לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר

בהנהלת:

אופן הצפייה:
הסתרת שרשור מעל   תגובות
עץ הודעות:
בישול עבור ילדים, נדמה לפעמים כמשימה קשה ומפרכת. מי לא מכיר/מכירה את הסיפור על ההורה שטרח והכין, ובסוף הילד החליט לאכול שניצל יבש עם קטשופ? אצלנו בפורום מאמינים שאפשר!

אפשר למצוא מתכונים מלבבים, מזינים, דיאטטיים, נעימים, כיפים עבור כל ילד וילדה וגם עבור אמא ואבא.

אתם מוזמנים לעלעל ב-
* דפי הפורום - גם באלו שנמצאים כבר בארכיון,
* במאמרים (מתכונים בודדים עם תמונה),
* בקישורים (כדאי להציץ בארוחות גולשים, ובסדנאות/הדרכות -
הסדנאות הוכנו ע"י חברי הפורום ומראים צעד אחר צעד את אופן
ההכנה + תמונות).

נשתף אתכם במתכונים, בטיפים ורעיונות, ואפילו נזמין את הילדים, להציע הצעות מהפורום שלנו בכדי להעשיר את הידע ההורי.

אני מקווה שיהיה לנו כיף ביחד, זכרו לשמור על נימוס ושפה נאותה.

להתראות בפורום!

חטיף אנרגיה - קרין גורן

מאת: קרין גורן  פורסם: 08/07/2008  עדכון אחרון: 07/10/2013  
 
  קרין גורן מציעה מתכון למלבני גרנולה מתוקים, שמכינים עם המון תוספות במצב רוח בריאותי

מלבני גרנולה מתוקים, שמכינים עם המון תוספות במצב רוח בריאותי. למרות ההכנה הקצרצרה, זה הזמן להתאמן בדחיית סיפוקים – קחו בחשבון זמן קירור ארוך למטרת התייצבות, שתאפשר חיתוך אלגנטי.


בריאות מתוקה
 

שיטה  לחיתוכיות האלה אין בסיס. מדובר בתערובת שיבולת שועל, אגוזים ושקדים, שקולים בתנור. להם מוסיפים תערובת טופי, שמבשלים מחמאה, דבש וסוכר חום.
דחיסה  מעבירים את התערובת לתבנית מרופדת בנייר אפייה (זהירות! התערובת לוהטת). מניחים נייר אפייה נוסף על התערובת (למניעת הידבקות) ודוחסים בעזרת מערוך או תבנית קטנה יותר, לקבלת משטח אחיד ודחוס, שלא יתפורר בחיתוך.
תבנית  הגודל יכול להשתנות לפי הגובה הרצוי לחיתוכיות, אבל כדאי להיצמד להמלצה במתכון, לפחות בפעם הראשונה שמכינים. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשאירים קצוות נייר מבצבצים מהצדדים, לאחיזה ולחילוץ נוח.
חיתוך  מקררים היטב את התערובת המוכנה בתבנית, עד שהיא מתקשה. אפשר לזרז את התהליך על ידי הקפאה קצרה. לאחר הקירור מחלצים מהתבנית וחותכים בסכין חד במכת להב אחת – נסו להימנע מתנועות ניסור, כדי למנוע התפוררות. למראה אחיד ומקצועי של החיתוכיות, מוותרים על השוליים – מסירים 1 ס"מ מסביב ורק אז פורסים למלבנים.
הגשה ישר מהמקרר לחיתוכיות קראנצ'יות, או בטמפרטורת החדר לחיתוכיות במרקם טופי. כשלא רוצים שהאורחים ילכלכו את האצבעות, מגישים במנז'טים אישיים (יש להשיג גם מרובעים וגם מלבניים).
אחסון  מעבירים את החיתוכיות לקופסה רחבה ושטוחה, ומאחסנים בשכבה אחת באופן מרווח. אפשר גם להניח בעטרות נייר (מנז'טים), ואז לאחסן בשכבות.

 
חיתוכיות גרנולה ופירות יבשים
חטיפי אנרגיה מעולים תוצרת בית. אם שומרים אותם במקרר, הם דומים במרקמם לחטיפי הגרנולה שקונים באגף הבריאות בסופר. בטמפרטורת החדר הם מתרככים ונמסים בפה.
חומרים לתבנית בגודל 20X27 ס"מ:

• 2 כוסות (200 גרם) שיבולת שועל
• ½ כוס (50 גרם) אגוזי לוז
• ½ כוס (50 גרם) שקדים
• 100 גרם חמאה
• ½ כוס (180 גרם) דבש
• ½ כוס דחוסה (120 גרם) סוכר חום כהה
• 1 כפית קינמון
• ½ כפית מלח
• ½ כוס (50 גרם) קוקוס
• ¼ כוס (30 גרם) שומשום
• ¼ כוס (30 גרם) גרעיני חמנייה או דלעת
• 1/3 כוס (50 גרם) משמשים מיובשים קצוצים גס
• 1/3 כוס (50 גרם) דבלים (תאנים מיובשות) קצוצות גס
• 1/3 כוס (50 גרם) צימוקים

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מפזרים שיבולת שועל, אגוזים ושקדים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. קולים 15-20 דקות, עד שהתערובת זהובה וריחנית. מדי פעם מערבבים.
3. ממיסים חמאה עם דבש, סוכר, קינמון ומלח בסיר גדול. מביאים לרתיחה ומבשלים 2-3 דקות.
4. מוסיפים קוקוס, שומשום, גרעיני חמנייה, ואת התערובת הקלוייה. מבשלים על להבה בינונית, תוך כדי ערבוב תמידי במשך 5 דקות. מסירים מהאש, מוסיפים משמשים, דבלים וצימוקים ומערבבים היטב.
5. יוצקים מיד לתבנית מרופדת בנייר אפייה (משאירים קצוות נייר אפייה מבצבצים מהצדדים, לאחיזה ולחילןץ נוח). מכסים את התערובת בנייר אפייה נוסף ודוחסים את התערובת כמה שאפשר, בעזרת מערוך או תבנית קטנה יותר. מצננים ומעבירים למקרר לשעתיים שלוש להתייצבות.
אפשר לזרז את התהליך על ידי הקפאה של שעה.
6. מחלצים מהתבנית (משחררים את הדפנות בעזרת סכין חד, ומעבירים את מלבן הגרנולה למשטח עבודה, תוך אחיזה בקצוות נייר האפייה שבולטות מהצדדים). חותכים בסכין חד למלבנים אישיים. שומרים במקרר ומגישים קר או בטמפ' החדר.

לפי אותה שיטה מכינים  -

חטיפי גרנולה עם פיצוחים:
מוסיפים לתערובת 100 גרם גרעיני חמניות או דלעת קלויים מלוחים.
כן, מלוחים. תערובת הטופי מתוקה, והניגוד בין הפיצוחים המלוחים למעטפת המתקתקה מענג.
מוסיפים אותם במקום ¼ כוס הגרעינים הקלויים ללא מלח, בשלב בו מוסיפים את הפירות היבשים, גם כי הם כבר קלויים ולא זקוקים לערבוב-קלייה בסיר, וגם כדי שכל המלח שעוטף אותם לא יימס וימליח את תערובת הטופי כולה.
כמו כן משמיטים את המלח מהמתכון.

אין תגובות
קטגוריות
Skip Navigation Links.
Expand דגים
Expand ח   ג   י   ם-עוגות/מאפים ומאכלים  לחגי ישראל
Expand ירקות ותוספות
Expand לביבות / קציצות / המבורגר / כדורי בשר
Expand לחם / חלה / פוקצ`ה / ג`בטה / פיתות / לחמניות / קערת בצק למרק / בייגלה / באגט / שיאור-סטרטר
Expand מנות     ע י ק ר י ו ת
Expand סלטים ואנטיפסטי
Expand עוגות
Collapse עוגיות
Expand        עוגיות מארצות שונות
Expand גלילי בצק / שושנים / שבלולים / ריבועים - ממולאים  קרואסון -סהרונים -רוגלאך / סינרול
Expand עוגיות סנדביץ`
Makemywed - ארגון חתונות

מתחתנים?

אנחנו כאן בשבילכם לכל שלבי הארגון לפרטים נוספים לחצו כאן >>


עסקים נבחרים

עוד...
רוצה שהעסק שלך יופיע בתפוז עסקים?
האזור שלי בפורום
לעמוד הפורום