לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
ברוכים הבאים לפורום אוכל חלבי!

זה המקום שלכם, אוהבי החלב ומוצריו.
אלה שמזילים ריר למראה (או יותר נכון - לריחה) של גבינה איכותית, אלה שמתמלאים באושר כאשר הם טועמים גבינה חדשה ושנהנים לאכול אוכל חלבי על כל סוגיו וצורותיו.
יש פה מקום להכל, מגבינה לבנה 5% דרך עוגת גבינה מפוארת וכלה בגבינות היוקרתיות ביותר.

הפורום הזה הוא שלכם ובשבילכם לכל מה שתרצו. תרגישו חופשי להעלות מתכונים, מחשבות והגיגים בנוגע לאוכל חלבי, אך יש לשמור על כמה כללים בסיסיים:
נא הקפידו לשרשר הודעותיכם.
יש לשמור על שפה נאותה, כל הודעה הכוללת קללות, ניבולי פה או אאוטינג למיניהם, תימחק.

הפורום הוא בחסות "מחלבות גד" ואנו ניעזר בהם מפעם לפעם בשאלות, מתכונים ועוד דברים מיוחדים.

עוגת שכבות שוקולד של זיוה סיסו/אתר המתוקים של קרין גורן

מאת: קוקית של טוניק  פורסם: 16/03/2007  עדכון אחרון: 16/03/2007  
 

החומרים הדרושים תבנית בקוטר 28 ס"מ:
לבצק :
1 וחצי כוסות קמח תופח
1
וחצי כוסות קמח רגיל
1
ושליש חבילות מרגרינה
2
חלמונים
5
כפות מי סודה
קמצוץ מלח

למלית
:
200 גרם שוקולד מריר
1/2
חבילת מרגרינה
2
כוסות סוכר
1/2
כוס מים
2
כפות קקאו
5
חלמונים
1
כף קוניאק
1
כף רום
2
כפות קמח רגיל
100
גרם אגוזי מלך קצוצים גס (לא חובה)
7
חלבונים
אבקת סוכר לקישוט

הכנה:
מכינים את הבצק
:
- במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים שני סוגי קמח עם מרגרינה לתערובת פירורית.
- מוסיפים חלמונים, מי סודה ומלח ומעבדים רק עד
לקבלת בצק אחיד.
- מחלקים את הבצק ל-2 חלקים ומרדדים על נייר אפייה מקומח קלות ל-2
עיגולים.
- מרפדים תחתית תבנית משומנת בעיגול בצק אחד (את השני שומרים בינתיים
במקרר).

מכינים את המלית, מרכיבים ואופים
:
- מחממים תנור ל-180 מעלות. בסיר קטן ממיסים שוקולד, מרגרינה, סוכר, מים וקקאו לתערובת אחידה.
- מסירים מהאש ומוסיפים חלמונים, קוניאק ורום. מערבבים פנימה קמח ואגוזים (אם
משתמשים).
- במיקסר מקציפים חלבונים לקצף רך ויציב ומקפלים אותו לתערובת. יוצקים את
התערובת לתבנית על הבצק.
- מחוררים במזלג את עיגול הבצק השני ומניחים אותו על תערובת
השוקולד.
- מהדקים את הבצק היטב לדפנות התבנית. אופים כ-50 דקות (עד שעה), עד שהבצק
זהוב והעוגה עדיין מעט רוטטת. מצננים, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.

 
הערה (של קוקית):
ברכיבי העוגה יש מרגרינה – אני הכנתי חלבי, עם חמאה.
אין תגובות
קטגוריות
Skip Navigation Links.
Expand גבינות
Expand חגים
Expand לחמים - לחם, פוקאצ`ה, פיתות,קובנה, קובניות  ועוד
Expand מאפים שונים
Expand ממרחים ומטבלים
Expand משקאות
Expand מתכוני עדות בישראל
Collapse עוגות
Expand עוגות בחושות - מאפים לקפה
Expand עוגות מיוחדות
Expand עוגיות
Expand פינת הרומנטיקה - מתכונים לארוחה רומנטית
Expand פינת מתכוני הבריאות
Expand פינת מתכוני הנוסטלגיה
Expand קינוחים
Expand קמח אורז
Expand תבשילים
Expand תבשילים מתוקים
Expand תוספות

עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?
האזור שלי בפורום
לעמוד הפורום