לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
פורום אומנות בעוגות, הוא פורום שנועד לתת מענה לכל שאלה בתחום עיצובי העוגות בבצק סוכר, זילופים בקרמים, בקצפות, קישוט עוגות, עוגיות, קאפקייקס, אפייה ובכל תחום בנושא הקשור להם :)

זה המקום להעלות תמונות, להתרשם מעבודות של אחרים, לשאול שאלות ולהתייעץ, וכן לקבל המלצות, קישורים הדרכות ועוד.....

הפורום פתוח לחובבנים, למקצוענים וגם לסקרנים ;)  וביחד בשיתוף פעולה ורצון הדדי נוכל להנות פה אחד מהשני וללמוד ולהתפתח :)

שיהיה לנו יום מתוק

 

כל מה שרצית לדעת על בצק סוכר

מאת: שירשור בפורום שנערך ע``י באבלו ו gtali- תודה!  פורסם: 19/07/2004  עדכון אחרון: 23/05/2005  
 
השאלות
1. רויאל אייסינג – כל מה שרצית לדעת.
2. איך מדביקים אלמנטים?
3. רוצה לעשות עוגה מצוירת. מה לקנות?
4. רוצה לעשות עוגה מפוסלת. מה לקנות?
5. איך מצפים עוגה עגולה בבצק סוכר?
6. רשימת חנויות ע"פ אזורים בארץ.
7. מה הוא ה- cmc ולמה הוא משמש.
8. מה לעשות כשהבצק מתיבש
9. איך מעלים תמונה לפורום? איך מקטינים תמונה?
10. איך פותחים גלריות? איך מצרפים תמונה? איך מוחקים ?
11. ? מה זה להקפיץ? איך עושים זאת?
12. למה הבצק נדבק לי? מה לעשות?
13. חנויות מומלצות בעולם?
14. איך מגיעים לצבע אדום או שחור?
15. - עם איזה טוש מותר לצייר על עוגה?
16. איזה עוגות מתאימות לציפוי בבצק סוכר?
17. איך מחליקים בצק?

רויאל אייסינג – כל מה שרצית לדעת. 1
· מכינים מחלבון ) הלבן) אחד ו-200-300 גרם אבקת סוכר +טיפה מיץ לימון לקבלת ברק.· היום יש שימוש הולך וגובר בתחליפי חלבון: אבקת מרנג או אלבומין. הסיבה: חשש לשימוש בחלבון חי (לא מבושל) בגלל הסלמונלה. יש לזכור שהסלמונלה מצויה בחלמון הביצה ובביצים שמקורן לא בדוק וידוע. השימוש בתחליפי החלבון מצריך בד"כ הוספת מיים ע"פ הכמות המצוינת האריזה.· ניתן לצבוע את הרויאל בצבעי מאכל בג´ל, אבקה ונוזל (האחרון משפיע על הסמיכות שימו לב).· סמיכות הרויאל נקבעת ע"פ כמות אבקת הסוכר.· מה אפשר לעשות עם רויאל: להדביק חלקי בצק סוכר, זילוף, ציור, כיתוב, מילוי משטחים (לדוג´ עוגיות).· לכל משימה מתאימה סמיכות אחר של רויאל.· תערובת של רויאל + CMC יוצרת דבק חזק במיוחד.· רויאל סמיך: אפקט מיים (צבוע בכחול + לבן עם כפית למשוך מעלה וליצור אפקט גלים), שיער לדמויות, זילוף פרחים וכוכבים ועוד.· רויאל בסמיכות בינונית: קונטור לעוגיות , קישוט עוגות, זילוף אותיות ועוד.· רויאל בעל סמיכות נמוכה: מילוי עוגיות, דבק, ציור ועוד· זמן הייבוש של הרויאל תלוי בגודל האלמנט ובסמיכות הרויאל - ככל שיותר גדול ופחות סמיך, לוקח יותר זמן. זמן ממוצע - 24 שעות· השימוש ברויאל נעשה ע"י מילוי שקית זילוף, קונוס או שקית ניילון קטנה, קוטמים את ה"שפיץ" ומזלפים
איך מדביקים אלמנטים? 2
בהדבקת אלמנטים יש להתייחס למספר פרמטרים:· גודל האלמנט ומשקלו· האם הוא "רטוב" או הוכן מראש ויובש · למה רוצים להדביקו.כדי להדביק חלקים קטנים, קלים ו"רטובים" (לדוגמא אף לדמות, פרחים קרוצים, שער, כתפיות התיק לתיק עצמו) משתמשים במים. בעזרת מכחול מרטיבים מעט את האובייקט ומצמידים בדרך זו ניתן להדביק גם חלקים קטנים שיובשו מראש (כמו פרחים שנקרצו מזמן ויובשו).כדי להדביק אלמנטים גדולים יותר וכבדים יותר ניתן להשתמש ברויאל איסינג. דבק זה חזק ומתייבש מהר יחסית.אופציה נוספת היא דבק CMC, מערבבים CMC עם מעט מיים עד לקבל תערובת צמיגית ושקופה ומדביקים. תערובת של רויאל + CMC יוצרת דבק חזק במיוחד.
רוצה לעשות עוגה מצוירת. מה לקנות? 3
· בצק סוכר כ- 3/4 ק"ג לעוגה אחת· צבעי מאכל בג´ל -מומלץ להתחיל עם צבעי היסוד (אדום, כחול וצהוב), שחור, לבן וחום.· צבעי מאכל בטושים - טוש שחור ומי שרוצה גם טוש אדום.· קלף פלסטיק - משמש להכנסת הבצק סוכר מתחת לעוגה ולגימור מושלם.· מכחולים - מכחול 0 לפסים דקים ומכחול עבה יותר לצביעת משטחים גדולים.· מומלץ לקנות גם חותכנים בצורות שונות כגון פרחים לבבות וכו´... אך מכיוון שהם מאוד יקרים ניתן לדחות זאת עד שבטוחים כי אכן רוצים אותם. · קורנפלור למשטח שעליו עובדים עם הבצק· מערוך· נייר פרגמנט · עיפרון B6 להעברת הציור · שקיות סנדביץ לאכסון הבצק· קיסמים (להוצאת הצבע)
רוצה לעשות עוגה מפוסלת. מה לקנות 4
· בצק סוכר כ- 1 ק"ג לעוגה אחת· צבעי מאכל בג´ל -מומלץ להתחיל עם צבעי היסוד (אדום, כחול וצהוב), שחור, לבן וחום.· צבעי מאכל בטושים - טוש שחור ומי שרוצה גם טוש אדום.· קלף פלסטיק - משמש להכנסת הבצק סוכר מתחת לעוגה ולגימור מושלם.· מכחול - מכחול 0 לפסים דקים· מומלץ לקנות גם חותכנים בצורות שונות כגון פרחים לבבות וכו´... כיוון שהם מאוד יקרים ניתן לדחות זאת עד שבטוחים כי אכן רוצים אותם. · קורנפלור למשטח שעליו עובדים עם הבצק· מערוך· שקיות סנדביץ לאכסון הבצק· קיסמים (להוצאת הצבע)· אפשר – cmc· כלי פיסול· יש להשתמש בדמיון ולהיעזר בכל כלי ביתי שיכול לעזור (פקקים, כותש שום, מזלג, מזרקים ועוד)
איך מצפים עוגה בבצק סוכר? 5
· לפני כיסוי העוגה יש להרטיבה אותה מעט - להבריש בעזרת מברשת קצת ריבה מהולה (אפשר גם ליקר או תרכיז אחר ע"פ טעמכם), או למרוח קרם על העוגה (אפשר גנש). המטרה: הדבקת בצק הסוכר,הוספת טעם ומניעת יבוש העוגה.· כדי לצפות עוגה עגולה יש צורך לרדד בצק בקוטר גדול מקוטר + גובה העוגה. · מרימים את הבצק (על גבי מערוך או על גבי היד) ומניחים על העוגה, נוח להניח מהקצה העליון של העוגה.· בעזרת היד מצמידים את הבצק בעדינות, לא אמורים להיווצר קפלים ובטח שלא על החלק שהונח על העוגה עצמה. אם בכל זאת נוצרו קפלים יש למתוח מעט את הבצק ולהדביק על פני העוגה בעדינות.· בעזרת סכין חותכים מסביב לעוגה עם מעט שולים ובעזרת קלף פלסטיק או סכין מכניסים\תוחבים את השוליים מתחת לעוגה ע"מ ליצור גימור נקי ויפה.
רשימת חנויות עפ"י אזורים 6


ירושלים· פרטי טיים בקניון האחים ישראל רחוב יד חרוצים 18 (קניון האחים ישראל), טלפון: 02-6717650· הכל לאופה וגם קפה שוק מחנה יהודה רחוב השזיף 12 6242105 02 · שום פלפל ושמן זית אזור התעשייה שילת, ליד הום סנטר 08-9763888דרום· תבליני הכפר הבושם 5 א.ת. כבדה, אשדוד טלפון: 8564215 –08· ממתקי המרשלג באר שבע – הרצל 26 טלפון 08-6233011שעות פתיחה: כל יום כולל ו´ מ9-14 ומ16-19 חוץ מ ו´ שבת סגור.מרכז· פור-שף בת"אקרליבך 11 טלפון: 5611803 -03 ונחלת בנימין 100· גרובשטיין רח´ החלוצים 18, תל אביב טלפון: 6824619-03· אלי חייק החלוצים 12. טל: 68284444-03· תבליני הכפר ראשל"צ מתחם חונים-קונים באזור התעשייה,רח´ לישנסקי 9 טל: 03-9520390השרון· רמת השרון קניון צמרות אן ואומנות המטבח· ממתקי פרידלנד היסמין 4 כפר סבא 09-7483404· עושים בישול-אורן גירון משכית 35 פינת שד´ הגלים 1-3 בית מרכזים 2001 הרצליה פיתוח 9588643-09 , 9518868-09· מר קייק (נתניה) רח´ שכטרמן 4אזור התעשייה הישןטלפון: 09-8848587שעות פתיחה: א´-ה´ 18:00 - 09:00 ו´ 14:00 - 09:00· קליית חממה כפר סבא וייצמן 137 09-7675374 צפון· סוידאן בני מאליק בע"מ רוזוב שמואל 3 צ´ק פוסט, חיפה, 04-8412727· מר קייק (נשר) רח´ התעשיה 47 א.ת תל-חנן נשר טלפון: 04-8207741שעות פתיחה: 9.00-18.00 , יום שישי 9.00-14.00שגיב –א.ת. קרית אתא רחוב המעפיל2 סיטונאים למוצרי מזון 04-8724415


מה זה cmc ולמה הוא משמש? 7
חומר כימי שמעבה ומחזק כל מיני מאכלים. מוסיפים אותו לבצק סוכר ליצירת חוזק וגמישות. כשהבצק מתיבש הוא מאד קשה ופחות שביר לא כולן משתמשות בו בפיסול.מומלץ להכין את הבצק (עם ה-cmc) 24 שעות לפני השימוש.לכול 250 גר´ בצק סוכר – כפית cmc (אם זה לשימוש מיידי להגדיל מעט את הכמות)
מה לעשות כשהבצק מתיבש? 8
· לנסות ללוש אותו עם קצת קורנפלור (לרוב זה מספיק)· להוסיף מעט מרגרינה וללוש· להכניס למיקרוגל לכמה שניות.
איך מעלים תמונה לפורום? איך מקטינים תמונה? 9
· כשכותבים הודעה חדשה/תגובה להודעה יש למטה "הוספת קובץ"· יש לוודא שהקובץ אינו גדול מ250KB.· במידה והתמונה יותר מ-250K, צריך להקטין אותה לפני שמצרפים להודעה.· הקטנת תמונה: פותחים את ה"צייר"paint במחשב, מעלים את התמונה המבוקשת, ובתפריט Image בוחרים באופציה stretch/skew, ומקטינים את התמונה באמצעות האחוזים המופיעים על המסך. זאת אומרת, אם כרגע התמונה הינה 100%, בוחרים בשתי האופציות (אורך ורוחב) פחות, עד שרואים שהתמונה הגיעה לגודל הרצוי.
איך פותחים גלריות? איך מצרפים תמונה? איך מוחקים? 10
· בגלריה יכול כל משתתף בפורום להציג את תמונות העוגות והיצירות שלו.· מי שרוצה לפתוח גלריה צריך לפנות בפעם הראשונה לטל-טלים במסר, ולבקש.· לאחר שהגלריה נפתחה נכנסים לעמוד הגלריות (בעזרת הקישור למעלה בפורום), נכנסים לגלריה החדשה, ובוחרים ב"הוספת קובץ".· בחלון הבא צריך לבחור שוב את הגלריה המבוקשת מתוך ה"קטגוריה" (שימו לב לא להוסיף תמונה לגלריה של משתתפת אחרת), נותנים כותרת לתמונה ומעלים את הקובץ.· באותה צורה ניתן להוסיף תמונות לגלריות המשותפות לפורום כולו.· אם רוצים למחוק תמונה - יש צורך לפנות שוב לטל ולמסור לה את שם הקובץ של התמונה. לא את שם התמונה כמו שהיא מופיעה בגלריה, אלא השם בו היא שמורה אצלכם במחשב.
מה זה להקפיץ? איך מקפיצים? 11
· להקפיץ = להעלות הודעה לראש הפורום. בדף הראשון של הפורום יש מקום ל- 15 הודעות. אם הודעה כלשהי עברה עמוד סביר להניח שפחות יתייחסו אליה ולכן יש אופציה להקפיץ אותה!· איך? צריך לשרשר הודעה עם 10 תווים לפחות או לשים אייקון. עניין ההקפצה עובד רק אם לא חלפו 72 שעות מרגע כתיבת ההודעה המקורית!
למה הבצק נדבק ומה לעשות? 12
· יש ללוש את הבצק עם קורנפלור· האוויר חם ולח· בעיה בבצק עצמו (קורה לעיתים רחוקות אבל קורה) · הידיים או משטח העבודה אינם נקיים או רטובים
חנויות מומלצות בעולם 13
· בודפשט- בשוק הסיני הגדול המכורה יש שתי חנויות לדברי מאפה,כוללות כלים,תבלינים .· ארה"ב: o רשת מייקלס, יש אתר (http://www.michaels.com/art/online/home) כדאי למצוא חנויות בארה"ב וקנדה. באתר אין הרבה אבל בחנויות יש אזור של חומרים ואביזרים לקישוט עוגות (לא בכל החנויות). מחירים מאוד טובים (יותר זול מהמחירון של ווילטון)o ברוקלין: KEREKES שדרה 15 רחוב 61.,(מאוד נחמדים נתנו לי הנחה יפה). חנות מלאה עם הכל. http://www.kerekesequip.com/o ניו ג´רסי: קצת נסיעה למי שלא באיזור אבל היו מלא ספרים.http://www.candylandcrafts.com/index.htm· טורונטו: o מול שדה התעופה חנות של וילטוןo רשת מייקלס· אנגליה:· Blue Ribbons החנות נמצאת דרומית ללונדון, במחוז Surrey בעיירה בשם East Molsey - ליד ארמון Hampton Court המפורסם, מרחק חצי שעה נסיעה ברכבת ממרכז לונדון. החנות בינונית בגודלה, אבל מסודרת מאוד, מרווחת, ומאוד קל למצוא מה שמחפשים. יש בה ה-כ-ל, ובכל מחלקה כמעט הכל נמצא במלאי. · החנות של ג´יין אשר. מבחר הציוד והחמרים בחנות קטן יותר מזה של BLUE RIBBONS והמחירים מעט יותר גבוהים (5-10%). החנות מעט צפופה ומבולגנת. (ובכל זאת, המבחר הרבה יותר גדול מבארץ).· אם אתן נוסעות ללונדון ויש לכן רשימה רצינית של פריטים לקנות, וחצי יום פנוי – ממליצה לנסוע לחנות ב Surrey. חווית הקנייה שם אחרת לגמרי. אם דרוש לכם מספר קטן של פריטים - אפשר להסתפק בג´יין אשר, או לוותר בכלל (מקסימום - אפשר לעשות הזמנה דרך האינטרנט). ולמי שמחפשת מציאות - המחירים בלונדון לא נמוכים משמעותית מהמחירים בארץ. · כדאי לקנות שם רק פריטים שקשה או אין להשיג כאן. אגב, שלא כבעבר, ספרים בנושא עיצוב בבצק סוכר לא מצויים בחנויות הספרים. ביקרתי בכמה חנויות ספרים (בחלקן קניתי בעבר את הספרים שיש לי, והיום אין להם זכר שם) ולא מצאתי אפילו ספר אחד. ב Blue Ribbons ואצל ג´יין אשר יש כמובן מבחר לא רע של ספרים בנושא. אז שוב - הזמנה באינטרנט היא אופציה מצויינת.
איך מגיעים לצבע אדום ושחור? 14
· אלא הם צבעים שקשה להגיע אליהם.· יש extra red ו- extra black בחו"ל.· אפשר להשתמש באבקה או בכמות גדולה של צבע רגיל.
עם איזה טוש מותר לצייר על עוגה? 15
· אך ורק טושים עם צבע מאכל. אין להשתמש בטושים רגילים שמצוין עליהם – לא רעיל.
איזה עוגות מתאימות לציפוי בבצק סוכר? 16
· עוגות בחושות יציבות שאינן זקוקות לקירור.
איך מחליקים בצק? 17
· בעזרת מכשיר מיוחד· אין מכשיר – ליטוף העוגה בעזרת היד בתנועות עגולות.· החלקה של אזורים מסוימים - נגיעות קטנות של מים ובעזרת באצבע או מכחול
איך מגיעים לצבע גוף? 18
· יש מוכן של ווילטון ויש להשתמש בקמצוץ כי הוא ממש מרוכז, ניתן גם עם טיפה צבע חום + ורוד
באיזה קרם ניתן לצפות עוגה? 19
· כל קרם שלא זקוק לקרור.· גנש – מרתיחים שמנת מורידים מהאש. מוסיפים שוקולד באותה הכמות. מערבבים היטב עד שכל השוקולד נמס. יש לצנן היטב מומלץ 24 שעות. ניתן להקציף לפני השימוש.· מותר להשאיר גנש מחוץ למקרר!!!

אין תגובות
קטגוריות
ABSHOP - גאדג'טים ומוצרים

המקלחת שלך...

מעולם לא ניראתה ככה! הזמינו עכשיו >>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?
האזור שלי בפורום
לעמוד הפורום