לא טבעי. אבל הוא טעים ומעניין, והסוכר בו לא ממש מפריע. רק עניין עקרוני שאני עוד מתלבט בו עם עצמי אם זה בכלל מפריע לי כל עוד התוצאה הסופית טעימה לי.
בוודאות?
25/07/15 14:26
21צפיות
אני בספק אם לפי החוקים הצרפתיים המחמירים מישהו היה מעז להוסיף שם סוכר.
אם תבדוק את כמות הקלוריות ל 100 מיליליטר של הנסי ושל כל וויסקי או ליתר או וודקה הם כולם יהיו סביב ה 220. בתור אחד שטעם לא פעם ניו מייק (אתה) של וויסקי אני מתפלא עלייך, הרי הניו מייק מתוק באופן טבעי. אני מניח שבכל וויסקי וקוניאק יש כמות סוכר שיורי קטנה באופן טבעי.
 
אפשר כיום למצוא עשרות וויסקים בסגנון NAS שמתוקים באופן לא טבעי הרבה יותר מהנסי.
 
אתה קולט שאתה מדבר על מסורת צרפתית של מאות שנים?
אתה קולט שלהנסי יש מתחרים ואם יום אחד יגול שיש תוספת סוכר זה לא יוכל להיקרא קוניאק?
יש שיטות אחות לגרום למתיקות, בחירת החביות, זמן היישון, מיקום היישון.
עוד אספקט שלא לקחת בחשבון שכתבת הוספת קרמל, לא זקוקים לזה ביין. הרי אתה חובב שרי, אתה יודע מה קורה ליין כשהוא מתבגר ומתחמצן, הצבע שלו משתנה מהר יותר לגוון כהה מאשר בשעורה ממנה עושים חיטה.
אז למה הנסי או כל יצרן אחרי יזדקקו לשים קרמל שבמילא הענבים המתחמצנים במידת מה בתהליך ייצור הקוניאק משנים את צבעם?
 
הנה קצת חומר קריאה מעניין:
25/07/15 16:34
30צפיות
 
יש פרק שלם, די למטה, על תוספים בקוניאק.
מצטער אם ערערתי כמה יסודות בתפיסת העולם האלכוהולית של הקוראים.
 
בקיצור, מותר עד 2% סוכר. אני לא כל כך משוכנע שזה זניח ובלתי מורגש.
המתיקות המורגשת בניו מייק היא מהכוהל עצמו! מדוד הזיקוק יוצא 0 סוכר, אפילו לא טיפה.
 
לויסקי לעומת זאת באמת אסור להוסיף סוכר כלל. אבל מותר למלא בחבית שהכילה יין מתוק, ומותר קצת לחפף בריקון ושטיפה שלה לפני מילוי בויסקי... אז כן, יש ויסקים מתוקים יותר. זה לא קו הגנה מתקבל לקוניאקים.
 
ולבסוף, העובדה שענבים מתחמצנים לא משפיעה כלל וכלל על צבע הקוניאק. מדוד הזיקוק זה יוצא שקוף לגמרי, גם אם היית מזקק פדרו חימנז בצבע זפת.
מכיר את השני גרם
25/07/15 18:56
21צפיות
בכל חיפוש בערכים תזוניים של קוניאק רשום שם שני גרם סוכר. לא ידעתי שזה מותר להכניס, אך בעיניי זה לא שונה הרבה מהקרמל המכניסים לתת צבע לחלק מהוויסקי שאנו מכירים. למעשה הייתי שמח לטעום טאליסקר ללא קרמל, אני מרגיש את הקרמל ולעיתי הוא פוגע לי בטעם.
לגבי הפינישים, כמובן שאתה צודק. ברור שהם מוסיפים לא מעט סוכר בייחוד אם זה פינישים של יינות קינוח. למעשה מאחורי הקלעים המסורתי של התעשייה יש הרבה ערפל בוויסקי. אתה יודע שיש פינישים כביכול מחביות שהיו בהן נגיש שרי או פורט. אתה לא יודע אך התעשייה פועל באמת, לדוגמא קונים חביות שלמות של שרי או פורט במספרים מועט וממלאים חביות אחרות ומסובבים אותן על תקופה מסוימת שייספג בעץ על מנת שלאחר מכן יעבירו לשם וויסקי לפיניש.
כיום יש התאוששות בשוק השרי בעיקר בצד האנגלי והספרדי בצריכה, לפני כמה שנים לא מועטות בכלל, אני לא הייתי מתפלא אם תאגידים היו קונים חביות שלמות ומלאות ומעבירים לסקוטלנד ומשמישים חביות אחרות, בשל מחסור ביין שרי.
אני בטוח שעם כל החוקיות יש הרבה תרגילים מלוכלכים בתהליך.
ממה שהבנתי
25/07/15 20:51
21צפיות
מקובל שקונים חביות חדשות מעץ אמריקאי, מעבירים לספרד, ממלאים בשרי, ולאחר כמה חודשים/שבועות של ספיגה שולחים את החביות לסקוטלנד ואת השרי מעבירים לחביות חדשות.
 
וחוזר חלילה עד שהשרי נהייה מיץ עץ של ממש, אז הוא מזוקק לברנדי המשמש לחיזוק השרי הטרי לתהליך.
 
בשום שלב השרי לא מיועד לשתייה, וכנראה לא מוצלח במיוחד. אבל מי אמר שהשרי שהכי טוב לשתייה הוא גם הכי טוב לפיניש? אולי בפיניש דווקא רוצים שרי לא מאוזן ולא טעים בפני עצמו שיתן טעמים מסויימים לויסקי.
 
בכל אופן, אני לא חושב שמישהו טורח להביא את החביות מלאות עד סקוטלנד... (ולא בטוח שזה חוקי היום לפי ההגדרות של שרי? אולי חייב לצאת בבקבוקים בלבד מאיזור הפיקוח?)
אפשר להביא חביות מלאות ברגע שזה סיים את היישון
26/07/15 18:33
13צפיות
והפך להיות שרי.
אפשר להביא כמה חביות שרי, נגיד תאגיד מביא כמה עשרות או כמה מאות ואז על פס ייצור ממש פשוט אפשר להכניס לכל חבית מעט שרי ולגלגל אותה במשך כמה ימין עד שהשרי יספג. יש שיטות להכל, השאלה אם עושים.
לא טורחים לשלוח חביות שרי מלאות, יקר מדי.
28/07/15 00:59
9צפיות
זה נוהג שנעלם לפני יותר מארבעים שנה...
º
מעניין :)
25/07/15 19:18
6צפיות
תוספת מים
26/07/15 17:47
14צפיות
יש בקישור להשוואה המעניינת התיחסות לתוספת מים לוויסקי, על כמה מים מדובר ?
נסיתי בעבר מספר פעמים להוסיף טיפה אחת קטנה של מים ובדרך כלל זה היה מורגש מאוד הרבה יותר ממה שציפיתי מטיפה קטנה
לפעמים אהבתי את השינוי (טעמים התחזקו והודגשו) ולפעמים לא (הרגשה של דילול קל בטעם)
 
האם מוסיפים יותר מטיפה אחת ?
קרח לא נסיתי זה נראה לי דילול גדול מדי, אני טועה ?
 
ירון
º
היה צריך להיות משורשר לקישור של בבונהאבן 12 הישן והחדש...
26/07/15 17:50
6צפיות
מוסיפים כמה שצריך
26/07/15 19:35
12צפיות
קשה להגדיר בדיוק כמה מכיוון שזה תלוי בוויסקי ובעוצמות שלו.
המים אמורים לפתוח אך חשוב לזכור שזה גורם למעט דילול.
אני מניח שדילול אמורי להביא את הוויסקי לבין 30-35 אחוזי אלכוהול, כמובן תלוי בוויסקי.
טועמים מקצועיים עושים זאת לפתוח את הארומה, הרי הארומה נחשבת יותר מהטעם.
חוש הריח מפותח בהרבה מהטעם.
לגבי שתייה, זה דעות חלוקות, היפניים למשל שותים את הוויסקי שלהם מדולל אני מניח אפילו עד ל 20% אלכוהול ביחד עם המים והקרח שהם מוסיפים.
מומלץ להוסיף מעט כל פעם עד שמגיעים לאיזון נכון של הארומה והטעם של הוויסקי, שהוויסקי אלכוהולי, אך לא תוקפני ומגלים בו ריחות חדשים. כמה זה?
אין תשובה אמיתית צריך לנסות, אך בכוס טעימה (הרחה) מתאימה, בכוס וויסקי רגילה, שתה וויסקי.
כל ויסקי יכול להיות כמות שונה
26/07/15 20:34
11צפיות
תתחיל מקצת,תנסה את שתיהם עם ובלי,תראה מה עדיף לכל ויסקי,
לרוב לא צריך להוסיף,
רק אם יש הרבה אלכוהול או cask strength,
אפשר גם להוסיף לפי הריח , אם יש הרבה ריח של אלכוהול , בקטנה
בנוסף לתשובות הטובות הנ״ל
26/07/15 21:03
14צפיות
מים גורמים לשני תהליכים נפרדים:
 
דילול - לפעמים ריכוז האלכוהול הגבוה מנוון זמנית את החושים ומקהה אותם, לכן בחוזק נמוך יותר קל יותר להבחין בטעמים והריחות. בהוספת טיפת מים הדילול זניח כמובן. מתחיל להיות רלוונטי בכפית מים לכוסית משקה.
 
שבירת המסה - חלק גדול מהריח בויסקי נמצא למעשה בשמנים וכהילים מורכבים המומסים באתנול. כאשר מוסיפים מים, אפילו טיפה, האתנול משחרר אותם כדי להמיס את המים במקום (מועדף אנרגטית).
אז מולקולות הריח האלה עולות ומתנדפות - ומגיעות אלינו.
 
לגבי קרח - לצורך דילול אין בעיה עם קרח, הכמות והקצב דווקא טובים. הבעיה היא בקירור עצמו...
כאשר הויסקי קר התהליכים של שחרור מולקולות הריח מאיטים, וגם משתנים במובן מסויים (מידת השינוי לא זהה לכל ריח). לכן ברוב המקרים הקירור ״סוגר״ את הויסקי, כי פחות ריח עולה ממנו.
 
מצד שני השינוי בקצב באופן יחסי בין ריחות שונים יכול להביא לתוצאות טובות. ג׳וני ווקר גולד 18 שנה נחשב כזה, אבל לא התעמקתי בעצמי בעניין אף פעם. צריך באמת.
אנסה יותר מטיפה אחת
26/07/15 22:54
12צפיות
אנסה יותר מטיפה אחת ואראה מה ההבדל אבל כפית מים נראה לי מוגזם לפחות בוויסקי שאני שותה שרובם לא עוברים את ה40%
 
ירון
וואו איזה סטלה :)
25/07/15 03:57
33צפיות
הנסי מצאו את השילוב המושלם,
טעם כמו של ויסקי,סטלה כמו של יין,
לקחו את הטוב מ2 העולמות,
למרות שויסקי קצת יותר מחוספס וכנראה מעושן לפעמים
ייתרון נוסף של קוניאק לעומת יין
25/07/15 19:39
30צפיות
יין עבר תהליך תסיסה,ולא זיקוק,
ולכן מחזיק רק 3 ימים אחרי שנפתח
 
קוניאק למרות שעשוי מענבים לבנים , מחזיק שנים , כמו ויסקי
אז זה משתלם,
ותמיד אפשר להעביר לבקבוקים יותר קטנים
 
הVSOP הוא בלנד של בין 4 ל 15 שנה
הערכת שווי של שמפניה
הודעה זו מכילה תמונות
21/07/15 07:07
76צפיות
שלום
אם מישהו יכול לעזור - אודה מאוד!
כיצד אני יכול לדעת שווי של בקבוק שמפניה שקיבלתי במתנה? 
חיפשתי ברשת ולא מצאתי מאומה. 
מצורפות תמונות. 
תודה רבה!
מני
תשאל את מי שקנית ממנו , אין על זה כלום באינטרנט
24/07/15 21:22
28צפיות
אני חושב שפחות מ600 שקל ויותר מ100 כנראה
למעשה יש
25/07/15 00:04
31צפיות
אם בודקים את שם היצרן מופיעה הכתובת שלו אינספור פעמים בגוגל, הכתובת אמיתית וזה יצרן אמיתי.
כעת נשאלת השאלה למה לא מכירים אותו?
בשמפן את רוב הענבים קונים הבתים הגדולים והמוכרים בעולם ויש אינספור שמפניות מגדלים או בתים ממש קטנטנים שאת השמפניות שהלם ניתן למצוא רק בסביבה הקרוב או אפילו ביקב. מכיוון שהם מייצרים מעט ומספיק להם למכור קרוב את כל התוצרת. חיפוש גוגל הביא גם לברוט ללא ציון גיל של היצרן באפליקציה vivino.
 
עכשיו בהתחשב בשנה שנחשבת שנה גדולה בשמפן (2002) וזאת חלקה גראן קרו מהמראן (מלחמת העולם הראשומה הקרב על המראן היה בשמפיין). שמפניה כזאת ידועה ומוכרת הייתה מתומחרת אני מניח איפשהו בין 300-400 ש"ח אולי מעט יותר אולי מעט פחות, במונחים ישראליים, בחו"ל זה היה זול לעומת הארץ.
העובדה שזה בקבוק יין שלא נשמר במקרר יין בתנאים אופטימליים והעובדה שזה יצרן שקיים, אך לא ניתן למצוא תיעוד על היינות שלו באינטרנט זה ממש בעייתי. במצב הנוכחי של היין עם מסכמים את כל הגורמים בעיקר את גורם הסיכון אני לא הייתי ממליץ לאף אחד לשלם עליו יותר ממאה שקלים. יכול להיות נפלא, יכול להיות אכזבה.
 
המלצה לפתוח ולשתות ויש מצב שזה יפתיע, בסך הכל חלקה טובה מאוד, יצרן אנונימי ואם הייתי שרד את כל השנים, הוא אמור להיות דיי טוב עכשיו.
Springbank בישראל
18/07/15 14:14
50צפיות
שלום חברים,
אשמח לדעת אם מישהו מכיר חנויות בארץ שמחזיקות ויסקים של ספרינגבנק. הייתי בהרבה חנויות וראיתי בינתיים רק מעט ספרינגבנקים ב"יינות וטעמים" ברמת גן (והמחירים די יקרים)...
ובאופן כללי אם יש חנויות שמחזיקות ויסקים שקשה להשיג ודברים מיוחדים אני אשמח לשמוע עליהן.
 
שבת שלום!
º
אין כרגע יבואן רשמי פעיל, לצערי...
18/07/15 21:15
25צפיות
וחבל
20/07/15 20:20
43צפיות
זו אחת המזקקות האחרונות שמתעסקת יותר בוויסקי ופחות בשיווק. אחת משלושת המזקקות הטובות בסקוטלנד לדעתי.
מי השתיים האחרות?
20/07/15 21:21
39צפיות
ומסכים לגבי ספרינגבנק. ויסקי טוב, אמיתי, מעניין.
והאמת היא שכבר לא יקר (יחסית) כפי שהיה פעם מול כל השאר (שהקפיצו מחירים יותר).
 
ה-12 שנה בחוזק חבית הוא פשוט הכרח לטעמי.
גם הפינישים שלהם איכשהו תמיד מאוזנים, לא מפלצות יין שיצאו משליטה.
פשוט לא רציתי לומר ״הכי טובה!״
25/07/15 10:42
23צפיות
כי הדירוגים האלה משתנים וקשה לי להתחייב :), אבל בשנה האחרונה הם באמת הפכו למזקקה החביבה עלי.
בלחץ הייתי מכניס את לגבולין או בואומור לשלישיה ואולי גם את HP. 
קוקטיילים בHAPPY HOUR
20/07/15 18:42
34צפיות
אהלן חבר'ה
קוקטיילים זה עסק יקר, ואנחנו רוצים לטעום קצת מכל מני סוגים לא מוכרים. מישהו מכיר מקום טוב שעושה קוקטיילים בHAPPY HOUR?
אימפריאל, Hide & Seek
20/07/15 21:18
37צפיות
פרטים בעיקר בפייסבוק של הנ"ל.
 
כנראה שיש עוד, אך לא ביקרתי.
חברים?
 
 
ארכיון הודעות
Flix
FOODPAGE

כל המתכונים במקום אחד

המסעדות מגיעות אליכם הבייתה. כל אחד יכול! לפרטים>

פורום טיולים בארה

פורום טיולים בארה"ב

היעד הנחשק בעולם עכשיו בפורום! אל תישארו בחוץ >>>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?

האזור שלי בפורום
עוד בנושא הפורום


מקרא סימנים
ללא תוכן תגובה להודעה
הודעה חדשה אורח בפורום
הודעה מקורית הודעה נעוצה